MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1626 _ ZELFS DE HISTORISCHE WAARHEID MOET VOORTAAN POLITIEK-CORRECT WORDEN GEDRAAID

    ***

     

    Zondag 17 november

    Zon 8u02-16u53

    H Elisabeth van Hongarije

    Met Sint-Betje korten de dagen net zoveel als het eetmaal van een monnik

    .

    1626 _ ZELFS DE HISTORISCHE WAARHEID MOET VOORTAAN POLITIEK-CORRECT WORDEN GEDRAAID

    .

    Hier in deze velden bij Poitiers werden de wreedzame Arabische vluchtelingen

     

    Genadeloos uitgemoord door Karel Martel

    .

    I) INLEIDING

    Dat ‘herdraaien’ in de vleesmolen van de Geschiedenis is volledig normaal. Stel U eens voor, dat de bezetters van ’40-’45 hier terug waren, de vocabulaire waarmee over hen geschreven zou mogen worden zou er ook helemaal anders uitzien.

    En zeggen dat Kawouter Markske van het ACW via de tong van Kris Peeters de verkiezingen wil ingaan met open handen. Dat is waarschijnlijk om het zweet van de Vlamingen, tot Euro’s herdraaid, beter te kunnen uitdelen aan de nakomelingen van de Saraceense Oud-strijders van Poitiers.

    .

    II MIDDEN

    Frankrijk: Historici vallen geschiedenisboek aan vanwege een politiek incorrecte beschrijving van de Slag bij Poitiers

    *

    Lorànt Deutsch is een Franse acteur. Aangezien ik onlangs kritiek op Joden heb gehad,  dient  erop gewezen te worden dat zijn echte naam Laszlo Matekovics is en dat hij van Hongaars-joodse afkomst is. Hij heeft twee populaire geschiedenisboeken, Metronome en Hexagone, geschreven. Deze vertellen de geschiedenis van Frankrijk op een eenvoudige en patriottische manier. Deze boeken zijn enorm populair geweest. Van een van de twee zijn bijna 2 miljoen exemplaren verkocht!

    Dit heeft de woede van Franse professionele historici opgewekt. Omdat zijn boeken gebaseerd zijn op zorgvuldig onderzoek, hebben ze moeite om fouten te vinden in zijn voorstelling van de feiten. Echter, in de beste Oriëntaalse traditie, beschuldigen zij hem van het hebben van een onzuivere motivatie of het geven van aanmoediging. (met andere woorden aan “extreem- rechts”)

     

    In het bijzonder nemen ze aanstoot aan zijn beschrijving van de Slag bij Poitiers , waar Karel Martel de mohammedaanse ((of proto-mohammedaanse?) hordes stopte.

    De woordenschat die wordt gebruikt is van fundamenteel belang en we zien dat Lorànt Deutsch niet nuanceert of een gevoel van malaise uitlokt. Laten we zelf oordelen: “Koran in de ene hand, kromzwaard in de andere, vielen ze Narbonne en de regio binnen, vermoordden de verdedigers van de stad, zonden vrouwen en kinderen in slavernij, boden land en huizen aan duizenden gezinnen die uit Noord-Afrika waren overgekomen [ ... ]” (blz. 224). Hij dringt aan op het aantal: “honderdduizenden Arabieren en Berbers, die een groot leger vormen, gevolgd door een groep van mannen, vrouwen, kinderen en slaven, ongeduldig om toekomstige bezette landen nemen in bezit te nemen” (blz. 225). Moslims die ” een immense massa” vormen (p. 225), een “Saraceense vloedgolf” (p. 225) en “grote groepen” (p. 226) die moesten worden gestuit. De acteur noemt het punt van het geweld van ‘de indringer’ een paar keer (blz. 226), die “kerken en synagogen ombouwden tot moskeeën” (blz. 223) en “plunderingen” en “bloedbaden” (blz. 226) uitvoerden.

    Hoe kan men voorkomen dat men op deze keuze van de woordenschat wordt aangevallen? En het is moeilijk om niet te eigentijdse toespelingen te zien wanneer Deutsch het heeft over “meer dan duizenden islamitische gezinnen die uit Noord-Afrika waren gekomen”(blz. 224), “al deze mensen die dachten dat ze konden komen en zich vestigen op de rijke bodem van Frankrijk” (p. 231). De Slag bij Poitiers is inderdaad een ideologische markering die niets verzachtends over zich heeft. Hij blijft een referentie voor identitaire groepen en uiterst rechts, die, tot aan Marine Le Pen, in de overwinning van Karel Martel een Galliër (en dus, voor hen, voor Frankrijk) zien en Frankrijk gered heeft van het islamitische gevaar, dat ons nu opnieuw zou bedreigen, maar dit keer door immigratie, vooral uit Noord-Afrika …

    Bron: Huffington Post

    Kun je de aanhalingstekens rond “de indringer” en “plunderingen” en “bloedbaden” geloven? Denken deze mensen echt dat de moslims er gewoon een middagje op bezoek waren?

    Het nieuwste werk van de auteur Deutsch, “Hexagone”, vertelt een verhaal van een Frankrijk dat het tegenovergestelde is van Braudel en Bloch [diversiteit - vriendelijke historici], een identitair verhaal, dat van een christen en het blanke Frankrijk, een verhaal dat mythen die we kennen verheerlijkt, dat weinig te maken heeft met de waarheid, maar eerder met legendes die in stand worden gehouden door uiterst rechts.

    Bron: Nouvel Observateur

    Een journalist die hem op televisie aanviel:

     “Ik denk dat uw boek gevaarlijk is, omdat het een boek is van blank Frankrijk, nationalistisch Frankrijk. Naar mijn mening bent u naar buiten gekomen met een idee van geschiedenis dat sinds de jaren-70 niet meet wordt gedoceerd … Het is een geschiedenis die flirt met de identitaire thema´s van extreemrechts en volgens mij is het publiceren van dit boek op dit moment  gevaarlijk en u flirt met problemen van extreemrechts”.

    Lorànt Deutsch antwoordde:

    “Hebben we het recht om van de geschiedenis van Frankrijk te houden? Hebben we het recht om dit verhaal te vertellen zonder te worden beschuldigd een reactionair of fascist te zijn? … Ik  werd een “kleine nazi” genoemd, ik, de zoon van Joden, de kleinzoon van gedeporteerden … Ik heb maar één uitdaging, één worsteling, en dat is iets goeds  te doen voor mijn land”

    Bron:
    http://islamversuseurope.blogspot.nl/2013/11/france-historians-attack-popular.html
    Auteur: Cheradenine Zakalwe

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com

     

    Overgenomen bij E.J. Bron

    III SLOT

    De slogan van de afbeelding bovenaan zou gerust nog een paar andere partijen mogen vermelden. Ik denk aan de nakomelingen van de Oud-strijders van o.a. ‘De Boerenkrijg’, lijk die opgesloten zijn in hun cordon sanitaire. De oude leuze ‘Voor Outer en Heerd’ laat in die zin geen twijfel bestaan. Maar het probleem is dan wel, dat  heel het verhaal van die Boerenkrijg liefst zo diep mogelijk weggemoffeld wordt door onze poco-vrienden. Want de achtergrond van nu en van toen is krek dezelfde, namelijk geregeerd worden tegen het volk.

    Het zwaard – of erger – tegen hen opnemen, wordt gelijk gesteld met psychisch gestoord zijn, vooral als die persoon een uitzonderlijk hoog IQ heeft. Die man is op 2 vlakken beledegend : hij is veel te slim voor hen, en 2° hij is een bedreiging voor hun gezellig leventje.

    Tja, Jeanne D’Arc in Frankrijk was ook niet direct een heilige. En als Uw naam Breivik is, is dat ook niet goed. Het maximum dat aanvaardbaar is, is BDW te heten. Al zal dat maar duren tot na 25 Mei 2014. Om dezelfde 2 redenen als die sukkelaar uit de Clinge : zijn IQ en het verlies van hun postje.

    *

    Enne voor ons, 65-plussers  is er nog dat gratis busreizen dat het ACW ons wil afnemen. Die zien liever lege bussen rijden in de stille uren. Als dat geen prozaïsche reden is, om ervoor te zorgen dat er geen 20% stemmen gehaald wordt, maar zelfs niet eens de kiesdrempel.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

    *

    19-11-2013, 11:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1625 - CENSUUR? EEN HANGSLOT OP ONZE TOND… WAAROM ZOUDEN WIJ ER GEEN VERDIENEN?
    x

    *

    Zaterdag 16 november

    Zon 8u00-16u54

    H Margarita van Schotland

    *

    "Chi non crede in Forza Italia vada via"

    (wie niet gelooft in de Forza Italia gaat beter weg)

    .

    1625 - CENSUUR? EEN HANGSLOT OP ONZE TOND… WAAROM ZOUDEN WIJ ER GEEN VERDIENEN?

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Op deze blog heeft U de laatste tijd (tot vervelen s toe) kunnen lezen, dat in dit huis geen enkel zogezegd ‘neutraal’ Nederlandstalig dag- of weekblad meer binnen komt. Omdat zoiets zuiver tijd- en geldverspilling is. Vooral na de fusie in dat ‘Mediocra-land. Elders is er genoeg en vooral veel eerlijker informatie te vinden. Zie Uw Italiaanse les van vandaag bovenaan de titel van dit stukje. Kort en  goed. Het nieuw opgerichte Gestapo-Fonds IFC zoals in het hier voorafgaande stukje beschreven, zal wel proberen aan de objectieve nieuwsgaring een stokje voor te steken, van zodra hun ding een beetje op de sporen staat.

    Dat IFC zal zelfs beter werken dan dat andere ding, dat bij ons ook op de sporen staat maar meestal niet of slecht rijdt.

    De dagelijkse voorbeelden van opzettelijk verkeerde Overheids Informatie vind ik bijvoorbeeld in Krantenkoppen.be : somtijds liefst 6 keer woordelijk dezelfde tekst voor het hoofdartikel. Onnodig de artikels zelf te lezen : de scribenten hebben toch allemaal dezelfde instructies en ze zullen heus niets schrijven dat hen niet werd voorgeknabbeld. Valt hen ook niet moeilijk, want ze zijn voor 88% lid van hun eigen Groen-Linxe Bond. Ze schrijven dus niet met lettertoetsen op een klavier, maar op een paardenbril die ze ons willen voorbinden.

    Wie wel zelfstandig zijn artikels kiest, met bronvermelding en met , waar nodig, alles daar op en daaraan is http://nageltjes.be/wp/ . U zult, trouwens net als ik, al vlug ontdekken dat hier uitsluitend ‘waarmensen’ aan het woord zijn, die daarenboven tot in hun beendermergen overtuigde Flaminganten zijn.

    Hieronder hun bijdrage aan de waarheid van vandaag.

    Wedden dat het nog jaren zal duren vooraleer de andere media zoiets durven schrijven? Ze zijn over dit delicaat onderwerp nu in het stadium van de verwonderde stilte. Ze bidden alle Goden dat er zo lang mogelijk gezwegen wordt over heel die gifgas-ellende.

    Ik vraag mij af, of ze nog kunnen slapen! Misschien dromen ze nu al, dat gemaskerde ‘Vrijheifsstrijders’ hun eigen kinderen komen roven, om deze later in hun doodsstrijd te filmen nadat ze opzettelijk vergast werden. Niemand wenst ze dat toe, maar met teleurgestelde Syrie-strijders weet men maar nooit, hé…

    De goede (!) kant aan dat verhaal is, dat door deze opgezette val, de Amerikaanse Zwarte Ongelukskater er zelf ingetrapt is, en daardoor voor het oog van de wereld plat op de bek is gegaan. Meteen werd de inval in Irak en deze in Mali in het juiste daglicht geplaatst. Bij Hitler heette dat het uitlokken van een aanvalsoorlog. Bij hen heet dat opkomen voor de vrede. Hoe hypocriet kan men zijn! Men zou daar best ook eens een Schaal van Richter voor uitvinden!

    Waar Obama ook plat op de bek gaat, is met de ziekteverzekering in het land der cowboys. Maar, zegt de VRT, dat is de schuld van de anderen! Inzonderheid van de Tea Party….

    *

    Nog goed nieuws op de VRT was de verkoop van het rest-aandeel van Fortis aan ‘Parijs’. Twee keer prijs zelfs : 3.5 miljard om mee te Staatsschuld af te kopen (Hoera!) en 900 miljoen Euro winst gemaakt (Halleluha!). Dat Di Jeanetto bij Hollande als bij Sinterklaas is moeten gaan bedelen is meteen vergeten.

    Dat de Vlaamse Ondernemer nu met een tweede paar handboeien aan ‘Parijs’ ligt geketend, doet even niets ter zake. Als de vrienden van de EU maar content zijn!

    .

    II MIDDEN

     

     

    Al loopt de leugen nog zo snel…

    De waarheid achterhaalt ze wel. Helaas steeds later, maar dat mag ons niet beletten er op te wijzen dat de chemische aanval in Syrië door islamitische invallers is uitgevoerd, en niet door de regering Assad. Onze door de logica daar gestelde vermoedens waren hierover al zeer sterk. Sindsdien  zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen die deze waarheid bevestigen. Dit is een samenvatting van verschillende Engelse artikels.

     

    De gifgasaanval in Ghouta (Damascus).

     

     

     

    Toppunt van gruwel én westerse verblinding.

     

    Tussen de vele barbaarsheden die in Syrië werden gepleegd, neemt de chemische aanval van 21 augustus 2013 een bijzondere plaats in omwille van de omvang van de misdaad, de wijze waarop en het doel waarvoor deze werd gepleegd én de vanzelfsprekendheid waarmee de schuld gegeven werd aan de Syrische president.

     

    Wie heeft hier belang bij?

     

    Wanneer er moorden of aanslagen gebeuren, vragen we ons af welke daarvan de motieven mogen zijn. Wie heeft hier belang bij? Al werden deze vragen in dit geval niet gesteld, het blijven de juiste vragen om de ware toedracht te kennen. Kijken we daarom eerst naar de tijd, de plaats en de omstandigheden van deze misdaad.

     

    In augustus 2013 had het Syrische leger al duidelijk de overhand op de rebellen, die fel in het nauw gedreven werden en koortsachtig het westen om hulp riepen. Zonder extra steun vanuit het buitenland, liefst met een militaire interventie, was het duidelijk dat de rebellen en hun zelfverklaarde “vrienden van Syrië” het land niet in handen konden krijgen. Anderzijds had president Obama al sinds een jaar een campagne voorbereid rond het thema van de chemische wapens in Syrië. Hij had zichzelf het recht gegeven om onmiddellijk in te grijpen van zodra er chemische wapens zouden gebruikt worden. De media deden gretig mee om de angst voor chemische wapens op te drijven. Uiteindelijk was het zover. Er was een akkoord om een officiële onderzoekscommissie naar Damascus te sturen. Nauwelijks gearriveerd, werd dan deze massale gifgasaanslag gepleegd en wel enkele kilometers verwijderd van de plaats waar de onderzoekscommissie logeerde. Welke motieven speelden hier mee? In wiens voordeel was dit? Wie had hier belang bij?

     

    Syrië in ieder geval niet. Integendeel. De algemene opinie was zo scherp afgesteld dat het minste gebruik van chemische wapens door het leger de onmiddellijke val van de president en de regering zou bewerken. Bovendien had het leger helemaal geen chemische wapens nodig om de rebellen te verslaan, zoals bleek uit de evolutie van de laatste maanden. En de president was ook niet zo dom om juist nu onder de neus van de onderzoekscommissie de chemische wapens te gebruiken, die hij niet nodig had. Deze vaststellingen alleen al waren voldoende om kritisch te staan tegenover “de vanzelfsprekende schuld van Syrië”.

     

    Wie hier wel heel veel belang bij had was “de oppositie”, die vele verliezen leed en nu schreeuwde om een buitenlandse militaire interventie. Een chemische aanval was hiervoor de ideale gelegenheid en zou naadloos aansluiten bij de dreiging die Obama al sinds een jaar wereldwijd uitbazuinde. Het gebruik van chemische wapens door “het Syrische regime” betekende immers het overschrijden van een “rode lijn”.

     

    Het nieuws samen met de beschuldigingen.

     

    Het nieuws van de gifgasaanslag wordt deskundig over heel de wereld verspreid. Amerika, Engeland en Frankrijk reageren onmiddellijk, bijzonder scherp, zeer duidelijk en eensgezind: dit is een misdaad van president Assad, die hiermee de “rode lijn” heeft overschreden.

     

    En de show gaat verder. President Obama neemt resoluut het voortouw en verkondigt luid dat president Assad met een gifgasaanval tegen eigen volk zich schuldig maakt aan een misdaad tegen de menselijkheid. Hij beveelt ook om meteen oorlogsvloten richting Syrië te sturen om Assad te “straffen”. Op dat ogenblik was het voor ons even spannend. Om ons tegen een eventueel ongewenst Amerikaans bezoek te beschermen moesten we dag en nacht werken om ergens een zo veilig mogelijke schuilplaats te installeren.

     

    Deze westerse reacties roepen evenwel vele vragen op. Een vergelijking tussen de officiële berichtgevingen van Amerika, Frankrijk, en Engeland maakt verdacht grote verschillen duidelijk. Hoeveel slachtoffers zijn er bij deze aanslag gevallen? De getallen van de officiële geheime diensten van het westen liggen zo onaanvaardbaar ver uit elkaar dat ze variëren van 281 tot 1.429!

     

    En er zijn nog andere vragen. Hoe kan een president, die jurist is, openlijk en wereldwijd iemand aanklagen wanneer diens schuld nog niet bewezen is? De officiële onderzoekscommissie had niet eens de kans gehad om een onderzoek in te stellen, laat staan een rapport te maken om de schuldige aan te wijzen. En vervolgens, hoe kom je er toe een volk, dat al door een gifgasaanval zwaar getroffen wordt nog eens extra met een buitenlandse militaire interventie verder in de ellende te willen storten? Deze tragische show wordt nog duidelijker wanneer Obama zich achteraf plots herinnert dat hij als president de eed heeft afgelegd op de constitutie. Hij zal dus dan toch maar het congres raadplegen!

     

    Steeds meer verdachte elementen.

     

    James Clapper, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst beweert dat zij het Syrische leger vier dagen voor de aanval konden observeren en zagen dat het bezig was gifgas te mengen, klaar voor onmiddellijk gebruik. Een beschuldiging waarvoor hij helemaal geen bewijs heeft. Trouwens, waarom hebben ze dan niet eerder iets gezegd of ingegrepen? Verder beweren de geheime westerse diensten stalen genomen te hebben en ze geven meteen de uitslag met 100% zekerheid dat het Syrische leger een gasaanval op eigen volk heeft uitgevoerd, terwijl de officiële commissie nog tien dagen nodig heeft voor onderzoek. En de zogenaamde onderschepte communicatie van de Syrische regering die volgens John Kerry moest bewijzen dat Syrië achter de aanval zit is volgens Craig John Murray een bedrog van de Israëlische geheime dienst.

     

    De Franse president heeft zijn ministers en volksvertegenwoordigers met de grootste stelligheid voorgehouden dat er “ondubbelzinnige bewijzen” zijn van de schuld van het Syrische leger. Hierop antwoordde evenwel de Franse generaal Dominique Delawarde, een Midden oosten specialist, dat hij daar geen enkel geloof aan kan hechten. Hij verwijst naar de Amerikaanse leugens omtrent de massavernietigingswapens die een voorwendsel waren om Irak binnen te vallen en naar Colin Powell die zelf een gasfles liet ontploffen en er een Powerpoint van maakte om te ‘bewijzen’ dat Irak chemische wapens gebruikte. Hij verwijst ook naar de zogenaamde vreselijke slachting van 4.632 mensen in Timisoara, december 1989, wat de val van Nicolae Ceauscescu mee bewerkte. Achteraf kwam de waarheid uit: enkele lijken waren opgegraven, vreselijk toegetakeld, gefilmd en er werd een cijfer op geplakt. Hij verwijst verder naar dergelijke manipulaties in Bosnië en Kosovo (toen hij zelf nog in dienst was). Vervolgens legt hij uit hoe eenvoudig de oppositie een gifgasaanval kan klaar krijgen. Ze gijzelen mensen, vergassen hen en filmen de laatste verschrikkelijke ogenblikken. Ze roepen er de UNO en de VS bij en plakken er een aantal op dat niemand kan controleren. Enkele zogenaamde ooggetuigen dikken het verhaal nog wat aan. Hierbij worden ze over heel de lijn deskundig geholpen door speciale diensten van de buitenlandse mogendheden. Hij klaagt tenslotte de feitelijke miskenning aan van de conventies van Genève. In januari 2009 heeft het Israëlische leger in de Gaza een massaslachting aangericht waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van fosforbommen, verboden door de conventie van Genève. Er kwamen 1300 mensen om waarvan 900 burgers en 300 kinderen, een cijfer dat wel controleerbaar was. Waarom werd toen niet ingegrepen? Hij besluit: “Ik geloof geen enkel ogenblik in de ‘ondubbelzinnige bewijzen’ van de Franse regering” om een militaire interventie te rechtvaardigen. Hij hoopt dat het uiteindelijk rapport van de onderzoekscommissie van de UNO onpartijdig zal zijn, maar staat er erg kritisch tegenover. Als de subsidies van de VS van vitaal belang zijn voor de UNO, hoe kan de UNO dan nog onafhankelijk werken?

     

    De 35 professionele video’s.

     

    Nauwelijks enkele uren na de aanslag wordt het nieuws van de gifgasaanslag deskundig met 35 professionele video’s wereldwijd verspreid. Hoe kan men op zulk een korte tijd, na een dergelijke omvangrijke aanslag zovele professionele foto’s verspreid krijgen van kinderen die allemaal netjes op de vloer ergens in kamers zijn samengebracht? Tracht men in een dergelijke tragedie en chaos dan niet eerst de dringendste zorgen te verstrekken? Van waar kwamen zo vele kinderen?

     

    Zeer verdacht is dat er op de video’s geen moeders of ouders te zien zijn. Hoe is het mogelijk zovele kinderen zonder moeders bijeen te krijgen in Syrië, waar de familiebanden zo hecht zijn? Van de zogenaamde 1.429 zijn er slechts 2 vrouwen. Het zijn kinderen zonder naam terwijl in deze landelijke streek iedereen de ander kent. Bovendien was deze streek al zo goed als verlaten omwille van de hevige gevechten tussen rebellen en regeringsleger. Waar komen deze kinderen zonder familie dan vandaag? Verder worden sommige kinderen als dood voorgesteld op de ene video terwijl deze zelfde kinderen in een video die daarna genomen werd nog schijnen te leven. En wat doen die jonge mannen die er rond lopen?

     

    Door verschillenden werden deze video’s nauwkeurig bestudeerd, rekening houdend met de tijd dat ze genomen werden, de tijd dat ze geplaatst werden en de personen die er op te zien zijn. Hieruit blijkt dat bepaalde beelden voor de aanval genomen en geplaatst werden. Er is een foto bij van de slachtoffers van het Adawi plein in Cairo, Egypte, die hier gebruikt is. En wat iedereen kan zien is dat dezelfde kinderen op verschillende beelden te herkennen zijn in een andere houding en met andere kinderen aangevuld. In de video’s worden tenslotte 8 personen, waarvan 3 niet in een wit kleed, getoond alsof ze begraven worden. Waar zijn de anderen?

     

    Het rapport van de UN onderzoekscommissie.

     

    De commissie is er eindelijk in geslaagd in een gedetailleerd verslag van 41 blz. (gedateerd op 13 sept. 2013) een antwoord te geven op allerlei vragen die al lang beantwoord waren, behalve op de ene vraag waar het om gaat: wie heeft die aanval uitgevoerd? De Russische onderminister van buitenlandse zaken zegt dat het een gepolitiseerd, eenzijdig en vooringenomen rapport is. Hij zegt dat Rusland en Syrië de commissie materiaal gegeven hebben van gifgasaanvallen elders door de rebellen uitgevoerd. De commissie heeft dit gewoon naast zich neergelegd. Britse experts zeggen dat niets er op wijst dat Syrië voor de gifgasaanval verantwoordelijk is. Het rapport geef ook niets nieuws. Trouwens, Carla Del Ponte zelf, voorzitster van de VN commissie voor mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden in Syrië had al vele maanden eerder meegedeeld dat er bewijzen waren van een gifgasaanval door rebellen in Khan el-Assal. Waarom is er dan geen enkel initiatief genomen om dit te onderzoeken? Vele Syriërs hadden overigens geen bewijzen meer nodig. Zusters in een ziekenhuis van Aleppo hadden vanaf het begin al gemerkt dat rebellen gifgas gebruikten.

     

    Het rapport van de onderzoekscommissie geeft geen zinnig antwoord. Geen nood. Onze vrt heeft een man die “de ontwikkelingen in Syrië op de voet volgt”. Hij heeft onmiddellijk een “analyse” klaar met het duidelijke besluit dat de aanval door het Syrische leger werd verricht. Hij weet het zeker. Van alle vragen en problemen die we hoger hebben aangehaald heeft hij totaal geen weet. Uit één cijfer op een raket kan hij al onfeilbaar afleiden dat het van Syrië komt, alsof hij helderziend is. Trouwens, buiten het Syrische leger ziet hij slechts onschuldige vrijheidsstrijders, die alleen maar wat kunnen prutsen “aan de keukentafel” en dus tot zulk een aanslag zeker niet in staat zijn. Vanuit zijn luie tv zetel heeft hij nog niets gemerkt van de gruwelijke massaslachtingen en uiterst deskundige verwoestingen in heel Syrië, al 2,5 jaar lang, uitgevoerd door zijn brave vrijheidsstrijders met de hulp van de gespecialiseerde diensten van VS, Israël, UK, Frankrijk, Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar. Tot zijn verdediging zou hij natuurlijk kunnen aanvoeren dat heel de westerse pers hem gelijk geeft. Maar dat bewijst helaas alleen maar de algemene verblinding. Toegegeven, later vinden we tussen het vrt-nieuws wel het standpunt van Rusland dat zegt waarom het rapport gepolitiseerd, partijdig en eenzijdig is. Vervolgens werd in het vrt-nieuws de rubriek van deze zelf verklaarde Midden Oosten specialist, “die de ontwikkelingen in Syrië op de voet volgt” wijselijk geschrapt. Uiteindelijk werd het vrt-nieuws over Syrië ook wat objectiever.

     

    Ondertussen stapelen de elementen die in de richting van de rebellen wijzen zich op. Dale Gavlak, de journaliste van Associated Press, die onthulde dat het rebellen waren die chemische wapens hadden gebruikt welke ze van Saoedi Arabië hadden gekregen moest haar artikel ontkennen en intrekken onder druk van de Saoedi-Arabische prins Bandar bin Sultan, wat ze evenwel niet deed. Ze werd zonder verklaring ontslagen. Verder zijn er ondertussen meerdere video’s opgedoken van gedode rebellen die hun gifgasaanval zelf hebben gefilmd met alle concrete gegevens van plaats, motieven en de naam van de groep die zich beroept op haar “heldendaad”. Allahoe Akbar!

    Ontvoerde kinderen uit Lattakia.

    Op 4 augustus 2013 werden in 11 bergdorpen van Alawieten in Lattakia massamoorden en ontvoeringen gepleegd door al Nousra strijders. Hoewel deze misdaden op grootse en gecoordineerde wijze gebeurden werd hierover in de westerse pers met geen woord gerept. Overlevenden smeken nu moeder Agnes-Mariam om hen te helpen zoeken naar hun ontvoerde kinderen. Waar zijn ze? Leven ze nog? Zij is voorzitster van ISTEAMS (International Support Team for Mussalaha in Syria) waarin inmiddels de verschillende Syrische stamhoofden vertegenwoordigd zijn en die het initiatief genomen heeft voor de “mussalaha” (verzoening). Half oktober 2013 heeft ze met haar team door onderhandelingen vele duizenden gegijzelden in Damascus weten vrij te krijgen, met het grootste gevaar voor haar eigen leven.

     

    De vraag van deze ouders uit Lattakia brengt moeder Agnes-Mariam er toe enkele videobeelden van de gifgasaanslag twee weken later in Damascus, eens nauwkeurig te bestuderen. Ze is vertbijsterd over de trucage van deze beelden. Ze zoekt deskundige medewerkers op verschillende gebieden en maakt een gedetailleerd en uitgebreid rapport. Ze voegt er een lijst bij van honderden slachtoffers van de aanslag in Lattakia met vermelding van naam, leeftijd, en gedood/ontvoerd/vermist. Er waren toen meer dan 400 slachtoffers, waaronder vele kinderen en baby’s. En… enkele overlevenden herkennen op de video’s van de gifgasaanval twee weken later in Ghouta hun eigen ontvoerde familieleden! Inmiddels hebben vier families een officiële aanklacht ingediend tegen het ontvoeren en misbruiken van hun kinderen, die ze op deze video’s terugvinden.

     

    Besluit

     

    Alle omstandigheden van de gifgasaanslag in Ghouta op 24 augustus 2013 wijzen er op dat niet de Syrische regering maar de rebellen en hun buitenlandse broodheren hiervoor verantwoordelijk zijn en dat deze aanslag het voorwendsel moest worden voor een militaire interventie.

     

    Er waren al harde bewijzen van het gebruik van chemische wapens door de rebellen, vanwege Carla Del Ponte, Rusland en Syrië zelf, welke door de onderzoekscommissie van de UNO werden genegeerd.

     

    De 35 video’s van de gifgasaanval zijn een gemanipuleerde reportage van een door de rebellen gepleegde misdaad waarvoor ze de verantwoordelijkheid aan het Syrische leger wilden geven.

     

    Inmiddels zijn er talrijke beelden en getuigenissen opgedoken die de verantwoordelijkheid van de rebellen aantonen.

     

    Overlevenden uit de bergdorpen in Lattakia die op 4 augustus 2013 door al Nousra strijders werden overvallen, herkennen op de video’s van Ghouta hun gekidnapte kinderen en hebben een aanklacht ingediend.

     

    De rebellen die de gifgasaanval in Ghouta hebben uitgevoerd en daarvoor gekidnapte kinderen hebben misbruikt zijn schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid.

     

    De fotoreportage als massale propaganda gebruiken om een militaire interventie uit te lokken is een misdaad. De leiders van VS, UK en Frankrijk zijn schuldig voor het internationaal strafhof op grond van oorlogspropaganda, wat volgens internationaal recht een zwaar misdrijf is omdat het de bron vormt van andere misdaden, misdaden tegen de menselijkheid inbegrepen.

     

    De officiële onderzoekscommissie van de UNO die na maanden nog steeds geen enkele aandacht heeft gegeven aan de verantwoordelijken voor deze gruwelijke misdaad heeft haar geloofwaardigheid verloren.

     

    De mainstream media die blindelings de propaganda van de zogenaamde “vrienden van Syrië” blijven herhalen en de schuld voor deze aanslag aan Syrië geven waarbij de ware schuldigen ongemoeid gelaten worden, zijn onbekwaam of onwillig om waarheidsgetrouwe berichtgeving te verstrekken.

     

    Wie begaan is met het lijden van het Syrische volk kan niet toestaan dat straffeloos aan deze gruweldaden wordt voorbijgegaan. Laten we een definitief einde maken aan het verspreiden van monsterleugens om aan de openbare opinie te behagen. We hebben evenwichtige en waarheidsgetrouwe informatie nodig uit welke hoek die ook mag komen

    $

    III SLOT

    Dat Hitler en zijn bende Duitse Socialisten dààr niet zijn opgekomen : filmbeelden de wereld inzenden van het verbrandingsproces binnenin de crematoria! Die Islammers toch! Ze zijn beter dan hun leermeesters!

    DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1623 - DE FRANSE REVOLUTIE HER UITGEVONDEN

    *

    Vrijdag 15 november

    Zon 7u58-16u56

    H Albert de Grote, patroon van de natuurkundigen

    .

    Letta: "L'Italia ce l'ha fatta da sola"

    (Letta : Italië heeft het helemaal alleen klaar gespeeld)

    *

    1623 - DE FRANSE REVOLUTIE HER UITGEVONDEN

    .

    Over humanitair doden…..

    ’t kietelt een beetje maar ’t duurt niet lang….

    .

    I) INLEIDING

    In de jaren van de ‘Verlichting’, toen de ‘Rede’ het ineens haalde op het gezond verstand, waren de uitvinders van die Verlichting vooral jaloers op de rijkdom van de Adel en de Kerk. Afgunst is nu eenmaal de eigenschap van wie het minst heeft en die soort is het grootst in aantal. Het stak hen bijgevolg de ogen uit : de kastelen, de abdijen, de kloosters, de parochies : te meer daar aan die rijkdom dikwijls een kwalijk geurtje hing. De hevigsten onder de jaloersen waren zij, die slim geworden waren dank zij het gratis onderwijs van die Paterkes. Vandaar de ‘revolutie’ om op dat gebied orde op zaken te stellen, zodat het grote socialistisch principe kon ingevoerd worden overal waar ‘Parijs’ een voetje in de aarde had : “Dijn’ werd “mijn” en de wereld moest het dan maar verder klaar spelen met Vrijheid, Gelijkheid, Broederlijkheid, als de Nieuwe Elite het financieel maar goed had.. Men moest ‘hunne maat worden, of ze sloegen op joen muile’…. Diegenen die bestolen waren en meer, geplunderd tot op het vel (als zij het al hadden overleefd), dienden voortaan, net als bij de Muzelmannen, onderdanig te zijn, en in de goot te lopen als de Vrijzinnige Meesters in het straatbeeld verschenen.

    Die evolutie duurt tot op de huidige dag, onder het motto uitgevonden door hen die er profijt door hebben : ‘Scheiding van Kerk en Stat’… - Wie er profijt door heeft - dat is een theorie die meestal opgang vindt in de misdaadbestrijding en die reeds bekend was bij de Oude Romeinen.

    Na meer dan 200 jaar is ‘hoe het allemaal begon’ zo beetje vervlakt en vergeten, ja zelfs gedeeltelijk weer recht gezet. De Pastoors krijgen nu, net als de onlangs aangespoelde Muzelmannen, een maandloontje van de Staat. Kloosters  en paters krijgen nog altijd niets, in toepassing van het gezegde : ‘Gestolen blijft gestolen’. De kerkschatten, schilderijen en  alsook de gebouwen, behoren sindsdien niet meer aan de rechtmatige eigenaars, maar aan de Gemeenschap of de Stedelijke Musea.. Niemand die het nog weet dat het ooit anders was, zodat de dieven nu door iedereen als eigenaars gezien worden.

    Dat heet dan de Scheiding van Kerk en Staat…. Eerst alles afgenomen worden, om vervolgens qua ‘Rede’ ook aan de kant te worden geschoven….

    *

    .

    II MIDDEN

    CNN geeft christenen de schuld van problemen Obamacare

    In een artikel met de kop 'Het Obamacare schandaal waar u niets over hoorde' geeft CNN de christenen de schuld van de enorme problemen rond de invoering van Obamacare, het nieuwe socialistische zorgverzekeringsstelsel. CNN-schrijver John Blake beweert dat de 'beroemde voorgangers die preken in staten waar kruizen en kerkspitsen de skyline bepalen', helemaal niets doen aan 'de armen, die wel een zorgverzekering hadden kunnen krijgen als ze ergens anders hadden gewoond.'

    Blake verwijst naar de 25 staten die van het Opperste Gerechtshof gelijk kregen toen ze eisten uitgesloten te worden van de verplichte invoering van Obamacare. Desondanks accepteerden sommige Republikeinse staten alsnog de overheidssubsidies voor zorgverzekeringen voor inkomens tot 138% van de armoedegrens. Veel Republikeinse gouverneurs zijn echter bang dat een deel van de enorme kosten op de staten zullen worden afgewenteld. Ook zijn velen principieel tegen een verplichte zorgverzekering.

    Kerken zouden Obamacare moeten preken

    CNN - dat net als de andere grote medianetwerken wordt gecontroleerd door het Witte Huis- suggereert nu dat de uitzondering die de 25 staten bedongen de schuld is van bekende voorgangers zoals Joel Osteen en T.D. Jakes. Een andere, Phil Wages, zei dat hij niet zal preken dat de staten alsnog de subsidies moeten accepteren, omdat hij niet gelooft dat de zorg voor de armen een hoofdtaak van de regering is.

    Daarnaast hebben de meeste kerken als zijnde non-profitorganisaties vrijstelling van belasting, die in gevaar zou kunnen komen als ze zich met politieke zaken bezig gaan houden. Blake erkent dat, maar zegt dat de kerken niettemin de plicht hebben voor Obamacare te pleiten. Hij noemt echter niet de miljoenen gezinnen die hun zorgverzekering juist kwijtraken dankzij Obamacare, ondanks de belofte van de president dat dit niet zou gebeuren.

    Nieuwe linkse aanval op christenen

    De kern van Blakes artikel is dan ook dat christenen de hoofdschuldigen zijn voor de tot nu toe faliekant mislukte invoering van Obamacare - niet de regering, niet de Democraten die het systeem erdoor drukten, en zeker niet de president zelf. De nauwelijks verhulde conclusie van Blake is er een in een lange rij van linkse lasteringen dat christenen hypocrieten zijn, die alleen geven om hun persoonlijke redding, niet om het doen van goede werken.

     Xander

    1) Breitbart

    Zie ook o.a.:

    29-10: VS: Verzekering 539% duurder door Obamacare; dreigende voedselrellen

    *

    III SLOT

    En ja! Het gebeurt nu weer in Amerika, war alles groter en hoger is dan elders in de wereld.

    Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de Zwarte Ongelukskat in het Witte Huis? Want ook daar is de Staat gescheiden van de Kerk. Tussen die twee staat ondertussen stilaan zelfs de Islammerij….. Dan weer zien  we die flap-oor kater met telkens een warme patat in de mond staan peroreren in de vaste overtuiging dat hij het warm water opnieuw heeft uitgevonden.

    *

    In Frankrijk was de volgende stap de guillotine. Wat wordt het in Amerika? Wat wordt het bij ons? Naast de doorslaggevende argumenten van 1789 zijn de kromzwaarden en de Kalmshnikovs  van de Islammerij er nu als nieuwigheid bijgekomen. Het zal dus opletten geblazen zijn…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    15-11-2013, 09:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1622 - DE SCHANDAARD IS TEGEN DISCRIMINATIE VAN ALLOCHTONEN (door anderen)

    *

    Donderdag 14 november

    Zon 7u57-16u57

    H Alberik van Utrecht

    .

    14/11/1940 bombardement op Coventry : 1ste opzettelijk terreurbombardement op onschuldige Engelse burgers door de Socialisten v/d Duitse PvdA van Hitler

    14/11/1945 Start proces Neurenberg : dag op dag 5 jaar na Coventry, werden de daders (voor zover gevat) voor een vooral Amerikaanse Rechtbank gebracht, waar 9.5 op de 10 van hen de doodstraf door verhanging kregen. ‘Wee de overwonnene’ in praktijk gebracht, met het bijkomend voordeel dat doden niet meer spreken.

    *

     

    1622 - DE SCHANDAARD IS TEGEN DISCRIMINATIE VAN ALLOCHTONEN (door anderen)

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Over mijn  leesvoer, dan toch wel nog dit : van mijn armzalig pensioentje als gewezen zelfstandige betaal ik allen (en graag) ’t Pallieterke en ‘TSCHELDt. Und schluss damit. De rest mag doodvallen.

    Hieronder vindt U een van de laatst verschenen stukjes in ‘tSCHELDT en U begrijpt direct waarom ik dat satirisch weekblad maar al te graag nogmaals in Uw gebeden aanbeveel. Voor 5 € per maand krijgt U geregeld een rijke oogst spitsvondige artikelen in Uw mailbox die U elders niet vindt. Elk zegge het voort….

    Ach ja, die De Schandaard! Het is mij een waar genoegen U deze plat-op-de-bek-gang mede te kunnen delen. Verder doorgeven AUB….Te land, ter zee en in de lucht. Het is de politiek-correcte kemel van de eeuw!

    .

    II MIDDEN

    Een week lang heeft De Standaard zich uitgesloofd om het racisme in Vlaanderen aan te kaarten, en aan te klagen. Mooi geschreven artikels die de gekende thematiek aanpakken, weliswaar op de klassieke licht-arrogante, belerende, paternalistische manier die je van De Standaard mag verwachten, maar toch wel goed gestoffeerd. Wij van onze kant kunnen alleen maar sympathie hebben voor elk slachtoffer van racisme. Vooral op de arbeidsmarkt blijken er voor allochtone medeburgers minder kansen weggelegd dan voor de ‘witmen-sen’. Diverse getuigenissen brachten dit weer eens in beeld. Met ons slecht karakter (De Standaard noemde ons immers een ‘schot-schrift’...) gingen we eens kijken naar de samenstelling van de redactie van deze zelfverklaarde kwaliteitskrant. Ook wij doen graag aan ‘onderzoeks-journalistiek’. Leest u even mee. Via

    http://www.standaard.be/contact/redactie kan je zien wie er als journalist aan de slag is bij onze vrienden. Niet minder dan 143 redacteurs hebben ze daar. En ze staan er allemaal, met voor- en achternaam. De meesten zelfs met foto. Mooi zo.

     

    U mag, beste lezer, eens raden hoeveel ‘allochtonen’ er daartussen te vinden zijn.

    Het antwoord is: Geen enkele. Nada. Rien de Knots. Zelfs geen excuus-Ali. Geen halve hoofddoek te zien. Wel acht geföhnde gasten met een oorbel (één heeft volgens ons mascara op) en zes potige mansvrouwen in een houthakkershemd. Die minderheden krijgen dus wel een kans. Allochtonen niet. Misschien kunnen ze eens de hand in eigen boezem steken, of beweren ze bij De Standaard dat.... allochtonen onbekwaam zijn om als journalist te functioneren? Dat er geen allochtonen rondlopen die journalist willen zijn? Als men onder 143 journalisten geen enkele allochtoon telt, dan doet men duidelijk slechter dan 99,9 % van de Vlaamse bedrijven, die men in deze artikelenreeks zo grondig de les spelt. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is duidelijk niet het Leitmotiv van De Standaard. ‘Eigen volk eerst’, dat past beter in de kraam van deze schijnheilige club wereldverbeteraars. Overigens; een lezersbrief die onze stelling (een beetje beleefder) aankaartte werd uiteraard niet gepubliceerd. Zelfs die intellectuele eerlijkheid hebben ze niet. De Standaard, Kwaliteitskrant? Laat ze ons maar ‘schotschrift’ noemen, wij zijn tenminste geloofwaardig.

    Blatt Leser

    *

    III SLOT

    Het kan niet anders, of er zullen koppen rollen bij De Schandaard! Misschien rolt die kwal-krant ooit wel zichzelf op!  

    Noch bloemen, noch kronen.

    Maar vuurwerk, dat zou na de koffietafe pas van pas komen l. Vuurwerk in de lucht, en lekkende vlammen aan de nagedachtenis van wat eens Vlaanderens trots was, lang, zeer lang geleden. Toen al die geniale geesten nog niet eens in de bloemkool zaten en daar dus spijtig genoeg nog niet konden gearborteerd worden.  

    Deze koekoeksjongen zijn misschien om den brode, nestbevuilers geworden. Als we hard moeten zijn is het eigenlijk tegen de Bazen. En daar  komen we, als in een cirkel lopend, uit bij de familie Leysen, waarvan de stamvader André, de stiel geleerd heeft als Hitler-Junge in dienst van en vol verering voor Adolf Hitler. Niet te vergeten dat alles en iedereen daar sedertdien bekeerd is tot het belgicisme en de Frans-sprekerij. 

    Over dat soort ‘vaderlandslievenden’ heeft Wijlen Ernest Claes het verhaal teboek gesteld van het crapuleuze Charelke Dop. Het ventje is achteraf wel geen uitgever van dagbladen geworden en als dusdanig nooit geridderd door het Hof/Le Palais. Jammer dat Claes die inspiratie heeft gemist!                                                                                                                                                                                                                                                                                              

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     

    14-11-2013, 17:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1621 - ALS HET TIKKEN VAN EEN MARBEL OP EEN MARMERSTUK

    .

    1621 - ALS HET TIKKEN VAN EEN MARBEL OP EEN MARMERSTUK

    .

    Zeelucht is even gezond als berglucht.

     

    Italië heeft ze alle twee…..

    .

    I) INLEIDING

    Ik zal het maar meteen bekennen, voor zover het al niet lang geweten was : ik ben een fervente fan van Meester Guido Gezelle. Bij hem ook haalde ik dus de inspiratie voor bovenstaande titel, die een vrije benadering is op de lofzang van de Meester in zij gedicht over de zingende nachtegaal. Daar waren het de heldere tikgeluiden van de vogelzang, als vallende edelstenen op een stuk marmer. Bij mij is het de dwingende plicht als een lokroep om zoveel mogelijk de goede strijd te steunen.

    Dat de tekst van vriend Guido, oorspronkelijk verschenen in De Schandaard mij vandaag onder ogen is gekomen, dank ik niet de koekoek, maar de denkgroep ISKANDER van Prof. Mathias Storme, die regelmatig in mijn mailbox valt. Waarvoor dank.

    Het moet anderzijds voldoende zijn, om te beklemtonen dat ondergetekende al jàààren geen Schandaard meer lees. Meer nog : sedert de Pers via het Mediahuis zo goed als allemaal onderling kopie is geworden (buiten de prentjes) heb ik zelfs gezworen om geen enkel gazet nog een blik te gunnen. En dat geldt ook voor ‘de boekskes’ die vrienden  van daar bij ons al eens achter laten. Op het Internet vertik ik het om nog een klik te gunnen om het getal van hun unieke lezers aan te vullen. Hoe vlugger ze die reclame-budgetten kwijtspelen, hoe beter, de volksbedriegers!

    De enige uitzondering is ‘De Krant van West Vlaanderen die toch enkele keren per maand een bezoekje van mij mag aanstippen. Zeg maar dat zelfs de rubriek der gebroken armen en benen mijn nostalgie kan leningen.

    Ja jong! Er zijn, buiten de B.-media, toch nog zoveel andere mogelijkheden om de nieuws-honger te stillen…

    .

    II MIDDEN

    Confederalisme is geheim achter Zwitserse rijkdom 12-11-2013 - Willy de Wit - de standaard Via Iskander

    $

    Dankzij belastingconcurrentie heeft Zwitserland een uiterst efficiënte, niets verspillende, overheid, stelt Willy De Wit vast. Voeg daar nog de directe democratie aan toe en je weet waarom de inwoners van het kleine land gemiddeld ruim 80 procent rijker zijn dan de Belgen. Confederalisme is geheim achter Zwitserse rijkdom Het zijn niet zozeer de koekoeksklokken, de chocolade en de hagelwitte skipistes die de Zwitsers tot de rijkste burgers van Europa hebben gemaakt. Het is het Zwitsers confederaal model (met belastingconcurrentie) dat die prestatie voor een groot deel op zijn actief mag schrijven. Zeker, ook de ‘directe democratie’ (referenda) heeft haar steentje bijgedragen.

    En rijk zijn ze, die Zwitsers. De maatstaf die voor het meten van rijkdom gebruikt wordt is het bruto binnenlands product (bbp). Per hoofd van de bevolking kwam dat einde 2012 volgens cijfers van het IMF uit op 78.881 dollar. België strandde op 43.651 dollar.

    Vooral belastingconcurrentie heeft dit klaargespeeld. In het Zwitsers confederaal model heeft elk van de 26 kantons een eigen grondwet en elk kanton bepaalt de hoogte van de personenbelasting en de vennootschapsbelasting. Die tarieven kunnen dus voor elk kanton verschillen. Daarnaast is er nog een zeer lage federale belasting.

    Dit model heeft geleid tot een weldoende belastingconcurrentie tussen de kantons, waardoor de tarieven laag bleven. Kantons die het aandurfden hoge belastingtarieven in te voeren, zagen hun bedrijven en burgers wegvluchten naar een fiscaal vriendelijkere buur. De totale maximum belastingvoet (federaal + kantonaal) varieert tussen 20 en 40 procent. De totale fiscale en parafiscale druk loopt niet hoger op dan 30 procent van het bbp. In ons land is dat 51 procent. Zuinig overheidsbeheer en een zeer efficiënte werking zijn het gevolg. Overheidsverspilling wordt door de lage belastingtarieven onmogelijk gemaakt.

    Verder is een groot deel van de beslissingsmacht in handen gelegd van het volk, via referenda.

    Een paradijs om daar te wonen en te werken, en werken doen ze dan ook, die Zwitsers. Hun werkloosheid schommelt rond de 3 procent van de bevolking op beroepsactieve leeftijd. En hoe zit het met de overheidsschuld? Is die niet torenhoog met die lage belastingtarieven?

    Integendeel, de Zwitserse overheidsschuld bedraagt slechts 42 procent van het bbp, tegen net geen 100 procent in ons land. En de begroting is nagenoeg in evenwicht.

    En alhoewel de Zwitsers weinig belasting betalen, krijgen ze toch van de overheid veel in de plaats: uitstekend onderwijs, een prima wegennet, een kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer, veilige en nette steden en een sociale zekerheid om ‘u’ tegen te zeggen.

    Zwitserland is een klein land met slechts 8 miljoen inwoners. Small is beautiful. Vlaanderen en Wallonië: hallo, waar blijven jullie?

    III SLOT

    Dat bovenstaand artikel in De Schandaard is mogen verschijnen, is een goed voorteken voor BDW. Doe letterjongens wéten als ze willen niet alleen het nieuws, ze maken het zelfs! Want, beter dan de beste meteorologen, weten ze de waaiende winden te voelen. Ze mogen het alleen niet schrijven tenzij  er hogere financiële belangen op het spel staan.

    Nogmaals die hemelse Zwitserse zuivere berglucht van die welvaartstaat te mogen doorgeven was me een waar genoegen. In Vlaanderen zijn er wel geen hoge bergen, maar er is de Zee. Vlamingen moeten dus niet wanhopen : zeelucht is even gezond als berglucht en bij ons valt niemand in een ravijn. Hoogstens krijgen wij natte voeten….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    13-11-2013, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1620 - CONFEDERALISME IS INDERDAAD GEEN SROOKJE

     

    .

     

    1620 - CONFEDERALISME IS INDERDAAD GEEN SROOKJE

    .

    Integendeel, het is nog maar het begin…..

     

    van een verhaal zo sterk als een Zwitserse bankrekening.

    .

    I) INLEIDING

    Het is dus wel juist : confederalisme is geen verzonnen verhaaltje voor dromers en andere naïevelingen. Al komt er in het verhaal dat BDW voorstelt, wel zoals in Sneeuwwitje en de 7 Dwergen, een boze heks voor onder de vorm van dat romp-belgië waarvan hij - om strategische redenen? - geen afscheid durft van te nemen. Wat volgens ons, Vlaams Belangers, verkeerd is. Als de patiënt dan toch verloren is : liever de korte dan de lange pijn! Palliatieve sedatie toepassen en de bladzijde omdraaien!

    Als Vriend Guido op zijn blog van vandaag op http://blog.seniorennet.be/guvaal/ die ik hieronder schaamteloos reproduceer, op een onnavolgbare manier (vandaar dat kopiëren) de vergelijking doortrekt naar Zwitserland, moet ik toch aanvoeren, dat zo’n harteloze schiefmoeder daar toch ten enen male ontbreekt. Er bestaat daar in de bergen boven die kantons geen kostenverslindende ‘romp-constructie’ meer, met aan het hoofd een schrokkerig onbetaalbaar geworden Koningshuis!

    Misschien dat er verandering komt, als BDW ooit op zijn beurt net als Willem Tell, ook eens een appel in twee schiet boven het hoofd van zijn oudste zoon…..

    Wat er ook van zij : zelfs al zijn we op deze blog geen vurige partij-poot van BDW, het is onze verdommelijke plicht als Vlaming de confederalistische gedachte te helpen verspreiden, zoveel als in onze mogelijkheden ligt.

    .

    II MIDDEN

    In mijn blog van 1 november (‘Confoederatio belgica’) schreef ik nog dat de N-VA kiest voor een confederalisme volgens Zwitsers model. Wat dat betekent, werd gisteren in De Standaard uit de doeken gedaan  door ene Willy De Wit, medewerker bij de economische denktank ‘Workforall’. Enkele voorbeelden:

    -          Het bruto binnenlands product (bbp) bedraagt in Zwitserland 78.881 dollar (in België: 43.651).

     

    -          Elk kanton bepaalt zijn eigen belastingsvoet, zodat men er tweemaal zal nadenken alvorens belastingen ter verhogen, om geen bedrijven te zien vertrekken naar een ander kanton. Als gevolg daarvan, blijven de tarieven laag.

    De totale belasting bedraagt er tussen de 20 en de 40%.

    De totale fiscale en parafiscale druk is nooit hoger dan 30% (in België 51!).

    De werkloosheid bij de beroepsactieve bevolking schommelt rond de 3%.

    De staatsschuld bedraagt 42% (in België over de 100!).

       Wat krijgen de Zwitsers van hun overheid terug?

             Een uitstekend onderwijs.

              Een prima wegennet.    

    Een kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer (ik heb dat in september zelf nog kunnen vaststellen; zie mijn blog van 18 september).

             Veilige en nette steden.

             Een sociale zekerheid om ‘U’ tegen te zeggen.

        Zwitserland is ook een veeltalig land. Wie van kanton verhuist, moet alle officiële zaken regelen in de taal van zijn nieuw kanton. Geen faciliteiten, veto’s, alarmbellen en andere uitvindingen waarin onze francofonen zo sterk zijn.

       En dan zijn er in dit land mensen, liberalen nog wel, die vinden dat confederalisme niets voor ons zou zijn. Rutten, prof De Grauwe en De Gucht zijn al tevreden als de fiscale druk hier iets onder de 50% zou liggen. En laat De Gucht dan nog dreigen met Europa. Zwitserland is daar ook niet bij en geen enkele Zwitser ligt daar wakker van, ook niet van het feit dat ze geen ‘topfuncties’ bij datzelfde Europa kunnen bekleden om er niet veel meer te doen dan hun zakken te vullen.

       Ik kan best begrijpen dat een confederalisme in dit land, zelfs áls het er zou komen, niet meteen alle voordelen zal geven die men in Zwitserland nu al heeft. Het zou echter het begin kunnen zijn van een echte verandering, die heel onze regio ten goede zou komen. De belastingconcurrentie tussen de kantons en de directe democratie (via referenda), maken dat de Zwitsers zo’n 80% rijker zijn dan gemiddelde Belg.

    *

    III SLOT

    Wie ook kan meespreken over historische figuren waarvan bepaalde gelijkenissen in het oog springen, is Kawouter Markske, Hoofd van de Tjeven. Die man werd gisteren als Kanselier Voorzitter van alle Tsjeefachtigen herkozen met ongeveer dezelfde score als Adolf Hitler (99%) in zijn glorietijd. Als dat geen voorbeeld is om na te volgen van de van boven-af  ‘geleide democratie’ : geen tegenkandidaten en alleen maar verkochte sympathisanten toegelaten. Niet teveel zelfs, want als  ge met 2 zijt, kunnen er al gemiddelden berekend worden….

    De man is vast overtuigd na de verkiezingen, met Kris Peeters de teugels te kunnen overnemen van Di Jeanetto. Nieuwe wijn in oude zakken….. Nog even uitkijken naar de uitverkoren lijsstrekkers, en dan worden in het smitto bollo-kraam de boemerangs geworpen.

    *

    Bij de Noorderburen ontmoeten Le Pen en Wilders vandaag elkaar om hun wederzijdse liefde te bezegelen. Nu nog het Vlaams Belang omarmen, om samen mee op te trekken en het vernieuwd politiek landschap kan de werkzaamheden aanvatten Zonder de oude zeurkousen. De Oranje-Blanje-Bleu-banier trekt de stoet op gang!

    Net zoals ‘geen PS’ voor Wallonië een revolutie op zich is, zo zal de EU zonder de Tsjeven een revolutie op zich zijn. Ze mogen wel nog toekijken van achter de zijlijn, in afwachting dat ze volledig worden afgevoerd, nadat de Dexia-schuld is terugbetaald aan de belastingsbetaler.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    13-11-2013, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1618 - NAAST HET GEFORCEERD SOCIALISME, DE GEFORCEERDE ‘OPWARMIING VAN DE AAARDE‘ IS ER NOG….SUEZ GAZ DE FRANCE

    *

    Woensdag 13 november

    Zon 7u55-16u58

    H Didacus

    *

    Moody's e Bankitalia: recessione finita

    (Moody’s en It. Nationale Bank : de recessie is finito....)

    .

    13/11/1956 Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten beslist dat rassenscheiding ongrondwettig is. Wat bewijst dat Darwin nog maar eens gelijk heeft gehad : alles is altijd in evolutie, zelfs de natuurlijke indeling in de beoordeling van de medemens. Aan de kleur zelf valt spijtig genoeg niet te tornen, al zijn mulatten al een stap in de goede richtig….

    *

    1618 - NAAST HET GEFORCEERD SOCIALISME, DE GEFORCEERDE ‘OPWARMIING VAN DE AAARDE‘ IS ER NOG….SUEZ GAZ DE FRANCE

    .

    1000 Keer erger dan de Société Générale

     

    En bijna zo erg als de stelende Coburg-eksters

    .

    I) INLEIDING

    Onze vriend Freddy Van Gaever heeft onlangs een stukje gepleegd over de diverse soorten ‘alternatieve energie’, een pseudoniem voor veredeld volksbedrog en platvloers zaktisme. Zonnepanelen, windmolenparken, allemaal gesubsidieerd en georchestreerd boerenbedrog. Het zijn vooral de voertuigen voor het onderduims versopreiden van de socialistische gedachte. Met als direct gevolg het direct recht in de pocket van een klein aantal potetaten. Die gaan, omdat ze het goed kunnen uitleggen, straks nog aan hun gerechte straf ontkomen ook….. Beschuldigde Freya, top-crimineel De la la : wat hebt gij ter Uwer verdediging in te brengen?  Stop al dat snotteren, en spreek wat ge te zeggen hebt….. Ach zo! Dat ge het nooit meer zult doen, als we U AUB aan laten….

    Volksbedrog omdat Linxen altijd direct hun wensen voor werkelijkheid willen nemen, en dan ook alles daarvoor doen, omdat het seffens opbrengt. Ze doen  dit met de energie-markt, omdat het wonderwel paste  als camouflage voor hun werkelijke bedoelingen. Zaktisme omdat er ongezien een onmetelijke rijkdom naar hun potentaten stroomt. En met Suez hebben ze Judas-zaakjes geregeld, die hen va de macht verzekert….

    Maar, zoals een van de reageerders op dat artikel (zie hieronder) zegt : door de achterkant van hun duistere zaaljes, is geschreven met carbone-papier op de achterkant van hun overeenkomst, dat eerst ‘Parijs’ er wel diende bij te varen, en dan pas de plaatselijke potentaten…

    Als er in ‘Parijs’ een knopke wordt omgedraaid, ligt de Vlaamse industrie meteen luizeplat en zal ze uit de hand van de Meesters in ‘de Lichtstad’ moeten eten…..

    Dàt is, beste vrienden, veel erger dan onze mailtjes besbuffelen, al grenst dit toch wel enigszins aan het begrip ‘oorlogsdaad’. Wat moeten we dan zeggen van onze halsslagader die open en bloot klopt op de Place Pigalle, omdat die daar door onze socialistische vrienden (tegen betaling, dat spreekt, naartoe gebracht werd.

    Ga maar te rade bij U zelf wie jaren geleden onder ‘Paarss’ de deal afsloot met de Fransen, en wie er nog altijd vooral zo hard verzet onder woorden brengt tegen de eigen nucleaire energie… Voor zover die ook al niet in Franse handen is. Twee levensaders, in handen van onze vijanden : de pietrol bij de Muzelmannen, en de stroom bij de Franse socialisten…. Ga met zo’n soldaten naar de oorlog!

    *

    Daaroim zou het goed zijn, nu het nog kan, als goede vrienden afscheid te nemen van de Parijse alles slokkers. Desnoods door de sector te nationaliseren met de betaling uitgesteld tot St Juttemis. Doen we dat niet, dan zal BDW op zeer korte termijn de rekening gepresenteerd krijgen, door ons allemaal cash te betalen.

    .

    II MIDDEN

    DE MERODE op 11/11/2013 om 20:09 schreef:

    Naast het “plezieren van vriendjes” gaat het ook over het “kopen van stemmen”. In beide gevallen zijn de verbruiker en de belastingbetaler het slachtoffer. Dit alles gaat dan gepaard met een “politiek correcte terreur” tegen over diegenen die durven twijfelen aan het nut van alle deze zogezegde “groene energie..” initiatieven die hun oorsprong vinden in de “klimaatopwarming…” .

    Ik voeg een brug toe naar een recente Duitse publicatie die deze waanzin beschrijft.

    http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/redaktion/politisch-korrekte-wirtschaft-abzockkartelle-und-oeko-wahnsinn.html

    In België komt daar nog een bijzonder aspect bij. De uitstap uit de kernenergie, en de vervanging ervan door allerlei “ersatz” middelen, zijn er in de eerste plaats er op gericht Vlaanderen afhankelijk te maken van Franse kernenergie. Deze laatste is voor de Franstaligen-linksen en groenen immers niet schadelijk , en biedt daarenboven de mogelijk om met één druk op de knop in Parijs, Vlaanderen plat te leggen. Dus achter deze eco-waanzin in België gaat de strijd tegen Vlaanderen schuil, met hoge energiekosten en de chantage:

    “Pas op op we drukken op de knop…”.

     

    III SLOT

    Waarom zegt niemand het niet recht-uit? Ons land is weer helemaal een wingewest geworden van Frankrijk, en ‘il sera Latine ou ne sera pas’. Met wat galgenhumor zegt men dan dat “als het regent in Parijs, het druppelt in Brussel”. Vandaar dat het socialisme in beide landen foutloze koppies zijn van elkaar. Tenminste, tot zolang Marine Le Pen daar orde op zaken komt stellen en het socialisme in de vergeethoek kiepert, waar het al vele jaren thuis hoort, net zoals het communisme.

    Het is trouwens altijd een veel te gevaarlijk risico de energie in handen te laten van leerling-tovenaars, die de politiekers uiteindelijk toch zijn. Ze kunnen misschien hier en daar wel bekwaam zijn, maar het zullen nooit ondernemers zijn. Een ondernemer kàn gewoonweg geen goede politieker worden, en omgekeerd. Ondernemen is winst maken, en aan politiek doe is winst verkwanselen of uitdelen.

    Of denken de Heren politici dat er in de ondernemerswereld geen bekwame CEO’s voorkomen, die de energiewereld veel beter, veel veiliger en vooral veel goedkoper in leven zouden kunnen houden? Ik weet zelfs zeker, dat ze dat gaan doen tegen 1/10 van de prijs die de politieke vriendjes nu maandelijks mee naar huis nemen.

    De levering van energie is nu een strop rond de nek van onze ondernemingen, die bij het minste onraad zonder lijfsgevaar voor hen, door ‘Parijs’ kan aangesnoerd worden. Ikzelf zou die strop liever rond de nek van onze politici zien hangen, en ik zou in goed vertrouwen, de hefbomen hiervan in handen van de V-Partijen willen zien liggen.

    Dat ‘hét’ daarom nog niet meteen gebeurt, is niet zo erg, gesteld dat we de mogelijkheden in eigen handen houden….A puppet on a string, U weet wel…

    PSSST

    Het bewuste artikel van Freddy Van Gaever vond ik bij de vrienden van http://nageltjes.be/wp/. Ik zou zeggen : doe zo voort, Heer Van Gaever. Het Vlaamse volk dankt U. Terwijl ondergetekende U groet met zeer veel hoogachting en innerlijke trots op Uw prestaties. Elk zegge ook dàt voort!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    13-11-2013, 09:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1619 - PROLEETARIËRS ALLER LANDEN VERENIGT U TEGEN HET SOCIIALISME

     

    1619 - PROLEETARIËRS ALLER LANDEN VERENIGT U TEGEN HET SOCIIALISME

    .

    Het glorieus verleden : socialisten ondereen verdelen de wereld

     

    Hitler, Mussolini, Daladier (Fr), Chamberlain (Ed), terwijl Stalin zijn schaduw vooruit smijt….

    .

    I) INLEIDING

    Er zijn zo van die kluchtjes die als ze hun schaduw vooruit smijten, een eeuwige jeugd blijken te hebben. Zo ook de studentengrap (zie titel : ik kan er gewoon niet over zwijgen!) met de leuze op de Gentse ‘Vooruit’. Dat spandoek ‘tegen het socialisme’ is daar onder die zwaar historische spreuk van die proletariërs, niet lang blijven handen, maar toch lang genoeg omdat ik ze (toevallig) met eigen ogen heb kunnen zien. De Vrijdagmarkt met de gestrekte arm van Jacob Van Artevelde was die morgen zwart van het volk dat gniffelend bleef nagenieten, in plaats van lijk ik naar het werk te gaan.

    K vertel dat even graag als het afgezaagd kluchtje van dat oud dametje, dat bij de onderpastoor kwam biechten, dat ze met een jonge gast ‘zwaar gezondigd’ had. ‘Maar Moederke’ reageerde de Biechtvader “en dat op Uw leeftijd’….Toen kwam het antwoord, biechtewaar : “Jamaar, dat is al heel lang gleden en ik heb dat al dikwijls gebiecht, maar ik klappe daar zo geern nog ne keer van’….

    Zo ook ondergetekende, telkens het woord ‘socialisme’ valt…. Allemaal zo lang gleden, maar er nog eens gaarne op terugvallen, in het zicht van de meet, dat is andere paté.

    19 Maart schijnt de dag te zijn waarop het mes moet vallen in Nederland. Wat meteen wil zeggen, dat er voor os in Vlaanderen tegen dat er bij ons verkiezingen zijn, een serieus voorbeeld zal bestaan.

    .

    II MIDDEN

    PVV laat voor 2,7 ton anti-EU-onderzoek doen met subsidie van Tweede Kamer

    PVV-leider Geert Wilders blijkt deze zomer een gerenommeerd Brits bureau opdracht te hebben gegeven voor een nieuwe studie naar de kosten van een Nederlandse uittreding uit de EU. Vorig jaar liet Wilders al soortgelijk onderzoek verrichten naar de terugkeer van de gulden.

     Uit vertrouwelijke correspondentie van de partij met het bureau, Capital Economics, blijkt dat het bureau voorafgaande aan de studie al aangaf “vrijwel overtuigd” te zijn dat de studie “zal laten zien dat uittreding [uit de EU] voordelig voor Nederland zal zijn”, aldus een e-mail die het bureau 13 mei aan Wilders stuurde. Na onderhandelingen over de prijs gaf Wilders 5 juni het groene licht voor de studie.

    PVV mocht het van subsidie betalen, niet als campagnemateriaal

    ADVERTENTIE

    Uit de correspondentie blijkt dat het bureau deze zomer verwachtte circa 270.000 euro voor het onderzoek bij de PVV in rekening te brengen. De PVV liet daarna in informele contacten met de ambtelijke dienst van de Tweede Kamer nagaan of deze kosten betaald mogen worden uit de subsidie die de PVV ontvangt voor ondersteuning van de Kamerfractie. De Kamer bleek bereid dit toe te staan, mits de PVV het onderzoek niet als campagnemateriaal gebruikt.

    Volgens de correspondentie is Capital Economics, dat vorig jaar een prestigieuze prijs ontving voor onderzoek naar uittreding uit de euro, eind dit jaar met de studie klaar.

    Wilders ontvangt morgen Marine Le Pen in Den Haag om zijn anti-Europese agenda kracht bij te zetten. Het bureau en de PVV willen niet reageren.

    $

    Marine Le Pen wil Wilders helpen bij campagne Europese verkiezingen

    De voormalige Franse presidentskandidaat Marine Le Pen biedt aan om PVV-voorman Geert Wilders te helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat aanbod doet ze vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

     Nadat de leider van het uiterst rechtse Front National in april al met Wilders had geluncht in Parijs om te praten over samenwerking, zegt ze vandaag in NRC dat ze graag een keer naar Nederland komt voor een tegenbezoek:

    Het is belangrijk dat de kiezer ziet dat we niet alleen staan, dat in alle EU-landen vergelijkbare patriottische bewegingen actief zijn. We zouden misschien samen campagne kunnen voeren voor de verkiezingen.”

     

    Le Pen wil grote eurosceptische fractie in parlement

    ADVERTENTIE

    Le Pen, die voor de Franse gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar volgens sommige peilingen tegen de twintig procent van de Franse stemmen zou kunnen halen, wil in het Europees Parlement na de verkiezingen van juni 2014 met gelijkgestemde eurosceptische en anti-immigratiepartijen één politieke fractie vormen. Ze praat, behalve met de Nederlandse PVV, ook met het Vlaams Belang en met de Oostenrijkse FPÖ van wijlen Jörg Haider.

    Sinds Le Pen in 2011 de leiding van het Front National overnam van haar vader Jean-Marie, heeft ze geprobeerd de partij te “professionaliseren”, zegt ze. Met een agenda gericht op economisch protectionisme zien steeds meer kiezers haar als een alternatief voor de twee grote Franse machtsblokken, de socialistische PS en de centrum-rechtse UMP.

    Volgens een onderzoek deze week van het rechtse weekblad Valeurs Actuelles zou op dit moment eenderde van de Fransen zich verwant voelen met het politieke programma van Marine Le Pen.

     

     

    III SLOT

    Weet U, nadat ik ‘Kareltje’ hen gehoofd en gezien in De 7de Dag, heb ik geen twijfel meer. Er zullen heel wat toontjes door heel wat mensen lager worden gezogen!

    De man, nog blauwer dan de rest, trad op zonder ruggespraak met de rest van de Partij, die hij letterlijk tegen  de vlakte reed. Hij sprak zelfs als de Goed-de-Vader van de Europese Unie (de man is daar toch commissaris voor de Handel?!), die waarschuwde dat ‘romp-belgie’ na de Operatie Confederalisme van BDW niet eens meer van ons land zou willen weten. Ergo zelfs, dat geen enkele van de Europese mandaten ooit nog aan een der onzen zou toevertrouwd worden. Een verhaal om echt te beginnen huilen….

    Och arme! Hijzelf maakt nergens meer kans om herkozen te worden. Niet als liberaal, nationaal boegbeeld, en al zeker niet als Europees mandataris, want zijn termijn zit er op…. Kareltje weet dat hj, geschandaliseerder dan Silvio Berlusconi inzake fisclae fraude, zich alleen nog kan terugtrekken op zijn Italiaans wijngoed om daar te mediteren en verbitterd er zijn mémoires te schrijven. Hij kan zichzelf hoogstens vergelijken met Kareltje de held uit een of ander stripverhaal. Want om vergeleken te worden met Il Cavaliere, komt hij nog niet tot aan de enkels van die man. Om nog maar te zwijgen van de azijnpisser die hij is, naast de flamboyante entertainer die als een duivel-uit-een-doosje zijn terugkomst voorbereidt…..

    PSSSST

    Er zijn waarschijnlijk lezers die denken dat ondergetekende tegen de socialisten is. Niets is minder waar. Ik sta gewoon tegenover het socialisme op dezelfde manier als het socialisme tegenover het Christendom staat. Altijd met de bedenking : wie was er nu eerst : de kip of het ei. Beide stelsels worden maar al te vaak misbruikt onder het motto ‘luister naar mijn woorden en kijk maar niet naar mijn daden’. Het voornaamste verschil is, dat de Linxen dat niet willen geweten hebben! Ze doen alsof kloppen op een ander, goed is voor hun groei-hormonen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    13-11-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1616 - NIET ANDERS, MAAR LEVEN ZOALS WE NU LEVEN IN EER EN DEUGD. VOORAL MET VEEL DEUGD

    *

    Maandag 11 november

    Zon 7u51-17u01

    Wapenstilstand 1914-1918

    H Martinus van Tours, kindervriend en patroon  van de kleermakers

    .

    EINDE VAN EEN EERSTE WERELDBAND ALS VOORLOPER VAN WAT NOG ZAL VOLGEN

     

    Feest van Sint Maarten, de kindervriend, en van de Wapenstilstand in  1918, na vier jaar uitzichtloze loopgraven-oorlog in een wereldbrand waarin wij, net zoals onze Noorderburen, helemaal niets te maken hadden. Nederland bleef uit het oorlogsgeweld, en de grens werd potdicht afgesloten, zodat er geen muis meer door kon. Integendeel, met Hollandse koopmansgeest verkocht vliegtuigbouwer Fokker het systeem dat toeliet te vuren dwarsdoor de draaiende schroef, aan Duitsland…. Eigenlijk was heel die oorlog een ruzietje tussen Willem II van Duitsland met Frankrijk. Albert I van bij ons, en de Duitse Keizer waren elkaars neven en alle twee Pruisische von Saxen-Coburgs. Maar ja, hoe kon de Francofone Elite in Bruxelles weerstaan aan de sympathie voor ‘Parijs’? En voilà, daar zat het spel op de wagen en kon die Elite de held gaan uithangen, zij het op een veilige plaats, om conferenties en vergaderingen bij te wonen waar de champagne rijkelijk vloeide. Terwijl de kleine man in het slijk van de IJzer als honden kon creperen.

    Albert I de Koning van alle Belgen, had bij het begin van de schermutselingen, de Vlamingen gesmeekt om in navolging van 1302 dapper voor hem te strijden, dan zouden zij, na de oorlog, eindelijk in al hun rechten hersteld worden. Want van de in 1830 beloofde gelijkheid in rechten en in plichten hadden de Vlamingen alleen het tegenovergestelde gemerkt. Met die koninklijke rap te vergeten belofte in het hoofd, werden de Vlaamse soldaten in de dood gejaagd.

    Als de Vlaamse Beweging vòòr de oorlog nog min of meer geduld werd, omdat ze geloofde in die loze beloften van 1830, was dat nadien (na de oorlog) wel even helemaal anders. De Francofonen lanceerden een nooit gezien aanval op alles wat geen Frans sprak. ‘Parijs’ was euforisch na de overwinning, en ‘Londen’, de traditionele vriend der Vlamingen, had wel andere zorgen door de bewegingen voor onafhankelijkheid in hun ‘Dominions’. De Vlaamse voormannen belandden in de gevangenis (Dr.Aug. Borms) of konden alleen het vege lijf redden door als banneling in den vreemde verder te gaan leven (René Declerck). Kort nadien werd Borms totaal onverwacht van uit de gevangeis met een overweldigend aantal stemmen tot volksvertegenwoordiger gekozen en het Vlaams Verzet werd gebundeld in het VNV (Vlaams Nationalistisch verbond).

    Dat VNV koos, tijdens WO II, om eindelijk te kunnen opkomen voor hun rechten, en omdat er een Nieuwe Wereldorde op komst was, waarin er geen plaats meer zou zijn voor het antieke België, voor de verkeerde kant en de vrienden werden daarom na deze oorlog ofwel massaal tegen de muur gezet (Boroms, Vindevogel) door de Belgische Draak-Ondier-Overwinnaar, ofwel hadden ze kunnen vluchten (Cyriel Verschaeve) en wie in het land gebleven was met vrouw en kinderen, werd levenslang tot in de 3de generatie, gebroodroofd en veroordeeld tot de bedelstaf. De PS-Staat was geboren, met het ACW als vroedvrouw bij de bevalling. En daar staan we dan, enkele koningen later, aan te kijken tegen een kapot geregeerd land, dat zo goed als ingekapseld ligt binnen de Europese dictatuur die optreedt als nog maar eens een Nieuwe Wereldorde.

    *

     

    Vandaag dus Herdenking van dit alles op de gestolen IJzerbevaart in Diksmuide aan het Memoriaal der Vlaamse Gesneuvelden ’14-’18, beetje bij beetje bijeen gespaard uit de mond van de kleine Vlaming, dat mede dank zij de bezieling van de kleine ‘onderpastoors van te lande’. Dat monument, de nieuwe toren, samen met de IJzerweide werd later gestolen door de slippendragers van de Staat die de IJzerjongens de dood had ingejaagd.

    Daarom is het ook goed er aan te herinneren dat de reusachtige PAX-poort op de voorgrond, met daarachter, tussen de stompen van de gedynamiteerde eerste toren, de witstenen kruisarm met daarop AVVVK, één geheel uitmaken met de Nieuwe Toren. Die werden  gebouwd op en met het puin van die eerste toren, die door ‘onbekenden van de Belgische DOVO-Genietroepen in de nacht van 15/16 maart 1946 werd neergehaald, wat in ‘Brussel’ als enige maar zeer merkwaardige reactie de historische woorden meebracht : ‘Hij ligt er en hij ligt er goed’.

    Deze schandalige laffe daad (grafschennis) werd door de Belgische ‘Justitie’ in de Belgische doofpot gestopt en 10 jaar later kwamen de vermoedelijke daders vrij, zonder ooit maar van iets beschuldigd te zijn geweest.

    En de Vlaming? Die spaarde, hutje bij mutje, weer het eten uit zijn mond om met de brikstukken een eeuwigdurend schandteken te doen bouwen, om gelijktijdig daarmee, wat verder op de weide, het vertrouwde veel hoger IJzerkruis te doen verrijzen. Met op de vier hoeken, als een kreet om aandacht voor het lijden van een volk, in alle richtingen in vier talen de woorden ‘Nooit meer oorlog’.

    Maar, ongeveer in de nasleep van het ‘cordon sanitaire’, zijn alleen de belgicisten daar nog welkom. Aan Vlamingen die op die plaats hun doden willen herdenken, is de toegang verboden. Ergo : onze dioden worden daar op Wapenstilstanddag ‘vereerd’ onder tricolore vlaggen.

    Daar liggen hun lijken als zaden in ’t zand. Maar de oogst, o Vlaanderenland, valt in de Belse mand.

    *

    Het tricolore ondier heeft vanzelfsprekend vele eigen grafzerken (Houthulst) met tricolore zerkjes of ‘Onbekende Soldaten te eren, waar de slippendragers elkaar kunnen feliciteren, maar moesten ze zich nu persé de énige Vlaamse Schatkamer toe-eigenen?

    Ja vrienden, waarom herdenken wij niet meer de Slag der Gulden Sporen? Het was toch dàt dat die valse koning van ons verlangde?

    *

    O, wat ik ook nog kwijt wil, is dat de Volkerenbond voorloper van de Navo, de EU, enz, na WO I ook opgeheven werd. Die had ook dan, net als wat er nu gebeurt, de oorlog niet kunnen voorkomen. Daar wordt niet veel meer over gerept, dat zou de mensen teveel kunnen doen nadenken, omdat de Turken, die toen het Ottomaanse Rijk vormden, aan de kant stonden van het verslagen Duitsland.

    Als Turkije nu terug bij de EU komt, is dat slechts de vernieuwde vriendschapsband tussen die Turk van toen en een Duitser van nu…. en zouden die twee wereldoorlogen wel eens verloren moeite kunnen geweest zijn.

    *

    1616 - NIET ANDERS, MAAR LEVEN ZOALS WE NU LEVEN IN EER EN DEUGD. VOORAL MET VEEL DEUGD

    .

    Divertimento van een oude bok…..

     

    .

    I) INLEIDING

    Jos Gheysen van AGALEV (ANders GAan Leven) is werkelijk, na zijn politieke lopbaan, anders gaan leven. Veel rijker en dus veel belangrijker. Hij kan het zich dan ook permitteren om een beetje achterom te kijken, zodat hij de drol onder zijn voeten niet ziet. Die drol is o.a. het werk van het rode Gentse wentelteefje dat met het ouder worden de enige 2 uitstekende punten waarover ze beschikte, ziet verslappen.  Nadere informatie te bevragen bij de installateurs van zonnepanelen en hun slachtoffers. De wind energie-maker van de kust, die wind maken door op zee te staan molenwieken heeft ook al geen keuze meer : veel te duur en dus af te breken speelgoed. Vaarwel hun 2 stromeniideaal : de ‘alternatieve’ energie, maar vooral de geldstromen zakkewaarts.

    Net als volwassen vaders nog graag met de electrische treintjes van hun zoontjes spelen, zo spelen Linxse  politiekers graag met de hersenspinselen van wetenschappers die leven van de ontvangen subsidies. Diie doen, dat spreekt vanzelf, alle soorten ‘waarnemingen’, vaststellingen dus, maar ze nemen slechts dàt waar (met verwaarlozing van al het andere), waar er vraag naar is.  Een onderwerp bijvoorbeeld waar men alle kanten mee uit kan, een beetje zoals de weervoorspellers doen.

    Die weerberichten, zelfs bij de diverse buitenandzenders, zijn zo fragiel geworden, dat ze doen denken aan kijkbuis-operaties, zo ongeschonden komt de natuur er uit. De ene ziet een fikse sneeuwbui hangen, die voor de andere een ‘Ardense sneeuwbui’ is. Weg de ‘overheersende Westenwinden’, het zijn nu winden die op 1/10 graad netjes als va de Azoren komend worden beschreven. In geuren en kleuren, want de subsidies moeten toch opgebruikt worden! De gure Noordenwind over ons platte land is gelukkig samen met Jaak Brol van het scherm verdwenen, want morgen is het de beurt aan Sabien. Nee, niet meer dat dubbelzinnige ‘en morgen komt Sabien aan de bert’ en dat gegniffel moet eindelijk eens ophouden want ook Frank spreekt His Masters Voice liever over de ‘opwarming van de aarde’….

    Wat ik denk?

    Dat onze al-oude Moeder Aarde best weet wat ze doet : ze is een soort reusachtige ‘Nieuwkuis-Onderneming’ op zichzelf, waar de mens slechts een beperklt ‘gebruiksrecht’ op heeft. Die wereld behoort aan de ondernemer die slechts de vruchten bewerkt die de aarde heeft voortgebracht, en waarvan de politiek zijn poten moet van houden. Hoogstens de krijtlijnen trekken van de kaders, om onderlinge koppensnellerij te voorkomen.

    Zo gauw de politiek het voor het zeggen heeft, treedt de verzeping in, want dan gaat alles om zeep….

    .

    II MIDDEN

    Teruggrijpen naar de fundamentalistische gedachten van de Thatcherperiode was nog nooit zo onverstandig

    OPINIE − 10/11/13, 09u31

    *

    Jos Geysels is ex-politiek secretaris van Agalev en minister van staat. Als we het communautaire debat nooit beu mogen worden, dan zeker de klimaatdiscussie niet, schrijft hij.

    Wie het overheidsbeslag en het begrotingstekort aan banden wil leggen, kan er niet onderuit de alternatieve scenario's van het Klimaatpanel au sérieux te nemen

    "Het is bijzonder frustrerend dat de meeste politici, maar ook de burgers die hen kiezen, niet willen inzien dat het de hoogste tijd is voor een strategische aanpak van het klimaatprobleem."

    Deze klacht komt van Jean-Pascal van Ypersele, Belg en ondervoorzitter van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Hij houdt zich al 34 jaar bezig met het effect van de uitstoot van broeikasgassen op het klimaat. Zijn harde analyses zijn wetenschappelijk onderbouwd, zijn voorstellen om tot oplossingen te komen zijn haalbaar. Toch dringen ze aan de vooravond van de klimaattop in Warschau onvoldoende door tot de hardcore van het politieke debat en de besluitvorming. Onbegrijpelijk.

    Het wereldwijde energiegebruik veroorzaakt niet alleen een gigantische verspilling en vervuiling, maar werkt ook de ongelijkheid in de hand. Twintig procent van de wereldbevolking verbruikt 80 procent van de energie. De armsten, die slechts een klein aandeel hebben in de CO2-uitstoot, zijn wel de voornaamste slachtoffers van de sociale en ecologische gevolgen. De ene doet het met een grote voetafdruk, terwijl de andere op de blaren moet zitten.

    Ondanks de indrukwekkende cijfers en de brede maatschappelijke aanvaarding van de klimaatproblematiek blijft er een grote discrepantie bestaan tussen de erkenning van het probleem en de strategische aanpak ervan op het politieke vlak. De temperatuur op de aarde blijft stijgen, de politieke urgentie om alternatieve scenario's in beleid om te zetten stagneert.

    Dagjespolitiek

    Die discrepantie is merkwaardig en verontrustend. Het klimaatprobleem is immers een economische en financiële uitdaging van de eerste orde. Het zal een weerslag hebben op onze manier van leven, werken en gezondheid. Het zal dus rechtstreeks ingrijpen op ons nationaal inkomen, de staatsbegrotingen en onze portefeuille. De financiële gevolgen van de opwarming zullen deel uitmaken van het pensioenpakket van de ouderen en de kinderbijslag van de kinderen.

     

    Enkele jaren geleden berekende de Engelse econoom Nicholas Stern dat 'niets doen' de economie wereldwijd zal ontwrichten en de maatschappelijke kosten zal doen oplopen van 5 procent tot 20 procent van het bbp. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de kosten van de financiële en economische crisis. En toch worden ze niet geïmplementeerd in de pacten en andere oplossingen die regeringen klaarstomen voor een 'herstel van de economie'.

    Het blijft, ook in België, bij 'politics as usual', bij het vasthouden aan de illusie dat de economie en de samenleving met de traditionele recepten gerelanceerd kunnen worden. Wie de lasten van de hardwerkende Vlaming wil verminderen, zal de belasting die de opwarming hem of haar zal opleggen in rekening moeten brengen in zijn (partij)programma. Wie het overheidsbeslag en het begrotingstekort aan banden wil leggen, kan er niet onderuit om de alternatieve scenario's van het IPCC au sérieux te nemen. Teruggrijpen naar de fundamentalistische gedachten van de Thatcherperiode was nog nooit zo onverstandig. Herhalen is verliezen.

    De klimaatverandering leidt niet alleen tot grote financieel-economische problemen, ze zal ook zorgen voor een groeiende ongelijkheid. Met de verdeling van de goods loopt het de laatste jaren al grondig verkeerd. De bads zijn nog slechter verdeeld. Zonder een vermindering van de belasting op het vermogen van de aarde zullen vele kwetsbare (en arme) landen geconfronteerd worden met te weinig en te veel water, met droogte en overstromingen, met een tekort aan voedsel en een teveel aan ziekten, met klimaatslachtoffers en -vluchtelingen.

    Ook in rijkere landen, zoals België, zullen vooral de zwakkeren er bekaaid af komen. Nu al beschikken vele tienduizenden amper over de nodige energie om hun huis te verwarmen of te verlichten. Ze leven in ongezonde en/of slecht geïsoleerde woningen en worden geconfronteerd met een stijgend aandeel van de woning- en energiekosten in hun karig inkomen. De aarde warmt op en de samenleving wordt kouder. Juist om deze situatie te vermijden zullen we het energiegebruik op andere sporen moeten zetten.

    Kiescampagne

    De laatste weken werd er politiek veel aandacht besteed aan het communautaire debat, aan het uitvlooien van het verschil tussen (vormen van) confederalisme en federalisme, aan het bestuderen en becommentariëren van de splitsingsscenario's. In dit dossier is er geen sprake van politieke vermoeidheid of berustende gewenning. En waarschijnlijk zal het ook een van de belangrijk agendapunten worden in de komende kiescampagne.

    Voor wie echter met een betere bril naar de werkelijkheid kijkt, kan de klimaatkwestie niet naar de coulissen van het politieke debat verbannen worden. De alternatieve voorstellen zijn er, de economische berekeningen zijn uitgewerkt, de technologie is voorhanden. En er zijn genoeg maatschappelijke en politieke redenen om er een warme discussie over te houden en te starten met de 'strategische aanpak' waarover Van Ypersele het heeft. Nu pauzeren kan niet anders dan als 'verontrustende nalatigheid' beschouwd worden.

    En voor wie nog niet overtuigd is: het volgende. Volgens een recente extrapolatie van het magazine National Geographic verdwijnt door het smelten van de hele ijsmassa op het land bijna het hele grondgebied van Vlaanderen onder water. Deze transfer van water zou een serieuze volksverhuizing op gang brengen. Hopelijk is de deelstaat Wallonië dan bereid om velen van ons onderdak te geven of als klimaatvluchteling te erkennen.

     

    III SLOT

    Nu ik er aan denk  : Mevrouw Jos Gheysen heeft, voor ze met haar man een luchtje gaat scheppen in Oostende, toch wel een goede levensverzekering? Ik zeg dat maar, omdat de Vlamingen altijd maar een aanhangwagonnetje zijn aan de Waalse voorbeeld-gevers.

    Mij is het opgevallen, dat die man van Ecolo enerzijds zijn 2de vrouw graag zag, maar anderzijds gewoon de natuur een handje wilde helpen…

    Ziet U dat is nu de politiek enerzijds, anderzijds, waar er iedere keer wordt voorbij gegaan aan het essentiële : de rechten van anderen. Het recht van die vrouw om te leven. Het recht van de ondernemer om te ondernemen en via die initiatieven de rechten van wee anderen een plaats te geven : het recht op comfortabel leven.

    De samenleving heeft veel weg van he voetgangers-gedrag op een voetpad in onze steden. Eenmaal het voetpad er ligt, goed onderhouden wordt, zijn er daar toch geen verdere reglementeringen meer nodig?! Moet men daar toch geen groene eilandjes in voorzien?! Moet de vervuiler of de vernieler kunnen aan de oren getrokken worden. Moeten misbruikers, drug-gebruikers, messentrekkers, zakkenrollers , enz, bestraft en geweerd worden.

    Ach ja! Dan blijft er nog dat fijn stof (bewezen?) en dat gat in de ozon-laag, goed of slecht, voornamelijk wishfull thiking : als paardenbril goed gevonden. Veel, zo niet alles, zou al opgelost worden, moest de uitat van de verbrandingsmotoren voorzien worden van een fijnstof-filter…. Enfin, ik ben  geen technieker en wil dan ook alleen zeggen dat wie potje breek, ook potje betaal….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    12-11-2013, 13:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1617 - HET GELIJK KOMT UIT AUSTRALIË

    .

    1617 - HET GELIJK KOMT UIT AUSTRALIË

    .

    De dubbele Januskop van

     

    De dictatuur v/h wereld socilo-democratisme

    .

    INLEIDING

    De Australische Regering noemt de klimaat-hype de draagmoeder voor het wereld-socialisme. Wat ’n vermetele durf! De 4 overige continenten moesten als één man die hoogmoedige eilandbewoners met hun vele bosbranden maar eens goed de oorlog verklaren! A bas la culotte! Omver en er oer, zoals bij de bestorming van de (lege) Bastille in 1792…..

    Moest onderstaand artikel ooit verschijnen in de officiële Pers, dan zou de verantwoordelijke uitgever op staande voet bij ons als waarspreker in het ‘cordon sanitaire’ vliegen. Ja, wie weet, zou hij (of zij) binnenkort niet in een auto-ongeval ‘tragisch om het leven komen’… Linx kan er best tegen dat er tegen hen wat geluld wordt, maar o wee als er èchte feiten tegen hen in het vizier komen….

    Met die mondiale klimaat-conferentie deze week in Warchou wordt het deze keer dus weer niets. Want moest er iets definitiefs uit voortkomen, dan is er geen renden meer om later nog aan datzelfde been te knagen. En op locatie gaan naar dat soort dingen is juist zo plezant! Iedereen is er eens uit (en hoe!), het kost niks en iedereen moet tòch zwijgen voor iedereen…. Terwijl ondertussen de wereldverbetering via het socialisme sociaal-demacratisme kan uitgezaaid worden, henzelf ter ere maar vooral ten profijte….

    .

    II MIDDEN

    Australië tegen de VN: “Geen socialisme meer vermomd als milieubescherming”

    Obama kijkt met afgrijzen toe.

    *

    Het federale kabinet (van Australië) heeft geoordeeld dat Australië zich niet zal aanmelden voor eventuele nieuwe bijdragen, belastingen of heffingen, tijdens de mondiale top over klimaatverandering deze week. Dit is een aanzienlijke verharding in de houding, aangezien de regering van plan is binnen enkele dagen de CO2-belasting te herroepen.

    Na een ontmoeting vorige week hebben ministers besloten om het Australische standpunt dat de overheid zou innemen op de Warschau-conferentie te heroverwegen en alle maatregelen inzake “socialisme vermomd als milieubescherming” af te wijzen.

    Een ander document is na de vergadering opgesteld. Het schetst het standpunt van de overheid.

    “The Australian” heeft een deel van het document gezien en het verklaart dat, terwijl Australië “een goede internationale burger blijft” en toegewijd blijft aan het bereiken van de 5% reductie in 2020 vergeleken met de niveaus van de emissies in 2000, het zich niet zal aanmelden voor welke nieuwe overeenkomst dan ook, die het uitgeven van geld of het heffen van belastingen betekent.

    Dit sluit uit dat Australië een rol speelt in een transfer van rijkdom van rijke landen naar ontwikkelingslanden om hen te helpen hun koolstofemissies te verlagen.

    Bron:

    http://weaselzippers.us/2013/11/10/australia-to-the-un-no-more-socialism-masquerading-as-environmentalism/
    Auteur: Weasel Zippers

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com

     

    III SLOT

    In alle bescheidenheid gezegd : het streelt een beetje mijn ijdelheid, dat de Australische Bestierders mijn blogske lezen, waar al jaren de dubbele Januskop va, de Rood-Groene misleiding gehekeld wordt. Ze kunnen gerust hun milde gift op mijn zwarte bankrekening overmaken. Als het goed verborgen gehouden geheim van de ‘opwarming van de aarde’ maar blijvend aan de kaak gesteld wordt. De gewone geitenwollensokkendragers kunnen het best goed menen, maar aan de top liggen er inderdaad andere doelstellingen op tafel. Daar weet men best, dat domme vliegen gevangen worden met stroop, en niet met azijn. De bezorgdheid voor het ‘milieu’ is vele keren vader telkens van hetzelfde kind : de wereld zal rood-groen zijn, of zal niet zijn. ‘Rood’ staat voor het gemeenste socialisme, en ‘groen’ voor het gemeenste Islamisme. Waarmee ik maar wil zeggen, dat de wereld uit zichzelf menslievend genoeg is om zijn eigen leefwereld of zijn medemens niet om zeep te helpen. De levensvatbaarheid van de gewezen Sovjet Unie is daar het beste bewijs van.

    Wie het anders denkt en dat durft te zeggen, die stoppen we (voorlopig) achter het IJzeren Gordijn van het ‘cordon salitaire’. Eenmaal sterk genoeg geworden, verplichten we ze tot het dragen van de gele Joden-ster met Zwarte Leeuw. Later zuiveren we de gemeenschap uit van die nutteloze eters en zullen de ovens weer branden.

    Willen wij dus niet ten onder gaan, moeten we in Mei 2014 de kans grijpen. Het zijn de verkiezingen van de laatste kans. Kies Vlaams Belang, als U wilt zeker spelen. Of bij twijfel, kies dan de kant van BDW, want diens minst goede kant is nog duizend keer beter dan de kant van Rood-Groen, ziek  van mondiaal Rode Koorts in hetzelfde bedje als de ACW-top.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    12-11-2013, 13:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1614 - DE GROTE OORLOG : DE HERDENKINGEN ZIJN BEGINNEN

    .

    1614 - DE GROTE OORLOG : DE HERDENKINGEN ZIJN BEGINNEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De Krant van West Vlaanderen… Een stil weekeinde vol persoonlijke herinneringen bij ’t lezen van een werkstukje in dit weekblad uit de Knack-stel. Vòòr het was overgenomen, heette dat blad Het Iepers Nieuws, en nog vroeger ’t Iepertje. Maar helaas! Waar is der Oud’ren fierheid nu gebleven!!!

    Ons moeder (°1902) heeft de Grote Oorlog ’14-’18 van het begin tot het einde meebeleefd in het Oostendse hinterland, en is pas (om den brode) de Verwoeste Gewesen ingetrokken in 1919, toen de Tjangs (Chinezen) ofwel in de lucht gevlogen, ofwel gedaan hadden met het front te ‘effenen’. Ze had 3 van haar oudere broers vier en drie jaar in de loopgraven gehad o.a. bij Steenstraete in het Ieperse, en toen ze na de oorlog daar onze Pa ontmoette, wilde geen van deze Oudstrijders naar die vervloekte streek terugkomen om mee te lachen en te dansen op hun trouwfeest.

    Onze Pa (°1904. St Jan-bij-Ieper) was heel de oorlog met gans de familie met hebben en houden naar Amiens (Frankrijk) gevlucht en kende de streek, zelfs onherkenbaar verwoest,  dus op zijn duimpje. Zij waren het eerste trouwers dat in ‘de stenen kerk’ was kunnen trouwen (1924) want tot hiertoe waren alle openbare gebouwen, zelfs de kerk als de school, in houten barakken van ‘Wederopbouw’ gevestigd.

    Het duurde (zo heb ik altijd horen veertellen) tot de Menenpoort ingehuldigd moest worden (1929) voor die broers durfden/wilden terugkomen op de plaats waar ze die oorlogsjaren hadden doorgebracht. Als kind heb ik de vergeelde foto’s gezien, van die 2 Nonkels aan het Gas-Memorial der Fransen op ’t Wieltje, waar volgens het artikel hieronder, de eerste gasaanval heeft plaatsgevonden.

    In een recente uitgave van de Heemkundige kring van St Jan, staat een foto van mij en mij  klasje van het 1ste Leerjaar, op dezelfde plaats, genomen in 1942 op de toegangstrappen naar dat monument.

    Later heb ik gelezen, dat daar de beslissende wending van de oorlog op een haar na, NIET is gebeurd.  De Fransen, totaal verrast door die aanval met dat onbekend wapen, waren gedood, gevlucht of verlamd, maar de Duitsers waren (onbegrijpelijk) niet voorzien om in de bres te springen.

    Dagen voordien waren daar, onder strenge geheimhouding, die rare stalen cilinders in  de grond gestopt. Alleen de Duitse genie-officieren wisten wat er zou gebeuren, wnat om militair tactische redenen werd de eigen infanterie niet eens ingelicht. Wist er trouwens wel iemand precies wat er ging gebeuren, eenmaal die dingen werden open gedraaid?  

    Hadden ze wel de nodige voorzieningen getroffen om mankracht in de bres te gooien, dan konden de Engelsen in de vooruitgeschoven ‘Ypres Salient’ in de rug worden aangevallen, en was het front meteen opengebroken. Want een paar kilometer verder westwaarts waren de Duitsers er dezelfde nacht eveneens in geslaagd om Het Sas van Boezinge in te nemen (weeral onverwacht) en zouden de geallieerde troepen aan de IJzer van Boezinge tot in Nieuwpoort ook zijn omsingeld.

    Maar de Duitse troepen te velde geloofden niet meer zo sterk in de overwinning in 1917  als 3 jaar voordien. De echo’s van de Arbeidersopstand in Sint Petersburg (Pantserkruiser Potemkin) deden hun werk en ook de strijders van de twee partijen van het Westelijk Front waren moe.

    Herberg ’t Wieltje is al lang geen herberg meer, want verbouwd tot een mooie fermette in een of andere non-style. Nicolaas de Kanonnier, die van hieruit op deze hoogte in vroegere jaren de Franse koning die Ieper weer eens belegerde, bijna de kop afschoot (en daarvoor achteraf bevorderd werd tot Kanonnier des Konings), is een volksheld geworden, die alleen nog bij de Kattestoet tevoorschijn komt.

    Het gehucht ’t Wieltje van hooguit 20 huizen, ligt al jaren een beetje verloren in een bocht van de Oude Baan waar niemand nog komt, zodat het gras er tussen de kasseien welig groeit, omdat de weg naar St Juliaan en verder naar Roeselare er rechtgetrokken werd.

    Amper een paar honderd meter verder, meer Ieperwaarts, komt U op het gehucht De Potyze met op de Zonnebekesteenweg St Charles, de reusachtige Franse militaire Begraafplaats, die als inspiratie gediend heeft voor de versregel ‘row on row’ van het ‘In Flanders Fields-gedicht.

    II MIDDEN

    Yperiet zou eigenlijk Nieuwporiet moeten heten

    Nieuwpoort - Het gifgas zou enkele dagen voor het in Ieper werd gebruikt, ook al gebruikt zijn in Nieuwpoort, zo zou blijken uit een Australisch dagboekfragment.

    De vereniging Association for Battlefield Archaeology and Conservation (ABAC) kwam al in 1999-2000 in de media met de onthulling van de aanwezigheid van WOI-tunnels onder de voormalige frontstad Nieuwpoort. Vandaag, op de vooravond van de grote herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog, dropt de vereniging een bommetje over het eerste gebruik van mosterdgas, beter bekend onder de naam Yperiet. Het gifgas kreeg die naam omdat het werd ingezet in de nacht van 12 op 13 juli 1917 tussen ‘t Wieltje en Hooge, Potijze en Sint-Jan bij Ieper.

    Enkele dagen eerder

    Kristof Jacobs en Bert Gunst visten evenwel uit dat het mosterdgas al op 10 juli 1917 gebruikt werd in Nieuwpoort. Het werd door de Duitsers ingezet tegen de Britse troepen tijdens de grote Duitse aanval op het Britse bruggenhoofd ten noordoosten van de IJzermonding. Deze aanval droeg de codenaam 'Strandfest'. De Australische geschiedschrijver C.E.W. Bean, vermeldde het eerste gebruik van mosterdgas op 10.07.1917, in zijn werk 'The Australian Imperial Force in France 1917,Appendix 2 - The 2nd Tunnelling Company in the Affair at Nieuport'.

    Dagboek bevestigt

    Een doorbraak naar het echte verhaal kwam er toen Kristof Jacobs tijdens zijn zoektocht via een Australische contactpersoon een pagina ontving uit een dagboek. De met de hand geschreven pagina kwam uit een dagboek van de Australische 36th Heavy Artillery Group, met daarin een duidelijke bevestiging van het gebruik van mosterdgas te Nieuwpoort op 10 juli 1917.

     

    Eerder al gas?

    Overigens maken de onderzoekers ook gewag van een eerdere gasaanval in Ramskapelle. De Vlaamse hulpdokter Joseph De Cuyper onderzocht op 14 februari 1915 zes soldaten van de 1st Legerdivisie die duizelden en braakten na een Duitse beschieting bij Ramskapelle. In zijn rapport verwijst hij dat de Duitsers een gasaanval hadden ingezet met mogelijk Xylylbromide.

    Jean Pascal Zanders, senior researcher at the European Union Institute of secutity schrijft bovendien in zijn werk “The destruction of old chemical munitions in Belgium” dat er in maart 1915 in Nieuwpoort al Franse troepen beschoten werden met gifgas.

    *

    III SLOT

    Toeval of niet, maar precies vandaag wordt er alarm geslagen voor de 35.000 ton gifgas-bommen die enkele  meter voor de vloedlijn van Heist, in 1919 op een zandbank werden gedumpt. De ‘Oorlogsschade’ die het verslagen Duitsland voor de opruiming betaald heeft, zal weeral, lijk in het Ieperse, naadloos in de verkeerde tricolore zakken zijn terecht gekomen. Vive la Belgique en de rest moet zijne kop houden! Elke boer in de Westhoek zal graag bevestigen wat hun land hen jaarlijks oplevert aan het achtergelaten oorlogstuig van straks 100 jaar geleden…

    Precies op die plaats in zee, voor de kust van Heist, leed de grootvader van mijn schoonpa daar in 1928 schipbreuk met zijn vissersloep, de N25. Weken later spoelde zijn verhakkeld lichaam aan in Knokke, terwijl nog veel later bericht kwam dat een onbekend lichaam van een jonge man, zijn zoon?, op Walcheren was aangespoeld en er in een massagraf was begraven. Walche’ren was tgoen, in 1928, aan de andere kant van de wereld…. Het duurde al een hele lange dag, om met de tramp van Lombardsydet in Knokke en terug te geraken….

    De N25 was geregisteerd in Nieuwpoort, maar de familie was afkomstig van Lombardsyde, de plaats Noord-Oost van de Ijzer-monding, die andere plaats zoals beschreven in bovenstaand artikel, waar er voor ’t eerst gifgas werd gebruikt.

    In de archieven van het Visserij Museum in Oost Duinkerke ligt het verhaal van de N25 bewaard met foto’s van het in Heist aangespoeld wrak, waarop het vastgebonden dode lichaam van de meevarende matroos. De dagbladen van toen vermeldden, weken na het ongeval, dat deze onder zeil varende vissersloep, vergaan was in een zwarte januarinacht vol storm en ontij. Maar Meetje heeft tot aan haar dood volgehouden, dat Pee, ervaren zwemmer en boom van een vent, een ervaren visser van vader op zoon, was uitgevaren via de IJzermonding bij stille maneklare vriesnacht. Maar het verhakkeld lichaam van haar man had niemand, toen het begraven werd in Knokke, niet meer mogen zien..

    Meetje heeft altijd beweerd dat er ‘iets anders’ was gebeurd, voortgaande op de uiteen gereten wrakstukken, maar de Pastoor van Lombardsyde die zei dat ze niemand of niets zonder bewijzen in opspraak mocht brengen, raadde  haar af daarover nog veel te vertellen. Dat ze in plaats daarvan regelmatig een Wees Gegroetje moest komen bidden in de kerk, voor O.L. Vrouwke, Sterre der Zee.

    De nagedachtenissen van de op zee gebleven vissers vindt U nog altijd links vooraan in de kerk van Lombardsyde. Met daarvoor, de zwijgende offerblok waarin zovele generaties vissersvouwen hun laatste bijeen geschraapte muntjes zijn komen offeren voor de zielerust van hun Geliefden. Zelfs vandaag brengt die offerblok nog rijke vruchten voort….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    09-11-2013, 12:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1613 - VLAANDEREN KLEURT WEER GEEL EN ZWART

    *

    Zaterdag 9 november

    Zon 7u48-17u04

    H Theodoor, patroon van de soldaten en het leger

    .

    1613 - VLAANDEREN KLEURT WEER GEEL EN ZWART

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De Partij zelf (Het Vlaams Belang) spreekt harde taal, maar laat het bij een eerder onschuldig vliegenmeppertje van bescheiden afmetingen. Persoonlijk had ik liever een 5 kilonaar houten hamer gezien van de soort waarmee men vroeger de varkens doodklopte.  Thans echter worden dat soort hamers alleen nog maar door boeren gebruikt om weidepalen in de grond te kloppen.

    De bedoeling zou zijn, niet om weidepalen in de grond te kloppen, maar om de huidige politieke bonobo’s er in te kloppen, tot ze nog alleen met de kop boven steken. Oefenmateriaal voor de Rode Duivels, als U het zo wilt zien.

    II MIDDEN

    Geef er een klop op.

    Onder het motto ‘Geef er een lap op’ lanceert het Vlaams Belang vandaag zijn nationale najaarscampagne. Met meer dan vierhonderd 20m²-borden, folders in alle bussen van Vlaanderen en de verdeling van 220.000 geïllustreerde vliegenmeppers wil het Vlaams Belang de kiezers op een symbolische manier duidelijk maken dat zij het faliekante federale én Vlaamse beleid enkel kunnen afstraffen door een keuze voor het enige geloofwaardige alternatief: het Vlaams Belang.

    Di Rupo lapt het u

     Met de zesde staatshervorming hebben de federale regeringspartijen CD&V en Open VLD hun dure verkiezingseden van 2010 nog maar eens gebroken en laten zij Vlaanderen met een economische kater achter. Maar hun dolk in de Vlaamse rug snijdt nog veel dieper. Door maar 87 procent van de middelen over te dragen aan de deelstaten zadelt men de Vlamingen op met een bijkomende miljardenfactuur. Het VIVES-instituut becijferde dat de transfers door deze hervorming tot 2 miljard zullen toenemen bovenop de 16 miljard die Vlaanderen vandaag reeds betaalt. Voor de gemiddelde Vlaming betreft dit een reële kost van zo’n 300 euro per maand. Nadat Vlaams-Brabant en de Brusselse Vlamingen door de BHV-wetten op het altaar van de federale eenheid werden geofferd, moet Vlaanderen de Belgische recuperatie ook nog eens cash betalen. 

     De bevoegdheden die Vlaanderen in ruil krijgt, zijn niet meer dan de overgedragen bevoegdheden en - afgeroomde - middelen waarvan de federale overheid de beleidshefbomen strak in handen houdt. Zowel op het vlak van arbeidsmarktbeleid, gezondheidszorg als kinderbijslag wordt Vlaanderen onderworpen aan een onbuigzaam federaal kader, dat elke bewegingsvrijheid belemmert. Fundamentele domeinen zoals immigratie, justitie en sociale zekerheid blijven netjes federaal.

     

     

    Twee jaar Maggie: een mager beestje

     Naast het faliekante economische en institutionele beleid blinkt deze federale regering ook inzake asiel en immigratie uit in incompetentie.  De vele hoeraberichten van staatssecretaris De Block worden immers tegengesproken door de feiten. Zo werden er onder de staatssecretaris tot hiertoe jaarlijks 30.000 machtigingen toegekend tot gezinshereniging, wat overeenstemt met de volledige bevolking van een stad zoals Tienen. Ook inzake asiel oogt het plaatje alles behalve rooskleurig. Na twee jaar De Block komen jaarlijks nog steeds 20.000 asielzoekers België binnen.  Binnen de Europese Unie bekleden we met drie maal zoveel asielaanvragen dan het EU-gemiddelde nog steeds een weinig benijdenswaardige koppositie.

     

    Van een geloofwaardig en consequent uitwijzingsbeleid is nog altijd geen sprake. Zo worden er nog steeds meer illegalen geregulariseerd dan er werden gerepatrieerd. Concreet werd nog geen vijfde van de administratief aangehouden illegalen effectief gerepatrieerd. Indien het huidige non-beleid wordt voortgezet, staat de volgende massale regularisatieronde in de sterren geschreven.

     Om het dramatische asiel- en migratiebeleid bij te sturen, pleit het Vlaams Belang onverkort voor de opvang van asielzoekers in het eigen continent, de afschaffing van de open –en halfopen centra, het actief opsporen van illegalen, de verstrenging van de criteria voor gezinsherenigingen en de consequente uitwijzing van criminele vreemdelingen. 

    Ook Vlaamse regering lapt het u

     Hoewel Vlaanderen het tot nader order moet waarmaken met uiterst beperkte bevoegdheden, slaagt deze Vlaamse regering er niet in een deugdelijk beleid te voeren. Zo haalt het economische VIA-plan amper resultaat en getuigt het (im)mobiliteitsbeleid van een ongeziene besluiteloosheid en een totale afwezigheid van visie. De wachtlijsten voor de opvang van mindervaliden (22.000), senioren (16.3000) en sociale woningen (71.000) blijven beschamend lang. Ondanks een eigen minister van werk slaagt deze regering er bovendien niet in het recordaantal (8 procent) werklozen te activeren.

     De uitbouw van een eigen Vlaamse sociale zekerheid met een eigen hospitalisatieverzekering en kindpremie bleek dan weer een loze verkiezingsbelofte van de N-VA. Ondanks bij wijlen stoere verklaringen zorgde hun minister Bourgeois wel voor een moslimomroep en de massale erkenning van (radicale) moskeeën en dus toekenning van subsidies. Bovendien weigerde Bourgeois - in tegenspraak met de eigen partijverklaringen - een algemeen hoofddoekenverbod voor loketpersoneel in te voeren. Tot overmaat van ramp zaait de Vlaamse regering permanent verwarring over de woonbonus, waardoor steeds meer jonge gezinnen in totale onzekerheid leven bij het aangaan van een lening. 

    Geef een lap op de confederatie  

    De confederatie als antwoord op de aanslepende Belgische impasse is niet het antwoord van het Vlaams Belang. Het geeft immers blijk van een naïeve gehechtheid aan het Belgisch model. Het confederale principe gaat er immers vanuit dat Franstalige politici akkoord zullen gaan met een doorgedreven overheveling van de voornaamste bevoegdheidspakketten, niet in het minst de sociale zekerheid. Daarmee wordt achteloos voorbijgegaan aan het feit dat de voorziene grendels en het intussen gebetonneerde transfer-infuus de Franstaligen niet de minste stimulans geven om hierop in te gaan.

     

    Geen enkele staatshervorming zal Vlaanderen de broodnodige bevoegdheden geven die het nodig heeft om een beleid op maat te kunnen voeren. Bij de opeenvolgende staatshervormingen strompelde Vlaanderen van vernedering naar uitverkoop. Een Belgische staatshervorming blijft oplapwerk aan een ruïne. Wij geloven dan ook niet in de confederalistische sprookjes die niet meer zijn dan een nodeloze verlenging van de systemische Belgische ziekte. Wie gelooft dat België automatisch zal verdampen op het ritme van de Franstalige inschikkelijkheid heeft niets geleerd uit de politieke geschiedenis van de afgelopen vier decennia. Diegenen die nu pleiten voor de confederatie, maar een zevende staatshervorming verwerpen, huichelen. Het één is evident onlosmakelijk verbonden met het ander. Confederale engagementsverklaringen zijn zo mogelijk nog bedrieglijker. Ze roepen herinneringen op aan de ter ziele gegane COSTA-koelkastconferenties onder Verhofstadt die niet het minste resultaat genereerde.

     Daarom voor ons geen institutionele bricolage, geen confederalistische tussenstations die enkel leiden tot meer België. Wij willen dat Vlaanderen zijn eigen lot en al zijn bevoegdheden in handen neemt. Niet op het ritme van wat de Franstaligen aanvaardbaar vinden, maar op het ritme van wat nodig is voor de toekomst van Vlaanderen. Niet het mogelijke of het haalbare, maar het voor Vlaanderen noodzakelijke moet de leidraad zijn.

     Geef een lap op de EU

     Evenmin als wij ten onder willen gaan in België, willen wij ten onder gaan in de Europese Unie. De Europese moloch verwordt in snel tempo tot een Belgische transferunie in het groot. Net zomin als het in België zin heeft, heeft het zin de bodemloze schuldenputten van de EU te vullen met eindeloze miljardentransfers uit Vlaanderen. Als Vlaams-nationalisten zijn wij vurige bepleiters van de Europese identiteit, maar wij zijn geen voorstanders van het veelkoppige bureaucratische monster van de Europese Unie, dat regeert over onze centen, over onze welvaart en over ons welzijn zonder enige vorm van inspraak.

     Het roer dient daarom dringend te worden omgegooid. Dat kan alleen door resoluut te kiezen voor Vlaamse zelfstandigheid in een Europa van vrije volkeren.

    Praktische uitwerking van de campagne   

    Met de vliegenmepper als fataal symbool visualiseert de najaarscampagne ‘Geef er een lap op’ de kracht van een sterk Vlaams Belang als ultiem wapen tegen het nefaste beleid van de Vlaamse en federale beleidspartijen.  

    De verspreiding van het campagnebeeld- en boodschap ziet er als volgt uit:

    •       2.4 miljoen toelichtende brochures verspreid in alle brievenbussen van Vlaanderen

     •       483 20m² reclameborden

     •       Advertenties in De Zondag, Knack, Trends en P-magazine

     •       Verdeling van 220.000 ‘Geef er een lap op-vliegenmeppers’

     •       Verdeling van 10.000 raamaffiches

    *

    III SLOT

    Wat we vooral moeten onthouden uit bovenstaande, is dat de jaarlijkse transfers van bij ons naar onder de armoe-grens, waar men liever lui is dan moe, reeds 18 miljard bedragen, of de tegenwaarde van maar liefst 6 Oosterweelverbindingen per jaar. Maar als de Haven van Antwerpen, en meteen heel Vlaanderen, via slechts één Oosterweelverbinding voldoende zuurstof zou krijgen om de grootste zeehaven ter wereld te worden (kostprijs 6 miljard?), dan kon Vlaanderen per jaar nog é van de grootste vliegdekschepen ter wereld kopen, om binnen een paar jaar de grootste zeemogendheid ter wereld te worden. Maar neen, Vlaanderen moet het waterhoofd Brussel onderhouden, en alles wat daar Zuidelijker van ligt.

    Niet dat er nood is aan vliegdekschepen, het illustreert alleen maar wat 18 miljard per jaar betekent.

    Om nog maar te zwijgen van de verdoken miljarden die Vlaanderen jaarlijks aan de verspi-lmachine van de EUR UNIE als netto-betaler afdraagt.

    Vlaanderen is op zich een der welvarendste landen ter wereld, maar die wordt kunstmatig afgeroomd tot het zelf op de rand van de afgrond hangt. Met dank aan het ACW en de andere Rode Herauten die dat systeem louter in gang houden om er persoonlijk beter van te worden.

    Voeg daarbij de gestage instroom van avonturiers met alle kleuren van de regenboog, en U ziet zelf het plaatje als U even voor durft te dwalen in de straten van onze dorpen of steden. Tegenover de Kalsjikovs, de drugspuiten, de dolken, de springmessen  en de slagersmessen, hebben Jan-met-de-pet en zijn Liza alleen nog maar de eigen private aardappelmesjes. De PS heeft haar slag thuis gehaald : alleen zij en de vriendjes kunnen nog beurzen snijden!

    De tijd van Boerke Naes, die nog het geld had om in de stad een zevenschot te kopen, is al lang voorbij. Als Naes nu in het donker wordt vastgegrepen, hoeft er geen schot meer gelost te worden, door de kobbe van zijnen hoed : hoen en slippenjas zijn al op de rommelmarkt te gelde gemaakt, en het geld daarvan is verplicht besteed aan Ontwikkelingshulp.

    Daarom : geen ELF-ELF-ELF, maar ZELF-ZELF-ZELF, het Goede doel van TAK/VOORPOST. Met die opbrengst wordt het leed gelenigd van EIGEN VOLK EERST.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    09-11-2013, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1612 - BARRY EN ELIO HAND IN HAND SAMEN OP STAP?

    .

    1612 - BARRY EN ELIO  HAND IN HAND SAMEN OP STAP?

    .

    God zegene Am.arab.europ

     

    Onder de sterrenkring, de gekleurde strepen  en beschenen door de Halve Maan.

    .

    I) INLEIDING

    Wie meer vertrouwd is met deze blog, weet dat er een tweelings-zuster bestaat, die actief is op een aparte site, namelijk http://www.golfbrekers.be/

    Hier houdt Mevr. Gerda gedeeltelijk de teugels, de overlevende lieve wederhelft van wijlen Ray De Bouverie van het Huis der Angeltjes. Niet te verwarren met Nageltjes (ook goede vrienden!)  of met Addertjes.

    Deze toelichting alleen maar om te benadrukken dat wat ik vandaag bij hen vond, geen kak is. Barack Houssein Obama een Mosimmer was al erg, maar …homo : dat is dan niet langer ‘God zegene Amerika’, maar ‘God zegene onze dinges’.

    Aldus is de Goddelijke Drievuldigheid van het ogenblik, compleet : Barry, Philippe, Elio. Zet er nog Stout Rogeetje bij, en ze kunnen kaarten.

    .

    II MIDDEN

    Heeft Elio een vriendje?

    Geplaatst door 8 november 2013  door  De Redactie    

    *

    De VSA gaan de laatste maanden door de hel.  Het ene probleem volgt het andere op.  Oorlogsdreiging, die door de historische vijand, Rusland, kon afgewend worden. Diplomatieke moeilijkheden vermits ze bevriende overheden afluisteren.  Financiële moeilijkheden – het faillissement naderde.  En daar bovenop de geruchten over hun president.  Geruchten over drugsgebruik, geruchten over zijn seksuele geaardheid.  Het houdt niet op.

     

    Niet dat wij willen beweren dat een homoseksuele president geen goede staatsman zou kunnen zijn.  Ver van.  Tenslotte is het land b méér dan tevreden over de prestaties van de premier.  Maar toch.  Barack Obama, de moraalridder, de liefdevolle echtgenoot en vader, die met zijn “God bless America” quasi de zegen geeft aan zijn volgelingen.  Het perfecte gezinnetje steeds in de coulissen als een back-up koortje van de grote solist. Als homo had hij geen schijn van kans gemaakt het Witte Huis te betreden.

    Gisteren plaatsten wij een kort artikeltje over de mogelijke geaardheid van Obama.  De verwijzing werd intussen door de betreffende webstek verwijderd.  Wij vonden nog een  video, die al deze zomer verspreid werd.  Hoewel het in hoofdzaak gaat over het drugsgebruik van de jonge Barry, wordt er tegelijkertijd geïnsinueerd over zijn seksuele voorliefde.  De reacties liegen er niet om.  Eentje stelt dat dit wereldnieuws zou zijn mocht het om voormalig president Bush gegaan zijn.  Bij “Barry” wordt dit in de doofpot gestopt.  Wie geïnteresseerd is, kan de film hier vinden:

    vinden: http://www.westernjournalism.com/obama-once-a-homo-always-a-homo

    ‘Gefundenes Fressen’ voor Studio Rony:

    III SLOT

    Elio, als Premier van het land b. schijnt het minst invloedrijk te zijn, uiteraard na Stout Rogeetje, die helemaal geen had. Invloed, bedoel ik.

    Philppe en Barry kunnen de geruchten de kop indrukken. Elio niet.

    Tenzij zij die hem weg willen,  de gracht met de vele oude koeien dicht gegooid laten. Het is ach ja zo lang geleden….De man was nog jong, zij het twee keer zo oud als de gastjes van 14 jaar die met de broek op de enkels door de politie in zijn auto betrapt werden….Zij, de politie, hebben het niet lang kunnen navertellen, want zij verdwenen uit het Korps. Omdat men een jong veelbelovend politicus niet lichtvaardig zomaar over van alles kon betichten. Zelfs over de bezoekjes aan de vele homo-bars schijnen tot de privé-sfeer te behoren…

    Wat juist is, want daar gebeuren alleen maar zaken met privé-dinges…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    08-11-2013, 13:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1611 - OVER DE KOMENDE EUROPESE STOELENDANS

    ***

    Vrijdag 8 november

    Zon 7u46-17u06

    HH Vier Gekroonde Martelaren

    *

    8 November 1946 : overlijden Priester-Dichter Cyriel Verschaeve in Sollbad Hall, zijn ballingsoord in Zwitserland, waar hij 2 jaar voordien naartoe was kunnen vluchten. Zowel de Belgische Staat als de Kerkelijke Overheid hadden hem tijdens de moordende repressie, voor zijn talenten willen bedanken, door hem de dood-met-de-kogel te geven. Zijn enige misdaad : zijn land en zijn mensen al te zeer te hebben liefgehad.

    Enkele jaren later (Operatie Brevier) werd zijn  lichaam door enkele overtuigde Vlamingen naar Alveringem terug gebracht, waar het, tussen de graven van enkele getrouwen, herbegraven werd. Onder toezicht van de Staatsvuiligheid, die het graf bedekte meet een meters dikke laag beton. Danig had de Belgische Staat schrik dat zijn geest had kunnen terugkomen om te spoken…..

    Vrijwilligers van de Plaatselijke Afdeling van de NV-A hebben (in mineur) de zorg op zich genomen zowel voor de begraafplaats, als voor het Verschaeve-Museum.

    Eenmaal Vlaanderen binnenkort vrij en onafhankelijk al zijn, mag er op de plaats waar nu het af te breken Paleis der Sex-en Coburgers staat, een mausoleum voor hem verrijzen, voor zijn nagedachtenis en voor zijn nagelaten persoonlijke voorwerpen. Want Priester-Dichter Verschaeve blijft in der eeuwigheid een van de hoekstenen van de funderingen van ons Vlaams Bewustzijn.

    *

    1611 - OVER DE KOMENDE EUROPESE STOELENDANS

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Naarmate de Wetenschap  ‘deeltjes’  blijft ontdekken zal het niet lang meer duren of het einde van de Eeuwigheid zal in zicht komen. Zo ook met de Grote Bonobo’s van de Noord Atlantische Wereldverbeteraars.

    Me dunkt, als ik onderstaand artikel lees, dat het tijd wordt om (weer) kippenvel te krijgen, net als in Mei 1940. De droom van de oude Bismarck om nu eindelijk de juiste schrijfwijze van de Elzas (l’Alsace) en van La Lorraine (Lotharingen) te kennen, heeft ons al 2 wereldoorlogen gekost, waarmee wij eigenlijk niets te zien hadden, maar waar we wel zwaar voor beboet werden.

    Allez, ze gaan het toch deze keer op een andere manier proberen. Zo sprak ook de vos : ik lust die druiven niet, ze zijn veel te groen. Maar hij kon er niet bij. Beide landsgedeelten gaan ze nu in een groter geheel verwerken, de EU en de Franse socialisten zullen de lusten krijgen, en wij allemaal, de DEUtschen op kop, de lasten.

    Oom Adolf moest dat nog beleefd hebben!

    Ik herinner mij een van de beroemde ‘Tisschgespräche’ van Oom Adolf, waarin hij beweerde altijd een fervent Anglofiel te zijn geweest, die daarenboven het beste voor had met die vedammte Franzosen, die hij, nach dem Krieg alleen maar het vacantie-land van Europa wilde geven, dat leefde van Wein, Weib und Gesang. Hij vond het maar niks, dat de Fransen zich daartegen  bleven verzetten!

    Met een beetje geluk (en ongeluk voor ons) is het nu zo ver tegen eind 2014. Tenzij wij er met z’n allen een stokje voor steken op 25 Mei. Afspraak na de verkiezingen!

    II MIDDEN

     

    Wordt Schulz de nieuwe Kapo van de EC?

    Door insiders al lang verwacht, maar vandaag toch officieel bekend gemaakt: de gewezen boekverkoper Martin Schulz, momenteel voorzitter van het Europarlement, wil Barroso opvolgen als Commissievoorzitter.

    De sociaal-democraat Schulz maakt in mijn ogen een gerede kans het nog te worden ook volgend jaar. Niet alleen maakt dat het vormen van 'de Grote Coalitie' tussen Merkel's CDU en de partij van Schulz, de SPD, aanzienlijk eenvoudiger, het herstelt ook het evenwicht tussen Duitsland en Frankrijk (Lagarde is baas van het IMF, Trichet was jarenlang ECB voorzitter) en instemming zal ongetwijfeld door de Fransen worden gebruikt om 'solidariteitssteun' te eisen en te krijgen. Want met Schulz aan het roer is dat geen vraag maar een uitkomst.

    Intussen is de Raad gestart met haar zoektocht naar een geschikte opvolger van Barroso. Er staan trouwens nogal wat veranderingen op het menu. Naast een nieuwe Commissievoorzitter zal ook Van Rompuy met pensioen gaan op 4 december volgend jaar en zal er ook een nieuwe Navo-topman benoemd worden. De Europese stoelendans voor topfuncties kan komend jaar beginnen.

    En vandaag heeft Schulz zich dus formeel kandidaat gesteld als nieuwe Commissievoorzitter. Merkel zei twee weken geleden nog dat het niet noodzakelijk zo hoeft te zijn dat de voorzitter van de Commissie dezelfde politieke kleur moet hebben als de grootste fractie in het parlement. Natuurlijk ontkende Schulz meteen dat Merkel zich met zijn kandidatuur bemoeid had, maar slechts weinigen die dat geloven.

    Wel is het zo, dat ditmaal voor de eerste keer de Commissievoorzitter door het Europees parlement gekozen zal worden, 'rekening houdend' met de uitslag van de verkiezingen van het Europees Parlement; althans zo staat het in het Verdrag van Lissabon. Maar dat staat een eventuele benoeming van Schulz niet in de weg, integendeel.

    Bovendien kent Schulz uit eigen ervaring de 'grensproblematiek' tussen Duitsland en Frankrijk, hij is er mee opgegroeid. Ook dit aspect zal zwaar meewegen bij de Fransen. Waren de drie 'aartsvaders' van de Unie, Robert Schuman,  Konrad Adenauer en Alcide De Gasperi ook niet allen opgegroeid in een grensstreek? Waren zij allen niet het Duits machtig en kenden zij niet uit eigen ervaring de grote, nationalistisch gedreven spanningen die er tussen landen bestaan?

    Schulz is op 20 december 1955 geboren in het Duitse grensplaatsje Hehlrath in de gemeente Kinzweiler, vlakbij Aken. Hij wordt dit jaar dus 58 jaar en als hij twee termijnen volmaakt is hij 68 en zijn zijn schaapjes op het droge. Niet gek voor een man, die van 1977 tot 1994 in een boekwinkel werkzaam was, waarvan de laatste 12 jaar als eigenaar. Naast voetbal is zijn grootste hobby dan ook lezen. En -uiteraard- de 'Europese gedachte'. Schulz is een uitermate gedreven voorstander van één Europa (onder zijn leiding).

    Schulz zal in elk geval een hele andere Commissievoorzitter zijn dan de zwakke Barroso, die feitelijk niets tot stand heeft gebracht en vele kansen om 'Europa' dichter bij de burger te brengen onbenut heeft gelaten. Een zeer zwakke voorzitter, die vooral de grote landen (Frankrijk, Duitsland, Italië; in die volgorde) heeft gediend. Dat zal Schulz niet overkomen. Hem kennende zal hij zich met grote vastberadenheid en met het hem kenmerkende fanatisme de Commissie leiden, al was het zijn eigen voormalige boekwinkel.

    Er staat ons nog wat te wachten als hij het inderdaad wordt.

    Bron De Dagelijkse Standaard

    III SLOT

    En dan is er nog ons Kareltje. Ge weet wel , Kareltje die hangt nu met z’n kl*ten aan een nageltje, zoals wij als kind zongen tegen dat moederskindje, dat Karel heette. Ook deze Karel hangt, en hij hangt er deze maand nog zelfs tweemaal, eenmaal op 19de, voor het Hof van Beroep in Gent, en eenmaal op 25ste, voor de Rechtbank van Eerste Aanleg, ook in Gent. Ja, ’t zijn drukke tijden voor de Raadsman van de Belse Staat, om de EU-onverlaat wegens fiscale fraude bij de lurven te vatten. En dat gaat dan nog maar om de winst bij de verkoop van aandelen met voorkennis. De volgende 2 partituren staan ook al op muziek, maar de Fiscus is er nog mee bezig, om orde op zaken te stellen. Het betreft de sale and lease back van het Veurnse Gerechtsgebouw, en de miljoenen-investering met zwart geld in het Italiaanse wijnkasteel.

    JaJa! Ge zijt EU-commissaris van Commerce, of ge zijt dat niet.

    Als zoon-lief Zaan Zaak dan bovendien nog wetten maakt, die kleuters van 5 jaar ‘wilsbekwaam’ wil doen verklaren dan is de ganse familie rijp om verschroot te worden….

    *

    Of daarmee de hele EU-draak moet worden afgeschoten? Hoh, dat heb ik niet gezegd! Maar als de Bazen niet deugen, wat dan met de rest? Het antwoord op die vraag krijgt ieder van ons voor de neus geschoteld, op 25 Mei 2014….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    08-11-2013, 11:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1610 - HET KOMINTERN VAN DE EU HAALTE DE HANDBOEIEN TE VOORSCHIJN

    .

    1610 - HET KOMINTERN VAN DE EU HAALTE DE HANDBOEIEN TE VOORSCHIJN

    .

    Wat de lezer nog niet weet….

     

    …is de dag en het uur dat het Mediahuis wordt aangevallen

    .

    I) INLEIDING

    Het ‘Mediahuis’, wie of wat dat wel mag zijn zal later wel eens duidelijk gemaakt worden, ontslaat aan de lopende band hopen beroeps-hoernalisten. Het baat dus niet dat die sukkelaars jarenlang de Elite naar de mond hebben gepraat : wat er teveel aan is, wordt weggeknipt, juist lijk bij de coiffeur eenmaal de beatle-mania voorbij was.

    .

    II MIDDEN

    EU wil welvaart Duitsland en Nederland op lager niveau Zuid Europa brengen

    Nieuwste statistieken: Situatie crisislanden, die weigeren te hervormen, verder verslechterd

    *

    Het neo-communistische gelijksheidsbeleid van de EU zal uiteindelijk alle lidstaten in de afgrond storten.

    Alles en iedereen gelijk, is het bekende -maar historisch altijd grandioos mislukte- credo van overtuigde socialisten en communisten. In Brussel, waar rasmarxist José Manuel Barroso mede de scepter zwaait, doet men er dan ook alles aan om de ongelijkheden tussen Noord Europa en Zuid Europa op te heffen. Let wel: niet Zuid Europa moet beter zijn best doen, de huishoudboekjes op orde brengen, stoppen met teveel uitgeven en harder werken, maar Noord Europa moet zich letterlijk verlagen naar het niveau van Zuid Europa, en minder sterk worden. Het beleid van de EU is er dan ook op gericht om de welvaart in landen zoals Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk permanent fors te verlagen. Immers: communisten kunnen alleen dan aan de macht blijven, als de bevolking arm, afhankelijk en weerloos is gemaakt.

    Eénrichtingssolidariteit: van Noord naar Zuid

    Keer op keer nemen EU-politici, en hun vazallen in de nationale parlementen, het woord 'solidariteit' in de mond. 'De EU is een gemeenschap van lotgenoten - geen land wordt in de steek gelaten,' klinkt het nogal eens.

    In de praktijk werkt deze 'solidariteit' maar één kant op: van Noord naar Zuid Europa. Uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Finland worden jaarlijks miljarden weggehaald, die vervolgens worden verspild aan corrupte schuldenlanden en hun even corrupte politici en banken. Ook de nieuwste statistieken bewijzen weer dat de situatie in de crisislanden verder is verslechterd (2)(3), vooral omdat deze landen weigeren echt te hervormen, omdat de miljarden uit Brussel -dus uit het noorden- toch wel blijven komen.

     

    Kijk bijvoorbeeld naar de Franse socialistische president Francois Hollande, die in korte tijd zijn land met torenhoge belastingen op de rand van de afgrond heeft gebracht. Hij eist de invoering van eurobonds en de vergemeenschappelijking van alle Europese schulden. Ondertussen kunnen de Fransen nog altijd 5 tot 7 jaar eerder met pensioen dan de Duitsers en Nederlanders, hebben ze een 35-urige werkweek, en werken 2 van de 3 werknemers voor de staat. Is dat 'solidariteit', dat Nederlanders en Duitsers ten koste van hun eigen welvaart de veel royalere sociale voorzieningen in bankroete lidstaten moeten bekostigen?

    Tot in het oneindige de schulden van anderen betalen

    Hoe kan men in Brussel ooit denken dat dit goed blijft gaan? Zelf binnen de lidstaten morren burgers dat veel geld naar armere, soms bijna failliete regio's stroomt. De Vlamingen hebben al jaren geen zin meer om de Walen te blijven financieren, de Catalanen willen onafhankelijk worden omdat ook zij in het bankroet van de rest van Spanje dreigen te worden meegesleurd, het rijkere noorden van Italië wil zich liever vandaag dan morgen afsplitsen van het zuiden, en in Duitsland rommelt het in Hessen, Bayern en Baden-Württemberg, omdat deze drie deelstaten de andere dertien financieel overeind moeten houden.

    Als burgers al moeite hebben om 'solidair' te zijn met hun eigen landgenoten, hoe kan Brussel dan van de Nederlanders, Duitsers, Oostenrijkers en Finnen verwachten dat zij tot in het oneindige de schulden en veel te hoge uitgaven van de zuidelijke crisislanden blijven betalen? Daarom heeft de EU het inmiddels onmogelijk gemaakt, dat de Europese burgers zelf kunnen beslissen wat er met hun belastinggeld gebeurt.

    Te goed presterende Duitsers en Nederlanders gestraft

     

    De EU stelt, dat de Europese binnenmarkt alleen dan goed kan functioneren, als alle ongelijkheden zijn gecorrigeerd. Brussel behoudt zich dan ook letterlijk het recht voor, om de welvaart in de Unie op grote schaal te herverdelen. Om dit mogelijk te maken voerde de EU in september 2011 het 'Economic Governance' pakket in. In een toelichting verklaarde Brussel dat ook exportkampioenen Duitsland en Nederland 'de reden van instabiliteit in Europa kunnen zijn.' En waarom? Omdat onze economieën te goed presteerden.

    In april 2013 bevestigde de Franse minister van Industrie deze krankzinnige Brusselse zienswijze, toen hij Duitsland verweet voor ongelijkheid te zorgen door de jarenlange matige loonontwikkeling in het land. De uit Hongarije afkomstige EU-commissaris voor Sociale Zaken Lásló Andor beschuldigde Duitsland er vorig jaar van, juist vanwege het Duitse economische succes, mede de crisis in Europa te hebben veroorzaakt.

     

    Kortom: uitgerekend landen die wél moeite gedaan hebben en offers hebben gebracht om hun economieën concurrerend te houden, krijgen nu de schuld van het feit dat de crisislanden weiger(d)en dit eveneens te doen, en verder op de pof willen blijven leven.

    De socialisten, linksen en groenen zijn juist heel blij met deze gedwongen neocommunistische gelijkschakeling. Sven Giegold, EU-afgevaardigde namens de Grüne (Duitse Groen-Links), zei er zelfs naar uit te kijken dat Brussel de matige loonontwikkeling in Duitsland, Nederland en Oostenrijk gaat aanpakken en zelfs gaat bestraffen.

    Communistisch beleid

    Te hoge begrotingstekorten mogen niet van Brussel, maar hetzelfde geldt voor begrotingsoverschotten. Zo hebben de schuldenlanden in de Europese Unie meer macht gekregen dan de geverlanden. 'Een ideaal, dat zo tegen de menselijke natuur ingaat, kan niet zonder geweld verwezenlijkt worden,' zei de voormalige Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, overtuigd EU-Europeaan, al in 2008 over het communistische streven.

    Toch is dit communisme overduidelijk dé basis van de EU en de Europese Commissie, waar niet voor niets een overtuigde marxist, José Manuel Barroso, de scepter zwaait. Deze compleet van iedere economische, financiële en maatschappelijke realiteitszin gespeende Commissie bepaalt echter wel de toekomst van honderden miljoenen Europeanen.

    EU slacht kip met gouden eieren

    Het mag dus geen verbazing wekken dat de crisis in de EU -in tegenstelling tot alle propagandaberichten- alleen maar erger wordt. Uit de meest recente onafhankelijke statistieken (2)(3) blijkt nogmaals, dat het juist de crisislanden zijn waar de situatie verder verslechtert, en die de rest van de Unie met zich meesleuren. Desondanks zal het beleid van Brussel ertoe leiden dat de kip met de gouden eieren, Duitsland -en in zijn kielzog Nederland, Finland en Oostenrijk- zal worden geslacht.

    De vraag is echter, of Duitsland en Nederland ooit nog betaald krijgen voor hun export naar de rest van de EU. Het op deze site al vaker besproken Target-2 systeem heeft het de zuidelijke landen mogelijk gemaakt om jaren op krediet te kopen en te consumeren. Maar wat heeft het voor zin om je 'klanten' eerst geld te geven, waarmee ze vervolgens bij jou kunnen 'kopen'? De EU heeft het daarom zo geregeld, dat als deze rekeningen niet kunnen worden betaald, juist de burgers in de geverlanden, dus met name Duitsland en Nederland, hiervoor zullen moeten opdraaien.

    Misleid met vals mantra 'de euro is zo goed voor ons'

    Ondertussen worden we door onze eurofiele politici zoet gehouden met het bekende, maar valse mantra dat wij zoveel van de euro en de uitbreiding van de EU naar het oosten zouden hebben geprofiteerd. Als dat werkelijk zo is, waarom moeten wij dan keer op keer miljarden bezuinigingen en snijden in onze eigen voorzieningen, om die in de crisislanden overeind te houden? En wat te denken van de cijfers, waaruit blijkt dat bijvoorbeeld de Italianen nog altijd veel rijker zijn dan de Duitsers en Nederlanders?

    Bovendien heeft Duitsland in de eerste jaren na de invoering van de euro jarenlang de laagste economische groei van heel Europa gehad. Pas nadat fors werd gesneden in de lonen en sociale voorzieningen, ging het weer beter met de Duitse economie.

    Maar nu moeten landen met een handelsoverschot, zoals Duitsland, Nederland en Oostenrijk, dus rekenen op sancties. De schuldenlanden zullen juichen en de EU en Europese Commissie dankbaar zijn. Eindelijk worden de te goed presterende economieën en bedrijven van het noorden aangepakt. De Nederlandse economie is inmiddels vrijwel kapot gemaakt, nu de Duitse nog.

     

    Brussel hoofdstad van Absurdistan?

    'Wat de EU heeft besloten, luidt het begin van een neerwaartse spiraal van de nog enigszins krachtige EU-landen in,' wordt op de onafhankelijke financieel-economische nieuwssite DWN geconstateerd. 'Hierdoor zullen ook degenen die zouden moeten worden geholpen, moeten lijden. Dat is namelijk het enige wat deze naar beneden gaande geperverteerde 'gelijktrekking' betekent... Ligt Brussel soms in Absurdistan?'

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2)
    Zero Hedge
    (3)
    Zero Hedge

     

    III SLOT

    Noch het kapitalisme, noch het communisme, zijn goed voor de mens. Niks doen is dat ook niet en zo is het nooit wel.

    Het zal dan toch de schuld van de Erfzonde zijn, zeker? Als straf, om Gode gelik te willen zijn, zijn brood in  het zweet zijns aanschijns te moeten verdienen. Wie had dat ooit kunnen denken? En nog is de mens nog altijd niet slem genoeg. Nog altijd moeten er ‘deeltjes’ ontdekt worden.

    Volgens mij moeten wij er iets ‘tussen-in’ leren doen. Een soort verstandig coöperatief denken. Met het oog op de realiteit van anderen, hard werken om er zelf beter van te worden. Geen PS-gedoe lijk bij het Brussels OCMW, niet als Alexander. Alles voor mij en niks voor een ander.

    Zo is het nooit goed. Die paters en die nonnekes van vroeger, zowel in de scholen als in de ziekenzorg : die werkten 24/24 en 7/7, zonder ooit maar één dag te staken en ze waren content met een ‘God zal ’t U lonen’…Ze hadden geen syndicaten, ze werkten hard, en ze waren content met een dooie mus. Maar ze leefden intens en gelukkig. Die gevoelens zijn echter dood en begraven, samen met de betrokkenen zelf.

    Want toen waren ze ineens niet meer goed genoeg. De Staat zou alles beter doen. Maar vooral alles veel duurder maken. En met syndicale vertegenwoordiging. Enfin, dat was de communistische plan-economie, al werd dat er niet bij gezegd. Als U bij de CM waart, of in de K.A.V., dan kon U via ARCO en het ACW bij Dexia Uw spaargeld kwijt raken en dat was dan tegenslag. Even in de Staatskas graaien, en U was er weer boenop! Ze hadden het zo goed bedoeld, om met woekerrente leningen toe te staan aan gebieden die hen  nooit zouden kunnen terugbetalen. Dan maar nog eens in de Staatskas graaien….

    Ziet U, dat was zo’n kapitalistisch foefke onder de dekmantel van welzijnswerk op een bedje van  socialistisch denken.

    Nog zo’n half-om-half socialistisch denken is de reactie van Minister Lieten-laat-geloten dat het pasgeboren ‘Mediahuis’, dat mensen op een mooie herfstdag zo maar C4 toestopt, in ieder geval moet zorgen zowel  voor de diversiteit als voor het welzijn van de werkers. Waarbij ze perfect aansluit op de golflengte van de Grote Bazen, die zelf niet voor de camera verschijnen, maar het vuile werk laten opknappen door hun knehten-hoofdredactoren.  Christiaan Leysen, de grote baas en zoon van de Hitler-Junge André Leysen is immers uit het goede hout gesneden waaruit echte belgicisten gepokt en  gemazeld worden. Groot Bijgaarden en Hasselt verdwijnen als werkplaats, alleen Antwerpen, hun vaderstad, blijft over als centrum voor het perswezen in België. Wedden dat de Leysens eerstdaags geridderd worden door le Palais/Het Hof?

    Als U ooit knecht of meid wilt worden bij dat rijke papaier-ridders geslacht, moet U goed ‘Uw Frans’ kennen, of U maakt geen kans. Zelf zijn ze hun moedertaal, het Vlaams, volledig vergeten….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    07-11-2013, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

     

    ***

    Donderdag 7 november

    Zon 7u45-17u07

    H Willibrord, apostel van Nederland, patroon van de herbergiers

    Sint-Willebrord zaait het koren

    *

    Berlusconi : onze familie wordt vervolgd, erger dan als wij Joden (Hebreeërs) zouden zijn…..

    .

    1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

    .

    Millet. Aardappeloogst.

     

    Symbool voor EU-landbouw subsidies

    .

    I) INLEIDING

    De verkwistingen bij de Europese Unie : waarover U elders niets gelezen hebt? Omdat er nergens niets  – of toch niet veel – over geschreven werd.

    Of er tussen dit soort verzwijgen en de in elkaar stuikende verkoop van dagbladen enig verband bestaat? Ikzelf ben nooit Moeders Slimste geweest, maar ik voel aan mijn linker kleine teen dat de lezers de Pers door hebben. Ze zijn te slum geworden om zich altijd voort bij de neus te laten leiden…

    Volgens de Nazi-denkrichting van de EU, mag er alleen positief over hen en hun systeem geschreven of bericht worden. Negatieve berichtgeving is het exclusieve voorrecht dat voorbehouden blijft voor alles wat de EU niet zint. Desnoods – als de gazetten dan toch vol moeten geschreven worden - schrijft men dan maar over ‘de opwarming van de aarde’ of over een aardbeving in China. Liefst met veel foto’s en met een verslag van de reporter ter plaatse….. Alles is goed, als de budgetten maar opgebruikt geraken….

    En daarom haakt het lezerspubliek massaal af. Waarom zou men zijn goede geld nog gaan besteden aan indoctrinatie, als dagvers het echte nieuws gratis en voor niks op het Internet verschijnt? Met bronvermelding en ondertekend, zoals hieronder! Eerlijk geschreven, en helemaal zonder ‘duiding’ van een of andere lettervreter….

    .

    II MIDDEN

    Een maand geleden trok Herman van Rompuy, permanent voorzitter van de Europese Raad, naar de Europese Rekenkamer om deze aan te manen niet al te kritisch uit de hoek te komen over de Europese uitgaven. Tevergeefs: het siert de Europese Rekenkamer dat zij vandaag in haar Jaarverslag 2012 onbetwistbaar de onkunde, de onbekwaamheid en de verspilzucht van de EU heeft blootgelegd. .

     De Europese Rekenkamer raamt het foutieve en/of onwettige uitgegeven bedrag op maar liefst 4,8% van het totaal van 138,6 miljard euro. Dat betekent dat zomaar even 6,6 miljard euro op een verkeerde of onwettige manier werd uitbetaald. Alle beloftes van de Europese Commissie van de vorige jaren tot beterschap blijken waardeloos: het foutenpercentage stijgt voor het derde jaar op rij.

     Het Jaarverslag 2012 legt ook de oorzaken bloot. "Bij het merendeel van de verrichtingen die fouten vertoonden op gebieden onder gedeeld beheer (bijv. landbouw en cohesie) beschikten de autoriteiten van de lidstaten over voldoende informatie om de fouten te kunnen ontdekken en corrigeren", zo klinkt het. Met andere woorden: het belastinggeld van de EU wordt in politieke deals verdeeld, daarna vooral uitgedeeld aan de netto-ontvangende lidstaten in het zuiden, en die hebben vervolgens geen zin om na te gaan of het geld wel correct besteed wordt. De lidstaten die het meest betalen, waaronder Vlaanderen via België, zijn daarvan het grootste slachtoffer.

     Het Jaarverslag 2012 stelt ook: "Er bestaat onvoldoende prestatiegerichtheid. De voorstellen voor de programmeringsperiode 2014-2020 inzake landbouw en cohesie blijven voornamelijk gebaseerd op input (georiënteerd op uitgaven) en zijn daardoor nog steeds eerder nalevings- dan resultaatgericht." Wat men hier zegt, is dat de essentie van de EU is dat het geld blijft stromen van de betalende lidstaten naar de ontvangende lidstaten; of dat geld ook enig resultaat oplevert is niet van belang. Zo is de EU inderdaad een perfecte kopie van België geworden, waar onder het mom van solidariteit de Vlaamse miljarden ook naar Wallonië worden overgepompt zonder dat daar enige prestatie tegenover staat.

     Dankzij dit jaarverslag staat het nu onbetwistbaar vast dat de EU voor het uitdelen van belastinggeld onbetrouwbaar is. België moet dan ook eindelijk, net als bijvoorbeeld Groot-Brittannië, een zware korting eisen op zijn jaarlijkse bijdrage aan de EU, in afwachting van de omvorming van de EU tot een Europees samenwerkingsverband tussen vrije naties.

     

    Philip Claeys

    Europees parlementslid

    *

    III SLOT

    Over dat niet-resultaat gericht, met andermans geld rondstrooien, is hier een voorbeeld uit Centraal Italië waar wij zijn terecht gekomen. Hier in het veld vindt U om de  10 meter het in steen en beton gegoten bewijs. In een gebied van ongeveer 20 x20 Km werden zo’n 25 jaar geleden de nodige irrigatie-kanalen met Europees geld, aangelegd waar nooit ook maar 1 druppel water is door gevloeid. Alles werd nochtans voorzien, zelfs op regelmatige afstanden de nodige electrische uitrusting voor reservoirs met pompinrichtingen. Tutto pico bello, inclusief niet alleen het noodzakelijke landmeterswerk en de nodige onteigeningen, maar ook de nucleaire centrale om he geheel van stroom te voorzien. Naast die centrale zijn zelfs vele hectaren glas-serres uit de grond gestampt (voor recyclage van het koelwater?), die na verloop van jaren, nooit gebruikt, tot puin zijn herleid.

    De bedoeling?

    De streek is inderdaad uitzonderlijk vruchtbaar, want vulkanisch van oorsprong, zeer heuvelachtig maar terrais-vormig doorheen de geschiedenis aangelegd door mensenhanden. Maar bij gebrek aan water kunnen er alleen maar quasi waardeloze olijven geteeld worden, met hier en daar enkele M² wijnranken, dank zij opgepompt water uit het meer. De mensen zijn er arm maar proper en gelukkig, want uren in de omtrek is er geen vervuilende industrie te hoen of te zien, zelfs geen inwijkelingen. Waarom zouden zij ook? Zelfs de groenten voor hun middagmaal zouden ze zelf moeten kweken. En uit gaan stelen gaat ook al niet, want de mensen hebben zelf niks.

    De redenering die achter de aanleg stak is zeer logisch : als wij bijvoorbeeld in ons tuintje de tomaten dagelijks flink begieten,  oogsten wij er gasten van ½ Kgr ’t stuk, weken aan een stuk. De tomaten komen ons dan ook de oren uit!

    Geef de streek hier 10 Vlaamse kei-kop boeren met vuisten aan hun lijf, en binnen de 5 jaar loopt de streek hier over van melk en honing. Op voorwaarde dat er…voldoende water is. Nu moeten de mensen content zijn met 2 à 3 maand per jaar dat toeristen-slippendragen, aangevuld met het normale rantsoen buikwrijvers. Iedere autocar met Santa Crisina-aanbidders op bedevaart, wordt dan ook met eerbied en ontzag onthaald. Het is gewoon de dagelijkse verderzetting van het Mirakel van het H. Bloed van 750 jaar geleden….

    Bij navraag waarom het irrigatie-systeem dan niet is doorgegaan, verwijst men naar de toen regerende Rode Partijen die vechtend over straat rolden, waarbij de ene ‘comune’ de andere het licht in de ogen niet gunde. De Forza Italia van Berlusconi toen, heeft er achteraf zijn tanden op stuk gebeten. Maar Europa? Die had het geld gegeven (zo wordt heden ten dage nog altijd meesmuilend geknipoogd) en de verkrijger moest maar zien zijn plan te trekken.

    Idem dito met het 10 Ha groot domein naast ons. Toen wij hier aankwam lag het er verwaarloosd bij. Toen verschenen er arbeiders die de ‘borgo’ (het kasteelgoed) resaureerden, afsluitingen plaatsten met om de 10 meter hoge cypressen met overal laurierhagen. Er kwam een plantage van 5 Ha nieuwe olijfboompjes en 5  Ha nieuwe wijnraken, die tot 4 x daags beregend werden door een druppelsysteem op 30cm van de grond. Op het domein zou er, zoals eeuwen geleden, olie geperst en wijn gemaakt worden. Maar’ haalo! Dat was ineens tegen de regels! Geen semi-industriële activiteiten in een landbouwzone!  

    Maar het geld was op! Nog één jaar werd de oogst elders ‘uitbesteed’ en toen verdween de eigenaar en verdwenen ook alle arbeiders. De ‘borgo’ bleef onafgewerkt, overgeleverd aan regen en wind want on-afgewerkt dak. Maar wel overal met nieuwe ramen en deuren. Er staat nu al 5 jaar een bordje Te Koop Maar het is, me dunkt, wachten op een nieuwe Cresus die hopelijk in ‘Brussel’ de nodige contacten heeft… Het geheel is namelijk niet alleen helemaal onderkomen, maar effenaf teruggeworpen naar de pré-historie.

    *

    Het klinkt belachelijk, maar het is niet anders!

    *

    M.a.w. tweemaal perfect gespeeld volgens de Sovjet-normen van de plan-economie. In theorie zou het moeten kloppen. Maar tussen droom en daad staan niet alleen wetten in de weg, maar vooral praktische bezwaren….En wat betreft ons dagelijks uitzicht, voornamelijk  de onbekwaamheid naast de hebzucht van de fucking belanghebbenden.

    Hier in de streek is het dorpsleven dan maar hernomen, zoals het al zovele eeuwen na eeuwen na eeuwen is verlopen. Als er geen opbrengst is, wordt operatie ‘centuur’ boven gehaald. Dan zie je inderdaad in de heuvels die van niemand zijn, weer de schaapherders opduiken en trekt de jeugd naar de grote steden. Om pas terug te keren als ze op pensioen zijn. Aardappels bijvoorbeeld, worden hier nog gerooid zoals ten tijde van Millet : te lijve.

    Ach, vertellen de oudjes dan, als ze bij elkaar zitten te zonnen na de siësta, in de vooravond dus  op een terrasje, waar de ‘patrone’ kregelig kijkt als hij al eens moet rechtstaan voor de bediening : toen we hier nog de Pauselijke Staten waren, moesten onze voorouders  alleen belasting betalen op de regen die ze kregen. Dat was de ‘Hemelwater-Belasting’, berekend op de maandelijkse neerslag. Iets anders om op belast te worden, was er niet……Paus content, iedereen content…

    JaJa! Er is zo weinig écht nieuws op deze wereld. Tenminste, dat was zo voor de EU-SSR zichzelf installeerde .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    07-11-2013, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1608 - DAS VIERTE D…EU…TSCHES REICH IN WORDING ?

    .

    Berlusconi : I miei figli si sentono come ebrei sotto Hitler"

    Mijn familie voelt zich als Joden onder het Hitler-Regeome

    1608 - DAS VIERTE D…EU…TSCHES REICH IN WORDING ?

    .

    De waarheid komt altijd op het einde van het verhaal

     

    De Internationaal Socialisten Democraten staan van blijdschap in de hel te springen van hete ene been op het andere

    .

    I) INLEIDING

    De persoon die onderstaand artikel bij E.J.Bron heeft geschreven, was blijkbaar zeer kwaad. Er wordt nogal dikwjls gevallen. Ik bedoel in herhaling gevallen, precies of er wordt gewerkt met effectief doorslaande argumenten. Een soort van machteloze woede, als van iemand die op zijn vergrendelde celdeur bonkt.

    Maar is de Europese burger dan werkelijk zo machteloos? Of willen we ons van Mussolini en Hitler alleen maar het goede herinneren? Net als de EU in onze dagen hebben beide Heren bij de aanvang, vòòr hun ontsporing, veel goeds gedaan. Maar de massa heeft hen laten begaan en is maar wakker geschoten toen de zelfdestructie een feit was. Blijkbaar willen volksmenners niet leren uit het verleden. Dus moet de bevolking het doen. Vroeger bestond er geen Internet en waren er geen legertje kleine of grote bloggers om de mensen wakker te schudden. Vroeger werden de weinige enkelingen, die het gevaar zagen aankomen, gewoon ‘kalt gestellt’ d.i. ze verdween in ‘Nacht und Nebel’, of veel simpeler, ze werden ‘Auf der Flucht erschossen’. Eigen schuld, dikke bult.

    Zover mogen we het n iet laten komen, met de nieuwe Hitlers Van Rampaay en Barbarosso. Wij, de burger, kunnen ze straks met pek en veren beladen, de woestijn insturen. We mogen niet zo naïef zijn om lijk de Duitsers en/of de Italianen, die sympathieke dictators in hun glorietijd tot 94% van de stemmen te geven.

    Integendeel! Op 25 Mei aanstaande moet 94% van de Eurocraten/Parlementairen,/Kabinettards, enz, naar huis gestuurd worden. Lees : het land uitgejaagd, of in de gevangenis gestopt. De nieuwe generatie verkozenen moet schoon schip malen met de uitwassen, zodat de EU kan bestuurd worden zoals de bevolkingen dat willen, punt per punt in referenda ter stemming gebracht.

    De moderne computer-technieken moeten het mogelijk maken om binnen de 24 uur over heel het Continent concrete vraagstellingen concreet beantwoord te zien worden.

    Geen beslissingen meer die over onze hoofden en tegen onze wil genomen worden. Op ons Continent NOOIT MEER OORLOG. Omdat er nooit nog één dictator zal geduld worden.

    Twee keer een wereldbrand op ons grondgebied, maar geen drie keer!

    .

    II MIDDEN

    Ik schrijf dit naar aanleiding van:
    http://ejbron.wordpress.com/2013/10/30/eu-wil-intolerante-burgers-controleren/

    DE NAZI-LAARS VAN DE EU

    “Het Europees Parlement discussieert op dit moment over een verontrustend voorstel, dat regeringen ertoe verplicht om burgers, die als ´intolerant´ worden beschouwd, te controleren. Dit kan bijvoorbeeld tot een verbod van alle kritiek op de islam of het feminisme leiden.”

    Alle kritiek op de islam, waarbij de EU door de kranten is weggelaten, want het gaat namelijk eveneens over het strafbaar maken van kritiek op de EU..!

    Dit is een zeer gevaarlijke situatie! Dat dit plan doorgaat, is zeker..!

    Wij, de kleine groep demonstranten en aanhangers van Wilders, kunnen wel roepen: Dit zal nooit gebeuren, wij laten ons dat niet aandoen, wij blijven protesteren… het is ons recht!!! Nee, wij, U de bloggers hier en de rest van het Nederlandse Volk, wij hebben geen recht van spreken meer. Het is zover… Het gaat ons afgenomen worden en wel zeer, zeer binnenkort!

    Oh nee, niet direct, maar zachtjes…en onbemerkt door velen. In ieder geval komt deze Europa wet erdoor (als ik het zo mag noemen) en dan is dit het einde van onze vrijheid..!

    Het sluipend gevaar van de dictatuur door de EU is door velen onderkend..! Het werd vol verve als geweldig zijnde bij de Nederlanders in de strot geduwd, gelijk een gans die vetgemest wordt, en heeft het gewenste doel bereikt! Met open ogen zijn de meeste Nederlanders in de door de politieke leiders, met als aanvoerders Rutte en Samsom, in de val gelokt! Hierin bijgestaan door christelijke partijen… Allen tegen één: als het maar tegen Wilders was en is… Dát is het enige waarin zij geïnteresseerd zijn… Hoe stom en blind kun je zijn..?

     

    Begrijpt de Nederlander wat hier staat geschreven en is aangekondigd..?: Alle kritiek op de islam..! De meesten hebben het niet gelezen, staat het duidelijk in de Telegraaf of zo..? Werd het besproken bij P&W..?

    Wij allen worden monddood gemaakt, en zeg niet nee, dit sta ik niet toe, wij protesteren door… dan zijn wij één van de eersten (na Geert Wilders), die “politieke gevangenen” zijn. Misschien wel met terugwerkende kracht, want wij zijn geregistreerd en met ons alle anderen die in de ogen van de EU politiek gezien niet in orde zijn.

    Wat wil dit zeggen..? Dat er een breed begrip ontstaat over “politiek gezien” onjuist zijn. Er wordt hier een “recht” , een wettelijk recht, in elkaar gezet, dat een ieder die tegen de EU is, die ook maar enkele verkeerde opmerking maakt tegen de EU-wetten (over buitenlanders in het algemeen en moslims), gezien kan worden als tegenstander van dit recht..!

     

    We spreken niet alleen over Nederland, maar over Duitsland en België, over Frankrijk en…

    Is dit gebeuren eveneens te zien in het kader van de toetreding van Turkije..?

    Het nieuwe regime is daar..! Dit besluit gaat op dit moment volkomen onopgemerkt aan de burger voorbij. In het begin is het nog niet merkbaar, maar er gaat een “recht” vastgelegd worden, en dat wil zeggen dat iedereen, iedere burger of welke persoon dan ook binnen de EU kan (en zal worden) berecht die tegen de beslissingen van de EU is. Wij, die tegen de EU zijn, zitten eerder in de bak dan de allergrootste misdadiger, want ageren tegen “het regime” heeft voorrang boven alle andere rechtszaken.

    We staan nu op hetzelfde punt als waar Mussolini stond in de beginjaren ’20 van de vorige eeuw.

    Het sluipend gevaar, de EU, heeft zijn prooi besprongen en is “nu” de nieuwe wereldmacht..! Wie denkt U zal als eerste opgepakt worden..? In Nederland: juist… Geert Wilders, want vanaf het moment dat dit besluit in werking treedt, is het afgelopen met hem. Hij is immers een politiek  incorrecte man, die tegen buitenlanders is en haat predikt..? Hij is intolerant en beledigt het EU-gezag EN de buitenlanders… Moet ik nog meer zeggen..?

    Vanaf dat moment is Geert Wilders weg, wanneer hij nog één keer zijn mond in die richting opendoet… Hij is kapot..! Wordt een “politieke gevangene”… Oh nee, ze doen het niet opvallend direct, maar ze hebben het recht en hij zal aangeklaagd worden en aangeklaagd worden…

    En met hem al zijn aanhangers, dat wil zeggen: de kiezers, die dan ook wijselijk hun mond houden daarna… en ook wij, die tegen zijn en de gevaren proberen door te geven, zijn aan de beurt! In Frankrijk Marine le Pen en in andere landen… laten we zeggen: ieder die op eenzelfde wijze ageert tegen de EU.. die nu gaat vastleggen dat het strafbaar is…

     

    Denk niet dat ook wij, de bloggers en alle mensen die tegen zijn, hier mee wegkomen… Het is niet de bedoeling iemand bang te maken… Ik ben ook niet bang, anders zou ik dit niet durven schrijven… Ben ik een doemdenker… Nee een realist!

    Wij, dit zijn allen die tegen de EU zijn en tegen de islam en de islamisering, wij zijn de spin, ofwel de mier die vertrapt wordt door het regime van het EU-Reich. En met “wij” bedoel ik “allen” die voor Vaderland en Vrijheid zijn..!

    De tijd is daar..!

    Het boek van Orwell, geschreven in 1948 en zijn visie op de westerse wereld anno 1984,waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind, is nu een feit geworden! Hij was zijn tijd ver vooruit, alleen was het niet 1984, maar werd het 2013, een 29 jaar later. Dit doet niets af aan het feit dat hij volkomen gelijk krijgt. Hij waarschuwt  tegen totalitaire regimes, zoals Nazi-Duitsland, dat net verslagen was, en Stalins Sovjet-Unie.

    De EU is dit nieuwe totalitaire regime..! Zeg niet, het zal niet gebeuren, het gebeurde en niet alleen de Nederlanders zijn er met open ogen ingelopen.  Mensen die begrijpen wat er aan de hand is, waarschuwden en waarschuwen, als belangrijkste persoon en aanvoerder in Nederland: Geert Wilders…! Maar dat is maar een raar mannetje, vinden de Nederlanders, opgefokt door de rooie haan media. Uiteraard staan deze kraaiers achter de EU en achter buitenlanders.. Zij zijn de helpers om de weg te effenen naar het rode regime dat EU heet, dat wil zeggen: de totale onderdrukking en overheersing van persoonlijke gedachten en idealen..!

    Ook wij Nederlanders zullen leren onze mond te houden en wel rap.

     

    Bedenk hoe het er in Noord Korea aan toegaat..! Denk aan Rusland… ben je tegen de leider, dan ben je weg, je verdwijnt… Een eerlijk proces..? Wat deed Stalin? Wat deed Hitler? Hoe gaat er aan toe in China, waar mensen protesteren..?

    Wij die achter ons Vaderland en VRIJHEID staan… VERGEET het maar..!

    Opnieuw heeft het Deutsche Reich gewonnen, want alle geld komt in principe van Duitsland (en Nederland), met Angela Merkel als aanvoerster. Bedenk wat haar oorsprong was en is en waar zij in haar jeugd voor stond en nog staat..! Let op de tweede en derde letter: D..EU..TSCHE REICH.

    Door:
    Martha N.
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com)

    III SLOT

    Och, die Eurocraten zijn de meest doortrapte schurken die op Gods wereld rondlopen. Onder de mom van ‘diversiteit’ en ‘solidariteit’ proberen ze alleen maar hun eigen situatie te verbeteren. Al eens goed gekeken naar un maandelijke opbrengsten? Waarbij ze daarenboven Oost Indisch doof zijn voor de wildgroei van de ingevoerde criminaliteit. Om nog maar te zwijgen over die andere totalitaire doctrine die onder de mom van ‘Godsdienst’ werd binnen gesmokkeld en waarmee ze fijne zakjes regelen.

    Kijk eens aan, het gaat inderdaad niet goed met jullie   roepen ze, maar dank zij de EU zijn jullie al meer dan 70 jaar zonder oorlog.

    Nu blijkt dat dat eerder komt door het feit, dat iedereen nu iedereen zo intens bespioneert, dat er geen tijd of middelen meer overschieten om de burgers te verplichten elkaar uit te moorden : de Duitsers de Fransen en de Engelsen, en de kleinere volkeren als vliegen tussen hamer en aambeeld.

    Alleen Churchill was slimmer : de Engelsen hadden al in 1939 de Enigma-code gebroken waarmee de Duitsers met elkaar en op de slagvelden communiceerden. Maar ze zwegen stil. Ze wisten de dag voordien dat Coventry zou in brand gebombardeerd worden door de Luftwaffe, maar ze offerden die stad op, zodat Hitler zich wekenlang als Tarzan in de jungle, kon op de borst slaan. Toen Rommel (de Woestijnvos) het verdacht begon te vinden als hij de Füjrer Befehlen respecteerde, hij telkens op zwaar verzet botste van de Tommies (die via Enigma die bevelschriften vroeger bij Churchill op tafel konden leggen dan ze bij Rommel waren gedecodeerd), aan die bevelen prompt zijn voeten begin te vegen, en dus aanviel waar er in velden en wegen geen Tommies te bespeuren waren.

    En wat verordonneerde Churchill?

    Dat Rommel wereldwijd moest opgehemeld worden vanwege zijn bovennatuurlijke gave om de vijand overal te slim-af te zijn.

    En weer waren de Duitsers in slaap gewiegd. Want volgens hun eigen begrip van Duitse volmaaktheid, waren ze meer dan ooit overtuigd, dat de Enogma-Code onkraakbaar was.  Hadden ze maar geweten, dat die Poolse mathematicus zijn secreet op een eeuwig zwijgen, een tweede keer, en dan nog aan de Engelsen, had verkocht….

    Zelfs tijdens De Slag om Engeland in Juni 1940 toen de kleine R.A..F.-vloot jachtvliegtuigjes de machtige Duitse lucht-armada kon counteren, degradeerde Hitler zijn Luftwaffe-Held Maarschalk Goering wegens onbekwaamheid, want het kwam nergens in iemand op, dat die onnozele maar dodelijke Spitfierekes konden getipt zijn. Ze konden  (en dat wisten de Duitsers) amper voldoende tijd voor een kort gevecht in de lucht blijven, en toch verschenen ze juist op tijd en op juiste de plaats waar de Dorniers of de Junkers zouden aanvliegen…

    Ja, dat spannend verhaal over de Enigma-codeermachine vindt U vandaag terug op Wikipedia…. Maar in de jaren ’40 en zelfs tot een stuk in de jaren ’90 was dat Staatsgeheim Numero Uno.

    Hallo, NSA en  al die andere super spionage-staten, die zelfs van elkaar de bedgeheimen volgen…..

    Nog enkele maanden, en U staat voor een nieuw Europa. De paar honderd beleidsmakers in Brussel en in Straatsburg zullen opgeruimd zijn door de stembusuitslagen van de Europese burgers. Dan krijgen jullie af te rekenen met de mensen van Geert Wilders, Marine Le Pen, Nigel Farage, bijgestaan voor wat Vlaanderen betreft, door mensen van Het Vlaams Belang, en van die andere partij, die ook beweert dat ze het anders zouden doen. Alla, dat is dan zonder die Greta Brepoels gerekend, die in Straatsburg stilletjes maar zeer nadrukkelijk plein voor miljoenen nieuwe immigranten, maar tegenover haar kiezers daar zedig over zwijgt.

    Europa moet en zal één groot veilig en welvarend  Zwitserland worden, waar iedereen baas is in eigen land, en maar ‘Richtlijnen’ aanvaardt waarachter het voordien zelf stond. Misschien zelfs dat de Nieuwe EU zo slim zal zijn, om niet een ‘eenheidsmunt’ te kiezen, maar een ‘eeheidstaal’.

    Verstaan we mekaar?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    06-11-2013, 16:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1607 - BRÜSSEL HEIM INS REICH ? BAH NEIN BEGOT !!!!!

    ***

    Woensdag 6 november

    Zon 7u43-17u09

    H Leonardus, patroon van de fruithandelaars en gedetineerden

    Sint-Leendert jaagt de vliegen weg, zegt men op het land

    .

    1607 - BRÜSSEL HEIM INS REICH ? BAH NEIN BEGOT !!!!!

    .

    Door de NV-A via de NSA goedgekeurd model

    .

    Zoals in het confederalisme alle Brusseleiers

    M/V, oud of jong,  zullen moeten dragen

    *

    I) INLEIDING

    Volgens Prins Lorenzo di Belgio, gekend om zijn straffe uitspraken als het gaat over oude vrouwtjes met  veel geld, noemde hij zijn stokoude tante langs vaders kant, ‘De Spaanse Heks’ in de overtuiging dat hij haar op die maner rapper voor altijd in de koninklijke crypte zag verdwijnen. Wie had dat gedacht, dat ze ooit nog eens model zou staan voor de ‘Wiedergutmachung’ door Brussel jegens de Vlamingen! Nobiljons die mekaar de kop afbijten!

    *

    Hieronder neem ik het hoofdartikel over van het Lijfblad van alle Vlamingen met het hart op de perfecte plaats. Mijn eigen mening heeft U hier op deze plaats al voordien kunnen lezen, maar ’t Pallieterke brengt hetzelfde altijd met zoveel betere woorden. Daarom ook is ’t Pallieterke al een eeuwigheid het grootste onafhankelijk want niet gesubsidieerd weekblad van Vlaanderen, die de tegenvoeters nog met geen 1000 PK van zijn plaats kunnen krijgen.

    .

    II MIDDEN

    Nadat N-VA enkele weken van de ene mediastorm in de volgende perstegenwind terechtkwam, soms door eigen stommiteiten, soms door gefantaseerde incidenten, vond die partij het de hoogste tijd om de communicatie weer in eigen handen te nemen. Daarom werd beslist de teksten van het voorjaarscongres wat vroeger dan oorspronkelijk gepland de wereld in te sturen. De communicatiestrategen van die partij zagen wel wat in een tweetrapsraket.

    Eerst zou het sociaaleconomische pakket gelanceerd worden en daarna het communautaire. Zodoende bleef N-VA de voorbije week zowat elke dag voorpaginanieuws, maar dit keer wel met inhoud.

    Het heeft de kritiek op N-VA niet bepaald doen verstommen. Aan de radicale kant kan droefheid heersen omdat België niet wordt opgedoekt, alvast niet de komende vijfentwintig jaar, de tijd die nodig geacht wordt om de staatsschuld af te lossen. Dat er een rest-België blijft bestaan, kan evenwel niemand verbazen. Daar heeft N-VA nooit een geheim van gemaakt en anders was het begrip confederalisme waar die partij al maanden mee uitpakt ook totaal zonder inhoud. Het Vlaams Belang zal niet nalaten nadrukkelijk op die spijker te kloppen.

    Aan de andere, Belgischgezinde kant wordt gejubeld dat N-VA zich nu echt heeft laten kennen als een partij van ‘omfloerste separatisten’. Stefaan van Hecke, fractieleider van Groen, zei het met zoveel woorden: ‘Dit is gewoon separatisme.’ Hij was expliciet maar zeker niet de enige. De Standaard titelde: ‘N-VA maakt van België sterfhuis’. Ook de andere kranten en media vinden dat het land met dit plan (zo goed als) verdwijnt.

    Brussel

    Het luik waar het meeste kritiek op werd geleverd – en dat wil wat zeggen – was dat over Brussel. Ook dat was voorspelbaar, want Brussel blijft het struikelblok voor de meeste aanhangers van volwaardige Vlaamse zelfstandigheid. Brussel zorgt voor tweespalt in de Vlaamse Beweging.

    Openlijk wordt de oude stelling dat Vlaanderen Brussel niet loslaat doorgaans gerespecteerd. Alleen Frans Crols rekende enkele jaren geleden nadrukkelijk af met Brussel, dat we volgens hem best niet opnemen in die Vlaamse staat. In de wandelgangen krijgt de Crols-benadering veel meer aanhang dan wordt toegegeven. Maar N-VA kiest er net zoals het Vlaams Belang voor om Brussel aan Vlaanderen te blijven koppelen, tenminste deels. Daarmee staan die partijen voor de gigantische uitdaging een haalbaar model uit te bouwen dat zowel Brussel aan Vlaanderen kleeft én Vlaanderen volwaardig autonoom maakt. De poging van N-VA trekt eigenlijk de bestaande toestand radicaal door. Voor de grondgebonden aangelegenheden, de bevoegdheden van het gewest, blijft Brussel de lakens uitdelen. De lokale gemeentebevoegdheden komen daar bij, want N-VA wil een grote fusie. Voor de persoonsgebonden zaken krijgen de hoofdstedelingen de keuze tussen het Vlaamse en het Waalse systeem. Dat is al het geval voor bijvoorbeeld onderwijs en dat zou in dat confederale model ook zo zijn voor pensioen, ziekteverzekering, werkloosheidsuitkering, personenbelasting, justitie en stemrecht.

    Brussel zal geen volwaardige deelstaat zijn zoals Vlaanderen en Wallonië.

    Tweederangsburgers

    De reacties waren nog afwijzender dan op de rest van de N-VA-plannen. ‘Een Brusselaar kan niet kiezen tussen zijn moeder en zijn vader’, fulmineerde Guy Vanhengel (Open Vld), die vindt dat de Brusselaars ‘tweederangsburgers’ worden. PS’er Rudy Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, spreekt van een belediging voor 1,15 miljoen Brusselaars. Laurette Onkelinx noemt de Brusselaars ‘de daklozen van het confederalisme’.

    ‘De tijd van de kolonisatie is voorbij’, reageert Brussel-activist professor Philippe van Parijs. Op de sociale media regende het woorden als ‘apartheid’, ‘ondemocratisch’ en ‘democratie in Brussel afgeschaft’. Een mens zou bij al die onzin haast denken dat er geen ernstige kritiek is uit te brengen op de Brusselse N-VA-plannen.

    Uiteraard worden Brusselaars geen dakloze tweederangsburgers die gekoloniseerd worden. Antwerpen en Luik vormen eveneens geen eigen gewest, ook vandaag niet. Zijn Antwerpenaars en Luikenaars dan dakloos of gekoloniseerd? Net als Antwerpenaars en Luikenaars hebben Brusselaars gewoon stemrecht. Brusselaars zouden zowaar de keuze tussen twee systemen krijgen. Je zou dat discriminatie kunnen noemen, maar dan ten nadeel van de niet-Brusselaars. Misschien maakt het Grondwettelijk Hof om die reden wel bezwaar tegen die ‘Brusselkeuze’?

    Dat N-VA in de hoek wordt gezet als de partij die voor Brussel totaal van de pot gerukte waanideeën lanceert, leert hoe snel de gedachten evolueren. We citeren uit een tekst van 3 maart 1999: ‘… stelt als principieel uitgangspunt de tweeledigheid van het federale staatsbestel voorop met daarnaast een specifiek statuut voor Brussel dat door Vlamingen en Franstaligen op voet van gelijkheid moet worden bestuurd.’

    Voor die … staat ‘Het Vlaams Parlement’ en die resolutie werd goedgekeurd door de klassieke Vlaamse partijen.

    Wat toen in Vlaanderen unaniem als uitgangspunt naar voor werd geschoven, is vandaag blijkbaar onaanvaardbaar Extremistisch geworden.

    Bron : ‘t Pallieterke 5/11

    III SLOT

    JaJa, Vlaanderen laat Brussel niet los….Oprecht een schoon standpunt voor de 2 V-partijen, maar of ze op dat wangedrocht hun tanden niet zullen breken? Valt nog te bezien. Al moet ik toegeven dat Lieven Van Gils er ongewild veel goed aan doet, BDW op de praatstoel te krijgen. Iedere seconde van de zendtijd wint dier namelijk, tot spijt van wie ’t benikdt,  een paar honderd kiezers bij! Dat terwijl de Riberalen even voordien beloofden van miljarden te zullen besparen (weer die toekomstige belovende tijd!) na de verkiezingen. Goed gezien van den arbiter, maar waarom doen ze het niet binst ze in de Regering zitten? Zou dat nu al de uitgestoken hand kunnen zijn m BDW te helpen in het zadel zetten? Hij bespaart en zij besparen, dus laten we allemaal maar de overheidsuitgaven besparen!

    In ieder geval heeft BDW hopen ‘Gefundenes Fressen’ in de ruiven van de klassieke partijen gegooid. Alleman gebruikt die ruiven en dat Fressen nu als verhoog om op de kop van de Vlamingen te zitten die een andere mening hebben dan zij.  Brussel heeft inderdaad een te groot gedacht van zichzelf, al is het ondertussen dank zij de ‘integratie’ de hoofdstad van de criminaliteit geworden.

    Men kan, volgens mij, het spel in Brussel ook andersom spelen. Niemand is verplicht om daar te wonen of daar te gaan werken. Brussel is een bruine stinkstad, waar de Vlamingen alleen als kafzakken of melkkoeien behandeld worden. Ons onderwijs daar is alleen maar goed omdat het wat aanzien geeft door kwaliteit, maar het heeft ook als gevolg dat onze eigen kinderen er bijna geen plaats meer vinden. Men is er tegen Zwarte Piet, maar jet krioelt er van Zwarte Mietjes en Zwarte Pietjes!

    Dus zou ik zeggen, in plaats van Brussel te ‘kolonialiseren’, laat het ons zo vlug mogelijk ‘dekoloniseren”, door er weg te blijven. We weten allemaal wat er met zo’n gebieden of landen gebeurt. De Congo is er het beste voorbeeld van : na 6 maand reed er bijna geen enkele trein meer, en waren de snelwegen terug oerwoud geworden. Vreemdelingen Islammers en Francofonen zullen er in de kortste keren een echte souks van maken. Zowel de Walen als de Eurocraten zullen ze zien aankomen! Tirez votre planche, Messieurs, zou nog het beste antwoord zijn.

    De Vlamingen moeten leren weg te blijven waar ze niet gegeerd worden. Ze moeten niet persé staan te springen om overal te mogen helpen. En daarbij nog uitgemaakt worden voor het vuil van de straat. Neije! en de wind in ’t gat!

    Het FDF (Front der Frontalies) mag op het front geen tegenstanders meer vinden. Geen tegenstanders, en ook niet hun geld.

    Misschien dat de Brusseleirs een par Koningen en/of Koninginnen in  de solden kunnen steken? Of doen lijk het Parijs Gepeupel in 1792 : al hun eigendommen confisqueren en de laatste Monarch onder het mes leggen?

    Enfin : ze doen maar. Maar dat ze dan achteraf niet komen hengelen om geld, als de roulette is stil gevallen, omdat het balletje met een wijde boog op de grond is terecht gekomen. Mijn goede vriend Vladimir  zou dat Russische Roulette noemen, of een ‘Shluss Politik’, maar zeker geen Anschluss-Politik.

    Brussel kan blijven, als ze doen lijk die van Brugge bij wijlen Willy Lustenhouwer : van achter in de reke gaan staan…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     

    06-11-2013, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160§ - DE TRICOLORE KORODILLEN KWISEPELEN MET WIJD OPEN KAKEN HUN VERDORDE STAARTEN

    ***

    Dinsdag 5 november 2013

    Slachtmaand

    Zon 7u41-17u10

    H Odrada van Balen

    .

    160§ - DE TRICOLORE KORODILLEN KWISEPELEN MET WIJD OPEN KAKEN HUN VERDORDE STAARTEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    De aanhef van dit stukje is, ik geef het graag toe, geschreven met het beeld als Janus-kop voor ogen van Eyskens en Van Rampaay. Vandaar de vergelijking met de verkeerde links aangezette scharrelpootjes van die kruipdieren.

    Voilà! Nus i het beeld uit de titel hierboven compleet. Hert waren, samen met Van Hengel, op RTBF, de als Vlaming geboren Tsjeven, die hu soortgenten, het Vlaamse volk, probeerden in te slikken met huid en haar, om hun Franstalige collega’s te plezieren.

    Een mens zou er Begot! nog lyrisch van worden! Den Stokouden Cleynen Eyskens schuimbekt als een betrapt vogelbekdier, den Dikken Van Rampaay toetert als een opgeschrikte torenwachter, en bij Kawouter Marckske uit het verre Leopoldsburg stroomt de hypocrisie zò in beken van zijn voorgevel.

     

    II MIDDEN

    Beke: "Na verkiezingen jobs redden, dan pas hervorming"

    *

    "Na de verkiezingen moet eerst werk gemaakt worden van economisch herstel. Pas later is er tijd voor een nieuwe staatshervorming." Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke op vtm en Radio 1 in een eerste reactie op de plannen van N-VA om het land te hervormen. .

     

    "2014 moet gaan over jobs", zegt Beke. "Tijdens de jaren daarna kan in het parlement dan onderhandeld worden over een nieuwe staatshervorming. Daarvoor dient de vernieuwde senaat, die de deelstaten rechtstreeks zal betrekken bij de volgende stappen van de staatshervorming."

     

    CD&V is voorstander van een ander soort confederalisme dan N-VA. "Een positief confederalisme", zegt hij. "Dat gaat niet uit van blokkering, maar van samenwerking. Onze filosofie is die van de uitgestoken hand, niet die van de opgeheven vuist."

     

    Tijdens het weekend namen ook CD&V'ers Eric Van Rompuy en Mark Eyskens al afstand van de congresteksten die de N-VA woensdag voorgesteld heeft. "Dit is onaanvaardbaar voor ons", zei Van Rompuy in 'Mise au Point' op de RTBF. "Hij zet zichzelf op het federale niveau buitenspel", oordeelde Mark Eyskens op RTL TVI over N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    III SLOT

    Eigenlijk is hun boodschap : laat ons gerust. We doen wat we (maar) kunnen en klampen ons zo lang mogelijk vast aan onze waan-ideeën.

    Kawouter Markske bewijs dat hij het warm water weer dagelijks uitvindt. ‘De mensen’ moeten weten dat thuis de slimste is. Daarom is hij ee fervente ‘zuller’ : na de verkiezingen ZAL de CVP zorgen voor de socio-economische welvaart. Zeker weten! Altijd die toekomende belovende tijd! Ze ‘zullen’ dit, en ze ‘zullen’ dat : maar ze zijn verdorie al meer dan 60 jaar haast on-onderbroken aan de macht, waarom hebben zij het dan verdorie niet GEDAAN?

    *

    Het is klaar als een klontje rietsuiker : ze willen, om hun eigen vel te rede, BDW gewoon afslachten. Dat is geen oppositie meer, dat zijn een bende menseneters! Maar ik hoop, dat de meeste mensen nu wel inzien, dat dat alles een beetje van het goede teveel is, en dat samenzweerders eindelijk eens goed op hun plaats gezet worden.

    Er moet zich natuurlijk ergens een opportuniteit voordoen, om terug tge slaan. Hier moeten we BDW niks voorzeggen, maar ik denk zo een beetje aan de Russisch Beertje Poetin, die de opportuniteit greep om de machtigste oorlogsvloot ter wereld (de zijne) in het gat te sturen, dat Mohbama achterliet, toen hij met de staart tussen de benen afdroop uit het Syrië-avonduur. De Yankees zitten als ratten in de val, want om terug tekeren (denk aan Eyskens) moeten ze door vijandelijk vuur, of anders helemaal omvaren langs Gibraltar om in de Middellandse zee te komen. Want niet meer Brittannië, maar Russia rules the wavs.

    Zie http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/11/Grootste-Russische-vloot-ooit-in-Middellandse-Zee

    Waarom zendt BDW geen delegatie mee met Koning Willem Alexander op staatsiebezoek in Sint Petersburg? De 3 partijen zouden er alleen maar hun voordeel bij doen.

    AlsBDW sterke bondgenoten wil : niemand beter dan Poetin om de vijand (de belgicisten) en hun bondgenoot (Amerika) te verslaan. Willem Alexander en vooral Maxima zijn de slechtste nog niet : Oranje ziet, wiet weet, ook brood in een sterke bondgenoot aan hun Zuidergrens….

    Al moet ik toch; voor zover als nodig, waarschuwen voor digitale pottenkijkers. Daarom : GSM’s uitzetten of thuis laten, en alleen samenkomsten organiseren in de wijde natuur. Daar echter moet U dan weer continu op Uw hoede zijn voor ‘dromes’, wat Jörg Haider (Oostenrijk) niet deed en hem het leven kostte, benevens een nieuwe auto voor de weduwe.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    05-11-2013, 11:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1604 _- QUO VADIS VLAAMS VOLK IN BEWEGING ?

    ***

    Maandag 4 november

    Zon 7u40-17u12

    H Carolus Borromeus

    Is het op St-Carolus vochtig weer, sneeuwbuien volgen keer op keer

    .

    Letta-Grillo, è guerra sui giovani

    (Oorlog Letto-Grillo op de rug van de burger)

    1604 _- QUO VADIS VLAAMS VOLK IN BEWEGING ?

    .

    Met de groeten van T.A.K.

     

    .

    I)         INLEIDING

    Voortaan worden U af en toe, onder de dagklapper bovenaan, de meest sprekende titels uit de Italiaanse media geleverd. Gratis en voor niks. Als tegengif voor de dagbladen daar. U kunt er zelfs een woordje Italiaans bij leren…. En meebeleven hoe Il Cavaliere weer de teugels vasrt in handen neemt.

    *

    “De Wever steekt torenhoog boven alle andere partijkopstukken uit”. – “Is dat niet frustrerend”?

    Dar is, in vraagvorm in dat interview, de hoogst persoonlijke mening van Lex van het Molenhuis in ‘De Schandaard’, waar de overige BDW-ers verondersteld bekakt te moeten uitkomen. Dat omhoog gevallen stuk hoeren-nalist is voorwaar nog erger dan Bart Stinckman in zijn ergste doen!

    Goed : de BDW-er Kopstukken zijn niet de beste vrienden van De Schandaard wat alleen maar in hun voordeel spreekt, maar een spelletje kickboksen kan er altijd wel van af. Ze zijn daar niet de beste vrienden, en – no way - al zeker niet de mijne. Waarom niet gewoon toegeven, dat BDW gewoon een uitzonderlijke klasse is? Feiten blijven immers altijd feiten! De ma is zelfs ooit bijna de slimste mens ter wereld geworden, maar dat is hem nu niet meer aan te zien.

    Blijft over, dat er een enorme kei in de kikkerpoel gesmeten is, waardoor het Vaderlands Grondgebied in zijn geheel is gaan schudden en beven. Die kei ligt nu op de bodem en zal de volgende maanden een Zwart Gat branden doorheen het gloeiend magma van de aarde, waardoor alle kikkers maar ook het water van de Belgische poel zullen verdampen. Voor Vlaanderen breekt voortaan een Gouden Dageraad aan. Maar voordien worden ons nog eerst hete dagen beloofd, voor de Stomme van Portici verjaagd is. Met een van de 3 koninginnen als Italiaanse hoer (dixit de Lorre) wordt dat geen simpele klus!

    Hopelijk vallen er minder doden dan in die operette.

    Inhoudelijke argumenten tegen de vroegtijdige voorstellen van het Congres heb ik nog nergens gelezen. Zelfs niet gehoord op de RTBF. Het blijft bij blaffen tegen de maan.

    .

    II MIDDEN

    Of N-VA nu in Herberg Wetstraat zit, dan wel in Café Media, de partij is sedert enige tijd te vinden in de hoek waar de klappen vallen. De lijst ‘incidenten’ groeide de voorbije weken zowat dag na dag. In sommige gevallen moet de hand in eigen boezem gestoken worden. De brokken waar Bracke voor zorgt, met een bewonderenswaardige zin voor regelmaat, kunnen niet in de schoenen van één of andere onwelwillende journalist geschoven worden.

    Wie voor de flaters van de gewezen VRTcoryfee een zinnige uitleg kan verzinnen, beschikt over hogere gaven. Wij beginnen er niet aan.

    Bij andere ‘incidenten’ staan niet alleen gedreven partijaanhangers verstomd over de rol van de media. Eind vorige week werd het Wetstraatnieuws een tweetal dagen gedomineerd door ‘het geval-Jambon’. De fractieleider van de N-VA-Kamerfractie sprak in 2001 voor het Sint-Maartensfonds (SMF), op dezelfde zitting waar ook toenmalig VUminister Johan Sauwens van een nagerecht kwam genieten. Die taart is Sauwens allerminst bekomen, want het kostte hem zijn kop als minister. Sauwens (intussen bij CD&V) is die klap politiek nooit meer te boven gekomen.

    Jan Jambon was in die tijd niet partijpolitiek actief, maar wel in de Vlaamse Volksbeweging. Om de Lambertmontakkoorden te bestrijden, riep die vereniging in mei 2001 op voor een betoging in Gent. Jambon liep alle mogelijke zalen af om voor die betoging te gaan ronselen en hij verscheen achter het spreekgestoelte van het SMF. Stemmingmakerij

    Het uiterst rechtse Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) is niet meteen de vereniging die met standpunten en argumenten voortdurend de pers weet te halen. Toen ze foto’s lanceerde van Jambons optreden en één waarop Jambon luistert naar een toespraak van Jean-Marie Le Pen, kon die N-SA plots op de warme belangstelling rekenen van alle media. Het twaalf jaar oude non-nieuws – enkele jaren geleden al eens door Karel de Gucht de wereld ingestuurd – werd opgeklopt tot wat een schandaal moest heten. Dit verhaal toont nog maar eens aan dat een deel van de pers niet wacht op eventuele stommiteiten van N-VA om die partij over de hekel te halen. Schandalen worden desnoods uitgevonden.

    Het worden voor N-VA nog lange en zeer vermoeiende maanden tot aan de verkiezingen. Anderzijds, de N-VA-aanvallers dreigen stilaan op hun eigen grenzen te stoten. We kunnen ons niet van het gevoel ontdoen dat ‘de zaak-Jambon’ aangeeft tot waar de media kunnen gaan vooraleer ze alle geloofwaardigheid verliezen. Dit was nog net niet dan ene ‘schandaal’ te veel. Bij een volgende soortgelijke aanval op N-VA dreigen ze de sympathie voor die partij juist weer op te krikken, want dat dit soort opgeklopte stemmingmakerij niets meer met nieuwsgaring heeft te maken, wordt voor steeds meer mensen duidelijk.

    De partij probeert de regie intussen weer in handen te nemen en besloot de ontwerpteksten van het congres vervroegd bekend te maken. Misschien, wie weet, komt er op die manier ook nog eens een debat over de inhoud, zoals het in de politiek eigenlijk hoort.

    Het ontslag van een N-VA-lid van het eerste uur, weliswaar slechts bezig op lager niveau maar wel heel actief, zorgde vorige week voor weer een ander soort debat rond N-VA. De N-VA zou te veel de spreekbuis zijn van de werkgevers en haar sociaal profiel zou ernstige krassen vertonen.

    Blauwe invulling

    De partij ontkent in alle toonaarden, maar heeft wat dat betreft de indruk tegen. De voorbije jaren was N-VA bijzonder succesrijk in het leegmelken van Open Vld. De ravage die Verhofstadt bij dat kiespubliek had veroorzaakt, maakte het rijp voor de transfer naar een economisch rechtse Vlaams-nationale partij. N-VA rook die kans en greep ze met beide handen. Dat succes kan voeding geven

    aan het idee ‘met een beetje liberalisme winnen we een beetje Open Vld’ers; dus met veel liberalisme halen we veel Open Vld-kiezers binnen’. Die redenering is niet ongevaarlijk, want overgekomen Open Vld’ers alleen volstaan natuurlijk niet.

    Het Vlaams-nationalisme is altijd vooral een zaak van de middenklasse geweest. Het Vlaams Blok slaagde erin daar een meer volks publiek aan toe te voegen. N-VA probeert nu aan de andere kant van de economische ladder voor uitbreiding te zorgen. In beide gevallen dreigt het risico dat die middenklasse zich verweesd gaat voelen. Vandaag, zo is de overheersende indruk, zorgt de toonaangevende Vlaams-nationale partij ervoor dat het Vlaams-nationalisme erg blauw kleurt. Het Vlaams Belang heeft begrepen welke kansen dit biedt en koos voor een economische instelling die door sommigen ronduit links wordt genoemd en in elk geval een stuk volkser oogt.

    Belangrijker dan enkele al dan niet opgeklopte incidenten rond kopstukken zal de vraag zijn welke sfeer N-VA bij de kiezer oproept. Vandaag is dat een sterk liberale sfeer. Ofwel is die indruk correct, ofwel is het een zaak van verkeerde perceptie. In het eerste geval zal N-VA de kiezers uit de middengroep moeten overtuigen dat hun belangen – als flamingant én als deelnemer aan het economische proces – bij N-VA in goede handen zijn. In het tweede geval… ook.

    *

    III SLOT

    Zeg, is er iemand die weet wat er nu gebeurt met de vele grendels, belangenconflicten, 2/3 meerderhede,, enz? Moet dat nu als Klein Giftig Afval worden geruimd, of als Oud Metaal? Lood om oud ijzer, zoals dat heet.

    Er mag er toch niet worden van uit gegaan dat de Belgicisten zomaar zullen meedraaien aan de koord waaraan ze denken binnen redelijke termijnen te worden opgehangen?

    Alle begin is moeilijk. Om van die ‘concensus-democratie’ af te geraken, zal BDW toch nog vele bôokes moeten eten. Of uit een ander, straffer vaatje tappen. Anders blijft  die fameuze ‘pariteit’ zelfs bestaan in het con-federalisme. Of is er een andere reden, waarom de toekomstige mandaten 50/50 moeten verdeeld worden? Zodanig dat de Franstalige minderheid, mede door hun arrogantie, de facto de meerderheid wordt. Het enige correcte beeld zou dan ook zijn, dat zij 100% baas worden in hun eigen grondgebied, maar nul-de-botten te vertellen hebben bij ons. Jamaar, zegt mijn geweten, en wat gebeurt er dan met het Vlaams grondgebied dat ondertussen naar Wallonia gedetacheerd werd? Met Komen-Moeskroen, de Brusselse ‘Rand’ en langsheen de armoe-grens zo wat overal nog eens 10 Km verder landinwaarts? Vergeet vooral niet dat de Frascouillons zich altijd met medeweten van onze Vlaamse ‘Leiders’, gedragen hebben als kankercellen, die overal het gezonde weefsel aantasten.

    Ook die ‘solidariteit’ zoals die door  BDW gepredikt wordt, is boerenbedrog. Vlaanderen zou in lengte van jaren nog de Francofonen de mond moeten openhouden?! Misschien als vergoeding voor de 183 jaar dat zij zo goed geweest zijn ons te kolonialiseren door middel van uitzuiging?!

    Al eens gelet op welke futuristische stad Luik de laatste 10 jaar gelijkt? Daar zijn miljarden Vlaamse Euro’s aan opgegaan en nu prijken al die sieraden als juwelen op de platte boezem van die Franse hoer, maar ze zijn wel betaald met het zweet van de Vlaamse kleine man. Terwijl dat geld beter had kunnen gebruikt worden in en rond de haven van Antwerpen die nu en nog voor vele jaren gewurgd wordt door stilstaand verkeer. Harde woorden misschien, maar ze zijn gewoon de weerbots  van die gedwongen solidariteit, waardoor de gever armer achterblijft dan de verkrijger….

    *

    Het is goed, dat het Vlaams Belang ongezouten als altijd, op volle kracht blijft uitzenden. Zijn medespeler op het Vlaams Front is, wordt gezegd, een slechte kopie van het origineel, waar naartoe altijd voort nieuwe kopieën moeten beschikbaar blijven. Zonder origineel zou er rap geen sprake meer zijn van ‘België Barst’. Maar zou BDW terugkeren naar zijn veilige moederschoot waar het allemaal is beginnen.

    *

    Samengevat : ondergetekende mag verhopen dat BDW nog wat anders in zijn mars heeft. Anders kan hij nog altijd doen ijk de dichter ooit schreef : ‘Ween van spijt, en smijt Uw kroon naar Spiessens’. Want er bestaan mensen die niet voordien hun wapens neerleggen. Wie die zijn, zou ook U U best aanmerken op 14 Mei e.k.

    Dàt zou pas een aardbeving zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    04-11-2013, 13:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!