MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5328

    *

    VOORSCHRIFT

    Schrijver dezes

    (zie overgenomen artikel hieronder, zoals altijd in de hoedanigheid van ‘Uitgebreid Middenstuk’ bij elke klassieke ‘dissertatie’ zoals deze die U op dit ogenblik aan het lezen bent..

    En ik spreek wel degelijk van een waarheidsgetrouwe ‘Dissertatie’ zoals ons die werd ingestampt in het voorvaderlijk )

    **

    *

    Iepers ‘Bisschoppelijk College’

    *

    Met heel veel dank en zeer speciale waardering aan al die Eerwaarde Heren Leraars van toen, van klein tot groot.!

    Toen moest het leven nog beginnen!

    *

    …Schrijver dezes dus, spreekt bij deze, om te beginnen, zeer speciaal zijn enthousiaste waardering uit voor Dhr.

    **

    Pieter Bauwens,

    *

    bij de genade Gids maar vooral overwegend wegens zijn klare kop, CEO geworden van DOORBRAAK. Doorbraak is het baanbrekend digitaal medium waarop Vlaanderen al bijna 200 jaar zat/zit (ligt?) te wachten.

    Salvini en Orban één strijd voor een Christelijk Europa

    https://doorbraak.be/christelijk-europa-salvini-orban/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Matteo Salvini (toen minister van Binnenlandse Zaken van Italië) ontvangt de Hongaarse premier Viktor Orban (28-08-2018).

    foto: ©Reporters / Photoshot

    **

    Maandag 2 december 2019 kwam Matteo Salvini naar Antwerpen. Het was vooral de moeite om te zien hoe een Italiaanse politieke superster ook in Vlaanderen door ‘tifosi’ werd omstuwd. De inhoud, was wat je van een politicus die in het buitenland voor de vuist weg spreekt kan verwachten. Eerder middelmatig, maar dat zal de fans worst wezen.

     Bella figura

    Het zal Vlaams Belang, de Europese partner van de Lega van Salvini zeker nog lang heugen. De Italiaanse flair en de Italiaanse stiptheid zijn legendarisch. Salvini was te laat voor de persconferentie, had geen zin in interviews en hing nog in de lucht als de meeting nog moest beginnen. De luchthaven van Deurne was gelukkig niet ver…

     

    Maar Salvini kwam, zag, sprak en TVG (Tom Van Grieken) overwon. Hij kon zijn Vlaamse politieke sterren-status nog wat oppoetsen in het schijnsel van Salvini.

    Tom Van Grieken kan voor de meeting nog even door de zaal stappen, dan wordt hij aangesproken en aangeklampt. Maar Salvini wordt omstuwd, is het niet door fans of door de pers, dan toch door een lijfwacht. Hij moest na de meeting uit de zaal ontzet worden. Ongezien in Vlaanderen.

    **

    *

    ook hier speelt de Belle Figura.  Salvini neemt de smartphone over en trekt zelf de selfie.

     

    Even later kwam Salvini zo waar terug, om een hele reeks selfies te nemen met de aanwezige fans. Dat waren er wel wat. En ook hier speelt de Belle Figura. Salvini neemt de smartphone over en trekt zelf de selfie. Je moet er goed opstaan nietwaar.

     

    Een shopping-centrum zonder wortels

    Salvini ging tekeer tegen Europa, dat door de EU wordt omgevormd tot ‘een shoppingcenter zonder wortels, geschiedenis of waarden’. Volgens Salvini wil de EU ‘onze symbolen te niet doen door bijvoorbeeld het kerstfeest te schrappen. Het is onze plicht om aan onze kinderen de cultuur na te laten die we zelf geërfd hebben.’

     

    De verdediging van de Europese identiteit is voor de Italiaanse politicus essentieel. ‘Europa is Christelijk of zal niet zijn. De islam is de doodsteek voor onze identiteit.’ Salvini verwees daarbij naar twee andere landen die hij als bondgenoten ziet: ‘Hongarije en Polen zullen bij ons aansluiten, niet vandaag maar morgen, om samen Europa te verdedigen.’

     

    Een rechtse Europese fractie

     

    Die link naar Hongarije en Polen is opvallend. Salvini sprak deze zomer met

    +

    Fidesz en PiS

    *

    om samen een grote rechtse fractie te maken in het Europese Parlement. Maar Orban bleef bij de Europese VolksPartij (EVP), nog altijd de grootste fractie. Het Poolse Recht en Rechtvaardigheid (PiS), bleef bij de Europese Conservatieven en Hervormers (met het Engelstalige letterwoord ECR), de fractie waartoe ook de N-VA behoort.

     

    In Europa passen ze dat cordon toe, niet op Vlaamse, maar op Franstalige wijze

     

    Terwijl Salvini hen probeerde te overtuigen, probeerden zij hem te overtuigen niet in de ID fractie te stappen. En hoewel er geruchten zijn en blijven dat een grote rechtse fractie helemaal zo ver niet meer af was in de zomer, is het er niet van gekomen. Het water is blijkbaar te diep en in het Europees Parlement zit Salvini met Vlaams Belang in de Identiteit en Democratie-fractie (ID), opgesloten in een cordon. In Europa passen ze dat cordon toe, niet op Vlaamse, maar op Franstalige wijze.

    **

    *

    Orban, de knippen-en-plakken Salvini

     

    Het toeval wil dat ik een week eerder die andere klok hoorde, op een conferentie in Budapest sprak de Hongaarse premier, Viktor Orban. Met minder zuiderse flair en in een minder groot, minder belangrijk EU-land dan Italië.

    De boodschap van Orban is knippen-en-plakken van Salvini. ‘Hongarije ligt op de route van de islamitische immigratie-invasie; het moet zichzelf verdedigen, en hier in Hongarije weet iedereen dat. Het uitgangspunt voor het Hongaarse beleid is dat wij christenen het recht hebben om onze cultuur en de daaruit voortvloeiende manier van leven te verdedigen, en dat wij vrij zijn om dit te doen.’

     

    de christelijke identiteit

     

    En Orban besluit: ‘We weten ook dat de westerse landen van Europa de islamitische staat hebben voorzien van veel soldaten die hier in het westen zijn geboren en naar school zijn gegaan. We weten ook dat illegale en ongecontroleerde migratiestromen hebben geleid tot de aankomst in Europa van massa’s aanhangers van de radicale islam. Demografische voorspellingen geven ook aan, dat er in de niet al te verre toekomst Europese landen een snelle verandering in de religieuze en culturele samenstelling van hun bevolking zullen ondergaan. Alles wat er is gebeurd in Syrië en Irak – of wat er vandaag in Nigeria gebeurt – is veel dichter bij ons dan veel mensen denken. Wij geloven dat het enige dat Europa hiervan kan redden, is dat het zijn weg terug vindt naar de bron van zijn ware waarden: naar de christelijke identiteit.’

     

    Zoek de verschillen

    De vraag is waar zit het verschil in boodschap tussen Salvini en Orban? Wat kan er de oorzaak van zijn dat de ene achter een Europees cordon zit en de andere deel uitmaakt van dé staatsdragende partij van Europa. Inclusief alle voordelen. Ze zeggen hetzelfde.

     

    Europese politiek is hypocriet. De EPP kan de 12 zetels van Fidesz op de 182 zetels goed gebruiken. De socialisten hebben er 154 en hijgen in hun nek. En de Polen zijn met 26 op 62 zetels dé grote mannen van hun ECR-fractie. Al zal het steken dat de ID -fractie groter is dan de ECR. Maar tel de 12 van Fidesz en de 26 van Recht en Rechtvaardigheid bij de 73 van ID en die zou de derde fractie zijn van het parlement. Het is dus geen onmogelijke wensdroom om een grote rechtse fractie te vormen, een beetje meer politiek opportunisme op rechts en het was een realiteit.

     

    De EPP heeft het politiek opportunisme duidelijk beter onder de knie

     

    De kans is trouwens klein dat de EPP de Hongaren aan de deur zetten zoals Wouter Beke (CD&V) vraagt. Over de commissie die zich daarover moest buigen is niet veel meer vernomen. De EPP heeft het politiek opportunisme duidelijk beter onder de knie.

     

    Christelijk Europa?

    Er rest nog één vraag. Wat is dat christelijk Europa? Ik ken de heren Salvini en Orban hun persoonlijke geloofsovertuiging niet, en het is ook niet aan mij om daarover te oordelen. Willen ze echt terug naar het christelijke Europa van een eeuw geleden? Ik betwijfel dat. Het evangelie is trouwens geen politiek programma. Je kan er een aantal richtingen mee uit, zoals het ook een aantal politieke richtingen uitsluit.

     

    een politiek-cultuur-christendom sui generis

     

    Ik vrees dat een ‘Christelijk Europa’ enkel staat voor een niet-islamitisch-Europa. Dat heeft op zich niets met het Christendom te maken. Het Christendom wordt zo afgesneden van wat het zou moeten zijn, een geloofsovertuiging gericht op de boodschap van Jezus van Nazareth. ‘Het Christendom’ wordt herleid tot een onduidelijk conglomeraat van normen en waarden en geschiedenis. Christendom staat dan voor het cultureel-, historisch- en ethisch substraat van het Christendom. De politici kiezen dan niet voor het all-in pakket, maar enkel voor die culturele, historische en ethische onderdelen die hen passen, een politiek-cultuur-christendom sui generis.

     

    De vraag dringt zich dan toch op, hoe Christelijk is dat Christelijke Europa? Ik zou graag eens horen dat iets dieper ingegaan wordt op de inhoud van hun Christelijk Europa. Waarschijnlijk zouden de verschillen tussen de Christelijke Europeanen snel naar boven komen.

    PIETER BAUWENS


     Ik hoop dat het positief is overgekomen:

    “een beetje meer politiek opportunisme op rechts en het was een realiteit.”

     

    Meer dan overbevolkte gevangenissen + hoe denken zij die ‘Krijgsgevangen’ mannen, vrouwen en kinderen uit de Koerdische kampen in Syrië…..

    Krijgsgevangenen na een verloren oorlog, die komen toch volgens het Internationaal Recht, voor een Oorlogstribunaal?! Of gelden er voor de Islammerij eens te meer weer gunstiger wetten?

    Eerder zeer toevallig terecht gekomen midden een (oude) speech van Filip DeWinter in het Parlement van Bx, net vóór Het Dictaat van Marrakesh door Sjarel Michel zogezegd zou ge-amendeerd worden. Weet U nog? Er zou op een apart velletje een soort van post-scriptum gelden, o.a. speciaal voor Coburgia. Nog iets over gehoord?

    Feit echter is wel, dat de Rechtbanken sedertdien à volonté vonnissen vellen naar de zin van deze Nieuwe Wereld Orde.

    O, dat wonderzoete Parlement van ons, in Bruxsellabad!

    Goddelijk toch, hoe onze Fluppe DeWinter daar tegen Marrakesh uitvloog! Hij leidde zichzelf in door te verwijzen naar… 1453 en de Val van Constantinopel, wat in die jaren gelijk stond met het verlies van de halve Christenheid. Een historische voltreffer van formaat. Maar Sjarel Piet Premier, zat verveeld met de kin in de handen, naar het plafond te zien. Die man is/was niet alleen totaal onbekwaam in de materie, hij slaat meteen ook publiekelijk en voor het oog van de camera’s, alle records inzake de Regels van Wellevendheid. Om nog maar te zwijgen over zijn tongval/spraakgebrek van het Engels, dat al even schabouwelijk is als zijn Vlaams. Une fois Wallon, toujours Wallon!

    Vandaar dat hij kort nadien President is kunnen worden van de EUSSR.

    Maar waarmee was na deze Marokkaanse ramp de Kerkelijke zowel als de Wereldlijke Haute Couture, dag en nacht bezig? Met discussiëren over het geslacht der engelen, zoals, volgens onze Filip, ze bezig waren na de Val van Constantinopel?

    Maar of toen in Bruxsellabad dat voltallig Parlement de sneer snapte, valt te betwijfelen. Het merendeel van al die Geleerde Hoog Opgeleide Grote Verstanden had toen reeds hun pluche verlaten en de plaat gepoetst.. Sauve qui peut?!!!!

    Later kunnen die dan na de Val van de EUSSR, op een soort Tweede Neurenberg, getuigen, “dass Sie das nicht gewusst haben“.

    *

    Zondag 15 December 2019

     

    15-12-2019, 16:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5327

    Nee hoor, mijn eigen West-Vlaamse koppel bulte-kloefen – die eigenlijk holleblokken heten - verkeren, Goddank, in goede gezondheid.

    **

    *

    Zeker, het zou niet spreken van grote hoffelijkheid, om blootvoets Frau Merkel, die veel gelijkenissen vertoont met een (rechtopstaande) bierton, aan te spreken met

    **

    ‘Sehr geëerte Bierstande’

    *

    want een ‘stande’ is ten eerste een puur West-Vlaams idiothecum voor ‘Bierton’, en tweedens, we weten dat nog van sedert onze verre Vlaamse voorouders, zo spreekt men niet tegen ‘Dames’ van stand. Voorts niet als die toevallig wat breder zijn uitgevallen. ‘Noblesse Oblige’, lijk ze zeggen. maar dan ‘auf Deutsch’…

    En daar begint het schoentje reeds serieus te nijpen.

    **

    Nen ‘Duimeloot’, nog uit het kinderversje geleerd bij

    Onze Pa (****)

    *

    Heeft dat wankelend haast uitgeleefd wrak van een Deutsche Bundeskanzelerin van keskschiet wel het recht om heel Het Avondland te omtvolken ten voordele van een ‘Nieuw Ras’? Een ‘Ras’ gemaakt naar haar beeld en gelijkenis?

    **

    *

    ‘Umvolkung’, dat is namelijk in ’t groot, ja zelfs in ’t héél groot, wat Hitler, Stalin, Castro, Mao, enz, enz, in het klein hebben geprobeerd. We zijn er met zijn allen nog altijd ne goe van!

    **

    *

    Verdorie, ik heb mij bij deze toch nooit schuldig gemaakt aan ‘Groepsbelediging’?

    Moet ik wel eens meer doen! Want ‘Vrije Meningsuiting’ in een Maatschappij die ons voorgesteld wordt als een schoolvoorbeeld voor de hele wereld, dat is toch een mensenrecht???!!!!!

    **

    ???vrije pers

    *

    Of moeten wij dat eerder verstaan zoals het bedoeld is door al die Geleerde Verlichte Grote Verstanden à la Sjarel le Téméraire van de EUSSR?

    Blank = wit – geen geweld

    *

    (*****) Kinderversje, nog altijd vers in ’t geheugen. Pa is reeds overleden in 1943; ikzelf was toen iets van 6 à 7 jaar. Dat versje, met beide handjes voor zich uit en in de juiste stand…

    Duimeloot

    Kattepoot

    Lange rape

    Korte knape

    Kleen kleen dumpke.

    *

    Diene kleine begint te tellen natuurlijk met het duimpje, om te eindigen bij de pink. Succes bij de grote mensen was verzekerd!!!

    **


    WAT MOET, DAT MOET!

    **

    https://ejbron.wordpress.com/2019/12/07/wat-moet-dat-moet/#more-226696

    **

    *

    Ik wilde eigenlijk reageren op het artikel van “Elise Nijmegen”, “Alles moet wijken voor het ´hogere doel´, en dat moet stoppen!”, maar het liep een beetje uit de hand. Enkel via gewapend verzet maken, naar mijn mening en vrees, ‘blanken’ nog kans om hun eigen Europa te behouden, dat dankzij laffe wezels als Merkel al is overspoeld met allerlei soorten ‘barbaren’, dit naar voorbeeld van Tony Blair, die dit eerder in de UK heeft gedaan, en onze Joop den Uyl, die hiermee in Nederland is begonnen.

    **

        +  

    *

    Als ik om me heen kijk, zie ik in het dorp waar ik woon, dat eens nog een blank bastion was, nu de getinte en zwarte gezichten van alle kanten en hieraan parallel lopend gettovorming toenemen. Via de sociale woningbouwverenigingen en hun collectief systeem van woningverhuur zie ik vrijwel geen blank gezicht meer in een vrijgekomen eengezinswoning komen. Iets dat niet kan kloppen.

     

    Ook qua leeftijd klopt er duidelijk iets niet. Mensen met lange woonduur lijken gewoon achteraan gezet als ze blank zijn. Zwarte en getinte kandidaten met kortere woonduur krijgen als ‘urgenten’ de woningen. Hier lijkt weer die bekende fascistenpolitiek van voorkeursbehandeling voor allochtonen en negatieve discriminatie voor blanken achter te schuilen.

    **

    *

    Zo lijken gore landverraders via ingrijpen binnen de huisvesting vanuit de politiek nog redelijk blanke gebieden versneld aan het veranderen te zijn in multiculturele getto’s. Ik heb dit binnen vijf jaar tijd zien gebeuren. Vermoedelijk vindt dit in alle dorpen die nog ‘wit’ waren plaats, omdat de steden al uit hun voegen barsten met de ‘nieuwe zwarte en getinte Europeanen’.

    Binnen tien jaar zal het voor de blanken 1 op 1 zijn in hun ooit eigen huis Europa als de nazi’s in Brussel doorgaan met de VN/Obama blankenhaat in Europa te verspreiden. Over 20 jaar zullen er in dat geval wellicht helemaal geen blanken meer in dat ooit blank Europa zijn, wellicht zelfs wereldwijd niet meer.

    **

    +

    *

    Natuurlijk mogen blanken zich niet afzetten noch verdedigen tegen de op hen doelgerichte genocide. Verzet plegen tegen de voorgenomen moord op blanken is racisme en discriminatie in de ogen van de laffe kruipwitjes van links/liberaal en het bijna volledig gestoorde christendom, die massaal achter de VN/EU architecten van de grootste genocide ooit aan lopen te hobbelen.

     

    Precies zoals het Joods gewapend verzet in Warschau door de toenmalige Nazi’s van pa Merkel werd gekwalificeerd als terrorisme, zo noemen de huidige VN/EU nazi’s partizanen en nationalisten die nu voor hun bestaansrecht opkomen racisten en domme populisten.

    **

    *

    De nazi’s van de VN en EU hebben al jaren geleden de blanken de oorlog verklaard. Of liever, dat heeft de racist Obama gedaan.

    **

    *

    Blanken bevinden zich hoe langer hoe meer in de gevarenzone, omdat veel blanken, vergiftigd door ‘links/liberale’ propaganda, niet inzien dat die zwarte racist toen al alles dat blank is de oorlog heeft verklaard.

    Door: “bozeoudeman”

    *

    Ik heb dit binnen vijf jaar tijd zien gebeuren.


     Eurosjarel de Verschrikkelijke koos voor ons de goede kant van de Geschiedenis.

    ‘How he dare’, om het met de woorden van het Zweudse Klimaat-Prinsesje Greta Thunberg te zeggen….

    En zij, de Nieuwe Maagd van Orlé    ans, kan het weten.

    **

    *

    Zulma de Mier ZuHAL DEMIR – onderweg van het stinkende Bx naar de KC…Klimaat Conferentie, in Madridero, heeft niks te zien met DeWinterse bokshandschoenen... Voorlopig toch nog altijd niet.

    Naar Madrid? Toch nooit niet inzake Catalonia, hé

    --- Anuna De Wever, de klimaatgodin. Nog én chance voor haar dat ze geen Anuna DeWinter heet…

    *

    Ursula von der Leyen = Ursula van het Leien (Dakje)…

    **

    *

    Volgens het adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) – daarover geïnterpelleerd door de Vlaamse regering - zal het Vlaamse klimaatplan de regio én de privésector samen de eerste tien jaar tussen de 5 en de 7 miljard euro extra kosten, JAARLIJKS (!).

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Woensdag 11 December 2019

     

    11-12-2019, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5329

    5

    Vlaanderen, Groot-Brittannië en de Brexit

    **

    *

    ‘De culturele en politieke banden tussen de Britten en de Vlamingen zijn oud en hecht. Ze hebben eeuwenlang geleid tot de creatie van welvaart en veiligheid voor ons allebei. We waren ook elkaars bondgenoot in goede en slechte tijden. De Britse gesneuvelden in beide wereldoorlogen zijn daarvan de meest recente bewijzen’, dat verklaarde Geert Bourgeois (N-VA) de dag na de brexit-stemming in juni 2016.

    **

    … op een teken van zijn hand…

    *

    De voormalige Minister-President van Vlaanderen is de voorbije jaren actief bezig geweest met de voorbereidingen op de gevolgen van die Brexit, met of zonder ‘deal’.

    Harry De Paepe publiceerde vorige maand een nieuw boek: De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden. Daarin doet ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, aldus het weekblad Trends, de verrassende en vooral innige banden tussen onze gewesten en Engeland uit de doeken.

    Doorbraak-uitgever Karl Drabbe, auteur Harry De Paepe en burgemeester van Dendermonde Piet Buyse, op de boekvoorstelling van 'De twee kanten van het Kanaal'.

    Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen. We nodigen ook een “brexiteer” uit die ons inleidt in de redenen en verzuchtingen van de Britten die voor Brexit zijn.

     

    Wil u weten waarom de Vlamingen aan de bron van het Engelse bier liggen? Hoe we ons voorbereiden op de Brexit? Hoe het politieke landschap in het VK er zal uitzien? Dan is deze avond niet te missen.

     

    Wanneer?

    Donderdag 12 december, 20u00 (onthaal vanaf 19u45)

    Waar?

     

    Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Er is parkeerplaats onder het gebouw voor ca. 50 auto’s.

    Wat?

    Boekvoorstelling & Brexit-babbel, met Harry De Paepe, oud-Vlaams Minister-President Geert Bourgeois en een Pieter Cleppe van de Britse denktank ‘Open Europe’ o.l.v. Lukas De Vos. Luk Lemmens, eerste deputé van de provincie Antwerpen, verwelkomt.

    Aansluitend bieden wij u graag een drankje aan

    **

    *

    Inschrijven?

     Schrijft u zich aub vooraf in? Toegang: 10 euro, ter plekke te betalen (dat kan ook met de kaart). U krijgt in ruil een bon van 5 euro korting op de aankoop van een boek van Harry De Paepe, die dat graag zal signeren, die avond.

    *


    Ach, het is ook zo kortbij. En zo ver om er van uit de Westhoek te geraken. Ik had er o zo graag bij geweest. Zo onopvallend als het past voor een oude ….

    **

    *

    Dinsdag 9 December 2019

     

    09-12-2019, 08:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5326

    **

    *

    Kennismaking

    Deze relatief zeer jonge Sinterklaas-jongen

    – opgepast, niet verwarren met HitlerJunge zoals de vroeg overleden Grote Baas van De Schandaard, de vroegere AVV & VVK krant –

    is zowel burgermoeders-zoontje van die Stad, als een beslagen en zelfs universitaire ‘Rechtskundige’, van Slinxe Signatuur (°1992).

    Hij is daarenboven ook al lang, bijna vanaf zijn geboorte, Parlementslid & fractieleider van de SP-A.

    Alhoewel….

    Op Wikipedia spreekt ‘men’

    (de betrokken influisteraars?) niet langer van de SP-A, maar van de SDP, de Sociaal Democratische Partij.

    Daar kan ik, redenerend in het voerspoor van onzen John als Voorzitter, best inkomen. Zo’n naamsverandering zou wel eens goed van pas kunnen komen voor de eerstvolgende (nakende?) verkiezingen….

    **

    *

    De Vlaamse ‘Socialisten’ zouden dus in Europa als eersten niet onder de kiesdrempel sukkelen, maar als SDPërs….

    Tja, ik, maar ’n verre buitenstaander zijnde, heb geen glazen bol.

    Maar toch, hoop doet leven…

    *

    Ja U heeft het goed gelezen, misdaden door de Slinxen, de Schotsen en de Scheven in naam van ‘de Staat’ begaan jegens Eigen Volk en Eigen Land een verpletterende schuld. Als daar zijn….

    **

    *

    Algemene zeden-verwildering, ontmenselijking, verloedering, afbraak van het begrip ‘Respect’. Nieuwlichterij. Moslim-invasie. En zo kan ik nog bladzijden verder gaan. Zelfs in volle dag en al zeker in het schemerdonker is de Burger nergens meer veilig.

    **

    *

    Maar ‘here and now’ beperk ik me tot het levenswerk van Lowie van Leuven, Louis den Oeden Toeback(zak), die – met God-weet-welke bedoelingen - de ‘RIJKSWACHT’ naar de verdoemenis heeft gewerkt.

    **

    Ach, die Italiaanse Carabinieri…voorbeeldig gelijk die heden nog altijd zijn. De tegenstelling kan niet groter zijn!

    *

    Zeker, die Coburger gendarmes: mijn vrienden waren het zeker niet, maar dergelijk elite-korps in gezag afdwingend onberispelijk uniform dwong RESPECT af. Vooral bij de soort die daar het meest behoefte aan had…

    Enne, waar is de tijd dat we zekerlijk niet met twee naast elkaar durfden fietsen… Met altijd de twee handen aan het stuur. Uiterst rechts rijden AUB….

    **

    *

     De klok tikt. Ze tikt ongenadig verder.

     

    Onze Sire, zijn Sirène, het pas meerderjarig geworden Sirèneke, kortom, heel de tricolore poespas zit met de oksels onder het zweet. “Formateur” Popol Magniètte mag niet verder meer formateren, Mandoline zit in ’n hoekje met haast tot aan de pols afgebeten vingernagels, maar Baartje ‘lust geen bruine bonen’. Zoals Anne de Vries (1904-1964), in NL, onderwijzer en schrijver van jeugdboeken, het ooit neerpende in haar vele volksverhalen over de Drentse Heide…

     

    Aan de gezinstafel, toen Moeder zijn portie bruine bonen op zijn bord wilde kwakken, trok Bartje zijn bord weg zo dat de bruine smurrie terecht kwam op de tafel. Die smurrie, dàt is het wat ik wilde zeggen…

    Deze haast letterkundige uitleg, omdat de Bart die hier bedoeld is, slechts als ‘regeringslijder’ een mirabele soort ‘historicus’ schijnt te zijn…

    .

    De burger zelf, die blijft voorzichtig. Die denkt na en kijkt behoedzaam om zich heen. Op zoek naar een veilige vluchtroute?

     

    Deze keer geen eieren van de verkeerde boer, hé….

    *

    En zo komen we tot de kern van dit betoog. De verkiezingen in Het Queenlijke Verenigd Koninkrijk…

    **

    *

    “Wat haar als enige echt interesseert is de onafhankelijkheid van Schotland”.

     

    Droom ik dat nu, of gaat U dat straks ook evangelie-waar te lezen krijgen?

    Labour onder Corbyn: kiezen tussen gratis breedband en Joden

    **

    foto: ©Reporters / iimages

    *

    https://doorbraak.be/labour-onder-corbyn-kiezen-tussen-gratis-breedband-en-joden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Jeremy Corbyn is Niet de inzet van deze verkiezingen, maar de Brexit.

    Nog steeds hoor je dat de aanstaande Britse verkiezingen een soort tweede Brexit-referendum zijn.

    **

    *

    Dat klopt niet helemaal. Het mogen de verwikkelingen rond Brexit zijn die deze vervroegde verkiezingen hebben aangezwengeld, en de slogan van de Conservatieven mag luiden ‘Get Brexit Done’, maar de campagne gaat vooral over andere zaken.

    Vooral de conservatieven mijden het onderwerp: hun voorsprong in de peilingen is niet meer zo solide en Brexit is een hete aardappel waar niemand zich aan wil branden.

     

    Mocht die voorsprong niet worden verzilverd, dan zou Labour kunnen proberen een regering te vormen met de in grootte derde partij in het Lagerhuis, de SNP, de Schotse nationalisten. Dat zou een grotere ramp zijn voor het land dan Brexit.

    **

    Dus roch ‘n schot in de roos?

    *

    Corbyn geklemd

    **

    *

    Jeremy Corbyn lijkt geen mening te hebben over Brexit, maar zit in feite klem tussen zijn partij — merendeels fel tegen, en de angst om Leave-stemmers te verliezen. Partijleider

    **

    Nicola Sturgeon

    *

    van de SNP, eerste minister van Schotland en een rabiate nationalise, gaat vaak tekeer tegen Brexit, maar zou lelijk op haar neus kijken als die werd afgeblazen.

     

    Wat haar als enige echt interesseert is de onafhankelijkheid van Schotland, het referendum daarover van 2014 verloor ze nipt. De Schotten stemden ook tegen Brexit, en nu lijkt het of Schotland door Engeland tegen zijn zin uit de EU wordt gesleurd. Naast de belofte van Sturgeon — hoe onrealistisch ook — om een onafhankelijk Schotland terug in de EU te brengen, lijkt dat een doorslaggevend argument om een tweede onafhankelijkheids-referendum te winnen, maar zonder Brexit lukt dat waarschijnlijk niet…

     

    Alles bij het oude

    Voor de Britten is Brexit uiteindelijk veel minder belangrijk dan wat bijna iedereen ervan maakt, vooral aan deze kant van het water. Zoveel zal er niet veranderen ondanks alle bangmakerij, zeker niet voor de man in de straat. En al helemaal niet na de ‘zachte’ Brexit die Boris Johnson met de EU is overeengekomen.

     

    Er is een groep redelijk tot zeer welgestelde Britten — soms met tweede huizen op het vasteland — die zich er enorm over opwindt. Vooral omdat hun ponden minder waard zouden kunnen worden, maar ook omdat hun ge-mondialiseerde bestaan vertraging kan gaan oplopen aan de grenzen… Ze winden geen doekjes om wat ze vinden van het lagere volk, dat door verkeerd te stemmen zand in hun geoliede leventje dreigt te gooien.

     

    Labours toekomst

    Toch is de echte inzet van deze verkiezingen uiteindelijk niet Brexit, maar de toekomst van Jeremy Corbyn en Labour.

    **

    L A B O U R

    *

    Na Tony Blair hebben de leiders van Labour jammerlijk gefaald, maar het is Corbyn die de partij heeft weten te veranderen in een soort extremistisch gekkenhuis. Ik ben niet de enige die dat vindt, zie bijvoorbeeld deze krantenkop:

    ’Labour is a madhouse’

    Of

    Extremist crackpots frothing with inexplicable hatred for Jews.’

     

    Zowel de rechterhand van Corbyn – schaduwminister van financiën John McDonnell, als Corbyn’s directe adviseur

    **

    Seamus Milne,

    *

    zijn Marxisten uit een zeer welgesteld milieu.

    Eerstgenoemde – ooit wegens financiële malversaties ontslagen door de gemeente Londen — wil erop los nationaliseren, mocht hij onverhoopt op

    **

    nummer 11 van Downing Street

    *

    terecht komen. Hij heeft als enige parlementslid ooit in het Lagerhuis massa-moordenaar Mao Tse-Tung geciteerd. Je kunt erom lachen, maar die enkele keer dat hij zijn masker laat vallen, zoals in dit interview van de BBC, kruipen de rillingen je over de rug bij het idee dat de man macht zou krijgen.

     

    Mevrouw Enkelband en de kerst-cadeaus

     

    Schaduw-minister van binnenlandse zaken Diane Abbott wordt intussen angstvallig uit de campagne weggehouden, waarschijnlijk omdat niemand haar serieus neemt. Ze grossiert in enormiteiten, heeft meermaals bewezen absoluut niet te kunnen rekenen, en meldt zich steevast ziek als er in het Lagerhuis over belangrijke maar controversiele onderwerpen moet worden gestemd. Zelfs The Independent, een Labour goed gezinde krant, schreef al in 2017 over haar: ‘If Jeremy Corbyn wants to be prime minister, he should get rid of Diane Abbott immediately.’

     

    Wat Corbyn om zich heen heeft verzameld is een rariteitenkabinet. Zoals de zojuist veroordeelde

    **

    MP mevrouw Onasanya,

    *

    die hij liet opdraven om de doorslag te geven in een belangrijke stemming tegen Boris Johnson. Ze moest van Justitie een enkelband dragen, alweer een primeur voor het Lagerhuis.

     

    Voor de 70-jarige Corbyn zijn deze verkiezingen een laatste kans. De campagne begon niet voor niks met een onwaarschijnlijke hoeveelheid cadeaus voor onder de kerstboom: gratis breedband en tandarts voor iedereen, afschaffing van het collegegeld, een vierdaagse werkweek met behoud van loon, enzovoort.

    **

    *

    Afgelopen week kwam daar het planten van twee miljard BOMEN vóór 2040 bij.

    Het is geen hogere wiskunde dat je daarvoor een oppervlakte nodig hebt van meer dan twee keer Wales, en 20 jaar lang dag en nacht 183 bomen per minuut moet planten… ‘As we speak’ heeft Labour beloofd treinkaartjes één derde goedkoper te maken, en gratis voor jongeren.

    Voor iedere pond die de Conservatieven uit willen geven, zal Labour er 30 uitgeven… Daarvoor zouden de rijken meer belasting moeten gaan betalen, en bedrijven uiteraard het meest. Maar met zo’n kerstpakket ontkomen zelfs de laagst betaalden niet aan hogere belastingen, dat is al gebleken.

     

    Gezondheidszorg als inzet

    Labour probeert de Britse nationale gezondheidszorg — de NHS — tot de voornaamste inzet van de verkiezingen te maken. Ze slaan eindeloos op de trom met doorzichtige leugens over hoe Boris Johnson van plan zou zijn deze NHS aan de satan te verkwanselen – president Trump, om de Amerikaanse farmaceutische industrie te spekken. Corbyn zwaaide op een speciale persconferentie met zogenaamd geheime documenten die dat bewezen. Die bleken helemaal niet zo geheim te zijn, het hele verhaal was onzin. Maar je kunt van journalisten nu eenmaal niet verwachten dat ze honderden pagina’s tekst meteen kunnen lezen, die ze ter plekke worden uitgereikt…

    Het lijken stuiptrekkingen om de arbeidersklasse te verleiden toch Labour te stemmen, zoals vroeger. Het verkiezings-programma lijkt echter te mikken op een nieuwe doelgroep, de woke intellectueel. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat op scholen moet worden onderwezen hoe misdadig het koloniale verleden van Engeland wel niet is geweest. Engelse banken en bedrijven zouden schadevergoeding moeten betalen voor activiteiten in de slavenhandel, enzovoort.

     

    De Palestijnse connectie

    **

    *

    Corbyn is een enorme fan van zowel Palestijnse terroristische organisaties als Hezbollah en verschijnt regelmatig in het openbaar met kopstukken van deze gezelligheids-verenigingen. Zijn rechterhand McDonnell en hij waren ook goed bevriend met kopstukken van de IRA. Gerry Adams stuurde nog een openbare gelukswens voor de verkiezingen.

     

    Dat de leider van Labour meer dan eens staat te schelden op het Engelse Leger, wordt hem ook niet door iedereen in dank afgenomen. Hij noemde ze ‘lawless forces‘, toen militairen met geweld collega’s hadden bevrijd uit een politiecel in Basra, Irak.

    Zijn dik betaalde optredens in praatprogramma’s van de Iraanse staatstelevisie vielen evenmin in goede aarde. Pas nog dook een fragment op waarin Corbyn zich voor die zender kwaad maakt op de BBC, omdat die het bestaansrecht van Israël niet ter discussie wil stellen.

    Labour lijkt onder Corbyn een institutioneel antisemitische partij geworden. De partij ontving de afgelopen jaren honderden klachten over antisemitische uitlatingen van de eigen politici en partijleden, en blijkt daar vrijwel niets mee te hebben gedaan, al wordt anders beweerd. Administratieve medewerkers van Labours hoofdkantoor klapten uit de school in een geruchtmakende Panorama documentaire van de BBC.

     

    De Outriders

    Het partijbureau heeft virtuele knokploegen ingesteld

    **

    *

    Het partijbureau heeft virtuele knokploegen ingesteld, de zogeheten ‘Corbyn outriders‘, om negatieve publiciteit te bestrijden, meestal door de boodschappers aan te vallen. Als het om aantijgingen gaat van antisemitisme, wordt degene die ermee komt er vaak van beschuldigd geld van Israël te krijgen. Zelfs de eigen parlementsleden zijn niet veilig: over backbencher Jess Philips, die tegen de partijlijn in het bestaansrecht van Israël had verdedigd, werd meteen geschreven dat ze daar een miljoen voor had gekregen…

    Waar deze ‘outriders’ ook op zijn betrapt, is het schermen met getuigenissen van nep-joden die Labour gaan stemmen. Recent kwam de partij bijvoorbeeld met een schijnbaar officiële brief, ondertekend door een aantal rabbijnen, om Corbyn te steunen. Research van twitteraars wees al snel uit dat die brief fake was. De vermelde rabbijnen wisten van niks of bestonden niet eens.

    In het laatste jaar zijn de Joodse Lagerhuisleden van Labour op één na vertrokken. Ze voelden zich niet meer veilig in de partij. Ruth Smeeth, de laatste die nog over is, mag na honderden doodsbedreigingen van partijleden voor de campagne alleen nog de deur uit met een panic-button.

    Voordat iemand weer begint over de lange tenen van Joden: hier en hier worden de grofste uitingen geregistreerd van jodenhaat vanuit Labour, door Joodse journalisten en ex-Labourleden. Labour was immers ooit dé partij voor Joden…

     

    De islamitische aanslag afgelopen vrijdag op London Bridge wordt door bepaalde Labourleden ook al de Joden in de schoenen geschoven…

    Wie deze verkiezingen ook wint, de 300.000 Joden in Engeland in ieder geval niet. Als het Labour wordt, zal een groot deel van hen vertrekken, en als Labour verliest, zullen ze daar ongetwijfeld de schuld van krijgen…

    Alexander van der Meer

    Sedert de Vlaamse Heropstanding spreken wij lang en veel over DeLage Landen, de zich sedert onheugelijke tijden uitstrekken over liefst DRIE zogezegde ‘Staten’, van Friesland tot aan de monding van de Zoom (La Somme) in het ons in 1713 door Lowie Katorze ontstolen Frans Vlaanderen. Maar wist U dat de Schotten ook aan bepaalde gebieden daar de naam van Lowlands geven? Vanzelfsprekend als tegengewicht van hun Highlands. Wij, Laaglanders zwijgen daarom beter als het over onze ‘Bergen’ gaat.

    Het zijn inderdaad maar molshopen, al werden ze tijdens de Koude Oorlog door Coburgia dapper gebruikt om er zwaar bewapende en versterkte ondergrondse bunkers aan te leggen, voor het geval dat. Konden daarin terecht, atoom- en bomvrij, = La Cour, Le Gouvernement, L’État Major de la Force Navale, de La Force Aérienne en de Chefs van de Zandstuivers. Alles betaald op kosten van de Belastingbetaler.

    Heel de bataclan geldt al een heel tijdeke als toeristische attractie. Maar ondertussen wordt er wel de Vloms geklapt.

    Ter plaatse gaan zien? Zoek op de helling (dicht bij de Hostellerie) bovengronds naar een leuk gezellig hoevetje, nog altijd achter zware anti-pantser afsluitingen, midden een door bonte koeien begraasde weide van diverse hectare groot. Enfin, het geheel waardig aan een

    **

    *

    **

    *

    Om het verhaal over de droom van en Schotse ‘Onafhankelijkheid’ beter te situeren, verwijs ik naar onderstaande historische figuur en Nationale Held, de (verfilmde) Braveheart William Walace (°1270)

     Zijn adagio?

     

    VRIJHEID IS HET BESTE, VERTEL IK U EERLIJK,

    VAN ALLE DINGEN DIE ER TE WINNEN ZIJN.

    **

    https://www.visitscotland.com/nl-nl/about/famous-scots/william-wallace/

    *

    Dinsdag 10 December 2019

     

    09-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!