MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1562 - HOUT HALEN : HET IS NU GENOEG GEWEEST BRENG ALLES MAAR TERUG

    .

    1562 - HOUT HALEN : HET IS NU GENOEG GEWEEST BRENG ALLES MAAR TERUG

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Week-End verhaal. De politie wil iemand oppakken : de familie wil het niet. En dus gaat de stop van de fles en komen de Molotov-coctails boven water. Erg. Zeer erg. Toch heb ik als hondenliefhebber genoten, moet ik zeggen. Vooral van die goed opgeleide bijtende politie-knufffel. Spijtig dat de demonstratie in de kiem werd gesmoord en dat het beest en mij ons pleziertje werd ontnomen.

    De les om levenslang nooit meer te vergeten zou anders duidelijk gewest zijn : 1 ordinaire gemuilbande flik met 10 loslopende zo’n kwijlende bijtgrage zwarte stamboekbeesten. De oproerkraaiers, met zoveel als ook zijn, liggen binnen de 10 seconden weerloos op het asfalt. Egen schade : geen. Schade aan de vijand : elk betaalt de eigen schade, zoals in de verzekeringen. Maar onze flik wandelt ongeschonden en fluitend weg. Die heeft geen schrammetje of spatje op zijn uniform, en de beestjes hebbe hun verzetje gehad. Wie niet wil gebeten worden, kon thuis gebleven zijn. Simpel, toch?!

    Dat zal wel niet gebeuren, en dus zit er maar één ding op : in ’t vervolg bij de minste dreiging voor opstootjes : eerst beschieten met raketten, en dan het leger inzetten, en oprukken met tanks en vliegtuigen. Het is nu genoeg geweest : we moeten tonen dat we terug willen naar de begintoestand, toen er daar zowel bij dag als bij nacht, in dat woud van bronsgroen eikenhout, hout kon gehaald worden waar en wanneer men wilde.

    De tijd van bla-bla-bla is voorbij, want met bla-bla-bla alleen verandert er niets. Bij http://www.golfbrekers.be/ staat er vandaag een prachtig artikel, getiteld ‘Meulenberg, gevolg van 20 jaar cordon-sanitair-politiek’. Het is een prachtige tekst. Veel te lang als U het mij vraagt en anderzijds niet lang genoeg. Want het legt de vinger op de wonde : al de miserie met de bruine schavuiten is niet hùn schuld, maar de onze.

    Het lag wel eens gezegd worden!  Want het besluit is duidelijk ; vermits de Vlamingen, de oorspronkelijke bewoners van dit land, toch van alles de schuld zijn, laten wij ons dus daarnaar gedragen. We zijn toch altijd schuldig, dus kunnen we er evengoed het plezier van hebben. Voortaan doen we resoluut wat ons verweten wordt : overal de wei intrekken om de koe bij de horens te vatten.

    Het mooiste dat zou kunnen gebeuren, is dat ‘Brussel’ ons opmerkt, en behandelt zoals het gedaan heeft met De Gouden Dageraad in Griekenland : ons verbieden. Vlamingen : Raus damit!  Vanaf dat ogenblik zullen de schelen van de ogen vallen, en zal het (na de volgende verkiezingen) misschien gedaan zijn met pesten.

    Toch wil ik deze beschouwingen op een opbeurende noot laten eindigen.  En wel onder de vorm van het advies om overal Duitse Herders als politiehonden in te zetten. Die zijn niet alleen van nature vriendelijk voor de mensen, ze haten alles wat op 2 benen loopt, en niet blank is. Allez, ik wil zegge dat ze alleen van het Arische Ras houden, als U begrijpt wat ik bedoel. Daarom zijn het ook Duitse Herders.

    Zo’n mensenvriend heeft geen begeleider-politieman nodig. Die weet uit zichzelf wat hij moet verjagen of op een hoop drijven. Een kudde bewaken en ergens naartoe voeren is namelijk zijn tweede natuur.

    Gedaan dus met arrestatie-voertuigen, en/of ambulances : het gespuis wordt netjes èn in groep afgeleverd naar daar waar het thushoort : in de gevangenis.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    13-10-2013, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1561 -JEANNE D’ARC ONDERWEG VAN SEDAN NAAR MARSEILLE ?

    Zondag 13 oktober

    Zon 8u02-18u54

    H Edward de Belijder

    .

    Vandaag verschijnen op MSN van zeer vroeg in de morgen alarmerende berichten, over een nieuwe wending in het aangehouden drama van Lampedusa, als zou de kustwacht van Tripoli een boot met 500 vluchtelingen onder vuur genomen hebben in de Libische territoriale wateren. Maltese boten zouden de overlevenden, vrouwen en kinderen, aan land gebracht hebben. Wordt vervolgd.

    *

    1561 -JEANNE D’ARC ONDERWEG VAN SEDAN NAAR MARSEILLE ?

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Chemin des Dames. Hoe kan toch een liefelijke naam synoniem staan voor zo’n hooror. Ooit was ik aan het Marne-front ’14-‘18 (na de oorlog uiteraard) en heb daar uren rond gezworven tussen loopgrachten en verroeste pinnekesdraad, op dat kapot geschoten stukje Frankrijk, waarover ik mijn Pa, die ik amper gekend heb, zo vaak heb horen vertellen. In het Ieperse zijn we wat gewoon, als het over De Grote Oorlog gaat, maar, zo wist onze Pa, rond Verdun aan de Marne was het nog veel, veel erger geweest. Men voerde er de ‘poilus’ (het kanonnenvlees) aan met taxis, helemaal van uit Parijs.

    Stel U mijn verwondering voor, toen ik uiteindelijk mijn reisgenoten tegen de avond terug vond, aan de voeten van een enorm heiligdom in witte marmer, voor La Pucelle d’Orléans, die daar in der eeuwigheid bedankt wordt omdat zij toen Frankrijk de zege had geschonken. Persoonlijk vond ik het een beetje storend, want veel en veel te groots opgevat en dus te duur geweest. En trouwens, ook totaal achter de feiten aanlopend…. De streek zag er toen weer vredig uit, en overal floten de vogeltjes boven het verroest stuk geschoten oorlogsmaterieel.. Het was alleen oppassen geweest, om door het lange gras, niet in een of ander ondergelopen loopgracht of in een bomtrechter te sukkelen.

    *

    Terug naar de dag van vandaag. Muzel-griezels zijn bekend om hun vernielingszucht als het gaat om bestaande heiligdommen uit vroeger dagen. Hebben ze gemeen met de goddelozen en de progressieven uit onze dagen. Stelt zich aldus de vraag, of Jeanne D’Arc daar nog lang zal staan. Ze staat niet in de Koran, dus moet ze daar weg. Echt iets voor François Hollande en zijn kornuiten. Aan het hoofd van het gespuis uit de ‘banlieus’. Zelfs al moeten die daarvoor helemaal uit Marseille, aan de andere kant van het land, komen….

    Onderstaand artikel gaat inderdaad niet over Verdun, maar over Marseille. En toch zag ik in gezegd artikel met één oogopslag het verband : hier is werk aan de winkel voor de reïncarnatie van Jeanne d’Arc, de patroonheilige van Frankrijk, in de persoon van Marine Le Pen.

    Op een bevriende blog (Le Camp des Saints) las ik een paar dagen geleden, dat in het Departement 83, de VAR (Frankrijk) meer bepaald in de gemeente Brignolles, het Front National  bij tussentijdse verkiezingen, 49,1% behaalde. Er komt dus schot in de zaak!

    *

    Persoonlijk ben ik helemaal niet gewonnen voor de ‘Marseilleise’, maar als de Fransen hun Nationale Hymne willen  behouden voor hun kleinkinderen, zullen ze toch iets meer moeten doen. Iets in  de zin zoals ze met zoveel overgave gedaan hebben op de gewezen slachtvelden van de Marne. Het gaapt als een overmuil : Marseille is een wereldbekende diepzeehaven : het moet niet moeilijk zijn om het gespuis zò in zee te kieperen. Met op zak kaartjes ‘Enkele Reis’.

    Ik vraag me trouwens af, waar ‘Marius’, sedert de Romeinse Tijd de legendarische moppentapper uit Marseille, gebleven is. Uit mijn studententijd herinner ij mij nog één (aangebrand) maar leuk verhaaltje. Over een dametje die aan de Verloskundige in het Hospice St André in Marseille moest bekennen, dat het ‘ongelukje’ gebeurd was op de achterbank van een 2 PK-tje. En dat ze daarom continu als volgt de heiligen in de hemel aanriep : ‘Saint Denis et Saint André, faites à ce qu’il sorte ainsi facile qu’il en est entr钅..

    Marius zou nu wel met een paar gebroken ribben of met overgesneden keel in het mortuarium zijn terecht gekomen, want met die dingen zoals met Aïsha gebeurd zijn, wordt er in de Islammerij niet gespot….

    .

    II MIDDEN

    Passage naar Marseille

    Door: Bruce Bawer)

    *

    Marseille, met een bevolking van iets minder dan een miljoen, is de tweede grootste stad van Frankrijk en, zo meldde de BBC vorig jaar, “ is waarschijnlijk de eerste West-Europese metropool waar de meerderheid van de bevolking moslim zal zijn geworden”. Met een openhartigheid waarom het niet altijd bekend heeft gestaan, erkende de BBC dat “Marseille vies, slecht en met graffiti bedekt is” en dat de stad bovendien bedolven wordt onder criminaliteit, met hele buurten die leven onder het gezag van “criminelen, niet van de politie”, die het allang heeft opgegeven om te proberen recht en orde te handhaven. Maar, voegde de BBC er snel aan toe in wat een vertrouwde mediaformule is geworden als het om dergelijke beerputten gaat, Marseille is een “rijke, levendige, kleurrijke stad waarvan velen hopen dat hij een voorbeeld is van hoe het multiculturalisme kan functioneren.”

     

    Dat een stad, die is opgebouwd uit No-Go zones een voorbeeld voor alles is, is natuurlijk een trieste grap, maar zoals we weten, is er tegenwoordig een wijdverspreide behoefte om dit soort nonsens te omhelzen en te bevorderen. “Never mind” dat de dingen afgelopen zomer zo’n riskant verloop kregen, dat de burgemeester van twee districten van Marseille aan de overheid vroeg om het leger te sturen en zoals de Telegraph schreef: “wegversperringen op te richten rondom wijken en inwoners te doorzoeken op wapens en drugs ´zoals in tijden van oorlog´.” The Telegraph merkte op dat in 2011 de procureur van Marseille had gewaarschuwd “dat delen van Marseille net ‘de favela’s van Rio waren’”, maar ook The Telegraph voelde zich verplicht om smaak aan zijn reportage te geven met een snuifje of twee van de gebruikelijke onzin over Marseille als een stad als een ” levendige mediterrane melting pot ” en ga zo maar door.

    ..

    (Kimmerman van de New York Times gaf het volgende verslag – vert.)

    Ik liep alleen rond 23:00 met een kleine rugzak en werd aangevallen door twee mannen. Ze liepen achter me en zetten me met de rug tegen de muur, terwijl ze me besproeiden met pepperspray. Ik vocht me vrij en gelukkig vluchtten ze zonder iets van mijn spullen. Dit was slechts twee blokken van “Vieux Port”, waar ik veronderstelde dat ik relatief veilig zou zijn – zelfs ‘s nachts – het is immers een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.

     

    Ik liep ‘s avonds laat in een aantal grote (en kleine) steden in de hele wereld en ben nog nooit zoiets als in Marseille tegengekomen. De stad was zelfs een beetje “edgy” waar overdag duizenden toeristen en inwoners rondlopen. Sommige bedelaars zijn agressief en aarzelen niet om in beeld te komen en de geur was in een aantal van de drukste straten erger dan in de doucheruimte van een sportstadion.

    Misschien was ik naïef . Misschien was het pech. Misschien was het typisch Marseille. Voor diegenen die reizen naar “de geheime hoofdstad van Frankrijk”, neem voorzorgsmaatregelen als je rondloopt, zelfs in de buurt van de meest populaire plekken. Het is niet zo veilig als men zou denken, gezien haar duidelijke culturele reputatie.

    Nee, “Optimator”, (pseudoniem van Kimmerman  – vert.) je was niet naïef of had geen pech: je bent gewoon veel te grof en lomp, uiteraard, om de subtiele geneugten van de ellende, het vuil en vunzigheid te waarderen. Ach, je hoeft niet over de nodige verfijning en het nodige raffinement te beschikken om die stank in die doucheruimte in dat sportstadion te herkennen, waarnaar u op zo’n grove onnadenkende en kritische toon verwijst. In feite, een geur is op zijn eigen manier zo schitterend als het fijnste parfum. Uw probleem – comprenez-vous? – is dat u gewoon niet verheven genoeg bent, hetzij sociaal of cultureel, om te begrijpen hoe ronduit prachtig het kan zijn om te ervaren wat “nostalgie de la boue” betekent – dat betekent letterlijk “verlangen naar de modder” en verwijst naar het achtenswaardige vermogen van ijle, hoogontwikkelde zielen om in tegenstelling tot jezelf van het spektakel van hun ondergeschikten van een “ellendig, onwelriekend, door misdaad geteisterd leven” te genieten. Noch, onnodig te zeggen, “Optimator”, heb je geleerd om te erkennen dat een “multicultureel” bolwerk uit de 21e eeuw, wiens talloze onvolkomenheden en talloze gevaren het alleen maar des te spannender maken voor een intellectueel en cultureel nieuwsgierige buitenlander, daarmee per definitie oneindig superieur wordt aan een gewone “bourgeois”-stad met zijn dodelijk saaie burgerlijke orde – welke echt wereldse, avontuurlijke bezoeker is daar nu naar op zoek?

    Wees ervan verzekerd “Optimator”, je bent verre van alleen in je vulgaire onvermogen om te genieten van de culturele rijkdom in de twee laatste generaties die Frankrijk heeft overspoeld. Onder de andere grove zielen die er niet in zijn geslaagd om te begrijpen hoe prachtig deze ontwikkelingen zijn geweest, bevindt zich de journalist Ivan Rioufol, een vaste waarde van Le Figaro, al bijna drie decennia, die nu wordt vervolgd voor uitspraken op de radio – domme man! – dat er een nieuwe postercampagne met beelden van bebaarde moslim mannen en gesluierde islamitische vrouwen, onder het motto ” Wij zijn de Natie”, de seculiere geest van Frankrijk raakt. (Heeft de Times over Rioufols vervolging bericht? Doe eens een gok.)

    Bron

    http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/passage-to-marseille/
    Auteur: Bruce Bawer

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com)

    *

    III SLOT

    Ondertussen gaat de uitvoer van donker gekleurd slachtvee via Lampedusa onverminderd door. Enfin, tenminste voor zij die het overleven.

    Weet U, die Kolonel Khadafi van Libië was niet bepaald een heilige, maar ik herinner me toch niet teveel bootvluchtelingen uit die tijd. Feitelijk is de Navo, onder druk van Moh-bama, de hoofdschuldige voor de ordeverstoring in dat land. Ik zou dus zeggen : potje breek, potje betaal. Maar het probleem is, dat Amerika aan de grond zit en dus voor het eigen lijfsbehoud, moet pompen of verzuipen.

    Aan Hollande zou ik willen sugereren om de havenstad Marseille zoals ze gaat en staat aan de Russen te verkopen. Frankrijk zou niet alleen dat geld goed kunnen gebruiken, maar in het besef dat Kameraad Poetin niet lacht met ordeverstoorders, zou daar dezelfde dag de rust kunnen terugkeren voor alle Mariussen ter wereld. Kak of geen kak, de pot op!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    13-10-2013, 08:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1561 - WAAROM WIJ DOMME MENSEN AAN DE MACHT HELPEN EN VEDRSTANDIGE MENSEN JUIST NIET

    .

    1561 - WAAROM WIJ DOMME MENSEN AAN DE MACHT HELPEN EN VEDRSTANDIGE MENSEN JUIST NIET

    .

    De geest van Mohbama spreekt tot U

     

    .

    I) INLEIDING

    Met mensen van de eerste soort (zie titel) worden bedoeld : Mof-bama, Herman van Ramp aai, alias de Natte Dweil, enz; en met de tweede soort worden mensen bedoeld zoals Arabist Hans Jansen. Het is dus hoog tijd dat ‘Het Westen’ terug grijpt naar zijn roots als Leiders van de Vrije Wereld. Dat het op een democratische wijze terug grijpt naar de teugels van dit op hol geslagen werelddeel. Naar een gezonde ziel in een gezond lichaam.

    Via ‘Geen Stijkl.nl en E.J. Bron kwam ik onderstaand artikel dat uitblinkt door zijn helderheid, op het spoor. Het is een eiland van verademing in een oceaan van kommer en kwal.

    .

    II MIDDEN

    Hans Jansen - Obama ontregelt Midden-Oosten

     

    hj.jpgIn Europa wordt op alle fronten een heroïsche strijd geleverd om de Euro te redden. Het valt de politieke elite zwaar, maar er moeten offers gebracht worden om alle ingezetenen van de Europese Unie aan de bedelstaf te brengen. Ook in Amerika wordt een bittere strijd gevoerd: daar zijn regeringsinstellingen voorlopig net zo dicht als een Nederlandse huisartsenpraktijk in het weekend. Ook die shut down gaat terug op een monetaire prestigekwestie: hoeveel dollars mag Obama bijdrukken en bijlenen zonder dat de Amerikanen aan de bedelstaf zullen raken? Ondertussen exporteert Amerika serieuze onrust naar het Midden-Oosten. Tot rond de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) waren de Turken daar overal de baas. Het was er niet heel fijn, maar er was te leven. Dat Turkse bewind, bekend als het Ottomaanse Rijk, is ingestort. Wat er van over bleef, werd het huidige Turkije. Daar greep Ataturk de macht. Ataturk dwong de islam in zijn prachtland naar de achtergrond. Hij verving de islamitische sharia door aards recht, en voerde ‘ons’ alfabet in, ter vervanging van het Arabische. Wat was Turkije ineens veel moderner dan de rest van de islamitische wereld. Maar de huidige Turkse regering van Erdogan doet het tegenovergestelde van wat Ataturk deed, en herislamiseert Turkije. Dat doet Erdogan heel voorzichtig. Zoals een goed strateeg betaamt, heeft hij eerst de militairen uitgeschakeld. Erdogan geniet daarbij de steun van de EU en Amerika.

    In de Arabische landen werd het leger al snel de opvolger van het ingestorte Turkse Ottomaanse bewind. Het leger was immers de enige gedisciplineerde massaorganisatie die de Arabische wereld op dat moment kende. Die nieuwe militaire regimes onderdrukten bloedig hun concurrenten in de strijd om de macht, maar werden sinds de jaren vijftig door Amerika gesteund. Het leverde een aantal semi-corrupte semi-ordelijke weinig inspirerende regimes op. Jarenlang hebben politie en de religieuze, islamitische oppositie in het Midden-Oosten met elkaar op straat diefje met verlos gespeeld. Mooi was het niet, maar er vielen weinig doden, tientallen in plaats van duizenden zoals nu.

    Obama is opgehouden die militaire regimes te steunen. In een onsmakelijke redevoering aan de Cairo-Universiteit in 2009 heeft hij dat, althans voor de goede verstaander, aangekondigd. Toen de geest uit de fles was, grepen de sharia-fundamentalisten de macht. Onze staatsmedia noemden dat proces ‘de Arabische lente’. De fundo’s kregen al snel de steun van de EU en Amerika, want fundo’s schrijven hun fundo-propaganda in het democratische alfabet. Of misschien houden de leiders van Amerika en de EU best wel een beetje van de islam. Westerse journalisten, politici en diplomaten droomden dat de sharia-fundamentalisten toch minstens wel semi-democratisch waren, dat wil zeggen niet militair. Militair is altijd slecht.

    In Egypte wisten de militairen onder Generaal El-Sisi de sharia-fundamentalisten die Amerika op hen had losgelaten van zich af te schudden. Half Egypte blij maar Obama boos. Deze week heeft Obama de Amerikaanse hulp aan Egypte dan ook ‘opgeschort’. Helaas, net zo min als het huidige Europa en Amerika een lang leven beschoren is zonder een lenige drukpers voor verse bankbiljetten, zo kan ook Egypte niet zonder buitenlandse hulp, want niet in staat de eigen bevolking te voeden. Wie de rekeningen voor Egypte betalen wil, mag Egypte houden, misschien iets voor Poetin? Of de sharia-fundamentalisten van Saoedi-Arabië? In ieder geval is Amerika haar geloofwaardigheid in Egypte kwijt.

    In Syrië zijn de militairen en de sharia-fundamentalisten nog enthousiast bezig met hun burgeroorlog. Net als in Egypte proberen beide partijen tussen de bedrijven door de lokale christenen uit te roeien, want de joden zijn daar op. Die zitten in Israel, dat voorlopig nog niet aan de beurt is. Komt tijd, komt raad. Obama heeft zo veel uit zijn nek gekletst over Syrië, ‘gifgas is de rode lijn’, u weet het nog wel, dat ze daar nu met een zucht van verlichting overstappen op een nieuwe patroon, Poetin.

    Irak kent twee soorten sharia-fundamentalisten, soennietische en shi’itische. De christenen zijn daar nu ook bijna op, dus soennieten en shi’ieten hebben echt goed de tijd voor elkaar. Amerika is jarenlang de patroon van dit zootje geweest, maar heeft alle partijen tegen zich in weten te nemen, wordt als vijand niet gevreesd en als vriend niet gewaardeerd. Iran staat klaar om daar de rol van patroon te gaan vervullen. Als Iran niet wil: Poetin.

     

    Vergeet alle islamitische en socialistische desinformatie van de officiële media: de Amerikaanse invloed op de wereld heeft de afgelopen zeventig jaar vooral veel goeds voortgebracht. Het is daarentegen niet goed voor de ingezetenen van het Midden-Oosten dat het Amerika van Obama het wankele evenwicht heeft verstoord dat daar bestond tussen het leger en de islam.

    *

    III SLOT

    Hier in mijn geschriften leest U regelmatig kritiek op de Amerikaanse ‘verwezenlijkingen’ van de laatste 70 jaar in Europa. Zeg maar gerust van de laatste 100 jaar, want sedert het begin van WO I zijn ze hier niet meer  uit beeld te slaan. Ach, face to face met de hoog gewaardeerde Mr Jansen, wil ik vandaag en voor de gelegenheid uitzonderlijk mild zijn. De USA zijn inderdaad onze vrienden, maar met zo’n vrienden heeft niemand nog ook mar één vijand nodig. Mister Snowden heeft het ons bewezen.

    Inderdaad, naast onverstaanbaar gewauwel, blinkend blik en veel bonke-bonke Negermuziek, speelt Amerika ook de Grote Broer voor ons die altijd gereed staat om ons met zijn sterke vuisten te verdedigen.  Al vraag ik me af, tegen wie en waarom. Want sedert Obama heeft Amerika de Islam in Europa binnen gesmokkeld, zodat vriend Poetin, de vroegere bietebauw, feitelijk die rol van beschermer beter zou overnemen. Enfin, ik bedoel : een beetje con correctie zou geen kwaad kunnen.

    Als we, om te beginnen, die duivelse EU-costructie op een of andere manier maar konden kwijtspelen! Zelfs al moest dat een paar honderd doden kosten bij de Eu-potentaten.

    *

    Zou het dan toch waar zijn, dat er hulp in de lucht hangt? Zelfs eerder uit een onverwachte hoek?! Want ik word al bijna 24 uur zot getaterd over een inwoner van Lukakia die ons land gisteren aan  de overwinning zou geholpen hebben op wat tegenwoordig genoemd wordt ‘het veld van eer’.

    Dat ondertussen op Lampedusa meer lijken aanspoelen dan er als levenden zijn ingescheept, is gewoon de tol aan de vooruitgang. Jourop rules the wives en de rest is larie. Of smurrie, ik wil er van af zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    12-10-2013, 16:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1560 - GEEF UW SPARGELD AAN DE ZWARTJES OF DE BRUINTJES, ANDERS KOMT CHRSTINE LAGAREDE HET U AFPAKKKEN

    Zaterdag 12 oktober

    Zon 8u01-18u56

    H Wilfried van York

    Wilfried kou, januari lauw

    .

    1560 - GEEF UW SPARGELD AAN DE ZWARTJES OF DE BRUINTJES, ANDERS KOMT CHRSTINE LAGAREDE HET U AFPAKKKEN

    .

    Mijn vriendje , dit spaarvarkentje lacht : het is gelukkig,

     

    Want het is Islam-vrij maar ook veilig voor de IMF-rovers

    .

    I) INLEIDING

    Die Christine Lagarde van het IMF is een miljoen keer erger dan vroeger die Christine Keeler. Rinkelt er een belletje? Het is jàren geleden, maar die naam, in verband gebracht met een zekere John Profumo stond toen wekenlang in de Top-10 van de Britse schandaalpers. Seks tussen de lakens met een Brits top-diplomaat, terwijl een Russische spion onder het bed lag. De orgiën vlogen door de lucht de deur uit, zodat iedereen die wilde, kon mee genieten!

    Niet erg, als U zich dat niet meer zo goed herinnert : aan die smalle stoofbuis van een Lagarde zult U nog genoeg schnaps hebben…..

    Mijn Ma is al vele jaren bij onze Pa in de hemel (hebben ze 100% recht op, goed geweten!), maar ze heeft mij geleerd toen ze nog op het ondermaanse rondliep, nooit te liegen of aan “achterklap’ te doen. Daarom geef ik U bij deze mijn bronnen prijs. De Jos zal het mij niet kwalijk nemen, en zo kom ik meteen kort en goed (en veilig!) aan de nodige inspiratie.  Want het Internet heeft weeral gans de dag zijn ‘loeten’. Die ‘ERROR 404’ is een lelijke spelbreker!

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    *

    En nu over die houterige Trees, die in Frankrijk al een hele tijd in een schandaal verwikkeld is rond een zekere Bernard Tapie, de gewezen Eerste Piet van Voetbalclub Marseille. Lagarde heeft in dat miljoenen-schandaal (in Euro!) tonnen boter op haar hoofd, maar tot een veroordeling komt het nog altijd niet. Misschien is er na kamermeisjes-toeker en paljas Strauss Kahn en zij geen kandidaat meer beschikbaar met een banco strafregister.

    Wat U dan wèl moet doen met Uw spaarcentjes?  Tsja, dat is een vervelende vraag. Niet iedereen kan doen lijk wij : alles op alles zetten en vertikkelen naar het Italiaanse platteland en dichter bij de Heemel.. En toch is het iets dat ik (wij) kunnen aanraden. Ziet de vogels in  de lucht, en de lelies in het veld : ik zeg U, zelfs Salomon in al zijn heerlijkheid ging niet gekleed als een van hen….

    De dag dat er roversbenden die bij extreme armoede altijd door het land trekken, zijn jullie gezien. Wij ook, natuurlijk, gesteld dat ze ons vinden in de heuvels bezaaid met eeuwenoude olijfgaarden en met overal onpeilbaar uitgestrekte grotten in de rotsen die altijd al gediend hebben als overlevings-schuilplaatsen, zelfs in de tijd van Julius César.

    Weet U nog? Onze voorouders leefden van de jacht en de visvangst…. For old days sake : die tijden komen terug. Zeg nu niet dat Digitalia U niet heeft gewaarschuwd. 

    .

    II MIDDEN

    SCHANDALIGE UNIE

    "Eenmalige 'taks' van 10 procent op spaargeld"

    Een eenmalige belasting van 10 procent op het spaargeld van burgers kan de eurozone er bovenop helpen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schuift dat idee naar voor in zijn ‘Fiscal monitor’ van oktober. Dat het plan ook echt realiteit wordt, lijkt economieprofessor Wim Moesen niet waarschijnlijk.

    De economen van het IMF gaan ervan uit dat zo’n belasting kan worden doorgevoerd vooraleer mensen zich eraan kunnen onttrekken. Bovendien zou het gaan om een eenmalige ingreep, die het gedrag van de consument niet verstoort.

    “De belastingsgraad die nodig is om de schuldratio van de landen terug te brengen tot het niveau van 2007, vergt een heffing van ongeveer 10 procent op alle spaartegoeden van gezinnen", klinkt het. Vanzelfsprekend zouden alleen gezinnen met een positief spaartegoed worden getroffen.

    Weggestemd

    Het voorstel van het IMF wordt door sommigen gesteund. Zo gelooft de financiële website monfinancier.com in een snelle invoering van een dergelijke belasting. Anderen, zoals economieprofessor Wim Moesen, stellen zich grote vragen bij de realiteitszin van het voorstel.

    “Dit soort maatregel zou je alleen kunnen toepassen op landen met manifeste problemen, zoals Griekenland. Maar regeringen die dit doorvoeren, worden er nadien weggestemd”, zegt hij. "En waarom zou een land als Zweden, dat dankzij ordentelijk handelen veel kleinere tekorten heeft, dit doen?" 

    *

    III SLOT

    In plaats van te leven van de krijg, en daarbij gewoon mede te drinken, zoals onze voorouders, de Menapiërs, kunnen wij ook tijdig het roer omgooien en die bende ersatz-bestuurders gewoon dumpen. Waarbij het ideaal zou zijn, dat overal in Europa de oude 19de Eeuwse staats-structuren  verdwijnen om plaats te maken voor het 21ste Eeuwse Europa der Volkeren.

    Hoe dat precies moet gaan, heeft het Vlaams Belang reeds tot in de puntjes voorzien in O², Zuurstof : De Ordelijke Opdeling.

    Eerst moeten de ‘Oude Gewaden’ worden afgelegd. Als afgedragen kledingstukken die alleen nog goed zijn voor de voddenmarchand.

    Nog iets meer dan 7 maand, en U krijgt de gelegenheid om tegen zere schenen te stampen.  Zeven maanden! Het is wel niet genoeg voor een normale bevalling, maar ik zou ze niet graag aan mijn tafel hebben, al die zeven maanderkes die uitgegroeid zijn tot felle venten of tot fiere freules.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    12-10-2013, 13:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1559 - AAN EEN VERRADER DES VADERLANDS

    Vrijdag 11 oktober

    Zon 7u59-18u59

    H Gummarus

    De mooie dagen rond deze datum worden wel sint-gommaruszomer genoemd.

    .

    1559 - AAN EEN VERRADER DES VADERLANDS

     

    Met deze arlequino breng ik hulde aan de gevatheid van vriend Guido op http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .

    il segreto di pulcinello’

    I) INLEIDING

    De aflijvige, wiens naam elke Vlaming zo vlug mogelijk dient te vergeten, werd o.a. op TV herdacht door een veroordeeld crimineel (Willy Claes) en de Dikke Geboren Sjoemelaar van Diksia, die ooit zijn WC-madam (kabinetchef) is geweest. Met wie men verkeert, wordt men vereerd. Maar dat is voor Martens nooit een zorg geweest.

    Ik was niet zinnens nog één woord aan die bibberende en triestige oude man vuil te maken, maar toen bepaalde geïnterviewde leeftijdsgenoten teruggrepen naar hun eigen studentijd, kwamen bij mij de vele al lang vergeten herinneringen boven. Met centraal in beeld : de gedynamiteerde IJzertoren in Kaaskerke uit mijn jeugd. En de foto van Jerôme Leuridan (*) uit Ieper, die ons Ma na de Bevrijding en omdat onze Pa toch gestorven was en zij met 5 bloeikes van kinderen was achtergebleven, veilig weggeborgen had.

    Ondergetekende had het geluk (1955) kortstondig naast Karel Anthierens te mogen ‘dienen’ in Heverlee waar we de verplichte opleiding als KRO kregen aangesmeerd. Ja, toen was iedereen die met vrucht de Bewaarschool had afgelegd, goed om officier te worden bij het ABL. Na een paar weken werd ondergetekende bij de Commandant geroepen, om te vernemen dat Flaminganten van mijn type niet langer als kandidaat-officier welkom waren in dat ABL. Men had mij inderdaad ‘betrapt’, dat ik ’t Pallieterke in mijn kastje bewaarde en aan de kameraden ter lezing doorgaf. …. Na, samen met andere ‘gebuisden’ ongeveer een maand als ‘straf’ in Leuven Naamse Straat in dat oud kot, ‘Gerbe de Bleé/Tarweschoofkazerne’ genaamd, te hebben doorgebracht waar se onder de pannen sliepen,, kon dan mijn ‘tocht door de instellingen’ beginnen : QM Heverlee, PTT Depot Sijsele,  MOB KERN Kamp van Beverlo, waar wij het genoegen hadden gehuisvest te worden in dezelfde  betonnen barakken waar net de laatste ‘Zwarten’ waren uit verwijderd.  Maar Goddank : ik kwam uit het leger als nog groter Flamingant dan ik erin gegaan was. Wel waren ondertussen 24 maanden ofte 2 jaren verlopen en ons Moeder kon dringend een nieuwe kostwinner gebruiken….

    Wat al die tijd al lang niet meer het geval was met ‘mijn’ bezielde studieleider Martens uit Gent. Wij hingen aan zijn lippen, telkens hij in de streek kwam spreken. De nieuwe Blauwvoeterij, Cyriel Verschaeve, de nieuwe IJzertoren, dekan sen voor Vlanderen, de Nieuwe Tijden…. Nu  was die ondertussen een hele Piet geworden in de CVP-rangen en was daar bezig op zijn manier ‘de instellingen te veroveren’. Er was een afstand gegroeid zo hoog als de Everest, die nooit meer zou goed komen.

    Mijn ‘instellingen’ waren ondertussen heel wat alledaagser geworden, meer bepaald alles wat gekend is onder de alles omvattende begrippen huisje – tuintje – kindjes en vooral hard en veel werken om den brode…. Om ’s avonds en ’s nachts dan verdere te studeren. Alles overgoten me dat gekende sausje van standenverschil door al-da-niet in de smaak te vallen van Franssprekende plaatselijke potentaten met veel geld. Trouwens, toen nog sluitzegels met de IJzertoren gebruiken op Uw brieven, of op de revers een leeuwenspeldje dragen : die tijden gingen gewoon voorbij. Er moest brood op de plank komen. Want met ‘overtuigingen’ alleen koopt men niet de boter….

    Mijn afkeer voor alles  wat tweezakkeerigheid en Tsjeef zijn is, moet in die jaren zijn ontstaan, en dat is een besef dat mij maar is opgevallen sedert kazakdraaier Martens overleden is. Voorheen had ik nooit de moeite gedaan om na te denken over de reden van die sluimerende wrevel. Ik mocht ze niet, en zweeg daarover. Nu weet ik het ineens wel : Wilfried Martens is de verpersoonlijking van de Vlaamsgezinde rijkelijk begaafde jongeman, die uit egoïsme zijn Volk, zijn Idealen en zijn diepste overtuiging verraadt, om zijn talenten in dienst te stellen van de Mamaon, de God van het geld. En het geld, dat zij bij Het Hof en de Franscouillons..

    Had de man, bij ‘Zwarte Zondag’ de kant gekozen van Karel Dollen, Filip Dewinter en Gerolf Annemans (1991) dan had het Land er nu totaal anders uit gezien. Hij zou zelfs binnen de 24 uur ‘op het schild geheven’ geweest zijn. Zijn terugkeer naar zijn roots zou hem niet eens meer door Het Hof zijn kwalijk genomen, want sedert zijn ‘on-Christelijke echtscheiding’ was hij uit de gunst vazn Boudewijn geraakt.

    *

    Natuurlijk is dit natrappen, een Nationale Sport van alle politiekers, inzonderheid die der EVP, door dezelfde Martens degelijk bewerkt en voorbereid om vroeg of laat eveneens in het faillissement geleid te worden. Want net, als zijn ‘meesterwerk’ : de Belzieke, aan elkaar geplakt door schulden en met leugens.

    Zo kwam mij ineens, bij zijn ‘In Memoriam’ op de NOS,  aan het ontbijt, flarden van een gedichtje te binnen van lang, zeer lang geleden. Ik heb er een halve dag naar ge-Googeld, want meer dan de eerste versregel was er niet blijven hangen. Hieronder vindt U de volledige tekst, opgedraen tot zielelafenis van voornoemde, wiens zielezaligheid ik hem niet gun. In alle eeuwen der eeuwen. Amen.

    .

    II MIDDEN

           

    Aan een verrader des Vaderlands.

    (Jacobus Bellamy 1757 - 1786)

    Met dank aan Jeanne Albers voor het sturen van de tekst.

    *

     

    't Was nacht, toen uw moeder u baarde,

    Een nacht, zo zwart als immer was.

    Een leger van helse geesten waarde.

    't Gevogelte liet een naar gekras,

    Door 't aklig woud, tot driemaal horen.

    De zee werd woedend, klotste en sloeg,

    Wat zelfs, tot in de hemelkoren,

    De engelen schrik in het hart joeg!

    Uw moeder zag u – en het leven

    Ontvluchtte aan haar beklemde hart!

    Uw vader schrok – stond te beven –

    Zeeg neer – overwonnen door de smart,

    Toen een stem, net als een donder,

    Klonk door het huis, dat u ontving:

    “Dat elk zich van dit kind afzondere!….

    “Natuur wrocht hier een aterling!

    “Zij heeft hem, tot een straf der volken,

    “In 's hemels grimmigheid gebaard!

    “De slechtste geest uit 's afgronds kolken

    “Zal hem beschermen op deze aard!

    “Hij zal zijn vaderland verraden!

    “De vrijheid trappen op de borst!

    “Geen goud zal ooit zijn ziel verzadigen,

    “Die steeds naar meer schatten dorst!

    “Hij zal, kan het slechts zijn hebzucht voeden,

    “Een gemene slaaf van de vorsten zijn!

    “Waar hij onschuldigen ziet bloeden,

    “Daar zal zijn vreugd en wellust zijn!

    “Zijn hele ziel zal valsheid wezen!

    “Zijn mond een kerker vol bedrog!

    “Zijn helse ziel zal niemand vrezen;

    “Steeds juichend denken: '“k werke nog!….

    “U zou vergeefs zijn werking storen!

    “Vergeefs is hier een fors geweld!

    “Tot ramp voor 't vaderland geboren,

    “Is hij ten vloek van het volk gesteld!"

     

    Verrader! monster! vloek der aarde!

    Vernederend schepsel van de natuur!

    Gods wraak, die u tot heden spaarde,

    Verdelge u ooit door 's hemels vuur!

     

    Met de verrader van het vaderland werd stadhouder Willem V bedoeld, die zonder blikken of blozen wordt beschreven als het grootste monster dat ooit op aarde rondliep. Onder meer door dit gedicht kreeg De Post van den Neder-Rhijn op 25 oktober 1782 een tijdelijk vershijnings-verbod.

    *

    http://www.seniorplaza.nl/item/detail/Gedicht/aan-een-verrader-van-het-vaderland

    III SLOT

    Ik geef toe : een beetje uit de mode en nogal langdradig, maar anderzijds de geschikte parodie in de mond van de gevierde voordrachtkunstenaar Oswald Maes. Heert Goste mogen we dat niet aandoen : zijn schoonbroer, Geert Burger uit Izegem zou het niet graag hebben…..

    *

    Was Martens zijn idealen trouw gebleven, dan was Vlaanderen nu al 50 jaar baas in eigen huis geweest, en had hij geëerd kunnen worden als Vader des Vaderlands. Nu zal hij geboekstaafd blijven, na een korte periode van slijmen en kwijlen, als de doodgraver van zijn eigen vertrappeld volk en land, maar eveneens als de vervalser van het Europese Ideaal zoals Aug. Vermeylen dat ooit zag : Vlaming zijn, om Europeeër te worden.

    Wij Vlamingen van de harde rechte lijn, onthouden van Martens alleen datgene wat door zijn schuld is verloren gelopen of kapot gemaakt : het nefaste Egmontpakt, de grendelwetten, de ‘Belangenconflicten’, de radicaal on-Christelijke abortus- en euthanasiewetten, de homo-gekte, het slechte voorbeeld voor Verhofstadt en voor DeHaene, zijn immoreel gedrag (waardoor hij in de Kerkelijke Ban had moeten geslagen worden), zijn verkeerd voorbeeld-gedrag, zijn gevlei jegens La Cour-Le Palais/Het Hof en het geldwezen; enz : enfin, al het slechte in het leven van een carrère-jager, tot stand gekomen op de kap van de Vlaming, die in helm een Messias had verwacht.

    Van de doden niets dan goed, da’s waar. Maar er zijn uitzonderingen!

    *

    Moraal van het verhaal : wie de jeugd bezit, bezit de toekomst. Uit de rangen van de Overtuigden, zou er per stad een rondreizende ‘vrijgestelde’ moeten komen, die het opstormend geweld afhoudt van het voorbeeld der Tsjeven : op de rug van het volk, tegen dat volk, dat volk in de uitverkoop stelt ten voordele van wel bepaalde ‘hogere belangen’….

    Zo waarlijk help mij God-Almachtig.

     

    Pssst

    In ItaliPe vliegen de ‘snelberichten’ weer door de lucht : op Lampedusa zijn deze morgen vroeg weer 300 bootvluchtelingen veilig en wel aangekomen. Maar ‘Euroopa’ zwijgt. En Martens zwijgt nu ook…..

    (*) Adv. Jerôme Leuridan (Elverdinge- Ieper) was een bevlogen en zeer charismatige plaatselijk VNV-Leider die enkele dagen na de Bevrijding, valselijk beschuldigd, zonder enige vorm van proces, in de gevangenis terecht kwalm. Zijn familie had gesmeekt dat hij zou onderduiken, maar hij waas van oordeel recht in zijn schoenen te staan, en wilde de verantwoordelijkheid voor zijn daden zelf dragen. Alhoewel stervensziek werden hem de nodige geestelijke medische zorgen  geweigerd. Hij stierf dan ook als een hond in zijn cel, ten gevolge van ontbering en verwaarlozing. Case closed.  

    Nochtans had hij de talenten om een betere W. Martens te zijn…

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    11-10-2013, 16:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1558 - ARRESTO DEL SUSTEMI IN CORSO

    .

    1558 - ARRESTO DEL SUSTEMI IN CORSO

    .

    Over de Dood en de Verrijzenis

     

    Van de Evidente...

    .

    In Memoriam

    De titel hierboven, Mijne Dierbaren, is in Italiano. U begrijpt er waarschijnlijk niets van, and so do I.

    Als ik U zeg dat het iets is, in de zin van ‘arreteren van alle systemen in koerse’, dan is U al iets verder. In schoon Vlaams zou dat zijn : ‘Uitschakelen van alle in werking zijnde systemen’. En zo kom ik over ‘uitschakelen’ op ‘Schoon Vlaams’ en op de uitvinder ervan, de Ouaarde Ouielfriede, vriend der Coburgers. God hebbe zijne Hete Ziel.

    Perfetto. U kunt zich nu in een heel klein beetje mijn situatie indenken, als ik, gezeten achter het scherm, voor de elfendertigste keer die dag die boodschap zie verschijnen. En dat is allemaal sedert Berlusconi gewipt is en Erico Letta samen met Mario Monti de dienst uitmaken.!

    In plaats van een straalverbinding met de satelliet, zou ik beter per vliegmachien heen en terug naar de sterren  vliegen, om mijn Internet-gegevens bij te tanken.

    TeeVu Flanders, wo bist du blieben?

    Rond mij waaien de uitgetrokken hoofd- en baardharen en mijn Vrouwtje zegt het beu te zijn om de haverklap met de stofzuiger te moeten rondlopen rond mijn werktafel. Neròne, de gezondste van onze 3 Duitse Herders (weegt tegen de 60 Kgr) vertrouwt het schouwspel niet meer : hij doet niets verkeerds en toch blijft Baasje maar sakkeren….

    *

    Och, leg ik hem uit. Zo erg is dat allemaal ook niet. Het was toch een verloren dag. In het Vaderland is de heetste Eerste Minister aller tijden gestorven. Nog zo jong, en al zo bedorven! Hij heeft zijn functies bij de rest van zijn partij nog net op tijd kunnen neerleggen, voor hij er zelf 12 uur later bij ging liggen. Is altijd een man met duidelijke principes geweest.

    U weet toch hoe honden hun hoofd kunnen draaien, als ze iets niet helemaal goed begrepen hebben? Wel, zo ondervroeg de Nero mij stilzwijgend met zijn trouwe ogen. Kijk, kijk, dacht ik : het is maar een beest, maar tegenover de Evidente is trouw zijn ook het eerste waaraan mijn hond denkt.

    Omdat ik in dit gure winterweer (buiten!) toch bijna niet zou gehoord worden vanwege het knapperend haardvuur, heb ik hem stilletjes over zijn machtige kop gestreeld, en gezwegen. Over de doden niets dan goed natuurlijk. Ook over ’s mans seksuele prestaties niets anders dan zijdelingse bewondering en ongeloof. De man heeft zoveel gelogen in zijn leven, dat alleen overdrijven hem nog kon redden.

    De Nero wist meteen genoeg, en is gaan liggen op zijn badhanddoek voor het haardvuur om te drogen nadat hij zijn neus even buiten had gestoken.

    *

    De Evidente is een paar maand jonger dan ik. Toch nog vooroorlogse kwaliteit, dat wel. Op ’t einde van mijn Humaniora zat hij al op de Unief : altijd ’n rappe geweest. Hij was (toen al stond hij de voorste) de Grote Leider van de ABN-kernen der beide Vlaanderen en ondergetekende was het kleine veldwerkerke dat (1955) de benen van onder zijn lijf liep (en daar fier op was!) om de Beschaafde Omgangstaal in de Westhoek te verspreiden. Uit Gent kregen we veel mooie brieven, getypt op een ‘secretariaat’ over publiciteitsmateriaal, en die eindigden altijd met de vraag om vooral per kerende en op voorhand te storten. Wat de leraar in mijn plaats deed, want ons Moe had geen oren naar al die zottigheden.

    Toen kwam de tijd van de 24 maanden dienstplicht, en als ik daarna nog in Gent kwam, was dat in uniform en, de evidentie zelf : de Evidente zag mij als simpele piot niet meer staan. En de paar duizend frank voorschot heb ik nooit teruggezien. Toen al zat die kerel vol luizenstreken!

    In 1958 stond ik, samen met mijn lief, tussen het volk, toen wij hem hoorden roepen om wapens :  ik heb toen nog tegen mijn oren gekregen omdat ik kort daarvoor zo iemand een oude vriend had durven  noemen….

    En zo is hij gebleven zoals hij geleefd heeft : enerzijds, anderzijds en altijd bereid om compromissen te maken. Op voorwaarde dat hij er zelf beter van werd. Zelfs tussen de lakens. Ondertussen heeft hij als next-to-be hoofdverantwoordelijke de Christelijke Volkspartij totaal ongeloofwaardig gemaakt. Niets als ‘Christelijke  partij ’ en niet als ’Partij voor het Volk…..’.

    *

    JaJa, schudt Nero zijn kop : waarde gij eigenlijk en wij allen met U, niet beter gevaren moest Uw carrière dichter bij de zijne zijn gebleven?

    *

    We zijn nu een paar uur verder, en het beest zit nog altijd buiten. Ge moet maar durven : insinueren dat ik dezelfde lucht als hem in hetzelfde lokaal had kunnen inademen! Ik zie mijn Nero doodgraag, maar er zijn grenzen! En trouwens, het heeft opgehouden met regenen. De zon schijnt weer. Waarachtig : de Meteo zal gelijk krijgen : morgen wordt het beter!

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    10-10-2013, 18:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1557 - DE KGB HER-UITGEVONDEN EN OP PUNT GESTELD

    .

    1557 - DE KGB HER-UITGEVONDEN EN OP PUNT GESTELD

    .

    Na de Russen, de Amerikanen en de Chinezen

     

    Zijn de Belgen, de Arabieren en de Muzel-Griezels in het algemeen, de gevaarlijkste  nieuwsgierigen naar ons seksleven.

    .

    I) INLEIDING

    Ze zijn er ons inderdaad aan het inluizen!

    Het wordt een waarheid zo groot als ‘De Lachende Koe’. Wiens hoofd straks boven het maaiveld uitkomt kappen Turtelbaum en Van de lala gewoon weg. Het is nog niet helemaal zo ver, maar het scheelt niet veel. Op een onbewaat moment zet de Flipper er zijn poot onder, en ’t is zo ver. Lijk de beul zei tot de gehangene : het kietelt een beetje maar ’t duurt niet lang. Het is zò voorbij.

    Dit land blijkt eerst en vooral niet eens in staat te zijn om zijn geheimen en zichzelf, dus wij allemaal,  tegen zijn vijanden te beschermen, en aal helemaal niet tegen zijn vrienden, en nu gooit het daar de privacy van zijn burgers boven op. Als in een grabbelton, voor elck wat wils, altijd prijs.

    Paus Franciscus predikt dat wij de Muzel-Griezels moeten leren graag zien, en  dat al dat moorden en branden eigenlijk nog zo erg niet zijn, of daar komt de Belgische Overheid met een vergrootglas voor de Moslim-veroveraars om nu al diep in ieders zieltje te kunnen kijken. Die moeten er zelf geen moeite voor doen en geen Euro voor uitgeven : ze vinden het op hun computerschermen ja zelfs op hun ‘smarphones’…. Die zijn geïnstalleerd, niet in groezelige Beoeïnen-tenten diep in de Sahara, maar in perfect gekoelde goden-palezen waar zelfs de huiskat vervaardigd is uit het zuiverste marmer.

    Daar zullen dus gewone laag opgeleide waarnemers kunnen zitten, die 24/24 zonder één seconde te missen, de gegevens kunnen aflezen, opslaan en doorsluizen naar zij die verspreid over het land hier, het vuile werk moeten opknappen. Een klop op de deur bij Mr X,  of Mevrouw Y, een doffe knal uit een  geluidsdemper en klaar is Kees.  Aanslag op klaarlichte dag. Dader onbekend. In stedelijke gebieden gaan de executies tot 20-25 per dag, in meer landelijke gebieden tot maximum 5 gezien  de verplaatsongstijd.  Als dat nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn. Ik zou zeggen : in ieder geval, zo lang de voorraad strekt, maar de voorraad is onbeperkt.

    Wie een rood of een blauw lintje op de revers draagt, is uitgesloten van deze behandeling, want V-persoon, Vertrouwens persoon.

    Iedereen begrijpt nu waarom in de titel hierboven sprake is van de KGB en van de op-pint-stelling van die werkwijze. Het grote voordeel is dat er na korte tijd geen ‘nutteloze eters’ meer zullen zijn, geen transirtkosten in beestenwagens en geen personeelskoten voor kampbewaking.

    Integendeel : de plaatselijke begrafenis-ondernemers zullen (tijdelijk) gouden zaken doen! Eenmaal het Kaliefaat georganiseerd zien we dan wel.

    .

    II MIDDEN

    Welkom in het spiegelpaleis van controle en toezicht

    DM / OPINIE − 10/10/13, 07u32

    *

    dm column Jeroen Olyslaegers is schrijver van onder meer 'Wij' en 'Winst'. Zijn column verschijnt wekelijks op donderdag.

    *

    Dit maakt gewoon duidelijk dat de overheid vanaf nu niemand nog vertrouwt

    Alles zal worden onthuld, o lezer. Het is gewoon een kwestie van tijd. Gisteren las ik dat twee bevoegde ministers, een heet socialist te zijn en de ander noemt zich liberaal, een Koninklijk Besluit hebben klaargestoomd waarbij telecombedrijven verplicht worden om al onze gegevens bij te houden over telefoon-, internet en mailverkeer. Dit KB zou veel verder gaan dan de Europese richtlijn uit 2006 die door onze bewindvoerders als 'achterhaald' wordt beschouwd.

    Het enige controleapparaat dat voornoemd KB mag onderzoeken op mogelijke democratische schendingen is de privacycommissie. Nu al blijkt dat de regering mogelijk niet rekening houdt met hun mogelijke voorschriften. Vraagt u zich ook af waarom we dan eigenlijk een privacycommissie hebben? Minister Vande Lanotte en minister Turtelboom gaan hier compleet uit de bocht. Is er dan niemand in hun partijen die hard op de rem kan gaan staan? Ik kijk dan bijzonder naar de liberalen, meer nog: naar Karel De Gucht die, zo meen ik mij te herinneren, het recht op privacy niet meteen afdoet als een detail.

    De telecombedrijven zouden worden verplicht om al onze gegevens een jaar bij te houden. Al die terabytes ter beschikking stellen aan instellingen die zich niet te veel laten beïnvloeden door hinderlijke commissies. Jaren geleden las ik een boek over het Amerikaanse National Security Agency, geheten 'The Puzzle Palace' en geschreven door James Bamford. Dit onderzoek uit 1982 maakte vooral duidelijk dat de overheid met haar massale spionage op eigen burgers zichzelf in de voet schoot. In die tijd was het schier onmogelijk om die gigantische hoeveelheid informatie terdege te interpreteren of zelfs maar te stockeren. Het leidde tot absurde toestanden.

    Maar in 2013 blijkt dat het onderzoeken en interpreteren van dat materiaal een paar reuzenschreden voorwaarts is gegaan. Ons eigen land blijft overigens een zeef als het gaat over buitenlandse spionage. Niemand van de overheid heeft zich in het verleden al veel moeite getroost om er ons tegen te beschermen. Intussen: welkom in het spiegelpaleis van controle en toezicht. Niets is wat het lijkt en u bent niet alleen welgekomen; u wordt hiertoe verplicht om zonder beleefde vraag alle gegevens van internetverkeer en telefoon te laten doorsluizen. Dit KB in aanbieding maakt gewoon duidelijk dat de overheid vanaf nu niemand nog vertrouwt. In de ogen van de beleidsmensen zijn we dus misdadigers in spe, sjoemelaars op hoop van zegen, bedriegers in een land waar perceptie de norm is geworden.

    Ik hecht toch nog steeds waarde aan een paar basisprincipes van de democratie waarbij de mensen die de macht mogen dragen door ons verkozen zijn. Er wordt van hen verwacht dat ze ons beschermen en die bescherming niet vervangen door institutionele paranoia. Het lijkt me ook wenselijk om een controleorgaan zoals die privacycommissie ernstig te nemen en niet al op voorhand laten weten dat hun werk een verplicht onderonsje is waarna men overgaat tot het installeren van iets dat privacy gewoon dood knijpt in het donker als een ongewilde straatkat. Beleidsmensen die dit voorstellen zijn leerling-tovenaars die knoeien met diezelfde basisprincipes. Want wie vrijwel alles in dit hedendaags bestaan aan controle wil onderwerpen en firma's verplicht hier aan mee te werken dient in de eerste plaats zelf gecontroleerd te worden. Niet noodzakelijk op mogelijke malversaties, maar simpelweg op democratisch gehalte

    III SLOT

    In elke negerstaat zouden deze twee wets-indieners na de volgende verkiezing gewoon levend gekookt worden als soepvlees. Daarvoor zijn wij veel te beschaafd. Ons zullen ze rauw opgediend worden. Met een onderschrift in gouden lettertjes “Doctor Honoris Causa, op het statief onder hun borstbeeld.

    Wie weet, maken we het nog mee, dat vòòr en achter hun naam 2 vlaggetjes staan : (Links) Hamer en Sikkel, (Rechts) de Halve Maan.

    De mensen die daar in die zalen het stof afdoen en de vloer boenen, zullen de laatsten zijn van het bijna uitgeroeid ras der Flaminganten. Ze zullen onder de strenge bewaking staan van mannen en vrouwen met telkens een pluim in hun derrière (lengte afhankelijk van hun positie in de partij), van koningsgezinde Tsjeven.

    *

    Neen, schele rat (scémerat in ’t Fransoos) uit Oostende, zo ver zal het nooit komen. Want volgend voorjaar gaan jullie er onherroepelijk uit, om nooit meer terug te keren.

    En dat van die pluimen in hun derrière, dat is een beeld die helemaal aangepast is aan de personages. Het is bij mij opgekomen, de dag dat ik Den Ouden Toeackzak zag pronken bij de Blijde Intrede. Zo’n pluim op die plaats had hem beter gestaan dan die burgemeesterssjerp rond zijn ingevallen buikje.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    10-10-2013, 18:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1556 - DE VLAAMSE VERDEDIGINGS LIGA

    .

    1556 - DE VLAAMSE VERDEDIGINGS LIGA

    .

     

    .

    Dienstmededeling ten  gerieve van de Staatsvuiligheid die, naar ik bij Koninklijk Besluit werd medegedeeld, vanaf heden onbeperkt in tijd en in ruimte, alles mag controleren, bewaren en bijhouden als bewijsmateriaal tegen ons, de schrijvers van al dat non-belgicistische staatsondermijnende feiten-proza. Echt echte ‘Securitate’-slavernij dat eigenlijk veel duurder had mogen betaald worden. Want die weddekes bij de Staat zijn maar pover, nietwaar, Dames en Heren Spionen?!

    Weten jullie : de naam Geheilme Staats Politie  (Gestapo) zou jullie eigenlijk beter passen, maar die naam is al bezet en zou dus een beetje àl te duidelijk zijn voor jullie bedoelingen Daarom moeten jullie het maar doen met Staatsveiligeid en dus het risico lopen door jullie slachtoffers als ‘vuiligheid’ te worden bestempeld. Sorry, folks, voor sympathie moeten jullie zich wenden tot jullie Moslim Broeders…. Bij ons van diene boer geen eieren, zulle!

    Enne, o ja. Ik zal het maar bekennen : als wij zo al regelmatig gelezen worden bij jullie, begint het dan nog niet te dagen, dat wij het wel eens bij het rechte eind zouden kunnen hebben? Misschien komt er een tijd dat jullie aan onze zijde zullen staan. Als ‘Geuzen’ gaan wij inderdaad niet voort op valse geruchten en losse scharrels….. Of hebben jullie eindelijk al de feiten en de controleerbare elementen gevonden over ons ongelijk?

    Mensen ontmoeten elkaar. Bomen niet. Ik hoop maar dat jullie geen boksbeugels dragen, als jullie er moeten op kloppen… Wij we zouden dat nooit doen.

    *

    I) INLEIDING

    Van ergens uit ‘the cloouds’ zoals dat heet, onderstaand bericht opgevangen. Ik zeg lekker niet waar of van wie, want de Staatsvuiligheid (zie voorwoord) zit er al bovenarms op. Het zal niet lang meer duren of ‘Blood and Honour’ zal op hun voorhoofd geplakt worden.

    Gezien mijn grijze haren, stramme leden overal versterkt met roestvrij staal, zal ik maar voorzichtig zijn, en enkele dagen de kat uit de boom kijken. Noteer alvast : mijn sympathie hebben die jongens wel.

    Doorheen de Geschiedenis (o.a. de wol als grondstof voor onze textielnijverheid), en vooral voor wat de Tommies voor ons gedaan hebben in 2 wereldoorlogen, durf ik zeggen : Long Live Good Old England en nader bepaald : Tje Englisch Defense Legua (EDL)!

    Ons heil komt dus opnieuw van die kanten! Net zoals de Ierse monniken ooit het Christendom naar onze gewesten hebben overgebracht, met Sint Patrick en zo…..Hiervoor verwijs ik naar de mooie legende van De Drie Maagden (van Kaaster?), 3 vrome Ierse nonnekes, die aameerden  ergens langs de Leie- of Scheldeboorden, om er de plaatselijke bevolking te leren lezen en e schrijven. In plaats daarvan werden ze door hen vermoord, maar werden dan k zij de H. Sint Elooi (Patrick?) weer levend ge-vermirakeld.

    Ik ben het verhaal een beetje vergeten, maar misschien is het tijd voor een nieuwe poging? De tijden zijn er rijp voor. Als tenminste Pausin Mieke VanHecke uit de Guimardstraat geen bezwaren maakt omdat het stuk niet haar naam zal dragen.

    .

    II MIDDEN

    De Vlaamse Verdedigings Liga

    Iedereen zal wel op een of andere manier gehoord of gelezen hebben dat de leiders van de EDL (English Defense Legue) zijn opgestapt. Tommy Robinson en Kevin Carrol hebben de EDL de rug toegekeerd, omdat ze een extremistische organisatie niet kunnen leiden. Volgens sommige bronnen zouden ze overgelopen zijn naar een islamitische denktank. Momenteel zit de EDL zonder feitelijke leiding.

    Dat is zeker niet het geval voor de Vlaamse Verdedigings Liga. Wij hebben ons Memorandum en onze Missie en Visie bekendgemaakt op onze website.(*)

    http://www.vlaamseverdedigingsliga.be/

    Er zal nog een tekst bijkomen aangaande de sociale acties van de Vlaamse Verdedigings Liga.

     

    Wij zijn, net zoals alle Europese Defence Leagues, niet van plan om te stoppen met ons initiatief. Het probleem is veel te groot om ermee te stoppen, het probleem blijft te hard groeien om ermee op te houden. Wij gaan niet plat op onze rug liggen en onze buik tonen als een geslagen hond. Wij gaan verder tot we onze doeleinden bereikt hebben of tot we vernietigd zijn.

    Wij geven nooit op.

    Door: G.V.(Vlaamse Verdedigings Liga)

    (*)Wij zijn een organisatie die streeft naar vrijheid van meningsuiting en democratie, en vinden dat voor de islam en de sharia in zo'n maatschappij geen toekomst is en op die wijze een 2de holocaust voorkomen.

     Wij zullen alles doen om te bewijzen wat islam in feite is, en welke misdaden er door de sharia worden begaan tegen de Rechten van de Mens, het Kind en de Vrouw.

    *

    III SLOT

    Het is anders wel een dag om een beetje in do-mineur te eindigen. Heb gelezen dat er weer een vriend het wat kalmer aan moet doen. Broeder Ezel, zoals Franciscus van Assisi dat zo treffend verwoordde bij de Fé, laat dus een beetje zijn oren hangen. Maar die vriend in kwestie een beetje kennende, zullen zijn oogjes nu wel weer blinken van de pret.  En van West Vlaamse verse pret (prei) maken wij die heerlijke wintersoep.

    Zzoals U ziet : als er ene uitvalt, sluiten de andere de rangen. De ‘brandnieuwe’ Vlaamse Verdedigings Liga, waarvan de Engelse vertaling zou luiden Flemish Defense Legue heeft als devies : no surrender!

    Wij ook niet, vrienden. Wij ook niet. Zij daar maar gerust in! Zelfs al moesten wij met onze blote handen de hemel bestormen!

    Op 25 Mei 2014 beginnen wij daar aan, aan die hemel-bestorming. We beginnen dat met de Trappen van Vergelijking: Tsjeef, Tsjever, Tsjeefst en eenmaal boven op de barricaden rammen wij al ‘Wat Wals, vals is’ van de vestingmuren in de slotgracht.

    Want op de transen, de Leeuwen dansen!

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …





    10-10-2013, 12:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1555 - HEEFT PAUS FRANCISCUS ZICH IN DE BUITENSPEKVALK LATEN LOKKEN

    ***

    Donderdag 10 oktober

    Zon 7u57-19u01

    H Franciscus Borgia

    *

    Offerfeest : aandacht AUB. Volgende week Dinsdag oefenen onze ‘Moslim Broeders overal in Europa in het keel oversnijden. Voorlopig is het oefenmateriaal beperkt tot schapen, omdat die niet bijten of klauwen, ja zelfs lijdzaam meewerken met hun beulen.

    Deze vroegtijdige waarschuwing, omdat de media dit gewoon nalaten, in de medeplichtige hoop dat de feiten zoveel mogelijk onopgemerkt zouden blijven.

    Na deze waarschuwing zult U zoveel mogelijk op de onloochenbare feiten kunnen letten, om later daarover te kunnen getuigen. Inzonderheid de kleine schapenhouders op het platteland dienen waakzaam te zijn, vooral ’s nachts, omdat onze arme werkloze en steuntrekkende Moslim Broeders dan op vrijbuitersjacht gaan om overal slachtmateriaal te roven wat er te roven valt.

    *

    1555 - HEEFT PAUS FRANCISCUS ZICH IN DE BUITENSPEKVALK LATEN LOKKEN

    .

    ’t Is niet om te lachen,

    Ik ben vandaag naar Canossa gemoeten…..

    I) INLEIDING

    Het begint ook mij de keel uit te hangen, die tot-en-met opgeklopte voetbalgekte, of de velo-koerscoureurs, in dienst van ’s Lands Glorie en ten voordele van vooral de portemonnee van de veele sport-manitous die het land rijk is. Als er daarbij nog een misnoegdheid op een ander totaal verspillend domein bijkomt, slaat de ene woordenschat naadloos over in de andere. Of, lijk men in Antwerpen zegt, het heeft dan gene naam meer!

    Vandaag zijn het de Pausen die mij voor de voeten lopen. Let U maar eens op de dagklapper bovenaan : Franciscus Borgia, wat dan verwijst naar het Geslacht der Spaanse Kardinalen Borgia, die eind van de jaren 1400- begin 1500  als Paus Alessando VI (overleden 1503) hoereerden  en boeleerden als nooit tevoren. Zijn bij-slaepsters waren – per nacht - niet te tellen, waaronder zijn eigen bloedmooie wulpse dochter; Lucrecia Borgia. De ‘Villa Borgèse, een hectaren groot prachtig domein in het centrum van Rome, getuigt daarvan tot op de huidige dag.  

    Off-side, og ‘buitenspel’ zoals in de titel hierboven, komt natuurlijk niet voor in het Kerkelijk Vocabularium, maar ik wil altijd en in alle omstandigheden beleefd blijven. Barosso, Malström en Letta zijn gisteren morgen – welbesteed, het verzacht een beetje de andere pin - grondig en gemeend uitgejouwd geweest op Lampedusa, en door met haat verwrongen stemmen uitgemaakt voor moordenaars. Terecht daar de weergalm daarvan tot in Libië zal geklonken hebben. Het zal de Lampedusianen een goede 30 miljoen aan noodhulp opleveren. In 7 haasten ter plaatse beloofd, om veilig te kunnen weg komen? Kunnen ze daar netjes vele honderden doodskisten mee kopen. Al vrees ik dat er bijlage geen m² grond meer is waarin begraven kan worden.

    Ach, denk ik dan, waarom hebben de Italianen nu geen soort Woestijnvos ter beschikking, om over de ganse Noordkust van Afrika Heija Safari! orde op zaken te stellen….Veldmaarschalk Erwin Rommel zou korte metten en zelfs korte vespers gemaakt hebben met die mensensmokkelaars die zich daar vetvingeren aan het bloedgeld van al die arme luizen. Rommel, de eigenzinnige Woestijnvos is jammer genoeg al vele jaren ‘ad patres’ en mannen van zijn kaliber worden er niet meer gemaakt. Nu zijn er alleen kartonnen soldaatjes, die door de olie-sjeiks gewoon omver worden geblazen…

    *

    There is something rotten in the State of the Popes. Als de Paus zich met wereldse zaken begint te bemoeien, begint het te stinken. Pausen hebben geen wereldse macht meer en kunnen bijgevolg nergens nog aarde aan de dijk brengen. Ze kunnen al zeker geen coalities meer sluiten of afwijzen. Pausen zijn sedert de Middeleeuwen, de speelbal van Keizers, koningen en Presidenten. Herders moeten zich zorgen maken over hun kudde, maar de zaken in het hol van de wolf regelen, of de kudde daar naartoe leiden, is daar niet bij. Hieronder neem ik met pijn in het hart kennis van een artikel die ‘tSCHELDT waarheidsgetrouw als altijd, brengt, net als ik, zonder commentaar.

    .

    II MIDDEN

    VERVOLGDE CHRISTENEN

    De politieke en kerkelijke autoriteiten in het Westen zijn opvallend onverschillig'

     In steeds meer landen worden christelijke minderheden onderdrukt, vervolgd en hun leden soms vermoord. Kerken worden geplunderd, in brand gestoken of zijn doelwit van bomaanslagen.

    Dit gebeurt in landen als Egypte, Syrië, Irak of Pakistan. In Egypte zijn tussen 14 augustus en 10 september zeventig kerken, kloosters of christelijke scholen aangevallen of verwoest. Afgelopen weekeinde werd in het Pakistaanse Peshawar een bomaanslag op de protestantse Allerheiligen Kerk gepleegd. Er vielen 86 doden, onder wie veel vrouwen en kinderen.

    Wat opvalt is in veel gevallen de onverschilligheid van de kant van politieke en kerkelijke autoriteiten in het Westen. Men veroordeelt plichtmatig en gaat over tot de orde van de dag. Dat die aanslagen in hun overgrote meerderheid door islamisten of moslimterroristen worden gepleegd, lijkt een complicerende factor. Om de moeizame relatie tussen de moslimwereld en het Westen niet op de spits te drijven, verkiest men liever de stilte of reageert men met algemeenheden.

    Criminaliteit binnenlaten

    Opvallend daarbij is de rol van de katholieke kerkleider die sinds zijn verkiezing tot paus een ongekende golf van enthousiasme heeft veroorzaakt. Maar de laatste tijd is Franciscus vooral bezig het Westen te kapittelen als het gaat om de opvang van migranten en vluchtelingen, veelal afkomstig uit diezelfde moslimwereld. Zo bracht hij deze zomer een spectaculair bezoek aan het Italiaanse eiland Lampedusa. Deze week heeft hij een lange brief geschreven met als titel: ‘Migranten en vluchtelingen: naar een betere wereld’. Daarin hekelde hij de westerse samenlevingen die migranten met ‘achterdocht en vijandigheid’ ontvangen omdat ze een ‘verlies aan identiteit en cultuur’ vrezen of dat ‘nieuwe vormen van criminaliteit worden binnengelaten’. Migranten worden daardoor met ‘argwaan en uitsluiting geconfronteerd’ en in hun ‘menselijke waardigheid gekwetst’.

    Was de paus maar zo expliciet wanneer het ging om vervolgde christenen. Dinsdag in Sardinië reageerde hij op de aanslag in Peshawar met een veroordeling van ‘de slechte keus voor haat en oorlog’, want 'dit soort aanslagen dient tot niets. Wij kunnen slechts door het pad van de vrede te bewandelen bijdragen tot een betere wereld’.

     

    Inmenging

     

    Over Egypte is hij nog voorzichtiger. Vorige week schreef hij een persoonlijke brief aan de grote imam Ahmed al-Tayyeb van de islamitische universiteit Al-Azhar in Caïro. Hij benadrukte hierin hoofdzakelijk ‘het respect van het Vaticaan voor de islam en de moslims’.

    In feite was deze brief bedoeld om de woorden van zijn voorganger Benedictus XVI te doen vergeten. Die had de aanslag op een kerk in Alexandrië op 1 januari 2011 (23 doden) scherp veroordeeld evenals de situatie van Koptische Egyptenaren, die hij slachtoffers van ‘discriminatie en religieuze onverdraagzaamheid’ noemde. Ook benadrukte Benedictus dat ‘christenen als groep op wereldschaal het grootste aantal vervolgingen moeten ondergaan’.

     

    De islamitische Al-Azhar had deze woorden ‘inmenging’ genoemd en de contacten met het Vaticaan verbroken. Helaas lijkt voor paus Franciscus deze band belangrijker dan de waarheid over het lot van vervolgde christenen in Egypte.

    ***

    Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor de toelating tot overname.

    *

    III SLOT

    Natuurlijk weet de Paus meer dan wij. Heel zeker beschikt Hij over bronnen waarvan wij niet eens het bestaan kunnen vermoeden. Oude wijsheden in dikke boeken, of hedendaagse boodschappers wier stem niet mag gehoord worden door ons, buitenstaanders. Er zou zelfs een directe lijn bestaan met Die van Hierboven…

    Misschien dat Paus Franciscus in Zijn verbeelding iedere Kardinaal al ziet hangen in elke deuropening van elke deur in het Vaticaan, en dat Hij, tot aan de knieën in het bloed en de afgehakte ledematen, begeleid door Zijn Zwitserse Wachten, die elk hun gehelmd hoofd in hun armen dragen, het ‘De profundis’ mag aanheffen op de trappen van de San Pietro. De koepel van Michelangelo en de dubbele zuilenrij van Bernini zijn bevlagd met de gifgroene vlag met de Halve Maan. De Paus weet : ik was de Petrus Romanus, volgens de profetiën, de laatste Paus van Rome. Misschien wil Hij nu al op een goed blaadje staan bij Zijn beulen. Na de Stad van Constantijn (Constantinopel), nu Istembul, zal dan de Stad van Petrus (Rome) ook gevallen zijn.

    Als Hoofd van de Katholieke Kerk moet de Paus meer weten. Denk ik zo. Op alle tegemoetkomingen van het Westen naar de Islam toe, is immers tot hiertoe nog nooit één bevestiging gekomen, buiten een hooghartige stilte en nog meer moorden. De boodschap wordt misschien wel ontvangen, maar verdwijnt meteen in  Allahs trukkendoos, of in de Lamp van Aladin.

    Ach! En wee!

    In vroeger jaren kwamen de mensen bijeen, om in lange processies boete-gangen te doen, onderwijl alle heiligen van de hemel aanroepend.  In de Stad-Staat Firenze, maar ook in Vlaanderen, heetten ze de flagelaten, omdat tijdens die processies hun eigen ruggen tot bloedens toe geeselden. Of als de Voorgangers verkeerd deden, zoals onder ‘de Spaanse bezetting , bij ons verkeerdelijk Godsdienstoorlogen’ genoemd, dan kwam het volk bijeen, om langs haag en heg, ’s avonds te komen luisteren naar de hagepredikers. Het volk leed en keerde zich af, om in bittere tranen nog meer te lijden. Heet was de tijd, dat de paster van te landen, die  Rome afvallig werd, als straf levenslang ‘in de ijzers geslagen’ naar de galleien werd verbannen. Daar kon hij, zonder ooit nog land te zien, tussen misdadigers van gemeen recht, roeien tot hij verfrotte..

    *

    ’t Zijn rare tijden.

    En het is niet omdat één herder het voorbeeld van Zijn Goddelijke Meester wil volgen om voortijdig aan het kruis te worden genageld, of, lijk de apostel Paulus, te worden onthoofd, dat de kudde dat ook moet willen.

    Bisschoppen, paters, pastoors en nonnen spreken inderdaad al lang lijk Paus Franciscus het nu openlijk doet. Reden dikwijls genoeg om weg te blijven uit de kerk. Dat wil dus zeggen, dat Het Kwaad gelukt is in zijn bedoeling, en dat wij, het Godsvolk zoals dat heet, onszelf weer binnenkort de ere-titel van   ‘geuzen’ zullen moeten toe-eigenen. Het zullen eens te meer niet de Kardinalen of de Prelaten zijn, maar de onderpastoors van te lande zijn, die de vlam brandend zullen houden….

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    10-10-2013, 11:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1554 - OVER DEELTJES- EN PANNENKOEKEN- FABRIKANTEN

    .

    1554 - OVER DEELTJES- EN PANNENKOEKEN- FABRIKANTEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Ik voel mij vandaag zo hoempelapada, zo hoempelapada, zo blij….

    Want volgens Terzake van gisteren avond, heeft die ULB-perfesser niet alleen ontdekt waar God zich al die tijd schuil hield – die sakkerse deugenniet – maar hij heeft met één vingerknip ons geliefde Vaderland weer op de kaart gezet, waar het zo halvelings van af en in de scheurmand was gevallen. Een ploegje van elf Rode Potstammpers tussen de krijtlijnen die, de vuist op het hart, bijna de Bravezeun kunnen neuriën, de hoogste belastingen en de laagste pensioenen ter wereld : we mankeerden alleen nog maar ‘n ‘Gelliefde Vorst’ om voor te sterven met het bloed van ons aderen, of om in afwachting, intens gelukkig te zijn.

    En daar wordt nu aan gewerkt aan zo’n Vaderlandsche Droomvorst : Filips de Taaie ontwikkelt zich iedere dag meer en meer als een beminnelijk man, onder het oog van de camera’s – en alleen dan - als voorkomende en liefhebbende echtgenoot, minzaam op de achtergrond blijvend om zijn charmante wederhelft  in het zonnetje te kunnen zetten. Die blinkt van trots, omdat haar vervallen adellijke thuis inmiddels met geld van de Koninklijke Stichting, als nieuw (fonkelnieuw volgens Deborsu) is opgelapt. Tot meerdere eer en glorie van de Mama, die veramrde Poolse dame uit een oud adellijk geslacht. Die d’Udekems, die zijn geen klein bier!

    Nederig en niet ego-centrisch als hij altijd al geweest is, heeft hij achter de coulissen de waarheid over l’Oncle Bouduin met zijn afluister-maie helpen onthullen, om zodoende in alle stilte betere apparatuur bij hem te installeren. Als gevechtspiloot op de F-16 heeft hij daarvoor zijn privé helikopter moeten verkopen. Beeld én klank 24/24 met een vast team van waarnemers zullen hem dagelijks de snufjes laten zien die l’Oncle alleen maar kon bevroeden. Hij zal die bandjes bekijken in hetzelfde kleine kamertje waar nu zijn collectie ivm intieme homo-liefde bewaard werd. Kinderen niet toegelaten. ‘No lady’s, no bambini’ ’ staat er op de deur van zijn privé, die altijd op slot is. Zelfs het sleutelgat is dichtgeplakt en toe met caoutchou, zodat het vogeltje niet meer kan k*kken, want er een plumeke aan dat gatje blijven plakken…

    Inderdaad, het balg-gevoel moet stilaan weer van een buik-gevoel, een Belg-gevoel worden, en dank zij die Brusselse Perfesser van Hoge Goesting, kan God hierbij feestelijk gemist worden. We hebben nu dat ‘deeltje’ waardoor alles een ‘massa’ krijgt. JaJa, zoals bij de oer-knal en bij extreem-rechtse  hoge hitte waar over Einstein het had.

    Nu nog de Zweistein vinden die verder kijkt dan zijn neus lang is. Gewoon aandacht voor de dingen waar men boven-op zit.

    Dat men en passant ook de zwaartekracht zou kunnen ontsluieren, geloof ik niet. Want waar zou de mens terecht komen, als alles wat valt niet neerwaarts op zijn voeten, maar opperwaarts op zijn hoofd terecht komt.

    Lees hieronder alles over ‘transhumanisme”, huiver en kruip liefst zo rap mogelijk onder de wol. Zodat Uw hersen’deeltjes’ niet in een baan om de aarde terecht komen, maar netjes de massa blijven volgen  van de jersenkwabben tussen Uw twee oren.

    .

    II MIDDEN

    Transhumanisme -verbetering mensen door technologie- rukt snel op

    *

    Internet, Google, sociale netwerken als verlengstukken van ons mens-zijn' - Wetenschappers suggereren stoffen aan drinkwater toe te voegen om gewelddadig gedrag te voorkomen.

    Transhumanisten zeggen de 'evolutie' een handje te willen helpen en te willen verbeteren, zelfs als dat betekent dat we een deel van ons mens-zijn zullen kwijtraken.

    In de nieuwe documentaire 'Fixed: The Science-Fiction of Human Enhancement' zegt James Hughes, de uitvoerende directeur van het Institute for Ethics & Emerging Technologies (IEET), dat het immoreel is als ouders ervoor kiezen om gehandicapte kinderen geboren te laten worden. In plaats van de maatschappij op te zadelen met de beperkingen van anderen, zouden dit soort mensen voortaan gewoon een huisdier moeten nemen, vindt hij. Zijn opmerking laat goed zien hoe ver de wetenschap bereid is te gaan op het pad van het transhumanisme, de permanente verbetering -en daardoor onomkeerbare verandering- van de mensheid. Het is een pad waarop we dankzij technologie en medicijnen al verder zijn gevorderd dan de meeste mensen beseffen.

    Implanteerbare chips, bionische lichaamsdelen, hersen-computer interfaces, verandering van onze genen, medicijnen - het zijn allemaal delen van een voortgaand proces om de mensheid te 'verbeteren'. Transhumanisten hopen dat we uiteindelijk in staat zullen zijn om de mensen veel grotere capaciteiten te geven, en zaken zoals ziekten, handicaps, afwijkingen -en uiteindelijk zelfs de dood- uit te bannen.

    'Morele verplichting op gezond nageslacht'

     

    Sommige transhumanisten geloven oprecht dat ouders de morele verplichting hebben om met alle mogelijke middelen -zowel natuurlijke als kunstmatige- te zorgen voor zo gezond mogelijk nageslacht. IEET-directeur Regan Brashear wil dat mensen serieus dit controversiële concept van 'voortplantingsvoordelen' gaan nadenken.

    Brashear stelt tevens de vraag of de huidige maatschappij wellicht een ongezonde obsessie met prestatiegerichtheid heeft. Zo ja, wat gebeurt er dan als onze capaciteiten in de nabije toekomst door technologie overbodig worden?

    Biochemicus Gregor Wolbring, wetenschapper aan de Universiteit van het Canadese Calgary, vindt dat de mensheid beter zijn beperkingen kan accepteren, dan te streven naar voortdurende verbetering. Wolbring, die zelf geen benen heeft, denkt dat dit een pad zonder einde zou zijn. Naarmate de 'verbeteringen' toenemen, zal het namelijk steeds moeilijker worden om ergens een grens te trekken.

     

    Internet, Google en sociale media 

     

    Journalist Clive Thompson schrijft in zijn boek 'Smarter Than You Think' dat de mensheid zichzelf al aan het verbeteren is door de sterke opkomst van digitale technologieën. Hij geeft als voorbeeld Google. Het veelgebruikte Gmail slaat alle emails en andere info op in de 'cloud', wat daardoor feitelijk een forse vergroting en externalisering -en dus verlengstuk- van ons eigen organische geheugen is.

     

    Ook het internet zelf is een duidelijk voorbeeld. Iedere dag worden er 3,6 biljoen woorden aan het internet toegevoegd, het equivalent van 36 miljoen boeken. Ter vergelijk: de complete bibliotheek van het Amerikaanse Congres bevat ongeveer 35 miljoen boeken.

    De sociale media krijgen een steeds grotere invloed. Wetenschappers spreken al van een 'omringend bewustzijn', een intiem 'ESP' (buitenzintuiglijke waarneming)-achtige ervaring waarbij we 'bijna onbewust' oppikken wat andere mensen denken, voelen en doen. Ook dit zou in wezen een vergroting van onze normale menselijke vermogens zijn. (1)

     

    1000 jaar leven door technologie?

     

    De grote vraag is hoe ver de samenleving -u en ik- bereid zijn te gaan om de kwaliteit van leven -en dat van onze kinderen- blijvend te verbeteren. Willen we daar een deel van onze menselijkheid voor opgeven?

    Er zijn al transhumanisten die geloven dat we het leven zullen kunnen verlengen tot 1000 jaar. Behalve chirurgie en medicijnen wordt daarbij met name aan genetische technologieën gedacht. Volgens Michael Cook, redacteur van Mercator Net -een online magazine over bioethiek en menselijke waardigheid- schuilt daarin een gevaar. 'Als -en dat is een grote 'als'- je de intelligentie, kracht, snelheid en levensduur van kinderen genetisch kunt aanpassen, zouden we dan een andere soort worden? Misschien.'

     

    Cook is men bang dat er door deze nieuwe technologie in de toekomst twee klassen mensen ontstaan: degenen die zich genetisch hebben laten verbeteren, en degenen die dit niet hebben willen of kunnen laten doen. Ook dr. John Haldane, professor filosofie aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland), denkt dat het een illusie is dat we onszelf puur door technologie een gelukkig leven kunnen geven. 'Het kan betekenen dat we daarvoor onze diepste kernwaarden moeten schenden.'

     

    'Transhumanisme verdringt Gods plan'

     

    Edward Richard, moreel katholiek theoloog en pastor in Sulphur (Louisiana), vindt het gebruik van technologie om ons menselijker te maken op zich een goed idee. 'Maar wij niet moeten de technologie dienen, maar de technologie ons. Als we door eugenese (aanpassen van onze genen om ons te verbeteren) proberen Gods voorzienigheid en plan voor de mensheid te verdringen of te negeren, gaan we duidelijk de grens over van wat moreel aanvaardbaar is.'

    Hij wijst op een bekend voorbeeld uit het verleden waar dit streven toe kan leiden: de Nazi's, die een Arisch 'superras' wilden kweken, en alles wat in hun ogen minderwaardig was -Joden, zigeuners, gehandicapten- als ballast zagen en wilden uitroeien.

     

    'Gij zult als god(en) zijn'

     

    Volgens Cook is het transhumanisme zo oud als de mensheid zelf: 'De zin 'gij zult als god(en) zijn' komt in mijn gedachten... Neem bijvoorbeeld Ray Kurzweil (transhumanist en technologisch directeur van Google). Hij voorspelt dat we over 32 jaar onze hele herseninhoud in een computer kunnen uploaden, een mijlpaal die de 'singulariteit' wordt genoemd. Uiteindelijk zullen we onsterfelijk worden. Ja, dat klinkt bekend.'

     

    Klonen, stamcelonderzoek en het combineren van menselijke en dierlijke genen zijn volgens pastor Richard allemaal zaken die tot het beginnende transhumanisme behoren. Dr. John Haldane ziet in de stelling 'niemand wil op deze manier geboren worden' -wijzend op handicaps of genetische tekortkomingen- het gevaar dat mensen wier beperkingen nu als normaal worden geaccepteerd, straks zullen worden uitgestoten.

     

    Stoffen in drinkwater om geweld te voorkomen?

     

    Cook wijst in dit verband op onder andere Oxford professor Julian Savulescu, die de inherente menselijke neiging tot geweld en rebellie wil oplossen door genetische aanpassingen en door chemische stoffen aan het drinkwater toe te voegen. 'Als mensen dit idee serieus nemen, zal de samenleving daaronder lijden. Mensen met tekortkomingen -zowel lichamelijke, psychische als intellectuele- zullen dan als 'ondermensen' worden beschouwd.'

     

    Francis Fukuyama, politiek wetenschapper en auteur, noemt het transhumanisme zelfs het meest gevaarlijke idee ter wereld. 'In theorie klopt dat waarschijnlijk,' zegt pastor Richard. 'Het zou namelijk het einde van het menselijke ras betekenen.'

     

    'Westen verliest gevoel voor menselijkheid'

     

    Cook wil zover niet gaan, maar vindt wel dat er grote gevaren aan de huidige ontwikkelingen kleven. 'Neem bijvoorbeeld obesitas. Moeten we dat met medicijnen en chirurgie (maagverkleining) oplossen, of met wilskracht en oefeningen? Hoe zorg je dat kinderen zich gedragen? We geven ze Ritalin. Tienerzwangerschappen? We geven ze de morning-afterpil. Deze manier van denken is gevaarlijk en ten diepste onmenselijk.'

     

    De redacteur constateert dat de Westerse samenleving langzaam zijn gemeenschapszin en traditionele rijke gevoel voor menselijkheid, dat gebaseerd is op de eeuwenlange Joods-christelijke traditie, verliest. 'Het transhumanisme probeert dit te vervangen. Ik denk dat dit gedoemd is te falen, maar de gepresenteerde oplossingen zullen een tijdje logisch lijken en veel lijden veroorzaken.'

     

    'Vernietiging hele mensheid dreigt'

     

    Dr. Jose Perez Adan, socioloog aan de Universiteit van Valencia, noemt het transhumanisme 'veel erger dan abortus, misdaad, oorlog en sektarische genocide bij elkaar opgeteld', omdat het 'de vernietiging van de hele mensheid impliceert.' Als we niet oppassen en blijven denken dat alle wetenschappelijke vooruitgang automatisch 'goed' is, dan 'zullen we uiteindelijk het onaanvaardbare goedpraten, dezelfde soort 'rechtvaardiging' die er destijds werd gegeven voor de Holocaust.'

    Xander

    *

    III SLOT

    Stoffen in hun drinkwater doen om bij Moslims de ogen te doen opengaan…. Een berekend risico?

    Ik hoop dat De Schepper niet al te veel heeft mee gelezen, want al die dingen doen mij denken aan alles wat al eens gebeurd is en kinderlijk verhaald staat in de Avonturen van Adam en Eva, die verjaagd werden uit het Aards Paradijs, omdat zij door het eten van de vruchten van de boom van Goed en Kwaad, aan God wilden gelijken…. Ze kregen daarvoor geen Nobelprijs, maar dienden voortaan hun brood te verdienen in  het zweet huns aanschijns…. En met de kinnekes was het  og veel erger dan zweten….

    U moet weten : die Engel met het vlammend zwaard die onze voorouders, de eerste mensen, wegjoegen uit de Tuin van Eden, staat aan de einder nog altijd in stand by. Als er nu al stemmen opgaan, om bepaalde menselijke afwijkingen liever te vervangen door een huisdier, een konijnn , een kat of een goudvis, dan  denk ik dat men Hierboven weer spijt begint te krijgen, ooit de mens te hebben aangesteld als Meester van  de Schepping.

    De Softenon-baby’s zijn niets meer dan een ongelukje geweest. Niets ergs. Dat zijn ook de NSA-spîonage praktijken gewest, waarbij we gemakshalve maar vergeten, dat er altijd tussen elk koren kaf zit. Onkruid groeit nu eenmaal beter dan koren…

    Het wordt dus met al het nieuw precies hetzelfde als bij het allereerste begin van de www. Eerst heeft het een ongebreidelde uitbreiding moeten meemaken, vooraleer men er aan dacht dat er geen reglement was gemaakt. Hetzelfde met de Europese Eenmaking: men heeft maar land na land toegelaten, zonde dat er een precieze omgeving was geschapen.

    Men probeert dat pas, als op de wildgroei werkelijk gaan maat meer staat….

    Als er ter wille van de vooruitgang, al aan iets moet geprutst worden, dan zou ik voorstellen te beginnen met een proefperiode van het uitschakelen van het menselijk voortplantings mechanisme. Wedden dat het niet lang zou duren, voor men terug grijpt nar de mens zoals die uit Gods handen is gekomen? Een tekeningetje zal hierbij wel niet nodig zijn….

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    09-10-2013, 16:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1553 - HOE MEER ISLAM ZIELEN HOE MEER VREUGD

     

    ***

    Woensdag 9 oktober

    Zon 7u56-19u03

    H Denijs, bisschop en martelaar, patroonheilige van Frankrijk

    Sint-Denijs geeft al weleens ijs

    .

    1553 - HOE MEER ISLAM ZIELEN HOE MEER VREUGD

    .

    Ze zijn er ons aan het inluizen

     

    En ze zijn er nog fier op ook…..

    .

    I) INLEIDING

    U bent bij deze gewaarschuwd. Dit is een 100% verkiezings-pamflet. Ook voor ons geldt de slogan : ‘We want change’. Omdat iedereen moet weten, wat er bij de eerstvolgende Europese Verkiezingen op het spel staat. Persoon per persoon staan we voor de keuze : geven we die mensen (zie afbeelding hierboven) verder carte blanche, of kieperen we ze eindelijk daar waar ze thuishoren : op de vuilnisbelt van de Geschiedenis. Voor mijn part komen ze liefst op de brandstapel, want hun straf voor verraad kan nooit zwaar genoeg zijn.

    Wanneer gaan die valse ‘Leiders’, Commissarissen en Presidenten nu eindelijk eens leren inzien, dat de Islam, als hun gewone werkwijze niet kan omdat hun vijanden te sterk zijn : het wapengeweld, zij dan hun tweede gevaarlijk wapen in de strijd werpen : de veinzerij. Daar is de Islam, na het uitbreken van de Vrede in 1945, druk mee bezig. Overal ter wereld. Wij, bijvoorbeeld, slikken de stinkende Islam samen met hun stinkende pietriol….. We betalen ons blauw voor hun olie, daar waar onze natuurlijke bondgenoot sedert onheugelijke tijden,, het Oude Rusland, wordt afgehouden.

    Daarmee handelen de Islammers volledig volgens het boekje. Want het staat zo voorgeschreven in de Koran, en tot in detail beschreven, hoe hun woestijnprofeet die techniek heeft toegepast om te slagen. Het was trouwens op die manier dat hij Mekka en Medina kon veroveren, en dat zijn sedertdien de twee type voorbeelden van geslaagd Moslim-optreden. Hoe naiever de vijand, hoe beter de slaagkansen. En bij de EVP van Ouaarde Ouielfriede en de Rustge Roestheid van Van Ramp-aai, zijn ze aan het juiste adres. Enerzijds een beetje ‘neen’ en anderzijds volmondig ‘ja’ zo glippen de Tsjeven als giftige slangen naar hun doel.

    .

    II MIDDEN

    Ondanks slechte cijfers: Brussel wil Turkije als EU-lid

    Posted on 8 oktober 2013     door E.J. Bron    

     Het volgende EU-voortgangsrapport zal geen goed getuigschrift voor Turkije bevatten. Duitsland en Nederland zijn al langere tijd tegen een toetreding van Turkije tot de EU. Maar Brussel wil toch aan het toetredingsproces vasthouden. Per slot van rekening gaat het om een grote visie.

    Het voor 16 oktober aangekondigde EU-voortgangsrapport over Turkije zal blijkbaar het tot nu toe “slechtste” worden. Een nieuw onderhandelingshoofdstuk zou Turkije helpen het op EU-koers te houden.

    Hoewel Nederland en Duitsland “grote bedenkingen” hebben, wil Brussel Turkije graag “aan boord” houden, zei een EU-diplomaat tegen “Hürriyet”.

     

    Verleden week toonde de EU zich verheugd over het nieuwe “democratiepakket” van Ankara. Het bevat de versoepeling van het hoofddoekverbod en meer rechten voor de minderheden. Een woordvoerder van de Europese Commissie zei dat de EU de verwijzing van minister-president Erdoğan naar de EU-verworvenheden welwillend zouden zijn opgenomen door Brussel.

     

    De woordvoerder van de Europees Commissaris voor Uitbreiding en nabuurschapsbeleid, Peter Stano, zei bovendien dat de oppositie bij het hervormingsproces zou moeten worden betrokken.

    In Juni wilde Brussel het hoofdstuk voor “regionale politiek en coördinatie van structuurpolitieke instrumenten” (hoofdstuk 22) openen. Maar Nederland en Duitsland blokkeerden de stap. De aanleiding was o.a. het politiegeweld in het kader van de massale protesten  in Turkije.

     

    De EU wil de EU-uitbreiding graag bespoedigen, omdat ze een grote visie volgt: zo mogelijk veel landen moeten tot dit imperium behoren – ook om een evenwicht tegenover de sterke Duitsers te creëren.

    Per slot van rekening weten de EU-leiders één ding zeker: het principe “Divide et impera” (“verdeel en heers”) is van een tijdloze schoonheid.

    Bron:

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/08/trotz-schlechter-zahlen-bruessel-will-die-tuerkei-als-eu-mitglied/

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress

    *

     

    III SLOT

    Van alle Islammers, zijn de Turken wel de meest bloeddorstige. Na het Ottomaanse Rijk, dat in De Grote Oorlog ’14-’18 de partij koos voor Duitsland & C° tegen de rest van de Vrije Wereld, moesten zij wel de gevolgen van de nederlaag dragen, maar als een spin in haar netten, hebben zij sedertdien de zaken zitten beloeren om hun kansen te wagen. Met de dikke buik van hun vrouwen voorop, zijn ze Duitsland binnen gedrongen, om er vervolgens overal hun minaretten als bajonetten in de vaste grond te plaatsen. Wenen hebben ze in 1683 smadelijk moeten verlaten, nu zijn ze er heer en meester, net als in Berlijn zelve.

    Een van de gebruikte propaganda middelen is het massa toerisme naar de zonnige stranden met exotische namen in de Islam-wereld, waar alles ondertussen namaak-Europees geworden is. Men spreekt er zelfs de wereldtalen in de souks, als die domme Blanken er maar hun dollars of Euro’s achterlaten om eer onbeperkt namaak merkproducten te kopen…. Hun “low cost’-charters vliegen zelfs op Brussel of Charleroi om zoveel mogelijk dagjesmensen heen- en terug te brengen….

    Daar war de pest heerst, komt ook de cholera in de kortste keren. Marokkanen, Algerijnen en hoe ze verder ook mogen heten : ze hebben allemaal twee dingen gemeen : ze haten ons, en ze willen zo vlug mogelijk onze welstand inpalmen. Want Allah is de Grootste.

    Dat doet er mij aan denken, dat er bij mijn weten, nog altijd geen Nobelprijs bestaat voor immigratie. Misschien wordt dat iets om te beginnen lobbyën voor De Natte Dweil, gesteld dat hij zich aan de macht kan blijven vastklampen…..Want in de grond is dat zo ne goie….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    09-10-2013, 10:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1552 - MAILBOX GOD.DE.VADER@HOTMAIL.COM

    .

    1552 - MAILBOX GOD.DE.VADER@HOTMAIL.COM

    .

    .

    I) INLEIDING

    Het moet zijn dat DM, net als ik, een trouwe abonnee is bij de mailbox zoals in de titel hierboven vermeld, want zij kopten vroeg in de namiddag, dat 2 gewone aardse geleerden het ‘Godsdeeltje’ eindelijk hadden ontdekt.

    Nee, niet dat eigenlijk godsdeelte was ontdekt, maar wel de theorie voor het bestaan ervan.

    Ik laat nu eerst iedereen meelezen, welke geweldige eer die ene Belg van die Nobelprijs te beurt is gevallen. Helemaal onderaan vindt U een woordje commentaar mijnerzijds.

    .

    II MIDDEN

    Nobelprijs Fysica is voor Belg François Englert en Peter Higgs

    dm UPDATE De Belg François Englert (80) en de Brit Peter Higgs (84) hebben dit jaar de Nobelprijs voor de Fysica gewonnen. Ze krijgen de Nobelprijs omdat ze in de jaren 60 het bestaan van het zogeheten 'Godsdeeltje' hebben voorspeld. Dat heeft het Nobelcomité  in het Zweedse Stockholm bekendgemaakt.

    Al in augustus 1964 beschreef Englert, samen met zijn in 2011 overleden collega Robert Brout, een theorie waarin één specifiek deeltje alle andere deeltjes massa geeft. De twee natuurkundigen, verbonden aan de Université Libre De Bruxelles (ULB), beseften dat zij een theoretische verklaring gaven voor de wereld zoals die bestaat. Zonder dat ene deeltje bestaat niets anders: geen aarde, geen sterren, geen atomen, geen mensen en geen tijd. Zonder dat stukje waren wij en alles rondom ons gedoemd om eindeloos rond te zweven.

     

    Een ontdekking van jewelste, dus. Maar toevallig genoeg konden niet alleen Englert en Brout op een eurekamoment rekenen. De Brit Peter Higgs schreef op bijna hetzelfde moment een soortgelijke theorie. En hoewel zijn artikel twee maanden na dat van de Belgen werd gepubliceerd, zou het stukje voortaan het Higgsdeeltje (of 'Higgsboson') worden genoemd.

    De daadwerkelijke vondst van het Higgs-bosondeeltje door wetenschappers van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) werd in 2012 door het Amerikaanse natuurwetenschappelijke tijdschrift Science uitgeroepen tot het wetenschappelijke hoogtepunt het jaar. Het was de bevestiging van de theorie uit de jaren 60.

    Eerste keer

    Met Englert heeft België voor het eerst een Nobelprijswinnaar in de Fysica. Voor de hoogste onderscheiding voor een natuurkundige krijgt de winnaar omgerekend ongeveer 920.000 euro.

    Englert en Higgs werden vanmiddag gelauwerd. "Ik ben heel blij met deze bijzondere prijs", luidde de korte, telefonische reactie van Englert aan de Royal Swedish Academy of Sciences. Hij liet ook weten dat hij Higgs, die hij naar eigen zeggen pas voor het eerst ontmoette in juli 2012, zou feliciteren. Op een persconferentie aan de ULB zei Englert te betreuren dat zijn in 2011 overleden jeugdvriend en collega Robert Brout het niet met hem kan vieren.

    Higgs verklaarde op zijn beurt "overweldigd" te zijn door de eer die hem vanmiddag te beurt viel. "Ik wil ook alle anderen bedanken die hebben bijgedragen tot de ontdekking van het nieuwe deeltje, evenals mijn familie, vrienden en collega's voor hun steun", klonk het in een mededeling die werd uitgestuurd door de universiteit van Edinburgh, waar Higgs emeritus professor is.

    *

    III SLOT

    Wat het juiste verband is met de ‘Deeltjesvernseller’ in Gén§ve, las ik nog nergens. Misschien is deze materie dan ook ietwat te hoog gegrepen voor een gewone hoernalist.

    Ook ik weet de klepel niet hangen. Wat denkt U wel van mij. Maar intuïtief voel ik toch iets aan, al is het vandaag geen 1 april. Want zo een ‘deeltje’; dat kan toch van alles zijn….

    E,n ‘van alles’ zei mijn Moeke altijd, dat is kattenstront.

    *

    Ik lees nog nergens waarom dat ene deeltje, dat nu eigenlijk toch niet ontdekt is, al moet het al miljarden jaren bestaan, nu net de naam van ‘Godsdeeltje‘ moest krijgen. Zou het kunnen, dat het is omdat de Geleerden vrezen te dicht bij het Scheppingsverhaal terecht te komen?

    De gebruikte woorden zijn inderdaad angstaanjagend : een deeltje zonder hetwelk niets kan bestaan…Dat klinkt zo een beetje als ‘In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God’… of : ‘Hij blies Zijn adem en scheidde de wateren van he land’….

    Komaan zeg!

    Een beter sluitend bewijs voor het Godsbestaan heb ik nog nooit eerder gehoord. En als dat zo is, waarom dan slechts die ene Nobelprijs voord de Fysica uit Stockholm, en niet de gelukwensen met het Recht op den Hemel uit het Vaticaan?!

    *

    Alle gekheid op een stokje. Darwin is gekomen met een theorie, maar later heeft hij die moeten verbeteren, en nu weet iedereen dat die op niets trekt. Want de wereld en vooral de mens zit niet als een rebus in elkaar. De mens is ‘geschapen’ naar Gods beeld en gelijkenis, en is dus, hoe vergankelijk ook, altijd een stukje van de eeuwigheid.

    Ei, Ma : dat heb ik nu eens goed gezegd, hé….

    Met die diepzinnigheid van mij had je altijd gedacht dat deze zoon van U pastoor moest worden. Heb je altijd verkeerd voor gehad. Want tegen dat ik er iets van begrijp, ben ik veel te oud geworden. En daarbij, dat ras is uitgestorven. En goedkoop. Want om iets te denken (dat Godsdeeltje) krijgt men tegenwoordig als Nobelprijzen…. Vroeger was dat de brandstapel…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     

     





    08-10-2013, 18:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1551 - KONING SALOMON ZICH DRINGEND WENDEN TOT RANDSTAD INTERIMBUREAU VOOR SALOMONSOORDEEL

    .

    1551 - KONING SALOMON ZICH DRINGEND WENDEN TOT RANDSTAD INTERIMBUREAU VOOR SALOMONSOORDEEL

    .

    ‘Niets’ is volgens de wijsneus bij G. Gezelle

     

    ‘een kous, voeteloos en met geen been daar aan’….

    .

    I) INLEIDING

    Parijse chic aan de lompe voeten van een Vlaamse boerin : ge moet maar durven.

    Ik denk eerder dat Anke zich die campagne met de hoge blote benen in lengte van jaren zal beklagen eerder, omdat tal van aanbidders ‘de vusu’ en met eigen ogen altijd méér zullen willen zien, waar ze zich ook vertoont.

    Stel U Meester Van der meersh even voor, in volle bezielde pleidooi over bijvoorbeeld een winkeldiefstal van merkartikelen dames onderkleden. Hoe kan ze beter de ‘chic’ daarvan bewijzen, door haar toga en al de rest uit te spelen, om aan de Rechter de kwaliteit van die niemendalletjes te bewijzen?

    *

    Bij vriend http://blog.seniorennet.be/polkun/ stond deze morgen een leuk rechtbankverslagje, die ik zo vrij ben hieronder weer te geven. Om in te kaderen…..

    Als 8 à 10 jaar studie in de Rechten al nodig zijn, om iemands gezond verstand wakker te schudden, moeder, waarom leven wij…..

    II MIDDEN

    Louboutin vs. Van dermeersch: "Mag een politicus nog merkkledij dragen?"

    *

     "Ik draag Clarks-schoenen, maar als ik straks door de televisie geïnterviewd wordt, mag dat dan nog?". Dat vroeg de advocaat van senator Anke Van dermeersch (VB) zopas aan de rechtbank van koophandel en hij deed prompt zijn schoenen uit. De merksokken die hij onder zijn schoenen droeg, hield hij "uit respect" aan. En verder ging hij niet. 

     

    Vanmorgen hadden de debatten plaats over het geding dat het schoenenmerk Louboutin heeft aangespannen tegen Anke Van dermeersch. De VB-politica voert een campagne tegen de islamisering en zij staat daar op de foto met de fameuze schoenen met hoge hakken en rode zolen van Louboutin. Volgens het schoenemerk is dat een inbreuk op het merkenrecht.

    Parijse chic

    "Deze schoenen zijn een symbool voor "Le chic Parisien" en al wat daaraan afbreuk doet, kunnen wij als eigenaar van het merk doen stopzetten. Luxemerken als de onze willen niet door de politiek worden gebruikt", zo betoogde Meester Van Innis namens Louboutin.

     

    Meeliften

     

    Volgens Van Innis heeft Van dermeersch "meegelift" op de bekendheid van het schoenenmerk om haar politieke campagne kracht bij te zetten. Zo heeft zij een ongerechtvaardigd voordeel uit het schoenenmerk getrokken. Louboutin wil dat Van dermeersch een verbod krijgt om de affiches, pamfletten en foto's waarop zij met de schoenen aan staat, nog zelf te verspreiden. Anderen mogen dit wel nog doen, verduidelijkte Van Innis.

     

    Eddy Merckx

     

    Mr. Bart Siffert vroeg zich af of politici in het openbaar nog merkkledij mogen dragen of nog met een merkauto mogen rijden. "Mag Kris Peeters nog op een koersfiets van Eddy Merckx rijden of is dat dan ook politiek misbruik van een merk?" zo vroeg hij zich af. Hij betoogde dat er helemaal geen schending van het merkenrecht was "omdat de schoenen door Van dermeersch niet gebruikt werden voor commerciële doeleinden en dat is vereist in het merkenrecht. Anke Van dermeersch brengt geen handelswaar in roulatie, ze verdient ook niets aan haar campagne".

     

    Siffert stelde verder dat de reputatie van Louboutin niet was aangetast. "Zijn er vrouwen die geen Louboutinschoenen meer kopen omdat Van dermeersch ze gebruikte in een campagne tegen islamisering? Als Kris Peeters op een fiets van Eddy Merckx rijdt, denken de mensen dan dat Merckx de CD&V steunt? Dit kan niet bewezen worden".

     

    Uitspraak volgende week.

    JDW

    *

    III SLOT

    Het venijn (de waarheid) echter zit zoals naar gewoonte, in het staartje.

    De vraag is dan ook : is de boodschap aangekomen bij zoveel mogelijk mensen, dat er tussen de mooie benen van een ex-Miss België en de boerkakledij van de Isalmisten-vrouwen, een hemelhoog verschil bestaat?

    En welke Eva, zoals ze geboren is, zou niet verkiezen als een tweede Anke door het leven te gaan, liever dan in tentzeilen gehuld, als achterlijk wezen te worden afgeschilderd die het verschil niet kent tussen goed en kwaad Die zelfs dat oordeel moet laten afhangen van een echtgenoot. Die het daarenboven zelf niet al te nauw neemt met het eigendomsrecht over wat er onder die boerkas allemaal steekt.….

    Dat de veste mogen winnen.

    Al vrees ik dat niet het proces een politiek proces zal zijn, wel de uitspraak. Inn voorkomend geval : niet getreurd en de affiches direct doen overplakken zoals gisteren geschetst op deze blog.

    Herlees maar eens over die burger, die van de Rechter krijgt opgelegd, dat hij zijn denigrerende uitspraak over de Gemeenteraad publiekelijk moet rechtzetten. Waarop de man per kerende volgend bericht laat verschijnen : ik betreur mijn voorgaande uitspraak, en verklaar bij deze publiekelijk dat de ene helft van de Gemeenteraad geen dieven zijn….

    Wie de lachers op zijn kant krijgt, zelfs op blote voeten, heeft de discussie gewonnen….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    08-10-2013, 17:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1550 - OVER DE BROERTJES EN DE ZUSJES VAN PHILIPS

    .

    Dinsdag 8 oktober 2013

    Zaaimaand

    Zon 7u54-19u05

    H Ragenfried

    .

    1550 - OVER DE BROERTJES EN DE ZUSJES VAN PHILIPS

    .

    Het vroegere Lepanto, de Griekse havenstad NÁVPAKTOS aan de nauwe ingang van de Golf van Korinthe.

    .

    I) INLEIDING

    Na ‘Lepanto’ dat we gisteren eventjes in evidentie mochten zetten, gaat het verhaal natuurlijk nog veel verder. Niet alleen over overspelige keizers en koningen bij de Heilige Liga die de Turken in de pan hakte, , maar ook over de Turken van toen, die straks, net als hun collega’s moordenaars van de Ideologie van de Wrede, weer volgende week dinsdag,15/10, voor hun ‘Offerfeest’, langs de kant van de weg, hun keel afsnijders instinct zullen botvieren op onschuldige schapen en lammetjes.

    Dit stukje gaat wel niet over de hedendaagse Philips de Coburger, wat U misschien verwacht had, maar over Philips II van het Huis Habsburg, als echtige, techtige én wettelijke zoon van Keizer Karel, de o zo Christelijke Vorst, geboren in 1500 in het Prinsenhof te Gent, en, zo wordt gezegd door zijn gatlikkers, in wiens rijk de zon niet onderging. Enfin, een échte Gentse strop met volmaakte carrière waarvan elke Internationale Socialist maar kan van dromen.

    Amerika was even daarvoor ontdekt (1492), Portugal en Spanje waren volop, in naam van de Christenheid, en als bevlogen Tsjeven, geld en goud daar weg te roven. Ze wilden  daar de zieltjes winnen, maar beperkten zich tot het winnen van hun aardse goederen…. Een ergerlijkz trek, die we zelfs nu nog terugvinden bij Fabiola di Mora e Aragon, ook een Spaanse

    Maar om terug te komen op de liederlijkheid van onze toenmalige Vorsten, eerst nog even een vluggertje tot bij onze huidige koninklijke scheve schaatsrijders… Boudewijn wordt bijna heilig verklaard want hij tapte geen amourettes op naast het echtelijk bed, hij tapte alleen de telefoons af van gans de familie. Hij deed dat voor hun eigen welzijn en om op e hoogte te blijven van hun overspel, waardoor hij hoopte dat de dynastie er beter van zou worden. Coburgers zijn altijd begaan met huyn dynastie. Boudewijn heeft dat gezien bij zijn vader, Leopold III, die om zijn dynastie veilig te stellen, regelmatig op de koffie ging bij Hitler. Dat, toen hij stierf (Boudewijn), zijn broertje, de latere Albert Secondo, er (minstens) naast een wettige troonopvolger (Philips) één zoon en één dochter had rondlopen, maakt de vergelijking met Keizer Karel V hem als op het lijf gegoten.

    Moet U horen!  Toeval bestaat niet, erfelijkheid wel.

    Keizer Karel, de Gentenaar, maar ook die van ‘De Pot van Olen’, had één wettige erfgenaam die bekend werd in de Geschiedenisboekjes als de hardvochtige Filips II, de belager van de rijkdom en de eenheid der Lage Landen, de toenmalige wereldnatie der 17 Provinciën. Het Noorden hield stand, bleef zelfstandig, en werd Luthers. Het Zuiden bleef onder Spaanse bezetting en  bleef dus ook katholiek…..of week, voor wat betreft de besten,  uit naar het Noorden.

    De enige wettige erfgenaam van Alberto Secundo is…Philips de Taaie die ooit als homo zal bekend staan, de enige met 4 wettelijke kinderen thuis bij attil, verwekt door in vitro fertilisatie.

    Vervolgens had Keizer Karel de onwettige zoon met wie we gisteren kennis maakten in het verhaal van Lepanto. Dat verhaal gaat als volgt : . de vloot van de Heilige Liga stond onder commando van Juan de Austria, een buitenechtelijke zoon van keizer Karel V. en Barbara Blomberg uit het Duitse Regensburg.

    Onze Alberto Secundo heeft een zekere Lorenzo (Laurent) als on-echte zoon erkend als het liefdeskind van zijn Dolce Paola met een zekere Italiaanse “zakenman’, de genaamde Vastepane. Maar van de strapatsen die deze persoon uitvoert, is alleen die met een zekere Wendy Van ‘t Zèètje van betekenis voor het nageslacht, en dat vanwege haar zoontje, de genaamde Clément….

    Tot slot is er nog ons papier-maché Delphine-ke, die om te bewijzen dat ze uit de broek van haar vader komt, met de hulp van de sterke arm der Wet, de hand van de wetenschap moet inroepen. Men zegt zo dikwijls dat het bloed kruipt waar het niet kan gaan, maar in het geval van de Coburgers kruipt het bloed alleen in reageerbuisjes en niet voor elkaar.

    Voilà, c’’est ça, we zijn er. Want het verhaal van Lepanto kan niet afgerond worden, zonder de onwettige dochter van keizer Karel, de Gentenaar, Margaretha van Parma, erbij te betrekken.

    Toen jullie nog op de schoolbanken zaten, leerden jullie over deze Grote Dame, de door haar halfbroer (Philips II van Spanje) als Landvoogdes der Nederlanden werd aangesteld en later weer afgesteld. Zij resideerde in Mechelen, en was zeer geliefd, omdat zij meestal open stond voor verzuchtingen van haar eigen volk, en daarbij dikwijls inging tegen de wensen van de Koning van Spanje. Dat was ook de reden waarom zij op zeker ogenblik werd bedankt, en vervangen eerst door ene zekere Hertog van Alva, de bloedhond, en toen die het te bont maakte, op zijn beurt werd aan de kant geschoven ten voordele van Alexander Farnèse.

    De nieuwe landvoogd, Alessandro Farnèse, een Italiaan, en neef van de Paus, was op zijn beurt net als zijn mama, goed bekend met de plaatselijke toestanden en om de Vlamingen in het kamp der Spanjaarden te houden, wist hij dat de beste methode was om hen te raken in hun geldbeugel. In concreto wilde dat zeggen, dat de Vrijhaven van Antwerpen moest losgeweekt worden uit het kamp der Oranjes…. Dat verhaal moet ons bekend in de oren klinken, want ‘De Val van Antwerpen’ en ‘Het Sluiten der Schalde’, zijn onderwerpen die regelmatig aan bod komen maar wel los staan van het verhaal van Margaretha van Parma….

    Net zoals de naam van de Verboden Geliefde van Keizer Karel en moeder van ‘Jan van Oostenrijk’ bekend is gebleven, zo is ook de moeder van zijn onwettige dochter bekend gebleven. Het was de pronte dochter van een thuiswever uit Nukerke (bij Oudenaarde) die de jonge Karel in 1523, 23 jaar jong, ontmoet had bij een jachtpartijtje in de bossen aldaar. Zij zagen elkaar lang, veel en zeer intens, maar toen het meisje zwanger raakte, werd zij, voor de geboorte, naar oer-oud Christelijk gebruik, in een klooster ondergebracht. Later werd het kind grootgebracht bij de Nonnetjes in het klooster van Parma (Italië) en werd Margrietje Van der Ghuinste herdoopt tot… Margaretha van Parma. Wat hierop neerkomt, dat Keizers en Koningen toen heel wat meer kl*ten aan hun lijf hadden dan nu, met de Coburgers.

    *

    So far so good. Nu wil het toeval dat ook wij, na een drukke loopbaan in het Vaderland, onze laatste jaren zijn komen slijten in Italië, toevallig in de wondermooie en rustige omgeving van het Meer van Bolsena, op ongeveer 100 Km ten Noorden van Rome. Sint Franciscus en Felix Timermans zaten daar voor iets tussen, maar ook dat is een ander verhaal.

    En wie ontmoeten we hier via Lord Byron, Goeth en hun reisverhalen,   in de Toeristische Dienst? Zeg dat ‘’t niet waar is : dit is hier niet alleen het voorhistorisch en geheimzinnig Etrusken-land, vervolgens het Land der Legionairs van Julius César, de al-oude pelgrims bedevaartweg van Canterbury naar Rome, de latere Pauselijke Staten tot 1860, maar tussen-in het Hertogdom van de adellijke Familie Farnèse…. De naam Farnèse bestaat niet meer op de huidige dag, maar de nazaten bekleden, onder een andere naam, nog altijd belangrijke posten in de Europese Unie.

    Al de heuvelruggen van al a de dorpjes uren in de omgeving dragen tot op de dag van vandaag een ‘Borgo’ (Burcht) Farnèse. Ze zijn ofwel omgevormd tot museum voor van alles (kledij, pruiken landbouwgerief, schiettuig) of, de kleinste dan toch, tot meergezins appartementen. Caprarola bijvoorbeeld is Unesco wereld erfgoed…. Een daarvan is nog bewoond zoals oorspronkelijk bedoeld en dat situeert zich op het hoogste punt van het oude Bolsena (Volsini onder de Etrusken), pal onder de Noorse versterkte burcht met ophaalbrug uit de jaren 4 -500 na Chr. Tegen de rotsen geplakt, met rondom een mooie Renaissance lusttuin naar model van De Tuinen van Tivoli, dicht bij het Meer van Albano en Castelgadolfo, de zomerresidentie van Pausen, Keizers e Koningen, de mooiste tuinen ter wereld, staat deze borgo daar en dient als vaste verblijfplaats voor de Romeinse adellijke Prinsen del Drago.

    Die Del Drago zouden afstammen van een oud adellijk geslacht van Moren-bevechters, de Bestrijders van Draken….

    Mits een kleine vergoeding (€ 8 p.p.) heeft de dorpsonderwijzeres toelating om er groepjes van 5/6 personen telkens één uur in rond te leiden.

    En daar stonden wij dan ineens voor haar, In schilderijen en borstbeelden : een verrukkelijk mooie vrouw waar de adel van af stroomde, behangen met rijke sieraden met op de achtergrond de torens van Gent…. Rubensiaanse rondingen en prachtige kledij, openhartig zalig glimlachend zoals ze dat al eeuwen placht te doen. Een blozende gezonde Vlaamse burgervrouw, met grote donkere ogen, die blonken van deugnieterij en van levenslust.

    De koperen naamplaatjes zegden dat deze vrouw Margaretha van Oostenrijk was, maar dat werd weersproken door de datums : hier geraken  de historici er niet meer aan uit, aan al die Margaretha’s  die toen zowel als nu tot het kamp der bezetters hoorden. Margaretha van Oostenrijk was de tante van Margrietje Vander Ghuinste, gezegd van Parma, en ze is ooit ook Landvoogdes der Nederlanden geweest, in de jaren toen ons Margrietje nog in de bloemkool zat.

    Verder hangt die ridderzaal tot tegen de zoldering nog vol met zwarte manspersonen in harnassen  en lange steekzwaarden, net alsof ze moeten poseren voor een prentje in onze Geschiedenisboeken.  De Dames des Huizes, want dat is ze, prijkt, bijna onder handbereik, in alle afmetingen en in alle houdingen op ontelbare plaatse, in heel het kasteel, en achtervolgt U met haar ogen, om het even war U de blik wedt. Een museum, door mensen bewoond in hun dagelijkse doen : dat is de Borgo van Bolsena.

    *

    IK hoor jullie denken; ‘De Dames des Huizes’ : hezo?

    Wel, het zit zo. Toen ons Margrioetje, jong en bevallig als ze was, van de troon vervallen in Mechelen, naar Italië gestuurd werd door haar broertje, de Keizer in wiens Rijk de zon ook nooit onderging, was die wel machtig, maar hij zat altijd en overal krap bij kas. De Hollandse Piet Hein overviel hun huiswaarts kerende roofschepen, en vluchtte naar de Lage Landen et al die ‘Appeltjes van oranje’…. Ze waren daar in het verre Estramadura nieet wel van…. Vooral de Nederlanden, de Parel aan zijn Kroon, waren lastig in wat we nu de Godsdienstoorlogen noemen.  Hij koppelde zijn lieve zuster aan een van de twee rijkste mannen ter wereld : de Gebroeders de Medici uit Firenze. Het ongeluk bleef de arme man echter achtervolgen, want ook in Firenze zaten er ‘geuzen’ en bij de zondagsmis vielen ze aan met stokken en messen om de broers, die vooraan op een bidstoel binst de consecratie zedig de ogen neergeslagen hielden, te vermoorden. Lorenzo, de jongste kon in de sacristie vluchten, maar de oudste, de echtgenoot van Margrietje; bekocht het met de dood. De daders werden gevat en omgebracht, maar voor de jonge kinderloze weduwe dreigde weer het klooster….

    Toen kwam de Paus op het idee om Margretje, de jonge weduwe, te koppelen aan een neef van hem, ook een Farnèse. Die was, als kasteelheer in Bolsena, gelukkig maar, eveneens onmetelijk rijk, zodat het familiefortuin kon aangesproken worden om de Kerk te helpen verdedigen….

    Margrietje leefde dus lang en gelukkig als kasteelvrouwe in Bolsena, kreeg kinderen waarvan de oudste, Alessandro, later haar plaats innam in Mechelen en daar, om zijn bekwaamheid te bewijzen, zoals gezegd, eerst en vooral Antwerpen ging afsnijden van haar levensadem en haar rijkdom, de Schelde. Van het Oosterweel was in die dagen zekerlijk nog geen sprake, maar dat geweest zijn, hij zou er, net als de socialisten nu, wreed tegen geweest zijn. Caput Antveria, was immers toen ook al de leuze.

    Margaretha van Parma, echtgenote Farnèse, heeft lange reizen met de koets of, in de zomer te paard, gemaakt in gans de streek, waarover zij lange verhalen opschreef, die bewaard zijn gebleven…. Ringsom het Lago liggen heerlijke dorpjes, droomverloren en als wij er zijn, en de protserige ‘esplanades’ om toeristen te lokken wegdenken, dan kan de amazone in de verte misschien wel Margretje Vander Ghinste zijn….

    We varen, met vrienden en met kalm weer (want het Lago is vals en verraderlijk) naar ‘Het Pauseneiland’ (Busentena) en zien in verbeelding de geuzen naderen die de Paus die hier verkoeling ziocht,, een Farnèse, in allerijl doen vluchten naar zijn oninneembare burcht in Capoimonte, hoog op de top der rotsen. De Nobelen worden afgezet op de oever, en vluchten de nu nog bestaande wenteltrap op, naar de veilige burcht, de roeiers, die de toegang moeten vertragen, worden opgeofferd….

    Als kasteelvrouwe heeft ze hier gegaloppeerd, gewandeld en gedroomd aan de oevers van het Meer van Bolsena, op vandaag nog altijd het grootste vulkanisch meer ter wereld, met het 3de properst natuurwater ter wereld. Dat dit jaar het Wereldkampioenschap  ‘Carper Fishing’ er plaats vinden onder haar hoge bescherming, doet even niet ter zake. Bolsena is het Dorp van de Bloedende Hostie, en moet voor de toeristen volstaan. Zelfs de ‘catacomben’ en de ondergrondse Etruskenstad interesseren geen kat…

    Wat wel ter zak doet, is Lepanto, in de Golf van Kori,the (Griekenland). Net zoals we de boordjes ‘Halve Maan’ – de croissant – doen denken aan de overwinning op de Turken in 1683 voor de poorten van Wenen, zo danken we het bestaan van ons ’krentenbrood’ en de krenten in het algemeen, aan de nederlaag van de Tuken bij Lepanto, in de Golf van Korinthe.

    Zelfs voor mensen die weten wat een ‘Rozenkrans’ is, moeten krenten aan Lepanto doen denken…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    08-10-2013, 17:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1549 - BARBAROSSA KOMT NAAR DE KONIJNTJES ZIEN OP LAMPEDUSA

    .

    1549 - BARBAROSSA KOMT NAAR DE KONIJNTJES ZIEN OP LAMPEDUSA

    .

    De fondant chocolade-kleurige Miss Cecile Kyenge

     

     

    (midden, met wit vestje van Channel).

    Ze zal voortaan ter plaatse elk ontvangst-comitee leiden as Minister BuZa van de Regering Enrico Letta.

    .

    I) INLEIDING

    Hier jullie correspondent in Italia, ter plaatse en zeer druk bezet. Mijn bankrekening voor Uw milde onbaatzuchtige bijdrage staat onderaan.

    Zijne Breedborstige Hovaardighedsbekleder Barbarossa komt ter plaatse om zich van de toestand der konijntjes bij aankomst te vergewissen.. Hij landt woensdag op dat piepkleine vlieghaventje maar stijgt er voor donker weer op. Want de verlichting is er nog met visolie, of bij gebrek daar aan, met pietrollampen zoals in grootmoeders tijd.

    De gazetten en de sociale media gonzen hier van de geruchten en er zijn al een tiental processen aangespannen, wegens racisme. Wat ik niet begrijp. Schrijven dat de verschijning van de mooie zwarte Cecile Kyenge (zie afbeelding) de bootvluchtelingen bij aankomst een warm gevoel van huiselijke thuiskomst zal geven kan toch niet verkeerd zijn!? Het opent voor hen juist de ogen voor de mogelijkheden…. Zelfs zonder woorden schreeuwt deze charmante verschijning het uit, dat Europa, na Schengen,  het land der Onbegrensde mogelijkheden is.

    Het suggereert zelfs, dat Italië nee, niet de hand, maar wel de gelaarsde voet uitsteekt naar Donker Afrika, om iedereen aan boord te helpen.

    Woensdag wordt de rode loper uitgerold voor de goed geklede Vluchtelingen-commissaris in hoogsteigen persoon.  Het merk dat zijn kostuum sponsort zal om de 10 seconden in  de linker benedenhoek verschijnen. Dit schijnt de afspraak te zijn, wordt gefluisterd, zo lang de EU de openstaande rekeningen niet betaalt.

    Vooral op wat onderaan rechts in beeld verschijnt, durven we hier op deze extreemrechts blog Uw aandacht vragen. He zullen, werd ons verzekerd, de merknamen zijn van het dames-ondergoed van de maîtressen van de Heer Barbarosso die eveneens onbetaald gebleven zijn.

    De Italiaanse media smullen van deze geruchten, die waarschijnlijk voor jullie niet door de Brusselse censuur zullen geraken. Tenminste niet, zolang de betwisting over de lange benen van ons Anke zullen aan bod komen. Een mens moet zijn prioriteiten kennen, hé….

    *

    Oef. Na een korte maar dringende verpozing met de computer-technieker die eindelijk is komen opdagen om de strijd aan te binden met de plaatselijke Internet-Maffia zijn we nu binnenkort geabonneerd bij TV-Vlaanderen. Ongelimiteerd in captatie en voor minder geld…. Ook hier dus Vlaanderen boven….

    Dan riep ’t Vrouwtje van beneden uit de tuin, waar ze de rozen aan het bijsnoeien was, dat de kruiwagen plat stond. Ze zou het snoeisel met de hand moeten wegdragen naar de brandhoop buiten de poort, waar en na de hitte en de droogte van de zomer, weer à volonté tuinafval kan opgestookt worden. Maar zover kwam ze niet. Want juist buiten de poort, stond ze neus-aan-neus met een ferm wild zwijn met lange vervaarlijke slagtanden, met de neus snuivend in de wind. Het was een pracht exemplaar in zijn soort, een namaak-Jerommeke onder de evers. Twee herdershonden waren  gevolgd, maar die hadden meer aandacht voor de olijf aan het hoek van dat zijstraatje, dan voor het geroep van het Meestesje. In een wip waren die ook binnen, en keken pas dan woedend en blaffend naar de aanvaller, die kalm als een maître d’hotel en bewust van zijn eigen waardigheid, de rug draaide en weg wandelde tussen de knoestige olijfbomen.

    Net als bij die adder van een paar dagen geleden : niets gebeurd. We moeten er alleen maan denken, dat zo lang de wijnoogst duurt, de natuur rond ons niet normaal doet. Normaal blijven evers en slangen tot diep inde winter hoog in de heuvels. Als ze vroeger afzakken, zeggen de buren, is dat teken van een vroege winter….

    Ja zeker. En als de maan dan ook nog in het verkeerde kwartier staat, loopt het helemaal fout. Er wordt daar helemaal niet mee gelachen, want zie : de suikerbonen hadden wij bij de verkeerde maan-stand geplant, en die zijn toch wel niet gelukt zeker!

    *

    Nu vraag ik mijn eigen toch af, of de bootvluchtelingen op Lampedusa ook rekening houden met de stand van  de maan, om de overtocht te wagen!

    *

    Breking New!

    In laatste instantie bereikt me hier het gerucht, als dat Barbarossio, die in de EU normaal slechts Tweede Viooll speelt, in feite, net als Johannes de Doper, slechts de weg is komen voor bereiden voor de Grote Herman Van Ramp-aai, het vogelkopje-presidentje van de EU.. Emmanuele is niet waardig de schoenriem van Hermen De Messias der Tsjeven te ontbinden. Hij wordt alleen voorop gestuurd, om de hoogte te schatten van de de berg scheepswrakken, moesten die niet teruggeven worden, maar op elkaar gestapeld worden.

    De held van De Roestige Vastheid schijnt inderdaad in een droom te zijn gewaarschuwd, om voor hem een standbeeld op te richten zoals dat H. Hartbeeld in de baai van Rio de Janeiro, dat honderden meter boven de wereld de armen in een weids welkomgebaar spreidt. Onderschrift die hier circuleert voor dit beeld : ‘Komt allen tot Mij, gij die belast en beladen zijt, en ik, Herman de Opneemvod, zal U opnemen en koesteren’…. Maar liefst in 245 talen, en met begeleidende aangepaste negermuziek.

    Ondergetekende heeft mild gegeven bij de ophaling in onze straat, voor een Stichting om de bergingswerkers van de Costa Concordia af te huren, zodat Lampedusa kan versleept worden als een soort ferry tussen de Afrikaanse en de Europese kust. Moto : hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    07-10-2013, 17:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1548 - HEERT GOSTE EN DE GRIENPIESSERS

    .

    1548 - HEERT GOSTE EN DE GRIENPIESSERS

    .

    Hier heerst Allah – Geen Gajah,

    En al zeker geen Griienpiessers….Vers visvoer, tateren de kabbelende golfjes. Zon & Zee en vaste straden. Alles gratis en voor niks!. Mitsgaders een goed pensioen en een veilige oude dag…..

    .

    I) INLEIDING

    Over deze laatsten kan ik kort zijn : de ambetanterikken gewoon via de sterke arm van de Wet doen opdraaien voor de schade die het bedrijf door hen heeft geleden. Voor een strafklacht met een beetje creativiteit en een snuifje commercieel  realisme is dat toch een koud kunstje daar in die arctische wateren.! Als voor een koppel mooie blote vrouwenbenen al astronomische bedragen worden gevorderd, moet er met soortgelijke procedures veel geld te verdienen zijn. Zowaar de hele subsidie-pot van de Grienpissers staat op die manier ter beshikking.

    T.A.V. Heert Goste : komieken moeten zich bezig ouden met serieuze zaken, net met milieu-bagatellen.

    *

    Beter zou het zijn, aandacht te besteden aan weeral eens die bootvluchtelingen in Italië. Is ook politiek-correct en kop-oren op de molen van het CGKR….. Zou dus volle zalen opleveren! Deze morgen zijn, volgens de Italiaanse TV weer 2 gammele bootjes met circa 150 avonturiers gestrand op Het Konijneneiland Lampedusa. Er lagen er 500 meter voor de kust, en 45 meter diep onder water, nog meer te wachten op hun bestemming. R.I.P. bij Neptunus ipv in Allahs schoot.

    Ik zie Heert Goste al met de pantomine van een fantaserende Berlusconi, de dementerende bejaarde, op de planken, die droomt van de wel zeer persoonlijke (maar efficiënte) uitkomst aan al dat geploeter op zee. Is trouwens, met al dat water, niet gemakkelijk na te spelen op scène. Het honorarium zal dus ook navenant zijn.

    Het plot echter gaat als volgt. Nagespeeld, uiteraard. De vluchtelingen worden bij aankomst ontluisd, gewassen, gespoeld en verschoond, om vervolgens in een vliegtuig van Brussels Airlines te worden geladen. B.A., om op die manier uit de rode cijfers te geraken. Overtocht niet in ‘Economic Class’, maar in buziness Class. Onderweg worden ze onthaald op kaviaar met champagne, bediend door topless cabine- personeel met lange blote benen, om, bij de landing op ‘Brussels Soutj’ (weeral om uit de rode cijfers te geraken) tegen een subsidie van € 15,00 per hoofd vanwege de Waalse Deelregering, vervolgens per limousine mèt chauffeur per 2 te worden opgeladen, bestemming Brussel. Na een luisterrijke receptie door het Euro Parlement in plenaire zitting, worden ze vervolgens per 10, stoetsgewijze gedropt zowel in  de kantoren van de Euro-toppers als in hun privé. Elk van hen is  drager van een kartonnetje rond de nek waarop staat : “Greetings from Dark Africa’, iets wat drommels goed te zien is aan hun huidsleur.

    Er zal, zo lang het runstig weer aanhoudt, en rekening houdend met het aanzuig-effect,  ingecalculeerd  moeten worden dat de dagelijkse aanvoer van een kleine 500 man wel het minimum minimorum zal zijn.

    Silvio laat uitschijnen dat de definitieve en finale oplossing, de zogezegde ‘Endlösung” erin zou bestaan, al het varend en drijvend tuig van de noordzijde der Afrikaanse kust via de paratroopers van de UE, te klederen en dan te vergassen in crematoria.

    Wat eveneens dringend moet aangepakt worden, is hoe de wrakken van voorgaande jaren op Lampedusa die vele hectaren beslaan, moeten aangepakt worden. Ze vormen nu al bijna een drijvend ponton van kust tot kust.

    Pssst

    De suggestie om de rots waarop Lampedusa boven de zee uitsteekt, zoals de Costa Concordia uit het water te tillen, en naar elders weg te slepen, kan niet doorgaan, want zonder eiland mèt haven  verliezen de daar wonende vissers hun bestaansredenen…. Italië kan tensotte niet helemaal opgeofferd worden, ter wille van de invasie uit Noord Afrika.

     

    Pssst II

    Zowel Quatar als Saoud Arabia beklemtonen, dat ze terzake niet wensen tussenbeide te komen. Ze wensen hun handen in onschuld te wassen, in casu in gezuiverde pietrol. Dat zou, zeggen ze, een van de prerogatieven van de Navo zijn, of zelfs helemaal van de USA…  Mohbama de Zwarte Zwerfkat daar in de Ovale krabbenmand, is tesnlotte hun beschermheer en rijke bondgenoot.

    Pssst III

    Het Vaticaan overweegt ofwel een vaste pendeldienst tussen Ostia, de antieke zeehaven van Rome, en Lampedusa Maar hierover weigert Heert Goste alle medewerking. Hij wenst zich namelijk niet te verbranden aan banale godsdienstkwesties…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    07-10-2013, 13:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1548 - DE ACHTERZET VAN ONS ALLER ANKE

    .

    Maandag 7 oktober

    Zon 7u53-19u07

    H Justina

    .

    7 Oktober 1571 Slag bij Lepanto : was een van de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis. En ook de laatste grote zeeslag waar gebruik werd gemaakt van galeischepen. Hij vond plaats in de buurt van Lepanto (dit is de vroegere Italiaanse naam van de Griekse havenstad Návpaktos) aan de nauwe ingang van de Golf van Korinthe.

    Voor Philips II, koning van Spanje was deze veldslag louter tijdverlies, want hij had op dat ogenblik de handen vol om de Zuidelijke Nederlanden te tiranniseren

    Uit dankbaarheid voor de nederlaag van de Muzelmannen, werd vanaf deze dag voor de Christenheid, de maand oktober toegewijd aan de Rozenkrans. De grote overwinnaars echter waren de Ventianen. Zij hadden immers de indringers niet alleen weg gehouden van hun kusten, maar deze meteen ook voor vele honderden jaren opgezadeld met het besef dat Allah vanaf dan niet eer de grootste was.

    De naam Lepanto zou dus best in ere gehouden worden….

    *

    1548 - DE ACHTERZET VAN ONS ALLER ANKE

     .

    Muzel-Griezels griezelen van blote benen

     

    Voor anderen zijn het lekkernijen…..

    .

    HaHaHa! Sliep-Sliep-Sliep! U heeft zich laten vangen! Ik bedoelde natuurlijk de voorzet van ons Anke, en voorzetten dienen om te worden omgezet in goals. Wat U bij deze ‘live’ meemaakt. Dat zijn nu eenmaal de regels van het spel. Mijn verbeelding sloeg op hol bij het lezen van de commentaar van de collega’s.. Niet te geloven : vandaag maandag en morgen dinsdag zijn er 2 Rechtbanken die zic h over deze zaak moeten buigen. Ik verhoop maar dat ons Anke zich niet meer moet bloot geven…..

    Nee, ik was echt getroffen, niet om de reden die U denkt, maar om de aangerichte verwarring. Hoe kon iemands achterzijde  ooit aanleiding zijn voor een voorzet?

    Juist! U bent waar ik U brengen wilde : bij de voorkant. En wie heeft er een betere voorkant dan Anke!? Een lief snuitje, als gewezen kampioene Belgische Schoonheid, bedoel ik. Met guitig glinsterende oogjes. Opgepast : alles zeker zonder maquillage of lippenstift, zodat niemand naar de rechter kan stappen. Al mogen bepaalde welvingen, als het gaat om Moslims op stang te jagen, er ook zijn. En geloof me : ze zijn er. Verleidelijker dan ooit. Maar dat is privé.

    Voilà. Nu de besluitvorming.

    Gewoon de klagers te vlug af zijn, en de gewraakte  affiches ruilen voor Anke’s voorkant, zogezegd om verder heibel te voorkomen. Anke, met twee knipoogjes en een brede monkellach om stenen te verleiden…. Daar waar iedereen graag meer openheid had verwacht, houdt ons deugenietje een bord met van alles op geschreven.

    Maar omdat er weer geen klachten zouden komen van kleedjes-fabrikanten, is de afbeelding (van de kruin tot de gordel) naakt. Waardoor elke schoenfabrikant meteen voor schut staat. Integendeel : bloot is in en kan, mits wat sponsor-geld, als ‘kunst’ verkocht worden door Jan Hoet.

    O ja. Over strategie. Liefst met de reclame-man voordien afspreken dat de vorige affiches niet moeten verwijderd worden, maar gewoon overplakt. Een spijtige slordigheid, gezien de randen van de oude affiche overal  zichtbaar zijn.

    Onderschrift ; wij sparen geld noch moeite om op te komen voor de vrouwenrechten. Wij komen er ronduit voor uit. Zowel verticaal als horizontaal…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    07-10-2013, 10:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!