MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 563 – VANDAAG IN AFWACHTING VAN HET TJEEFSE HOOFDGERECHT VAN HET GALGENMAAL, ALVAST TOMAT-CREVIT ALS VOORGERECHT

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    INSDAG 17 MEI 2022

    *

    Quickie: Vogelpik???….

    Straks ook VERBOTN???

    Of alleen nog binnen de de KZ prikkeldraad toegelaten?

    *

         563 – VANDAAG IN AFWACHTING VAN HET TJEEFSE

    HOOFDGERECHT VAN HET GALGENMAAL, ALVAST TOMAT-CREVIT ALS VOORGERECHT

    *

    I N H O U D

    En zo zitten we met een nieuw bebloemd Mini Sterretje van Welvaart…. Zo te zien aan haar zelfvoldanepersoontje, heeft ze ervaring in dat soort zaken.

    De vraag is maar, of West-Vlaanderen het dan zoeel beter zal doen dan de Limburg. Waar het geld in beken stroomt. Met dzelfde krappe middelen maar met heel wat minder pretentie.

    Wie komt, die maalt. Maar of we er zoeel ‘weller’ zullen door worden, is nog maar de vraag. Want van Magniette mag het zeker niet! In ieder geval: het vel der Tseven is voorlopig gered.

    Blijft nog de vraag wie er ‘Voorzitter’ zal worden. Want iemand moet toch vooraan zitten.Zelfs in een kaarte-pf biljardbrsclub. Misschien diene soort onderdaan van Sultan Erdogan, die als Turk de Chrstelijke Volkspartij zal in goede banen moeten leiden.

    Doet die dat dan minstens even goed als het Paard van Christus?

    Ben niet eens benieuwd want wat er ook uit de bus komt, het is enkel en alleen om de Vivaldisten ter wille te zijn. En die zijn we liever kwijt dan rijk!!!!

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    17-05-2022

    WALEN & TALEN

    *

    Het is niet de eerste keer dat ik erover schrijf, maar een discriminatie waaraan niets gedaan wordt, blijft ergeren. En zoiets is het tweede taal probleem in onze middelbare scholen. De Vlaamse leerlingen zijn verplicht als tweede taal Frans te leren, de Franstaligen kunnen kiezen tussen Engels, Duits en Nederlands. Volgens de laatste cijfers kiest 60% daar nu voor Engels als tweede taal en niet het Nederlands, wat toch de taal is van de meerderheid in dit land.

    Tot wat dat kan leiden bleek uit een recent artikel van de Waalse krant La Meuse, die bij de bevoegde overheidsinstanties te weten kwam dat meer dan 70% van de Walen geen woord Nederlands verstaat. Ter vergelijking: het aantal Vlamingen dat geen Frans verstaat bedraagt bijna 40%. Slechts 2,3% van de Walen vindt dat ze vlot Nederlands spreekt, terwijl dat percentage voor Frans bij de Vlamingen meer dan 10% is.

    En dan maar klagen dat dit land niet werkt. Van immigranten eisen we dat ze onze taal, cultuur en gewoontes overnemen, maar voor de Walen maken we de uitzondering. Daarmee kunnen we straks misschien alleen met elkaar nog converseren in het Engels, als ze dat tenminste onder de knie zullen hebben na zes jaar middelbaar.

    *

    O Vaderland, den ezel kan net… sch

    Want z’n gat is toegeplakt met caourtchou

    Maar Sjeral zei, ge he moet er maar in bijten,

    En Sjarel beet totdat den ezel scheet…

    O Vaderland, in tweedeacht doodgeboren,

    G”n zijt niet meer dan een hersenschim

    *

    En toen werd ik, als college-student, ‘betrapt’, en moest op het raport bij de Principaal op diens werkkamer die uitpuilde van een overvloed van o zo mooie boeken. Wat mij lang nadien, niet mocht hebben verwonderd, want hij was een oud-leerling geweest van….Hugo Verriest in het Roeselaars Klein Semeinarie. Daar moest ik ter plaatse bekennen dat allen de paar laatste verzen uit mijn koker kwamen, alles wat daaraan voorafging was mondgeemeen bij het straatjesvolk van de Cité waarmee wij liefst geen omgang hadden. Z.E.H. Roryck was een begripsvolle Geestelijk Leider, met ‘n foto van Guido Gezelle op zijn schrijftafel, strafte me niet, maar gaf als advies, ‘daarmee’ wat vorozichtiger te zijn. Wacht daarmee, zei die met een knipoog, tot ge zelf tot de jaren Van verstand zijt gekomen.

    -

    Jaren later, bij den ABL ergens in de buurt van Leuven, gebombardeerd tot Kandidaat Reserve Officier, werd ik wegens ‘insuboridnatie’ ???? on-eervol ontslagenen en gedgradeerd tot gewoon milicien. Klaar om nar Duitsland tr worden gestuurd tot vlak tegen de Russische grens. Reden? Omdat men bij een Kamer-. Inspectie, in mijn kastje ’n Palliterke had gevonden.

    Ja Pa, nog als peuter van U geleerd: als Flamingant wordt men weliswaar zo geboren, maar het heeft heel wat voeten in de aaede, om daarin door te bijten.

    Ja Ja, ik ken Frans, maar Frans kent mij niet..

    (Get) Digitalia

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    *

    Op de Brugse Reien krioelt het sedert gisrteren weer van de ‘Langhalzen’…

    Vogelgriep en dat Chinees Griepke ten spijt: ze zijn er met minstens 40 exemplaren in volle vrijheid, en het broedseizoen moet nog beginnen. Daar zal veel volk komen naar kijken!

    legende

    In de romantische negentiende eeuw ontstond de legende dat Maximiliaan, eenmaal vrijgelaten en opnieuw aan de macht, de Bruggelingen verplicht had ten eeuwigen dage 52 "langhalzen" of zwanen op de reien te onderhouden.

     

    Dit verhaal berustte op geen enkele archiefbron. Brugge hield trouwens al lang voor de periode van de laat-vijftiende-eeuwse onlusten zwanen op de reien. Het ging om een recht dat begin 15de eeuw door de stad was afgekocht van de graaf van Vlaanderen. Rijke families konden zwanen voorzien van een hanger met hun eigen wapenschild.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    **

    VERBOD OP GOKRECLAME VERDOEZELT ONBEKWAAMHEID MINISTERS

    **

    Verbieden is het wapen van een zwakke overheid. Efficiënt sensibiliseren, controleren en handhaven deze van een sterke overheid.

    -

    Vincent Van Quickenborne lanceerde vorige week een nieuwe politieke steekvlam in de hoop het dovende liberaal vuur aan te poken. Ditmaal wil hij alle gokreclame verbieden.

    De ‘vlijtige’ Van Quickenborne was ooit staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging (2003-2011). Nu lijkt het erop dat hij als minister van Justitie aan reglementitis lijdt, een effectiever en opgedreven boetecultuur installeert en het wereldrecord verbieden wil vestigen. Het grappige, of moet ik eerder zeggen het huichelende, is dat hij dat allemaal doet in naam van het liberalisme, althans dat wil hij ons doen geloven. Het verbieden van gokreclame is een zwaktebod en een bevestiging van het falen van de overheid om het gokbeleid te kanaliseren, controleren en handhaven.

    De Kansspel Wet

    Na een stijging van het aantal gokverslaafden door Bingo’s en Slots eind vorige eeuw besliste de rooms-rode regering Dehaene II in 1998/1999 om het hypocriete gedoogbeleid rond gokken te kanaliseren en te sturen via een strenge wetgeving – de Kansspelwet – ondersteund met intensieve controles door een ad-hoc-commissie – de Kansspelcommissie. Deze commissie werd samengesteld uit een magistraat en telkens twee vertegenwoordigers van de ministers van Economie, Binnenlandse Zaken, Justitie, Volksgezondheid, Financiën en Begroting en de minister belast met de Nationale Loterij.

    De Kansspel commissie zou naast handhaving ook de zwakkeren uit onze maatschappij beschermen tegen de uitwassen van het gokken en de overheid gepast legislatief adviseren. Het zogenaamde kanalisatie beleid heeft gefaald.

    Gebrek aan technische kennis

    De Kansspel commissie hinkt constant achterop en heeft de expertise niet in huis om de sector degelijk te reglementeren en te controleren. Je leest er alles over in mijn artikel ‘Kansspel commissie: corruptie, misbruik van vertrouwen, diefstal?’ In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Stefaan Van Hecke (Groen) bevestigt minister van Justitie Geens (CD&V) deze onbekwaamheid: ‘Het fundamenteel probleem is echter het gebrek aan technische competentie bij de Kansspel commissie…’

    **

    De technische protocollen voor toestellen, die de commissie moeten opmaken, voldoen door gebrek aan expertise en technische kennis niet aan de internationale en Belgische normen. Met uitzondering van klasse I (casino’s) weigeren Nederlandse keurings organismen daarom Belgische goktoestellen te keuren. Belgische doen dit wel nog.

    Online gokken

    De eerste online kansspelen kwamen er al in 1990. Het duurde echter tot 2011, 21 jaar later, vooraleer de overheid controle en vergunningen in de wetgeving opnam. Volgens mijn bronnen beschikt de Kansspel commissie over één IT’er, Luc Wilmet, die de controles op de legale gokwebsites moet voeren en illegale gokwebsites op een zwarte lijst moet plaatsen. De overheid, meer bepaald Justitie, voorzag echter in een vrij omslachtige procedure voor het ‘blacklisten’. Daardoor hebben de malicieuze gokbaronnen al drie nieuwe url’s gelanceerd tegen dat er een geschrapt werd door onze trage overheid.

    Volgens officieuze cijfers zou 30% van alle online gokken via illegale sites gebeuren. Dit markt-aandeel zou met een verbod op reclame voor legaal gokken zonder twijfel stijgen naar minstens 60%

    Volgens officieuze cijfers zou 30% van alle online gokken via illegale sites gebeuren. Dit marktaandeel zou met een verbod op reclame voor legaal gokken zonder twijfel stijgen naar minstens 60%. Onze overheid slaagt er nu al niet in om gokken op illegale sites tegen de gaan. Hoe willen ze dat in de toekomst met een stijgende activiteit dan wel gaan doen? Hoe gaan ze onze jongeren en kwetsbaren daartegen beschermen?

    Gokken op café

    In juni 2018 publiceerde ondergetekende een artikel dat een fiscaal debacle blootlegde waardoor de overheid mogelijk tussen de 300 en 800 miljoen euro misliep. Het betrof toen de zogenaamde 3.3-toestellen in de cafés. Deze wisten gedurende tien jaar de wetgeving te omzeilen onder de neus van de Kansspel commissie en de overheid.

    Onthoud de naam: me. Binnen enkele jaren, wanneer er opnieuw duizenden mensen aan verslaafd zijn, zal de Kansspel commissie en de overheid achterop hinkend het probleem komen aankaarten

    Inmiddels is er een nieuw spel in omloop: fun 4 four. Het komt overgewaaid uit Nederland, waarbij een soort ‘croupier’ tijdens spelavonden een onschuldig lijkend tafelspel omzet in tijdelijk casino. Onthoud de naam: me. Binnen enkele jaren, wanneer er opnieuw duizenden mensen aan verslaafd zijn, zal de Kansspel commissie en de overheid achterophinkend het probleem komen aankaarten.

    Gokfondsen

    Nochtans is er voldoende geld voorhanden om genoeg en gespecialiseerd personeel te voorzien. De Kansspel commissie wordt gefinancierd door de sector zelf via twee begrotings fondsen: Justitie via de bijdragen die de vergunninghouders moeten betalen (art. 19 Kansspelwet), en Economie via betalingen van de keuring van toestellen. Het feit dat de besteding van de fondsen niet vrij is en dat alle kredieten een regerings beslissing vereisen die begrotingstechnisch verbonden is aan één begrotingsjaar, leidt tot een onderfinanciering van de Kansspel commissie.

    Toen de regering Michel I in 2015, om zijn begroting op te smukken, uit het gokfonds 15,6 miljoen euro wou doorschuiven naar de algemene middelen, werd ze teruggefloten door het Grondwettelijk Hof en moest ze het geld terugstorten. Er zit massa’s onbesteed geld in de fondsen, interne bronnen melden ons dat er sprake is van 40 tot 70 miljoen euro.

    Wat met ‘landbased’ casino’s

    De kansspelwet bepaalt in artikel 29 dat het totaal aantal toegestane kansspel inrichtingen klasse I, oftewel casino’s, beperkt is tot negen: Blankenberge, Chaudfontaine, Dinant, Knokke-Heist, Middelkerke, Namen, Oostende, Spa en een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Alleen zij kunnen een A-vergunning krijgen van de Kanspel commissie.

    Het is een publiek geheim dat Bart De Wever de wet wil laten wijzigen om een casino in Antwerpen te bouwen

    Conform de wafelijzer politiek komt er dan naar verluidt een casino in Ghlin (Mons) – toevallig de stad waar Elio Di Rupo de scepter zwaait. Elio wil het daar graag combineren met de prestigieuze paarden renbaan Hippodrome de Wallonie. In het oorspronkelijke wetsvoorstel van 1999 werd nochtans een casino voor Antwerpen opgenomen, maar dat werd later om politieke redenen geschrapt.

    Black Jack

    In België moet een website die online casinospelen aanbiedt: baccarat, roulette, black Jack… over een A+ vergunning beschikken. Die vergunning kan enkel verkregen worden door A-vergunningshouders. Andere gokwebsites mogen enkel niet-casinospelen aanbieden. De casinospelen zijn het lucratiefst en daarom worden de negen concessies voor landbased casino’s duur verkocht door de steden en gemeenten.

    Onlangs sloot Middelkerke voor de uitbating van het nieuw te bouwen casino een contract af, waarbij Belcasinos nv, jaarlijks 2,5 miljoen euro per jaar betaalt voor de concessie die hen toegang geeft tot de casinovergunning A en A+. Als je daarbij weet dat landbased casino’s tegenwoordig amper rendabel zijn, dan weet je dat de jaarlijkse vergoeding van 2,5 miljoen euro online verdiend wordt. Maar als de Vivaldi-regering nu reclame voor die websites verbiedt, kunnen ze deze hoge vergoeding wellicht niet meer betalen, en wordt er hoogstwaarschijnlijk heronderhandeld. Of misschien hebben ze wel een opschortende juridische clausule voorzien en moeten de concessies straks opnieuw aanbesteed worden? Dit geldt niet alleen voor Middelkerke, maar ook voor de recent vernieuwde concessies van Oostende, Blankenberge en Knokke.

    Op 25 oktober 2018 besliste de regering Michel I om met een Koninklijk Besluit reclame voor online gokken te verbieden. Het KB trad in werking op 1 juni 2019 maar werd met het arrest van 6 februari 2020 door de Raad van State vernietigd op basis van het gelijkheidsbeginsel. Hoewel het KB van 25 oktober 2018 sport sponsoring quasi onmogelijk maakte, gebruikten de gokbedrijven een achterpoortje door een branding operatie op te zetten van hun merk en niet te sponsoren met Unibet.be   of Napoleon Games.be maar met het merk Unibet of Napoleon Games.

    Slotsom

    Gokken is in België nog steeds principieel verboden en wordt enkel toegestaan na het bekomen van een vergunning door de Kansspel commissie. We kunnen bijgevolg stellen dat gokken niet gelegaliseerd is maar via vergunningen ge-décriminaliseerd.

    Een van de doelen van de kansspelwet was om jongeren en zwakkeren te beschermen tegen het gokken en gokverslaving te voorkomen door strenge wetgeving, intensieve controle en handhaving. Het in 1998 uit de illegale sfeer halen van gokken moest jongeren beschermen tegen verslaving. Gelet op het feit dat men nu net omwille van de bescherming van de gokker alle reclame op gokken wil verbieden, betekent dat de overheid en de Kansspel commissie faalden in hun opdracht.

    Zes ministers zijn verantwoordelijk voor de werking van de Kansspel commissie, zes falen er en trekken nu aan de noodrem van verbod op reclame om hun eigen onbekwaamheid te verdoezelen.

    Verbieden is het wapen van een zwakke overheid

    Waarom men de gokfondsen (+/- 50 miljoen euro) blijft oppotten en niet spendeert aan experts, sensibilisatie, controle en handhaving is de vraag van één miljoen. Verbieden is het wapen van een zwakke overheid. Efficiënt sensibiliseren, controleren en handhaven deze van een sterke overheid.

    Ignace Vandewalle

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    En dan bkijt er nog over, de droogte. En zo is het weer niet goed, want het weer is veel te goed voor de tijd van het jaar. De dagjesmensen zijn HIP, mmar de Boer is PIEP.

    Na de Corona Pandemie, de Oorlog in ‘die Joekrien’, hebben de penneridders en worod-tateraars van de Regime Media nu weer een nieuw zaagpunt, een been om aan te knagen, om ons over te onderhouden. Regent het nu, of regent het niet? Wat vertellen de experten?

    Wat doen de boeren, als die niet eens durven ploegen? Worden er weer provisies gepland, fondsen verzameld, staatskredieten voorzien, om regen af te smeken?

    Nog meer ‘spaarbekkens’, en waar dan naartoe met de uit te delven aarde?

    In hoeverre is de Poet weer de schuldige. Wat is de mening hierover van Rudy Vrankx 24/24 ^ro forma altijd in volle oorlogsuitrusting, de VRT-Expert terzake? Of gaan we, net als voor de pietrol, de gas en het graan, nu ook ons drinkwater uit Amerika moeten betrerekken? Hoe verlopen, in al deze zaken, trouwens de besprekingen met Koeweit? Met Qatar?

    Weer werk aan ede winkel voor Jan Baljauw om zich ter plekke te gaan amuseren…

    Allemaal zaken die de essentie naar de achtergrond verwijzen. Want waneer valt nu eindelijk deze marionetten regering? Is er al asiel voorzien voor de Koninklijke Familie?

    Nu Beekske ’t gat in is, moet het IntereringsKamp van Beverloo weer ger-ingerichy kunnrn worden. Nee, deze keer niet voor ‘Zwarten‘ ùaar vppr de Nitwits die het Land naar de knoppen hebben geregeerd.

     

     *

     Digithalys

    EINDE

    18-05-2022, 07:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AFWACHTING VAN HET TJEEFSE HOOFDGERECHT VAN HET GALGENMAAL, ALVAST TOMAT-CREVIT ALS VOORGERECHT

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DINSDAG 17 MEI 2022

    *

    Quickie: Vogelpik???….

    Straks ook VERBOTN???

    Of alleen nog binnen de de KZ prikkeldraad toegelaten?

    *

         563 – VANDAAG IN AFWACHTING VAN HET TJEEFSE

    HOOFDGERECHT VAN HET GALGENMAAL, ALVAST TOMAT-CREVIT ALS VOORGERECHT

    *

    I N H O U D

    En zo zitten we met een nieuw bebloemd Mini Sterretje van Welvaart…. Zo te zien aan haar zelfvoldanepersoontje, heeft ze ervaring in dat soort zaken.

    De vraag is maar, of West-Vlaanderen het dan zoeel beter zal doen dan de Limburg. Waar het geld in beken stroomt. Met dzelfde krappe middelen maar met heel wat minder pretentie.

    Wie komt, die maalt. Maar of we er zoeel ‘weller’ zullen door worden, is nog maar de vraag. Want van Magniette mag het zeker niet! In ieder geval: het vel der Tseven is voorlopig gered.

    Blijft nog de vraag wie er ‘Voorzitter’ zal worden. Want iemand moet toch vooraan zitten.Zelfs in een kaarte-pf biljardbrsclub. Misschien diene soort onderdaan van Sultan Erdogan, die als Turk de Chrstelijke Volkspartij zal in goede banen moeten leiden.

    Doet die dat dan minstens even goed als het Paard van Christus?

    Ben niet eens benieuwd want wat er ook uit de bus komt, het is enkel en alleen om de Vivaldisten ter wille te zijn. En die zijn we liever kwijt dan rijk!!!!

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    17-05-2022

    WALEN & TALEN

    *

    Het is niet de eerste keer dat ik erover schrijf, maar een discriminatie waaraan niets gedaan wordt, blijft ergeren. En zoiets is het tweede taal probleem in onze middelbare scholen. De Vlaamse leerlingen zijn verplicht als tweede taal Frans te leren, de Franstaligen kunnen kiezen tussen Engels, Duits en Nederlands. Volgens de laatste cijfers kiest 60% daar nu voor Engels als tweede taal en niet het Nederlands, wat toch de taal is van de meerderheid in dit land.

    Tot wat dat kan leiden bleek uit een recent artikel van de Waalse krant La Meuse, die bij de bevoegde overheidsinstanties te weten kwam dat meer dan 70% van de Walen geen woord Nederlands verstaat. Ter vergelijking: het aantal Vlamingen dat geen Frans verstaat bedraagt bijna 40%. Slechts 2,3% van de Walen vindt dat ze vlot Nederlands spreekt, terwijl dat percentage voor Frans bij de Vlamingen meer dan 10% is.

    En dan maar klagen dat dit land niet werkt. Van immigranten eisen we dat ze onze taal, cultuur en gewoontes overnemen, maar voor de Walen maken we de uitzondering. Daarmee kunnen we straks misschien alleen met elkaar nog converseren in het Engels, als ze dat tenminste onder de knie zullen hebben na zes jaar middelbaar.

    *

    O Vaderland, den ezel kan net… sch

    Want z’n gat is toegeplakt met caourtchou

    Maar Sjeral zei, ge he moet er maar in bijten,

    En Sjarel beet totdat den ezel scheet…

    O Vaderland, in tweedeacht doodgeboren,

    G”n zijt niet meer dan een hersenschim

    *

    En toen werd ik, als college-student, ‘betrapt’, en moest op het raport bij de Principaal op diens werkkamer die uitpuilde van een overvloed van o zo mooie boeken. Wat mij lang nadien, niet mocht hebben verwonderd, want hij was een oud-leerling geweest van….Hugo Verriest in het Roeselaars Klein Semeinarie. Daar moest ik ter plaatse bekennen dat allen de paar laatste verzen uit mijn koker kwamen, alles wat daaraan voorafging was mondgeemeen bij het straatjesvolk van de Cité waarmee wij liefst geen omgang hadden. Z.E.H. Roryck was een begripsvolle Geestelijk Leider, met ‘n foto van Guido Gezelle op zijn schrijftafel, strafte me niet, maar gaf als advies, ‘daarmee’ wat vorozichtiger te zijn. Wacht daarmee, zei die met een knipoog, tot ge zelf tot de jaren Van verstand zijt gekomen.

    -

    Jaren later, bij den ABL ergens in de buurt van Leuven, gebombardeerd tot Kandidaat Reserve Officier, werd ik wegens ‘insuboridnatie’ ???? on-eervol ontslagenen en gedgradeerd tot gewoon milicien. Klaar om nar Duitsland tr worden gestuurd tot vlak tegen de Russische grens. Reden? Omdat men bij een Kamer-. Inspectie, in mijn kastje ’n Palliterke had gevonden.

    Ja Pa, nog als peuter van U geleerd: als Flamingant wordt men weliswaar zo geboren, maar het heeft heel wat voeten in de aaede, om daarin door te bijten.

    Ja Ja, ik ken Frans, maar Frans kent mij niet..

    *

    (Get) Digitalia

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

                  ABBB

    *

    Op de Brugse Reien krioelt het sedert gisrteren weer van de ‘Langhalzen’…

    **

    **

    Vogelgriep en dat Chinees Griepke ten spijt: ze zijn er met minstens 40 exemplaren in volle vrijheid, en het broedseizoen moet nog beginnen. Daar zal veel volk komen naar kijken!

    legende

    In de romantische negentiende eeuw ontstond de legende dat Maximiliaan, eenmaal vrijgelaten en opnieuw aan de macht, de Bruggelingen verplicht had ten eeuwigen dage 52 "langhalzen" of zwanen op de reien te onderhouden.

     

    Dit verhaal berustte op geen enkele archiefbron. Brugge hield trouwens al lang voor de periode van de laat-vijftiende-eeuwse onlusten zwanen op de reien. Het ging om een recht dat begin 15de eeuw door de stad was afgekocht van de graaf van Vlaanderen. Rijke families konden zwanen voorzien van een hanger met hun eigen wapenschild.

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    *

    *

    VERBOD OP GOKRECLAME VERDOEZELT ONBEKWAAMHEID MINISTERS

    **

    Verbieden is het wapen van een zwakke overheid. Efficiënt sensibiliseren, controleren en handhaven deze van een sterke overheid.

    -

    Vincent Van Quickenborne lanceerde vorige week een nieuwe politieke steekvlam in de hoop het dovende liberaal vuur aan te poken. Ditmaal wil hij alle gokreclame verbieden.

    De ‘vlijtige’ Van Quickenborne was ooit staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging (2003-2011). Nu lijkt het erop dat hij als minister van Justitie aan reglementitis lijdt, een effectiever en opgedreven boetecultuur installeert en het wereldrecord verbieden wil vestigen. Het grappige, of moet ik eerder zeggen het huichelende, is dat hij dat allemaal doet in naam van het liberalisme, althans dat wil hij ons doen geloven. Het verbieden van gokreclame is een zwaktebod en een bevestiging van het falen van de overheid om het gokbeleid te kanaliseren, controleren en handhaven.

    De Kansspel Wet

    Na een stijging van het aantal gokverslaafden door Bingo’s en Slots eind vorige eeuw besliste de rooms-rode regering Dehaene II in 1998/1999 om het hypocriete gedoogbeleid rond gokken te kanaliseren en te sturen via een strenge wetgeving – de Kansspelwet – ondersteund met intensieve controles door een ad-hoc-commissie – de Kansspelcommissie. Deze commissie werd samengesteld uit een magistraat en telkens twee vertegenwoordigers van de ministers van Economie, Binnenlandse Zaken, Justitie, Volksgezondheid, Financiën en Begroting en de minister belast met de Nationale Loterij.

    De Kansspel commissie zou naast handhaving ook de zwakkeren uit onze maatschappij beschermen tegen de uitwassen van het gokken en de overheid gepast legislatief adviseren. Het zogenaamde kanalisatie beleid heeft gefaald.

    Gebrek aan technische kennis

    De Kansspel commissie hinkt constant achterop en heeft de expertise niet in huis om de sector degelijk te reglementeren en te controleren. Je leest er alles over in mijn artikel ‘Kansspel commissie: corruptie, misbruik van vertrouwen, diefstal?’ In zijn antwoord op een parlementaire vraag van Stefaan Van Hecke (Groen) bevestigt minister van Justitie Geens (CD&V) deze onbekwaamheid: ‘Het fundamenteel probleem is echter het gebrek aan technische competentie bij de Kansspel commissie…’

    **

    De technische protocollen voor toestellen, die de commissie moeten opmaken, voldoen door gebrek aan expertise en technische kennis niet aan de internationale en Belgische normen. Met uitzondering van klasse I (casino’s) weigeren Nederlandse keurings organismen daarom Belgische goktoestellen te keuren. Belgische doen dit wel nog.

    Online gokken

    De eerste online kansspelen kwamen er al in 1990. Het duurde echter tot 2011, 21 jaar later, vooraleer de overheid controle en vergunningen in de wetgeving opnam. Volgens mijn bronnen beschikt de Kansspel commissie over één IT’er, Luc Wilmet, die de controles op de legale gokwebsites moet voeren en illegale gokwebsites op een zwarte lijst moet plaatsen. De overheid, meer bepaald Justitie, voorzag echter in een vrij omslachtige procedure voor het ‘blacklisten’. Daardoor hebben de malicieuze gokbaronnen al drie nieuwe url’s gelanceerd tegen dat er een geschrapt werd door onze trage overheid.

    Volgens officieuze cijfers zou 30% van alle online gokken via illegale sites gebeuren. Dit markt-aandeel zou met een verbod op reclame voor legaal gokken zonder twijfel stijgen naar minstens 60%

    Volgens officieuze cijfers zou 30% van alle online gokken via illegale sites gebeuren. Dit marktaandeel zou met een verbod op reclame voor legaal gokken zonder twijfel stijgen naar minstens 60%. Onze overheid slaagt er nu al niet in om gokken op illegale sites tegen de gaan. Hoe willen ze dat in de toekomst met een stijgende activiteit dan wel gaan doen? Hoe gaan ze onze jongeren en kwetsbaren daartegen beschermen?

    Gokken op café

    In juni 2018 publiceerde ondergetekende een artikel dat een fiscaal debacle blootlegde waardoor de overheid mogelijk tussen de 300 en 800 miljoen euro misliep. Het betrof toen de zogenaamde 3.3-toestellen in de cafés. Deze wisten gedurende tien jaar de wetgeving te omzeilen onder de neus van de Kansspel commissie en de overheid.

    Onthoud de naam: me. Binnen enkele jaren, wanneer er opnieuw duizenden mensen aan verslaafd zijn, zal de Kansspel commissie en de overheid achterop hinkend het probleem komen aankaarten

    Inmiddels is er een nieuw spel in omloop: fun 4 four. Het komt overgewaaid uit Nederland, waarbij een soort ‘croupier’ tijdens spelavonden een onschuldig lijkend tafelspel omzet in tijdelijk casino. Onthoud de naam: me. Binnen enkele jaren, wanneer er opnieuw duizenden mensen aan verslaafd zijn, zal de Kansspel commissie en de overheid achterophinkend het probleem komen aankaarten.

    Gokfondsen

    Nochtans is er voldoende geld voorhanden om genoeg en gespecialiseerd personeel te voorzien. De Kansspel commissie wordt gefinancierd door de sector zelf via twee begrotings fondsen: Justitie via de bijdragen die de vergunninghouders moeten betalen (art. 19 Kansspelwet), en Economie via betalingen van de keuring van toestellen. Het feit dat de besteding van de fondsen niet vrij is en dat alle kredieten een regerings beslissing vereisen die begrotingstechnisch verbonden is aan één begrotingsjaar, leidt tot een onderfinanciering van de Kansspel commissie.

    Toen de regering Michel I in 2015, om zijn begroting op te smukken, uit het gokfonds 15,6 miljoen euro wou doorschuiven naar de algemene middelen, werd ze teruggefloten door het Grondwettelijk Hof en moest ze het geld terugstorten. Er zit massa’s onbesteed geld in de fondsen, interne bronnen melden ons dat er sprake is van 40 tot 70 miljoen euro.

    Wat met ‘landbased’ casino’s

    De kansspelwet bepaalt in artikel 29 dat het totaal aantal toegestane kansspel inrichtingen klasse I, oftewel casino’s, beperkt is tot negen: Blankenberge, Chaudfontaine, Dinant, Knokke-Heist, Middelkerke, Namen, Oostende, Spa en een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Alleen zij kunnen een A-vergunning krijgen van de Kanspel commissie.

    Het is een publiek geheim dat Bart De Wever de wet wil laten wijzigen om een casino in Antwerpen te bouwen

    Conform de wafelijzer politiek komt er dan naar verluidt een casino in Ghlin (Mons) – toevallig de stad waar Elio Di Rupo de scepter zwaait. Elio wil het daar graag combineren met de prestigieuze paarden renbaan Hippodrome de Wallonie. In het oorspronkelijke wetsvoorstel van 1999 werd nochtans een casino voor Antwerpen opgenomen, maar dat werd later om politieke redenen geschrapt.

    Black Jack

    In België moet een website die online casinospelen aanbiedt: baccarat, roulette, black Jack… over een A+ vergunning beschikken. Die vergunning kan enkel verkregen worden door A-vergunningshouders. Andere gokwebsites mogen enkel niet-casinospelen aanbieden. De casinospelen zijn het lucratiefst en daarom worden de negen concessies voor landbased casino’s duur verkocht door de steden en gemeenten.

    Onlangs sloot Middelkerke voor de uitbating van het nieuw te bouwen casino een contract af, waarbij Belcasinos nv, jaarlijks 2,5 miljoen euro per jaar betaalt voor de concessie die hen toegang geeft tot de casinovergunning A en A+. Als je daarbij weet dat landbased casino’s tegenwoordig amper rendabel zijn, dan weet je dat de jaarlijkse vergoeding van 2,5 miljoen euro online verdiend wordt. Maar als de Vivaldi-regering nu reclame voor die websites verbiedt, kunnen ze deze hoge vergoeding wellicht niet meer betalen, en wordt er hoogstwaarschijnlijk heronderhandeld. Of misschien hebben ze wel een opschortende juridische clausule voorzien en moeten de concessies straks opnieuw aanbesteed worden? Dit geldt niet alleen voor Middelkerke, maar ook voor de recent vernieuwde concessies van Oostende, Blankenberge en Knokke.

    Op 25 oktober 2018 besliste de regering Michel I om met een Koninklijk Besluit reclame voor online gokken te verbieden. Het KB trad in werking op 1 juni 2019 maar werd met het arrest van 6 februari 2020 door de Raad van State vernietigd op basis van het gelijkheidsbeginsel. Hoewel het KB van 25 oktober 2018 sport sponsoring quasi onmogelijk maakte, gebruikten de gokbedrijven een achterpoortje door een branding operatie op te zetten van hun merk en niet te sponsoren met Unibet.be   of Napoleon Games.be maar met het merk Unibet of Napoleon Games.

    Slotsom

    Gokken is in België nog steeds principieel verboden en wordt enkel toegestaan na het bekomen van een vergunning door de Kansspel commissie. We kunnen bijgevolg stellen dat gokken niet gelegaliseerd is maar via vergunningen ge-décriminaliseerd.

    Een van de doelen van de kansspelwet was om jongeren en zwakkeren te beschermen tegen het gokken en gokverslaving te voorkomen door strenge wetgeving, intensieve controle en handhaving. Het in 1998 uit de illegale sfeer halen van gokken moest jongeren beschermen tegen verslaving. Gelet op het feit dat men nu net omwille van de bescherming van de gokker alle reclame op gokken wil verbieden, betekent dat de overheid en de Kansspel commissie faalden in hun opdracht.

    Zes ministers zijn verantwoordelijk voor de werking van de Kansspel commissie, zes falen er en trekken nu aan de noodrem van verbod op reclame om hun eigen onbekwaamheid te verdoezelen.

    Verbieden is het wapen van een zwakke overheid

    Waarom men de gokfondsen (+/- 50 miljoen euro) blijft oppotten en niet spendeert aan experts, sensibilisatie, controle en handhaving is de vraag van één miljoen. Verbieden is het wapen van een zwakke overheid. Efficiënt sensibiliseren, controleren en handhaven deze van een sterke overheid.

    Ignace Vandewalle

     

     

     

     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En dan bkijt er nog over, de droogte. En zo is het weer niet goed, want het weer is veel te goed voor de tijd van het jaar. De dagjesmensen zijn HIP, mmar de Boer is PIEP.

    Na de Corona Pandemie, de Oorlog in ‘die Joekrien’, hebben de penneridders en worod-tateraars van de Regime Media nu weer een nieuw zaagpunt, een been om aan te knagen, om ons over te onderhouden. Regent het nu, of regent het niet? Wat vertellen de experten?

    Wat doen de boeren, als die niet eens durven ploegen? Worden er weer provisies gepland, fondsen verzameld, staatskredieten voorzien, om regen af te smeken?

    Nog meer ‘spaarbekkens’, en waar dan naartoe met de uit te delven aarde?

    In hoeverre is de Poet weer de schuldige. Wat is de mening hierover van Rudy Vrankx 24/24 ^ro forma altijd in volle oorlogsuitrusting, de VRT-Expert terzake? Of gaan we, net als voor de pietrol, de gas en het graan, nu ook ons drinkwater uit Amerika moeten betrerekken? Hoe verlopen, in al deze zaken, trouwens de besprekingen met Koeweit? Met Qatar?

    Weer werk aan ede winkel voor Jan Baljauw om zich ter plekke te gaan amuseren…

    Allemaal zaken die de essentie naar de achtergrond verwijzen. Want waneer valt nu eindelijk deze marionetten regering? Is er al asiel voorzien voor de Koninklijke Familie?

    Nu Beekske ’t gat in is, moet het IntereringsKamp van Beverloo weer ger-ingerichy kunnrn worden. Nee, deze keer niet voor ‘Zwarten‘ ùaar vppr de Nitwits die het Land naar de knoppen hebben geregeerd.

     

     

    *

     

    Digithalys

    *

     

     



















    18-05-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.552 – WAT IS ER NOG OVER GEBLEVEN NA ‘RERUM NOVARUM’ VAN DE O ZO CHRIISEELIJKE VOLKS BEWEGING UIT 1883

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

     MAANDAG 16 MEI 2022

    *

    De Winter is vergangen,

    Ik zie des Meiën shijn

    *

    552 – WAT IS ER NOG OVER GEBLEVEN NA ‘RERUM NOVARUM’ VAN DE O ZO CHRIISEELIJKE VOLKS BEWEGING UIT 1883?

    *

    I N H O U D

    Het zat er ’n hele tijd onderduims aan te komen: het Blok van de authentieke Karel Dillen moet milder worden.Blaffen mag nog wel, maar bijten et meer. Xztin feite neerkomdtop’de tznden uitttekken’… Het moet dus een toontje lager gaan zinngen. Anders geraakt het nooit uit het cordon sanitaire of nog minder uit het corodn médiatiqe.

    Net als de Vogelgriep, zou de Varkenspest dus haast voorgoed voorbij zjn.

    En nu er toch in zowat alle rest & overschot partijtjes grote Kuis aan de gang is… ’t Valt zo niet op, hé!!!!

    Het zal veel NVAërs-overlopers naar het VB wel warm ja zelfs nog geler doen lopen. Ja, zelfs in de handen doen klappen. Als ze die Walekoppen er maar onder krijgen omzelfs dichter bij de Kassa te komen! Maar Bart Zeeckhout van DM en Bart Stinckman van DS zullen knarsetanden tot het hoorbaar zal zijn tot in het Hoerenkwartier van Antwerpen, bij de Hoofdeedacties van deze zwans- pulpverkopers. Of is dit het zoveelste BDW last minute onderwatermanoeiver? Die man heeft altijd twee bedoelingen: ’n goede en ’n slechte. Achteraf, al naar gelang de omstandigheden, kiest die dan maar voor wat hem het best uitkomt. De tijd, dat spreekkt vanzelf, zal het uitwijzen zoals altijd in de wetsttaat.

    En wat nu met het stikstofgehalte? Of met Bunny Mahdi?

    Er komt dus binnen twee dagen, op 18 Mei, geen herhaling van de De Brugse Metten, die zich wellicht deze keer in de Koekestad zouden hebben afgespeeld… Met BDW in de rol van de gevierendeelde Franse veldheer de Châtillon.

    Maar hoe men het ook draait of keert: helden als de Fluppe gaan nooit op rust. Tot ze erbij vallen. En trouwens, gezien, zoals in de hoofdng hierboven, d’er is de blijde verwachting van des Meiën scjhjn, en zullen we straks de bloemeles zien hangen wiebelen in de wei… En dat zal, zoals in het liedeken, ons hart verblijd worden. Het wordt hoogstens Mei 2024… vooraleer we een bestuurlijk Grieks Weefsel zullen zien tot stand komen, die een begin maakt aan de Vlaams Heropstanding En wie weet, aan de Reconquista & de Wiedergutmachung van heel de Europees Gedoe.

    En om af te ronden: toeval bestaat niet, maar het is een feit dat sededrt gisteren de PVV van Geert Wilders bij de Noorderbuiren de tweede grootste pattij is geworden…

    Als dat geen toeval is, moeten we het dan misschien de Goddelijke Voorzienigheid noemen?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    16-05-2022

    fRAN(c)k(FS) vOORSTEL

    Uitgerekend na een enquête waaruit blijkt dat liefst 92% van de VB-kiezers zegt de volgende keer weer voor dezelfde partij te stemmen, komt Theo Francken met een geweldig voorstel. Hij doet nl een oproep aan het VB om niét op te komen bij de federale Kamerverkiezingen van 2024 en de achterban voor te stellen op de N-VA-lijst te stemmen! Kan het nog gekker?

    Francken zou beter zijn eigen kiezers voorstellen het tegenovergestelde te doen en in 2024 voor het VB te stemmen. Volgens De Stemming is een kwart van de N-VA kiezers niet zeker dat de volgende keer weer te doen en is er dus veel meer kans dat die VB gaan stemmen dan VB’ers N-.VA. Het zou pas geweldig worden als diezelfde Francken het voorbeeld zou geven, zelf zou overstappen naar het VB en zijn kiezers zou vragen hem te volgen. Tenminste zolang Bart De Wever niet af wil stappen van zijn veto tegen een Vlaamsnationale samenwerking, mochten VB en N-VA samen bij die regionale verkiezingen de meerderheid halen.

    Als er iets positiefs is aan Franckens voorstel, dan is het dat hij begrepen blijkt te hebben hoe belangrijk die verkiezingen van 2024 zullen worden voor Vlaanderen. Men zou bv even goed kunnen afspreken dat het VB zich zou onthouden bij de federale als de N-VA dat zou doen bij de regionale verkiezingen. Dat is al even gek natuurlijk, maar als we toch bezig zijn. Waar Franken het moeilijk mee heeft, is dat het initiatief na de verkiezingen van 2024 waarschijnlijk niet meer van zijn partij zal komen, omdat ze in Vlaanderen niet meer de grootste zal zijn. En een samenwerking met de socialisten zal voor Vlaanderen niet voor een oplossing zorgen, integendeel.

    Als er in Vlaanderen een nieuwe deelregering zou komen met een meerderheid van Vlaamsnationalisten - VB én N-VA - dan zullen de francofonen kunnen kiezen: ermee willen praten en daarbij het cordon sanitaire afschaffen ofwel er niet mee willen praten en dan België afschaffen.

    ‘Simple comme bonjour’, om het in hun taal te zeggen….

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

         

    *

    Het ACV – wie of wat dat om Godswil ook moge zijn- is rondom de ondergnzg van de Tjeven, totde vaststellin g gekomen, dat ‘de Zorg’ vooral inzale tewerkstelling, meer aandahct moet krijgen.

    Goed, hé. Wqn teo wdet nu iedereen dat het er in die sector désasteus aan toe is.


     Maar over de ooezakeen en de verantwoordelijke zakkenvullersn daarvoor wordt er niet gerept. Want… Eigen schuld, dikke bult.

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    Binnenland, Multicultuur & samenleven

    *

    DEWINTER MOET PLAATS MAKEN VOOR HET ECHTE IDENTITEITS DEBAT

    foto: ©Belga Image

    *

    Commentaar 16/05/2022

    -

    Net voor zijn politieke pensionering wou Filip Dewinter nog even alle schijnwerpers richten op een aantal no-go zones in Brussel. Samen met zijn geestverwant Geert Wilders (PVV) trok de meester-provocateur naar de grens met het ‘kalifaat’ Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node om daar vast te stellen dat ze maar beter rechtsomkeer konden maken. Wilders omschreef dit als een ‘onaanvaardbare capitulatie’. Zijn we dan in oorlog? ‘De burgemeester toont aan dat de islamisering het beleid dicteert in haar Brusselse gemeente’, vulde Dewinter aan.

    Strenge regels

    Dat Filip Dewinter een olifant in een porseleinwinkel is, ronduit bedenkelijke vrienden heeft en met zijn optreden zijn partij meer schaadt dan baat, wil niet zeggen dat de man over gans de lijn ongelijk heeft. Laten we duidelijk zijn, van een bewuste islamisering in Antwerpen, Brussel of in de rest van Vlaanderen is er geen sprake. Maar dat de instroom van nieuwkomers in onze contreien reeds lang de norm van wat inpasbaar is, heeft overschreden, staat intussen vast. Zo is 21,7% van de Antwerpenaren vreemdeling en is 53,6% van buitenlandse afkomst.

    Tel daarbij nog de duizenden illegalen die zich in Antwerpen ophouden en de moeilijke integratie van heel wat nieuwkomers en we kunnen gewag maken van een acuut probleem. Dit is niet het gevolg van een bewuste ‘omvolking’, maar eerder het resultaat van een onbestaand migratie- en een selectief integratie beleid.

    Uit de Stemming 2022 blijkt duidelijk dat de mensen er genoeg van hebben. De Vlamingen willen een veel strenger integratiebeleid

    % van de respondenten wil dat migranten maximaal onze cultuur en gewoonten overneemt. Zelf bij Groen is er een meerderheid voor assimilatie. Daarnaast is er een grote meerderheid te vinden voor het verder bemoeilijken van het verwerven van de Belgische nationaliteit. De indicaties om Vlaming te zijn of de Belgische nationaliteit te verwerven mogen soms heel onduidelijk of te breed geformuleerd zijn, ze geven duidelijk aan dat strenge regels voor migratie en doorgedreven integratie of assimilatie hoog op het verlanglijstje staan van de Vlamingen. ‘Nederlands leren’ en ‘De politieke instellingen en wetten van ons land respecteren’ laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

    Racistische genetica’

    In de media was er reeds verontwaardiging te merken over de bevindingen van de Vlamingen. Sommigen riepen luid dat het onderzoek onwetenschappelijk is. Wim Opbrouck vond de bevindingen ronduit schokkend. Bert Bultinck zag opnieuw een stuk racistische genetica van de Vlamingen naar boven komen. Dat 55% van de Vlamingen vindt dat het nodig is om hier geboren te zijn, vooraleer je een echte Vlaming of Belg bent, vond de commentaarschrijver van Knack een brug te ver. Voor de geschokte hoofdredacteur volstaat het verwerven van de Belgische nationaliteit om volwaardig burger te worden.

    De Standaard – de ‘kwaliteitswokekrant’ – kan zich niet neerleggen bij de bevindingen van de meerderheid van de Vlamingen en bracht afgelopen week een reportage om aan te tonen hoe racistisch de Vlaming wel is. Theatermaker Martha Balthazar omschrijft integratie als ‘moreel-imperialistisch’. Ondanks dergelijke achterhoedegevechten is het zonneklaar dat de Vlamingen een strenger migratie- en integratiebeleid en een strengere nationaliteitsverwerving hoog op de politieke agenda plaatsen.

    Er zijn tal van hoopvolle signalen dat het integratie-, migratie- en identiteitsdebat vooral in Vlaanderen en ook een beetje in Brussel minder polariserend verloopt. Opmerkelijk is dat zowel bij Groen als Vooruit de meerderheid van de bevraagden in de Stemming 2022 zich in meerdere voorwaarden konden vinden om Vlaming/Belg te worden.

    Conner Rousseau heeft met zijn gecontesteerde uitspraak over Sint-Jans-Molenbeek heel goed aangevoeld wat de stemming binnen zijn partij is.

    Voor Groen is de kennis van de taal en het respect voor de wet en de instellingen eveneens belangrijk, maar daarnaast ook het bezit van het staatsburgerschap en ‘je Vlaming of Belg voelen’. Voor de Vooruit-kiezer is het niet alleen belangrijk dat je sinds geruime tijd in ons land woont, maar dat je hier ook geboren bent en dat nieuwkomers ‘onze gewoonten en cultuur’ verworven hebben. Conner Rousseau heeft met zijn gecontesteerde uitspraak over Sint-Jans-Molenbeek heel goed aangevoeld wat de stemming binnen zijn partij is.

    Mark en Dyab

    Maar minstens even belangrijk is de publicatie van twee boeken die van groot belang zijn voor het migratie- en identiteitsdebat. Het eerste boek is Reset van Mark Elchardus. ‘Het belangrijkste politieke boek in decennia’, aldus Wetstraatwatcher Rik Van Cauwelaert. Elchardus waarschuwt voor het opengrenzenbeleid, de ongebreidelde illegale migratie en de afwezigheid van een migratie politiek. Hij plaatst kanttekeningen bij de woke-ideologie en de antidiscriminatiewetgeving. Hij ijvert voor een puntensysteem voor migranten en strengere selecties aan de Europese buitengrenzen.

    Elchardus zweert bij het gemeenschapsdenken op het niveau van de natie. ‘De wervende verhalen bevinden zich aan de nationalistische kant’, gaf hij veelbetekenend in een interview mee. ‘Je kan toch niet ontkennen dat er een zeer snelle transformatie van de bevolking is. We hadden al veel vroeger maatregelen moeten nemen, veel sterker inzetten op integratie.’

    Een andere figuur die een veelbetekenende rol in het identiteitsdebat kan spelen, is Dyab Abou Jahjah. Vanuit zijn Libanese achtergrond wijst hij erop dat het debat rond identiteit heel belangrijk is. In zijn boek Verlichting onder vuur trekt hij van leer tegen extreemrechts, het islamisme, maar vooral tegen woke. Het is ontegensprekelijk zo dat de gewezen voorman van de Arabisch-Europese Liga een flink stuk naar rechts is opgeschoven. De contacten in rechtse kringen bevallen hem wel omdat het debat daar opener wordt gevoerd.

    Dyab Abou Jahjah pleit voor een sterke integratie. Hij is bijzonder streng voor de migratie- en integratiepolitiek van de laatste jaren.

    De opiniemaker wijst erop dat er een taboe is rond vervreemding en rond de problemen die gesegregeerde wijken met zich meebrengen. De Molenbekenaar laat zich bijzonder scherp over Brussel uit: ‘Het probleem is dat bepaalde wijken zo verloederd, zo arm, zo vuil en zo onveilig zijn dat je je niet meer in een ontwikkeld land voelt.’ Dyab Abou Jahjah pleit voor een sterke integratie. Hij is bijzonder streng voor de migratie- en integratiepolitiek van de laatste jaren.

    Filip moet nu op rust

    Filip Dewinter zijn rol is uitgespeeld. Zijn haat tegen de islam maakt hem roekeloos en blind, waardoor hij in het rond gaat schoppen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen stelde hij: ‘Antwerpen moet opnieuw van de Antwerpenaren worden. Dat betekent dat wij het kruis als teken van verzet tegen de islamisering naar voor schuiven.’ Bart De Wever werd toen omschreven als de profeet van Allah. Dewinter heeft zijn rol soms met brio gespeeld, maar moet nu op rust.

    De Stemming 2022 heeft duidelijk aangetoond dat de kaarten voor een strenger migratie- en integratiebeleid en een strengere nationaliteitsverwerving heel goed liggen. Dyab Abou Jahjah en zeker Mark Elchardus zijn belangrijke gesprekspartners die het debat in de toekomst verder vorm kunnen geven. Mogelijk liggen er in de herverkaveling van het partijpolitieke landschap nog andere opportuniteiten om het debat in een definitieve plooi te leggen

    Julien Borremans

    PARTIJRAAD CD&V BESLIST VANAVOND OVER OPVOLGER BEKE

    *

    Twee Bekgicisriche Zakkenvullers en één Turkse Meeëter:

    we zijn als Vlaming in goede handen

    *

    Einde van een paartij opgericht in 1893

    Wouter Beke, Sammy Mahdi en Joachim Coens. ©BELGA

    *

     De partijraad van CD&V beslist maandag wie Wouter Beke opvolgt als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Allicht wordt er ook een nieuwe naam gezocht om Sammy Mahdi te vervangen als staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

    CD&V moet op zoek naar nieuwe namen nadat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke afgelopen week zijn ontslag had aangekondigd. Dat gebeurde amper een week nadat partijvoorzitter Joachim Coens had besloten een stap opzij te zetten na een desastreuze peiling.

    Zonder grote verrassingen zal Coens in juli worden opgevolgd door Sammy Mahdi, vandaag de staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Als afscheidnemend voorzitter vergadert Coens dit weekend met de ministers van de partij over een 'totaalpakket' rond de vervanging van Mahdi en Beke als minister.

    Maandag komt de partijraad samen voor een 'bindend advies' voor de opvolging van Beke. Als alles vlot verloopt, kan zijn opvolger dan woensdag de eed afleggen in het Vlaams Parlement.

    De voorbije dagen werd her en der gesuggereerd dat Hilde Crevits, de huidige minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw klaar stond om Beke op te volgen als minister van Welzijn. Volgens bronnen binnen de partij wil Crevits sowieso Landbouw behouden, omdat dat thema voor CD&V momenteel erg gevoelig ligt. De sector protesteert tegen het stikstofakkoord van de regering, dat een aantal bedrijven zou verplichten om te sluiten.

    In dit scenario zou Crevits dan als Vlaams vice-minister-president Landbouw en Welzijn combineren en zou CD&V dus op zoek gaan naar een nieuwe minister van Werk, Economie, Innovatie en Sociale Economie.

    Limburg

    Een naam die genoemd wordt is die van Vera Jans. Het 44-jarige parlementslid komt uit de juiste provincie, Limburg, en is plaatsvervangend lid in de commissie Welzijn.

    Een andere naam die al enkele dagen circuleert is die van het Genkse kamerlid Nawal Farih. Maar als relatieve nieuwkomer wordt daarbij de vraag gesteld of ze al genoeg gewicht heeft om de zware portefeuille van Welzijn over te nemen. Een andere optie is de 47-jarige Jo Brouns. In al eie gevallen zou CD&V dan na het vertrek van Beke een minister behouden die afkomstig is uit Limburg, een provincie waar de christen-democraten sterk scoren.

    Terugkeer

    In De Zevende Dag op Eén werd ook Margot Cloet gepolst. Cloet is gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro, maar was in het verleden kabinetschef van voormalig minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

    Cloet ontkende. 'Dat is vandaag niet aan de orde', zei ze. 'Ik doe mijn werk heel graag en ben heel trots dat ik voor deze sectoren het woord mag voeren en inhoudelijk heel hard op zoek mag gaan. Dus ik zit goed waar ik zit.'

    Een ander denkspoor zou een terugkeer van Inge Vervotte zijn, die vandaag de Emmaüs-zorgnetwerk leidt en al drie jaar minister van Welzijn was. Vervotte wees eerder al vaker een terugkeer naar de politiek uit. Moest ze terugkeren, zou sprake zijn van een politieke stunt, vergelijkbaar met de manier waarop Vooruit-voorzitter Conner Rousseau Frank Vandenbroucke terug haalde naar de federale regering.

    .

    Geschiedenis, Vlaamse Beweging

    15 MEI. nET BINNEN: NEDERLAND CAPITULEERT

    vANDAAG

    vandaag

    Een straatbeeld van de puinhopen in Rotterdam na het bombardement van mei 1940. ANP

    --

     

     

    Elk jaar   Sinds 1993 Internationale Dag van het Gezin, uitgeroepen door de Verenigde Naties. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang van het gezin als grondslag van onze samenleving.

    2010   In Antwerpen opent het Museum aan de Stroom, een nieuw museum voor stad, haven en scheepvaart.

    2004   Het 49ste Eurovisie Songfestival 2004 in Istanboel wordt gewonnen door Oekraïne: met Wild Dance krijgt zangeres Ruslana de meeste punten. Deze voornaam is nu in Oekraïne minder populair.

    2002   Na Tweede Kamervierkiezingen debuteert de Lijst Pim Fortuyn (LPF) met 26 zetels – als op-één-na-grootste partij – in de Kamer, na het CDA (43 zetels). De ‘paarse’ partijen PvdA, VVD en D66 lijden zware verliezen. De Partij van de Arbeid (PvdA) is met 23 zetels kleiner dan ooit. PvdA-leider Ad Melkert kondigt zijn aftreden aan. Ook de liberale VVD-leider Hans Dijkstal stapt op. Pim Fortuyn zelf was op 6 mei 2002 vermoord door de groen-linkse activist Volkert van der Graaf.

    1995   De Franse zakenman en linkse politicus Bernard Tapie (1943-2021), de financier van voetbalclub Olympique Marseille, wordt tot een jaar cel veroordeeld wegens het omkopen van voetballers van concurrent Valenciennes. In de periode 1989-1996 was de miljardair Tapie tweemaal volksvertegenwoordiger voor de links-liberale ‘Radicaux de Gauche’, tweemaal minister en ook nog Europees parlementslid. Hij verzinkt in een moeras van fraudezaken en belastingontduiking.

    vandaag

    Niamh Kavanagh. (°1968)

    1993   Het Eurovisie Songfestival 1993 wordt in eigen land wederom gewonnen door Ierland: Niamh Kavanagh met In your eyes krijgt de meeste punten. Ierland won ook in 1970, 1980, 1987, 1992 en dan nog eens in 1994 en 1996.

    1988   De Sovjet-Unie begint met het terugtrekken van haar troepenmacht uit Afghanistan, na grote verliezen en hoge kosten, en zonder militair resultaat. De volgenden die het proberen, gaat het niet beter af.

    1971   Bomaanslag op Radio Noordzee: aan boord van de Mebo II, het zendschip van zendpiraat Radio Noordzee ontploft een bom die brand veroorzaakt in de machinekamer van het schip. Er zijn geen gewonden, het vuur wordt snel geblust en Radio Noordzee is de volgende dag alweer in de lucht. Later blijkt de financier van concurrent Veronica, Bull Verweij, achter de aanslag te zitten. Door de aanslag wordt de populariteit van Radio Noordzee alleen maar groter.

    1955   Ondertekening van het staatsverdrag waardoor Oostenrijk weer een onafhankelijke soevereine staat wordt, na 10 jaar bezetting door de geallieerden.

    1948   Troepen van de ‘Arabische Liga’, uit onder meer Egypte, Libanon, Syrië, Jordanië, Irak en Saoedi-Arabië, vallen de nieuwe staat Israël aan, nadat het zich een dag eerder onafhankelijk had verklaard. Israël zal deze eerste oorlog tegen zijn Arabische buren na 15 maanden strijd winnen. In Palestina wordt sindsdien op 15 mei Al-Nakba herdacht, ‘de catastrofe’, ter herinnering aan de 700 000 Palestijnen die gedwongen werden hun land te verlaten en de honderden dorpen die werden vernield.

     

    1940   Nederland capituleert voor het Duitse bezettingsleger na het verwoestende bombardement op Rotterdam, een dag eerder. Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) in Den Haag wordt onder curatele van de Duitse bezetter gesteld en alle Joodse redacteuren worden op staande voet ontslagen. Alle kranten worden verplicht om berichten van het ANP en het Duitse DNB over te nemen. Alleen het ‘rechtse’ dagblad De Telegraaf verschijnt uit protest één dag niet.

    1918  Publicatie in de Nieuwe Gentse Courant van het Manifest van de Vlaams-Nationale Partij (VNP), pas opgericht door een groep activisten, waaronder Antoon Picard, Alfons van Roy, Jules van Roy, Frans Primo en Albert van den Brande. De VNP eist verregaande zelfstandigheid voor Vlaanderen, in voorbereiding van een politieke unie met Nederland. Onmiddellijk ontstaat een kloof met de belangrijkste activistische formatie Jong-Vlaanderen die ook wel een Heel-Nederlandse component had, maar meer op Duitsland gericht was.

    1918   Einde van de Finse Burgeroorlog door capitulatie van de Rode Garde. De burgeroorlog in Finland was begonnen op 27 januari 1918. De marxistische Finnen (de Rode Garde) wilden de bolsjewistische revolutie van 1917 uitbreiden tot Finland en kregen daarvoor steun uit Rusland. De conservatieve Finnen (de Witte Garde) verzetten zich daartegen en werden gesteund door Duitsland en door Zweedse vrijwilligers.

    1891   Paus Leo XIII publiceert de encycliek Rerum Novarum die de basis legt voor de christelijk-sociale politiek. Klassenstrijd en marxisme worden volledig verworpen. Kapitalisme wordt eveneens afgekeurd, maar ‘de eerste grondslag die moet worden gelegd door allen die oprecht het belang van het volk dienen is de onschendbaarheid van de privé-eigendom’. De Aalsterse priester Adolf Daens steunde op deze encycliek om de slechte werkomstandigheden in zijn land in de 19de eeuw te bestrijden, wat zou leiden tot de oprichting van de Christene Volkspartij in 1893.

    vandaag

    Eed op de Vrede van Münster in 1648.

    1648….. Ondertekening van de Vrede van Münster die een einde maakt aan de Tachtigjarige Oorlog tussen de (noordelijke) Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Spanje. De Republiek wordt als soevereine staat erkend. Bij de ondertekening wordt het vredesverdrag door Nederlandse en Spaanse gezanten met een eed bekrachtigd, onder grote belangstelling van het volk in Münster. Ook kwam er een nefaste grens tussen de Republiek en de Zuidelijke Nederlanden. Die werd bepaald door de toenmalige frontsituatie tussen het gebied onder controle van de Nederlandse opstandelingen en dat van de Spanjaarden en was dus een zuiver militair gegeven. De grens in Limburg werd pas in 1661 definitief vastgelegd met het Partagetraktaat. Een belangrijk gevolg voor Antwerpen was dat er een staatsgrens kwam te liggen op de Schelde. De Noordelijke Nederlanden maken zich op voor de Gouden Eeuw, de Zuidelijke Nederlanden voor verdere vreemde overheersing en inquisitie.

    vandaag

    Petrus Plancius (1552-1622) :

    1622   Overlijden in Amsterdam van Petrus Plancius (Pieter Platevoet), protestants predikant en theoloog, geograaf, zeevaartkundige en ontwerper van zeekaarten en globes. Zijn meest bekende wereldkaart draagt als naam: Orbis Terrarum Typus De Integro Multis In Locis Emendatus (1590). Hij publiceerde ook kaarten van overzeese gebieden en was de medepromotor van de Nederlandse ontdekkingsvaarten naar Oost-Indië. Plancius was in 1552 geboren in het West-Vlaamse Dranouter, in het Belle-Ambacht. Zijn geboortedorp eert hem met een monument en een straatnaam. Hij is een van de velen die naar het Noorden vluchtten voor de Spaanse inquisitie.

     

    1501   In Venetië drukt Ottaviano Petrucci het eerste muziekboek.

    vandaag

    Pieter Appelmans presenteert zijn plannen voor de Antwerpse kathedraal.

    1434   Overlijden in Antwerpen van Pieter Appelmans, samen met zijn vader Jan Appelmans, architect van de Antwerpse kathedraal. Met Evert Spoorwater stonden zij aan de wieg van de Brabantse gotiek, die door andere families van architecten (Keldermans, de Waghemakere) werd uitgedragen langs heel de Noord- en Oostzeekust, tot in Dantzig.


     *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Kortom: we staan op een Keerpunt in de Geschiedenis. Of is het misschien meer aangewwezen om te spreken over een aardbeving? Met de niet eens waarneembare maansverdusitering van de voorbij nacht als Teken uit de Hemel oùwaakzaam te zijn en te blijven.

    Het wordt dan ook stilaan tijd, om van onze kant een tweede, en deze keer een terechte ‘Repressie’ voor te bereiden.

    waren er na WO II zo wat 800.000 Vlaamse slachtoffers – waarvan bijna 300 terecht gestelden en een ontelbaar aantal gebroodroofden & verkrachte vrouwenlichaen tussen 10 en 100 jaar - in de Belgicisitische wanhoopspoging om het
    Flamingantisme voorgoed de nek om te wringen – grotendeelsgebaseerd op vooroordelen of na-ijver in verband mrt medeplichtigheid met de Bezetter.

    Rrn ‘Beztter’ doe ootdpronkelijk met wapengeweld het aanbeden Socoalsime was komen uitdragen..

    -

    Loontje komt om zijn boontje, al zullen het de kinderen of zelfs de kleinkinderen zijn van de toenmaige actoren.

    Gods molen maalt langzaam maar zeker. En nu, na de Epuratie van de vele soorten & kleuren der vreemde criminelen zowel onze gevangenissen als onze Quickie-Denitentie Huizen leeg zullen staan, zal er plaats in overvloed zijn om de nieuwe volksvijanden ‘n plaatsje te geven achter de tralies, war ze tot inkeer kunnen komen. Liefst op water en droog brood.

    digithalys

     

     




    17-05-2022, 05:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.551 – MENSELIJKE WAARDEN: EIGENDOMSRECHT, VADERLANDSLIEFDE & CULTUUR

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 15 MEI 2022

    *

    551 – MENSELIJKE WAARDEN: EIGENDOMSRECHT, VADERLANDSLIEFDE & CULTUUR

    *

    I N H O U D

    De drie hoogste menselijke waarden zijn vplgens mij – maar wie ben ik?- voornamelijk respectievelijk het eigedomsrecht – ùy home is my castle - de liefde voor eifen land en eigen volk, dat alles overkoepeld door spontane cultuur, waarin de religie een der hoofdkenkerken zou moeten zijn. Maar, sedert de Franse Revolutie van 1789, is dat alles al lang niet meer van tel. Ja, het bestaat nog wel, maar is herdiiot tot Broederlijkjeid en Vrijhied. Om nog maar te zwijgen over het ‘Goddeloos Comminisme’, en de zachtere vorm daarvan, het Socialisme.

    Al probeert het egocenrisch Establishmet die ‘moderniteit’ nog zoveel te idealiseren, de essentie ervan is en blijft in één woord samen te vatten: egoïsme. Alles voor Alexander en niks voor een ander.

    Wat er dan zal overleven, naast de kunsrtmatigr intelligentie, vraagt U zich af?

    Iedere Beschaving is indeerdaad een raar beest, altijd volgens Gods wil, aangepast aan de Tijd en aan en de evolutie der Samenleving…

    Na de tijd van de Pyramiden, volgt de Ruimtevaart. Als we maar met de twee voeten op de grond blijven, dan kunnen er altijd nog Kathedralen en Belforten gebouwd worden…..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

       15-05-2022

    WERE DI !

    Ik kom even terug op mijn blog van gisteren en de laatste zin van de overigens zoals steeds interessante reactie van onze vriend Walter: ‘Wie vrede wil bewerkstelligen doet dat niet met wapens’. Hoe goed ook bedoeld, dat klopt niet.

    Julius Caesar*, een van de geniaalste veldheren van het Romeinse Rijk, van wiens naam het woord ‘Keizer’ is afgeleid, zei het reeds: ‘Se vis pacem, para bellum’. Vrij vertaald: ‘Als je vrede wil, moet je de oorlog voorbereiden’

    Als het Westen Oekraïne niet bewapend had, was dat land nu al lang onder de voet gelopen door het numeriek veel grotere, maar niet betere Russische leger. Dank zij de bewapening van Oekraïne door het Westen, heeft het land nog kunnen standhouden. Het was natuurlijk veel beter geweest, moest men eerst de diplomatie een kans hebben gegeven, maar dat geldt ook voor Poetin, die de oorlog is begonnen, zoals trouwens terecht werd opgemerkt door de Finse president (‘You started it, look in the miror!’).

    ---

    *van dezelfde Julius Caesar zijn er nog enkele markante uitspraken:

     - ‘Veni, vidi, vinci” (Ik kwam, ik zag, ik overwon).

    - ‘Omnium gallorum belgae fortissimi sunt’ (van alle Galliërs zijn de Belgen de dappersten). Dit gaat niet over onze voorouders. De Belgen waarmee Caesar te maken kreeg, waren Kelten, die tenslotte verdreven werden naar Bretagne, Ierland en Wales. In hun plaats kwamen hier de Germaanse Franken. Zo werden de Eburonen (onder Ambiorix), Galliërs die leefden in de streek tussen Rijn en Maas door de Romeinen verdreven en vervangen door de Germaanse Tongeren, die oorspronkelijk ten oosten van de Rijn leefden en hun naam gaven aan de huidige stad Tongeren.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *


    *

    Songfestival: het zat er dik aan te komen. De Regimeërs jad er al dagen lang de mond van vol. Met klank gewonnen door…. Oekraïe. Een magere troost eigenlijk boven op al de menselijke miserie daar in dat land zelve. En misschien nog wel de grootste bedoeling: de Poet in de billen te nijpen. Ach, Mio Navo: daar qrade gij dan. Age mô leut êt, hé!!!

    Neemt niet weg dat wij als Vlamingen gemeend meevoelen met dat onderdrukte maar o zo Christelijk gebleven broedervolk daar in het Nabije Oosten. Waar men er net als in Vlaanderen door de eeuwenlange Franse leegmelkerijn maar niet van af geraakt. Zij door de Russen wij door dde verziekte en op sterven na dode Francfonie.

    Slechts twee voorbelden.

    Toen de Waalse steenkool-en metaal induistrie teloor ging, stelde de Belgisch Staat met vele honderden miljarden ter hulp. Die verdwenen daarna allemaal in de zakken van een zekere ALBERT FRÈRE, PS-gevolmachtigde, die daarna bleek met de Noorderzon maar met de Zuiderzon spoorloos uit het zicht te zijn verdween. Richting Midi.

    Tweede voorbeeld Uw eigen gas- e stroom meter waarvoor we ons, na het spran van ons eten uiit onze mond, blauw betalen aan “Electrabel” en Fluxigas, twee ‘dochtr maatschappen de jaarlijks vele miljarden belastingvrije dividenden uitkeren aab hun Parijse ‘Moederbedrijven.

    Straks, op 18 Mei, herdenken wij als trouwe honden, de Brugse Metten, waar in 1302 de Brugse Kleine Man bij een nachtelijke slachtpattij de Vreemde ‘Meedsters’ een lesje leerden. Toen werden er dagenalng feesten gehouden waarbij de Voetbal Landstitel van dit dit jaar va  n Club Brugge in het niet verzinken. Die ‘Feesten’ in 1302 gingen zelfs door tot na 11 Juili, tot lang na de Gulden Sporenslag..

    Met andere woorden; hoe een Italiaans frivool Zangfeest internationaal   l perspectieven kan openen op de Onafhankelijkheid van zowel Oelraïne als Vlaanderen…

    En dan nog even dit. Straks serveer ik U in de ma   rge het feit, dat Geert Wilders bij onze Noorderburen nu al de tweede grootste partij is geworden. Zo gaan we misschien binnenkort; als de Nieuwe Herenigde 17 Provinciën der Lage Landen, een nieuwe schitterende toekomst tegemoet? Graan en gas kopen we dan alleen nog uitsluitend in Kiev….

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vlaamsbelang.vbapp

    *

    VBTV: Migratie & integratie, verplichte vaccinatie en vandalisme tegen Brusselse kerken

    In de nieuwste uitzending van VBTV besprak Kamerlid Dries Van Langenhove hoe Vlamingen de ongebreidelde massamigratie spuugzat zijn. Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse had het over een nieuw wetsvoorstel rond de verplichte vaccinatie van ons zorgpersoneel. Dat dreigt het acuut personeelstekort nog meer te vergroten. De reportage van deze week behandelde het vandalisme van kerken in Brussel.

    *

    Islamisering mag niet worden vastgesteld

    Het Vlaams Belang kan na het politioneel verhinderen van een wandeling door de Brusselse gemeente Molenbeek met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter en Nederlands Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) enkel concluderen dat politici in België zelf geen islamisering meer mogen vaststellen. “Het verbod van burgemeester Catherine Moureaux (PS), waarop de politie zich steunde, is opzettelijk laat uitgesproken omdat men weet dat het verbod onwettelijk is”, aldus Dewinter. “Zo konden we niet tijdig naar de Raad van State, het rechtsorgaan die een exact gelijkaardig verbod eerder reeds vernietigde. De burgemeester toont aan dat de islamisering het beleid dicteert in haar Brusselse omgeving.

    *

    Ontslag Wouter Beke: “kroniek van een aangekondigd ontslag”

    Voor het Vlaams Belang komt het ontslag van minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (cd&v) niet als een verrassing. “Zijn ontslag werd al meermaals gevraagd door de oppositie, ook door onze fractie. Eerst wegens het mismanagement van de coronacrisis in de rusthuizen, nadien ook wegens het manifest falen in de controle op kinderopvang waarbij zelfs crèches waar de veiligheid van kinderen niet gegarandeerd was open konden blijven. Beke liep in tal van dossiers voortdurend achter de feiten aan, met alle gevolgen van dien”, zegt Stefaan Sintobin, voorzitter van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement. Op dit moment loopt er overigens nog een onderzoekscommissie over de falende controle op de kinderopvang.

    *

    Paars-groen: stop ermee!

    Een herschreven regeerakkoord. Dat is het grootse plan van de regering om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Alsof de Vlaming daarop zit te wachten terwijl de facturen zich blijven opstapelen. Kamerlid Barbara Pas weet alvast wat er wél moet gebeuren: de stekker uit paars-groen trekken.

    *

    Verbod op onverdoofd slachten in Brussel verder op de lange baan geschoven

    “De Brusselse meerderheids partijen zetten alles op alles om een verbod op onverdoofd slachten voor zich uit te schuiven”, zegt fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in het Brussels Parlement, Dominiek Lootens-Stael. Hij reageert hiermee op het inplannen van hoorzittingen over de kwestie door de commissie leefmilieu. “De noodzaak van een verbod is in het Vlaams en Waals Parlement reeds uitvoerig doorgelicht. De wetgeving in de rest van het land heeft elke toets doorstaan. Dit is gewoon een goedkope politieke truc om de verdeeldheid van de meerderheid te verdoezelen.”

    *

    Drietrapsraket tegen “wurgende straffeloosheid en wanbeleid”

    “De mis-meestering van ons justitie- en veiligheidsbeleid moet nu stoppen.” Zo reageert Binnenlandse Zaken-commissievoorzitter in de Kamer Ortwin Depoortere op de zoveelste alarmbel die deze keer procureurs-generaal Johan Delmulle en Patrick Vandenbruwaene luid lieten rinkelen deze week. Het Vlaams Belang stelt daarom een drietrapsraket voor van onmiddellijke noodmiddelen, politie werkher-oriëntering van administratie naar veldwerk en “het eindelijk werk maken van een deftig IT-systeem. We moeten onze politie en onze speurders bewapenen, niet alleen met wapens, maar ook met degelijke omkadering. Nu doen we dat net voor de maffia bendes en bandieten. Doe jullie werk of stap op, binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v) en justitieminister Vincent Van Quickenborne

    *

    Stop arbeidsimmigratie, bescherm onze werknemers

    Uit een nieuwe studie van de VUB blijkt zo wat niemand baat te hebben bij arbeidsmigratie. Het zorgt niet alleen voor onwenselijke werkomstandigheden voor de migranten zelf, ook voor onze bevolking zijn de nadelen legio. "We moeten kiezen voor zero-immigratie", zegt Vlaams Parlementslid Filip Dewinte

    *

    “Van Quickenborne heeft verkeerd gegokt over gokverbod”

    Het Vlaams Belang kijkt met grote ogen naar het eigengereide optreden van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in het dossier rond gokreclame, die volgens experts gokverslaafden verder aanzet. “De minister meent niet alleen het parlement buitenspel te kunnen zetten”, zegt Kamerlid Katleen Bury. “Hij ondergraaft daarnaast ook nog eens het principe dat regeringen in consensus beslissen

    *

    Vincent Van Peteghem ziet btw-verhoging zitten

    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) denkt na over een btw-verhoging. “Je moet het maar durven in deze tijden waar de helft van de Vlamingen zich zorgen maken over de stijgende levenskosten”, reageert Kamerlid Wouter Vermeersch. “Van Peteghem verkondigt overal dat er ‘géén taboes’ zullen zijn als zijn fiscale hervorming op de regeringstafel komt, maar er is natuurlijk wel één taboe: Paars-groen sluit bij voorbaat uit dat de belastingen gaan dalen, en dat in een van de meest belaste landen ter wereld.”

     

    *

    Opinie onderzoek: Vlamingen willen baas blijven in eigen land

    Uit ‘De Stemming’, het grote opinie onderzoek in opdracht van VRT NWS en De Standaard, blijkt opnieuw dat Vlamingen bezorgd zijn over immigratie. “Meer dan over het klimaat”, stelt Kamerlid Dries Van Langenhove. “En de Vlamingen houden er duidelijk standpunten op na die afwijken van die van de politieke elite.”

    *

    Amper sancties voor werkonwilligen in Franstalig België

    “Een zoveelste reden en bewijs dat we de Sociale Zekerheid moeten splitsen”. Dat vindt het Vlaams Belang over de laatste analyses uit Wallonië en Brussel inzake het Franstalig werkloosheids beleid. Werklozen die in Franstalig België geen inspanningen meer doen om een baan te zoeken, worden sinds het uitbreken van de corona pandemie in de lente 2020 amper nog gesanctioneerd. Dat blijkt uit cijfers van de federale RVA die nagaat in welke mate de regionale arbeids bemiddelings diensten hun taken uitvoeren. “Tijd voor Vlaams geld in Vlaamse handen.”

     

    *

    Vier op vijf Vlamingen willen behoud kerncentrales

    Het Vlaams Belang is absoluut niet verbaasd dat vier op de vijf Vlamingen de kerncentrales langer willen openhouden. “Dit bevestigt de stelling die we steeds consequent hebben verdedigd: kerncentrales langer openhouden”, zegt Kamerlid Reccino Van Lommel. “De burgers, en zelfs de helft van de Groen-kiezers, hebben blijkbaar meer gezond verstand dan de paars-groene partijen. 81 procent is echt wel heel veel, duidelijker kan het signaal haast niet. Kern energie wordt door de burger niet aanzien als een dood lijk dat niet meer te reanimeren valt, eerder kijkt de burger zo naar het paars-groene kernuitstap beleid.”

    *

    Vlaams Belang houdt studiedag rond (sociale) media: “Menings vrijheid herstellen”

    Vrijheid van meningsuiting, eerlijke markt werking en media pluriformiteit waren de drie speerpunten van de studiedag rond media die vandaag door het Vlaams Belang werd georganiseerd. Naast Europees Parlementslid Tom Vandendriessche en Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans kwamen ook drie externe experts aan het woord. “Wat offline legaal is, moet online legaal zijn.” Via onderstaande knop kunt u de digitale brochure aanvragen of gratis een gedrukte versie aanvragen.

     

    KWANTITEIT VERSUS KWALITEit: DE ACHILLES HIEL VAN HET EGALITARISME

    **Newton formuleerde niet de zwaartekracht omdat hij wilde cashen.

    foto: ©Reporters / Lebrecht

    *

    Maakbaarheids denken steeds verregaander

    Commentaar - 14/05/2022 Sid Lukkassen - Leestijd 7 minuten

     

    Regelmatig is er discussie over links versus rechts, progressief versus conservatief, socialistisch tegenover liberaal. In feite is dat onzin, zo stel ik nu, en bestaat er slechts een noemenswaardig onderscheidingspunt: de vraag in hoeverre men veronderstelt dat de mens maakbaar is. Zij die geloven dat de mens als een onbeschreven blad ter wereld komt en volledig maakbaar is, komen naar analogie daarvan uit bij de volledige maakbaarheid van de maatschappij. Terwijl in de praktijk steeds maar weer blijkt dat de mensen niet gelijk zijn. Iedereen stelt namelijk zijn eigen prioriteiten en maakt zijn eigen keuzes, maar in de gevolgen van die afwegingen toont zich wel degelijk verschil.

    Mobilisering van populair sentiment

     

    Nu geldt dit verschil in het politiek-correcte denken als een probleem. Je mag er namelijk niet openlijk voor uitkomen. Aangezien de bevolkingsmeerderheid van iedere maatschappij nooit de middenmaat kan overstijgen, zal dit tot afgunst leiden en de politici daarom stemmen kosten. Zodoende komt men uit op wijdverbreide (maar in feite inhoudsloze) feelgood-clichés als ‘ieder individu is even waardevol’ of ‘we zijn allemaal bijzonder op onze eigen manier’. Als iemand dit egalitaire wereldbeeld openlijk bekritiseert, zullen de media over die persoon heen vallen. Het zal weinig moeite kosten om deze persoon neer te zetten als een ‘regent’. Lees: als een intolerant, hooghartig iemand, die zichzelf verheven acht boven de rest van het volk.

     

    De media kunnen een populair sentiment mobiliseren om dergelijke meningen in de kiem te smoren. Dit komt doordat die egalitaire gedachtegang al sinds de Franse Revolutie zo wijdverbreid is. Terwijl men in feite beter weet — een enkele blik in de gevangenissen en afkickcentra bewijst dit. Deze hypocrisie is de oorzaak van de politiek-correcte tweespalt, zoals deze zich bijvoorbeeld laat zien bij de ‘progressieve’ politici die de gymnasia als standensymbolen zien en deze willen afschaffen, maar die ondertussen hun kinderen daar wel naartoe sturen.

    Zonder last of ruggespraak

     

    Dat sommige mensen meer geschikt zijn dan anderen om te besturen, is overigens wel een aanname die iemand als Thorbecke deelde en die ten grondslag ligt aan de vertegenwoordigende democratie. Namelijk: dat het het beste is om enkele individuen te machtigen die voor ons beslissingen nemen en de voors en tegens afwegen. In diens tijden waren politieke partijen nog niet de machtsblokken die zij nu zijn en verkoos men politici veel meer op basis van hun persoonlijke integriteit. Niet iedereen is even geschikt om te leiden, te reflecteren, en verantwoordelijke beslissingen te nemen. Een individu is beter in staat tot een gedegen oordeel over een kwestie dan een volksmassa, redeneerde Thorbecke. Daarom is een volksvertegenwoordiger binnen het Nederlandse rechtstelsel dan ook een gevolmachtigde. Hierop slaan de woorden ‘zonder last of ruggespraak’.

     

    Echter, wie tegenwoordig de nadruk legt op het feit dat sommige mensen meer dan anderen in staat zijn tot het vormen van een gedegen oordeel, begaat natuurlijk een doodzonde tegenover het postmoderne hyper-egalitaire wereldbeeld. In dat wereldbeeld mag immers iedereen zich bij tijd en wijle graag een uniek individu, idool of genie wanen. Dit is een droom die ons bijvoorbeeld verkocht wordt middels de diverse talentenshows.

     

    Tegelijkertijd worden we dagelijks met de onjuistheid van dit egalitaire wereldbeeld geconfronteerd, zoals wel blijken mag uit de achterstandswijken, tuchtscholen en schuldsaneringen.

     

    Wie publiekelijk tegen dit wereldbeeld ingaat, is zoals reeds gezegd onmiddellijk een makkelijke prooi voor diverse media. Tegelijkertijd worden we dagelijks met de onjuistheid van dit egalitaire wereldbeeld geconfronteerd, zoals wel blijken mag uit de achterstandswijken, tuchtscholen en schuldsaneringen. Op deze manier voelen intellectuelen, politici en debaters zich publiekelijk steeds meer de politieke correctheid ingeduwd.

    Ongelijkheid als deel van de oplossing

     

    Het denken dat niet uitgaat van de maakbaarheid van de mens ziet de ongelijkheid echter niet als probleem, maar als deel van de oplossing. Immers, als je erkent dat mensen verschillende eigenschappen hebben, en dus ook verschillende vaardigheden en talenten, dan kun je ze taken en rollen gaan toekennen. Rollen en taken die zijn afgesplitst op hun krachten en talenten, waardoor ze zich gaan vereenzelvigen met die rollen en zich er in thuis voelen. Dit begrip staat ook wel bekend als beroepseer. In feite negeert het marktdenken de beroepseer. Het marktdenken veronderstelt immers dat een werknemer zich niet thuis hoeft te voelen in zijn baan, maar louter te stimuleren is door het salaris dat hem voor de arbeidsactiviteiten wordt toegekend.

     

    Dit berust echter op een denkfout; een fastfood-restaurant kan efficiënter opereren door mensen een hoger salaris toe te kennen naarmate zij meer ‘burgers flippen’ per minuut. Dit is omdat een toename aan fysieke energie zich hier vertalen laat in een directe toename in de productiviteit. Maar als je grootschalige organisaties efficiënter wilt maken — oftewel als er op micro- en macroniveau denkwerk vereist is — is persoonlijke betrokkenheid bij het werk wel degelijk relevant. Het gaat hier dan om zaken als persoonlijke verantwoordelijkheid durven nemen in kwesties waar het bedrijfsprotocol niet in voorziet, en flexibel denken bij het benaderen van onvoorziene problemen. Om een bedrijf te doen floreren is van hoog tot laag een mentaliteit vereist die niet zozeer redeneert vanuit het directe, individuele belang, maar vanuit het bedrijf als geheel op de lange termijn.

    Ik denk, dus ik ben

     

    Het moderne denken vat de mens voor alles op als een ‘rechtssubject’; dat wil zeggen als iemand die als ieder ander behandeld moet worden op grond van theoretische rechtsbeginselen, vastgelegd in de grondwet. Hij wordt dus eigenlijk ontdaan van zijn eigenheid; het is niet op grond van zijn eigenheid en zijn kwaliteiten dat hij die rechten geniet. Nee, hij krijgt ze toegewezen op grond van het feit dat hij überhaupt bestaat.

     

    Hetzelfde geldt voor het marktdenken, dat de burger opvat als een inwisselbare eenheid van arbeid die je ten koste van een bepaald loon kunt inzetten. Het vat de burger op als consument, als economische eenheid met daaraan gekoppeld een bepaalde koopkracht. Terwijl het gevoel om nuttig en waardevol te zijn binnen een organisatie of samenlevingsverband zich eigenlijk niet laat uitdrukken in geld.

     

    Toch is het deze intrinsieke motivatie, die betrokkenheid bij de zaken die ons aan het hart gaan, die de westerse geschiedenis in feite definieert. Zo waren vele van de grootste kunstenaars en schrijvers tijdens hun leven arm en bereikten ze pas na hun dood wereldberoemdheid. Het was niet omdat zij wilden cashen dat Newton de zwaartekracht formuleerde of dat Descartes de beroemde zin ‘Ik denk, dus ik ben’ op schrift stelde.

    Maakbaarheidsdenken voor allen

     

    Het maakbaarheidsdenken trekt echter aan deze intrinsieke motivatie voorbij, en zo werd het in de jaren zestig gemeengoed dat ook kinderen, die later waarschijnlijk met hun handen gingen werken, onderwijs moesten krijgen in aardrijkskunde en Frans. De vraag of dit de motivatie van zowel de leerlingen als de docenten op lange termijn ten goede kwam, was van ondergeschikt belang — de arbeider moest en zou zich verheffen.

     

    De (post)moderne blik op de wereld duidt het menselijk leven dus vooral in kwantiteiten (kiezers, consumenten), waaraan geen nadere eigenheid wordt toegekend. Deze manier van denken staat tegenover de kwalitatieve benadering. Deze laatste benadering is niet politiek-correct, en bewijst dus niet op een standaardmanier lippendienst aan de stelling ‘Ieder leven telt.’ Eerder is zij bereid de vraag te stellen: ‘Zou het niet beter zijn de wereldbevolking terug te dringen, teneinde een meer duurzame wijze van leven mogelijk te maken?’

     

    Op deze manier vervalt deze benadering bijvoorbeeld niet — zoals wel bij zelfverklaard ‘progressieve’ bewegingen het geval is — in de tweespalt dat men aan de ene kant de natuur wil sparen en de aarde niet wil uitputten, terwijl men aan de andere kant geen kwaad woord wijden mag aan de toenemende bevolkingsgroei van de derdewereldlanden. Vanuit de ‘progressieve’ invalshoek zou dat namelijk een schending inhouden van het adagium ‘Ieder leven telt.’

    Autonomie is een illusie

     

    Het (post)moderne denken dat ieder mens als een volledig autonoom subject opvat (oftewel als iemand die volledig bij machte is om zijn eigen keuzes te maken en zijn eigen leven zinvol in te richten), is vanuit de kwalitatieve benadering een illusie. Liever dan naar de nobele intenties kijkt men naar de feiten van de realiteit, waar men bijvoorbeeld constateert dat jongeren in de schulden komen door hoge rekeningen van mobiele telefoons. Of dat mensen massaal spullen via internet bestellen die ze nooit kunnen afbetalen, of bij een bank woekerpolissen aangaan.

    *

    *

     

    Och, U weet hoe dat gaat. Als de verantwoordlijken en daarvoor rijkelijk gesubusudueerden er hetr zwijgen toe doen, brengen de kraaien het uit. Want ibde cfé+-praat gaztten zakl er niets ocver in staan. Want nergens valt er te smullen van grensovercjhriijdend en ander grijpgraag gedrag.

    De verdringing van de Vlaamse Meerderhed doet zo’n beetje denken – alle verhoudingen in acht genomen - aan wat den Donald Trump met TWITTER is overkomen. Maar      per slot van rekening weeral ’n spreekwoord is bewaarheid, namelijk dat wie laatst lacht, best lacht.

    Zo zou het best eens kunnen dat nà Mei 2024, de TVVB zowel de VRT aks de VTM bij het Klein Gevaarlijk Huisvuil zet…. Omaoende De Stem van Vlaanderen te worden. Desnoods gedeelte lijk in ’t West-Vlaams, zodat men ons tot ver ‘Over de Schreve’ tot in Duinkerkeke en zelfs tot aan de Zoom ‘La Somme) weer begrijpt zoals het altijd geweest is..

    (Get) Digitalia

     


     *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En om af te sluiten, nog even Alice Nahon met ‘dat het goed is in ’t eigen hart te

     

    kijken’ of ik niemand zer heb gedaan. Of ij-k m’n azrmen heb gewonden rondom een hoofd dat eenzaam was….

    Maar het zal ook dze keer bij woorden blijven.

    To morrow is anothet day en en dan begint de diepzeerduik van een generatie ierpschuimers die jaenlang zichzekf heft vetgevingendn o0a0 via ARCO uit de amzalige spaarrekening van Jan Modaal en zijn Lisa. Onder Turkse Leiding moet dat n fluitje van ’n cent zijn…

    *

    Digithalys

    16-05-2022, 06:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!