MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.867– DE ONTWORDING VAN ONZE SAMENLEVING KOMT IN EEN STROOMVERNELLING

    *https://outlook.live.com/mail/0/deleteditems/id/AQQkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgAQAAEV9e6Gm15EmZ5JUe9z9kw%3D/sxs/AQMkADAwATY3ZmYAZS05Yzc0LTg2YzAtMDACLTAwCgBGAAADphAE69OkxkGTNaIOtbIu0gcAs%2Bc0eysFEUuFiUl8jQVrJgAAAgEKAAAAHqG%2BfUW%2F6UmpsT%2FOp5RJKAAE2sGBsQAAAAESABAAJfgHj9od9EKRpTYMmOaOUg%3D%3D

    *

    AGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2022

    *

     

    867– DE ONTWORDING VAN ONZE SAMENLEVING KOMT IN EEN STROOMVERNELLING

    *

    I N H O U D

    *

    Vooraleer zich te wagen aan de lecdtuur van wat hieronder volgt, wordt aangeraden eerst de website over de wespen (zie hierboen) grondig na te pkuizen. Op die manier wordt U aanschouwelijk gemaakt in welk volksgeliefd Vaderand we ondertussen wonen. En zeggen dat spuiten met DDT niet eens maar kan of mag….

    *

    Volgend op de (officieel doodgezwegeb) om-volking, moeten we tot onze grote spijt vaststellen, dat in Vlaanderen, dat toch ons eigen land is, onherroepelijk in de meest elementaire ont-wording is tererht gekomen.

    Iets ‘worden’ is opbouwen. Ont-worden daarentegen is daar het tegenovergestelde van en staat gelijk met… verdwijnen.

    Het vroegere rijke

    Graafschap Vlaanderen wordt traag maar zeker door de nieuwe Elite, die zich als een bende wespen woke en onderduims gedraagt,, omgevormd tot een vrtarmd Sultanaat van de armste soort, een ruimdienst per knoopsgat, waar alleen nog in vdden gejkeed zal kunnen wioden rondgelopen.w  t verdr in deze bijdrage vindt U hier cijfers over die gelden als Staatsbeheimen…

    De vaststellingen rond al deze omstandigheden zijn voor mij de zoveelste gelegenheid om de omgedraaide wereld waarin wij langzaam en met sluiwheid geduwd worden, toe te lichten. Ons wordt van Overheidswege met alle mogelijkje middelen door de strot geduwd dat wr wereldburgers moeten worden. D.w.z. vreemdelingen in eigen Land.

    Het scjrijnenste voorheeld daarvan is de recente hetze rond de Heldenhulde van de in 1917 in Steenstraete gesneuvelde Vlaamse frontsoldaten. Die, in gdwongen dienst, hun leven veil dienden te hebben voor de verdediging van een Systeem waar ze zelf als lastposten werden aanzien….

    Opkomen voor onzelf, ons Eigen Belang, wordt omgedraaid en tot misdaad verklaard door hen die niets anders zijn dan uit de eigen asse herrezen Nationaal Socialisten.

    Gemakshale, eigen aan alles wat Links is, wordt de terminologie 180° omgedraaid, zodat ze hun eigen naam op de rug kunnnen plakken van andern ùet andre, meer menselijke meningen.

    Het volstaat de woorden op TV weer te geven van de Ieperse Burgeeester , om te weten hoe laat het is. Als er rond deze Ijzeewake van Zondag e.k. tumut zou zijn wegens het verbieden van het Festval de avond voordien, dan zullen we wel eens zien wat wz zullen zien. Semenvattend wil dat zeggen dat dan voor eeuwig en altijd een ‘no go’ zone wordt gemaakt van Geheel Steenstaete. Daar staat die man, als CVP topman, borg voor. Zodanig zit de schrik er in voor ons Mateke die anders de colatiie opblaast.

    Want in opblazen, fdaar zijn de Linxen sterk in. Ovr naar de raliteit.

    Ach ja, die ont-wording. Over naar de realieit. Over naar Brussel.

     

    Eerst, in hdt begin der Tijdeene, was er ook daar niets anders dan zond. Het grote Zoniiënwoud, het grote Niets, zoals overal waar de Zee zich had teruggetrokken. En toen, na vele eeuwen getalm, rond en in de de pot draaien, bleken daar de Kiekenfretters te wonen, een soort Dikke Nekken medeburgers die van zichzelf dachten dat ze als Haantjes-de-Voorsten werden geboren. Koninklijke Paleizen rezen er als paoddestoelen uit de grond en ineens was de taal van Molière de meest vulgaire omgangstaal aan hus. Noblesse oblige, tu sais! ‘Klein Parijs’ met in verhouding evenveel cabardouckes waar de natste dromen van iedere ‘Ket’ in de kortste keren en à la minute konden aan worden voldaan. Dat had als gevolg dat ze niet voor het Vorstelijke voorbeeld moesten onderdoen.

    En daar komen ze nu mee af met bonte negerkledij, penis-kokers, bourka’s en kopvodden tot op de grond. Wat in voorkome,d geval dan multi-culti heet….

    Ja Ja, U begrijpt mij goed.

     

    Het gaat dus nog maar eens om Broeksalabad sur Sein, een verzameling souks van gearriveeerde gelukzoekers die zo dicht mogelijk bij Allah-de-Mploch in elke Moskee op de hoek van elke steeg, door - op onze kosten te komen leven - hun -geluk niet opkunnen.

    Een situatie die ze vroeg of laat op het scherp van hun messsen zullen willen verdedigen.

    Och, als U eventieel een beter woord vindt? Zelf-destructie wind ik nog het best.

    Even navaag doen bij vriend Vladimir, of die meer biedt dan de Chinees op het hoekje van die andere straat, want de Hoofdstad van de EU is toch meer waard dan een spel knikkers! Deze verkoop is voor Vlaanderen misschien het gedroomde middel om uit de Staatsschuld te geraken….

    Heb ik hier al dikwijls geschrevenn maar d’er is nog geen kat die ’n bod heeft gedaan ….

    Brussel? Die is geen fluit waard!

    26-08-2022

    VREEMDELINGENSTAD

    *

    Brussel blijft in het nieuws, maar dan in het negatieve nieuws, zeker voor Vlaanderen. In een vorig artikel had ik het er al eens over dat de Brusselse vicegouverneur, Jozef Ostijn, vorig jaar zowat 60% van de aanstellingen in het Brusselse geschorst had wegens het niet naleven van de taalwetten, in de eerste plaats het ontbreken van de kennis van het Nederlands. Nu blijkt dat de lokale besturen bij hun eerste beslissing blijven en er in feite niets verandert. Zoals we gewend zijn met onze francofonen houden die zich niet aan de wetten als die hen niet uitkomen.

    Er wonen straks geen Belgen meer in Brussel noch in het Brussels Gewest. In Brussel-Stad zijn bijna 80% van de inwoners van vreemde afkomst, in het Gewest iets meer dan 70%. In Sint Joost haalt men 90% en is bijna de helft van de bevolking moslim, gevolgd door Molenbeek waar de bekende aanslagen werden beraamd.

    Er doet zich trouwens nog een nieuwe trend voor. Op vragen in het Nederlands wordt steeds meer geantwoord in het Engels, dat in de meeste Franstalige scholen als niet verplichte tweede taal wordt aangeleerd, dat terwijl in het Nederlandstalig onderwijs het Frans als tweede taal verplicht is. In Brussel is er geen lingua franca meer, ook het Frans niet.

    Wat houdt ons, Vlamingen, tegen om Brussel nog langer als hoofdstad van onze regio te houden? Bij een volgende staatshervorming, hopelijk na de verkiezingen van 2024, moeten we ook daar een punt van maken, mag Brussel van mij gerust een onafhankelijk derde gewest worden, maar dan wel een dat zelf zal moeten zorgen voor de financiering van zijn baronieën, zijn politiezones en andere kostelijke vermakelijkheden.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Verlenging kerncentrales verdient openbare zitting

    De voorzitter van de Kamercommissie Energie, Christian Leysen (Open Vld), wil een vroegere zitting achter gesloten deuren houden over de verlenging van de levensduur van twee kerncentrales. “Het Vlaams Belang is niet op deze vraag ingegaan aangezien dit volgens ons een voor iedereen openbare zitting zou moeten zijn en er voor een besloten zitting geen enkele garantie op het verkrijgen van transparante informatie werd gegeven”, zegt Kamerlid Reccino Van Lommel. “Dat de Vivaldi-regering liever aan achterkamerpolitiek doet over kernenergie terwijl de energieprijzen de pan uit swingen, is een absolute schande.”

    Christian Leysen, de voorzitter van de Commissie voor Energie, Leefmilieu en Klimaat, heeft de leden ervan voorgesteld om op 30 augustus een extra zitting te houden met premier Alexander De Croo (Open Vld) en de minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Die zou gaan over het akkoord tussen de federale regering en Engie met betrekking tot de kerncentrales Tihange 3 en Doel 4. Hoewel er na het sluiten van dit zogenaamde ‘princieps akkoord’ een pers-conferentie werd gehouden en ook Engie Electrabel een verklaring uitstuurde, wil voorzitter Leysen dat deze zitting achter gesloten deuren plaatsvindt.

    “Een zitting achter gesloten deuren wekt de indruk dat het om een schimmige deal gaat”

    “Wij zouden een zitting achter gesloten deuren kunnen steunen indien er volledige transparantie over de gevoerde gesprekken is en werkelijk àlles op tafel gelegd wordt”, zegt Van Lommel. “Maar hier werd geen enkele garantie over gegeven. Bovendien zou Engie Electrabel niet aanwezig zijn bij de zitting, wat ons nochtans essentieel lijkt aangezien zij een andere verklaring dan De Croo hebben afgelegd. Eveneens hebben wij inzage gevraagd in de intentieovereenkomst.”

    Het Vlaams Belang heefthet verzoek om een zitting achter gesloten deuren te houden dan ook niet gesteund. “Dat die niet openbaar mag zijn en zelfs besloten de intentieovereenkomst niet mag worden getoond, ruikt heel hard naar achterkamerpolitiek waar de burgers niet beter van worden”, aldus Van Lommel. “Nu de energieprijzen exploderen, lijkt het ons ook nuttiger om hierover een openbare zitting bijeen te roepen. Dan kan de regering eindelijk zeggen welke acties ze zullen nemen om ervoor te zorgen dat de bevolking niet verder verarmt.“

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ont-wording… Het is een woord dat perfect aansluit op om-volking. Beide woorden samen eindigen dan per definitie op .. verdamping, opgaan in de vermondia  lisering waar we, geboeid aan handen en voeten naartoe worden gesleept.

    Niks eigenheid meer, we moeten allemaal hetzelfde denken en hoeven daarbij helemaal niets anders meer te weten.

    Het begon, zoals gezegd, al jaren geleden met de gemeentelijke fusie-gekte, om zoveel mogelijk van ons eigen glorierijk verleden uit de pubieke herinnering te wissen.

    Of heeft U er niet op gelet, dat de VRT voortaan ook de Gewestelijke Afdelingen van Het Ochtendnieuws zal sluiten?

    Wat elders ergens op aarde gebeurt, is écht Nieuws. Al het andere wordt verzwegen. Want al de rest is nep-nieuws en alleen maar goed om ‘extreem-re

    chts’ van de nodige zuurstof te voorzien.

    Het is een wonder dat er nog altijd geen revolutie is uitgebroken.

    *

    Digithalys

    27-08-2022, 16:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.866– - ‘STILLE VOORTDOEN’ HEEFT VAN ’N WEST-VLAAMSE VLASBOER EEN DER GROOTSTE TEXTIEL-FABRIKANTEN TER WEELD GEMAAKT

      DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    WOENSDAG 24 AUGUSTUS 2022

    *

    866– - ‘STILLE VOORTDOEN’ HEEFT VAN ’N WEST-VLAAMSE VLASBOER EEN DER GROOTSTE TEXTIEL-FABRIKANTEN TER WEELD GEMAAKT

    *

    I N H O U D

    *

    Toekomst Visioenen? Dromen? Of hoor ik daar, nu ik kla   ar wakker ben, kloppen op de deur?

    Het gaat met de Vlaamse Ontvoogding in dit Kloteland inderdaad zo’n bdeetje lijk met de IJzerwake. Jarenlang slaagt het zelfingenomen Establishment er in om alle Vlaamse verzuchringen onder de mat te foeefelen, tot er plots zelfs toestanden opduiken waarbij de Vlamingen bdroep moeten doen op de Belgicistische Raad van State om gelijk te krijgen tegen het schorremorrie die deze ker zelfs de Wet met de voeten treeedt.

    Lees: hoe

    Klein Dumpke beroep doet op de struiikrovers om hem Goliath van heet lijf te houden. Later zal Klein Duimke met een perfect gemikte kei ook Goliath uitschakelen. Kan niet anders, want het staat zo in de Bijbel.

    Wat het in de huidige Titatenstrijd wordt, srtaat niet in de steren gessheven, maar is te bleluisteren in de fuistergesprekken achter de scherlmen van de Vlaams hatende Machtstructuren die dit land overeind houden.. Eveen in die slangenkuil naar de juiste woorden zoeken om deze dan op het gepaste momennt, dus nà de feiten, in de lege arena te gooien.

    Wat de Vlamingen dus nodig heeben, is – net op tijd - à la Van Langenhove, meer opvllender in de Media te komen. Baat het niet, zo schaadt het ook niet. Want zo voelt een levend lichaam zich.


     

    24-08-2022

    T.I.N.A.

    *

    n zijn  reactie op het voorstel van onze vriend Walter om voor de Vlaamse Zaak op straat te komen, heeft lezer Ropie wel gelijk. Op straat komen haalt niets uit. De enige manier om een begin van Vlaamse onafhankelijkheid te bereiken, is wat ik hier al meerdere keren heb geschreven en wat ook al vier keer werd vermeld in de brievenrubriek van ‘t Pallieterke, nl bij de volgende gewestelijke verkiezingen een meerderheid van Vlaamsnationalisten bereiken in het eigen Vlaamse parlement. VB én N-VA, waarbij ik die laatsten zelfs de kans wil geven nationaal N-V A te blijven stemmen, maar regionaal voor het VB, gewoon omdat we niet meer kunnen rekenen op de medewerking van het N-VA bestuur.

    Regionaal moeten nl we aan één zeel trekken en dat kunnen we niet eerder dan bij de gewestelijke verkiezingen van 2024, omdat de Vlaamse deelregering nu eenmaal een legislatuurregering is die men wel kan laten vallen, maar waarbij men daarna niet meteen verkiezingen kan uitschrijven, wat bij een federale regering wél kan.

    Alleen met een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement kunnen we de zgz ‘Senelle doctrine’ uitvoeren, waarbij het Vlaams parlement Vlaanderen uitroept tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Een eerste noodzakelijke stap richting onafhankelijkheid. Met het VB erbij zou dat wel eens kunnen betekenen dat de francofonen dan zelfs niet eens meer met die regering – en dus ook niet met ons – willen praten en dat België dan nog wel geen verleden tijd is, maar het wel zal worden.

    We zullen dus toch nog even geduld moeten hebben tot die verkiezingen van 2024.

    *   T.I.N.A. : ‘There Is No Alternative’.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Tot zondag? Op de IJzerwake!

    *

    Tot zondag op de IJzerwake: voor ons volk, ons recht – en onze vrijheid van meningsuiting!

    Zelden is er een IJzerwake geweest die van ‘onze’ pers zoveel aandacht heeft gekregen. Waar ze anders geen enkele aandacht hebben voor Vlaamsgezinde manifestaties konden de titels nu niet vet en groot genoeg zijn, de leugens en overdrijvingen niet scherp genoeg zijn.

    Onze lijn is steeds dezelfde gebleven: wij zijn radicale Vlaamsnationalisten, geen ‘neonazis’. De realiteit is dat na een hysterische hetze de vrije meningsuiting brutaal de nek is omgedraaid.

    Met deze hetze heeft links misschien een veldslag gewonnen, maar niet de cultuuroorlog die in West-Europa aan de gang is tussen globalisten en nationalisten, tussen chaos en identiteit.

    Na de IJzerwake volgt dan ook een procedure ten gronde bij de Raad van State om fundamenteel onze vrije meningsuiting te vrijwaren en duidelijk te maken dat censuur niet kan.

    En ook al wil links ook deJzerwake zélf verbieden, de IJzerwake gaat zondag gewoon door.

    Maar uw aanwezigheid is van het grootste belang. Want de pers zal ook koppen tellen. We kunnen en mogen hen niet het plezier gunnen dat er minder mensen aanwezig zouden zijn.

    Laten we er dus samen eendrachtig opnieuw een fijne manifestatie van maken voor Vlaams zelfbestuur, voor ons volk, voor ons recht - en ook voor ons recht op vrije meningsuiting.

    Elke Vlaming die voor vrijheid en tegen censuur is moet op 28 augustus om 11 uur in Steenstrate bij Ieper zijn! Tot dan!

    oPROEP dOOR lUC vERMEULEN

    Vlaamse vrienden,

    We staan vandaag kort voor de IJzerwake. De voorbije weken waren voor het bestuur van IJzerwake bijzonder turbulent met alles wat zich afspeelde rond de organisatie van Frontnacht en het optreden van een aantal identitaire groepen.

    Na eerst toelating te hebben gekregen voor de organisatie van dit evenement op de vooravond van IJzerwake werd die toelating achteraf onder druk van heel de linkse kerk gesteund door de media terug ingetrokken. Er werd met drek gesmeten en met hele en halve leugens werd het stadsbestuur van Ieper onder druk gezet. ‘Vooruit’ deed er nog een schep bovenop door te verklaren dat ze uit het stadsbestuur zouden stappen indien de toegekende goedkeuring niet zou ingetrokken worden. En zoals u hebt kunnen volgen in de media: het stadsbestuur ging door de knieën en de vergunning werd ingetrokken. In de persmededeling van IJzerwake kon u lezen dat wij klacht zullen neerleggen bij de Raad van State.

    Wij hebben een veldslag verloren en ik hoor nog een van de jongste bestuursleden tijdens de laatste bestuursvergadering van IJzerwake ontgoocheld zeggen ‘maar ik verlies niet graag’.

    Niemand verliest graag, wij dus ook niet. Dat wil zeggen, beste Vlaamse vrienden, dat wij er nu moeten voor zorgen dat we de oorlog winnen. Zeer concreet er voor zorgen dat we de Ijzerwake behouden. Want het is duidelijk, en links steekt het ook niet onder stoelen of banken, de aanval op de IJzerwake is ingezet. De IJzerwake moet verdwijnen zoals alles wat nationalistisch en identitair is en opkomt voor ons eigen volk, opkomt voor dat Vlaanderen waarvan we houden.

    Heel het bestuur van IJzerwake, dat een weerspiegeling is van ons volk, jong en minder jong, mannen en vrouwen, arbeiders en academici staat eendrachtig klaar om weerwerk te bieden aan de aanval op de IJzerwake. Wel, wij rekenen ook op u. Ons antwoord op de verloren veldslag moet een geslaagde IJzerwake zijn. En ik hoop dat er zondag velen zullen reageren zoals die Vlaming van 80 jaar die me enkele dagen geleden, na de intrekking van de toelating voor Frontnacht, een mail stuurde met de korte boodschap: ‘Ik ben tachtig jaar, ik ben nog nooit naar de IJzerwake geweest maar nu zal ik er staan!’

    Wij hebben een veldslag verloren of we de oorlog gaan winnen hangt mee van u af!

    Er staat u ook een verrassing te wachten, onze gastspreker is een jongeling van…98 jaar! U zal verbaasd zijn over de kracht van zijn stem en de inhoud van zijn toespraak.

    Met ongebroken moed en strijdvaardiger dan ooit: tot zondag op Ijzerwake!

    Luc Vermeulen

    Steun IJzerwake op sociale media

    IJzerwake is ook terug te vinden op sociale media als Facebook, YouTube of Twitter.

    Nodig alvast uw facebookvrienden uit!


    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    Herinnert u zich deze beelden nog? Het leger en massa’s politie werden ingezet om #JurgenConinckx te vinden… zonder dat de man ooit een schot had gelost. Vandaag vindt in #Antwerpen dagelijks een aanslag plaats… maar extra maatregele

    DE ONTMASKERING VAN DE DESINFORMATIE

    *

    Al vijftig jaar komen de doemscenario’s – dat de mens en onze planeet ten dode opgeschreven zijn – niet uit. Patrick Moore is als doorgewinterde wetenschapper en levenslange milieuactivist de aangewezen persoon om de leugens van de media, de politiek en de pseudo-wetenschap te ontmaskeren.

    Dat doet hij in dit boek, in klare taal en met niet mis te verstane feiten.Toch is Moore een milieu-activist in hart en nieren.

    Begin zeventiger jaren was Patrick Moore een van de sleutelfiguren van Greenpeace. En dit op basis van zijn wetenschappelijke achtergrond, zijn reputatie (als milieuactivist) en zijn vermogen om praktische, no-onzin inzichten in de discussies. Zo zegden medewerkers van Greenpeace zelf.

    No-nonsens

    Moore: ‘Op een dag besefte ik dat de meeste angstaanjagende verhalen in de media op onzichtbare zaken gebaseerd zijn, zoals CO2, of over dingen gaan die heel ver weg zijn, zoals ijsberen en koraalriffen.

    De gemiddelde persoon kan dat niet zelf waarnemen en dus het waarheidsgehalte van die beweringen niet verifiëren. Hij moet erop vertrouwen dat de activisten, de media, de politici en de wetenschappers – die allemaal enorme financiële en/of politieke belangen hebben bij het onderwerp – de waarheid vertellen.’ Dat blijkt niet altijd zo te zijn.

    Na vijftig jaar onderzoek als onafhankelijk wetenschapper en milieuactivist is dit boek Onzichtbare nep rampen en verzonnen onheil een ontmaskering van de desinformatie en de leugens. Zo toont hij aan dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de mensheid een wereldwijde klimaatverandering veroorzaakt.

    Omgekeerd

    ‘Wij mensen zijn inderdaad verantwoordelijk voor de recente stijging van het CO2-gehalte op aarde’, schrijft Moore. ‘Dat maakt ons (onbedoeld) de hoeders van het leven op aarde in plaats van de vernietigers ervan, omdat het CO2-gehalte rond 1900 nog op een historisch en gevaarlijk laag niveau was.’

    De werkelijkheid is ook hier precies omgekeerd van wat men ons probeert wijs te maken.

    De huidige stijging van het CO2-gehalte is bijzonder goed nieuws voor planten en dieren en zorgt al tientallen jaren voor een wereldwijde vergroening. ‘CO2 moet gevierd worden, niet gevreesd.’

    Je steelt van de armen en geeft het aan de rijken.”

    Moore bewijst in zijn boek dat de zogenaamde ‘Groene stroom’ helemaal niet groen is, maar juist een enorme belasting vormt voor het milieu. De Amerikaanse natuurkundige William Happer, emeritus hoogleraar aan Princeton University zegt dat het klimaat beleid een omgekeerde Robin Hood-strategie hanteert: “Je steelt van de armen en geeft het aan de rijken.”

    Moore plaatst de huidige klimaatveranderingen in een historisch en wetenschappelijk perspectief dat duidelijk laat zien dat het klimaat van angst en schuld waarin we nu zitten, volstrekt onnodig is.

    Onzichtbare neprampen en verzonnen onheil is deze week ons boek van de week, in klare taal en niet mis te verstane feiten. Verkrijgbaar in onze Doorbraak boekenwinkel tegen een tijdelijke voordelige prijs..

    N-VA- En VB-Jongeren Samen Op Vakantie: Het Weer Was Prima

    *

    Alleen achteraf wat donderwolkjes

    Acta Sanctorum - 24/08/2022 Johan Sanctorum

    *

    Er is wat ophef geweest over de gezamenlijke aanwezigheid van jongeren van Vlaams Belang en van N-VA op een zomercampus voor jonge politici over Vrijheid en Soevereiniteit in Polen, in het weekend van 15 augustus.

    Allemaal fascisten’

    De campus was een initiatief van New Direction, een rechts-conservatieve Europese denktank die in 2009 werd opgericht door niemand minder dan Margaret Thatcher. Momenteel wordt deze organisatie gerund door Tomasz Poreba, Europarlementslid voor de Poolse conservatief-nationalistische regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS).

    Een en ander bracht met zich mee dat er zowel delegaties waren van de Europese conservatieve ECR-fractie (European Conservatives and Reformists), waartoe N-VA behoort, als van de radicaal-rechtse ID-fractie (Identiteit en Democratie), waartoe Vlaams Belang behoort.

    De strategie van links en het traditionele centrum is duidelijk: ten allen tijde beletten dat er een ‘monster-verbond’ tussen N-VA en VB in 2024 zou ontstaan

    Jongeren afdelingen van andere partijen waren er als de kippen bij om deze gezamenlijke vakantietrip van N-VA en VB-jongeren te veroordelen. De woorden ‘fascisme’ en ‘neo-nazi’s’ vlogen in het rond, dit als toemaatje ongetwijfeld op de Frontnacht-affaire die door links dankbaar werd benut om radicaal rechts in Vlaanderen te stigmatiseren. De strategie van links en het traditionele centrum is duidelijk: ten allen tijde beletten dat er een ‘monster-verbond’ tussen N-VA en VB in 2024 zou ontstaan. De boodschap is ook duidelijk: dreigen met een vergroting/uitbreiding van het cordon, wat tot de tamelijk absurde situatie zou kunnen leiden dat een meerderheid van de Vlaamse kiezers zich binnen een schutskring bevindt. Maar dat schijnt links niet te deren.

    Het Vlaams Belang gaf nogal wat ruchtbaarheid aan het treffen, bij de N-VA bleef het opvallend stil en zat men wat verveeld met de ‘negatieve publiciteit’. Jens D’Hondt, mede-oprichter van de Jong N-VA-afdeling aan de VUB, verklaarde zelfs in De Morgen dat hij, door het samengaan te contesteren, ‘uit de partij werd gezet’. Uit het interview zelf blijkt dat hij minstens voor de helft de eer aan zichzelf hield en verklaarde ‘niet te kunnen leven met de strakke partijtucht’. Terwijl het toch overduidelijk is dat D’Hondt meer op de lijn zat van het partij-establishment.

    Knuppels in het hoenderhok

    Dries Van Langenhove: magneet voor jonge kiezers

    De grond van de zaak is ietwat anders. Dit gaat in feite niet over partijtucht en dissidentie, maar over het feit dat de N-VA-jongeren minder op hebben met het cordon sanitaire dan die partijtop. Het wordt nu voorgesteld alsof de N-VA-jonkies in een ‘val’ zijn gelopen, maar dat is niet zo. Het cordon sanitaire is een constructie uit de vorige eeuw, zoals bekend uitgedacht door de ecofascist Jos Geysels. De millennials hebben daar niks aan, het is voor hen prehistorie.

    Geysels trok de andere Vlaamse partijen mee in het bad, veronderstellend dat een uitsluiting van het VB van alle machtsdeelname deze partij zou laten leeglopen en doodbloeden. Het omgekeerde is waar: het VB bleef een aanzuigeffect creëren voor alle middelpuntvliedende rechts-radicale krachten in Vlaanderen, die gaan voor een splitsing van België, zonder confederale tussenoplossing. Dat jongeren als kamerlid Dries Van Langenhove regelmatig keet schoppen en knuppels in het hoenderhok werpen, kan wel voor veel commotie zorgen bij andere partijen en in de mainstream media, maar schaadt het VB zelf niet. Integendeel: hij blijkt een magneet voor jonge kiezers.

    Joint-venture

    Ook de N-VA-jongeren zijn meer bezig met wat ze gemeen hebben met hun VB-generatie genoten, dan met wat hen scheidt. Of dat strategisch een goede zaak is, is het probleem van de partijtop. Maar op langere termijn, -uiteindelijk zijn dit de politici van morgen en overmorgen,- lijkt het cordon ten dode opgeschreven en is er een ideologische joint-venture in de maak onder een rechts-conservatieve noemer.

    Het VB zit in dat opzicht in een luxe-positie: de tijd speelt in hun voordeel, ze hoeven maar te wachten tot de geesten rijpen bij de N-VA-millennials

    Daar blijkt ook een publiek voor te zijn bij jongeren. Het VB zit in dat opzicht in een luxe-positie: de tijd speelt in hun voordeel, ze hoeven maar te wachten tot de geesten rijpen bij de N-VA-millennials. De partijtop, Bart De Wever vooraan, kan deze tendens een tijd tegenhouden, en professor Bart Maddens zal wel gelijk hebben dat een opheffing van het cordon in 2024 weinig waarschijnlijk is, maar Maddens is ook bij de pinken genoeg om op te merken dat vele journalisten en politici niet goed beseffen in wat voor een parallelle, imaginaire realiteit ze leven, door hun politiek correcte illusies voor werkelijkheid te nemen.

    Andermaal: het VB kan zijn jonge veulens vrij laten experimenteren, de N-VA kan alleen maar perplex de realiteit achterna lopen en kijvende vingertjes opheffen. Een fusie is daarom niet nodig, er kan en mag een verschil zijn tussen conservatief rechts en radicaal rechts, dat geeft de kiezer keuzevrijheid. Maar het uitsluitings-denken handhaven, waarvan men links en het wokisme zo beschuldigt, kan bij rechts geen optie voor de toekomst zijn. Er zullen nog zomers en zomercampussen volgen. De woorden ‘racisme’ en ‘fascisme’, door links altijd opnieuw gebruikt, zullen verdampen in de nieuwe realiteit van wat Bart Maddens een cultuur-oorlog noemt. Ik noem het gewoon een politiek strijdtoneel, dat is al meer dan genoeg. Oorlog is jihad, en dat is iets voor moslims. Geef de democratie eens een kans, de echte dan.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDS- INMENGING OF APEN POKKEN

    Dat inntriestige Van Rarmdock-monumentje aan de IJzer in Steenstraete bij Bikschote, (na de fusie-gekte die vooral bedoeld was om - in het kader van de gglobalisering? -de plaatselijke eigenheid af te breken en om daarbij vooral veel geld te verdienen), allemaal tot de grootstad Ieper moeten behoren, is ondertussen een voldongen feet. Dat daar Jaarlijks s

    een (mini) heldenhulde plaats vindt, is er echter teveel aan. Blijft dus nawerken bij de tegendraadse soort als een rode lap op een wilde stier.

    Ja, het is inderdaad een oud zeer. Iedereen moet denken zoals zij, of ‘ze sloan up joen muile’…. Een Gents gezegde uit de jaren ’20 van vorige eeuw. Maar nog altijd bandend actueel. Zie ons ‘Mateke’ die ervan haast in zijn broek doet.

    -

    Even dromen….

    Het is dus, na 2024, wachten op een Gerechtelijk Bevel, dat er zeker moet komen, om in alle mrida FR/VL, woordelijk de tekst af te drukken van Wikipedia waar die handelt over de Gebroeders Van Raemdonck. Alleen de Wiki-yekst is weer te geven, zonder ook maar één woord commentaar. Zodat de lezer zelrf kan oordelen en niet moet na
    äpen wat Bart Zeeckhodt of Bart Stinckman als onzin hebben overgegeven.


    **

    Dit broderpaar, (Ward en Frans), amper 22 jaar jong toen ze stierven voor La Patrie bien aiùée, sneuvelden samen na bijna 4 jaar frontdienst in de vuurlinie, in elkaars armen bij de terugtocht na een geslaagde aanval op een Duitse stelling, genaamd het Stampkot. Waar, na de oorlog, van deze betonblokken door vrijwilligers het gekende monument, waar zoveel om te doen is, werden gebruikt.

    Te saam vereen in vreuigd en nood,

    Als d’een sterft is de ander ooki dood….

    De Franstalige Belgische legeroverheden weigerden toendertijd de dode lichamen 19 dagen en nachten lang deftig te begraven. Want zeggen de archieven, het waren toch maar Flaminganten. En dat ene dode Waals korporaaltje miek toch geen verschil.

    Hoe beiden dan sedert het begin van de oorlog, sergeanten zijn kunnen worden, bewjst vooral dat ze hun plicht tot het uiterste hebben volbracht.

    Ondertussen gingen langs beide kantten de beschietingen tter plaatse gewoon verder, en werden de in een granaat-trechter gedumpte lijken herleid tot gemalen menselijke botten.

    Ziezo, dat was even de sfeer oproepen van een echte frontnacht. Hopelijk blijft deze Ijzewake, niettegenstaande de provocaties, vredig. Want de échte confrontatie gebeurt heden ten dage nieet meer aan het Stampkot, maar in het kieshokje en daar is geen ontkomen aan.

    En zelfs al is er wat tumult de dag zelf, of de avond voordien, dat neemt niet weg dat de roddelpers met gespitste oren rondsnuffelt. Op zoek naar geënsceneerde ‘toevallige’ bewijzen dat Flaminganten best in Uitroeiïngskampen mogen terecht komen….

    *

    Digithalys



    25-08-2022, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.865– - DE ZIEL VAN DE KIEZER IS, BBUITEN ALLE PARTIJ-PRAATJES OM, KIEZEN VOOR DE VERBODEN VRHCT

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    MAANDAG 22 AUGUSTUS 2022

    **

    865– - DE ZIEL VAN DE KIEZER IS, BBUITEN ALLE PARTIJ-PRAATJES OM, KIEZEN VOOR DE VERBODEN VRHCT

    *

    I N H O U D

    *

    Voor zover het verbod op ieders Vrije Mening niet op paper gezet staat, blijft alles bij woorden. Waarbij blijkt dat die van Extreem Rechts gewoon tussen de lijntjes vallen. Ze zijn dus zoals de levensnoodzakelijke zuurstof in de atmosfeer. Ze worden en toch zijn even onmisbaar als het zonlicht.

    De stap van zuurstof naar STIKSTOF is echter al ingezet en dat is niet louter symbolisch. D nodige decreten & banbliksems zijn in de maak.

    Partij-ideologiën die daarenboven zijn nog verwarrender. Ze zijn dooreenlopen, als gietijzeren tralies voor de

    ramen van gevangenen. Die kunnen alleen nog de Vrijheid zien van achter glas. Partij-genoten zijn dus lijk blinden die elkaar geleiden. Daar waar dat glas steeds donderder wordt. Prcies alsof de avond in aatocht is.

    Geen wonder dus dat ook DE WET  het Noorden kwijt is. De gecompiterde samenleving neemt de betutteling niet meer. Als Hongarije verklaart niet mee te willen doen met de VERBRUINING, dan wordtt dat land lmeteen tot paria iitgeroepen.

    Het is n feit, dat klokken die moeten worden terggedraaid, mestal daar niet teten kunnen.

    Hoe Dries van Langenhve dat na 2024 zal aanpakken is mij een raadsel. Waar naartoe met zoveel afdankertjes?

     

    *

    DE ZIEL VAN DE KIEZER

    *

    In de jaren 50 van de vorige eeuw wonnen de christendemocraten, toen nog onder de naam CVP, glansrijk de verkiezingen nadat ze een campagne hadden gevoerd onder het motto ‘De ziel van het kind’. Iets dergelijks zouden de Vlaamsnationalisten moeten doen naar de volgende verkiezingen toe, maar dan de ziel van de N-VA-kiezer’.

    Het is een publiek geheim dat de leiding van de N-VA niet wil weten van een samenwerking met het VB, ook niet mochten beiden partijen straks samen de meerderheid behalen in het Vlaamse parlement. Dat zou voor Vlaanderen een ramp betekenen, zo na bij ’t doel gekomen. Eveneens bekend is echter dat liefst 81% van de N-VA-kiezers zo’n samenwerking wél ziet zitten.

    Aan die N-VA- kiezers zou ik de gouden raad geven van hun hart voor één keer een steen te maken en in de regionale verkiezingen te stemmen voor het VB. Ze kunnen dan nationaal nog stemmen voor de N-VA.

    Nu zouden De Wever, Demir, Francken & Co straks ook kunnen overwegen de stap naar het VB wél te zetten. Wie garandeert echter dat ze, ná de verkiezingen, geen ‘Lachaertje’ zullen doen en zich, voor de zoveelste keer na Marrakech, in de zak laten zetten door tovenaar Magnette en zijn linkse aanhang?

    Als wij aan dit België – een land dat nooit meer zou worden uitgevonden als het niet bestond (dixit The Economist) – een eind willen maken, dan krijgen we daarvoor in 2024 een unieke kans. Ze niet benutten en voortgaan ‘à la belge’ zou een vreselijke vergissing zijn.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

        LISSEWEGE

    Het kan bij al de Vlaamsvoelende vrienden nooit genoeg benadrukt worden hoe dit ‘Witte Dorp’ meer en meer zijn gerechte plaats in de Geschiedenis als lichtdorp inneemt. Vooral als er, op loodzware zweole zomeravonden, op geen enkel terrasje nog ook m   aar één zitplaats vrij is.

    Lissewege voelt aan als thuiskomen bij de eigen haard.

    Op dergelijke momenten lijkt het alsof Lissewege en het historisch Vlaanderen één geworden zijn. Een indruk die zelfs bij vol daglicht uitgaat van die stompe kerktoren, die stoer als een eik, zelfs ’s nachts plaats bood om als vurtoren te dienen bij stormweer.

    Als zinnebeeld voor wat er komt nà 2024 kan dat tellen!

    OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    @vlbelang·

    Aug 22

    "Het is compleet absurd dat de auto met een arts onderweg naar een spoedgeval, een thuisverpleger of een dierenambulance géén prioritair voertuig is, maar de wagen-met-chauffeur van pakweg minister Verlinden dat wél is."

     

    WELK BELANG HEBBEN VAKBONDEN, SOCIALISTEN EN GROENEN BIJ HOGE INFLATIE?

    *

    Stanislas Jourdan heeft de dagelijkse leiding over Positive Money Europe, een activistische vzw die inflatie positief vindt...

    **

    Ngo blijkt schimmige organisatie om inflatie verder te laten toenemen

    Nieuws - 22/08/2022 Lode Goukens

    *

    Een Brusselse ngo beweerde afgelopen vrijdag dat lage rente herverdelend werkt en in het voordeel is van de lagere inkomens. Achter de ngo blijken socialistische en groene politici te zitten. Het doel is een beleid om inflatie onder controle te krijgen tegen te werken met geld van Soros, groene lobbygroepen en de Europese Unie. Wiens belangen dienen de vakbonden of groene en socialistische partijen hiermee?

    **

    ‘Positive Money Europe’

    Op 19 augustus publiceerde een zekere Marc Beckmann, die zich onderzoeker noemt, bij de ngo genaamd ‘Positive Money Europe’ een ‘studie’ over de herverdelende effecten van monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De boodschap is dat lage rente in het voordeel is van de lagere inkomens.

     

    De kritiek op de ECB is dat centrale banken geen aandacht zouden hebben voor ongelijkheid.

    De man geeft acht lessen gebaseerd op 40 ‘empirische papers’. Les 1: monetair beleid is altijd herverdelend.

    Les 2: herverdelende effecten kunnen langdurig zijn. Volgens les 3 doet een rente verhoging de lage inkomens pijn, terwijl een rente verlaging ze net doet stijgen. Les 4: hoge inkomens profiteren ook van lage rente, maar lijden minder als de rente stijgt. Les 5: expansief monetair beleid ‘dopeert’ de rijkdom van de rijken. Volgens les 6 vergroten rente stijgingen de ongelijkheid. Les 7: inflatie-gecentreerd beleid doet de werkmensen pijn en les 8: monetair beleid is minder effectief als de ongelijkheid hoog is.

    Speculatief

     

    Ingaan op de papers die Beckmann aanhaalt zou te ver leiden. Sommige zijn geschreven door auteurs bij het IMF, de particuliere universiteit LUISS Guido Carli in Rome, het Canadese C.D. HOWE Institute, Banca d’Italia, de Nederlandse Bank, CEIS Tor Vergata, de ECB, …

    Al deze papers hebben gemeen dat het essays zijn met een hoog speculatief gehalte en vooral het politieke aspect benaderen in plaats van het economische – of het financiële aspect. Statistische gegevens zijn schaars. De auteur doet vooral aan ‘cherry picking’ in publicaties die soms pertinent zijn voor de gekozen probleem-stelling, maar even vaak over compleet andere zaken blijken te gaan. De meeste auteurs zijn zelfs geen onafhankelijke wetenschappers.

    Woorden verdraaien

    Als een gerefereerde paper al tot het vakgebied van de politieke economie behoort zoals ‘Did Quantitative Easing Increase Income Inequality?’ door Juan Antonio Montecino en Gerald Epstein van de universiteit van Massachusetts

    Dit soort verdraaien van de wetenschappelijke kennis is toch problematisch. Temeer omdat de conclusie exact is wat ondergetekende onmiddellijk dacht na het lezen van de publicatie. Op twitter schreef ik: ‘De logica ontgaat me. Lage intrestvoeten zouden in voordeel zijn van lagere inkomens. Klopt wat betreft tewerkstelling door nieuwe investeringen, maar als inflatie je nog sneller verarmt en je koopkracht opvreet zie ik niets positiefs’.

     

    Kortom, de hele uitleg van Beckmann is bullshit. Dat zet een mens aan het denken. Waarom schrijft iemand uit een peperduur kantoor in Brussel op een professioneel ogende website zoiets? En waarom tweet zijn organisatie dat?

    Lode Goukens


    Digithalys







    23-08-2022, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.864– - EEN MACHTELOOS DEEL UITMAKEN VAN DE MACHT: IS DAT OOK AL EEN OPTIE VOOR 2024?

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 21 AUGUSTUS 2022

    **

     

    864– - EEN MACHTELOOS DEEL UITMAKEN VAN DE MACHT: IS DAT OOK AL EEN OPTIE VOOR 2024?

    *

    I N H O U D

    *

    Het ziet er in de Publieke Ruimte naar uit alsof de komkommertijd ineens zo maar voorbij zou zijn. Samen met de hittegolf…. En nu dus de watergolf die verwoest wat nog recht stond.

    Een voorsmaakje in de natuur die het Politiek Correcte Estalishment de stuoen op het lichaam moet jagen. Dat voor zij die ogen in hun kop hebben en die lopen er noet dik. ….

    Het lijf-aan-lijf gevecht van Allen tegen Een is dus begonnen. Iedereen weet dat in 2024 de uitslag bij voorbaat vast staat, maar zoals ijn elk gevecht moeten er eerst slachtoffers vallen. In anderhalf jaar tijd kan er vbeel gebeuren en kunnen er veel Helden naar hun Laatste Rustplaats gebracht worden.

    ,Want het Establishment is woedend. En navenant.

    Ook voor de Gulden Sporenslag, kwamen ze tussen Doornik, en Korrijk af met bezemen, om die opstandenlingen eens goed af te ranselen. Doen de tegenwoordige klaploprs van de Media ook. Maar die gaan binnenkort door de teruglopeden oplages, toch de boeken neerleggen….

    De schrik zit er dus dik in. En dat niet alleen voor de vele lucratieve jobkens die voor de Kameraden gaan verloren gaan, maar ook voor de vele kosten, om overal in hun geautomatiseerde teksten, het woord ‘Belgisch’ te vergvangen door ’Vlaams’… Geen Belgisch Elftal meer, maar reen Vllaams… Wat kosten besparend is, want veel korter en dus drukinkt bespaart.

    Ik denk dat de Gebroeders Bourlé geen emigrereren…. Ook weeral veel verloren kosten bespard.

    En wat, de dag dat het ‘Leefloon’ wordt geschrapt? Werd er al nahedacht over de stijgende misdaadcijers?

    Ook een oplossing zou zijn, de partijkassen + de private vermogens aan te spreken van hen die dat alles hebben mogelijk gemaakt…

    Er zijn dus blijde dagen in het verschiet. Of we nu DeWinter of van Van Langenhove moeten volgen…

    Who cares?

    De prijzen worden immers pas aan de meet uitgedeeld!

     

     

    21-08-2022

    'Belgische' sporters

     

    In deze rubriek heb ik het ooit al eens gehad over het Belgisch wielrennen, dat – zeker bij de profs – voor ± één (1) procent bestaat uit Franstaligen en de rest uit Vlamingen. Nu Philippe Gilbert ermee stopt, blijft er in feite nog één Waalse beroepsrenner over die naam waardig. Een zekere Arnaud De Lie, een Luxemburgse boerenzoon die als eerstejaars prof toch al een zestal koersen heeft gewonnen en die zich – evenals Gilbert – ook vrij behoorlijk in het Nederlands uitdrukt. Voor zover ik weet houdt het daarbij op. Toch blijft men het in onze media steeds hebben over Belgische, bijna nooit over Vlaamse renners.

    Dat laatste geldt trouwens niet alleen voor het wielrennen, maar in zowat alle sporten. Zo hebben we deze zomer meegemaakt dat er in het nationale voetbalelftal voor dames, dat de finale haalde van het Europees Kampioenschap, 23 van de 24 speelsters Vlaamse waren en dat die o.m. verplicht werden de brabançonne te zingen.

    En het kan nóg erger. De Nederlandsonkundige broertjes Borlée, die om financiële redenen ruzie kregen met hun Franstalige atletiekliga, stapten een jaar geleden over naar de Vlaamse liga en beloofden ook Nederlands te leren, iets wat ze trouwens in het Brusselse lager onderwijs ook gekregen hadden. Sindsdien heb ik hen nog steeds geen woord in die taal horen uitspreken bij de vele interviews door de Vlaamse media, die dat allemaal zonder protest ondergaan Engels kunnen ze wel, net zoals trouwens die Naffi Thiam. Vlaamse centen zijn welkom, maar Vlaams spreken is te moeilijk

    Hoe Vlaams Belang Haar Geloofwaardigheid En Politiek Project Dynamiteert

    Analyse - 21/08/2022 Julien Borremans

    1

    De hypocrisie van de mainstream-pers over de massieve communicatieve blunder van Dries Van Langenhove mag dan al stuitend zijn, binnen het Vlaams Belang groeit het ongenoegen over de ondoordachte en ongenuanceerde uitspraken van bepaalde facties binnen de partij. Aan de vijand munitie leveren om de eigen stellingen te beschieten, is een domme strategie.

    Terwijl het Vlaams Belang de laatste jaren de rangen vrij gesloten hield, sijpelt nu stilaan het ongenoegen naar buiten. De uithaal van Chris Janssens in Het Belang van Limburg spreekt boekdelen: ‘Uitspraken van Van Langenhove zijn nonsens en halen ernst partijprogramma onderuit’. Dit soort uitspraken blijft aan de partij kleven, zoals snot aan vingers. Steeds weer zal Van Grieken ermee worden geconfronteerd.

    Niettegenstaande de uitlatingen over een ‘wetenschappelijk experiment’ over een vergelijking tussen een etnisch homogene en heterogene wijk van weinig communicatief inzicht getuigen, is de reactie van de mainstream-pers ronduit tenen krullend. Etnisch getinte uitspraken van onder andere woke-prinses Esmeralda dat onze wereld ‘al veel te lang blank’ is, worden door de mainstreampers makkelijk met de mantel der liefde bedekt. Ook andere voorbeelden spreken tot de verbeelding.

    De etnische inslag van woke

     

    Vlaams parlementslid Ann Moerenhout (Groen) vond dan weer dat de Vlaamse top-ambtenarij te ‘wit en te mannelijk’ is. De mainstream media kopte de bal maar al te graag binnen, maar struikelde niet over het feit dat de diversiteit waar Groen voor pleit vooral wordt ingegeven door etniciteit, geslacht en handicap. Over de diversiteit aan meningen wordt met geen woord gerept, terwijl iedere ambtenaar maar al te goed weet dat openlijk sympathie koesteren voor het Vlaams Belang of zelfs de N-VA een domper op de persoonlijke carrière kan betekenen.

    Vorig jaar gaf de VLOR – de Vlaamse Onderwijsraad – een ideologisch pamflet uit: ‘Zonder wrijving geen glans’. Daarin stond letterlijk te lezen dat we oog moeten hebben ‘voor de privileges die verbonden zijn aan het behoren tot een dominante groep in deze samenleving. De groep met de meeste privileges zijn de witte mannen die in het christelijk geloof geboren zijn.’ Daarbij vormt ‘dekolonisering’ een belangrijk concept. ‘We moeten bestaande ‘framings’ van feiten in vraag durven te stellen… De starre houding ten opzichte van de hoofddoek is daar een voorbeeld van.’ De echte vijand is eerder ‘de consumptie en een kapitalistisch discours waarop ook het onderwijs nog vaak geschoeid is.’ Dit komt niet uit een congresverslag van de PVDA, maar uit een publicatie van de VLOR, de strategische adviesraad voor het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

     

    Sandew Hira noemde de nazi’s zelfs ‘lieverdjes’ in vergelijking met de Nederlanders. Ze verwijst daarvoor naar het kolonialisme

    De bovenstaande voorbeelden zijn stuitend omdat ze ongenuanceerd, te kort door de bocht en bovendien heel eenzijdig zijn. Bovendien vertrekken ze steeds weer vanuit etnische categorieën waarbij de blanken over de ganse lijn worden gedemoniseerd. Sandew Hira noemde de nazi’s zelfs ‘lieverdjes’ in vergelijking met de Nederlanders. Ze verwijst daarvoor naar het kolonialisme. De verontwaardiging van de mainstream media is dus bijzonder selectief.

    De ‘verbruining’ is het ware probleem

     

    Dat neemt niet weg dat er binnen het Vlaams Belang onderhuids ook een etnisch discours wordt gehanteerd. Er was niet alleen de uitschuiver van Tom Van Grieken in De Tijd waarbij hij het in een interview had over de ‘blanke dominantie’ in Europa. Ook Filip Dewinter zei ooit eens dat niet ‘de vergrijzing’, maar wel ‘de verbruining’ het ware probleem is. Dit soort categorisering wordt binnen de partij heel frequent gehanteerd omdat heel wat militanten en kiezers dagelijks worden geconfronteerd met de uitwassen van de multiculturele samenleving en de onmacht of het onvermogen van de verschillende overheden om daar tegen te reageren.

    Dit beeld wordt handig aangescherpt door uitgeslapen demagogen zoals Filip Dewinter, die in zijn recent boek ‘Omvolking’ schrijft: ‘De immigratie-invasie zorgt voor sociale achteruitgang, meer werkloosheid, meer criminaliteit, beperking van de vrije meningsuiting… discriminatie van/en geweld tegen vrouwen en seksuele minderheden… toenemend geweld en toenemende onverdraagzaamheid.’ Daarmee schept De Winter en een deel van het Belang het beeld dat de vijand van het Vlaamse volk in de achterstands-wijken snode plannen smeedt om een ‘omgekeerde kolonisatie’ te bewerkstelligen waarbij onze samenleving aan de islam wordt uitgeleverd.

     

    Dergelijke eenzijdige analyses gaan er bij de achterban makkelijk in, maar zetten de verhoudingen binnen de partij verder onder druk.

    Niet alleen oud-partijvoorzitter Gerolf Annemans reageerde op de tweet van Van Langenhove: ‘De indruk wekken dat niet culturele identiteit maar huidskleur een prioriteit zou kunnen zijn voor Vlaams Belang is betreurenswaardig.’ Ook Chris Janssens liet van zich horen. Hij noemde de uitspraken van Langenhove ronduit ‘nonsens’. Het Vlaams Belang dynamiteert haar geloofwaardigheid en haar politiek project.

    Het Belang kan zich op rechts geen scheurpartij permitteren die een wezenlijke concurrentie zou betekenen voor de corebusiness van de partij

    Tom Van Grieken houdt zich communicatief op de vlakte en weigert de verantwoordelijkheid te nemen om eens met de grove borstel door eigen rangen te gaan. Kopstukken zoals Filip Dewinter, Dries Van Langenhove en Guy D’Haeseleer hebben een bijzonder groot electoraal kapitaal. Het Belang kan zich op rechts geen scheurpartij permitteren die een wezenlijke concurrentie zou betekenen voor de corebusiness van de partij.

    Conservatieve partij

    Een aantal mandatarissen is de eeuwige oppositierol van de partij en de constante provocaties beu. De partij heeft van 2024 een breekpunt gemaakt en wil in Vlaanderen in een coalitie zetelen. Het besef dat de partij aan maturiteit moet winnen, is reëel. Nu N-VA steeds meer aan geloofwaardigheid moet inboeten is er binnen het politiek spectrum voor het Vlaams Belang ruimte zat om zich te profileren als een geloofwaardige conservatieve partij waarbij de nadruk wordt gelegd op culturele identiteit, migratie, integratie en onafhankelijkheid.

     

    Wil de partij in 2024 meebesturen dan zal ze moeten breken met het puberaal gedrag van een aantal mandatarissen om steeds weer keet te schoppen

    *

    *

    *

    En als afsluitertje, nog even ’n Maddentje…..

    Is bedoleld om ter zelfder tijd te leren warm en koud te blazn, met daar tussen-in voor de goede verstaander de eigenlijke boodschap. Namelijk dat we (de lzeer) als blinde passagier best een tweede gordel omdoen om niet op de straatstenen terecht te komen, maar in tegendeel als voorvechter op de eersste rij komen….

    *

    ‘DE KANS DAT HET VLAAMS BELANG AAN DE MACHT DEELNEEMT, IS SOWIESO KLEIN’

    *

    Politicoloog Bart Maddens over "Stranger Things", cultuur oorlogen en Dries Van Langenhove

    *

    Voor politoloog Bart Maddens (KU Leuven) staan de politieke strategieën en ideologieën van federaal parlementslid Dries Van Langenhove niet haaks op die van het Vlaams Belang. ‘Alleen op papier is Van Langenhove onafhankelijk’, zegt Maddens.

    Dries Van Langenhove werkte zich afgelopen week in de kijker met een bericht op Twitter dat suggereerde dat steden die alleen maar uit etnische Vlamingen bestaan, een interessant experiment zouden zijn om de multiculturele samenleving terug te draaien. Dat de mainstream-pers daarover valt, was te verwachten. Ten gronde is de uitspraak van Van Langenhove evenwel op zichzelf voor kritiek vatbaar. Dat debat verdween in de Vlaamse beweging naar de achtergrond. Als links de aanklager is, moet rechts aan hetzelfde zeel trekken, zo leek het.

    Politoloog Bart Maddens poogt de strategie en ideologie van zowel Van Langenhove als van het Vlaams Belang te verklaren. ‘Net als in de Netflixserie Stranger Things bestaan er alternatieve werelden met eigen wetten. ZO LEEFT ER EEN WERKELIJKHEID BIJ EEN AANZIENLIJK DEEL VAN DE BEVOLKING DIE JOURNALISTEN, COMMENTATOREN EN POLITICI NIET KENNEN, EN WAARVAN ZIJ DE REDENEERTRANT NIET BEGRIJPEN.’

    In 2018, voor hij verkozen was, verklaarde Dries Van Langenhove aan het studentenblad Veto, wanneer gevraagd of Schild & Vrienden druk wilde zetten op de Vlaamsgezinde partijen: ‘Wij zitten niet in dezelfde categorie. Wij zijn onze eigen wedstrijd aan het lopen en we lopen niet mee op de piste van de partijen, wij lopen daarnaast. Wij houden ons niet bezig met partijpolitiek. Ik denk dat de partijpolitiek de Vlaming de laatste decennia zeer weinig diensten heeft bewezen.’ Dat is een goede samenvatting van ’s mans streven?

    Maddens: ‘Dat is het paradoxale. Van Langenhove heeft zich vroeger altijd verzet tegen de partijpolitiek. Hij stond bijvoorbeeld als onafhankelijke op de lijst van het VB, en werd zo ook verkozen in het federale parlement. Intussen is hij wel volwaardig lid van de VB-fractie, wat in het belang is van die partij, want zo genereren ze meer fractiemiddelen. Jean-Marie Dedecker, die ook als onafhankelijke zetelt en opkwam op de West-Vlaamse N-VA-kamerlijst, vormt daarentegen een onafhankelijke fractie van de N-VA. Dedecker is wat dat betreft consequenter. Eigenlijk is Van Langenhove alleen op een virtuele manier nog onafhankelijk van het VB.’

    Al bij al gedraagt Van Langenhove zich als een gedisciplineerd kamerlid in dienst van het Vlaams Belang

    ‘Ik heb dus niet de indruk dat Dries Van Langenhove de anomalie binnen het VB is. De tweet waar iedereen nu over valt, past binnen een traditie. Vanaf het moment dat Van Langenhove verkozen was, heb ik nooit de indruk gehad dat hij op ramkoers lag met de overige partijleden, of dat hij een ongeleid projectiel is. Al bij al gedraagt Van Langenhove zich als een gedisciplineerd kamerlid in dienst van het Vlaams Belang. Hoogstens zorgt hij voor wat deining als hij naar een demonstratie van Génération Identitaire in Parijs trekt. Of als hij op de demonstratie tegen het Covid Safe Ticket verschijnt – overigens als enige politicus.’

    Van Langenhove is strikt genomen ook geen slecht parlementslid. Hij voert oppositie, en gaat ervoor. Maar hij voert die oppositie ook op sociale media, wat eigen is aan zijn generatie, en dat polariseert meer dan tussenkomsten in het halfrond.

     

    ‘Ik vind ook niet dat Van Langenhove met zijn gebruik van sociale media afwijkt van de strategie van het Vlaams Belang. De meest straffe uitspraken die controverse hebben veroorzaakt, zijn nog altijd op conto van partijvoorzitter Tom Van Grieken te schrijven. Tom Van Grieken heeft in De Tijd ook al eens gepleit voor een dominant blank Europa. Van Grieken zei dat hij linkse leerkrachten wilde “pakken”, niet Dries Van Langenhove. En het is ook Van Grieken zelf die de omstreden term “OMVOLKING”in de mond durft nemen. Ik zie eerlijk gezegd niet echt zo een contrast tussen een extreme Van Langenhove en een gematigde Van Grieken.’

     

    Ten gronde, en los van de vraag of de term fatsoenlijk is: omvolking kan als analyse niet ontkend worden. Leg foto’s van schoolklassen in onze grote steden van veertig jaar geleden en van nu naast elkaar, en onmiddellijk wordt aanschouwelijk wat die term betekent. Maar: een Viktor Orban kan in Hongarije – dat nog overwegend blank is – zeggen: wij willen niet het lot van West-Europa ondergaan. Een West-Europese samenleving als de Vlaamse kent heel wat inwoners met een migratie-achtergrond. De grenzen van het debat liggen in Vlaanderen daarom op het uitsluiten van toekomstige migratie, van wie nu geen staatsburger is en niets te betekenen heeft voor deze samenleving. Niet op het homogeen blank houden van Vlaanderen. Wil Vlaams Belang zoals Hongarije worden, dan zal dat met uitzettingen, geweld en racisme gepaard gaan.

    ‘Het voorbeeld van Marine Le Pen in de voorbije Franse verkiezingen toont aan dat een uiterst-rechtse politicus het zich kan veroorloven om vrij ver naar het centrum op te schuiven, met succes. Tom Van Grieken zou eenzelfde strategie kunnen volgen, en zo “knuffelbaarder” worden. Maar in een meerpartijen systeem als het onze moet hij er ook voor zorgen dat het Vlaams Belang voldoende relevant en zichtbaar blijft, en niet wordt doodgezwegen in de media. Dat kan enkel door af en toe provocerend uit de hoek te komen. Tom Van Grieken zal dus verontwaardiging blijven opwekken in de media, want alleen zo blijft hij het VB in de markt zetten als de verlokkelijke verboden vrucht. Hoe meer de mainstream het Vlaams Belang “ontmaskert”, hoe aantrekkelijker die partij wordt voor een groot deel van de politieke opinie. Dat is al drie decennia het verdien-model van de partij. Al zit daar natuurlijk ook wel een limiet op en mogen de provocaties ook niet te ver afwijken van de opinie van de doorsnee Vlaming.’

    ‘De kans dat het VB aan de macht zal deelnemen, is sowieso klein. Ook in 2024. Dat weet men bij het VB zelf zeer goed, ook al zullen ze het nooit toegeven. Een reëel uitzicht op beleids-verantwoordelijkheid zou een rem kunnen zetten op die provocaties, zoals bij Le Pen, maar dat perspectief is er niet bij het Vlaams Belang.’

    En finaal zal Van Grieken ook zichzelf buiten moeten gooien, want ook hijzelf is niet acceptabel voor de mainstream. U ziet: aan het einde van de rit zal er dan geen VB meer bestaan

    ‘Wat het Belang ook doet, fatsoenlijker worden of net niet, in 2024 zal mainstream-Vlaanderen nog altijd een grote afkeer van de partij hebben. Er moet dan ook nog een federale regering gevormd worden, waar machts deelname helemaal onrealistisch is. Tegen zo’n achtergrond zal een Tom Van Grieken een Dries Van Langenhove nooit aan de deur zetten. Want waar eindigt dat dan? Filip De Winter zal zeker ook een regerings deelname in de weg staan en weg moeten. En finaal zal Van Grieken ook zichzelf buiten moeten gooien, want ook hijzelf is niet acceptabel voor de mainstream. U ziet: aan het einde van de rit zal er dan geen VB meer bestaan. In dat licht zal die partij nu haar discours zeker niet afstemmen op machts deelname.’

    We zitten dus in het frame van de cultuur-oorlog, waar geen toegevingen mogelijk zijn. De samenleving is echter door de covid maatregelen, door de inflatie en door de energie problemen radicaler dan enkele jaren geleden. Moet het VB de woede versterken, of moet ze kanaliseren?

    ‘Een partij is in wezen een electorale oorlogs-machine die erop gericht is stemmen te winnen. Het is normaal dat het Vlaams Belang die woede versterkt, als dat stemmen oplevert. In een normale democratie nemen partijen die verkiezingen winnen nadien beleids-verantwoordelijkheid op, waardoor hun discours automatisch gematigder wordt en de maatschappelijke onvrede wordt omgezet in beleid en zo wordt gekanaliseerd. Bij de volgende verkiezingen kan de kiezer daarover dan opnieuw oordelen. Maar als gevolg van het cordon sanitaire wordt die democratische dynamiek doorbroken en wordt het Vlaams Belang gedwongen om een eeuwige oppositiepartij te zijn en constant te provoceren. Hun kiezers worden daardoor ook niet geïntegreerd in het politieke systeem en voelen zich blijvend uitgesloten. Dat is de reden waarom ik altijd een principiële tegenstander geweest ben van het cordon.’

    ‘Een Vlaamse meerderheid in 2024 is kantje boordje. Zelfs al halen ze een meerderheid samen, N-VA en VB zullen maar nét de grootste politieke familie zijn. Bij een groot deel van N-VA is de consensus nu nog dat Plan A een deal met de PS is. Het zal pas bij het mislukken van die onderhandelingen zijn, dat de druk op N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever zal toenemen om met het VB te gaan praten.’

    Afstand nemen van het VB is een existentiële noodzaak voor de N-VA, wil ze de verkiezingen van 2024 winnen. Ik verwacht dan ook dat het discours over het VB bij de N-VA alleen maar zal verharden

    Maar je merkt dat ook de N-VA gevangen zit in een electoraal-strategische logica waarbij ze zich moeten distantiëren van het Vlaams Belang om verkiezingen te winnen. De N-VA kan het nu niet maken om te worden gepercipieerd als een soort Vlaams Belang light, want dan zullen de rechtse kiezers toch liever voor het origineel stemmen, terwijl de centrumkiezers zullen worden afgeschrikt, en dan valt de partij tussen twee stoelen. Afstand nemen van het VB is een existentiële noodzaak voor de N-VA, wil ze de verkiezingen van 2024 winnen. Ik verwacht dan ook dat het discours over het VB bij de N-VA alleen maar zal verharden. Vlaams N-VA milieu minister Zuhal Demir geeft nu al de toon aan, en de rest van de partij zal volgen. Daardoor zal het moeilijker worden voor die partij om na 2024 toch met het Vlaams Belang in zee te gaan.’

    Wordt de radicalisering van de samenleving ook niet overdreven?

     

    Neen. Ze borrelt nu alleen meer onderhuids, omdat de Corona-maatregelen voorlopig weg zijn. Het meest significante maatschappelijk-politieke fenomeen van de voorbije twee decennia, waren de covid betogingen. Ik wik mijn woorden niet. Uit het niets kwamen er wekenlang vele mensen spontaan bijeen om tegen de maatregelen te demonstreren. Er was geen enkele band tussen de mainstream politiek en de mainstrea-mmedia enerzijds, en de demonstranten anderzijds. Niemand van het establishment riep op om te demonstreren; geen vakbonden, geen werkgevers organisaties, geen mutualiteiten, geen media en ook geen politieke partijen. Zelfs het VB niet. En dan staan daar op een koude novemberdag plots 30.000 mensen in Brussel, en twee maanden later zelfs 100.000. Zelfs journalisten wisten niet dat er demonstraties zouden plaatsvinden. Die massale opkomst buiten de geijkte kanalen is nog nooit gebeurd in de politieke geschiedenis van België. Dat legt treffend de kloof bloot met de burger.’

    Wie op die betogingen aanwezig was, is de nieuwe politieke onderstroom. De dag dat men opnieuw het Covid Safe Ticket zal bovenhalen, zullen die mensen daar opnieuw staan. Dat fenomeen gaat niet weg. En die mensen zullen ofwel voor het VB stemmen, ofwel voor de PVDA.’

    Welke fundamentele breuklijn is dit? U was tijdens die betogingen ook aanwezig, en u weet: men kwam er heel verschillende mensen tegen, gaande van moslima’s, Vlaams Nationalisten tot PVDA’ers, allemaal onderling vreedzaam naast elkaar. Wat bindt deze mensen?

    ‘Dat is de vraag van één miljoen. Het meest uitgesprokene was het overheersende gevoel dat men de betutteling door de overheid beu was, dat de media onkritisch zijn, en dat fundamentele vrijheden met de voeten worden getreden. Maar die dingen zijn moeilijk te vertalen in een traditionele ideologische dimensie.’

    Er leeft een werkelijkheid bij een aanzienlijk deel van de bevolking die journalisten, commentatoren en politici niet kennen, en waarvan zij de psychologie niet begrijpen

    ‘Ik kijk momenteel naar het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix. Die serie gaat over een alternatieve wereld, de upside down, een schaduwwereld waarin andere wetten gelden, een wereld die niet gekend is door mensen. Als het gaat over de cultuur-oorlogen en het verzet tegen de corona maatregelen, dan moet ik aan die serie denken. Er leeft een werkelijkheid bij een aanzienlijk deel van de bevolking die journalisten, commentatoren en politici niet kennen, en waarvan zij de psychologie niet begrijpen. In die schaduw wereld worden journalisten per definitie gewantrouwd. Hoe meer die het Vlaams Belang “ontmaskeren”, hoe meer men die partij om-armt. Er heerst een totale breuk tussen beide werelden. En het cordon sanitaire houdt die kloof in stand en verbreedt ze. Hoe meer de mensen van de andere kant worden gestigmatiseerd en uitgesloten, hoe meer ze verder vervreemden van de mainstream.’

    Christophe Degreef

    .*

    Digithalys

    22-08-2022, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!