MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1237 - NATUURLIJK KUNNEN WE ZE VERSLAAN

    .

    1237 - NATUURLIJK KUNNEN WE ZE VERSLAAN


    ***

     

    ***

     

    Ere wie ere toekomst!

    Ik had het nog niet gezien, maar mijn goede vriend, de Jo van

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    was er vlug bij deze morgen : Meneerke Peeters (neen, niet het corpulente strip-figuurtje,  maar die andere opgeschoten stijve hark bij de Tsjeven  die altijd van zijn paard valt)  is er nu al van overtuigd, dat hij BDW binnen het jaar in het zand zal doen bijten. De man is er vroeg bij. Goed voor hem. Want naarmate de Dag der Dagen nadert, zal zijn grootspraak wel koelen zonder blazen.

    Wat ons, de Rechtlijnigen daarin vooral moet bezig houden, is de oproep om ‘Verzamelen’ te blazen te beantwoorden, om de rangen te sluiten, schouder aan schouder rond de Leeuw. Naarmate de een wegvalt, moeten er twee in de plaats komen.

     

    ***

    Ter zake : Na het onverwacht afscheid dat we hebben moeten nemen van Ray DeBouvrie van Angeltjes, geraken zijn opvolgers stilaan ingeburgerd. Het zal niet eenvoudig zijn in zijn voetstappen te treden, want Ray stapte met zevenmijls-laarzen naar zijn doel.  Zijn vrijzinnige geest botste al eens met de mijne, die meer traditie-getrouw in het Cristendom de eerste en voornaamste borstwering zag tegen het opdringerige Islamisme. Natuurlijk zaten Ray en ik, alle verhoudingen in acht genomen, op dezelfde golflengte, maar dat zou hij voor geen geld ter wereld hebben willen toegeven. Alleen, off the record, vertrouwde hij mij ooit toe, dat ook hij in de gewijde stilte van een lege kerk tot rust kon komen. The chapel in the moonlight, U weet wel. Voilà, dacht ik toen: w.w.m.b., maar ik heb het hem niet gezegd….

    Ooit vertrouwde hij mij toe  ontdekt te hebben dat Karthuizer een andere goede vriend, een priester scheen te zijn, toen ik al lang foto’s van de man als Bisschop had toegezonden gekregen. Er is dus iets dat gelijkgezinden aantrekt en tevens afstoot. Ray heeft in zaken van ‘Geloof en Zeden’ werkelijk op sommige momenten  getempeest tegen mij en daarbij mijn priv& met naam en toenaam met alles erop en eraan voor de leeuwen gegooid. Het was de tijd dat mijn blog (Digitalia) op SeniorenNet dagen aan en stuk begon met de slagzin : RAY-X stralen kunnen de gezondheid schaden. Het was zo erg, dat Ray toen dreigde (en het korte tijd uitgehouden heeft) om te stoppen met Angeltjes. Onze discussie werd tenslotte stop gezet, nadat Ray op Angetjes zijn afgesproken excuses publiceerde. Korte tijd later heb ik de blog Digitalia geschrapt, omdat ik toen niets meer wilde te maken hebben met SeniorenNet en al zeker niet met Ray van Angeltjes. Vanaf dat moment heeft die trouwens bij Angeltjes de verwijzing naar alle bevriende blogs geschrapt. Hij wou dus geen vrienden meer, tenzij zij die dansten naar zijn pijpen. Zo dacht ik. Maar ik dwaalde.

    Ik dacht :’Der Starke ist am mächtigssten allene’. En we zijn elkaar uit de weg blijven gaan.

    ***

     

    Maar het zat er dik in, dat hij er ooit klaar voor zou zijn om mijn uitnodiging om hier een paar verlof-dagen door te brengen, zou aanvaarden. De Eeuwigheid is ons te snel af geweest.

    Maar zie, bomen ontmoeten elkaar niet, mensen wel. En daar doen we iets voor. Deze morgen waaide een goede wind de groeten binnen van een oude (bij manier van spreken) vriend. Onmiddellijk kwam de inspiratie en ik begin er hieronder direct mee : in de hoop dat we met onze blogs een weef-stuk over heel het land weven, die ons volk moet hoop geven. Verwarmend tot in het beendermerg, en vol hoop. Ons geschrijf VnV (Vrij & Vrolijk) moet een uitspansel, een blauwe hemel vormen over gans Vlaanderen, waarin de stralende zon van Vlaams Belang L & W ( Law and Order) de boventoon voert.

    “Hier staan we, we kunnen niet anders”.

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/






    24-02-2013, 15:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1236 - ZONDAG MORGEN VROEG IN HET ALND VAN BRLUSCONI

    .

    1236 - ZONDAG MORGEN VROEG IN HET ALND VAN BRLUSCONI

     

    Voor hem die de tekenen begrijpt :

     

    De stormvogel voorspelt niets goeds…

    ***

    Het is hier niet alleen het Land van 51 miljoen Italianen en van Silvio Berlusconi, maar nog veel meer het land van de ‘Alea jacta est. Als U het liever in biologische termen wilt horen, dan klinkt het iets in de zin van ‘de dracht is ten einde’, of, plastischer gezegd : ‘er is al 4 cm opening’.

    Het staat dus te gebeuren, het Italiaanse volk staat, net als Julius César, voor de Rubicon, dat kleine riviertje ten zuiden van Rome, waar César de knoop doorhakte, oprukken om Rome te veroveren tegen zijn belagers, of platte broodjes bakken om opnieuw de gunst van de Senaat te verwerven. Hij koos voor de strijd. Hij kwal, hij zag, hij overwon, al waren dat woorden die hij bij ons, in Gallië, nog zou leren.

    Als dàt geen vingerwijzing is uit de Hemel. Deze keer geen handige fotograaf om de bliksem-inslag op de koepel van de Sint Pieters vast te leggen. Maar de Slag om de Urnen is begonnen. Net op het uur dat ik dit schrijf, vroeg in de morgen, gaan de stem-bureaus open. Het volk mag spreken.

    Toen de dag in de lucht kwam, was het miezerig en donker weer. Je moest niet eens kunnen zien, de kilte kleefde zò tegen de ramen. Buiten wist ik weer de hagel-vlagen over de olijfgaarden tegen de heuvel-ruggen striemen. Niemand aanwezig in de velden, uiteraard, maar tot laat in de avond waren gisteren nog de snoeiers bezig geweest. Olijven, even knoestig als de oude boeren die ze verzorgen, zijn de enige rijkdom van deze arme boerenstreek, waar de jeugd is uit weg getrokken naar de grote steden. Als even later een stralende zon doorbreekt, is dat maar voor even. Precies Don Camillo die ons met een milde glimlacht er aan komt herinneren, dat het Daarboven ook niet alles koek en ei is. Het weer zal hopelijk geen voorspelling over de verkiezingen inhouden, want zon, afgewisseld met sneeuwvlagen, voorspelt niets goeds.

    ***

    In de arena staan : benevens Il Cavaliere, een oud-communist (Pier Luigi Bersani), een clown (Beppe Grillo, de krekel). De laatste peilingen zouden 30 – 34 – 17 zijn. Mario Monti, de poesjenel van het duo ET en Barbatosso in Brussel, speelt amper mee want de Italianen zijn het allemaal meer dan beu. Ze zien wat er met hun naaste buurman, de Griek, is gebeurd, en wetend dat ze een geduchte industriële macht bezitten zullen ze zich niet laten doen.

    Beppe Grillo, de clown, wil alle polletiekers naar huis sturen, om met een propere lei te herbeginnen, en Il Cavaliere zei gisteren nog publiekelijk dat Justitie erger is dan de Siciliaanse maffia. U ziet : Italië gelijkt drommels goed op ons eigen land. Onbekwaamheid  gedirigeerd door corruptie, of corruptie gedirigeerd door onbekwaamheid.

    Bersani, de oud-communist, is de perfecte weerspiegeling van de Italiaanse ziel die nog altijd op een meesterlijke manier weerspiegeld is in de 40-jaar oude film van Don Camillo en Peppone, met Fernandel in de hoofdrol. Wees niet verwonderd, als U in een klein bergdorpje de pastoor in de kerk bezig hoort, lijk onze Don Pompeï, en U zich meteen verplaatst voelt naar het Rode Plein in Moskou…

    ***

    Of de Italianen in de 100 Miljard die Europa ongevraagd twee dagen voor de verkiezingen, toegestoken heeft aan Mario Monti, een chantage van het zuiverste karaat zullen zien, zullen we pas tegen volgende week woensdag zien.

    Eigenlijk is het een maat voor niets. Want men zal op Europees vlak Berlusconi niet anders behandelen dan DeWever in België.

    Tenzij… Tenzij de laars van Italgebruikt wordt om de Euro)-bonzen een stamp onder hun broek te verkopen.

     

    ***

    Ter zake :

    Volgende week gaan we dus in levende lijve een paar lijntjes in het Grote Boek van de Geschiedenis beleven. De twee machten die Europa beheersen staan voor een nieuw begin. Zowel in  de Kerk als in de Euro-Cenakels worden de kaarten herschud. Het Concilie die de nieuwe Paus moet kiezen, is een traditie van duizenden jaren ver en het speelt zich af in bijna heilige gebouwen. . De cenakels in Brussel daarentegen zijn ranzige achterkamertjes waar de Groten der Aarde hun spelletjes spelen.

    ***

     

    Besluit : dat de beste moge winnen.

    In deze hoop wil ik leven en serven. Als het maar een Donderleeuw in mineur wordt, waar coalitie op coalitie de macht betwist. Terugdenkend aan de woorden van Julius César voornoemd, moet ik toch zeggen het beste te verhopen. Zijn wij, “Belgen’, dan niet de dappersten aller Galliërs.

    ***

    Onderwijl vernemen we dat de bloemenstad Firenze onder de sneeuw bedolven ligt, en dat op het St Pietersplein de Italianen in groepjes bij elkaar drommen om de hagel- en sneeuwbuien te trotseren, in afwachting van het allerlaatste Agelus, dat Paus Benedictus XVI op het middag-uur zal voorzeggen.

    Hier bestaat geen stem-plicht, al moet men zich voordien laten inschrijven op de kiezers-lijsten. Er is dus veel kans, dat de Italianen zullen stemmen met de voeten. Door zich uit de weg te reppen…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    24-02-2013, 10:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Het Belgisch Huishouden. Plastische voorstelling.

    ***

    23-02-2013, 16:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1234 - WE WORDEN ALLEMAAL GECATALOGEERD GENUMMERD, ONDERVERDEELD EN INGEBONDEN

    .

    1234 - WE WORDEN ALLEMAAL GECATALOGEERD GENUMMERD, ONDERVERDEELD EN INGEBONDEN

    ***

    ***

     

    Xander is weer eens de onheils-profeet van dienst.

    Maar ik wil hem een eindje vooruit helpen, door het licht te laten schijnen op de werking van ‘codisce fiscale’, een soort ‘Rijks Registernummer’ die ook bij ons bestaat, maar de facto (in dat verband) dode letter blijft. Gelukkig maar.

    Ik leg uit : die CF wordt op iedere baby geplakt , gelijk met het doorsnijden van de navelstreng. Iedere immigrant of resident : idem, van de wieg tot het graf. Niks nieuws dus. De ‘sans papiers’ of illegalen moeten het hier dus nog minder gemakkelijk hebben dan bij ons. Allez, dat is de theorie.

    Maar! Niemand kan hier een tandenborstel kopen, een mixer, een TV, een auto, zonder die CF op te geven. En daar wordt door de Fiscale Gestapo nauwkeurig op toegekeken, bij zodanig dat er een echt schikbewind bestaat. Zelfs als U een nieuwe boormachine koopt in de plaatselijke ijzer-winkel krijgt U die niet mee, zonder die persoonlijke code op te geven.

    Big Brother kan dus perfect Uw geld-spoor volgen en daar is elke Italiaan als de dood voor.

    Dat wij in die 10 jaar nooit enig bericht in die zin gehoord hebben, doet ons twijfelen aan de efficiëntie. Maar het kan.

     

    ***

    Ter zake :

    Bilderbergers willen wereldwijde ID kaart, mogelijk op basis van handscan

    Xander 22-02-2013 18:03- in eindtijd-profetie, nwo-ufo-complot

    ***

    Volgens de bekende onderzoeksjournalist James Tucker wil de beruchte globalistische Bilderberg groep het dragen van een ID kaart wereldwijd verplicht stellen, te beginnen met alle burgers in Europa en Amerika. De Wall Street Journal en de Washington Post schrijven dat diverse leden van de Amerikaanse senaat voorstanders zijn van het invoeren van een verplichte biometrische ID kaart, die de vingerafdrukken en/of een scan van de aderen in de bovenkant van iemands hand (of voorhoofd?) moet gaan bevatten.

    In de VS is de inmiddels gepensioneerde libertarische afgevaardigde Ron Paul feitelijk de enige geweest die zich jarenlang met succes heeft verzet tegen de invoering van een verplichte wereldwijde biometrische ID kaart. Nu hij weg is bestaat er volgens Thomas E. Donilon, Nationale Veiligheid Adviseur in het Witte Huis en tevens Bilderberger, een goede kans dat het Congres akkoord gaat met de invoering van de kaart. Ron Pauls zoon Rand zou zich er volgens ingewijden niet tegen verzetten omdat hij hoopt in 2016 presidentskandidaat te worden. (1)

    Uit een gelekt overheidsdocument blijkt dat het Witte Huis plannen heeft om illegale immigranten en buitenlandse arbeiders verplicht biometrische informatie te laten afstaan voor een nieuw type visum. Volgens de Wall Street Journal kan deze nieuwe ID kaart, die gebaseerd is op vingerafdrukken en/of een scan van de aderen in de bovenkant van een hand, vervolgens verplicht worden gesteld voor alle Amerikaanse werknemers. De stap naar een gedwongen invoering voor alle burgers is dan nog maar een kleine. (2)

    Teken van het Beest

    Met name de genoemde handscan zal onder sommige christenen voor de nodige consternatie zorgen. In het Bijbelboek Openbaring wordt namelijk voorzegd dat mensen in de eindtijd een verplicht teken op hun hand of voorhoofd zullen krijgen, het bekende '666' teken van het Beest (de Antichrist / het systeem van de Antichrist). Vooral evangelische- en pinksterchristenen geloven al tientallen jaren dat dit een geïmplanteerde chip zal zijn waarzonder niemand meer kan kopen, verkopen of kan werken. Sinds enige jaren behoort ook een elektronisch leesbare -zichtbare of onzichtbare- tatoeage tot de mogelijkheden.

    Xander

     

    ***

     

    Wat de Bilderberg-mensen willen, is zo eenvoudig als geniaal. Ik zie inderdaad de voordelen, met in het achterhoofd de misdaad-bestijding. Maar verdorie, onze gevangenissen zitten nu al overvol, terwijl er voor 3/4 van de veroordeelde criminelen gewoon geen plaats is. Er zijn meer criminelen op straat, dan politie-agenten, en ze zijn daarenboven nog beter bewapend ook. Justitie is een aanfluiting van het begrip wettelijkheid en/of rechtvaardigheid.

    Goed dus dat de criminaliteit beter kan voorkomen, en opgevolgd worden door moderne identificatie-technieken.

    Al zal er vanzelfsprekend altijd een onderwereld blijven bestaan.

    Het zal U waarschijnlijk niet ontgaan zijn, dat ‘de goeden’ weer de pineut zullen zijn. In de eerste plaats hij/zij zijn liedje niet kweelt zoals de Overheid het voorschrijft. Anders gezegd, met of zonder goesting, zullen we moeten leren zwijgen. Knikken en zwijgen. Anders verschijnt er automatisch een zwart kruis op Uw voorhoofd, en wordt het U verboden nog op straat te komen.  Neen beestebn-wagons en crematoria zullen er waarschijnlijk niet aan te pas komen. Ook geen werk-kampen. Maar er zullen gewoon rond elk ‘te mijden’ individu onzichtbare stralingen zijn, die elk contact onmogelijk maken.

    U zult het zien : het lost zijn zelve op! .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    23-02-2013, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1233 - SANCTORUM WORDT BIJGEZET IN HET RELIEK-SCHRIJn VAN VAN MIJN HERINNERINGEN

    .

    1233 - SANCTORUM WORDT BIJGEZET IN HET RELIEK-SCHRIJn VAN VAN MIJN HERINNERINGEN

    ***

     

    ***

     

    De ene verzamelt vlinders, de andere oude wapens. Ik verzamel de pareltjes die glinsteren in de alledaagsheid van het bestaan.

    Johan was op dreef vandaag en ik was graag ’n vliegje geweest bij Termont in Gent, om diens smoelwerk te zien bij al die uppercuts. En bij Tiënne Vermeersch zie ik zò de mondhoeken zakken, lijk ’n barometer die langzaam draait naar stormweer.

    ***

    Een normaal artikel telt zowat (volgens mijn computer, die daarover altijd ambetant doet) zo’n 400 à 500 woorden. Deze keer had Johan er bijna 4 keer zoveel nodig. Het is dus een materie die hem nauw aan het hart ligt. Enne, geloof mij, hij is daarmee niet alleen…..

    Pakt ’n stoel en zet joen ê bie. ’t Is nog nie êdoan in ’t êrste kart….

    ***

    Ter zake :

    Politieke correctheid en taal-epuratie: het mysterie van de verdwenen allochtoon

    21-02-2013 - Johan Sanctorum - Visionair België

    ***

    Tot een van de bloedigste regimes sinds de tweede wereldoorlog kan dat van de Rode Khmer gerekend worden, de militaire tak van de Communistische Partij van Democratisch Kampuchea (nu Cambodja). Hun bezieler en leider, Pol Pot, had het plan opgevat om de stedelijke beschaving, en eigenlijk de beschaving tout court, af te schaffen via massale deportaties naar het platteland. Men schat dat tussen 1975 en 1979 2 à 3 miljoen Cambodjanen (op een totaal van 7 miljoen) zijn omgekomen.

    Behalve in wreedheid overtrof Pol Pot zijn leermeesters Stalin en Mao ook inzake de totale beslag-legging op het sociale verkeer en het privé-leven. Slapen, ontlasting, eten en drinken: het moest allemaal collectief gebeuren. Alles wat naar cultuur, expressie en individualiteit verwees, werd verboden, op straffe van executie: eigendom (uiteraard), naast kleding en uiting van persoonlijke smaak (iedereen liep in het zwart), boeken (behalve dan de reguliere communistische literatuur), het dragen van een bril (te intellectueel!), kennis van een vreemde taal (gevaar voor imperialistische smetten), maar ook vriendschappen en familiale banden die konden leiden tot groepsvorming buiten de cellulaire staats-structuur.

    Opmerkelijk is ook het belang dat de Khmers in hun ijver hechtten aan een juist taalgebruik. Daartoe moest er grote schoonmaak gehouden worden, niet alleen in de politieke terminologie. Woorden als vader of moeder waren taboe wegens niet conform de communistische gemeenschaps-zin, naast een hele resem andere vervuilde woorden uit de omgangstaal. Deze opkuis vereenvoudigde het leven aanzienlijk, en zou leiden tot de ideale maatschappij, zo meenden de Khmers oprecht: hun insteek was, hoe schandalig we dat nu ook vinden, idealistisch, op het maakbaarheids-principe gebaseerd, en, tja, in die zin zelfs politiek-correct.

    Uiteindelijk werden de Khmers verjaagd door de Vietnamezen, die hen ook eerst in het zadel hadden geholpen. Waarna de indoctrinatie gewoon doorging.

    De verhouding tussen politieke macht en taalcontrole was het stokpaardje van George Orwell. Al in 1945 publiceerde hij zijn legendarisch geworden Animal Farm, een grotesk-satirische allegorie over een boerderij waar de varkens het hebben over genomen en een welzijns-staat creëerden volgens hoger beschreven Stalinistische principes. Maar de wreedheid is nagenoeg afwezig: de propaganda en de indoctrinatie hebben de vrijheids-beroving en de fysieke liquidatie grotendeels overbodig gemaakt. Iedereen is gelukkig omdat... het woord ongeluk gewoon is afgeschaft, meer moet dat niet zijn!

    Orwell had vooral de Stalin-dictatuur voor ogen –in die zin was hij zelfs een pleitbezorger van de Koude Oorlog-, maar de eigenlijke visionaire dimensie van zijn dis-topische roman reikte verder: hij zag al de “perfecte democratie” opdoemen, waar macht en semantiek (de betekenis die aan woorden wordt toegekend) samenvallen.

     

    Het systeem dat vandaag spreekwoordelijk als “Orwelliaans” wordt ge-karakteriseerd, drijft voornamelijk op taal-manipulatie en semantische verwarring, met de met de communicatie-wetenschap als sleutel-discipline. Zowel de simplifiërende on-liner als het omgekeerde, de quasi-onbegrijpelijke woordenbrij, behoren tot het retorisch arsenaal van de macht.

    De moderne macht is niet meer repressief, ze grijpt in op het niveau van de taal, de betekenissen, de tekst.

    In een weinig bekend essay van 1946, getiteld “Politics an the English Language”, doet George Orwell die newspeak haarfijn uit de doeken. Macht berust op verwarring en ondoorzichtigheid, en daartoe moeten er verbale mist-gordijnen geschapen worden.

     

    Zowel systemen als individuen ontlenen hun autoriteit aan een complex taalgebruik, een groteske overdaad aan woorden, frasen, alinea’s en voetnoten, die op de duur alleen nog naar elkaar verwijzen. Het euvel komt voor bij wetenschappers, technici, kunstenaars, en zeker ook politici. Er ontstaan dan kasten van specialisten die elkaar afschermen via een jargon dat zogezegd noodzakelijk is om ingewikkelde knopen te ontwarren, terwijl ze de knopen juist nog dikker maken. ( meer hierover: “Eilanden van gezond verstand”). Woorden worden gecreëerd, gecombineerd, gedumpt, helemaal conform hun inwerking op de publieke opinie. Met de media uiteraard als noodzakelijke sluis, en het academisch-cultureel establishment als aangever.

    De moderne macht is niet meer repressief, ze grijpt in op het niveau van de taal, de betekenissen, de tekst. Ze organiseert de democratie en de publieke opinie op zo’n manier, dat de free speech alleen nog een variatie is op de legitieme thema’s, in een vast verbaal stramien. Alles wat daar buiten valt, wordt gekwalificeerd als ongeoorloofd, nefast, grof, extreem.

     

    Ik moest dan ook voortdurend aan Orwell denken, toen steden zoals Amsterdam in Nederland, en Gent in België, aankondigden dat ze het woord “allochtoon” zouden schrappen. Verre van dit met het Rode Khmer-regime te willen vergelijken, stelt men toch vast dat hier een gelijkaardig politiek-correct voluntarisme aan het werk is: het idee dat problemen zich oplossen door de taal te fatsoeneren. Terwijl het net andersom is: de taal is een weerspiegeling van de sociale realiteit, die niet homogeen is, maar heterogeen en conflictueus.

    De volkstaal is steeds ad rem: als het woord “allochtoon” bestaat en gebruikt wordt, is er ook een reden toe. Helemaal Darwiniaans, zou ik stellen dat in het organische maatschappelijk weefsel nutteloze en irrelevante termen een zachte dood sterven. En woorden die overleven, wijzen op dingen die bestaan. Maar zo zien ze het in Gent en Amsterdam dus niet: de feitelijke censuur op het woord “allochtoon” creëert zwarte gaten in de publieke sfeer. Want de samenlevingsproblemen zijn er natuurlijk wel,- hun on-benoembaar-heid vergroot hen zelfs nog.

    De ontkennings-strategie die erachter schuilt is perfide en lachwekkend tegelijk. Ooit stelde Steve Stevaert, nu actief als havenbaas in Vietnam, voor om de term “Vlaams Belang” niet meer uit te spreken, en enkel nog de afkorting “VB” te gebruiken (wat dan evengoed op “Vuile Bruinzakken” kon slaan). Daarmee zou het probleem volgens hem wel van de baan geraken. Ongeveer diezelfde tijd beantwoordde Prof. Etienne Vermeersch in de media elke vraag over die partij met een lakoniek “Wie?”, in dezelfde optimistische veronderstelling.

     

    De feitelijke censuur op het woord “allochtoon” creëert zwarte gaten in de publieke sfeer. Want de samenlevings-problemen zijn er natuurlijk wel,- hun on-benoembaarheid vergroot hen zelfs nog.

    Nota van mij : voor het woord ‘allochtoon’ erin werd gehamerd, dienden we te spreken over ‘immigranen’. Herinnert U zich nog, dat er in de scholen werd rond gehotst, om de woorden ‘auochtoon en  ‘autochtoon’ in de kinderkopjes te rammen? Urbbanus was dik tegen zijn goesting, een van die informatoren in de scholen.  Hij was, zo lachte hij het zaakje uit, liever auto dan allochtoon, omdat hij dacht daarmee recht te hebben op …een auto.

    Dit taalkundig proberen te over-rulen van de realiteit is typerend voor een maakbaarheids-ideologie die au fond niet geïnteresseerd is in het werkelijke maatschappelijke spanningsveld: in het kader van een permanente goed-nieuws-show wordt de realiteit geregisseerd en gefilterd,- iets waar de media overigens voluit aan meedoen. De quasi-ethische omlijsting van het woord-verbod (“onzuiver taalgebruik” wordt meteen ook “immoreel taalgebruik”) is kenmerkend voor een bovenbouw die wanhopig op zoek is naar legitimatie: Gent en Amsterdam, redders van het correcte Nederlands, en hoeders van de beschaving!

    Op zich totaal betekenisloos geworden stoplappen als “racistisch” en “(on)democratisch” fungeren als sleutelwoorden in deze epuratie, die ver voorbij de strikt politieke sfeer gaat. De manier bv. hoe kreupelen, steeds vanuit de bemoeizucht van de sociale sector, invaliden werden, dan gehandicapten, daarna mindervaliden, nog later andersvaliden, om voorlopig te eindigen als personen-met-een-beperking,- is tekenend voor de fascinatie van de socio-politieke sector voor labelling en semantische inkapseling.

    We denken ook aan de systematische kruistocht van de reguliere media die afgeven op het “racistische”, “vunzige”, “barbaarse” taalgebruik op het internet, en de filters die worden toegepast op de eigen publieks-fora. Op die manier proberen de elites taalkundig greep te krijgen op de massa, via een progressief-ethisch alibi. De missionaris-houding dus. Het is nog maar een kwestie van tijd, voor ze bij de UNESCO er achter komen wat de term “voil Janet” precies betekent, en dan krijgt het Aalsters carnaval zijn genadeslag..

    Conclusie? De overheid moet zich niet moeien met taalkundige epuratie. Als ze de treinen op tijd laat rijden en sneeuw ruimt ben ik al heel tevreden. Taal is iets levend, en baart constant nieuw materiaal dat van onderuit ontstaat. Elk jaar neemt de Dikke Van Dale zo’n 1500 woorden op die tot de omgangstaal zijn gaan behoren. Het zijn woorden die soms door individuen worden verzonnen, schrijvers of journalisten, maar dikwijls ook uit de volksverbeelding zelf voortkomen. Vooral de jeugd- en jongerentaal is een vruchtbare bron, denk aan het tentensletje van de editie 2010.

    De etymologie is dikwijls complex en verrassend, het gebruik on-orthodox. Zo is het woord “bougnoul” van oorsprong een Arabische term die “neger” betekent. Toen een brave borst recent meende dat het woord “makak” mocht geschrapt worden, wees leraar Peter de Roover er fijntjes op dat dit woord vrijwel enkel nog gebruikt wordt... als scheldwoord door Marokkaanse allochtonen onderling. Ook het woord “neger” is in onbruik geraakt. Het woord boerka maakt in de volksmond dan weer opgang als vuilzak voor gemengd huishoudelijk afval. Verbieden?

    In essentie loopt het woordenboek dus steeds de feiten achterna. Dat kan ook niet anders: de officiële taal, het AN, is maar een schaduw van de levende taal. Maar de Orwelliaanse krachten in het bestel willen op de feiten vooroplopen en de maatschappij kneden via het plicht-lexicon, het Groene of het Rode boekje, het geadministreerde discours.

     

    De enige autonomie die mensen nog rest, en waar ze fanatiek aan moeten houden, is de vrijheid om hun woorden te kiezen, vanuit de onderbuik, niet alleen vanuit het hoofd.

    Het verzet tegen die plicht-taal is fundamenteel, en gelukkig springlevend. Om die reden maak ik me, zoals de lezer al heeft kunnen vaststellen, ook niet al te druk over de spelling-regels, uitgedokterd door een clubje taal-geleerden ergens in den Haag. Nog veel minder maak ik me bezorgd over de door puristen zo gehate chat- en SMS-taal, of andere idiomen en tussentalen. Integendeel, ze vormen een vitaal tegengewicht voor de opgelegde new speak, de bureaucratische sluiers en het abra ka dabra van de systeem-technici.

    Deze stille –en soms luidruchtige- strijd tussen spontane idiomen en cultuurtaal is, veel belangrijker dan de immer verwaterende politieke tegenstelling, dé conflict-zone van de post-moderne democratie, waar alles draait rond demagogie en massa-manipulatie.

    De enige autonomie die mensen nog rest, en waar ze fanatiek aan moeten houden, is de vrijheid om hun woorden te kiezen, vanuit de onderbuik, niet alleen vanuit het hoofd. En er desnoods nieuwe te verzinnen als het vocabularium niet volstaat.

    De schutting- en straattaal, samen met het kern-proza dat op het internet floreert, vormt geen verbale restfractie maar, integendeel, de stamcellen van het spraak-weefsel. In ons geval het Nederlands. Als container-begrip, niet als standaard.

    Daar kan de Gentse burgemeester Termont, goede leerling van Stevaert, niets aan veranderen. Gelukkig maar.

     

    ***

     

    Ik wil nog iets opbiechten, vooraleer U hier weggaat. Al die deel-streepjes in de tekst zijn van mijn hand. Enne… ik krijg gelijk van de Meester. Gezien? Taal is, zo staat het er, een levend medium. Het zijn geen dode hyrogliefen die met mekaar treintje spelen om woorden te vormen zonder begin en zonder einde. Het zijn bijna goederen-wagons vol afgedekte begrippen, en ze worden begot almaar door langer!  Als slecht-ziende heb ik dan telkens handen en voeten nodig voor het ontrafelen. Net als de beenhouwer, heb ik die worstjes liever niet in één end van een halve meter, maar met een koordeke of een wrong van elkaar geknoopt.  Da had U al lang begrepen, hoop ik.

    Sorry voor jullie ongemak.

    Gewoon denken aan het verkeers-bordje dat U vindt bij veel parkeer-plaatsen voorbehouden voor sukkelaars. “Als U deze parking inneemt, neemt U dan ook mijn handecap over?

    Ik, ik ben niet gehandicapt, niet verstandelijk en nier visueel, mensen! Ik wil zelfs geen invalide genoemd worden. Eerder gewoon blind en slecht te been, als het voor jullie hetzelfde is..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    23-02-2013, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1232 - VERKIEZINGEN IN ITALIA WAAROM ZOUDEN WIJ DE ADEM INHOUDEN?

    .

    1232 - VERKIEZINGEN IN ITALIA WAAROM ZOUDEN WIJ DE ADEM INHOUDEN?

     

    ***

     

    **

     

    Op algemene navraag, laten wij hieronder ons persoonlijk licht (je) schijnen op de politieke gebeurtenissen van de dag in dit het tweede mooiste land ter wereld. Italië was, volgens Winston Churchill, de zachte onderbuik van Hitler Derde Rijk, waar de Geallieerden voet aan wal dienden te zetten. En dat die gelijk had. Ik zou in Mario Monti’s plaats, die toch een beetje ideologisch verbonden is met Mussolini (aan de Linxe kant) toch maar beginnen opletten. Seffens begint hier, met een beetje chans ook de ineenstorting van het Rijk van Haiku Herman….

    ***

    Wij zijn twee mensen die ons karig pensioentje zijn komen opdoen in dit door de Goden uitverkoren land. Als we om ons heen kijken, kan het evengoed 500 jaar zijn voor Christus, als 400 jaar er na. Google bijvoorbeeld maar eens naar “Caneleo.it” en U komt op het mausoleum van die man terecht, die hier gewoon in het veld, ongeweten, zijn eeuwenoude rustplaats heeft in een klein knus privé Colosseium-ke. Engelse toeristen zij het komen zoeken (en vinden). Die man lag hier al bijna 3.000 jaar in een rots-partijtje in de buches, op amper 10 meter van de Grote Cassia.

    Centraal Italië, eigenlijk het oude Etrusken-land, waar het begrip ‘tijd’ nog moet uitgevonden worden….

     

    ***

    Ter zake :

    Hoe  de Italiani het hier stellen nu de hand me de teerlingen de hoogte is ingegaan? Merkwaardig stil, moet ik zeggen. Zegezeker. De rust straalt U tegen, zelfs uit de naam van de partij : Partite della Libertà. De Vrijheids-Partij. Er zijn geen andere! Moet als een vloek klinken bij de Brrrt… de burcht der on-vrijheid.

    U moet weten, hier is jaren geleden door Berlusconi op nationale schaal gebeurd, wat sinds 1 Januari in het klein aan de gang is in Stadhuis van Antwerpen : de Linxen zijn er uit gebonjourd en ze blijven maar kot houden om zich te wreken. Want ze weten : ze staan voor eeuwig en een dag bij de borstels, in het waskot. Het is dezelfde tictac als waarmee Monsieur Hollande in Frankrijk door de Brrrt op het schild wordt geheven. Met hetzelfde gemak wordt ozowel DeWever als Berlusconi er af gemaaid : die kunnen geen zucht laten, of het is verkeerd.

    Wij, die al jaren ongemerkt in Italië leven, voelen de levens-adem van het Italiaanse volk, samen met de sympathie voor ons, gli Fiaminhi (de Vlamingen uit Belgio), als een weldoende balsem op ons nederdalen. Af en toe worden we via de schotel geconfronteerd met de visie op Italië van die Rode Snullen. Altijd datzelfde gevecht tegen dezelfde windmolens. Over Italië geen woord goed en geen goed woord. Wel over Spanje, sedert Zapatero daar de rode teugels houdt. Spanje is 10 keer failliet,  maar Spanje is hun vriendje. Hun leugens zijn dermate grotesk, dat ze keer op keer een opluchting inhouden. Want het draait gegarandeerd altijd juist anders uit dan de sullen gehoopt en gestookt hadden….

    Natuurlijk is Il Cavaliere geen heilige : hij is de vlotte entertainer gebleven die graag en veel de vrouwtjes amuseert. Als hij al het geld laat rollen, dan is het zijn geld, en niet dat van de belastings-betaler.Het verstand in Brussel is daarvoor veel te klein en vooral veel te rood. En eigenlijk kan het voor ons, Noorderlingen ook niet goed uitgelegd worden. Het is niet te verklaren van een Don Juan van 77 jaar die de jonge meisjes-harten sneller doet kloppen. De Italianen, de mannen van de vrouwen die voor de Silvio in katzwijm vallen, zelfs zijn tegenstrevers, vragen niet beter. Al werkt de man nog zo hard – en dat is zijn eigenlijke sterkte – onder de spotlichten moet het luchtig blijven. Het is de Italiaanse ziel die daarvoor niet in een hoekje kruipt, homo-bars bezoekt, of de katjes in het donker knijpt : zelf de echtgenoot is zot van glorie in zijn beste pak, als de Silvio complimentjes strooit over ‘t Vrouwtje. Een beetje dezelfde houding als van de visser, die graag stoeft met zo’n grote karper (toont dat) die hij gevangen heeft : de lof is niet voor de afmetingen van de vis, maar voor zijn grote kwaliteiten als karper-visser. Het is een zeepbel, waarbij elk perfect de eigen rol speelt.

    Kom, ga maar eens in gedachten de mooiste opera’s na. Daar wordt op de scène nagespeeld wat overal in de lucht hangt. Nooit de film gezien ‘La Vita è bella’? Don Caamillo al vergeten?

    ***

     

    De uitslag vraagt U? Hoe zou ik die kunnen weten!?  Ik hoop alleen, samen met al het volk, de simpele mensen rond ons, dat HIJ het haalt. Dan wordt – om te beginnen - de onroerende voorheffing terug afgeschaft, en zelfs terugbetaald voor wat Monti dat ene jaar heeft ingevoerd, achter de rug van Il Cavaliere. Reken maar eens na, wat  het voor elk van jullie zou betekenen, moest U niet langer meer jaarlijks een klein fortuintje moeten afdokken, omdat U heel Uw leven hebt kunnen sparen voor wat bakstenen…

    En de Europese Unie? Wat denken de Italianen over de EU? Geef ze de Lire terug, hun nationale fierheid en ze leggen Brussel plat in één groot bombardement met alle Agusta’s die ze maar kunnen vinden.

    Willen jullie er AUB aan denken? Alle wegen leiden naar Rome. Rome toont de weg. De weg naar de Vrijheid. Al minstens een paar duizend jaar lang…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    22-02-2013, 20:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1231 - OVER DE COMMUNICATIE TUSSEN HEMEL EN AARDEN

    .

    1231 - OVER DE COMMUNICATIE TUSSEN HEMEL EN AARDEN

     

    ***

     

    ***

     

    De verhalen in de volksmond ontstaan zo’n beetje als onkruid. Niemand zaait ze, of plant ze, en opeens zijn ze daar toch. Het verhaal doet me denken aan de al even geheimzinnige Lijkwade van Turijn. Het verhaal is er, maar niemand gelooft het….

    ***

    Ter zake :

    Nederlandse bisschop: "Bliksem bij aftreden paus was teken"

    Door: Peter de Graaf − 22/02/13, 11u21  − Bron: de Volkskrant

    ***

    Op 11 februari, enkele uren nadat de paus zijn aftreden bekend had gemaakt, werd de Sint Pieter in Rome getroffen door de bliksem.

    De Nederlandse bisschop Frans Wiertz heeft het verrassende en onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI gekoppeld aan de explosie van de meteoriet boven Rusland en de blikseminslag in de koepel van de Sint Pietersbasiliek in Rome. .

    "De tekenen die zijn aftreden 'vergezellen', zoals de blikseminslag in de Sint Pieter en de meteoriet die ontplofte boven de Oeral, geven een beeld van de onverwachtheid en impact van deze daad", schrijft de bisschop van Roermond in een brief die komend weekeinde zal worden voorgelezen in de katholieke kerken in Nederlands Limburg.

    Volgens een bisdom-woordvoerder moet de zin "met een knipoog" worden gelezen. "De bisschop ziet het niet als serieuze tekenen uit de hemel", zegt hij. "Hij wil er vooral het onverwachte van het aftreden mee benadrukken, net zo onverwacht als de blikseminslag en ontploffing van de meteoriet."

    Dat kort nadat de paus zijn abdicatie had aangekondigd de bliksem in de Sint Pieter insloeg, zagen sommige gelovigen als vingerwijzing van God. Ook de ontploffing van de meteoriet boven Rusland was volgens sommigen geen toeval. Maar volgens de bisdom-woordvoerder moet de verwijzing van Wiertz naar deze gebeurtenissen "niet te serieus" worden opgevat.

    De brief van de bisschop ter gelegenheid van de abdicatie van de paus wordt dit weekeinde voorgelezen of gepubliceerd in alle parochies en kloostergemeenschappen in het bisdom Roermond. Daarin staat Wiertz ook stil bij de band die de paus al veel eerder had met zijn bisdom. Joseph Ratzinger was lid van de raad van advies van Grootseminarie Rolduc, en bezocht de oude abdij in Kerkrade meermaals.

     

    ***

     

    Op een  boogscheut afstand van waar wij wonen, aan het Meer van Bolsena (tussen haakjes, een der mooiste natuurgebieden van Italië), is er gans het jaar de Herdenking van de Bloedende Hostie, de Corpus Domino-feesten. Van ’s morgens tot (s avonds rijden de bussen aan met bedevaarders. Waarheid of verzin sel?

    Het verhaal dateert van het Jaar 1263, toen een Boheems priester, onderweg van Rome naar huis, in het kleine kerkje de Mis opdroeg. Plotsklaps was het altaar vol bloed, en ja, de Priester zelf en meteen heel de omgeving was getuige van een mirakel : de geconsacreerde hostie was inderdaad het lichaam en bloed van Christus. Gevolg : hopen bedevaarders, slaande ruzie met de Bisschop van het nabije Orvieto (wegens de inkomsten) en voilà : het kerkje van Bolsena werd te klein en er kwam een heuse basiliek. Trouwens, Bolsena had al, in de plaatselijke catacomben van de ondergrondse stad, het graf van de H. Cristina, martelares uit de eerste jaren van het Christendom (425).

    Resultaat : 3 kerken in één : in het midden het kleine kerkje uit  de vroege Middeleeuwen met het betrokken altaar, links daarvan de basiliek van Santa Cristina, en rechts daarvan de basiliek. Raar maar waar : deze is te klein voor de vele misgangers….

    Voor : in 1225 was de H. Franciscus overleden in het nabije Assisi en heel de streek leefde in een wolk van heiligheid. Het ‘mirakel’ was dus welkom als bron van inkomsten. Rome hield zich op de vlakte, maar de Bisschop van Orvieto niet…

    Tegen : ergens in de jaren 1600 stelden ongelovige Thomassen vast, dat onder bepaalde atmosferische omstandigheden het door de sirocco meegevoerde woestijn-zand, veranderde in een kleverige soort vloeistof. Labo-onderzoeken zouden bewezen hebben, dat die roodachtige vloeistof ‘niets humaans’ bevatte….

    De Lijkwade van Turijn is veel ingewikkelder, wetenschappelijk niet uit te leggen, maar Rome blijft het houden op ‘een respectabel voorwerp voor volks-devotie’…..

    De bliksem op de San Pietro zal binnenkort ook wel een eigen leven gaan leiden…..

    Psssst

    De Snullen van de 4 Nullen hebben al ontdekt, dat Benedictus XVI er de brui aan geeft, wegens, juist ja, het 6de, het 7de en het 8ste Gebod. De weggelopen pastoor, oneervol ontslagen, gehuwd, met losse handkes en losse eindjes, werd opgetrommeld om de zaak uit te spitten. Zelfs zonder te spitten, weet deze echter zijn publiek urenlang te onderhouden over de misbruiken die hij er vermoeddt.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    22-02-2013, 20:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1230 - DE MIRAKEL TREES VAN DE RODE PAKBOND

    .

    1230 - DE MIRAKEL TREES VAN DE RODE PAKBOND

     

    ***

     

    ***

     

    Ze is klein, ze is zwart, ze spreekt Frans (met haar op), ze radbraakt het Nedderlaans,  ze ratelt als een ratel-slang en daarenboven denkt ze van zichzelf dat ze beter kan dan Jezus Christus.

    Eeuwen geleden voedde die op een massa-bijeenkomst duizenden mensen met 5 broden en evenveel vissen. Ergo : met de overschotjes werden tientallen manden gevuld. Hij stelde zelfs korte tijd later, op de Bruiloft van Kanaan een daad waarop elke socialist de dag van vandaag jaloers is : hij trakteerde het gezelschap van de basis met de beste wijnen, die even voordien nog water was.

    Onkelinx wil dus geld uitgeven dat er niet meer is, zonder schulden bij te maken. Als dat geen mirakel is! Het recept houdt ze wel geheim, zo slim is ze wel. Als de mensen er maar mee weg zijn, ziet U… En ’t Cleen Toebakske knikt dat zijn koppeke afvalt : ‘Ja’, zegt hij ‘ons Tante Laurette kan dat, gelooft ge dat niet’?

    ***

    Dus wordt er gepalaverd tot (voor de Sossen) de cirkel vierkant is. Of tot dat het vierkant cirkel is geworden (voor de Tjeven) Want niets anders dan palaveren is nog mogelijk. De tijden zijn nu eenmaal zo. Iedere dag staan er tientallen bedrijven in de gazet die hun deuren moeten sluiten.

    Want bedrijven die zonder geld vallen, omdat ze niet meer verkopen, gaan op de fles. Die ondernemers, die tot hun laatste forchet geprobeerd hebben om hun zaak te redden, zijn aan de bedelstaf. Zij kunnen het geld, zoals de Staat, dat er niet meer is, niet meer uitgeven, en dus staan de medewerkers stuk voor stuk op straat. Maar de palavers gaan door, tot ze er uit zijn, met het aantal verlofdagen van arbeiders die bedienden moeten zijn, en omgekeerd.

    En dat is het verschil tussen Onkelinx en Christus : die bleef maar mirakels doen, tot de toenmalige potentaten (uit broodnijd?) Hem ter dood brachten op het kruis. Sterven aan het kruis is niet weggelegd voor socialisten, integendeel, ze ZIJN ons kruis…

     

    ***

    Ter zake :

    Onkelinx laat evenwicht begroting varen

    Door: Martin Buxant − 22/02/13, 06u58

    ***

    "België zal nooit zijn budgettair tekort voor 2015 kunnen wegwerken." Dat zegt PS-vicepremier Laurette Onkelinx in een interview met deze krant. Ze verzet zich ook tegen de 'oude liberale recepten' van Luc Coene, de huidige gouverneur van de Nationale Bank.

    Net op de dag dat de Nationale Bank van België haar jaarlijks verslag publiek maakt, kiest PS-vicepremier Laurette Onkelinx voor de frontale aanval. Het onbetwiste kopstuk van de Parti Socialiste, de partij van premier Di Rupo, benadrukt dat het budgettair traject, dat ons land in overeenstemming met Europa heeft uitgetekend, 'onbereikbaar' is.

    Ons land moet in principe een budgettair tekort van 2,15 procent van het bbp in 2013 halen, van 1,4 procent in 2014 en een evenwicht in 2015. De Nationale Bank maar ook de Europese Commissie pleiten voor een strikt budgettair kader, terwijl de vakbonden voor een versoepeling zijn.

    "De Franstalige socialisten zijn absoluut geen verkwisters", zegt Onkelinx. "We gaan bijvoorbeeld de staatsschuld zeker niet laten stijgen, maar de economische toestand is nu eenmaal totaal veranderd: ik wil geen sociale ramp en ik wil onze economie niet doodmaken en verstikken. Ons budgettair traject is niet meer aangepast aan de werkelijkheid."

    "Toen dit traject werd opgesteld, waren er nog geen drama's gebeurd zoals Ford Genk of Arcelor Mittal in Luik. Men moet nu de ogen openen: als wij dit traject blijven volgen, dan stevenen we af op grote problemen. Iedereen is zich daarvan bewust: van de betogers in de straten van Brussel tot het Internationaal Monetair Fonds. Dit moet nu stoppen."

     

    Index

    Gouverneur Luc Coene breekt in het rapport van de Nationale Bank ook een lans voor de hervorming van de index, een thema dat de Franstalige socialisten liever ongemoeid laten. "De index is het bewijs dat ons systeem goed functioneert", maakt Onkelinx zich sterk.

    Binnen de federale coalitie zal de houding van de PS-topvrouw niet op gejuich onthaald worden. Zowel CD&V als Open Vld zijn tegen een versoepeling van het budgettaire traject, terwijl sp.a op dezelfde lijn als haar Franstalige zusterpartij lijkt te zitten.

    Betoging

    In Brussel kwamen er gisteren dertigduizend manifestanten opdagen voor de nationale vakbondsbetoging tegen de regeringsbeslissing om de lonen te bevriezen. De voorzitter van de socialistische vakbond Rudy De Leeuw, die eerder de stekker uit het sociaal overleg trok, stelde dat de vakbond het 'beu' is niet gehoord te worden. Het is dan ook geen toeval dat Onkelinx net nu herhaalt dat een aanpassing aan de index 'onbespreekbaar' is. Ook voor de vakbonden is dat een taboe.

    Het kernkabinet zocht gisteravond nog naar een manier om het sociaal overleg weer op gang te trekken en sleutelt aan enkele minieme aanpassingen. Die zouden vooral betrekking hebben op de pensioenen en werkloosheidsuitkeringen. Morgen zit de kern opnieuw bijeen. .

    ***

     

    U moet nu niet gaan denken, dat ik iets of Iemand wil propagaren door de tegenstellingen met Cruella te accentueren.  Maar ja, ik ken mijn klassiekers, ziet U, en ik zie de voorbeelden quasi dagelijks rond mij gebeuren.. Neem, om maar iets te zeggen, de wonderbare visvangst tijdens de barre oorlogsjaren, waar duizenden ton haringen konden gevangen worden aan de kust, bijna op het strand zelf. Die haring heeft toen duizenden mensenlevens gered en daar kwam geen syndicaat aan te pas…. Wel de noeste arbeid van onze vissers.

    Kijk, mensen, met die Rode Vendels is het heel simpel : ze misbruiken het begrip ‘sociaal’ door er hopen afval en grote woorden over te draperen, die ze zijn gaan zoeken bij het geweld van Marx en Engels. Nu, na honderd jaar hun, haring niet meer braadt, -want wereldwijd in ontbinding – zoeken ze steun bij dat andere geweld, het geweld in de Islammerij.

    De betoging gisteren in Brussel, nutteloos en zonder doel, bracht 30.000 mensen op de been : op een totaal van +1.500.000 gesyndiceerden toch een eerder schamele 2%, en meteen het bewijs dat de raddraaiers vrezen voor hun baantje dicht bij de vetpotten. 

    Spinne-koppen als Cruella, die zich met auto  + chauffeur in dure sleeën laten rondrijden, zijn erger dan de gesel Gods. Ze zijn de gesel voor de werkzame medemens op wie de wereld draait.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    22-02-2013, 17:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1229 - AHASVERUS DE WANDELENDE JOOD EN DE VERZWONDEN ALLOCHTOON

    .

    1229 - AHASVERUS DE WANDELENDE JOOD EN DE VERZWONDEN ALLOCHTOON

     

    ***

     

    ***

     

    Ahasverus, de wandelende Jood, herinnert U zich hem nog? Is o.a. verhaald in een meesterwerk van August Vermeylen. Wel,  die vroeg-middeleeuwe roman-figuur  is nu, dank zij De Morgen, vervangen door de in het niet verzwonden Allochtoon.

    Allochtonië is zoals de wolk in de Wonderlamp van Aladin : die verborgen Geest komt op het gewenste moment al groetend uit de teut van de lamp en vervult al de wenen van de kleine Aladin. Aladin is, zoals U weet, een Muzelmannetje met opkrullende punt-sloeffen en dikke tulband, di eeuwen geleefd heeft zonder te weten, dat de Geest uit de Fles voor hem de wereld aan zijn voeten zou leggen.

    ***

    En nu is het zover. Dank zij De Morgen en Daniël uit Gent. Zeker weten : die mensen zullen ooit aan de voeten van de Kalief op een dik kussen gezeten, mogen meegenieten van de 72 maagden die zich bekommeren om de zieltjes van de afgestorven Muzels. Het is, hoeft het gezegd, een schouwspel KNT, waarbij deze letters niet staan voor Koninklijk Gents Theater, maar voor Kinderen Niet Toegelaten.

    O ja, waarom ik Ahasverus, de Wandelende Jood hierbij betrokken heb? Wel, omdat die even onbestaande is als Allochtone : men spreekt er over, men schrijft er over, maar niemand heeft die waanbeelden ooit gezien. Wat wel zichtbaar is, en meer dan ons lief is, zijn de bewoners van dat niet-bestaand land. Het zijn de geesten uit de fles, die aan alle alhier levende Aladins, een hemel op aarde bezorgen. De onze….

     

    ***

    Ter zake :

    Politieke correctheid en taalepuratie: het mysterie van de verdwenen allochtoon

    21-02-2013 - Johan Sanctorum - Visionair België

    Overgenomen bij Iskander.

    ***

    Tot een van de bloedigste regimes sinds de tweede wereldoorlog kan dat van de Rode Khmer gerekend worden, de militaire tak van de Communistische Partij van Democratisch Kampuchea (nu Cambodja). Hun bezieler en leider, Pol Pot, had het plan opgevat om de stedelijke beschaving, en eigenlijk de beschaving tout court, af te schaffen via massale deportaties naar het platteland. Men schat dat tussen 1975 en 1979 2 à 3 miljoen Cambodjanen (op een totaal van 7 miljoen) zijn omgekomen.

    Behalve in wreedheid overtrof Pol Pot zijn leermeesters Stalin en Mao ook inzake de totale beslaglegging op het sociale verkeer en het privé-leven. Slapen, ontlasting, eten en drinken: het moest allemaal collectief gebeuren. Alles wat naar cultuur, expressie en individualiteit verwees, werd verboden, op straffe van executie: eigendom (uiteraard), naast kleding en uiting van persoonlijke smaak (iedereen liep in het zwart), boeken (behalve dan de reguliere communistische literatuur), het dragen van een bril (te intellectueel!), kennis van een vreemde taal (gevaar voor imperialistische smetten), maar ook vriendschappen en familiale banden die konden leiden tot groepsvorming buiten de cellulaire staatsstructuur.

     

    Opmerkelijk is ook het belang dat de Khmers in hun ijver hechtten aan een juist taalgebruik. Daartoe moest er grote schoonmaak gehouden worden, niet alleen in de politieke terminologie. Woorden als vader of moeder waren taboe wegens niet conform de communistische gemeenschapszin, naast een hele resem andere vervuilde woorden uit de omgangstaal. Deze opkuis vereenvoudigde het leven aanzienlijk, en zou leiden tot de ideale maatschappij, zo meenden de Khmers oprecht: hun insteek was, hoe schandalig we dat nu ook vinden, idealistisch, op het maakbaarheidsprincipe gebaseerd, en, tja, in die zin zelfs politiek-correct.

    Uiteindelijk werden de Khmers verjaagd door de Vietnamezen, die hen ook eerst in het zadel hadden geholpen. Waarna de indoctrinatie gewoon doorging.

    De verhouding tussen politieke macht en taal-controle was het stokpaardje van George Orwell. Al in 1945 publiceerde hij zijn legendarisch geworden Animal Farm, een grotesk-satirische allegorie over een boerderij waar de varkens het hebben overgenomen en een welzijnsstaat creëerden volgens hoger beschreven Stalinistische principes. Maar de wreedheid is nagenoeg afwezig: de propaganda en de indoctrinatie hebben de vrijheidsberoving en de fysieke liquidatie grotendeels overbodig gemaakt. Iedereen is gelukkig omdat... het woord ongeluk gewoon is afgeschaft, meer moet dat niet zijn!

    Orwell had vooral de Stalin-dictatuur voor ogen –in die zin was hij zelfs een pleitbezorger van de Koude Oorlog-, maar de eigenlijke visionaire dimensie van zijn distopische roman reikte verder: hij zag al de “perfecte democratie” opdoemen, waar macht en semantiek (de betekenis die aan woorden wordt toegekend) samenvallen.

    Het systeem dat vandaag spreekwoordelijk als “Orwelliaans” wordt gekarakteriseerd, drijft voornamelijk op taalmanipulatie en semantische verwarring, met de communicatiewetenschap als sleuteldiscipline. Zowel de simplifiërende on-liner als het omgekeerde, de quasi-onbegrijpelijke woordenbrij, behoren tot het retorisch arsenaal van de macht.

    De moderne macht is niet meer repressief, ze grijpt in op het niveau van de taal, de betekenissen, de tekst.

    In een weinig bekend essay van 1946, getiteld “Politics an the English Language”, doet George Orwell die newspeak haarfijn uit de doeken. Macht berust op verwarring en ondoorzichtigheid, en daartoe moeten er verbale mistgordijnen geschapen worden.

    Zowel systemen als individuen ontlenen hun autoriteit aan een complex taalgebruik, een groteske overdaad aan woorden, frasen, alinea’s en voetnoten, die op de duur alleen nog naar elkaar verwijzen. Het euvel komt voor bij wetenschappers, technici, kunstenaars, en zeker ook politici. Er ontstaan dan kasten van specialisten die elkaar afschermen via een jargon dat zogezegd noodzakelijk is om ingewikkelde knopen te ontwarren, terwijl ze de knopen juist nog dikker maken. ( meer hierover: “Eilanden van gezond verstand”). Woorden worden gecreëerd, gecombineerd, gedumpt, helemaal conform hun inwerking op de publieke opinie. Met de media uiteraard als noodzakelijke sluis, en het academisch-cultureel establishment als aangever.

    De moderne macht is niet meer repressief, ze grijpt in op het niveau van de taal, de betekenissen, de tekst. Ze organiseert de democratie en de publieke opinie op zo’n manier, dat de free speech alleen nog een variatie is op de legitieme thema’s, in een vast verbaal stramien. Alles wat daar buiten valt, wordt gekwalificeerd als ongeoorloofd, nefast, grof, extreem.

    Ik moest dan ook voortdurend aan Orwell denken, toen steden zoals Amsterdam in Nederland, en Gent in België, aankondigden dat ze het woord “allochtoon” zouden schrappen. Verre van dit met het Rode Khmer-regime te willen vergelijken, stelt men toch vast dat hier een gelijkaardig politiek-correct voluntarisme aan het werk is: het idee dat problemen zich oplossen door de taal te fatsoeneren. Terwijl het net andersom is: de taal is een weerspiegeling van de sociale realiteit, die niet homogeen is, maar heterogeen en conflictueus.

    De volkstaal is steeds ad rem: als het woord “allochtoon” bestaat en gebruikt wordt, is er ook een reden toe. Helemaal Darwiniaans, zou ik stellen dat in het organische maatschappelijk weefsel nutteloze en irrelevante termen een zachte dood sterven. En woorden die overleven, wijzen op dingen die bestaan. Maar zo zien ze het in Gent en Amsterdam dus niet: de feitelijke censuur op het woord “allochtoon” creëert zwarte gaten in de publieke sfeer. Want de samenlevingsproblemen zijn er natuurlijk wel,- hun onbenoembaarheid vergroot hen zelfs nog.

    De ontkenningsstrategie die erachter schuilt is perfide en lachwekkend tegelijk. Ooit stelde Steve Stevaert, nu actief als havenbaas in Vietnam, voor om de term “Vlaams Belang” niet meer uit te spreken, en enkel nog de afkorting “VB” te gebruiken (wat dan evengoed op “Vuile Bruinzakken” kon slaan). Daarmee zou het probleem volgens hem wel van de baan geraken. Ongeveer diezelfde tijd beantwoordde Prof. Etienne Vermeersch in de media elke vraag over die partij met een lakoniek “Wie?”, in dezelfde optimistische veronderstelling.

    De feitelijke censuur op het woord “allochtoon” creëert zwarte gaten in de publieke sfeer. Want de samenlevingsproblemen zijn er natuurlijk wel,- hun onbenoembaarheid vergroot hen zelfs nog.

    Dit taalkundig proberen te overrulen van de realiteit is typerend voor een maakbaarheidsideologie die au fond niet geïnteresseerd is in het werkelijke maatschappelijke spanningsveld: in het kader van een permanente goed-nieuws-show wordt de realiteit geregisseerd en gefilterd,- iets waar de media overigens voluit aan meedoen. De quasi-ethische omlijsting van het woordverbod (“onzuiver taalgebruik” wordt meteen ook “immoreel taalgebruik”) is kenmerkend voor een bovenbouw die wanhopig op zoek is naar legitimatie: Gent en Amsterdam, redders van het correcte Nederlands, en hoeders van de beschaving!

    Op zich totaal betekenisloos geworden stoplappen als “racistisch” en “(on)democratisch” fungeren als sleutelwoorden in deze epuratie, die ver voorbij de strikt politieke sfeer gaat. De manier bv. hoe kreupelen, steeds vanuit de bemoeizucht van de sociale sector, invaliden werden, dan gehandicapten, daarna mindervaliden, nog later andersvaliden, om voorlopig te eindigen als personen-met-een-beperking,- is tekenend voor de fascinatie van de socio-politieke sector voor labelling en semantische inkapseling.

    We denken ook aan de systematische kruistocht van de reguliere media die afgeven op het “racistische”, “vunzige”, “barbaarse” taalgebruik op het internet, en de filters die worden toegepast op de eigen publieksfora. Op die manier proberen de elites taalkundig greep te krijgen op de massa, via een progressief-ethisch alibi. De missionarishouding dus. Het is nog maar een kwestie van tijd, voor ze bij de UNESCO er achter komen wat de term “voil Janet” precies betekent, en dan krijgt het Aalsters carnaval zijn genadeslag...

    Conclusie? De overheid moet zich niet moeien met taalkundige epuratie. Als ze de treinen op tijd laat rijden en sneeuw ruimt ben ik al heel tevreden. Taal is iets levend, en baart constant nieuw materiaal dat van onderuit ontstaat. Elk jaar neemt de Dikke Van Dale zo’n 1500 woorden op die tot de omgangstaal zijn gaan behoren. Het zijn woorden die soms door individuen worden verzonnen, schrijvers of journalisten, maar dikwijls ook uit de volksverbeelding zelf voortkomen. Vooral de jeugd- en jongerentaal is een vruchtbare bron, denk aan het tentensletje van de editie 2010.

    De etymologie is dikwijls complex en verrassend, het gebruik onorthodox. Zo is het woord “bougnoul” van oorsprong een Arabische term die “neger” betekent. Toen een brave borst recent meende dat het woord “makak” mocht geschrapt worden, wees leraar Peter de Roover er fijntjes op dat dit woord vrijwel enkel nog gebruikt wordt... als scheldwoord door Marokkaanse allochtonen onderling. Ook het woord “neger” is in onbruik geraakt. Het woord boerka maakt in de volksmond dan weer opgang als vuilzak voor gemengd huishoudelijk afval. Verbieden?

    In essentie loopt het woordenboek dus steeds de feiten achterna. Dat kan ook niet anders: de officiële taal, het AN, is maar een schaduw van de levende taal. Maar de Orwelliaanse krachten in het bestel willen op de feiten vooroplopen en de maatschappij kneden via het plichtlexicon, het Groene of het Rode boekje, het geadministreerde discours.

    De enige autonomie die mensen nog rest, en waar ze fanatiek aan moeten houden, is de vrijheid om hun woorden te kiezen, vanuit de onderbuik, niet alleen vanuit het hoofd.

    Het verzet tegen die plichttaal is fundamenteel, en gelukkig springlevend. Om die reden maak ik me, zoals de lezer al heeft kunnen vaststellen, ook niet al te druk over de spellingregels, uitgedokterd door een clubje taalgeleerden ergens in den Haag. Nog veel minder maak ik me bezorgd over de door puristen zo gehate chat- en SMS-taal, of andere idiomen en tussentalen. Integendeel, ze vormen een vitaal tegengewicht voor de opgelegde new speak, de bureaucratische sluiers en het abrakadabra van de systeemtechnici.

    Deze stille –en soms luidruchtige- strijd tussen spontane idiomen en cultuurtaal is, veel belangrijker dan de immer verwaterende politieke tegenstelling, dé conflictzone van de postmoderne democratie, waar alles draait rond demagogie en massamanipulatie.

    De enige autonomie die mensen nog rest, en waar ze fanatiek aan moeten houden, is de vrijheid om hun woorden te kiezen, vanuit de onderbuik, niet alleen vanuit het hoofd. En er desnoods nieuwe te verzinnen als het vocabularium niet volstaat.

    De schutting- en straattaal, samen met het kernproza dat op het internet floreert, vormt geen verbale restfractie maar, integendeel, de stamcellen van het spraakweefsel. In ons geval het Nederlands. Als containerbegrip, niet als standaard.

    Daar kan de Gentse burgemeester Termont, goede leerling van Stevaert, niets aan veranderen. Gelukkig maar.

     

    ***

     

     

     

    .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    22-02-2013, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1228 - ISLAM KATTEN GEJANK IN NEDERLAND : DIE LUI ZIJN ONS ALTIJD WAT VOOR

    A.D. 22 Februari 2013

    .

    Wetewatje : TOEZICHT =  opletten met gesloten ogen

     

    1228 - ISLAM KATTEN GEJANK IN NEDERLAND : DIE LUI ZIJN ONS ALTIJD WAT VOOR

     

    ***

     

    ***

     

    Het is maar dat U voorbereid bent. Over de muezzin of de Muzzelman-Oproeper tot het gebed : de oproep tot het gebed, de azan, die vindt vijfmaal per dag plaats, waaronder op vrijdag voor de vrijdagse gang naar de moskee. Allah-o-Akbar (Allah is de Grootste) is zowat de enige boodschap. Het is  de (luidruchtige) tegenhanger van ons ‘God Ziet U’…., dat oog in die driekhoek…..

    Op Google wordt verteld, dat wat voor de Christenen de kerkklokken zijn, voor de Muzelmannen de muezzin is.

    Ik kan er niets aan doen, maar voor mij is er geen beter signaal om het verschil in beschaving te vinden…..

    ***

    Niet dat ik bongré malgré tegen dat katten-gejank wil opkomen, maar het zou moeten beperkt blijven tot de Prachtlanden zelf, waar de Godsdienst van de Wrede het leven beheerst.

    Of… zou dat de zoveelste militaire charge zijn om ons te onderwerpen? Een geniepige zenuw-oorlog onder de Hoge Bescherming van onze Grote Geesten? 

    Ik denk dat het rap zou gedaan zijn, moest er een directe geluids-verbinding verplicht zijn tussen de luidsprekers op de minaret en de woonruimten van gezegde Grote Geesten, onder het motto : ’Serveer niet aan een ander wat ge zelf niet lust’….

     

    ***

    Ter zake :

    Nu: kattengejank islam door gans ons land!

    Geplaatst door Joost Niemoller op 21 februari, 2013 - 11:29

    ***

    Vindt u dit mooi klinken? Ik niet. Ik vind het irritante, opdringerige klereherrie, gedram van een godsdienst die de mijne niet is, en waarvan ik alleen maar mag hopen dat hij nooit de mijne hoeft te worden. Het zijn geluiden waar ik een gevoel van grondig onbehagen van krijg. Eerlijk gezegd krijg ik de neiging om een steen te pakken en die te gooien in de richting waar dat gemekker vandaan komt.

    Maar binnenkort moet ik gedogen dat ik het in dit land waar ik woon overal te horen ga krijgen. Want: Vrijheid van godsdienst.

    Volgens de fractievoorzitter van de islam democraten in Den Haag, hebben we het allemaal te danken aan de PVV. Omdat die zich druk maakte over de geluidsoverlast van een moskee in Den Haag, en dit naar buiten bracht met een filmpje waar ik het koud van kreeg, gaan de moslims nu voor straf en om ons te treiteren overal in Nederland de volumeknop van de oproep tot het gebed op vol zetten. Gewoon. Omdat het kan. Toen omwonenden in een straat in Den Haag klaagden over dat gesnerp, kregen ze te horen van de gemeente: Mag gewoon. Vrijheid van godsdienst. Slikken of stikken. 

    Als ik het in mijn hoofd zou halen om een paar luidspeakers aan mijn woning te maken en vandaaruit enkele keren per dag een klarinetkwintet van Johannes Brahms te laten schallen, gewoon, omdat ik vind dat de wereld wel wat beschaving kan gebruiken (wat nog zo is ook), dan zou ik in no time de politie voor mijn deur hebben. Maar onder het mom 'vrijheid van godsdienst' is in Nederland heel veel toegestaan, inclusief de  moslimdwang.  

    En dus gaat dat er van komen, die aanhoudende geluidsoverlast. Wat zeg ik. Het gebeurt allang. Als u in Den Haag op uw achterbalkon zit, dan kan u de vette pech hebben een zomer lang dit ijzingwekkende geblèr aan te moeten horen:

    Ook in Deventer wil een moskee de frequentie van de oproep tot gebed opschroeven. Ze zijn daarover nog in gesprek, maar dat is feitelijk helemaal niet nodig. Want onder het mom 'vrijheid van godsdienst' mogen ze ook in Deventer de buurt zo vaak terroriseren als ze maar willen. Het lijkt er dus op dat de moslims zo langzamerhand alle schaamte voorbij zijn. En nu kunnen ze Wilders nog de schuld geven ook.

    Je mag het niet doen hè, een steen gooien naar zo'n luidspeaker. Ik zal het ook niet doen. Ik ben goed opgevoed. Ik wel.

    ***

     

    Voor de lezer M/V die met twijfel opgezadeld zit, op YT zijn prachtige opnames te beluisteren van dergelijk katten-gejank. Een goede raad : verwijder vooraf alle huisdieren uit het huis en draag de vogelkooitjes bij de buren. Die zijn dan meteen gewaarschuwd, zodat ze niet in paniek tegelijk de Brandweer, de Civiele Bescherming en de Dienst 100  bellen.

    Ach die Muzelmannen! Zelfs in Egypte schijnt men er genoeg van te hebben. Men roept daar te wapen om de gezellige Moslims Broederschap de wacht aan te zeggen. Maar Pssst!!! Ik verklap dit op een eeuwig zwijgen, want de media mogen het vooral niet verder zeggen. Denk gewoon aan de meisjes/vrouwen in het bevrijde Mali, die nog wat gelukkig zijn dat ze weer normaal gekleed op straat mogen komen, zonder al die tentzeilen over heel hun lichaam.

    Neen, het is maar een aardig zootje geweest, die Arabische Lente. Benieuwd hoe en vooral wanneer de frank zal vallen bij de VRT-snullen. Benieuwd op welk been ze nu zullen dansen dat van de ‘Moslim-rebellen’ of dat van de Socialistische voorman Hollande die ze is geen uitroeien???

    Mama mia, wat kan het leven van socialist toch ingewikkeld zijn! .

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    22-02-2013, 10:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Het Belgisch Huishouden. Plastische voorstelling.

    ***

     

    21-02-2013, 16:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1227 - HET RIJK VAN HET BEEST IS AL ONDER ONS

    .

    1227 - HET RIJK VAN HET BEEST  IS AL ONDER ONS

     

    ‘n Ideetje voor Beulemans in Gross Bruksèl?

     

    ***

     

    De Bijbel der Christeen is, in deze moderne en progressieve tijden, maar een kleuterspaan voor achterlijke debielen. Ja toch?! Veel liever sluiten zij hun ogen voor de verrijking van de vreemde petrol-culturen die ze altijd bestreden hebben.

    “Alle Menschen werden Brüder”, dat is toch de Internationale Hymne die ons allen, in de naam van de Heilige Petrol-Pompen, verenigt? Landen (wereld-delen?) als Rusland, China, Indië, zijn  zorgen voor later. Eerst moet Europa verenigd worden onder het Kromzaard. Vrijheid, Gelijkheid en Broederlijkheid in de schaduw van de minaretten.

    Tja, en dat er daarbij (voor wij Eurabia zijn) bloed zou vloeien (zoals hieronder beschreven), dat er hoofden over straat zouden rollen, of dat onze liefhebbende Broeders kruisen of galgen voor de balorigen zouden moeten oprichten : “Et alors’, zou Mitterand zeggen, en dat was toch ook ’n socialist?! Een Aards Paradijs wordt het voor de Meesters, die rijk zullen leven van onze rijkdom, niet voor de Christen Honden. Niet de huidige en niet de toekomstige….

     

    ***

    Ter zake :

    Eerste christenen in Amerika onthoofd in naam van de islam

    ***

    Arabische TV zender bericht over kruisigingen van Egyptische christenen - 'Voorbodes van islamitische Holocaust op christenen' zoals voorzegd in de Bijbel

    Ondanks de vele slachtpartijen op christenen in diverse moslimlanden lijken veel Westerlingen nog steeds te denken dat deze mensen slechts een grapje maken.

    De autoriteiten in de Amerikaanse staat New Jersey hebben een moslim gearresteerd die onlangs twee naar de VS gevluchte Koptische christenen heeft onthoofd en volgens de instructies van de Koran ook hun handen heeft afgehakt en apart heeft begraven (1). De twee Kopten zijn waarschijnlijk de eerste in het Westen wonende christenen die het slachtoffer zijn geworden van de oproep van moslimschrijver Muhib Ru'yat Al-Rahman, die in september 2012 moslims in Amerika, Duitsland, Nederland en Denemarken opriep om in die landen levende mensen te onthoofden vanwege 'belediging van de profeet Mohammed'.

    Volgens WABC-TV in New York is de 28 jarige Yusuf Ibrahim de dader van de dubbele moord die door de politie 'berekenend en meedogenloos' werd genoemd. De moslim werd gepakt omdat hij in de auto van één van de slachtoffers reed.

    Onthoofd ondanks vlucht uit Egypte

    Eén van Ibrahims slachtoffers was nog maar enkele jaren geleden uit Egypte gevlucht, waar de vervolging van christenen door moslims na de machtsovername door de Moslim Broederschap steeds ernstigere vormen aanneemt. Zo werden onlangs Nabil Naji Rizq en Mina Nadi Faraj, twee Egyptische jongetjes van 9 en 10 jaar oud, gearresteerd omdat ze de Koran zouden hebben ontheiligd. Dit gebeurde in Beni Suef, hetzelfde stadje waar een vrouw en haar zeven kinderen in december 2012 werden veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf omdat ze zich tot het christendom hadden bekeerd. (2)

    Allahs bevel in de Koran

    De moord op de christenen is waarschijnlijk terug te voeren op de Koran, waar in hoofdstuk 8:12 Allah moslims het bevel geeft de hoofden en alle vingers van de ongelovigen af te hakken. Tevens is het niet ondenkbaar dat de in september 2012 gedane oproep van moslimschrijver Muhib Ru'yat al-Rahman om Westerlingen die in Amerika, Duitsland, Nederland en Denemarken kritiek leveren op de islam te onthoofden er iets mee te maken heeft. Al-Rahman, werkzaam op het grote jihadforum Shumoukh al-Islam, schreef dat dit 'de beste manier is om mensen ervan te weerhouden Mohammed te beledigen.'

    'Barbaren eisen respect en onderwerping'

    De jihadist prees tevens de Nederlandse Marokkaan Muhammad Bouyeri vanwege zijn moord op Theo Van Gogh in 2004, die in zijn film 'Submission' de vernederende behandeling van vrouwen in de islam aan de kaak had gesteld. Tientallen moslims reageerden instemmend op het artikel van Al-Rahman. 'Meer tolerantie en respect van barbaren die tolerantie, respect en onderwerping eisen,' vatte Pamela Geller van Atlas Shrugs het sarcastisch samen.

    Kruisigingen

    Het Arabische TV-station Sky News Arabia (in Dubai) berichtte al in augustus vorig jaar dat leden van de Moslim Broederschap in Egypte nog een andere 'klassieke' methode zijn gaan toepassen om christenen en tegenstanders te vermoorden: kruisigingen. Er zouden zelfs 'dissidenten' pal voor het presidentiële paleis in Caïro naakt tegen bomen zijn gekruisigd. Ook diverse Arabische kranten -waaronder het gezaghebbende Egyptische Al Dostour- en nieuwssites schreven over de kruisigingen als een vastgesteld feit.

    Fascistische regimes steunen elkaar

    Niettemin werd dit nieuws in het Westen vrijwel compleet genegeerd. Sterker nog, omdat dictatoriale fascistische regimes elkaar doorgaans de hand boven het hoofd houden en elkaar steunen zegde EU president Herman Van Rompuy de antisemitische Moslim Broederschap president Mohamed Morsi in januari € 5 miljard steun toe, een enorm bedrag dat overigens al in november 2012 was beloofd. Het ging weliswaar deels om 'leningen', maar het is uiterst twijfelachtig of het vrijwel bankroete Egypte deze ooit zal kunnen of willen -of zal moeten- terugbetalen.

    'Holocaust op christenen'

    Volgens islam analist Theodore Shoebat zijn de arrestaties, gevangenisstraffen, onthoofdingen en kruisigingen van christenen geen incidenten maar 'een voorbode van een komende Holocaust en een enorme plas christelijke bloed. We keren terug naar de 11e eeuw, toen christenen in heel het Turkse rijk, dat het meeste van het Midden Oosten omvatte, op de meeste gruwelijke manieren werden gemarteld en vermoord.'

    De massale onthoofding van christenen wordt voorzegd in de Bijbel, waar staat dat er in de eindtijd een coalitie van 10 landen zal worden opgericht -het rijk van 'het Beest'- die vervolgens gedurende zeer korte tijd massaal dood en verderf op aarde zal zaaien en zal proberen zowel christenen als joden uit te roeien. Eén van de belangrijke kenmerken van dit rijk zal de onthoofding van christenen zijn als ze weigeren de 'valse profeet' (Openbaring 16:13; 19:20; 20:10) te volgen en 'het beest' (een politiek-religieus systeem onder leiding van de Antichrist) te aanbidden (Opb. 20:4).

    Xander op http://xandernieuws.punt.nl/

     

    ***

     

    Waar blijven de media, vraagt U? O,die! Over hen kunnen we kort zij :  zwijgen = instemmen.

    Die denken aan hun papier-winkel, die naarmate de mensen ongeletterder zijn, beter zal verkopen, hopen ze. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het gene vette meer. Ze worden al lang niet meer geloofd en moesten er geen subsidies uit de lucht vallen, en geen reclame-geld kunnen afgetroggeld worden bij de bedrijven, ze zouden al lang niet meer bestaan. En voor het schrijvers-heer telt alleen wiens brood zij eten, diens woord zij spreken.

    ***

    Ik heb er lange tijd op betrouwd, dat het gat in de markt al lang zou opgemerkt geweest zijn door bona fide-kerels, met het hart op de rechte plaats. Helaas, geld en dapperheid gaan niet samen… En als ze al eens samengaan, dan is het in de Cinema.

    Nog dit : ik trakteer ’n pint St Sixtus 12° van de Paters  in West Vleteren, voor http://blog.seniorennet.be/polkun/ die me ook deze keer op het spoor zette van dit artikel. Santé, Jos, en mercie!

    ***

    En wat me tenslotte toch ook van het hart moet, is dat men de Moslims in al die landen, die dagelijks met bommen ‘oefenen’ op hun medemensen, maar blijft ‘extremisten’ noemen, of Moslim-Extremisten, wat ze natuurlijk allemaal wel zijn. Ze ‘Moslims’ noemen, tout court, zou waarschijnlijk ietwat te duidelijk overkomen? Het zou de mensen wel eens de ogen kunnen openen….

    Wij die de oorlog en de bezetting der soldaten-laarzen hebben meegemaakt, hebben toch altijd alleenlijk horen spreken over ‘Duitsers’, nooit over Extremistische of slechte Duitsers. ’n Gewone Duitser was zo al erg genoeg! Zouden de Dames en Heren hoer-naisten dat niet weten? Moesten wij in de media de simpele waarheid vernemen, dan zouden de overdreven uitdrukkingen zoals mijn ‘Born to Kill’-mensen vanzelf wegvallen!

    Dat er ook brave Moslims zijn, neem ik trouwens grif aan. Maar dat er een brave Islam zou bestaan? Wordt toch tegen gesproken door de feiten, van zodra ze denken een beetje macht te bezitten! Zelfs hun eigen straatbengels in onze straten treden maar in actie, als ze voldoende in aantal zijn…..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    21-02-2013, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1226 – DE KROONPRINS HEEFT EEN KROONGETUIGE DIE HEM BIJSTAAT IN DE ONTLASTING

    .

    Wetewatje : COMBINATIE  = land met veel politievoertuigen

    1226 – DE KROONPRINS HEEFT EEN KROONGETUIGE DIE HEM BIJSTAAT IN DE ONTLASTING

     

    ***

     

    ***

     

    Ja, dit stukje gaat weer over Hugo (Concentratie)Camps, U weet wel, de hoer-nalist van De Morgen, die in delirium tremens geraakt telkens hij zich bewust wordt van zijn eigen afkomst als Vlaming. Hij ziet dan hemelse visioenen van met prikkeldraad omringde gaskamers waar zijn geestes-genoten in de jaren ‘30-’40 dezelfde soort  Ünterrrenschen hebben proberen uit te roeien. Dat soort Camp-Socialisten kunnen gewoon niet zwijgen over de baanbrekende initiatieven van de Duitse Nationaal Socialisten. Al zijn die van ons wat geslepener : ze willen die dingen gewoon ingang doen vinden onder het versluierend  verzamelwoord ‘ethische oplossingen’….U weet wel : wijlen Joseph Goebbels noemde hen de nutteloze eters.

    Hij was deze morgen wat vroeger opgestaan, om op het werk niet gestoord te worden door de collega’s. Vooral niet door de vrouwelijke helft daarvan, met hun intrigerende bovenbouw. Nu zat hij dromerig voor zich uit te staren, zonder iets te zien. De tweede fles whisky, Johny Walker, van de beste, was bijna leeg en toen vlogen ineens de zinnen uit zijn klavier, hortend en stotend als de borst van een oude man in ademnood.

    Hij voelde zich, na voldane taak, weer Gode gelijk. Hij bezag zijn verken, en zag dat het al vel was. Sedert de WWW-ziekte had Camps last met de letter v…. De corrector-van-dienst verbeterde de schrijffouten in de tekst, zette de volzinnen min of meer op hun poten en trok zachtjes de deur achter zich dciht. En toe! Hij wist namelijk zeer goed, dat Heer Hogo voor de rest van de dag niet meer wilde gestoord worden.

     

    ***

    Ter zake :

    Prins Filip, de gedroomde schietschijf

    OPINIE − 21/02/13, 06u52

    ***

    Alweer een boek over het koningshuis. Alweer is prins Filip de gedroomde schietschijf. De auteur belooft waarheid en verzinsels over Laken op te helderen.

    In promotionele praatjes pakt hij fors uit: "Filip lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme." Want: "Waarom zou hij anders een lijst bijhouden van alle boeken die hij leest?"

    Kan een bewijsvoering nog debieler?

    Verder is de 'diagnose' opgebouwd uit een citaat van een diplomaat en braaksel van een bevriende psychiater die zeker weet dat een lijst met boeken bijhouden een van de kenmerken van het syndroom van Asperger is.

    Psychiater? Halvegare!

    Als overtuigd republikein ben ik er niet om Filip bij te staan in zijn fysieke en morele integriteit. Ik kan mij ook niet voorstellen dat hij ooit met geschramde knieën door een boomgaard heeft gehuppeld.

    Duracellprins.

    Maar om hem uit de losse pols autisme aan te smeren is een brug te ver: vulgair en kwaadaardig. Dan ben je als auteur zelf een gezwel.

    Er zijn talloze kwalen te bedenken voor de houterige, schichtige kroonprins. Hernia voor het oprapen. Maar laat dat een arts zeggen, niet een farfelue psych die de patiënt nooit van dichtbij heeft gezien.

    Sommige auteurs zijn een beetje ziek in het hoofd.

    Daarover lees je weinig.

    Hugo Camps

    ***

     

    U vergeeft het mij ongetwijfeld, maar net als de Prins zelf, he ik last met het juiste woord in het Nedderlaans. Ik schreef in mijn titel ‘ontlasting’, waar bedoeld werd ‘ter ontlasting’. Zegt Zijne Excellentie ook, als hij bedoelt ‘Hoe maakt U het’, zegt hij ‘wat maakt U’…Al is dat, sedert hij getrouwd is met de logopediste, die hij nota ene zelf gekozen heeft, ietwat gebeterd Nu zegt ZIJ het in zijn plaats, maar met een even afschuwelijk accent.

    In vroeger tijden zou men aangaande de degeneratie gesproken hebben van De Vloek der Coburgers. Nu heeft die ziekte een naam en verkoopt men er dure medicijnen voor. Maar helpen? Geen zier! Integendeel zelfs : het jaagt alleen de hormonen-spiegel naar omhoog. En dat niet alleen!

    Dat onze Geliefde Kronnkurk-Prins in de huiskring ons Mattil moet aanspreken met ‘Maman’, is een grove leugen rondgestrooid waarschijnlijk door de Poperingse boer, L’Oncle Henri. Doe doet dat louter uit wraakzucht, omdat hij nooit gevraagd wordt op de leuke soiree-tjes in Laeken..

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    21-02-2013, 11:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1225 - DE NIVEANEN ZITTEN BIJNA IN DE FUIK

    A.D. 21 Februari 2013

    .

    Wetewatje :  KIESKEURIG = tand in goede staat

    1225 - DE NIVEANEN ZITTEN  BIJNA IN DE FUIK

     

    Naar Illegalia, het Pressé Land van Nu,

     

    Voor Aids-Leiders en hun volgelingen

    ***

     

    Het heeft niet lang geduurd, hé! Het word ‘fascisme’ is dus gevallen in verband met BDW, binnen de 2 maand na zijn aantreden.

    Het is nog maar een klein golfje, een voorlopertje van de opkomende tsunami. De Belgen maken zich klaar om aan te vallen! De Brabantse Omwenteling van 1830 moet worden overgedaan en  de messen van de ‘epuratie’ moeten worden gewed.

    Even Uw aandacht? Is het U nog niet opgevallen, dat alle begrippen die tegen de Vlamingen ingezet worden, vertaling dragen uit het Fransoos? Reerpressie. Epuratie. Cordon Sanitaire…. Die hebben vooral het voordeel, dat ze inderdaad doorheen de tijden,, verwijzen naar onze verdrukkers, de Belgen.

     

    ***

    Ter zake :

     

    PS-Kamerlid Mayeur: "Moet OCMW van Antwerpen niet onder voogdij komen?"

    ***

    (Belga) Niet de administratie of de politiek, maar een arts moet beslissen over het toedienen van dringende medische hulp. Zo reageert PS-Kamerlid en voorzitter van het OCMW in Brussel Yvan Mayeur op het bericht dat het Antwerpse OCMW niet automatisch 800 euro per maand wil betalen voor de behandeling van seropositieve sans-papiers. "De maskers vallen af in Antwerpen", aldus Mayeur, die zich aanvraagt of het OCMW in de Scheldestad niet onder voogdij moet worden geplaatst.

    "De maskers vallen af. We zitten in een zacht fascisme dat volledig indruist tegen al onze humanitaire waarden en tegen onze samenleving", zegt de PS'er. Hij vraagt zich af of N-VA nog wel een democratische partij is. "Tot op heden bekeken we de partij niet op die manier, maar de eerste beslissingen die ze neemt sinds ze aan de macht is, roepen duidelijk vragen op." Hij herinnert eraan dat inzake dringende medische hulp, de beslissing een dokter toekomt, en niet aan een ambtenaar of de politieke macht. "Zelfs als men nadien de vraag kan stellen over wie de kosten op zich moet nemen. Maar je moet eerst handelen in het belang van de persoon", vindt Mayeur. Die regel niet respecteren is volgens hem overigens een contraproductieve "medische absurditeit" op het vlak van de volksgezondheid in het algemeen, met name wanneer het gaat om erg besmettelijke ziektes als AIDS of tuberculose. Bovendien is het onaanvaardbaar ten aan zien van de betrokkenen zelf, luidt het. (ALN)

     

    ***

     

    De hoer-nalist heeft zijn best gedaan om de Heer Mayeur te vertalen. Want in werkelijkheid heeft die gesproken van ‘sous tutelle’ plaatsen : de censuur invoeren. En wie daartegen zondigt, gaat, lijk in ’44, de koolmijnen in. Op water en droog brood!

    Want, beste mensen, in deze moderne tijd zijn de begrippen dermate uitgehold, dat niemand nog beseft dat een ‘illegale vluchteling’ dan ook hier blijft vegeteren en rondhossen tegen de wet. Als de gewone burger iets ‘illegaals’ doet, krijgt hij de politie op zijn dak, en wordt hij in de kortste keren in den amigo gedraaid….

    Bartje Somers in Mechelen, die nu elektronische verkeersborden plaatst die aantonen aan de zondaar hoeveel het hem zou kosten, kan misschien een betere inspiratie zoeken om aan illegalen een mouw aan te passen.  Daar een derde land bij te maken, naast Autochtonia en Allochtonia, nu ook nog Illigalia,  daar waar de onwettelijkheid gewoon de omgekeerde wereld is. De wereld is groot genoeg….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    21-02-2013, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1234 - DE VLAAMSE PAROCHIERAAD DOET WEL EN KIJKT NIET DOM… OFFICIEEL TOCH NIET

    .

    1234 - DE VLAAMSE PAROCHIERAAD DOET WEL EN KIJKT NIET DOM… OFFICIEEL TOCH NIET

     

    ***

     

    ***

     

    Meneerke Peeters (neen, niet de strip-figuur, wel zijn alter ego) ziet de bui al hangen. Hij ziet surtout de remedie. Om zelf aan zet te blijven, moet die andere er uit. Die moet de regels van de polletiek nog leren! Dat zijn eigen partij ondertussen alle kenmerken van een vallende komeet vertoont, dringt bij hem niet door.  Dure de comprenure, ziet U….

    Allez, Meneerke Peetrs bedoelt ZIJN regels : iets zeggen zonder iets te vertellen. Of, op z’n Tsjeefs, iets vertellen zonder iets te zeggen. Noem ’n dief nooit ’n dief. Dat zou diens integriteit kunnen schaden. Of, erger, zijn privacy. Noem ’n Franscouillon nooit ’n gemene profiteur. Dat is op diens zieltje trappen. Voor de Tsjeven zwemmen er in de zee  noch mossel noch vis. Maar ze willen er wel over ‘in debat gaan’…..

    Ach man! Hou Uw rug recht en labbekakt zo niet! Leer wat Bartje ondertussen al een beetje bij ’t Vlaams Belang opgestoken heeft : recht door zee gaan. Spreek klare taal. Zeg het niet met 3 woorden als 2 volstaan. Herlees eens, om maar iets te zeggen, de Akte van Verlaetinghe uit 1581. Niemand hoeft te zoeken : ze staat op Google en lijk ze daar staat, staat ze duidelijk. Kort en goed.

    Ik meen zelfs daar een schuchtere aanzet van terug te vinden in Art 1 van de Statuten van de NV-Anders. Wij verlaeten U en willen onze oude vrijheden terug!

     

    ***

    Ter zake :

    Peeters spelt N-VA de les in ACW-dossier

    20/02/13, 15u16  − Bron: belga.be

    ***

    Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zal N-VA zich moeten bezinnen over de manier waarop ze aan politiek doet, als de Bijzondere Belastingsinspectie net als professor fiscaal recht Axel Haelterman geen fraude vindt bij het ACW. Binnen zijn Vlaamse regering kwam de kwestie nog niet ter sprake, aldus Peeters in Villa Politica (VRT). .

    "Men zal toch eens moeten nadenken over hoe men aan politiek doet, zeker met aanvallen die mogelijk ongegrond zijn", hekelde Peeters de zware aantijgingen van N-VA aan het adres van de christelijke arbeidersbeweging. Volgens de minister-president is dat "niet de goede manier om aan politiek te doen".

     Peeters beklemtoont dat het aan de fiscus is om het finale oordeel te vellen, maar wees erop dat Haelterman "toch wel een van de topexperten is". "Als hij zegt: 'wat mij betreft is het koosjer', dan is dat toch een belangrijk signaal", vindt Peeters.

     De sfeer binnen zijn Vlaamse regering, met N-VA als coalitiepartner, is volgens de CD&V'er wel nog steeds "goed". "We hebben nog geen aanleiding gehad om hierover te spreken binnen de regering", klonk het nog. "Dit is een dossier dat zich niet in de schoot van de Vlaamse regering afspeelt

    ***

     

    “Wie gelooft die mensen nog” : waren dat niet de woorden van de Opper-Tjeef van het moment, de Leterminatordie onze stemmen ronselde om ze te verkopen voor 30 zilverlingen?

    Wel, van een boemerang gesproken! Bij “die mensen’ die niet meer te geloven zijn, horen nu ook heel het ACW thuis. Luister naar hun woorden, maar kijk niet naar hun daden.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    21-02-2013, 09:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

    ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     

    Ons land wordt her-ingericht… Net zoals de Romeinse Beschaving ooit de Germaanse is komen vernietigen….

    ***



    20-02-2013, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1233 – DE APOALYPS HER UITGEVONDEN EN OP MUZIEK GEZET

    .

    1233 – DE APOALYPS HER UITGEVONDEN EN OP MUZIEK GEZET

     

    Visioen uit Het Laatste Evangelie van Johannes

     

    Bij het Einde der Tijden…. Niks nieuws dus.

    ***

     

    Ja, die materie, die anti-materie en al die Zwarte Gaten….

    Ik was het een beetje vergeten, maar in Het Laatste Evangelie van Johannes, zo’n dikke 2000 jaar gelden geschreven, staat veel nauwkeuriger aangeduid dan wat de Deeltjes-Versneller in Génève heeft veropenbaard over het einde van de wereld. .

    Uiteraard doet Johannes dat met de middelen van zijn eigen tijd. Aan de hoeken van de wereld stelt hij bazuinen blazende vecht-engelen (de Serafijnen) en op een wolk verschijnt Hij voor het Laatste Oordeel. Al die daarbij zijn, zullen het geweten hebben. Er komt geen Deeltjes-Versneller aan te pas, maar het resultaat is wel even verschrikkelijk.

    En neen, dat men thans over het Einde der Tijden spreekt, heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met het einde van België. Zo kan men het vermijden te schrijven over de erfelijk belaste Philips de Taaie die zwaar autistisch zou zijn. Die arme jongen toch!  Naast een impotente sul en beruchte homo krijgen we dus een nukkige eenzaat als Koning. Dat heeft wel als voordeel dat er bij deze tak van de Coburgers geen bastaarden zullen bijkomen…

    ***

    Ter zake :

    Ander universum zal ons heelal verzwelgen"

    Voorspelt Higgs-bosondeeltje einde van de wereld?

    ***

    De ontdekking van het Higgs-Bosondeeltje vorig jaar was een mijlpaal in ons begrip van de natuur. Wetenschappers zijn nog volop bezig met het analyseren van het bijzondere puzzelstukje waarnaar meer dan vijftig jaar gezocht is. Maar indien de huidige berekeningen kloppen, ziet het er niet goed uit. Ons heelal zoals we het nu kennen, is gedoemd om te verdwijnen. Een nieuw universum zal ons namelijk vernietigen. .

    Het bestaan van het elementaire deeltje, dat alle andere deeltjes massa geeft, werd in juli vrijwel zeker aangetoond door het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN). Higgs-bosonen bepalen dus uiteindelijk wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels. Het zogenaamde God-deeltje kan ons niet alleen inzicht verschaffen over hoe ons heelal is ontstaan maar misschien ook hoe het zal verdwijnen.

    Onstabiel

    Natuurkundige Joseph Lykken, tevens tewerkgesteld in het Europees Centrum voor kernonderzoek (CERN),  presenteert eerstdaags zijn bevindingen op basis van nieuwe calculaties tijdens een meeting van de American Association for the Advancement of Science in Boston maar licht nu al een tipje van de sluier op. "Het is goed mogelijk dat het universum waarin we leven inherent onstabiel van aard is, waardoor we op een gegeven moment zullen vernietigd worden", aldus Lykken.

    Tien miljard jaar

    Iedereen die het einde van ons heelal vreest, mag al meteen een zucht van verlichting slaken want dit onheil zou pas over tien miljard jaar geschieden. Lykken ziet in de data aanwijzingen dat er in het universum uiteindelijk een nieuw universum zal ontstaan. Dat alternatieve universum blijft zich verder ontwikkelen en zal ons heelal inclusief alle sterren en planeten vernietigen met de snelheid van het licht.

    Massa

    Om precies te weten hoe we gaan eindigen, moeten de wetenschappers precies de massa van het God-deeltje achterhalen. Zit men er maar 1 procent naast, dan vergaat ons universum nog steeds, maar op een totaal andere manier.

    Rode reuzenster

    Van onze Aarde zal trouwens al lang geen sprake meer zijn op het moment van de rampspoed. Wetenschappers vermoeden namelijk dat de zon binnen 4,5 miljard jaar opzwelt tot een rode reuzenster en de Aarde verzwelgt tijdens dat proces. Maar zoals gezegd, we krijgen nog 'even' respijt en voorlopig kan u op beide oren slapen.

    ***

     

    Och! Wat ik nu ga vertellen, klinkt even onwaarschijnlijk als wat Johannes 2000 jaar geleden schreef. Met dit verschil : wat Johannes schreef over de Apocalyps, zal misschien ooit effectief gebeuren, maar wat ik schrijft, zal wel altijd tot het Rijk der Verbeelding horen. Ik leg uit.

    Moest men in Génève nu eens een soort bliksem kunnen uitvinden met die Deeltjes-Versneller, die als een  ‘drome’ de potentaten in (om te beginnen) alle Islam-landen ter wereld, in Donker Afrika, kortom overal waar mensen vergaan van honger en dorst, van de aardbodem wegslingert in  een baan om de aarde : pas dan zouden die in al hun wijsheid, aan Gode gelijk zijn. Sorry, Lieven Here, voor deze godslastering, hoor!

    Maar verdorie, dàt is het hem juist wat Johannes schrijft : de wereld zal vergaan, de dag dat alle mensen in vrede met elkaar leven…. Dus die potentaten zijn er nodig, voor ons eigen goed….

    Kijk, nu weet ik het ook niet meer. Maar niet getreurd : morgen gaat het beter. Morgen wordt er niet gestaakt : morgen wordt er betoogd. Het verschil? Is net hetzelfde als de fiscale fraude, die er in feite geen is, omdat ze door de syndicaten wordt gepleegd.

    Ook dàt is een mysterie even groot of zelfs groter dank dat van Sinterklaas. U weet wel : Toon Hermans wist al dat we dergelijke mysteries nog in dit aardse leven zouden begrijpen….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    20-02-2013, 17:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1232 - DE LION BELGE ZO HALF-EN-HALF ’N FERME KLOOT AFGETROKKEN (*)

    .

    1232 - DE LION BELGE ZO HALF-EN-HALF ’N FERME KLOOT AFGETROKKEN (*)

     

    De wulpse Lion Belge

     

    Dansend  en  jodelend, gedragen door de 3 traditionele Zuilen die al 183 jaar teren op het zweet der Vlamingen

    ***

    Hebben jullie die ACW-militant ook gezien en gehoord? Axel Haelterman is de naam en zo te zien, moet het een dure vogel zijn. De man was de ‘externe specialist’ in de fiscale materie die hare-dare onder de vaste leden werd opgevist om de zegen te geven aan zijn broodheren, en misschien wel, aan zijn  eigen werk. We zagen enkele dossier-mappen die zeer demonstratief onderweg bleken te zijn om persoonlijk door een glunderende Mr Develtere te worden afgegeven bij de BBI. Heerlijke cinema!

    En klacht dat ze gaan indienen wegens eerroof : het heeft gene naam! Al is het mij voorlopig niet duidelijk hoe een niet bestaand rechts-persoon (het ACW) dat gaat doen.

    Het wordt dus, zoals verwacht, de zoveelste Belgische vaudeville : mekaar om de oren slaan met dreigementen, waarbij eens te meer op het einde zal blijken, dat blaffende honden niet bijten. Het zal wel weer overwaaien. En dat van die Parlementaire Parlesantij, dat zal pure volksmisleiding blijken te zijn : de ‘Staatsdragende partijen’ zullen daartoe wel geen toestemming geven. Zij dekken immers mekaar! Dat potje moet gedekt blijven, want op het scheel van dat potje steunt de hele Belziek….

    De NV-A zal gewonnen hebben op punten en het ACW-WC-Anders zal een paar llidtekens meer hebben. Tegen de verkiezingen van 2014 zullen die wel toegegroeid zijn.Er moet immers nog zoveel water naar de zee lopen….

     

    (*) Iemand ‘n kloot aftrekken : is een volkse uitdrukking van Bachten de Kupe, die alleen in een ver en duister verleden iets te zien heeft gehad met begrippen uit de anatomie. De uitdrukking is in feite onvertaalbaar, omdat ze te complex is. Ze is meestal  ludiek bedoeld in de zin van iemand een poets bakken, al is die poets meestal niet aangenaam voor de andere. Al wekt die meestal de lachlust op van de aangenaam verraste derden… Ook zijn er allerhande werkwoord-vormen van het woord ‘kloten’ mogelijk. Zowel in de meewerkende vorm (iemand kloten) als in de lijdende vorm (gekloot worden). Daarop zijn dan weer vele varianten mogelijk : ‘Heb ze gekregen voor de deugd, en niet om ermee te laten rammelen’

    En ja, U hebt gelijk, echt fijn is dat allemaal niet. Maar wonderwel aangepast aan het ARCO-spelletje dat de NV-Annen uitvoeren op kap van het ACW-WC-Anen. Het is meteen de gedroomde voorbereiding, om de Lion Belge te vloeren.

    ***

    Ter zake :

    Trends spit ACW belastingdossier verder uit

    woensdag 20 februari 2013 om 09u23

    ***

    Drie vragen aan hoofdredacteur Johan Van Overtveldt over het belastingdossier van ACW dat morgen in Trends helemaal uitgespit wordt.

    Trends.be was de eerste om de belastingkronkels van het ACW te onthullen. Morgen volgt er meer in het magazine. Wat zit er aan te komen?

    Johan Van Overtveldt: We gaan als Trends louter door op wat er gebeurde met en rond de CVBA Sociaal Engagement. Het ACW richtte in 2000 dit vehikel op twee dagen voor de creatie van de winstaandelen waar nu zoveel rond te doen is.

    Ten gronde gaat het om twee argumenten. Kan een organisatie als het ACW zich moreel veroorloven een constructie op te zetten die tot doel heeft de belastingdruk te minimaliseren? Los van deze ethische vraagstelling blijven er ook mogelijk juridische problemen rond deze constructie an sich.

    Ten tweede trachten we de discussie rond de speciale belastingaftrek (DBI) verder uit te spitten. Eén van de absoluut centrale elementen daarbij is de vraag of de winstbewijzen nu echt aandelen zijn of niet. De conclusie van onze analyse, onder meer gebaseerd op verificatie met diverse gereputeerde fiscalisten, is dat de aftrekken door ACW gedaan in het kader van CVBA Sociaal Engagement minstens erg omstreden blijven.

    Bovendien rijzen er ook vragen rond de omvang van de personeelskosten geboekt in CVBA Sociaal Engagement, zeker als men dat gaat bekijken in functie van de aard van de inkomsten van deze vennootschap.

    Gisteren voerde het ACW de topfiscalist Axel Haelterman op om hun stelling dat er totaal niks fout is met de fiscale rekeningen van het ACW.

     Johan Van Overtveldt: Ik heb gisteren zowel op radio als op televisie heel aandachtig geluisterd naar Axel Haelterman. Zijn uiteenzetting klonk voor mij behoorlijk genuanceerd. Zonder de competentie, de rijke ervaring en de gedegen reputatie van mijnheer Haelterman in twijfel te trekken, rijst hier toch de vraag naar de onafhankelijkheid van Axel Haelterman.

    Diverse kranten maken vanochtend melding van het feit dat hij de constructie rond de winstbewijzen bij DVV (de verzekeringsdochter van ACW) mede ontworpen heeft. Kan je verwachten dat zo iemand zich dan kritisch gaat uit laten over iets wat blijkbaar minstens gedeeltelijk zijn eigen creatuur is?

    ACW-voorzitter Patrick Develtere zei gisteren in Terzake zeer duidelijk dat Haelterman zowel voor de verzekeringen als voor de bank gewerkt heeft. Met dit laatste doelt hij allicht op Bacop dat later opging in Dexia. Ook zou het ACW tot het huidige cliënteel van het kantoor van Axel Haelterman behoren.

    Hoe moet het nu verder?

    Johan Van Overtveldt: De juridische en fiscale autoriteiten moeten nu hun werk doen en zullen daar allicht enige tijd voor nodig hebben. Dat gaf staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez ook reeds duidelijk aan.

    Is het in deze context trouwens niet merkwaardig dat het ACW eerst zegt het BBI-onderzoek rustig (en alle vertrouwen) te zullen afwachten en dan één dag later plotseling Axel Haelterman ten tonele voert? De suggestie die gisteren gemaakt werd dat Haelterman nu het werk van de BBI al min of meer gedaan heeft, kan toch onmogelijk ernstig genomen worden.

    Last but not least blijft er bij het overschouwen van dit alles toch ook de vraag of we nu als gemeenschap in het dossier Dexia alles weten waar we recht op hebben. Een ernstige heropening van de discussie rond het Dexia-dossier kan op vele punten verheldering brengen.

     

    ***

     

    Voor de Arco en andere getrouwen, is het nu net wat een bedrogen echtgenoot (echtgenote) moeten voelen als er naast de pot geplast werd. Dat kan allemaal wel vergeven worden, en alles kan weer in zijn oude plooi terugvallen. Maar het is net een gebarsten kristallen vaas die geplakt wordt. De mensen die men de ‘achterban’ noemt, moeten zich tot in hun ziel gekwetst voelen.

    Geen betere vergelijking mogelijk (om in dezelfde sfeer te blijven), als de ouder die vaststelt, dat zijn kind door die brave Hoog Eerwaarde Heer Bisschop in wie iedereen volle vertrouwen had, misbruikt werd… Het werd niet gedood of zwaar verminkt (de coöperanten ook niet), het is bij het slachtoffer meestal zelfs niet eens goed doorgedrongen, maar de misdaad wordt er niet minder om.

    Mijn persoonlijke mening? Wie onschuldig is, maakt niet zoveel misbaar als het ACW wel doet, en 2° wie ook maar een  greintje eergevoel bezit, zou de eer al lang aan zichzelf gehouden hebben.

    Maar dit is een never ending story….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    20-02-2013, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1221 - KAN ER OP DE SCHERVAN VAN DE WC AVERECTS EEN ANDER EN BETER TOILET KOMEN?

    .

    1221 - KAN ER OP DE SCHERVAN VAN DE WC AVERECTS EEN ANDER EN BETER TOILET KOMEN?

     

    ***

     

    ***

     

    Op een paar uur tijd zijn we van het schandaal in zwaar weer terecht gekomen.

    Bijna om de seconde worden de kaarten herschud. Zie hier onder.

    Trilt nu mijn harte van geestdrift vol vuur? Is dit Vlaanderens uur? Een nieuwe élan, zker geen spagaat tussen  de oude Christelijke waarden en Vlaanderens nieuwe hoop? De stekker er uit, heel Brussel “plat” (Vlinder-Regering, parlement, Konings)huis) om morgen reeds wakker te worden om te zegeklokken tot hier te horen?

    Ja, lieve lezers : Paola, de moeder van Prins Houten Klaas, heeft zonet (18 uur)  op TV los gelaten dat haar Gemaal ‘te oud wordt’. Er staan dus wondere dingen te gebeuren.

    Komaan, mannen! Het ijzer smeden binst het warm is!

    Maar n u eerst een paar keer onderstaand artikel herlezen.

     

     

    ***

    Ter zake :

    "Het ACW heeft haar achterban uitgebuit voor cash"

    OPINIE − 19/02/13, 10u21

    ***

    Het ACW wordt beschuldigd van belastingfraude. De geloofwaardigheid van de christelijke arbeidersbeweging staat ter discussie. Bram Verschuere (ACW) en Jos Leys (CEVI) verschillen duidelijk van mening. Hier de visie van Jos Leys, die financieel gedrag onderzoekt aan het Center for Ethics & Value Inquiry (CEVI) aan de UGent. .

     ACW heeft de financiële onbekwaamheid van haar achterban uitgebuit om het hoofdkwartier te voorzien van cash

     Nu de toplui vechtend over de keien rollen en een gedelegeerd minister zijn handen wast in een zelf geplengd potje krokodillentranen, stijgt ook de temperatuur bij de achterban: het kies- en spaarvee van het ACW.

    Er klinkt ontgoocheling, verbittering, verbazing en verdwazing. Een en ander is schadelijk voor het sociale weefsel in het algemeen, voor het ACW-weefsel in het bijzonder. Maar nog het meest schadelijk voor de samenleving en de staat is de oproep, ook uit die achterban, om opnieuw te beginnen met een coöperatieve spaarbank, een "echte" ditmaal. Nu de winstbewijzen zijn omgezet in een lening die een gulle rente betaalt, staat de weg daartoe inderdaad open. Maar voor het spaarvee zou dit allicht leiden tot een tweede slachting.

    Woekerpolis

    Kijk naar wat er over de jaren heen gebeurd is met de coöperatieve aandelen: de spaarders werden uitgerust met Arcopar, waarbij elk jaar een papieren winst werd bijgeschreven, "coöperatief dividend", op een "wachtrekening". Nooit ontvingen de families coöperanten cash. Intussen laafde het ACW zich lustig aan de geldstromen via cash dividenden van andere coöperatieve aandelen, via winstbewijzen en preferentiële tarieven. De cash gaat naar het ACW; de coöperant wordt blij gemaakt met een rekeninguittreksel. J.P. Van Rossem in een coöperatief kleedje.

    De coöperant-voordelen op de spaarrekening van Dexia waren dermate futiel dat je bij de meeste andere banken beter kon doen, terwijl het risico van dat spaargeld tot het hoogste van de bancaire industrie behoorde. Om het commercieel risico te counteren, werden geheime spaarrekeningen aangeboden, toegankelijk voor de ene coöperant maar niet voor de andere. Toen het ACW eerder in nauwe schoentjes raakte door haar betrokkenheid bij Lernhout & Hauspie en er van een eigen beursnotering nog geen sprake was, werd het spaarvee uitgerust met beleggingsverzekeringen waarbij alle risico's bij de spaarder lagen, terwijl die 3 procent bij intrede en vervolgens 3 procent per jaar lichter werd gemaakt. Woekerpolis is het Noord-Nederlandse woord daarvoor. Knack publiceerde dan weer dat een ander deel van de gelden die de achterban toevertrouwde aan DVV-verzekeringen, terechtkwam op het paradijselijke Barbados, waar een ACW-vertrouweling het persoonlijk ging natellen. De toezichthouder sprak enige tijd geleden terechte bezorgdheid uit over de bijzonder grote proportie van tak21 en gestructureerde producten die de Belgische bevolking in portefeuille heeft. Het ACW is zeker niet achtergebleven in het uitrusten van haar achterban met dergelijke structuren. Zelfs toxische producten (zoals reverse convertible bonds en daggeldleningen aan hoge rentepercentages) waren niet te giftig om aan het spaarvee te voeren.

    Geheime belasting

    Een geïnformeerd waarnemer kan niet anders dan concluderen dat het ACW-topkader jarenlang de financiële onbekwaamheid van haar achterban heeft uitgebuit om het hoofdkwartier te voorzien van cash. Zijn de nu in een gul vergoede lening omgetoverde winstbewijzen voor de coöperanten daarvan niet het beste bewijs? Terwijl die coöperanten dachten dat ze vrijwillig en omwille van de goede dienstverlening klant waren bij een bank, streek het ACW een commissie op voor het feit van hun cliëntschap. Meer zelfs: die commissie werd ingehouden voorafgaand aan de winst van alle andere coöperanten die daarover in het ongewisse werden gelaten. Of je dit nu een geheime belasting wilt noemen of een geheime aanbrengcommissie - in beide gevallen lijken we beland in de betere maffiafilm.

    Een nieuwe spaarbank zie ik de ACW'ers nog niet gauw oprichten - zelfs de kudde spaarvee wordt nu schichtig bij het zien van de groene hesjes.

    Een nieuwe sociale beweging die mogelijk ontstaat op de ACW-ruïnes, zal emancipatorisch zijn en niet roofzuchtig en verknechtend. Ze zal financiële geletterdheid promoten en niet de duisternis van de coöperatieve kerk uitdragen. Of ze zal niet zijn.

    In elk geval moeten de burgers erop aansturen dat de nachtelijke 'wet' over de garanties voor coöperatieve aandeelhouders wordt geschrapt. Tenslotte is het een wezenskenmerk van aandelen dat er geen garanties zijn. Tenzij die van de beste inspanning. Maar daarin heeft de ACW-top gefaald, ten koste van haar achterban en alle andere Belgische burgers.

     

     

    ***

    Een nieuwe sociale beweging die mogelijk ontstaat op de ACW-ruïnes, zal emancipatorisch zijn en niet roofzuchtig en verknechtend. Ze zal financiële geletterdheid promoten en niet de duisternis van de coöperatieve kerk uitdragen. Of ze zal niet zijn.

     

     

    JaJa, ik weet het!  : het is maar gazetten-praat, akkoord, maar zegt het spreekwoord niet :’ waarrok is, is er vuur’?

    De feiten zijn de feiten en deze keer vind ik dat de verwijzing naar J.P. Van Rossem echt een schot in de roos is. Waarmee dat ik bedoel : er geraakt maar bekend, wat men bekend wil maken. Het gaat tesnlotte over bedriegen, voorlopig alleen maar in de financiële sector, straks komen ‘de vrouwen’ aan bod. Want waar zware geldsommen omtrent zijn, zijn lichte vrouwen nooit ver weg.

    Maar bovenal : over alles hangt de geur van ontbinding. Zoals René Declercq ooit dichtte, bijna dag op dag honderd jaar geleden

    “Er ligt ee Staat op sterven.

    Ik zal op d’uitvaart zijn”…

     

    Wedden dat Wilfried Martens daarvan een erectie krijgt?

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    19-02-2013, 18:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1230 - HET ACW WORDT NU WC-A WAT STAAT VOOR KEERAAFSE VOLGEKAKTE WC

    .

    1230 - HET ACW WORDT NU WC-A WAT STAAT VOOR KEERAAFSE VOLGEKAKTE WC

     

    Van Diksia onder J.L. DeHaene

     

     

    Naar Belfius.

    .

    AB Inbev : zou men daar beseffen dat JL De Haene niet alleen Bestuurder was bij Dexia, maar ook bij Lernauit & Hauspie? Overal war die man komt, vallen er doden…..

    ***

     

    Naamsverandering! Eureka! De oplossing is gevonden! Het gevaar is bezworen! We  vullen de put, het kalf is nu toch verdronken!

    Gebeurt wel meer bij de beste families, waar criminelen het te bont hebben gemaakt. Zie Dutroux. De kinderen zijn verhuisd, en hebben zich een andere naam aangeschaft.  Bij het ACW moet men niet ver zoeken : zij zijn de uitvinders van de keeraafse namen : voorbeeld : Arco werd Ocra. De gewone Soixante Neuf….

    Als men de letters ACW gewoon omdraait tot WC-A is dat duidelijk genoeg anders. Wat meer is : op PR-gebied worden de kosten, door het her-gebruik. tot het minimum herleid.

    Maar ik moet wel zeggen, dat die mannen van de ‘Christelijke Koepel’ toch ook zeer kleinzerig zijn. Zij zijn al jaren de ‘un-toucjebles’ en zijn dus gewend van in onder glas te worden geteeld. Ze liggen nog geen 14 dagen onder vuur, en willen er reeds onderuit komen. Het Vlaams Blok/Vlaams Belang wordt al jàren  in de tang genomen en de druk wordt nog iedere dag opgevoerd. Dat er daar nu leedvermaak aan te pas komt, mag dan ook niemand verwonderen.

    Maar Ach, en Och! Zal dat nieuw kleedje ook maar iets veranderen aan de ondergrond? Zelfs de moeder van Marc Dutroux is ervan overtuigd : hij recidiveert! Psychopaten kunnen gewoon niet anders! Het zijn lijk kinder-lokkers : snijdt ze poten en oren (en nog iets meer) af, en ze kruipen op hun achterwerk al wippend naar het volgend slachtoffer….

    Als ze het buiten alle verwachting toch ernstig zouden menen, dat ze dan de vorm aannemen van een bestaande juridische behuizing, die met open vizier hun maatschappelijk doel belijden in openbaar gemaakte statuten en hun geldstromen blootleggen, zoals ze dat van hun vijanden, de Ondernemingen, vereist hebben. Want nu zijn al die ‘verenigingen’ gewoon schaduw-bedrijven, die aan anderen wetten opleggen die ze zelf niet onderhouden.

    2o zullen we zien en vaststellen, dat de werkloosheidsvergoedingen die zij, de syndicaten, van de Staat binnenkrijgen via bankoverschrijving, gewoon per bankoverschrijving doorstorten aan de betrokkenen en zich aan die eenvoudige en nutteloze bewerking werkelijk rijk vingeren. Als er vroeger al meestal met cash werd opgetreden door hen als tussen-pêrsoon, was dat nog enigszins te begrijpen, maar is al tientallen jaren achterhaald. De Werklozenkas kan evengoed rechts aan de werklozen uitbetalen…. Doet de Pensioenkas toch ook met de pensioenen?!

    En opkomen voor de kleine man, zoals ze beweren? Zien we bijvoorbeeld gebeuren rond Ford Genk. Door hun onbekwaamheid hebben ze zich vastgereden in de onderhandelingen (zoals trouwens meestal als ze moeten onderhandelen : denk aan het ABVV en de stakingen van Donderdag as…) zodat ze de arbeider in het buitenland te kakken hebben gezet als gewone revolutionairen. Wat ze niet zijn, maar daartoe opgejut worden door die volks-misleiders.

     

    ***

    Ter zake :

     

    ACW wil van naam veranderen

    dinsdag 19 februari 2013 om 06u13 Trends

    ***

    De christelijke arbeidersbeweging ACW wil een streep trekken onder het verleden en een nieuwe start nemen. Op de tekentafel liggen plannen om naar een koepelstructuur "light" te gaan en een naamsverandering door te voeren.

    Na het Dexia-debacle heeft het ACW al flink moeten afslanken en nadenken over een aanpassing van de structuren. Dat proces lijkt na de beschuldigingen van de N-VA over belastingontduiking en fraude in een stroomversnelling te komen, schrijft De Tijd.

    "We zijn inderdaad aan het kijken hoe we ons als organisatie kunnen aanpassen aan de gewijzigde maatschappij", zegt Patrick Develtere, de voorzitter van het ACW. "Maar dat proces is al langer bezig. Het is al begonnen toen ik in 2010 startte."

    De oefening is volgens Develtere niet ingegeven door wat is gebeurd met Dexia en Arco. "Het is prematuur om iets te zeggen over de uitkomst."

    Voortdurend negatief in het nieuws

    Bij CD&V wordt er alvast op aangedrongen dat het niet bij een opsmuk-operatie blijft. "Het zou een operatie moeten worden zoals bij Sabena, toen de maatschappij werd omgevormd tot SN Brussels Airlines", zegt een partijbron.

    Al zijn niet alle ACW-mandatarissen bij CD&V ervoor te vinden om holderdebolder ingrijpende beslissingen te nemen. De ACW-top beseft evenwel dat er iets moet gebeuren. Doordat de beweging voortdurend negatief in het nieuws komt, dreigen de leden hun vertrouwen kwijt te raken. (Belga/TE)

    ***

    Ach jan Eigenlijk moeten we ons gelukkig achten. Dexia is nu van ons allemaal, zij het onder… een andere naam. Het is van ons allemaal, maar het geld is weg…. En deze keer hangt het aan de zolen van Mr Pastoor.

    Onderduiken! Het word zo een beetje een vaste gewoonte bij die o zo Christelijken! Van het leeg gepluimde  Diksia naar het Grote Belfius! Ook dat is gebeurd, om alle sporen in ons collectief geheugen uit te wissen. Alleen de façade telt en de achtergrond is afgesloten en alleen toegankelijk voor specialisten….

    Het moet de Dikke van Vilvoorde nu wel pijn aan de ogen doen, op Club Brugge 11 spelers te zien rondlopen zonderdat Ka*insteken! Geen wonder dat de Club aan het wegzakken ius…. De fric laat het afweten.

    Trouwens, als men bij het ACW steunt op het goede gevoel bij de naams-verandering bij Sabena, zit men niet in het beste gezelschap. Want de opvolger, Brussels, enz, is al even, ziek in die paar jaar van  haar bestaan, als Sabena in 30-40 jaar bij elkaar heeft gefoetst. Zaventem, op termijn is ten dode opgeschreven, Scharrelroi is the place to be!

    Bteugel heeft daarover een mooi schilderijtje gemaakt. Hoe het blinden veloopt, die geleid worden door…een blinde..

    ***

    PS. Niet verkeerd begrijpen, hé, mensen! Ik heb compassie met de vele (kleine) werknemers bij ACW en aanverwanten. Zij zullen het geweten hebben, de ‘vrijgestelden’ en hoger niet. Het beste dat ze kunnen doen, is hun ongenoegen kenbaar maken, door bvb hun loketten vol te hangen met PR-materiaal van de NV-A en het VB.

    Dat hun bazen ‘smeerlappen’ zijn, staat buiten kijf. Er is geen woord goeds over te zeggen Men mag veel, zo niet alles over hen zeggen, maar niet dat het stomme kloten zijn!

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    19-02-2013, 17:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARTOONS UIT DE HEMEL

     ***

    CARTOONS UIT DE HEMEL

     

    Wie had dat ooit gedacht…..

     


    Hemelse Rechtvaardigheid?

    ***

     

     

     





    19-02-2013, 13:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1229 - MEN KAN EEN SCHORPOPEN NIET KWALUJK NEMEN DAT HIJ BIJT

    .

    Wetewatje : KRAKELING  = zoontje van een inbreker

    1229 - MEN KAN EEN SCHORPOPEN NIET KWALUJK NEMEN DAT HIJ BIJT

     

    Alle gelijkenissen met de Heer Eric Van Rompuy zijn louter toevalig….

     

    Na de laatste vervellling wordt dit serpent gewoon ET

    ***

     

    Kawouter Beke, de vaandeldrager van de Tsjeven heeft gelijk in de zaak van het ACW, en hij bewijst dat meteen door de mannelijke schorpioen aan te spreken met “zij” ; de schorpioen, zij….

    Mooiere illustratie van de tweezakkigheid van zijn partij kon hij toch niet geven?

    Maar als de NV-A een klein nietig gif-beest zou zijn (een zij-schorpioen), dan is de CD&V een slangenkuil vol cobra’s, geleid door een dozijn of twee wurg-slangen, met Haiku-Herman als ET op kop. Het wachten is op Nigel Farage van het UK om de Dexia-greep op de ganse EU uit de doeken te doen…. De Europese Unie, als Groot-België, onder de bekwame (?) leiding van Herman I, President-for-Lift-time, tot meerdere eer en glorie van het Geslacht der Coburgers.

    De waarheid is, dat de eind-strijd, losgebarsten in alle geledingen van de samenleving, nu in zijn definitief stadium is gekomen. De worsteling die opgevoerd wordt, is een schouwspel boven op de dikke muren van de versterkte burcht waar de gescheurde driekleur maar blijft wapperen.. Dan kunnen de poorten open, en worden  de straten van de binnenstad overstroomd met overwinnaars.

    Van kartel-partners aan  dezelfde kant, tot twee-kampers die met getrokken messen tegen elkaar staan : het is een kleine stap, maar de rekening moett nu eenmaal vereffend en afgesloten worden. BDW is niet altijd onze favoriet geweest, maar als het gaat om de eind-strijd, kunnen wij niet afzijdig blijven. De oude gewaden worden afgelegd. De ‘godsvrede’ duurt tot de dag na de overwinning.

    ***

    PS. Het zouden geen Tsjeven zijn, moesten zij niet zitten te broeden op een geniepige tegen-aanval, liefst met een geweldige slag onder de gordel. Misschien bij Jos Gheysels op de schoot kruipen? Die heeft toch met dat grandioos ‘cordon sanitaire’ de Leeuwen (bijna) klein gekregen? Moesten de Tsjeven nu eens een falanx vormen rond de troon van de Laatste Koning? De Garde sterft, maar geeft zich niet over! Maar dan in ’t Fransoos!

     

    ***

    Ter zake :

    Beke verwijt de N-VA een dubbele moraal

    Stefan Grommen − 19/02/13, 09u01  − Bron: VRT*

    ***

    Wouter Beke: "Als er regels zijn, kan je niet beletten dat ze worden toegepast. Als je vindt dat sommige regels niet kunnen, moet je ze aanpassen."

    De hele discussie over het ACW is een juridische en geen ethische kwestie. Dat zei CD&V-voorzitter Wouter Beke in 'De Ochtend' op Radio 1. "De dubbele moraal heeft me de voorbije dagen verbaasd. Je kan niet zeggen dat het voor bedrijven moet kunnen en voor het ACW niet", prikte hij naar N-VA. .

    Men kan een schorpioen niet verwijten dat ze bijt.

    Wouter Beke over de N-VA

    Beke gaf voor het eerst zijn mening over de beschuldigingen van de N-VA over de vermeende belastingfraude van het ACW. Beke wil dat het gerecht en de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) gewoon én snel hun werk kunnen doen. "Ofwel zijn er dingen gebeurd die niet kunnen en dan moet het ACW daar de verantwoordelijkheid voor dragen. Ofwel zijn er dingen die volgens de wet wel kunnen en dan moet de N-VA op de blaren zitten", klonk het. Beke erkent overigens dat de christelijke arbeiderbeweging "inschattingsfouten" heeft gemaakt en dat de organisatie daar ook een prijs voor betaalt.

    Schorpioen

    Beke verwijt de N-VA een dubbele moraal. "Als er regels zijn, kan je niet beletten dat ze worden toegepast. Als je vindt dat sommige regels niet kunnen, moet je ze aanpassen. De dubbele moraal heeft me de voorbije dagen verbaasd. Je kan niet zeggen dat het voor bedrijven moet kunnen en voor het ACW niet."

    Hij geeft anderzijds ook doe dat de N-VA haar rol gewoon speelt. "Men kan een schorpioen niet verwijten dat ze bijt. De N-VA wil een sterke Vlaamse staat aan de ene kant en een sterke vrije markt aan de andere kant. Dat is een legitieme keuze. Wij zijn een partij die klassenverzoening beter vindt dan klassenstrijd."

    Waarheidscommissie

    Het voorstel om een "waarheidscommissie" op te richten (een suggestie van prof. Luc Huyse) ziet Beke niet echt zitten, al was het maar omwille van de "erg ongelukkige vergelijking" met Zuid-Afrika. "Laat het gerecht en de BBI maar de waarheidscommissie zijn in dit dossier", aldus Beke.

     

     

    ***

     

    Kawouter Beke redeneert als een ervaren uit de kluiten gewassen dief : als anderen (de bedrijven) dat mogen, mogen wij dat ook. Herkennen wij daarin niet de échte bestaansreden van ‘de werklieden-gilde’, die diep in zich aan de kant van het Establishment staat?  

    De man heeft het natuurlijk over de DBI-aftrek, maar maakt er één pot nat van door de associatie op te roepen met de ‘notionale interest aftrek’. Maar wat hij wil zeggen, is dat het ACW geen ander keus had : het was dàt; of verzuipen. De bekende redenering waarom elk dief ook een potentiële moordenaar is : om niet herkend en aangeklaagd te worden, klopt hij dan maar het slachtoffer de kop in. Hij had immers geen andere keus? En dan is er geen weg meer terug!

    En ja, het Belgisch belastings-systeem dwingt tot creativiteit. En ja, omdat België geen vaderland is, betaalt niemand graag voor een Overheid die het geld langs deuren en vensters buiten gooit. Het is nu eenmaal een Wet van Meden en Perzen : een rechtvaardig land heft alleen rechtvaardige belastingen, waar iedereen bijdraagt volgens zijn godsvrucht en vermogen.

    Of mag het niet gezegd worden, dart Vlaanderen jaarlijks tot 16.5 miljard Euro toestopt aan Franstalig België? Stel U eens voor wat er zoal zou kunnen verwezenlijkt worden, moest dat bedrag kunnen besteed worden aan de Zorgen-Sector, aan de Wegen bouw (Ring rond Antwerpen), aan de uitbouw van onze twee wereld-havens, enz?  Een moderne kruiser kostte Engeland een paar jaar terug zo’n 5 miljard : Vlaanderen zou er op die manier zo’n drie stuks per jaar kunnen betalen….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    19-02-2013, 12:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.228 - HOUDT DE DIEF ROEPT HET ABVV

    A.D. 19 Februari 2013

    .

    Wetewatje : POSTWEZEN  = kinderen van doodgebeten postbodes

     

    1228 - HOUDT DE DIEF ROEPT HET ABVV

     

    ***

     

    ***

     

    Wacht eens! Julio heeft, op de trappen van de Romeinse Senaat waar hij met 23 rake dolksteken naar de Hades werd gestuurd door zijn mede-senatoren, de juiste woorden gesproken die hier van toepassing zijn;.

    William Shakespeare heeft die woorden tot ons gebracht, zij het ietwat opgefleurd. Julio sprak, toen hij op 14 Maart in 44 v.Ch, onder de moordenaars zijn eigen pleegzoon Brutus herkende, volgende gevleugelde woorden uit :  Et tu Brute, filii meï….

    Bij ons in de West Vlaanders zouden wij zeggen : ze hebben boter op het hoofd. Of plastischer (zoals ik hoorde bij het begin van mijn carrière in de Melkerij van Langemark) : “Moesten hun koppen op een bende zwijntjes staan, we zouden peinzen, dat de beestjes ziek zijn”….

    Nee, zo ver wil niet gaan om te spreken van de varkens-pest. Wij hebben tenslotte meer cultuur in ons botten dan Jos Gheysels.  Die van het ACV dan weer niet et strijdmakkers van ons, toen bleek dat die op de verkeerde lijsten hadden gestaan. Als pestlijders werden ze uit hun rangen gestuurd, en in veel gevallen gebroodroofd.

    “Elk zijn toer is niet teveel” is ook een West Vlaams spreekwoord. Wat gij, Heren falsificateurs? Wanneer smijten jullie de handschoen in de ring?

     

    ***

    Ter zake :

    De meubelen redden

    OPINIE − 18/02/13, 06u49

    ***

    Net voor hij in 2010 opstapte als ACW-voorzitter schreef Jan Renders het boek Macht of kracht? Waarom een sociale beweging nodig is. De grote baas van de christelijke zuil benadrukte dat de kracht van de Beweging - met hoofdletter - steunt op de inzet van tienduizenden vrijwilligers en militanten. "Zonder deze inhoudelijke kracht is er geen macht", klonk het.

    Iedereen die de Belgische politiek de voorbije decennia van ver of dicht heeft gevolgd, weet echter ook dat de brute macht van het ACW op de Wetstraat moeilijk overschat kan worden. Het maken en kraken van regeringen, het al dan niet devalueren van de Belgische frank..., de christelijke arbeidersbeweging voerde mee de regie.

    Toen er eind 2006, in de periode van het kartel CD&V/N-VA, sprake was van onderhandelingen tussen de N-VA en Jean-Marie Dedecker, kon het ACW nog droogweg zijn veto stellen. En niet alleen CD&V, ook N-VA-voorzitter Bart De Wever plooide prompt als een knipmes.

    We zijn amper zes jaar verder, maar het is een positie waarvan huidig ACW-voorzitter Patrick Develtere alleen maar kan dromen. Iedere keer dat hij met een uitgestreken gezicht komt verklaren dat alle aantijgingen uit de lucht gegrepen zijn en het ACW absoluut niets te verwijten valt, brokkelt zijn geloofwaardigheid wat verder af. Ook intern.

    De christelijke vakbond vraagt het ACW niet alleen om tekst en uitleg. Hij spreekt over "laakbare praktijken". Dat onderdelen van het ACW afstand nemen van de top, is ongezien.

    De enige manier waarop de christelijke arbeidersbeweging de meubelen nog enigszins kan proberen te redden, is door open kaart te spelen. Zijn de aantijgingen van fiscale fraude onterecht? Wel, leg dan de boekhouding en de belastingaangiften op tafel.

    Hetzelfde geldt voor minister van Financiën Steven Vanackere. De CD&V'er met een uitgesproken ACW-etiket mag zich naar eigen zeggen 'bedrogen' voelen. Maar vragen in het parlement over transacties tussen een volledig genationaliseerde bank en delen van het ACW blijven onbeantwoord.

    Nochtans zijn er wel wat zaken die opheldering zouden kunnen krijgen. Waarom had het ACW nog recht op een deel van de winst van een 100 procent overheidsbank? Waarom betaalde de overheidsbank 110 miljoen euro voor de winstbewijzen, terwijl het ACW nog voor honderden miljoenen verplichtingen tegenover de bank heeft?

    Misschien is er op werkelijk alle mogelijke vragen en constructies een sluitend antwoord te geven. Wie kan er dan tegen volledige openheid en transparantie zijn? Het alternatief is dat de Beweging zelf het werk hypothekeert van de tienduizenden vrijwilligers en militanten die zich met de beste bedoelingen voor hun idealen inzetten.  Steven Samyn

    ***

     

     

     

    Sossen, het moet gezegd, gaan heel wat subtieler tewerk om aan geld te geraken. Ze halen het, zeggen ze zzelf, waar het zit; Ook bij Agusta. Of bij Dassault. Geld stinkt niet, menen ze geleerd te hebben bij de werkgevers, hun vijanden…

    Ach jong! Weten jullie nog hoe MRM in haar glorie-dagen bezig was met een ‘Onafhankelijke Vakbond’? Dat was een noodzaak gebleken, toen de  Pakbonden van de 3 kleuren, zich torenhoge ‘administratie-kosten toe-eigenden die ze zomaar uit de duim hadden gezogen… Met beschaamde kaken moesten ze nadien alles terug betalen van de Rechtbank.

    Tweede bedenking : deze week donderdag 21 februari is er de Algemene Staking van de Rode pakbonden tegen de Rode Regering van Di Jeanetto, maar het ACV houdt zich liever op de vlakte. Een spektakel zò uit de Divina Comedia van Dante Aloghieri weggegrepen …

    Derde Bedenking : Ford Genk. Het circus dat daar opgevoerd wordt is waarlijk het gedroomde middel om buitenlandse investeerders aan te trekken. Verstandige mensen zegt U? Zij maken, om hun eigen onbekwaamheid te maskeren, van de honderden dappere arbeiders gewone straat-madelieven in  de internationale vitrine.

    Ach jong! Ik stop. Anders is mijn hele dag naar de vaantjes. En daarvoor schijnt buiten het zonnetje veel te vrolijk in een  hemelsblauwe lucht….Nu eerst bij vrienden gaan aperitieven, buiten, in de zon, en uit de wind. Enfin, daar waar men gewoonlijk de luiaards vindt…..

    Kan het weer-mannetje op de VRT weer lustig jeremiëren over ‘Ardense sneeuw’….

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    19-02-2013, 12:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1227 – DE CHRISTELIJKE STAATS ZUIL VALT UIT ELKAAR

    .

    1227 – DE CHRISTELIJKE STAATS ZUIL VALT UIT ELKAAR

     

    Wat rest van een prachtige tempel

     

    Alles heeft zijn tijd en voor dezen is de tijd van gaan gekomen….

    ***

     

    In Italië, naast Griekenland het land bij uitstek van de gevalelen zuilen, heet een zuil die uit elkaar valt, una colona chi CROLLA. Vooral dat woordje in elkaar crollen is, wat mij betreft, heel wat expressiever dan ons boed-eigen ‘in elkaar vallen’, al is het resultaat gelukkig wel hetzelfde.

    De On-Staat België heeft zichzelf vernietigd door met Parijse volharding van Vlamingen die God hen schiep, ‘Belgen’ te willen maken die Latijns moeten leren denken en vooral leren Frans tateren. Dat kon, omdat de Kerkleiders hun eigen volk verloochenden en daarbij, met hulp van de Patroons en het Kapitaal, de werkende klasse voor haar kar spande. Ze noemden zichzelf ‘Christelijk’ en bij een van nature Christelijk volk, schiep dat aanzien en respect. Maar onderhuids broedde het verzet…..

    Als de ACW-maffia zich wil ‘herbronnen’, weet ze dus de weg terug. Maar dat herbronnen is nog niet voor morgen. Vandaag zien we alleen maar de ratten die het zinkende schip verlaten. Stel U voor : ACV en ACW huizen in het zelfde gebouw, en ze schrijven  brieven naar mekaar die wel verspreid worden in de buitenwereld.  De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet! Dat is geen hyperbool, dat is hypocrisie!

    Ja, en eigenlijk verklap ik het niet graag, maar als ze dan toch de woestijn intrekken, dat ze dan eens proberen na te gaan, waarom ‘de massa’ misschien wel ACV gesyndikeerd is, of beroep doet op de (uitstekende) diensten van de CM, maar VB of NV-A stemt…

    En zo’n mensen (denk aan JL DeHaene, die ooit zei dat hij voor hetzelfde geld bij de Sossen had kunnen carrière maken!) hebben een IJzeren Gordijn laten zakken van uit de lijn die de steden verbindt in het Noorden (Oostende, Brugge, Gent, Antwerpen(gerweest) Hasselt), een Rood Gevaar die Zuidwaarts de welstand en de rijkdom heeft versluisd richting Parijs. Dat beeld kwam mij voor de geest, bij het zien van de affiche voor het Zangfeest met de dansende notenklanken. Dat leegzuigen van het Noorden door het Zuiden is thans aan de orde in heel Europa, maar speciaal in Italië is er een duidelijke lijn waar te nemen. Van de Zwitserse grens naar Rome is er een (afnemende) graad van arbeids-ethiek. Meer naar Napels en Sicilië toe duren de siësta’s liefst van de morgen tot de avond. Het kan daar ook zo onbarmhartig warm zijn, hé…

    En nu begint dus voor de Christelijke Zuil het stadium waar iedere bende criminelen ooit doorheen moet : elkaar beschuldigen om het eigen vel te proberen te redden….

     

     

    ***

     

    Ter zake :

    Katholieke zuil valt uit elkaar

    ***

    Door: Jeroen Van Horenbeek − 18/02/13, 06u09

    De katholieke zuil barst. Vakbond ACV is misnoegd over de mogelijke belastingfraude van moederorganisatie ACW. 'Laakbare praktijken', benadrukt ACV-voorzitter Marc Leemans in een interne mail. .

    Het ACV voert al jarenlang strijd voor een rechtvaardige fiscaliteit. Het ACV gaat er dan ook vanuit dat het ACW zich naar deze principes gedraagt

    Uit mail ACV-top

    ACV-voorzitter Marc Leemans roept topman Patrick Develtere van het ACW op het matje.

    "Het is duidelijk dat zelfs als maar een gedeelte van de beschuldigingen ten aanzien van het ACW een grond van waarheid heeft, het hier laakbare praktijken betreft, die het ACV absoluut afkeurt."

    In een interne mail nemen voorzitter Leemans en algemeen secretaris Claude Rolin uitdrukkelijk afstand van de eigen moederorganisatie. De mail werd vrijdagochtend om 10 uur verstuurd naar alle kaderleden van de christelijke vakbond. Een dag eerder beschuldigde N-VA het ACW van schriftvervalsing, misbruik van vennootschapsgoederen en fraude bij het incasseren van Dexia-winsten via het vehikel Sociaal Engagement. Het ACW ontkent de beschuldigingen. Zowel het Brussels parket als de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onderzoeken de zaak.

    Innig verstrengeld

    Ook Leemans roept ACW-topman Patrick Develtere op het matje. Hij vervolgt zijn mail: "Vanochtend (vrijdag, JVH) vernamen we dat de Bijzondere Belastinginspectie een onderzoek zal instellen naar eventuele fiscale fraude bij het ACW. Het ACV verwacht dat het ACW hieraan alle medewerking verleent. In elk geval eist het ACV over dit dossier de nodige verklaringen van het ACW. Want het ACV voert al jarenlang strijd voor een rechtvaardige fiscaliteit. Het ACV gaat er dan ook vanuit dat het ACW zich naar deze principes gedraagt."

    En hogerop nog: "Voor alle duidelijkheid: hoewel sommigen maar wat graag ACV en ACW door elkaar halen, is het ACV nooit op enige wijze betrokken bij Sociaal Engagement of bij de winstbewijzen."

    De demarche van Leemans is opmerkelijk, want de christelijke vakbond en de arbeidersbeweging zijn innig verstrengeld. Ideologisch en fysiek. Beide organisaties hebben hun hoofdkwartier in het Aeropolisgebouw in Schaarbeek. Leemans en Develtere spreken elkaar dagelijks in de gangen of tijdens vergaderingen. De nationaal secretaris van het ACV, Ann Vermorgen, is tegelijk ondervoorzitster van het ACW.

    Ook CD&V haalt de handen - deels - af van de arbeidersbeweging. De onverkwikkelijke dossiers van het ACW zorgen voor imagoschade voor hun politici. In de eerste plaats voor minister van Financiën Steven Vanackere, zelf een kind van de zuil. Hij voelt zich "bedrogen", vertelde hij dit weekend in de Coreliokranten. "Natuurlijk voel ik me bedrogen, samen met 800.000 coöperanten. Ik ben er nooit gerust op geweest toen bleek dat het ACW via zijn bank allianties begon aan te gaan aan de andere kant van de wereld, op zoek naar een groter rendement. Ik vind het erg dat niemand op tijd die spiraal heeft willen of kunnen doorbreken."

    Tegelijk zalfde de vicepremier: "De bezinning volgt nog wel. Het ACW is nu vooral ook een bedrijf in moeilijkheden."

    Raf Terwingen gaf gisteren vergelijkbare commentaar. Ook de CD&V-fractieleider in de Kamer draagt een ACW-stempel. "De coöperatieve gedachte van het ACW is onverenigbaar met de haute finance. Dat is ondertussen duidelijk gebleken", vertelde hij in De zevende dag. "De beweging moet terug naar de basics. De oefening maken om de eigen geloofwaardigheid te hervinden. Zodat die vele ACW'ers aan de basis, die zo hard werken, opnieuw moed krijgen."

    ***

     

    De Tsjeven zijn, na de Tweede Wereldoorlog, dag na dag, een Staat in de Staat geworden. Boerenbond, Middenstand, allemaal één pot nat onder door en boven de arbeidende klasse en hun sydicaat. Zij hebben de Staat willen leiden, uiteraard met medeplichtigheid van anderen, maar altijd aan de kop. Onder hun impuls (leiding? Verantwoordelijkheid) werden de unitaire partijen gesplitst en werden er ‘deel-regeringen’ op de rails gezet. Ontelbaar nieuwe vet betaalde postjes voor de kameraden!  Allemaal ‘curieren am Symotonen’ om de schijn  te redden, in de hoop  dat het Volk zou zwijgen.

    Om zelf aan de machte blijven (of om de Premier te mogen leveren) hebben ze ‘de ziel van het kind verkocht’ door het Onderwijs over te laten aan Marxisten. Zij hebben deze indoctrinatie tot in alle gelederen van de Openbare Opinie macht gegeven (TV). Buitenlandse Betrekkingen werd een Francofone bedoening. De hoofdstad van het land werd de wereld-hoofdstad van de criminaliteit, en het land wordt, onder hun goedkeurend oog, volgepompt met onhandelbare vreemdelingen.

    Nee, de Tsjeven moeten niet de woestijn ingestuurd worden om zich te herbronnen, maar om ad vitam aeternam uit onze ogen te zijn. Ander en beter!

    We hebben geen Mao nodig, wel een ‘Grote Sprong Vooraarts’. Het startsein? Mei volgend jaar!.

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    18-02-2013, 11:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1226 - HOE DOOR DE GLOBALISATIE AUSTRALIE AAN DE ACHTERDEUR LIGT

    Maandag 18 februari

    Zon 7u49-18u05

    H Bernadette Soubirous

    .

    Wetewatje :  UURWERK  = werk dat per uur betaald wordt

    .

    1226 - HOE DOOR DE GLOBALISATIE AUSTRALIE AAN DE ACHTERDEUR LIGT

     

    Over tegenvoeters

     

    ***

     

    U moet niet alles geloven wat de mensen zeggen. U leest hieronder bijvoorbeeld een en ander over de uitlatingen en de afscheidsels uit de transit van een Islam Hogepriester van onder Uw voeten aan de onderkant der aarde. Ik laat in het midden of alles wel kosjes is, en daarom stel ik voor kort en goed, de man naar hier te halen, bij zodanig dat zijn woord, liefst in een der twee landstalen, uitgezonden wordt en uitvoerig in de media komt.

    Ik zou zeggen : de Grote Legumen zijn verplichte toehoorders, liefst vastgebonden op hun stoel en bewaakt door leden van de Staatsvuiligheid, die met getrokken schietijzers de orde handhaven.

    Vermits zoiets wel nooit zal gebeuren, wordt aangeraden onderstaand artikel grondig tot U te nemen. Allez, toch bij manier van spreken….

     

    ***

    Ter zake :

    Moslimgeestelijke uit Sydney roept extremisten op om Geert Wilders te onthoofden

    ***

    De in Sydney geboren Feiz Mohamed roept extremisten ertoe op om de Nederlandse anti-islam parlementariër Geert Wilders te onthoofden. “Dit is echt verschrikkelijk nieuws en een heel serieuze bedreiging, helaas”, zei de Nederlandse politicus.

    De Nederlandse parlementariër Wilders, die campagne voert om een einde te maken aan de moslimimmigratie, de bouw van nieuwe moskeeën en de koran te verbieden om zodoende een einde te maken aan de “islamisering” van Nederland, wordt sinds 2004 24 uur per dag bewaakt.

    Moslims en vooral moslimgeestelijken lijken openlijk te spreken van het nemen van het leven van anderen. Wat als Australische politici of publieke figuren hetzelfde zouden zeggen over het onthoofden of vermoorden van islamitische figuren? Australië ontving de moslims in goed vertrouwen dat ze ziek en misselijk waren van Irak, Afghanistan en de extremisten en dat zij gedwongen werden te vluchten naar veiligheid, op zoek naar vrede in Australië. Maar als ze van Australië een ander Irak, Afghanistan, Midden-Oosten of Kasjmir willen maken, zouden ze teruggestuurd moeten worden naar waar ze vandaan kwamen. Het wordt tijd dat Australië zich uitspreekt en dat de regering eens heel goed gaat kijken naar haar nationale belangen en thema´s betreffende de nationale veiligheid op de agenda zet, voordat ze de controle verliest.

    Dit is waarom Australië troepen stuurde naar Afghanistan en het Midden-Oosten om stabiliteit te brengen in de regio tegen duistere krachten en extremisten die bereid zijn om mensen te doden, iedereen, zelfs van hun eigen volk, in naam van Allah. Hoeveel serieuzer moeten we nationale veiligheid en nationaal belang in onze eigen achtertuin nog nemen?

    Vrede, tolerantie en acceptatie werkt van twee kanten, niet alleen van Australische zijde. Het zou niemand toegestaan moeten zijn om zulke commentaren, bedreigingen en speeches te uiten zoals deze vanaf Australisch grondgebied. Tegen mensen die zulke commentaren leveren, dient te worden opgetreden in plaats van respect te hebben voor hun cultuur of geloof.

    ***

    Psssst. Helemaal in de ban van dit artikel, heb ik mijn Muze die aan de deur klopte, binnen gelaten. Kan ik er aan doen dat het mens ietwat Islamofoob is? En dat ze daarbij ogen en oren op haar g.t heeft?  Ooit heeft ze mij, in een vertrouwelijke bui en op een eeuwig zwijgen, toevertrouwd dat  ze zich maar al te goed het verre maar ook het nabije verleden herinnert. Precies of ik dat niet zelf zou weten! Maar ja, de Overheid heeft dat niet graag, want dat maakt de mensen te slim. De mensen kunnen het zwijgen worden opgelegd, maar de Muzen niet!

    Ze bracht me een klein versje voor mijn koker, die, zei ze, 250% ludiek en satirisch bedoeld was. Niks geen discriminatie, wist ze. Niks geen racisme, maar als Muze stond ze, zei ze, dichter dan wie ook bij dat Muzelvolk. Hier gaat het :

    O Muzel-kind, O Muzel-kind

    Weetje wa da ‘k van jou vind?

    Je riekt naar bloed en wilt al ‘t mijn’,

    En dat vind ik niet fijn.

    ***

     

    Heb ik nu gezegd dat àl de Muzelmannen leven als vraatzuchtige roofdieren? Helemaal niet. Ik breng alleen onder woorden wat ik zie en hoor en hou mijn hart vast tegen de dag dat ze hier talrijk genoeg geworden zijjn..

    O Ja, voor ik het vergeet : ook jegens zulke mensen moeten wij tolerant zijn….

     

     

    ***

    (Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

    18-02-2013, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!