MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3380

    *

    *

    *

    *

    *

    Over onderstaand artikel kan ik kort zijn. Iran, een wreedaardig land met een wreedaardige soort mengeling van Haatbaarden, verschilt van geen haar van het land waarin we zelf leefden in de Repressie-tijd.

    Buurman wilde al lang in bed duikelen met de vrouw van daarnaast en hij zag en pakte zijn kansen (en ook haar) door de brave echtgenoot als ‘Zwartzak’ te gaan ‘overdragen’. En recht geschiedde. De executies grepen plaats op de binnenkoer van de Rijkswacht Kazerne in Ieper (de laatste woorden van de gefusilleerde voor het dodelijk salvo waren: ‘lang leve … Dietsland’). Maar daar niet alleen.

    Hun namen leven voor altijd, staat in ’t Engels op de meeste soldatengraven in de Westhoek. Ook wij hebben nog een rekening te vereffenen.

     

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Iraanse rechter: "Als je onschuldig bent, ga je na je executie naar de hemel

    *

    Een man die onschuldig pleitte tijdens zijn proces voor drugsfeiten, kreeg van de rechter te horen dat hij na zijn opknoping wel naar de hemel zou gaan als hij effectief onschuldig was.

     

    Het proces van Reza Hosseini, een van vier mannen die op 3 mei werd verhangen voor een drugsmisdrijf, duurde amper twee minuten. Meer tijd had de rechter niet nodig om hem schuldig te bevinden en ter dood te veroordelen.

     

    Toen Hosseini zijn onschuld bleef staande houden, antwoordde de rechter dat hij na zijn executie wel naar de hemel zou gaan als dat het geval was, zo deelt de Iraanse mensenrechtenvereniging Iran Human Rights (IHR) mee.

    Hosseini werd geëxecuteerd in de Ghezel Hesar-gevangenis in het noorden van Iran. In een testament dat IHR kon inkijken, houdt de 34-jarige man zijn onschuld vol.

    Zijn vrouw Azadeh Geravand beweert ook dat haar man onschuldig is en dat hij bovendien gefolterd werd en zijn familie niet te zien kreeg. "In de eerste 70 dagen van zijn opsluiting werd Reza onderworpen aan foltering en ondervragingen," vertelde ze aan de mensenrechtennieuwssite HRANA. "We mochten hem niet bezoeken tot hij werd overgebracht naar de Ghezel Hesar-gevangenis. Maar ook daar kregen we pas toestemming voor ons eerste bezoek na elf maanden opsluiting. De drugs die in Reza's dossier vermeld worden, werden door de autoriteiten aangetroffen in het huis van onze buurman, die we nog niet eens kennen. De enige reden waarom Reza werd gearresteerd is omdat hij in een fysieke confrontatie belandde met de autoriteiten op de parkeerplaats van onze woning."

    Het merendeel van de executies in Iran houdt verband met drugszaken. Amnesty International slaat in een recent rapport alarm over het stijgende aantal terdoodveroordelingen.

    *

    Het kerelskind

    -- Van waar koms du getreden

    zoo laat door rein en wind,

    van waar koms du getreden,

    aleen, du blonde kind?

     

    -- Du smidje van den woude,

    ik kome van het veld

    waar vader heeft gestreden,

    waar vader ligt geveld.

     

    -- Lo! viel hij, 't was met eere,

    dijn vader welbemind.

    Wat bergt dijn blauwe schabbe,

    du arrem heldenkind?

     

    -- Du smidje, 't zijn de scherven

    van vaders goede zweerd;

    du zals het mi hersmeden:

    het is 't hersmeden weerd.

     

    -- 'k Hersmede het di sterker

    dan 't vaders hand ooit zwong.

    Maar, waartoe wilt 't di dienen?

    du best zoo bitter jong.

     

    -- Du smidje van den woude,

    bij Lo! du ne best nie' vroed:

    mijn vader wille ik wreken

    met stroomen walenbloed.

    *

    Albrecht Rodenbach

    (Get) Digitalia

     

    *

    *


    15-05-2016, 06:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3379

     

    *

    *

    IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zou zich in Raqqa bevinden. © ap.

    *

    *

    Onderstaan Belga-bericht uit weeral HLN - wat scheelt er toch met HLN – is hoopvol. Ik wenste dat we al zo ver waren. Want als daar de roes van de Overwinning zal over zijn, staan die geïnfiltreerde Strijders voor de Heilige Oorlog tegen ons, de Jihadisten in de taal der Pietrol Pompers als uitgeschud en in hun hemd. Misschien dat die dan, uit pure frustratie, er weer van onder muizen. Want de hoop op elk zijn 72 dagverse maagden mogen ze wel vergeten.

    De Heer Abu Bakr al-Bagdadi, van de soort der Verlichte Despoten die we ook gekend hebben tijdens de Verlichting (Robespiere, om er maar ene te noemen) leeft niet van jacht en visvangst, maar zit aan –zeker weten – aan de rijkst gedekte tafelen ter wereld. Waarschijnlijk in het gezelschap van een substantieel voorschot op de hem toegezegde 72 maagden. Het oog moet ook wat.

    Ondertussen gaan zijn moordenaarsbenden, waronder o.a. ook Antwerpenaren en andere ‘ge-radicaliseerde avonturiers van bij ons, moordend, brandend en verkrachtend het land rond. Kortom, het stinkt er.

    Nu gaat het ABL--bezettingsLeger van Premier Michel I daar bommen gaan gooien. Kostprijs € 50.000.000, opzij gezet in de Begroting, na diverse kunstgrepen die de Kleine Man de keel toenijpen. Dat cijfer is maar een raming, en zal uiteindelijk wel het dubbele bedragen. Wie het als Regering breed heeft, laat het ook breed hangen.

    Raqqa zal veroverd worden en die verduivelde Koerden zullen daarna hun aandacht kunnen vestigen op het Sultanaat Turkeystan. Wat zal meebrengen dat R-Dogan daar de handen zal vol krijgen om in het zadel te blijven. En wij, we zijn gered door de bel!

    De 2de Inval der Turken (na 1483) zal de stadspoorten van Wenen niet bereiken. Zelfs hun hervonden Alliantie met Duitsland, die in 1918 zo schamel verliep, krijgt geen herkansing. Ja, mensen, het wordt een beetje in de doofpot gehouden, maar de Duitse Uhlanen hadden die rare Turkse petjesmannen als strijdkameraden tègen ons.

    Ze zijn inderdaad nooit te vertrouwen geweest, dat soort Muzel-griezels. Leven tot op de letter in de Koran na. Waarin uitgelegd wordt, dat de Iskal een soort christendom decafeïné zou zijn.

    Persoonlijk zou ik het eerder vergelijken met heel straffe koffie met een wokje… geurend mensenbloed. Nee, geef mij maar een watertje.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    IS roept noodtoestand uit in 'hoofdstad' Raqqa

    *

    Alliantie Syrische Koerden en Arabische milities rukt op

    *

    De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de noodtoestand uitgeroepen in Raqqa, hun "hoofdstad" in Syrië. Dat hebben nieuwsberichten gesuggereerd. Amerikaanse militaire functionarissen gaan een en ander na.

    IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zou zich in Raqqa bevinden. © ap.

     

    Naar verluidt verspreidt de terreurgroep personeel over de stad en probeert zij potentiële doelwitten van luchtraids of grondaanvallen te beschermen. Blijkbaar vreest IS het oprukken van de zogenaamde Syrische Democratische Krachten (SDF), een alliantie van Syrische Koerden en Arabische milities.

     

    Aan nieuwszender CNN zei een functionaris van het Pentagon dat niet uitgesloten wordt dat IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zich in Raqqa bevindt.

    *

    *

    Ik heb U op deze blog al dikwijls verteld over mijn persoonlijke lijfspreuk. In ’t Fransoos omdat ik toen een beetje werkzaam was in die milieus die ik tussen haakjes heb zien smelten als sneeuw voor de zon. ‘Chaque chosse finit par s’arranger’. Goed of slecht, er kwam lijk aan de kat haar staart, aan alles een eind. En zoals U ziet: ik heb het overleefd.

    Maar in de goede afloop van de Muzelmannerij zie ik geen kans. Omdat wijzelf hun vijandschap niet aanvaarden, maar de Veroveraars ontvangen met... Liefde, Begrip en.. Lafheid. Net als van werken (Kabouter Lui) wordt men van ‘getrouwheid aan zijn beloften’, daar zo moe van.

    *

    *

    Morgen is het Sinksen (Pinksteren), de dag waarop iedereen Betaalde Dag verlof krijgt, en waarop Christenen (neen, noch Suikerfeest noch Offerfeest) zich voor het eerst gerealiseerd hebben, dat de Geest boven de Materie staat. Al 2.000 jaar wordt dat niet alleen over de hele wereld herdacht en gevierd, maar wordt er (met vallen en opstaan) naar geleefd. En daar staan de ‘wereldlijken’ nu als langoren tussen 2 hoopjes hooi waaruit ze niet kunnen kiezen. Ze zullen straks met lege maag weer naar binnen moeten.

    Kiezen ze voor authenticiteit, dan komen ze bij het Vlaams Belang uit, kiezen ze namaak, dan zitten ze bij de oude SD, of erger, bij de Nieuwe Vlaams Arrogantie.

    Maar ja, de wereld wil bedrogen worden, hé….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3378

    *

    *

    Allemaal tijdverlies!

    Zachte heelmeesters maken etterende wonden.

    *

    *

    Het voorjaar zit er op: de IJsheiligen zijn zo goed als voorbij. Er komt geen vorst meer. Alleen die uit Laken geraken we niet kwijt.

    Alhoewel. Als De Sire even de schelen van voor zijn ogen wil opzij duwen?

    Ook de gevreesde inval der Pietrol-Barbaren is voorlopig uitgebleven. Er moet eerst nog wat van binnen-uit “gekonkelfoest” worden. Met ‘dialoogscholen’ en zo. Daarover heeft Guvaal deze morgen weer een weefstuk opgezet met o.a. deze passage. Die is te mooi om niet te worden doorverteld:

    ‘De islam is de ergste plaag die de mensheid de voorbije 2000 jaar heeft getroffen’. Ze is gecreëerd als een soort christendom ‘decafeïne, door van die godsdienst alles weg te laten wat ze niet begrepen. Ze getuigt van een simplistisch denken en is volkomen onbekwaam om enig respect voor de menselijke waardigheid te ontwikkelen. Ze heeft geen enkele positieve bijdrage geleverd tot de moderne maatschappij. Een multiculturele samenleving met moslims is een intellectuele blunder die geen enkele rationele relatie heeft met de realiteit.’

    ooOoo

    Gisteren vond ik bij

    http://nageltjes.be/wp/

    een overzichtje van hun lezersbrieven. Die liegen er ook niet om.

    De bruggenbouwers naar het islamitisch nazisme beseffen niet dat alle beschavingen waar de islam voet aan de grond kreeg, allemaal tot in de fundamenten vernietigd werden. Decennia lange censuur over de objectieve geschiedkundige waarheid dreigt nu onze eigen beschaving om zeep te helpen en dus niet alleen het katholiek onderwijs. De islam kent geen gulden regel maar alleen dualisme.

    De islam is voor 7 % religie en voor 93 % politiek. De officiële islam is 100% politiek. Het ontbreekt onze politiekers en beleidsverantwoordelijken aan parate kennis over de islam. De koran is maar 14 procent van de mohammedaanse doctrine maar handelt voor 64 procent over de “kafir” die mogen gefolterd, bedrogen, belogen, onthoofd en gediscrimineerd worden. De overige 86 % van de mohammedaanse doctrine handelt voornamelijk over oorlog tegen de kafir (Jihad) en over het rolmodel “Mohammed”. En dat laatste wordt maar liefst 91 keer in de “heilige” koran vermeld.

    Om als “mensen van het boek” te kunnen behandeld worden moeten christenen en joden de kernpunten van hun geloof afzweren. Pas dan zijn het géén kafir en mogen ze (taks op getolereerde ongelovigen) alias jizja betalen. Zo bij voorbeeld moeten christenen geloven dat christus een profeet was van Al-Lah en Mohammed diens laatste profeet. Anders zijn het geen christenen maar kafir…

    Islam is werkelijk een ongelooflijk kwaadaardige ideologie. Alleen beseffen mensen zoals Boeve en Crevits dat niet omdat ze wetenschappelijk onopgeleid en in feite totaal onbekwaam zijn. Als atheïst durf ik te stellen dat dit weinig of niets met hun katholicisme te maken heeft maar bijna alles met de islamofiele censuur van hun geschiedenisonderwijs tijdens hun eigen schooljaren.

    ooOoo

    Ook HLN kwam vandaag op de proppen met een zekere Johny Thys, de succesvolle ex-baas van La Poste/ De Post. Dat alleen zegt genoeg over zijn diepste overtuigingen, alhoewel hij zich strikt houdt aan de Scheiding van Kerk & Staat. Hij laat dus gewoon de Kerk Linkx liggen. En hij doet dat met overtuiging. Zie ‘Middenstuk’

    Zijn vernietigende uitspraken over de ‘failed state’ liggen (ongewild) in de lijn van de Doctrine Baert. Daarin staat dat elke stap in de goede richting die niet in de weg staat van volgende stappen, goed is.

    Zo’n stelling aangaande Coburgia staat in mijn ogen gelijk aan necrofilie. Het vrijen met een dode.

    Klaar en duidelijk (zoals ons Barbaraatje in de Kamer zegt), men kan niet een beetje zwanger zijn. Wat wil zeggen, dat ‘een beetje Islam’ niet kan, net zoals ‘een beetje’ Vlaanderen niet kan. Onafhankelijk dus, en Islam-vrij: dààr ligt onze welvaart.

    Deze stelling is (het keerpunt in de Geschiedenis) van uit de titel hierboven. Wie het grijpen kan, grijpe het.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    "Dit land wérkt niet meer. Herteken het"

    *

    Failed state? "Dit land wérkt niet meer", zegt Johnny Thijs. "Het staakt. Het staat stil. Herteken het." De ex-postbaas haalt uit naar de overheidsvakbonden. "Beperk hun macht." En naar de regering. "Ze mist moed. Ze heeft al twee jaar verloren."

    In een gesprek met onze krant luidt Johnny Thijs (64) de alarmbel. Zelf kneedde hij De Post om tot bpost, een modern, rendabel en klantvriendelijk overheidsbedrijf. Vandaag ziet Thijs die overheid in gebreke blijven. "Het algemeen belang is zoek. Bij de overheidsvakbonden primeert het eigenbelang. Dat is dramatisch. In de regering primeert het partijbelang. Dat is een schande. In beide gevallen is de burger de dupe. Hij verdient beter."

    De overheid is bezig met zichzelf, stelt Thijs, meer dan met de burger die ze hoort te dienen. Dat geldt voor de overheidsbedrijven én voor de politici, zegt hij. "De bonden hebben te veel macht en misbruiken die. Stel daar paal en perk aan. Treed op tegen wilde stakingen. Voer de minimale dienstverlening in." Privatiseren, ook de luchtverkeersleiding en het gevangeniswezen? "Waarom niet? Elders doet men dat al en het werkt."

    Ook de regering-Michel doet haar plicht niet, vindt Johnny Thijs. "Elke partij is bezig met haar marktpositie in functie van de verkiezingen." Ze krijgt de bevolking niet mee in haar verhaal van verandering, stelt hij vast. Een kwestie van eerlijke communicatie en van moed. "Helaas is deze regering geen toonbeeld van eendracht en besluitvaardigheid. Ik ben ten zeerste ontgoocheld."

    Gaan de partijen zo door, dan valt hun riante financiering door de belastingbetaler niet langer te verantwoorden, vindt hij. "Verminder de partijsubsidies met een kwart", stelt Thijs voor. "Symbolisch zou dat grote waarde hebben. Het zou een teken van goodwill zijn. En het zou de politici eindelijk wat respect opleveren."

    *

    *

    De bron van dit ‘Middenstuk’ was HLN. Zoals U weet, waar sedert kort Dame Isabelle Albers , ex de FET, de kar trekt. Zou het mens werkelijk dat raspaardje zijn waarvoor ze versleten wordt? In dat geval: allen naar de Beurs en aandelen kopen van deze Uitgeverij.

    Bon. Er moet dus iets ‘veranderen’. Maar als die verandering in handen blijft van die ‘zulers’, zal alles gewoon bij het oude blijven. Heilige huiskes worden niet zomaar gesloopt. In 1830 is Coburgia door middel van bloed en geweld geboren, en het zal ook op dezelfde manier vergaan. De Islammerij ‘terug naar af’ zal zo gemakkelijk niet gaan, en er is ook niemand, zelfs het Vlaams Belang niet, die op dat gebied nagels met koppen durft slaan. Omdat het niet mag van de Führerin, de charmante koorddanseres van de Zwarte Moslim-kat uit de USA. Die volgt namelijk nauwgezet de voetstappen van De Profeet om de verovering van de wereld die deze heeft ingezet, te voleindigen.

    Die voleindiging, met het Westen als Lijdend Voorwerp, zal geschieden in de geest zoals die Spaanse filosoof de Islam beschrijft: geboren in bloed en geweld, moet het uit onze landen verdwijnen op dezelfde manier.

    Twee nieuw gekozen Presidenten van machtige landen staan op het punt het wereldtoneel te betreden. Deze bovenstaande hoopvolle stelling is wel het onderste uit de kan. Met de droesem daar in.

    Met te blijven pamperen leert men de kleine het bedplassen niet af.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3377

    *

    *

    In de Orient Express met Agatha Christie

    Van de Midi helemaal naar Eupen….

    *

    *

    Snelheidscontroles in Coburgia zouden in hun geheel moeten kunnen afgeschaft worden. Heb ik dan iets tegen het Socialisme? Of tegen de Vooruitgang?

    Stilstaand snelverkeer - alhoewel zichtbaar tot op de maan - omdat o.a. de wegen hopeloos verouderd zijn – slecht onderhouden – slechte signalisatie – de helft van de voertuigen onwettig daar zijn: niet geschouwd, geen taks betaald, geen verzekering. Pluk die uit het verkeer en er zijn geen files meer.

    Luchthavens

    bieden de meeste vliegtuigen aan, stilstaand op de tarmac. Speeltuin voor terroristen. Eigen personeel met Jihad-ondergronden. De rest gesyndikeerd en dus liever lui dan moe.

    Achter de gevangenismuren

    Onmogelijke overbevolking. Niet genoeg nieuwbouw die trouwens nog op papier veel te klein zijn. Niet genoeg gebedsruimtes. Veel te weinig ontsnappings mogelijkheden. Waar is de tijd dat er 27 ineens verdwenen.

    Trein-Tram-Metro-Bus

    Veel te veel gesyndiceerden, die dan lieve lui zijn dan moe. Levensgevaarlijk wegens ontploffingsgevaar door rondslingerende rugzakken of bomgordels.

    Kortom, om in Francofonia met de trein te reizen, met U eerst een examen afleggen voor moed en zelfopoffering.

    De trein, weet U, is altijd een beetje reizen ….

    Maar ‘er wordt aan gewerkt’ en net zoals in de ziekenhuizen zal er ooit wel een permanentie verplicht zijn. Anders moet het Reagan-Principe ingevoerd worden. Een oplossing waar de gewone ‘Gebruiker’ wel zal te vinden zijn, denk ik.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Treinreizigers halve nacht vast: "Ongelooflijk veel respect voor jullie geduld"

    *

    Een trein die van Eupen naar Oostende reed heeft iets na middernacht tussen Anderlecht en Jette een rood mobiel sein aangereden. De trein is daarop gestopt en moest met een hulplocomotief teruggetrokken worden naar het station Brussel-Zuid. Door het late uur konden geen vervangbussen meer worden ingelegd, waardoor de 78 passagiers pas rond 3 uur 's nachts in het station arriveerden, zo meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel vanochtend.

     

    De reizigers kregen in Brussel-Zuid de keuze tussen een nacht op hotel of een taxi die hen naar hun eindbestemming zou brengen. Dertien mensen hebben geopteerd voor een hotel, voor de anderen werd een taxi voorzien.

    "Het gaat om een vergissing van Infrabel, want het rood mobiel sein stond niet op de juiste plaats. Het is voor ons een signaal dat we in onze interne opleidingen nog meer aandacht moeten vragen voor een correcte plaatsing" van dergelijke seinen, aldus nog Baeken.

    Excuses

    De onderstationschef van Brussel-Zuid heeft zich intussen geëxcuseerd via Twitter voor het ongemak voor de reizigers. Het wachten op de taxi's duurde lang, omdat eerst al het papierwerk in orde moest zijn.

    *

    *

    Waarom Coburgia zo hard wordt aangepakt?

    Wel, even sprekend uit ervaring.

    Volgens de VBRT is en blijft Italia voor altijd een maffia-land. Is het trouwens altijd geweest, al ware het maar omdat het Vaticaan daar is gevestigd. Ja, ’t Is waar: de treni zouden beter kunnen op tijd rijden. Maar vliegvelden werken voorbeeldig. Personeel met klasse. De snelwegen zijn van de beste ter wereld. Je betaalt wat, maar je krijgt er veel voor terug.

    Ga eens niet naar Turkije op verlof, of naar Spanje, de BVRT voorkeurlanden. Om het even langs waar je dit land (It) binnenrijdt, overal voel je je thuis. Even comfortabel als in Uw eigen zetel.

    En laten we dan ne keer klappen. Wat meer is, de dag dat de Sossen hier aan de deur vliegen, worden er pannenkoeken gebakken met bruine suiker. En voor de kleinsten zullen er lekka-lekka zijn tot ze niet meer kunnen! Zon is er altijd en er zijn evenveel km stranden als er kusten zijn. TEVeel dus. Heel veel. En daarom heet die zee de Mare Nostum.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3379

     

    ***

    Zaterdag 14 mei

    Zon 5u55-21u24

    H Bonifaas, ijsheilige

    Bonifaas, vriezebaas

    *

    *

    Filip DeWinter (VB) in Coburger handen:

    Ook die dag in Brussel had hij zijn mond een beetje open gedaan…..

    *

    *

    Ja, ik weet het. Echt een ongemakkelijke waarheid. Maar het is zo en niets anders. Is altijd zo geweest. Maar met de kuitenbijters van Het Vlaams Belang in hun omgeving, is geen enkele graaier, om het even van welke partij, nog op z’n gemak.

    Het is een klassieke zaak. In plaats van een der gevaarlijkste terroristen zijn gerichte straf te doen ondergaan – zoals de nieuwe President van de Filipijnen dat zegt - schuift de Staat hem een lekker brokje ad € 90.000 toe. Uiteraard na een boek zo dik als een encyclopedie vol juridische rimrammerij. Het komt hier neer, dat niet alleen de dader beloond moet worden, maar zelfs zijn familie die ermee moet leren leven dat hun dierbaar familielid bij de USA-cowboys in de nor zit.

    Daarbij vergeleken is ‘Animal Farm’’ van Orwell een sprookje zoals Seeuwwitje en de 7 Dwergen. Enfin, ga dar zelf maar eens na op

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Nizar_Trabelsi

    *

    De Heer Nizar ben Abdelaziz Trabelsi (°1970), van Tunesissche ondergrond, carrière in Duitsland als prof-voetballer, drug-verslaafde en persoonlijke vriend van niemand minder dan Osma Bin Laden, zag het na verloop van tijd wat breder. Hij wilde werken aan de Dar-al-Islam, d.i. Het Huis v/d Islammerij. Logisch gezien diende daarvoor eerst het Huis van de Ongelovige Honden te worden verwoest. Met inhoud en al.

    En daarin wilde de Coburger Vrouwe Justitia hem tegemoet komen. Als dat niet lukte (door die uitlevering) kreeg hij daarvoor een ruime schadevergoeding, nl bijna 4.000.000,00 oude BEF in cash.

    Moest een Coburger onderdaan, met alleen maar ’n Coburger achtergrond, die heel zijn of haar leven hard gewerkt heeft en veel belastingen betaald, eenmaal hij daar voor te oud en te ziek is geworden, voor de rest van zijn leven een dergelijk bedrag, zelfs in schijfjes, uitbetaald krijgen: van het verschieten viel die op slag dood.

    Niet zo de Trabelskii-clan, ergens te velde in Francofonia: die heeft, zonder te spelen, op de Lotto de 1ste Prijs gewonnen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Staat betaalde 78.791 euro aan terrorist Trabelsi

    *

    De Belgische staat heeft 78.791 euro uitbetaald aan de veroordeelde terrorist Nisar Trabelsi. Dat heeft Justitieminister Koen Geens (CD&V) geantwoord aan parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang), schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

    België werd in 2014 veroordeeld door het Europees Hof van de Rechten van de Mens, omdat de regering Trabelsi een jaar eerder had uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat was volgens het Europees hof een "onmenselijke en onterende behandeling", omdat Trabelsi in de VS een levenslange celstraf riskeert zonder kans op vervroegde vrijlating.

    Ons land moest Trabelsi 90.000 euro betalen, maar omdat die man nooit zijn gerechtskosten en boetes betaalde, kon Geens daar nog 11.208 euro van aftrekken. Het geld werd niet naar Trabelsi in Amerika opgestuurd, maar werd overgemaakt aan zijn familie in België:

    *

    *

    Ha, U heeft daar niets over gelezen in de Leugenpers? Noch VTM of de VRT hebben daarop een ‘onderzoekshoernalist’ gezet… En als er al iets over verschenen zal zijn, zal de toon eerder negatief zijn voor de vraagsteller van het Vlaams Belang.

    Ja, moest die DeWinter (times are changing) op zekere dag deel uitmaken van de Regering: dan zou dat andere paté zijn. Maar voor zoiets moeten er eerst nieuwe verkiezingen gewonnen worden. En dat Mijne Dierbaren, hangt alleen van Uzelf af. Aan mij moet U niet twijfelen: de kaap van heel mijn leven staat gericht op de Leeuw en Het Kruis.

    Heel eenvoudig: omdat er daarnaast voor niemand in eigen land geen veilig leven mogelijk is. De feiten bewijzen dat. Elke dag een beetje meer.

    (Get) Digitalia

     

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3375

    *

    *

    We zijn toch allemaal goede leerlingen, hé, Meester?

    *

    *

    Opzij, opzij, de poppenstoet komt hier voorbij”. We hebben al ‘party’s’ ipv feestjes. We leven al lang ‘pay and go’ ipv ‘lijk God in Frankrijk’. We vinden iets ‘Bullshit’ ipv ‘zever’, we ‘speechen’ ipv van ‘het woord nemen’, enz. Hoe internationaler het klinkt, hoe meer we onszelf vergooien. ‘Border Free’ als U wilt. Grenzeloos. Zonder maat of getal, recht de verdoemenis in. Maar dan op z’n Amerikaans. Ofwel allemaal binnenste buiten gekeerd om te ontwaken als kleine Couckskes, ofwel als bedelaars. Is allemaal begonnen na de Bevrijding, met die overzeese cowboy-gekte. Die Engelse Spoken, zoals in de ‘Te-a-roms’ voor de straatvensters stond uitgestald. Alleen de COLT, nochtans typisch voor Amerika, is er niet in gemogen. Die hebben de Socialisten tegen gehouden. Puur uit lijfsbehoud, als ge ’t mij vraagt

    Wat echter opvalt is dat ’werken’ niet vertaald wordt gebruikt, noch ’sparen’ of ‘thuis’. Allemaal oer-conservatieve begrippen die op cowboys passen als een tang op een varken. En daar moeten we dus naartoe.

    Dus nu komt de bereden cavalerie te vierklauw er aan. In galop, want diene Trump komt trompstekend als een olifant, in hun porcelein-kast aan.

    Hebben wij, de Conservatieven van het Oude continent, al is dat op ’t nippertje, even chance! Wat komt er meteen aan? O, ik dacht even dat het Sultan Er Dogan al was. Drie die in één keer zonder kloppen op onze nek springen, zou inderdaad wat van het goede teveel zijn: Islam, Amerika… met de Turkey’s daar als toemaatje bij. Dakannie!

    Vrijdag 13de vandaag. Al op gelet?

    En ja, ik voel mezelf bijna als een ongeluksprofeet in eigen land. En daar is toch niemand sant. Al jaren wordt op deze blog gewaarschuwd voor de Muzelmannerij die bezig is ons te wurgen. Al jaren, vooral nadat de Zwarte Ongelukskater in Amerika in het Witte Huis hokt, trek ik de aandacht op het ellendig lot dat Zuid-Afrika na de Apartheid in het voordeel van die arme Zwartjes getroffen heeft, dat dus ook in de USA zou volgen en meteen zou doorgevoerd worden naar Het Westen. Door er eerst Zwartjes & Bruintjes naartoe te importeren.

    Waarbij Merkel haar kans geroken heeft, om Duitsland nog maar eens op kop te doen rijden van het peloton van de Amerikaanse koers-inrichters.

    Een mens zou zich inderdaad moeten beginnen afvragen, waarom dan A.H. in de vorige eeuw zo nodig eerst moest verjaagd worden. Om ons van die (lichte) drop in de slagregen te doen belanden. Want nu moet het slachten gewoon herbeginnen…..

    De Joden in Egypte ten tijde van de Farao’s kregen daar de 10 legendarische Plagen van Egypte te verwerken. Waarvan de laatste de ‘Uittocht uit Egypte’ was van heel het Joodse Volk. Gevolgd door de 40-jarige tocht door de woestijn. Waarna – einde goed alles goed – ze in een land terecht kwamen ‘dat overliep van melk en honing’.

    We kunnen dus raden wat ons te wachten staat. Op onze Verlichte Grote Verstanden moeten we niet rekenen, want die zijn te laf om zelfs maar een pennenmesje op te nemen. Onze Nieuwsmedia juichen Mohbama toe, dat hij, wiens land de eerste twee atoombommen ter wereld op Japan gooide, daar nu platte Barack-broodjes zal gaan bakken. Zou daar echt niet één kamikaze meer leven? Japanezen zijn toch de uitvinders daarvan…. Opgeruimd staat netjes. Obama zou meteen ook de eerste president van Amerika zijn, die in een buitenland vermoord wordt. Anderen die hem voorgingen deden dat in eigen land.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Amerikaans economisch imperialisme: ‘Met TTIP pakt VS de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen af’ – Vrijhandelsverdrag gaat minimaal 1 miljoen tot 2 miljoen banen kosten


    De Duitse bondskanselier Angela Merkel is een van de grootste pleitbezorgers van het TTIP, ondanks het feit dat dit verdrag miljoenen Europeanen in diepe armoede en ellende zal storten.

    Het vrijhandelsverdrag TTIP dat de EU met de VS wil sluiten, lijkt op het punt van mislukken te staan. Eén van de belangrijkste redenen is dat de Amerikanen eisen dat de bescherming van de sociale zekerheid in Europa wordt opgeheven. Daarmee zullen niet alleen werknemers en werkgevers, maar ook werklozen vogelvrij worden verklaard, waardoor net als in Amerika tientallen miljoenen ouderen, chronisch zieken en andere kansarmen in diepe armoede zullen worden gestort. Houdt Brussel eindelijk eens een keertje zijn rug recht, of gaat het straks zoals gebruikelijk toch door de knieën voor Washington?

    Al maanden weigeren de Amerikanen ook maar enige concessie te doen aan Europa. Ze willen per se dat de EU zijn fysieke, sociale, politieke en gerechtelijke systemen volledig opent voor grote Amerikaanse multinationals, die daardoor letterlijk alle macht krijgen. Een van de beruchtste gevaren is dat het gehate concern Monsanto dan Europa kan dwingen zijn met giftige, zeer kankerverwekkende stoffen gevulde producten af te nemen.

    ‘Economische NAVO’

    Volgens de website EUObserver zijn de Europese onderhandelaars na 3 jaar praten inmiddels dermate gefrustreerd, dat ze niet meer geloven dat het TTIP erdoor zal komen. Dat is zeer opmerkelijk, aangezien EUObserver een overtuigde pro-EU website is en tot nu toe positief heeft bericht over het vrijhandelsverdrag –overigens een misleidende term, aangezien het ook om een politiek verdrag gaat dat uiteindelijk tot een Unie tussen Europa en Noord Amerika moet leiden. Het TTIP wordt door onderzoeksjournalisten daarom ook wel ‘de economische NAVO’ genoemd (3).

    Nog altijd grote kloof

    Na al die tijd is de enorme kloof tussen de Amerikanen en Europeanen nog steeds niet overbrugt. De Amerikanen willen dat alle publieke en sociale diensten, zoals de gezondheidszorg, worden opengesteld voor hun ondernemingen – een taboe voor de EU, want daardoor zullen de verzekeringspremies die wij nu betalen hoogstwaarschijnlijk binnen korte tijd verveelvoudigen, waardoor de huidige gezondheidszorg voor de meeste gewone mensen onbetaalbaar zal worden – net als in de VS het geval is, zeker na het invoeren van ‘Obamacare’.

    De EU eist op zijn beurt dat aanbestedingen voor Amerikaanse projecten worden opengesteld voor Europese bedrijven. Dat is nu juist iets wat Washington pertinent weigert; het wil de eigen Amerikaanse ondernemingen maximaal beschermen, maar de kansen en bescherming van Europese bedrijven juist maximaal afbreken.

    Einde sociale zekerheid ‘totaal onacceptabel’

    De Amerikanen strijden met gebalde vuisten, zeer tot ergernis van de EU, aldus de EUObserver. Vooral de eis dat de EU alle voorbehouden voor het beschermen van zijn sociale zekerheid moet laten vallen, is ‘een totaal onacceptabel voorstel’, aldus een onderhandelaar.

    Daarnaast zijn Amerikaanse banken en andere financiële spelers bang dat ze vanwege hun dubieuze speculaties tijdens de schuldencrisis worden aangeklaagd voor Europese rechtbanken, en tot het betalen van hoge schadevergoedingen worden gedwongen. De VS wil deze banken beschermen door zijn eigen banken en bedrijven immuun te maken voor het Europese gerechtelijke systeem (2).

    Commissie wil verdrag erdoor drukken

    Ook de spanningen in en tussen de EU-lidstaten over het verdrag nemen toen, want in juni verschijnt het juridische rapport of het CETA (verdrag met Canada) –en daarmee ook het TTIP- nu wel of niet uitsluitend onder de zeggenschap van de Europese Commissie valt. Volgens EU experts lijkt het er sterk op dat de verdragen echter door alle lidstaten goédgekeurd moeten worden. Blijkt echter de Commissie het alleenrecht te hebben, dan zijn de rapen gaar, want de Commissie wil het TTIP hoe dan ook ondertekenen, ondanks de wetenschap dat dit verdrag voor miljoenen Europeanen verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Dat was en is de enige reden waarom de onderhandelingen over dit verdrag geheim worden gehouden.

    Dat de Europese Commissie zich totaal niets gelegen laat liggen aan de toekomst van ‘zijn’ onderdanen, weten we al langer, en blijkt ook uit het feit dat dit ongekozen, anti-democratische Brusselse Politburo ook visumvrij reizen voor 80 miljoen Turken erdoor wil drukken. Deze maatregel zal minstens zulke schadelijke gevolgen voor de autochtone Europeaan hebben als het TTIP vrijhandelsverdrag.

    Het CETA is wel wat vriendelijker voor Europa dan het TTIP, maar is desondanks eveneens omstreden. De Oostenrijkse SPÖ heeft al laten weten dat hun land het CETA afwijst. Onduidelijk is nog of dit de officiële positie van de regering in Wenen is of wordt. (1)

    ‘Amerikaans economisch imperialisme’

    Vaste Infowars onderzoeksjournalist Paul Craig Roberts, voormalig lid van de regering Reagan, schreef onlangs dat het TTIP niets anders dan ‘Amerikaans economisch imperialisme’ is, waarmee de VS ‘de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen waar het zaken mee doet, wil afpakken,’ en totaal ondergeschikt wil maken aan de belangen –en dus macht- van de Amerikaanse multinationals.

    Robert waarschuwt dat de Amerikanen al onze wetten en regels, of dat nu om de sociale zekerheid, het milieu, de voedselveiligheid of de bescherming van werknemers gaat, als ‘handelsbelemmeringen’ zien die moeten worden weggenomen, zodat de winst van deze ondernemingen gemaximaliseerd kan worden.

    Bovendien krijgen deze bedrijven het recht om landen die weigeren aan hun eisen te voldoen, aan te klagen. Dit kan en zal de Europese belastingbetalers vele miljarden euro’s aan ‘schade’vergoedingen gaan kosten, waarmee de managerselite zichzelf nog verder zal verrijken. (4)

    Minimaal 1 tot 2 miljoen banen verloren

    Jones: ‘Als de betrokken bevolkingen zouden weten hoe hier door de mangel worden gehaald, zouden ze massaal protesteren.’ Van de door politici en media beloofde voordelen en economische groei (5) zal volgens hem absoluut zeker helemaal niets terecht komen. ‘Het verdrag dient niet de belangen van de bevolking, maar enkel die van de concerns.’

    Officiële statistieken wijzen nu al uit dat het TTIP minimaal 1 miljoen banen zal gaan kosten, en vermoedelijk zelfs het dubbele. ‘Inmiddels weten we dat de EU onderhandelaars bereid zijn om belangrijke terreinen van onze economie zomaar op te geven, zonder te kijken naar de gevolgen voor de mensen.’ Daarbij stelt de Europese Commissie zeer misleidend voor dat men de Europese standaarden ‘niet zal verlagen’. Inderdaad, ze worden niet verlaagd, ze worden in het TTIP geheel opgeheven, en overgeleverd aan de Amerikaanse willekeur.

    Parlementen buitenspel gezet

    De Europese Commissie zal de komende maanden al het mogelijke doen om de nationale parlementen buitenspel te zetten, en als dat onverhoopt niet lukt, deze onder zo groot mogelijke druk te zetten en desnoods te dreigen en te chanteren om zonder protest akkoord te gaan met het TTIP. En zodra dit verdrag er eenmaal ligt, is de sociale en economische ondergang van onze huidige samenleving dankzij Brussel en het immer slaafs volgende Den Haag bezegeld.

    Hier kunt u nog steeds een petitie ondertekenen om een referendum over het TTIP en CETA af te dwingen.


    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) KOPP
    (4) KOPP
    (5) NU

    *

    *

    Toppunt van achterbakse nieuwsverspreiding: in de praatprogramma’s op de VRT wordt beweerd dat, vermits de Christelijk Godsdienst bij ons is vernietigd, dat er in de scholen dringend nood is aan een opvoeding gericht naar het godsverlangen dat in ieder mens leeft.

    Voelt U ‘m?

    Het is dus dringend kiezen of delen: allen naar de Moskee of als ‘kafir’ leren leven met de vernederingen.

    Daar is maar één remedie: terugslaan, nu we nog een klein beetje bewegingsvrijheid genieten. Want straks vliegen onze F16’s tègen ons, ipv in ons voordeel.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    13-05-2016, 18:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3373

    ***

    Vrijdag 13 mei

    Zon 5u56-21u23

    H Servaas, ijsheilige

    Voor Servatius geen zomer, na Servatius geen winter

     

    *

    *

    In Italiano is zoiets

    Een soort durupo. Ook soms wel een zeer diepe put….

    *

    *

    Diep en stinkend…. Hoe is ’t mogelijk dat een mens daar automatisch aan denkt, als hij berichten uit Francofonia onder de neus geschoven wordt….

    Eigenlijk was dat stinkend windje er al uit (hoe kon het anders worden opgesnoven?) voor dat het… uitkwam, d.i. voor er ruchtbaarheid aan werd gegeven. Typisch voor de Rode Leefwereld over heel de aardbol. Meestal zijn windjes uit de onderste transit-organen luidruchtig, maar verluchtbaar op zich. Ja, zelfs vergezeld van straffe krakende geluiden die de naaste omgeving dan doen opschrikken. Neem nu dat verhaal (hieronder) in ANS, weeral met anderMANS geld. En, voortgaande op de kleine 53.000€ schade, was de buit niet MALS voor een boom die dwars over de haag omvervalt op Buurmans private bouwsels. Geen erg: wie in Ans niet verzekerd is, grijpt dan meteen in… Gemeenschapsgelden. ‘Ha, mais si, tu sais’, daar dienen verzekeringmaatschappijen toch voor.

    Weer een geval van zwak bewortelde stellingen in dat PS-geval van de ‘Meneer’ Moureau, de PS-Burgemeester van… Ans bij Luik. Dat na consultatie van de PS-Peetvader met dezelfde naam uit Molenbèk

    Ja Ja Bomen ontmoeten elkaar niet. Mensen wel.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Bij het lucht van de ondergaande zon:

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    CEO van Ethias en PS-kopstuk mogelijk voor strafrechter voor fraude

    *

    Het parket-generaal van Luik vraagt om Bernard Thiry, de CEO van verzekeraar Ethias, en Stéphane Moreau, de PS-burgemeester van Ans en de CEO van Nethys, voor de rechtbank te brengen in een zaak van verzekeringsfraude. Dat schrijven L'Echo en De Tijd.

    In het voorjaar van 2010 waaide een boom op een stuk grond van Moreau om en beschadigde een gebouw van de buurman. De herstellingskosten liepen op tot 53.000 euro. Moreau bleek echter niet verzekerd te zijn voor de schade, maar na het voorval tekende hij een verzekeringspolis waardoor hij plots wel gedekt was.

    Er zijn niet meteen aanwijzingen dat Thiry schuld treft, aldus De Tijd. Daarbij komt dat de mogelijke fraude dateert van 2010, van na de redding van Ethias door de overheid, die trouwens nog steeds in het kapitaal zit.

    Ook zeven andere werknemers van Ethias zijn betrokken. De raadkamer buigt zich volgende week over het dossier, maar mogelijk valt er pas veel later een beslissing.

    *

    *

    Och, eerst zijn het bomen die omvallen. Dan mensen. En daarna volgen hun politieke partijen.

    De Burgemeester van MONS (een stukje uit de weg van ANS, Jeannet Olio di Poepo, ooit Premier geweest van Coburgia en dus de Big Chief van de PS (Partito Scandalio) – de man heeft een Romeinse ondergrond – vindt het hinderlijk, dat dat soort dingen … uitkomt. ‘Ce n’est pas normale’, heeft die gezegd, ‘Ça ne se fait pas’, voegde hij daar nog aan toe, want de man is uiterst welbespraakt. Iets dat vooral voorkomt in homo-kringen. Anders zouden die ‘wilde feestjes’ aan Het Hof maar saai geweest zijn. Zie Koning Houten Been.

     

    Wat hier in dit verhaal van deze uitgekomen oplichtingszaak vooral tot uiting komt, is het geldgebrek overal, altijd en in alle omstandigheden, in Francofonia, deze PS-Staat die als een aanhangwagentje van de Franse Verlichters uit het frivole Parijs. Vandaar dat de Vlamingen, die het maar niet willen begrijpen, hun ‘transfers’ van Vlaanderen naar de PS gevoelig zullen dienen aan te passen aan de gestegen levensduurte. Zodanig dat iedereen daar zijn verzekeringspremies zou kunnen betalen.

    En zeggen, dat het nu juist De Morgen moet zijn, die het deksel van dit stinkend potteke oplicht.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

    13-05-2016, 10:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3374

     

    *

    *

    De nieuwe mode: Arafat-sjaal?

    Geen hoofddoek, maar ruimschoots bedekt om mannenblikken te weren?

    *

    *

    Ja? ik weet het. Met die pudding val ik inderdaad in herhaling. Ja, de plaat draait door. Het is dan ook al een oude platendraaier, hé!!!!

    Waar die ook doordraait, is in verband met het fenomeen van het stilstaand snelverkeer op onze autowegen, die inderdaad zeer besmettelijk blijkt te zijn, nadat de nieuwgekomen ‘verrijkers’ met veel lawaai de aandacht op onze Nationale Vlieghaven hebben getrokken. Daar staan de vliegtuigen nu ook stil. Om de haverKLAP en altijd om weer andere redenen. Deze keer omdat de valiezenpikkers te moe zijn om te ‘werken’. Allez, ik wil zeggen dat die wel op de werkvloer aanwezig zijn, als ze tenminste niet aan het ‘bidden’ zijn in een ondergrondse verborgen opslagplaats.

    Tot half-mei zit de kalender toch vol betaalde Feestdagen, en het minste beetje staken maakt van hun leven een voorschotje op de Hemelse Zaligheid. Hebben ze overgenomen van de Francofone gevangenen-bewakers die dapper onderweg zijn om van staken een vaste gewoonte te maken. Zodat naast het stakingsrecht tegen klippen en bergen, ook het ‘Gewoonterecht’ een plaatske krijgt in de Grondwet.

    Wat het wordt, eenmaal de Dierenbescherming erin zal slagen om op een menselijke manier beesten te slachten, dat staat in de sterren geschreven. Want bij het bereiden van pudding kan schapenvlees een belangrijke rol spelen. Indien niet ‘halal’ geslacht wordt bij de ‘verrijkers’ ook meteen de hele pudding zelf uitgekieperd en vertrappeld. Waardoor eenieder het op zijnen buik kan schrijven.

    Eigenlijk had mijn uitleg tot één enkel woord kunnen herleid worden. De ‘dhimitude’, d.i. het op de buik gaan, keel omhoog, daar waar een Muzel-griezel in de straat mogelijks voorbij zou kunnen komen. Daar is niks mis mee, want het staat zo in de Koran:

    Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    *

    Zou ondergetekende misschien een beetje aan dezelfde ziekte lijden als wijlen Multatuli, wiens held altijd een buffel in vervanging diende te kopen, omdat de omstandigheden hem tegen zaten?

    Want ‘Er op en er over’: dat is de taal van Geert Wilders, van het FN van Marine La Plume en van Het Vlaams Belang. Het is de taal van de Hongaren, de Tsjechen, de Slovaken, en zelfs de taal van de meeste nuchtere Amerikanen.

    Sultaans, Pasha’s, Kaliefen en andere Ali Bababa’s horen hier niet thuis, maar in hun sprookjesland van 1.000 en 1 Nachten. Want De Drie Koningen uit het Oosten die naar Bethlehem kwamen met geschenken voor de Koning der Joden zullen wel de 3 laatsten geweest zijn. Sedertdien komen uit die windrichting alleen maar ‘verrijkers’ die niets meebrengen, maar er alles komen weghalen….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Nederlandse columniste duikt onder: “Mensen zullen mij blijven bedreigen en uitschelden”

    *

    Ebru Umar wordt ondergebracht op een geheim adres. Ook meldt de Nederlandse columniste haar openbare optredens bij de instanties. Dat zegt ze in een donderdag gepubliceerd interview met De Telegraaf.

    “Ik heb inmiddels een gesprek gehad met het Openbaar Ministerie van Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid”, zei Umar tegen de krant. “Bottom line is dat mensen mij zullen blijven herkennen, blijven uitschelden en blijven bedreigen”.

    De columniste mag daarom niets zeggen over waar ze de komende tijd verblijft. De mate waarin ze wordt beveiligd, is volgens Umar nog niet vastgesteld. “Er is een dreigingsanalyse gemaakt. Voorlopig hebben we afgesproken dat ik openbare optredens meld bij de instanties. En hoe ik dan verder beveiligd word en de mate waarin is nog niet vastgesteld”, zei ze. “Ik wil vooral mijn leven terug. En ik wil dat die lui ophouden met mij bedreigen. Mensen bedreigen is niet normaal.”

    Umar werd een kleine drie weken geleden op haar vakantieadres in de Turkse stad Kusadasi aangehouden wegens kritische tweets over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Ze is sinds woensdag weer in Nederland. De gerechtelijke procedure die Turkije tegen haar heeft aangespannen, mag ze in Nederland afwachten. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. Vorige week waren er nog twee nieuwe aanklachten tegen haar ingediend.

    *

    *

    Er zijn dus ‘verrijkers’ die hier hun vaste vetes komen beslechten. De Dame waarover het hier gaat schijnt als Moslima (ja toch) haar plaats niet te kennen. In een Moslim-Autoritaire Staat (er zijn geen andere) heeft elke vrouw geen enkel recht. Tenzij de man dienen en hem gehoorzaam zijn.

    In onze Beschaving geraakt men zo gemakkelijk niet af van een Xantippe. Daar volstaat het dat de man 3 keer herhaalt ‘Ik verstoot U’, en het mens is goed voor de schroothoop.

    ‘Berufsverbot’ echter is een term die ook speelt in de hoofden van onze Verlichte Grote Verstanden. Facebook leidt de dans, zoals U weet. Samen met al onze gazetten, die lezersbrieven die hen niet aanstaan, ook verticaal klasseren. Of misschien wel archiveren om later als bewijs tegen U bewaren.

    Morgen is het vrijdag de 13de. Maar Uw portie ongeluksnieuws heeft U bij deze reeds vandaag gekregen….

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

    13-05-2016, 06:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3372

    *

    *

    *

    *

    Herinnert U zich ook alsof het de dag van gisteren was, dit sfeerbeeld in hartje Antwerpen? Daar waren mensen die niet hoefden te werken, die gezellig konden luieren. Lekker genieten in het zonnetje. Toen brak een hel los van het formaat waarmee gewoonlijk de Islam toeslaat. Krek hetzelfde geweld, maar deze keer met aanzienlijk minder doden en gekwetsten. De Koekestad kreeg die dag een koekje van eigen deeg. De Sossen op ’t Schoon Verdiep vielen bijkan van hunne sus. Islammers die tot zoiets in staat waren, ja, maar toch niet Het Eigen Volk! De Gène viel de ontroostbare Pettrick in de armen. Iets wat nochtans was afgesproken voor de dag dat deze Knack-lezer (de ‘Nack’ volgens hem) als Burgemeester zijn schup zou moeten afkuisen. Als een hond buiten geschopt door BDW van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie.

    De man ziet nu al de bui hangen voor zijn NV-A en recupereert zoveel hij kan op die van dat ‘Eigen Volk Eerst’. Wie weet. Zou de Trump van Antwerpen reeds ergens in de coulissen gereed staan? Of erger: de winter komt weer in het land!

    Wat zegt U? U weet het niet meer? Ik wel. Ik herinner het me nog zeer goed. Ik weet zelfs nog drommels goed dat de pikzwarte schoonheid, het hulpje die op de kleine Luna moest passen, hier al jaren ongestraft onwettig verbleef en dat ze onwettig in ’t zwart die oppas-klus deed om haar leefgeld wat aan te dikken. Want ze leefde onder de radar. Had die zich aan de Wet gehouden, dan was e niets gebeurd, niet met haar en niet met die kleine, want dan kon ze niet op dat uur op die plaats zijn. Minstens in dit geval zouden dat ‘verzachtende omstandigheden’ moeten geweest zijn voor de jager op grof wild….

    En dus werd het voor altijd het verhaal Hans Van Themsche, zijn jachtgeweer, und Kein Ende. Want die 18-jarige fascist had een Tante bij Het Vlaams Belang. Het werd wel niet onderzocht, maar er kan geredelijk worden aangenomen, dat in die familie kleine Mussolinietjes zouden opgroeien. Wat dus wèl van meet af aan een bezwarende omstandigheid bleek te zijn. Je bent 18 jaar, je wilt wat, de wilde video-games voldoen niet meer en dan krijg je ineens de kans om ’n video spelletje te doen in ‘real time’…

    Of voor de 10-jarige herdenking van de feiten beiaardmuziek wel de juiste aanpak was, is nog maar de vraag. En de harde klokkenklanken uit de Kathedraal vind ik eveneens misplaatst. Hoe spijtig ook dat er doden vielen, maar aan typisch Vlaamse beiaardklanken noch al zeker niet aan kerkklokken-gelui zouden die ‘verrijkers’ hoogstwaarschijnlijk geen boodschap hebben gehad. Wegens volksvreemd. Al is dit geen vrijgeleide om te worden afgeknald.

    Maar de verhoudingen liegen er niet om. Ik vind ze toch nergens terug in de manier waarop we worden geregeerd.

    In Leopoldsburg reden een paar maanden terug 6-7 jonge mensen zichzelf te pletter. Drank en drugs doorheen jeugdige overmoed en stoer-doenderij. Zeer pijnlijk. De oorzaak was echter geen jachtgeweer. Blijkbaar was de verantwoordelijke ook geen lid van het Vlaams Belang. Er was alleen dat bij ‘party’s’ door de Overheid geduld en zelfs aangemoedigd bandeloos gedrag. ’n Algemeen schuldig verzuim met desastreuze gevolgen. Hans stond er alleen voor.

    In alle winkelrekken in alle steden en gemeenten liggen bergen geweldvideo’s te grabbel. Om virtueel massa’s mensen af te knallen moet er niet eens ergens ongezien ‘n spaarpot geledigd worden om ’n jachtgeweer te kopen. Alles zit in dezelfde verpakking waarmee de jeugd haar dagen vult. Virtueel zoals de helden in Starwars tekeer gaan, of in realiteit, wat maakt dat voor een verschil? De twee geven ’n kick en daar is de jeugd verzot op.

    Hoe zou dat trouwens zitten met de ‘wapenwet’ van Onkeslinx (PS). Voorziet die ook de verkoop halfweg de voormiddag van jachtgeweren, bedoeld voor bos en heide, in volle stad-centrum aan klanten met de baard in de keel?

    Nog een geluk dat er toen nog ’n wijkagent rondliep om de dader te onderbreken. Wie weet of het latere record van Andreas Breivik niet zou verpulverd geworden zijn….

    Zou iemand nog weten wat ’n wijkagent was? Allemaal al lang afgeschaft wegens, net zoals in de pensioen gerechtigde zaken, wegens het gebrek aan middelen!

    Over die ‘Herdenking’ zelf? Is politieke lijken-pikkerij om nog meer Samaritaanse gevoelens bij de bevolking te regenereren. Het is meteen weeral argumenteren naast de kwestie. Net als in Zaventem. Compassie opwekken voor de slachtoffers, om op die manier te kunnen zwijgen over de diepere oorzaken. Want dan komt men bij de Overheid uit. Want het oog en de vinger die de trekker beroerde waren niet zozeer gefocust op de individuele slachtoffers, maar op de oorzaak, zijnde de vergiftiging van onze Samenleving zonder maat of getal. Erger dan de jaren ’40-’45 want die duurden al-bij-al niet zo lang.

    Hans, jongen: je hebt misdaan en zo ben je in handen gevallen van de werkelijke Verantwoordelijken die U zo lang mogelijk het zwijgen zullen blijven opleggen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Slachtoffers Hans Van Themsche herdacht

    *

    Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Hans Van Themsche met een jachtgeweer door Antwerpen trok. Hij schoot Songül Koç neer en vermoordde de kleine Luna (2) en haar Malinese oppas Oulematou ‘N’Doei’ Niangadou (25). Ter herdenking van de slachtoffers hebben de klokken van de Antwerpse Kathedraal om 11.30 uur - het moment van de moorden- driemaal geluid. De beiaard speelde ook een herdenkingslied.

    *

    *

    Ja, Hans, jongen. Je bent in de verkeerde wieg geboren. De tijden zijn er naar. Had je een getaand tintje gehad, even naar Syrië gereisd om daar het moorden onder de knie te krijgen. Daar misschien wel in koelen bloede 100 mensen en meer gedood te hebben. Zelf ongevraagd bekend hebben eigenhandig ‘n ‘ongelovige hond’ de hebben onthoofd waarvan zo vele video-opnames ons dagelijks bereiken: dan was je voor de Rechter verschenen om als vrij man naar huis te worden gestuurd. Jij daarentegen hebt niet Allah Akbar geroepen, zelfs geen ‘Geloofd zij Jezus Christus’.

    Maar Hans, mondje dicht daarover. Want dat is ‘populistische’ prietpraat tegen de vaak, van mensen die niet verder kijken dan naar de plaats waar ooit het eeuwenoude dorpskerkje heeft gestaan dat nu verdwenen is.

     

    Hans, jongen: evengoed voor U als voor ons: vluchten kan niet meer. Maar of we daardoor gemachtigd zijn het recht in eigen handen te nemen? In onze democratische ‘Rechtsstaat’ kan dat niet. Maar in de Koran is zoiets wel voorzien. Maar dat is geen discriminatie, integendeel, het is de wil van Allah.

    *

    PS

    Ook ik was toen, samen met zoveel anderen, razend omdat Het Gentse Liegebeest na lang zoeken eindelijk een Gentse Rechter gevonden had die het Vlaams Blok buiten de Wet stelde. Omdat er in hun verkiezingsdrukwerk volgens VHFSDT en beetje te veel stoere taal stond. Weet U dat het BDW in de eerstvolgende verkiezing na dit Arrest, bijna de kaap van 25% kiezers heeft gehaald?

    Heerlijke tijden waren dat. En toen is het Liegebeest het maar afgetrapt, naar de EU-vetpotten in Bruxellabad…

    Opmerking die er niet toe doet.

    11 Mei 2006 en 22 Maart 2016. O, zegt BDW in een Open Brief vooral naar zichzelf: racisme is een kwalijke zaak. Maar hangt dat niet een beetje af uit welke hoek dat racisme komt? Van blank naar Zwart, Geel, Groen Rood is fout. Van hun kant uit is dat gewoon normaal. Ligt in hun aard. Is een deel van ‘Geloof’. Zij mogen ons haten. Wij hen niet. Orwell kende er niets van.

    De aanslagen in Parijs en Brussel? Ja, in de cijfers zijn belangrijke verschillen tov de misdaad van Hans Van Themsche. Maar dat mag ons niet afleiden van de essentie, namelijk dat de verkiezingen verduveld rap in zicht komen….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

    12-05-2016, 16:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3371

    ***

    Donderdag 12 mei

    Zon 5u58-21u21

    H Pancraas, ijsheilige

    ‘Meike, meike, ‘’k zal je pakken’, zei de duivel
    en hij verleidde Pancraas tot vriezen helaas.

    *

    *

    Deze Sint kwam niet uit Spanje,

    Maar uit Mekka: Hakim Nasiri. © epa.

    *

    *

    Er is, buiten dat automatisch repetitie-geweer, nog een enorm groot verschil tussen die twee Sinten. Die uit Spanje, op zijn Wit Paard geleid door de zwarte Pietersmanknecht Sint Nicodemus, komt om te geven. Die uit Mekka is met veel vrienden samen in een klein sloepje overzee gekomen, en komt om te nemen. Niet om te geven. Sint Nicodemus heeft veel lekkers in die zak om uit te delen, die Ka’ba volgelingen verbergen daar hun munitie. Let vooral ook op de omvang van hun buiken, of daar soms geen BOEM-gordel omheen is. Want voor je het weet, hangen Uw ingewanden tegen de muren.

    Dat scheelt een slok op de borrel. Niet voor de Elite, maar wel voor de Kleine Bange Blanke Man.

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Verkeerspolitie?

    *

    Da’s just. Italiaanse Carainieri doen niet aan Chiro-jongens denken…

    *

    Italianen arresteren leden terreurnetwerk met links naar België

    *

    Eén van de arrestanten is Hakim Nasiri (Afghaan). Op twee door de Italiaanse politie vrijgegeven foto's poseert hij met een automatisch geweer. © epa.

    Terreurdreiging In Italië. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen vier terreurverdachten die aanslagen in Italië en Groot-Brittannië zouden hebben gepland. In de zuidelijke stad Bari zijn twee mannen in hechtenis genomen, twee andere worden nog opgespoord, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa bericht.

    De Afghaanse staatsburgers zouden deel uitmaken van een terreurnetwerk dat banden heeft met België en Frankrijk.

    Op hun mobiele telefoons zijn foto's van mogelijke doelwitten voor aanslagen gevonden, waaronder een inkoopcentrum in Italië en Groot-Brittannië, alsmede de luchthaven van Bari, het Colosseum en het Circus Maximus in Rome, plus een hotel en restaurant in Londen.

    De mannen zouden banden hebben met islamistische strijders in Irak en Afghanistan. "De terreurcel heeft de gewelddadigde ideologie van de Heilige Oorlog en strijdtechnieken - waaronder operatieve aanwijzingen en handleidingen tot de aanmaak van springstof - via internet verspreid", zo deelde de politie mee.

    *

    *

    Wat lazen we daarnet? Een terreurnetwerk met LINKS naar Coburgia. Is me dat even schrikken!

    Eindelijk, dacht ik. Het verband tussen Linkx en de Islammerij is aan de oppervlakte gekomen. Joepie! Hoera! Eindelijk kan er werk gemaakt worden van de goede gerichte aanpak.

    Maar, sorry mensen, het gaat niet om Linkx, enkel om de terrorist Hakim Nasiri (Afghaan) die als onschuldige toerist zonder voorbedachten rade in het warme Zuiden is terecht gekomen. Een Afghaan! Hoe bestaat het! Zeg, en dat die zo maar kan afgaan… die Afghaan. Hoe moeten we dat verstaan? Kunnen we dat wel aan?

    PS:

    Het moet al erg zijn voor Carabinieri een verkeersboete willen ‘vaststellen’. Die houden zich namelijk meestal niet bezig met geld uit de zakken van de mensen te kloppen, zelfs niet voor verkeerd parkeren, maar ze zijn wel de schrik voor het gespuis & voor druggebruikers….

    U hoort er nog altijd niets over in onze Media, maar hier gonzen de gazetten en de TV over de terugkeer van Berlusconi, bijgenaamd Il Cavaliere.

    Carabinieri zijn zowat bijna allemaal de weerspiegeling van onze sympathieke Alain Remue, de man die met zachte hand orde en regelmaat doet heersen op de plaats waar hij staat.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

    12-05-2016, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3370

    *

    *

    Die zijn zo vriendelijk om overal paaltjes te zetten

    Waar hun vloeibaar goud ondergronds passeert….

    *

    *

    Ja, U heeft goed gelezen: met een rekbaar geweten is het comfortabel leven een feest. Voor velen zelfs een fluitje van een cent. Want diesel stelen, zonder dat het uitkomt is net zo eenvoudig als een appel stelen, de uitdrukking van vele Islam-vaders die zoonlief weten op het slechte pad geraken. Ongelovige honden afknallen, dat wel, maar een appel stelen die niet de hunne is: nog in geen 1.000 jaar. Het begint met een appel en een ei, het ontwikkelt zich tot dure diesel, en het eindigt zoals in München in en rond de trein in de vroege morgen. Je weet hoe dat gaat: toevallig thuis als Ka-ba aanbidder, de deur uit, met een scherp slagersmes in de binnenzak. Onderweg voortdurend de boodschap uitzendend dat Allah de Grootste heeft. Ha ja, hé, zelfs als Rasechte Duitser in Duitsland geboren, in een oerdegelijke Duits Herrenvolk, dus zonder immigratie-achtergrond, je moet maar het geluk hebben om messen te vinden die vanzelf steken al roepen Allah hu Akbar. Dood aan alle ‘Unglaubige Hunde’…. Er vallen doden en gewonden, maar zelf bijft de man ongedeerd. Want onder invloed. En ‘ge-radicaliseerd’? Kommt nicht im Frage für seine 72 taglich frische Junkfrauen’. Ist etwas für später.

    Wait and see!

    O ja, een authentieke Duitser wil nog niet zeggen dat het geen import is van de tweede of de derde generatie, getinte mede-Duitsers. Altijd eerst driemaal checken.

    Niks om ongerust over te maken. Alleen de vraag waarom in alle andere gevallen er helemaal geen gewag wordt gemaakt van de een of de andere achterlijk immigratie-ondergrond.

    Politiek-correcte mensen zitten toch raar in mekaar, vindt U ook niet?

    En als in een verlaten loods waarvan de huur politiek-correct betaald wordt, diesel van een rijke multi-national van eigenaar zo’n beetje verandert, dat is toch geen Total loss!

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    100.000 liter diesel gestolen met tuinslang

    *

    Zo simpel kan vele tienduizenden liters diesel stelen zijn: je maakt een gat in een ondergrondse leiding van Total, sluit er een tuinslang op aan en vult in een gehuurde loods je reservoirs. Dat blijkt uit een politie-inval in een hangar in Bornem waarbij 100.000 liter afgetapte diesel werd gevonden. De bende is spoorloos.

    De nog onbekende daders hadden zich in het begin van het jaar via een tussenpersoon aangeboden bij een makelaar om een grote loods te huren in de industriezone Klein-Mechelen in Bornem (Antwerpen). De documenten die ze nodig hadden voor de huur leken in orde. Het enige dat enigszins verontrustend kon zijn, was dat de huurders hooguit enkele maanden zouden blijven. Alsof ze toen al wisten dat hun diefstal op een dag zou uitkomen.

    De daders wisten perfect waarom ze uitgerekend die leegstaande loods wilden: pal erachter, op amper 120 meter, liggen ondergrondse pijpleidingen die van Total Raffinaderij Antwerpen naar een onderzoekscentrum en productiesite in het Henegouwse Feluy lopen. Door één van de drie 88 kilometer lange leidingen stroomt afgewerkte diesel. Dat was de leiding die ze zochten.

    Om bij de kostbare leiding te geraken, moesten ze amper anderhalve meter diep graven. Waarna één gaatje in de 30 centimeter dikke buis volstond om er een tuinslang op aan te sluiten. "Gevaarlijk is dat allemaal niet", zeggen experten. "Diesel moet warm zijn om te ontploffen. En akkoord, zo'n gaatje boren doet de eerste de beste doe-het-zelver misschien niet, maar met een beetje fatsoenlijk of professioneel gereedschap lukt dat wel."

    *

    *

    Gezien dat de Politie maar dat kluske voor verkoop klaarstaande 100.000 liter diesel heeft kunnen recupereren? Hoeveel 100.000 liter er reeds de kassa gepasseerd zijn?

    Wat zou er met deze schurken kunnen gebeuren in een Totalitaire Staat, in doorsnee Bloedrood tot rozerood gekleurd? Zijn er landen waar dat voor zo’n bagatellen ledematen worden afgekapt?

    En hoe, wanneer en met welke middelen is de Politie op het gedacht gekomen om precies dààr in die loods te gaan neuzen? Waren die wantrouwig geworden, omdat er ineens veel meer dan normaal al die hoeveelheden diesel van Antwerpen naar Feluy vertapt werden? Wilde BDW op die manier tussenkomen om de ‘transfers’ van Vlaanderen naar Francofonia in te perken? Heeft hij de Flikken getipt?

    Allemaal vraagtekens waar een goede onderzoekshoernalist maandenlang zoet mee kan geworden gehouden. En wat doet men? Het Groot Kapitaal TOTAAL ongemoeid laten, zoals ’t Krombeen zei op 30 April van dit jaar, en de Kleine Man lastig vallen, die probeert in ’t Zwart iets bij te verdienen.

     

    Enne, voor ik het vergeet: de Politie volgt inderdaad een spoor. Die stoute daders, waarschijnlijk weer ‘kansloze jongeren met immigratie-ondergrond’ (*), houden zich voor gewaarschuwd. Want er zullen heel wat GAS-boetes zwaaien. Onze Rechters lachen daar niet mee! Jullie hebben toch al een (dure) Advocaat gesproken? Één SMS-je naar dat bekend nummer en ze staan met tien te springen om die ‘Pro Deo’ binnen te slepen. U betaalt contant, handje-contantje en zonder BTW daar boven-op…. ‘Ni vu ni connu’, de verkiezingsslogan voor de volgende Verkiezingen in Francofonia, het Meelopers Paradijs.

    (*) Kansloze jongeren met immigratie-achtergrond’: - laat me niet lachen: die krijgen méér kansen dan het Eigen Volk – dat is de melige verbloeming in de mond van collaborateurs. Zelfs als we dat (kansloze jongeren) over ons laten gaan, dan is daar die ronduit bedriegde term ‘achtergrond’. Oneindig veel beter ware naar mijn gevoel ‘immigratie-ondergrond’. Een ‘achtergrond’ is iets dat men achter zich laat en dus niet meer heeft. Een ‘ondergrond’ is iets waar altijd voort iets kan op gebouwd worden, komedie na komedie. Tot het Moment van de Waarheid waarop er doden vallen….

     

    Geachte Schavuiten

    U zou dat met de Poet eenseten proberen, sè! Goed. Heel goed. Zo weet ik dat jullie uit het goede proletariër hout zijn gesneden, waarover de 1 Mei-toespraken weer eens gingen!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    12-05-2016, 05:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3369

     

    *

    *

    *

    *

    Tien gespreide vingers en een grote bek: net de o.o.o.o.o. van de TV-presentator, verantwoordelijk voor onderstaande inspiratie, getiteld ‘De Trump v/d Filippijnen’. Een beetje zoals ‘Het Monster van Loch Ness’, of ‘Het monster der Karpaten’….

    De man had er dood kunnen door zijn, zo erg was/is die haat. Dezelfde als voor Trump waar niemand helaas iets kan aan doen, zo huilen de wolven in het bos.

    Want ze willen maar niet aanvaarden, dat er naast Duivels (hun soort) ook Engelen bestaan. Che Guevara is de maat. Jezus Christus is een ouwe zak en de Paus is een hoerenjong= ach, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar op de weg naar de Eeuwige Roem.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ… de OOOOO

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    “Trump van de Filipijnen” wint presidentsverkiezingen

    Jos De Greef, Denny Baert

    *

    Op de Filipijnen heeft de omstreden populist Rodrigo Duterte de presidentsverkiezingen gewonnen. Met ruim 90 procent geteld, haalt hij bijna 40 procent van de stemmen. Dat zijn er 6 miljoen meer dan zijn eerstvolgende concurrent: Mar Roxas - de kandidaat van uitttredend president Benigno Aquino. Senator Grace Poe, die het in de peilingen veel beter deed, heeft haar nederlaag toegegeven en zegt dat Duterte nu een kans verdient. Maar met de verkiezing van Duterte maken veel andere politici zich zorgen over de toch al moeizaam verworven democratie in het land.

    Presidentsverkiezingen Filipijnen: bizarre outsider tegen de rest

    Deze Filipijnse presidentskandidaat doet Donald Trump op een engeltje lijken

    In de internationale media werd Duterte de afgelopen tijd bedacht met de bijnaam “Trump van de Filipijnen”. Tijdens de verkiezingscampagne liet de 71-jarige Duterte zich namelijk opmerken door keiharde uitspraken die de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in de VS deden verbleken.

    Duterte kondigde namelijk aan dat hij als president keihard zou zijn voor criminelen en hen - zonder proces - zou doden. Die belofte herhaalde hij in zijn eerste reactie, die hij gaf toen duidelijk werd dat hij aan de winnende hand was. “Ik ga jullie doden", riep hij criminele bendes toe, "of anders moeten jullie mij doden."

    "Proces van herstel"

    Tegelijk toonde hij zich erg verzoenend tegen zijn rivalen die hij tijdens de campagne nochtans verketterd had. "Ik reik mijn rivalen de hand, laat ons vrienden zijn en het proces van herstel beginnen", zei Duterte. Zijn woordvoerder liet vandaag weten dat Duterte de grondwet wil herschrijven. De nieuwe president belooft ook om de armoede en de corruptie in de Filipijnen aan te pakken.

    Duterte is al 20 jaar burgemeester van de stad Davao en erg omstreden, onder meer vanwege zijn keiharde aanpak van de criminaliteit in zijn stad. Maar kennelijk heeft die aanpak en bijbehorende retoriek geappelleerd aan de Filipijnse kiezer, vooral de armere bevolking die de afgelopen jaren niet heeft kunnen profiteren van de economische groei.

    De Filipijnen zijn sinds de volksopstand van twintig jaar geleden een democratie, maar een erg corrupte die wordt gecontroleerd door grote oligarchische families. De armoede en corruptie tieren welig en dat zijn veel arme Filipino's nu erg beu, de reden waarom ze zo gevoelig zijn voor het discours van Duterte.

    Marcos Jr. als vicepresident

    De president van de Filipijnen wordt rechtstreeks verkozen en dat geldt ook voor de vicepresident. In die verkiezing staat Ferdinand "Bongbong" Marcos voor, de zoon van de dictator die twintig jaar geleden afgezet werd. Marcos Jr. heeft een tijdje in ballingschap gewoond, maar is in 1991 naar de Filipijnen teruggekeerd en heeft daar tal van politieke mandaten bekleed.

    De president en vicepresident worden dus los van elkaar gekozen in de Filipijnen en Duterte en Marcos hebben dus geen politieke band. Marcos was de "running mate" van presidentskandidate Miriam Defensor-Santiago en dus niet van Duterte.

    Als de resultaten definitief worden, komt er een vreemd duo aan de macht in Manila. De relatie met de Verenigde Staten - nodig om het evenwicht in de Zuid-Chinese Zee tegenover China te handhaven - kan in het gedrang komen. Bovendien heeft Duterte ook aangeven dat de Filipino's de "mensenrechten mogen vergeten" in de strijd tegen de misdaad en ook dat kan mogelijk een struikelblok worden. Hij heeft - net als de meeste andere presidenten - geen meerderheid in het parlement en als dat niet met hem wil meewerken, dreigt hij om die vergadering te ontbinden. Het worden hoe dan ook spannende dagen voor de democratie in de Filipijnen.

     

    *

    *

    Ja, ik weet het. ’t Is altijd delicaat om zich uit te spreken in zaken als men moet oordelen op basis van een gesloten boek. Dat de Leugenpers zich daaraan waagt, mij goed, maar het resultaat is er dan ook naar.

    Wat weten wij hier in het Westen over de diepere gronden in zo verre landen! Zelfs Amerika, dat via de digitale wereld als een opengeslagen atlas voor onze neus ligt, is de ene dag zwart en de andere dag wit. Met veel grijze overgangen daartussen.

    Het beste is dan ook een toontje lager zingen, zoals in het Engelstalig lied van bij de Bevrijding ‘We meet again’ van de legendarische Vera Lynn: ‘Wait and See’.

    Luistert U even mee?

    https://youtu.be/cHcunREYzNY?list=RDcHcunREYzNY

    Voor Japan & omstreken is dat allemaal veel meer een thuismatch. Om nog maar te zwijgen van China, ook al een ‘bevoorrechte handelspartner’ voor onze eigen welvaart.

    Maar wat er ook van komt: misdadigers zo maar de nek omwringen, zelfs zonder proces, is eerder het voorrecht van Totalitaire Staten of, wat dichter bij ons staat, van Moskimlanden. Aan zoiets in de Westerse Wereld beginnen, is niet alleen Amerikaans, maar ook enorm risico-vol. Men weet waar het begint, maar niet waar het eindigt.

    Al weet ik ook niet hoe omgaan met de idee dat zoiets toch de ijzeren vuist in een fluwelen handschoen verraadt. Iets wat altijd zeer ontradend werkt voor wie het hem aangaat….

    Zeg maar: ‘La peur du Gendarme’. Moesten de coburger Grote Verlichte Verstanden wat meer uit dàt vaatje getapt hebben, dan zaten er nu geen 4 -5 gevangen in één en dezelfde cel in onze ‘Penitentiaire Inrichtingen’.

    Met een ijzeren bol aan elk been onder bewaking ons wegennet gaan proper onderhouden, zou als ontradend effect veel beter scoren. Me dunkt. En het zou nog opbrengen ook, in plaats van fortuinen te kosten.

    Trouwens, die sukkelaars zouden toch elk ’n plastic regenvestje kunnen krijgen tegen het slecht weer?! En een kommetje warme soep, ge-foereerd door ieders Moeder-aan-de-Haard, thuis?

    Is zelfs een argument om er terug goesting in te krijgen….

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

     

    11-05-2016, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3368

    *

    *

    Een brave rebel aan het woord.

    https://youtu.be/fDuC2_q9IKI

    *

    *

    Opgepast, deze bijdrage gaat inderdaad over Geert Burger in Riga (Letland) maar weer loopt de actualiteit mij voor de voeten. Dus geen ‘Kuifje in Congo’ maar de fratsen van Het Blauw Konijn en politicus op zijn retour.

    Het Gentse Liegebeest heeft inderdaad ineens zo maar lont geroken. Diene R-Do-Gan, die altijd en overal de grootste wil hebben, IS een geitenneuker en een kontlikker, en die Duitse komiek, die dat uitbracht en openbaar miek, is een HELD. Zij het een held die achter tralies werd gedraaid. La Märkalina is zelf een stomme trut, een echte geit! Zie bijvoorbeeld maar hoe ze denkt met Vesting Europa het werk van A.H. af te kunnen maken. Om de kroon als een moderne Lorelei op haar blonde lokken te zetten, Nadat alle schepen zich op de rotsen hebben te pletter gevaren. Weet die dan niet, dat er op de Obersalzberg in Berchtesgaden voor de Führer Aller Germanen daar kwam bivakkeren, dat er een Gasthaus ‘Zum Türken’ is geweest, dat nogal tamelijk rap daarna de plaat heeft moeten poetsen? Van de man is achteraf nooit nog iets vernomen…. En dat weet de Nieuwe Turkse Sultan ook. Duitsers namelijk, net zoals VHSDT, die dulden nooit ‘n 2de Führer naast zich. Mercie Guy, voor de medewerking.

    Maar nu over naar Letland. Zo te zien volgens bovenstaand kaartje zou Turkije dan toch tot het Europese Vasteland behoren. Laten we dus ook maar meteen abstractie maken van deze dreigende realiteit die voor wat betreft het Europa der Volkeren, heel wat zwaarder weegt dan die van Amerika (!) of zelfs Afrika. Ik was gewoon op zoek bij Google Chrome naar de visualisering van Letland tegenover het kleine Vlaanderen vergeleken met het jachtgebied-territorium van de Russische Beer.

    Ja Ja, de NV-A, de Nieuwe Vlaamse Arrogantie der namaak-Vlamingen (volgens G. Annemans) doen het, internationaal gezien, nog niet zo slecht. Dat komt m.i. omdat ze een heel eind meegaan in de politiek-correcte richting die de Coburger kunstmatige constructie wil overplanten op de E.U.-fictie.

    Neemt niet weg, dat we als Vlamingen er voordeel kunnen mee doen. Altijd mooi meegenomen, die nieuwe zakenrelaties in het Hoge Noorden, waar ze ons van vroeger blijkbaar nog heel goed kennen.

    Al vrees ik, dat Torhout – diep in Het West-Vlaams Houtland – bij veel mensen grote vraagtekens oproept. Vooral als, lijk in onderstaand artikel, er terzelfdertijd gewag gemaakt wordt van Veurne, dat andere reliekschrijn waar schitterende Vlaamse Geschiedenis begraven ligt onder oorlogsverhalen van Bachten de Kupe.

    Ach ja, Will Tura, Arthur Blanckaert, geboren en getogen Veurnenaar, zingt inderdaad niet tevergeefs al dat moois .. omdat hij Vlaming is.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Bourgeois krijgt oude kaart van Vlamingen in Letland tijdens missie

    *

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois is zondagavond aangekomen in de Letse hoofdstad Riga, zijn eerste stop tijdens een Vlaamse missie naar de Baltische staten. De aftrap voor die missie werd gegeven door het Torhoutse vocaal ensemble Septem Viri, dat in Riga een dubbelconcert gaf met de Letse a capellagroep Latvian Voices. Na afloop kreeg Bourgeois van de Vlamingen in Letland nog een antieke kaart van de Lage Landen cadeau, in de vorm van een leeuw.

     

    Latvian Voices was in september al eens te gast in Torhout, en bracht zondagavond samen met Septem Viri in Riga onder andere een Nederlandstalig nummer van Will Tura. Het concert werd bijgewoond door Letse hoogwaardigheidsbekleders en door Vlamingen die in Letland wonen en ondernemen.

    Bij die Vlaamse ondernemers in Letland viel te horen dat er opportuniteiten voor Vlaanderen zijn in Letland, met name inzake logistiek en bouwsector, aangezien heel wat renovaties van oudere gebouwen op til staan. Tezelfdertijd is echter ook ongerustheid te horen over de situatie tussen Europa en Rusland, waarbij de sancties die beide kampen elkaar opleggen zware gevolgen hebben voor Letland.

    *

    *

    On een voorgaande blog sprak ik ook al mijn verwondering uit, dat HLN stilaan zijn hek naar de wind begint te draaien. Ook de DM, dreigt in hetzelfde medicijnen te moeten gebruiken, om dus tijdig in het goede kamp terecht te komen. Waarom anders ineens ‘al die aandacht voor Vlaanderen’. Akkoord, het is niet veel, niet lang, niet omstandig toegelicht, maar ieder begin is moeilijk. Het is minstens niet contra. Wat in Coburgia tot hiertoe normaal was. Als iets niet uit Francofonia kwam, was het niet goed. Integendeel, het was slecht. Want ‘populistisch’. Even erg, zo niet erger dan in Nederland, waar Geert Wilders ook niets goeds kan doen.

    Culturele en meteen ook Handelsmissies tussen Torhout, de aannemerswereld, en Riga, hoog en koud tegen het warme kloppend hart van Moedertje Rusland…. Te mooi om waar te zijn.

    Alleen nu vlug naar,

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Riga

    Om er alles te weten te komen over Koerland of Lijfland, dat heerlijke land aan de Oostzee, half-om-half Lets en Russisch, bewoond door een nijver vissersvolk, dat historisch nauw verwant is aan onze Lage Landen by der Zee.

    Ook voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de ganze Stad Riga (1621) een belangrijke handelspartner, waar vooral hennep en hout voor de scheepsbouw gehaald werden. U maakt er niet alleen kennis met de Russische tsaar Peter de Grote (1710) de stichter van St Petersburg, de uitvergrote kopij van Amsterdam, maar U vliegt op die site in vogelvlucht over WO I & II, de met Michaël Gorbatsjov en de ‘perestroïka’ die een einde maakte aan de Russische overheersing. Zodat op 21/8/1991 het land voor het eerst in de Hedendaagse Geschiedenis onafhankelijk werd. Holocaust, Siberische strafkampen, het Letse Volk diende doorheen de eeuwen een kruisweg te ondergaan die ons Vlamingen misschien nog te wachten staat.

    *

    *

    PS

    ‘t Heeft er weer al eens niets mee te zien, maar dit Let’s verhaal over Rigo en Torhout, maar het brengt mij toevallig op het aan Torhout palend Ruddervoorde, de geboorteplaats van Gerard de Ruddervoorde (1184-1189), de 10de Grootmeester der Tempeliers, gesneuveld met het zwaard in de hand, bij de Val van Akko, de laatste versterking der Kruisvaarders in het H. Land .

    Zijn wapenschild (zie boven) is een relikwie van voorvaderlijke voorkeuren: “ ‘t Kruis en de Leeuw”.

    Ruddervoorde brengt mij eveneens naar Baron Henri d’Udecem d’Acoz, de (1914) in geheimzinnige omstandigheden vermoorde Burchtheer van het Kasteel van Ruddervoorde.

    D’Udecem d’Acoz, eigenlijk Hoedegem & Akko, brengt mij bij L’Oncle Henri van Proven (Poperinge) en zijn nichtje Mathilde d’Udecem dr’Acoz uit provincie Luxemburg, die thans furore maakt als de stijf-deftige koningin van alle Coburgers. Samen met Koning Houten Klaas is het koppel trouwens nog altijd aangesloten bij een of ander selecte Roomse kring van ‘Verdedigers van Het H. Graf’. Maar meer dan een gestolen eretitel is dat niet.

    L’Oncle Henri uit Proven zou is de zoon (kunnen zijn) van de filantropische Baron van Ruddervoorde die tijdens de Duitse bezetting van WO I als lastige liefdesrivaal uit de weg werd geruimd door… een aldaar geparachuteerde landjonker en buitenechtelijke zoon van weer eens een andere Coburger koning. Die zijtak van de Coburgers is inderdaad, buiten de H. Boudewijn, meer parochiestier geweest dan echtgenoot. Boudewijn daarentegen huwde op latere leeftijd met die Spaanse Furie, nadat hij jarenlang het lief van zijne Pa had mogen opvrijen. Onder het motto ‘Gedeelde vreugde is dubbele vreugde’.

     

    Tja, eigenlijk is de Geschiedenis Coburgia één lange heftige ketting van gebeurtenissen, met overal losjes eindjes aan.

    *

    http://www.beernem.be/product/418/mysterie-in-de-bossen-van-vlaanderen

    De Bossen van Vlaanderen

    De fictie-reeks over de Familie De Lille (Maldegem) met het verhaal over ‘Ruddervoorde’

    *

    (Get) Digitalia

    *

     

    *

    11-05-2016, 15:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3367

    ***

    Woensdag 11 mei

    Zon 5u59-21u20

    H Mamert, ijsheilige

    *

    *

    Aartsbisschop De Kesel wil weg van verplicht celibaat

    *

    *

    Browerij Palm wordt een Nederlands bedrijf. Ik ken er niets van, maar voel instinctmatig aan, dwz ik hoop uit de grond van mijn hart dat de ‘Heel Nederlandse Gedachte’ daar haar voordeel bij doet. Hetzelfde met Aartsbisschop De Kesel, die eindelijk – eeuwen en eeuwen te laat – aangaande gehuwd priesters ‘uit de kast komt’.

    Bier brouwen is een zakelijke aangelegenheid. Twijfel over de goede afloop is dus niet toegestaan, want met het spreekwoordelijk buikgevoel van Nederlanders voor de koopmanswereld zullen die wel het hoofd boven water houden. ‘Luctor et emergo’, weet U wel. In Coburgia echter bestaat altijd het gevaar van recuperatie door de Francofone bovenwereld, zoals ze dat van zichzelf denken. Er zal dus heel spoedig een soort recuperatie gebeuren zoals met de Rode Duivels: gepatenteerd Trade Mark voor de eenheid v/h Land. Net zoals Pater Damiaan, De Held van Tremelo en ook ’n beetje de held van Molokaï als Grootste ‘Belg’ aller tijden ‘uit de kast gehaald werd’. Iets dat trouwens van korte duur is geweest omdat het de Francofonen hinderde dat hij een Vlaming was. Gisteren was het zijn Feest, maar heeft U ergens in de Media iets gelezen over de Heilige Damiaan? Nikken nook nie. Wel over Het Heilig Paterke van Hasselt, die andere Rode Duivel, dat zijn geluk was gaan zoeken op de bodem van het Albertkanaal.

    Dat voor zover het de actualiteit van 10 Mei betreft, toch helemaal geen datum zoals een andere.

    PS

    In Italia wordt enorm veel bier in blikjes verbruikt van het merk ‘Bavaria’. Altijd gedacht dat het Duits was en dus hier in huis geweerd als… paardenpis. P.P. in het dagelijks taalgebruik. Uit solidariteit en sympathie voor de overnemers van Palm zal daar voortaan verandering in komen. Paarden moeten ook leven…..

    En zo, nu het met Damiaan voornoemd weer duidelijk is gemaakt, dat Vlaanderen doorheen de jaren de besten van zijn zonen heeft uitgezonden, kom ik tot de kern van dit betoog. Ach, het initiatief in de kolonisatie kwam dus weer eens van ‘de verkeerde kant’, en dus werd er altijd minachtend over gedaan. Naast ‘het Geloof’ droegen de Vlaamse Missionarissen ook kennis, cultuur, beschaving, enz, uit over de hele wereld. Ze werden met hun diploma’s geen vetbetaalde Advocaten, Rechters of Dokters. Ze verlieten een comfortabel bestaan tussen hun Geliefden, om in den vreemde ‘te gaan en te onderwijzen’ naar het woord van hun Grote Baas. Ja, en het was ook een beetje avontuurlijk. Dat was geen bevlieging meer, zelfs geen roeping, maar hun verdomde plicht. De leken-kolonisatoren duldden hen, want zij hielden het volk… vooruit. Iets wat de productie en vooral het rendement ten goede kwam. Ja, het avontuur liep niet ook niet altijd goed af en vaak kwamen die mensen, versleten voor hun tijd, vroegtijdig weer naar huis om met hun laatste krachten het eigen volk bij te staan. Denk aan Pater Joris Declercq (Pseudoniem Djoos Uytendaele) wiens pastorie in Haringe (Roesbruggge) nooit afgesloten was. Want in de gang stond er altijd een ’bakske’ pils. Met een offerblok erboven, tegen dat de brouwer kwam. Zie deze link

    http://www.erfgoedhaltes.be/erfgoedhalte/haringe

    *

    Nu zijn die soort zo goed als uitgestorven. Wat meer is: zelfs onze eigen kerken staan te verkommeren, wegens gebrek aan belangstelling. Niet door de Eredienst, maar uit gebrek aan ‘voorgangers’ in de diensten. Zowel de schapen als de herders hebben andere zaken aan het hoofd. Zoals wat te doen met al die ongewenste vreemdelingen, nu blijkt dat 2/3 Vlamingen al dat gedoe meer dan beu zijn.

    Nu eerst even aandacht voor onderstaand wereldschokkend nieuws.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Aartsbisschop breekt lans: "Laat gehuwde man priester worden"

    *

    In een interview met 'De Zondag' liet Jozef De Kesel ook verstaan dat "een celibatair leven geen betekenisloos leven is".

    Hij koos er bewust voor, maar meent ook dat het celibaat niet langer van elke man kan worden gevraagd. Juist daarom pleit hij ervoor om gehuwde mannen toe te laten tot het priesterambt. "Ik ben voorstander van het model van de Oosterse Katholieke Kerk."

    Jozef De Kesel schuwt doorgaans (enigszins) ophefmakende uitspraken. Maar sinds hij in december vorig jaar aartsbisschop werd, duikt hij vaker op met een betekenisvol pleidooi. Zo ijvert hij er nu opnieuw voor om het priesterambt uit te breiden en ook gehuwde mannen toe te laten.

    "Ik ben geen voorstander van het afschaffen van het celibaat", zegt hij. "Een celibatair leven is geen betekenisloos leven. Ik heb er bewust voor gekozen; dat was ook de levensstaat van Jezus. Anderzijds vind ik niet dat dat van elke priester kan gevraagd worden, zeker in een tijd waarin seksualiteit een grote rol speelt. Ik ben voorstander van het model van de Oosterse Katholieke Kerk. Daar mogen mannen die gehuwd zijn wel tot priester gewijd worden."

    'Geen dogma'

       'Vandaag gaan steeds meer leken voor in de vieringen, simpelweg omdat er nauwelijks nog priesters zijn'

       De Kesel geeft ook aan dat hij op jonge leeftijd weinig moeite had met volledige onthouding en dat het celibaat hem daarom niet afschrok. "Ik had wel goede vriendschappen. Maar ik heb nooit voor die existentiële keuze gestaan. Anderen wel, en ik kan begrijpen dat het moeilijk moet zijn om iemand te laten vallen."

    Het is overigens niet de eerste keer dat De Kesel luidop vragen stelt bij de verplichting van het celibaat. Als bisschop van Brugge liet hij in september 2010 verstaan dat seksuele onthouding geen absolute vereiste moet zijn. "Naast priesters die celibatair zijn, zouden ook mensen voor wie het celibaat menselijkerwijs onmogelijk is de kans moeten krijgen om priester te worden."

     

    Vanuit het Vaticaan is op dit vlak geen radicaal andere wind gaan waaien. Paus Franciscus stelde in 2014 wel dat het celibaat "geen dogma is en dat de deur altijd openstaat", maar gaf ook al aan dat Hij niet alles persoonlijk kan veranderen en stelde dat lokale bisschoppen moedig moeten zijn door concrete suggesties te doen. Theoloog Thomas Knieps (KU Leuven) waardeert daarom de uitspraken van De Kesel. "Het werd tijd, want er moet op den duur ook verandering in komen."

     

    Volgens Knieps ligt het voor de hand dat in de toekomst lokale kerken zelf een oplossing kunnen zoeken. En daarbij kan ook worden gedacht aan een uitbreiding van de bevoegdheden van de mannelijke diakens. "Vandaag gaan steeds meer leken voor in de vieringen, simpelweg omdat er nauwelijks nog priesters zijn. Maar die leken mogen de eucharistie niet toedienen. Je kunt consequent zijn en hen toelaten tot het priesterambt, maar je kunt het ook omdraaien en mogelijk maken dat een leek de eucharistie mag toedienen."

    Gerelateerde artikelen

       De Kesel: "Ik betaalde leergeld in omgang met seksueel misbruik"

    *

    *

    ‘Waarom ik Vlaming ben’…

    Ja Ja, we zingen er in massa over in onze Zangfeesten, maar de volgende uren gaan we weer over tot orde van de dag. We hangen aan onze muren mooie kadertjes met spreuken zoals ’Eigen haard is goud waard’, en ‘Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is ’t leven goed, waar men stil en ongedwongen, alles voor elkander doet.

    Mooi, hé. Toch nog tot zolang het dak boven die muren niet afgebroken wordt om er tentenklampen voor bootvluchtelingen wan te maken. Een beklijvende gedachte die 76 jaar geleden ook al in onze geesten speelde, toen de Nationaal Socialistische Stuka’s op vrijdag 10 Mei 1940, nog voor het licht werd, reeds de daken van vele huizen had weggebombardeerd. Net zoals al eerder die dag al ons vliegend materieel, samen met de vliegvelden waarop ze stonden te wachten op de strijd, tot wrakken werden herleid. De oorlog was al verloren nog voor hij was begonnen. Een paar etmalen later zaten onze Verlichte Grote Verstanden samen met de hoogste officieren van onze ‘Strijdkrachten’ al veilig en wel in het buitenland. Alleen Leopold II bleef bij zijn soldaten-krijgsgevangenen. En bij zijn lief, de mooie Liliane Baels, met wie hij kort daarna eerst kerkelijk maar in ’t geheim, zou trouwen toen die zwanger bleek. Eerst voor de Kardinaal en God en zijn Heilige Kerk, daarna pas op ’t Stadhuis. De omgekeerde wereld, maar ’t was oorlog, hé….

    Als uitsmijtertje hieronder een van de vele redenen waarom Digitalia Vlaming is en dat altijd en lang daarna zal blijven. In Roesbrugge-Haringe (bij Watou en Poperinge) brouwt men wel geen Rodenbach, maar is men er ooit rijk geworden door te ‘blauwen’ over De Schreve met uit- en invoer van smokkelwaar richting Duinkerke. Zie daarover ‘Karel de Blauwer’ in brons vereeuwigd naast de kerk in Haringe.

    En dan ruim ik even de baan voor de tweede historische figuur van de dag, Djoos Uytendaele…

    *

    (Get) Digitalia

     

    *

    Een man zonder losse eindjes,

    en man uit één stuk….

    *

    Djoos Utendoale

    Vlakbij de kerk mag een alerte bezoeker zeker het graf van dorpspastoor Joris Declercq, beter gekend als Djoos Utendoale, niet zomaar voorbij gaan. Bijzonder aan dit graf is dat Joris Declercq de grafsteen zelf ontwierp. De steen stond zelfs enkele jaren in zijn pastorie. “Om eraan te wennen,” argumenteerde hij toen. Joris Declercq werd geboren op 27 maart 1921. Na zijn schooltijd trok hij met zijn vader mee als huisschilder. Hij volgde ’s avonds les bij kunstschilder Jules Boudry in Poperinge. Joris Declercq kon niet alleen uitzonderlijk goed tekenen en schilderen (zie schets rechts), hij speelde ook uitstekend viool. In 1943 verliet hij Westouter om voor priester te studeren in Bitsingen (Limburg). Zijn non-conformistisch gedrag bezorgde hem daar al af en toe last. Zijn priesterwijding werd zelfs 3 maanden uitgesteld. Enkele maanden na zijn wijding in 1950 trok hij als pater van het Heilig Sacrament naar Burundi. Hij bleef er 21 jaar. In november ‘74 keerde hij naar Vlaanderen terug. Hij wilde in de Westhoek dorpspastoor worden. Op 17 januari werd hij plechtig ingewijd. In het begin wekte de pastoor met fluwelen broek, dikke anorak, baard en lang haar opzien in Haringe. Maar al snel werd de charismatische pater het gezicht van Haringe (zie foto midden met pastoor Declercq en koster Jozef Geysens na een misviering en foto links tijdens de heropening van de kerk in 1981). Hij bracht Haringe weer tot leven. Joris Declercq overleed op 4 december 1981 in het ziekenhuis van Roeselare.

    *

    Bron: Efgoedhaltes uit de Westhoek Zuid.

    *

    *

     

    11-05-2016, 14:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3366

    *

    *

    De ware toedracht durven aanhalen..

    *

    *

    Ligt het, dank zij Donald Trump, aan de gekeerde waaiende wind, of aan Dame Isabelle Albers, de hoofdredactrice die van de “FET” naar “HLN” is overgewaaid?   Maar – gebruik even de binnenkant van Uw hoofd - goed nieuws heeft altijd veel vaders. Slecht nieuws integendeel is voorbehouden aan dwazen, aan ‘populisten’ zo te zeggen.

    Het artikel hieronder zou als om prijs en ‘uni sono’ in zoveel mogelijk vreemde talen moeten omgezet worden, zodat de hele wereld nu eens duidelijk ziet, waarom ik op deze blog zelfs de echte naam van deze On-Staat Coburgia niet meer wens te vermelden. Hier in Italia zijn we al afgeleerd: we verwerven een vriendelijke hoofdknik met ‘Sono Fiaminghi di Belgio’ . Fiaminghi = Vlamingen - alleen doet de onbegrijpend de wenkbrauwen fronsen. Met ‘Sono Belgi’ daarentegen…. Zelfs Julius Cesare, een van hen, erbij halen, met zijn gezegde dat onze stam in het natte hoge Noorden ooit de dappersten aller Galliërs zijn geweest – v.v.t. – doet alleen zet alleen maar vraagtekens in hun ogen. Dat er aan 2 afzonderlijke vlaggenmasten bij ons broederlijk de Italiaanse 3-kleur waait naast de Zwarte Leeuw op Gouden Veld, zal daar wel niet vreemd aan zijn. Onderling wordt er echter wel de draak gestoken met alles wat Bruxellabad aangaat. Precies alsof ze dat niet mogen horen.

    Weet U trouwens, dat de RAI, evengoed Staartzender als de VRT, elke dag inleidt maar ook afsluit met een trompetsolo van de Nationale Hymne? Beklijvend. Kort en goed. Ziet U dat ook al gebeuren met de ‘Bravezeun’? En weet U ook waarom?

    Mij komt het voor, dat bij manier van spreken, zodra het Volk zal gesproken hebben, dat iedere dag 2x de Vlaamse Leeuw in de ether zal klauwen? Omdat hij, dank zij het Vlaams Belang, weer tanden heeft! Maar dat zal pas kunnen, als er eindelijk weer Wettelijkheid heerst en raaskallende vreemdelingen-criminelen ondervinden dat Vlamingen na verloop van tijd een volk zijn dat terugslaat.

    We zijn toch niet zot , hé….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    *Terrorist die onthoofding bekende, loopt vrij rond in Brussel

    *

    België mag dan al getroffen zijn door bloedige terreur, toch gaat het nog altijd laks om met terroristen. Zo weigerde een Brusselse rechter vorige week om een man in de boeien te slaan, al was die net veroordeeld als lid van een terroristische groep en gaf hij eerder toe dat hij in Syrië iemand heeft onthoofd. Iliass Khayari (25) deed die bekentenis in een telefoontje dat werd afgeluisterd en waarvan deze krant de inhoud nu in handen heeft. "Het was een ketter", zei hij over zijn slachtoffer. "Een vijand van Allah. Daarom heb ik hem de kop afgerukt."

    Op zijn proces had het federaal parket gevraagd om hem onmiddellijk aan te houden. Maar de rechter achtte dat niet nodig, waardoor Khayari op vrije voeten mag blijven tot zijn mogelijkheden om beroep aan te tekenen uitgeput zijn.

    *

    *

    Maar het kan altijd nog erger. Door de ‘in regelmatigheden’ in de preventoria (de bajes) komen de getinte daders uren te laat op hun eigen proces. Gevolg: iedereen zit daar urenlang met de vingers te draaien. Dan oordelen de ‘justitie stewards’ die instaan voor de veiligheid, dat hun werktijd er op zit, en ze kuisen hun schop af. Heel het zaakje wordt dan maar opgedoekt. Want zie, daar al dat gehakketak, werd het de Advocatuur onmogelijk gemaakt om voldoende overleg te kunnen plegen met hun cliënten. Dat is een zware schending van de ‘Rechten v/d Verdediging’.

    Dus gaan alle partijen hun respectieve standpunten allemaal ‘op tafel gooien’, waarna er grondig zal over kunnen gedebatteerd worden. Als iedereen tenminste ‘tijd vindt’ om daarover ‘in debat te gaan’. Want het is toch maar de zon, die gratis en voor niks opgaat.

    *

    *

    Dat de hele beschaafde wereld getuige is geweest van deze pantomime, bewijst nog maar eens deze Lilliput-Staat niets meer is dan een kwalijke herinnering. Tot daar, dat bevestigt alleen maar vele individuele overtuigingen die al langer dan vandaag geleerd hebben, dat ze de eigen mening liever binnensmonds houden. Teneinde niet als volksoproerige ‘populisten’ te worden aangemerkt en gebroodroofd. Maar zie, dat ook wij als Vlamingen meteen met hetzelfde “mestputsap” overgoten worden, dat is er teveel aan. Dat is gewoon wraakroepend. Een vriendelijke ‘Goedendag’ verhelpt daar niets aan. Het moet een ‘Goedendag’ zijn, zoals die op het Groeninghe Veld: een met scherpe pinnen bezette ijzeren bol aan een ijzeren ketting, die als een hondenlijn aan de eigen arm gelijnd, met kracht de vijand tegen de slapen treft.

    Over en uit.

    Tot ziens in Lissewege, in De Goeden Dag.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

    10-05-2016, 18:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3365

     

    *

    *

    *

    *

    Zou er tussen de cultuurloze rabauwen van Palmyra die daar de resten van vorige sublieme beschavingen gewoon opbliezen en de Antwerpse zogezegde ‘Vroede Vaderen’ een groot verschil zijn? Ook zij hebben voortdurend door Heen de eeuwen, hun eigen archeologisch erfgoed systematisch ’t Gemak boven alles! En ook het genoegen met het geld van de burgers te kunnen smijten. Opgeruimd staat netjes. Niks patrimonium. Om de poen is het te doen. € 60 miljoen en het MAS, Het Museum a/d Stroom staat er. Allez, het staat er, verdieping boven verdieping, steunend op glazen muren, zolang het niet ineenstuikt…. In ieder geval: het zal geen 500 jaar meegaan, zoals die onder gedolven en weer bovengehaalde Spaanse rest-ruïnes.

    Of dat wel echt netjes staat, laat ik hier in het midden. Omdat ik in die materie niet alleen geen ervaring heb, maar ook – en dat is erger – totaal machteloos ben.

    Ha zo! Relikwie’s uit het verleden vernietigen, is mee gaan met zijn tijd? Ja, dat is het ook. Maar zo’n antwoord is een luiaards-antwoord. Is het werk, zeg maar, van namaak-Vlamingen daar waar het origineel altijd beter is dan de namaak. Zoiets zou het Vlaams Belang nooit doen! Het graafwerk, dat moet beginnen, een paar meter wijzigen, is dat dan teveel gevraagd? Vooruitgang mag en moet er zijn, maar niet tot elke prijs. Ook tradities zijn monumenten! Op dat gebied waren niet alleen de Oude Romeinen echte kunstenaars, maar dat zijn de huidige Italianen nog altijd. Heel hun land en wereldwijd ver daarbuiten omheen de Mare Nostrum zoals die waterplas met recht en reden nog altijd genoemd wordt, liggen ze als een kostbaar snoer in het landschap. Van land tot land. De plaatselijke ‘contadini’, in tegenstelling tot de ‘citadini’ (stadspietjes) vinden die half in puin liggende aquaducten wel hinderlijk overal in hun heuvelende velden, maar hun bestaan op al die plaatsen lijken wel heiligdommen. Ook zo, bvb in Athene, dat andere cultuurland op de grens tussen West en Oost: kan iemand zich de Acropolis voorstellen zonder die zuilenharmonie daar bovenop? En laat dat nu de Tempel zijn (of wat ervan overschiet) van een al lang vergeten afgodenwereld…

    Antwerpen daarentegen, ooit door de Franse Bezetters onder Napoleon, die Italiaanse Fransman ‘het pistool gericht op het hart van Engeland’ genoemd, heeft, net als holbewoners, die liever ondergrondse leven in konijnenpijpen, om - zich schuldig voelend? - ongezien van Noord naar Zuid en van Oost naar West te kunnen reizen. Moesten ze kunnen, ze zouden zelfs Het Colosseum van Rome in hun plannen betrekken!

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Spaanse omwalling in Antwerpen zichtbaar voor publiek

    *

    Tot zondagavond 17.00 uur kan het grote publiek in Antwerpen terecht voor een bezoek aan de zestiende-eeuwse Spaanse stadsomwalling. Het historische verdedigingswerk onder de Antwerpse Leien ligt nu deels bloot en de bouwhistoriek ervan wordt bestudeerd, vooraleer er binnenkort verder een tunnel wordt aangelegd voor de Noorderlijnwerken.

     

    Ter hoogte van de Maria-Theresialei en de Frankrijklei is de Spaanse omwalling tot zes meter diep uitgegraven. Normaliter kan niemand bij de muur, die 150 jaar geleden bovengronds werd afgebroken om er de Leien bovenop aan te leggen. Nu ligt de omwalling deels bloot en kan het publiek er uitzonderlijk bij.

     

    Het Huidevettersbastion - omstreeks 1550 aangelegd - is deels uitgegraven. Het meest in het oog springend vinden de archeologen de constructie zelf, die “werelderfgoedmateriaal” wordt genoemd, mocht hij bovengronds niet zijn afgebroken. Ze wijzen op de stenen, steunberen, alsook piramidale hoeken - die laatste geheel in de stijl van de renaissancegedachte met een terugblik op de oudheid.

     

    “Opvallend voor het Huidevattersbastion zijn de kleinere stenen dan bijvoorbeeld het eerder gebouwde Keizersbastion. Wellicht duidt dat op de verslechterde financiële situatie van de stad”, klinkt het bij de archeologen die op het project werken. “Je ziet ook meer tekenen van renovatie.” Er werden ook musketkogeltjes en muntjes aangetroffen uit circa 1580, ten tijde van Filips II.

     

    De archeologen werken volgens een strikt tijdsschema waarin ze - onder meer met 3D-camera’s - alle bouwwerken in kaart brengen. Midden mei moeten delen van de omwalling wijken voor een tunnel onder het Operaplein, in het kader van de Noorderlijnwerken.

    *

    *

    Architect Willem Jan Neutelings; Nederlander van afkomst, tekende in 1989 verantwoordelijk voor het Museum aan de Stroom. Volgens hemel is het een landmark in een kunstmatig stenen landschap. Zoiets als in Parijs de Eiffeltoren. Of het Vrijheidsbeeld in New York. Ook monumenten die er ver bovenuit steken door hun reputatie. Terwijl men in Nederland, zijn thuisland, och God, bruggen bouwt waarin meer metaal verwerkt zit dan in de Eifeltoren. Waaronder delen uit Vlaanderen ingevoerd….

    Om te besluiten nog bijeen gegaard uit zijn betoog rings omheen ’t Eilandje waar schippers-café’s en schippers-kerken de plaats hebben geruimd voor eet- en vreet paleizen? Altijd nuttig om weten:

    ‘t Keravikske, Sint-Aldegondiskaai 60

    Bij Marcel, Van Schoonbekeplein 13

    Brasserie Felix, Godefriduskaai 30

    Otomat, de betere pizza Van Schoonbekeplein 11

    De Burgerij, Sint-Laureiskaai, de veredelde Quicky

    *

    *

    Of die allemaal zo dik zijn als de Jane Doze, in die ontwijde Jezuïetenkerk (*), waar de leuze is dat hun religie vreten is. En dat er daarom gekookt wordt vooraan in het Koor net op de plaats waar vroeger het hoofdaltaar stond. Wat geen blasfemie is, maar progressieve Cultuur. Persoonlijk zou ik dat eerder ‘In het Gouden Kalf’ willen noemen. Met het verhaal van Mozes geprojecteerd op de muren, die met de berg afdaalt met de 10 Geboden Gods op de 2 stenen tafelen….

    Antwerpen zuipt, vreet en hoereert net zo diepgaand als de uitgebaggerde Schelde, die vrachtverkeer toelaat tot in het hart van ‘t Stad per 10.000-den Bruto Registerton.

    Maar kijk, archeologie is dan weer niet hun sterkste kant. Je kan inderdaad niet alles hebben: veel boter en een vette ‘maarte’….

    *

    (*) Jane Doze (of is het eerder de doos van Gène, Eugène Bervoets?) is heden ten dage – zo denkt men daar – zodanig algemeen gekend, dat op hun website zelfs geen adres meer voorkomt. Alles gaat daar elektronisch. Alleen ‘the eating of the pudding” gebeurt daar voorlopig nog altijd op de ouderwetse manier.

    Goed om weten: men is er op alles voorbereid. De keuken is gegarandeerd 100% halal.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

     

     


















    10-05-2016, 11:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3364

    *

    Dinsdag 10 mei 2016

    Bloeimaand

    Zon 6u01-21u18

    H Pater Damiaan

    *

    *

    Toekomstbeeld in Londen….

    *

    *

    Bij literair getinte zielen (ikzelf ben er maar een klein achterlopertje van) is er voor die dingen de term uitgevonden van ‘zantekoren’. Dat is precies wat ik deze morgen, vòòr dag en dauw, heb gedaan. Snuffelen in de Coburger Leugenpers, en af en toe een woordje noteren. Om dat later te commentariëren.

    Enfin, ik gooi, wat gebruikelijk is, al die dingen op een hoop en ‘op tafel’, zodat, net als de Grote Politiek over kan gedebatteerd worden tot het een frank effen is... Al moet ik toegeven er dikwijls met vuile voeten te willen door gaan. Of om met blote vuisten er kei-goede argumenten doorheen te mengen.

    Deze werkwijze is dagelijkse routine. Eerst bij de serieuze mensen langs gaan. En dan naar het riftje-raftje van de roddeltantes die quasi allemaal hetzelfde vertellen.

    Daar gaan we dan….

    Dienstverlening: die moet in alle omstandigheden gewaarborgd zijn. Ofwel schaft men gans het penitentiair systeem af. Schaft men de Politie af. Schaft men de reizigers af. Schaft men het onderwijs af. Schaft men alle ‘Hulpdiensten’ af. Want het stakingsrecht staat boven de Wet. Of niet soms? Wat had U gedacht?

    Werkdruk: in een nooit progressief genoeg zijnde wereld, gejaagd zoals de beesten, geen amusement, geen buitenlandse reizen meer, geen sportbeleving, geen etentjes et vrienden, enz, alles voor het werk. Met als gevolg dat iedereen dan te moe is om nog veel en vooral om nog goed te presteren. Mag niet aan getornd worden, of wat had U gedacht? Waarom ook zou men eerst moeten werken, om geld te hebben?

    Te lui of te lomp: dit is een bedenking die vooral van toepassing is op de hoofden en de handen van beneden de taal- en armoe-grens. Geen sprake van dat daar andere Overheden gestemd worden, of dat er aan die traditie van de handen niet vuil te maken en het hoofd niet te vermoeien, geraakt wordt. Of wat had U gedacht?

    Werkloosheidsvergoedingen: is dat iets ivm ‘sociale rechtvaardigheid en sociale solidariteit’? Of is het eerder wat het woord zelf zegt: een vergoeding om werkloos te willen zijn, en om vooral, dat te blijven? Ik denk het niet. Want waarvoor staat dan het woord ‘leefloon’? Wat had U gedacht? De kerk in het midden houden? En waarvan moeten de pakbonden en al die ‘vrijgestelden’ dan leven?

    Amerikaanse luchtverkeersleiders onder Ronald Reagan: stakingsrecht en werkonwilligheid met als gevolg de presidentiële beslissing voor eeuwigdurend beroepsverbond. Helaba! De auteursrechten voor dergelijke levensbedreigende principes komen toe aan ons Ma, God hebben haar brave ziel. Ze hield het korter maar even efficiënt als die Amerikaan. ‘Wie niet werkt moet niet eten’. Zei ze. Is minstens even duidelijk als ‘De morgenstond heeft goud in de mond’.

    Ook de binnenkant van hun hoofd gebruiken: is een loze en dus vrijblijvende gedachte van deze vriend, want geredeneerd precies alsof in die koppen wat meer steekt dan zagemeel.

    ‘Sociale verkiezingen’ voor ondernemingsraden en veiligheidscomités: deze artificiële gang van zaken moet inderdaad een naam hebben. Ik zou ze zelfs willen kwalificeren als een goed begin van de verbeterende verhoudingen tussen de twee pijlers van onze welvaart. Als er iemand is die mij kan uitleggen wat die syndicaten precies op die dagen komen uitspoken op ‘de werkvloer’? Anders komen die daar toch nooit, want aan productief werken hebben ze meer dan één broertje dood.

    Het leger zal niet staken. De vakbond van de Legerleiding houdt vandaag vol – morgen kan dat veranderen – dat ‘De Garde sterft maar geeft zich niet over’. Neen, overgeven doen ze maar als ze teveel gezopen hebben.

    Hij (de woordvoerder) verwijst naar de opvang bij de vluchtelingencrisis, veiligheid en terrorisme en nu dan de gevangenissen voor 'bijkomende humanitaire bijstand’, maar hij verzwijgt wat dat de Belastingbetaler allemaal al gekost heeft. Trouwens, voor dat de meesten van zij die nu in de gevangenissen nu ‘humanitaire hulp’ moeten krijgen, in de thuislanden ook geen kraantjeswater hadden, en al zekerlijk geen toilet met waterspoeling. Ik hoor dat een presidentskandidaat op de Filipijnen alle drugscriminelen zonder pardon naar de Eeuwige Jachtvelden wil sturen. Ik zou van direct voor die man willen stemmen! Wat gij, Jantje Parmahesp?!

    6 x 30is de militaire codetaal voor 6 pelotons van 30 man troepensterkte. Maar uit respect voor de gedetineerden zal elk optreden gebeuren in burgerkledij en ongewapend. Men kan inderdaad niet voorzichtig genoeg zijn, want wapens, munitie en ge-radicaliseerde gedetineerden in elkaars onmiddellijke nabijheid: het is geen gezonde combinatie, waarbij de remedie wel eens erger zou kunnen zijn dan de kwaal.

    Bovenleidingen spoor in Oosterzele/ snelwegen . liberta: ja, en de goed-nieuws show blijft maar doorgaan. Door het feit dat daarover niet gerept wordt, mogen we grif aannemen dat daar ge-radicaliseerde stront aan de knikker is, of dat de NMBS-mensen niet genoeg verdienen hetzij met te weinig personeel zijn om hun taken degelijk na te komen. De Snelwegen slibben dicht. Ja Ja, en dat allemaal omdat er in Oosterzele, het dorp van Frank VanHecke van de Tjeven (geweest) daar ooit verblijf heeft gehouden! ISIS slaap nooit. De NMBS meestal wèl.

    En dan de serieuze zaken.

    Engeland is al een hele tijd een Moslim-land, en nu is de nieuw gekozen Burgervader van Londen, het kloppend hart van de Westerse wereld, een jonge bekwame Pakistaan. Niets mis mee, ware het niet dat de man een overtuigde Muzelman is, die de Sharia wetgeving boven de Engelse Grondwet verkiest. Loopt verkeerd af. Niet voor de Muzekmannen, zeker niet, maar wel voor de Engelsen.

    De man foetert de dag na zijn eedaflegging al over de Engelsen: “dat ze gebruik maakten van ‘angst en vooroordelen om verscheidene etnische minderheden en religieuze groepen tegen elkaar op te zetten’. Kortom, in eigen land worden de Engelsen nu op hun nummer gezet door een van die minderheden. Hun repliek? Zie

    https://youtu.be/AczrZuvTwBA

    *

    Tot slot nog ’n opmerking die er helemaal niet toe doet want ze komt van de Saoudi’s. Die willen niet weten van een productieverlaging om de olieprijs zo te verhogen.

    Wat zou dat nu weer willen betekenen? Toch nooit dat ze minder willen verdienen?!

    *

    En toen ging de bel. En deed mijn wederhelft, als scheidsrechter, teken dat dit stukje ‘over and out’ was. En dat ik zonder eten naar bed moest. Als beloning, zei ze.

    En ja, toen voelde ik het ook. Ik was doodmoe van al die opbeurende berichten.

    *

    *













    10-05-2016, 10:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3361

    *

    *

    Van slaaf tot slavendrijver

    Spartacus

    *

    *

    Laten we vooral niet panikeren: de opstand der slaven in Melksplas van de nacht van zaterdag op zondag heeft niets te maken met de mogelijke staking van de plaatselijke slavendrijvers (we zijn daar niet in Francofonia!!!!), maar net als bij Spartacus in het Antieke Rome, alles met hun vermeende status als ‘Untermenschen’ te worden behandeld. Bruin getinte criminelen zijn het, dat wel, maar zelfs dan blijven ze ‘respect’ eisen. Niet voor hun ’menselijke waardigheid’, maar voor hun ‘godsdienst’. Deze dingen zijn nu eenmaal de prijs van de ‘verrijking’ door cultuurloze armoedzaaiers.

    Een roekeloze drone boven Schiphol (het waren er wel - sedert April --> drie) zoals de gazetten schrijven, hebben niets te zien met de opstand in Merksplas. Merksplas, dat is Antwerpen, en Antwerpen is de jurisdictie van ons aller BDW.

    Ha, zult U denken: ‘Chercez la Femme’, zoals in zoveel echte of gefantaseerde misdaadverhalen. Wat dan zeer duidelijk naast de ISIS is geredeneerd.

    Asjemenou, zal je denken. Waar haalt Digitalia dat nu weer uit? Tja, het wordt zoveel mogelijk stil gehouden, maar ISIS had verwittigd: Europa zal bloeden. De aanslagen zullen elkaar opvolgen tot ze om genade smeken. Och, smaalden de gazetten: is maar stoef en grootspraak, niet naar luisteren.

    Och, zeggen onze Verlichte Grote Verstanden: we letten toch goed op. Dreigingsniveau 3: op één na de hoogste, dat is niet om te lachen. En daarenboven, zoiets kunnen we niet zeer lang uithouden, het gaat onze ‘middelen’ te boven.

    En dus wordt er bij de vijand zorgvuldig uitgekeken naar nieuwe om zo te zeggen klassiek geworden dreigingen te vervangen. Met schiettuig, bomgordels, bobby traps en zo. Die bruiken we niet meer, want de Westersen kijken daar teveel naar uit. Ze zijn gefocust op ‘ge-radicaliseerden’, dus beramen we iets totaal nieuws.

    Waarbij door onze ‘Inlichtingsdiensten’ met klank voorbij gegaan wordt aan de inventieve listigheid van de vijand. Die houdt zich tijdelijk gedeisd en wij moeten meer aandacht geven aan het E.U.-volkslied, waar staat ‘dat Alle Menchen Brüder werden’. Krek hetzelfde dus als Paus Franciscus zegt, in toepassing van de Leer der Christenen waarin staat dat we de andere wang moeten aanbieden.

    En dat is nu (volgens mij) wat de gevangenenbevolking van Merksplas wil: die andere wang, èn respect. Idem dito voor wat betreft die drone-piloten: de andere wang, verhoogd met meer respect voor de dreiging ons allemaal om zeep te brengen. Boeing na Boeing, op net het ogenblik dat iedereen daarbinnen goed vastgeriemd zit. Allez, dat is (volgens mij) een denkpiste van recht in de roos. Of moet ik eerder zeggen: precies in dezelfde piespot waar men in Merksplas mee rondgaat. Van cel tot cel.

    PS

    Weet U nog, die drone met de bestelde drugs boven de gevangeniskoer van Andenne? Volgens mij en mijn kleine teen gaan daar nu koppen rollen bij ISIS, dat hun aanvalstactiek voortijdig is misbruikt voor privé-doeleinden. Mark my words!

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    170 gevangenen Merksplas komen in opstand

    *

    Tientallen gedetineerden van de gevangenis in Merksplas zijn gisterenavond in opstand gekomen. Dat zegt burgemeester Frank Wilrycx (Open Vld). Ongeveer 170 gevangenen bezetten de binnenplaats en stichtten brandjes. De brandweer en politie zijn reeds ter plekke. De gedetineerden eisen meer inspraak, meldt de VRT.

    De gevangenen wilden na hun avondwandeling niet meer terugkeren naar hun cel omdat ze vinden dat er niet naar hen geluisterd wordt. Daarna werden ze opstandig. Ze zouden ruiten en meubilair hebben stukgegooid, brand hebben gesticht en met stenen hebben gegooid.

    De brandweer is ter plaatse geroepen voor het blussen van brandjes op de binnenkoer. De politie probeert de gevangenen mee te kalmeren. Een gevangene zou tijdens de chaos geprobeerd hebben te ontsnappen.

    Het gaat om een "zeer ernstige" situatie omdat het om een groot aantal opstandige gedetineerden gaat, zegt het gevangeniswezen. In Merksplas is plaats voor meer dan 600 gevangenen.

           Volgens de VRT heeft de opstand niets te maken met de lopende staking van cipiers in Waalse en Brusselse gevangenissen. In de gevangenis van Merksplas wordt niet gestaakt

    *

    *

    ’n Paar rechtzettingen.

    1. De kletswijven bij DS en bij de DM kunnen toch niet goed rekenen. De ene spreekt van 250 opstandelingen, de andere van amper 170. Tja, weten die daar wel wat ze willen?

    2. Met ‘bruin getinte criminelen’ bedoelt Digitalia zekerlijk noch de Francofone gevangenen, noch hun Francofone cipiers van beneden de taal- en armoegrens. Want die kunnen inderdaad gewoon onderling van functie wisselen. Er hoeft alleen een Rechter te worden gevonden, die de stakers–werkonwilligen in één globaal vonnis buiten de Wet stelt, ipv boven de Wet.

    Ja, ik weet het, dit zijn op Zondag-Moederdag geen al te beste Christelijke gevoelens. Ik zou die wel willen biechten, moest het Sacrament v/d Biecht niet zijn afgeschaft. Dus loop ik tot het einde van mijn dagen rond met deze stigma van als volks-nationalist liever mijn eigen omgeving tegemoet te zien zonder kunstmatige bij-kleuring in mijn omgeving.

    Ik vrees dat dit komt, doordat mij vrouw allergisch is voor alle soorten schmink of haarververij. Puur natuur, als U wilt. Zo heb ik het liefst: leven zoals ge geboren bent. Het verven komt dan vanzelf.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

     

     














    09-05-2016, 14:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3360

    ***

    Maandag 9 mei

    Zon 6u02-21u17

    O L Vrouw van Vlaanderen

    H Carolina

    *

    Zo begrijpt U waarom het gisteren

    Moederdag was…..

    https://youtu.be/C_vLvC3K2S8

    *

    3360 - DE STAKING DER CIPIERS, DE THUISLEVERING VAN DRUGS EN OOK HET LEVEN GAAT GEWOON DOOR

    *

    Speelgoed?

    *

    *

    Een heerlijk lang weekeind is dat geweest! Vier dagen en nachten genieten van vertier, zang, dans, gezonde lucht, zon, zee en strand zowel hier als buiten ’t land. Waarvan de helft betaald door de Patroon. Met behoud van kinderbijslag, werklozensteun en pensioenrechten die doorlopen.

    Waw! Als ik deze alinea herlees, dan denk ik onvermijdelijk aan die oude schlager ‘Wie zal dat betalen? Wie heeft zoveel geld? Wie heeft zoveel ping-ping? En aan Steve Gratis kunnen we het niet meer vragen: die is nu ofwel ondergronds als vieruurtje voor de wormen, ofwel mee met de waaiende wind het Socialisme van de Betere gaan uitdragen. Scholl, jong!

    En neen, de cipiers herbeginnen voor hun kop niet te doen waarvoor ze betaald worden. Geens heeft enerzijds wel JA gezegd, maar anderzijds ook het been stijf gehouden. Geraak daar maar aan uit! Daarom en ook omdat de ‘achterban’ het weer niet zag zitten, onderhavig voorstel.

    Waarom draait men de rollen nu niet eens vierkant om? Laat de gedetineerden nu eens een tijdje de cipiers bewaken. Voer vervolgens een beurtrol in met onderlinge uitwisseling van geslacht en ongeslacht.

    Op die manier kan iedereen waar en wanneer hij wil, bidden, snuiven of pruilen. En hoeven er geen halsbrekende toeren te worden uitgehaald met drones en bezemstelen. Al dat door de lucht vliegen, is niet goed voor het milieu!

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Drone vliegt over binnenplaats gevangenis Andenne: thuisbestelling

    Bron: BELGA

    *

    Een drone is vrijdagnamiddag over de binnenplaats van de gevangenis van Andenne gevlogen. Volgens vakbondsvertegenwoordigers probeerden onbekenden zo de gevangenen te bevoorraden, vermoedelijk met drugs.

     

    Van buiten de strafinrichting maakten onbekenden gebruik van een drone om de gedetineerden te bevoorraden. Het onbemande luchttoestel werd opgemerkt terwijl het de luchtingsplaats van de Naamse strafinrichting overvloog. “We weten niet welke voorwerpen het toestel vervoerde, maar we vermoeden dat het onder meer drugs betrof”, aldus een vakbondsvertegenwoordiger.

     

    Met behulp van borstelstelen probeerden gedetineerde vanuit hun cellen de goederen te bemachtigen. Daarin zijn ze niet geslaagd. De drone kon niet onderschept worden.

    *

    *

    Het geheel speelt zich af in Francofonia, het Land van Samber en Maas en met daar in de omgeving ‘Le Tombeau du Géant’ waarop in ’t geniep de asse van Léon Degrelle (1906-1994), de Waalse Obersarmbannführer die na de oorlog gaan uithuilen is bij Generaal Franco in Spanje, door Waalse Neo-Nazi’s werd uitgestrooid. Le Beau Léon blijkt echter, gezien Duitsland de oorlog niet heeft gewonnen, niet meer geliefd te zijn.

    Op deze blog wordt formeel ontkend, dat Onkelinx, de kleindochter van een Jeuker oorlogsmisdadiger, plannen zou hebben om daar een gemengd gedenkteken half Waals-Half Duits op te richten, zoals Merel graag had gewild. Wat dan weer op ferme repliek is gestuit vanwege de nieuwe Moslim-Burgemeester van Londen. Die heeft in een vertrouwelijk gesprek gezegd, dat zoiets kosten zijn op het sterfhuis want dat R-Do-Gan, de Oosterse kalief, de Geschiedenis van Europa wil herschrijven.

    --

    Mocht U in die omgeving drones op het spoor komen met drugs en bomgordels in het bagagerek, gelieve U alsdan vlijtig te willen wenden naar Minister Geens. Dat is de Baas van de betrokken ‘denktank’.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

     

















    09-05-2016, 05:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3362

    -

    *

    *

    ’n Familietrekske?

    Rond en gezond

    *

    *

    Alles wat U wilt: ik zal U niets, of bijna niets, kwalijk nemen. Maar mij verdenken als de schrijver van onderhavige ‘Bron van Inspiratie’ zoals ik die dingen noem, is wel een brug te ver. Meer zelfs: het is van de pot gerukt.

    Dat ik het wèl had kùnnen doen, er ertoe in staat ben, is dan wel weer juist. Per slot van rekening lees ik inderdaad al 60 jaar en meer dat verdomde Pallieterke, dat verre van politiek-correct te zijn, geen blad voor de mond neemt.

    Ja Ja, al lang goed. Iedereen heeft begrepen dat ik Het Rode Leger des Heils niet mag. Precies om dezelfde redenen als ’t Pallieterke aanhaalt: Linkx lullen en rechts zakken vullen.

    Ik begrijp dat wel, hoor. Je bent jong en je wil wat. Liefst iets dat niet veel inspanningen vraagt en goed opbrengt. Waar je liefst in vrijetijds kledij naar je ‘job’ kunt. Liefst met de auto met bijhorende chauffeur. Met een P- plaat en een blauw zwaailicht. Zodat iedereen je ziet. Je wilt iets bereiken in het leven, eer, aanzien en vooral veel poen vergaren. Je moet het kunnen overstijgen, nergens, tenzij met veel achterdocht aanvaard worden bij de Elite. Je moet rad van tong zijn, goed Frans praten, nog altijd geloven in de droom van Marx, een droom die al heel lang een nachtmerrie is geworden (wat die altijd is geweest): ge zijt er, zelfs al café-baas, eindelijk geraakt, maar ge zijt, stelt ge met spijt vast, geen tweede Marc Coucke geworden. Ge zit weliswaar op een berg van goud, Staatsmanna, zodanig comfortabel en veilig, dat ge er verdorie Uw poten niet kunt van af houden. Maar met het overschot, dat jaarlijks als vanzelf bij iedere Begroting weer aangroeit, speelt ge Sinterklaas voor Uw ‘achterban’….

    Triestig is, om niettegenstaande die voortdurende vriendjes politiek, dat die ‘achterban’ voortdurend afkalft, rapper dan de ijskap van de Noordpool. Meestal door de gloeiende ruzie binnen Uw eigen rangen. Waar de bekwaamste mensen dan uit hun kriekelaar vallen, lijk Kareltje (Van Miert), of aan kant moeten worden geschoven omdat ze, lijk Brouckie, de zwarte poen willen opstoken en verbranden ipv uitdelen. Of lijk ons Carla (Galle), echtgenote en mede-eigenaarster van Karels kriekelaar, die ivm met het Agusta-schandaal de rechtsgang tegen haar persoontje kon afkopen door openlijk te dreigen eens ’n boekje open te doen over de esbattementen van de Partij-Top.

    De wanhoopspoging om tenslotte dan maar nieuw kiesvee in te voeren uit het buitenland, valt uiteindelijk niet mee. Die grijpen na korte tijd niet naar Uw 30 Zilverlingen, maar naar een eigen Machts Centrum, gebaseerd op hun verborgen terroristische bedoelingen. De ‘extremisten’ van Het Vlaams Belang klimmen inde peilingen heden ten dage tot ver boven jullie dikke nekken. En dan komt het ogenblik van het delirium, waarop je niet meer weet van welk hout pijlen maken. De laatsten der Groten zijn naar het burgemeester-dom gezwenkt. Ons goed bezoldigd, en creëert een comfortabel pensioen voor Uzelf en Uw overlevende wederhelft. Kortom, die hebben hun schaapjes op het droge….

    Ja, ik weet het. Het zal voor U persoonlijk een magere troost zijn als er veel volk op Uw begrafenis is. Vergeet dat: U hebt geleefd als een Cresus. U wacht dus niet veel goeds meer. Nog minder dan een dikke Tjeef die toch ook het Tijdelijke voor het Eeuwige heeft moeten ruilen.

    Ja, Djonneke, ge zijt op de goede weg. Kop omhoog. Verander desnoods van Partij. Zodat ge niet als laatste het licht moet uitdoen.

    *

     

     

    *

     

    GEPLUKT BIJ

    Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden…

    *

    Briefje aan John Crombez

    Mijnheer de criticaster,

    Gij moet natuurlijk, als partijvoorzitter, iets doen om in de kijker te lopen, zeker nu gij met uw kompanen in de oppositie zit en gij niet veel of zelfs niks meer in de pap te brokkelen hebt. Uw fractie in de Kamer die nog vol oude sp.a-fossielen zit, gaande van onder meer Jogan Vandela over aartsdiaken Dir-kie van der Maelen, Monica De Coninck en Karin Temmerman tot Peter van Velthoven, is niet echt bij machte inhoudelijk weerwerk te bieden. Een jong veulen dat er echt wel in gelooft, is fractievoorzitster Meryame Kitir, die het vuile werk moet opknappen omdat gewoonweg niemand anders in staat is om dat te doen. Want van Fatma Pehlivan, Ann Vanheste, David Geerts en Maya Detiège valt er niet veel heil te verwachten. Zij vegeteren gewoon. Nauwelijks steken ze een poot uit. In het Vlaams Parlement is het al niet beter, met uw boezemvijand Brunootje Tobback, Caroline Gennez, Freya van den Bossche en Yasmine Kherbache… Allemaal mensen van het verleden. Freya, als bron van de Turtel-taks, weet er alles van.

     

    En dan komt gij maar op de proppen met bakken kritiek op het beleid. De pensioen-hervormingen trekken op geen fluit. Dat is best mogelijk, maar als gij dat zegt, klinkt dat niet geloofwaardig. Want wie allemaal zijn jarenlang minister van Pensioenen geweest? Jawel, socialisten. Bruno Tobback bijvoor-beeld. Of Frank Vandenbroucke. Of Jan Peeters. Dan heb ik het niet eens over Waalse socialisten. Ook in hun tijd was de vergijzing al een probleem. Maar er gebeurde niets mee. Alles bleef zoals het was. Nu staan bazuinen, is potsierlijk.

    Gij waart zelf staatssecretaris om de fis-cale en sociale fraude aan te pakken. Gij hebt - graag toegegeven - wel wat in gang gezet in de strijd daartegen, maar tot spectaculaire en afdoende ingrepen is het niet gekomen, zeker niet in de grote fraudedossiers. Dat blijkt vandaag. Peter Dedecker van N-VA heeft dan ook overschot van gelijk zich nu af te vragen wat de sp.a belet heeft om tijdens haar vijfentwintig jaar lange deelname aan de macht de grote frauduleuze constructies aan te pakken. De vraag stellen, is ze beantwoorden, nietwaar, John?

    Gij komt nu tien procent minder lasten op werk eisen en gij wilt vermogens belasten zoals werk. Bovendien wilt gij een minimum-belasting voor multinationals. Wel, John, waarom is dat niet gebeurd tijdens de vorige legislaturen? Samen met de PS en de christendemocraten konden jullie toch de VLD de baas toen? Of vergissen wij ons dan toch?

    Gij hoopt dat de onderhandelingen over de kinderbijslag mislukken. Er moet klaarblijkelijk niets hervormd worden in functie van wat meer evenwichten en een wat rechtvaardiger spreiding van de middelen. Het is als met het pensioendossier: blijven uitdelen zonder onderscheid. Waarom hebben jullie de voorbije jaren geen enkele poging gedaan tot een hervorming van het kinderbijslagstelsel? Omdat de PS mee in de regering zat! Zo simpel is dat. Nu een billijkere regeling dan de huidige afschieten, zelfs als die nog rekening wil houden met sociale correcties voor hen die minder verdienen, is toch iets te simpel.

    Gij hebt de voorbije twee jaar zeker ondervonden dat het anders piepen is vanuit de oppositie. Uit alles blijkt dat u dat niet goed afgaat. Het is gemakkelijk schieten op een regering die gij niet graag ziet. Maar waar waren de sossen met hun ‘prévoyance soci-ale’ toen zij aan de macht waren? Bij de vetpotten, om uit te delen en zelf wat mee te pakken. Aan de toekomst werd nauwelijks gedacht.

    Na het zeurconcert op 1 mei kunt gij misschien eens uit een ander vaatje gaan tap-pen, en eens een lijstje opmaken van wat de voorbije vijfentwintig jaar niet gebeurd is. En zwijg daarna een tijdje. Tot ge met werkelijk goede en creatieve ideeën voor de pinnen kunt komen. Tot ooit!

    *

    *

    Wat staat die man voor een onmogelijke opgave!

    Zelf specialist zijnde in fraudebestrijding op het hoogste niveau, staat hij nu op het podium met lege handen. Zijn superieuren hebben een liederlijke carrière achter de rug en kijken nu van uit de hoogte meewarig om hem neer. Hij is Moeders Monieks Mooiste niet en hij weet dat. Maar hij heeft gedaan wat zijn Voedstervader hem heeft opgedragen, namelijk de Rode Vaan zo hoog mogelijk dragen.

    Of hij nog kan genieten van zijn nachtrust? Tja, later wel, misschien. Als hij eenmaal de pijp aan Maarten zal gegeven hebben…

    Ach, wat heeft die Tommelein die ’t Krombeen niet en heeft? ’n Betere transit? Een beter buikgevoel?

    Ja Ja, dat zal ’t zijn. Een betere bodypaint.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

     
















    09-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!