MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2277

    ***

    Zaterdag 20 december

    Zon 8u42-16u39

    H Theofiel

    *

    .

    *

    De stad Efese, bakermat van het Christendom

    Ons bekend door de Brieven van Paulus aan de Christenen aldaar…

    *

    INLEIDING

     

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Efeze

    De stad Efese, thans in Turkije, en Moslim van klein tot groot, zag ik gisteren avond laat op Rai 2 van naaldje tot draadje, zowel boven- als ondergronds. Want het betrof een documentaire over Istanbul, de Vroeg-Christelijke stad van Constantijn, de Romeinse Keizer die het Christendom als staatsgodsdienst toeliet ipv te vervolgen. Al zappen kon ik daar niet voorbij lopen! Dat komt, omdat de liefde van ondergetekende voor het heerlijk land Italië, met de dag groeit, en ik daar in Turkije meer antieke zaken, zij het als ruïne, kon bewonderen dan in Rome zelf, die toch het Centrum van die beschaving zou moeten zijn.

    Als het wondermooie ‘Forum Romanum’ in Rome, qua groootte, zou moeten uitgedrukt worden in een cijfer van 1 tot 10, dan is dat maar 1 op 10, en is gans het gebied van het Oost Romeinse Rijk, 10/10.

    Uiteraard heeft de Islammerij er lelijk huisgehouden, en alles bijna met de grond gelijk gemaakt, tenzij wegens zijn schoonheid, het kon hergebruikt worden om de lof van de islam te bezingen. Schoolvoorbeeld daarvan is de Aya Sofia, de oudste en grootste koepelkerk ter wereld, ooit toegewijd aan de H. Moeder Gods.

    Ik was alleen thuis, dus zal er niemand aanstoot aan genomen hebben, dat ik waarschijnlijk met open mond tot ongeveer middernacht aan het scherm ben blijven plakken.

    En nu, zonder dat we er erg in hadden, is 18 December de Internationale Migrantendag geworden. We zouden thans dus leven in een ons vijandig gezind tijdperk, waar de leuze is ‘Weg met ons’. Kunt U zich voorstellen, dat op een dag er geen een steen op de andere zal zijn blijven staan, en dat op elke straathoek een bord zal staan, dat Allah de Grootste is?

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Eurobarometer: 82% Europeanen wil kordater immigratiebeleid

    (Door: Gerolf Annemans)

    *

    Volgens de jongste Eurobarometer blijkt een grote meerderheid van de Europeanen voorstander van een strenger immigratiebeleid. Naar aanleiding van de ‘Dag van de Migrant’ stak de nieuwe EU-commissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken, de Griek Dimitris Avramopoulos, de loftrompet die “de economische, culturele en sociale verrijking” met zich brengt.

     

    Enige verdere verduidelijking bij deze tot vervelens toe herhaalde mantra bleef helaas – maar begrijpelijk – achterwege. Enige bedenking bij de maatschappelijke en sociale problemen die het gevolg zijn van de almaar aanzwellende immigratiegolf eveneens. Zoiets staat immers gelijk met “xenofobe retoriek” die het monopolie is van “rechtse populisten” en “de basiswaarden van onze samenleving bedreigt” aldus nog het orakel uit Athene. Volgens de nieuwbakken EU-commissaris heeft Europa zelfs nood aan nog meer immigratie om zijn sociale en economische positie veilig te stellen en de problemen op de arbeidsmarkt op te lossen.

     

    De uitspraken van Avramopoulus, wiens land wordt geconfronteerd met een nooit geziene illegale immigratiegolf, massale werkloosheid en schrijnende sociale toestanden, zijn zonder meer potsierlijk en getuigen van een verregaande wereldvreemdheid. Uitgerekend de afgelopen week raakte bekend dat de grote meerderheid van de Europeanen ontevreden is over het immigratiebeleid. In de ‘Eurobarometer’, een Europese opiniepeiling, laat niet minder dan 52% zich bovendien negatief uit over (bijkomende) immigratie vanuit niet-Europese landen. Liefst 82% wil bijkomende maatregelen tegen de illegale immigratie. In het thuisland van Avramopoulus loopt dat percentage zelfs op tot 96%.

     

    Uit dezelfde peiling blijkt overigens dat het imago van de EU niet bepaald schitterend te noemen is: niet minder dan 50% van de respondenten stelt geen vertrouwen (meer) te hebben in de Europese instellingen; een minderheid van 34% zegt wel vertrouwen te hebben in de Unie zoals die vandaag bestaat. Een pover resultaat, dat gezien de wereldvreemdheid waarvan de EU stelselmatig getuigt, echter geenszins hoeft te verbazen.

    Gerolf Annemans

    Europees parlementslid

     

    *

    UITLEIDING

     

    Hoe groot de verdwazing kan toeslaan, blijkt uit de vergelijking van de H. Maagd met de oer-moeder Artemis/Diana, daar voorgesteld als bestaande uit alleen maar hangborsten met een vrouwenhoofd daar boveop. Dat wezen, Myriam volgens de Koran, zou de gemeenschappelijke band zijn tussen de twee religies.

    Jezus-Maria-Jozef, dacht ik, is de wereld nu helemaal zot geworden? Maar neen, het was maar bij manier van sreken, wist de presentator. Een soort va spêciale invalsthoek om heel dit heerlijk land hier een ‘Buon Natale’ toe te wensen, en een vreugdevol ‘Capodano’.

    Ik ook wens aan de hele wereld een ‘Goede Kerst’ en een vreugdevol Nieuwjaar, maar hou het liever naar voorvaderlijk gebruik, op het huiselijk geluk onder de rijk versierde Kerstboom Intelligentie en kunstzin zijn mij namelijk een stuk sympathieker dan een klos vrouwenborsten omheen een torso, bijeen geschopt in de zieke verbeelding van zij die de voorvaderen zijn geweest van hen die we nu onder dwang welkom moeten heten.

    Zou de Blauwe Planeet dan werkelijk aan een terugdraai-beweging zijn begonnen?

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     








    20-12-2014, 15:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2276

    ***

    Zaterdag 20 december

    Zon 8u42-16u39

    H Theofiel

    *

    .

    *

    Het Gezin Feralissimus op fietstocht

    Mama Mandoline met Michelleke op de blauwe tandem,

    Papa Bard op de zware zwart-Gele Herenfiets, met Klein Klein Kleuterke op de bagagedrager….

    *

    INLEIDING

     

    Kijk mensen, ik kan niet genoeg zeggen of schrijven, hoe de woorden boven en onder de afbeelding hierboven deugd aan mijn hartje hebben gedaan. Nert als de frisse pint op een of ander studentenfuif. Er had nog kunnen bijgestaan hebben, dat de Vlaams Berlang-GPS helemaal vooraan stond op die Zwart-Gele herenfiets, maar de begeleidende tekst zou dan teveel de aandacht afgeleid hebben van de bagagedrager.

    BDW, die de uitvinder is van de lyrisch beschreven trektocht der Familie Federalissimus, is inderdaad heel wat meer dan een gebrandmerkte ‘Schaduw Premier’: hij is de Leider die, liefst zonder omwegen, recht naar zijn doel fietst. Wat dat doel precies inhoudt, mogen we voorlopig niet weten. Maar het staat wel bovenaan als eerste punt op zijn programma. Als U dat maar niet vergeet.

    In het interview dat hieronder door DM geschetst wordt, spreekt hij van vier fietsers, waarvan ene zich genesteld heeft op de bagagedrager. Mooi beeld voor iets dat hier al jaren als als ‘het aanhangsel’ werd genoemd, de verslagen gewezen grootheid der Tsjeven, die in 50 jaar tijd het land naar de verdoemenis hebben geregeerd, door te willen samenspannen met de Parti Scandale via compromis op compromis. BDW vergist zich – met opzet? – dat de Riberaklen over zijn coalitiepartners, die twee partijen zouden zijn. Daar waar het gaat om één en dezelfde politieke familie. Die fietsen dus niet elk op een fiets, maar op een tandem, mooi zoals het hoort in de Belziek van Papa, met Mama Mandoline als tweede….

    We worden dus, in deze eerste overwegend Vlaamse Regering in 184 jaar, geregeerd door een meerderheid van Nieuwe Stijl Vlaams Nationalisten (NSVN) en Libertijnse Geesten, onderweg om zichzelf uit te vinden.

    De ballast op de bagagaedrager, vraagt U? Tja, dat is juist de rol en de betekenis van ballast. Denk aan de luchtballon die wil stijgen, maar geremd wordt door zijn meegevoerde…ballast.

    Begrijpen we mekaar?

    *

    22 December 1917 Onder de 1ste wereldoorlog en met goedkeuring van de Bezetter, riep De Raad van Vlaanderen onder het Aktivisme (zie

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Activisme_%28Belgi%C3%AB%29

    de Onafhankelijkheid van Vlaanderen uit, samen met de bestuurlijke scheiding van Wallonië. Initiatiefnemers waren Dr. August Borms, en de Deerlijkse Dichter René DeClercq. Na de oorlog kreeg Borms hiervoor de doodstraf, werd begenadigd, waarna hij enkele jaren later van uit de gevangenis bij de eerstvolgende verkiezing, naar het Parlement werd gestuurd als Antwerps Senator. DeClercq verbleef ondertussen in Nederland, waar hij enkele jaren later overleed. Einde der jaren ’60 werd hij herbegraven tegen de zijgevel van de kerk in Deerlijk, het textieldorpje waar hij ooit dat Tineke van Heule had zien rondhuppelen. Borms werd na de Tweede Wereldoorlog, oud en ziek, op een stoel vastgebonden, door het vuurpeloton om het leven gebracht.

    100 jaar later is het dan bijna weer zo ver. De dag nadert dat, zoals R. DeClercq dichtte, er een Staat te sterven ligt. Hij zou op d’uitvaart zijn. Wij ook?

     

     *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/binnenland/de-wever-aan-probleem-cd-v-veel-geluk-aan-wie-deze-regering-laat-vallen-a2157429/

    *

    De Wever aan 'probleem' CD&V: "Veel geluk aan wie deze regering vallen"

    N-VA wordt steeds misnoegder over de nukkige houding van CD&V in de ­federale regering. N-VA-voorzitter Bart De Wever gaf op een partijbijeenkomst aan dat hij de houding van CD&V problematisch vindt, schrijven Le Vif, Knack en Het Laatste Nieuws. "Tegen de pers zouden we zeggen: 'Maar nee, het valt nog mee, u overdrijft'. Maar eigenlijk gaat het niet: er is een probleem."

    De N-VA-voorzitter deed de uitspraak tijdens een besloten partijbijeenkomst in Antwerpen, waarop ook een journalist van het weekblad 'Le Vif' aanwezig was. De Wever antwoordde op een vraag van een militant over "het paard van Troje CD&V". "Tegen de pers zouden we zeggen: 'Maar nee, het valt nog mee, u overdrijft'. Maar eigenlijk gaat het niet: er is een probleem. Het is uiterst belangrijk het verhaal van het socio-economische herstel met eenzelfde stem te brengen."

    De Wever vergeleek de vier federale regeringspartijen daar met vier fietsers die dezelfde richting zouden moeten uit­fietsen. "Maar als één van de vier op de bagagedrager belandt en met zijn voet op de achterband duwt, wordt het ingewikkelder", zei hij.

    "Constant in de shit"

    Een draagvlak creëren voor onze maatregelen is moeilijk als één ­coalitiepartner constant de gelederen opent

    "Ik hoor sommigen zeggen: 'We moeten niet meer besparen. Ik weet dat de andere regeringsleden niet akkoord gaan, maar ik zeg het toch tegen de kranten'. Hoe kunnen we dan met zo'n soldaat ten oorlog trekken? Dat is het grootste probleem van deze coalitie. CD&V lijdt onder interne moeilijkheden: op straat zijn er niet enkel rode vakbondsmensen maar ook groene."

    En dan klonk het dreigend: "Als CD&V niet met ons meefietst, dan zullen op een ­bepaald moment de voeten in de spaken terechtkomen en dan gaan we vallen. En ik wens veel geluk aan wie deze regering laat vallen."

    Ook in een interview met Het Laatste Nieuws ventileert De Wever zijn ongenoegen over de christendemocraten. "Een draagvlak creëren voor onze maatregelen is moeilijk als één ­coalitiepartner constant de gelederen opent", klinkt het daar. "Dat is echt een probleem. Ik wil geen ruzie stoken, maar een blinde ziet dat het zo is. Zo zit je constant in de shit."

    *

     

    UITLEIDING

     

    Voor de lezer die nog niet bekomen is van de schok, ziehier reeds de volgende.

    De NSVN (Nieuwe Stijl Vlaams Nationalisten) maken dat de twee Koningskinderen wel degelijk bij elkaar kunnen komen. Want tussen beiden staat er, met Tom Van Grieken aan het roer, helemaal geen water meer tussen hen. Waarbij ik denk aan de ingebouwde GPS in iedere moderne auto en dus ook op de fiets van BDW. Elke GPS is gericht op de sterren, en vergist zich nooit. Zo ook het VB (Vlaams Belang): klein, maar onmisbaar om via de kortste weg, de eindbestemming te bereiken.

    Raoul Castro gaat straks op theevisite in Het Witte Huis. Poetin bekent het Westen nodig te hebben, daar waar het Westen als een verstoten minnaar met bang hartje zat naar dit signaal uit te kijken. De jaarwisseling 2014/2015 belooft een goed einde en een goed begin te zijn.

    Gisteren zag ik in een late ‘Reyers Laat’ een zingende Aartsbisschop over onze nachtegaal die toch zo schoon had gezongen, en een zacht geknede brombeer-atheïst (Mgr Leonard en Prof Em. Etienne Vermeersch). Die twee schijnen goede vrienden te zijn geworden! Het besluit van die confrontatie was, net zoals die van Guido Orefice, de artiest van de film La Vita è Bella in De 10 Geboden, dat er op de wereld de facto maar één enkel Goddelijk Gebod bestond, diep in elk mensenhart geschreven. Bemin de hele wereld, niet uzelf en zelfs niet Uw naasten. Maar iedereen. Op de Staatszender der Vier Nullen klonk dat als vloeken in de kerk!

    Guido Orefice is een super getalenteerde stand up commedian, die in een paar uur durende alleenspraak, op de Bühne het verhaal brengt van De 10 Geboden. Uiteraard in waterval-Italiaans, en dat is spijtig. Ik zie het Geert Hoste ook al eens proberen. Eerst de meer ernstige zaken ter wereld voor het voetlicht brengen, zodat de zaal bij momenten plat ligt van het lachen. Om een paar minuten later te snikken als kleine kinderen. Om dan recht te veren, onder luid handgeklap, zodat de vertoning noodzakelijkerwijze dient te worden onderbroken.

    Daar tegenover is elk rock-festival kinderachtig achterdoenders-gedoe. Net zoals in de Bijbel de dansende en zuipende Israëlieten rond het Gouden Kalf, net toen Mozes met die 2 stenen tafelen van de berg afdaalde.

    De Rai Uno, ook een staatszender, spreekt al dagen lang over die 10 Geboden als over een schot in de roos. Ondergetekende is wel een halve eeuw te oud om zich aan een vertaling te wagen. Mocht er al een DVD bestaan, dan heb ik meteen het allermooiste kerstgeschenk voor Die van Ons.

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     








    20-12-2014, 09:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2275

    ***

    Vrijdag 19 december

    Zon 8u41-16u38

    H Urbaan

    *

    .

    *

    Uit sympathie voor de Zwarte Ongelukskater

    heeft de Europese Unie zich op de eigen tong gebeten

    *

    INLEIDING

     

    De titel van dit opstelletje had even goed de voorlopige uitkomst van een legpuzzel kunnen zijn. Meer zelfs: deze gang van zaken volgt zowat mijn eigen redenering over wat er zoal te koop is, zowel op kleine, kleinere, kleinste en allerkleinste schaal.

    Dat de EU, samen met de Zwarte Ongelukskater uit de VSA er bekakt uitkomen, kan mij minder schelen, maar ik voel mee met de eenvoudige boer en tuinder die weer het kind van de rekening zijn, geweest zijn en nog zllen zijn. De regering is niet gevallen, al was dat de bedoeling van de Slinxen, uit onvrede dat zij niet meer konden aanzitten aan de vetpotten die de belastingbetaler hutje bij mutje bijeen schraapt.

    De kleine Vlaamse Deelregering, straks misschien versmolten met de Brusselse “Grote Jongens’, kunnen meteen ook de Belziek de Papa uitwuiven. Stel het wel, o Fransquillons gespuis, en tot nooit meer.

    ‘Hoop doet leven’, zong Will Tura onlangs als afscheid in de kerk voor een Spaanse Furie die zichzelf overleefd had. Het zijn ook de woorden die al meer dan 100 jaar leven in de harten van elke recht geaarde Vlaming die bewust leeft, en niet meteen de hele wereld wil te slapen leggen bij de buren.

    Hooop doet even, is een verhelderende gedachte bij elk Journaal op de TV, als we maar even de ogen kunnen sluiten voorde oprukkende islammerij.

    Hoop doet leven, die zin hangt ook in de lucht, als we op http://www.vlaamsbelang.org/ de persberichten lezen van de zweeppartij die gestaag knalt boven de koppen der BDWërs van hoog tot laag.

    Hoop doet leven, weergalmt in de juichkreten als die BDWërs volk tekort komen, om de ‘postjes’ op te vullen, waar de verslagen Slinxen uit verwijderd worden.

    Hoop doet leven, neuriën we mede, als we de Slinxe hoernalisten manieren zien krijgen als ze de micro hanteren. Als ze als vanzelf de ondervraagde laten uitspreken zonder na iedere 10 woorden, daar hun eigen mening in te doen weergalmen.

    Hoop doet leven, als we vaststellen, dat belaagde Ministers die de bal met valse beschuldigingen terugspelen in het morrenede Kamp der Verslagenen. Gehuil vanwege het langer open houden van nucleaire centrales, daar het sprookje van bij winterse koude, stroom uit Frankrijk gewoon een verzinsel blijkt te zijn… Als het nood doet, heeft Frankrijk geen spatje elektriciteit op overschot te koop…..

    Hoop doet leven, te mogen vaststellen, dat de Europese dictatuur regelrecht ingaat tegen de ego’s der Slinxen, o.a. inzake het voorhistorisch gedrocht van de Wet Major. Je reinste discriminatie omdat anderen dan geregistreerde havenarbeiders uitgesloten worden op de werkvloer….

    Hoop doet leven, als we de veerkracht zien na de sluiting van Ford in Genk. West Vlaanderen verloor de vlasindustrie en de lakennijverheid, maar is thans een der welvarendste streken van uren in de omtrek. Limburg komt heel zeker ook die klap te boven. Niet zoals Walo/Brux, met elfendergig Marshall-plannen met geld van de kast naar de miir…

    Hoop doet leven, dat de ‘royalisten’ straks de kosten voor het luilekkerleventje der Coburgers zullen op zich nemen. Wij zijn meer voor het motto ‘Wie niet werkt, moet ook niet eten’.

    Daar zijn we in ons familie mee opgegroeid. En het is ons niet slecht bekomen. Wij hebben daarbij ook ‘Vader en Moeder geëerd’ (4de Gebod) en stellen met vreugde vast, dat onze kinderen dat ook doen….

    JaJa, hoop doet leven!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Chaos in Rusland: Val van Putin betekent groot gevaar voor het Westen

    Zware klappen voor Europese export door sancties tegen Rusland – DIW-Instituut Berlijn: Kans van 33% op Russisch staatsbankroet

     

     

    Als Putin valt is de kans dat hij wordt opgevolgd door een ultranationalist aanzienlijk. De gevolgen voor met name Europa zouden dan wel eens verschrikkelijk kunnen zijn.

    In Berlijn en Brussel gaan steeds meer stemmen op om de sancties tegen Rusland te herzien, ook al wordt er meteen bij gezegd dat deze niet de oorzaak zijn van de huidige chaos in Rusland. Maar ook het vijandbeeld van president Vladimir Putin wordt gerelativeerd. De reden: als Putin valt, dan dreigen radicale nationalisten aan de macht te komen, waardoor de rekening voor het Westen wel eens veel hoger kan uitpakken dan van tevoren werd ingeschat. Europa zou zelfs in een oorlog om Oekraïne gesleurd kunnen worden.

    De dreigende economische instorting van Rusland baart Europa grote zorgen. Plotseling verklaarde een woordvoerder van de EU-Commissie dat ‘niemand er belang bij heeft dat Rusland in een diepe Depressie wordt gestort’. De Duitse bondskanselier Angela Merkel uitte onlangs nog zware kritiek op Putin, maar prees afgelopen week plotseling de goede banden met Rusland.

     

    Export naar Rusland stort in

     

    De Europese sancties tegen Rusland vanwege de situatie in Oekraïne hebben enorme gevolgen voor de Europese en vooral Duitse export. Sommige analisten schatten dat de export naar Rusland eind dit jaar met 20% tot 25% zal zijn gedaald. Alleen al in Duitsland zal dat 50.000 mensen hun baan kosten.

    De enige oplossing is het opheffen van de sancties, zodat buitenlands kapitaal weer naar Rusland stroomt en er weer wordt geïnvesteerd in het land. Dan zal ook de Europese export naar het land aantrekken.

     

    ‘Kans dat Rusland instort 33%’

     

    De president van het DIW-Instituut in Berlijn, Marcel Fratscher, schat de kans dat Rusland bankroet gaat op 33%. Zolang de sancties intact blijven wordt het risico dat Rusland daadwerkelijk instort steeds groter. Zo hebben de VS en bondgenoten de Russische banken en bedrijven feitelijk van de internationale aandelenmarkten afgesneden, waardoor ze zonder kapitaal komen te zitten. Een financiële handelaar sprak zelfs van een ware ‘financiële oorlog’ tegen Rusland.

     

    EU zwaar getroffen, VS nauwelijks

     

    De Verenigde Staten lijken echter niet van plan Rusland en Europa te hulp te schieten. Sterker nog, Obama onderstekende gisteren een nieuw pakket met zwaardere sancties, die Europa nog harder zullen raken. Het is dan ook de vraag hoe lang de EU dit over zijn kant zal laten gaan, omdat Amerika zelf nauwelijks door de sancties wordt getroffen.

     

    ‘Putin is goed voor het Westen’

     

    Inmiddels begin in Brussel langzaam het besef door te dringen dat Putin nog niet de slechtste Russische leider is, en dat zijn val wel eens voor een zeer gevaarlijke situatie kan zorgen, omdat dan ultranationalisten aan de macht dreigen te komen. Die leunen traditioneel op de kracht van het Russische leger en vooral het enorme aantal kernwapens dat het land heeft.

     

    George Friedman, hoofd van de private Amerikaanse inlichtingendienst Stratfor, is op dit moment in Moskou en schrijft dat het Westen het eigenlijk erg goed getroffen heeft met Putin. Het alternatief, de ultranationalisten, betekent vrijwel zeker de totale instorting van Rusland, met zeer pijnlijke gevolgen voor de EU. Bovendien kan Rusland dan wel eens een oorlog beginnen om Oekraïne, waar Europa bij betrokken kan raken – tenminste, zolang Brussel netjes aan de leiband van Washington blijft lopen.

     

    ‘Obama geeft Europa op’

     

    Misschien is het de Amerikaanse regering wel om beide te doen, namelijk het tegelijkertijd fors verzwakken van zowel de Russische als de Europese economie. Hierdoor zal de Amerikaanse economie weer kunnen floreren.

     

    De onafhankelijke Amerikaanse analist Webster Tarpley, deze eeuw bekend geworden vanwege zijn forse kritiek op president George Bush, noemde in 2008 de verkiezing van Obama ‘catastrofaal’ voor de wereld. Volgens Tarpley zou Obama uiteindelijk een oorlog met Rusland en China veroorzaken, en daarbij zonder met zijn ogen te knipperen Europa opgeven. Het begint er steeds meer op te lijken dat Tarpley gelijk begint te krijgen.

     

    Europese elite koos islam in plaats van Rusland

     

    In plaats van dat Europa samen met het orthodoxe Rusland een vuist maakt tegen het islamitische extremisme, heeft de Europese elite in al zijn wijsheid uitgerekend de islam als bondgenoot gekozen tégen Rusland. Daarmee hebben Brussel en alle eurofielen moedwillig de stabiliteit, toekomst en welvaart van ons hele continent in groot gevaar gebracht.

    ander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

     

     

    *

     

    UITLEIDING

     

    Bericht van de Redactie.

    Vandaag moet ik weer een paar zinnen uit de mond van de Zachtmoedige tot de mijne maken.

    ‘Heden ben ik nog bij jullie, maar…’

    Nee; hoor. Ben nog niet zinnens naar de Vader af te reizen. Al weet men in een vliegtuig daar op 10 Km hoogte wel wanner dat opstijgt, maar nooit als het zijn vlucht voleindt zoals voorzien. We doen dit echter niet met onze volle goesting, maar de gezondheidsproblemen verplichten daartoe We nemen dit jaar dus het Kerstverlof langs het gezegend parcours van De Ronde van Vlaanderen. Italiaanse vrienden houden hier intussen de schouw recht.

    Er zullen dus geen tekstjes meer volgen, gedurende enkele tijd. Wegens veel tijd tekort, wegens veroordeeld tot de hulp van anderen, en wegens gebrekige Internetverbinding.

    Katten, zegt men, hebben wel zeven levens. Als Ieperling zou dat dus ook een beetje op ons moeten slaan…...

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     

     

     

     








    19-12-2014, 14:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2274

    *

    Donderdag 18 december

    Zon 8u40-16u38

    H Winibald

    *

    .

    *

    Ja, U bent de volgende

    Dag en nacht voor ogen te houden!!!!

    *

    INLEIDING

     

    Toegegeven, het kon erger. Als hun actieradius zich eenmaal tot in onze streken zal uitgebreid hebben, pas dan gaat de stop van de fles. Islammerij is een vloedgolf die men in den beginnen altijd onderschat. Van golven weet men ook nooit hoe diep of hoe hoog die worden. Het verschil is echter dat golven altijd nog maar water zijn, en de Islammerij daarentegen een eindeloze oceaan van bloed is…

    Het artikel hieronder spreekt boekdelen, precies op de dag dat het OM in NL beslist heeft om Geert Wilders, de Leider van wat vandaag de grootste politieke partij is, te vervolgen voor zijn uitspraken over meer of minder Marokkanen. 75 tot 80 % zijn het met hem eens, en dat is iets dat de poco-wereld, net als Hitler destijds, in het tapijt doet bijten van machteloze razernij…..

    As we open en bloot lezen in de Vlaamse pulp-gazetten, dat er door de nieuwe Federale maar overwegend Vlaamse Regering, werk zal gemaakt worden, om eindelijk! per maand een volle Boeing met uitgeprocedeerde illegalen of criminelen (wat hetzelfde is) terug te zenden, is de berekening rap gemaakt. Twaalf maanden aan 250 man = 3.000 per jaar. Wat wil zeggen, dat binnen 10 jaar, zonder dat er ook maar ene nieuwe bijkomt, ongeveer de helft van dat soort ‘asielzoekers’ zal ‘terug aan afzender’ zijn.

    We zullen het dus moeten hebben van het ontradings-effect. En van ons geduld. Vooral van veel geduld.

    Zeg, kan er geen Red Star Line van de vroegere Amerikalijn opgediept worden, om te worden ingezet? Zo’n boot had 10 keer meer passagiers mee, en vaart weg en weer in een kleine week…..

    Navraag te doen bij Dinske Bronska uit Plocka. Poland.

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Taliban, ISIS, Al Qaida, Boko Haram; allemaal islamitische terreurbewegingen! En de bloedbaden die worden aangericht, hebben álles te maken met de sharia en de koran

    (Door: Martha N.)

     

    Zij wonen onder ons, verscholen als “vluchteling”. “Grote stroom asielzoekers verwacht”. En… er komen er nog meer! We verzuipen in de asielzoekers! Als het aan onze regerende partijen ligt, komen er nog veel meer. D66 met Pechtold staat te springen om meer asielzoekers! Hoe is het mogelijk dat Nederlanders op D66 stemmen of op de andere partijen van dit (gedoogde) kabinet?

     

    Het COA heeft dringend gebouwen nodig

    Het COA heeft dringend gebouwen nodig voor de grote stroom asielzoekers uit met name Syrië en Irak. Vluchtelingen die uit Syrië en Irak komen, zijn bijna allemaal moslims. Zij ontvluchten hun land voor hun “eigen” mensen? Zijn hier veel christenen bij? Juist DEZE mensen hebben het recht op een status als vluchteling.

    We laten ons niets meer wijsmaken

    Geloven we nog langer aan de sprookjes die men ons wijsmaakt? Onze regering en de media doen er alles aan om maar aan te geven dat deze groeperingen niets met het volgen van de koran en de sharia te maken hebben. Onze moslims zijn anders, onze moslims zijn tegen deze slachtpartijen en ga zo maar door. Ja, daarom explodeert wereldwijd het aantal jongere moslims dat mee gaat vechten, de z.g. Jihadstrijders.

    Onze regering en de media moeten ons niet langer voor dom verslijten. De waarheid spreekt en het is de hoogste tijd dat wij, de Nederlanders, als niet-moslim, opkomen voor ons vaderland, onze vrijheid en onze veiligheid. Met al de nieuwe moslims en buitenlanders die hier binnen komen, wordt de redelijke veiligheid die we ooit in ons land kenden steeds minder. En de veiligheid zal nog minder worden, want veel politiebureaus gaan sluiten. U doet Uw aangifte van misdaad of diefstal maar op het gemeentehuis.

    Maar ja, het gemeentehuis is dicht op zon- en feestdagen, na 16.00 uur en in het weekend. Tja, daar sta je dan. De misdaad stijgt, maar onze regering zegt dat er geen misdaad meer is in Nederland. Alle moslims zijn van goede wil, wij kennen geen Marokkanengeweld. Ach, er is wel eens een kleinigheidje, maar dat is weg te wuiven.

    Om ons heen, in alle landen waar moslims wonen, explodeert het aantal doden. Kinderen, mannen, vrouwen, ouderen… niets weerhoudt hen om mensen en zelfs kinderen te vermoorden op beestachtige wijze! Denken we dat wij de dans zullen ontspringen? We zijn verplicht ze binnen te laten vanwege onze regeringsleiders, omdat die het EU-kalf aanbidden, allemaal, ook de christelijke partijen. Behalve één partij!

    Taliban, Al Qaida, Boko Haram, Isis en de Jihadstrijders zijn dus de verkeerde moslims?   Het is mooi geweest. Laten we ons niet langer in slaap laten sussen door mooi weer praatjes! Lees wat er om ons heen, alleen al in eigen land, gebeurt en denk niet dat wij de dans ontspringen! Zelfs in Brunssum is de bevolking nu wakker geworden en vreest zij een aanslag.

    “Verband met moskee vlak bij het NAVO hoofdkwartier.”

    De Telegraaf bericht vanmorgen dat Australiërs niet de enigen zijn die rekening moeten houden met terroristische aanslagen. Moslimterroristen zouden namelijk het plan hebben om een aanslag te plegen op het NAVO-hoofdkantoor in het Limburgse Brunssum. Burgemeester Luc Winants van Brunssum bevestigt de dreiging. „Die dreiging is er zeker nu. Ik ben daarover door de politie op de hoogte gesteld tijdens een briefing. Wij kijken hier heel serieus naar samen met de mensen van de basis.” De dreiging is volgens officieren afkomstig van een nabij gelegen moskee. Militairen en hun familieleden zeggen al enige tijd dat ze gevolgd worden en dat moslims uit de regio staan te posten bij de basis dan wel in auto’s heen en weer rijden. In gewone mensentaal betekent dit natuurlijk: ze zijn een aanslag aan het plannen. Eerst informatie inwinnen over het doelwit, zwakke plekken proberen te vinden en de routine van het personeel doorgronden, en daarna in actie komen. Ook worden de gezinsleden (lees: kinderen van militairen) gevolgd als ze vervoerd worden naar de internationale school. Je zou denken: erger dan dit wordt het niet. Extremisten zijn duidelijk bezig met het voorbereiden van een aanslag, er moet worden ingegrepen.

    Helaas: Met meldingen over dergelijke ’surveillances’ zou niks zijn gedaan. De burgemeester beweert dat er wel degelijk iets gebeurd is – zo zou de politie vaker langsrijden bij de basis. Jaja, echt waar. Dat hakt erin – maar de militairen denken daar heel anders over. Ze hebben geklaagd dat ze zich niet veilig voelen, maar de politiek doet (bijna) niets. Heel verstandig. We weten immers allemaal dat moslimextremisten helemaal niet zo gevaarlijk zijn. Toch . Ahum. Einde bericht Telegraaf.

    Nee, we weten allemaal dat moslims vredelievend zijn! De Pakistaanse Taliban hebben vandaag in Peshawar, in het noorden van Pakistan, een school aangevallen. Daarbij zijn zeker 84 schoolkinderen gedood. Ook kwamen twintig anderen om het leven, zo meldde premier Pervez Khattak van de deelstaat Khyber Pakhtunkhwa.

    Gisteren bij een gijzeling in Australië zijn doden gevallen. De Nederlandse kranten schrijven dat het een eenmansactie was en niets met moslims te maken heeft, ja, ja!

    De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft gisteren foto’s verspreid van de executie van dertien mannen in de buurt van Tikrit, in het noorden van Irak. De mannen werden door de organisatie omschreven als soennitische strijders en tegenstanders van de Jihadisten.

    Een jihadstrijder met een Nederlands paspoort heeft hoogstwaarschijnlijk een zelfmoordaanslag op een politiehoofdkwartier in Bagdad gepleegd vorige week…

    Circa driehonderd Chinese moslims vechten aan de kant van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), aldus Chinese staatsmedia maandag. Volgens Chinese veiligheidsmedewerkers gaat het vooral om leden van de Islamitische Beweging Oost-Turkestan (ETIM), die via Turkije naar Syrië en Libanon reizen.

     

    01-12-´14 18:19 – Meer dan vijfduizend mensen zijn wereldwijd in november om het leven gekomen als gevolg van jihadistisch geweld. De BBC constateert dat vandaag . En dat was alleen al in november!

    Nee, het is een vreedzame religie waar we ons land mee volstoppen.

    *

    UITLEIDING

     

    Nog eenmaal over de Europese Grote Slimme Verstanden. Zieke personen met auto-destructieve neigingen worden in de medische wereld gewoon in een dwangbuis gestopt en ergens binnen gezet, in verzekerde bewaring. Voor hun eigen bestwil.

    Het ziet er dus naar uit, dat er dringend werk moet gemaakt worden van de massaproductie van dwangbuizen in alle maten en gewichten. Is goed tegen de werkloosheidsval. Afmetingen zijn lukraak te kuiezen. Meest in de omvangrijkste, dat spreekt vanzelf. En waar het kan, met een gladde binnenwand, voor het moment dat deze aangekoppeld wordt aan de ecologisch verantwoorde lijkkist, waarin ze zo ten gepaster tijde de oven in kunnen.

    PS

    Geert Wilders verspreidt haat en zou dus discrimineren en begot: noch min of meer weer aan “groepsbelediging” doen! Nu vraag ik mij toch af, wie meest in de fout gaat als iemand roept ‘Houdt de dief’, de dief of de roeper….

    Want door al dat roepen, weet de ganse wereld nu dat er dieven rondlopen…

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     








    19-12-2014, 11:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2273

    *

    Donderdag 18 december

    Zon 8u40-16u38

    H Winibald

    *

    .

     

    “n warme luchtkanon

    Waar de terugslag de daders treft….

    *

    INLEIDING

     

    Freddy Van Gaever, even spitsvondig als altijd, leest hieronder op een kalme maar dodelijke manier, de levieten van de pakbonden. Langs deze weg bieden we hem onze beste wensen voor een spoedig algeheel herstel.

    Als me het zo ziet, is die index, de Heilige Koe der Pakbonden, niets meer dan de vicieuze cirkel waarin ze de werkende mens willen leren achter zijn eigen staart te bijten, lijk de eerste de beste uitgehongerde straathond.

    Freddy Van Gaever benadert die mensen echter met veel te veel eerbied. Dat is een taal die ze niet begrijpen, omdat die hoog boven hun hoofden cirkelt. Een gezellig haardvuur doven met een handblazertje is niets voor de twee kletskoppen-straatschuimers. De taal van ondergetekende met straathonden en zo, is beter op hun maat gesneden….

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://nageltjes.be/wp/?p=15402#more-15402

    *

    Stof tot nadenken voor vakbondsleiders !

    Nadat we de laatste dagen, in verband met de recente stakingen, allerlei verklaringen van vakbondsleiders hebben gehoord betreffende de zogenaamde” indexsprong” kunnen we niet nalaten onze zogenaamde rustperiode te onderbreken en een nieuwe bijdrage te schrijven. Wat die vakbondsleiders aan hun leden vertellen over de grote nadelen die hen te beurt zullen vallen door die zogenaamde indexsprong is de reinste larie en moet feitelijk als een grove leugen worden beschouwd.

    Zelf hebben we nooit al die zogenaamde studies van professoren in verband met de index en de levensduurte begrepen. Allerlei ingewikkelde formules werden reeds gepubliceerd maar volgens onze mening hebben die allemaal weinig zin. Waarover gaat die INDEX feitelijk?

    Het gaat erover dat men de evolutie van de prijzen van een reeks producten volgt via een zogenaamde index en wanneer die een bepaald percentage is gestegen delonen aan die nieuwe stijging gaat aanpassen. Maar volgens ons is dit een zinloze bezigheid. Waarom?

     

    Wanneer men nadenkt komt men tot de vaststelling dat indien er geen lonen zouden bestaan alle producten gratis zouden zijn. We betalen inderdaad geen cent aan de zee als we er tonnen vis uit halen. Voor al het fruit dat we van de bomen plukken krijgen de bomen geen cent. Moeder aarde ontvangt niets als we er tonnen kolen uithalen of miljoenen liters olie uit oppompen en we hoeven geen enkel bos te betalen als we er fazanten of konijnen gaat neerschieten. Maar de eerste bezitter van al dat gratis spul vraagt er toch een prijs – het zogenaamde loon- voor. Feitelijk bestaan alle prijzen van welk product ook uit een optelsom van allerlei lonen.

     

    Zo zal de bakker verklaren dat zijn brood b.v. 2 euro moet kosten en dat daarin 50% lonen zitten en 50% andere kosten waar onder b.v. 25% voor de bloem. Maar de leverancier van de bloem heeft eenzelfde verhaal en ook alle andere leveranciers zodat dat brood reeds uit 75% lonen bestaat na één volgende stap. Maar als men nadenkt en steeds verder gaat komt men tot de vaststelling dat de prijs van dat brood feitelijk alleen uit een optelsom van allerlei lonen bestaat. Er is niets anders en moeder natuur schenkt ons alle materiële middelen GRATIS.

     

    Het aanpassen van de lonen aan een bepaalde stijging van de index heeft hetzelfde resultaat als het willen blussen van een open haard door er een ventilator op te plaatsen.

    Zodra men de lonen heeft aangepast wil de bakker en al zijn leveranciers opnieuw hun prijzen verhogen wegens de duurdere lonen enz.enz. zodat een indexaanpassing de basis legt voor een volgende stijging; aanpassing van de lonen en opnieuw prijsverhogingen en dit tot in den treure toe.

     

    Een bekwame regering, hopelijk hebben we er nu een, moet dat kinderachtig gedoe stoppen. Ze durven nog niet beslissen om die idiote aanpassing af te schaffen maar zijn met één indexsprong reeds op de goede weg. Trouwens als de lonen niet stijgen zullen de prijzen niet stijgen en zal de index niet meer stijgen en zijn er geen indexaanpassingen meer nodig tenzij……de vakbonden loonstijgingen eisen en de molen terug op gang brengen zodat ze de arbeiders terug kunnen wijsmaken dat die aan koopkracht gaan verliezen wegens prijsstijgingen die ze zelf hebben uitgelokt!!!!!!

     

    Wanneer komt de tijd dat de gemeenschap in het algemeen en de arbeiders in het bijzonder uiteindelijk gaan begrijpen dat ze feitelijk gaan betogen voor een kleine bende beroepsprofiteurs die hun riant bestaan slechts kunnen bestendigen door hun leden permanent onwaarheden wijs te maken?

    Men zegge het voort,

     

    UITLEIDING

     

    Eigenlijk zouden er geen woorden meer moeten aan vuil gemaakt worden. Ook niet aan de ‘rijkentaks’. Waar er wel eerst zou moeten opgetreden worden, is aan het buiten de wet stellen van syndicaten die geen rechtspersoon hebben. Want anders zit de Regering aan tafel met spoken.

    Stel U voor, dat ook de werkgevers door een hocus pocus poas van Het Blauw Fabriekje, vanaf 1 Januari 2015, geen rechtspersoon meer zouden zijn. Geen enkele verantwoordelijkheid meer, het Wilde Westen, waar iedereen, zoals de syndicaten zijn goesting doet. De lonen worden verlaagd, de mensen worden uitgehongerd, maar de patroons vragen steeds meer.

    Leven in zo’n wereld kan natuurlijk niet. Waarom dan wel als een van de spelers dat wel mag?! In Italië bestaat zoiets als de ‘maffia’, die eigen wetten heeft. Maar die worden er regelmatig en op grote schaal, achter gedraaid.

    In Coburgland gijzelen ze de ene Regering na de andere. Tot ze nu deze keer op hun meerdere zouden gevallen zijn. Nie pleuje…. Het zou te mooi zijn om waar te kunnen worden…..

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     








    18-12-2014, 14:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2272

    *

    Donderdag 18 december

    Zon 8u40-16u38

    H Winibald

    *

    .

    *

    Zij kunnen er nog mee lachen, en

    Verdienen er zelfs nog geld aan…..

    *

    INLEIDING

     

    ’t Is in de valies, zegt de PS, en daar komt het nooit van z’n leven meer uit. Denken ze. ‘Hebben is hebben, en krijgen is de kunst’!!!!! Er zal dus ‘onderhandeld’ worden, op basis van gelijkheid…. Ja wadde!

    Beter dan mijn goede vriend hieronder, de bescheidenheid in persoon, had ik het niet kunnen zeggen. Wij zijn het enig land ter wereld waar er zoveel wordt betaald om zo weinig of helemaal niet, te werken. Samen met de fameuze ‘transfers’ van Noord naar Zuid, is dit geen solidariteit meer, meer pure georganiseerde diefstal.

    Wallo/Brux is dus dank zij de PS van Olio di Poepo van een noodlijdende regio afgegleden naar een maffia-land waar ratten graaien en ratten als…ratten. Vandaar de wens om te ‘ratacheren’ bij la Mère Patrie….

    Ja, inderdaad, waarom werken, als de Vlamingen zo dom blijken te blijven om zich altijd en overal te laten kaalplukken, zodat de gebraden kiekens hen in de mond bolijven vliegen….

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Er zal over de voorbije stakingen nog veel inkt vloeien en veel papier worden vuilgemaakt. Ik ga er nog één keer over schrijven en wel over de bakken onzin die er op de Tv-interviews werd verkocht door stakers die ofwel ter kwader trouw waren ofwel te simpel van geest ofwel beide.

       Zo is het verhaal, dat ze het deden voor hun kinderen en hun kleinkinderen, terwijl het juist die zullen zijn die straks zullen opdraaien voor de steeds groter wordende staatschuld, mede veroorzaakt door de kosten van de vergrijzing, waarop in dit land veel te laat gereageerd is. Er komen nl steeds minder bijdragers en steeds meer trekkers en dat is al jaren een bekend gegeven...

       Verder de klagers die het niet zien zitten tot hun 67ste te werken, iets wat in al de ons omliggende landen al beslist is en dat pas ingaat over 15 jaar. Wie 42 jaar zal gewerkt hebben, kan met pensioen. Wie later tot zijn 67ste zal moeten werken, zal iemand zijn die pas na zijn 25ste begonnen is. Daarbuiten zijn er dan nog uitzonderingen voor zware beroepen.

       Minder gehoord waren de klachten over het afschaffen van niet gemotiveerd tijdskrediet en de uitschakelingsuitkeringen (het vroegere wachtgeld voor schoolverlaters). Volgend jaar zouden een kleine 17.000 mensen die uitkeringen verliezen. Men ‘vergeet’ er wel bij te zeggen, dat er maar een 5.000 jongeren bij zijn en het vaak gaat om samenwonenden waarvan sommigen zelfs nog nooit gewerkt hebben…

       Tenslotte zijn er die beweerden dat onze sociale zekerheid gesloopt wordt. Daarover valt iets meer te zeggen. Toen de sociale zekerheid in dit landje werd opgericht werd die betaald door de bijdrage van de werknemers. Dat is al lang niet meer het geval. In 2009 was dat nog maar 66,5% en dit jaar zakken we onder de 60%. Het verschil wordt bijgedragen door een zgz ‘evenwichtsdotatie’, nota bene: een eis van de PS. In werkelijkheid is het een vestzakbroekzak operatie door de federale regering die de staat dit jaar meer dan 6 miljard euro zal kosten.

       De RVA gaf vorig jaar bijna 10 miljard euro uit aan uitkeringen. Slechts een kleine helft daarvan ging naar werkzoekende werklozen. De rest naar brugpensioenen, tijdelijke werkloosheid, tijdskrediet, loopbaanonderbreking, startbanen, werklozen in beroepsopleiding, PWA’ers enz… Die uitgaven zijn de laatste jaren nog gestegen, die van de zuivere werklozen zijn integendeel gezakt. En of er nog bespaard kan worden?

       Geen enkel westers land geeft meer uit om niet te werken dan België!

    *

    UITLEIDING

     

    Goed afsluiten, zoals de Politie ons komt aansporen, helpt niet. Want het gaat hier om georganiseerde zakkenrollerij die al 184 jaar aan de gang is, en waar onze mensen dus aan gewoon zijn geraakt. Iets wat nooit in de portemonnee is geraakt, valt ook minder op dat het er weg is.

    Goed afsluite, zoals de Politie dat komt uitleggen, helpt zelfs niet tegen de inbrekersplaag, die voorlopig, dus voor die sukkelaars eindejaars-centjes beginnen te mankeren, becijferd wordt op zo’n 200 per dag. Junky’s, alcoholverslaafden, gewoontedieven, naast het Geheim Leger der Islammers, zijn een macht waartegen gen kruid gewassen is. Temeer daar het verboden is zichzelf of zijn eigendommen met tegen-geweld te beschermen. Het zou de ‘provacy’ van die gangsters we eens kunnen schaden, en dat willen hun beschermheren van de PS/SP niet. Want het zijn hun kiezers!

    Die hebben dan ook gezworen, dat het land, indien niet Latino Rood, dan ook niet meer moet zijn. En in hun ondergang willen ze ook het welvarende Vlaanderen meesleuren.

    Maar nu moet er eerst gefeest worden. Later zien ze wel weer.

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     








    18-12-2014, 13:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2271

    Woensdag 17 december

    Zon 8u40-16u37

    H Begga, patrones van de begijnen

    Draagt Begga een wit kleed, dan is de winter gauw gereed

    *

     

    De ‘Dagklapper’ die hier elk dag verschijnt, is ® van Roularta, via ’t Scheldt gekopieerd. Door die over te nemen hoop ik hen ook wel lezers voor ‘tSCHELDT te bekpren, maar ik doe het in de eerste plaats om onze rijke Christelijke & Vlaamse Cultuur in het zonnetje van elke dag te zetten.

    *

    .

    *

    Talibanner of ‘Staker’?

    Of komt er eerstdaags een naadloze overgang?

    *

    INLEIDING

     

    Voortgaande op de kleur van de koppen der twee cowboy-aanvoerders van de kleursyndicaten, zijn door bemiddeling van Boko Haram, de Kalasjnikovs reeds besteld… Met op de Begroting van de Sociale Zekerheid geleverde patronen rechtsreeks uit de FN-fabrieken van Herstal. Het ware Internationaal Socialisme is inderdaad op komst.

    Ondertussen is de poco-wereld er dus blijkbaar in geslaagd om de halve wereld te doen geloven, dat ‘Taliban’ een soort onder-nationaliteit is van een bepaalde bevolkingsgroep in Pakistan/Afghanistan .

    Het zit zo. Gisteren was ik weer in de ‘Bar Central’ in het Centro Storico van ons dorpje van hooguit 2.000 zielen. Deze keer weer om geen hond door te jagen, dus zaten we bij de open haard om gezellig van onze espresso te genieten. Net als in de café’s thuis, ging het over de laffe aanval van de ‘Taliban’ op schoolkinderen in Pëshawar (Pakistan). Niemand had ooit nog van dat stadje gehoord en men vroeg zich terecht af waar het land der ‘Talibanfrtd’ dan wel lag. Eerder een normale vraag bij eenvoudige landlieden, dacht ik, en dus voelde ik mij geroepen om dat nader te belichten….

    De reactie was ‘gemengd’. Ha, die ‘Talibanders’ zouden gewoon zoiets zijn als Boko Haram, IS, of Hezbollah, of Hamas Kortom, het waren gewone primitieve Islamm-moordenaars, die daar deden waar alle Islammers goed in zijn. Aanvallen uitvoeren op schoolkinderen. Of op vrouwen. Laffe sluipmoordenaars et zelfmoordenaars die wijsgemaakt werden dat ze daardoor naar de hemel konden als martelaar.

    Pas toen de barhouder op zijn tablet ge-Googeld had op het Internet, wilde men mij geloven….

    En het nieuws zal nu in veel huisgezinnen besproken worden, als om 18 uur de Rai, ook al een Staatszender, het zal hebben over de Pakistaanse ‘Taliban’….

    Zo ziet U maar, dat desinformatie geen unicum is voor de TV-zenders in ons eigen taalgebied aan jullie kant van de Alpen…..

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/aanval-taliban-op-pakistaanse-school-voorbij-130-doden-a2153733/

    *

    Aanval taliban op Pakistaanse school voorbij: 130 doden

    Bij een raid op een school in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn 130 mensen om het leven gekomen. Het merendeel zijn leerlingen van de school, die beheerd wordt door militairen. Na ruim zeven uur is de aanval, die werd opgeëist door de taliban, afgelopen. Alle terroristen zijn gedood.

    Mededeling taliban

    We hebben de school aangevallen omdat het leger onze families aanvalt. We willen dat zij onze pijn voelen

    Volgens politieofficier Mudassar Abbas bestormden minstens zeven gewapende militanten vanmorgen de Army Public School en openden ze het vuur op kinderen en leerkrachten. Het leger kwam snel ter plaatse en sloot het gebied af. Toch hielden de vuurgevechten en de gijzeling nog ruim zeven uur aan.

    Zelfmoordterroristen

    Rond 10 uur liet de woordvoerder van de taliban, Muhammad Khorasan, weten dat een van de zelfmoordterroristen zichzelf in de school heeft opgeblazen. Sindsdien werden volgens verslaggevers ter plaatse nog zeker tien explosies gehoord.

    Inmiddels zijn alle terroristen gedood. "Vijf militanten zijn gedood door de commando's en een ander deed een zelfmoordvest op zijn lichaam ontploffen, toen hij omringd was door soldaten", aldus een statement van het leger. De soldaten kamden het gebouw uit, maar werden daarbij gehinderd door bommen die door de terroristen in het gebouw waren gelegd.

    De doden-tol staat inmiddels op 130. Eerder bevestigde Pakistaans minister Pervez Khattak dat de raid het leven kostte aan 104 slachtoffers, waarvan 84 leerlingen.

    Enkele tientallen kinderen raakten zwaargewond door kogels. Ongeveer 100 mensen zijn gewond, zei de provinciale minister van Onderwijs, Mushtaq Ghani, eerder vandaag.

    Zo'n 500 studenten konden al snel geëvacueerd werden, maar een grote groep werd nog gegijzeld door de aanvaller. Met mondjesmaat konden enkele kinderen en personeelsleden door speciale legertroepen bevrijd worden. Meerdere politiewoordvoerders hebben nu gemeld dat alle terroristen gedood zijn en dat de aanval is afgelopen.

    Vergelding

    De Pakistaanse taliban (TTP, Tehreek-e-Taliban Pakistan) eiste de aanval op als vergelding voor een militair offensief tegen de militanten in de noordwestelijke stammenregio. "We hebben de school aangevallen omdat het leger onze families aanvalt. Wij willen dat zij onze pijn voelen", klonk het in een mededeling.

    De taliban beschouwt de school die het vandaag heeft aangevallen als een militair doel, omdat er veel kinderen van militairen naartoe gaan. Maar de helft van alle plekken in de school is bestemd voor burgerkinderen.

    *

     

    UITLEIDING

     

    Niet dat ze, de syndicaten, omdat ze hun gram niet halen, zo maar meteen met ‘n hemelvaartcommando kinderdagverblijven en kleuterklasjes zouden aanvallen. Om de vaders van die kinderen te dwingen om toe te geven. Neen, zo extreem zijn ze nu ook weer niet. Al zijn ze aardig onderweg.

    Want net als de ISIS Jihadisten, spellen ze hun achterlopers leugens op de mouw. Langer werken is een vloek in hun ogen, al is ‘werken’ op zich dat ook al. Ze zien de werkgever proper gekleed achter zijn bureau zitten, en willen gewoon in zijn plaats zijn. Daar zitten en niets doen, buiten wat tokkelen op de computer, en nu en dan, tegen de jeuk, de telefoon opnemen.

    Volgens mij zit het er aan te komen, dat Olio di Poepo, nu zijn haring niet meer braadt in de Wetstraat 16, hij de boer zal optrekken verkleed in viswijf.

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

     








    17-12-2014, 11:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2270

    Dinsdag 16 december 2014

    Donkere maand

    Zon 8u39-16u37

    H Adelheid van Trier

    Adelheid tooit met rijm, dat is voor niemand een geheim

    *

    .

    *

    *

    De treffende afbeelding hierboven – met vol enthousiasme geleed bij

    http://www.golfbrekers.be/

    spreekt boekdelen. Voor mijn part staat ze model voor het hele jaar 2014. Samen metk het nieuwe woord ‘afschakelen’, verdienen ze op dezelfde manier te worden vereeuwigd, want ze stralen alle twee dezelfde gelukzaligheid uit van het Slinxs nihilisme.

    Over naar deze 1ste Vlaamse Regering in 184 Jaar en de Blauwe schijn die daarvan afstraalt..

    Vrienden met sterke schouders zijn aangenaam gezelschap in het dragen van een zware verantwoordelijkheid. Het zijn wel die sterke schouders die het hem doen, al loopt de denkwereld verder wel een beetje uiteen.

    Die van Het Blauw Fabriekje zijn mij veel te weinig vaderlandslievend voor het verkeerde vaderland en teveel ‘vreemdloopte’ in de richting van de fransdolle elite. Al zijn ze – naar ik vermoed maar niet zeker weet – wel clever genoeg om tijdig de tekenen des tijds over te nemen. Want, meer dan bij normale mensen, ligt hun hart, waar hun portemonnee ligt. Junior De Croo is, zo lang hij niet van zijn paard valt, daar het joviale prototype van.

    Wat deze hardste stakingsdag ooit – tenminste volgens de pakbonden – heeft teweeg gebracht, is het besef dat Tsjevenpakbond en Sossenpakbond twee handen op één buik zijn. Daar zijn echt geen woorden voor. Ofwel zijn de Slinxen Christelijk geworden, ofwel zijn de Christelijken Slinxen geworden. Ach, maar op de duur zij die twee zaken gewoon synoniem van elkaar. Syndicaat en synoniem, het zijn zo goed als tweelingwoorden geworden. Net zoals ‘Maffia’, ‘Camora’ en ‘Cosa Nostra’ drie kanten (!) van een en dezelfde medaille zijn….

     

     *

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.tijd.be/politiek_economie/belgie_federaal/Vermogenswinstbelasting_Die_komt_er_niet.9579431-3136.art

    *

    Vier woorden. Meer had vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) in VRT-programma 'Reyers Laat' niet nodig om de idee van de vermogenswinstbelasting weer af te voeren.

    Luttele uren nadat CD&V-vicepremier Kris Peeters na de algemene staking de deur weer op een kier zette voor een vermogenswinstbelasting, deed Open VLD-vicepremier Alexander De Croo hem weer op slot. 'Die komt er niet', antwoordde De Croo kernachtig toen hij in het Canvas-programma 'Reyers Laat' de vraag kreeg of er een vermogenswinstbelasting komt.

    De Croo erkent dat niemand er iets op tegen kan hebben dat de superrijken meer zouden moeten betalen. 'Maar dat lukt niet zonder ook de middenklasse te raken en dus kan een vermogenswinstbelasting geen goed idee zijn. In ons land zitten we niet met een probleem dat de grote inkomens te weinig belastingen betalen, wel dat de werkende middenklasse te veel betaalt.'

    De vicepremier benadrukte wel dat de regering ook zonder vermogenswinstbelasting aan een tax shift, een verschuiving van lasten op arbeid naar lasten op kapitaal, aan het werken is. Dit weekend liet Open VLD-voorzitster in een interview met De Tijd een gelijkaardige boodschap horen.

    *

    UITLEIDING

     

    Wat mij ook al een tijdje op de lever ligt, is de voorstelling van Rudy De Leeuw (buiten inderdaad zijn fysieke gelijkenis met Benito Mussolini, de uitvinder van het ‘Facisme’ die als schoolmeester zijn politieke carrière ook als straatvechter is begonnen) die maar blijft zeggen, dat hij zo vriendelijk is geweest van minstens drie keer met een staking te dreigen zonder daarop ook maar de geringste reactie van de Regering te krijgen. Daar waar de 5 stakingsgolven al vast lagen lang voor de Regering haar programma had bekend gemaakt. Wat maakt dat het op deze manier ondergraven van onze algemene welstand een misdaad is met voorbedachten rade.

    En weer draag ik bij deze met volle instemming mijnerzijds de cynische boodschap uit van

    http://www.golfbrekers.be/

    *

    Het is ook duidelijk dat het voorbeeld van Hollande, die met zin ‘rijkentaks’ en de landsvlucht van de meest gefortuneerde bekende Fransen, via Olio di Poepo in het stakersgebed van de FGTB is gekomen. Moest het lukken, is de redenering, zullen wij dat niet ingevoerd hebben, en kunnen we weer aanvallen, want de vele Internationale Vennootschappen die hun fiscaal snoepje dreigen kwijt te spelen, zullen sluiten en ons land verlaten. Gevolg: werkloosheid, waartegen we weer zullen kunnen ‘betogen’….

    Het diabolische van deze redenering is, dat de vele tientallen deals met deze ondernemingen en de Fiscus, tot stand zijn gekomen, dank zij… de Parti Scadale…. en met de volle medewerking van Van de la la Liere, de Keizer van Oostende…..

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     

     










    16-12-2014, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2269

    Dinsdag 16 december 2014

    Donkere maand

    Zon 8u39-16u37

    H Adelheid van Trier

    Adelheid tooit met rijm, dat is voor niemand een geheim

    *

    *

    Obama, de beren-fluisteraar….

    *

    INLEIDING

     

    Mocht het allemaal waar zijn, dan zou tegenaan de dag van de Winter wende (21 December) als de dagen het kortst zijn, de lentedooi der wapens ingezet worden.

    Als Kerstwens is dit natuurlijk veel te mooi om waar te zijn. Al is het natuurlijk een feit, dat de Zwarte Ongelukskater in de Amerikaanse Washing Ton alleen nog zwarte sneeuw rondom hem ziet. Nederlaag na nederlaag op nederlaag: het moet daar ten huize Obama niet meer mooi zijn. Maar de man past zich aan.

    Van kamp wisselen is dus de oplossing der platte vijgen. Zodat het machtige Amerika zich weer kan oprichten om het verloren vertrouwen te herwinnen. Enne, wie weet, zien die twee, Obama en Poetin, elkaar niet terug onder de Kerstboom.….. op het Rode Plein (*) in Moskou, het mooiste ter wereld,

    (*) Naar men zegt zou in Rusland iedere stad die zichzelf een beetje respecteert, een Rode Plein hebben, hoe klein ook. Zou nog een overblijfsel zijn uit de tijd der Tsaren.

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Radicale ommekeer Obama? Syrië mogelijk partner VS in strijd tegen ISIS

    *

    Volgens nog onbevestigde berichten maakt de Amerikaanse president Obama zich op voor een radicale koerswijziging door de Syrische president Assad te erkennen en als partner in de strijd tegen de islamitische terreurgroep IS(IS) te accepteren. Daarmee zouden Rusland, Iran en de VS plotseling aan dezelfde kant komen te staan. Mogelijk is dat tevens de reden waarom Obama geweigerd heeft zijn handtekening te zetten onder een motie van het Congres om voor $ 350 miljoen aan wapens aan Oekraïne te leveren, iets waar zijn Russische collega Putin fel op tegen is.

    Saudi Arabië en Israël niet blij

    Met name Saudi Arabië zal zich opnieuw zwaar in de steek gelaten voelen door Obama als hij inderdaad ‘overloopt’ naar de vijand. De Saudi’s en de meeste andere Arabische emiraten hebben de afgelopen jaren enorme sommen geld overgemaakt naar de Syrische rebellen, en tevens inlichtingen- en militaire hulp geboden om Assad ten val te brengen.

    Israël heeft de Syrische opstand nooit ten volle willen ondersteunen en heeft enkel een bufferzone in het uiterste zuiden van Syrië gecreëerd, om zo het Syrische leger, Hezbollah en elementen van de Iraanse Revolutionaire Garde op afstand te houden. Niettemin zal Israël zijn positie grondig moeten herzien als Obama het regime Assad accepteert. Nu al is duidelijk dat de Israëlische geheime diensten de situatie in Syrië totaal verkeerd hebben ingeschat toen ze enkele jaren gelden stelden dat de dagen van Assad waren geteld.

    Het ontslag van minister van Defensie Chuck Hagel was waarschijnlijk een voorbode van Obama’s koerswijziging. Hagel wilde namelijk alles uit de kast trekken om Assad af te zetten.

    Politieke ruilhandel ‘Palestina’ en Syrië

    Gisteren ontmoette minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zijn Russische collega Sergey Lavrov in Rome. Bronnen in Washington en Moskou melden dat er uitgebreid over de situatie in Syrië is gepraat. Het Kremlin zou zich bij een alternatieve Amerikaans-Europese resolutie over de erkenning van Palestina willen aansluiten, op voorwaarde dat Amerika het Russische plan om het conflict in Syrië te beëindigen steunt.

    Het Kremlin wil dat de Syrische oppositie een bestand met Assad accepteert, met name in het nog altijd zwaar bevochten Aleppo. Vervolgens moeten er provinciale verkiezingen komen waar zowel Assad als de oppositie aan mee mogen doen. De Russen zouden dit plan ook al hebben voorgelegd aan Hezbollah en Turkije.

    Obama weigert handtekening voor wapens naar Oekraïne

    Om Rusland niet alsnog voor de voeten te lopen weigert Obama een wetsontwerp van de Senaat te ondertekenen waarmee $ 350 miljoen wordt vrijgemaakt voor militaire hulp aan Oekraïne en de sancties tegen Rusland worden aangescherpt. De Russen hebben deze wet al als een provocatie bestempeld en dreigen met tegenmaatregelen als Obama de wet toch goedkeurt (2).

    Zelfs het recente Amerikaanse dreigement om nieuwe kernraketten voor de middellange afstand in Europa op te stellen als Moskou blijft weigeren het verdrag over deze wapens te ondertekenen kon de toenadering tussen beide landen niet dwarsbomen.

    *

    UITLEIDING

     

    Ik vind het een goed geslaagde grap, dat onze Blauwe Planeet rond is, en niemand zich dus kan verstoppen achter een hoekje of een kantje. Als syndicaat is men dan wel verplicht zijn toevlucht te zoeken tot leugens en bedrog. Het is om beschaamd te zijn in hun plaats!

    Blijft dus alleen over het eeuwenoud verschil tussen waarheid en leugen om de wereld te besturen. Alleen de waarheid brengt blijvende Vrede. Kunnen we zelfs leren van de dierenwereld.

    Dit gezegd zijnde moet het mij van het hart, dat er mensen zijn die blijkbaar niet in staat zijn om voor zichzelf uit te maken waar in hett Apenland der Coburgers de leugen heerst, en waar de waarheid dreigt onder de voeten te worden gelopen door de rode maffia van de dieven van het ACV.

    Slechts een enkel voorbeeld. De Rode ABVV-Leeuwen willen nu dat BDW de ‘rijkentaks’ bij hoogdringendheid uit zijn mouw schudt, wel wetende dat dit ten enenmale onmogelijk is. Simpelen van geest lopen daar in. Maar waarom gebeurde dat niet vroeger, zelfs van in de tijd dat BDW nog in de wieg lag? En wie heeft er al die achterkamertjes-regelingen met de Fiscus gepatroneerd? Toch niet de Vlaams Nationalisten, want die weden angstvallig van de macht weg gehouden. Ze werden desnoods aks pestlijders achter prikkeldraad gezet… zodat er ongestoord kon gesjoemeld worden.

    En al die slimmekens die geen sikkepit afweten van de fiscaliteit, willen gewoon dat ‘anderen’ de rekening betalen voor het jarenlange Rode potverteren. Voor de pleziertjes où OCMW te kunnen spelen voor de gehele wereld. Meerwaardebelasting… maar wat met minwaarden? Om een fiscale basis voor de ‘rijkentaks’ te hebben, moet er eerst een ’kadaster’ van de eigendommen van alle burgers worden gemaakt. En wat met de spaarkous onder de hoofdkussens? Is dit wel realistisch? Zou complete onteigening dan niet beter zijn, zodat iedereen weer vanaf ZERO kan herbeginnen. Resultaat; na korte tijd zullen er weer armen en rijken zijn. Ook weer de schuld van BDW?

    Kom, late we alles op zijn plaats zetten. Syndicaten, die niet eens wettelijk bestaan, beheren hun gelden via het buitenland. Zijn die gekend bij de Fiscus? En is het normaal, dat in een boksring er een gemaskerde bokser optreedt die daarenboven ongenaakbaar is? Ik heb nog nooit geweten, dat een syndicaat een onderneming met risico-kapitaal opstart en in stand houdt. Maar dagelijks helpen ze er wel met de hulp van de politiek, enkele naar de knoppen.

    De vakbonden zijn eenvoudig niet akkoord, dat de bomen niet tot in de hemel groeien. Maar ze ijveren wel voor die droom. Ondertussen zagen ze op die manier wel de poten van onder hun eigen stoel. Psychopaten zijn het, ja? Alleen door hun eigen zichzelf in delirium gebracht.

    Maar ja, wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil….

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     

     








    16-12-2014, 14:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2268

    ***

    Maandag 15 december

    Zon 8u38-16u37

    H Autbertus

    *

    .

    *

    Het Niebelungenlied der Flamboches

    Mensenrecht of Meesterschap?

    *

    INLEIDING

     

    Met zachtjes op de achtergrond de Ring der Nibelungen van Richard Wagner http://youtu.be/KTM7E4-DN0o (Feel sorry voor de begin-publiciteit). In vrije vertaling is dit ‘We hebben de zon zien zakken in de zee… Er stonden donkere wolken, en de einder was helemaal in bloed’….

    Dat zou de beginmelodie kunnen zijn, van het verhaal over ‘Het Apenland, de ondergang’.

    Het stond bij voorbaat vast: de rode terreur-stakingen zouden vroeg of laat succesvol eindigen. En nu is het zover, het hoge woord is er uit. In dit Apenland kan men zich niet neerleggen bij de wil van het volk in vrije verkiezingen, de Slinxe belgicisten willen altijd en overal het laatste woord. Niet de Regering, deze keer overwegend Vlaams, maar zij, de Rode Manitou ’s van de straat, regeren dii land. Dat is al 184 jaar zo, al zou het kunnen, dat ze deze keer hun Meester hebben gevonden i de persoon van BDW.

    Hij is wel niet mijn beste vriend, maar hij heeft het hen toch mooi geflikt! In een minimum van tijd!

    Maar het zijn toch wel weer de Tsjeven die de Judasrol spelen. Die zijn van uit hun nederlaag (die ze blijkbaar niet hebben zien aankomen) zo maar in het zachte regeringsnest gevallen, precies aan de kant waarop ze dat nest hopen te zullen kunnen doen kantelen. Bewijs: na 7 maanden van zich de nagels te hebben zitten verbijten in eenzaamheid, komt hun Parrteivorsitsender plotsklaps weer in het vizier. Net alsof hij er nog iets toe doet.

    Het is gewoon de vaststelling die iedereen kan doen, en die dat dan ook doet: de messen zijn gewet, de bel kan gaan. We gaan de weg op van nieuwe verkiezingen, en die zullen de zinderende uitslag hebben, waarvan wij, Vlaams Nationalisten, al dromen sinds het einde van Wereldoorlog I, nu precies 10 jaar geleden.

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    Peeters haalt uit naar De Wever en Rutten: "Hoef geen schoonvaders en -moeders"

    *

    CD&V-vicepremier Kris Peeters is de constante commentaren van partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) over de stakingen beu. "Ik hoef geen schoonvaders­ en -moeders", klinkt het vandaag in De Standaard.

    Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen

    Peeters moet als minister van Werk in het conflict tussen regering en vakbonden de lont uit het kruitvat halen. Hij riep donderdag in de Kamer 'anderen die vanuit de marge de zaken moeilijker maken' op om niet verder olie op het vuur te gooien. Maar de oproep van Peeters vond geen gehoor: het afgelopen weekend staken De Wever en ook Rutten nog een tandje bij in hun aanklacht van de 'politieke staking' vandaag.

    "Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen. (...) Iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Maar ik heb geen nood aan schoonvaders en ­-moeders vanop de zijlijn. Dat ze dan in de regering komen zitten", aldus Peeters. Dat laatste is vooral een verwijt richting N­VA-­voorzitter Bart De Wever, schrijft de krant. Als voorzitter van de grootste partij in het land was hij de logische premier van de 'Zweedse' coalitie geweest.

    *

    UITLEIDING

     

    Ja, ik weet het: dromen zijn meestal zelfbedrog. Maar stel dat de BDWërs samen met het Vlaams Belang de volstrekte meerderheid halen…. Kan misschien de Republiek Vlaanderen boven de doopvont gehouden worden, met als kolonie en aanhangsel het plat gestaakte WalloBrux, dat kan blijven, op voorwaarde dat het braaf is. En de werkloosheidsvergoeding afbouwt. Kijk wat er van de Sociale Zekerheid is geworden, onder hun bestuur: men wordt vergoed (en niet bestraft!) om werkloos te blijven….

    Slinxen kunnen het niet bevatten, dat recht op arbeid iedere dag moet verdiend worden. En de werkgevers mogen het ook niet vergeten, dat het vroeger, in de tijd dat de dieren nog spraken, dat het ‘een wraakroepende zonde’ en een ‘zonde tegen de H. Geest’ was, om het (rechtvaardige) loon der werklieden achter te houden. De Slinxen – Sossen en Tsjeven - hebben gedacht dat ze die rol van die dieren hadden kunnen overnemen, om in hun plaats te spreken, maar het enige werkwoord dat ze kennen is “zakkelorummen’….

    Vandaag werd de Rubicon overgestoken en de weg leidt nu naar een bestiale uitdaging. Het zou getuigen van voorzichtigheid, moest het Blauwe Michelleke nu al beroep doen op de UNO Blauwhelmen. Want dit is geen nationale staking meer, maar een regelrechte staatsgreep door het klootjesvolk, in opdracht van de Partij der Stelende Eksters…..

    Het Recht op Staken dient te worden aangepast. Het wordt bevestigd, maar wie staakt komt voor de duur van de staking gewoon in een grote weide op de grond zitten, zodat het Openbaar Leven niet verstoord wordt. De kopstukken blijven al die tijd in afzondeering en is persoonlijk hoofdelijk aansprakelijk voor alle veroorzaakte schade.

    De Bevolking wacht op een Wet van deze Regering in de eerste dagen. De relatieve rust tussen Kerstmis en Nieuwjaar is hiertoe de aangegeven beste tijd.

    PS/ Hij wacht op een signaal…

    Heb op een NL-zender de etymologische ondergrond leren kennen van het woord ‘weerman’.

    Het is een man die twee keer ‘n genitale operatie heeft laten uitvoeren….

    Misschien een tip voor Olio di Poepo?

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     

     










    15-12-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!