MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1538 – Bij “ARABIST” HANS JANSEN OP DE SCJOOLBANKEN

     

    ***

    Zondag 29 september

    Zon 7u40-19u25

    H Michaël, patroon van Brussel

    Trekt vóór Michiel de vogel niet, geen winter is nog in ’t verschiet

    .

    1538 – Bij “ARABIST” HANS JANSEN OP DE SCJOOLBANKEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Moeilijke onderwerpen eenvoudig kunnen uitleggen : het is aan niet veel leermeesters gegeven.

    Maar met in het achterhoofd onze gebivakmutste Opperhoofden, kan ik aan Mr Janssen alleen hoofdschuddend herinneren aan het spreekwoord van die kaars en die bril, als die dan toch niet zien en wil.

    Dus nadert het ogenblik van de afrekening. Wie niet horen wil, moet voelen. De trap onder hun achterste op 25 Mei 2014 kan niet hard genoeg zijn! Die moet, letterlijk en figuurlijk, door merg en been gaan!

    .

    II MIDDEN

    Hans Jansen - Koranverbod? Sharia is het probleem

    *

    Een denkbeeldige sharia-rechtbank in Nairobi, wat voor straf zou die kunnen opleggen aan de moslimse moordenaars die vanaf 21 september het winkelcentrum Westgate geterroriseerd hebben? Daar is in de koran weinig of niets over te vinden, daarvoor moet je bij de beroepsmoslims en hun sharia-handboeken zijn. Koran 5:33 gaat over rovers die moslims overvallen en is hier dus niet van toepassing want de moordenaars in Nairobi hebben geen moslimslachtoffers willen maken. Wat we daarom moeten opzoeken is de straf die de sharia geeft voor het martelen en opzettelijk om het leven brengen van iemand die geen moslim is. Het meest hanteerbare moderne sharia-handboek is dat van N.H.M. Keller, en heet The Reliance. Dat boek is afgezegend door de Azhar in Cairo, een instelling die in zekere zin te vergelijken is met het Vaticaan want de Azhar is de organisatorische top van de Soennitische beroepsmoslims. Op bladzij 584 van The Reliance staat dat een moslim in zo’n geval vrijuit gaat. ‘Geen wedervergelding voor het doden van een kaafir door een moslim’.

     

    Nu weet ik nog steeds onvoldoende van de sharia. En wat ik wel weet, heb ik vast en zeker verkeerd begrepen. Wie meer weet en wie meer begrijpt dan ik, moet me maar corrigeren en vertellen waar de sharia een overval met het oogmerk geen moslimslachtoffers te maken, strafbaar stelt en hoe die straf dan luidt.

     

    Als de overval volgens de Kadi onder Jihad valt, zal er geen straf worden uitgedeeld, want om Jihad te kunnen voeren wordt alles wat de islam verboden heeft, geoorloofd, vraag maar na bij de Tunesische Jihad-meisjes. Het zou desnoods ook onder ‘straatroof’ of ‘het verspreiden van verderf’ van Koran 5:33 kunnen komen te vallen, maar dat is onwaarschijnlijk als de slachtoffers geen moslim zijn.

     

    Het probleem van het Westen met de islam zit hem eerder in de sharia dan in de koran. Delen van de inhoud van de koran zijn vaag en onheilspellend, zie bv. het koranvers over het afhakken van de vingers van de ongelovigen, 8:12. Maar, nog afgezien van de inhoud, er is bij de koran een probleem met de identiteit van de auteur. Volgens de islam is dat God. Dat is niet te controleren, maar hoe het ook zit, die auteur oppakken wegens het oproepen tot geweld is niet mogelijk. Uitgevers, vertalers en verkopers van de koran aanpakken is daarentegen wel mogelijk, maar toch minder bevredigend dan een harde actie tegen de auteur zelf.

     

    Bij de sharia staat het er anders voor. Er worden nog elk jaar nieuwe handboeken gefabriceerd. In heel Europa zijn er beroepsmoslims die handleidingen over de sharia publiceren. Bij sharia-handboeken is het wel mogelijk de auteurs aan te pakken wegens het oproepen tot het gebruik van dodelijk geweld.

    Bij de moderne sharia-boeken is de inkt nog nat. De auteurs zijn ingezetenen van landen met een eigen strafrecht, en die auteurs kunnen op hun geschriften worden aangesproken. En, ook volgens de islam zelf, zijn de sharia-handboeken door mensen geschreven, niet door God.

    De sharia is het probleem. Een koranverbod klinkt leuk, maar doet toch denken aan de plannen om de piramiden van Guiza af te breken om het heidendom te bestrijden, of het opblazen, door de Taliban, van de Boeddha-kolossen in Bamiyan (Afghanistan) om het Boeddhisme een hak te zetten. Misschien is het prettig en bevredigend om de koran te verbieden zoals een Russische rechter 17 september gedaan heeft, maar dat maakt niets uit zo lang er overal ter wereld steeds weer verse shariahandboeken het licht zien.

     

    Mocht een sharia-rechtbank in Nairobi daarentegen van oordeel zijn dat de slachtoffers in het winkelcentrum per ongeluk gedood zijn, dan is het denkbaar dat de moordenaars een kleine schadevergoeding zouden moeten betalen, waarvan de hoogte afhankelijk is van de godsdienst van het slachtoffer. (Boeddhisten en Hindoes zijn niet zo duur.) Maar ‘opzet’ of ‘per ongeluk’ zal per geval moeilijk vast te stellen zijn, want het getuigenis van iemand die geen moslim is, tegen een moslim, wordt in een sharia-rechtbank niet toegelaten.

     

    Het is dat de theorie van de sharia niet zo positief is over zingen en lachen, maar anders zouden de moslimterroristen van Westgate zingend en lachend weer naar huis gegaan zijn nadat ze een sharia-rechter in Nairobi vonnis hadden horen wijzen. Maar goed, de sharia is in Kenia niet ingevoerd.

    Sharia. We moesten het in Nederland ook maar niet invoeren.

    *

    III SLOT

    Eigenlijk geeft Hans Janssen de voorzet, die onze Hottentotters gewoon in de goal moeten deponeren : pas gewoon de bestaande wetgeving toe die alle geweld aan banden kan/moet leggen.

    Wie de regels voor de ‘sharia’ in onze landen verspreidt, predikt geweld en spoort aan tot moord en doodslag. Kan dus meteen worden opgepakt of internationaal opgespoord. Is gewoon een kwestie van vastberadenheid. Hun mosketen worden opgedoekt en op hun kosten worden ze afgebroken. Wordt zelfs de bodem gereinigd door OVAM, zodat daarna de percelen vrijelijk kunnen omringd worden met afsluitingen vol… verse bloedworsten. Zo dat geen enkele Moslim daar ooit nog kan bidden… We moeten het ervoor over hebben, om ons tijdelijk het eten van bloedworsten te ontzeggen.

    *

    Wie wil, krijgt de kans op terugkeer naar hun eigen Prachtlanden. Ze krijgen zelfs de wind van achter! Voor de hardnekkigen, doen we beroep op onze vriend Poetin. Die zit inderdaad nog altijd opgescheept met de lege werk- en strafkapen van wijlen Vadertje Stalin, vooral in Siberië.

    Zouden onze Hottentotters er al aan gedacht hebben, nu er wereldwijd meer olie wordt opgepompt, om onze pietrol te her-onderhandelen? De tijd breekt dus aan om andere leveranciers te zoeken, buiten de Arabische wereld. Wat meteen betekent, dat de ‘Resolutie van Straatsburg’ van 1975 (pietrol tegen Moslims) met succes kan hernomen worden….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    29-09-2013, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1537 - HAD BREIVIK WAT MEER GEDULD GEHAD, ZIJN SCHIETPARTIJ WARE NIET EENS NODIG GEWEEst

    ***

    Zaterdag 28 september

    Zon 7u38-19u27

    H Wenceslas

    .

    1537 - HAD BREIVIK WAT MEER GEDULD GEHAD, ZIJN SCHIETPARTIJ WARE NIET EENS NODIG GEWEEst

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Als flegmatiek bedoeld stopwoord had ik tijdens mijn loopbaan op de lange duur iets ontwikkeld dat klonk als ‘Chaque chose finit par s’arranger’.. Waarop dan af en toe als reactie kwam ‘Même mal’.

    Mijn persoon was inderdaad beroepsmatig een relatief graag geziene gast in bepaalde Franstalige milieus. Omdat zij meenden er voordeel bij te doen als hun adviseur Vlaming was onder de Vlaamse Belastingdiensten? Soit, dat doet er even niet toe. Want dat spreekwoord dat alles ooit wel eens in orde komt, past als het schoentje van Assepoerster op het verhaal van Andras Breivik, die aldus voorbarig tot geweld over ging.

    Hij heeft de trekker over gehaald, maar zelfs zonder dat te doen, zou op zekere dag de bom gebarsten zijn.

    .

    II MIDDEN

    Noorwegen: “Alle moskeeën zullen branden”

     

    Posted on 28 september 2013       door E.J. Bron

    *

     In het land van Anders Behring Breivik driegt nu een anonieme groepering op internet dat tot het einde van het jaar de moskeeën in het land zullen branden:

     

    Een anonieme groepering heeft gedreigd in heel Noorwegen een vuurzee te ontketenen en alle moskeeën in brand te steken. Dit blijkt uit een E-mail, die vorige week de islamitische gemeenschap van Noorwegen bereikte.

     

    “Voordat het jaar 2013 ten einde gaat, zullen wij alle moskeeën in Noorwegen platbranden”, stond er in de mail. “Wij zijn een groep mannen, die dit gepland hebben en we zullen de moslims de komende 7 jaar uit Noorwegen verdrijven.”

     

    (…)

     

    Toen de moslims naar het vrijdagsgebed kwamen, zagen ze aan de moskee in Fredrikstad een enorm groot spandoek met een worst en het opschrift: “Altijd een Weense worst voor iedere moslim!”

     

    De zaterdag daarop werd er een varkenskop voor de grote moskee in Oslo gevonden. De moslims waren geschokt en woedend dat hun “heiligdom” zo geschonden werd. Zo zei een Somalische moslim dat hij zoiets nooit zou doen, omdat de plaatsen van de moslims heilig zouden zijn en de moslims en hun geloof door zulke acties beledigd zouden worden.

     

    De secretaris-generaal van de Noorse Islamraad, Mehtab Afsar, zei dat hier een gevoel van angst onder de moslims veroorzaakt zou worden, dat men dit heel serieus zou moeten nemen en dat de politie alles moet doen om de gelovigen en hun gebedshuizen te beschermen.

    Op de vraag van een verslaggever hoe men zich met zo´n bedreiging dan zou voelen en of men de vervolgde christenen, die in hun kerken opgesloten en verbrand zouden worden, kon begrijpen, werd hij aangevallen, geslagen en werd zijn uitrusting vernield. Bovendien werd er gezegd dat de christenen geen gelovigen zouden zijn en als ze sterven dat Allahs wil zou zijn. 

     

    Index Purgatorius

     

    Ja, de stemming in de hele wereld wordt steeds agressiever. De media kunnen zulke islamitische misdaden zoals enkele dagen geleden in Nairobi ook niet meer in de doofpot stoppen – hoewel in de Amerikaanse media de aanwijzing naar de islamitische beweegredenen van de beesten van Nairobi niet genoemd mochten worden. Het refrein tot nu toe na zulke terreuraanslagen, volgens welk “de moslims bang zijn voor represailles” werkt blijkbaar ook niet meer, want na de beestachtigheden in Kenia hebben we voor het eerst zulke artikelen niet gezien. Na de aanslag in Boston en na de moord op soldaat Lee Rigby stonden alle media van het Avondland nog vol met zulke angstberichten uit de islamitische gemeenschappen

    Bron:

    http://www.kybeline.com/2013/09/28/norwegen-alle-moscheen-werden-brennen/#more-48980

    Auteur: Kybeline

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    III SLOT

    Juich ik dan al dat geweld toe? Verre van! Ik zeg alleen ‘à la guerre comme à la guerre, daar waar er gehakt wordt, vallen er spaanders. En met fanatieke Isammers is het kwestie van eerst te schieten, en pas dan vragen te stllen….

    Alleen mocht het nooit zover gekomen zijn. Er had gewoon veel vroeger moeten worden ingegrepen. Nu zullen de Noren het kwaad moeten uitzweten. Net als wij dat ooit ook zullen moeten doen. Op de blaren zitten, omdat de eigen overheid vuurtje onder ons achterste heeft gestookt, in de overtuiging daar zelf beter van te worden. Bert den Bleiter is daar het exponentieel voorbeeld van.

    Vergeten  we AUB niet, dat de moordenaars onder ons zijn, zoals in Naïrobi. Het kan niet genoeg herhaald worden, dat wie daar in dat inferno Moslim was, gespaard werd. Vandaag Kenia, morgen Wijnegem. Er is zelfs niet één Rechter die de daders zal durven veroordelen, want ‘kafirs’ (ongelovigen) martelen en doden is de eerste opdracht die elke Moslimmer meekrijgt van in de wieg…

    *

    Hoe meer doden zij  op hun geweten hebben, hoe beter de kwaliteit is van de 72 kakelverse maagden die als beloning op hen wachten in het Eeuwig Leven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    28-09-2013, 17:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1536 - DE BIVAKMUTSEN VAN ONZE OVERHEDEN WORDEN STILAAN DOORZICHTIG

    .

    1536 - DE BIVAKMUTSEN VAN ONZE OVERHEDEN WORDEN STILAAN DOORZICHTIG

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Eerst had ik geschreven ‘de maskers vallen af’ maar dat zou voorbarig op de gebeurtenissen geweest zijn. Maskers zijn ofwel òp, ofwel àf, terwijl het gekonkelfoes aldoor aanhoudt. Vandaar de idee om maskers te laten doorzichtig worden. Wat dan weer niet kan.

    Bivakmutsen daarentegen, zijn het wezenskenmerk van loucje typen die degelijke vermomming alleen opzetten als ze in het openbaar komen. De stof waaruit ze gemaakt zijn, breiwol in alle kleuren van de regenboog bijvoorbeeld, komt ook beter in aanmerking om stilaan beetje bij beetje doorzichtiger te worden. Omdat bijvoorbeeld die dingen in het felle licht komen. Of omdat er eerst kleine, maar later meer en meer grotere gaten in komen….

    Het Sprookje van Moeder de Gans over de ‘Opwarming  van de Aarde’, waarmee we nu al jaren mee opgezadeld worden, is zo’n gat in hun bivakmuts van al onze wereldleiders. De zogezegde ‘verrijking’ door de Islam is een ander en veel groter. De aanrukkende dictatuur van de E.U. is wel het grootste.

    Dar zijn gaten die kunnen tellen, naast de zovele plekken die met de dag doorzichtiger worden. Neem de ‘weldaden’ van de ‘verzorgingsstaat’, waar dit begrip gewoon een eufemisme is voor het gemeenste communisme dat ooit bestaan heeft. Dat is als individu wetens en willens leven op de kap van de gemeenschap. Van vader op zoon leven van stempelgeld bijvoorbeeld. Hiphop springen van leefloon op ziekenkas en van ziekenkas op werkloosheidsvergoeding. Door bestolen te worden via het toverwoord ‘solidariteit’ om de rijkdom te herverdelen van hoog naar laag, en van Noord naar Zuid. Van het Bijbelse woord ‘Gij zult Uw brood verdienen in he zweet Uws aanschijns’ is al lang geen sprake meer! Naar ‘werk’ wordt niet gevraagd. Wel naar ‘Jobs’ die veel opbrengen zonder veel inspanningen.

    Inderdaad, voor gangsters en voor politici is de bivakmuts het gedroomde symbool.

    II MIDDEN

    Putschgevaar: Griekse leger eist aftreden van de regering

    Posted on 27 september 2013       door E.J. Bron

    *

    De onlusten in Griekenland hebben er nu voor het eerst voor gezorgd dat het leger het woord neemt: de vakbond van de reservisten van de speciale strijdkrachten eist een regering van nationale eenheid en de onmiddellijke confiscatie van de vermogens van Duitse ondernemingen. De reservisten hebben de bevolking opgeroepen tot een grote demonstratie op zaterdag. Minister-president Samaras spreekt van een putschpoging. De situatie is levensgevaarlijk.

    In Griekenland spitst de situatie zich blijkbaar dramatisch toe. In een oproep van de vakbond van reservisten van de speciale strijdkrachten eisen de militairen het aftreden van de staatspresident en de regering. Er zou een regering van nationale eenheid gevormd moeten worden. De belastingen voor gezinnen met een maximaal inkomen tot € 25.000,- zouden moeten worden opgeheven. Het hoogste gerechtshof zou tegen iedereen een proces moeten aanspannen die voor het “catastrofale memorandum” verantwoordelijk zouden zijn dat Griekenland met de EU heeft gesloten. Het complete vermogen van Duitse ondernemingen zou in beslag moeten worden genomen als herstelbetalingen van de oorlogsschuld van de Duitsers. Illegale immigranten zouden naar hun landen van herkomst moeten worden uitgezet, net zoals dit in andere EU-landen zou gebeuren.

    Minister-president Antonis Samaras en de Griekse regering raakten bijna in paniek over deze actie: Samaras riep een crisisberaad bijeen en zei dat het om een “putschpoging” zou gaan. Een regeringswoordvoerder zei: “Daar moeten we ons grote zorgen over maken. De overweldigende meerderheid van de legerleiding is trouw aan de democratie. De weinigen, die dat niet zijn, kunnen op consequenties rekenen.”

    Het is voor het eerst in de Griekse depressie dat een niet onaanzienlijke groep soldaten met zo´n radicale eis komt. “The Guardian” berichtte van een onderzoek, volgens welke de speciale strijdkrachten massaal ondermijnd zouden zijn door aanhangers van de extreemrechtse partij “Gouden Dageraad”.

    Aanleiding voor de zware onlusten is de moord op een kunstenaar door rechts-radicalen. Daarop had Samaras aangekondigd dat de regering zou uitzoeken of de partij “Gouden Dageraad” niet verboden zou moeten worden. Toen dreigden de 18 afgevaardigden van de partij uit het Griekse parlement te stappen.

    Mochten de afgevaardigden dit echt doen, dan dreigen er nieuwe verkiezingen. De linkse partij Syriza kondigde aan dat zij voor nieuwe verkiezingen zou zijn en de verkiezingen dan tot een referendum zou willen maken tegen het nationaalsocialisme in het land en tegen het EU/IMF-memorandum”, bericht “ekathimerini”.

    Ondertussen houden de euroredders voet bij stuk dat de Grieken hun schulden blijven betalen. ESM-chef Klaus Regling zei tegen de “Wall Street Journal” dat de schuldenlast van Griekenland niet, zoals door het IMF wordt beweerd, ondraaglijk zou zijn. De Grieken zouden uitstekende kredietvoorwaarden gekregen hebben, betalen lagere rentes en moeten de kredieten over een periode van 30 jaar afbetalen. Dat zou gelijkstaan aan een schuldenkwijtschelding, zodat een echte schuldenkwijtschelding niet nodig zou zijn.

     

    Daarvoor al had ECB-chef Mario Draghi gezegd dat de schuldenlast van Griekenland “draagbaar” zou zijn. Er zou geen noodzaak bestaan voor een schuldkwijtschelding. Dat had ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd. Schäuble wil i.p.v. een schuldkwijtschelding de Griekse banken meer geld van de Europese belastingbetalers doen toekomen, opdat deze hun schulden bij de ECB en het IMF kunnen betalen.

    Blijkbaar is de situatie in Griekenland echter veel dramatischer dan wordt voorgesteld door de technocraten Draghi en Regling: het land vecht tegen de schuldenexplosie, een toenemende armoede, een nog steeds stijgende werkloosheid en vooral een voortdurende hoge jeugdwerkloosheid. De jongste gewelddadige onlusten op straat laten zien dat de regering de sociale situatie nauwelijks nog onder controle kan houden.

     

    De situatie wordt verscherpt door een aanhoudende kapitaalvlucht: de Griekse banken melden dat de spaartegoeden met 178 miljoen euro zijn gedaald. Dit brengt de banken in gevaarlijke liquiditeitsproblemen. Daardoor wordt de situatie bij de middelgrote ondernemingen kritiek: de banken kunnen geen kredieten meer verstrekken – omdat zij het geld dat ze van de EU krijgen aan de EU moeten terugbetalen.

     

    Na de eerste schuldkwijtschelding waren de internationale grote banken uit Griekenland vertrokken en de vuile kredieten op de ECB – dus aan de Europese belastingbetalers – afgewenteld. De EU is nu een bevoorrechte schuldeiser. Zij krijgt het leeuwendeel van de “hulpkredieten” – om verliezen te vermijden, die daarna definitief door de Europese belastingbetalers moeten worden opgebracht.

    Bron:

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/27/putsch-gefahr-griechisches-militaer-fordert-ruecktritt-der-regierung/comment-page-1/#comments

    (h/t Tiny)

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    III SLOT

    Natuurlijk bestaan er ook idealisten in de twee branches, in het gangsterdom zowel als in de politiek. Robin Hood is er een goed voorbeeld van. Stelen van de rijken, om het aan de armen te geven : dat is toch al vele jaren de meest zuivere bron-bedoeling van de Socialisten?! Ware het niet dat de gezegde Robin Hood toch aan de galg is geëindiogd….

    *

    Zoals de zaken er thans voorstaan in Griekenland, is een mooi voorbeeld van ‘ont-bivakmutsen’ van zowel de Griekse als de Brusselse potentaten. Oorlogsschade opvorderen van de Duitsers, na 70 jaar : hun gulzige muil gaat open en verbreedt het mondgat waardoor ze ademen. De ‘Giouden Dageraad’ buiten de wet stellen : de reinste imitatie van een Joseph Goebbels-maatregel…. De financiële kaarten van de banken maar ook van de mensen dermate door elkaar schudden, dat geen kat er nog haar jongen in vindt : de Romeinen maakten er het ‘Divide et impera’ van….

    Och, al die potentaten zijn zo doorzichtig als stilaan hun bivakmuts wordt, voor wie de actualiteit kritisch benadert….

    Zo’n toestand leidt tot hopeloosheid van heel het gedrocht. Neem daarbij de overbevolking van de wereld, en U bekomt een labiel mengsel even ontplofbaar als de situatie juist voor WO II.

    Een domme zwarte kater in Amerika, een zieke Latijnse onderbuik in Europa, maar een ijzersterk Duitsland aan de andere kant : Mein Liebchen, was willst du noch mehr’?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    28-09-2013, 16:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1536 - DE BIVAKMUTSEN VAN ONZE OVERHEDEN WORDEN STILAAN DOORZICHTIG

    .

    1536 - DE BIVAKMUTSEN VAN ONZE OVERHEDEN WORDEN STILAAN DOORZICHTIG

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Eerst had ik geschreven ‘de maskers vallen af’ maar dat zou voorbarig op de gebeurtenissen geweest zijn. Maskers zijn ofwel òp, ofwel àf, terwijl het gekonkelfoes aldoor aanhoudt. Vandaar de idee om maskers te laten doorzichtig worden. Wat dan weer niet kan.

    Bivakmutsen daarentegen, zijn het wezenskenmerk van loucje typen die degelijke vermomming alleen opzetten als ze in het openbaar komen. De stof waaruit ze gemaakt zijn, breiwol in alle kleuren van de regenboog bijvoorbeeld, komt ook beter in aanmerking om stilaan beetje bij beetje doorzichtiger te worden. Omdat bijvoorbeeld die dingen in het felle licht komen. Of omdat er eerst kleine, maar later meer en meer grotere gaten in komen….

    Het Sprookje van Moeder de Gans over de ‘Opwarming  van de Aarde’, waarmee we nu al jaren mee opgezadeld worden, is zo’n gat in hun bivakmuts van al onze wereldleiders. De zogezegde ‘verrijking’ door de Islam is een ander en veel groter. De aanrukkende dictatuur van de E.U. is wel het grootste.

    Dar zijn gaten die kunnen tellen, naast de zovele plekken die met de dag doorzichtiger worden. Neem de ‘weldaden’ van de ‘verzorgingsstaat’, waar dit begrip gewoon een eufemisme is voor het gemeenste communisme dat ooit bestaan heeft. Dat is als individu wetens en willens leven op de kap van de gemeenschap. Van vader op zoon leven van stempelgeld bijvoorbeeld. Hiphop springen van leefloon op ziekenkas en van ziekenkas op werkloosheidsvergoeding. Door bestolen te worden via het toverwoord ‘solidariteit’ om de rijkdom te herverdelen van hoog naar laag, en van Noord naar Zuid. Van het Bijbelse woord ‘Gij zult Uw brood verdienen in he zweet Uws aanschijns’ is al lang geen sprake meer! Naar ‘werk’ wordt niet gevraagd. Wel naar ‘Jobs’ die veel opbrengen zonder veel inspanningen.

    Inderdaad, voor gangsters en voor politici is de bivakmuts het gedroomde symbool.

    II MIDDEN

    Putschgevaar: Griekse leger eist aftreden van de regering

    Posted on 27 september 2013       door E.J. Bron

    *

    De onlusten in Griekenland hebben er nu voor het eerst voor gezorgd dat het leger het woord neemt: de vakbond van de reservisten van de speciale strijdkrachten eist een regering van nationale eenheid en de onmiddellijke confiscatie van de vermogens van Duitse ondernemingen. De reservisten hebben de bevolking opgeroepen tot een grote demonstratie op zaterdag. Minister-president Samaras spreekt van een putschpoging. De situatie is levensgevaarlijk.

    In Griekenland spitst de situatie zich blijkbaar dramatisch toe. In een oproep van de vakbond van reservisten van de speciale strijdkrachten eisen de militairen het aftreden van de staatspresident en de regering. Er zou een regering van nationale eenheid gevormd moeten worden. De belastingen voor gezinnen met een maximaal inkomen tot € 25.000,- zouden moeten worden opgeheven. Het hoogste gerechtshof zou tegen iedereen een proces moeten aanspannen die voor het “catastrofale memorandum” verantwoordelijk zouden zijn dat Griekenland met de EU heeft gesloten. Het complete vermogen van Duitse ondernemingen zou in beslag moeten worden genomen als herstelbetalingen van de oorlogsschuld van de Duitsers. Illegale immigranten zouden naar hun landen van herkomst moeten worden uitgezet, net zoals dit in andere EU-landen zou gebeuren.

    Minister-president Antonis Samaras en de Griekse regering raakten bijna in paniek over deze actie: Samaras riep een crisisberaad bijeen en zei dat het om een “putschpoging” zou gaan. Een regeringswoordvoerder zei: “Daar moeten we ons grote zorgen over maken. De overweldigende meerderheid van de legerleiding is trouw aan de democratie. De weinigen, die dat niet zijn, kunnen op consequenties rekenen.”

    Het is voor het eerst in de Griekse depressie dat een niet onaanzienlijke groep soldaten met zo´n radicale eis komt. “The Guardian” berichtte van een onderzoek, volgens welke de speciale strijdkrachten massaal ondermijnd zouden zijn door aanhangers van de extreemrechtse partij “Gouden Dageraad”.

    Aanleiding voor de zware onlusten is de moord op een kunstenaar door rechts-radicalen. Daarop had Samaras aangekondigd dat de regering zou uitzoeken of de partij “Gouden Dageraad” niet verboden zou moeten worden. Toen dreigden de 18 afgevaardigden van de partij uit het Griekse parlement te stappen.

    Mochten de afgevaardigden dit echt doen, dan dreigen er nieuwe verkiezingen. De linkse partij Syriza kondigde aan dat zij voor nieuwe verkiezingen zou zijn en de verkiezingen dan tot een referendum zou willen maken tegen het nationaalsocialisme in het land en tegen het EU/IMF-memorandum”, bericht “ekathimerini”.

    Ondertussen houden de euroredders voet bij stuk dat de Grieken hun schulden blijven betalen. ESM-chef Klaus Regling zei tegen de “Wall Street Journal” dat de schuldenlast van Griekenland niet, zoals door het IMF wordt beweerd, ondraaglijk zou zijn. De Grieken zouden uitstekende kredietvoorwaarden gekregen hebben, betalen lagere rentes en moeten de kredieten over een periode van 30 jaar afbetalen. Dat zou gelijkstaan aan een schuldenkwijtschelding, zodat een echte schuldenkwijtschelding niet nodig zou zijn.

     

    Daarvoor al had ECB-chef Mario Draghi gezegd dat de schuldenlast van Griekenland “draagbaar” zou zijn. Er zou geen noodzaak bestaan voor een schuldkwijtschelding. Dat had ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd. Schäuble wil i.p.v. een schuldkwijtschelding de Griekse banken meer geld van de Europese belastingbetalers doen toekomen, opdat deze hun schulden bij de ECB en het IMF kunnen betalen.

    Blijkbaar is de situatie in Griekenland echter veel dramatischer dan wordt voorgesteld door de technocraten Draghi en Regling: het land vecht tegen de schuldenexplosie, een toenemende armoede, een nog steeds stijgende werkloosheid en vooral een voortdurende hoge jeugdwerkloosheid. De jongste gewelddadige onlusten op straat laten zien dat de regering de sociale situatie nauwelijks nog onder controle kan houden.

     

    De situatie wordt verscherpt door een aanhoudende kapitaalvlucht: de Griekse banken melden dat de spaartegoeden met 178 miljoen euro zijn gedaald. Dit brengt de banken in gevaarlijke liquiditeitsproblemen. Daardoor wordt de situatie bij de middelgrote ondernemingen kritiek: de banken kunnen geen kredieten meer verstrekken – omdat zij het geld dat ze van de EU krijgen aan de EU moeten terugbetalen.

     

    Na de eerste schuldkwijtschelding waren de internationale grote banken uit Griekenland vertrokken en de vuile kredieten op de ECB – dus aan de Europese belastingbetalers – afgewenteld. De EU is nu een bevoorrechte schuldeiser. Zij krijgt het leeuwendeel van de “hulpkredieten” – om verliezen te vermijden, die daarna definitief door de Europese belastingbetalers moeten worden opgebracht.

    Bron:

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/27/putsch-gefahr-griechisches-militaer-fordert-ruecktritt-der-regierung/comment-page-1/#comments

    (h/t Tiny)

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    III SLOT

    Natuurlijk bestaan er ook idealisten in de twee branches, in het gangsterdom zowel als in de politiek. Robin Hood is er een goed voorbeeld van. Stelen van de rijken, om het aan de armen te geven : dat is toch al vele jaren de meest zuivere bron-bedoeling van de Socialisten?! Ware het niet dat de gezegde Robin Hood toch aan de galg is geëindiogd….

    *

    Zoals de zaken er thans voorstaan in Griekenland, is een mooi voorbeeld van ‘ont-bivakmutsen’ van zowel de Griekse als de Brusselse potentaten. Oorlogsschade opvorderen van de Duitsers, na 70 jaar : hun gulzige muil gaat open en verbreedt het mondgat waardoor ze ademen. De ‘Giouden Dageraad’ buiten de wet stellen : de reinste imitatie van een Joseph Goebbels-maatregel…. De financiële kaarten van de banken maar ook van de mensen dermate door elkaar schudden, dat geen kat er nog haar jongen in vindt : de Romeinen maakten er het ‘Divide et impera’ van….

    Och, al die potentaten zijn zo doorzichtig als stilaan hun bivakmuts wordt, voor wie de actualiteit kritisch benadert….

    Zo’n toestand leidt tot hopeloosheid van heel het gedrocht. Neem daarbij de overbevolking van de wereld, en U bekomt een labiel mengsel even ontplofbaar als de situatie juist voor WO II.

    Een domme zwarte kater in Amerika, een zieke Latijnse onderbuik in Europa, maar een ijzersterk Duitsland aan de andere kant : Mein Liebchen, was willst du noch mehr’?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    28-09-2013, 16:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1535 - DE COSTA CONCORDIA ALS STERVENDE ZWAAN

    ***

    Vrijdag 27 september

    Zon 7u37-19u29

    H Vincent de Paul, patroon van de weeskinderen

    .

    1535 - DE COSTA CONCORDIA ALS STERVENDE ZWAAN

    .

    Isola del Giglio, het Italiaanse mini eilandje met lelie-blanke zandstranden en wuivende palmbomen.

    Met de vastgelopen Cosa Concordia, als een Stervende Zwaan en Prima Belerina, uit schaamte tot het middel zijdelings onder water geschoven .

    .

    I) INLEIDING

    Die romantisch aandoende rotsklomp gewonnen verloren in dit stuk Middellandse Zee, dat  eilandje dus met het piepkleine haventje : het ligt van bij ons op amper een uurtje rijden en een half uurtje varen met de overzetboot. Dezelfde ferry als waarmee de huismoeders hun boodschappen aan de wal komen doen, en waarmee werkers op en af reizen naar hun bureau of hun fabriek. De rust is er nu grosso modo teruggekeerd, buiten het mierennest aan redders en bergers  die onverdroten en bedrijvig hun werk verder zetten. Lijk doodgravers op een vereenzaamd kerkhof.

    Vandaag krioelt het van TV-camera’s, reporters, fotografen en nieuwsgierigen : de (fragmenten van de) stoffelijke resten van de laatste twee vermisten zouden op Dek Vier, nog altijd onder water liggend, boven gebracht worden. Hier en daar een stil handgeklap voor de duikers, belast met de karwei. Identificatie was, na anderhalf jaar onder water, niet meer mogelijk, maar na een paar uur was er wel dat DNA-onderzoek, dat eerst aan de familie, en dan aan de media, bevestigd werd. Het mag een mirakel heten dat er maar 29 slachtoffers waren en dat het reusachtige schip niet het graf werd van nog vele honderden. Vergeten we toch niet, dat de Costa Concordia groter en breder was dan 4 voetbalvelden met verdieping boven verdieping, hoger dan een varende kathedraal….

    De neringdoeners (allemaal horeca en souvenirwinkeltjes) op het eiland realiseren nog altijd die onverhoopte weelde niet, want als de Costa ooit zal weggesleept zijn, zal ook de gestage stroom ramptoeristen zo rap afnemen als de zee bij ebbe en laag water. De getijden zullen  hun rechten hernemen en de vissers zullen weer als voorheen hun dagelijkse boterham verdienen voor de ogen van de zeldzame nieuwsgierigen. De cruiseboten zullen als schepen in de nacht, regelmatig voorbij varen, altijd op veilige afstand, met hoogstens een hese tromp met de scheepshoorn als  groet voor de doden van  de Costa Concordia en de eilandbewoners….

    Maar het uitzicht tussen de vuurtorens links en rechts op de havenmuurtjes, over de heldere diep blauwe zee zal nooit meer hetzelfde zijn…

    Wij waren daar gisteren (samen met dat nichtje met haar wipneusje dat in Bologna zal studeren vanaf 1/10) precies de dag dat de laatste twee slachtoffers geborgen waren. Wat wij zagen van op ons terrasje aan de wal, was het beeld van de afbeelding hierboven, maar nu met de Costa half boven water rechtgetrokken en omringd door allerlei bergingstuig, pontons, kranen en werk-platforms.  De twee pieepkleine vuurtornentjes, groen en rood geschilderd, weerszijden van de havengeul, stonden nog altijd daar, bakboord en stuurboord, met, zonder rekening te houden met gezichtsbedrog; amper een paar meter afstand daarvoor, de majestueuze bovenste helft van de Costa Concordia. Had Neptunus de Zeegod, die donkere nacht van 11 januari 2012 een ademtochtje meer landinwaarts geblazen, dan was het schip rechtstaande kunnen gaan leunen tegen de havenmuur, en was er niets gebeurd, buiten de (serieuze) averij van het in volle vaart schrapen op de rotsen…

    *

    Over de commandant van de Costa, de man met de ongelukkige naam Cretino (Schurk). De Italiaanse pers staat al enkele dagen vol met verslaggeving over de rechtszaak tegen hem. Nu de gemoederen ietwat bedaard zijn, komt stilaan de waarheid boven water van wat die rampzalige nacht is gebeurd. En die – tot spijt van wie het benijdt – is niet in het nadeel van de Schipper. Dat is iets wat wij persoonlijk altijd verdedigd hebben, omdat wij het geluk hadden, om daags na de feiten, een radar-montage gezien te hebben van de laatste 10 minuten voor en na de ramp.

    U moet weten, dat het een geliefkoosd spelletje was van de eiland-bevolking, om de voorbijvarende cruiseschepen zo uitbundig mogelijk te begroeten. Om bloemen te gooien naar elkaar. Die schepen waren om zo te zeggen, een attractie die met succes uitgebaat werd.. Hoe groter, hoe dichter ze kwamen. De kwajongensstreken van alle zeelieden ter wereld kennende, was het voor hen zaak, alhoewel verboden, om zo dicht mogelijk onder de kust te varen en om over dag te zwaaien naar de halfnaakte waternimfen die daar op de stranden of op de rotsen lagen te dartelen. Het was zelfs een publiek geheim, dat de Burgemeester van Giglio bijna de hevigste was, om dat aan te moedigen…. Kwestie van in de anders zo stille brouwerij wat leven te brengen.

    Die nacht, men was amper uitgevaren van de diepzee thuishaven Civitavecchia. De meeste cruisereizigers hadden amper hun bagage geborgen, of kennis gemaakt in het vooruitzicht van een heerlijk weekje genieten. Ze schoven stilaan aan in hun beste avondkledij voor het avondmaal met champagne in de verschillende rijk versierde eetzalen. Buiten zij die aan de relingen verkozen de sprookjesachtige voorbij schuivende nacht te bewonderen, en de twinkelende lichtjes als vuurvliegjes in de bergen. De 1ste Stuurman met zijn  secondanten waren op de brug om het schip te besturen, terwijl de Commandant in zijn hut zich onledig hield met strikt persoonlijke zaken. Van Commandanten met veel goud en galons op hun mouwen, wordt namelijk niet verwacht dat ze de handen uit die mouwen steken….

    Toen het noodlot toesloeg, was er niemand die de sonar instrumenten moet bewaakt hebben, noch de zeekaarten onder de hand gehad. Allez, dat motet het Onderzoek nu aan het licht gebracht hebben. Vast staat is in  ieder geval, dat binnen de paar seconden de Commandant op de brug verscheen, om het bevel over te nemen. Terwijl het half gekleed vriendinnetje, dat als blinde passagier aan boord was gesmokkeld, de pijpen uit vlinderde.

    Ondertussen was het schip (vlg de radarbeelden) al een flink stuk doorgevaren en  bevond het zich in volle zee en in diep water. De Commandant, koelbloedig zoals het hoort, heeft dan resoluut rechtsomkeer bevolen, in de hoop misschien nog het haventje te bereiken, of althans in ondieper water te belanden. Maar de stroom viel uit, de duizenden tonnen water die binnenstroomden zogen het schip steeds rapper naar de diepte, en met de veilige kust onder handbereik, liep tenslotte alles vast, en begon het kapseizen. Het moet een hels toneel geweest zijn, met veel geroep en getier boven  de huilende wind….

    De meeste passagiers (rijk maar onervaren) sprongen in zielsnood over boord, waar ze door de toegestroomde eilandbewoners werden opgevangen en aan land gebracht met alles wat kon drijven. De bemanning in de weinige reddingsbootjes bracht er ondertussen ook zoveel mogelijk aan wal, waar iedereen, verkleumd en nat, angstig en niet begrijpend het spektakel van de zinkende Costa Concordia onderging.

    *

    Daar heeft Cretino de eerste en enige fout in zijn zeemans-bestaan gemaakt. Hij was, als Meester na God, niet tot het laatst op zijn zinkend schip gebleven. Hij was inrtegendeel, samen met andere passagiers, in een reddingsboot gestapt, en was, overtuigd dat hij in de heersende paniek, toch niets nuttigs meer kon doen. Want iedere seconde kon zijn schip met man en muis vergaan.

    Het was ook zo, dat noch bemanning noch passagiers de verplichte reddings-oefenig hadden kunnen meemaken, want die was maar voorzien voor de volgende dag.

    *

    Moet een volksjury in eer en geweten, nu Cretino schuldig verklaren? Aan het verwaarlozen van de ere-code, zijn plicht als kapitein? Ja. Hij heeft, met het oog op zijn persoonlijke veiligheid, vroegtijdig de passagiers in de steek gelaten. Maar er zijn verzachtende omstandigheden : niemand heeft hierdoor schade geleden, buiten gezegde zeemans-eer. Helden worden inderdaad verondersteld altijd als held te sterven….

    Hij is echter geenszins schuldig aan de ramp. Integendeel. Door zijn koelbloedigheid achteraf heeft hij honderden, zo niet duizenden mensenlevens gered. Moest de Costa gezonken zijn, een paar kilometer of zelfs een paar honderd meter in volle zee, dan was het rechtstandig in een paar seconden naar de kelder gegaan, met de meeste mensen opgesloten ergens in een van de vele ruimten. Daarvoor verdient die man een standbeeld, zoals trouwens geëist wordt door zijn dorpsgenoten, die hem sedert de ramp op handen dragen.

    *

    Gisteren voeren wij daar naartoe, de overzetboot bijna schurend tegen de afgeknotte Costa Prima Balerina. Het was 11 uur in de voormiddag; kalme zee, blauwe lucht en 25°. Beschaduwde terrasjes als in de palm van Gods hand, in een halve cirkel landinwaarts van vuurtoren tot vuurtoren, met daarvoor, thans verbonden met de wal via een ponton-bruggetje van hoogstens 10 meter, de Costa. Majestueus in haar vernedering. Wachtend op wat komen gaat.

    We zullen, als ’t God belieft en Klein Pierke, of  ‘bij leven en welzijn’ – schrappen wat U niet graag leest – nog dikwijls op uitstap naar zee trekken. Dat is de plaatselijke Azurenkust van Porto San Stefano, of de Promenade van Por’Ercolo, waar de God Hercules ooit aan wal stapte, knusser en heel wat gezelliger dan al dat mondaine gedoe aan de Franse Zuidkust, Nice bijvoorbeeld, dat eigenlijk Niza is, gestolen Italiaans grondgebied. Na onze korte wandeling daar, is er dan dat kleine terrasje waar er mosseltjes zijn bijna zo goed als in Nieuwpoort. Maar met een veel lekkerder (en goedkoper) wit wijntje van daar. Daar kunnen we uren zitten, om de beweging rond de ferry’s te volgen die in- en uitvaren naar Isola del Giglio, ginds ver achter de einder. Niks romantisch. Wel prozaïsch en het leven van elke dag.

    Ach la Bella Italia….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    Zelfde beeld als hierboven, vandaag.

     

    Let op de 2 vuurtorens, Links en  rechts…

    …

     

    …

     





    27-09-2013, 18:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1534 - S.O.S. : DE VERENIGDE STATEN VAN EUR-ABIA KOMEN ER AAN.

    ***

    Donderdag 26 september

    Zon 7u35-19u32

    H Cosmas en Damiaan, patroon van de apothekers en dokters

    .

    1534 - S.O.S. :  DE VERENIGDE STATEN VAN EUR-ABIA KOMEN ER AAN.

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Ja Ja! U heeft goed gelezen : de U.S.E.R. komen er aan, nu de Duitse (Nationaal) Socialisten van de SPD samen met Frau Merkel eindelijk de leiding over de United States of Eur-Abia in handen hebben gekregen.

    Enfin; dat is toch de hoofdtoon van wat men ons wil doen geloven. Ook in onderstaand artikel, tenzij Vriend Xander het allemaal een beetje ironisch bedoeld heeft, klonkt dat door. Verre van mij; om kritiek te willen uitoefenen op de Duitse SPD, en al helemaal niet op Xander. Maar als men SUPER MARIO MONTI ten tonele voert, vrees ik te weten hoe laat het is.

    Die triestige Goldman Sachs figuur werd door De Natte Dweil tot Premier van Italië gebombardeerd, nadat de EU er via een staatsgreep de wettelijk verkozen Premier  (Berlusconi) had verwijderd. Italië onder Berlusconi voerde inderdaad een te oproerige koers. Bij de daarop volgende verkiezing na een jaar, behaald het mannetje nog amper iets van 2,00% van de Italiaanse stemmen, maar bleef hier rondlopen als spion voor Brussel.

    .

    II MIDDEN

    Spanje: Overwinning Merkel betekent schuldenunie en Verenigde Staten van Europa

    Xander 25-09-2013 14:12-

    *

    Nog geen 1 op de 3 Duitsers koos écht voor Merkel - Duits bedrijfsleven vreest ruk naar links - Ook Goldman Sachs verwacht nu verdere Europese integratie

    'Voormalig' Goldman Sachs adviseur Mario Monti is blij met de overwinning van Merkel, want nu zal de Europese integratie verder worden doorgezet.

    (Dit artikel is ca. 24 uur oud, maar kon vanwege omstandigheden niet op de site worden gezet.) De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Garcia-Margallo is blij met de verkiezingsoverwinning van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Volgens hem betekent dit dat de EU en de eurozone hebben gewonnen, en zal het niet lang duren voordat de Duitsers akkoord gaan met een volledige Europese schuldenunie, waar eurobonds -gemeenschappelijk staatsobligaties- een onderdeel van zullen zijn.

    Eurobonds en schuldenunie

    Duitsland wordt algemeen beschouwd als het belangrijkste land van de Europese Unie en de eurozone. Omdat Merkel volgens minister Garcia-Margallo 'eerder pro-Europees' is, betekent dit goed nieuws voor de Zuid Europese schuldenlanden, die het maar niet wil lukken hun schulden, begrotingen en economieën op orde te brengen.

    Omdat 'de reddingsmaatregelen in Griekenland niet hebben gefunctioneerd', zullen de schulden van alle lidstaten op één hoop worden gegooid, zo denkt de minister. Dat betekent dat er gemeenschappelijke staatsobligaties, dus eurobonds, zullen komen. Concreet houdt dat in dat Duitsland en Nederland jaarlijks miljarden extra kwijt zullen zijn aan hogere rente, zodat de schuldenorgie van Zuid Europa nog enige jaren kan worden volgehouden.

    'Verenigde Staten van Europa'

    De Spaanse minister van BuZa noemde weliswaar als voorwaarde dat de eurolanden eerst 'hun excessen in de financiële politiek' moeten overwinnen, maar dat is de afgelopen jaren ondanks talloze beloften ook niet gebeurd. Desondanks komt er toch een schuldenunie. Tenslotte zouden de Verenigde Staten van Amerika op dezelfde manier zijn ontstaan, toen 13 koloniën besloten om hun schulden te vergemeenschappelijken. Eurobonds kunnen in zijn ogen dan ook de weg vrijmaken voor de Verenigde Staten van Europa.

    Goldman Sachs verwacht meer Europese integratie

    De beruchte Amerikaanse 'vampierinktvis'bank Goldman Sachs ziet in een grote coalitie tussen CDU/CSU en de SPD de beste koers voor Duitsland. Mario Monti, oud-premier van Italië en tot 2011 adviseur van Goldman Sachs, rekent nu op 'vooruitgang bij de Europese integratie'. Hij toonde zich tevreden over het verdwijnen van de liberale FDP, omdat die 'de Europese politiek in de weg stond'. (6)

    Nog geen 1 op de 3 koos voor Merkel

    Overigens laten de statistieken zien dat Angela Merkel helemaal niet op de steun van de meeste Duitsers kan rekenen, zoals de verkiezingsuitslag wordt geïnterpreteerd. CDU/CSU kreeg maar 29% van de stemmen. Toch behaalde de partij in het parlement net geen absolute meerderheid.

    Het aantal mensen dat niet stemde was met 28,45% bijna net zo hoog. De waarschijnlijke coalitie met de SPD zal in de Bondsdag weliswaar een enorme meerderheid hebben, maar in werkelijkheid slechts 29,4 miljoen van de 61,9 miljoen kiesgerechtigde Duitsers vertegenwoordigen.

    Stemmen 7 miljoen Duitsers tellen niet

    Echt democratisch kan het Duitse stelsel dan ook niet worden genoemd, zeker niet vanwege de kiesdrempel van 5%, waarmee de grote partijen er keer op keer in slagen meer zetels te bemachtigen dan hen electoraal toekomt. 11,07% van de Duitsers koos voor partijen die niet in het parlement zitten. Het door alle partijen gedemoniseerde Alternative für Deutschland kreeg ruim 2 miljoen stemmen, en kwam maar 162.000 stemmen tekort om de kiesdrempel te halen. (2)

    Door de kiesdrempel worden de stemmen van maar liefst 7 miljoen Duitsers, in totaal 15%, niet meegeteld. De AfD en de FDP, die niet (meer) in het parlement komen, hebben 4 miljoen Duitsers achter zich staan. Zij krijgen echter geen enkele vertegenwoordiging in Berlijn.

    Duits bedrijfsleven vreest ruk naar links

    Ook het Duitse bedrijfsleven houdt zijn hart vast, nu de liberalen niet meer terugkeren in de Bondsdag. Velen vrezen een ruk naar links nu CDU/CSU met de SPD of misschien wel met de Groenen gaat regeren.

    Veel bedrijven hebben door de omschakeling op groene energie (Energiewende) hun lasten de afgelopen jaren enorm zien stijgen en kunnen daardoor amper hun hoofd boven water houden. 61% wil dan ook dat de Energiewende betaalbaar blijft. Andere wensen zijn het afbouwen van de bureaucratie en investeringen in de infrastructuur, die de afgelopen jaren flink is verwaarloosd (4). Steeds meer Duitse wegen zitten vol met gaten, en complete snelwegbruggen moeten worden afgesloten voor zwaar vrachtverkeer (5), omdat er grote scheuren in het beton zitten.

     

     

     

    Xander

    III SLOT

    Voilà, en daar zijn we weer waar het allemaal begon : de rivaliteit tussen Duitsland en Frankrijk, die ons in de voorbije eeuw al twee wereldoorlogen heeft gekost. W.O. I was het gevolg van de laatst stuiptrekkingen van het Ancien Regime, waar Keizers en Koningen beslisten over de hoofden van het volk, en WO II vond, onder de leiding van de Duitse Socialisten, zijn oorsprong in de gevolgen van WO I……

    *

    Maar die ‘Eurobonds’, d.w.z. het gezamenlijk in één pot steken van alle bestaande staatsschulden van al de lidstaten (de truuk die de USA heeft gebruikt om de knoeiboel bij elkaar te houden) is ongeveer het on der woorden brengen van de truuk die Hiitler aan  de macht heeft gebracht : ‘Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer, alllen wat sterker in de feiten, want het pakt de burger bij de keel (en in de portemonnee).

    Maar tussen droom en daad, staan deze keer wetten in de weg, en praktische bezwaren. Die zijn, in voorkomend geval, de eerstvolgende verkiezingen.

    Daar kunnen wij heel die constructie van ons afschudden, om de ingeslagen weg van de schouder aan schouder soevereine volksbewegingen in onze onderscheiden Staten te steunen. Geert Wilders, Marine Le Pen, het Vlaams Belang, de Schotten, de Caralanen, de Bretoenen, enz : Allen voor Eén. Een voor Allen!

    *

    Sorry, beste mensen…  Ik had, toen ik dit neerschreef, niet gedronken en toch voel ik mij een beetje beneveld. Maar ja… Zoiets is; volgens een beroemd Nederlands dichter, niet elke mens een beetje God in ’t diepst van zijn gedachten?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    27-09-2013, 10:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1533 - ONZE WEKELIJKSE PORTIE MARK GRAMMENS : ALLEN NAAR ‘t PALLITERKE

    .

    1533 - ONZE WEKELIJKSE PORTIE MARK GRAMMENS : ALLEN NAAR ‘t PALLITERKE

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Op algemene aanvraag nog maar eens de lof gezongen van ons aller Palleterke. En dat kan best gebeuren, door nogmaals Mark Grammens aan het woord te laten, in  de hoop dat het veel abonnementen oplevert van lezers die de smaak te pakken krijgen.

    Eigenlijk vervangt ’t Pallieterke in één enkel weekblad alle bestaand gedrukt papier, voor iemand die kan leven zonder de rubriek der gebroken armen en benen, en voor wie de sport alleen maar lawaai en gloriol is. Maar er is meer : zonder te beweren dat ’t Palliterke de waarheid  in pacht heeft, moet het toch gezegd, dat U de zekerheid hebt, daar U tenminste geen leugens worden wijs gemaakt.

    Dat Marc Grammens, sedert hij gestopt is met ’Journaal’ daar schrijft, is voor hetzelfde geld, gewoon de wekelijkse kers op de taart.

    .

    II MIDDEN

    Europa zal Vlaanderen

    niet tegenhouden

    *

    Verleden week woensdag schoot De Morgen een voltreffer af richting het Vlaams-nationalisme. Over een grootichting het Vlaams-nationalisme. Over een groot gedeelte van haar tweede pagina beweerde de krant dat als Catalonië, Schotland of Vlaanderen het ooit zouden aandurven hun zelfstandigheid uit te roepen, de Europese Unie hen zou buitenzwieren.

    Bij nader toezien bleek het te gaan over een toespraak van de Spaanse eurocommissaris Joaquin Almunia, waarvan de tekst door de woordvoerder van de Europese Commissie werd verspreid met de mededeling dat Almunia de mening van de Commissie vertolkte. Met instemming van de Vlaming die daar deel van uitmaakt, Karel de Gucht.

    Is dit waar? Maar vooraf: en wat dan nog?

    Stel dat Almunia gelijk heeft wat Catalonië betreft, daarom geldt dit nog niet voor Vlaanderen. In tegenstelling tot Catalonië en Schotland is Vlaanderen in België het meerderheidsgewest, dat normaal gezien de erfenis van de Belgische staat, inclusief zijn schuldenlast, overneemt. Tenzij het Vlaamse independentisme in verkeerde handen valt, speelt het de zelfstandigheid van Vlaanderen uit als opvolger van België, niet als een afscheidingsbeweging. Daarom is het niet verstandig van sommige nationalisten om te veel te pronken met hun relaties met Catalanen en Schotten, wier nationalisme wél een afscheidingsbeweging is. Overigens dient te worden erkend dat de Spanjaard Almunia en de Europese Commissie het uitsluitend over Catalonië hadden, en dat de redactie van De Morgen hun redenering tot Vlaanderen heeft doorgetrokken.

    Isoleren

    Spanje kan Catalonië isoleren, zoals Engeland ook Schotland kan isoleren, – al zijn de Britten te beschaafd om dit echt te doen –, maar als België uit elkaar valt, liggen de zaken zeker helemaal anders. Zoals de Leuvense hoogleraar in de rechten professor Stefan Sottiaux het bondig formuleerde in De Juristenkrant van 12 januari 2011 hebben we hier te maken met het enige land ter wereld waar het “de meerderheid is die om autonomie moet vragen om zichzelf te kunnen besturen”. Het is dus zeer de vraag of een zelfstandig Vlaanderen even gemakkelijk als Catalonië van lidmaatschap van de Europese Unie zou kunnen uitgesloten worden.

    Zeker, “Europa” zal zich keren tegen een zelfstandig Vlaanderen, daar zullen de Belgen aan de Europese top wel voor zorgen, precies zoals de Spanjaarden van hun Europees personeel gebruik maken om het Catalaanse zelfbestuur te bestrijden, maar het zal er subtieler aan toe gaan, meer over centen (de tranfers!) dan over principes.

    Het zal ook gaan over de machtsverhoudingen binnen Europa. De eurocrisis heeft duidelijk gemaakt dat Europa dreigt uiteen te vallen in een noorden, geschaard rond Duitsland, en een zuiden, geleid door Frankrijk. Economisch, cultureel en qua erfgoed (een Germaanse taal) sluit Vlaanderen als vanzelf aan bij het noorden en Wallonië bij het zuiden. De vraag komt vroeg of laat op de agenda of dit noord en zuid, met een breuklijn die dwars door België wordt getrokken, als één Europa kan blijven voortbestaan.

    De toekomst van “Europa” valt derhalve samen met de toekomst van België.

    De Europese vrees dat een splitsing van België de aanzet zal vormen tot een breuk tussen noord- en zuid-Europa, gaat hand in hand met de Belgische vrees dat het uiteenvallen van Europa de splitsing van België zal versnellen. Dit is een onderwerp waar noch Catalanen noch Schotten zich moeten mee bezighouden, maar dat Vlaamse independentisten zouden dienen te bestuderen, want het gaat ons rechtstreeks aan.

    Welvaartsvermindering

    Het onderwerp is bovendien actueel.

    Europa is vandaag het enige deel van de wereld dat nog steeds gebukt gaat onder de crisis en de gevolgen ervan. Het is niet gedaan. De Europese Unie telt 28,5 miljoen werklozen, en kent, in tegenstelling tot Amerika en Azië, nog steeds geen merkbare economische groei. Voor het lopende jaar 2013 wordt in de eurozone een globale welvaartsvermindering verwacht van 0,4 procent. Nog slechts 45 procent van de ondervraagde Europeanen gelooft in Europa. (Alle hier genoemde cijfers komen uit een overzicht in Le Monde van 17 mei 2013.) De Europese verkiezingen van volgend jaar zullen in verscheidene landen uitdraaien op een anti-Europese machtsontplooiing,

    met name in Engeland, Nederland, de Scandinavische landen, de meeste Oost-Europese landen, en zeker ook ten dele in de zuidelijke landen. Na die opwelling van anti-Europees ressentiment zal niets meer zijn zoals het was. Het zou wel verstandig zijn als Vlaanderen, geografisch gelegen op het kruispunt der wegen in Europa, zich op die nieuwe toestand zou voorbereiden. Men zal in Nederland Wilders, in Frankrijk Marine le Pen, in Engeland de zelfstandigheidspartij, enzovoort, niet meer schouderophalend van zich kunnen afschudden.

    Unieke cultuur

    De nu al zorgwekkend massale vervreemding van de Europese doelstellingen, straks door de uitslag van de Europese verkiezingen bevestigd, wordt onheilspellend. Dan zal er plaats zijn voor de mensen die willen terugkeren naar de ‘Kleinstaaterei’ van weleer. Zijn de welvarendste landen van Europa, berekend volgens het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking, niet Zwitserland en Noorwegen, die wijselijk de Europese eenmaking afwijzen en mede daardoor aan de gevolgen van de economische crisis wisten te ontsnappen?

    Zijn we vergeten dat de Europese eenmaking een streven was van alle Europese dictators, van Karel de Grote tot Napoleon en Hitler? Zeker, Europa heeft een unieke cultuur voortgebracht, en zijn economie behoort nog steeds tot de wereldtop – al is de achteruitgang opvallend – , maar dat

    werd bereikt in een tijd toen er nog geen sprake was van staatkundige eenheid, maar juist de versnippering hoogtij vierde. Laten we de geschiedenis niet vervalsen, zegt de Nederlandse hoogleraar geschiedenis Piet Emmer (in NRC-Handelsblad van 12 april 2013): “Ons continent heeft de wereldtop bereikt niet ondanks, maar dankzij zijn staatkundige verdeeldheid.” Het uit elkaar vallen van Tsjecho-Slowakije, Joegoslavië en de Sovjet-Unie was geen ramp, integendeel.

    Europa kan, als na de verkiezingen de kaarten opnieuw worden geschud, verdergaan in díé richting, tot spijt van wie ‘t benijdt, in Spanje, in Engeland en in België.

    Mark Grammens

     

    III SLOT

    Wil dit nu zeggen dat de koers, die Marc Grammens uitzet, de enig juiste is? Zeker niet. Maar hij opent wel onverhoopte perspectieven, omdat hij rekening houdt met realistische gegevens. En wat meer is : de man kent het klappen van de zwep!

    Van die gegevens is de afstraffing van de Euro-bonobo’s bij de volgende verkiezing, wel een der voornaamste. Als die Belgische kopstukken vallen, is de eenvoudigste val meteen een dubbele salto mortale. Omdat ze het einde zullen inluiden, niet alleen van het misbaksel ‘E.U’ van Het Verdrag van Lissabon, maar ook de aanzet zal geven voor onze vrijheid en onafhankelijkheid. Eindelijk vandaan en ver weg van de Francofone dwingelandij.

    Uit een vorig artikel heb ik onthouden, dat Europa de onafhankelijkheid niet kan weigeren aan een volk, dat een grondgebied èn een wettig gekozen regering heeft.

    JaJa : moest La Pen gekozen worden in Frankrijk wisselen we Wallonië voor Frans Vlaanderen omdat dat de natuurlijke bestemming is van elk. Om de ruil aantrekkelijk te maken onderzoekt Vlaanderen intussen de mogelijkheid om de Belgische Staatsschuld, zo rond de 110 miljard, helemaal op zich te nemen. Dat is niet meer dan een jaar of 5-65 geen ‘transfers’ meer moeten betalen aan Wallonië.

    Misschien kunnen we het ‘Brussels Gewest’ en de (lege) Europese Instellingen daar als bruidsschat meenemen op samen met Nederland een soort ‘Unie’ te vormen? Kunnen we de overige Europese Volkspartijen mee overtuigen om samen het Europa der Volkeren te vormen….

    Vlaanderen eindelijk, na eeuwen, terug aan de kop in de vaart der volkeren?!

    En de CVP? Weg ermee!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    25-09-2013, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1532 - WERELD VLUCHTELINGENDAG

    .

    1532 - WERELD VLUCHTELINGENDAG

    .

    Fatima in Borgerhout. Dit is zeker NIET

     

    Waarvoor de Paus bidt….

    .

    I) INLEIDING

    Het moet al van 1913 geleden zijn, dat deze Jaarlijkse ‘Wereld Dag van de Vluchteling’ is ‘gehouden’. Blijkbaar gebeurt dat op de klassieke manier : ze parten wat, ze flosse wat en laten alles zoals het was. Maar moest er VEEL GELD aan te verdienen zijn voor de Machtshebbers, vooral voor de ‘sociaal democraten’, ze zouden die dag niet eenmaal per jaar houden  maar liefst edere dag. Met snoepreisjes over de hele wereld. Liefst onder een valse naam, maar met èchte paspoorten, zoals onze Koninklijke Schriftvervalsers ons leren.

    Kijk, onderstaand gewrocht over de aanwezigheid van Paus Franciscus op die Wereld Dag, komt uit HLN, en ongelofelijk maar waar, het bevat geen kwaad woord over Hem. Nee, natuurlijk niet, want Zijn woorden zijn door hen gewikt en gewogen, uitgelicht en belicht voor wat hun verwrongen wereldbeeld kan dienen.

    Pais Franciscus heeft volgens hen alleen gezegd, dat we onmogelijk veel migranten naar hier moeten lokken. Dat we ze moeten pamperen en vertroetelen, ja zelfs de laatste boterham uit onze mond moeten uitsparen. Dat we moeten leren leven met TBC her-ingevoerd, met luizen en met allerlei tropische virussen die ze meebrengen.

    Komt die BDW dan precies vandaag met zijn vraag om de Wet ter Bestrijding der Landloperij, afgeschaft in 1993, terug in te voeren. Of om voor de 1250 Kut-Marokkaantjes in onze Huizen van Bewaring, een gevangenis te bouwen op onze kosten, helemaal in Marokko….

    BDW wil dus alle dompelaars op onze wegen, zo’n klein half miljoen,  opsluiten in Merksplas of in Wortel, lees zelfs terug sturen naar hun hete woestijnlanden om er te vergaan.

    .

    II MIDDEN

    "Zie af van vooroordelen en onbegrip over migranten"

    In zijn eerste boodschap voor 'De Werelddag van de migrant en de vluchteling' roept paus Franciscus op af te zien van vooroordelen en onbegrip tegenover migranten. Hij wijst in dit verband op de grote verantwoordelijkheid van de media.

    "Allemaal moeten wij onze houding tegenover migranten en vluchtelingen veranderen", zegt de paus in zijn boodschap die vandaag op een persconferentie in Rome werd gepresenteerd. "Wij moeten afstand nemen van de 'cultuur van de verwerping', van een houding van verdediging en angst, van desinteresse en marginalisering naar een houding gebaseerd op de 'cultuur van de ontmoeting' die alleen in staat is een rechtvaardiger en meer broederlijke wereld op te bouwen", aldus de paus.

     

     Volgens paus Franciscus moeten de media bijdragen tot een verandering van houding tegenover de migranten. "Zij moeten de stereotypen ontmaskeren en correcte informatie bieden", aldus de rooms-katholieke kerkleider.

     'De Werelddag van de vluchteling en de migrant' vindt op 19 januari 2014 plaats en wordt voor de honderdste keer gehouden.

     

     Paus Franciscus heeft het tijdens de eerste maanden van zijn pontificaat al meermaals opgenomen voor migranten en vluchtelingen. Op 8 juli jongstleden ontmoette hij vluchtelingen op het eiland Lampedusa. Eerder deze maand bezocht hij een onthaalcentrum voor vluchtelingen in Rome.

    *

    III SLOT

    Paus Franciscus is een man met een groot hart die als voorbeeld functie op de hoogste leerstoel van het Christelijk Geloof de Hem toevertrouwd taak stipt wil nakomen. Wat niet wil zeggen, dat Hij het vluchtelingen probleem goedkeurt of aanmoedigt. En dat is een kleine nuance, die aan HLN ontsnapt.

    Met beide handen op de rug gebonden – U weet wel, Scheiding van Kerk en Staat – zou het onverstandig zijn te verkondigen, dat het vluchtelingen probleem ontstaat, daar waar het eigenlijk zou moeten eindigen, namelijk in het eigen land van die mensen zelf. Door de Machtigen der Aarde van de Vrije Wereld te doen zorgen dat ook daar vrede en welzijn heersen, zodat ze die niet moeten komen zoeken bij ons. Door op die manier te zorgen dat de vreselijke Ideologie van de Wrede daar geen kansen krijgt. Door onderwijs en werk te verschaffen. Door alle wapen export naar die landen te verbieden. Ongelofelijk wat een bataljon getrainde paracommando’s kan in gang zetten!

    Neen, daarvoor mag de Paus alleen bidden. Hij mag zich zekerlijk niet bemoeien met wereldse of bestuurlijke zaken.

    Eigenlijk zou Hij beter zwijgen.

    Dat zegt HLN nog net niet. Ze  nemen alleen Zijn morele steun, om deze voor hun eigen karretje te spannen…. Zodat meer en meer mensen van Christelijke obidëntie hun afkeer en hun angst overwinnen, omdat de Paus predikt dat wij allemaal Barmhartige Samaritanen in het kwadraat zouden moeten zijn.

    *

    Maar dat zijn Sprookjes van Moeder de Gans. Bewijs daarvan is, dat na honderd jaar, er iedere dag meer en meer vluchtelingen zijn, in plaats van minder. En dat in weerwil van de steeds sneller evoluerende Digitale Revolutie, waar in principe elk negerkind met een minimum aan inspanning op zijn ‘tablet’ de wereld zou kunnen ontdekken. Om dan aan de plaatselijke Machthebbers verantwoording te vragen.

    JaJa, er is nog veel werk aan de winkel.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    25-09-2013, 12:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1531 - ALS DE KEIKOPPEN VAN SCHOTTEN MEEDOEN LUKT HET ZEKER

    ***

    Woensdag 25 september

    Zon 7u34-19u34

    H Gerolf van Merendree

    .

    25/9/1945 : Leo Vindevogel, senator en oorlogsburgemester van Ronse, sterft door 11 Rijkswachtkogels, vermoord door de Belgische Staat, op basis van een doodsvonnis door het Krijgshof te Gent (weeral Gent!) ten gevolgde van valse getuigenissen van verraad , zoals achteraf zal blijken. De Vlaamse Gemeenschap wacht al bijna 70 jaar op excuses en eerherstel. Zijn belagers waren de toenmalige Tsjeven van de Stad Ronse…..

    *

    1531 - ALS DE KEIKOPPEN VAN SCHOTTEN MEEDOEN LUKT HET ZEKER

    .

    Vandaag in Edinburg, morgen in Brusse !!!!!

     

    .

    I) INLEIDING

    Tekst en afbeelding zijn ontleend bij http://www.bloggen.be/roeland/  en bij het lezen wordt daarbij aangeraden op de achtergrond …. te luisteren naar http://www.vlaamseradio.tk/index.htm

    Na een kort gewetensonderzoek kan ik mezelf geruststellen : Vlaams Nationalisten, Schotten en Catalanen zijn vrienden, geen ‘Extreem Rechtse Oproerkraaiers’. Dat we derhalve niet de vriendjes zijn van het Linkx-Islamitische janhagel, moeten we daarbij voor lief leren aanvaarden.

    .

    II MIDDEN

    Vlaamse delegatie in Schotse onafhankelijkheidsmars

    De Vlaamse Volksbeweging nam vandaag, zaterdag 21 september 2013, deel aan de tweede Schotse onafhankelijkheidsmars. In tegenstelling tot vorig jaar (toen 8000 deelnemers werden geteld) daagden nu niet minder dan 30 000 medestanders van de Schotse onafhankelijkheid op. Ze wandelden door het hart van de Schotse hoofdstad en woonden daarna een drie uur durende meeting bij op de top van Calton Hill, de hoogste heuvel van hoofdstad Edinburgh. De betogers werden toegesproken door een niet aflatende stroom van sprekers, onder wie de fel toegejuichte Schotse premier Alec Salmond. De VVB-actie, waaraan zo’n 75 Vlamingen deelnamen met onder meer parlementaire delegaties van beide Vlaams-nationale partijen, kaderde in het ICEC-project (International  Commission for European Citizens – zie ook www.zelfbeschikking.eu) waarbij burgerbewegingen uit heel Europa tegen 30 maart 2014 één miljoen handtekeningen willen verzamelen om het recht op zelfbeschikking in de Europese wetgeving in te schrijven. Dat er hieraan een noodzaak is, bleek nog vorige week toen de Spaanse eurocommissaris stelde dat Catalonië bij zijn onafhankelijkheid, geen deel meer zou uitmaken van de EU. Bij de lancering van de Schotse campagne gisteren maakten de ICEC-partners bekend dat al meer dan 250 000 Europeanen de petitie ondertekenden.

    *

    III SLOT

    Ja, inderdaad : het worden stilaan hoopvolle tijden. Zelfs de pietrol zou kunnen afslaan, voor zelfs 20%. Dat komt, zeggen de bobo”s van KBC, door de wereldwijd gestegen productie. Dus minder Arab Oil zal weldra gelijk staan aan minder Araben. En minder Araben wil zeggen veiliger straten en veiligeer grootwarenhuizen.

    De VRT en de rest van onze media spreken over Naïroba de moordende raid op die winkelketen, van een terreurgroep met een verhullend taalgebruik. De NOS spreelt loud and clear over een Islamitische terreurgroep. Zou daar een plausibele uitleg voor bestaan?

    Voor geval iemand een ‘lezersvraag’ zou willen stellen : opgepast dat U geen aanklacht aan Uw broek krijgt voor racisme…

    *

    Wat ook hoopvol stemt, is dat de Amerikaanse Adolf Barack O Bomma een octaaf of 10 lager kweelt dan bij het uitbreken van de Syrië-oorlogsdreiging. Is door onze Russische vriend Poetin goed op zijn plaats gezet geworden. Het was deze inderdaad opgevallen, dat de USA van de Yankees (Jan Kees) zich  overal in de wereld met alles willen gaan bemoeien, maar er niets van terecht brengen. Zie Irak.

    Wat wij nodig hebben, is dat de draad weer wordt opgenomen, die de Volkerenbond, de voorganger van de Nato, heeft laten vallen : politieke eenheid der volkeren met respect voor ieders soeverniteit.

    In Vlaanderen Vlaams. En op Sint Anneke mosselen. Geen kouskous. En al zeker geen kebab.

    Pssst

    Zondag, bij het Europafeest van het Belang in Antwerpen, krijgen we ‘La Pen’ over de vloer. Samen met de Blijde Intrede worden dat hoogdagen voor de Koekestad.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    25-09-2013, 10:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1530 - DE RUSSISCHE BEER OP MALPERTUUS ?

    .

    1530 - DE RUSSISCHE BEER OP MALPERTUUS ?

    .

    Een Leider als Pim Fortiun : At your service….

     

    Het oneindige Rusland, vroeger vijand, nu vriend.

    .

    I) INLEIDING

    De leeuw, Koning Nobel uit het verhaal van ‘Willem die de Madoc maakte’ in het Middel Nederlands (dat is nu Het Westen die aan de hand lopend van Jan Kees uit de Nieuwe Wereld), vertoont duidelijke kenmerken van ontbinding, en wordt (uit eigenbelang?) benaderd door Bruin de Beer, die ff orde op zaken zal komen stellen.

    Ik verdenk de Heer Poetin uit het Land der Bruine Beren, van lezer te zijn van mijn blogs, want hier verkondig ik al jàren dat we verkeerd bezig zijn om op de wereldmarkt onze pietrol bij de Araben te kopen.. Rusland is, na de laatste Tsaar (1917 Jekaterinenburg) maar al te dikwijls synoniem geweest van angst voor de Rode Ster, de Hamer en de Sikkel. Laten we vooral niet vergeten, dat we doorheen de jaren altijd veel bloempjes werden wijsgemaakt over die vreselijke SS-Stirmabteilungen die moordend en plunderend optrokken naar Moskou. Dat zal ook wel het geval geweest zijn, maar historisch staat het vast, dat de voorhoede van de SS-Pantzes in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, met bloemen werden verwelkomd, blij als de mensen waren dat er eindelijk komaf zou gemaakt worden met die vervloekte communisten-socialisten. Enfin, U zult zich die taferelen nog wel herinneren van onze Bevrijding door Canadese tanks op die mooie 4de September 1944, toen de Vrede uitbrak.

    Dat de verstandhouding al gauw omsloeg, heeft veel redenen. Niet in het minst de onmenselijke uitroeïngs-strategie van de Führer die het niet had voor Slavische volkeren.

    .

    II MIDDEN

    Putin werpt zich op als verdediger van het Christendom

    *

    Xander 21-09-2013 21:08-

    Russische president bekritiseert homohuwelijk en immigratie in Europa

    Wie in het Westen had dat ooit kunnen denken: uitgerekend een Russische president is de laatste wereldleider die openlijk opkomt voor de traditionele christelijke waarden.

    De Russische president Vladimir Putin kwam afgelopen week in het nieuws vanwege zijn uitspraak dat als de Italiaanse oud-premier Berlusconi homo was geweest, zijn seksfeestjes niemand in het Westen iets had kunnen schelen. Veel minder aandacht was er voor het feit dat de president van Rusland, die mogelijk een vierde termijn wil, zich opwierp als verdediger van het Christendom, en het Westen scherp bekritiseerde vanwege het loslaten van de traditionele christelijke waarden.

    'Zonder de waarden van de kern van het Christendom en andere wereldreligies, zonder morele normen die gedurende duizenden jaren zijn gevormd, zullen mensen uiteindelijk hun menselijke waardigheid verliezen,' zei Putin. 'De Euro-Atlantische landen verwerpen iedere traditionele identiteit, inclusief seksuele identiteit... Ze stellen gezinnen met kinderen gelijk aan homogezinnen, en geloof in God gelijk aan geloof in Satan.'

     

    Kritiek op homohuwelijk en immigratie

     

    'Het recht van iedere minderheid om anders te zijn moet worden gerespecteerd, maar het recht van de meerderheid moet niet in twijfel worden getrokken,' voegde Putin er op een internationaal politiek forum aan toe. 'De Europeanen sterven uit. Begrijpt u dat niet? Homohuwelijken brengen geen kinderen voort. Wilt u overleven door migranten aan te trekken? Maar een samenleving kan zich niet aanpassen aan zoveel migranten. In veel van uw landen worden homohuwelijken en adoptie erkend. Maar laten wij onze eigen keus maken, zoals wij het zien voor ons land.'

    Over zijn vriend Berlusconi, die terecht staat voor zijn seksfeestjes met jonge vrouwen, zei hij met een glimlach: 'Als hij homo was geweest, zou niemand een vinger naar hem hebben uitgestoken.' Daarmee doelde hij op de kritiekloze houding die er in het Westen ten opzichte van homo's is ontstaan, voornamelijk uit angst om onmiddellijk voor discriminatie te worden aangeklaagd.

    Met eenzelfde kwinkslag uitte hij kritiek op een andere Europese eigenschap die in het buitenland minder goed valt: 'De Europeanen zijn verzot op een eigenaardige manier van delen. Eerst delen we wat ú heeft, en vervolgens gaan we terug naar ieder voor zich.'

    Putin wars van arrogantie zoals in EU

    Arrogantie, zoals we dat zo goed van de EU-politici in Brussel en van hun Amerikaanse evenbeelden in Washington kennen, is Putin vreemd. Hij wees weliswaar op de grote fout in het Amerikaanse democratische systeem waardoor al twee keer een president met een minderheid van stemmen werd gekozen, maar voegde daar gelijk aan toe dat het Russische systeem niet perse beter is, en misschien zelfs nog wel meer fouten bevat.

     

    Tevens moedigde hij de komst van nieuwe, sterke leiders in Rusland aan. Hij zei te hopen dat hoe verschillend er in de samenleving ook wordt gedacht, iedereen zich zal inzetten om gemeenschappelijke doelstellingen te realiseren.

     

    Euraziatische Economische Unie

    Putin benadrukte het belang van de Euraziatische integratie. 'Die is een kans voor de post-Sovjetlanden om een onafhankelijk centrum van wereldwijde ontwikkeling te worden, in plaats van de randgebieden van Europa en Azië.' Het plan voor een Euraziatische Economische Unie is in zijn ogen dan ook een 'project dat is gericht op het in de nieuwe eeuw en de nieuwe wereld behouden van de identiteit van de volken die in historisch Eurazië wonen.' Deze economische Unie zal waarschijnlijk voortvloeien uit de douane-unie die Rusland op 1 januari 2012 met Wit-Rusland en Kazachstan  aanging. (1)

     

    Westen steunt uitroeiing christendom Midden Oosten

     

    Ook tijdens andere publieke optredens en interviews laat Putin -in tegenstelling tot alle leiders uit het Westen- geen gelegenheid onbenut om bijvoorbeeld te wijzen op de gruwelijke daden van de islamistische rebellen in Syrië, en het feit dat zij massaal christenen verjagen en afslachten.

    Klaarblijkelijk hebben we anno 2013 inderdaad een Russische president nodig die wijst op de krankzinnige situatie waarin het ooit christelijke Westen doelbewust moslimpartijen steunt die een uitroeiingsoorlog tegen het christendom in het Midden Oosten voeren. Duidelijker bewijs dat Amerika en vooral Europa post-christelijke werelddelen zijn geworden die gestoeld zijn op een 'alles moet kunnen, want alles en iedereen is gelijk' mentaliteit, kan nauwelijks worden geleverd.

     

     

     Xander

     

    (1) Russia Today

    III SLOT

    Wij hebben hier sedert enkele dagen een Pools vriendinnetje, licenntiate in van alles en nog wat (Perugia), waarmee we af en toe een boom kunnen opzetten over immigratie in verre vreemde landen (lijk wij), over het kerkbezoek.Toen ze zes jaar geleden Polen verliet, waren er in haar laatste jaar maar liefst 3 op de 30 studenten die voor priester verder deden. Onze landen qua kerkbezoek op een rijtje zettend, is Polen met klank de koploper, gevolgd door Italia. Als laatste komt Vlaanderen aan de beurt, met alleen nog maar een drietal oude mensjes in het decor.

    Er moet al een mirakel gebeuren om daar verandering in te rengen. Maar het spreekwoord zegt : ‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

    Al vrees ik, dat onze Vladimir gaat gelijk krijgen : ons volk sterft uit, omdat homo’s nu eenmaal niet reproductief zijn… Maar misschien komt daar ook op een mooie dag, wel verandering in? Of komt er een nieuwe Afdeling bij in onze warenhuizen, getiteld ‘Dagverse Baby’s. – Koop naar keuze’…..Korting per dozijn……

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    24-09-2013, 11:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1529 - LUCTOR ET EMERGO? MAAR WIJ OOK ZULLE !

    .

    1529 - LUCTOR ET EMERGO? MAAR WIJ OOK ZULLE !

    .

    Hadden de terroristen van 1830 zich convenabel gedragen,

     

    Dab waren de Lage landen één Heel-Nederland gebleven!

    .

    I) INLEIDING

    Ik zal de speech van dit weekeind van Geert Wilders hier niet herhalen. Da’s meer als bron van inspiratie, iets voor de tekstschrijvers van Gerolf Annemans. Het staat U natuurlijk vrij, alles daarover te lezen op de website van de PVV.

    Hieronder vindt U, na enkele gerichte vuurstoten op het Kabinet Rutte II, een hoogstandje van echte vaderlandsliefde.

    Spreken met alleen de slogan van het Vlaams Belang ‘Eigen Volk Eerst’ is natuurlijk een beetje kort door de bocht voor een Hollander, maar is in essentie hetzelfde als zeggen ‘Nederland voor de Nederlanders’.

    .

    II MIDDEN

    Ik zeg tot Mark Rutte:  ga weer bij een fabriek yoghurt verkopen. Wij geven ons nooit gewonnen. Wij worstelen en wij komen boven. Wij zijn het volk van Michiel De Ruyter en Pim Fortuyn, wij zijn een volk van geuzen en patriotten, een volk van helden en zwoegers, een volk van harde werkers. Wij zijn gewend met elkaar onze schouders eronder te zetten.

     

    III SLOT

    In die speech zitten de standpunten die ook uniek zijn voor het Vlaams Belang : stop die belastings-regering, stop het zinloos geld strooien als druppels water op een gloeide plaats voor ‘ontwikkelingshulp’ (steun liever het werk ter plaatse van onze missionarissen), geef ons onze soevereiniteit terug, sluit de grenzen, en vooral : stop met het met kolenschoppen het gooien van geld in de muil van de Euuo-Moloch.

    *

    Dedju, Dedju toch! We gaan ons nog moeten kwaad maken ook, vooraleer die Pipo’s in Groot en Klein België (het Euro-Parlement en de Belgische Kamers) zich verwaardigen om naar ons ons te luisteren. Nog even geduld, tot na Mei 2014, en dan zullen ze het moeten voelen. Is niet eens zo erg : gewoon de toepassing van een zeer oud spreekwoord : wie niet horen wil moet voelen…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    24-09-2013, 10:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1528 - DIEPGAANDE VERANDERING HEEFT TIJD NODIG

    Dinsdag 24 september 2013

    Fruitmaand

    Zon 7u32-19u26

    HH Rupert en Virgilius

    .

    1528 - DIEPGAANDE VERANDERING HEEFT TIJD NODIG

    .

    Kathedralen uit onze dagen

     

    Andere tijden, andere monumenten

    .

    I) INLEIDING

    Delen jullie, samen met mij, de verheugende vaststelling, da Paus Franciscus op een andere manier benaderd wordt, door zowel vriend als door vijand, als ooit een van Zijn voorgangers? Ah, het klinkt een beetje badinerend, als een slimmerik in zijn artikel spreekt over ‘Badoglio’ (spreek uit Bad Olio : slechte olie…), Hem op die manier onbewust een heel pak eer meer aandoend door te wijzen op Zijn Italiaanse roots. U weet wel, de Rots van Rome, waarop Zijn kerk is gebouwd.

    Mij doet Paus Franciscus denken aan Pater Damiaan op de hoogste leerstoel van de Katholieke Kerk, met de eenvoud van een kind. U weet wel : ‘Santo subito’ scandeerde het volk van Rome, toen Paus Woytilla was overleden. Wat zal er voor deze Paus geroepen worden als het ooit zo ver komt? Ik woon op amper 100Km van Rome, en hoop ooit tussen zoveel andere Italianen, oog in oog met deze Paus te kunnen staan.

    *

    Ik zag Hem, Paus Franciscus gisteren, maandagmorgen vroeg bij de morgenkoffie nog op het Nieuws op Rai Uno, de Staats-zender, bij zijn gewone zondagse rondgang op het St Pietersplein in Rome, klein en nietig verloren in die enorme mensenmassa. Nooit gezien wat toen de camera vast legde : een ouders man uit het volk greep plotseling met beide handen het hoofd van de Paus, trok Hem naar zich toe, en kuste Hem op beide wangen. Waarna beiden weer doodgewoon hun plaats in het protocol innamen. Ik dacht : dat moest Felix Timmermans ooit meegemaakt hebben : Suskewiet onderweg naar de Hemel, ontmoet Ons Lieven Heerken….

    Ach! Ik kan dat zo niet beschrijven. Maar ik ben dan ook de Fé niet, hé…. Waarbij ik dàt dan voor heb op de Fé, op het netvlies gebrand, iets wat op geen enkel Vlaamse Primitief ooit geconterfeit werd. Waarom toch in ’s hemelsnaam, bestaat hiervan geen schuilderij, waarover later kan gedicht worden ‘ zo innig gevoeld en zo diep’?

    Even nadien klonken de woorden die Hem onsterfelijk zullen maken : werk (en inkomen) = waardigheid.

    Ik zou zeggen, Heren Politici : zij maar content dat er een harde scheidingslijn ligt tussen Kerk en Staat. Kwestie van jullie werkzekerheid, ziet U. En à propos : wie het schoentje past, trekke het aan. Geen beunhazen à la Van de lala, die veel wind blazen om (met verlies) stroom te produceren, maar wel de naarstige kleine (West) Vlaamse Ondernemer, die hard knokt om het hoofd boven water te  houden, en om zodoende zijn klein ploegje aan het werk te kunnen houden. Vooral dat laatste is zowat het ‘Sursum Corda’ van een gevuld leven in dienst van zoveel kleine neringdoenders.

    .

    II MIDDEN

     

    Katholieken hadden het slechter kunnen treffen

     

    "Franciscus doet zelfs vrijzinnigen dromen van een betere wereld", schrijft Patrick Loobuyck, hoofddocent levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen. Volgende week verschijnt zijn boek 'De seculiere samenleving. Over religie, atheïsme en democratie'. .

    De verwachting leefde dat Franciscus organisatorisch en inhoudelijk het verschil zou maken met de voorbije conservatieve pontificaten. Tot hiertoe heeft hij die hoop waargemaakt

    Al van bij zijn eerste woorden heeft Franciscus indruk gemaakt. Hij verpersoonlijkte meteen de hoop op verandering binnen de kerk. De verwachting leefde sterk dat hij organisatorisch en inhoudelijk het verschil zou maken met de voorbije conservatieve pontificaten. Tot hiertoe heeft hij deze hoop waargemaakt.

     

    Zijn pontificaat heeft een vliegende start genomen, al is het natuurlijk nog veel te vroeg om te kunnen inschatten wat hij echt zal verwezenlijken. Hij moet alvast opletten voor een Obamascenario, waarin de politieke verwezenlijkingen niet in verhouding zijn met zijn enthousiasmerende retoriek. Maar we kunnen hem tot daartoe het voordeel van de twijfel geven, want zoals hij het zelf uitdrukt: diepgaande verandering heeft tijd nodig.

    Deze week verscheen wereldwijd een eerste lang interview met hem (te lezen op streventijdschrift.be). De vragen worden gesteld door een toegewijde ordegenoot, waardoor de toon mild is, maar dat neemt niet weg dat ook de delicate thema's aan bod komen. Franciscus doet echter nergens boude uitspraken waardoor hij mensen tegen zich in het harnas jaagt. De Belgische aartsbisschop Léonard, en met hem veel andere bisschoppen die nog door voorgaande pausen zijn benoemd, kunnen er wat van leren.

     

    Veldhospitaal

    Doorheen het interview maken we kennis met een bescheiden, cultureel en theologisch goed gevormde man die nergens mensen veroordeelt. Hij beschouwt zichzelf als "een zondaar op wie de Heer zijn blik gericht heeft", als iemand die in het verleden fouten heeft gemaakt en daaruit wil leren.

     

    Voor de kerk gebruikt hij een krachtig beeld: een veldhospitaal - een plek waar wonden kunnen worden geheeld en mensen elkaar meevoelend nabij kunnen zijn. Het meest gebruikte woord in zijn betoog is barmhartigheid. Hij baalt van legalisme en restauratie en verzet zich tegen principiële en doctrinaire zekerheden. De kerk is volgens hem te veel een instituut geworden dat - in plaats van "de aangename geur van het evangelie" te verspreiden - vanuit het grote morele gelijk voorschriftjes uitvaardigt. Hij pleit voor een herbronning en stelt dat Gods liefde boven het dogma en het religieuze gebod komt. Ik begrijp dat heel wat katholieken hierover echt enthousiast worden.

    Een thema dat niet aan de orde wordt gesteld, is zijn verhouding ten aanzien van de Argentijnse junta. Critici beweren dat hij zwijgend heeft toegestemd. Zelf zegt Franciscus in het interview dat hij nooit rechts is geweest en 1 oktober verschijnt het boek Bergoglio's List met daarin het relaas van hoe Franciscus mensen van vervolging heeft gered. Het lijkt erop dat hij ook op dat heikele punt goed wegkomt.

     

    Antiklerikalisme

    Kortom, de katholieken hadden het slechter kunnen treffen. Maar hetzelfde geldt voor de niet-katholieken: als er dan toch kerkleiders nodig zijn, dan is Franciscus nog de kwaadste niet. Diegenen die het rabiaat en goedkoop antiklerikalisme niet willen overstijgen, worden door een figuur als Franciscus in het ongelijk gesteld.

     

    Sommige verzuilde vrijzinnigen zullen het horen donderen nu, maar ik ben als humanistisch vrijzinnige van mening dat in de strijd om een betere wereld Franciscus een gesprekspartner kan zijn.

    *

    III SLOT

    Ja, mijn Beste Gelovigen, die weten dat ik een boontje heb voor de wijsheid van de H. Augustinus, hier past het om weer eens een goed belegen wijsheideke van hem boven te halen.

    “Het berouw komt altijd nà de zonde. Nooit ervoor”.

    *

    Neen, natuurlijk is noch deze Paus, noch de Kerk, een achtste Wereldwonder. Maar als iets goed is, moeten wij daar toch niet over zwijgen?

    De Forza Italia van Il Cavaliere,, President Poetin die de Koran laat verbieden, samen met de massa-immigratie, Paus Franciscus die dagelijks de wereld Urbi et Orbi omarmt : stel die drie zaken tegenover het Internationaal Socialisme dat al jaren vruchteloos op zoek is naar zijn tweede adem, en U zult akkoord zijn met mij, vooral op deze zonnige najaars dag : que la vita è bella. Madonna!!! (=GVD in Algemeen Beschaafd Italiaans) : ik zal nooit lang genoeg leven om dat als een merel in zijn avondlied, wereldwijd Urbi et Orbi te kunnen  uitbazuinen….

    Hoe zei Hij dat ook weer? Diepgaande veranderingen hebben wat tijd nodig? Volledig mee akkoord. Als er aar ’n begin aan is!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    24-09-2013, 10:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1527 - HET GETAL VAN HET BEEST

    ***

    Maandag 23 september

    Zon 7u30-19u38

    H Thecla, patrones der stervenden

    .

    1527 - HET GETAL VAN HET BEEST

    .

    Uit het boek ’Openbaring’ van Johannes

     

    Over het Einde der Tijden.

    .

    I) INLEIDING

    Als er niet dringend iets gebeurt om De Resolutie van Straatsburg (6/1975) te herzien, dus minder Muzels  maar ook minder… pietrol, zal de Islam binnenkort zowel de Industriële èn de Digitale Revolutie als de Verovering van de Ruimte voor hun conto claimen als Muzelmanse wetenschappelijke verwezenlijkingen. Ze zullen plotsklaps ontdekken, dat het zelfs al in de Koran stond. Soera Nr zoveel. Vraagt trouwens weinig werk, zoiets. Dus gewoon ’n paar spaghetti-slierten anders leggen…. Tegen het Jaar 3013 zullen we dan zover zijn….Alle lastige getuigen zullen tegen dan overleden en opgeruimd zijn, en alle andere bewijzen of geschreven bronnen zullen vernieigd zijn. Denk aan de Bibliotheel van Alexandirë, waar de wetenshap van de mensheid, sedert de Schepping was opgeslagen, die door de Nieuwe Meesters, Sultan X, y en Z, verbrand werden. Omdat ze niet in overeenstemming waren met de Koran…. Meteen werd Alexandrië, de toenmalige hoofdstad van de Christenheid, zo goed als verlaten, en een onmogelijk bergdorp (Caïro) werd tot nieuwe hoofdstad bevorderd. Ha, die Moslimmers zijn zulke lieve jongens…

    .

    II MIDDEN

    Fujitsu presenteert identificatie en betalen met je hand

    *

     

    Xander 21-09-2013 15:25- in Eindtijd & Profetie, Wetenschap-Technologie, NWO-UFO-Complot, Maatschappij

    Nieuwe muis herkent hand van gebruiker, wachtwoorden niet meer nodig - Biometrisch 'paspoort' Google vanaf 2014 ingevoerd

    Sommige christenen zien in de invoering van biometrische identificatiesystemen de opkomst van het in de Bijbel voorzegde 'teken van het Beest' (666).

    Het Japanse technologieconcern Fujitsu Frontech presenteert op de jaarlijkse ASIS beurs en tentoonstelling in Chicago (24-26 september) het volledig ontwikkelde systeem 'PalmSecure' waarmee mensen zich met hun hand kunnen identificeren en zelfs betalingen kunnen verrichten. Het thema op de beurs is 'Strategic - Smart - Secure' (SSS). De ontwikkelingen op het gebied van biometrische identificatie-, betaal- en controlemethoden gaan razendsnel. In New York worden 'biometrische klaslokalen' ontwikkeld, waarmee leerlingen en studenten letterlijk iedere seconde kunnen worden gevolgd.

    'PalmSecure' en 'PalmEntry' zijn volgens Fujitsu uiterst betrouwbare systemen die mensen identificeren aan de hand van het unieke aderenpatroon in hun hand. Omdat de systemen alleen werken als het bloed stroomt, is misbruik vrijwel uitgesloten.

    Op de beurs kun je je inschrijven voor Fujitsu's nieuwe 'Single Sign-On' (SSO) muis, die $ 299 kost en waar er iedere dag één van wordt weggegeven. De muis herkent de hand van de gebruiker, waardoor wachtwoorden voor bestanden, internettoegang etc. niet meer nodig zijn. (1)

    Vanaf 2014 biometrisch paspoort Google

    De opmars van biometrische identificatie is niet meer te stuiten. Google ontwikkelt op dit moment een biometrische wachtwoordsleutel, die je in je pc of tablet plugt en die gewone wachtwoorden overbodig maakt. De verwachting is dat dit systeem vanaf 2014 wordt ingevoerd.

     

    Naast computers, smartphones ook auto's en huizen

     

    Volgens Gino Pereira, CEO van het techbedrijf NXT-ID, zullen in de nabije toekomst niet alleen onze computers en smartphones, maar ook onze auto's, huizen en andere apparaten met biometrische identificatiesystemen zijn uitgerust. Omdat ieders vingerafdruk, handpalm/aderenpatroon, iris, stem of gezicht uniek is, kan er bijna niet mee worden gefraudeerd, zo beweren de ontwikkelaars. (2)

     

    Vorige week plaatsten we een artikel over de vingerafdrukscanner op de nieuwe iPhone, die volgens experts juist kwetsbaar is voor misbruik. De vingerafdrukken worden namelijk in een externe database opgeslagen, en die zijn per definitie gevoelig voor hackers die de gegevens eenvoudig kunnen misbruiken. Bij andere biometrische systemen zal bijvoorbeeld de overheid ook een externe database moeten -of willen- aanleggen.

     

    'Biometrisch klaslokaal van de toekomst'

     

    SensorStar Labs in New York ontwikkelt zogenaamde 'EngageSense' camera's voor het 'biometrische klaslokaal van de toekomst'. 'Opgepast, studenten,' waarschuwt Sean Montgomery, medeoprichter en ingenieur van het bedrijf. 'Het doorgeven van briefjes, het schrijven van sms'jes of een blik werpen op je gesprekken terwijl je eigenlijk met je werk bezig moet zijn, kan tot het verleden behoren, of op zijn minst zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden.'

     

    Het systeem zal leraren gedetailleerde informatie verschaffen over de acties en reacties van hun leerlingen. Dat gaat zelfs zover dat aan de hand van de gezichtsuitdrukkingen van de studenten kan worden bepaald of een docent wordt gewaardeerd, of dat een bepaald onderwerp al dan niet de interesse van de klas opwekt.

     

    Steeds meer scholen VS hebben nu al scanners

     

    Montgomery vindt dat de schending van de privacy van de leerlingen niet opweegt tegen de 'voordelen' van het systeem. Hij verwacht dat over een jaar of vijf de eerste scholen met het systeem worden uitgerust.

     

    In heel de VS worden steeds meer scholen nu al uitgerust met biometrische vingerafdruk- en handpalmscanners. Een school in Florida deed eerder dit jaar mee aan een test met een irisscan systeem, waarmee leerlingen vanaf het moment dat ze in de bus stapten werden gevolgd.

     

    666: microchip?

     

    Een middelbare scholier in Texas werd vorig jaar geschorst omdat ze weigerde een ID-badge met daarin een RFID-microchip te dragen, die de school in staat stelt om iedere seconde alle leerlingen te volgen (3). Het meisje wilde pertinent niet meedoen, omdat het volgens haar het begin was van het 'teken van het Beest', zoals dat in de Bijbel wordt voorspeld.

     

    In vooral evangelische- en pinksterkringen wordt al tientallen jaren gedacht dat dit in Openbaring 13 voorzegde teken op je hand of voorhoofd, dat het beruchte getal 666 vertegenwoordigt, een microchip of een ander scanbaar teken (bijvoorbeeld een soort tatoeage) is. In de laatste fase van de eindtijd zullen mensen zonder dit teken niet kunnen 'kopen of verkopen' (Opb. 13:16-18).

     

    666: geestelijk teken?

     

    In meer traditionele uitleggingen is dit teken een geestelijk, dus onzichtbaar teken. In het laatste Bijbelboek wordt duidelijk gemaakt dat dit teken rechtstreeks in verband staat met het aanbidden van 'het Beest' (/ de Antichrist), en dat iedereen die dit teken accepteert daarom voor eeuwig verloren gaat.

     

    666: Allah / islam?

     

    Een betrekkelijk nieuwe uitleg is gebaseerd op de oudst bestaande tekst van Openbaring, de Codex Vaticanus. Toen bekeerde moslims deze tekst voor het eerst mochten inzien, lazen ze geen '666', maar het Arabische woord 'bismillah', wat '(in) de naam van Allah' betekent*. Dit woord wordt in de Codex gevolgd door de karakteristieke twee gekruiste zwaarden, die in heel de moslimwereld de islam vertegenwoordigen. Bovendien is '666' in de islam het meest heilige getal voor Allah.

     

    * Niet voor niets schreef Johannes, die het woord niet kon lezen, 'wie verstand heeft, berekene het getal (teken) van het beest'. Waarbij 'berekene' niet reken- of wiskundig bedoeld is, maar letterlijk 'ontcijfere' betekent, dus in de zin van 'begrijpen'. Johannes zag dus een Arabisch woord en symbool, begreep deze niet, maar tekende deze zo goed mogelijk na, in de hoop dat anderen later zouden herkennen wat hij zag.

    Xander

    *

    III SLOT

    Die evolutie is om bij te huiveren van genot!  Anders gezegd : wie zou dat allemaal niet nogwillen beleven!

    *

    Juist. Dat alles zou kunnzen, voor zover de Obama-vriendjes daar geen stokje komen voor steken. Want dan gaat het verhaal van de inleiding hierboven gewoon verder, en wordt alles, of , wat zij daarvan willen behouden, gewoon aan de Koran of aan Moslim-wetenschappers toegeschreven.

    Het zou onze Beschaving wel eens kunnen vergaan als het verzonken Land van Atlantis, dat verdwenen is onder de golven. Precies omdat het ingezakt is lijk ’n pudding. Omdat de ondergrond werd leeggezogen voor de pietrol? Niemand weet nu nog te zeggen of Atlantis, voorbij De Zuilen van Hercules (Gibraltar) waarheid of verzinsel is. Het zal de mensheid aanvoelen als na de Zondvloed, toen, zoals de Bijbel verhaalt, alle leven op aarde vernietigd werd als straf van God.

    Of nog, zoals de steden Sodoma en Gomorha door Jahweh vernietigd werden met een soort van atoombom-avant-la-lettre, al straf voor hun tegen-natuurlijk seksueel gedrag. Enfin, ik was er niet bij, dus kan ik niet meer details geven. Misschien waren daar ook teveel van die ‘Gay-Prides’….. Trouwens, wie hecht, in onze dagen, nog veen aandacht aan die Bijbel-verhaaltjes?   Wie progressief denkt, die graaft toch niet in het verleden, maar die kijkt naar de toekomst…

    Pourvu que ça dure, zegt de Fransman.

    Feit is, dat tegen 3013 zich niemand meer zal herinneren wat de Westerse Joods-Christelijke Beschaving ooit geweest is. Als die überhaupt ooit bestaan heeft. Want in de Koran zal daarover niets staan. Dus heeft het nooit bestaan.

    En dankt de wereld tegen dan alles aan de Islam en aan de martelaren die voor hun overtuiging zijn gestorven, in dienst van Allah de God van de pietrol.

     

    Pssst

    Heeft U al gelet op het verhullend woordgebruik van de media? Nooit worden er Moslim-terroristen noch Islam-fanatieken als dusdanig opgevoerd. Hoogstens zijn het de Taliban, of Al Quada, of ’n andere ‘godsdienstige sekte’, want ‘de mensen’ mogen toch niet beginnen nadenken, hé!!!! Dus worden al die mensonterende aanslagen gepleegd door ‘terroristen’. Dat is de werkwijze van Dr Goebbels, Hitlers PropagandChef, die ‘onze jongens’ van de Witte Brigade ook terroristen noemde. Later bleken dat helden te zijn geweest, en de gewezen helden (de Oostfronters) werden toen ineens vuige landverraders… JaJa, es geht alles vorüber, es geht alles vorbei…. Nach jedem Dezember, kommt wieder ein Mai….

    *

    Let op mijn woorden, mensen  : naarmate dat er bij ons meer Muzel-griezels zullen zijn (ook op de redacties of op het scherm!) zal het woordgebruik veranderen, en worden al die aanslag-plegers dan gewoon ‘martelaren’. Ief Desmet heeft samen met Abou Dada het startsein daartoe al gegeven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    23-09-2013, 11:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!