MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2856

    *

     

     

    *

    De ‘Klaagmuur’ in Jeruzalem

    .

    Waar Vlaamse Tempeliers (1099) ook ooit eens hun leven voor hebben gegeven….

    *

    INLEIDING

    Ja, inderdaad. U kunt het met eigen ogen nogmaals vaststellen in onderstaand artikel in DM: ze kunnen daar op de redactie het lonken niet laten. Ze lonken naar iedere man, als hij maar Muzelt als een echte Muzelman.

    Toch godgeklaagd, dat die arme Mo Slimmerdjes door die vuile Joden tot zelfs in hun ‘Gebedshuis’ worden achtervolgd! Het staat er wel niet zo expliciet, maar je voelt het met de elle bogen.

    Het normaal gezond verstand zegt, dat barricaden in een heiligdom, daar binnen in die ‘Tempel’ opgeworpen door gemaskerde ‘demonstranten’ om de oproerpolitie tegen te houden, niet normaal zijn. Alleszins niet, als dat ‘heiligdom’ in exclusiviteit geclaimd wordt door de ‘geloofsbroeders’ van die totaal onschuldige ‘demonstranten’. Bezwarende omstandigheid is wel, dat de ‘demonstraten’ in actie kwamen, precies in de dagen dat de Joodse Gemeenschap hun eigen eeuwenoude Jaarwende zouden vieren. Daar dit geen Islamitisch Feest is, ist das VERBOTEN.

    Nee, nee; schrijft deze hoernallist bijna woordelijk: Joden hebben niets te zoeken in geen enkele moskeet! Zelfs niet als die is opgetrokken met gestolen stenen herbouwd op de ruïnes van een gestolen Tempel die al eeuwen Joods eigendom was.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/gevechten-aan-al-aqsamoskee-in-jeruzalem-a2454136/

    *

    Gevechten aan al-Aqsamoskee in Jeruzalem

    *

    Er zijn gevechten aan de gang aan de al-Aqsa moskee in Jeruzalem, nadat de Israëlische politie het gebedshuis binnendrong. Dat meldt de BBC.

    De politie was getipt dat gemaskerde demonstranten verzamelden in de moskee. Ze gooiden barrikades op om de politie buiten te houden, zo meldt de politie. De politie verwijderde de barrières en sloot de demonstranten op in de moskee.

    Tientallen agenten drongen de moskee binnen, Palestijnen gooiden stenen en vuurwerk naar de agenten. Dat meldt het Israëlische agentschap Ynet.

    Eind juli vonden gelijkaardige conflicten plaats. De heilige plek, ook voor Joden, is een bron van religieuze en politieke spanningen tussen Israël en de Palestijnen.

    De spanningen lopen hoog op sinds de Israëlische defensieminister Moshe Yaalon vorige week twee moslimgroepen de toegang tot de moskee ontzegde omdat ze Joodse bezoekers viseren.

    Vanavond bij zonsondergang begint de viering van het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah, die tot dinsdagavond duurt.

    De Al-Aqsamoskee staat op de Tempelberg in Jeruzalem naast de Rotskoepel. Ze moet enkel de Ka'aba in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina laten voorgaan als bekendere islamitische heiligdommen. De Al-Aqsamoskee is de grootste moskee van Jeruzalem met plaats voor ongeveer 5.000 mensen. De Al-Aqsamoskee is alleen voor moslims toegankelijk.

    *

    UITLEIDING

    De Tempelberg boven op de ruïnes van de eeuwenoude Tempel van Salomon, waar de rechtmatige eigenaars, het Joodse Godsvolk, alleen nog een heel klein stukje van de funderingen mogen benaderen, wereldwijd bekend als ‘De Klaagmuur’.

    Maar dat doet er even niet toe. Want, net als de 4.500 jaar oude tempelruïnes van Palmyra, heeft Haat daar vernield wat Liefde opbouwde. Kunnen wij, Vlamingen, met de Eerste IJzertoren, over meespreken.

    *

    Eigenlijk behandelt de moderne wereld de Islammerij als een strontebedorven stinker van een kind. Moet atijd en overal zijn goesting krijgen, zelfs al is dat de nagels van zijn ouders hun doodskist. Ikke moete dit, ikke moete dàt, en zie, ik smijt alles kapot tot ik mijn zin krijg. En in plaats van een goed pak op zijn broek, wordt het altijd door nieuw speelgoed bezorgd.

    ’t Zou met mij zeker gene waar zijn! Moest in den hoek zetten helpen, het kwalm er van z’n leven niet meer uit. Zelfs niet meer, al moest het vuur spuwen. Ons Ma wist daarover te vertellen, ‘dat Duivels zak nooit vol is’.

    Daar helpt zelfs geen Lievenheren aan. Onkruid vergaat niet, tenzij het met huid en haar opgestookt wordt. Niet branden in de hel, zullen ze, maar braden. Dat duurt veel langer.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    13-09-2015, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2855

    *

    .

    *

    *

    Voor Geert Burger:

    .

    Hoofdrol of hoofddrol?

    *

    INLEIDING

    In blokleters!

    Dat was de instructie van mijn op geldjacht uitzijnde Uitgeefstee (n-Spe). Precies of het zo’n eer is, na jaren van strijd, een doiie collega te hebben verslagen (voorbij gestoken). Bedoeld is Ray D.B. van Angeltjes, bij de politieke bloggers van http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2.

    Hij was jarenlang op Vlaams Nationalistisch gebied, de man met (Hoofdletter) een Roeping. Digitalia daarentegen is dat ook wel, meer slechts met een Roepingske, weliswaar van even groot formaat, maar de Ray kon het als gewezen écht politiek beest, beter uitleggen. We missen hem met velen nog elke dag. We zijn persoonlijk niet altijd vrienden geweest, vooral niet op gebied van Geloof & Zeden. Maar ik blijf hem eeuwig dankbaar, dat hij met naam en toenaam, voorbijgaand aan alle privacy, op Google ten eeuwigen dage tot schande heeft gebracht, door mij te ontmaskeren als een echte ‘Ultramontaan’ Rooms Katholiek te zijn, en daar bovendien nog fier over te zijn ook. De Ray was meer, zo niet uitsluitend, voor het tijdelijke.

    A.M.D.G, Ray.

    O Pardon, Ad Fundum, wil ik zeggen, goede uitgestrooide vriend.

    Als ik mij goed herinner, was Uw lievelings slok-o-de-borrel een goed glas Johny Walker? Dat was tegen wormen nochtans ook een goede remedie!

    *

    Want niet alleen hebben de Schotten de beste whisky ter wereld, ook hun huidige ‘Premier’, of moet ik zeggen hun ‘Minister President’, heeft duidelijk meer kwaliteiten dan de meesten van haar collega’s. U leest goed: die ‘Premier is inderdaad daarenboven nog een vrouw! Onze bloedeigen Boer Swa zou dus best zo rap mogelijk in Schotland eens een snelcursus of hoogtestage ‘Hedendaagse Politiek’ gaan volgen. Zo niet zijn de kansen voor een nieuw ‘mandaat’ hopeloos verkeken.

    Maar ik zie hem of zijn kompanen ondertussen nog geen programma ontwikkelen die voor Vlaanderen de voordelen beschrijft van de eigen Onafhankelijkheid. Hoe wilt U dan dat de mensen wéten, als ze het zelf niet weten? Het feit dat al ‘het communautaire’ is afgevoerd, spreekt toch boekdelen? Oppassen maar, dat de hoofdrol, geen hoofddrol wordt!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/premier-nieuw-referendum-schotse-afscheiding-is-mogelijk-a2454106/

    *

    Premier: nieuw referendum Schotse afscheiding is mogelijk

    *

    De Schotse premier Nicola Sturgeon sluit niet uit dat er binnen zes jaar opnieuw een referendum komt over de onafhankelijkheid van Schotland. Sturgeon zegt in een interview met de krant Sunday Herald dat ze hier in het partijprogramma van haar Schotse Nationale Partij (SNP) op wil aansturen.

    Schotse ja-supporters na het voor hen ontgoochelende referendum, 19 september 2014. ©EPA

     

    In Schotland worden volgend jaar in mei regionale parlementsverkiezingen gehouden. Tijdens de verkiezingscampagne is Sturgeon van plan meer duidelijkheid te geven over de voordelen van onafhankelijkheid, zodat kiezers misschien warm lopen voor een nieuw referendum.

     

    "Ons partijprogramma zal uitleggen hoe we denken over de omstandigheden waaronder een tweede referendum gepast kan zijn en binnen welk tijdsbestek dat gehouden zou kunnen worden. Het is dan aan de kiezer om daar voor te stemmen of niet", aldus de premier in de krant.

     

    De Schotten stemden bijna een jaar geleden tegen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Ruim 55 procent was tegen de afscheiding van Engeland, Wales en Noord-Ierland. Voormalig premier Alex Salmond was initiatiefnemer van het referendum en legde na het verlies zijn functie neer. Sturgeon volgde hem op. Ze noemde het referendum destijds een gebeurtenis die één keer per generatie voorkomt.

    De Britse premier David Cameron zei in mei nog dat een tweede referendum ondenkbaar is

    *

    UITLEIDING

    Zie, ’t Noorden bloost en staat in kleur en straalt van morgenpracht.

    Herinnert U zich nog, dat wij in de Lage Landen, de Kerstening te danken hebben aan de Schotten en vooral aan de Ieren? Raar maar waar, U hoeft er maar eens het leven van de heilige Sint Elooi op na te lezen. Of het leven van die Ierse nonnekens, die bij als vluchteling, met bootje en al, bij aankomst afgemaakt werden… Die zijn weliswaar tijdelijk buiten werking gesteld, maar dat neemt niet weg dat hun verdiensten blijven.

    Wat ik vooral verblijdend vind, is dat men bij de Rokjesmannen niet alleen blijft smijten met boomstammen om ter verst, maar dat ze, zonder er veel over te spreken, hun William Wallace, het equivalent van onze Jan Breydel uit 1302 (die toen zekerlijk nog geen Franstalige geweest is lijk nu zijn nakomelingen) op de voorgrond houden.

    Van onze beenhouwersgast Jan Breydel weten we relatief weinig. Maar van die William Wallace heeft Het Witte Doek echter alles, van naaldje tot draadje, uitgesponnen. Hoe de held o.a. met zware ketenen geboeid, tot op ½ meter oog-in-oog moest toekijken hoe zijn mooi jong liefje door Koning Edward van Engeland de keel werd overgesneden, even voor hijzelf door vier opgejaagde paarden de ledematen werd uitgerukt, na dat hij de ogen werd uitgestoken. Van hem bleef dus alleen het voor Edward verder onschadelijk romp-verhaal over.

    Echt een strafuitvoeringszaak waarvan de IS nog veel zou kunnen bijleren!

    Ik zie Mevrouw Geert Burger dat nog niet ondergaan, door de hand van onze waggelwaterende Fluppe. Zelfs als een kerstekind, met ketenen ingebusseld, zou de Geert helm een trap onder, je weet wel, verkopen, die de Fluppe op slag dààr zou herleiden tot 100% werkonbekwame martelaar.

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    13-09-2015, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2854

    *

    .

    *

    .

    President Putin en de Duitse minister van BuZa Frank-Walter Steinmeier. Gaat in Europa dan eindelijk het licht branden en wordt de agressieve Amerikaanse oorlogskoers ingeruild voor het constructieve Russische pragmatisme?

    *

    INLEIDING

    Dromen zijn toch bedrog? Maar verrassingen zijn de wereld toch nog niet uit. Als dat zo verder gaat, zal men in Bruxellabad nog zichzelf moeten bombarderen, als laatste bolwerk van de IS….

    Met al dat goede (?) nieuws, zou die Zwarte Ongelukskater in Amerika in zeven haasten een paar Duitse Herders achter zijn hielen moeten krijgen. Zeer toepasselijk; dat het in deze context precies Duitse Herders zijn, en geen chiwawa’s.

    Allianties worden gesmeed en allianties worden verbroken. Waarbij ik onwillekeurig terugdenk aan het Niet Aanvals Verdrag’ tussen von Ribbentrop voor Socialistisch Duitsland en Kameraad Molotov voor Communistisch Rusland, toen ze beiden Amerika met Europa als His Masters Voice, voor beiden dé vijand was. Aan die overeenkomst kwam bruusk een einde, toen Hitler zijn kans rook om beide kanten een loer te draaien. In een tweede ‘Blitzkrieg’ Rusland van de kaart vegen, en dan weer een klappeke gaan doen met Truman en Churchill van de Geallieerden.

    Wil ik maar zeggen, dat moest ik Poetin zijn, ik met deze Dames en Heren geen kersen zou willen eten. Ik trek dus geen partij, niet voor La Märkelina, niet voor de VS, tussen hier en een paar dagen onder de vleugels van ene Donald Trump, een man uit één stuk, maar denk toch, dat de Poet mans genoeg is om sterker dan de bloedhond Stalin uit de brand te komen.

    Zal het echter ooit wel branden?

    Want de ‘Volksrepubliek’ China is er ook nog. En ik weet wel niet of dat spreekwoord van die 3de hond ook in het Chinees bestaat, maar die Gele Mannekes hebben toch ook splijtdingetjes? Die hebben trouwens ook kanonnenvlees genoeg, want zo goed als helemaal buiten alle oorlogen van de laatste tijd gebleven…

    Enfin, wie dan leeft, dan zal zien. En al de anderen zullen het moeten doen met ‘van horen zeggen’…..

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Syrië: Duitsland stapt uit Amerikaanse alliantie en wil samenwerken met Putin

    *

    Duits-Russisch-Frans voorstel in de maak om oorlog Syrië te beëindigen

     

    Duitsland heeft vriend en vijand verrast door onverwacht uit de Amerikaanse alliantie tegen de Russische president Vladimir Putin te stappen, en officieel de Russische initiatieven in Syrië te accepteren als een manier om de oorlog te beëindigen. De Duitsers hopen daarmee de enorme vluchtelingenstroom naar Europa en vooral naar hun eigen land te stoppen. Tegelijkertijd zijn zo’n 4000 Duitse soldaten op de hoogte gebracht dat zij binnenkort kunnen worden ingezet om de massale komst van migranten in goede banen te leiden.

    De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, toonde zich verheugd dat Putin wil deelnemen aan de strijd tegen ISIS. Volgens de minister is het in het belang van beide landen om de islamitische extremisten te bestrijden.

    Duitse samenwerking met Russen en Fransen

    Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier kondigde aan dat hij met zijn Russische collega Sergey Lavrov en Franse collega Laurent Fabius aan een voorstel gaat werken om de burgeroorlog in Syrië te beëindigen. Lavrov en Fabius worden vandaag in Berlijn verwacht. Steinmeier staat al geruime tijd achter de schermen in contact met Lavrov, en heeft onlangs nog gezegd dat vrede in Europa zonder Rusland niet mogelijk is.

     

    Lavrov heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie ondertussen oproepen om de operaties in Syrië af te stemmen met het Russische leger, zodat onbedoelde botsingen tussen militairen en vliegtuigen van beide landen worden voorkomen. Tegelijkertijd benadrukte hij dat Rusland wapens aan de Syrische president Assad zal blijven leveren, om daarmee zijn strijd tegen ISIS te ondersteunen.

     

    Amerikanen hebben nog steeds geen antwoord

     

    De Amerikanen hebben nog altijd geen antwoord op de Russische initiatieven, behalve dan de gebruikelijke dreigementen. Volgens Washington zal het Russische ingrijpen tot een nog grotere vluchtelingenstroom leiden. De realiteit is echter dat deze bewust veroorzaakte migrantentsunami naar Europa hoofdzakelijk door de Amerikaanse bemoeienissen in Syrië en eerder Libië op gang is gekomen.

     

    Eerder deze week gaven ook Oostenrijk en Spanje aan dat ze de medewerking van Rusland in de strijd tegen ISIS onvermijdelijk en noodzakelijk achten.

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UITLEIDING

    Het valt weer niet op, dat de Franse ‘gradeur’ eens te meer in dit Eerste Vlooienconcert wil meespelen. Niet alleen op de achtergrond, maar vooraan, de Eerste Viool spelen. De Socialist François den Hollander kennende, zal die zijn gehele gestalte in de strijd werpen, om vooraan te gaan staan. Hij zal dat, als naar gewoonte, volledig belangeloos doen, maar vooral met de bedoeling (zonder daarbij na te deken), Marine La Plume het gras voor de voeten weg te maaien.

    Socialisten zijn gewoonlijk asfaltboys, die rondom hun nederig stulpje wel wat van een gazonneke hebben staan, maar daar dit door anderen wordt kort gehouden, weten die net eens, dat kort gemaaid gras veel beter toelaat om rap vooruitgang te boeken.

    ’t Worden dus spannende dagen, al gaan die, met het ingaan van de Winter, toch heel wat korter worden. Korter, maar ook donkerder. Zo dat er, voor het katjes knijpen in het donker, goede vooruitzichten komen.

    Wat dan op zijn beurt, weer zorgt voor een nieuwe ‘baby boom’ nog voor de vakantie van volgend jaar. Wat dan weer tot gevolg zal hebben, dat de stroom ‘bootvluchtelingen’ gevoelig zal dienen af te nemen.

    Einde goed, alles goed.

    Urbanus, jong, je hebt gelijk: ook zonder motor of pedalen blijft de wereld draaien.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     

     






    13-09-2015, 12:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2853

    ***

    Zondag 13 september

    Zon 7u14-20u02

    H Tobias

    *

    .

    *

    *

    .

    En al die jaren zijn de achterlichten blijven braden?

    *

    INLEIDING

    Wijlen Alice Nahon had het wel niet over Nazi-treinen in troosteloze tunnels, maar ze leverde niettemin bruikbaar materiaal om er van te dromen. Niet uit hebberigheid, hé, want al heb ik vele fouten, ik en ben gene Socialist!

    De armen eromheen kunnen leggen, rondom die zwaar geladen wagon, als om dat hoofd dat eenzaam is, en de volgende morgen ontwaken, zo rijk als Croesus….. Ja, daar droom ik toch een heel klein beetje al vele lange jaren van! Want stelen van een dief, dat is toch geen stelen meer?

    Die trein is eigenlijk een geniale vondst, om alle aandacht af te leiden van de dagelijkse realiteit. Met een beetje de goede kanten van een gewonnen oorlog op de achtergrond…

    Europa stikt in de aanrollende golven ‘arbeidskrachten’, maar net als in de Nazi-tijden, rijdt Duitsland weer op kop. Dank zij hun mini jobkes hebben die een ‘Staatsoverschot’ in plaats van een ‘Staatsschuld’. Met daar boven op, weggestopt diep onder de grond, nog treinladingen vol geroofde schatten.

    Het klinkt bijna als een signaal dat geld daar smaakt naar de trog. Om nog. Begrijpt U nu waarom Duitsland voor alle immigranten ter wereld het Beloofde Land is?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/-nazitrein-met-goudschat-geeft-geheimen-nog-niet-prijs-a2453818/

    *

    Nazitrein' met goudschat geeft geheimen nog niet prijs

    *

    Er kan voorlopig nog niet gegraven worden op de locatie waar mogelijk een geheimzinnige 'nazitrein' in een tunnel staat. De Poolse autoriteiten willen er eerst zeker van zijn dat er geen gevaarlijke vallen zijn gezet door de nazi's die de trein daar zouden hebben achtergelaten. Dat schrijft het Duitse blad Bild vandaag.

     

    Al tientallen jaren doen er verhalen te ronde over een trein met door nazi's geroofd goud, sieraden en kunstvoorwerpen die ergens is verstopt. Nadat iemand op zijn sterfbed had onthuld waar de trein is verstopt, zijn schattenzoekers gaan kijken bij de Poolse plaats Walbrzych. Uit een bodemscan bleek dat er inderdaad mogelijk een trein is begraven.

    De lokale autoriteiten hebben alle toegangswegen naar de plek afgezet. Er worden nu speciale bodemonderzoeken gedaan om te kijken of er boobytraps zitten.

    *

    UITLEIDING

    Afgezette wegen, verboden terrein.. Precies of de oorlog daar nog altijd bezig is. En misschien is dat wel zo. ‘Bezorgdheid voor dodelijke valstrikken? Allemaal goed en wel, maar als die wagons en voornamelijk de inhoud, eindelijk zouden ontdekt worden, barst dan de strijd los van de rechtmatige eigenaars? Komen er dan eindelijk namen naar boven?

    Om Nessie stikjamoers te maken.

    En wie weet hoeveel ongekende rijkdommen er nog verborgen liggen in het wereldwijde web van hetRijk der Wormen!!!!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    13-09-2015, 11:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2852

    *

    .

    *

    *

    Oranje Blanje Bleu….

    .

    Waarom komen die kleuren van de Tsjechische vlag ons zo bekend voor?

    *

    INLEIDING

    Vaklav Klaus! Hieronder krijgt U een oude bekende aan het woord. Dat helaas! In afwachting dat hij in Nieuw Neurenberg voor het Internationaal Krijgshof verschijnt, voorgezeten nogmaals door de Amerikaanse Aanklager, wegens hoogverraad en ondermijning van het Leergezag van Lenin, Trotsky en Marx, en de organisatie van het verzet tegen de Profeet. Vrede zij et hem. De man staat daar, met opgeheven hoofd voor zijn Rechters, die alleen het voorgeschreven vonnis moeten aflezen. Hanging to death before surise. Is een onvertaalbare zegswijze stammend uit de tijd der cowboys, waar de koord veel minder kostte dan de kogel.

    Hier is echter voor niemand niet eens sprake van ‘To be or not to be’ hier wordt letterlijk aangeduid dor wie en hoe we in de maling worden genomen. Die hebben alleen het recht om t sterven. Maar dàt toegeven, en referenda uitschrijven, où eens een andere mening te horen, is niet alleen het einde van DIT misbaksel Europa, maar meteen het einde aan het uiteinde van een koord van .alle slapjabussen die nu teren en smeren op andermans kosten.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

     

    Václav Klaus: Oproep van de Europese burgers aan de regeringen en parlementen

    *

    De voormalige staatspresident en minister-president van de Tsjechische Republiek, Václav Klaus, geldt als een hard criticus van de EU-politiek en staat bekend om zijn duidelijke taal. De 74-jarige beschuldigde de politici van Europa onlangs nog van onverantwoordelijkheid in de vluchtelingenkwestie. “Europa moet duidelijk ´Nee´ zeggen tegen de hier naartoe komende vluchtelingen”, verklaarde hij. Nu heeft hij een oproep geformuleerd aan de Europese regeringen en parlementen om de grenzen weer te beveiligen en hun verantwoordelijkheid tegenover de burgers weer waar te nemen. Hier de letterlijke tekst van de oproep:

    Wij, de ondertekenaars, willen niet meer passief blijven toekijken hoe onze staatsorganen en politici op dit historische ogenblik tijd verliezen en hun plicht niet doen. Het is hun taak om de belangen en de veiligheid van de burgers in hun eigen landen te verdedigen. Tegenwoordig worden we met een fundamenteel gevaar voor de toekomst van ons leven geconfronteerd. De massamigratie vormt een ernstige bedreiging voor de stabiliteit van Europa en de individuele lidstaten van de EU. Wij staan niet onverschillig tegenover het lot van de slachtoffers van de oorlogen en andere catastrofes van de huidige wereld. Wij wijzen de manipulatie van de publieke opinie echter af, die de natuurlijke solidariteit met de migranten misbruikt om de acceptatie van de massamigratie op te roepen. Het huidige Europese debat over migratie moet niet zo uitgelegd worden dat wij ons voldoende of onvoldoende tegemoetkomend gedragen tegenover andere culturen, religies, rassen en volkeren. Wij zien onbetwistbare risico´s en dreigingen, die ontstaan uit de kunstmatig vermengde verschillende volkeren, culturen en religies.

     

    De Europese regeringen gedragen zich al te onschuldig en onverantwoordelijk. Terechte angsten voor de toestroom van de honderdduizenden migranten mogen niet – door de politici en de meeste media – gebagatelliseerd, verzwegen en geschandaliseerd worden.

     

    Om al deze redenen roepen wij de regeringen van de EU-landen op:

     

       De binnenlandse veiligheid en de uiterlijke onaantastbaarheid van de staatsgrenzen met alle middelen die zij ter beschikking hebben te garanderen;

       Zich te houden aan de rechtsorde van de individuele landen en aan de aangenomen internationale verplichtingen;

       De uitbreiding van de chaos te vermijden, die als gevolg van de migratie al is ontstaan in een serie landen;

       Op EU-niveau geen quota of gelijksoortige maatregelen te nemen waarmee de migranten moeten worden “toegewezen” aan individuele EU-landen;

       Zich zonder veranderingen te houden aan de nu geldende asielpolitiek en hun eventuele veranderingen alleen te doen met de toestemming van de bevolking d.m.v. referenda of nieuwe verkiezingen;

       Dat landen, die de grenzen van de EU vormen, verzekeren dat de illegale migranten naar hun land van herkomst teruggestuurd worden.

     

    Eerste handtekening: Václav Klaus, 04-09-2015

    Bron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    *

    UITLEIDING

    Misschien is het nuttig, zij het minder aangenaam, even in herinnering te brengen, dat Tsjechië jaren aan een stuk de zegeningen van twee opeenvolgende totalitaire systemen heeft overleefd? Ik herinner me nog als ware het de dag van gisteren, hoe schamper de media schreven over die dommekloten, die, pas bevrijd van de nazi’s, nu ook al weg wilden van onderuit de Laars van Stalin. Niet alleen vrijgevochten van het communisme, maar kort daarna ook, toppunt van waanzin, uit elkaar gaan van de Slovaken. Zo dat er een vevroegd einde kwam aan die kunstmatige constructie, ooit opgezet door de Zeer Grote Mogendheden. Een sterk staaltje, net zoals ons eigen Coburgia.

    Gelukkig voor hen, hebben dat soort gazettenvolschrijvers geen last van een goed geheugen. Want nu is het weer Tsjechië die roet in de Europese papa wil strooien.

    Stel U voor!

    De Coburgse legermacht zou niet tegen de dappere IS, maar veeleer tegen dàt soort mensen moeten optreden. Met inzet van al onze straaljagers om op grote schaal stralen te jagen, en met inzet van al ons voetvolk, vrouwvolk zowel als mannenvolk, om de blote voetzolen van die klungelaars te gaan branden.

    Allemaal één pot nat: die Hongaren, Serviërs, Tsjechen, Roemenen, Polen, enz. Onze Leiders in het Westen weten wel beter. Allez, te minste toch al de tijd dat ze dat nog kunnen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2851

    *

    .

    *

    *

    We zijn goed op weg….

    .

    Vanaf 2016: Vrijstaat Catalonya 29ste Lidstaat?

    *

    INLEIDING

    In de Vergiftigde Leugenpers waait er blijkbaar een fris windje. Daar wordt weer veel verzwegen of verdraaid. Doen ze het, of doen ze het niet? Het is nog niet helemaal ‘Malbroek s’en va’t en guerre’ (Malbroek = Hertog van Marlborough. overbekend in het Oudenaardse, vooral door de Slag bij Mullem. Zie

    http://www.rafvanderdonckt.be/oudenaarde11071708.htm

    Zelfs bij de 0000 (Ongewilde Onbekende Onbekwame Onnozelaars) ziet met de bui al hangen. Al weten die nog niet goed wie juist er moet bevochten worden in Syrië/Irak. Oppassen dus voor de cowboys uit Amerika. Want die Obama, Socialist, dat is toch maar een rancuneus ventje. Wil niet eens meer omkijken naar het Walforf Astoria Hotel in NY, omdat daar nu een Chinees de scepter zwaait.

    Geef mij dan maar die Donald Trump, Republikein. Die belooft nu al van zich te verontschuldigen, van zodra hij ooit iets stom zou zeggen of doen.  

    En met Catalonië zou men ook maar beter oppassen; na de Onafhankelijkheid willen ze zelf en zonder vreemde inmenging beslissen welke ‘coalitie’ daar aan de macht komt. Alles is mogelijk, als die maar Maxistisch is.

    Net als de Dame uit het liedje, kunnen ze bij de VRT ook het lonken niet laten….

    Noteer ook, dat DM in de wolken is met de vooruitgang in Californië. Daar is nu een Wet gestemd, dat iedereen zichzelf ten allen tijde ongestraft van kant mag maken

    Dat Marxisme is toch niet door maar één gat te vangen, hé????. …. http://www.demorgen.be/lifestyle/senaat-californie-zet-licht-op-groen-voor-euthanasie-a2453689/

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2438547

    *

    Verdeeldheid in Catalonië - Sven Tuytens

    *

    Op vrijdag 11 september, en dat voor het vierde jaar op rij, zijn Catalanen massaal in Barcelona bijeengekomen om hun “Diada” of nationale feestdag te vieren. Volgens de Guardia Urbana waren ze met 1,4 miljoen. Met een sterk staaltje van Catalaans onafhankelijkheidsgevoel werd ook het startschot gegeven voor een verkiezingscampagne. Want op het einde van de maand september kiezen de Catalanen een nieuw parlement.

     

    Sven Tuytens is correspondent in Spanje.

     

    Het resultaat van die verkiezingen wordt in Catalonië gezien als een volksraadpleging, met de mogelijkheid om maar één vraag te beantwoorden: onafhankelijkheid “ja” of “neen”.

     

    Hiermee worden deze verkiezingen een zoveelste krachtmeting tussen de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging en de regering in Madrid. Maar toch zijn lang niet alle Catalanen ervan overtuigd dat onafhankelijkheid voor Catalonië het enige doel moet zijn.

    Onafhankelijkheid eerst

     

    Nieuw bij deze verkiezingen is dat de grootste onafhankelijkheidspartijen een eenheidslijst vormen: ‘Junts pel Sí‘ (Verenigd voor een ja-stem). CDC, de centrumrechtse partij van regeringsleider Arthur Mas en het links-republikeinse ERC hebben hun ideologische tegenstellingen opzijgeschoven om met één enkel programmapunt naar de verkiezingen te trekken: de onafhankelijkheid van Catalonië.

     

    “Eerst onafhankelijkheid en pas daarna spreken we onder Catalanen af, wat soort Catalonië we willen”: dat is de boodschap van het ‘Junts pel Sí’-kamp. Toch moeten de politieke ideologieën snel weer boven water komen, want voor die onafhankelijkheid een feit kan worden, moet er in Catalonië geregeerd worden.

     

    Na de verkiezingen wordt het de CDC van Artur Mas die de lakens zal uitdelen. De prijs die de ERC voor Catalaanse onafhankelijkheid gaat betalen, zal hoog zijn want ideologisch klopt dit CDC-ERC huwelijk natuurlijk van geen kanten. De Diada maakt indruk in de rest van Spanje en Europa. Mas hoopt nu dat de verkiezingsuitslag Europa zal overtuigen om de toekomstplannen van zijn eenheidslijst te steunen.

    Binnen 18 maanden onafhankelijk

     

    Een recente peiling voorspelt dat ‘Junts pel Sí’ met een absolute meerderheid wint. Hun campagne is inderdaad bijzonder sterk want ze wordt getrokken door de leiders van de onafhankelijkheidsbeweging Raül Romeva en Carme Forcadell. Ook de populaire ex-trainer van Barcelona, Pep Guardiola, toont zich voorstander van een onafhankelijk Catalonië. Als de eenheidslijst de verkiezingen wint, wordt er meteen gestart met de opmaak van een Catalaanse grondwet en de uitbouw van een onafhankelijke staat. Volgens Mas wordt de onafhankelijkheid unilateraal uitgeroepen, binnen de 18 maanden na de Catalaanse parlementsverkiezingen.

    Nieuwe partijen

     

    Toch mogen we niet uit het oog verliezen dat traditionele partijen zoals de CDC in Catalonië of de Partido Popular in de rest van Spanje, het voorbije jaar rake klappen kregen. De eerste klap kwam in mei, toen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een reeks linkse politieke formaties aan de macht kwamen in Madrid, Barcelona en andere belangrijke Spaanse steden. Verzwakt door een hele reeks corruptieschandalen hebben zowel gevestigde conservatieve als socialistische partijen terrein moeten prijsgeven, ten voordele van nieuwe partijen: het centrumrechtse Ciudadanos en het linkse Podemos. Ook in Catalonië voltrok zich hetzelfde scenario.

     

    Nu tonen peilingen dat een kleine meerderheid van Catalanen onafhankelijkheid niet ziet zitten. Vooral in Barcelona zijn veel mensen terughoudend. In mei koos Barcelona voor de sociaal gedreven Ada Colau als burgemeester van hun stad. Zij vindt dat sociale thema’s prioritair zijn. En die kunnen niet enkel door een stad of een regio opgelost worden. Het vluchtelingenprobleem is daar een goed voorbeeld van.

     

    ‘Junts pel Sí’ moet dus rekening houden met de tegenkanting van een ander front, ‘Catalunya Sí que es Pot’ (Catalonië Kan Het), bestaande uit Podemos, Groenen en andere linkse bewegingen, die graag over gezondheidszorg en huisvoorziening praten, maar heel stilletjes worden wanneer het over Catalaanse onafhankelijkheid gaat.

     

    Aan de rechterzijde is er Ciutadans, het Catalaanse Ciudadanos, die niet alleen in Catalonië, maar in heel Spanje aan een gestage opmars bezig is. Ciutadans beschouwt een unilaterale onafhankelijkheidsverklaring - zonder over een meerderheid van zetels te beschikken - als ondemocratisch, met andere woorden, een regelrechte staatsgreep.

    Schuld van Madrid

     

    Volgens Artur Mas zit er niets anders op dan unilateraal de Catalaanse onafhankelijkheid uit te roepen. Mas zegt dat er geen andere optie is, omdat de Spaanse regering al zijn voorstellen één voor één van tafel veegde. Mariano Rajoy wou niet horen van een - voor Catalonië - voordeligere fiscale regeling en ook voor het organiseren van een referendum was het antwoord van Madrid een duidelijke ¡No!

     

    Als reactie op ‘Junts pel Sí’ heeft de Partido Popular er nog een schepje bovenop gedaan door snel een wetswijziging door het Spaanse parlement te jagen. Die stelt dat politici die hun regio onafhankelijk verklaren, aangehouden en veroordeeld worden. Dit soort houding van de Spaanse regering jaagt de Catalanen natuurlijk op stang, en is dus een goede zaak voor de onafhankelijkheidsbeweging.

    Catalaanse schuldenberg

     

    Ondanks de dreigende taal van Rajoy, wordt in Catalonië luidop nagedacht over de toekomstige Catalaanse staat. Er wordt druk gespeculeerd over de economische leefbaarheid van de regio. Wat moet er bijvoorbeeld met de Spaanse staatsschuld gebeuren, die ondertussen tot 1 biljoen euro aangroeide?

     

    Artur Mas herhaalde reeds verscheidene malen dat de nieuwe staat -proportioneel - haar deel van die schuld voor haar rekening zal nemen. Maar met een bruto nationaal product (bnp) dat goed is voor 18,7 % van het Spaanse geheel, is het deel dat Catalonië moet betalen bijna 200 miljard euro. Als we er dan rekening mee houden dat het bnp van Catalonië in 2014 199.786 miljoen euro bedroeg, dan zou de nieuwe staat starten met een staatsschuld van 100% van haar bnp. Dat wordt dus een Catalonië van privatiseringen en nog meer besparingen.

     

    En dus heel slecht nieuws voor de Catalanen die het financieel niet breed hebben. Volgens cijfers van het ‘Intitut d’Estadística de Catalunya’ leeft 1 op de 5 Catalanen onder de armoedegrens. Voor hen is kiezen tussen een “ja“ of “neen” voor onafhankelijkheid niet zo’n gemakkelijke vraag.

    *

    UITLEIDING

    Ziezo, U kreeg hierboven al de uitslag van de inslag, in de hoop dat deze les Uw tijdsgeest zal aanscherpen. Het is een VRT-versie, heet van de naald, en dus hoop ik dat Uw zoutvat niet veraf heeft gestaan.

    Ikzelf voeg hieraan toe, liever de uitslag van die verkiezingen af te wachten, en vooral wat er daarna gebeurt. Altijd geprojecteerd op de eigen situatie in Vlaanderen, waaraan iedereen denkt die Catalonië zegt, maar niemand durft uit te spreken. Want stel U voor, dat BDW en onze Tom op voet ven gelijkheid, zoals beloofd, elkaar in Het Glazen Huis de hand reiken. Dee keer niet om de eigen ego te strelen, maar wetende dat ‘alea jacta est’, zij getweeën het Lot van Vlaanderen zullen moeten torsen. Brugge-die-Scone heeft al zo’n standbeeld van twee helden: de vraag is dus of zij het hunne in Antwerpen, dat boerengat, of in Bruxellabad, de Hoofdstad van de Europese Verenigde Nazies, zullen krijgen.

    Hier op deze blog zijn we niet zo voor deze laatste oplossing. Tenzij misschien mochten er voortaan dagelijks een honderdtal kranen omver waaien.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 16:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2850

    *

    .

    *

    *

     

    .

    Na Bonaparte, Dolf-met-de-Snor: Obama, 3de in de rij?

    *

    INLEIDING

    Van mijn Ouders en van velen met hen, heb ik altijd horen zeggen dat het geen goed teken ws, als de Grote Koppen teveel reisden om met elkaar te vergaderen. Daar komen altijd problemen van, zei onze Pa, die bij het uitbreken van Den Groten Oorlog nog zijne Plechtige Heilige Communie moest doen. Die heeft dan maar gedaan in St Omer (Frankrijk) waar heel de familie vier jaar lang naartoe ws gevlucht. Was goed geweest voor ‘zijn Frans’, heb ik hem altijd ween zeggen. Toen was het Frans? Wat zou het nu zijn? Arabiers?

    Sinds kort doen ze inderdaad niet anders meer, in onze tijd. Er wordt wereldwijd vergaderd en gepalaverd. Geen goed voorteken, zeker? In ieder geval ligt het niet aan ‘onze’ Renzi, de Primus tussen zijn Italiaanse Gelijken, want blokletteren vandaag de Media, de man laat zich overal naartoe vliegen in een splinternieuwe Boeing AIR FORCE ONE van maar liefst 175 miljoen Euro. Italië wankelt weliswaar op beide benen, even erg (alhoewel veel werkzamer) als Griekenland en al even vergeven van de vele honderdduizenden verplichte ‘bootvluchtelingen’. Maar als goede Socialist is de man dat aan zijn stand verplicht. Moet trouwens ook ooi zeer goed staan, al die foto’s in het familiearchief. De vroegere Premier, Berlusconi, kon, moest hij dat willen zoiets betalen uit eigen zak. Maar ja, die werd ‘afgezet’ door Bruxellabad, in de persoon van Herman Van Ropmaai aai, die hem verving door ene Mario Monti, Brusselse Bankier bij GldmanSachs, die bij de volgende verkiezingen nog geen 5% van de stemmen haalde.

    “Dedju”, moet Haiku Herman nu denken, “dat ik daar nooit aan gedacht heb”…. Die Renzi is maar het Eerste Ministerke van een snertland als Italië, en ik was de Eerste volwaardige President van héél het Europese Vasteland….Ik ben wel niet zo héél Slinkx als hem, maar heb toch ook veel gedaan voor de vooruitgang der Slinkxen en voor de bescherming van de oprukkende Islammerij!

    Spijtig voor hem, dat hij niet meer geloofde aan ‘de verrijzenis van het Vlees en het Eeuwig Leven. Amen’, of Steef Stievaert zou in vliegende vaart met wapperende vanen uit de doden zijn opgesprongen, om rar-rap geld te gaan lenen om ook zo’n ding te kopen.

    Als dat Djon Krombeen maar niet op verkeerde gedachten brengt….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Eerste 1000 Iraanse mariniers landen in Syrië en sluiten zich aan bij Russen

    *

    Rusland stuurt S-300 luchtafweerraketten om troepen in Syrië te beschermen – Risico op nieuwe grote Midden Oosten oorlog neemt verder toe nu VS en Rusland tegenover elkaar komen te staan

    De politieke vernedering voor de Amerikaanse president Obama kan niet groter zijn nu niet alleen Russische, maar ook Iraanse troepen (foto) in Syrië zijn geland. Dat is klaarblijkelijk het resultaat van de ‘herstelde relaties’ met de Iran na de door het Witte Huis en de Westerse media zo bejubelde deal over het omstreden nucleaire programma van de Islamitische Republiek. Sindsdien wordt Obama door Teheran nog meer bespot en verkettert dan al het geval was. Met het sturen van troepen naar Syrië zetten de Iraniërs Obama volledig in zijn hemd, en laten ze zien dat de gemaakte afspraken met de VS wat hen betreft al door de papiervernietiger zijn gehaald.

    Deze week zijn zo’n 1000 Iraanse mariniers en elitetroepen in Syrië geland en onmiddellijk naar Ghorin gegaan, vlakbij de strategische havenstad Latakia. Daar hebben ze zich aangesloten bij de zojuist in Jablah aangekomen Russische mariniers. Het begin van een Russisch-Iraanse militaire interventie in Syrië, bedoeld om president Assad te redden van ISIS en het door het Westen gesteunde Al-Nusra/Al-Qaeda front, is dan ook een voldongen feit.

     

    Het Kremlin staat tevens op het punt om geavanceerde S-300 luchtafweerraketten naar Jablah te sturen, waar ze het gestaag groter wordende aantal Russische en Iraanse troepen tegen luchtaanvallen moeten gaan beschermen. MiG-31 onderscheppingsjagers staan klaar op de luchtmachtbasis Mezza bij Damascus, en de gigantische onderzeeër Dmitri Donskoy, met 20 Bulava kernraketten aan boord, wordt volgende week in de Syrische wateren verwacht.

    Defensief of offensief?

    Tot nu toe is niet duidelijk waar de militaire basis bij Latakia precies voor bedoeld is. Is deze enkel defensief, dan zullen de troepen en vliegtuigen waarschijnlijk gebruikt worden om Assad eventueel een veilige aftocht te bieden.

    Het is echter niet uitgesloten dat de Russen en Iraniërs offensieve plannen hebben en vanuit Latakia ISIS en de Syrische rebellen gaan aanvallen. Volgens Israëlische analisten is er echter geen bewijs dat de Iraanse mariniers zich aansluiten bij de moslimterroristen van Hezbollah, die tot nu toe weinig potten hebben kunnen breken tegen de Syrische rebellen. (1)

     

    ISIS door zowel Amerika als Rusland misbruikt

     

    De duidelijke boodschap van het Kremlin dat de door Amerika, Saudi Arabië en Turkije gefinancierde en ondersteunde terreuroperaties van ISIS niet langer zullen worden getolereerd lijkt inmiddels wel aangekomen, maar verder weet men in Washington nog steeds niet hoe te reageren op de Russisch-Iraanse militaire interventie.

     

    Natuurlijk wordt ISIS door zowel Amerika als Rusland enkel ge- en misbruikt als voorwendsel, want de strijd in Syrië gaat zoals we reeds lang geleden schreven in werkelijkheid om een geplande aardgaspijpleiding van het Arabische Golfstaatje Qatar naar Turkije, en van daar naar Europa. Het Westerse/Turkse/Arabische blok hoopt daarmee de sterke positie van Rusland op de Europese energiemarkt te ondermijnen. Syrië is echter al decennia een bondgenoot van Rusland en ligt daarom dwars, omdat het Kremlin die pijpleiding ten koste van alles wil voorkomen.

     

    Israël in lastig parket

     

    Onlangs schreven we al dat Israël in een lastig parket zit, en dat wordt er met de komst van Iraanse troepen in Syrië bepaald niet makkelijker op. Iran maakt wekelijks duidelijk dat de vernietiging van de Joodse staat een van de belangrijkste doelen is. Tegelijkertijd hebben Netanyahu en Putin goede banden met elkaar, in ieder geval vele malen beter dan de totaal verziekte relatie tussen de Israëlische premier en Obama.

     

    Israël heeft zijn bemoeienissen in Syrië dan ook tot het absolute minimum beperkt, en voert onder grote druk van het Pentagon heel soms enkel wat plichtmatige en kleinschalige luchtaanvallen in het zuiden van Syrië uit.

     

    Enorm gezichtsverlies Obama

     

    Hoewel het de Republikeinen deze week net niet lukte om een twee derde meerderheid in de Senaat bij elkaar te krijgen om Obama’s Irandeal te blokkeren, betekent de komst van Iraanse troepen in Syrië gigantisch gezichtsverlies voor de president, die zijn hele Midden Oosten beleid heeft opgehangen aan de toenadering tot Iran en gelijktijdige distantiëring van Israël.

     

    Obama zal moeten uitleggen hoe zijn nieuwe ‘beste vriend’ in de regio hem openlijk bespot en belachelijk maakt door ondanks de gemaakte afspraken rechtstreeks tegen zijn Syriëbeleid in te gaan.

     

    VS en Rusland tegenover elkaar

     

    De veel belangrijkere conclusie is echter dat met zowel Amerikaanse als Russische en Iraanse troepen en vliegtuigen actief in Syrië een niet-gewelddadige oplossing van het bloederige conflict verder weg is dan ooit. Sterker nog: er hoeft maar iets fout te gaan en beide kanten raken slaags met elkaar. In dat geval zullen ook Saudi Arabië en Israël bij de oorlog worden betrokken, of ze dat nu willen of niet. (2)

     

    Wat dan kan betekenen voor het Midden Oosten en mogelijk zelfs de hele wereld hoeven we u niet uit te leggen.

    Xander

    (1) DEBKA
    (2) Zero Hedge

     

    *

    UITLEIDING

    Heb ik al verteld dat mijn buren, een Noors homo-koppel (Laurel & Hardy) zeer vervelede luit zijn? Zij ook wel, maar nog meer de vele nesten wilde katten die ze overdadig voeden met de afval uit hun B & B keuken, alles diepvries-vers van Ikea. Boleten, o als eieren zo groot! Met pullen bier uit München. Dan is het weer ‘Huppe met beentjes, Luoise’ tot de volgende morgen de zon aan de einder komt piepkenduik speken. Want voor het zuipen hebben de huidige Noren echt geen snek meer nodig. En voor wakker worden hebben die het Noorderlicht nodig. Maar terzake.

    Hier bestaat er geen ‘Dierenbescherming’ of Dierenasiels, en dus staan we machteloos tegen de vele kattenjongen die bij ons bij tijd en wijle onder de struiken of in de bloembakken het levenslicht komen aanschouwen. Niet voor lang echter. De jonge moeders, zelfs nog baby’s, zijn kattenrap om te ontsnappen, maar met de 3 onstuimige hondenmuilen in huis… Moet ik niet verder vertellen, hoop ik. Maar net al jaren net als in die Zuid Afrikaanse song, ’t is die kat kom weer De volgende jaar is die kat weer daar.

    Waarom ik dat vertel? Nee, nee, niet omdat het vroeger beer was, maar omdat mijn slecht karakter dan altijd terugvalt op de huidige ‘vluchtelingenstroom’, die eveneens huist in de struiken en onder de bomen. Want net als met die zwerfkatten hier, willen die niet leren, dat wie ’t gevaar bemint, er ook zal in vergaan. Liever één Duitse Herder in huis, dan 10 katten in de lucht!

    *

    Maar om bij die buren te blijven: ze zijn beiden fervente Europ Eiers die ze (die eierrs) in eigen land liever door vreemden laten uitbroeden. Echte Sossen, ziet U (zo vermoed ik), want hier in het warme Zuiden, alles ‘ni vu ni connu’ bij de Italiaanse Fiscus. Het is dus blijkbaar hun eigen manier om de wereld te verbeteren. Zij, in ieder geval, gaan ieder jaar voor 2 maand naar Las Vegas. Daar is ’t leven goed. Daar is ’t leven fijn. Als ze stil en ongedwongen, netjes tussen maatjes kunnen zijn…..

    *

    Pssst

    Weet U het al? Charlie De Gucht is er nog maar eens in gelukt om op het verliezende paard te wedden! Niks geen voorkennis! Öre chance! Nu denkt hij dat hij

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     






    12-09-2015, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2849

    *

    Zaterdag 12 september

    Zon 7u13-20u04

    H Guido van Anderlecht, patroon van de kosters en de koetsiers

    De gerst zaaien met Sinte-Wijt  is de gerst met zakken kwijt

    *

    12/9/1683: Einde Beleg van Wenen.

    De aanvallende Turken lijden, na maanden belegering, de smadelijkste nederlaag uit de hele geschiedenis van de Islammerij, voor de poorten van de Oostenrijkse Hoofdstad. Toen huisden binnen die poorten, geen horden ‘vluchtelingen’ die in de rug konden aanvallen. De historische nederlaag van de Wassende Halve Maan is dus al meer dan 300 jaar het sarcastische symbool van onze ‘Croissants’… Erdogan, de huidige Sultan van de Turkey’s zult U vandaag niet horen…. Is alleen bezig met tandenknarsend zijn verroest kromzwaard aan het herslijpen….

    De hedendaagse aan de gang zijnde invasie van de meest diverse soorten Islammerij, wordt op een hemeltergende manier bejubeld door onze Verlichte Grote Verstanden (die allemaal even gematigd zijn, net als hun vriendjes), met als slippendragers onze Vergiftigde Media. Zij zetten de ware feiten die zich voor onze ogen afspelen, gewoon op hun kop: iedereen die het anders ziet dan zij, is XENOFOOB.

    A1ls slaafse volgelingen van Het Beest en Houssein Barack Obama, in opvolging van De Profeet, zijn vertegenwoordiger op aarde, die niet zal rusten vooraleer zijn vriendjes Europa hebben ingenomen.

    *

    Het is dan ook hartversterkend dat in Barcelona er gisteren meer dan 1.3 miljoen Catalanen vredevol betoogden voor hun Vrijheid, daaronder inbegrepen de vrijwaring van hun land van de Islammerij. Het hek zal binnen 2 weken helemaal van de dam gaan, als de verkiezingen Madrid voor schut zetten. Na Catalonië volgt Baskenland, twee Spaanse (en Franse) ‘minderheden’. Dat moet toch de Vlamingen van klein tot groot kunnen overtuigen, die in eigen land de meerderheid zijn.

    In het verleden was Spanje de laatste 500 jaar zowat verantwoordelijk voor allerlei opeenvolgende onderdrukkingen voor Vlaanderen. Deze gang van zaken zou dus een soort eerherstel kunnen betekenen….

    *

    .

     

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Ikke kan weer niet meer volg nie. Hun vriendjes va DM en van HLN, ja zelfs De Schandaard beginnen schadelijke berichten de wereld in te sturen: de VS zouden pestbacillen hebben verspreid, de vader van dat verdronken Turks jongetje zou nen eerste klas mensensmokkelaar zijn, en IS zou verboden chemische wapens gebruiken. Ja Ja, van Uw vrienden moet ge’t hebben!

    En dat allemaal uit schrik om opgegeten te worden omdat de Poet zijnen Beer laat grollen? Het is bijna om te lachen, moest het zo triestig niet zijn. De Vergiftigde Leugeenpers zit dus blijkbaar met de poepers en het kan dus niet anders of ze weten meer dan ze schrijven.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/vs-is-maakt-en-gebruikt-chemische-wapens-in-irak-en-syrie-a2452490/

    *VS: "IS maakt en gebruikt chemische wapens in Irak en Syrië"

    *

    De Amerikaanse regering en de inlichtingendiensten zijn er steeds meer van overtuigd dat Islamitische Staat (IS) verboden chemische wapens produceert en gebruikt. IS zou een speciale eenheid hiervoor hebben. De jihadisten zouden de laatste tijd zeker vier keer mosterdgas hebben gebruikt in Irak en Syrië. Dit zegt een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris tegen de BBC.

     

    Op maandag werd al bekend dat de Duitse inlichtingendienst BND "informatie" in handen heeft dat IS mosterdgas heeft ingezet in het noorden van Irak. Het hoofd van de BND, Gerhard Schindler, zei dit in een interview met de krant Bild. Een hoge functionaris van de BND bevestigde later de uitspraken van Schindler in de Duitse krant.

     

    "Ze gebruiken mosterdgas", zegt de Amerikaanse regeringsfunctionaris tegen de BBC. "We weten dat ze het doen." De VS denken dat IS erin is geslaagd mosterdgas in poedervorm te maken. Het chemische wapen, dat ernstige brandwonden veroorzaakt en dodelijk kan zijn, zou daarna zijn gestopt in explosieven, zoals mortiergranaten.

     

    "Het is zeker vier keer gebruikt, aan beide kanten van de grens tussen Irak en Syrië", zegt de regeringsfunctionaris. Hij wil anoniem blijven omdat de regering-Obama officieel nog onderzoekt of IS chemische wapens heeft ingezet de afgelopen maanden.

    Kleine cel

     

    Het is volgens hem nog onduidelijk hoe IS aan het mosterdgas is gekomen. Volgens hem gaan de Amerikaanse inlichtingendiensten ervan uit dat IS erin is geslaagd chemische wapens te maken. "Onze inschatting is dat ze een kleine, actieve chemische-wapencel hebben die onderzoek doet en het beter en beter probeert te maken", aldus de functionaris.

     

    De VS onderzoeken echter ook of IS-strijders chemische wapens hebben gevonden in de gebieden in Syrië en Irak die ze in handen hebben. Washington acht dit echter minder waarschijnlijk. De VS hebben na de invasie van Irak in 2003 geen chemische wapens gevonden. De regering-Bush dacht dat Saddam Hussein ze nog had.

     

    Ook achten de inlichtingendiensten de kans klein dat IS een deel van Syrië's chemische wapens in handen heeft gekregen. Damascus stond dit arsenaal in 2013 af, nadat de regering-Obama had gedreigd met luchtaanvallen. Hierna is het vernietigd.

    Bloedmonsters

     

    Volgens Bild zou de BND de afgelopen tijd bloedmonsters hebben genomen van Koerden die besmet raakten in de strijd met IS. Het was voor het eerst dat een directeur van een Westerse inlichtingendienst bevestigde dat IS een massavernietigingswapen heeft gebruikt. Activisten in Syrië zeiden vorige maand dat IS-strijders een giftig wapen hadden ingezet bij gevechten om de stad Marea in het noorden van Syrië.

     

    In augustus zei Kevin Killea, chefstaf voor de Amerikaanse militaire operaties in Irak en Syrië, dat IS mogelijk mosterdgas had gebruikt bij een aanval op Koerdische strijders in Irak. Dat blijkt uit de voorlopige conclusies van een Amerikaans onderzoek naar de mortiergranaten die werden gebruikt.

     

    De mortiergranaten die zijn onderzocht, werden op 11 augustus afgevuurd tijdens een aanval in Makhmur, 25 kilometer ten zuidwesten van de Iraakse stad Erbil. Meerdere Koerdische Peshmerga-strijders liepen tijdens de aanval brandwonden op

    *

    UITLEIDING

    Heb het altijd gezegd, dat Slinkxen niet te berouwen zijn. Is trouwens een van de hoofdredenen waarom ze hier zo hard aangevallen worden. Zo waren in de Coburger politiek, alle Courger koningen, bijvoorbeeld, de beste maatjes van de Sinkxen. Maar als het er op aan kwam, kreeg Leopold III de zak van hen, niettegenstaande de Vlamingen hem democratisch aan de macht wilden houden.

    Voordien had de Duitse Socialist Hitler zijn Communistische boezemvriend Stalin in de rug aangevallen, feit dat voor de Coburger Slinkxsigaards het signaal was om Hitler te laten vallen…

    En ga zo maar door. Bij het Agusta-schandaal werd Willy Claes opgeofferd om de partij te redden. Het is allemaal nogal cru, maar telkens is het ‘des Pudels Kern’, als het er op aankomt. Den Baard verliest de verkiezingen, en prompt benoemt hij het Geneverwijf, net alsof hij Stalin in hoogsteigen persoon was. Hij weet: met deze gans gaat de Partij om zeep…. Enz. Enz.

    *

    Maar zie, pas zijn deze woorden amper koud, of daar komt vriend Xander al met het bericht. Zie hiervoor volgend nummer 2850, waar de Beren dansen….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2848

    *

    .

    *

     

    .

    De Zevenslaper….een natuurfenomeen?

    *

    INLEIDING

    De Schandaard doet zijn naam weer eer aan. Ze blozen van eer en van liefelijke deugd, bij het rapporteren, dat, na vier jaar, niets doen in Syrië, geen optie is. Net als ‘le beau Didier’ het zo welsprekend is komen te zeggen: er moet dringend hierover een debat komen, waar alles op tafel kan gegooid worden. Daarna zien we wel.

    Er wordt er dus aan gewerkt.

    Dat zullen de vermoorde Christenen in Syrië graag horen. En ook zij die nog op de dodenlijsten staan mogen dus weten, dat er licht is aan het einde van de tunnel.. Niets forceren, er zouden eens juridische bezwaren kunnen opduiken. Zoals bij De Bijtjes, dt schooltje in Antwerpen, waar verdorie een niet eens aanwezige Juf het zoontje van een Turkse kopvodden-madam bijna zou gewurgd hebben. Ja, ja, ze toont U de koord als bewijs! Waardoor ze hoopt een hogere toeslag te zullen krijgen.

    *

    Hoe bestaat het, dat Assiel Sarbon Zaliger (Achiel Van Acker) ooit eens zou gezegd hebben; ‘J’agis, puis je réfléchis’…. Diene vent kan toch geen echte socialist geweest zijn hé!

    Alle 28 Lidstaten van de EU zitten in nesten. Die hebben ze, net als de vogelen des Hemels, zelf voor gezorgd. De meesten door de kaart van De Profeet te trekken, de anderen door precies deze kaart te weigeren.

    Het is een beetje zoals die Waalse politieker ooit zei: La Belgique sera Latie, où ne sera pas’. Het blijft ook tussen de twee hangen, zeker gene mossel, maar ook gene vis.

    *

    Daarom moeten deze zaken alle twee op het scherp van de snee worden uitgeklaard. Dat ‘Bijhuis’ van Parijs moet bij de eerstvolgende verkiezingen, gewoon gesloopt worden tot de laatste steen en de laatste minister, en die hang naar pietrolpompers en hun kromzwaarden moet in bloed gesmoord worden. Niet dat van ons, zotteke, maar in dat van de kontheffers aller landen. Zodat die zich meer kunnen verenigen om ons te vernietigen.

    In deze Liefde wil ik liefst leven, en niet sterven.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150911_01861443

    *

    Bereidheid tot militair ingrijpen in Syrië groeit

    *

    De vraag om een militaire interventie in Syrie duikt de laatste dagen steeds vaker op, in verschillende landen. Ook in eigen land spraken enkele ministers en partijleiders zich al uit over de kwestie, want ‘niets doen is geen oplossing’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

    Rusland stuurde al troepen naar Syrië en levert mortieren en handvuurwapens aan het leger van Assad. Libanese bronnen melden bovendien dat Russische soldaten op dit moment in Syrië al deelnemen aan militaire operaties aan de zijde van het regeringsleger.

     

    Ook de VS is militair aanwezig en roept het ‘wettige recht op zelfverdediging’ in om zijn acties te rechtvaardigen. Dat stelt dat een land militair mag ingrijpen wanneer het effectief wordt aangevallen.

     

    Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beperkten hun deelname tot nu toe tot bombardementen in Irak, maar beide landen geven ondertussen signalen pro militaire interventie te zijn.

     

    ‘Niets doen is geen oplossing’

     

    Minister Reynders liet donderdag in de Kamer weten dat de Belgische regering bereid is om een deelname aan luchtaanvallen tegen IS te bestuderen, eventueel ook buiten het kader van een VN-resolutie: ‘De vier laatste jaren hebben aangetoond dat niets doen geen oplossing is.’

     

    ‘Om de efficiëntie van onze actie tegen IS te verhogen, moet de eventuele uitbreiding van onze luchtoperaties naar Syrië voorwerp uitmaken van een diepgaande analyse. België verkiest te handelen in het kader van een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Toch moet te gepasten tijde en in functie van de vragen van onze partners, onderzocht worden wat buiten de VN haalbaar is in internationaal recht’, aldus Reynders.

     

    Het ‘vrijhaveneffect’ waarvan IS in Syrië kan profiteren, moet volgens Reynders worden doorbroken, hij is echter niet bereid grondtroepen in te zetten.

     

    ‘Verschillende mogelijkheden om een militaire operatie te starten’

     

    Premier Charles Michel (MR) bevestigde Reynders’ stelling in Terzake: ‘We moeten het kader van de Verenigde Naties zo veel mogelijk respecteren, maar er zijn verschillende juridische mogelijkheden om toch een militaire operatie te starten. Daar wordt op dit moment op internationaal niveau over gediscussieerd, de kwestie wordt onderzocht.’

     

    ‘Budgettaire slagkracht Defensie moet omhoog’

     

    Ook Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) sluit de mogelijkheid niet uit om buiten het kader van een VN-resolutie in te grijpen in Syrië: ‘Ik denk dat een VN-mandaat een sterker mandaat is dan een ander, maar ISIS moet met alle mogelijke middelen worden bestreden en we moeten kijken hoe.’

    *

    UITLEIDING

    Oei Oei! In de plaats van de bazen van ISEUR zou ik al beginnen beven van schrik. Allez, ik wil zeggen, dat ze dringend ook moeten beginnen palaberen, dat is daar goed voor. Ook om op dezelfde golflengte te geraken, anders gaan die elkaar op het appel met de Russische Beer nog missen.

    Het is maar te hopen, dat de Poet naar geen van beide vergaderingen luistert. ‘De sfeer is koet’ Gewoon de berenpoot op tafel slaan, en er is geen tafel meer. En als die heerlijke man en passant ook eens wil langs komen in Bruxellabad? Daar is meer werk aan de winkel dan de stadsparken ruimen van azijnvinders! Er kunnen met al die Euro Parlementairen meerdere treinladingen gevuld worden, allemaal richting Siberië. ‘Oorlog en Vrede’ van Tolstoy zou hen een passend tijdverdrijf kunnen zijn.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    11-09-2015, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2847

    *

    *

    .

    Waarlijk, er is iets verkeerds aan die man….

    *

    INLEIDING

    U krijgt hieronder een serieuze boterham voorgelegd. Zonder Choco echter. Gewoon als tijdsdocument over hoe het allemaal snor zat vòòr de ISEUR, het Is Euro Kalifaat dat zich in gedachten nu al uitstrekt van de Sahara tot de Poolcirkel, uitgezonderd de landen waar Russisch gesproken wordt.-, omdat Franciscus als Vertegenwoordiger van J.C. op aarde, gelukkig naar daar is kunnen ontkomen.

    *

    Er werd mij een nieuwe computer beloofd door mijn uitgeefster. Irène is de naam, zegt ze Want ze denkt vooral, lijk de VRT, in termen van continuïteit. ‘Uw vurige bewonderaarster’, schreef ze. Maar ik vind dat een halve trouwboek te ver. Ik wil wel stukjes blijven op de wereld zetten, maar ben toch geen renegaat als die Jos Gheysen, hé!

    Fein hört mit’.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    en

    http://www.ftm.nl/exclusive/junckers-state-of-the-union-gapende-kloof-tussen-burger-en-brussel/

    *

    Junckers State of the Union: ‘Time for honesty’

    Op 9 september 2015 sprak de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker het Europees Parlement toe in zijn jaarlijkse ‘State of the Union’. In een historisch lange toespraak ging het vooral over het migrantenvraagstuk. En wat zei Juncker over de koers voor Europa? En, misschien belangrijker nog, wat zei hij niet?

    ‘Time for honesty, unity and solidarity‘ luidde het onderschrift bij de State of the Union toespraak van EC-opperhoofd Juncker. In zijn ruim 77 minuten durende speech ruimde Juncker een vol uur in voor de onophoudelijke toestroom van vluchtelingen.

    Juncker had serieus werk gemaakt van zijn boodschap aan het Europese Parlement (EP), dat een democratische vertegenwoordiging wil zijn van de 28 lidstaten die de Europese Unie (EU) nu telt. De voorzitter van de Europese Commissie (EC) sprak het parlement keurig afgewisseld in het Duits, Engels en Frans toe. Niet zonder gevoel voor humor liet Juncker weten toch nog ‘grote delen’ van zijn speech te hebben weggelaten wegens ‘tijdgebrek’. Zijn uitspraak ontlokte op sociale media de nodige hilariteit.

     

    De bedoeling van de State of the Union is de relatie tussen de EC en het EP te verstevigen, waarbij zowel teruggeblikt wordt op het voorbije jaar als vooruitgekeken naar het komende. Tegelijkertijd ontvouwt de EC haar visie en toekomstplannen. Junckers boodschap was helder: de oplossing van ‘de crisis aller crises’, zoals hij de vluchtelingencrisis noemde, ja eigenlijk de oplossing voor alle Europese problemen, is méér Europa, niet minder. Volgens Juncker was het dit keer geen ‘business as usual’ maar hoog tijd voor een politieke move voorwaarts.

     

    ‘It is time to speak frankly about the big issues facing the European Union. Because our European Union is not in a good state. There is not enough Europe in this Union. And there is not enough Union in this Union’, aldus de voorzitter van de Commissie.

     

    Dat wil Juncker veranderen en wel onmiddellijk. Hij wees op de lange historie van Europese migratie: van de Hugenoten in de 17e eeuw tot de vele vluchtelingen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Juncker vermeldde niet dat de huidige toestroom mensen van buiten Europa betreft.

    OOOOOO

    Europa – zo zei hij – is ‘een baken van hoop en stabiliteit’ voor mensen uit het Midden-Oosten en Afrika. Daar was hij trots op. Juncker wees erop dat het aantal vluchtelingen slechts 0,11 procent van de totale EU bevolking uitmaakt. Ter vergelijking noemde hij Libanon, waar het aandeel vluchtelingen maar liefst 25 procent is.

     

    Niet iedereen is overigens het eens met die getallen. De Perzisch-Nederlandse rechtsgeleerde Afshin Ellian wijst er op dat dit een verkeerde en zelfs misleidende voorstelling van zaken is. Ellian schreef daar, ook op 9 september over: ‘Ik hoorde Eurocommissaris Frans Timmermans zeggen dat het hier nul komma nul nul zoveel procent van de Europese bevolking betreft. Dat is niet waar en dat weet hij ook. Het gaat hier om veel meer mensen uit het Midden-Oosten en Afrika die zich in de Unie willen vestigen. De Europese Unie bestaat uit 28 landen, maar immigranten willen slechts naar een paar landen in het westen en noorden van Europa. (…) Denkt u dat zij voor de vrijheid van meningsuiting of godsdienstvrijheid naar de EU willen verhuizen? De meeste soennitische strijders in Syrië vechten voor het vestigen van een sharia-regime’.

    TINA

    Volgens Juncker is er geen alternatief. De refugee crisis móet gemanaged worden. En wel door een verdeelsleutel op te leggen aan de lidstaten. Dat is althans wat Juncker wil. Tegelijkertijd beseft hij dat het water Griekenland, Italië en Hongarije aan de lippen staat en wil hij deze landen ontzien. Ook de Baltische staten, die bezwaar hadden aangetekend tegen de quota, worden ontzien, evenals de niet-Schengen landen. Zo komt het zwaartepunt te liggen op Duitsland, Nederland en Frankrijk. Frankrijk wordt ontzien door de EC, die het land telkens uitstel geeft om te voldoen aan de afgesproken criteria.

     

       Bovenop de eerder vastgestelde 40.000 moeten er nog eens 120.000 vluchtelingen opgevangen worden

     

    Bovenop de eerder vastgestelde 40.000 moeten er volgens Juncker nog eens 120.000 vluchtelingen opgevangen worden, in totaal dus 160.000. Hij is van plan om volgende week, op 14 september, de Europese Raad te verzoeken om de voorstellen van de Commissie te aanvaarden. Europa heeft in het verleden de fout gemaakt onderscheid te maken tussen joden, christenen en moslims. Er is geen religie, geloof of filosofie als het gaat om vluchtelingen, aldus Juncker.

    Meer Europa

     

    Daarom is er meer Europa nodig. ‘Winter is coming’. Nu moet Europa haar humane gezicht tonen, aldus Juncker. Reden waarom er nu een permanent mechanisme in het leven moet worden geroepen om toekomstige vluchtelingenstromen in goede banen te leiden. ‘We need more Europe in our asylum policy. We need more Union in our refugee policy‘, luidden Junckers woorden.

     

    De weg daar naartoe is een permanent mechanisme voor asielpolitiek, analoog aan het permanente noodfonds ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme). Juncker gaf aan dat de Commissie begin volgend jaar met een uitgewerkt voorstel gaat komen, waarin migratie op Europees niveau wettelijk geregeld wordt.

     

       Veel landen waaronder een aantal Oost-Europese, Denemarken en Groot-Brittannië zijn niet enthousiast

     

    Of dit er uiteindelijk ook van gaat komen is de vraag. Veel landen, waaronder een aantal Oost-Europese, Denemarken en Groot-Brittannië zijn niet enthousiast. In Nederland is het de vraag wat de VVD van premier Rutte als definitief standpunt zal innemen. Weliswaar gaf de verantwoordelijke staatssecretaris Dijkhoff de afgelopen dagen in meerdere media optredens aan achter de Europese aanpak te staan, maar hij gaf daarbij ook aan dat er afspraken moeten worden gemaakt voor een structurele oplossing op de lange termijn. Die oplossing ligt wat hem betreft in opvang in de regio. Ook fractievoorzitter Halbe Zijlstra zit hard op die lijn.

     

    Coalitiepartij PvdA vindt de voorstellen van Juncker over het asielbeleid prima. Ze zijn geheel in lijn met de opvatting van de sociaal-democraten. Of dit tot de zoveelste clash binnen de regering gaat leiden, moet worden afgewacht. Al eerder struikelde de coalitie bijna over de kwestie ‘Bed, bad en brood’, over wat te doen met uitgeprocedeerde en dus illegale asielzoekers.

     

    Migratie was niet het enige onderwerp waarover Juncker sprak, al vormde dat wel verreweg de hoofdmoot van zijn State of the Union. Ook op de onderwerpen Griekse crisis, eurozone en de Europese economie stipte Juncker een aantal punten aan.

    Eurozone

     

    Ten eerste herinnerde hij eraan dat lidmaatschap van de eurozone volgens de verdragen ‘irrevocable‘, onomkeerbaar, is. Je kunt er wel in, maar nooit meer uit. De euro is daarmee tevens een politieke munt. Dat bleek eens temeer uit Junckers toelichting bij het onderhandelingsproces met Griekenland: ‘.. it is not a technical question whether you increase VAT not only on restaurants, but also on processed food. It is a political and social question’. Hetzelfde gold voor de btw-verhoging voor medicijnen en de hervorming van de pensioenen, zo voegde hij er aan toe. Ook dat waren geen technische, maar politieke besluiten. De deal met de Grieken was onafhankelijk van welke regering er straks komt te zitten: ook die zullen zijn gebonden aan de gemaakte afspraken met de trojka.

    Lessen

     

    Juncker had van de Griekse crisis een aantal lessen geleerd, zei hij. Onder meer dat er dringend behoefte is aan een meer coherente eurozone. Het liefst met een eigen mandaat, een eigen minister van Financiën en eigen belastingen. De werkloosheid is immers nog steeds hoog en de economische groei laag. Junckers investeringsplan om 315 miljard euro aan te wenden voor die groei kwam ook nu weer ter sprake. Het EFSI-fonds (European Fund for Strategic Investments) is hiermee belast en Juncker wist trots te melden dat uit dit fonds de verlaagde energierekening van 40.000 Franse huishoudens was betaald en dat er 6.000 banen waren geschapen (via een grootschalig energiezuinig investeringsproject voor Frankrijk). Ook in Spanje en Ierland, twee andere zwakke eurobroeders, waren er succesvolle projecten met het EFSI gerealiseerd. Of dit rendabele investeringsprojecten waren, vermeldde Juncker er niet bij.

     

       Juncker wil vol inzetten op een diepere integratie van de eurozone en de EU

     

    Juncker wil duidelijk vol inzetten op een diepere integratie van de eurozone en de EU. Er moet een Kapitaalmarkt Unie en een Energie Unie komen en het Plan van de Vijf Presidenten moet gezwind ter hand genomen worden, zo verklaarde hij tegenover het EP. Juncker wees erop, dat het EP nauw bij de gang van zaken betrokken zou worden, voorzitter Martin Schulz was tenslotte niet voor niets een van de vijf ondertekenaars. Begin 2017 moet die diepere integratie van de eurozone een feit zijn, aldus de Commissievoorzitter. En ook dit vereist politieke besluitvorming: ‘You cannot run a single currency on the basis of rules and statistics alone. It needs constant political assessment, as the basis of new economic, fiscal and social policy choices‘.

     

    Ook wil Juncker een Europees Depositogarantiestelsel, een nog ontbrekend onderdeel van de vier fasen van de Bankenunie. Dit betekent dat bedragen tot 100.000 euro van depositohouders zullen worden gegarandeerd, voor alle EU-ingezetenen.

     

    Nieuw was Junckers voorstel om de voorzitter van de Eurogroep [nu de Nederlandse minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, red.] een speciale plaats te geven in internationale financiële organisaties, zoals het IMF. Daarmee zou de eenheid van de eurozonelanden worden bevestigd. Hoe dit voorstel zich verhoudt tot de belangen van de niet-euro landen vermeldde Juncker niet.

    ESM

     

    Daarnaast moeten de belastingen worden ‘geharmoniseerd’. Niet alleen met mooie woorden, maar ook met daden, zo waarschuwde Juncker. Die harmonisatie moet niet alleen gelden voor bedrijven maar ook voor burgers. En behalve de belastingen moeten ook de verschillende Europese arbeidsmarkten worden geharmoniseerd, zodat mensen uit verschillende landen gemakkelijker elders in de eurozone aan de slag kunnen gaan en ondernemers tegen dezelfde voorwaarden als in hun eigen land bedrijven kunnen starten in andere lidstaten. Om dat alles mogelijk te maken is een eigen eurozone schatkist (Euro Area Treasury) nodig, een eurozone belastingkantoor, met een speciale rol voor het permanente noodfonds ESM.

     

       Het ESM heeft een onbeperkte financiële capaciteit en staat buiten de nationale parlementen

     

    Dat ESM heeft in beginsel een onbeperkte financiële capaciteit en staat buiten de nationale parlementen. Dat wil zeggen dat, wanneer de Raad van Gouverneurs via de directeur van het ESM om geld van de lidstaten vraagt, die landen dat dan moeten overmaken. En wel binnen zeven dagen. De nationale parlementen hebben daar dan niets meer over te zeggen. Waardoor de nationale lidstaten buitenspel staan bij het beheersen van deze geldstromen. Brexit

     

    Niet euro-landen als Groot-Brittannië doen hieraan niet mee, toch doet in dat land de gedachte opgeld aan een brexit, een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Premier Cameron wil een in or out-referendum organiseren en de afspraken met de EU herzien, met name op financieel vlak en op het gebied van regelgeving. Dus wijdde Juncker een passage in zijn speech aan de Britten. Juncker herhaalde maar weer eens dat hij de Britten er graag bij wil houden en verklaarde er alle vertrouwen in te hebben dat er een ‘fair deal‘ kan worden gesloten met Groot-Brittannië. Hoe precies, werd niet duidelijk.

     

    De laatste twee onderwerpen besteedde Juncker aan de kwestie Oekraïne en aan het onderwerp klimaatverandering. Over Oekraïne hield hij zich op de vlakte. Hij wees erop dat de sancties tegen Rusland gerechtvaardigd waren en dat de belangen van met name de Baltische staten zeker gesteld moesten worden. Over het klimaat verklaarde hij ernaar te streven dat in 2030 de CO2-uitstoot met 40 procent afgenomen moet zijn en dat het Europa’s prioriteit is om een robuuste wereldwijde klimaatdeal te sluiten. Opnieuw zonder in detail te treden over mogelijke maatregelen daarvoor.

    ‘We need more Europe’

     

    Juncker concludeerde: ‘We have to change our way of working. We have to be faster. We have to be more European in our method. Not because we want power at European level. But because we need urgently better and swifter results. We need more Europe in our Union. We need more Union in our Union‘.

    *

     

    UITLEIDING

    De enige die volgens mij nog kan helpen, is Merlijn de Tovenaar. Of hoe heette in de Klassieke Muziek de Baas van De Leerling Tovenaars weer, die graag eens hun kunsten willen uitproberen, terwijl de Baas naar Sint Juttemis was. Maar net als de ‘vluchtelingen’ maar blijven toestromen, bleven de bezems maar vanzelf vegen en bleven de emmers water maar zichzelf uitgieten. Dan zaten ze met de handen in het haar en liepen zo rap hun benen hen konden dragen.

    Het verschil tussen de klassieke muziek en moderne JAZZ is inderdaad opmerkelijk. Maar ja, het is nu eenmaal zo, dat bepaalde apensoorten liever oerwoudmuziek horen, dan vioolklanken uit de Beschaafde Wereld.

    Waarbij ik mij terecht afvraag, hoe lang het nog zal duren, voor die JU87 voor het oog van de camera, als begroeting (of als afscheid) in de ballen knijpt van de genodigde….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    11-09-2015, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2846

    *

    Vrijdag 11 september

    Zon 7u11-20u07

    H Vinciana van Wintershoven

    *

    11/9 La Diada, Nat Feestdag Catralonia. Kunnen ze daar vieren, SAsamen met een uitgebreid contingent van 41.000 azijnvinders.

    *

     

    Amerika, en dus automatisch de gehele wereld, herdenkt vandaag deze Dag der Schande. Daarom schrijven we ook niet 11/9, maar 9/11, de omgekeerde wereld. Hadden de VS op dat ogenblik gedaan wat ieder normaal mes zou doen, namelijk terugslaan, dan was er nu en ook nooit meer sprake geweest van een ‘Islam-dreiging’.

    Allah Akbar-piloten die in vredestijd burgervliegtuigen vol onschuldige passagiers opzettelijk te pletter vliegen: het was immers maar een voorsmaakje. Een speciale soort ‘amuse guele’, voor de hoofdschotel die we nu op tafel gezet krijgen: de instorting en totale vernietig van geheel Europa.

    Die twee brandende en instortende wolkenkrabbers, als zinnebeeld van een vernietigd Avondland…

     

    .

    *

     

    *

    .

    eerbetoon of zwaar beledigend voor de Islammerij?

    *

    INLEIDING

    Antwoord op de vraag in de titel hierboven: Een volkscommissaris moet zekerlijk zijn Geschiedenis helemaal niet kennen. Integendeel zelfs, hoe minder hij er van afweet, hoe groter kemels hij (en zij hele Staf) kunnen schieten. Zo verweet hij de Hongaren, dat ze ooit hun land wilden ontvluchten (toch niet om in de Islammerijlanden beschutting te zoeken!) voor een totalitair systeem zoals dat thans geïnstalleerd wordt in gans Europa.

    Met evenveel klank vergat hij de Spaanse vluchtelingen te vermelden, die net vòòr WO II hun land verlieten, op de vlucht voor de Rode Terreurbeden die ook daar het communisme wilden invoeren. In mijn oren klinkt nog altijd het refrein, dat ik als kind meedroeg van de straatzangers, die na de Hoogmis met veel tremelo’s in de stem zongen van ‘Ziet mij aan arme Spaanse Vluchteling’…. Het sneed de moeders door merg en been en onze Pa bleef dat deuntje maar herhalen om ons Ma te plezieren. Diene Franco was wel geen heilige, maar hij zou later zijn land uit Hitlers oorlog houden, en nog vele jaren lang en gelukkig leven. Hij kwam zelfs in Motril op de kofie en dat zegt toch heel wat.

    Heel ons kerkje zat trouwens te snotteren, toen enkele tijd later, de Pastoor preekte dat hij zou rondgaan met de schaal, daar er een jonge Hongaar helemaal te voet van daar in Poperinge was beland, en dat die nu voor Priester wilde leren, maar daarvoor geen geld had.

    Niemand hoeft dus ‘Historicus’ te zijn, om de waarheid te kennen die hij zelf beleefd heeft.

    *

    Kijk, en als nu een Hongaars Bisschop het waagt om ter spreken, dan denk ik onwillekeurig aan dat ander schisma in de RK, toen Luther, toch een eerlijk man, in Rome ging vertellen: ‘Hier sta ik – ik kan niet anders’.

    In onderstaand artikel maakt U dus kennis met de juiste kant van de waarheid.

    *

    Even tot rust komen met een rustgevende video. Heb het altijd gezegd, dat de scheiging tussen Zuid & Noord de grootste vergissing is van de laatste 500 jaar. Waren we nog één Natie geweest, dan was de Heer Wilders nu een bloediegen landgenoot geweest. Beluister deze man       nu even via deze link, en U zult mij gelijk geven.

    https://youtu.be/UQXX6Z1J6gU

    Let vooral op die Pechond, met zijn ‘Geloofd zij Jezus Christus’ dat hij vergelijkt met ‘Allah Akbar’.

    Ooit al op TV eens ‘Geloofd zij J.C’ horen roepen, als een bende moordenaars aan het werk was?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Hongaarse bisschop spreekt paus tegen: “Dat zijn geen vluchtelingen. Dat is een invasie!”

    *

    Paus Franciscus heeft het een morele plicht genoemd om vluchtelingen in Europa op te nemen. Maar het hoofd van de katholieke kerk krijgt uit Hongarije vastberaden tegenspraak. “Dat zijn geen vluchtelingen. Dat is een invasie”, zei László Kiss-Rigó, bisschop van Szeged-Csanád, de regio in het zuiden van Hongarije waar in de afgelopen weken tienduizenden mensen uit Syrië en andere landen het land binnengekomen waren. “Ze komen hier naartoe en roepen ´Allahu Akbar´. Ze willen veroveren”, zei de geestelijke tegenover de “Washington Post”.

    De mensen zouden zich als vluchtelingen vermommen en daarmee de christelijke waarden bedreigen. De Syriërs in Hongarije zouden in ieder geval geen hulp nodig hebben, want “ze hebben geld”, aldus de bisschop. Bovendien zouden de meeste migranten zich “zeer arrogant en cynisch” gedragen.

    Daarmee zit Kiss-Rigó op één lijn met de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, die zichzelf eveneens de beschermer van de christelijke deugden in Europa noemde en daarmee zijn harde koers tegenover “vluchtelingen” rechtvaardigde.

     

    “Ik ben het volledig eens met de minister-president”, zei Kiss-Rigó, die negen jaar geleden door paus Bendictus XVI. tot bisschop van Szeged-Csanád werd benoemd. Paus Franciscus daarentegen zou geen flauwe notie hebben van de daadwerkelijke situatie.

    (Bron: “Spiegel-Online”)

    Bron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Als er later ooit nog over onze generaties zal gesproken of geschreven worden, zullen wij gesitueerd worden als ‘die leefden voor de ISEUR. De Islamitische Staat Europa, ook wel de Nieuwe Wereld van Het Wereld Kalifaat genoemd. Maar gezien voordien al overal het Arabisch als enige taal zal ingevoerd geweest zijn, zullen onze nakomelingen dat niet eens weten, want ze zullen alleen nog Arabische spaghetti-tekens rond zich zien. En als ‘dhimini’ moeten ze zelfs niets eens kunnen lezen of schrijven….

    *

    Het is maar dat U het weet: vandaag bloklettert de Italiaanse pers opnieuw de commentaar op onderstaande afbeelding die IS verspreidt:. Het Vaticaan hult zich in stilte. “Vandaag lachen de Italianen nog, maar binnen 20 jaar zullen WIJ het zijn die lachen

    Benieuwd naar de eventuele commentaar van de Her Pechhond, of van zijn collega Krombeen. Die wrijven zich ongetwijfeld in de handen, eenmaal ze zich voorbij de bergen lijken hebben kunnen denken.

    Ja Ja, is waar Schrift men hier. Ook in de tijd van de Catharen, de Albigenzen en de Hugenoten vloeide er bloed in Europa. È vero. Heet juist, want Het Beest slaapt nooit. De laatste tijd hoewel is het in de huid van de diene Allah gekropen, dàt is waarmee we moeten bezig zijn. De ‘Godsdienstoorlogen in Europa: daar zullen wij geen last meer van hebben. Ook niet van heksenverbranding of van zogezegde ‘Godsoordelen’ of ‘Vuurproeven’. Ook toen ging het om wereldse macht: de 3 G’s – weet U. IS daar tegenover, stelt namelijk niet eens vragen, als het zover is. Zelfs niet als U Uw eigen afgesneden hoofd zou aanbieden….

    *

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     










    11-09-2015, 12:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2845

     

    *

    *

    Place de la Bastille in Parisa

    .

    Jammer voor de Jihadisten, anderen zijn hen voor geweest. De plaats staat nu leeg…..

    *

    INLEIDING

    Voorafgaande notitie en, naast de kwestie, stijllverwantschap.

    Mijn uitgever (het is inderdaad een dame, en wat voor een) stelt voor om te gaan samenwonen. Huidige kinderen of gezinstoestand: geen bezwaar, kakelt ze opgewonden en door iets of niemand te stoppen..

    JUGENSTIL dat is de boodschap, en meer moet dat zijn….

    *

    Straatsburg? Dus. Me dunkt dat Perffesser Carl Devos (zie voorgaande column op deze blog) een totaal andere versie heeft gehoord dan deze hieronder besproken. Akkoord dar geleerde mannen nu eenmaal geen aandacht hebben voor details, maar het aangevoerde cijfermateriaal verschilt toch van meerderde nullen. Een paar 10.000 bij 60.000.000: dat loopt toch rap op!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/ en

    http://www.vrijechroniqueurs.nl/juncker-wil-de-eu-grenzen-openen-voor-miljoenen-immigranten/

    *

    Juncker wil de EU-grenzen openen voor miljoenen immigranten

    *

    Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker wil dat Europa zijn grenzen opent voor tientallen miljoenen immigranten uit de derde wereld.

    Dit maakte hij gisteren duidelijk in een een links-radicale vurige toespraak voor het Europees Parlement, waarin hij verklaarde dat de 60 miljoen mensen op de vlucht in de derde wereld “slechts” elf procent van de totale EU-bevolking behelzen.

    In zijn betoog eist hij dat alle Europese landen hierin betrokken worden en de tsunami van vluchtelingen wat hij in de EU wil binnenhalen moeten bekostigen, alle EU-landen moeten voldoen aan de gemeenschappelijke EU regeling van asielontvangst.

     

    -Dit moet worden toegepast in alle EU-landen, en strikt nagevolgd worden, zei hij.

     

    Juncker sprak ook over een “systematische volksverhuizing” van honderdduizenden mensen uit de derde wereld landen als een oplossing om “de vergrijzende bevolking van Europa” te vervangen met nieuwe bevolkingsgroepen.

     

    – Ongeacht of men het eens of oneens is met immigratie zullen we de immigranten voor de toekomst nodig hebben, beweerde hij.

     

    Tijdens zijn toespraak gaf Juncker een sneer aan Hongarije wat weigert meer immigranten op te nemen. Onder andere door in herinnering brengen van de vlucht van Hongaren tijdens de communistische onderdrukking in de jaren 50 van de 19de eeuw.

     

    – Het Europa waar ik in leef wordt geïllustreerd door mensen die willen helpen. Een Europa wat weigert te helpen wil ik niet in leven, volgens Juncker.

     

    Hij krijgt sporadisch protest van individuele leden van het Europees Parlement, die in tegenstelling tot hem, democratisch door volksverkiezingen verkozen zijn. De onvrede wuift hij spottend weg, en neemt met duidelijk genoegen de ovatie van de socialistische en links liberale leden van het Europees Parlement in ontvangst, die hun handjes blauw klappen om de islamitische vluchtelingstroom naar Europa aan te moedigen.

    Het politieke tijdschrift Politico wist al snel te constateren dat Juncker “erg ver van de waarheid is afgedwaald”, zowel in de zienswijze van de meeste inwoners van de EU in de perceptie van de asielchaos, als hun volksvertegenwoordigers. De meeste landsregeringen proberen daarentegen de massale instroom van de derde wereld te voorkomen, met in gedachte de verwoestende gevolgen, toenemende criminaliteit, segregatie, en een versplinterende samenleving.

     

    De ruim 60-jarige “EU-president” vroeg zich ook af of er nog meer “veilige landen” zijn waar asielzoekers naar verwezen kunnen worden als de EU niet in staat is om de verzorging voor alle islamitische vluchtelingen op te nemen.

    *

    UITLEIDING

    Zou de Heer Volkscommissaris JU87 er weet van hebben, hoeveel miljoenen ongeboren kinderen er al als slachtafval uit de abortusklinieken in het ‘vrij gevochten’ Europa zijn afgevoerd? De nog verhandelbare delen eerst geselecteerd voor de groeiende markt in dat soort zaken, en het overschot als restafval van hospitalen naar de vilbeluiken? Zou een aardige slok op de borrel schelen, moesten al die slachtoffertjes hebben kunnen blijven leven. Dan ware er zekerlijk geen nieuwe ‘invasie’ nodig geweest van miljoenen halve wilden. Waarvan het ergste, de ‘familie hereniging’, nog moet komen….. Zonder nog te spreken van de vele ‘gemengde huwelijken’ met van die ‘twijfelaars’ als nakomelingen…..

    De Heer Volkscommissaris moet weten wat hij wil: noch eieren, noch jong, maar gewoon iets helemaal nieuw. Iets dat ze, zoals God zelf, uit het niets hebben kunnen maken.

    Hitler spaarde daarbij het Eigen volk, hij wilde vooral de Joden weg, en nu zijn wij gewoon allemaal aan de beurt.

    Leve de vooruitgang! Sinds 1789 en De Inname van de Bstille, waar nog een (1) enkele gevangene in de boeien zuchtte, weet U nog? Dat moet zowat eenzelfde verhaal zijn als dat van het verdronken jongetje), is de snelheid van de achterwaartse vooruitgang nog nooit zo hard geweest. Dank zij de Rode Progressieve wereldverbeteraars, zijn we nog nooit zo dicht genaderd bij het doorbreken van de geluidsmuur richting afgrond.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2844

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING

    ‘Steet of die joenion’: een hele bedoening! Wat zeg ik? Bedoening?! Een hele bewoording ware beter geweest, want van ‘doen’ is er helemaal geen sprake. Van dreigende woorden wel. Shakespeare zou daarover gezegd hebben: ‘Words! Words! Words!

    Het enige voordeel van die speech is, dat de Totalitaire Staat in Wording deze keer wel heel diep in zijn kaarten heeft laten kijken. A.H.W. een echte JU87 STUKA-duikvlucht met huilende sirenes en ratelende mitrailleurs, verschilt alleen nog van wat vroeger ‘Ein Führer Befehl’ was, dat er geen doden of gewonden bij vielen. Meteen weet de hele wereld, dat échte duikbommenwerpers ons bedreigen. En dat het geen speelgoedjes dreigen te worden, wat de meeste mensen wel denken. Souvereiniteit? Democratie? Ach, man! Ga toch mee met je tijd! Anders zijn Uw dagen geteld. Lijk de Rode ‘Genteneirs’ vroeger plachten te zeggen: ge moet hunne moat zijn (denken zoals zij), of ze sloan up joen mulle’. Zaan Frood zei letterlijk hetzelfde, zelfs zeer toepasselijk, in het Duits!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/geen-opvang-dan-volgt-straf-van-eu-a2450604/

    *

    Geen opvang? Dan volgt straf van EU

    Harde taal in vluchtelingenplan van Commissievoorzitter Juncker

    *

    Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bijt van zich af en eist dat alle Europese lidstaten hun verantwoordelijkheid nemen in de vluchtelingencrisis. Zo niet volgen er sancties. De uitwerking van Junckers spreidingsplan zal een huzarenstukje worden.

       'De politieke druk wordt extreem opgevoerd. Dit is de prijs die een lidstaat betaalt voor deelname aan Europa'

       Hendrik Vos, Europa-kenner UGent

     

    In zijn state of the union laat Juncker er weinig twijfel over bestaan. Er moet een verplichte spreiding komen van 120.000 vluchtelingen over alle lidstaten, boven op de 40.000 die voor de zomer waren aangekondigd. Bovendien moet er bij een nieuwe crisis een automatische herverdeling van migranten komen. Als compenserende maatregel komt er een Europees terugstuurplan voor afgewezen asielzoekers, een noodfonds van 1,8 miljard euro voor Afrika en de oprichting van een Europese grens- en kustwacht.

     

    Juncker wil met zijn plan Hongarije, Italië en Griekenland ontlasten, en de 120.000 asielzoekers die er opeengepakt zitten binnen Europa herlokaliseren. De spanning in die landen blijft toenemen. Hongarije plant zelfs militaire manoeuvres in de omgeving van de grens met buurland Servië, onder het motto 'vastberaden optreden'.

    Soevereiniteit opgeven

     

    Opvallend is het taalgebruik van Juncker, die het heeft over een 'verplichting'. Lidstaten die zich niet aan de nieuwe richtlijnen houden, zullen strenger worden bestraft, zegt de Europese Commissie, zonder details te geven over mogelijke sancties. Professor en Europa-kenner Hendrik Vos zegt dat Juncker hiermee de regels naar zijn hand zet. "In verband met de migratiequota is er binnen Europa afgesproken dat er unanimiteit moet zijn. Die is er hier niet. Maar om de lidstaten die dwarsliggen over de streep te trekken, wordt de politieke druk extreem opgevoerd. Het is de prijs die een lidstaat betaalt voor deelname aan Europa. En daarbij hoort het deels opgeven van de soevereiniteit. Je kunt niet steeds je eigen gelijk halen en tegelijk pleiten voor een eengemaakt Europa."

     

    Op 14 september komen de lidstaten opnieuw bijeen, en dan wil Juncker zijn plan goedgekeurd zien. De tijd dringt, en de uitwerking van het hele spreidingsplan is een logistiek en humanitair huzarenstukje. Hoe verspreid je 120.000 mensen over de verschillende lidstaten?

     

    Er komt een samenwerkingsverband tussen EASO (Europees Ondersteuningsbureau voor Asielzaken), Frontex (Europees agentschap voor operationele samenwerking aan de buitengrenzen) en de lidstaten.

     

    Griekenland, Italië en Hongarije krijgen een vergoeding (500 euro per persoon) om transport te regelen naar de diverse gastlanden. Daar krijgen de vluchtelingen het recht om te verblijven, inclusief de voorzieningen die daarmee gepaard gaan. Het plan voorziet 6.000 euro per vluchteling voor het gastland.

     

    Die mensen zouden in fases worden overgebracht, om de lidstaten de tijd te geven hun opvangcapaciteit aan te passen. Binnen de twee maanden moet het plan op kruissnelheid zitten. De vluchtelingen die op eigen houtje naar een andere lidstaat trekken, kunnen worden teruggestuurd.

    Officieel standpunt

     

    In ons land wordt Fedasil de coördinator. Woordvoerster Mieke Candaele: "Het is vandaag evenwel nog veel te vroeg om daarop commentaar te kunnen geven."

     

    Binnen de regeringstop valt te horen dat er nu zo snel mogelijk een officieel standpunt moet worden vastgelegd. Dat is hoognodig, na de kakofonie van de voorbije weken. Vanmiddag heeft premier Charles Michel (MR) een gesprek met Juncker. Intussen worden minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) ondervraagd in het parlement. Maandag zakken Francken, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en defensieminister Steven Vandeput (N-VA) af naar een Europese top over de asielcrisis. Het plan van Juncker wordt daar in detail besproken.

    *

    UITLEIDING

    De Perfesser (aan wiens geleerdheid we niet mogen twijfelen) vernemen we dat het speechke van Zaan Frood niets anders dan een testbalonnetje is geweest. Hij verslikt zich wel in de aantallen (Perfessers zien altijd het geheel, en letten nooit op details), maar ondertussen weten we het toch. Er zal nog wat bla-bla-bla verkocht worden, en dan is het zo ver. Barbertje moet hangen en ze mag dat voordien goed voelen. Messen dienen nu eenmaal om goed in de wonde te worden rond gedraaid.

    Hoe het bijvoorbeeld in Deutschland über Alles afloopt met het heilige ‘Stakingsrecht’, heeft U gisteren kunnen zien bij Lufthansa. Dat is enerzijds wel goed, het voorkomt anarchie maar anderzijds toch onrustwekkend, toch: in Deutschland ist alles möglich! En op die manier zal de EU bestuurd worden. Ordnung muss sein! Anders zijn Uw dagen geteld.

    Dat men in Hispaniën de ‘Reconquisata’ ongedaan wil maken? Et alors?! Het is toch een oud gezegde, dat waar een Moslimmer ooit zijn begerig oog heeft op laten vallen, voor altijd aan de Moslimmerij toebehoort?! Bewijzen van het tegendeel, zelfs al zijn die in hardsteen van 4.500 jaar oud, zoals in Aleppo of Palmyra, moeten daarom verdwijnen. Inch’Allah, en niets anders!

    *

    Dat is trouwens ook de hoofdrede waarom Mo Slimmerds zo gebeten zijn op de Christenen. Zij kunnen namelijk niet verteren, dat zij die God van de Christenen, die er al was van in den Beginne, niet kunnen lokaliseren om Hem… de kop af te kerven.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) De Groene Waterman

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2843

    *

    .

    *

    Toekomstbeeld…

    .

    Uit Poelkapelle of Zonnhoven

    *

    INLEIDING

    Hieronder nog maar eens DM aan de eer, om op het potje gezet te worden. In de hoop, moet ik zeggen, dat de detonaties niet te hard zullen zijn, anders komen ze van dat potje maar bekakt vanaf. Of onderuit, als U wilt, want in een oorlog kan het er verraderlijk aan toe gaan.

    Het ligt er zo vingerdik op, dat ik vrees dat de hele redactie, met Iefke De Forgeron op kop (als te minste diens buikloop ondertussen over is), naar Syrië trekt, om er de wapens op te nemen tegen diene Assad. Zij brengen dat oorlogsverhaal met zoveel overtuiging, dat er geen schijn van kans meer is, dat we moeten twijfelen aan hun sympathie voor alle mogelijk vreemd volk dat in onze richting uitzwermt. Als die maar donker van vel zijn en zinnens zijn om minstens éénmaal in hun leven naar Mekka op bedevaar te trekken.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/idlib-gevallen-zandstorm-bezorgt-assad-opnieuw-grote-nederlaag-a2450207/

    *

    Idlib gevallen: zandstorm bezorgt Assad opnieuw grote nederlaag

    *

    Militanten van al-Qaida en Syrische rebellen hebben van een zandstorm geprofiteerd om het laatste regeringsbastion in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib in te nemen. Het verlies van Abu Duhar, waarover meer dan twee jaar strijd is gevoerd, geldt als een grote nederlaag voor de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad.

    Het regeringsleger is na het verlies van de luchthaven volledig verdreven uit de provincie Idlib, dat in het noordwesten van Syrië ligt, grenzend aan Turkije.

     

    "De regeringstroepen aan de Abu Duhour-luchthaven, zo'n 50 kilometer ten zuiden van Aleppo, hebben hun posities geëvacueerd na zware gevechten met de terroristische organisaties", zo luidde het op de Syrische tv. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) bewaakten 100 tot 120 troepen het vliegveld.

     

    De rebellen hebben slim gebruik gemaakt van een zandstorm in het Midden-Oosten. De hemel verduisterde vandaag voor de derde opeenvolgende dag boven een groot deel van Libanon, Syrië, Israël, de Palestijnse gebieden en Cyprus. In sommige streken ligt het openbare leven zelfs lam.

    Het al-Nusra Front, de Syrische tak van al-Qaida, liet weten dat de basis "volledig bevrijd" was en had het over meer dan 100 gedode regeringssoldaten en 60 gevangenen. De rebellen zijn al sinds maart bezig met een offensief in de provincie en wisten steeds meer terrein te veroveren op het ernstig verzwakte regeringsleger. Eind maart werd de provinciehoofdstad ingenomen.

     

    Een maand later claimden de rebellen de luchtmachtbasis Abu Duhar te hebben ingenomen, maar de troepen van Assad gaven zich toen nog niet gewonnen. De strijd werd geïntensifieerd en de troepen zijn nu alsnog verdreven.

    Een andere belangrijke luchtmachtbasis, Kweiris, ten oosten van Aleppo, wordt momenteel onder vuur genomen door strijders van Islamitische Staat.

    Eind juli zei Assad nog in een televisietoespraak dat "nederlagen niet bestaan in het woordenboek van het Syrische leger", maar het lijkt er steeds meer op dat de president zijn grip op het land verliest. Het regeringsleger heeft minder dan een derde van het land in handen. In het noorden en oosten van het land strijden groepen als IS, al-Nusra, het Vrije Syrische leger en Koerdische milities om de macht.

    *

    UITLEIDING

    Ook op gelet dat ze, zowel bij DM als bij IS, niet zo sterk zijn in rekenen? Van de 100à 120 verdedigers van dat vliegveld, hebben ze er meer dan 100 gedood en 60 gevangen genomen.

    Het verschil van de differentie komt volgens mij, omdat e ‘rebellen’ de kuisvrouwen hebben meegeteld. Want vrouwen, zelfs al zijn het kusvrouwen, zijn voor hen meer waard dan dode soldaten. Dat weet toch iedereen! Vervang gewoon de naam van deze stad in Poelkapelle of Zonhoven, en U weet perfect naar welke winden U moet uitkijken. Wij hier in Italië¨ hebben ook vaak last van al dat Saharazand tussen onze boterham.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get De Groene Waterman

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2842

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Wat zouden mijn lezers ervan denken, moesten ze binnenkort mijn opstelletjes gebundeld en met harde kaft in de boekenwinkel zien liggen? Het zou best kunnen, maar dan moet ik eerst ingaan op het voorstel van de uitgever, om mijn uitleg (hij bedoelde lay out) te wijzigen: geen Vlaamse kleuren meer, maar het gifgroen van de Islammerij, en voortaan niet meer spreken van ‘opstelletjes’, maar van ‘columns’. Ook zou er een contract mijnerzijds moeten zijn, om niet vroegtijdig ‘uit het leven te stappen’, zoals veel schrijvers dat tegenwoordig doen. Alles notarieel en op zijn kosten vast te leggen, zeet’em.

    Enfin, we zullen zien, zei de blinde.

    Groeten. De Groene Waterman.

    *

    Maar om op PEGIDA terug te komen: benieuwd hoe de wulloks-stad het deze avond gaat doen in de Rode Processie der anti-pegadisten. Voor geval die tegen alle verwachtingen in, niet gemaskerd zouden zijn, wil dan opletten op de gezichten. Voor onze ‘lijsten’, als U begrijpt wat ik bedoel.

    Ja, en nog dit over Sint-Niklaas. Mag ik er ondertussen op wijzen, dat in Vlaanderen, de Goede Sint vroeger nooit een ‘Zwarte Piet’ heeft gehad, maar een Sinte Nikodemus? Maar ja, sinds de homo huwelijken zo goed in de markt zijn komen te liggen (sic), wordt er niet meer gekeken op een paar Pieten meer of minder. Integendeel, negerpieten schijnen nog meest geliefd te zijn bij dames-op-hun-terugweg.

    *

    Er is mij gemeld dat den Djon Krombeen op kop zal lopen. Want de Sossen willen die ‘vluchtelingen’ zo rap mogelijk aan het werk zien te krijgen, om ze dan na een of twee dagen als ‘werkzoekenden’ op hun ledenlijsten te krijgen. Voortgaande op de RVA, zal het niet aan het gebrek aan openstaande en niet-ingevulde vacatures liggen.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://rechtsactueel.com/2015/09/09/geslaagde-pegida-demonstratie-aan-domein-westakkers-in-sint-niklaas/

    *

    Geslaagde PEGIDA-demonstratie aan domein Westakkers in Sint-Niklaas

    *

    Maandagavond blies PEGIDA Vlaanderen verzamelen in Sint-Niklaas, voor de ingang van domein Westakkers, een voormalige legerkazerne die sinds vandaag 250 asieleisers opvangt. De Vlaamse afdeling van de in Duitsland ontstane PEGIDA-protestbeweging tegen islamisering en massa-immigratie was daarmee aan haar vijfde actie dit jaar toe, en dat was eraan te merken. Organisatorisch loopt de zaak nu op wieltjes: een goede geluidsinstallatie, deftige plakkaten en symbolen (deze keer ‘Hotel Vlaanderen is volzet’), geen dronken marginalen maar normale mensen omkaderd door een eigen ordedienst, en voor het eerst – dankzij een tijdig in de buurt bedeeld vlugschrift – ook een dertigtal buurtbewoners. Ook de tijd van de egotrippende woordvoerders is duidelijk voorbij: er werkt nu een organisatieteam dat samenwerkt, overlegt en een heldere en samenhangende boodschap overbrengt, een hele vooruitgang.

     

    Rob Verreycken heette de ‘moedige Vlamingen’ welkom, die ‘ingaan tegen de emotionele chantage die met orkaankracht door de leugenpers op de mensen wordt afgevuurd’. ‘Tegen al het emotionele gesnotter plaatsen wij vandaag de vragen van het gezond verstand: Is de draagkracht voor nog meer moslims in dit land niet al héél lang overschreden? Hoeveel IS-terroristen zitten erbij? Moesten we niet langer werken, meer betalen en minder pensioen krijgen omdat het geld van de staat zogezegd op was – terwijl er nu blijkbaar voor asieleisers miljoenen genoeg zijn? Wie gaat dat betalen?’ De 200 deelnemers kenden het antwoord: ‘Wij’.

     

    Luc Vermeulen plaatste een paar bedenkingen bij de asielvloed van vooral jonge mannen. ‘De leugenpers voert graag de vrouwen en kinderen op, maar het overgrote deel zijn jonge mannen’, zo klonk het. ‘ Een jonge man die een geweer kan vasthouden, hoort geen 4500 km te vluchten, maar zijn land te verdedigen’. De kreten ‘lafaards’ en ‘deserteurs’ bevestigden zijn stelling.

     

    Hugo Pieters stond kort stil bij de situatie in het Waasland, waar Sint-Niklaas nu al het tweede asielcentrum op zijn dak krijgt, bovenop de al ruim aanwezige allochtonen. ‘De maat is hier meer dan vol’, klonk het. ‘Onze Vlaamse identiteit, onze Vlaamse cultuur en tradities staan op het spel.’

     

    Nationaal woordvoerder Kristof De Smet stond tenslotte stil bij de enorme gevolgen die de aan de gang zijnde volksverhuizing dreigt te hebben in samenhang met de islamisering. ‘ Wie dergelijke grote aantallen vooral islamitische vreemdelingen naar Europa verhuist brengt onvermijdelijk ook hun politieke, ideologische, religieuze en maatschappelijke denkbeelden mee dit continent binnen’, zo waarschuwde hij. ‘Europa gaat een tijd tegemoet waar de conflicten, die nu van het Midden-Oosten een onleefbare hel gemaakt hebben, geïmporteerd worden naar onze straten. Er komt op deze manier een toekomst op ons af van religieuze botsingen, spanningen, conflicten en zelfs straatrellen en geweld, die wij niet willen.’ De enige oplossing is nu in het verzet komen, het verzet van PEGIDA: ‘want het wordt tijd dat de burger zijn mening uit, en wij zijn het volk!’

    Filip Dewinter, federaal volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, was aanwezig. Toen iemand opmerkte tegenover één van de organisatoren dat ‘dat toch spijtig was’, was het antwoord: ‘Iedereen is hier welkom, dus elk parlementslid, en hij is welkom, het is enkel spijtig, dat alle andere parlementsleden van alle andere partijen blijkbaar liever de kant van de asielinvasie kiezen.’

     

    Het stadsbestuur had een verbod op spandoeken uitgevaardigd, maar dat werd door de betogers omzeild met bordjes en plakkaten. De aanhangers van N-SA zetten een neus naar het stadsbestuur door hun spandoek ‘opkrassen’ in… stukjes te knippen. Er was vooraf sprake van een verbod op het scanderen van slogans, maar dat werd door de betogers uiteraard feestelijk genegeerd en door de politie niet afgedwongen.

     

    Voor vrijdagavond wordt een politieke betoging voor open grenzen aangekondigd, georganiseerd door mandatarissen van Groen en SP.a. Terwijl PEGIDA geen toelating kreeg voor een optocht in Sint-Niklaas, zal die er allicht voor links wel komen. PEGIDA laat via zijn Facebookpagina weten dat het niet oproept tot een georganiseerde tegenactie, maar wel om gebruik te maken van het recht op vrije meningsuiting, en langsheen het traject van de linkse betoging de stem van het gezond verstand te laten horen. ‘Wij kennen alvast mensen die langs het parcours aanwezig zullen zijn’, kondigt PEGIDA aan. De linkse betoging van Groen en SP.a voor open grenzen verzamelt om 18.30 uur op de Grote Markt van Sint-Niklaas onder het motto: ‘Wel welkom in Westakkers’. Op dit ogenblik worden in de scholen van Sint-Niklaas door leraars al leerlingen onder druk gezet, om mee spandoeken voor de asieltoeristen te maken en vrijdagavond mee op te stappen. Het belooft dus weer een bonte stoet van de linkse ‘usual suspects’ te worden.

    *

    UITLEIDING

    In wat RECHTS ACTUEEL hierboven schreef, is mij vooral deze zin opgevallen:

    “‘ Een jonge man die een geweer kan vasthouden, hoort geen 4500 km te vluchten, maar zijn land te verdedigen”

    Ziet er echt niet goed uit voor ons. Want een heel leger van dergelijke jonge mannen tussen de honderduizenden indringers die Europa overspoelen: tijdens de ‘Blitzkrieg’ hadden die echt niet zoveel tijd nodig om ons onder de voet te lopen. Het Heil Hitler van die dagen zal rap in Allah Akbar zijn à jour gezet. Wat feitelijk twee keer hetzelfde wil zeggen, mar met andere woorden.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 10:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2841

    *

    .

    *

    .

    Dat zijn geen ‘Vliegende Forten’ meer….

    *

    INLEIDING

    Is met dat verschieten, zeg! Weer dreigt er oorlog. Op zijn minst! En ik die dacht, dat de Europese Verenigde Nazies, de Navo, het Noord Atlantisch Verdrag, de vriendschap met Amerika en wat nog allemaal, er zo prat op ging dat ze ons, na WO II, al die tijd krimpvrij uit alle oorlog gingen houden!!!

    Daar zal dus veel volk komen naar kijken. Misschien worden wij zelf ook wel uitgenodigd om een danske te doen. Als te minste ‘de middelen’ daarvoor kunnen ‘vrijgemaakt’ worden. En als (even belangrijk) de ondertussen als ‘bootvluchtelingen’ vermomede Jihadisten zich her te lande ondertussen gedeisd hebben willen houden. Want dergelijk horrorscenario zou werkelijk dodelijk kunnen zijn. Laat ons vliegend speelgoed hier, niet in Syrië, en de Syriërs in Syrië! Heilige Moeder Maria, bidt Gij maar rap een paas Wees Gegroetjes in onze plaats, want wij, we moeten beginnen met inpakken.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    VS dreigt Rusland voor het eerst in 42 jaar met militaire confrontatie in Midden Oosten

    *

     

    Iran en Irak werken mee met Russische troepentransporten naar Syrië - Oostenrijk en Spanje eisen toenadering tot Putin en Syrische president Assad

     

     

    Met deze reusachtige Antonov An-124, het grootste transportvliegtuig ter wereld, worden Russische wapens en troepen naar Syrië gevlogen.

     

    Nadat de VS grote druk zette op Turkije, Griekenland, Bulgarije en Cyprus om hun luchtruim niet open te stellen voor Russische transportvliegtuigen met bestemming Syrië, hebben Iran en Irak dat wel gedaan. Dat betekent dat de Russische vliegtuigen vol wapens en militairen 6 uur onderweg zijn, bijna drie keer zo lang als de route via de Middellandse Zee. Vanwege het gevaar van een onbedoelde botsing boven Irak heeft de Amerikaanse luchtmacht de –overigens toch al spaarzame- acties tegen ISIS terug geschaald. Desondanks dreigen de Amerikanen voor het eerst in 42 jaar de Russen met een directe militaire confrontatie.

     

     

    De luchtbrug van bases in de Krim en zuidelijk Rusland naar de Mezze luchtmachtbasis bij Damascus is inmiddels in gang gezet. Vanwege de door de Amerikanen aan de boven genoemde landen opgelegde blokkade moeten de toestellen wel een flink eind omvliegen, namelijk via de Kaspische Zee en het noorden van zowel Iran als Irak. Daardoor kosten de transporten de Russen handenvol geld.

     

    Eerste Amerikaans dreigement tegen Russen sinds ‘73

     

    Bovendien vliegen de Russische toestellen over een gebied waar de Amerikaanse luchtmacht actief is tegen ISIS. Om eventuele botsingen te voorkomen hebben de Amerikanen hun aanvallen op ISIS nog verder teruggeschroefd.

     

    Toch waarschuwde woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest gisterenavond dat ‘de Russische militaire opbouw een confrontatie met de contra-ISIS coalitie, inclusief de VS, riskeert.’ Dat was de eerste expliciete dreiging van Amerika met een militair treffen met Rusland in het Midden Oosten sinds de Yom Kippur oorlog in 1973, toen Israël de Russische bondgenoten Egypte en Syrië versloeg. (1)

     

    Rusland bevestigt militaire hulp Assad in strijd tegen ISIS

     

    Rusland heeft inmiddels bevestigd dat het de Syrische president Assad gaat helpen in zijn strijd tegen ISIS. De pogingen van de NAVO om de Russische troepen- en wapentransporten naar Syrië te blokkeren werden door ministerie van Buitenlandse Zaken ‘lomp’ genoemd (2).

     

    De Russen hebben ook hierin het gelijk aan hun kant, want ISIS werd juist met Amerikaanse en Turkse hulp gecreëerd om onder andere tegen Assad te vechten. Van een echte Westerse oorlog tegen ISIS is dan ook geen enkele sprake. Pas afgelopen week kondigde de Franse president Hollande aan om luchtaanvallen op ISIS in Syrië te gaan uitvoeren. Enkele jaren geleden waren de Fransen nog haantje de voorste geweest om de Libische leider Gadaffi weg te bombarderen, maar ISIS kon wat hen betreft jaren zijn gang blijven gaan.

     

    Oostenrijk en Spanje willen praten met Putin en Assad

     

    Dat is mede de reden dat sommige Europese landen beginnen te breken met de politiek van president Obama. Oostenrijk en Spanje eisen inmiddels toenadering tot zowel Putin als Assad, omdat deze landen beseffen dat de Syrische president van meet af aan een van de belangrijkste krachten tegen ISIS is geweest. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Jose Manuel Garcia Margallo pleitte afgelopen maandag dan ook voor directe onderhandelingen met Assad om de oorlog te beëindigen. (3)

     

    Aardgas in ruil voor islamisering

     

    De VS, de EU, Turkije en de Arabische Golfstaten willen echter per se Assad van de troon stoten, omdat dan de weg wordt vrijgemaakt voor een nieuwe aardgaspijpleiding naar Europa. De enorme vluchtelingenstroom die door de oorlogen in Syrië en Irak is ontstaan wordt zoals uw weet mede vanwege het concept ‘aardgas in ruil voor islamisering’ met volledige instemming van Brussel door alle partijen doelbewust naar de EU geleid.

    Xander

    (1) DEBKA
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UITLEIDING

    ISLAM WILL DOMINATE THE WORLD. Maar er is een klein probleem. Eerst moet namelijk uitgemaakt worden, welke soort Islammerij dat zal zijn. De Soemnieten? De Sjiieten? De Alawieten? Nog andere Mieten, Pieten of Tieten? Of moet dat allemaal later nog op onze rug uitgevochten worden? Is men trouwens ook al akkoord gekomen over de toegelaten huidskleur? Over het gebrek aan intelligentie, al-dan-niet en in welke mate, toegestaan?

    En dat moeten wij allemaal over ons heen laten komen? Met gewoon de aan gang zijnde invasie als inleiding…. Of misschien dat Wladimir, Dimitri of hoe ze ook mogen heten, het werk dat Amerika na ‘9/11’ heeft laten liggen, kunnen afmaken? Me dunkt dat een moderne duikboot daar meter voor geschikt is, dan een aftandse Enola Gay uit een of andere ‘Gay Parade’….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    10-09-2015, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2840

    *

    Donderdag 10 september

    Zon 7u10-20u09

    H Nikolaas van Tolentino

    **

    .

    *

    .

    Europa’s lot….

    *

    INLEIDING

    Sinds de dagen van Adam & Evan, de eerste mensen op aarde, zouden we het moeten weten. Daar, al in Het Aards Paradijs, heeft de mens geproefd van de Boom van Kennis van Goed en kwaad. Om het even of U dat verhaal nog geloofwaardig vindt of juist niet, precies omdat u ‘mee ben t met uw tijd’: we zitten met de gebakken peren.

    De grootste stommekloten ooit die we dan nog met de ogen toe gekozen hebben om de EU te ‘besturen’, hebben Het Kwaad, Het Beest, met open armen en open grenzen binnen gelaten. Ze kunnen niet eens naïviteit inroepen, of stomme onwetendheid, want sinds de Conventie van Straatsburg (1975), waar er met de pietrol-boeren werd overeen gekomen ‘Oil for Islam’, is alles verlopen volgens een vooropgezet plan. Waarbij de Islammers vooral gehandeld hebben volgens de Heilige bedotplicht, hen voorgeschreven door de Koran.

    Onze Europese stommekloten hebben simpelweg oproertje gaan spelen in de meest gevoelige Moslimlanden, wel wetende wat er dan ging gebeuren. En ze krijgen er maar niet genoeg van! Méér! Méér! Méér! Blijven ze maar roepen, want hoe meer vreemdelingen er zitten aan te spoelen, hoe zekerder ze zich voelen van hun vet betaald jobke.

     

    *

    Of het verzet dan nooit op gang komt?! Of we überhaupt onze landen ooit nog pest-vrij zullen krijgen?

    Op de Middeleeuwse oude ‘Vestingenn’ (de Verdedigingswallen) van Ieper, op het gazonnetje naast de wereldbekende ‘Meenpoort’, staat blijkbaar al een tijdje een ‘Vredesbank’. Gisteren toonde VTM daar een snapshot van, met de bank rondom rond bezet, rug aan rug, met een gemaskerd menselijk afgietsel van de Europese ’Staatslieden’, die daar zaten te … zwegen. Ze zaten daar, niet ‘face to face’ zoals eerlijke Staatslieden zouden doen die op het punt stonden een oplossing uit te werken, maar rug aan rug, lijk koppige kinderen Als wilden ze zeggen; ‘Après nous les mouches’. Want U moet weten, in Ieper wordt er af en toe nog een aardig mulletje Fransoos geklapt. Vooral als er kan gezegd worden ‘ is nie êbroken wè, Menère, mo ’t is êkrakt.

     

    Persoonlijk had ik die bank liever niet zo in openlucht zien staan, te schande voor iedereen van heinde en verre, maar diepe in de ‘kazematten’ van de Rijsselpoorte, waar er vroeger, voor de strijd begon, serieus werd beraadslaagd over de verdediging. Want van de ‘show’ en kun’ we wulder nie leven, we!!!!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/ en

    http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Saoedi-Arabie-wil-helpen-door-moskeeen-te-bouwen-in-Duitsland-2682778W/?masterpageid=158493

    *

    Saudi-Arabië wil 'helpen' door moskeeën te bouwen in Duitsland

    *

    Saudi-Arabië is nog altijd niet bereid om meer Syrische vluchtelingen op te nemen. Wel wil het land 200 moskeeën in Duitsland bouwen, speciaal voor de migranten die daar al zitten.

     

    De regering in Riyad laat liever extra moskeeën bouwen op Europese grond, dan in eigen land migranten op te nemen. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van een artikel van de Libanese krant ad-Diyar. Er zou slechts nog overeenstemming gezocht moeten worden met de Duitse regering.

    Kritiek

    De landen stellen zelf om 'demografische redenen' geen migranten te willen opnemen. Ze zouden vrezen voor sektarisch geweld. Volgens critici een hypocriete houding, omdat sommige Golfstaten, zoals Qatar, ook jihadistische strijdgroeperingen steunen in Syrië.

    Deze welvarende moslimlanden hebben ervaring met het integreren van immigranten en hebben zelf hoge percentages vreemdelingen in het land. Toch doen de landen vrijwel niets om de migratiecrisis te verlichten.

    Waarom rijke Golfstaten geen Syrische vluchtelingen opnemen

    Macht, geld en vrouwen

    Het land Saudi-Arabië telt slechts 561 migranten op 27 miljoen inwoners, terwijl bijvoorbeeld buurland Jordanië met 8 miljoen inwoners meer dan een half miljoen migranten in vluchtelingenkampen heeft zitten.

    Ook Koeweit (614), Qatar (133) en Bahrein (311) nemen nauwelijks migranten op. Ook weigeren de landen mee te doen aan zogenoemde resettlement-programma's, waarbij migranten uit opvangkampen worden verdeeld onder andere landen.

    Volgens de mensenrechtenorganisatie Gulf Centre for Human Rights hebben de sjeiks die deze landen besturen 'een mentaliteit die gericht is op macht, geld en vrouwen'. 'Ze zijn niet gekozen door het volk en ze hebben een hekel aan alles wat lijkt op democratie en mensenrechten. 'Hun belangen liggen duidelijk ergens anders,' aldus een woordvoerder van de organisatie.

    *

    UITLEIDING

    I, en dan is er nog dat plan om vluchtelinenquota ‘af te kopen’. Ja Ja, U leest het goed. De quota, niet de vluchtelingen zelf te gelde maken.

    Dat is nu eens echt ‘progressief’, sè. We drijven commerce met iemand anders zijn miserie. Of anders gezegd: het is gewoon de hedendaagse invulling van de oude socialistische slogan: het geld halen waar het zit.

    En daar gaat de Poet, diene achterbakse onderkruiper, nu een stokje voor steken! Door de oorlog in Irak en in Syrië, het levenswerk van De Drie Musketiers te doorbreken: Obama, Tony Blair de Englishman, en François den Hollander va Frankrijk.

    Zaan Frood Juncker: we rekenen op Uw volharding! Zorg dat ge nuchter blijft, en we redden het wel.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    10-09-2015, 07:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2839

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    In alle totalitaire systemen, onderscheidt men overal een paar gradaties. Eerst laat men de opponenten gewoon ‘Rechts’ liggen (‘Links’ laten liggen gaat niet, daar ligt het al vol en de Sociale Zekerheid is blut), men isoleert ze, en brengt enkel nieuws over hen, als dat hen in een slecht daglicht kan stellen. Nadien komt er een spreekbeperking, bij ons onder de controle van alle soorten CGKR’s en een legertje malafide advocaten, die dag en nacht klaar staan, om met belastinggeld gevoerde procedures op hen af te vuren. In een verder stadium volgt dan de ‘in afzondering zetten’, eerst in gewone gevangenissen, late in ‘werkkampen’ waar alleen ontsnappen mogelijk is via de schouw van de verbrandingsovens.

    U vlooit zelf maar uit in welk stadium Vlaanderen zich bevindt, en waar we naartoe gaan. John Krombeen was daarover op TV zeer duidelijk: ze moeten ’s Maul halten!

    In ieder geval heeft ook het Peumanske van die Partei de juiste toon gevonden. ’s Maul halten’ verwittigt hij zijn broodheren BDW en Francken Theo in volle openbaarheid. Want het Land moet bestuurd worden, en Kris Peeters moet eerst de situatie tussen Delhaize en Albert Heyn onder de knie hebben. Een enige gelegenheid om nog eens van zich te doen spreken.

    O, maar die ‘vluchtelingen’; die zijn geen probleem meer. De pietrol-boeren uit Ryad gaan voor hen zo maar eventjes 2.000 nieuwe Mos Keten bouwen. En die ‘vluchtelingen’ zelf, die blijken ineens een totaal eigen vooropgezet programma te hebben. Eenmaal aan de Europese grenzen (die toch niet bewaakt mogen worden), gooien ze hun eigen ‘papieren’’ we, want het is veel lucratieve om als ‘sans papiers’ verder te reizen. Het verschil tussen een gewone Islammer en een IS-Islammer staat immers ook niet op hun gezicht te lezen. Tot ’s avonds laat feest vieren in onze hoofdstedelijke parken, bij voorbeeld, en te voet va stad tot stad trekken, langs onze autosnelwegen AUB. Er staan hier serieus een hele boel mensen in hun hemd, zelfs den Theo. Had U soms gedacht dat die soort ‘toeristen’ bedelaars waren? Al eens hun schoeisel, kledij en hun bagage gezin?! Echt een schoonhedsfoutje van de media, dat soort zaken niet te hebben gewist. Of te vervangen door aangesoelde kinderlijkjes op Turkse stranden.

    Vroeger al eens geprobeerd om met Uw lief na sluitingstijd vredig en amoureus op een bankje in het park te gaan zitten? Van direct geen Oom Agent op jullie nek gekregen? Zij met hoofddoek, en gijzelf met slaapkleed tot op Uw knoesels, en zie, dan mag ineens alles. De Girodienst zal, op kosten van de belastingbetaler, het boeltje wel proper houden! Zelfs al duurt dat tot in alle eeuwen der eeuwen. Amen.

    Al eens geprobeerd een paar meter (en dan nog wel op de pechstrook!) te gaan betogen lijk de boeren doen als ze – met recht en reden - uit hun vel springen. Maar met honderden asielvinders, gepakt en gezakt, met volle minachting voor het Openbaar Vervoer, dagenlang van A naar B trekken, omdat er daar met mildere hand gezegend wordt?

    Ik zou bijna zeggen: ‘Meisjes en jongens, waarmee zijn we bezig?’ – maar we weten het allemaal al langere tijd, waarmee we bezig zijn. Alleen daarvoor uitkomen, s niet politiek-correct….

    Net zoals bij het begin van het Hitler-regiime in Duitsland, was het evenmin politiek correct om te waarschuwen voor de dreigende ondergang. Voor iedereen doe zo dacht, daar en elders, waren er de poorten met ‘Arbeit macht Frei’. Waartoe dat heeft geleid, moet eens dringend in de keikoppen in Bruxellabad getimmerd worden.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://rechtsactueel.com/2015/09/06/asielinvasie-vrt-plant-donderdag-propagandadag-pegida-roept-op-tot-klachtenregen/

    *

    Asielinvasie: VRT plant donderdag propagandadag, PEGIDA roept op tot klachtenregen

    door RechtsActueel • 6 september 2015

    *

    Na de publicatie van de foto van de verdronken Aylan, die stierf omdat zijn vader een nieuw gebit wilde, hebben de media in Vlaanderen alle journalistieke remmen losgegooid. Objectiviteit, afstand, evenwicht, bronnencontrole: het speelt allemaal geen rol meer. De roodgroene sympathie en emotie neemt over, en de media verklaren zich openlijk tot propagandadienst voor ‘een warm onthaal van de vluchtelingen’. Dat een recente peiling aantoont dat 80% van de Vlamingen er anders over denkt kan daar niets aan veranderen, wel integendeel: de media hebben zichzelf tot politiek doel gesteld, die 80% van gedacht te doen veranderen.

     

    De VRT plant nu donderdag een propagandadag ten gunste van de asielinvasie. Op de website van de VRT is meteen duidelijk hoe eenzijdig het zaakje wordt: ‘ er komt oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefneers.’ Daarmee worden dus alle ergerlijke acties van naïeve soepbedelers en kledinginzamelaars bedoeld.

     

    PEGIDA roept via zijn Facebookpagina, die intussen 10.000 volgers heeft, op om de openbare omroep, betaald met belastinggeld, te bestoken met een klachtenregen. Het Vlaamse klachtendecreet geeft elke Vlaamse burger het recht zich bij de VRT te beklagen, en indien men naam en adres vermeldt is de VRT ook verplicht daarop te antwoorden. De oproep van PEGIDA luidt als volgt:

     

    Buik vol van de VRT-pro-asielpropaganda? Laat het hen weten, dat is uw recht! Vanop hun website: ‘De VRT vindt het belangrijk om uw klachten over haar aanbod en netten te kennen.

    *

    Hoe kunt u een klacht aan de VRT overmaken?

    •u stuurt een e-mail naar klachtenprocedure@vrt.be;

    De VRT behandelt klachten zoals dit is voorgeschreven in het klachtendecreet van 1 juni 2001. Daarin staat dat anonieme klachten niet zijn toegestaan. Het is dus noodzakelijk dat de klager zijn identiteit bekend maakt onder de vorm van: voornaam, familienaam, adres en eventueel een e-mailadres.

     

    Wanneer een klacht ontvankelijk is brengt de VRT de klager op de hoogte van de bevindingen van het onderzoek over de klacht. Indien de VRT van oordeel is dat een klacht niet gegrond is, wordt ook de reden daarvan meegedeeld.’

     

    Voorbeeld van mail:

    ‘ VRT, ik verneem dat u donderdag alle zenders in het teken van een pro-vluchtelingenactie laat werken, met zoals u schrijft ‘oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers.’ Omdat u met mijn belastinggeld betaald wordt, omdat ik net als 80% van de Vlamingen vind dat ons land GEEN nieuwe moslims moet opnemen, omdat ik vrees dat IS-terroristen zich in die vluchtelingenstroom verschuilen, omdat ik al die naïeve initiatieven NIET hartverwarmend maar ergerlijk vind, formuleer ik met deze mail mijn klacht tegen uw eenzijdige propaganda, en vraag ik u om in uw zendtijd evenveel aandacht te besteden aan personen, politici en politieke bewegingen als PEGIDA die de asielinvasie AFWIJZEN.’

    Komaan, mailen maar naar klachtenprocedure@vrt.be.

    *

    UITLEIDING

    Tijd om een stukje West Vlaams ‘idioticum’ even toe te lichten. Ik en ben wel geen taalvirtuoos lijkte Guide Gezelle, den nederigen Onderpastoor van te lande, maar toch leef ik in de overtuiging, de Vlamsche tale is wonderzoet voor wie neur geen geweld en doet.

    We weten allemaal dat er veel soorten AZIJN bestaan, e ene al pakkender dan de andere is. Maar in ‘Bachten de Kupe’, en ook d’ er in, spreken de mensen niet van AZIJN, maar van ASIEL.

    Het kan niet zo wrang zijn, of het is op de ongebreidelde instroom van… ASEL VINDERS van toepassing. Spreken of schrijven over ASIELZOEKERS is trouwens al langere tijd zo passé, als passé lomp kan zijn. Want ze hebben dat ASIEL al allemaal gevonden, lang voor ze van huis zijn weg gegaan.

    Als deze idee een handje kan helpen in dit debat dat gevoerd wordt omwille van het debat, terwijl ondertussen de beton hardt…..

    Graag gedaan. Dat weet U wel.

    De Engelsen, die op taalgebied veel geleerd hebben van de West Vlamingen, zeggen; ‘Very well’. Wij, we zeggen, ‘Stief goed weie. Dikke mercie’.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    09-09-2015, 14:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2838

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Neen, natuurlijk willen de Vergiftigde Media niet vooruitlopen op het Grote Nieuws. Lustig de andere kant opkijken, wat compassie opwekken met ‘asielzoekers’ om dan achteraf de sterren uit de lucht te schrijven over een ‘laffe verrassingsaanval’. Op die arme Amerikaantjes die al zoveel offers gebracht hebben voor ons.

    Maar één troost: als de grootwarenhuizen leeg zullen zijn, lopen de kerken wel vanzelf weer vol. Maar Onze Lieve Heerke noch de Yankees zullen een poot uitsteken om ons te helpen. Erger dan in de mei--dagen ‘40, zal het weer elk voor zich worden. Boven op elkaar gaan liggen in de gracht, tot de ondersten stikken, om aan de vuurmonden der laag overvliegende Messerschmidts te ontkomen.

    En als dan, zoals in Japan, de gong gaat, is het te laat. Dan zien we weer nooit-eindigende vluchtelingenstromen. Deze keer van eigen volk. Zou het misschien als een beetje materie-rodage bedoeld zijn, dat de media oude beelden van ’14-’18 brengt? Over dezelfde soort sukkelaars van mei ’40, op den dool in Frankrijk, hoorde ik anders van familie andere verhalen. Dat de oorlog zo begin juni even slecht dregde af te lopen, dat na Coburgia ook La Douce France dreigde te verzuipen, kregen de vluchtelingen die smeekten om een glas water uit de pomp, van de Franse burgers te horen: ’Va boire au Canal Abert’.

    Ja Ja, van Uw vrienden moet ge ’t hebben!

    *

    Heel bescheiden kopte DM deze morgen ’t zal toch niet waar zijn dat de Russen zullen aanvallen in Syrië….

    Te laat de put gevuld, als ’t kalf Obama verdronken is. Maar alle katten, die in nauwe schoentjes zitten, maken rare sprongen. Benieuwd hoe Amerika de Russische Beer zal tegemoet treden. In ieder geval; hierboven was er een hele collectie namen van spelers met hun speelgoed in deze onverkwikkelijke zaak. Staat goed in Uw mémoires voor de kleinkinderen….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Rusland stuurt grootste kernonderzeeër ter wereld naar Syrië

    *

    Op 4 september is de Dmitri Donskoy (TK-208, NAVO codenaam ‘Typhoon’ – zie foto), de grootste kernonderzeeër ter wereld, vertrokken vanuit zijn noordelijke Russische basis met bestemming Syrië. De Donskoy heeft 20 Bulava (SS-N-30) kernraketten aan boord, die een bereik hebben van 10.000 kilometer en ieder tussen de 6 en 10 kernkoppen vervoeren. De onderzeeër, die wordt begeleid door twee torpedojagers, zal over 10 dagen in Syrië aankomen. De Russische president Vladimir Putin onderstreept hiermee dat hij pal achter de Syrische president Assad blijft staan in diens strijd tegen ISIS en het door het Westen gesteunde islamistische Al-Nusra/Al-Qaeda front.

    Kerry beschuldigt Russen van iets wat hij zelf heeft veroorzaakt

     

    De Russen hebben inmiddels voldoende militairen, vliegtuigen en wapens in Syrië om het de Westerse-Turkse-Arabische coalitie heel moeilijk te maken. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry toonde zich afgelopen zaterdag in een telefoongesprek met zijn Russische collega Sergey Lavrov dan ook zeer bezorgd over de ‘toenemende Russische militaire opbouw in Syrië’, die volgens hem tot een ‘escalatie van het conflict’ en het ‘verlies van nog meer onschuldige levens’ kan leiden.

    Wat niet anders dan een gotspe was, want als de Amerikanen zich nooit met het stabiele Syrië hadden bemoeid, dan was de bloedige burgeroorlog nooit uitgebarsten, had ISIS daar geen schijn van kans gehad, en had ook Europa nu niet te kampen gehad met een oneindige vluchtelingenstroom. Het Witte Huis heeft na Libië in chaos te hebben gestort echter zijn zinnen gezet op Syrië, en ook dat land –eveneens een bondgenoot van Rusland- moet klaarblijkelijk totaal worden verwoest.

    Kremlin tolereert geen Westerse interventie

    Het Kremlin stuurt met de Donskoy een krachtig signaal naar Washington dat Westerse militaire interventie in Syrië, bedoeld om Assad ten val te brengen en islamisten aan de macht te helpen, niet zal worden getolereerd. Qua slagkracht zijn de Russische Typhoon onderzeeërs te vergelijken met de Amerikaanse Ohio-klasse, die 24 Trident kernraketten met ieder tot 10 kernkoppen aan boord hebben.

    Haastige pogingen van Obama om de Russen zover te krijgen samen te werken in de strijd tegen ISIS –een strijd die door de Amerikanen doelbewust op een zeer laag peil wordt gehouden, omdat de VS in het geheel niet de intentie heeft om ISIS te vernietigen- liepen op niets uit. (1)

     

    Petraeus wil samenwerken met Al-Qaeda

    Voormalig CIA-directeur Petraeus liet enkele dagen geleden in een interview met CNN weten hoe vertwijfeld Amerika inmiddels is over de ontwikkelingen in Syrië. Petraeus stelde daarom voor om vanaf nu ook officieel samen te gaan werken met Al-Qaeda, dat Assad wil afzetten en een Islamitische Kalifaat in Syrië wil oprichten.

    Daarbij worden en passant de christelijke en Alawitische minderheden in Syrië verdreven of uitgeroeid. Uitgerekend deze jihadisten wil Petraeus nu met Amerikaanse hulp inzetten tegen ISIS – en dat terwijl beide moslimgroepen feitelijk dezelfde doelstellingen hebben. (2)


    Xander

    (1) DEBKA
    (2) KOPP

     

    *

    UITLEIDING

    Voor ongeluksprofeet spelen gaat me niet zo goed af.

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     






    09-09-2015, 12:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2837

    *

    Woensdag 9 september

    Zon 7u08-20u11

    H Wilfrieda

    *

    10/9/2008 Crash Lehmann Brothers. Dat was, neen, niet de Arabische Lente, maar daaraan voorafgaand, de Amerikaanse Lente. Beide natuurfenomenen brachten ons een hele stap dichter bij de betere lotsbestemming die ons beloofd werd.

    Beloofd wel, maar nagekomen?

    Sedert die fameuze beursramp van 10 september 2008, erger dan die van de crisis van 1929 van Wallstreet met in haar nasleep WO II, is deze keer als eerste aan de beurt de IS-invasie van Europa, en God weet er nog allemaal volgt.

    De laatste tijd is er zoveel te doen over een soort ‘Zelfmoordlijn’. Werkt zeer suggestief. Schitterende naam, moet ik zeggen. Zou er echter ook zo iets bestaan voor de Europese landen? Zaan Frood Junker, waarom belt U niet eens met de 1318?

    .

    *

    .

    Oostmalle, waar asielvinders thuis zijn

    *

    INLEIDING

    Indachtig mijn voornemen van enkele dagen terug, worden hier de Vergiftigde Media slechts ten tonele gevoerd als die in een negatief daglicht kunnen worden gesteld. Zo ook HLN, met een in-triestig verhaal, blijkbaar iets totaal nieuw voor hen: ‘Eigen Volk laatst’. De lichte ondertoon van deze hardvochtige moeder valt niet op. ‘’t Is toch waar! Nieuwe vreemde sukkelaars hebben immers mee rechten. Dat ‘de mensen’ dàt niet willen inzien!

    Wat de gewone burger al mààààanden weet en over klaagt, moet blijkbaar toch eens hardhandig uitgelegd worden. De onvrede aan de wasdraad te ‘luchten’ hangen helpt immers niet. Maar echt: het is niet de schuld van het plaatselijk OCMW, het is Bruxellabad die beslist heeft.

    Één klap met de zweep en de ezels op de bühne dansen! Dat Mamaatje van dit verhaal kan misschien beter overwegen om zelf uit te wijken naar de IS-landen. Daar zijn, naar het schijnt, seksslavinnen ten zeerste gegeerd. Enfin, toch voor korte tijd. Mar geen probleem: bij hen in de keuken zijn afgelikte boterhammen ook zeer gegeerd.

    En wees gerust; daar is er helemaal geen kans dat U betrapt wordt op “zwart werk’. Want ‘Sociale Inspectie’ bestaat daar niet, want er is niet eens een soort van Sociale Solidariteit.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2448816/2015/09/08/Mama-met-kind-moet-uit-noodwoning-voor-vluchtelingen.dhtml

    *

    Mama met kind moet uit noodwoning voor vluchtelingen

    *

    OOSTMALLE An Neve (32) is boos en ventileert haar frustratie op Facebook. Ze moest met haar dochtertje Robine (3,5) ophoepelen uit een noodwoning van het OCMW in Oostmalle om plaats te maken voor drie Syrische vluchtelingen. Ze zit nu zelf in een "vies, klein studiootje".

     

    Het verhaal van An Neve werd op twee weken tijd al meer dan 6.000 keer gedeeld op Facebook. Ze heeft respect voor de vluchtelingen en vindt dat ook zij geholpen moeten worden, maar ze klaagt aan dat er "voor een Belg in nood een gebrek aan opvang" is: "Dit is toch wel de omgedraaide wereld".

    Neve kreeg aanvankelijk - door omstandigheden - via het OCMW een gepaste noodwoning, die op dat moment leegstond maar wel bedoeld is voor asielzoekers. "Zo'n noodwoning is voor maximum 3 maanden", schrijft ze op Facebook. "Ik daar op 3 juli naartoe. Verhuizen, kuisen, Robine uitleggen dat het maar voor even is... Vijf weken later vrijdagnamiddag telefoon. 'Je moet er maandagmiddag uit want er komen 3 asielzoekers. Brussel heeft dat beslist'."

     

    Noodwoning in renovatie

    De enige overblijvende 'noodwoning voor Belgen' was in renovatie en was nog altijd niet klaar. Mama en dochter moesten dan maar verhuizen naar een kleine studio, die eveneens normaal voorzien is voor asielzoekers. Daar mag Neve nu blijven tot 3 oktober, maar gelukkig is ze daar niet mee.

     

    "Moraal van het verhaal? Ik als Belg, moeder en kind, word in het slechtste onderkomen ondergebracht. Ik moest al mijn spullen verhuizen voor die paar weken, maar in dat gebouw met studio's heeft niet één asielzoeker zijn zak met kleren moeten verhuizen om mij met mijn kind een leefbare studio te geven. Alleenstaande mannen dan nog wel. Ik ben op alle mogelijke vlakken het meest benadeeld en belast, en heb mij het meest moeten schikken."

     

    Volgens OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA) van Malle kon niemand voorzien dat er vorige maand plots zo'n vluchtelingentoestroom zou zijn. "Toen Fedasil ons vroeg die woning weer te activeren voor asielzoekers, moesten we daar meteen op ingaan. Vanaf oktober kunnen we moeder en kind een betere plaats aanbieden voor langere tijd", zegt hij in Gazet Van Antwerpen. Neve verwijt het OCMW zelf niks, benadrukt ze.

    *

    UITLEIDING

    Ja, ik weet het. Het is stemmingmakerij en koren op de molen van de extremisten van het Vlaams belang. Maar verdorie, is het soms de waarheid niet?

    Zoals Guvaal vandaag schrijft: na de moeilijkheden van de ontwikkeling, is er nu de ontwikkeling van de moeilijkheden. In voorgaand stukje schreef ik over het vele GRATIS werk van de vroegere religieuzen in Onderwijs en Zieken-& Bejaardenzorg, waarbij ik met klank het ‘ontwikkelingswerk’ vergat te vermelden. Nog een domein waar die ook al vervangen werden door vetbetaalde Ambtenaren-Ontwikkelingshelpers. Om, in naam der Vooruitgang, daar de natuurlijke rijkdommen te helpen verdonkermanen, en alle plaatselijke vuurhaarden zoveel mogelijk op te stoken. Daarbij uit het oog verliezend, dat beschavingen zoiets zijn als zeldzame traag groeiende plantjes. Als de bom dan op barsten stond, werden al die profiteurs dan daar het land uitgeschopt. Nee Nee, in de naam van de vader, de zoon en de H. Geest van Marx mot de ongeschoolde wilde in een paar jaar doctorandus in alle soorten wetenschappen worden. Liefst door hem te verplanten, met aardkluit en al, naar de Beschaafde Wereld.

    Wat zou de bedoeling van dit alles kunnen zijn?

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    09-09-2015, 11:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2836

    *

    .

    *

    .

    De ‘Stuka’, de geduchte Duitse jacht-bommenwerper, het ‘Sturzkampfflugzeug’ uit de fabrieken Junckers uit WO II, ontelbare keren het laatste dat veel vluchtelingen toen gehoord of gezien hebben voor de man met de zeis hen wegmaaide. Ze kwamen altijd met de zon in de rug, uit het niets, met huilende sirenes, en trokken met brullende motoren weer op om telkens opnieuw aan te vallen…. Als kind bleven ze jarenlang spoken in mijn dromen….

     

    INLEIDING

    Dit artikel had ik gisteren, maandag, opgepikt, in de mening dat het ‘brand new’ – ‘hot’- was. Maar zie; nog dezelfde avond kwam het ‘aitem’ al op de VTM. Zijn die ‘Ambtenaren’ bij de Europese Commissie dan roddeltantes, of bestaat dar geen ‘zwijgplicht’? Of is er iets anders ‘los’?

    In ieder geval: ze hebben voor hun toer gesproken, en op die manier de Grote Baas, Zaan Froode Juncker in de vitrine gezet. Wat ook een manier van werken is. Nu weet iedereen meteen hoeveel honderdduizenden ‘vluchtelinge’ per land ‘Europa’ in de eerstvolgende maanden nog in de maag zal gesplitst worden. Beter waarschuwen dan voorkomen, is het devies. Maar net als slecht smakende medicijn, worden de aantallen slechts met mondjesmaat, per 10.000 op ons losgelaten….

    Wat er ook van zij (en er zal er veel van zijn), de spontane repliek van Francken Theo heeft mij aangenaam verrast. De man beviel van dit korte zinnetje L ‘Als Europa zo iets wil, dan hoeft dit Europa niet meer voor mij’.. Tja, veel is dat nog niet. Het is zelfs een veel te korte redevoering. Als het er al een is die niet binnen de 12 uur, of minder, zal herroepen worden. Maar hoop doet leven, nieaar, Arthur Blanckaert?

    *

    Zou er met de moraliteit van die Zaan Frood Juncker iets niet ‘los’ zijn, maar los zitten? Die kan precies gene ene vent gerust laten, telkens ze elkaar begroeten en op TV komen. Toch gene Jeannet, lijk onze gewezen Premier Olio di Poeppo?!

    En dan is er nog iets. Ja Ja allemaal dik naast de Luxemburgse fraudezaken waar de man in vernoemd wordtn dat wel De dodelijke ‘Flugzeugfabrik’ aan van Dolf-met-de-Snot, de fameuze duik-jachtbommenwerper, de Tante JU 87: zeg niet dat die vent daar ook nog als Hitlerjunge in Dessau aan het werk is geweest. Om een beetje die geest uit de fles te laten…

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    en

    http://politiek.tpo.nl/2015/09/06/word-maar-alvast-boos-komende-week-wil-de-eu-meer-migratie/

    *

     

    Word maar alvast boos: komende week wil de EU meer migratie

    Ambtenaren van de Europese Commissie nemen geen blad voor de mond

    *

    Hoe weet je zeker dat een debat geen succes wordt? Nodig een ambtenaar uit. Ambtenaren werken immers voor de minister en leggen daarom vooral bestaand beleid uit. Spannende nieuwe ideeën zul je van hen niet snel horen, simpelweg omdat politici die zelf naar voren willen brengen. Maar niet bij de EU, zo kon iedereen in De Balie deze week zelf aanschouwen. De Balie nodigde een ambtenaar uit van de Europese Commissie: Rob Rozenburg. Hij kwam doodleuk vertellen wat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker komende week gaat vertellen aan het Europees Parlement. Houd u vast.

     

    Komende week houdt Juncker in Straatsburg de jaarlijkse State of the Union, een speech die net als de gelijknamige speech in de VS een belangrijk politiek moment moet zijn om een politieke boodschap met de burger te delen. Debatleider Roland Duong stelde Rozenburg in De Balie precies de goede vraag: “Kun je ons voorzeggen wat Juncker komende week gaat zeggen?”

    Meer migratie

    In De Balie heeft migratiewetenschapper Henk van Houtum net een sterk pro-migratie standpunt verkondigd met een waslijst aan wensen: acceptatie van migratie, relativering van cijfers, veilige asielaanvraagplekken, eerlijker wereldhandel, geen “fobische taal”, ongedocumenteerde migratie niet criminaliseren, legale arbeidsmigratie, opbouw van rechten voor migranten, Schengen behouden en Artikel 1 van de Grondwet mondialiseren.

     

    Rozenburg zegt dat acht van deze tien punten van Henk van Houtum door Juncker worden onderschreven. Dat zit volgens hem “onder de presentatie”. De geest van de presentatie van Van Houtum komt dus overeen met die van de State of the Union van komende week. Rozenburg meldt expliciet dat Juncker het eens is over de cijfers, het pleidooi zaken in perspectief te zien en de noodzaak van legale migratie en een genereus vluchtelingenbeleid waar alle EU-landen aan bijdragen.

    Europese wind

     

    Wat Juncker exact gaat zeggen? Volgens Rozenburg dat de spreiding van migranten zou moeten verviervoudigen van 40.000 naar 160.000 voor de hele EU. Voor Nederland zou het gaan om 8.000 in plaats van 2.000 vluchtelingen. Zowel medewerkers van GroenLinks als Tweede Kamerlid Malik Azmani (VVD) kijken er in De Balie van op. Zoveel openhartigheid van een ambtenaar zie je in Nederland nooit. En dat bij de bestuurslaag die erom bekend staat zeer intransparant te zijn.

     

    Bereid u dus voor op dit nieuws. Woensdagochtend geeft Juncker zijn speech in Straatsburg en dan zult u horen dat de EU meer migratie wil en vooral: meer macht over die migratie. Of deze plannen er echt komen is nog lang niet zeker, want voorlopig liggen meerdere landen dwars en de burger heeft er ook geen zin in. Maar vooralsnog werkt men in Europa gewoon richting een genereus EU-migratiebeleid. Zeg woensdag niet dat u onaangenaam verrast was.

    (h/t “Wachteres”)

    *

    UITLEIDING

    O, maar buiten die enkele kleine te verwaarlozen kemels, doet Europa goe werk, das’ zeker.

    ’t Zijn natuurlijk weer de boeren die moeten klagen en Bruxellabad komen overhoop zetten. Speciaal dan nog het Schuman-plein, genaamd naar de voedstervader van de Verlosser van de Europese boeien.

    Benieuwd welke koppen er gaan rollen, om zoveel sympathiserende burgers aan het woord te hebben gelaten. Vooral die ene jonge boer uit West Vlaanderen (denk ik), de klaar en duidelijk met kennis van zaken, de waarheid durfde spreken. Wij vergaan, zei de man, omdat Europa dermate de Russen op hun tenen getrapt heeft, dat zij als gevolg daarvan nu onze producten niet meer willen kopen.

    Erg. Zeer erg, dat dit niet geknipt werd!

    Het is net hetzelfde als Zaan Frood een Stuka onder zijn derrière geschoten kreeg! En dan nog een Stuka bestuurd door een Vlaamse borenkinkel.

    Weet U, ik voor mij mogen ze die jongeman Europees Minister van Landbouw maken. Met absolute volmacht om alle door Amerika opgelegde sancties, waar ook ter wereld, in hun eigen derrière te gaan steken. Al-dan-niet vergezeld van een flinke bom.

    Maar of dit de Tsunami aan gekleurde asielvinders en halve wilden zal verhelpen, daar zijn we zeker van dat De Zwarte Ongelukskater uit Amerika dat niet zal willen toestaan!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    08-09-2015, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2835

    *

    .

    .

    *

    De Tsjechische president Miloš Zeman

    *

    INLEIDING

    Even ter verduidelijking: het OKW is voluit geschreven het OBER KOMANDO DER WEHRMACHT tijdenshet Duitse Nationaal Socialistische Schrikbewind, wiens erfgenaam zich klaar maakt om uit zijn asse te herrijzen. Heden ten dage bestaat er reeds een andere minder beladen naam daarvoor, maar de Marxistisch-Socialistische achtergrond is dezelfde. Al hangt er natuurlijk een planetair globalistisch doekje tegen het bloeden over.

    Bh ons, Westfl$itenaars, heette dat toen simpelweg; ‘Das Maul halten’, meestal verduidelijkt door een gebaar naar de kolf van hun Mauser-geweer. Ja Ja, datzelfde type wapen van ons bloedeigen ABL, na de oorlog. Anders waren we allemaal ‘Schweinhunde’…. Weet U het ook nog, of was U er dan nog niet? Of zat U nog in de bloemkolen?

    Wel, dan wete’t nu.Jullie mogen verder gaan zwieren en gaan zwaaien, huppelen, hoereren en boeleren en dansen op zoveel festivals als jullie willen (en kunnen betalen! de organisatoren moeten ook leven), maar daarbij Zum Teufel: ‘s Maul halten.

    *

    Maar ik wilde het eigenlijk hebben over ‘een fluwelen hand in een roestvrij stalen handschoen’. En ja, onvermijdelijk kom ik dan uit bij een zekere Reinhard Heydirich (1904-1942), de Slachter van Praag.

     

    Dit charmant tijdsdocument toont rechts: Heydrich, links Mussolini, die zelf proefondervindelijk wist hoe hoog de sneeuw kon liggen in de Alpen. Die Duitsers hoefden hem dat heus niet oor te tonen.

    ’t Is maar hoe men ’t bekijkt, maar de Joden vervolging ten tijde van Mussolini ging in gans Italië een zeer gezapig gangetje, ruim tegen de goesting van de fascisten…die het zo hadden voor die Deutchen. Italianen werden namelijk, na hun capitulatie in 1943, door de Duitsers nog erger behandeld dan Joden … Maar ook dadde is eerder een ‘inconvienent trutth’…

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

     

    Tsjechische president steunt anti-immigratiepetitie

    *

     

    Terwijl de vluchtelingen in Oostenrijk en Duitsland met open armen werden ontvangen, neemt in andere landen de weerstand tegen de vluchtelingen nog verder toe. In Tsjechië heeft president Miloš Zeman zich achter een anti-immigratie petitie geschaard die zaterdag gelanceerd werd door zijn voorganger, de euroscepticus Václav Klaus. Dat melden de Tsjechische media.

     

    Klaus roept de overheid in de petitie op “de on-aantastbaarheid van de grens te garanderen” en “quota te verwerpen” voor de verdeling van de migranten waarvoor de EU pleit. “Dit initiatief bestaat uit de ideeën die ik zelf altijd al heb verkondigd. Ik denk dat ik over dit punt akkoord ben met Václav Klaus”, zei Zeman vandaag.

     

    De huidige president heeft zich in het verleden al negatief uitgesproken tegen het idee van automatische quota om de verdeling van migranten in de Europese Unie te regelen.

    Klaus noemde de immigratie zaterdag een “fundamentele bedreiging voor de stabiliteit van Europa” en waarschuwde voor de “risico’s en bedreigingen die voortkomen uit een kunstmatige mengeling van uiteenlopende naties, culturen en religies”.

     

    De sociaaldemocratische premier van Tsjechië, Bohuslav Sobotka, noemde de petitie van Klaus zaterdag al “onnuttig”. “We hebben geen petities nodig, maar energetische maatregelen op het niveau van de EU”, klonk het.

     

    Minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec kondigde zondag nog aan dat nog maar zestig Syrische vluchtelingen een asielaanvraag indienden in Tsjechië. Dat bewijst volgens hem dat Tsjechië vooral een transitland is voor vluchtelingen richting West-Europa.

     

    Bron:

    Gedeelte uit een artikel op “DeMorgen.be”

     

    Geplaatst door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Ook nieuwsgierig geworden naar de lotgevallen van die SS-Kolonel met de welluidende naam Reinhard Heydrich? Ik wil alleen maar zeggen, als Bruxellabad iemand afvaardigt naar Praag om daar orde op zaken te stellen, zal zij toch iemand moeten vinden die met dit waar gebeurd verhaal niet bekend is. Die zou de opdracht misschien wel kunnen weigeren…. maar als Tsjechje blieft dwarsliggen om geen Moslims binnen te laten, ja dan…

    We schrijven een mooie zonnige zomerdag in 1942. De werkweek begint. De Heer Obersturmbannführer (Kolonel) laat zich in zijn open limousine naar de Ortskommandatur rijden. Zelf is hij verdiept in een paar verslagen, want morgen of zo moet hij naar het OKW bij de Führer, om verslag uit te brengen over de situatie in Praag. Hij hoopt op nóg een Ridder Kruis van Verdienste, want dit rovershol heeft hij tot de laatste man uit gezuiverd. Alles is rustig. De vogeltjes fluiten. Maar dat doen ook plotsklaps de mitrailleurkogels die onverwacht uit de struiken komen. God-zij-dank: niemand gekwetst, het wapen hapert, de chauffeur is gestopt en Heydrich grijpt naar zijn pistool om de onverlaten hoogst persoonlijk een lesje te leren. Maar die gooien heel onverwacht een onnozele handgranaat op de achterbank en zonder omkijken rennen de 2 man de bosjes in. Als de granaat enkele seconden later ontploft, springen de veren van de zitting los en in de onderbuik van de held. Enkele dagen later sterft die in het ziekenhuis. Daarop trekt de SS er op uit om de daders te vinden, en brandt op die manier compleet enkele dorpen in de omgeving uit. Met eerst de zwijgende dorpelingen angstig tegen een muur gedrumd, die dan enkele ogenblikken later, uit wraak omdat ze niet willen spreken, gefusilleerd worden. De gezamenlijke wraak van Himmler en van Hitler is verschrikkelijk, als uitlekt (door de BBC) dat de overvallers, Tsjechische weerstanders, door Churchill hoogst persoonlijk werden opgetrommeld voor deze taak

    De torens van Praag op de achtergrond van bovenstaande afbeelding met de huidige President, staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. Heydrich, de Slachter van Praag. Praag? De Gouden Stad, en sedert onheuglijke tijden, de mooiste van de hele wereld, gelegen aan weerskanten van de Moldau, de stroom die de hele wereld doet dromen van nooit eindigende symfonieën. Pragg, ook overspoeld door neuzelende kontheffers met de kop, lijk kiekens, richting Mekka….

    .Samen gevat uit Readers Digest van rond de jaren ’60.

    *

    PS

    ‘Mit Mozart auf d Reise ach Praag’: was ooit een kein leerbekje in mijn jeugd, waar ik als 18-jarige de woorden als ‘Die Werbung’ en ‘Das heiraen’ heb leren kennen…

    *

    Later was ik in Salzburg, op een Mozartavond, en kon me daar ter plaatse ervan vergewissen, dat zelfs beschaafde mensen ook Duitsers (of Oostenrijkers ) konden zijn.

    *

    *Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     








    08-09-2015, 15:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2834

    *

    .

    *

    Paus Pius XII met Adolf Hitler

    .

    Voor alle zekerheid: Eugenio Pacelli was toen Pauselijk Nuntius in Berlijn. Ik denk dat in die dagen veel Hovaardigheidsbekleders van over de hele wereld gaarne met A.H. op de foto hadden gestaan. Denk maar aan Haiku Herman en zijn kleinkinderen, bij zijn ver-eremerkng als Aftredend President van de EU Verenigde Nazies.

    *

    .

    INLEIDING

    Kom, zet U bij. De ronde is groot genoeg. Stoelez-Vous, zoals ze bij ons aan ‘De Schreve’ zeggen. En steek gerust U pint omhoog als die leeg is. S’il y en a plus, il y en a encore!

    En zeg nu nog dat ik, Digitalia, geen fijne manieren heb.

    *

    Laten we dus niet flauw doen: dit epistel gaat over de Paus van Rome. Ov er de voor-voor-voorganger, Pius XII (1876-1958), de Italiaanse Eugenio Pacelli (Eugèbe Het Paaslammetje?) wordt post mortem verweten dat hij met zijn 15 à 20 Zwitserse Wachten, met vers geslepen hellebaarden en een noodrantsoen voor een paar weken, de Nazitanks niet was te lijf gegaan. Persoonlijk was ik wel beter ingelicht, maar ne mens kan altijd bijleren, dacht ik. Tot ik in het artikel hieronder, de naam van ene Dirk Verhofstadt tegenkwam. Toen begreep ik ineens alles: waarom had ook deze Paus toen, in de jaren ’30-’40 niet beter naar de Gentsche Riberalen geluisterd! Dan had chou-chou Zaan Zaak De Gucht niet moeten de sloeffen van onder zijn lijf lopen, om de euthanasiewet voor minderjarigen er door te krijgen. Dei zouden dan vanzelf, via de Hitleriaanse moederhuizen voor ongetrouwde ‘Jonge Dochters’ (Lebensbornen genoemd) om ongewenste kinderen van SS-stieren, per direct naar de fronten gestuurd kunnen worden om er als 13-jarige Hitlerjunge aan het Flak afweergeschut te liggen sneuvelen. Waarmee ik niet wil gezegd hebbe, dat Mama Ratzinger zich ietwat ongewenst had gedragen. Misschien hadden zij die duivelskinderen, de ‘vruchten nan de zonde’, daar samen de jonge Ratzinger kunnen bepotelen. Dat s, naar het schijnt, een slechte gewoonte bij de RK…. En, eh, nee, elders bestaat die gewoonte niet. Zoals U weet, het draaikonten inbegrepen, late, die Verhofstad’s zich door niets of door niemand intimideren! Die zijn altijd gedreven om alles te weten, tot de intiemste details van iemands mensenleven.

    *

    Was le dat even een steen in een kikkerpoel, dat artikel bij E.J Bron. Nederland staat bekend als kikkerlandje, maar dat was me er iets tè over. Daarom putte ik ook een pareltje uit de 21 ‘Reacties’ dier er volgden.

    Allez, ’t is goed. Nog nen tournée générale’ op de kosten van het Huis, en tot nog eens!

    Ps

    Zeg niet dat U niet verwittigd werd. Het is een tekst vol voetangels en schietgeweren….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    HEILIGE VOLKSVERRADERS

    Op de site van de Telegraaf lees ik zojuist dat Paus Franciscus een enthousiast voorstander is om vluchtelingen op te nemen. Fijn voor de Paus. Bravo. Ik hoor hier al de gebeden weergalmen van al die dwaze goedgelovige katholieken. Doch ik vind die Franciscus zo langzamerhand een gevaar worden voor de geestelijke volksgezondheid. Die man heeft geen idee van de verschrikkelijke gevolgen. En zijne heiligheid wordt ook nog eens door die achterlijke meute bejubeld. Nou heb ik dat katholieke volk wat betreft hun politieke gezindheid nooit zo hoog aangeslagen. En eigenlijk wil ik het op deze vredige Zondag daar ook niet over hebben. Doch het zit mij niet lekker. En nu wij gans worden overspoeld door een zooitje agressieve kwaadaardige Mohammedanen die uit zijn op onze welvaart, kan ik dat bericht over die goedheilig man geestelijk toch niet helemaal verwerken.  

     

    ROME – Paus Franciscus roept ‘elke parochie, elk klooster, elke religieuze gemeenschap’ in Europa op om een vluchtelingenfamilie op te vangen. De kerkvorst deed zijn oproep zondag tijdens de mis op het Sint-Pietersplein. Het Vaticaan zelf zal het goede voorbeeld geven, aldus de paus, en zelf ook vluchtelingen gaan opvangen. Twee parochies in Vaticaanstad zullen gezinnen opnemen. De oproep van Franciscus werd door het publiek op het Sint-Pietersplein met gejuich ontvangen.

     

    Ik vind dat aan al die pausen een vreemd luchtje zit. Net als de profeet Mohammed zijn ze altijd gek op kinderen. Ik vertrouw ze niet. En het zijn eerste klas Jodenhaters. Neem Paus Pius XII (1876 –1958). Zijn streven naar macht bracht hij op een uiterst tactische en geslepen wijze in de praktijk. Al ver voordat Adolf Hitler aan de macht kwam, schreef hij een sterk anti-Joods geschrift. Ook speelde hij een leidende rol in het beruchte concordaat van het Vaticaan met Duitsland in 1933. Tijdens het naziregime bezegelde hij, door zijn oorverdovende zwijgen, het lot van miljoenen Joden in Europa. Hitler had zich geen betere bondgenoot kunnen wensen. De schrijver John Cornwell schreef een fascinerend boek met de titel: Hitler´s Paus.

     

    “De paus, bisschop van Rome en opvolger van Petrus, is het blijvend en zichtbaar beginsel en fundament van de eenheid, zowel van de bisschoppen als van de menigte van de gelovigen”. “De paus van Rome immers heeft, juist krachtens zijn ambt als plaatsvervanger van Christus en herder over de gehele kerk, de volledige, hoogste en universele macht, die hij altijd vrij kan uitoefenen”.

     

    Dirk Verhofstadt  schrijft in zijn boek “Pius XII en de vernietiging van de Joden” dat de paus bijzonder goed op de hoogte was van de gruwelijkheden van Hitler´s bewind. De paus zou geen enkel woord van afkeuring gericht hebben tot Adolf Hitler en Mussolini. Volgens officiële schatting zijn er 50.000 Joden en 700.000 niet Rooms-katholieken omgebracht in concentratiekampen en in hun woonplaatsen. Een deel van de geestelijkheid nam actief deel aan de slachtpartijen.

    Ook een echte kindervriend: Paus Bendictus XVI

    En neem nu eens de voorganger van onze huidige paus, Benedictus XVI (Ratzinger). Ook een fijne man. Zoals bekend was Benedictus zelf lid van de Hitlerjugend en diende hij in het Duitse leger. Ook deze paus zou niets hebben ondernomen om de massavernietiging in de nazi-kampen tegen te gaan. U kunt het lezen op internet. Uw haren rijzen te berge. Die pausen deugen niet.

     

    Gedurende de oorlog was Ratzinger assistent van een Duitse SS-kapelaan in het concentratiekamp Ravensbrück. Hij was hoogst persoonlijk aanwezig bij bizarre rituelen zoals kinderoffers als lid van de Knights of Darkness. De kinderen die zouden worden geofferd kwamen van de gevangenen in het kamp. The Knights of Darkness (Ridders der Duisternis) was een Nazi-divisie van de Waffen SS en door Hitler in 1933 opgericht. Deze divisie omarmde een cultuur van een oud heidens occult geloof in menselijke offers.

     

    Nu, lezers van deze beduchte site van E.J. Bron, ik laat het hierbij. Ik wens u allen nog een gezegende dag.

    Door:
    “Driek”

    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    Uit de reaccties

    1)       De paus lijdt aan cognigtieve dissonantie

    2)       Louk Broug zegt:    

                  Man, man, man, wat gaat dat weer kort door het. “Allemaal gluiperds…”, de volksmond op zijn smalst.

           Hebt ge niet gelezen, Zeer Eerwaarde Heer BertG., dat in verhouding de RK minder met hun poten hebben gepoteld dan andere denominaties of socialisten of communisten of niksers.

           Elk geval is er één teveel, afgemeten aan de zuivere leer van Christus, die spreekt over molenstenen om nekken als men met z’n tengels aan kinderen komt, een uitspraak die de bisschoppen hier in Nederland een paar jaar geleden herhaald hebben.

           De RK met haar hoge morele lat – door Christus gelegd – heeft geweldig op haar falie gehad, en terecht, en wereldwijd.

           Elders werd er niet zo verwoed gewroet en dat is niet zo verwonderlijk omdat het niet expliciet in tegenspraak was met nergens geformuleerde beginselen.

           De RK vertegenwoordigt met haar eeuwenoude leer de grondslagen van de Westerse, Christelijke beschaving, die volgens allerlei krachten van de huidige tijd kapot gemaakt en volledig gesloopt moet worden.

           Doe er maar fijn aan mee, door het “allemaal gluiperds” te noemen die de wortels hebben verzorgd van wat de beste beschaving ooit mag worden genoemd en het verdedigen meer dan waard.

           Zo speelt ge de erfvijand precies in de kaart, die ons al zo mismoedig en laf maakt over onze eigen cultuur.

           Dat u verontwaardigd bent over kindermisbruik, heeft u te danken aan een millennialang gevormd geweten dat in de Europese volkeren door het Christendom is gevormd, ook al zou u uzelf geen Christen willen noemen.

           De Christelijke ethiek is vormend geweest voor onze wetgeving tot op de dag van vandaag.

           U zit comfortabel op een tak van een boom uw eigen wortels uit te schelden.

           Leuk hoor, knap hoor, veilig hoor, achter een alias.

           Wees dan zo flink en zaag alleen uw eigen tak af.

           Mijn sport is het integendeel de Planter van die wortels te eren en te danken en ik wilde wel dat we dat met zijn allen meer zouden doen, want uw gedachteloos gemaai tegen onze eigen waarden veroorzaakt slechts wind in de zeilen van een meedogenloze vijand, die wel vanuit zijn wortels het kwaad voedt dat Christus kwam bestrijden.

           En dat zelfs een geestelijke her en der faalt die hoge horde te nemen, ja… wat kan ik anders zeggen dan weer een meesterlijke uitspraak citeren: “Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen”. U wellicht, eerwaarde Heer BertG.????

           Nee, het Christendom is niet achterhaald en gek genoeg onze enige redding.

           Met een nog net zondagse groet,

     

           Louk Broug

     

    Ps1 Paus Pius XII is geëerd door vooraanstaande Joden voor zijn hulp in de oorlog.

    Ps2 Hebt u wel eens gehoord van de Nederlandse kardinaal de Jong en de gevolgen van zijn protesten?

    Ps3 Over paus Benedictus zijn de opmerkingen van kernrob4 en pieter zeer kundig.

    Ps4 De opmerkingen van deze paus over hulp aan vluchtelingen vind ik uiterst naïef en fout, maar zijn ingegeven door een blind en radicaal soort naastenliefde en voorbijgaand aan practisch verstand: “Heb uw vijanden lief” kan tot absurde en ongewenste toestanden leiden, die we nu zien.

    Hij kan beter wijzen op de beelden uit een Amerikaanse abortuskliniek waar ze in een bak vol foetussen met een pincet de “geoogste” en te verkopen ledemaatjes omhoog vissen en erop wijzen dat we onze eigen kinderen offeren en vermoorden.

    Nee, wel medelijden met een gigagantisch Paard van Troje….

    *

    UITLEIDING

     

    N tegenstelling tot de meeste mensen, verspreiden de Pausen maar een ’geur van Heiigheid’ vele jaren na hun dood.

    Niet dat ik enige ervaring terzake bezit, maar bij dit alles voelde ik zowat hetzelfde als een echtgenoot die zijn beste vriend uiteindelijk toch betrapt met zijn eigen vrouw in zijn eigen bed. Terwijl die daar met de marbels lagen te spelen….

    *

    O dat aanhoudend Vreemdelingen Legioen dat aanhoudend onze grenzen binnen stroomt! Ja, ik weet het: bij de Paus, net zoals bij elke mens, en per definitie bij elke Christenmens, krimpt het hart bij het zien en hòren van die stroom ‘vluchtelingen’. Mar onmiddellijk daarop moet er, lijk bij elke misdaad, gezicht worden naar de schuldigen, en dat onderzoek moet starten zoals elk politie onderzoek, met in het hoofd van de speurders: ‘A qui le profit?’ Wijsheid geleerd bij Witse.

    *

    En neen, dit is geen café-prat (ben heel mijn leven nooit zo maar in een café binnen geweest) maar het gevolg van het Volksreferendum dat hierover zou moeten gehouden worden. Want de Grote Verlichte Verstanden die nu aan het bewind zijn, vertegenwoordigen alleen maar zichzelf.

    Bekwame historici zouden dat ‘despotisme’ noemen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *






    08-09-2015, 12:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2833

    *

    .

    *

    .

    Einde van een mythe….

    *

    INLEIDING

    Vooral dat tweede, krachtig en doordacht doorvloeken, zal U opluchten. Als U te minste bij dat ‘tegen de mier plakken’ goed doorknijpt. Tel daarbij minstens tot 10, anders vallen ze er nog af en kunnen ze herbeginnen. Wat niet het geval zou zijn mocht U met beide handen geknepen hebben.

    Wees gerust. Het zal niet uitkomen. Ik kan zwijgen als een graf. Wat meer is: misschien kunnen we overeenkomen, om de werkzaamheden van de overledenen over te nemen? Er ligt een wereld van goed betalende abonnees voor ons open, als we maar in de eerste plaats de Waarheid blijven brengen. Niets dan de waarheid. En geheel de waarheid. Zo help oe ons God Almachtig. De wereld snakt naar betrouwbare nieuwsbronnen, op voorwaarde dat die op voorhand vergiftigd zijn.

    *

    Over nu naar de serieuze kant van de zaak. Deze van het goed gearticuleerde hard vloeken.

    Lees dus eest hieronder, waarom ondergetekende bijna va zijn stoel viel, toen het tot mij doordrong dat ik in eerste instantie die schreiende Tante in Canada werkelijk in niets verkeerd had verstaan.

    Omwille van zijn valse tanden, offerde deze vader zijn hele gezin op.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://rechtsactueel.com/2015/09/04/tante-verdronken-kleuter-vader-wilde-nieuw-gebit/

    *

    Tante verdronken kleuter Aylan: ‘ Vader Abdullah wilde nieuw gebit’

    *

    Doorgaans worden in onze leugenmedia geen foto’s van lijken afgedrukt, laat staan van kinderlijkjes, maar deze kans was voor de roodgroene persmeute te geschikt om te laten voorbijgaan: toen een foto opdook van een tragisch verdronken kind op de kust van Turkije ging de propagandamachine in overdrive. De leugenmedia, politiek, linkse opiniemakers en naïeve soepbedelers gingen kompleet aan het fantaseren: Het kind zou met zijn ouders op de vlucht geweest zijn voor ‘oorlog en geweld’, journalistieke feitencontrole was onnodig, en al wie daar een vraagteken bij plaatste werd afgeschilderd als harteloze onmens. Het beeld werd gebruikt om de Europeanen ‘schuldig’ te verklaren, en open grenzen te eisen.

    Dat de asielaanvragen van de vader keer op keer waren afgewezen door Canada, en de bevoegde instanties van de Verenigde Naties, kon de heilige verontwaardiging niet temperen. Maar vandaag duikt de waarheid keihard op. In een interview door Skynews met de tante van de familie, die in Canada woont, erkent zij eindelijk de waarheid: de familie probeerde niet naar Europa te geraken om te vluchten voor oorlog of geweld, maar omdat de vader een… nieuw gebit nodig heeft. De tante wilde hem het geld overmaken in Syrië, maar dat ging niet; dus kon hij maar beter naar Europa gaan, om hem daar het geld voor de tandingreep te bezorgen. Niks geen oorlog, niks geen geweld, niks geen vervolging door de boze Assad of ISIS: een tandprobleem, meer niet.

    De bijzonder relevante uitspraken werden gedaan tijdens een live-uitzending; op de website van Skynews zijn ze intussen niet meer te vinden. De mensen van UKIP hebben ze echter opgenomen, en intussen op YouTube geplaatst. Conclusie: er is inderdaad een kind verdronken, en dat is te betreuren, net zoals elk overlijden van een kind in zwembaden, meren en zeeën overal ter wereld. Maar een reden om ons als Europa schuldig te voelen blijkt niet te bestaan, een reden om onze grenzen wagenwijd open te zetten al evenmin. Want dat we niet de hele wereld kunnen binnenlaten om zijn gebit in orde te brengen, dat begrijpen de meeste mensen wel. Andermaal zijn we door onze leugenmedia bedrogen, gemanipuleerd en misleid.

    *

    UITLEIDING

    Rechtzetting: U hoeft zekerlijk niet iemand de strot toe knijpen, omdat ik dat ook graag had willen doen. Indien U dus bezwaren had, vergeef ik jullie dat graag. Op voorwaarde dat jullie ze de strot niet dichtknijpen, maar afbijten.

    *

    Kijk, er is propaganda en propaganda. Maar sollen en blijven met kinderlijkjes tegen beter weten in, kan misschien gewaardeerd worden bij de Moslimmerds-vriendjes, maar niet in onze Westerse Cultuur. Er zijn nu eenmaal grenzen die kunnen overschreden worden.

    Hier op deze blog vond U vroeger al eens ’n keer een soort reisbeschrijving van sleeptochten over de Middellandse Zee, om ‘Verrijkers’ en vooral onze eigen Verlichte Grote Verstanden kwijt te spelen. Na het gesol met dat kinderlijkhe, zou ik er aan houden, dat er eerst een paar proeftochten worden gehouden. Met de kinderen van alle hoernalisten aan boord. Gewoon om te zien als ze dan nog goesting zullen hebben om ons te bedotten.

    *

    Al te wreed, zegt U? Ja, en dan? Hebben jullie dan nog nooit tandpijn gehad?

    Ps

    Dr Joseph Goebbels deed het dan toch beter in zijnen tijd. Ik bedoel het opgeblazen grensincident bij Venlo in september1939, dus even voor de poppetjes aan het dansengingen. De Duitsers hadden een Amerikaanse ‘spion’ van op Nederlands grondgebied komen ontvoeren, en toen er (geschoten’ werd aan de grens, bleken nadien vele Duitse militairen op Duits grondgebied daar dood te zijn blijven liggen. Duitsers op Duits grondgebied vermoord door Hollanders, tierde Goebbels. Maar zie, de combinatie kwam nogal rap uit door de schuld van de Kampbewakers, die wilden dat hun boekhouding klopte. Die dode Duitsers waren kampgevangenen die men voor de gelegenheid eerst in Duitse uniformen had gestoken, en dan afgeknald. Met munitie ‘made in NL’….

    Ja Ja, die persjongens en eisjes van vandaag-de-dag moeten nog veel leren, hé…. Maar dat nog. Als die seffens weer eens in ‘einer frischer und fröhlicher Krieg’ zijn betrokken, zullen ze niets meer bijleren. Als tegen dan te minste weer geen papierschaarste is!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    08-09-2015, 11:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2832

    *

    Dinsdag 8 september 2015

    Fruitmaand

    Zon 7u05-20u13

    Onze-Lieve-Vrouw-geboorte

    H Adriaan

    Op Maria Geboort trekken de zwaluwen voort

     

    Geloofspunten van de Dag.

    Vroeger gingen de mensen naar ‘t Klooster van Sint Adriaan. Waar twee paar kloefen onder één beddeeke staan…..

    8 september was ook de dag, O.L. Vrouw Geboorte, dat in vele gezinnen een of twee nonnekens naar ’t Klooster ‘binnen gingen’. Wat ’n hele eer was voor de ganse familie….Na enkele jaren ‘Noviciaat’ werden die dan ‘geproffest’ en werden die waardig bevonden, om als ‘Bruid van Christus’ de 3 Eeuwige Beloften af te leggen: gehoorzaamheid, kuisheid en gedinestigheid (denk ik).De progressieve wereldverbeteraars zouden er goed aan doen, er aan te denken, waar de ziekenverzorging, het onderwijs, enz, zouden staan zonder de belangloze inzet van al die vele generaties nederige kloosterlingen. Ja, natuurlijk is er sindsdien de almachtige ‘Staat’ gekomen, die alles overnam, zelfs het verversen van de pampers, alles tot meerdere eer en glorie van de Grote Verlichte =Verstanden. De zelfden die ons nu, in afwachting dat onze kleinkinderen allemaal als ongeschoolde achterlijken in lange ongewassen gewaden zullen rondlopen, naar het faillissement van de sociale Zekerheid en de ondergang van onze Beschaving hebben geleid.

    *

    .

    *

    .

    Geen opgezet spel?

    *

    INLEIDING

    Neen, echt! Bijna zo mooi in beeld gebracht als ‘Dieren in Nesten’, of als ‘Vlaanderen, Vacantieland’.

    Het is natuurlijk zeer onbeleefd van mijnentwege: maar hoeveel zou het ‘Copyright’ voor dit kiekje hebben opgebracht? Ik schat, dat ‘de gelukkige vinder’, niettegenstaande al de zeurderige commentaar in de Media, voor de rest van zijn ‘goed geboerd heeft’. Hij mag dan nog wel geen Marc Coucke zijn, maar dat komt misschien nog. Een paar gelukte beleggingen in de sportwereld, de hemel op aarde voor arme mensen, en ge zult het zien: van dat manneke horen we nog wel! D’een zijn dood, is d’andere zijn brood!

    Of zou de opbrengst naar ‘een goed doel’ zijn gegaan. Curieus dat we daar dan nets over gelezen hebben. Dat de hyena’s van de Leugenpers zo’n hartelijk hapje ‘Gefundes Fressen’ zo maar zouden laten vallen. Laat me niet lachen. Duivels zak is nooit vol.

    Wetewa? Vroeger zeiden de buitenmensen al lachende, dat de tijden zouden beteren, ‘als de wijven ophielden met zagen, de Pasters van vragen en de boeren van klagen. Toen bestonden er nog geen zoveel gazetten, of de mensen hadden daarvoor geen geld. Anders had er zeker een sneer bijgestaan over ‘en de gazetten met liegen’.

    Maar nu is er daar, sedert het zo goed gaat met ons Land, veel geld mee te verdienen. Een klein beetje via de abonnees, een flink stuk vanwege de verkochte publiciteit, en het grootste deel dank zij ede Sinterklaaspolitiek van de Regering.

    Anders gezegd, schrap de subsidies, de adverteerders zullen afhakken, en de lezers zullen hun heil elders zoeken, wegens de fenomenale prijzen die de Uitgevers moeten vragen voor hun bedrukt papier met vooral veel prentjes.

    O, de digitale pers lezen, zegt U? Dan moet U helemaal geen moeite meer doen: de VRT (De Redactie) is een perfecte samenvatting van alles wat elders ook staat. Ze schrijven namelijk alles af van elkaar. En hier bent U tenminste zeker dat U geen word, maar dan ook geen woord moogt geloven van wat er staat. Hoogstens van wat er tussen de lijntjes NET staat….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.bloggen.be/roeland/

    *

    Het arme jongetje op het strand en de waarheid

    Door Joost Niemoller

    *

    Er ligt een jongetje op het strand aan de vloedlijn. Het jongetje ligt op zijn buik. Wat doe je? Wat doet een normaal mens bedoel ik? Die rent ernaartoe, tilt het op, probeert mond op mond beademing, probeert alles om te zien of het jongetje nog in leven is.

    Wat doet men kennelijk in Turkije? Men blijft op afstand staan en maakt er een mooie foto van om de schuldhormonen van de Europeanen aan te maken. Prachtig beeld, zo’n jongetje. Men maakt nog eens een foto vanuit een andere hoek. Om vooral het beste plaatje te krijgen. Nergens nog voetsporen te zien van iemand die het jongetje had willen helpen. Dat jongetje ligt daar zo helemaal in het niets. Een ‘ schrijnend’ beeld van een aanklacht. Klik klik klik. En kijk, heel Europa stinkt erin.

     

    Ineens wordt ons heel precieze informatie over dit jongetje voorgeschoteld door de media. En waarom? Omdat de ellende een ‘gezicht’ moet krijgen. Welk gezicht? Het gezicht dat ons door de bestuurselite en de media als verlengstuk voorgeschoteld moet worden.

     

    Half Facebook loopt nu te janken over een ‘hart’ dat Europa eindelijk moet laten spreken. De linkse populist van de Volkskrant, Bert Wagendorp, gebruikt het beeld om Wilders het zwijgen op te wille leggen. Zo’n jongetje, daar kan je wat mee.

     

    Dat Turkije kennelijk geen enkel hart laat spreken en gewoon toestaat dat mensen in wrakke bootjes varen naar ‘veilig Europa’, dat zal ze worst wezen. Het plaatje is binnen. De illegalenstroom van moslims die Europa verder ondermijnen kan door.

     

    Kijk dan ook nog eens naar dit plaatje, dat wonder boven wonder ook in NRC Handelsblad stond:

     

    Schermafbeelding 2015-09-03 om 11.03.12

     

    Illegalen bestormen de treinen in Boedapest. Op eerdere beelden was te zien hoe kinderen vooraan werden gezet voor het fotoplaatje en hoe Europese fotografen braaf klikten wat hen werd voorgezet. Nu zien we de werkelijkheid. De paar kinderen en vrouwen die voor de show vooraan werden gezet, doen er niet meer toe nu het ernst is. De trein! Jonge mannen eerst. Sterker nog, we zien alleen hordes jonge mannen die treinen bezetten om naar het beloofde land van Merkel te gaan waar ze de boel weer verder kunnen verzieken.

     

    Ook hier zien we trouwens een gezicht. Een van agressie vertrokken gezicht van een jonge man. Zijn gezicht zegt: Laat de rest barsten. Hij wil zo te zien zijn vriend ook binnentrekken.

     

    Plaatjes. Je leert er veel van. Maar vooral wanneer je eventjes verder doordenkt. Helaas doet bijna niemand da

    *

    UITLEIDING

    Voor wie als opgroeiende jeugd vroeger geen chocolade-pretjes heeft bijeen gespaard over ‘Gullivers Reizen’ (bok de Kwatta), of over Ronald Admudsen en Baron de Gerlache aan de Noordpool (Chcolade Jacques), enz, die kan dus nu ook niet weegdromen over verre voetreizen van helemaal ui de diepe regenwouden van Donker Afrika, van de overkant der Sahara (een zandbak vee malen groter dan Europa zelf?), waar de honden huilen terwijl de karavanen verder trekken, van uit al die vele landen die de Amerika en de Westersen, na de eerder rustige periode van de ‘Kolonisatie’ aan de rand van de afgrond hebben gebracht door er ‘de democratie’ te willen gaan invoeren. Kapot gelopen knieën, buikloop, wanhoop en 10 paar nieuwe Addidas-Sportschoenen zijn de tol geweest van onderweg. Dode lichamen langs de weg.

    Ja, het avontuur was/is geweldig. En eenmaal de pietrol-landen uit: de trein der vrijheid/

    Dat IS pocht dat er daartussen al minstens 4.000 getrao,de Jihadsten zitten, doet er even niet ote. Al is 4.000 man als een serieus leger, eenmaal die de op voorhand verborgen magazijnen vol automatisme wapens en springstoffen hebben ontdekt.

    Vierduizend… Is dat niet meer dan er ooit in Srië aan het vzechten zijn?

    *

    Och, onze reisagetntschappen hebben toh o zo mooie euzen. Dat reizen altijd een beetjeavontuur is. Was ook jet geval voor de reizigers voor Egypte, gisteren, op Zaventem. Weten de kranten niet van! Vele uren vertraging door een technisch defect. Neen, iets anders. Alle bagage moet er weer uit, want , ja, wat precies wil de Politie ziet zeggen. Nee, nee, heeft niets te zien met terrorsime. Een verdachte reiziger van boord gehaald. Tja. Kunnen we niets over zeggen. Het oderzoek is geheim. Na bijna 12 uur kan de vlieger omhoog, maar met ene man minder.

    Geen paniek? Geen probleem. De Staatsvuiligheid heeft alles onder controle. Maar tijd om de Vlaams Nationalisten die een vreedzaam einde van Coburgia willen, op te volgen, 24/24 is er nu niet meer. Ge moet dat verstaan. Die mannen hebben ook maaar twee handen. En de middelen… Ja, de middelen. Wel, de middlen, die zijn… uitgeput.

    Kijk, ik wil er mee iohouden? Schaft U zich alemaal een reproductie aan van ‘De Nahtwacht’ van Rembrandt Van Rin. Daar hort deze tekst bij, die U om de zoveel seconden met rustige stem blijft herhalen voor Uw huisgenoten en voor Uzelf. Het werkt, hoor, want het schilderij is al bijna 400 jaar oud. ‘

    Alles is rustig. Goede nacht. Slaap maar lekker door. Alle is rustig. Licht Hollands accent, en U voelt er zich direct bij thuis….

    Was dat toen geen discriminatie dat die kleine burgermannetjes die vreemde goedmoeedige reus me”t touwen en koorden aan de grond wilden vastbinden? Moet er tegen dergelijke xenofobe afbeeldingen niet strafrechtelijk worden opgetreden? Kan ijvoorbeeld de Moslim Executieraad geen financiële voldoening krijgen, in de orde van grootte van deze belediging?

    Wat zegt tatergat Almacy hiervan? En haar Rode Vriendje van de Groenen, die
    Björn Rzoska

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    08-09-2015, 09:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2831

    *

    .

    Geen aangespoeld kindzekijkje deze keer

    .

    Maar een politiek-niet correct beeld dat zou moeten VERBOTEN worden.

    *

    INLEIDING

    O, U moet er niet op letten. Op Lampedusa, nog een dikke 100 Km onder de tip van Sicilië, landen ze niet, ze spoelen er gewoon aan. Een beetje stijf en zo, van de lange overtocht. Maar dat is even van geen belang: onze Verkochte Media hebben andere jonge katjes te geselen. Zekfs het Antwperse Groot Licht en Schepene Nabilla Ait Daoud (spreek uit Aït) gebrukt haar Mosllm ‘Geloof’ om ten voordele van het aanstaande ‘Offerfeest’ op de traanklieren der Antwerpenaren te werken, met de foto van de aangespoelde Syrische peuter Aylan. Ach, het vat kan maar geven wat het inhoudt, zelfs met de officiële partijstempel er op. Hopelijk voor BDW mist de terugkerende boemerang haar arm hoofd niet… Wat zeer spijtig zou zijn voor ‘haar bloedeigen Gemeenscha’. Niet van het land en zijn inwoners die haar zo beloftevol hebben opgevangen….

    *

    Ik kan nie meer volgen nie!

    De huidige invasie van onze landen gaat véél sneller dan de ‘Blitzkrieg’ van wijlen Adolf Hitler, onzaliger gedachtenis. Gelukkig vallen er (voorlopig) minder doden aan ons kanten. Maar wat niet is, kan nog komen. Met de triestige reputatie eigen aan de Islammerij, mogen we daar zelfs niet eens aan twijfelen.

    In al die miserie is er dan af en toe wel een lichtpuntje. Zo deze morgen bij http://blog.seniorennet.be/guvaal/ als hij het heeft over Ferand Huts en de havenarbeiders. Ik kan het niet over mijn hart krijgen daarover uit te weiden, want daarvoor heeft het scalpel van de opsteller het ABVV veel te veel met chirurgische preciesheid tot op de ruggengraat uit gefileerd. Die Fernand Huts is een man naar mijn hart, omdat hij altijd nagels met koppen slaat. En soms wel eens koppen zonder nagels aan.

    *

    Er circuleren twee soorten opnames van dat aangespoeld kinderlijke. Hoe zit dat nu precies: was dat op een rotsige; of op een zandige kust? Doorstrepen wat gewenst wordt. Wees gerust, de sympathieke Alain Remue van de Cel Vermiste Personen zal toch niet komen kijken. Graag dus een beetje synchronisatie van beide fotomontages, vòòr ze verspreid worden AUB. Of mogen we kiezen, mullig zand voor de teerharigen, en keiharde rotsen voor de die-hards?

    Of zijn de oplage-verwachtingen het doorslaggevend argument?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Er klopt iets niet….

    Een foto zegt meer dan duizend worden. De kleine Aylan wist een wereld van politiek correcte mensen te beroeren en op de been te brengen, maar wanneer er honderdduizenden christelijke mensen – mannen, vrouwen en kinderen – koelbloedig door moslims vermoord worden zie je Samson noch een ander ‘guter Mensch’ huilen. De ultieme hypocrisie.

    Deze foto (van de gehangene) inclusief tekst komt van Facebook. Ook ik vraag me af waar al die rouwende politici en “gutmenschen” zijn als christenen vermoord worden door moslims. Dan is het oorverdovend stil in de politiek correcte media

    www.exponerat.net

    Bron:
    https://rommelig.wordpress.com
    (h/t “Wachteres”)

    *

    UITLEIDING

    Toch even, zij het in mineur, terugkomen op mijn titel en de afbeelding bovenaan. Ben ik aan mij reputatie verplicht, anders gaan mijn lezers denken dat ik geen haar beter ben dan de Leugenpers, die dat soort zaken liefst niet opmerkt. Moeten zij er ook niets over schrijven. En als ze er niets over zeggen, is het ook niet gebeurd.

    Éen gehangene, blijkbaar zomaar uit het losse handje, aan de reling van (zo te zien) een stadstrap, met daarvoor een bonte menigte joelende toeschouwers.

    Wat had U gedacht: dat ze net daarvoor geroepen hadden ‘Weg met Hem!! Kruisiig hem’? Of is dat niet eens nodig geweest, omdat ze de man een kruisteken zagen slaan toen hij aan hun Moskeet voorbij liep? Akkoord met mij: dat is een grove godslastering die geen enkele Mo Slimmerik over zich kan laten gaan. Dood aan alle Ongelovige Christenhonden. Wat ook die Witte Pater in Rome uit zijn nek staat te kletsen. Geef Die maar eens in hun handen!

    Ja, dat is een uitdrukking die wij, oudere Vlamingen, ons nog herinneren, uit de tijd dat de laatste Duitse soldaat ‘verschuwunden’ was. Dat riepen de Helden met de Witte armband elkaar van verre toe= geef die maar eens in onze handen! En dapper dat ze waren om de man, wiens vrouw de ’Chef’ nooit had kunnen krijgen binst de oorlog te troeven tot… er geen hulp meer kon baten.

    En zeggen, dat die tijden nu terugkomen…..

    Om het even; de Verkochte Media vinden altijd wel een reden, om te zwijgen wanneer ze het van de daken zoden moeten schreeuwen. Dat compenseert de vele keren dat ze iets van de daken schreeuwen, wanneer ze beter in hun broek hadden gedaan. Maar ja, kranten worden gedrukt om gelezen te worden, en niet om er patatten op te schillen….

    Neen, neen, die babbelzieke Tante die geld wou geven om haar broer aan een nieuw vals gebit te helpen: die moet gewist worden. Er zijn namelijk veel te veel mensen die ook Engels verstaan. Dat vluchtelingen op de Turkse stranden, vertrekkesklaar, staan te wuiven naar zij die reeds op Kos zijn aangekomen, is gewoon een verspreking. Want binnen roei-afstand slaan bootjes toch niet zo maar om, om de opvarenden (hoeveel gaan er in zo’n boot?) te laten verdrinken? En niemand die kan zwemmen?! En had die Canadese tante, daar niet bij verteld, dat volgens de vader dat reisje helemaal ongevaarlijk was, daar hij het al ontelbare keren had gedaan????? Maar het kind is er niet meer en de bladzijde moet worden gedraaid.

    Ik hoop zelfs, dat er zo een hele rij voor mij zullen staan zingen, zwaaiend met palmentakken, als ik daar ooit voorbij zweef Er zullen nooit genoeg vermoorde kinderen zijn, om de rangen te sluiten van op mijn laatste uur, tot helemaal in de Eeuwigheid.

    *

    Dat is een probleem, waar zelfs geen Jezuïet zou kunnen op antwoorden. Niet Etienne Vermeersch en niet Paus Franciscus. Maar ik weet zeker: ergens staan hun namen in de palm van Gods hand. Nevertheless his name.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    07-09-2015, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2830

    *

    Maandag 7 september

    Zon 7u05-20u15

    H Hilduardus

    Sint-Hildeward verbiedt de linnen broek en kiel

    *

    .

    *

    De nieuwste versie van ‘Mein Kamf’ door A.H.

    *

    INLEIDING

    Neen, ik ga er deze keer bij de haren de jonge J.F. Kennedy niet bij sleuren, die in zijn jonge onbesuisde jaren over Adolf Hitler, de korporaa-kunstschilder uit Den Groten Oorlog ’14-’18 (in ons streke van Wijtschate-Voormezele in West Vlaanderen), later Führer aller Germanen geworden in Gross Deutschland. Want het is en blijft niet mooi van zijn biografen zo vroegtijdig openbaar te hebben gemaakt dat die voor deze man een boontje had, al was dat rijkelijk laat na diens vertrek naar het Walhalla. ‘Als’, had die A.H. verklaard na een bezoek aan Berlijn kort na WO II, ‘de haat eenmaal zal geluwd zijn zal de wereld spontaan erkennen, dat A.H. het grootste genie aller tijden is geweest’.

    Volgens mij kan dat tellen, en al wordt daar door de Verkochte Media momenteel aan deze uitspraak weinig of geen aandacht aan besteed, naarmate de Planetaire Globalisatie vorm krijgt, zullen we dat wel door onze strot geduwd worden. Als weldra de nieuwe versie van ‘Festung Europa’ even totalitair als de oude, vorm zal gekregen hebben, zij het dan met een Islam lalaagje bovenop.

    Als we braaf zijn, en wel leren, al volgend jaar misschien.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Iraanse opperleider publiceert eigen versie van Hitlers Mein Kampf: ‘Palestine’

    Amerikaanse en Europese politiek faciliteert Iraans streven naar een kernbom en vernietiging van Israël en het Westen

    *

    Ook de kaft laat er geen misverstand over bestaan: Israël moet volledig verdwijnen. Daarna is het Westen aan de beurt om verslagen te worden door de islam.

     

    Terwijl Amerika en Europa trots zijn op het gesloten kernakkoord met Iran laat de opperste leider van de Islamitische Republiek, Ayatollah Ali Khamenei, er in zijn recente boek ‘Palestine’ geen misverstand over bestaan wat zijn ware bedoelingen zijn: eerst moet de Joodse staat Israël worden vernietigd, en daarna zijn Amerika en Europa aan de beurt. Maar net zoals in de jaren ’30 Adolf Hitlers ‘Mein Kampf’ totaal niet serieus werd genomen, doen de Westerse leiders opnieuw of dit boek vol haat en oorlogszucht niet bestaat. Wij voorspellen: met dezelfde fatale gevolgen als zo’n 80 jaar geleden, alleen dan met nog veel meer verwoesting en menselijke slachtoffers.

    Khamenei hoe dan ook de winnaar

    Het feit dat Khamenei geen enkele moeite deed de publicatie van zijn boek uit te stellen tot na de stemming in het Amerikaanse Congres, doet vermoeden dat hij van tevoren zeker moet hebben geweten dat president Obama de kerndeal hoe dan ook zou doorzetten. In het slechtste geval dat het Congres de president zou hebben geblokkeerd –wat niet meer kan omdat er geen 2/3 meerderheid meer kan worden behaald-, dan had Khamenei ‘de Grote Satan’ Amerika simpelweg de schuld kunnen geven, en alle reden gehad om het nucleaire wapenprogramma van het land openlijk voort te zetten.

     

    Dat scenario is nog steeds mogelijk, omdat Khamenei de onmiddellijke opheffing van alle sancties eist alvorens het totaal door de Ayatollah gecontroleerde Iraanse parlement akkoord gaat met de nucleaire overeenkomst. Voorlopig lijkt het Witte Huis echter aan het omgekeerde vast te houden (2).

     

    ‘Palestina’: De vernietiging van Israël en daarna het Westen

    De titel van zijn boek ‘Palestine’ gaat over veel meer dan enkel het streven om Israël te vernietigen ten gunste van een nieuwe 100% islamitische staat genaamd ‘Palestina’. In het boek stelt de Ayatollah namelijk duidelijk dat het grote doel ná de uitroeiing van de Joodse staat de vernietiging van het Westen en met name de VS is.

     

    ‘Palestine’ is tevens een uiterst strategisch gekozen naam, omdat men in Iran weet dat de Palestijnen het favoriete ‘knuffelmoslim’ project van de Europese gevestigde orde zijn, die steeds openlijker laat blijken er geen enkel probleem mee te hebben als de piepkleine Joodse staat volledig zou verdwijnen.

     

    Khamenei wijst op de vele fatwa’s die de hele moslimwereld verplichten om Israël te vernietigen. Die fatwa’s zijn gebaseerd op de islamitische wet dat gebieden die ooit het bezit zijn geweest van moslims nooit mogen worden overgegeven aan niet-moslims, en ten allen tijde moeten worden heroverd. Hier valt niet enkel Israël onder, maar ook bijna heel Zuidoost Europa –de Balkanlanden- en het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal).

     

    Massa immigratie en snelle opbouw Iraans leger

     

    Als dat allemaal is bereikt – en met de massa immigratie van miljoenen moslims is de ondermijning van Europa van binnenuit een nieuwe, uiterst gevaarlijke fase ingegaan- is de volgende stap het volledig ‘afhakken van de handen van de VS’ in moslimlanden, zodat deze weer volledig islamitisch zullen zijn.

     

    Om dit te kunnen realiseren heeft Khamenei het bevel gegeven tot een forse uitbreiding en verbetering van de Iraanse strijdkrachten. Een groot deel van de $ 150 miljard waar Iran nu dankzij de door de regering Obama opgeheven sancties de beschikking over heeft gekregen, worden dan ook precies voor dat doel ingezet.

     

    Het Iraanse ‘wonder’: een kernbom

     

    Anti-Israël supporters wijzen al jaren op een enkele in 2005 gedane uitspraak van de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad om Israël ‘van de kaart te vegen’. Zij beweren voortdurend dat deze zin uit zijn context is gerukt. Los van het feit dat dit doel in de jaren daarna ontelbare malen herhaald werd in de Iraanse staatsmedia, kunnen deze pro-Iraanse supporters letterlijk het volgende in Khameneis boek lezen:

    ‘Het land van Palestina moet bevrijd worden en terug worden gegeven aan zijn volk. Men kan zich afvragen ‘Hoe veeg je een land, dat beschermd wordt door de supermachten, van de kaart?’ Een oplossing komt uit geloof dat ieder probleem vergemakkelijkt en ieder wonder mogelijk maakt.’

     

    Dankzij het door Amerika en Europa gesteunde akkoord zal dat ‘wonder’ er inderdaad komen, en wel in de vorm van een Iraanse kernbom.

    Xander

    (1) Breitbart
    (2) DEBKA

    *

    UITLEIDING

    Één na één vallen de maskers. Op het voorhoofd van Het Beest schittert nu al, onder de zoete beschermende arm van de Wassende Halve Maan, de stralenbundel van de uit haar as herrezen Swastika. De perfecte harmonie van de samensmelting tussen het arme Zuiden en het rijke Noorden…. Met het heel klein beetje nadeel, dat wij in Het Westen teruggeworpen worden naar het begin der Duistere Middeleeuwen.

    Datzelfde zinnebeeld straalt ons tegemoet, in ede sterrenkrans van de Verenigde Europese Nazies, die langzaam mar zeker het net rond onze hoofden aantrekt.

    De smeedijzeren poorten met erboven ‘Arbeit acht Frei’ staan achter de schermen al klaar. Ze kwamen tot stand, dank zij de ECB en de miljardensteun van de Amerikaanse schoonmoeder. Ondertussen zal het er wel in gehamerd zijn, dat bedoelde ‘Arbeit’ als losgeld zal dienen voor de ‘dhimini’s’, onder de (aangepaste) leuze der West Vlamingen ‘Wie de ‘Verrijkers’ niet vrijwillig onderhoudt, moet niet eten’. E3n voor de oplossing voor ‘nutteloze eters’ draaide A.H. ook zijn hand niet om.

    *

    Oh, die Ayatollah met dat boek vol letters op papier, dat zijn maar woorden. Let maar eens op de eerstvolgende volgende ‘goalgetter’ (het moet er daarom gene zijn uit de duurste ploeg ter wereld) die een penalty wil scoren….. Want ‘op het verkeerde been zetten’ is niet alleen een spreekwoord voor de groene grasmat. Het geldt ook en vooral in de politiek, waar ze meteen ook veel dodelijker is.

    Weet U nog? Hitler wilde ook alleen maar een stukje duurbaar vaderland terugwinnen…. Dat is Israël ook in het oog van elke Arabier, gegrond o of niet. Voor Mossimmerds is dat een punt van hun geloof: ‘Waar een Moslim ooit met begerige ogen is voorbij gekomen, hoort voor altijd de Islam toe. Inderdaad een stelling waar ook A.H. met zijn oer-Germaanse wanideeën, zijn mosterd haalde

    Maar herinnert U zich nog dat andere ‘wonder’ in de Islammerij? Bij de Christenen zijn ‘mirakels’ al lang afgeschaft, in afwachting dat het Christendom als geheel zal worden ‘afgeschaft’, of verboden.

    Maar in Iran groeit er stilaan in ‘the clouds’ een ‘wonder’. Een soort van nieuw ‘Wunderwaffe’ die het ‘onrecht’ is aangedaan van de Islam van niet te mogen pakken wat hen zint, zal vernietigen.

    Met de Iraaanse atoomgeleerde in Noord Korea, moet U eens nadenken over de Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername. Maar daarover hebben onze rechtuite media geen oren naar. Zou een negatieve weerglans geven op hun Amerikaans idool.

    *

    Ik wil niemand ongerust maken, maar uit mijn beperkte militaire ervaringen in het ABL, heb ik onthouden dat ‘de aanval de beste verdediging is’.

    Hallo, beste mensen, waar wachten we op? Tot de nieuwe Hitler in vlees en bloed aan de kim verschijnt?

     

    na een vallen de maskers. Op het voorhoofd van Het Beest schittert, onder de zoete beschermende arm van de Wassende Maan, de stralenbundel van de uit haar as herrezen Swastika.

    Datzelfde zinnebeeld straalt ons tegemoet, in ede sterrenkrans van de Verenigde Europese Nazies, die langzaam mar zeker het net rond onze hoofden aantrekt.

    De smeedijzeren poorten met erboven ‘Arbeit acht Frei’ staan klaar. Ze kwamen tot stand, dank zij de ECB en de miljardensteun van de Amerikaanse maffia. Ondertussen zal het er wel in getimmerd zijn, dat bedoelde ‘Arbeit’ als losgeld zal dienen voor de ‘dhimini’s’, onder de (aangepaste) leuze der West Vlamingen ‘Wie de ‘Verrijkers’ niet vrijwillig onderhoudt, moet niet eten’.

    *

    Oh, een boek vol letters op papier, dat zijn maar woorden. Let maar eens op de volgende ‘goalgetter’ die een penalty wil scoren….. Want ‘op het verkeerde been zetten’ is niet alleen een spreekwoord voor de groene grasmat. Ze geldt ook en vooral in de politiek, waar ze meteen ook veel dodelijker is.

    Weet U nog? Hitler wilde ook alleen maar een stukje duurbaar vaderland terugwinnen…. Voor Mossimmerds is dat een punt van hun geloof: ‘Waar een Moslim ooit met begerige ogen is voorbij gekomen, hoort voor altijd de islam toe.

    Maar herinnert U zich nog dat andere ‘wonder’ in de Islammerij? Bij de Christenen zijn ‘mirakels’ al lang afgeschaft, in afwachting dat het Christendom als geheel zal worden ‘afgeschaft’, of verboden.

    Met de Iraaanse atoomgeleerde in Noord Korea, moet U eens nadenken over de Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    Ik wil niemand ongerust maken, maar uit mijn beperkte militaire ervaringen in het ABL, heb ik onthouden dat ‘de aanval de beste verdediging is’.

    Hallo, beste mensen, waar wachten we op? Tot de nieuwe Hitler in vlees en bloed aan de kim verschijnt?

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     

     






    07-09-2015, 09:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!