MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1159 - FORMAAT A4 EXTRA STRONG, MAAR ARM : ARMSTRONG

     

    ***

    1159 - FORMAAT A4 EXTRA STRONG, MAAR ARM : ARMSTRONG

     

    Dit is ‘n Armstrong

     

    Maar zeker niet de zwarte Louis Armstrong;!

     

    ***

     

    Ja, het  is nu wel zeker : de crack uit Amerika was helemaal geen crack, maar een crook. Het verschil in differentie in de wielerwereld is niet groot maar voor elke waarnemer wel dieper dan de Oceaan tussen onze twee werelden.

    Heel de sportwereld kijkt verbaasd. Dat het is uitgekomen. Niet dat het gebeurde. Dat wist iedereen, maar iedereen vooral in de media, had gehoopt dat het nooit zou uitkomen. Mister N°7, géén James Bond, stel U voor! En al dat mooie sponsor-geld dat lijk een tube tandpasta leeggeknepen werd om het publiek te gerieven!

    Armstrong, zelfs met de ongeziene overwinning op de kanker in zijn getraind lichaam staat nu op deze wereld maar één ding meer te doen : arm als een luis te verdwijnen naar daar waar hij ooit vandaan kwam : de anonieme eeuwigheid. Als hem tenminste daartoe geen handje toegestoken wordt door een van die miljoenen gedupeerde slachtoffers.

    Hij kwam, hij zag, hij overwon, maar moest toen zijn schup afkuisen.

     

     

    Ter zake :

    'If you want to make it, you got to take it'

    Hou op met dat gedoe over hoe nu plots de beerput openbarst in al zijn stinkende vuiligheid, maak ons niet wijs dat er alleen nog viooltjes geuren in het peloton

    Ik weet echt niet hoe hij het heeft klaargespeeld om iedereen jarenlang te bedotten", zei een verbijsterde Eddy Merckx in de pers. En de uitspraak van Armstrong dat het onmogelijk is om een Tour te winnen zonder doping, vindt hij al helemaal schandalig.

    Er blijven mensen die wellicht eeuwig in een staat van absolute ontkenning zullen leven.

    Terwijl we het allemaal hadden kunnen weten, en we het eigenlijk ook wel wisten. Bij halve sportanalfabeten zoals ondergetekende puur intuïtief: je weet gewoon dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om krachtinspanningen zoals die wekenlang in de Ronde gevraagd worden, op te brengen. Bij getrainde wielertoeristen, die zich toch moeten hebben afgevraagd hoe het komt dat het topgroepje uit de Tour twintig kilometer per uur sneller op een col vlamt. Bij die inmiddels gepensioneerde wielerjournalist die in de tijd dat journalisten nog in de slaapkamers van de renners mochten, daar de ene pillenstrip na de andere ontdekte, en me vertelde: "Maar ja, wij waren geen apothekers, hoe konden wij absoluut zeker zijn?"

    Laten we de hypocrisie nu eens eindelijk achterwege laten. De Belg Kurt Van de Wouwer, elfde in de Tour van 1999, is vandaag eigenlijk winnaar, want de tien voor hem zijn inmiddels allemaal op doping betrapt. En dan nemen we gemakshalve aan dat Van de Wouwer wel op water en brood reed.

    Het was niet alleen Armstrong, het was niet alleen wielrennen. Eerder deze week zond Canvas nog eens The Race uit, over de legendarische 100-meterfinale op de Spelen in Seoel, waar vier atleten onder de tien seconden doken, en er nog meer aan de anabole steroïden en de groeihormonen zaten. Ook zij vertelden over de mantra in hun wereldje: "If you want to make it, you got to take it." Dat weten we nu, dat wisten we toen eigenlijk ook al wel.

    Dus hou op met dat gedoe over hoe nu plots de beerput van een vorige generatie openbarst in al zijn stinkende vuiligheid, maak ons niet wijs dat het inmiddels allemaal achter de rug is en dat er alleen nog viooltjes geuren in een peloton dat volledig naturel zou zijn gaan rijden. Want de grote boze Armstrong is nu afgeslacht, heeft zijn publieke biecht gedaan, zijn overwinningen afgegeven, en dus is er plots geen probleem meer.

    Nee dus. Wie het toen wou weten, wist dat er tien jaar geleden doping was. En wie het vandaag wil weten, weet dat die er vandaag ook is.

    Omdat topsport nu eenmaal een onnatuurlijk aftasten van uitersten en grenzen is. Waar de beloningen in reputatie, eer, geld, vrouwen zo groot en verleidelijk zijn, dat er altijd ploegen en sporters zullen proberen om de boel te belazeren. Waar er bij zullen zijn, zoals Armstrong, die het beter en professioneler doen dan anderen, en er dus langer mee weg zullen geraken. Hem treft niet eens de ergste schuld. Want dit verhaal vertelt, meer dan over Armstrong, iets over de samenleving waarin deze mensen uitgroeien tot helden.

    Het is niet eens nieuw. In de eerste eeuw van onze tijdrekening tekende schrijver Petronius het al op: 'Mundus vult decipi, ergo decipiatur'. De wereld wil bedrogen worden, dus laten we haar bedriegen.

    Yves Desmet

    Hoofdredacteur

     

    ***

     

     

    Volgen s mij is het verhaal van de doping (of dat van de drigs- heel eenvoudig om op te lossen. Aan het spul gewoon een reukloos, kleurloos en smaakloos product toevoegen, waardoor de huid van het menselijk lichaam groen uitslaat. Groen met dezelfde soort strepen als we de bar-code zien op wat we kopen in de grootwarenhuizen.

    De klassering en de prijzen kunnen dan toegekend worden, aan de atleet die de mooiste combinatie bij  elkaar gespoten of geslikt heeft.

    Op die manier zou Lance Armstrong nog in ere kunnen hersteld worden, zoals U ziet op de afbeelding hierboven. Als Ecce Homo..

     

    ***

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

     

     





    20-01-2013, 18:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1158 - DE BLAUWE GESCHELPTEN ZULLEN HET RIJK DER COBURGERS MOETEN REDDEN

     

    ***

    1158 - DE BLAUWE GESCHELPTEN ZULLEN HET RIJK DER COBURGERS MOETEN REDDEN 

     

    Met wat EPO moet het lukken

     

     

    ***

     

    Spijtig voor betrokkenen, maar voor de Vlaamse vleugel van het Blauwe Beestje, zit er niet veel slagkracht (!) meer in hun pennen. Het ziet er dus naar uit, dat Waalse vleugel de klus alleen zal moeten klaren, zodat de kans er dik in zit, dat het Beestje zich nog wel voort beweegt, maar dan als een vliegtuig met maar één motor, namelijk in kringetjes.

    Eindelijk tijd om hen af te voeren naar daar waar ze thuis horen, de Gentse Barons von Munckhausen en de gepommadeerde Don Juan-kop uit de Limburg, die carrère gemaakt heeft dank zij zijn aan tyfus gestorven grootvader. Ge zoudt als Willy Krul Declercq voor minder dement worden en sterven.

    Enfin, Mandoline Rutten zal dus niet anders overblijven, dan al charmerend ondergaan. Spijtig. Ze heft het zelf gekozen. Niet gelet op het lot van ’t Genever-wijf Carolien die ook namens de vergane glories van haar partij in het zadel gehesen werd? Niemand luisterde, haar vertrouwelijke mails vlogen de wereld rond, erger dan de twitters van Leterminator, en als “fin de carrière’ een charmant minister-postje zat er ook niet in.

    Zeg Wendietje, ook al iets op het oog in Toscane? Of dient er gewacht te worden op de ‘sale and lease ack’ van ergens een van de Paleizen van Toertalbaum, vooraleer de fondsen vrij komen?

     

    ***

    Ter zake :

    Charles Michel: "Als N-VA en PS zo voortdoen, blokkeert alles"

    19/01/13, 10u34  − Bron: belga.be

    ***

    De PS en de N-VA zijn elkaars beste vijanden. Ze delen klappen uit, maar kunnen elkaar geen pijn doen want ze staan allebei in hun eigen ring te boksen. Charles Michel waarschuwt evenwel dat die "strategie van de beste vijanden" het risico op een totale blokkering inhoudt. .

    "Het zijn elkaars beste vijanden", zegt Michel over PS en N-VA. "Enkele jaren geleden gold dat nog voor de PS en de CVP, maar nu gaat het om de N-VA en de PS. Ze pakken elkaar zogezegd aan en laten zien dat ze de beste Franstalige of de beste Vlaming zijn".

    Dat is voor de liberale voorzitter echter niet de juiste strategie. "Het is niet de institutionele radicalisering die ons zal helpen. Daarmee wordt het volledig onmogelijk om sociaal-economische hervormingen te doen. Het zou een totaal immobilisme, een totale crisis met zich meebrengen. Als de twee sterke partijen, de N-VA en de PS zo verder doen, blokkeert alles", zegt de MR-voorzitter in een interview met de krant De Standaard.

    Op de vraag of de PS een gevaarlijke partij is, antwoordt Michel dat het "conservatisme van de PS" dat in elk geval wel is. "En daarom ben ik ook een liberaal en geen socialist. De radicalisering, de strategie van de beste vijanden, houdt een risico in op totale blokkering. Men heeft in dit land nood aan partijen die echt de leiding kunnen nemen en besturen. Di Rupo doet zijn best als premier, daar ben ik van overtuigd, maar hij is en blijft natuurlijk een socialist".

     

    ***

     

     

    Di Jeanetto, het vriendje van onzen Albèèèèr, is bezig hun speeltje naar de knoppen te helpen, blijkbaar daarbij naarstig bijgestaan door le Beau Didier.

    Stel U voor : om een Coburger van nog slechter reputatie te helpen, begint die zo maar uit zijn nek te kletsen. Het kereltje zou tegen beter weten in, als 14de in de troon-opvolging, eens zijn leefloon kunnen verliezen en zodoende eventueel in aanmerking komen om als landloper zonder middelen van bestaan het risico lopen naar Merksplas te vliegen. Moest dat nog bestaan.

    Nee, hoor, Didi wordt eerst persona non grata aan het Hof/La Cour en aan de Koninklijke harem, en wordt vervolgens gedumpt in een ongevaarlijk jobke. Als Minister van de Baraque Michel en van Het Signaal van Borange, omdat er in Wallonië nu eenmaal geen Noordzee is, om hem daarvan Minister te maken.

    Voilà, weer een van de slagpennen van de Blauwe Geschelpte uitgetrokken! Uiteindelijk zullen vader en zoon Miohel als enige van de wing overblijven om de liberale gedachte uit te dragen.

    Want het liberalisme is, net als het communisme en het socialisme, hebben hun tijd gehad. Nu is het tijd voor de verandering.

    Zeker weten, want het staat in de sterren geschreven. Allen is het altijd gevaarlijk,  om draken met 7 koppen onder de grond te krijgen…..

     

    ***

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    20-01-2013, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1157 - DE ONDERGRONDSE POESJENELLENKELDER IS HET ENIGE DAT NOG VOLK TREKT

     

    ***

    1157 - DE ONDERGRONDSE POESJENELLENKELDER  IS HET ENIGE DAT NOG VOLK TREKT

     

    U wordt vriendelijk verzocht dat soort republieken…

     

    Niet te vergelijken met het land B, wegens het gevaar voor een diplomatiek incident met die brave zwartjes

    ***

    Hieronder een (veel te lang maar meeslepend) artikel uit DM, geschreven voor week-end lezers met veel tijd. Maar toegegeven, het bezit meer kwaliteit dan we van dat gazetje gewoonlijk opgediend krijgen.

    Er wordt ondermeer aangevoerd, dat bondgenootschap niet gelijk staat met vriendschap, en dat geeft DM nog eens de gelegenheid om Vadertje Stalin op te voeren. Welnu, wat geldt voor DM, geldt ook voor dit blogje : het is niet omdat hier vandaag lovend over  Smetje zijn gazetje geschreven wordt, dat het daarom gelijk krijgt. M.i. neemt de schrijver gewoon zijn  wensen voor waar. Hij gaat er gewoon van uit, dat de vertoningen zullen blijven doorgaan, zelfs lang na 2031.

    ***

    De Comedia dell’Arte! Bedenking : moet een progressieve krant echt terugvallen op buitenlandse voorbeelden van vele honderden jaren terug, om die als kapstok te gebruiken  voor de Belgische bananen-republiek? Zijn er in Donker Afrika echt voor dergelijke spektakels geen voorbeelden dichterbij in de tijd?

     

    Ter zake :

    Commedia dell'arte in de Belgische politiek

    ***

     Er zal voor 2014 nog heel wat afgelachen worden. Guillaume Van der Stighelen is columnist en auteur van Echt en Maak van je merk een held. .

     Op dit ogenblik is er een bondgenootschap tussen Di Rupo en De Wever. Opgelet, dat is niet hetzelfde als een vriendschap

     De 16de-eeuwse theatervorm commedia dell'arte wordt gekenmerkt door altijd veranderende allianties tussen personages. Net als de Belgische politiek dus.

     Het is al twee dagen rustig in de Wetstraat. Stilte voor het volgende stormpje.

     

    Dat schept de gelegenheid om eens te kijken naar wat ons nog te wachten kan staan in een land waar leiders de ene helft van de bevolking moeten behagen en de andere helft moeten plagen om straks weer verkozen te worden. Buzzword sinds deze bewogen kerstmis is 'populisme', een moeilijk woord voor volksmennerij. De bekendste vorm van populistisch theater is de commedia dell'arte.

    Het is een volkse vorm van improvisatie-theater uit de zestiende eeuw, ontstaan in de schaduw van het academische en elitaire theater in Italië. Op straat. Grote maatschappelijke thema's werden zelden aangesneden.

     

    Typische kenmerken zijn dat er geen geschreven tekst was en er altijd werd gewerkt met dezelfde vaste personages. De bekendste daarvan is Harlekijn, of Arlechinno. De brave trouwe knecht die met de beste bedoelingen zijn baas steeds in nieuwe problemen brengt. Zoals Manue from Barcelona in Fawlty Towers. Hij is het tegenovergestelde van Brighella, de plantrekker die graag de domheid van anderen gebruikt om zijn eigen doel te verwezenlijken. Dan heb je nog Pedrollino, die wij kennen als Paljas. Hij is de domme tegenhanger van Arlechinno en dient om de grootste klappen op te vangen. Baldrick uit Blackadder. In Pulcinella herkennen we de wrede, domme en lompe burger. Wij kennen hem in Vlaanderen als Poesjenel. En dan is er nog Columbine, vaak de enige met gezond verstand. De dienstbode die ervoor zorgt dat het blijspel goed afloopt. Dat waren de meest gebruikte personages en ze werden altijd uitgebeeld met dezelfde maskers. Zodat het publiek hen zou herkennen en hun gedrag kunnen voorspellen.

    Plotwendingen

    Omdat er geen uitgeschreven teksten waren, werkten de acteurs met een soort draaiboek dat ze scenario noemden. Er werd voor elk bedrijf afgesproken waar het verhaal naartoe moest en de rest was improvisatie. Met als enige bedoeling puur volks vermaak. Geen opvoedende pretenties en geen wereldverbeterende boodschap. Giovanni con il Cappello moest ermee kunnen lachen. Meer niet.

    Een van de gebruikte technieken om de spanning erin te houden was het wisselen van bondgenootschappen. Personages A en B spannen samen tegen C die de pineut is. Plots gaan A en C samenspannen en is B de pineut. En net op het moment dat A victorie kraait gaan B en C samenspannen tegen hem. Deze plotwendingen zorgen voor hilarische toestanden. Wat ons dan weer bij de Belgische politiek brengt.

    ***

    Op dit ogenblik is er een bondgenootschap tussen Di Rupo en De Wever. Opgelet, een bondgenootschap is niet hetzelfde als een vriendschap. Een bondgenootschap kan ontstaan tussen heel tegengestelde partijen, zolang er maar een vorm van gezamenlijke winst is. De Amerikanen en de Russen tegen de nazi's bijvoorbeeld.

    Di Rupo en De Wever zijn nu bondgenoten. In die zin dat zij stemmen kunnen ronselen door elkaar aan te vallen in de pers. Hoe harder Di Rupo uithaalt naar De Wever, hoe populairder hij wordt in het gedeelte van het land waar hij verkozen moet worden. En door het Belgische kiessysteem maakt hij in één keer ook De Wever populair bij de Vlamingen. De Wever kan dan Di Rupo nog populairder maken door zeer verontwaardigd te reageren. En vice versa. Het is misschien een vreemd soort bondgenootschap maar het is er een. Over de rest van de spelers wordt amper gesproken.

    Improvisatietalent

    Nu de plotwending - anders verliest het publiek zijn belangstelling.

    In tegenstelling tot De Wever heeft Di Rupo een sterke tegenstander in zijn kiesgebied: Charles Michel. De MR maakt een kans om de alleenheerschappij van Di Rupo te breken, en dat is iets dat De Wever ook niet slecht zou uitkomen.

    Daar ontstaat dus een ander soort bondgenootschap met één doel: de PS afzwakken. Di Rupo is dan de pineut. Om dat te doen hoeven De Wever en Michel enkel af te spreken van nog alleen elkaar aan te vallen.

     

    Grote merken doen dat ook wel eens. Pepsi en Coca-Cola voerden in de jaren negentig een gigantische mediaoorlog waarin ze alleen elkaar aanvielen. Met als resultaat dat er nog alleen Pepsi en Coke werd gedronken. Over ander limonades werd niet meer gesproken. Wat geen aandacht krijgt, wordt niet gekozen.

    Gewoon oorlogje dus in de media tussen N-VA en MR, waarbij ze Di Rupo buitenspel laten. Niet op reageren als Elio er probeert tussen te komen. En nooit meer schampen op zijn beleid. Het vraagt misschien wat improvisatietalent, maar dat hebben ze wel, daar in de Wetstraat. Reynders hoeft maar een flamingante ambassadeur in ngo te laten speechen en het is al rel aan weerskanten.

    De Wever kan, door heel hard te reageren op aanvallen van de MR, de liberale partij groot maken in Wallonië. Franstalige journalisten zullen Michel in bescherming nemen tegen het Vlaamse Gevaar en het publiek zal volgen. Exit Di Rupo of wie hem ook vervangt. Met als resultaat aan weerskanten van de taalgrens een overwinnaar met sterk gelijkende socio-economische programma's. Bingo. Regeringsvorming in drie dagen en een internationale pluim voor het Belgische staatsmodel. Waarna Di Rupo en Michel bondgenoten kunnen worden omdat ze het land hebben gered.

    Grote redder

    In principe zou het een mooi scenario zijn voor De Wever. Want in Humo meldt hij ons dat zijn wens niet meer is dan aan zijn kinderen een goed bestuurbaar land achter te laten. Dat lukt dan perfect. Of, zoals Reynders al eerder zei: "Een regering zonder PS is op zich al een staatshervorming."

    Het brengt hem niet echt dichter bij het onafhankelijk Vlaanderen waar zijn partij in haar statuten naar streeft, maar goed, die moeten dan nog maar wat geduld hebben. Er is toch nog geen draagvlak, zo hebben ze zelf gemeld. In 2031 zal de grap over de omgekeerde datum ook nog wel werken.

    Voor wie niet helemaal heeft kunnen volgen, onthou dit: Brighella en Arlechinno hebben het publiek op hun hand zolang ze elkaar zware klappen uitdelen. Wanneer Arlechinno erop wordt gewezen dat klappen uitdelen niet past voor een heer van zijn stand, laat hij zich vervangen door Pedrollino. Maar dat is buiten Pulcinella gerekend, die plots klappen geeft aan Brighella die meteen terugslaat, waardoor Pulcinella razend populair wordt en Pedrollino samen met Arlechinno uit de aandacht verdwijnt. Maar die kan Brighella nu een loer draaien door het stuk, waarvan Brighella zei dat het gedoemd was te mislukken, toch te doen lukken, samen met Brighella. Tot grote glorie van Arlechinno, want die heeft zich bij het publiek opgeworpen als de grote redder van het stuk. Nil volentibus arduum!

    Intussen kan iedereen nog verrast worden door die oude Columbine en haar neefje, als die op de meest onverwachte momenten toch weer voor eenheid zorgen met hun dotaties.

     

    ***

     

     

    Het artikel doet mij denken aan de clown die na de vermoeiende vertoning, in de kleedkamer lam en afgemat in de spiegel kijkt. Hij had gedacht van daar de wereld van zijn verbeelding terug te vinden, maar hij ziet er alleen zijn eigen spiegelbeeld.

    Hetgeen geschetst wort over de Vlaamse Ontvoogding, ttz er ‘hinein interpretiert wordt’, is typisch wat er al jaren aan de gang is bij De Morgen zelf : her-en der wisselende bondgenootschappen, over de hoofden van de ander heen….Misschien zelfs tot de dood er op volgt.

    Zo gezien, kan ik ze gelijk geven!

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    20-01-2013, 14:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 - WALLOBRUX OF DE BRUSSELSE FLAMINCO

    ***

    Zondag 20 januari

    Zon 8u34-17u14

    H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    ***

    0000 - WALLOBRUX OF DE BRUSSELSE FLAMINCO

     

    Dolf-met-de-Snor wenste zich een Waaltje als zoon….

     

    Alberto Duo koos voor ’n Italiaans vriendje die hij als ’n gesneden kater kon toelaten in zijn  koninklijke harem..

     

    ***

     

     

    Hieronder de nieuwjaars-speech van onze nieuwe Voorzitter, Gerolf Annemans van gisteren. Niet Annemans is van gisteren,  zotteke, de speech is dat!

    Tante Cruella als toekomstig Spook van de Munt, op dezelfde troon als de Boze Koningin-Heks die Sneeuwwitje dood wilde: ze moet het maar doen! Het CGKR inzetten tegens de Antwerpse procureur wegens zijn oproep om de ‘patsers’ aan te pakken : ze moeten het maar doen. Ze hebben het blijkbaar god zitten!

    Als U het mij vraagt is die klacht voor het CGKR een echte rattenval. Kiezen ze voor ‘discriminatie’ (wat de bedoeling is), dan is dat expliciet bevestigen dat verdachte individuen hoofdzakelijk van allochtone afkomst zijn. En als ‘patser’ is men niet verdacht wegens zijn afkomst, maar wegens verdachte uiterlijke tekenen van welstand… Als die uiterlijke tekenen discriminerend zouden zijn, dan is dat expliciet toegeven dat criminaliteit niet ver weg in die kringen. Het doet mij denken aan die inbreker, die zich gediscrimineerd voelde, omdat men hem ‘dief’ noemde.

    Enfin, ze doen maar, hier ging het over Gerolf Annemans en die spreekt nooit met dubbele bodems. Wij hij zegt, zegt hij met begrippen die de man in de straat, en dus ook de universitair,  verstaat. Het is klare taal. Maar zolang de andere mini-partijtjes in Vlaanderen zich gezamenlijk blijven verstoppen achter hun Berlijnse Muur, zijn het weer parels voor de zwijnen. Het vraagt, net zoals met alle overige standpunten van het Vlaams Belang, gewoon tijd vooraleer die, onder druk van de openbare opinie, gemeengoed worden. Dat ondertussen andere partijen de pluimen op hun hoed steken is in zoverre OK dat Vlaanderen on-omkeerbaar geel is gaan kleuren. Veilheid was ooit ook zo’n heikel onderwerp. Wie sprak over Law é Order, of over normen en waarden, was automatisch een racist. Arbeids-ethiek was ook taboe, want het kwetste de tere zieltjes van de vreemdelingen. Eisen dat vreemdelingen, als we ze dan toch niet meer weg kregen, minstens onze taal zouden leren, ook dat was zwaar racistisch. Al die zaken hebben thans een naam gekregen die iedereen kan uitspreken zonder daarna de mond te moeten spoelen met zwarte zeep.

    Om het even hoe het Systeem zich ervan afmaakt : de Vlamingen, net als de Schotten en de Catalanen, willen de vrijheid.

    Het land België is al bijna tweehonderd jaar bezig om Vlaanderen te vernietigen, en het ziet er sedert kort naar uit dat het graven van een put voor een ander, wel eens anders kan uitvallen.

     

    ***

    Ter zake :

    Gerolf Annemans

    Nieuwjaarstoespraak.

    ***

    Dames en Heren, Goede Vrienden,  

    Op deze plek, symbolisch zo dicht mogelijk bij en met zicht op de Lakense tuin van de familie Coburg, stellen wij vast dat de laatste dagen de Parti Socialiste duidelijk op oorlogspad is. De PS heeft een aloude strategie. Vlaanderen provoceren en diaboliseren aan de hand van het Vlaams Blok, nadien het Vlaams Belang en nu (loos alarm volgens mij maar soit) nu zèlfs de N-VA... zodat de PS zelf in Franstalig België zich kan opwerpen als de grote dam tegen als die Vlaamse boosaardigheid. Dat de traditionele partijen langs Vlaamse kant, paradoxaal genoeg de regeringspartners van de PS, van die polarisering met Vlaanderen het eerste slachtoffer zijn, zal de PS blijkbaar worst wezen. Eigen volk en eigen partij eerst, is immers al decennia lang gemeengoed voor de PS.

    De eerste provocatie was de fameuze kerstboodschap van de PS, voorgelezen door de heer Albert van Saksen Coburg. Die kerstboodschap was een open oorlogsverklaring aan radicaal Vlaanderen en aan de Vlaams nationalisten. Elio Di Rupo heeft die kerstboodschap niet alleen geschreven en nadien goedgekeurd, maar hij heeft ze ook verdedigd in het Parlement. Nadien werd de ene na de andere PS-er gesignaleerd in de vaderlandse pers, die breeduit die door de kerstboodschap ingezette strategie verder zette.

    In ieder van die interviews werd telkens 1 mantra, 1 weerkerend refrein neergezet en dat is dat van de Wallo-Brux, het concept dat Brussel en Wallonië een zogezegd Franstalige eenheid vormen, een concept dat steeds uitdrukkelijker het antwoord zal worden op de Vlaamse pogingen om in 2014 al dan niet in naam van het confederalisme nog eens te proberen het bestaan van België te redden door een grote staatshervorming.

    In die rubriek van - al naargelang hoe u het bekijkt - de agressieve of de ludieke Franstalige spierballen die de afgelopen dagen zijn gerold, ga ik voorlopig voorbij aan de klassieke soms lichtjes hysterische scenes van Laurette Onkelinx die gisteren al zogezegd namens Brussel een politieke oorlog tegen Vlaanderen aankondigde bij haar aantreden als PS-voorzitter van Brussel.

    Ik ga aan haar voorbij en ik focus op twee personen uit Franstalig België. Enerzijds Paul Magnette en anderzijds de CDH-voorzitter Benoit Lutgen.

    Vorige week werd Paul Magnette (toen nog geen Voorzitter van de PS) in Le Soir aan het woord gelaten en hij ging een stap verder dan gewoonlijk door niet meer van de communauté Wallonie-Bruxelles te spreken maar van de Waals-Brusselse natie, la nation Wallo-Bruxelloise. Een totaal nieuw en wat ons betreft gevaarlijk begrip, want het wordt nu duidelijk dat aan de overkant niet meer in termen van gewesten en gemeenschappen wordt gedacht en dus in termen van Belgische staatshervormingen tussen gewesten wordt gedacht maar in termen van een staatsvormend concept, van de Waals Brusselse natie.

     Benoit Lutgen ging in zijn nieuwjaarstoespraak nog een stap verder : zelfs de nazi's waren in hun berekeningen voorzichtig toen ze niet meer dan een duizendjarig rijk voor zichzelf zagen weggelegd want volgens Lutgen zijn de banden tussen Brussel en Wallonië niet duizendjarig maar ik citeer "eeuwigdurend".

    Langs Vlaamse kant staat er tegenover dit alles niets.

    Terwijl dus de politieke partijen in Vlaanderen, als een stelletje spierloze en tandenloze amateurs, het voorlopig niet verder geschopt hebben dan wat wederzijds gemekker over de precieze inhoud van het begrip confederalisme, zijn de Franstaligen tot de tanden gewapend en hanteren ze begrippen die duidelijk laten zien dat ze klaar zijn voor de confrontatie en zowel strategisch als tactisch mijlen ver voorop zijn- op de Vlaamse zwakkelingen. Zij hanteren begrippen die duidelijk laten zien dat de staathervorming die langs Vlaamse kant gevraagd wordt (en in wezen doet het er weinig toe of die er een mini of een maxi confederalisme wordt gevraagd) dat die staatshervorming enkel en alleen op Franstalige voorwaarden zal kunnen plaatsvinden. De Franstaligen laten immers zien dat ze een alternatief hebben als de staatshervorming hen niet aanstaat.

    Wij van het Vlaams Belang vragen vandaag dat ook Vlaamse partijen zouden laten zien dat er voor een Belgische staatshervorming die Vlaanderen niet aanstaat het alternatief van een definitieve boedelscheiding klaar kan staan. De Franstaligen boezemen de lamme Vlaamse partijen aan alle onderhandelingstafels al jaren angst in met de scheiding van België en halen zo telkens hun slag binnen. Wij vragen dat de rollen zouden omgekeerd worden.

    Kortom : het alternatief van een Ordelijke Opdeling van België mag niet langer een doembeeld zijn maar moet een politiek project worden. Vrijheid in plaats van de gevangenis. Vrijheid in plaats van staatshervormingen. Vrijheid in plaats van confederalisme. Vrijheid in een onafhankelijk Vlaanderen.

    En dus vrienden, het is in die politieke context dat ik hier vandaag, aan het begin van het jaar waarin wij meer dan ooit de onafhankelijkheidpartij van Vlaanderen willen en zullen worden ons project voor Brussel wil lanceren. Vandaag stellen wij aan Vlaanderen en aan Brussel ons hoofdstad-manifest voor. Want nog al te lang en al te veel horen wij dat de optie "Vlaamse Onafhankelijkheid" zogenaamd onmogelijk is omwille van Brussel. Welnu : volgens ons is de reden voor die redenering simpel. Er is geen strategie en er is geen denkschema aan Vlaamse kant in verband met Brussel. Er is geen visie op hoe of wat en Brussel zal verder wegzinken in de immigratiegrage politieke handen van Onkelinx en consoorten als Vlaanderen niet tijdig wakker wordt en Brussel inpast in een Vlaams aanbodmodel.

    Onze Brusselstrategie is er een van stapsgewijs evolueren naar een in de economische realiteit ingepaste natuurlijke hoofdstad van het omringende Vlaanderen. Wij bepleiten een flexibele strategie die de Vlaamse onafhankelijkheid los ziet van een onmiddellijke of voorafgaande oplossing van de Brusselkwestie maar die wel uitgaat van het feit dat Vlaanderen hier zijn hoofdstad heeft en zal behouden. De rest is visie : Brussel moet een aanbod krijgen dat de Brusselse identiteit respecteert maar Brussel integreert. Geen Brusselse stadstaat onder een of andere PS- of FDF-commandante, maar een hoofdstedelijk stadsgewest dat toekomst ziet in een genormaliseerde verhouding met wie de rekeningen betaalt : namelijk Vlaanderen en de onafhankelijke Vlaamse republiek.

    Brussel heeft Vlaanderen nodig, maar Vlaanderen heeft ook Brussel nodig. Kan Vlaanderen zonder Brussel , Waarschijnlijk wel maar het zou een onvergeeflijke fout zijn. Ja Brussel, maar niet tot iedere prijs.

    Samengevat : wij zijn geen voorstanders van confederalisme voor Belgie, maar wel voor Vlaanderen en Europa, wel voor Vlaanderen en Nederland en wel voor Vlaanderen en Brussel. Wij staan voor een Vlaamse strategie die gericht is op een goede verstandhouding en op goede afspraken met de Brusselse Franstaligen.

    Goede vrienden,

    Vanaf nu vindt u de basisfilosofie en onze visie op de verhouding tussen Brussel en het Onafhankelijk Vlaanderen in het Hoofdstad-manifest dat wij vandaag voorstellen.

    Toen wij begonnen samen met onze Brusselse vertegenwoordigers van het Vlaams Belang dit hoofdstad-manifest op te stellen, hadden wij de ambitie om Brussel weg te halen uit de afkeer die in Vlaanderen bestaat voor deze stad. Niet alleen de stad van de bureaucratie en van de Franstalige dominantie en arrogantie, maar ook de stad van de hopeloze immigratie, de uit de hand gelopen verloedering en de stad misschien wel de Europese hoofdstad van het islamextremisme. De stad ook van agressie, onveiligheid en onleefbaarheid en de stad van bouwkundige wansmaak en van ecologische verstikking. Dat Brussel lag voor ons op tafel, als een groot probleem waar Vlaanderen best en liefst zo snel mogelijk zich van af zou willen maken.

    Maar ! Het is niet omdat wij jarenlang geminoriseerd zijn door sociale druk en massale inwijking, dat we mogen worden weggeveegd. Want al is Brussel nog nauwelijks van ons, het is òòk van ons.

     

    Ik ben dan ook blij te mogen zeggen dat we met dit hoofdstad-manifest niet een in dagjespolitiek vastgeroest stappenplan maar een strategisch toekomstbeeld hebben kunnen schetsen dat optimisme, daadkracht en een visie op papier zet. Wie dit document rustig doorleest weet en voelt dat er vanaf vandaag langs Vlaamse kant voor Brussel een uitweg is. Een uitweg uit de impasse. Een uitweg uit het Belgische labyrint. Die uitweg kijkt niet meer naar het zuiden, naar Luik, en Namen en Parijs maar die uitweg kijkt naar waar welvaart en welzijn vandaan komen namelijk naar Vlaanderen. Vanaf vandaag is er langs Vlaamse kant een antwoord.

    Vrienden,

    Amerika is begonnen met een Declaration ofIindependance : een kort maar duidelijk document dat de basis legde voor al de latere oplossingen. Dat is wat wij als eerste partij in Vlaanderen aan het begin van dit communautaire jaar willen doen. Hoop geven voor Brussel. Een toekomst geven voor Brussel. En van daaruit, àls onafhankelijkheidspartij van Vlaanderen, niet beangstigd maar geïnspireerd en aangevuurd door al het Franstalig verbaal geweld hier om ons heen, de eindsprint inzetten die ons in 2014 datgene oplevert waar het de stichters van onze partij destijds allemaal om te doen was : de onafhankelijke staat Vlaanderen !

    Tot zover vrienden, deze toespraak, waarin ik niets over het cordon sanitaire en ook niet over een heel ander en veel interessanter onderwerp "Denderleeuw" gezegd heb. Voor Denderleeuw verwijs ik - in ons Vlaams Belang zijn, in tegenstelling tot in alle andere partijhoofdkwartieren die daar betrokken zijn, in ons Vlaams Belang zijn begrippen zoals "lokale autonomie" of zoals "respect en vertrouwen" geen loze begrippen. Voor Denderleeuw verwijs ik dus enkel naar de kalmte, de rechtlijnigheid en de vaste wil om te slagen van onze lijsttrekker daar ter plaatse Kristof Slagmulder. Geef hem en zijn ploeg een warm applaus.

    Ik wens u voor de rest allemaal een gelukkig en actief 2013 en een goede gezondheid. Hou Zee !

    Column

    Wilt u op de hoogte blijven van mijn initiatieven en de column die ik regelmatig verspreid, abonneer u dan door een bericht te sturen naar info@gerolfannemans.org met de vermelding van het e-adres waarmee u zich wil inschrijven. Uitschrijven kan via hetzelfde adres.

    ***

     

     

    Que sera sera, wat zijn moet, dat zal zo zijn : dat was ooit een populaire schlager bij ons, netjes overgenomen van over de Atlantische Oceaan. Ook hier praat ik graag Het Vlaams Belang achterna : het origineel is altijd beter dan de kopie. Daar klonk het ‘What will be, will be’ en dat geldt vandaag ook voor wat de politiek ons brengt. Mama mia! Al wat U wilt, maar zeker geen Duizendjarig Derde Rijk (Hitler) zoals voorspeld door de nieuwe PS-ser-chef (Paul Magnette) en noch minder het 3de Gewest WalloBrux, dat volgens de voorzitter van het CDh (de Waalse Tjeven) voor de eeuwigheid op de sporen gezet moet worden.

    Zeker, Brussel heeft een bepaalde waarde. Hoeveel dat juist is, kunnen we alleen weten als we ’t boeltje bij Amerikaans Opbod verkopen. Heb ik al dikwijls gezegd.  Het hoogste bos is OK, zelfs als dat komt van de gok-Chinees. Als die maar weet dat er nix terug genomen wordt, eenmaal het zaakje betaald is!

    Wat we niet mogen doen, is Brussel de indruk geven dat het onmisbaar is. Want dan is elke onderhandeling bij voorbaat verloren. In 1302 werd ook niet lang onderhandeld en over het resultaat spreken we  700 jaar later nog altijd.

    Waarom ik er de ‘Goedendag’ weer eens bovenop doe? Maar mensen toch! Dat deed Albert Premier ook, toen hij de Vlaamse soldaten in ‘14 smeekte om aan de IJzer voor hem te vechten : zij moesten De Slag der Gulden Sporen gedenken.

    Ook hij ‘moest het maar doen, h钅..

     

    ***

    ***

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    20-01-2013, 13:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1156 - OVER DE ONDRAGELIJKE LEIDER IPV DE ONDRAGELIJKE LIJDER

     

    ***

    1156 - OVER DE ONDRAGELIJKE LEIDER IPV DE ONDRAGELIJKE LIJDER

     

    4

    ***

    Onderstaand verhelderend artikel gaat over moord en zelfmoord, heden ten dage van uit de media in de geesten gedropt als euthanasie. Een moeilijk woord dat veel mooier en afstandelijker klinkt dan het is. Alhoewel. Het is, wordt ons getoond zodat we het zouden weten, in een mensenleven, gewoon de zoveelste baxter.

    De moderne mens, zonder God noch Gebod (bij manier van spreken) wil zelf beslissen wanneer hij/zij ‘er uit stapt’  Dat blijkt even simpel te zijn geworden als uit de auto stappen. Het heeft natuurlijk gene zin om ook hier over de nefaste gevolgen van ‘de jaren ‘30’ te spreken, waar van de eliminatie van menselijk leven een onder-afdeling van de economie werd gemaakt. De ‘progressieven’ zijn, zoals U ziet, heel rap van aannemen!

    De groene Boskabouter Van Besien heeft de weg getoond om van alles wegens discriminatie aan te klagen. Mogen ‘Uit het leven’ stappen op eigen beslissing, maar over er op eigen initiatief kunnen ‘binnen stappen’ wordt niet gesproken. Door toedoen van twee menselijke wezens M/V wordt iedereen zo maar op de achterbank van de auto gezwierd, en hij/zij mag er uit stappen op eigen houtje. Vind ik nu eens echte discriminatie sè, zelfs een levensbedreigende discriminatie!  Als men dan toch de menselijke natuur en de goddelijke wetten (doorstrepen wat niet past) wil manipuleren, moet men het grondig doen!

    Ziezo! Ik hoop dat mijn boodschap gehoor vindt bij de Ondragelijke Leiders, zodat er werk gemaakt wordt van wetten die eenieder die daarom verzoekt, op eigen houtje even gemakkelijk het leven kan instappen als men er uit kan stappen. Heel dat onkuis gedoe rond conceptie en geboorte is toch zo ouderwets als het groot is!

     

    Ter zake :

    Door Iskander, de Persdienst van Dr.Mathias Storme

    ***

    Wanneer ondraaglijk lijden een sociale constructie wordt

    15-01-2013 - Filip Buekens - de morgen

    ***

    Euthanasie zit op een hellend vlak. Dat is geen conservatief-katholieke fictie, maar een reëel gevaar, waarschuwt Filip Buekens, filosoof aan de Universiteiten van Tilburg en Leuven.

    ***

    Het euthanasiedebat is weer volop op gang. Begin december maakten de Franstalige socialisten bekend dat ze de wet willen uitgebreid zien tot degeneratieve mentale aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Even later werd bekend dat een vrouw euthanasie kreeg wegens ondraaglijk psychisch lijden, zonder dat haar zoon daarover ingelicht werd (DM 5/1). De wet schrijft immers niet voor dat volwassen kinderen daarbij moeten geraadpleegd worden, wat uiteraard past in het mensbeeld achter de wet: elk individu moet in alle vrijheid, en zelfs vooraf, kunnen beslissen of en wanneer, onder welke omstandigheden, hij of zij voor euthanasie in aanmerking komt.

    Derde feit: twee eeneiïge tweelingbroers hebben vorige maand samen euthanasie gevraagd en gekregen. Ze waren allebei doof en ze gingen ook blind worden (DM 14/1). Het idee dat ze dan niet meer met elkaar zouden kunnen communiceren, vonden ze ondraaglijk, waarop ze samen uit het leven stapten. Hun situatie werd door henzelf en door de dokters van het UZ Brussel als voldoende uitzichtloos beschouwd om op hun wens in te gaan. Op 14 december werd de dubbele euthanasie in het ziekenhuis uitgevoerd. Zonder een zweem van ironie schreef een krant zelfs dat het hier om een wereldprimeur zou gaan, zoals er wel meer 'medische primeurs' in onze ziekenhuizen plaatsvinden.

    De impact van deze beslissing mag echter niet onderschat worden: een wet die bedoeld was om ondraaglijk lijden in de terminale levensfase te verhinderen, wordt gezien als een eerste stap in de richting van totale zelfbeschikking, en het is telkens de eigen keuze die de doorslag moet geven. Bestaat hier niet het gevaar dat euthanasie wordt opgetrokken tot een optie voor jongeren die, verwikkeld in psychische problemen, suïcidale neigingen ontwikkelen? Tot een optie voor, bijvoorbeeld, autisten die geen perspectief op zichzelf en de ander kunnen ontwikkelen? De voorstellen werden al geopperd.

    Elke sociaal psycholoog herkent meteen wat hier aan de hand is: wanneer diegenen die de wet verruimd willen zien, doelbewust de grenzen aftasten, worden nieuwe behoeften gecreëerd, waardoor euthanasie van een precaire beslissing tot banaal instrument wordt om onze sentimentele afkeer van lijden, in feite een zeer recent cultureel fenomeen, kracht bij te zetten.

    Veel psychiaters en psychologen hebben er terecht op gewezen dat mensen vaak denken en gaan handelen naar de identiteit die hen vanuit een sterke autoriteitspositie wordt toegeschreven en toegekend: wanneer medische autoriteiten personen in zeer precaire situaties systematisch als ondraaglijke lijders gaan benoemen, en daardoor de categorie van de ondraaglijke lijder gaan creëren, zullen velen zich onvermijdelijk ook gedragen naar die toegeschreven identiteit.

    Ondraaglijk lijden is geen beschrijving meer. Het wordt een sociale constructie. Het fenomeen is bekend vanuit de psychologie: wanneer artsen ADHD (of vroeger: hysterie) 'ontdekken', gaan mensen zich steeds meer naar de criteria gedragen en zo wordt een nieuwe 'ziekte' gecreëerd, waarvoor 'oplossingen' gevonden moeten worden. De minst kwetsbaren - de artsen, beleidsmakers en talloze opiniemakers die het debat bewust in de 'correcte' richting willen sturen - achten zich ongetwijfeld boven dat effect verheven, maar ze zien vanuit die vermeende autonomie niet, of veel te weinig, die reële sociale consequenties.

    Dit kringloopeffect, waarop ook door de filosoof Michel Foucault gewezen wordt in de context van stigmatiseringsprocessen in de psychiatrie, kan op zijn beurt tot nog meer en nog verdere oprekking van euthanasie leiden, en daarvan zijn de gevolgen niet te overzien. Een wet die dus bedoeld was om een praktijk te legaliseren die al eeuwenoud is en met de nodige taboes en hypocrisie omgeven werd om dit soort sociale fenomenen te vermijden, doet wat voorspeld werd: er wordt een nieuwe identiteit gecreëerd en aan die identiteit wordt, zoals te verwachten en te voorzien was, immense rechten ontleend. Het is verbazend dat psychologen die zo intens hameren op het gecreëerde karakter van onze identiteit, aan dit aspect van het euthanasiedebat voorbijgaan.

    Het hellend vlak is geen fictie uitgevonden door katholieke conservatieven (ik bespaar u de scheldwoorden, u vindt ze ongetwijfeld op de internetfora). Het is een reëel gevaar. Een nieuwe identiteit - die van de ondraaglijke lijder, zonder andere opties - wordt, eens toegekend en geaccepteerd, tot stigma waarmee, letterlijk, niet meer te leven valt. "In deze persoon hoeft niet meer geïnvesteerd te worden." Diegenen die zichzelf onder invloed van de immense mediadruk als ondraaglijk lijdenden gaan identificeren, zijn vaak juist de meest kwetsbaren in onze samenleving die zich aan dit proces niet kunnen of durven onttrekken.

    ***

     

    Zoals men vroeger naar de bakker ging om een brood, zo is heden  ten  dage doodgewoon (!) om thuis in de broodmachine, zelf brood te bakken. Voor vlees gaat men ook al niet meer naar de beenhouwer, maar naar het grootwarenhuis. Kindjes worden al lang niet meer buitenshuis gekocht en door de ooievaar thuisgebracht, maar komen uit een reageer-buisje, verrassingen uitgesloten, allemaal bloedverwanten van elkaar en allemaal Überùenschen.

    Ik vraag mij stilletjes af, of er misschien niet binnenkort zo(, molentje op de markt komt, die aan iedere geïnteresseerde derde toelaat om thuis op de keukentafel kindjes te maken. De grondstof, het model, enz, op Internet besteld en thuis geleverd door de facteur. Is een uitstervende gewoonte, vroeger af en toe in natura toegepast.

    Uiteraard met, afzonderlijk verpakt, de gebruiksaanwijzing, met poeder voor de gekozen huiskleur. Indien niet tevreden : geld terug. Niet vergeten gaatjes te prikken in de bescherm-folie.

    In dezelfde advertentie zal het niet lang meer duren, of er worden compacte privé-crematoria verkocht, waar mee zelfs de gewone huisvrouw overweg moet kunnen. Handig en met stijl. Kan, indien niet gebruikt, handig opgevouwen worden en onder de sofa geschoven. Indien niet tevreden, geld terug.

    Persoonlijk zou ik aanraden, zich een ‘clooner’ aan te schaffen, die gewoon een kleuren-kopie in 3D neemt van de persoon naar Uw keuze. De reden is niet moeilijk te raden : men bespaart enorm op de jarenlange worings-kosten en er is vooral het niet te versmaden voordeel van de ogenblikkelijke in-gebruik-name.

    Ook zal het de Rode Regering, altijd in geldnood, niet mogelijk zijn, om net als met de zonnp-panelen, de trukken van Luie Charel toe te passen op Uw investering.  Zodat U van netto verkrijger, terug netto betaler wordt. Waar U thuis hoort!

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    19-01-2013, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

    .

    VAN WAAR HIJ ZICH BEVINDT LAAT REI ZEGGEN……..

     

    .

    Populisme rijmt best met socialisme

    Maar dat waren de samenzweerders voor ’t gemak even vergeten

     

    ***

     

     





    19-01-2013, 13:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1155 – VERANDERING, OOK VAN DE NEFASTE GEVOLGEN VAN MEI 68 ?

     

    ***

    1155 – VERANDERING, OOK VAN DE NEFASTE GEVOLGEN VAN MEI 68 ?

     

    Als het abnormale normaal geworden is,

     

    Dan is – logischerwijze – het normaal ook abnormaal.

    ***

     

    ***

    Lange tijd was de slogan en enig zaligmakend thema de ideologie van Mei ’68 : Verboden te verbieden. Nu zijn we zo ver. De vernietigende golven daarvan zijn bijna uitgewerkt en nu is de tijd gekomen om de schade op te nemen. Maar er is ook die andere kant van de medaille.

    De uitgelokte en aangemoedigde volksverhuizingen hebben ook een golf van criminaliteit ov er ons uitgestort. Eindelijk begint daartegen verzet op gang te komen (de verandering), maar zowel het Gestelde Gezag als de politie zijn onmachtig om het door hen gezaaide onheil in de hand te houden.

    De verfijnde technieken van de elektronica (chips) worden nu aangewend om aan andermans leven, geld en goed te geraken. Vroeger werd hiervoor de knots en het mes gebruikt, maar we gaan er op vooruit. Daar over gaat het eerste artikel.

    ***

    Vervolgens geef ik U het standpunt door van een geleerde Perfesser over de permissieve maatschappij, die geleid heeft tot een soort degeneratie van de menselijke natuur. Geweld en seks worden dermate goedgepraat, dat er een heuse niche in de  speelgoed-branche is uit gegroeid : wereldwijde netwerken van kinder-porno, mits een torenhoog aanbod van videao-games waa het bloed zo uit wegstroomt. Telkens ergens ter wereld een drama gebeurt, ontdekt men bij de daders thuis ganse bibliotheken van dergelijke rommel. Die verdorven geesten worden dan niet aangemerkt als geïndoctrineerd door en verslaafd aan drugs en of geweld, maar gewoon als psychisch gestoord. Tenzij het gaat om iemand wiens Tante bij het Vlaams Belang is : die ‘helden-daden’ worden dan ineens racistisch. Video-games? Drugs? Ach man! De jeugd moet toch iets hebben om zich te amuseren. En af en toe een jointje : wie doeet men daarmee kwaad? En als een kleinkind daarvoor zijn Oma de kop inslaat : man, man, man! Ze had toch haar toch gehad?

    Weet U wat het is? De jeugd weet niet eens meer hoe het koren ruist als er een zwepe wind in snuistert. Zij hebben, vroeg in de morgen, nooit de natte vlasstengels tussen  hun handen gevoeld, terwijl de leeuwerik hoog in de hemel boven hen hangt te tierelieren. Want dar alles groeit en bloeit onder hun neus, en zij, zij liggen op het hete woestijn-zand aan de ‘Azurenkust’ van Turkije. Of ze zitten op een koel terrasje in Casablanca.

    Als de slachtingen zich in Amerika voordoen, is het ineens de schuld van de wapen-industrie. Bij ons gaat er dan een gehuil op als van een bende wolven, die tot in Amerika zou moeten gehoord worden, maar in feite bestemd is voor binnenlandse oren : verbied de laatste vuurwapens voor de burgers. Onderverzwegen : dan heeft de crimineel vrij spel, en… als het erop aankomt is de burger zonder verhaal tegen de strapasten van de eigen Overheid. Dan zijn vooral de Vlaming als lammeren die ter slachtbank worden geleid.

    Waarom ik dit zeg? Wel… het is poepsimpel : omdat de Muzelmanse wetten in principe boven onze eigen wetten staan. Zodat, als de GSM’s de orde-woorden hebben doorgegeven, onze eigen mensen alleen nog aardappelmesjes hebben om zich te verdedigen….

     

    Ter zake :

       

    Geachte geadresseerden,

     

    Hier een waarschuwing voor jullie en voor vele anderen wellicht. Er worden op dit moment veel sleutelhangers, stickers en hangertjes voor in de auto uitgedeeld bij tankstations. Zogenaamd gratis.

    Neem deze niet aan, er zit een chip in verwerkt. Criminelen volgen je vanaf het

     

    tankstation naar huis en kunnen zo op deze manier te weten

    komen wanneer je niet thuis bent.

     

    Ze kunnen jou dus in je eigen auto volgen via de chip wanneer je weer naar huis komt. En zo kan de crimineel weer op tijd uit jouw huis vertrekken.

    Volgens de politie zit er een chip in verwerkt en is dit het werk van Roemenen. Een nieuwe vorm van criminaliteit.

    Deze spulletjes dus niet aannemen.

    Kopieer deze mail en laat het zoveel mogelijk mensen weten.

    Met vriendelijke groet,

     

    Mevr. J. (Jeanette) Joustra-Vos

    Strafgriffie Rechtbank

    Administratie commissies van toezicht

    P.I. Vught, P.I. Grave en P.I. Maashegge

    telefoon     : 073-6202572

    faxnummer: 073-6202583

     

    ***

     

    Robert Redford wil debat over geweld in films

    18/01/13, 20u27  − Bron: belga.be

    ***

    De acteur en regisseur Robert Redford (76) vraagt een debat over geweld in films. "Ik denk dat het al lang nodig is om dit debat te voeren", aldus Redford op een persconferentie bij de start van Sundance, het door hem opgerichte filmfestival voor onafhankelijke producties. .

    Redford zei de afgelopen tijd veel films gezien te hebben, die wapens in een positieve context plaatsten. "Denkt mijn branche soms dat wapens films helpen verkopen? Ik denk dat het de moeite waard is om die vraag te stellen." Sinds de dodelijke schietpartij in een school in Newtown, waar 20 kinderen om het leven kwamen, wordt in de Verenigde Staten hard gediscussieerd over de toegang tot wapens.

    Oorzaak & gevolg

     Zijn collega Arnold Schwarzenegger (65) verdedigt dan weer de vele schietpartijen in zijn nieuwe film 'The Last Stand': "Natuurlijk moeten we ons bij onze films afvragen hoe we geweld tonen. We mogen echter oorzaak en gevolg niet verwisselen. Geweld gebeurt volledig onafhankelijk van films", aldus de voormalige gouverneur van California in het zaterdagmagazine van de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger. "Arnie" stelt zijn nieuwe film maandag in Keulen voor. "De mensen moeten gewoon achterover leunen en genieten van de schietpartijen en gevechtsscenes."

     Tot en met 27 januari staan op het Sundance Filmfestival 113 films en documentaires uit 32 landen op het programma. De film 'Jobs' over Apple-stichter Steve Jobs, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, sluit het festival af.

    ***

     

     

    Nu Vlaanderen ‘geel kleurt’, moet het volgens mij een klein kunstje zijn, om het ook VnV te maken : Vrij & Vrolijk.

    Zich tussen de eigen muren even vrij te voelen als een Amerikaan met een serieus ‘zevenschot’ binnen handbereik – van dezelfde soort als waarmee Boerke Naes de rover op de vlucht dreef. Boerke Naes, die maar ’n boer en was, nochtans was slim van zin. Die was 2 runderen gaan verkopen naar de stad, en bracht; als hij naar huis toe kwam, 600 franken mee. Hij ging, en kocht een zevenschot, en stak daar kogels in.  – een zevenschot in elk huis : dat moet toch de schrik van iedere rover-lover meebrengen? Het enige verweer dat te bedenken valt, is dat zijn ongevallen-verzekering hem dan te duur zou uitvallen, zodat hij besluit dan maar van beroep te veranderen.

    Zou dat op deze besneeuwde zaterdag geen ideaal besluit zijn, om een punt achter heel die ‘Bevrijdings-theorie te zetten.

    ***

    Leven in zekerheid! Make love, not war. Dat zou pas mooi zijn, als dat kon gelezen worden als

    Be sure, make love, not war..

     

    ***

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    19-01-2013, 13:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR

     

    ***

    1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR

     

    Herinnering aan de Jaren ‘30

     

    Terwijl de Coiburger Leopold III  op de koffie was in Berchtesgaden, Wallonië leefde van de economische collaboratie en ondertussen dapper meewerkte aan de oorlogs-inspanningen van Hitler Derde Rijk….

    ***

    Goed dat de huidige Coburger er ons in zijn Kerstboodschap aan deed denken : we mogen inderdaad nooit ofte nimmer de dramatische jaren ’32-‘45 vergeten. We zullen onze Waalse medemensen er regelmatig aan helpen herinneren….

    Want op dat gebied zijn ze kort van memorie….

    Eigenlijk zouden ze fier moeten zijn op deze periode. Want in die jaren leefde een van hun grootste helden : Leon Degrellen waarvan Adolf Hitler ooit verklaarde, dat, moest hij een zoon gehad hebben, hij gewild had dat het een Degrelle zou geweest zijn. Ne Walekop als zoon van de Führer aller Germanen!

    Als U het mij vraagt, vind ik veel van de overredingskracht van Dolf-met-de-Snor in de speech van Demotte, deze Propaganda-Chef van het Zwarte Land. Al wat het geen Duitser, maar een Fransman die de wereld geleerd heeft van te liegen, te blijven liegen en nog te liegen, omdat er altijd ergens wel iets zou van overblijven…

    Men moet daarvoor zelfs niet eens Lance Armstrong zin.

    Als ons achtbaar duo Peerters-Muyters maar niet besmet eraken met hetzelfde virus…

     

    Ter zake :

    Rudy Demotte: "2013 wordt cruciaal jaar voor Wallonië"

    18/01/13, 18u31  − Bron: belga.be

    ***

    Het jaar 2013 wordt cruciaal voor Wallonië. Dat zei minister-president Rudy Demotte (PS) bij zijn nieuwjaarswensen aan de sociale en economische krachten. "We moeten snel handelen want de economische noodzaak is er en ik vrees dat de publieke opinie niet beseft welk risico we lopen", aldus Demotte, die verwees naar de economische crisis, gecombineerd met de geleidelijke afbouw van het nationale solidariteitsmechanisme naar 2020. .

     

    Demotte riep op tot een "extreem agressief beleid", waarbij bepaalde taboes moeten sneuvelen, onder meer in het onderwijs. De gewestelijke sociale partners moeten samen actie voeren met het oog op 2020: "De uitdagingen zijn eenvoudig: sociale vrede in ruil voor jobcreatie, sociale vrede in ruil voor het creëren van toegevoegde waarde."

     De regeringsleider wees erop dat de heropstanding van Wallonië volop bezig is: sinds 2008 is het bbp sneller gestegen dan in de andere gewesten; tussen 2000 en 2009 zijn er netto 96.000 jobs bijgekomen; sinds 2000 zijn er voor bijna 8 miljard euro aan buitenlandse investeringen naar Wallonië gevloeid.

     Demotte zei nog dat de Walen niet bevreesd moeten zijn door de bevoegdheidsoverdrachten die in de zesde staatshervorming voorzien zijn. "Telkens men ons vraagt om nieuwe bevoegdheden uit te voeren, hebben we toegevoegde waarde gecreëerd", aldus nog Demotte

     

    ***

     

     

    Och! Laten we deze Waalse Joseph Goebbels maar doordraven. Hoe hoer hij vliegt, hoe harder hij op zijn neus zal vallen. Daarom wil ik afsluiten met iets van Tijl Uylenspiegel. Deze keer uit ’t Manneke uit de Mane, Editie 2014. Dit almanakje, formaat Klein Duimpje, ligt al enkele tijd weer in de boekhandels. Het kost een habbekrats en is het perfecte dagelijkse tegengif voor de VRT. Het gaat zo.

    Onkelynx, Demotte, en Di Jeanetto vliegen van Deurne met hun privé-jet naar Londen. Ergens boven de Vlaanders zegt de laatste : weten jullie : ik gooi ’n briefje van 500 naar beneden en maak zo ne Flamnd voor één dag erg gelukkik. De tweede, Demottigaard, zegt : ik zou voorstellen van 10 briefjes van 50 naar beneden te gooien, dan maken wij er 10 gelukkik. Mais non, zegt Cruella, ’t is kij moet gooi briefjks van 5, dan maken we er 100 gelukkik.

    Waarop de piloot tegen zijne maat : laten wij er 3 naar buiten gooien dan maken wij miljoenen mensen gelukkig!.....

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    19-01-2013, 10:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR

     

    ***

    1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR

     

    Herinnering aan de Jaren ‘30

     

    Terwijl de Coiburger Leopold III  op de koffie was in Berchtesgaden, Wallonië leefde van de economische collaboratie en ondertussen dapper meewerkte aan de oorlogs-inspanningen van Hitler Derde Rijk….

    ***

    Goed dat de huidige Coburger er ons in zijn Kerstboodschap aan deed denken : we mogen inderdaad nooit ofte nimmer de dramatische jaren ’32-‘45 vergeten. We zullen onze Waalse medemensen er regelmatig aan helpen herinneren….

    Want op dat gebied zijn ze kort van memorie….

    Eigenlijk zouden ze fier moeten zijn op deze periode. Want in die jaren leefde een van hun grootste helden : Leon Degrellen waarvan Adolf Hitler ooit verklaarde, dat, moest hij een zoon gehad hebben, hij gewild had dat het een Degrelle zou geweest zijn. Ne Walekop als zoon van de Führer aller Germanen!

    Als U het mij vraagt, vind ik veel van de overredingskracht van Dolf-met-de-Snor in de speech van Demotte, deze Propaganda-Chef van het Zwarte Land. Al wat het geen Duitser, maar een Fransman die de wereld geleerd heeft van te liegen, te blijven liegen en nog te liegen, omdat er altijd ergens wel iets zou van overblijven…

    Men moet daarvoor zelfs niet eens Lance Armstrong zin.

    Als ons achtbaar duo Peerters-Muyters maar niet besmet eraken met hetzelfde virus…

     

    Ter zake :

    Rudy Demotte: "2013 wordt cruciaal jaar voor Wallonië"

    18/01/13, 18u31  − Bron: belga.be

    ***

    Het jaar 2013 wordt cruciaal voor Wallonië. Dat zei minister-president Rudy Demotte (PS) bij zijn nieuwjaarswensen aan de sociale en economische krachten. "We moeten snel handelen want de economische noodzaak is er en ik vrees dat de publieke opinie niet beseft welk risico we lopen", aldus Demotte, die verwees naar de economische crisis, gecombineerd met de geleidelijke afbouw van het nationale solidariteitsmechanisme naar 2020. .

     

    Demotte riep op tot een "extreem agressief beleid", waarbij bepaalde taboes moeten sneuvelen, onder meer in het onderwijs. De gewestelijke sociale partners moeten samen actie voeren met het oog op 2020: "De uitdagingen zijn eenvoudig: sociale vrede in ruil voor jobcreatie, sociale vrede in ruil voor het creëren van toegevoegde waarde."

     De regeringsleider wees erop dat de heropstanding van Wallonië volop bezig is: sinds 2008 is het bbp sneller gestegen dan in de andere gewesten; tussen 2000 en 2009 zijn er netto 96.000 jobs bijgekomen; sinds 2000 zijn er voor bijna 8 miljard euro aan buitenlandse investeringen naar Wallonië gevloeid.

     Demotte zei nog dat de Walen niet bevreesd moeten zijn door de bevoegdheidsoverdrachten die in de zesde staatshervorming voorzien zijn. "Telkens men ons vraagt om nieuwe bevoegdheden uit te voeren, hebben we toegevoegde waarde gecreëerd", aldus nog Demotte

     

    ***

     

     

    Och! Laten we deze Waalse Joseph Goebbels maar doordraven. Hoe hoer hij vliegt, hoe harder hij op zijn neus zal vallen. Daarom wil ik afsluiten met iets van Tijl Uylenspiegel. Deze keer uit ’t Manneke uit de Mane, Editie 2014. Dit almanakje, formaat Klein Duimpje, ligt al enkele tijd weer in de boekhandels. Het kost een habbekrats en is het perfecte dagelijkse tegengif voor de VRT. Het gaat zo.

    Onkelynx, Demotte, en Di Jeanetto vliegen van Deurne met hun privé-jet naar Londen. Ergens boven de Vlaanders zegt de laatste : weten jullie : ik gooi ’n briefje van 500 naar beneden en maak zo ne Flamnd voor één dag erg gelukkik. De tweede, Demottigaard, zegt : ik zou voorstellen van 10 briefjes van 50 naar beneden te gooien, dan maken wij er 10 gelukkik. Mais non, zegt Cruella, ’t is kij moet gooi briefjks van 5, dan maken we er 100 gelukkik.

    Waarop de piloot tegen zijne maat : laten wij er 3 naar buiten gooien dan maken wij miljoenen mensen gelukkig!.....

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    19-01-2013, 10:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    REI LAAT ZEGGEN……..

     

    Zij zullen het zich nog lang herinneren

    .

    En wij zullen hen daatoe gaarne behulpzaam zijn

     

    ***

     

     

     





    18-01-2013, 22:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.152 - MOETEN VLAMINGEN OLLANDER WORDEN OM EEN GOEDE GAZET TE LEZEN?

     

    ***

    1152 - MOETEN VLAMINGEN OLLANDER WORDEN OM EEN GOEDE GAZET TE LEZEN?

     

    Dit is nog wel geen D-mark

     

    Maar samen zouden wij al een heel stuk onderweg zijn….

     

    ***

     

    De gazetten in ons land zijn noch min noch meer de regime-slaven, in slaap gewiegd als ze zijn door het toestoppen van zoveel subsidies, dat moest het om een fopspenen voor baby’s gaan, de ouders al lang aangehouden zouden zijn voor kindermishandeling. Meer nog : ze zouden misshcien in veel gevallen, wegens seksueel misbruik, al lang uit hun ouderlijke macht zijn ontzet.

    Hier dus nogmaals ‘ik verveel U toch niet?) ‘Tshceldt? Al moet mij in deze context een uitspraak van Luc Van der Kelen (HLN) van het hart, die het schandalig vindt dat BDW als Burgemeester van Antwerpen, niets gedaan heeft (VVT Voltooid Verleden Tijd) voor het varend erfgoed van de Scheldestad, namelijk het  binnenhalen en omarmen van de Charlesville, de vroegere Congo-boot.

    Hier zijn de gevleugelde woorden ‘ge moet het maar doen, hé’ zo mooi van toepassing. In minder dan dagen tijd, zouden de kemels van 90 jaar Linx Bestuur moeten herzadeld zijn!  

    Ik denk dat stilaan heel de wereld ziet wat er aan het gebeuren is, zonder dat de aanvallers beseffen dat ze BDW slapend rijk maken!

    Ondergetekende, als kleine frontsoldaat van het Vlaams Belang, zal, eenmaal Vlaanderen onafhankelijk is, de kritiek op BDW niet sparen. Tenminste, als daar reden toe is. Zijn strategie ten opzichte van het Belang is absurd en kan er bij ons niet in.. Om het even. Als de man maar werkt aan ons eigen doel : baas worden in eigen land.

    Zeg dat ’t niet waar is, dat MRM hem van Daarboven een hand boven het hoofd houdt! Als dat waar is, spijt het mij hartsgrondig, dat er geen Pastoors meer zullen leven, om achteraf in on ze kerken de vele Te Deums aan te heffen. Beste Bart, gelieve er dus wat spoed achter te zetten!

     

    Ter zake :

     

     

    EEN GOEDE KRANT BEHOUDT ZIJN KLANK

    (Willem Schoonen, hoofdredacteur Trouw)

    ***

    Peter Vandermeersch is de huidige hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC-Handelsblad, ooit een vlaggenschip wat kwaliteit en berichtgeving betreft. Sinds hij daar de baas is gaat die krant elke dag in oplage (lezers/abonnees) achteruit. Maar niet alleen de oplage vermindert, ook de kwaliteit van NRC-Handelsblad is nog maar een afgietsel van wat ze vroeger was...

     

    Vandermeersch was de knaap die het gezicht en de inhoud van de Vlaamse krant De Standaard in een mum van tijd ondersteboven gooide: weg met het embleem AVV-VVK, weg met het katholiek zijn van de krant.

    Vandermeersch verschijnt regelmatig blufferig, pronkerig bij Pauw en Witteman en/of De Wereld Draait Door om daar te vertellen dat zijn krant vooruitgaat. In Nederland is er slechts één krant die geen oplageverlies heeft: dat is Trouw, een uitstekend dagblad dat onlangs zelfs een prijs kreeg als ‘mooiste krant van Europa’. Het is een plezier - of je het er nu mee eens bent of niet - om dat dagblad te lezen.

    NRC-Handelsblad plaatst regelmatig advertenties voor hun krant in andere kranten. Dat mag en dat kan. Omgekeerd blijkt dat niet het geval te zijn. Trouw maakte een paginagrote advertentie. Daarin meldde Trouw dat zij die prijs gewonnen hadden en zij maakten de lezers attent op het feit dat wie niet meer tevreden was met de inhoud en vormgeving van NRC-Handelsblad eens een Trouw moest kopen.

    Goede advertentie. Maar NRC-Handelsblad weigerde die aankondiging. Kleingeestigheid is altijd al een kenmerk van Vandermeersch geweest.

    Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw, verwoordde het in die advertentie als volgt:

    ‘Mocht u abonnee zijn van NRC en dit exemplaar van Trouw bij toeval in handen hebben, bekijk deze krant dan eens goed. De inhoud, de vormgeving en vooral de toon zullen u bevallen, zeker als u tot de NRC-lezers behoort die vinden dat hun krant te onrustig is geworden, te springerig, en meer gespitst op effect en verkoop dan op kwaliteit en inhoud’.

    Willem Schoonen verwijst in zijn ‘Brief van de hoofdredactie’ dat de toon van de krant is veranderd. En hij staaft dat o.m. met de historicus Geert Mak, ook medewerker aan NRC die in een open brief in het communistische De Groene Amsterdammer stelde: ’Een goede krant is een publiek goed, een verbond tussen redactie en lezers...Dat heeft alles te maken met de taal waarin de redactie tot haar lezers spreekt, de smaak en stijl van inhoud en vorm: een systeem van tientallen jaren ervaring, tradities, normen en waarden, dat zich langzamerhand heeft gevormd’...

    Bert Klei, redacteur en columnist van Trouw verwoordde het zo: ‘De redactie van Trouw is als het Concertgebouworkest: musici gaan en musici komen, maar de klank van het orkest blijft dezelfde’…

    Hier ligt eveneens de reden waarom de oplage van Gazet van Antwerpen gekelderd is van 250 000 exemplaren naar amper 70 000 en de daling is nog niet ten einde: de huidige redactie blijft hardnekkig een koers volgen die de lezers niet neemt. Jammer.

     

    Hadden wij in Vlaanderen maar een kwaliteitskrant.

    Bert Murrath,

    hoofdredacteur 't Scheldt

     

     

     

     

     

    ***

     

     

     

     

    .

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    18-01-2013, 18:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE

     

    ***

    1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE

     

    Deze bergen zijn ook niet uit de lucht komen vallen

     




    En toch reiken ze naar de hemel

     

    ***

    53 = 39 +14

    Dat is het getal criminelen dat in 2011 met een streling op hun wang van de Sire, en een kus van Juffrouw Mattil, de Bijna-Landvoogdes van Overschot België, meteen het prison mochten verlaten. Ook hier vinden we de weerspiegeling van het feit dat de Franscouillons crimineler zijn maar precies  daardoor geliefder bij La Cour/Het Hof. Deze wel zeer scheve verhouding wordt nog schever, als men bedenkt dat hun aantal nog geen 40% bedraagt van de totale bevolking.

    ***

    Bij hen is Paul Magnette (zeer illustratief) burgemeester van Scharrelroi vanaf 1 februari, en wordt meteen ook PS-Paus. En Messter na God na Di Jeanetto. Het is een zeer gevaarlijke man (un homme extrêmeent dangereux), want hij spreekt tamelijk defitk  de Vlaams, waarmee ik alleen de uitspraak bedoel, en geenszins de inhoud..

    U kunt het misschien denken, maar ik voel mij geenszins geroepen om te pleiten voor de persoonlijke carrière van Bart Dewever. Er kan echter niet geloochend worden, dat hij de juiste man was/is op de juiste plaats, op het juiste moment toen Vlaanderen ‘als vanzelf’ begon geel te kleuren.. Hij rijdt nu vierklauwens te paard op deze prestatie naar de Onsterfelijkheid. In geen honderden jaren is iemand dit gelukt, zonder voordien te zijn afgekanled. Hieronder dus nog eenmaal een artikel uit ‘Tscheldt, het satirisch cyberblad  van Bert Murrath, dat wel een heel bijzonder licht werpt op de rol van burgemeester die Bart speelt, dier er blijkbaar ene is met dubble bodem. Marc Grammens lichtte die in Journaal zo’n kleine maand geleden reeds toe. Ik beloofde hier dit artikel (het slot ervan) over te nemen, maar verdorie, ik wacht nog altijd op de techniekeer die mijne ‘stampa’ (pers) nog altijd moet komen afregelen en gelijkstellen met het nieuwe besturingssysteem van mijn computer. Ach! Domani; dat is een relatief begrip, dat in Italië eigenlijk staat voor ‘nu niet’….

    Binnen afzienbare tijd draait Internet hier op 8 megabyte (thans 2), zodat redelijkerwijze de inhoud qua volume, bijna DM zal kunnen evenaren : zij in vrije val, deze blog lijk het leger van Hannibal : daar, over de ruwe kant der Alpen, pijnlijk zwoegend opwaarts kronkelend, wild omstoven door sneeuwjacht, klimt het heir van Hannibal, reeds uren, uren lang. En einde’loos schijnt de tocht, en eind’loos schijnt het slaven en wroeten. Wanhoop grijpt hen aan, wijl  rang na rang bezwijkt, het oproer zwelt en ’t leger staakt de tocht naar boven…. Vol spijt aanschouwt de held die laffe muiterij, die ’t reuzenwerk vernielt zo na bij ’t doel gekomen. Hij spreekt d’ontzielde scharen toe…

    Voor de rest moet U bij de dichter zelf zijn. Veel leesgenot voor diegenen die er nog altijd geen € 5;- per week voor over hadden, om de rest te lezen direct bij ‘tScheldt.

     

    Ter zake :

     

     

    DEN BART

    Hoe aanwezig Bart de Wever de laatste jaren in de media was, zo afwezig is hij als burgemeester van Antwerpen.

    Op de VOKA-receptie in de Zuiderkroon liet hij de 900 aanwezigen hongeren naar zijn komst. Zelfs Kris Peeters maakte eventjes een binnen en buiten-bezoekje bij de Antwerpse ondernemers.

    In 2006 nam Patrick Janssens de eed van de schepenen af in de districten. Dit keer moest telkens de aftredende voorzitter van de districtsraad die taak vervullen.

    In Borgerhout, gemeenzaam ‘Klein Korea’ genoemd, is dat wellicht nog begrijpelijk.

    In het district Antwerpen, waar de Koerdische kapoen Zuhal Demir het roer in handen kreeg, werd dat door meerdere aanwezigen zeer betreurd. Verscheidene journalisten jammerden op hun facebook over het afschaffen van de ‘Staat van de Stad’, een nieuwjaarsreceptie voor het middenveld van bewonersverenigingen en sociale organisaties. Er zou toch niets te melden zijn geweest, klinkt het vanuit het stadhuis. Dat was net de bedoeling: een receptie waar niets officieels te melden valt biedt net alle tijd voor uitwisselingen. Ook de Bakkersbond kon met haar worstenbroden en appelbollen de burgemeester niet lokken. ‘Waar is ‘den’ Bart?’ is een veelgehoorde verzuchting.

    Tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt verscheen hij in smoking met strik alsof hij in een poppenkast meespeelde. Misschien ervaart hij zijn nieuwe rol met sjerp en al als ietwat potsierlijk, maar uitgerekend hij moet toch beseffen dat brood en spelen niet om mee te lachen zijn.

    Bij de installatie van de OCMW-raad ging hij dan weer wel 2 uur lang het handje van voorzitster Liesbeth Homans vasthouden. Er was een tijd dat hij haar pen moest vasthouden bij het indienen van wetsvoorstellen. Gaan we nu ons hart moeten vasthouden dat ‘den’ Bart zijn goesting niet verliest? Er wordt beweerd dat hij al stevig gezucht heeft bij de gigantische papierberg die hij ambtshalve moet ondertekenen.

    Gelukkig heeft hij de holle slogan dat de stad van iedereen is inmiddels naar de prullenbak verwezen en belette hij enkele islamitische keuterboeren dat ze de Turnhoutsebaan in Borgerhout verkankerden tot het kalifaat hunner dromen.

    Helaas bleek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Balie dat hij door een aantal kwetterende parketparkieten nog niet voor vol wordt aangezien. Buitenkomen dus.

    ***

     

     

    Bon. We zijn dus zo ver, dat de strijd kan beginnen. Antwerpen & C° tegen Scharrelroi & C°, om te zien wie het Laeken naar zich toe kan trekken, zodat de Kroon ontbloot wordt en het Koninklijk Huishouden met de billen bloot komt te liggen..

    Met onze buren : om het even de soort natie-vorming, in vrede leven, vraagt U?

    Maar waarom zoude wij slimmer zijn dan de indertijd de Oost Duitse communisten? Zij bouwden die muur, om te beletten dat mensen uit het Westen hun Arbeider Paradiso zouden binnen dringen, althans dat was hun officieel standpunt. In het Westen wisten wij beter : die Muur der Schande diende om de Oost Duitsers te kunnen als gevangenen bewaken. Bewijs: het dodelijk schietbevel aan de grensbewakers voor al die wilde vluchten naar het Westen.

    De USA bouwt muren, Israël bouwt muren : na de splitsing van België zullen ook wij misschien niet anders kunnen. Zou dat nu zo erg zijn? Iedereen zal toch een nieuw paspoort moeten krijgen, en ‘Intra Muros’ zou dus kunnen streng voorbehouden blijven voor de inboorlingen. Terwijl er, voor ‘uitwijzingen’ van uitgeprocedeerde asielzoekers dan ineens goed afgebakende grensovergangen zouden zijn. Uitgewezen, lijk Adam & Eva uit het Aards Paradijs, door een engel met vlammend zwaard.

    Vrij verkeer van goederen en diensten? Of course!!! We zijn breed van gedachten, altijd geweest. Ieder eerlijk mens mag binnen en buiten zoveel hij wil, zoals voorgeschreven door de Euro’s. Maar staat daar ook ergens dat die ’s nachts mogen lijven?

    Vrij verkeer van personen en diensten, OK, maar als na een bepaald avondlijk uur de poorten sluiten, moet iedere vreemdeling er uit. Wie niet buiten is, is gezien!

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    18-01-2013, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    REI LAAT ZEGGEN……..

     

    En wat meer is…..

     

    Na vele jaren (uit armoe) zonder nutsvoorzieningen, laat alles voorzien dat daarenboven de Flamins nu ook terug zijn….

     

    ***





    18-01-2013, 12:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1151 - KUNSTENMAKERS ZEGT U? POTSENMAKERS JA

    ***

    Vrijdag 18 januari

    Zon 8u36-17u11

    H Sulpicius van Tongeren

    ***

     1151 - KUNSTENMAKERS ZEGT U? POTSENMAKERS JA

     

    De baard :  kracht van verandering.

     

     

    Poll : alle voorgaande koningen hebben een (ruiter)standbeeld. Ziet U dat ook gebeuren voor de huidige koning? En voor evl volgende, de gevechtspiloot?

    ***

     

    Test Uw inleverings-vermogen.. Eerst wat archaïsch taalgebruik, om het historisch feit van de ‘De Val van Antwerpen’ in zijn juiste perspectief te plaatsen. Vervolgens diep ademhalen, de kleine kantjes trachten te belichten, en ons als Flamingant in het kamp plaatsen van de overwinnaars van een socialistische burcht.  De eerste van de vele die nog zullen volgen.

    D’er roert entwadde sedert aldus ‘De Inname van Antwerpen’. Het is pas goed doorgedrongen bij het Linxe kamp, na de mare dat ’t Stad voortaan niet meer van iedereen was, eigen en liefst zoveel mogelijk vreemd volk eerst, maar (al moet daar nog worden over nagedacht) weer gewoon ’t Stadt Antwerpen zou worden, lijk het daar al vele duizenden jaren in de armen van de Schelde lag. Voordien was er al het achterbaks akkevietje van dat Koningspleintje geweest, dat ze nu ineens persé wilden her-benaamd zien naar een der hunnen, wat een eerste klas boemerang bleek te zijn. Vervolgens kwam de directe aanval van het ACW op het Nieuwjaarsfeestje van de Burgemeester, die het schandaal van Dexia bleken te zijn vergeten, waarop de historische woorden vielen ‘ge moet het maar doen, hé’. Daar moes dan, volgens de Procureur van “r Stadt, die ineens ook durfde te spreken, Law & Order komen (boe-geroep), en toen dacht Wouter de Boskabouter dat zijn ‘moment de gloire’ was gekomen. Enig in de annalen van de Belgische Staat : klacht van een politieke dwerg tegen het hoogste Gerechterlijk Orgaan!  De volgende dag reeds de mondig geworden Chef der flikken met de slogan :’Horen, zien, en …Melden’, door datzelfde Woutertje meteen weer op de schopstoel genomen : dat was eveneens discriminerend, al was hij wel akkoord dat men (uit burgerplicht zei de man), de politie zou helpen door goed te observeren en de potentiële misdadiger met behulp van de politie, de pas af te snijden.

    Oei Oei! trompetteerde de politie-vakbond : dat wordt voor ons de armen uit de mouwen steken, en wat kent de burger er nu van hoe criminelen er uitzien! Wij zijn daarvoor opgeleid en kennen het niet! Hij zei nog net niet dat zulks betekende dat de politie voortuin thuis de gazet zou moeten lezen!

    Allemaal tekenen van de beloofde ‘verandering’

    En dat blijft maar doorgaan. Nu zelfs met de man achter het Toneelhuis. Lees AUB tot het einde. Dan zult U begrijpen, dat er achter het Toneelhuis heel wat gebeurt dat gewoonlijk ergens achter een donker hoekje gebeurt.

    Maar soit : de grote Yves Desmet komt voor het beledigen van een Procureur in functie voor de Rechtbank, en blijft tieren dat hij recht heeft op zijn vrije meningsuiting. Mijn mening vindt U helemaal onderaa, al ben ik in de verste verte geen genie als Desmet.

     

    Ter zake :

    "Om de zoveel tijd worden de kunsten met een 'zwartboek' geconfronteerd"

    18/01/13, 08u02  − Bron: De Morgen

    ***

     

    Om de zoveel tijd krijgen de kunsten een waslijst beschuldigingen voorgeschoteld. Het debat heeft nood aan diepgang en helderheid, vindt Guy Cassiers. Cassiers is artistiek leider van het in Antwerpen gevestigde Toneelhuis, het grootste theatergezelschap uit Vlaanderen. .

    Het 'witboek' roept de kunstenaars en de kunst instellingen op om duidelijk te zeggen waar ze voor staan. Het wil de eigen onafhankelijke plek van de kunsten in de samenleving benadrukken

    Mijn voorstel om een 'witboek voor de kunsten' samen te stellen, heeft de voorbije dagen tegenstrijdige reacties losgemaakt; van steunbetuigingen tot oproepen, van Bart Eeckhout bijvoorbeeld (Het dovemansgesprek over het nut van de kunsten, DM 16/1), om het toch maar niet te doen. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om het initiatief te verduidelijken.

    Het 'witboek' is geenszins bedoeld als een 'knieval' of een 'handreiking' naar de politiek. Bijna alle voorstellingen die ik sinds 2006 in Toneelhuis maakte - van Mefisto for ever tot de drie delen van De man zonder eigenschappen - zijn kritische analyses van die politieke macht. Het 'witboek' is evenmin een rechtvaardigende verontschuldiging voor het feit dat we als kunstensector met geld van de overheid werken. Het 'witboek' probeert al evenmin 'verzoening' tot stand te brengen. Verzoening waartussen trouwens? Het 'witboek' is wellicht niet eens een 'gesprek' of een 'dialoog' in de betekenis die de mediaberichtgeving over dit initiatief eraan toekent.

     

    Wat wil het dan wel? Het 'witboek' wil diepgang en helderheid aan de discussie geven. Het streeft geen compromis na, geen water bij de wijn. Het roept de kunstenaars en de kunstinstellingen op om duidelijk te zeggen waar ze voor staan. Het 'witboek' wil de eigen onafhankelijke plek van de kunsten in de samenleving benadrukken en affirmeren. Het wil helder maken dat onder de term 'kunst' een zeer rijke, gediversifieerde, zelfs contradictorische inhoud schuilgaat.

    Ik heb in Vlaanderen tevergeefs gezocht naar kunstenaars die elitaire en hermetische kunst maken die alleen maar toegankelijk is voor een kleine groep insiders. Ik heb tevergeefs gezocht naar kunstenaars die zich bewust buiten of zelfs boven de maatschappij plaatsen. Ik heb tevergeefs gezocht naar kunstenaars die alleen maar doen wat ze zelf graag willen doen, zonder enige verantwoording af te leggen en dat - als klap op de vuurpijl - met geld van de belastingbetaler. Toch is dat een beeld van de kunstenaar en van de kunst dat vanuit een bepaalde hoek steeds vaker in het publieke debat gelanceerd wordt. Als er iets wereldvreemds is, dan wel dit beeld dat geen enkel band heeft met waar het in de kunsten werkelijk om gaat.

    Ondanks zijn mondigheid blijkt de kunstensector een sector die makkelijk in het defensief gedrongen wordt. Om de zoveel tijd worden de kunsten met een 'zwartboek' geconfronteerd. Ze krijgen een lange lijst van beschuldigingen voorgelegd. Ikzelf - en ik denk dat ik hier in naam van vele kunstenaars en kunstinstellingen spreek - herken me niet in die beschuldigingen en in dat negatieve beeld dat van de kunstensector wordt opgehangen. Als er een sector is die zich doet opmerken door creativiteit, verbeelding, nieuwe ideeën, verrassende vormen van communicatie, lokale en internationale dynamiek... dan wel de kunstensector. Waarom duikt dat negatieve beeld dan steeds opnieuw op? Is het mogelijk dat we ons als sector niet voldoende affirmeren? Dat we niet voldoende duidelijk zeggen waar we voor staan? Zijn we nog steeds een grote onbekende waarover veel misverstanden en vooroordelen bestaan? Zou het kunnen dat we zelf niet voldoende wijzen op de belangrijke plek die de kunsten in de samenleving innemen? Op de verbeelding die ze genereren? Op de schoonheid, de ontroering, de meditatie, de spanning, de humor, het amusement, de kritische houding, het engagement, de provocatie, de subversie, enzoverder. Is het niet tijd dat we zelf meer gaan wijzen op de aandacht die de kunsten hebben voor de traditie en het erfgoed, en tegelijk ook voor het nieuwe, en ja dus ook voor het onverwachte, het ongewone, het experiment, het ongemakkelijke? En zelfs aandacht voor de mislukking, voor het besef dat er vooral uit mislukkingen kan worden geleerd.

     Misschien moeten we zelf meer wijzen op het ruime en gevarieerde publiek dat we gezamenlijk bereiken. Op de cruciale rol die we spelen in het onderwijs en in de emotionele en intellectuele vorming van de jongeren. Op onze aanwezigheid in de openbare ruimte. Op onze rol in het werpen van een brug tussen het verleden en het heden, het heden en de toekomst. En waarom niet - al zijn het niet onze eerste preoccupaties - op onze functie in de citymarketing en op onze bijdrage tot de plaatselijke economie en de werkgelegenheid.

     

    Contradictorische meningen

    Ik heb mijn oproep in de eerste plaats tot de collega's uit de artistieke sector gericht. Ik hanteer met opzet een brede definitie van het woord kunst: van de literatuur tot de architectuur, van de beeldende kunsten tot de podiumkunsten, van erfgoed tot de amateurkunsten. Een 'witboek' - of hoe het ook mag heten - is geen overbodige oefening in reflectie en verwoording. Dat is trouwens een oefening die iedere instelling en iedere kunstenaar die subsidie aanvraagt op geregelde tijdstippen moet doen. Die oefeningen blijven nu binnenskamers. Ook vele studies over de effecten van kunst raken niet verder dan de boekenkasten van de professionals. Een 'witboek' is een instrument om daarmee op een originele manier een breder publiek te bereiken. Het geeft artistieke instellingen en kunstenaars de gelegenheid om te discussiëren rond een gezamenlijk initiatief. Dat daarbij veel meningen en hopelijk contradictorische meningen op tafel komen te liggen, is alleen maar gezond.

    Consensus is geen streefdoel. Hoe dat boek er moet uitzien en welke andere initiatieven daarmee verbonden kunnen worden, is de inzet van het gesprek. Diversiteit en veelstemmigheid zijn trouwens altijd al de kracht geweest van de kunsten. Het 'nut' van kunst kan niet berekend worden. De intellectuele en emotionele impact van een ontmoeting met een roman, een film, een muziekstuk, een dansvoorstelling... valt niet te becijferen, maar er kan wel iets over gezegd worden. Zoals de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum, die de Amerikaanse rechters oproept om naast wetteksten ook romans te lezen omdat ze dan over meer mensenkennis zullen beschikken en rechtvaardiger zullen oordelen. Of zoals Vincent van Gogh die in een van zijn laatste brieven aan zijn broer Theo zegt dat sommige van zijn schilderijen "zelfs in de ontreddering hun kalmte behouden". Ik stel me alvast een 'witboek' voor met dat soort verhalen.

    ***

     

    Ik help het Dewever hopen, dat na de verandering in Antwerpen, er ook verdere verandering komt na 2014. Dewever was tot hiertoe niet de grote vriend van het VB, maar wat hij gepesteerd heeft, namelijk heel Vlaanderen over de streep trekken om geel te stemmen, moet hem worden nagegeven. We zij fier ook in zijn plaats.

    O Ja, nog iets. Als een donderslag (die we al i de verte horen ) bij heldere hemel, zou de benoeming zijn van de nieuwe gouverneur van Oost Vlaanderen, die niet eens een partijkaart, maar wel heel wat andere verdiensten heeft. Dat deze verdiensten op het cultureel vlak liggen, moet de ‘kunstwereld’ plezieren en is weer een teken van ‘de verandering’. Jullie gaan toch weer niet protesteren, hé?!

    Neen, de Flaminganten willen geen verandering in de geest van de jaren ’30, die gesteund waren op de Nationaal Socialistische Heilsleer van de Swastica. Zij willen een verandering van alles wat sedert een eeuw vroeger, in de jaren ’30 van de vorige eeuw, is mislopen voor ons volk.

    JaJan Sire, de boemerang is een primitief, maar wel een geducht en dus te mijden wapen. Elk ne Goedendag daar in Laeken! .

    Pssst : U noteert toch nog altijd dat wij van het Vlaams Belang niet rusten voor de verandering definitief en on-omkeerbaar in een Nieuwe Grondwet is ingeschreven?  

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    18-01-2013, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1150 - DE ELFDE PROVINCIE OP ZAND GEBOUWD

     

    ***

    1150  - DE ELFDE PROVINCIE OP ZAND GEBOUWD DOOR DE MINISTER VAN DE NOORDZEE

     

    Een putje in het zand maken met zand,

     

    Om er een water-reservoir van te maken.

     

    ***

    Ja, “n mens moet vindingrijk zijn om in de belangstelling te blijven. De Antwerpse Burgervader wordt slapend rijk, de Gentse Burgemeester, onzen Daniël, krijfg felicitaties van zij  Parijse Rode Grote Leider, de Hottentot Hollande, Di Jeanetto regeert zich rijk, en dus moet Rode Johan een tandje bijsteken.

    Lukt het niet, hij zal toch veel bla-bla verkocht hebben!

    Lukt het wel, dan is zijn broodje gebakken, want rond dat prject krioelt het geld, veel geld, en van postjes, veel postjes. Ja, dat de vissen iet wat zullen verstoord zijn, dat moeten de Groenen erbij nemen, want de meeuwen zullen des te beter verzorgd worden.

    Het aangename aan spookjes, is dat ze bloedmooi kunnen klinken. En dit sprookje heeft, echtig en techtig, een solide achtergrond. Wat de Emir van Dubay kan, kan de Keuzer van ‘tOostende ook! Misschien zelfs dat het in 2014 de kapers van de kust aldaar zal weghouden!

    Ach Lieve Jean Marie DD, Burgemeester van Middelkerke, wat zegde gij daarvan?

     

    ***

    Ter zake :

     

    Eiland voor energie voor de kust van Wenduine

     

    donderdag 17 januari 2013 om 08u53

    Krant van West Vlaanderen.

    ***

    De concrete invulling van het Marien Ruimtelijk Plan van minister van de Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) neemt stilaan concrete vorm aan.

    Dat Vande Lanotte werkt aan een Marien Ruimtelijk Plan, zeg maar een Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de elfde provincie, de Noordzee, is niet nieuw. Vande Lanotte liet weten wat daar allemaal in zal komen te staan.

    Nieuwe internationale vaarroute

    De minister zet in op vier punten. Vooreerst wil Vande Lanotte de Westpitroute intekenen als een Internationale vaarroute. Voor Zeebrugge wordt er ook gedacht aan de LNG-schepen die zullen toenemen met de komst van een tweede steiger. Er is ook reservering voor een uitbreiding van de Haven. Ook de windmolenparken moeten een duidelijke plaats krijgen, met een kader voor aquacultuur.

    Eiland om energie op te slaan

    Het tweede punt versmelt in het derde punt, namelijk de offshore-energie, waarvoor een hoefijzervormig eiland zou worden opgetrokken om overtollige energie op te slaan. Dat eiland zou komen op een drietal kilometer in zee en tien meter boven de zeespiegel uitsteken. Ook hier zou er rekening worden gehouden met de natuur, met een broedplaats voor sternen en mantelmeeuwen.

    Het laatste aandachtspunt is natuur en visserij, dat zich vooral ent op het natuurgebied, de Vlaamse banken.

     

    ***

    De slimmekes van de TeeVee schrijven het volgende :

    "Het is een eiland in zand met een groot meer erin", legt Vande Lanotte uit. "'s Nachts als er te veel elektriciteit is, wordt het water uit het meer gepompt in zee. Als er 's ochtends veel nood is aan elektriciteit, vloeit het water weer in het meer en zo wordt elektriciteit gemaakt. Het is een soort kunstmatige waterval in zee."

     

     

    ***

     

    Ziet U, het project is brand new. Het is om zo te zeggen, nog niet verder dan de tekentafels, misschien zelfs dan het brein van de Keizer van Oostende geraakt? Kwestie van er rap bij te zijn, en de aandacht gaande te houden.

    Met “Horen, Zien, en Melden’ doet onze vriend niet mee. Zou zijn beste vrienden, het milieu, teveel in het harnas tegen hem jagen.

    Zou de man niet weten, dat er in de Nieuwstraat, die zowat tegelijk de Meir en de De Keyserlei is van zijn  stad, ook zoveel onbewoonde winkelpanden 1ste en 2de Verdiep zijn? Daar zou anders nog tumult kunnen over gemaakt worden. Net als BDW verkoopt in de Stad aan de Stroom, waar de Sossen 90 jaar lang aan het bewind waren. De gelijkvloeren komen over bijna als witgekalkte graven met uxe façade maar daarachter primitieve private gedeelten. Met stromend water, vraagt U? Inderdaad, stromend water niet in de waterleidingen, maar langs de muren!.

    Wat ik onthoud van dit verhaal?

    Dat wij, West Vlamingen, als zoiets lukt, de enigen zijn die aan gebieds-uitbreiding kunnen doen, zonder daarvoor bloed te moeten vergieten. Als de Coburgers nu maar geen opslag eisen, omdat zij een groter grondgebied moeten besturen!  

     

    ***

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 18:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1149 – LOODVERGIFTIGING, GEWELD-GAMES EN HIPHOP

     

    ***

    1149 – LOODVERGIFTIGING, GEWELD-GAMES EN HIPHOP

     

    Sfeerbeeld vacantie aan zee

     

    Reisfolder uit de Moslim-landen…

     

    ***

    Vandaag, tenminste tot tegen de middag, geen opmerkingen over het humeur van de cyber-goden. Alleen voor de zoveelste keer stroom-pnderbreking. Iedereen, wij niet in het minst, zit met de handen in het haar over dat fenomeen. Is het niet algemeen (omdat bijvoorbeeld er ergens takken doorheen de draden zijn gegroeid), dan is het bij ons, dat de levensreddende verlies-schakelaar onraad heeft geroken.

     

    Ter zake :

    Ho's en bling-bling

    15-01-2013 - Bart de Wever - de standaard

    ***

    In 1983 publiceerde de geo-chemicus Jerome Nriagu een opmerkelijk artikel in het New England Journal of Medicine . Hij onderbouwde een hypothese die in populariserende historische werken al naar voren was gebracht: het Romeinse Rijk ging mede ten onder door loodvergiftiging. Omdat lood overvloedig aanwezig was en makkelijk te bewerken is, gebruikten de Romeinen het in bijna alles, van aquaducten tot kookgerei. Via water en wijn (gedistilleerd in vaten met loden elementen) kregen de Romeinen hoge dosissen lood binnen, met hersen- en leverschade tot gevolg. De onvruchtbaarheid en psychische afwijkingen bij de Romeinse elite die daaruit voortvloeiden, ondergroeven de machtsstructuren van het Romeinse Rijk, wat bijdroeg tot de ineenstorting ervan. Nriagu werd met de grond gelijk gemaakt. De gedachte alleen al dat concentraties lood er verantwoordelijk voor zouden zijn dat een wereldrijk ten onder ging, was toch te gek voor woorden. De uitstekende wetenschappelijke reputatie van Nriagu werd aan flarden geschoten en de man verkoos om niet op het thema door te werken.

    Jammer, want nu, dertig jaar later, duikt de hypothese op dat de wereldwijde daling van de criminaliteit in de jaren 1990 en 2000 niet te danken zou zijn aan performanter politieoptreden of verbeterde sociaaleconomische omstandigheden, maar aan de afname van loodgebruik in benzine en verf.

     

    In 1994 werkte de econoom Rick Nevin voor sociale huisvestingsprojecten in Amerikaanse steden. Daar stelde hij vast hoe loodverf een significant effect had op peuters, gaande van gedragsafwijkingen, mentale problemen tot ADHD. Hij breidde zijn onderzoek uit tot loodbenzine en stelde zo een correlatie vast tussen het gebruik van lood en criminaliteit. Van het moment dat men begon over te schakelen op loodvrije benzine, daalde het criminaliteitscijfer evenzeer. Net als Nriagu werd Nevin aanvankelijk weggehoond. Maar door jaren op dezelfde nagel te blijven kloppen, met groeiende steun vanuit academische kringen, wordt zijn conclusie steeds meer aanvaard als een plausibele hypothese.

     Ook deze krant wijdde er vorige week een, weliswaar lacherig, artikel aan (DS 9 januari) . Het lijkt er dus op dat we in de jaren tachtig nog niet rijp waren om kritiek ernstig te nemen op een product dat toen nog alomtegenwoordig was. Nu lood overal als ongezond wordt geweerd, zijn we klaar om het te linken aan criminaliteit en de ondergang van het oude Rome.

    Misschien zal dezelfde logica blijken voor de link die gelegd wordt tussen het bovenmatig bekijken van gewelddadige games en films en ontsporend gedrag. Toen een journalist van het Britse Channel 4 Quintin Tarantino vorige week de vraag stelde naar een eventuele link tussen harde geweldsscènes in films en de recente moordpartijen in de VS, maakte deze met enkele krachttermen zeer duidelijk dat hij dat debat niet wenste aan te gaan. Er is geen relatie, punt. Of in Tarantino's subtiele bewoording: I'm shutting your butt down!

    We zijn niet rijp voor kritiek op dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen en waarvan velen genieten. Ook Theodore Dalrymple mocht het ondervinden toen hij in zijn allereerste column voor deze krant met een typisch Brits hyperbolisme stelde dat ‘rockmuziek natuurlijk een van de oorzaken van misdaad is'. De brave man – als schietschijf niet geholpen door het feit dat ondergetekende weleens een boek van hem leest – kreeg gelijk progressief Vlaanderen over zich heen.

     

    Maar kijk, twee onderzoekers van de universiteit van Utrecht komen met een opmerkelijk onderzoek over de relatie tussen muzikale voorkeur en criminaliteit. Zij volgden vijf jaar lang 300 jongeren en kwamen tot de conclusie dat de liefhebbers van hiphop, gothic en house onder hen later meer risico lopen op crimineel gedrag. Niet dat er een causaal verband bestaat tussen de twee, maar het is een proces van socialisatie binnen de vriendenkring en culturalisatie met de levensstijl die dergelijke muziek vooropstelt. In de jaren negentig was rap misschien nog een vernieuwende en aangename mengeling van humor en sociale kritiek, vandaag reikt het jongeren vooral het belang aan van dames van lichte zeden ( ho's ), geld en juwelen ( blingbling ) en het criminele bestaan om voorgaande te verwerven ( the thuglife ). Wie zichzelf culturaliseert met die boodschap, loopt het risico zijn culturele voorbeelden voor werkelijkheid te nemen en zich te bezondigen aan criminaliteit. Misschien is het dus goed toch wat langer na te denken vooraleer conservatieve cultuurkritiek af te schrijven als het gezeur van domme, wereldvreemde lieden.

     

    ***

     

    Zou het dan waarachtig kunnen, dat elke Niveaan een halve Blokker is, en iedere Blokker een halve NV-Aër?  Filip DeWinter zou juist hetzelfde gezegd hebben als BDW, maar hij zou dat niet gezegd gekregen hebben in DS en hij zou er ook niet meer dan hoogstens 10 woorden voor nodig gehad hebben.

    Voorbeeld : de meeste criminaliteit is ingevoerd samen met al die primitieve zeden en gewoonten die niet alleen getolereerd, maar zelfs aangemoedigd worden.

    Verschil : geen. Beiden zeggen precies hetzelfde en suggereren (zonder woorden) dat er dringend ‘verandering’ moet komen.

    Wat er mag verwacht worden? Helemaal iets naar de tand van Groen : dat het discriminatie is, en dat men de ene bevolkingsgroep opzet tegen de andere.

    Wouterke! Wouterke! Gij zegt m.a.w. dat de slechterik is, hij die de dief aanspreekt op zijn verkeerde levenswandel.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 14:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1148 - ZANGFEEST HOERA AFSPRAAK OP 3 MAART

    ***

    Donderdag 17 januari

    Zon 8u37-17u09

    H Antonius, abt, patroon van de slagers en pachters

    ***

    1148 - ZANGFEEST HOERA AFSPRAAK OP 3 MAART

     

     

    Vlaanderen: de toekomst

     

    ***

     

    Voor zover nog nodig, draag ik bij deze graag mijn steentje bij om het publiek te verwittigen dat er dit voorjaar opnieuw een deftig zangfeest, met deftige muziek voor deftige mensen wordt georganiseerd. Zie aankondiging.

     

    Ter zake :

    76ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    zondag 3 maart 2013 - 14u30

    Lotto Arena – Antwerpen

    ***

    Na een bijzonder geslaagd jubileum-zangfeest kijken we tijdens deze 76ste editie voluit naar de toekomst en die toekomst heet Vlaanderen. Laat daar geen twijfel over bestaan. De oude Belgische recepten werken niet meer. De federale regering bewijst dit dagdagelijks en met verve. De uitdagingen die op ons afkomen, vragen een doortastend beleid. Een meerderheid in Vlaanderen vraagt dit ook, maar krijgt het tegenovergestelde. Hoelang nog? Onze welvaart en ons welzijn staan op het spel.

     

    Vlaanderen staat niet alleen. Ook onder meer Catalonië en Schotland willen vooruit en zien onafhankelijkheid meer en meer als enig alternatief voor een falend federaal beleid. Een nieuwe wind waait door Europa en Vlaanderen heeft de keuze: blijven aanmodderen of resoluut kiezen voor zijn toekomst. Voor het ANZ is de keuze duidelijk.

    Op naar de 100

    De toekomst van het Zangfeest ziet er mooi uit. Het aantal aanwezigen stijgt jaar na jaar. Hierbij ook telkens heel wat jonge mensen die niet langer te beroerd zijn om zich complex loos te uiten als Vlaming. We kijken dus vol vertrouwen uit naar de 76ste editie in een tot de nok gevulde Lotto Arena met vanaf de eerste noot een unieke sfeer van samenhorigheid. De regieploeg heeft er opnieuw een mooi en strijdbaar Zangfeest van gemaakt waar het publiek zich de longen uit het lijf kan zingen en de batterijen kan opladen.

    Eerbetoon Miel Cools

    Miel Cools, één van de grondleggers en decennialang boegbeeld van het kleinkunstgenre in Vlaanderen, neemt dit jaar definitief afscheid van zijn publiek. Graag willen we hulde brengen aan de man die in 1966 als eerste kleinkunstzanger op het Zangfeest optrad en dit steeds is blijven doen, ook toen dit niet zo evident was. Geen mooiere manier om Miel te danken dan met het zingen van zijn liedjes. Moeilijk zal dit niet zijn, want liedjes als ‘Boer Bavo’, ‘De soldaat’ en ‘Houden van’ zijn intussen tot ons collectief geheugen, tot ons muzikaal erfgoed gaan behoren.

    ***

     

    Het programma zelf is mij nog niet bekend, maar ik hoop dat ‘de verandering’ er ook als een frisse wind zal doorheen waaien.

    Met ‘verandering’ bedoel ik, dat wat tot voor kort als ‘kliklijn’ werd bestempeld (omdat het een initiatief was van het Vlaams Belang), nu zelfs door Boskabouter Van Besien toegegeven wordt gewoon burgerplicht te zijn…. Nu klinkt het ‘Horen, zien, en melden’….. en iedereen knikt. Buiten hier en daar een wereldvreemde maanzieke geest, die het wel ziet, maar niet wilt toegeven : Vlaanderen kleurt geel, iedere dag meer en meer!.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k stralel joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 11:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7ste Rei - REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    7ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

    In Nederland laat men Di Jeanetto aan het woord

    Over Tante Fabi

     




    Met ondertitels….

    Wanneer begint Vlaanderen met het aftellen?

     

    ***

     

     

     





    17-01-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1147 - BDW IN GEVECHT MET DE VEELKOPPIGE DRAAK DER WOULD BE ARTIESTEN

    Woensdag 16 januari

    Zon 8u38-17u08

    H Titianus.

    ***

    1147 - BDW IN GEVECHT MET DE VEELKOPPIGE DRAAK DER WOULD BE ARTIESTEN

     

    Nuttig kunstwerk in het antieke Rome

     

     

    Duizenden jaren oud, maar nog altijd nuttig…

     

    ***

    De fine fleur van de De Morgen (Bart Eeckhout) ist hoog in de mast geklommen om samen met de schreeuwende meeuwen van de zelf benoemde artiesten rond zijn kop hoofd op de kop van de Antwerpse atleet te kunnen sch¨¨ten.

    Net als in de veldcross (Een Torhoutenaar, stel je voor!) oogst de winnaar van de koers der kemels veel kritiek. Tja, ik heb dat artikel in DS van BDW ook gelezen – met de nobele verschijning van Brahim (mèt hoofddeksel) voor ogen – en ik moet zeggen dat ‘mijn hart van edele fierheid’ begon te beven. Al moet ik toegeven, in gezegde Brahim niet veel cultuur-verrijkend te hebben ontdekt. Wel integendeel.

    JaJa : Den Bart kent er iets van, om “van alle hout pijlen te maken”! Dat hij deze keer spreekt, zoals het Vlaams Belang, bewijst alleen dat het Vlaams Belang al die tijd gelijk heeft gehad.

    Kunst moet niet opgedrongen, noch uitgelegd worden. Kunst is altijd een monument op zichzelf, of is niet. Zo simpel is dat.

     

    Ter zake :

    Is dit dan het moment waarop wij afscheid moeten nemen van Bart De Wever als spraakmakende intellectueel? Aan zijn tactische gaven schort nog altijd niets, zo bewees hij ook deze week weer in alle mogelijke media. In zijn ongetwijfeld weer misbegrepen column in De Standaard (15/1) laat hij zich evenwel betrappen op het soort slordige redeneringen die een intellectueel onwaardig zijn.

    In zijn column probeert De Wever nog maar eens het verband te leggen tussen hiphop - een muziekgenre dat volgens de N-VA-voorzitter louter nog 'dames van lichte zeden, geld en juwelen en het criminele bestaan om voorgaande te verwerven' bezingt - en crimineel gedrag bij jongeren. Niet dat gebrek aan kennis van de diversiteit van de hiphopcultuur moeten we de burgemeester van Antwerpen ten kwade duiden. Hiphop vernauwen tot gangstarap is een beetje alsof je de klassieke muziek inperkt tot de walskitsch van Johann Strauss. Soit, er zijn wellicht wel meer veertigplussers in Vlaanderen die gemist hebben dat de beste plaat van het voorbije jaar gemaakt is door een rapper (Frank Ocean) die uitkomt voor zijn homoseksualiteit.

    Erger is dat De Wever een wat hijgerig geschreven en driftig overgenomen persbericht van de Universiteit van Utrecht aangrijpt om tot een ronduit foute conclusie te komen. Wie ook maar een blik op het bewuste universiteitsonderzoek werpt, leest nergens dat voorkeur voor bepaalde nichemuziek leidt tot (klein) crimineel gedrag. Wel stellen de onderzoekers dat die muziek vaker geliefd is bij jongeren die later de foute kant opgaan, en dat in sommige gevallen die voorkeur dus een voorspeller kan zijn van later onheil. Dat is een veel genuanceerdere stellingname.

    Volgens De Wever komt dat door de 'culturalisatie' en 'socialisatie' van geweld in die muziekgenres (én films én games, want die komen uiteraard ook weer op dezelfde hoop terecht). Hij mag dat denken, maar hij mag de wetenschap niet misbruiken in zijn argumentatie, want dat academische bewijs is er namelijk niet. Hier betreedt hij het glibberige pad van de wetenschappelijke onwaarheid en de drogredenering.

    Wat meer stoort dan die makkelijk te weerleggen denkfout - vergissen is menselijk - is de strategische planning waarmee ze gemaakt wordt. Opnieuw mist de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen de kans om de diverse en inclusieve realiteit van cultuurbeleving in Vlaanderen te omarmen als maatschappelijke winst. Opnieuw wordt jongerencultuur met valse bewijsstukken geproblematiseerd als iets wat afwijkend en gevaarlijk is. Terwijl ook jongerencultuur natuurlijk gewoon deel uitmaakt van 'onze' Vlaamse cultuur, en soms zelfs leidt tot Vlaamse kunst.

    Het lijkt geen toeval te zijn dat De Wever nu zo nadrukkelijk hiphop in het vizier neemt. Voor jonge, gekleurde stadsbewoners is hiphop een belangrijke cultuuruiting. De burgemeester van Antwerpen laat geen gelegenheid voorbijgaan om te suggereren dat 't Stad niet langer ook van hen is. Het criminaliseren van hiphop is een klap in het gezicht van het baanbrekende werk van bijvoorbeeld Sihame El Kaouakibi, die met haar urban dansschool 'Let's Go Urban' honderden jongeren zich artistiek laat ontplooien en in 2011 nog uitgeroepen werd tot Antwerpenaar van het Jaar. Het zijn heus geen jonge crimineeltjes die in die dansscholen worden opgeleid. In een andere eeuw zouden we urban dance gewoon volksdansen genoemd hebben.

    We moeten niet op elke beledigende provocatie van Bart De Wever willen ingaan, maar deze kwestie is relevant nu tegelijkertijd Guy Cassiers van het Toneelhuis de hand reikt naar het nieuwe Antwerpse bestuur om in een witboek het maatschappelijke belang van kunst vast te leggen (DM 15/1). Guy Cassiers is behalve een groot kunstenaar ook een eerbaar man. Zijn doel om de kunsten weer boven het politieke gewoel van 'wij' en 'zij' te laten uitstijgen, is legitiem.

    Toch is zo'n witboek geen goed en misschien zelfs een gevaarlijk idee. De dubbele agenda die Bart De Wever tot dusver in elk cultuurdebat gehanteerd heeft, zou een waarschuwing moeten zijn. Door je eigen belang te willen bewijzen stap je in een nutsdenken, waarvan voor de kunsten weinig heil te verwachten valt. De directe economische return van de Vlaamse kunst is al een keer in kaart gebracht. De steunpunten uit de kunstensector berekenden in 2011 dat elke euro subsidie anderhalve euro omzet genereerde. Een nuttige oefening om populistische praatjesmakers de pas af te snijden, maar het risico bestaat dat de kunsten zo zelf het debat over hun waarde verleggen naar het economisch-utilitaire. Met als gevolg dat in artistiek risico enkel nog geïnvesteerd wordt als er een garantie op winst is, in materiële of immateriële (trofeeën, uitnodigingen voor festivals, internationale lof...) zin. Dat is een armoedige visie op kunst.

    Het ruimere belang van kunsten valt nog moeilijker te bewijzen. Het zal wel dat kunst verenigt, maar een performance waarbij toeschouwers een per een toegelaten worden, heeft evenzeer haar plaats in het kunstenlandschap als een première in een volle Bourla. Stap je De Munt binnen dan krijg je een vaak even actuele en relevante voorstelling te zien als in De Roma in Borgerhout. Toch móet kunst niet politiek relevant zijn. Kunst moet namelijk niets. Misschien is die unieke positie in onze samenleving, die tijdelijke ontsnapping uit de winstdwang, wel de belangrijkste maatschappelijke waarde van kunst.

    Daarom: doe het niet, Guy. Het komt de democratische volksvertegenwoordiging zelf toe om haar bevolking uit te leggen waarom ze kunstenaars onze ondersteuning waardig acht. Ook als sommige van die kunsten - het weze hiphop of een conceptuele installatie - haar niet bevalt. En als ze in die kunst niet meer wil investeren, dat ze het dan ook zegt, zonder zich achter fout begrepen onderzoeken te verbergen.

    Kunst is altijd een vorm van dialogeren, maar, beste Guy, laat je niet naïef verleiden tot een dovemansgesprek met bestuurders die een beperkt of voorbijgestreefd beeld op kunst en cultuur moedwillig misbruiken voor een electoraal doel. Probeer geen ivoren toren af te breken die nooit bestaan heeft. Want op het einde van de dag zal de populaire politicus vanop het kunstenveld dat hij deels kaalgeslagen heeft het volk toespreken en zeggen: zie, hier stond een ivoren toren. .

    ***

     

    In de goede oude tijd werden wij opgevoed met het verhaal van de beeldenmaker die zijn Lijdende Christus door een onschuldig kind liet beoordelen. Hij achtte zich mislukt, toen het kind vol bewondering zei ‘wat ’n mooie man’, en hij herbegon. Toen zijn tweede Christus af was, liet hij dat kind opnieuw oordelen. Als het kind zei, dat deze man volgens hem wel heel veel moest lijdn, wist de schilder zich nogmaals mislukt en hij herbegon voor de derde keer. Toen het af was, zei het kind helemaal niets, maar het viel op zijn knietjes, vouwde de handjes samen, en begin te bidden. Toen wist de schilder dat hij gelukt was.a, ik weet het, dergelijke verhalen zijn niet meer van onze tijd. Maar zijn er daarom minder waar?

    Eenzelfde gevoel werd vroeger ook gehoord, toen we zongen over ‘uit beelden en doeken en zangen, uit al wat een kunstenaar schiep, straalt gij (Vlaanderen) als met tover omhangen….

    Kom gerust eens naar Italië, en maak U bekend bij een of ander museum of tentoonstelling als Fiamingho (Vlaming) : bij elke Italiaan met het hart op de rechte plaats zult U iets van dat ‘als met tover omhangen’ ontdekken. Maar een naam geven van een hedendaags schilder waarop wij hier zouden kunnen fier gaan : ik zou ’t begot niet weten! Tenzij Polkum op zijn gewaardeerde blog (http://blog.seniorennet.be/polkun/  mij ter hulp schiet.

    ***

    Na 3 dagen in eenzaamheid afgesneden te zijn van de buitenwereld, is deze bijdrage het eerste dat ik de wereld in kan sturen. Het defect is opgelost na 3 dagen wachten op de technieker, en na 30 seconden werk.

    Binnenkort zorgt ene Roberto voor hetzelfde geld voor een onbreekbare parabool-verbinding, en krijgen wij voor quasi hetzelfde abonnement, geen 2 megabyte, maar 8. De gezegde Massilmiliano mag zijn boeltje komen afbreken!

    Nie mèmij, hé! Nu weet ik het zeker : we stemmen op Berluscoi!.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k steek joe, zei de bie””.

     

     

     





    16-01-2013, 19:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!