MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    19-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.- 68 – DOORBRAAK ‘Tom Poes’ en Jan Brokkenmakers

    1507

    - 68 – DOORBRAAK

    ‘Tom Poes’ en Jan Brokkenmakers

    *

    https://doorbraak.be/tom-en-jan/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Zondag 19 Januari 2020

    *

    TOM LANOYE VEEGT JAMBON DE MANTEL UIT IN HUMO

    *

    19 januari 2020

    - Leestijd 9 minuten

    jan jambon

    *

    De boeken en toneelstukken van Tom Lanoye heb ik altijd graag gelezen en gezien, maar de schrijver zelf mocht ik niet zo. Hij had van die rare brillen op. Ook sprak hij erg plat als hij op televisie kwam. Dat een gevelschilder als Louis-Paul Boon plat praatte, vond ik normaal. Maar als zo’n afgestudeerde germanist dat doet, moet ik aan die Humphrey Bogart-film denken, met die Mexicaanse bandiet die zegt:

     *

    ‘We don’t need no stinking badges’.

    *

    Bij Lanoye is het: ‘We don’t need no stinking ABN.’

    Die bril en dat platte praten wekten dus mijn ergernis. Later is daar de politiek bijgekomen. Dat is niet de schuld van Tom, maar van mij, omdat ik van extreemlinks naar rechts-liberaal geëvolueerd ben en Tom is (stonkend) links gebleven.

    Plastische chirurgie

    Meestal heb ik van Tom geen last, hij zit vaak in Kaapstad, maar een linkse vriend vestigde mijn aandacht op een stuk van hem in Humo van 7 januari. ’t Is een scherp stuk tegen Jan Jambon, over wie Tom opmerkt ‘dat de wonderen der plastische chirurgie aan zijn neus zijn voorbijgegaan.’ Zijn neus, snap je ’m?

    Ik vind dat zoiets moet kunnen in een polemiek. Een opmerking over het uiterlijk of de geaardheid van je opponent, kan grappig zijn.

    **

    *

    Maar, zoals Karel van het Reve opmerkt, je moet er dan ‘iets leuks mee doen.’ Naar mijn smaak is dat hier niet gebeurd.

    ongeveer het enige zinnetje met inhoudelijke kritiek

     

    In zijn stuk formuleert Tom het verwijt dat Jambon in de vorige regering een ‘keihard besparingsbeleid jegens álle Belgen heeft gevoerd.’ Dat is ongeveer het enige zinnetje met inhoudelijke kritiek. Zou dat eigenlijk erg zijn, vraag ik mij af, zo’n ‘keihard besparingsbeleid’? En tegen álle Belgen nog wel? Voor mij is het in elk geval nog meegevallen, al ben ik een van die Belgen. Mijn inkomen is omhoog gegaan en aan het einde van de maand hield ik, ondanks alle prijsstijgingen, meer centen over. En ik ben de enige niet. Volgens economen zijn de ‘reële’ inkomens voor álle werkende Belgen gestegen, en voor de klein-verdieners nog het meest. Als keihard besparen betekent dat iedereen die werkt, een hoger inkomen krijgt, én dat er meer werk is, dan vind ik dat zo slecht nog niet. Tom mag daar gerust anders over denken.

    Besparen op minister-loon

     Tom heeft trouwens nog meer te vertellen over besparingen, maar dan in het minder ernstige register. Hij vindt het erg belangrijk dat Jambon, als hoofd van een Vlaamse Regering die op allerlei posten zes procent bespaart, zelf ook zes procent moet besparen op zijn bruto-jaarwedde van € 253.000. Die wedde komt, geloof ik, neer op €11.000 netto per maand en dat is nogal veel. Misschien verdiende Jambon als bedrijfsleider nog meer, maar ondertussen is het meer dan het dubbele van wat ik en mijn vrouw samen verdienen.

     

    Het is geloof ik zelfs meer dan wat de meeste slagers en slagerszonen verdienen. Ik begrijp dus de woede en misschien zelfs de afgunst van Tom. Dat alles heeft echter niet veel met Jambon zelf te maken, want een groene of rode minister-president zou hetzelfde hebben verdiend. Maar als Tom vindt dat het inkomen van Jan met zes procent naar beneden moet, is dat voor mij in orde. Zolang hij, of Jambon, met zijn vuile vingers maar van mijn inkomen blijft (1).

    Atoma-schriftjes

    Behalve door de centen-kwestie is Tom ook erg geboeid door een aantal uitspraken van de minister-president. Het zijn dezelfde uitspraken die je op Wikipedia becommentarieerd vindt – de dansende moslims, het kindergeld-huis – en eentje dat Tom zelf uit de oude doos haalt: de Atoma-schriftjes. Jambon had op een bijeenkomst van het KVHV gezegd dat er bij de regeringsvorming van 2014 bindende afspraken waren gemaakt om na 2019 een grote staatshervorming mogelijk te maken. Verwijzend naar het bekende schandaal van Leo Delcroix had hij er grappend bij gezegd dat die afspraken genoteerd stonden in ‘geheime Atoma-schriftjes die in de kluizen liggen van alle meerderheids-partijen’.

    een onderscheid maken tussen wát hij wilde zeggen en het cynisme

    Nu zaten er in het KVHV-publiek undercover-journalisten die die woorden opschreven en ze de dag erna in de krant plaatsten. Jambon gaf onmiddellijk toe dat hij dat van die Atoma-schriftjes niet letterlijk bedoeld had. Je moest dat in de context zien. Je moest een onderscheid maken tussen wát hij wilde zeggen en het cynisme, de beeldspraak en de humor waarméé hij het gezegd had. De journalisten hadden hem ‘te letterlijk geciteerd.’

    Vlaams Belang

     ‘Te letterlijk geciteerd’ … Tom vindt dat belachelijk. Ik niet. Ik maak het bij elk schriftelijk examen weer mee. In de klas zeg ik in het vuur van mijn betoog, dat er rond 1830 een oorlog woedde tussen de classicisten en de romantici, en op een examen lees ik dat ‘in 1830 de oorlog uitbrak tussen classicisten en romantici’. Of ik zeg dat Shakespeare in dat of dat fragment de oorlog beschrijft als het leukste wat je kunt doen zonder er je broek voor uit te trekken, en op het examen lees ik dan over Shakespeare en over die broek. Dan voel ik mij ook ‘te letterlijk geciteerd.’ Gelukkig zitten er bij mij geen undercover-journalisten in de klas, en moet ik het de volgende dag niet gaan uitleggen op een persconferentie.

    Over het kindergeldhuis zegt Tom nog iets interessants. ‘Jambon legitimeert extreem-rechtse leugen-propaganda door ze als topminister keer op keer klakkeloos na te kwekken. In de hoop zodoende zijn politieke concurrenten te counteren, overhandigt hij hun de leidsels van zijn kiesvee. Gratis en voor niets.’ Als we de scheldwoorden en de hyperbolen weglaten, krijgen we de volgende analyse: Jan Jambon maakte veel ophef over het kindergeld om op die manier Vlaams Belang voor te zijn, terwijl juist Vlaams Belang het meeste electorale baat heeft bij de rel.

    Bart Eeckhout

     

     niet bepaald de hete adem van Vlaams Belang

     

    Dat laatste is juist. Het Vlaams Belang is hier de winnaar, want het verhaal van de ‘profiterende vreemdeling’ is vooral hún verhaal, niet dat van N-VA. Dat is ook de analyse van Bart Eeckhout. Het eerste deel van de analyse is echter fout. Het was niet Jan die ophef maakte rond het kindergeld. Hij had alleen één zinnetje gezegd, ter illustratie van het regeringsbeleid, en nog wel in een zaal waar hij niet bepaald de hete adem van Vlaams Belang in de nek voelde.

     

    Het waren de vijanden van Jan – onder andere de krant van Bart Eeckhout – die er dagenlang honderden zinnen over produceerden, waarbij de ene foute factcheck op de andere volgde, totdat uiteindelijk de ware cijfers naar boven kwamen, tot vermaak van Vlaams Belang (2). Het zijn de linkerzijde, en enkele journalisten, die met hun dagenlang kabaal ‘de leidsels van het kiesvee’ hebben overhandigd.

    Blind voor de eigen rol

    Het is eigenlijk merkwaardig dat de anti-N-VA-linkerzijde blind is voor de rol die ze zelf speelt bij het succes van Vlaams Belang. Toen doodzwijgen niet hielp, schakelde ze over op het soort sensationele berichtgeving die Dries Van Langenhove groot heeft gemaakt. Toen Vlaams Belang in de touwen lag, stelde zij N-VA voor als het nieuwe extreemrechts. Een aantal kiezers heeft daaruit onthouden dat ze, of ze nu voor de ene of de andere partij stemmen, in elk geval het foute DNA bezitten. En nu Vlaams Belang weer groot is, blijft de linkerzijde vooral op N-VA schieten, uit gewoonte (3).

     Ik hoop dat de anti-N-VA-linkerzijde mij niet verkeerd begrijpt. Zij moet blijven schrijven wat ze zelf gelooft. Als ze gelooft dat Jan liegt, moet ze schrijven dat Jan liegt. Als ze vindt dat dat dagelijks moet worden herhaald, moet ze dat dagelijks herhalen. Als ze vindt dat N-VA voor hetzelfde staat als Vlaams Belang, dan moet ze daar geen doekjes om doen. En als met name Tom nog veel stukken in Humo wil schrijven over N-VA als de verpersoonlijking van extreemrechts, mag hij dat blijven doen tot hij er evenveel geld mee verzameld heeft als de minister-president verdient op een jaar. Misschien wordt Tom Van Grieken dan opnieuw ‘politicus van het jaar’ in Humo’s Pop Poll.

    *

    Paralipomena

    Philippe Clerick

    *

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Middernood’ komt….

    *

    Karel van het Reve:sedert dat genie hier in Machelen-aan-de-Leie, gebuur van Roger Raveel met zijn eigen persoonlijk homo-vriendje is komen hyperventileren en alle jonge knapen van zijn omgeving ‘het’ heeft leren doen, ‘moette kik nieten van êm nie meer êên’.

    Hij moge blijven liggen stinken in vrede.

    *

    Bart Eeckhout.

    Da’s een ander paar mouwen. Groot talent. Maar… hij staat aan de verkeerde kant van de Geschiedenis. Zou, ipv voor De Morgen te werken, in het zweet zijns aanschijns, overstappen naar… Le Soir….

     

     

     

     

    19-01-2020, 17:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.- 41- VTIMMMEKE SLIMMEKE De brrekte brak en is nu los

    1724

    -    41- VTIMMMEKE SLIMMEKE

    De brrekte wrong is los

    Zondag 19 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Grondwet & Transitie

    *

    … het hoofdartikel van de weekeindeditie van De Standaard zo ongeveer hetzelfde standpunt huldigen.

    *

    De Standaard, zegt U? U bedoelde dus de vroegere AVV-VVK papier-chands? Zeker weten?!! Die zijn al heel, heel lang geen DS meer, maar De Schandaard.

    Hun ‘oplage’ wordt met de dag… lager. Wat nog maar goed is ook. Eerst naar de Biechtstoel. Dan zien we wel. Misschien. Heer misschien.

    In Vlaanderen Vlaams. Ook in de leefkamers. En op Sint-Anneke mosselen!

    *-*-*

    Het was geschreven door Bart Brinkman

    *

    Het staat er inderdaad zo: geen Blinckman geen Wrinxckman maar Vrinckman.

    How he dares! Wat zou dat lieve Gretchen daar wel van zeggen….

    **-*

    … ook politici mogen zetelen,

    *

    Ja dat ‘Grondwettelijk Hof’: het kan niet grondwettelijk genoeg zijn. Maar als de fiere Gentsche Stede de UNIV-reglementen ‘aan de tijd kan aanpassen’, waarom is men in Broeksallabad dan zo achterlijk om ook daar niet op de zaak vooruit te lopen?

    Maar zwijg, want daar komt (hieronder) nog iets meer over… Over achterlijk zijn, en zo. Als dat nu maar niet op dikke nekkerij begint gaan te lijken ….

    *-**

    Dat vermogen verhogen - van 230/240 naar 400 Volt - is wel mogelijk, maar zal voor een hele grootstad veel geld én tijd kosten en ook dat zal dus ook nog niet voor morgen zijn.

    *-*-*

    Datzelfde verhaal geldt in Brussel trouwens ook voor het installeren van het supersnelle G5-netwerk, dat er straks wel zal zijn in de luchthaven van Zaventem, maar niet in de zg hoofdstad van Europa

    *

    Jan dat Broekxellabad van ons, de vroegere o zo mooie Hoofdstad van de Verenigde Lage Nederlanden (De Gouden Eeuw), is thans teruggezakt tot een veelkoppig Diep-Rood monster. Met Babylonische spraakverwarring.

    Niet één groot en nobel Bestuur, maar liefst een stuk of wat (17?19?) dictatoriale ‘Baronniën’ met aan het Hoofd telkens (en de voeten) evenvele pretentieuze schatrijk betaalde alles-branders.

    Aan mijn beste Vl/Fr mede-burgers, ‘t es tied dat’ut is. End dat men daar eindelijk ‘de Midi’ ‘Het Zuid’ gaat gaan noemen. Want die Dikke Nekken schijnen nog het verschil niet te hebben ontdekt tussen ‘Le Milieu’ en ‘Le Sud’…

    En vooral, Messieurs, Mesdames, leer ’n beetje de tering naar de nering te zetten. Les Flamands, ils en ont assez, tu-sais?

    En dan… de rest… Eerst om het geheugen wat op te frissen, het overschotje van vorige dag

    *

    Kla Ra Ra (18u)

    *

    Milieu activisten: protest in ‘t autosalon – willen promo voor electr auto’s 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgenavond.

    *-*-*

    Parijse metro ontwaken uit winterslaap. 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgen avond.

    **-*-

    *

    Airbag fietsers – Kortrijkse uitvinding? - 1ste Lezing.. Zie avondjournaal van morgenavond. Wordt daar doodgezwogen….

    *-*-*

    Extreem R Turks extremisme St. Josse-te-Node… Plotsklaps en heel onverwachts veel interesse voor Saint-Josse en Détresse.

    1ste Lezing.. Zie avondjournaal van deze & vooral morgen avond

    *-*-*

    Almacy – voormiddag-partij receptie - op plat water? - wil vooruit - maar mét Ecolo

    1ste Lezing.. Zie avondjournaal van deze avond

    *-*-*

     Vandaag, Zondag, nog vòór de Vroegmis van vroeger…

    06u

    Tremelo slachtoffer bekend voor ‘t gerecht

    steekpartij dader? Geen onbekende voor Just-is-Just. Wordt verder doodgezwogen.

    *-*-

    CO vergift? Defecte verwarmingsketel –

    Wordt verder doodgezwogen.

    *-*-

    AfzettingsProcedure Trump is in strijd met de Grondwet, strijd tegen het al volk. Dixit de Advocaat van den Trump.

    Wordt verder doodgezwogen.

    *-*-

    Candadees Leger naar Oost-Canada wegens sneeuwval 40 cm - maar wind +100 Km/u

    Wordt verder doodgezwogen.

    *-*-

    Prins Harry werkloos in Kon Fam – is zoon van Diana. Reeds vergeten? Die dodelijke paparazzi in de Parijse avondlijke binnenstad? Geen titels meer voor Harry. No pay. No money.

    *-*-*

    KV Kortrok verloren St Truiden - laatste plaats

    *-*-**

    Weer: zon & buiten, afhankelijk van Uw humeur

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     Zat 18 jan. 20

    **

    *

    -     Autosalon krijgt onverwacht ‘bezoek’ van (wordt overvallen door)

    ‘EXTINCTION REBELLION’.

    Zo’n 200 meestal gemaskerde personen maken kabaal, overgieten zich met olie en ander vuil. Ze bekladden auto’s met ketchup.… Kruipen in een auto, sluiten zich op en beschrijven de voorruit met lippenstift. Allemaal vriendelijk bedoeld, hoor.

    De meer milieu-vervuilende SUV’s en PickUps worden meer en meer verkocht, nl. 4 op 10 auto’s die nu verkocht worden. De verkoop van PickUps steeg in 10 jaar x3. De gunstige overheidstarieven spelen daarbij een grote rol bv. inschrijvingstaks €140 ipv €4108, en dan zwijgen we nog over de belastingen. Want dat gaat om ‘Lichte Vrachtvoertuigen’. Zijn tot 2.52m breed zodat ze niet in de parkeerstroken passen, zodat de andere bestuurders zich doodergeren aan deze mastodonten die meestal bestuurd worden door stoere bebaarde mannen. Is handig als ‘Familiewagen’ voor het vervoer als vee van al die eigen vrouwen met hun vele nageboorten. Een normaal gezien: Vader, Moeder, Kinderen, komt toe met een Cliootje. Grote koffer, kleine motor…

     -     ‘Kom op tegen Kanker’: €36 miljoen zoveel heeft de actie opgebracht. Dit is 26% méér dan 2j terug. Allemaal kapitaal die de Overheid nu naar hartenlust kan uitgeven…

    -     Op de ietwat laattijdige nieuwjaarsreceptie van (zo weinig mogelijk) GROEN heeft Almaci uitzonderlijk fel maar vriendelijk uitgehaald naar zowat iedereen. En neen, Ecolo schitterde daar door afwezigheid. Regering met Groen én Ecolo MOET, anders kan Niks werken. Klein dik, maar moedig gezegd. Zonder de Groenen gaan we steeds verder vooruit, maar dan achteruit. En wat Jambon ooit tegen haar zei: ‘Gij gaat dat niet bepalen’, wel zij zegt nu: “O jawel!”. Yes, we can, om het met de woorden van Moh-Bama te zeggen.

    *

    Maar wat ’n tegenslag voor dat mensje! Die vrijdagavond was er immers nog niets uitgelekt over de PS-schandalen in het Hoofdstedelijk Brusselse Gewest in St. Josse en Dértresse ivm met de Frans-Turkse ondermijning van het Gezag van Mag Mafniëtte, de onlangs weer mislukte allernieuwste Redder van de Francofionia Belglicania Super Supérieure Dictatuur….

    *-*-*-*

    -     Emir Kir, de gelukkige drager van een dubbele nationaliteit, en Edelachtbare Burgemeester van St. Joost-ten-Node, die maar liefst 48% voor de Parti Socialiste haalde bij de laatste verkiezingen wordt nu door Le Conseil Supérieur uit de partij gezet. Hij had een tijdje geleden een (veel betekenende) foto op de Sociale Media (bestemd voor wie? Hier? Of in Trurkystan?) gepost waarop hij te zien was met een 8-tal Turkse burgemeesters (in Turkije). Nu blijkt dat 2 ervan behoren tot de PKK, de extreem rechtse partij van Turkije.

    **

    Pé Pé Kakka doen?

    *

    Maar door dat manoeuvre komt de vorming van een paars-groene regering nu op de helling, want nu hebben ze geen meerderheid meer voor het Parlement, slechts 75 op 150 zetels.

    *

    BYe Bye Myriammeke, zwaar geliefd Turkq matroneke. En tot nooit meer.

    **

    *

    De breeke wrong is los.

    *

    Het Engelse Genie Breektespiere lei het vroeger al vast voor de Eeuwigheid: de kwestie is: zijn… of niet zijn…

    Maar daar wordt subiet op teruggekomen in een oproep naar de gewone Waalse mede-mensen…

    ***-*

     -     Alle Chinezen (en ook den dezen?) in de VS worden gescreend op het gevaarlijk virus die de Spleetogen in eigen land al teistert. De vrees heerst een beetje overal ter wereld, daar het Chinees Nieuwjaar er aan komt, en er dan veel gereisd wordt.

    -     In Parijs, La Ville Lumière pour le monde entier. Maandag a.s. stopt daar de belangrijkste pakbond met staken. PLUS JAMAIS DE GRÈVE. Nous en crèvons, tu-sais?!!!! Zo gaat Le Transport en Commun in de Lichtstad eindelijk weer aan het werk. ’t Is om er het hoofd bij neer teleggen. Dedjù.

    -     Boris Johnson, de Goddelijke, zegt dat 2 Februari de ‘Brexit-day’ wordt. Dan zal er van alles georganiseerd worden. Later meer daar over.

    *

    Die Britten toch. Altijd alles op hun manier willen vastleggen. Het ‘Vaarwel’ is afgesproken per 31 Januari. Om Middernacht. Niet vroeger

    Niet later. Is de wens van onze bloedeigen Sjarel Premier, President van de EUSSR. Maar neen, hoor. Niet dus op 31/01 om 00.00 uur, het Uur der Spoken, maar op 01/02, of 11.01. Das dan weer ‘English Spoken’ of not ‘English Spoken‘

    *-*-*-

    -     The Scottisch zouden willen dat het ‘koppen’ voor voetballertjes onder de 12j verboden wordt. In de VS is dit reeds zo. Specialisten Neurologen hebben vastgesteld dat bij profvoetballers later (niet voor doelwachters), er veel meer dementie en Alzheimer voorkomt.

    -     ‘Citrix’, het programma dat gebruikt wordt als beveiliging, heeft een ‘lek’. Dit programma wordt internationaal gebruikt bij bedrijven, ziekenhuizen, banken, thuiswerkers…

    *

    ’t Is van de pas op. Het vermelde systeem heeft niets te zien met ’n bepaald vrouwelijk intiem lichaamsdeel, dat niet vernoemd wordt in het bijzijn van kinderen. Enfin, toch niet in de tijd dat iedereen zich nog ‘beschaafd’ uitdrukte. Wat ik maar wil zeggen, is dat, samen met de onmisbare zo geprezen digitalisering van de hele Schepping, ook de Duivel zijn intrede heeft gedaan.

    Het zou dus tóch kunnen waar zijn, dat zowel de Engelen als de Duivels boven de Mens (en onze zieltjes) staan.

    *-*-*-*

    -     17 jarig KIND v/h mannelijk geslacht, een jongen dus, (Getint? Verslaafd? Autistich? Toch nooit niet de zoon van een VBër?, want dat laatste zou zekerlijk niet vergeten geweest zijn te vermelden) opgepakt voor het neersteken van een buschauffeur van De Lijn vorige week. Het slachtoffer heeft de aanval nauwelijks overgeleefd.

    *

    Sorry, Beste Lezer, maar af en toe wordt hier gewoon de taalvaardigheid van de (getinte?) radiostem bij de radio en den TV gewoon overgenomen… Aan alles moet gewend worden. Vooral aan die vele rrrrolende RRRR’s.

    *-****

     -     Op de Balearen zal men strenger zijn op het gebruik van alcohol en drugs. Men wil dat soort toerisme in de weekends een halt toeroepen.

     -     Oei, oei, oei… Koentje (Ka-Wauters) is niet meer bij zijn lief schattig Valerietje. En dat na 17 j lief en leed. Maar de kiendjes zitten toch al veilig in de showwereld en dus in…media…

    *

    … ‘Daar gaat ze’… en HIJ? Hij heeft het nakijken…

    Toch maar voor even, hoop ik? Want het spreekwoord zegt, (iets dat die toch zeker moet kennen) zegt dat men nooit moet wachten op een vrouw of een tram. Want om de 5 minuten komt er een andere…

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    *

    Na de HOOGMIS DE 7de Dag, met voor de elfendertigste keer op rij weer aangebrande wijn uit dezelfde tot op en draad versleten oude baalzakken. Wijd, groot en diep. Vooral diep. Bijna ondoorgrondelijk diep.

     

    Nieuwjaars receptie der Rode Mal Contenten.

    Lang en breed uitgesponnen, met veel nostalgische tremelo’s voorgelezen door de Hoernaliste van dienst. In één adem. Ademloos saai.

     

    Idem dito, zelfde tijd, zelfde gelegenheid, andere plaats, andere genodigden.

     

    Namelijk de overal sinds het ontstaan der Partij (2004) schandelijk achter prikkeldraad gezet en overal uitgesloten. Maar wat iedereen, die niet blind is, ziet aankomen, de Winnaars van morgen: de gewone eigen Vlaamse mensen. Die voortrekkers van Het Volksbelang. Met aan de micro als woordvoerder, de kalme bezadigde TVG.

     

    Duur van de autocue-lezeres: minder dan 30 seconden.

     

    Bijna niet te geloven, maar VRT-waar!!!!

    *

     

    19-01-2020, 13:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 – VTIMMEKE SLIMMEKE ECOLO OP OORLOGSVOET. Allons efants…

    2286

    - 40 -

    Zaterdag 18 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

     

    Opperrechter zonder diploma

    **

    Zakia Khatabi (°1976)

    -    Ecolo – Franstalig –

    -    Brussels Hoofdstedelijk Gewest – ongesluierd –weinig respect voor de Wet…

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Zakia_Khattabi

    *

    In de Senaat werd gisteren voor de 2de keer gestemd om de kandidatuur van Zakia Khatabi om de post van rechter bij het Grondwettelijk Hof te bevestigen.

    *

    Het werd dus weer nopens. Al kwam in laatste instantie nog het beenhouwerszoontje Bouchez van de MR ter hulp. Maar helaas, die stopte alles af, hij boucheerde het hele geval rotsvast…Spijtig, hé….Hu HI!!!!!

    Maar houdt U vast aan de takken van de mast…’t Is nog nie êdaon.

    *-*-*-

    Meneer Ampe zee al zeeggende, toen hij zijn mond open deed om te spreken, dat het Khatabi-dingetje niet de geschikte kandidate is, omdat ze niet over een diploma Rechten beschikt.

     *

    Me dunkt, niet alleen gebuisd inzake RECHTEN, maar volgens mij nog meer inzake de PLICHTEN.

    *-*-*-*

    En dan… de rest…

    *

    Maar eerst, als amuse-gueule, nog even verpozen bij gisteren, Vrijdag…

     Klara (16u)

    *

    - Frans Priester 83 jaar – pedofilie - geschorst door Rome - Aartsbisschop Lyon riskeert gevangenisstraf

    *

    Ja, we zitten nog altijd als met de ballen vastgevezen op de directie-pluche bij de VRT, weg ermee. Want de gevoelde intense genoegdoennig dat ze dit bericht konden rondstrooien, was zeer goed en intens voelbaar in de radio-golven.

    Benieuwd of ze de ‘Vriendjes’ uit de eigen stal op identieke wijze zouden vertroetelen. Echte varkens zijn het bij den TeeVee! Voelt U ook aan dat die van jalousie lekkende bekken haast zelf bijna van high worden?

    “Bashen’, waar en hoeveel ze maar kunnen. Alles moet kunnen! Niets moet mogen. Wie de scepter zwaait, zwaait die naar de zwakkeren.

    Maar de islammers die duizend keer erger zijn? Ho maar! Ne touche pas à mon pôte’…. Waarom denkte dat hun vrouwen van kop tot teen in patattenzakken moeten rondlopen? Waarom blijven ze dan niet in hun woestijnen? Daar is er toch plaats in overvloed en kunnen ze de handen uit de mouwen steken zoveel ze willen.

    *-**

    - Haven Antwerpen: 12 aanhoudingen: 2e container met 300 Kgr coke – Douane + Politie volgden hun spoor naar Bornem.

    *

    Omdat ze geen Lidkaart hadden van het VB, werd er ook geen melding gemaakt van de huidskleur noch van de herkomst-roots. Wel gaan ze rap in vorlopige vrijheid komen. Onder voorwaarden, dat speekt vanzelf. De doos in? Nee hoor. Werkstraf of liefst nog ‘Gemeenschapsdienst’, als ’t maar niet voor al te lang is. Raadslieden? Pro Deo. Wat had U anders gedacht?

    *-*-*

     - Picanol start Ma terug op. Alles kits. Ondertussen grote kuis gehouden. Ransom-Boete? Niets over medegedeeld.

    *-*-*

    - China wordt nog groter. Maar verdorie, was da naa? De moteurkes sputteren…

    *

    Weeral de schuld van den Trump zeker? ’t Werd wel niet zo uitdrukkelijk vermeld, maar wel luid en klaar te verstaan gegeven…

    *-*-*

    - Electrische fietsen zitten in de lift - + 300.000 stuks aan de man/de vrouw/ het kind gebracht. Doorstrepen wat niet gewenst wordt

    *-*-*

    Ichtegem Flik nr kliniek geklopt bij tussenkomst partner geweld

    *-*-*

    En dan nu over nar de Orde van de Dag….

    *

    Klara (06u)

    - In St Joost ten node Burgemeester uit PS gezet… waar is dat cordon sanitair naartoe

    *-*-*

    - Herman Van Romp bemoeit zich Groen-SPA + Blauwen: laat ze proberen… Laat ze proberen…

    *-*-*

    - Boris Johnson heeft zijn plannen loud and clear uitgespreid voor de Britse Natie. Waren reeds Lid sedert 1973.

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien, namelijk

    van Vrijdag 18 jan 2020

     

    - Assisen Gent verdediging laat vlieger op, het is een klare schande: gaan de Heren Medicijnmannen zich nog ooit riskeren?

    *

    Me dunkt dat er stront is aan de Gentse knikker. Penisnijd? Broodroof? Tijdverdrijf voor de Jugepee? Er is nooit geen rook zonder vuur..

    *-*-**

    -     de nabestaanden zeggen datde Wet niet werd nageleefd. Het langharig gluiperige Liegebeest, Meester Walter Van Steenbrugge is snoeihard tegen de familie. Wat hebben jullie gedaan? Jullie waren erbij! Hij verwijt dat zij gefaald en veel fouten gemaakt hebben die ze nu willen projecteren op de Artsen. De loeders. Vooral de Kath. Kerk zou zelf het proces beïnvloeden en sturen, zodat euthanasie terug wordt geschroefd. Ha, die van Steenbrugge toch, en vooral zijn Linker Duim…Die zuigt daar zó maar zonder verpinken het puurste venijn uit.

    Meester Vermassen vindt zelf dat Assisen voor moordenaars en criminelen is, niet voor Dokters die een persoon op haar eigen aandringen geholpen hebben.

    De adv. Van de familie zegt dat de procedure niet correct is gevolgd. ‘Tinneke’ zou het slachtoffer zijn van een bepaald milieu, meer bepaald beïnvloed door

    **

    ‘VONDEL’ (Centrum LevensEindeVragen Gent).

     //*-/

    VONKEL, een luisterend huis - Federatie Palliatieve Zorg  

    *

    Een instap-huis en ontmoetingsplaats voor ‘omgaan met sterven, dood en rouw’. Zij (NGO? VZW?? SPA???) zouden zachtjes haar naar haar dood geduwd hebben. Een boek over haar zou zijn verschijnen, en zo werd er ook een Fotograaf bij geroepen.

    Kassa! Kassa! Kassa!

     *-*-*

    -     De Opper-Aytollah leidt zelf ‘Het Vrijdaggebed’ en haalt daarbij fel uit naar … twee keer raden: naar Trump. Die Amerikaanse clowns beweren dat ze aan de kant staan van Iran, maar dat is niet zo.

     -     De uitlaten (van voertuigen!) zijn het laatste jaar vervuilender geworden!!! Van Europa mag er maar 95g/km CO2 meer uitgestoten worden. Daardoor denkt de autovereniging dat op het einde van het jaar op, de elektrische wagens flink veel korting zal gegeven worden om die norm te behalen. Nu pushen ze de elektrisch en hybride wagens om die CO2 naar beneden te krijgen. De laatste drie jaar stijgt CO2 gehalte altijd maar hoger, daar er méér benzine- dan dieselwagens verkocht worden want die zijn vervuilender!

    *

    Een mens zou zich beginnen afvragen, Wie. of Wat? daar allemaal achter steekt. Misschien de Lange Arm van de EUSSR die, net zoals Hitler in de jaren ’33-’39 ook, tentakels der ‘Onderwwerping’ (= Soumission, Dhimitude) ook zou opleggen. Het is misschien zelf wel de bedoeling dat iedereen terug met paard en kar begint te rijden…. Wij wel, de Nomenclatura natuurlijk niet. Zie Sjarel Premier, die thans beschikt over maar liefst VIJF gepantserde limousines, mèt evenveel chauffeurs. Alhoewel er gewoonlijk gevlogen wordt. Zelfs op korte afstanden. En hij kan toch maar op 1 plaats zitten…

    *-*-*-*

    -     KPMG (you remember; zij waren de “adviseurs’ van Lernaut & Hauspie, Speach Technology, (toen alles nog koek en ei was…) geeft een soort premie voor hun mensen om die bedrijfswagen meer aan de kant te laten staan, en gebruik te maken van andere vervoermiddelen. Io no capito. I d’nt understand. Ich schnappe das nicht. Graag wat meer uitleg, die deze keer niet in de boekhouding hoeft te komen. En da snappe’k wel.

     -     Een snelle 'laadbeurt’ wordt 5x duurder bij IONITY. Nu voor ongeveer 360 km betaalt men €8, straks €60. Ja Ja, de vooruitgang heeft gene prijs…Een typisch radicaal ROOD uitgangspunt.

     -     Jaarlijks 20 miljard euro illegale dieren wereldwijd verkocht. België is de draaischijf. Eens te meer. Rood paradijs zegt U? Waarom denkt U dat? Maar mens toch, Olio di Poeppo is toch geen normaal liefhebbende vogelaar? Coburgia doorgeefluik zowel voor die dieren als voor ’t smokkelen van illegale planten. Tijd dat de ROOIEN Dolf onderspitten!

    Ach die dyslexie van mij!

     -     Begrafenisondernemers op hun beurt slachtoffer van fraude. Men belt om te vragen of ze de begraving van een nabestaande kunnen regelen die gestorven is in New York. Via mail wordt alles BETAALD en geregeld. Daarna vraagt men namelijk vanuit NY die kosten op voorhand te betalen: €7500. Na betaling horen ze niks meer, en contacteren blijkt dan plots onmogelijk!

     -     Federale Politie vindt de 79j Daniel Bordeyne dood in de Nete in Lier die een paar jaar geleden zijn vrouw uit haar lijden (?) verloste.

     -     Een 15 + 17- jarige opgepakt ivm de tienerbende die Tildonk terroriseerde. De jongste moet 1 maand in een instelling en de andere heeft huisarrest.

     -     Mensen die in Genk via een dating-app (abdou?) een afspraakje maken, worden dan aangevallen, beroofd en bestolen (gsm-auto-cards…). Ze hebben 8 jongeren tussen 15 en 23 j oppakt. Er zijn reeds 5 slachtoffers, maar men denkt dat er veel meer zijn.

     -     In totaal op 3 plaatsen 126 miljoen illegale sigaretten door de Douane in beslag genomen. Wist U al. Acht (8) verdachten in de cel, allen Turks. Wist U ook al. De sigaretten komen uit Z-O-Azië en zijn bestemd voor heel Europa. Ze bevatten allerlei schadelijke stoffen zelfs stront, stro…

    Ach ja, alles die uit die landen dat naar hier afzakt, is er maar naar…

     -     Maag Njette: de NVA heeft geen enkel voorstel gedaan. (slikt even) De PS & NVA hebben totaal niks gemeen. RIEN EN COMMUN. Zij, de Zwarten, doen alles om geen akkoord te bereiken.

     -     Politiek hoernalist : we zijn geen stap dichter bij een akkoord. De schuld van Magnete? Non, Jamais de la Vie. Il le jure sur la tête de sa mère, qui est morte depuis longtemps.

     -     Op 1 maart organiseert PVDA Mertens een mars in Brussel. Daar zal veel volk komen naar kijken. Liefst gemaskerd en voorzien van kromzwaarden?

     -     Nieuwe elementen tegen Trump? Ze blijven die uit hun duim zuigen. Links zit boordevol apenkloten.

     -     China laagste geboortecijfer sinds 1949, niettegenstaande ze nu 2 kinderen mogen hebben.

    Zeg, en hoe zit dat daar met de immigratie? Alle ‘bevolkingen’ worden anders per direct ‘bediend’.

     -     In Italiaanse bergen is een man op nippertje aan de dood ontsnapt: een modderlawine verraste hem.

     -     Restaurant Paul BOCUSE verliest een Michelin-ster. Frankrijk in shock.

     -     JP Gaultier verlaat na 50j de modewereld. Maar de show goes on…

     -     1 uur later beginnen werken in de winter, is beter voor onze biologische klok. Dan is er meer licht. Nu is er veel wintermoeheid door te weinig vitamine D.

    Echt niet nog een andere reden voor al die oververmoeidheid? Goed nadenken bitte.

     -     Bezorgd bejaard ’burgermannetje’ ijvert voor het behoud van een zebrapad op de drukke N8 Leupegem-Oudenaarde. Hij gaat meermaals per dag met de fiets aan de hand over dat zebrapad. En laat dit filmen. Door het filmpje op de media te plaatsen, blijft het zebrapad, het heeft het ‘Gewest’ overtuigd van het nut!

     -     Wielsbeke: de kwekers van de wiet waren echte professionelen, maar we hebben nog geen spoor van hen. In de Leiebrug was er een gang van zo’n 300m x 10m van de ene kant naar de andere kant van de brug. De elektriciteit namen ze af van de na-bijstaande cabine, en ze gebruikten de afwatering van de brug als water voor de planten. De burgemeester begrijpt niet hoe dat kon, want al die teelaarde daarbinnen krijgen zonder gezien te worden??? Mysterie…

     -     De 100- dagen in Roeselare lopen uit de hand. Het was verboden voetzoeker of bommetjes te gebruiken, maar de leerlingen lapten dat aan hun schoenzolen. Met als gevolg: 26 personen met brandwonden.

     -     De man die in Adinkerke een baby zo hard en té lang door elkaar schudde, tot het dood was (in 2018), krijgt 15j cel. Nog 3j en hij mag reeds vrijkomen.

    Er waren, niettegenstaande zware klappen, verzachtende omstandigheden: de man werd in zijn jeugd gepest, nam drugs en was verslaafd aan alcohol!??

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het gaat van kwaad naar erger. Maar verliezen we daar de lach bij. Neen, hoor. Alleen hadden we het graag wat minder hoge graad van zuurheid. Maar dat komt.

    In ieder geval: in het Waregemse, echt waar, hangt er beterschap in de lucht.

    **

    *

    ‘tWaregemnaarke

    Op de al bij al niet zo heel Grote Markt van dit pretentieuze Paardenkoerse Steedje, staat, pal in ’t midden, de nogal kolossaal uitgevallen Dekenale Sint-Amanduskerk. Met klokkentoren en al. Maar die zijn bijna nooit meer te horen. Vooral niet op Vrijdagavond met daarrond, zo weinig mogelijk parkeer- gelegenheid. Want je bent jong, progressief maar zeker niet erg spaarzaam, en je kijkt vooral niet op een paar honderd meter lopen. In Waregem namelijk, schijnt des winters als ‘s zomers dag en nacht de ZON. Met ’n lach op ’t gelaat, loopt men er in de maat.

    Want ‘het milieu’ heeft ook zijn rechten. Bloembakken verpoos-prieeltjes, zo goed als geen enkel terras. Met vooral ijverig speurende ‘Parkeerwachters’ die continu neuzen en speuren naar ‘overtreders-foutparkeerders’. Precies alsof er nog veel volk geïnteresseerd is om tussen de vele ‘gelukzoekers’ voor zichzelf ook een rustig plekje te zoeken, voor rijwiel, invalidenwagentje, scooter of ‘ped-trotinet’.

    Langs de ene kant van de Kerk is het zo goed als VERRBOTEN of onmogelijk, om zelfs maar uit te stappen.

    Aan de andere kant, zogezegd ‘achter de kerk’, de meer kalme kant, zijn minstens 15 à 20 betalende uitgetekende parkeerplaatsen voorzien.

    So far so good.

     Maar sedert 1 December (verleden jaar, 2019) staat daar nu de IJSPISTE. Een chalet-aandoende bungalow (15m x 50 m?) waarvan de helft bar- en zit-amusement, en waar aan de andere kant, de kleinste helft, tegen mens-onterende woekerprijzen ’n half uurtje of zo de ijspret kan beoefend worden.

     Anders gezegd…. Sedert <14 dagen="" ligt="" alles="" daar="" leeg="" en="" luize="" plat="" maar="" het="" geheel="" blijft="" staan="" verlaten="" door="" pol="" klein="" pierke="" feest="" is="" over="" uit="" dag="" nacht:="" vollen="" bak="" verlicht="" zo="" als="" n="" luis="" span="">

    Vraag aan het Stadsbestuur: tot wie kan men, de burger, zich wenden om dat ding daar zo vlug mogelijk te doen weghalen? Enig idee?

    Het spreekt vanzelf dat jullie de volgende keer verwonderd zullen opkijken, als die van Het Vlaams Belang ook bij ons gevraagd worden om orde op zaken te komen stellen.

     Een verwittigd man…

     

    PS

    O, Excuseer. Is daar soms ’n tweede coca-plantage gekomen? Alles kan. Niets moet.

     






    18-01-2020, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 – VTIMMEKE SLIMMEKE ECOLO OP OORLOGSVOET. Allons efants…

    2286

    - 40 -

    Zaterdag 18 Januari 2020

    **

    ant

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Guv

     

    Opperrechter zonder diploma

    **

    Zakia Khatabi (°1976)

    -    Ecolo – Franstalig –

    -    Brussels Hoofdstedelijk Gewest – ongesluierd –weinig respect voor de Wet…

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Zakia_Khattabi

    *

    In de Senaat werd gisteren voor de 2de keer gestemd om de kandidatuur van Zakia Khatabi om de post van rechter bij het Grondwettelijk Hof te bevestigen.

    *

    Het werd dus weer nopens. Al kwam in laatste instantie nog het beenhouwerszoontje Bouchez van de MR ter hulp. Maar helaas, die stopte alles af, hij boucheerde het hele geval rotsvast…Spijtig, hé….Hu HI!!!!!

    Maar houdt U vast aan de takken van de mast…’t Is nog nie êdaon.

    *-*-*-

    Meneer Ampe zee al zeeggende, toen hij zijn mond open deed om te spreken, dat het Khatabi-dingetje niet de geschikte kandidate is, omdat ze niet over een diploma Rechten beschikt.

     *

    Me dunkt, niet alleen gebuisd inzake RECHTEN, maar volgens mij nog meer inzake de PLICHTEN.

    *-*-*-*

    En dan… de rest…

    *

    Maar eerst, als amuse-gueule, nog even verpozen bij gisteren, Vrijdag…

     

    Klara (16u)

    *

    - Frans Priester 83 jaar – pedofilie - geschorst door Rome - Aartsbisschop Lyon riskeert gevangenisstraf

    *

    Ja, we zitten nog altijd als met de ballen vastgevezen op de directie-pluche bij de VRT, weg ermee. Want de gevoelde intense genoegdoennig dat ze dit bericht konden rondstrooien, was zeer goed en intens voelbaar in de radio-golven.

    Benieuwd of ze de ‘Vriendjes’ uit de eigen stal op identieke wijze zouden vertroetelen. Echte varkens zijn het bij den TeeVee! Voelt U ook aan dat die van jalousie lekkende bekken haast zelf bijna van high worden?

    “Bashen’, waar en hoeveel ze maar kunnen. Alles moet kunnen! Niets moet mogen. Wie de scepter zwaait, zwaait die naar de zwakkeren.

    Maar de islammers die duizend keer erger zijn? Ho maar! Ne touche pas à mon pôte’…. Waarom denkte dat hun vrouwen van kop tot teen in patattenzakken moeten rondlopen? Waarom blijven ze dan niet in hun woestijnen? Daar is er toch plaats in overvloed en kunnen ze de handen uit de mouwen steken zoveel ze willen.

    *-**

    - Haven Antwerpen: 12 aanhoudingen: 2e container met 300 Kgr coke – Douane + Politie volgden hun spoor naar Bornem.

    *

    Omdat ze geen Lidkaart hadden van het VB, werd er ook geen melding gemaakt van de huidskleur noch van de herkomst-roots. Wel gaan ze rap in vorlopige vrijheid komen. Onder voorwaarden, dat speekt vanzelf. De doos in? Nee hoor. Werkstraf of liefst nog ‘Gemeenschapsdienst’, als ’t maar niet voor al te lang is. Raadslieden? Pro Deo. Wat had U anders gedacht?

    *-*-*

     - Picanol start Ma terug op. Alles kits. Ondertussen grote kuis gehouden. Ransom-Boete? Niets over medegedeeld.

    *-*-*

    - China wordt nog groter. Maar verdorie, was da naa? De moteurkes sputteren…

    *

    Weeral de schuld van den Trump zeker? ’t Werd wel niet zo uitdrukkelijk vermeld, maar wel luid en klaar te verstaan gegeven…

    *-*-*

    - Electrische fietsen zitten in de lift - + 300.000 stuks aan de man/de vrouw/ het kind gebracht. Doorstrepen wat niet gewenst wordt

    *-*-*

    Ichtegem Flik nr kliniek geklopt bij tussenkomst partner geweld

    *-*-*

    En dan nu over nar de Orde van de Dag….

    *

    Klara (06u)

    - In St Joost ten node Burgemeester uit PS gezet… waar is dat cordon sanitair naartoe

    *-*-*

    - Herman Van Romp bemoeit zich Groen-SPA + Blauwen: laat ze proberen… Laat ze proberen…

    *-*-*

    - Boris Johnson heeft zijn plannen loud and clear uitgespreid voor de Britse Natie. Waren reeds Lid sedert 1973.

    End

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien, namelijk

    van Vrijdag 18 jan 2020

     

    - Assisen Gent verdediging laat vlieger op, het is een klare schande: gaan de Heren Medicijnmannen zich nog ooit riskeren?

    *

    Me dunkt dat er stront is aan de Gentse knikker. Penisnijd? Broodroof? Tijdverdrijf voor de Jugepee? Er is nooit geen rook zonder vuur..

    *-*-**

    -     de nabestaanden zeggen datde Wet niet werd nageleefd. Het langharig gluiperige Liegebeest, Meester Walter Van Steenbrugge is snoeihard tegen de familie. Wat hebben jullie gedaan? Jullie waren erbij! Hij verwijt dat zij gefaald en veel fouten gemaakt hebben die ze nu willen projecteren op de Artsen. De loeders. Vooral de Kath. Kerk zou zelf het proces beïnvloeden en sturen, zodat euthanasie terug wordt geschroefd. Ha, die van Steenbrugge toch, en vooral zijn Linker Duim…Die zuigt daar zó maar zonder verpinken het puurste venijn uit.

    Meester Vermassen vindt zelf dat Assisen voor moordenaars en criminelen is, niet voor Dokters die een persoon op haar eigen aandringen geholpen hebben.

    De adv. Van de familie zegt dat de procedure niet correct is gevolgd. ‘Tinneke’ zou het slachtoffer zijn van een bepaald milieu, meer bepaald beïnvloed door

    **

    ‘VONDEL’ (Centrum LevensEindeVragen Gent).

     //*-/

    VONKEL, een luisterend huis - Federatie Palliatieve Zorg  

    *

    Een instap-huis en ontmoetingsplaats voor ‘omgaan met sterven, dood en rouw’. Zij (NGO? VZW?? SPA???) zouden zachtjes haar naar haar dood geduwd hebben. Een boek over haar zou zijn verschijnen, en zo werd er ook een Fotograaf bij geroepen.

    Kassa! Kassa! Kassa!

     *-*-*

    -     De Opper-Aytollah leidt zelf ‘Het Vrijdaggebed’ en haalt daarbij fel uit naar … twee keer raden: naar Trump. Die Amerikaanse clowns beweren dat ze aan de kant staan van Iran, maar dat is niet zo.

     -     De uitlaten (van voertuigen!) zijn het laatste jaar vervuilender geworden!!! Van Europa mag er maar 95g/km CO2 meer uitgestoten worden. Daardoor denkt de autovereniging dat op het einde van het jaar op, de elektrische wagens flink veel korting zal gegeven worden om die norm te behalen. Nu pushen ze de elektrisch en hybride wagens om die CO2 naar beneden te krijgen. De laatste drie jaar stijgt CO2 gehalte altijd maar hoger, daar er méér benzine- dan dieselwagens verkocht worden want die zijn vervuilender!

    *

    Een mens zou zich beginnen afvragen, Wie. of Wat? daar allemaal achter steekt. Misschien de Lange Arm van de EUSSR die, net zoals Hitler in de jaren ’33-’39 ook, tentakels der ‘Onderwwerping’ (= Soumission, Dhimitude) ook zou opleggen. Het is misschien zelf wel de bedoeling dat iedereen terug met paard en kar begint te rijden…. Wij wel, de Nomenclatura natuurlijk niet. Zie Sjarel Premier, die thans beschikt over maar liefst VIJF gepantserde limousines, mèt evenveel chauffeurs. Alhoewel er gewoonlijk gevlogen wordt. Zelfs op korte afstanden. En hij kan toch maar op 1 plaats zitten…

    *-*-*-*

    -     KPMG (you remember; zij waren de “adviseurs’ van Lernaut & Hauspie, Speach Technology, (toen alles nog koek en ei was…) geeft een soort premie voor hun mensen om die bedrijfswagen meer aan de kant te laten staan, en gebruik te maken van andere vervoermiddelen. Io no capito. I d’nt understand. Ich schnappe das nicht. Graag wat meer uitleg, die deze keer niet in de boekhouding hoeft te komen. En da snappe’k wel.

     -     Een snelle 'laadbeurt’ wordt 5x duurder bij IONITY. Nu voor ongeveer 360 km betaalt men €8, straks €60. Ja Ja, de vooruitgang heeft gene prijs…Een typisch radicaal ROOD uitgangspunt.

     -     Jaarlijks 20 miljard euro illegale dieren wereldwijd verkocht. België is de draaischijf. Eens te meer. Rood paradijs zegt U? Waarom denkt U dat? Maar mens toch, Olio di Poeppo is toch geen normaal liefhebbende vogelaar? Coburgia doorgeefluik zowel voor die dieren als voor ’t smokkelen van illegale planten. Tijd dat de ROOIEN Dolf onderspitten!

    Ach die dyslexie van mij!

     -     Begrafenisondernemers op hun beurt slachtoffer van fraude. Men belt om te vragen of ze de begraving van een nabestaande kunnen regelen die gestorven is in New York. Via mail wordt alles BETAALD en geregeld. Daarna vraagt men namelijk vanuit NY die kosten op voorhand te betalen: €7500. Na betaling horen ze niks meer, en contacteren blijkt dan plots onmogelijk!

     -     Federale Politie vindt de 79j Daniel Bordeyne dood in de Nete in Lier die een paar jaar geleden zijn vrouw uit haar lijden (?) verloste.

     -     Een 15 + 17- jarige opgepakt ivm de tienerbende die Tildonk terroriseerde. De jongste moet 1 maand in een instelling en de andere heeft huisarrest.

     -     Mensen die in Genk via een dating-app (abdou?) een afspraakje maken, worden dan aangevallen, beroofd en bestolen (gsm-auto-cards…). Ze hebben 8 jongeren tussen 15 en 23 j oppakt. Er zijn reeds 5 slachtoffers, maar men denkt dat er veel meer zijn.

     -     In totaal op 3 plaatsen 126 miljoen illegale sigaretten door de Douane in beslag genomen. Wist U al. Acht (8) verdachten in de cel, allen Turks. Wist U ook al. De sigaretten komen uit Z-O-Azië en zijn bestemd voor heel Europa. Ze bevatten allerlei schadelijke stoffen zelfs stront, stro…

    Ach ja, alles die uit die landen dat naar hier afzakt, is er maar naar…

     -     Maag Njette: de NVA heeft geen enkel voorstel gedaan. (slikt even) De PS & NVA hebben totaal niks gemeen. RIEN EN COMMUN. Zij, de Zwarten, doen alles om geen akkoord te bereiken.

     -     Politiek hoernalist : we zijn geen stap dichter bij een akkoord. De schuld van Magnete? Non, Jamais de la Vie. Il le jure sur la tête de sa mère, qui est morte depuis longtemps.

     -     Op 1 maart organiseert PVDA Mertens een mars in Brussel. Daar zal veel volk komen naar kijken. Liefst gemaskerd en voorzien van kromzwaarden?

     -     Nieuwe elementen tegen Trump? Ze blijven die uit hun duim zuigen. Links zit boordevol apenkloten.

     -     China laagste geboortecijfer sinds 1949, niettegenstaande ze nu 2 kinderen mogen hebben.

    Zeg, en hoe zit dat daar met de immigratie? Alle ‘bevolkingen’ worden anders per direct ‘bediend’.

     -     In Italiaanse bergen is een man op nippertje aan de dood ontsnapt: een modderlawine verraste hem.

     -     Restaurant Paul BOCUSE verliest een Michelin-ster. Frankrijk in shock.

     -     JP Gaultier verlaat na 50j de modewereld. Maar de show goes on…

     -     1 uur later beginnen werken in de winter, is beter voor onze biologische klok. Dan is er meer licht. Nu is er veel wintermoeheid door te weinig vitamine D.

    Echt niet nog een andere reden voor al die oververmoeidheid? Goed nadenken bitte.

     -     Bezorgd bejaard ’burgermannetje’ ijvert voor het behoud van een zebrapad op de drukke N8 Leupegem-Oudenaarde. Hij gaat meermaals per dag met de fiets aan de hand over dat zebrapad. En laat dit filmen. Door het filmpje op de media te plaatsen, blijft het zebrapad, het heeft het ‘Gewest’ overtuigd van het nut!

     -     Wielsbeke: de kwekers van de wiet waren echte professionelen, maar we hebben nog geen spoor van hen. In de Leiebrug was er een gang van zo’n 300m x 10m van de ene kant naar de andere kant van de brug. De elektriciteit namen ze af van de na-bijstaande cabine, en ze gebruikten de afwatering van de brug als water voor de planten. De burgemeester begrijpt niet hoe dat kon, want al die teelaarde daarbinnen krijgen zonder gezien te worden??? Mysterie…

     -     De 100- dagen in Roeselare lopen uit de hand. Het was verboden voetzoeker of bommetjes te gebruiken, maar de leerlingen lapten dat aan hun schoenzolen. Met als gevolg: 26 personen met brandwonden.

     -     De man die in Adinkerke een baby zo hard en té lang door elkaar schudde, tot het dood was (in 2018), krijgt 15j cel. Nog 3j en hij mag reeds vrijkomen.

    Er waren, niettegenstaande zware klappen, verzachtende omstandigheden: de man werd in zijn jeugd gepest, nam drugs en was verslaafd aan alcohol!??

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het gaat van kwaad naar erger. Maar verliezen we daar de lach bij. Neen, hoor. Alleen hadden we het graag wat minder hoge graad van zuurheid. Maar dat komt.

    In ieder geval: in het Waregemse, echt waar, hangt er beterschap in de lucht.

    End

    *

    **

    Winter stemm

    *

    ‘tWaregemnaarke

    Op de al bij al niet zo heel Grote Markt van dit pretentieuze Paardenkoerse Steedje, staat, pal in ’t midden, de nogal kolossaal uitgevallen Dekenale Sint-Amanduskerk. Met klokkentoren en al. Maar die zijn bijna nooit meer te horen. Vooral niet op Vrijdagavond met daarrond, zo weinig mogelijk parkeer- gelegenheid. Want je bent jong, progressief maar zeker niet erg spaarzaam, en je kijkt vooral niet op een paar honderd meter lopen. In Waregem namelijk, schijnt des winters als ‘s zomers dag en nacht de ZON. Met ’n lach op ’t gelaat, loopt men er in de maat.

    Want ‘het milieu’ heeft ook zijn rechten. Bloembakken verpoos-prieeltjes, zo goed als geen enkel terras. Met vooral ijverig speurende ‘Parkeerwachters’ die continu neuzen en speuren naar ‘overtreders-foutparkeerders’. Precies alsof er nog veel volk geïnteresseerd is om tussen de vele ‘gelukzoekers’ voor zichzelf ook een rustig plekje te zoeken, voor rijwiel, invalidenwagentje, scooter of ‘ped-trotinet’.

    Langs de ene kant van de Kerk is het zo goed als VERRBOTEN of onmogelijk, om zelfs maar uit te stappen.

    Aan de andere kant, zogezegd ‘achter de kerk’, de meer kalme kant, zijn minstens 15 à 20 betalende uitgetekende parkeerplaatsen voorzien.

    So far so good.

     Maar sedert 1 December (verleden jaar, 2019) staat daar nu de IJSPISTE. Een chalet-aandoende bungalow (15m x 50 m?) waarvan de helft bar- en zit-amusement, en waar aan de andere kant, de kleinste helft, tegen mens-onterende woekerprijzen ’n half uurtje of zo de ijspret kan beoefend worden.

     Anders gezegd…. Sedert <14 dagen ligt alles daar leeg en luize plat, maar het geheel blijft staan. Verlaten door Pol en Klein Pierke. Het Feest is over en uit. Dag en nacht: vollen bak verlicht. Zo leeg als ’n luis.

    Vraag aan het Stadsbestuur: tot wie kan men, de burger, zich wenden om dat ding daar zo vlug mogelijk te doen weghalen? Enig idee?

    Het spreekt vanzelf dat jullie de volgende keer verwonderd zullen opkijken, als die van Het Vlaams Belang ook bij ons gevraagd worden om orde op zaken te komen stellen.

     Een verwittigd man…

     

    PS

    O, Excuseer. Is daar soms ’n tweede coca-plantage gekomen? Alles kan. Niets moet.

    **

    *

     











    18-01-2020, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.39 VTIMMEKE SLIMMMEKE haec dies quam fecit dominus

    1840

    39 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    haec dies quam fecit dominus

    **

    Vrijdag 17 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

     ‘Het Evangelie volgens Magnette’

    *

    Werkelijk Het Laatste Evangelie, of het elfendertigste op rij? Het is nu al de Litanie van alle Zaag-Heiligen uit alle Eeuwen der eeuwen. Amen.

    *-*-*-*

    …hijzelf mede verantwoordelijk…

    *

    Je ne crois, jamais de la vie, que ce Chef de la Bande soit le seul responsable. Lui n’est que le porte-parole de la totalité des Francofones. Ceux qui meurent de nostalgie pour leur Mère Patrie, la France Mourante sous la pression de l’immigration.

    ‘Em sprekte en fin des compte au nom de 33% des Wallons, soit en tout en total 33% de 3-4 mio de Francofoniens. C.à.d plus minus 1 à 1,1 mio d’eux. Wat neerkomt op max. 11% van de plus minus 11 miljoen Coburgers die we met z’n allen zijn.

    Wat zei die vermoorde Pim Fortuyn (ivm Het Vlaams Belang) daar ook weer over in een interview door joernalist van de BRT Walter Zinzen: ‘Mooie Democratie is dat daar bij jullie!!!’

     

    Natuurlijk moest die vent dood. Was het niet door nen islammerdair, dan door nen PS-ter….

    *-*-*

    … later nog bevestigd door zijn partijgenoot Rudy Demotte en eergisteren in ‘De Ochtend’ van Radio 1 door Rudi Vervoort, eveneens PS’er en minister-president van het Brusselse ‘Gewest’….

    *

    Verlà, daar heb de ze alle drie. Met naam en toenaam. Na de ‘Wende’ hoeft men dan ook niet ver meer te zoeken. Oppakken en in de grootste veiligheid voor altijd behouden voor verder kwaad-doenerij.

    **

    *

    Ze zijn geen haar beter dan wijlen Léon Degrelle, de op een haar na ‘Fils Adopté’ d’Adolf Hitlèr, de Socialist bij uitstek…

    *-*-*

    En dan… de rest…

    *

    Klara (06,30u)

    - Startkapitaal nieuwe ondernemingen wordt van Overheidswege uitgebreid.

    *

    Hebben ze daar eindelijk het Licht gezien? Of geldt het een meteoor-inslag? Kort en van direct vergeten?…

    Persoonlijk denk ik dat ‘t meer gaat om een her-aanwending van de in de amusements-sector bespaarde subsidies. Waarvoor zoveel herrie. Vooral van Links.

    *-*-*

    Kla Ra Ra (07u30)

    - Tientallen miljoenen namaak-sigaretten in beslag genomen. Vijf (5) aanhoudingen. Allen… Turken, alias Nieuwe Belgen. Tientallen miljoen ontdoken invoerrechten, BTW en Taksen….

    *

    Na verhoor en tegen voorwaarden terug op vrije voeten: Recht op Werklozensteun? Nen Pro Deo Advocaat? Schadeloosstelling voor het ondergane verlies?

    *-*-*

    - De ‘Eenheidsprijs’ voor RVT en andere Welzijns- of Opvang-Tehuizen voor (multimiljonaire?) bejaarden kosten nu gemiddeld €1800…

    *

    En welke ‘Instantie’ betaalt er voor de ‘Leefloners’, de dopper, de ‘Nieuwe Belgen’ en ander gespuis?

    *-*-

    Klara Ra Ra (08u)

    *

    -        Zeer belangrijk!!!!!

    In Teheran zal de Opper-Ayatollah vandaag in persoon de Vrijdag-Dienst leiden.

    *

    Boodschap aan alle Joden en alle andere Ongelovige Honden waar ook ter wereld: leg het hoofd op de kapblok, we komen er aan. Allahu Akbar.

    *-*-*-*

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Woensdag 16 Januari 2020

    -     8 à 17 kraam-afdelingen zouden moeten sluiten in Vlaanderen: ze liggen allemaal in Oost- en West-Vlaanderen en hebben minder dan 557 bevallingen … jaar?

     

    -     Aan de Univ van Hasselt, Afd. Bedrijfs-Economie, krijgen de studenten extra Franse les om de achterstand in hun studies bij te werken

    *

    Maar worden de uitgang-avonden en de zwalpuren dan teruggeschroefd?

     

    -     (Herhaling van een herhaling)De prijs van een rusthuiskamer stijgt opnieuw: nu gemiddeld €59 per dag.  De prijzen van Woon- en Zorgcentrum zijn minder. Oost- en West-Vlaanderen zijn het goedkoopst.

    *

    Raar, hé. Altijd maar als de besten van het Land geprezen te worden. Nota Bene: niet door henzelf, maar door de meeste anderen.

     

    Moet er nog zand zijn?

    Wanneer gaat, in ons aller (Vlaams) Belang de onderlinge competitie nu eindelijk eens starten? Of wordt er soms gewacht tot in alle windstreken tussen het Noordzéetje en de Maas er ’n GHELAMCO ARENA komt. Dat was eerst het geval in Gent, en straks ook al in Brugge…

    *

    ’t Is niks, Waarde Vriend Paul Gheysen-Lammerant, CEO van al die dingen, U deponeert Zondag e.k. wat briefjes meer in de schaal bij de Zondagsmis… God zal ’t U lonen. En bid nen Onze Vader meer bij ‘t graf van Uwen Pa, op dat gezellig kerkhofje in Sjint-Tjan-Hoge-Zieken…

    *-*-*-*

    -     In Australië bij onze Tegenvoeters, wordt het Leger ingezet om alle wegen, groot en klein, vrij te maken: vooral bomen verwijderen…

    ***-*

    -     Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden, met Miss Pelosi, een rasechte Democ Ratte, als Voorzitster, draagt het door hen zo druk bevochten ‘impeachment tegen Trump’ over aan de Senaat. Ze klagen hem aan voor machtsmisbruik en tegenwerking van het onderzoek.

    *

    Maar neen hoor, een zekere Monica Lewinsky, la Bronstigaja famosa en ma$itressa van Bedgenoot Billy Clinton, U weet wel, komt hier niet voor in de Akte van Beschuldiging.

     

    ‘Republikeinen ‘I did not have sex with that women’. Seks-schandalen onder deftige mensen, da kan nie.

    Dat soort zaken zijn met absolute voorrang voorbehouden aan de Democ Rats. Soort hoort namelijk bij soort, n’est-il pas juste, mon Cher Ollio du Poeppo. Vous, qui êtes comme elle, d’origine Italiano…

    Ns ns connons, comme Vous savez… Nous étions très proche de la Famille très respectée Pelosi (de Ronciglione), pendant le temps où nous vivions en Italia.

     

    Voor wat betreft die domme Democ Rats in Die Joe Es Aa : zouden dat nu werkelijk hun allerlaatste stuiptrekkingen kunnen zijn? Als wereldwijde oorlogsstokers hebben ook wij al meer dan genoeg te lijden gehad van hen…

    *-*-**

    -     Een jeugdbende (16-17j) in Tildonk-Haacht terroriseren de mensen en vergiftigen dieren. Ze vernielen kerkhoven, doen allerlei vandalenstreken,…

    *-*-*

    Maar neen, noch over hun huidskleur of hun ‘religie’ wordt er niet gecommuniceerd. Wa denkte wel? Wie gooit er nu zijn eigen ruiten in?

    *-*-**

    -     6-7 tiener-pooiers uit St. Gilles zitten minstens nog een maand in de cel. 2 van hen zijn bekende en beroemde ‘wrappers’!! Laatst hadden ze zelfs al eens een molotov naar het politie-bureau gegooid!

    *

    Neen! U hoeft niet aan te dringen. Geslepen en politiek correct geïnstrueerde Hoernalisten verklappen JAMAIS DE LA VIE noch de huidskleur noch de Religie en al zeker de ROOTS van hun clientèle nooit.

    *-*-*-

    -     Een spitsnuit-dolfijn is aangespoeld in Oostende.  Normaal leeft deze soort in diep en koud water.

    *

    Spits-snuit diepzee-vissen. Curieus!

    Was die misschien op zoek naar Den Baard, of naar Stommeling? Ach, het zijn drie uitstervende soorten onder elkaar, waarvan we binnenkort verlost zullen van worden.

    Tuut! Ttuut! Zie den TVG, en de Statie reed voort…

    **

    *

     -     Ex turn-leraar uit Poperiggem moet niet naar ‘t Prison in de Ieperse Elverdingestraat.  Hij begluurde al meer dan 2j meisjes in de omkleed-kabines van het zwembad. Niet bij Wet verboden, maar toch…

    *

    Beste Mensen, even Uw waandacht (ja hé Herman Brusselmans, de lang haarde bosjesman…)

    Het Tsjeven StadsBestuur van die Kattenstad daar reserveert alle beschikbare plaatsen in hun prison voor de Blokkers en/of Belangers die ze denken binnenkort te moeten oppakken. De Statie namelijk ligt daar vlakbij en de sporen zijn uitermate geschikt voor de TVG-treinen die er zulle lans komen…

    *-*-*

    -    (Herhaling van een herhaling) In Waregem onder een Leiebrug, is er bij toeval een wiet-plantage ontdekt. Vanonder de brug kwam er rook, de Brandweer wist eerst niet van waar dat kwam.  Dan ontdekten ze een verborgen ruimte onder de brug. De stroom voor die tere plantjes … die konden ze gewoon aftappen aan de elektriciteitscabine die net ervoor buiten stond!

    *

    Mens toch, wat is dat toch met joen? Over de daders, hun huiskleur, religie of roots kan er nog niets gezegd worden. Ze zijn namelijk op de vlucht. Maar de politie volgt een spoor of tien…

    **-*-

     -     In Planckendael is een girafje geboren; ze werken daar mee aan een Europees kweekprogramma. Giraffen-babies vallen, bij de geboorte, zo maar liefst twee meter naar beneden.

    *

    Gaya & Animal ricghts eisen dat er onderzoeken komen of er soms geen matrassen moeten voorzien worden. Voor ’n zachte landing en zo… Er wordt aan gewerkt, want er staan tientallen ‘postjes’ op het spel.

    **

    *

    -     Er is een 23j verdachte opgepakt (kleur en religie onbekend) voor de roofmoord op Eerw. Heer Hillanders, Oblaat van Maria, die 55j Pater-Missionaris was is geweest in Z-Afrika.

    *

    Bijna 60 jaar gewerkt als een ‘neger’, niks gevraagd en alles gegeven, en volgens zijn Overste voor de TV, bezat die man gene nagel om z’n gat te scharten.

    God zal ’t U lonen. Als ge braaf zijt, en wel leert. Volgend jaar misschien, dichtte een zekere Hieronymus Van Alphen hierover. En hij trok het schuifke open.

    *-*-*

    -     Heel veel regen in Australië momenteel, die er zorgt dat het drinkwater besmet raakt.

    *

    -     In Libanon is er een betoging tegen de regering

     

    Waarop er opnieuw een zwerm ‘vluchtelingen’ zullen dienen te worden ‘opgevangen’. Hoe meer hoe liever, zeker? Vooral als ze allemaal getinten zijn, en vooral: ze zijn mosslimmerds…

    *-*-*

     -     Op de nieuwjaarsreceptie van de PS zegt Magnette dat hij genoeg heeft van al die vertragingsmaneuvers. De Vlaamse Voorzitter van de Sp.a, Comèr Rousseau was (op z’n baskets?) ook aanwezig.

    *

    Het manneke voerde er het woord in de Taal van Molière. Ja, dat wel. Later spraken die Walekoppen ook de Taal van Vondel? O Jawel. Ze doen, als ze niet verder kunnen, hun uiterste best. Êbrook’n en ëekrakt en met de verkeerdst mogelijke klemtonen. Enfin, ’t Is zelfs geen koeterWaals noch koeter-Vlaams. ’t Is geradbraakte kipkap en is het beste bewijs voor hun algemene minachting voor alles wat Vlaams is. Uitzondering gemaakt dan voor de Vlaamse Centen. Die ze met BERGEN (Mons) binnenrijven.

     

    Mais lui, en plein public et devant les caméras du monde entier, hurle presqu’n délirium trémens, et de toute haute voix, qu’il en a assez!

    Hewel, Cher Ami, trap het dan af. Foutez-nous la Paix. Va casser ta gueule ailleurs. Et bon vent dans le dos.

     PS :

    N’oubliez quand-même pas de payer vos dettes...

    **-**

    -     Monnik Giel is in ’t land: in de lagere school gaat hij het Boeddhisme uitdragen.

    *-*-*

    -     Hans Van Aken: 2de gouden schoen.

    *

    Het Eerste Paar als boks- handschoenen en nu dit tweede paar om goed keet te kunnen schoppen?

    Enne… de portemonnee, speelt die ook mee?

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Goed om weten. Ondergetekende is geen Blokker, geen Belanger, geen NVaër, misschien zelfs op een basis-vleugje van de goede oude Christen Democratie die met de kindertutter werd toegediend, maar nen gewone normale burger-vader die al dat vervloekt politiek-correct gedaas strontbeu is. Voorvaderlijke principes met een open geest naar de toerkomst. En wat daarbij primeert: zeker niet met twee linkerhanden.

    Maar de Vlaming? Die knikt en buigt, kruipt over de grond als ’n geslagen herdershond die daarbij nog bedelt om te mogen pootjes geven rondom zijn oren.

    Mens Lieve Deugd. Où allons-nous?

    **

    *

    Het is trouwens al lalng niet meer Vlaanderen de Leeuw, ook niet Vlaanderen De Schreew, maar Vlaanderen de Geeuw.


     

     

    17-01-2020, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38 VTIMMEKE SLIMMMEKE * AFREKENING MET HET HOERNALMISME

    1844

    38 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    *

    AFREKENING MET HET HOERNALMISME

    **

    Donderdag 16 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    De Laatste Tsaar

    *-*-*

    Daar kondigde president Poetin aan dat de Grondwet zal worden ‘aangepast’.

    **

    O Mein Gott…

    Wat kan het leven toch simpel zijn. Hopen maar dat de uitkippende allereerste Vlaamse President ook Guvaal leest. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Dat is natuurlijk voorwaarde één: alles wordt geregeld uitsluitend in de Vlaamse Taal. Tolken gaan overboord. Is al de eerste besparing.

    *

    ’Medved’ is Russisch voor ‘beer’ en ‘Medvedev’ is daar het verkleinwoord van, ‘beertje’, dus.

    **

    *

    En dan… de rest…

    *

     KlaRa (06u- 6u30-07u -, enz, enz)

    Kan er geen Wet gemaakt worden die eenieder verplicht op hetzelfde uur wakker te worden? Zodat er maar één (kosten besparende) Nieuwsuitzending nodig is? Hallo, Franken Theo: werk aan de winkel! De morgenstond heeft goud in de mond. Maar veel werkende Vlamingen zijn dat spijtig genoeg vergeten. ’t Syndicaat immers zorgt voor hen.

    *

    - Materniteiten worden duurder. Maggie wil centraliseren: alles uit één buik en allen samen in één keer op hetzelfde uur op de verlostafels. Besparen, besparen, is de regel… Maar ‘t zijn weeral vooral de Westflutenaars die het kind van de rekening dreigen te worden…

    *-*-*

    - Hasselt Univ taalproblemen voor het op stap gaan naar da arbeidsmarkt

    *-*-*

    - Gouden Schoenen zijn binnen. Wie het schoentje past, trekke het aan. Maar primo: eerst passeren langs de kassa. Vele warme kusjes van alle beeldschone aanwezige hostesskens.

    O Suzanna, Was ist das Leben wunderschön.

    .

    *

    Nu iets totaal nieuws Vandaag Donderdag in ’t Waregemse.

     

    T.A.V. ergens ’n soort Parlementair die nog altijd Grote Baas schijnt te zijn in ’t Stadhuis. Gegroet. ‘Heil Phlippus’.

    *

    De buurt rond de wijk ‘De Groene Wandeling’ bestaat uit allemaal stille straatjes. In geen veertig (40) jaar ooit ook maar één hapering genoteerd. U bekend? Onlangs allemaal ‘Fietsstraten’ geworden. Met overal Spionnen-Flikken verdekt opgesteld achter hoeken en kanten. Proficiat. Veel aan verdiend?

    *

    ’n Doodlopend zijstraatje daar dichtbij (en trouwens daar niet alleen) snelheid beperking tot 70 Km/u. In de Roterijstraat, afwisselend om de 50 meter plakkaten van 50 & 70 Km. Om zot van te worden.

    Goed, hé. Wat zijn de mensen blij met zo’n vooruitziend goed Bestuur.

    De politie? Kan nie kom nie. Nulder ‘boom’ was nog niet uit. En ’t was juiste Peikens troef!!! Wel controle van achter een hoekske als de school uit is, om bestuurders te betrappen die toch nog eventueel een fietserke à 10 km/u zouden oversteken..

    *

    Drie feiten van gisteren of van deze morgen vroeg.

    Op den Expressweg, in een tunnel onderdoor dat viaduct, privé-eigendom van een elektr. maatschappij die daar onder een elektriciteitscabine heeft: een wied-plantage ontdekt met 500 cannabisplanten. Onder het oog van alle voorbijrazend verkeer. Ni vu ni connu. Toegang tot die crypte schijnt alleen mogelijk te zijn met speciale sleutels van die maatschappij. ’t Spel is uitgekomen door dat de Pompiers op zoek moesten naar het ondergronds stroomverlies daar in de omgeving…

    Al iets van gehoord, daar op ’t Stadhuis?

    *

    Gisteren bij volle daglicht, op de tweevaks-baan Waregem-Deerlijk, een oud moedertje (84j) onderweg met de auto, blauw geslagen door ’n jonge automobilist die vond dat ze veel te traag reed. Mag daar meestal maar 50 km/u gereden worden.

    Werd vermeld op WTV. Met een afgewend gelaat in ‘t ziekenhuis…

    Al iets van gehoord op ’t Stadhuis?

    Zou het niet beter zijn om alle drugverslaafden midden op het voorhoofd te tatoueren met bv. het woord ‘HIGH‘. De Socialisten in Duitsland in de jaren ’33-’45 deden dat ook, maar dan veel bescheidener, op de linker bovenarm. Met ’n cijfercode… 1 stond voor ‘Jood’, 2 zou in Coburgia voorbehouden worden voor VBers, 3 voor de Gilde der Wevers; enz…

    Ja, zult U zeggen: maar dat waren daar aan de Overkant der Rhein, dan ook van de slechte soort. Et alors? Ze hadden wel het voordeel dat hun gemarkeerden allemaal achter prikkeldraad vast zaten. Die ‘druggers’ van ons zijn, zonder die tatoeëring, niet van gewone normale burgers te onderscheiden.

    Zou werken als verwittiging & waarschuwing. Zou meteen de Politie veel kostelijk speurwerk besparen in het volgen van sporen.

    *

    Tot slot: de ‘Nieuwjaars-Receptie’ van ’t stad voor zijn ambtenaren in den Expo. Op wiens kosten? Aantal aanwezige ongeveer duizend (1.000).

    Na afloop was er BOB-Controle, bij ’t verlaten van de Expo, op minder dan 100 m afstand.

    Goed, hé!!

    Vraag: is dat met de voeten (en andere lichaamsdelen) spelen? Wordt dat misschien aangeleerd in ’t Parlement?

    Dan weten de Waregemnaren nu meteen voor wie ze voortaan moeten stemmen.

    Zonder dank en …

    Arrividerci Roma.

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Woe 15 Jan (19o)

    *

    *

    -     Brusselse politie pakt een 16j Françaiseke op die door 7 piepjonge Brusselaarse vogelaars, waaronder ‘wrappers’, misbruikt is. ‘Haar vriend’ verkocht het kind voor € 2000. Ze werd opgesloten in een kelder of in een hotel. Diende de clientèle tot 17 ‘beurten’ per dag te geven.

    Ja, op de progressiviteit staat geen rem noch maat. Maar, Eerwaarde Biechtvader, ze zullen het nooit meer doen. Tenminste, zodra ze op vrije voeten zijn….

    -     Antwerpen.: rond 10u deze morgen is er een roofmoord op een agent van een wisselkantoor gepleegd met messteken. De dader? Die is foetsie. Maar de Politie volgt een spoor.

    -     Russische Regering neemt voltallig ontslag. Zo kan de Poet een referendum houden ivm een nieuwe Grondwet. Hij wil het nieuwe Parement meer macht geven en de President minder. Uitleg van die Hoernalist in kwestie: zo kan hij later als Eerste Minister toch de macht blijven behouden.

    Dimitri Medvedev die nu een tandem met hem vormt, wordt dan vice-president van de Russische Nationale Veiligheid.

    In de loop v/d dag had ’n collega Hoernalist via Klara reeds medegedeeld dat Poetin de hele Regering had afgezet en gevangen genomen. Ik zweer het: dat was hun eerste nogal vooringenomen versie.

    Diene Poet, dat is toch gezworen den Trump. Die twee samen gaan er nog voor zorgen, dat alles beter gaat in de wereld en dat de Slinxsen totaal en absoluut in de vergetelheid geraken… Zo kan de in de vestingmuren van het Kremlin opgebaarde Lening eindelijk aan de aarde worden toevertrouwd. En krijgt Het rode Plein, ontdaan van zijn rode bij-klank, eindelijk de oude voorvaderlijke naam van Het Rode Plein, terug. Het Rood dat staat voor de oude Russische glorie. Zonder al die stromen mensenbloed die tot op de huidige dag afdruipen van bepaalde delen van de nog altijd in armoede levende wereld.

    -        Kimmetije Clijsters zal proberen een tweede carrière op te bouwen. Wie of wat zou haar dat kunnen beletten?

    Limburg, Limburg allein, da geht nichts boven. Daar rijdt er zelfs geen enen trein.

    Dat andere Francofone trutteke (Justine: K Moe geen ên) die van zichzelf na elke match altijd getuigde dat ‘elle avait bien joué’ zal nu zeker mieren pissen van jalouzie? Of, wie weet, zelfs in ’n Franse Colère schieten.

    -     Steden en Gemeenten maken het ruimen van huishoudvuil (als Nieuwjaars Cadeau?) weer nog eens duurder. De afhaling van het restafval wordt duurder en/of met zakken die 20% kleiner zijn.

    De vooruitgang gaat, tot elke prijs dapper voort. The sky is the limit.

    Maarrrre…. Hoe ging dat vroeger, zoals bvb in de dagen dat wij nog kind waren?

    Er bestond toen zelfs zo goed als geen vuilkarren…

    -     Er is een onderzoek gestart naar de strandbars aan de Vlaamse Kust, die onderlinge afspraken zouden gemaakt hebben.

    Polletiekers mogen ‘afspraken’ maken, zoveel ze willen, de gewone Middenstander mag dat nie. Ist gesetzlich VERBOTEN.

    -     Z-Afrika: 83-jarige Missionaris werd, na de Zondagsmis, als ’n beest afgeslacht in zijn eigen huis. Die was waarschijnlijk schatrijk. Aan Zwarte Armoede. Zijn grote fout? De mensen daar te hebben leren lezen en schrijven. Zo maar. Om de Liefde Gods en niet om later een groot pensioen te trekken…

    -     Dendermonde: de jonge man die 2 maanden geleden ‘overleed’ in een politiecel is de normale dood van een uitgeteerde drugs-verslaafde gestorven. Hartfalen wegens stress en woede-aanvallen op de mensen die hem wilden helpen. Overdreven druggebruik + stress? Toch blijven ‘ze’ onderzoeken of de politiemannen goed gehandeld hebben.

    Dat die getekend zijn voor de rest van hun leven? Who cares?

    -     Weer in Antw. (heb ik al gezegd, maar zoals alle beroeps-hoernalisten, hou ik van herhalen wat al tien keer herhaald geweest is): vanaf nu interventies van de politie met body-cams. Liefst geen PV’s meer. Besparen moeten ze daar. Altijd al dat klasseerwerk en die overvolle archief-kasten. We leven nu al bijna in de 22ste Eeuw zulle.

    -     De rookpluimen uit Australië gaan zich verspreiden over gans ‘t zuidelijk halfrond.

     

    De reportage van ons aller opgetutte Julieke Colpaert bij VTM was net dezelfde als gisteren. Wat zei ik? Besparen. En herhalen van herhalingen. Dat vult de zendtijd en verhoogt de dividenden van de aandeelhouders. De Kijker? Die kan de pot op.

    Is goed voor het milieu; al die stront.

    -     De Grote Trump en het kleine China: ze hebben een nieuw handelsakkoord gesloten: ze willen de balans meer in evenwicht. Doch China is ‘de fabriek van de wereld’, en zo is de uitvoer van China nog veel groter dan de invoer van Amerika. En WIJ? We staan erbij en kijken er naar.

     

    -    In de Filipijnen zijn reeds 50.000 mensen geëvacueerd voor de gevreesde uitbarsting van de vulkaan Paal die zou kunnen gevolgd worden door een tsunami. Het is alle hens aan dek!

     

    -     Alle vliegende vogels, groot en klein, krimpen! Is wetenschappelijk bewezen. Animal Life krimpt mee. Hun lijf (lijfje) is kleiner, maar de vleugels zijn groter. Milieu de oorzaak?. Mensen zijn anders. Naarmate ze krimpen, zijn ze moeilijker te been.

     

    -     De wind-energie uit de Noordzee is nog nooit zo hoog geweest.

    En als U dat niet gelooft, dan maken ze U wel wat anders wijs. Als die verdomde kerncentrales nu eindelijk maar een stoppen met die massa goedkope en zeer goedkope productie. Want, niet te vergeten: al die molentjes gaan maar een zeer beperkte tijd mee. Maximum 10 jaar. Anders worden ze veel te kostelijk in het onderhoud en is er geen subsidie meer.

    Maar ja, de milieutroepen willen dat anders. Anders en slechter. Maar ondertussen worden de zakken van ‘de vriendjes’ goed gevuld.

     

    -     Toekomst: telescopische bril = een bril met een ingeslepen telescoop. In Nederland werkt men er reeds mee. Klaar zien… Dat staat iedere Noorderbuur à la Geert Wilders, op het lijf geschreven…

     

    -     In Brugge is er een website gemaakt over Guido Gezelle nl. GEZELLE.be. Men vindt er alles terug ivm zijn leven, werken, en ook over de mysterieuze Lily Smith…

    Zich wenden: gezelle.be…. Wordt binnenkort gewijzigd in gezelle.vl


    ***

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Te onthouden: ‚Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei. Doch Zwei die sich lieben, die bleiben sich trau‘…

    Dat, en die gezelle.be: die gehen nimmer vorüber, they never pass over. Not in Vitam Eternam. Prego.


     

     

     

    16-01-2020, 15:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38 VTIMMEKE SLIMMMEKE * AFREKENING MET HET HOERNALMISME

    1844

    38 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    *

    AFREKENING MET HET HOERNALMISME

    **

    Donderdag 16 Januari 2020

    **

    ant

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Guv

     

    De Laatste Tsaar

    *-*-*

    Daar kondigde president Poetin aan dat de Grondwet zal worden ‘aangepast’.

    **

    legkiek

    *

    O Mein Gott…

    Wat kan het leven toch simpel zijn. Hopen maar dat de uitkippende allereerste Vlaamse President ook Guvaal leest. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Dat is natuurlijk voorwaarde één: alles wordt geregeld uitsluitend in de Vlaamse Taal. Tolken gaan overboord. Is al de eerste besparing.

    *

    ’Medved’ is Russisch voor ‘beer’ en ‘Medvedev’ is daar het verkleinwoord van, ‘beertje’, dus.

    *-*-*

    **

    Beer

    *

    En dan… de rest…

    *

     KlaRa (06u- 6u30-07u -, enz, enz)

    Kan er geen Wet gemaakt worden die eenieder verplicht op hetzelfde uur wakker te worden? Zodat er maar één (kosten besparende) Nieuwsuitzending nodig is? Hallo, Franken Theo: werk aan de winkel! De morgenstond heeft goud in de mond. Maar veel werkende Vlamingen zijn dat spijtig genoeg vergeten. ’t Syndicaat immers zorgt voor hen.

    *

    - Materniteiten worden duurder. Maggie wil centraliseren: alles uit één buik en allen samen in één keer op hetzelfde uur op de verlostafels. Besparen, besparen, is de regel… Maar ‘t zijn weeral vooral de Westflutenaars die het kind van de rekening dreigen te worden…

    *-*-*

    - Hasselt Univ taalproblemen voor het op stap gaan naar da arbeidsmarkt

    *-*-*

    - Gouden Schoenen zijn binnen. Wie het schoentje past, trekke het aan. Maar primo: eerst passeren langs de kassa. Vele warme kusjes van alle beeldschone aanwezige hostesskens.

    O Suzanna, Was ist das Leben wunderschön.

    .

    merel

    *

    Nu iets totaal nieuws Vandaag Donderdag in ’t Waregemse.

     

    T.A.V. ergens ’n soort Parlementair die nog altijd Grote Baas schijnt te zijn in ’t Stadhuis. Gegroet. ‘Heil Phlippus’.

    *

    De buurt rond de wijk ‘De Groene Wandeling’ bestaat uit allemaal stille straatjes. In geen veertig (40) jaar ooit ook maar één hapering genoteerd. U bekend? Onlangs allemaal ‘Fietsstraten’ geworden. Met overal Spionnen-Flikken verdekt opgesteld achter hoeken en kanten. Proficiat. Veel aan verdiend?

    *

    ’n Doodlopend zijstraatje daar dichtbij (en trouwens daar niet alleen) snelheid beperking tot 70 Km/u. In de Roterijstraat, afwisselend om de 50 meter plakkaten van 50 & 70 Km. Om zot van te worden.

    Goed, hé. Wat zijn de mensen blij met zo’n vooruitziend goed Bestuur.

    De politie? Kan nie kom nie. Nulder ‘boom’ was nog niet uit. En ’t was juiste Peikens troef!!! Wel controle van achter een hoekske als de school uit is, om bestuurders te betrappen die toch nog eventueel een fietserke à 10 km/u zouden oversteken..

    *

    Drie feiten van gisteren of van deze morgen vroeg.

    Op den Expressweg, in een tunnel onderdoor dat viaduct, privé-eigendom van een elektr. maatschappij die daar onder een elektriciteitscabine heeft: een wied-plantage ontdekt met 500 cannabisplanten. Onder het oog van alle voorbijrazend verkeer. Ni vu ni connu. Toegang tot die crypte schijnt alleen mogelijk te zijn met speciale sleutels van die maatschappij. ’t Spel is uitgekomen door dat de Pompiers op zoek moesten naar het ondergronds stroomverlies daar in de omgeving…

    Al iets van gehoord, daar op ’t Stadhuis?

    *

    Gisteren bij volle daglicht, op de tweevaks-baan Waregem-Deerlijk, een oud moedertje (84j) onderweg met de auto, blauw geslagen door ’n jonge automobilist die vond dat ze veel te traag reed. Mag daar meestal maar 50 km/u gereden worden.

    Werd vermeld op WTV. Met een afgewend gelaat in ‘t ziekenhuis…

    Al iets van gehoord op ’t Stadhuis?

    Zou het niet beter zijn om alle drugverslaafden midden op het voorhoofd te tatoueren met bv. het woord ‘HIGH‘. De Socialisten in Duitsland in de jaren ’33-’45 deden dat ook, maar dan veel bescheidener, op de linker bovenarm. Met ’n cijfercode… 1 stond voor ‘Jood’, 2 zou in Coburgia voorbehouden worden voor VBers, 3 voor de Gilde der Wevers; enz…

    Ja, zult U zeggen: maar dat waren daar aan de Overkant der Rhein, dan ook van de slechte soort. Et alors? Ze hadden wel het voordeel dat hun gemarkeerden allemaal achter prikkeldraad vast zaten. Die ‘druggers’ van ons zijn, zonder die tatoeëring, niet van gewone normale burgers te onderscheiden.

    Zou werken als verwittiging & waarschuwing. Zou meteen de Politie veel kostelijk speurwerk besparen in het volgen van sporen.

    *

    Tot slot: de ‘Nieuwjaars-Receptie’ van ’t stad voor zijn ambtenaren in den Expo. Op wiens kosten? Aantal aanwezige ongeveer duizend (1.000).

    Na afloop was er BOB-Controle, bij ’t verlaten van de Expo, op minder dan 100 m afstand.

    Goed, hé!!

    Vraag: is dat met de voeten (en andere lichaamsdelen) spelen? Wordt dat misschien aangeleerd in ’t Parlement?

    Dan weten de Waregemnaren nu meteen voor wie ze voortaan moeten stemmen.

    Zonder dank en …

    Arrividerci Roma.

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Woe 15 Jan (19o)

    *

    hoerna

    *

    -     Brusselse politie pakt een 16j Françaiseke op die door 7 piepjonge Brusselaarse vogelaars, waaronder ‘wrappers’, misbruikt is. ‘Haar vriend’ verkocht het kind voor € 2000. Ze werd opgesloten in een kelder of in een hotel. Diende de clientèle tot 17 ‘beurten’ per dag te geven.

    Ja, op de progressiviteit staat geen rem noch maat. Maar, Eerwaarde Biechtvader, ze zullen het nooit meer doen. Tenminste, zodra ze op vrije voeten zijn….

    -     Antwerpen.: rond 10u deze morgen is er een roofmoord op een agent van een wisselkantoor gepleegd met messteken. De dader? Die is foetsie. Maar de Politie volgt een spoor.

    -     Russische Regering neemt voltallig ontslag. Zo kan de Poet een referendum houden ivm een nieuwe Grondwet. Hij wil het nieuwe Parement meer macht geven en de President minder. Uitleg van die Hoernalist in kwestie: zo kan hij later als Eerste Minister toch de macht blijven behouden.

    Dimitri Medvedev die nu een tandem met hem vormt, wordt dan vice-president van de Russische Nationale Veiligheid.

    In de loop v/d dag had ’n collega Hoernalist via Klara reeds medegedeeld dat Poetin de hele Regering had afgezet en gevangen genomen. Ik zweer het: dat was hun eerste nogal vooringenomen versie.

    Diene Poet, dat is toch gezworen den Trump. Die twee samen gaan er nog voor zorgen, dat alles beter gaat in de wereld en dat de Slinxsen totaal en absoluut in de vergetelheid geraken… Zo kan de in de vestingmuren van het Kremlin opgebaarde Lening eindelijk aan de aarde worden toevertrouwd. En krijgt Het rode Plein, ontdaan van zijn rode bij-klank, eindelijk de oude voorvaderlijke naam van Het Rode Plein, terug. Het Rood dat staat voor de oude Russische glorie. Zonder al die stromen mensenbloed die tot op de huidige dag afdruipen van bepaalde delen van de nog altijd in armoede levende wereld.

    -        Kimmetije Clijsters zal proberen een tweede carrière op te bouwen. Wie of wat zou haar dat kunnen beletten?

    Limburg, Limburg allein, da geht nichts boven. Daar rijdt er zelfs geen enen trein.

    Dat andere Francofone trutteke (Justine: K Moe geen ên) die van zichzelf na elke match altijd getuigde dat ‘elle avait bien joué’ zal nu zeker mieren pissen van jalouzie? Of, wie weet, zelfs in ’n Franse Colère schieten.

    -     Steden en Gemeenten maken het ruimen van huishoudvuil (als Nieuwjaars Cadeau?) weer nog eens duurder. De afhaling van het restafval wordt duurder en/of met zakken die 20% kleiner zijn.

    De vooruitgang gaat, tot elke prijs dapper voort. The sky is the limit.

    Maarrrre…. Hoe ging dat vroeger, zoals bvb in de dagen dat wij nog kind waren?

    Er bestond toen zelfs zo goed als geen vuilkarren…

    -     Er is een onderzoek gestart naar de strandbars aan de Vlaamse Kust, die onderlinge afspraken zouden gemaakt hebben.

    Polletiekers mogen ‘afspraken’ maken, zoveel ze willen, de gewone Middenstander mag dat nie. Ist gesetzlich VERBOTEN.

    -     Z-Afrika: 83-jarige Missionaris werd, na de Zondagsmis, als ’n beest afgeslacht in zijn eigen huis. Die was waarschijnlijk schatrijk. Aan Zwarte Armoede. Zijn grote fout? De mensen daar te hebben leren lezen en schrijven. Zo maar. Om de Liefde Gods en niet om later een groot pensioen te trekken…

    -     Dendermonde: de jonge man die 2 maanden geleden ‘overleed’ in een politiecel is de normale dood van een uitgeteerde drugs-verslaafde gestorven. Hartfalen wegens stress en woede-aanvallen op de mensen die hem wilden helpen. Overdreven druggebruik + stress? Toch blijven ‘ze’ onderzoeken of de politiemannen goed gehandeld hebben.

    Dat die getekend zijn voor de rest van hun leven? Who cares?

    -     Weer in Antw. (heb ik al gezegd, maar zoals alle beroeps-hoernalisten, hou ik van herhalen wat al tien keer herhaald geweest is): vanaf nu interventies van de politie met body-cams. Liefst geen PV’s meer. Besparen moeten ze daar. Altijd al dat klasseerwerk en die overvolle archief-kasten. We leven nu al bijna in de 22ste Eeuw zulle.

    -     De rookpluimen uit Australië gaan zich verspreiden over gans ‘t zuidelijk halfrond.

     

    De reportage van ons aller opgetutte Julieke Colpaert bij VTM was net dezelfde als gisteren. Wat zei ik? Besparen. En herhalen van herhalingen. Dat vult de zendtijd en verhoogt de dividenden van de aandeelhouders. De Kijker? Die kan de pot op.

    Is goed voor het milieu; al die stront.

    -     De Grote Trump en het kleine China: ze hebben een nieuw handelsakkoord gesloten: ze willen de balans meer in evenwicht. Doch China is ‘de fabriek van de wereld’, en zo is de uitvoer van China nog veel groter dan de invoer van Amerika. En WIJ? We staan erbij en kijken er naar.

     

    -    In de Filipijnen zijn reeds 50.000 mensen geëvacueerd voor de gevreesde uitbarsting van de vulkaan Paal die zou kunnen gevolgd worden door een tsunami. Het is alle hens aan dek!

     

    -     Alle vliegende vogels, groot en klein, krimpen! Is wetenschappelijk bewezen. Animal Life krimpt mee. Hun lijf (lijfje) is kleiner, maar de vleugels zijn groter. Milieu de oorzaak?. Mensen zijn anders. Naarmate ze krimpen, zijn ze moeilijker te been.

     

    -     De wind-energie uit de Noordzee is nog nooit zo hoog geweest.

    En als U dat niet gelooft, dan maken ze U wel wat anders wijs. Als die verdomde kerncentrales nu eindelijk maar een stoppen met die massa goedkope en zeer goedkope productie. Want, niet te vergeten: al die molentjes gaan maar een zeer beperkte tijd mee. Maximum 10 jaar. Anders worden ze veel te kostelijk in het onderhoud en is er geen subsidie meer.

    Maar ja, de milieutroepen willen dat anders. Anders en slechter. Maar ondertussen worden de zakken van ‘de vriendjes’ goed gevuld.

     

    -     Toekomst: telescopische bril = een bril met een ingeslepen telescoop. In Nederland werkt men er reeds mee. Klaar zien… Dat staat iedere Noorderbuur à la Geert Wilders, op het lijf geschreven…

     

    -     In Brugge is er een website gemaakt over Guido Gezelle nl. GEZELLE.be. Men vindt er alles terug ivm zijn leven, werken, en ook over de mysterieuze Lily Smith…

    Zich wenden: gezelle.be…. Wordt binnenkort gewijzigd in gezelle.vl

    End

    ***

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Te onthouden: ‚Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei. Doch Zwei die sich lieben, die bleiben sich trau‘…

    Dat, en die gezelle.be: die gehen nimmer vorüber, they never pass over. Not in Vitam Eternam. Prego.

    End

    *

    *

     

     

     



















    16-01-2020, 13:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37 VTIMMEKE SLIMMMEKE De Rode Garde ruikt haar kans…

    2052

    *

    37 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    De Rode Garde ruikt haar kans…

     **

    Woensdag 15 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Van Uni(zus en)zo naar play-off

    *-*-*

    Anderlecht een soort paleis revolutie…

    *-*

    … en Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel, toetreden….

    *-*

    … Daarin maakte hij ook zijn beklag over het feit dat de mening van 800.000 VB-kiezers straal genegeerd wordt door de andere partijen….

    *-*

    … voor de afschaffing van het ‘cordon sanitaire’, iets wat ook Karl Van Camp, hoofdredacteur van ’t Pallieterke niet ontgaan was….

    **

    *

    Wel, wie we daar hebben, m’n Eerste Grote Jeugd Liefde. Tientallen jaren lang, zelfs digitaal, tot alles voor mij ogen wazig werd. Verloren geld, dus. En met zo’n afgrijselijk hoog pensioentje valt er niets anders te doen, dan krebbebijten.

    Slechts één anekdote. Werd als KRO-Reserve-Luitenant (1955) bij Inspectie betrapt met ‘n Pallieterke dat in ‘t kastje boven ieders bed. Rapport van de Korpsoverste in Heverlee. Gedegradeerd. Wegens ‘insubordinatie’. ’t Werd de ‘Gerbe de Blé’ in Leuven, en dan… naar Duitsland. GVD. Maar toen herinnerde ik mij, ‘kostwinnende zoon’ te zijn en mocht voor de rest van de termijn (24 maand) naar Sijsele bij Bruges La Morte… Ieder weekend thuis bij ons Ma van de Vrijdagavond tot de dinsdagmorgen. Omdat ik nachtwerk leverde. Wegens overlast in het drukken van de dubbele metalen plaatjes die het ABL aan ’n kettingske om de hals droeg. Bestond uit twee delen. En deel voor de levenden en een deel voor de doden..

    O Zaligheid op no-o-oten, we staan op eigen po-oo-ten…

    *

    Ja, en hoe gaat het dan verder bij Guvaal, over die Amerikaanse brol van den Anderslecht. Couckske, Couckske toch. Gij, nen fermen succesvolle hardwerkende Vlaming die zich in Broekselse slangenkuil te hebben gewaagd: ik denk dat dat deze keer ’n brug te ver zal zijn. Neen, ’n Geluks-Brug over The River Kwai wordt het niet. “k Hee mee joen te doene!”

    Och, ne mens kan niet altijd prijs hebben. Pairi Daisa, Durbuy: het kan niet alle dagen Zondag zijn. Den Duivels zak moet toch eenmaal vol geraken…

    *

    En dan… de rest…

    *

    Klara (06,30u)

    *

    De poletiek heeft (ten einde raad?) de pakjeswereld ontdekt

    *-*-*

    Boeing 737 : er waren, zo blijkt nu ineens, niet één, maar twee raketten… Allemaal van Russische makelij. Diene Poet, dat is me toch ne smeerkap!

    *-*-*

    07u

    Succes in Bx: in 10 jaar tijd 50% toegenomen Openbaar Vervoer. 6.2 miljard investeringen op 10 jaar. Het hellhole van de Wereld jihad Hoofdstad floreert als een zaagmachinetje. Op kap van een ander.

    *-*-*

    Lubeek op E313 zinkgat in de beton.

    Slecht voorteken?

    *-*-*

    Update BELNET is voorbij . Verouderd materiaal en 2de hands handvaren?

    **-*

    364 bank-automaten blijven gesloten. Ad vitam erernam. Gedaan met ploffen en kraken.

    *-*-

    **

    *

    Ohio: de Democ Rats: 1ste kiesvergadering. Punt 1: Teheran. Allemaal de schuld van diene Trump die al lang moeten afgezet geweest geworden zijn. Joe Baaaiden is uitgeblust.

    The Clinton Wife? O, daar hoort U alles over. Zeer uitgebreid zelfs. Op TV, in de ‘Boekskens en om mekaar de komaf te bijten, in de Hoernalistiek Vl/Fr , Marokkaans en Turks.

    ***

    *

    Klara (22u)

    Drie man 17 ??? NIET Mechelen 1 jaar. Slechte notitie.       

    *-*-

    Body Cam’s in A’pen: om dieven op heterdaad te betrappen? Om de gang van de 2de man te volgen? Dergelijke Flikken flikkeren bij Wet altijd met z’n tweeën.

    *-*-*

    Bende (getinte? werd er niet bij gezegd) seks-maniakken op de zwier met 16-jonge Jongedames, goed in ’t Fransoos en zo. Ze werden onderling ‘uitgeleend’. ‘En noir’, ça se voit à plus de cent mètres. Spagaten à volonté.

    En nu is Oom Agent er een stokje komen voor steken…

    *-*-*

    Na jàààren, opnieuw de Freya uit de Gentse Bossen : ze zegt, LOUD AND CLEAR ronduit dat de Makkers en Makkeressen er best aan doen dienen fel gebekten Antwerps Weverken te volgen. Die is goed voorzien van poten en oren en loopt altijd als ’n blauwenvolbloed Riberaal rond. Daar steekt Rode muziek in. Njam Njam, hogere pensioenen! Echt spek voor haren bek.

    *

    Kimmeke is echt ’n Slimmke. Kempisch, knappe kop, bijdehands en ze kan er nogal op kloppen. Tennis-Ster van formaat.

    Welkom terug in de ring! We love you and your spiel.

    *

    Klara (16u)

    Afrikaanse katten in de Limburg: het bulkt ervan… Gaan ze die nu ook ‘beschermen’? Dienen anderen uit de Bossen, diene met zijn schelen kop, die spreek very well the Fransooz, die doet er toch iets aan? Muizen uitzetten, bijvoorbeeld.

    *-*-*

    Ramkraak BPost was schot in de roos: €350.000 buit. Tegen kwitantie. Die ligt zo op straat. In scherven. Daders op de vlucht. Hebben, in het belang van het onderzoek, geen sporen nagelaten.

     **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Dinsdag 14 Januari 2020

    *

    14 JAN 2020 (19u)

     -     Tinternet valt uit in meer dan 100 scholen, gemeenten en zelf in complete politiezones… Deze zijn allemaal aangesloten bij

    een bedrijf van de Overheid. Meer dan 800.000 gedupeerden.

    -        Opvallend is wel, dat in Holland tot hiertoe wel bom- of Antrax brieven toekomen. De bestemmelingen bekend zijnde, volgt de Politie ’n spoor naar de daders. Die verder onbekend wensen te blijven. Al zijn die de facto algemeen gekend. Toch in Coburgia, voor wie ogen in hoofd heeft.

    Maar wat wilt? Wij herbergen toch in ons Land niet alleen het Grootste Jihad Hoofdkwatier van de wereld, maar via Scharrelroi en Mons (Bergen) houden wij de mond open van alles wat leeft en beweegt beneden de Taal- Armoe- en Pretentie-Grens.

    Moge de Goden ons ten dode toe gekwetste mede-bewoners der Lage Landen by der See, genadig zijn.

    Niet te vergeten: ook deze kruik gaat maar zo lang te water tot ze breekt.

     -     Karel Van Eetvelt CEO van Anderlecht, Wouter Vandenhautte wordt extern adviseur. Lefevere (van in de koers) zit nu ook in de Raad van Bestuur. Van Eetvelt organiseert alles: op de eerste plaats is hij spelverdeler tussen allen, en vervolgens moet hij ‘de balans’ vinden. Dit is de 3de vernieuwing bij de ploeg!

    Kom, zet U bij en neem nog ’n Couckske.

     -   Australian Open: tennissers vallen uit/geven op wegens ademhalingsproblemen. Er hangt een mist van rook boven Melbourne, maar de organisatie denkt er nog niet aan het tornooi stil te leggen.

     -     3 Heren Doktoren staan terecht voor moord, meer bepaald door vergiftiging. De dode, Tine Nys, had al heel lang psychische problemen en autisme. Ze vroeg om euthanasie. Deze had plaats in bijzijn van haar familie. Veertien dagen later klaagde de familie de 3 dokters aan. Adv. Vermassen staat de psychiater bij.

    Veel show en glitter, maar vooral Kassa! Kassa! Kassa!

     -     Mensen die gevoelig zijn voor pollen zitten nu reeds met problemen: de hazelaars en elzen staan reeds in bloei!

    Echt een vroege Prima Vera. Totaal in tegenstelling met de polletiek in Coburgia. Daar zit alles muurvast vervrozen. Om toch nog maar een volgende 200 jaar de Vlamingen hun welvaart af te romen. Ja Ja, arbeid adelt wel, maar het brengt niets op!!!!!

     -     Picanol ligt nog steeds plat door de cyberaanval, waarschijnlijk voor de ganse week. Op de beurs is het aandeel geschorst.

    Iedereen spreekt van Picanol, een in oorsprong Spaanse onderneming tegen de Loskaai te Ieper.

    In het Ieperse spreekt men nog altijd van Picaniol, ipv Picanol.

    “Oc Hère, Menère, mien enndeke kort zo zèère’…”

    Dat waren de laatste woorden van een oud moedertje ten heuren Dokteur in den Hospice, het Stedelijk Gasthuis aan de nu gedempte Vestingsgracht..

    -     Economische inspectie brengt ‘groot-keukens-discount’ voor de Rechter. Klanten moeten eerst een voorschot betalen en zelfs later de volledige som voor de levering er is, maar die komt nooit. Zij zijn niet bereikbaar noch telefonisch, noch op het Luxemburgs adres.

    De kleinkinderen van JP Van Rossem? Of leerlingen van hem?

     -     PS-hoofdkantoor ontvangt nu ook een brief met een wit poeder!

    Ook ooit nog gehoord van ’n bestolen dief? Of is dat nen truc van Luie Sjarel, om de verdenking af te wentelen op die van dat verdomde Vlaams Blok?

    In Coburgia wete dat nooit…

     -     Burgemeester van Lokeren ontvangt als eerste een elektronische identiteitskaart met vingerafdrukken. Met het blote oog is er niets te zien. Er komt echter reeds tegenkanting: schending van de privacy…?

    Ja, maar ik denk dat iemand die niets te verbergen heeft, daar tegen toch geen bezwaar kan hebben? Of niet soms. Want in Coburgia weet men maar nooit…

     -     Iran: eerste arrestaties waaronder top-militairen. Diene Boeing 737, da was toch echt ’n ongeluks-vliegtuig, hé… Zowel in de lucht als op de begane grond…

     -     Premier Trudeau van Canada zegt dat de VS ook schuldig zijn aan het neerstorten van dat vliegtuig. Door de spanningen die er heersten in de regio.

     -     132 doden bij sneeuwlawines en aardverschuivingen in Pakistan, Afghanistan en India.

    Wel Wel Wel, dat zijn daar niets voor niets ‘Ontwikkelings-Landen’…

     -     De Beschermde Diersoort, de wolven Noëlla en August zijn een koppel… Hip hip hoera!

    We zijn met z’n allen uitgenodigd voor het Trouwfeest. Elk op z’n eigen kosten. Voor de jonge trouwers brengt men liefst gebraden varkenswangetjes mee in maderasaus.

     -     In Ecuador heeft Diego, een gallapolos-reuze-schildpad (geen familie van Diego Maradonna!) reeds gewonnen-verloren voor 800 nakomelingen gezorgd. Het kweek-programma mag stop gezet worden. De natuur moet nu de rest doen…

     -     KMI :‘Weer-flashes’ geven 1u op voorhand waarschuwingen aan voor heel lokale onweren, regen,…

    Laeken en de Zone rond het Parlement blijven Beschermd gebied. Allen daarheen?

     -     De BOB-campagnes leveren minder dronken chauffeurs op, maar wel onzeglijk meer die onder invloed zijn van drugs!

    Ach Ja, die jeugd van tegenwoordig. Ze zijn jong en ze willen wat…. Zeg wat ge wilt, maar geen KSA of Scouts. Da’s goed voor kwezels en pasters sleppen.

     -     De jury is gekozen voor het proces van de bankroof bij Paribas in Antw. Maar het roept nu reeds vele vragen op: in de week vooraf ging het alarm veroorzaakt door trillingen in de kluis 18x af; daarop zette men de sensoren uit. Op de dag van de kraak zelf gingen de sensoren af die bewegingen in de kluis waarnemen, daarop werd Securitas verwittigd en na 24 min werd dan de Politie op de hoogte gebracht. Dan moest men nog 1 u wachten op een bewakingsagent die op zijn beurt moest wachten op iemand van de Bank. In die tijd werden 27 kluizen leeggemaakt!

    Neen, geen sprake van Pief noch van Paf. Er vielen, dank zij Securitas, noch doden noch gewonden. Na die lege kluizen? Die waren toch verzekerd?

    Parisbas? ’t Kan niet ‘bas’ (laag) genoeg zijn.

     -     China: bus valt in ‘zinkgat’ en er volgt een explosie: 6 doden. Ja, die Chinezen. Als ze iets doen, doen ze het goed. Zelfs met zinkgaren… al zijn ze nog zo onverwacht. Ja dat heb je met dat soort gaten. Je zinkt er gewoon in.

     -     In Tarragona (Spanje) is er een ontploffing in een chemisch bedrijf. Weer met pietrol in de buurt, zeker? Waarom ook wordt er daar nog altijd niet met waterstof gewerkt? Dat kost tweemaal niks en geeft geen milieuhinder. Want, samen met zuurstof, is het onontbeerlijkste deel van het milieu…

     -   Korte vluchten zijn volgens 11 Leuvense klimaat-experts niet schadelijker dan hogesnelheidstreinen!

    Ge moet er, als aandeelhouder van dat soort vlieg-ondernemingen, maar op komen.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    À la guerre comme à la guerre.

    Op ‘t getouw staat er, al is ondergetekende gene Wever, ‘n stukje afgekeken bij Doorbraak. Over het samengaan van de PVDA met onzen TVG van het VB.

    Les extrêmes se touchent, of soms nie?

    Ja, en moest die romance verder doorgaan, wie zal dan kaartjesknipper spelen als de trein van stapel loopt ?

    Dat zou wel eens iets voor ons Freya kunnen zijn. Op hare boezem, vol vuur, enne, uit het goede hout gesneden. ’t Rousseatje, op z’n slieffen, denkt nu al dat zijnen haring zal braden.

    **

    *

    Heel zeker! Zelfs een oude knar van ’n driewieler kan, mits opgeblonken, nog heel goed in de prijzen vallen.

    Spreekt de volksmonder dan ergens ook niet over krakende wagens die soms wel heel even nog het langst lopen?

    En met zo’n benen, meine joenge; ge gaot toch niet beginnen te neuten, hé?

     

     




    15-01-2020, 19:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37 VTIMMEKE SLIMMMEKE De Rode Garde ruikt haar kans…

    2052

    *

    37 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    De Rode Garde ruikt haar kans…

     **

    Woensdag 15 Januari 2020

    **

    ant

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Guv

    Van Uni(zus en)zo naar play-off

    *-*-*

    Anderlecht een soort paleis revolutie…

    *-*

    … en Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel, toetreden….

    *-*

    … Daarin maakte hij ook zijn beklag over het feit dat de mening van 800.000 VB-kiezers straal genegeerd wordt door de andere partijen….

    *-*

    … voor de afschaffing van het ‘cordon sanitaire’, iets wat ook Karl Van Camp, hoofdredacteur van ’t Pallieterke niet ontgaan was….

    **

    Pall

    *

    Wel, wie we daar hebben, m’n Eerste Grote Jeugd Liefde. Tientallen jaren lang, zelfs digitaal, tot alles voor mij ogen wazig werd. Verloren geld, dus. En met zo’n afgrijselijk hoog pensioentje valt er niets anders te doen, dan krebbebijten.

    Slechts één anekdote. Werd als KRO-Reserve-Luitenant (1955) bij Inspectie betrapt met ‘n Pallieterke dat in ‘t kastje boven ieders bed. Rapport van de Korpsoverste in Heverlee. Gedegradeerd. Wegens ‘insubordinatie’. ’t Werd de ‘Gerbe de Blé’ in Leuven, en dan… naar Duitsland. GVD. Maar toen herinnerde ik mij, ‘kostwinnende zoon’ te zijn en mocht voor de rest van de termijn (24 maand) naar Sijsele bij Bruges La Morte… Ieder weekend thuis bij ons Ma van de Vrijdagavond tot de dinsdagmorgen. Omdat ik nachtwerk leverde. Wegens overlast in het drukken van de dubbele metalen plaatjes die het ABL aan ’n kettingske om de hals droeg. Bestond uit twee delen. En deel voor de levenden en een deel voor de doden..

    O Zaligheid op no-o-oten, we staan op eigen po-oo-ten…

    *

    Ja, en hoe gaat het dan verder bij Guvaal, over die Amerikaanse brol van den Anderslecht. Couckske, Couckske toch. Gij, nen fermen succesvolle hardwerkende Vlaming die zich in Broekselse slangenkuil te hebben gewaagd: ik denk dat dat deze keer ’n brug te ver zal zijn. Neen, ’n Geluks-Brug over The River Kwai wordt het niet. “k Hee mee joen te doene!”

    Och, ne mens kan niet altijd prijs hebben. Pairi Daisa, Durbuy: het kan niet alle dagen Zondag zijn. Den Duivels zak moet toch eenmaal vol geraken…

    *

    En dan… de rest…

    *

    Klara (06,30u)

    *

    De poletiek heeft (ten einde raad?) de pakjeswereld ontdekt

    *-*-*

    Boeing 737 : er waren, zo blijkt nu ineens, niet één, maar twee raketten… Allemaal van Russische makelij. Diene Poet, dat is me toch ne smeerkap!

    *-*-*

    07u

    Succes in Bx: in 10 jaar tijd 50% toegenomen Openbaar Vervoer. 6.2 miljard investeringen op 10 jaar. Het hellhole van de Wereld jihad Hoofdstad floreert als een zaagmachinetje. Op kap van een ander.

    *-*-*

    Lubeek op E313 zinkgat in de beton.

    Slecht voorteken?

    *-*-*

    Update BELNET is voorbij . Verouderd materiaal en 2de hands handvaren?

    **-*

    364 bank-automaten blijven gesloten. Ad vitam erernam. Gedaan met ploffen en kraken.

    *-*-

    **

    Deoc

    *

    Ohio: de Democ Rats: 1ste kiesvergadering. Punt 1: Teheran. Allemaal de schuld van diene Trump die al lang moeten afgezet geweest geworden zijn. Joe Baaaiden is uitgeblust.

    The Clinton Wife? O, daar hoort U alles over. Zeer uitgebreid zelfs. Op TV, in de ‘Boekskens en om mekaar de komaf te bijten, in de Hoernalistiek Vl/Fr , Marokkaans en Turks.

    ***

    hillary

    *

    *-*-

    Klara (22u)

    Drie man 17 ??? NIET Mechelen 1 jaar. Slechte notitie.       

    *-*-

    Body Cam’s in A’pen: om dieven op heterdaad te betrappen? Om de gang van de 2de man te volgen? Dergelijke Flikken flikkeren bij Wet altijd met z’n tweeën.

    *-*-*

    Bende (getinte? werd er niet bij gezegd) seks-maniakken op de zwier met 16-jonge Jongedames, goed in ’t Fransoos en zo. Ze werden onderling ‘uitgeleend’. ‘En noir’, ça se voit à plus de cent mètres. Spagaten à volonté.

    En nu is Oom Agent er een stokje komen voor steken…

    *-*-*

    Na jàààren, opnieuw de Freya uit de Gentse Bossen : ze zegt, LOUD AND CLEAR ronduit dat de Makkers en Makkeressen er best aan doen dienen fel gebekten Antwerps Weverken te volgen. Die is goed voorzien van poten en oren en loopt altijd als ’n blauwenvolbloed Riberaal rond. Daar steekt Rode muziek in. Njam Njam, hogere pensioenen! Echt spek voor haren bek.

    **

    trouwring

    *

    Kimmeke is echt ’n Slimmke. Kempisch, knappe kop, bijdehands en ze kan er nogal op kloppen. Tennis-Ster van formaat.

    Welkom terug in de ring! We love you and your spiel.

    *

    Klara (16u)

    Afrikaanse katten in de Limburg: het bulkt ervan… Gaan ze die nu ook ‘beschermen’? Dienen anderen uit de Bossen, diene met zijn schelen kop, die spreek very well the Fransooz, die doet er toch iets aan? Muizen uitzetten, bijvoorbeeld.

    *-*-*

    Ramkraak BPost was schot in de roos: €350.000 buit. Tegen kwitantie. Die ligt zo op straat. In scherven. Daders op de vlucht. Hebben, in het belang van het onderzoek, geen sporen nagelaten.

    End

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Dinsdag 14 Januari 2020

    *

    14 JAN 2020 (19u)

     -     Tinternet valt uit in meer dan 100 scholen, gemeenten en zelf in complete politiezones… Deze zijn allemaal aangesloten bij

    een bedrijf van de Overheid. Meer dan 800.000 gedupeerden.

    -        Opvallend is wel, dat in Holland tot hiertoe wel bom- of Antrax brieven toekomen. De bestemmelingen bekend zijnde, volgt de Politie ’n spoor naar de daders. Die verder onbekend wensen te blijven. Al zijn die de facto algemeen gekend. Toch in Coburgia, voor wie ogen in hoofd heeft.

    Maar wat wilt? Wij herbergen toch in ons Land niet alleen het Grootste Jihad Hoofdkwatier van de wereld, maar via Scharrelroi en Mons (Bergen) houden wij de mond open van alles wat leeft en beweegt beneden de Taal- Armoe- en Pretentie-Grens.

    Moge de Goden ons ten dode toe gekwetste mede-bewoners der Lage Landen by der See, genadig zijn.

    Niet te vergeten: ook deze kruik gaat maar zo lang te water tot ze breekt.

     -     Karel Van Eetvelt CEO van Anderlecht, Wouter Vandenhautte wordt extern adviseur. Lefevere (van in de koers) zit nu ook in de Raad van Bestuur. Van Eetvelt organiseert alles: op de eerste plaats is hij spelverdeler tussen allen, en vervolgens moet hij ‘de balans’ vinden. Dit is de 3de vernieuwing bij de ploeg!

    Kom, zet U bij en neem nog ’n Couckske.

     -   Australian Open: tennissers vallen uit/geven op wegens ademhalingsproblemen. Er hangt een mist van rook boven Melbourne, maar de organisatie denkt er nog niet aan het tornooi stil te leggen.

     -     3 Heren Doktoren staan terecht voor moord, meer bepaald door vergiftiging. De dode, Tine Nys, had al heel lang psychische problemen en autisme. Ze vroeg om euthanasie. Deze had plaats in bijzijn van haar familie. Veertien dagen later klaagde de familie de 3 dokters aan. Adv. Vermassen staat de psychiater bij.

    Veel show en glitter, maar vooral Kassa! Kassa! Kassa!

     -     Mensen die gevoelig zijn voor pollen zitten nu reeds met problemen: de hazelaars en elzen staan reeds in bloei!

    Echt een vroege Prima Vera. Totaal in tegenstelling met de polletiek in Coburgia. Daar zit alles muurvast vervrozen. Om toch nog maar een volgende 200 jaar de Vlamingen hun welvaart af te romen. Ja Ja, arbeid adelt wel, maar het brengt niets op!!!!!

     -     Picanol ligt nog steeds plat door de cyberaanval, waarschijnlijk voor de ganse week. Op de beurs is het aandeel geschorst.

    Iedereen spreekt van Picanol, een in oorsprong Spaanse onderneming tegen de Loskaai te Ieper.

    In het Ieperse spreekt men nog altijd van Picaniol, ipv Picanol.

    “Oc Hère, Menère, mien enndeke kort zo zèère’…”

    Dat waren de laatste woorden van een oud moedertje ten heuren Dokteur in den Hospice, het Stedelijk Gasthuis aan de nu gedempte Vestingsgracht..

    -     Economische inspectie brengt ‘groot-keukens-discount’ voor de Rechter. Klanten moeten eerst een voorschot betalen en zelfs later de volledige som voor de levering er is, maar die komt nooit. Zij zijn niet bereikbaar noch telefonisch, noch op het Luxemburgs adres.

    De kleinkinderen van JP Van Rossem? Of leerlingen van hem?

     -     PS-hoofdkantoor ontvangt nu ook een brief met een wit poeder!

    Ook ooit nog gehoord van ’n bestolen dief? Of is dat nen truc van Luie Sjarel, om de verdenking af te wentelen op die van dat verdomde Vlaams Blok?

    In Coburgia wete dat nooit…

     -     Burgemeester van Lokeren ontvangt als eerste een elektronische identiteitskaart met vingerafdrukken. Met het blote oog is er niets te zien. Er komt echter reeds tegenkanting: schending van de privacy…?

    Ja, maar ik denk dat iemand die niets te verbergen heeft, daar tegen toch geen bezwaar kan hebben? Of niet soms. Want in Coburgia weet men maar nooit…

     -     Iran: eerste arrestaties waaronder top-militairen. Diene Boeing 737, da was toch echt ’n ongeluks-vliegtuig, hé… Zowel in de lucht als op de begane grond…

     -     Premier Trudeau van Canada zegt dat de VS ook schuldig zijn aan het neerstorten van dat vliegtuig. Door de spanningen die er heersten in de regio.

     -     132 doden bij sneeuwlawines en aardverschuivingen in Pakistan, Afghanistan en India.

    Wel Wel Wel, dat zijn daar niets voor niets ‘Ontwikkelings-Landen’…

     -     De Beschermde Diersoort, de wolven Noëlla en August zijn een koppel… Hip hip hoera!

    We zijn met z’n allen uitgenodigd voor het Trouwfeest. Elk op z’n eigen kosten. Voor de jonge trouwers brengt men liefst gebraden varkenswangetjes mee in maderasaus.

     -     In Ecuador heeft Diego, een gallapolos-reuze-schildpad (geen familie van Diego Maradonna!) reeds gewonnen-verloren voor 800 nakomelingen gezorgd. Het kweek-programma mag stop gezet worden. De natuur moet nu de rest doen…

     -     KMI :‘Weer-flashes’ geven 1u op voorhand waarschuwingen aan voor heel lokale onweren, regen,…

    Laeken en de Zone rond het Parlement blijven Beschermd gebied. Allen daarheen?

     -     De BOB-campagnes leveren minder dronken chauffeurs op, maar wel onzeglijk meer die onder invloed zijn van drugs!

    Ach Ja, die jeugd van tegenwoordig. Ze zijn jong en ze willen wat…. Zeg wat ge wilt, maar geen KSA of Scouts. Da’s goed voor kwezels en pasters sleppen.

     -     De jury is gekozen voor het proces van de bankroof bij Paribas in Antw. Maar het roept nu reeds vele vragen op: in de week vooraf ging het alarm veroorzaakt door trillingen in de kluis 18x af; daarop zette men de sensoren uit. Op de dag van de kraak zelf gingen de sensoren af die bewegingen in de kluis waarnemen, daarop werd Securitas verwittigd en na 24 min werd dan de Politie op de hoogte gebracht. Dan moest men nog 1 u wachten op een bewakingsagent die op zijn beurt moest wachten op iemand van de Bank. In die tijd werden 27 kluizen leeggemaakt!

    Neen, geen sprake van Pief noch van Paf. Er vielen, dank zij Securitas, noch doden noch gewonden. Na die lege kluizen? Die waren toch verzekerd?

    Parisbas? ’t Kan niet ‘bas’ (laag) genoeg zijn.

     -     China: bus valt in ‘zinkgat’ en er volgt een explosie: 6 doden. Ja, die Chinezen. Als ze iets doen, doen ze het goed. Zelfs met zinkgaren… al zijn ze nog zo onverwacht. Ja dat heb je met dat soort gaten. Je zinkt er gewoon in.

     -     In Tarragona (Spanje) is er een ontploffing in een chemisch bedrijf. Weer met pietrol in de buurt, zeker? Waarom ook wordt er daar nog altijd niet met waterstof gewerkt? Dat kost tweemaal niks en geeft geen milieuhinder. Want, samen met zuurstof, is het onontbeerlijkste deel van het milieu…

     -   Korte vluchten zijn volgens 11 Leuvense klimaat-experts niet schadelijker dan hogesnelheidstreinen!

    Ge moet er, als aandeelhouder van dat soort vlieg-ondernemingen, maar op komen.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    À la guerre comme à la guerre.

    Op ‘t getouw staat er, al is ondergetekende gene Wever, ‘n stukje afgekeken bij Doorbraak. Over het samengaan van de PVDA met onzen TVG van het VB.

    Les extrêmes se touchent, of soms nie?

    Ja, en moest die romance verder doorgaan, wie zal dan kaartjesknipper spelen als de trein van stapel loopt ?

    Dat zou wel eens iets voor ons Freya kunnen zijn. Op hare boezem, vol vuur, enne, uit het goede hout gesneden. ’t Rousseatje, op z’n slieffen, denkt nu al dat zijnen haring zal braden.

    **

    Freya

    *

    Heel zeker! Zelfs een oude knar van ’n driewieler kan, mits opgeblonken, nog heel goed in de prijzen vallen.

    Spreekt de volksmonder dan ergens ook niet over krakende wagens die soms wel heel even nog het langst lopen?

    En met zo’n benen, meine joenge; ge gaot toch niet beginnen te neuten, hé?

    End

    *

    *

     

     



















    15-01-2020, 18:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 DOORBRAAK Populist and Islamist **

    1963

    *

    33 DOORBRAAK

    Populist and Islamist

    **

    (021/01/2020)

    https://doorbraak.be/over-de-islam-weerbare-democratie-en-wetenschappelijke-integriteit-iv/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Ayaan Hirsi Ali op de Lantos Human Rights Prize.

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    Correspondentie Wim Van Rooy-Paul Cliteur

    1 JANUARI 2020

    *

    In deze aflevering van Doorbraak een correspondentie tussen Paul Cliteur & Wim van Rooy naar aanleiding van de publicatie van Cliteur’s boek ‘Populist and Islamist Challenges for International Law’ ((American Bar Association) samen met Amos Guiora, 2019). Zij spreken over islam-wetenschap, de trahison des clercs, weerbare democratie, en de Vlaamse en Nederlandse politiek die capituleert voor de islam (Van Rooy) of het jihadistisch theo-terrorisme (Cliteur). Van Rooy sluit af met een brief over het ‘onderzoek’ naar extreemrechts. Van Rooy is de schrijver van de bestseller (Waarover men niet spreekt’ (2015). Cliteur schreef samen met Dirk Verhofstadt In ‘Naam van God’, ’Eelke Dag een Aanslag’ (2018).

    Van Rooy is vrij-gevestigd schrijver, Cliteur is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en zit voor Forum voor Democratie in de Nederlandse Senaat.

     

    Beste Wim,

    Ik begin even bij jouw constatering ‘dat de weerbare democratie ziek is, in mijn ogen ongeneeslijk ziek.’

    Hierboven haalde je ook de titel aan van het boek van

    **


    *

    ‘La Maladie de l’Islam’.

    Interessant, die ziekte-metafoor.

    Een ziekte is een verstoring van de gezondheid. Het organisme wordt bedreigd en de vraag is of het weer gezond kan worden.

    Nietzsche schrijft ook voortdurend over ziekte en gezondheid en hij diagnosticeert heel wat ziekte-verschijnselen in de cultuur.

    Dus niet de moordenaar was een nazi.

     

    Ik moet zeggen dat wanneer je naar onze cultuur kijkt, die ziektemetafoor zich onvermijdelijk opdringt. Je verwijst naar het nawoord dat ik heb geschreven bij de her-publicatie van George van den Bergh’s oratie uit 1936. Ik ga daarin uitvoerig in op de Nederlandse journalist Geert Mak. Die vergeleek, nadat Theo van Gogh was vermoord door een jihadist, Van Gogh met een nazi. Dus niet de moordenaar was een nazi, Van Gogh was een nazi. Immers, Joseph Goebbels gebruikte dezelfde film-techniek, vond Mak, als Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali hadden gedaan in hun islam-kritische film Submission. Vandaar.

     

    Theo Van Gogh is zelf een nazi

    **

    Lees verder op het origineel. Hier is GRATIS

    NASCHRIFT

    *

    Tussen aanhalingstekens even herhaald. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    “”..””

    Zij spreken over islam-wetenschap, de trahison des clercs, weerbare democratie, en de Vlaamse en Nederlandse politiek die capituleert voor de islam (Van Rooy) of het jihadistisch theo-terrorisme (Cliteur). Van Rooy sluit af met een brief over het ‘onderzoek’ naar extreemrechts.

    *

    We kregen vanwege DOORBRAAK bij voorliggende publicatie een plejade van in onze Lage Landen by der See groeiende schare van toekomstige grote beroemdheden. We dienen er dus goed aan de nagel te memoriseren. Om misschien wel hun boeken te kopen. Want van woorden alleen kan de mens niet leven.

    *

    Abdelwahab Meddeb: « La Maladie de l’Islam »

    *

    Hoe is da naa meugelijk ?!!! Nen islammer die kritiek heeft op de Leer van de Goddelijke, en daarna nog leeft. Zelfs nog niets eens geraakt werd aan een vinger- of teenkootje.

    Kom nu maar niet af om te zeggen, dat de islammerij bezig is aan een zoveelste gedaante-verwisseling. Het verstand komt wel niet voor de jaren, maar toch…

    Of zou La Märkalina dan toch gelijk hebben, dat de islammerij één grootte blijde boodschap is van Vrede en van Verdraagzaamheid?

    Maar ze heeft wel gelijk. Laten we ons in afwachting maar duchtig bezig houden met de mythe van de Opwarming der Aarde. ’t Bespaart ons veel vuurwerk en vooral veel energie.

    De Geschiedenis?!!! Maar mens toch die lawine veroorzaken we immers zelf. En dat nog wel iedere dag….

    15-01-2020, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.39 DOORBRAAK “ HEIL LEOPOLD”

    1196

    39 DOORBRAAK

    **

    https://doorbraak.be/heil-leopold-in-plaats-van-heil-hitler/

    *

     Dindsdag 16 Januari 2020g

    *

    ‘Heil Leopold’ in plaats van ‘Heil Hitler’

    **

    *

    foto: ©Zacht Lawijd

    *

    Vlaamse schrijvers worstelen met nazi-Duitsland

    6 JANUARI 2020

    *

     Ernest Claes was onder de indruk van de film-cursus scenarioschrijven in oktober 1941 in nazi-Berlijn terwijl zijn compagnon Felix Timmermans gewoonlijk in slaap viel tijdens de les.

     

    Op filmcursus in nazi-Duitsland

    een vermakelijk boekje open over de strapatsen van Ernest Claes en zijn Lierse vriend Felix Timmermans

     

    Wie durft er te beweren dat er niets interessants gebeurt in de Vlaamse tijdschriften-wereld? In het recentste nummer van het mooi geïllustreerde literair-historische tijdschrift Zacht Lawijd (december 2019)

    doet filmdocent Roel Vande Winkel een vermakelijk boekje open over de strapatsen van Ernest Claes en zijn Lierse vriend Felix Timmermans in oktober 1941 te Berlijn. Beide Vlaamse literaire coryfeeën gingen toen in op een uitnodiging van de Duitse filmmaatschappij

    Terra-Tobis (later onderdeel van Ufa)

    om er de studio’s in Babelsberg te bezoeken en zich gedurende twee weken onder te dompelen in een heuse filmcursus.

     

    Vande Winkel vertelt in het artikel dat Claes nog tijdens de Tweede Wereldoorlog verslag uitbracht – ook in een Duitse vertaling van het artikel, zo blijkt — van hun bezoek maar dat hij niet inging op wat er effectief gebeurde, laat staan hoe beide tenoren van de Vlaamse letteren zich toen gedroegen. Daarvoor ging Vande Winkel nu te rade bij dagboek-notities van Claes zelf, van een nota die Claes zijn advocaat toeschoof toen hij na de oorlog werd beschuldigd van culturele collaboratie met de bezetter én van Claes’ privé-antwoord aan Louis Vercammen die nog voor Gaston Durnez zich waagde aan een Timmermans-biografie.

     

    Pleiten voor wereldvrede

    twaalf skeletten van oud-strijders pleiten voor wereldvrede

     

    Het resultaat is ronduit spannend én onderhoudend. Dat Claes en Timmermans werden uitgenodigd was toen allesbehalve abnormaal, aldus Vande Winkel, want Claes had in 1934 gescoord met de verfilming van De Witte door Jan Vanderheyden en diens Duitse partner Edith Kiel. Ook al was Claes niet erg te spreken over de verfilming die door een bijna voltallige Duitse ploeg werd ingeblikt, toch kreeg hij de smaak te pakken van het nieuwe medium. Hij ging zo ver om in 1939 zelf een scenario in elkaar te boksen voor een eventuele film De Twaalf-Pax Hominibus waarin twaalf skeletten van oud-strijders pleiten voor wereldvrede.

     

    Claes zette in eigen land een boompje op over de noodzaak om staatssteun te geven aan de filmsector en praatte met beginnend filmproducer James Roosevelt, oudste zoon van de Amerikaanse president Teddy Roosevelt, over zijn filmplannen. Timmermans had meegewerkt aan de verfilming van De Witte, en zag ook wel iets in de verfilming van zijn Pallieter. Niemand minder dan Borinage-regisseur Henri Storck zou worden aangezocht als regisseur. Kortom, Claes en in mindere mate Timmermans hadden iets met film.

     

    Propaganda en euthanasie

    Vande Winkel reconstrueert in het artikel in Zacht Lawijd wat er op het programma stond van de veertiendaagse en dat was zeker niet min, en verrassend veelzijdig. De Duitse referent toonde natuurlijk Duitse propagandafilms om zijn betoog over de filmkunst te illustreren, maar ook Pantserkruiser Potemkin van de Russische cultregisseur Sergei Eisenstein en de iconische komedie Ninotchka van de Joods-Russische filmer Ernest Lubitsch, films die in nazi-Duitsland normaliter verboden waren om te vertonen. Ook Amerikaanse producties, zoals Mr. Deeds goes to Town, en Britse films, zoals Goodbye, Mr.Chips, kwamen daarbij aan bod. Toen Claes en Timmermans Ich klage an, een Duitse film pro euthanasie kregen voorgeschoteld, noteerde Claes laconiek: ‘Een film (…) waarin het toebrengen van den dood bij ongeneeslijke ziekten verdedigd wordt. (…) Propagandafilm zonder meer. Met kunst had het niets te maken.’

     

    ‘Heil Leopold’

    dat zijn vriend Timmermans bij zoveel Duitse ernst meestal in slaap viel

     

    Claes beweerde later dat zijn vriend Timmermans bij zoveel Duitse ernst meestal in slaap viel en eigenlijk niet erg geïnteresseerd was in ‘al dat filmgedoe’. Dat er van hartelijke contacten tussen de nazi’s en henzelf absoluut geen sprake was, onderstreepte Claes later graag tijdens zijn na-oorlogse verdediging tegen aantijgingen wegens collaboratie. Hij gaf aan dat hij als Belgische patriot op bezoek in nazi-Duitsland elke ‘Heil Hitler’ steevast beantwoordde met ‘Heil Leopold’ en dat hij daarom door een Duitse officier in de gaten werd gehouden wegens staatsvijandig gedrag. Hoe dan ook, tijdens en na de oorlog kwam er niets terecht van concrete filmplannen. Claes werd zelfs een drietal maanden opgesloten in afwachting van een vrijspraak voor collaboratie, terwijl Timmermans na enkele ondervragingen gerust werd gelaten en vervolgens als een gebroken man in 1947 stierf.

     

    ‘Partiële collaborateur Elsschot’

    In hetzelfde nummer gaat literair onderzoeker Sjoerd van Faassen in een lang stuk in op de uitgeefperikelen in nazi-Duitsland van Willem Elsschot die innige contacten onderhield met schilder-vertaler Valentijn van Uytvanck. Van Uytvanck was al in 1934 naar Berlijn verhuisd om er als publiciteits-medewerker te fungeren van filmmaatschappij Tobis, uitgerekend dezelfde firma dus die Claes en Timmermans tijdens de oorlog voor een filmcursus scenarioschrijven uitnodigde en innig gelieerd was met de propaganda-afdeling van de nazi’s.

     

    veranderen in een Hongaar, Rus of Pool, so be it

     

    Van Faassen, die vroeger al een boom opzette over ‘verbrande’ schrijvers als Ernest Claes en Filip de Pillecyn, reconstrueert de moeilijke bevalling van Elsschots Duitse vertalingen maar dat lag – aldus Van Faassen – zeker niet aan Elsschot die ingrepen in zijn werk niet direct een probleem vond. Dat er hier en daar een Duits-onvriendelijk woord, zoals ‘mof’, of een zinswending werd geschrapt op vraag van de Duitse censor bleek voor Elsschot geen probleem. Dat men de Duitse nationaliteit van Elsschots niet zo fraaie alter ego mijnheer Grünewald in Villa des Roses – hij bezwangerde immers het dienstmeisje en gaf vervolgens niet thuis – in de Duitse versie wou veranderen in een Hongaar, Rus of Pool, so be it.

     

    Maar Elsschot hield voet bij stuk dat Duitse uitgeverijen alleen met Van Uytvanck als vertaler mochten werken en ving daardoor meermaals bot. Het eindoordeel van Van Faassen over Elsschots bemoeienissen met Duitse vertalingen die haast uitsluitend door mercantiele motieven op z’n Boormans werden gestuurd, klinkt hard: ‘In zijn betrekkingen met Duitse uitgevers (…) bekommerde hij zich niet om het ideologische gehalte van de uitgeverijen die zaken met hem probeerden te doen. Partiële collaboratie en partieel verzet konden bij Elsschot heel goed samengaan.’

    Frank Hellemans

    *

    Zacht Lawijd wordt 4 keer per jaar uitgegeven door Garant Uitgevers en kost €36 voor een jaarabonnement (voor verder contact:

    uitgeverij@garant.be

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “… “ even herhalen.

    Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    *

    Ja, ik ben er mij van bewust dat dit ouwe koek is. Maar, iedereen, vooral de jeugd, zal met mij akkoord gaan, om het toch te lezen. ’t Is het lezen en doorgeven meer dan waard.

     

    Ja, en mocht U zich afvragen, of het in 2020 niet een beetje laat is voor

    EERHERSTEL

    ben ik de eerste om – postuum – beide gevierde schrijvers te verheffen tot de Eer der Vlaamse Altaren.

    Daarvoor wil ondergetekende als mankepoot, graag per ‘scooter’ naar Canossa gaan.

     

    Slincx, Schots en Scheef zullen wel op hun achterpoten dansen, maar wat kan ons dat schelen. Dat gespuis is toch al zo goed als afgeschreven…

     Met Vlaamse Groet.

     

     

     

    15-01-2020, 10:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5346 - OOK GEERT WILDERS STAAT VOLOP ONDER STOOM

    *

    Steun voor debat-verzoek Wilders

    Nieuwsbrief - Partij Voor de Vrijheid

    Gisteren 14/01/2020,

    Bekijk de nieuwsbrief online als deze hieronder niet goed te lezen is.

    nb1 nb logo nb2PVV-Nieuwsbrief nb3

    **

    *

    Geert Wilders: ‘‘CDA-Minister Hoekstra wil keihard snijden in de zorg voor onze eigen mensen, maar wel miljarden uitgeven aan asielzoekers, ontwikkelingshulp en klimaat onzin. Schandalig. Gelukkig steunde een Kamer-meerderheid mijn verzoek voor een debat met hem!’’

    Debat14jan20 Klik op de foto om de video te bekijken

    Welkom terug beste Frits Wester en interview ‘falend asielbeleid Rutte’.

    **

    *

    Frits Wester 14 jan20 Klik. op de foto om de video te bekijken.

    Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via:

    Logo PVV        facebook twitter Instagram, youtube

    Indien u wilt reageren naar Geert Wilders;

    mail

     

    *

    Kik Kijk! Boven de Moerdijk bij onze Nederlandse Noorder-broeders roert er ook een en ander.

    Ook daar loopt de Linksigheid van de schup.

    Net las in eigen Apenland wordt daar zoveel mogelijk duur bevochten belastinggeld door al die Eurocrats zo maar door deuren en vensters gegooid. Niet naar Het Eigen Volk Eerst, maar naar allerlei progressieve herrie schoppers die ons op den duur binnen afzienbare tijd, nog onze kop zullen kosten.

     

    Opvallend is wel, dat in Holland tot hiertoe geen bom- of Antrax brieven toekomen. De bestemmelingen bekend zijnde, volgt de Politie ’n spoor naar de daders. Die verder onbekend wensen te blijven. Al zijn die de facto algemeen gekend. Toch in Coburgia, voor wie ogen in hoofd heeft.

    Maar wat wilt? Wij herbergen toch in ons Land niet alleen het Grootste Jihad Hoofdkwatier van de wereld, maar via Scharrelroi en Mons (Bergen) houden wij de mond open van alles wat leeft en beweegt beneden de Taal- Armoe en Pretentie Grens.

    Mogen de Goden ons ten dode toe gekwetste mede-bewoners der Lage Landen by der See, genadig zijn.

    Maar niet te vergeten: ook deze kruik gaat maar zo lang te water tot ze breekt.

     





    15-01-2020, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.36 VTIMMEKE SLIMMMEKE ‘zonder broeken-dag’

    2160

    *

    36 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    zonder broeken-dag’

    *

    HET ZINKEND SCHIP VAN STAAT

    **

    Dindsdag 16 Januari 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

     …. bij de koning geweest en zoals verwacht, hadden ook zij geen oplossing voor de crisis…

    *-*-*-

    … een minimum-pensioen voor iedereen vanaf €1.500 per maand…

    *-*-*-

    Waarder Vriend Guvaal: U gelooft toch ook al niet meer in Sinterklaas? Nikke wok nie. Zelfs al even lang niet meer in onze West-Vlaamse Sinte Maarten… En dat waren dan nog twee zeer Heilige Bisschoppen uit verre warme streken. Hoe zouden wij dan nog geloven in die krabbekokers die ons Vlaamse Volk al bijna 200 jaar als het vuil van de straat behandelen?

    Mijn rechter (daarvoor uiterst gevoelige) ellenboog geeft mij al ’n heel eindeke door, dat er ofwel helemaal geen Regering meer komt, ofwel (en dat geniet mijn voorkeur) dat er wèl ene komt, de Ultieme, met NVA + VB + CVP (Oude stempel). Met als gevolg, dat dat landsgedeelte van onder de Taal- Armoe en Pretentie grens terugkeert naar La Mère Patrie. Hunkeren ze al jàren naar. Met daar de 4-daagse werkweek en vol pensioen aan 62 jaar. Mo, Dieu, que ça se présente bien. Pas vrai?

    Salut en de kost, met de wind van achter. Liefst nen fermen Beaufort van +10….Richting Zuid. Neerwaarts.

    Misschien dat dan ook meteen het verraderlijke Verdrag van Utrecht (1713) over de diefte van Franstallig Vlaanderen beneden Les Monts de Flandre zou kunnen moeten worden teruggedraaid ….

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_Successieoorlog

    *

    O spes nostra, hoe geen we dat van z’n leven overleven? Want dat kleine nijvere Le Nord, van aan de Vlaamse bergen tot voorbij Duinkerken brengt op z’n eentje 1/3de op van alles wat de Franse Schatkist per jaar binnenrijft. Nogal duidlelijk waarom Lowie Katorze in 1713 zo likkebaarde. Den smerigen dief!!!

    *

     

    *

    En dan… de rest…

    Klara (06u)

    *

    - Picanol na deze nacht nog altijd stil

    *-*-

    - Limburg meertalig onderwijs loont

    *-*-*

    - De Aussi-branden zijn niet te blussen. Moeten de Zonnebekenaars, die van de Broodseinde daar misschien gaan helpen? In ’14-’18 kwamen de Aussi’s daar met vele duizenden om er te liggen sneuvelen. Weg met Willem II en Leve Queen Victoria, Neef en Nicht trouwens… Maar ze konden hen getweeën elkaar niet meer uitleggen. De kanonnen spraken in hun plaats. En ze legden gedurende vier jaar 1/2de van Vlaanderen plat en in gruis geschoten..

    Hadden ze echt niet om gedaan. Zo maakten de Geallieerden ons wijs. Achteraf.

    Dien Menenpoort in Wypres, ze mogen ze gerust hebben! ’t Is trouwens de hunne. Op onze grond. Als inrijpoort van een Middeleeuwse Stad die compleet in puin werd geschoten…

    How they dare!!!!

    **-*-

    - Voetbal: in Madrid is men daar sterk in. In het eigen Land convenabel regeren gaat iets moeilijker. Yves Courtois getuigt van zichzelf dat hij, alhoewel niet de dikste, de Beste is.

    *-*-*

    End

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Dinsdag 16 Januari 2020

    Ma 13 jan. (19u)

    - Joachim Coens, Ex Havenmeester van Zeebrugge aan de Noordzee, zegt nadien, als bij de Sire en zijn Sirene (na anderhalf uur de koffie is koud geworden): ‘’t Water staat nu hoog! Maar nu toch nog niet de stekker uittrekken”

    De ‘Informateurs’ krijgen nog 2 weken bij. Is in totaal dus 7 weken, bijna 2 maand. Om onderling de Staatsdragende Grabbel Partijen te ‘informeren’ …. naar elkaars gezondheid?

     

    -        Reporter & Hoernalist Dirk Van den Bogaerde : ‘er zijn openingen tussen NVA en PS.’

    -        Staan die ‘openingen’ soms ter vergelijking aan de spuigaten op een zinkend schip? Is ’t dadde dat ie bedoelde?

    -        “Sloepen af, en vrouwen eerst” gebood de Schipper. En vreselijk kraken d’oude broze wanden ’t allen kante…

    -        Bouchez, het blauwe nog altijd vitale beenhouwerszoontje, toch ‘n mindere preformateur dan dine Magniette man uit Scharrelroi, zegt dat er vlug oplossingen moeten worden gevonden.

    -        “Ik heb nog nooit een lid van de familie laten vallen!?”

    Mandolieentje haar oorkens moeten geflapperd hebben onder die stromijt op haar koppeken. Hoera. Op die manier wordt ze dan toch nog Première en first Lady van de ‘Belgica’?

    Zouden de MRrekens dan als loods voor rekening rijden van de SPA-drinkers onderweg naar de Di Poeppo’s?

    Je weet maar nooit hoe de koe nen haas vangt…

    Maar, in voorkomend geval, is ’t Mandolientje terug naar AF….

    -        NVA: houdt voet bij stuk. Vlaamse meerderheid (zonder het VB) is absoluut nodig. BDW: ‘Verloren Maandag’ verder alsof er niets gebeurd is, en hij deelt in ’t Parlement ‘worstenbroodjes uit!’. Is, van de Koekenstad, een specialiteit. Wiste da?

    - Picanol ligt stil door cyberaanval. Alle ‘servers van het bedrijf serveren tot niets meer. Ze ‘liggen plat’ zowel in Ieper, China en Roemenië.

    Meestal wordt er dan losgeld geëist door de “Ranson-dieven”, en die vragen enorme bedragen (vgl ASCO-bedrijf deze zomer), aldus de woordvoerder van Picanol, Frederik Fryhoel.

    Toch gemakkelijk, om ’n woordje Englich zu sprechen.

    ‘Ransom-Thiefs’, is dat misschien ’n nieuw ‘knelpunt-beroep’ geworden?

     

    - In Fantasialand Wallonia: Afghaanse koppel verlaat zonder ook maar een woord de gezinswoning na veel ruziën (en inbraak) in Scharrelroi. De vader zei eerst nog tegen de oudste dochter dat hij niet weet of ze nog zouden terugkomen. De auto wordt kort daarna aan de Samber teruggevonden. Met draaiende motor. ZES (6) kinderen blijven achter. Nog problem: boven op de zes ‘leeflonen’ zal hun ‘wezengeld’ zal verdubbeld worden. Dat is de Wet in deze Francofone bananen republiek. Aldus mottige Delmote, de breed sprakerige Minister President van dat Linxe Land. ’t Zij toch die sale Flamins die alles (gedwongen) betalen.

     

    - Queen steunt nu toch publiekelijk haren Harry en zijn Madam. Maar er moet (volgens de tabloïd Hoernalisten) nog veel besproken worden: hun dotatie, hun titels, hun veiligheid (Canada, waar het idyllisch jonge koppel gaat huizen, wil die op zich nemen = 1 miljoen €). Welke ‘taken’ ze nog willen doen? Moet U voor het antwoord naar omhoog kijken: ‘t staat in de sterren geschreven.….

    - In 2 j tijd zijn de benzine-tweedehandswagens met 22% gestegen in prijs, de Diesel-wagens daarentegen dalen in prijs. ’t Is wel niet wat de Elite gewild heeft, maar wel het Volk.

    Teken aan de wand?

    - In de Lente komt er binnenkort uit Denemarken aan: het “elektrisch deelwagen-bedrijf”. Eerst naar Antw., nl. ‘Green Mobility’.

    Men heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten en, alsmede een intentie verklaring ondertekend om het stads-autoconcept van Green Mobility naar de drie grootste steden van dit Apenland te brengen.

    In order to be GREEN, or not to be.

    - Reconstructie van 25 jaar oude moord na spontane bekentenissen van glazenwasser en serie-moordenaar Stephaan Du Lion. Het gebeurde in een nagebouwd appartement, daar het oorspronkelijke niet meer bestaat. Hij bekende intussen reeds 4 lustmoorden.

    JaJa, agge mô leut êt, zei Godfried Bomans daarover. Maar hij had het over schaatsen. Van het merk ‘Nooit gedaght’

    - Eindelijk is het zover. Zwaar maar vooral grondig technisch onderzoek tot in de diepte in de gevangenis van Wortel hoe de gevangen konden ontsnappen via een gat in de muur van hun cel.

    - Aan de boeren is tot nu 100 milj.€ terugbetaald voor de schade die ze opgeslopen hebben in de droge zomer van 2018.

    - 17jarige sterft aan ‘toxic shock syndrome’ in prov. Namur-de-mon-Amour. Bij de klachten van de tiener werd eerst gedacht aan buikgriep, maar haar toestand verslechterde zo snel, en toen de eigenlijke diagnose gesteld werd, was het te laat. Alle (hoger gelegen) vitale organen waren aangetast door bacteriën. Veroorzaakt door een tampon. Deze bevat dezelfde stof als in PETRI-schaaltjes, die men gebruikt om kweek-bedden te maken voor goedaardige(?) bacteriën.

    De bijsuiter niet gelezen, Mademoiselle?

    Bij ons, die Sale Flaminns’ bestaat er een spreekwoord dat zegt ‘Bezint eer ge begint’. Enfin, waar U zich thans bevindt, heeft U geen last meer van dat soort zaken….

    -        De vulkaan ‘Paal’ bij Manille in de Filipijnen spuugt voort: 45.000 personen geëvacueerd. Reeds 75 vulkanische aardbevingen vastgesteld.

    -        Geen lachertjes, die Phlippino’s. En neen, ze zijn geen Familie van onzen Philipe. Da’s er trouwens ene van de Verkeerde Kant

    -        Een die maar niet uite kast durft te komen. Pietje-Slim spelen, da’s zijn sterkste kant.

    - In Australië rijdt een mobiele dierenkliniek rond om de gewonde dieren te verzorgen. Vooral de koalies hebben het hard te verduren. Onzen Vanden Bossche van Gaia (met AIB op de zeer toepasselijke naam van diene kwiebus: ’t is nen echten bos-neger, diene Vanden Bossche) verzamelt zijn troepen en vooral hunnen portemonnee, om daar ’n handje te gaan toesteken.

    Als die maar niet te laat komt. Zoals naar gewoonte….

    - In Denemarken (Kopenhagen) is de ‘zeemeermin’ beklad. In hoofdzaak met vervuld Groen. I d’nt snap the whole story. Het vissen-staart kind zit daar nu op haar bikkelharde rots al meer dan 100 jaar te zitten, zo stom als een drogen haring. Geen vin die roert, of ooit al geroerd heeft…

    Jaa’t.’t Is erg. Zéééér èèèrg.

    En ge ziet er niets aan!

    *

    - Het was vandaag ‘zonder broeken-dag’ wereldwijd!

    - In Alaska is een man na 23 d in de vrieskou gered, overleefde in een geïmproviseerde hut.

    **

    - Veerle Baetens ‘genomineerd’ voor een Oscar in de kortfilm ‘Une Soeur’. Ze valt dus bijna met haar poep in de geel-zachte boereboter.

    Die boter lag al van in de jaren stilletjes de volgende morgen in Londen op tafel Gefabriceerd in het Veurnsche van koetje-boe melk waarvan de uiers de dag voordien nog in de veie Polders rond kwakten.

    Neen, geen La Vache Qui Rit. Die Kaas Koe moest toen nog worden uitgevonden.

    **

     

    *

     - André Rieu geeft een Nieuwjaarsconcert in ’t Sportpaleis: de keizer van de Wals! Een podium-kunstenaar naar mijn hart. Die uitvoert en speelt wat de toehoorders voelen.

    Constant Lievens (1856-1893)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Lievens

    *

    -Inleef-reis naar India van het Kl. Seminarie in Roeselare: in ’t spoor van Pater Lievens.

    Weer zo nen West-Vlaming die de wereld en surtout de Kerk van Rome ons benijdt.

    -Protest in Brugge door de buurtbewoners van het nieuwe Breydel-stadion. Vrees voor geluidsoverlast, wildplassen, vandalisme… Er wordt wel een muur van 10m hoog opgetrokken op zo’n 10m van de tuintjes der bewoners.

     

    - Vlaams cultuurbeleid steunt nog altijd voort initiatieven zoals in Brugge en Oostende. Also sprach nicht Zarastrusta, maar Jan Hesp, de Vlaamse Minister-President. En hij kan het weten. Want die is niet de scharesliep, maar de schare-snijder in de subsidies.

    Waar anders zou Vlaanderen de cenzekens halen voor al die aangespelde en nog aan te spoelen getinte Nieuwlichters?

     

    - Een ‘Escape-spel’ werd georganiseerd om niet te blijven piekeren bij de kiendjes van de Lagere Scholen. Deze piekeren vooral ’s avonds en ’s nachts over ruzie in ’t gezin, ziekten, ivm hun studies,…

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Neen, beste lieve lezer, U vergist zich niet. Er staan nog twee inhaal-dagen in de rij te wachten voor publicatie. Maarrre.. First thing first , as you ‘now.

    End

    *

    NASCHRIFT

    *

    **

    *

    Hij is weg. Bestaat niet eens meer. Tenzij zijn stam. In rondellekes van 10 cm dik verzaagd… Zijn takken, gekip-kapten in gruizelementen gezaagd en kapot gemalen tot strooisel voor de tuinen.

    Het zal er dus nu eng en verlaten uitzien. Ja Ja, zegt Buurman, maar er is nu klaarte in overvloed. Die man heeft dus einde verleden week, eindelijk Het Licht gezien… Mag ik hopen…

    Iedereen kan nu dwarsdoor kijken. We horen nu als bij helder zonlicht de vinkskens en de roodborstjes kwinkelieren tot in onze living. Onvergetelijk mooi is dat. Grootmeester en Onderpastoor te Kortrijk wist, op zijn sterfbed, nog te stamelen dat ie zo geirn de veugeltjes hoorde schuffelen..

    **

    *

    Voor mij, hier aan ‘De Groene Wandeling’, zijn het, gezien mijn slechte ogen, allemaal … gewone blinde vinken. ‘k Hore ze wel, maar

    ‘k en zien ze niet.

    Het voordeel van al dat kappen, zagen en snoeien, is wel dat we nu dwarsdoor kunnen kijken, dwars al over ’s Gebuurs tuin, tot in den hof van Numero 7. Da’s den tuin van een voor haar jaren, jonge pronte weduwe. Die is, naar ’t schijnt, ook in de wolken met al die klaarte. En met de vleugeltjes, die ze zij wel kan zien en bewonderen in hun kamerbrede volières.

    Kortom, onze blikken dragen nu veel verder dan voorheen.

    Onder ons gezegd en gezwegen: wij zwijgen als vermoord tegen de Plaatselijke Groene Huppelpuppers, want anders kunnen die ons verplichten om overal nieuwe kleine boompjes te planten. Zodat de miserie binnen 30 jaar kan herbeginnen. Kortzagen, hakselen en urenlang zelfs de riollratten, beschermde diersoort zeker? te verjagen. Zodat er tallenkante veel vroeggeboortes voorkomen. Zodat de rattenplaag, waarvoor ’t Stad geen enkele verantwoording neemt, alleen maar kan toenemen.

    Ah, ze zijn zo lief, Meneer. En al doet onze Koekelureku nog zo zijn best om ze op afstand te kraaien, onze eier-productie lijdt daar even erg onder als Picanol onder die Ransom Rangers.

    *

     

     




    14-01-2020, 21:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 VTIMMEKE SLIMMMEKE 1 dag te laat THE DAY AFTER

    823

    *

    35 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    1 dag te laat

    THE DAY AFTER

    **

    Dindsdag 16 Januari 2020g

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    Amper twee (2) dagen na Quatorze Juillet Janvier, en de Bruxsselse Bastille is nog altijd niet gevallen.. Nochtans de tijd, hij dringt. De Parijse Fransozen, in 1789, hadden nie zoveel geduld nie, zolas iedereen weet. D’er op en d’er over ging het toen. Wij Vlamingen, zijn van een andere soort. Minder bloeddorstig en heel wat gemanierder...

    Enfin, daar in dat vunzend Hellegat doen ze maar. Mij niet gelaten. Vroeg of laat komt Lontje wel om zijn Boontje. Wachten is een mooie Christelijke Deugd, wordt gezegd. Maar Düren is een mooie stad. Te mooi om waar te zijn…

    *

     ‘Guvaalke’ v/d Dag..

     Staat al op een ander en beter stukje. Da Dàààà…

    *

    En dan… de rest…

    *

    Avondnieuws Klara Maandag 14 Januari (18u)

     

    -Tampons: je kunt ervan doodgaan. Op de verkeerde plaats ingebracht? Te diep of te ondiep in het glas gekeken? Zwijg, mens, waartoe sommige bacteries al niet in staat zijn.

    En dan hoor ik, precies op het juiste moment, als door de duivel ingegeven, die zachte bariton-stem zingen:

    ‘Ein Mâdchen oder Weibchen wünscht Papageno sich‘…

    - Ha die luizaard… War zeg ik? Nen luizaard!!! Nen sadist, dat is ie.

    Maar zijn naam? Die ben ik vergeten. Maar in dromen zie ik hem steeds weer. Me dunkt dat het Kleine Crootje moet zijn geweest, die me daar weer eens wat uit zijn botten sloeg.

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Dinsdag 16 Januari 2020g

     *

    Zat 11/01/20

    -Boeiing per ongeluk vanuit Iran geschoten. Dachten dat het een kruisraket was!

    - Vivaldi-coalitie (naar De Vier Seizoenen van Vivaldi) in de maak? Paars-groen+CD&V? Hou mij vast of ik doe diene Vivaldi ’n ongeluk!

    - NVA: meerderheid van de Vlamingen die hun belangen verdedigen. Goed, hé, de Gilde der Wevers die de Vlaams Belangers verdedigt.

    - Sultan van Oman dood: en nu KUL? Jullie reputatie nar de kul?

    - Minnelijke schikkingen door afkoping stijgen: €964milj in 2018. €114 miljoen van grote zaken afkomstig = justitie begint te gelijken op Klasse-Justitie! Ja Jan ook den Habchard wist het al. Met geld koopt men de boter.

    -   6500 gepersonaliseerde (à €1000/stuk) nummerplaten in 2019; in totaal reeds 30.000 stuks. Allemaal Jan m’n Clooten?

    - In Frankrijk zal de pensioenleeftijd toch op 62j blijven en niet gaan naar 64j

    - Dubai onder water: ze hebben daar een gas boven de wolken verneveld die echte zondvloeden veroorzaakt heeft.

    *-*-*

    Zon 12 jan 20 (19u)

     

    -    Stommelein is de spelletjes beu: precies ‘stratego’ dat ze spelen. De ruzie tussen VLD en NVA moet stoppen. Zo komen we nooit tot een Regering.

    Goed gezien van den Arbiter. Maar zo stom is men nog net bij de NVA…

    -Op de nieuwjaarsreceptie van de NA zegt Dewever dat Rutte enkel oog had/heeft om premier te worden.

    - Rutte zegt op de nieuwjaarsreceptie van MR (ja, begot, de MR) dat ze alles doet om mee te werken aan ‘een beter België’.

    -   De Australische Premier Morissen geeft toe dat hij fout gehandeld heeft. Dat hij desnoods persoonlijk die branden moest zijn gaan blussen. Met zijn

    persoonlijk blaas-plissertje? Lijk die muizze die in de oceaan plaste. Omdat ze dacht, dat alle beetjes hielpen om deze te doen overlopen…

    - Gentse burgemeester Declercq wordt uitgejouwd tijdens zijn nieuwjaars-speech voor de Gentenaren. Goed zo. Zich vooral niet inhouden. Wie weet, trekt die zich niet voortijdig terug in de Sinaïwoestijn.

    -     In Iran is er straatprotest vanwege de regering zolang gewacht heeft om de waarheid te bekennen. Onder de doden van de vlucht Teheran-Kiev zijn er ook Irakezen. De President is een dictator! Hoe dat daar ineens is uitgekomen, is nog altijd niet opgehelderd.

    De Britse Ambassadeur in Teheran is een tijdje opgepakt daar hij beschuldigd werd het volk op te ruien.

    -   Britse Queen Grand and Old Mother start morgen een crisisberaad ivm Harry & C°.

    - Celine Van Ouytsel nieuwe Miss-België. Tijdens het afdalen van de trap verloor ze een BH: zogezegd dat die in haar mouw van bij de kleding-wissel per vergissing was blijven zitten. Ze is Master in de Rechten en Feministe. Ze behaalde ook de titel Miss ‘Social Media’.

    - Hevig winterweer in de staten Texas en Michigan.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Hoe ver kan het gaan, van kwaad naar erger?

    Ach, we zien wel. Daar komt juist een bericht binnen van DOORBRAAK dat Peer Dinges van de PVDA zich schrap begint te zetten, om te helpen een Regering op de been te helpen. Een ‘Regering’ naar Vadertje Stalin zijn Super Model?

    NASCHRIFT

    *

    Ben blij dat deze korvee er weer op zit. Jullie lezer waarschijnlijk ook.

    Daarom zeg ik met de hand op het hart en in mijn beste Italiano: Buono Sera. A domani.

    Bonna Notte….

    **

     

     

     

    14-01-2020, 19:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.34 VTIMMEKE SLIMMMEKE VERLOREN MAANDAG + WEVERSMISDAG

    1227

    *

    34 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    **

    Maandag 13de

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

     

    -     Boeiing per ongeluk vanuit Iran beschoten. Dachten dat het een kruisraket was!

     -     Vivaldi-coalitie (naar de Vier Seizoenen van Vivaldi) in de maak? Paars-groen+CD&V?

     -     NVA: meerderheid van de Vlamingen die hun belangen verdedigen

     -     Sultan van Oman dood: en nu KUL?

     -     Minnelijke schikkingen door afkoping stijgt: 9640 in 2018. €114 miljoen van grote zaken afkomstig = justitie begint te gelijken op Klasse-justitie!

     -     6500 gepersonaliseerde (à €1000 stuk) nummerplaten in 2019; in totaal reeds 30.000.

     -     In Frankrijk zal de pensioenleeftijd toch op 62j blijven en niet gaan naar 64j

     -     Dubai onder water: ze hebben daar een gas boven de wolken verneveld dat regen veroorzaakt.

     **-*

    Zon 12 jan 20    

    -     Tommelein is de spelletjes beu = precies ‘stratego’ dat ze spelen. De ruzie tussen VLD en NVA moet stoppen. Zo komen we nooit tot een regering.

      de nieuwjaarsreceptie van de NVA zegt Dewever dat Rutte enkel oog heeft om premier te worden.

     Rutte zegt op de nieuwjaarsreceptie van MR dat ze alles doet om ‘een beter België’.

     -     De Australische premier Morissen geeft toe dat hij fout gehandeld heeft.

     -     Gentse burgemeester Declercq wordt uitgejouwd tijdens zijn nieuwjaars-speech voor de Gentenaren.

     -     In Iran is er straatprotest om de regering zolang gewacht heeft om de waarheid te bekennen. Onder de doden zijn er ook Irakezen. De president is een dictator! De Britse ambassadeur in Teheran is een tijdje opgepakt daar hij beschuldigd werd van het volk op te ruien.

     -     Britse Queen start morgen een crisisberaad ivm Harry & C°.

     -     Celine Van Ouytsel nieuwe Miss-België. Tijdens het afdalen van de trap verloor ze een BH: zogezegd zat die in haar mouw van bij de kleding-wissel. Ze is master in de rechten en Feminist. Ze behaalde ook de titel Miss Social Media.

     -     Hevig winterweer in de staten Texas en Michigan.

    *

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Het autosalon

    Zijn wel zeer persoonlijke belevenissen over die dingen op vier wielen. Maar AUB ga het lezen teer plaatse… Eenieder kan er enkel ’n groot voordeel uit halen.

    *

    Skodaatje City-go. 2de hands

    E6.000 -23.000Km op de teller – Nieuw kostte dat €23.000. Nu is dat 10.000 meer dan wat toen de mijne bij aankoop als nieuwe auto zou gekost hebben…

    *

    Guvaal zat aan het stuur vanaf 1963. Ikzelf vanaf 1959. Met een van de beste, handigste en soepelste wagentjes, 4 plaatsen, die ooit gemaakt zouden worden. O, dat ‘Geitje’, ik droom er nog altijd van.

    En goedkoop dat dat reed! Per week 100 BF aan nafte en ik legde nogal wat kilometers af.

    Na ongeveer 5 à 6 jaar was het beestje op, en werd er overgestapt in n occasie directie wagen Peugeot 403, Christus-oud en vol builen en blutsen. Die werden weggepolierd, en het hele ding werd in het GEEL herspoten. Ik werkte toen inderdaad als bijverdienste, veel in het ZWART..

    Ja, die twee kleuren waren van in mijn vroegste jeugd, mijn lievelingskleuren.

    *

    En dan… de rest…

    *

    Maandag 13de(06u)

     “Verloren Maandag”….??? Just wait and see!

    Wat het wordt in de Coburger Nationale Geschiedenis, staat in de sterren geschreven. Maar die zitten hoog en ver. Ver van ons, maar dicht bij de Eeuwigheid… Op vele duizenden lichtjaren verwijderd en dus buiten bereik… Maar HOOP doet leven.

    Ja, zelfs mijne oude vertrouwde Glazen Bol lijkt totaal uitgeput en dodelijk vermoeid. Z’hangt vol wervelende winterse sneeuwvlokken lijk zo’n souvenir uit het verre Lourdes, Zaliger Gedachtenis.

    **

    *

     ‘Wevers Mesdag’, heet dat in onze West-Vlaamse wevers-wereld. De werkdag waarop niet gewerkt werd, maar gefeest op kosten van Den Baas. Die op dezen dag zeker gene smeerlap was. Want hij vierde mee, en dronk mee…

    Het eigenlijke ‘Weven’ en ‘Scheren’ was voor ’n ander dag. Al vrees ik dat de dag van vandaag, veel Kempische Wevers op de nagels zitten te bijten….

    *-*-*

    Ja en dan is er verder die vuur-en vlam spuwende Vulkaan in Manilla. Erg is dadde. Heel erg. Maar ’t ene heeft wel niets te zien met het andere… Mexico, da’s ver van de Antwerpse havengeul in de Kempen

     *-*-*-

    In La Douce France, wereldberoemd vanwege zijn hardnekkige werklust, wil de 2de in rang dat de stakingen stoppen. Ste en Ste, die Stakingen moeten Stoppen. 62 blijft 62 en daarmee doef!

    Tot ons 65ste en zelfs 67ste: zijde gij zot? Met alle Chinezen maar niet met de Franzesen.

    À Bas les culottes.

    .*-*-*

    23.000 immigranten in 2019 – in 2013 waren dat er 33.000.

    Spijtig, hé. Geen wonder dat de Slinxsen zo geweldig achteruit boeren. Hun eigen kiezers lopen weg en de nieuwe komen maar meer met mondjesmaat binnen.

    Wanneer gaat men daarvoor eindelijk gaan staken? Dan moet onze Wever Hoofdman geen verdere reclame meer maken voor die ‘Partij’ om hen in de Regering te trekken…

    *-*-*

    Drugscontroles moeten 24/24 dagelijks. Ja Ja, eindelijk gaan ze daarmee beginnen. Ze willen ze weg krijgen van de weg.

     *-*-*

    Verkeerde video’s oprukkend bij de eigen Douane. 1 man vastbesloten tegen homo’s, transgenders & Zwarten. Diene castaar bleek nog maar pas nieuw aangeworven bij de douane. Werd op staande voet verwijderd en, aan handen en voeten geketend, overgeleverd aan het Parket.

    *-*-

    Dalende trend in de inzamelingen voor allerlei stompzinnige ‘Goede Doelen’ wegens ‘verzadiging’. Allee, dat zeggen toch ‘de media’.

    Elck zegge ’t voort.

     *-*-*

    Deze nacht weer een zeker aantal Halal-Raketten van ??? op luchtmachtbasis rond Bagdad. Mag dat? No Yankees harmed.

    Morgen of overmorgen volgen de excuses van Teheran. Voor de 1000 en éénste Nacht op rij.

    *-*-*

    Bij die onvrijwillig neer-raketteren van die Joekreïen 737 zijn o.a. ook 57 Canadezen omgekomen bij het neerkomen. Trudeau eist beter: slaat met de vuisten op tafel, van op een veilige afstand, streng optreden.

    *-*-*

    08u

    Niets nieuws, buiten herhaling van de herhaling van deze morgen vroeg, 05 uur.

    Niks nieuws, tenzij dat 3 artsen voor de Jugepee worden gesleept wegens euthanasie op jonge nogal preutse Madam. Ziek en ten dode opgeschreven wegens ondragelijk ‘psychisch lijden’… Advocaten vinden euthanasie zeer verlichtend voor het gehele mensDOM. Het is ’n hele ‘opluchting’ voor de menselijke soort …

    Zoude daarvoor niet ergens de kramp in krijgen?

    Sorry, beste Lezeres, Beste Lezer, nu moet ik dringend ergens naartoe waar zelfs de Koning te voet naartoe moet.

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Zaterdag, Zondag

    *

    Hiervoor wordt verwezen naar Stukje ‘Bis’ van vandaag….

    **

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, ’t Zijn droeve tijden als het oorlog wordt. Als men mensen slacht lijk dieren. Als het mensenbloed bij beken stroomt.

    Ja, Hieronymus Van Alphen, zo is ’t genoeg geweest. Vandaag beleven we alleen ‘Wevers Mesdag’, Verzenderkens Dag, dat wel, maar meer is dat niet. Der wordt wel geschoten maar ’t zijn losse flodders.

    Pas deze namiddag om 15u, na ’s Konings Siësta en de pot zwarte koffie met de laatste Nieuwjaarswafeltjes, is het de Sire genegen om’s Lands BROL te aanhoren. En weer, na 5 weken prematuren, weer uit te stellen.

    Brengt tijd, brengt raad. Toch Raad: gedaan met de Blauwe Wolkjes. De dikke Mandonine wordt gene Premire…Kan niet het door de beugel. Want niet slank genoeg.

    ’t Kleine Crootje trekt zich terug, en weente bittere tranen.

    Jean Jacques Rousseau II, here we come…

    **

     

     

    13-01-2020, 18:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!