MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.819 DE OPPERWEVER VOLGT DE VOETSPOREN VAN DEWINTER

    A.D. zondag 8 juli 2012.

    819 DE OPPERWEVER VOLGT DE VOETSPOREN VAN DEWINTER

     

    De avonturen van Eliorix en Barterix

     

    Met EXCLUSIEF scenario geschreven in Parisis.

    ***

    De Schandaard steekt (zie hieronder) een tandje bij om Janssens & Janssens ter wille te zijn voor die helemaal onderuit gaat. Het is volgens mij een schot recht in  de roos . : midden in de eigen voet! Filip DeWinter de eer gunnen het origineel te zijn voor een (slechte) kopie : Janssens moet wel wanhopig zijn om dat beeld te gebruiken. Want als het Vlaams Belang de verloedering aanklaagt (en DeWever daarvan garen spint) dan zijn de Sossen toch nog altijd de oorzaak van die verloedering.

    Moest mijn computer in gouden lettertjes kunnen schrijven, ik zou de tweede alinea hieronder in goud hebben gezet, daar waar Janssens verwijst naar de smalste kant van DeWever die het eigen falen o zo spitsvondig in de schoenen schuift van Di Rupo. En ondertussen zitten wij ermee en wordt Vlaanderen op een onbarmhartige manier bij de bok gezet.

     

    Kroniekje over :

    ANTWERPEN - ‘Als burgemeester van Antwerpen zal Bart De Wever niets uitrichten. Om dan Elio Di Rupo de schuld te kunnen geven.' Ook voor Patrick Janssens is de slag om het Schoon Verdiep begonnen.

     

    Patrick Janssens (SP.A), burgemeester van Antwerpen, waarschuwt in DS Weekblad voor zijn mogelijke opvolger Bart De Wever (N-VA). ‘Antwerpen zal opnieuw als breekijzer voor de nationale politiek worden gebruikt. De kans bestaat dat hij vanaf 2013 de facto abdiceert en Elio Di Rupo verantwoordelijk stelt omdat dit zijn partij goed uitkomt.'

     

    De mobiliteit in de stad wordt ongetwijfeld de grootste splijtzwam tussen de SP.A en de N-VA. ‘Het N-VA-discours over de auto typeert hun retoriek. We zitten allemaal wel eens in de wagen. Dan ergeren we ons aan het feit dat we niet overal kunnen geraken. Maar als iedereen overal de auto wil gebruiken, dan wordt de stad onleefbaar.' Het N-VA-verwijt dat Antwerpen te veel in stenen heeft geïnvesteerd, ziet Janssens als het bewijs dat De Wever ‘niet weet hoe een stad in elkaar zit'.

     

    ‘Wie kiezers aanspreekt op het feit dat ze voor om het even welke reden chagrijnig kunnen zijn, boort een heuse goudmijn aan. Dat hou je slechts vol zolang je geen verantwoordelijkheid draagt. Doe je dat wel, dan word je zelf een onderdeel van die ontevredenheid', analyseert hij het succes van zijn uitdager. Volgens hem loopt De Wever zo in de voetsporen van Filip Dewinter (Vlaams Belang). ‘Ik wil niet appelleren aan het negativisme.'

     

    De peilingen voorspellen verlies, Janssens blijft optimistisch. ‘Vorige keer hebben we een verrassend goed resultaat neergezet. We gaan dat opnieuw proberen. Ik ben geen geslagen hond. Dat zou vreemd zijn voor een zittende burgemeester die zijn titel wil verlengen. Met het parcours van deze coalitie zou dat niet alleen onmogelijk, maar bovenal erg onverstandig zijn.'

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de Opperwever komt ook los (en hoe) in de weekend-bijlage van De Morgen : hij spreekt er als Calimero de Grote en als de uitvinder van het cordon salutaire die hij als een ezelsvel zichzelf over de schouder legt.

    Voor een Vlaams Belang-scenario, waarbij de extreemrechtse partij gefnuikt werd door het cordon sanitaire, vreest Bart De Wever echter niet. "Bij het Vlaams Blok ging het om een cordon sanitaire waarbij men op basis van het programma tot de conclusie kwam dat samenwerken onmogelijk was. Bij ons is er een cordon salutaire. Het gaat niet over wat we inhoudelijk te vertellen hebben, want daar is niets mis mee. Maar een cordon van de klassieke partijen om zichzelf te redden en hun eigen posities veilig te stellen. Dat houdt niet stand

    Deze keer schenkt hij voor ’t eerst, zij het  in een troebel glas, klare wijn.  Er is niks mis met zijn programma tegenover de andere partijen, m.a.w. hij draait dezelfde plaat als zij, namelijk het bestaande in stand houden. Er is dus niks Nieuws aan die Vlaamse Alliantie : het is gewoon de oude Volks Unie van het geven en toegeven lijk de Tjeven,, maar met een ander petje.

    Is het dat waarop Vlaanderen zit te wachten? Met na de verkiezingen een Vlaams CGKR die in hoofdzaak het Vlaams Belang moet bestrijden? Neen, veiligheid is geen prioriteit, maar net als bij de Beeldenstorm wordt de strijd net over de grens : twee weekends na elkaar wordt er met dodelijk vuur geschoten op feestvierders. Bij de Beeldenstorm kwam het geweld ook van uit de Grensstreek. Nu komen de gangsters op weekend-shopping naar onze streek…. Op dieven en inbrekers mag er niet geschoten worden : dat is tegen de mensenrechten!

    Meer varkens houden, dat is de oplossing. Waar varkens leven (die we nadien kunnen opeten) komen geen bruine overlasters! We hoeven er niet eens op te schieten : ze blijven zò weg!

     

     

    ***

    08-07-2012, 15:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.818 HET EINDE VAN DE NA - OORLOGSE ELITE

    A.D. zondag 8 juli 2012

    818 HET EINDE VAN DE NA - OORLOGSE ELITE

     

     

    ***

     

    Het is een waarheid als een volwassen vrouwtjes rund : elk vacuüm, elk territorium wordt om ter vlugst opgevuld door iets nieuws. Dat is even evident als het water uit de fles vervangen wordt door lucht, of indien onder kraantje gehouden, door ander water.

    Zo is de EU-Elite gewoon het ander water in de Europese fles, na het socialisme en de hardere vorm ervan, het communisme. En niet te vergeten : onder het afgunstig oog van een nieuwe speler, de Islammerij, die klaar staat om over te nemen. De Hemel (*) moge ons bijstaan!

    ***

    Kroniekje over :

    ls de euro mislukt, mislukt de elite

    Posted on 6 juli 2012 by E.J. Bron

    ***

    De euro was altijd alleen maar een project van de elite. De gewone burger ontving de euro vanaf het begin met scepsis: Wanneer er een democratisch referendum zou hebben plaatsgevonden, dan zou het nooit tot de invoering van de euro zijn gekomen. Deze zekerheid geldt ook voor talloze andere projecten van de elite, vooral haar project immigratie. Een mislukken van de euro zou daarom direct een politiek domino-effect veroorzaken: De aura van de onfeilbaarheid zou daarmee verdwenen zijn, de projecten van de elite zouden allemaal worden doorgelicht. Met de euro redt de elite noch de banken noch Europa. Zij redt zichzelf.

     

    Als de Bondsrepubliek Duitsland een democratische rechtsstaat geweest zou zijn, dat zich gehouden zou hebben aan het referendumgebod in de grondwet, dan zouden we nu geen euro hebben. We zouden ook zeer zeker geen enkele Turk in het land hebben, geen enkele moskee, geen Salafisten, geen sharia. Geen mens zou ons uitschelden voor “aardappels”. Roemenië en Bulgarije zouden geen lid zijn van de EU, d.w.z. we zouden geen zigeunerbendes in onze steden hebben, die inbreken in onze huizen. Er zouden geen middenscholen zijn, in plaats daarvan echter zelfs op “Hauptschulen” een goede opleiding. Criminelen zouden in de gevangenis komen. Vreedzame burgers zouden, net als vroeger, ´s avonds gewoon weer op straat durven.

     

     

     

    Omdat de elite van de Bondsrepubliek de Duitsers vanaf het begin met wantrouwen, deels vijandigheid, tegemoet trad en het grondwetvoorschrift betreffende de uitvoering van referenda met voeten trad, ontbrak het de Bondsrepubliek altijd al aan buitenparlementaire correcties. De Bondsrepubliek was daarom in haar hele geschiedenis een staat, waarin niet het volk, maar een kleine intellectuele elite heerste. Deze samenbundeling van macht in handen van een intellectuele toonaangevende laag werd door het volk ook stilzwijgend geaccepteerd: De dingen gingen immers goed. Het eliteproject “welvaartsstaat” weersprak weliswaar het gezonde mensenverstand, volgens welke alleen hard werken tot welvaart leidt, maar op een bepaalde manier leek het staatsmotto “welvaart voor iedereen” te functioneren. Dat de elite deze welvaartstaat alleen maar op drijfzand had gebouwd, dat de staat heel simpel de kosten voor deze welvaartstaat op de volgende generatie overdroeg, daarvan was de gewone burger zich lange tijd niet bewust. Die daar boven zullen wel weten wat ze doen, het zal heus wel lukken: Dat was de geestelijke basisinstelling in tijden van de Bondsrepubliek. Men verkocht zijn recht op directe politieke deelname tegen de belofte van de elite van “welvaart voor iedereen”.

     

    Omdat alles met geld te maken heeft, zag men daarom ook lange tijd de overduidelijke schade over het hoofd, die de elite met haar andere projecten veroorzaakte. Vooral de spectaculaire teloorgang van het Duitse onderwijs werd grootmoedig over het hoofd gezien. Pas de PISA-schok openbaarde de bittere waarheid dat de zogenaamde “hervormingen” van de elite niets anders hadden veroorzaakt dan de vernietiging van een meer dan 200 jaar succesvolle en in de hele wereld bewonderde onderwijstraditie binnen één enkele generatie. Ook de desastreuze gevolgen van de Oriëntaalse immigratie, het voorbeeldproject van de elite bij uitstek, werden in de waarneming van de burger graag verdrongen: De Turk in de groentewinkel was toch eigenlijk best aardig. Dat de aardige Turk na sluitingstijd in de donkere achterkamertjes van zijn islamvereniging de invoering van de sharia plande, wilde men niet echt weten. En wanneer Turkse jongens herrie schopten in het stadsdeel en mensen lastigvielen, ging men gewoon aan de andere kant van de straat lopen. Op een bepaalde manier zal dat wel goed komen, die zullen zich net als de Polen wel integreren, zei men gisteravond nog in een talkshow op tv, dacht men. Pas na de 11e september begon men vragen te stellen over het eliteproject immigratie en islam. Pas toen in Parijs en Londen de huizen in brand stonden, begon men er over na te denken wanneer in Hamburg, Keulen en Stuttgart de huizen in brand zouden staan en of dan misschien ook niet het eigen huis in brand zou kunnen staan.

     

     

     

    Ook de euro was een van deze eliteprojecten, die men in goed vertrouwen op de deskundigheid van de intellectuele toonaangevende laag weliswaar tandenknarsend, maar toch stilzwijgend over zich heen liet komen. Wanneer een vooraanstaande man zoals meneer de Minister van Financiën beweert dat de euro net zo zeker zou zijn als de D-Mark, dan zal meneer de minister dat toch wel weten. Zo is men argeloos op de euro ingegaan. En verbazend genoeg bestaat dit vertrouwen nu nog: de gewone burger denkt nog steeds dat een land, dat al zijn toekomstige inkomsten aan banken of buurlanden heeft verpand zogenaamd niet bankroet is en dat deze euro daadwerkelijk nog waarde heeft. De euro geniet dit vertrouwen, omdat de elite dit nog steeds gelooft. De burger rent alleen daarom niet naar de bank om het geld van zijn rekening te halen, omdat de elite denkt dat dit geld op de een of andere manier veilig zou zijn. Hoe dan, dat weet hij niet, maar hij vertrouwt deze mensen op televisie.

     

    Dit bijna blinde vertrouwen van de gewone burger is het kapitaal waar de elite op teert. Dit vertrouwenskapitaal zou helemaal verdwijnen als de euro zich ontpopt tot datgene wat hij altijd al was: een zuiver politiek mechanisme voor een politiek doel, maar nooit een bewaarmiddel voor vermogen. Vermoedelijk zou het vertrouwenskapitaal na het mislukken van de euro zelfs definitief verbruikt zijn. Een mislukken van de euro zou immers onverbiddelijk vragen oproepen naar de toestand van de andere eliteprojecten. Zou het aureool van de intellectuele onfeilbaarheid van de mensen op televisie echter plotseling vernietigd worden, dan zou de gewone burger het faillissement van de euro ook in combinatie met de andere kelderlijken van de elite gaan bekijken: het bankroet van hun onderwijssysteem, het bankroet van hun arbeidsmarktpolitiek. Een bankroet van de geldeconomie van de elite bezit daarom het gevaar van een bankroet van een bankroet van de aansprak op leiderschap van de elite in zijn totaliteit en daarmee van het gehele naoorlogse staatsconcept: een bankroet van het stilzwijgende verdrag tussen elite en volk, “welvaart voor iedereen tegen het afzien van directe politieke inspraak”.

     

    Om zo´n bankroet van het politieke systeem te voorkomen, is de enige zin en het enige doel de “euroredding”. Men hoeft een Angela Merkel niet te vertellen dat de euro niet te redden is: dat weet ze. Ze wil de euro ook helemaal niet redden. Merkel wil graag tijd winnen om de politieke ineenstorting te matigen. En precies daarom wordt ze door alle andere vertegenwoordigers van de elite braaf gevolgd in haar “reddingsmaatregelen”: haar coalitiepartners, de zogenaamde oppositie, de pers. Al deze mensen en hun beloftes heeft de gewone burger tegen zijn eigen gezonde mensenverstand tientallen jaren vertrouwd. De euro zou al deze mensen mee de afgrond in sleuren. De miljarden en nog eens miljarden, die de gewone burger nu voor de zogenaamde “euroredding” moet opbrengen, dienen er in werkelijkheid alleen maar voor om het vertrouwenskapitaal van de elite te behouden. Om de eigen val te verhinderen: Daarvoor is deze mensen geen prijs te hoog.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de Lager Oberst Seppe Weiss wil opnieuw oorlog met Vlaams Belang (enfin, hij overweeegt dat…), o.m. voor de affichen-campagne voor veiligheid (waar precies zijn beschermelingen de kop van Jut zijn) en voor de Zwan-worstjes-actie op een (verplichte) halal-bbq in een Staats-of Stadsschool in het Antwerpse. De repliek is simpel : de affichen-campagne is recht in de roos : dat bewijst elk gevangenis-register, en van kinderen moet men afblijven : geen indoctrinatie ten voordele van vreemde culturen! Onze voorzitter ‘verhoopt dat het CGKR niet doordrijft’. Soms vraag ik mij af of wij wel de juiste voorzitter hebben! Ik had liever gelezen, dat Valkeniers per direct klacht had neergelegd tegen Seppe persoonlijk, wegens laster en eerroof.

    Ik zie zo al de facie van Meneer de Jugepee bij het voorlezen van zijn uitspraak : “Gezien dit en gehoord dat, wijzende op tegenspraak, enz,veroordeelt de genaamde etc, tot één Euro morele schadevergoeding, en de publicatie van dit vonnis op zijn website….

    JaJa, zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

    (*) De Hemel moge ons bijstaan : in feite bedoel ik hiermee te verwijzen, als goede Ieperling naar Het Beleg van Yperen door de Engelsen (en de Gentenaars), ten jare 1382, toen de belegering moest worden opgeheven door toedoen van O.L. Van Thuyne. Die ving namelijk de door de Engelsen afgeschoten kanonballen op de stadswallen, overal op in haar voorschoot. Wat voor de Engelsen, mede geplaagd door hongersnood, de reden was om in te zien dat Ieperlingen geen gewone gasten waren. Maar laat ik Wikipedia aan het woord :

    Rond 1260 beleefde Ieper haar hoogtepunt als een van de rijkste steden van. Ieper telde 40.000 inwoners, Gent 50.000, Venetië 100.000 en was in oppervlakte de grootste Europese stad. Schaarste aan Engelse wol, toenemende concurrentie van het platteland en de pest zorgden ervoor dat Ieper economisch achter uitging en dat er enkel nog een ondergeschikte rol was weggelegd in Vlaanderen. In 1383 volgde de doodsteek met de belegering door Engelsen en Gentenaars , “Het Beleg van Ieper”. Het beleg duurt negen weken. De Ieperlingen roepen de hulp in van O-L-V van Tuine En wanneer de hongersnood fataal dreigt te worden, wordt het beleg plots opgebroken. De Ieperlingen danken Onze-Lieve-Vrouw van Thuyne voor dit wonder, maar wellicht moesten zij evenveel dank zeggen aan een groot Frans leger dat vanuit Atrecht Ieperwaarts aan het oprukken was. In 1410 telde Ieper nog 10.700 inwoners.

    ***

    De stad, die volgens de kronieken hele legers uitzond naar Groeninghe, de Pevelenberg, Cassel en naar Zannekin, sluimert sedert WO I de slaap der knechten onder Tjeven-bestuur. Even was het oog van de gehele werd terug op Ieper gericht, met Flanders Language Valley, maar deze hoop werd door het FBI definitief gekelderd : het kon toch niet, dat een wereldwijd vertaalprogramma, rapper dan het gesproken woord, de wereld van uit Ieper zou beheersen. Die verkip-kapte spraaktechnologie beheerst ondertussen wel zowel de Amerikaase krijgskunst als de wereldwijde wetenschap, maar doet dit niet meer onder de naam Lernaut & Hauspie.

    Misschien dat binnen 500 jaar voor de Lakenhalle in Ieper een dubbel standbeeld van die twee zal staan, naar het voorbeeld van Jan Breydelk en Pieter Deconinck in Brugge? Misschien met een computerscherm tussen hun beiden in, waarop in gloeiende letters staat: Zij leerden de Chinezen Vlaams schrijven…..

    ***

    08-07-2012, 14:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.817 TIHANGE LIGT IN REST - BELGIE

    A.D. zondag 8 juli 2012

    817 TIHANGE LIGT IN  REST - BELGIE

     

    Marionet die draait op Gaz de France…..

     

    ***

     

    Rupo di Jeanetto en zijn bende valsspelers hebben weer eens hun slag thuis gehaald. De Vlamingen zijn weer de klos. Heel de energie-sector is in handen van Parijs, en wiens orders denkt U dat ze nu in wiens profijt aan het uitvoeren zijn? Doel (in Vlaanderen) gaqat dicht, in Tihange worden nog een pas miljarden geïnvesteerd (door wie? : het zijn maar de Vlamingen die geld hebben!) en gascentrales zijn (Duitse?) privé-investeringen. Snapt U het plaatje?

    Als België binnenkort eindelijk zal opgehouden hebben  te bestaan, zal Wallonië tip-top uitgerust zijn, zowel met autowegen, alle soorten infrastructuur als met energie-voorzieningen. Suez en Electricité de France zullen Vlaanderen wurgen, zoals Dexia en Fortis hun dat voordeden. En de Vlamingen, vnl de Bende van de Weverkens :

    die huilen moord en brand

    maar blijven aan de kant….

     

    Kunnen wij van de Noorse Justitie niet verkrijgen dat we Andres Behring B. voor enkele weken mogen ontlenen? Ze moeten die jongen daarvoor niet eens straffen : die heeft nu al levenslang…..

     

    Kroniekje over :

    Op welke planeet leeft de N-VA?’

    Regering bijt van zich af in kamerdebat over nucleaire energie

    vrijdag 06 juli 2012, 03u00

    ***

     

    ‘De beslissing over de energiebevoorrading is een Belgisch compromis, maar dan wel één op basis van belangrijke argumenten’, zei Elio Di Rupo gisteren in de Kamer.

     

     

    BRUSSEL - Premier Elio Di Rupo (PS) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (CDH) hebben zich in de Kamer hevig verdedigd tegen de kritiek van de N-VA en de groenen op het plan om de oudste kerncentrales Doel 1 en 2 te sluiten.

     

     

    Het antwoord van premier Di Rupo, die schamperde dat je tijdens het vragenuurtje nu ook al vragen kan stellen aan andere partijen in plaats van aan de regering, kwam onmiddellijk. Hij gaf toe dat de beslissing van het kernkabinet over de energiebevoorrading een ‘Belgisch compromis’ was, ‘maar dan wel één op basis van belangrijke argumenten’.

     

     

    N-VA’er Wollants, die onlangs nog pleitte voor de bouw van een nieuwe kerncentrale, werd evenmin gespaard. ‘Op welke planeet leeft de N-VA eigenlijk?’, vroeg Di Rupo zich af. ‘Zijn zij dan blind voor de wereldwijde evolutie om de klassieke energiebronnen te vervangen door hernieuwbare energie?’

    Volgens staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet is wel degelijk becijferd hoeveel nieuwe energiecapaciteit er nodig is om de stroombevoorrading te garanderen. Daar is duizend megawatt extra voor nodig, een capaciteit die Wathelet wil bereiken door moderne gascentrales te promoten.

    ‘Trouwens, wij willen geen enkel compromis sluiten over de veiligheid van de centrales’, zei Wathelet, iets wat Ecolo-kamerlid Muriël Gerkens dan weer hevig bestreed. Volgens haar is de veiligheid van de oudste centrales wel degelijk verzekerd tot 2019.

    ‘België heeft nu eindelijk een duidelijke visie op elektriciteit’, vond Wathelet. En die gaat zelfs verder dan de kernuitstap die Duitsland heeft beslist. ‘Duitsland wil tegen 2022 zijn kerncentrales sluiten, goed voor zeventien procent van de stroombevoorrading. Wij gaan tegen 2025 55 procent van onze stroom vervangen. We doen het dus beter dan Duitsland, en we gaan dat niet eens doen door te investeren in steenkoolcentrales, zoals de Duitsers.’

     

    De regering kreeg de volle steun van de meerderheid. ‘Er komt nu eindelijk een duidelijke concurrentie op de energiemarkt, waardoor de prijzen kunnen dalen’, vindt Open VLD-kamerlid Willem-Frederik Schiltz. ‘Als Electrabel nu zegt dat het Tihange 1 wil sluiten, is meteen bewezen dat Kristof Calvo de echte woordvoerder van Electrabel is.’

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Rupo di Jeanetto is dus in het stadium gekomen van het pesten. Een triomfator kan zich inderdaad veel veroorloven.  Maar zijn analyse is juist: op welke planeet leven die Niveanen? Als een ordinaire hocus-pocus – niets in de handen niets in de mouwen – voert hij een komedie op waarvan gans Vlaanderen binnenkort het slachtoffer zal zijn.

    Om, samen met dit blogje, mijn archief voor de komende generaties (!) zoveel mogelijk compleet te houden, hieronder een knap stukje werk van Freddy Van Gaever, maar ook van de Guido. Dat zijn twee knappe koppen met frisse ideeën en harde standpunten die we in de regime-media wel niet zullen vinden.

    ***

    Met de regelmaat van een klok hebben de beroepspolıtıekers van de meerderheıdspartıjen gewezen op het aanzıenlıjke belang van de electrıcıteıtssector voor onze toekomst.

    Ze hadden gelıjk en hebben er talloze vergaderıngen aan besteed om te zorgen dat we ın de toekomst onafhankelıjk zouden blıjvenn van het buıtenland op dıt gebıed en bovendıen betaalbare energıe zouden ter beschıkıng hebben.

    Ook de uıtstoot van CO2 lag hen aan het hart en bovendıen gıngen ze zorgen dat er een stabıele productıe gıng blıjven met een voldoende volume.

     

    En wat stellen we vast? Dat deze vetbetaalde gemandateerden nu dag na dag beslıssıngen nemen dıe juıst het OMGEKEERDE als resultaat hebben tart ıedere verbeeldıng.

     

    Door het sluıten van de nucleaıre centrales zullen we snel van het buıtenland gaan afhangen voor onze electrıcıteıtsbevoorradıng. De huıdıge productıe van al de goed bedoelde zonnepanelen en wındmolens ıs nog steeds te verwaarlozen. Bovendıen ıs deze productıe totaal afhankelıjk van de wıspelturıge weersomstandıgheden waardoor de productıe onvoorspelbaar en bovendıen totaal onregelmatıg ıs wat capacıteıt betreft. De verantwoordelıjken voor de dıstrıbutıe voorspellen aanzıenlıjke nıeuwe ınvesterıngsbehoeften om het net aan dıe onregelmatıgheden te kunnen aanpassen en aan mogelıjke ''pannes'' het hoofd te kunnen bıeden. Als toetje blıjkt nu dat met ınbegrıp van al de beloofde subsıdıes deze vorm van ''groene energıe'' een vreselıjk hoog kostenplaatje tot gevolg heeft. Potsıerlıjk wordt het helemaal wanneer men moet vaststellen dat de totale uıtstoot van CO2 voor het ınstalleren; produceren en vervoeren van al dıe wındmolens en zonnepanelen reeds voor veel meer CO2 uıtstoot heeft gezorgd dan deze dıe zou worden opgewekt voor de bouw van een veılıge en moderne nıeuwe nucleaıre centrale dıe ons nıet enkel goedkopere electrıcıteıt zou leveren met een stabıele productıe, maar ons bovendıen totaal onafhankelıjk zou maken van het buıtenland. Door het sluıten van Doel ıs het opnıeuw Vlaanderen dat het kınd van de rekenıng zal worden.

     

    Dat zelfs een land als Japan dat onlangs een ernstıg nucleaır ıncıdent kende terug op nucleaıre centrales gaat overschakelen ıs een teken aan de wand. Bovendıen zıjn de twee ernstıge ıncıdenten, Fukushıma en Tjernobıl, beıde te wıjten aan grove en voorspelbare menselıjke fouten. Om te beslıssen een nucleaıre centrale te bouwen op het strand van een aan Tsunamıs gevoelıge zee moet men nıet lang school hebben gelopen. Was deze centrale een paar honderd meters meer landınwaards gebouwd zou er nooıt ıets zıjn gebeurd. Ook staan onze nucleaıre centrales nıet onder de leıdıng van een legergeneraal dıe voor de uıt de hand gelopen en onnodıge proef verantwoordelıjk bleek te zıjn.

     

    Onze nucleaıre centrales veroorzaakten van bıj hun start tot op heden mınder lıchamelıjk leed aan onze bevolkıng dan het wegverkeer op een enkele dag. Voor het ınstalleren van de wındmolens en zonnepanelen zıjn er reeds meer slachtoffers gevallen dan ın de hele geschıedenıs van onze nucleaıre centrales.

     

    Het geleverde werk op gebıed van onze toekomstıge energıebevoorradıng door onze verkozen mandatarıssen moet zo wat van de slechtste kwalıteıt zıjn dıe men zıch kan ınbeelden.

    Het staat ın de sterren geschreven dat we nu op weg zıjn om ın de toekomst zeer hoge prıjzen te gaan moeten betalen aan het buıtenland voor het grootste gedeelte van onze behoeften en zelf zorg zullen dragen voor een relatıef kleın; duur en totaal onbetrouwbaar volume.

     

    Men zegge het voort ...

     

    Freddy Van Gaever

    ***

    The French Connection

       "The French Connection' is een zeer populaire politiefilm uit 1971, die gebaseerd was op ware feiten en die een jaar later niet minder dan 5 Oscars haalde. Bij ons vinden de dag van vandaag ook enkele van die Franse 'connecties' plaats. Ze zijn ook realiteit, maar we hebben er geen prijzen van te verwachten, integendeel:

    - Electrabel/Suez/Gaz de France (schrappen wat eventueel niet past, maar ze zijn onderling uitwisselbaar) hebben via hun energiefilialen al massa's cash geld van bij ons naar Frankrijk kunnen versassen. Ik geloof dan ook nooit dat die firma's zomaar het dictaat van Vande La zullen aanvaarden: één vijfde van hun Belgische productie aan de concurrentie af te staan aan kostprijs en de kosten van het tien jaar langer openhouden van Tihange te dragen zonder eraan te kunnen verdienen. Vergeten we niet dat, bij gebrek aan stroom (en dat zit eraan te komen), we bij diezelfde Franse firma's zullen moeten aankloppen die ons dan wel de rekening zullen voorleggen. Stroom die - nota bene - uit kernenergie wordt gemaakt, dit voor de wereldverbeteraars.

    - Over het gevaar van een 'meltdown' van de Dexia Holding is hier al meer geschreven. Dat het een realiteit zal worden, wordt met de dag duidelijker. In Frankrijk zijn er al een dertigtal gemeenten die de buitensporige rentes aan Dexia niet meer willen of kunnen betalen en die daar naar de rechter gestapt zijn. Als ze gelijk krijgen - het gaat om 10 tot 15 miljard euro! - zal dat dit land 6 tot 9 miljard kosten. En dat is nog maar het begin. Net als de Franse energieproducent(en) heeft ook de Dexia Holding jarenlang Belgisch spaargeld naar de bodemloze Franse putten versast.

    - Bovenstaande gevallen hebben ook BNP Paribas op het idee gebracht het overschot van hun Belgische ex-Fortis filialen aan te wenden om de eveneens bodemloze putten van hun Italiaanse en Spaanse organisaties op te vullen. Wegens de steeds groeiende hoeveelheid spaargelden hebben hun Belgische banken nl structureel geld teveel, de Fransen te weinig. Er is nu al sprake dat BNP Paribas zo'n 16 miljard euro bij Fortis weghaalt.

       'Die vlijtige handen, dat rijke gewest. Het paste aan d'eigene kroon opperbest', gaat het liedje over een situatie in het begin van de veertiende eeuw. L'histoire se répète...

    ***

    Na de Spanjaarden kwam de Oostenrijkers om ons te bezetten. Na de Oostenrijkers waren het de Fransen en dan weer, tot tweemaal toe, de Duitsers. Nu weer de Fransen. Het mag een mirakel heten hoe ons Volk er iedere keer weer opveert. Ik zou bijna durven zeggen : hoe het er meteen sterker van wordt.

    Nog nooit in de Vlaamse Geschiedenis was er een Beweging zoals deze aangevoerd door het Vlaams Blok/Belang. Net niet zo doortastend als Sinn Fein in Ierland en juist daarom ook minder succesvol….Gelukkig zijn wij niet alleen om dat te voelen. De fllauwerikken van ‘Denken, Durven, Doen’ laten het bij deze drie d’s op hun slogan, maar verder brengen ze het niet : schrik om de Franscouillons nerveus te maken! Ondertussen bloedt Vlaanderen leeg…. Zodat er plaats vrij komt voor Ersatz-volk (oorlogskwaliteit) dat zich moeiteloos ingraaft in de grond die duizendmaal doordrenkt werd van het bloed van de voorvaderen. Die liever stierven dan iemands knecht (of iemands meester) te zijn. “Dat volk moet herleven” – zoals Cyriel Verschaeve ooit dichtte, maar zoals de tijden evolueren valt het te betwijfelen als wij dat ooit zullen beleven.

    ***

    08-07-2012, 13:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.816 HET PLOEGIJZER OMSMEDEN TOT ZWAARD

    A.D. zondag 8 juli 2012

    816 HET PLOEGIJZER OMSMEDEN TOT ZWAARD

     

    Kunnen grenspalen mensen scheiden die bij elkaar horen ?

     

    ***

    Natuurlijk zijn de Profeten Bijbelse figuren uit lang vervlogen tijden. Ik acht mij gelukkig met hen sedert mijn prilste jeugd kennis te hebben mogen maken. Het waren niet alleen mooie verhalen, maar ze brachten ons keer op keer in de juiste stemming. Een beetje zoals we nu Geert Wilders mogen beluisteren. In  heroïsche tijden (en de Bijbel krioelt daarvan!) rechtten zij hun ruggen en gingen zij voor in de strijd voor de Waarheid. Somtijds moesten zij dat met hun leven bekopen, want de waarheid is altijd hard….

     

    Kroniekje over :

    Toespraak van Geert Wilders op de “Western Conservative Summit” in Denver, 30 juni 2012

    Posted on 5 juli 2012 by E.J. Bron

    ***

    Dank u, beste vrienden, dames en heren, dat u mij hebt uitgenodigd voor de ‘Western Conservative Summit’ (topconferentie van de conservatieven). Het is altijd een genoegen om naar Amerika te gaan.  Een paar weken geleden was ik hier om mijn lieve vriendin, Michele Bachmann, lid van het huis van afgevaardigden, te ontmoeten om over de islam te praten en de dreiging die deze inhoudt voor Amerika en Europa. Het doet me genoegen om in Denver te zijn, de poort naar het Westen. Dit is het conservatieve hart van Amerika, waar de geest van de pioniers nog woont.

    Ik besef dat ik op een verdrietig moment kom. Velen van u zijn getroffen door de enorme bosbranden die niet ver van hier woeden. Duizenden zijn geëvacueerd en sommigen van hen verblijven zelfs in dit hotel. Maar weinig dingen zijn zo erg als het verliezen van je huis. Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan alle mensen die door deze ramp getroffen zijn. En ik wil de families van diegenen die hun leven verloren, condoleren.

    Ik ben onder de indruk van de solidariteit en de hulp die de mensen van Denver bieden aan de slachtoffers. U woont in een geweldige en vrijgevige stad. Denver is ook bevoorrecht, omdat hier zich het thuis bevindt van de ‘Colorado Christian University’ en het ‘Centennial Institute’ met het motto: ”Geloof, Gezin en Vrijheid”. Uw motto laat zien dat u uw prioriteiten juist stelt. Geloof, Gezin en Vrijheid zijn de fundamenten van onze Joods-christelijke beschaving en die moeten verdedigd worden.

    Ik ben vereerd dat u mij hebt uitgenodigd om vandaag het woord tot u te richten over de situatie in Europa en in het bijzonder de situatie in mijn eigen land, Nederland. Deze situatie houdt een waarschuwing in voor wat kan gebeuren in Amerika als u niet waakzaam bent. Zoals Andrew Jackson, president van de VS, zei: “Denk eraan, mijn medeburgers, dat eeuwige waakzaamheid de prijs is voor vrijheid en dat u die prijs moet betalen als u deze zegen veilig wilt stellen”.

    Maar laat mij beginnen met mijzelf voor te stellen. Ik ben één van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland, een klein land in West-Europa met bijna 17 miljoen mensen. Ik ben de leider van de Partij voor de Vrijheid. Mijn partij is de op twee na grootste van de elf partijen die het Nederlandse parlement vertegenwoordigen.

    Misschien denken velen van u dat het leven van deze Nederlandse politicus lijkt op het leven van de leden van uw eigen parlement. Helaas is dit niet het geval. De afgelopen acht jaar heb ik geleefd onder een 24-urige politiebescherming. Waar ik ook heen ga, politiemannen in burger gaan met mij mee. Ik woon in een ‘safehouse’ van de regering, zwaar bewaakt en kogelvrij.

     

    Ik word iedere dag van het ‘safehouse’ naar het gebouw van het Nederlandse parlement gereden in bewaakte politieauto’s met blauwe zwaailichten.

     

    De afgelopen acht jaar heb ik niet alleen op straat gelopen. Als ik af en toe naar een restaurant ga of naar een bioscoop dan moet de politie alles eerst controleren. Mijn vrouw en ik hebben in legerbarakken en in gevangeniscellen gewoond, alleen maar om beschermd te zijn tegen sluipmoordenaars.

     

    Waarom heb ik deze bescherming nodig? Ik ben geen president of een koning; ik ben maar een gewone parlementariër. Ik ben echter met de dood bedreigd, omdat ik kritiek heb op de islam. Ik werd begin november onder politiebescherming geplaatst, toen een islamitische fanaat de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh vermoordde, omdat hij de islam bekritiseerde. Van Gogh werd op klaarlichte dag in de straten van Amsterdam afgeslacht. Een paar uur later vond de politie een brief die geschreven was door de moordenaar, die dreigde dat hij mij ook zou ombrengen.

    Wat heb ik gedaan, kunt u zich afvragen, om die doodsbedreigingen te verdienen? Ik heb openhartig mijn mening over de islam gegeven. Mijn opvattingen, zijn kort gezegd, dat de islam in plaats van een religie overwegend een totalitaire ideologie is die streeft naar werelddominantie. Ik ben ervan overtuigd dat de islam en de vrijheid onverenigbaar zijn.

    Er zijn mensen die deze boodschap niet willen horen. Dat is de reden waarom zij dreigen iedereen te vermoorden die deze waarheid verkondigt. Ik ben niet de enige die met de dood bedreigd is. De Britse schrijver Salman Rushdie, de Scandinavische cartoonist Kurt Westergaard en de kunstenaar Lars Vilks zijn allemaal slachtoffers geweest van pogingen tot moord.

     

    Als je echter werkelijk van de vrijheid houdt, dan moet je de waarheid spreken. Als we dat niet doen, dan zullen we het slachtoffer van de islam worden, zoals eerder de mensen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Perzië, India en Indonesië het slachtoffer werden. Dat is de reden waarom ik sprak, spreek en zal blijven spreken, wat de consequenties ook mogen zijn: Ik wil niet dat Europa noch Amerika islamitisch wordt.

    Voor ik verder ga wil ik duidelijk maken dat ik geen probleem heb met moslims. Er zijn veel gematigde moslims. Ik maak altijd onderscheid tussen mensen en hun ideologie, tussen moslims en de islam. Er zijn veel gematigde moslims, maar er is niet zoiets als een gematigde islam.

    Er is slechts één islam en dat is een gevaarlijke ideologie. Die is intolerant en gewelddadig. Zij zou niet getolereerd moeten worden, maar moeten worden ingedamd.

    In Europa ervaren we dat, als de islam sterker wordt in de maatschappij – zelfs als de meerderheid van de moslims gematigd is – een maatschappij minder vrij wordt en minder tolerant tegenover niet-moslims.

     

    Een voormalig lid van het congres, Tom Tancredo, geboren en getogen in deze geweldige stad, die ik op zijn ministerie in Washington bezocht aan het eind van 2008, zei eens, terwijl hij verwees naar Miami en ik citeer: “Kijk eens wat er in Miami gebeurd is. Het is een Derde Wereldland geworden. Je zou nooit beseffen dat je in de Verenigde Staten van Amerika bent. Je zou eerder zeggen dat je in een Derde Wereldland zit” – einde citaat.

    Hetzelfde gebeurt met Europa: Bepaalde delen van onze binnensteden zien er niet meer Europees uit. Ze zien eruit als buitenwijken van Cairo, Rabat, Algiers, Damascus of Mekka.

    Omdat de moslimpopulatie zich heeft geconcentreerd in stedelijke gebieden, hebben veel Europese steden grote islamitische woonkernen. We worden geconfronteerd met hoofddoeken en boerka’s, polygamie, genitale verminking bij vrouwen en moorden vanwege eerwraak.

    De afgelopen dertig jaar heeft Europa een fatale fout begaan. Het stond miljoenen mensen toe om vanuit islamitische landen naar Europa te emigreren. Veel mensen die hun wortels  in een cultuur hadden die totaal verschillend is van onze eigen Joods-christelijke en humanistische traditie, zijn Europa binnen gekomen met als gevolg dat onze historische erfenis, onze vrijheid, onze welvaart en onze cultuur in gevaar zijn.

     

    Misschien geloven veel Amerikanen nog dat Europa de plaats is zoals zij die kennen van een toeristische trip of van de verhalen van hun grootouders. Dit Europa staat op het punt om te verdwijnen.

     

    “In elke stad” schreef de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci kort voor haar dood in 2006 “is er een tweede stad, een staat binnen een staat, een regering binnen een regering, een moslimstad, een stad die geregeerd wordt door de koran” – einde citaat.

    Misschien zien de Amerikanen de immigratie als iets wat in essentie goed voor een land is, omdat die zoveel heeft bijgedragen aan de Verenigde Staten. Maar terwijl de meesten van de voormalige immigranten die naar Amerika emigreerden uit Europa kwamen, een continent met dezelfde Joods-christelijke wortels als Amerika die heeft, delen de huidige Europese immigranten onze gezamenlijke wortels niet. Integendeel, de islamisering van onze samenleving ondermijnt onze westerse Joods-christelijke waarden.

     

    Ik heb het niet alleen over de dreiging van terrorisme of geweld; er is ook het fenomeen van de niet-gewelddadige Jihad. De in toenemende mate assertieve islamitische lobby heeft op een succesvolle manier de Europese politici onder druk gezet om een pro islamitisch beleid te voeren en om elementen van de islamitische sharia wetgeving te adopteren. Het aantal mensen dat hun leven inricht in overeenstemming met de islamitische eisen is aan het groeien, speciaal onder jonge mensen. Onder Duitse moslims van 15 jaar vindt 40 procent de islam belangrijker dan de democratie. Onder moslimstudenten aan de universiteiten in Groot-Brittannië steunt 40 procent de sharia. Eén op de drie van deze studenten vindt het legitiem om uit naam van de islam te doden.

     

    De opkomst van de islam betekent ook de opkomst van de sharia wetgeving in ons rechtssysteem. In Europa hebben we sharia erfenissen, sharia scholen, sharia banken. De introductie van elementen uit de sharia wet in onze samenlevingen creëert een systeem van wettelijke apartheid. De sharia wetgeving discrimineert systematisch groepen mensen. Ik zal u enkele voorbeelden geven:

     

    Groot-Brittannië heeft officiële sharia rechtbanken. Een van deze rechtbanken regelde een erfenisgeschil waar een man bij betrokken was van wie het bezit verdeeld moest worden tussen zijn kinderen. Het hof gaf de zoons tweemaal zoveel als de dochters, in overeenstemming met de uitspraak uit de koran dat een vrouw slechts de helft van een man waard is. In mijn eigen land, Nederland, wordt de sharia toegepast door de Nederlandse rechtbanken – ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar het is helaas waar. Dit is een schande. In onze beschaving worden mannen en vrouwen voor de wet gelijk behandeld.

     

    Dames en heren, vergis u niet: De islam komt ook naar Amerika. In werkelijkheid is hij er al. Ook uw land heeft te maken met een heimelijke Jihad – een islamitische poging om de sharia wetgeving stap voor stap te introduceren. De islam eist afzonderlijke huisvesting op de campus voor moslims; de islam eist dat vrouwen afzonderlijke uren in sportzalen en zwembaden hebben; scholen verbannen kerstvieringen en verwijderen varkensvlees van hun kanitne menu’s om te vermijden dat moslimstudenten beledigd worden. En rechtbanken zijn begonnen – zelfs in Amerika, we hebben een voorbeeld gezien in Florida – om de sharia wetgeving toe te passen.

    Wees u ervan bewust dat dit nog maar het begin is.

    Als we geen halt toe roepen aan de islamisering dan zullen we alles verliezen: onze eigen identiteit, onze cultuur, onze democratische rechtsstaat, onze vrijheid en onze beschaving. In Europa verliezen wij al het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht om kritiek te hebben op de islam.

    Wat wij nodig hebben, vrienden, is een geest van verzet. Verzet tegen het kwaad is een morele plicht. Dit verzet begint met het tot uitdrukking brengen van onze solidariteit met alle christenen, alle Joden, alle niet-moslims, alle moslim afvalligen, alle mensen die het slachtoffer zijn van de islam.

     

    We kunnen zien wat de islam voor ons in petto heeft als wij kijken naar het lot van de christenen in de islamitische wereld, zoals de Kopten in Egypte, de Maronieten in Libanon, de Assyriërs in Irak en christenen elders, zoals de dappere christenen in Nigeria. Bijna elke dag worden in islamitische landen kerken in brand gestoken en christenen worden vermoord. Zelfs in zogenaamde gematigde landen zoals Turkije en Indonesië moeten christenen dagelijks discriminatie en vernedering ondergaan. De oorzaak van al dit lijden van christenen is de islam. Rivieren van tranen vloeien in het Midden-Oosten, waar maar één veilige haven voor de christenen is. Precies, de enige plaats in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn als christenen, is Israël. Daarom verdient Israël de steun van christenen wereldwijd. Israël is de kanarie in de kolenmijn. Als Israël niet in vrede kan bestaan, dan zullen wij dat ook niet kunnen.

    Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten. Het is een veilige haven voor iedereen. Het is een baken van licht in een gebied van totale duisternis. Als Israël valt, zullen wij ook de gevolgen daarvan ervaren. In feite vecht Israël onze strijd. Moeders in het Westen kunnen veilig slapen omdat Israëlische moeders zich ’s nachts zorgen maken over hun zonen die in het leger zijn.

     

    Wij zijn allemaal Israël. Wij moeten allemaal Israël steunen, omdat de zogenaamde ‘heilige oorlog’ tegen Israël een oorlog tegen ons allemaal is.

     

    In maart 2008 heb ik ‘Fitna’ uitgebracht, een 15 minuten durende documentaire over de koran en de dreiging van de islamisering in Nederland. Terwijl ik op dat ogenblik uitgenodigd was door senator Jon Kyl om ‘Fitna’ te laten zien aan collega’s in de senaat van de VS, werd de vertoning van mijn film verboden door het Europese Parlement. De Britse regering ontzegde me zelfs de toegang tot het Verenigd Koninkrijk op de dag waarop ik uitgenodigd was om Fitna te vertonen in de ‘House of Lords’ (Eerste Kamer).

    Later, in 2008, daagden linkse, liberale en islamitische organisaties in Nederland mij voor het gerecht vanwege ‘Fitna’. Zij beschuldigden mij van groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Ik werd enkel en alleen vervolgd, omdat ik mijn mening gaf over de islam. Gelukkig werd ik vrijgesproken van alle beschuldigingen, maar de juridische lijdensweg duurde bijna drie jaar. Stelt u zich eens voor; een lid van het parlement dat zich 3 jaar lang met een rechtszaak moet bezig houden. Dat is een enorme verspilling van tijd, energie en geld. De rechtbank sprak mij uiteindelijk vrij, omdat ik kritiek geleverd had op de islam, niet op moslims en omdat ik, als gekozen politicus, in een openbaar debat het recht had op meer vrijheid van meningsuiting dan de gemiddelde burger.

     

    Dames en heren, vrienden, het is belangrijk dat wij ons realiseren hoe het Westen in deze huidig situatie is beland. Het is gedeeltelijk onze eigen schuld, want wij hebben dwaas genoeg de ideologie van het multiculturalisme aangenomen. Ik gebruik de term ‘multiculturalisme’ om te verwijzen naar het cultuurrelativisme. Dit is de grootste ziekte van het politiek correcte Europa en zelfs van het huidige Amerika. Het is de waanzinnige gedachte dat alle culturen gelijk zijn. Natuurlijk zijn zij dat niet. Onze cultuur, die gebaseerd is op het christendom, het Jodendom en het humanisme is veel beter en veruit superieur aan de islamitische cultuur. Wij zouden niet bang moeten zijn om dat te zeggen, maar we zouden er trots op moeten zijn.

    Het cultuurrelativisme maakt het Westen dagelijks zwakker. Regeringsleiders, advocaten, rechters, kerken, vakbonden, de media, academici, liefdadigheidsinstellingen – allemaal zijn zij verblind door politieke correctheid en vergoelijken zij de islam. Als resultaat van het cultuurrelativisme sterft het vrije Westen iedere dag een beetje meer. Het multiculturalisme is een ramp. Het multiculturalisme is zo’n enorme catastrofe geweest, omdat het als werktuig heeft gediend om de islam te bevorderen – een ideologie die onze fundamentele waarden bedreigt, zoals bijvoorbeeld de tolerantie.

    Het multiculturalisme zorgde ervoor dat onze grenzen open gingen voor diegenen die zich niet kunnen assimileren; het maakte ons tolerant ten opzichte van diegenen die intolerant zijn en nu is intolerantie bezig de tolerantie te vernietigen. Wij zouden, uit naam van de tolerantie, het recht moeten eisen om geen mensen te tolereren die intolerant zijn ten opzichte van ons; wij zouden, uit naam van de zelfbescherming, diegenen die weigeren zich aan te passen aan onze waarden, moeten verbieden om onze landen nog binnen te komen.

     

    Beste vrienden, ik ben geen pessimist. We kunnen het tij nog keren – zelfs in Europa – als we vandaag tot handelen overgaan. Daarvoor zijn vier maatregelen nodig:

    In de eerste plaats moeten we de mensen vertellen wat er op het spel staat. In West-Europa wordt de vrijheid van meningsuiting beperkt op dringend verzoek van aanhangers van de islam en hun collaborateurs. Als het christendom beledigd wordt, geldt dat als een kunstuiting, als de islam beledigd wordt is dat een haatmisdrijf.

     

    Er is reden tot bezorgdheid als de erosie van onze vrijheid van meningsuiting de prijs is die wij moeten betalen om de islam onderdak te verlenen. Er is reden tot bezorgdheid als diegenen die ontkennen dat de islam een probleem is ons niet het recht gunnen om het probleem te bespreken en de waarheid te verkondigen.

     

    Dit is onze eerste en belangrijkste plicht: Verdedig het recht om over datgene te spreken wat wij zien als de waarheid. Daarom moeten wij in Europa het Amerikaanse voorbeeld volgen en een Europees Eerste Amendement invoeren. Maar als we eenmaal het recht hebben om de waarheid te spreken, dan moeten we ook van dat recht gebruik maken. Het laatste is tevens een boodschap aan u, aan Amerika: Verkondig de waarheid, zelfs wanneer die onaangenaam is, zelfs wanneer die niet politiek correct is, zelfs als wij daardoor doodsbedreigingen krijgen. Over (het verkondigen van) de waarheid kan niet worden onderhandeld.

     

    In de tweede plaats moeten wij ons cultureel relativisme beëindigen. We moeten niet bang zijn om te zeggen wie we zijn en te weten wie we niet zijn. We moeten trots verkondigen dat onze Joods-christelijke waarden veel beter zijn dan en superieur aan de islamitische waarden.

     

    Ten derde moeten we het islamisering proces stoppen. Meer islam betekent meer intolerantie, meer sharia en minder vrijheid. Wij moeten de immigratie van islamitische landen stop zetten, we moeten criminele immigranten uitwijzen, we moeten de bouw van nieuwe moskeeën verbieden. Er is al genoeg islam in het Westen.

     

    Ten vierde moeten we opnieuw trots op onze naties zijn. We moeten eisen dat immigranten onze waarden accepteren en niet andersom. Wat wij ons ‘thuis’ noemen is meer dan een plaats op de kaart. Het is het behoren tot een gemeenschap van waarden, een gemeenschap van ideeën en idealen.

     

    Vrienden, u en ik, Amerikanen en Europeanen, wij behoren tot een gemeenschappelijke Westerse cultuur. Wij delen de waarden en idealen van onze gezamenlijke erfenis. Om onze naties en onze huizen te bewaren, om onze erfenis door te geven aan onze kinderen, om te overleven, moeten we eensgezind zijn. Anders zullen we opgeslokt worden door een eenvormig islamitisch rijk. We moeten metterdaad onze eigen beschaving verdedigen. Ronald Reagan zei dat ‘de toekomst niet aan de lafaards behoort’. En Reagan had gelijk. We moeten dapper zijn of we zullen worden overspoeld door het totalitarisme. Het is een voortdurende strijd om ons geloof, ons gezin en onze vrijheid te beschermen en te bewaren. Maar wij zijn dit verplicht aan onze kinderen. Daarom moeten we krachtig stelling nemen.

     

    We zullen ons nooit onderwerpen aan de islam. Nooit.

    We zullen overleven door ons eigen Joods-christelijk erfgoed.

    We zullen onze vrijheid verdedigen.

    We zullen de waarheid verkondigen.

     

    Omdat we opkomen voor de waarheid.

     

    En de waarheid zal ons vrij maken.

     

    Dank u.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : blijven wij met ons gezegde, dat het spijtig is dat Geert Wilders alleen namens Nederland kan speken. Vooral als hij spreekt in Amerika. Stel U voor dat hij spreekt van op de plaats waar nu onze Natte Dweil ligt! Die speech zou een vlammend zwaard zijn dat wijst naar de buitengrenzen van Europa!

    Hoe hij het uiteindelijk zou affietsen, tegen de Islam te zijn, en niet tegen de Islammers, is persoonlijk voor mij een raadsel. Maar ja, de heksenmeesters staan inderdaad klaar om hem naar de keel te vliegen. De mensenrechten, ziet U. De overweldigers hebben het recht hier binnen te vallen, maar wij hebben niet het recht ons daartegen te verzetten. Wij moeten van de eigen Elite, oorlog voeren met de handen op de rug gebonden.

    Is dat niet een beetje al te doorzichtig?

    ***

    08-07-2012, 13:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.815 WIJ NIET IN OORLOG MET DE ISLAM ZIJ WEL TEGEN ONS

    A.D. zaterdag 7 juli 2012

    815 WIJ NIET IN OORLOG MET DE ISLAM ZIJ WEL TEGEN ONS


    Asalem Aleikum

     

    De Vrede zij met U…

    ***

    Ik vrees dat de dagen geteld zijn, waarop teksten als deze ongestraft kunnen. Wat meteen het beste bewijs is, dat wij leven in een soort voorbereidende fase van weer eens een bezetting. In de jaren ’40 diende men ook ondergronds te gaan. Of te zwijgen, op strafe van N.N. : Nacht und Nebel, waar de verdachte zo maar verdween en nooit meer boven water kwam.

    Nacht und Nebel : ziedaar de taak-omschrijving van het CGKR II, dat mij onwillekeurig doet denken aan Breendonck II, waar er door het ‘Verzet’ nog lustiger gemoord en gemarteld werd dan door de verdreven Duitse Nationaal Socialisten.

     

    Kroniekje over :

    Gematigde moslims en Nicolai Sennels

    Posted on 4 juli 2012 by E.J. Bron

    (Door: Enza Ferreri)

     

    ***

     

    Het uitstekende psychologische en sociologische essay waar hieronder naar gelinkt wordt, is van de Deense psycholoog Nicolai Sennels, die in ee3n Deense gevangenis met veel moslims en niet-moslims van dezelfde leeftijd en sociaaleconomische achtergrond heeft gewerkt. Hij schreef een - op dit gebied vrij unieke - wetenschappelijke studie van de experimentele groep jonge moslims, met de aanwezigheid van een controlegroep als enige andere variabele en onderwerp van het onderzoek. Dit en andere artikelen van dezelfde auteur gaven me veel inspiratie en stof tot nadenken.

     

    Niemand lijkt tot nu toe veel aandacht te hebben besteed aan dit onderwerp: niet zozeer om wat de islam is of om wat de koran zegt of om wat Mohammed deed, of over de geschiedenis van de islamitische wereld in heden en verleden. Echter over wat de individuele “psychologische make-up” van moslims is (in dit geval de moslims in Europa wonen). Het is zeer interessant om vele, vele redenen. Eentje daarvan is dat het een onderscheid maakt tussen de islam als een leer – iets abstracts - en de concrete werkelijkheid van de islamitische personen. Dit op zijn beurt doet een ander onderscheid verdwijnen of verdunt het sterk (dat kan echt zo zijn, maar het is ook raadselachtig): dat is tussen de onverzettelijkheid, onverdraagzaamheid, geweld en criminaliteit, gevonden in zowel de leer van de islam en ten minste in een aantal - hoewel we niet echt weten hoeveel en welk deel van de moslimbevolking in elk land – moslims aan de ene kant en de zogenaamde”gematigde” moslims aan de andere kant.

     

     

     

    Om eerlijk te zijn, vind ik dit concept, “gematigde moslims”, zeer onduidelijk en onnauwkeurig; het roept meer vragen op dan dat het in staat is om antwoorden te leveren. Wat moeten we daarmee? Dit zijn de mogelijkheden:

     

    a) Moslims, die niet betrokken zijn bij geweld

     

    Natuurlijk zullen er velen van hen zijn, met name in het Westen, waar moslims nog steeds een minderheid zijn. Maar verandert het iets? Geen volk is in de geschiedenis ooit met een ander volk en masse een oorlog begonnen (het zou biologisch onmogelijk zijn, omdat het zou leiden tot de zelfvernietiging van die bevolking): het is altijd een minderheid, een avant-garde, die zich bezighoudt met het werkelijke gevecht. Groot-Brittannië nam tijdens de Tweede Wereldoorlog niet de houding aan dat zij niet in oorlog was met Duitsland, omdat er veel ”gematigde Duitsers” waren die niet rechtstreeks deelnemen aan het militaire conflict. En Duitse, maar ook Italiaanse, onderdanen werden geïnterneerd in kampen, of ze nu vreedzaam waren en zelfs tegen de oorlog of niet. We kunnen blijven zeggen dat we niet in oorlog zijn met de islam, maar dat doet er geen jota toe, omdat de islam in oorlog is met ons.

     

    Een ander probleem met deze definitie is dat zij te vaag en te algemeen is: is het genoeg om een persoon, die niet gewelddadig en crimineel handelt, te beschouwen als “gematigd”? Nee, dit is niet de gebruikelijke definitie van het woord, omdat de term wordt toegepast met betrekking tot meningen en houdingen, niet alleen gedrag.

     

    b) Moslims, die zich verzetten tegen het gebruik van geweld in de naam van de islam door hun geloofsgenoten

     

    Hier zal het aantal individuen dat aan deze definitie voldoet beginnen af te nemen, maar hoeveel weten we niet. Er zijn niet genoeg opiniepeilingen onder bijvoorbeeld de Britse moslims om een volledig beeld te geven, hoewel de peilingen die er zijn er niet erg veelbelovend uitzien, met hoge percentages onder hen die islamitisch geweld goedkeuren. Dit lijkt geheel in overeenstemming met wat we elke dag zien. Bijvoorbeeld, hoewel moslims ruim zijn vertegenwoordigd in verschillende soorten demonstraties (tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan, tegen Salman Rushdie, Mohammed-cartoons, Bush, Blair, en andere voorbeelden), hebben we nog nooit een moslimdemonstratie gezien tegen islamitisch geweld, tegen Al Qaida, Bin Laden en ga zo maar door.

     

     

     

    Verder zijn er te veel nuances en is er behoefte aan verfijning van de definitie. Individuele moslims kunnen een aantal gebeurtenissen van islamitisch geweld goedkeuren, maar andere gebeurtenissen weer niet. Het is zo ingewikkeld dat het onbruikbaar is als definitie.

     

    En nogmaals, het fundamentele probleem in punt “a” geldt ook hier: is dit dezelfde definitie van de term “gematigde” die we gebruiken voor niet-moslims? Nee, een “radicaal” of “extremist” zou tegen geweld kunnen zijn en nog steeds worden gezien als iemand met standpunten op de extreme polen van het politieke of culturele spectrum. Dus, waarom zouden we een uitzondering maken voor moslims? Uit respect voor hun “culturele identiteit”, omdat we erkennen dat wat voor ons extreem en radicaal is, alles behalve gematigd, voor hen de norm is? Maar dit is precies het probleem waarmee we begonnen, de reden waarom naast elkaar leven moeilijk is, zo niet bijna onmogelijk. Zeggen dat een aantal – of zelfs veel – moslims ”gematigd” is, omdat de radicale opvattingen die zij er op nahouden de norm is voor hun cultuur en religie, is nu eenmaal de vraag met dezelfde vraag te beantwoorden; het betekent vast komen te zitten in een cirkelredenering. Dat is precies het probleem: dat we het woord “gematigd” een andere betekenis moeten geven wanneer dit wordt toegepast op individuele moslims, omdat ze helemaal niet gematigd zijn in de gewone zin van het woord.

     

    Dit essay van Nicolai Sennels lijkt mijn vermoedens te bevestigen. Dit concept is een artefact van de appeasers, de Chamberlains in ons midden (daar is geen tekort aan, vooral op “links”). De verschillen tussen de islamitische manier van denken – cultureel en sociologisch en daarom psychologisch – en de westerse manier van denken, zijn echt en diepgaand. Wat Sennels zegt met betrekking tot oplossingen en het wensdenken van westerlingen over de hoop op “integratie” is dan ook bijzonder belangrijk en verhelderend. Wat westerlingen doen - of in ieder geval tot nu toe hebben gedaan – doet me denken aan wat men noemt “het mishandelde vrouw syndroom”. Vrouwen, die regelmatig geslagen worden door hun man of partner gaan blijkbaar nog steeds door met de relatie zonder aan het verlaten van hun mannen te denken, omdat ze denken dat ze wel zullen veranderen.

     

     

     

    Zoals psychologen en wijze mensen weten, veranderen mensen zomaar niet omdat iemand anders wil dat ze veranderen. Mensen veranderen alleen als gevolg van een interne motivatie die, zoals Sennels zeer welsprekend laat zien, ontbreekt bij het overgrote deel van de moslims die in Europa wonen. En als iemand wil dat zijn omstandigheden of de mensen in zijn leven veranderen, zal men zelf het initiatief moeten nemen. Eerst zelf veranderen en de rest zal als gevolg veranderen. In het geval van een mishandelde vrouw kan ze zich bijvoorbeeld bewust worden van haar probleem en het verlaten van haar gewelddadige partner zal waarschijnlijk leiden tot een betere relatie.

     

    Westerse landen en samenlevingen handelen in relatie tot moslims in hun midden in een perfecte analogie met de mishandelde vrouw en haar man. Angstig en hoopvol wachten ze dat moslims zullen “veranderen”, in dit geval om te integreren (en zo goed worden, veel minder lastige Britse of Deense burgers enz.). Wat ze in plaats daarvan moeten doen is bij zichzelf beginnen te kijken naar de fouten die ze gemaakt hebben – omdat alle bewijzen, zoals deze Deense psycholoog zegt en die we al kennen, wijzen in de tegenovergestelde richting van integratie, waarbij elke allochtone generatie meer radicaliseert, gewelddadiger en crimineler is dan de vorige – en een begin maken met veranderingen in “hun” eigen opvattingen, houdingen en beleid met betrekking tot de moslimgemeenschap en pas daarna zullen ze zeer waarschijnlijk veranderingen zien onder de moslims.

     

     

     

    Mensen die, zoals Ken Livingstone, zeggen dat Londen (en het Verenigd Koninkrijk) een goed voorbeelden zijn van integratie, moeten misleid zijn tot voorbij het begin van waanzin. Zijn meerdere rellen en bommen en het feit dat Londen nu een centrum is van internationaal islamitisch terrorisme en een toevluchtsoord is voor criminele islamisten die over de hele wereld gezocht worden, niet genoeg om de idiotie van een dergelijke verklaring te laten zien? En denk maar aan de politie en veiligheidsdiensten. Krachten die nodig zijn en continu alert op mogelijke islamitische terroristische dreigingen, die kostbare middelen verspillen. De situatie is nu uitgegroeid tot een permanente toestand en eventueel de enige reden waarom we niet meer bomaanslagen en aanvallen hadden.

     

    Het  klopt dat Sennels jonge, gevangen zittende moslimcriminelen heeft bestudeerd, maar via hen heeft hij een uniek inzicht gegeven in de Europese islamitische gemeenschap in het algemeen.

     

    Lees ook:

     

    http://www.jihadwatch.org/2012/04/nicolai-sennels-report-from-the-therapy-room-why-are-muslims-more-violent-and-criminal.html (Engels)

     

    http://ejbron.wordpress.com/2012/04/05/robert-spencer-interview-met-nicolai-sennels/  (Nederlands)

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : niks aan toe te voegen. Is de waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid. Met hetzelfde gemak als waarmee men U de hand reikt in de Moslimwereld, trekt men U een seconde nadien het mes door de keel. Ze kunnen het niet laten : het is hun koeltoer.

    Och! Ze doen dat niet altijd letterlijk, maar de Islam is een parasiet-cultuur : op zichzelf kunnen ze niet leven, ze moeten ergens anders hun wortels kunnen in laten grijpen. Ze leven altijd op en met wat ze veroverd hebben. Het volstaat de oren en de ogen open te houden om tot dezelfde vaststellingen te komen. Zal de dode Mohammed lukken daar waar Stalin en Hitler niet in gelukt zijn?

    Ja mensen, de vrijheid is een kostbare boom die rijke vruchten voortbrengt, op voorwaarde dat men hem goed verzorgt.  

    ***

     

    (*) As-Salāmu `Alaykum (السلام عليكم) is an Arabic greeting often used by Muslims around the world. It literally means what is close to "Peace be upon you," but is considered the equivalent to "hello" or "good day" in English

    ***

    07-07-2012, 11:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.814 DE DHIMITUDE SLAAT TOE MET CGKR II

    A.D. vrijdag 6 juli 2012

    814 DE DHIMITUDE SLAAT TOE MET CGKR II


    “Respect’ voor de Diversiteit

     

    Niet voor de eigenheid : dat is Regel ÉÉN van de nieuwe slavernij.

    ***

    Uit onderstaand artikel leren we vooral dat het gaat om veel, heel veel vetbetaalde postjes. Dat is dan het sarcasme van het nuttige aan het aangename paren. Waarbij het nuttige staat voor de ondergraving van de vrije gedachte, ten voordele van het opgelegde eenheidsdenken, en waarbij het aangename staat voor job-creatie en nuttig tijdsgebruik van gelijkgezinden. Op kosten van de gehersenspoelde massa.

    Stel U voor dat er een omgekeerd zo’n Centrum zou gevormd worden, waarbij de allochtoon en niet Jan met de Pet en zijn Liza geviseerd worden : het kot zou te klein zijn. Wie thuis geen Nederlands spreekt, minimaliseert zijn kansen in de samenleving. Vooral op dat vlak zou zo’n Centrum baanbrekend werk kunnen doen. Och! ’n Klein letterke veranderen aan de bestaande Wetten, zou voldoende zijn : hij/zij wordt uitgewezen en op op zijn eigen kosten verwijderd wegens on-vaderlands gedrag…..

     

     

    Kroniekje over :

    Vlaams centrum voor racismebestrijding in de maak

    Gelijke kansen -

    donderdag 05 juli 2012, 03u00

    ***

     

    Als de onderhandelingen voor een ‘interfederaal’ centrum voor racismebestrijding nog lang duren, dreigt minister Smet met ‘plan B’: de oprichting van een Vlaamse instelling.

    Meer dan zes jaar sleept het al aan: het omtimmeren van het Belgisch Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) naar een ‘interfederaal orgaan’, met inspraak van de gewesten en gemeenschappen. Maar het geduld van Vlaanderen raakt stilaan op – en specifiek dat van de N-VA, die voorstander is van een eigen, onafhankelijk en Vlaams racismecentrum, het zogenaamde ‘plan B’. Ook Pascal Smet (SP.A), in de Vlaamse regering bevoegd voor Gelijke Kansen, wil nu snel resultaten boeken. Uiterlijk tegen 20 juli moeten de onderhandelingen met het federale niveau, onder leiding van Joëlle Milquet (CDH), afgerond zijn. Anders ontvouwt plan B zich. ‘We treffen onze voorbereidingen’, klonk het woensdag in het Vlaams Parlement. Een dreigement waarmee Smet, geruggensteund door het Vlaams regeerakkoord, de druk opvoert. Hij kan ook niet anders. Coalitiepartners N-VA en CD&V worden met de dag zenuwachtiger – al was het maar omdat de eerste deadline, eind juni, niet werd gehaald.

    Gisteren kwam trouwens ook het overlegcomité, dat de nieuwe architectuur van het centrum uittekent, bijeen. Zonder veel resultaat, zo blijkt.

     

    Volgens aanwezigen zijn er nog twee grote struikelblokken: geld en macht. Wie betaalt wat? En: hoeveel ‘onafhankelijke’ vertegenwoordigers mag iedere partij en elk politiek niveau sturen naar de raad van bestuur?

     

    Dat de besprekingen zo lang aanslepen, ligt ook voor een groot stuk aan de federale regering, die de afgelopen vijf jaar meer niet dan wel op post was: ‘It takes two to tango.’

     

    In het verleden uitte CGKR-voorzitter Jozef De Witte zich als een koele minnaar van een verzelfstandigd Vlaams racismecentrum. Het opsplitsen van CGKR is volgens hem niet alleen een duur grapje, het betekent tegelijk een verlies aan expertise.

     

    Smet is echter niet volledig overtuigd dat de onderhandelingen zullen slagen. ‘Maar we moeten die wel een kans geven.’

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : eenmaal de maatregel voldoende zou bekend geworden zijn (uitwijzing wegens onvaderlands gedrag) zou de bubble van ongewenste profiteurs nog rapper leeglopen dan een lekke ballon.

    Eenmaal zal er toch zoiets moeten gebeuren. Parijs loopt weg met ons bloed (welvaart, geld en energie) en wat overblijft gaat grotendeels naar die ongewenste meeëters….

    Hoe stom kunnen onze polle-trekkers wel zijn!  Als wij, het volk, niet Te Wapen roepen, zullen onze kinderen en kleinkinderen straks wee leven in dat Arme Vlaanderen, dat Pater Stracke zo’n 100 geleden beschreef. Werkloosheid, drankzucht en in de kortste keren is onze bevolking weer even arm als in de jaren 1850-1870.

    Hoe wrang klinkt nog in mijn herinnering het volksmelodietje van

     

    ‘Wie gaat er mee naar Amerika?

    Daar moeten wij niet werken.

    Eten en drinken op ons gemak,

    slapen gelijk ne verken….

    Dat waren de jaren van De Red Star Line, waar veel familieleden mee uitweken naar de States of naar Canada en die we nooit meer in levende lijve terugzagen. Dat laatste heb ik van horen zeggen, want de achterblijvers (de generatie vòòr mij) waren diep in hun hart wel een beetje jaloers op die durvers die het ginder ver zoveel beter hadden dan zij. Het waren de jaren van Dinska Bronska, die met dikke vingers ‘Moy boyze’ schreef voor de geliefden die ze achterliet… Het waren de jaren van de spellewerksters (mijn beide grootmoeders, tot 16 uren per dag, en vele tantes!) en van ‘op de sjieke bijten’…Gaan tjolen in de bieten in Frankrijk, of in het vlas, of gaan slameuren in de Walepaïs, om na weinig tijd, Waal onder de Walen te moeten worden…. Vlaanderen ontvolkte van het eigen volk, maar werd aangevuld door een elite-klasse die Frans sprak en overal voor ging. ‘Goed zijn Fans kennen’ was dan ook de meest gehoorde raadgeving van ouders aan hun kinderen. Persoonlijk heb ik de kentering meegemaakt, en ik moet zeggen : daaraan terugdenken geeft nog altijd een goed gevoel.

    Meneerke Peeters (neen, niet het stompje stripfiguur) en zijn bende, enfin, die samenscholing die moet doorgaan voor Vlaamse Regering, laadt een historische schuld op zich door zich te blijven buigen voor het Frans imperialisme van Parijs, dat ons via ‘Bruksèl’ wordt opgedrongen. Ieder momentum dat zich aanbiedt, wordt zedig geweigerd! Revolutie (of hoort U liever ‘de ommekeer’?) wordt altijd, zegt men, door een kleine kern van overtuigden op gang getrokken : de massa volgt wel. Dat is de wet van de voldongen feiten.

    Het boek van het Vlaams Belang ‘De Ordelijke Opdeling’- Zuurstof voor Vlaanderen - is aan zijn 6de Editie toe.  Naar mijn bescheiden menig is dit een signaal zoals achter de gesloten gordijntjes van het stemhokje. De harde Vlaamse Overtuiging wint veld, in weerwil van de recuperatie-pogingen van de Bende der Weverkens. Maar aan politiek met Vlaams belang, wordt alleen door het Vlaams Belang gedaan.

    En dat is de hoofdreden waarom ik mij zo vrij als een vogel gevoel : hoog in de lucht kan ik mij amuseren door het gewroet van de straatmussen in de paardenvijgen gade te slaan. Dat grauwe volkje gaat er gegarandeerd na 14 oktober uit! Luid kwetterend en protesterend, maar ze gaan er uit! Op lager niveau, om te beginnen. Maar in 2014, of eerder als Pipo Di Rupo de pipo eerder aan Martino moest geven,volgt de mokerslag. Het wordt meer dan een Zwarte Zondag! Het wordt de dag der Voldongen Feiten!

    Mocht de Wever (hoofdman) deze keer dàt aandurven, dan mag Voorzitter Bruno Valkeniers op staande voet, wat mij betreft : alle lidkaarten VB per direct verdubbelen tot Lidkaart VB/NV-A.

    ***

    06-07-2012, 12:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.813 ZIJN HET GEEN SPRINGHANEN DAN ZIJN HET DEZE KEER DE MUGGEN

    .

    A.D. vrijdag 6 juli 2012

    813 ZIJN HET GEEN SPRINGHANEN DAN ZIJN HET DEZE KEER DE MUGGEN


    Over een doctoraatsthesis

     

    Op het scherp van de snee

    ****

    Het vergt moed en doorzettingsvermogen om over dergelijk onderwerp te schrijven, en politiek niet door de mand te vallen. Het ligt anders voor de hand : de volksverhuizers brengen de ziektekiemen en de beestjes mee in hun bagage. Maar we houden het op de toeristen. En dat zijn we allemaal…..

    Toch curieus dat die beestjes er niet waren, of veel minder, toen wij alleen nog maar het massa toerisme kenden…. Zou dat soms komen door de betere hygiëne?????

    En wat is dat met die plaag van Canadese ganzen? Wegens de schade aan het milieu en aan de inheemse soorten, vangt men die om ze af te maken. Waarom krijgen die geen verblijfsvergunning en een leefloon van het OCMW? Moeten ze de velden niet meer gaan afschuimen!

     
    roniekje over :

    Risico op ziekten door muggen in België groeit

     

    Het risico dat muggen in België besmettelijke ziekten overdragen is klein, maar het groeit wel, zegt onderzoekster Veerle Versteirt. Versteirt krijgt voor haar werk een doctoraat aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de Universiteit Antwerpen. .

     

    Versteirt en haar collega's maakten voor het eerst een grondige inventaris van de muggen in België. In totaal vonden ze in ons land 24 verschillende muggensoorten, waarvan de klassieke huismug het vaakst voorkomt.

     

    Globalisatie

    Toch is de invloed van de globalisatie voelbaar, zegt de onderzoekster. Dankzij toerisme, transport en wereldhandel krijgen uitheemse soorten hier poot aan de grond. Zo'n 'nieuwe Belg is Aedes koreicus, een soort die nog nooit buiten het normale verspreidingsgebied in Azië was gevonden.

     

    Er dook nog een tweede exoot op, de Aedes japonicus japonicus. Beide soorten zijn waarschijnlijk meegekomen met handelswaar. "Allebei kunnen ze virussen overdragen die ziekten zoals dengue, gele koorts, West-Nijlziekte en Chikungunya veroorzaken."

     

    Risico

    Versteirt en haar collega's ontdekten ook habitats waar muggen aanwezig zijn die het West-Nijlvirus of malaria kunnen overbrengen. "Op zich is dat niet erg", zegt Versteirt. "Om de ziekte effectief over te dragen, moeten ze eerst bloed zuigen bij iemand die de ziekte heeft, en die zijn er voorlopig niet of nauwelijks. Maar hoe meer toeristen een ziekte uit het buitenland meebrengen, hoe meer kans dat die ziekte een keer de 'juiste' mug ontmoet."

     

    Dat risico is nog steeds klein, maar het kan niet meer genegeerd worden, waarschuwt Versteirt dan ook.

    Bron De Morgen

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : naast de ‘security’ op de vlieghavens, straks ook nog een desinfecterend voetbadje? Misschien de ideale gelegenheid om van ieder binnenkomende een DNA-staal te nemen? Zou achteraf het opsporingswerk van de Politie geweldig vooruit helpen.

    Voilà : Kees heeft het weer voor elkaar : voer overal de grenscontroles terug in. Zogezegd om de besmettingen buiten te houden. De ‘sans papiers’ komen er niet meer in en van ander slecht volk zien we liever de hielen dan de tenen. Wij houden het netjes!

    ***

    06-07-2012, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.812 DE EURO LEIDT TOT SLAVERNIJ

    A.D. vrijdag 6 juli 2012

    812 DE EURO LEIDT TOT SLAVERNIJ

     

     

     

    Met de Euro zou alles goedkoper worden. Er werd nog net niet beweerd dat de gebakken kiekens uit de lucht zouden vallen. Nu is gebleken waarom. De Verenigde Sossen van Europa zagen de kans schoon om, met geleend geld, overal het manna te gaan uitdelen. Alles gratis! Allen even arm!

     

     

    Kroniekje over :

    Richard Sulik: “De euro leidt zo tot slavernij”

    Posted on 3 juli 2012 by E.J. Bron

    ***

    De euro was gebaseerd op strenge criteria. Stabiliteit en langdurige economische groei moesten door lage schulden en geringe nieuwe schuld worden gegarandeerd. Deze voorwaarden werden al lang terzijde gelegd. De geplande stabiliteitsunie wordt stap voor stap een schuldenunie. De voormalige Slowaakse parlementspresident Richard Sulik oefende kritiek en belicht de situatie van zijn land.

     

    Onderscheiding voor Sulik

     

    De ineenstorting van het communisme bevrijdde Slowakije van de ketenen van de Sovjetdominantie. Het land begon aan een inhaalproces, dat uiteindelijk leidde tot opname in de EU. Van tevoren zou de Commissaris voor uitbreiding het inflatiecijfer en andere economische gegevens nauwkeurig hebben gecontroleerd, stelt Sulik vast. Zo´n schijnbaar streng pakket regels zou de ideale gelegenheid geweest zijn om de vooruitgang van Slowakije blijvend te behouden. Deze aanname bleek sinds het eerste reddingspakket voor Griekenland een misleiding te zijn, benadrukte de voormalige parlementspresident voor de leden van de Friedrich Hayek-stichting. De liberale denktank heeft hem voor zijn inzet tegen de euroreddingsparaplu EFSF onderscheiden met de Hayek-medaille.

     

    De economische crisis heeft ook Slowakije getroffen. Bezuinigingen met een omvang van 1,3 miljard zijn nodig om zich aan het Verdrag van Maastricht te kunnen houden en het tekort binnen 3% van het BNP te kunnen houden. De redding van Spaanse banken heeft echter roet in het eten gegooid. De Slowaakse bijdrage ter stabilisering van het Iberische bankensysteem bedraagt 1,2 miljard. Sulik wil zich daar niet bij neerleggen. Slowakije zou ook door niemand geholpen zijn toen het land zijn eigen bankensysteem gesaneerd zou hebben. De huidige situatie zou een paradox zijn: Als zijn land ook slecht gepresteerd zou hebben, zou het nu niets hoeven betalen, maar zou het ook ontvanger van gelden geweest zijn.

     

    Crisislanden domineren

     

    Sulik staat eveneens kritisch tegenover het Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM. Individuele leden kunnen niet meer uit de constructie stappen. De gouverneursraad heeft de mogelijkheid om voor de leden de hoogte te bepalen van ongelimiteerde betalingsverplichtingen. De chef van de liberale SaS-partij noemde een detail, dat in de media nauwelijks aandacht vindt: Spanje, Italië en Frankrijk beschikken gezamenlijk over de meerderheid in de commissie. Daardoor wordt de transfer- en schuldenunie van een spookbeeld tot de droevige realiteit. “De euro leidt zo tot slavernij”, vat Sulik samen.

     

    Bron:

     

    http://www.unzensuriert.at/content/009146-Richard-Sulik-Der-Euro-f-hrt-so-die-Knechtschaft

     

    Vertaald uit het Duits door:

     

    E.J. Bron

     

    (www.ejbron.wordpress.com)

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : een volk zal nog niet licht vrijwillig in de slavernij willen leven, of het moeten de Vlamingen zijn. Ze geraken gewoonlijk in de toestand van onderworpenheid door wapengeweld of door list en bedrog. We zien, in het concept ‘Europa’, deze drie samen : wreedheden en geweld door de Islammerij, list door de gewiekste neo-communisten en bedrog zoals door de Bende van de Weverkens. Die verloochenen voorturend hun eigen stelregel N° Uno, door mee te werken met de onderdrukkers. Zij willen wel de onafhankelijkheid, maar eigenlijk willen ze die niet, tenzij bij gelegenheid, ooit, wel eens : en alleen een heel klein beetje…. Maar het is wel de lokroep van de Grote Leider..

    Straks, bijna 100 jaar na de Grote Oorlog, toen er  met bloed geschreven werd op een stuk arduin in de kerkruïne van Merkem “Hier ons bloed. Wanneer ons recht?”, zouden wij vandaag moeten schrijven “bij gebrek aan bloed, hier ons geld. Krijgen we nu eindelijk ons recht?”….

    Samen met de Fronters van toen, zouden wij kunnen zeggen : ‘Recht? Welk recht?” “Recht wordt niet afgesmeekt. Recht wordt bevochten”!

    Onlangs nog eerdzer toevallig gezien op Canvas : was Churchill in juli 1940 in zijn recht toen hij de sterke Franse vloot die gevlucht en voor anker lag in Oran (Algerije) met meer dan 1200 man aan boord, met man en muis kelderde? De Fransen, dat waren toch de bondgenoten van de Engelsen tegen Hitler? Ha, hij wilde niet dat Hitler die scheepjes in zijn macht kreeg : ach so : dat was dus zijn ‘recht’…..

    Churchill haalde zijn “recht” uit de voldongen feiten. We zijn dus in goed gezelschap bij die vechtjas, om te nemen wat ons toekomt : de vrijheid. Hoe dat in zijn werk is gegaan, wordt achteraf nooit gevraagd aan de overwinnaar! Vijf minuutjes politieke moed, om als vrije natie, aan te sluiten bij de Euro-weigeraars!

    *** 

    06-07-2012, 11:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.811 WAAROM WAS ZE NU ZO KWAAD?

    A.D. woensdag 4 juli 2012

    811 WAAROM WAS ZE NU ZO KWAAD?

    Momentopname

     

    In de straten van de Stad van A

    ***

    Kroniekje over :

    Kwaad dat ze was...

     

    Ik zei dat ze drie mooie kinderen had....

    wordt die daar kwaad zeg ...

    Alez, een mens kan zich toch gewoon vergissen hé?

    Daar hoef je toch niet voor te ontploffen van woede ?

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : dit grapje, uit het leven gegrepen, kan niet racistisch zijn, want dan zou de werkelijkheid dat ook zijn.

    ***

    04-07-2012, 12:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.810 LAAT MIJN VOLK GAAN ZEI MOZES TOT DE FARAO

    A.D. woensdag 4 juli 2012

    810 LAAT MIJN VOLK GAAN ZEI MOZES TOT DE FARAO


    Weg uit de slavernij….




     ***

     

    Maar de Egyptische Farao schond telkens weer zijn belofte, zijn Joodse slaven brachten hem inderdaad teveel op om hen zo maar te laten gaan. Laten we zeggen, dat de Joden toen zowat de Vlamingen van nu waren. Toen kwamen de 10 plagen over Egypte, o.a. de springhanenplaag die alles kaal vrat. Het verhaal eindigt met de dood van de Farao, die samen met zijn leger, verzwolgen werd door de zich weer sluitende zee, nadat de Joden daar vrije doorgang hadden gekregen.

    De Bijbel draait er geen doekjes om : de schuldigen ontlopen nooit hun gerichte straf. Wat ’n geluk voor de Eurocraten dat ze ongelovig zijn en de Bijbel met het Exodus-verhaal niet kennen. Zo weten ze niet wat hen boven het hoofd hangt….

     

    Kroniekje over :

    WILlders achterna: eurosceptische uitspraken van Europese politici

    dinsdag 03 juli 2012 om 15u52

    ***

     

    PVV-leider Geert Wilders wil de terugtrekking van Nederland uit de EU tot het kernpunt van de verkiezingen maken. Hij is niet de enige eurosceptische politicus in de EU, blijkt uit een bloemlezing van enkele citaten door Europese politici.

     

     

     “Brussel regeert, Brussel dicteert, de Nederlandse burger gireert (betaalt, red.), de burger crepeert.” (PVV-leider Geert Wilders)

     

    “Nieuwe poging om behandeling ESM-Verdrag uit te stellen tot na de verkiezingen. Geen Russische roulette met ons geld!” (Wilders over de goedkeuring van het permanente hulpfonds ESM)

     

    “Rutte slaafs op de knieën voor Italiaanse en Spaanse maffia: toch directe miljardensteun aan hun banken uit ESM mogelijk” (Wilders op Twitter over premier Mark Rutte)

     

    “Wat een dag pfff. Islamofascisme wint in Egypte de presidentsverkiezingen en dolgedraaide Duitse minister wil Europese regering invoeren.” (Wilders op Twitter)

     

    “Nu wil het Brusselse monster onze soevereiniteit over onze pensioenen afpakken. Genoeg is genoeg! NL snel uit de EU!” (Wilders op Twitter)

     

    Ook in het Verenigd Koninkrijk heerst er euroscepticisme. Mogelijk komt er een referendum over het lidmaatschap van de EU. De bekendste Britse euroscepticus is Nigel Farage, de leider van de UK Independence Party. Hij vergeleek Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, enkele jaren geleden met een dweil.

     

    “Groot-Brittannië gaat uit de Unie stappen. We hebben onszelf jaren wijsgemaakt dat we een grote invloed hadden in de EU. Dat leek me nooit vanzelfsprekend, maar het is wat we altijd geloofd hebben.” (Nigel Farage)

     

    “Dit project zou wel eens de wedergeboorte van de nazisme kunnen veroorzaken. We gaan de verkeerde kant op. We moeten de eurozone ontbinden. We moeten de landen rond de Middellandse zee vrij laten.” (Farage over de mogelijke uitwerking van het Europese stabiliteitspact)

     

    Ook in Frankrijk deden eurosceptische partijen het goed bij de laatste verkiezingen.

     

    “We moeten de Europese verdragen opzeggen. Het zijn verdragen van de klassieke partijen. Ze belemmeren en isoleren ons. Dit soort laisser-fairepolitiek is compleet anachronistisch.” (Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front Nationale)

     

    “Als ik zeg dat alle openbare gebouwen steeds de Franse vlag moeten uithangen en dat de Europese vlag verbannen moet worden, toon ik onze onverwijlde verbondenheid aan de nationale vlag.” (Le Pen moet niet lang twijfelen als ze tussen de Franse of Europese vlag moet kiezen)

     

    “De EU is het Trojaanse paard van de globalisering. Het lijkt een beetje op het totalitaire communisme. Jaren heeft men ons verteld dat we de EU niet kunnen verlaten.” (Le Pen)

     

    Niet enkel Le Pen vergelijkt de EU met het communisme. Dat doet ook de partij Ware Finnen uit Finland.

     

    “Ooit gehoord van de Sovjet-Unie? Men zei dat die eeuwigdurend was. En dat was ze niet. Nu zegt men dat de euro en EU altijd zullen bestaan. Maar dat is niet zo. Als het geld en de moraal op zijn, zal er vernietiging zijn.” (Ware Finnenleider Timo Soini)

     

    “Elke beslissing moet in dit huis gemaakt worden. En als dit huis zegt dat iets gedaan moet worden, dan is dat het standpunt van het Finse parlement en dan kunnen we het uitvoeren.” (Soini in het Finse parlement)

     

    “Doordat ik katholiek ben, begrijp ik de situatie van Ierland, Polen, Italië en zelfs Grieks-orthodoxe landen. In katholieke landen wordt de staat niet beschouwd als de vertegenwoordiger van God. Het is er dan ook een hobby om de regering te bedriegen” (Soini meent de oorzaak te kennen van het vermeende bedrog in Europese probleemlanden)

     

    “Duitsland betaalt nog steeds voor de fouten van het Nazitijdperk. Ze konden zelfs geen gevechtsvliegtuigen naar Libië sturen door wat Rommel gedaan heeft. Maar ook in Duitsland zal er tegenkanting tegen de bail-out ontstaan. Nu is het er nog te moeilijk om kritisch te zijn zonder een populist genoemd te worden” (Soini denkt dat het een kwestie van tijd is eer ook in Duitsland een anti-EU-beweging ontstaat)

     

    “Laat mijn volk gaan, zei Mozes tegen de farao. Ja, laat mijn volk gaan! Waarom niet?” (Soini) (JC)

     

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : wie had dat ooit gedacht van De Ware Finnen? En wat met de Hongaren, dat andere volk dat zo lang de weldaden van het goddeloos communisme heeft gekend?

    De hetze tegen Geert Wilders is nog nooit zo hevig geweest. Zelfs De Schandaard moeit er zich mee. Niet moeilijk : ze hoeven in hun rijke archief maar de teksten op te zoeken tegen het Vlaams Belang, en daar overal VB te vervangen door PVV.

    ***

    04-07-2012, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.809 EEN MILDE VORM VAN WREEDHEID

    A.D. woensdag 4 juli 2012

    809 EEN MILDE VORM VAN WREEDHEID


    Pourvu que ça dure….

     

    Met de Islammerij in het verschiet….

    ***

    O Ja! Dat zal het geweest zijn, als men spreekt over een milde vorm van de Islammerij in West Europa. De Middeleeuwse woestijn-wreedheid in een ietwat milder  kleedje. Daar waar de waarheid even simpel als duidelijk is : in het Avondland wil men geen van beide vormen, noch de strenge, noch de zachte Islam.

    Want we weten door zintuiglijke waarneming, dat er maar één Islammerij is, en dat is de absolute….De Islam duldt geen andere mening naast de zijne. De socialisten van de oude stempel zegden het zò : “zijn lijk ik, of we vermoorden U”. Het is daarom dat de Roden en de Islammers elkaar voorlopig zo goed verstaan. Ze zijn koek uit één deeg. De ene draak vult de andere aan, tot de ene de andere met huid en haar zal opvreten. We weten ook precies dat het socialisme altijd net op tijd komt om de nederlaag te incasseren…. De Geschiedenis staat bol van de voorbeelden!

     

    Kroniekje over :

    De verspreiding van de strikte islam

    Posted on 3 juli 2012 by E.J. Bron

     (Door: Likoed Nederland)

    ***

     

     

    Vereenvoudigd kan de islam weergegeven worden in twee richtingen, die van de gematigde islam en die van de strikte islam, zoals gepraktiseerd in Saoedi-Arabië. Die laatste houdt in dat vrouwen en minderheden van staatswege moeten worden gediscrimineerd, dat homoseksualiteit en afvalligheid van de islam strafbaar is en dat er lijfstraffen en de doodstraf worden toegepast. Deze officiële Saoedische vorm van de islam, het wahabisme, is in opmars. Zo is inmiddels rond de 80% van de moslims in Egypte en Pakistan van mening dat overspelige vrouwen gestenigd moeten worden, dieven de hand afgehakt moet worden en afvallige moslims gedood moeten worden. In Indonesië – traditioneel een gematigd moslimland – liggen die percentages ook al rond de 40%.

     

    Oliedollars

     

    Hoe is deze opmars te verklaren? Een belangrijke oorzaak zijn de oliedollars uit Saoedi-Arabië en de Golfstaten. In het boek ‘Mijn vrijheid’ van Ayaan Hirsi Ali beschrijft zij uit eigen ervaring hoe dat in zijn werk ging in de landen waar zij in haar jeugd woonde: Kenia en Somalië. Daar arriveerde vanaf eind jaren tachtig een golf van door Saoedi-Arabië opgeleide en betaalde moslim–predikers en leraressen, die de Saoedische variant van de islam uitdroegen. Het effect was dat vooral de jeugd in die landen veel orthodoxer in de leer werd dan de voorgaande generaties. Zo gingen veel meer meisjes een hoofddoek dragen.

     

    Door de vrijwel onuitputtelijke middelen in Saoedi-Arabië en landen als Bahrein en Qatar als gevolg van de olie-opbrengsten vormt dit een enorme kracht. Mildere stromingen van de islam worden verdrongen, want de imams, de leraressen en de moskeeën van de orthodoxe islam zijn gratis of zwaar gesubsidieerd.

     

    Minderheden

     

    Maar het is dus slecht nieuws voor vrouwen, christenen, Joden, homo’s en andere minderheden, aangezien hun discriminatie is vastgelegd in de strikte islamitische leer. De onverdraagzaamheid neemt dan ook toe. Christenen verlaten daardoor massaal islamitische landen zoals Irak, Soedan, Egypte en de Palestijnse gebieden, om er maar een paar te noemen.

     

    Het is ook slecht nieuws voor gematigde moslims, want op ketterij – afvalligheid van de islam – staat in de strikte islam de doodstraf. Zie het voorbeeld van de gematigde islamitische schrijver Salmon Rushdie, die over Mohammed schreef als iemand die van aardse genoegens houdt. Daardoor is zijn boek verboden in alle islamitische landen, India en Zuid-Afrika. Hijzelf werd in 1989 ter dood veroordeeld via een islamitische fatwa. Daardoor moet hij nu al ruim twintig jaar ondergedoken leven. Een recenter voorbeeld is de Saoedische schrijver Hamza Kashgari. Als gevolg van enkele negatieve twitterberichten over Mohammed zit hij nu in Saoedi-Arabië in de gevangenis, waar hij de doodstraf riskeert.

     

    Het oprukken van de strikte islam is dus zeker ook slecht nieuws voor gematigde islamieten. Zij moeten zich zelfcensuur opleggen, uit lijfsbehoud.

     

    Israël

     

    De opkomst van de strikte islam is ook slecht nieuws voor Israël. Want volgens deze islamitische stroming moet een moslim elke centimeter land dat ooit in handen was van moslims terug veroveren. Dit geldt dus voor Israël, maar ook voor Spanje, Roemenië, Kroatië, Hongarije, Sicilië en Griekenland! Dit is als zodanig ook vastgelegd in het Handvest van de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas, die de baas is in Gaza.

     

    Het conflict tussen de Arabieren en Israël is wat Hamas, de Moslim Broederschap en soortgelijke organisaties betreft geen territoriaal conflict – wat met een compromis oplosbaar is. Nee, het is een religieus conflict – alleen onoplosbaar met de vernietiging van Israël.

     

    Overigens is het conflict ook zo begonnen. In 1937 wees de toenmalige Palestijnse leider en moslimfundamentalist Al-Hoesseini de destijds voor het eerst voorgestelde tweestatenoplossing af om dezelfde reden: als moslim kon hij immers geen centimeter grond ‘afstaan’.

     

    Westerse wereld

     

    Helaas blijkt de Westerse wereld niet veel aan deze actieve verspreiding van middeleeuwse opvattingen te willen doen. De Westerse wereld is mild voor de olielanden. Ze willen een ongestoorde olietoevoer en vrezen dus een olieboycot. Bovendien doneert de Arabische lobby – vooral in de Verenigde Staten – grote sommen geld aan opiniemakers, zoals bijvoorbeeld aan universiteiten en oud-president Carter.

     

    Deze onwil om de rol van Saoedi-Arabië in de verspreiding van moslimfundamentalisme aan de orde te stellen bleek in het bijzonder na de aanslagen van 11 september. De financiële en organisatorische rol van Saoedi-Arabië – 15 van de 19 kapers waren Saoedisch – werd al snel onder het tapijt geveegd. Onder druk van de Verenigde Staten werden enkele meer symbolische wijzigingen doorgevoerd, zoals in Saoedische schoolboeken, maar fundamenteel veranderde niets.

     

    De oliedollars bedreigen dus niet alleen Israël, de christenen in het Midden-Oosten, vrouwen en gematigde moslims, maar zeker ook het vrije Westen. Uit dit oogpunt is het dus te hopen dat de olie-afhankelijkheid van de wereld snel afneemt door alternatieve energiebronnen. Zodat ook de financiële stimulering van de strikte, radicale islam weg valt.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het is en het blijft spijtig, dat er na 11/9, geen 12/9 is gekomen. De Draak met Zeven Koppen had op slag voor altijd kunnen onthoofd worden, en de petrol zou blijven vloeien zijn : de Islammers hadden geen andere keus. Harde heelmeesters helen de wonden.

    En trouwens : is er geen adere olie dan Arabische? wat is er verkeerd met Russische olie? De Yvans zijn toch al decennia lang niet meer de te vrezen vijanden! Integendeel : abstractie gemaakt van het verderfelijke communisme, zijn de Yvans doorheen de Geschiedenis altijd onze bevoorrechte handelspartner geweest. Van Novgorod tot Vladivostok, om nog maar te zwijgen van Sint Petersburg en Suzdal(*), parel van de Gouden Ring van Rusland.

    Dat Uncle Sam dat minder graag ziet, zegt U? Ja, en dan? Ik hen ook liever Engels te spreken dan Russisch, maar mijn profijt ligt waar mijn Stella staat!

    ***

     

    (*) Suzdal : een der oudste Hanzal-steden waar reeds in de vroege Middeleeuwen handel mee werd gedreven : volle scheepsladingen Vlaams laken naar daar, en warme pelzen als terugvracht…... Veldmaarschalk von Paulus, de verliezer van Stalingrad, bracht er, in relatieve vrijheid, zijn krijgsgevangenschap door. Hij, die als soldaat gediend had onder de Nationaal Socialisten, leerde daar de dwalingen zijns weegs inzien. De Russische Beer was geen monster, maar (buiten het communisme) een intelligent wezen, dat integraal deel uitmaakte van de Europese Beschaving. von Paulus zat aan tafel in Wijnendale met Leopold III, op 28 mei 1940, voor de Onvoorwaardelijke Overgave, want het waren in hoofdzaak zijn soldaten geweest die ons land onder de voet hadden gelopen. Wij zijn, in het Westen, nooit bekend mogen worden met de ‘Memoires’ van deze intelligente man. We mogen alleen weten, dat hij na de nederlaag van Stalingrad, een fervente tegenstander van Hitler is geworden. Enfin, dat is het verhaal. Hij, die ooit de uitvinder was van Plan Barbarossa (de inval in Rusland) werd later de architect van het verval der Nazi’s.

    *** 

    04-07-2012, 10:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.808 BLOEMZAK NAAST NIJPTANG

    808 BLOEMZAK NAAST NIJPTANG


    De dame (L) os een echte d’Hoedegem

     

    En de man (R) is de Kabila-Nijptang

    ***

    Kroniekje over : iemand die Koning wil worden, maar het hopelijk (vooral voor hemzelf) nooit wordt. Er valt over hem eigenlijk niets, maar dan ook helemaal niets, te vermelden. De dame naast hem van verarmde adel, is afkomstig van Hoedegem (d’Udekem, in ’t Fransoos) en dat laat ze dan ook graag blijken. Zie afbeelding.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Kabila de Croco even zwart als Moorkes gat, hoeven we aan niemand meer voor te stellen. Hij keuvelt gaarne met iedere Coburger die zich aanbiedt, en het gaat dan steeds over hun gezamenlijk voorbeeld, die er bijna in geslaagd is om alle negertjes van de Congo te vermoorden. Voor de Coburgers zijn het steeds zalige herinneringen aan de oorsprong van hun rijkdom, en voor  de Kabilisten is het een aansporing om dat grote voorbeeld te volgen.

    ***

    04-07-2012, 10:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.807 DE MAAT IS NU : ZONDER LAT

    A.D. maandag 2 juli 2012

    807 DE MAAT IS NU  :  ZONDER LAT

     

     

    ***

    Precies of er geen andere problemen meer zijn, zoekt men nu wanhopig om de bende (bruine) nietsnutten die aan 18 jaar uit de schoolplicht rollen, pretentieuzer en dommer dan ze eraan zijn begonnen op te waarderen. Zelfs als de lat gelijkvloers wordt gelegd, komen die daar nog niet over. Dus weg die lat. De juiste maat is nu : iedereen gelijk en iedereen even arm.

    Later komt dan wel in de normale maatschappij de natuurlijke selectie, waar kwaliteit boven drijft.

    Maar misschien staat men meer de Muzelmanse samenleving voor, waar het goede Muzelman-zijn de voornaamste eigenschap is? Even doordenken, en we zijn er zo….Als we maar ‘divers’ genoeg zijn, dan komt het respect vanzelf en met respect koopt men, zoals U weet, de boter…..

     

     

    Kroniekje over :

    De geur van eenheidsworst

    27-06-2012 - Johan Sanctorum - Visionair België

    Overgenomen bij Islander

    ***

    Zopas werd het steeds bitsiger wordende, en naar een nieuwe strijd-om-de-ziel-van-het-kind neigende onderwijsdebat in Vlaanderen even onderbroken voor een jolig intermezzo: ene Dirk Smeesters, een Belgische hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft bekend dat hij met wetenschappelijke gegevens gesjoemeld heeft. En nog geen beetje: samen met zijn evenknie, de al eerder betrapte Diederik Stapel, zoog hij complete studies uit zijn duim, manipuleerde gegevens, vervalste statistieken, om te bewijzen wat moest bewezen worden.

     

    Hun onderzoek leidt tot waarlijk grensverleggende conclusies, als daar zijn: “vleeseters zijn egoïstischer dan vegetariërs”, “zwerfvuil op straat maakt mensen racistisch”, of “mensen met zelfmoordplannen eten meer snoep”. Nulliteiten dus. Beiden gaan dan ook door het leven als sociale psychologen,- een discipline die zich uitstekend leent tot snelle extrapolaties, statistisch broddelwerk en al dan niet verdoken plagiaat. Ondervraag vijf mensen op straat over de kleur van hun onderbroek, en naar welk soort muziek ze luisteren, en je hebt gegarandeerd een “significant verband” dat als groot nieuws naar een wetenschappelijk vaktijdschrift kan worden gestuurd.

     

     

    Want daar gaat het natuurlijk om: ook de universiteit is een afspiegeling van deze samenleving, namelijk een overbevolkte krabbenmand waar de slechte smaak en de middelmaat regeert, en waar men zich slechts kan handhaven door koelbloedige, meedogenloze ikkerigheid.

     

    A la guerre comme à la guerre: een combinatie van massale doorstroming naar het universitair onderwijs, én een beperkt aantal vacatures voor het wetenschappelijk personeel in een sector waar de bomen al lang niet meer tot aan de hemel groeien, zorgt ervoor dat vooral de lefgozers komen bovendrijven. Jongens (en meisjes) die hun meer timide, scrupuleuze studiegenoten en collega’s zo wegblazen. Stapel en Smeesters (een prachtige naam voor een reclamebureau) liepen dan wel tegen de lamp, doch reken maar dat het “onderzoeken” zal blijven regenen van twijfelachtig allooi, met dit soort resultaten.

     

    De oorzaken van de overbevolking en de daarmee gepaard gaande verloedering moeten we niet ver gaan zoeken 1) Universiteiten worden per student betaald 2) We beschouwen ons als mislukt als zoon- of dochterlief geen universitair diploma haalt 3) De helft van de studenten hoort er dus eigenlijk niet thuis en zorgt voor een nivellering 4) Ook het middelbaar onderwijs zakt af naar de middelmaat, en levert een instroom af van een bedenkelijk niveau. Middelmatige leerkrachten kweken middelmatige leerlingen op. Een fatale neerwaartse spiraal.

     

    De boutade van Geert Lernout, prof literatuur aan de UA, dat “de universiteit de babysitter van rijke kinderen is’”, klopt jammer genoeg helemaal: in Vlaanderen moét iedereen van de middenklasse naar de unief. Zelfs de hogeschool is te min: moeke en vake en de grootouders moeten kunnen vertellen aan de buren dat zoon- of dochterlief les volgt in Gent bij prof. Carl Devos-van-de-tv.

     

     

    Dat brengt ons terug naar de discussie rond het B-attest en het door Pascal Smet verdedigde eenheidsonderwijs. Vanuit een socialistisch standpunt wordt het motto “iedereen gelijk” moeiteloos vervormd tot “voor iedereen hetzelfde”. Het is in dat perspectief dat we de academische beunhazerij à la Stapels en Smeesters moeten zien: een gelijke-kansen-onderwijs waar er gewoon géén lat meer gelegd wordt. Allen daarheen. Vooral in de softe menswetenschappen is er zoveel kaf tussen het koren, dat het wel moét mislopen. Echt, eigenzinnig talent moet zich hier kapot vervelen.

     

    Waar ondertussen vrijwel niemand iets aan doet, is de schrikbarende sociale devaluatie van zgn. “technische” beroepen, van haarkapper, over loodgieter en slager, tot verpleger (-ster), tuinaanlegger, kok of electromechanicus. Uit de disciplinaire wantoestanden in het technisch-en beroepsonderwijs, waar blijkbaar alleen nog allochtone amokmakers de toon zetten tegenover uitgebluste leerkrachten, spreekt een absolute afkeer van onze maatschappij voor stiel en ambacht. We zoeken allemaal die loodgieter voor ons dak, maanden aan een stuk, maar het mag vooral onze eigen zoon niet zijn. In een door de dienstensector overwoekerde economie wil niemand nog zijn handen vuil maken. Terwijl een goede vakman evenveel kan verdienen als een dokter. En terwijl bakkers of slagers ook naar de opera gaan en boeken lezen, misschien meer dan de “masters” die door de universiteit in vrac worden afgeleverd.

     

    We moeten dringend naar een herwaardering van praktische intelligentie en technisch vernunft,- dat is de eerste voorwaarde om het “hoger onderwijs” (term die eigenlijk moet geschrapt worden) te ontlasten. De verkleutering en verloedering van de “humane” wetenschappen moet plaats maken voor nieuwe kwaliteitsnormen, niet gebaseerd op inkomen maar op talent. En als het even kan met een serieuze ingangsproef. Streng, hoogdrempelig en kwaliteitsbewust. Drie woorden die ik in de discussie van de laatste weken veel te weinig heb gehoord.

     

     

    Via grootse en logge, op ministeries uitgedachte blauwdrukken, wil de overheid de maakbare samenleving voorafbeelden in een uitgelijnd onderwijsmodel, gebaseerd op eenheid en vermenging. Onderscheid moet zoveel mogelijk onder de mat worden geveegd. Het is van onderuit, aan de basis, heel moeilijk om op te roeien tegen de vervlakking, de door een Angelsaksische eenheidscultuur geïnspireerde obsessie van de uitwisseling en de grootschaligheid, het Bologna-getoeter, en het haast Orwelliaans generalisme van Pascal Smet.

     

    Toch zijn er, haast onzichtbaar, kleine scholen en schooltjes die een eigen profiel trachten te behouden. Voorbij en achter de grote onderwijsnetten, overblijfsels van de Belgische zuilentraditie, trachten hier en daar gedreven individuen kleinschalige kernen te handhaven die zowel levensbeschouwelijk als kennismatig afwijken van de algemene norm. Of ouders die zelf het onderwijs organiseren. Dat is een interessante ontwikkeling. We hebben dringend behoefte aan een deglobalisering van het onderwijs, die uiteindelijk kan leiden tot een deglobalisering van de kennis.

     

    Dit leidt tot meer intellectuele vrijheid, heterodoxie, een verveelvoudiging van wetenschappelijke denksporen. Ideologisch pluralisme moet uiteindelijk het recht op wetenschappelijk andersdenken impliceren, anders is het prularisme. Zo ben ik als atheïst helemaal gewonnen voor de evolutietheorie, maar van mij mag een school gerust het zo vermaledijde creationisme als kosmisch model hanteren. En daarnaast liefst nog een dozijn andere scholen met nog andere visies op mens, samenleving en wereld.

     

    Dat gaat natuurlijk in tegen de eenheidsworstvisie die zoveel mogelijk tussenschotten wil slopen, om uiteindelijk één gestandardiseerde canon over te houden, die voor andersdenken geen ruimte laat. Aan de Gentse univ hebben we al gezien hoe het nieuwe neo-positivistische eenheidsdenken de psychoanalytische school probeert uit te drijven als “onwetenschappelijk”. Dat is onrustwekkend, en komt in feite voort uit een voorbijgestreefd globalistisch kennismodel. Meer scholen, meer kleine scholen, met een meer eigen intellectuele “drive” zijn het antwoord.

     

    Oude talen en teksten zullen er overleven, maar tegelijk,- en dat is vooral mijn hoop-, zullen daar, in de luwte, misschien volstrekt nieuwe inzichten ontkiemen die in een aula’s van de pensée unique volstrekt ondenkbaar zijn.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : voilà, dat weten we dan alweer. Maar waarom telkens en telkens weer de lezer moet weten hoe slim hij wel is, herhaalt Johan keer op keer dat hij spreekt als een echte atheïst. Snapt hij dan niet dat de rest van zijn (overigens schitterend) betoog meteen inboet aan geloofwaardigheid?

    Oei Oei, denk ik dan : daar is weer ene die denkt gelijket te zijn dan de doorsnee mens die (uit onwetendheid) buigt voor het Opperwezen. Die staat daar tegenop en beweert dat Die niet bestaat. Bewijzen hoeft niet eens want er kom toch geen wederwoord. Anders gezegd : ze kletsen maar. In het land van de blinden moet er toch ook een koning zijn?

     

    ***

    02-07-2012, 11:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!