MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.618 – VROEGER MOESTEN DAT MANNEN MET BAADEN ZIJN. NU VROUWEN MET BALLEN AAN HUN LIJF. ZO IS HET NOOIT GOED EN ALLES VALT TE HRBEGINNEN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    VRIJDAG 17 JUNI 2022

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

       618 – VROEGER MOESTEN DAT MANNEN MET BAADEN ZIJN. NU VROUWEN MET BALLEN AAN HUN LIJF. ZO IS HET NOOIT GOED EN ALLES VALT TE HRBEGINNEN

    *

    I N H O U D

    Rare tijden!!! zucht nu ook Collega Guvaal uit het Verre Limbirg. Zou het daaar ook zo warm zujn? En inderdaad, met de zon zuit de onrust er ook in. in het Brussels Hoofdstedelijk Geweld ontslaan de Linxen elkaar, zetten ze hen vierkant uit de partij, omdat het niet klopt dat een of anderee religie van het 7de knoopsgat BOVEN de partij-idiscipline zou gaan. God is wwel overal, maar de Partij is nog overaller!!!

    .

    Zie hierover Flips DeWinrter van het VB hier wat verder. Waar de bloedeigen rode Radio van dezelfde soort schorremorrie kprt daarop den volke kond doet, en blijft doen, dat hun Materke kordaat is opgetreden. Nen Sosse die ’n andere Sosse aan de deur zet!!!!

    Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe!

    Wat ook raar is, en zelfs veel dichter aan huis, iets waar Allah niets mee te zien heeft, is dat dezellfde Rode Radio met dit uitzonderlijk heet weer, meldt dat alle, maar dan ook alle Hollandse Openbare wateren voor iedereen vrij toegankelijk zijn voor arfkoeling. In dat Cobugia van ons is het ten strengste VERBOTEN, want dat soort wateren steekt vool gedumpt gevaarlijk afval.

    Hoe zou dat toch komen?! Zijn de Noorderburen dan zoveel zuiniger bij het weggooien, of zijn wij het die geplaaggd zitten met een-overwegende Linxe en daarenboven Francofone Overheid, die zo maar bestuurt zonder verder te kijken? Leitmotov: opgeriimd staat nejes en gratis afkoeling zoken zit er nit in, voor die ene keer dat zelfs de mussen, die er noet meer zijn, zouden gapen.

    Ja Ja, Urbanus, ge gaat nog gelijk kriujgen ook. Zelfs in dit Ondermaanse, waar Het Laatste Oordeel afgeschaft is, komrn daa Rechtszakzn van.

    De St Rochuskerk in Kotrrijk is door het Buisdom van de hand gedfan voor € 500.000, meibilair, bivhtstoelen tbernakel, en erediesten-gerief, kelken, kazuifels en zo, inbeghrepen. Het dinh is, volgens de Rode Radio dier er weeral niet kon over ewijgen, nu een KUNSThAL in privé handen waar van alles kan mee gedaan worden. Maar daar Stromaey gaan bewonderen, zal stukken van mensen kosten, U bent gescuwaard. Zelfs met volle instemming van het Dombis.

    -

    Kijk, zie maar hoe aabstekelijk, ja zelfs besmettelijk, al dat veerkeerd draaien meebrengt. Er staat Dombis, ipv Bisdom.

    Toemaatje.

    In het land van wijlen Julius César heet alles dat niet R4CHTS of Centrum is, gewoon SINISTRA.

    Ewel meercie, Dragi, Schulze en Macroni in Oekraïne op de koffie, onderweg om die sukkelaars daar ons kamp te trekken, liefst zio ver mogelijk weg van de Russisch Orthodokse Christelijke Leer.

    17-06-2022

    .RARE WERELD

    *

    We beleven rare tijden. Niet alleen is er nog steeds die absurde oorlog in Oekraïne die de wereldeconomie en de voedselbevoorrading in het gedrang brengt, er is ook nog dat asielakkoord tussen de UK en Rwanda, waarbij dat laatste land zo’n 140 miljoen pond krijgt als het de in de UK opgepakte illegale asielzoekers overneemt die de Britten per vliegtuig van Londen naar Kigali willen sturen. Een eerste poging is voorlopig mislukt, maar de regering van gekke Boris blijft proberen.

    Men zou zich afvragen wat die asielzoekers bezielt om allemaal persé naar de UK te willen komen. Wel, de reden is vrij duidelijk én bekend: In de UK is men nl niet verplicht een identiteitskaart te hebben. Dat betekent dat, als men zich niet aangeeft, men ook niet weet dat men daar is. Die mensen gaan meteen in de illegaliteit en het zwartwerk, waarbij ze uitgebuit zullen worden. Ze doen dat liever zo dan een aanvraag in te dienen en misschien geweigerd te worden. Waarschijnlijk zijn er daar zelfs criminele én niet-criminele organisaties die daarop rekenen.

    Er is een oplossing die simpel en goedkoop is: verplicht in de UK de identiteitskaart en de stroom illegalen zal zo opdrogen. Het zou tegelijkertijd een adempauze geven aan alle transitlanden, het onze inbegrepen, waarin die transitmigranten wel willen geholpen worden, maar niet willen blijven en ook daar voor overlast zorgen..

    Heel dat verhaal doet zo’n beetje denken aan de discussie over de wapenwetten in de States, nog zo iets waar iedereen het erover eens is dat de slachtpartijen moeten stoppen, maar waarbij men het artikel 2 van de Amerikaanse Grondwet, die het wapenbezit toelaat, niet grondig wil wijzigen. Die wet is een paar eeuwen oud en voorzag destijds de gesofistikeerde wapens van vandaag de dag niet.

    Waar moet het naartoe als die hypocrisie blijft duren, zowel in Oekraïne, in de UK als in de States? Voorlopig kan ik alleen nog maar eens Urbanus aanhalen die het zo zong: ‘De wereld is om zeep. Er gebeuren rare dingen rondom mij. Helemaal om zeep en het Laatste Oordeel kan niet ver meer zijn’.

     

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Filip Dewinter

    *

    Het onverdoofd slachten v/ dieren blijft gelden in #Brussel. Het gevolg v/d #omvolking. Er werd gestemd op basis van etnisch/religieuze redenen voorbij de grenzen v/d partijen. Religie staat boven de wet in een geïslamiseerde stad. De bijna 30% moslims bepalen nu al het beleid!

    IS DE DEMOCRATIE VERDOEMD?

    **

    Francis Fukuyama, anders gelezen

    -

    Jezelf aan een strop zien bengelen, het is niet leuk. Maar Demir is een vrouw met ballen, hopelijk houdt ze het nog een tijdje uit. Hoewel haar roep ‘nu wil ik naar mijn kindje!’, toen ze door de boerenwoede werd gegijzeld, een veeg teken is. Is politiek een mannenberoep? Ja, want het is ook een mannelijke uitvinding, zoals jacht, oorlog, auto’s en voetbal. Sinds het lamento van Gwendolyn Rutten over de ‘bagger’ die ze altijd maar weer over zich krijgt, toen haar seksegenote Meyrem Almaci verklaarde er de brui aan te zullen geven, weet ik het wel zeker: vrouwen horen in deze arena niet thuis.

    Oer-politiek

    Dat is geen verwijt, het is gewoon een antropologisch gegeven. In ‘De oorsprong van onze politiek I – Van de prehistorie tot de verlichting’ (in het Engels verschenen in 2011) beschrijft Francis Fukuyama hoe de prehistorische jagers-verzamelaars in familieverbanden of clans leefden, en de ‘oer-politiek’ uitvonden: de communicatie binnen een groep van maximum zo’n 150 leden. Tot op vandaag voelen wij ons het best thuis in zo’n clan, in de vorm van een kring, club, vereniging. In die kleine gemeenschap kende iedereen iedereen en werden geen grote discussies gevoerd. Voor sfeer en gezelligheid daarentegen vijf sterren. De taal diende vooral om praktische zaken te regelen en… om eens goed te roddelen.

    Niet te verbazen dat vrouwen zich in die clan sociaal heel goed konden handhaven. Dit was politiek naar hun maat. Macht was vooral gebaseerd op sociale controle, conventies, organische orde, niet op regels of geschreven wetten of repressie. Er was geen scheiding tussen het openbare leven en de kookpotten, en mannen gedroegen zich netjes, weliswaar mits smeuïge kampvuurmoppen.

    Van clan naar stam: het tribalisme

    Edoch, dit was niet het aards paradijs. Mensen leven zoals dieren in territoria die ze dienen af te schermen tegen externe vijanden, in een strijd om ruimte, water, voedsel. Dat vroeg om grotere allianties, samenwerkingsverbanden: de stam of tribus, een cluster van families die zich verenigden tot een groep van soms wel duizend individuen. Dat vereiste een andere maatschappelijke organisatie, waarin macht niet meer ‘spontaan’ verdeeld en uitgeoefend wordt, als in een gezin, maar volgens een systeem, een orde.

    De tribale logica van deze grote groep is deze van het mannenbrein, waarin list, leugen én repressie een plaats hebben. Mannelijke hersenen zijn groter, met een sterker gevormde frontale kwab. Er moeten compromissen gesloten worden, strategieën uitgewerkt tegen vijandige stammen, een interne planning, een soort economie op poten gezet, een rolverdeling, met de vrouwen aan de kookpot.

    De familiale ik-gij verhouding wordt getransformeerd in het grote ‘wij’, een ideologie, het gemeenschapsverhaal met een sterke identitaire onderbouw om de anonimiteit te compenseren

    Fukuyama ziet dit ook als een taalrevolutie. Er ontstaat een ‘mannelijke’, objectieve taal, abstracter ook, die planmatig maar ook onpersoonlijk kan functioneren. De familiale ik-gij verhouding wordt getransformeerd in het grote ‘wij’, een ideologie, het gemeenschapsverhaal met een sterke identitaire onderbouw om de anonimiteit te compenseren. Hier kon religie goed gedijen, beheerd door een tovenaar, priester of sjamaan.

    Deze gemeenschap, levend in dorp of nederzetting, was nog in hoge mate agrarisch en zelfbedruipend. Als de eerste grote steden opduiken, in Mesopotamië, verschijnt de politiek 3.0: de institutionele macht, die regeert over mensen die elkaar niet noodzakelijk kennen en hun vrijheid inleveren ten voordele van zekerheid: burgers dus. Dat levert ook een schaalvergroting inzake handelsruimte op.

    Om excessen te vermijden regelde de Atheense democratie, ontstaan in de 6de eeuw voor Christus, de verhouding tussen individu en overheid via een volksvergadering die ook wetgevend was. Onze democratie stamt er in rechte lijn van af. Noteer echter dat ook de Atheense democratie een fallocratie was, alleen mannen hadden stemrecht. Met het ontstaan van de grote natiestaten en via de Franse Revolutie wordt dit Atheens model uitvergroot en bijgeschaafd tot de parlementaire democratie en het driemachtenstelsel zoals we dat vandaag kennen, inclusief het bizarre begrip ‘rechtstaat’.

    De natie en de particratie

    Hier laat ik de piste van Fukuyama, een ‘believer’ in de liberale democratie – met de vrije wereldmarkt als motor – los. Want die natie wordt steeds meer een bureaucratisch monster en steeds minder een identitaire volksgemeenschap. Er is migratie en vervaging van grenzen. De moderniteit schept een kosmopolitische superdoctrine van de ‘wereldburger’, die botst met de realiteit van de toenemende vervreemding. De wereldhandel heeft zich ontpopt tot een speculatief casino, dat zich uitstekend voegt naar het protectionistische spel van de economische blokken. Handelsconflicten, naast echte oorlogen, zijn het noodzakelijk gevolg.

     

    Belangengroepen en lobby’s vechten als roofdieren om het grootste stuk vlees

    De slechtste kanten van dat mannenuniversum komen nu naar boven, spijts alle praatjes over anti-discriminatie en gendergelijkheid. Belangengroepen en lobby’s vechten als roofdieren om het grootste stuk vlees. Er wordt gescholden, gefleemd, afgedreigd, gelogen, de gedegouteerde burger rest niets anders dan mee te gaan in het opbod naar de bodem. De volkstaal wordt nu scheldproza, welbekend van Twitter. Niet het parlement regeert – dat is theater – maar wel de partijen, kiesverenigingen die zichzelf genereus sponsoren met staatsgeld. Ze beweren mensen met dezelfde gezindte te verenigen in een soort modern stamverband, maar eigenlijk bikkelen ze alleen onderling om de macht. Opiniepeilingen zorgen voor feedback, en voor de rest moet het volk brood en spelen krijgen.

    De partijen gedragen zich als staatjes in de staat, die de instituties naar hun hand zetten en hun eigen voortbestaan als doel hebben. Zij bevatten een machtsgeile bovenlaag van geboren arrivisten, ondersteund door spindoctors en communicatiestrategen, daaronder een legertje militanten die affiches plakken en bier tappen, maar daarna gaapt de leegte. Het institutionele staatskader dat het tribalisme moest overstijgen blijkt een lege doos, een spookhuis. Het parlement wordt dus een praatbarak, de regering een constructie van partijvoorzitters die ergens in de achterkamer van een restaurant deals sluiten.

    Het kan niet anders of de kiezer breit hier een cynisch verlengstuk aan: lachen met de politiek, en de macht delegeren aan onbekwame paljassen. Quod erat demonstrandum. De uitflodderende natiestaat wordt een karikatuur van zichzelf, waarin alleen karikaturen kunnen overleven

    De leegloop

    Conner Rousseau, voorzitter-clown. De peilingen zitten goed.

    Dat is het begin van het einde, de evacuatie is nu volop aan de gang. ‘Si tous les dégoûtés s’en vont, il n’y a que les dégoûtants qui restent’ zegt het Frans spreekwoord. Dat zal ook gebeuren. Nadat de vrouwen al sinds de prehistorie uit het politieke universum gewipt waren, verlaten nu ook de mannen met fatsoen het narrenschip, wat de implosie van de democratie nog versnelt. Politiek wordt steeds meer een zuigkolk voor geperverteerde narcisten, met in hun zog een processie van slippendragers, klaar om de eersten een dolk in de rug te steken. De Jambons, Vandenbrouckes, Rousseau’s, De Croo’s en Somersen raken steeds meer in hun sas. Ondertussen wordt de rechtstaat geruisloos afgebouwd en worden de vrijheden ingeleverd van zodra de gelegenheid zich voordoet. Zie covid.

    Het woord ‘rechtstaat’ zelf wordt een grap. In dat eindstadium kan de democratie, verworden tot cacistocratie (‘bestuur van de grootste smeerlappen’), twee kanten uit: de populistische dictatuur à la Poetin, of de éénpartijstaat op zijn Chinees. De ironie is, dat de gedegouteerde, cynisch geworden burger zelf zal vragen om de politiestaat te grondvesten, vermits de democratie toch niet deugt. Was het daar allemaal om te doen?

    Ooit, binnen een paar eeuwen misschien – want alles komt terug – zal het volk dan wel de tirannen verjagen, zoals de oude Grieken het voorzien hadden, en dan, heel misschien, zijn de vrouwen terug aan zet. Maar nu moeten ze naar hun keuken en de wieg, als ze hun eitjes willen veilig stellen en niet op het galgenveld willen eindigen, ten prooi aan raven. Dat lot, Zuhal, wens ik echt een ander slag toe.

    Johan Sanctorum

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Eigenlijk kan ik, in aansluiting op Johan Sanctorum, gewoonweg selllen, dat er al langer stuidies bestaan die het hebben over de MATRIMONIALE

    MAAatSCHAPPIJ, waar alleen vrouwen de broek droegen. Waar de man weliswaar de jager-kostwinner waren, maar dat alles gebeurde onder Gezag, Leiding en Toezicht van Moeder-de-Vrouw.

    Opgelet, Zulalleke! Er staat dus wel degelijk Moeder-de-Vrouw, en niet Meeder-de-Gans.

    Ach, in ’t klein gezegd wat we zo dikwijls op café horen: “Vader is de Baas in huis, maar wat Moeder zegt dat zal gebeuren”…

    Is het ooit wel anders geweest? En indien ja – op voorwaarde dat er een alghele gejeugenstoornis komt – hoe lang duurt het nog eeer het Gezond Boerenverstand terugkomt?

    Wordt het wachten tot Dewinter komt? Als dat nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn!

    *

     igithalys

    18-06-2022, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 617 – FRAKRIJK, EEN LAND VAN GENEAARLS WIL DE ROL VAN DE EURPESE UNIE GAAN OVERneMEN. WATERLOO WS EEN VERGISSING

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

     

    DONDERDAG 16 JUNI 2022

    *

    Toekomstig EU-dienstplichtige

    voor de strijd

    *

    **

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

          617 – FRAKRIJK, EEN LAND VAN GENEAARLS WIL DE ROL VAN DE EURPESE UNIE GAAN OVERneMEN. WATERLOO WS EEN VERGISSING

    *

    I N H O U D

    Binnen twee dagen d.i. binnen de 48 uur, gaat het gebeuren: de Maegd Macron zal de Gtandeeur Française die door een Verenigd Europa in 1812 in Waterloo onder de voet werd gelopen, trug haar vroegere wereldglans geven. Hij ziet de kans schon, nu de Engelsen via de Brexit zichzelf bioten spel hebben gezet.En vooral seundo, omdat Rusland ùet Poetn aan de Verkeerde Kant van de Geschidenis staat. Een Europees Leger, Bleu-Blanc-Rouge gekleurd. Liefst met het historisch voorkomen van Sansculotten, daar die bij het weglopen uit de vuurlinie, maar moeilijk bij de broek kunnen gegreepen worden om die tegen te houden.

    Na Napoleo, en de Gaule, le Maréchal Macron. Met net als Bonaparte, met ‘n kussen onder zijn pijnlijke poep, door al dat te pard zitten.

    Op TV zien we dat die al is gaan oefenen bij de Oelraïnse grens. A.h.w. om een neus te zetten naar de Russen, de hoofdstuldigen voor de nederlaag van Waterloo.

    L’Histoire se répète, da’s toch ’n Frans spreekwoord!

    Keizer Emmanuiel Premier… Hoera!!! Europa heeft eindelijk weer ‘n nieuwe Führer en ook deze keer is die dat op eigen kracht geworden.

    De Kroning zal plaats vinden in Avignon, door de Paus van Het Allernieuwste Nieuw Geloof, maar dan loutr en alleen in het Arabiers.

    Het is mij een raadsel waarom de Regeime Media daar zo angstvallig het zwijgen toe doen. Zouden die soms meezitten in dat complot?

    16-06-2022

    WIENS GELD IS OP ?

    *

    De Nationale Bank van België is niet de enige die zich zorgen maakt over dit land. Ook de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, heeft laten weten – en dat is niet de eerste keer - dat dit land tegen 2030 een arbeidsgraad van 80% zou moeten hebben voor het deel van de bevolking dat daarvoor in aanmerking komt. Buurlanden Nederland en Duitsland halen die 80% nu al. Iedereen, ook bij de Oeso, weten ze dat dit cijfer voor het hele land hier nooit zal gehaald worden, omdat het Waals geweest nu zelfs de 70% niet haalt. Opdat België de 80% zou halen, moet Vlaanderen de 85% zien te bereiken, met dank van de francofonen, waarvan een deel liever op hun luie krent blijft zitten en die ondertussen zoekt hoe ze aan nog meer staatsgeld kan geraken zonder ervoor te werken.

    Kijk, dat zo’n internationale organisatie alleen maar landen herkent en geen regio’s is één zaak. Dat onze media dat allemaal klakkeloos overnemen zonder te wijzen op de gewestelijke verschillen, is schuldig verzuim. Wanneer gaat dat eens ophouden?

    ---

    Ondertussen, geld of geen geld, zullen – volgens Europe Assistance - de Belgen deze zomer nog meer op vakantie gaan, langer op vakantie blijven (en/of meerdere keren gaan) en daar meer verteren dan vóór Corona. Crisis, welke crisis?

    Als de centen straks op zijn, kan men weer gaan betogen. Voor de koopkracht, weet je wel

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

              

    *

    Zeebrugge-Schotland. Deze aloude zeevaartroute, van iut de LGE Landen helemaal naar hert Nor(den van Schotland gaat erug open na jaren van verwaarlozing. Rerst met vracjtschepen, met contoners, heen en terug, binnenkort met volle passagirs, handelsluii en toeristen. Binnen de 22 uur is men van punt A naar ount B, en omgekeerd.

    Dank zij de Rederij P & O en heel wat burger-initiatief, waar de politiek – vooral in Brussel - gewoon naar qstaat te kijken, beide handjes bedelend vooruit, om waar ze ook maar kunnen ‘rechten’ te innen. Precies alsof de zee van hen is….

    Een mooie job, om eens dat verhaal, die Geschiedenis van de handelsbetrekkingen tussen Schotlnd en Vlaanderen in het verleden te boek te stellen. Interesse hebben voor Catalonië; zoals BDW nu heeft, is wel mooi, maart brengt niets op. De Scjhotten daarenteen voor het voetlicht brengen, zou ùeer zaad in het bakje brnegen. Vooral als dat land straks ook al verdwijnt uit de EU, waar ze, net als de Vlamingen, slechts als tweedransburgers behandeld worden….

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    "Het is logisch dat in een beschaafd land dierenleed tot een absoluut minimum wordt herleid. Dit ordonnantievoorstel is een stap in die juiste richting. Nu, meer dan ooit zijn we met de dieren, tegen de beesten!" @DominiekLootens

    Het Vlaams Belang drijft de druk op aan het Brussels Parlement voor een verbod op onverdoofd slachten van dieren.

     

     

     

    DE FRANSE VERKIEZINGEN: EEN REPUBLIKEINS FRONT, MAAR TEGEN WIE?

    Jean-Luc Melenchon

    Zondag de spannende tweede ronde van de législatives: zal president Macron zijn meerderheid behouden? Daar lijkt het vooralsnog niet op. Maar hij heeft een plan B…

    - Alweer een Trumpmomentje in de Franse politiek: de linkse leider Jean-Luc Mélenchon beschuldigde het ministerie van Binnenlandse Zaken te rommelen met de uitslagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. Hij sprak over ‘bewuste manipulatie’ om president Macron te bevoordelen in de tweede ronde aanstaande zondag. Storm in een glas water, maar hij had een puntje.

    Volgens betrouwbare bronnen kwam het linkse ‘Nupes’, de combi van socialisten, groenen, communisten en LFI, op 26,1% uit. De coalitie van de president, vier centrumpartijen verenigd in ‘Ensemble!’, zou lager hebben gescoord, zij het nog geen drie tiende procent: 25,81%. Het ministerie zette Macron echter boven Mélenchon, zij het met minder dan één tiende procent. Mierenneuken krijgt hier een nieuwe dimensie. Maar deze cijfers zeggen hoegenaamd niets over de uiteindelijke zetelverdeling.

    Er wordt al over een gigantisch succes van links gesproken, vooral door links zelf.

    Mélenchon praat over een ‘verpletterende overwinning’. Maar wie het resultaat van de coalitiepartijen in Nupes bij de vorige verkiezingen in 2017 bij elkaar optelt, komt slechts een paar tienden van een procent lager uit dan nu. Over langere termijn bekeken, zijn de gezamenlijk linkse partijen zelfs flink gezakt. In 1988 kregen ze bijna tweemaal zoveel stemmen als nu.

    Lijstverbindingen

    In het representatieve kiesstelsel zijn lijstverbindingen goud waard, vandaar de zetelwinst van Nupes. Toch gaat de overwinning hoe dan ook naar de coalitie van Macron, al krijgt die evenveel stemmen. Dat zit hem in de geografische spreiding van kiezers: die van Nupes zijn geconcentreerd in de grote steden, waar ze gemiddeld met veel hogere percentages winnen. Alle stemmen bovenop die nodig zijn om te winnen, gaan goedbeschouwd verloren.

    De coalitie van de president gaat in 417 van de 577 kiesdistricten de tweede ronde in, Nupes in slechts 380.

    De grote vraag is of president Macron zijn absolute meerderheid in de Assemblée weet veilig te stellen. Verlies daarvan zou eindelijk wat leven in de politieke brouwerij brengen, maar ook de uitvoering van Macron’s agenda voor de komende vijf jaar behoorlijk compliceren.

    De president heeft veel wensdromen, zoals zijn ‘start-up nation’, een Europees leger en het nagenoeg opheffen van de Franse soevereiniteit. Mélenchon is tegen de EU, al houdt hij dat zoveel mogelijk voor zich. Zijn Nupes zou Macron’s plannen om te investeren in nucleaire energie onderuit kunnen halen.

    Fransen willen nu eenmaal pensioen met 60, voor eeuwig

    Maar Macron’s belangrijkste punt is het optrekken van de pensioengerechtigde leeftijd naar 65. Hoe verder op links of rechts, hoe feller men daartegen is. De president kan niet eens op zijn eigen partijgenoten rekenen in deze. Fransen willen nu eenmaal pensioen met 60, voor eeuwig.

    Noodplan klaar

    Macron zou Macron niet zijn als hij de tweede ronde lijdzaam zou afwachten. Hij liet via vazallen doorschemeren dat hij een noodplan klaar heeft, mocht zijn meerderheid verdampen. Dan wil hij de facto het parlement opzijzetten via een systeem dat ook democratisch lijkt, maar het totaal niet is: de Convention Citoyenne, een soort burgerraadpleging-zonder-referendum. Al eerder ingezet om zijn overdreven milieu-politiek door de strot van de gewone burger te duwen. En in 2019, toen Macron door het land trok en met lokale notabelen in dialoog ging over Frankrijks problemen. De verborgen agenda was de Gele Vesten in het vergeetboek te krijgen. De president noemde het: ‘Le Grand Débat National’. Allebei geslaagde operaties.

    Die ‘Convention Citoyenne’ werkt zo: de regering wijst een paar honderd of duizend zogenaamd doorsnee burgers aan, die gezamenlijk over onderwerpen mogen beraadslagen en dan met de president daarover in debat gaan. Debat is een groot woord: Macron sprak die burgers vooral toe met urenlange redevoeringen à la Fidel Castro. Daarna mochten deze burgers advies uitbrengen. Dat advies werd sterk beïnvloed door de samenstelling van de groep, die lang niet zo willekeurig of doorsnee bleek als werd gesuggereerd. Toen het bijvoorbeeld over milieu ging, bleek er achteraf een onevenredig aantal milieuactivisten in te zitten. Er kwamen de meest radicale adviezen uit de bus, zoals ‘geen binnenlandse vluchten meer’.

    Waarna president Macron weer kon zeggen: ‘Wat de burger wil, gaat me te ver. Ik doe het wat minder’. Daarmee maakte hij zich populair – of minder onpopulair; een voorgekookte publiciteitsstunt…

    De totale onverschilligheid van de media over dit plan is opmerkelijk, gezien de mogelijk verstrekkende en ongrondwettelijke gevolgen. Ook Jean-Luc Mélenchon maakte er geen woord aan vuil, die had het te druk met overwinningstoespraken.

    Stemadvies

    ‘De partij van de president is verslagen’, riep hij bij menige gelegenheid. Daar heeft hij gelijk in, al weet nog niemand in welke mate en blijft ze vrijwel zeker de grootste. Het gaat in ieder geval hard tegen hard in de aanloop naar zondag. Verschillende ministers van Macron – zelf allemaal kandidaat en verplicht op te stappen als ze niet herkozen worden – weigerden een stemadvies tegen het Rassemblement National van Marine Le Pen te geven, als dat Nupes zou kunnen bevoordelen. Ze suggereerden soms zelfs impliciet RN te stemmen, omdat het land met een linkse meerderheid in het parlement onbestuurbaar zou worden.

    Het zogeheten ‘front Républicain’ – ooit het eensgezind afwijzen van wat als extreemrechts werd beschouwd – wordt hier opgerekt naar Nupes, inderdaad voor een groot deel extreemlinks, maar ook socialisten en groenen

    Het zogeheten ‘front Républicain’ – ooit het eensgezind afwijzen van wat als extreemrechts werd beschouwd – wordt hier opgerekt naar Nupes, inderdaad voor een groot deel extreemlinks, maar ook socialisten en groenen. Roxana Maracineanu bijvoorbeeld, ex-minister van Sport onder Macron en kandidaat in een buitengewest van Parijs, riep letterlijk op tot zo’n front tegen haar tegenstander Rachel Keke van Nupes, tegen wie ze het in de tweede ronde moet opnemen. Keke is femme de chambre in een hotel en bekend van vakbondsacties. De media toeteren al volop: voor het eerst een kamermeisje in de Assemblée! Een kamermeisje van bijna 50 en geboren in Ivoorkust.

    Minister van (groene) transitie Amélie de Montchalin maakte het nog bonter. Zij moet het opnemen tegen de socialist Jerôme Guedj van wie ze in de eerste ronde verloor. De Montchalin riep op tot een front Républicain tegen hem. En noemt daarmee in feite een partij die verschillende presidenten leverde anti-republikeins.

    Verkiezingsstunt

    De president zelf heeft ook laten weten alleen zijn eigen coalitie als republikeins te beschouwen. Er mag geen stem verloren gaan voor de Republiek, zei hij, staand voor het regeringsvliegtuig. Hij stond op het punt naar Roemenië te vertrekken om Franse troepen aan de grens met Oekraïne te ontmoeten: gisteren al op tv. Een verkiezingsstunt op staatskosten?

     

    Volgens allerlei linkse en groene politici gooide Macron extreemrechts en Nupes op één hoop door ze beide als ‘anti-Republikeins’ te bestempelen. Vooral de groene coalitiegenoten waren buiten zichzelf van woede. Eric Piolle, de burgemeester van Grenoble, noemde de woorden van de president ‘totaal verbijsterend…’ En senator Mélanie Vogel sprak onparlementair over een ‘summum du foutage de gueule’, een toppunt van in de bek spugen.

    Wat hier een grote rol speelt, is dat Macron bij presidentsverkiezingen al tweemaal profiteerde van een front Républicain tegen Marine Le Pen: links en groen stemden in de tweede ronde tegen hun zin op hem om Le Pen te stoppen.

    Mélenchon wordt zeker geen premier, al heeft hij zich die rol ongegeneerd toegedacht

    Macron ageerde in zijn toespraak ook en vooral tegen de grootste winnaar van afgelopen zondag: de onthouding van 53%. Geen mens weet hoe dat aanstaande zondag zal zijn. Maar Jean-Luc Mélenchon wordt zeker geen premier, al heeft hij zich die rol ongegeneerd toegedacht. Het grootste probleem van zijn Nupes is dat iedereen die links is er al op stemt: ze hebben geen reserve. Die heeft Macron wel. Al werkt zijn keus voor Elisabeth Borne als premier niet mee. Deze totaal ongeliefde en kleurloze technocrate benoemde hij vorige week.

    Nog één voorspelling: Nupes ploft voor het eind van het jaar uit elkaar. De coalitiegenoten zijn nogal heetgebakerd en zijn het vrijwel nergens over eens…

    Alexander van der Meer

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    In deze digitale tijden is het voor samenzweerders niet simpel om op het laatste nippertje de Burger voor voldongen feiten te zetten. Hun ‘Klimaatplan’ en heel Straatburg staat ‘on hold’, er komt er tumilt, zodra het woord Stikstof valt. Kortom, het EU-Spookkasteel blijkt meer weg te hebben van d Burcht van Blauwbaard…

    Vandaar de Franse droom om de kans te grijpen nu de herrie het grootst is.

    Anders gezegd: de man in de straat ziet bij duister de schaduw van de overvaller duidelijk aafgetekend tegen de voorliggende huisgevel.

    En een gewaarschuwd man is er wel twee waard. Zlfs al zitten die voorlopig nog vast in allerlei cordons.

    Lang kan het dus niet meer duren, want ‘de middelen’ zijn op. Allemaal over de balk gegooid.

    Tijd dus om die boeken te sluiten en om alles over een nieuwe boeg te gooien. Om eindelijk ozelf te zijjn, en niet langer marionetten van allemaal Keizers en Koningen die alleen leven om zichzelf in stand te houden…

    *

    Digithalys

    17-06-2022, 17:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.616 – IN EELKE FAILLIETE BOEL GEBEUREN ER MEESTAL KORT DAARNA OOK ONMENSENSELIJKE MALHEUREN

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    WOENSDAG 15 JUNI 2022

    *

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

          616 – IN EELKE FAILLIETE BOEL GEBEUREN ER MEESTAL KORT DAARNA OOK ONMENSENSELIJKE MALHEUREN

    *

    I N H O U D

    Ons Zulalleke mocht het als eerste onvinden: politik zijn ze onscendbaar, dat wel, maar lichamelijk?! Bij de Noorderburen was het, identiek om dezelfde redenen, haast nog een stukje erger.

    En dat allemaaal omdat men, d.i. de Superstaat Europa, achter de rug van die mensen, zogezegd ‘terug naar de pure natuur’ wil…. Geen gaangewassen meer, geen diren meer, maar wildernis zoals eeuwen geleden in onze weelderige streken. Met als resultaat: alles moet ingevoerd worden. En IMPORT staat gelijk met OVERHEIDSBESLAG via de jo-jo van verhoogde of verlaage invoerrechten….

    Boeren zijn natuurmensen, en die voelen als eersten als vanzelf de leiband knellen….

    Niet dat de strop meteen hret aangewezen middlel zoui zijn om daar ’n einde aan te stellen, maar een verwittigde pmitiusa is er twre waard. Misschien wel, voor goede vestaanders, voor het hele Halfrond in alle Hoofdsteden. Er hoeft zelfs niet eens ’n verrtaling bij te eojn, niet in ‘t Fransoos, en al zeker nit in het Atabiers. Wznt dat soort dingen is schering en inslag in de landen van derrwaarts.

    Of politie-bescherming veel zal helpen? Me dunkt juiist integendeel. Al die getrokken vuurwarpens om Wettenmkers te beschermen tegen hun eigen volk, zijn het duidelijkste bewijs dat er iets ‘rotten’ is in all thus States Iets dat zekrlijk gheen nblijspel is….

    De Boerenkrijg uit de jaren stilleyjes tgege de Franse tyrannie moet ook zo begonnen zijn. Maar deze keer gaat het om een Europese tyranie, de gekte om een vermoedelijke indruk van teveel stikstof waarvan er geen kat weet van heeft

    De EU-potentaten daar in hun eigen Olympus in Straatsburg selectereen geherspelde pseudo-opgemeiden uit de eigen vriendenkring tot speialisten in een bepaalde materie die proberen de opgelegde denkbeelden ’n wetenschappelijke ondergrond te geven. Eenmaal zover, (zie Van Rasnt) worden die als experten ter zake, door de respectievelijke Regeringen voorgesteld als hun raadgevers die ze dus onvoorwaardelijk dienen in te volgen. Han ja, zij zijn slechts politiekers, en die mensen zijn specialisten terzake. Als paraplu kan dat tellenà

    En klaar is Kees: de kat kan in de horloge, klaar voor de volgende stap. Allah Akbar.

    Enne o ja, dat asbest-schandaal, dat al aansleept iot de tijd van het Gentse Liegebeest, die TEFOS 3M-vervuiling, tja, spijttig, hé. Maar, wij de hedendaagse politici, hebben daar een flink pak kosten aan. Maar

    Dat de waterlopen onvoldoende onderhouden worden, ja, en dan? Dat de Openbare Diensten plat vallen, treinen, vliegtuigen, schepen, ja, en dan?

    Beter alles zelf doen, zegt U. Ja, en wij dan? Vervroegd pensioen? Jullie weten zeker niet wat dàt gaat kosten?

     15-06-2022

    HET GELD IS OP

    *

    Naar aanleiding van de halfjaarlijkse voorstelling van de economische vooruitzichten, heeft Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) erop gewezen dat de diverse prijsstijgingen deze zomer nog wel zouden kunnen aanhouden, maar dat hij verwacht dat ze na de zomer zullen dalen. Om e.e.a. waar te maken, zegt hij dat de overheid echter moet ophouden met Sinterklaas te spelen en op elke klacht maar geld blijft uitdelen. De reden daarvoor is ‘simple comme bonjour’, om het in Wunsch’s moedertaal te zeggen: ‘Het geld is op’, zegt hij zelf.

    Wunsch wijst er ook op dat de koopkracht in België beter beschermd is dan in de meeste andere landen – het gevolg van de automatische indexering die nergens anders bestaat – maar dat onze bedrijven daar de dupe van zijn door de hier veel sneller stijgende loonkosten. Iets wat ik hier al enkele jaren schrijf en voor de lezers dus geen nieuws meer is.

    De Belgische overheid heeft geen enkele financiële buffer meer om een eventuele volgende schok – een recessie bv – op te vangen. Er moet dan ook dringend een einde komen aan de periode van het zgz ‘gratis geld’.

    Onze bedrijven en ondernemingen dreigen ondertussen het grote slachtoffer te worden van de automatische koppeling van de lonen aan de levensduurte. Dat komt omdat zij de meeste kosten van de energieschok opvangen, wat voor België een verarming van 2 tot 3% betekent. Dat is zowat het aandeel dat onze bedrijven verliezen aan verhoogde loonkosten tegenover de buitenlandse concurrentie.

    ‘Ja, misschien wordt het morgen beter, maar het wordt nooit meer goed’, zoals Urbanus het vroeger reeds zong.

    WE STAAN VOOR EEN HETE BOERENZOMER

    Boeren protesteren voor de woning van minister Van der Wal.

    Komt er een stikstof revolutie?

    -

    Bij onze noorderburen is het hommeles. De autocorrector van mijn computerprogramma maakte daar trouwens net het Engelse homeless van en dat zou best wel eens het lot kunnen zijn van heel veel boeren aan gene zijde van Maas en Waal, als het plan van de Nederlandse minister Christiane van der Wal (VVD) doorgang vindt.

    Officieel is ze minister van Natuur en Stikstof en die titel zegt genoeg over de doelstelling die ze moet behalen. De minister heeft een verregaand plan op de tafel gelegd en heeft duidelijk gemaakt dat daar niet over te onderhandelen valt. ‘Ik sta altijd open voor goede ideeën’, zei ze vorige week op tv. ‘Maar de doelen zijn klip en klaar.’ Leuke uitdrukking die ‘klip en klaar’, maar vertaald uit het politicolees wil dat gewoon zeggen: ‘Vergeet het maar dat dit nog gaat veranderen’.

    ‘Wat is stikstof nu ook al weer?’ Ik hoor het u al vragen, want u dacht natuurlijk jaren geleden, toen u nog op de middelbare schoolbanken zat, dat u dat niet voor de examens moest kennen. En is er dan een verschil met CO2? Ja, dat is er.

    Stikstof is een scheikundig element en CO2 een scheikundige verbinding. Een scheikundig element is niet meer splitsbaar. Dat is anders met CO2, wat een verbinding is van het element koolstof (C) met twee elementen zuurstof (O). O2 betekent dus twee elementen zuurstof. Vandaar de naam koolstof dioxide. Zo, nu bent u weer even bij de les.

    Op zich is er niks mis met stikstof. Het zit in natuurlijke vorm in de lucht en planten hebben het nodig om te groeien. Maar trop is te veel. Door bemesting verdampt een deel van de mest tot ammoniak, een zware stikstofsoort die neerslaat in de natuur. Dan krijg je verzuring van de grond. Heerlijk als je houdt van een landschap vol bramen en netels want die houden van zure grond, maar minder goed nieuws voor bloemen en bomen, en dus ook voor insecten die daar hun voedsel halen. Kortom, gejuich op alle banken voor dit plan. Of toch niet?

    Kunstmest

    Nu valt er veel af te dingen op de intensieve (melk)-veehouderij en de intensieve landbouw. Het is dieronvriendelijk, er wordt te veel kunstmest gegooid, de aarde raakt uitgeput. Ik heb zelf op mijn Andalusische finca tien jaar aan kleinschalige bio-landbouw gedaan en ik ken maar al te goed de nadelen van chemische pesticiden en het loopje dat de boeren nemen met reglementen inzake het besproeien van hun -in mijn geval - olijven. Ik zag het met eigen ogen bij mijn buren gebeuren, waar ze nog rustig hun oogst met insecticiden besproeien, amper enkele dagen voor de oogst. Verboden, maar dat kon buurman niet deren. En stikstof en ammoniakverbindingen - wat we kunstmest noemen - werden gretig op het land gegooid.

    Door de plannen van de minister van Stikstof gaan er veel boeren bloeden en in een intensief landbouwland als Nederland, het land van melk en groenten, komt dat hard aan

    Ook in de veehouderij zijn er een hoop onethische praktijken. Maar dit debat gaat niet om dierenleed of om gifspuiterij. Het gaat om het produceren van stikstof. Wat het mest actie plan was voor nitraten, is dit stikstofplan voor stikstof. Door de plannen van de minister van Stikstof gaan er veel boeren bloeden en in een intensief landbouwland als Nederland, het land van melk en groenten, komt dat hard aan.

    Concreet betekenen de nieuwe stikstofkaarten van Nederland dat bij sommigen de stikstofuitstoot met 70% naar beneden moet. Dat wil concreet zeggen dat vele landbouwers hun overall aan de wilgen moeten hangen, ook al hebben ze nog maar net zwaar geïnvesteerd. De menselijke drama’s zijn niet te overzien en de onderdaan wordt nog maar eens vermorzeld door de Europese raderen. Want vergis u niet: de bevoegde ministers in alle EU-landen voeren gewoon uit wat al langer op Europees niveau is beslist.

    Boerenprotest

    Op 22 juni is er een groot georganiseerd boerenprotest in Nederland. Vorig weekend kregen we daar al een voorproefje van toen een colonne boeren met tractors langs het huis van minister Van der Wal denderden. Die meteen naar buiten stormde en de boeren verweet dat haar bloedjes van kinderen schrik kregen van al dat zware boerenmateriaal.

    Politiek Den Haag stond meteen op de achterste poten, want ‘voor de deur van een politicus protesteren, dat doe je niet’. Wat meteen aangeeft waar politici echt schrik van hebben: van hun eigen leden in elk geval niet, want terwijl een meerderheid van de VVD-leden tégen dit verregaande stikstofplan stemde, wuifde premier Rutte dat resultaat van zijn eigen partij weg. Ze zouden hier gewoon mee doorgaan. Coalitiepartner D66, de links-liberalen zeg maar, pleitte er al voor om het boerenprotest van volgende week de kop in te drukken met politiegeweld. Niet meer of minder.

    Probleem met de aanpak van dit soort van problemen is dat er nooit goed en lang over de zij-effecten en hun oplossingen is nagedacht.

    Het doet me denken aan het Gentse circulatieplan, waarbij de impact op de leefbaarheid van zelfstandige ondernemers, winkels en de echte leefbaarheid van de stad nooit goed in kaart werd gebracht. Dat krijg je met ambtenaren die nooit een halve dag in de schoenen van een zelfstandig ondernemer hebben gestaan.

     

    Als het in Den Haag regent, dan druppelt het in Brussel, want ook hier moet er minder stikstof vallen. Vorige maandag protesteerden boeren al in Merksplas waar de bevoegde minister Zuhal Demir (N-VA) in dialoog probeerde gaan met de boeren. Het zou wel eens een heel hete boerenzomer kun

    Alain Grootaers

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Na het tijdverdrijvend oologje van de Poet in het Oosten – dus ver van huis - staan onze Regime Media nog veel heerlijker tijden te wachten: een bloedige boerenoorlog over heel Europa, zo ver het oog reikt.

    De persen staan er nu al roodgloeid van.

    Blut und Bodem. Letterlijk deze keer

    U las het al in de intenties van de D-66 Linxen bij de Noorderburen:       is aan te voelen aan ieders linker elleboog: durven de boeren roeren op 22 Juni gaan die allemaal den bak in. Of, gezien de grote massa, haast 80£ van de Nederlaz,dse Bevolking, achter prikkeldraad. Met, op z’n Stalins, verbanning naar de Goelags aan de Noordpool.

    Wie dan de keien zal melken, het werk op het land doen, tja, daar zal dan ter gelegenertijd even over moeten gedebarteerd worden, hé. Met wat gode wil trekken die beesten wel hun plan. Is voorzien in de EU-streng beveiligde exectue bevelen. Die zitten bij de Rutte in de ondersta la van zijn luxe schrijftafel gekocht op afbetaling.

    Toeval of niet: na 21 Juni korten de dagen en gaan we – traag maar zeker - de winter in. Zodat we kunnen stellen, dat de EU gered wordt door de gong: de lange hete zomer is dan voorbij….

    Tenzij, overheen alle bestaande grenzen, de trommen blijven roffelen.

    Tromgrtoffel en uitvaarten van raddraaiers: kan het nog luguuberder?

    *

    Digithalys

    16-06-2022, 18:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.615 – ZOEK DE ZONNEKANT IN HET LEVEN. DE SCHADUUW KOMT VANZELF

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    DINSDAG 14 JUNI 2022

    *

    Een droom wordt werkelijkheid

    Waar Rechts nu eindelijk

    ook aan het woord komt

    **

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

       615 – ZOEK DE ZONNEKANT IN HET LEVEN. DE SCHADUUW KOMT VANZELF

    *

    I N H O U D

    De titel hierboven is waarschijnlijk zo oud als de straat, t.t.z. even oud als het klassieK geworden profitariaat in de aan de Macht zijnde Ppolitieke Elite die zich daar zelf aan de Top heft gewrongen.

    Luister vooral naar hun woorden maar verwacht niet veel goed voor de gewone Burger die slechts gewone ‘onderdanen aijn. Want zdaar Boven draaien in hoofdzaak alle ‘daden’ rond hun eigen bankreekening. Of erger nog, om die van hun vrouw of hun lief. Desnoods op de Maagdeneilanden….

    En dan zijn er hun slippendragers in de gemanipuleerde Openbare Mening.

    Maar voor iemand die verslingerd is op de Regime Media – bvb omwille van De Sport - zijn fake-berichten ‘gefundenes Fressen’ om pas…. klaar te zien als het al donker geworden is.

    Spijtig voor hen echrteer, is daar sedert enekle jaren het Interneet; waar Pro en co,ntra aan het woord kunnen. Zodat er seeds meer licht in de Linxe duisternis komt.

    Die Sttas-mdia namelijk – bioten De Tijd - zijn er niet voor de intellectuele ontwwikkeling van het publiek, wel woor de leegmaking van de portemonnee van dat pubiek. En om daarnaast staats-subsidies op te strijken om te scjhrijven wat de Goden belieft. Liefst zo ver mogelijk nbaast de kwestie. Vooral Mamon, de God van het Geld, is het hoofgddoel. Zie De Schandaard.

    En dan is er nog de Linxe Oppergod van de Euiropese Unie. Om zer ziek van te worden. Tot err, weeral via Internet, een bericht binnenkomt dat laat vermoeden dat niet ale hoop is verloren. Dat bericht heb ik eerin extremis nig kunnen bijvoegen… Of U, lezer, dat nu graag hebt of niet. De kwestie is dat U het WEET….

    14-06-2022

    HET MEESLEEPDIPLOMA

    *

    Er zijn de laatste jaren nogal wat problemen gerezen in ons Nederlandstalig onderwijs dat op vergelijkend Europees vlak heel wat van zijn pluimen verloren blijkt te hebben. Die problemen werden nog verergerd door de coronacrisis. Ik heb me daar nooit veel van aangetrokken omdat het me eerder een ver van mijn bed show begon te lijken.

    De laatste heisa ter zake is de beslissing van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts om een einde te maken aan de mogelijkheid om in het hoge onderwijs voor bepaalde vakken geen examen af te leggen, maar ze mee te nemen naar de volgende jaren. Het blijkt nl dat sommigen in het laatste jaar met een dergelijke achterstand zitten dat ze de perfecte managers zijn geworden, maar dan die van dat mopje dat zegt dat ze eerst weinig wisten van veel en tenslotte niets van alles.

    Weyts heeft m.i. gelijk. Studenten zullen voortaan alleen nog zo’n vak mee kunnen nemen van het eerste naar het tweede jaar en dan moeten ze er een examen voor afleggen alvorens verder te kunnen. Dat moesten wij vroeger ook doen en dat vanaf het éérste jaar. Studeren à la carte was er toen niet bij.

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    WEES ERBIJ OP DE ID-MEETING ‘ONS EUROPA’!

    **

    Beste Lezer,

    Volgende week donderdag spreekt onze voorzitter Tom Van Grieken op de meeting van onze Europese koepelpartij Identiteit en Democratie (ID). Die staat in het teken van Ons Europa. Samen met Gerolf Annemans (voorzitter ID Partij), Geert Wilders (voorzitter PVV), Jordan Bardella (voorzitter Rassemblement National), Judit Varga (Hongaars minister van Justitie voor Fidesz) en tal van andere patriottische sprekers voert hij het woord. We nodigen u van harte uit om samen op te komen voor ons schitterend Europa dat zoveel meer te bieden heeft dan de Europese Unie, die steeds onze vrijheden beknot.

    Geniet daarom mee van deze fantastische avond! Afspraak op donderdag 23 juni om 20u in de Antwerpse Handelsbeurs. De ingang vindt u via de Twaalfmaandenstraat, een zijstraat van de Meir. Aansluitend op de toespraken biedt de ID Partij u graag een receptie aan.

    Schrijf u vandaag nog in voor het evenement, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is verplicht. U kunt maar één persoon per keer inschrijven.

    DE POLITIEKE VERKLEUTERING EN DE WOKE VERKLOTERING

    **

     

    **

    -De koninklijke koekendoosfamilie is op retraite in Congo. Het land waar de betovergrootnonkel van Fluppe I op de rubberplantages, zonder rubbertje, het vrouwelijk schoon royaal in de golf van bengeile rondleidde. Waar nonkel Leopold II de luiwammes’ de handjes afkapte met de koninklijke bijl. Het land waar de Van Saksen-Coburgs hun fortuin bijeen roofden.

    Koninklijke spijtoptanten

    De Vivaldi-regering heeft de koning opgedragen om, na zijn spijt, nu ook zijn diepste spijt te betuigen. Enkel spijt want bij excuses loopt het land het risico een boete in de vorm van herstelbetalingen te moeten betalen.

    Als spijtoptant krijgt Vivaldi geen boete of straf, maar een dansje van schaars geklede vrouwen, mannen – en alle andere genderversies – in stro rokjes.

    Ik snap het niet goed. Ik heb een flitsboete gekregen. Ik heb mijn spijt, ja zelfs mijn diepste spijt betuigd en geen, vooral geen excuses aangeboden. Maar Vincent Van Quickenborne kende geen genade, te snel rijden is betalen, spijt of niet, excuses of niet.

    Blijf in uw kot

    In zijn schoolmeesterlijke speech aan de Congolese natie heeft de koning der Walen en Brusselaars, de Congolezen op een beleefde manier verwijten van corruptie, wanbeleid en wandaden naar het hoofd geslingerd. De Congolezen applaudisseerden lachend als breedsmoelkikkers en slikten de banbliksems door met miljoenen euro’s aan ontwikkelingssteun. Leuke uitstap. Fluppe mocht een rondje paternalistisch humiliëren, betaald met belastinggeld van ons zweet. Blijf de volgende keer in uw kot en geef ons een korting op onze energiefactuur.

    Valse empathie

    Terwijl wij jaarlijks +/- 100 miljoen euro ontwikkelingssamenwerking storten op de rekening van de Congolezen om te pierewaaien, stal voormalige Congolese president Joseph Kabila, net voor hij vertrok, 120 miljoen euro uit de Congolese staatskas. De Chinezen kochten de kobalt- en goudmijnen op, en lieten hun smeergeld rijkelijk in de zakken van de kroeselite in maatpak vloeien.

    Wanneer stoppen wij met dergelijke belachelijk gedrag van valse empathie voor schijndictaturen en hun klootjespolitici.

    Naar verluidt betaalden de rijst degusterende amandelogen 27 miljoen euro smeergeld en vullen de communisten hun zakken met roofbouw op ’s lands grondstoffenvoorraad. Wanneer je als land je economische troeven verkoopt voor een appel en een ei, corruptie welig laat tieren en je de ene president na de andere de staatskas laat leegroven, moet je niet komen bedelen naar steun, en mogen wij niet zo dom zijn om ze geld te geven. Wanneer stoppen wij met dergelijke belachelijk gedrag van valse empathie voor schijndictaturen en hun klootjespolitici.

    Parlementair snoepreisje

    Na de koninklijke meute gevolgd door 400 journalisten wil deze zomer de parlementaire Congocommissie media-aandacht gaan zoeken tijdens een woke snoepreisje naar Congo, Rwanda en Burundi. Op onze kosten uiteraard. Je wil toch niet hebben dat die sukkelaars van parlementsleden dat moeten betalen van het exorbitante vakantiegeld dat net hun spaarrekening deed ontploffen.

    Ze zullen daar niet te voet naar toe trekken of met de zeilboot, maar met een verouderd regeringsvliegtuig dat tijdens zijn vlucht heen en terug meer CO2 uitstoot dan de gascentrales van Tinne Van der Straeten. Groene hypocrieten. Wouter Devriendt, de groene voorzitter van de commissie, geilt op Belgische herstelbetalingen voor de drie melanine-staten. De obsessie van groenen om anderskleurigen te pluimstrijken en hen ons zuurverdiend belastinggeld toe te stoppen is mensonterend en zeker al in deze tijden van inflatie, dalende koopkracht en exploderende energieprijzen.

    Groene rumspringa

    De Waalse Groenen jagen op de stemmen van politiek naïeve jongeren die in 2019 als groene electorale kindsoldaten meeliepen in de spijbelmarsen van Anuna Matata. Ze willen deze inmiddels post-adolescenten, een zuip, spuit en slikpremie van 30.000 euro geven. Ze noemen het eufemistisch ‘universele solidariteitskapitaal.’

    Lurkend aan universele wietsaffies, en slurpend aan wijnen en bieren van fairtrade hypocrieten 30.000 euro belastinggeld door de molen draaien.

    Daaraan gekoppeld krijgen ze het recht op een sabbatjaar. Een jaartje congés payés om een wereldreis te maken. Lurkend aan universele wietsaffies, en slurpend aan wijnen en bieren van fairtrade hypocrieten 30.000 euro belastinggeld door de molen draaien. Een jaartje Tomorrowland op de kosten van de belastingbetaler. Pfiew. Ik ben te vroeg geboren!

    Het voorstel is het ECOLO-equivalent van de rumspringa bij de Amish. Deze orthodoxe sekte ziet het als een overgangsritueel naar volwassenheid, een laatste keer alles losgooien. Een vrijgezellenfeest, maar dan een jaar lang. Logisch eigenlijk dat er gelijkenissen zijn tussen een radicaal pacifistische achterlijke sekte, zoals het Amishgenootschap, en de Belgische kumbayaknuffelaars van de groene klimaatkerk.

    De verklotering van de politiek

    De groenen zijn niet alleen, want heel politiek Wallonië heeft Sinterklaas de lucht ingestuurd om helikoptergeld uit te strooien. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil een ‘jeugdkapitaal’ van 25.000 euro voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. Les Engagés, pleit voor een maandelijks participatie-inkomen van 600 euro voor iedereen boven de 18 jaar. PS-voorzitter Paul Magnette wil alle jongeren een basisinkomen geven. Tenslotte voert de PTB gesprekken met Sinterklaas en de Kerstman om te bekijken hoe ze dit kunnen overtreffen.

    Dit is geen verkleutering van de politiek maar de verklotering van België.

    Zouden we niet beter stoppen met het geld van de begroting 2030 nu al uit te geven en onze jongeren een stabiele toekomst van lage schuld en begrotingen in evenwicht bezorgen. Zouden we niet beter zorgen voor een stabiel economisch klimaat, dalende inflatie, stijgende koopkracht en gezonde leefomstandigheden i.p.v. stemmen te kopen met de belastingen van onze kleinkinderen. Dit is geen verkleutering van de politiek maar de verklotering van België.

    Dit was niet op de afbraak:

       Ben Weyts is op zoek naar leerkrachten wiskunde en Nederlands, want de ministers en partijvoorzitters kunnen niet meer tellen en spreken geen Nederlands meer.

       Verdikkeme, Jenna Boeve heeft het niet gehaald bij de groenen. Daar gaan al mijn lingeriemoppen.

       Professor Frank ‘Zonnebloem’ Vandenbroucke bezorgde ons 400.000 valse coronatests en na de Oekraïners kregen ook de Vietnamezen brolmedicijnen toegestuurd.

       Quikie stickie en De Croo lieten zich omkopen met begrotingszilver door een slinkse linkse zakkenvuller van de Nationale Loterij. Jannie Haek weet als voormalig kabinetschef van begroting hoe hij begrotingssnoep moet uitdelen.

     

    Jasmijn Walldorf

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Er is ‘iets’ mis met de Deense Staat, dat scrheef William Shakespeare al eeuwen geleden. Wat die vandaag als zjn meest beroemde woorden zou schrijven over de Dappersten omder de Galliërs, daar durf ik zelfs niet eens aan denken.

    Een neergang die zelfs Julius César, of wat van hem overschiet, in zijn graf, zou doen verbleken van spijt en berouw.

    En dat danken we niet eens de spreekwoordelijke koekoek, maar vooral die ene – en dan nogwel Vlaamse – partij, de O zo Christelijke volks Partij. Die niet alleen het eigen land naar de vaantjes regeerde, maar   meteen ook zorgde dat onze Kerken leeg liepen om er ‘Kunsttempels’, AULA’s en danskoten van te maken.

    Ach ja, het Gezag, maar vooral de poen, moest gedeeld worden met alle soorten Nieuwlichters. En die stoppen niet met dat Nieuwdenken, dat gaat tot en met de zelfdestructie. Voorbeeld Steve Stevaart, de Hasseltse Kanaladuiker. Via het Marxisme, de Dubbele Moraal en de vrije seks, naar de bodem van Het Kanaal.

    En daar staan ze nu, met hun molentjes, zoals een Gents spreekwoord zegt.

    Gelukkig zijn daar Nieuwe Mensen met klare kop, die de euvele moed bezitten, om niet bij de pakken te blijven… zitten. Onnder de Gele Vlag met Zwarte Leeuw tracten, zij de Rechten van hun Volk te heroveren op de potverteerders van her en der, die, om hun vel te redden, vandaag beginnen te zwaaien met klinkende munt om kiezers te lokken.

    De peilingen, zelfs al zijn die vermoedelijk zoveel mogelijk gemanipuleerd, zijn hoopvol. Maar wat als die ene Vlaams Nationale Partij de absolute meerderheid haalt, wat er dik in zit? De Wevers Bende van Jan de Lichte op haar eigen Schoon Verdiep? U hoedft er niet eens om te vragen.

    Wat er aan de top van de NV-A geberut, waar de ene vice-voorzitter na de andere er er de pijp aan Maarten geeft?

    Wat met de Blauwe Geschelpten waarvan 90% zich in de zak gezet voelt door de huidige partijleiding Lachtaert-DeCroo?

    En dan is er nog het ARCO-spook van die meer dan 800.000 door het ACW bestolen leger van eigen frotsoldaten…De besten hunner Broeders…..

    Het zal dan ook niet lang meer duren, of de verlizers zullen een voltooid verleden tijd weer in de schoenen beginnen schuiven van de Overwinnaars. Vermits zij het pleit zullen verloren hebben, zullen ze overal Fascisten en neo-Nazi’s ontdekken, tot zelfs in de nesten der kerkuilen bovenop de belforten en de kathedralen. Overal zillen zij zich voorsteellen niueuwe Duces of Führers te zien opdoemen. Want het zit hen in hun eigen DNA, waarvan zij niet kunnen aanvaarden dat er betere versies van Leiderschap bestaan dan de hunne.

    Op hoop van zege!!!!

    *

     Digithalys

    15-06-2022, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 614 – EN WAT ALS ALLE GEWEZEN BEMEIDSPARTIJEN ER DE BRUI AAN GEVEN?

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    MAANDAG 13 JUNI 2022

    *

    Daar hangen ze dan

    allemaal….

    te drogen, klaar voor

    hergebruik met betere idealen….

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

            614 – EN WAT ALS ALLE GEWEZEN BEMEIDSPARTIJEN ER DE BRUI AAN GEVEN?

    *

    I N H O U D

    Het is even schrikken om Rode Kalf-O van Groen bezig te horen. Die doet, precies of voor iedereen de Dag des Oordeels eraan zit te komen… Omdat zij op hu bek gaan, en de Belangrs steeds maar vooruitgaan in de peilingn!

    Ja Ja, Sint Augustinus (4de Eeuw) wist het al: het besef te hebben gezodigd, is de eerste stap naar de Zaligheid.

    Kortom, het is te laat de put gevuld als… het kalf verdronken is.

    Moeten die poenpakkers-adepten van al die mislukte ondergaande partiijen dan bij de brokstukken blijven zitten? Om verder als groepsdoppers door het leven te gaan?

    Of broeden ze nu al op het idee van een Tweede Repressie tegen alles wat ‘Zwart’ is, te organuiseren? De doodstraf – de dood met-de-kogel - trug in te voeren omdat men Valming is en er ervoor durfde uit te te kiomen?

    Even de feiten op ’n rijtje zetten.

    De belse Francofonie, de virtuele minderheid, is virtueel failliet en probeert met loze beloften hun eigen vel te re”dden. Door te zwaaien met niet bestaand staatsgeld, dat ze denken te kunnen stelen bij de Vlaamse boperkens van de meerderheid… Waarom anders denkte dat Bouichez zich durfde te laten firlmen in aanwezigheid van de Duivel-in-Persoon, onze bloedeigen TVG? Het waren en blijven beelden die het Belgiscjh netvlies eeuwigdurend zullen blijven teisteren. Een verlopen edelman wanhopig op zoek naar de beurs vol rinkelende goudstukken van anderen.

    Dle potverteerders vechten tegen de bierkaai die ze zelf in leven hebben geroepen.

    Het doet me denken aan De Krekel en de Mier en dat hoeft niet eens ’n betoog. En al zekr geen vertaling, want de tekst oorspronkelijk is in het Fransoos gescheven en was dus bedoeld voor…. Francofonen.

    Het is nu aan de échte democratie om te bewijzen wat ze waard is. Zkerlijk geen 2de Stomme vn Portici die tijden zijn over and out.

    13-06-2022

     

    DE VOORZITTERS SAGA

    *   Uitgerekend dezelfde avond waarop Groen bekend maakte welke twee van de zes voor het grote publiek nobele onbekende kandidaten het voorzitterschap van Meyrem Almaci zouden overnemen, liet vicevoorzitter van de N-VA, Valerie Van Peel, weten het in september voor bekeken te houden en niet meer op te komen bij de verkiezingen van 2024. Valerie is al de tweede N-VA-vicevoorzitter die dit jaar opstapt, na Lorin Parys die - Godbetert – CEO werd van de Pro League van de ‘Belgische’ voetbalbond. Alsof dat alles nog niet genoeg was, liet de N-VA-partijraad dezelfde avond weten, dat de volgende voorzittersverkiezing van de partij voor twee jaar wordt uitgesteld en over dezelfde verkiezingen van 2024 wordt geheven. M.a.w. Bart De Wever blijft N-VA-voorzitter bij gebrek aan beter (Jambon?, Pasbon!).

    Het is een slechte tijd voor Vlaamse partijvoorzitters. Eerder gaf Joachim Coens zijn voorzitterschap bij cd&v al op en wordt die vervangen door Sammy Mahdy, enige kandidaat, die al eens voorzitter was van de cd&v-jongeren. Voeg daarbij nog Raoul Hedebouw die voorzitter werd van zowel de Waalse als de Vlaamse communisten en Egbert Lachaert die door zijn eigen diepblauwe achterban niet meer vertrouwd wordt nadat hij na zijn verkiezing zijn woord niet had gehouden.

    En dan is er nog Vooruit, die inderdaad lichtjes vooruitgang maakt, grotendeels dank zij de strapatsen van het Mateke van de Gauche Caviar. Daar vergeet men echter dat het zingend konijn niet van Vlaanderen, maar van België het beste land van de wereld wil maken. Met het failliete Wallonië erbij wordt dat een mission impossible

    De enige voorzitter die in dit rijtje stand houdt én zijn partij in de peilingen op de eerste plaats heeft weten te brengen, is Tom Van Grieken. Laat ons hopen dat hij voortdoet zoals hij bezig is en na die voor Vlaanderen zo belangrijke verkiezingen van 2024 een akkoord zal vinden met een dan misschien wel ontslagnemende Bart De Wever, die – als historicus – een historische fout zou maken het niét te doen.

     

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    *

    "Het doorschuiven van facturen toont aan dat de verhoudingen tussen de verschillende niveaus in dit land steeds problematischer worden. Het toont nog maar eens aan dat België helemaal niet werkt." Federale overheid en deelstaten schuiven elkaar 3,1 miljard facturen door

    "De federale overheid en de deelstaten schuiven elkaar 3,1 miljard aan facturen door", stelt Kamerlid Wouter Vermeersch vast.

    GROEN STEVENT AF OP ONDERGANG MET NIEUWE CO-VOORZITTERS

    **

    Nieuwe co-voorzitters van Groen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout poseren met Almaci die haast symbolisch achter hen vertrekt.


    -Kristof Calvo: ‘De kans is reëel dat we afstevenen op een Zwarte Zondag.’

    Groen stevent af op ondergang met nieuwe co-voorzitters

    -

     

     Het nieuwe voorzittersduo Nadia Naji (30) en Jeremie Vaneeckhout (36) moet Groen uit het moeras trekken. De partij heeft zich ernstig in het Vivaldi-avontuur verslikt. Groen verliest de pedalen en radicaliseert. Daarmee volgt ze de trend die zich volop in Wallonië en Brussel ontwikkelt. Kristof Calvo ziet de bui al hangen en bereidt zich op de volgende ‘Zwarte Zondag’ voor. ‘Dat zou onze grootste obsessie moeten zijn’, laat hij in het Nieuwsblad optekenen.

    Zwijgakkoord

     

    Groen ligt in de hoek waar de klappen vallen. Jan Callebaut wees er al op dat Groen helemaal niet geassocieerd wordt met kenmerken die zouden kunnen wijzen op daadkracht. ‘Groen is een partij die een duidelijke droom nastreeft, en die utopie wil realiseren. Alleen gelooft de Vlaming duidelijk niet dat Groen die droom kan realiseren.’ Dit beeld wordt versterkt door de recente miskleunen van Groen en Ecolo. Binnen de Vivaldi-coalitie moesten de ecologisten hun belangrijkste trofee loslaten, de kernuitstap. De drastische verhoging van het defensiebudget speelt ook niet in het voordeel van de ecologische partij.

    Bovendien heeft het vroegtijdig ontslag van Meyrem Almaci als voorzitter de partij nog verder in een politiek vacuüm geduwd. Geen van de politieke kopstukken was bereid om de fakkel in deze moeilijke tijden over te nemen, wat wijst op de ernst van de politieke impasse waar de partij momenteel in zit. Of het nieuwe voorzittersduo Nadia Naji (30) en Jeremie Vaneeckhout (36) veel soelaas zullen bieden, is heel twijfelachtig. Vaneeckhout ondertekende het zwijgakkoord om in het openbaar niet in debat te treden met de andere kandidaten, wat haaks staat op de basisdemocratische waarden van de partij. ‘De democratie moet en zal nieuw leven ingeblazen worden’, zei Kristof Calvo ooit. Vooreerst kan hij daarmee binnen zijn eigen partij aan de gang.

    Dogmatisch

     

    Bovendien verwees het duo bij de lancering van hun campagne naar de uitspraken van Conner Rousseau over Molenbeek: ‘Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België.’ Daarmee is de toon van de politieke agenda gezet die het duo Vaneeckhout en Naji naar voor wil schuiven. Het duo zal zich vast en zeker concentreren op alles wat politiek correct is. Vanuit Molenbeek zal het racismedebat worden aangezwengeld. De partij zal nog meer aanschurken bij het islamo-socialisme en het wokeïsme. ‘De belijdenis van het woke en (non)binair LGBTIQ+ -geloof is er even dogmatisch als die van de klimaatopwarming, en je moet op kousenvoeten over een regenboogpad schrijden om het groene partijsecretariaat te betreden’, schreef Jean-Marie Dedecker. Daarmee tekent de partij ongetwijfeld haar eigen ondergang.

    Zowel voor Groen als voor de Bilderbergkapitalisten vormen de landsgrenzen obstakels. De soevereiniteit van een volk is een vloek in de multiculturele, groene kerk

     

    Groen spreekt steeds meer de intellectuele middenklasse aan die bulkt van de morele superioriteit, neerkijkt op de Vlaamse identiteit en aanleunt bij het (eco)kapitalisme van de Bilderberggroep. De groene economie vraagt massale investeringen en daar watertanden de grossiers in kapitaal van. Zowel voor Groen als voor de Bilderbergkapitalisten vormen de landsgrenzen obstakels. De soevereiniteit van een volk is een vloek in de multiculturele, groene kerk. Wie zich openlijk uitspreekt voor deze dwaling krijgt het etiket ‘racist’ als ultieme stigmatisering opgekleed, een soort van Jodenster die moet duidelijk maken dat je geïntoxiceerd bent en dat je moet worden gemeden. ‘Wie gelooft dat het paradijs aan de horizon lonkt, heeft een rationeel motief om alles en iedereen uit de weg te ruimen die dat einddoel hindert’, schrijft Maarten Boudry.

    Politiek opbod

    Maar of iedereen bij Groen daar blij me is, is zeer de vraag. Uit de Stemming 2022 blijkt duidelijk dat de Vlamingen een veel strenger integratiebeleid willen. 75% van de respondenten wil dat migranten maximaal onze cultuur en gewoonten overneemt. Zelf bij Groen is er een meerderheid voor assimilatie. Er is zelfs een meerderheid te vinden die kernenergie als een deel van de oplossing van de klimaatproblemen beschouwd. Als het duo trouw aan het groene authentieke engagement wil zijn, dan lonken na 2024 de catacomben. Kristof Calvo ziet de bui al hangen. ‘Zelfs als we de rit uitdoen, is de kans reëel dat we afstevenen op een Zwarte Zondag. Dat zou onze grootste obsessie moeten zijn’, laat hij in het Nieuwsblad optekenen.

     

    De kans is reëel dat Groen zich laat meeslepen in een politiek opbod dat zich momenteel in Wallonië en Brussel aan het voltrekken is. De bedoeling is om de aandacht van de kiezer van de desastreuze budgettaire resultaten af te leiden. Ecolo stelt een ‘universeel solidariteitskapitaal’ voor elke 25-jarige voor. Iedere jongere zou dan €30.000 van de staat cadeau krijgen. Er is nog meer: elke werknemer onder de 50 jaar zou het recht krijgen om één jaar een betaalde sabbatical op te nemen. Het waren maar enkele van de voorstellen die Ecolo op haar ‘sociaal congres’ op tafel legde.

    Ook Les Engagés pleiten voor een gegarandeerd inkomen van €600 per maand voor elke Belg. MR vulde met een eigen voorstel het rijtje aan. Onder de noemer ‘jongerenkapitaal’, wil Georges-Louis Bouchez (MR) aan elke jongere tussen de 18 en 25 jaar €25.000 geven. Anders dan Ecolo, verbond hij er wel een paar voorwaarden aan: deze financiële injectie dient enkel om studies, een huis of een eigen zaak te betalen.

    Vlaamse Grondstroom

    Daarmee onderstreept Ecolo nog eens stevig de sociaaleconomische kloof die gaapt tussen het noorden en het zuiden van België. Terwijl Franstalige partijen met geld willen morsen, hameren de Vlaamse partijen op het verhogen van de werkzaamheidsgraad. België doet het intussen heel slecht. Het land kent de laagste, economische groeiverwachtingen, gecombineerd met de tekorten op de begroting die geschat worden tot de grootste van Europa. Enkel Roemenië doet het slechter.

    Groen dreigt zich in de excessen van Ecolo te laten meezuigen.

    Groen dreigt zich in de excessen van Ecolo te laten meezuigen. Extreemlinkse recepten leiden tot armoede, sociale uitsluiting en een democratisch deficit. Als de partij haar niet ontdoet van Ecolo en haar profiel niet snijdt op de Vlaamse Grondstroom, dan zal ze verdwijnen.

    Julien Borremans

     *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Er komen dus spannende tijden. Zowel bij de weereldleiderrs (mid-trm -verkiezigen in de VS) als bij hin hielenlikkers (Macron verliest Zondag e.k. zijn meerheid in de Assemblée Natioanle). Het eigen (artificeel) land is op sterven na dood… De Navo, d.i. wij allemaal staan op de dempelm va een Derde Wereldoorlogomwille van een Russische deelstaat, terwijl zowel China als de Islam overal ’n beetje veel veel te dominant worden.

    Daartussen in leveen blijven zal voor een volk met een eerder beperkt aantal inwoners, willen zeggen: meegaan met de golven om er het beste uit te halen.

    Ooit tijdens WO II waren de Joden de kop van jut, maar na 2.000 jaar hebben die er uiteindelijk opnieuw een eigen onafhanleijk land aan overgehouden.

    O Vlaanderen? Jordane vcan mijnherte, zo dichtte Gudo Gezelle ooit. Tamzijk viiruitzinede, als U het mij vraagt.

    En dus gaan we ervoor

     

    Digithalys

    14-06-2022, 14:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAATSTE KANS NADEREN, WORDT DE BEDREIGING STEEDS VOELBAARDER…

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZONDAG 12 JUNI 2022

    *

    Zijjn we er….

    klaar voor?

    *

    De communistische menselijkheid valt niet af te scheiden van de haat’

    Georg Dertinger

    CDU ex DDR

    (1904-1963)

    *

    615 – NAARMATE DE VERVERKIEZINGEN VAN DE LAATSTE KANS NADEREN, WORDT DE BEDREIGING STEEDS VOELBAARDER…

    *

    I N H O U D

    In dit ineen geflanst Kloteland wordt het steeds gevaarlijker voor vrijheislievende meningen om democratische plannen vroegtijdig aan de oepnbaarheid prijs te geven. De aanval in de rug komt zelfs van bevriende kant, ja zelfs van gelijkgezinden die nast Geel-Zwart, onder geen enkel beding het ROOD willen laten vallen - omdat het initiatieven zijn die niet van henzelf komen. Of is het eerder een geldkwestie inzake latere patenten….

    De Radio kan er niet over zwijgen. Vooral niet omdat er op de TV – zonder tegenwoord van de oppositie, openbaar over gedabatteerd werd. Zo’n kans om, louter voor de schone schijn, vuurtje te stoken, kunnen de machtsgeileomroepers m/v/mixte toch niet laten liggen!

    Och, die ouderwetse geslachten toch. Ze zijn M of V in de onderbroek, maar mixte i het hoofd. Raar volkje, toch om daarmee voort te doen!

    En de Vlamingen zelf? Tja, die hebben nu stof om verder elkaar te lijf te gaan.

    Vooral nu blijkt

    dat de Antwerpse Wevers Paus onschendbaar is tot 5 na 12…. Onschendbaar op vervangings gebied, maar op het vlak van waarden en normen?

    Wat er ook van zij: veder zult U lezen dat onze Hoogste Opleings-Instanties voor 80% LINKX ademt om in leven te blijven en om centen te verdienen. Nog één stap verder en we leven in de omgekeerde wereld. Geen wonder dus dat vooral op al deze Hoogste Domeinen de zederloosheid hoogtij viert. Al heten die dingen tegenqwirdig niet meer zedeloos te zijn, maar grensoverschrtijdend seksuieel gedrag.

    Het zit er dus dik aan te komen, dat net als bij de Kontheffers, onze meisjes en vrouwen straks alleen nog op straat zullen mogen komen vertscholen van kop tot teen onder vodden en ssuiers. Net wandelende hooioppers….

    Hoe klonk dat weer in 1789. Vive la Liberté?!

    Over de gewraakte feiten & datums kunnen we kort zijn. Onze onafhankelijkjeid in 2029, vroeger of lazter?

    Da speelt absoluut geen enkele rol. Als er ondertussen maar verder over gepraat wordt, en vooral iets aan gedaan wodt… Liever vandaag dan morgen!

    We gaan nanmeijk uit van de zekerheid, dat ons toekomstig Staatshoofd ’n natuurtalent is, die spontaan met een redevoering van start zal gaan, waarvan iedereen plat op de buiik gaat, en zo de Troon zal kunnen bestijgen. Geen ingestudeerr speechke, maar ’n sketch die de wereld met verstomming slaat.

    En waar TVG op de achtergrond glunderend toekijhkt….

    **

    12-06-2022

    DE GROENE WISSEL

    *

    Onze groenen hebben een opvolging gevonden voor Almaci. Niet één maar twee. Dat hebben ze afgezien van het Waalse Ecolo die dat al langer doet en – zoals ik al meer geschreven heb – volgen de Vlaamse linkse partijen de Waalse tegenhangers. België eerst. Het zal hen weinig voordeel brengen. Onze groenen zijn nog altijd een amateurclub die eerder wereldvreemd blijft en niet tot de verbeelding spreekt, wél tot onze portemonnee. Zowat alle ideeën waar ze mee afkomen kosten onredelijk veel geld.

    Hun kernuitstap was er al zo een , waarvoor ze zelf reeds de eerste stap hadden gemaakt tijden Verhofstadt I en die hen toen al hun Kamerzetels kostten. Ik heb zo het idee dat het hen na Paarsgroen+ niet veel beter zal vergaan. Het tweetal dat nu de leiding heeft, Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji, is voor het grote publiek een nobele onbekende. De voorstellen en ideeën die ze mee zullen moeten uitwerken, o.m. een cheque van 30.000 euro voor elke 25-jarige, een sabbatjaar voor wie 50 wordt en nog van dat moois, zijn voorstellen die misschien zouden kunnen werken in een rijk OPEC-land, maar niet in het armlastige België met haast failliete Waalse deelstaat.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

          

    Hoera! Mijn bloedeigen residentie-gemeente Anzegem, wordt weldra het Centrum van De Nieuwe

    Wandeling doorheen een groen geklaverd Leie-land. Een land dat, vóòr het (groene) stikstofdecreet, overliep van melk en honing!

    Want de afgeleefde vraatzuchtigeTurkse Almacy is als Kop van Jut van Groen-Ecolo vervangen door een tweegeslacht. Waarvan de ene, naar gezegd wordt, ’n rasechte Anzegemnaar is, geen Mietje maar rn Pietje, dat luistert naar de naam van

    Jeremie Vangroenhout

    *

    Volgens zijn geboorteakte zou de man eigenlijk Van Eeckhout heten, maar om bij Groen te geraken, en van EIK te zijn, dat klinkt als vloeken in de kerk. Dat ding op dr afbeelding hierboen is zijn meertalige anders-ingekleurde landgenote, al-dan-niet clitoris-besneden, en zoals U ziet, met breed uitwaaierende haardos (op ht hoofd).

    Anzegem is de pilootgemeente v     n o.a. Ingooigem, het thusland van De Vlasgaard van Stijn Streuvels, waar ondergetekende de rest van zijn leven uitdient achter vier muren.

    Eens kijken wie het het langst uithoudt: ik of ide Jeremy uit de song die op het punt staat zijn uur te zien aangebroken…

    Och, ze doen maar. Dat doen de katjes doen ook.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    @vlbelang

    Corruptie in hoofde van een minister en een hoofd van een overheidsbedrijf is bijzonder ernstig en de onderste steen moet dan ook worden bovengehaald.

    . “Aan het voorstel dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) enkele weken geleden deed om gokreclame te verbieden zou volgens een onderzoek van Het Laatste Nieuws een eis van de Nationale Loterij aan de grondslag hebben gelegen”, zegt Kamerlid Katleen Bury (Vlaams Belang). “In ruil voor dat verbod zou de Loterij 30 miljoen euro extra betalen aan de staat, wat uiteraard zou neerkomen op grootschalige corruptie.”

    Enkele weken geleden was Van Quickenborne er alles aan gelegen om het verbod op gokreclame door te drukken. “Hij zette ervoor niet alleen het parlement buiten spel, al gebeurt dat wel meer bij paars-groene ministers, maar hij ging ook nog eens vlot voorbij aan het principe dat regeringen in consensus beslissen”, aldus Bury. “En het onderzoek van Het Laatste Nieuws legt nu een mogelijk heel goede reden bloot voor dit gedrag: een verhoging van de monopolierente van de Nationale Loterij met 30 miljoen.”

    “De gretigheid van Van Quickenborne om het verbod op gokreclame erdoor te krijgen was opvallend, hij had er een rel met de regering voor over”

    De monopolierente is het bedrag dat de Loterij jaarlijks aan de overheid moet betalen om als enige in dit land loterijen te mogen organiseren. “Het Laatste Nieuws heeft nu een brief van de gedelegeerd bestuurde van de Nationale Loterij, de socialist Jannie Haek, kunnen inkijken”, vervolgt Bury. “In die brief eist Haek in ruil voor 30 miljoen extra een monopolieversterking. Op reclame van andere gokbedrijven moest een verbod komen.”

     

    “Van Quickenborne ontkent uiteraard dat de brief van Haek een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van dit voorstel, maar een extern onderzoek moet hierover uitsluitsel brengen”, besluit Bury. “Corruptie in hoofde van een minister en een hoofd van een overheidsbedrijf is bijzonder ernstig en de onderste steen moet dan ook worden bovengehaald.”

    Ach, die Jamie Harck toch!

    Net als zpvele jaren terug. Altijd alles met haken en ogen aan elkaar. Wat, als beschermeling van Johan Van de la Liere van de la la even evident is als de nacht de ddag opvolgt.

    En nu dus voor de nabije toekomst, over naar het nakend afscheid, of, beter gezegd, naar de nakende ondergang van het Kortrtijkse Blauwe Wonderkind. Op de koop toe nog aangevuurd door HLN, aijnde het lijfsdblad er Riberalen.

    Het is dus maar àl te waar, dat ’n serpent meestal zijn eigen jongen opbreet.

    (Get) Digitalia

     

    THOMAS SOWELL: ‘LINKS IS DE GROOTSTE DEMPER OP SOCIALE KANSEN’

    foto: ©Youtube

    *

    Afro-Amerikaanse econoom blijft inspireren tot sociale opwaartse mobiliteit

    *

    Thomas Sowell is een econoom en schrijver van Afro-Amerikaanse afkomst. Hij is geboren in 1930 en gaat al een lange tijd mee. Hij publiceerde tientallen werken over de verbanden tussen economie, geschiedenis, en kwesties van ras, klassen-mobiliteit en emancipatie. Hoewel zijn (doorgaans linkse) critici hem willen doodzwijgen blijft Sowell velen inspireren, zoals te zien in deze documentaire uitgezonden door de omroep Ongehoord Nederland.

    Sociale mobiliteit en maakbaarheid

    De documentaire heet Common Sense in a Senseless World — oftewel de hoofdpersoon wordt neergezet als baken van gezond verstand in een krankzinnig geworden wereld. Op de eerste pagina van Avondland en Identiteit (2015) — mijn debuutboek waarmee ik de discussie over het cultuur-marxisme aanzwengelde — noem ik Sowell als inspiratiebron. Het is een goede zaak dat er opnieuw aandacht is voor zijn ideeën. Zijn verzorgers, toen hij kind was, hadden nauwelijks een middelbareschooldiploma, maar Sowell begon al op achtjarige leeftijd met lezen in een bibliotheek. Hij is dus een uitstekend voorbeeld van sociale mobiliteit.

     

    Progressieve academici en linkse beleidsmakers propageerden idealen over een maakbare samenleving en over een ‘counter culture’. In de praktijk hadden die echter een tegengesteld gevolg van wat werd beoogd.

    Bewust plantte ik mijn boek stevig in discussies over sociale mobiliteit. Oftewel: hoe kom je omhoog op de maatschappelijke ladder als je bijvoorbeeld uit een arbeidersgezin komt, uit een ‘normaal’ middenklassengezin komt, of behoort tot een etnische minderheid, zoals Sowell? Progressieve academici en linkse beleidsmakers propageerden idealen over een maakbare samenleving en over een ‘counter culture’. In de praktijk hadden die echter een tegengesteld gevolg van wat werd beoogd.

    Dit is het pad waarop Thomas Sowell ons voorgaat met een brandende toorts die licht en inzicht uitstraalt. Hij was een marxist, en was dit zelfs nog toen hij les kreeg van de liberale econoom Milton Friedman (1912 – 2006). Toen hij echter bij de overheid in dienst kwam, veranderde hij van inzicht. Hij zag dat de overheidsfunctionarissen meer bezig waren met bureaucratische structuren en starre protocollen, dan met het praktisch verheffen van de armen. Sterker nog, de bureaucraten negeerden de harde feitelijke gegevens waarmee Sowell aankwam, om hun eigen baantjes zeker te stellen.

    SowellWikiMedia Commons

    Tegen de tijdsgeest van de identiteitspolitiek in, adviseert Sowell terughoudend te zijn met ‘positieve discriminatie’.

    Positieve discriminatie

    Sowell wordt als ‘contrair’ gezien omdat hij graag de populaire mening onderzoekt en die met feiten weerspreekt. Tegelijk is hij somber over het vermogen van de politiek om het leven te verbeteren. Hij stelt: ‘De eerste wet van de economie is dat er eindige middelen zijn om oneindige behoeften te bevredigen. De eerste wet van de politiek is om die economische wet te negeren.’

    als je naar de maatschappelijke opwaartse mobiliteit kijkt op het microniveau van die persoon zelf, dan blijkt zelden dat die mobiliteit ontstaat door het volgen van de rechtlijnige trajecten die de overheid uitstippelt

    Daarom heeft hij een belangrijke boodschap voor mensen die met utopische vergezichten de samenleving menen te verbeteren: there are no solutions, only trade-offs. Oftewel: alles is een uitruil met voor- en nadelen: wat je wint aan de ene kant, verlies je aan de andere. Tegen de tijdsgeest van de identiteitspolitiek in, adviseert Sowell daarom om terughoudend te zijn met ‘positieve discriminatie’. Zijn kern-idee is dat als je naar de maatschappelijke opwaartse mobiliteit kijkt op het microniveau van die persoon zelf, dan blijkt zelden dat die mobiliteit ontstaat door het volgen van de rechtlijnige trajecten die de overheid uitstippelt.

    Water naar de zee

    Maar diezelfde progressieve wereldverbeteraars slaan dit advies in de wind. In de documentaire reflecteert hij ook op de zinloosheid van zijn strijd (zoals op 12 augustus ook besproken in mijn Telegram-kanaal). De dingen die je in de media hoort waarop je wil reageren omdat ze onwaar zijn, zijn dingen die je twintig en dertig jaar terug al hoorde. Die dingen had je toen al weerlegd en je put jezelf uit, stelt Sowell. Als je van mening bent dat iedereen gelijk behandeld moet worden ongeacht ras, dan werd je 50 jaar geleden bestempeld als radicaal, 25 jaar geleden als liberaal, en vandaag als ‘racist’. Hij stopte met zijn columns omdat het aanvoelde als water naar de zee drage

    Sid Lukkassen

    HOE LINKSE CENSUUR TEGENGAAN?

    **

    Tom Vandendriessche, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang.


     

    cordon sanitaire

     De universiteit moet een oord van vrij denken, vrij spreken, vrij onderzoek en vrij onderwijs zijn. Kennis komt immers voort uit tegenspraak en kritisch in vraag stellen van wat we al weten. Sterker: zonder falsifieerbaarheid bestaat wetenschapsbeoefening niet, zo stelt Karl Popper.

    Om die wetenschaps- beoefening optimaal te laten verlopen, leren we uit onderzoek, moet er een zo groot mogelijke diversiteit in het debat zijn, zodat zoveel mogelijk standpunten en inzichten eraan kunnen participeren en we de best mogelijke resultaten boeken. We weten dat er anders allerhande cognitieve vooroordelen kunnen ontstaan die de wetenschap blind maakt voor nieuwe kennis.

    Discriminatie en intimidatie tegen rechts

    Onderzoek van professor Andreas De Block leert ons dat maar liefst drie vierde van zijn collega’s links zijn, 14% rechts en 11% zich in het midden situeert. Het is lang niet het enige onderzoek dat op dergelijke linkse oververtegenwoordiging wijst, in bijzonder in de menswetenschappen zoals sociologie, politicologie of psychologie. De oververtegenwoordiging van links aan de universiteit neemt ook steeds meer toe.

    Professor De Block verklaart vanuit zijn (en ander) onderzoek: ‘Rechts-conservatieve academici worden gediscrimineerd. Ze krijgen te maken met vijandige opmerkingen en attitudes en een beduidende minderheid onder de progressieve filosofen verklaart zich zelfs bereid om rechts-conservatieve collega’s actief te discrimineren bij sollicitaties, door bij gelijke geschiktheid voor de linkse kandidaat te kiezen. (…) Linkse wetenschappers zeggen gewoon openlijk dat ze er geen problemen mee te hebben om andersdenkende collega’s uit te sluiten. Ze vinden het gerechtvaardigd, ja zelfs hun plicht.’

    Op zich is het natuurlijk geen probleem dat mensen eigen overtuigingen hebben en eventueel in bepaalde beroepscategorieën oververtegenwoordigd zijn. Mochten brandweermannen overwegend rechts stemmen, zolang ze vuur blussen, ook bij linkse burgers, is er geen probleem. Maar dat doen die linkse academici dus duidelijk helemaal niet. Zij misbruiken hun professionele positie vanuit ideologische motieven.

    Cultureel marxisme

    Dat is allemaal niet toevallig. De Italiaanse communist Antonio Gramsci transformeerde economisch marxisme in cultureel marxisme. Hij beschreef hoe links met een lange mars door de instellingen allerhande posities in de cultuur, onderwijs en media moest innemen. Van daaruit konden ze vervolgens de culturele hegemonie verwerven om zo de marxistische revolutie te realiseren. Dat proces is nu bijna volledig voltrokken in de academische wereld.

    De linkse culturele hegemonie is een zelf uitgeroepen morele superioriteitspositie waar men bijgevolg ook helemaal niet aan mag twijfelen, maar die men integendeel actief dient te ondersteunen als een ware geloofsbelijdenis

     

    Daardoor is de universiteit in niets een afspiegeling van de samenleving waardoor ze betaald wordt. De linkse culturele hegemonie is een zelf uitgeroepen morele superioriteitspositie waar men bijgevolg ook helemaal niet aan mag twijfelen, maar die men integendeel actief dient te ondersteunen als een ware geloofsbelijdenis, volledig in contradictie met het wetenschapsbegrip en het falsificatieprincipe. Het gevolg is dat een toxisch-linkse omgeving ontstaan is waar rechts-conservatieve intellectuelen amper professionele slaagkansen hebben. Een zwijgcultuur van links eenheidsdenken veroorzaakt door intimidatie, discriminatie en conformiteitsdruk is opgelegd in onze universiteiten.

    Links privilege

    Door dit gebrek aan ideologische diversiteit is een linkse sluier neergedaald over het licht van de wetenschappelijke vooruitgang. Dit heeft logischerwijs niet alleen een rampzalig effect op de kwaliteit van het onderzoek, maar ook op het onderwijs. Studenten worden niet langer opgeleid tot zelfstandig en kritisch denkende burgers, noodzakelijk voor een democratische samenleving, maar worden geïndoctrineerd tot politiek-correcte papegaaien.

     

    Voor de minderheidsgroep van rechts-conservatieve mensen is de universiteit echter een weinig inclusieve, maar integendeel erg toxisch-autoritaire, weinig vrije en onveilige omgeving geworden

     

    Voor de minderheidsgroep van rechts-conservatieve mensen is de universiteit echter een weinig inclusieve, maar integendeel erg toxisch-autoritaire, weinig vrije en onveilige omgeving geworden. En dat is een zelfversterkende dynamiek. Want links-progressieve mensen hebben links privilege dat hen alle carrière- en ontplooiingskansen geeft in deze dominant-linkse omgevingen, enkel en alleen omdat ze links zijn. Als linkse academici met deze structurele of systemische discriminatie geconfronteerd worden, ontkennen ze simpelweg de wetenschappelijke evidentie die dit aantoont.

    Zelf links zijnde, staat de rechts-conservatieve minderheidspositie zo ver van hun eigen leefwereld, dat ze de continue discriminatie en micro-agressie niet kunnen ervaren, identificeren of (h)erkennen waarvan de rechts-conservatieve minderheid het slachtoffer is. Daarom reageert links ook erg defensief en agressief als ze daarop gewezen worden.

    Dat is wat we linkse fragiliteit kunnen noemen. UGent-professor Carl Devos gaf daar onlangs een uitstekende illustratie van. Wie de rode censuur en intimidatie aanklaagt en vrij onderwijs bepleit, wordt door deze man extreemrechts genoemd, enkel en alleen omdat hun eigen linkse hegemonie en links privileges onder druk zouden komen te staan en echte diversiteit en inclusie voorgesteld wordt.

    Pluralisme aan de UGent

    Er is in dit land vrijheid van onderwijs. Dat is een belangrijk grondrecht in onze democratische samenleving waarmee we het pluralisme erkennen. Dat moeten we respecteren, koesteren en verdedigen. Naast het vrij onderwijs, organiseert de overheid neutraal staatsonderwijs dat verder het pluralisme verzekert.

    We hebben een katholieke universiteit in Leuven (KULeuven), een vrijzinnige universiteit in Brussel (VUB) en een neutrale staatsuniversiteit in Gent (UGent). De voorbije jaren hebben bepaalde vrijzinnige en linkse ideologisch-filosofische krachten echter bezit genomen van de UGent. Daarmee is de pluralistische eigenheid van deze universiteit in gevaar en vervult ze haar opdracht niet langer.

    Huidig rector Rik Van de Walle gooide met Dries Van Langenhove een verkozen studentenvertegenwoordiger uit de Raad van Bestuur en verbood hem nog verder te studeren. Dit is een manifeste aanfluiting van democratische vertegenwoordiging en het vermoeden van onschuld, essentieel in een democratische rechtstaat. De man kan het ook niet laten via Twitter, gebruik makend van zijn machtspositie, onderzoekers publiek aan te vallen en te intimideren.

    Met het KVHV werd een rechts-conservatieve vereniging geschorst omwille van uitspraken van Jeff Hoeyberghs op een lezing waar deze club overigens afstand van nam. Vrije meningsuiting? Niet toevallig wordt die man spottend ‘Riktator’ genoemd. Eerder al verbood een vrijzinnig rector debatten met Vlaams Belang-verkozenen, zich verschuilend achter geweld van anarchistische straatbendes. De Raad van State veroordeelde de UGent voor schending van de Grondwet hiervoor in 2003. Het probleem zit dus dieper, historischer en structureler daar aan de UGent.

    Hoe de universiteit bevrijden

    De universiteit Gent moet intern het pluralisme garanderen om het extern in de samenleving te kunnen verzekeren. Dat is haar reden van bestaan. Het kan dus niet dat een bepaalde links ideologische, vrijzinnig filosofische kliek haar hegemonie over deze pluralistische universiteit wil en kan vestigen, vanuit misbruikte concepten als bestuurlijke autonomie.

    De Universiteit Gent kunnen we democratiseren. Zoals elke overheidsinstelling kan ook deze door de bevoegde minister, onder controle van het parlement, het best haar opdracht uitvoeren. Ten tweede, meten is weten. Er kan systematisch onderzoek gevoerd worden met jaarlijkse rapportering naar de diversiteit in alle universiteiten. Zo kunnen we systematisch evalueren of er wel voldoende pluralisme is, bijsturen, bewust maken en actie ondernemen waar nodig. Ten derde kan er een vertrouwenspersoon ingeschakeld worden waar studenten en onderzoekers die menen het slachtoffer te zijn van intimidatie en discriminatie terecht kunnen. Ten vierde kunnen er mystery students ingezet worden om steekproefsgewijs te onderzoeken of docenten of andere personen in machtsposities geen discriminatie tegen rechts toepassen. Met het Vlaamse Unia dat in oprichting is, hebben we alvast de juiste instelling met de nodige expertise om deze belangrijke opdracht te realiseren zodat we van onze universiteiten opnieuw een veilige plek kunnen maken waar iedereen welkom is.

    Tom Vandendriessche

     

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    De negertjes uit ‘Onze Kongo’ – die we best, zonder al die voorgaande tralala der kolonisatie, onze vrienden zouden willen noemen - kunnen dus op huh twee oren slapen: ze àl hun geroofde amuletten, dodenmaskers en ander geroofde kleingoed uit Tervuren, terug gezonden krijgen. Portvrijj, natuurlijk.

    Van goud, edele metalen en ander geroofde grondstoffen kan geen sprake zijn, want die zijn al lang over de balk gegooid. Ofwel behoren die toe aan Hooggeplaatsten die daar zonder, tot de bedelstaf zouden herleid zijn. Wat gelijk staat met het Einde van België.

    En vooral deze laatste zaak, de genadeslag toedienen, is als overwinning, het voorecht van de blanke Vlaming, en niet dat van een Afrikaanse Zwarte. Het is een eer die we ons niet mogen laten afsnoepen. Alhoewel er minstens evenveel negers als Vlamigen voor de bijl gingen omwille van die Fransdolle uibuiters en zakkenvullers.

    De Geschiedenis moet haar beloop hebben. Liefver vandaag dan moirgen.

    As quick as possible…..

    *

     

    Digithalys

    13-06-2022, 16:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!