MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1786 - OMWILLE VAN DE PIETROL LIKT HET WESTEN DE REET VAN DE PROFEET

    **

    Zondag 2 februari

    Zon 8u17-17u36

    Maria Lichtmis

    Als Lichtmis komt met blommen zal Pasen met sneeuw en ijs kommen

     

    *

    *

    Mr. Arabier met Letta, de man voor wie Il Cavaliere de baan moest ruimen

    Komt investeren in Italia, klonk het, we groeien 2% ’s jaars. Dank zij de dure pietrol.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Hier staan de zondagse gazetten er vol van. Bijna even vol als de straten van Rome, door de over zijn oevers tredende Tevere (Tiber). Geen geld voor het onderhoud verder op, wist de brandweercommandant, terwijl achter zijn rug de gedumpte koelkasten en ander grof vuil door de vloed werd verder gevoerd. Het regent een beetje en de vuilnis stroomt met hopen uit de riolen onder de wereldberoemde bruggen voor het oog van de camera de stad uit, naar de zee. Moest Nero het hebben gezien, hij zou er, net als over De Brand van Rome, een machtige dichtbundel over geschreven hebben. Tiber, O Tiber, waar vaart gij henen met ons vuil. Tiber O Tiber doe dicht die grote muil, gij zijt nen groten uil. Heer Letta maakt daarvoor een grote kuil.

    Maar de Eerste Minister tettert, dat dank zij hem en zijn Christen Democratische Partij, de Emiraten in Italië zullen investeren, zodat er zekerlijk 2% groei per jaar komt. Dat is wat enerzijds bekend mag worden. Maar over het anderzijds zwijgt hij. Een echte Tsjeef dus. En bovendien, net als in Vlaanderen, een echte ‘zuller’.

    Wat eveneens in de zal-zullen tijd geschreven is, is onderstaand bericht. Enerzijds worden de middelen per direct uit de zakken van de belastingbetaler geklopt, en anderzijds zijn de voordelen voor Sint Juttemis. Als de Immams maar beter Vlaams spreken! Kijk; kijk, voor zoiets zou men zelfs met plezier het paard voor de wagen spannen, in plaats zoals gewoonlijk, er achter.

    Zoiets voel ik met mijn ellebogen, zodanig dat mijn voeten beginnen te jeuken. Ik zal mij maar niet uitspreken, anders krijg ik weer slechte punten van het CGKR. En met bommen gooien mag ik ook a niet, want de Staatsvuiligheid zoekt slechts een stok om te kunnen slaan..

    BASIS v/d INSPIRATIE

    VER DE VREDELIEVENDEN

     

    Hier volgen dan de richtlijnen om zich te bekwamen in de "europese islam" waar onze ministers smet en BOER zwa veel geld en energie in steken. Vooral ONS geld ! Zot zijn zal dan wel bij boerzwa niet pijnlijk zijn ; zijn kuren kosten de burger wel weer geld !

     

    KU Leuven: optie Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen vanaf 2014-15

     

    Persbericht Kabinet Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel

     

    In de schoot van de Vlaamse regering is vrijdag de opstart goedgekeurd van een optie Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen binnen de Master of Arts in de Wereldgodsdiensten, de Interreligieuze Dialoog en de Religiestudie (WIDR) van de KU Leuven.

     

    Op voorstel van minister van Onderwijs Pascal Smet zal de Leuvense universiteit 100.000 euro ontvangen om de opleiding op academisch niveau te kunnen aanbieden vanaf het academiejaar 2014-15. Bovendien worden er professionaliseringstrajecten voor imams opgestart, mee mogelijk gemaakt met de steun van minister van Inburgering Geert Bourgeois.

    Vandaag zijn de gezagsdragers in de moslimgemeenschappen in ons land veelal weinig vertrouwd met onze taal en onze cultuur, zo bevestigt een studie (van het steunpunt gelijkekansenbeleid) over imams in Vlaanderen in opdracht van minister Bourgeois. Ze spreken de moslims van hier bijgevolg vanuit een ander referentiekader aan. Jongeren uit de moslimgemeenschap kunnen daarom te weinig bij hen terecht met hun vragen. Ze voelen zich onbegrepen. De jongere generatie Europese moslims is daarom op zoek naar religieuze voorgangers die hun taal spreken en hun leefwereld kennen.

     

    Een stuurgroep onder leiding van onderwijsminister Pascal Smet werkte sinds eind 2012 aan een tweesporenbeleid: enerzijds een islamitische academisch kader en anderzijds betere professionalisering voor imams. In de stuurgroep zetelen vertegenwoordigers van universiteiten en de moslimgemeenschap.

    Nieuwe opleiding

    Vandaag beschikken zowel de UGent, de Universiteit Antwerpen als de KU Leuven over heel wat islamdeskundigheid. Samen hebben deze instellingen zich over een nieuw programma gebogen dat vanaf 2014 -2015 als eenjarige master zal aangeboden worden aan de KU Leuven. Voor de verdere concretisering van de opleiding zullen de drie instellingen blijven samenwerken.

     

    Deze nieuwe opleiding zal onder meer reflectie stimuleren over de islam in relatie tot de Westerse cultuur en andere godsdiensten. De opleiding is bedoeld voor wie al over een academisch bachelordiploma beschikt en zich bijkomend wenst te bekwamen om vanuit, en in dienst van de moslimgemeenschap de rol op te nemen van bijvoorbeeld Islamconsulent. Studenten die dat wensen zullen tevens een specifieke lerarenopleiding kunnen volgen om later als leerkracht in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs en het hoger onderwijs aan de slag te gaan.

     

    Concreet zal de optie ‘Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen’ bestaan uit een theologisch-georiënteerde basisopleiding islam in een verbredend religiewetenschappelijk kader waarbij de interactie tussen Islam, andere godsdiensten en westerse cultuur voorop staat. Daarnaast is er in een specifiek gedeelte voorzien met vakken zoals koranwetenschappen, hadiethwetenschappen, islamitisch recht en ethiek en islamitische theologie. Aan het einde van de opleiding moeten studenten een masterproef afleggen al dan niet in combinatie met een stage als raadgever islam binnen openbare diensten, ziekenhuizen, jongerenwerkingen, gevangenissen, en dergelijke meer.

     

    Deze opleiding is een stap op zich in het vormen van een academisch kader voor de islam. Het betreft geen imamopleiding, maar is een belangrijke en noodzakelijke etappe in de professionalisering van het islamitisch kader dat in Vlaanderen is opgeleid en onze samenleving kent.

    Professionalisering voor imams

     

    Vanaf februari 2014 zullen nieuwe, flexibelere opleidingen Nederlands als tweede taal ingevoerd worden in het secundair volwassenenonderwijs die beter aansluiten bij de specifieke taalbehoeftes van imams. Daarnaast zal er, na het in werking treden van het nieuw inburgerings- en integratiedecreet, in het inburgeringstraject voor imams meer maatwerk mogelijk zijn.

    De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) zal tenslotte met een pilootproject starten waarbinnen imams en imams-in-opleiding via individuele creditcontracten vakken volgen waardoor hun competenties worden versterkt om hun werkzaamheden in onze Westerse maatschappij nog beter te kunnen uitvoeren. Het betreft vakken zoals bv. inleiding in Belgisch recht, introductie in onze sociale en politieke geschiedenis, interculturele competenties, westerse deontologie en ethiek.

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Ja, ik ken dat spreekwoord ook, van dat riet dat buigt en de storm overleeft, tegenover de eik die standhoudt en omver geblazen wordt. Mooi spreekwoord trouwens, vindt U niet?

    Wat ik minder mooi vond, was de onbeschoftheid tegenover de Heer Annemans, op de set van de 7de Dag deze morgen. E, dat heet de VRT een debat! Het was eerder spitsroeden lopen tussen een paar krijsende wijven (Van Brempt, Thyssen), aangemoedigd door de glunderende ‘moderator’ en door het nieuwe wonderkind van de BDW-ers, Karel Van Eetvelt. Ziet U, deze laatste is in normale omstandigheden een erdudiet debatter, maar niet als hij tegenover een tegenstrever staat waartegen hij het loodje moet leggen.

    Annemans heeft het overleefd, maar Stalinistischer zou bij herhaling zekerlijk dodelijke gevolgen kunnen hebben. Misschien dat hij tegen dan gemachtigd is om een FN-snelvuurgeweer mee te brengen naar de studio?

    Of anders kunnen de dames (!) tegen een volgende keer een snelcursus gaan volgen op de schoolbanken tussen de Immams?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 18:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1785 - ALS ER GEEN TARWE GEZAAID WORDT OOGSEN WE NATUURLIJK GEEN GRAAN MAZR ONKRUID

    *

    Zondag 2 februari

    Zon 8u17-17u36

    Maria Lichtmis

    Als Lichtmis komt met blommen zal Pasen met sneeuw en ijs kommen

     

    Geen vrouwke zo arm of ze maakte haar panneke warm

    *

    O.L. Vrouw Lictmis of Veertig Dagen Feest gaat terug naar de Joodse Gewoonte van de Opdracht 40 dagen na de geboorte van de Geborene in de Tempel. Doorheen de Geschiedenis werd dit de dag dat Christelijke vrouwen met een brandende kaars inde hand, in de kerk de Heer gingen danken voor hun jongste telg. Het was meteen, in navolging van de ‘Purificatione Mariae’ een geestelijke zuivering voor ziel en lichaam van de moeder.

    Wat er nog van is overgebleven, is de pannenkoekenbak in de Vlaanders, en een klein maar zeer devoot plaatselijk gebruik met centraal het eeuwenoud ‘Purgatorio’-kerkje aan onze voeten, aan de oever van het Lago di Bolsena. Daar komen de mannen met fakkels te voet, ’s nacht om 4 uur, na de Mis, in stoet terug naar het dorp. Daar hebben de vrouwen een feestelijk ontbijt klaar gezet, en wordt er heel de dag gefeest. Al moet gezegd worden, dat van jaar tot jaar de nachtelijke misgangers letterlijk wegvallen.

     

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    In mensentaal zou de titel hierboven kort en goed kunnen luiden: WO II is een grote mislukking geweest…. Volgende keer beter.

    Een doordenkertje? Vast en zeker, want ene kwaad is het andere opgevolgd. Een andere tijd, andere omstandgheden, maar in de Lagere School leerden we in de jaren 1945-1946, toen de oorlog nog maar net was afgelopen, over Keizer Karel. Meester had waarschijnlijk een boontje voor hem, want in die verwarde periode zou hij vooraan in de klas toch geen politieke vorming durven gegeven hebben! Het is ook maar véél jaren later dat ik di zou begrepen hebben, want Meester legde uit, dat Keizer Karel inderdaad veel oorlogen had gevoerd, maar dat die allemaal waren om de vrede in zijn Rijk te brengen.

    Zowel de term ‘oorlog’ als de term ‘tijd’ zijn relatieve begrippenn en zo kom ik, via de Vredestichtende oorlogsheld Keizer Karel (°1500) tot het hedendaags socialisme. Dat met socialisme nog alleen maar de naam gemeen heeft, als U bedenkt dat zowel Hitler als Mussolini socialisten van de echte stempel waren.

    Hier onder vindt U een prachtige denkoefening, door mij enigszins bewerkt en/of ingekort, zonder afbreuk te doen aan de booschap. Het was mij een waar genot, echt waar, en ik verhoop van U hetzelfde….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    WAAROM HITLER DEED WAT HIJ GEDAAN HEEFT

    (Door: Wans Horst)

    *

    Niet alleen waren Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië altijd al anti-Joods vóór de Tweede Wereldoorlog, nee, zij hebben een man aan de macht geholpen die niet 100% was en toen hij bezig was hebben ze hem ook nog een duwtje in de juiste richting gegeven door met hem het Akkoord van München te sluiten in 1938. Nederlandse regeringen hebben kennelijk het gevoel dat ze aan die anti-Joodse sentimenten een boodschap moeten hebben, net als de ontelbare antisemieten die dit land ‘rijk’ is, dat is uiteraard de reden dat de islam zoveel in de melk te brokkelen heeft in de EU, waarvan wij allen slaaf zijn.

    De oliecrisis in 1975 (1973?) is natuurlijk een leuke afleiding om de anti-Joodse agenda’s erdoorheen te drammen, althans om de massa-immigratie goed op gang te brengen in dit zogenaamd seculiere land dat duidelijk een calvinistische en dus christelijke voetafdruk heeft, maar het is gewoon de anti-Joodse agenda van een stel mislukkelingen dat jaloers waren op een klein volkje met uiterlijke Joodse kenmerken en hieruit werd bijna vanzelfsprekend het socialisme geboren.

    Socialisme heeft NIETS met omgangsvormen die niet egoïstisch zijn te maken. Menig socialist is namelijk nog egoïstischer dan zijn niet-socialistische medemens. Alleen in de gevallen dat het er dubbeldik bovenop ligt dat iemand meer minderwaardig is in hun ogen zullen zij die persoon niet egoïstisch behandelen, maar dan nog dient de ‘minderwaardige’ enkel dankbaar te zijn voor de broodkruimels die hij toegeworpen krijgt. Het is net de politiek. Ook socialistisch toevallig? Alle partijen, behalve de PVV, zijn socialistisch!

    Scheiding tussen kerk en staat is een farce. Terwijl de kerken leeggelopen zijn, bevinden zich onder de politieke kaste niet alleen veel geluiden die niet wijzen op een seculiere staat, maar er zitten zelfs nog partijen zoals het CDA (Christelijk) en de SGP (Gereformeerd) in de Tweede Kamer en nu komt er alweer een Islamitische partij van die voormalige PVV-infiltrant.

    Als we niet met z’n allen PVV stemmen op 22 mei a.s. (of VB op 25 Mei) kunnen we ons in ieder geval op de borst slaan dat we echt absoluut niets, noppes gedaan hebben als volk, niet als individu dat PVV stemt, om ons vaderland uit de drek te halen.

     

    Nu met Iran lijkt inderdaad een aanzet gegeven tot een Derde Wereldoorlog en weer tiert het antisemitisme welig. De geschiedenis herhaalt zichzelf en het lijkt wel of de mensheid zal doorgaan met herhalen van zetten totdat de Joden en alle vrijheden waar zij voor staan (westerse vrijheden) kapot zijn, totdat iedere keuzevrijheid tot aan de grond toe is afgebrand, zodat een elite zich in vrijheid vanuit zijn ivoren torens op de borst kan slaan hoe goed hij het volk onder de duim heeft.

     

    Israël is namelijk een voorbeeld voor alle landen hoe het wel moet, zowel qua multiculturele als sociale samenleving. De kern om deze factoren te laten lukken is namelijk dat mensen gelijk behandeld moeten worden in de zin dat er gelijke rechten en plichten aan een persoon gesteld worden. Door hier allochtonen als zielig en hulpbehoevend te bestempelen, heeft links zijn eigen ruiten ingegooid. De remedie voor de problemen van en door het socialisme van links ligt hem in het gelijkwaardig bezien en behandelen van alle mensen. Links heeft rechts oneindig lang beschuldigd van racisme, van het ongelijk behandelen van mensen, terwijl de wet op iedereen van toepassing is en racisme alleen door een overheid middels (rassen)wetten gepleegd kan worden.

     

    Tegelijkertijd is dat ook de uitleg waarom Israël of de Joden al langer dan onze jaartelling in zee gedreven ‘dienen’ te worden: Israël en de Joden houden de rest van de wereld een spiegel voor en natuurlijk bevalt het niet wat de wereld ziet in die spiegel. Links heeft kennelijk ooit eens een octrooi op de waarheid aangevraagd en de Joden gebruiken dat octrooi wederrechtelijk, dus deugen die Joden voor geen centimeter, zoals ook u, ja óók u, zult begrijpen. De volgende truc uit de trucendoos van links om de waarheid aan zich te binden: het ridiculiseren van andersdenkenden. Deze tactiek begint op school en iedere eigen mening wordt er op dergelijke wijze vanaf 4 jaar (leerplichtwet) uitgewerkt, de leraar als dictator: ik heb er wat meegemaakt! Dan ‘leert’ ieder kind dat het leven nu eenmaal zo werkt (dus dat er altijd één linkse dictator voor de klas staat waaraan je je dient te conformeren). Kennelijk heeft het volk hierdoor collectief last van het Stockholm-syndroom: het is van zijn belager gaan houden en stemt hem keer op keer op het pluche.

    Toen ik vroeger een rechtse leraar voor de klas kreeg, bloeide ik helemaal op: eindelijk iemand met gezond verstand die je niet bij voortduring wenst te wijzen op je fouten en ridiculiseert, maar opbouwend met kinderen bezig gaat. Daar wordt onder andere de basis gelegd voor het kind. Stop uw kind dus niet bij een linkse leraar(es) in de groep. Blijf praten met uw kind en blijf nieuwe scholen zoeken als het de verkeerde kant op dreigt te gaan. De samenleving stelt hoge eisen aan het ouderschap, omdat de samenleving bijna geen tijd meer laat voor ouders om aandacht aan hun kind te besteden om uw kind te begeleiden naar volwassenheid toe. De oplossing daarvoor is uiteraard het door links als middeleeuws bestempelde beleid dat 1 ouder thuis blijft, terwijl de ander werkt, hen gaat halen van en brengen naar school, samen eten, begeleiden. Als de overheid veel geld nodig heeft om sloten ontwikkelingsgelden, EU-premies en gigantische sommen geld voor uitkeringen te kunnen betalen, is het begrijpelijk dat ze dat geld bij de burger moet halen. Het is echter onbegrijpelijk dat de regering voor al deze posten sloten geld nodig heeft. Als een stel kinderen ‘neemt’, is dat een hele verantwoordelijkheid en als ouder mag je dat nooit als last aanmerken, alsdan zou u er zelf schuldig aan zijn als verwekker.

     

    Laten we vooral niet vergeten dat Amerika onder Bush de oorlog tegen het terrorisme is begonnen; een oorlog die volgens Obama na 12 jaar ten einde is met de terugtrekking uit veel gebieden. Toen was Amerika al failliet, misschien had dat al een aanzet moeten zijn tot een Derde Wereldoorlog en ‘mocht’ Amerika daarom failliet gaan.

    Of dat een zichzelf waarmakende voorspelling zal blijken is nog maar de vraag, omdat ik vermoed dat de wortel van het probleem in die landen nog niet is bestreden. Net als de Joden zie ik geen heil in het bestrijden van het probleem bij de wortel, de islam, maar een muur om ons te beschermen tegen de islamitische wereld kan geen kwaad lijkt mij zo! Wilde mensen kun je niet dwingen, daarvoor moeten zij minimaal 60 jaar, of hun leven lang als dat korter is, via alle beschikbare media gehersenspoeld zijn. Natuurlijk moet u niet onderschatten welke hersenspoelingen u, als gehersenspoelde, zelf ook nog overbrengt of versterkt bij uw medemens.

     

    Als ik het bovenstaande lees, denk ik: dus ik geef de overheid de schuld van wereldproblemen, dan zal ik ook wel een socialist zijn. Maar ik geef de overheid niet de schuld van mijn problemen, daar ben ik zelf verantwoordelijk voor en zo blijft het.

    Hitler werd als totaalmalloot op een positie gezet, waarin hij als pion de antisemitische agenda van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië kon uitvoeren. Toen hij dat niet deed, liet men hem ruiken aan de cactus die landjepik is door hem toestemming daartoe te verlenen in 1938 middels het Akkoord van München.

    Door:

    Wans Horst

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Antisemitisme in fascistisch Italië was, zo die er al was, van een heel andere aard dan bij de Nazi’s. Men was maar Anti Joods pro forma en saboteerde openlijk de orders uit Berlijn. Het cijfermateriaal daarnopens is trouwens duidelijk genoeg. Dit terzijde.

    Veel hoef ik hier niet aan toe te voegen, uitgenomen dat het ‘staam’len is’, en ‘beed’len aan de poort’.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1784 - OVER HET ACW, DE ACW FRAUDE EN DE GANGSTERS VAN HET ACW MET HUN ADVOCATEN

    ****

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

    *

    Dit is géén Overlijdensbericht

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Kijk, beste mensen, hieronder krijgt U een stoomcursus fiscaliteit met daar boven op de hint waarom er de laatste tijd zoveel Gerechtelijke Vrijspraken komen voor ‘procedre-fouten’.

    Dat laatste is namelijk voor alle bevriend-vijandelijke advocaten buiten de ACV/ACW invloedsfeer, de ‘Vrienden-Wederdienst’ uit dank dat het o zo Christelijk Werkersverbond via het inroepen (en toestaan) van procedure-fouten, voor negen tiende het faillissement en de eeuwige schande om als fraudeurs te worden begraven, heeft kunnen vermijden.

    Er zou dus iemand binnen de BBI zijn die in dat onderzoek al-dan-niet met opzet, fouten heeft gemaakt die de terugwerkende kracht van het onderzoek hebben onmogelijk gemaakt. Toch curieus, als U het mij vraagt. Vraag het dus niet, zo moet ik niet antwoorden.

    Over Controles door zowel de gewone Belasting Inspectie van dertien in een dozijn, als door de specialisten terzake, de BBI (Bijzondere Belasting Insectie). Tussen die twee zijn de grote verschillen o.a. dat de BBI niet gebonden is aan een eigen ‘ambtsgebied’ en als ‘Hogere Overheid’ ook beschikt over meer machten, betere uitrusting en vnl beter gekwalificeerd personeel. In die zin hinken die mensen altijd een beetje achter hun eigen reputatie aan. Door de band zijn het de slechtsten niet.

    Een groot nadeel waarvan zij (in mijn tijd) altijd verdacht werden, is dat zij zich zouden laten ‘smeren’ door hoog-geplaatste politiekers. Waarmee ik zeker niet Boer De Croo of Crul Declercq (Gent) bedoel. Ik zou niet durven. Vooral niet als ik nu die Croo de ethische verworvenheden dank zij zijn partij, hoor roemen. Enfin, de meesten daarvan zijn al lang gelukkig dood en begraven.

    Over De ‘aanslagjaren’: het werkterrein van de Fiscale Ambtenaar gedurende zijn 45-jarige carrièe.

    Opmerking: het AJ is bij definitie altijd het jaar dat volt, als een jaar volledig voorbij is. AUB niet verwarren let het ‘Schooljaar’, dat loopt van september, al over het Kerst- en Nieuwjaarsverlof, tot halfweg het volgend kalenderjaar. AJ 2014 is dus het jaar waarin INK 2013 bekend zijn. Het Fiscaal Wetboek spreekt dus van Aanslagjaren (werkjaren) en dat kan soms wel eens verwarrend zijn.

    Nu nooit meer vergeten, hé. Vandaar dit ezelsbruggetje. De Fiscus is niet alleen achterlijk, hij werkt ook altijd met één jaar vertraging.

    Mr Controleur (gewoon) of zelfs Mr BBI-Controleur, die voor een speciale controle om God-weet-welke-reden bij U binnenduikelt, zijn meestal gewapend met vooroordelen of vermoedens. Misschien wel op ‘Teekenen en Indiciën’ van een duurdere levenswandel dan kan volgens Uw aangegeven inkomen. Misschien wel omdat Uw concurrent U heeft ‘overgedragen’, of omdat een over-ijverige hoofdcontroleur van Uw ambtsgebied U een loer wil draaien, wie weet, maar het is niet erg. De volgende keer moet Uw vrouw maar een ensembelke kopen in de winkel van zijn dochter in de Roeselaarse Noordstraat.

    Elke Controleur mao het laatste jaar nazien + bijna automatisch (niet verplicht) het jaar daarvoor. Hij kan dat doen zonder verplaatsing, of hij kan ’ter plaatse komen’. Wordt er niets ‘speciaals’ ontdekt, dan is de kous daarmee af, en krijgt U de rekening thuis bezorgd, waartegen U al-dan-niet in bezwaar kunt gaan. Gesteld dat U niet ‘voor accoord’ hebt getekend. Gewone ‘materiele vergissingen’ (of wat daarvoor kan doorgaan) worden meestal niet beboet. Bij ‘Bezwaar’ mag de Hogere Overheid, de Inspectie/De Direftie alleen de door U betwiste punten onderzoeken. Voor de rest wordt U als ‘Alles OK’ bevonden. Als U daarbij maar niet ‘vergeet’, dat de Fiscus een olifantenmemorie heeft!

    Maar….

    Wordt bij de controle van de laatste twee jaar fraude ontdekt, die eerder een georganiseerde en geen toevallige fraude is of lijkt, dan mag de Ambtenaar U ‘van ambtswege’ nog twee jaar meer over de hekel halen. En U zware boetes opleggen, die bij recidive, voor de gewone burger, zelfs tot 100% kunnen oplopen. Maar Ambtenaren zijn geen onmensen, redelijkheid verstaat redelijkheid en er is altijd nog baas boven baas. Voor d’een is Uw huishoudster jarenlang tussen het personeel van Uw weverij in beroepsuitgaven brengen, een materiele vergissing, en voor de ander is dat georganiseerde fraude. U zegt het maar….

    En hoe kan de Fiscus nu nog verder achteruit gaan dan de 2 +2 jaar van hierboven? Wel, dat is tamelijk eenvoudig, is die zin, dat van zodra er een gerechtelijke procedure aanhangig is of wordt gelanceerd (desnoods door derden), er automatisch 2 jaar bijkomen…… Let wel : iedere Gewestelijke Directeur heeft het in zijn macht om ’dadingen’ te treffen, d.i. overeenkomsten die zowel de kool als de geit sparen….

    Voilà, en nu is zelfs de flauwste leek in staat om onderstaand artikel te begrijpen….

    BASIS v/d INSPIRATIE

     

    Dedecker (N-VA): 'ACW moet open kaart spelen'

    N-VA-Kamerlid Peter Dedecker roept het ACW op open kaart te spelen. Dat doet hij in een reactie op berichtgeving dat de koepel van christelijke werknemersorganisaties louter door procedurefouten ontsnapt aan een fraudeclaim en een miljoeneneis. Hij rekent er ook op dat de ACW-top een rechtszaak tegen hem intrekt.

    Volgens de krant De Tijd heeft de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) procedurefouten gemaakt ik haar onderzoek naar de ACW-vennootschap Sociaal Engagement. Onder andere door deze fouten bleef de uiteindelijke rekening voor het ACW beperkt tot 9,5 miljoen euro. Hierbij keerde de fiscus maar drie jaar terug in de tijd en verviel de term 'fraude'.

    Net na de zomervakantie zou de BBI echter wel nog uitgegaan zijn van fraude. De inspectie had toen nog steeds de intentie om zeven jaar terug te keren in de tijd. Dat was buiten de advocaten van het ACW gerekend. Die constateerden een aantal procedurefouten in het onderzoek van de belastinginspectie.

    Door die fouten kon de BBI niet meer tot zeven jaar in de tijd terugkeren en moest de fiscus het spoor van belastingfraude verlaten. Resultaat: het ACW kon zo aanslagen van ettelijke tientallen miljoenen euro's ontlopen. De uiteindelijke som kwam neer op 'slechts' 9,5 miljoen euro.

    'Volledige waarheid moet naar boven komen'

    N-VA-kamerlid Peter Dedecker reageert onthutst op het nieuws. Volgens Dedecker wordt het ACW, in tegenstelling tot wat ACW-voorzitter Patrick Develtere in december beweerde, helemaal niet vrijgepleit van fraude. ‘Dat het ACW er zo gemakkelijk van af kwam is enkel te wijten aan procedurefouten. Ze geven dit ronduit toe.’

    Dedecker vraagt het ACW nu nadrukkelijk om eindelijk open kaart te spelen: 'De volledige waarheid moet naar boven komen. Dit is in het belang van de duizenden leden, de 800.000 coöperanten die hun spaargeld geïnvesteerd hebben in Arco, en de belastingbetaler, die voor de factuur mag opdraaien.’

    Dedecker rekent er nu ook op dat de ACW-top de rechtszaak tegen hem intrekt. ACW heeft een klacht tegen de N-VA’er ingediend wegens laster, nadat Dedecker de beweging beschuldigde van fraude.

    Ook Arco maakt gebruik van DBI-aftrek

    Het onderzoek van de BBI ging helemaal terug tot de Belfius-winstbewijzen van de werknemersbeweging en de manier waarop het ACW, meer bepaald de vennootschap Sociaal Engagement, omging met de inkomsten daaruit.

     

    Verder blijkt ook dat niet enkel het ACW, maar ook zijn financiële tak Arco - inclusief de vennootschappen Arcopar, Arcofin en Arcoplus - de DBI-aftrek gebruikt om minder belastingen te moeten betalen. Voor de goede verstaander: DBI staat voor 'Definitief Belaste Inkomsten'.

    Via de DBI-aftrek kunnen vennootschappen die interesten en dividenden ontvangen van hun investeringen een minimale belastingvoet afdwingen onder bepaalde voorwaarden. Dit omdat het bedrijf dat de interesten en dividenden uitkeert daar reeds op getakseerd wordt.

    Vorig jaar oordeelde de BBI al dat het ACW het systeem voor een deel niet had mogen gebruiken.

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De feiten op een rijtje: via de pers krijgt de BBI lucht dat er bij het ACW iets ‘los’ is. De laatste 2 jaar daar werden gecontroleerd of ‘herzien’ en brachten 9,5 miljoen op. Maar een verkeerde interpretatie van de ingewikkelde fiscale wetgeving (de DBI) is dat fraude, of een gewoon misverstand? Frauderen gekoppeld aan de zaak Dexia, zou 4 jaar herziening betekenen, met een ‘materiele vergissing’ is de kous af. En mag er getoeterd worden, dat ‘er geen fraude werd ontdekt’. Op dat toeteren hebben we zelfs niet moeten wachten. Het klonk zelfs als een overwinning, dat de Fiscus maar 9.5 lijoen had kunnen navorderen.

    Anders gezegd en voor alle duidelijkheid. Als het een gewoon klein ‘misverstand’ werd begaan door de Juridische Fiscale Raadgever van het ACW, dan is de kous af. Het is zelfs geen ’beroepsfout’ voor hem, die zijn schorsing had kunnen betekenen. Is dit echter een georganiseerde en systematische ‘vergissing’, zelfs een beetje tegen beter weten in, dan hangt de Belastingsplichtinge…..

    Maar!

    Wat is nu de stelling van een non believer in de ‘onschuld’ van het ACW? Die is zeer duidelijk: zolang de feiten zelf niet verjaard zijn, kan de Procureur van het Rechtsgebied denken zich ‘gevat’ te weten door de zaak. Hij gelast (of niet) een onderzoek, en al naar gelang dit onderzoek, moet de Fiscus dan in zijn kot kruipen, of de zaak over de volle periode uitspitten.

    Stel dat U geen Rechter bent van Tsjeven-signatuur… en daarenboven fin-de-carrière….

    Maar ik geloof dat Minister & Fiscaal Advocaat Koen Geens wel de aangewezen oplossing in petto heeft.

    Zo zou het zeer leerzaam kunnen zijn, binnen enkele jaren de verdere carrières van een paar ‘Vrijgestelden’ uit te pluizen, inbegrepen hun vrije tijds bestedingen.

    Na lezing volhard en ondertekend door opsteller dezes.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 11:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1783 DE TURKEYS ZIJN ON THE MOVE

    ***

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

     

    *

    Adolf Erdogan leidt vrijwilligers op

     

    Maar in Brussel gelooft men daar niet aan.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Neen, de lucht is niet vol van gefladder, wan Turkey’s kunnen echt niet zo goed vliegen. Buiten enkele hoogvliegers, maar die hebben het dan ook ver gebracht in de politiek. ’n Gewone Turkey beweegt zich meer al waggelen en sleepvoetend over de begane grond, is heel vraatzuchtig en opereert altijd in grote groepen. In een soort stamverband als het ware, alhoewel ze allemaal (voor zo ver ik weet) uit dezelfde broedmachine zijn gekomen.

    U heeft natuurlijk al lang begrepen dat de ene Turkey de andere Turkey niet is…. Dat wilde ik even rechtgezet gekregen hebben, voor er met de echte Turkey’s gestart kan worden. There we go!

    Brussel, meer bepaald de ‘Europawijk’, heeft de laatste tijd, sedert Duitsland na twee wereldoorlogen gemuilkorfd is, (Pro Forma) van Parijs in de huid mogen kruipen van de Europese Hoofdstad. Deze doet dat ‘con brio’, met brio, want we zijn al 75 jaar, ja even abstractie gemaakt van de 2de Wereldoorlog, al 100 jaar zonder oorlog. Wordt gezegd. We zijn zonder oorlog onderling, maar buiten de EU is de wereld één groot oorlogstoneel van de gaande en de komende man. Inch Allah, daar niet van. Zie afbeelding hierboven. Nu gaat het niet meer om ‘Blut und Boden’ van de enen, maar uitsluitend om andermans Bloed en om andermans bodem. En daarin willen de Turkey’s uit Turkeystan een voorname rol speen.

    Ik ben ook soldaat geweest. Nog met één (schot per schot) Duits Mauser-geweer voor 10man. Krijgsbuit uit WO II. Onze sergeant-instructeur was corpulent, kort en dik en rolde meer over de kazernekoer dan hij liep. Dat was vroeger, toen Turkey’s nog alleen als kerskalkoenen bekend waren, wat nu wel even anders is. Mij is echter opgevallen dat het ABL met de nieuwe rekruten op het scherm zo duchtig aan het oefenen was met aanvalstechnieken, in dezelfde camouflagepakken en voorzien van identieke schiettuigen snelvuur-dinges van Herstal?) als op deze afbeelding met Al Quada-Jihadisten. Ik verdenk de TV-beeldenmakers zelfs ervan om onze eigen soldaten met opzet dezelfde gebogen houdingen, het blanke wapen in de aanslag, te hebben willen filmen om zand in onze ogen te strooien. O, die Al Quada-soldaatjes, die zijn net als onze Jeroen of onze Tom, als alle soldaatjes ter wereld blij en uitgelaten om te mogen oorlogje spelen. Niks geen kwade bedoelingen, hoor! Integendeel ze helpen de Waalse exort-cijfers naar omhoog zu crickenn. Want al dat schiettuig brengt goed op. Na te vrage bij Demotte of Magnette, specialisten ter zake.

    En net inderdaad als 100 jaar geleden, en 75 jaar geleden nog eens, is Europa de slimste van de klas. Als we maar genoeg toegeven, dan krijgen we ‘peace in our days’. Waar hebben we dat nog gehoord?

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Drie Al-Qaeda bases in Turkije, jihadisten nu aan grens

    Turkse premier Erdogan en Iraanse president Rouhani besluiten samen te werken tegen het Westen

    Wanneer gaan in het naïeve Europa eindelijk de ogen open voor de ware intenties van de Turkse premier Erdogan, die nu drie Al-Qaeda bases in zijn land heeft toegelaten?

    Al-Qaeda heeft voor het eerst drie bases in een NAVO-lidstaat (!) opgezet, waar islamitische terroristen worden getraind om niet alleen in het Midden Oosten, maar mogelijk ook in Europa aanslagen te gaan plegen. Afgelopen woensdag was de Turkse premier Erdogan in Teheran, en sprak daar met de Iraanse president Hassan Rouhani af dat beide landen gaan samenwerken tegen het Westen. Ondertussen doet de EU nog steeds of zijn neus bloedt, en wordt genegeerd dat Turkije in ijltempo verandert in een radicale moslimdictatuur.

    Al-Qaeda aan grenzen Europa

    Het hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst, generaal-majoor Avivi Kochavi, liet afgelopen week een kaart zien waarop de groei van het aantal Al-Qaeda bases in het Midden oosten was te zien. Het schokkendste nieuws was dat de jihadisten in Turkije, lid van de NAVO, drie trainingsbases hebben opgezet.

    De eerste ligt bij Karaman, een stad van 150.000 inwoners in centraal Anatolië, niet ver van Istanbul. In Osmaniye bevindt zich ook nieuwe faciliteit, die tamelijk dichtbij de grote Amerikaanse basis bij Adana ligt, waar ook de oliepijpleiding van Irak naar de Turkse havenstad Ceyhan loopt. De derde locatie is vlakbij Sanlilurfa-Urfa, een stad met een half miljoen inwoners in het zuidwesten van het land.

    Week na week stromen uit de hele wereld nieuwe moslimstrijders naar Syrië om zich aan te sluiten bij de strijd van Al-Qaeda tegen president Assad. Sommigen reizen door naar Irak, om daar tegen de Shi'itische regering te vechten. Anderen zoeken hun toevlucht in Turkije.

    Erdogans wraak op Obama

    Uit Kochavi's informatie bleek dat de Turken niet alleen bewust een thuishaven bieden aan Al-Qaeda, maar ook hun grenzen voor hen open laten, zodat de strijders ongehinderd van en naar de buurlanden kunnen reizen. Premier Erdogan neemt daarmee openlijk wraak op de Amerikaanse president Obama*, die hij ervan verdenkt hem vanwege alle corruptieschandalen te willen vervangen door president Abdullah Gul (2).

    Van Iran is al jaren bekend dat het Al-Qaeda terroristen een beschermde springplank biedt voor aanslagen in Saudi Arabië en de Golfstaten. Door de Turks-Iraanse samenwerking zullen de terroristen nog meer vrij spel krijgen. Bovendien zijn ze door de bases in Turkije nog nooit eerder zó dichtbij Europa geweest.

     

    * Tenzij dit altijd al het doel is geweest van Obama, zoals we al vaak hebben uitgelegd.

    Palestijnen eisen rol Iran bij onderhandelingen

    De afgelopen tijd hebben zowel de VS als de EU grote concessies gedaan aan Iran, om het land zover te krijgen mee te werken met het beperken van zijn nucleaire programma. Zelfs de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zond een afgevaardigde, Jibril Rajoub, naar de Iraanse hoofdstad, die moest peilen in hoeverre samenwerking tussen Iran en de Palestijnse Autoriteit mogelijk is. Twee dagen later eiste Rajib dat Iran een rol krijgt in de door Amerika geleide onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen. (1)

    Het is de vraag wanneer het immer naïeve Europa wakker wordt voor de ware intenties van niet alleen Iran, maar ook Turkije. Ook in dit opzicht worden op ons continent helaas exact dezelfde cruciale fouten gemaakt als 100 jaar en 75 jaar geleden.

    xander

    (1) DEBKA
    (2) DEBKA

     

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De Zwarte Ongelukskater in de washing ton loert en weegt af in welke afdeling van Al Quada in welk land, hij nog verder van moneten zou kunnen voorzien zonder dat het al teveel opvalt. Nu zijn eigen broer een vooraanstaande positie heeft gekregen bij de Moslim Broederschap, gaat het een beetje vlotter. In de ‘Europawijk’ in Brussel is men ondertussen nog altijd bezig met de repliek op het Amerikaans afluisterschandaal. Het is inderdaad een ingewikkelde woordkeuze om op papier te zetten. Dat ze geweldig ontgoocheld zijn (not amused) in Die Joeaitid Steets of their Dreames, maar dat ze toch méér konden lachen met Charlie Chaplin dan met hem. Het scheelt een slok op de borrel, willen ze zeggen, maar tegen een Moslim spreken van borrels in nu precies niet de juiste diplomatentaal.

    *

    Verder wil men in de Europawijk in Brussel niet gaan, want ze weten al veel te ver te zijn geëngageerd. Overal, tot zelfs in de kleuterscholen, zoals op alle departementen als in de zakenwereld, wordt Engels gebruikt. Wat in Amerika vooral de snelheid waarmee zelfs onze onderbroeken worden gecontroleerd, bevorderebd werkt. De uitgespaarde kredieten in de wereld van Tolken en Vertalers kan aldus beschikbaar gesteld worden voor hulp aan de Moslimsboeferschap..

    Bondgenootschappen of vijandschappen zijn even vloeibaar en vluchtig als verraderlijk kwikzilver. Heb ik nog mee gespeeld op de jongenskoer in de Lagere School. Ondergetekende weet dus waarover hij spreekt. Al zal politiek wel een stuk gevaarlijker zijn, dan dat bolletje kwikzilver uit Moeders gebroken thermometer, dat zich liet bewaren in een simpel stekkendoosje.

    Zou Moeder Erdogan dat nooit geweten hebben? Met een lichte druk van de vinger springt dat bolletje meteen in veel kleine bolletjes uiteen, maar vlucht als de bliksem om weer samen te klitten. Zonder ook maar het geringste spoor na te laten. Echt waar: zo’n kwikzilver-cursus op jonge leeftijd zou later veel wereldoorlogen kunnen vermijden!

    Parceque chaque chose finit par s’arranger. Même mal.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1781 - HALLUCINANTE HORRIBILITEIT OF HORRIBELE HALLUCINANTIE: ZEG GEWOON UW EIGEN GEDACHT OP 25 MEI

    **

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

     

    *

    Sportliefhebbers, aandacht AUB

     

    Dit is de enige koersfiets voor nà de ‘Conquisata’

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    U weet het zelfs zonder dat ik U dat zeg: de ‘Conquista’ is datgene wat gewoonlijk de ‘Reconquisate’ voorafgaat. En dat is de periode die wij spijtig genoeg in onze dagen volop beleven. En vierdubbel spijtig genoeg niet in ons eigen land alleen, maar in alle landen ter wereld. De ‘Reconaquista’ is zoals algemeen geweten, het Katholieke Spanje, dat met behulp van zijn bondgenoten, er in 1492 de Marokkaanse ‘Moren’ heeft buiten gebonjourd na honderden jaren bezetting. Ze gaven hen niet eens de wettelijke vooropzeg. Ziet U, toen bestonden er inderdaad nog geen syndicaten, geen ‘Volkenbonden’, geen UNO’s, geen NAVO’s of enige andere Europese Unies of ander diergelijke onzin, om daarover dure ‘Vredes Conferenties’ ‘onder gelijkkgezinden) te beleggen.

    Wat U misschien minder goed weet, of onvoldoende beseft, is dat sportbeoefening nergens vermeld is in de Koran. Wat niet in de Koran staat, bestaat niet, zo simpel is dat. En dus zal, eenmaal de Islam het hier voor het zeggen heeft, dus als de ‘Conquista eenmaal zal voltooid zijn, dan ook totaal verboden worden. Sport beoefenen is letterlijk en figuurlijk onzedig (denk aan zwemmen, of luister naar de sporthoernalisten die meer en meer laten horen hoe verlekkerd ze zijn op ‘de spannende kontjes’ van die prof- renners of voetballers, of die wereld wegkampioen op de fiets) en wie door de Zeden Politie zal betrapt worden, actief of passief, op cyclocrossen, voetballen, boksen of enige andere zaalsport, inclusief het dammen; vogelpikken en het spelen met de kaarten, zal op staande voet berecht en begraven worden. Na een half jaar zal de wereldbevolking van 7.5 miljard mensen dan tot het normale peil van 2.5 miljard terug gebracht zijn. Na deze Apocalyps zal wielrennen op de weg na korte tijd opnieuw toegestaan worden op bom-fietsen, zoals op de afbeelding hierboven. De organisatoren denken dat deze sport, gezien het daverend succes, nog lang zal bestaan.

    Bij onderstaande tekst heb ik verder geen commentaar. Heb het veel te druk met kijken naar de klok die in steeds sneller tempo tikt.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Mondelinge vraag FDW in Vlaams Parlement

    Ik vraag me altijd af hoe wereldvreemd een parlement kan zijn en hoe haaks het discours van een parlement kan staan op dat van de publieke opinie, hoe haaks het discours van de Wetstraat kan staan op dat van de volksstraat. Ik geloof soms mijn eigen oren niet.

    Een op zes inwoners van Vlaanderen is intussen van vreemde afkomst. Bij kleuters is dat een op drie. Wanneer ik vaststel, mijnheer de gewezen burgemeester van Antwerpen Janssens, dat 50,6 procent van de scholieren in het lager stedelijk onderwijs moslim zijn, dan hoor ik alleen: proficiat, hoera en fantastisch, leve de superdiversiteit, zoals dat vandaag heet.

    Minister, u komt niet verder dan een discours van krullenbollen aaien, van nog meer middelen, van nog meer inzet van personeel en belastinggeld voor het integreren van vreemdelingen. Dit discours hoor ik in dit parlement al sinds ik hier zit, en dat is 25 jaar. Het resultaat is dat het steeds erger wordt omdat we de kraan niet durven dicht te draaien en omdat we niet durven te zeggen waar het echt op staat en wat de bevolking denkt, namelijk: vol is vol en genoeg is genoeg, met de inburgering en vooral met de massa-immigratie naar ons land.

    (Applaus bij het Vlaams Belang)

    En verder: de heer Filip Dewinter:

    Collega’s, superdiversiteit betekent het einde van de integratie. Als je bij kleuters onder de 5 jaar in Maasmechelen 73 procent allochtonen telt, in Genk 71 procent, in Antwerpen 68 procent, in Vilvoorde 68 procent en ga zo maar door, dan is het de minderheid, en dat zijn de autochtone Vlamingen, die integreren in de allochtone meerderheid. Dat is de realiteit die cijfermatig is.

    Mag ik tot slot een citaat meegeven ter overweging aan alle superdiversiteitsaanhangers, aan de multiculturalisten en antiracisten onder ons? Het is een citaat van Gibbon, die een schitterend standaardwerk heeft geschreven over het Romeinse Rijk, ‘The History of the Decline and Fall of the Roman Empire’. Gibbon schrijft daarin: “The Roman civilisation ended the day the Romans became a minority into their own empire and the Barbarians took over.” Denk daar eens goed over na. Binnen een paar jaar is het hier ook zo ver. (Applaus bij het Vlaams Belang)

    *

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Geen goede vooruitzichten! En het weer wil ook maar niet beteren…

    Zeg nu zelf: moeten wij echt nog vier lange maanden verduldig wachten vooraleer die volksverraders mogen aangepakt worden?

    Is er dan niet één Rechtvaardige meer in dit land, die deze schurftige bende durft aan te pakken? Niet één gazettenvolschrijver die durft te spreken? Wij zijn geen volk van koppensnellers en de reactie moet dus van uit de Wetgevende Macht komen. Daar moet dus bij hoogdringendheid werk van gemaakt worden, en met de soort Kwibussen die we nu hebben lukt het nooit.

    Gibsen schreef in zijn boek over de ondergang van het Romeinse Rijk, maar wij hebben uit onze Collegetijd dat hun legeroversten, om er de discipline in te houden, op gezette tijden overgingen tot het ‘decimeren’ van de rangen. Ieder tiende man werd gewoon fysiek geëlimineerd, als voorbeeld voor iedere negen die mochten blijven. Zouden wij met onze kleuren-politiekers ook moeten kunnen doen.

    Versta me niet verkeerd: de Geschiedenis leert het ons niet, maar wat de Romeinen deden past niet meer in deze tijden. Iedere tiende man mag nu blijven leven, de negen anderen niet. Dat zou niet lang duren, en ’t zou rap gedaan zijn.

    Enne, wie weet, zouden de schokgolven al die avonturiers en landverhuizers niet in één keer alle goesting doen verliezen?

    Opgepast, want het zit er aan te komen, als we de Verkiezingen niet winnen, dat wij, de autochtonen, zelf tot de laatste man zullen gedecimeerd, ja zelfs gedecimeerd² worden. Zeg niet dat we U niet verwittigd hebben.

    Post Scriptum

    Al die zwijgende parlementariërs die deze speech van Filip DeWinter hebben moeten aanhoren en die niet klapten: ik ben zeer benieuwd wat die over zich zelf gedacht hebben. En vooral: wanneer zal hun vlammend protest bij het Euro-Parlement binnen waaien? Wordt het een waarachtig ultimatum, of eens te meer een enerzijds en een anderzijds?

    Zou Linda Dewin echt geen enkel interview afgenomen hebben? En hoogst verwonderlijk: de Pers…. Als bange wezels, in alle stilte afgedropen?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1782 - STEMMEN UIT DE KLAS DIE OM ACTIE VRAGEN. OF IS HET OM MEER?

     

    *

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

    *

     

    *

    Dezelfde diversiteit van wel 1.000 soorten

     

    Als in elk grootwarenhuis?

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Meester! Ik weet van niets! Het is de Jos van http://blog.seniorennet.be/polkun/ die mij heeft opgestookt, dat er in het bronsgroene Limburg een felle madam regelmatig nagels met koppen slaat in de ons wel bekende scheels. Ons Joske doet dat, omdat die weet felle madams die dat soort nagels met koppen kloppen, mij altijd hebben aangesproken, en dus verhoop ik van juli allemaal nu juist hetzelfde. De dame in kwestie tekent met ‘Lieve’, ze schrijft met scherp en is daarin zeer bedreven. Zie http://blog.seniorennet.be/vroeger/

    Of ze knap is, weet ik niet en gaat ons ook niet aan. het doet er even niet toe. We zijn hier niet op de set bij VTM. Niet het uiterlijke telt, noch de horizontale kwaliteiten waarnaar de VRT altijd eerst zoekt, wel haar zieleroerselen die op haar blogs staaN.. Ik wil alleen nog kwijt, dat alle authentieke Limburgse kleutertjes die bij haar in de klas mogen, zo goed als met de helm konden geboren zijn. Wat goed van pas zal komen tussen al die rabauwe Turkey mini monstertjes waarmee ze nu eenmaal samen op de kippenladders moeten.

    Kortom, Juffrouw Lieve, de kennismaking is reuze meegevallen, en ik verhoop van U hetzelfde.

    Mijn maten zijn 180 en 112 met schoenmaat 45. Bede zich niet te vergissen tussen de lengte en de breedtematen

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Perversiteiten vallen onder 'Diversiteit'?!

    *

    Ik kom in opstand! Ik ga nu bewust een oud berichtje herhalen waarover het CGKR struikelde. Over holebi's en transgenders. In mijn opleiding heb ik geleerd dat het verlangen naar geslachtsverandering een pervers verlangen is, een genderidentiteitsstoornis die binnen het abnormale seksuele gedrag valt. Ook de homoseksualiteit hoort daarbij. Holebi's en transgenders zijn seksuele perverten, zo heb ik het geleerd. En omdat ik het vroeger zo geleerd heb, mag ik gerust schrijven vanuit die visie. Eén prof verwees zelfs naar het werk van J.M. Burchard, Structur und Soziologie des Transvititismus und Transsexualismus. Stuttgart, 1961. Volgens mij is er dus helemaal geen sprake van discriminatie van anders-georiënteerde seksbelijders in mijn blogbericht. Hier komt het.

     

    Onderwijsminister Pascal Smet stelde zijn educatieve map rond 'Diversiteit in de klas' voor. De bedoeling is om kinderen uit de lagere school vertrouwd te maken met gender, holebi's en transgenders. Om hen holebi's en transseksuelen voor te stellen als iets alledaags waarover normaal gesproken moet kunnen worden.

    Pascal Smet, als belangenverdediger van holebi's, doopte zijn educatieve map met de naam: "Er was eens... een regenboog".

    Ik heb het gevoel dat men seksuele perversiteiten bij 'diversiteit' wil wringen. Alles wat afwijkt van normale seksualiteit moet een plekje vinden in onze samenleving, in ons gedachtegoed, moet bespreekbaar en aanvaard worden als iets normaals, met een vleugje legale vernis erover, en hupsakee, de perversie is legaal. Zo werkt dat tegenwoordig, een gang van zaken waarmee ik het helemaal niet eens ben.

     

    Jonge kinderen, die de gewone seksualiteit nog moeten ontdekken, confronteren met buitenissige seksuele aangelegenheden, dat brengt hen in verwarring. Het hele gamma van perversiteiten zullen ze voorgeschoteld krijgen. Ik denk niet dat ze daar raad mee weten, dat ze mentaal klaar zijn voor deze complexe onnatuurlijke aspecten van de samenleving. Kinderen hebben duidelijke lijnen nodig, ook bij het onderscheid tussen de geslachten. Het bestaan van halfslachtige mengsoorten kunnen ze niet plaatsen.

     

    Het is mogelijk dat de minister zich heeft laten inspireren door een leraar die vorig jaar lerares wilde worden. De leraar wilde van geslacht veranderen. Een transseksuele kwiet is het geworden, die problemen had met zichzelf, die zijn eigen geslacht niet aanvaardde. De perverse aansteller werd verdedigd door zijn school in plaats van hem op staande voet te ontslaan. Iemand die te koop loopt met zijn verdorvenheden, hoort niet thuis in een omgeving met kinderen!

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Juist, Mevrouw. Alle goede punten en een bank vooruit! U moogt zelfs als U wilt, naast mijn lieve echtgenote komen zitten, want lang, heel lang geleden, ‘stond’ die ook in het onderwijs. Maar ze heeft het overleefd. Dank U.

    Om tot de actie over te gaan, zouden U en Uw lotgenoten zich best voordien een anoniem soort Ku-KUX-Clan uitrusting aanschaffen, om vervolgens een soort boekverbranding te organiseren. Zoiets trekt altijd veel volk, vooral als Minister Smet daarbij in beeld komt. Hou er wel rekening mee, dat de GAS-boetes rond jullie oren kunnen vliegen. Indien niet vast benoemd, zich van elke identificeerbare tussenkomst onthouden, want morgen moet U ook nog eten, en broodroof is de geliefkoosde vingeroefening van alle Linx gespuis dat boven U staat.

    Verder, lieve Mevrouw, moet ik U aanraden, hoe zeer het mij ook spijt, voorzichtig om te springen met Turkeys. Buiten de Kersttijd natuurlijk. Want die Erdogan schijnt, zo gauw zijn land binnenkort bij de E.U. komt, de leiding van de ganse Europese Unie integraal op zich te zullen nemen. Dan zijn mensen lijk U en mij (en niet te vergeten: de Jos) zo goed als vogelvrij.

    Dat danken wij niet de koekoek, maar de EU….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1780 - ZIJN ELECTRAWINDEN GEVAARLIJKER WINDEN DAN MALGNETISCHE WINDEN ?

    ****

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

     

    *

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De grote gelijkenis tussen dit en voorgaand stukje is dat de mensen die er aan het woord komen, het eigenlijk ook niet weten. Ze lullen maar wat uit hun bek om te kunnen uit hun nek kletsen. Als de hen toegewezen budgetten maar bijtijds op geraken!

    Wat wel waar is, is dat wij, kleine mensjes, gewoon een grote bek opzetten om onze nietigheid te beklemtonen. Voornamelijk onze Grote Geesten sperren hun kaken zo groot en zo geweldig open, dat er bijvoorbeeld in Oostende electrawinds gelaten worden die men in Brusseln dus Oostwaarts en bijgevolg tegen de overheersende winden in, in de portemonnee voelt.

    Wat misschien straffer en waarschijnlijk wegens het Noorderlicht gekomen is, is de prijsstijging in Italië van de Diesel. In Augustus 2002, toen we hier pas kwamen, stond die aan de pomp aan 0.85. Nu staat die 1.70, wat behoorlijk meer is dan verdubbeld. Het kan ofwel door de opwarming van de aarde, of door de elctrawinds uit Oostende komen, want de magnetishe aardstraling uit de magma-kern onder onze voeten is daarvoor veel te zwak.

    Mijn vrouw vond die oude prijs toevallig terug op een ansichtkaart naar hus, die toen nooit is verstuurd, want blijven zitten in de voering van een vergeten sacoche.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Magnetisch veld Aarde steeds zwakker, grote gevolgen voor mens en klimaat

    *

    Wetenschappers waarschuwen dat het magnetisch veld van de Aarde zwakker wordt. Hierdoor wordt onze planeet steeds kwetsbaarder voor de zonnewind, wat grote gevolgen heeft voor ons klimaat. Ook het gevaar dat elektriciteitsnetwerken worden beschadigd neemt fors toe, net als het risico om kanker te krijgen.

    De gesmolten kern van onze planeet genereert een krachtig magnetisch veld, dat ons beschermt tegen schadelijke straling uit de ruimte. Dit veld strekt zich vele duizenden kilometers rondom de aarde uit, en is van invloed op communicatiesystemen, weerpatronen en het gedrag van dieren. Onder andere walvissen en vogels gebruiken het magnetische veld om te navigeren.

    De afgelopen 200 jaar is dit beschermende veld 15% zwakker geworden. Wetenschappers denken dat dit mogelijk een aanwijzing is voor een poolomkering, die sowieso al lang 'over tijd' is. Het is onmogelijk te voorspellen wanneer deze poolomkering plaatsvindt, maar als het gebeurt, dan kan de zonnewind gaten in de beschermende ozonlaag maken.

    Verwoestende gevolgen voor energie, mens en klimaat

    De gevolgen daarvan kunnen verwoestend zijn, zowel voor energie- en communcatiesystemen als voor de mens. Het klimaat zal ernstig verstoord raken, en het aantal kankergevallen zal explosief stijgen.

    'Dit is een ernstige zaak,' zei Richard Holme, professor Aardse, Oceanische en Ecologische Wetenschappen aan de Universiteit van Liverpool. 'Denk je eens in dat de stroomvoorziening het een paar maanden lang niet meer doet. Bijna alles werkt op electriciteit tegenwoordig.' Vooral de almaar groter wordende 'Zuid Atlantische anomalie', een gebied met een zwak magnetisch veld boven Brazilië, is volgens hem een grote bron van zorg.

    Holme denkt overigens dat het met de toenemende schadelijke straling wel meevalt, en dat je meer risico op kanker hebt als je een dag op het strand in de volle zon ligt.

    'Opwarming niet door CO2, maar door zwakker veld'

    Deense wetenschappers kwamen na een recent onderzoek tot de conclusie dat niet CO2, maar het zwakker wordende magnetische veld de oorzaak kan zijn van het -veronderstelde- opwarmen van de aarde. Fluctuaties in de kosmische straling zouden voor minder bewolking zorgen. Of dit echter opwarming (door de zon) of juist afkoeling veroorzaakt (wolken houden namelijk warmte vast), is onduidelijk.

    Dubbel zoveel kankerdoden

    Bij een poolomkering zullen ieder jaar zo'n honderdduizend mensen sterven als gevolg van de toegenomen straling, die volgens dr. Colin Forsyth van het Mullard Space Science Laboratory van de UCL drie tot vijf keer sterker kan zijn dan bij door de mens veroorzaakte gaten in de ozonlaag. In het slechtste geval kan het aantal mensen dat door kanker sterft zelfs verdubbelen.

     

    Naast de wetenschap nemen ook ruimtevaartorganisaties het gevaar heel serieus. In november vorig jaar werden er drie ruimtesondes gelanceerd. Zij vormen samen de SWARM missie, die als taak heeft de veranderingen van het magnetische veld nader in kaart te brengen, zodat de wereld daar beter op kan inspelen.

    Daling tot 1/10 van huidige sterkte

    Het is normaal dat het magnetische veld niet statisch is, maar fluctueert. Iedere paar honderdduizend jaar vindt er een poolomkering plaats: de noordpool wordt de zuidpool, en omgekeerd. Een zwakker wordend veld is echter niet altijd een teken van een naderende omkering. Soms is er sprake van meerdere noord- en zuidpolen. Het magnetische veld kan dan tot slechts een tiende van de huidige sterkte dalen.

    Aan de hand van ijzerdeeltjes in eeuwenoud aardewerk hebben wetenschappers vastgesteld dat het magnetische veld in de afgelopen honderden jaren dramatisch is veranderd. Als het veld zwakker blijft worden, dan zou de aarde na verloop van miljarden jaren als Mars kunnen eindigen: een oceaanwereld die een droge, dorre planeet wordt waarop leven onmogelijk is.

     

    Poolomkering mogelijk al in gang gezet

     

    De huidige afname is te groot om vanzelf weer voorbij te gaan, waarschuwen de wetenschappers. Een poolomkering lijkt dan ook aanstaande, al is volstrekt onduidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren. Maar als het gebeurt, dan zal het veld duizenden jaren lang zwak kunnen blijven, met alle gevolgen voor mens, dier, en planeet.

    Vooral het noordelijk halfrond, waar wij wonen, loopt dan gevaar, omdat hier tot wel 40% van de beschermde ozonlaag verloren kan gaan. De eerder genoemde Zuid Atlantische anomalie boven Brazilië is volgens Holme een teken dat de poolomkering reeds in gang gezet kan zijn. Satellieten boven dit gebied hebben veel meer problemen dan elders.

    Ondanks de grote gevolgen en potentiële enorme problemen voor de samenleving, zal een poolomkering, in tegenstelling tot wat in sommige complottheorieën wordt beweerd, niet catastrofaal zijn. Verder zorgt de toegenomen zonnewind dan ook voor wat moois, namelijk dat het poollicht over de hele aarde zichtbaar zal zijn. (1)

    Xander

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    In vroeger tijden was het Noorderlicht gewoon de aankondiging door de Goden, van grote natuurrampen of oorlogen.

    Waarom dat nu helemaal anders moet uitgelegd worden is mij een raadsel. Precies alsof de nakende omkering van Noord Naar Zuid en van Zuid naar Noord iets is dat om de haverklap gebeurt. En als de Oude Kronieken dan al eens over een soort ‘verdrinking’ rapporteren, geeft men dat eerst de naam van ‘Zondvloed’, om enkele eeuwen later heel het Bijbelverhaal naar de rommelmarkt te verwijzen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1779 - UW HARING BRAADT NIET? TE WEINIG TRAMPOLINE GESPRONGEN !!!

    ***

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

    *

    Uit compassie heeft de Fré

     

    De bak voor het gazettenpapier iet getekend.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Via weer een over-gesubsidieerd ‘Studie-Centrum’ van The Britiqsh University of Aberdeen (Echat waar, zo staat het er!) schreeuwen de Noordzeevissen om aandacht.

    Echt waar! Ze werden geteld, gewogen, gemeten, en te kort bevonden, vergeleken met hun bed-overgrootvaders van 20 jaar geleden. En zie nu de uitkomst: ‘waarschijnlijk’ is weer de opwarming van de aarde een der voornaamste oorzaken dat ze allemaal 20% korter zijn.

    Als zoiets niet schreeuwt om meer aandacht, en om vooral meer subsidies, zodat alles nauwkeuriger kan onderzocht worden, dan weten die van DM het ook niet meer. Al zou het kunnen helpen, moesten zij lijk ik, eens bij Xander te rade gaan. Die kijkt ietwat verder dan electrawinden laten…..

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Klimaatverandering doet Noordzeevis krimpen

    De vissoorten in de Noordzee - waaronder de haring - zijn met bijna een derde gekrompen.

    De maximale lengte van zes vissoorten in de Noordzee is met bijna een derde gekrompen in de afgelopen vier decennia. De evolutie valt samen met de stijging van de watertemperatuur met 1 tot 2 graden Celsius.

    Wetenschappers van de Britse University of Aberdeen onderzochten de maximale lengte van schelvis, wijting, haring, pladijs, kever en schol in de afgelopen 38 jaar. Ze stelden vast dat die lengte met tot 29 procent is afgenomen, ondanks grote biologische verschillen tussen de soorten. De resultaten werden gisteren gepubliceerd in het tijdschrift Global Change Biology.

    "Onze analyse toont aan dat de meerderheid van de onderzochte soorten een synchrone vermindering van hun maximale lengte vertoont", zegt Alan Baudron, hoofdauteur van de studie. "Het interessante is dat dit voorkomt bij een brede waaier aan vissoorten met verschillende eetpatronen, die op verschillende dieptes leven."

    Temperatuur

    "De gelijkmatige vermindering lijkt erop te wijzen dat de gemeenschappelijke factor waar alle soorten mee te maken kregen - stijgende watertemperatuur - op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de verminderde lengte", zegt Baudron. "De resultaten stroken ook met het huidige begrip van de fysiologie van de vis. Omdat die koudbloedig is, is het metabolisme afhankelijk van de omgevingstemperatuur."

    De wetenschappers pleiten voor meer onderzoek in andere regio's in de wereld, omdat de relatief lichte stijging in de Noordzee al een duidelijk effect blijkt te hebben. "Het is bekend dat de zeetemperaturen ongelijkmatig stijgen in de wereld", licht Baudron toe. "We kunnen veronderstellen dat in regio's met een zeer sterke temperatuurstijging van het water dezelfde effecten voorkomen. Een omvangrijke wereldwijde evaluatie is daarom nodig om de impact op de visbestanden in te schatten."

    Bron; Vlaams Nieuws.be uit DM die dit bloedstollend bericht als eerste aanbiedt.

      

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Spijtig voor die waterdragers van DM, maar precies vandaag kwam bij Xander dapper als geen Ander, de aap uit de mouw over datzelfde onderwerp. Even geduld, dat potje staat op een zacht vuurtje voor straks.

    Laat mij dus de enige juiste conclusie trekken: alles wordt bij DM bij het haar getrokken, tot het past tussen de lijntjes di zij ten einde hun broodheren te plezieren, voor zichzelf getrokken hebben. Dat is namelijk even logisch als iedereen even arm maken, zodat iedereen buiten zijzelf, gelijk en ja, zelfs even lang is.

    Ach Here God Djzeneis menschen: vergeef het hen, want ze weten echt niet waarmee ze bezig zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1778 - EEN STOK ACHTER DE DEUR OF EEN BANHOND AAN HUN BROEK

    **

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Kan ik het helpen dat de voorouderlijke Vlaamse Leeuw in mij ontwaakt, nadat ik in een voorgaande bijdrage weer de sonore stem van mijn oude leermeester Tone Vander Plaetse heb horen weergalmen. Het was 1954, de herboren Kattestoet zou weer uitgaan, en Vadner Plaetse had de regie. Wij, de grootsten van ’t Groot College, mochten de geharnaste en gehelmde ridders uitbeelden, die de Graaf van Vlaanderen hoog te paard begeleidden tussen zijn Tempelridders, onderweg naar het H. Land. Tone was niet groot van gestalte tussen al die figuranten, maar zijn instructies weergalmden over de Grote Markt tot tegen de muren van het nog half in puin geschoten Belfort. Het sneeuwde die dag maar niemand voelde dat. Wij waren om zo te zeggen klaar om te vertrekken, in d’ogen de gloed van Zijn ogen gebrand, en hakend naar de strijd…. Hen was namelijk ook in die dagen dat voor het eerst het toen verboden woordje ‘federalisme’ opdook, en bij ons op ’t school stond dat gelijk met landverraad. Maar Tone veegde daar, tot spijt van zijn Ieperse broodheren, luid en fel, zijn voeten aan. Hugo Schiltz was toen de man die we dachten Vlaanderen in zijn oude luister te herstellen….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Uw stok achter de deur

    ‘Uw stok achter de deur’ is het motto waarmee het Vlaams Belang vandaag zijn verkiezingscampagne op gang trekt en een eerste stap in de richting van 25 mei 2014 zet.

    Met het thema van de stok achter de deur wil het Vlaams Belang de Vlaming duidelijk maken dat het nefaste federale, Vlaamse én Europese beleid een weloverwogen keuze nodig maakt voor een partij die op dit historische kruispunt eerlijke en consequente standpunten inneemt.

    Het Vlaams Belang bereidt de toekomst voor door als een ijsbreker door het pakijs van het politieke establishment heen te breken en de dingen bespreekbaar te maken die vroeger taboe waren. Een eerlijke en consequente partij die als een ijsbreker door het pakijs van het politieke establishment splijt.

    “De verkiezingen van 25 mei gaan over de vraag of de Vlamingen over hun eigen centen, grenzen en toekomst zullen kunnen beslissen dan wel of deze zal worden bepaald in de ivoren torens van de EU en de door Franstaligen overvleugelde cenakels van de Wetstraat.” Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans zet bij de voorstelling van de campagne de puntjes op de i.

     

    Gebroken beloften

     

    De zogenaamde ‘kracht van verandering’ die intussen 10 jaar onafgebroken Vlaanderen meebestuurt, heeft niet gezorgd voor de ommekeer. Zowel in de sector van de sociale woningen, de kinderopvang, de bijzondere jeugdzorg, als in de sector van personen met een handicap en de geestelijke gezondheidszorg bereiken de wachtlijsten recordhoogtes. Maar ook op het vlak van mobiliteit, inburgering, Vlaamse Rand, concurrentiekracht, kind-premie en hospitalisatieverzekering… is het rapport van de Vlaamse regering uitermate bedroevend. De dure beloften van CD&V, N-VA en SP.a zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. U zal ze ongetwijfeld opnieuw horen in aanloop naar de verkiezingen.

     

    Belastingswaanzin

     

    Intussen schreeuwen de federale regeringspartijen uit hoe goed het gaat met dit land. Hierbij vergeten ze dat we met een record van 12.306 faillissementen en bijna 500.000 werklozen een pikzwart economisch jaar achter de rug hebben. Het veel te vette overheidsbeslag, dat nog steeds 55 procent van het BBP bedraagt, blijft intussen kwistig uitgeven en arbeid belasten dat het een lieve lust is. Overigens: de Vlaamse regeringspartijen - en dus ook de N-VA - zorgden ervoor dat de jobkorting werd afgeschaft en zadelden de gemeentebesturen met de grootste schuldstijging in de geschiedenis op. Zij zijn dus medeverantwoordelijk voor een massieve belastingverhoging.

     

    Open grenzenbeleid

     

    Naast het faliekante economische en institutionele beleid blinkt deze federale regering ook inzake asiel en immigratie uit in incompetentie. De vele hoeraberichten van staatssecretaris De Block worden tegengesproken door de feiten. Zo werden er onder De Block tot hiertoe jaarlijks 30.000 machtigingen toegekend tot gezinshereniging, wat overeenstemt met de volledige bevolking van een stad zoals Tienen. Ook inzake asiel oogt het plaatje alles behalve rooskleurig. Na twee jaar De Block komen jaarlijks nog steeds 20.000 asielzoekers België binnen. Binnen de Europese Unie bekleden we met drie maal zoveel asielaanvragen dan het EU-gemiddelde nog steeds een weinig benijdenswaardige koppositie.

    Van een geloofwaardig en consequent uitwijzingsbeleid is nog altijd geen sprake. Zo worden er nog steeds meer illegalen geregulariseerd dan er werden gerepatrieerd. Concreet werd nog geen vijfde van de administratief aangehouden illegalen effectief gerepatrieerd. Indien het huidige non-beleid wordt voortgezet, staat de volgende massale regularisatieronde in de sterren geschreven. Opnieuw de beeldvorming ten spijt.

     

    Pro Europa dus tegen deze EU

     

    Evenmin als wij ten onder willen gaan in België, willen wij ten onder gaan in de Europese Unie. De Europese moloch verwordt in snel tempo tot een Belgische transferunie in het groot. Net zomin als het in België zin heeft, heeft het zin de bodemloze schuldenputten van de EU te vullen met eindeloze miljardentransfers uit Vlaanderen. Als Vlaams-nationalisten zijn wij vurige aanhangers van de Europese identiteit, maar wij zijn geen voorstanders van het veelkoppige bureaucratische monster van de Europese Unie, dat regeert over onze centen, over onze welvaart en over ons welzijn, zonder enige vorm van inspraak. Als enige EU-kritische partij - en in samenwerking met alle vrijheidslievende partijen van Europa - is het Vlaams Belang de énige stok achter de deur.

     

    De onafhankelijke lidstaten moeten bevoegdheden terugkrijgen in plaats van - zoals door alle andere Vlaamse partijen bepleit - een verdere bevoegdheidsoverdracht te laten plaatsvinden.

     

    Het Vlaams Belang duwt de rest in de juiste richting

     

    Voor het Vlaams Belang geen institutionele bricolage, geen confederale tussenstations en al zeker geen ‘Verenigde Staten van Europa’ waar we herleid worden tot een inspraakloze provincie die enkel goed is om de rekeningen te betalen. Wij willen dat Vlaanderen resoluut kiest voor zijn onafhankelijkheid. We willen zelf kunnen beslissen over onze centen, onze grenzen en onze toekomst. Dat is de vrijheidsgarantie die het Vlaams Belang de Vlaming geeft. Het Vlaams Belang roept de Vlamingen op om geen risico's te nemen en om te zorgen dat met een duidelijke stem voor een duidelijke partij de zaken in de goede richting evolueren. Breek de taboes en grijp uw vrijheid: steek een stok achter de deur op 25 mei.

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    België is het doorgeefluik van onze welstand naar de Brusselse Eurocratie, die binnenkort via een ondergrondse spoorlijn ongezien en ongestoord van Zaventem naar de Europese Wijk zn hun Kanselarij zullen sporen. Om helemaal op dezelfde golflengte te komen als de Nationaal Socialisten, zou er onder deze Kanselarij ook ondergrondse bunkers moeten zijn.Voor geval, U weet wel….

    De ‘Stok achter de deur’ blijkt dus Uw kies-potlood te zijn. Al had ik liever gezien, dat dit horizontaal gehouden kleinood meer de vorm had gehad van een verticaal gehouden tweesnijdend zwaard dat de kiezers loodrecht konden maten vallen op de koppen en de kelen van de Staatsdragende, maar Volksverraderlijke Kleurpartijen. Of dat nu de Grote Kwibussen van +20% betrof, of de Grootste Kwibussen van +30%, het zullen die clowns geweest zijn, die in de arena het paard in volle galop wilden beslaan.

    Of is men misschien vergeten, dat de prijzen maar aan de meet gegeven worden?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 11:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1777 - BEDANKT O LAND DAT ONS ZOVEEL GEGEVEN HEEFT

    *

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

    *

    *

     

     

    *

     

    WAAROVER HET GAAT

    Hij, de Eersdte Jeannet van het land, heeft, zegt hij zelf, zoveel gekregen van België. Dat zijn zowat de woorden die Di Puppo gisteren geradbraakt heeft, toen hij als jongste mijnwerkerszoon, in België bleef om een profiteurs-carrière te maken, in plaats van als afgestudeerde academicus naar zijn Italiaans bergdorp terug te keren, om daar een of ander chemisch bedrijf op te starten, die zijn sociaal-democratische idealen in de praktijk had kunnen brengen. Italië en meer bepaald die bergstreek in de verpauperde Abruzzen, had dat inzake de tewerkstelling hard kunnen gebruiken en wij zouden al lang af zijn geweest van zijn verdorven levenswandel en van zijn Parti Scandale. Wat in feeite twee keer hetzelfde zeggen is met andere woorden.

    Maar precies vandaag ‘pakt’ http://www.bloggen.be/roeland/ me naar de keel, met een bijdrage over Dr. Aug. Borms (iemand die België hoogstens dankbaar kan zijn voor de kogel die hij kreeg) met daarin een venijnige maar correcte opmerking over de Brabantse Omwenteling van 1830.

    Deze bijdrage gaat dus voor de zoveelste keer over de onzalige repressie-tijden die er op uit zijn geweest om de Vlaamse Beweging helemaal af te knallen. Maarde slotzinnen zijn perfect toepasselijk op deze tijd waar Vlaanderen op de drempel van de Vrijheid, als we niet opletten, eens te meer verscheurd door haat en broedertwist, bedelend aan de poort zal moeten blijven staan.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Het verboden gedicht van Willem Elsschot

    Hendrik Carette

    *

    Het is februari 1947 en koud en mistig. Twee jaar eerder op 6 februari werd de Franse dichter Robert Brasillach (Perpignan, 1909 – Montrouge, 1945) in het fort van Montrouge op vier kilometer van Parijs gefusilleerd. En één jaar eerder, nota bene op een wel zeer symbolische Goede Vrijdag, wordt hier bij ons in de kazerne van Etterbeek Dr. August Borms gefusilleerd. (2) Borms (Sint-Niklaas, 1878 - Etterbeek, 1946) was echter geen dichter, maar wel een overtuigd christen (zoals Robert Brasillach) een goede leraar, een goede germanist en een onvermoeibare idealist. En elke idealist, die geen cynicus wordt, blijft altijd ook een beetje een naïeve dagdromer. Misschien omdat hij vurig blijft geloven in zijn verheven idealen of onmogelijke utopieën.

    En jazeker Dr. August Borms was Duitsgezind (zowel vóór als tijdens de eerste en zowel vóór als tijdens de tweede wereldoorlog) en dit zowel eerst als overtuigd aktivist en later als icoon van het romantische strijdvaardige nationalisme. En om de hele tijdgeest binnen een bepaalde generatie van de Vlaamse Beweging met haar leidende figuren (ik verwijs dan naar figuren als Cyriel Verschaeve, Hendrik Elias, Jef van de Wiele, Ward Hermans, Lodewijk Dosfel, Gérard Romsée en Dirk Vansina) en hun ideologische invloed enigszins te duiden en te verklaren verwijs ik graag naar een opmerking onze grote historicus Johan Huizinga die de historische redenen hiervoor in de jaren dertig van de vorige eeuw als volgt omschreef: "Omstreeks 1890 scheen de wetenschappelijke wereld in Nederland, om 't even of het geneeskunde, staatswetenschap of philologie betrof, haar heil in overgroote macht bij Duitschland en den Duitschen geest te zoeken." (3)

     

    En jazeker August Borms was wellicht voor velen die een ouderwetse zuivere idealist niet meer kunnen of willen begrijpen een wat gefrustreerde provinciaal (hij was zeker geen kosmopoliet en geen vrijmetselaar!), maar hij was bovenal een idealist die droomde van een vaderland om te beminnen en dat vaderland was zijn Vlaanderland (het zuidelijke kernland van wat hij zag als zijn Dietsland, of zijn Groot-Nederland), een woord als Vlaanderland dat zelfs onze Willem Elsschot, zonder enige ironie of schampere spot, aan het eind van de vierde strofe neerschrijft en ik citeer:

     

    Maar dat het salvo, dat finaal is losgebrand,

    ons allen heeft geraakt, dat voelt heel Vlaanderland.

     

    En zelfs een voormalige leerling aan het Antwerpse Atheneum, die men toch bezwaarlijk als een verdachte kan zien; niemand minder dan de precieuze Franstalige Antwerpse dichter Paul Neuhuys (Antwerpen 1897- Brussel 1984) schreef over deze Borms de volgende ontroerende getuigenis:

     

    Een leraar las ons verzen van Guido Gezelle voor

    Over het ruisen van het ranke riet langs de Leie.

    Op een dag vroeg hij mij:

    Waarom spreekt u een taal die niet de uwe is?

    Ik was razend, hoe kun je nu zo stom zijn!

    Later vernam ik dat die leraar bij Duitsland aanleunde,

    Zoals de Brabantse Omwenteling bij Frankrijk

    en dat men hem ter dood had veroordeeld.

    Het is jammer:

    Ik hield van zijn gezette figuur van goed christen

    En het ranke riet van Guido Gezelle zong verder in mijn herinnering.

     

    Het is februari 1947 en te midden van deze voor Vlaanderen zo trieste en genadeloze repressietijd schrijft Willem Elsschot zijn Bormsgedicht. Het is een gedicht dat door merg en been gaat. Het heeft een zeer retorische en echt verwijtende toon. Het is dus een politiek zeer geëngageerd gedicht. Het is een verbijsterend gedicht waar de dichter Willem Elsschot niet de daad maar de dood bij het woord voegt. Het is een aangrijpend gedicht dat regel na regel rijmt en rijmt als bij een zwaar requiem dat stap na stap naar een in memoriam leidt. Het is een gedicht met een envoi, een envoi of een slotrefrein dat na negen strofen, althans volgens de versie van het Verzameld werk (5) van Willem Elsschot dat ik (overigens zouden er niet minder dan twaalf versies van dit gedicht bestaan) bezit en het is het laatste gedicht van in totaal tweeëntwintig aangrijpende gedichten als "Het Huwelijk", "De Bult spreekt", "Aan Jan Greshoff" en "De Banneling" en het zijn gedichten die niemand onbewogen kan lezen of aanhoren. Trouwens wie ooit in een volle zaal zo'n bars gedicht van Willem Elsschot met de schorre theatrale stem van de declamator Antoon Vander Plaetse (Tielt, 1903 - Kortrijk, 1973) mocht aanhoren zal dit zeker niet vergeten zijn. En zelfs de Vlaamse communist en cineast Frans Buyens (Temse, 1924 - Temse, 2004) die niet één woord aan het Bormsgedicht kon of wilde wijden schreef over al zijn andere gedichten: "In zijn gedichten is de auteur echter meer uit zichzelf getreden. Hij staat met andere woorden met de ene voet binnen de cirkel van de eigen ervaring en met de andere raakt hij het toneel waarop de conflicten van de buitenwereld zich afspelen. Zo komt het dat hier zijn toon baldadiger klinkt, dat zijn protest zich in heftiger vormen openbaart." (6)

    Zwart en verdacht

    Het Bormsgedicht van Willem Elsschot is een hard gedicht, het klinkt hard en verwijtend hard als een zware steen (geen gave glanzende kei zoals bij de Antwerpse dichter Maurice Gilliams) die neerploft in een poel of een gevaarlijk groen moeras en het werd geschreven in een beklemmende stilte. De voor Vlaanderen zo beangstigende stilte van de eerste naoorlogse jaren toen alles wat Vlaams was nog zwart en verdacht was als een zwarte pest die door de burgerlijke en militaire overheden (de handlangers van deze verachtelijke staat) moest worden verdelgd en uitgeroeid. Het is 1947 en ik ben een uk van één jaar in Assebroek bij Brugge, waar wij met vier zonen op één kamer moeten slapen in het huis van mijn grootvader. Het is 1947 en de kapelaan Cyriel Verschaeve houdt zich dan nog schuil in Tirol. De dichter Wies Moens is dan al een banneling en belande veilig over de Maas in dat andere Limburg. De sluwe West-Vlaamse schrijver en herenboer Stijn Streuvels luistert naar de lijsters in zijn veilig Lijsternest. Elsschots goede vriend de dichter Jan Greshoff (Nieuw-Helvoet, Nederland, 1888 - Kaapstad, Zuid-Afrika, 1971) bevond zich toen al in het nog aangename en veilige Kaapstad bij de Afrikaners en de bruinmense aan de Tafelberg. In Antwerpen maakt de toen nog jonge Aleidis Dierick zich op om naar Ierland te vluchten en Filip de Pillecyn wordt op 17 Maart 1947 door de Krijgsraad in Brussel veroordeeld tot tien jaar hechtenis en verblijft eerst in het vakantiekamp van Lokeren en daarna in de gevangenissen van Dendermonde en Sint-Gillis. Iedereen luistert die eerste jaren na de oorlog naar een ruisende en krakende radio en heel Vlaanderen wacht te midden van deze angst op de arrestaties en de processen met die wel zeer vijandige heren procureurs en rechters. Koning Leopold III verblijft nog in het neutrale Zwitserland en zijn broer prins Karel, met de sarcastische titel graaf van Vlaanderen, de regent die niet één keer gratie verleende, heerst hier nog tot in 195O als een volksvreemde en ons zeer vijandige monarch.

    En te midden van deze sombere tijden neemt de vrijzinnige socialist en èchte humanist Willem Elsschot bevend van woede en verontwaardiging zijn scherpe pen om zijn laatste krachtige gedicht te schrijven.

    Was hij, de rode Antwerpse vos, plots veranderd in een zwarte duivel van Tasmanië? Nee, de mens Alfons De Ridder maakte een gedicht dat toentertijd door niemand binnen de toenmalige Linkse Kerk werd aanvaard, begrepen of bewonderd. De redactie van het vrijzinnige socialistische Nieuw Vlaams Tijdschrift weigerde de publicatie van dit gedicht (met postume dank aan onze zo ruimdenkende humanisten Louis Paul Boon en Marnix Gijsen!). Het was dus echt een verboden gedicht, want enkel het al even verdachte satirische tijdschrift Rommelpot durfde dit gedicht voor het eerst te publiceren. (7)

     

    Terwijl ook onze katholieke bisschoppen en kanunniken zwegen en het gewijde hoofd bogen en angstig staarden naar de koude decoratieve vloertegels van hun kille kerken en kathedralen.

     

    En terwijl in Frankrijk in 1945 een petitie rondging voor de vrijlating van Robert Brasillach (die ondertekend werd door Jean-Louis Barrault, Albert Camus, Paul Claudel, Colette, Jean Cocteau, Arthur Honegger, François Mauriac, Jean Paulhan, Paul Valéry e.v.a., maar let vooral op de naam van de zeer katholieke romancier en gaullist François Mauriac...) zweeg hier heel Vlaanderen en schreef onze baldadig rijmende vrije Antwerpenaar in de negende strofe:

     

    Voorop de Kardinaal, gedost in vol ornaat.

    Herzegend en verkist zijt gij zijn kameraad.

    Hij zal, na 't eersaluut, liturgisch henengaan:

    en zo heeft dan het Land postuum zijn plicht gedaan.

     

    Toch bleef dit verboden gedicht niet voor iedereen altijd maar verboden en stilaan kende dit gedicht een ondergronds bestaan en de moedige Willem Elsschot werd ook dankzij dit gedicht een levende mythe, een levende legende, een ware vriend (8) en een waarachtig dichter, want hoor maar naar deze laatste strofe die nu voor ons allen, meer dan ooit, als de stem van een profeet moet klinken... Want Vlaanderen, is nog altijd niet bevrijd en allicht nog niet hersteld van al zijn wonden, vergissingen en vernederingen uit een nog niet al te ver verleden. Luister dan ook naar deze rauwe stem die tot op heden als de strenge stem van Prediker of de stem van een Bijbelse Jeremia klinkt:

     

    Gij dacht, o lijdzaam volk, dat 't gruwelijk getij

    der oude tirannie voor immer was voorbij.

    Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord,

    Zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Als Oud-Leerling van Tone Vanden Plaetse, Vlaanderens grootste declamator, heb ik mij altijd aangesproken gevoeld door het begrip ‘Hart-Vlaanderen’ en ben dit op den duur gaan bezien als West Vlaanderen. Wat natuurlijk onzin is want het kan evengoed en zelfs, wegens zijn authenticiteit, beter Frans Vlaanderen zijn.

    Iedereen echter is kind van zijn tijd, maar van idealen alleen kan een mens niet leven. Er moet op de eerste plaats brood op de plank komen. En daarom is het ideaal, om op latere leeftijd, de cynicus te gaan uithangen. In de hoop dat daarmee de jeugd vroeger tot de juiste vaststellingen komt.

    Deze jeugd moet durven en inderdaad niet langer genoegen nemen met een stok achter de deur te zijn. Want die deur, dat is buiten de poort waar Elsschot het over heeft. Achter de deur staan staat meestal gelijk met in het rommelkot, bij de borstels.

    Een stok achter de deur, dat waren de Vlaamse onderhandelaars in Parijs niet, toen ze bij het huiswaarts keren, hun dure mantels lieten liggen op de harde houten banken. ‘Neen, we zijn niets vergeten”, zeiden zij tegen de dienaren die hen achterna liepen “Zeg aan Uw Meester dat wij Vlamingen nooit de kussens meenemen van bij de gastheer” – Dat was, zo zeggen de oude kronieken, omdat de Franse Koning alleen op hun banken geen kussens had voorzien, om op die manier hun positie als mindere te beklemtonen. De Vlamingen hadden dan maar hun kostbare met veel goud en brokaat geweven mantels, samen gevouwen om er op te zitten.

    Ondergetekende hoopt dan ook, dat de volgende kiescampagne voor het Vlaams Belang na ‘De stok achter de deur’ kan starten met waaiende riddermantels gedragen door fiere herauten die loveren zwaaiend in het Land tussen Maas en Schelde, de Nieuwe Tijd der Vrijheid uitbazuinen. Want met de woorden van René Declerck in 1923:

    Er ligt een Staat te sterven.

    We zullen op d’uitvaart zijn.

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 09:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1776 - DE VREDES CONFERENTIE IN GENEVE: DE ACHTERGROND OP HET VOORPLAN GEZET

     

    **

    Donderdag 30 januari

    Zon 8u22-17u31

    H Martina

     

    *

     Met wie men verkeert, wordt men vereerd…

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Neen, ik wil het hier deze keer zeker niet hebben over verdachte vriendschappen, al doet de afbeelding hierboven U dat misschien wel denken. Het is integendeel, onder dankzegging aan ja, hoe heette die vent ook weer, van het opwekken van de klimaat-hype de zoveelste ‘Inconvenient Truth’ waar de poco-wereld liefst in alle talen teer wereld over zwijgt. Duizend bommen en granaten: het zijn toch maar de godsdienstfanaten die dat denken! Doe oogjes dicht hebben ze onthouden uit hun eigen baby-tijd: oogjes dichtknijpen en verder grijpen naar de koekjesdoos, dan bestaat er geen dwingende blik van het Mamaatje. Met de oogjes dicht voelen ze zelfs de tik van Papaatje niet op hun kleine grijp-vingertjes.

    De klok in heel de Arabische wereld tikt ondertussen ongenadig luid en dreigend. Maar de Vrije Wereld sluit de ogen want kortzichtig van aanleg, en bang om de aandacht te trekken.

    Aks eenmaal dat tikken alle andere geluiden zal overstemd hebben, zal het te laat zijn om iets te doen. Zelfs om rekenschap te vragen aan zij die uit onmacht deze ‘melting pot’ in de post-koloniale tijd hebben mogelijk gemaakt. Zij hebben op papier in hun grenzeloze hoogmoed landsgrenzen getrokken die alleen maar in hun verbeelding bestonden. Op die manier hebben zij niet alleen een chaos geschapen maar de kiem gelegd om elkaar ten eeuwigen dage naar jet leven te staan. Waarbij luid-op Allahu Akbar moet geroepen worden.

    BASIS v/d INSPIRATIE

    De Syrië-Conferentie in Genève

    In Zwitserland zijn de gesprekken begonnen over een mogelijke politieke oplossing voor de burgeroorlog in Syrië; in werkelijkheid is het een theaterstuk waarmee diplomaten menen hun salaris te rechtvaardigen. De echte oorlog kan niet besproken worden aangezien die diepgaand religieus en cultureel bepaald is, en dat zijn terreinen waar diplomaten en politici zich niet wagen.

    Wat is de kern van het Syrische conflict? Hier komt het: in Syrië haten mensen elkaar omdat ze het conflict over de opvolging van de profeet Mohammed, dat in de zevende eeuw ontstond, nog steeds tot in hun botten ervaren. Niemand haalt het in zijn hoofd dit ter sprake te brengen.

    De tirannie van de clan van de familie Assad heeft in de aanloop tot de burgeroorlog een aanwakkerende rol gespeeld, maar is een bijverschijnsel: de strijders daar, van welk pluimage dan ook, zijn er niet op uit een open samenleving naar westers model in te richten. Zij vechten voor hun eigen tirannieke staatsvorm.

    Politieke oplossingen komen in dat deel van de wereld niet voor. Oplossingen worden via geweld afgedwongen. Een vreedzame overdracht van macht via verkiezingen is alleen mogelijk in functionerende burgerlijke samenlevingen waarin staatsorganen de continuïteit van de samenleving waarborgen. Alleen binnen zo’n model kan de ene groep politici de andere groep politici aflossen zonder dat er bloed vloeit.

    Van Marokko tot aan Pakistan heeft zich geen burgerlijke samenleving kunnen ontwikkelen. In al die landen, onderling sterk verschillend, wordt de staatsmacht uitgeoefend door een intense coalitie van legerleiders en politici. Zodra het leger terugtreedt uit de politieke arena, vloeit er bloed en ruiken fundam

    Corruptie

    Maar wanneer de scheiding der staatsmachten volledig afwezig is, corruptie een vast onderdeel van het bestaan is en mensen zich primair definiëren op basis van hun etnische of tribale identiteiten, kan geen burgerzin ontstaan. De enige vorm waarin de staat kan functioneren is de dictatuurentalisten – waarvan er tientallen variëteiten bestaan – hun kans.

    Het bittere bij dit alles is, dat vaak de legerleiders tot de meest vooruitstrevende figuren in hun samenlevingen moeten worden gerekend. Zonder hun aanwezigheid nemen middeleeuwse fundamentalisten de macht over. Zie wat er momenteel in Irak gebeurt: dagelijks blazen terroristische zelfmoordenaars onschuldigen massaal op.

    Syrië is een recent verschijnsel, uitgevonden door Britse en Franse koloniale machten. Er heeft nooit een onafhankelijk land Syrië bestaan. Libanon heeft evenmin ooit bestaan, net zo min als Jordanië of Saoedi-Arabië of het huidige Irak of Palestina.

    Grenzen

    De grenzen zijn door Europese ambtenaren op een kaart getrokken zonder dat zij zich veel rekenschap gaven van de lokale ressentimenten. De Britten gaven de landen die zij tot hun invloedssfeer rekenden koningen, de Fransen creëerden republieken. De puinhopen duren voort tot vandaag.

    De religieuze component van het conflict in Syrië wordt nog eens aangescherpt door etnische verschillen. De Arabische Alawieten worden, vanwege hun eigenaardige religieuze gewoonten en ideeen, door de soennieten (die de grote meerderheid van alle moslims vormen) als ketters beschouwd.

    De samenwerking tussen de Alawieten en het niet Arabische sjiitische Iran maakt de haat nog feller. De Libanese Hizbollah, ofwel de Partij van God, wordt net zozeer gehaat door de soennieten: dit zijn Arabische sjiieten, ofwel verraders van de Arabische identiteit. En dan heb je ook nog eens de Koerden, die het meest vervolgde volk zijn. Volgt u het nog?

    Waarover kan in Syrië gesproken worden? Het enige wat helpt is de opdeling van Syrië in verschillende staten op basis van religie en etniciteit, zoals het voormalige Joegoslavië na een gruwelijke burgeroorlog werd opgedeeld in kleine staten (een burgeroorlog die – vergeet dit niet - het late gevolg was van de religieuze en etnische haat die ontstaan was onder de Ottomaanse bezetting van de Balkan).

    Ondergang

    Alle fundamentalisten zoeken sinds de ondergang van het Ottomaanse Rijk na de Eerste Wereldoorlog de stichting van een nieuwe religieuze tirannie die alle etnische en tribale verschillen kan overstijgen en de onderlinge verschillen kan wegnemen door het primaat van de koran en de sjaria.

    Zo konden de Ottomanen vele eeuwen regeren over een wereldrijk – in onze tijd is dat een illusie. Maar dat weerhoudt vele jonge moslims er niet van hun leven voor die illusie te geven.

    Een variant van het concept van het Kalifaat werkt wel op kleine schaal in de huidige Arabische koninkrijken, waar de koningshuizen claimen direct of indirect af te stammen van de profeet, en daarmee hebben zij legitimiteit in de ogen van de gelovigen, en bijna iedereen is een gelovige.

    Waarom lukt het de Arabische (en andere islamitische) landen niet aan het avontuur van de menselijke vooruitgang deel te nemen?

    In Zwitserland kan ook deze vraag niet worden gesteld. In de islam heersen ideeën en waarden die die deelname verstoren, en alleen een islamitische reformatie kan ervoor zorgen dat moslims zich openen voor moderne concepten zoals gelijkwaardigheid van de geslachten, individualisme, vrijheid van meningsuiting, de aanvaarding van blasfemie en afvalligheid, enzovoorts.

     

    Moslims zijn net zo intelligent of dom als niet-moslims, maar zij komen nauwelijks voor, tenzij zij in het westen leven, op de lijsten van patentaanvragers, Nobelprijswinnaars, belangrijke wetenschappers.

    Uitzondering

    De enige uitzondering in die Arabische oceaan van achterlijkheid en achterhaalde waarden en normen is het piepkleine staatje Israël. Grootte: de helft van Nederland. Inwoners: de helft van Nederland. Dat wordt geboycot ook al zijn de Israëlische Arabieren de meest vrije Arabieren die er zijn.

     

    Ja, zij ondergaan helaas te vaak vormen van achterstelling, maar zij nemen deel aan de vooruitgang, zitten in het parlement en het Hooggerechtshof, zijn artsen en leraren en kunstenaars. Dus wordt Israël geboycot. Het weergaloze succes van het landje is een doorn in het oog van de fundamentalisten en de politiek-correcten, die elke discussie over de schadelijke consequenties van cultuur en religie smoren.

    Zij dromen van een vrij Palestina, dat niet anders dan een nieuwe Arabische turbulente tirannie kan zijn - er zijn geen voorbeelden van een vreedzame Arabische samenleving met vrije burgers.

    Maar gelukkig koken de hotelchefs in Zwitserland op hoog niveau. De diplomaten logeren in uitstekende suites. Topmatrassen. De leren achterbanken in de limousines zitten comfortabel. Waar het echt over moet gaan, kan niet besproken worden!

    Bron: Roeland

    *

    PERSOONLIJKE BE717NADERING

    We schrijven Londen, 1917. Lord Balfour, de Engelse Prime Minister, gebruik makend van de sterke positie van het Britse Commonwealth, regelt op zijn eentje zo goed mogelijk de ruïnes van het verslagen Ottomaanse Wereldrijk. Het is de tijd van de veridealiseerde Arabier, van Laurence of Arabia, die het Westen in de ban houdt. Het is de tijd van Old Shatterhand en Winnetou, die Jules Verne opvolgen in onze bibliotheken. Alle andere Grote Mogendheden zijn ofwel te zwak, ofwel teveel in de oorlog verwikkeld, ofwel teveel geplaagd door het opkomend Bolsjewisme. Met vooruitziende blik geeft het Engelse Parlement aan het opkomend Judaïsme een stuk van de verarmde, uitgehongerde en totaal onderkomen mandaatgebieden, waaronder een stuk woestijn aan de Jordan die sinds de Bijbelse Tijd bewoond en gecultiveerd werd door de Joden. Toen zij daar in het begin van onze tijdrekening door de Romeinen werden verjaagd, was dat ‘een land van melk en honing’. Na vele honderdan jaren bewoond te zijn geweest door Moslims, dis dat land zo leeg en versleten als een afgedankte schoen. Al vlug wordt dat enorme ‘mandaatgebied’ onder druk van de Arabische wereld, tot minder dan één 40ste teruggebracht. Maar de bevolking groeit, en van overal uit de ‘Diaspora’ trekt het Joodse volk stilaan terug naar het Nieuwe Vaderland, het Land der Voorvaderen. Ze komen ut de ‘diapora’ van over heel de wereld, vooral zij die de Holocaust overleefd hebben, en daar geleerd hebben wat ‘stuggle for life’ betekent. Ondertussen is het piepkleine Israël welvarend geworden, en laat( het zich niet meer intimideren door hun ijverzuchtige buren, de Moslims, die jaloers om zoveel welstand, de Joodse Staat willen vernietigen, nadat ze eventjes voor de gezelligheid de bewoners ‘over de kling hebben gejaagd’, hun favoriete bezigheid.

    En de Engelse Commonwealth, de aanstichter van die kunstmatige situatie? Well! Ladies and Gentlemen, she is gone with the wind, die is er niet meer. Meer nog, Londen zelf zucht zo goed als 100% onder de bemoeizucht der uitgezwermde Moslims….

    JaJa, Lord Balfour heeft het zo goed gedacht, in 1917, niet wetend, dat 100 jaar later Great Britain niet eens meer roelt over the waves, zelfs niet meer over de wives. Want die lopen in Londen nu rond, van kop tot teen gehuld in tentzeilen met alleen een kijkspeeltje voor de ogen. Inch Allah en verder doet U er best het zwijgen toe, voor die aan het koppensnellen toe zijn…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 15:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1757 - HOE ITALIANEN GODEN EN HELDEN MAAKTEN VROEGER EN NU

     

     

    *

    Donderdag 30 januari

    Zon 8u22-17u31

    H Martina

     

    *

    *

    Superman Franciscus, de Super Paus…..

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Feitelijk zou men de Romeinse Italianen dankbaar moeten zijn, want ze gaven ons Zeus, Juputer, Venus, Aphrodite en nog zoveel anderen. En dus nu ook, voor de verandering, een Superman Franciscus, de Paus die de wereld ons benijdt..

    En weer ’t is niet goed. Het wordt Hem kwalijk genomen, dat hij net als de Aartsengel Gabriel, met vlammend zwaard de moordenaars van de kudde schapen van zijn Zijn broers in Syrië niet te lijf gaat. Nog maar pas in mijn voorgaande bijdrage heb ik geschreven dat de 9de en Laatste Kruistocht in 1284 één grote ruïne is geweest wegens onenigheid in de rangen, en daar is die onenigheid terug. De Venetianen hadden toen inderdaad totaal andere plannen dan de Paus. Het duurde zelfs tot 1492 eer de laatste Moor Spanje werd uitgejaagd, maar toen reeds stond de Paus met lege handen aan de zijlijn.

    Pausen horen inderdaad niet thuis in de frontlijn waar en met de blanke wapens wordt gestreden, man tegen ma.. Zij kunnen hoogstens waken en bidden en proberen ik zeg wel proberen, te bemiddelen. Wat met Moslims vergeefse moeite is. Gesteld dat het niet erger wordt, omdat zij wegens de sacrosante ‘Scheiding van Kerk en Staat’, het verwijt krijgen zich met wereldse zaken te bemoeien. Pius XII, Eugenio Pacelli wordt niet voor niets de Hitlre-Paus genoemd, omdat hij zich zelfs officieel op diplomatiek vlak afzijdig had gehouden van de Nazi-leer. Had Hij niet voorzichtig gezwegen en stilletjes goed gezorgd voor Zjn kudde, dan was er heel zeker nog een tweede veel bredere Holocaust geweest. Want de Nationaal Socialisten lagen toen meer dan op vinkenslag, erger dan bij ons nu de Internationaal Socialisten en de aanbidders van het globalisme.

    Maar stel nu dat deze Super Paus met schallende trompetten slaande trom door de media gaat?! Dan zou meteen bewezen zijn dat Hij tegen de Islam is, precies omdat Hij tegen geweld is. Want Islam=geweld, en geweld =Islam…..

    Ondergetekende in persoon moet helemaal niets bewijzen en al zekerlijk niets oplossen, maar ziet ook niet goed hoe dat zou kunnen. Roert Hij, het zal verkeerd zijn. Roert hij niet, dan is het voor veel mensen nog verkeerder. Waarbij ‘Goed doen en niet omzien’ wel eens de beste remedie voor is.

    Of misschien is dat allemaal het werk van de Super Menselijke H. Geest, de Verstandige, die bijvoorbeeld ingeeft, dat de brede massa van Moslims automatisch respect opbrengt voor Grote Leiders, zelfs Leiders van hun aartsvijanden?

    Och, ik weet het ook niet, maar stel alleen vast, dat sedert de 9de en Laatste Kruistocht, de kalief van het H. Land met de H. Franciscus van Assisi is overeengekomen, dat er tenminste 2 plaatsen uit het Evangelie voor eeuwig ook aan de Christenen zou toebehoren. Iets dat door iedere Mooslim-leider tot de huidige dag gerespecteerd wordt. Deze 2 plaatsen zijn: Bethlehem (de Geboortekerk) en Jeruzalem (Kerk van het H. Graf).

    JaJajn met die Franciscussen zijn we bijlange nog niet aan ons nief patatjes!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Paus Franciscus wordt superpaus

    Volgens de Italiaanse graffiti-artiest Maupal verdient Paus Franciscus een superheldenstatus. Dat liet ABC News weten. De kunstenaar maakte een tekening van de paus als Superheld op een muur in een Romeins steegje in de buurt van het Vaticaan.

    Het communicatiebureau van het Vaticaan gaf haar goedkeuring en twitterde trots de afbeelding van de paus in zijn nieuwe gedaante

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het zou de Paus moreel een hart zonder de riem steken, ja zelfs een riem onder het hart, moesten zijn Schapen in Europa wat meer tekenen aanhankelijkheid vertonen. Moesten de Kerken zo niet leeglopen, want dan staat Hij alleen.

    Een Kruistocht in 1096 was een kolfje naar de hand van Paus Urbanus VI. Iedere Keizer of Koning stond aan zijn kant met geld en manschappen. En bovenal, er was in onze contreien een zekere Pieter de Kluizenaar, die het land doortrok om soldaten voor de Bevrijding van Jeruzalem te ronselen. Er waren zelfs de eerste Tempelridders die instonden voor de Tempel van Salomon. En de eerste Koning van Jeruzalem was een zoon van de Graaf van Vlaanderen, die gehuwd was en met zijn vrouw in Bouillon woonde.

    En waar staat Vlaanderen nu?

    Het staat op het punt om het eigen hoofd aan te bieden aan de nieuwe Kalif in Brussel….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 11:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1756 - ROODGLOEIEND GROEN IS TEGEN HEBZUHT. IN THEORIE ALTHANS

    ****

    Woensdag 29 januari

    Zon 8u23-17u29

    H Poppo van Deinze

     

    *

    *

    Een lichtvoetige benadering

     

    Van het probleem der Linxe Rechtsen.

    Of zijn het de Rechtse Linxen?

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Femke Halsema uit Nederlanda da-da, is een heerlijk wijfjespersoon. Hoe kwader ze is, hoe begeerlijker voor de meeste mannen. Voor mij is ze vooral het vleesgeworden willen maar niet kunnen. Ze is iemand met veel te veel groen gebleven pit, die van op de blauwe steen instructies schreeuwt naar achteren hoe de stuurlui aan wal moeten laveren, terwijl de schuit stuurloos op de golven zwalpt.

    Op de brug de boot besturen, ho maar, daartoe voelt ze zich niet geroepen. Dat is stielmanswerk. Dat moeten die verrekte egoïsten van hebzuchtigen maar doen. Haar rol is niet: mee besturen, maar onderwaterklippen opwerpen. Helpt het niet, het schaadt ook niet. Als ’t maar opbrengt. Aan de hand van de diepte-sonar vaart men er wel langsheen…. En dat weet ons Femke ook…

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Ben je een beter mens als je links bent?

    *

    Femke Halsema is oud-leider van GroenLinks en columniste bij het online nieuwsmedium De correspondent, waar deze bijdrage al verscheen.

    Linkse mensen reduceren problemen in de wereld graag tot 'het systeem' waar mensen slachtoffer van zijn. Maar als we niet ook ons eigen gedrag aan kritisch onderzoek leren onderwerpen, en het consumentendeel van onze hersenen leren beteugelen, komen we de crisis nooit te boven.

    Ben je een beter mens als je links bent? Maken je idealen van solidariteit en rechtvaardigheid je moreel superieur aan anderen? Sommige linkse mensen denken van wel.

    In reactie op mijn column van vorige week over The Wolf of Wall Street (DM 22/1) vielen vaak de termen 'links' en 'rechts', vooral op de linkse opiniesite Joop, waar een venijnig commentaar verscheen van socioloog Merijn Oudenampsen. Hij betoogt dat mijn stelling dat hebzucht in onze cultuur wijdverbreid is, betekent dat ik de uitwassen ervan vergoelijk. Door hebzucht centraal te stellen laat ik na systeemkritiek uit te oefenen, ben ik een morele agnost en zeker niet links.

    Superkapitalisme

    Nu zou ik dit commentaar links laten liggen, ware het niet dat het een gedachtegang is die je vaak terugziet in de linkse beweging.

    Deze gaat ongeveer zo: 'Ik ben links en geloof in het goede van de mens. Als mensen zich misdragen of crimineel zijn, dan komt dat door het systeem waarin ze leven. In de eerste plaats is dat natuurlijk het kapitalistische systeem, maar het zijn ook bureaucratische en religieuze systemen die mensen aanzetten tot het kwaad. Als ik de verantwoordelijkheid bij mensen zelf leg, dan heb ik een 'conservatief wereldbeeld' en ben ik rechts. Rechtse mensen maken de slachtoffers van systemen medeschuldig, zij doen aan blaming the victim, en dat is moreel inferieur. Ik heb wel het beste met de mensen voor en daarom ben ik links.'

    Voilà, een ronde cirkel.

    In al zijn eenvoud is deze denktrant een belangrijke reden waarom links soms zo veel irritatie oproept. Het idee dat linkse opvattingen je tot een beter mens maken, is niet alleen onnozel maar ook behoorlijk arrogant. En als uitgangspunt voor linkse politiek is de denktrant ook problematisch. Systemen lijken te bestaan buiten medeweten van mensen om en zij worden gereduceerd tot de handelingsonbekwame slachtoffers ervan.

    Kapitalisme bijvoorbeeld is dan over mensen uitgestort, ongeveer zoals God de wereld schiep. En de huidige financieel-economische crisis, die inderdaad een systeemcrisis is, is dan enkel door een aantal boosaardige rechtse politici en graaiende bankiers en handelaren veroorzaakt.

    Nu is de oorsprong van de crisis deels te traceren tot de beslissingen van overwegend rechtse - door de bevolking gekozen - politici in de jaren tachtig en negentig om de financiële markten te liberaliseren en te dereguleren. Tegelijkertijd werden die beslissingen politiek en maatschappelijk van links tot rechts gesteund, denk aan Wim Kok, denk aan Tony Blair, denk aan Bill Clinton (eveneens door het volk gekozen politici).

    Het is ook maar een deel van het verhaal. De politieke econoom en voormalig politicus Robert Reich beschreef in zijn boek Superkapitalisme zijn hebzuchtige gedrag aan de hand van zijn twee conflicterende hersenhelften. Het consumentendeel van zijn hersenen is permanent op koopjesjacht of de goedkoopste vliegtickets aan het scoren. Het burgerdeel van zijn hersenen vindt eigenlijk dat de kleine middenstand boven Walmart is te verkiezen en dat vliegmaatschappijen met goede personeelsregelingen en zorg voor het milieu de voorkeur verdienen boven prijsvechters. In zijn hoofd legt het burgerdeel het echter altijd af tegen het consumentendeel. Zijn consumptieverslaving - of hebzucht, zo je wil - is sterker dan zijn verlangen naar een eerlijke samenleving.

    Leven op krediet

    Een diepere oorzaak van de crisis is, met andere woorden, ook ons grote verlangen naar rijkdom, nieuwe spullen, luxe. Daarvoor zijn we bereid op de pof te leven, grote leningen en onbetaalbare hypotheken af te sluiten. Dat verlangen heeft geen politieke kleur. Lang geleden zei Joop den Uyl al: "Geef elke arbeider een autootje en hij voelt zich vrij." Er waren maar heel weinig mensen die deze lokroep negeerden.

    Systeemkritiek is een belangrijk onderdeel van linkse politiek, maar nooit met uitschakeling van de eigen verantwoordelijkheid voor het ontstaan van de problemen. En nooit door de mensen die er last van hebben te reduceren tot een willoos werktuig.

    Als wij de financieel-economische crisis werkelijk te boven willen komen, kunnen we niet volstaan met het bestraffen van de bankiers, handelaren en politieke verantwoordelijken of met het aanscherpen van de financiële wetgeving. Dan zullen we onze levensstijl - en ja, ook onze hebzucht - aan een kritisch onderzoek moeten onderwerpen. Dat geldt niet alleen voor rechtse, maar ook voor linkse mensen.

    De Amerikaanse muzikant Ben Folds schreef jaren geleden een prachtige politieke protestsong, getiteld 'All U Can Eat'. Ik mag die graag luidkeels meezingen, en dan vooral de zinnen: 'See that asshole with a peace-sign on his licence plate / Giving me the finger and running me out of his lane. (...) They give no fuck. As long as there's enough for them.'

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Oef! Deze Tante eindigt voorwaar met ’Ein Lied!!!’, precies zoals de Rottenführer van een Wehrmachtscolonne opommandeerd naast zijn vermoeid sleepvoetend peloton, weer eens een stukgeschoten stadje binnenmarcheert. Dat was dan meestal ‘gegen Engeland, Engeland woltten fahren’ en daarmee was de kous af.

    Uit haar betoog heb ik bijgeleerd, dat Rexks zowel als Linxkx nogal hebzuchtig van aard zijn, omdat Goed-de-Vader dat zo op iedereen zou gesmeten hebben. En dat is juist wat een Linxmensch doet verschillen van elke mens die ter wereld komt: hebzucht is hem, in de eerste levensjaren, buiten de eigen behoeften, totaal vreemd en het is de latere samenleving die bepaalt of zijn goede of slechte instincten zullen zegevieren.

    In een gesculariseerde en materiele leefwereld waar elke spiritualiteit maar op de tweede of de derde plaats komt, is er ‘Ersatz’ nodig. Waarbij kan aangestipt worden, dat zelfs de beste namaak, nog altijd mijlenver van het origineel staat….De mesn is inderdaad nog altijd gemaakt uit ziel (geest) en lichaam.

    Ik persoonlijk, denk dat ons Femke niet ver af meer staat, om met overtuiging te schrijven, dat Jezus van Nazareth de eerste ware Maoïst is geweest. Hij leefde als een vagebond, had geen vaste verblijfplaats, werkte niet en verkocht veel opstandige praats. Dat Hij verder zei, dat iedereen moest worden als een van die kleintjes rond hem, zal dan best vergeten worden, want Linxmenschen willen niet in de Hemel komen. Zij willen de hemel op aarde….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 10:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1755 - SPAANSE FOLKLORE BELEDIGT MOSLIMS: EEN LES OVER OORZAAK EN GEVOLG

    ***

    Woensdag 29 januari

    Zon 8u23-17u29

    H Poppo van Deinze

     

    *

     

    *

    De Heer Ali Baba

    Onderweg met de beloofde verrijking.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Er hoeft geen tekeningetje bij: zelfs de stoerste eik al begeven, als aan zijn wortels wordt geknoeid. Hieronder zult U kennis maken et weer een tikkeltje meer aangespannen wurgkoord. Deze keer in het domein van de Spaanse feestvieringen….

    Maar ik begon met het knoeien aan de wortels van zelfs de sterkste boom. En knoeien doet men ook met de wortels van onze Europese Bevolking. RAUS !!! met kerstbomen, RAUS !!! met kerstmarkten, RAUS !!! met dat frisse pintje, RAUS !!! met dat lekker glaasje wijn, RAUS !!! met die Christelijke symbolen, RAUS !!! met het Katholiek Onderwijs, RAUS !!! met de Christelijke moraal, RAUS !!! zelfs met iedereen die daarover iets vertelt.

    RAUS !!! vooral met de Geschiedenis! Die moet inderdaad zo vlug mogelijk herschreven worden. Die moet, net als de mensen, gewoon ge-Islamiseerd worden. Dus: in Spanje is er nooit ‘n Reconquista geweest, en de Moren (Marokkanen) zijn er nooit schandelijk verdreven. Dat te beweren is zeer Islam)onvriendelijk. Het Jaar 1492 is een gewoon jaar geweest, en zelfs de Ontdekking van Amerika in datzelfde jaar 1492 door Christoffel Colombus is dringend aan herziening toe, tot na grondig onderzoek zal blijken, zal er gecommandeerd worden, dat die zich op bij de Islam gesloten kaarten heeft gebaseerd.

    De Islam zal eerstdaags, net als na de Val van Constantinopel in 1453 de boeken met alle wisheid van de toen gekende wereld, verbranden, en van de Aya Sofia, de Heilige Wijsheid, een moskee maken. Om dan te kunnen zeggen en voor de Eeuwige Waarheid te verkopen: de Koran bevat alles wat de gewone sterveling moet weten. Zekfs de naam moest van de aardbodem verdwijn en, want Constantinopel werd…Istambul..

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Dorpsfeesten Spanje beledigend voor moslims

    *

    (Novum/AP) - Feesten in Spanje ter herinnering aan de definitieve verdrijving van de Moren in 1492 worden aangepast om te voorkomen dat moslims er aanstoot aan nemen. Dat heeft de Spaanse krant El Pais maandag bericht.

    Bij de dorpsfeesten, die vooral in het zuidoosten van het land worden gehouden, kleden dorpelingen zich in kostuums uit die periode en bootsen zij veldslagen na tussen de christenen en de moren. Na de overwinning van de christenen wordt meestal een pop vernield die de profeet Mohammed moet voorstellen.

    Sommige dorpen durven dat na de wereldwijde commotie die de spotprenten van Mohammed in Denemarken een jaar geleden opwekten niet meer aan, zei El Pais. Vorige maand besloot Beneixama, een dorp bij Valencia, op te houden met het gebruik om het hoofd van een Mohammed-pop met vuurwerk op te blazen op het moment dat 'de christenen' het plaatselijke kasteel op 'de moren' veroveren. Volgens burgemeester Antonio Valdes werd de traditie geen al te groot geweld aangedaan met het achterwege laten van dit onderdeel.

    In februari, op het hoogtepunt van de protesten tegen de spotprenten, gooiden bewoners van Bocairent een Mohammed-pop van het dak van een kasteel, maar zagen zij er vanaf de pop op te blazen, zoals in voorgaande jaren altijd de gewoonte was geweest, aldus El Pais. In Spanje wonen ongeveer een miljoen moslims, bijna allemaal afkomstig uit Noord-Afrika.

    E.J. Bron

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Na de 9de en Laatste Kruistocht (1272-1284) die in feite een aaneenschakeling was van onderlinge ruzies, is de Westerse Beschaving, naast het tegen elkaar oorlog voeren, alleen nog maar mrt de jacht op goud en met zichzelf bezig geweest. Ja, er werd danig veel uitgevonden en in mijn generatie leerden we zelfs rekenen in lichtjaren. The sky was oud vuil, het moest hip-hop zijn en interstellaire exploraties. Zelfs de Maan of Mars moeten eerst grondig worden geKärcherd, vooraleer er mensen kunnen gaan wonen.

    Maar terwijl het schaapje blaatte, verloor het zijn bijtje aan de meest achterlijke en verachterlijke Ideologie van de Wrede. Bloed vergieten van mens en dier werd opnieuw een ambachtelijke bezigheid. De koppensnellerij was zo goed als uitgestorven bij de Wilden, maar ze werd opnieuw ingevoerd samen met de I Pad, de I Pot en de I Slam.

    Of we die koppensnellerij ooit nog zullen kunnen verwijderen uit onze eigen Beschaving? Als wij onszelf niet zullen helpen, wie dan wel? Rusland misschien?

    Eerst moet de sfeer van ‘welkom’ worden omgebogen. Er moeten duidelijke signalen komen van afwijzing. De faciliteiten moeten afgeschaft worden. Maar Geert Houten Kop doet op hetzelfde ogenblik dat ik dit neerschrijf, weer toegevingen, die zonder bloedvergieten nooit meer zullen kunnen terug geschroefd worden.

    *

    Voilà. Ook vandaag hen ik hiermee weer mijn ‘Goede Daad van de Dag’ gesteld, om het ware gelaat van de Islam te tonen. Dat van de Tegen-Jihadisten moet eerst nog vaste vormen krijgen. De tijd dringt.

    Als er op 25 Mei in de kieshokjes geen begin gemaakt wordt aan de Bevrijding, moet dan maar gebeuren wat in de sterren staat geschreven en waar onze verre voorouders het in 1284 hebben opgegeven. Maar U moogt er zeker van zijn; Ali Baba is geen Wijze uit het Oosten en al zeker geen Sinterklaas die op zijn open armen geschenken komt brengen. Het zullen eerder honderden bomgordels en duizenden Kalasnikovs zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    29-01-2014, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1754 - HOE CLOOT MEN FREDERIK? HIER WORDT GETOOND HOE

    **

    Woensdag 29 januari

    Zon 8u23-17u29

    H Poppo van Deinze

     

    *

    *

    ’s Maul halten! An die Arbeit!

     

    Wat komt dat toch bekend voor….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Het Spionnencentrum in Bruxellabad doet waarvoor het gemaakt werd indertijd door het Gentse Liegebeest van de Actieve Welvaartsstaat: de Magreb beschermen door leugens te verspreiden. Ha Ja: iets verspreiden dat niet de waarheid is, dat is toch leugens verspreiden?! Tsjeefse Kwibussen zullen daarop antwoorden, (naast de kwestie) dat enerzijds toch een enorme berg werk werd verzet (al di getallen!), en (weer naast de kwestie) dat anderzijds de statistieken in dit land toch maar mooi bijgewerkt worden. Inhoudelijke commentaar? Ha neen, hé, ddie levert een Tsjeef nooit voordien, maar altijd ‘post factum’, als er geen risico’s meer zijn.

    Hoe het dan komt, dat in onze centrumsteden (Gent) 72% van de kleuterklassen thans bewolkt (!) zijn door Magheb-jeugd, dan is dat een probleem dat pas later moet opgelost worden. Tsjeven zijn inderdaad maar begaan met het oplossen (of vermijden) van problemen, als die zich stellen. Dixit zijn broek omhoogtrekkend Het Brabants Trekpaard, nog niet zo heel lang geleden. Dat was in de goede oude tijd, toen Dexia zich buiten het zicht, volop in de problemen aan het werken was.

    Wat bijvoorbeeld ook ontbrak in zo’n rapportje van de Université Catholique de Louvain, was het aandeel van de criminaliteit in al die cijfers. En uiteraard ook over hoeveel duizenden illegalen die hier vrij en vrolijk in het zwarte circuit blijven rondhuppelen.

    Als ik zo de misdaadcijfers zie per grootstad, dan lijkt het wel of alle vreemdelingen van die statistieken daar en alleen daar verblijf houden. In de Veldstraat in Gent is men daar met twee, man en vrouw, de enige echten, al de anderen rond U zijn import. Hun huidskleur alleen verraadt hen.

    Samengevat en gedeeld door twee: binnen 10 jaar zal al die import hier er baas spelen. Dan zal er zelfs geen CGKR meer bestaan, want opgedoekt, het zou trouwens alleen nog maar de échten moeten beschermen en dat is nooit de bedoeling geweest. En zal ook een Université enz meer zijn, maar een Islam Hogeschool vaor Gevorderden.

    Dat is wat er zal zijn, iedereen inbegrepen, die vandaag de dag gevat is tussen de accoladen van enerzijds en anderzijds.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Nooit eerder zoveel vreemdelingen in België

    *

    België telde op 1 januari 2013 een "historische piek" van 1.195.122 vreemdelingen, op een totaal van 11.099.554 inwoners. Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) en de Université Catholique de Louvain, waarover de kranten van de groep Sudpresse woensdag berichten.

    Onder vreemdelingen wordt verstaan: mensen die legaal in België verblijven en niet de Belgische nationaliteit hebben. De Italianen vormen de grootste groep vreemdelingen (157.426), al gaat hun aantal achteruit. Dan volgen de Fransen (153.413) en de Nederlanders (143.977).

    Oost-Europa

    Uit het rapport blijkt ook de komst van Oost-Europeanen (vooral uit Polen, Roemenië en Bulgarije). Het aantal vreemdelingen uit een van de twaalf nieuwe EU-lidstaten is tussen 2004 en 2013 gestegen van 24.349 naar 156.148.

     

    Daarnaast blijkt uit de studie dat steeds meer vreemdelingen de Belgische nationaliteit verkrijgen. De voorbije dertig jaar is hun aantal toegenomen van 8.334 tot 38.612. Vooral Marokkanen krijgen de Belgische nationaliteit (7.879 in 2012). Zij worden gevolgd door Italianen (3.203), Turken (2.517), Congolezen (1.936) en Russen (1.439).

    Bron: Eenvandaag.be

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Leest U op deze blog vreemdelingenhaat? Ik denk het niet. Meer zelfs, ik begrijp al die armoezaaiers die wanhopig op zoek zijn naar een gelijkaardige levensstandaard als de onze, die ze dus met veel plezier van ons zullen over- en afnemen. De ware schuldigen zijn onze eigen Bestierrders, die dat alles uitgelokt en aangemoedigd hebben. Maar bovenal zijn wij zelf de schuldigen, die deze ontsporing klakkeloos ondergaan. De Europese Unie heeft dat altijd geweten en ook zo bedoeld. Omdat ze weten, dat, willen zij aan de macht blijven, er een nieuwe soort Europeanen moet gekweekt worden. Een bevolking zonder verleden om zich aan vast te klampen, en bijgevolg ook een bevolking zonder toekomst.

    Dat Hitler daar niet eerder op is gekomen!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    29-01-2014, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1753 - OFFICIELE JODENHAAT IN BELGIE CONNSCIENCE LEERDE ZIJN VOLK LEZEN. DUCAL LEERT HEN JODEN TE HATEN

     

    *

    Woensdag 29 januari

    Zon 8u23-17u29

    H Poppo van Deinze

     

    *

     

    *

    Gedichten uit de varkensstal

     

    Door de Belgische “Dichter des Vaderlands”….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Meestal kunnen de symptomen van een venijnige ziekte herkend worden, lang voor deze toeslaat. Dokters hebben daarvoor het begrip ‘diagnose’ bedacht, maar in het vaststellen van Jodenhaat drijvend op de verering voor de Islam via het niet eens bestaande land Palestina, ligt er geen zweem van heling, zoals bij Esculapen, verborgen. Esculapen diagnosticeren en gaan vervolgens over tot heling. Aan Jodenhaat past geen enkele remedie: men moet die uitroeien met wortel en tak. Niet de Joden, zotteke, maar de Jodenhaat.

    Want stel dat wij burchtheren waren (wat we in zekere zin ook zijn) en de slippendragers van de vijand binnen de poort, rumoeren dat ze de poort die ons beschermt, haten, tja, dan hebben wij een probleem, niet met de poort, maar met dat rumoer.

    Dit On-Land echter speelt met vuur, ze stelt de rumoerders op een piedestal, om de vijand buiten de poort te plezieren. Dat dit leidt, als we er met z’n allen niets tegen doen, tot inname van gans onze burcht, onze zekerheid, onze eigenheid en ons welzijn, is een zekerheid die slechts zal aangepakt worden, als het probleem zich stelt….

    Dat is de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, waarmee de Kwibussen zoals J.L. DeJaene ook Dexia in onze maag hebben gesplitst. Zij weten alles beter, en, om het met de woorden van de hoerenloper uit Hasselt te zeggen, ‘zij weten wat goed is voor de mensen’.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    België benoemt Israëlbasher Charles Ducal als eerste ‘Dichter des Vaderlands’

    Geplaatst door Brabosh.com

    *

    Charles Ducal nam hier deel aan een betoging van de Belgische Maoïstische partij PVDA (foto Solidair, Lusn Van den Heede – bron)

    Ik dacht eerst dat het weer zo’n flauwe Belgische mop was maar dat is het niet, integendeel: het lijkt meer op een Belgische farce. Het linkse dagblad De Morgen berichtte dat marxistische ‘dichter’ Charles Ducal, officieel tot ‘Dichter des Vaderlands‘ werd uitgeroepen. Ducal gaat vanaf 29 januari 2014 het Belgenland voor de volgende twee jaren ‘verblijden’ met minstens zes gedichten jaarlijks.

    Charles Ducal is het schrijversalias van Frans Dumortier (°1952) en een voormalige varkenskweker uit Leuven. De stank van stalmest die rondom zijn gedichten en verdacht veel naar aloude Jodenhaat stinkt, zullen we er helaas moet bijnemen maar wennen doet antisemitisme natuurlijk nooit. Vermits België een land is dat al 100 jaar verscheurd wordt door de taalstrijd, zal het werk van Ducal in de drie officiële landstalen worden uitgegeven: Nederlands, Frans en Duits. Als het van Ducal afhangt komt daar wellicht ook nog het Arabisch bij, kwestie van de Palestijnen, zijn troetelvolk, niet te vergeten.

    Gezien de bedenkelijke anti-Israël reputatie van België, dat in Europa algemeen beschouwd wordt als voortrekker van de boycot van de Joodse staat binnen de Europese Unie, kijkt natuurlijk niemand nog op van de benoeming van mijn leeftijdsgenoot Charles Ducal, die geheel past in de lijn van het Israëlbashingsbeleid van de Belgische staat met premier Elio Di Rupo op kop.

    Gaza – Geschiedenis van de Palestijnse tragedie. Ik herinner me nog hoe ik op zondag 4 oktober 2009 in Antwerpen een debat bijwoonde met als titel: ‘61 jaar, 4 maanden en 20 dagen Israël’. Israëlbasher Lucas Catherine, auteur van o.a. de antisemitische boeken De Zonen van Godfried van Bouillon, de Zionistische Lobby in België (1980) en De Israël Lobby (2011), en de varkensboer zelfbenoemde dichter Charles Ducal, kwamen er hun gezamelijk boek voorstellen dat werd uitgebracht onder de titel: ‘Gaza – Geschiedenis van de Palestijnse tragedie‘, verschenen bij uitgeverij EPO – Antwerpen in 2009

    Op die debatavond beweerde Lucas Catherine zo bijvoorbeeld over de nakba “dat de Palestijnen uit hun land van oorsprong werden verdreven door het Israëlische leger.” Dat waren om te beginnen al drie leugens op een rij: ‘Palestijnen’ – ‘land van oorsprong’ en ‘verdreven door het Israëlische leger’. Bovendien had ik het ‘ongeluk’ dat Ducal ook nog eens wat voorlas uit zijn eigen gedichten.

    Hieronder enkel gedichten van Charles Ducal zoals bv. ‘Tel Aviv 1948-2008‘. Blijkbaar weet Ducal niet eens dat Tel Aviv werd gesticht in 1909 en niet in 1948 zoals de titel suggereert. Bovendien werd die stad in de duinen naast Jaffa gebouwd, waar geen sprietje gras groeide. Echter, Ducal zegt in dit gedicht dat de Israëliërs twintig eeuwen oude beschaving heeft vernietigd die op dat duinenstrand zou bestaan hebben en schrijft ‘wat daarop stond werd weggeblazen.’ Dat Ducal maar eerst probeert te bewijzen wat daar dan voordien op de plaats van Tel Aviv heeft bestaan, behalve enkele hopen kamelenkeutels, vooraleer hij dergelijke onzin uitkraamt.

    Idem dito met het gedicht ‘Nakba‘. Ducal kan dit jaar misschien eens een gedicht produceren over de verdrijving van ca. 850.000 Arabische Joden uit hun heimat. Kwestie van het niveau van zijn ‘poëzie’ wat op te krikken. Zelfs het zo met duizenden raketten en mortiergranaten door Hamas belaagde Sderot moet het ontgelden in ‘Een dichter in Sderot - voorheen Najd‘. Er al helemààl over zijn de misselijk makende wangedichrochten ‘Na Auschwitz 1‘ en ‘Na Auschwitz 2‘.

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Zoals U ziet, heb ik U deze gedichten bespaard. Laat U dit tot voorbeeld strekken, om de eerste twee jaar zekerlijk DM …links te laten liggen, want die verheven rijmelarij zal er wel regelmatig in afgedrukt staan. Hoedt U voor de contaminatie.

    Ga liever voor een beetje berijmd tegengif, te rade bij een der onzen http://blog.seniorennet.be/johan1944/. De man s maar een gewoon verzenschrijverke, maar hij heeft in zijn pink alleen vee meer capaciteiten dan de hele varkensstal van Ducal samen. Wat hij echter niet heeft, is een uithangbord zoals Ducal: hij is gewoon Johan1944 gebleven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    29-01-2014, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1752 - CATALONIE IN HET ITALIE WAAR VLAMINGEN THUIS ZIJN;

    *

    *

    Goetha: Kenst Du das Land wo die Zitronen blühen

     

    Im dunklem Laub die Goldoranjen glühen…

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Ach ja, die Zwei kleine Italiener, die wollten gern zu Hause sein…..

    Vriend Guido van http://blog.seniorennet.be/guvaal/ is in L’Alguer, dat is het Catalaans voor Alghero op Sardinië op familiebezoek. Heel gewoon en verder niets speciaals. Ware daar niet die kleine opmerking van hem, dat de Spaanse Catalanen daar ooit een enclave hadden gesticht.

    Een enclave stichten is de eerder vriendschappelijke benaming die hier op deze blog aan een broedervolk wordt gegeven, voor een overzeese nederzetting opgedrongen aan de plaatselijke bevolking. Maar dat waren toen wel andere tijden. En Catalonië heeft ondertussen van de Spaanse bezetter aan den ondervonden, wat kolonisatie betekent. In Vlaanderen zijn wij daarin een beetje masochistisch aangelegd, of om het in moderne begrippen te gieten, wij lijden in erge mate aan het Stockholm Syndroom, waarbij de gegijzelden na verloop van tijd sympathiseren met de gijzelnemers.

    Eigenlijk gaat het mij niet om de Catalanen op Sardinië, maar om weer een ander aspect van dit tweede (en beter?) Vaderland van mij, Italië. In mijn eigen woorden luidt dat een beetje simplistisch, dat onze gezamenlijke Geschiedenis in dit land praktisch onder elke voetstap die men verzet even onder de oppervlakte ligt. Neem nog maar de wereldberoemde kathedraal, de Duomo van Milaan: die ontworpen is einde de jaren 1300 door de Vlaming Jacob Coene, een toen bekende Brugse miniatuurschilder. Onderaan vindt U de beschrijving hiervan. Verder leer je iets bij om[p1] [p2] [p3] [p4]  de 10 meter, dat, hoe dat komt weet ik niet, een beetje bekend voorkomt. Hier is ook zoveel gebeurd dat zich bij ons herhaald heeft. Of bij ons gebeurd is, dat zich hier herhaald heeft. In elk onderdeel van het Italiaans verleden is de Vlaming even, groot, zo niet groter dan de Nederlander, de Duitser, de Fransman of de Engelsman. De archieven van de Stad va Dante, Firenze, staan er vol van. In de Dogenstad Venetië is de naam Fiamingho (Vlaming) nog altijd synoniem van voornaamheiden, terwijl bij het woord België de man in de straat U nog altijd onderbreekt met het gebaar van iemand die van op heuphoogte met de omgedraaide rechterhand een gevel besproeit.

    In de Middeleeuwen kwamen onze wereldberoemde schilders ook al naar hier. Wegens het licht, zegden ze, dat heel anders was, vee stralender dan de grijze luchten boven de oneindige vlakten van de Lage Nederlanden, ghli Paese Basse.

    Italië is de zon op de blauwe oneindigheid van de zee. Met achter Uw rug de hoge bergtoppen van de Grote en de Kleine Alpen, de Apenini, al even oneindig. En die zee is dan weer de poort naar de hele wereld.

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Overgenomen tekst van bij Guvaal.

    Ondergetekende trekt er enkele dagen tussenuit. Ik vlieg vanmorgen vanuit Eindhoven met een rechtstreekse vlucht van Ryanair naar Alghero, op Sardinië, waar ik vier dagen te gast zal zijn bij mijn oudste zus, die op dat eiland is blijven wonen en er een Bed & Breakfast heeft in het oude stadscentrum (‘il centro storico’), een appartement op de vierde verdieping met een groot terras van waaruit men bij het ontbijt over de haven en de zee uitkijkt.

       Alghero ligt in het noordwesten van Sardinië en is een havenstadje met een jacht en vissershaven, prachtige stranden en grotten langs de zee. In tegenstelling tot de Sardische dialecten die elders op het eiland gesproken worden – al dan niet beïnvloed door het Genuees (zoals op Corsica), het Arabisch (in het zuiden) en het Latijn (in het centrale bergland) – heeft men in Alghero te maken met Catalaans, een gevolg van enkele eeuwen Catalaanse overheersing, toen die nu Spaanse regio nog onafhankelijk was.

    Alghero was ook de eerste plaats op Sardinië die toeristisch werd. Dat kwam doordat vanaf de jaren vijftig de Britse luchtvaartmaatschappijen BOAC* en BEA er een tussenlanding hadden op hun route Londen-Malta. Dat gebeurde op het vliegveld van Fertilia, net buiten de stad, waarvan de omgeving bekend is voor de uitstekende witte wijnen van Sella & Mosca die, samen met de Vermentino, tot beste witte wijnen van het eiland behoren.

       Het is twaalf jaar geleden dat ik nog in mijn tweede vaderland geweest ben. De allereerste keer was in juni 1963, toen Alghero de eerste stad was die ik daar aandeed en waar ik meteen een bankrekening opende om van de extra grote biljetten van 10.000 Lire, die ik op zak had, vanaf te geraken en ik mijn jas kon uitlaten…

       Zaterdag ben ik weer thuis en hoop ik opnieuw met mijn blogschrijven te kunnen aanknopen.

    * Grapjassen zegden dat dat stond voor ‘Better On A Camel’!

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Voilà. Mocht U op zoek zijn geweest naar een prachtig vakantie-adres: op Sardinië wacht U een wondermooi onthaal.

    Een vriend uit het Kortrijkse dacht ons een plezier te doen met een PPower Point-slide met mooie plekjes in Italië. Het was adembenemend. Want geen ervan kenden we. Zelfs niet van naam. Maar ze waren van de eerste tot de laatste allemaal gelijktijdig om er te willen leven. Gestolde tafereeltjes uit een ver verleden, nu de Hemel op Aarde! Waarbij het niet uit te leggen valt, dat wij hier al zo lang wonen en dat al die namen zo dichtbij het gijpen liggen en toch ook weer volledig nieuw..

    Naast mij speelt een kleine portatief met daarop Radio Subazio, een soort van Radio 2 voor gevorderden: lichtvoetig, vol korte nieuwsflashes. Iedere keer die opstaat, wordt ik er aan herinnerd, dat Italië het land is van de Conzoni, het Lichte Lied waaruit Canzonissima ooit is gegroeid. Hier geen kattengejank met falsetstemmen half door de neus en in ’t Koeter-Engels boven hun stem gezongen, dat eerder een schor schreeuwen is.. Primitiever dan een kolonie wilde apen. Hier geen oorverdovende oerwoudgeluiden waar mijn honden verschrikt voor weglopen. Geen gebonk met daartussen kip-kap van ondefiniëerbare instrumenten, computer-muziek genaamd. Hier hoort U warme mannenstemmen, of tere hupse dan weer weemoedige vrouwenstemmen, die met meer gevoelens dan er kleuren in de regenboog zijn, proberen U te ontroeren, te verblijden of te begeesteren. Daartussen een paar flitsen opgewonden verslagstemmen en de droomwereld van liefde en harmonie kan weer doorgaan: het is U niet eens opgevallen dat er een onderbreking was. Hier zijn dan ook geen cowboys aan het werk, die in galop de Beschaving willen voorbijsteken….

    Dit is Italië.

    *

    Of liever, dit land is een deel van de Klassieke Beschaving, die in ruïnes verspreid liggen rond de Middellandse Zee. Ze heeft, zoals men dat zegt, de ‘tand des tijds’ niet kunnen weerstaan.

    Van beschaafde voorouders met enorme erfenissen, zijn we nu bezig met sneltreinvaart onszelf terug te schakelen naar ‘af’. We moeten onszelf ‘verrijken’ met de geur van gedroogde kamelenmest en verse schapenkeutels. Van bouwers van Gotische kathedralen die tot de hemel reiken, en die de uren van dag verblijden met vrolijke beiaardklanken, moeten wij een volk van kontheffers worden, die kwijlend van onderdanigheid, de kop naar Mekka moeten draaien.

    Waar O Heer, hebben we dàt verdiend?

     

    (*) De constructie van de gevel van de Duomo van Milano is een van de merkwaardigste van de Italiaanse bouwkunst. De eerste steen werd gelegd in 1386, op de plaats waar de kerk stond van Santa Maria Maggiore. Het is Gean Galeazzo Visconti die een project naar voren schoof dat zijn regering luister moest bijzetten. Hij was het die besloot dat de kerk in marmer opgetrokken moest worden en in de gotische stijl die opgang maakte in de landen aan de andere kant van de Alpen. Het plan werd door de hele stad met enthousiasme onthaald en de kerkfabriek verschafte geld en mankracht. Ook schenkingen en testamenten brachten veel geld in kas. Alle onderdelen werden getekend met a.u.f. of Ad Usum Fabbricae (‘ten gebruike van de kerkfabriek') en vrijgesteld van belasting. In 1394werd een zekere Jacob Coene uit Brugge, een bekende miniatuurschilder, contractueel aangesteld om het plan van de dom te tekenen van de fundamenten tot de top. Dat staat in het Latijn te lezen op een gedenkplaat op de achtergevel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge: Jacobo Coene Brugensi inclyto codicum illuminatori qui ecclesiam metropolitanam Mediolanensem A.D.MCCCLXXXXIV arte sua adornavitgrati Italici monumentum dedicavere MDCCCCXXV.(‘Dankbare Italianen hebben dit monument in het jaar 1825opgedragen aan Jan Coene, een illustere verluchter van handschriften uit Brugge, die met zijn kunst de aartsbisschoppelijke kerk van Milano versierde.'). Aan de linkerkant staat tweemaal het kruis, het oude wapenschild van Milano, afgebeeld en aan de rechterkant twee leeuwen, het wapenschild van Vlaanderen.

    Na enkele jaren was het grote enthousiasme verdwenen en schoot de bouw maar heel langzaam op. Ook de voorgevel stond ter discussie. Op bevel van Carolus Borromeus werd een renaissancevoorgevel voorgesteld op zijn Romeins, met grote ramen, vooruitspringende zuilen en obelisken.

    Aan de uitvoering ervan werd begonnen, maar halfweg de 17de eeuw keerde men terug naar de oude toestand en werd een gotische gevel getekend met aan beide kanten een hoge toren. Waarschijnlijk ten gevolge van het feit dat een marmeren kolom gedurende het transport in het Lago Maggiore tot zinken kwam, werden de werken weer stopgezet.

    Dan volgde een opeenvolging van voorstellen tot de oude gevel v.in Santa M.ui.i Maggiore naar beneden gehaald werd in 1682. De nieuwe gevel werd gebouwd met mwe steen, tot Napoleon in 1805 een vlugge afwerking beval

     

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     




    28-01-2014, 18:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1751 - VOLGENS DE VERTROUWENSINDEX GAAT HET STEEDS BETER MET ONS

     

    *

    Dansen de muggen in januari, dan zitten we met Pasen in de penarie

    Dinsdag 28 januari 2014

    Vorstmaand

    Zon 8u24-17u27

    H Thomas van Aquino, patroon van de theologen

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Bovenstaande afbeelding, met in het achterhoofd de Nieuwjaarsbijeenkomst der Kwibussen van zondag laatst, met de Opper Kwibus Peeters op de praatstoel, de stijgende index der Nieuwe Bavianen die stilaan een meerderheid beginnen te worden, signaleer ik U de TAK-ere-haag waardoor de deelnemers zich een doorgang moesten banen doorheen een haag van Vlaamse Leeuwenvlaggen.. TAK staat voor TAAL AKTIE VLANDEREN. Meer dan iets signaleren kunnen we niet, de mensen moeten het ook willen zien en horen. Voor ze in slaap sukkelen. De statistieken, zelfs vervalst, bewijzen het: de Allachzonen inderdaad groeien aan de bomen, of vallen uit de Hemel.

    Hieronder volgt een mooi voorbeeld van de ‘wishfull thinking’ van de Overheid, die we nota bene net als Koning Flipper zijn Mattil, ook zelf hebben gekozen. Vooral Kwibus Peeters is daar sterk in. Namens de Partij natuurlijk. Op deze blog worden die gasten dan ook met engelen geduld aangemerkt als de ‘Ik zal – Wij zullen’-typen.

    Om minder op te vallen, hebben die nu blijkbaar, naast de Allochtonen Index, een nieuwe ‘index’ uitgevonden: de vertrouwensindex. Volgens mij moet dat een algebraïsch rekensommetje zijn met 5% terugblik- en 95% toekomstmateriaal. Dat laatste in zuiver hypothetisch en schommelt op en neer naargelang de desiderata van de partijleiding. In verkiezingstijden wordt daarmee al eens gejongleerd, maar dat weet iedereen en het doet er dus niet aan toe. De perceptie verhoogt daardoor en van de perceptie moeten zij leven.

    Natuurlijk is regeren altijd een heel groot beetje heel veel en heel ver vooruitzien. Maar van al dat vooruitzien worden ze dan zo moe, dat het meestal daarbij blijft. En dat is omdat er van al die plaatselijke kleine vooruitziendertjes in werkelijkheid niet veel afhangt. De beslissingen worden elders genomen, op groter vlak en altijd en overal zijn deze het gevolg van oncontroleerbare omstandigheden, waar dan de ondernemers en andere handen-uit-de-mouw-stekers van ieder land het beste proberen van te maken. Waarbij die moeten optornen tegen de modderstromen van politieke tegenwerkingen.

    Anders gezegd: de ‘zullen’ -typen van het Kwibus kaliber zoals de Tsjeven, moet de ondernemers niet willen de les lezen, ze moeten ze stilletjes volgen en hen vooral niet tegenwerken, of de strot toeknijpen met allerlei regels en regeltjes. De Bevolking vraagt geen ‘vertrouwensindex’, maar een opsommings-index van hun eigen positieve verwezenlijkingen. Als daar zijn: zoveel percent belastingsbesparing, omdat er zoveel percent nodeloze uitgaven zijn teruggeschroefd in die en die sectoren, te beginnen met het overheidsapparaat, de immigratie-luchtbel, de transfers naar de bodemloze put der hangmatters van beneden de taal- en armoegrens.

    De lijst van mogelijkheden is quasi onbeperkt, zodat Het Eigen Volk dan Eerst kan komen, en niet meer laatst. Zoals we nu zijn, op de rand van de afgrond, met als laatste balustrade vòòr de peilloze diepte, de veilige zekerheid van …. een vertrouwensindex.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Peeters: "Vlaanderen laat crisis achter zich"

    *

    Het vertrouwen van de Vlaamse ondernemers is in januari 2014 gestegen na een kleine terugval in december. Daarmee zit het weer op het niveau van de zomer van 2011, het hoogste peil in bijna drie jaar. "Vlaanderen laat de crisis ­achter zich", maakt minister-president Kris Peeters zich sterk.

    Uit de jongste Vlaamse conjunctuurenquête blijkt dat de ondernemers alweer een stukje minder pessimistisch naar de toekomst ­kijken. Na een dipje in december klokt de vertrouwensindex voor Vlaanderen deze maand af op -7,4. Dat leunt aan bij het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

    Het herstel van de Vlaamse conjunctuur is vooral te danken aan de industrie, de handel en de diensten aan bedrijven. In de industrie neemt het vertrouwen niet alleen toe door een verbetering van de binnenlandse en de buitenlandse vraag, de bedrijven verwachten ook dat ze in de toekomst weer meer mensen in dienst kunnen nemen.

    "Deze cijfers bevestigen nog maar eens dat we stilaan uit de ­crisis geraken", zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). "Zo is de export in de eerste negen maanden van 2013 met 1,5% gestegen ten opzichte van het recordjaar 2009. Daarom blijf ik ook focussen op onze handelsrelaties met andere landen." Eind vorige week bleek ook al dat de Belgische vertrouwensindex van de Nationale Bank was gestegen tot het hoogste punt sinds het uitbreken van de financiële crisis in de herfst van 2008.

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Zondag in Het Nieuws ook Jan De Meulemeester aan het woord gehoord op die Tsjeven bijeenkomst? Die maakt blijkbaar carrière met op de schuim te gaan op allerlei feestjes. We hebben het allemaal zeer goed genoteerd: 20% van de stemmen is de absolute benedengrens. Daar begint het pas, en the sky is the limit.

    Maar als de lucht ut uit die ballon zal verdwenen zijn, dan gaan we met dat Jantje nog eens praten, sè. Waarbij nu al kan gesteld worden, dat de schuldigen voor deze afgang niemand minder dan het Vlaams Belang zullen zijn.

    Moest er geen Vlaams Belang geweest zijn, dan maakten de BDW-ers nu nog altijd deel uit van die Grote Staatsdragende Tsjeven Partij der Kwibussen, die dan samen met Di Pupo II, het Land één en ondeelbaar zouden gehouden hebben. Met deze uitslag komt er spijtig genoeg niet alleen een einde aan 184 jaar “Macht door Eendracht’, maar ook aan de vele profijtjes die ons ten deel vielen. Het Volk zal er moeten aan gewennen, dat er zonder ons, nu welstand komt voor iedereen. Dat de grensbarelen weer zullen bemand zijn, zodat de criminelen niet meer binnen geraken, en dat we de horden welzijnstoeristen kunnen buiten houden. Ja, dat we zelfs, willen ze niet verhongeren, die arme luizen zullen moeten terugsturen van war ze gekomen zijn. Jullie zullen het moeten beleven, dat de miljarden ontwikkelingshulp in de eerste plaats naar jullie eigen mensen gaan, en niet langer naar vreemden in verre vreemde landen waar het meestal i de verkeerde zakken terecht komt. Jullie pensioenen zullen omhoog gaan, en de belastingen gevoelig naar beneden, zodat er geen subsidies meer kunnen toegestopt worden voor de bouw van Moskeeën. Jullie zullen alsdan misschien verplicht worden om de eigen kerken te her ontdekken, want jullie spiritualiteit zal met springen omhoog vliegen. Jullie zullen alles in handen krijgen om zelfs zonder ons en zonder de Europese Unie weer een Groot en Gelukkig Volk te worden.

    En kijk, voor al wie graag soaps en sport ziet, of pulpgazetten in huis haalt, zullen er, omdat wij er niet meer zijn, aparte kanalen komen waarvoor duur zal moeten betaald worden. Zodat op de Publieke Tribune meer tijd vrijkomt voor volksverheffende initiatieven.

    Jullie zullen zonder ons, in bed thuis en elders, of op alle andere plaatsen van het werk, in sportaccommodaties, enz, veel minder amusement kunnen vinden want abortus zal weer in het Strafwetboek opgenomen worden, terwijl anticonceptie-rommel zal verboden worden. Jullie ‘anders geaarden’ zullen niet langer op ee-schavtjes komen, maar ze zullen verzorgd worden zoals het hoort. Streng aar rechtvaardig. Jullie zullen weer aangewezen zijn op normale gezinnen met 1 (dezelfde) vader 1 (dezelfde) moeder, met kinderen die elkaars échte broers en zussen zijn en geen weg-en-weer kinderen. Zonder ons zullen jullie behoeftigen, jullie bejaarden, jullie zieken, niet meer achteraan gesteld worden, maar voorop gaan in de verzorging, want, vergeet het niet, zonder ons zullen er geen wachtlijsten meer zijn.

    Zonder ons zal de Jeugd weer kunnen dromen van grootse daden en ze zullen er de middelen voor hebben. Zonder ons zal de échte Kunst weer herleven, want er zullen geen subsidies meer zijn die aan hen voorbij gaan, om het leger van de ons bevriende amateurs die onze lof bezingen, in leven te houden.

    Onszelf zult U moeten zien verschrompelen tot pas bevruchte eicellen in de schoot van onze moeders, waar we, na voldragen hervorming, hopen te worden herboren als jullie gelijken, die ook hebben leren hangen naar Vrijheid en naar Recht.

    Mogen wij aldus met aandrang vragen, om ons, de eigen sterkhouders ervan, te bevrijden van de dwanggedachten die bestaan de Partij der Kwibussen. Zodat we die zotte dingen, zoals die ‘vertrouwensindex kunnen afvoeren.

    Politiek heeft met zaken doen misschien één ding gemeen : men moet het iedere dag verdienen. In de ondernemerswereld is er de ‘Faillissementswet’ om de fall out weg te werken. In de politiek is die Wet niet, en maar goed ook, zoniet zou er van al die beroeps Bestuurders vast niet één overeind gebleven zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    28-01-2014, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1750 - WERKWIJZE VROGER EN NU OM DE FINANCIEN WEER GEZOND TE MAKEN

    ***

    Maandag 27 januari

    Zon 8u26-17u25

    H Angela Merici, patrones van de onderwijzeressen

     

    *

     

    *

    Ik had deze affiche niet mooier kunnen dromen

     

    Kies Spa als U houdt van veel winden laten….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Deze bijdrage gaat – spijtig - niet over onze privé financiën die weer gezond moeten gemaakt worden, maar om die van de Volksmisleiders die voordien alles wat ze konden krijgen en vastpakken niet alleen eerst door deuren en vensters hebben weg gesmeten, maar zich nu klaar maken om te schrapen tot op de bodem van onze ziel.

    Vroeger heette zoiets ‘Operatie Gutt’ of ‘Munt Sanerings Lening’ (MSL), en nu heet dat gewoon en recht-voor-de-raap ‘Dwangbijdrage’.

    Na WO II was er veel ‘zwart geld’ in omloop, harde D-Marken gesjoemeld of verdiend tijdens de Bezetting door te werken voor ‘Den Duits’ en die arme Belgische Staat moest o zo nodig her-gefinancierd worden. De Toenmalige Minister van Geen Fibanciën, een zekere Guttman liet dus nieuw geld drukken en verklaarde zowel DM-Marken als het bezettingsgeld totaal waardeloos. Maar geen paniek: ieder volwassen persoon kon tot maximum 2.000 Fr oud geld inwisselen van nieuw. Al het overige mocht met de zegen van de Belgische Staat, als WC-papier gebruikt worden. Voor echte Vaderlanders waren er wel andere oplossingen…. Voor kapitaal dat in vennootschappen stak, werden voor dezelfde bedragen Staatsbons met minieme interest uitgegeven, die daarenboven regelmatig ‘uitgeloot’ werden om te worden uitbetaald. Het zal rond 1970 geweest zijn, dat mijn kantoor op de balansen van al die gelukkige klanten al die ‘Achtergestelde Activa’ doodeenvoudig mochten afgeboekt worden. Einde verhaal.

    O Ja, kloosters met 50 nonnekes mochten dus 50 x 2.000 Frank bij Gutt gaan inwisselen, die ze meestal niet hadden. Zodat die, mits een klein percentje, wel hier en daar een rijke burger konden helpen….

    *

    De vooruitgang heeft ondertussen niet stil gestaan….Nu heeft iedereen een Bank- of Postrekening. Zodat, zoals U hieronder kunt lezen, over heel Europa op hetzelfde ogenblik een bepaald bedrag door de Overheid kan afgeboekt worden van Uw rekening(en). U noch de Overheid moet daarvoor uit het huis gaan…Een simpele druk op de knop, en U bent be-Gutterd.

    Een gouden tijd dus voor de dieven, vooral in de huizen van de vooruitziende burger die zijn kapitaaltje onder zijn matras zal bewaard hebben…Waarbij ik toch zou aanraden, om opnieuw eens ‘Boerke Naes’ met zijn zevenschot te gaan herlezen in de plaatselijke Bib. Vragen naar Guido Gezelle…...

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Duitsland neemt IMF-voorstel dwangbijdrage 10% over

    Cyprus waarschuwt Europeanen: Ook rekeninghouders onder de € 100.000 gepakt

    *

    Sinds de 'redding' van Cyprus mogen burgers per dag nog steeds maximaal € 300 pinnen, en is de jeugdwerkloosheid opgelopen tot een record van 40%.

    De vorig jaar door het IMF voorgestelde verplichte dwangbijdrage van Europese (spaar)rekeninghouders is weer een stap dichterbij gekomen, nu de Duitse Bundesbank het plan heeft overgenomen. Vooralsnog zou het om een eenmalige welvaartsbelasting van 10% gaan. Cyprus waarschuwt de EU dat ook rekeninghouders met minder dan 100.000 euro zullen worden gepakt.

    IMF: Geen andere uitweg

    De Duitse Centrale Bank stelt dat de dwangbijdrage alleen 'in absolute uitzonderingssituaties' mag worden geheven. Daarmee wordt duidelijk dat deze drastische maatregel in heel de eurozone wordt voorbereid, om daarmee de schuldencrisis te beëindigen en de euro te redden.

    Het IMF zag al vorig jaar geen andere uitweg meer uit de Europese schuldencrisis. Duitse politici reageerden destijds met instemming op het voorstel, die er toen 'natuurlijk' alleen 'bij hoge uitzondering' zou komen, en dan 'natuurlijk niet in ons land'.

    Schuldencrisis wordt onhoudbaar

    De omarming van het IMF-plan door de Bundesbank is een duidelijk signaal dat de schuldencrisis in de eurozone in toenemende mate onhoudbaar wordt. De bank vindt de maatregel gerechtvaardigd, omdat die het 'principe van eigen verantwoordelijkheid' zou huldigen, door eerst de belastingbetalers in de crisislanden hun eigen staten te laten redden. Pas daarna zou er mogelijk nog 'solidariteit' van andere lidstaten nodig zijn.

    Er kleven wel grote risico's aan zo'n dwangbijdrage, zoals een kapitaalvlucht naar het buitenland en verlies van het vertrouwen van de financiële markten. Daarom zou er alleen een dwangbijdrage moeten komen als er een lidstaat bankroet dreigt te gaan, en niet eerder, stellen de Duitsers.

    Groot publiek en privaat vermogen in crisislanden

    De gedachte achter de dwangbijdrage is het gegeven dat tegenover de enorme schuldenlast een groot publiek en privaat vermogen staat. Zo hebben bijvoorbeeld Italianen gemiddeld een veel hoger privévermogen dan Duitsers en Nederlanders. Naast privatiseringen 'kan ook het beschikbare private vermogen eraan bijdragen, een staatsbankroet af te wenden,' aldus de Bundesbank.

    In 'pleitestaat' Griekenland zijn er bijvoorbeeld de rijke Griekse industriëlen -voornamelijk reders- wier forse vermogen ondanks de crisis intact is gebleven. Ook in het rijke noorden van Italië bestaan aanzienlijke privévermogens. Op Cyprus werd voor het eerst daadwerkelijk beslag gelegd op privérekeningen. We voorspelden onmiddellijk dat de 'redding' van Cyprus een blauwdruk voor de rest van de eurozone zou zijn.

    Opbrengst in Duitsland € 230 miljard

    Het Duitse Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek (DIW) heeft al uitgerekend wat een eenmalige dwangbijdrage voor mensen met een privévermogen van € 250.000 of hoger zou opleveren: ongeveer € 230 miljard. De Bundesbank denkt echter dat de maatregelen in Duitsland niet nodig zal zijn. Ook staat de bank kritisch tegenover het opnieuw invoeren van de in 1997 afgeschafte vermogensbelasting, omdat deze 'schadelijk is voor de (economische) groei'.

    Online bankieren maakt dwangbijdrage eenvoudig

    Europa heeft eerder te maken gehad met dwangbijdragen, vooral na de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het grote 'voordeel' is nu dat de meeste bankzaken online worden afgehandeld, en een gedwongen afschrijving van 10% met één druk op de knop te realiseren is. Ontsnappen is feitelijk onmogelijk, zeker als de maatregel tegelijkertijd in de hele eurozone wordt genomen, en net zoals op Cyprus vergezeld gaat met strenge kapitaalcontroles.

    Cyprus waarschuwt: alle rekeninghouders worden gepakt

    De Cypriotische ambassadeur in Berlijn, Minas Hadjimichael, is ervan overtuigd dat wat zijn land is aangedaan, heel Europa staat te wachten. 'Ze deden het eerst hier, om te zien wat er zou gebeuren... Daarna wordt het algemeen ingevoerd. Alle tekenen wijzen daarop. Ze willen het geld van de spaarders gebruiken om de banken te redden. En dan heb ik het niet enkel over de niet-verzekerde tegoeden!' (= dus ook de rekeningen onder de € 100.000 zijn niet gegarandeerd).

     

    De 'redding' van Cyprus is dan ook enkel ten goede gekomen aan de buitenlandse banken. Het land zelf ligt door de dwangbijdrage nog altijd in puin. Zo bedraagt de jeugdwerkloosheid 40%, een record. Wat hoop biedt zijn de grote gasvoorraden die rond Cyprus zijn ontdekt, en waarmee het land in de toekomst extra inkomsten kan genereren.

    Cyprioten mogen sinds de 'redding' nog steeds maximaal € 300 per dag pinnen. Sommige mensen gaan daarom dagelijks naar de bank, om zo alsnog al hun spaargeld op te nemen. Hierdoor is er al enorm veel geld van de bank 'onder het matras' terecht gekomen. (2)

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

     

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Of ik U goede raad kan geven? Heel zeker! En graag. Zelfs de beste raad die er is, de beste van heel de wereld, en helemaal zonder kosten.

    U begeeft zich op 25 Mei a.s. binnen de gestelde uren, voorzien van Uw Identiteitsbewijs + Oproepingsop naar het stembureau waar U verwacht wordt, en U stemt daar op een van de twee V-Partijen, U weet wel, die met de Geel-Zwarte lijsten. Zwicht U vooral voor Rood en Blauw, maar vooral voor de lijsten van Kwiebus Peeters. Kies liefst niet op de namaak, maar op de originele. Ga da naar huis, en hang daar open en bloot het Beest uit.

    Nog voor de haan driemaal zal gekraaid hebben, zult U met mij, Uw dienaar, in de Hoogste Hemel zijn. En dan is de rest gewoon een kwestie van helpen afvoeren.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    27-01-2014, 18:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1749 - GEERT HOUTHOOFD EN DE SUPER DIVERSITEIT: IEDEREEN IS VERRAST

    **

    Maandag 27 januari

    Zon 8u26-17u25

    H Angela Merici, patrones van de onderwijzeressen

     

    *

    Met de tricolore als erelint, Ecce Homo

     

    Visboer Houten Kop klopt d’er op.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Als de Overheid (of de VRT, maar dat is hetzelfde) cijfers geeft over Allachzonen-zaken, moeten we daar altijd extra mee oppassen. Gaat het over ‘positieve Allahzonen-zaken’ zoals ‘verrijking’ dan moeten we altijd delen minstens door het getal 2 of 3n en als het gaat over ‘negatieve Allachzonen-zaken, zoals bevolkingsaanwas e.a., dan moeten we omgekeerd rekenen en vermenigvuldigen met minstens 2 of 3. Allen de percentages in de ‘Penitentie Huizen’ liegt niet, maar dat mogen we niet weten omdat niemand dan nog gerust zou kunnen slapen.

    Ziet U, de weegschaal van de Overheid voor zulke Allahzonen-zaken, heeft een op die manier gemonteerde schommelde naald die nooit stilstaat. En verder is het net als bij de sjoemelende visboer op de vroegmarkt. De klant moet altijd de afstand van de duim van de visboer tot de schaal waarop de koopwaar ligt, in de gaten houden. Het is zo rap gebeurd en er is onderwijl zoveel naast de kwestie getaterd.

    Enne o Ja, de naam van die Meneer is ook niet Geert Houthoofd, maar Geert Houten Kop. Hieronder maakt U kennis met hem. Zeg niet dat ik U niet heb gewaarschuwd!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    1 op de 3 jonge kinderen is van vreemde herkomst

    ma 27/01/2014 - 09:17 Update: ma 27/01/2014 - 11:04 Joris Truyts Zowat een op de drie kinderen tot vijf jaar in Vlaanderen is van vreemde herkomst. Over alle leeftijden heen gaat het om 1,1 miljoen mensen of 17,5 procent. Dat blijkt uit de nieuwe Vlaamse Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor, die voor het eerst migranten van de tweede generatie meetelt.

    "Ik vermoed dat er burgemeesters zullen schrikken"

    De migranten van de tweede generatie hebben de Belgische nationaliteit, maar hun ouders komen van elders. Zij waren tot nu niet vertegenwoordigd in de cijfers. "Dat is voor het beleid heel belangrijk om te weten, omdat blijkt dat die mensen in de tweede generatie een grote achterstand hebben inzake armoede, opleiding, tewerkstelling en huisvesting", zegt Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) in "De ochtend".

    VRT

    De cijfers zijn dus niet meteen rooskleurig. "De armoedegraad is 3,8 keer hoger dan bij de autochtone bevolking. De tewerkstellingsgraad is maar 44 procent. De opleidingsgraad en de scholingsgraad zijn slecht. Het dramatische is dat dit ook speelt in de tweede generatie: heel veel schoolse uitval, mensen die geen diploma halen. Dat leidt tot een totale achterstand", aldus Bourgeois.

    De N-VA-minister wijst erop dat het cijfer van mensen met een vreemde origine nog zal groeien. "In de leeftijdscategorie van nul tot vijf gaat het om een derde van de bevolking. Dus die "superdiversiteit" zal in de toekomst nog toenemen."

    Een van de zaken die gemeten zijn, is Nederlands als thuistaal. Daaruit blijkt dat in Gent één derde van de mensen thuis geen Nederlands spreekt. In Antwerpen spreekt 41 procent van de kleuters thuis geen Nederlands. Bourgeois hamert op het belang van talenkennis en dan in het bijzonder van het Nederlands. "Tot in de tweede generatie zien we een grote scholingsachterstand. Dat is dramatisch. Daar moet je op inzetten."

    Bekijk de cijfers voor uw gemeente

     

    De lokale Inburgeringsmonitor geeft de cijfers per stad/gemeente weer. "Het integratiebeleid moet bij uitstek ook op lokaal vlak gebeuren. Dat kan pas als de gemeenten objectieve cijfers hebben en die zijn er nu", zegt Bourgeois daarover. Hij vermoedt dat er wel een aantal burgemeesters zullen schrikken van de cijfers. Genk bijvoorbeeld blijkt de enige Vlaamse stad waar mensen met een vreemde origine nu al in de meerderheid zijn (54 procent).

    Belga

     

    Er is op heel veel terreinen tegelijk werk nodig, zegt Bourgeois, die zegt dat Vlaanderen al een tandje bijgestoken heeft met zijn nieuwe Integratiedecreet. De minister kijkt dan ook in richting van het federale niveau. "België voert geen actief migratiebeleid, een beleid dat erop gericht is mensen aan te trekken die je nodig hebt op de arbeidsmarkt."

     

    "We hebben disproportioneel veel passieve immigratie. Maar 15 procent mensen die binnenkomen, doen dat om economische of studieredenen. Frankrijk en Nederland halen 40 procent en meer. 85 procent bij ons is asielregularisatie en volgregularisatie (gezinshereniging, huwelijksmigratie en dergelijke, red.). Dat is te veel."

     

    De cijfers van de Inburgeringsmonitor verschijnen in de loop van de dag online op de portaalsite lokalestatistieken.be. Daar kan u dan per gemeente alle statistieken bekijken.

    Wat staat er in de Inburgeringsmonitor?

       Begin 2012 telde Vlaanderen 1.114.792 mensen van vreemde herkomst. Het gaat om mensen van wie de huidige of eerste nationaliteit niet Belgisch is, of om Belgische kinderen van een ouder in die situatie. Sinds 2009 kwamen er 160.000 mensen bij, wat een groei inhoudt van twee procent per jaar.

       Zowat de helft komt uit de Europese Unie, van wie een meerderheid uit onze buurlanden. Vijftien procent komt uit de Maghreblanden en ruim tien procent uit kandidaat-EU-lidstaten (inclusief Turkije).

     

       Opvallend is dat in sommige steden ongeveer de helft van alle inwoners van vreemde herkomst is. Genk spant met 54 procent de kroon, Maasmechelen (44 procent), Vilvoorde (43 procent) en Antwerpen (42 procent) volgen. In centrumsteden als Gent, Mechelen en Leuven gaat het om ruim een kwart.

       Vooral bij de jongsten is het aandeel mensen van vreemde afkomst hoog, gemiddeld 32 procent. In zes Vlaamse steden en gemeenten (Baarle-Hertog, Maasmechelen, Vilvoorde, Genk, Antwerpen en Machelen) gaat het om meer dan twee op de drie kinderen jonger dan zes. Bij 80-plussers gaat het voorlopig slechts om drie procent.

       Mensen van buiten de EU die werken, verdienen vaak ook weinig. Het aandeel mensen in de laagste dagloonklasse (0 tot 100 euro) loopt op tot bijna zestig procent (Belgische herkomst: 25 procent). In Brugge en Oostende gaat het zelfs om drie kwart.

    Bron; VRT

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het is dus een zaal van oorzaak en gevolg, maar in Houten Koppen dringt dat niet gauw door. Wegens te harde buitenkant, en te lege binnenkant.

    “Gezinshereniging’ is nog zo’n toverwoord waar het Leger der Kloeffenkappers mee werkt. Een hier opgegroeide Allahzoon haalt het hem totaal onbekend bruidje uit hun beider ‘thuisland’ en hopsa! de hele familie-clan is meteen van straat. Of moet ik eerder zeggen weg van uit de bomen. En kijk, de ‘mensenrechten-tellers’ verschuiven weer één bolletje op hun telraam.

    Tenslotte he gewone zoethoudertje: onze cijfers bevatten ook veel niet-Magreb-herkomsten. Mooi zo. Zouden wij o niet zeggen, noch opp de schoolbanken van de Lager Onderwijs, zelfs niet in de straten van onze centrumsteden. Daar moet men ze niet tellen, want we vallen er over! Wat meer is: als men verf mengt, slaan de donkerste kleuren altijd het meest door.

    Rekenkundig zou ik bijna zeggen : 10 blanken en 10 bruine of zwarte Allashzonen = 50 vreemdelingen in onze straten.

    U moet niet trachten dit rekensommetje na te rekenen. U moet gewoon nog een paar jaar wachten. Ze groeien aan de bomen, of vallen gewoon uit de lucht. Allemaal met lange tenen en korte lontjes….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    27-01-2014, 15:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1745 - GROEIEN DIE ALLOCHTOONTJES AAN DE BOMEN OF VALLEN ZE UIT DE LUCHT?

    *

    Maandag 27 januari

    Zon 8u26-17u25

    H Angela Merici, patrones van de onderwijzeressen

    *

     

    *

    Hedendaags diploma

     

    Betracht door Het Ministerie van Onderwijs.

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Toeval bestaat niet, wordt gezegd. Goed! OK! Geen discussie. Dan is het geen toeval maar iets ‘anders’, dat de patroonheilige van de dag de patroones is van iedereen die in het Onderwijs staat. En dat de bijdrage van en collega hieronder die ik gisteren klaar had gezet, van de hand is van …. iemand uit het Onderwijs.

    Op http://blog.seniorennet.be/vroeger/ vond ik dus die stem uit het Onderwijs die met een paar simpele woorden méér aanbrengt dan het Ministerie van Onderwijs, moest daarover een encyclopedie bestaan. Praten dat ze daar kunnen, ongelofelijk! Maar doen… is niet mogelijk wegens hun opgelegde lafheid en de lange tenen/korte lontjes van de ‘Nieuwe Belgen’ uit de meest achterlijke streken ter wereld.

    Moest zo’n encyclopedie ooit het daglicht zien, zou het als naar gewoonte, 99.99999999% van zijn volume in de Toekomende Tijd, de zogenaamde ‘Ik Zal-Wij Zullen-tijd’ geschreven zijn, daar waar iemand die met beide voeten in de werkelijkheid staat, in een paar volzinnen én de ziekte én de remedie heeft geschetst.

    Korte metten maken, zowel met de lafheid van de Overheid als met de onwil van de vreemdelingen, is dat dan zo moeilijk? Of zullen we maar zeggen dat in onze Ministeries deze verkeerde gang van zaken geen uitzondering, maar eerder de algemene regel is?

    Mag U vooral niet vergeten op 25 Mei a.s., want er staat een nieuwe generatie klaar om de fakkel over te nemen. Vergeet kwiebus Peeters van de Tsjeven want hij is gewoon de aanvoerder van de generatie slippendragers. Stuur de Rood Gardisten beladen met schande, getooid met lange ezelsoren in de hoek. Beter zou zijn, hen in de boeien te slaan, om ze samen met de Blauwe zakkenvullers als De Gucht en Verhofstadt, naar de strafkolonies te sturen voor dwangarbeid.

    Stem op het Geel-Zwart van de verandering, liefst op het origineel daarvan, het Vlaams Belang. Want de kopij, de BDW-ers zijn in hoofdzaak, buiten hun enige kopman, de synoniemen der gemakzuchtige Tsjeven die van geven en toegeven hun bestaansreden hebben geaakt.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Waarom zoveel Allochtoontjes het Eerste Leerjaar moeten overdoen

    *

    Taalachterstand en zwakke thuismilieus zijn de afgezaagde excuusjes om het zittenblijven van allochtone leerlingen te verschonen. De toekomst van de zittenblijvertjes zal er nóg somberder gaan uitzien omdat het aantal allochtoontjes alsmaar blijft stijgen. Alsof ze aan de bomen groeien, of uit de hemel vallen.

    Door hun talrijke afwezigheden missen de kleine allochtoontjes hele brokken van het kleuteronderwijs en daardoor zijn ze onvoldoende voorbereid op het eerste leerjaar. Het dure gesofisticeerde didactisch materiaal en de intensieve begeleiding door migrantenwerksters en tolken kunnen het niet goedmaken. Verloren geld en verspilde energie!

     

    Daarbij komt nog dat de allochtone ouders vaak het advies om hun kind het derde kleuterklasje te laten overdoen, in de wind slaan, met een enorme achterstand in het eerste leerjaar als gevolg.

    Het is bekend dat de taalachterstand te maken heeft met de verknochtheid aan eigen thuistaal. En die is niet te breken, met geen enkel miljoenenproject. "Dweilen met de kraan open", zo beschreef taakleraar Jos S. zeer treffend zijn activiteiten bij de achterblijvers die thuis én op school constant omringd worden door hun moedertaal. De paar woordjes Nederlands die ze leren, zijn ze dan ook nog vergeten als ze van een lange vakantie in hun thuisland terugkeren naar hier.

    Dan zijn er de 'zwakke milieus' waaruit allochtone kinderen komen. Ik herinner me nog goed de allochtone huishoudens, waar moeder Nederlandsonkundig was, en vader geen tijd maakte om zijn kindjes te helpen met huiswerk omdat ie het te druk had in de moskee of in het café.

    Het is begrijpelijk dat vele scholen het zittenblijven aanmoedigen. Dat zit zo: als leerlingen 2x blijven zitten en ze worden 12 jaar, dan mogen ze het vijfde en zesde leerjaar overslaan (!). Logisch vervolg: beroepsonderwijs. Met een hopeloze taalarmoede loop je toch verloren in het ASO. Opgeruimd staat netjes. Zo werd de zwakke allochtone meerderheid geweerd uit het ASO. Anders was het onderwijsniveau in het middelbaar nóg lager!

    Thuis en overal Turks blijven tetteren, afkerigheid tov het Nederlands, afwezigheden op school, niet opvolgen van adviezen, geen schoolse begeleiding thuis, blijven kleven aan eigen taal en cultuur... Nog verwonderd dat ze niet meekunnen met de leerstof? Het leek er ook op dat de allochtone ouders zich genoegzaam wentelden in hun 'achtergestelde' situatie, ze maakten er geen probleem van. Het was de Vlaamse overheid, in haar hang naar gelijkheid in het multiculturele landschap, die er zélf een probleem van maakte!

    *

     

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Ooit had het Vlaams Heir een Jan Breydel en een Pieter de Conick die eensgezind en zij aan zij vochten voor de overwinning. Wat in 1302 lukte, zou toch in 2014 ook en zelfs beter moeten kunnen lukken?

    BDW heeft de overwinning – koel en sec - in handen. Hij hoeft alleen overheen alle verschillen, de uitgestoken hand van de Belangers te aanvaarden, en binnen de 24 uur ligt de Francofonie aan hun voeten, bedelend om pootjes te kunnen geven! Dat ziet toch de grootste ezel!

    *

    En zo zijn we weer bij ’t begin. Vroeger, nog niet zo heel lang geleden, was het de Juffrouw, de Maseur of de Meester die met de regel in de hand vooraan in de klas op de trede stond, om een onwillige of brutale leerling naar de hoek van de klas te sturen. Wie de roede spaarde, haatte toen zijn kind. Maar aan 14 jaar konden ze lezen, rekenen en schrijven. Dat is nu 18 jaar geworden en de overgrote meerderheid kan dat niet meer, lezen, rekenen en schrijven, maar ze kennen wel hun rechten om de rest van hun leven in de ondersteuning terecht te kunnen.

    ‘Vroeger’ stond de Meester/De Juffrouw naast de Pastoor, de Dokter en de Notaris even hoog in aanzien. De twee laatsten zijn op de maatschappelijke ladder heel wat treden naar beneden getuimeld en de twee eersten zijn compleet weggeveegd en dienen alleen nog als vloermat voor de soort die in een normaal land, levenslang in de hoek hadden moeten staan….

    De wereld op zijn kop! Daar moeten wij in het stemhokje dringend iets aan doen! Doen we dat niet, dan tuimelen wij met z’n alleen weer de Donkeren Middeleeuwen in, waar de slimsten weer, net als vroeger, onderwijzen dat de aarde zo plat is als een vijg, maar dat daar tegenover Allah de Allergrootste is.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    27-01-2014, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!