MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    25-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500766 – DE LAATSTE LOODJES KOMEN ZWAAR AAN

    .

    ZATERDAG 25 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BERERE TIJDEN

    *

    500766 – DE LAATSTE LOODJES KOMEN ZWAAR AAN

    *

    I N H O U D

    Het jaar ’21 heeft dus zo goed als afgedaan. Nog 6 van de in totaal 365 dagen te gaan. Wat voorbij is, is voorgoed voorbij. Amen en uit & ander boekdeel met weer 365 verse dagen. Buiten de dingen die wat blijven nazinderen en misschien wel in de Geschiedenisboeken terecht komen. Vooral dat ‘Chinees Griepke’ van ons Maggy, dat can meet af aan erger is geworden dan de recente Spaanse Griep, en de Vroeg-Middeleeuwe pest en de cholera samen.

    Allemaal zaken om maar rap te vergeten?

    Eindejaarsfeesen, wettelijk bepald, met maximaal 2 personen aan dezelde tafel. En bij overlijdn straks maximaal 2 personen per kist?

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VREDE OP AARDE ?

    *

    ’Er is geen duidelijke oplossing in het dispuut tussen Rusland en het Westen plus Oekraïne. Om te beginnen moet Oekraïne mee aan tafel zitten. Poetin moet niet aangemoedigd worden Oekraïne te beschouwen als een handpop van het Westen, want dat is ze niet. Vervolgens zou het doel moeten zijn voor Poetin zelfs een mindere oorlog niet aantrekkelijk te maken. Hij zou moeten begrijpen dat hij meer te winnen en minder te verliezen heeft door Oekraïne te bedreigen dan er oorlog tegen te voeren. Jammer genoeg is hij een meester in het uitvinden van voorwendsels voor mindere agressiviteiten, die hij daarna openlijk ontkent, zelfs als ze te zien zijn op Tv in de hele wereld. Zolang Poetin aan de macht blijft, zal hij een bedreiging vormen voor zijn buren.’

     

    Bovenstaande alinea is niet van mij. Ik heb ze vrij vertaald uit het weekblad The Economist van 18 dezer (oplage: één miljoen) en zou het niet beter kunnen verwoorden, nadat ik zelf al eens geschreven heb dat niet Rusland op zich, maar het Rusland van Poetin een schurkenstaat is.

    ---

    Een andere grootmacht die de wereldvrede bedreigt, is China, dat blijft bewijzen dat het zich niets aantrekt van gemaakte akkoorden als het niet meer in haar kraam past. Het beste voorbeeld daarvan is Hong Kong dat in 1997 door de UK aan China werd afgestaan, op voorwaarde dat een zekere democratische vrijheid voor 50 jaar zou gegarandeerd blijven. We zijn nu amper de helft van die tijd verder en China trekt er zich niets meer aan van de genomen verplichting. De wetten werden er ‘aangepast’ en de oppositie politiek monddood gemaakt. Dat werd nog eens duidelijk toen deze week het laatste monument van de studentenopstand van 1989 (het zgn ‘Tiananmenprotest’) uit de universiteit van Hong Kong werd verwijderd.

    ---

    Bij ‘Vrede op aarde’ zegt men niet voor niets ‘ voor de mensen van goede wil’. Zo te zien, zijn er ook altijd nog anderen.

    MEGA ONTKENT BESCHULDIGINGEN ENERGIEWAAKHOND OVER 'BEWUSTE MISLEIDING'

    **

    Michaël Corhay, de medeoprichter van Mega. ©Marco Mertens

    *

    24 december 2021 15:29

    *

    De energie waakhond CREG beschuldigt de energieleverancier Mega van een gebrek aan transparantie en praktijken die neigen naar 'bewuste misleiding' van de consument. Het bedrijf ontkent consumenten om de tuin te leiden.

    De federale energie waakhond CREG waarschuwt consumenten voor praktijken die de Luikse energieleverancier Mega toepast. Het gaat om aanbiedingen die neigen naar 'bewuste misleiding', aldus de CREG.

    In een rapport van 17 december over de evolutie van de prijzen op de kleinhandelsmarkt ten opzichte van de groothandelsprijzen is de CREG erg scherp voor de stroom- en gasleverancier. De energie-waakhond beschuldigt Mega van 'gaming': regelmatig switchen tussen indexeringen op maand- of kwartaalbasis, met volgens de CREG maar één doel: goed scoren in de resultaten van prijsvergelijkers. In de praktijk zou er geen garantie zijn op een effectief voordelig contract. Dat maakt het voor de consument verwarrend en moeilijk om goede keuzes te maken, zegt de CREG.

    "Mega switcht regelmatig tussen indexeringen op maand- of kwartaalbasis, met maar een doel: goed scoren in de resultaten van prijsvergelijkers. "

    Federale energieregulator CREG

    De energie regulator geeft het voorbeeld van het variabel stroomcontract Comfy van Mega. In november hanteert Mega een indexering op maandbasis, terwijl het in december kiest voor een indexering op kwartaalbasis, die van het goedkope derde kwartaal. Daardoor komt het product in december op een zeer goede plaats in de resultaten van de prijsvergelijkers. Maar op het moment van de facturatie wordt gerekend op basis van het veel duurdere vierde kwartaal.

    Marie Van Oost

    Vlaamse Beweging

    vandaag

    Arianes: 5 (links) en 1 (rechts)

    foto: ©Wikimedia Commons/Pline

    24 december. Historische dag: Ariane 1 voor eerste maal gelanceerd

    Elk jaar   In het oude Rome, dag van de Juvenalia. Jonge Romeinse burgers brengen die dag offers aan de Juventa, de godin der aankomende mannelijke jeugd. Ze had in de tempel van Jupiter op het Capitool een eigen altaar dat ouder was dan de tempel zelf. Hier kwam iedere jongeling haar groeten, wanneer hij de mannelijke toga ging dragen en bracht een klein offer. Vanaf 191 VC bezat zij in het dal van het Circus Maximus een eigen tempel. Zij wordt op munten van Marcus Aurelius afgebeeld terwijl ze wierook op een schaal strooit.

    vandaag

     

    Geertje Kuijntjes (1905-2019)

     

    2019   Overlijden te Gorinchem van Geertje Kuijntjes, 114 jaar oud, daarmee de oudste ingezetene van Nederland en tevens de laatste Nederlander die geboren was in 1905.

     

    1985   Overlijden te Edegem van Lode Van Kerkhoven, en van de weinige leidende figuren uit de Katholieke Arbeidersjeugd (KAJ) die zijn weg vindt naar de Vlaamse Beweging. Van 1949 tot 1961 is Van Kerkhoven propagandaleider bij het IJzerbedevaartcomité. Hij richt een honderdtal plaatselijke en gewestelijke IJzerbedevaartcomités op en in 1952 een jeugdcomité voor de IJzerbedevaart.

     

    Van Kerkhoven is medeverantwoordelijk voor tal van acties die na de oorlog voor de wederopbouw van de IJzertoren werden gevoerd. Hij organiseert IJzerbedevaartavonden, onder meer een serie met CVP-volksvertegenwoordiger Godfried Develter over ‘De waarheid over het dynamiteren van de IJzertoren’.

    Lode van Kerkhoven is ook de drijvende kracht achter het Nationaal Guldensporencomité, dat de activiteiten ter herdenking van de Guldensporenslag in 1952 coördineert. Hij is medeorganisator van de grote amnestiebetoging in 1959. Zijn voortdurend actieterrein is het Davidsfonds. Hij is lid van het nationaal bestuur vanaf 1952 tot kort voor zijn dood.

     

    1979   De Europese Ruimtevaart organisatie ESA lanceert in Guyana (Zuid-Amerika) voor de eerste keer een raket: de Ariane 1.

     

    1970 Afronding van een grondwetsherziening die voorziet in de oprichting van drie cultuur gemeenschappen (Nederlandse, Franse en Duitse), elk bevoegd voor hun respectievelijke taalgebieden. De Nederlandse en Franse cultuurgemeenschap strekten zich echter ook uit over het tweetalig gebied Brussel- hoofdstad. Dit is de inleiding van de staatkundige hervorming van België. Door wetten in 1980, verder door de staatshervormingen van 1988-1989 maar vooral die van 1993 worden de bevoegdheden en financiële middelen van de Gewesten en Gemeenschappen aanzienlijk uitgebreid.

     

    1951   De voormalige Italiaanse kolonie Libië wordt onafhankelijk. Het land was tijdens de oorlog bezet door de Britten en wordt de eerste onafhankelijke staat die wordt opgericht door een resolutie van de VN.

     

    1951   Na een haat-campagne in katholieke kringen wordt een Kerstman – een pop weliswaar – opgehangen aan het traliewerk van de Saint-Bénigne-kathedraal in Dijon en daarna verbrand. In een communiqué lezen we: ‘Voor ons christenen moet het Kerstfeest het jaarlijkse feest blijven van de geboorte van de Verlosser’.

    De grote Franse antropoloog en filosoof Claude Lévi-Strauss wijdt in Les Temps modernes een lang artikel aan deze verbranding. De Kerstman is voor hem een ‘godheid van een leeftijdscategorie’ en hij wijst op ‘het sociale nut van dit heidense personage’. De schrijver Jean Cocteau schrijft verontwaardigd: ‘De Kerstman verbranden komt neer op het verbranden van kinderen als ketters, indien ze in hem geloven, en als ze niet in hem geloven in het verbranden van hun dromen’.

     

    1946 In Frankrijk begint de Vierde Republiek. De macht van het parlement is versterkt, ten koste van die van president en regering. Charles de Gaulle, de beoogde president, wil geen ceremoniële functie en trekt zich mokkend terug op zijn landgoed in Colombey-les-Deux-Églises.

    1944   Laat op kerstavond wordt het Belgische troepenschip Léopoldville vlakbij Cherbourg getorpedeerd door de Duitse onderzeeër U 486. Zo’n 515 Amerikaanse soldaten en vijf bemanningsleden komen hierbij om het leven.

    1922   Lenin schrijft in zijn testament: ‘Kameraad Stalin, nu secretaris-generaal (van de Communistische Partij) heeft nu een enorme macht in handen en ik ben niet zeker dat hij er met voorzichtigheid gebruik zal van maken’.

    vandaag

    Ava Gardner (1922-1990)

     

    1922   Geboorte te Brogden (North Carolina) van Ava Gardner, Amerikaanse filmactrice. Ze was de jongste van zeven kinderen van een tabaksplanter. Ze gold als een uitzonderlijke schoonheid en reeg de echtgenoten en partners aan elkaar, gaande van Mickey Rooney tot Frank Sinatra en van de miljardair Howard Hughes tot een Spaanse stierenvechter. Dat ze zich van veel meer bewust was dan men dacht, blijkt uit haar uitspraak ‘Wat ik echt zou willen zeggen over het sterrendom is dat het mij alles heeft gegeven wat ik nooit wou’. Bij de promotie voor film The sun also rises (1957) kon je op de gevel van Cinema Rex aan de De Keyserlei te Antwerpen lezen: ‘Ava Gardner, het mooiste vrouwtjesdier ter wereld’. Beeld je in…

    1894   Schandaal in Parijs: de socialistische voorman en volksvertegenwoordiger Jean Jaurès wordt uit de Kamer gezet wegens antisemitisme. Als in 1902 de Parti socialiste français wordt opgericht, behoort hij tot de stichters.

     

    1871   Eerste uitvoering van Aïda, opera van Giuseppe Verdi, ter gelegenheid van de opening van het Suezkanaal.

     

    1818   In Oberndorf, niet ver van Salzburg (Oostenrijk), wordt op kerstavond het lied Stille Nacht, heilige Nacht voor het eerst in het publiek gezongen. De tekst is geschreven door Joseph Mohr, de melodie is van Franz Gruber. Dit kerstlied verspreidt zich snel over de hele wereld en wordt in haast alle talen vertaald. Wereldwijd is het een van de populairste liederen aller tijden.

     

    1789 Een decreet van de Franse Nationale Vergadering verleent het volledige burgerschap aan toneelspelers. Tijdens het debat over de kieswet in december 1789 worden de volksvertegenwoordigers geconfronteerd met de oude vooroordelen tegen acteurs. In naam van de moraal en de achterdocht tegen ‘professionele veinzers’ genieten ze slechts een beperkt burgerschap. Het nieuwe decreet verheft hen nu tot echte burgers.

     

    1605   De aartshertogen Albrecht en Isabella stellen Wenzel Cobergher aan tot hofarchitect–ingenieur. Hij is de grondlegger van de ‘Bergen van Barmhartigheid’ (lommerds) en laat in de Nederlanden vijftien van deze instellingen bouwen. Als waterbouwkundig ingenieur realiseert hij de moeilijke drooglegging van De Moeren, een gebied van 3500 hectaren tussen Adinkerke, Hondschote en St.-Winoksbergen (Frans-Vlaanderen).

    vandaag

    Vasco da Gama (1469-1524)

     

    1524   Overlijden te Kochi (Indië) van Vasco da Gama, Portugees ontdekkingsreiziger. Hij is in 1497 de eerste die Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika) voorbijvaart, na een tocht van 93 dagen en 9500 kilometer over open zee.

     

    1489   Overlijden in Valencijn van Simon Marmion, ‘de prins der miniaturisten’. Hij vervaardigde onder meer boeken voor Filips de Goede en ook het retabel van de Sint-Bertinuslegende in de abdij van Sint-Omaars (Frans-Vlaanderen)

    Luc Pauwels

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Tot zo ver deze zwartkijkrij.

    Daar juist, voor het aond-eten, het vensterraam wat open gezet. Want bejaardenkamerz zijn ozo fuw bedumpt En waarachtig: in de donker geworden avondlucht, hingen, schel en indringend, een paar sijses hun avondliedeken te zingen.

    Alles komt dus weer goed. Morgen? Da’s dan weer ’n andere dag.

    *

     Digithalys

    25-12-2021, 19:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500765 – ALS HET OP EEN DAG ALS VANDAAG (CULTUREEL) DO?DERT EN BLIKSEMT, DAN IS HET WAARLIJK DONDERDAG

    .

    DONERDAG 24 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BERERE TIJDEN

    *

    500765 – ALS HET OP EEN DAG ALS VANDAAG (CULTUREEL) DO?DERT EN BLIKSEMT, DAN IS HET WAARLIJK DONDERDAG

    *

    I N H O U D

    Toeval of niet, maar precies vandaag begon de ‘Koninklijke ‘Winter Boodschap’ - was er zelfs van doorspekt - met de dé- nigrerendede aansspreektitel van ‘

    Dames en Heren’, onderverzwegen Beste Trans- & andere Gegenderden…. Daar, waar we tot hiertoe zijn ‘Ouaarde Landkenoten waren geweest.

    Waarom die met opzet gebrukte ‘gender-getinte’ uitsluiting van katten die anders uit de boom kijken?

    Of beoelde, de Sire, diens eigen geraardheid bekend zijnde, die lapsus als een soort verwelkomingswoord voor alle ‘anders-geaarden’ in zijn op zinken staande staatstructuur?

    Wat nu?

    **

    **

    Zoals bij de roemrijjkste Romeinse Legooeen waar er ook al eens wat mispeuterd werd: decimeren? Elke 10de man met ’n handgebaar de leunng afwijzend; de kolkende rivier in? Misschien werk voor de juiste Leiders van deze juste Partij? Iis het ogenblik gekomen om mrt de verguisde Prieser-Dichter Cyriel VERSCHAVE te herhalen, dat alleen een zedelijk goed in zijn vel zittend volk een goed volk kan zijn…

    Of is de algemene menselijke ontvaarding waarin we leven, reeds zover gevordrd, dat het gelijke tred houdt met de omvolking?

    Het kan dus best zijn dat wij op elke straathoek ‘zoutpilaren zien staan zoals indertijd de vrouw van Loth die haar eigen ogen niet kon geloven… Al dat moois, zls door een kernexploisie, in één klap van de aardbodem verdwenen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    De omikronisatie

    *

    Het verhaal over het omikron virus begint hoe langer hoe meer te lijken op dat van de Pfos/Pfas klucht. Van toen het omikron virus werd ontdekt in Zuid Afrika, werd gezegd dat het besmettelijker was dan het delta virus, maar niet zo gevaarlijk. Dat laatste wordt ondertussen overal bevestigd door minder ziekenhuisopnames, terwijl er tot nu toe – bij mijn weten - nog altijd een eerste persoon zonder onderliggende kwalen aan is bezweken. Toch wordt er overal door ‘specialisten’ én politici op gereageerd alsof omikron zowat het einde van de wereld zou kunnen betekenen.

    ---

    We zouden beter wat meer aandacht besteden aan het grotere plaatje, waarbij we in dit land voor meerdere cruciale jaren in de kou riskeren te staan.

    De loonkosten dreigen te gaan stijgen met 4,5%. Door onze automatische loonindex riskeren we daarbij Europees én mondiaal niet meer concurrentieel te zijn.

    Het onderwijs, waarin we in Vlaanderen als regio tot de top behoorden, is er flink op achteruit gegaan. Onze technische scholen hebben zelfs het geld niet meer om moderne machines aan te kopen, De hogere loonkosten kunnen door de automatisering en digitalisering niet meer gecompenseerd worden op het gebied van de productiviteit t.o.v. de buurlanden. Om ergens nog een vergunning te krijgen, moet men wachten op Godot. Terwijl de nieuwste Nederlandse regering respectievelijk 35 en 25 miljard euro uittrekt voor de klimaat- en stikstofuitdagingen, kunnen wij ons alleen nog druk maken over de schulden die dit land kent en die Griekse dimensies aannemen.

    Kortom, om uit deze ‘Scheiße’ te geraken, volstaat een nieuwe zoveelste Belgische regering niet meer, maar moeten we dit land herverdelen om Vlaanderen de kans te geven die het verdient. In het slechtste geval zullen we daarop moeten wachten tot 2024 en kunnen we alleen maar hopen dat het ondertussen niet erger wordt.

    GEEN BINNENEVENEMENTEN MEER, BIOSCOPEN EN THEATERS DICHT

    ©BELGA

    Vandaag om 16:51

    *

    Met een reeks nieuwe verstrengingen bouwt het Overlegcomité extra marge in de strijd tegen omikron in. Binnen evenementen worden geschrapt, bioscopen en theaters moeten dicht.

    Drie Overlegcomités in een maand tijd bleken er minstens één te weinig om ons land voor te bereiden op een nieuwe coronagolf met de omikron-variant. De federale en regionale topministers zijn het daarom woensdag op een nieuwe vergadering eens geraakt over een bijkomend pakket aan maatregelen. De vergadering is nog aan de gang om de laatste details te regelen, maar over de grote lijnen is er al een akkoord.

    Bijeenkomsten met minder dan 200 personen konden vooralsnog doorgaan. Het Overlegcomité schrapt nu alle evenementen binnen. Ook theaters en bioscopen moeten sluiten. Musea, zwembaden en fitnessruimtes kunnen wel openblijven. Voetbal- en andere sportwedstrijden kunnen enkel nog achter gesloten deuren doorgaan. De maatregelen zouden maandag ingaan.

    Winkelen zou maximaal nog per twee kunnen en ook het aantal mensen per winkel wordt beperkt. Er komen strengere regels voor crowd-control in winkelstraten. Dat moet vermijden dat te veel mensen tegelijk op dezelfde plaats samenkomen. De maatregelen zouden zondag op de tweede kerstdag, als in veel steden koopzondagen plaatsvinden, al ingaan.

     *

           Ongezouten

    **

    Chris Janssens’ verrassende verkassing

    22 december 2021 Telemacho

    In december 1970 kwam de Vlaamse zanger Will Ferdy, na een kleine 44 jaar in het verborgene te hebben geleefd, uiteindelijk ‘uit de kast’. In december 2021 doet de 44-jarige Vlaamse voorman Chris Janssens hem dat na. Verbijsterde Vlaamse militanten die nog Karel Dillen in korte broek hebben meegemaakt, worstelen nu met de vraag: ‘Waarom?’ Ik, die nooit het genoegen heb gekend de naakte benen van die goede Karel te mogen aanschouwen, antwoord op de bezorgdheid van deze hoogbejaarden met de tegenvraag: ‘Waarom niet?’

    **

    In deze modern times van ‘gender-gelijkheid’ is het niet abnormaal meer gelijk-geslachtelijk genot te zoeken via andere wegen dan de daarvoor bestemde voortplantings organen. Toch?

    TOT IN DE HOOGSTE KRINGEN

    Eigenaardig genoeg heeft de haat-staat België nooit een anti homo-wetgeving gekend. Dit in tegenstelling tot bv. Groot-Brittannië, waar op de drempel van de 20ste eeuw de dichter-dandy Oscar Wilde nog twee jaar in de bak vloog wegens sodomie. En toen in Parijs de grond onder de kont van de Franse dichters Verlaine en Rimbaud te heet werd, vluchtten de twee ‘tapettes’naar Brussel, waar ze zich verder geïnverteerd konden uitleven. Dit kostte bijna het leven aan Rimbaud, toen vriend Verlaine hem in een vlaag van janettenjaloezie neerschoot.

    Het was rond die tijd dat hier de ‘Wet LeJeune’ door de katholieke justitieminister Jules Le Jeune werd ingevoerd om een vriendje, die levenslang gekregen had voor een moord op een andere homo, vervroegd vrij te krijgen. En toen de Italiaanse gastarbeider Elio di Rupo di Pedo – van nature een notoir roze vlinder – de eerste premier-koffie-verkeerd van België werd, was het hek helemaal van de dam. Voortaan kan men deze mensensoort in groeiende getale aantreffen, inzonderheid bij de elite, tot zelfs in de hoogste kringen van het land. Hoewel de von Saksen-Coburgers de reputatie van scheef-poepers meedragen, zijn ze niet allemaal zo heterofiel. Koning Baudouin zaliger liet zich – volgens zeggen van één van zijn lijfwachten – om de veertien dagen naar Parijs voeren om er door zijn uitverkoren coiffeur geknipt te worden. Het is bij die vriend dat onze vorst een eerste hartaanval kreeg. Waarna hij met spoed in een Parijse kliniek werd geopereerd, en niet in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst door de befaamde cardioloog Pedro Brugada, die het heiligenleven van Fabiola’s echtgenoot zeker langer had kunnen rekken. En Baudoins lieveling, neefje Philips de Belgique, die toen nog studeerde om koning te worden, werd volgens een rapport van PolBru bij een controle in een ‘dark room’ betrapt in het exclusief gezelschap van naakte manspersonen die door de politie ‘gekend waren’. Dat rapport werd evenwel verticaal geklasseerd: van de prins geen kwaad… Maar dit zouden natuurlijk vunzige roddels kunnen zijn, en daarom trap ik niet mee met deze geruchtenmolen.

    DE WARMSTE WEEK? OF CHANTAGE?

     Ook over Chris Janssens deden er al een tijdje ‘onbevestigde geruchten’ de ronde dat hij wel eens een duikelnicht kon zijn. Chris heeft deze speculaties nu definitief de mond gesnoerd door zijn outing. De hamvraag blijft: ‘Waarom NU?’ Hij had het in maart van dit jaar al kunnen doen naar aanleiding van een doodslag op een homoseksuele pedofiel door apolitieke “jongeren”. Toen schoffeerde blaaskaak Bart Somers in volle parlement het Vlaams Belang, door hen als een bende homofoben te stigmatiseren. Had Chris toen verklaard dat hijzelf tot het geïnverteerd gild behoorde, had breedsmoel-kikker Bart daar met z’n bakkes vol tanden mooi voor lul gestaan.

    Was het omdat de VRT haar propaganda project ‘De Warmste Week – kunnen zijn wie je bent’ vorige zaterdag startte, dat Chris uitgerekend die dag in Het Belang van Limburg ook uitte wie hij werkelijk was? Ik las aandachtig het artikel dat breed over twee pagina’s werd uitgesmeerd. Hierin verklaart de geïnterviewde onder meer:

    “Er waren wel relaties, maar altijd in het GEHEIM (…) Ik sprak onlangs een JONGE GAST in wie ik mezelf op die leeftijd herkende (…) Je zal mij nooit in een lederen slip op een praalwagen zien staan…”

    Dat laatste is een sneer naar de exhibitionistische Gaypride, zoals ook Jef Elbers dat deed in zijn hekeldicht. De pornografische pennenridder die Elbers is; gebruikte wel ranzige omschrijvingen als ‘pluimen in de paarse aars’ en ‘strontkar, daar waar Chris het deftig houdt, zoals het ieder beschaafd mens past, of hij nu homo dan wel hetero is. Uit het vraaggesprek blijkt verder dat Chris’ ouders en zijn zus niet op de hoogte waren van zijn groot geheim; zelfs voorzitter Tom Van Grieken wist tot voor kort niets af van de Griekse gewoonten van ‘zijn ondervoorzitter’. Het verborgen karakter van die ‘particuliere relaties’, en zijn gesprek over zijn geaardheid met een jonge gast – in een chatroom? – maakt hem natuurlijk chanteerbaar wanneer kwaadwillige individu’s zijn geheim leven te weten zouden komen, en ermee zouden dreigen het publiekelijk te grabbel te gooien. Is dat misschien de trigger geweest die hem ertoe aanzette om nu opeens uit de kast te komen? Het is alleszins eerbaarder dan paarsgewijs uit een wc te komen, zoals Conner Rousseau en zijn getint vriendje.

    Het is nu afwachten hoe de LGBTQx-kerk, de linkiewinkie’s en de wokie’s gaan reageren op deze merkwaardige verkassing. Het is nu ook met een visadem wachten op de eerste VB-tansgender.

    OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het voordeel van niet eens lid van die Partij te zijn, is dus zo klaar als n hele doos klontjes. De verantwoordelijkheid is dus –met alle sympathie - voor anderen en beteren. De Hiërarchie zal dus haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Hopelijk komt ze er versterkt uit. Want niet klein te krijgen nu dde kansen voor het grijpen liggen.

    “Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar onze Liefde zal altijd bestaan.

    *

     Digithalys

    25-12-2021, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZIET MOET HET NIEMAND VERWONDEREN DAT ER ONWEER OP KOMST IS

    .

    WOENSDAG 15 DECEMBER 2021

    KERSTDAGEN DOEN DENKEN AAN BETERE TIJDEN

    *

    500764 – ALS DE HEMEL ZWART ZIET MOET HET NIEMAND VERWONDEREN DAT ER ONWEER OP KOMST IS

    *

    I N H O U D

    O ja, bijna vergeten: de energie- crisis: geen onweer of ergens breekt er toch ’n straaltje zon door. Vrede aan de mensen die van Goden Wile zijn…..

    Aan de elementen der natuur zelf valt inderdaaad niet veel te tornen, maar de respectievelijke Leiders kunnen de koppen bij elkaar steken om de klaarblijkelike dwalingen huns weegs bij te werken. Zo wordt; tot ieders welzijn, de Vrede bewaard.

    Zo lang BDW van uit zijn wankelende ivoren toren de al jaren uitgestoken hand van het Vlaams Belang hooghartig negeert, zal het van kwaad naar erger gaan.

    Bedenk hierbij dat dit geen persoonlijk standpunt is, maar dat de Gschiedenisboeken hiervan vol staan. Bloed, zweet en tranen, ter wille van één enkel momentje van gelijkhebberij.

    Of anders gezegd: ruim tijdig de plaats voor anderen ne beteren. De Handboekjes Geschiedenisis voor Beginners zullen U hiervoor lovend aanspreken als de Beste Historicus Aller Tijden.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    TEGENGAS UIT EIGEN RANGEN

    Engie/Electrabel mag dan al officieel verklaard hebben de uitbating van ‘zijn’ kerncentrales in België na 2025 niet verder te zetten en Paarsgroen+ mag het daar zelfs mee eens zijn, de hele discussie dreigt het groene front in België ‘geen goed’ te zullen doen. De burgerorganisatie Tegengas, die – nota bene – ook door klimaatgodin Anuna gesteund wordt, blijft zich verzetten tegen de bouw van nieuwe, dure en vervuilende gascentrales. Dat geldt niet alleen tegen die van ‘Vilvoorde’, waarvoor ons Zuhalleke geen vergunning wil geven, maar ook tegen die van Les Awirs bij Luik die van de Waalse deelregering al wél een vergunning kreeg (op voorwaarde de CO2 op te vangen, waarvoor voorlopig nog geen oplossing is). Tegengas gaat tegen die beslissing in beroep, niet alleen bij de Raad van State, maar ook bij de Raad voor Vergunnings betwistingen. Dat Engie voor beide centrales al Europese subsidies uit het CRM*-mechanisme kreeg toegezegd, toont trouwens nog maar eens aan wat voor nefaste en onbetrouwbare rol Europa blijft spelen.

    Voor Tegengas (‘Dégaze’ voor de francofonen) houdt het trouwens niet op bij Vilvoorde en Les Awirs. De organisatie tekent ook beroep aan tegen de bouw van een nieuwe gascentrale in Wondelgem bij Gent, die van Demir al wél een vergunning kreeg. Die zou zelfs – volgens Tegengas – de meest vervuilende kunnen zijn van allemaal.

    Het worden moeilijke tijden voor onze groentjes, die al een bezetting van hun gezamenlijk hoofdkwartier door Tegengas hebben meegemaakt en dachten daarmee weg te komen. Niet dus.

    *CRM staat voor ‘Custom Relationship Management, oftewel Klantenrelatiebeheer.

    gASPRIJS OP NIEUW RECORDNIVEAU

    **

    ©Peter Kovalev/TASS/Sipa USA

    14 december 2021 22:28

    *

    De aardgasprijs bereikt nieuwe records, door onrust over Rusland en Oekraïne en lage voorraden.

    Met 130,70 euro (+12,6%) voor een megawattuur geleverd in januari heeft de aardgasprijs weer een record bereikt. De Nederlandse TTF-gasprijs, ook in ons land een veelgebruikte referentie, ging in een week 45 procent hoger door nieuwe bezorgdheid over Rusland en Oekraïne. Analisten waarschuwen dat de hoge gasprijzen mogelijk niet verdwijnen na de winter en dat er ook in 2022 een effect zal zijn.

    De fossiele brandstof staat nu hoger dan op zijn eerste piek van 116,50 euro begin oktober, toen er al ongerustheid was over de Europese gasbevoorrading deze winter. Eind oktober zakte de gasprijs wat, maar door nieuwe bekommernissen zitten de prijzen weer in de lift. Een jaar geleden werd eenzelfde hoeveelheid gas nog voor 17 euro verhandeld.

    45 %

    De TTF-referentieprijs voor aardgas ging in een week 45 procent hoger.

     

    De militaire manoeuvres van Rusland aan de grens met Oekraïne blijven de grootste bron van bezorgdheid bij energiebedrijven en -handelaren. Dat de Russische president Vladimir Poetin zowat 100.000 manschappen en divers militair materieel - van tanks tot drones - in het grensgebied heeft gestationeerd, wakkert de vrees voor een militair conflict aan. Dat leidt tot onzekerheid over de bevoorrading.

    Vrees dat gascrisis ook volgend jaar zal aanhouden

     Rusland is de grootste gasleverancier van Europa en leverde vorig jaar 44 procent van het geïmporteerde aardgas van de Europese Unie. Een groot deel daarvan komt via Oekraïne. De alternatieve onderzeese pijplijn Nord Stream 2 kan Russisch gas rechtstreeks naar Duitsland voeren, maar daar zijn geopolitieke spanningen over. Het dichthouden van die pijplijn zet Rusland zwaar onder druk, maar beperkt het aanbod en stuwt de prijzen hoger.

    David Adriaen

    ALS HET IN PARIJS REGENT, DRUPPELT HET WATERKANON IN BRUSSEL. REL NA MARS TEGEN CORONA-PAS VAN 21 NOVEMBER '21

    **

    **

    FOTO: © wiki

    Franse enquête: jongeren worden boos op overheid

    Ook bij ons groeit het ongenoegen van de kiezer

    In Doorbraak Magazine maakt Bart De Wever zich zorgen over het discours van bepaalde politici en partijen om ‘de primaire gevoelens’ te versterken. ‘Dat is toch wat ik opmaak als ik naar figuren als Dries Van Langenhove en Sam van Rooy luister. Want wat die verkondigen, kan alleen tot geweld leiden’, zegt De Wever. De N-VA-voorzitter wil niet met een dergelijk discours geassocieerd worden. ‘Ook de PVDA acht ik in staat om op een bepaald moment bij mij aan te bellen, en me te verzoeken mee te komen met de camion.’ De Wever kan begrijpen dat mensen uit woede voor een extreme partij stemmen, ‘omdat ze het kotsbeu zijn’. ‘Maar dat je er als politicus je missie van maakt om mensen nog bozer te maken… daar heb ik geen begrip voor.’

    Onherkenbare bestuurs brij

    Dat lijkt me redelijk, maar bedient De Wever zich af en toe ook niet van dergelijke retoriek? Zijn uithaal naar federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) was ook niet bepaald een hoogstandje van eloquente redenaarskunst. ‘Engie is een privé-bedrijf dat zijn centen wil tellen, en het krijgt daarvoor een omkoop-som.’ Maakt De Wever met dergelijke uitspraak de mensen niet bozer?

    De Wever heeft het hier bij het verkeerde eind. Hij laat zich inspireren door zijn afkeer voor het Vlaams Belang. Het is net het falen van het bestuurs apparaat dat de bevolking aanzet tot woede. De Wever weet dit, want begin juli 2021 gaf hij een interview in de Krant van West-Vlaanderen weg, waarin hij de implosie van het systeem voorspelt. ‘Als we na 2024 opnieuw een onherkenbare bestuurs-brij krijgen zoals Vivaldi, dan voorspel ik een implosie van het systeem… Ik sluit zelfs burgerlijke onlusten niet uit. Dat mensen elkaar te lijf gaan op straat.’   De Wever wijdt dat aan de structurele verarming van de bevolking, met daaraan gekoppeld de politieke keuzes door een meerderheid van dit land die door de federale regering straal worden genegeerd. Nagel op de kop. De voorspelling van De Wever lijkt uit te komen…

    Geweld tegen politici gewettigd

    In een enquête – afgenomen door studiebureau Harris Interactive voor France Bleu en het magazine Challenges – die afgelopen woensdag verscheen, verklaart twee derde van de ondervraagden dat de democratie in gevaar is. Ongeveer de helft van de Fransen vindt dat de democratie goed functioneert. 30% vindt van niet. De rest verklaart dat Frankrijk een autoritair regime is. Een derde van de ondervraagden vindt dat stemmen voor een partij of een kandidaat weinig uithaalt omdat de beleidsmakers geen rekening houden met de wil van de kiezer. Voor kiesgerechtigden tussen 25 en 34 jaar loopt dit op tot 42%.

    47% van de jongeren tussen 18 en 24 jaar wil overgaan tot gewelddadige acties als middel om zich tegen bepaalde beslissingen van de overheid te keren

    Een aanzienlijke minderheid van de ondervraagden is bereid om geweld tegen bepaalde beslissingen van Franse politici te gebruiken. Liefst 47% van de jongeren tussen 18 en 24 jaar wil overgaan tot gewelddadige acties als middel om zich tegen bepaalde beslissingen van de overheid te keren. 30% van de respondenten gaat akkoord met het aanrichten van schade aan partijgebouwen. Meer dan 25% van de bevraagden keurt bedreigingen tegen politici goed. En nog eens 26% van de ondervraagden vindt fysiek geweld tegen politici gerechtvaardigd. Het wantrouwen in de democratische instellingen en haar vertegenwoordigers vertaalt zicht ook in ‘argwaan’ tegenover de media. Slechts 40% van de ondervraagden denkt dat de media een garantie betekent voor de goede werking van de democratie.

    De labyrintische aanpak van het Overlegcomité

    Als het regent in Frankrijk dan druppelt het in Brussel en Franstalig België. Uit een bevraging blijkt dat 73% van de gevaccineerden geen vertrouwen meer heeft in de deskundigheid van de politiek. Ze zijn de labyrintische aanpak van het Overlegcomité meer dan zat. Woensdag 1 december riep Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op om een nieuw Overlegcomité te organiseren om te verstrengen. Een dag eerder had de Vlaamse regeringsleider nog gevraagd om te versoepelen. Vorige week donderdag riep hij dan weer op om te versoepelen.

    De vraag is hoeveel krediet het bestuur van dit land nog heeft bij de bevolking als blijkt dat bij een mogelijk vijfde of zesde golf extra veiligheidsmaatregelen nodig zullen zijn

    Dit soort ADHD-beleid speelt zich af tegen de achtergrond van de grootste naoorlogse gezondheidscrisis met meer dan 26.000 doden en een toenemende verarming van de bevolking tot gevolg. De stijgende energieprijzen doen de rest. De vraag is hoeveel krediet het bestuur van dit land nog heeft bij de bevolking als blijkt dat bij een mogelijk vijfde of zesde golf extra veiligheids maatregelen nodig zullen zijn. De betoging van 21 november waarbij tienduizenden mensen van allerlei pluimage door de Brusselse straten denderden, voorspelt weinig goeds.

    Volgens Ivan Van De Cloot is dit land ‘out of control’ en gaan we een collectieve verarming tegemoet. In Brussel en Wallonië wordt de crisis nog veel harder aangevoeld omdat 20 tot 30% van de mensen met de armoedegrens flirt. De groeiende onvrede in de Vesdervallei en het Maasbekken, de oplopende energiefactuur en het onvermogen van de overheid om haar kerntaken uit te voeren, kunnen als een brandversneller werken.

    Deze mensen worden steevast in het maatschappelijke debat opzijgezet, tenzij als oorzaak van alles wat fout loopt. Ze worden geminacht en afgedaan als populistisch. Zij willen zich niet aanpassen en hun kritiek wordt als irrationeel afgedaan. Ze hokken samen op de sociale media en zijn een doorn in het oog van ‘de ‘ernstige media’ en de politiek correcte beleidsmakers die beweren aan de ‘goede’ kant van de geschiedenis te staan.

    Overkoepelende identiteit

    In ‘De stad der zienden’ van de Portugese schrijver José Saramago keren de kiezers zich af van de machthebbers. Dat vinden deze laatsten vreemd en ze willen ‘de opstand’ onderdrukken. De burgers zijn uiterst ontevreden over het gevoerde beleid. Het volk wil het anders, maar de politiek luistert niet, en richt zich uitsluitend naar de eigen inzichten en regels. Uiteindelijk nemen de machtshebbers hun biezen en neemt het volk de macht over.

    Een gezonde samenleving heeft nood aan een overkoepelende identiteit. Als we die wegnemen en vervangen door een postmoderne samenleving, dan openen we de deur voor het neo-liberalisme, een optelsom van botsende, particuliere belangen. ‘In dergelijke wereld verliezen de gewone mensen hun greep op en hun zeggenschap over de realiteit’, zegt De Wever in De Tijd. De enquête in Frankrijk geeft aan tot wat dat kan leiden.

    Julien Borremans

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Een pracht van een Kerst Cadeau. En dat op de toonzetting van Noorderbuur Rutte die meer en meer in de Lage Landen de ruimte inneemt die BDW voor zichzzelf had voorbehouden: Redder des Vaderlands.

    In Parijs wordt er bij de Intimi van onze Blauwe Valgieren rond gelopen met gloeiend bloed in de aderen….Geen gas-energie bij dat boerenvolkje? Daar trekken wij het Blanke Wapen voor. We gaan, net als in 1302, ze gaan afranselenn met bezems. Hop! Naar Kotrrijk in de beemden. Zualleke, zorg dat je make-up tijidg klaar is, want er is

    De Overwinnings Parade een ereplaats voor U voorzien.

    *

    Digithalys

    22-12-2021, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!