MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1547 - DE LEER VAN DE ZACHTMOEDIGE

    .

    1547 - DE LEER VAN DE ZACHTMOEDIGE

    (Herhaling)

    .

    Kardinaal Badoglio de dag na zijn verkiezing tot Paus

     

    aan de balie van zijn hotel. De wereld is gewaarschuwd : dit is een gevaarlijk man!

    .

    I) INLEIDING

    Ach! Eigenlijk is het een verhaal nog ouder dan de straatstenen. Het situeert zich eigenlijk daar waar onze tijdrekening en dus onze Beschaving begint. De timmermanszoon uit Nazareth, op deze blog om niemand te kwetsen, ‘De Zachtmoedige’ genoemd, stierf de kruisdood voor ongeveer hetzelfde als Paus Franciscus hieronder in zin interview stelt.

    De man uit Assisi vertelde 1200 jaar later precies hetzelfde en stierf op zeer jonge leeftijd door ziekte en uitputting. Maar zowel de timmermanzoon, als de bedelaar uit Assisi verwierven achteraf wel degelijk beiden een wereldreputatie. Omdat ze het bij het rechte eind hadden.

    Paus Badoglio zagen wij de morgen na het conclaaf zijn hotelrekening betalen aan de balie. Zie afbeelding hierboven. Het was een heek gewoon hotelletje en de nieuwe Paus verschilde in niets van de andere reizigers. Integendeel, zijn geleend wit habijt paste hem niet, en net als ieder ander gewone burger, had hij last met gepast geld om de rekening te betalen… De omstaanders wisten niet wat ze zagen, en troepten samen voor de zegen, maar Hij haastte zich in allerijl naar het Vaticaan voor de rest van Zijn leven.

    II MIDDEN

    Paus: Mensen proberen te bekeren is zinloos, alleen liefde telt

    Xander 05-10-2013 18:19- in Christendom

    *

    'Veel kerkleiders zijn narcisten' - 'Geestelijk rangensysteem heeft niets te maken met het Christendom' - 'Ik geloof in God, maar niet in een katholieke God'

    De nieuwe paus heeft weinig op met religieuze systemen, ook niet dat van zijn eigen kerk. Het enige wat volgens hem echt telt is liefde en het goede zoeken voor de medemens.

    In twee weken tijd heeft paus Franciscus opnieuw een spraakmakend interview gegeven. In gesprek met Eugenio Scalfari, de oprichter van de Italiaanse krant La Repubblica, zei Franciscus dat de drang om andere mensen tot het katholicisme te bekeren 'complete (lett. ernstige) onzin' is. 'Het is zinloos. Je moet mensen ontmoeten en naar hen luisteren... De wereld wordt doorkruist met wegen die dichter bij elkaar komen en van elkaar verwijderen, maar het belangrijkste is dat ze naar het Goede leiden. Ieder van ons heeft een beeld van goed en kwaad. We moeten mensen aanmoedigen te streven naar wat zij denken dat goed is.'

    'Iedereen heeft zijn eigen idee van goed en kwaad, en moet voor het goede kiezen en het kwade bestrijden zoals hij dit zelf ziet. Dat zou genoeg zijn om van de wereld een betere plek te maken.' Tevens stelde Franciscus dat genade en heiligheid niet afhangen van kennis of het verstand, maar van 'de hoeveelheid licht in je ziel.'

    'Veel kerkleiders zijn narcisten'

    Het nieuwe hoofd van het Vaticaan leek zich te distantiëren van het geestelijke rangensysteem ('clericalisme') van onder andere zijn eigen kerk. 'Dat zou namelijk niets te maken moeten hebben met het Christendom.' Veel kerkleiders zijn volgens hem narcisten. 'Ze voelen zich gevleid door hun bewonderaars en vinden dat heerlijk.' Onafhankelijke psychologische onderzoeken geven hem daar overigens in gelijk.

     

    'Jeugdwerkloosheid en eenzaamheid ouderen grootste problemen'

    De grootste problemen van de kerk in onze tijd zijn de jeugdwerkloosheid en de eenzaamheid van de ouderen, vindt de paus. De kerk is er namelijk niet alleen voor de zielen van de gelovigen, maar ook voor hun lichamelijke bestaan. 'Onze missie is de materiële en immateriële behoeften van de mensen te erkennen en daarin proberen te voorzien... We moeten jonge mensen nieuwe hoop geven, de ouderen helpen, openstaan voor de toekomst en liefde verspreiden. Arm zijn onder de armen. We moeten de uitgestotenen erbij halen, en vrede prediken.'

     

    'Geen bekeringsdrang, maar liefde'

     

    'Onze Heer predikte liefde voor anderen,' vervolgde Franciscus. 'Geen bekeringsdrang, maar liefde - liefde voor je naaste, het zuurdesem dat het algemene belang dient... Dit is de enige manier die Jezus gaf om de weg naar zaligheid te vinden.' Franciscus zei het te betreuren dat het egoïsme onder de mensen is toegenomen, terwijl hun liefde voor anderen juist is afgenomen.

    Volgens hem is dat mede te wijten aan het 'onbeperkte liberalisme, dat de sterken sterker maakt en de zwakken zwakker, en de verstotenen uitstoot.' Als het nodig is moet de staat daarom direct tussenbeide komen 'om de meest intolerante ongelijkheden te corrigeren.'

     

    'Vaticaan heeft de wereld rondom ons verwaarloosd'

     

    Opmerkelijk genoeg -en voor sommige katholieken ongetwijfeld schokkend- uitte de paus forse kritiek op zijn eigen Vaticaan, dat volgens hem 'de wereld rondom ons heeft verwaarloosd. De Kerk zou terug moeten naar een gemeenschap van Gods volk. Priesters, pastors en bisschoppen, die over de zielen waken, zijn er voor dienstbaarheid aan het volk van God.'

     

    'Ik geloof niet in een katholieke God'

     

    'Ik geloof in God, maar niet in een katholieke God. Er is geen katholieke God. Er is God, en ik geloof in Jezus Christus, zijn incarnatie. Jezus is mijn leraar en mijn pastor, maar God, de Vader, Abba, is het licht en de Schepper... God is het licht dat de duisternis verlicht, ook al lost dat niet op. In ieder van ons bevindt zich een vonk van goddelijk licht... Onze soort zal ophouden te bestaan, maar het licht van God niet, en op dat moment zal het in alle zielen dringen en zal het alles in allen zijn.' (2)

     

    Ook dit interview veroorzaakte de nodige beroering. Zei de paus nu echt dat hij vindt dat mensen hun eigen pad moeten kiezen, zelfs als ze het niet eens zijn met de leer van de Katholieke Kerk? Of bevestigde hij enkel de klassieke opvatting dat mensen zich uit eigen vrije wil tot het katholicisme moeten bekeren.

     

    Protestantse en katholieke kritiek

     

    Protestantse leiders hadden natuurlijk de nodige aanmerkingen op de woorden van Franciscus. Russell Moore, voorganger van een Southern Baptist kerk, de grootste protestante denominatie in Amerika, schreef dat de paus met zijn interview 'theologisch te gronde ging' omdat hij gevaarlijk dicht tegen het relativisme -alle (religieuze) kennis is betrekkelijk- zou aanschuren.

     

    'In zijn interviews lijkt hij continu de liefde van God los te maken van de heiligheid van God,' aldus Moore. 'We moeten met bewogenheid en vriendelijkheid spreken, maar wel met het gezaghebbende woord van God.' Ook de katholieke voorganger John Zuhlsdorf, die één van de populairste blogs voor conservatieve katholieken onderhoudt, zei dat hij talloze emails heeft gekregen van gelovigen die zich grote zorgen maken over de opstelling van de paus.

     

    'Paus zegt niet dat alle ideeën gelijk zijn'

     

    Chris Ruddy, een theoloog aan de Katholieke Universiteit, erkende dat de woorden van de paus verschillend kunnen worden uitgelegd. 'Het kan zeker worden opgevat als relativisme... Maar ik zie de paus niet zeggen: Jij hebt jouw idee, en ik heb het mijne, en dat is allebei goed'. Ik zie hem wel zeggen dat we anderen en hun zoektocht naar de waarheid moeten respecteren.' (1)

     Xander

    *

    III SLOT

    Zelfs Maarten Luther, de Catharen of de Albigenzen, en al zeker de Geuzen, of Hendrik VIII van Engeland met zijn acht vrouwen, hadden  met deze Paus kunnen overeenkomen. Hij zou ze zelfs een heel eind zijn tegemoet getreden….. Wie weet overtuigt Hij zelfs binnenkort niet de Islam om eindelijk aan hetzelfde zeel te trekken. Gesteld natuurlijk dat ze Hem voordien niet afslachten. In de hoop dat op de koepel van Sint Pieter in Rome eindelijk de Halve Maan het Kruis zou vervangen….

    Stel U voor : de Woestijn-rover die zijn kinderen brood geeft en geen schorpioenen!

    De wonderen  zijn inderdaad de wereld niet uit. En lap! Daar gaat weer een oud spreekwoord van bij ons. Katholieker zijn dan de Paus. Dat kan voortaan iedere hond met een hoed op…..

    Want volgens mij is het gewoon onfatsoenlijk, om te denken dat de mens uiteindelijk erin zal slagen om het doel te bereiken waarvoor hij uiteindelijk geschapen is en in feite de hoeksteen is van het menselijk ras : bemin Uw evennaaste als Uzelf, om God.

    Als U goed nadenkt, dan vertoont deze leefregel veel gelijkenis met de Numero Uno van de 10 Geboden, waarvan de 9 andere slechts een nadere bepaling inhouden van dat eerste.

    We zijn inderdaad goed bezig. Gesteld dat die arme godloochenaars nu nog kunnen volgen.

    Voor mij is alles goed, als de volgende regering er maar een is zonder de PS. En liefst, als ’t beetje kan, ook zonder de Tsjeven. En nog liefst van al, dat er geen nieuwe regering meer komt, want geen land meer om over te regeren. Zodat we eindelijk baas zijn  in eigen huis.

    In deze hoop wil ik leven en sterven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     

     





    06-10-2013, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1546 - IN PARADISUM TE DUCENTI ANGELII, OF ANDERS BUZINESS AS USUAL

     

    ***

    Zondag 6 oktober

    Zon 7u51-19u09

    Z Broeder Isidoor

    Vandaag is ook de Dag van de kloefenkappers (klompenmakers)

    .

    1546 - IN PARADISUM TE DUCENTI ANGELII, OF ANDERS BUZINESS AS USUAL

    .

    Wel niet de Wytewagen uit Kerkhofbloemen

     

    Maar toch met veel klasse en met stijl.

    .

    I) INLEIDING

    Dit ietwat ernstiger werkstukje is tot stand gekomen, op inspiratie van de ‘temporale’ (= onweders) die hier al bijna 24 uur aan een stuk lelijk huishouden en omdat ik mij gebeld (!) voelde te moeten lezen dat sedert wij weg zijn uit dat landje van jullie, (2002) dat het begraveniswezen de facto een puur zakelijke,, geen kerkelijke bekommernis meer is. Het kon in zekere zin door een halve pastoor zijn geschreven, want weer wil mijn vechtersnatuur in de plaats treden van zij die hert hebben laten afweten.

    Het is hier namelijk ook zo onwezenlijk stil. Al enkele dagen waren de velden rondom ins vol geluiden die bij de beginnende wijnoogst thuishoren. Veel tractoren-gebrul, blij roepende en zingende stemmen van overal, met tussenin af en  toe het knallen van jachtgeweren. De jacht is eindelijk weer open. Of toch bijna. De buren  die hier komen werken maar in het centrum wonenn weten : wie eerst schiet, eerst maalt. En wie smult er nu niet graag aan een malse fazantenbil klaargemaakt door la mama, beter dan de keuken van Jeroen Meus! De Guardia Forestière knijpt een oogje dicht, nu iedereen in het veld  en begaan met de druivenpluk is. Het is, hoor ik in de Bar Central op het dorp, een traditie van eeuwen ver : dat wild loopt daar immers toch maar voor de voeten en het is niemands eigendom….

    Zelfs de slangen worden verstoord in hun lagers. Gisteren waren onze 3 Duitse Herders aan de slag (bijna aan de slag) met zo’n geel geval met zwarte stippen. Iedereen hier weet dat dat adders zijn, vipèri, zoals de Italianen met een halve sis-ondertoon uitspreken. Het beest, een vuist dik en zeker 2 meter langr was onderdoor de omheining binnen gevlucht, op weg ????? voor haar winterslaapje naar onze ondergrondse ‘cantina’ zoals dat hier heet. Of, zoals mijn vrouwtje die veel beter ziet dan ik, opmerkte, zou ze langs de andere kant weer zijn weggekropen naar de achterliggende en dus nog stille olijfgaarden. Ze zat gevangen tussen 2 halfhoge muurtjes en wist dat ze moest vechten voor haar leven. Maar herdershonden zijn slimmer dan slangen : geen van de 3 vertrouwde dat half opgerichte slangenlijf met heen en weer zwaaiende kop, de flitsende gespleten tong en die sissende bek. Van een op de grond kronkelend lijf was de hondenprooi ineens dubbel zo groot geworden als zij zelf. Na een paar vergeefse pogingen en listige schijn-aanvallen, dropen ze af, de ene na de andere. Een tiende seconde later was het beest verdwenen, precies alsof ze in lucht was opgegaan. Door haar geroep heeft mijn vrouwtje hun leven gered, want die mens op de achtergrond was er voor de slang teveel aan. Voor de honden zich hadden kunnen bedenken, was ze verdwenen. Echt een voorval om aan de dichtst bij zijnde ‘Pronto Socorso’ (Spoed) te denken. Want zo’n slangenbeet is dodelijk, als er binnen het half uur geen tegenvergif ingespoten wordt.

    Niets gebeurd dus, en vandaag valt de druilerige regen monotoon met bakken uit de laag hangende wolken. Weg eeuwig blauwe lucht met die engelachtige wolkenplukjes van elke dag. Nu zijn het precies laag overdrijvende natte uitgenepen sponsen. Morgen, zegt de Meteo, wordt het beter. Gelukkig maar, want die herdershonden hebben van niets of van niemand gene bang, uitgenomen van de donder…. Ze zouden in de broekzakken van de Baasjes willen kruipen….

    Ach, als dan de weemoed komt, die niemand kan verklaren… dan valt de TV gestadig uit. Komt daar dan nog bij, dat het Internet vierkant en in rondjes draait. Weer een meteoriet die te dicht voorbij Moeder Aarde is komen aanvliegen? En dan stormen de gedachten op U af….om geconcentreerd aan het scherm te worden toevertrouwd.

    *

    Zeg mij hoe een volk zijn doden eert, en ik zal U zeggen of het een zedelijk grootvolk betreft. Een beetje C. Verschaeve, zoals U ziet.

    Laat mij dan toe U in een flits de eeuwenoude verweerde dodenakkers rond onze dorpskerkjes voor de geest te brengen. Die moesten eerst, zogezegd om hygiënische redenen, uit de dorpskernen verdwijnen en meteen werden we gewoon, bijna zonder het te beseffen,  bij de neus genomen naar de dingen die  voortaan in de plaats kwamen : neutrale begraafplaatsen, ergens gewonnen verloren tussen de velden, zo ver mogelijk weg van onder onze ogen. Geen kerkhof meer, hof aan de kerk, dus vroeg of laat ook zelfs gen kerken meer, maar uitgestrekte parken haast bezwijkend onder een enorme administratie, met rijen uniforme stenen, liggend of staand, onder een zee van (dure) bloemen, met colombaria als bijeraten, met aangehecht apart betonnen bakje voor de plastic-bloemen. ‘Dodenakkers’ tussen de gewone akkers,  met vooral een of meerdere strooiweiden. Echt 100% hygiënisch en goed voor het milieu. Verder een loods vol bidbanken om op te knielen, met glazen wanden dicht bij de ingang, die bescherming biedt tegen slecht weer. Kan (zelfs verwarmd) ingehuurd worden, diaken en subdiaken inclusief, bij de begrafenis-ondernemer. Kosten aftrekbaar van de successierechten.

    Ergens apart, meer dan voldoende groot, grond voor de aldoor groeiende Islamitische Gemeenschap.

    Tja, tegen dat het zover is, zullen daar overal geen Christelijke symbolen meer dienen te worden verwijderd : die zijn er nu al niet meer.

    *

    Of hier ooit de bazuinen zullen schallen voor de Opstanding uit de Doden, durf ik betwijfelen. Hier zullen hoogstens graafmachines en bulldozers een taak hebben. Buziness as usual. Net als in onze ouderling-tehuizen, zal er nog alleen plaats zijn voor Allah-getrouwen. En die dulden geen Christenhonden naast zich, zelfs niet in de dood. Als er nu nog voldoende subsidies zouden kunnen bijeen geschraapt worden voor de bouw van mosketen is een zorg voor later die afhangt van de te verwachten ‘Mensenrechten’ volgens EU-Richtlijnen

    En de Herders van de kudde? Wel, ze zijn hieronder zo een beetje aan het woord gemogen, blij dat ze ook eens iets mogen zeggen.

    .

    II MIDDEN

     

    "De katholieke uitvaartliturgie wordt in de parochiekerk gevierd"

    VRT

    *

    za 05/10/2013 - 08:43  Alexander Verstraete Vanaf 1 januari 2015 mogen priesters niet langer integrale uitvaartdiensten in het teken van de katholieke liturgie in crematoria leiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van een brief van de Belgische bisschoppen. Een kort afscheidsgebed kan wel nog, maar wie een volledige katholieke dienst wil, moet naar de kerk.

     Sinds 2003 is het priesters in ons land officieel toegestaan in naam van de katholieke kerk een gebedsmoment te leiden in een crematorium. "Dit was bedoeld als een parallel van de gebeden op het kerkhof, aansluitend op de uitvaartliturgie in de parochiekerk", schrijven de Belgische bisschoppen in de brief "Kerkelijke aanwezigheid in de crematoria vandaag en in de toekomst".

    "In de praktijk is dit afscheidsgebed in vele gevallen uitgegroeid tot een meer uitgebreide plechtigheid die de liturgische viering in de kerk vervangt," menen de bisschoppen. Die vaststelling noemen ze "dubbel". "Enerzijds kan men het aanbod vanuit de katholieke kerk als een vorm van diaconie beschouwen. Anderzijds rijzen er vragen bij de gegroeide praktijk. De hulp die wordt geboden, beperkt zich voornamelijk tot het rituele aanbod. Zo dreigt het kerkelijke engagement voor de rouwende families zich te beperken tot een louter rituele dienstverlening."

    "Te vergelijken met het gebed op het kerkhof"

    "De evoluties binnen de uitvaartsector en binnen onze kerkgemeenschap nopen tot een evaluatie en heroriëntering van het aangegane engagement van de katholieke kerk in de crematoria", besluiten ze.

     

    Concreet zal het priesters vanaf 1 januari 2015 verboden zijn integrale christelijke afscheidsplechtigheden in crematoria te leiden. Een kort gebed mag wel nog. "Het gaat hierbij echter niet om een volledige afscheidsplechtigheid, maar om een kort gebedsmoment", benadrukken ze. "Het is te vergelijken met het gebed dat op het kerkhof kan plaatshebben."

    "Vluchtige ceremonie in het crematorium vermijden"

    Naar eigen zeggen nemen de bisschoppen het "levensbeschouwelijke pluralisme" ernstig. "Evenzeer zijn we overtuigd van de blijvende waarde van de katholieke uitvaartliturgie. Net als de viering van de christelijke initiatie en het christelijke huwelijk dreigt die liturgie haar betekenis te verliezen wanneer ze helemaal van de geloofsgemeenschap wordt losgemaakt. Daarom wordt ook de uitvaartliturgie in principe in de parochiekerken gevierd."

     

    Wie in de toekomst een integrale katholieke uitvaartdienst wil, zal met andere woorden naar de kerk moeten gaan. "We willen een vluchtige ceremonie in het crematorium vermijden ten voordele van een waardige in de kerk", zegt woordvoerder van de bisschoppen Tommy Scholtes. "Maar begrijp ons niet verkeerd: dit is geen beslissing tegen de crematoria, maar een voor de kerk."

    *

    III SLOT

    Als men voor de doden, toch altijd iemands geliefde dierbare, geen respect meer moet hebben (want zonder geest of ziel en zeker zonder Eeuwig Leven), waarom zou men dan veel langer respect hebben voor de levenden? Het begint in de abortus-kliniek, en eindigt op de strooiweide! Proper en met zorg voor het milieu.

    Requem in aeternam, ja, maar toch niet te lang. Tot de jaren van ‘De Eeuwige Vergunning’ vanwege de Gemeentelijke  Administratie voorbij zijn…. Gelieve elke 30 jaar opnieuw aan de kassa te passeren…. Fiscaal attest op aanvraag.

    Geef mij (ons) dan meer het Land van Berlusconi, waar inderdaad een heel andere dodencultus heerst. Hiervoor kan ik het best verwijzen naar de vòòr-Christelijke afbeelding op een Etrusken-sarcofaag van een rustend echtpaar dat afgebeeld staat, als godzalig aanliggend aan de familietafel. De tijdelijke tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is daarvan een mooi voorbeeld. De dood is geen ‘Vaarwel’ voor eeuwig, maar een ‘Tot weerziens’ voor eeuwig.

    Dat vroegere ‘ten paradijze gedragen worden door de engelen’ was een ware vertroosting voor de nabestaanden. Nu verwaait iemands as in de wind, als in een zielig openluchttheater rondgestrooid door een arlequino met triestig gezicht in rouwkostuum. Nog net geen mondmasker om de troep niet in te ademen. Wat een flauw afkooksel van de menselijke waardigheid, in vergelijking als de kist onder een laatste zegening van  de priester, aan de aarde wordt toevertrouwd. In afwachting, zo leerden wij als vertroosting, van de Verrijzenis en het Eeuwig Leven. Nu is het net, alsof de lieve dode content mag zijn dat achter hem/haar alles netjes opgeruimd (en betaald) is.

    *

    Nu staat de dorpskerk voorlopig nog altijd in het midden. Al is het In the middle of nowhere. De kerkklokken zijn  geautomatiseerd, want er is niemand meer om ze te luiden. Ze gaan met Pasen zelfs niet meer naar Rome, want die Christelijke Feestdag is afgeschaft en vervangen door het Suikerfeest van de Muzel-grizels. Straks zullen de Gemeenten geen  geld meer hebben, om hun historische en contractuele verplichtingen na te komen inzake het onderhoud van deze bouwsels en hun inboedel. Er zal zelfs niemand meer zijn om zich daarover te beklagen. Zo zullen we ooit weer aangewezen zijn, om te gaan bidden onder een Heilge Boom, of aan een Heilige Bron, ergens in een of ander milieu-vriendelijk bos. Tot, zoals in de karen 1200, een jonge Franciscus opstaat om kerken en kapellen met eigen handen te restaureren. Eerst de gebouwen, later de Kerk zelf.

    Tenzij deze Kerk zich eindelijk weer laat horen (zoals Paus Franciscus doet) , in plaats van zich belachelijk te laten maken, en in een hoekje te kruipen. Na misschien het bekomen van een lang interview in Humo. Het socialisme heeft nu eindelijk na bijna 200 jaar, afgedaan : de tijd is daar om de draad weer op te nemen voor de grootsheid van het Christendom want anders zal het, op een mooie zondagmorgen vervangen zijn door de Ideologie van de Wrede.

    Met een rechtzinnig woord moeten de Laatsten der Moedigen, het opnemen voor het Rijk Gods dat nabij is. Het secularisme is de ondergang van ons Volk geweest. En net als Zwitserland en Noorwegen rijke landen zijn, precies omdat ze geen lid zijn van de Europese Unie, moet Vlaanderen, trouw aan zijn tradities, een voorbeeld willen zijn voor de hele wereld. Fier op zijn verleden, groots in zijn visie op de toekomst.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     



    Pssst.
    De afbeelding bovenaan van de lijkbidders met rijdende lijkbaar werd  geleend bij een bestaand funerarium.

    …

     

    …

     





    06-10-2013, 15:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1545 - LAMPEDUSA EN PAUS FRANCISCUS

    ***

    Zaterdag 5 oktober

    Zon 7u49-19u12

    H Flora, patrones van alle vrouwen die de naam van een bloem dragen

    Fiorentina (Florence) ofte bloemenstad is ook de oorsprong van de Stad Firenze en zou teruggaan tot de vallei der bloemen, waar ooit de Oud-Legionairs van Julius Cesar hun oude dag konden slijten met Wein, Weib und Gesang….

    .

    1545 - LAMPEDUSA EN PAUS FRANCISCUS

    .

    Over monumenten van onze tijd

     

    Geen Gothische hemelbestormers meer, of kantwerken van steen, maar toch dezelfde hunkering…..

    .

    I) INLEIDING

    Hierna volgt een hartelijke pleidooi om het éénrichtings zeevaart-toerisme tussen de Afrikaanse Kust en Zuid Europa in betere banen te leiden.

    .

     Lampedusa en Paus Francuiscus.

    Ergens las ik, en dan nog bij een bevriende blog, dat Paus Badoglio beter wat meer zou begaan zijn met de christen-vervolging in de Muze-landen dan  met de opgeklopte schipbreuk van een 500-tal christen-vervolgers die afzakken naar ons eigen vasteland.

    Dat is een standpunt als een ander.

    Maar het is een schoolvoorbeeld van zo maar oorsprong en gevolg door elkaar gooien.

    Natuurlijk is de Paus de Goede Herder van alle Christenen, maar de schaapjes in de Vroeg-Christelijke land, nu meestal Muzel-landen geworden, hebben volgens mij niet veel uitstaans meer met de Moederkerk van Rome. Ze zijn ‘Koptisch’ of ‘Orthodox’  of volgen een obediëntie die al eeuwen is los gescheurd van het gezag van Rome.  Zij leiden om zo te zeggen een eigen leven. Ach ja, ‘Rome’ is al vele eeuwen niet meer de hiërarchische Overheid of de ‘Rots’ van de kudde van Petrus.. Wat alleen maar betreurenswaardig is.

    Een ander voorbeeld was ooit het optreden van een voorgaan de Paus tegen het gebruik van contraceptiva in Donker Afrika. Men kwam in het Westen papier en woorden te kort om dergelijk onverantwoord gedrag af te keuren. Dat Zijn toehoorders maar een kleine minderheid uitmieken van de Afrikaanse bevolking, deed even niets ter zake. Zelfs niet dat de overgrote meerderheid daar niet eens wist wat  die Man in het Wit daar kwam doen. Allez, volgens de media had de Paus maar moeten spreken lijk zij : komaan, Folks! Doe gerust lijk de konijnen, dat varkentje – de overbevolking- wassen we later wel.

    Nu is Paus Badoglio ook maar een mens, en Hij doet wat hij kan, laat  daar geen twijfel over bestaan, om ‘de boel’ draaiende te houden. Had hij maar, zoals lang geleden, een troepenmacht onder de vorm van een paar goed bewapende divisies ter Zijner beschikking…. In burgerlijke termen geredeneerd : de Kerk van Rome speelt (als punchbal), na de ‘Verlichting’, alleen nog een thuusmatche op o zo een klein voetbalveldje. Dat heeft de Maatschappij zo gewild, en zo zal het dus wezen. Men kan nu eenmaal niet alles hebben : en malse stalmeid en tezelfdertijd veel malse boter.

    Wat nu de bootvluchtelingen betreft : ja, het is een ware schande dat zoiets kan gebeuren. Met doet dat gewoon geen horde wilde honden aan. Want dan zou Gaiia daar zijn om met gloeiende woorden in de bres te springen voor het welzijn van deze dieren.

    Maar ja… Voor de Maatschappij is het kiezen of delen. Er werd gekozen voor de wilde immigratie, en daarbij heeft men ‘Rome’ of de inter-menselijkheid natuurlijk glansrijk ‘vergeten’.

    Vergeten we vooral niet, dat het voor de ‘herkomst-landen’ nog een veel grotere schande is, dat hun burgers op die manier willen proberen te ontvluchten, richting een beter leven. Het is maar de vraag of die Hottentotten  in hun cultuur daar überhaupt het begrip ‘schande’ kennen, of zelfs maar het begin van een geweten zouden hebben.

    Niemand ziet ze graag komen, die woestijn-wilden zonder God noch Gebod – maar zelfs een hond laat men niet zomaar verdrinken. Er zijn voor ‘Rome’ nog altijd die Zeven Werken van Barmhartigheid die bijna niemand zich nog herinnert. U weet wel : ze staan niet eens in het Burgerlijk Wetboek, en al zeker niet in de Koran : de dorstigen laven, de hongerigen spijzigen, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken bezoeken, de doden  begraven, en de gevangenen verlossen

     

    Wat mij betreft : ik heb Paus Badogluio gehoord – en wel een paar minuten na de ramp, vroeg in de morgen – de Paus wel, maar niemand anders. Elders niets anders dan stilte. Medeplichtige stilte. Iets in de zin van ‘waar er gehakt wordt, vallen er spaanders’. De Italiaanse Kustwacht zal het wel oplossen….

    Er is echter nog een andere minder gekende dimensie. De Paus staat aan het hoofd van een Kruisleger van 23.000 “Kruisridders van het H. Graf’, waaronder onze bloedeigen Coburgers, vader en zoon, mitsgader de aangetrouwde Mattil d’Udekem d’Acoz. Iets gehoord van een van die 23.000? Zijne Heilgjheid ontvangt de Gilde eenmaal ’s jaars in audiëntie : een hele eer voor hen, maar ze blijven Oost Indisch doof voor Zijn oproep om tussenbeide tegen de Christen-vervolging te komen in de Muzel-landen. Kost tijd, moeite en is niet goed voor de buziness. Dat hebben ze er niet voor over. Wel paraderen in gala, met een rood  Kruisvader ridderkruis op de wijde witte schoudermantel….. om zo de indruk te wekken, dat ze in hoogsteigen persoon als Tempeliers de Muzl-grizels hebben verjaagd uit Jeruzalem.

    *

    Ik heb geen traan gezien van ‘De Spaanse Heks’ en al evenmin van de Italiaanse Furie, nochtans maken beide hoog geplaatste Dames deel uit van gezegd Kruisleger….

    *

    Ons barmhartig hart speelt ons dus weeral eens  parten. En meteen spelen wij allemaal samen in de kaart van de wilde immigratie. Binnenkort kan Groen een zaag spannen voor een vaste oever-verbinding tussen Noord Afrika en de Zuidkust van Europa… Tenzij dat  die mensensmokkelaars ondertussen gestopt worden. Door ter plaatse bijvoorbeeld de oorzaken weg te nemen. Of , nog beter, bij aankomst, het systeem van de ‘gezinshereniging’ af te schaffen, zodat als één lid van de clan lukt, hij of zij officieel de rest kan laten overkomen. Op onze kosten!

    Of het fenomeen van de ‘mensensmokkel’ aanpakken. Iedereen weet toch, dat bij het begin van de overtocht, ‘de reizigers’ hun paspoorten in handen van ‘de reis-organisatoren’ als waarborg tegen het vluchten moeten afgeven? Waarom is dat een waarheid als een koe die alleen maar circuleert onder bloggers?

    Wat er kan gedaan worden? Is camera’s plaatsen die de Afrikaanse kust in de mot houden, zodat er met bazooka’s kan geschoten worden zodra daar iets beweegt aan de overkant. ‘Ne touche pas à mo, pote’, in de praktijk. Voorkomen is beter dan genezen.

    O Ja, aan elke bazooka-projectiel zou er een Euro-potentaat moeten meegestuurd worden, zoals bij Baron von Münckhousen, omdat woorden misschien wel wekken, maar voorbeelden toch beter trekken.

    Wedden dat er niet eens een dozijn salvo’s zouden nodig zijn om orde op zaken te stellen? 

     

    III SLOT

    Sint Franciscus van Assisi is de Patroonheilige van Italië en haast om de 5 jaar verschijnt hier nog altijd een nieuwe verfilming over Zijn bewogen levensloop. Zelfs het facet van Zijn – geestelijke - liefde voor Clara, de Geliefde, komt uitvoerig in beeld.

    Door Zijn voorbeeld, niet door ijdele woorden in de wind, begon na Zijn dood, de herbronning in ‘Rome’ voor wat werkelijk het Christendom betekende. Zie de hiervoor opgesomde Zeven Werken van Barmhartigheid.

    Als Paus Franciscusn, de eerste met die naam na 800 jaar, aldus spreekt over ‘schande’ dan voelt elke Italiaans zich niet aangesproken als één man, maar als  anderhalve man.

    *

    Hoe het komt, kan ik niet uitleggen, maar ineens is in Aartsbisschop Leonard een vlammetje van de strijdlust van Paus Badoglio gevaren : verbod om kerkdiensten te houden in crematoria.

    Ach man! Wat zal Leonard aan kritiek nog moeten slikken, omdat hij die aanval van de seculiere kerk zo kordaat heeft afgeblokt. Zij hadden nochtans zo gehoopt op een geruisloze omschakeling, zodat de plannen om huwelijks-plechtigheden voortaan in bordelen  te mogen vieren, zijn uitgesteld. De hostie niet op de tong, niet in de handen, maar op de geslachtsdelen : dat zou pas een opmerkelijke vooruitgang geweest zijn!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    05-10-2013, 12:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1544 - UIT DE GRATIE VAN EUROPA GEVALLEN, RECHT IN DE SCHOOT VAN ZIJN KLEINE FRANCESCA

    .

    1544 - UIT DE GRATIE VAN EUROPA GEVALLEN, RECHT IN DE SCHOOT VAN ZIJN KLEINE FRANCESCA

    .

    Het koningskoppel

     

    want het water was deze keer niet diep genoeg

    .

    I) INLEIDING

    Weer de oude Camps. Hij kan het gewoon niet laten. Die man moet ziek zijn van jaloezie, want aan Il Cavaliere vindt hij niet één vezeltje of velletje dat eventueel goed zou kunnen zijn. Het kan bijna niet anders of dat is penisnijd….. Enigszins te begrijpen (niet goed te parten) als men weet dat zo’n oude bok (Berlusconi,77) zo’n mals jong blaadje (Francesca, 28) als dagschotel krijgt opgediend. Terwijl Hugo-ke als arme luis op zijn kin mag kloppen, daar waar Silvio met briefjes van 500 € smakkend zijn sigaar kan op gang trekken…. Zie afbeelding hierboven. Al moet ik daaraan toevoegen, dat goesting smaak is.

    Camps trekt zo gebald en zo geweldig van leer, meer dan goed is voor zijn gezondheid, omdat hij meent trekjes te herkennen die feitelijk voorbehouden geacht worden aan socialistische politiekers die zich allemaal Keizer Nero mogen wanen zonder dat iemand dat hen kwalijk kan nemen. Neem als maatstaf onze bloedeigen Van de la la, de Keizer van het Vistraptje in Oostende. Of den Ouden Toebackzak uit Leuven…. Enfin, alles wat daartussen zwemt.

    Ach wat, Camps verzwijgt, of doet alsof hij het niet weet, dat het een eis was van Frau Merkel, dat de Pdl, de partij van Berlusconi, moest buigen of barsten, zodat Letta, de handpop van ‘Brussel’, kon blijven en dat er geen nieuwe verkiezingen zouden komen. Met het gevaar dat Italië als eerste de Euro zou verlaten….

    Het mens Merkel is op haar eentje een ijzersterke Ijzeren Rijn omheen het Europese Vasteland,  en als Kanselier vertoont ze meer en meer de trekjes van haar berichte voorganger met toen ook al, die Europ-Mania om ‘gegen Engeland zu fahren’….

    .

    II MIDDEN

    Berlusconi stortte Europa in het schaamrood

    Silvio Berlusconi liet het hoofd in zijn handen zakken. Minutenlang hield hij het gezicht verborgen. Als een geslagen hond wachtte hij op het einde van de stemming. Il Cavaliere, jarenlang heer en meester van de Italiaanse politiek, nu verstotene van parlement en natie. Straks volgt nog zijn definitieve schorsing als senator.

     

    Crimineel met huisarrest: zo gaat hij zijn oude dag tegemoet.

     

    Stokoude dag.

     

    Ondanks een lawine van schandalen en rechtszaken bleef de politicus-zakenman Berlusconi een sleutelpositie bekleden in het politieke krachtenveld van Italië. Tegen zijn wil in kon geen regering worden gevormd. Hij herleidde democratische besluitvorming tot lakeiengedrag.

     

    Deze week vonden zijn partijgenoten het welletjes. Ze volgden hem niet langer in zijn oproep de regering van Enrico Letta te laten vallen. Zijn politieke draai kwam te laat om de opstand in eigen kring te bezweren.

     

    Weg adoratie, weg machtspositie.

     

    Ze hadden elkaars model kunnen zijn, De Wever en Berlusconi. Communicatief dan, met aftrek van corruptie, erotische escapades en seksisme. Ook Silvio betoverde de kiezer graag met vileine grapjes over anderen. Met nationalisme voor zwakzinnigen. En, anders dan De Wever, met ostentatieve minachting voor de rechtsstaat.

     

    Samen grote leiders, vernielzuchtige halfgoden.

     

    Berlusconi stortte Europa in het schaamrood van een paternoster aan vernederingen.

    Lakei Europa slikte en zweeg.

    Hugo Camps

    *

    III SLOT

    Hugo Camps is een Meester in het vellen van voor-oordelen. Il Cavaliere als een versleten speelgoed beertje aan de deur gezet… Misschien is Camps beducht voor zijn eigen lot?

    Het verhaal van ‘de frauduleuze Berlusconi’ moet te denken geven aan de Tsjeven-familie van ex-Premier Leterme van het ACW, die met BuZa-Minister Reynders voor bijna 1 miljard de belastingbetaler liet opdraaien voor de beleidsfouten van zijn partij, om de ARCI-coöperanten niet als aandeelhouders maar als spaarders-met-staatswaarborg te markeren. Waarmee ze, pour les besoins de la cause,  een derde tussenweg ontdekten, die aan ondernemers (coöperanten) de mogelijkheid  moet bieden, om in geval van tegenslag, aan de belastingbetaler de rekening te presenteren. In België is frauderen geen eens fraude, maar een slimme zet…. In Italië wordt Uw zaken goed in de hand houden, fraude in de ogen van échte beroeps  fraudeurs.….

    Nog erger is het met de Euro-Commissaris De Gucht, die vrij en vrank verklaart dat de Fiscus geen zaken heeft met zijn geldgewin, en die daarenboven ostentatief en  hautan de ‘verdachtmakingen’ van het werken met frauduleuze off shore vennootschappen loochent. Het (nieuwe) Veurnse Gerechtshof heeft namelijk zichzelf verkocht en terug in gehuurd aan een van die lieve on-aantastbare geheime vennootschappen. En het is Veurne niet alleen!

    Een rogatoire commissie afsturen op iedere vennootschap-eigenaar van door de Belgische Staat verkocht en terug iingehuurd vastgoed zou inderdaad, bijna per definitie, het einde van België betekenen. Zoals Corneille (Racine?) schreef in Le Cid : ’Le combat cessa, faute de combatants’. De veldslag stopte, bij gebrek aan strijders....

    De Heer Camps echter hoort niet goed langs die kant…. Hij ziet liever de splinter in andermans oog, dan de balk in het oog van zijn eigen Meesters….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    04-10-2013, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1543 – LAMPEDUSA, TOCH NIET WEER LAMPEDUSA

    ***

    Vrijdag 4 oktober

    Zon 7u48-19u14

    Sint-Franciscus van Assisi,

    patroon van de dierenbeschermers en de milieuzorg

    Vanaf Franciscusdag, de boer zaaien mag

    .

    1543 – LAMPEDUSA, TOCH NIET WEER LAMPEDUSA

    .

    Einde van de city trip : de body bag….

     

    Het begon nochtans allemaal zo mooi

    .

    I) INLEIDING

    Maar jawel. Het oude maar intrieste verhaal van radeloze ontheemden (Lybiërs, Somaiërs, Ghanezen) die de zegeningen  van de Ideologie van de Wrede in hun geboorteland ontvluchten, om onderweg naar het Beloofde Land, te sterven door verdrinking op de stranden van het weelderige Europa. Waar ze als dode vliegen uit het water geraapt worden.

    Honderden doden in  de morgen, gedeeltelijk aangespoeld uit zee, gedeeltelijk gelaten als voeder voor de vissen, nog voor de Kustwacht hen kon oppikken.  Meer dan 500 opvarenden, jonge sterke mannen, vrouwen en kinderen, op een gammele boot waar (na een ontploffing!) benedendeks zeer toevallig brand uitbreekt op een halve zeemijl van de reddende kuist. Wie? Wat? Waar? Waarom? De doden zullen het ons niet meer vertellen. Die zullen zelfs niet eens geïdentificeerd geraken, want het waren ‘sans papiers’….

    Berlusconi-land zal (op last van wie?) 2 of 3 dagen Nationale Rouw afkondigen, de doden begraven en dan weer overgaan tot de orde van elke dag.  

    Maar wat zal ‘Brussel’ deze keer doen, anders dan bla-bla-bla? Napolitano smeekt om bijstand, om de mensensmokkelaars ter plaatse aan te pakken…De arme man weet dus niet ens, dat dezen hun  zaakjes doen onder de hoogste mogelijke bescherming van de hoogst mogelijke potentaten langs weerskanten van de Middellandse Zee. Bescherming tegen vergoeding, uiteraard. Met de hoogste prijzen voor de mooiste gevormde vrouwen, wat had U gedacht!?

    Italië staat er alleen voor. En zeggen, dat Kolonel Khadafi tot voor kort een vriend des huizes was, voor er vuurtje gestookt werd en de man ineens vijand N° Uno werd van de Europese Gemeenschap. Vooral onder leiding van Frankrijk moest deze voormalige kolonie van Itaië gedumpt worden. Sarkozy kon niet wachten op groen licht van de Verenigde Naties. Zijn bombardements-vliegtuigen waren voordien al in de lucht. De verstandhouding met de vroegere kolonie verliep op het laatst nochtans opperbest, en  de door Mussolini geroofde kunstwerken werden zelfs teruggegeven en aanvaard, als teken van vriendschap. Iedereen leefde in vrede, en dreef handel met elkaar. Nu spoelen de lijken aan op die verre kust, op Lampedusa, het Konijnen Eiland. Paus Franciscus is verontwaardigd recht gesprongen, en uitgeschreeuwd dat het een schande was. Heel de dag stonden de media hier gisteren bol van de meest rampzalige berichten, maar de Belgische pers heeft wel heel wat anders te doen… Wat  kan ‘Brussel’ die paar honderd doden schelen, als de Instellingen maar vlot blijven werken…..

    Benieuwd wat de Europese Leiders, buiten de bla-bla-bla, deze keer zullen  doen om herhaling te voorkomen. Niets, waarschijnlijk. Want de oorzaak ligt bij een of meerdere ‘vreemde mogendheden’ waar ze geen competentie hebben…

    Het is nochtans zeer eenvoudig. Als een inhoudsmaat llekt, wordt er een lap gelegd om het gat te stoppen.

    Wat houdt de Navo tegen, om gewapenderhand de stranden en de embarkeer-havens te bezetten, zodat de plaatselijke Overheid verplicht wordt om op te treden?

    Barbarosso en De Natte Dweil zouden in vol ornaat en omhangen met al hun decoraties uit een heli moeten gedropt worden op de plaats des onheils. Net als de drenkelingen, zonder zwemvest en zonder parachute. Hun opvolgers zouden dan misschien rapper handelen.

    Wat ook mogelijk is, dat Italië de body bags per dozijn zou opsturen naar de Europese hoofdsteden, waar dan een rouwregister kan geopend worden en veel mooie redevoerigen + foto zouden kunnen gehouden worden. Maar in dit heerlijke land is de dodencultus zeer eenvoudig. Een dood menselijk lichaam moet 12 uur later ter aarde zijn besteld, zoals dat heet. Zodat binnen de week heel het verhaal zal bezonken zijn en de bladzijde kan omgedraaid worden. Hier is namelijk het signaal gegeven dat de wijnoogst moet beginnen, en dat alle hens aan dek moeten. En dat Konijnen Eiland, Italiaans grondgebied aan de overkant der Siciliaanse Zee kan de pot op. Misschien dat de Regering Letta het cadeau doet aa Brussel? 

    Ach man, de Siciliaanse Zee is zo diep, en Afrika is zo overbevolkt, dat een klein ongelukje zo rap is gebeurd…. En even rap weer is vergeten….

    Psst

    In mijn vorig artikeltje was er sprake van een gezellig diner onder vrienden. A pranzo, zoasl dat hier heet. Ik was vergeten te vertellen waarvan we smulden, namelijk ‘cingale’, d.i. wild zwijn, waarvan de buurman ons zo’n kleine 5 kgr gratis en voor niets had bezorgd voor de diepvriezer. U moet weten, in dit natuurgebied is de cingale absoluut ongewenst. En hoe meer men er afschiet, hoe dapperder ze kweken. Ik was U nog dit detail verschuldigd, omdat in zo’n stoofpotje de kookkunst van mijn lieve echtgenote het best tot zijn recht komt.

    Toevallig toch, dat het zoveelste drama van Lampedusa besloten wordt met de zorg voor de inwendige mens….Ik doe dat als bewijs dat het leven een beetje is zoals een kinderhemd : kort, nat en vuil.

    Tante lacrime, huilen de dagbladen. Zoveel tranen…

    Laatste berichten.

    Het dodental zal, vreest men, oplopen tot tegen de 500. Maar er zal niet eens gezocht worden nar de verantwoordelijken. Bij de ramp met de Costa Concordia sterven er 27 mensen, en er zal nog jaren geprocedeerd worden om de schuldige te vinden.

    Enne, o ja : de patroonheilige van de dag is Sint Franciscus van Assisi. Ik zie die man al staan voor de Almachtige, met de dringende vraag om na 800 jaar te mogen terugkeren naar de aarde, omdat er niets, of bijna niets veranderd is.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    04-10-2013, 12:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1542 - VAN OUDS HER IS EEN ZWARTE KAT TEKEN VAN ONHEIL

    ***

    Donderdag 3 oktober

    Zon 7u46-19u16

    H Gerhard

    .

    1542 - VAN OUDS HER IS EEN ZWARTE KAT TEKEN VAN ONHEIL

    .

    Een Zwarte Kat op Uw weg

     

    Brengt nog meer ongeluk dan onder een ladder onderdoor te lopen op Vrijdag 13de….

    .

    I) INLEIDING

     

    Een zwarte kat, boven op een meerpaal, en geen visser die zich op zee waagt. Een zwarte kat die U voor de voeten loopt : laat Uw auto op stal en neem de trein. Een zwaerte kraai boven Uw hoofd is erg, maar een zwarte kat binnen een straal van een kilometer is veel erger. Die Zwarte Kater zit daarenboven, toppunt van contrast, heel hoog in het Witte Huis in Washington, the washing ton ( de wastobbe) en alle waspoeder ter wereld ten spijt : het helpt geen zier!

    We weten allemaal, dat Amerika, het land van Uncle Sam, het grote voorbeeld voor de Oude Man Europa en land van de onbegrensde mogelijkheden, duizend keer failliet is. Het dringt niet door in de geesten, maar het is wel de ruwe realiteit. The States zijn als een knappe publieke vrouw, oud geworden, afgelikt tot op het merg en duizend keer op de terugweg. Meer dan de helft van de burgers leeft er in zwarte (!) armoede, en de ‘verzorgingsstaat’, voor zover die al ooit bestaan heeft, heeft de deuren voor onbepaalde tijd gesloten voor alle medewerkers. Iedereen was er, bij manier van spreken, beter van af onder het slavendom. Omdat de Meester zijn werkend bedrijfs-kapitaal tenminste verplicht was om in leven te houden. Nu heeft niemand die plicht en de ‘verzorgingsstaat’ is failliet lang voor hij kon werken.

    De ‘Obama Care’, een onwezenlijke megalomane bevlieging, die op voorhand gedoemd is tot mislukken, moet zorgen voor Eeuwige Roem, bedoeld in de zin zoals de ‘Code Napoleon’ de basis vormt van onze hedendaagse Rechtsleer, de Franse Potentaat en niet de Oude Romeinse Rechtsleer ter ere.

    In Italië probeert men, iet of wat nederiger, dezelfde roem te vereeuwigen, door een wijn te maken met de naam van een of andere held. In die zin, is op restaurant gaan hier iedere keer weer een belevenis, af te lezen van het etiket op de fles wijs op tafel. Karel De Gucht is met zijn wijn goed op weg om als de clown van wijn van Hoge Financiële Goesting vereeuwigd te worden.

    Uiteraard ziet men in de States de zaken altijd ietwat groter. Geen Koffie Zwarte Kat, maar ’Laat U oplichten op niveau!!! – Kies O LA LA,  Koffie O B0 Ma’….

    .

    II MIDDEN

    Islamitische terreurbewegingen vermoorden wereldwijd christenen en Obama wil dat wij een bondgenootschap met hen zouden sluiten

     

    Posted on 2 oktober 2013 door E.J. Bron

     

    De afgelopen dagen moesten we enkele absoluut schrikbarende voorbeelden meemaken hoe islamitische terreurbewegingen vooral tegen christenen en leden van andere niet-islamitische religies tekeergingen. Helaas is dat geen nieuw fenomeen. In de hele wereld vallen islamitische “Godstrijders”, de zogenaamde “Jihadisten”, steeds opnieuw kerken aan en vermoorden christenen. De jongste gebeurtenissen in Pakistan, Kenia en Egypte hebben deze gruweldaden weliswaar naar een tot nu toe onbekend niveau getild, maar in principe is dit slechts de voortzetting van een ontwikkeling die de afgelopen jaren is toegenomen.

    Ongelukkig genoeg schijnt Obama zich m.b.t. islamitische terreur geen al te grote zorgen te maken. In werkelijkheid gaf hij opdracht alle verwijzingen naar de islam uit scholingsmateriaal voor terrorismebestrijding, dat door de regering in Washington wordt ingezet, te schrappen. En alsof dat nog niet erg genoeg zou zijn, voorziet Obama op dit moment de radicaalislamitische “rebellengroepen”, die de macht in Syrië willen overnemen, van wapens en schijnt hij bereid te zijn het Amerikaanse leger voor rechtstreekse aanvallen tegen het Assad-regime in te zetten, mochten de “onderhandelingen” met de Syrische regering mislukken. In de kern komt het erop neer, dat Obama er naartoe werkt dat de VS een bondgenootschap zouden sluiten met psychotische Jihadisten, die dezelfde fanatieke ideologie aanhangen als diegenen die in Pakistan. Kenia en Egypte christenen vermoorden.

    Is Obama nog goed bij zijn hoofd?

    In Pakistan hebben de Taliban (zogezegd nauwe familie van Al Qaida) de verantwoordelijkheid al op zich genomen voor de tot nu toe grootste bomaanslag op een kerk in de geschiedenis van het land. Bij de zelfmoordaanslag stierven 85 mensen en bijna tweemaal zoveel mensen raakten deels zwaar gewond. Om dit een “vreselijke aanslag” te noemen, zou een enorm understatement zijn. In het artikel in de Britse “Daily Mail” wordt gezegd:

    “De aanslag op de kerk Allerheiligen, waarbij 140 mensen gewond raakten, benadrukt de bedreiging die uitgaat van de Pakistaanse Taliban, en dat op een moment waarop de regering van het land er streeft naar een vredesverdrag met de militante radicale islamieten.

    De aanslag vond plaats toen honderden gelovigen de kerk verlieten om in de stadswijk Kohati Gate een gratis middagmaal te nuttigen. “Er waren explosies en toen brak voor ons de hel los”, vertelde Nazir John, die zich samen met minstens 400 anderen in de kerk had bevonden. “toen ik weer bij bewustzijn kwam, zag ik niets anders dan rook, stof, bloed en schreeuwende mensen om me heen. Er lagen afgerukte lichaamsdelen en overal was bloed.”

     

    Wie doet zoiets?

    In Kenia stormt een groep zwaarbewapende strijders van Al-Shabaab een winkelcentrum in de hoofdstad Nairobi binnen en vermoordt minstens 130 mensen. Deze aanslag is zelfs nóg verontrustender, omdat de terroristen het doelbewust gemunt hadden op niet-moslims. De terroristen stelden hun gijzelaars vragen om erachter te komen wie moslim zou zijn en wie niet. Wie de juiste antwoorden niet kon geven, werd vermoord:

    “De motieven van de radicale islamieten, die met Kalasjnikovs en handgranaten het Westgate winkelcentrum bestormden, waren vanaf het begin duidelijk. Iedereen, die geen moslim was of niet kon bewijzen dat hij moslim was, werd vastgehouden. Uit berichten van verschillende etages blijkt hoe de aanvallers, die zelfs slechts gebroken Swahili en Engels spraken, moslims ertoe opriepen om zich als dusdanig bekend te maken. Veel mensen kwamen toen naar voren. Men gaf ze opdracht Arabische te spreken of verzen uit de koran op te zeggen of de naam van de moeder van de profeet te noemen. Diegenen, die de test haalden, mochten gaan; de anderen, waaronder ook kinderen, werden geëxecuteerd.”

    Begrijpt u nu waarom ik bij de omschrijving van deze terroristen begrippen gebruik als “psychotisch”? Overal ter wereld schijnen deze radicale Jihadisten een speciale haat tegen christenen te voelen.

    Laten we ook nog eens denken aan datgene wat zich de afgelopen maanden in Egypte afspeelde. Nadat het leger de moslimbroederschap ten val had gebracht, reageerden radicale moslims met de vernietiging van meer dan 80 kerken:  

    “Op 4 juli, de dag na de bevrijding van Egypte van de heerschappij van de Moslimbroederschap door het Egyptische leger, werden de Koptische christenen onmiddellijk tot zondebokken gemaakt en op de korrel genomen. Alle radicaalislamitische leiders – van de hoogste chef van de Moslimbroeders, Muhammad Badie, via de oorspronkelijk uit Egypte afkomstige leider van Al Qaida, Aiman az-Zawahiri, tot aan de toonaangevende soennitische geestelijke Al-Qaradawi – maakten vooral de Egyptische kopten verantwoordelijk voor de val van de voormalige radicaalislamitische president Morsi, wat leidde tot een maand lang voortdurende pogroms tegen de christelijke minderheid in het land.

    Bovendien werden in diezelfde maand een tot nu toe nog onbekend aantal christelijke kerken aangevallen, geplunderd, ontwijd en in brand gestoken. Volgens informatie van een Egyptische mensenrechtenadvocaat werden er “82 kerken, waarvan velen stamden uit de 5e eeuw na Chr., binnen een periode van slechts twee dagen door aanhangers van Morsi aangevallen. ”Op enkele kerken werd de vlag van Al Qaida gehesen en op de muren van andere kerken en woningen van Kopten werd christenvijandige graffiti aangebracht. Op grond van de extreem christenvijandige stemming werden er tot voor kort in veel kerken geen diensten meer gehouden. Tientallen door Kopten bewoonde huizen en Koptische winkels werden ook aangevallen, geplunderd en in brand gestoken.”

    Zou het Amerikaanse leger ooit ingezet moeten worden ter ondersteuning van radicale Jihadisten die zulke gruweldaden plegen? Alleen de vraag op zich is al zo krankzinnig, dat niemand deze vermoedelijk ooit zou stellen. Maar precies dat is Obama van plan.

    In Syrië plegen radicale Jihadisten exact dezelfde misdaden als hierboven omschreven. Syrische “rebellen” vermoorden op gruwelijke wijze christenen, zetten al meerdere keren chemische wapens in en hakken kleine meisjes in stukken.

    Daarvoor al had de christelijke missionaris William Murray erover bericht wat er na de verovering in Syrië door “rebellen” van een in meerderheid door christenen bewoond gebied plaatsvond:

    “De christelijke inwoners konden kiezen uit vier mogelijkheden: 1. Afkeer van de christelijke “afgodendienst” en bekering tot de islam. 2. Betaling van een hoofdelijke belasting aan de moslims voor de genade hun leven en de christelijke godsdienst te mogen behouden (Jizya). 3. De dood. 4. Onmiddellijke vlucht om het leven te redden. Alle bezittingen moeten worden achtergelaten.”

    En deze zieke, fanatieke ideologie wordt er ook bij kinderen met de paplepel ingegoten: in de Syrische stad Ra´s al-Ayn werden kinderen gefilmd, die hun vijanden onthoofdden en daarbij “Allahu Akbar!” riepen

    Wat moet er van Syrië terechtkomen wanneer Obama succes heeft en het Assad-regime ten val wordt gebracht? Zal het land een paradijs worden voor “Godstrijders”, waarin christenen en alle andere niet-moslims systematisch verdreven of uitgeroeid worden?

    Deze Jihadisten zijn een kankergezwel en Obama lijkt vastbesloten om ervoor te zorgen dat dit gezwel zich in Syrië en nog verder kan uitbreiden.

    Wat in hemelsnaam spookt er allemaal door zijn hoofd?

     

     

    III SLOT

    Hoever de indoctrinatie al is doorgedrongen? Gisteren hadden we vrienden uit het vaderland op bezoek en het was precies of Tine Tanghe van de VRT door hun monden sprak.  Berlusconi was een verwaande kwast en het is nog maar goed ook, dat Brussel om wil doodknijpen.  Obama is de redder van onze Beschaving doordat hij in Syrië ging helpen vechten om daar de vrede te brengen. Nee, Irak was na de Amerikaanse interventie tegen Sadam Houssein, geen goed voorbeeld. Trouwens, dat was een zaak van die oerdomme Bush Jr!!

    Voor kritiek op de immigratie was iedereen akkoord, maar et was nu eenmaal zo, en we zouden er best mee leren leven. We moesten al die zaken met veel menselijkheid benaderen. Het (de Islammerij) zou wel koelen zonder blazen. We moesten leren positief denken….En dat ‘sarin’ daar in Syrië : het was toch bewezen dat er Sarin gebruikt werd en wie anders dan Assad zou zoiets kunnen gedaan hebben?! Voilà, dat was dan weer eens voldoende bewezen! Assad is de daderç Toch niet die arme sukkels van Jihadisten…. Neen, wist ik : die waren alleen uit op verkrachten en vermoorden. In die volgorde. Of desnoods in omgekeerde volgorde, te oordelen naar de 700.000 Vuagra-pillen voor Libanon, die de Israëliërs hadden in beslag genomen. Toen werd er overgeschakeld naar ‘Brood en Spelen’ en kwam zelfs het boek van Deborsu over de Seksen Coburgers op de ontleed-tafel. Ik dacht : maar brave mensen, toch! Dat is opgewarmde oude kost, want circa 20 jaar geleden werd hun vuile was reeds duchtig uitgehangen door mijn goede vriend, Paul Beliën, Vlaams Nationalist en beroemd wereldburger. Maar uit vroegere ervaringen wist ik reeds dat Alessandra Colen, zijn echtgenote, persona non grata was in dit gezelschap.

    De voortreffelijke wijn smaakte ineens naar belegen afwaswater en ik dacht : als zelfs dit erudiet gezelschap in de val is kunnen lopen, hoe moet het dan gesteld zijn met de grote massa…

    *

    Maar gelukkig was daar nog Italië als onderwerp, het land “waar de citroenen groeien, en waar in t donker loof de goud Oranjen gloeien” (Goethe)…

    De wereld is klein. Een van de vrinden bleek met de ganse familie en de kleinkinderen een verwoed bezoeker te zijn geweest van Giglio, dat minuscule kleine eilandje hier voor de kust, waar later het drama van de Costa Concordia begon en meteen ook eindigde. Men ging daar toen om te zwemmen tussen de (grote) vissen in (warm) water zo helder als bronwater. Men lag er te zonnen op de goudgele zandstranden die aan thuis en aan de Noordzee deden denken. Want meestal is zand in Italië, althans in onze streek, zand van vulkanische oorsprong, en dus zo zwart als kolengruis. Specifiek waren op Giglio de na hagelblanke rotsen om bijna in verdiepingen oplopend te liggen roosteren op de zacht glooiende heuvelruggen die hier en daar in zee wegdoken. En de golven, in eindeloze deining, op en neer naar de schuimende branding.

    Kortom : Giglio was/is de mini-editie van een soort Aards Paradijs. Men eet (en drinkt) er meer dan voortreffelijk, tegen  eerder lage prijzen, en de dienstertjes zijn vlot en lief, precies kleine Eva’s uit gezegd Paradijs. Het ‘Jägermeiosterke’ (knipoog!) als digestief wordt er zelfs gratis aangeboden door Het Huis… Buona giornata! Auf Wiedersehen! Good Bye….

    Laat zo’n tafelgenot een wrange souvenir zijn voor de schipbreukelingen die de tragedie overleefd hebben. Want ook voor ons zal dat droom-eiland voor altijd bevlekt zijn door het beeld van de op de rotsen onder water recht gezette Stervende Zwaan, tot in het middel onder de klotsende golven….. Nog een paar maanden werk, en ze zal als een Venus weerszij bepakt met drijf-caissons, uit de golven omhoog rijzen. Om daarna te worden weggesleept, en de gang te gaan voor al wat sterven moet….

    *

    Bij nader toezien bleek de nieuwe fles wijn weer de zon van Italië in ons gezelschap gebracht te hebben. Vino Nobile di Montepulciano. Onbetaalbaar in België, hier  bij een uitverkoop in de Lidl op de kop getikt voor 9 Euro. Zoek de zon in het leven. De schaduw komt vanzelf.

    Vooral het beeld van de piepkleine stranden met warm goudblond Noordzeestrand in de baai van het Isola del Giglio, deed de rest. Darwin kan ze kussen! Het meesterwerk van de Almachtige is verreweg het beste….

    In deze Liefde wil ik leven en sterven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    03-10-2013, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1541 - ALS EEN ROEPENDE IN DE WOESTIJN

    ***

    Woensdag 2 oktober

    Zon 7u45-19u18

    HH Engelbewaarders

    Engelbewaarder, sta me bij en maak de winter rap voorbij

    .

    1541 - ALS EEN ROEPENDE IN DE WOESTIJN

    .

    De woestijn bedreigt ons,

     

    En zelfs de echo komt niet terug…

    .

    I) INLEIDING

    Eigenlijk zijn wij, Europeanen, nu al het slachtoffer van een nooit geziene veroveringsoorlog in de moderne tijden. Erger dan de ergste volksverhuizing ooit. Waar onze rijke gewesten als rijp fruit ten prooi zullen vallen aan horden wilde woestijnbewoners. (*)

    Miljoenen genetisch tot criminelen bestgemde Moslmmers die tot alles in staat zijn, de dag dat de consignes doorkomen, zijn als alles kaalvretende sprinkhanen over onze Beschaving komen uitzwermen. Dat is niet zomaar ineens of met wapengekletter gebeurd, maar ingaande op de naïviteit van de Westerse Mogendheden, helemaal in de geest van hun Ideologie die list even hoog inschat als geweld. Dat is geen racistische praat, maar pure zelfverdediging!

    En onze Leiders, die we zelf hebben gekozen, omdat niemand van het volk dergelijke medeplichtigheid voor mogelijk had gehouden, die stellen ons nu onder curatele, want het zijn wij die moeten integreren….

    Nog even op de tanden bijten, want na 25 mei 2014 vliegen ze er uit. Wat dan meteen het signaal kan zijn voor de Algemene Reconquista, die moet uitlopen in een Nieuwe, maar Laatste Kruistocht, tot het roversnest helemaal is uitgeroeid en het woord ‘Islam’ helemaal niet meer bestaat, tenzij als een verre slechte nachtmerrie.

    *

    De Muzel-griezels, die bezig zijn met het graf te delven voor de Joden en de Westerse Beschaving, zullen dan kunnen kennis maken met onze rijke spreekwoordenschat. En de ongeluks Zwarte Kater uit Amerika mogen ze meteen meenemen. Is in de grond nog zo gene slechte gast. Maar men moet hem er in krijgen!

    .

    II MIDDEN

    Het is zover! Islamieten bereiden de machtsovername in Europa voor!

    Posted on 30 september 2013       door E.J. Bron

    (Door: realpredictor)

    .

    De islamieten bereiden de machtsovername in Europa zorgvuldig voor. In Europa wonen zo’n 50 miljoen moslims, en met het oog op de berichtgeving rond Syrië, maar ook rond andere islamvraagstukken is er weinig fantasie voor nodig om te concluderen dat de steun voor de Syrische jihad in de rest van Europa te vergelijken is met de steun in Nederland. De Syrische oorlog verenigt de Europese moslims en in hun geesten woedt de jihad ook in Europa.

    Gesubsidieerde Turks-Arabische moslimnationalisten hebben hun radicale ideeën niet vaarwel gezegd, maar juist verder uitgebreid. Nationale islam is een nieuwe politieke fenomeen geworden tegen de Nederlanders. De integratie waartoe het Westen oproept en waartoe het de moslims wil aansporen, betekent het afstand doen van een deel van de cultuur die moet worden ingeruild voor de westerse cultuur en beschaving. De islam staat niet toe gedeeld te worden en wordt in zijn geheel aangenomen met zijn credo en systeem. Turken en Arabieren stichten een grote niet-Nederlandse Islamitische Gemeenschap die verbonden is met de moslimlanden : dit is zeer essentieel. Deze organisaties worden door de autoriteiten van islamitische landen van uitgebreide fondsen voorzien om de radicale islam in Europa te verbreiden, ook onder de zich al enigszins aan de westerse cultuur aanpassende moslims aan.

    De voorbereiding

    Miljarden liggen gereed om moskeeën te bouwen en de Koran en andere vrouw onderdrukkende, haat zaaiende lectuur te verspreiden. Naast de toestroom van islamitische nieuwkomers speelt ook de onnatuurlijke groei – herhaaldelijk gezinsvorming, steeds met een andere jonge vrouw/man uit islamitische landen van deze, doorgaans jonge, bevolkingsgroepen – hierbij uiteraard een rol. Naar verwachting zal het aantal toenemen van 1,1 miljoen in 2007 tot 5,1 miljoen in het jaar 2035. Deze groei zal zich vooral voordoen bij niet-westerse allochtonen, tevens de groep die ook in sociaal-cultureel opzicht het verst verwijderd is van de hier gangbare normen en gebruiken, terwijl Nederlandse groei verder afzakt. Indoctrinatie is goed georganiseerd en krachtig. Ze praten Turks of Arabisch, experimenteren met de hoofddoek, horen van imams of andere “docent” genoemde militanten dat de Nederlanders hun vijanden zijn!!! Deze georganiseerde islamitische opvoeding/opleiding is zo sterk en dominant waardoor het effect van de officiële Nederlandse opleiding meteen ongedaan wordt gemaakt… Op de reguliere Nederlandse scholen leren ze niet meer, hier maken ze het lesgeven bijna onmogelijk, meestal niet genoeg docenten of tijdelijke, ongemotiveerde, bange onderwijskrachten die geen regels kunnen toepassen, ook binnen deze scholen praten ze nu onderling Turks of Arabisch, behalve even in de klas horen ze wat Nederlands!

    Door de intensieve bemoeienis van bijna alle islamitische landen en zelf de interne organisaties- infiltranten van binnenuit ontstaat er meer en meer een bevolkingsverplaatsing. Het is jammer voor ons land dat de grote politieke partijen, kerken en ambtenaren door de niet bestaande vrije “immigrant” verblind zijn. Dit is een zware doodslag voor Nederland. Zelfs diegenen die hier met een Nederlands paspoort rondlopen en de Nederlandse nationaliteit hebben aangenomen, blijven eerst en vooral loyaal aan de islamitische politieke/militaire machthebbers in hun herkomstlanden.

    James Lewis:

    “Niemand kan de aard van de jihad ontkennen na de horror verleden week in Kenia en dat werd overal in de wereld uitgezonden. Iedereen die de wrede moorden in het winkelcentrum van Nairobi heeft gezien begrijpt het. Maar onze door en door corrupte en van islam doordrenkte media en politieke klasse zullen deze wreedheden blijven ontkennen. De Britse premier David Cameron gaf juist de misselijk makende verklaring dat “islam vrede betekent”. Onze linkse elite heeft oogluikend toegezien en samengewerkt met de gewelddadige islam.”

    http://ejbron.wordpress.com/2013/09/29/gevaarlijke-tijden-niemand-kan-de-gewelddadige-islam-ontkennen/)

    Iedereen weet onderhand dat de islam een politieke ideologie is met als doel wereldoverheersing! Op dit moment staat Europa bovenaan zijn lijstje! Met onze oeverloze, door de EU gestimuleerde, tolerantie zijn wij  het perfecte slachtoffer!

    Niet alleen onze regeringsleiders, maar ook de bagatelliserende media en onze toegeeflijke rechtsstaat hebben in feite de deuren voor de islamisering opengezet!

    Misdadige westerse media en politici verzwijgen de dagelijkse genocide van de islam op christenen, Joden, boeddhisten en hindoes! Niet alleen in Frankrijk, Engeland, Spanje of Italië, maar ook in Duitsland worden steeds meer niet-moslims slachtoffers van moslims. Schuldig zijn behalve de moordcultus islam ook onze politici en vooral onze media, die of de islam helpen (door moslims nog steeds massaal te laten immigreren) of uit politieke berekening of persoonlijke lafheid niets tegen de islamitische terreur doen.

     

    Direct na de afschuwelijke aanslagen in Nairobi (klik op onderstaande links) wordt wederom bewezen dat de islam de grootste bedreiging is in de hele wereld! Als onderstaande beelden nog steeds niet een serieuze waarschuwing zijn voor Europa, dan zijn wij ten dode opgeschreven!

    Door: Nrealpredictor

    http://www.barenakedislam.com/2013/09/27/did-you-hear-about-the-horrific-torture-inflicted-by-the-muslim-savages-in-the-nairobi-mall/

    http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/222272/video-angstaanjagende-beelden-van-het-begin-van-de-terreuractie-binnen-in-het-winkelcentrum.html

    http://nos.nl/artikel/556558-opnieuw-grote-aanslag-in-peshawar.html

     

    .

    III SLOT

    Wat geldt voor Nederland, geldt per definitie ook voor ons. En misschien zelfs nog meer, want het zijn de Châtillons die het bij ons voor het zeggen hebben. En wij, we hebben niet eens ene Geert Wilders….

    Neen, oproepen tot wapengeweld mogen we niet. Mogen we pas doen als we, lijk Theo Van Gogh ergens in de goot liggen : vermoord. Dagenlang heeft men moord en brand geschreeuwd over die Linkxe Griek die zogezegd (niet bewezen!) omver geschoten werd op investigatie van De Gouden Dageraad. Die streng Nationalistische Partij is ondertussen buiten de Wet gesteld. In opdracht van Brussel (zal wel zijn), die aldus heeft laten zien wie de ware macht bezit.

    Maar over de afschuwelijke   moordpartijen in het winkelcentrum van Naïrobi? Noppes. Niënte. ’n Simpel fait divers.

    Tiens, was daar ondertussen niet dat godsgeschenk van die jonge Afhaan die, o driewerf schande,  na wekenlang bladvulling, precies vandaag uitgewezen werd omdat zijn asiel-dossier vol leugens stak….

    En curieus : ook deze keer was er tijd beschikbaar en kwam het Vlaams Belang met hun ‘Euriopafeesten’ voor in alle praatprogramma’s. De toon was zelfs mild te noemen, buiten de paar toegebrachte upper-cuts die ze origineel dachten te zijn : het Vlaams Belang, een partij op de terugweg….

    *

    Dat is dan gerekend zonder de waard. In casu BDW. Hoe meer die ronddartelt en rond de pot draait, hoe meer kiezers terugkeren naar het origineel met de klare taal.

    Afspraak op de avond van de verkiezing?! Maar daar zal geween zijn, en tandengeknars!

    (*) …een nooit geziene veroveringsoorlog… dat is dan even abstractie gemaakt van wat wijzelf hebben uitgespookt zowel in Noord- aks in Zuid Amerika. Hoe erg het daar geweest is, laten we even buiten beschouwing. Het volstaat te verwijzen naar de op heden  gesproken talen : het Engels en het Spaans/Portugees. U moogt twee keer raden, welke taal er bij ons zal overheersen binnen enkele jaren, als we er niet dringend beginnen iets aan te doen...

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    02-10-2013, 12:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1540 - SUPER SILVIO

    ***

    Dinsdag 1 oktober 2013

    Zaaimaand

    Zon 7u43-19u20

    H Bavo van Gent, kluizenaar

    .

    Heelkundigen zouden ons kunnen uitleggen, waarom in bepaalde streken de landouwpacht jaarlijks verviel met Kerstmis, of lijk in het Ieperse, met ‘Bâmis’, 1 Oktober. Waren dat soms de gebieden die schatplichtig waren aan het Kapittel van de Abdij van Gent, waar ook de St Baafs-kathedraal nog aan herinnert?

    In mijn jeugd begon de winter met ‘Bâmis’ en op de hofsteden die niet afhingen van ‘t Hospice’ (de Ieperse C.O.O. : zagen we aan de rood-witte kleur van de deuren en poorten) was er die dag dikwijls veel geween en tandengeknars. Dat niet alleen voor die dure pacht (geld èn natura) maar ook en misschien nog meest, omdat de boer, ter gelegenheid van die uithuizigheid, misschien wel eens de bloemekes zou kunnen uitzetten in de grote stad….

    1540 - SUPER SILVIO

    .

    De Venetiaanse Leeuw op de das van BDW? Echt waar?

     

    Was dat nu Ludiek of protserig? Misschien wel beide.

    .

    I) INLEIDING

    Er zijn polletiekers en polletiekers. Er zijn polletiekers die bij een Blijde Intrede pronken met andermans veren (BDW), en er zijn polletiekers  met de romantische uitstraling van leeuwen in de Geschiedenis, die net als Benito Mussolini door hun veel jongere Geliefde bijgestaan worden tot in de Eeuwige Onvergankelijkheid. De kogels bestemd voor Mussolini doodden eerste de kleine Claretta Petacci die voor hem sprong en Silvio Berlusconi wordt op zijn 77ste verjaardag in de Senaat getrakteerd op taart door de kleine Francesca, 28 jaar jong en sedert kort zijn nieuwe en hopelijk laatste Grote Liefde.

    Joost mag weten, waarom ik nu ineens dacht aan Eric Van Rampaai…. Een zaak van de dingen in contrast zien, denk ik.

    Het is wel diezelfde Natte Dweil  die als een dictator begin 2012 Berlusconi als met een toverstokje liet vervangen door Mario Monti, de zetbaas van Golldman Sachs….

    O Ja : het waren de Italiaanse communistische ‘verzetshelden’ die Mussolini het eeuwig zwijgen oplegden. Misschien was Napolitano een van hen. Hij is van dezelfde soort en hij heeft er de leeftijd voor….

    .

    II MIDDEN

    Waarom zou Silvio ineens wél aan het kortste eind trekken?

     

    DM - OPINIE − 30/09/13, 07u55

     

    De dreigementen van Berlusconi zijn vooral voor de bühne bestemd want iedereen in Italië kent de regels van het spel. Journaliste Anne Branbergen schreef samen met Martin Šimek 'Silvio, modern leiderschap'. Als Italië-correspondent van onder andere De Groene Amsterdammer woont ze sinds 1983 in Italië. .

    Berlusconi zal zijn laatste kaart uitspelen, uiteraard. Er wordt hem een helpende hand geboden, of het is einde regering-Letta. Nog vier dagen te gaan

    Is het realistisch om van iemand die gisteren zijn 77ste verjaardag vierde met een taart met een grote 'S' van Superman erop te verwachten dat hij nederig met de staart tussen de benen af zal druipen in het landsbelang? Die S was een idee van Francesca, sinds een jaar de nieuwe officiële verloofde van Superman Silvio.

    Francesca is Francesca Pascale, 28 jaar jong, een paar jaar geleden oprichtster van de club 'Silvio ci manchi' ('Silvio, we missen je') en als onbekende groupie vanuit het verre, sloeberige Napels de halve laars doorgekropen tot aan de troon van Arcore, het persoonlijke Versailles bij Milaan van haar idool. "Silvio had alle vertrouwen in de liefde verloren," aldus prinses Francesca vanuit Arcore onlangs in de Italiaanse Vanity Fair, "maar ik heb het hem weer teruggegeven. Gewoon door er voor hem te zijn."

    Zo iemand dus. Silvio Berlusconi, de beste pokerspeler van zijn land en echt niet bekommerd om hoe het eigenlijk hoort volgens de geknepen mondjes in Brussel, Straatsburg of Berlijn. In staat om alle gedaanten aan te nemen die het moment vraagt. Vanaf 1 augustus heeft hij geduldig zitten wachten op Arcore. Dat was de dag waarop hij door het Hof van Cassatie, de hoogste instantie van de Italiaanse rechtspraak, definitief werd veroordeeld wegens belastingontduiking. Maar geen probleem, dacht Silvio Berlusconi, want daar hebben we onze pionnen in de regering voor.

    Systeemridders

    En inderdaad: op papier was hij helemaal gedekt. In april had hij de president van de republiek, Giorgio Napolitano (88), persoonlijk op de knieën gesmeekt om nog een keertje president te worden, want hij wist: een communist van de gestaalde kaders als Giorgio Napolitano kent de regels van het spel. Voor wat hoort wat. Het hoofdbelang was dat de grootste bedreiging voor allen die mee-eten uit de ruif, de cabaretier Beppe Grillo, buitenspel zou worden gezet. Daar was iedereen van links tot rechts het gloeiend over eens na de shock van de verkiezingen in februari, waarbij Grillo uit het niets bijna 25 procent van de stemmen had veroverd. 'In godsnaam niet de systeemvernietiger Grillo aan de macht.' En door handig manoeuvreren was het gelukt, want dat kun je aan de Italiaanse systeemridders nog altijd rustig overlaten.

    Weliswaar had het een soort Frankenstein-product opgeleverd, een regering van oud-communisten en Berlusconi, ofwel het ultieme verraad aan de kiezer, maar dat was even bijzaak. Het ging om het landsbelang, immers. En het mooiste was : Enrico Letta werd premier! Dat was helemaal goed nieuws voor Berlusconi. Want Enrico Letta (47) is de neef van Gianni Letta (78), al sinds mensenheugenis Berlusconi's belangrijkste politieke raadsman - ook wel 'de paardenfluisteraar' genoemd - hooggewaardeerd in alle kringen, of het nu de presidentiële Quirinaal-heuvel is of binnen de muren van het Vaticaan. 'Neefje Letta', zoals de huidige premier van Italië steeds plagerig wordt genoemd, zou uiteraard ontvankelijk zijn voor alle argumenten die zijn oom hem zou influisteren. En dus, dacht Berlusconi, zou er wel een oplossing worden gevonden voor hem. Ze konden immers objectief niet zonder hem.

    Verwondering

    Maar nu, twee maanden later, is er nog steeds niets bedacht. En dat wekt oprecht verwondering, niet alleen bij Berlusconi. Het is haast alsof - en dat zou pas groot nieuws zijn! - men werkelijk uit is op de val van Silvio Berlusconi. Dat is dan wel heel ongelukkig getimed, maar dat is eigenlijk al twintig jaar het geval. Zo lang duurt Berlusconi's politieke carrière al, en zo lang heeft hij uiteindelijk altijd aan het langste eind getrokken. Met ieders medeweten en ook medewerking, zoals al zo vaak is aangetoond.

    Dus waarom nu? Dat blijft een grote vraag. Dat multimiljardair, tv-tycoon, AC Milan-eigenaar, selfmade zakenman, projectontwikkelaar, filmproducent, uitgever, vader van vijf kinderen en drievoudig premier Silvio Berlusconi zich dat ook afvraagt, is op zich wel begrijpelijk. Immers: waarom zou ineens nu niet meer kunnen wat al die jaren wel kon? En waarom zou hij als een miezerige belastingontduiker het erepodium moeten verlaten in een land waar alles relatief is en waar geen andere waarheid bestaat dan degene die het best vertelde wordt?

     

    Diegene was hij altijd. En hij zal zijn laatste kaart uitspelen, uiteraard. Er wordt hem een helpende hand geboden, of het is einde regering Letta. Nog vier dagen te gaan.

    *

    III SLOT

    U las hierboven een werkstuk van een ferm stuk, helemaal het formaat van Il Cavaliere.

    De vraag is nu : doet ‘m het, of doet ‘m het niet? Nog vier keer slapen, en dan kan de wereld weer vrij ademen. Als het van onze media afhangt, moet Barbertje hangen. Hij heeft (niet bewezen) zo ongeveer dezelfde fiscale halsmisdaad begaan als het ACW (wel bewezen).  Of, ergo, eigenlijk veel minder dan waarvoor de BBI Karel de Gucht op de hielen zit.

    Toch curieus dat we altijd bij Italië uitkomen (zijn villa in Umbrië) en dat de off shore vennootschap die het Justitie Paleis in Veurne kocht, niet ter sprake is gekomen. Zo’n zaken worden trouwens niet eens onderzocht, want ons land zou nadien niet één polletieker meer overhouden….

    *

    Om het even hoe dit succesverhaal afloopt : Berlusconi is voor ondergetekende de droomfiguur die elk land broodnodig heeft om opnieuw te leren lachen.

    *

    Psst

    Nog een laatste opmerking over de Venetiaanse soortgenoot van onze eigen Vlaamse Leeuw. Die bewijst immers dat we in goed (en rijk) gezelschap zijn. Ons ‘Beest’ is echter recht-op en frontaal naar het Linkxe gevaar gekeerd, daar waar zijn Venetiaanse collega reeds triomfantelijk én gevleugeld van het slachtveld weg stapt. De Vlaamse Leeuw draagt inderdaad zelf nog altijd geen goud, noch schittert hij tussen gouden sterren. Maar wat niet is, kan altijd nog komen…..

    Maar of BDW daarvoor de aangewezen persoon is?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     





    01-10-2013, 11:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1539 HET DAGHET IN HET OOSTEN. MAAR DE BIVAKMUTSEN WORDEN OPGEZET, ZIJ DAAR MAAR ZEKER VAN

    ***

    Maandag 30 september

    Zon 7u41-19u23

    H Hiëronymus van Bethlehem

    .

    1539 HET DAGHET IN HET OOSTEN. MAAR DE BIVAKMUTSEN WORDEN OPGEZET, ZIJ DAAR MAAR ZEKER VAN

    .

    De Griekse ‘Gouden Dageraad’ wordt heden ten dage ‘kalt gestellt’ door Bruxellabad

     

    Want niet politiek-correct en heeft bijgevolg niets te zien met het hier besproken Oosters Geweld. Wel integenddel

     

    .

    I) INLEIDING

    Het Oosten, waar het normaal zou moeten dagen voor een nieuwe dageraad, blijkt echter niet meer te zijn dan een soort ‘perpetuum mobile’ en een open en toe gaand mistgordijn. Deze keer dreigt Israël de pineut te worden, en dus zetten de Hottentotten, onze Kamerbrede Machthebbers en hun achterlopers, weer de maskers op. Van onder hun dievenmutsen schreeuwen  ze slogans naar Israël. De Joden zijn weer eens de schuld van alles. Zij stelen grondgebied van de arme Moslimmers, die daardoor van over de hele wereld vluchten naar bij ons.

    .

    II MIDDEN

    aël wordt uitgelokt tot nieuwe preventieve aanval in Syrië'

    Xander 29-09-2013 14:59-

    .

    In mei viel Israël bij Damascus een wapenkonvooi met bestemming Hezbollah aan.

    Na de plotselinge toenadering van de Amerikaanse president Obama tot de Iraanse president Rohani afgelopen week, vrezen inlichtingenexperts dat de Russische-Iraanse-Syrische as deze situatie zal proberen uit te buiten door een nieuwe preventieve Israëlische aanval in Syrië uit te lokken, bijvoorbeeld door een transport met chemische wapens richting Hezbollah in Libanon te sturen. Vervolgens kunnen zij Israël de schuld geven als de grote agressor van de regio en de verstoorder van de Amerikaans-Russische samenwerking om de Syrische chemische wapens te vernietigen. De Joodse staat zal dan hoogstwaarschijnlijk helemaal alleen komen te staan.

    Begin dit jaar voorkwam Israël met een beperkte luchtaanval bij Damascus dat chemische wapens naar de islamitische terreurbeweging Hezbollah konden worden vervoerd. Een nieuwe, slecht getimede -maar doelbewust uitgelokte- aanval zou de wereld zich tegen Israël doen keren, en zou de Iraanse president Rohani in de ogen van velen gelijk geven toen hij afgelopen week in zijn VN-toespraak Israël de schuld gaf van alle oorlogen die er de afgelopen 40 jaar in het Midden Oosten zijn gevoerd.

    Dat Iran -en gisteren ook Egypte- eist dat Israël zich nucleair ontwapent, was geen verrassing. Zorgwekkend was dat er niet één tegengeluid uit Amerika of Europa te horen was, ook niet toen Rohani valselijk beweerde dat Israël het enige land in de regio is dat kernwapens bezit. De nieuwe Iraanse president -zoals we al vaker schreven een meester in misleiding- 'vergat' daarbij te melden dat het islamitische land Pakistan, nota bene een buurland van Iran, inmiddels zo'n 100 kernbommen bezit.

    Syrië-resolutie is wassen neus

    De door de regering Obama zo triomfantelijk binnengehaalde deal met Rusland aangaande Syrië blijkt bij nadere beschouwing een wassen neus. VN-resolutie nummer 2118 lijkt namelijk in veel opzichten op resolutie 1701, die zeven jaar geleden werd aangenomen om de wapentransporten naar Hezbollah te stoppen. Deze resolutie werd nooit daadwerkelijk uitgevoerd. Sterker nog, vanaf dag één stuurden Syrië en Iran alleen maar meer raketten en andere wapens naar Libanon. Hierdoor heeft de Shi'itische terreurgroep nu één van 's werelds grootste raketarsenalen opgebouwd.

     

    Bovendien verbiedt resolutie 2118 volgens Rusland ieder gebruik van geweld als blijkt dat Syrië toch niet voldoende meewerkt. Moskou heeft gezegd dat het troepen ter beschikking stelt om de 'arbeiders en faciliteiten' te beschermen. De boodschap is dat als er buitenlandse troepen moeten worden ingeschakeld om de vernietiging van het chemische arsenaal te controleren, zij alleen uit Rusland mogen komen.

    Chemische wapens mogelijk al in Libanon

    Sinds er enige weken geleden voor het eerst werd gesuggereerd dat een aanval op Syrië zou kunnen worden voorkomen door een diplomatieke deal over de vernietiging van de chemische wapens van het land, melden inlichtingendiensten dat er aanwijzingen zijn dat de regering Assad is begonnen met het verplaatsen van deze wapens naar geheime locaties en naar het buitenland, ook naar Hezbollah in Libanon. Misschien was dat wel de echte reden waarom de Libanese president Suleiman afgelopen vrijdag verklaarde dat 'de chemische wapens van Syrië niet naar Libanon zijn gesmokkeld', en er 'geen bewijs is dat ze nu in ons land zijn.' (1)

    Israël tot onmogelijke keus gedwongen?

    Na de grote nederlaag van de regering Obama, die door het massale verzet in binnen- en buitenland heeft moeten afzien van de geplande aanval op Syrië, zal de as Moskou-Teheran-Damascus de duidelijke verzwakking van Washington in de regio niet onbenut laten om ook Amerika's bondgenoot Israël te ondermijnen.

    De regering Netanyahu zou daarom binnenkort voor een onmogelijke keus kunnen worden gesteld als er inderdaad een chemisch transport richting Hezbollah plaatsvindt. Aanvallen, en daarmee de Syrië-overeenkomst op het spel zetten, betekent zo goed als zeker de veroordeling van de hele wereld, en niets doen heeft als gevolg dat het door Iran aangestuurde islamitische terreurleger, dat heeft gezworen Israël te vernietigen, de beschikking krijgt over massavernietigingswapens.

    Xander

    .

    III SLOT

    Een politiek-correcte mening doortrekken over de aanstokers van de onrust in de ‘Mandaat-Gebieden’, brengt ons noch min noch meer bij Hitler. Die gaf de Joden ook altijd en overal de schuld van. Wat weeral de band aanscherpt tussen de  Halve Maan en het Nazisme. Dat laatste is het kamerbrede wereldwijde  eufemisme voor Nationaal Socialisme, dat ook welig tiert in ons land. Internationaal en Nationaal Socialisme schuilen voorlopig wel onder de universele paraplu  paraplu als ‘sociaal democraten’. Die zijn al even ‘sociaal’ als de Christen Democraten christelijk zijn. Maar dat is Hogere Politiek voor boven de hoofden van de gewone mens.

    *

    Straks in het Kerstverhaal zullen we weer horen over de Drie Wijzen uit het Oosten, die de nieuwe Koning der Joden kostelijke geschenken kwamen aanbidden. Zo ver dienen de Islammers het nu ook niet te drijven, gewoon een duizendste part teruggeven van het grondgebied dat ze ondertussen van de Joden gestolen hebben… En als het even kan, een woordje van verontschuldiging voor de bergen leed die ze het volk van Israël al die tijd hebben aangedaan.

    Vooral dat laatste in misschien wel correct, maar dus….. niet politiek-correct. Een niet correcte, maar politiek-correcte mening, stelt de zaken juist andersom.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     

     





    30-09-2013, 16:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!