MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    .

    ZONDAG 9 JANUARI 2022

    Gezond Verstand?

    *

    500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    *

    I N H O U D

    Maar er is alleen een medepluchtige stilte. Het volet aan alsof een massa nieuwgierigen toekijkt bij een lffe moord, maar dan vervolgens de andere kant opkijkt.

    Idem dito voor wat betreft de pubkieke protestmarches in al onze grote steden tegen de belachelijke bestrijdings pogingen vanwege zij dien met Gezag bekleerd, het beter wullen maar die zich uitsluitend baseren op de voorgewende kennis kennis van Leerling Tovenaars.

    De beste remdiie tegen al die waanzin?

    Zie de cartoon bovenaan. Zie wel en doe niet dom…

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     DE GROENE ONZIN

    *

    Van nieuws gesproken: België exporteerde in 2021 een record hoeveelheid aan stroom! Daar waar er dikwijls sprake was van invoer, ging het nu om uitvoer. Alhoewel ik daar nooit van gehoord had, blijkt dat dit land al drie jaar stroom uitvoert. Dat mocht blijkbaar niet aan de grote klok gehangen worden, maar nu kan men er niet meer naast kijken. Onze stroomproductie steeg in 2021 naar alle buurlanden, UK inbegrepen, met liefst 59%. Onze kerncentrales draaiden op volle toeren, waardoor de gascentrales zo goed als niet moesten invallen en we dus ook minder luchtvervuiling hadden. Een win-win situatie dus, waaraan onze Groentjes in 2025 een einde willen maken. Stel u voor: winst maken!

    Een belangrijke reden van de ommekeer is wel dat we nu in staat zijn met de buurlanden meer stroom uit te wisselen door het in gebruik nemen van bijkomende connectie kabels, die ervoor zorgen dat overschotten kunnen worden uitgewisseld.

    Iets meer dan de helft van de in dit land verwekte stroom kwam vorig jaar dus van de kerncentrales en het aandeel van de hernieuwbare energie zakte vorig jaar met 17% door een tekort aan voldoende wind en zon.

    De geplande Belgische kernuitstap begint zo stilaan misdadig te lijken. Als de politieke partijen – en niet alleen de Groenen - in de huidige federale regering op 18 maart zouden beslissen het toch te doen, dan kunnen we alleen maar hopen dat de kiezers bij de volgende stembusgang die partijen richting kiesdrempel sturen en liefst nog er vér onder.

    ---

    En dan nog dit.

    Uit de laatste cijfers voor 2021 blijkt dat er toen in dit land zo’n 10% minder auto’s is verkocht dan in 2020. Daarbij bijna evenveel elektrische en hybride auto’s als dieselwagens. Daar moet wel bij gezegd worden dat de eerste categorie bijna uitsluitend is verkocht als bedrijfswagen, Voor wie ze met de eigen centen moet betalen zijn die auto’s nog veel te duur en blijven er teveel onzekerheden, zoals o.a. het aantal laadpalen.

    SPAARPOT VOOR OUDE DAG DIKT MET 12 PROCENT AAN

    ©Filip Ysenbaert

    *

    De pensioenspaar fondsen hebben in 2021 hoge rendementen geboekt. Vooral de fondsen die veel in aandelen investeren kunnen een mooi rapport voorleggen.

    De bijna 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een extra pensioen opbouwen hebben een goed jaar achter de rug. De stijging van de beurzen en de instroom van vers geld hebben hun spaarpot doen aangroeien tot zowat 25 miljard euro.

    Dankzij de sterke klim van de aandelen markten boekten de pensioenspaarfondsen in 2021 een rendement van gemiddeld ruim 12 procent. Daardoor werd de gemiddelde pensioenspaarder, die eind 2020 een spaarpot van 12.794 euro had, 1.570 euro rijker.

    Maar gemiddelden verbergen grote verschillen. Dynamische pensioenspaarfondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent. De Stoxx600, een brede index van Europese aandelen, leverde het voorbije jaar een ‘return’ op van 25 procent.

    16

    procent

    Dynamische pensioenspaar fondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent.

    Die beurshausse was vooral te danken aan het krachtig herstel van de Europese economie en het stimulerend monetair en begrotingsbeleid. Pensioenspaar fondsen moeten minstens 80 procent van hun middelen in euro beleggen. Ze kunnen dus slechts in beperkte mate profiteren van de nog grotere koersstijgingen op Wall Street.

    Bij de defensieve fondsen, die ongeveer 70 procent van hun activa in obligaties beleggen, bedroeg het gemiddeld rendement 5,9 procent. Dat is nauwelijks meer dan de inflatie van 5,7 procent in december. Bij twee fondsen was het rendement lager dan de inflatie.

    Veel Belgen kraken pensioenspaarpot

    Het relatief bescheiden rendement van de defensieve fondsen is grotendeels zo niet volledig te danken aan het beperkte aandelenluik van de portefeuille, want de Europese obligatiemarkten hebben een zwak jaar achter de rug. De toenemende inflatievrees en het vooruitzicht van een minder soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank hebben de koersen van de meeste Europese obligaties doen dalen.

    Wouter Vervenne

    EMMANUEL MACRON: ‘rESTRICTIES VOOR NIET-GEVACCINEERDEN ZIJN eUROPEES BELEID’

    foto: ©Kremlin.ru (CC BY 4.0)

    *

    'Wie zich tegen vaccinatie verzet, verzet zich tegen de Europese wetenschap'

    Analyse - 09/01/2022

    *

    Sinds 1 januari is Frankrijk voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Commissie voorzitter Ursula von der Leyen maakt van de gelegenheid gebruik om het Covid beleid van de Franse president Emmanuel Macron te ondersteunen. Macron laat niet na om te benadrukken dat ‘restricties voor niet-gevaccineerden Europees beleid zijn’.

    Indirect legt het een-tweetje tussen Macron en Von der Leyen meteen ook de inzet van de Franse presidentsverkiezingen bloot: de Europees-wetenschappelijke strijd tegen de dwalingen van het Europese plebs.

    Zo zuur mogelijk

    De uitspraken van Von der Leyen en Macron vonden plaats in de marge van een persconferentie over het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vorige vrijdag. Op het einde vraagt een journalist of Emmanuel Macron achter zijn polemische uitspraken van in de Franse krant Le Parisien blijft staan.

    In die krant had de Franse president gezegd dat hij zin had om het leven van niet-gevaccineerden zo zuur mogelijk te maken. Erger nog was dat Macron zich ook liet ontvallen dat ‘onverantwoordelijken geen burgers zijn.’ De journalist wilde ook weten of Macron deze strategie besproken had met andere Europese gezagsdragers.

    Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.

    Het antwoord luidt: ‘ja’. Macron: ‘Als sommigen zeggen dat ze de vrijheid hebben om zich niet te laten vaccineren, dan mogen ze dat. Op die vrijheid kunnen echter restricties gezet worden wanneer de vrijheid van anderen in het gedrang komt in een gedeelde omgeving. Toen ik dit in Le Parisien zei, hield ik daarover een gesprek met een aantal mensen die door de krant waren geselecteerd, waaronder twee mensen uit de gezondheidssector. Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.’

    Niet-gevaccineerd obscurantisme’

    ‘Je kan het niet eens zijn met de scherpe verwoording (Macron gebruikte onder meer het woord ‘emmerder’, red.), maar ik zie dat sommige mensen hun vrijheden misbruiken om anderen in gevaar te brengen, en om de vrijheid van anderen te beknotten. Dat kan ik niet laten gebeuren,’ zo gaat Macron verder.

    ‘Een burger zijn is de rechten en plichten die met burgerschap te maken hebben, aanvaarden. Onze strategie is simpel: vaccineren, vaccineren en vaccineren. Europa maakt de vaccin doses waar, en is de hoofdproducent van de vaccins. Vaccineren is dus uiterst belangrijk. Nu de gezondheids pas een vaccin-pas wordt, kunnen we elkaar beschermen in een gedeelde omgeving. Deze strategie wordt toegepast en gedeeld in heel Europa.’

    ‘Als we op restaurant of naar het theater gaan, dan weten we met wie we te maken hebben. De meeste landen werken met dit soort restricties, en maken sommige omgevingen niet meer toegankelijk voor de niet-gevaccineerden.

    Onverantwoord gedrag

    ‘We moeten dit doen voor alle burgers, zowel zij die gevaccineerd zijn en toch soms besmet worden door onverantwoord gedrag van anderen. En we moeten dit doen voor de medeburgers die zich soms laten overtuigen door obscurantistische of door angst ingegeven verhalen. Zij beschermen zichzelf niet, terwijl de wetenschap, onderzoek en technologisch Europees vernuft hen dat nochtans toelaten.’

    Waarop von der Leyen inpikt: ‘Wat is vrijheid? Vrijheid gaat altijd samen met verantwoordelijkheid, en niet alleen individuele verantwoordelijkheden, maar ook verantwoordelijkheden tegenover anderen. Overheden moeten mensen beschermen. De vaccin-pas is een manier om diegenen die gevaccineerd zijn te beschermen. Deze discussie over verantwoordelijkheid is vitaal tijdens de pandemie.’

    Soeverein en met één stem

    We merken op dat Emmanuel Macron op de website van het Franse voorzitterschap, zelf aangeeft dat de crisis aangewend moet worden om Europa soeverein en met één stem te laten spreken:

    ‘Als ik het doel van dit voorzitterschap van 1 januari tot 30 juni 2022 in één zin moest samenvatten, zou ik zeggen dat we moeten overstappen van een Europa dat samenwerkt binnen zijn grenzen naar een mondiaal krachtig Europa, dat volledig soeverein is, vrij zijn eigen keuzes maakt, en zijn eigen lot bepaalt.’

    Keuzevrijheid?

    Ingaan op de wetenschappelijke en ethische bezwaren op Macrons vaccin-uitspraken, gaan we hier niet uitgebreid doen. We kunnen kort stellen dat de vaccins gedurende enkele maanden misschien transmissie van Covid-varianten verminderen, maar dat dat vermogen snel significant afneemt, getuige ook het feit dat de besmettingen in de beter gevaccineerde Europese landen aanhouden, ja, nu zelfs records bereiken.

    De individuele bescherming door vaccins lijkt positief uit te vallen voor vooral ouderen, kunnen we na de eerste winter met vaccins voorzichtig stellen, maar eigenlijk moet dat nog grondiger bestudeerd worden. Bovendien lijkt ook de individuele bescherming snel af te nemen. Gelukkig wordt de individuele bescherming door het vaccin bijgestaan door natuurlijke bescherming. De exacte verhoudingen zullen de komende jaren door serene en open wetenschap vastgelegd worden.

    Wat betreft de ethiek: zoals de Franse journaliste Charlotte d’Ornellas zei: ‘Niet-gevaccineerden doen eigenlijk niets meer dan hun recht op keuze uitoefenen. Als de overheid die vrije keuze niet wil, moet ze eerlijk zijn, en vaccinatie verplicht maken’.

    Franse presidentsverkiezingen

    Hier maken we nu een politieke analyse van Macrons uitspraken. De Franse president trekt in april naar de Franse kiezer, en heeft met zijn hierboven aangehaalde uitspraken zijn beleid duidelijk uit de doeken gedaan: er is geen Macron-beleid, behalve de vaccinatie, die dan ook nog eens ‘Europees is’. Dus: ik, Macron, doe alleen wat men in andere landen ook doet, wat de voorzitter van de Europese Commissie goedkeurt, en wat de Europese wetenschap mij ingeeft.

    Eigenlijk moeten we Emmanuel Macron dankbaar zijn voor zoveel helderheid.

    Covid als enige programmapunt?

    Tot de conclusie dat Covid het enige programmapunt is van Macron, kwam ook Frans presidentskandidaat Eric Zemmour, enkele uren voor de persconferentie van Macron en von der Leyen, voor de microfoon van de bekende Franse journaliste Sonia Mabrouk.

    Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis.

    ‘Wat Macron doet, is allerminst vreemd of toevallig,’ zegt Zemmour. ‘Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis. Covid moet voor Macron de inzet van de presidentsverkiezingen worden, zodat er zeker niet over zijn desastreuze ander beleid gepraat kan worden. Zo hoeft hij niet te praten over de echte inzet van deze verkiezingen: identiteit.

    ‘Macron kent de politieke peilingen zeer goed, en weet dat een meerderheid van de Fransen gezondheid belangrijker vindt dan vrijheid, en voorstander is van de gezondheidspas. Hij diept het thema nog wat verder uit door verder te polemiseren, en de breuk tussen de Fransen politiek te vergroten. Maar bij mij zal dat niet werken. Ik trap niet in deze val. Covid is niet de inzet van deze verkiezingen.’

    Waarop Mabrouk Macrons politiek nog eens bevestigde door te stellen: ‘Maar wat Macron dus wil zeggen, is dat hij de kandidaat is van de wetenschap, en de orde, is.’

    Zemmour warm en koud

     

    Zemmour zelf is een voorzichtige tegenstander van het Franse Covidbeleid. Hij zegt warm noch koud te worden van een gezondheidspas, en wil zich naar eigen zeggen niet vastrijden in absolute waarheden over Covid. Daarmee distantieert hij zich van die andere Franse presidentskandidate, Marine Le Pen.

    Le Pen kon afgelopen week enkele dagen lang succesvol politiek stelling nemen tegen de Franse vaccinpas, die door Macrons partij vanaf midden januari wordt ingevoerd. Dat is al heel wat gewaagder van Le Pen: zij is tenminste duidelijker dan Zemmour. Maar zo valt er wel wat voor te zeggen dat zij wel in de val trapt die Macron heeft gespannen: hijzelf is voor de rede, het Europese vernuft, en het verlichte en verantwoordelijke burgerschap.

     

    En Le Pen? Die steunt de obscurantisten, het plebs, en zit daarmee op dezelfde lijn als de linkse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon, tevens een tegenstander van de vaccin-pas.

    Eigenlijk doet Macron hier niet anders dan wat hij met de gele hesjes heeft gedaan in 2017: hen verbannen naar de marge van de samenleving, en hen voorhouden dat zij aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. En met hen ook al wie het voor hen opneemt.

    Bismarck

    In het midden van de Franse politiek zijn de zaken bovendien nog eens warrig. Presidentskandidate Valérie Pécresse, die geldt als de officiële establishments uitdager van Macron, steunt Macrons vaccin-pas, maar zag een flink aantal van haar parlementsleden deze week tegen de vaccin-pas stemmen, of zich onthouden.

    Pécresse riep bovendien haar partijleden die een lokaal uitvoerend mandaat hebben, ook op om presidents kandidaat Zemmour niet te dwarsbomen in zijn zoektocht naar de 500 politieke handtekeningen die voor elke presidentskandidaat nodig zijn. Een medewerker van Pecresse zou zelfs gezegd hebben dat dit een openlijke strategie was, omdat Zemmour ervoor kan zorgen dat Pécresse, en niet Marine Le Pen, in de beslissende tweede verkiezingsronde geraakt.

    Wat de entourage van Marine Le Pen dan weer doet besluiten, zoals uitgelegd door burgemeester van Perpignan en intimus van Le Pen, Louis Aliot. Zemmours kandidatuur heeft dus louter tot doel Marine Le Pen te verzwakken.

    Besluit

    Of de nationalistische en rechtse kiezer met die stelling akkoord zal blijven gaan, is onzeker. Pécresse en Le Pen kunnen volgens peilingen ongeveer evenveel kiezers verleiden: elk rond de 16%. Zemmour zit daar net onder – Macron zit rond de 25%. Zowel Pécresse, Le Pen als Zemmour maken dus kans op de tweede ronde. Opvallend is dat zowel Pécresse als Macron meer angst lijkt te hebben voor Marine Le Pen, dan voor Éric Zemmour.

    Marine Le Pen, die had gehoopt al in 2017 presidente te worden, maar nu ondanks haar ideaal van een Frankrijk waarin ook de kleine man opnieuw het woord krijgt, dreigt meegetrokken te worden in het Europese Covid verhaal dat Emmanuel Macron lijkt te weven.

    Of, is Zemmour verstandiger, wanneer die afwacht en lachend Otto von Bismarck citeert: ‘In een systeem met drie, is het van belang bij een van beide te zijn’?

    Christophe Degreef

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En daar zijn we dan weer van even weg geweest, voor ’n hele tijd, de Macarni-toer op. Duizenden to,,e, vergooid krantenpapier om duizendenden keren hetzeldze te herhalen! Zoals blinden slaan naar een ei.

    De Franse presidentsverkiezingen

    ruggelings te paard boven op de verschrikkelijkste pandemie aller tijden. Net als Ruiters van de Apocalyps…. Of is zoiets als van de nood een deugd maken? Het ‘plebs’ dat eens goed ‘mores’ moet geleerd worden door weer voor hetzelfde te kiezen…

    Tenzij Marine La Plume het deze keer wèl haalt. Met een Révolition Française Jihadidiste tot gevolg….

    La Doue France moet inderdaad niet méér islamitisch worden, want dat is het nu al sedert het verdwijnen van De Gaulle in het Jaar Stilletjes..

    Tiens, hoe zou het nu zitten met de heropbouw van de Notre Dame? Is daar wel degelijk nig sprake van, vooral in deze speciale zes maanden waarin ‘de Oudste Dochter van de Kerk’ in de wereld belangstelling staat?

    Maar als Vlamingen kennen wij dat verhaal. Al hebben Ieperse huursoldaten onder Anglo Saksisch commando, ooit meegeholpen om La Pucelle d’Orléns op de brandstqapel te krijgen….. Vergeten we vooral niet, dat als het in Parijs druppelt, dat ‘n onafzienbare waterschade in Brussel teweeg brtengt….

    *

    Digithalys

    09-01-2022, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500784 – WAT KOMT ER NA HEET PLONOLITHICUM?

    .       

    ZATERDAG 8 JANUARI 2022

    *

    500784 – WAT KOMT ER NA HEET PLONOLITHICUM?

    *

    I N H O U D

    Als eenmaal de generatie van Geniale Grote Profiteurs het loodje zal gelegd hebben een er niettegenstaande alles toch nog overlevenden zijn van dat Grappig Chinees Griepke, kan er opnieuw van start gegaan worden ùet een Nieuwe Wereld. Aan een ronde bol namelijk zijn er geen hoeken of kanten om zich er achter te verschuilen. Met van nul a   f aan te herbehinnen, in ieder geval zonder dat een Mo-met-Ham op deze planeet ooit nig ’n kans krijgt om r het levenslicht te zien. Zijn plaats is en blijft bij Lucifer.

    Dat veronderstet echter, dat de er rond alle bestaande zandbakken ter wereld, er een aflsuitdijk voorzien van prikkeldraad onder de maximale hoogspanning opgericht wirdt.

    Jo-met-de-Banjo mag, maar het woord Saoudi wordt uit het menselijk geheugen gewist.

    En wie weet, als den Donald dan in The States trug aan het roer komt….

    Ondertussen klinken miljoenen menselijke stemmen uit het Hierrnamaals, met de dwingende vraag aan het Opperwezenn om – liefst met terugwerkende kracht- eenzelfde Laatste Oordeel te vellen over hun moordenaars. Zodat dezen en hun nageslacht vereeuwug en voor altijd geschandvlekt blijven In het Verhaal van de Mensheid. Samen met de beulen zelf, de vele vetbetaalde pseudo-wetenschappers met hun sliert van zakkenvullende opdrachtgevers.

    **

    De Nieuwe Mens zal het dus moeten stellen zonder stnadbeelden van ‘Helden’ waarva de handen achteraf met rode verf werdden bedacht….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GEOPOLITIEKE ERFENIS

    *

    Het Rusland van Poetin heeft er een probleem bij. Het is nu ook hommeles in Kazachstan. Net als de overige deelstaten werd Kazachstan na de val van de Sovjet Unie ‘onafhankelijk’. Dat betekende dat, zoals Wit-Rusland in handen viel van Loekashenko en zijn trawanten die door de natuurlijke rijkdommen van het land in beslag te nemen miljardairs werden, in Kazachstan zowat hetzelfde gebeurde. De Loekasjenko van Kazachstan heet Nursultan Nazarbajev die – ondertussen de 80 voorbij - zijn presidentiële taak grotendeels heeft overgelaten aan de door hemzelf aangeduide opvolger Tokajev, terwijl hijzelf heel wat privileges behield waaronder vrijstelling van vervolging. Hij kreeg het zelfs gedaan de nieuwe hoofdstad Nur Sultan te laten heten, naar zijn voornaam.

    Net zoals de Wit-Russen zijn de Kazakken echter de dictatuur beu en zijn ze op straat gekomen. Heel wat van hen werden niet alleen aangehouden – zoals in Wit-Rusland - maat zelfs doodgeschoten, ‘vernietigd’ zoals Tokajev heel netjes op Tv kwam vertellen. Diezelfde Tokajev wist ook nog te vertellen dat de opstand gepland werd in en door het buitenland, maar hijzelf riep ook het buitenland op hem te komen helpen. Wie gelooft zo’n man nog?

    Zo gebeurt het dat het Rusland van Poetin verplicht wordt een deel van zijn troepen, waarmee hij Oekraïne bedreigt, naar Kazachstan te verplaatsen.

    Het worden zware tijden voor de grootmeester schaken uit het Kremlin, die de val van de Sovjet Unie ooit een ‘geopolitieke ramp’ noemde.

    Register Met Bankrekeningen Drie Keer Meer Ingekeken In 2021

    *

    Vandaag om 01:30

    *

    Het register met alle bankrekeningen en verzekerings contracten van Belgen werd in 2021 liefst 153.000 keer geraadpleegd. Dat is drie keer zoveel als in 2020.

    Veel heeft te maken met de uitbreiding die de regering in 2020 doorvoerde. Sinds de zomer van dat jaar hebben niet alleen de fiscus, maar ook de federale overheidsdienst Justitie, de gerechtsdeurwaarders en de notarissen toegang tot het register, telkens onder voorwaarden. Bij de notarissen bijvoorbeeld kan een consultatie alleen bij de aangifte van een nalatenschap.

    De notarissen namen in 2021 meer dan de helft van de inzages (87.141) voor hun rekening. ‘Alleen als de cliënten ons verzoeken de aangifte van de nalatenschap op te maken, doen we een opzoeking. Elke notaris heeft toegang tot de applicatie, maar er wordt wel nagegaan of de persoon voor wie een opzoeking gebeurt overleden is’, zegt Bart Azare, de woordvoerder van Notaris.be.

    Op de tweede plaats volgt de fiscus, die het register vorig jaar bijna 52.000 keer inkeek. Dat is 5 procent meer dan in 2020. Die consultaties gebeuren bij een vermoeden van fiscale fraude en alleen na toestemming van ambtenaren met een hogere functie. Het aantal raadplegingen van de federale overheidsdienst Justitie vervijfvoudigde in 2021 tot meer dan 10.000.

    Geruisloze big brother voor uw vermogen

    Voor alle duidelijkheid: het aantal raadplegingen komt niet noodzakelijk overeen met het aantal personen. Soms gebeurt voor dezelfde persoon meer dan één opzoeking.

    Peter Van Maldegem

    HET WARE LIBERALE GELAAT VAN EGBERT LACHAERT

    **

    Dat de Open Vld-top intussen wel héél ver afgedreven is van de basisprincipes die destijds in de Vld-beginselverklaring stonden, was al langer duidelijk. Maar een recente tweet van partijvoorzitter Egbert Lachaert betekent een nieuw dieptepunt, waarmee hij de essentie van het liberalisme verloochent en de poort richting dictatuur verder dreigt te openen.

    Zwaar discriminerend

    Met dit argument verdedigt Lachaert dus de keuze voor een 1G-beleid waarbij straks enkel nog gevaccineerden – althans voor zover zij ook volgzaam aanschuiven voor hun volgende prikken – toegang zouden krijgen tot belangrijke delen van het publieke leven.

    Dat is zwaar discriminerend tegenover degenen die gebruik maken van hun, nog steeds, wettelijk recht om zich niet te laten vaccineren.

    Het is ook een ongeziene vorm van medische apartheid, uitgerekend op een moment dat het virus met de Omicron-variant verder in gevaar lijkt af te nemen en endemisch wordt. Lachaert versterkt hiermee bovendien alweer de foute perceptie dat alle niet-gevaccineerden, in tegenstelling tot de ‘veilige gevaccineerden’, een gevaar zouden betekenen. En dus ook de door media en politici gecreëerde tweedeling in de samenleving.

    Onder andere horeca-uitbaters worden nu gedwongen om datgene te doen wat totaal tegen hun natuur ingaat en in normale rechtstaat strikt verboden is. Namelijk klanten hun medische status controleren en op basis daarvan discrimineren.

    ‘Keuze vrijheid’

    Iedereen die een beetje weet wat liberalisme inhoudt, voelt dan ook aan dat Lachaert met zijn tweet de zaken op z’n kop zet en dat zijn pleidooi voor 1G een negatie is van alles wat ook maar iets met liberalisme te maken heeft. De Open Vld-voorzitter steekt zijn argument misleidend in een liberaal jasje door te verwijzen naar de keuzevrijheid.

    Die keuzevrijheid van Egbert Lachaert lijkt neer te komen op niet meer of minder dan ‘vaccineren of burgerlijke dood’. Zeker als straks de vaccinatie pas alsmaar verder uitgebreid wordt tot bijvoorbeeld ook het werk, wat premier De Croo al eerder overwoog voor het CST.

    1G-uitsluitings- en controlebeleid

    Terwijl volgens het liberalisme een overheid zich net zo terughoudend mogelijk moet opstellen (‘de politiek dient zich vooral terug te trekken uit een ieders individueel leven’, stelde de Vld-beginselverklaring hierover, ook de geschiedenis indachtig) en haar burgers zoveel mogelijk vrijheid geven, bepleit Lachaert nu net het tegenovergestelde.

    Het antiliberale 1G-uitsluitings- en controle beleid waar Egbert Lachaert voor staat, dreigt op die manier net nog een stuk dwingender en ingrijpender te worden dan een vaccinatieplicht, zeker mocht deze laatste slechts gepaard gaan met een beperkte boete. Begrijpe wie kan. Of zou de overheid hiermee alle aansprakelijkheid van zich willen afschuiven, gezien vaccinatie dan in theorie een vrije keuze blijft?

    Veiligheidsargument

    Als de Open Vld-voorzitter nu het veiligheids argument aanhaalt om ‘1G’ te verdedigen. Waarom doet en deed hij dat dan ook niet op andere vlakken? Waarom in geval van corona zogezegd voor een (vals) 0-risico pleiten en tegelijk bijvoorbeeld toestaan dat minderjarigen overal alcohol kunnen kopen?

    Vrijheid blijheid dus, althans voor degenen die om de x aantal maanden instemmen met het, nog steeds experimentele, vaccin. Met andere woorden: ja, je zal vrij zijn, maar dan alleen als wij als overheid eerst vrij over uw lichaam mogen beschikken.

    Goede voorbeeld

    Wat dat veiligheids argument betreft, zouden politici trouwens in eerste instantie zelf het goede voorbeeld moeten geven en hun gezond verstand gebruiken. Bijvoorbeeld door thuis te blijven als ze duidelijk symptomen hebben, ongeacht of ze nu gevaccineerd zijn of niet.

    In De Doodgravers van België staat echter het volgende te lezen: ‘Lachaert voelt zich al een paar dagen ziekjes en test positief op Covid19. Vooral praktisch is dat een vervelende zaak. Alle andere voorzitters hebben uren met hem vergaderd, toen hij al symptomen had.’

    Druk op zorg

    Ook het ultieme argument dat niet-gevaccineerden anderen dringende medische zorg ontzeggen is een grove veralgemening – die dan evengoed geldt voor iedereen die door risicogedrag de zorg onevenredig belasten of zou kunnen belasten – en mist geloofwaardigheid.

     

    Want ging het werkelijk daarom, dan kon men de zorg ook op diverse andere manieren ontlasten. Of kan men desnoods ultiem beslissen dat niet-gevaccineerden mogelijk niet meer gegarandeerd behandeld kunnen worden in het ziekenhuis tegen ernstige corona-infectie.

    Maar dat zou in vergelijking met een vaccinatie plicht of -pas ethisch wel nog het minst erg van alle kwaden zijn.

    Dit is geen pleidooi hiervoor, want het zou dan immers de eerste keer zijn dat één bepaalde groep op dergelijke manier het recht op dringende medische zorg ontzegd zou kunnen worden. Maar dat zou in vergelijking met een vaccinatie plicht of -pas ethisch wel nog het minst erg van alle kwaden zijn.

    Open samenleving onder vuur

    Maar waarom dan toch die constante, ongeziene politieke druk en dwang op dat relatief kleine aantal niet-gevaccineerden, niet enkel in België maar ook in veel andere landen? Speelt hier naast een volksgezondheidsagenda nog een andere? En waar leidt ons dit heen op de langere termijn?

    Steeds meer mensen stellen zich die vragen, temeer bijvoorbeeld Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, zelf stelde dat de corona crisis een uitzonderlijke opportuniteit vormt om onze wereld te ‘resetten’. Dit naar een nieuwe wereldorde waarin nationale staten en democratische controle ondergeschikt zijn.

    Ook de uitdagingen, zoals bijvoorbeeld beschreven in het boek De Open samenleving onder vuur, zijn vandaag meer dan ooit actueel. Nu zouden liberalen als Lachaert zich dus bij uitstek moeten opwerpen als verdedigers van die open samenleving, zonder daarom doof of blind te blijven voor de gevaren van corona.

    Ware liberale gelaat

    Maar in deze donkere tijden vallen de maskers blijkbaar af en toont het ware ‘liberale gelaat’ van Egbert Lachaert zich. Politici als Lachaert praten over vrijheid als een prostituée over liefde, met alle respect voor degenen die het oudste beroep ter wereld beoefenen.

    Open Vld-leden en kiezers mogen zich terecht bedrogen voelen, en bij uitbreiding al degenen die dachten dat Open Vld altijd de basisprincipes van de rechtstaat zou verdedigen. Wat de voorbije twee jaren meer dan ooit aangetoond hebben, is dat er geen zekerheden zijn.

    Voor alle duidelijkheid: ik viseer Egbert Lachaert niet als mens maar wel in zijn rol als politicus. Ik pleit ook geenszins tegen vaccinatie of tegen bepaalde corona maatregelen. Wel wees ik er eerder al op dat het coronavirus om diverse redenen daarom nog geen vaccinatie plicht- of dwang rechtvaardigt.

    Geen wetenschappelijke grond

    Hoe dan ook, niet enkel echter vanuit ideologisch perspectief maar om nog minstens drie andere redenen doet Lachaerts’ standpunt serieus vragen rijzen.

    Ook het uitsluiten van mensen die net genezen zijn aan corona mist wetenschappelijke grond.

    Ten eerste mist het wetenschappelijk quasi elke grond. Want helaas is al gebleken dat gevaccineerden elkaar zeker ook nog kunnen besmetten. Bovendien: als nu één iets, bij voorbeeld bij massa-evenementen, wél nog zin zou kunnen hebben om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dan is het toch net wel testen zeker? Ook het uitsluiten van mensen die net genezen zijn aan corona mist wetenschappelijke grond.

    Trouwens: als het vaccin zoals steeds beweerd voldoende werkt – en wie ben ik om daaraan te twijfelen – , mag toch verondersteld worden dat het gevaccineerden dan ook beschermt tegen hospitalisatie? Ook kunnen degenen de zich desondanks toch nog steeds onvoldoende veilig voelen, in alle vrijheid de keuze maken om in risico situaties (bv. bij grootschalige indoorevenementen) extra beschermende maatregelen te nemen (zoals het dragen van een FFP2-masker) of om daar gewoon weg te blijven.

    Kaarten op tafel

    Ten tweede is het politiek strategisch vreemd dat Egebert Lachaert nu al openlijk, voor het parlementaire debat van start gaat, pleit voor een 1G-beleid. Als voorzitter van een liberale partij zou hij zich, zeker in deze Vivaldi-coalitie, namelijk net duidelijk moeten uitspreken tegen vaccinatieplicht- of dwang, en de coronapas als een strikt tijdelijke maatregel zien, die liefst zo vlug mogelijk afgeschaft wordt.

    Ook Guy Verhofstadt wees in die zin eerder al op het gevaar van de corona maatregelen en van het vaccinatie certificaat van de Europese Commissie. Net het debat over het afschaffen van de coronapas, gezien dat instrument duidelijk onwettig en disproportioneel is en niet of onvoldoende helpt om het aantal besmettingen te beperken, zou Lachaert nu op gang moeten trekken. Hij zou zo, alleszins in de publieke perceptie, samen met Georges Louis Bouchez een ‘liberaal front’ kunnen vormen tegen de coronapas en vooral ook tegen de vaccinatieplicht.

    Electoraal

    En ten derde, en dan eindigen we min of meer waar we begonnen zijn, is dergelijk standpunt om electorale redenen ook moeilijk te vatten. Want wie nog ietwat liberaal denkt, kan zich nu toch moeilijk nog thuis voelen in deze Open Vld? Hoe denkt Open Vld straks nog 10% te zullen halen?

    Voor die Open Vld-leden die vrijheid echt in het hart dragen, zijn er intussen gelukkig nog alternatieven, zoals hun lidkaart ritueel verbranden of deze inruilen voor die van de nieuwe partij

    Nicolas Van Haecke

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Bijna drie jaar na het begin van de epidemie, die geen epidemie was, maar een vreemdsoortig Chinees Griepke, komt de wetensschap stilaan tot het besef dat ze … er niet veel kunnen toe doen. Er staat niets van in hun geleerde boeken. Ze maken spuitjes tegen kippen bergen, vinden pilletjes ut, boeren zich daaraan rijk, en laten de plas pis opdrogen in de zon.

    Ooit komt er wel ergens ’n eenzame ziel die de - ergens voor de hand liggende – oplossing uit zijn kleine vinger schudt.

    Tot zolang is het wachten op Godot.

    Wat echter ondetussen wel als een paal boven water staat, is het oorzakelijk verband tussen deze pandemie en het Marxisme. Zonder Marx zou er nooit ’n MAO geweest zijn rn zonder dat Communisme zou China nog altijd het Land van de Hemelse Vrede zijn geweest.

    -

    Goed om weten….. De builenpest doodde miljoenen mensen gedurende vele eeuwen, tot einde de jaren 1800 Marie Curie eerder toevallige de verspreider ontdekte…

    Die werd, namelijk net als nu, aan hus geleverd door de mens zlf. Vroeger meestal per boot of te voet, nu via de lucht…

    Alleen zullen her deze jeer geen ratten zijn, maar opzttelijke geheime vernietigingswapens waarvan Hitler alleen maar kon van dromen….

    *

    09-01-2022, 14:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500783 – DURA LEX SED LEX: ZE MOESEN MAAR ZO GEEN WETTEN MAKEN

    .

    VRIJDAG 7 JANUARI 2022

    *

    500783 – DURA LEX SED LEX: ZE MOESEN MAAR ZO GEEN WETTEN MAKEN

    *

    I N H O U D

    Na lezing van ondersaand artikel over Lolly Jeffy is het lachen mij vergaan. De man stond terecht voor de verkeerde dingen. Pas dat is de

    Maar oordeelt U zelf….

     *

    NEEN, IK BEN NIÉT JEFF!

    *

    Een compleet uit de hand gelopen grap

    Acta Sanctorum - 07/01/2022 Johan Sanctorum

    -

    OK, nu heeft echt zowat iedereen zijn mening geventileerd over de gepeperde straf die Jeff Hoeyberghs te beurt viel, omwille van zijn vrouwvijandige ‘haattaal’ op die bewuste lezing voor een studenten publiek. Zijn advocaat, Hans Rieder, ook niet bepaald een koorknaap, die het grootste geboefte verdedigt en een jaar geleden veroordeeld is geweest wegens bedreiging van een magistraat, heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan. Wordt dus vervolgd wegens groot succes.

    Ondertussen zie ik een valletje waar we niet mogen inlopen: de heiligverklaring van Jeff de martelaar. In december van 2019, de week na zijn lezing dus toen het tumult uitbrak, nam ik het al op voor de man. Niet voor zijn opinies, wel voor het recht om ze te uiten, en nadien nogmaals in mijn boek ‘Politiek incorrect’ (2020). Sta me dus toe te lachen met de golf van verontwaardiging vandaag rond het vonnis bij lieden die het warm water heruitvinden.

    Een martelaar met domme praat

    Maar dat twee socialistische madammekes, Hannelore Goeman en Katia Segers, parlementsleden voor wat toen nog sp.a heette, aan de basis liggen van de klacht bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, en heel het circus in gang hebben gezet, vergt enige achterdocht.

    Misschien was het tactisch wel slim van links om de Vlaamse rechterzijde een martelaar aan te smeren waar toch alleen maar domme praat uitkomt. Alsof er tussen Maas en Noordzee geen andere boegbeelden van de politieke incorrecte vrijdenkerij rondlopen dan Tettenjef, die overigens om fiscale redenen in Andorra woonachtig is.

    Dood en begraven?

    Ik gun het Hannelore en Katja eigenlijk niet, de manier waarop N-VA en Vlaams Belang nu moord en brand schreeuwen dat de vrije meningsuiting bedreigd wordt, en een debat willen openen over ‘opinie delicten’. Waarbij Sam Van Rooy (VB) het zelfs bestond om de hashtag #jesuisjeff te lanceren, hierin bijgevallen door Siegfried Bracke (N-VA).

    Echt? Non, moi je ne suis pas Jeff. De vrije meningsuiting is niét dood en begraven omdat Hoeyberghs een juridisch blauwtje opliep. Natuurlijk is het vonnis van de pot gerukt, en is de kwalificatie van ‘haattaal’ in het strafrecht voor discussie vatbaar. Alhoewel. Als er in een moskee wordt gepredikt dat onze decadente westerse maatschappij moet vernietigd worden, dan willen we dat er kordaat wordt opgetreden, en zal Van Rooy de eerste zijn om dat te eisen. Het is dus uitkijken geblazen.

    Ik wil dus best wel een debat over deze kwestie, maar niet omdat een maffe plastische chirurg beschrijft hoe hij een meisje van de fiets wil trekken en haar sjakoske in brand wil steken. Goeman, Segers en heel hun gevolg hadden in hun achterhoofd misschien wel een andere agenda, namelijk via de uitspraken van deze paljas de Vlaamse rechterzijde in haar geheel te compromitteren, en het verschuiven van de aandacht, weg van het religieuze fundamentalisme en zijn Jihad-aspiraties, naar (extreem) rechtse ‘haattaal’.

    Zemmour

    Daarin zijn ze dan wonderwel gelukt, nu zelfs de twee rechtsdraaiende voorzitters Tom Van Grieken én Bart De Wever hun verontwaardiging uittweeten over ‘de bedreigde vrije meningsuiting’. Komaan zeg.

    Wat gaan we dan doen als er eens echt iemand voor zijn/haar opinie op de beklaagdenbank terecht komt, zoals Eric Zemmour bijvoorbeeld overkwam?

    Wat gaan we dan doen als er eens echt iemand voor zijn/haar opinie op de beklaagdenbank terecht komt, zoals Eric Zemmour bijvoorbeeld overkwam? En wat met de al decennia lang toegepaste uitsluitings tactiek van de openbare omroep tegenover stemmen die niet als politiek correct worden beschouwd?

    ‘Un train peut en cacher un autre’, staat aan elke Franse spoorwegbarreel. Daarom was het goed dat Assita Kanko (N-VA), toch een ervaringsdeskundige op gebied van misogynie, een dissident geluid liet horen en de veroordeling goedkeurde. Misschien zal dat wel doorgepraat zijn in het partijbureau, maar soit. Iemand moest het doen, het signaal geven dat een debat over opiniedelicten een betere case verdient. En dat we ons misschien wel belachelijk maken door hier een Dreyfuss-allure aan te geven.

    Twee katinnen en een hond

    De rest is humor. Ik denk niet dat Hoeyberghs erin is geslaagd om mannen, ook niet degenen die de lezing bijwoonden, ertoe aan te zetten hun vrouw een pak slaag te geven of het ex-lief van hun zoon van haar fiets te trekken. Misschien eerder au contraire. Ook dat missen Hannelore en Katja compleet, samen met bijna heel de linkerzijde: een gevoel voor ironie en relativiteit, waardoor elke vorm van satire of karikatuur al snel ‘haattaal’ wordt.

    Laten we het toegeven: dit is een compleet uit de hand gelopen grap. Het had nooit tot een juridische zaak moeten komen, maar de amplitude die het nu krijgt is ronduit grotesk. Misschien verhouden Hannelore, Katja en Jeff zich wel als twee poezen tot een hond. Dat komt binnen één huishouden nooit goed, maar het is ook niet erg. Lees het als een dierenfabel en snap dat ook die rechter maar een wet toepast die door de verkozenen des volks is gestemd. Uw verkozenen dus, ja, wij zijn het volk! (Lachband).

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Betrokkene mag dan wel een succesvol arts zijn, sedert deze week maandag met een reusachrtige pluim in zijn achterwerk, ùaar ik heb zi mijn eigen twijfels. Nu ik zijn fiscale achtergrond weet, zakt mijn broek af, zoals JMDD zou zeggen.

    Of was het juist dàt, wat de Rechter in het achterhoofd had, toen zijn vonnis op papier zette?

    Maar verdomme: zeg dat dan!

    Kijk, juist dat soort hypochrisie is dodelijk voor emke maatschappij. Het voelt aan alsof ieder nonnenjkosster vroeger ooit ’n bordeel zou geweest zijn. Maar dat het alleen nog niet in de kranten heeft gestaan.

    Goed dat er Corona bestaat, zo weten die tenminste waarover ze kunnen zapzeveren…

    *

    Digithalys



    07-01-2022, 17:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5007823 – ALS DE WIND VALT, VALLEN DE GROENEN NU OOK MEE?

    .

    VRIJDAG 7 JANUARI 2022

    *

    5007823 – ALS DE WIND VALT, VALLEN DE GROENEN NU OOK MEE?

    *

    I N H O U D

    De oplossing ligt voorr de hand. Of liever, ze steekt in onze broek. Gedaan dus met wolken verscheurende wieken op honderden meter boven de grond, zowel te water, op land als in de lucht. In vervanging: Kleine bescheiden windmolentjes achteren in gemonteerd in ieders onderbroek. Die zetten daar meteen en zonder kosten de luchtstroom om in electrrische energie.

    Verdient een hoge Nobelprijs voor de inventitiviteit als belonong voor het redden van de wereld van de Groene Mallemolen-doldraaierij….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    SLAG VAN DE MOLEN

    *

    Ik kom even terug op de reactie van onze vriend Walter op mijn blog van 5 dezer over de windmolens. Er was inderdaad, zoals hij schrijft, een tekort aan windkracht over 2021. Dat werd ook reeds bevestigd in een artikel in De Standaard van de dag voordien. Het ‘Belgian Offshore Platform’, de koepel van de Belgische windparken op zee, bevestigde daarin dat de windproductiviteit over 2021 bijna 4% lager lag dan het gemiddelde van de jaren voordien. En dat is geen verrassing. Ik verwijs daarbij naar mijn blog van 1 december 2021 (‘Windstilling’), waarin ik het o.m. had over de meet-gegevens van Vortex, een onafhankelijk Brits studie bureau dat weermodellen uitwerkt. Dat verlies aan windkracht is trouwens niets nieuws. Het heet ‘Windstilling’, wordt al waargenomen sinds 1960 en niets zegt dat het zal verbeteren.

    Wind in 2021 was niet meer dan een zuchtje’, was trouwens de titel van het artikel in De Standaard, waarbij ook verteld werd dat alleen Denemarken (18%) en de UK (11%) meer wind in hun elektriciteits-mix hebben dan België (8%). Bij windstilte is de productie echter voor iedereen hetzelfde: nul komma nul.

    Tenslotte nog dit: het aandeel van zonne- en windenergie in de totale wereld-energie bedroeg in 2018 3%. Dat cijfer zal nu wel wat hoger liggen en hopelijk blijven stijgen, maar het kan nog even duren vóór we op wereldvlak aan de dubbele cijfers zullen zitten. Er is dus geen reden om daar nu al triomfantelijk over te doen.

    NOODGREEP MOET OOSTERWEELWERKEN SNEL WEER OP GANG TREKKEN

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    De bouwheer LANTIS heeft een tijdelijke noodoplossing klaar om de grondwerken op de Antwerpse Oosterweelwerf weer vlot te trekken, nadat de Raad van State die heeft stilgelegd. Door de ingreep zouden de vertraging en de kostprijs beperkt blijven.

    Oosterweel is een mobiliteits project - van circa 4,5 miljard euro - met nieuwe wegen, tunnels en verkeersknooppunten om de Antwerpse ring rond te maken en het verkeer in en rond de Scheldestad vlotter te maken.

    De werken liggen stil omdat de Raad van State het technisch verslag voor het hergebruik van gronden op de werf heeft geschorst. De Raad hekelde dat bouwheer Lantis een technisch verslag opstelde voor één grote werfzone op de Antwerpse Linkeroever, terwijl het om drie aparte project zones gaat: Linkeroever-Zwijndrecht, de nieuwe Scheldetunnel en de veiligheidsberm bij het bedrijf 3M.

    Daardoor mag Lantis geen zwaar met PFOS vervuilde gronden meer verplaatsen naar de veiligheidsberm bij 3M. Doordat de gronden niet meer vrijuit over de werfzone verplaatst kunnen worden, dreigen hoge kosten en vertraging.

    Oosterweel nieuwe stresstest voor Vlaamse regering

    Zuivere grond

    Om de werf weer op gang te trekken, gaat Lantis twee aparte technische verslagen indienen voor de projectzones Linkeroever en Scheldetunnel, waardoor het tegemoetkomt aan de kritiek van de Raad van State. Als de Grondbank, de bodembeheerder van de Vlaamse overheid, die goedkeurt, dan kunnen de graafwerken met niet te zwaar vervuilde gronden deels hervatten. Het zal voor Lantis zaak zijn aannemers duidelijk te maken welke partijen grond ze precies mogen aansnijden.

    ANTWERPEN IN DE MIST VAN HET VERLEDEN.

    foto: ©Unsplash

    *

    Boekenland in Antwerpen: vergeet de koopjes, lees de stad

    Schrik niet, beste lezer, wanneer u tijdens het shoppen op de Antwerpse Meir een verwilderde man aantreft die ‘Koopjes! Het zijn godverdomme koopjes!’ schreeuwt richting de ontelbare borden met ‘solden’ en – steeds vaker – ‘sales’ die dezer dagen het straatbeeld sieren. Netjes van achter mijn mondmasker, dat wel, te midden van de drommen bezoekers uit onze noordelijke broederstronk, die de Groot-Nederlandse gedachte handig samenvatten als ‘shoppen, shoppen, shoppen!’.

    Om maar te zeggen: we komen weer buiten na onze traditionele winter-dip, willen een eindje flaneren door onze geliefde Koekenstad, maar deinzen terug voor de duizendkoppige menigte die de eindejaars drukte geruild heeft voor de jacht op het goedkoopste T-shirt uit de Primark of de voordeligste onderbroek uit de Hunkemöller. Dan maar snel de aftocht geblazen door straten die namen dragen die gonzen van obscure, vergane grandeur. Plantin en Moretus. Breughel. Jongelinck. Van Schoonbeke

    Wildevrouw

    Je droomt al gauw weg naar lang vervlogen tijden. De laatste jaren verschenen enkele opmerkelijke boeken over de stad en haar geschiedenis om die Antwerpse dromerijen kracht bij te zetten.

    Veel is veranderd, veel is hetzelfde gebleven: ook in Wildevrouw kom je groot-ondernemers tegen, en vastgoedspeculanten

    Om maar meteen de evidentste te noemen: Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers is niet alleen stilistisch een tour de force, maar katapulteert je meteen naar het Antwerpen van de woelige 16de eeuw. Door de terugblikkende ogen van de herbergier Beer komt de stad tot leven zoals ze moet zijn geweest in haar gouden eeuw, in aanloop naar de beeldenstorm van 1566 en ander naderend onheil. Veel is veranderd, veel is hetzelfde gebleven: ook in Wildevrouw kom je groot-ondernemers tegen, en vastgoedspeculanten. Voor die waarheidsgetrouwe reconstructie voerden Olyslaegers en zijn bloedbroeder Stef Franck een jarenlange intensieve research.

    Wie nog meer wil weten over die 16de-eeuwse gloriejaren van de stad moet natuurlijk ook Antwerpen De Glorienaren van Michael Pye op het schap hebben staan. Pye schetst kundig de economische en geografische dynamieken die ervoor zorgden dat Antwerpen plots zijn voet kon zetten naast Brugge (toen nog een wereldcentrum van handel en havenactiviteit) en banden smeedde met verschillende buitenlandse havensteden, Venetië op kop. Pye brengt verschillende historische personages weer tot leven op basis van historische documenten. Daarbij laat hij ook zien dat veel van Antwerpens huidige herinneringscultus gebaseerd is op barokke en romantische voorstellingen.

    Wie dieper wil graven, naar de periode voor de val (1585) en de beeldenstorm (1566) ziet zich geconfronteerd met zeer fragmentarisch archiefmateriaal. De opeenvolging van oorlogen en bezettingen hebben veel bronnen onherroepelijk verloren doen gaan. Het enthousiasme waarmee het historisch patrimonium van Antwerpen in de 20ste eeuw verder verminkt werd, maakte de zoektocht naar tastbare bronnen er niet minder eenvoudig op.

    De eerste projectontwikkelaar

    Een studie over Antwerpen is niet compleet zonder in te zoomen op de eerste ‘projectontwikkelaar’ van de stad, Gilbert van Schoonbeke (1519-1556). Van Schoonbeke was een van de drijvende krachten achter de bouw van de stadsomwalling (ca. 1549). Hij nam ook het initiatief voor de uitbouw van de ‘Nieuwstad’, een wijk in het noorden van de stad die grosso modo overeenkomt met het huidige Eilandje. Ook de buurt van de Markgravelei heeft haar ontstaan aan zijn plannen te danken: Van Schoonbeke kreeg er een straat naar zich genoemd.

    Ook in de 16de eeuw waren vastgoedontwikkelingen in Antwerpen niet zonder controverse: Van Schoonbeke mocht zich verwachten aan protesten tegen zijn plannen. De geschiedenis van deze bouwmeester, de stad en de tijd waarin hij leefde wordt uitvoerig uit de doeken gedaan in de lijvige studie Gilbert Van Schoonbeke: Visionair ondernemer in Antwerpens Gouden Eeuw onder redactie van Hugo Soly, met voorwoord van niemand minder dan Bart De Wever.

    In de eeuwen na de val van Antwerpen raakte de stad in een Doornroosjesslaap. In die mate zelfs dat je in het Antwerpen van midden 19de eeuw nog een goede indruk kreeg van hoe de stad er enkele eeuwen tevoren moet hebben uitgezien. Verschillende vlieten waren nog niet gedempt, de uitbreiding van de haven was nog niet aan de orde en de stad lag nog ingebed in de historische omwalling uit de tijd van Van Schoonbeke. Antwerpen, verloren stad 1860-1880, samengesteld door Jan Ceuleers, brengt een unieke reeks beelden samen die in die periode werden gemaakt door fotografie pionier Edmond Fierlants. In onwezenlijk, tijdloos sepia geven Fierlants zijn beelden een unheimliche inkijk in het alledaagse leven van dat sluimerende Antwerpen

    Centraal station

    Lang zal de rust niet meer duren: omstreeks 1880 breekt de stad uit haar carcan: de omwalling wordt afgebroken en vormt later het tracé van de huidige leien, de citadel aan de zuidkant van de stad wordt gesloopt en in de plaats komen in sneltempo nieuwe buurten. Het huidige Zuid, met de buurt rond het Museum voor Schone Kunsten en de Zuiderdokken (rond de Vlaamse- en Waalsekaai) ontstaan in die tijd. Om een idee te geven van de omvang van deze snelle uitbreiding: het huidige centraal station lag bij zijn ontstaan – toen nog als houten barak – aan de oostzijde van de stad.

    De expansie van de stad houdt gelijke tred met de gestage groei van de Antwerpse haven aan het einde van de 19de eeuw. Het is in die context dat Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing zich afspeelt. De roman behandelt de legendarische Zuidpoolexpeditie van Adrien de Gerlache in 1896, maar biedt vooral inzicht in de maritieme micro kosmos van het laat 19de-eeuwse Antwerpen, met focus op de weduwe Léonie Osterrieth, de flamboyante geldschieter van de onderneming.

    De zelfkant van de haven

    De zelfkant van die bloeiende haven wordt uitvoering belicht in een nieuwe studie naar het vroege werk van Eugeen Van Mieghem. De Stichting Eugeen Van Mieghem presenteerde het voorbije najaar zijn veertiende studie rond de Antwerpse schilder-chroniqueur. In Antwerpen rond 1899 wordt ingezoomd op Van Mieghem zijn jeugdjaren en -werk, zijn tragische liefde voor de jonggestorven Augustine Pautre en zijn fascinatie voor het leven langs de kant met zijn zeelui, haveloze migranten en prostituees. Schrijver en curator Erwin Joos hint naar een verborgen, libertijnse dimensie in het leven van Van Mieghem, maar wie daarover meer wil weten zal nog even moeten wachten tot de Van Mieghem-biografie van Eric Rinckhout van de persen rolt.

    En voor wie deze nacht in de straten wil verdwalen blijft er nog steeds Het Dwaallicht van Elsschot. Zijn dwaaltocht door een nevelig, mysterieus Antwerpen kun je nog steeds overdoen in een parcours met citaten langs de route. Om vast te stellen dat zelfs van dat midden-20stee-eeuwse Antwerpen van Elsschot alweer niet veel overblijft. Time waits for no-one in de Koekenstad. Tijd om naar huis te gaan.

    Nog eenmaal achterom kijkend naar de koopjeswoede op de Meir, te mompelen, Gilliams achterna:

    Hier gaan de kralen van de rozenkrans verloren ;

    van huid en haar geen raadsel overblijft

    waar ledigheid in ledigheid wil wonen.

    Het huis van kamers en de stad van straten :

    ai, laat de klok met rust. Telt goud, drinkt wijn.

    Het vuil rot ondergronds. Bidt niet voor het geraamte.

    Michiel Leen

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wedden dat in Antwerpen de tweede nog altijd onafgewerkte OL Vrouw kathedraal toen er vlugger zal staan, dan dat dat Oosterweelgeval ooit klaar komt?

    Reden: GROEN en de varkens van Zwijndrecht gaan voor.

    Die tweede toren is bij een stompje gebleven, net zo bescheiden als het politek genie van de hudige Burgervader. Willen en niet kunnen…

    Dat torenstompje is best te vergelijken met Art Één van de Statuten van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie. Niemand die er nog bij stilstaat.

    Waaraan zou BDW dus de eer genieten om ooit dat nieuwe complex van overdekte onderwater-tunnels als bovengrondse ondergravingen te mogen inhuldigen?

    Na de Vlaamse Onafhankelijkheid echter, kan, wat mij betreft, deze discussie gerust hernomen worden. Maar dat is pas, zoals JMDD het onl  angs op TV verwoorde, als al de groenen in den bak zitten…

    Die dag ga ik per pdes apostolorum met mijn rollator te voet van Ingooigen naar de Antwertpse Eeuw Feesten.

    *

     Digithalys

    07-01-2022, 14:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

    .

    DONDERDAG 6 JANUARI 2022

    *

    500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

    *

    I N H O U D

    Je bent ’n geronemeerd plastisch chirurg, vooral geliefd bij Dames van middelbare leeftijd met àl te weelderige rondingen en dus heb je het recht niet meer om je plasctisch uit te drukken. Een soort beroepsmisvorming: na de lichamelijke benadering, zeg maar de handtstelijke, naar; volgens het roene Boekje, de taalkundige. Wat is daar mis mee?

    Alles is daaraan verkeerd, door het feit dat U ongezouten de naakte waarheid hebt gezegd.

    Moest het over mannrn gegaan hebben, zoi deze chirurg nog, zoals sommige Indianen, gebruik hebben kunnen gemaakt van peniskokeers. Maar ziet U: daar heeft U van direct dat probleem…. Andere klimatologische omstadighedenn, ziet U….

    Dus: geen camouflage….


    MAGISTRATUURMOORD OP jEFF HOEYBERGHS

    **nuari 2022 Johan Steels

    Het zat eraan te komen: het establishment wilde Dokter Jeff al langer een lesje lezen. Niet alleen stak hij met vzw Viruswaanzin stokken in de wielen van de corona karavaan; het politiek correcte circus verdraagt nu eenmaal geen clownerieën. Toen Hoeyberghs in december 2019 voor de Gentse KVHV-studenten een krokant betoog bracht om onze mallemolen maatschappij eens flink af te zeiken was het kot nadien te klein.

    Op basis van filmbeelden achtten 1500 klagers het van levensbelang om te gaan uithuilen bij het onverdraagzame Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Dokter Jeff moest hangen. Hij had namelijk iets intiems blootgelegd: een kloeke observatie op basis van professionele ervaringen met een oneindige sliert ‘plastisch behoeftige dames’. ‘Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen’. Jolijt bij de studenten, chagrijn bij wie niet aanwezig was op de show.

    De strafrechter verwarde uiteraard vrije meningsuiting met ‘seksisme en discriminatie’. Een heerlijk activistische uitspraak volgde voor de dokter: een boete van 8000 euro, 5 jaar uit zijn rechten gezet en 10 maanden gevangenis waarvan de helft met uitstel. Bovendien sarde de weledelgeboren rechter de veroordeelde door met een zuinig mondje te prevelen dat die ‘als arts de mensen zou moeten helpen’.

    De niet zo florissante Hannelore Goeman van Vooruit juichte het vonnis toe, Unia huurde net geen feesttent af en de fletse UGent-rector Rik Van De Walle vond dat gerechtigheid was geschied. Eerder had hij al misdadige studenten tijdelijk geschorst omdat ze zulk spektakel hadden georganiseerd en er na afloop geen afstand van namen. Waarom zouden ze? Als studenten al niet rebels mogen zijn, dan mag Pik, pardon, Rik de prioriteitenlijst van zijn schooltje nog eens herzien.

    De ‘juridisering’ van een mening baarde nogal wat politici en commentatoren begrijpelijke zorgen. Gelukkig dat die reacties er kwamen. Tegelijkertijd vond het men wel noodzakelijk om dokter Jeff zijn woorden te bestempelen als smakeloos, schandalig, dom, grof, vrouwonvriendelijk en walgelijk. Wij menen van niet, eerlijk gezegd. Laat eenieder maar vrijuit fulmineren. We leven al meer dan genoeg in een boetemaatschappij die elke scheve gedachte als uitspattend wangedrag veroordeelt. Lachen mag al helemaal niet meer en sinds we gemuilkorfd aan de toog moeten staan zijn de gore grappen intussen zeldzamer geworden. Al wie de uitlatingen van Jeff Hoeyberghs niet aankan is een watje, een mietje, een seut, punt uit! We kunnen ons best inbeelden dat de aan plastische verbouwing toe zijnde madammen de portemonnee van hun vent als voederbak zien. Zij zullen wellicht het hardst balken bij feministische fantoompijn. Je kunt wel de lelijkheid wegknippen maar niet de lompigheid.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ook plastische chiruregen moeten leren in de pas te lopen. ’s Maul halten, weet U nog? Het huidige Regime, net              als het voorgaande, dat van Ht Derde Rijk, verdaagt nu eenmaal geen kritiek van zij die daartoe in staat zijn. Die moeten namelijk beter weten. Anders kunnen ze niet meedraaien.

    Maar hoe kan een Aards Rechter, en dan nog nen Gentenaar, nu oordelen over de Gelijkjheid van mannen en vrouwen? Dat is tich een voorrecht voor de Scheooer…

    *

    Digithalys

    07-01-2022, 13:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500782 – DRIE KONINGRN: OOK NU BRENGEN ZE GESCHENKEN AAN

    .

    DONDERDAG 6 JANUARI 2022

    *

    500782 – DRIE KONINGRN: OOK NU BRENGEN ZE GESCHENKEN AAN

    *

    I N H O U D

    Een eerste wel zeer belangrijke gift, is de boodschap van vriend Guvaal, dat RENTE op leningen en spaarboekjes niet ISLAM VRINDELIJK is. Nu begrijpen wij ineens dat in gans de Westerse wereld al jaren aan een stuk alleen nog sprake is van NEGATIEVE RENTE.

    Weer een aspect van de al zo ver gevorderdeiIslamisering dat moedwillig onderverewegen werd….

    -

    Een tweede Drie Koningen boodschap is het interview in Doorbraak met een wetenschapper die uit lijfbehoud van Antwerpen naar India is moeten uitwijken. Daaron wordt onomstotelijk bewezen dat onze politici UILSKUIIKENS zijn.

    Die man moet dringend terug gehaald worden, om op z’n eentje de ZES regeringen die ons land ‘Rik’ is, te vernangen.

    E, begot, dat laatste meen ik, in ons aller belang, tot mijn laatste snik..

    -

    Het derde grschenk wortdt U in afzonderlijke bijdrage afgeleverd. Wegens àl te belangrijk om de teloorgang van onze samenleving op een diidelijke manier aan de kaak te stellen.

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VOODOO ECONOMICS *

    *

    Ik had het er reeds over in mijn blog van 8 december 2021 (‘Het dictator effect’), dat het niet goed loopt in het Rijk van sultan Erdogan. Het is daar ondertussen alleen maar slechter geworden.

     Turkije kent momenteel een officiële inflatie van 36 procent, maar insiders schatten dat het in werkelijkheid meer dan het dubbele is. Men spreekt zelfs van 86 procent. 36 procent heeft het land al eens meegemaakt in 2002 en was er toen de oorzaak van dat Erdogan’s AK-partij aan de macht kwam. Nu zorgt diezelfde Erdogan er voor dat het weer zo is en misschien n og erger. Een luxe voorbeeld van een geschiedenis die zich herhaalt.

     

    Dat het zover is kunnen komen, komt grotendeels doordat Erdogan alle critici van zijn plannen, zowel in het ministerie van Financiën als in de Turkse nationale bank aan de deur heeft gezet. Omdat interest vragen op geld ‘niet islamitisch’ is, wil hij nl via lage rentes een lagere inflatie najagen, hetgeen gewoon onmogelijk is. Voor een land dat nagenoeg al zijn energie, de meeste van zijn grondstoffen en tegenwoordig ook veel voedsel moet invoeren én betalen in harde dollars, is dit een ramp. Hij zou beter een voorbeeld nemen aan zijn ‘vriend’ Poetin, die (als het goed is, zeggen we het ook), in zijn eindejaarconferentie vol lof was voor zijn eigen centrale bankier, Elvira Nabioellina, die - in tegenstelling tot Erdogan - de rente in Rusland wél fors heeft opgetrokken in een poging ook daar de inflatie tegen te houden. Dat verdiende een ‘Spasiba!’ (‘dank je’ in het Russisch)..

    ---

    *Titel ‘geleend’ bij The Economist.

    POLITIEK HOOPT ZONDER VERSTRENGINGEN DOOR OMIKRON-STORM TE LAVEREN

    *

    Gewelddadig protest tegen de lockdown in Nederland leidt bij ons tot de politieke boodschap voorzichtig om te gaan met al te verregaande coronaregels. ©AFP

    *

    05 januari 2022 21:07

    *

    Op het Overlegcomité donderdag staan geen grote manoeuvres met de corona-regels gepland. Het wedervaren in Nederland bewijst hoe lastig laveren het politiek is na twee jaar pandemie.

    Wat doet omikron? Het is de centrale vraag op het eerste Overlegcomité van 2022 tussen de federale en de regionale top-ministers over de corona regels.

    Boven het overleg hangt nog de schaduw van de ontwikkelingen na de bijeenkomst van twee weken geleden. De vaudeville die toen ontstond over de cultuur sector - met eerst de experts die hun handen van de beslissing over de sluiting aftrokken en nadien onder druk van de Raad van State ook de politiek - is nog niet helemaal verteerd.

    De analyse is politiek wel gemaakt dat zo'n cinema geen sequel mag krijgen om de al verminderde steun voor het corona beleid niet verder te zien afkalven. Het schouwspel creëerde de perceptie dat geen van de politiek betrokkenen nog bereid is een eigen besluit te steunen en de minste druk vanuit gelijk welke lobby-hoek volstaat om van het schip te springen. Niet echt bevorderlijk voor het verdere beheer van de pandemie die ook niet vliegensvlug voorbij zal zijn.

    Soepeler quarantaine op basis scholen

    De leerlingen van een klas in een basisschool zullen vijf dagen in quarantaine moeten zodra in Door de stijgende besmettingscijfers leidde dat tot onwerkbare situaties. Sinds eind november moesten tal van scholen de deuren sluiten.

    De Belgische ministers van Volksgezondheid en Onderwijs hebben ouders woensdag ook opgeroepen hun kinderen minstens een keer per week te screenen via een zelftest. Die gratis maken, zoals in sommige andere Europese landen, is…..

    Dries Bervoet

    SAM BROKKEN, NIET LANG VOOR ZIJN VERHUIS NAAR INDIA.

    Sam Brokken: ‘Onze politici zijn slapjanussen en dweilen’

    Interview - 06/01/2022 Winny Matheeussen - Leestijd 19 minuten

    -

    Gezondheidswetenschapper Sam Brokken bracht op 24 augustus 2020 zijn statement uit waarin hij pleitte voor een omgekeerde lockdown. Daarin voorspelde hij dat Sars-CoV-2 hier was om te blijven en dat we moeten kijken naar een andere aanpak. Volgens Brokken moesten we focussen op de bescherming van de kwetsbaren en laten we de gezonde bevolking vrij om een besmetting op te lopen om zo naar een groepsimmuniteit te evolueren. Het was vooral ook een pleidooi tegen lockdowns, omdat de collaterale schade daarvan te groot is om maatschappelijk te aanvaarden.

     

    Toen hij in De Zevende Dag twijfelde aan de bescherming van de vaccins tegen overdracht van het virus, werd hij op 31 maart op staande voet ontslagen als lector aan de PXL Hogeschool. Op het einde van het academiejaar verloor hij ook zijn lesopdracht aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Nochtans bleek zijn twijfel aan de werkzaamheid van de vaccins tegen transmissie niet ongegrond.

     

    Brokken concludeerde dat er geen professionele toekomst voor hem was weggelegd in België en verhuisde in november permanent naar India. Van daar blijft hij strijden voor een andere aanpak van de crisis. Een aanpak waarbij ook rekening wordt gehouden met andere aspecten dan enkel de zuiver virologische. Een aanpak waarbij de beleidsmakers ook oog hebben voor de schade die maatregelen veroorzaken.

    Academische wereld roert zich eindelijk

     

    Hoe gaat het daar, in India?

     

    ‘Het gaat. Ik blijf strijden, ongeacht waar ik verblijf. Ik blijf me inzetten voor de zaak, om een kentering in het beleid te bekomen.’

     

    Hoe zit het met die kentering eigenlijk?

     

    ‘Het is opvallend dat de laatste paar weken een aantal academici naar buiten treden met allerlei kritische bedenkingen. Dat is op zich mooi, maar vooral broodnodig. Ze hebben veel te lang gezwegen. Nu we stilaan aankijken tegen een 1G-maatschappij, zie ik enkele mensen die toch durven naar buiten komen. Ik ben overtuigd dat dit op grotere schaal moet gebeuren.’

     

    ‘Ik heb van in het begin van de crisis gesteld dat het aan de leden van de academische wereld is om een tegengewicht te bieden. Dat is hun taak, hun maatschappelijke functie. Dát heb ik destijds mijn bazen kwalijk genomen. Ik heb hen letterlijk, bij mijn ontslag, gezegd dat zij die rol niet opnamen en mijn verbazing daarover uitgedrukt. Op de vierde macht moesten we duidelijk al niet rekenen De overige machten hadden alles naar zich toegetrokken. Alleen de academische instellingen bleven nog over om hun stem te laten horen. Het heeft naar mijn mening veel te lang geduurd, maar het doet deugd om te zien dat mensen zoals Tijl De Bie en Zeger Debyser , maar ook Luc Bonneux, nu naar voren treden. Ik zag hoe Bonneux professor Devroey terecht wees toen die op Twitter prietpraat aan het verkopen was.’

     

    De recente poging van Egbert Lachaert (Open Vld) om Tijl De Bie bij zijn rector weg te zetten als een antivaxer, vind ik zeer kwalijk. Hij beseft niet wat hij heeft uitgestoken

     

    ‘Mijn ontslag is binnen de academische wereld, vrees ik, ingeslagen als een bom, waardoor velen lang hebben gezwegen. De recente poging van Egbert Lachaert (Open Vld) om Tijl De Bie bij zijn rector weg te zetten als een antivaxer, vind ik zeer kwalijk. Hij beseft niet wat hij heeft uitgestoken. Als je dit soort intimidatiepogingen onderneemt als politicus, zet je de deur open om academici te sanctioneren voor kritische uitspraken of vragen. Onze politici dragen een grote verantwoordelijkheid door de publieke opinie rijp te maken voor dit soort ondergraving van de academische vrijheid. De Bie had enkel een vraag gesteld, zelfs geen stelling geponeerd…’

    Artsenverenigingen hebben grote verantwoordelijkheid

     

    Er broeit ook één en ander bij de (huis)artsen. Die werden van in het begin geïntimideerd en bedreigd door de Orde der Artsen, die nu ook hebben geoordeeld dat het weigeren van ongevaccineerde patiënten deontologisch verantwoord is.

     

    ‘Dat klopt. Die Orde der Artsen heeft nog wel meer vreemde zaken verdedigd. Ik hoop dat de Orde eens in de spiegel kijkt, want ik denk dat de collaterale schade die ze zelf mee in de hand gewerkt heeft, niet te overzien is. Het wordt meer om meer duidelijk dat een vroege behandeling van de ziekte, met middelen die op basis van het profiel van de patiënt moeten worden bepaald, aan de kant werd geschoven. Patiënten mochten alleen met paracetamol naar huis worden gestuurd. Op die manier kreeg de ziekte de kans zich maximaal te ontwikkelen. Zo krijg je natuurlijk hospitalisaties en overlijdens. De artsenverenigingen dragen hier een waanzinnige verantwoordelijkheid.’

     

    Ik ga nu voor het eerst verder dan ik tot nu toe in interviews heb gedaan: ik hoop dat er vroeg of laat een juridische zaak komt tegen de protagonisten en organisaties die dit hebben gefaciliteerd

     

    ‘Ik ga nu voor het eerst verder dan ik tot nu toe in interviews heb gedaan: ik hoop dat er vroeg of laat een juridische zaak komt tegen de protagonisten en organisaties die dit hebben gefaciliteerd. Zij moeten, op basis van de wetenschappelijke argumenten waarover ze beschikten en waar ze niets mee hebben gedaan, ter verantwoording worden geroepen. Dit kan zo niet verder. We zijn totaal afgegleden. Er is veel te veel schade veroorzaakt op menselijk, sociaal-economisch en zelfs politiek vlak. We zijn in een systeemcrisis gesukkeld en het is van belang dat daar nu tegen geageerd wordt. Hier moet een staartje aan komen, zodat wat zich nu heeft voorgedaan zich in de toekomst niet meer kan herhalen.’

     

    ‘Want de geschiedenis herhaalt zich eigenlijk. Na WOII zijn er afspraken gemaakt rond onder meer informed consent en het inzetten van dwangmiddelen, met de Code van Nuremberg en de Verklaring van Helsinki. Die worden nu bij de uitrol van de vaccinatiecampagnes met de voeten getreden en opzij geschoven. Ik blijf me verbazen over de politiek. Ik ben hard geschrokken van het plotse pleidooi van Open Vld voor het 1G-beleid. Bepaalde mensen zoals Tijl De Bie en Zeger Debyser bieden daartegen weerwerk. Die laatste stelt duidelijk dat een CST geen enkele onderbouwing meer geniet, dat het geen zin heeft om naar een 1G-maatschappij te evolueren. Toch blijft de politiek alle wetenschap naast zich neerleggen. Dat doet de vraag naar het waarom rijzen: waarom weigeren ze de wetenschap te volgen en houden ze halsstarrig vast aan dit beleid?’

    Kinder- en jongerenvaccinatie

     

    Bij de Hoge Gezondheidsraad (HGR) en het Raadgevend Comité voor de Bio-Ethiek lopen de frustraties al langer op? Hun genuanceerde adviezen rond kindervaccinatie en inzet van het CST werden genegeerd.

     

    ‘Oh, zijn die rapporten allemaal zo genuanceerd? Het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb de laatste rapporten van de HGR gelezen. Er is gewoon geen enkele verantwoording om in de huidige omstandigheden jongeren te vaccineren. De referenties die de HGR, en bij uitbreiding alle adviesorganen, in hun rapporten aanhalen zijn hallucinant en zelden onderbouwen ze de gestelde claims. Hun adviezen worden eigenlijk met niets onderbouwd dat terzake doet. Mijn broek zakt daar van af. Waar zijn de factcheckers dan? Als dat hun advies is, ook al is het genuanceerd, kan ik enkel concluderen dat het niet correct is.’

     

    Er is geen reden om jongeren te vaccineren. Ik word daar woest van

     

    ‘Wanneer je kijkt naar de cijfers, zien we dat de kans op overlijden onder de 19 jaar 0,0014% is. Uit een recente studie uit Duitsland blijkt dat die kans onder de 11 jaar 0,0 is. Nihil. Er is geen reden om jongeren te vaccineren. Ik word daar woest van. We weten dat de vaccins niet werken tegen transmissie. We weten uit verschillende onderzoeken dat twee derde van de kinderen al een besmetting heeft doorgemaakt. We weten eveneens dat kinderen niet de vector zijn van verspreiding: ze geven het aan elkaar door, maar nauwelijks aan volwassenen. Dat percentage ligt extreem laag.’

     

    ‘Onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Edinburgh hebben het voorkomen van myocarditis (ontsteking van de hartspier, nvdr) na vaccinatie gestratificeerd naar leeftijd en geslacht in een groep van meer dan 42 miljoen mensen boven de 13 jaar oud. 11 miljoen daarvan hadden al een derde dosis gekregen. Ze zagen tot 28 dagen na vaccinatie een verhoging van het optreden van myocarditis. Na een derde dosis Pfizer zag men al twee keer zoveel myocarditis dan normaal bij een doorgemaakte infectie. Onder de leeftijd van 40 zagen ze in alle vaccinatiegroepen een grote stijging. We creëren in die leeftijdsgroep dus twee keer zoveel myocarditis dan we normaal mogen verwachten bij een natuurlijke infectie. Daar staat tegenover dat mensen uit die leeftijdsgroep nauwelijks overlijden aan een infectie. We zijn dus wereldwijd collaterale schade aan het opbouwen.’

     

    ‘Dit gegeven wordt door de voorstanders van jongerenvaccinatie systematisch geminimaliseerd. Zij zeggen dan dat die myocarditis mild is en snel terug weggaat. Excuseer? De eerste les die je krijgt bij het bestuderen van de hartspier, is dat het gaat over een spier die niet regenereert. Met andere woorden, als daar een myo- of pericarditis optreedt die hartschade veroorzaakt, verdwijnt die niet meer. Binnen tien, twintig jaar zullen een groot deel van die mensen gemakkelijker cardiologische problemen ontwikkelen. Je mag daar niet licht overgaan. Het wordt hoog tijd dat hier juridische stappen tegen ondernomen worden, nationaal en internationaal. Er zijn al een aantal groepen geweest die een zaak hebben aangespannen, met medisch wetenschappelijk onderbouwde argumenten, maar er beweegt niets op gerechtelijk niveau. Dan is de vraag weeral: hoe komt dat?’

    Cultuursector is Trojaans paard

     

    We hadden nu recentelijk toch een arrest van de Raad van State in het kader van de sluiting van de cultuursector? Die werd teruggedraaid.

     

    We mogen er toch van uit gaan dat net in de cultuursector mensen zitten met een kritische blik op de maatschappij. Net zij pleiten nu voor segregatie door mee te stappen in dit CST-verhaal

     

    ‘Tja, voor mij is dat een eerste aanzet in de marge. Ik vrees ook dat de cultuursector zich in deze geweldig heeft laten misbruiken. Ze hebben niet door dat ze een soort maatschappelijk Trojaans paard zijn. Want zij aanvaarden in ruil voor het openhouden wel het gebruik van een CST. Ik begrijp dat niet. We mogen er toch van uit gaan dat net in de cultuursector mensen zitten met een kritische blik op de maatschappij. Net zij pleiten nu voor segregatie door mee te stappen in dit CST-verhaal, waar geen enkele wetenschappelijke evidentie voor bestaat. We weten dat CST-houders elkaar blijven besmetten. Enkel recent negatief getesten bieden een vorm van zekerheid, omdat zij geen virus dragen. En net die groep wil men er nu uithalen, want dat zijn in hoofdzaak de niet-gevaccineerden. Ik begrijp dat niet. Ik heb het gevoel dat iedereen vanuit een zuiver opportunistisch standpunt steeds verder gaat op dit heilloze pad.’

     

    ‘Ik maak me daar zorgen over. Het beleid en de politiek blijven maar volharden in de boosheid. Ze kunnen eigenlijk ook niet anders, want ze hebben zich op Europees niveau geëngageerd via de contracten met de vaccinproducenten. Er liggen zes dosissen per capita klaar en die gaan gezet moeten worden. Ze zijn alles aan het doen om het narratief in stand te houden. Hier speelt een enorme persoonlijke verantwoordelijkheid voor alle individuen die dit op politiek vlak blijven doorduwen.’

     

    ‘Ook de experten zijn in hetzelfde bedje ziek. Zij hebben hun wagen aan de politiek vast gehangen en kunnen niet meer zonder kleerscheuren uit dit verhaal uitstappen. Die zijn aan het draaien en keren om toch nog een uitleg te vinden. Wanneer ik hoor dat er over dampkappen wordt gesproken om Kerstmis veilig te laten verlopen, kan ik dit toch niet meer ernstig nemen?’

    Omgekeerde lockdown

     

    Besmettingen zeggen niets. Dat is geen parameter om rekening mee te houden

     

    ‘Het narratief wordt kunstmatig in stand gehouden. Laatst pleitten Marc Van Ranst en Erika Vlieghe voor massaal testen bij verkoudheidssymptomen. Ik roep al meer dan een jaar dat besmettingen tellen en testen net de zaak draaiende houden. Zeker met Omikron, een veel besmettelijkere variant, ga je zo altijd paniek kunnen zaaien. Besmettingen zeggen niets. Dat is geen parameter om rekening mee te houden.’

     

    ‘Er duikt steeds meer bewijs op dat het om een endemische vorm gaat die minder ziek maakt. Laat die besmettingen nu maar rondgaan binnen de actieve populatie. Ik pleit dus nogmaals voor een omgekeerde lockdown. Dit is een tweede kans die we moeten grijpen. Ga op een verantwoorde manier om met de zwakkeren en de kwetsbaren. Neem de nodige maatregelen wanneer je met die mensen in contact komt. Reserveer de boosters ook voor hen, ook al blijkt dat het effect al na een tiental weken afneemt tegen Omikron.’

     

    ‘En stop met te zeveren over de antistoffen. Iedereen die een beetje nadenkt weet momenteel dat die weinig tot niets zeggen over immuniteit. Het draait op lange termijn om de B- en T-celimmuniteit. We weten dat die een bredere bescherming bieden, zeker tegen nieuwe varianten. Wanneer we Omikron nu loslaten bij de bevolking, waar bij de kinderen al twee derde een infectie heeft doorgemaakt en meer dan de helft van de burgers B- en T-celimmuniteit heeft opgebouwd, door infectie of vaccinatie, komen we misschien eindelijk aan het eind van de tunnel. Er is geen zinnige wetenschappelijke argumentatie meer om dit verhaal in stand te houden.’

     

    ‘Want doen we dit niet en gaan we wachten op een omikronspuit, dan blijven we vastzitten. Daar vrees ik voor want, zoals gezegd, de politiek hangt vast aan de afgesloten contracten en de Europese afspraken. Onze politici, en dat mag u letterlijk zo opschrijven, zijn slapjanussen die niet tegen de supranationale instellingen durven ingaan, om hun toekomstige postjes te vrijwaren. Het is een hoop dweilen bij mekaar.’

    Antilichamen

     

    ‘Je hoort het al: Pfizer en Moderna zijn bezig met een omikronvaccin. Maar wanneer komt dat? Binnen 100 dagen. Dat vaccin gaat gebaseerd zijn op de huidige variant, maar binnen drie maanden zitten we x-aantal mutaties verder. Wanneer we dan beginnen vaccineren, zitten we weer zes maanden verder tegen dat alle spuiten gezet zijn. Het gaat al over een termijn van negen maanden. Dan gaan we terug een afnemend effect zien. Zo blijven we ter plaatse trappelen in hetzelfde straatje. Want door de vaccinologisch opgewekte antilichamen richt het specifiek immuunsysteem zich telkens op een bepaalde variant, waardoor het immuunsysteem het moeilijker krijgt om tegen nieuwe varianten in actie te komen.’

     

    Dit is geen volksgezondheidsbeleid, maar enkel politiek opportunisme waar veel burgers door in de problemen gaan komen

     

    ‘Mijn voorspelling is dat wanneer we op deze weg doorgaan, met een nieuw vaccinatieplan tegen Omikron, het hele verhaal opnieuw begint, met uiteindelijk nieuwe varianten. Het is dan maar de vraag of die nieuwe varianten nog endemisch gaan zijn. Dit is geen volksgezondheidsbeleid, maar enkel politiek opportunisme waar veel burgers door in de problemen gaan komen. Indien het beleid nog iets met de volksgezondheid te maken heeft, moeten ze nu hun kar draaien. Het zal de komende weken duidelijk worden of dit het geval is.’

    Massale vaccinatie

     

    Hoor ik u nu zeggen dat de massale vaccinatie verantwoordelijk is voor de nieuwe varianten?

     

    Ik heb ervoor gewaarschuwd dat massavaccinatie voor problemen ging zorgen. Nu staat het zwart op wit op papier: het is zover

     

    ‘Vorige maand is er een peer reviewed studie gepubliceerd in The Journal of Physical Chemistry Letters die wereldwijd miljoenen genetische codes uit de databanken heeft bekeken. Daarin hebben de auteurs vastgesteld dat er -buiten de natuurlijke mutaties die altijd optreden- in de landen met de hoogste vaccinatiegraad de meeste mutaties ontstaan. Zij zien dus een correlatie tussen massavaccinatie en het ontstaan van doorbraakvarianten. Ik heb ervoor gewaarschuwd dat massavaccinatie voor problemen ging zorgen. Nu staat het zwart op wit op papier: het is zover. Dit was te vermijden. Daar moeten lessen uit getrokken worden.’

     

    De Delta-variant heeft in 2021 toch de meeste problemen veroorzaakt, nog voor de vaccinaties hun intrede deden? Is het niet mogelijk dat die mutaties gewoon plots in de natuur exponentieel beginnen te versnellen?

     

    ‘De natuur is soms heel onberekenbaar, maar de bevindingen uit die studie laten toch een duidelijk patroon zien. Omikron lijkt ook niet af te stammen van Delta, maar vindt zijn oorsprong waarschijnlijk eerder bij vroegere varianten. Je kan kijken naar de genoomanalyses, maar het is moeilijk om te bewijzen hoe een variant juist tot stand is gekomen.’

     

    ‘Wat wel zo is, is dat de dominante varianten tot nu toe telkens minder gevaarlijk werden. Dat roep ik ook al langer dan een half jaar. Al snel bleek dat Delta maar de helft van de mortaliteit met zich meebracht. Die daling van de mortaliteit wordt steevast toegewezen aan de vaccinatie, maar ik ben daar niet van overtuigd. Er is namelijk één zaak die in onderzoeken niet belicht wordt: de virulentie van een bepaalde stam. Mijn inschatting is dat de daling van de mortaliteit niet zozeer verband houdt met vaccinatie, maar met het minder virulent zijn van de Deltastam. Er is wel enige bescherming opgewekt door vaccinatie, maar die daling in virulentie is niet alleen daaraan te wijten.’

     

    We hebben nu met Omikron een godsgeschenk in handen. We moeten deze variant laten circuleren bij de gezonde actieve populatie en enkel nog risicogroepen vaccineren

     

    ‘Bij Omikron kijkt men nu wel naar de virulentie. En die blijkt heel laag te zijn. Als we dit weten, moeten we niet meer rond de pot draaien. We hebben nu met Omikron een godsgeschenk in handen. We moeten deze variant laten circuleren bij de gezonde actieve populatie en enkel nog risicogroepen vaccineren. Op vrijwillige basis. Dat laatste wil ik sterk benadrukken. En stop onmiddellijk met kinderen te vaccineren. Door massaal te blijven vaccineren verhoogt de selectiedruk op het virus. Indien we dit niet opnieuw uit de hand willen laten lopen, moeten we nu stoppen. Doen we dat niet, dan mogen de verantwoordelijken allemaal op een lijst komen te staan om de rekening te betalen.’

    India is voorbeeld

     

    U haalde aan dat de politiek zichzelf heeft vastgereden door de contracten met de farma-industrie en zo moet doorgaan met vaccinatie. Is een schenking aan lage- en middelinkomenslanden geen elegante uitweg om hun gezicht te redden?

     

    ‘Dat zou een elegante oplossing zijn. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de WHO, roept daar ook toe op. Die zegt dat we het verhaal in het Westen door te blijven vaccineren in stand houden, maar dat we beter de landen die het nodig hebben gaan bevoorraden. Daar heb je ook een populatie van mensen met onderliggende aandoeningen en ouderen die baat hebben bij vaccinatie. Er is een enorme geopolitieke tweedeling tussen het rijke Westen en de lage- en middelinkomenslanden. Dat is een ethische discussie, die hier niet gevoerd mag worden.’

     

    ‘Langs de andere kant stel ik hier in India vast dat ze, ongewild en onbedoeld, de omgekeerde lockdown hebben toegepast. Hier zijn ze zo goed als volledig uit de problemen. Ze hadden 72.000 vaccinatiecentra op een bevolking van 1,4 miljard, die op een jaar tijd enkel de kwetsbaren en ouderen hebben kunnen vaccineren. Daardoor hebben ze het virus laten circuleren binnen de gezonde actieve populatie, die elkaar doorlopend hebben besmet. Er is een dubbel gevaccineerde groep van 45%. Het verhaal is hier nu afgelopen. India bewijst mijn theorie.’

     

    Is er in India geen paniek om Omikron?

     

    ‘Ze roepen hier wel op om nog een mondmasker te dragen, maar de mensen zijn daarin vrij. De verschillende staten hebben een eigen koersbepaling, maar de rode draad is dat alles open blijft. In Mumbai hebben ze een maand geleden geprobeerd om 2G toe te passen in de winkelcentra. Op maandag is dat ingevoerd. Op dinsdag was het al oorlog, want personeel en klanten bleken voor het grootste deel niet dubbel gevaccineerd te zijn. Op woensdag is die maatregel terug ingetrokken.’

     

    ‘Nu, met Omikron en ook dankzij hun testbeleid, zien ze de cijfers stijgen. Sommige staten voeren daarom ook weer een nachtklok in van 23 tot 5 uur. Compleet zinloos want iedereen slaapt dan. Een lokale politicus vertelde me dat, nu er in sommige staten verkiezingen aankomen, de overheden willen laten zien dat ze maatregelen nemen. Toen ik vroeg waarom ze dan ook niet voor lockdowns gingen kreeg ik als antwoord dat de bevolking dat niet meer zou pikken.’

     

    ‘Hier doet de vierde macht wel haar plicht. De pers brengt de belachelijkheid van sommige maatregelen naar buiten en de politiek staat hierdoor onder druk om het juiste te doen.’

    Geopolitieke redenen

     

    U stelde al een aantal keren de vraag waarom bij ons het beleid zo halsstarrig vasthoudt aan het gekozen pad. Heeft u, los van een falende vierde macht, een antwoord op die vraag?

     

    ‘Tja… Dan kom ik op een domein dat niet het mijne is. Ik denk dat er een geopolitiek spel aan de gang is. In 2020 heeft Zuid-Oost Azië voor het eerst een BBP gehaald dat even groot is als dat van de Verenigde Staten. De lage- en middelinkomenslanden zijn met andere woorden economisch nu al machtiger dan het rijkste westerse land. Binnen enkele jaren steken ze het volledige Westen voorbij.’

     

    Die landen, die nog een transitie aan het doormaken zijn en die alles produceren voor het Westen, zijn de overhand aan het nemen

     

    ‘Die landen, die nog een transitie aan het doormaken zijn en die alles produceren voor het Westen, zijn de overhand aan het nemen. Het Westen heeft het daar heel moeilijk mee. Daar zitten ze al sinds 2008 te worstelen met de gevolgen van de bankencrisis. We hebben geen grondstoffen, geen productie en onze centrale banken drukken maar geld bij. Ons liberaal kapitalistisch model is stilaan failliet. Ik zie hier in India dat ze het Westen hoe langer hoe minder nodig hebben. Ze hebben de economie op wereldschaal in handen en ze weten dat. De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, WM) zijn de boel aan het overnemen. Ondertussen lopen er al 21 aanvragen om bij hen aan te sluiten, waaronder één van Griekenland. Zodra de westerse munten crashen, wat nakend is, gaan zij hun eigen munt lanceren. Dan is het voorbij voor het Westen.’

     

    ‘Ik vrees dat je daar de achtergrond ziet van wat er nu bij ons gaande is. Ze zoeken manieren om de bevolking onder controle te houden, want wanneer onze welvaart ineen stuikt, zal het mislopen. De EU tracht een digitale ID door te duwen, zoals EU-commissaris voor Mededinging en Digitale Samenleving Margrethe Vestager deze zomer duidelijk stelde toen ze zei dat een digitale ID onze gateway naar het internet wordt. Toen ik dat hoorde, dacht ik: nu is het afgelopen. Want aan die ID gaan ze je gezondheids-, klimaat- en financiële status koppelen om iedereen onder controle te houden. Een volgende stap is dan het resetten van het financieel systeem, waarbij niemand in het Westen nog zal kunnen ontsnappen aan een grote verarming.’

     

    Ik vrees dat de hele coronacrisis omwille van geopolitieke redenen wordt misbruikt. Het invoeren van de QR-codes zou wel eens een eerste stap kunnen zijn in die richting

     

    ‘Ik vrees dat de hele coronacrisis omwille van geopolitieke redenen wordt misbruikt. Het invoeren van de QR-codes zou wel eens een eerste stap kunnen zijn in die richting. Maar als je zo’n gedachten uitspreekt, ben je natuurlijk een complotdenker.Als we dan terugkijken na anderhalf jaar van zogeheten complottheorieën, moet men toch vaststellen dat er al een groot deel van die gedachten waarheid zijn geworden. Om maar te zwijgen over de pasjesmaatschappij die al lang werd voorspeld en nu als een zwaard van Damocles over onze toekomst hangt. Het is hoog tijd dat de bevolking zelf ingrijpt en een streep trekt onder deze waanzin.’

    Winny Matheeussen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Geen haan die er naar kraait. Geen leuw die brult. De inflatie, U weet wel. Dit intervieuw uit Doorbraak is als een stem uit de woestijn, die prevelt dat deze waanzin moet stoppen. Wanneer wordt deze boodschap gehoord en versterkt zodat we eindelijk onze stem kunnen laten horen zonder daarom naar India te moeten vluchten?

    Zijn er nog niet genoeg onschuldige doden gevallen door de pretentie van een paar zakkenvullers?

    Na de gruwelen van WO II kende de mensheid Nürnberg waar de hoofdverantwoordelijken gehangen werden. Komt er nu ook een vervolg aan eenzelfde soort Rechtsgang? Of is een misdaad tegen de Mensheid gewoon en onderdeel van de islamisering?

    Deze vraag stellen staat gelijk met ze positief te beantwoorden.

    Deze pandemie is dus geen straffe Gods, maar een onderdeel van de aan de gang zijn de invasie…

    We hebben in het Westen zelfs geen kerken meer over om in bra,d gezet te worden. Ze zullen dus als vanzelf moeten instortenrn er zal niemand meer bovengronds zijn om dat te betreuren.

    -

    Nee, Drie Koningen volstaan niet om Het Westen te redden van de ondergang. Misschien dat, moesten ze met 3 miljard zijn, dat er dan ’n kleine kans is om de islam terig te dringen tot in de woestijn, waar die thuis hoort.

    *Digithalys

    06-01-2022, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500780 – IN DEZE EU KWEEKT MEN LEVENDE BEREN OM HET VEL TE VERKOPEN ZONDER ZE TE SLACHTEN

    .

    WOENSDAG 5 JANUARI 2022

    *

    500780 – IN DEZE EU KWEEKT MEN LEVENDE BEREN OM HET VEL TE VERKOPEN ZONDER ZE TE SLACHTEN.

    *

    I N H O U D

    Ze weten er dus wel degelijk ieets van, maar niet het fijne. Ze horen het luiden van de klokkn, maar weten niet waar de klepel hangt. De voortdurende aanvoer van dat vel immrrs, ligt goed in de markt en door de Burger nooit finaal over de kling te jagen, groeit het altijd wel weer aan.

    Dat iemadn het vel afstropen pijn doet? Ja, en dan? Erworden toch iedere dag nieuwe kindjes bijgemaakt!?

    Die vele honderduizenden vrienejes-grabbelaars

    van de Goden van het Regime moeten toch ook kunnen leven en hun gezinnetjes in weelde grootbengen. Want wie zou morgen anders de EU dan wel besturen?


    Pandemie of geen pandemie: de pot op tot de laatste scheet er uit is.

     

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DEUTSCHLAND UNTER ALLES

    *

    Duitsland heeft op 01.01.2022 drie van zijn laatste zes kerncentrales gesloten. Daarmee zitten de Duitsers wel met de hoogste elektriciteitsprijzen van Europa en riskeren ze nog meer stroom uit het buitenland te zullen moeten invoeren (dat gebeurt daar nu al). Als wij ooit de kernuitstap maken en stroom zullen moeten invoeren, dan zal die uit Frankrijk en Nederland moeten komen, landen die voortdoen met hun kernenergie en niet uit Duitsland dat ermee stopt, zeker nu ook daar de Groenen mee in de Bondsregering zitten. Groen erbij betekent verarming.

    Ook de gasvoorziening wordt bij onze Oosterburen stilaan een nachtmerrie. De Nordstream 2, een dubbele pijpleiding, 1.224 km lang, die onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland loopt en klaar is, geraakt niet opgestart o.w.v. de situatie in en rond Oekraïne. Als die nieuwe leiding straks in gebruik zou genomen worden, kan het nl zijn dat Oekraïne, waardoor nu de bevoorradingslijn loopt, wordt afgesloten, waardoor dat land gedeeltelijk of helemaal zonder gas zou komen te zitten en in elk geval geen doorgangs rechten meer zou uitbetaald krijgen van Rusland.

    Voor wie het zich niet meer zou herinneren, die Nordstream 2 pijplijn kwam er na een akkoord tussen Poetin en toenmalig Duits kanselier Schröder, ‘der Audi-Kanzler’ (4 trouwringen), die na zijn kanselierschap een dik betaalde job kreeg bij het Russische staatsbedrijf Gazprom, de leverancier van dat Russische aardgas. Ik denk niet dat ik daar een tekeningetje bij moet maken...

    En dan nog dit.

    Onze Tv-presentatoren van VRT en VTM blijven de Spaanse plaatsnamen radbraken door ze op zijn Frans uit te spreken: ‘Marbeija’, ‘Sevija’ enz. Is dat nu zo moeilijk om die namen op zijn Spaans uit te spreken met de dubbele l als lj: ‘Marbelja”, Sevilja’? Het Spaanse gerecht 'paella' spreken ze dan weer wél op zijn Spaans uit ('pa-elja'). Waar is de logica?

    Misschien een tip voor de nieuwe voorzitster van de VRT, Frieda Brepoels, om daar iets aan te doen en nog iets terecht te brengen van haar eerder kleurloze N-VA- carrière?

     

    ENERGIECONTRACT MET VASTE PRIJS WORDT SCHAARS

    *

    Door de prijsexplosies op de energiemarkt wagen tal van leveranciers zich er niet meer aan een contract tegen vaste prijs te bieden. Engie Electrabel zette de formule tijdelijk stop en ook bij Eneco kunnen klanten vanaf dit jaar geen vast tarief meer krijgen.

    Nadat de voorbije maanden al enkele kleinere leveranciers ermee gestopt waren, biedt nu ook Eneco geen contracten meer aan met een vaste prijs voor elektriciteit of aardgas. Klanten kunnen bij de derde grootste leverancier van Vlaanderen sinds 1 januari alleen nog contracten afsluiten met een variabele prijs die meebeweegt met de prijsschommelingen op de groothandelsmarkt. Ook marktleider Engie Electrabel nam gedurende enkele dagen geen nieuwe klanten meer aan met een vast contract, bevestigde een woordvoerder aan De Tijd.

    Tobe Steel

    MEER EU-BELASTINGEN EN EU-HEFFINGEN IN HET VERSCHIET.

    *

    EU-btw volstaat niet om EU-schulden af te betalen

    Vraag is niet óf er EU-belastingen komen, maar wanneer

    -

    Momenteel woedt een pr-campagne om de afkeer voor EU-belastingen te milderen. Zelfs pro-EU-journalisten minimaliseren de belasting-tsunami die volgt op tal van beslissingen omtrent klimaatverandering, minimumbelastingen voor multinationals, enzovoort. De immense schuldenput die de EU graaft voor de Green Deal en het coronaherstelfonds NextGenEU zou geen probleem zijn. Alleen blijkt geen enkele belasting genoeg op te brengen om de nieuwe EU-schulden mee af te betalen.

    Geniepige eurodevaluatie

    De schulden die de EU aanging zijn stilaan zorgbarend. Zelfs de door de Europese Centrale Bank (ECB) aangejaagde inflatie zal die schulden niet opeten. Bij inflatie reduceert de waarde-vermindering van geld immers de schulden die genoteerd zijn tegen de oude hogere waarde van het geld. De prijsstijgingen bij inflatie zorgen voor meer omzet (op papier en dus nominaal), en dus voor meer belastinginkomsten. Eigenlijk is het dus een geniepige devaluatie van de euro.

    De terugbetaling start pas in 2028 en duurt tot 2058. Dat geld hebben de EU-lidstaten nu niet en zullen ze van 2028 tot 2058 ook niet hebben.

    Niettemin blijven die schulden immens. De eerste en belangrijkste put bestaat uit een onbestaande geldpot van 750 miljard euro die de staatshoofden en regeringsleiders eind 2020 overeenkwamen als corona herstelfonds. De Europese Commissie moest dat geld lenen op de internationale kapitaalmarkt. De terugbetaling start pas in 2028 en duurt tot 2058. Dat geld hebben de EU-lidstaten nu niet en zullen ze van 2028 tot 2058 ook niet hebben. Die piste is dus al afgesloten.

    MEER BELASTINGEN

    Naar ‘goede’ traditie zou men ook de schulden met nieuwe schulden kunnen terugbetalen. Met als gevolg een Europese schulden-unie zoals het federale België. Iets wat vooral zuidelijke lidstaten wel zien zitten, maar wat een horrorscenario is voor bepaalde noordelijke lidstaten. Daar is budgettaire discipline geen loze belofte en daar zien ze de sterkte van de euro liefst niet verder afnemen. Dus rest enkel de derde optie: EU-belastingen met eigen inkomsten voor de EU. Fijn voor de regeringen, minder fijn voor burgers en bedrijven in de EU.

    De Europese Commissie zoekt dus naarstig nieuwe eigen middelen vanaf 2023. Zo voerde de EU al een taks op Europees niet-gerecycleerd plastic in. Maar die dient niet om de coronaput te vullen. Saillant detail is dat de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning (BOSA) die miljoenen euro betaalt omdat de gewesten het niet eens geraken en zo duikt die eventuele plastictaks dus toch op in de Belgische belastingen en begroting.

    CO2-taks

    De voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de commissaris voor Begroting Johannes Hahn dokterden drie nieuwe manieren uit om de EU-leningen terug te betalen. De eerste oplossing voelt de burger nu al in zijn energiefactuur. Het Europees systeem voor emissiehandel (ETS), dat CO2-rechten verkoopt om geen Europese CO2-taks voor de industrie te moeten invoeren, zou uitgebreid worden naar woningen en auto’s.

    Dat een ton CO2 van tien euro naar 100 euro steeg en zo de elektriciteitsprijzen deed ontploffen, baart de EU blijkbaar geen zorgen. Die prijsstijging was het gevolg van manipulaties door de Europese Commissie om meer inkomsten te genereren onder het mom van de strijd tegen klimaat verandering. En dat ETS momenteel een motor van de verarming van de bevolking in de EU is, deert de Commissie niet.

    De hypocrisie van deze visie is stuitend. De EU eist daling van CO2-uitstoot, maar kan zich die budgettair niet veroorloven als ze afhankelijk is van handel in CO2-rechten via ETS. De burger betaalt.

    Een kwart van die ETS-inkomsten moet in de EU-zakken belanden. Momenteel is dat 9 miljard euro per jaar, maar naarmate de prijs van CO2-rechten stijgt tot de 175 euro per ton die de Europese Commissie vooropstelt, zou dat enorm kunnen toenemen. Zelfs dan zal het ontoereikend blijken. Mocht het ETS effectief de uitstoot van CO2 verminderen, dan zouden de inkomsten zelfs hard kunnen tegenvallen. Maar daar rekent de EU niet op. De hypocrisie van deze visie is stuitend. De EU eist daling van CO2-uitstoot, maar kan zich die budgettair niet veroorloven als ze afhankelijk is van handel in CO2-rechten via ETS. De burger betaalt.

    CO2-heffing

    Een andere belasting is een CO2-heffing om het concurrentieel voordeel dat industrie buiten de EU heeft, te beperken. Dus komt er een CO2-invoertaks ter compensatie van concurrentieel nadeel van het peperdure ETS. Door de te kopen extra CO2-rechten worden Europese industriële producten steeds duurder ten opzichte van dezelfde producten buiten de EU.

    In het oude systeem zat er een mechanisme in ETS dat dit moest ondervangen door het uitkeren van CO2-rechten aan de industrie (exclusief de energiebedrijven) op basis van CO2-efficiëntie in vergelijking met andere bedrijven. Maar door het steeds verminderen van die CO2-rechten en de stijgende prijzen dreigt de industrie in de EU uit de markt geconcurreerd te worden.

    Die CO2-heffing aan de EU-grens kreeg de naam Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). Het CBAM is een zwaar twistpunt met o.a. de Verenigde Staten en China. CBAM is natuurlijk eigenlijk een invoerheffing met protectionistisch doel, maar dan gerechtvaardigd door de strijd tegen de klimaat verandering.

    EU-btw

    Dus kiest de Europese Commissie voor iets wat volgens de Europese verdragen eigenlijk onmogelijk is. Namelijk het invoeren van een soort btw op multinationals. Een omzetbelasting van vijftien procent. De Commissie stelt het voor alsof dit hetzelfde is als de minimumbelastingvoet die binnen de G20 en de OESO afgesproken werd.

    Dat laatste is niet helemaal waar. Internationaal werd afgesproken dat bedrijven minimaal vijftien procent winstbelasting dienden te betalen. Op die manier zou het fiscaal shoppen en het overhevelen van de winsten naar belastingparadijzen kunnen ophouden. Allemaal om GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft), of multinationals zoals Starbucks, te dwingen om eerlijke belastingen te betalen in de landen waar ze de omzet genereren en dus ook de winst eigenlijk vandaan komt.

    Ironisch genoeg bleken GAFAM-bedrijven een recordjaar qua lobbyen achter de rug te hebben in Brussel. De fameuze digitaks op hun activiteiten is dankzij die inspanningen ondertussen van de baan. Big tech behaalde in alle stilte eind 2021 een overwinning. De digitale EU-btw is dus een noodoplossing en onrealistische wensdroom.

    Nu meent de Europese Commissie met al die nieuwe belastingen 15 à 17 miljard euro per jaar te oogsten. Verre van voldoende om de aangegane schulden af te betalen. Ze hebben immers tussen de 50 en 70 miljard euro per jaar nodig.

    In al deze gevallen zullen rijkere EU-landen disproportioneel betalen voor een de facto schuldenunie.

    Dus zal twee derde van die schulden op een andere manier moeten worden gefinancierd. Vanaf 2024 wil de EU dan ook extra belastingen invoeren. Dit kan gaan van vliegtuigtaks, een CO2-taks op auto’s, belastingen op centrale verwarming met fossiele brandstoffen, een CO2-taks op de gasrekening van de EU-burgers, tot extra bijdragen van de lidstaten. In al deze gevallen zullen rijkere EU-landen disproportioneel betalen voor een de facto schuldenunie.

    Rule of Law

    De Europese Commissie rekent hierbij op het Europees Parlement dat al een controversiële klimaatwet goedkeurde. De bal ligt dan in het kamp van de Europese Raad en de Raad van de EU waar regeringsleiders en ministers hun fiat moeten geven. Enkel lidstaten zoals Polen lieten al weten hun veto te stellen. Het afnemen van het stemrecht van Polen of Hongarije op basis van de zogenaamde Rule of Law-procedure wordt dan een cruciale actie van de EU om toch met unanimiteit te kunnen stemmen over EU-belastingen.

    Lode Goukens

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Even de vele horror verhalen van de Geallieeerde Overwinnaars (onder ader over de bergen vergane lijken in Ausswhich van de Russen die al niet veel beter waren! die dat ‘ontdekten’

    aan kant zettend – in ieder geval hebben wij er in de Begrafenis Industrie wel de crematoria aan overgehouden – vallen de verschillen tussen het Hiter Regime en het EU Regime stilaan weg. Allen het voorlopig ontbrekend wapengekletter doet nog de wenkbrauwen fronsen. Deze keer geen verkorte Blitzkrieg à la Belge, maar een wuergende woke invasie van miljoenen kontheffers in hun zelfbekostigde mosketen die als vergifigde paddestoelen uit onze Vaderlandse bodem schieten.

    Anders gezegd: de Aleppo toestanden moeten nog komen. De ‘teruggekeerde IS Legioenen zijn er bijna klaar voor.

    En dus moet door het Regime de aandacht worden afgeleid, van Bloed en Bodem naar de Portemonnee….

    We zijn er wel mee. Nog maar een paar dagen ver in het Nieuwe Jaar, of het oude liedje herbegint.

    Kassa! Kassa! Kassa!

    Is het, sedert Vlaanderen als Zelfstadfige Staat niet meer bestaat, ooit anders geweest?

    *

     

    Digithalys



    05-01-2022, 14:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500779 – DE MOMENT OM GROEN TE LACHEN

    .

    DINSDAG 4 JANUARI 2022

    *

    500779 – DE MOMENT OM GROEN TE LACHEN

    *

    I N H O U D

    Reeds     VIER (4) dagen ver in het Nieuwe Jaar en alles is nog bij het oude gebleven. Ieereen is akkoord dat er niets nog ronddraait, maar het verzet blijft bij woorden. Op papier dan nog. Of beter gezegd: op het Internet.

    Volgende zondag 9 JANUARI wordt misschien het begin van Het Einde: in Brussel komt Het Protest samen op straat. Misschien woren daarna een paar Excellenties in dievenkarren afgevoerd…

    Het owfden in ieder geval halluucinante beelden!

    Woorden wekken, maar voorbeelden trekken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GROENE STROOM ?

    *

    De Europese Commissie heeft voorgesteld gas en kernenergie een plaats te geven in het plaatje van de groene stroom energie, zij het mits enkele voorwaarden. Bij gas moet er gezorgd worden dat er (zo goed als) geen CO2 meer vrij komt. Bij kernenergie moet er gewerkt worden zonder schadelijke splijtstoffen. Met Thorium bv, terwijl er een duidelijk programma moet zijn voor wat de afbouw betreft.

    Zoals verwacht, zijn de Groenen er tegen. Die simpele zielen hebben nog liever vervuilende gascentrales, als ze maar van de kernenergie vanaf kunnen geraken, ook al vervuilt die zo goed als niets. Hypocrieten!

    Het blijkt trouwens een fabeltje te zijn dat steenkool gedaan zou hebben. In 2021 lag het wereldwijd verbruik van steenkool voor het verwekken van elektriciteit hoger dan ooit tevoren. Hetzelfde gold trouwens voor de kostprijs ervan, die werd mee opgedreven door de sterk verhoogde gasprijzen, waarmee Poetin de E.U. chanteert. Voor heel wat ontwikkelingslanden blijft steenkool ondanks alles toch de goedkoopste manier om de broodnodige energie te verwekken.

    BELGISCHE SPAARDERS VERLIEZEN 22 MILJARD EURO KOOPKRACHT

    **

    ©ANP XTRA

    Vandaag om 01:00

    *

     

    De zeer hoge inflatie heeft in 2021 de reële waarde van de enorme tegoeden op spaar- en zichtrekeningen fors doen dalen.

     

    De tegoeden op gereglementeerde spaarboekjes zijn in 2021 met 4,2 miljard euro gestegen naar 274, 4 miljard euro, blijkt uit een rondvraag van De Tijd bij negen banken. Als we dat bedrag extrapoleren naar de hele markt, stegen de spaartegoeden naar zowat 300,05 miljard. Het is de eerste keer dat de grens van 300 miljard is overschreden.

    De stijging van de spaartegoeden is kleiner dan in 2020. Een van de redenen is dat ING de spaarrekeningen van rechtspersonen heeft omgezet in niet-gereglementeerde rekeningen om niet meer de minimumrente van 0,11 procent te moeten betalen. Bovendien plafonneert ING sinds 1 juli de tegoeden op 250.000 euro per spaarrekening.

    De instroom van vers geld op zichtrekeningen was wellicht nog groter dan die op spaarrekeningen. Belfius meldt een toename van 15 procent, Argenta een stijging van 10 procent. Veel spaarders doen niet meer de moeite om geld over te schrijven van de zichtrekening naar de spaarrekening, omdat een spaarboekje nauwelijks meer opbrengt.

    +5,71%

    De consumptieprijzen zijn tussen december 2020 en december 2021 met 5,71 procent gestegen.

     

    De sterke en aanhoudende groei van de tegoeden op spaar- en zichtrekeningen is opmerkelijk, omdat de inflatie veel hoger is dan de spaarrente. De consumptieprijzen zijn tussen december 2020 en december 2021 met 5,71 procent gestegen. De meeste spaarboekjes brengen slechts 0,11 procent op en de rente op zichtrekeningen is doorgaans nul.

    De reële rente (rente min inflatie) op spaar- en zichtrekeningen bedroeg het voorbije jaar dus -5,6 en -5,7 procent. Omdat eind 2020 ruim 295 miljard op spaarboekjes stond en 100 miljard op zichtrekeningen van gezinnen, is de koopkracht van die bedragen in 2021 met 16,5 en 5,7 miljard euro gedaald, in totaal dus 22,2 miljard. Dat verlies aan koopkracht houdt geen rekening met meerwaarden die veel gezinnen hebben geboekt op beleggingsfondsen en aandelen.

    Extra rendement

    Spaarboekjes blijven populair, omdat bedragen tot 100.000 euro zijn beschermd en het geld onmiddellijk opvraagbaar is. Ook de pandemie heeft de tegoeden op spaar- en zichtrekeningen doen stijgen. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hadden een negatieve invloed op de consumptie. Daardoor hebben de gezinnen relatief veel gespaard, zij het minder dan in 2020.

    Almaar meer Belgen gaan op zoek extra rendement. Niet alleen de lage spaarrente, maar ook de sterke stijging van de beurzen en de digitale toegang spelen daarbij een rol. Vooral beleggingsfondsen zijn populair. 'We zien een duidelijke verschuiving van aandelen en obligaties naar fondsen', zegt BNP Paribas Fortis.

    Wouter Vervenne

    foto: ©Flickr/mk_is_

    De Grote Ellende

    Commentaar - 04/01/2022

    Niets is zo erg als democratische onmacht: ze eet de democratie zelf traag maar zeker op. Omdat finaal het idee dat een democratie de beste regeringsvorm is, zijn statuut van axioma zal verliezen. Wat op zijn beurt dan weer alles te maken heeft met voelbaar en zichtbaar verloren welvaart. Marx had in dit opzicht gelijk, dat de economische onderbouw alles bepaalt, ook het democratische gevoel. De middenklasse verzamelt nu gele hesjes.

    Geen troef

    Onmacht is het dominante donkere gevoel dat overblijft als je in deze al even donkere dagen de commentaren leest over ons schip van staat.

    Bij Wouter Verschelden en zijn Wetstraat Insider zijn de beschrijving en het oordeel minstens even vernietigend

    Voor Carl Devos in Het Laatste Nieuws is alleen een complete reset misschien nog een oplossing voor de breed beschreven politieke kommer en kwel. Bij Rik Van Cauwelaert in De Tijd heet dat een reshuffle (goed voor het Nederlands is het intussen ook niet), maar het besluit is overduidelijk: ‘het alternatief is de verdere verlating door de ontgoochelde burger en wachten op de komst van de politieke barbaren’. Bij Wouter Verschelden en zijn Wetstraat Insider zijn de beschrijving en het oordeel minstens even vernietigend. Ik kan, durf, wil en zal hen niet tegenspreken. Dit is de Grote Ellende: we halen niet één slag; er is geen troef.

    De emmer

    Niet dat er recent zulke verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Maar er is de emmer en er is de laatste druppel. Want we zaten al met de schuld en het begrotingstekort (daarin zijn we tenminste Europees kampioen). We zaten al met de hervormingen waarvan iedereen weet dat ze broodnodig zijn, maar die er maar niet komen: de pensioenen, de arbeidsmarkt, de gezondheidszorg, de fiscaliteit, de inefficiënte en veel te dure overheid.

    Er is het klimaat- en energie probleem waarover we hebben beslist niet te beslissen. (En als we beslissen is het misschien in termen van welvaart nog erger.) Onderwijs, milieu, verkeer, migratie: we krijgen het maar niet op orde. En jazeker, er is overal wel iets mis, maar bij ons toch altijd iets meer. Meestal veel meer. De emmer is vol.

    Zwarte pieten

    Zeggen dat dat allemaal de schuld is van de politici en die dan à la Fouad Gandoul (ACV), wegzetten als kakistocratie (de macht van de slechtsten, de minst geschikten) is goedkoop en kwalijk. Het wekt de schijn dat als we foute mensen vervangen door juiste (komaan, Fouad, laat je niet pramen!) het probleem is opgelost. Dat soort denken is de politieke barbaren (zie hierboven) bijzonder welgevallig.

    Bovendien legt dat alle verantwoordelijkheid op de schouders van de politiek, terwijl onze instituten – denk aan Gandouls vakbond – minstens even schuldig zijn aan onze (mijn beurt voor een Grieks verzinsel) pagomacratie (de macht van de stilstand, de bevriezing).

    De druppel

    Nu de druppel: de reactie van te veel politici (en anderen) op de sluiting van de cultuursector en de vernietiging van dat besluit door de Raad van State. Een vice-premier die het toejuicht dat haar eigen beslissing wordt teruggefloten, parlementsleden (zelfs een parlementsvoorzitter) die betogen tegen hun eigen beslissingen, politici die, de ene keer al veel minder subtiel dan de andere keer, elkaar de individuele schuld voor een collectieve beslissing toeschuiven. Dat is ronduit vernietigend.

    Of vanuit de meerderheid met aandrang vragen om meer parlementaire controle op de coronamaatregelen, terwijl uitgerekend die meerderheid in haar pandemiewet dat parlement heeft uitgeschakeld. Zelfs als Catherine Fonck (cdH) – die in de gaten had dat de cultuurmaatregelen overtrokken waren – vraagt om stante pede daarover een Kamer-debat te voeren, stemt de meerderheid die vraag weg. Dat is ronduit vernietigend.

    De overheid die oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid

    Of magistraten, politiemensen en burgemeesters die laten weten dat ze het regerings besluit niet zullen handhaven: ze hebben wel wat anders te doen. De overheid die oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Vernietigend alweer.

    En daar bovenop ook nog eens een minister van Binnenlandse Zaken die laat weten dat ze ‘zich niet verantwoordelijk voelt’ voor die handhaving, maar een uur of wat later vraagt ‘de corona maatregelen te handhaven’. Ronduit vernietigend allemaal.

    Gelukkig nieuwjaar

    De strijd tegen de pandemie was overigens tot nog toe het enige wat het gezag overeind hield. Ook dat is dus finaal mislukt. Al stond dat in de sterren geschreven. Een systeem waarin een kleine groep experts niet alleen beleidsadviseur is maar ook commentator, alsmede belanghebbende partij en drukkingsgroep met een Chinees-Russisch (niet mijn woorden…) media-monopolie, moet tegen de muur lopen. Dat gewoon laten gebeuren is politieke onmacht tot in de Vierde Macht.

    En of het nu ‘reset’ heet dan wel ‘reshuffle’, de hamvraag is wat überhaupt nog kan. Niets, denk ik (en ik ben fundamenteel vrolijk van nature). Het normale democratische antwoord is dat er dan verkiezingen moeten komen. Maar ook dat…

    Het valt mij op dat het woord geloofwaardigheid niet is gebruikt

    Als een stukjesschrijver voelt dat het tijd wordt voor de laatste zin, dan herleest de stukjesschrijver eerst wat er al staat. Enfin, ik doe dat toch. Het valt mij op dat het woord geloofwaardigheid niet is gebruikt. Terecht, denk ik. Om te beginnen is dat een woord dat in de lijst van Veel Misbruikte Woorden behoorlijk hoog staat genoteerd. Maar hier gaat het om meer.

    Ik wens al mijn lezers een Gelukkig Nieuwjaar. Moge het Licht schijnen, ook in de Duisternis.

    Siegfried Bracke

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ontevredenheid alom.

    Hoelang kan dit nog duren voor de wereld vergaat?

    Want hoe meer zwarte wolken er opzetten, hoe zwaarder het onweer wordt. Na Wallonië dreigt nu ook Vlaanddren onder water komen te staan.

    Dat weten we toch allemaal. Nrt zoals we allemaal de oplosing kennen.

    *

     

    Digithalys

    04-01-2022, 14:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500778 – MACRON OF MICRON: IN APRIL WETEN WE MEER

    .

    DINSDAG 4 JANUARI 2022

    *

    500778 – MACRON OF MICRON: IN APRIL WETEN WE MEER

    *

    I N H O U D

    U krijgt hieronder in exlusiviteit een artiKel uit DOORBRAAK voorgesteld, over het tijdelijk Franse zes maanden durend voorzitterchap van de EU – namens La Mère Patrie, de Hemel zij dank - waar de

    Naam

    Éric Zemmour

    alhelemaal niet in voorkomt. Kwestie van ‘Geen golven te maken’…. Zodat de Extreem-Slechten niet meteen moeten ‘omhoog gaan’.

    Ja Ja, het gaat wel degelijk over het tijdelijk voorzitterchap van de Europese Unie, maar de aandacht gaat vooral naar de portemonnee van de Grote Kadé.. Haalt hij het, of haalt hij het juist niet?

    Vergeten we daarbij echter het Konininklik

    Middeleeuws Verhaal niet, dat: ‘Paris vaut bien une misse’…. Inderdaad, ook deze pretentieuze knieval zou wel ens fortuinen kunnen opbrengen.

    Raar, hé!!!!

    Vooral daar er heden ten dage voor niemand nog al helemaal geen Zondags Plicht meer bestaat. ‘Woke’ nameijk, heeft ontfekt dat God dood is, maar ingndeel dat Engels en Marx springlrvens zijn.

    Ook het woord ‘Reconquisata’ wordt angstvallig vermeden.

    Verkeerde antenne? Of, in tegendeel, gaat het om een doordenkertje?

    Want precies door iets NIET te zeggen, worden er ganse boekdelen geschreven. Lees: Macron gaat voor de bijl, maar hij beseft het zelf nog niet. De Fransen zijn de ‘omvolking’ beu. Net zoals ieder ander Volk, willen ze hun eigen land terug. ‘De sfeer is koed’, zou men vroeger zeggen. De tijdsgeest in ieder geval zit mee, net zoals TVG het zou verwoorden.

    De wokeaaars zijn dus klaarblijkelijk zelfs bijk Doorbreek aan het woord geraakt. Geen erg: we weten nu sedert vorige blog, dat het de Extreeem-Slechten zijn..

    (Geteknd Acta Barda)

     *

    Macron zet de EU in voor zijn herverkiezing.

    foto: ©AFP

    *

    EU-voorzitterschap als verkiezingscampagne Macron

    Frans voorzitterschap als uitstalraam Franse belangen

    Analyse - 03/01/2022 Lode Goukens

    *

    Op 1 januari neemt de Franse regering het voorzitterschap van de Europese Raad en dus de Europese Unie (EU) over van Slovenië. Officieel wil Frankrijk de EU versterken, een grote conferentie over de toekomst van de EU opstarten en een begin maken met een EU-leger. Het Frans zesmaandelijks roterend voorzitterschap van de Europese Raad staat echter vooral in teken van de herverkiezing van Emmanuel Macron.

    Toespraak

    Op 9 december hield de Franse president Emmanuel Macron een uur durende toespraak met zijn programma voor het Franse voorzitterschap. De slogan voor het voorzitterschap is ‘Relance, puissance, appartenance’. Herstart, macht en lidmaatschap.

    Een heel ruim programma met een aantal hoofdlijnen. Die hoofdlijnen staan ook op de website van de Franse diplomatie. Tevens zette Frankrijk al een website voor het voorzitterschap op.

    Op 5 januari start de eerste bijeenkomst in Brussel van de Raad van de EU met de Coreper I en II vergaderingen. Op 6 en 7 januari ontvangt Macron het college van Eurocommissarissen te Parijs. Vervolgens organiseert Macron 10 januari een colloquium met Afrikaanse delegaties en de EU in Parijs.

    Pro-EU boodschap met Franse kruiding

    Ten eerste profileert Macron zich als pro-EU. Wat dit betreft is hij misschien de enige presidentskandidaat met enige kans op de tweede ronde die zo uitgesproken pro-EU is. Uiteraard noemde hij het zelf pro-Europees. Zoals de meeste mensen ondertussen weten spreken pro-EU-adepten steeds over Europa en Europees als ze de politieke constructie van de Europese Unie bedoelen. Zo moet ‘Europa’ meer ‘puissante dans le monde’ worden maar ook beter de buitengrenzen beschermen. Dit laatste allicht om zijn rechtse- en extreemrechtse tegenstanders wind uit de zeilen te nemen.

    Dit is het 13de Franse voorzitterschap en de eerste sinds 2008. Het Franse staatshoofd somde de verschillende werven op. Eén van die werven is het hervormen van het Schengenverdrag dat eigenlijk los stond van de EU en langzaam werd geïncorporeerd in de EU-werking.

    De Schengenzone is de reden waarom de buitengrenzen zo onder druk staan. Migranten kunnen zonder grenscontroles bijna de hele EU doorreizen.

    De Schengenzone is de reden waarom de buitengrenzen zo onder druk staan. Migranten kunnen zonder grenscontroles bijna de hele EU doorreizen. De enige oplossing voor die migratiecrisis is voor Macron dan ook de grenzen beschermen. Dusver bleek Frankrijk een koele minnaar van de versterking van het EU-agentschap Frontex of steun aan landen zoals Polen, Hongarije of Griekenland.

    Budgettaire raamwerk

     

    Emmanuel Macron stelde ook voor om het budgettaire raamwerk van de lidstaten en de financiering van de EU te herdenken. De Maastrichtnorm (ontstaan om de euro in te voeren) moet op de schop. De grens van maximum 3% begrotingstekort is volgens Macron verouderd. Dat geen enkele lidstaat inclusief Duitsland en Frankrijk zich ooit aan die norm hield speelt blijkbaar geen rol.

    Macron wil ook een EU-top met de Afrikaanse Unie 17 en 18 februari in Brussel. Die zal uiteraard meer gaan over Franse geopolitieke belangen op het zwarte continent dan over de migratiecrisis.

    Vreemd plan

    Een ander vreemd plan is het opzetten van een ‘service civique européen’ van zes maanden voor <25-jarigen. een="" half="" jaar="" durende="" dienstplicht="" in="" ander="" europees="" land="" om="" de="" europeanen="" te="" indoctrineren="" van="" europese="" waarden="" span="">

    De grootste nadruk legde Macron op het versterken van de soevereiniteit van de EU. Vergis u niet. Dit is geen oproep om de soevereiniteit van de lidstaten te verstevigen, maar een oproep om een Verenigde Staten van Europa te vormen en vooral dan een soevereiniteit onder Frans leiderschap met een EU-leger dat de NAVO een andere rol toebedeelt.

    Ironisch genoeg neemt Frankrijk in 2022 ook het voorzitterschap van de battle-groepen van de NAVO op zich. Dit belooft tijdens de top tussen NAVO en EU te Madrid in juni 2022 voor het nodige vuurwerk te zorgen.

    Zware kritiek al voor start

    De eerste zware kritiek op het Franse voorzitterschap is ondertussen al de deur uit. Macron laat zijn Frans voorzitterschap royaal sponsoren door bedrijven. De Franse energiereus in staatsbezit EDF zou ook mecenas worden, maar werd na veel tegenkantingen in de media en de Franse senaat niet weerhouden.

    De Franse automobielindustrie daarentegen sponsort fors in ruil voor visibiliteit. Zowel Renault als Stellantis (de fusiegroep van enerzijds PSA met Citroën en Peugeot en anderzijds Fiat Chrysler) zijn van de partij en doneren 220 elektrische auto’s. Beide autoconstructeurs liggen bovendien onder vuur omwille van het Dieselgate-schandaal waarbij ze EU-normen plachten te omzeilen met sjoemelsoftware.

    Reden van sponsoring

    De reden van die sponsoring is dat de roterende voorzitterschappen niet uit de middelen van de EU betaald worden, maar voor rekening zijn van het land dat het voorzitterschap opneemt. Tijdens het Roemeense voorzitterschap in 2019 viel de zeer opvallende sponsoring van Coca-Cola bij veel andere lidstaten waaronder Frankrijk in zeer slechte aarde.

    Ook de vorige keer had Frankrijk beroep gedaan op sponsors zoals Renault, Peugeot en wapen en media-concern Lagardère. Met een budget van 171 miljoen euro waarvan 10 miljoen euro sponsoring vormde het een vette kluif voor het Franse rekenhof. Het Cour des Comptes maakte brandhout van de kostelijke megalomanie van toenmalig president Nicolas Sarkozy.

    Het Franse staatsbedrijf uit sector van de kernenergie Areva gaf bijvoorbeeld 1,5 miljoen euro uit aan het verlichten van de Eiffeltoren. Dit op een moment dat de voorzitster van Areva Anne Lauvergeon steun zocht bij Sarkozy om haar functie te behouden. Het parfum van belangenvermenging is met de op handen zijnde presidentsverkiezing nu nog groter.

    Van de twaalf vergaderingen van de Franse vaste vertegenwoordiger in Brussel in juli 2021 nam EDF deel aan twee, wapenleverancier Dassault en het maritiem bedrijf CMA-CGM (de tweede grootste containerfirma ter wereld) elk aan één. Ook lobbyisten van Athénora Consulting die bijvoorbeeld bouw- en energiegroep Vinci als klant hebben bleken zeer actief in de voorbereiding van het Franse voorzitterschap.

    Nog problematischer?

    Nog problematischer dan de sponsoring is het feit dat de Franse Staat vergat een openbare aanbesteding te doen voor de toeleveranciers van al die evenementen. Dit is tegen de Franse maar vooral ook Europese regelgeving. De reden was duidelijk: alle leveranciers moesten Frans zijn en Franse producten uitventen.

    Het Franse Euro parlementslid voor Les Républicains (LR) François-Xavier Bellamy zette een lange video op zijn Twitter-account waarin hij de gigantische fictie van Macrons plannen hekelde. De illusie ging ook voorbij aan het feit dat Macron met plannen voor wel vijf jaar werk opdraafde terwijl zijn voorzitterschap van de Europese Raad maar zes maanden duurt.

    Geen Franse president meer

     

    Elke 13 jaar kan Frankrijk zijn accenten leggen in het EU-beleid, maar dit keer valt dit wel samen met de campagne voor de presidentsverkiezingen. Erger nog vanaf april is er geen Franse president in functie meer, maar een verkozen presidentskandidaat. Alle Franse ministers bij het begin van het Franse voorzitterschap zullen hun functie niet meer uitoefenen voor het einde van dat voorzitterschap.

    Omdat Marcon zeer goed communiceert en de bedoeling heeft het Franse voorzitterschap als een window of opportunity voor zijn eigenbelang in te zetten.

    Macron had het Franse voorzitterschap daarom kunnen laten uitstellen, maar deed dit bewust niet. Bij de meeste lidstaten is dit tijdens verkiezingen wel het geval. Waarom deed Macron dit dan niet? Volgens Bellamy: ‘Parce qu’il est un très bon communicant et qu’il a l’intention d’utiliser cette fenêtre de tir pour son intérêt personnel’ Omdat Marcon zeer goed communiceert en de bedoeling heeft het Franse voorzitterschap als een window of opportunity voor zijn eigenbelang in te zetten.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Uiteraard is dat Voorzitterschap’ de zoveelste geforceerde poging om de vergane glorie van, de Grandeur Française met Duitse hulp ‘aufzukricken’. Vergeten we vooral niet, dat in het vroegere Derde Rijk, sedert kort weer de Nationaal Socialisten aan de Macht zijn gekomen. Nieuwe versie, dat wel, maar dezelfde uitvalsbasis. Wat de Führer niet lukte via brutaal wapengeweld, wordt nu stilaan opnieuw op poten gezet: wie de Extreem-Slechten die wereldwijd een monster verbond hebben gesloten, op de Troon willen, hangt in hoodzaak af van Peking & van Allah.

    Maar zo lang als het Avondand nog niet vol moskeeën stat, kunnen wij, van Extreem Rechts, nog zo lang zowel het kind als het badwater redden….

    *

    Digithalys

    04-01-2022, 09:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500776 – DE TIJDSGEEST IS ALS DE ADEM DER GODEN

    MAANDAG 3 JANUARI 2022

    500776 – DE TIJDSGEEST IS ALS DE ADEM DER GODEN

    *

    I N H O U D

    Vroeger zou er hier gestaan hebben de Goddelijke Voozienigheid is onze inspiratie. Maar zoiets gaat in tegen het … tijdsbeest.

    Anders gezegd; : ‘Gott mit Uns’ zou ook goed geweest zijn, maar dat is alleen goed om er voor te gaan liggen sneuvelen in Vlaamse Velden.

    De ‘Tijdsgeest’? Dat is wat BDW onder zijn neus ziet afkalven.

    Moet je daarvoor een groot kalf zijn!

    Maar zo lang de beer niet geschioten is, kan je zijn vel niet verkopen.

    De zaak is dus om ‘aanhang’ te winnen. En dat kan je alleen doen, door als ‘Sociaal Medium’ dag na dag kort op de bal te spelen. Blog per blog. Tot, dat, dat wat je zegt, blijkt de waarheid te zijn en niets dan de waarheid.

     

    TOM VAN GRIEKEN: ‘WIJ HEBBEN DE TIJDSGEEST MEE’

    **

    Tom Van Grieken wil VB in 2024 in Vlaamse regering

    Interview - 02/01/2022 Filip Michiels

    *

    Veel politieke oppositie kon ook het Vlaams Belang niet voeren het voorbije jaar, maar toch blijft de partij bijzonder hoog scoren in alle politieke peilingen. Voor voorzitter Tom Van Grieken komt het er nu vooral op aan niet te gaan zweven. ‘Ik rijd me niet meer vast in het Belgische politiek moeras. Laat ons maar even afwachten of ook de N-VA op termijn niet voor het separatisme kiest.’

    Mistsluier over de politiek

    2021 leek niet meteen het dankbaarste jaar voor een oppositiepartij: op de energie transitie na kwamen er amper grote maatschappelijke thema’s op de agenda, en over de corona-aanpak hielden ook de oppositiepartijen zich lange tijd opvallend gedeisd?

    Tom Van Grieken: ‘Corona hing als een soort van mistsluier over de politiek, waardoor er amper ruimte was voor andere thema’s of discussies. Wat me in deze mateloos heeft gestoord was de opvallende kloof tussen journalistiek en publiek. Door alle regerings maatregelen haast kritiekloos te steunen of zelfs te bewieroken, kwamen kritische vragen daarbij ook amper aan bod in de media. Mijn partij probeerde zich wél kritisch op te stellen, maar voor je het goed en wel besefte, werd je dan weggezet als een anti-vaxer. De grote media-spelers hebben hun rol als kritische vierde macht helemaal niet gespeeld.’

    Daar ben ik het deels mee eens, maar de hamvraag is natuurlijk: heeft u als grootste oppositie partij in het Vlaams parlement uw rol dan wél gespeeld?

    ‘Ik denk dat we, zoals de meeste partijen, daarin ook geëvolueerd en gegroeid zijn. Aanvankelijk waren we voorstander van strenge maatregelen, omdat we niet precies wisten wat er op ons af kwam. Later zijn we ons kritischer gaan opstellen, maar op verantwoorde wijze.’

    Maakt u dat eens concreter?

    We hebben ons van bij het begin ook consequent verzet tegen een mogelijke vaccinatie verplichting. Niet omdat wij anti-vaxers zijn, wel omdat we vrezen dat zo’n verplichting contraproductief zal werken

    ‘In 2020 hebben we al een blunderboek gepubliceerd, waarin we onder meer het fiasco rond de mondmaskers aan de kaak hebben gesteld. En in 2021 hebben we onder meer het gebruik van het zogenaamde Covid safe ticket in twijfel getrokken, omdat we ervan overtuigd zijn dat het de burger vooral een vals gevoel van veiligheid geeft. Bovendien vinden we het ook niet kunnen dat burgers zomaar andere burgers gaan controleren. We hebben ons van bij het begin ook consequent verzet tegen een mogelijke vaccinatieverplichting. Niet omdat wij anti-vaxers zijn, wel omdat we vrezen dat zo’n verplichting contraproductief zal werken. Idem dito overigens voor de verplichte mondmaskers voor kinderen van godbetert zes jaar: zo haal je finaal het draagvlak weg voor zinnige maatregelen bij mensen die daar tot nog toe wel voor gewonnen waren.’

    Van Langenhove

    Toen er vorige maand in Brussel 40.000 mensen betoogden tegen het corona-beleid werd die manifestatie al vlug in de schoenen van extreem-rechts geschoven, onder meer omdat uw partijgenoot Dries Van Langenhove mee opstapte. Voelt u zich aangesproken?

    ‘Absoluut niet. Er waren een twintigtal organiserende verenigingen, waarvan er één uitgesproken rechts bleek te zijn. Ikzelf was niet aanwezig, maar net als vele anderen had ik toch het gevoel dat er toen betogers van heel diverse pluimage opstapten. Het mechanisme is natuurlijk zo oud als de straat: stop de betogers in het extreemrechtse hoekje en dan moeten we er niet langer over praten. Net het feit dat heel wat andere politici én de media zich achteraf zo verbaasd toonden over de bijzonder grote opkomst, illustreert perfect de kloof tussen journalistiek en publiek die ik al eerder aanhaalde.’

    Wat mij de voorbije maanden vooral heeft gestoord – meer nog dan de vrijheid die we moesten opgeven – is de vaststelling dat we ook het publieke debat hebben opgegeven

    ‘Maar nog eens, voor alle duidelijkheid: het Vlaams Belang is niét gekant tegen de vaccinaties. Wel blijkt dat het vaccin niet dé wonderoplossing is die sommigen er het voorbije jaar van gemaakt hebben. Politici moeten ook leren toegeven dat ze zich soms vergissen. Testen blijft in onze ogen essentieel, maar tegelijk zullen we ook moeten leren leven met dit virus. Vaccins kunnen daarbij een deel van de oplossing zijn, net zoals natuurlijke immuniteit ons deels uit de miserie zal moeten helpen. Wat mij de voorbije maanden vooral heeft gestoord – meer nog dan de vrijheid die we moesten opgeven – is de vaststelling dat we ook het publieke debat hebben opgegeven. We moesten in het staatsblad lezen wat nu precies de nieuwste maatregelen waren, waarna we er achteraf nog even over mochten debatteren in het parlement. Zo werkt het toch niet in een democratie?’

    Wat na corona?

    Laat ons even vooruitblikken: wat zijn in uw ogen de grote politieke werven eens de corona-mist opgetrokken zal zijn?

    ‘Energie, economie en migratie. De energie factuur wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar en intussen blijft Vivaldi ook de schuldenberg van dit land vrolijk verder ophogen. Terwijl de inflatie stilaan de pan uit swingt en ook de rente begint aan te trekken. Dat is een zeer gevaarlijke cocktail voor de komende jaren. Ook de migratie-crisis is terug van nooit echt weggeweest: de asielcentra in ons land barsten uit hun voegen en de druk aan de Europese buitengrenzen blijft onverminderd bijzonder hoog. (fijntjes) Ik ben niet de enige die dat zegt: u bent onlangs zelf naar Ceuta getrokken om net daarover een reportage te maken.’

     

    Binnen de EU lijkt er nu stilaan een consensus te groeien over een versterking van de buitengrenzen en over een strenger asiel beeleid – zelfs tijdelijke opvangcentra buiten de EU lijken niet meer onbespreekbaar – maar veruit het grootste probleem in ons land blijven natuurlijk de illegalen. Alleen al in Brussel zou het om minstens honderdduizend mensen gaan. Hoe wil u dat probleem concreet oplossen?

    ‘We moeten die mensen zoveel mogelijk terugsturen. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat hun land van herkomst niet veilig is, dan moeten we hen terugzenden naar landen in de regio die wél veilig zijn. Met het oog daarop moeten er dus samenwerkings akkoorden met die landen worden afgesloten. En inderdaad, heel veel Afrikaanse landen weigeren vandaag hun onderdanen opnieuw op te nemen, in dit geval moeten we dus economische sancties durven opleggen.’

    Dat klinkt goed in theorie, in praktijk worden onze eigen bedrijven daar op termijn dan misschien ook het slachtoffer van?

    ‘Er liggen verschillende opties op tafel: je kan economische sancties opleggen, je kan weigeren om nog langer EU-visa uit te reiken aan die landen, je kan mensen hier verbieden om nog geld over te schrijven naar hun land van herkomst, noem maar op. Ik denk dat we minstens al eens onze tanden moeten durven laten zien, zelfs dat gebeurt vandaag niet.’

    Na de verkiezingen

    Als we de meest recente opiniepeilingen mogen geloven, dan schurkt het Vlaams Belang tegen 25 procent aan en wordt het in 2024 met de vingers in de neus de grootste partij van Vlaanderen. Wat betekent dit nu voor jullie strategie de komende twee jaar, in de aanloop naar die verkiezingen? Goed scoren in de verkiezingen is één ding, vervolgens effectief aan de macht komen lijkt me in jullie geval nog een heel ander paar mouwen?

    ‘Laat me eerst één ding duidelijk maken: ik zal niet het gevoel hebben dat ik als politicus gefaald heb, als ik niet aan de macht ben gekomen. We zijn intussen al 12 peilingen op rij de grootste partij van Vlaanderen, en dat is in de gegeven omstandigheden niet bepaald evident. Vergeet niet dat we van heel ver komen: toen ik in 2014 het voorzitterschap overnam, was ik al blij met een peiling van 8 procent.’

    Lukt het finaal niet om het cordon te doorbreken, dan zal ik dat natuurlijk betreuren, maar ik doe niet aan politiek om minister te worden. Ik wil invloed hebben

    ‘Tegelijk hoed ik me voor een Groen-scenario: goed scoren in de peilingen maar het vervolgens niet kunnen waarmaken. We moeten de komende jaren dus vooral niet gaan zweven en consequent blijven doorduwen op onze thema’s. We moeten ons als partij ook inhoudelijk nog verder blijven verdiepen: we hebben de voorbije maanden al zes studiedagen georganiseerd met experten en sprekers van hoog niveau rond allerlei thema’s die niet meteen onze corebusiness zijn. En in 2024 willen we sowieso de grootste partij worden in Vlaanderen, omdat we dan ook het initiatiefrecht krijgen om een Vlaamse regering te vormen. Dat is onze grootste troefkaart om ook effectief aan de macht te komen. Lukt het finaal niet om het cordon te doorbreken, dan zal ik dat natuurlijk betreuren, maar ik doe niet aan politiek om minister te worden. Ik wil invloed hebben.’

    Met permissie gezegd, dat klinkt nogal cliché?

    ‘N-VA is al tweemaal als grootste partij uit de verkiezingen gekomen, maar wat hebben ze concreet al gerealiseerd met die macht? Ik wil ons programma ook kunnen uitvoeren. Als dat niet lukt, heeft het toch geen zin om aan de macht te komen?’

    In de politiek – en dat geldt a fortiori voor een buitengewoon ingewikkeld land als België – moet je toch altijd compromissen sluiten?

    ‘N-VA heeft ons altijd van de macht uitgesloten, waardoor ze wel verplicht waren om compromissen te sluiten met partijen die ideologisch veel verder van hen verwijderd stonden. Het volstaat om de programma’s van onze beide partijen naast elkaar te leggen, dan ziet zelfs een blinde dat er toch behoorlijk wat overeenkomsten zijn. De achterban van N-VA wil dat we met elkaar in zee gaan, een deel van het kader wil dat, enkel de partijtop blijft daar doof voor. Onbegrijpelijk vind ik dat.’

    Omgekeerd kan je natuurlijk ook stellen dat de partijtop van N-VA jullie al jarenlang vraagt om de scherpste kantjes van het partijprogramma af te vijlen: is dat na al die jaren op de oppositie banken dan echt een té groot offer om eindelijk mee aan de macht te kunnen komen?

    ‘Ik blijf het grappig vinden: politieke tegenstanders die verkiezingen verliezen en die mij zeggen hoe ik mijn partij moet runnen. Terwijl de kiezer onze aanpak en inhoud beloont, gaan de verliezers van de verkiezingen ons de les spellen? Compromissen kunnen effectief nodig zijn, maar volgens mij sluit je die toch vooral na de verkiezingen. In de aanloop naar die verkiezingen doe ik geen water in mijn wijn, ik heb geen schrik om mijn programma voor te leggen en voluit te verdedigen. Overigens: Bart De Wever heeft me ooit uitgescholden voor paljas, is het dan niet vooral aan hem om meer oog te hebben voor de balk in eigen oog dan voor de splinter bij anderen? Een ander verhaal wordt het na de verkiezingen: dan moeten partijvoorzitters hun partijprogramma naast elkaar kunnen leggen en een synthese maken.’

    Vlaamse onafhankelijkheid

    Laat het ons nog iets concreter maken: jullie blijven resoluut voor Vlaamse onafhankelijkheid opteren, N-VA kiest in eerste instantie voor confederalisme. Is dat voor jullie ook een optie, desnoods als overgangsregime?

     

    In geen van beide landsdelen is er een meerderheid te vinden voor confederalisme. Voor onafhankelijkheid heb je enkel een soevereiniteitsverklaring in één landsdeel nodig

    ‘Ik zal nooit de gevleugelde woorden van wijlen Karel Dillen vergeten: Le confédéralisme, c’est le fédéralisme des cons. Ik geloof niet in het confederalisme, omdat je daarvoor een tweederden meerderheid nodig hebt in beide landsdelen. In Wallonië zouden we héél misschien de PS over de streep kunnen trekken, terwijl die partij goed is voor hooguit 25 procent van de stemmen. Hier in Vlaanderen zijn N-VA en wellicht ook CD&V – als hen dat aan de macht kan houden – daarvoor gewonnen. Ook die twee partijen halen geen 50 procent van de stemmen. Moraal van het verhaal? In geen van beide landsdelen is er een meerderheid te vinden voor confederalisme. Voor onafhankelijkheid heb je enkel een soevereiniteitsverklaring in één landsdeel nodig.’

    U weet net zo goed als ik dat je daar de eerstkomende jaren geen vijftig procent van de Vlamingen voor meekrijgt?

    ‘Dat zegt u. Door het hardnekkig niét over dit thema te hebben, wordt het natuurlijk lastiger om er de Vlamingen warm voor te maken, maar ik ben niet zo pessimistisch op dat vlak. Dertig jaar geleden al publiceerde Guy Verhofstadt zijn eerste Burgermanifest. Dat was Vlaams en rechts, tot Verhofstadt premier kon worden en zijn kar resoluut keerde. Later kwam Yves Leterme: aanvankelijk uitgesproken Vlaams en rechts, tot ook hij van de macht mocht proeven. Vandaag zien we hetzelfde gebeuren met N-VA. Welnu, ik rijd me niet meer vast in dat Belgische moeras. Zolang je de spelregels van de tegenstander volgt, raak je nergens. Laat ons dus eerst maar even afwachten of ook de N-VA op termijn niet kiest voor het separatisme, als die partij bij de volgende verkiezingen verder achteruitboert.’

    Tegelijk kunnen we niet om de vaststelling heen dat Vlaams Belang zich veel sterker profileert op het migratiethema dan op de Vlaamse onafhankelijkheid. Misschien omdat u heel goed beseft dat migratie de partij electoraal veel meer kan opleveren?

    ‘In het parlement profileren we ons wél heel vaak rond communautaire thema’s. Op sociale media ligt dat anders, dat klopt, maar daar zien we ons dan ook gedwongen om vooral op de actualiteit in te spelen.’

    Gesprekken met De Wever

    Bij de vorming van deze Vlaamse regering heeft Bart De Wever ook met jullie enkele gesprekken gehad. Wat hebben die u geleerd met het oog op een eventuele latere samenwerking?

    ‘Nu moet ik goed opletten wat ik zeg (lacht). Ik ben het vaak gloeiend oneens met hem als politicus en ik vind dat hij mislukt is als politiek strateeg, maar in de persoonlijke omgang is De Wever wel een man van zijn woord. Hij is natuurlijk ook een machtspoliticus, die zijn partij aan de macht probeert te krijgen en die daarbij zowel op het Vlaamse als op het federale schaakbord speelt. In functie daarvan bepaalt hij ook zijn strategie om op beide niveaus aan de macht te komen. Ikzelf schaak enkel op Vlaams niveau en hanteer dus ook een andere strategie.’

    Betekent dit ook dat u ervan overtuigd bent dat er met Bart De Wever wel een deal te sluiten valt?

    ‘Die vraag zal ik pas na 2024 kunnen beantwoorden. We hebben elkaar na die onderhandelingen over de Vlaamse regeringsvorming nooit meer ontmoet, en dat vind ik een grote vergissing. In Wallonië pakken ze het anders aan: als ze daar vaststellen dat de Franstalige belangen in het gedrang komen, gaan de partijvoorzitters samen aan tafel zitten en slagen ze er vaak in het partijbelang even opzij te zetten. Dit begrijp ik niet in de houding van De Wever: wij boeten hier jaarlijks aan welvaart in, en in de Vlaamse rand is het vandaag huilen met de pet op, maar toch weigert hij hardenekkig om daarover samen aan tafel te gaan zitten.’

    Journalisten hebben de neiging zich blind te staren op de partijtop, terwijl er op lokaal niveau vaak een heel andere dynamiek speelt tussen partijen en politici. Staan Vlaams Belang en N-VA lokaal veel dichter bij elkaar dan de officiële communciatie aan de top laat uitschijnen?

    Het cordon sanitaire bestaat de facto niet meer op lokaal en al evenmin op sociaal vlak. En in het algemeen is het vooral nog iets voor mensen ouder dan 35.

    ‘Bij de N-VA bestaat er een duidelijke richtlijn naar de lokale afdelingen om ook op lokaal niveau niet met ons te onderhandelen. Tegelijk is er in de politiek natuurlijk ook maar één echte wetmatigheid: de belangrijkste verkiezing is de eerstvolgende, en die moet gewonnen worden. Ik kan daar niet al te veel over lossen, maar wij investeren fors in onze lokale partijwerking. In gemeenten waar er kansen liggen, proberen we dus wel degelijk lijntjes uit te werpen. Maar zoals gezegd, dit is behoorlijk lastig, omdat het onder geen beding mag uitlekken. Het cordon sanitaire bestaat de facto niet meer op lokaal en al evenmin op sociaal vlak. En in het algemeen is het vooral nog iets voor mensen ouder dan 35. Tegen de golf van de geschiedenis kan niemand op: partijen zoals de onze zijn intussen al aan de macht of aan de macht geweest in verschillende Europese landen. Het lijkt me ondenkbaar dat dit in Vlaanderen dan nooit zou gebeuren. Wij hebben de tijdsgeest mee.’

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Heb hier niets aan toe te voegen of af te breken.

    Trouwens, de weverijen die hun tijd niet opvolgen, die zijn toch ten dode opgeschreven? Moderniseren is geen mode- verschijnsel, maar een levensreddende inspiratie.

    *

    Digithalys

    03-01-2022, 13:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500777- GOEDE GROTE BROER: BESTAAT DIE WEL?

    .

    MAANDAG 3 JANUARI 2022

    *

    500777- GOEDE GROTE BROER: BESTAAT DIE WEL?

    *

    I N H O U D

    O ja, die bestaat zeker en vast. Dezer dagen, nu ons geld op is, vinden we hem in overvloed in de solden op de Klootjesmarkt.

    Maar er is meer om de richting revolutie te promoten. Binnen een paar uren in het zoveelste Overleg Comité zullen eer koppen zonder nagels geslagen worden.. Ligt

    o.a. op tafel: de verplichte inplanting van lenzen, zodat de Overheid voortdurende kan volgen wat er zich in onze hoofden afspeelt en wie onze (verboden) contact personen zijn..

    De Regeime Media ontkennen met klem en in onderling overleg – het tegedeel zal dus waar zijn – de sluiting van de grenzen tot net zolalng iedere oorspronkelijke autochtoon onder de zoden ligt. Zodat de Corona Proof her-bevolking zo snel moelijk kan iingezet worden. Allemaal Virus Vrij en voorzien van nieuwe onuitspreekbare namen en voornamen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GEEN SOLDEN VOOR DE POLITIEK

    *

    De feestdagen zijn voorbij, de feestvierders likken (misschien) hun wonden, de winterkoopjes zijn begonnen en de wereld draait verder. Dat geldt ook voor de Belgische politiek, die het meer dan ooit kwaad gaat krijgen.

    De Belgische begroting is compleet ontspoord. Zonder bijsturing zal de schuld tegen 2023 – volgens het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) - tegen de 5% v van het Bruto Binnenlands Product (bbp) zitten en waarschijnlijk de grootste schuldenlast van de hele EU hebben.

    Dat het zover zou kunnen komen, ligt in de eerste plaats aan corona, waarbij men de geldkraan twee jaar probleemloos heeft opgedraaid. Na corona zal de Belgische staat zo’n 3% van het bbp meer uitgeven dan ervoor.

    Een tweede reden is de verhoging van de minimumpensioenen naar 1.500 euro, wat de staat jaarlijks 2 miljard euro extra kost.

    Tenslotte komen daar nog de extra kosten bij van de overstromingen in hoofdzakelijk Wallonië, wat het Waalse Gewest een tekort heeft bezorgd van 4 miljard en een schuldenratio van 200% t.o.v. het bbp, waarvoor ze van de federale regering een lening van één miljard heeft gekregen. En, zoals ik reeds meldde, is het in het Brusselse Gewest al niet veel beter, zonder daar overstromingen voor nodig te hebben gehad.

    Het gezegde dat men het dak moet repareren als de zon schijnt, is in dit land blijkbaar niet gebruikelijk.

    DEZE WEEK OPNIEUW OVERLEGCOMITÉ

    ©Photo News

    *

    Premier Alexander De Croo plant deze maand twee bijeenkomsten van het Overlegcomité over de aanpak van de corona pandemie. Een eerste vergadering vindt donderdag al plaats. Dat bevestigde het kabinet De Croo zondag.

    Nu de corona besmettingen in ons land in amper een week tijd zijn verdubbeld, moet het Overlegcomité donderdagochtend de balans opmaken. Het effect van de besmettelijkere omikron variant op het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames is zorg nummer 1. Ook een stand van zaken van de booster vaccinatie staat op de planning.

    "Volgens een regerings bron zou het vooral de bedoeling zijn om een planning op te maken met perspectief voor de betrokken sectoren. "

    Of er grote veranderingen in het verschiet liggen, is onduidelijk. Volgens een regeringsbron zou het vooral de bedoeling zijn om een planning op te maken met perspectief voor de betrokken sectoren.

    Wel worden de huidige maatregelen tegen het licht gehouden. Die in de cultuur, het nachtleven en in de sport, waar wedstrijden op dit moment zonder publiek gespeeld moeten worden. Volgens de krant Le Soir zou ook de grootte van het publiek versus de grootte van de zaal deel uitmaken van de reflectie. Vandaag ligt de grens op 200 aanwezigen.

    ERSTE BOEK VAN ‘TSCHELDT UITGEVERIJ GRATIS VOOR ALLE ABONNEES ALS EINDEJAARSGESCHENK

    *

    De volgens VTM niet bestaande redactie van ‘tScheldt kwam een half jaar geleden samen in een Art Deco omgeving in het hart van een grote Vlaamse stad die vandaag overspoeld wordt door Nederlanders.

    Tijdens het nuttigen van geestrijke dranken en het proeven van verse foie gras uit Wallonië op beschuitjes van een gekende Antwerpse bakker werd er beslist om ‘tScheldt te gebruiken als een platform voor het uitgeven van foute boeken.

    Het eerste foute boek dat we uitgeven heet: ‘Orwelliaans Idioticon. Politieke parels voor incorrecte zwijnen’ van auteur, scenarioschrijver en zanger Jef Elbers (°1947…)

    Eindejaarsgeschenk

    Alle abonnees van ‘tScheldt krijgen het boek digitaal toegestuurd als eindejaarsgeschenk in een aantal afleveringen. Kwestie van het plezier te verdelen over verschillende momenten.


    Bart Somers: 'Vlaams Belang moet kandidatuur van homofobe Jef Elbers intrekken' | De Morgen

    demorgen.be

    *

    Over de tijdsgeest en het boek van Elbers

    In een utopie schetst men een ideale wereld; een dystopie toont hoe een ‘perfecte’ maatschappij uitmondt in een dictatoriale nachtmerrie. Voorbeelden zijn ‘Brave new World’ van Aldous Huxley en ‘The Handmaid’s Tale’ van Margaret Atwood. De ultieme dystopische roman blijft Orwells ‘1984’.

    George Orwell voltooide zijn roman Nineteen Eighty-Four eind 1948. Bij de publicatie in 1949 werd het boek meteen een succes. Uiteraard verboden in de USSR en bejubeld in de VS door de afwijzing van het communistische controlesysteem. Orwell viseerde echter elk totalitair regime dat het individu willoos maakt. ‘Big Brother is watching you’ en de perverse ‘newspeak’ (waarbij begrippen plots een andere betekenis verkrijgen als dat de machthebber zo uitkomt) zijn overal gemeengoed geworden. Onze huidige samenleving is diepgaander afgegleden dan de auteur ooit kon bevroeden.

    In deze tijd geven we vrijwillig al onze privacy af via de globaal opererende Big Tech-bedrijven. We censureren onszelf om toch maar niet het foute woord te gebruiken. De kwetsbaarheids cultuur zet het vrije denken op zijn kop. De woke-ideologie besmet de politiek en ontkent de ‘normale’ realiteit.

    Met het ‘Orwelliaans Idioticon. Politieke parels voor incorrecte zwijnen’ werkt Jef Elbers in de geest van ‘1984’ een alfabetisch overzicht uit van termen die allemaal een andere lading dekken dan ze doen uitschijnen. Verdrukkende oordelen worden voorgesteld als bevrijdend en verbindend. Waarden worden brutaal verkruimeld. Gekke hypes worden voorgesteld als hip. Allerlei schimmige organisaties verwerven subsidies om inhoudsloze begrippen fraaier te presenteren dan ze waard zijn. Wat normaal is wordt abnormaal. Waarheid wordt leugen. Valse verdraagzaamheid knecht de vrijheid van meningsuiting. Minderheden domineren de meerderheid. Democratie wordt dictatuur.

    Jef Elbers zet zijn ergernis over deze gang van zaken om in een sardonisch lexicon. Met scherpe pen verduidelijkt hij de ware betekenis van woorden met oude en vooral nieuwe betekenis die onze taal zijn binnengedrongen. De humor is nooit ver weg, terwijl de ernst van deze gevaarlijke tendens nooit wordt onderschat. Het ‘Orwelliaans Idioticon’ onthult u ongemaskerd een virtuele nieuwe realiteit.

    Dit boek is de eerste uitgave van Uitgeverij ‘tScheldt.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Over ‘Extreem Rechts’ dus.

    **

    In het nabije verleden waren er ooit ‘Opstandingen’ die niet wilden verfranst worden, en al zeker niet wilden meevechten om het Eigen Volk onder vreemd gezag te brengen. Ze werden dan maar door de toenmalige Tirannen van Overheidswege als ‘Brigands’ gekwalificeerd. Zij stierven inderdaad toen massaal voor ‘Outer en Heerd’, net trouwens zoals het Systeem van toen zelf.

    Waardoor hun scheldnaam automatisch verandere in een soort ere-titel. Want zij redden het Vaderland van de slavernij..

    Nu hebben wij, als ‘Extreem- Rechtsen’ niet meer dat geduld om te wachten tot de Geschiedenis ons Recht doet.

    De tijdsgeest is total anders.

    Als er absoluut weer ttwee kampen moeten zijn, laten we de anderen dan, als een soort alliteratie, de Extreem- Slechten’ noemen.

    -

    Sttel U even de Regeime Media voor, die telkens goed zullen moeten nadenken, zo g         uw ze iets over ‘Extreem’ willen beginnen.

    Wedden dat ze dat snel zullen opgeven!

    Ik zie het al staan; de Extreeem-Slechten willen de Ectreem-Rechtsen blijvend overheersen met vooral de beoleing om ze zo arm mogelijk te houden…*

     

    Digithalys

    03-01-2022, 12:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!