MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1623 - DE FRANSE REVOLUTIE HER UITGEVONDEN

    *

    Vrijdag 15 november

    Zon 7u58-16u56

    H Albert de Grote, patroon van de natuurkundigen

    .

    Letta: "L'Italia ce l'ha fatta da sola"

    (Letta : Italië heeft het helemaal alleen klaar gespeeld)

    *

    1623 - DE FRANSE REVOLUTIE HER UITGEVONDEN

    .

    Over humanitair doden…..

    ’t kietelt een beetje maar ’t duurt niet lang….

    .

    I) INLEIDING

    In de jaren van de ‘Verlichting’, toen de ‘Rede’ het ineens haalde op het gezond verstand, waren de uitvinders van die Verlichting vooral jaloers op de rijkdom van de Adel en de Kerk. Afgunst is nu eenmaal de eigenschap van wie het minst heeft en die soort is het grootst in aantal. Het stak hen bijgevolg de ogen uit : de kastelen, de abdijen, de kloosters, de parochies : te meer daar aan die rijkdom dikwijls een kwalijk geurtje hing. De hevigsten onder de jaloersen waren zij, die slim geworden waren dank zij het gratis onderwijs van die Paterkes. Vandaar de ‘revolutie’ om op dat gebied orde op zaken te stellen, zodat het grote socialistisch principe kon ingevoerd worden overal waar ‘Parijs’ een voetje in de aarde had : “Dijn’ werd “mijn” en de wereld moest het dan maar verder klaar spelen met Vrijheid, Gelijkheid, Broederlijkheid, als de Nieuwe Elite het financieel maar goed had.. Men moest ‘hunne maat worden, of ze sloegen op joen muile’…. Diegenen die bestolen waren en meer, geplunderd tot op het vel (als zij het al hadden overleefd), dienden voortaan, net als bij de Muzelmannen, onderdanig te zijn, en in de goot te lopen als de Vrijzinnige Meesters in het straatbeeld verschenen.

    Die evolutie duurt tot op de huidige dag, onder het motto uitgevonden door hen die er profijt door hebben : ‘Scheiding van Kerk en Stat’… - Wie er profijt door heeft - dat is een theorie die meestal opgang vindt in de misdaadbestrijding en die reeds bekend was bij de Oude Romeinen.

    Na meer dan 200 jaar is ‘hoe het allemaal begon’ zo beetje vervlakt en vergeten, ja zelfs gedeeltelijk weer recht gezet. De Pastoors krijgen nu, net als de onlangs aangespoelde Muzelmannen, een maandloontje van de Staat. Kloosters  en paters krijgen nog altijd niets, in toepassing van het gezegde : ‘Gestolen blijft gestolen’. De kerkschatten, schilderijen en  alsook de gebouwen, behoren sindsdien niet meer aan de rechtmatige eigenaars, maar aan de Gemeenschap of de Stedelijke Musea.. Niemand die het nog weet dat het ooit anders was, zodat de dieven nu door iedereen als eigenaars gezien worden.

    Dat heet dan de Scheiding van Kerk en Staat…. Eerst alles afgenomen worden, om vervolgens qua ‘Rede’ ook aan de kant te worden geschoven….

    *

    .

    II MIDDEN

    CNN geeft christenen de schuld van problemen Obamacare

    In een artikel met de kop 'Het Obamacare schandaal waar u niets over hoorde' geeft CNN de christenen de schuld van de enorme problemen rond de invoering van Obamacare, het nieuwe socialistische zorgverzekeringsstelsel. CNN-schrijver John Blake beweert dat de 'beroemde voorgangers die preken in staten waar kruizen en kerkspitsen de skyline bepalen', helemaal niets doen aan 'de armen, die wel een zorgverzekering hadden kunnen krijgen als ze ergens anders hadden gewoond.'

    Blake verwijst naar de 25 staten die van het Opperste Gerechtshof gelijk kregen toen ze eisten uitgesloten te worden van de verplichte invoering van Obamacare. Desondanks accepteerden sommige Republikeinse staten alsnog de overheidssubsidies voor zorgverzekeringen voor inkomens tot 138% van de armoedegrens. Veel Republikeinse gouverneurs zijn echter bang dat een deel van de enorme kosten op de staten zullen worden afgewenteld. Ook zijn velen principieel tegen een verplichte zorgverzekering.

    Kerken zouden Obamacare moeten preken

    CNN - dat net als de andere grote medianetwerken wordt gecontroleerd door het Witte Huis- suggereert nu dat de uitzondering die de 25 staten bedongen de schuld is van bekende voorgangers zoals Joel Osteen en T.D. Jakes. Een andere, Phil Wages, zei dat hij niet zal preken dat de staten alsnog de subsidies moeten accepteren, omdat hij niet gelooft dat de zorg voor de armen een hoofdtaak van de regering is.

    Daarnaast hebben de meeste kerken als zijnde non-profitorganisaties vrijstelling van belasting, die in gevaar zou kunnen komen als ze zich met politieke zaken bezig gaan houden. Blake erkent dat, maar zegt dat de kerken niettemin de plicht hebben voor Obamacare te pleiten. Hij noemt echter niet de miljoenen gezinnen die hun zorgverzekering juist kwijtraken dankzij Obamacare, ondanks de belofte van de president dat dit niet zou gebeuren.

    Nieuwe linkse aanval op christenen

    De kern van Blakes artikel is dan ook dat christenen de hoofdschuldigen zijn voor de tot nu toe faliekant mislukte invoering van Obamacare - niet de regering, niet de Democraten die het systeem erdoor drukten, en zeker niet de president zelf. De nauwelijks verhulde conclusie van Blake is er een in een lange rij van linkse lasteringen dat christenen hypocrieten zijn, die alleen geven om hun persoonlijke redding, niet om het doen van goede werken.

     Xander

    1) Breitbart

    Zie ook o.a.:

    29-10: VS: Verzekering 539% duurder door Obamacare; dreigende voedselrellen

    *

    III SLOT

    En ja! Het gebeurt nu weer in Amerika, war alles groter en hoger is dan elders in de wereld.

    Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de Zwarte Ongelukskat in het Witte Huis? Want ook daar is de Staat gescheiden van de Kerk. Tussen die twee staat ondertussen stilaan zelfs de Islammerij….. Dan weer zien  we die flap-oor kater met telkens een warme patat in de mond staan peroreren in de vaste overtuiging dat hij het warm water opnieuw heeft uitgevonden.

    *

    In Frankrijk was de volgende stap de guillotine. Wat wordt het in Amerika? Wat wordt het bij ons? Naast de doorslaggevende argumenten van 1789 zijn de kromzwaarden en de Kalmshnikovs  van de Islammerij er nu als nieuwigheid bijgekomen. Het zal dus opletten geblazen zijn…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    15-11-2013, 09:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1622 - DE SCHANDAARD IS TEGEN DISCRIMINATIE VAN ALLOCHTONEN (door anderen)

    *

    Donderdag 14 november

    Zon 7u57-16u57

    H Alberik van Utrecht

    .

    14/11/1940 bombardement op Coventry : 1ste opzettelijk terreurbombardement op onschuldige Engelse burgers door de Socialisten v/d Duitse PvdA van Hitler

    14/11/1945 Start proces Neurenberg : dag op dag 5 jaar na Coventry, werden de daders (voor zover gevat) voor een vooral Amerikaanse Rechtbank gebracht, waar 9.5 op de 10 van hen de doodstraf door verhanging kregen. ‘Wee de overwonnene’ in praktijk gebracht, met het bijkomend voordeel dat doden niet meer spreken.

    *

     

    1622 - DE SCHANDAARD IS TEGEN DISCRIMINATIE VAN ALLOCHTONEN (door anderen)

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Over mijn  leesvoer, dan toch wel nog dit : van mijn armzalig pensioentje als gewezen zelfstandige betaal ik allen (en graag) ’t Pallieterke en ‘TSCHELDt. Und schluss damit. De rest mag doodvallen.

    Hieronder vindt U een van de laatst verschenen stukjes in ‘tSCHELDT en U begrijpt direct waarom ik dat satirisch weekblad maar al te graag nogmaals in Uw gebeden aanbeveel. Voor 5 € per maand krijgt U geregeld een rijke oogst spitsvondige artikelen in Uw mailbox die U elders niet vindt. Elk zegge het voort….

    Ach ja, die De Schandaard! Het is mij een waar genoegen U deze plat-op-de-bek-gang mede te kunnen delen. Verder doorgeven AUB….Te land, ter zee en in de lucht. Het is de politiek-correcte kemel van de eeuw!

    .

    II MIDDEN

    Een week lang heeft De Standaard zich uitgesloofd om het racisme in Vlaanderen aan te kaarten, en aan te klagen. Mooi geschreven artikels die de gekende thematiek aanpakken, weliswaar op de klassieke licht-arrogante, belerende, paternalistische manier die je van De Standaard mag verwachten, maar toch wel goed gestoffeerd. Wij van onze kant kunnen alleen maar sympathie hebben voor elk slachtoffer van racisme. Vooral op de arbeidsmarkt blijken er voor allochtone medeburgers minder kansen weggelegd dan voor de ‘witmen-sen’. Diverse getuigenissen brachten dit weer eens in beeld. Met ons slecht karakter (De Standaard noemde ons immers een ‘schot-schrift’...) gingen we eens kijken naar de samenstelling van de redactie van deze zelfverklaarde kwaliteitskrant. Ook wij doen graag aan ‘onderzoeks-journalistiek’. Leest u even mee. Via

    http://www.standaard.be/contact/redactie kan je zien wie er als journalist aan de slag is bij onze vrienden. Niet minder dan 143 redacteurs hebben ze daar. En ze staan er allemaal, met voor- en achternaam. De meesten zelfs met foto. Mooi zo.

     

    U mag, beste lezer, eens raden hoeveel ‘allochtonen’ er daartussen te vinden zijn.

    Het antwoord is: Geen enkele. Nada. Rien de Knots. Zelfs geen excuus-Ali. Geen halve hoofddoek te zien. Wel acht geföhnde gasten met een oorbel (één heeft volgens ons mascara op) en zes potige mansvrouwen in een houthakkershemd. Die minderheden krijgen dus wel een kans. Allochtonen niet. Misschien kunnen ze eens de hand in eigen boezem steken, of beweren ze bij De Standaard dat.... allochtonen onbekwaam zijn om als journalist te functioneren? Dat er geen allochtonen rondlopen die journalist willen zijn? Als men onder 143 journalisten geen enkele allochtoon telt, dan doet men duidelijk slechter dan 99,9 % van de Vlaamse bedrijven, die men in deze artikelenreeks zo grondig de les spelt. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is duidelijk niet het Leitmotiv van De Standaard. ‘Eigen volk eerst’, dat past beter in de kraam van deze schijnheilige club wereldverbeteraars. Overigens; een lezersbrief die onze stelling (een beetje beleefder) aankaartte werd uiteraard niet gepubliceerd. Zelfs die intellectuele eerlijkheid hebben ze niet. De Standaard, Kwaliteitskrant? Laat ze ons maar ‘schotschrift’ noemen, wij zijn tenminste geloofwaardig.

    Blatt Leser

    *

    III SLOT

    Het kan niet anders, of er zullen koppen rollen bij De Schandaard! Misschien rolt die kwal-krant ooit wel zichzelf op!  

    Noch bloemen, noch kronen.

    Maar vuurwerk, dat zou na de koffietafe pas van pas komen l. Vuurwerk in de lucht, en lekkende vlammen aan de nagedachtenis van wat eens Vlaanderens trots was, lang, zeer lang geleden. Toen al die geniale geesten nog niet eens in de bloemkool zaten en daar dus spijtig genoeg nog niet konden gearborteerd worden.  

    Deze koekoeksjongen zijn misschien om den brode, nestbevuilers geworden. Als we hard moeten zijn is het eigenlijk tegen de Bazen. En daar  komen we, als in een cirkel lopend, uit bij de familie Leysen, waarvan de stamvader André, de stiel geleerd heeft als Hitler-Junge in dienst van en vol verering voor Adolf Hitler. Niet te vergeten dat alles en iedereen daar sedertdien bekeerd is tot het belgicisme en de Frans-sprekerij. 

    Over dat soort ‘vaderlandslievenden’ heeft Wijlen Ernest Claes het verhaal teboek gesteld van het crapuleuze Charelke Dop. Het ventje is achteraf wel geen uitgever van dagbladen geworden en als dusdanig nooit geridderd door het Hof/Le Palais. Jammer dat Claes die inspiratie heeft gemist!                                                                                                                                                                                                                                                                                              

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     

    14-11-2013, 17:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1621 - ALS HET TIKKEN VAN EEN MARBEL OP EEN MARMERSTUK

    .

    1621 - ALS HET TIKKEN VAN EEN MARBEL OP EEN MARMERSTUK

    .

    Zeelucht is even gezond als berglucht.

     

    Italië heeft ze alle twee…..

    .

    I) INLEIDING

    Ik zal het maar meteen bekennen, voor zover het al niet lang geweten was : ik ben een fervente fan van Meester Guido Gezelle. Bij hem ook haalde ik dus de inspiratie voor bovenstaande titel, die een vrije benadering is op de lofzang van de Meester in zij gedicht over de zingende nachtegaal. Daar waren het de heldere tikgeluiden van de vogelzang, als vallende edelstenen op een stuk marmer. Bij mij is het de dwingende plicht als een lokroep om zoveel mogelijk de goede strijd te steunen.

    Dat de tekst van vriend Guido, oorspronkelijk verschenen in De Schandaard mij vandaag onder ogen is gekomen, dank ik niet de koekoek, maar de denkgroep ISKANDER van Prof. Mathias Storme, die regelmatig in mijn mailbox valt. Waarvoor dank.

    Het moet anderzijds voldoende zijn, om te beklemtonen dat ondergetekende al jàààren geen Schandaard meer lees. Meer nog : sedert de Pers via het Mediahuis zo goed als allemaal onderling kopie is geworden (buiten de prentjes) heb ik zelfs gezworen om geen enkel gazet nog een blik te gunnen. En dat geldt ook voor ‘de boekskes’ die vrienden  van daar bij ons al eens achter laten. Op het Internet vertik ik het om nog een klik te gunnen om het getal van hun unieke lezers aan te vullen. Hoe vlugger ze die reclame-budgetten kwijtspelen, hoe beter, de volksbedriegers!

    De enige uitzondering is ‘De Krant van West Vlaanderen die toch enkele keren per maand een bezoekje van mij mag aanstippen. Zeg maar dat zelfs de rubriek der gebroken armen en benen mijn nostalgie kan leningen.

    Ja jong! Er zijn, buiten de B.-media, toch nog zoveel andere mogelijkheden om de nieuws-honger te stillen…

    .

    II MIDDEN

    Confederalisme is geheim achter Zwitserse rijkdom 12-11-2013 - Willy de Wit - de standaard Via Iskander

    $

    Dankzij belastingconcurrentie heeft Zwitserland een uiterst efficiënte, niets verspillende, overheid, stelt Willy De Wit vast. Voeg daar nog de directe democratie aan toe en je weet waarom de inwoners van het kleine land gemiddeld ruim 80 procent rijker zijn dan de Belgen. Confederalisme is geheim achter Zwitserse rijkdom Het zijn niet zozeer de koekoeksklokken, de chocolade en de hagelwitte skipistes die de Zwitsers tot de rijkste burgers van Europa hebben gemaakt. Het is het Zwitsers confederaal model (met belastingconcurrentie) dat die prestatie voor een groot deel op zijn actief mag schrijven. Zeker, ook de ‘directe democratie’ (referenda) heeft haar steentje bijgedragen.

    En rijk zijn ze, die Zwitsers. De maatstaf die voor het meten van rijkdom gebruikt wordt is het bruto binnenlands product (bbp). Per hoofd van de bevolking kwam dat einde 2012 volgens cijfers van het IMF uit op 78.881 dollar. België strandde op 43.651 dollar.

    Vooral belastingconcurrentie heeft dit klaargespeeld. In het Zwitsers confederaal model heeft elk van de 26 kantons een eigen grondwet en elk kanton bepaalt de hoogte van de personenbelasting en de vennootschapsbelasting. Die tarieven kunnen dus voor elk kanton verschillen. Daarnaast is er nog een zeer lage federale belasting.

    Dit model heeft geleid tot een weldoende belastingconcurrentie tussen de kantons, waardoor de tarieven laag bleven. Kantons die het aandurfden hoge belastingtarieven in te voeren, zagen hun bedrijven en burgers wegvluchten naar een fiscaal vriendelijkere buur. De totale maximum belastingvoet (federaal + kantonaal) varieert tussen 20 en 40 procent. De totale fiscale en parafiscale druk loopt niet hoger op dan 30 procent van het bbp. In ons land is dat 51 procent. Zuinig overheidsbeheer en een zeer efficiënte werking zijn het gevolg. Overheidsverspilling wordt door de lage belastingtarieven onmogelijk gemaakt.

    Verder is een groot deel van de beslissingsmacht in handen gelegd van het volk, via referenda.

    Een paradijs om daar te wonen en te werken, en werken doen ze dan ook, die Zwitsers. Hun werkloosheid schommelt rond de 3 procent van de bevolking op beroepsactieve leeftijd. En hoe zit het met de overheidsschuld? Is die niet torenhoog met die lage belastingtarieven?

    Integendeel, de Zwitserse overheidsschuld bedraagt slechts 42 procent van het bbp, tegen net geen 100 procent in ons land. En de begroting is nagenoeg in evenwicht.

    En alhoewel de Zwitsers weinig belasting betalen, krijgen ze toch van de overheid veel in de plaats: uitstekend onderwijs, een prima wegennet, een kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer, veilige en nette steden en een sociale zekerheid om ‘u’ tegen te zeggen.

    Zwitserland is een klein land met slechts 8 miljoen inwoners. Small is beautiful. Vlaanderen en Wallonië: hallo, waar blijven jullie?

    III SLOT

    Dat bovenstaand artikel in De Schandaard is mogen verschijnen, is een goed voorteken voor BDW. Doe letterjongens wéten als ze willen niet alleen het nieuws, ze maken het zelfs! Want, beter dan de beste meteorologen, weten ze de waaiende winden te voelen. Ze mogen het alleen niet schrijven tenzij  er hogere financiële belangen op het spel staan.

    Nogmaals die hemelse Zwitserse zuivere berglucht van die welvaartstaat te mogen doorgeven was me een waar genoegen. In Vlaanderen zijn er wel geen hoge bergen, maar er is de Zee. Vlamingen moeten dus niet wanhopen : zeelucht is even gezond als berglucht en bij ons valt niemand in een ravijn. Hoogstens krijgen wij natte voeten….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    13-11-2013, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1620 - CONFEDERALISME IS INDERDAAD GEEN SROOKJE

     

    .

     

    1620 - CONFEDERALISME IS INDERDAAD GEEN SROOKJE

    .

    Integendeel, het is nog maar het begin…..

     

    van een verhaal zo sterk als een Zwitserse bankrekening.

    .

    I) INLEIDING

    Het is dus wel juist : confederalisme is geen verzonnen verhaaltje voor dromers en andere naïevelingen. Al komt er in het verhaal dat BDW voorstelt, wel zoals in Sneeuwwitje en de 7 Dwergen, een boze heks voor onder de vorm van dat romp-belgië waarvan hij - om strategische redenen? - geen afscheid durft van te nemen. Wat volgens ons, Vlaams Belangers, verkeerd is. Als de patiënt dan toch verloren is : liever de korte dan de lange pijn! Palliatieve sedatie toepassen en de bladzijde omdraaien!

    Als Vriend Guido op zijn blog van vandaag op http://blog.seniorennet.be/guvaal/ die ik hieronder schaamteloos reproduceer, op een onnavolgbare manier (vandaar dat kopiëren) de vergelijking doortrekt naar Zwitserland, moet ik toch aanvoeren, dat zo’n harteloze schiefmoeder daar toch ten enen male ontbreekt. Er bestaat daar in de bergen boven die kantons geen kostenverslindende ‘romp-constructie’ meer, met aan het hoofd een schrokkerig onbetaalbaar geworden Koningshuis!

    Misschien dat er verandering komt, als BDW ooit op zijn beurt net als Willem Tell, ook eens een appel in twee schiet boven het hoofd van zijn oudste zoon…..

    Wat er ook van zij : zelfs al zijn we op deze blog geen vurige partij-poot van BDW, het is onze verdommelijke plicht als Vlaming de confederalistische gedachte te helpen verspreiden, zoveel als in onze mogelijkheden ligt.

    .

    II MIDDEN

    In mijn blog van 1 november (‘Confoederatio belgica’) schreef ik nog dat de N-VA kiest voor een confederalisme volgens Zwitsers model. Wat dat betekent, werd gisteren in De Standaard uit de doeken gedaan  door ene Willy De Wit, medewerker bij de economische denktank ‘Workforall’. Enkele voorbeelden:

    -          Het bruto binnenlands product (bbp) bedraagt in Zwitserland 78.881 dollar (in België: 43.651).

     

    -          Elk kanton bepaalt zijn eigen belastingsvoet, zodat men er tweemaal zal nadenken alvorens belastingen ter verhogen, om geen bedrijven te zien vertrekken naar een ander kanton. Als gevolg daarvan, blijven de tarieven laag.

    De totale belasting bedraagt er tussen de 20 en de 40%.

    De totale fiscale en parafiscale druk is nooit hoger dan 30% (in België 51!).

    De werkloosheid bij de beroepsactieve bevolking schommelt rond de 3%.

    De staatsschuld bedraagt 42% (in België over de 100!).

       Wat krijgen de Zwitsers van hun overheid terug?

             Een uitstekend onderwijs.

              Een prima wegennet.    

    Een kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer (ik heb dat in september zelf nog kunnen vaststellen; zie mijn blog van 18 september).

             Veilige en nette steden.

             Een sociale zekerheid om ‘U’ tegen te zeggen.

        Zwitserland is ook een veeltalig land. Wie van kanton verhuist, moet alle officiële zaken regelen in de taal van zijn nieuw kanton. Geen faciliteiten, veto’s, alarmbellen en andere uitvindingen waarin onze francofonen zo sterk zijn.

       En dan zijn er in dit land mensen, liberalen nog wel, die vinden dat confederalisme niets voor ons zou zijn. Rutten, prof De Grauwe en De Gucht zijn al tevreden als de fiscale druk hier iets onder de 50% zou liggen. En laat De Gucht dan nog dreigen met Europa. Zwitserland is daar ook niet bij en geen enkele Zwitser ligt daar wakker van, ook niet van het feit dat ze geen ‘topfuncties’ bij datzelfde Europa kunnen bekleden om er niet veel meer te doen dan hun zakken te vullen.

       Ik kan best begrijpen dat een confederalisme in dit land, zelfs áls het er zou komen, niet meteen alle voordelen zal geven die men in Zwitserland nu al heeft. Het zou echter het begin kunnen zijn van een echte verandering, die heel onze regio ten goede zou komen. De belastingconcurrentie tussen de kantons en de directe democratie (via referenda), maken dat de Zwitsers zo’n 80% rijker zijn dan gemiddelde Belg.

    *

    III SLOT

    Wie ook kan meespreken over historische figuren waarvan bepaalde gelijkenissen in het oog springen, is Kawouter Markske, Hoofd van de Tjeven. Die man werd gisteren als Kanselier Voorzitter van alle Tsjeefachtigen herkozen met ongeveer dezelfde score als Adolf Hitler (99%) in zijn glorietijd. Als dat geen voorbeeld is om na te volgen van de van boven-af  ‘geleide democratie’ : geen tegenkandidaten en alleen maar verkochte sympathisanten toegelaten. Niet teveel zelfs, want als  ge met 2 zijt, kunnen er al gemiddelden berekend worden….

    De man is vast overtuigd na de verkiezingen, met Kris Peeters de teugels te kunnen overnemen van Di Jeanetto. Nieuwe wijn in oude zakken….. Nog even uitkijken naar de uitverkoren lijsstrekkers, en dan worden in het smitto bollo-kraam de boemerangs geworpen.

    *

    Bij de Noorderburen ontmoeten Le Pen en Wilders vandaag elkaar om hun wederzijdse liefde te bezegelen. Nu nog het Vlaams Belang omarmen, om samen mee op te trekken en het vernieuwd politiek landschap kan de werkzaamheden aanvatten Zonder de oude zeurkousen. De Oranje-Blanje-Bleu-banier trekt de stoet op gang!

    Net zoals ‘geen PS’ voor Wallonië een revolutie op zich is, zo zal de EU zonder de Tsjeven een revolutie op zich zijn. Ze mogen wel nog toekijken van achter de zijlijn, in afwachting dat ze volledig worden afgevoerd, nadat de Dexia-schuld is terugbetaald aan de belastingsbetaler.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    13-11-2013, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1618 - NAAST HET GEFORCEERD SOCIALISME, DE GEFORCEERDE ‘OPWARMIING VAN DE AAARDE‘ IS ER NOG….SUEZ GAZ DE FRANCE

    *

    Woensdag 13 november

    Zon 7u55-16u58

    H Didacus

    *

    Moody's e Bankitalia: recessione finita

    (Moody’s en It. Nationale Bank : de recessie is finito....)

    .

    13/11/1956 Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten beslist dat rassenscheiding ongrondwettig is. Wat bewijst dat Darwin nog maar eens gelijk heeft gehad : alles is altijd in evolutie, zelfs de natuurlijke indeling in de beoordeling van de medemens. Aan de kleur zelf valt spijtig genoeg niet te tornen, al zijn mulatten al een stap in de goede richtig….

    *

    1618 - NAAST HET GEFORCEERD SOCIALISME, DE GEFORCEERDE ‘OPWARMIING VAN DE AAARDE‘ IS ER NOG….SUEZ GAZ DE FRANCE

    .

    1000 Keer erger dan de Société Générale

     

    En bijna zo erg als de stelende Coburg-eksters

    .

    I) INLEIDING

    Onze vriend Freddy Van Gaever heeft onlangs een stukje gepleegd over de diverse soorten ‘alternatieve energie’, een pseudoniem voor veredeld volksbedrog en platvloers zaktisme. Zonnepanelen, windmolenparken, allemaal gesubsidieerd en georchestreerd boerenbedrog. Het zijn vooral de voertuigen voor het onderduims versopreiden van de socialistische gedachte. Met als direct gevolg het direct recht in de pocket van een klein aantal potetaten. Die gaan, omdat ze het goed kunnen uitleggen, straks nog aan hun gerechte straf ontkomen ook….. Beschuldigde Freya, top-crimineel De la la : wat hebt gij ter Uwer verdediging in te brengen?  Stop al dat snotteren, en spreek wat ge te zeggen hebt….. Ach zo! Dat ge het nooit meer zult doen, als we U AUB aan laten….

    Volksbedrog omdat Linxen altijd direct hun wensen voor werkelijkheid willen nemen, en dan ook alles daarvoor doen, omdat het seffens opbrengt. Ze doen  dit met de energie-markt, omdat het wonderwel paste  als camouflage voor hun werkelijke bedoelingen. Zaktisme omdat er ongezien een onmetelijke rijkdom naar hun potentaten stroomt. En met Suez hebben ze Judas-zaakjes geregeld, die hen va de macht verzekert….

    Maar, zoals een van de reageerders op dat artikel (zie hieronder) zegt : door de achterkant van hun duistere zaaljes, is geschreven met carbone-papier op de achterkant van hun overeenkomst, dat eerst ‘Parijs’ er wel diende bij te varen, en dan pas de plaatselijke potentaten…

    Als er in ‘Parijs’ een knopke wordt omgedraaid, ligt de Vlaamse industrie meteen luizeplat en zal ze uit de hand van de Meesters in ‘de Lichtstad’ moeten eten…..

    Dàt is, beste vrienden, veel erger dan onze mailtjes besbuffelen, al grenst dit toch wel enigszins aan het begrip ‘oorlogsdaad’. Wat moeten we dan zeggen van onze halsslagader die open en bloot klopt op de Place Pigalle, omdat die daar door onze socialistische vrienden (tegen betaling, dat spreekt, naartoe gebracht werd.

    Ga maar te rade bij U zelf wie jaren geleden onder ‘Paarss’ de deal afsloot met de Fransen, en wie er nog altijd vooral zo hard verzet onder woorden brengt tegen de eigen nucleaire energie… Voor zover die ook al niet in Franse handen is. Twee levensaders, in handen van onze vijanden : de pietrol bij de Muzelmannen, en de stroom bij de Franse socialisten…. Ga met zo’n soldaten naar de oorlog!

    *

    Daaroim zou het goed zijn, nu het nog kan, als goede vrienden afscheid te nemen van de Parijse alles slokkers. Desnoods door de sector te nationaliseren met de betaling uitgesteld tot St Juttemis. Doen we dat niet, dan zal BDW op zeer korte termijn de rekening gepresenteerd krijgen, door ons allemaal cash te betalen.

    .

    II MIDDEN

    DE MERODE op 11/11/2013 om 20:09 schreef:

    Naast het “plezieren van vriendjes” gaat het ook over het “kopen van stemmen”. In beide gevallen zijn de verbruiker en de belastingbetaler het slachtoffer. Dit alles gaat dan gepaard met een “politiek correcte terreur” tegen over diegenen die durven twijfelen aan het nut van alle deze zogezegde “groene energie..” initiatieven die hun oorsprong vinden in de “klimaatopwarming…” .

    Ik voeg een brug toe naar een recente Duitse publicatie die deze waanzin beschrijft.

    http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/redaktion/politisch-korrekte-wirtschaft-abzockkartelle-und-oeko-wahnsinn.html

    In België komt daar nog een bijzonder aspect bij. De uitstap uit de kernenergie, en de vervanging ervan door allerlei “ersatz” middelen, zijn er in de eerste plaats er op gericht Vlaanderen afhankelijk te maken van Franse kernenergie. Deze laatste is voor de Franstaligen-linksen en groenen immers niet schadelijk , en biedt daarenboven de mogelijk om met één druk op de knop in Parijs, Vlaanderen plat te leggen. Dus achter deze eco-waanzin in België gaat de strijd tegen Vlaanderen schuil, met hoge energiekosten en de chantage:

    “Pas op op we drukken op de knop…”.

     

    III SLOT

    Waarom zegt niemand het niet recht-uit? Ons land is weer helemaal een wingewest geworden van Frankrijk, en ‘il sera Latine ou ne sera pas’. Met wat galgenhumor zegt men dan dat “als het regent in Parijs, het druppelt in Brussel”. Vandaar dat het socialisme in beide landen foutloze koppies zijn van elkaar. Tenminste, tot zolang Marine Le Pen daar orde op zaken komt stellen en het socialisme in de vergeethoek kiepert, waar het al vele jaren thuis hoort, net zoals het communisme.

    Het is trouwens altijd een veel te gevaarlijk risico de energie in handen te laten van leerling-tovenaars, die de politiekers uiteindelijk toch zijn. Ze kunnen misschien hier en daar wel bekwaam zijn, maar het zullen nooit ondernemers zijn. Een ondernemer kàn gewoonweg geen goede politieker worden, en omgekeerd. Ondernemen is winst maken, en aan politiek doe is winst verkwanselen of uitdelen.

    Of denken de Heren politici dat er in de ondernemerswereld geen bekwame CEO’s voorkomen, die de energiewereld veel beter, veel veiliger en vooral veel goedkoper in leven zouden kunnen houden? Ik weet zelfs zeker, dat ze dat gaan doen tegen 1/10 van de prijs die de politieke vriendjes nu maandelijks mee naar huis nemen.

    De levering van energie is nu een strop rond de nek van onze ondernemingen, die bij het minste onraad zonder lijfsgevaar voor hen, door ‘Parijs’ kan aangesnoerd worden. Ikzelf zou die strop liever rond de nek van onze politici zien hangen, en ik zou in goed vertrouwen, de hefbomen hiervan in handen van de V-Partijen willen zien liggen.

    Dat ‘hét’ daarom nog niet meteen gebeurt, is niet zo erg, gesteld dat we de mogelijkheden in eigen handen houden….A puppet on a string, U weet wel…

    PSSST

    Het bewuste artikel van Freddy Van Gaever vond ik bij de vrienden van http://nageltjes.be/wp/. Ik zou zeggen : doe zo voort, Heer Van Gaever. Het Vlaamse volk dankt U. Terwijl ondergetekende U groet met zeer veel hoogachting en innerlijke trots op Uw prestaties. Elk zegge ook dàt voort!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    13-11-2013, 09:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1619 - PROLEETARIËRS ALLER LANDEN VERENIGT U TEGEN HET SOCIIALISME

     

    1619 - PROLEETARIËRS ALLER LANDEN VERENIGT U TEGEN HET SOCIIALISME

    .

    Het glorieus verleden : socialisten ondereen verdelen de wereld

     

    Hitler, Mussolini, Daladier (Fr), Chamberlain (Ed), terwijl Stalin zijn schaduw vooruit smijt….

    .

    I) INLEIDING

    Er zijn zo van die kluchtjes die als ze hun schaduw vooruit smijten, een eeuwige jeugd blijken te hebben. Zo ook de studentengrap (zie titel : ik kan er gewoon niet over zwijgen!) met de leuze op de Gentse ‘Vooruit’. Dat spandoek ‘tegen het socialisme’ is daar onder die zwaar historische spreuk van die proletariërs, niet lang blijven handen, maar toch lang genoeg omdat ik ze (toevallig) met eigen ogen heb kunnen zien. De Vrijdagmarkt met de gestrekte arm van Jacob Van Artevelde was die morgen zwart van het volk dat gniffelend bleef nagenieten, in plaats van lijk ik naar het werk te gaan.

    K vertel dat even graag als het afgezaagd kluchtje van dat oud dametje, dat bij de onderpastoor kwam biechten, dat ze met een jonge gast ‘zwaar gezondigd’ had. ‘Maar Moederke’ reageerde de Biechtvader “en dat op Uw leeftijd’….Toen kwam het antwoord, biechtewaar : “Jamaar, dat is al heel lang gleden en ik heb dat al dikwijls gebiecht, maar ik klappe daar zo geern nog ne keer van’….

    Zo ook ondergetekende, telkens het woord ‘socialisme’ valt…. Allemaal zo lang gleden, maar er nog eens gaarne op terugvallen, in het zicht van de meet, dat is andere paté.

    19 Maart schijnt de dag te zijn waarop het mes moet vallen in Nederland. Wat meteen wil zeggen, dat er voor os in Vlaanderen tegen dat er bij ons verkiezingen zijn, een serieus voorbeeld zal bestaan.

    .

    II MIDDEN

    PVV laat voor 2,7 ton anti-EU-onderzoek doen met subsidie van Tweede Kamer

    PVV-leider Geert Wilders blijkt deze zomer een gerenommeerd Brits bureau opdracht te hebben gegeven voor een nieuwe studie naar de kosten van een Nederlandse uittreding uit de EU. Vorig jaar liet Wilders al soortgelijk onderzoek verrichten naar de terugkeer van de gulden.

     Uit vertrouwelijke correspondentie van de partij met het bureau, Capital Economics, blijkt dat het bureau voorafgaande aan de studie al aangaf “vrijwel overtuigd” te zijn dat de studie “zal laten zien dat uittreding [uit de EU] voordelig voor Nederland zal zijn”, aldus een e-mail die het bureau 13 mei aan Wilders stuurde. Na onderhandelingen over de prijs gaf Wilders 5 juni het groene licht voor de studie.

    PVV mocht het van subsidie betalen, niet als campagnemateriaal

    ADVERTENTIE

    Uit de correspondentie blijkt dat het bureau deze zomer verwachtte circa 270.000 euro voor het onderzoek bij de PVV in rekening te brengen. De PVV liet daarna in informele contacten met de ambtelijke dienst van de Tweede Kamer nagaan of deze kosten betaald mogen worden uit de subsidie die de PVV ontvangt voor ondersteuning van de Kamerfractie. De Kamer bleek bereid dit toe te staan, mits de PVV het onderzoek niet als campagnemateriaal gebruikt.

    Volgens de correspondentie is Capital Economics, dat vorig jaar een prestigieuze prijs ontving voor onderzoek naar uittreding uit de euro, eind dit jaar met de studie klaar.

    Wilders ontvangt morgen Marine Le Pen in Den Haag om zijn anti-Europese agenda kracht bij te zetten. Het bureau en de PVV willen niet reageren.

    $

    Marine Le Pen wil Wilders helpen bij campagne Europese verkiezingen

    De voormalige Franse presidentskandidaat Marine Le Pen biedt aan om PVV-voorman Geert Wilders te helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat aanbod doet ze vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

     Nadat de leider van het uiterst rechtse Front National in april al met Wilders had geluncht in Parijs om te praten over samenwerking, zegt ze vandaag in NRC dat ze graag een keer naar Nederland komt voor een tegenbezoek:

    Het is belangrijk dat de kiezer ziet dat we niet alleen staan, dat in alle EU-landen vergelijkbare patriottische bewegingen actief zijn. We zouden misschien samen campagne kunnen voeren voor de verkiezingen.”

     

    Le Pen wil grote eurosceptische fractie in parlement

    ADVERTENTIE

    Le Pen, die voor de Franse gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar volgens sommige peilingen tegen de twintig procent van de Franse stemmen zou kunnen halen, wil in het Europees Parlement na de verkiezingen van juni 2014 met gelijkgestemde eurosceptische en anti-immigratiepartijen één politieke fractie vormen. Ze praat, behalve met de Nederlandse PVV, ook met het Vlaams Belang en met de Oostenrijkse FPÖ van wijlen Jörg Haider.

    Sinds Le Pen in 2011 de leiding van het Front National overnam van haar vader Jean-Marie, heeft ze geprobeerd de partij te “professionaliseren”, zegt ze. Met een agenda gericht op economisch protectionisme zien steeds meer kiezers haar als een alternatief voor de twee grote Franse machtsblokken, de socialistische PS en de centrum-rechtse UMP.

    Volgens een onderzoek deze week van het rechtse weekblad Valeurs Actuelles zou op dit moment eenderde van de Fransen zich verwant voelen met het politieke programma van Marine Le Pen.

     

     

    III SLOT

    Weet U, nadat ik ‘Kareltje’ hen gehoofd en gezien in De 7de Dag, heb ik geen twijfel meer. Er zullen heel wat toontjes door heel wat mensen lager worden gezogen!

    De man, nog blauwer dan de rest, trad op zonder ruggespraak met de rest van de Partij, die hij letterlijk tegen  de vlakte reed. Hij sprak zelfs als de Goed-de-Vader van de Europese Unie (de man is daar toch commissaris voor de Handel?!), die waarschuwde dat ‘romp-belgie’ na de Operatie Confederalisme van BDW niet eens meer van ons land zou willen weten. Ergo zelfs, dat geen enkele van de Europese mandaten ooit nog aan een der onzen zou toevertrouwd worden. Een verhaal om echt te beginnen huilen….

    Och arme! Hijzelf maakt nergens meer kans om herkozen te worden. Niet als liberaal, nationaal boegbeeld, en al zeker niet als Europees mandataris, want zijn termijn zit er op…. Kareltje weet dat hj, geschandaliseerder dan Silvio Berlusconi inzake fisclae fraude, zich alleen nog kan terugtrekken op zijn Italiaans wijngoed om daar te mediteren en verbitterd er zijn mémoires te schrijven. Hij kan zichzelf hoogstens vergelijken met Kareltje de held uit een of ander stripverhaal. Want om vergeleken te worden met Il Cavaliere, komt hij nog niet tot aan de enkels van die man. Om nog maar te zwijgen van de azijnpisser die hij is, naast de flamboyante entertainer die als een duivel-uit-een-doosje zijn terugkomst voorbereidt…..

    PSSSST

    Er zijn waarschijnlijk lezers die denken dat ondergetekende tegen de socialisten is. Niets is minder waar. Ik sta gewoon tegenover het socialisme op dezelfde manier als het socialisme tegenover het Christendom staat. Altijd met de bedenking : wie was er nu eerst : de kip of het ei. Beide stelsels worden maar al te vaak misbruikt onder het motto ‘luister naar mijn woorden en kijk maar niet naar mijn daden’. Het voornaamste verschil is, dat de Linxen dat niet willen geweten hebben! Ze doen alsof kloppen op een ander, goed is voor hun groei-hormonen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    13-11-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1616 - NIET ANDERS, MAAR LEVEN ZOALS WE NU LEVEN IN EER EN DEUGD. VOORAL MET VEEL DEUGD

    *

    Maandag 11 november

    Zon 7u51-17u01

    Wapenstilstand 1914-1918

    H Martinus van Tours, kindervriend en patroon  van de kleermakers

    .

    EINDE VAN EEN EERSTE WERELDBAND ALS VOORLOPER VAN WAT NOG ZAL VOLGEN

     

    Feest van Sint Maarten, de kindervriend, en van de Wapenstilstand in  1918, na vier jaar uitzichtloze loopgraven-oorlog in een wereldbrand waarin wij, net zoals onze Noorderburen, helemaal niets te maken hadden. Nederland bleef uit het oorlogsgeweld, en de grens werd potdicht afgesloten, zodat er geen muis meer door kon. Integendeel, met Hollandse koopmansgeest verkocht vliegtuigbouwer Fokker het systeem dat toeliet te vuren dwarsdoor de draaiende schroef, aan Duitsland…. Eigenlijk was heel die oorlog een ruzietje tussen Willem II van Duitsland met Frankrijk. Albert I van bij ons, en de Duitse Keizer waren elkaars neven en alle twee Pruisische von Saxen-Coburgs. Maar ja, hoe kon de Francofone Elite in Bruxelles weerstaan aan de sympathie voor ‘Parijs’? En voilà, daar zat het spel op de wagen en kon die Elite de held gaan uithangen, zij het op een veilige plaats, om conferenties en vergaderingen bij te wonen waar de champagne rijkelijk vloeide. Terwijl de kleine man in het slijk van de IJzer als honden kon creperen.

    Albert I de Koning van alle Belgen, had bij het begin van de schermutselingen, de Vlamingen gesmeekt om in navolging van 1302 dapper voor hem te strijden, dan zouden zij, na de oorlog, eindelijk in al hun rechten hersteld worden. Want van de in 1830 beloofde gelijkheid in rechten en in plichten hadden de Vlamingen alleen het tegenovergestelde gemerkt. Met die koninklijke rap te vergeten belofte in het hoofd, werden de Vlaamse soldaten in de dood gejaagd.

    Als de Vlaamse Beweging vòòr de oorlog nog min of meer geduld werd, omdat ze geloofde in die loze beloften van 1830, was dat nadien (na de oorlog) wel even helemaal anders. De Francofonen lanceerden een nooit gezien aanval op alles wat geen Frans sprak. ‘Parijs’ was euforisch na de overwinning, en ‘Londen’, de traditionele vriend der Vlamingen, had wel andere zorgen door de bewegingen voor onafhankelijkheid in hun ‘Dominions’. De Vlaamse voormannen belandden in de gevangenis (Dr.Aug. Borms) of konden alleen het vege lijf redden door als banneling in den vreemde verder te gaan leven (René Declerck). Kort nadien werd Borms totaal onverwacht van uit de gevangeis met een overweldigend aantal stemmen tot volksvertegenwoordiger gekozen en het Vlaams Verzet werd gebundeld in het VNV (Vlaams Nationalistisch verbond).

    Dat VNV koos, tijdens WO II, om eindelijk te kunnen opkomen voor hun rechten, en omdat er een Nieuwe Wereldorde op komst was, waarin er geen plaats meer zou zijn voor het antieke België, voor de verkeerde kant en de vrienden werden daarom na deze oorlog ofwel massaal tegen de muur gezet (Boroms, Vindevogel) door de Belgische Draak-Ondier-Overwinnaar, ofwel hadden ze kunnen vluchten (Cyriel Verschaeve) en wie in het land gebleven was met vrouw en kinderen, werd levenslang tot in de 3de generatie, gebroodroofd en veroordeeld tot de bedelstaf. De PS-Staat was geboren, met het ACW als vroedvrouw bij de bevalling. En daar staan we dan, enkele koningen later, aan te kijken tegen een kapot geregeerd land, dat zo goed als ingekapseld ligt binnen de Europese dictatuur die optreedt als nog maar eens een Nieuwe Wereldorde.

    *

     

    Vandaag dus Herdenking van dit alles op de gestolen IJzerbevaart in Diksmuide aan het Memoriaal der Vlaamse Gesneuvelden ’14-’18, beetje bij beetje bijeen gespaard uit de mond van de kleine Vlaming, dat mede dank zij de bezieling van de kleine ‘onderpastoors van te lande’. Dat monument, de nieuwe toren, samen met de IJzerweide werd later gestolen door de slippendragers van de Staat die de IJzerjongens de dood had ingejaagd.

    Daarom is het ook goed er aan te herinneren dat de reusachtige PAX-poort op de voorgrond, met daarachter, tussen de stompen van de gedynamiteerde eerste toren, de witstenen kruisarm met daarop AVVVK, één geheel uitmaken met de Nieuwe Toren. Die werden  gebouwd op en met het puin van die eerste toren, die door ‘onbekenden van de Belgische DOVO-Genietroepen in de nacht van 15/16 maart 1946 werd neergehaald, wat in ‘Brussel’ als enige maar zeer merkwaardige reactie de historische woorden meebracht : ‘Hij ligt er en hij ligt er goed’.

    Deze schandalige laffe daad (grafschennis) werd door de Belgische ‘Justitie’ in de Belgische doofpot gestopt en 10 jaar later kwamen de vermoedelijke daders vrij, zonder ooit maar van iets beschuldigd te zijn geweest.

    En de Vlaming? Die spaarde, hutje bij mutje, weer het eten uit zijn mond om met de brikstukken een eeuwigdurend schandteken te doen bouwen, om gelijktijdig daarmee, wat verder op de weide, het vertrouwde veel hoger IJzerkruis te doen verrijzen. Met op de vier hoeken, als een kreet om aandacht voor het lijden van een volk, in alle richtingen in vier talen de woorden ‘Nooit meer oorlog’.

    Maar, ongeveer in de nasleep van het ‘cordon sanitaire’, zijn alleen de belgicisten daar nog welkom. Aan Vlamingen die op die plaats hun doden willen herdenken, is de toegang verboden. Ergo : onze dioden worden daar op Wapenstilstanddag ‘vereerd’ onder tricolore vlaggen.

    Daar liggen hun lijken als zaden in ’t zand. Maar de oogst, o Vlaanderenland, valt in de Belse mand.

    *

    Het tricolore ondier heeft vanzelfsprekend vele eigen grafzerken (Houthulst) met tricolore zerkjes of ‘Onbekende Soldaten te eren, waar de slippendragers elkaar kunnen feliciteren, maar moesten ze zich nu persé de énige Vlaamse Schatkamer toe-eigenen?

    Ja vrienden, waarom herdenken wij niet meer de Slag der Gulden Sporen? Het was toch dàt dat die valse koning van ons verlangde?

    *

    O, wat ik ook nog kwijt wil, is dat de Volkerenbond voorloper van de Navo, de EU, enz, na WO I ook opgeheven werd. Die had ook dan, net als wat er nu gebeurt, de oorlog niet kunnen voorkomen. Daar wordt niet veel meer over gerept, dat zou de mensen teveel kunnen doen nadenken, omdat de Turken, die toen het Ottomaanse Rijk vormden, aan de kant stonden van het verslagen Duitsland.

    Als Turkije nu terug bij de EU komt, is dat slechts de vernieuwde vriendschapsband tussen die Turk van toen en een Duitser van nu…. en zouden die twee wereldoorlogen wel eens verloren moeite kunnen geweest zijn.

    *

    1616 - NIET ANDERS, MAAR LEVEN ZOALS WE NU LEVEN IN EER EN DEUGD. VOORAL MET VEEL DEUGD

    .

    Divertimento van een oude bok…..

     

    .

    I) INLEIDING

    Jos Gheysen van AGALEV (ANders GAan Leven) is werkelijk, na zijn politieke lopbaan, anders gaan leven. Veel rijker en dus veel belangrijker. Hij kan het zich dan ook permitteren om een beetje achterom te kijken, zodat hij de drol onder zijn voeten niet ziet. Die drol is o.a. het werk van het rode Gentse wentelteefje dat met het ouder worden de enige 2 uitstekende punten waarover ze beschikte, ziet verslappen.  Nadere informatie te bevragen bij de installateurs van zonnepanelen en hun slachtoffers. De wind energie-maker van de kust, die wind maken door op zee te staan molenwieken heeft ook al geen keuze meer : veel te duur en dus af te breken speelgoed. Vaarwel hun 2 stromeniideaal : de ‘alternatieve’ energie, maar vooral de geldstromen zakkewaarts.

    Net als volwassen vaders nog graag met de electrische treintjes van hun zoontjes spelen, zo spelen Linxse  politiekers graag met de hersenspinselen van wetenschappers die leven van de ontvangen subsidies. Diie doen, dat spreekt vanzelf, alle soorten ‘waarnemingen’, vaststellingen dus, maar ze nemen slechts dàt waar (met verwaarlozing van al het andere), waar er vraag naar is.  Een onderwerp bijvoorbeeld waar men alle kanten mee uit kan, een beetje zoals de weervoorspellers doen.

    Die weerberichten, zelfs bij de diverse buitenandzenders, zijn zo fragiel geworden, dat ze doen denken aan kijkbuis-operaties, zo ongeschonden komt de natuur er uit. De ene ziet een fikse sneeuwbui hangen, die voor de andere een ‘Ardense sneeuwbui’ is. Weg de ‘overheersende Westenwinden’, het zijn nu winden die op 1/10 graad netjes als va de Azoren komend worden beschreven. In geuren en kleuren, want de subsidies moeten toch opgebruikt worden! De gure Noordenwind over ons platte land is gelukkig samen met Jaak Brol van het scherm verdwenen, want morgen is het de beurt aan Sabien. Nee, niet meer dat dubbelzinnige ‘en morgen komt Sabien aan de bert’ en dat gegniffel moet eindelijk eens ophouden want ook Frank spreekt His Masters Voice liever over de ‘opwarming van de aarde’….

    Wat ik denk?

    Dat onze al-oude Moeder Aarde best weet wat ze doet : ze is een soort reusachtige ‘Nieuwkuis-Onderneming’ op zichzelf, waar de mens slechts een beperklt ‘gebruiksrecht’ op heeft. Die wereld behoort aan de ondernemer die slechts de vruchten bewerkt die de aarde heeft voortgebracht, en waarvan de politiek zijn poten moet van houden. Hoogstens de krijtlijnen trekken van de kaders, om onderlinge koppensnellerij te voorkomen.

    Zo gauw de politiek het voor het zeggen heeft, treedt de verzeping in, want dan gaat alles om zeep….

    .

    II MIDDEN

    Teruggrijpen naar de fundamentalistische gedachten van de Thatcherperiode was nog nooit zo onverstandig

    OPINIE − 10/11/13, 09u31

    *

    Jos Geysels is ex-politiek secretaris van Agalev en minister van staat. Als we het communautaire debat nooit beu mogen worden, dan zeker de klimaatdiscussie niet, schrijft hij.

    Wie het overheidsbeslag en het begrotingstekort aan banden wil leggen, kan er niet onderuit de alternatieve scenario's van het Klimaatpanel au sérieux te nemen

    "Het is bijzonder frustrerend dat de meeste politici, maar ook de burgers die hen kiezen, niet willen inzien dat het de hoogste tijd is voor een strategische aanpak van het klimaatprobleem."

    Deze klacht komt van Jean-Pascal van Ypersele, Belg en ondervoorzitter van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Hij houdt zich al 34 jaar bezig met het effect van de uitstoot van broeikasgassen op het klimaat. Zijn harde analyses zijn wetenschappelijk onderbouwd, zijn voorstellen om tot oplossingen te komen zijn haalbaar. Toch dringen ze aan de vooravond van de klimaattop in Warschau onvoldoende door tot de hardcore van het politieke debat en de besluitvorming. Onbegrijpelijk.

    Het wereldwijde energiegebruik veroorzaakt niet alleen een gigantische verspilling en vervuiling, maar werkt ook de ongelijkheid in de hand. Twintig procent van de wereldbevolking verbruikt 80 procent van de energie. De armsten, die slechts een klein aandeel hebben in de CO2-uitstoot, zijn wel de voornaamste slachtoffers van de sociale en ecologische gevolgen. De ene doet het met een grote voetafdruk, terwijl de andere op de blaren moet zitten.

    Ondanks de indrukwekkende cijfers en de brede maatschappelijke aanvaarding van de klimaatproblematiek blijft er een grote discrepantie bestaan tussen de erkenning van het probleem en de strategische aanpak ervan op het politieke vlak. De temperatuur op de aarde blijft stijgen, de politieke urgentie om alternatieve scenario's in beleid om te zetten stagneert.

    Dagjespolitiek

    Die discrepantie is merkwaardig en verontrustend. Het klimaatprobleem is immers een economische en financiële uitdaging van de eerste orde. Het zal een weerslag hebben op onze manier van leven, werken en gezondheid. Het zal dus rechtstreeks ingrijpen op ons nationaal inkomen, de staatsbegrotingen en onze portefeuille. De financiële gevolgen van de opwarming zullen deel uitmaken van het pensioenpakket van de ouderen en de kinderbijslag van de kinderen.

     

    Enkele jaren geleden berekende de Engelse econoom Nicholas Stern dat 'niets doen' de economie wereldwijd zal ontwrichten en de maatschappelijke kosten zal doen oplopen van 5 procent tot 20 procent van het bbp. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de kosten van de financiële en economische crisis. En toch worden ze niet geïmplementeerd in de pacten en andere oplossingen die regeringen klaarstomen voor een 'herstel van de economie'.

    Het blijft, ook in België, bij 'politics as usual', bij het vasthouden aan de illusie dat de economie en de samenleving met de traditionele recepten gerelanceerd kunnen worden. Wie de lasten van de hardwerkende Vlaming wil verminderen, zal de belasting die de opwarming hem of haar zal opleggen in rekening moeten brengen in zijn (partij)programma. Wie het overheidsbeslag en het begrotingstekort aan banden wil leggen, kan er niet onderuit om de alternatieve scenario's van het IPCC au sérieux te nemen. Teruggrijpen naar de fundamentalistische gedachten van de Thatcherperiode was nog nooit zo onverstandig. Herhalen is verliezen.

    De klimaatverandering leidt niet alleen tot grote financieel-economische problemen, ze zal ook zorgen voor een groeiende ongelijkheid. Met de verdeling van de goods loopt het de laatste jaren al grondig verkeerd. De bads zijn nog slechter verdeeld. Zonder een vermindering van de belasting op het vermogen van de aarde zullen vele kwetsbare (en arme) landen geconfronteerd worden met te weinig en te veel water, met droogte en overstromingen, met een tekort aan voedsel en een teveel aan ziekten, met klimaatslachtoffers en -vluchtelingen.

    Ook in rijkere landen, zoals België, zullen vooral de zwakkeren er bekaaid af komen. Nu al beschikken vele tienduizenden amper over de nodige energie om hun huis te verwarmen of te verlichten. Ze leven in ongezonde en/of slecht geïsoleerde woningen en worden geconfronteerd met een stijgend aandeel van de woning- en energiekosten in hun karig inkomen. De aarde warmt op en de samenleving wordt kouder. Juist om deze situatie te vermijden zullen we het energiegebruik op andere sporen moeten zetten.

    Kiescampagne

    De laatste weken werd er politiek veel aandacht besteed aan het communautaire debat, aan het uitvlooien van het verschil tussen (vormen van) confederalisme en federalisme, aan het bestuderen en becommentariëren van de splitsingsscenario's. In dit dossier is er geen sprake van politieke vermoeidheid of berustende gewenning. En waarschijnlijk zal het ook een van de belangrijk agendapunten worden in de komende kiescampagne.

    Voor wie echter met een betere bril naar de werkelijkheid kijkt, kan de klimaatkwestie niet naar de coulissen van het politieke debat verbannen worden. De alternatieve voorstellen zijn er, de economische berekeningen zijn uitgewerkt, de technologie is voorhanden. En er zijn genoeg maatschappelijke en politieke redenen om er een warme discussie over te houden en te starten met de 'strategische aanpak' waarover Van Ypersele het heeft. Nu pauzeren kan niet anders dan als 'verontrustende nalatigheid' beschouwd worden.

    En voor wie nog niet overtuigd is: het volgende. Volgens een recente extrapolatie van het magazine National Geographic verdwijnt door het smelten van de hele ijsmassa op het land bijna het hele grondgebied van Vlaanderen onder water. Deze transfer van water zou een serieuze volksverhuizing op gang brengen. Hopelijk is de deelstaat Wallonië dan bereid om velen van ons onderdak te geven of als klimaatvluchteling te erkennen.

     

    III SLOT

    Nu ik er aan denk  : Mevrouw Jos Gheysen heeft, voor ze met haar man een luchtje gaat scheppen in Oostende, toch wel een goede levensverzekering? Ik zeg dat maar, omdat de Vlamingen altijd maar een aanhangwagonnetje zijn aan de Waalse voorbeeld-gevers.

    Mij is het opgevallen, dat die man van Ecolo enerzijds zijn 2de vrouw graag zag, maar anderzijds gewoon de natuur een handje wilde helpen…

    Ziet U dat is nu de politiek enerzijds, anderzijds, waar er iedere keer wordt voorbij gegaan aan het essentiële : de rechten van anderen. Het recht van die vrouw om te leven. Het recht van de ondernemer om te ondernemen en via die initiatieven de rechten van wee anderen een plaats te geven : het recht op comfortabel leven.

    De samenleving heeft veel weg van he voetgangers-gedrag op een voetpad in onze steden. Eenmaal het voetpad er ligt, goed onderhouden wordt, zijn er daar toch geen verdere reglementeringen meer nodig?! Moet men daar toch geen groene eilandjes in voorzien?! Moet de vervuiler of de vernieler kunnen aan de oren getrokken worden. Moeten misbruikers, drug-gebruikers, messentrekkers, zakkenrollers , enz, bestraft en geweerd worden.

    Ach ja! Dan blijft er nog dat fijn stof (bewezen?) en dat gat in de ozon-laag, goed of slecht, voornamelijk wishfull thiking : als paardenbril goed gevonden. Veel, zo niet alles, zou al opgelost worden, moest de uitat van de verbrandingsmotoren voorzien worden van een fijnstof-filter…. Enfin, ik ben  geen technieker en wil dan ook alleen zeggen dat wie potje breek, ook potje betaal….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    12-11-2013, 13:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1617 - HET GELIJK KOMT UIT AUSTRALIË

    .

    1617 - HET GELIJK KOMT UIT AUSTRALIË

    .

    De dubbele Januskop van

     

    De dictatuur v/h wereld socilo-democratisme

    .

    INLEIDING

    De Australische Regering noemt de klimaat-hype de draagmoeder voor het wereld-socialisme. Wat ’n vermetele durf! De 4 overige continenten moesten als één man die hoogmoedige eilandbewoners met hun vele bosbranden maar eens goed de oorlog verklaren! A bas la culotte! Omver en er oer, zoals bij de bestorming van de (lege) Bastille in 1792…..

    Moest onderstaand artikel ooit verschijnen in de officiële Pers, dan zou de verantwoordelijke uitgever op staande voet bij ons als waarspreker in het ‘cordon sanitaire’ vliegen. Ja, wie weet, zou hij (of zij) binnenkort niet in een auto-ongeval ‘tragisch om het leven komen’… Linx kan er best tegen dat er tegen hen wat geluld wordt, maar o wee als er èchte feiten tegen hen in het vizier komen….

    Met die mondiale klimaat-conferentie deze week in Warchou wordt het deze keer dus weer niets. Want moest er iets definitiefs uit voortkomen, dan is er geen renden meer om later nog aan datzelfde been te knagen. En op locatie gaan naar dat soort dingen is juist zo plezant! Iedereen is er eens uit (en hoe!), het kost niks en iedereen moet tòch zwijgen voor iedereen…. Terwijl ondertussen de wereldverbetering via het socialisme sociaal-demacratisme kan uitgezaaid worden, henzelf ter ere maar vooral ten profijte….

    .

    II MIDDEN

    Australië tegen de VN: “Geen socialisme meer vermomd als milieubescherming”

    Obama kijkt met afgrijzen toe.

    *

    Het federale kabinet (van Australië) heeft geoordeeld dat Australië zich niet zal aanmelden voor eventuele nieuwe bijdragen, belastingen of heffingen, tijdens de mondiale top over klimaatverandering deze week. Dit is een aanzienlijke verharding in de houding, aangezien de regering van plan is binnen enkele dagen de CO2-belasting te herroepen.

    Na een ontmoeting vorige week hebben ministers besloten om het Australische standpunt dat de overheid zou innemen op de Warschau-conferentie te heroverwegen en alle maatregelen inzake “socialisme vermomd als milieubescherming” af te wijzen.

    Een ander document is na de vergadering opgesteld. Het schetst het standpunt van de overheid.

    “The Australian” heeft een deel van het document gezien en het verklaart dat, terwijl Australië “een goede internationale burger blijft” en toegewijd blijft aan het bereiken van de 5% reductie in 2020 vergeleken met de niveaus van de emissies in 2000, het zich niet zal aanmelden voor welke nieuwe overeenkomst dan ook, die het uitgeven van geld of het heffen van belastingen betekent.

    Dit sluit uit dat Australië een rol speelt in een transfer van rijkdom van rijke landen naar ontwikkelingslanden om hen te helpen hun koolstofemissies te verlagen.

    Bron:

    http://weaselzippers.us/2013/11/10/australia-to-the-un-no-more-socialism-masquerading-as-environmentalism/
    Auteur: Weasel Zippers

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com

     

    III SLOT

    In alle bescheidenheid gezegd : het streelt een beetje mijn ijdelheid, dat de Australische Bestierders mijn blogske lezen, waar al jaren de dubbele Januskop va, de Rood-Groene misleiding gehekeld wordt. Ze kunnen gerust hun milde gift op mijn zwarte bankrekening overmaken. Als het goed verborgen gehouden geheim van de ‘opwarming van de aarde’ maar blijvend aan de kaak gesteld wordt. De gewone geitenwollensokkendragers kunnen het best goed menen, maar aan de top liggen er inderdaad andere doelstellingen op tafel. Daar weet men best, dat domme vliegen gevangen worden met stroop, en niet met azijn. De bezorgdheid voor het ‘milieu’ is vele keren vader telkens van hetzelfde kind : de wereld zal rood-groen zijn, of zal niet zijn. ‘Rood’ staat voor het gemeenste socialisme, en ‘groen’ voor het gemeenste Islamisme. Waarmee ik maar wil zeggen, dat de wereld uit zichzelf menslievend genoeg is om zijn eigen leefwereld of zijn medemens niet om zeep te helpen. De levensvatbaarheid van de gewezen Sovjet Unie is daar het beste bewijs van.

    Wie het anders denkt en dat durft te zeggen, die stoppen we (voorlopig) achter het IJzeren Gordijn van het ‘cordon salitaire’. Eenmaal sterk genoeg geworden, verplichten we ze tot het dragen van de gele Joden-ster met Zwarte Leeuw. Later zuiveren we de gemeenschap uit van die nutteloze eters en zullen de ovens weer branden.

    Willen wij dus niet ten onder gaan, moeten we in Mei 2014 de kans grijpen. Het zijn de verkiezingen van de laatste kans. Kies Vlaams Belang, als U wilt zeker spelen. Of bij twijfel, kies dan de kant van BDW, want diens minst goede kant is nog duizend keer beter dan de kant van Rood-Groen, ziek  van mondiaal Rode Koorts in hetzelfde bedje als de ACW-top.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    12-11-2013, 13:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!