MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.941 STAD GENT ZAL VARKENSHOUDERIJ OPENEN

    A.D. zondag 9 september 2012

    941 STAD GENT ZAL VARKENSHOUDERIJ OPENEN

     

    Over smaak wordt niet gediscussieerd!  




    Vooral niet met de Nationale Socialisten van dit land.

    ***

    Afschuwelijk! Ik was al dagen lang aan het bekomen van de shock over de eerste beelden op de TV, en dacht : ‘Goed doorknijpen, dat wordt ge wakker’ – maar neen – het beeld bleef. Vandaag vond ik een dichterlijke beschrijving van het gedrocht, door een of andere verliefde wilde boerendochter. En neen, uit esthetisch oogpunt heb ik geen bezwaar (het zijn meestal de Gentenaars die er moeten op kijken), maar wel uit historisch! In een tijdperk waar de Muzelarij voor de deur staat, zet men toch midden in de stad geen nieuwe varkenshouderij neer! Zo kortzichtig kan men toch niet zijn!

     

    ***

    Kroniekje over : de collectieve misdaad va een Lager Bestuur, waar slechts één stem heeft tegen gestemd : die van het gezond verstand. De burgers zelf van de goede stad Gent? Die zullen alleen inwendig beschaamd zijn, en ze zullen, net als de verstomde Klokke Roeland,  blijven zwijgen uit schrik voor de meelopers. Dat het afgrijselijk duur gedrocht precies op Vlaanderens heiligste grond werd opgetrokken, mag symbolisch zijn voor de ontsporing. Driedubbele heiligschennis, als U het lmij vraagt : zonde voor het geheel, zonde voor de locatie, en zonde voor het weggesmeten geld…

    ***

     

    Ik kan niet anders dan fan zijn van de vers ingewijde Gentse stadshal

    OPINIE − 08/09/12, 10u29

     

    dm column De week van Griet Op De Beeck, waarin de veelbesproken Gentse stadshal een hoofdrol opeist. .

     

     

    Niet het jaarlijkse paar sokken onder de kerstboom of de bloemen van het tankstation zijn de fijne cadeaus om krijgen, maar net datgene wat ik niet had verwacht, wat anders uitpakt dan de doos deed vermoeden, waarvan ik niet meteen weet wat voor nuttigs ik ermee zou kunnen doen, daar word ik vrolijk van. Ik kan dan ook niet anders dan fan zijn van de vers ingewijde Gentse stadshal van Robbrecht & Daem-Van Hee architecten.

     

    Maar niet iedereen is enthousiast. Hoe dichter bij het eindresultaat, hoe luider het gemor en gemopper begon te klinken. Dat verbaast mij geenszins. Verandering is vaak moeilijk voor mensen. Dat heb ik ook gemerkt toen ik destijds betrokken was bij Brugge 2002, Culturele hoofdstad van Europa. Ook daar waren bewoners verbolgen over het staaltje hedendaagse architectuur in hun heilige gouden driehoek. Protestacties vooraf, oeverloos gezeur op café nadien, er kwam geen eind aan. Architect Toyo Ito koos nochtans voor een bescheiden, transparant ontwerp dat als een tere bloem tussen de boomhoge torens zijn nederige plaats innam.

     

    Maar Gent was altijd al dat gezellige tikje brutaler dan het pittoreske Brugge. Het stadsbestuur koos niet voor discrete lieftalligheid, maar voor een gebouw met een smoel, een hal die zijn plek opeist, zoals dat hoort voor een stad met visie. Een stad die haar historisch centrum in ere wil houden, zonder de tijd daarom stil te doen staan. Onder de naam KoBra nemen ze in fasen de hele buurt om en rond het Belfort, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal onder handen, om te komen tot - zoals ze dat noemen - een meer open en eengemaakte ruimte.

    Toegegeven, toen ik voor het eerst bewust de werken zag opschieten, schrok ik ook een beetje van de omvang. Vooral omdat ik zo gewend was geraakt aan die eindeloze leegte tussen al die torens in. Maar net dat gevoel - van even moeten wennen, even de ruimte herdenken, even je spontane gedachten herijken - wijst op een interessante keuze, vind ik. Het werd meteen een spannend project, een gebouw om naar uit te kijken.

    Het voorbije weekend is de stadshal eindelijk officieel geopend. Ik heb gewacht tot na het feestgedruis, om er zonder al te veel andere mensen in de buurt eens rustig in te staan, en om en onder te lopen. Ik heb gekeken en gedacht: ik geloof dat ik het mooi vind. Dat zachte geweld met zijn referentie aan Middeleeuwse hallen, met zijn veertig bij vijftien imposante meters, met zijn stalen constructie, bekleed met hout, op vier betonnen sokkels, met zijn zestienhonderd kleine raampjes die het daglicht gefilterd binnenlaten. En al vond ik het nu niet mooi, daar gaat het niet eens om.

    Het wordt een plek in de stad waar geen mens omheen kan. Een afdak om onder te schuilen voor de regen, een hal om evenementen in te organiseren, een rustpunt om weg te dromen bij het groen - nu nog in aanleg - en bij de wriemelende drukte eromheen, ook vanuit het half ondergrondse grand café dat ze nog aan het afmaken zijn. En zelfs al zal de stadshal niet alle dagen ostentatief haar nut staan te bewijzen, net dat vind ik goed. Dat schoonheid wars van louter utilitarisme zijn plaats krijgt in de stad, in de wereld.

    Lelijkaardje

    Een van de veelgehoorde kritieken is dat het zicht op het Belfort nu belemmerd wordt. Alsof het onverdraaglijk zou zijn om die paar meters verder te moeten lopen om dat fijne historische gebouw vanuit een andere hoek te gaan bekijken. Een béétje werken voor de kunst, dat mag toch?

    Een theoretisch sympathieker klinkend tegenargument is: al dat geld, moeten we dat niet gebruiken voor de mensen, voor een socialer doel? Want het totale project zal op het eind 3,7 miljoen euro gekost hebben. Natuurlijk is het belangrijk dat een stad ook investeert in - ik zeg maar wat - armoedebestrijding en sociale woningen, maar wat een misbaar om te doen alsof het het ene óf het andere zou moeten zijn. Investeren in cultuur, of het nu om hedendaagse architectuur gaat of om een klein theater of een groot museum voor hedendaagse kunst, is een wezenlijk onderdeel van elk verstandig bestuur. Een blijk van zelfrespect voor een stad. Een blijk van waardering voor haar inwoners, die recht hebben op op alle vormen van beschaving.

    De Gentse stadshal staat er nu. Ze werd destijds goedgekeurd door alle politieke partijen, behalve het Vlaams Belang. Laten we het gebouw nu met zijn allen omarmen, of het nu beantwoordt aan ieders persoonlijke smaak of niet. Want als er in de familie een nieuw kindje wordt geboren waarvan de meerderheid vindt dat het maar een lelijkaardje is, dan wordt ook die kleine niet minder graag gezien dan de neefjes en de nichtjes, toch? Soms zijn de dingen misschien gewoon zo simpel. .

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de wilde boerendochter begint haar lofzang met een dubbele bodem. “Ze kan niet anders dan de stadshal mooi winden”….

    Een bekentenis van belang! Natuurlijk kan ze, om den brode, niet anders. Het wicht weet heel goed wat wijlen Roger VanHoutte bij de GVJanssens is overkomen, en ze gedraagt zich daarnaar. Stel U voor dat ze haar hart rechtuit had geschreven : dan was ze nu werkloos voor de rest vazn haar bestaan. Want de Roden hebben hetzelfde olifanten-geheugen als de Siciliaanse maffia.

    ***

     

    Kan de Gentse burgervader TerMont van nu af aan, niet beter door het leven gaan als ‘ter Schure’ (met kleine T), in afwachting dat hij door zijn kompaan, le Roi Albèr, geridderd wordt? Denk even aan de plechtige receptie der BV’s, ter dier gelegenheid in de nieuwe stadshal ter Schure : netjes in half-open lucht, beschut tegen de meeste regen, de Gentse Overheden gezellig rondlopend tussen de andere stamboek-varkens….

     

    ***

     

    09-09-2012, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.940 ELK NE GOEIE ZONDAG

    A.D. zondag 9 september 2012

    940 ELK NE GOEIE ZONDAG

     

    Niet mogelijk zegt U?





    Gewoon ’n beetje geduld AUB

    ***

     

    Met de groeten van ‘TSCHELDT


    ***

     

    09-09-2012, 09:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.939 MENEERKE PEETERS IS N INCIVIEK VOLGENS T V.V.

    A.D. zaterdag 8 september 2012

    939 MENEERKE PEETERS IS N INCIVIEK VOLGENS T V.V.

     

    De man die het gat v/d timmerman kreeg bij HBVL

     



    Afbeelding in bruikleen van ‘TSCHELDT

    ***

    Dit stukje gaat over de omissie van een gesteld lichaam in dienst van een ongesteld lichaam. Simpel, hé. Vooral als de Camps het schrijft. Hij doet dat losjes uit de pols, want hij weet dat de lezers van De Morgen losjes in de bloesjes en de hemdjes zitten. Linxe intellectuelen hebben de wijsheid van alles te weten, net als hun vaders; die zoethout kochten voor een cent. Hebben ze meegekregen op de banken van het Gemeenschapsonderwijs. Bij mij duurde het toch even vooraleer ik het door had : Meneerke Peeters al is dat een nobele belgicist pur sang, die ter gelegener tijd hoopt Baron te worden, trekt niet genoeg de Belgische kaart. Lees : de unitaire kaart.  Weet die vent verdorie niet dat het juist nu pompen of verzuipen is?

    ***

    Kroniekje over :

    In het discours van Kris Peeters is België afwezig, tenzij als schurftig vijandbeeld

    OPINIE − 08/09/12, 07u43

    ***

    Belgen hebben een negatief zelfbeeld over hun land. Het buitenland daarentegen is vol lof over de reputatie van België. Dat hoog scoort in ondernemingsklimaat, productie, fysieke schoonheid en, last but not least: ongeremde gastvrijheid.

    In het onderzoek was nog geen rekening gehouden met de positieve uitstraling van de Rode Duivels. Terwijl volgens Yves Leterme goede resultaten van een nationaal voetbalteam de beeldvorming van een land ten goede komen. En Boonen en Gilbert dan?

    Wartaal.

    Ik zou eerder zeggen: maak de begroting op orde, laat de economie draaien en kieper het zwerfvuil uit onze prachtige steden.

    Maar een hoge pief bij de OESO kun je natuurlijk niet tegenspreken. Zeker Leterme niet die van tegenspraak altijd een persoonlijke aanval maakt.

    Het zelfbeeld van een land berust deels op retoriek. Mensen willen graag van anderen horen dat ze het goed hebben, van de kust tot de Ardennen. Peptalk helpt behaagzucht, maar daar doet de politiek dus niet aan.

    Vlaams minister-president Kris Peeters is zelfs in retorische staking. Het moet een eeuwigheid geleden zijn dat hij het woord België nog eens blijmoedig heeft uitgesproken. In al zijn discours is België afwezig, tenzij als schurftig vijandbeeld.

    De omissie neigt naar incivisme van een gesteld lichaam.

    Of toch naar populistische hooghartigheid.

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : België een schurftig vijandbeeld? Is dat geen understatement, beste Meneer Camps? ? En meteen geen dichterlijke overdrijving? Het schurft is een oppervlakkige ziekte die wijst op algemene verzwakking en onhygiënische toestanden. Kan kloppen voor wat betreft die andere ‘deelstaat’ Wallonië, maar Vlaanderen is voorlopig verre van algemeen verzwakt. Dat de hygiëne te wensen overlaat (ik hoor dat de luizenlaag weer in het land is – de TBC – allerlei vreemde onbekende virussen en bacteriën, o.a. een onbekende dodelijke ziekenhuis-bacterie), maar dat komt juist door de Belgische Bemoeienissen, die het land overspoelen met drommen appelblauw-zeegroene Eskimo’s.

    U hebt er mij niet naar gevraagd, Mr Camps, maar ik citeer het U gratis : Belgie steunt in het buitenland ook op de non-reputatie van de tweeling Borlé, en ander bijna-top kwaliteit sporters. Alles, net als België, bijna.

    Als er over tewerkstelling moet gesproken worden, over werkzaamheid, over arbeidethiek : zeg nu zelf, Campske : zou U dat ‘Belgisch’ durven noemen?

    ***

    Tenslotte nog een woordje over de (gedwongen) gastvrijheid. Niet nodig uit Uw nek te kletsen : overal in Europa komt hetzelfde verzet naar boven. Dat is geen ‘gastvrijheid’ meer, dat is een afgedwongen militaire bezetting! Jullie Linxen bejubelen dat iedere dag meer en meer, omdat jullie zien dat er geen weg terug is. Net als een crimineel of een verslaafde die op het verkeerde pad is geraakt : die kan ook niet meer terug.

    Een voorbeeld : soft drugs. ’n Jointje roken was en is het tijdverdrijf van veel van jullie ‘verlichte progressieven’. Nu blijkt dat canabis de hersenen aantast.

    Ik voel de verleiding om canabis te vergelijken met die ‘gastvrijheid’ waarover U het hebt…. Maar dat zou niet eerlijk zijn : canabis wordt niet opgedrongen, men kiest er zelf voor.

    Meneer Camps : open Uw ogen, voor de Islam ze sluit!

     

     

    *** 

    08-09-2012, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.938 DE SMALLE D’ANVERS RUKT OP

    A.D. zaterdag 8 september 2012

    938 DE SMALLE D’ANVERS RUKT OP

     

    145 MIN 60 : EN U GELOOFT DAT?

     




    Ik wil wedden : 4 flessen Elixir d’Anvers tegen één Smalle d’Anvers

    ***

    Als nationalist is het voor mij lachen en schreien tezelfdertijd. Lachen omdat er na meer dan 60 jaar eindelijk een einde zou komen aan de Nationaal Socialistische heerschappij over de Koekestad, en schreien omdat de man, net als bij de verkiezingen van 2011, zal weigeren de uitdaging aan te nemen. Had hij toen, als winnaar van de verkiezingen op zijn poten gestaan, dan hadden de Sansculotten er het bijltje bij neergelegd. Niet omdat ze dat graag deden, maar omdat ze geen andere keus hadden gehad. Maar ’t is te laat de put gevuld als ’t kalf verdronken is. Gewoon de put toesmijten, met kalf en al, zoals de Belse Staat na de oorlog deed met de Schrik der Noordzee, de Duitse onderzeeër uit ’14-’18. Die heeft daar bijna 100 jaar gelegen onder 15 meter aarde, en nu wil men hem bovenhalen. Waarschijnlijk omdat Cremo als iedereen ook ’n onderzeeër wil hebben en hij er anders geen kans toe krijgt.

    ***

     

    Kroniekje over : let vooral op de berichtgeving nopens het Vlaams Belang : toch curieus hoe men bij die gazet altijd maar weer zijn wensen voor werkelijkheid neemt. Groen, met 9,7% laat geen significant verschil zien met het Vlaams Belang, dat 12,6% neerzet, die hiermee helemaal in de deconfiture zou zitten. Mooi! Eigenlijk moeten er geen verkiezingen meer zijn : die 603 Antwerpenaren van de peilingen zijn sterker dan de werkelijkheid.

    Ja, peilingen zijn iets. Verkiezingen iets anders….

    Of zou de uitslag inderdaad al vastliggen in de brandkoffers van de computer-maatschappj die de verkiezingen organiseert? Er is namelijk nooit geen rook zonder vuur. U herinnert zich nog voorgaande verkiezing, waar er uren moest gewacht worden op…Antwerpen? Het Vlaams Blok haalde toen 33,5 % schrijft men : de parameters een ietske te scherp bij geregeld, Heren?

    ***

    De Wever groot favoriet voor Antwerps burgemeesterssjerp

    Door: Steven Samyn en Ann Van Den Broek − 08/09/12, 07u28  − Bron: De Morgen

    ***

     

    Open Vld haalt amper 5 procent, Groen en Vlaams Belang strijden om derde plaats, ver achter stadslijst van Patrick Janssens.

    De N-VA blijft in Antwerpen met 38,1 procent ruim voorliggen op de stadslijst van sp.a-burgemeester Patrick Janssens. Die zou 26,8 procent van de stemmen halen.  

    Vijf weken voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Janssens nog een redelijk groot gat op de N-VA dicht te rijden. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos in opdracht van De Morgen, VTM, Le Soir en RTL. Zelfs rekening houdend met de foutenmarge van de enquête bij 603 Antwerpenaren heeft de lijst van Bart De Wever een significante voorsprong op de sp.a/CD&V-stadslijst.

    Vlaams Belang en Groen volgen op ruime afstand. De groenen zouden 9,7 procent halen, de extreem rechtse partij 12,6 procent. Het verschil tussen die twee is echter niet groot genoeg om significant te zijn. De strijd om de derde plaats zal zich tussen hen afspelen, al is het uitgangspunt voor beide partijen zeer verschillend. Groen verdubbelt zijn score in vergelijking met de vorige lokale verkiezingen. Voor Vlaams Belang betekent het de totale deconfiture. Zes jaar geleden piekte de partij nog op 33,5 procent. Toch werd ze de grote verliezer omdat Janssens het toen met ruim 35 procent nog beter deed. Sindsdien ging het met VB alleen maar bergaf.

    Open Vld vrij dramatisch

    Onderaan bengelt opnieuw een duo. Voor Open Vld is de toestand vrij dramatisch in de Scheldestad. Onder leiding van federaal minister Annemie Turtelboom werd de lijst grondig vernieuwd. Maar de problemen waarmee dat gepaard ging, zijn door de Antwerpenaars duidelijk niet goed verteerd. Ondanks de komst van korpschef Eddy Baelemans zouden de Vlaamse liberalen in de grootste stad van Vlaanderen amper 5,1 procent halen. Slechts net iets meer dan het PVDA+ van Peter Mertens. Die linkse partij lijkt daarmee op weg een zetel in de gemeenteraad binnen te halen. Rood!, de andere linkse partij, speelt geen rol van betekenis en zou op 1 procent stranden.

     

    In de enquête werd eveneens gevraagd naar wie de Antwerpenaar het liefst zou zien als burgemeester na 14 oktober. Ook daar haalt De Wever het afgetekend van Janssens. Het verschil is eveneens 11 procent. Kanttekening: de andere lijsttrekkers zijn niet in deze peiling opgenomen, aangezien ze geen kans maken op de sjerp. Bovendien is nog bijna een kwart van de kiezers onbeslist, al blijkt uit hun voorkeuren voor één van de twee kandidaat-burgemeesters dat ze weinig impact zouden hebben op de grote kloof tussen de socialist en de N-VA-voorzitter. .

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : en precies komt Mie Toertelboom voor de dag met haar hartewens : ze wil haar mandaat wel inruilen voor de sjerp…. Da’s even pech, Mie : want precies vandaag komt die peiling bloot waarbij Julie net boven de kiesdrempel zitten…. Misschien had Uw partij ‘dat Joenk’ moeten sturen, om de Partij te redden?

    ***

    Er schijnt een boodschap van Roosje uit de Hemel te zijn binnengekomen bij de Smalle d’Anvers, maar Liz-a-Bed is niet bereid die nu al vrij te geven. Liz-a-Bed heeft namelijk geen goed oog in de lichamelijke conditie van de voorman. Ze wil ten gepasten tijde de weg blokkeren van Peuter Peuelmans, die een positie ziet vrijkomen voor zijn zoon, de homo. Als, zegt Jantje, een heel land kan bestuurd worden door een homo, kan een deelstaat, die zoveel kleiner is, dat ook. Bracke moet André Denys opvolgen als gouverneur, en dus, denkt Liz-a-Bed, nadat de Smalle d’Anvers helemaal is weg gesmolten, is haar uur geslagen. Geert (ham)burger uit Izegem heeft de opvolging bij akte reeds vastgelegd. Het wachten is op de fatale gongslag.


    *** 

     

     

    08-09-2012, 17:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.937 WE ZIJN MINSTENS AL MET TWEE

    A.D. zaterdag 8 september 2012

    937 WE ZIJN MINSTENS AL MET TWEE

     

    Venetiê. De Brug der Zuchten

     




    Tussen Gerechtshof en Gevangenis.

    Een levende herinnering aan vroegere volksmisleiders,

    hoe dicht het ene bij het andere lag.

    ***

     

    Op een bevriende blog stond een ingezonden stukje, dat ik graag hieronder wil overnemen. Nu weet ik het zeker, zonder dat een dure ‘peiling’ moest helpen, dat we reeds met 2 zijn die ongeveer hetzelfde denken. Statistisch is dat 2/2, of 100%. Anders gezegd : we staan er goed voor. Beter dan de Smalle d’Anvers, die amper de 40% haalt. Jammer dat de geldelijke vergoeding voorlopig omgekeerd evenredig is met de peiling!

     

    ***

     

    Kroniekje over :

    Islamitische overheersing.

    Was het niet President Houari Boumedienne van Algerije die in 1962 gezegd heeft: "Nous prendrons la France avec le ventre de nos femmes" (Wij zullen Frankrijk veroveren met de buik van onze vrouwen).

    Het is niet alleen Frankrijk maar gans Europa en als het kan de rest van de wereld die er zullen aan geloven.  De moslims planten zich voort met een snelheid die niet meer gekend is in de Westerse wereld. Velen groeien op met een fanatisme dat reeds sedert generaties in de genen geprogrammeerd is en dat verstevigd wordt met de moedermelk en zich later ontwikkelt en ontplooit tijdens de opvoeding.

    De linkse idealisten weigeren pertinent de waarheid te zien want dan barst hun roze bubbel en kunnen ze de werkelijkheid niet meer ontkennen. Ze vrezen waarschijnlijk de volkswoede die ze daardoor  ontketenen. Als laffe verraders verkiezen ze de totale ondergang boven het eigen ongelijk.

    En het Westerse volk ? Terwijl het Westen zich als één man achter een sterke leider zou moeten scharen, verdelen zij zichzelf door verkeerde informatie te aanvaarden, door eigenbelang en het ergste van al door ongeloof en onverschilligheid. Men maakt verkeerde vergelijkingen en trekt verkeerde conclusies.

    Terwijl 9/11 de hele wereld had moeten wakker schudden en een ommekeer had moeten inluiden is het na elf jaar een historisch feit geworden. De dorstige van Brussel zal het misschien ook een "fait divers" noemen.

    Maryse Palemans (Foxy)

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : amaai m’n armen! Nagels met koppen, denkt U ook niet? Kort en krachtig, direct en hard. Mag dus niet van het CGKR en alleszins al niet van Madame Kherbache van de PS uit de Seefhoek N°16 in Gross Antwerpen. Nu vraag ik m’n eigen toch af, hoe het mens op straat komt. Met of zonder kleerkasten aan haar zijde? Wordt ze met een auto ‘van het werk’ afgehaald en thuisgebracht? Of rijdt ze me een eigen wagen 2 X daags het traject Anvers-Bruxelles en Bruxelels-Annvers. Met CD-rijplaat? Met of zonder escorte en incognito?

    Dat ze buitenshuis de hoofddoek draagt, kan ik inkomen : Hector, de Griekse held, was ook zo’n ‘Helmbos-wuivende’, net als Marie Arena en Mie Toerteldinges.

    Ha! Ik snap het! Die half Noord Afrikaanse vrouwen, inclusief Milkette, hanteren een geheime bodschap : zouden de mannen niet liever hebben, dat ons haar onder zo’n hoofddoek zit? Anders gezegd : we zouden door ons uiterlijk meer stemmen halen, moest de hoofddoek wettelijk verplicht zijn….We zijn dus op de goede weg : binnenkort roepen de manen zelf opdat we ons haar zouden doen onderduiken….. Eerst de kop, en als men dat gewend is geraakt, dan de boerka…..

    ***

    Kijk, deze keer zijn we de Hollanders met De Vlaamse Post iets of wat te slim geweest. Niet te geloven! Als we nu nog in de gauwte rapper zijn dan Geert Wilders, om het Euro-parlement te sluiten (wij zitten er tenslotte boven op), en de sleutel te verliezen, dan staat Vlaanderen weer op de wereldkaart. Dan doen we lijk de Grieken : we vragen aan niemand niets, en drukken zelf onze Euro’s. Zien we niet regelmatig op de TV dat die machines bij ons bij de Nationale Bank aan het werk zijn? We nationaliseren die, nemen het personeel met behoud  van anciënniteit over, om die installaties te bedienen, en drukken we  de eigen V-EURO. Wedden dat die, wereldwijd, zou uitgevochten worden?  

     

    *** 

     

    08-09-2012, 16:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.936 DE PS HAALT HET GELD WAAR HET ZIT

    A.D. zaterdag 8 september 2012

    936 DE PS HAALT HET GELD WAAR HET ZIT

     

    La Passionara d’Algerie, café-dochter

     



    en dank zij de kleur-partijen, de machtigste vrouw van Vlaanderen

    ***

    Het is niet om voorturend kwaad te spreken over de Smalle d’Anvers, maar voor dat hij het (eventueel) voor het zeggen krijgt in 2014 zal de Vlaamse portemonnee zo goed als leeg zijn. De V-partijen hebben nu samen in de peilingen ruim + 50%, wat wil zeggen dat het zwaartepunt van de beslissingen dan ad vitam eternam weggenomen zal worden bij de Sansculotten. En dan is ’t amen en uit gefluit met dat gespuis….. Als tenminste de Smalle weer niet plat op de buik gaat!

     

    ***

    Kroniekje over : nee, natuurlijk ben ik geen racist, toch niet tegenover brave mensen, om het even de kleur, de grootte of het gewicht. Alles met mate, en in verhouding, dat spreekt vanzelf. Ik leef al jaren in vrede tussen miljoenen Italianen van alle formaten, en heb jarenlang mijn boterham-met-beleg verdiend tussen verfranste Vlamingen, zonder één woord discussie. Zelfs in Mons en in Templeuve was ik kind aan huis. Brave mensen! Ter plaatse kom ik hier aan deze kant der Alpen, wonderwel overeen met ’n Pool (zeer werkzaam) en met ’n Oekrainiër (buitengewoon intelligent en daarenboven zeer werkzaam). In de Vlaanders komen wij af en toe een paar dagen voor de jaarlijkse medische inspectie, maar zijn vlugger  terug weg dan we gekomen zijn : wegens weggepest door senlheidscontroles, weg-omleidingen, donkere dreigende gestalten rond de geparkeerde auto, bange familie-leden die zelfs bij dag hun huis niet meer uitkomen, tenzij in groep, of om te werken. Dan danken wij de koekoek, maar vooral de Overheid, die ons land naar de bliksem heeft geholpen. Zelfs op de boerenbuiten van mijn jeugd, houden zich ‘zwervers’ op, mensen zonder papieren, die nergens thuishoren. Kompassie waard, dat wel, maar o zo gevaarlijk, zelfs als ze kinderen op U afsturen om te bedelen… De grootstad hebben wij vroeger ook altijd al verfoeid, en dat is met de jaren niet gebeterd. Eigenlijk zou iedere auto van ons, bij traag stadsverkeer, een tot de tanden gewapende motor-escorte moeten hebben : twee motards voorop, twee achteraan. Het is dat, of de kamika van het Openbaar Vervoer. En dan dat snakken naar adem! Ik heb het hier al zo dikwijls geschreven : stadsmensen zeggen dat het op den buiten soms kan stinken. Ze hebben gelijk : een paar dagen in het jaar wordt er mest uitgevoerd, en dan is dat soms erg. Erger is het in de stad, daar stinkt het iedere dag. En men kan er geen kanten uit!

    Nieuwpoort-Bas was vroeger, voor één keer in ’t jaar, een geliefde ankerplaats voor een ferme goed doorvoede noordzee-tong  met liefde en in de verse roomboter en bruine korstjes gebakken …..Tong uit de Middellandse Zee is namelijk tering-tong op een kwak lauwe olijf-olie. Nu staan we aan een gesloten deur. Problemen met de aanvoer. Gecontigenteerd. Visgronden leeg bevist. Wie zal het zeggen? In de zaak er naast : tong à volonté, maar duur. Zeer duur. Schar-tong. Illusie-tong. Wordt geconsommeerd met behulp van een vergrootglas. Maar het bedje van gebruinde roomboter is echt en doet dromen van vroeger. Helaas! . O Ja : de “Oosterse Tong-filets” zijn groter, vormloos, ont-graat  en aan halve prijs. Denkt die patron nu echt dat we aan de overkant der Alpen die reportage van ZDF niet gezien hebben, hoe die vis ‘gemaakt’ wordt? Eenmaal ‘gekuist’  en grauw als een lap lekkende asfalt, gaat die in een soort cement-molen waarna er een bidon chemiek wordt bijgekapt om alles te bleken. Eet smkaleijk, mensen!

    Waarom ik op Nieuwpoort-Bad uitkom, en die “Oosterse Tong-Filets’? Niet moeilijk :  al eens goed rond U gekeken? Het is al zo ver, dat zo’n troela (zie afbeelding hierboven) ons komt uitleggen, hoe ze de Vlaming wil fileren…..Eerst namen en adressen kleven op al die miljarden, denkt ze, en daarna een soort ‘Opertaie Munt-Sanerings Lening’, in de volksond beter bekend als Gut, alle geld inleveren en 2000 nieuw geld per persoon terugkrijgen…

    ***

     

    PS lanceert nieuw spaarboekje met 'goede rente'

     

    De Franstalige socialisten willen een nieuw spaarboekje in het leven roepen, waarbij de spaarder een goede rente krijgt en zeker is dat het geld naar onze economie vloeit. Dat berichten de Coreliokranten. .

     

    "De Belgen hebben 230 miljard euro op hun spaarboekjes staan, maar met dat geld gebeurt amper iets", zegt vicepremier Laurette Onkelinx (PS). "Tegelijk hebben kmo's, maar ook ziekenhuizen, het heel moeilijk om aan geld te geraken voor hun investeringsprojecten, terwijl dat net nodig is om onze economie een zetje te geven".

     

    Spaarboekje B

    Daarom pleit ze voor een nieuw soort spaarboekje, een spaarboekje B zoals ze het zelf noemt, naast het klassieke spaarboekje dat de meeste Belgen vandaag hebben.

    Rente door overheid vastgelegd

    De PS wil, naar analogie met Frankrijk, een spaarboekje in het leven roepen waarvan de banken garanderen dat het geld in onze economie gepompt wordt. De rente die de banken op dat spaarboekje moeten bieden, wordt via een formule door de overheid vastgelegd en zal iets hoger liggen dan wat vandaag op de klassieke spaarboekjes geboden wordt.

    Onkelinx beseft dat de bankenwereld tegengas zal geven, maar dat schrikt haar helemaal niet af. "De banken zullen herhalen dat we niet alleen mogen handelen, dat we Europees te werk moeten gaan... Ik krijg schoon genoeg van dat discours. We moeten nú iets doen", verklaart ze.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik denk dat er gouden tijden aanbreken voor ondernemingen die cement-molens fabriceren. Neen, niet om op grote schal “Oosterse Tongfilets” te draaien, maar om de donker geworden samenleving bijna in zijn geheel te bleken. Per dozijn de molen in, een paar vaten chemiek inkappen, en 3 kwartier laten draaien. Komen er uit, witter dan Dash!

    ***

    En dan is er nog M-Obama, waar men bij de V°T niet kan over zwijgen. Precies alsof die vent van hieruit kan gepusht worden. Maar het geeft wel hun bedoelingen mooi weer : gandioos veelkleurig (alles zwart, in alle tinten van donker- tot bleek-zwaart), listig levend op de kap van de blanke slaven die de boel doen draaien, en bovenal : Mekka-gangers. Het gemakkelijkst is : doen alsof, en meevooisen. Tot het verzadigingspunt. Als dat het parcours is van de kleurpartijen : wij bedanken. Liever sterven met wapens in d’hand : zoals het liedje uit de soldatentijd van ’40 : “Dan kunnen wij sterven met wapens in d’hand, voor ’t dierbaar Vaderland”…

     

    *** 

     

    08-09-2012, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.936 bis NONNEN EN PATERS BASHEN IS SUPPORTEREN VOOR DE ISLAM

    A.D. zaterdag 8 september 2012

    936 bis NONNEN EN PATERS BASHEN IS SUPPORTEREN VOOR DE ISLAM

     

     

    ***

    Juist, Bert! Je hebt gelijk, zoals meestal. Had ik je mail gelezen met het laatste nummer van Uw vakblad (altijd met de neusjes van de vele zalmen in de politieke vijver!), dan had ik onderstaand artikel van Johan Steels kunnen mee verwerken in mijn voorgaande blog. Geen erg, de lezers vinden het hieronder, kort en krachtig, in zijn volle glorie. Met kusje van de Juffrouw en een bank naar voor!

     

    ***

    Kroniekje over : een ongehoord feit, waarover de regime-media zwijgen als vermoord. Ze worden dat misschien ook, dat vermoord zijn, moesten ze durven spreken. Want de PS kijkt op geen revolver-schotje, denk aan A. Cools…..De Gazet van A geeft de correcte aanzet (de Wetstraat 16 geruild voor de Seefhoek N°16) en het zou alleen de Heer Bert Murrath van ’t Scheldt (of zijn medewerkers) zijn die ter plaatse is gaan zien…. Is Oom Agent dan niet gaan zien, om de werkelijkheid van dit domicilie-adres met eigen ogen vast te stellen zoals voor elke burger en zoals de Wet voorschrijft? Is dit geen kiesbedrog? Geen valsheid in geschrifte en gebruik van valse identiteits-gegevens? Gebeurt dat misschien op last van ‘Hogerhand’?

    O ik zie het al! Kort voor 14 oktober zal dat plotsklaps uitlekken, en Trezebees is gezien….Vervolgens kan de Smalle d’Anvers rustig de Scherpe d’Anvers beginnen opvolgen….

    Komt daar die ambetanterik van een Bert Murrath roet in (wiens) eten gooien… Vroeg of laat moet die man toch ‘Berufsverbot’ krijgen, want de waarheid kwetst. Zo haalt hij in dit laatste nummer een oude zieke koe uit de gracht : Toertelmie was eerst een overtuigde Tsjeef, voor ze onderdak zocht en vond op de duiventil van de Blauwe Geschelpten. Om nog maar te zwijgen over wat die Murrath durft schrijven ove Hugo Camps, die andere favoriet van mij. U kunt alles beter zelf nalezen in ‘TSCHELDT van deze week : nummer 1060, anders moet ik commissie vragen aan ‘tSCHELDT.

    ***

    KHERBACHE DAKLOOS

    Topjournalist Lex Moolenaar van de stadskrant Gazet van Antwerpen was zo euforisch toen de kabinets-chef van premier Di Rupo de nummer 2 werd op de Stadslijst van zijn idool Patrick Janssens. Speurneus Lex grapte dat Yasmine Kherbache de Wetstraat 16 had ingeruild voor het De Coninckplein 16. Daar had ze een pand gekocht en ze zou er gaan wo-nen, zomaar tussen de gewone mensen.

    Lex speelt graag in op moderne trends en ging dus een keertje aan sloppentoerisme doen in de wijk 2060 ofte de Seefhoek. Wat vond Lex het daar geweldig geëvolueerd. Zalig die diversiteit en zo. Wie echter langs het nummer 16 op dat De Coninckplein passeert kan vaststellen dat dit pand vol puin steekt en duidelijk niet bewoond is, tenzij er een ledikant op het zolderkamertje is geplaatst om Yasmine een ‘gewone mensen'-gevoel te geven. Het kan ook zijn dat ze als dakloze het plein af-schuimt, driftig op zoek naar diversiteit die zo deugd doet.

    Johan Steels

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : erg dat dit helemaal vanuit Italië naar de Vaderlandsche blogwereld moet gesignaleerd worden! Nergens iets gelezen bij de vrienden, waar het nochtans van de daken zou moeten geschreeuwd worden. Het moet de PS zwaar op de maag liggen, dat de regime-getrouwe partijen in Vlaanderen zo in het defensief gedrongen worden. Persoonlijk ervaar ik dit als hun definitieve zwanenzang, want van hun medewerking aan de ‘Vlinder Regering’ zullen ze zich nooit meer kunnen herstellen. Wait and see : de uitslagen op 14 oktoberzullen nog maar een klein voorsmaakje zijn. Het is dus ‘Alle hens aan dek. Di Jeanetto stuurt zelfs zijn rechterhand, om de Scherpe d’Anvers uit de puree te helpen… Anders gezegd : die regeerde de laatste 6 jaar al dank zij de groene Eskimo’s, en daar komt nu zo’n Linxe troela van half-buitenlandse afkomst héééélemaal geïntegreerd en perfect tweetalig, ons sprookjes vertellen over gekleurde kiendjes op ‘n paardenmolen…..

    ***

    Doet er mij aan denken, dat we Troela Kherbache niet geoord hebben over de recente wet in Tunesië over de minimum leeftijd voor meisjes om te mogen trouwen. Die was, voor de Arabische Lente, 18 jaar, maar nu nog 8 jaar. Zouden er daar in Tunesië (of in haar eigen land Algerië) ook paardenmolens staan met een kleurenpalet aan kakelverse bruidjes? Als de multicultuur een verrijking is voor ons, wat moet het dan niet zijn voor Donker Afrika?

     

    *** 

     

    08-09-2012, 11:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.935 NONNEN EN PATERS BASHEN IS SUPORTEREN VOOR DE ISLAM

    A.D. vrijdag 7 september 2012

    935 NONNEN EN PATERS BASHEN IS SUPORTEREN VOOR DE ISLAM

     

    De Half-Algerijnse YASMINE KHERBACHE

     






    Een knap import-product, houdt Het Vlinderke van ’t Jeanetteke aan de leiband…

    ***

    Dat de bezetting door zwermen zwaluwen van de Arabische Lente die het einde van de Westerse Winter aankodigen, zo goed als een voldongen feit is, mag blijken uit de 2 boeken over ‘Integratie’ die eer-gisteren bijna gelijktijdig op de markt kwamen. Een van de Partij van ‘de Smalle d’Anvers’ (met mooi duur kostuum) dat zegt dat alles zo goed als naar wens verloopt, en een radicaler (Vlaams Belang) dat zegt dat de Partij gewoon de locomotief isn voor alle andere wereldvreemde partijen, want dat het vijf nà twaalf is.

    ***

    Kroniekje over : de foto hierboven : een Moslim-vader, aan 6 jaar naar hier gekomen, vlot gestudeerd (rechten) en goed in de overheids-kaas gekropen, een aanwinst voor Algerije, haar vaderland, deze troela. Voor één keer moeten we toegeven : de boerka ware beter voor haar. Zoals trouwens ook voor de Blauwe Geschepte Tourtelmie. Brengt mij automatisch terug op de kerkvervolging in de Muzel-landen. Alhoewel hier zo goed als uitgestorven, kan ik het niet nalaten te applaudisseren voor ook maar de kleinste steun aan ons voorvaderlijk christen geloof. Zelfs als deze blog misschien niet altijd bij iedereen gesmaakt wordt vanwege zijn rechtlijnigheid. Ik doe het, omdat ik niet anders kan : het is sterker dan mezelf, vooral ook omdat het de laatste borstwering moest geweest zijn tegen de Muzelarij. Ik doe het ook uit overtuiging, dat spreekt vanzelf, maar vooral omdat het een helder vijandbeeld schept in de bezettingsoorlog die we al jaren ondergaan. Laat dan, het zich daartegen verzetten, extreem rechts, xenofoon en islamofoob genoemd worden, het is wel de grondtoon van wat het Volk denkt en wilt. Want de hersenspoeling,  die ‘pakt’ nooit maar boven-op bij de Vlaamse keikoppen!  

    Angst en gevoel van onveiligheid zijn eufemismen voor de werkelijkheid. Of hoe moet ik het noemen, als ‘jongeren-benden’ de politie met valse oproepen in een valstrik lokken? Is dat een daad van burgerzin, of van machtsvertoon? De Overheid zegt dat ze doet wat ze kan, maar veel is dat niet, hé!

    ***

    Westerse kerken idealiseren islam’ (Dr. Breuer)

    Posted on 6 september 2012 by RechtsActueel

    ***

    Westerse kerken idealiseren de islam en bekommeren zich te weinig om de positie van christenen in islamitische landen. Dat stelt de Duitse islamwetenschapper dr. Rita Breuer in haar recent verschenen boek over christenvervolging in de moslimwereld.

    Volgens Breuer is de christenvervolging in de islamitische wereld toegenomen, terwijl tegelijkertijd in Europa steeds meer sprake is van een pro-islamitische en antichristelijke grondhouding. Met alle macht probeert men „de religieuze gevoelens van andersgelovigen en in het bijzonder moslims te ontzien en te beschermen.”

    Breuer vindt echter, zo blijkt uit de weergave van haar conclusies door het Duitse persbureau Idea, dat het geenszins islamvijandig is „om op de ellendige situatie van veel christenen in de islamitische wereld te wijzen.” Het is eerder „christenvijandig” om dat niet te doen.

    In haar boek ”Im Namen Allahs? Christenverfolgung im Islam” (uitg. Herder, Freiburg) signaleert ze dat de trend in veel Europese samenlevingen anders is: „Vooral in liberale of religiekritische milieus krijg je soms de indruk dat het ronduit pijnlijk is om je voor christenen in te zetten of je met hen solidair te verklaren.” Onbegrijpelijker nog vindt Breuer dat kerken meegaan in die trend. Volgens haar idealiseren zij de islam, zonder zich te realiseren hoezeer christenen in moslimlanden zich daardoor in de steek gelaten voelen.

    In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung zei Breuer: „Twintig jaar geleden al vroegen christenen in de moslimwereld mij hoe het kon dat kerken zich zo voor de rechten van moslims inzetten –wat op zich niet verkeerd is– maar geen gevoel hadden voor wat er met christenen in moslimlanden gebeurde. Velen zeiden ontgoocheld dat ze niet langer hoopten op ondersteuning.”

    In haar boek noemt Breuer diverse voorbeelden van positieve uitlatingen van Duitse kerkleiders over de islam. Voorzitter Nikolaus Schneider van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) verklaarde afgelopen jaar bijvoorbeeld: „Het is een vergissing te zeggen dat de islam minder in vrede geïnteresseerd is dan het christendom.”

    Dat getuigt volgens Breuer van „een eenzijdige waarneming van de islam”, omdat in de Koran en in het leven van Mohammed wel degelijk geweld in bepaalde situaties gerechtvaardigd wordt, anders dan in de bronnen van het christendom. Het streven naar waardige omgang en dialoog met moslims is alleszins respectabel, vindt Breuer, maar de reëel bestaande islam en zijn uitwerking op de christenen in moslimlanden moet daarbij niet uit het oog verloren worden.

    (Bron: Iskander, van politiek.net, verwijzend naar kerkredactie van Reformatorisch Dagblad)

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : geboren worden met een mes tussen de pampers : daar kan nog aan toegevoegd worden, dat de Overheid geen geld meer heeft om de Burger te beschermen, omdat de fondsen grotendeels gebruikt worden om al die pampers te betalen… Een paardenmolen met kleuters in alle kleuren van de regenboog : mooi gevonden, Madam Kherbache, maar 5 jaar later? Deze kleuters zullen dan grotendeels aan 10 jaar geklasseerd kunnen worden als mini-criminelen resp. uitgehuwelijkt zijn als kind-bruidje aan een ouderling, terwijl er voor hun opvolgers al een tweede paardenmolen zal moeten gevorderd worden. Want zijn kweken lijk de witte muizen…..

    ***

    Madame Kherbache  zou, als ze dit leest, net doen als het Spionnencentrum : zeggen dat ik stigmatiseer en haat zaai. Precies alsof de Muzel-invasie een zegen zou zijn. Als ik (bij manier van spreken) een dief een dief noem, daarmee de dief beledigend zogezegd, zegt het gezond verstand dan niet eerder dat de schuld ligt bij diegene die steelt? Ooit al gehoord van racisme tegen een Chinees? Tegen een Italiaan?

     

    *** 

     

    07-09-2012, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.934 DE STENEN DOEN VECHTEN

    A.D. woensdag 5 september 2012

    934 DE STENEN DOEN VECHTEN

     

    Straat tafereel, bijna een alledaags gebeuren

     



    Waar Marc Dutroux alleen maar kon van dromen. Wat zijn de tijden veranderd, dank zij de wetteloosheid van de massa-immigratie en de onmacht van de Politie…..

    ***

     

    Het spreekwoord in mijn titel is eigenlijk meer “Twee stenen doen vechten” en wordt gebruikt voor situaties waar tussen brave lieden die normaal gezien geen vlieg zouden kwaad doen, ruzie gestookt wordt. Met nadruk op ‘stoken’.

    Waar ik tegen op kom, is tegen twee maten en twee gewichten. ‘Openbaar verdriet’ mag en moet zelfs gekoesterd worden in lengte van jaren, anderen achter slotmuren hebben geen recht op zelfs het kleinste tikkeltje privacy. De schoonvader in ‘de kasteel-moord’ van Wingene heeft al levenslang gekregen, zonder dat hij ooit berecht werd of ooit schuldig zal bevonden worden. Daar zorgt de lachende derde, de Pers, voor.

    Michele Martin, kleuteronderwijzeres en zelfs moeder, heeft monsterlijke daden gepleegd (meestal helpen plegen : hoe en waarom behoort tot het geheim van het onderzoek…), en de Belgische wetten hebben haar gestraft, niet te lang en niet te hard, want …iedereen heeft toch recht op een tweede of zelfs een derde kans. Dat ‘het volk’ dat anders ziet, raakt de kouwe kleren niet van de Marxistische Overheid. Die sociale herverdeling van de rijkdom, ziet U…. Een inbreker is al lang geen dief meer, mar iemand die uit eigen beweging de sociale onrechtvaardigheid een beetje corrigeert.

    Dat laatste komt niet uit mijn koker, maar uit het vonnis van een Waalse Rechter…

     

     

    ***

     

    Kroniekje over : vulgaire kritiek spuwen op slotzusters, die, het woord zegt het zelf, teruggetrokken en in volstrekte stilte leven achter slot en grendel, is intellectueel oneerlijk. Vooral omdat ze nu, door de schuld van hun Bisschop, collectief op glad ijs komen te staan. Niet alleen door een suggestief woordgebruik (’n relatietje’) suggererend maar vooral door ‘uit de biecht te klappen’ over die correspondentie. Bij mijn weten behoort correspondentie tussen afzender en bestemmeling nog altijd tot het briefgeheim…..

    Ik lees ook niet graag over geweervuur op de verkeerden. Het zijn Belgische, in casu wetten opgedrongen door Waalse politici, die deze briefwisseling hebben toegestaan. Een gedetineerde is ook maar een mens, en die grijpt naar elke strohalm die hij/zij kan vast krijgen. Justitie laat dat toe, dus is de rest geen verhaal voor de massa! Misschien dat het ‘Regeer-akkoord’ van de Vlinder-Regering daar nu een oplossing voor klaar heeft? Enne, nog iets! Als Justitie eerlijk zou zijn, zou er klaarheid kunnen gegeven worden, zonder in detail te treden over alle briefwisseling van en naar alle gevangenen… Bu komt het over alsof er maar briefwisseling is geweest tussen de Zusters en Martin. Weet wel, dat Zusters Clarissen, net als iedereen, binnen de grenzen,  ook bezoekrecht zouden gehad hebben – wat als slotzusters, nogal moeilijk had gelegen…

    Twee stenen doen vechten, is in die niet-bekend zijnde briefwisseling, een zondige relatie menen te zien, tussen een non, en een blonde vamp. Ha ja! Als pastoors kleine kinderen misbruiken, Bisschoppen naast de pot, ge weet wel, nonnen de lesbische toer opgaan (denk aan Soeur Sourire, ook een Waalse), dan mag de Goede Moordenares toch ook wel een verzetje hebben, zeker! Enfin, als we maar kunnen roddelen als oude wijven, de Islammers zullen er vroeg of laat wel hun voordeel bij doen. Ik hoor het hen al zeggen, de dag dat ze voor groepsverkrachting voor de Rechter staan : “Puur racisme, ons te vervolgen, jullie zogezegde Heilge Vrouwen doen heet ook met elkaar’….

    Nonnen hebben, zoals ieder individu, recht op privacy. Slotzusters des te meer, maar ze komen nu in de schijnwerpers door de media-geilheid van hun Geestelijke Leiders, en vooral door het woordgebruik waarmee ze de Pers te woord hebben gestaan. De houding van die Hoge Heren is zo wereldvreemd als maar kan, en geeft vanzelfsprekend aanleiding tot natrappen…. (relatie tussen onbekende non en blonde vamp). Net als Danneels, geraken die Hoge Heren maar niet geleerd, en blijven ze ofwel uithuilen bij de vampieren van de pers, ofwel gaan ze er gaan provoceren om hun winkel te verkopen. Kom dan achteraf niet klagen dat ge Uw gezag kwijt zijt!

    ***

    Ik meen dat de publieke hysterie van ‘de Witte Marsen’ nu eindelijk moet stoppen. Er zijn sedertdien namelijk niet minder kinderen geroofd en verkracht, integendeel, maar het gebeurt nu minder spectaculair en de daders worden, meestal om de integratie-problemen niet aan te dikken, met veel discretie behandeld. Om het zeer brutaal te stellen : bij Dutroux misbruikte één man een kind, daarna nog een kind, enz, nu spreekt men van ’groepsverkrachting’, omdat men anders zou moeten schrijven dat meerdere (allochtone?) mannen zonder ophouden éénzelfde kind misbruikt hebben. Tijden kunnen veranderen, mensen ook!

    Over ‘openbaar verdriet’ kan verder gezegd worden, dat tenminste 2 vaders hun misbruikt kind her-misbruiken als opstapje naar eeuwige horizonten en een of ander PR-relaltie, hetzij als schoolhoofd-kandidaat politieker, hetzij als senator in functie. Verdriet, om blijvend en echt te zijn, moet namelijk niet op straat betoond worden. ‘Burgerlijke Partijen’ bevechten hun zaak via hun advocaten voor de Rechtbanken, niet op straat of op TV.

    Wat ik niet hoor, is waarom de hoofddader, Marc Dutroux zelf, na een eerste serie misdaden van seksuele aard, vervroegd is kunnen vrijkomen, net zoals zijn lief vrouwtje, zodat zij, met kennis van zaken deze keer, konden herbeginnen, en waarom de man gelijktijdig een invaliditeits-vergoeding cadeau deed, die hem toeliet te ‘rentenieren’, en die is blijven doorlopen tot???? Is waarschijnlijk een Waalse vorm van herverdeling van de sociale rijkdommen….

    Laten we dus AUB in de zaak Dutroux é Cie niet meer spreken van ‘Belgische Justitie’, maar van Waalse Justitie, die de Waalse samenleving regelt, onder leiding van de Half-Algerijnse Onkelinx. Malonne is niet de zaak van Vlamingen : het is een pure Belgisch-Waalse aangelegenheid. Waarvoor hoogstens een pak Vlaams geld werd….misbruikt.

    ***

    Was ik even verrast, deze morgen! Weer een oud spreekwoord dat al eeuwen lang zijn degelijkheid heeft bewezen, die nu achterhaald is door de slimmigheid. Ik dacht dat juist met de jaren het verstand kwam, maar zie, dat is niet altijd zo. Zou het daarom zijn, dat seniel en senior zo geweldig goed op mekaar lijken?

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik heb het hier al geschreven en doe het nog een keer : die vrouw wordt slapend rijk. Straks verkoopt ze haar “mémoires’ aan de Humo voor grof geld, bieden de uitgevers elkaar af om haar verhaal te mogen uitgeven, bieden de filmmakers tegen elkaar op met miljoenen om haar verhaal te mogen brengen. En het volk? Dat zal zich te pletter lopen om alles op te kopen. Kassa!Kassa! Kassa! Misschien wel het gepaste ogenblik om van die Arme Claren, Rijke Claren te maken?????

    Ja, het is waar! Die Arme Claartjes hebben niet gehandeld met hun verstand, maar met hun hart. Wat zeer misplaatst is in een harteloze wereld. Laten we zeggen, dat het minder kwezels, maar meer ezels zijn  geweest. Zoiets brengt reacties teweeg in rattennesten, want daar ontwaart men direct kerkvaders die uit hun kazuifel staan te kletsen…Och, als men slaat, schiet men somtijds kemels. Kwezels, ezels, kemels

    ***

    Het zal natuurlijk allemaal veel beter zijn, als er bij ons een soort Mohamed Morsi van de Moslim-Broedershap, zoals in Egypte als Kalief zal heersen. Vooral onze vrouwen zullen content zijn, want dan zullen ze eindelijk verlost zijn van die vervelende wekelijkse post ‘haarkapper’ op het huishoud-budget. Met dank aan E.J. Blog voor de blik in deze nonnen-vrije  toekomst….

     

    Dezelfde TV-Presentatrice,

     




    Voor en na de Arabische Lente.

    ***

    We noteren zeer terloops dat er alleen al in Frankrijk 591 no-go zones zijn, waar de politie onmachtig is en niet meer durft te komen, omdat deze wijken 100% ge-islamiseerd zijn. We lezen ook dat er in Frankrijk meer dan 5 miljoen Moslims zijn. Qua bezettingsmacht mogen die gezien worden! Via de ‘sociale netwerken’, voor iedereen toegankelijk, zin die binnen het uur gemobiliseerd om gewapend op straat te komen. De vraag is niet of dat gebeurt, maar wanneer dat gbeurt. Waken en bidden zal niet helpen, denk ik.

    ***

     

     

    Einde verhaal. Buiten nogmaals iets uit de Leer der kwezelachtige Christelijke Barmhartigheid. Kon zelfs afkomstig zijn van een authentieke ‘Kerkvader’, maar toch bevattelijk voor jong en oud. Een rijke vrek is gestorven, en komt terecht in het Eeuwig Vuur, waar hij het besterft van de dorst. Dan ontwaart hij plots boven zich, de schim van een van die bedelaars die hij regelmatig heeft weggejaagd, en smeekt deze om teminste één druppel water op zijn tong te laten vallen…..

    Dit is een oud verhaal, maar men zoekt nog altijd naar de juiste oplossig….

     

    ***

    07-09-2012, 13:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.933 TER ZAKE MET TOMATEN-IJSJES EN HET SPOOK VAN EEN JONGE WEVER

    A.D. woensdag 5 september 2012

    933 TER ZAKE MET TOMATEN-IJSJES EN HET SPOOK VAN EEN JONGE WEVER

     

    Wat polletiek kan doen met ’n mens….

     



    Er zienderogen van aan kapot gaan : zie de Smalle d’Anvers.

    ***

     

     

    De man van – waar haalt hij het - de rode tomaten-ijsjes  in Nederland, schijnt een zekere Emile Roemer te zijn van de SP, die in de peilingen (en ook volgens de VRT), echt waar, nu al tot nieuwe Eerste van het land wordt verklaard. Weten we nu ook, met dank aan Terzake. Mooi passend onderwerp voor de 1ste uitzending in de nieuwe studio”s. Nieuw Gerechterlijk Jaar, nieuw schooljaar, nieuwe Juf, nieuwe studio’s….

    Nieuw was ook de loense Führer-blik van de gedoodverfde nieuwe burgemeester van GroSS Antwerpen. Verkiezingen zijn verder overbodig, want Antwerpen is eigenlijk niet zo belangrijk, het gaat in wezen over de nationale verkiezingen van 2014. Waar we, net als de vorige keer, zullen zien wat we zullen zien. Als tenminste de Smalle d’Anvers tegen dan iets meer dan een schim van zichzelf zal zijn, en als de andere 3 dwergen  (‘t Beekske,,Tobbackske en ‘t Crootje) ondertussen niet begraven zijn in dezelfde put samen met de stoffelijke resten van hun machtspartijen. R.I.P., ofwel, Rap in ’t Pitje, zoals we in de West Vlaanders zeggen.

     

     

    ***

    Kroniekje over : in de nieuwe Terzake. de rol van ‘De Vierde Macht’ in dit land. De 1ste Macht is een verzameling van kletsmajoors en kontdraai-marionettes. Voorbeeld : Toerteldinges in Terzake. Voornaamste bezigheid : oefeningen met het werkwoord ‘zullen’ …

    De 2de Macht, is een mand rotte appelen : zie Terzake, de Procureur van Antwerpen en de media : de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet…

     

    Verkiezingen, virtueel uitgevochten….

     





    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik heb me al dikwijls afgevraagd, of de polletiekers nog iets anders doen dan ‘in debat gaan’ met elkaar. In Nederland kan men er niet naast kijken, en dat duurt nog tot volgende week dinsdag. Bla bla bla hier, en bla bla bla daar : om het even wat er gezegd wordt, altijd komen en bergen wederwoorden, gevolgd door nieuwe woorden met daarop weer nieuwe wederwoorden.  Ook amusant zijn er de ‘games’, iets nieuws waarbij de tenoren elkaar virtueel vloeren, zodat de lichaamsdelen bij de buren vliegen. Het spijt onze ‘Smalle d’Anvers’ heel zeker, dat hij de pletwals niet zal kunnen zijn, die met zijn 145 linus 60 kilo lichaamsgewicht de tegenstrevers verplettert. Of hoopt hij het in de ring te halen door de behendigheid van zijn tong?

    ***

    Ja, die Emile Roemer, vaandeldrager van de SP in Nederland! Die heeft zeker geen last van valse bescheidenheid. Denkt zo maar eventjes rond het miljoen vorkeur-stemmen binnen te rijven! Hij verkoopt ook typische Tsjeven-praat, wat bewijst dat de Tsjeven inderdaad altijd verkapte sossen zijn geweest. Nee, hij is niet tegen Europa zoals Wilders, maar vindt wel dat ‘mensen belangrijker zijn dan regeltjes’. De 3%-norm is zzeker belangrijk, maar misschien zijn er belangrijker dingen dan dat…Heerlijke beroemde man, die Roemer! Daar drinken we op! Hele roemers!

    Dat hij ondertussen inzake de oekazen van Europa krek hetzelfde zegt als Geert Wilders, valt de man niet eens op.

     

    ***


    07-09-2012, 13:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.932 WIEROOKWOLKEN VOOR DE VUURTOREN VAN DE REYERSLAAN

    A.D. 4 september 2012

    932 WIEROOKWOLKEN VOOR DE VUURTOREN VAN DE REYERSLAAN

     

    De Rode Vuurtoren van de Reyers

     

    10 lange maanden gedoofd en nu terug stoelvaster als ooit

    ***

     

     

    The Tang is back! Dat hoopje woorden, als ‘transit’ afgescheiden door de eunuch van dienst (Hugo Camps) in De Morgen is bedoeld om geurige wierookwolken te doen opstijgen voor de wedergeboorte van het Vuurtoren-Licht van de Rode Rakkers aan de Rode Reyerslaan. Waarvan akte.

    Een hoop lyrische ontboezemingen voor een stoelvaste dame met het wenklicht rechtsreeks naar de fatale klippen van het zaligmakend Islamo-Socialisme. Een vroegtijdig en van de pot gerukt ‘In Memoriam’, langdurig bestudeerd en bijgeschaafd. Een ode aan de ankevrouw, wiens afkeer voor de mensen met andere denkbeelden dan de hare letterlijk in golven van het scherm rolt….

    Echt aanbiddelijk! Wat ’n geforceerde verering voor ’n geestesgenote die alleen maar uit de hoogte van waar de spiegels geblonken worden, kan neerstralen op de golfslag aan haar voeten.

     

     

    ***

    Kroniekje over :

    Ik heb haar gemist, Martine Tanghe

    OPINIE − 04/09/12, 07u19

    ***

    Het was goed om haar weer te zien, na tien maanden afwezigheid op het scherm. Haar rentree als ankervrouw van Het journaal was zoals ik het had verwacht: sober, ingehouden, stoelvast.

    Ik heb haar gemist, Martine Tanghe. Van haar wist je vroeger: als de wereld dreigt te vergaan, is er nog altijd Martine die rust brengt in de chaos. Zo van: de wereld zoekt het verder maar uit, wij gaan onze eigen gang.

    Goedele en Annelies zijn uiteraard ook prachtige journaalankers. Naar hen blijf je zelfs kijken zonder te luisteren. Zo niet Martine: zij staat geen fantasieën toe. Ze knettert je altijd bij de les. Iron lady.

    Journaalankers horen de uitstraling te hebben dat ze er voor iedereen zijn. Daar moet mevrouw Tanghe weinig moeite voor doen, zoals Danny Verstraeten bij vtm ook niet. Ankers in onwankelbaarheid voor jong en oud, bij nacht en ontij.

    Soms zelfs verheven aan het nieuws, als een monstrans.

    Sowieso ontoegankelijk voor onnozelheid en schater.

    Martine articuleerde als vanouds. Niets van het metier was tijdens haar afwezigheid weggeschilferd. Integendeel, ze straalde soeverein in dat koningsblauwe jasje. Met die onverwacht vrolijke coupe garçonne van peper en zout.

    Als wou ze zeggen: kijk maar: nieuw leven. Maar dat zei ze natuurlijk niet.

     





    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : elkaars rug krabben.. Heeft U hem? Een soort in-teelt bij de Kameraden waarbij men elkaar om beurt op het altaar der verering plaatst. Of afschiet, al naargelang het eigen toekomstbeeld.

    Het bijzondere van die werkwijze is, dat men het daar niet eens beseft. Het hangt gewoon tussen de muren. Het is nooit anders geweest. Men weet niets anders. Al wat ge wilt voor het scherm, als er maar niet onpartijdig over ‘de anderen’ moet gerapporteerd worden, laat staan op een objectieve wijze over het goede in hen. Men gruwt er van het woord ‘indoctrinatie’ die schijnbaar ontdekt wordt in de standvastigheid van anderen, maar de balken in het eigen oog ziet men niet….

     

    ***

     

    Alleen na een grondige opknap-beurt van het geheel kan er enige beterschap verwacht worden, niet na het verbouwen en her-inrichten van een paar studio’s meer, met als klap op de vuurpijl (snapt U hem?) de vierkante kop van Lieten op het scherm. Personeel en directie opknappen, dat gaat jammer genoeg niet.

    ***

     

     

    ***

    Natuurlijk zijn we blij met de genezing van de zieke. We wensen haar zelfs een lang en gelukkig leven toe. Nog niet gedacht aan Uw pensioen, Poppemie? Want ik vrees dat er, na de volgende verkiezigen, wel eens een veel te grote ‘vernieuwing’ zou kunnen plaatsvinden op de Ryerslaan (of elders). Als de traditionle machtspartijen vleugelam zijn geworden, zullen immers hun duifjes ook uit de lucht vallen… Het zou best kunnen, dat de bestaande ‘neutrale kleur’ van de achtergronden, namelijk Rood, vanaf een zeker moment goudgeel zal worden, met op een standaar’d naast de nieuwslezer (es) een Zwarte Leeuw op Gouden Veld. De vlag, zoals Eric Van Rompaey zondag op de Gordel zei : de vlag van Nieuwe Vlaamse Fascisten. Ja, schelden kunnen ze goed, die Tsjeven

     

    ***

    04-09-2012, 18:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.931 DONKERE WOLKEN BLAUWE LUCHT ‘T KAN REGENEN ‘T KAN VRIEZEN

    A.D. dinsdag 4 september 2012

    931 DONKERE WOLKEN BLAUWE LUCHT ‘T KAN REGENEN ‘T KAN VRIEZEN

     

    Drie goede maatjes…

     


    Die denken het te kunnen

    ***

     

    Wij zijn Tuc op Tine Tanghe, die deze avond (gisteren dus) om 7 uur, na door het oog van de kankernaald te zijn gekropen, terug op ons wordt losgelaten. Het is nu even over 4, dus hebben we ruim de tijd om weg te duiken. Ons zal ze niet hebben! Want het brave mens zal o horror, Israël moeten ter sprake brengen en de oorlogsdreiging tegen het geliefde Iran, met daarbij aansluitend het debacle van de Democratische Conventie, als voorbode voor de Val van de Nieuwe Icarus.

    Moeilijk! Moeilijk!

     

    ***

    Kroniekje over :

    Wall Street Journal geeft Israël groot gelijk voor wantrouwen Obama

    Grootste krant VS noemt Ahmadinejad 'eerlijk' vergeleken bij Obama - Witte Huis bevestigt grote onenigheid met Israël - Ook Turkse regering boos op Obama

    ***

    De Israëlische premier Netanyahu (L) tijdens een bezoek aan het Witte Huis. We schrijven het al bijna 4 jaar, en nu begint ook de reguliere media in Amerika in te zien dat achter Obama's mooie woorden een vijandige houding tegen Israël schuilgaat. 

    De gezaghebbende Wall Street Journal, de grootste krant in omloop in de VS, heeft in een verpletterend redactioneel commentaar de vloer aangeveegd met de regering Obama. Volgens de krant is het beleid van Obama ten opzichte van Israël vanaf het begin af aan incompetent en zelfs vijandig geweest. Deze houding dreigt de Joodse staat er juist toe te dwingen om Iran in zijn eentje aan te vallen.

    Zware kritiek is er op het feit dat de stafchef van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Martin Dempsey, vorige week verklaarde 'niet medeplichtig' te willen zijn aan een aanval op Iran. 'We weten niet wat generaal Dempsey precies bedoelt met Amerika's niet-medeplichtig willen zijn bij een aanval. Moet de regering weigeren Israëls voorraad vliegtuigen en bommen aan te vullen, of een Israëlische aanval te veroordelen in de VN?'

    'Ahmadinejad is tenminste eerlijk'

    De WSJ stelt dat Dempsey mogelijk aangaf hoe de regering Obama werkelijk over Israël denkt, maar dit zelf niet hardop durft te zeggen omdat de verkiezingen eraan komen. De krant kiest vervolgens partij voor Israël en zegt dat het geen wonder is dat de Joodse staat boos is op Washington. 'Ahmadinejad horen zeggen dat hij je van de kaart wil vegen is één ding. Dat klinkt tenminste eerlijk. Het is heel wat anders om van Obama te horen dat hij je steunt maar tegelijkertijd het publiek het sprookje probeert te verkopen dat Irans nucleaire bedoelingen mogelijk vreedzaam zijn, de sancties werken en de diplomatie na 3,5 jaar niet mislukt is.'

    'Regering Obama steekt kop in het zand'

    'De ironie is dat de kop-in-het-zand houding van de regering de reden is waarom veel Israëlische leiders geloven dat ze Iran hoe eerder hoe beter moeten aanvallen. Ze hebben niet alleen steeds minder vertrouwen dat Obama bereid is om zelf militaire actie te ondernemen, maar zijn tevens bang dat een herkozen president Obama na de eerste dinsdag in november een veel harder standpunt ten opzichte van een Israëlische aanval zal innemen.'

    'Vijandig en incompetent'

    De WSJ pleit er daarom voor dat de regering Obama moeite gaat doen om Israël te laten zien dat het de Iraanse dreiging serieus neemt. In plaats daarvan gebeurt nu juist het omgekeerde. 'Sinds hun aantreden is het beleid van de regering Obama ten aanzien van Israël afwisselend vijandig en incompetent geweest. We weten niet wat er achter generaal Dempseys uitbarsting zat, maar een president die Israël écht steunt zou hem publiekelijk hebben tegengesproken.' (1)

    Witte Huis bevestigt grote onenigheid met Israël

    Jay Carney, woordvoerder van het Witte Huis, bevestigde vandaag dat er 'geen greintje daglicht is tussen de VS en Israël waar het aankomt op het voorkomen van een Iraanse kernbom.' In de Israëlische media heerst dan ook de overtuiging dat Obama Iran indirect heeft laten weten dat de VS een Israëlische aanval op de nucleaire installaties van het land niet zal steunen zolang Iran geen Amerikaanse doelen -zoals militaire bases en vliegdekschepen- en andere belangen in de Golfregio aanvalt. Wel zou Obama volgens de New York Times inmiddels 'overwegen' om een officiële uitspraak te doen over eventuele militaire actie. (2)

    Bezoek CIA directeur kan kilte niet wegnemen

    Om de hoog opgelopen twist met Jeruzalem proberen te sussen heeft Obama CIA directeur David Petraeus vandaag met spoed naar Israël gestuurd. Petraeus was de afgelopen dagen op bezoek in Turkije, waar hij een al even boze president Gul en premier Erdogan moest zien te kalmeren. De Turkse regering is namelijk erg gefrustreerd dat Obama al maanden militaire actie in Syrië, bijvoorbeeld om veilige havens voor de rebellen te creëren, tegenhoudt. Ankara geeft Obama de schuld van de escalerende dreiging van de Koerdische PKK beweging, die toestemming van president Assad hebben gekregen om bij de grens met Turkije bases op te zetten.

    Ook in Jeruzalem wordt weinig verwacht van het bezoek van Petraeus. Tegenover de reguliere media wordt natuurlijk beweerd dat er niets aan de hand is en de banden tussen beide landen even sterk zijn als altijd, maar de werkelijkheid is totaal anders. Hoge officials denken dan ook dat het bezoek de kilte tussen Obama en Netanyahu niet zal kunnen verminderen, mede omdat het Witte Huis weigert de opmerkingen van stafchef generaal Dempsey tegen te spreken. (3)

     

    Xander

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Als we straks wakker worden, zullen we de wereld niet meer herkennen. Bij de Noorderburen een niet-werkbare verkiezinfsuitslag vanaf volgende dinsdag 11/9, om nog langer dan wij te blijven onderhandelen om uiteindelijk met een flut-regering van wal te steken….. Bij ons straks na 14/10 overal nieuwe Burgemeesters, de 3 Jokers van jonge Staatsmannen die de wereld ons benijdt, verslagen, en op 6 november de gedroomde nederlaag van de donker gekleurde Barack Houssein M-Obama, de moslim.

    Ja, luist, na regen komt zonneschijn!

    ***

    Ach, ik was het even vergeen. Volgens onze Srtaatszender is M-Obama zegezeker op weg voor een twede ambtstermijn. Als dat in Brussel luid genoeg gezegd en genoeg herhaald wordt, zal de Hemel hen wel verhoren, en zijn er niet eens meer Amerikaanse verkiezingen nodig. Straks gaan ze nog ‘Novenen’ bidden voor de arme man, want dat shijnt te helpen bij de tegenstrevers, de Echt-Gelovigen. En kaarsjes zullen er gebrand worden, hele kerken moskeeën vol : baat het niet, zo schaadt het niet. Wie weet, brengt Tine Tanghe zelfs niet ongzien een paar mandjes eieren naar de Clarissen in Malonne : dat is een Nonnen-truuk om mooi weer te krijgen….

    JaJa, die multicultuur is een serieuze verrijking!


    ***

    04-09-2012, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.930 OLYMPISCHE MEDAILLES TUSSEN SPANJE EN MAROKKO

    A.D. maandag 3 september 2012

    930 OLYMPISCHE MEDAILLES TUSSEN SPANJE EN MAROKKO

     

    Gibraltar, Brits grondgebied en apen-kolonie

     



    Door de Zuilen van Hercules naar de kassa van het OCMW

    ***

     

    Ik ook, ik acht het steeds meer en meer waarschijnlijk dat het Europese en het Afrikaanse continent ooit eens samen hebben geklit. Waarschijnlijk zelfs dat daar de hoofdreden ligt, waarom men het weer wil samenbrengen,  door de bevolkingen te vermengen om ze zo terug tot de primitieve oerstaat terug te brengen. Buiten een beetje water, op de ene plaats al wat dieper en wat breder dan op de andere, kan men zo van het ene naar het andere emigreren, maar spijtig genoeg, altijd in één-richtingsverkeer. Is quasi een Olympische discipline geworden, hip-hop springen van de ene rotsblok naar de andere, zo van helemaal in Marokko tot op het strand van Oostende.

     

     

    ***

     

    Kroniekje over : de aan de gang zijnde volksverhuizing, die op zich nog zo erg niet zou zijn (als de spoeling ook hier te dun wordt, verdwijnt het overtal aan varkens wel vanzelf), ware daar niet de ballast van een wezensvreemde ‘Eredienst’ die de gelukzoekers meebrengen en ons willen opdringen. Die gebiedt hen, te blijven waar ze ooit maar één voetspoor hebben nagelaten, en om, net als koekoeken doen, de gevestigde bevolking uit het nest te bonjouren. Dat alles, volgens de Koran, in opdracht van Allah. Jaja, zo kan ik het ook! Geen sprake van dus dat de spoeling voor hen te dun wordt, want ‘Het Systeem’ heet ze nodig om aan de macht te blijven Voorbeeld : onze gevangenissen volgepropt met in hoofdzaak aangespoelden, zijn luxe-hotels geworden, en onze eigen bejaarden-tehuizen zijn hulpbehoevend. Met het nieuwe schooljaar zijn er overal duizenden nieuwe kleutertjes bij gekomen, maar men bewaart het diepste stilzwijgen over de ethnische afkomst ervan. Eigen en vreemde nataliteit kennen bijna dezelfde cijfertjes, alleen de komma verschilt : 1,25 tegen 12,5

    ***

    Wat er echt teveel aan is, is dat ons land wordt volgestouwd met afgrijselijke vormloze en stompzinnige moskeeën die vloeken in onze stedelijke landschappen. Vroeger stond Vlaanderen vol met vredige Maria-kapelletjes. Er was geen linde, of er was een Maria-beeldje, met in de Mei vele blonde kindertjes, die de mooiste Maria-liedjes zongen, terwijl in de late avondzon de bijen zoemden… Daar lopen nu in de meeste gevallen  express-wegen door de velden, van het ene industrie-terrein naar het andere. Met “werkvloeren” alleen maar voor (voorlopig) gedeeltelijk werklozen, in afwachting dat de syndicaten de boel gaan ‘platleggen’ omdat het bedrijf wil gaan ‘delokaliseren’ naar een of ander ontwikkelingsland. Kerken en kathedralen die rijzen met torens vol zwier staan te verkommeren of hebben een nieuwe bestemming gevonden. Als museum, als jeugdhuis, als bibliotheek. De kerkhoven aan de voet van hij die verre schouwt, over ’t dorpje droomverloren, kronkelend aan zijn voet gebouwd, zijn ‘geruimd’ en heraangelegd als parking. De doden mogen rustig de dag der Verrijzenis afwachten, onder een dikke frak asfalt! Klokkengelui, die vroeger de mensen begeleiden van de wieg tot het graf, is stil gelegd, wegens burenhinder. Och nee! Het is nog niet overal helemaal zo, maar samen met de afbraak van het voorvaderlijk Geloof, is ook de borstwering tegen die vreemde ‘Eredienst’ van de Wrede zo goed als verdwenen. Die heeft nu, dank zij de Overheid, vrij spel om de vrijgekomen plaats in te nemen. Och, het Lied van mijn Land zullen we niet lang meer horen, uit alle dalen van herinnering, want er zal geen herinnering meer toegelaten zijn, tenzij die van de zandvlakten van de Sahara of de kale rotstoppen van het Rif-gebergte….

    De generaties verdwijnen, maar de import blijft toestromen. De moskeeën blijven, en ze groeien nog iedere dag aan. Want de ‘Godsdienst’ van de Wrede wil zich geliefd weten….

    Vlaanderen, o welig huis, waar we zijn aan rijk gedekte tafelen…. Het wordt een mooie herinnering, vooral voor zij die uitgeweken zijn….

    ***

    Spaanse regering hoopt dat migranten zwemmend terugkeren naar Marokko

    maandag 03 september 2012 om 07u28 KNACK

    ***

    Achtenzestig illegale immigranten, onder wie drie minderjarigen, hebben zondag al zwemmend een miniscuul Spaans eiland bereikt op dertig meter van de Marokkaanse kust. Dat berichten Spaanse media.

    Woensdag waren al negentien immigranten, onder wie drie minderjarigen en drie zwangere vrouwen, op het onbewoonde Isla de Tierra aangekomen. Het rotseiland is onderdeel van de Alhucemaseilanden en ligt dichtbij de Spaanse enclave Melilla. De kinderen en vrouwen werden door een helikopter van het Spaanse leger overgebracht naar Melilla.

    Spaanse regering hoopt dat migranten zwemmend terugkeren naar Marokko

    De Spaanse autoriteiten onderhandelen met hun Marokkaanse ambtgenoten over de migranten, bericht de website van de Madrileense krant El Mundo. De leden van de Spaanse regering hopen dat de migranten al zwemmend zullen terugkeren naar Marokko als ze zien dat ze niet zullen overgebracht worden naar Spanje, aldus de website van de krant.

    Minder oversteek naar Spanje

    Het lijkt de eerste keer te zijn dat migranten op die manier Spanje binnen proberen te raken. Madrid is bang dat ze navolging zullen krijgen.

    Migranten blijven proberen om clandestien van Marokko naar Europa te reizen, hoewel minder massaal als vroeger. De illegale migranten proberen meestal armoede of gewelddadige conflicten te ontvluchten. (Belga/SD)

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het zullen weer pientere Hollanders moeten zijn, zeker, die het gat in het zee-gat, heu sorry, het gat in de markt zullen ontdekken? Een vloot zeewaardige overzetboten bouwen die over en weer varen tussen onze havens, en de havens aan de overkant van de Mare Nostrum…. Een beetje zoals Sinterklaas uit Spanje komt, en ook naar daar moet terugkeren….

    Dat zou tenminste duidelijk zijn! Voor het traject ‘heen’ worden de boten vol geladen met blanke Europeanen die het niet meer zien zitten, en voor het traject ‘terug’ worden uitsluitend bruintjes gebunkerd. Onnodig zich aan te bieden met de verkeerde huidskleur. Dat is tenminste ‘positieve discriminatie’!

    ***

    Meter van de Operatie ‘Over Lord’ wordt Fabiola, wegens haar relaties met het Spaanse volk. Een enige gelegenheid om deze onderneming naar deze Koningin te benoemen. Er is wel een Koningin Elisabeth Wedstrijd die zorgt voor de Onsterfelijkheid van een Duitse weduwe. De Spaanse Heks heeft toch ook recht op onsterfelijkheid?

     

    ***

    03-09-2012, 18:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.929 TO BE OR NOT TO BE THAT’S THE MULTICULTURAL QUESTION

    A.D. maandag 3 september 2012

    929 TO BE OR NOT TO BE THAT’S THE MULTICULTURAL QUESTION

     

    Voor goed werk, wacht op de Moslim-Executievers

     



    Zoals in Pakistan. Proper en met stijl.

    ***

     

    Waarom precies Noorwegen ‘piloot-gemeente’ moest worden in de Islamisering van Europa, is nergens helemaal duidelijk beschreven. Het land hangt verdorie zowat helemaal aan de bovenkant van Europa, klaar om neer te donderen met de andere gletschers in de Noordelijke IJszee. William Shakespeare liet ons iets na in de zin van ‘There is something rotten in the State of Danmark’, maar wij kunnen toch niet weten dat hij ‘The State of Norway’ bedoelde, die trouwens toen nog niet eens was uitgevonden Of had Shakespeare misschien, toen al, Andres Breivik in gedachten?  

    Wat er ook van aan is, het verhaal Breivik zit er veel dieper dan men het ons wil doen geloven! Trouwens, belooft Di Jeanetto ons niet dat er straffen zitten aan te komen om “U” tegen te zeggen? Men wil op alles voorbereid zijn! Wie het voortaan anders denkt of zegt dan de Overheid wil, die gaat voor jaren niet-samendrukaar den bak in!

    In Noorwegen, dat ons in alles een beetje voorop loopt, is de Islamisering bijna een voldongen feit. Alleen nog, dank zij de Rode Arbeiderpartij, een beetje laten na-sudderen en dan na enkele jaren gloeiend heet opdienen. Op een bedje van afgehakte hoofden voor lange rijen met gehangenen op Moslim-wijze. In Pakistan/Afghanistan  worden ondertussen de specialisten terzake opgeleid!

    Als het uur “U” eenmaal zal slaan voor gans Europa, wees dan niet verwonderd dat de wereld rond U zal blijken vol te zitten met Taliban-strijders…..

     

    ***

    Het lag een donk’re nacht gespreid

    Op slot en zee en landen.

    En al wat leefd’ was in diepe slaap gedompeld.

    Maar in den groten Hoohne’s lijf was d’onrust

    Met de slaap aan ’t kampen.

    En hij druilde en droomde pijnlijk.

    Voor dat hij op de legerstee zijn moede leden strekte,

    Bezag hij langen tijd ten koelen venster

    de zwartgeplekte donkerheid des hemels

    En hij horkte naar het ver gedruis

    Van ’t rusteloze zeerot.

    En naast hem, leed van zijn leed, zijn vrouw,

    De schone Hilde….

    ***

    Dit is de aanvang van ‘Gudrun’ door Albrecht Rodenbach. Misschien niet woordelijk zoals ooit door de dichter neergeschreven, maar wel zoals het in mijn arm hoofd is blijven hangen na de voordracht-lessen uit 1952 van Toone Verplaetse, Zaliger Gedachtenis... De man heeft het niet lang getrokken, daarvoor was hij een te begaafd choreograaf en voordracht-kunstenaar. Het enige wat van hem overblijft is de memorie van de herdenking  van 650 jaar viering van de Gulden Sporenslag in Kortrijk. Enkele jaren later regisseerde hij de 1ste Kattenstoet in Ieper, en kregen we Rodenbach als lesmateriaal van zijn leerling, Guido Cafmeyer. Heerlijke man, die Toone Verplaetse, met stoppelbaard en Alpino-muts, al declamerend in de ondergesneeuwde straten van de Katte-stad.

    Ja, zo een beetje van de dramatiek van de avond voor de zeeslag, is de gewenste achtergrond om verder te lezen in de actualiteit in Noorwegen, beschreven door Fjördman. Let wel : die weet niet hoe zich te wringen om niet hetzelfde te zeggen als Breivik. Maar wat hij zegt, zegt hij met even luide knallen als van kogels. Bij hem zijn de stoppen dus niet doorgeslagen, zodat zijn verweer vruchtbaarder zal zijn dan dat van Breivik.

    Tja, als er gehakt wordt, vallen er spaanders….en men kan geen omelet maken zonder schalen te breken….. Als de ‘integratie’ mislukt is, en de Overheid niets doet om daaraan te verhelpen, moeten wij dan als lammeren in de wei lopen te blèren? Of moeten we ons integendeel strijdbaar tonen, in de hoop dat de aanvaller zich tweemaal bedenkt?

    ***

     

    Kroniekje over :

    Observatie van islamcritici in Noorwegen

    Posted on 1 september 2012 by E.J. Bron (Door: Fjordman)

    ***

    LO, de invloedrijke Noorse vakbond, heeft intieme – menigeen zegt: organische – contacten met de regerende Arbeiderspartij. Samen hebben de beide organisaties waarschijnlijk generaties lang het belangrijkste machtsnetwerk van het land gevormd.

    Delen van de LO zullen vanaf 2012 jaarlijks € 70.000,- aan het Noorse Centrum tegen Racisme schenken om rechts gericht extremisme te bestrijden. “Om tegen de multiculturele samenleving te zijn, is, zoals Breivik zegt, niets anders dan datgene waarvoor Hitler vocht”, zegt Leif Sande, die een onderafdeling van de LO vertegenwoordigt.

    Kari Helene Partapuoli, leidster van het centrum, dat ieder jaar miljoenen subsidie van de staat krijgt, zegt, dat het geld deels bestemd zou zijn voor het in kaart brengen van internationale netwerken, die tegen multiculturalisme zijn. Partapuoli waarschuwde eerder voor de gevaren van “onderbewust” racisme; ze zei dat er in ieder van ons een racist zou schuilen. Ze zei echter niet welke soort mentaal exorcisme er nodig is om onze innerlijke racistische demonen uit te drijven. Shoaib Sultan, de voormalige secretaris-generaal van de Islamitische Raad van Noorwegen, werkt nu als adviseur voor haar hoe men met extremisten omgaat die zich uitspreken tegen de kolonisatie van hun land door massa-immigratie.

    Eind 2011 was er een demonstratie tegen racisme in Youngstorget in Oslo, die door de LO werd voorbereid. Haar machtige nationale leider Roar Flåthen beloofde, dat de vakbonden onverbiddelijk tegen racisme en intolerantie op de werkplek zullen strijden. “Wij willen een multiculturele samenleving. Dat verrijkt”, zei hij tegen de menigte. Flåthen is ook politicus van de Arbeiderspartij en zit in het bestuur van A-pressen, een grote nationale mediafirma, die gedeeltelijk door LO wordt gecontroleerd en de enige of gedeeltelijke eigenaar van tientallen lokale en regionale kranten is.

     

    Van de leiders van LO is bekend dat zij de minister-president adviseren – critici zeggen: bevelen – hoe hij met bepaalde gevoelige politieke thema´s moet omgaan, vooral als de minister-president uit de Arbeiderspartij komt. Hoewel hierover een paar kritische commentaren te horen zijn, wordt deze toestand in Noorwegen als acceptabel beschouwd.

    Na de zaak Breivik werd de schrijver Øyvind Strømmen een van de “vooraanstaande experts” van het land wat betreft anti-Jihad-bewegingen bejubeld, wat bij diegenen onder ons, die hem echt goed kennen, luid gelach veroorzaakt. Hij heeft zelfs de politie en de Minister van justitie Grete Faremo van de Arbeiderspartij erover beleerd hoe de controle van vermeende extremisten, die kritisch tegenover de immigratiepolitiek van de Arbeiderspartij staan, op internet op te voeren.

    Treurig genoeg zullen ze ook niet veel oppositie van andere politieke partijen krijgen tegen deze politiek. Erna Solberg, de leidster van de Conservatieve Partij van Noorwegen, eist ook harder optreden ter bestrijding van “haat”. Ze heeft opgeroepen tot gecoördineerd handelen op alle terreinen van de samenleving, van scholen tot aan de politie, om iedere vorm van “racisme en extremisme” uit te roeien. Hier wordt geïmpliceerd, dat “racisme” het tegenovergestelde van massa-immigratie betekent.

    Solberg heeft jarenlang aangemoedigd tot voortgezette en toenemende massa-immigratie en prees de fantastische “verscheidenheid” , die deze het land zogenaamd brengt. Bovendien heeft zij opgeroepen tot de oprichting van een shariaraad, zodat plaatselijke moslims met toestemming van de staat het islamitische recht kunnen gebruiken in familieaangelegenheden; ze waarschuwde, dat moslims in de westerse wereld op dit moment op een manier zouden worden lastig gevallen, die lijkt op de manier hoe Joden tijdens de opkomst van de nazi´s in de jaren-30 werden behandeld. Dat werd niet gezegd door een socialiste, maar door aanvoerster van de zogenaamde Conservatieve oppositiepartij in Noorwegen.

    Øyvind Strømmen

    Øyvind Strømmen zet zich in voor regelmatiger politiecontrole op internet om onsympathieke internetsites te observeren die de islam of de massa-immigratie bekritiseren. Hij beleerde de belangrijke Commissie 22 juli over de zogenaamde gevaren van zogenaamd islamofobisch rechts-extremisme. In het dagblad “Vårt Land” waarschuwde hij ervoor de gevaarlijke fascistische extremisten, die kritisch staan tegenover de islam, het multiculturalisme en de massa-immigratie, teveel toegang tot de massamedia te geven.

    Het door de staat gefinancierde “Centrum tegen Racisme” definieerde in een rapport uit mei 2012 “islamofobie” – samen anti-immigratie karakter/vreemdelingenhaat en neonazisme – uitdrukkelijk als een van de belangrijkste takken van het huidige rechts-extremisme; er werd beweerd dat “de meeste rechts-extremisten de islam haten” en deze angst wordt toegeschreven aan het onbekende.

    Behalve Øyvind Strømmen droeg o.a. ook drs. Anders Ravik-Jupskås bij aan dit rapport. Hij schreef over “radicale rechtsgerichte populisten”, zoals de boze Geert Wilders en zijn PVV in Nederland, de Ware Finnen in Finland of de SVP in Zwitserland. Een andere medewerker was Kristian Bjørkelo, een folklorist met uitdrukkelijk persoonlijk belang in politiek extremisme, kannibalisme en de geschiedenis van de vibrator als seksspeeltje. Het is onduidelijk hoe hem dit maakt tot een met de islam verband houdende vragen, maar hij maakt zich grote zorgen over de anti-Jihadisten en de vele zogenaamde gevaren die zij voor een beschaafde samenleving vormen.

    Het Centrum tegen Racisme argumenteert, dat het begrip “dhimmi” noemen een teken is van extremisme, hoewel het een absoluut legitiem Arabisch woord is, dat in religieus islamitische teksten gebruikt wordt. Blijkbaar is alleen al het citeren van teksten van de moslims zelf een teken van “islamofobie” en dus rechts-extremiste is. Ze stimuleren ook de oude leugen dat “Jihad” niet heilige oorlog betekent, maar “worstelen” en doen voorkomen dat het begrip heilige oorlog in de islam helemaal niet bestaat. De machtige Expo verbreidt in Zweden gelijksoortige desinformatie.

    Het begrip “Jihad” betekent precies datgene wat hij lijkt te betekenen: Heilige oorlog om de islamitische hegemonie en de heerschappij  van het shariarecht, uiteindelijk wereldwijd, op te richten. Het klopt, dat er ook niet gewelddadige aspecten van deze strijd bestaan, maar dat geldt voor alle oorloge in dezelfde mate. Oorlogsvoering heeft sinds voor Sun Tzu en “De kunst van de oorlog” in het Antieke China uit gewapende strijd bestaan, die met handige gebruikmaking van propaganda, diplomatie en desinformatie tot verwarring van de vijand gecombineerd werd. Deze verschillende aspecten van de strijd vullen elkaar aan, maar propaganda vervangt de gewapende strijd niet.

    Westerse autoriteiten willen ons graag doen geloven, dat alleen “militante islamisten” onze vijanden zijn en dat we met “gematigde islamisten” zoals de Moslimbroederschap zouden moeten samenwerken; daartoe moeten we zorgvuldig negeren, dat Sayyid Qutb (een ideoloog van de Moslimbroederschap) veel leden van het terreurnetwerk Al Qaida inspireerde. Om nu met de Moslimbroederschap samen te werken, zou vergelijkbaar zijn met samenwerking met “gematigde nazi´s” zoals Joseph Goebbels in de Tweede Wereldoorlog.

    Erna Solberg, leidster van de Conservatieve Partij

    Het Centrum tegen Racisme, Kari Helene Partapuoli, Mari Linløkken, Rune Berglund Stehen en Shoaib Sultan argumenteren in een opstel een grotere controle van internetsites door de politie en de veiligheidsdiensten, die regelmatig bezocht worden door rechts-extremisten en islamofoben, wat zij grotendeels als hetzelfde beschouwen. Zij zetten zich in voor uitgebreide mogelijkheden tot de registratie van mensen, die niet gewelddadige, maar “buitenlandervijandige” opvattingen tot uitdrukking brengen.

    Partapuoli en Berglund Steen beweerden later, dat ze niet voor de controle van critici van de massa-immigratie of de islam zijn, hoewel hun rapport uit mei 2012 het tegendeel aangeeft. Vertegenwoordigers van de Noorse politionele veiligheidsdienst zoals Lassen Roen hebben ook belangstelling getoond voor meer controle.

    In augustus 2012 publiceerden Shoaib Sultan, Kari Helene Partapuoli en Rune Berglund Steen nog een krantenessay, waarin uitdrukkelijk werd verklaard dat de veiligheidsdiensten hierop veel sterker het zwaartepunt zouden moeten leggen op het in het oog houden van diegenen, die op welke wijze dan ook oppositie tegen massa-immigratie formuleren, vooral – zo benadrukten ze – op “anti-islamisten”.

    Janne Kristiansen was van 2009 tot 2012 de cheffin van de Noorse veiligheidsdienst van de politie (PST), kreeg echter enorm veel kritiek op het falen van de PST bij de verhindering van Breivik´s bloedbad en werd vanwege een kleine fout, die ze achteraf maakte, tot aftreden gedwongen. Tot op de dag van haar aftreden bleef ze erbij, dat, ondanks Breivik, het grootste terreurgevaar voor onze samenleving nog altijd uitgaat van militante islamitische groeperingen. Dat was niet datgene dat de multiculti-massamedia wilden horen, dus drongen ze erop aan dat ze verwijderd werd en hadden daarmee uiteindelijk succes.

     

    De opvolgster van Kristiansen als cheffin van de binnenlandse geheime dienst van het land is een vrouw, Marie Benedicte Bjørnland, die helemaal op de lijn ligt van de Scandinavische politiek van Gender Equality. In NRK Dagsrevyen, het grootste nieuwsprogramma op de Noorse tv, zegt ze, dat de veiligheidsdiensten meer prioritiet zouden hebben moeten geven aan de controle van “anti-Jihadisme” en anti-islamitische bewegingen. Dat zal in de toekomst ongetwijfeld gecorrigeerd worden.

    De door de regering benoemde Commissie 22 juli keurde alles goed wat met de aanslagen in 2011 te maken had. Haar officiële rapport werd op 13 augustus 2012 gepubliceerd en bekritiseerde heftig de inadequate reactie op deze aanslagen door de politieautoriteiten. Het rapport (hoofdstuk 4, PDF) spreekt van “rechts-extremisten en anti-islamisten” als bijna synoniem en noemt “anti-islamitische opvattingen” als mogelijk signaal van gevaarlijk extremisme, waarvoor speciaal Øyvind Strømmen als een door het rapport hoog geëerde “expert” m.b.t. het thema in het middelpunt werd geplaatst. De noorse veiligheidsdienst van de politie (PST) uitte in een rapport over mogelijke veiligheidsbedreigingen in maart 2012 gelijksoortige opvattingen.

    Hier treedt een verontrustend patroon op: Massa-immigratie, inclusief islamitische immigratie, zal gewoon doorgaan, maar de autoriteiten zullen harder optreden tegen critici van deze politiek. Vreedzame anti-islamisten worden bijna net zo bedreigd als militante moslims en de controle van islamcritici wordt geïntensiveerd. Dat schijnt de treurige, maar niet echt verrassende trend in meerdere westerse landen te zijn. Dat vindt plaats op hetzelfde moment dat de westerse regeringen de opkomst van de Moslimbroederschap ondersteunen en de internationale uitbreiding van het islamitische shariarecht bevorderen.

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : o ironie van het Linxe denken : de bevolking reageert louter instinctmatig op het grote onbekende, dus moeten wij, Linxen dat Onbekende dichterbij brengen. Maar verdorie, wat moeten we aan met de mindere en/of de slechte kanten?  Wel, we zullen zeggen, dat al wie daarover spreekt of bericht, Iskamifoob is, racist en haatzaaieer… Zo hebben we 2 vliegen in één slag : wat wij wilden verzwijgen komt toch uit, maar juist daardoor kunnen we kappen op de koppen van de tegenstrevers, die we dan maar meteen rechts-extremisten zullen noemen.

    Het is de tactiek afgekeken van bepaalde religieuze leiders, en sluit dus naadloos aan bij de Koran : als ge de Ongelovige niet de baas kunt om hem meteen de kop af te hakken, oefen dan geduld tot ge de situatie naar Uw hand kunt zetten en U hem dus later wel de kop kunt afhaken.

    Voilà, dit zal wel een van de laatste keren zijn, dat ik zoiets ongestraft zal kunnen vermelden. Voortaan zal dat moeten gebeuren, ramen en deuren dicht, en met de kop onder de dekens. Anders zal Di Jeanetto zijn dienders uitsturen om mij te vatten, met lurven en al.

    ***

    Waar noch de Communisten, noch de Duitse Nationaal Socialisten in zijn geslaagd, zal aan de Internationaal Socialisten van de Islam ook niet lukken. Tenminste, het zal niet lukken zo lang onze kop op onze schouders blijft staan…. En daar zijn we, zoals bij elke klassieke dissertatie, weer vooraan bij het begin van ons verhaal….

     

    ***

    03-09-2012, 12:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!