MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.918 ZO CLOOT MEN FREDERIK

    A.D. zondag 26 augustus 2012

    918 ZO CLOOT MEN FREDERIK

     

    Cirano de Bergerac

     

    Zot van liefde en van Cognac…

    ***

     

    Sommige senioren (en ik ben geen uitzondering) moeten zich soms afvragen : “wie ben ik? – Van waar kom ik? Waar ga ik naartoe?” – Maar we moeten geen rol spelen, we moeten een rol ZIJN.

    Dat is zowat de conversatie tussen de Jef (van Ida) en een zekere Meneer Prosper, toneelregisseur bij De Bond van het Heilig Hart, toen de rol van Cirano de Bergerac moest ingestudeerd worden, U weet wel, die lelijkaard met zijn lange neus, die de nobele Rosanne moest verleiden. Bij die verleidings-scène stak de ongelukkige edelman haar oog uit met zijne lange neus…. Einde rol.

     

     

    ***

    Moraal van het verhaal : blijf doorheen het bos de bomen zien. Het bos, waarin de mens verdwaalt, dat is heden ten dage de media. De bomen : dan zijn de zeldzame waarheden die hier en daar stand houden en die zich helder en duidelijk aftekenen voor zij die ze willen zien….

    In dat bos groeit ook het ‘onder-hout’, dat is het struikgewas, de bramen en de parasieten.

    ***

    Kroniekje over :

    Westerse kerken idealiseren de islam en bekommeren zich te weinig om de positie van christenen in islamitische landen. Dat stelt de Duitse islamwetenschapper dr. Rita Breuer in haar recent verschenen boek over christenvervolging in de moslimwereld.

    Volgens Breuer is de christenvervolging in de islamitische wereld toegenomen, terwijl tegelijkertijd in Europa steeds meer sprake is van een pro-islamitische en antichristelijke grondhouding. Met alle macht probeert men „de religieuze gevoelens van andersgelovigen en in het bijzonder moslims te ontzien en te beschermen.”

    Breuer vindt echter, zo blijkt uit de weergave van haar conclusies door het Duitse persbureau Idea, dat het geenszins islamvijandig is „om op de ellendige situatie van veel christenen in de islamitische wereld te wijzen.” Het is eerder „christenvijandig” om dat niet te doen.

    In haar boek ”Im Namen Allahs? Christenverfolgung im Islam” (uitg. Herder, Freiburg) signaleert ze dat de trend in veel Europese samenlevingen anders is: „Vooral in liberale of religiekritische milieus krijg je soms de indruk dat het ronduit pijnlijk is om je voor christenen in te zetten of je met hen solidair te verklaren.” Onbegrijpelijker nog vindt Breuer dat kerken meegaan in die trend. Volgens haar idealiseren zij de islam, zonder zich te realiseren hoezeer christenen in moslimlanden zich daardoor in de steek gelaten voelen.

    In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung zei Breuer: „Twintig jaar geleden al vroegen christenen in de moslimwereld mij hoe het kon dat kerken zich zo voor de rechten van moslims inzetten –wat op zich niet verkeerd is– maar geen gevoel hadden voor wat er met christenen in moslimlanden gebeurde. Velen zeiden ontgoocheld dat ze niet langer hoopten op ondersteuning.”

    In haar boek noemt Breuer diverse voorbeelden van positieve uitlatingen van Duitse kerkleiders over de islam. Voorzitter Nikolaus Schneider van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) verklaarde afgelopen jaar bijvoorbeeld: „Het is een vergissing te zeggen dat de islam minder in vrede geïnteresseerd is dan het christendom.”

    Dat getuigt volgens Breuer van „een eenzijdige waarneming van de islam”, omdat in de Koran en in het leven van Mohammed wel degelijk geweld in bepaalde situaties gerechtvaardigd wordt, anders dan in de bronnen van het christendom. Het streven naar waardige omgang en dialoog met moslims is alleszins respectabel, vindt Breuer, maar de reëel bestaande islam en zijn uitwerking op de christenen in moslimlanden moet daarbij niet uit het oog verloren worden.

     http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/duitse_islamwetenschapper_kerken_idealiseren_islam_1_667812

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : door het bos de bomen zien wil zeggen het bijkomstige van het hoofdzakelijke kunnen onderscheiden. En zich daar naar te gedragen, in woord en in daad.

    Het hoofdzakelijke, dat is de vrijwaring van de beschaving van onze voorouders, en dat kan men niet bereiken door bepaalde kleine kantjes daarvan te demoniseren. Om de eigen beschaving zoveel mogelijk te helpen vrijwaren, moet men de bomen beschermen, want die  vormen het bos, terwijl het ‘onder-hout’ dient bestreden te worden. Want indien dat kan voortwoekeren, steelt dat de voeding en het licht van de sterke hoge bomen, zodat deze afsterven, en het bos op de duur alleen nog bestaat uit struikgewas en wildgroei.

    ***

    Dat ‘Groen’ dat nog altijd niet ontdekt heeft! Want al wat Linx is, voedt het ‘onder-hout’ en heeft niet de minste aandacht voor de hoge bomen, die nochtans het meest de lucht zuiveren en die voorzien van de nodige zuurstof. Ja, ze steken, net als Cirano, met hun eigen neus, het oog uit van de Geliefde….

     

    ***

    26-08-2012, 14:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.917 NAZISME EN ISLAMISME ZIJN ABSOLUUT VERGELIJKBAAT

    A.D. zondag 26 augustus 2012

    917 NAZISME EN ISLAMISME ZIJN ABSOLUUT VERGELIJKBAAT



    De stem uit het Verenigd Koninkrijk




    The British Freedom Party

    ***

     

     

    In de nasleep van de commentaren na het vonnis Breivik van 24/8, reeds uitvoerig besproken in blog N° 916, nog even (zeer kort) hierop terugkomen…Hieronder zult U o.a. lezen :

    “Deze media zouden veel gevaarlijker zijn dan de islam, want zij zouden de helpers van deze gevaarlijke ideologie zijn. Als ze hun taak zouden uitvoeren om naar waarheid over de islam te berichten, dan zou er geen islamisering meer zijn”.

     

     

    ***

    Kroniekje over :

    Paul Weston: Nazisme en islam vergelijkbaar

    Posted on 24 augustus 2012 by E.J. Bron

    ***

     

    De voorzitter van de British Freedom Party hield tijdens de eerste wereldwijde Counterjihad-bijeenkomst in Stockholm een briljante toepspraak over de overeenkomsten tussen de islamitische en nationaalsocialistische ideologie. Weston toonde aan, dat zij wat betreft elementaire bestanddelen, zoals Joden- en homohaat, racisme, discriminatie van andersdenkenden, leidercultus, volksgemeenschap, denigreren van vrouwen, totalitair machtsstreven evenals de verheerlijking van dood en geweld, zo goed als identiek zijn.

    Na Hitler´s aanval op Polen zouden de socialisten een bondgenootschap zijn aangegaan met de nazi´s om Polen onder elkaar te verdelen, en nu gaan de socialisten een bondgenootschap aan met de huidige nazi´s, de radicale islam. En nu durven de linksextremisten volledig bezijden de realiteit de verdedigers van de democratie en de vrijheid als nazi´s zwart te maken.

    Paul Weston valt ook de mainstream media scherp aan, die na de grote islamitische terreuraanvallen zoals 9/11, Londen en Madrid nergens anders mee bezig zouden zijn geweest dan de islam te zuiveren van de verantwoordelijkheid. Hoewel de moslims zich zelf op de koran beroepen zouden hebben en er in Europa en Amerika, evenals in de Arabische wereld, duizenden moslims de aanslagen bejubeld zouden hebben.

     

    Deze media zouden veel gevaarlijker zijn dan de islam, want zij zouden de helpers van deze gevaarlijke ideologie zijn. Als ze hun taak zouden uitvoeren om naar waarheid over de islam te berichten, dan zou er geen islamisering meer zijn.Paul maakte duidelijk, dat we ons in een demografische oorlog bevinden, die we op dit moment niet zouden kunnen winnen. Maar ieder decennium zouden de kansen op succes verslechteren. Daarom zouden we de strijd nu in ons voordeel moeten beslissen, over 20 tot 30 jaar zou het ons waarschijnlijk niet meer lukken.

    Bovendien vertelde Paul over de fusie van de British Freedom Party met de English Defence Leauge (EDL), die ook tot uitdrukking komt in de vicevoorzitterschappen van Tommy Robinson en Kevin Carroll. De islamkritische beweging zou zich moeten verenigen, want de islam zou door de oemma tamelijk gesloten zijn en van dag tot dag sterker worden. Deze eeuw zou een strijd om het bestaan tussen de christelijke wereld en de islam worden. We zouden het ons niet kunnen veroorloven deze strijd te verliezen.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ja, natuurlijk is het verhaal van de SS-man, volgens de ritus van de stichter Heinrich Himmler (een kiekenboer, die o zo graag voor woestijnrover had willen doorgaan) nooit helemaal geschreven geworden. In ieder geval, nooit helemaal bekend gemaakt. Wegens..te gevaarlijk? Te belachelijk? De ss-man, na zijn dood, eenmaal goed en wel aangekomen in het Walhalla der Germanen,, zou in de schoot van Thor, de dondergod, eeuwig karrevrachten blond schuimend bier (de mede?) hebben kunnen drinken, hem opgediend door heupwiegende rondborstige beeldschone frivole Walküren. Daar het ‘Kinderen toegelaten’ was bij de opleiding,, waren deze diensters gekleed met lange slepende gewaden, zoals de Griekse godinnen op antiek beeldhouwwerk.

    Dat waren zo ongeveer de hoofdlijnen. Verdere détails ontbreken, omdat de oorlog tekort duurde…. Wie weet wat het na een paar honderd jaar Nazi-overheersing zou geworden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de sex-revolutie van de jaren ’60…. “Verboden te verbieden”

    Geen 72 nationaal socialistische dienstmaagden als wellustige Walküren uit de Götterdämerung van de Noorse sagen, maar minstens het dubbele in getal : 144, met rugnummers om alle vergissingen te voorkomen, want de SS-man was een Übermensch met Deutsche Grundlichkeit. Geen halve wilde, die niet eens tot 5 kon tellen, en die, de dwaas, dacht dat 72 een symbolisch getal was, dat gelijk stond met het begrip ‘oneindig’.

    ***

     

    Der Araben beweren wel als geleerde bollen, de uitvinders te zijn van ons getallen-stelsel, maar het mag U niet verwonderen : zij hebben het geheel als dusdanig gestolen van de Indo-Germaanse volksstammen die ze nadien ‘over de kling hebben gejaagd’. Een beetje zoals Samsung de patenten van Apple heeft misbruikt, maar dan heel wat bloederiger, wat had U gedacht!

     

    ***

    26-08-2012, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.916 OVER HET LEZEN VAN ISLAOFOBE BLOGS

    A.D. zondag 26 augustus 2012

    916 OVER HET LEZEN VAN ISLAOFOBE BLOGS



    Puur als bronwater…..

     

    ***

    Op de dag van de IJzerwake, dient, volgens de woorden van Gerolf Annemans, de voorhoede in de Vlaamse Ontvoogdingsstrijd, het hoofd koel te houden. Dat doet men niet, door het licht onder de korenmaat te plaatsen, zodat iedereen gelijk wordt, namelijk even arm. De wereld behoort aan de durvers!

    ’n Vlaamse groet van helemaal aan de overkant der Alpen…..

    ***

     

    Het lezen van dergelijke blogs (waaronder deze) kan de gezondheid schaden….. Net als nicotine dat nu ook doet. Eerst schaadde dat niet en toen ineens wel.  Omdat het politiek-correct was dat zo te zeggen. Maar over een ‘jointje’ opsteken wordt zedig gezwegen….

    Ik zal, om deze logica te verklaren, Lucas Vander Taelen erbij halen als onvrijwillige getuige. De man is een geboren wereldverbeteraar, maar over de excessen van de Multi-Culti dient hij zijn bek te houden. “Afvoeren”, deze man, zouden de beulen van het Nationaal Socialisme indertijd gezegd hebben. Dat is zowat dezelfde behandeling die Vander Taelen over zich heen kreeg.

    JaJa, Big Brotherke zal weer zijn werk hebben!

     

     

    ***

    Kroniekje over : het doek dat valt over Anders Breivik,  de persoon, maar het drama dat meteen in golven uitdeint. De violen worden gestemd en binnen enkele dagen of weken, kortom, na de verkiezingen, wordt de aanval gelanceerd. Wie dan nog kritiek heeft op de islammerij, zal voortaan een smeerlap zijn! Het is de gedroomde afleiding voor wat komt : het onvermogen van Di Jea netto, de wegzakkende Euro, het faillissement van de BAC-bank (Dexia),  en wie weet, ergens een zoon dioe een welbepaalde vader opvolgt…. De Islamfobie zal het gedaan hebben! De schuld van die van het Vlaams Belang! De hoogste staat van alarm tegen Muzel-terrorisme? De schuld van Filip DeWinter! Onveiligheid op straat, criminaliteit die van de schop rolt? De schuld van de Islamfobie!

    Achtergrond. Breivik heeft gemoord, dus al wie - veel of weinig - denkt zoals hij, is tegen ‘ons’, de progressieven, en die moeten we bij de kraag vatten. U leest het goed : het is de nieuwste versie van de KGdoctrine, de beruchte Sovjet-contra spionage. Of, meer in de lijn van de Euroocraten : de redenering van de SD, de Sicherheitsdienst van Oom Henrich Himmler…

    Antwoord : De ‘over-acting’ van Breivik is vooral mogelijk geweest omdat de omstandigheden extreem waren/zijn in zijn ogen. Heeft de Noorse Socialistische Arbeiders Partij ooit ingebonden in haar vreemdelingen politiek? Hoe legt deze Partij uit, dat Breivik daar de bliksem in joeg, en niet in de vermaledijde Moslims zelf? Is deze partij overtuigd van de vredelievendheid van de Islam, die, in voorkomend geval, het 7de, het 8ste tot en met het 100ste  Wereldwonder zou zijn. Dat zou dan de 1ste keer zijn in 1400 jaar!

    ***

    De uitspraak in het Breivikproces”

    Posted on 25 augustus 2012 by E.J. Bron

    (Door: Fjordman)

    ***

    De rechtbank in Oslo heeft verklaard dat Anders Behring Breivik geestelijk gezond is en geïnspireerd werd door een kwaadaardige, rechts-extremistische, islamofobe ideologie en dat is ook toevallig precies wat het gehele politieke establishment, van de staatsomroep NRK en de nationale krant VG tot aan minister-president Jens Stoltenberg, wilde dat de rechters zouden zeggen. Tot nu toe heeft geen van de betrokken partijen aangegeven dat zij tegen deze beslissing in beroep gaan bij een hogere rechtbank.

    Tenslotte ontving Breivik drie maanden gevangenisstraf voor elk van de menselijke wezens die hij in koelen bloede vermoordde, wat, geloof het of niet, de maximaal mogelijk straf is in Noorwegen. Dit wordt geprezen als een grote overwinning voor de glorieuze en humane justitie van Noorwegen.

    Ik geef toe dat ik gemengde gevoelens over dit vonnis heb. Ten eerste, als Breivik eigenlijk gezond genoeg is om verantwoordelijk te worden gehouden voor zijn daden, is zijn veroordeling tot slechts drie maanden in de gevangenis voor elk van zijn slachtoffers een zieke grap en een bespotting van het hele Noorse rechtssysteem. Het is het symptoom van een samenleving die het recht van brute criminelen over de rechten en het welzijn van hun slachtoffers waardeert.

     

    Ik heb Breivik nog nooit ontmoet, maar naar mijn beste weten zou ik zeggen dat hij een moeilijk geval vertegenwoordigt, ergens tussen waanzin – zoals zijn zeer verwrongen wereldbeeld soms aangeeft – en het berekende cynisme dat hij tijdens zijn terroristische aanslagen toonde. Hij zou bijvoorbeeld in de V.S. geestelijk gezond zijn verklaard.

    Het is echter niet en mag niet aan willekeurige journalisten zijn om over deze juridische kwestie te beslissen, het lijkt er helaas op dat dit gedeeltelijk het geval was in de Breivikzaak zelf. We moeten ons afvragen of we leven in een democratie, een samenleving geregeerd door de mensen, of in een pressocratie, een samenleving geregeerd door de pers en diegenen die zeggenschap over hem hebben.

    De simpele waarheid is dat de uitkomst van dit proces grotendeels is bepaald door de massamedia, die een uiterst agressieve campagne voerde om het eerste verslag verworpen te krijgen van de door de rechtbank aangestelde psychiaters, waarin staat dat Breivik crimineel gestoord is. We kregen uiteindelijk twee verschillende rapporten gepresenteerd met diametraal tegengestelde conclusies en de rechters kozen ervoor om de eerste gewoon volledig te negeren.

    De officiële verklaringen van de vrouwelijke hoofdrechter Wenche Elizabeth Arntzen en haar mederechters weerspiegelen precies wat vele pro-multiculturele columnisten in het afgelopen jaar hebben geschreven, het papegaait de lijn na dat Breivik deel uitmaakte van een gevaarlijke en misleidende, op internet gevestigde “rechts- extremistische “subgroep en dat zijn bloedbad op 22 juli 2011 eigenlijk het logisch gevolg was van het lezen van islamofobe blogs.

    Vandaag heb ik op Frontpage Magazine een essay gepubliceerd over het verhoogde toezicht op de islamcritici in Noorwegen, die nu ook zichtbaar is in een aantal andere westerse landen. Helaas is het waarschijnlijk dat deze trend erger zal worden na deze laatste uitspraak van de rechtbank in Oslo. Siv Alsen, een senior adviseur in de Noorse Politie Veiligheidsdienst (PST), geeft openlijk toe dat de veiligheidsdiensten nu nauwgezet anti-islamitische websites en groepen monitoren, omdat ze worden gezien als een bedreiging voor de veiligheid.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : als men de hond wil slaan, is er rap een stok gevonden! De dag dat ons uitgelegd wordt, waarom de officiële media nooit Islam-kritiek publiceren en altijd de dingen verdoezelt of onder de mat veegt, zal veel duidelijk worden.

    Merkel was de eerste om er voorzichtig voor uit te komen, dat de integratie mislukt was….Alle andere Europese leiders volgden – maar hebben we al enig resultaat gezien? Is de wilde immigratie ook maar één millimeter teruggeschroefd? Zijn de subsidies terug geschroefd? Is er bespaard op ontwikkelingshulp? Zijn er dubbele nationaliteiten geschrapt? Hoeveel illegalen d.i. onwettegen zijn effectief het land uitgezet?

    Ach, niet weer die klaaglitanie die nergens gehoord wordt! Geen woorden, maar daden! Gewoon naast de politie het leger inzetten op een niet verkeerd te verstane manier d.i. met harde hand. De Wet, niets dan de Wet en geheel de Wet te doen toepassen! Laten we zeggen : hard, maar rechtvaardig. Wie de kost niet verdient met rechtvaardige arbeid, die gaat er uit. Met de opgedane ervaring kunnen die in het land van herkomst leven als prinsen!

    Als we dan toch met de opkuis bezig zijn, laten we dan de Grote Geesten die de Wet Lejeune onlangs nog onder het ontleedmes hebben gelegd, deze keer hun eigen hoofd onder het ontleedmes leggen. Niet opensnijden AUB, anders loop al het zagemeel er uit!

    Vlaanderen is doorheen de eeuwen, altijd gastvrij geweest, en zeer genereus tegenover de minder begoede medemens. Maar wat hier en nu gebeurt (na de splitsing BHV) is geen verplichte afgedwongen hulp meer, maar een regelrechte hold up.

    ***

    De Noorse oorlogsdaden van Breivik, die zoals alle oorlogsdaden bij verrassing gebeuren, zijn inderdaad wreed en gewelddadig geweest : zijn die nu het einde van een tijdperk geweest, of het begin van een nieuw? De gehersenspoelde samenleving heeft deze militair getimde acties een andere naam gegeven : ze werden gedeklasseerd tot ‘gewone misdaden’, zodat ze volgens de gewone rechtsregels konden worden bestraft, en er verder geen uitleg diende te worden gegeven. De Noorse samenleving wenst niet te leven in de mening dat er een staat van oorlog heerst, want dan zou de Overheid schuld moeten bekennen. Zij voert on-onderderbroken één partij van de oorlogvoerenden in, en beschermt die tegenin de belangen van  de eigen burgers. Een openbaar gewetensonderzoek zou moeten volgen op dit (rechtvaardig? onrechtvaardig?) vonnis….  Is wel het minste wat men zou kunnen doen voor de slachtoffers….

     

    ***

    Net voor ik dit op de blog wilde publiceren, liep onderstand artikel binnen….Vooral de laatste alinéa is tekenend….

    ***

    Hans Rustad: “Een problematisch vonnis”

    Posted on 24 augustus 2012 by E.J. Bron

    ***

    De rechtbank oordeelde Anders Behring Breivik geestelijk gezond en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 21 jaar. Op een bepaalde manier probeerden ze de kwadratuur van de cirkel te vinden. Er waren publieke protesten om hem geestelijk gezond en verantwoordelijk voor zijn daden te houden, terwijl op hetzelfde moment hij grillig gedrag in de rechtszaal liet zien dat geloofwaardigheid verleent aan het eerste psychiatrisch rapport, dat hem krankzinnig vond. Opsluiting voor 21 jaar was de gevangenisversie van de verplichte psychiatrische behandeling: het is ook de enige manier binnen de huidige wet waarop hij voor de rest van zijn leven achter de tralies kan worden gehouden.

    Maar om tot een ​​dergelijk oordeel te komen heeft de rechter ingestemd met een reeks van vooronderstellingen, die zowel juridisch als politiek omstreden zijn. De rechtbank rationaliseert Breivik’s ideologie, terwijl de eerste psychiaters dat uitingen van zijn extreme geweldsfantasieën vonden: dit wordt uitgelegd hoe Breivik kalm kon rond lopen en jongeren vermoorden en dat hij in de rechtbank herhaalde dat het hem speet dat hij niet meer had gedood.

    De andere factor die de rechtbank moest negeren was het feit dat het onderzoek geen spoor van Tempeliers heeft gevonden, de nieuwe orde waarvan Breivik beweerde dat deze van een Europese schaal zou zijn.

    Het vonnis aanvaardt Breivik´s ideologie als rationeel en gaat dan verder met te zeggen dat hij deel uitmaakt van een antimoslim reactie in het Westen en vermeldt expliciet 9/11 en de cartoon-crisis in Denemarken als de veroorzakers van een dergelijke reactie. Een deel van deze reactie heeft geleid tot samenzweringstheorieën en een van hen is de Eurabia-theorie, het geloof dat de Europese elites werken aan een geheim plan om Europa te islamiseren. Zo heeft het Hof een koppeling gelegd van Bat Ye’0r naar Anders Behring Breivik. Het is een dubieuze logica.

    Hans Rustad

    Het vonnis vermeldt dat verschillende getuigen hebben getuigd over het bestaan ​​van een dergelijk milieu. De rechtbankvoorzitter, Wenche Elizabeth Arntzen, noemde Lars Gule, Øyvind Strømmen, Matthias Gardell, Brynjar Lia, en andere getuigen die hebben getuigd over de groei en het bestaan ​​van dergelijke milieus. Dat is ook een dubieus uitgangspunt.

    De rechtbank negeert wat een voor de hand liggende feit is: Gule, Strømmen en Gardell zijn activisten van de harde lijn, die rechts in het algemeen beschouwen als politieke tegenstanders. 22/7 was voor hen een voorwendsel om alle politieke tegenstanders te besmeuren met de beschuldiging van medeplichtigheid. Het is verbazingwekkend en verontrustend dat de rechtbank dit aas zonder voorbehoud heeft ingeslikt.

    Terwijl een groot deel van de Noorse media triomfantelijk is dat de rechter Breivik toerekeningsvatbaar verklaart en het een overwinning noemt voor een algemeen besef van rechtvaardigheid, is er reden tot zorg: het vonnis is misschien niet de afsluiting waar men op hoopt, maar een bron van voortdurende politieke strijd. De uitspraak kan als een politiek instrument dienen om rechts hard aan te pakken, maar zolang men geen onderscheid maakt tussen legitieme kritiek en terrorisme, zouden brede lagen van de bevolking zich onder verdenking voelen staan. Dat is een zorgwekkende conclusie van het historische proces van Noorwegen.

    ***

    Omdat de reguliere pers liever de kop in het zand steekt, moet de enkeling wel de bres opvullen. Dat van ‘als een lam ter slachtbank gevoerd worden’ is niet meer van deze tijd. Hoe graag de Overheid dit dan ook ‘tegen-terrorisme’ zou willen benoemen, zodat er drastisch repressief zou kunnen opgetreden worden, het is en het blijft legitieme vrijheid van meningsuiting.





    26-08-2012, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.915 OVER DADEN DIE BEGRENSD ZIJN DOOR DROMEN

    915 OVER DADEN DIE BEGRENSD ZIJN DOOR DROMEN

     

     

    ***

     

    Ik heb het express nog eens nagekeken : de hereniging tussen de Vrije Republieken der Lage Landen was om 16 uur, vandaag 25 Augustus 2012, nog altijd geen feit. Spijtig.

    Aan de geïnteresseerde lezers, die zich gelukkig zouden voelen onder de leiding van deze gedreven man, zeg ik alleen : geduld. Eerst moeten nog een paar kunstmatige constructies sneuvelen, voor wat samenhoort, weer kan samen komen. Maar de vooruitzichten zijn uitstekend!

     

     

    ***

    Kroniekje over :

    Speech Geert Wilders 24 augustus 2012

     

    Beste vrienden van de vrijheid,

    Fijn dat jullie er allemaal zijn.

     

    Wij beginnen de nastoot van de campagne hier, in de stad van Pim Fortuyn. Maar u weet. de PVV campagne is al maanden aan de gang. Het kabinet lag nog niet uit elkaar of wij zeiden: het gaat straks bij de verkiezingen maar om 1 ding. En dat is Brussel. Het zijn de Brusselse diktaten die ervoor zorgen dat Nederland zo bizar veel moet bezuinigen. Dat moment was het begin van de campagne. En tot op 12 september de stembussen dichtgaan, zullen we dat blijven roepen.

    Dit zijn de laatste paukenslagen. Voor de Rotterdammers onder jullie: gisteren speelde Feyenoord gelijk in de Europa League. Op zich geldt natuurlijk: hoe eerder je wegbent uit Europa, hoe beter. Maar ik wens Feyenoord veel succes tegen Sparta Praag.

    Als u zich afvraagt waarom ik zo’n gezond kleurtje heb, dat heb ik te danken aan een korte vakantie. Heb ik in de tussentijd veel gemist? Er schijnt een soort debat geweest te zijn tussen lijsttrekkers op de televisie. U zag een foto van Alexander Pechtold in een roze kniebroek. Als we die foto ophangen aan onze grenzen hebben we de immigratiestop binnen. Ik begrijp dat Griekenland ook weer zijn schulden niet kan betalen en weer uitstel nodig heeft. 

    De VVD gaat de thuiszorg afschaffen, in Engeland poseert een prins in zijn adamskostuum, Roemer doet iets en Rutte ook. Kortom, niet veel gebeurd toen ik weg was.

    Dat debat was eigenlijk geweldig. Jammer dat niemand heeft gekeken. Het illustreerde namelijk perfect hoe de politiek in Nederland er zou uitzien zonder de Partij voor de Vrijheid: keuvelende meneren en mevrouwen, die elkaar gezellig de bal toespelen. Het was het Nederland van voor Fortuyn, toen Nederland nog in de wurgende greep verkeerde van de politiek-correctheid en de multikul. Toen heel Den Haag vijf keer per dag op de knieën ging, biddend richting het Mekka der eurofielen, Brussel. En daarna gaven ze elkaar een borrel of een baan.

    Vandaag heb ik een boodschap voor het hele politieke establishment: jullie hoop op ‘business as usual’, jullie hunkering dat we nooit meer zullen praten over de multikul en het faliekant mislukte EU-experiment is totaal zinloos. De problemen die het gevolg zijn van jullie verknipte idealen zijn te groot om onder het tapijt te vegen. Vandaag begint deel 2 van de verkiezingscampagne.

    De belangen zijn enorm. De afgelopen jaren hebben het bewezen: De Brusselse wolven willen altijd meer. Overal bemoeien ze zich mee. Met onze begroting, onze immigratie, onze pensioenen, onze hypotheekrente-aftrek, onze huurmarkt, onze arbeidsmarkt, ja zelfs onze Hedwigepolder.

    De Europese Unie heeft al lang niks meer te maken met vrijhandel. Brussel is een ondemocratisch monster – een vampier die ons leegzuigt tot we nog slechts een onbetekenende provincie zijn van het Groot-Europese Rijk.

    De eurocraten willen ons doen geloven dat we anders vervallen in barbarij en oorlog. Maar als ik ergens barbarij zien, dan is het bij de ongekozen eurocraten in Brussel. Ze plunderen ons land en zeggen dan: wees maar blij, want anders hadden jullie oorlog gehad. Een van de grootste griezels is Eurocommissaris Cecilia Malmström met haar krankzinnige linkse idealen. Malmström is een of andere Zweedse troela. Niemand kent haar, niemand weet wie ze is, niemand weet wat haar merk zware shag is, niemand heeft ooit op haar gestemd; en toch is zij de baas over onze immigratie. Terwijl ze meer dan 25.000 euro per maand toucheert, net zoals de rest van de zakkenvullende Europese commissie.

     

    De vraag is nu: wie zal Nederland redden uit die Europese dwangbuis? Wie zal ons losmaken uit die Brusselse haaienbek? Niet Mark Rutte, de man die steeds afreist naar Brussel om weer een ongedekte cheque te ondertekenen in ruil voor lunch met champagne. Hup, daar gaat weer een miljard. Als je Mark Rutte een blanco cheque voorhoudt, dan tekent ie. Als je Mark Rutte ’s nachts wakker maakt, pakt hij zijn pen en begint te tekenen.

    En Kameraad Roemer dan? Hij deelt nu gratis tomatenijsjes uit op straat. Dat is een voorproefje van zijn carrière als minister-president als hij gratis geld gaat uitdelen.

    Minister-President Roemer zal trouwens niet alleen de geldpersen open zetten maar ook de sluizen van de massa-immigratie. En hij zal miljarden meer aan ontwikkelingshulp doneren. Afrika zal blij zijn met premier Roemer. Want ome Emiel lijkt een gezellige oom die op verjaardag moppen vertelt, maar hij is een geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij een minderheid zijn.

    De SP en Brussel zijn twee handen op 1 buik. Méér immigratie, méér Europa, méér generaal pardons en dus méér onveiligheid. Nog nooit heeft de SP voor een PVV-motie gestemd om de massa-immigratie te beperken.

    Roemer en Rutte zullen ons land rennend in de uitverkoop doen. Waar moet ik tekenen?, roept Mark Rutte, de man van de blanco cheques. Hoeveel geld moet ik vandaag weer gratis weggeven?, roept Emiel.

    Is er een alternatief? Ja, dat is er en het heet de PVV.

    Wat waren we vroeger trots op de gulden. De gulden was de mooiste munt van Europa. De gulden was een sterke munt. Eeuwenlang heeft de gulden Nederland voortreffelijk gediend. Vandaag hebben we de euro. De euro is geen geld; de euro kost geld. De euro maakte ons armer in plaats van rijker. De euro kostte elke Nederlander vorig jaar gemiddeld 1800 euro aan consumptievermogen. Om de euro te redden hebben Rutte en De Jager elke Nederlander tot dusver al een risico van bijna 10.000 euro aan leningen en garanties om de nek gehangen.

    Vrienden, er zijn mensen die zich niet kunnen voorstellen dat we ooit weer een onafhankelijk land worden, dat we ooit eens die verschrikkelijke EU-vlag bij het grofvuil zullen zetten. Tegen die mensen zeg ik: kom naar Rotterdam. Dit is de stad van wonderen. Ooit tot puin gebombardeerd door de nationaal-socialisten en herrezen uit haar eigen graf. Maar Rotterdam is ook de stad waar het failliet van de multiculturele samenleving voelbaar is. In Rotterdam begon Fortuyn zijn revolutie. Om Nederland terug te geven aan de Nederlanders.

    Vrienden, ik heb een simpele vraag: Moet Nederland niet gewoon eens kiezen voor baas in eigen huis?

    Als we uit de Europese Unie stappen, wordt Nederland weer een vrij land. Nadat we ons in de 16de eeuw van Spanje en de Brusselse landvoogd hadden bevrijd, begon onze Gouden Eeuw. Als we ons vandaag van Griekenland, Spanje en de Brusselse landvoogden bevrijden, begint een nieuwe Gouden Eeuw. We zijn niet voorbestemd om een flappentap van Zuid-Europa te zijn. Wij zijn voorbestemd voor grote dingen. We zijn nog altijd het volk van Piet Heyn en Michiel de Ruyter. Onze daden worden alleen maar begrensd door onze dromen.

    Wat waren we vroeger trots op Nederland. Op onze kracht. Op onze vrijheid. Op onze vlag. Op onze eigen gulden. Alles wat we zelf bereikt hebben. Vrienden, ik heb goed nieuws: Die tijd komt terug. Daar gaan wij voor zorgen. 12 september wordt de dag van de bevrijding.

    Dan zegt Nederland “Neen” tegen Rutte en de Kunduz-coalitie. Want zij leggen ons land een forenzentaks op, verhogen de BTW, trekken de pensioenleeftijd op, halen de rollator uit het basispakket, brengen het eigen risico naar 350 euro, morrelen aan de WW en het ontslagrecht, en schaffen de verzorgingstehuizen af.

    Dan zegt Nederland alsnog “Neen” tegen het noodfonds ESM waar wij voor 40 miljard garant moeten staan voor landen die ons bedrogen en belogen hebben of hun eigen broek niet kunnen ophouden. Ik kan niet uitleggen dat we hier in Nederland de mensen voor miljarden pakken in hun portemonnee en vervolgens miljarden aan Zuid-Europeanen geven.

    Vrienden, Den Haag hoeft de portemonnee van de mensen niet leeg te roven, want er is nog genoeg geld te besparen op de staatsuitgaven: de subsidies, de groene onzin, de afdrachten aan Europa, ontwikkelingshulp. Dat is waar de PVV het geld gaat halen, niet uit uw portemonnee. We verlagen de belastingen en de BTW. Ons economisch programma laat zich in 1 woord samenvatten: Belastingverlagingen. De PVV verlaagt de belastingen voor de burgers met maar liefst 7,5 miljard netto.

    En uiteraard is er nog de 7,2 miljard per jaar die wij besparen als we een einde maken aan de immigratie-waanzin. Meer dan de helft van het geld dat we uitgeven aan bijstand gaat naar niet-Westerse allochtonen. Daarover hoor je Emile Roemer niet.

    Ook voor de veiligheid van Nederland maakt de PVV zich hard. Noord-Afrikaanse en Oost-Europese bendes maken ons land onveilig. Nederland moet weer baas worden over zijn eigen grenzen. De politie moet weer baas worden op straat. Geen pappen en nathouden, maar keihard ingrijpen! Dat is waar wij voor staan!

    Vrienden. er staat veel op het spel. We moeten weer zelf ons eigen lot gaan bepalen. Nederlandse toekomst in Nederlandse handen. Eigen grenzen, eigen geld, eigen toekomst. Baas in eigen huis, baas in eigen land.

    Succes allemaal met de campagne. Op 12 september halen we een mooi resultaat dat zoals altijd de peilingen doet verbleken.

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : voor mij, als arme blogger, rest mij alleen toe te voegen, dat ik mij gaarne aansluit bij deze spreker.

    ***

    Natuurlijk zegt de man dingen over Rotterdam die wij met gemengde gevoelens ontvangen. Wat heeft Rotterdam wel dat Antwerpen niet heeft?! De multicul is er even mislukt, dus daar kan het verschil niet liggen. Ja, met hun haven zijn ze ons weer voorbij gestoken, da”s waar, maar dat komt door die lamlendige Brusselse lamzakken die aan handen en voeten gebonden liggen aan de Sansculotten uit het Zuiden des Lands. Zo gauw de Lange Wapper (of iets anders) er eindelijk komt, kunnen wij weer, net zoals in elke sprint, om beurten kop trekken. Als het moet, smijten wij er zelfs nog Zeebrugge teen!

      

    ***

    25-08-2012, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.914 DE BENDE VAN BAECKELANDT WEER ACTIEF

    A.D. zaterdag 25 augustus 2012

    914 DE BENDE VAN BAECKELANDT WEER ACTIEF



    De Aardappel-rapers in Griekenland

     

    Geen nostalgisch schilderij maar harde realiteit van vandaag

    ***

     

    Terwijl boven onze hoofden de gele tweemotorige blusvliegtuigen aan en afvliegen, dwarrelen verkoolde stukjes blaadjes naar beneden, meegedragen door de wind die zachtjes waait van over de heuvels. Is dit nu oorlog? Beneden ons blinkt het Lago, zo groot en zo diep als de zee, maar het waterpeil, klagen de boeren, zakt zienderogen.  Het landschap en de leefwijze in Midden Italië zal wel zoveel niet verschillen als dat van Midden Griekenland…

     

     

    ***

    Kroniekje over : de meest onmenselijke hittegolf sedert mensen-geheugenis. De beboste heuvelruggen liggen al maandenlang te zinderen onder die ongenadige zon. Zelfs de nachten brengen amper verkoeling. De mensen van ter plaatse beloeren de schaarse nog overgebleven toeristen : die gaan toch voorzichtig zijn met cigaretten-peukjes? Om de 100 meter vindt men zwart geblakerde graskanten, waar de vlammen vanzelf gedoofd zijn? Of waar de ‘Protezione Civile’ en de ‘Vigili del Fuoco’ zijn langs geweest? Die zijn 24/24 in staat van alarm. Neen, bij ons wordt nog niet gestolen zoals in onderstaand artikel over de Grieken, in hoofdzaak omdat er bijna niets te stelen valt. Kurkdroge bijna stervende olijfgaarden, zo ver het oog reikt. Afgewissled met magere wijngaarden, die 2 maand voor de mislukte oogst, geen enkele waarde hebben voor dieven. De pijnbomen zijn torenhoge droge toortsen, die elk ogenblik kunnen ontvlammen….De parasol-den, altijd gegeerd voor zijn koele schaduw, wordt nu gemeden als de pest : de vallende naalden zijn erger dan scherpe brandende nagels….De weinige maïs staat amper tot  knie-hoogte, en als er al eens aan veldje met patatten voorkwam, is dat al lang gerooid op de manier zoals de afbeelding hierboven. Door allemaal mensen van boven de 80 jaar. Millet kan elk ogenblik opduiken om ze te vereeuwigen.

    Als er hier op het veld gestolen wordt, dan is het vroeger in het seizoen, door stilhoudende caravans, of Mobil homes, die zonder betalen een huishoud-voorraadje opdoen. Als ze wegrijden, staat de boer machteloos met zijn armen in de lucht : het budget van de plaatselijke carabinierei is op, en op de ‘dispatch’, 35 Km verder, geeft men niet thuis voor dergelijke futiliteiten. De plaatselijke kazerne van het noodnummer 112 is, wegens budgettaire maatregelen, tijdelijk gesloten en de Polizia Muinicipale is niet bevoegd. Ach, wordt er ’s avonds, als de zon onder is, gevloekt op het Pleintje, voor de Bar Cent ral : was Berlusconi al maar terug, en die Monti met een trap onder zijn kont terug naar Brussel, à rato van Euro 25.000 per maand om niets te doen… Hier kunnen we hem missen als de pest!

    Ach ja, daarmee weten jullie nog niet wie of wat die Bende van Baeckelandt (uit mijn titel) is. Ik had evengoed kunnen schrijven De Bende va   n Jan De Lichte, ze waren aan elkaar gewaagd. Dat U Baekelandt niet kent, komt in hoofdzaak omdat U niet het geluk hebt gehad als West Vlaming in de wieg te zijn gelegd. Onderaan geef ik de hoofdlijnen van het verhaal. Voorlopig – om in de stemming te komen – kunt U lezen hoe het de Griekse plattelander vergaat.

    Über allen Gipfeln ist Ruhe…

    Warte nu. Bald ruhest du auch….

    ***

    Grieken stelen in hun nood van boeren

    Posted on 24 augustus 2012 by E.J. Bron

    ***

    Of het nu om perziken gaat of om spades, op Griekse boerderijen is niets meer veilig. De crisis heeft de landelijke regio´s bereikt. Er wordt gestolen om te overleven – en boeren dragen plotseling wapens.

    Als de boeren van Moschochoris, een dorp in de centrale Griekse regio Phthiotis, ´s morgens aan het werk gaan, is het altijd maar weer de grote vraag of de tractor nog functioneert. De accu wordt  gestolen (dat kwam de afgelopen drie maanden 20 keer voor), dan de olie of de kabels. Want daar zit koper in – en dat kun je smelten en verkopen.

    Het is een fenomeen, dat in toenemende mate overal om zich heen grijpt op het Griekse platteland: alles, wat op de Griekse boerderijen en de daarbij behorende velden kan worden gestolen, wordt gestolen. Nood maakt dieven.

    “Ze hebben een krat met 16 kilo perziken van me gestolen”, citeert de krant “Kehimerini” een boer uit het departement Imathia. “Wie weet, misschien zitten de daders wel naast me in het café. Dat kan ik niet weten.” Maar hij begrijpt wat de diefstallen veroorzaakt en wil er geen zaak van maken: “Misschien ben ik morgen degene die uit nood moet stelen”.

    Tot nu toe was de vlucht in het plattelandsleven de oplossing voor veel stedelijke Grieken om een uitweg uit de economische crisis te vinden. Maar intussen heeft de crisis de plattelandsregio´s bereikt – er wordt gestolen, om te overleven.

    De boeren zijn niet op dieven ingesteld

    In Kipseli op het eiland Zakinthos zijn boeren woedend, omdat dieven hun kassen binnendringen om massaal aardappelen, uien en tomaten te stelen. In het departement Ilia op de Peloponnesos gaat het vooral om tomaten, meloenen en aardappelen. In de plaatselijke media heet het, dat zoiets vroeger niet gebruikelijk was – juist daarom is het voor de rovers zo gemakkelijk, want boeren zijn niet op dieven ingesteld.

    Maar het is vooral de diefstal van gereedschap, die de boeren tot wanhoop drijft. In de omgeving van het plaatsje Trikala (regio Thessalia) wordt bijna dagelijks waardevol gereedschap gestolen, vooral machines om het land van water te voorzien. Motoren om het land van water te voorzien (nieuwwaarde ongeveer € 1700,-) en “waterkanonnen” (ongeveer € 1000,-) behoren tot de meest gestolen voorwerpen. Ook banden en waterslangen zijn populair bij de dieven.

    “Het klopt. Onlangs werd er voortdurend gestolen”, zegt een boer uit de omgeving rondom Tolo tegen “Die Welt”. “Er werd een kettingzaag van me gestolen en de olie uit mijn tractor.” Een vriend van hem zou het erger zijn vergaan. Van hem zou een machine ter waarde van € 2500,- zijn gestolen.

    De boer wees erop, dat de politie onlangs in een plaatsje genaamd Ermioni op de Peloponnesos op een compleet magazijn vol gestolen landbouwmachines zou zijn gestuit, wat op georganiseerde gangsterbendes zou duiden.

    Boeren organiseren gewapende groepen

    Veel boeren hebben zich al aaneengesloten tot gewapende groepen en patrouilleren ´s nachts op de velden. “We duurt meestal drie dagen om een tractor weer te repareren en zonder materieel kunnen we de velden niet van water voorzien” – onze schade is enorm, veel groter dan alleen de gestolen goederen”, zeggen gedupeerde boeren in een reportage van de zender “Star TV”.

    “Als we de dieven te pakken krijgen, zal het serieus worden – wij, eerlijke mensen, verkeren in gevaar om tot geweldsmisdadigers bestempeld te worden als de politie niet doet wat ze moet doen, namelijk ons beschermen.”

    De autoriteiten grijpen tot nu toe niet in en beroepen zich op machteloosheid. Een gevaarlijke ontwikkeling: in de stedelijke context is zo de militant rechts-extreme “Gouden Dageraad” sterker geworden, als reactie op toenemende stedelijke criminaliteit door migranten (maar waarschijnlijk ook door verarmde Grieken). Ook in Hongarije is vanwege precies dezelfde verbreding van agrarisch materieel (door werkloze zigeuners) de rechts-extreme partij “Jobbik” inclusief “verzetsgroepen” een echte speler op het politieke toneel geworden.

    Rechts-extreme partijen maken gebruik van agrarische diefstallen

    Eenzelfde effect dreigt nu in Griekenland te gaan plaatsvinden: Nu al publiceert de “Gouden Dageraad” de hulproepen van verbitterde boeren aan de partij – en haar beruchte, in het zwart geklede knokploegen. Een “burger uit Thebe” genaamd “Nikos” schreef aan de partij: “De zigeuners stelen onze auto´s, ons ijzer, transformators, landbouwwerktuigen, ze breken in huizen en kerken in, ze stelen zelfs van begraafplaatsen. Met de gestolen auto´s zonder nummerborden scheuren ze over de wegen en de politie doet niets.”

    De politie kan er tot nu toe geen informatie over geven wie de dieven op de Griekse velden zijn. De boeren zelf beschuldigen, zoals “Nikos”, vaak “de zigeuners” en waarnemers speculeren – zo berichten de media – dat er drie verschillende groepen daders zijn. Zij, die stelen om iets te eten te hebben, kleine boeren, die de oogst stelen om hun eigen oogst te vermeerderen of machines stelen, omdat zij zich deze zelf niet kunnen permitteren; en bendes, die de goederen verkopen, vaak als tweedehands spullen aan andere boeren.

    Hoe wijdverbreid dit fenomeen inmiddels is, blijkt uit adviezen van de politie aan boeren. Men moet foto´s maken van alle belangrijke spullen om ze te kunnen identificeren als ze gestolen worden. Men moet spullen en machines niet zomaar laten rondslingeren en indien mogelijk overal sloten en alarmsystemen aanbrengen. Bij dure spullen moet men het serienummer opschrijven, voor zover aanwezig

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : er is een tijd geweest, dat ook dievenbenden uitzwermden over het West Vlaamse platteland, gedreven door hongersnood en bittere armoede. Het was toen volop de Sansculotten-tijd, de Boerenkrijgers die de vreemde bloedzuigers wilden bekampen, waren verslagen, en Vlaanderen was eens te meer het gedroomde wingewest van Parijs. Toen draaide men zijn hand niet om voor ‘plaatsmoorde’, zoals die dingen thans heten in Zuid Afrika. De stedelingen trokken den boer op, een beetje zoals binst de laatste oorlog, maar toen had men geen geld in  de hand. Op de hofsteden was één kettinghond niet genoeg : ze sliepen zelfs met meerderen in de boerenkeukens, klaar om iedere ‘bedelaar’ de strot af te bijten. Meerdere jachtgeweren in huis voor vader en de zoons waren toen onder handbereik en klaar voor gebruik. In die omstandigheden diende Ludovicus Baeckelandt (1774-1803), , samen met zijn bende-leden en hun liefjes, zich door het leven te slaan. Ze leefden in Het Vrijbos van Houthulst, tot ze – door verraad - gevat werden en allen samen stierven, 24 man, op het schavot op de Grote Markt van Brugge in 1803. Baeckelandt was toen..29 jaar oud. Op de website Wreed Plezant : http://www.wreed-en-plezant.be/wrdprs/2011/11/baekelandt-met-zijne-bende/ vindt U er alles over.

    Jan de Lichte (1723-1748) is een ander paar mouwen en is minder een streekgenoot. Integendeel : Velzeke was zijn thuisbasis en de held (!) stierf, geradbraakt naar lijf en leden, op de Markt in Aalst, nauwelijks….25 jaar oud. U leest er alles over bij http://www.zottegem.be/page.php?linkID=903

    Beide verhalen belichten ten overvloede hoer ‘Arm Vlaanderen’ door vreemde mogendheden; in hoofdzaak Frankrijk, werd uitgezogen. Waar de nijvere bevolking tot de bedelstaf werd gedwongen, en toch nog verplicht was die vreemde legers te huisvesten en te voeden. Met fatale excessen tot gevolg.

    Door deze gebeurtenissen te belichten, ter gelegenheid van de problemen in Griekenland, tracht ik alleen te waarschuwen voor wat ook ons kan overkomen. Slechte oogsten, op hol slaande prijzen, onbekwame overheden, vreemde bezetters die ons de oren van de kop vreten : de kruik gaat zo lang te water….

    ***

    In ’t Pallieterke vond ik van de hand van Jan Neckers een boeiend artikel over de studie van de geschiedenis. Dergelijke studie is geen doctoraat waard, maar is een hobby die in feite eenieder zou moeten interesseren…Het gaat over De Beeldenstorm (1566) waar Zuid en West Vlaanderen eens te meer de hoofdrol in gespeeld hebben. Ik wist er al iets van, hoe hele weversgezinnen, met getouw en garens op de platte wagens, en de geit achter aan gebonden om mee te kunnen lopen, ’s nachts verhuisden van Hondschote en Steenvoorde naar Leiden, en daar hun steentje (wat zeg ik hun STEEN!) bij te dragen aan Hollands Glorie. Zij reisden twee dagen en twee nachten door vijandelijk gebied, maar konden in het Protestante Noorden hun leven weer herinrichten… Maar Jan Neckers vertelt het, precies of hij er zelf is bij geweest!

    ***

    Persoonlijke Noot. Wij  zelf zijn, na een leven van hard werken, het land uitgejaagd, omdat Kelchtermans (CVP) en Stevaert (SPA) onze verbouwingen in X-hem gewoon saboteerden en wij hier, eerder toevallig, een afgewerkte nieuwbouw konden kopen, vòòr de vastgoed-sector boomde. Daarvoor dienden wij echter al onze schepen achter ons te verbranden…. Bijna 10 jaar hebben wij geprocedeerd om te bewijzen dat onze grond in de bouwzone lag, aansluitend met de bestaande overige bebouwingen, en dat de landbouwzone pas begon aan de overkant van onze straat. Toen het op de Gemeente doordrong dat wij er genoeg van hadden, en weg waren, heeft men dare-dare een kunstgreep toegepast om de m³ van ‘de vroegere toestand’ te willen herbereken aan de hand van…foto’s. Zelf waren wij daar nooit op gekomen! En de dag dat hier de koopakte moest getekend worden, kwam er bericht van het thuisfront : de bouwvergunning is OK.

     

    Deze keer hoop ik dat de Tjeven overal in het land zoveel mogelijk van hun 170 Burgemeesters zullen verliezen. Moeten we ze tenminste niet ophangen!


    ***

    25-08-2012, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.913 GEEN BLAD VOOR DE MOND EN EEN KLARE KOP

    A.D. zaterdag 25 augustus 2012

    913 GEEN BLAD VOOR DE MOND EN EEN KLARE KOP



    Binnenkort, noch ’t een noch ‘t ander

     

    Maar Arab-al-Rhodo

    ***

     

     

    Er zijn zo van die dingen die niet gezegd mogen worden. Omdat het al zo lang geleden is, omdat het oude koeien zijn, omdat ze onnodig kwetsen kortom omdat de Vlaming altijd maar weer water bij zijn wijn moet doen.

    Opgepast !!! De Staatsvuiligheid kijkt mee….

     

     

    ***

    Kroniekje over : een oud verhaal. Deze voor mij onbekende man, lezer van ’t Pallieterke, kan ik met zekerheid oud genoeg schatten, om zich nog goed de onzalige tijden van de épuratie/repressie voor te stellen. Dat was niet lang na de gouden tijd van de Gestapo, die ’s morgens om 05 uur met een roffel op de viirdeur de brave burger uit zijn bed deed opveren. Ik zeg ‘Gouden tijd’ maar dat is dan van het standpunt uit van de vervolgers : na het “Uitbreken van de Vrede” (U weet wel : geniet van de oorlog, de vrede zal verschrikkelijk zijn) hadden hun opvolgers er immers tien aan elke vinger! Ze konden die naar believen murw kloppen in de loop van de dag : het Vaderland zou hen dankbaar zijn. En morgen konden zij  trouwens een nieuwe voorraad gaan ophalen….

    Om maar te zeggen, waarde vriend Piet De Brabander uit Aalst, dat U door zo natuurgetrouw de waarheid weer te geven, U niet moet verwonderd zijn, op zekere dag bezoek te krijgen van de Staatsvuiligheid. U bent geen Islammer, dus moet U op Uw woorden passen! U bent een vuige extreem-rechtse Vlaams-Nationalist en die soort kan dit land missen als kiespijn. Dat U integendeel een welkome kameraad bent van al de anderen, dat had U zeker al geraden?

    ***

    Onbekwaam, of ongeletterd

    ***

    Pallieterke,

    Feit 1: taalfaciliteiten:

    De grote wederzijdse gesprekken hierover vonden plaats in de loop van 1963 met als resultaat het vastleggen van de faciliteitengemeenten op 1 september 1963.

    Die zouden uitdoven na 25 jaar. Gejuich alom. Na het verlopen van die aanpassingsperiode bleek er - in Wallonië trouwens nooit toegepast (vb.: Menen) - van die uitdoving helemaal geen sprake te zijn. De toenmalige Franstalige onderhandelaars (w.o. ex-minister Gilson) konden zich van de afspraak niets meer herinneren. De Vlamingen (o.a. de heer J. Verroken) pruttelden even tegen, maar door het ontbreken van een schriftelijke bevestiging bleven de faciliteiten behouden.

    Men had gewoon nagelaten dat duidelijk op papier te zetten. Het kleinste kind weet dat een contract pas geldig is na ondertekening door beide partijen. Onze Vlaamse onderhandelaars wisten dat dus niet! Onbekwaam of ongeletterd (kunnen blijkbaar niet schrijven!).

    Feit 2: de regering-Martens (1988-1993) met o.a. de Vlaams-nationalist (de heer H. Schiltz). Door het aanhoudende geleuter over de faciliteiten besloot men daar een einde aan te stellen, door de faciliteiten eenvoudig te betonneren in de grondwet. Zo was het voor iedereen duidelijk! Gegrom in Vlaanderen, maar geen nood. Men zou de geldtransfers even aanpakken. De heer Schiltz verkondigde aan wie het maar horen wilde, dat de transfers zouden opdrogen in het jaar 2000.

    De Walen hadden dus tien jaar om orde op zaken te stellen. In 2000 werd met belangstelling uitgekeken naar de beloofde opgedroogde geldstroom naar Wallonië. Niets van! Men bleek zich van die toezegging niets meer te herinneren. Trouwens helemaal niet vastgelegd op papier. Ook hier: onbekwaamheid, ongeletterdheid of nog erger: bedrieglijke voorlichting.

    De transfers gaan lustig verder, en ja, in de voorstellen voor de zesde staatshervorming, wordt weer driftig gezwaaid met einddata: 2030, of 2040, of misschien 2050!

    Als het weer niet duidelijk op papier vastgelegd wordt, betalen we in 2100 nog. Dat zal afhangen van de verbijsterend hoge bekwaamheid en integriteit van onze Vlaamse onderhandelaars.

    Afwachten, Vlaamse naïevelingen!

    Eén woord kunnen de Franstaligen (ook Di Rupo) feilloos in het Nederlands uitspreken: “solidariteit”. Onze geliefde koning hamert bij elke speech op de nobele inzet voor solidariteit. Hij geeft, in woord en daad, ongetwijfeld het onnavolgbare voortrekkersvoorbeeld. Wie houdt hem tegen?

    In Polen was een tijd geleden het woord “solidarnosc” het begrip om, onder leiding van een patriot, Walesa, het ondemocratische, corrupte, communistisch regime omver te werpen. Laten wij, in Vlaanderen, een ruimer begrip toekennen aan dat toverwoord “solidariteit”, maar dan in eerste instantie en vooral voor eigen mensen, taal en land. Dat eindelijk eens een Vlaamse “Walesa” opstaat om dit ondemocratische, Vlaamsvijandige en corrupte land voor eens en altijd te laten verdwijnen!

    Piet de Brabander - Aalst

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : wij moeten vooruit, en als de Sansculotten nu willen een punt zetten achter al dat ‘facicliteiten-gedoe’, dat is dat hun probleem, nietwaar? Zij spreken Frans, hebben geld en zijn dus meer dan een gewone Vlaming. Rhode-Saint-Génèse ipc Sint Genesius Rode, om straks misschien te worden ver-arabiseerd in Arab-Al-Rhodo…

    Ach waarom grijpt onze ‘Staatsvuiligheid’ niet in? Stap per stap ontwringt men ons vaderlandsche morzels grond, en moet de politie toezien, dat de mensenrechten van de vreemdelingen niet geschonden worden. Maar wacht eens : zouden de Sansculotten nog weet hebben van de Vaderlandsche Geschiedenis, hoofdstuk ‘skilt en vriend’? TAK en VOORPOST zouden dat met deze ‘Gordel’ vast en zeker eens kunnen bijbrangen. De Gordel van ‘de Laatste kans’, d.i. na deze komt er geen nieuwe kans meer.

    Ideetje voor de Vlaamse Parocheraad : op het Kadaster der Onroerende Eigendommen alle akten van verkoop aan Franstaligen sedert het begin der ‘faciliteiten’ gewoon annuleren. Reden ; tegen de Grondwet die bepaalt dat het Vlaams grondgebied eentalig Vlaams dient te blijven. Misschien dat dreigen met dergelijke maatregel alleen al, zal volstaan. Want Sansculotten kan men alleen maar raken in hun portemonnee….

    ***

    Die maatregel kan zeer gemakkelijk doorgevoerd worden zonder veel ophef. Eerst licht men die percelen uit de gewone kadasters, om ze onder te brengen in een speciaal kadaster, genaamd : “Speciale Morzels”. Een tijdje nadien kan dit verloren gegaan zijn, onvindbaar in de archieven.De gelukkige eigenaars krijgen dan ook geen ’Onroerende Aanslag’ meer, en zijn dus zeer content. Na 30 jaar ‘de termijn van verjaring’, wordt over gegaan tot de hervekoop, deze keer aan kopers die schriftelijk verklaren het eentalig karakter van de Rand te eerbiedigen… De tussenliggende voorlopige Sansculotten-eigenaar wordt aansprakelijk gesteld voor alle schade….

    Ach! Een mens zou er, in plaats van een klare kop, een punthoofd van krijgen!

     

    ***

    25-08-2012, 12:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.912 ES GEHT ALLES VORüBER ES GEHT ALLES VORBAI

    .

    A.D. zaterdag 25 augustus 2012

    912 ES GEHT ALLES VORüBER ES GEHT ALLES VORBAI

     

    De vet-gemeste media en de immigratie

     

    Op kap van Jan Modaal en zijn  Liza…

    ***

     

     

    De leer van Karl Marx is een boze droom geweest, een nachtmerrie van wereld-formaat. Een waarheid als een koe, maar als die koe bedolven wordt onder ‘Brood en Spelen’ en straks weer onder die infantiele soaps op de TV, is ze rap vergeten. Het ‘goddeloos Communisme’ dat decennia lang ieder leven op aarde beroerde, heeft hoop en al een kleine 70 jaar geduurd. De generatie die nog ‘De Rode Vaan’ heeft gekend dacht inderdaad dat het communisme voor eeuwig zou zijn, en kijk, het huidige regeringshoofd van Rusland is overal de kop van Jut geworden, omdat het – goddank - een praktiserend lid blijkt te zijn van de Russische Orthodoxe Kerkgemeenschap, nog katholieker dan de Paus, bij manier van spreken.

    Maar of het ‘overwaaien’ van de wilde immigratie ooit eenzelfde verloop zal kennen? We hopen het en we geloven het. Alhoewel we weten dat ‘geloven’ een zaak is voor pastoors….

     

    ***

     

    Kroniekje over : een klein rekensommetje : 1970 (begin van de wilde immigratie) + 70 jaar = 2.040, met de corrector daarop van 20% wegens het vlugger leven van nu = 2.026… Grosso modo wil dat zeggen, dat we tussen de 10 en de 15 jaar zullen ‘verschoond’ zijn van die wilde immigratie. Ja, ik weet het : het is een kloefkappers-rednering, maar ze kan kloppen als je rekent dat er ondertussen ’n fris en helder wereldoorlogje zit aan te komen, dat de economie om zeep is, dat Europa uiteenvalt maar gelukkig op zijn pootjes terecht komt, dat de Franscouillons eindelijk zullen inzien dat ze voortaan zelfbedruipend moeten zijn : ja dan is er reden om hoopvol iedere nieuwe dag in te zetten. Geloven is een zaak voor pastoors? En hopen : dat toch ook!?

    ***

     

    Is er een einde aan massa-immigratie en multiculturalisme?

    Posted on 23 augustus 2012 by E.J. Bron

    (Door: Enza Ferreri)

    ***

    Het is zeer waar dat, zoals de filosoof Hegel zei, het bewustzijn van een historisch tijdperk aan het einde ervan komt. Tijdgenoten denken meestal in termen van verklaringen, theorieën en concepten die voor hen afkomstig zijn van een eerdere periode, die niet toereikend zijn om de nieuwe, de zich ontwikkelende realiteit te begrijpen. Dit houdt verband met een observatie die hoop zou kunnen geven.

    Blogger Julia Gorin citeert James George Jatras, een voormalige Amerikaanse Foreign Service Officer en buitenlands politiek analist voor de Republikeinse Beleids Commissie in de Amerikaanse Senaat, die zei: In sommige opzichten waren wij (*) het hart van de anticommunistische “lijn” van de regering en de “vaders” van de National Endowment for Democracy, tegenover de heersende opvatting dat het communisme voor eeuwig was en dat we een permanente detente met het Sovjet-regime moesten zien te handhaven. Vandaag hierop terugkijkend is het moeilijk te geloven hoe ingebakken dat vooruitzicht was. Ook vandaag de dag denken Europeanen dat de massa-immigratie uit de Derde Wereld en het multiculturalisme hier voor eeuwig zal zijn.

    Journalist en schrijver Christopher Caldwell schrijft in zijn boek “Reflections on the Revolution in Europe”: “Het wordt vaak met schrik opgemerkt hoe lang het duurde voordat de Europese inheemse bevolking begon te beseffen dat de immigranten zich hier hadden gevestigd om in Europa te blijven. Europeanen gingen door met te denken dat immigranten ´naar huis zouden gaan´, ten minste tot de jaren 1970, toen Frankrijk de eerste programma’s vaststelde voor immigranten en te betalen voor repatriëring en dit in sommige gevallen tot ver in de jaren-80 dded. Vandaag echter maken de Europeanen vaak de tegenovergestelde fout. Ze overdrijven hoe goed de immigranten in Europa zijn geïntegreerd. In belangrijke immigratie landen als Spanje en Italië is de overgrote meerderheid van de immigranten van de eerste generatie en zelfs in de oudste immigratielanden is de allochtone bevolking veel minder geworteld dan het lijkt. In het jaar 2000 was 60 procent van de grote buitenlandse bevolking van Duitsland gearriveerd na 1985. Veel immigranten zijn volwaardige leden van de maatschappij in hun nieuwe thuisland, met alle rechten die ze daaraan kunnen ontlenen. Net zoals velen van hen dat niet zijn.

    (*) “ wij” d.i. Boekovski, Jatras, en hun vrienden

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : aan alles komt een end. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang! Na 2.000 jaar spreken we nog altijd van de Romeinse Beschaving, die ooit de wereld domineerde, maar zelf minder dan 1.000 jaar heeft bestaan. De wilde voorouders van Romolus en Remus – U weet wel, de tweeling die gezoogd werd door een wolvin – hebben hun wellevendheid geleerd van de Etrusken, het volk dat hier in Midden Italië ooit over kleine stedelijke gebieden heeft geheerst.  Zij leverden de eerste keizers van het goddelijke Rome, en leerden toen dat vrouwen dezelfde rechten hadden als mannen, om bijvoorbeeld mee aan tafel te zitten (te liggen!) en mee van de godendrank te mogen genieten. De Etrusken zijn een verre herinnering, alleen nog terug te vinden in ondergrondse vergeten begraafplaatsen, met grafschriften die nog altijd wachten op ontcijfering. JaJa, auch das ist vorbei gegangen, tot zelfs de herinnering.

    ***

    Als de wilde immigratie met de jaren nog slechts een nare droom zal zijn geworden : wat dan met de promoteurs ervan? De Eurofielen en de graaiers? Bomen zullen er wel altijd zin, maar ik vrees dat de productie van sterk touw het zal laten afweten tegenover het verbruik ervan.

    Gisteren 24 augustus 2012 werd een orgelpunt gezet achter de Zaak Breivik. Als een rechtvaardige straf niet mogelijk is, wat dan? En ook : wat is rechtvaardigheid? Als die man nu maar niet door zijn kompanen uit de cel gehaald wordt, om als een Messias, zijn missie verder te zetten!

     

    ***

    25-08-2012, 11:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.911 OM MEE TE ZIJN MET ZIJN TIJD

    A.D. donderdag 23 augustus 2012

    911 OM MEE TE ZIJN MET ZIJN TIJD



    De Elektrisch Magnetische Puls (EMP) streling

     

    Als een toverstaf over het vijandelijk landschap….

    ***

     

    Naar het einde toe van WO II toe, keek iedereen op, ongelovig als niet één, over de WW van Hitler : De Wunder Waffe. En verdorie, hij had ze : de V1 en de V2, lucifertjes in vergelijking met de latere drietraps-raketten van Uncle Sam waarmee die naar de maan reisde… Wie mij niet gelooft, moet maar even een bezoekje brengen aan Wizernes (Nord Frankreich), de onderaardse bunker waar die dingen geprepareerd werden om afgevuurd te worden. Het ‘Blockhaus’ van Eperleques (Sperleke voor  de Vlamingen) is bekender, omdat het vele jaren vroeger opengesteld werd voor het publiek, terwijl Wizernes tot voor een jaar of 15 gelede, top-secret militair geheim was.

     


    ***

    Kroniekje over : wel, die 3-trapsraket van de Amerikanen, die is nu een lucifertje en klein bier in vergelijking met de bom waarover Israël thans beschikt. De Duitse wetenschappers hebben Hitler nooit het geheim van de atoombom willen (kunnen) geven en de Amerikanen waren er eerst bij, met operatie ‘paperclip’, om dat geheim naar zich toe te trekken, zodat ze hun voorsprong konden consolideren. De Russen hadden het nakijken…. Als ik nu bij Xander Nieuws dat Ander Nieuws lees, moet ik onwillekeurig denken aan de zomer van 1944 en die eerste ‘Vliegende Bom’ die we ooit zagen : traag vliegend op geringe hoogte, met ratelende motor als een versleten koffiemolen,  en een lange gele vlam aan de staart : als die naar beneden kwam was de halve stad weggeveegd, zei men…. Later was dat gevaar voor ons ineens geweken, maar nu was Antwerpen de gelukkige, en de mensen gruwelden als ze er over spraken.

    Wat er gebeurt als Israël (en de Ameriaken) nu hun spierballen zullen laten rollen? Lees hieronder mee, en huiver….

    ***

    'ISRAËL OVERWEEGT IRAN AAN TE VALLEN MET EMP BOM'

    Ayatollah Khatami: Wij zullen Tel Aviv tot de grond toe afbranden

    ***

    Eén op grote hoogte tot ontploffing gebrachte kernbom veroorzaakt een Elektro Magnetische Puls die complete landen permanent in het duister kan zetten.  

     

    Volgens sommige analisten zou Israël overwegen om Iran aan te vallen met een EMP bom. Een in Israël gelanceerde ballistische Jericho-3 raket of een vanuit een Dolphin onderzeeër afgevuurde kruisraket kan op grote hoogte boven Iran een kernbom laten ontploffen, waardoor in heel Iran alle elektronische apparatuur permanent wordt uitgeschakeld. In een alternatief scenario zou de Joodse staat zelfs overwegen om het complete Midden Oosten op deze manier vleugellam te maken. Zelf zou Israël namelijk goed beschermd zijn tegen een dergelijke verwoestende elektromagnetische puls.   (1)

    Wereldwijd heerst er grote onenigheid over de status van het Iraanse kernwapenprogramma. Sommigen beweren dat dit programma helemaal niet bestaat, anderen denken dat het nog jaren gaat duren voordat het land een kernbom heeft, en weer anderen zeggen bewijs te hebben dat de islamitische republiek reeds over nucleaire wapens beschikt.  

    Feitelijk doet het er niet zoveel toe als gekeken wordt naar de wekelijkse, inmiddels bijna dagelijkse uitspraken van de allerhoogste politieke, militaire en religieuze leiders van Iran, die openlijk via de (staats)media hun belangrijkste doelstelling voor de nabije toekomst herhalen: de vernietiging van het 'Zionistische regime', kortom, van Israël. Recente verduidelijkingen tonen onmiskenbaar aan dat dit niet enkel figuurlijk is bedoeld, maar vooral letterlijk. Zo dreigde Ayatollah Ahmad Khatami 3 dagen geleden dat Iran de Israëlische metropool Tel Aviv 'tot de grond toe zal afbranden'. (2)

     

    Israël gedwongen tot actie

     

    De voortdurende oorlogszuchtige dreigementen uit Teheran nopen de Joodse staat, in zijn korte bestaan al meerdere malen aangevallen door een groot aantal Arabische legers, tot actie. Hoe langer daarmee gewacht wordt, des te groter wordt het risico dat de apocalyptische 'Mahdi' mullahs de door hen zo gewenste wereldoorlog ontketenen door eerst Israël aan te vallen en vervolgens het Westen. Immers, alleen dan kan hun twaalfde imam, de moslim messias, zijn opwachting maken om vervolgens alle Joden uit te roeien en de rest van de wereld te onderwerpen aan de islam.

     

    Een aanval met een EMP bom zou Israël waarschijnlijk veel meer zekerheid geven dat Iran wordt uitgeschakeld dan een conventionele aanval. In het laatste geval zouden Israëlische gevechtsbommenwerpers namelijk over Turkije, Jordanië, Irak en/of Saudi Arabië moeten vliegen. Het is zeer de vraag of deze landen daar toestemming voor zullen geven, en een geheime vlucht boven het grondgebied van deze landen zal tal van risico's met zich meebrengen.

     

    Ideaal moment voor aanval al 5 jaar voorbij

     

    Daarnaast is het ideale moment om het Iraanse nucleaire programma definitief uit te schakelen al 5 jaar verlopen. Zelfs de grootste optimisten denken dat Israël met gewone bommen het programma met hooguit enkele jaren zal vertragen. Nog belangrijker is de overweging dat Iran na zo'n aanval onmiddellijk ballistische raketten op Israël zal afvuren, met mogelijk honderden burgerslachtoffers als gevolg. Een EMP bom zal dit kunnen voorkomen, omdat feitelijk alle Iraanse strijdkrachten hiermee in één klap worden uitgeschakeld.

     

     

    Een kernbom die op grote hoogte explodeert veroorzaakt een extreem krachtig elektrisch veld (EMP) dat net al bij een blikseminslag een plotselinge overspanning in alle elektronische apparatuur veroorzaakt, waardoor deze permanent wordt uitgeschakeld. Een uitzonderlijk krachtige zonnestorm -waar de Aarde volgens sommigen in 2012 of 2013 door getroffen kan worden- kan in het slechtste geval eenzelfde verwoestend effect hebben.

     

    Mogelijk hele Midden Oosten plat door EMP

    In een ander scenario dat op tafel ligt zouden Israëlische leiders zelfs overwegen om het hele Midden Oosten met een op 400 kilometer hoogte tot ontploffing gebrachte EMP bom uit te schakelen. Omdat Israëls militaire infrastructuur hiertegen is beschermd zal de luchtmacht hierdoor in staat zijn om ongehinderd over Turkije of Arabische landen naar Iran te vliegen. Wel zullen ook bij de burgers in Israël de lichten uitgaan, maar dat zou al na enkele dagen weer hersteld kunnen worden. Het nadeel is dat veel landen zich na zo'n aanval tegelijk tegen Israël zullen keren en mogelijk ook een deel van (Oost) Europa wordt getroffen door de elektromagnetische puls.

     

    Westen niet beschermd tegen EMP

     

    De afgelopen jaren zijn er regelmatig berichten opgedoken dat landen zoals Noord Korea en Iran eveneens zouden werken aan EMP bommen om deze in de toekomst te gebruiken bij een verrassingsaanval op de VS en ook Europa. De elektronische systemen in het Westen zijn tot op heden niet of nauwelijks beschermd tegen een EMP, waardoor het risico bestaat dat onze van elektronica afhankelijke maatschappijen in één klap naar het Stenen Tijdperk worden gebombardeerd en daardoor zullen vervallen in totale chaos en anarchie. Experts schatten dat in dat geval na enkele maanden 90% van de burgerbevolking zal zijn omgekomen.

    Xander 

    (1) World Net Daily

    (2) World Net Daily

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Werner von Braun knutselde met die ballistische tuigjes, eerst voor Dolf-met-de-Snor, en toen die uit het zadel werd geschoten, verwisselde hij va kamp. Om toch maar te kunnen voortknutselen…. Een half mensenleven verder rijden hun speeltuigjes rond op Mars. Niet de Marsmannetjes op onze Blauwe Planeet, maar de aardmaanetjes op de Rode Planeet… Is absoluut nodig, want nu gaan de aardmannetjes elkaar beginnen uitroeien, en is er nood aan een vluchtplaneet.

    ***

    Sic transit gloria stella, zal men straks zeggen, want dat van de ‘mundi’ zal niemand zich nog kunnen herinneren. Zelfs wat men ooit zei : ‘The sky is the limit’… zal dan al lang niet meer waar zijn….

     

    ***

    23-08-2012, 17:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.909 ZUIVERE BERGLUCHT WAAIT ONS TEGEN

    A.D. donderdag 23 augustus 2012

    909 ZUIVERE BERGLUCHT WAAIT ONS TEGEN

     

    De schand-bank. Vroeger, voor ze naar de galleien werden gestuurd



    Rabauwen, moordenaars, pastoors die de Eed van Trouw aan de Revolutie niet wilden afleggen….

    ***

     

    Weer die Zwitsers! Het kan natuurlijk ook die andere waarheid zijn, die klaar doet kijken. Wie hoog gezeten is, kan ver zien. Frisse gezonde berglucht en een klare kop : echt iets dat onze Grote Geesten missen.

    Ja, ‘van horen zeggen’ kennen ze dat wel. Maar dan doen ze me denken aan buurmans hondje, dat zomaar zat te janken de hele dag. Wat hem scheelde? Gewoon luiheid was het antwoord. Luiheid?! Hoekandanaa? Ha ja ’t beestje zit op een cactus en is te lui om daar weg te gaan…. HiHi, niet bijster origineel maar wel duidelijk…..

     

     

    ***

    Kroniekje over :

    In Zwitserland worden beslissingen genomen, die hier de banvloek van heel de politiek-correcte meute en van het spionnencentrum zouden opleveren.  Geef toe, de Zwitsers durven wel.  De kantons zien er geen graten in om harde maatregelen te nemen om de misdaad te bestrijden, om mogelijke criminele feiten te verhinderen.

    Asielzoekers worden er niet met fluwelen handschoenen aangepakt, criminele asielzoekers krijgen zelfs betredingsverbod tot bepaalde plaatsen.  Dorps- en stadscentra worden voor asielzoekers, die iets op hun kerfstok hebben, verboden terrein.

    In Kreuzlingen, Thurgau, werd een groot gedeelte van het centrum verboden gebied voor criminele asielzoekers verklaard.  De politie patrouilleert er regelmatig om overtreders te vatten.  Wie betrapt wordt, mag sito presto naar de gevangenis.  Soms wel voor een periode van 3 jaar.  Sinds die maatregel van kracht werd, is het aantal diefstallen spectaculair gedaald.  Bovendien heeft het ook een ontradend effect.  In het asielcentrum weet iedereen dat het gevaarlijk kan zijn in de binnenstad te gaan “winkelen”.

    Eind juli van dit jaar werden al 154 criminele asielzoekers bedacht met een betredingsverbod; men vergelijjke met 2010 waar er slechts 3 potentiële misdadigers een verbod uitgereikt kregen.

    Een enquête toonde aan dat 93% der geconsulteerden het met deze maatregel eens is – 7% vindt dat gelukzoekers het recht hebben inbraken te plegen en zichzelf te bedienen.

    Dat Filip Dewinter daar nog niet op gekomen is…  Tja, dan moet de politie wel mogen arresteren, dan moet het gerechtelijk apparaat straffen durven uitspreken en laten uitvoeren, natuurlijk ...

    Floriaan Terbeke

    Bron: 20 Min.online

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : akkoord : dat werkt min of meer ontradend, maar of bij ons het CGKR dat zou dulden? Daarom ben ik persoonlijk voor een nog kordater aanpak : iedere ‘nieuwe belg’ (en sommige oude belgen) wordt geïnventariseerd : DNA, vinger-afdrukken, foto, identiteit, en is on-mine op straat door de flikken te identificiëren via camera-waarneming. Denk aan de rijplaat-herkenning in Mechelen. Ergens ’n akkefietje? Gevolg: per direct een gewapende interventie tot de dader(s) geklist zijn : oppakken en ’t landuyt. Efficiëntie = 100%, met ontradingseffect als bonus. Maar als politieker krijgt ge dat niet gezegd : denk aan dat hondje met zijn derrière op een veld van cactussen.

    Bijkomende faciliteit : de vernedering, als ultieme straf voor de Middeleeuwse Moslimmer het ergste wat bestaat  : de dader blijft voor een aantal dagen geëxposeerd in zo’n middeleeuws schandblok zoals hierboven afgebeeld. Menneken Pis in Bx van zijn plaats verwijderen, en meteen is de internationale belangstelling verzekerd….

    ***

    Als politiek de kunst is van het onderhandelen, waarom doet men dat dan niet? De kraan toedraaien, beetje bij beetje, zoals in Spanje bijvoorbeeld. Geen geld meer voor de medische verzorging van illegalen. Geen leeflonen meer. Effectief opsporen waarvan werklozen leven. De handel en wandel van illegalen nagaan, vnl de handel….Hun buitenlandse verrichtingen en dito reizen controleren. Zijn hun leefgewoonten compatibel  (uithuwelijken, besnijdenis) Bingo? Hard en repressief de wet toepassen. Niet pamperen. Voor wie dat allemaal niet bevalt, een uitreis-visum ter beschikking stellen…..

    Met een beetje goede wil, is de klus binnen de 5 jaar geklaard….

     

    ***

    23-08-2012, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.908 WT WE OVER DE MUZELARIJ MOETEN WETEN

    A.D. dinsdag 21 augustus 2012

    908 WT WE OVER DE MUZELARIJ MOETEN WETEN



    Didactisch materiaal over de grootsheid van de Islam

     



    Over koppensnellerij op vreemde bodem

    ***

     

    Is dat geen gat in de markt? Een soort ‘Mechelse Catechismus’ uitgeven, met alles wat we moeten weten over de Muzelarij, om zalig te worden. Zeg maar : onbekend maakt onbemind. Dat infiltreert zo maar op goed kome het uit, in onze Joods-Christelijk-Humanistische Beschaving zonder ook maar het minste woordje uitleg. Is dat niet de tactiek van elke bezetter? Of van iemand met slechte bedoelingen? Lees de Koran, wordt gezegd, maar die is verdorie één lange sliert van spaghetti-slierten. Daarom een soort Muzel-leer voor Dummes’, zodat iedereen kan lezen wat ’n Wahabister is, alsmede het verschil tussen een Wahabister en een Walhalabister. Het is van levensbelang om te weten van welke soort fanatici het (krom)zwaard is dat boven onze hoofden hangt….

    Wie om den drommel dringt er nu zijn middeleeuwse ‘godsdienst’ op, zonder daarbij te voorzien in een degelijke gebruiksaanwijzing!

     

     

     

    ***

    Kroniekje over : het werk van onze nooit volprezen Staatsvuiligheid. Die hebben namelijk recent ontdekt wat iedereen al jaren weet, en dat Filip DeWinter al 30 jaar van de daken schreeuwt : samen met de Saoudische petrol, hebben we ook dievelings de Saoudische afgoden-leer in huis genomen. Het eerste, de petrol, moeten we steeds duurder betalen, waardoor het tweede, de Muzelarij, steeds uitdrukkelijker wordt opgedrongen. Voor wat, hoort wat is inderdaad een gezonde economische stelregel… Alleen jammer dat onze Grote Geesten zo’n bekrompen verstandje hebben!

    Erger is het, voor wat de prestatie-resultaten van de Staatsvuiligheid betreft. Er kan bij manier van spreken, geen bestuursvergadering van het Davidsfonds doorgaan, of ze hebben er hun mannetje. Er zouden daar misschien wel eens zaken kunnen besproken worden die het doel zijn van bepaalde politieke partijen en die uitdrukkelijk in hun partij-programma staan opgesomd. Zoals Art 1 bij de Averechtsen: de Vlaamse Onafhankelijkheid, tegen Sint Juttemis. Of duidelijker, elders : de twee hoofdstandpunten van het Vlaams Belang : diezelfde Vlaamse Onafhankelijkheid, maar dan HIER en NU, mits (eindelijk!) een gezonde aanpak van de invasie van vreemdelingen. Als we de De Morgen mogen geloven, is daar zelfs met Maggie De Block een begin aan gemaakt….Raar dat ook dat tweede standpunt van het VB jaren later algemeen aanvaard wordt….

    Dat de veiligheid van de burgers dient te worden aangepakt, de asiel-misbruiken terug geschroefd, de sociale misbruiken uitgeroeid, ook dat is een aspect van de Veiligheid van de Staat. Enne, raar maar waar, dat zijn allemaal standpunten van de partij der mestkevers….

    ***

    Saoedi-Arabië financiert radicale scholen in België

    Bewerkt door: Anneleen De Vel − 21/08/12, 07u35  − Bron: belga.be

    ***

    Saoedi-Arabië financiert in ons land 'een tiental scholen' waar de leerkrachten de Arabische taal en een radicale vorm van de islamitische godsdienst onderwijzen. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) waarschuwt daar vandaag in de krant De Tijd voor op basis van gegevens van de staatsveiligheid. .

    "In bepaalde gevallen worden de scholen gesticht op uitdrukkelijke vraag van het regime en met fondsen uit Saoedi-Arabië", stelt de minister. "Ze beantwoorden aan de wil van de Saoedische autoriteiten om de officiële islam van het land, het wahabisme, te propageren. Die doctrine baseert zich op een strenge interpretatie van de islamitische godsdienst, zoals die beleden werd in de tijd van de profeet."

    De staatsveiligheid kan geen exact cijfer plakken op het aantal studenten in de scholen. "We schatten dat het er enkele tientallen zijn", zegt Turtelboom. "Door te investeren in de scholen hoopt het regime ook studenten aan te trekken voor zijn universiteiten om hen daar nog grondiger te onderwijzen in het wahabisme. Zodat zij op hun beurt de godsdienst hier nog beter kunnen propageren."

    Voor de staatsveiligheid zijn de bewuste scholen allesbehalve onschuldig. Ze vormen een probleem in haar strijd tegen het radicalisme

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : op minder dan 2 maand van de volgende verkiezingen… Wil dat indachtig zijn, als U leest over kritiek op, maatregelen tegen, intentie-verklaringen voor : het zijn allemaal onderwerpen die uit de map ’Verkiezings-belofen’. Die map gaat, zoals U weet, de dag zelf van de verkiezingen, weer dicht. Het is een beetje zoals bij het slapengaan, elke avond wat sprookjes worden voorgelezn…

    Wat geen sprookje is, maar harde werkelijkheid, is de materie die in de fanatieke hoofden van die kinderen gehamerd wordt in de kopran-scholen. Ik ben er nog nooit geweest, maar stel mij voor, dat het heldendom van de Eenzame Strijder voor Allah een enorme invloed heeft. Laurence of Arabia had dat zelfs op onze eigen jeugdige zieltjes : de eenzame Goede onverschrokken held, heel alleen tegen de boze wereld : meer is er niet nodig om dat soort mini-helden met een bomgordel tussen de menigte te zenden….

    Nog zo’n sprookje, maar dan vreedzaam tot in de honderdste macht,  is ‘de volheid van de staatsmacht’ zoals die nagestreefd wordt door de Averechtsen. Dat zijn de goede chauffeurs, die rijden…op hun achteruitkijkspiegels…..

    ***

    Hebt U al zo’n voertuig in actie gezien, die in een bevrijdingsoorlog het strijdtoneel komt opgereden? Geblindeerde voorruit en met min of meer gerichte achteruitkijk-spiegels? Die andere voertuigen, met open vizier, die ‘er op en er over’ rijden : zijn dat niet de ware kanshebbers?

    De korte pijn, en zuivere wonden dat is de goede remedie van goede heelmeesters…Ik kan verkeerd zijn, maar de meeste handboeken der Geneeskunde spreken toch in dezelfde zin?

    O ja : U struikelt over het woord ‘bevrijdings-oorlog’. Ja kijk! Even oogkleppen afzetten, paardenbril opzij zetten en een rund ’n rund durven noemen, en geen kalf zeggen tegen (een waarheid als) een koe….


    ***

    21-08-2012, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.907 HOLLANDE MOET SCHUILEN ONDER DE BRUGGEN IN DE RIJDENDE TGV

    A.D.

    907 HOLLANDE MOET SCHUILEN ONDER DE BRUGGEN IN DE RIJDENDE TGV



    Aan de Zurenkust, in Fort Brégançon (Bormes-les-Mimosas)

     

    heeft Hollande met zijn liefje Valérrie, een ‘all in’ deugddoende vacantie doorgebracht…Hij is er uit gevlogen, en kan er nu weer invliegen!  

    ***

     

    Leo Delcroix, de gewezen Tsjeven minister, (die van de atoma-schriftjes) die in 1994 in het nieuws geraakte, toen het uitkwam dat zijn facteurs daar in datzelfde plaatsje voor hem een villaatje hadden gebouwd, moet goed op de hoogte zijn geweest. Daar komen, sedert Generaal de Gaulle, inderdaad jaarlijks de Franse presidenten naartoe om hunne congé payé door te brengen. Fort Brégançon, dat is inderdaad niet voor iedereen weggelegd, en wat meer is, ook voor niemand toegankelijk. Alleszins al niet voor indringers met slechte bedoelingen…. Dat Papa Daerden zich als goede socialist ook thuis voelde in dergelijke omgeving, hoeft geen betoog. Bracht die door te sterven toch wel bijna Di Jeanetto in opspraak, want toen het overlijden bekend raakte, telefoneerde die naar hier van uit…Zuid Italië, zei de BRT, met een klein leugentje om bestwil….

    JaJa, Bormes-les-Mimosas…wat “n schat aan verloren gewaande herinneringen….Ben er wel nooit geweest, maar kan er (fiscale) boeken over schrijven….

     

    ***

    Kroniekje over : het moet gezegd : de sossen hebben er een handje van weg om positief in de media te komen. Gewoon als eerste uit verlof komen is inderdaad wereldnieuws! Hollande groeide twee voeten ineens, en Valérie, de maîtresse maar voorlopig First Lady wist op slag zeker dat ze weer uitgebreid kon gaan shoppen. Wat Ségoulène Royal, de wettige echtgenote en moeder van zijn 4 kinderen, hier allemaal over dacht, werd nergens gepubliceerd.

    Dat ondertussen onverlaten van journalisten gepubliceerd hebben, met foto’s en al, dat Hollande, eenmaal buiten het zicht van de kijklustigen, een fervente Mazeratie-Lamborghina-eigenaar is, kan hem geen moer schelen. De buitenwereld weet immers dat socialisten liefhebbers zijn van dure vrouwen, mooie wagens en van tafels gedekt als thuis : comme chez soi, zoals dat heet. Laat Di Rupetto de uitzondering zijn, die is alleen verkocht aan bepaalde handgrepen waarvoor Mgr Van Gheluwe al jaren dagdagelijks vervloekt wordt….

    Stom ook van Stout Rogeetje, niet eerst een lidkaart of twee van de sossen te hebben gekocht! Dat is bijna hetzelfde als zich diplomatiek onschendbaar inkopen!

    ***

    François Hollande gebruind en uitgerust 'direct aan de slag'

    20/08/12, 16u11  − Bron: volkskrant.nl

    ***

    © afp. François Hollande en Valerie Trierweiler keerden gisteren per TGV terug van vakantie.

    De Franse president François Hollande is weer thuis. Gisteravond keerde hij met zijn vriendin Valérie Trierweiler per TGV terug van een twee weken durende vakantie in een 11de eeuws fort in Brégançon. Het fort is het officiële zomerverblijf van Franse staatshoofden. 'September begint nu', zei Hollande tegen de pers op het perron. Daarmee doelde hij op het begin van het nieuwe politieke seizoen, dat wat hem betreft al begonnen is. .

    'We hebben veel werk voor de boeg, de Fransen willen dat de problemen geregeld worden', concludeerde een flink gebruinde Hollande. 'De veranderingen zal ik op mijn eigen ritme realiseren', benadrukte de politicus om kritiek op mogelijk overwicht van Duitsland in het aanpakken van de crisis voor te zijn.

    Hollande vliegt aanstaande donderdag weer naar Berlijn voor een nieuw overleg met bondskanselier Angela Merkel over de crisis in de eurozone. Morgen dineert hij met zijn premier Jean-Marc Ayrault op het Elysée, voorafgaand aan een eerste ministerraad waar eveneens gesproken zal worden over de eurocrisis.

    In het kader van diezelfde crisis ontvangt Hollande op zaterdag de Griekse premier Antonis Samaras in zijn staatswoning. Samaras is dan net zelf terug van een bezoek aan Merkel in Berlijn.

    Monsieur Normal

    Voor hun vertrek naar Brégançon benadrukten Hollande en Trierweiler onophoudelijk hoe 'normaal' en 'eenvoudig' hun vakantie zou worden. Op deze manier hoopte het presidentiële paar een tegenwicht te bieden voor de jetset-stijl van de voormalige president Sarkozy. Die liet zich regelmatig fêteren door rijke vrienden op tripjes op privé-jachten of luxueuze domeinen. Hollande profileerde zich tijdens de verkiezingen al als 'Monsieur Normal', en diens vakantie kon daarbij niet uit de toon vallen. Dat de twee met de trein naar hun bestemming reisden, moest dit imago nogmaals benadrukken.

    Het feit dat de Franse politie zich op elke brug moest verschansen waar Hollandes trein onderdoor reed op de route naar het zuiden, zorgde wel voor een hoger beveiligingsbudget dan normaal. .

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de kraaien brengen het uit : dat is een oud Vlaams spreekwoord dat nooit bedriegt. Benieuwd hoe Di Jeanetto zijn eigen draad weer zal opnemen…. Desastro, desastro! Gebruind en nog vol van de avonturen in de jeanetten-clubs aan de Zurenkust….

    Denken die sossen nu echt dat ‘de mensen’ zo achterlijk blijven? Op elke brug waar de TGV voorbij komt, en dat zijn er heel wat, moest de politie zich verdekt opstellen. “Zich verschansen’ staat er, dat is bijna in hinderlaag liggen. Dat doet mij denken aan oorlogstoestanden in een bananen-republiek, niet aan een der oudste en meest beschaafde landen van het Avondland.

    Ik vraag mij ook af, waar Hollande zal ‘invliegen’, buiten in het beddengoed van Valerie. Er is niets anders om in te vliegen : de Euro heeft er gelegen, de Rode Droom heeft er gelegen en tegen  de Muzelarij er is geen invliegen meer aan. Sarkozy zou “Kärcheren’ in de banlieu’s, maar is gestopt bij het toestoppen van nog meer geld. De Muzel-griezels hebben de straat veroverd. Is het niet om te branden, te stelen en te verkrachten, dan is het voor het bidden.

    ***

    De pijp aan Maarten geven? Is misschien wel de beste oplossing. In dit geval is de nieuwe Jeannne d’Arc al gekend. Het is dus niet donner la pipe à Martin, maar donner la pipe à Marine….

     

    ***

    21-08-2012, 11:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.906 OVER DE VOLHEID VAN DE STAATSMACHT

    A.D. dinsdag 21 augustus 2012

    906 OVER DE VOLHEID VAN DE STAATSMACHT


    Het getouw weeft slechts wat de in ‘de cartons’ is opgeslagen

     

    DeWever voert slechts uit, wat in de nok van het gebouw hangt…

    ***

     

    De Heer Jaak Peeters mag hier geen onbekende zijn op deze blog. De man is, als partij-ideoloog van de Averechtsen, zegt en schrijft hij, een gedreven Vlaams Nationalist, maar dan van een ander merk dan Johan Sanctorum. Nadat hij en zijn partij, samen met de andere beleidpartijen,  de Vlaams Blokkers al die jaren als gesprekspartners geweigerd hebben, zoals men doet men schurftige honden, verwijt hij hen nu… niets te hebben verwezenlijkt. Eerlijk is anders!

    Wat wèl eerlijk is, is de NV Averechts te vergelijken met een versleten oud Brabants trekpaard : het krijgt zijn haver op tjd en stond, en sjokt voort  over straat, met de dokkerende staatskar achter zich aan. Zonder de zweep van de Blokkers was het al lang stilgevallen in de alledaagse sleur van de volgende tweehonderd jaar belgische onderdanigheid. .

    Het Vlaams Belang is de partij die kan gelden als de teugel voor dat door en door versleten paard, die zonder het knallen van de zweep, al lang al stappend in slaap zou gevallen zijn…

     

    ***

    Kroniekje over :

     

    Het "radicalisme" verliest het contact met de tijd.

    Monday, 13 August 2012 08:22 Jaak Peeters

    ***

    In Res publica van 12 augustus publiceert de Vlaams Belang-ideoloog Johan Sanctorum een opmerkelijk stuk. Zijn grondidee is dat het sinds de gebeurtenissen aan het IJzerfront duidelijk is dat Vlaanderen in België niets te zoeken heeft en dat, bijgevolg, alleen een volgehouden, maagdelijk antibelgicisme de geestesgesteldheid op kan brengen, die nodig is om naar een onafhankelijke Vlaamse republiek over te stappen.

    Alleen zijn eigen partij beantwoordt volgens hem aan dit criterium. N-VA bezondigt zich aan participationisme en wordt daardoor onvermijdelijk besmet door de belgische virus, dat gericht is op het behoud van het bestaande. Volgens Sanctorum leidt de ombouw van N-VA tot een “systeempartij” onvermijdelijk tot het afstoten van de radicalere elementen. Dat is een fataal schisma, waaraan volgens Sanctorum zelfs de VVB niet ontsnapt.

    Sanctorum raakt hier aan de kern van het strategische vraagstuk waar elke Vlaamsnationale partij mee worstelt.

    Toch gaat Sanctorum nogal kort door de bocht. Beweren dat men het in de VVB ook al niet meer weet, is toch wel lichtjes overdreven. Beweren dat N-VA alleen maar de uitwassen van het belgische systeem aanklaagt, en niet het systeem zelf, is de werkelijkheid bewust verdoezelen. Is Sanctorum de rij camions met nepgeld naar Wallonië dan al vergeten? Is dezelfde schrijver vergeten dat N-VA ongemeen harde oppositie heeft gevoerd tegen het BHV-akkoord – overigens in eenklank met de VVB? Leest Sanctorum systematisch over de zin dat N-VA voor een onafhankelijk Vlaanderen in een democratisch Europa kiest heen? Beseft de heer Sanctorum dat elke N-VA kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen onderschrijft dat de partij waarvoor hij kandideert zich laat leiden door de beginselen van het Vlaamse nationalisme?

     

    Sanctorum moet vanzelfsprekend zijn broodheer te vriend te houden. En ongetwijfeld doet hij er goed mee te wijzen op de gevaren die het partijpolitieke vlaamsnationalisme bedreigen. Misschien gebeurt dat laatste zelfs onvoldoende.

    Maar er is toch iets aan de hand met die ‘vlaamsnationale maagdelijkheid’ die hij aan zijn partij toeschrijft. Die partij is nu al aan haar 32e verjaardag toe. Wat heeft die partij in al die jaren gerealiseerd? Werd door haar optreden de onafhankelijkheid van Vlaanderen dichterbij gebracht? Laten we eerlijk zijn: het omgekeerde kan gemakkelijk geargumenteerd worden. Immers: het optreden van het Vlaams Blok/Belang heeft ertoe geleid dat bij een groot aantal mensen in binnen- en buitenland het Vlaamsnationalisme met racisme werd geassocieerd. Laat deze associatie dan verkeerd zijn – dat is ze -: het bestaan van deze associatie is funest. Onafhankelijk worden doe je namelijk niet door in een parlement een stoere verklaring te doen aannemen: het buitenland moet je als nieuwe staat aanvaarden. Maar als je vooraf diezelfde verklaring hebt laten besmetten met ideeën die in dat buitenland ongewenst zijn, verkleint men de kans dat men jou als nieuwe staat zal aanvaarden.

    Deze kritiek op de politiek die het Vlaams Blok heeft gevoerd is fundamenteel, want maakt die partij ongeschikt als partijpolitiek vehikel van het Vlaamse nationalisme.

    Ja hoor: N-VA grijpt naar de macht. Ze doet dat in de Vlaamse regering. Zonder N-VA was het met de verengelsing van het hoger onderwijs veel erger gesteld geweest. En Bourgeois is uitdrukkelijk bezig met het besturen van Vlaanderen. Het gebeurt à la stoemelinx en wie van grote gebeurtenissen droomt kijkt er sowieso overheen. Maar wat Bourgeois doet is machtsuitoefening - Vlaanderen moet bestuurd worden! En het wordt tijd dat de vlaamsnationalen de macht in hun eigen land in handen nemen.

     

    Of dat meteen ook moet betekenen dat N-VA verwatert en een Belgische systeempartij wordt: dat is te sterk. Dat kàn zeker. Het gevaar bestaat en het is noodzakelijk om telkens weer op dat gevaar te wijzen en dat gebeurt ook. En misschien is de top van N-VA nog steeds niet voldoende doordrongen van de noodzaak om aan dit punt massief aandacht te schenken. Maar er staat zeker niet per sé een gelijkheidsteken tussen “Vlaanderen besturen” en “Belgische systeempartij spelen”.

    Het risico moet worden genomen . 32 jaar zuiverheidspolitiek hebben niets opgeleverd – misschien wel integendeel, zeker in sommige opzichten. Mag het dan verwonderen dat een nieuwe generatie jonge Vlamingen het over een andere boeg wil gooien? Kan men het hen kwalijk nemen dat zij het wachten beu zijn en inderdaad het zelfbestuur in de feiten willen realiseren?

    De waarheid is dat sommigen zich zodanig door de droom van het onafhankelijke Vlaanderen laten biologeren, dat zij het zicht op het hele plaatje verliezen. Ze pinnen zich vast aan de zuiverheid van de zuiverheden, maar laten zich daardoor de geschiedenis induwen. Als we moeten constateren dat die Vlaamse staat thans nog niet haalbaar is, moeten we ons dan maar aan de kant zetten, weliswaar met het schone gelijk met ons? Want het is heel goed argumenteerbaar dat als de vlaamsnationalen  de macht in de Vlaamse deelstaat in handen hebben, de evolutie naar de onafhankelijkheid wél kan ingezet worden - een evolutie die overigens wel eens sneller zou kunnen verlopen dan ‘Laeken’ lief is. Als het immers waar is dat Vlaanderen en Wallonië cultureel verschillen, zal dat al snel in de bestuursdaden tot uiting komen. De scheiding zal zich dan in de feiten voltrekken.

    Het is eveneens waarheid dat de macht in de staat België tot op het niveau van de gemeente verweven is met de positie van de traditionele partijen – denk maar aan de gemeentelijke Dexia-holding, de ware reden trouwens waarom Beke vorig jaar plots wél zonder N-VA wilde regeren – en met die van vakbonden en gezondheidsorganisaties. Noem het dan de weg van binnenuit: het breken van de machtsposities van de traditionelen.

    Wat daarna verschijnt valt natuurlijk niet helemaal te voorspellen. Het kàn allemaal verkeerd aflopen, maar er is ook een grote kans dat de kaarten voor de Vlaamsgezinden een heel stuk beter zullen liggen. Een ding is zeker: kansen komen zeker niet vanzelf!

    Als dan de uitgangspositie beter is dan vandaag, breekt vroeg of laat het ogenblik aan dat Vlaanderen de volheid van de staatsmacht kan overnemen.

    Pas dan is de tijd aangebroken om te oordelen wie gelijk had.

    Jaak Peeters

    **

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : mooi hé : de volheid van de staatsmacht…. Heel zeker weten : zo’n blinkend hebbedingetje vragen we volgend jaar aan Sinterklaas! We zetten onze schoentjes, en tegen we opstaan is de klus geklaard. Indien niet nu, dan volgend jaar, misschen….

    De man zegt het zelf : het is lijk de horeca-uitbater met succes : die weet dat hij dat iedere dag moet verdienen…. Maar allez, ’t is al goed. Geert Burger werkt er aan : op regelmatige tijdstippen opent die weer een of ander nieuwe moskee. Die is tenminste mee met zijn tijd, want hij heeft al lang gesnopen waarom de kleurpartijen zo ‘nieuw-loopte’ zijn…

    ‘Zelfbestuur in de feiten’ : bedoeld is waarschijnlijk de Vlaamse Parochie-raad van Meneerke Peeters…. De werkelijkheid is alleen een supplementaire bende vet-vingeraars die trouw aan het Brussels lijntje lopen en die denken dat zoiets gelijk staat met een land besturen. Ze doen dat, die Vlaams zelfstandigheid uitdragen, even ‘onverwijld’ als de Tsjeven dat al, 60 jaar lang deden…

    ***

    Pssst. Zelden of nooit een Vlaams politieker gehad, die we met het meeste gemak van de wereld kunnen thuis brengen in de textiel-wereld. De man (Bart DeWever) heeft zijn naam niet gestolen : een wever werkt altijd voor anderen, want zijn werkstuk moet hij afleveren, want het is gemaakt naar de instructies van de opdrachtgevers… Bedrevenheid, stielkennis, kunstzin : alles is slechts loonwerk want het weefstuk moet afgegeven worden. Enne o Ja! De textiel is zo goed als uitgestorven en de wevers van weleer zijn moeten herschoold worden…

    ***

     

    Jaak Peters schrijft niet onverdienstelijk en kan zelfs tot op zekere hoogte gesmaakt worden. Maar de man is gevaarlijk, omdat hij de indruk geeft de koers van de Niveanen mee te kunnen bepalen. Alleen ziet hij niet in, dat hij maar een onderdeel is van het weefgetouw, waarop DeWever zijn stuk eigenhandig wil afwerken. Het getouw weeft maar, wat in de jackard-koppen met de ‘desseins’ opgeslgen ligt, en die jacards hangen hoog in de nok van het gebouw. De afbeelding hierboven mag dit duidelijk manen….

     

    ***

    21-08-2012, 11:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.905 TSCHELDT IN DE SCHIJNWERPERS

    A.D. dinsdag 21 augustus 2012

    905 TSCHELDT IN DE SCHIJNWERPERS

     

     

     

     

    Ik zal Rik Torfs op de lange duur nog moeten gaan gelijk geven : hij en zijn mede-charlatans voelen zich zodanig ingesloten, dat ze  alleen nog zullen kunnen ontkomen, door lijk Assange, asiel te vragen in Ecuador, Zuid Amerika.

    Die bende zakkenvullers wordt stilaan wanhopig, en vandaag vond ik weeral een ander bewijs :  kom ik daar bij ‘Rechts Actueel’ mijn oude vriend Bert Murrath van ‘tSCHELDT niet tegen, met zoveel lovende woorden als ik zelf niet zou durven uitspreken.….Een mens zou er waarachtig nog een complot tegen de Islammerij achter beginnen zoeken…

    Zoals onze vriend Freddy Van Gaever het zegt : ‘Elk zegge het voort’….

     

     

    Kroniekje over :

    Rapaille-O-Rama met Bert Murrath

     

    Posted on 17 augustus 2012 by RechtsActueel

     

     

    ***

    Bert Murrath, de onnavolgbare bezieler van de fax- en e-postkrant ‘t Scheldt, geeft zijn ongezouten mening over de actualiteit. In deze aflevering heeft Bert het over het ‘norovirus’. Als je wil je weten wat dat precies is, luister dan zeker hier: http://idmuziek.podomatic.com/entry/2012-08-16T14_01_53-07_00 of hier: http://podcast.radiorapaille.com/show/rapaille-o-rama

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ja, het is waar : ik vertoef gaarne in de schaduw van mannen met armen aan hun lijf, vooral in deze tropische hitte. Zo’n ‘Elk zegge het voort’ bij Angeltjes over Ryanair deed me deugd. Ik vlieg regelmatig (en voor weinig geld, dat is een kwestie van vroeg boeken) van Brussel naar Rome en krijg al jaren eerlijke waar voor mijn geld. Geen tierlantijntjes, een eerder boers-vriendelijke bediening, maar correcte service. Het afleveren van horizontale passagiers als vracht bij de terugreis zit er niet in. Alleen dat ‘Brussels South’ gaat ons tegen : de Nederlandssprekenden zijn er al jaren de meerderheid van de klanten en nog altijd vertikt men het, spijts de 15 Euro ‘premie’ die de luchthaven van de Waalse regering per passagier krijgt, om een woordje Nederlands te spreken. Frans-met-haar op, dat wel, en geradbraakt Engels, vooral ten gerieve van de aankomende Maghrebijnse ‘vluchtelingen. Het “securety-personeel’ is het onbeschoftste ter wereld, terwijl de ‘assistance’ voor de gehandicapten eerder lijkt op een country-cross met hindernissen. In Rome (en elders in Europa) daarentegen zijn die twee diensten correct tot in de puntjes, alhoewel aan de incheck-balies de langste aanschuif-lijnen deze van Ryanair zijn…

    ***

    Over geheel het land, met de trein naar Scharrelroi rijden? U betaalt het volle pond. Ach zo, Meneer reist naar Brussels South? Maar dat is wat anders : U betaalt maar een fractie….

    Verdoken steun aan de Waalse luchthaven, zegt U? Ja, en dan?! Dat er ondertussen een tweede luchthaven is gebouwd, met alles er op en eraan, terwijl de eerste, ook met alles er op en eraan, er zo maar blijft bijliggen : ja, en dan?!

    O ja, ook waar. Dit stukje had over ‘tSCHELDT moeten gaan. Mag ik dan afsluiten met te verwijzen naar hu website? Gewoon even langs gaan bij Google, en aan de hand van deze recommandatie gaan alle deuren open…

     

    ***

    21-08-2012, 11:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.904 OVER HET VOLK MISLEIDEN

    A.D. maandag 20 augustus 2012

    904 OVER HET VOLK MISLEIDEN

     

    Tu es sacerdos in aeternum…

     

    Of is dat ook al niet meer waar?

    ***

     

    Het is nu eenmaal ‘de bon ton’ om met de wolven mee te huilen in het bos. Alles wat traditie en volkseigen is, moet afgebroken worden en vervangen door de waan-ideeën van het ogenblik. De samenleving is maakbaar naar het beeld en de gelijkenis van de goddeloze mens, die, denkt men, nog wel een tijdeke zal kunnen voort bestaan naast de Islammerij. Et puis : après nous, le déluge!

    Ja, vroeger zongen we, over alles wat recht was en schoon, die zijn boezem in brand joeg, nu lopen de voorste zottekes rond met een vrouwenkous met twee gaatjes over hun kop, en denken dat ze zo de wereld gaan veranderen. Hier een daar echter leven er nog van die voorgevormde primitieve geesten rond lijk ondergetekende, die zich herinnert dat het ooit anders kon. Daarom niet beter, maar wel mooier.

     

    ***

    Kroniekje over : zo heb ik ooit blijkbaar te goed opgelet tijdens de les over de Sacramenten, hoe vervelend ook, want wel een beetje afgezaagd en afgeknaagd tot op de knook. Soms zelfs was dat amusant, want net toen we aan het 7de Sacrament zoden komen, het Huwelijk, was de zomervacantie daar… Niet getreurd, later hebben we de goede weg toch gevonden…. Want wat men in de Liturgie ‘heilige handelingen’ noemt, zijn handelingen zoals al de andere….Maar! Niet voorbijgaan aan de symboliek!

    Als ik nu de laatste jaren hoor van ‘ontdopen’ en hierover de reactie lees van de Bisschoppen, dan denk ik vroeger toch verkeerd voorgelicht te zijn geweest in de godsdienstlessen. Zo ook met Stout Rogeetje : ik hoor een Kerkgeleerde, Torfs om geen namen te noemen, op TV verkondigen dat de Paus maar Stout Roggetje het priesterschap moet ontnemen. Enfin, Tofs zou geen Tsjeef zijn, moest hij niet ietwat ‘omsluierd’ spreken. Er is namelijk een oneindig verschil tussen de wijding en het ambt. Een priester kan men ontzetten uit zijn ambt, zoals elke ambtenaar. Maar zijn wijding kan hem nooit en door niemand worden ontnomen : tu es sacresdos in aeternum. Dan denk ik : als de Bedienaars of zelfs de Prinsen der Kerk het laten afweten om duidelijk te zijn, wie zijn de Gelovigen dan wel om trouw te blijven aan het gegeven woord?

    Laat mij het zo stellen : (en ik hoop dat mijn opvoeders deze keer wèl goedkeurend knikken als ze me bezig horen) dat ik van de 7 Sacramenten onthouden heb dat er drie (3) waren/zijn die ‘een onuitwisbaar merkteken’ op de ziel achterlieten, te weten het Doopsel, het Vormsel en het Priesterschap. Men is tot christen gedoopt en later gevormd tot in de eeuwigheid.

    Dat was ik, gewijde Heren, en nu weer jullie!

    O Ja! Kindermisbruik. De samenleving vergeeft het hem, sedert Dutroux, nooit. Voordien was dat wel even anders….Maar soit. Mijn betoog gaat niet over de burgerlijke kant van deze strafzaken, maar over de inhoudelijke. De handen van een priester zijn gezalfd, een Bisschop deelt met gezalfde handen deze zalving uit. Priesterhanden zijn gemaakt om te zegenen, en niet om te zondigen. En dat, Mijne Dierbaren, is een vloek die op Van Gheluwue rust tot zijn laatste uur is geslagen. Bekend geworden of niet : die man kan nooit ver genoeg vluchten voor de stem van zijn eigen geweten. Dat de maatschappij hem niet kan vergeven : ach man! Er zijn wel erger zaken in het leven! Maar iedere keer dat Van Gheluwe zijn handen ziet, kan hij niet anders dan denken aan de roep in zijn hersenen ‘Tu es sacerdos in aeternum’…. Het is een echo die hem blijft achtervolgen, en daarvan kan zelfs de Paus helm niet ontslaan. Nergens zal die man nog rust vinden, zelfs vele jaren nadat de maatschappij hem zal vergeten zijn. Na een burgerlijke straf kan iemand vervroegd vrij komen. Tegenin zijn geweten komt iemand nooit vrij.

    ***

    Steeds meer Vlamingen laten zich schrappen uit doopregister

    18/08/12 - 04u05  Bron: belga.be

    ***

    In 2011 hebben 1.827 Vlamingen zich uit het doopregister laten schrappen. Dat is drie keer meer dan de 643 ontdopingen in 2009 - voor de affaire-Vangheluwe losbarstte - maar wel een stuk lager dan de 6.382 uitschrijvingen van 2010. Dat staat in de Concentrakranten.

    Het bisdom Brugge - waar Roger Vangheluwe bisschop was - heeft in 2011 de meeste aanvragen (550) tot schrapping binnengekregen, gevolgd door het aartsbisdom Mechelen-Brussel (521) en Antwerpen (516). Het gaat daarbij zowel om jongeren als ouderen, die niets meer met de Kerk te maken willen hebben.

    De trend zet zich ook de jongste weken voort, bevestigen de bisdommen. "De laatste weken krijgen we ook veel telefoontjes over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin en de kloosterzusters die haar willen opvangen", zegt Jeroen Moens van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. "Het zijn gelovigen die zich tegen de kloosterzusters keren, maar er zijn er ook die hun steun willen betuigen. De hele affaire roept in ieder geval veel vragen op."

    De bisdommen benadrukken wel dat het aantal doopsels en vormsels onveranderd blijft. "We zitten hier rond de 10.000 gelovigen die zich laten dopen", zegt Moens. "Als je dat afzet tegen het aantal ontdopingen, valt het dus wel mee."

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : de Priesters staan al een tijdje voor lege kerken en binnenkort zal er zelfs niet eens meer een priester zijn om de laatste te begraven. Tenzij zo’n marginale figuren, die lijk in de Bolsjewistische tijd in Rusland, of tijdens de Franse Revolutie, clandestien hun job bleven uitoefenen en dit vaak met hun leven moesten bekopen. ‘O Kruise de Vlaming door Moeders hand’ zal dan al lang verboden zijn, en als de met Vrouwenkousen Gemaskerden verder overal de kruisen mogen afzagen, zal binnenkort niemand nog weten waarvoor het kruis symbool heeft gestaan.

    In ’t Oosten daagt immers het Dar-al-Islam, het Beloofde Land der Muzels. Daar wordt men niet gedoopt noch gevormd, maar besneden. Wat vooral voor de vrouwen een verhelderende gedachte moet zijn…. Daar kan men ook zo modieus gekleed lopen als men wil, als het laatste kledingstuk wel een tentzeil is. Per echtgenote zullen ze echter boven dat tentlaken, een rugnummer moeten dragen. Immers, hoe kunnen ze van elkaar worden onderscheiden?!

    ***

    P.S. Schrappen uit het doopregister is niet hetzelfde als ‘ontdopen’. Ik denk dat het eerste gewoon ingegeven is door voorzuchtigheid. Stel U voor de Muzels het hier morgen voor het zeggen hebben : aan de hand van die kerkelijke boekhouding kunnen ze zò de ‘ongelovige honden’ opsporen om te vernietigen….Met het gevaar echter, dat als de Muzels de strijd verliezen, de Getrouwen alleen de doorstreepte namen moeten opzoeken, om in zo vlug mogelijk de verraders bij hun lurven te vatten….JaJa, ’t leven is een kinderhemd Kort , nat en en bekakt.

     

    ***

    20-08-2012, 18:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!