MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500678 – VERDRAG BAN MARAKESH VOOR DE EERSTE KEER TOEGEPAST IN EUROPA IN HET VLAAMS PARLEMENT

    .

    VRIJDAG 17 SEPTEMBER 2021

    *

    500678 – VERDRAG BAN MARAKESH VOOR DE EERSTE KEER TOEGEPAST IN EUROPA IN HET VLAAMS PARLEMENT

     

    I N H O U D

    De prijzen gaan naar omhoog, het leven voor de gewo,ne burger, wordt onbetaalbaar en de mondiale oorlogsdreiging wordt met de dag nijpender.

    Eerst gaat de wereld-economie onder druik, en die wordt daarna vrijgesschoten met scherp.

    Maar voor de Nieuwe Heersers van dit Kloteland, zij het de facto geworden zijn omdat zij met hzt allegaartje van hun rest-partijtjes de Macht hebben gestolen, en zij die hen steunen, wordt het met de dag vrolijker. Gewoon ooit partij-lid vn Blauw! te zijn geweest, om net als

    LA Kaouakibi

    de hele dag door, naakt in ned, de Liefde te kunnen bedrijven tegen een vaste maandwedde van € 6.000 netto.

    Zij en haar toetje, zouden zij werkelijk de enigen zijn die erin geslaagd zouden zijn werkelijk URBAN te gaan?

    Zelfs de Blauwe Bazen krabben zich het hoofd om dat den Volke e kunnen uitleggen.

    Maar goed, de Eeuwige Wereldvrede moet nu eenmaal een projs hebben. En die zijn wij, als Vlamingen dapper aan het bijeen scharrelen, met het bloed van onder onze nagels: ooit wotdt het Pact van Marakesh de losprijs voor het voortbestaan van deze Planeet.

    Dat alles zich daarenboven afsspeelt in Antwerpen, voor de voeten van ’n soort Partijleider die maar niet wil begrijpen dat zijn tijd voorbij is.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Een dure winter?

    *

    Er is dezer dagen nogal wat te doen over de prijzen van gas en elektriciteit. Die blijven maar stijgen, vooral door een tekort aan het eerste, waarmee ook het tweede wordt geproduceerd. Gas kan men zo maar niet maken, elektriciteit wel. Door de relance na de Covid-19 epidemie, waar men zo stilaan hoopt vanaf te geraken, is er echter grote vraag naar gas – vooral in China - waardoor hier tekorten dreigen en de prijzen blijven stijgen.

    Of dat alles nog niet erg genoeg is, dreigt er in Europa nog een extra probleem bij de komen. In Noorwegen, dat de grootste Europese producent van gas en olie is, zijn er verkiezingen geweest, waarbij de mogelijkheid bestaat dat er een linkse regering komt, bestaande uit de eerder gematigde Arbeiderspartij en enkele kleinere linkse partijen die de Noorse productie van zowel gas als olie willen stilleggen. Alhoewel de opbrengst van gas en olie meer dan 40% uitmaakt van de Noorse export en voor 200.000 banen zorgt, zou dat voor Noorwegen zelf niet veel uitmaken. Zij zitten daar op een superspaarpot, nadat men er besloten had de opbrengsten van gas en olie uit de Noordzee niet onmiddellijk uit te geven, maar te beleggen om ook latere generaties ervan te laten genieten. Sinds enkele jaren vloeit er nauwelijks nog oliegeld naar het fonds, wel in de omgekeerde richting. In de eerste helft van dit jaar ging er 14 miljard euro oliegeld naar de Noorse begroting.

    Uit klimaatoverwegingen willen enkele kleinere linkse partijen, mochten ze deel uitmaken van de volgende Noorse regering, nu de productie stilleggen, wat Noorwegen zelf niet veel armer zal maken. Het fonds heeft aandelen in zowat alle belangrijke Europese bedrijven. Voor landen die zelf weinig of geen olie hebben, zal het echter betekenen dat de prijzen voor de olieproducten nóg hoger zullen komen te liggen. Helemaal geen prettig vooruitzicht. Het zou wel eens een dure winter kunnen worden.

    ---

    Als het met die gasprijzen de spuigaten blijft uitlopen, zal dat een reden te meer zijn om hier niet meer met gascentrales te beginnen. Buiten het feit dat ze te vervuilend zijn, gaan ze dan ook nog teveel verbruikskosten hebben, mét daarbij het risico dat ze wel eens zonder gas zouden kunnen komen te zitten .

    Herfst 2021

    *

    Ik heb het vaccin voor mijn reguliere griepprik besteld en zal dat gezet krijgen zodra mijn huisarts mij dat aanraadt. Dat doe ik al sinds 1995 en sindsdien heb ik geen griep meer gehad. Dit jaar zijn er ook de 2 Covid-19 prikjes bijgekomen en hoop ik daarmee het najaar en de winter door te komen. Ik heb ook besloten mijn mondmasker te blijven dragen waar dat aanbevolen blijft, al wordt het zo stilaan een mission impossible.

    Vandaag komt het beruchte veiligheidscomité nog maar eens samen en wordt er weer godweetwat beslist. Daarover uitweiden heeft nu geen enkele zin en zelfs daarna zal God en klein pierke er weer zijn zeg over hebben, want het zal nooit voor iedereen goed zijn. In het verdeelde en ingewikkelde land dat België is, zal het nooit lukken een duidelijke uitleg of toepassing geregeld te krijgen. ‘Elk voordeel hep se nadeel’, wist Johan Cruyff al en elke regio een specifiek probleem.

    Enige positieve noot in de corona kakofonie is dat de ziekenhuis opnames weer zakken. Ook al gebeurt dat zachtjesaan, het gevaar van een volgende golf n.a.v. de buitenlandse vakanties lijkt beperkter dan gevreesd. Hoop doet leven en wie leeft zal zien (dat laatste letterlijk).

     

    VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING ZUHAL DEMIR WEIGERT DE MILIEUVERGUNNING VOOR DE GASCENTRALE IN DILSEN-STOKKEM, TERWIJL DE GASCENTRALE IN SERAING WEL ZIJN VERGUNNING OP ZAK HEEFT.

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). ©BELGA

    *

    Demir weigert vergunning gascentrale Dilsen-Stokkem, centrale in Seraing komt er wel.

    Vandaag om 16:58

    *

    De Duitse energiereus RWE mag geen op gas gestookte elektriciteitscentrale bouwen in het Limburgse Dilsen-Stokkem. Nadat de provincie Limburg de vergunning had geweigerd, doet Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) dat nu in beroep ook. Dat vernam De Tijd.

    'De stikstof uitstoot van de centrale in Dilsen-Stokkem is vergelijkbaar met die van twintig megastallen', zegt Demir. 'Je moet geen raketgeleerde zijn om te beseffen dat er betere ideeën zijn dan een grote vervuilende gascentrale op wandelafstand van Europees beschermde topnatuur. Ook aan meerdere basisregels van onze ruimtelijke ordening voldoet het project niet. De enige juiste keuze in dit dossier was dan ook om de omgevingsvergunning te weigeren.'


    *

    Geen enkele gascentrale al zeker van vergunning

    RWE heeft nog niet gereageerd op de beslissing. In principe kan het Duitse bedrijf nog naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen. De kans dat dat gebeurt is klein, want wellicht is het dan te laat om nog in aanmerking te komen voor Europese subsidies via het zogenaamde CRM-mechan

    Pieter Lambrecht

    *

    El Kaouakibi

    *

    Monard Law rekent €30.000 alleen al om te onderzoeken wie El Kaouakibi überhaupt kan ontslaan.

    foto: ©Belga

    *

    El Kaouakibi ontslag mag iets kosten, meerbepaald € 30.000, alleen al voor juridisch onderzoek

    Neemt Open VLD geen enkele verantwoordelijkheid?

    *

    Nieuws - 17/09/2021 - -

    Sihame El Kaouakibi verlengt haar ziekteverlof in het Vlaams parlement tot eind november 2021. Haar vorig ziektebriefje verliep op 31 augustus, maar haar behandelende arts heeft haar dus een verlenging gegund. Dit betekent dat haar parlementaire wedde blijft doorlopen, zonder dat ze voor haar langdurige aanwezigheid gesanctioneerd kan worden. Dit gegeven stoot de bevolking, maar ook de parlementairen reeds geruime tijd tegen de borst.

    Waarom geen controlearts?

    Aangezien een parlementslid geen gewone werkgever is, blijkt het niet zo eenvoudig om aan deze situatie iets te veranderen. Niemand kan een controlearts op de vermeend langdurig zieke El Kaouakibi afsturen. Nochtans roepen haar verschijningen in het publiek vragen over de geldigheid van het afwezigheidsattest. Op het doktersbriefje zou wel staan dat het de patiënt is toegestaan de woning te verlaten. Door dit manoeuvre mag het parlementslid maandelijks een dikke € 5.000,00 (€ 81.106,62 bruto per jaar) op haar rekening laten bijschrijven.

    Onderzoek uitbesteed aan Monard Law

    Het uitgebreid bureau van het Vlaams parlement, bestaande uit het bureau aangevuld met de fractievoorzitters, had eind juni al een opdracht gegeven aan het Monard Law om de situatie te onderzoeken. Het gerenommeerde advocatenkantoor zoekt nu uit wat er binnen het unieke statuut van de volksvertegenwoordiger mogelijk is om aan deze situatie een einde te maken. De parlementsleden zitten verveeld met het ogenschijnlijke misbruik van het statuut en zouden daar graag een mouw aan passen. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

    geen evidente oefening, omdat een volksvertegenwoordiger niet in een klassieke werknemers-werkgever-relatie zit

    Ellen Van Orshaegen, woordvoerster van Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA), verduidelijkt waar de problemen zitten. ‘We verwachten van Monard Law een antwoord op de vraag wat we als parlement kunnen doen om op een juridisch sluitende manier een controle-arts te sturen. Dat is geen evidente oefening, omdat een volksvertegenwoordiger niet in een klassieke werknemers-werkgever-relatie zit. Daarnaast hebben we ook de vraag gesteld om daar een stappenplan aan te koppelen waarmee we aan de slag kunnen, zodra er een oplossing wordt gevonden.

    Wat kunnen we doen indien een controlearts tot andere bevindingen komt dan de behandelende arts? Wat kan het parlement ondernemen indien er finaal en juridisch sluitend wordt geoordeeld dat er sprake is van misbruik? De antwoorden op die vragen verwachten we eind deze maand, zodat we aan het begin van het nieuwe parlementaire jaar in het uitgebreid bureau kunnen bespreken welke stappen we gaan ondernemen.’

    Orde der Artsen kan ingrijpen

    De behandelende arts heeft nu het ziekteverlof van mevrouw El Kaouakibi verlengd. Dat doet meerdere wenkbrauwen fronsen. Is er geen mogelijkheid om die arts tot de orde te roepen?

    ‘Het is niet aan het Vlaams parlement om daarin stappen te ondernemen. Dat is een zaak voor de Orde der Artsen. Ik neem aan dat zij dit dossier met enige aandacht volgen, gezien het toch regelmatig in de media aan bod komt. De verantwoordelijkheid voor een onderzoek naar die arts ligt niet bij het Vlaams parlement. Maar ik kan me voorstellen dat het afleveren van deze ziekteattesten voor een publiek figuur vragen oproept.’

    Is het bekend wie de faciliterende geneesheer is en mogen wij ook weten over wie het gaat?

    ‘Op het ziektebriefje staat natuurlijk vermeld over welke arts het gaat, maar dat valt onder het medisch geheim en de privacywetgeving. Daar kan ik verder niet op ingaan. Die gegevens meedelen zou toch een paar bruggen te ver gaan. Ik hoop dat u dat kan begrijpen. Die info kunnen we in geen geval vrijgeven.’

    Geen hiërarchische overste

    Alle begrip hiervoor, maar het gaat natuurlijk niet om de eerste de beste werknemer. Mevrouw El Kaouakibi is verkozen door het volk en wordt ook rijkelijk betaald om haar functie als parlementslid uit te oefenen. Indien een gewone werknemer zo lang afwezig is en overal opduikt op persconferenties en andere publieke plaatsen, zou die ter verantwoording worden geroepen. Is hierover al met mevrouw El Kaouakibi gesproken?

    ‘Neen. Ook daar rijst de vraag wie dat gesprek dan zou moeten voeren. Parlementsvoorzitter Homans is geen werkgever en heeft dus niet de bevoegdheid om hierover iemand aan te spreken. Zij is niet de hiërarchische verantwoordelijke en heeft hiervoor geen mandaat.’

    ‘De enige die dit had kunnen doen, was eventueel de partijvoorzitter, maar mevrouw El Kaouakibi zetelt sinds april als onafhankelijke. De heer Lachaert (Open VLD, WM) was dus tot dan de enige die mevrouw El Kaouakibi tot de orde had kunnen roepen. Ondertussen zitten we in een aparte situatie waarin er geen enkele hiërarchische verantwoordelijke meer is.’

    ‘Net daarom heeft het uitgebreid bureau de opdracht gegeven aan Monard Law om op zoek te gaan naar een manier waarop we binnen de structuren van het Vlaams parlement een mouw kunnen passen aan deze toestand.’

    €30.000

    Kan de juridische dienst van het Vlaams parlement zich niet over deze vraag buigen?

    ‘Het gaat hier om een zeer complexe juridische opdracht. Vandaar dat er gekozen werd voor een kantoor gespecialiseerd in arbeids- en medisch recht.’

    Mogen we weten welk bedrag er werd uitgetrokken om dit onderzoek te financieren?

    ‘Jammer genoeg kan ik die informatie overeenkomstig artikel 13, 2 van de wet op de overheidsopdrachten niet geven. De offerteprijs is een vertrouwelijk aspect van de offerte die niet mag worden meegedeeld aan derden. Ik kan die concrete vraag dus niet beantwoorden.’

    Een bron uit het Vlaams parlement liet ons weten dat het €30.000 euro zou kosten om een advocatenbureau te laten onderzoeken wie Kouakibi tot de orde kan roepen.

    Een bron uit het Vlaams parlement liet ons weten dat het €30.000 euro zou kosten om een advocatenbureau te laten onderzoeken wie Kouakibi tot de orde kan roepen.

    Filip Dewinter: geen risico om de mist in te gaan

    Filip Dewinter (Vlaams Belang), als ouderdomsdeken ondervoorzitter van het bureau van het Vlaams parlement, geeft meer uitleg bij de keuze van het bureau om de opdracht uit te besteden. ‘Het bureau wou het advies inwinnen van een objectieve derde. We hebben de vraag gesteld of de juridische dienst dit niet op zich kon nemen , maar uiteindelijk bleek die niet genoeg gespecialiseerd te zijn in arbeidsrecht. We zijn dan op zoek gegaan naar een kantoor dat over de nodige competenties beschikt om de opdracht tot een goed einde te brengen. Dat heeft even geduurd, waant die zijn niet dik gezaaid.’

    Het voltallige bureau was het met deze beslissing eens?

    ‘Zeker. We willen een advies dat goed onderbouwd is. We willen zeker zijn dat we niet de mist in gaan. Daarom leek de aanstelling van een gespecialiseerd kantoor ons de beste oplossing. Deze zaak gaat een enorme precedentwaarde hebben. Daarom is het belangrijk om geen risico te nemen en de juiste expertise los te laten op dit dossier.’

    ‘Een parlementslid heeft geen gewoon werknemersstatuut. Wij oefenen een mandaat van de kiezer uit en krijgen daarvoor een vergoeding. Maar het parlement is niet onze werkgever, evenmin als de staat. Eigenlijk zijn de kiezers onze werkgevers. De kiezer oordeelt wie verkozen wordt en bepaalt bij de volgende verkiezingen wie dat vertrouwen nog waard is. Maar hoe regel je dat in de tussentijd? Dat is de grote vraag.’

    Vrijheid en onafhankelijkheid van parlementslid niet in gedrang brengen

    Moet dit überhaupt geregeld worden? Dit is zuur, maar toch uitzonderlijk. Het is zelden een goed idee om uitzonderlijke situaties in regels te gieten…

    De onafhankelijkheid en de vrijheid van spreken van het parlementslid mogen niet in het gedrang komen

    ‘Het is een moeilijk verhaal. We moeten inderdaad opletten dat we het kind niet met het badwater wegsmijten. De onafhankelijkheid en de vrijheid van spreken van het parlementslid mogen niet in het gedrang komen. Wanner je een werkgever – een patroon, als het ware – boven je hebt staan, zit je met een andere relatie waarin de vrijheid die een parlementslid geniet in het gedrang kan komen. De vrijheid om niet op te dagen en foert te zeggen, maakt daar deel van uit. Ik verwijs in dezen naar de leden van Sinn Féin in het VK die verkozenen hebben in het Lagerhuis maar principieel niet komen opdagen. Dat is een politiek signaal waar hun kiezers achter staan. Die mogelijkheid moet behouden blijven.’

    ‘Maar het geval El Kaouakibi is van een andere orde. Zij maakt puur misbruik van het mandaat omwille van financieel gewin. Zij geeft geen politiek signaal. Dit exces mag je niet onbestraft laten. Maar hoe je dit technisch moet aanpakken, is maar zeer de vraag…’

    Open VLD moet moreel gezag laten gelden

    Open VLD heeft van oktober 2020 tot april 2021, wanneer mevrouw El Kaouakibi de eer aan zichzelf hield en uit de partij trad, de tijd gehad haar tot de orde te roepen, vangen we op in de wandelgangen…

    Dewinter: ‘Daar is een verklaring voor. Bij Open VLD was men in die periode van ruim een half jaar blij dat mevrouw El Kaouakibi niet kwam opdagen. Zo konden er geen lastige vragen worden gesteld door parlementsleden of journalisten die haar in het parlement een microfoon onder de neus konden duwen. Dat kwam hen goed uit. Nu huilen ze mee met de wolven, maar zij hebben destijds hun verantwoordelijkheid ontlopen.’

        ‘Ik kan u meedelen dat ik bij de opening van het parlementaire jaar op 27 september, waarbij ik als langst zetelend parlementslid de vergadering voorzit, van de gelegenheid gebruik ga maken om mevrouw El Kaouakibi op te roepen om de eer aan zichzelf te houden en ontslag te nemen. Maar ook diegenen die voorheen haar politieke entourage vormden wil ik aanmanen hun verantwoordelijkheid te nemen: mijnheer Bart Somers, mevrouw Gwendolyn Rutten en mijnheer Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open VLD en tevens Antwerpenaar.’

     

    ‘Zij kunnen niet zomaar de handen in onschuld wassen. Zonder de Open VLD had mevrouw El Kaouakibi niet in deze positie gezeten. Zij mogen de kop niet in het zand steken en kunnen haar onder druk zetten om haar mandaat ter beschikking te stellen. Ze hebben steeds de mond vol van politieke deontologie. Nu is het aan hen om hun moreel gezag te laten gelden. Zo kan die schandvlek op het parlementaire blazoen worden uitgewist, want elk parlementslid wordt hier door geraakt. De volksvertegenwoordiger wordt nu voorgesteld als profiteur en geldwolf, terwijl het natuurlijk mevrouw El Kaouakibi is die ons ambt te schande maakt. Daar mag zo stilaan een einde aan komen.’

    Winny Matheeussen

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Zonder (liefst on-bloeige) spontane Machtsgreep door Het Vrije Volk zijn we dus gedoemd tot 2024 vooraleer die geile bokken en meiden de laan kunnen worden uitgestuurd. Wat niet wil zeggen, dat ondertussen de nodige inbeslagnames niet kunnen worden voorbereid. Als het teen de Vlamingen ging, zoals na de Bevrijding, kwamen daar zelfs erxecutuepalen bij. Zoals bij Dr August Borms, of Leo vindevogel, waarvan topt op het moment van kogel, de Parlementaire Onschendbaarheid nog niet werd opgeheven.

    *

     

    Digithalys

    18-09-2021, 18:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500677 – ONZE TOEKOMST? DEZE BENDE ONTGROENDE BIETEKWIETEN OP AF EN FRANCKEN THEO N DE KNOPEEN

    WOENSDAG 15 SEPTEMBER 2021

    *

    *

    500677 – ONZE TOEKOMST? DEZE BENDE ONTGROENDE BIETEKWIETEN OP AF EN FRANCKEN THEO N DE KNOPEEN

     

    I N H O U D

     

     en

    Ggroen! gezeik, geen getalm meer. Straks loopt het hier nog vol met porno-kwijlers tot in iedere wandekgang en ieder toilet van elk ministerie. Geen gezever meer. De zeverbeker loopt over van grootheidswaanzin gemengd met Frnse chi-chi en dure champgne van het merk Veue Cliqot, het huismerk ten huize Dr Croo.

    En vooral, deze Klirenboog Regering van afgedankte mini-partijtjes van net onder of boven de kiesfrempel: 200% van de huidige klreurloze Vivaldenzen- Machts Misbruikers moet, tot aan het 7de Gesclacht, gewoon aan de galg der Eeuwge Schande. Met het hoofd omlaag, zodat al uhn zakken kunnen leeglopen.

    Een door het Volk zelf gekozen ploeg van hoogstens 10 man met gezag en de nodige kennis, moet volstaan om dit klein landeke rijk te maken met de vruchten van de eigen arbeid. Wij zijn niet het OCMW van de gehele (moslim)wereld.

    Francofone meeëters en bordenlikkers gaan er uit. Wie niet werkt, moet niet eten.

    Beneden de Taal- Armoe en Pretentiegrens brgrijpt men voldoende Nederlands, zodat ik hier gewoon de vertaling best kan achterwege laten.

    Maar preies het tegendeel gebeurt, en dat leidt, de handen in de broekzakken, regelrecht naar armoede-door-eigen-schuld.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

    DE BOTSENDE BESCHAVINGEN

    *

    In mijn blog van 11 dezer kondigde ik nog het boek ‘Botsende beschavingen?’ aan dat Bart De Wever en de Gentse Imam Khalid Benhaddou samen hadden geschreven en uitgegeven. In tegenstelling tot wat ik halvelings vreesde, was de reactie op dat boek in onze media eerder gelaten. Er werd in feite weinig in verteld dat men al niet wist.

    Dat er een zekere toenadering tussen de twee culturen zou zijn, is omdat het meestal moetens is, zeker in de steden waar ze op elkaars tenen lopen. Voor De Wever komt daar nog bij dat zijn voorzitterschap van de N-VA erdoor wel onder druk komt te staan. Men schat dat het aantal moslims dat in Antwerpen voor de N-VA stemt amper 3% zou zijn en in heel Vlaanderen niet veel meer. De meeste moslims kiezen bij ons voor de linkse partijen.

    Zoals ik al eens stelde, zou het beter zijn dat Bart zijn N-VA- voorzitterschap zou doorgeven en zich uitsluitend nog zou bezig houden met zijn diverse stad, die hem werk genoeg bezorgt. Antwerpen is al bij al een wereldstad en mag niet vergeleken worden met een stadje zoals bv Aarschot, waar Gwendolientje destijds het burgemeesterschap combineerde met dat van de partij en zelfs dat niet goed werkte.

     *

     

    VIER GEGADIGDEN VOOR DRIE PLEKJES OP FM-RADIO

    *

    Studio 100-CEO's Gert Verhulst en Hans Bourlon willen graag een deel van de radiokoek. ©James Arthur

    *

    Vandaag om 15:19

    *

    Er zijn vier dossiers ingediend door drie kandidaten om de drie plekjes op de FM-band die straks vrijkomen in te palmen. Eén iemand gaat dus een teleurstelling tegemoet. Opvallende afwezig in de strijd is zendergroep SBS.

    DPG Media (Qmusic en Joe), Mediahuis (Nostalgie) en Studio 100 vechten het onderling uit voor de drie plekjes die straks worden verdeeld op de FM-band. Die worden voor het eerst sinds lang herbekeken, na twee decennia rustige vastheid in het Vlaamse radiolandschap. De deadline om dossiers in te dienen, verliep vannacht om middernacht.

    DPG Media en Mediahuis zijn de logische kandidaten. Met Qmusic (12% marktaandeel) en Joe (9,8%) - beiden DPG - en Nostalgie (7,2%) - Mediahuis - palmt het duo mediagroepen al jaren de private radio licenties in met wat ondertussen goed geoliede radiomachines zijn. Geen van beide groepen wil de cashkoe die radio is (zie inzet) kwijtspelen aan een concurrent.

    Radio Kaskoe

    Wie de aantrekkingskracht van FM-radio wil begrijpen, moet gewoon naar de cijfers kijken. De markt voor radio reclame groeide het voorbije decennium gestaag, van 232,5 miljoen euro bruto reclamebestedingen in 2012 tot 303 miljoen euro in 2019. In het coronajaar 2020 ging daar wel 11,5 procent af tot 268 miljoen, maar de trend is duidelijk positief.

    Die 268 miljoen euro in 2020 was goed voor 13,5 procent van alle geld dat aan reclame werd uitgegeven in Vlaanderen. Daarmee is radio niet de grote slokop van de media, maar de markt is wel erg stabiel. Bovendien zijn de productiekosten van radio een pak lager dan van het peperdure neefje televisie, wat de winstmarges navenant maakt.

    Economische hulplijn

    Met Studio 100 is er echter een nieuwe kaper op de kust. Het mediabedrijf, vooral bekend om zijn kinder-entertainment, ziet in radio een ideale economische verbreding van zijn activiteiten. 'Ons bedrijf zat de voorbije periode in de hoek waar de klappen vielen', legt CEO Hans Bourlon uit. 'Een eventuele verbreding naar radio zou een mooie economische hulplijn kunnen betekenen. We ondernemen liever dan dat we ergens een pot subsidies trachten open te breken.'

    Ben Serrure

     

    DOGMATISCH ENERGIEBELEID

    *

    Vrije Tribune - 15/09/2021 Theo Francken - Leestijd 2 minuten

    gascentrale

     

    foto: ©Wikimedia

    *

    In deze vrije tribune ergert Theo Francken zich groen – what’s in a name – aan de stijgende gasprijzen en het extreem dogmatische groene energiebeleid.

     

    Heb je het ook gezien op het VRT journaal? Gas- en elektriciteitsprijzen stijgen pijlsnel, energie-expert Luc Pauwels: ‘Middenklasse betaalt de energie transitie’. Deze paarsgroene regering laat de middenklasse haar dogmatisch, peperduur én vervuilend energiebeleid betalen. Wraakroepend.

    Steve Stevaert

    De energieprijzen stijgen intussen tot in het zenith. Deze piekprijzen vinden hun oorsprong ook al bij een paarse regering: die van Guy Verhofstadt. Wijlen übersocialist Steve Stevaert – door de paarsgroene media opgehemeld tot semi-God in Vlaanderen – noemde de liberalisering van de energie markt ‘lekker sociaal en liberaal’. De media smolt zonder enige kritische zin.

    De middenklasse bloedde dus al vòòr de extreem hoge energieprijzen van nu

    In 2019 becijferde de energiewaakhond CREG dat sinds de liberalisering in 2007 de energiefactuur voor een gemiddeld gezin verdubbeld was. De middenklasse bloedde dus al vòòr de extreem hoge energieprijzen van nu.

    Handpop

    En het ergste moet nog komen, want de energie zal pas écht onbetaalbaar worden als die groene fundi’s hun goesting krijgen en de kerncentrales sluiten. Dan zijn we op dagen zonder wind en zon helemaal de handpop van de Russen en Qatari op vlak van gastoevoer. Ze zullen de prijzen opdrijven, net als de Fransen de exportprijs van hun kernenergie kunstmatig hoog zullen houden. Trek uw portefeuille al maar open.

    CO2-brakende gascentrales die dienen om Westenhatende landen als Rusland en de salafisten van Qatar nog rijker en machtiger te maken

    Mijn verstand blijft te klein om te begrijpen waarom klimaatvriendelijke kernenergie voor Paarsgroen vervangen moet worden door CO2-brakende gascentrales die dienen om Westenhatende landen als Rusland en de salafisten van Qatar nog rijker en machtiger te maken.

    Bruine kolensmurrie

    Misschien kunnen we nog beter onze steenkoolcentrales heropenen. Gisteren kopte zakenkrant De Tijd: ‘Duitse elektriciteit draait weer in de eerste plaats op kolen.’ In Duitsland hebben de groene dogmatici de kerncentrales al eerder dicht gekregen. Kijk naar het beschamende resultaat. De groene energie wende kleurt donkerbruin en stinkt uren in de wind.

    hoe je een dossier compleet kan mismeesteren

     

    Het strafste van al is dat we op elke manier al ‘genaaid’ zijn. Of de kerncentrales sluiten en we zijn het slaafje van Russen, Qatari en Fransen. Of de regering beslist finaal om de kerncentrales toch open te houden en de Franse uitbater zal ons uitpersen als citroenen. Momenteel betalen ze jaarlijks nog een nucleaire taks aan de Belgische staat om open te mogen houden. Dan zal de Belgische staat hen moeten betalen om open te blijven. Ze zitten met andere woorden in een zetel. Of hoe je een dossier compleet kan mismeesteren.

    Er is een reden waarom de Groenen ondanks alle promo bij verkiezingen nooit boven de 10% uitkomen: dogmatisch verblind en onbekwaam.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het zwaartepunt van deze bijdrage ligt op de ontkenning van een later nog te volgen regerings-mededelig.

    Let op: ik zeg dus dat Lexie dat NIET zal dulden, maar de exacte feiten, helaas, die kan die niet loochennen.


    *

    Het gaat er om, ddat hij het al te spijtig en dus veel te vroeg zou vinden, dat de automatische piloot in iedere peniskoker zoals die de mode is in bepaalde oerwoud-gemeescnHappen, zou dienen te worden voorzien van een automatische zaadlozing met aabgepaste corona-vrije na-spoeling.

    Volgens de ter zake bevoegde virologen-penologen in spoedvergadering bijeen gekomen, kan het grote voordeel van dit systeem niet ontkend worden. Want parlementaire zittingen zouden inderdaad na elk willekeirig vluggertje veel vlugger kunnen hernomen worden.

    -

    Het Hoge Woord echter moet nog komen. En dat kan pas na de terugkeer uit Turkije, haar thuisland, van De Groene Vleesklomp.

    Maar de regels van de welvoeglijkheid snoeren me de mond, als het gaat over de Groene Grasspriet die iedere vrouw met goesting tussen de lippen zoi moeten dragen, voor geval dat.

    En daar is Lexie dan weer hard tegen, want Lachtaert, zonder verpinken, wil het omdat zoiets ‘de middelen’ der P    rtij geweldig zou omhoog helpen. Daarom het voorstel, om aan elk oor van iedere vrouw een rijpe pruim te hangen, nu precues op dit ogenblik het pruimenseizoen is aangebroken.

    MAKE LOVE, NOT LAWS.

    *

    Digithalys

    17-09-2021, 16:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500676 - WAHRHEIT UND DICHTUNG, DICHTEN ZIONDER HET GAT OPTE LICHTEN

    DINSDAG 14 SEPTEMBER 2021*

    *

    500676 - WAHRHEIT UND DICHTUNG, DICHTEN ZIONDER HET GAT OPTE LICHTEN

     

    I N H O U D

    Reeds lang, heel lang geleden, in mijn studententijd namelijk (Humaniora ’55), sprak iedereen van Pietje-de-Leugenaar, als het, kort na de Bevrijding, over ‘de Radio’ ging. Toen inderdaad waren de diverse dagbladen nog een soort tegengewicht ten overstaan van de Oveehddsversie.

    Die had namelijk, alleen voor zichzelf denkend, spontaan de rol van de BBC overgenomen en die was, in oorlogstijdn namelijk de enige correcte nieiwsduiding. Al de rest immers was Nazi-Propaganda.Sinsddien is het alleen maar van kwaad naar erger geworden. De zwarte dagen werden de witte nachten en omgekeeerd.De schemering daartussen werd weggeknipt. Het Licht ging uit en het werd nog net niet vernoden om anders te denken. Overal dreigde de broodroof. Vooral voor wie de mond niet kon houden. Of voor zij die,ijverden voor de Heropbouiw van de nieuwe IJzertoen. Alleen ’t Palliterke durfde, via satire, nog al eens een tetgenwsindeke laten…

    En dan krijgen we nu vandaag daar bovenop innens onze Siegheil Btacke met een up-to-date eigen mening als weer eens de enige ware juiste.

    Het is erg, zéér erg, als een van de vroegere Golf- en Beeld-coryfeën daarvan, eenmaal, via een deugdelijk financieel steuntje in de rug, tot het juiste inzicht gekomen, met kennis van zaken den boel begint te hekelen. Al is het, gezien onze huidige Porno Premier stilaan ofrficieel in z’n blootje komt te staan, de boel uitkleden, misschien wel een betere omschrijving.

    Hangt er dan misschien beterschap in de lucht?

    Heel zeker. Hoog in de lucht: in de srratosfeer of zo. Als tenminste na de volgende Verkiezingen, de straalstroom goed meezit…

    De VRT? Weg ermee. De VTM: nog verder weg ermee. Beiden naar het verst mogelijk verwijderde Sterrenstelsel, waar ze zichhzelf nu al bij thuis wanen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE INTER GEWESTELIJKE OVERDRACHTEN

    *

    Volgens de Nationale Bank (NBB) zijn de ‘intergewestelijke overdrachten,’ zoals zij de transfers van noord naar zuid noemt, lichtjes gedaald en bedragen ze nu ‘maar’ zo’n 7 miljard euro. Die komen uit de Sociale Zekerheid, de belastingen en de financieringswet. Men zou ermee kunnen lachen, want dit cijfer houdt geen rekening met een vierde pijler, nl het afbetalen van de jaarlijkse intrestlasten voor de Belgische staatsschuld die voor 90% door Vlaanderen en voor 10% door Brussel wordt afgelost en waarbij Wallonië 0,0% bijdraagt, omdat het zegt geen geld over te hebben. Dat maakt dat de werkelijke transfers van Vlaanderen naar Wallonië geen 7 maar 12 tot 13 miljard bedragen, per jaar a.u.b., een deel van onze welvaart die we zomaar weggeven. Dat is een gegeven dat we allemaal jammer genoeg al jaren kennen. Het wordt alleen ergerlijk als de Nationale Bank, waarover we sinds de komst van Pierre Wunsch als nieuwe gouverneur een betere indruk hadden gekregen, daar zomaar overheen stapt.

     * 

     

    *

    AANDELEN AZELIS KOSTEN TUSSEN 22 EN 26 EURO

    *

    Het Antwerpse Azelis verdeelt chemische toevoegingen voor de voedingsindustrie. ©Azelis

    *

    Vandaag om 08:03

    *

    De Antwerpse chemieverdeler Azelis onthult meer details over zijn nakende beursgang. De prijs per aandeel zal tussen 22 en 26 euro liggen. De totale opbrengst kan oplopen tot boven 1,5 miljard euro.

    Azelis tekent de krijtlijnen uit van zijn beursgang in Brussel. Het chemische distributie bedrijf wil 40 miljoen nieuwe aandelen plaatsen tegen een prijs tussen 22 en 26 euro, leert het prospectus. De bruto-opbrengst kan op basis van die prijs tussen 880 miljoen en 1,04 miljard euro liggen. Azelis zal onder de beursnaam – ticker in het vakjargon – AZE noteren.

    Daarbovenop worden 25 miljoen bestaande aandelen verkocht in een tweede tranche. Daardoor kan de totale opbrengst oplopen tot boven 1,5 miljard euro, aan de bovenkant van de prijsvork. De verkopende partijen zijn Akita en PSP Investments. Akita is de moeder holding boven Azelis, die werd opgericht door diens hoofdaandeelhouder, het Zweedse EQT. De private-equitygroep blijft ook na de beursgang aan boord. Als de aandelen tegen het midden van de prijsvork in de markt worden gezet, zal ze na de operatie nog 50 à 54 procent van de aandelen in handen hebben, PSP 12 à 13 procent en het publiek 26 à 30 procent.

    CEO Azelis: ‘We zijn matuur genoeg om naar de beurs te trekken’

    Azelis zal de opbrengst van de verkoop van nieuwe aandelen gebruiken om zijn schuldenberg van 1,6 miljard euro af te toppen en om overnames te doen. Die verkoop zal, als de operatie succesvol is, geen 880 miljoen euro opbrengen, maar 823 miljoen. In de informatiebundel (prospectus) van de operatie staat dat de beursgang niet minder dan 57 miljoen euro kosten met zich meebrengt (commissies en andere vergoedingen).

    Dividend

    Azelis neemt zich voor om 25 tot 35 procent van zijn nettowinst uit te keren in de vorm van een dividend. De chemiedistributeur boekte afgelopen jaar een nettowinst van 71 miljoen euro op een omzet van 2,23 miljard. Het jaar voordien was dat respectievelijk 48 miljoen en 2,1 miljard. In de eerste jaarhelft bedroeg de omzet 1,3 miljard euro en de nettowinst 47,5 miljoen.

    Ellen Vermorgen Michael Sephiha

     

    *

    DE AFSPRAAK

    PLATVIS

    *

    Commentaar – 14/09/2021

    -

     

    Ik heb geen persoonlijk contact met Wouter Verschelden, hij is geen vriend, maar hij is wel onze beste politieke journalist. Wie zijn 8 AM Wetstraat Insider leest, wordt goed geïnformeerd: behoorlijk volledig, behoorlijk kritisch, maar ook onafhankelijk en onpartijdig. Zijn De Doodgravers van België (over het tot stand komen van de Vivaldi-coalitie) is door de Vlaamse media op indrukwekkende wijze doodgezwegen, en toch is het vele weken lang het best verkochte non-fictieboek geweest. Idem dito voor de Franse vertaling, waar dat boek overigens wel pers aandacht heeft gekregen.

    Ik heb geen persoonlijk contact met Bart Schols, hij is geen vriend, maar hij is zonder twijfel getalenteerd. Was hij goed omringd, hij speelde de pannen van het dak. Helaas is hij het product van een omgeving waarvan bezwaarlijk kan worden gezegd dat ze met gewone, laat staan topjournalistiek bezig is. Schols ontsnapt daar helaas niet aan. Om een oud Nederlands gezegde te gebruiken: je verwacht schol, maar je krijgt platvis.

    Open en bloot

    Schols en Verschelden zaten vorige donderdag in De Afspraak. Een onthullende aflevering, omdat ze een lijkbleek licht werpt op de journalistieke VRT-praktijk.

    Wie tot de vriendenkring van de omroep behoort en een boek schrijft, zelfs als daarin werkelijk niets te lezen staat, wordt prompt uitgenodigd. Elke uitgever weet hoe belangrijk dat is. Dat gold dus niet voor Verschelden. Die mocht pas ruim drie maanden na de publicatie verschijnen, nadat hij had bewezen dat je ook zonder televisie een boek verkocht krijgt. Omdat het steengoed is. En door een vanuit de sociale media aangestoken pervers effect: als onze media iets zo hard doodzwijgen, dan moet er wel iets zijn; misschien staat er in dat verzwegen boek wel iets dat wij willen weten.

    Er staat heel veel in, zo blijkt. Doorbraak heeft daarover al breedvoerig bericht. En er staat, zoals stilaan bekend, ook iets in over Alexander De Croo en een Italiaans pornomeisje. Volgens sommigen de voornaamste reden waarom De Doodgravers is doodgezwegen: naar verluidt op vraag van De Croo, en met akkoord van de grootste Vlaamse uitgever.

    De Afspraak heeft, ook gedwongen door de spectaculaire verkoopcijfers, dat afgesproken verbod omzeild. Via de aloude Jan Van Rompaey-truc. Die toonde eerst een serie blote foto’s, en daarna kwam een gesprek over de vraag of die foto’s wel mochten getoond worden. Een tsjeventruc, zeg maar.

    Deontologie, iemand?

    Maar Verschelden is een nestbevuiler, een consensusbreker

    Schols was wel scherp tegen Verschelden. Dat zou een compliment zijn, ware het niet dat die scherpte bijna altijd ontbreekt. Het vinden-wij-niet-allemaal?-gevoel is in De Afspraak de regel. Ook al omdat er vrijwel altijd gelijkgezinden rond de tafel zitten: de vriendenkring. Maar Verschelden is een nestbevuiler, een consensus-breker, en dat soort volk moet dus een passende behandeling krijgen.

    Dat is dus zeer uitzonderlijk. In het lange jaar van de coronacrisis heeft de openbare omroep alle kritische journalistiek laten schieten. Het publieke debat werd versmald tot het enge clubje van virologen-experts. Zelfs de vraag of dezelfde virologen niet te veel het debat domineerden, werd voorgelegd aan dezelfde virologen.

    De collusie tussen experts en omroepjournalisten ging overigens ongemeen ver. We hebben allemaal te lezen gekregen dat sommigen er zelfs de meest hartelijke betrekkingen hebben aan overgehouden. Al kan dat ook liggen aan het feit dat de foyer lange tijd het enige café was dat open was.

    Maar er is meer. Feiten kennis blijkt bij onze omroep van weinig belang. Schols werpt Verschelden voor de voeten dat hij alle saillante details van het porno verhaal heeft weergegeven. Dat kan je alleen zeggen als je niet goed hebt gevolgd. Wie de bron van het verhaal (P-Magazine) ook maar eventjes heeft bekeken, ziet dat Verschelden ongeveer twintig procent van dat verhaal heeft overgehouden. De vele pikante details heeft hij gelaten voor wat ze zijn. Hebben Schols en zijn redactie ooit P-Magazine ingekeken? Of hebben ze alles van horen zeggen?

    En er is nog meer. Schols vraagt waarom alle andere media dan hebben gezwegen over de amourette. Dat is merkwaardig. Om te beginnen is het niet juist: het Engelstalige Politico (‘goed geïnformeerd en in de EU invloedrijk’) maakte er wel melding van… Idem de Corriere della Sera (toch geen rioolkrant). Idem de Belgische Franstalige kranten.

    Sigfried Bracke

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Een paar dagen geleden kon U hier lezen over de Brusselse ‘Ground Zero’ die we als toeristische attractie op de wereldmarkt hadden kunnen gooien.

    Het moet niet altijd Kabul zijn om kapitski te kunnen gaan.

    Paleizen, Kastelen, rots pltteau’s, Hoerenbuurten, Triomfbogen, Halfronden en Geheel Vierkaten. Op het graf van de Onbekende Soldaat echter zou voortaan naar waarheid, een Leeuwenvlag pronken….

    Vergeet ik daarbij in al mijn gevoeligheden, toch wel bijna het Flageyplein, Oord des Verderfs bij uitstek, daarbij te vermelden!!!!!

    Daar wordt Vlaanderen dagelijks vakkundig geroosterd, gebraden en gevierendeeld, na eerst gtondig te zijn gepluimd en doorgelicht op valse bommeldingen.

    Het is een manier als een ander om in het Wereldnieuws te komen. Parlesanten helpt al lang niet meer. En geloof me, als dat geplaf al heel wat stof doen opwaaien dat zemfstot in de rumte zichtbaar zal zijn. Om daar toevallig door de Reyerslaan te worden opgemerkt?

    *

    Digithalys

    15-09-2021, 16:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500675 – WIJ BEHOUDEN PLANTIJN MAAR DE BELGICA GAAT NAAR ODESSA

    MAANNDAG 13 SEPTEMBER 2021

    *

    *

    500675 – WIJ BEHOUDEN PLANTIJN MAAR DE BELGICA GAAT NAAR ODESSA

     

    I N H O U D

    Is het een bijzondere inspiratie vanwege het Toeval, om vriendschap samen met cultuur onderling tussen de Volkeren (de mensen) door te geven? De eeuwenoude banden tussen Florence en Vlaanderen in het zonlicht gezet, met daarnaast ’n zijdelingse blik naar ‘Die Joekrien’ waar Obama het toch zo gaarne over had, en die mij persoonliijk, via mijn Italiaanse vrieden-banneliigen uit dat land, zo,vertrouwd is geworden…

    Die ‘band’ onstond reeds in 2003, toen die Okraïinse nieuwe vrienden bij hun ‘Italiaanse Mama’ het niet kon verteren van ons te horen, da  t in 1941 de Duiurse SS-Pantsers in KIEV op bloemen onthaald werden door duizenden enthousiaste dames die letterlijk iedere ‘Bevrijder’ iit dankbaarheid wilden omhelzen.

    Verhaen iot de volksmond, die de Media heden ten dagen liever onder de mat houden…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BUREAUCRATIE & CHOLERA

    *

    Nu het coronagebeuren toch stilaan lijkt deemsteren, zou de politiek terug de draad moeten opnemen en zou de federale regering werk moeten maken van enkele heikele punten uit haar eigen regeerakkoord. Gemakkelijk zal dat niet worden, zoals we reeds hebben kunnen zien bij het lanceren van het PS-pensioenvoorstel en de groene kernuitstap. En dan hebben we het nog niet gehad over de werkzaamheidsgraad die – zoals in Nederland en Duitsland – boven de 80% zou moeten komen te liggen. Voor Vlaanderen lijkt dat haalbaar. Daar zit men nu reeds aan 75%, in Wallonië ligt het 10% lager en in Brussel – waar 35% van de huidige bevolking een vreemde nationaliteit blijkt te hebben - geraakt men zelfs niet verder dan 61%. Eenzelfde verhaal voor wat de vaccinaties betreft, waarbij vooral het verschil met datzelfde Brussel nóg groter is. Zelfs in Wallonië krijgt men zo stilaan genoeg van de fameuze ‘Fédération Wallonië-Bruxelles’ die alleen maar uitblinkt in het maken van schulden. Zoals ik hier reeds meermaals geschreven heb, wordt het tijd die tweede regionale Waalse regering af te schaffen. Wat nut heeft men daar alles dubbel te hebben: twee regeringen, twee minister-presidenten en een dubbele hele reeks ministers. En daar houdt het niet eens bij op. De ‘Service Publique de Wallonie’ (SPW), die officieel moet zorgen voor de wederopbouw na de overstromingen in de Vesder- en Maasvalleien, telt al 5 directeurs-generaal, 1 secretaris-generaal en ook een hele serie directeurs. Doet zo’n beetje denken aan bepaalde ngo’s die ook zoveel ‘administratieve kosten’ hebben, dat er voor de echte gedupeerden amper iets overblijft.

    De Chinezen hebben daar een spreekwoord voor, dat zegt, dat tegen bureaucratie en cholera niets te beginnen is.

     

     

    AARDGASPRIJZEN OP HOOGSTE PEIL OOIT

    *

     

    De elektriciteitsfactuur voor een modaal gezin was sinds 2018 niet meer zo hoog. ©Photo News

    Vandaag om 16:33

    *

     

    De aardgasprijzen zetten hun snelle opmars voort. Maandag kwam er opnieuw zes procent bij, sinds nieuwjaar gaat het al om een stijging met 174 procent.

    De gasprijzen stijgen omdat de Europese voorraden tijdens de lente en de zomer onvoldoende zijn aangevuld voor de komende winter. Bovendien ligt het aanbod van grote leveranciers als Rusland en Noorwegen lager dan normaal, net als de aanvoer van lng per schip.

    ‘Door het snelle vaccingedreven herstel van de economie is de vraag naar bijna alle grondstoffen gestegen boven het peil voor corona’, zegt ook grondstoffenanalist Jeffrey Currie van Goldman Sachs in een rapport over de sector. ‘Dat heeft ook ingeteerd op de voorraden.’

    Door die uitgeputte voorraden veroorzaken zelfs kleine bevoorradingshaperingen of een licht hogere vraag 'abnormaal grote prijsstijgingen', verduidelijkt Currie. Hij spreekt van 'het nieuwe normaal' en waarschuwt voor potentiële tekorten. 'Als het deze winter kouder wordt dan normaal, staat de Europese energiemarkt voor een winterstorm met nog hogere prijzen', waarschuwt hij. 'Dat vormt een reële bedreiging voor energie-intensieve sectoren.’

    Hoe wapent u zich tegen hoge gasprijzen?

    Door het peperdure gas draaien de oude steenkoolcentrales in Europa intussen op volle toeren. Maar ook hun kostprijs gaat snel de hoogte in, want om meer te produceren moeten ze meer dure emissierechten aankopen. Als gevolg stoot Europa niet minder, maar net meer CO2 uit.

     

    **

    EEN ANALYSE VAN DE OORZAAK VOOR DE OEKRAÏENS-RUSSISCHE OORLOG

    *

     

    In 2012 werd onder president Viktor Janoekovitsj een wet aangenomen die de positie van ‘minderhedentalen’ – waaronder met name het Russisch – regelde. Russisch werd van nu af, naast de staatstaal, officieel gebruikt door de plaatselijke overheid en verplicht onderwezen op school.

    foto: ©Wilson Dias/Agência Brasil, CC BY 3.0 BR

    *

    De Russische taal als bron van alle kwaad?

    Commentaar - 12/09/2021

     

    Onlangs las ik op de Russische liberale nieuwssite Novaja Gazeta een opmerkelijk verhaal. Het ging erom dat een drinkwater bedrijf dat in Oekraïne is gevestigd, 90% van haar voorraad aan huishoudens in de niet-erkende Volksrepubliek Loegansk levert. Directe handel met het ‘tijdelijk bezette gebied’ valt volgens de Oekraïense justitie onder steun aan het terrorisme. Daarom wordt de betaling voor het geleverde water maandelijks in contanten meegegeven aan de missie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). De internationale waarnemers zouden volgens het artikel iedere maand een sporttas met geld van separatistische zijde over een brug dwars door het front naar Oekraïne dragen. Aldaar zouden ze het aan de boekhouder van het drinkwaterbedrijf overhandigen. Een opmerkelijk verhaal, dat zeker. Om te verifiëren.

    Personen en bedrijven werden met naam genoemd. Aldus besloot ik te bellen met het waterleidingbedrijf ‘Popasnjanski’ in de oblast Loegansk aan Oekraïense zijde. Tot mijn verwondering werd ik vrij vlot verbonden met de directeur van het bedrijf. Ik vroeg hem of het waar is dat 90% van het drinkwater daadwerkelijk naar de zelfbenoemde Volksrepubliek gaat. En of de betaling inderdaad verloopt zoals in het artikel beschreven. De directeur zei me daarop: ‘Begrijpt u me goed. Ik weet niet wie u bent, maar het verhaal in Novaja Gazeta klopt niet. Wij leveren inderdaad drinkwater aan huishoudens in de bezette gebieden, maar de betaling gaat via een bedrijf in Oekraïne, niet via de OVSE. Dat zou belachelijk zijn. Neemt u contact op met ons ministerie voor Re-integratie. Die kunnen u meer vertellen.’

    Ik diende een officiële aanvraag in bij het Ministerie voor Re-integratie, een van de tientallen ministeries die Oekraïne inmiddels rijk is. Mijn aanvraag stelde ik in het Russisch met het verzoek ook in die taal te antwoorden. Ik ben het Oekraïens immers helaas niet machtig. Natuurlijk kreeg ik, zoals altijd, een antwoord in het Oekraïens. Het meeste viel wel te begrijpen. Toch besloot ik nog eens na te vragen bij een journalist die mij eens geholpen had contact te leggen met een frontvrijwilligster voor een interview. Wellicht dat het verhaal ook voor hem interessant zou zijn. Zo geschiedde het. Hierbij werd ik terloops ingewijd in de in Oekraïense kringen heersende mening over de Russische taalkwestie. Die geldt als een van de hoofdredenen voor de oorlog in het zuidoosten van het land.

    Russische taalkwestie

    De in 1964 in Odessa geboren journalist Oleg Koedrin werkt in Riga voor het Oekraïense persagentschap ukrinform. Op mijn vraag waarom Oekraïense overheidsorganen nooit in het Russisch communiceren, antwoordde Koedrin: ’Het Oekraïens is altijd al door de Russen verdrongen. Het is niet meer dan normaal dat er nu een bevoorrechte positie is gecreëerd die in ieder geval door onze overheid streng wordt nageleefd. Oekraïens is de staatstaal. Het is toegestaan Russisch te spreken, maar de officiële taal van de overheid is het Oekraïens. En dat is ook goed zo.’

    Het Russisch wordt uitsluitend gebruikt om andere landen te onderdrukken

    ‘De Russische taal is het wapen van de agressor in de strijd tegen onze Oekraïne. Russisch is ook mijn moedertaal, maar ik ben het er 100% mee eens dat onze overheid uitsluitend in het Oekraïens communiceert. Het Russisch wordt uitsluitend gebruikt om andere landen te onderdrukken. Kijk naar Wit-Rusland. Niemand praat daar nog Wit-Russisch, alleen Russisch, daarom zitten ze daar met die dictatuur die een vast bestanddeel is van de zogenaamde “Russische Wereld” die door de Russische geheime dienst FSB wordt verbreid in Oost-Europa.’

    Minderhedentalen

     

    In de grondwet van Oekraïne is inderdaad verankerd dat het Oekraïens de enige officiële staatstaal is. Daarnaast volgden in de loop der jaren een hele rij van oekazes die de positie van zogenaamde minderhedentalen regelt. Tot deze talen behoort in de eerste plaats het Russisch. Die kent een grote meerderheid aan moedertaalsprekers in het zuidoosten van het land en op de Krim. In 2012 werd onder president Viktor Janoekovitsj, die zelf uit het zuidoosten stamt, een wet aangenomen die de positie van ‘minderhedentalen’ in regio’s regelde wanneer deze talen door meer dan 10% van de inwoners worden gebruikt. De positie van de betreffende ‘regiotaal’ werd door deze wet aanzienlijk versterkt. De taal werd van nu af, naast de staatstaal, officieel gebruikt door de plaatselijke overheid. Ook was het Russisch op scholen niet langer keuzevak, maar werd de taal verplicht onderwezen.

    De tweede taal die op scholen en universiteiten verplicht zou moeten zijn, is het Engels

    In februari 2014, na het vertrek van Janoekovitsj, poogden de nieuwe machthebbers in Kiev de wet direct te annuleren. Dit speelde een voor Oekraïne buitengewoon ongunstige rol bij het ‘referendum’ en de overgang van de Krim in Russische handen. In oktober 2014 toen de gemoederen wegens de Russisch-Oekraïense oorlog op een kookpunt waren, gooide president Petro Porosjenko nog eens olie op het vuur. Tijdens een toespraak in het door Oekraïense moedertaalsprekers gedomineerde Lviv zei hij: ‘De tweede taal die op scholen en universiteiten verplicht zou moeten zijn, is het Engels. Niet het Russisch. Naast lustratie (het zuiveren van het overheidsapparaat van staatsdienaren uit de Sovjettijd, nvda) zou een goede beheersing van het Engels een absolute vereiste voor Oekraïense ambtenaren moeten zijn.’ Uiteindelijk werd de wet over de regio talen in 2018 als niet in overeenstemming met de grondwet compleet afgeschaft.

    Taal van de agressor

    Oleg Koedrin: ‘In Letland waar ik woon, zijn ze veel verder dan wij met het Engels. Ze zitten ook al in de NAVO en de EU. Hier kan iedereen, vooral de jongere generatie, perfect Engels. Ze communiceren met allerlei Europese instanties en buitenlandse pers uitsluitend in die taal. Ook zijn ze ten opzichte van behoud van de eigen taal altijd veel koppiger geweest. Dat zal komen omdat het geen Slavische taal is. Het Lets is nooit zo verdrongen als het Oekraïens in eigen land. Momenteel staan ze in Letland ook niet onder directe bedreiging van Rusland, terwijl wij ons in oorlog bevinden.’

    Het Russisch is het wapen van de agressor

    Op mijn vraag of het niet kortzichtig is het Russisch als wereldtaal eenvoudig over boord te zetten, antwoordt de Oekraïense journalist: ‘Heb je gehoord van de zogenaamde “Rossotroednitsjestvo” (‘Ruslands samenwerking’, agentschap voor ontwikkeling van internationale humanitaire samenwerking tussen de GOS- en andere staten, nvda)? Dat is een organisatie geleid door FSB-officieren die wereldwijd prijsvragen en wedstrijden rondom de Russische taal en cultuur organiseert. Als hoofdprijs bij een tekenwedstrijd voor scholieren over bijvoorbeeld ruimtevaart, wordt een reis naar Artek uitgeloofd (een voormalig pioniers- en tegenwoordig jeugdkamp op de Krim. De kinderen van de Syrische president al-Assad verbleven hier in 2017, nvda). Dat zegt toch genoeg. Het Engels is een wereldtaal. Het Russisch is het wapen van de agressor. Zo eenvoudig is dat.’

    Volksrepubliek of bezet gebied?

    Dat het wellicht verstandig zou zijn geweest de inwoners in de tegenwoordige Volksrepublieken het recht te geven in hun moedertaal te communiceren, niet alleen thuis, maar ook met de overheid, schiet bij Koedrin in het verkeerde keelgat: ‘Ten eerste: Het begrip Volksrepublieken is fout! Het is een door Rusland bezet gebied, niets anders…. De russificatie in de voormalige Sovjetrepublieken is heel doelbewust uitgevoerd. In Letland kregen scholieren die Lets spraken een bord met het woord “ezel” erop omgehangen.’ Of dat ten tijde van de Sovjet-Unie was, wilde ik weten. ‘Nee, dat was al in de tsarentijd.’

    Omdat het document van het Ministerie van Re-integratie geen informatie bevatte over de wijze van betaling voor het drinkwater aan de huishoudens in de Volksrepubliek Loegansk besloot ik een aanvraag te sturen aan de OVSE-missie in Kiev. Inmiddels wacht ik alweer een maand op antwoord. De dames geven vooralsnog niet thuis. Wellicht zijn ze op vakantie. Of onderweg met een sporttas vol met geld van het ‘tijdelijk bezette gebied’ naar de boekhouding van drinkwaterbedrijf ‘Popasnjanski’, natuurlijk.

    Ardy Beld

    PLANTIJN KENT U, VESPASIANO MOET NU

    *

    *

    13/09/2021, 04:50 Frans Crols

    *

     

    De boekhandelaar van Florence

    Subtitel

       Over de renaissance, de boekdrukkunst en de veranderende kracht van ideeën

    Auteur

       Ross King

    Uitgever

       De Bezige Bij

    ISBN

       9789403124414

    Onze beoordeling

    Aantal bladzijden

       528

    Prijs

       € 34.99

     

    Plantijn kent u, Vespasiano moet nu

     

    Plantijn drukte wereldboeken aan de Schelde. Die kent u. Vespasiano kent u niet, hij bevorderde voordien de wijsheid in Florence. Een legertje kopiisten vervaardigde manuscripten voor zijn klanten. Vespasiano was toenmalige wereld business en voorvader van Amazon.com en Bol.com.

    Een jarencursus in één boekdeel

    Ross King is Canadees en schrijver van briljante non-fictie. Zijn jongste stunt is De boekhandelaar van Florence met 525 bladzijden leesplezier over een buitengewone boekverkoper, de renaissance, de drukkunst en de brand van botsende ideeën. U wordt bevriend met boekenwurmen, geleerden uit heel Europa in het vrije Florence, koningen geurend met hun manuscripten, pausen ruziënd en borelingen benoemend tot kardinaal, erudieten bakkeleiend over Plato en Aristoteles, en niet het minst Ottomaanse Turken die Constantinopel bedwingen en Europa bedreigen met kromzwaarden en de Profeet.

    bijbels die soms bestonden uit de huiden van tweehonderd dieren – een volledige kudde geiten of schapen

    Een jarencursus in één boekdeel is het over Late Middeleeuwen die renaissance worden. Ross King kent Italië en in het bijzonder de stadstaat Florence en zijn Gouden Eeuw. De Florentijn Vespasiano da Bisticci (geboren in 1422), met een armetierige achtergrond, werd boeken-, manuscripten- en kennismakelaar in Florence. Boekhandelaren, librariërs of cartolai groepeerden zich in de Boekhandelstraat, de Via dei Librai. Vespasiano was beroemd in de intellectuele wereld bij zijn dood op zijn 76ste. De boekhandelaar beleefde de overgang tussen twee technologieën. Hij verkocht aan de hoge lieden in zijn stad bijbels die soms bestonden uit de huiden van tweehonderd dieren – een volledige kudde geiten of schapen.

    De trotse, productieve leverancier van manuscripten werd verzwolgen door de drukpers van Gutenberg, die hij koppig weigerde. Ondanks dat zijn tijdgenoten met druksels hun voordeel deden. Vespasiano zag persoonlijk toe op de vervaardiging van duizend manuscripten, mogelijk meer. Een detachement speurneuzen zocht in kloosters, paleizen en hogescholen Griekse en Latijnse klassiekers voor de boekverkoper, ter vermenigvuldiging voor diens geleerde, culturele en snobistische vrienden. Een groot handschrift was twintig Tesla’s van 2021 waard.

    Manuscripten

    Vespasiano leefde in een gouden tijd van manuscripten, in zijn leven verschenen er meer dan op enig ogenblik in de geschiedenis. De leeshonger van een groeiende groep van geletterden, vorsten en potentaten werd gestild met miljoenen handschriften. In de duizend jaar tussen de ondergang van het Romeinse Rijk en 1500 verschenen in West-Europa 11 miljoen manuscripten. De helft werd afgeschreven in de vijftiende eeuw, waarvan 29 procent door kopiisten in Italië.

    Tussen 1554 en 1500 zakte de vraag naar kopieën van handschriften plots door de drukpers. In die vijftig jaar verschenen 12,5 miljoen boeken en in 1470 waren er drukkerijen in 19 Europese steden. De boekenprijs in de vijftiende eeuw zakte met tweederde. Metselaars en smeden lazen bladzijden die zij zich als manuscript nooit hadden kunnen veroorloven.


     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Bij nader toezien is het Jaartal 1789, het Jaar van de zogezegde Franse Revolutie, veel vernietigender geweest dan we ons tot op hden hebben laten wijsmaken. Niet alleen de Bestaande Algemeen Menselijke Beschaving moest er aan geloven, naast een ontelbaar aantal mensenhoofden gedurende vele tientallen jaren, zo niet eeuwen, was het Kwaad veel erger dan de

    Erfzonde waardoor Adam en Eva uit het Aards Paradiijs werden verdreven.

    Het is precies aslof de Diovel zelf er zicj mee heeft bemoeid. En die bestaat niet eens. Dus moet jet de Mens zelf zijn geweest… Iets wat in een digitale wereld niet lang verborgen kan blijven.

    Bij manier van spreken, kijken we wereldrond ’s morgens in elkaars koffokopje…

    Overal is er opstandigheid. Wil iedereen Gode gelijk zijn. Hetzij uit honger, hetzij uit pretentie. De machtsverhoudingen worden steeds immenser. Het Oosten tegen het Westen.

    Met als record houder de islammerij, die begint met de menselijke waardigheid te seksualiseren. Wie de grootste ballen draagt, beveelt de rest. Vrouwen zijjn voetvegen en/of brandmachines.

    -

    En in deze richting neemt de mondialisering de rst over.

    Veroden te verbieden: het is allemaal nog niet zo heel lan geleden…

    Voor al wie in Vlaanderen de drang naar ZELFBESTUUR meemaakt, die ziet hierin alles wat voorafgaat, bevestigd.

    Wij willen in Eigen Land in de Eigen Taal Gos natuurlijk schheppings verhaal terug. Uieteraard, aangepast aan de tijd. Wij dulden geen Vreemden tot Meesters in ’t Land, want alle Gezag   komt van God.

    En die is Eeuwig.

    *

    igithalys




    14-09-2021, 18:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500674 – DE WEEK AFSLUITEN MET EN GERUST GEMOED. APENLAND GEVIERD IN PLOPSA LAND 20 JAAR STILSTAND

    ZONDAG 12 SEPTEMBER 2021

    *

    500674 – DE WEEK AFSLUITEN MET EN GERUST GEMOED. APENLAND GEVIERD IN PLOPSA LAND 20 JAAR STILSTAND

     *

    I N H O U D

    Verplichte inenting om eindelijk voor het Mensdom de mondiale pandemeie te overlecen, het zou moeten kunnenn, nu de de comibartie gelukt schiht om dat jaarlijks anti griep-prihje in één en dezelde spuit te geven. Nu de Wetenschap op dat punt zou staan, dan gewoon nog een paar milligrammetjes gezond boeren-verstand er aan toevoegen, en klar is niet alleen Kees, maar ook Achmed…

    Ieder in eigen land, zoals de Schepper het oorspronkelijk wou. Soort bij soort, appels bij appels, en peren bij pren.

    Na de Corona, eindelijk ook de verdwazing gestopt?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    VOORZITTERS BLUES

    *

    Dit weekeinde zou er normaal een boek verschijnen van Bart De Wever én de Gentse Imam Khalid Benhaddou, met de titel ‘Botsen de beschavingen?’. Het wordt even hart vasthouden wat dat gaat worden, uitgerekend dezer dagen die uitgebreid in het teken staan van de herdenkingen van aanslagen op 9/11/2001 in New-York én het pas gestarte proces over de terreuraanslagen in Parijs, voor 100% beraamd en voorbereid in het Molenbeek van Sus Moustache onzaliger gedachtenis,

    We kunnen alleen maar hopen dat het schrijfsel van Bart en die imam de kloof met het VB niet nóg groter zal maken. Alleen al het feit dat beide heren over hun boek een exclusief eerste dubbelinterview gaven aan De Morgen laat het ergste vermoeden.

    ---

    Ondertussen kunnen ook de andere partijvoorzitters zich klaar maken voor een hete herfst, zeker in Vlaanderen.

    Tom Van Grieken kreeg het hele Vlaamse establishment nog maar eens over zich n.a.v. een Tik-Tok filmpje waarin hij de leraren, die vóór de klas aan (linkse) politiek zouden doen, waarschuwde er rekening mee te houden dat zijn partij daarop wel eens zou kunnen terugkomen na de verkiezingen van 2024, die hij hoopt te winnen. Helemaal ongelijk heeft Tom niet. Er waren leraren die hun leerlingen aanspoorden mee te stappen in de spijbelmarsen voor het klimaat en er zelf ook in mee liepen.

    Nadat Open VLD-voorzitter Lachaert al gewaarschuwd had dat 10 jaar werken in een heel mensenleven niet mocht volstaan om een minimumpensioen van 1.500 euro te krijgen, zeker niet als daarin de ‘gelijkgestelde periodes’ (van werkloosheid, deeltijds werk en studentenjobs) daarin werden meegeteld, zou hij zijn kar al gekeerd hebben en braafjes het dictaat van de PS ondergaan. Na zijn kazakdraaierij rond de vorming van Paarsgroen i.pl.v. Paarsgeel, zoals hij zijn achterban beloofd had, zijn ze van de man al e.e.a. gewend en schijnt hij nog altijd niet te beseffen dat hem dat bij een volgende verkiezing duur te staan zou kunnen komen.

    CD&V-voorzitter Coens houdt zich vrij gedeisd. Hij kan ook moeilijk anders, want zijn partij is in Paarsgroen+ het vijfde wiel aan de wagen en kan er steeds gemist worden. Zijn minister zonder Financiën mag straks de corona- en ander puin ruimen en Annelies van Binnenlandse Zaken mag dan wel een topadvocate zijn, politiek blijkt ze een lichtgewicht te zijn die niet eens een deftige juridische tekst kan onderbouwen. Er lopen geruchten dat de partij haar bij de volgende gemeentelijke verkiezingen wil uitspelen tegen De Wever in Antwerpen. Het gevaar is groot dat ze dan eindigt zoals een zekere Chris Peeters die men daarna ‘van armoe’ een dik betaalde job (een contradictio in terminis) bij Europa heeft moeten bezorgen. Misschien zou zij het daar wel voor doen...

    *

    20 JAAR N-VA

    *

    In de heisa omtrent de herdenkingen van de aanslagen van 9/11 van 20 jaar geleden in New York, zou men het haast vergeten, maar 2001 was ook het jaar van de instorting van de Volksunie en het ontstaan van de N-VA, de vroegere rechtervleugel ervan. Het werd bijna een mislukte start, want bij de eerstvolgende verkiezingen, twee jaar later, haalde de nieuwe partij maar één zetel in de Kamer en die was voor Geert Bourgeois, de eerste voorzitter en toen de drijvende kracht achter de nieuwe partij. Die partij zou twee jaar later een kartel aangaan met CD&V, maar dat hield maar stand tot 2008, grotendeels omdat de christendemocraten vonden dat de Vlaamse lat voor hen te hoog lag. Voor N-VA zouden het echter geen windeieren worden, mede dank zij nieuwe voorzitter Bart De Wever. Die zette resoluut in op wat hij het confederalisme noemde. Dat is nog steeds het doel van de partij, maar veel vooruitgang is daarbij niet geboekt. Alhoewel minder sterk dan de N-VA had de ter ziele gegane Volksunie in feite meer gewogen op de tot dan tot stand gekomen staatshervormingen.

    Vooral het feit dat de partij van De Wever haar communautair programma voor 4 jaar in de ijskast stopte om deel te kunnen nemen aan een regering zonder socialisten, heeft haar veel kiezers doen verliezen. Met de uitstap in de discussie over het verdrag van Marrakech hoopte de partij nieuwe verkiezingen uit te lokken waarbij de immigratie centraal zou staan. Dat draaide verkeerd uit. De regering Michel ging door met een minderheidsregering die gedoogd werd door een oppositie van socialisten en groenen, deed dat nog eens over met de regeringen Wilmès en kostte de N-VA tenslotte bijna een derde van haar kiezers bij de volgende verkiezingen. En daarmee was het nóg niet gedaan. Bij de laatste regeringsvorming werd de partij opnieuw bij de bok gezet, waardoor er zelfs een federale regering kwam met een minderheid in Vlaanderen en de twee Vlaamsnationale partijen in de oppositie, ondanks het feit dat die twee de grootste van het land waren geworden.

    Het wordt nu uitkijken naar de verkiezingen van 2024, die regionaal een Vlaamsnationale meerderheid zouden kunnen opleveren. Een groot akkoord tussen N-VA en PS, waarover al te doen was in de aanloop naar de laatste verkiezingen, mag men vergeten. De kans is zelfs groot dat geen van die twee partijen dan nog sant in eigen land zal zijn.

    Als De Wever het VB blijft schuwen, kan de N-VA het misschien nog eens proberen met Geert Bourgeois om opnieuw te komen tot een kartel met CD&V. Geert heeft daar ervaring mee. Om zo – al dan niet samen met het VB – tot een meerderheid te komen in het eigen parlement en die oh zo nodige eerste stap naar een (quasi) autonoom Vlaanderen te verwezenlijken.

     

     

    **

    ANNE HIDALGO NU OFFICIEEL FRANS PRESIDENTSKANDIDAAT

    *

    Anne Hidalgo tijdens haar toespraak in Rouen. ©AFP

    Vandaag om 11:36

    *

    Wat iedereen verwachtte, is nu ook officieel: de Parijse burgemeester Anne Hidalgo stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar in Frankrijk. Hidalgo bevestigde dat in Rouen.

    'Vandaag ben ik klaar. Dat is de reden waarom ik, nederig, beslist heb kandidaat te zijn voor het presidentschap van de Franse republiek', zei Hidalgo, zondagochtend op een bijeenkomst in Rouen. 'Ik ben kandidaat om onze kinderen een toekomst te bieden, al onze kinderen.'

    De kandidatuur van de 62-jarige Hidalgo is geen verrassing. Hidalgo, sinds 2014 burgemeester van Parijs, had eerder deze week tijdens een bijeenkomst van de PS al laten weten dat niets haar tegenhield om een gooi te doen naar de post van president. De verkiezingen daarvoor vinden in het voorjaar van 2022 plaats, dan zal moeten blijken of huidig president Emmanuel Macron zichzelf kan opvolgen.

    Dat Hidalgo haar kandidatuur bevestigde in Rouen, is geen toeval. De stad wordt geleid door de jonge socialist Nicolas Mayer-Rossignol en wordt gezien als een mooi voorbeeld van hoe een industriële stad zich kan omvormen tot een ecologisch voorbeeld. Volgens de Franse krant Le Monde onderstreept Johanna Rolland, PS-burgemeester van Nantes en straks campagneleidster, Hidalgo's aandacht voor de 'gewone' Fransman. 'Ze heeft een vaste wil zich tot de middenklasse en de lagere klassen te richten en dus om daar te gaan spreken waar de arbeiders zijn', aldus Rolland.

    Rik Van Puymbroeck

     -

    VERPLICHTE VACCINATIE GEZOND VERSTAND VOOR VIVALDIOTEN

    *

    België Bananenrepubliek

    Satire - 12/09/2021

    -

     

    Het was de week van de comeback van economische oplichters. Luc Desender van Electrawinds en Jo Lernaut van Lernaut en Hauspie, are back in town. Desender is de evenknie van Elizabeth Holmes. In de aanloop van de eco-manie verkocht hij wind van eco-dromen. Desender verdonkeremaande met de hulp van zijn ministeriële sherpa Johan Vande Lanotte tientallen miljoenen euro’s belastinggeld. Hij was Kaouakibi in het kwadraat. Had Vande Lanotte deze miljoenen in het Zilverfonds gestort, dan had Karine Lalieux nu geen problemen.

    Wind en gebakken lucht

    Deze week pronkt de succesvolste overheidsgeldverbrasser aller tijden in de kranten als succesvol ondernemer. Het verlopen van de jaren maakt mij (nog) niet dement, noch maakt het mij immuun voor bullshitverhalen van een socialistische bedotter.

    Jo Lernaut nam eind vorige eeuw de helft van de Belgische spaarders in het ootje. Duizenden goedgelovigen stortten hun zuurverdiende spaarcentjes in een aalput van spraaktechnologie. Lernaut & Hauspie was echter een bedrijf van Babel gebouwd in een malicieus moeras van misleiding. Deze week is hij terug en smeekt ons om geld te storten in een nieuw project. Jo, een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Deze alvast niet.

    Belonings carrousel voor falende politici

    Maggie De Block. Een oen die een debiel verwijt dat hij een imbeciel is

     

    Over oplichters gesproken. Net wanneer je dacht de grootste politieke verlakkerij te hebben ontdekt, komt er eentje die het overtreft. Deze week schreef het WHO een rapport met scherpe kritiek op de aanpak van de covid pandemie. In het panel van experten zetelt… mondmaskerverbrander en corona mislukking Maggie De Block. Een oen die een debiel verwijt dat hij een imbeciel is, zit of in het zothuis, of in het parlement. Of is dat stilaan hetzelfde?

    Maggie De Block komt binnenkort terecht in de belonings carrousel van politieke falende malloten. Annemie Turtelboom en Fientje Moerman gingen haar voor en sleuren nu maandelijks een royale wedde binnen voor een taak die ze voor geen meter kunnen.

    Vittende Vivaldioten

    Alexander De Croo bonjourt Lalieux’ pensioenplannen weg als beton-rot van Vivaldi. De pensioenen zijn problemen voor later, klinkt het ironisch. Intussen in een Brussels Italiaans restaurant staakten onze vittende Vivaldioten hun profilerings orgie rond pensioenen. Bij het nuttigen van een vitello tonnato op wijze van de Italiaanse pornoster Eveline Dellai, dooft langzaam het orgasme van media gekletter. Don Egbert en Don Magnette concludeerden open en bloot dat ‘What happens in Italy stays in Italy’.

    Pax Vivaldi

    De zogenaamde ‘Pax Vivaldi’ is eigenlijk maar een halve pax. Want enkel PS en Open Vld kusten elkaar. Bouchez blijft lustig doorhakken, Coens blijft zweven tussen hypocrisie en realiteit, Rousseau moet het nog instuderen en de Groenen die wachten tot Calvo een ei legt.

    Freaky Frank Vandenbroucke moet langdurige zieken activeren, terwijl hij beter langdurige politieke idioten zou sensibiliseren en vaccineren met gezond verstand. Als er dan een verplichte vaccinatie komt, laat het dan een zijn met een intelligentiegen voor Vivaldioten.

    en socialistische Waal, die ons komt uitleggen dat we langer en met meer moeten werken, is als een dove die zangles geeft

    De grote werkgelegenheids conferentie van Thomas Dermine was een sterk staaltje steekvlammen schieten. Het kan aan mij liggen, maar een socialistische Waal, die ons komt uitleggen dat we langer en met meer moeten werken, is als een dove die zangles geeft. Het eindigt in de Stomme van Portici.

    De truc met de hutsepot

    Onze pornopremier wil alles samen in het bed trekken: de begrotings gesprekken, het pensioendebat, de kernuitstap en arbeids markthervormingen. De truc met de hutsepot. Je gooit alles samen zodat er voor elk wat lekkers inzit. Gewoonlijk smaakt het geheel dan naar zure diarree, maar niemand haalt er zijn neus voor op.

    Jasmijn Walldorf

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Er begiint dus stilaan beweging te komen in de versteende geesten van de politieke beesten.

    Het gevaar namelijk is niet denkbeeldig, dat ze beseffen straks de laan uit gaan. Alle ons omringende Artificiële Staten staan, wegens gekdigheidsduur overschrecen, op springen. Ze dansen van het ene been op het andere. Parijs kijkt naar Berlijn en Berlijn kijkt naar de Hemel want van daar uit verwachten die de redding, nu Hitler of Merkel er niet meer zijn om de maat te slaan.

    En dan de Wevers Gilde. Na 20 jaar zeggende woorden, komen er nu van de kant van BDW de Geschreven Woorden. Een soort van Laaste Evangelie voor de Kruisiging?

    Benieuwd als daar het begrip ZELFBESTUUR nog wel zal in voorkomen. Of rekent die eerder op de machtsovername door de Taliban, IS of Al Quada?

    Want daar hoort namelijk niet eens meer gezond boerenverstand bij, maar de kracht van het kromzwaard.

    -

    Laten we als Vlaming elkaar geen sprookjes meer voorhouden. Wie in dit Kloteland nog leeft binnen 20 jaar, zal – met gesloten lippen - leven als in en poppenkast. Met als voornaamste verplichting ten minste eenmaal per mensenleven op pelgrimstocht te gaan naar Mekka.

    En dat danken wij net de koekoek, maar onze eigen Grote Verlichte Verstanden.

    *

    Digithalys



    13-09-2021, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!