MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.529 – DE DAG VAN HET LAATSTE OORDEEL. EN OP DE HOOP TOE DAG OP DAG TWEE MAAND NA HET UITBREKEN VAN DE OORLOG IN HET OOSTEN….

    .

    ZONDAG 24 APRIL 2022

    FEESTADAG VAN

    ‘ELOKEN PASEN’. Kleur: WIT d.i. de Kleur     der Bevestiging ‘dat de Heer is werkelijk opgestaan’

    *

          529 – DE DAG VAN HET LAATSTE OORDEEL. EN OP DE HOOP TOE DAG OP DAG TWEE MAAND NA HET UITBREKEN VAN DE OORLOG IN HET OOSTEN….

    **

    I N H O U D

    Ach, die eeuwige symboliek der voortekenen. Bijgelovig of overgelovig? Na twee maand oorlog: eindelijk het begin van het einde van de onmenselijke oorlog in het Nabije Oosten? De ’Lutte met den Beer’ over het verder lot van ons en vooral van Frankrijk: terugkeer naar ieders Nationale Eigenheid of verdere verloedering in een ondergangs-mondfilisering?

    Dat alles in het Licht van de door Links LINJS gelaten duizendjarige Kerkelijke Traditie, dat na de feiten van Pasen en de Heropstanding van de Heer, er een eeuwigdurende vergeestelijke menselijke toekomst op ons wacht…

    De Hemel moge ons dus genadig zijn.

    Want waar er gehakt wordt, vallen er spaanders.

    En zo kom ik terug met beide voeten op de grond. Want van spaanders maken we bij ons in Vlaanderen houtvezel- platen die dan in de bouw een nieuw leven kunnnen beginnen.

    -

    Om het even wat in Frankrijk uit de – voorthgaande op de binnenpretjes van de Regime Media voorgeprogrammeerde? – bus komt, voor Vlaanderen zelf is de teerling reds grotendeelsgeworpen. En deze keer ten goede, zelfs zonder enige tussenkomst van de immer inhalerige Zuiderbuur.. Er zijn muren gesloopt die ons Volk als geheel noooit meer zullen gevangen houden.

    En toppunt van ironie: het zijn de Drakendoders van de francofone Blawue Bandieten Bende, de F.B.B.B., belgicisten tot in hun kisten, die de sleutel tot de Bevrijding aanreikten. En dan nog wel in het Openbaar en op TV.

    Ze deden dit niet zomaar, of uit Christelijke Naastenliefde, maar om er zelf beter van te worden. Hopen ze.

    Maar het zijn kosten op het sterfhuis, wan henzelf w  nt ze gaan ze gaan er aan…. En wel op zeer korte tijd. Dat weten ze zelf maaral tegoed en daarom dus dit laayse redmiddel: aan Valmingen ein delojk de helpende hand reiken.

    Too little and too late…. De teerling wotdt gewopren…

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    24-04-2022

    CORDONISTAN

    *

    Zoals ik reeds terloops vermeldde in mijn blog van gisteren, was er in politiek Wallonië heel wat opschudding omdat MR-voorzitter Bouchez in Terzake een debat was aangegaan met Tom Van Grieken, wat, volgens de zelfverklaarde Waalse democraten, indruist tegen het in 2002 gesloten akkoord van de zgz ‘democratische’ francofone partijen die rond het Vlaams Blok/Belang een ‘cordon sanitaire mediatique’ hadden gesloten.

    Ondertussen heeft de MR haar voorzitter al teruggefloten en wordt het weer business as usual inbegrepen het in stand houden van het cordon médiatique.

    Het cordon sanitair en, bij uitbreiding, dat in de media, is een van de punten op mijn lijst ‘Only in Belgium’. Dat is nl iets dat in geen enkel ander democratische land gebeurt en een voorbeeld van schijnheiligheid. Men staat nl een partij toe mee te doen aan democratische verkiezingen, geeft diezelfde partij na de verkiezingen zelfs subsidies voor het aantal behaalde stemmen, maar zegt daarna dat ze niet mee mag spelen. En dan zijn er nog altijd die niet begrijpen waarom men in het buitenland – in de eerste plaats in Nederland en Frankrijk – Belgenmoppen blijft vertellen over dit Absurdistan in Europa.

     

    EN TOEN BRAK HET CORDON

    **

    Moedige Bouchez neemt het op tegen Tom Van Grieken. En maakt het label "extreemrechts" overbodig.

    Standpunt - 23/04/2022 –

    -

    Georges-Louis Bouchez in debat met Tom Van Grieken in Terzake.

    -

    Donderdag 21 april 2022. Niet dat de datum in de geesten zal blijven leven. Niet dat de wereld beefde. Niet dat Vlaanderen onafhankelijk werd. En toch. Het Vlaams Belang werd ontvoogd, die dag.

    Het was MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez die het aandurfde, praten met het Vlaams Belang, in een debat programma, op de VRT. In het Frans, dat wel. Maar toch: moedig van Bouchez. Tegen de oude Franstalige consensus in dat praten met ‘extreemrechts’ taboe is. In Vlaanderen is men de grens al langer overgestoken. Bouchez neemt een reuzensprong, die hem potentieel duur zal komen te staan. Bij Le Soir scherpen ze hun pennen al. Bouchez zou dit louter ter promotie van zichzelf doen. Zo gaat België volgens hen teloor. Door een snotneus met dadingsdrang.

    Bouchez te laat

     

    De waarheid is natuurlijk dat het Bouchez niet volledig om zichzelf te doen is. De liberaal voelt nattigheid. In buurland Frankrijk maakt Marine Le Pen kans om president te worden, ten koste van Bouchez’ voorkeurskandidaat en huidig ‘liberaal’ president Emmanuel Macron.

    Et alors? Wel, Bouchez beseft dat niet alleen zijn voorkeurskandidaat dreigt te verliezen. Zijn hele politieke project dreigt in de kiem gesmoord te worden, op een moment dat veel te vroeg komt. Eigenlijk is Bouchez te laat in gang geschoten. Hij had eerder de confrontatie met het Vlaams Belang moeten aangaan.

     

    Mondialisme neemt het op tegen soevereinisme. Overal in Europa. Overal in de wereld. De internationale wereldorde van na de Koude Oorlog staat ter discussie

    Mondialisme neemt het op tegen soevereinisme. Overal in Europa. De Verenigde Staten zijn op hun retour. De Europese bevolking verliest welvaart en identiteit. Is kwaad. Voelt zich niet gehoord. Door wat de elite heet te zijn.

    Frustraties

    Diezelfde elite zegt de frustraties te begrijpen. En verandert niets. Integendeel: de mondiale aspiraties worden gewoonweg versterkt. Europese integratie van het buitenlandse beleid, het gezondheidsbeleid, het energiebeleid. Besparingen in wat het sociale weefsel mee vorm geeft. Grote anonieme bureaucratieën en multinationals nemen over. Neen, wie de geschiedenis over deze periode binnen enkele decennia zal schrijven, zal concluderen: het kon niet anders dan dat de mensen teruggrepen naar identiteit.

    Het Vlaams Belang en het Rassemblement National van Marine Le Pen zijn voor Bouchez gevaarlijk omdat ze links zijn

    In zekere zin is Bouchez in de val gelopen. Misschien is er geen val, en denkt hij oprecht door het debat alsnog aan te gaan, dat het tij gekeerd kan worden. Als het niet in Frankrijk is, dan wel in België. Maar wanneer Bouchez het Vlaams Belang aanvalt omdat ‘hun programma lijkt op dat van de PTB’, ja, zelfs ‘nog gevaarlijker is dan dat van de socialisten’, dan is het game, set and match voor het label ‘extreemrechts’. Het Vlaams Belang en het Rassemblement National van Marine Le Pen zijn voor Bouchez gevaarlijk omdat ze links zijn.

    Identiteit, dus

    De MR-voorzitter heeft het goed begrepen: mensen snakken naar identiteit, naar het sociale, in een gemeenschap die opnieuw scherp de grenzen wil aflijnen. De democratie opnieuw nationaal maken, in plaats van internationaal. Mark Elchardus schreef er een boek over. Bart De Wever is er opnieuw van overtuigd, na een liberaal bestuursintermezzo waarin nagenoeg alle conservatieve waarden naar het achterplan werden geschoven.

     

    En verstaat u ‘conservatieve waarden’ vooral niet als het schrappen van bijvoorbeeld de abortuswet. Conservatief betekent hier: erkennen dat de man in de straat… gewoonweg graag in zijn straat woont. Dat die straat netjes blijft. Dat zijn buren hem begrijpen. Dat de postbode elke dag langskomt. Dat hij genoeg overhoudt om te sparen. Dat zijn kinderen kunnen studeren in een wereld die mag veranderen. Maar liefst niet te snel.

    Wat in Boortmeerbeek fout loopt, is een studievoorbeeld van de belangrijkste huidige politieke breuklijn. Ook daar: identiteit geeft voor mensen de doorslag

    Het was niet zo bedoeld, maar op dezelfde dag als het VRT-debat, protesteerden in Boortmeerbeek honderden mensen tegen de op til zijnde fusie van hun gemeente met Mechelen. Wat in Boortmeerbeek fout loopt, is een studievoorbeeld van de belangrijkste huidige politieke breuklijn. Ook daar: identiteit geeft voor mensen de doorslag. Geen politieke deals om de ‘efficiëntie van het bestuur’ te verhogen.

    Amuseren

    Tom Van Grieken heeft zich zichtbaar rot geamuseerd tijdens het VRT-debat. Aantijgingen over een vermeende liefde voor Poetin werden gemakkelijk weerlegd. Bouchez’ sneer dat het VB ‘het failliet van Vlaanderen was’ (want links) gleden van Van Grieken – generatiegenoot van Bouchez – af als water van een eend. Niet dat Bouchez geen goede punten maakte. Niet dat hij het Vlaams Belang niet ooit zou kunnen onder tafel praten. Maar hij is nu dus te laat.

    Als Marine Le Pen zondag presidente van Frankrijk wordt, dan is hij voorzitter van een verliezende partij. In 2024 dreigt het Vlaams Belang dan mee aan de macht te komen in Vlaanderen. Gesteund door de Franse president. Met een Wallonië dat zeer waarschijnlijk nog veel linkser zal stemmen dan Vlaanderen. Voor de PTB, als Belgicistische partij de nog grotere Nemesis van Bouchez dan het Vlaams Belang.

    Als Marine Le Pen niet verkozen wordt, kan Bouchez ademhalen

    Zeggen dat het loont om in debat te gaan met ‘extreemrechts’, hun argumenten te weerleggen. Eventjes toch. Dan wordt het een uiterst boeiende periode, tot de verkiezingen van 2024. Maar dan zal Bouchez nog altijd niet de volledige kern van het probleem begrijpen: voor gewone mensen is een taalprobleem geen ‘detail’, zoals hij op de VRT zei, ter verdediging van het feit dat hij geen Nederlands sprak. Net dat soort denken maakt het liberalisme nu bijzonder slecht geplaatst om dynamisch in te spelen op het veranderende Europa.

    Dat liberalisme, dat zullen we echter nog nodig hebben. Gemeenschapsdenken mag nu dan wel populair zijn – en terecht – maar het heeft zo zijn eigen onhebbelijkheden. Vroeg of laat steekt het iemand anders in een cordon. In 2020 zeer sanitair. In 2030 misschien al te identitair.

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Je houdt het niet voor mogelijk, maar noch de Verrijzenis noch het (begin van) eerhesertel voor het Volk dat België – onder dreiging en afpersing - niet alleen groot heeft gemaakt, maar het daarbij ook nog in stand houdt door noeste arbeid en talent voor ondernemen: ze zijn beiden niet progresssief genoeg om mee te spelen in de duivelskunst van het vernietigen van elke menseelijkheid.

    Het cordon sanitaire heeft dus slechts een klein barstje opgelopen maar het zal in de toekomst met des te meer verbetenheid aangehouden worden. We hadden het dus geweten moeten hebben: met dit soort politekers-zakkenvullers valt er geen land bezeilen. Laat staan er een te besturen zoals het hoort.

    De feiten zij dus de feiten. Des te beter. Want onze rangen zullen na deze wel stevig aangevuld worden met Nieuwe Lidkaart van het VB.

    À bas la culotte! Et pour les Flamands la même chose.

    -

    En ‘Onder de Schreve’, m.a.w. tot onder de voeten van Marine Le Pen, die in Atrecht (Arras) de huidige minuten verbijt: is het ‘allons’ of ‘dehors les enfants de la Patre, le jour de gloire est arrivé’?

    Zullen we straks ingelepeld krijgen. De teksten liggen al dagen geleden klaar gemaakt…

    *

     Digithalys

    24-04-2022, 15:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.528 – GEEN MICRO GOLFOVEEN MAAR EEN MACRO GOLFOVEN WORDT AANGEEZET ALS LE PEN HET NIET HAALT

    .

    ZATERDAG 23 APRIL 2022

    Slecht signaal voorr de start van WO 3

    *

          528 – GEEN MICRO GOLFOVEEN MAAR EEN MACRO GOLFOVEN WORDT AANGEEZET ALS LE PEN HET NIET HAALT

     

    *

    I N H O U D

    In zijn stukje van vandaag zet GUVAAL – eerder obvewust? – de juiste toon. Namelijk dat ‘Onze Mensen aan de Top( geen Vredestchters mogen genoemnd worden. Eerder marchads van oorlogstuig. We staan dus voor het feit dat het Islamo Woke Blauw heersersgespuis onderweg is naar de top van de Navo. Het Mirakel van Brakel zou dus binnenkort de kroon op het werk kunnen zetten…. En ’n voet naast Rutte.

    De man kan gerust zijn.

    Want Brakel, dat ligt midden de Oudenaardse bossen, en de Poet zou dat nest dus nooit kunnen viunden om het vn de kaart te vegen.

    Benieuwd naar het debat TVG/Kurk – Bouchez – op De Afspraak van gisteren. TVG in de Taal van Marioanne of Kurk in de Taal van Vondel?

    Of moet ik eerder spreken van een dovemansgesprek?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    23-04-2022

    RHAPSODY IN BLUE

    *

    Opmerkelijk nieuws uit de Belgische politiek: Sophie Wilmès neemt tijdelijk afscheid van haar functie als minister van Buitenlandse Zaken. Haar man en de vader van haar vier kinderen heeft een agressieve vorm van hersenkanker en Sophie vindt dat haar plaats voorlopig thuis is. Voor zoiets kan men niets anders dan veel respect opbrengen.

    Heel wat minder respect is er voor eerste piet Crootje, die beslist heeft als federaal premier die taak van Buitenlandse Zaken erbij te nemen i.pl.v. eens een nieuwe man/vrouw de kans te geven. Alles heeft te maken met het feit dat Crootje zich al een tijdje uitslooft om te canvassen voor een internationale functie en Buitenlandse Zaken daar goed bij past. Nu die andere liberalen Charles Michel en Didier Reynders daarin al geslaagd zijn en Sophie kandidaat was voor de post van NAVO-voorzitter, was de Belgische politieke spoeling internationaal wat dun geworden en wordt er ook regionaal van Open VLD niet veel meer verwacht van de volgende verkiezingen, vandaar.

    Een Franstalige liberaal die zich dezer dagen wél positief liet opmerken, is MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een debat tussen hem en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, gisteren in "Terzake". Het debat was een primeur, omdat Franstalige politieke partijen zich nog altijd houden aan een "cordon sanitaire médiatique". Bouchez zelf begrijpt de kritiek niet en doet steeds meer aan ‘Realpolitik’, iets waar ze bij Open VLD nog niet aan toe zijn.

    Vincent Van Quickenborne vindt wel dat Open VLD zich moet heruitvinden. Hij zou misschien eens kunnen proberen te rade te gaan bij zijn Waalse politieke familie, te beginnen bij ‘barbuto’ Bouchez..

    *

    *

    LE GRAND DÉBAT.

    **

    Le .Pen meet zich presidentieel imago aan, Macron wint op punten

    Maar alles blijft nog mogelijk

    -

    Ruim 15 miljoen Fransen installeerden zich gisterenavond in hun luie zetel voor een bijna drie uren durend debat tussen uittredend president Emmanuel Macron en zijn uitdaagster Marine Le Pen. Een confrontatie die – in tegenstelling tot vijf jaar geleden – géén afgang werd voor Le Pen, maar waarin Macron het inhoudelijk meestal wel op punten haalde van zijn opponente. Al slaagde hij er vaker niet dan wél in om de perceptie van arrogante wonderboy te doorbreken.

    Gespannen

    Koopkracht, koopkracht en nog eens koopkracht. Niet enkel opende het langverwachte debat tussen beide presidentskandidaten met dit thema, de ongebreidelde inflatie en de impact daarvan op de portemonnee van de Fransen kronkelden ook als een rode draad doorheen heel wat andere thema’s. Een duidelijk gespannen Le Pen – de afgang van vijf jaar geleden zal daar wellicht niet vreemd aan zijn geweest – opende met een oproep aan de Franse bevolking, die volgens haar al vijf jaar lijdt en nu de kans krijgt om voor een nieuw collectief project te kiezen.

    Waarna ze onder meer een lans brak voor een BTW-verlaging op brandstoffen en extra geld beloofde aan mensen in een kwetsbare situatie om zo de koopkracht opnieuw wat op te krikken. Het cijfersteekspel over de zin en onzin van bepaalde maatregelen was uiteraard koren op de molen van de economisch veel beter onderlegde Macron, die het bij momenten bijzonder lastig had om zijn superioriteitsgevoel te verbergen.

    Russische lening

    Bij het tweede thema van de avond – het internationale politieke beleid dat Frankrijk de komende jaren moet voeren – schakelde het debat plots enkele versnellingen hoger. Le Pen kantte zich resoluut tegen een boycot op Russische olie of gas, omdat de Franse burgers en bedrijven daarvan het eerste slachtoffer zouden worden. Het ontlokte Macron de opmerking dat haar partijgenoten in het Europees parlement net het tegenovergestelde standpunt hadden verdedigd.

    De zittende president rook zijn kans, en confronteerde Le Pen met de lening die haar partij in 2015 afsloot bij een Russische bank. Een bank die ook nauwe banden had met het Kremlin. ‘U hangt van Poetin af en bent dus niet in staat om een onafhankelijk beleid te voeren tegenover Rusland’, klonk het. ‘Die lening is nog altijd niet terugbetaald, maar u blijft altijd bijzonder dubbelzinnig als het daarover gaat.’

    Le Pen reageerde furieus. Ze ontkende de lening niet, maar wierp Macron voor de voeten dat geen enkele Franse bank haar partij geld wilde lenen, en dat ze dus wel haar toevlucht moest nemen tot een buitenlandse financier. Waarom dat dan precies een aan het Kremlin gelieerde bank moest zijn, dat kwamen we niet te weten. Toch scoorde ook zij punten toen ze fijntjes opmerkte dat diezelfde Emmanuel Macron Poetin enkele jaren geleden nog met alle égards ontvangen had in het paleis van Versailles.

    Frexit?

    Op de vraag van de moderatoren of Le Pen Frankrijk effectief uit de EU zou laten stappen – een idee waar ze jaren geleden al eens mee durfde uit te pakken – volgde nu een resoluut ontkennend antwoord. Al gaf ze ook meteen aan dat ze die EU wel radicaal wil hervormen tot een soort alliantie van landen, waarbij de Europese Commissie veel meer respect zou moeten tonen voor de souvereine keuzes die de lidstaten zelf maken.

    Toen het debat daarna opnieuw de economische toer opging, werd opnieuw duidelijk dat deze Marine Le Pen op heel wat vlakken stilaan een resoluut links programma verdedigt

    Toen het debat daarna opnieuw de economische toer opging, werd opnieuw duidelijk dat deze Marine Le Pen op heel wat vlakken stilaan een resoluut links programma verdedigt. Tegen nieuwe vrijhandelsakkoorden, tegen de onbeperkte detachering van buitenlandse werknemers in Frankrijk en voor een bevriezing van de pensioenleeftijd op 60 of 62 en een verhoging van de pensioenen. Ze doorspekte haar betoog regelmatig met verwijzingen naar de protesten van de gele hesjes en nam het op voor ‘de kleine man’ op het Franse platteland. Een waarnemer zou zich stilaan gaan afvragen waarom Le Pen door haar politieke tegenstanders én de pers nog altijd steevast in de extreemrechtse hoek wordt geduwd. Nogal wat van haar uitspraken gisterenavond zouden immers net zou goed uit de mond van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon kunnen zijn gerold.

    Hautain

    Uiteraard blijft Le Pen bijzonder kritisch voor de islam en blijft ze hameren op een gespierd veiligheidsbeleid, maar het viel toch vooral op in welke mate ze haar discours verbreed heeft in een poging om veel meer landgenoten aan te spreken. In vergelijking met enkele jaren terug komt ze nu ook veel zachter en gematigder – zeg maar p’residentiëler’ – over. Ze had duidelijk haar huiswerk gemaakt en slaagde er af en toe ook in om het Macron lastig te maken. Of dat zal volstaan om de miljoenen nog onbesliste Fransen over de streep te trekken, is een ander paar mouwen.

    Macron zelf kwam gisteren vaak opvallend assertief en dus ook alweer te hautain uit de hoek, maar gaf tegelijk ook blijk van een zelfverzekerdheid die de Fransen van hun president verwachten. En met zijn intelligentie en dossierkennis duwde hij Le Pen ook regelmatig in de hoek. Vooral toen het over het klimaatbeleid ging, zocht ze soms al te nadrukkelijk haar heil in plat populisme en bood ze de zittende president een aantal open doelkansen op een schoteltje aan.

    Veiligheid en migratie

    Pas na ruim twee uur debatteren, kwamen veiligheid en migratie aan bod. Twee thema’s die Marine Le Pen tot voor kort bijzonder nauw aan het hart lagen, maar waar ze tijdens deze campagne bewust wat meer afstand van nam. Ze hoopte zich zo een wat gematigder en meer ‘presidentieel’ imago aan te meten. Of deze strategie de juiste was, zal volgende zondag moeten blijken, want haar politieke tegenstanders bleven haar alvast consequent in het extreemrechtse verdomhoekje duwen. Bovendien zag ze de voorbije maanden ook nogal wat medestanders van het eerste uur naar het Zemmour-kamp overlopen.

    ‘Ik probeer me nog voorzichtig uit te drukken, maar dit land wordt vandaag geconfronteerd met ronduit barbaarse toestanden’, drukte Le Pen meteen het gaspedaal in. ‘De onveiligheid is vandaag overal, van de grootsteden tot in de kleinste dorpjes op het platteland. En de ongebreidelde immigratie draagt daar in sterke mate toe bij. Er is dus absoluut nood aan extra middelen voor de politie én aan een veel kordater optreden van de ordediensten.’ Voor het eerst tijdens dit debat leek Macron enigszins in het defensief gedrongen. Hij schermde met cijfers die de eigen verwezenlijkingen in de verf moesten zetten, maar echt overtuigen kon hij daarbij niet. Ook al niet omdat Le Pen nu wél snel en assertief reageerde.

    Verbod op hoofddoek in openbare ruimte

    Toen ze de vraag kreeg voorgeschoteld of – mocht zij aan de macht komen – een vrouw nog langer gesluierd over straat zou mogen lopen, was het antwoord even resoluut als genuanceerd. ‘Ik strijd niet tegen een godsdienst in het algemeen of tegen de islam in het bijzonder, wél tegen de islamistische ideologie. In de eerste plaats moeten we dus de 570 moskeeën in dit land die als radicaal geboekstaafd staan meteen sluiten. Daarnaast pleit ik onomwonden voor een verbod op religieuze symbolen in de openbare ruimte.’

    Een burgeroorlog

    Het leverde haar prompt het verwijt op van Macron dat ze de hoofddoek, het islamisme en het terrorisme op één hoop gooide. ‘We blijven in dit land vasthouden aan de laïcité. Op school en binnen openbare diensten blijft de hoofddoek dus sowieso verboden, maar op straat zal ik de hoofddoek nooit verbieden. Frankrijk zou het eerste land ter wereld zijn om dit te doen, en het zou in praktijk ook onmogelijk zijn om zo’n verbod te doen naleven.’ Waarna hij zwaar uithaalde naar zijn tegenstandster, en haar ervan beschuldigde een burgeroorlog te zullen ontketenen.

     

    Wie in Frankrijk geboren wordt, zal niet langer automatisch en onvoorwaardelijk de Franse nationaliteit toegewezen krijgen

     

    Le Pen reageerde als door een wesp gestoken. ‘U insinueert dus dat bepaalde mensen in dit land zich niet langer zouden willen onderwerpen aan de Franse wetgeving? Op de koop toe heeft u de voorbije jaren dan wel een charte de la laïcité voorgesteld, maar intussen geen enkele imam of andere islamitische leider die weigerde dit te ondertekenen uitgewezen. Als ik president word, wil ik de Fransen een referendum voorleggen over migratie. Daarin zal ik de bevolking onder meer voorstellen om criminelen van buitenlandse origine het land uit te zetten. Wie in Frankrijk geboren wordt, zal niet langer automatisch en onvoorwaardelijk de Franse nationaliteit toegewezen krijgen en sociale woningen zullen prioritair worden toegewezen aan mensen met de Franse nationaliteit.’

    Laatste peilingen

    De meeste Franse media waren het er na afloop van dit debat over eens: Macron had een licht overwicht en kwam een stuk agressiever uit de hoek dan we van hem gewoon zijn, maar voor Le Pen werd het hoegenaamd geen heruitgave van de afgang van vijf jaar geleden. En dus blijft het, drie dagen voor de beslissende stemgang, bijzonder spannend bij onze zuiderburen. In de laatste peilingen haalt Macron 53 procent, versus 47 procent voor de kandidate van het Rassemblement National. Nooit eerder tijdens deze campagne was de kloof zo klein, alles blijft mogelijk.

    Filip Michiels

    *

     *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    WO 3…. Het blijft een obcessie. Precies omdat er overal als vermoord over gezwegen wordt. Anders zou de Westerse Wereld van direct van aanschijn veranderen want Links zou meteen overal van de kaart geveegd worden want binnen de 24 uur vervangen door Rechts. Want overal vinden we sporen die leiden naar de ondergang. We helpen zelfs dapper mee an vernietigingswapens tegen de Russen. In een oorlog waaar we nierts mee te zien hebben. Het Westen, onder impuls (dreiging?) van Sleepy Joe, tot in de Europese Unie, om de Poet uit te dagen op alle mogelijke manieren. Net Klein Duimpje die de slapende goedmoedige Reus tegen de schenen stampt Het eniige wat telt zijn wapens en nog eens wapens, en de portemonnee.

    De vele honderden miljoenen slachtoffers die er binnenkost zullen zijn? Daar zijn in heel Europa haast geen kerken meer over om iemand deftig te begraven. Wat ook overbodig is, volgens de VRT. We zagen het dus meteen hoe ze het stellen met satelietbeelden uit de ruimte over massagrgven in de buurt van Mariapol. Neen, hun stemmen klonken niet tot in de ruimte…. Hebben we intussen geleerd bij de Amerikhanen die toch overal boven kraaien.

    Marine Le Pen een tweede Pucelle d’Orlé    ns? In een ondertussen totaal ‘gelaïciseerd’ Frankrrijk? Datzelfde land dat er eens prat op ging La Fille la plus Ainée de l’Église te worden genoemd?

    Een tweede Jeanne d’ Arc?

    In een ‘Patrie’ waar de dag van vandaag er geen enkele Bak meer was die zaken wilde doen et Marine Le Pen, wegens veel te veel ‘extrème droite’, en die zich dus heeft moeten wenden tot een Russische Bank om het hoofd boven water te houden…

    Een dermate bekrompen Volk wil, onder Marcon, de pretentie hebben om de wereld te helpen beter maken?

    Pek en veren voor Macron, en Blijde Intrede voor La Plume, die nu toch al in Atrecht (Aras) verblijft…

    **

    Digithalys

    23-04-2022, 15:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 527 – ZOWEL NATIONAAL ALS INTERNATIONAAL IS HET COMMNDO EEN HOERENBOEL

    .

    VRIJDAG 22 APRIL 2022

    *

            527 – ZOWEL NATIONAAL ALS INTERNATIONAAL IS HET COMMNDO EEN HOERENBOEL

    *

    I N H O U D

    U leest eerst maar wat volgt, dan kunnnen de lezers me misschien gelijk geven.

     

    Poilitiek bedrijnven zou Leiderschap moeten betekenen. Voorgaan uitsluitend in het voordeel van Het Eigen Volk Eerst.

    De Geschiedenis leert ons dat het vroeger al niet veel beter is geweest, ja, dat alles feitelijk al begonnen is in het Aards Paradijs toen de Eerste Mens al niet meer kon weerstaan aan de Verleiging. De drie Hoogdletters ‘G’, U weet wel. Maar daar moeten we al alng een derde letter aan toevoegen. De ‘I’ van de Islam die bezig is deze planeet voor Mens & Dier naar de knoppen te helpen.

    Een mens zou zich op de lange duur afvragen waarom ze dat doen.

    Ja Ja, die 72 dagverrse Jonge Maagdeen in het Eeuwig Leven….

    Anders gezegd: Nooit genoeg. Ikke, Ikke en de rest kan stike….

    BREAKING NEWS

    *

    HET NIEUWE GEZICHT VAN HET LINKS NAZISME IN VLAANDEREN

     

    20 april 2022 De Ziel

    Terwijl de deugpers met Knack voorop mensen met andere gedachten wanhopig tracht vast te pinnen aan Putin opdat zijn slechtheid op hen zou afslaan, huppelt Groene madam Mieke Vogels vlotjes heen en weer over de scheidingslijn van cordon sanitaire tot Vlaams Links Nazisme, en terug.

    Knack en ander media-ongedierte kijkt zedig weg als Mieke Vogels poneert dat België beter de NAVO verlaat om Putin te omarmen. “Omdat we Putin nodig hebben om het klimaatprobleem op te lossen”, zei ze gisteren in de deugvod De Morgen. Dat Putin ongegeneerd zijn buurland aan flarden schiet en een nooit geziene exodus naar ons land veroorzaakt dekt ze met de mantel der liefde toe.

    Vogels is van dezelfde moeras luchtpartij als Wouter Van Besien, die zijn plusvrouw, Danielle Dierckx, parkeerde in het rode pluche van De Roma. Alwaar ze van De Roma een cultuur concentratie kamp mocht maken mét het geld van het volk. Zo verbood Dierckx recent nog een boekvoorstelling van Dyab Avou Jahjah. Hij moest gestraft worden omdat hij zijn boek had laten uitgeven bij een uitgever die ooit ook een boek had uitgegeven van een zoon van iemand van het Vlaams Belang. (Voor artikel klik HIER. Ja, zo ziet het Links Nazisme in Vlaanderen er vandaag uit. Mensen in schutkringen steken, Russische oorlogsleiders bewieroken, afstand doen van de NAVO… het kan niet op bij Groen.

    Breaking News

    *

    Links Nazisme in Vlaanderen groeit met de dag, zie de totaal ongepaste handelingen van ‘kunstencentrum’ De Roma

    19 april 2022 Roski

    Vlaanderen kleurt grauwer met de dag. We mogen zonder blozen spreken van de opkomst van een ongebreideld Links Nazisme waarbij denkers en sprekers wiens gedachten niet overeenstemmen met een links gedachtengoed worden verketterd en een plaats wordt ontzegd in publieke gesubsidieerde middens.

    Dat het Links Nazisme zich hierbij letterlijk in de eigen voet schiet, waarbij tevens het acute gevaar voor het opkomende Links Nazisme geïllustreerd wordt, is het volgende waargebeurde verhaal.

    Een man met felgroene bril, en dan bedoelen we écht gifgroen, werkte jarenlang samen met Doorbraak. Zijn foute bril gaf aan dat hij eerder links dan rechts georiënteerd in het leven stond. De man verzorgde een tijd lang de boeken van Doorbraak en startte er ook een wijnservice. Zijn keuze van wijnen gaf aan dat hij eerder links dan rechts georiënteerd in het leven stond. De man heette Karl Drabbe. De man kwam onlangs onderhuids in het nieuws omdat hij een tijdlang de partner was van Saïda Boujdaine. Dit Marokkaans onevenwichtig wicht wurmde zich begin april 2022 tot op de voorpagina van Dag Allemaal (lees het artikel HIER) omdat ze niet alleen met Dhr Drabbe gevogeld had maar ook met Yves Leterme. Blijkbaar had haar sapuitwisselingsproject met Leterme niet opgeleverd wat ze eruit had willen halen, dus zocht ze haar gram in de pers. Een aantal idiote schrijvelaars van Dag Allemaal, onderdeel van DPG Media, kwamen kwijlend klaar bij het overigens zo goed als 100% fake verhaal van Saïda Boujdaine over Yves Leterme. Maar daar gaat het hier niet over. Of wacht, misschien toch een beetje. Lees naarstig verder.

    Ertsberg

    Die man met kleurrijke bril, Drabbe dus, was eigenlijk de kwaadste niet want hij had het lef en de ballen om een nieuwe uitgeverij op te richten op 8 juli 2021. Terwijl iedereen door corona overvallen werd en het leven tot stilstand kwam, deed Drabbe wat echte ondernemers doen, de koe bij de horens vatten en initiatief nemen. Hij noemde zijn uitgeverij ‘Ertsberg‘.

    De keuze van uitgever Drabbe was tot hier toe zonder meer evenwichtig. Hij publiceerde boeken van zowel links als rechts als het midden. De Ertsberg-stal herbergt auteurs als Philippe De Backer, Peter De Keyzer, Jean-Marie Dedecker, Mark Elchardus, Frank Judo, Alain Mouton en zelfs Filip Moens, een notoir voorstander van LGBTQIA-aanvaarding. Wie niet beter weet zou denken dat bij Drabbe kwaliteit primeert boven het commerciële. Alleen dat laatste is wellicht al verdacht voor de nieuwe protagonisten van het Links Nazisme in Vlaanderen.

     

    Wij van ‘tScheldt weten dat de uitgeverij van Drabbe nogal zeer links in het leven staat. Dat werd pijnlijk geïllustreerd door een medewerker van Ertsberg, een zekere Michael Domen. Deze ‘redacteur’ werkte drie jaar lang aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB) voor hij bij Ertsberg kwam te werken. Hij was beter bij dat Instituut gebleven want onder de vlag van Erstberg begon deze linkse Neanderthaler bijzonder giftig over ‘tScheldt te tweeten. De initiële bewondering voor het ondernemersinitiatief van Drabbe kreeg bij de ‘tScheldt-redactie hierdoor een stevige knauw. Domen kreeg op Twitter lik op stuk van het Twitter-team van ‘tScheldt waarbij hij al snel ‘tScheldt blokkeerde, een nogal onhandige actie van een boekenuitgeverij-medewerker.

    De bovenstaande paragraaf dient niet om de ons voor de rest onbekende Michael Domen tegen de schenen te schoppen, de paragraaf illustreert alleen maar dat de ziel van Ertsberg grondig links georiënteerd is.

    Karma

    Want wat gebeurde er vervolgens?

     

    Ertsberg sloeg Dyab Abou Jahjah aan de haak als auteur. Tussen ons gezegd en gezwegen, dat was niet zo moeilijk, want Dyab Abou Jahjah is getrouwd met de zus van… hou u vast…. Saïda Boujdaine, het onevenwichtige wicht dat aast op het karkas van Yves Leterme en de sponde deelde met Karl Drabbe, allicht omdat ze in de uitgever een trapje zag om zich hogerop te slapen in de samenleving.

     

    De min of meer familiale lijn tussen Karl Drabbe en Dyab Abou Jahjah zal het vermoedelijk makkelijk gemaakt hebben voor beide mannen om elkaar te vinden respectievelijk als auteur en uitgever.

    De laatste die we ervan kunnen verdenken rechts, conservatief of rechtsextremistisch te zijn is uiteraard Dyab Abou Jahjah. Het moet gezegd dat de ouder wordende Dyab Abou Jahjah steeds meer indruk maakt en intellectueel gewicht in de maatschappelijke schaal weet te leggen. De standpunten van Jahjah over Vrije Meningsuiting en Persvrijheid zijn zelfs gezonder en doordachter te noemen dan de fake invulling die blanke politici als Bart SSomers of Egbert Lachaert eraan geven of Godbetert extreemwitte onderzoeksrechters als Theo Byl. U weet wel het trio dat huiszoekingen organiseerde bij ‘tScheldt en partners. Jahjah heeft als eerste ook een schrander inzicht ontwikkeld over wat nu woke is of wat wappies zijn. Vandaar dat het helemaal niet zo gek is dat Ertsberg een nieuw boek van Jahjah uitgeeft.

    Persvoorstelling

    Een boek uitgeven gaat meestal gepaard met een met alcohol overgoten maidentrip in een of ander kunstencentrum of conferentiezaal. De auteur komt er zijn boek voorstellen en tekenen, de uitgever mag er glimmen van trots, de pers mag er afhankelijk van het budget een broodje dan wel copieuze maaltijd nuttigen. Dat is te zeggen iedereen van de pers behalve ‘tScheldt. Door de unieke actie van de Vlaamse Vereniging van Journalisten ten behoeve van de gepolitiseerde processen tegen ‘tScheldt, dwz het produceren van een memo waarin staat dat ‘tScheldt geen journalistiek is, wordt ‘tScheldt op geen enkele boekvoorstelling uitgenodigd. De grap is uiteraard dat er ondertussen van elk mediahuis wel een journalist onder pseudoniem meeschrijft met ‘tScheldt waardoor officieus ‘tScheldt overal aanwezig is.

     

    Zo wilde Erstberg het boek van Jahjah voorstellen in De Roma te Antwerpen.

     

    Niet al te ver gezocht want er hangt al vele jaren een affiche met de naam Jahjah op in de hal van De Roma! Reeds jaren gebruikt De Roma de naam van Abou Jahjah om zichzelf het diverse laagje vernis te geven nodig in het hart van Borgerhout om niet elke dag de ramen ingegooid te krijgen door Marokkaanse schoffies die geen boodschap hebben aan optredens van Bart Peeters of BLØF in hun territorium.

     

    Vermoedelijk dachten Ertsberg en Jahjah dat de organisatie van hun persvoorstelling in De Roma een fluitje van een cent was. Niet in het minst omdat De Roma zowat de helleput van bij elkaar gesprokkeld subsidiegeld is. Niet in het minst omdat de directrice er de naar boven geparachuteerde Danielle Dierckx is. Wie is Danielle Dierckx? De minstens tweede vrouw van politicus Wouter Van Besien. Kortom, er was geen beter links platform om het boek van Dyab Abou Jahjah aan de wereld voor te stellen dan De Roma.

     

    Dat was dan toch buiten De Roma gerekend zo blijkt nu.

    De Roma beschouwt zich als een moerasfilter die met geld van de overheid kunst en cultuur moet zuiveren van ongewenste gedachten en ontaarde auteurs.

    Want Ertsberg is volgens De Roma een vuile uitgeverij. Ertsberg publiceerde in haar éénjarig bestaan al wel eens een boek van een rechtse denker. Zoals bijvoorbeeld een boek van Koen Dillen, zoon van wijlen Karel Dillen, stichter van het VB. Een partij waar Koen Dillen zich overigens in 2011 van distantieerde uit onvrede met de aanwezigheid van Filip Dewinter in de partij. Dillen is een Frankrijk-kenner en hij schreef in het verleden onder pseudoniem enkele gesmaakte biografieën over Nicolas Sarkozy en François Mitterrand. Dit jaar verscheen er bij Ertsberg “De Polemist en de President” van de hand van Koen Dillen, onder eigen naam.

    Het bovenstaande was genoeg om de organisatoren van De Roma in zuiverings-modus te doen schieten. De Roma beschouwt zich als een moerasfilter die met geld van de overheid kunst en cultuur moet zuiveren van ongewenste gedachten en ontaarde auteurs.

     

    De Roma vond het niet kunnen dat Ertsberg een stem had gegeven aan een Entartete schrijver zoals Koen Dillen. In afwachting van de opname van Koen Dillen in een gesubsidieerd zuster-concentratiekamp van De Roma besloot De Roma de toegang tot haar zalen te ontzeggen aan iedereen die verbrand is door Ertsberg, Dyab Abou Jahjah inclusief. Ook al hangt zijn affiche in De Roma.

     

    Het bericht van De Roma naar Ertsberg met hun weigering is ijzingwekkend en laat niets aan de verbeelding over. Wie een voorbeeld zoekt van Links Nazisme… Zoek niet ver. Zoek niet verder. Het Antwerpse cultuurconcentratiekamp bevindt zich achter Uw hoek in Borgerhout, wordt politiek gestuurd door de bedgenoot van een Groen-politicus en werd en wordt zwaar gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, de Stad Antwerpen, de Provincie Antwerpen en één of ander Europees Deugfonds.

    Draaikont Danielle Dierckx

     

    Toen Jahjah de weigering van De Roma op Twitter deelde, voelde directrice Danielle Dierckx aan haar water dat haar cultuurconcentratiekamp misschien ineens wat veel hooi op haar vork had genomen. Ze communiceerde onmiddellijk dat de weigering berustte op een misverstand, uitsluitend en alleen in het hoofd van Jahjah, alsof de bebaarde inwijkeling de Vlaamse taal niet machtig genoeg was om de fijnbesnaarde en zoetgevooisde volzinnen van De Roma-medewerkers te begrijpen en te interpreteren.

     

    Daar kwam abrupt een einde aan toen Jahjah de neergeschreven weigering van De Roma publiceerde. Danielle Dierckx slaapt dus niet alleen met een politicus, ze draagt ook al zijn vlooien en heeft zich zijn besmuikte schurkentaal eigen gemaakt. Niet meer wetende waar haar leugenachtige kont te draaien stuurde Dierckx snel een berichtje de wereld in dat…. alle zalen in De Roma de volgende 99 jaar zijn volgeboekt en er dus logistiek-gewijs geen plaats meer is voor een boekvoorstelling in De Roma voor een boek van Ertsberg.

    Breaking News

    *

    Links Nazisme in Vlaanderen groeit met de dag, zie de totaal ongepaste handelingen van ‘kunstencentrum’ De Roma

    19 april 2022 Roski

    Vlaanderen kleurt grauwer met de dag. We mogen zonder blozen spreken van de opkomst van een ongebreideld Links Nazisme waarbij denkers en sprekers wiens gedachten niet overeenstemmen met een links gedachtengoed worden verketterd en een plaats wordt ontzegd in publieke gesubsidieerde middens.

    Dat het Links Nazisme zich hierbij letterlijk in de eigen voet schiet, waarbij tevens het acute gevaar voor het opkomende Links Nazisme geïllustreerd wordt, is het volgende waargebeurde verhaal.

    Een man met felgroene bril, en dan bedoelen we écht gifgroen, werkte jarenlang samen met Doorbraak. Zijn foute bril gaf aan dat hij eerder links dan rechts georiënteerd in het leven stond. De man verzorgde een tijd lang de boeken van Doorbraak en startte er ook een wijnservice. Zijn keuze van wijnen gaf aan dat hij eerder links dan rechts georiënteerd in het leven stond. De man heette Karl Drabbe. De man kwam onlangs onderhuids in het nieuws omdat hij een tijdlang de partner was van Saïda Boujdaine. Dit Marokkaans onevenwichtig wicht wurmde zich begin april 2022 tot op de voorpagina van Dag Allemaal (lees het artikel HIER) omdat ze niet alleen met Dhr Drabbe gevogeld had maar ook met Yves Leterme. Blijkbaar had haar sapuitwisselingsproject met Leterme niet opgeleverd wat ze eruit had willen halen, dus zocht ze haar gram in de pers. Een aantal idiote schrijvelaars van Dag Allemaal, onderdeel van DPG Media, kwamen kwijlend klaar bij het overigens zo goed als 100% fake verhaal van Saïda Boujdaine over Yves Leterme. Maar daar gaat het hier niet over. Of wacht, misschien toch een beetje. Lees naarstig verder.

    Ertsberg

    Die man met kleurrijke bril, Drabbe dus, was eigenlijk de kwaadste niet want hij had het lef en de ballen om een nieuwe uitgeverij op te richten op 8 juli 2021. Terwijl iedereen door corona overvallen werd en het leven tot stilstand kwam, deed Drabbe wat echte ondernemers doen, de koe bij de horens vatten en initiatief nemen. Hij noemde zijn uitgeverij ‘Ertsberg‘.

    De keuze van uitgever Drabbe was tot hier toe zonder meer evenwichtig. Hij publiceerde boeken van zowel links als rechts als het midden. De Ertsberg-stal herbergt auteurs als Philippe De Backer, Peter De Keyzer, Jean-Marie Dedecker, Mark Elchardus, Frank Judo, Alain Mouton en zelfs Filip Moens, een notoir voorstander van LGBTQIA-aanvaarding. Wie niet beter weet zou denken dat bij Drabbe kwaliteit primeert boven het commerciële. Alleen dat laatste is wellicht al verdacht voor de nieuwe protagonisten van het Links Nazisme in Vlaanderen.

     

    Wij van ‘tScheldt weten dat de uitgeverij van Drabbe nogal zeer links in het leven staat. Dat werd pijnlijk geïllustreerd door een medewerker van Ertsberg, een zekere Michael Domen. Deze ‘redacteur’ werkte drie jaar lang aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB) voor hij bij Ertsberg kwam te werken. Hij was beter bij dat Instituut gebleven want onder de vlag van Erstberg begon deze linkse Neanderthaler bijzonder giftig over ‘tScheldt te tweeten. De initiële bewondering voor het ondernemersinitiatief van Drabbe kreeg bij de ‘tScheldt-redactie hierdoor een stevige knauw. Domen kreeg op Twitter lik op stuk van het Twitter-team van ‘tScheldt waarbij hij al snel ‘tScheldt blokkeerde, een nogal onhandige actie van een boekenuitgeverij-medewerker.

    De bovenstaande paragraaf dient niet om de ons voor de rest onbekende Michael Domen tegen de schenen te schoppen, de paragraaf illustreert alleen maar dat de ziel van Ertsberg grondig links georiënteerd is.

    Karma

    Want wat gebeurde er vervolgens?

     

    Ertsberg sloeg Dyab Abou Jahjah aan de haak als auteur. Tussen ons gezegd en gezwegen, dat was niet zo moeilijk, want Dyab Abou Jahjah is getrouwd met de zus van… hou u vast…. Saïda Boujdaine, het onevenwichtige wicht dat aast op het karkas van Yves Leterme en de sponde deelde met Karl Drabbe, allicht omdat ze in de uitgever een trapje zag om zich hogerop te slapen in de samenleving.

     

    De min of meer familiale lijn tussen Karl Drabbe en Dyab Abou Jahjah zal het vermoedelijk makkelijk gemaakt hebben voor beide mannen om elkaar te vinden respectievelijk als auteur en uitgever.

    De laatste die we ervan kunnen verdenken rechts, conservatief of rechtsextremistisch te zijn is uiteraard Dyab Abou Jahjah. Het moet gezegd dat de ouder wordende Dyab Abou Jahjah steeds meer indruk maakt en intellectueel gewicht in de maatschappelijke schaal weet te leggen. De standpunten van Jahjah over Vrije Meningsuiting en Persvrijheid zijn zelfs gezonder en doordachter te noemen dan de fake invulling die blanke politici als Bart SSomers of Egbert Lachaert eraan geven of Godbetert extreemwitte onderzoeksrechters als Theo Byl. U weet wel het trio dat huiszoekingen organiseerde bij ‘tScheldt en partners. Jahjah heeft als eerste ook een schrander inzicht ontwikkeld over wat nu woke is of wat wappies zijn. Vandaar dat het helemaal niet zo gek is dat Ertsberg een nieuw boek van Jahjah uitgeeft.

    Persvoorstelling

    Een boek uitgeven gaat meestal gepaard met een met alcohol overgoten maidentrip in een of ander kunstencentrum of conferentiezaal. De auteur komt er zijn boek voorstellen en tekenen, de uitgever mag er glimmen van trots, de pers mag er afhankelijk van het budget een broodje dan wel copieuze maaltijd nuttigen. Dat is te zeggen iedereen van de pers behalve ‘tScheldt. Door de unieke actie van de Vlaamse Vereniging van Journalisten ten behoeve van de gepolitiseerde processen tegen ‘tScheldt, dwz het produceren van een memo waarin staat dat ‘tScheldt geen journalistiek is, wordt ‘tScheldt op geen enkele boekvoorstelling uitgenodigd. De grap is uiteraard dat er ondertussen van elk mediahuis wel een journalist onder pseudoniem meeschrijft met ‘tScheldt waardoor officieus ‘tScheldt overal aanwezig is.

     

    Zo wilde Erstberg het boek van Jahjah voorstellen in De Roma te Antwerpen.

     

    Niet al te ver gezocht want er hangt al vele jaren een affiche met de naam Jahjah op in de hal van De Roma! Reeds jaren gebruikt De Roma de naam van Abou Jahjah om zichzelf het diverse laagje vernis te geven nodig in het hart van Borgerhout om niet elke dag de ramen ingegooid te krijgen door Marokkaanse schoffies die geen boodschap hebben aan optredens van Bart Peeters of BLØF in hun territorium.

     

    Vermoedelijk dachten Ertsberg en Jahjah dat de organisatie van hun persvoorstelling in De Roma een fluitje van een cent was. Niet in het minst omdat De Roma zowat de helleput van bij elkaar gesprokkeld subsidiegeld is. Niet in het minst omdat de directrice er de naar boven geparachuteerde Danielle Dierckx is. Wie is Danielle Dierckx? De minstens tweede vrouw van politicus Wouter Van Besien. Kortom, er was geen beter links platform om het boek van Dyab Abou Jahjah aan de wereld voor te stellen dan De Roma.

     

    Dat was dan toch buiten De Roma gerekend zo blijkt nu.

    De Roma beschouwt zich als een moerasfilter die met geld van de overheid kunst en cultuur moet zuiveren van ongewenste gedachten en ontaarde auteurs.

    Want Ertsberg is volgens De Roma een vuile uitgeverij. Ertsberg publiceerde in haar éénjarig bestaan al wel eens een boek van een rechtse denker. Zoals bijvoorbeeld een boek van Koen Dillen, zoon van wijlen Karel Dillen, stichter van het VB. Een partij waar Koen Dillen zich overigens in 2011 van distantieerde uit onvrede met de aanwezigheid van Filip Dewinter in de partij. Dillen is een Frankrijk-kenner en hij schreef in het verleden onder pseudoniem enkele gesmaakte biografieën over Nicolas Sarkozy en François Mitterrand. Dit jaar verscheen er bij Ertsberg “De Polemist en de President” van de hand van Koen Dillen, onder eigen naam.

    Het bovenstaande was genoeg om de organisatoren van De Roma in zuiverings-modus te doen schieten. De Roma beschouwt zich als een moerasfilter die met geld van de overheid kunst en cultuur moet zuiveren van ongewenste gedachten en ontaarde auteurs.

     

    De Roma vond het niet kunnen dat Ertsberg een stem had gegeven aan een Entartete schrijver zoals Koen Dillen. In afwachting van de opname van Koen Dillen in een gesubsidieerd zuster-concentratiekamp van De Roma besloot De Roma de toegang tot haar zalen te ontzeggen aan iedereen die verbrand is door Ertsberg, Dyab Abou Jahjah inclusief. Ook al hangt zijn affiche in De Roma.

     

    Het bericht van De Roma naar Ertsberg met hun weigering is ijzingwekkend en laat niets aan de verbeelding over. Wie een voorbeeld zoekt van Links Nazisme… Zoek niet ver. Zoek niet verder. Het Antwerpse cultuurconcentratiekamp bevindt zich achter Uw hoek in Borgerhout, wordt politiek gestuurd door de bedgenoot van een Groen-politicus en werd en wordt zwaar gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, de Stad Antwerpen, de Provincie Antwerpen en één of ander Europees Deugfonds.

    Draaikont Danielle Dierckx

     

    Toen Jahjah de weigering van De Roma op Twitter deelde, voelde directrice Danielle Dierckx aan haar water dat haar cultuurconcentratiekamp misschien ineens wat veel hooi op haar vork had genomen. Ze communiceerde onmiddellijk dat de weigering berustte op een misverstand, uitsluitend en alleen in het hoofd van Jahjah, alsof de bebaarde inwijkeling de Vlaamse taal niet machtig genoeg was om de fijnbesnaarde en zoetgevooisde volzinnen van De Roma-medewerkers te begrijpen en te interpreteren.

     

    Daar kwam abrupt een einde aan toen Jahjah de neergeschreven weigering van De Roma publiceerde. Danielle Dierckx slaapt dus niet alleen met een politicus, ze draagt ook al zijn vlooien en heeft zich zijn besmuikte schurkentaal eigen gemaakt. Niet meer wetende waar haar leugenachtige kont te draaien stuurde Dierckx snel een berichtje de wereld in dat…. alle zalen in De Roma de volgende 99 jaar zijn volgeboekt en er dus logistiek-gewijs geen plaats meer is voor een boekvoorstelling in De Roma voor een boek van Ertsberg.


    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    En als ze er met z’n allen één pot nat van gemaakt hebben, dan steken ze even de koppen bij elkaar om daarna met des te meer ijver elkaars grondgebied in te palmen.

    Duvels zak immers is nooit vol.

    En tussen al dat vuil, leeft af en toe iemand die het anders ziet. Maar die gaat niet lang mee. Aan 33 jaar wordt die gekruissigd. Of verbannen. Of monddood gemaakt.

    Dat Tom van Grieken dus maar goed uitt zijn doppen kijkt. Een ongeluk zit soms in een klein gaatje…..

    *

     Digithalys

    23-04-2022, 11:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    22-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.526 - WATI NU IN IOEKRAÏNE GEBEURRT GEBEURDFE BIJ ONS 500 JAAR GELEDEN: OORLOG VOOR DE VRIJHEID. TOEN WAS DE AGTRSSOR FRANKRIJK EN DIE DINGELANDIJ DUURT NOG ALTIJD VOORT

    .

    WOENSDAG 20 APRIL 2022

    *

    20/4/1553

    VERNIETITING TERWAAN ALEX       FARNÈSE (BLOG 478)

    *

          526 - WATI NU IN IOEKRAÏNE GEBEURRT GEBEURDFE BIJ ONS 500 JAAR GELEDEN: OORLOG VOOR DE VRIJHEID. TOEN WAS DE AGTRSSOR FRANKRIJK EN DIE DINGELANDIJ DUURT NOG ALTIJD VOORT

     *

    I N H O U D

    In 1553 (zie hiervoen): het einde van de Spaanse Overheersing na keizer Krel V, de Habsburger vindt de overweldiging plaats van Vlaandeeren door de inhalige Fransen. Die hebben het vooral voorzien op de landenggte van waaruit men de standen van Groot Brittanië kan zien bewegen. Vooraal in wat we sedertdien Frans-Vlaandeen zijjn moeten gaan oemen. Daar vindt een soort van probatie-uitgve in onze tijden plaats van hetzelfde als de Navo en de Poet thans uitvechten bij het Oekraiense broedervolk. Noch de Poet noch de Navo hebbben daar het muibste recht toe. Ook noch Spanje noch Franrkijk hadden daarote toen enige voorrechtd, want DIT WAS ONS LAND. Als troost kunnen we hier alleen meegeven, dat er bij ons straksz in Mei 2024 veelbelovende verkiezingen zitten aan te komen. Waar eindekijk een Nieuw ONAFHANKELIJK Vlaandern zal herboven worden. Met trugname van onze verloren vrijheden en verloren grondgebieden….

    De Hoop namelijk, is een der vooraamsteChristelijke Deugden. Gelof, Hoop en Liefde. Naast volhanding in het Goede.

    Voor meer details over de voorgrschiedenis over de Vernietiithg g van TERWAAN (Thérouane), beginnendebij Julius Cesar, kan – zonder belgicistische censuur - terecht op Wikipedia.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Terwaan

    Volgens mij is dit meer dan de moeite waard voor het Vlaams Belang, om wat minder WOKE   te denken om dichter bij huus te blijven. Want de echte waarheiid zit in het bloed der Vlamignen ingebakken en NIET in de Rode Nieuwlichterij die toch maar van voorbijgaande aard is geweest….

    OEKRAÏNE BIJ DE EUROPESE UNIE?

    NIKS MIS MEE

    **

    Commentaar - 20/04/2022 Emmanuel Waegemans

    *

     In de analyses van het ‘conflict in Oekraïne’ (wat een eufemisme voor een verwoestende oorlog!) verwijzen mensen graag naar de rol van de Verenigde Staten en de schuld die de VS zogenaamd zou hebben aan de oorlog. Amerika en Europa zouden Oekraïne ertoe aangezet hebben om te vragen lid te mogen worden van de NAVO en van de EU en zo zouden ze Rusland geprovoceerd hebben. De vraag is wat daar verkeerd aan is.

    We kunnen misschien het lidmaatschap van de NAVO buiten beschouwing laten, dat blijkt heel moeilijk te liggen en daarover valt vermoedelijk niet te onderhandelen in de gegeven omstandigheden. Daarbij wordt wel eens vergeten dat president Jeltsin het daar ooit mee eens was. Hij is op zijn aanvankelijke goedkeuring nog teruggekomen, de ene keer kon het, de andere keer niet. In het begin van de jaren 2000, tijdens de eerste ambtstermijn van Vladimir Poetin, sprak hij nog over toetreding van Rusland bij de NAVO. Het valt te betreuren dat dit niet gebeurd is. De vraag blijft dan wat er zo verwerpelijk is aan de vraag van Oekraïne om bij de EU te komen ?

    Klein-Rusland

    Ook al in de tsaristische tijd had Oekraïne het niet gemakkelijk. Het werd als een provincie van Rusland gezien. Het kreeg dan ook steevast het lidwoord ‘de’ aan zijn naam geplakt – ‘de Oekraïne’, wat het tot een regio, een provincie degradeerde, vgl. de Limburg, de Elzas, de Congo !. Men noemde Oekraïne doorgaans ‘Klein-Rusland’ en de Oekraïners ‘Kleinrussen’. Niet helemaal ten onrechte vonden de Oekraïners dat denigrerend, alhoewel het zo niet bedoeld was. Oekraïne was nu eenmaal kleiner dan het grote buurland Rusland, waarvan het deel uitmaakte. Het reactionaire bewind van Alexander III (1881-1894) verbood de taal van de ‘provincie’: ‘het Kleinrussisch bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan’, zoals Alexander III het laconiek uitdrukte.

    Holodomor en sovjetisering

    In de 20e eeuw heeft ‘de Oekraïne’ als Sovjetrepubliek (1918-1991) verschrikkelijk veel te lijden gehad onder de heerschappij van de Sovjets. Na een korte onafhankelijkheid direct na 1918, toen het Russische Imperium instortte en Polen, Finland, de Baltische landen, de Kaukasische landen en Oekraïne zich afscheidden, hoorde Oekraïne weer bij Rusland als Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek.

     

    Zo zou de toekomstige leider Chroesjtsjov tijdens zijn jaren als partijchef van Oekraïne persoonlijk voor één miljoen slachtoffers verantwoordelijk zijn

    Dat lidmaatschap heeft Oekraïne alleen maar misère gebracht : niet alleen de kunstmatig in het leven geroepen hongersnood (holodomor) in de jaren dertig met miljoenen slachtoffers, maar ook de sovjetisering (gedwongen collectivisering van de landbouw, vijfjarenplannen) die aan honderdduizenden Oekraïners het leven of de vrijheid kostte. Zo zou de toekomstige leider Chroesjtsjov tijdens zijn jaren als partijchef van Oekraïne persoonlijk voor één miljoen slachtoffers verantwoordelijk zijn.

    Je kunt niet verwachten van de Oekraïners dat ze begrip opbrengen voor Rusland, dat ze van het Russische regime zouden houden, laat staan dat ze ‘dankbaar’ zouden moeten zijn voor tientallen jaren onderdrukking en terreur. Rusland heeft zich tegenover zijn ex-republieken, net als tegen de landen van het overige Oostblok (Polen, Tsjechoslovakije, de Baltische landen, Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Joegoslavië, DDR), nooit verontschuldigd voor de begane misdaden of begrip getoond voor de rancune of de haat van tientallen miljoenen mensen die ze generaties lang geterroriseerd hebben. Het minste wat je zou verwachten als gebaar van goede wil en verzoening.

    Poetin vervalst de geschiedenis

    Na 1991 zagen de Oekraïners de kans schoon om hun land een nieuwe oriëntatie te geven: niet meer gericht op het autoritaire Rusland of de dictatoriale Sovjetunie, maar op het Westen, de westerse democratie, ook niet zonder fouten of gebreken, maar vele keren redelijker en fatsoenlijker dan de bullebak Rusland (onder tsaristisch of Sovjetbewind). De nieuwe oriëntatie van Oekraïne op het Westen, in concreto samenwerking met de Europese Unie, was een doorn in het oog van het Rusland van Poetin, dat bang was dat Oekraïne met de tijd zou kunnen uitgroeien tot een fatsoenlijk land waar westerse normen heersen (eerlijke verkiezingen, transparantie in de politiek, vrijheid van pers, geringe corruptie, fatsoenlijke lonen…) Het zou de ogen van de gewone Rus kunnen uitsteken.

    Die vrijheid gunt het Kremlin zijn buurland niet. De bewering van de Russische president dat Oekraïne geen eigen land, geen natie is, maar altijd onderdeel van Rusland is geweest en dus geen recht van bestaan heeft, is een flagrante vervalsing van de geschiedenis. Waarom zou Oekraïne aan zijn buur moeten vragen bij wie het mag aansluiten, op wie het zich mag richten ? Vraagt Rusland soms aan Oekraïne of het akkoord gaat met de oriëntatie van Rusland op China ? Oekraïne is een soeverein, onafhankelijk land met een vrij verkozen president, waarvan de bewoners gekozen hebben voor aansluiting bij het Westen en bij de Europese Unie. Niemand heeft het recht hun dat te ontzeggen. En al zeker niet de Russen.

     

     **

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     

    Het is dis inderdaad een slechte karakterterek van mijnentwege, om altijd maar meer te weten te komen. En bijvoorbneld diezelfde Julius Ces   r met zijn gezegde, dat van alle Galliërs, de Belgen de strafsten waren. Die ‘Galliërs’ waarvan spralke, waren dat miishien de Menapiëtrs, onze verre voorvaderen?

    want net zoals Mariapolis in Oekraïnee op een landengte ligt tussen twee begeerlijke

    vastelanden; is het Nauw van Kales zoweel voor Frankeijk alq voor Engeland, de begeerde opstap naar het WERkZAME dus RIJKE buurland Vlaandeeen…

    Straks, de

    24de, dag dag op dag 2 maand na het uitbreken van de oorlog in het Oosten, weten we hoe laat het is met La Première Plume de France.  

    Als die het haalt, ’(n gewezen Communiste in haar jeugd), moeten we toch eens praten over CAELE, die daar ondertussen ten onrechte Calais genoemd wordt.

    Omdat Cael teveel doet denken aan kaal plukken?

    *

     Digithalys

    22-04-2022, 14:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.525 – HOE EEN KETTERSE EX-JEZUIETI VAN UIT HET HIERNAMAALS DE HEROPSTANDIG NAGEEFT

    .

    DINSDAG 19 APRIL 2022

     

    *

         525 – HOE EEN KETTERSE EX-JEZUIETI VAN UIT HET HIERNAMAALS DE HEROPSTANDIG NAGEEFT

    *

    I N H O U D

    Juist, inderdaad. Ik had het over wijlen Etienne Vermeerschh, de Gentse Emeritus Hoogleraar, die door ondergetekende evengoed met eerbied als met afrschuw bijgetreden werd. ‘Rechts’ bedekte alles met de mantel der Lierde, en Linkd verafgpodde hem omdat hij in hun plaats hun déstructieve verzuchtungen bekroonde.

    Hoe immrs kan een vaandelvluchtigge – en dan nog wrel ene uit de Voorste Gelederen, der Uitverkorenen, de Societeit van Jezus zelf - ooit nog door een serieus iemaned met goddelijk respct bejegend worde?.

    Wat is het verschil tussen deze mismijterde altariguur als U de Paus, in vole ornaat, de voordeur achter zich ziet dicht trekken van een goedkoop volks-bordeel?

    Wjzen op het intellectueel niveau, zegt U.?

    Valt er dan soms - in mijn vergeliking – misschien ‘n verschil te ontdrkken, tussen een volksbotrrl en onze tegenwoordige Gentse Alma Mater? In het eerste gebeurt alles zoals van ouds, en in de Univ heet dat gewoon Gresnovers

     overchrijdend Gedrag.

    En ik die opgevoed ben met de idee dat degelijke verstandelijke zaken in onze Universitietten zich in de hoofden afsptldedn en niet tussen de

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    19-04-2022

    ER IS RECESSIE EN RECESSIE

    *

    In de discussie over een mogelijk op komst zijnde recessie, wordt nogal eens de vergelijking gemaakt met de oliecrisis van de jaren 1970 en de daarop volgende financiële crisis. Ook dat moet genuanceerd worden.

    Ook toen steeg, door de automatische indexering, de loonkost van de bedrijven, maar werd de koopkracht van de gezinnen gevrijwaard. Het gevolg daarvan was wel verarming door concurrentieverlies t.o.v. de buurlanden, stijgende werkloosheid en ontsporende overheidsfinanciën. Het lijkt zowat hetzelfde als dat we nu meemaken.

    Het grote verschil met nu was echter, dat men toen nog een Belgische frank had die men kon devalueren, iets wat nu niet meer mogelijk is. Daarenboven heeft men toen de belastingen verhoogd, iets wat geen enkele partij nu durft voorstellen maar wat er mogelijks toch zal komen onder de vorm van een ‘financiële hervorming’, waaraan huidig minister zonder Financiën Van Peteghem momenteel ‘werkt’

    VIJGEN NA PASEN

    Column - 19/04/2022 Siegfried Bracke

    *

     Waar gebeurd. Ik, aan de kassa van de Colruyt bij een jobstudent, een jonge twintiger. Hij haalt een stoffen zakje met daarin acht vijgen uit mijn winkelkar, doet dat zakje open, kijkt mij verbaasd aan en vraagt: ‘Wa is da?’ Ik antwoord: ‘Dat zijn vijgen.’ Hij: ‘Ah, zijn da vijgen?’ Ik: ‘Ja, voor na Pasen.’ Hij: ‘Waarom zegde gij da?’ Ik: ‘Laat maar, dom grapje van mij.’

    Erg? Volgens de kleine cultuurpessimist in mij wel. Jammer? Volgens de grote taalminnaar in mij heel beslist. Moet je echt germanist zijn om je af te vragen waarom die vijgen na Pasen komen, en bijgevolg – dat snapt merkwaardig genoeg iedereen – te laat? Zoals mosterd na de maaltijd?

    Voor wie het wil weten: gedroogde vijgen (regelrechte caloriebommen en mede daarom zeer geapprecieerd) waren eeuwenlang het enige soort zoetigheid dat onze Moeder de Heilige Kerk toeliet in de vastentijd. Al moesten die natuurlijk bij ons worden geïmporteerd uit meer zuidelijke gebieden. En die aanvoer verliep niet altijd even vlot: het gebeurde dat ze pas na het einde van de veertigdagentijd, na Pasen dus, aankwamen.

    Vastentijd? Veertigdagentijd? Pasen?

     

    Waar gebeurd. Aan tafel in de tuin met een tiental vrienden. Het is wat het is: allemaal mensen van tamelijk goeden huize, van enige rang en stand ook. Niet dat het een met het ander te maken heeft, maar ze zijn, op één na, allemaal gedoopt. We horen de klokken van de kathedraal enthousiast beieren: het is er de dag voor, denk ik.

    Het is de aanleiding voor een gesprek waaruit snel blijkt dat voor het gezelschap het onderscheid tussen Pasen, Pinksteren en Hemelvaart bijna onbestaande blijkt te zijn geworden. Wat vasten is, weten we allemaal. Maar de vastentijd? Ah, dat is gelijk de ramadan!

    Erg? Volgens de kleine cultuurpessimist in mij wel. Jammer? Volgens de rest van mij heel beslist.

    Etienne Vermeersch

    Had de hele wereld maar les gekregen van Etienne Vermeersch! Ook in de week voor Pasen verkondigde hij luid dat God niet bestond, dat hij daar honderd procent zeker van was, en dat hij het bovendien kon bewijzen. Dat zei de professor – ik overdrijf nu in het belang van de duidelijkheid – minstens zeven keer per week. Maar in de week voor Pasen dus vond hij het zijn plicht ons uitgebreid te onderhouden over de Mattheüspassie van Bach, en waarom dat ‘met recht en reden’ (als Vermeersch dat zei dan diende daar verder niet aan getwijfeld te worden) het vijfde evangelie kon worden genoemd. ‘Het vijfde is de samenvatting van de vier andere!’

    Vermeersch schuwde nooit grote woorden, en zeker niet als hij dacht – wat nogal eens gebeurde – dat zijn gelijk zo onwrikbaar was als Rome zelf

     

    ‘En ja, dit behoort tot mijn cursus’, zei hij er meteen bij. Dat was verstandig. Ik zou er morgen met een redelijke kans op succes nog examen over kunnen doen. ‘Zonder kennis van de evangeliën kan je dit weergaloze kunstwerk nooit vatten.’ Vermeersch schuwde nooit grote woorden, en zeker niet als hij dacht – wat nogal eens gebeurde – dat zijn gelijk zo onwrikbaar was als Rome zelf.

    Twee soorten godsdiensten

    Het kwam er op neer dat er twee soorten godsdiensten waren. In de ene soort (in de islam bijvoorbeeld) is God de ondoorgrondelijke, verre almacht waarbij men zich maar neer te leggen heeft. In de andere is God zeer herkenbaar en dichtbij. Zoals bij de Romeinen: de goden deden daar net zoals de mensen: dezelfde kuiperijen, wreedheden en vetzakkerij.

    Het unieke van de christelijke godsdienst, zei Vermeersch, is de combinatie van die twee modellen. Er is de Vader, ver, almachtig, niet te begrijpen. Maar er is ook de Zoon, de mens die sterft op het kruis. Uitgerekend de pijnlijkste en smadelijkste doodstraf, die (juist daarom) nooit aan een Romeins burger kon worden opgelegd. Kruisiging was voor slaven en buitenlanders.

    Van die combinatie is de Mattheüspassie de meest sublieme vertolking. Er is God, de pantokrator, de παντοκράτωρ, de schepper van alles, die ook beslist over leven en dood, zelfs van zijn eigen zoon, die, zoals een gewoon mens, verraden, gemarteld en gefolterd zal worden. En ja, Was mein Gott will, gescheh’ allzeit, het is wat het is. Maar er is ook de onmetelijke pijn van Mein Jesu. Inclusief zijn angst om dood te gaan.

    Jezus schreeuwde nog eens luid, en stierf. Ik ken die zinnetjes nog uit het hoofd. Evenals de uitleg

    Aber Jesus schriee abermal laut, und verschied – Jezus schreeuwde nog eens luid, en stierf. Ik ken die zinnetjes nog uit het hoofd. Evenals de uitleg. Over scheiden als scheiden, uiteengaan en ver-scheiden, doodgaan.

    Agnus Dei

    Ik weet het: dit zijn vijgen na Pasen in de vorm van kennis. Maar die dingen gaan lang mee. Zoals u kan merken.

     

    De Mattheüspassie is in feite één groot en lang Agnus Dei, was de conclusie. Het Lam Gods dat de zonden van de wereld wegneemt. Het antwoord ook op het Kyrie, de vraag aan de verre God om zich over ons te ontfermen. Waarop Hij eigenlijk niet antwoordt, ook niet na de lofprijzing in het Gloria, maar de Zoon wel. En hoe! Weer die combinatie.

     

    Vermeersch zei dat Jezus op het kruis hing met open armen om de hele mensheid te omarmen

    Ik heb aan die les ook mijn voorliefde voor kruisbeelden overgehouden. Vermeersch zei dat Jezus op het kruis hing met open armen om de hele mensheid te omarmen. Wohin is de herhaalde vraag bij Bach; in Jesu Armen is het antwoord. Waardoor dat afschuwelijke executietuig meteen ook een heel andere betekenis krijgt. Het wordt een süsses Kreuz.

    Wat een simpel maar prachtig oxymoron, riep Vermeersch. (Wie wou weten wat dat was, moest het maar opzoeken… De interactiviteit van het lesgebeuren werd in die tijd nogal restrictief geïnterpreteerd.)

    Wenn ich einmal soll scheiden, so scheide nicht von mir. Vele jaren later heeft Vermeersch mij ooit gezegd dat hij bij het uitspreken en aanhoren van die zinnetjes keer op keer moeite had zijn tranen te bedwingen

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR

    VRANKX ONAFWENDBARE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Dat ten huize Perfesser Eteinne Vermeersch alles zich afspeelde zoals in een normaal – weliswaar kinderlooos gezin – doet er even niet toe. Dat zijn privé-zaken voor achter ieder vergrendelde voordeur. Per slot van rekening moet toch iemand de boodschapen doen en de bedden opmaken…

    En daar is dan eindelijik het woord hypocrisie. Waarom schijft de laatste 1000 jaar de Katholeke Ler voor dat Priesters om hyb Ambt te kunnen bezetten,

    Ongehuwd moeten blijven? Zelfs tyot aan hun dood…. Om ze nog meer ‘verstervingen’ te laten doen? Of om de kat bij de melk te zetten? Wat op hetzelfde neerkomt.

    God shep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis, zowel de man als de vrouw.

    De tijd komt dus – liefst zo rap mogelijk - dat de Stoel van Sint Petrus tot inkeer komt. Zodat onze Kerken binnenkort weer voluit herbevolkt kunnen worden. Met ‘Voorgangers’ in de klassieke liturgische kederdracht voor de Eredienst volgens de Tijd van het Jaar. Llange rijk versierde gewaden die verbergen of ide nu broeken of rokken dragen.

    Als ze maar met ee rug naar het Volk staan, en met het gelaat naar de Heer. En niet zoals nu, met hun achterste naar hun Heer ende Meester.

    In deze Liefde wil ik leven en sterven. Om in het Hiernamaals misschien, ‘n knipoogje te krijgen van Eteienne Vermeersch, gezeten aan de linkerhand van de Vader…

    *

     

    Digithalys

    20-04-2022, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    18-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 523 – ZO CROODT MEN OOK FREDERIKK

    .

    MAANDAG 18 APRIL 2022

    *

            523 – ZO CROODT MEN OOK FREDERIKK

    *

    I N H O U D

    Ook de mij o zo vetrouwde Kemmemberg in mijjn Ieperse geboortestreek is, bedolven onder de blauwe hyacinthenn. Betoverend mooi. Maar o zo gifitg…

    Treffeder vergelijking met de islamo-woke Neo Liberals bestaat er toevallig niet.

    De kwestie is alleen te zorgen dat er geen uitbreding komt en dat de afboiw dus kan inzetten naarmate het Eigen Vlaams Bewustzijn vooruitgang maakt. Marine Le Pen zet de toon. En hoe!

    Het is dus niet toevallig dfat het Blauwe Openbaar Vergift meteen in beeld komt; voor zij die het gevaar op tijd herkennen, en dus – de adviezen van de bosachtrs opvolgend - op de wegjes blijven, ver weg van al die bedwwelmende kortstondige tovepracht.

    Om het nog maar eens met mijn eigen (geleende) woorden te zetggen: fas war aalso des Puderls Kern van Lachtaerts karpersprongen bij de laatste staatzsgreep eie osn Cetooje oncerwacht aan de top bracht. Egbert voor de vienden, het tweede Gentse Liegebeest op rij voor de ocverige waarnemers.

    Gelukkig is er nog tijd om het tij te keren. Om te beginnen door de rekeningen  in verband met 500 ùiljoen voor Die Joekrien binnenste- buiten te keren. Om deze vooral in evidentie te stellen tegenover de ‘Leeflonen’ en andere faveeirkes die Vlaanderen nu al meer dan 50 jaar ter beschkking stelt van islamo-woke gelukzoekrs die op o,ze kosten zijn komen leven. En die daarvoor hun eigen armoelnd zijn ontvlucht0 Met of zonder papieren… Maar waarover politiek-correct met geen woord rept. En de rest dus ook over zwijgt.

    De opvolging hiervan is zowat de eenige opdracht gewprden van onze ‘Welziijnswerkers’ in de Openbare Bsesturen.

    Is gweeoon na te vragen aan zij die daar de eigen vet-belegde boterham verdinen en die soms wel eens uit de biecht willen klappen…

    Elk zegge het voort….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    18-04-2022

    ADIEU TRADO'S (EN GROEN)

    *

    De algemene teneur over de eerste ronde van de Franse verkiezingen is, dat de traditionele partijen in Frankrijk zo goed als zijn weggevaagd en dat dat fenomeen zich in meerdere landen voordoet, ook in het onze. Daar is iets van, maar dat moet genuanceerd worden. Wat er in dit land – en zeker in Vlaanderen – bij komt is, dat die partijen nog altijd de Belgische kaart trekken, terwijl ze alleen maar stemmen kunnen ophalen in het eigen gewest, een gewest dat door diezelfde traditionele partijen (plus Groen) verwaarloosd wordt. Ik schreef dat al eens in een vorige blog (die toen ook de brievenrubriek van ’t Pallieterke haalde).

    Dat Vooruit, de vroegere SP.a, het in Vlaanderen iets minden slecht doet, heeft te maken met de uitstraling van ons mateke, alias ‘het ‘zingend konijn’, die er een show van maakt voor ‘la Gauche Caviar’. Vraag is maar of dat zal ‘blaffeturen’ om het eens in zijn eigen taaltje uit te drukken. Hét probleem met Rousseau is nl niet dat hij er een show van maakt, maar dat hij niets anders doet.

    Volgens voorzitter Coens gaat zijn CD&V in oktober een congres houden waarbij een herverdeling van de lasten zal worden voorgesteld. Veel beloven en weinig geven, zeker als men weet dat het pas over een half jaar zal zijn, wat in de huidige politieke omstandigheden een eeuwigheid lijkt. En de Open VLD collega-voorzitter mag voorstellen wat hij wil. Wie gelooft hem nog, zeker nu Crootje, de man die het meest geprofiteerd heeft van Lachaerts woordbreuk t.o.v. de blauwe achterban, zich ijverig aan het positioneren is voor een volgende, waarschijnlijk internationale carrière.

    ‘PAARSGROEN ANTWOORD OP OORLOG IS ÉÉN GROTE PROMOTIECAMPAGNE’

    **

    **

    De regering rijdt een wankel parcours als het over Oekraïne gaat, schrijft Theo Francken in deze vrije tribune. Het lijkt steeds meer op een promotiecampagne ter meerdere eer en glorie van de regering en haar leider.

    In het begin was steun voor Oekraïne uit den boze, hoogstens wat humanitaire hulp en tweedehandshelmen konden worden geleverd. Dan werd de knop 180 graden omgedraaid. België werd op de wereld-donor conferentie van vorige week, met een belofte van 800 miljoen euro op een totale opgehaalde som van 10 miljard, record donateur aan Oekraïne.

    Of toch niet?

    8AM, de online nieuwssite van journalist Wouter Verschelden, bracht het verhaal van de ‘opgepompte Belgische cijfers’. Enerzijds blijkt die 800 miljoen helemaal geen donatie maar een provisie in de begroting, anderzijds bestaat die 800 miljoen voornamelijk uit geld voorzien voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in België. Kortom, voor de omstreden leeflonen die men nu gratis uitdeelt.

    Dat is dus al iets helemaal anders dan 800 miljoen euro van onze armlastige begroting op het rekeningnummer van de Oekraïense regering storten.

    Internationale ambities

    Als eerste ministers voluntaristisch geld dat er niet is (en dat ze uiteindelijk ook helemaal niet gaan geven) beloven uit te delen, dan is mijn argwaan getriggerd. Zeker na de Marrakeshcrisis waarover premier Michel liever zijn eigen regering zag kapseizen dan zich bij de stemming simpelweg te onthouden en zijn baas – de Franse president Macron – tegen het hoofd te stoten. Enkele maanden later moesten immers de Europese topposten uitgedeeld worden en Michel zijn tomeloze ambities mochten niet gefnuikt worden door de N-VA. Paris vaut bien une messe. Iedereen weet dat De Croo minstens even grote internationale ambities koestert.

    Air De Croo

    Met de (valse) recordbelofte van 800 miljoen was de kous echter nog niet af. Neen, de premier maakte de voorbije week een meerdaagse trip naar Oost-Europa. Via FlightRadar24 kan je zien dat hij Slovakije (Bratislava), Polen (Warschau en Reszow), Roemenië (Boekarest-Constanta) en Moldavië (Chisinau) bezocht. Hij deed dit niet alleen, neen, hij nam een vooraf geselecteerd gezelschap journalisten mee. Dit grote reisgezelschap van meer dan 30 personen geraakte echter niet op een toestel van de witte vloot van de Belgische Defensie. De maximale capaciteit op de Falcon 7x die we onder leasingcontract hebben, bedraagt 15 personen.

    Net zoals bij de promotrip van Dedonder moest er dus via ABELAG opnieuw een peperduur vliegtuig gecharterd worden

    Net zoals bij de promotrip van Dedonder moest er dus via ABELAG opnieuw een peperduur vliegtuig gecharterd worden. Ditmaal een Embraer 145 van Valljet. En net zoals bij Dedonder vloog het nog vele lege CO2-brakende kilometers voor en na de promotrip. Het toestel kwam leeg van Parijs en ging leeg naar Birmingham.

    Promotiecampagne

    Op zich heb ik geen probleem met een eerste minister die uit solidariteit ter plaatse gaat. Het paarsgroene antwoord op de oorlog in Oekraïne begint echter meer op één grote promotiecampagne van de eigen regering en haar leider te lijken dan iets anders. En dat mag duidelijk wat kosten, zelfs een donatiecijfertruckje hoort er bij. En laten we ook de fantastische Ikhebimpact-campagne ‘om Oekraïne te helpen’ niet vergeten. Paris vaut bien une messe. Bis.

    PS: Tijdens de massale promocommunicatie rond deze trip werden er meerdere herkenbare aangezichten van Belgische militairen in operatie getoond, iets waar ik serieuze bedenkingen bij heb. Waarom is dat nodig? Is dat niet gevaarlijk? Wat is de meerwaarde hiervan? Via OSINT (Open Source Intelligence) kan je steeds meer en steeds sneller mensen hun naam en privé achterhalen. Ook de Russen en Chinezen hebben een stevig OSINT netwerk. Ik zal hierover de defensieminister ondervragen.

     

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ik kan me van de indruk niet ontdoen, dat na de Franse kiessttijd, de Westerse Wereld is ontwaakt iot een boze droom. Om eindelijk tot de vaststelling te komen dat de islamisering een haast voldongen feit is. Voor Macron is dat de ideale opstap naar een globalisering waar, lijk in de meeste sprookjes, alle mensen broeders zijn. Uiteraard met mensen zaozsl hij aan de Top.

    Mensen zonder Goed noch Gebod, maar met geld. Op kap van die Klene Man die hen daar heeft gebracht. Wie kijkt er nu nog om naar de ezel die iemand naar de troon heeft gebracht?

    In ons collectief menselijk geheurgen staat nochtans een ander verhaal gegrift. Hoe in pté-historiche tijden in de stad Babel een toen zoiu gebouwd worden die tot in de hemel reikte. Geheel de mensheid zou daaraan meehelpen. Maar het werk sloeg tegen, omdat ze elkaars taal niet meer verstonden….

    Misscjhien dat in onze tijden de computer beter zou kunnen helpen. Maar jet is en blijft ’n feit, dat zo lang er geen manna voor iedereen gelijk rijlelijk uiit dr hemel valt, er door ieder menselijk wezen zal moeten geknokt worden om ’n nete broods.

    *

    Digithalys

    18-04-2022, 15:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!