MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 VTIMMEKE SLIMMEKE

    8 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    **

    29 /12/2019

    *

    Het Nagelmannetje.

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    *

    Zacht mooi winterweer. Gisteren, Zaterdagnamiddag samen, Zij en hij fris gewassen en geschoren (hij) naar Brugge-die Schone gereden. Uit de Leiestreek doorheen een landschap die bijna niet meer te herkennen is. We zijn hier ook zo heel lang weg geweest. Nieuwe gewestwegen, verbrede waterwegen, nieuwe bruggen (logisch toch!), en alles boordevol gonzende industrieën. Alles vollen bak. Het doet goed aan ons jeugdig aanvoelend hertje.

    God, wat doet dat goed.

    Wie spreekt daar nog van de vierdaagse werkweek zoals de Syndicaten zinnens zijn ‘op de tafel’ te gooien( lijk bij de Zuiderburen, waar er nu al 84 dagen aan één stuk sont en grève)

    How they dare!!!

    *-*-*

    Brugge naderende, leek het verkeer wel op een wiemelend mierennest. Of op een troep bebaarde en gemaskerde islammers naar het weekeind toe, die verzameling geblazen hadden voor het Vrijdag-gebed wat verder in de straat.

    Horesco referens!.

    Zijn dat allemaal van ver of van dichtbij Kerst-schoppers?. Of zijn het curieuze-neuzen en vraagsteertjes die absoluut op De Burg dicht bij De Potterie diene kerstboom zonder ballen willen zien?

    Gezonde mannen blijven daar liefst zo ver mogelijk van weg! Tenminste, tot de dieven gesnapt zijn.

    Waar blijven trouwens de daders van deze heiligschennende diefstal? Niet de Politie, maar de omwonende madammekes volgen een spoor.

    Menslief! Al die vele foutparkeerders tussen al die massa’s in alle kleuren van de regenboog exotische dagjesmensen! Overuren dus voor de vele plichtsbewuste ‘parkeerwachters’ met hier en daar ne loslopende gekepieerden Flik in gala-uniform met sterren of strepen.

    Héél Brugge: allemaal pure winst voor Groot en Klein. Eerst en vooral voor de Horeca, de souvenirwinkeltjes en de vele delicatesse- en modezaken..

    Nous nous connons, n’est-ce pas? Brugge is, voor ne West-Vlaming, oud vuil. Vuil, maar afgrijselijk mooi. Yes, we love it all! Sopra tutto, als de Oude Dame als ’n rijke Koningin die ze in werkelijkheid is, onder het spelen van de beiaard en de melodieën van de vele feestkokken, baadt in Kerstverlichting.

    **

    L

    *

    Waarlijk: de Bruggeling Willy Lustenhouuwer (1920-1994), (echte naam: Willy Lapouter) had gelijk. ‘Brugge is oltid skone’. (****)

    *

    Ook voor de Stadskas is het kassa! Kassa! Kassa! Maar na aftrek van de (Zwarte) over-uren van het personeel, en per PV de premies voor de Flikken en hun ‘Gelijkgestelden, blijft er niet veel meer over. Denk ik.

    *

    (*****) In de auto had ‘die van ons’ die als een echte acrobaat doorheen het verkeer slalomde, als verrassing een CD van hem opgezet. Die van toen zijn zuster bij de bevrijding in ’44 aan nen Schot was blijven plakken. Echt ’n schot in de roos. Z’is meeêgaan met ‘em.

    En dan volgt er ’n lang verhaal van zijn eigen latere zus naar zijn getrouwde zuster. Met een oceaan van luimige anekdoten hoe giering dat die Schotten wel zijn. Maar hij vond het geen goed idee dat men daar liefst het toiletpapier langs beide kanten zou moeten gebruiken.

    Eureka! Als dat geen goed idee is voor Almacy. Werkt besparend en is zeer goed voor het milieu! De ideale goede suggestie voor de kortelings verwachte volgende verkiezingsbelofte van die Partij.

    Lustenhouwer! Een aanrader, die CD, voor de familietafel met Oudejaarsavond.

    *-**-*

    Enfin, ons Tante Nonneke (90) in St. Jozef zag er goed uit. Arm maar proper. ’n Beetje meer leeg geleefd dan deze zomer. Dat Rusthuis daar (RVT) is een voorbeeld in zijn genre. Al hebben we niet kunnen achterhalen waar ‘Het Verpleeg’ bij ’t begin van hun service, de burgerkleren inwisselt voor hun dienstkledij. Hadden wij graag geïnspecteerd. Om te controleren waar al die engeltjes hun vlerkskens opbergen. Neen, nonnetjes zijn het bijlange niet, al zouden die vleugeltjes hen wel goed staan.

     

    Ach, voor de eerder zeldzame bezoek is die Afdeling alleen maar de wachtkamer van de Eeuwigheid. Dat ziet men zo. Want regelmatig zijn het allemaal nieuwe bewoners. Onderling omgewisseld met andere ‘leefruimtes’ wordt gezegd. Ja Ja, voor alles is er een uitleg.

    Vergeten we ondertussen niet dat we nog altijd in Brugge zijn. Bij het weggaan zagen we een rolstoel-patiënte, piekfijn uitgedost voor haar jaren, door Het Verpleeg naar de uitgang gereden worden. waar een grote zwarte super-de-grand luxe taxi het menske kwam ophalen…

    Ons Tanteke was tegen dan al bij het slurpen van haar koud geworden soepke, half in slaap gevallen.

    **

    *

    De rest van de namiddag (na een kort maar gezellig etentje in Lissewege – ‘De Goeden Dag’… (Is voor iedereen ’n aanrader). Ongevaarlijk hedendaags. Het Guldensporen-wapen ligt er klaar voor gebruik, op de schouwmantel boven het knapperend haardvuur. Maar spijtig genoeg is – met opzet? - de zaak nog altijd sterren-vrij. Vandaar de prijs. Reserveren is verstandig.

    In de namiddag waren we op de koffie bij vrienden in St Pieters-op-Den –Dijk.

    De oudere Dame (90) geraakte maar niet uitverteld over den Groten Oorlog (14-’18) en de frontervaringen van - Acht kinderen! - het grote gezin. Met Vader in de loopgraven. Net zoals wij niet uitgeluisterd geraakten. Toen waren de bezettende Duitsers echte beesten. Heel wat verschil met de soort die in Mei ’40 daar effe op bezoek was.

    Ge zoudt niet zeggen dat het daar 28 December was, Onnozele Kinderen.

    Want we werden er ontvangen als Drie Koningen. Alhoewel we maar met ons tweeën waren.

    Tegen 17 uur waren we thuis.

    Waar we uitbundig verwelkomd werden door onze laatste twee Duitse Herders

    Twaalf jaar oud maar een stuk meer versleten dan de Baasjes…

    *-*-**-*

    Laat-avond-journaal van de dag voordien 27/12/2019

    **

    *

    Maar dat is voor een andere keer. Morgen misschien. Als je braaf bent. En wèl leert. Volgend jaar misschien, sprak d’oue Grootvader. En het uurwerk bleef in het schuifke liggen.

    **

    *

    Net als Grootvaders Klok. Die tikte altijd maar voort. En toen ineens was ’t gedaan, toen ons Grootvader heen was gegaan…

    Ja, het knaapje trok her schufke open. Maar het bleef met lege handjes staan.

    **

     

    29-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

             VTIMMEKE SLIMMMEKE

    **

    28/12/2019

    *

    Het Nagelmannetje.

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    *

    - Tijdens de voorbije legislatuur, waar de almacht van de ‘Staatsdragende Kleurpartijen’ al danig werd ingeperkt: wel 316.000 banen bij,

    *

    - over de heersende indoctrinatie die al sedert 1830 het exclusief speelveld is van de Linxselede Overheid: zo beweert   men vanuit linkse hoek – media inbegrepen –.

     

    Moet er nog zand zijn?

    *

    Daarnet om 07u gehoord op Radio Kla Ra Ra

    *-*-*

    Dit jaar is de WIJNOOGST in ons Land, dwz. hoofdzakelijk zo niet uitsluitend in de Vlaanders, nog beter dan de voorgaande jaren gelukt. Einde verhaal.

    Waar ondergetekende daar graag aan toevoegt, dat de wijncultuur sinds de vroege Middeleeuwen zowel in Vlaanderen als in La Douce France (hoofdzakelijk in de Bourgogne), altijd al een top-product is geweest van de plaatselijke boerenbevolking. Die ‘Unie’ tussen Bourgondië en Vlaanderen in de jaren 1300-1500 waren Vlaanderens Gouden Eeuw. Wijn was o.a. het exportproduct bij uitstek, die onze toenmalige welstand bleef in stand houden. Denk aan de Hanza-steden, die de Vlaamse handel zelfs tot in Vladivostok in het verre Siberië brachten.

    Maar Napoleon De Hele Grote dacht daar anders over. Tijdens diens bewind/bezetting, de Tijd der Sansculottten, werden alle, maar dan ook alle wijngaarden die hem niet aanstonden, met wortel en tak uitgeroeid vernietigd en omgeploegd. Zodat amper ‘n paar generaties na Waterloo alles werd ‘onderwerping’. Toen ook al. Toen in onze Landen er nog niet de islammerij was. Maar zelfs de Code Napoleon, nog altijd de basis van onze Rechtsleer, is gebleven.

    Vergane glorie, als U het mij vraagt. Hoog tijd dat de klok wordt teruggedraaid. En dat ‘De Syndicaten’ de plaats ruimen voor wat vroeger ‘De Gilden’ waren. Die per ambacht, hun eigen wetten maakten. En meteen de sleutel waren voor welstand. Zowel langs onder als langs boven. Zowel voor de ‘werknemers’ als voor de ‘werkgevers’. Iets dat zorgde voor de vrede op ‘de werkvloer’

    *

    Hallo Macroni daar in die wereldberoemde verwijfde Lichtstad van U: zit daar niks in voor La Votre Majest”????? Agir et puis réflêchir’, , zo heet dat toch daar bij jullie? Een col met een paar maatjes minder, zou U beter passen.. Maar er is meer. LE VIN.

    In viNo vetitas. Is ook een spreekwoord. Val nu maar niet dood. Julie godendrank is al vele jaren totaal voorbijgestoken door die van Italia. Aan de overkant der Alpen, tu-sais. Ialia, il paese di mio cuora. Jullie liggen mijlenver achter. Zowel kwalitatief als kwantitatief. Jullie bubbels zijn voortreffelijk, dat wel, maar die kunnen nog niet nippen aan de Italiaanse Proseco. Om nog maar tr zwijgen van die Spaanse Cava, waar de mensen zot van zijn gemaakt. Zoek uit wie er voordeel bij haalt en U komt bij de daders van dit misdrijf..

    Net als die vermaledijde ‘Feldgauen’ i, de laatste 100 jaar, hebben de Spaande bezetters eeuwenlang onze welvaart afgeroomd. Ze hielden onze Zuidelijke Nederlanden onder de knoet, sloten de Schelde, dompelden daardoor het Land in de bitterste armoede en zorgden voor de definitieve scheiding van oner Nederlanden tussen Noord en Zuid.

    Is er iemand onder de lezers die doorheen de Geschiedenis weet heeft van een Italiaanse Bezetting? Uitzondering gemaakt weliswaar van die intocht van Julius Césare en zijn onoverwinnelijke Romeinse Legioenen. Maar in hun kielzog brachten zij ons de Joods-Christelijke beschaving, de kennis der Antieken, onze manier van leven. Het waren de eerste serieuze wegenbouwers in onze streken. ‘Heerbanen’ en zo in alle windrichtingen die we nog altijd herkennen in onze landschappen. En die in latere eeuwen schandalig misbruikt werden door de islammers om te proberen Europa te onderwerpen. War God-zij-dank toen niet is gelukt…

    En bovenal leerden zij, de Romeinen, de hele wereld dat wij, kustbewoners de dappersten aller Galliërs (zoals wij toen heetten en geen Germanen), waren.

    Ach, Roma. Hert heeft, toen we in Italië woonden, niet lang geduurd voor we o,s daar thuis voelden. Precies alsof de stene van de stadsmuren het daar niog aktijd stonden te fluisteren. Dit is het centrum van de wereld.

    *

    Comment ça fkikker daar in dat Éliséé (weeral een Romeins leenwoord!) war Uwv pretentieuze kop staat als een tang op een varken.

    Snorry voor diene tjoeten van een knorretje! Met Macroni (of is het eerder Microni?) vergelekrn worden is echt een brug te veer…

    **

    *

    **-*-*

     

    Avondjournaal van de dag voordien 26/12/2019

    **

     Andermatt : lawine van 60m breed en 300m lang. Door skiërs veroorzaakt. Het was de eerste dag dat de piste vrij gegeven was, want er was enorm veel verse sneeuw gevallen de laatste dagen. Andermatt is een dorpje net ten zuiden van de Gotthardo-tunnel. Hulp kwam rap op gang, maar men vreest nog voor vermisten. Dit dorpje is ook dé favoriet van de roekelozen om buiten-de -piste-skiën!

    Persoonlijke noot. Ach, die Gothardo. We zijn, daar door die 17 Km lange tunnel, per jaar wel wel 4-5 keer over en weer van hier naar Italia en terug gereden. Altijd gemikt op rustige uren en er onderdoor gerende in amper 15 minuten. Een gewaarschuwd man….

    Daar in La Douce France, het proces van Patrick Henry (Fr.) werd de doodstraf opgegeven. In 2001 was hij op vrije voeten gesteld en Henry wilde zijn verhaal wel doen. Hoe hij zich tijdens een kwart eeuw in het gevang ontpopte tot een modelgevangene en hoe hij na zijn vrijlating uitgroeide tot hét symbool in Frankrijk van de crimineel die in staat is weer op het rechte pad te komen. Maar in oktober 2002 werd Henry in Spanje gearresteerd, omdat hij in het bezit was van tien kilo hasj. Hem wacht opnieuw levenslang. Henry was op 23-jarige leeftijd aan de doodstraf ontsnapt dankzij een briljant, principieel betoog van zijn advocaat Robert Badinter. Zelf toonde hij geen berouw over de ontvoering van en de moord op een zevenjarige jongen en hij was ervan overtuigd de doodstraf te zullen krijgen. Maar zijn zaak kreeg de status van een principieel gevecht tegen de doodstraf - en Henry kreeg levenslang.

    Sadistisch genoegen voor veroorzaakt lijden. De stokoude moordernaar van zijn eigen vrouw is nu rond Kerstmis verdwenen. Had toch niet moeten zitten, want meelijwekkend. Had, na het doorsnijden van haar keel, zelfmoord willen plegen door zichzelf neer te schieten. Wat jammer genoeg niet lukte..

    Mensen toch, wat ‘n menselijk drama. Is niet voor herhaling vatbaar. Bel vooraf eerst de Zelfmoord Hulplijn 1813. Zowel resultaat als discretie gewaarborgd. Mutualiteitstussenkomst ook.

    Sinds 2018 vangen we terug altijd meer vluchtelingen op! Die Landen van Herkomst zijn zeker bijna leeg? En waarom gaan die leeglopers, eenmaal ze ‘heropgevoed’ zijn, dan niet meer terug naar hun eigen Land en Volk? Kunnen ze hun eigen Missionarissen gaan spelen. Om daar de Beschaving én de welstand te brengen.

    Do you remember?

    Ach die vele Nonkel Paters en die nog meer Tante Nonnekens.

    Is hun offer dan helemaal tevergeefs geweest?

    Fatima: foto gesluierd! + foto advocaat Fatima. Niet verwarren met Die van Fatima in Portugal…

    **

    +

    **

    Zes uur lang is die Fatima Benmezian (24) al verhoord, de IS-vrouw die sinds vrijdag terug in België is. Haar advocaat Abderrahim Lahlali zag geen bloeddorstige Syriëstrijdster, maar “een (gemaskerde) frêle jonge vrouw, die op haar 18de in de hel belandde”.

    IMANS: Jan & Alleman moeten onze taal/cultuur kennen. Daarom moeten ze eerst (betaald?) maar liefst twee (2) jaar aan de KUL les volgen, en daarna nog 4 jaar bij de Moslim-Executieve. Op kosten van Jan Modaal? Deze laatsten zijn gekend als zwaar en gevaarlijk geradicaliseerden!

    Heden ten dage zijn tot 80% van alle werknemers in Vlaanderen in verlof. Slechte tijd? M’n voeten, Gérard.

    Vraag: quid dezelfde overdadige luxe beneden de Taal- en Profitariaatsgrens? En op wiens kosten?

    Politie waarschuwt voor inbraken !!!!

    Hoe is da naa meugelik?

    In station ‘t Brux-Lux viel eergisteren een (Franstalige) jonge man, ex-jeugdvoetballer bij Anderlecht, tussen perron en de rails. Overleed aan zijn verwondingen. Men spreekt van dronken toestand maar zijn vrienden/ familie kunnen dit niet geloven. Zij kunnen daar niet mee lachen! Hij was op weg naar zijn zoontje… Nieuw Samengesteld Gezin?

    In Paal-Beringen : 2 kangoeroes dood, door wolf naar de Eeuwige Jachtvelden gebeten?? De dieren waren optimaal beschermd door een goede omheining. Mensen weten niet meer wat doen!

    Kangoeroe’s helemaal uit Donker Afrika!!! E dan nog in dergelijke hoeveelheden. Geldt ook hier de Wilde Immigratie? Ook al op kosten van ‘de Kleine Man’, de Grote Welvarende Dierenvriend??

    Waar gaat dat naartoe, waar gaat dat naartoe?

    UZG kreeg bezoek op Kerstmis door bekende gezichten; o.a. Niels De Stadsbader, Clouseau,

    Van ’n niveau-verschil gesproken! ‘Daaaaar gaaaaat ze’, naast die Beheerlijke Jonge Man uit Deerlijk…

     **

     

    28-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5335 PANAMARENKO

    *

    VOORSCHRIFT

    Wat vliegt de tijd toch snel. Bijna even snel als de snelheid van het licht.

     

    Net als in het Huis mijns Vaders waar de dagen trager waren (Karel Van de Woestijne, Gent 1878-1929) zo wordt dat ervaren als klein jongetje. Maar dat verandert snel met ouder worden…

    Temop fugit, wordt het dan…

    *

    Ik moet er niet van weten, van die Zuidse vrouwenzielen. Die te midden van ’t ontbladeren van de bomen, kneuteren gaan, dat ’t jammer is. Van hen en van de blàan.

    (Albrecht Rodenbach, Roeselare 1856-1880)

     

    Weer een grote personaliteit die aansluit bij de rij der Onsterfelijke Vlaamse Groten.

    Wij buigen het hoofd, en gedanken o mens, dat wij van stof en as zijn. En tot stof en as zullen terugkeren. De Groten der Aarde als de Kleinen.

    Memento homo.

    *

    R.I.P. Panamarenko

    (1940-2019)

    **

    https://doorbraak.be/r-i-p-panamarenko-1940-2019/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De Da Vinci van de Seefhoek is voorgoed gaan vliegen

    **

    *

    Ooit, in een vorig leven, ben ik eens een interview van hem gaan afnemen voor het filosofisch tijdschrift O. Panamarenko, alias Henri van Herwegen, woonde toen op een hoekhuis aan de Biekorfstraat in de Antwerpse Seefhoek, bij zijn moeder en een resem kleurrijke papegaaien. Een living bezaaid met wieltjes, draden en een complete ijzerwinkel. De fameuze vliegconstructen die hij verzon en die nooit opstegen — dat is het verschil tussen de kunstenaar en de wetenschapper, zei Jan Hoet — waren speeltjes die uiteindelijk hun weg naar de musea vonden, zodat ze niet meer moesten opstijgen om enige relevantie te hebben.

     

    In de grijze zone van moderne kunst en charlatanisme, waar de golden sixties van vorige eeuw ontvankelijk voor waren, verrees de Pan American Airlines and Company, waarvan zijn pseudoniem een verbastering was, als een poëtische mengeling van jongensachtige knutselwoede, Icarische vliegdromen, vermengd met een vorm van escapisme, maar ook wel gewoonweg bezigheidstherapie van een groot geworden autistisch kind.

     

    Vlaamse primitief

     

    ‘Ik heb altijd bij mijn moeder gewoond. Ik vond dat plezant, dat was oké. Ze verstond wel niets van wat ik deed, maar dat is niet zo belangrijk, meestal versta ik dat zelf ook niet’, wist Pana te vertellen. Meteen was hij de perfecte verbindingsfiguur tussen enerzijds het dadaïsme en de pop-art uit de vroegere twintigste eeuw met namen als Duchamp, Joseph Beuys en (vooral) Tinguely — ook iemand die altijd met bewegende constructen bezig was — en anderzijds de ’68-generatie van Marcel Broodthaers en acolieten.

     

    Dat waren onverbeterlijke lolbroeken die het publiek eigenlijk uitlachten omdat het de grap niet doorhad. 68-escapades waar Pana overigens enthousiast aan mee deed. Het cynisme van Broodthaers, de mislukte dichter die zijn bundels inmetselde en dat als een groot kunstwerk verkocht kreeg, om dan tot een serie Mosselpotten over te gaan, bleef Panamarenko evenwel bespaard. Want hij was écht graag bij zijn moeder en was écht geobsedeerd door vliegende constructen, althans op papier.

     

    Daarom heb ik Pana altijd meer krediet gegeven dan de verzamelde charlatans die het Belgische modernisme gestalte gaven: als Vlaamse primitief ontbeerde hij elke vorm van marketeerschap die we tegenwoordig aantreffen bij windhanen als Fabre en Quinze. Al las hij gretig filosofen als Wittgenstein en Nietzsche — of deed toch alsof — elke poging tot verhevenheid werd snel afgeblokt, ook daar bleef alles aan de grond.

     

    Het kunstenaarsatelier als beschermde werkplaats: het is een overlevingsstrategie als een ander

     

    Bijvoorbeeld op de vraag waarom hij in feite kunstenaar was geworden, kwam een weinig verheffend antwoord: omdat hij voor niets anders deugde. Om niet te moeten gaan werken, en al zeker niet aan de dokken waarvoor hij een te zwak gestel had en als halvegare zou uitgelachen worden. Het kunstenaarsatelier als beschermde werkplaats: het is een overlevingsstrategie als een ander, en het houdt incapabelen weg van de dop, dit kost de maatschappij werkelijk niets. En wonder boven wonder: uiteindelijk geraakten die tekeningen en gekke constructen toch in de musea en werd de kluns een icoon.

     

    Misschien is die transformatie wel het echte kunstwerk dat ons tot voorbeeld kan strekken, in een universum waar men het alsmaar over kansarmoede heeft. Op zijn 65ste stopte hij dan ook met de vliegtuigshow: comedia finita est, het doel was bereikt, ze konden hem niet meer dwingen om het onkruid van tussen de straatstenen te peuteren. Het huis aan de Biekorfstraat werd, met bijbehorende schroothoop, in 2007 overgemaakt aan het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen.

     

    Vraag blijft waarom Henri bezeten was door vliegtuigen, helikopters, en aanverwanten. Daarvoor moeten we terug naar zijn kinderjaren en de Duitse V-bommen die in 1944 op Antwerpen vielen, vooral ook op de Seefhoek, gelegen vlakbij het goederenstation en de haven.

     

    Geen moorddadige tuigen die neervielen, maar sprookjesachtige insecten die door het zwerk zoemden

     

    In dat O-interview vertrouwde hij me onder meer toe dat hij tijdens die bombardementen onder de tafel kroop en als angstig kind begon te tekenen. Geen moorddadige tuigen die neervielen, maar sprookjesachtige insecten die door het zwerk zoemden. Het is die traumaverwerking die uiteindelijk leidde tot zijn bekendste werk, de Aeromodeller (1972), die de perfecte omkering is van de V-bom, namelijk een Zeppelin-achtig ontsnappingsvehikel.

     

    In verschillende opzichten sluit zich daarbij een beweging die begon bij Leonardo da Vinci (1452-1519), ook een fervent tekenaar en bedenker van vliegende constructen. Maar terwijl bij de homo universalis Leonardo het avontuur van de vliegende mens nog moest beginnen en alles vooruit wees naar de toekomst, draait het bij Pana om catastrofale objecten die zijn huis, wijk en stad in puin schieten. Teruggetrokken in zijn atelier kan de gekwetste mens alleen nog zijn builen en blutsen tellen, het eelt van zijn ziel weg krabben en beginnen tekenen.

     

    Zo wordt Henri van Herwegen de omkering en zelfs de karikatuur van de renaissancemens: een knutselende kneus die bij zijn moeder woont en stotterend, in het plat Aantwaarps, uitlegt waarom die dingen nooit zullen vliegen en dat ook niet hoeven te doen. Na twee wereldoorlogen is het tijd voor een pauze en kunnen we eindelijk vanonder de tafel komen. Het is een grap op zich, evenals het feit dat hij als bejaarde artiest de 34 jaar jongere Eveline Hoorens tegen het lijf liep, die hem ongetwijfeld een flink aantal keer echt van de grond heeft doen gaan, wat dan weer zijn einde heeft bespoedigd. Maar er zijn voor een man ergere manieren om te verscheiden.

    ACTA SANCTORUM - 16 DECEMBER 2019

    *

    Wat valt er nog aan toe te voegen, aan een voltooid leven?

    R.I.P. zeggen we dan. We denken er soms nog aan terug. Veel of weinig, al naargelang het geval. Al naar gelang we voor een mooie grafsteen of voor een simpele urne staan.

    En met Allerheiligen (Feest der Hogere Zielen) en de volgende dag, Allerzielen (Feest der Lagere Zielen) brengen al die dierbaren en ondierbaren, dan bloemen. Kerkhofblommen, zoals Grootmeester Guido Gezelle (Brugge 1830-1899) het dichtte…

    *

    NASCHRIFT

    Ja Ja, Vlaanderen herdenkt zijn Zonen. Elk op zijn manier.

    Want er is Vrijheid van Menings-Uiting.

    **

    *

    Vrijdag 28 December  2019

     

    28-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 VTIMMEKE SLIMMEKE

    VTIMMKE SLIMMEKE

    **

    *

    28/12/19

    *

    Havenpraatjes

    Goed nieuws. Verreweg het beste van dit ganse bijna voorbije jaar O.H. 2019. Vlaanderens welstand is voor het 7de jaar op rij fantastisch gestegen. Niettegenstaande de Groene tegenwerking en de niet te stuiten wilde islammerij invasie. Die bedraagt nu jaarlijks de totale bevolking van een serieus grotere stad. Met – godgeklaagd - allemaal ‘erkende’ en dus gesubsidieerde Gebedshuizen’ die – in de marge – bestemd zijn voor samenwerking in de onderwerpings-wedloop.

    Wie het anders ziet mag het zeggen, maar dat wijzigt geen jota aan de dreiging.

    Geen wonder dat onze OCMW’s zowel als ons Sociaal Stelsel aan het leegbloeden zijn. Maar de Vlaming, die tjoolt verder. Als verdoofd door de indoctrinatie van de vele collaborerende Overheden in Broeksellabad.

    Maar zie, ’t Oosten bloost en staat in kleuren.

    De vroegere onder het Communisme zuchtende Oostbloklanden van Katholiek Hongarije zijn sedert kort de dragers van deze, ook onze hoop. Met de bijna pij-naakte monnik op rust gaande President Poetin als rug-dekking, kunnen we rustig de (liefst geweldloze) toekomst tegemoet zien. Met den Donald van aan de overkant van het Grote Water in een 2de Ambtstermijn, staat het resultaat zo goed als bij voorbaat vast.

    *

    Ons aller goede vriend GUVAAL zette vandaag ‘early in the morning’ àl onze diepzee-havens in het zonnetje. Onze dag kan niet meer stuk. Vooral dank aan de Koekenstad, met name het Stadsbestuur, dank zij de nu ook al 2de ambtstermijn, verlost werd van Het Rode Gevaar. Zowel Zeebrugge, Gent, Brugge, als de luchthaven van Zaventem worden in één adem mee vermeld.

    **

    *

    Zijn we nu met z’n allen overtuigd met onze derrière in de boter te zijn gevallen ?

     

    Het wachten is voorlopig alleen nog op Klokke Roeland. Maar daar zorgt 3030 wel voor.

    “Met bloemen kroont de vrouw haar man, de bruid haar bruidegom.

    “En blij, en vrij, is Vlaanderenland nu weer.

    “Men strooie palm en kruiden uit, bij klank en zang.

    “Houd eeuwig stand, o Heilig Vaderland.

    *

    Zo d’Ouden zongen, zo piepen de jongen….

    *-*-*-

    Slecht nieuws dan weer deze morgen om 07 uur op Radio Klare: vanaf

    01/01/2020

    gaan de huurprijzen voor alle Sociale Woningen onverwacht de hoogte in.

    Tot grote woede van de betrokkenen huurders. En dat, op hun nuchtere maag. How they dare!.

    Hoe trouwens wist de VRT op voorhand dat de mensen woedend zouden zijn, bij deze on-aangekondigde verrassing?

    En dan nog iets.

    In de Verhuur-Sector ligt de besluitvorming bij de Overheid. Ja, toch? Daar moet de nood aan ping-ping pingeling al van veel vroeger bekend geweest zijn? Die waren toch niet met z’n allen in slaap gevallen tussen al die doodsaaie dossiers?

    *

    Geldgebrek dus. Hoe zou dat toch komen?

    Of zou de exorbitante kostprijs van de wilde immigratie daar voor iets tussen kunnen zitten? En in voorkomend geval, wat denkt de Overheid hieraan te moeten doen? Aan de geld-molen draaien?

    Che fare? Onder andere ook met het probleem van de ‘Leeflonen’: gaan die op hun beurt nu ook naar omhoog? Is best mogelijk. Want daar in dat getinte oord des verderfs heerst Hoge Nood.

    Maar van onze pensioenen moeten ze met hun vuile poten afblijven. Verhogen mag. Verminderen: in geen geval!

    *

    Hallo, jullie ‘Staatsdragende Kleurpartijen’: zijn jullie nog daar? Of misschien reeds vertrokken op ski-vakantie in de Zwitserse Alpen?

    In voorkomend geval: laat de parelende ‘Veuve Cliquot’ jullie smaken. Scholl! À la Vostra.

    **

    *

    Ja, en dan nog iets anders. Maar in dezelfde zin. Iets dat ons al jàren op het hart ligt. En er nu zo maar uit geflapt wordt. Klinkt het niet, zo botse het. Wie oren heeft om te horen, hij hore!

     

    Het gaat om ‘sukkelaars’, een koppel man & vrouw, ergens uit de Vlaamse Ardennen. Ik noem geen namen!

    *

    Herinnert U zich de sketch van Gerard Vermeersch (Ieper1923-1974) waar het ging over De Kwaremont die oop’n lag, zodat die boer niet naar de begrafenis van zijn schoonmoeder kon in het naburige Avelgem?

    Juist. Over Avelgem of Anzegem gaat dit echt gebeurd verhaal.

    Beiden van dat koppel, begin de jaren ’80, genieten toen werklozensteun. Gaan ‘doppen’ buitenshuis was afeschaft. De maandvergoeding kwam gewoon binnen op hun bankrekening. Ze genoten immers on ruil voor hun twee stemmen, de gunst van een ‘Sociale Woning’ tegen ’n schattig prijske. Zij: naait voor de mensen. In ’t Zwart. Uiteraard. Hij (juist uit den bak voor smokkelen) drijft, ook in ’t Pekkezwart, ’n wijn-commeriotje. Smokkelt de koopwaar uit la Douce France, uit het wijnhuis, in de koffer van zijn auto naar huis. En levert in ’t groot en in ’t Zwart aan de omliggende horeca-zaken. Hij content, zij content. Iedereen content.

    Het koppel verplaatste zich in een zware Zwarte 2-deirs Mercedes 300 SEL. Super de Grand Luxe. Maar tweedehands.

    Geen vuiltje aan de lucht. Jaren lang niet. Maar goed: de slimmen leven nu eenmaal met de dommen.

    *

    Tweede geval. Hier rond het Waregemse en overal elders waar de Tsjeven de lakens uitdelen.

    Zowat ’t allenkante, zichtbaar van op straat. Huis na huis, na huis staat de gezinswagen voor de deur. Quasi dag en nacht. Als men er tenminste thuis is. En niet onderweg voor Zwart Werk. Jobkes hier, karweitjes daar: ni vu ni connu.

    Merken van die wagens? Zware BMW’s. Zware Audi’s. Zware Miseriedessen. Meestal brandnew. En niet van de minste. Ons Bruintje kan dat niet trekken.

    Allemaal ‚leefloners‘ en/of ‘asielzoekers‘? Wie zal het zeggen?

    Yes, Sir. De mens wikt, maar God beschikt.

    In al deze gevallen is God de plaatselijke potentaat. Meestal nen vuilen Sos of ’n nog vuilere Tsjeef. Beiden met een Groen randje, opperbest bevriend met de Heer Burgemeester. Al is dat, in bepaalde gevallen iemand die pas “uit de kast is gekomen.

    *

    1ste vraag. Sluiten de flikken de ogen?

    2de vraag. Sluit de Fiscus de ogen? Geen onderzoek naar de herkomst van al die kapitalen zoals bij de Middenstand of de Kleine Zelfstandige Ambachten?

    4de vraag. Waarom beveelt de Overheid zelf geen grondig onderzoek? Stel een paar expêrten aan. Voorziet in de Begroting een ruim werkingskrediet hiervoor. Zodat er, om daarover ‘in debat te gaan’, er iets tastbaars ‘op tafel ligt’. Zo is iedereen aan het werk. Een soort om uit te delen, een soort om op te souperen en een soort om te controleren.

    How they dare!

    *-*-*-*

    Radio Klara. Elf uur. De Brexit wordt niet alleen voor Het Kanaal Calais-Dover maar voor de gehele Noordzee een waarlijk dringend probleem.

    Maar goed: binnen ongeveer ’n dertig-tal dagen is het voorgoed Amen en Uit. – “Game over” zoals dat heet.

    Want dan gaan de havengeulen naar de UK voorgoed dicht. Misschien zelfs voor ons. Wait and see, zei de blinde en hij had 7 jaar op zee gevaren en nog altijd geen water gezien…

    Kunt U zich voorstellen, dat aan weerskanten van Het Kanaal de Reddingsdiensten tot tientallen ‘drenkelingen’ dienen te ‘redden’, die in hun gammele bootjes op alle mogelijke manieren geprobeerd hebben om op eigen benen (sic) de overtocht te wagen.

    How they dare!

    Bedenking. Nu begrijp ik ineens, waarom de Feldgraue Wehhrmacht-soldaten in juli-augustus 1940 de overtocht niet waagden. Handmatig roeien of peddelen was ook toen de boodschap. Zinloos dus. En voor buitenboord-motoren had ook de Führer geen benzine genoeg.

    1200

    *-*-*

     

     

    27-12-2019, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5335

    5335 - PA NA MA

    ZO GOED ALS VOORGOED VERTROKKEN

    *

    INHOUD: ’t is al een tijdeke geleden, dat ie overleed. En nog zo jong! 79 jaar. Spijtig. Het Universum verliest een Groot Man. Daar waar hij nu is, in de Hemel of in de Hel, zal hij het al wel een beetje gewoon zijn geworden. En de eeuwigheid, die duurt nog o zo lang….

    Kan hij vliegtuigjes bouwen voor het Jezus-kindje. Die speelt daar met een lammeke met Sint-Janneke al in een groen geklaverd land…

    O zaligheid op noteren, we staan op eigen poten….

    *

    *

    VOORSCHRIFT

    Wat vliegt de tijd toch snel. Bijna even snel als de snelheid van het licht.

     

    Net als in het Huis mijns Vaders waar de dagen trager waren (Karel Van de Woestijne, Gent 1878-1929) zo wordt dat ervaren als klein jongetje. Maar dat verandert snel met ouder worden…

    Temop fugit, wordt het dan…

    *

    blauw

    Ik moet er niet van weten, van die Zuidse vrouwenzielen. Die te midden van ’t ontbladeren van de bomen, kneuteren gaan, dat ’t jammer is. Van hen en van de blàan.

    (Albrecht Rodenbach, Roeselare 1856-1880)

     

    Weer een grote personaliteit die aansluit bij de rij der Onsterfelijke Vlaamse Groten.

    Wij buigen het hoofd, en gedanken o mens, dat wij van stof en as zijn. En tot stof en as zullen terugkeren. De Groten der Aarde als de Kleinen.

    Memento homo.

    *

    afkijk

    R.I.P. Panamarenko

    (1940-2019)

    **

    doorbr

    https://doorbraak.be/r-i-p-panamarenko-1940-2019/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De Da Vinci van de Seefhoek is voorgoed gaan vliegen

    **

    Pana

    *

    Ooit, in een vorig leven, ben ik eens een interview van hem gaan afnemen voor het filosofisch tijdschrift O. Panamarenko, alias Henri van Herwegen, woonde toen op een hoekhuis aan de Biekorfstraat in de Antwerpse Seefhoek, bij zijn moeder en een resem kleurrijke papegaaien. Een living bezaaid met wieltjes, draden en een complete ijzerwinkel. De fameuze vliegconstructen die hij verzon en die nooit opstegen — dat is het verschil tussen de kunstenaar en de wetenschapper, zei Jan Hoet — waren speeltjes die uiteindelijk hun weg naar de musea vonden, zodat ze niet meer moesten opstijgen om enige relevantie te hebben.

     

    In de grijze zone van moderne kunst en charlatanisme, waar de golden sixties van vorige eeuw ontvankelijk voor waren, verrees de Pan American Airlines and Company, waarvan zijn pseudoniem een verbastering was, als een poëtische mengeling van jongensachtige knutselwoede, Icarische vliegdromen, vermengd met een vorm van escapisme, maar ook wel gewoonweg bezigheidstherapie van een groot geworden autistisch kind.

     

    Vlaamse primitief

    Panamarenko

    Reporters

    De kleine Henri met zijn moeder

     

    ‘Ik heb altijd bij mijn moeder gewoond. Ik vond dat plezant, dat was oké. Ze verstond wel niets van wat ik deed, maar dat is niet zo belangrijk, meestal versta ik dat zelf ook niet’, wist Pana te vertellen. Meteen was hij de perfecte verbindingsfiguur tussen enerzijds het dadaïsme en de pop-art uit de vroegere twintigste eeuw met namen als Duchamp, Joseph Beuys en (vooral) Tinguely — ook iemand die altijd met bewegende constructen bezig was — en anderzijds de ’68-generatie van Marcel Broodthaers en acolieten.

     

    Dat waren onverbeterlijke lolbroeken die het publiek eigenlijk uitlachten omdat het de grap niet doorhad. 68-escapades waar Pana overigens enthousiast aan mee deed. Het cynisme van Broodthaers, de mislukte dichter die zijn bundels inmetselde en dat als een groot kunstwerk verkocht kreeg, om dan tot een serie Mosselpotten over te gaan, bleef Panamarenko evenwel bespaard. Want hij was écht graag bij zijn moeder en was écht geobsedeerd door vliegende constructen, althans op papier.

     

    Daarom heb ik Pana altijd meer krediet gegeven dan de verzamelde charlatans die het Belgische modernisme gestalte gaven: als Vlaamse primitief ontbeerde hij elke vorm van marketeerschap die we tegenwoordig aantreffen bij windhanen als Fabre en Quinze. Al las hij gretig filosofen als Wittgenstein en Nietzsche — of deed toch alsof — elke poging tot verhevenheid werd snel afgeblokt, ook daar bleef alles aan de grond.

     

    Het kunstenaarsatelier als beschermde werkplaats: het is een overlevingsstrategie als een ander

     

    Bijvoorbeeld op de vraag waarom hij in feite kunstenaar was geworden, kwam een weinig verheffend antwoord: omdat hij voor niets anders deugde. Om niet te moeten gaan werken, en al zeker niet aan de dokken waarvoor hij een te zwak gestel had en als halvegare zou uitgelachen worden. Het kunstenaarsatelier als beschermde werkplaats: het is een overlevingsstrategie als een ander, en het houdt incapabelen weg van de dop, dit kost de maatschappij werkelijk niets. En wonder boven wonder: uiteindelijk geraakten die tekeningen en gekke constructen toch in de musea en werd de kluns een icoon.

     

    Misschien is die transformatie wel het echte kunstwerk dat ons tot voorbeeld kan strekken, in een universum waar men het alsmaar over kansarmoede heeft. Op zijn 65ste stopte hij dan ook met de vliegtuigshow: comedia finita est, het doel was bereikt, ze konden hem niet meer dwingen om het onkruid van tussen de straatstenen te peuteren. Het huis aan de Biekorfstraat werd, met bijbehorende schroothoop, in 2007 overgemaakt aan het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen.

     

    ADVERTENTIE

     

    V-bommen op Antwerpen

    Panamarenko

    Aeromodeller (1972)

     

    Vraag blijft waarom Henri bezeten was door vliegtuigen, helikopters, en aanverwanten. Daarvoor moeten we terug naar zijn kinderjaren en de Duitse V-bommen die in 1944 op Antwerpen vielen, vooral ook op de Seefhoek, gelegen vlakbij het goederenstation en de haven.

     

    Geen moorddadige tuigen die neervielen, maar sprookjesachtige insecten die door het zwerk zoemden

     

    In dat O-interview vertrouwde hij me onder meer toe dat hij tijdens die bombardementen onder de tafel kroop en als angstig kind begon te tekenen. Geen moorddadige tuigen die neervielen, maar sprookjesachtige insecten die door het zwerk zoemden. Het is die traumaverwerking die uiteindelijk leidde tot zijn bekendste werk, de Aeromodeller (1972), die de perfecte omkering is van de V-bom, namelijk een Zeppelin-achtig ontsnappingsvehikel.

     

    In verschillende opzichten sluit zich daarbij een beweging die begon bij Leonardo da Vinci (1452-1519), ook een fervent tekenaar en bedenker van vliegende constructen. Maar terwijl bij de homo universalis Leonardo het avontuur van de vliegende mens nog moest beginnen en alles vooruit wees naar de toekomst, draait het bij Pana om catastrofale objecten die zijn huis, wijk en stad in puin schieten. Teruggetrokken in zijn atelier kan de gekwetste mens alleen nog zijn builen en blutsen tellen, het eelt van zijn ziel weg krabben en beginnen tekenen.

     

    Zo wordt Henri van Herwegen de omkering en zelfs de karikatuur van de renaissancemens: een knutselende kneus die bij zijn moeder woont en stotterend, in het plat Aantwaarps, uitlegt waarom die dingen nooit zullen vliegen en dat ook niet hoeven te doen. Na twee wereldoorlogen is het tijd voor een pauze en kunnen we eindelijk vanonder de tafel komen. Het is een grap op zich, evenals het feit dat hij als bejaarde artiest de 34 jaar jongere Eveline Hoorens tegen het lijf liep, die hem ongetwijfeld een flink aantal keer echt van de grond heeft doen gaan, wat dan weer zijn einde heeft bespoedigd. Maar er zijn voor een man ergere manieren om te verscheiden.

    ACTA SANCTORUM - 16 DECEMBER 2019

    *

    appel

    Wat valt er nog aan toe te voegen, aan een voltooid leven?

    R.I.P. zeggen we dan. We denken er soms nog aan terug. Veel of weinig, al naargelang het geval. Al naar gelang we voor een mooie grafsteen of voor een simpele urne staan.

    En met Allerheiligen (Feest der Hogere Zielen) en de volgende dag, Allerzielen (Feest der Lagere Zielen) brengen al die dierbaren en ondierbaren, dan bloemen. Kerkhofblommen, zoals Grootmeester Guido Gezelle (Brugge 1830-1899) het dichtte…

    *

    NASCHRIFT

    Ja Ja, Vlaanderen herdenkt zijn Zonen. Elk op zijn manier.

    Want er is Vrijheid van Menings-Uiting.

    **

    Vrijheid

    *

    Vrijdag 27 December 2019

     

     

    27-12-2019, 11:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 VTIMMEKE SLIMMEKE

    VTIMMEKE SLIMMEKE

    **

    *

    27/12/19

    *

    HASTA LA VISTA.

    Wondelgem: E313., dat is ergens in de omgeving van A’n. En A’n is een der grootste havenstede van de hele wereld. Na Rotterdam dus de grootste van Europa… Daar valt nu toch, net als Genua (Italia), ook ’n haven met wereldfaam, de beton van de bruggen op de autosnelwegen. Betonrot. Na 22 jaar. Herstellingen? Die waren… gepland.

    **

    B

    *

    Antwerpen, dat is toch de gedoodverfde nieuwe Hoofdstad van het Vrije Vlaanderen?

    Ach ja, bijna uit het oog verloren.. There is no money. Because of the immense costs for the sacrosante immigration from Muslims.

    Ja, dit land heft tot hiertoe maar de politieke leiders gehad die het verdiende. Maar daar komt nu verandering in. Wat gij, TVG? Wat gij Francken Theo?

    ’t Is voor wanneer? Met Wevers Mesdag misschien? Da’s reeds op 11 Januari… En tot de 15de zitten er nog twee Koninklijke Kapers op de kust. De Heren Coens & Bouchez-della-Reine.

    *-*-*

    Tom Aerts: bij de zoveelste veld-cross, de zoveelste val. Hoeveel ribben zouden er nu nog heel zijn bij de man? Tommeke toch!

    *-*-*

     

    27-12-2019, 09:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5334bis

    *

    Europese beurzen op recordhoogte

    **

    *

    ©BELGAIMAGE

    Peter De Groote Bas van der Hout

    Vandaag 16/12/19 om 10:39

    **

    *

    Een tussentijds akkoord in de handelsoorlog tussen de VS en China jaagt de aandelenkoersen hoger.

    De Stoxx600, de index met de 600 belangrijkste Europese aandelen, springt bijna een procent hoger en wipt daarmee over zijn vorige record van april 2015. De Bel20 BEL200,61% volgt, al heeft die nog een lange weg te gaan voor een absoluut recordniveau. De index noteert nog enkele tientallen punten van de kaap van 4.000 punten. Het is van maart 2018 geleden dat de Bel20 dat niveau bereikte.

    De piek van de Bel20 dateert van voor de crisis mei 2007, ruim een jaar voor de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte.

    Tussentijds akkoord

     

    De record-koersen in Europa komen na een cruciale ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de VS en China. Amerika en de Volksrepubliek bevestigden vrijdag dat ze het eens zijn over een 'eerste fase'-handelsakkoord. Daarmee verdwijnt een belangrijke bedreiging voor de wereldeconomie en de financiële markten.

    *

     

    Alle mensen, wat doet zo’n bericht deugd. Een universum van verschil met de zever die we daarnet op de VRT mochten horen vanwege Mamma Almacy de Zwakzinnige.

    *

    NASCHRIFT

    En ja, begot het daaghet in het Oosten bij deze bananen-republiek: het begint écht te dagen. Magniette (of is het eerder Kaniette?) wil zelfs nu al praten met Bart. Maar hij wordt de loef afgestoken door de MR en de Tsjeven.

    Als d’ene sterf is d’andere ook dood?

     

    Kort geleden ging dat Waals stuk pretentie nog naar de Koekestad, nog wel in hoogsteigen persoon.

    C’est du jamais vu !!!!!

    De gang naar Canossa? Nu al? Da valt nog mee. Nooit gedacht….

    *

    Vrijdag 27 December 2019

     

    27-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 VTIMMEKE SLIMMEKE

    6 VTIMMEKE SLIMMEKE 6

    **

    De VÉRTÉ?

    Daar spreek kik niet mee.

    *

    Ach, Ma, gij die, als we nog klein waren (j/m) zo goed naar ons kon bliksemen: zendt nu eens een paar ferme donderslagen naar de Grote Baas in Rome, dat die zijn schaapjes beter aan de leiband moet houden!

    Dat ie moet ophouden ons lastig te vallen om altijd maar meer de Barmhartige Samaritaan uit te hangen. Want ze snijden ons met de dag rapper de keel over. Zelfs de Fatima’s.

     

    Sorry voor het storen.

    En nu ge toch bezig zijt, geef er Mgr De Kesel in Mechelen er ook maar eens goed van. Nog meer goedertieren zijn voor deze ‘vreemden’: waar houdt dat op?

    *-*-*-*

    IS-STRIJDSTER uit A’pen: ja, ze wil VRIJ. Alles is beter dan in Syrië in een strafkamp te verhongeren. Het vonnis om 5 jaar uit te zitten wegens ‘het opnemen van de wapens in vredestijd tegen een bevriende Natie’ wil ze niet langer protesteren. Ze zal haar straf ondergaan. Zo gauw als ze terug mag komen. Om dan achteraf, volgens haar
    Advocaten, zich voorbeeldig te gaan gedragen in onze van diversiteit bulkende samenleving. Leve de anarchie!

    Kortom, ze gaan alle twee, die zussen, hun leven ver-christelijken.

    En gij gelooft dat?

    *-*-*-*

    De Congo.

    De MR knoopt, met Jessekeduie, opnieuw diplomatieke betrekkingen aan met Kinshasa.

    A qua bon?

    Wat zou Dante Allighieri daar een mooi stuk ‘Comedie dell Arte’ kunnen over schrijven…

    *-*-*-*

    Wo 26 dec ‘19

    Avondhoernaal

    • BREE: kritiek op Wegen en Verkeer. Nog geen jaar geleden was het kruispunt heraangelegd: reeds 8 zware accidenten sindsdien. Méér zelfs dan vroeger! Inwoners vragen om een rond-punt!
    • Wolf August doodt 1 lama, ander zwaargewond in Balen. Ze zaten in een hoge omheining, maar wolf kroop eronder door. Is een wolf belangrijker dan mensen? Mensen die wolven beschermen, stonden gisteren lachend de TV te woord. Mensen moeten nog meer beveiligen, maar wolven moeten blijven, en dat terwijl men in het zuiden van Europa (Spanje) wolven doodt wegens over-populatie!!! Het Kerstmaal van de wolf was super, wat zal zijn nieuwjaars-diner zijn?
    • In Australië valt de eerste regen, maar niet genoeg om vuren te blussen. En zeggen dat het weekend terug zeer heet wordt.
    • De middernachtsmis in Brussel: veel volk! Mgr. De Kesel zegt in zijn homilie dat de tijdsgeest tegenwoordig : angst en psychose is.
    • Paus in Rome had voor een ‘onbaatzuchtige liefde’ voor alle kleuren.

    Orbi et urbi!

    • De tweeling-panda’s hadden hun eerste wandeling buiten, samen met hun moeder Kiwahwah . Is te vergelijken met de eerste schooldag van onze kinderen, aldus de woordvoerster van Para Daiza.
    • op de trein Brussel-Luxemburg stapt een dronken man op. Tuut! zie de trein en de statie reed door. De begeleider wil hem uit de trein zetten, en dit gaat niet zomaar. Toen de man dan uiteindelijk toch van de trein sukkelde, viel hij tussen het perron en de kaai. De trein vertrok toch. De man, een Waal, werd dan uiteindelijk uit zijn netelige positie gehaald maar overleed later.
    • Prins Laurent bezoekt een asielcenter in St.Truiden. Er waren 150 getinte kinderen.
    • De ‘Ostendaise-’ oester is terug in de spuikom van aldaar. Tot 1960 waren er aldaar veel oesterkwekers, maar dan was er een bacteriële infectie, en weg waren de oesters. In 1995 heeft iemand de moed om daar opnieuw te starten met oesters kweken. Nu functioneert het goed, en werkt hij samen met zijn dochter. Voor een eetbare oester zijn er 3 à 4 jaar nodig. Het menske zelf lust ze niet: ‘de structuur’ van die lekkernij bevalt haar niet. Mij wel, zulle!
    • Queen Elisabeth, 93j, pleit voor meer verdraagzaamheid. Tussen haar kleinzonen William en Harry botert het ook al niet meer!
    • Valparaiso in Chili getroffen door hevige branden. Reeds 150 huizen vernield. Aangestoken door de felle wind. Het centrum van die stad ervan is Wereld Erfgoed!

    Net als in Australië gaat het om brandstichtingen. De politie volgt een spoor.

    Er vallen koppen. Meer dan één. Sultan Erdogan is zeker van zijn stuk: de hoofdschuldige zit in Amerika.

    • Sebastopol: eerste trein over de langste brug ter wereld! Poetin is in de wolken. De hoernalist zelf zit in zak en as.
    • Kevin Spacey, beschuldigd van seksueel misbruik, plaatst een raadselachtige boodschap in de vorm van een video op de sociaal media. Waar die dingen toch allemaal goed voor zijn!
    • In Antwerpen in het St.Vincentiuskliniek heeft het eerste kerstkindje een kleurtje. Moeder kan met moeite enkele woordjes Vlaams. Daarna volgden er daar ter plaatse nog 4 babytjes. Maar die mochten we niet zien. De racisten!
    • Op ÉÉN (en dezelfde): Kerstavond bij de “Welvaarts”. In Wietschaete. Prachtig!
    • Toon Aerts, Belgisch Kampioen, moet tegen wil en dank, veldrijden niettegenstaande 4 gebroken ribben. Wat geld toch allemaal doet! ‘t Blijft zelfs bij bepaalde mensen aan de ribben plakken. Tommeke, Tomme, Tommeke!

     

    KRANTENKOPPEN 26/12/19

     

    1)   Teruggekeerde IS-strijdster legt zich neer bij veroordeling

    Vandaag om 11:11 door wle zenders. Bron: BELGA/ DE Standaard

    Teruggekeerde IS-strijdster legt zich neer bij veroordeling

    Fatima Benmezian (archiefbeeld) Foto: BMF

    Fatima Benmezian (24) zal dan toch geen verzet aantekenen tegen haar veroordeling bij verstek tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van terreurgroep IS. Haar zus Rahma (31) tekende wel protest aan: haar zaak komt in Maart voor.

    Dat melden de advocaten van de twee in november teruggekeerde vrouwen. ‘Fatima heeft na studie van het strafdossier beslist om afstand te doen van het verzet. Ze wenst zich neer te leggen bij haar veroordeling en wil haar staf op serene wijze ondergaan. Ze beseft dat ze een schuld heeft ten opzichte van onze samenleving’, zeggen haar advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir.

     

    'Verschillende diensten volgen haar nu op en ze wordt ook begeleid door een islammerij -consulent. Ze beseft dat ze een ernstige fout heeft begaan en wil haar best doen om zich terug te integreren in de maatschappij.'

    Haar zus Rahma tekende wel verzet aan tegen haar veroordeling. De correctionele rechtbank van Antwerpen zal op 19 maart die zaak behandelen. Rahma B. werd donderdagmorgen door twee politiemensen de rechtszaal binnen geholpen. Ze werd in Syrië geraakt door granaatscherven en kan niet meer zelfstandig stappen. Ondanks haar verwondingen wilde ze toch naar de rechtbank komen om haar rechters in de ogen te kijken.

    Ze werd recent tweemaal verhoord door de federale politie. 'Haar medische en psychische toestand lieten dat eerder niet toe. Uit haar verhoor zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Hetzelfde geldt voor haar zus Fatima', zeggen de advocaten.

     

    Sharia4Belgium

     

    Fatima Benmezian werd in mei 2015 bij verstek tot vijf jaar cel veroordeeld in ons land, wegens lidmaatschap van een terreur organisatie. Ook Rahma Bemezian is in 2019 België bij verstek veroordeeld. Hoe radicaal de vrouwen vandaag nog zijn, is niet duidelijk. Daarover doen tegenstrijdige berichten de ronde. Maar vast staat wel dat ze hoorden bij de harde kern van Sharia4Belgium en van IS.

     

    De twee zussen zaten tot enkele maanden geleden vast in Ain Issa, een Koerdisch gevangeniskamp in Syrië. Na de Turkse inval in Noord-Syrië ontsnapten ze. Eind oktober werden ze in Turkije opgepakt, en daar eind november het land uitgezet, terug naar België. Fatima verblijft in de gevangenis van Antwerpen, waar ze geen contact mag hebben met de andere gevangenen. Rahma verblijft nog altijd in de ziekenboeg van de gevangenis van Brugge.

    Beide vrouwen betaalden volgens hun advocaten een zware prijs voor hun vlucht uit Syrië. Rahma verloor haar drie kinderen en de partner van Fatima, die haar hielp ontsnappen uit IS-gebied, werd onthoofd.

    *-*-*-*

    Let wel: deze IS-terroriste heeft feen, ik herhaal, feen uitstaans et OLVrouw can Fatima. Dat verhaal uit Portugal is oude koek!!! Larie en apekool. Die van Portugal kwal om goed te doen. Deze uit A’pen om kwaad te doen.

    Ne mens moet immers meegaan met zijn tijd!

     

    2)   Advocaat van Dutroux pleit in open brief voor afschaffing van levenslange gevangenisstraf: “Steriele foltering”

     

           AW 26 december 2019 10u55 Bron: La Meuse / HLN

     

    “Dutroux is geen monster. Hij heeft spijt”, dixit Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux. Onder meer voor zulke opvallende uitspraken werd Dayez door de Waalse krant La Meuse uitgeroepen tot één van de opmerkelijkste personen van 2019. Voor de gelegenheid schreef hij een open brief waarin hij pleit voor het afschaffen van de levenslange gevangenisstraf.

     

    “De vrijlating van de heer Dutroux is voor mij vooral van symbolisch belang”, zo steekt de advocaat van wal. De vrijlating van Marc Dutroux zou volgens hem meteen synoniem staan voor het afschaffen van de levenslange gevangenisstraf: “Net zoals de zaak-Patrick Henry (een Franse kindermoordenaar die in 1977 aan de guillotine ontsnapte, n.v.d.r.) leidde tot de afschaffing van de doodstraf in Frankrijk, zou zijn vrijlating moeten resulteren in de afschaffing van de levenslange gevangenisstraf.”

    Vervolgens wijst Dayez op de “absurditeit van het Belgische gevangeniswezen”. Hij stelt dat onze gevangenissen de situatie verergeren zonder de problemen met de publieke veiligheid daadwerkelijk op te lossen. Levenslange opsluiting is met andere woorden weglopen van de problemen – die gewoon blijven bestaan.

    Besluit: ligt dat Walenpays op de maan of alleen maar aan de overkant van de RTaal- en Profitariaatsgrens In ieder geval: het is een ander Land. Un autre pays, tu-sais… La Minette la Minou. Et on s’en fou… des femmes, des femmes, qui n’ont pas de trou. De trouw ? Dutroux ?

    3) Kerstmis is fataal afgelopen voor een 58-jarige fietser uit Ledegem. De man overleed woensdagavond 25/12 na een val in een gracht langs de landelijke Rollegemsestraat in Oekene (Roeselare).

    Het waren de inzittenden van een voertuig die de man en zijn fiets rond 22.30 uur langs de donkere, kronkelende landelijke weg in de gracht zagen liggen. De gracht was gevuld met enkele tientallen centimeters water???? Ze verwittigden de hulpdiensten. Brandweer, ambulance en een MUG-team snelden ter plaatse, haalden de man uit de gracht !!!! en probeerden hem nog te reanimeren. Tevergeefs. De 58-jarige man stierf ter plaatse.

    Of hij eerst onwel werd of gewoon per abuis in de gracht sukkelde met zijn fiets, zal verder onderzoek nog moeten duidelijk maken. Op het eerste zicht waren er geen sporen van een voorafgaande aanrijding. Het Kortrijkse parket opende een onderzoek. De politie volgt een spoor. Daaruit is gebleken dat de man na de val in de gracht in het water is verdronken.

     

    **

    *

    4) Campagne tegen hardrijders kostte € 250.000, maar niemand begreep ze.

    Vandaag om 05:00 door Koen Baumers / Gazet van Antwerpen

    Snapte u ook niets van de verkeers-campagne met de slogan ‘Word control cruiser’? U was niet alleen. Met die boodschap wilde de Vlaamse overheid ons aansporen om de snelheids-limiet te respecteren. De slogan stond op honderden affiches langs de weg en weerklonk in radiospotjes, alles samen goed voor 250.000 euro. Maar een interne studie wijst uit dat de campagne geen enkel ­effect heeft gehad. “We gaan iets anders bedenken”, klinkt het.

    Geen impact. Niet origineel. Verwarrend. In een interne evaluatie is de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) zeer streng voor haar eigen snelheidscampagne. Na de actie rond ‘control cruiser’ hield de VSV een representatieve steekproef en de resultaten waren slecht. En niet alleen omdat vier op de tien Vlaamse bestuurders de campagne niet eens hadden gezien. Want zelfs van die overige zes heeft haast niemand zijn gedrag aangepast.

    Nee, nee, nee en nog eens nee.

    Heeft u nagedacht over uw snelheid tijdens het rijden? Heeft u anderen erop aangesproken? Heeft u met vrienden gesproken over de campagne? Heeft u een dierbare beloofd om op uw snelheid te letten? Nee, nee, nee en nog eens nee, was bij de meeste respondenten het antwoord. Het woord werd zelfs even vaak gelinkt aan het gebruik van de cruise-control, in plaats van aan de beslissing om minder snel te rijden.

    De ambities waren nochtans groot, want ‘control cruiser’ moest voor snelheid worden wat bob al 25 jaar is voor alcohol. Een ‘positief woord’ dat de ‘sociale norm’ rond aangepaste snelheid moest gaan ondersteunen, als tegengewicht voor ‘snelheidsduivel’, ‘trage slak’ en ‘zondagsrijder’. Het ‘begrip’ control cruiser verscheen op 314 affiches langs de Vlaamse wegen, op 10.000 kartonnen borden aan de ramen in 122 gemeenten, in een radiospot, op autostickers en zelfs op de tankpistolen. Alles samen slokte dat een budget van zo’n 250.000 euro op.

    “Maar de boodschap is niet goed opgepikt”, zegt Werner De Dobbeleer van de VSV. “Het is duidelijk geworden dat er geen enkel effect was op het gedrag. De woordspeling met cruise-control bleek ook te verwarrend. We gaan daarom niet verder met de term. Wanneer we in oktober 2020 opnieuw een snelheidscampagne doen, is het hopelijk wél met een voltreffer.”

    Doordenkers met 120 km/u

    “Je moet altijd oppassen met dergelijke doordenkers, zeker als mensen er met 120 km per uur voorbijrijden”, zegt de Vlaamse marketingprofessor Luk Warlop, verbonden aan de Noorse Business School. “Het kan goed gevonden lijken, maar mensen hebben niet de tijd om erbij stil te staan. Reclamebureaus zijn graag creatief, maar dat werkt vaak niet. Wat bij sensibiliseringscampagnes het meeste effect heeft, is benadrukken dat mensen aan hun geliefden moeten denken.”

    Dit is een eenmalige tegenvaller, zeggen ze bij de VSV. “We evalueren elke campagne om te weten of ze werkt, door vooraf en nadien een steekproef te doen. We zien telkens dat de attitude van bestuurders na een campagne wél is veranderd, bijvoorbeeld toen we met ‘automodus’ aanraadden om de smartphone aan de kant te leggen tijdens het rijden. Met ‘control cruiser’ is het niet gelukt.”

     

    Toch zinvol

     

    Sensibiliseringscampagnes blijven dan ook zinvol, zegt ook professor Tim Smits (KU Leuven), gespecialiseerd in overtuigende communicatie. “In de reclamewereld werkt ook niet elke campagne: gemiddeld maar 56%. Maar het is bewezen dat campagnes rond bijvoorbeeld rijden onder invloed effect hebben. De bobcampagnes hebben bovendien het voordeel dat ze het gedrag een naam hebben gegeven, wat in een gesprek veel beter werkt. Ook in andere domeinen, zoals roken, hebben sensibiliseringscampagnes een bewezen effect.”

     

    5) Hongerige wolf bijt opnieuw schaap dood in Zoersel

    Ewoud Meeusen 25 december 2019 22u43

    Zoersel Kaasmaker en schapenhouder Bart De Breuker heeft op kerstochtend een van zijn schapen dood aangetroffen op de Herentalsebaan in Zoersel. Mogelijk was dat het werk van de derde rondzwervende wolf. De weide van familie De Breuker bevindt zich immers amper een kilometer van de plaats waar afgelopen zondag- en maandagochtend twee schapen werden doodgebeten.

    De wolf zette de afgelopen dagen Vlaanderen in rep en roer. Op zondag- en maandagochtend sloeg hij toe in de Broekstraat, waar hij zich te goed deed aan twee schapen. Woensdagochtend trof een andere Zoerselse schapenhouder een van zijn dieren dood en aangeroerd aan in zijn wei. Bij de aanval van dinsdagnacht raakte ook een ander schaap gewond.

    Lees ook

    Derde wolf trekt door de provincie Antwerpen (en valt meteen schapen aan)

    Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) kwam al langs om het nieuwe geval te onderzoeken. De kans is groot dat ook dit het werk van een wolf was, aangezien de weide van familie De Breuker in de directe omgeving bevindt van de schapenweide waar eerder twee slachtoffers vielen.

    Wolvenspecialist Jan Loos kan die piste niet bevestigen: “Ik durf niet zeggen of dit opnieuw het werk van een wolf was. In het verleden zijn immers ook al vele schapen doodgebeten door husky’s. Als een wolf dit schaap heeft aangevallen, dan ging hij alleszins chaotischer te werk dan afgelopen weekend. Het wetenschappelijk onderzoek van het INBO zal moeten uitwijzen of het wel degelijk om een wolf gaat, en niet om een hond”, klinkt het.

     

    6) Met de bus naar België, omdat bedelen hier meer oplevert.

    Vandaag om 11:00 door Kristof Bohez/Belang van Limburg

     

    Heel wat kinderen komen vanuit Roemenië met hun familie naar hier om te bedelen op straat. Experts kennen het fenomeen als ‘bedeltoerisme’, en raden af om geld te geven aan de gezinnen.

    *-*-*

    Deze keer geen GROENEN uit Balen, maar wolven. Diene August daar, ne ferme Gust, zo te horen, zoekt (zo zei de ‘spieker’ van dienst) de lekkerste brokkes dat hij kan vatten met zo weinig mogelijk inspanning.

    Tiens, dacht ik.

    Nu weet ik waar onze ‘Staatsdragende Kleurpartijen’ opgemeld worden.

    Pol & Soc? M’n voeten, Gerard!

    *-**-*

     

     

    26 DECEMBER 2019

     

    26-12-2019, 18:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 VRIMMEKE SLIMMEKE

    VTIMMEKE SLIMMEKE 4

    *

    *

    De VÉRTÉ?

    Daar spreek ekik niet mee.

    *

    Koxyde. de Burgemeester. Da mag nie van ons Maggie. Zij wil daar in die leegstaande kazenze van HET ABL (Air Force) voor de 2de keer 400 Geluk- en Asiel zoekende ‘vluchtelingen’ in onder brengen.

    Da’s dan voor de 2de keer in korte tijd. Maar de mensen daar hebben er genoeg van.

    Transmigraten…Brexit

    *-**-*

    ’t oproer zwelt, en ’t leger staakt de tocht naar boven…

    Daar waren het jarenlang de Belgse militairen die de streek onveilig maakten

    *-*-*

    Roeselare. In de vroege avond weer ’n bejaarde fietser piepedood gereden. Ze zijn haast niet meer te tellen…

    Mensen lief toch. Na de auto, vergeet ook de fiets en/of de step. Ga liever door het leven op de eigen benen. Kan je tijdig weg springen. De gracht in. Maar het redt het leven…

    *-*-*-*

    KUL Leuven: die wil, op kosten van Jan Modaal aanbieden: opleidingen tot Immam: Vlaams & Arabiers.

    Het juiste woord ’onderwerping’ in ’t Vlaams en ‘Submission’ in ’t Fransoos, in ’t Arabiers DHIMITUDE.

    *-*-*-**

     

    26/12/19

     

    26-12-2019, 12:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTIMMEKE SLIMMEKE

    VTimmeke Slimmeke 3

    **

    *

    Kerstcadeau vanwege vriend Guvaal: Herman de Bode (66) in ‘De Schandaard’ van verleden weekeind. DS, dat is toch de vroegere AVV-VVK krant, ooit in handen van de gewezen Hitlerjunge André Leysen, bij wie sindsdien in huis Fransoos wordt gesproken… Zedenbederf, Eerwaarde Biechtvader, dat is het. Kontdraaierij omwille van de poen… Bah!

    Moete lezen! Het is de kers op de kersttaart van gisteren. En ach, wat waterhoofd Broeksellabad betreft. Laat dat miniem stukje Vlaams grondgebied rond het OKW van de EUSSR, bij opbod verkopen aan de meestbiedende. De Amerikanen, de Ruski’s of de Spleetogen die al lang geen spleetogen meer zijn. Dat moet genoeg opbrengen om de vele miljarden ‘Staatsschuld’ te betalen. Toch in ieder geval voor wat Vlaanderens aandeel daar in betreft.

    **

    Aap

    *

    *







    26-12-2019, 11:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6321


    Een goeie vriendenraad: vraag om, voor een habbekrats, dit door-en-door Vlaams elektronisch tijdschrift in Uw postbus te krijgen. Nobel en gezonde kost voor de ganse familie en de wijde omgeving.

    Zeg dat ik dat gezegd heb. Elk zegge ’t voort.

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (74)

    **

    Leeg parlement. De afwezigen zijn op de

    *

    foto: ©Reporters

    https://doorbraak.be/vergeten-vragen-van-de-voorbije-week-74/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    **

    *

     Wanneer begint het weekend in Brussel?

     

    Heeft de Brusselse Gewestregering de vierdaagse werkweek alvast ingevoerd voor zichzelf?

     

    (Aan Ecolo-staatssecretaris Barbara Trachtte, die een gebouw deelt met minister Elke Van den Brandt (Groen) en minister Alain Maron (Ecolo): ‘Op donderdagavond bouwen de 3 kabinetten samen al eens een feestje’. Inderdaad: donderdagavond – niet vrijdagavond. De Brusselse ministerraad komt immers samen op donderdag en dan kan het weekend blijkbaar iets vroeger ingezet worden. Heeft de Brusselse Gewestregering de vierdaagse werkweek alvast ingevoerd voor zichzelf?)

     

    Welke rechten hebben (ex-)Vlaams Belangers?

    **

    Gunnar Verreycken

    *

    (Aan alle media die Gunnar Verreycken met naam en toenaam aan de schandpaal genageld hebben. Die Gunnar is misschien een crapuleus baasje en wie weet zelfs een neo-nazi, maar dat betekent niet dat hij minder rechten heeft dan de moordenaars en verkrachters die in onze kranten alleen met hun initialen aangeduid worden)

    Wat denken de kiezers van Open VLD daarvan?

    *

    (Aan Vlaams parlementslid Els Ampe, die een inkijk geeft in haar partij: ‘er zijn bij Open Vld evenveel mensen allergisch aan Groen als aan N-VA’. Ampe doelt hier allicht op de parlementsleden van Open VLD, die inderdaad ver heen zijn. Maar zouden de doorsnee liberale kiezers in het Vlaamse land evenveel afkeer voelen voor De Wever als voor Almaci?)

    Hoe vaak komt u op uw eentje in Molenbeek?

    *

    (Aan Europees Commissaris Margarethe Vestager, die fan is van Brussel: ‘Ik vind dit een zeer aangename stad om in te wonen. De problemen rond vuilnis, lawaai en drukte zijn de voorbije jaren aangepakt’. Vestager heeft makkelijk praten, met haar leuke optrekje in het rustige Elsene, haar hofhouding, haar potige chauffeurs. Eurocraten denken misschien dat ze in Brussel wonen, maar ze leven eigenlijk in een bubbel.)

    Hoeveel moslimbuurten zijn er in dit land?

    *

    (Aan antropologe Nadia Fadil, die onderzoek deed naar een café met bier in een moslimbuurt. Nieuw is hier vooral dat er in een politiek correcte krant zoals De Standaard openlijk gesproken wordt over een ‘moslimbuurt’, waar zelfs evidente zaken zoals bier in een café niet meer vanzelfsprekend zijn. Niet zo lang geleden werd je uitgespuwd als je dat durfde benoemen.)

    Waar is uw historisch besef?

    er zijn dus ook journalisten die denken dat de Vlaamse strijd nooit nodig was

    *

     (Aan journalist Douglas De Coninck, die zijn geschiedenis niet kent en dingen schrijft zoals: ‘Er is dus een tijd geweest, amper twee generaties geleden, dat de politieke voorvaderen van Tom Van Grieken de mensen deden geloven dat de Nederlandse taal in België in haar voortbestaan bedreigd was’. De Coninck doet hier de hele taalstrijd af als een extreemrechtse complottheorie. Nochtans was het amper een paar generaties allesbehalve evident dat het Nederlands in België zou kunnen bestaan als volwaardige taal. Ook een krant als De Morgen dankt alles aan de inzet van taalflaminganten. De meeste journalisten denken dat de Vlaamse strijd gestreden is. Maar er zijn dus ook journalisten die denken dat de Vlaamse strijd nooit nodig was.)

    Hoeveel kost het behoud van België ons?

    *

    (Aan professor Arturo Bris, die vaststelt dat ‘het gebrek aan nationale consensus‘ België belemmert om concurrentiëler te worden. Er wordt vaak gezegd dat een Belgische boedelscheiding duur zou zijn, maar er is weinig aandacht voor de kostprijs van krampachtig samenblijven.)

    Wanneer gaat Wallonië zelf al die grote ambities financieren?

    *

    (Aan Waals minister van Sportinfrastructuur Jean-Luc Crucke, die Tubize voorstelt als locatie voor een nieuw nationaal voetbalstadion: ‘Het is voor sommigen misschien vreemd dat Wallonië met oplossingen en ambities afkomt in plaats van met obstructies, maar wij zijn echt beschikbaar’. Om dan in dezelfde adem te zeggen wie mag meebetalen voor al die Waalse ambitie: de privé-sector, de provincie Vlaams-Brabant en de federale overheid. Wallonië heeft altijd oplossingen en ambities te over, maar het is altijd iemand anders die moet betalen.)

     

    Hoe durven jullie dit ‘loting’ noemen?

     

    (Aan het stadsbestuur van Mechelen, dat een burgerpanel samenstelt: ‘We bouwen onze stad verder uit tot een participatielabo’. Uit de kleine lettertjes blijkt echter dat het om ‘gecorrigeerde’ loting gaat. Om te komen tot een ‘schaduwgemeenteraad’ van 50 mensen krijgen 5.000 Mechelaars een uitnodiging. Vervolgens zal de groene schepen van participatie een (volgens hem) evenwichtige selectie maken uit de kandidaten. ‘Bij de samenstelling houdt de stad leeftijd met gender, leeftijd, opleiding, diversiteit en de spreiding tussen het centrum, de wijken en de dorpen’. Tja, kies anders meteen zelf je pionnen.)

     

    Hoeveel mannen wonen er in Brussel?

     

    Zonder hoogopgeleide mannen in pak en das bleef Brussel ook niet draaien

     

    (Aan politicologe Fatima Zibouh, die een nieuw politiek correct gebod lanceert: ‘Iedere Brusselaar heeft de plicht om een diverse vriendenkring uit te bouwen. We zouden ons allemaal moeten afvragen: “Hoe ziet mijn netwerk eruit, lijkt het op Brussel?”‘. Toch organiseert Zibouh zelf het vrouwenforum Women100 en haalt ze hard uit naar ‘blanke, hoogopgeleide mannen in pak en das’. Zonder hoogopgeleide mannen in pak en das bleef Brussel ook niet draaien, maar goed: ook diversiteit heeft grenzen.)

     

    Wat gaan jullie nog allemaal uitvinden?

     

    (Aan de Universiteit van Gent, die het ‘genderwelzijn’ van honderden Limburgse leerlingen gaat onderzoeken: ‘Het is belangrijk dat jongeren weten dat het heel normaal is dat ze af en toe eens nadenken over hun gender’. Zijn er nu echt geen andere prioriteiten dan het verder afdingen op het onderscheid man-vrouw?)

     

    Hoe hebben de Congolezen het er zelf vanaf gebracht?

     

    (Aan dr. Zana Etambala van het Afrikamuseum, die meewarig het hoofd schudt: ‘De oudere generatie heeft een beeld mee naar België gebracht van de arme Congolees die zichzelf niet kan redden’. De geschiedenis heeft de oud-kolonialen anders wel gelijk gegeven. Congo is potentieel het rijkste land van de wereld, maar het blijft al decennia straatarm. Als de Congolezen zichzelf kunnen redden, dan moeten ze dat toch eens dringend gaan dóen.)

     

    Durnez

    Wie staat er mee op de barricaden voor Zwarte Piet?

     

    De rol van Zwarte Piet inspireerde Karel om te gaan werken in een kinderdagverblijf en om vrijwilligerswerk te doen

     

    (Aan alle vrienden van de Sint, zoals Bilzenaar Karel – met Congolese roots – die al 25 jaar Zwarte Piet speelt: ‘Die vrolijke helper van Sinterklaas die grappig is en cadeautjes en snoepgoed uitdeelt. En dat moet zo blijven. Ik zal alleszins op de barricaden staan om de traditie te verdedigen’. De rol van Zwarte Piet inspireerde Karel om te gaan werken in een kinderdagverblijf en om vrijwilligerswerk te doen voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Waarom gaat er zo weinig aandacht naar dit soort Congolese Vlamingen?)

     

    Welke puber lijkt er níet op Anuna De Wever?

     

    (Aan presentator Sven Ornelis, die een ontboezeming doet: ‘Als puber leek ik op Anuna De Wever’. Hetzelfde kan je zeggen over álle pubers, die immers allemaal aanleg hebben voor zwart-wit-denken, radicalisme en vage linksigheid. Net daarom werden pubers vroeger niet op een voetstuk geplaatst door volwassenen die beter zouden moeten weten.)

     

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

    *

     

    Daar nog iets aan toe te voegen? Nikke nie. Mercie.

    Tempo fugit. De tijd vliegt snel, gebruikt hem wel. Verlaat voor een tijdeke die verkochte hoernalistenclub die dagelijks de gazetten volspuwen met gedicteerde roddelpraatjes. En ja, met daarbij wat Sport als toemaatje. En bladzijden vol van gebroken armen en benen. Om abonnees te trekken.

    En dat terwijl we per dag 24 uren historische feiten beleven die de doorslag aan het geven zijn voor een Vrij en Welvarend eigen Land, dat bijna 200 jaar geen wingewest meer zal hoeven te zijn voor die artificiële ‘Staat’ die ik al lang Coburgia heet. Dat van die Oude Belgen krijg ik al lang niet meer uit mijn vingers…

    ‘k Moete d’er nie van êên! ’t Zijn allemaal zakkenvullers kontekletsers van mien gat!

    Dat ze liggen gaan in vrede. ’t Is genoeg geweest. J’en ai marrrrre.

    *

    Donderdag 26 December 2019

     

    26-12-2019, 11:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 VTimmeke Slimmeke

    VTimmeke Slimmelke 1

    **

    *

    ZONDAG 22-12

    AVOND JOURNAAL

     

    Wettelijke uitwijzing politiek in het apenland Coburgia. Slechts 18% van de uitgeprocedeerde asielzoekers, gaan effectief terug: aldus Demon. Dat wil zeggen dat Het Beschaafde Westen stilaan Het Wilde Westen wordt. Verdierlijkt & verdaan. In The States is, met Trump, het tij gelukkig gekeerd. Een voorbeeld dat in samenwerking met de vroegere Oostblok-landen, Het Avondland gelukkig aan het volgen is.

    Deo Gratias.

    *-*-*

    Het liefelijke Lebbeke: het concert, de bijeenkomst van ‘een beperkt groepje neo-nazi’s van de ??? “Right-Wing Organisatie”. Heeft helemaal geen problemen opgebracht. Burgemeester wist het niet lang voordien! Hij is dus in beeld gekomen, wat altijd goed is voor zijn personencultus. Maar de politie had toch discreet toezicht gehouden. De enige hoernalisten die lont geroken hadden konden (mochten) uitsluitend een gesloten toegangspoort filmen. De organisatoren hadden de exacte locatie tot het laatste moment geheim gehouden. Zelfs voor de eigen leden.

    Door al die geheimhouderij kon de Pers haar werk niet doen, en werd het publiek dus niet beschermd tegen die verderfelijke onruststokers..

    Deo Gratias

    *-*-*

    Macron, die eigenlijk beter Micron had geheten: zegt dat hij zijn president-pensioen van 6220€ niet zal opnemen???? Reeds 18 dagen staking! Pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De werknemers eisen daarenboven de 4-daagse werkweek met behoud van loon. Ja, die Slinxe, Schotse en Scheve Social Democ Rats gaan serieus altijd en overal voor de vooruitgang. En iedereen moet meedoen, willens of nillens. Anders ‘sloan z’up joen tote’

    Van de woede der Sossen, Spaar ons Heer.

    *-*-*

    De NVA Sterke Man Jambon, Nieuwe VB-stijl: is tegen 18 weken voor wettelijke abortus. De voorlopige regering van Hopeloze Zaken wilde dit fullspeed afhandelen. ’n Akkefietje van Mandolientje? Nu is dat 12 weken.

    Het Vlaams Belang werpt zijn schaduw vooruit.

    Deo Gratias.

    **-*-*

    Weekend sortie ongeval Ichtegem: 20-jarige schoonheid (zonder gordel) overleeft het niet. De 22-jarige chauffeur was poepeloere zat.. Spiere-Helkijn komt ter sprake, crash in Ichtegem. Mocht met voorlopig rijbewijs met die zware BMW niet eens op de baan, zeker niet tijdens het weekend, vooral niet met maar liefst VIER frisse jonge dames aan boord. Om 05.30 in de nacht, na een avondje uit. Dat zijn dus vier families die voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn.

    Wel Innige deelneming in al dat immens verdriet. Maar geen deelname in de kosten.

    Ja, je bent jong en je wil wat…

    *-*-*

    In JAMIOUX-gevangenis: vrouwelijke directrice bedreigd met scheermesje op de keel! Huidskleur van de dader?

    Jamioux: nooit van gehoord. Is ergens in Het Land van Olio di Poeppo aan de overkant van de Taal- en Profitariaatsgrens.

    How do they dare.

    *-*-*

    Opwindend nieuws in de medische sector. Besluit: we moeten zorgen dat obesitas bij onze Kinderen geen kans krijgt: zo wordt het risico vermeden voor kanker!

    Ne mens kan nooit slim genoeg zijn. En daar zorgt de TeeVee voor. Want noch obesitas noch kanker zijn goed voor het milieu. Voor de mens zelf trouwens ook niet.

    Elck zegge ’t voort…

    *-*-*

    Australië: premier gaat op reis naar Hawai terwijl in zijn wereld-land te vuur en te vlam tot één groot asseveld wordt herschapen.

    Met die hoge temperaturen van +50°, de harde winden die dag en nacht woeden: de vele brandhaarden... Daar zit toch nooit geen opzet achter?

    Wat denken de oorspronkelijke aboriginals daarover? En de schandalig veel te weinig daar toegelaten immigranten?

    Liefst twee keer nadenken. Bezin voor ge begint….

    *-*-*

    De nieuwe Ster in de amusements-wereld rond de Eindejaarsfesten, een zekere hier uit Marokko aangespoelde KAMAL KARMACH, stond gisteren in de Arenberg-schouwburg: Vooral volgens EEN dé relevatie als Nieuwe conferencier… ???? Een zekere Vroegere Voorganger VAN PEEL was ook goed. Maar beter en best was Geert Hoste, de schoonbroer de Ere-President van heel Vlaanderen uit de schoenenstad Izegem: Geert Burger.

    Beide Excellenties voelen zich goed in hun vel…

    *-*-*-*-

    24-12-2019

    VTimmeke Slimmelke 1

    **

    *

    ZONDAG 22-12

    AVOND JOURNAAL

     

    Wettelijke uitwijzing politiek in het apenland Coburgia. Slechts 18% van de uitgeprocedeerde asielzoekers, gaan effectief terug: aldus Demon. Dat wil zeggen dat Het Beschaafde Westen stilaan Het Wilde Westen wordt. Verdierlijkt & verdaan. In The States is, met Trump, het tij gelukkig gekeerd. Een voorbeeld dat in samenwerking met de vroegere Oostblok-landen, Het Avondland gelukkig aan het volgen is.

    Deo Gratias.

    *-*-*

    Het liefelijke Lebbeke: het concert, de bijeenkomst van ‘een beperkt groepje neo-nazi’s van de ??? “Right-Wing Organisatie”. Heeft helemaal geen problemen opgebracht. Burgemeester wist het niet lang voordien! Hij is dus in beeld gekomen, wat altijd goed is voor zijn personencultus. Maar de politie had toch discreet toezicht gehouden. De enige hoernalisten die lont geroken hadden konden (mochten) uitsluitend een gesloten toegangspoort filmen. De organisatoren hadden de exacte locatie tot het laatste moment geheim gehouden. Zelfs voor de eigen leden.

    Door al die geheimhouderij kon de Pers haar werk niet doen, en werd het publiek dus niet beschermd tegen die verderfelijke onruststokers..

    Deo Gratias

    *-*-*

    Macron, die eigenlijk beter Micron had geheten: zegt dat hij zijn president-pensioen van 6220€ niet zal opnemen???? Reeds 18 dagen staking! Pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De werknemers eisen daarenboven de 4-daagse werkweek met behoud van loon. Ja, die Slinxe, Schotse en Scheve Social Democ Rats gaan serieus altijd en overal voor de vooruitgang. En iedereen moet meedoen, willens of nillens. Anders ‘sloan z’up joen tote’

    Van de woede der Sossen, Spaar ons Heer.

    *-*-*

    De NVA Sterke Man Jambon, Nieuwe VB-stijl: is tegen 18 weken voor wettelijke abortus. De voorlopige regering van Hopeloze Zaken wilde dit fullspeed afhandelen. ’n Akkefietje van Mandolientje? Nu is dat 12 weken.

    Het Vlaams Belang werpt zijn schaduw vooruit.

    Deo Gratias.

    **-*-*

    Weekend sortie ongeval Ichtegem: 20-jarige schoonheid (zonder gordel) overleeft het niet. De 22-jarige chauffeur was poepeloere zat.. Spiere-Helkijn komt ter sprake, crash in Ichtegem. Mocht met voorlopig rijbewijs met die zware BMW niet eens op de baan, zeker niet tijdens het weekend, vooral niet met maar liefst VIER frisse jonge dames aan boord. Om 05.30 in de nacht, na een avondje uit. Dat zijn dus vier families die voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn.

    Wel Innige deelneming in al dat immens verdriet. Maar geen deelname in de kosten.

    Ja, je bent jong en je wil wat…

    *-*-*

    In JAMIOUX-gevangenis: vrouwelijke directrice bedreigd met scheermesje op de keel! Huidskleur van de dader?

    Jamioux: nooit van gehoord. Is ergens in Het Land van Olio di Poeppo aan de overkant van de Taal- en Profitariaatsgrens.

    How do they dare.

    *-*-*

    Opwindend nieuws in de medische sector. Besluit: we moeten zorgen dat obesitas bij onze Kinderen geen kans krijgt: zo wordt het risico vermeden voor kanker!

    Ne mens kan nooit slim genoeg zijn. En daar zorgt de TeeVee voor. Want noch obesitas noch kanker zijn goed voor het milieu. Voor de mens zelf trouwens ook niet.

    Elck zegge ’t voort…

    *-*-*

    Australië: premier gaat op reis naar Hawai terwijl in zijn wereld-land te vuur en te vlam tot één groot asseveld wordt herschapen.

    Met die hoge temperaturen van +50°, de harde winden die dag en nacht woeden: de vele brandhaarden... Daar zit toch nooit geen opzet achter?

    Wat denken de oorspronkelijke aboriginals daarover? En de schandalig veel te weinig daar toegelaten immigranten?

    Liefst twee keer nadenken. Bezin voor ge begint….

    *-*-*

    De nieuwe Ster in de amusements-wereld rond de Eindejaarsfesten, een zekere hier uit Marokko aangespoelde KAMAL KARMACH, stond gisteren in de Arenberg-schouwburg: Vooral volgens EEN dé relevatie als Nieuwe conferencier… ???? Een zekere Vroegere Voorganger VAN PEEL was ook goed. Maar beter en best was Geert Hoste, de schoonbroer de Ere-President van heel Vlaanderen uit de schoenenstad Izegem: Geert Burger.

    Beide Excellenties voelen zich goed in hun vel…

    *-*-*-*-

    24-12-2019

     

     





    VTimmeke Slimmelke 1

    **

    *

    ZONDAG 22-12

    AVOND JOURNAAL

     

    Wettelijke uitwijzing politiek in het apenland Coburgia. Slechts 18% van de uitgeprocedeerde asielzoekers, gaan effectief terug: aldus Demon. Dat wil zeggen dat Het Beschaafde Westen stilaan Het Wilde Westen wordt. Verdierlijkt & verdaan. In The States is, met Trump, het tij gelukkig gekeerd. Een voorbeeld dat in samenwerking met de vroegere Oostblok-landen, Het Avondland gelukkig aan het volgen is.

    Deo Gratias.

    *-*-*

    Het liefelijke Lebbeke: het concert, de bijeenkomst van ‘een beperkt groepje neo-nazi’s van de ??? “Right-Wing Organisatie”. Heeft helemaal geen problemen opgebracht. Burgemeester wist het niet lang voordien! Hij is dus in beeld gekomen, wat altijd goed is voor zijn personencultus. Maar de politie had toch discreet toezicht gehouden. De enige hoernalisten die lont geroken hadden konden (mochten) uitsluitend een gesloten toegangspoort filmen. De organisatoren hadden de exacte locatie tot het laatste moment geheim gehouden. Zelfs voor de eigen leden.

    Door al die geheimhouderij kon de Pers haar werk niet doen, en werd het publiek dus niet beschermd tegen die verderfelijke onruststokers..

    Deo Gratias

    *-*-*

    Macron, die eigenlijk beter Micron had geheten: zegt dat hij zijn president-pensioen van 6220€ niet zal opnemen???? Reeds 18 dagen staking! Pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De werknemers eisen daarenboven de 4-daagse werkweek met behoud van loon. Ja, die Slinxe, Schotse en Scheve Social Democ Rats gaan serieus altijd en overal voor de vooruitgang. En iedereen moet meedoen, willens of nillens. Anders ‘sloan z’up joen tote’

    Van de woede der Sossen, Spaar ons Heer.

    *-*-*

    De NVA Sterke Man Jambon, Nieuwe VB-stijl: is tegen 18 weken voor wettelijke abortus. De voorlopige regering van Hopeloze Zaken wilde dit fullspeed afhandelen. ’n Akkefietje van Mandolientje? Nu is dat 12 weken.

    Het Vlaams Belang werpt zijn schaduw vooruit.

    Deo Gratias.

    **-*-*

    Weekend sortie ongeval Ichtegem: 20-jarige schoonheid (zonder gordel) overleeft het niet. De 22-jarige chauffeur was poepeloere zat.. Spiere-Helkijn komt ter sprake, crash in Ichtegem. Mocht met voorlopig rijbewijs met die zware BMW niet eens op de baan, zeker niet tijdens het weekend, vooral niet met maar liefst VIER frisse jonge dames aan boord. Om 05.30 in de nacht, na een avondje uit. Dat zijn dus vier families die voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn.

    Wel Innige deelneming in al dat immens verdriet. Maar geen deelname in de kosten.

    Ja, je bent jong en je wil wat…

    *-*-*

    In JAMIOUX-gevangenis: vrouwelijke directrice bedreigd met scheermesje op de keel! Huidskleur van de dader?

    Jamioux: nooit van gehoord. Is ergens in Het Land van Olio di Poeppo aan de overkant van de Taal- en Profitariaatsgrens.

    How do they dare.

    *-*-*

    Opwindend nieuws in de medische sector. Besluit: we moeten zorgen dat obesitas bij onze Kinderen geen kans krijgt: zo wordt het risico vermeden voor kanker!

    Ne mens kan nooit slim genoeg zijn. En daar zorgt de TeeVee voor. Want noch obesitas noch kanker zijn goed voor het milieu. Voor de mens zelf trouwens ook niet.

    Elck zegge ’t voort…

    *-*-*

    Australië: premier gaat op reis naar Hawai terwijl in zijn wereld-land te vuur en te vlam tot één groot asseveld wordt herschapen.

    Met die hoge temperaturen van +50°, de harde winden die dag en nacht woeden: de vele brandhaarden... Daar zit toch nooit geen opzet achter?

    Wat denken de oorspronkelijke aboriginals daarover? En de schandalig veel te weinig daar toegelaten immigranten?

    Liefst twee keer nadenken. Bezin voor ge begint….

    *-*-*

    De nieuwe Ster in de amusements-wereld rond de Eindejaarsfesten, een zekere hier uit Marokko aangespoelde KAMAL KARMACH, stond gisteren in de Arenberg-schouwburg: Vooral volgens EEN dé relevatie als Nieuwe conferencier… ???? Een zekere Vroegere Voorganger VAN PEEL was ook goed. Maar beter en best was Geert Hoste, de schoonbroer de Ere-President van heel Vlaanderen uit de schoenenstad Izegem: Geert Burger.

    Beide Excellenties voelen zich goed in hun vel…

    *-*-*-*-

    24-12-2019

    26-12-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 VTimmmeke Slimmeke

    VTimmeke Slimmelke 1

    **

    *

    ZONDAG 22-12

    AVOND JOURNAAL

     

    Wettelijke uitwijzing politiek in het apenland Coburgia. Slechts 18% van de uitgeprocedeerde asielzoekers, gaan effectief terug: aldus Demon. Dat wil zeggen dat Het Beschaafde Westen stilaan Het Wilde Westen wordt. Verdierlijkt & verdaan. In The States is, met Trump, het tij gelukkig gekeerd. Een voorbeeld dat in samenwerking met de vroegere Oostblok-landen, Het Avondland gelukkig aan het volgen is.

    Deo Gratias.

    *-*-*

    Het liefelijke Lebbeke: het concert, de bijeenkomst van ‘een beperkt groepje neo-nazi’s van de ??? “Right-Wing Organisatie”. Heeft helemaal geen problemen opgebracht. Burgemeester wist het niet lang voordien! Hij is dus in beeld gekomen, wat altijd goed is voor zijn personencultus. Maar de politie had toch discreet toezicht gehouden. De enige hoernalisten die lont geroken hadden konden (mochten) uitsluitend een gesloten toegangspoort filmen. De organisatoren hadden de exacte locatie tot het laatste moment geheim gehouden. Zelfs voor de eigen leden.

    Door al die geheimhouderij kon de Pers haar werk niet doen, en werd het publiek dus niet beschermd tegen die verderfelijke onruststokers..

    Deo Gratias

    *-*-*

    Macron, die eigenlijk beter Micron had geheten: zegt dat hij zijn president-pensioen van 6220€ niet zal opnemen???? Reeds 18 dagen staking! Pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De werknemers eisen daarenboven de 4-daagse werkweek met behoud van loon. Ja, die Slinxe, Schotse en Scheve Social Democ Rats gaan serieus altijd en overal voor de vooruitgang. En iedereen moet meedoen, willens of nillens. Anders ‘sloan z’up joen tote’

    Van de woede der Sossen, Spaar ons Heer.

    *-*-*

    De NVA Sterke Man Jambon, Nieuwe VB-stijl: is tegen 18 weken voor wettelijke abortus. De voorlopige regering van Hopeloze Zaken wilde dit fullspeed afhandelen. ’n Akkefietje van Mandolientje? Nu is dat 12 weken.

    Het Vlaams Belang werpt zijn schaduw vooruit.

    Deo Gratias.

    **-*-*

    Weekend sortie ongeval Ichtegem: 20-jarige schoonheid (zonder gordel) overleeft het niet. De 22-jarige chauffeur was poepeloere zat.. Spiere-Helkijn komt ter sprake, crash in Ichtegem. Mocht met voorlopig rijbewijs met die zware BMW niet eens op de baan, zeker niet tijdens het weekend, vooral niet met maar liefst VIER frisse jonge dames aan boord. Om 05.30 in de nacht, na een avondje uit. Dat zijn dus vier families die voor de rest van hun leven getraumatiseerd zijn.

    Wel Innige deelneming in al dat immens verdriet. Maar geen deelname in de kosten.

    Ja, je bent jong en je wil wat…

    *-*-*

    In JAMIOUX-gevangenis: vrouwelijke directrice bedreigd met scheermesje op de keel! Huidskleur van de dader?

    Jamioux: nooit van gehoord. Is ergens in Het Land van Olio di Poeppo aan de overkant van de Taal- en Profitariaatsgrens.

    How do they dare.

    *-*-*

    Opwindend nieuws in de medische sector. Besluit: we moeten zorgen dat obesitas bij onze Kinderen geen kans krijgt: zo wordt het risico vermeden voor kanker!

    Ne mens kan nooit slim genoeg zijn. En daar zorgt de TeeVee voor. Want noch obesitas noch kanker zijn goed voor het milieu. Voor de mens zelf trouwens ook niet.

    Elck zegge ’t voort…

    *-*-*

    Australië: premier gaat op reis naar Hawai terwijl in zijn wereld-land te vuur en te vlam tot één groot asseveld wordt herschapen.

    Met die hoge temperaturen van +50°, de harde winden die dag en nacht woeden: de vele brandhaarden... Daar zit toch nooit geen opzet achter?

    Wat denken de oorspronkelijke aboriginals daarover? En de schandalig veel te weinig daar toegelaten immigranten?

    Liefst twee keer nadenken. Bezin voor ge begint….

    *-*-*

    De nieuwe Ster in de amusements-wereld rond de Eindejaarsfesten, een zekere hier uit Marokko aangespoelde KAMAL KARMACH, stond gisteren in de Arenberg-schouwburg: Vooral volgens EEN dé relevatie als Nieuwe conferencier… ???? Een zekere Vroegere Voorganger VAN PEEL was ook goed. Maar beter en best was Geert Hoste, de schoonbroer de Ere-President van heel Vlaanderen uit de schoenenstad Izegem: Geert Burger.

    Beide Excellenties voelen zich goed in hun vel…

    *-*-*-*-

    24-12-2019

     

     






    25-12-2019, 17:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 DOORBRAAKE

    21 - DOORBRAAK

    *

    2019:

    EEN JAAR VAN ABNORMAAL VELE HANDELSOORLOGEN

    **

    https://doorbraak.be/2019-een-jaar-van-handelsoorlog/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    ***

    foto: ©NASA / Unsplash

    25 DECEMBER 2019 Paul Becue

    *

    We zijn december en dan blikken we terug op het afgelopen jaar, voordat we beginnen aan het laatste jaar van het decennium. De internationale handelsoorlog en brexit bleven de aandacht opeisen. Na een groeivertraging tot 3% in 2019, het laagste niveau in 10 jaar, verwacht het IMF dat de wereldeconomie volgend jaar met 3,4% groeit.

     

    Voortwoedende handelsoorlog

    De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en vooral China beleefde voor de zomer een climax, maar lijkt nu toch op de terugweg. Er is immers recent een (voorlopig) handelsakkoord gesloten tussen de Verenigde Staten (VS) en China, waarbij de VS de importheffingen gedeeltelijk terugschroeven en China belooft meer Amerikaanse producten af te nemen. Trump heeft dit nodig om aan de buitenwereld te tonen dat zijn beleid het gehaald heeft, vooral gelet op de verkiezingen in 2020.

    Maar de onderliggende kwalen blijven bestaan. De kern van het probleem is de strijd rond het technologische leiderschap, waarbij de VS beseffen dat ze de rol moeten lossen tegenover landen zoals China dat razendsnel innoveert op eigen kracht. Dit in tegenstelling tot vroeger toen het bekend stond als de ‘copycat’ van de wereld. En dit zal niet verbeteren. Positief is wel dat volgens kredietverzekeraar Euler Hermes België profiteert van dit handelsconflict: de Belgische export naar de VS is gestegen met 23 % sinds begin 2019, na plus 10 % in 2018. Vooral de farmaceutische industrie zou ervan profiteren.

     

    Presidentsverkiezingen in de VS

    In de Verenigde Staten werd een einde gemaakt aan de rentestijgingen van 2015 tot 2018. De Fed, de Amerikaanse centrale bank, werd daartoe sterk onder druk gezet door Trump. Gelet op het feit dat we volgend jaar in november verkiezingen hebben, die Trump kost wat kost wil winnen, moeten we ons niet verwachten aan rentestijgingen in 2020.

     

    Deze zouden de Amerikaanse economie alleen maar schade kunnen berokkenen. Het huidige lage rentebeleid kan echter niet eeuwig blijven duren, ook niet in Europa. Maar zolang de inflatie erg laag blijft zal de drang naar hogere rentes rustig blijven.

     

    Herstel financiële markten

    De beurzen hadden in de tweede helft van 2018 serieuze klappen gekregen omwille van de handelsconflicten, en daaraan gekoppeld negatieve groeivooruitzichten. Maar ze herstelden verrassend genoeg sterk in de eerste helft van 2019 met 20 tot 25 %, zodat het verlies gerecupereerd werd.

    Wat opvalt is de sterk uiteenlopende performance tussen de Amerikaanse en Europese beurzen. De Amerikaanse index S&P 500 is de laatste vijf jaar met 54 % gestegen, terwijl de FTSE 100 in Londen slechts met iets meer dan 12 % gestegen is. De Amerikaanse beurs is met andere woorden veel sterker gestegen als de Europese!

     

    De oorzaak is in de eerste plaats de gulle belastingverlaging voor bedrijven een paar jaar geleden in de VS, maar dit effect verdwijnt nu geleidelijk aan. De Europese beurzen zitten dan weer dicht bij de toppen bereikt in 2000 (vóór de Telecom-zeepbel uiteenspatte) en 2007 (vóór de financiële crisis), die de Amerikanen al ruimschoots overschreden hebben.

     

    Brexit

    nu is het zeker dat de brexit er zal komen

     

    De reden waarom Europa achterblijft heeft grotendeels te maken met de brexit-saga. Voor het Verenigd Koninkrijk (VK) bleef de schade tot nog toe beperkt daar het pond sterk daalde tegenover de Euro. Eind 2015 bedroeg de koers GBP/Euro 1,42, terwijl die nu 1,20 is, of een daling met 15 %. Na tal van verwarrende scènes in het Europese Parlement heeft de nieuwe eerste minister Boris Johnson door enkele stoutmoedige zetten de verkiezingen onlangs glansrijk gewonnen. Dit komt vooral door de verdeelde slagorde van het ‘Remain’-kamp. Maar nu is het zeker dat de brexit er zal komen, en in principe op 31 januari 2020.

     

    Tijdens de overgangsfase blijft alles bij het oude, maar Johnson dringt er op aan dat deze slechts 11 maand bedraagt en dat een nieuw handelsakkoord met de Europese Unie (EU) al afgesloten wordt vóór eind 2020. De overgangsperiode is dus heel kort, en sommigen vrezen dat het toch nog tot een harde brexit kan leiden als er geen handelsakkoord is. De onzekerheid blijft dus.

     

    Voor België, en vooral Vlaanderen, is het wel heel belangrijk daar 8,5 % van de Vlaamse exportomzet naar het VK gaat. De tapijtsector in West-Vlaanderen hangt bijvoorbeeld sterk af van het VK: sommige bedrijven exporteren voor meer dan 20 % naar deze markt. Maar kwatongen beweren dat de volledige afhandeling van de brexit ,nog 10 jaar zou kunnen duren, daar het VK en de EU zodanig met elkaar verstrengeld zijn door tal van wetgevingen en handelsgewoontes.

     

    België houdt merkwaardig genoeg goed stand

    De Nationale Bank van België zei deze week dat ons land het relatief goed deed. Men verwacht in 2019 een groei van 1.3 %, tegenover 1.1 % voor de eurozone en slechts 0.5 % voor Duitsland, dat nipt aan een recessie ontsnapte. België lijkt zich enigszins los te koppelen van de economie in de omringende landen. Een mogelijke verklaring is dat de overheid bij ons instaat voor 50 % van de economie, tegenover 43 % in Duitsland en 41 % in Nederland.

     

    Op lange termijn is dit negatief, daar een groot overheidsbeslag een belemmerende factor is voor de dynamiek in een economie. Een tweede verklaring is het feit dat de problemen in Europa zich vooral situeren in de industrie, die belangrijk is in Duitsland (23 %). Maar in België is het aandeel daarvan continu gedaald (namelijk van 37 % in 1970 tot ongeveer 14 % nu): een voorbeeld is het sluiten van de autofabrieken in Vilvoorde (Renault), Antwerpen (General motors) en Genk (Ford).

     

    Competitief voordeel

    Ten slotte dopeerde de overheid de economie nog door het begrotingstekort dit jaar meer dan te laten verdubbelen

     

    In 2019 bleek dit een voordeel omdat we zo meer resistent waren tegenover de zwakkere conjunctuur, maar op lange termijn is dit ook een nadeel. Ten slotte dopeerde de overheid de economie nog door het begrotingstekort dit jaar meer dan te laten verdubbelen van 0.7 % tot 1,7 % van het BBP. Volgend jaar stevenen we volgens de Europese Commissie af op een tekort van 2,3 %. In 2021 zou het verder oplopen tot 2,6 % van het BBP.

     

    Een reden is onder andere dat de lagere vennootschapsbelasting ondanks alle beweringen niet fiscaal neutraal was, en de ontvangsten dus daalden. België wordt zo de slechtste leerling na Italië in de EU. Besparingen of nieuwe belastingen dringen zich dus op, en dit zou de verwachte groei van 1,4% in 2020 kunnen doen fuiken. Tot slot halen we nog aan dat de Nationale Raad voor de Productiviteit deze week aangaf dat de slabakkende productiviteitsgroei in België op termijn voor serieuze problemen kan zorgen. Maar dat is een ander verhaal waar we in een aparte bijdrage op terugkomen.

    Gebrek aan slagvaardigheid

    België heeft sinds een jaar ‘een regering in lopende zaken’, en dat belemmert de nodige beslissingen en hervormingen die broodnodig zijn. Er werd al uitgebreid commentaar gegeven over het feit dat Vlaanderen en Franstalig België een totaal verschillende visie op de toekomst hebben. Zelfs als we nog een federale regering zonder verkiezingen krijgen, zal deze zeker niet stabiel zijn. België gaat in tal van internationale rankings stelselmatig achteruit (bijvoorbeeld index concurrentiekracht; klimaat om gemakkelijk zaken te doen; …).

     

    Sinds 1970 worden bevoegdheden van de eenheidsstaat geleidelijk afgestaan aan de gewesten, maar er blijft ook altijd federaal iets plakken

     

    De oorzaak is de gebrekkige staatsstructuur. Sinds 1970 worden bevoegdheden van de eenheidsstaat geleidelijk afgestaan aan de gewesten, maar er blijft ook altijd federaal iets plakken. Dit leidt tot een sterilisatie van het beslissingsproces. In feite zou men het over een gans andere boeg moeten gooien: wat willen we nog federaal samen doen, en de rest wordt afgestaan aan de deelstaten. Dit is bij de meeste federale staten het geval. Zo niet glijden we verder af van kwaad naar erger.

    PAUL BECUE

    *

    NASCHRIFT

    *

    Ziet er goed uit, nietwaar?

    **

    *

    25-12-2019










    25-12-2019, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 DOORBRAAK

    8              DOORBRAAK

    *

    Bart Tommelein: een Vlaams leeuwtje die Bart Tommelein toen voost in een blauw bedje

    **

    *

    Inleiding over die stommeling en ik, de Hemelrijker van De Groene Wandeling….

    U twijfelt toch soms ook?

    Is dat nu diene gewezen VU-voorvechter uit de tijd van Bert den Bleiter?

    En zo is een zekere Mister Stommelein de man geworden die hij altijd had willen worden. Die, zo denkt ie toch, in een veel betere stal hele stukken beter is terecht gekomen. Bah, diene Schiltz (Vader) van toen toch. Heeft al lang de pijp aan Maarten gegeven. Maar leeft nu voort in de persoon van ’t Zeueneke. Ook al tot Hoge Piet gebombardeerd in ’t Blauw Fabriekske. ’t Blauw Fabriekske van Mandolintje, het dikke Blauwe Sardientje.. De Big Boss dus. En CEO. Bekleed a.h.w. met Hemelse Deugden.

    De Grote Baas? Enfin, toch nog voor even. Kan ze, eenmaal (als een oude afgedankte pantoffel), solliciteren om de minnares te worden van dien andere (Franstalige) sedert begin dezer maand Grote Baas. Père Supérieur. Chef van ‘t Kiekenkot in de EUSSR in Broeksèlabad.

    De portemonne van die twee vaart er wel mee. Mercie. Ce n’est rien. Ne dites surtout rien à ma seconde épouse. Wa ne weet niet en deert. Later zien we wel weer.

    Kruipdieren van een bepaalde soort geraken overal binnen. Als het moet zelfs met de neus in de lucht via de riool. Of de regenpijp, als ze van Betere Komaf zijn..

    Kortom: ik moet die man niet. Zelfs al komt die uit het Oostende. De kruiperigheid staat op zijn gezicht te lezen.

    (Get) A.A.M. B..

    *

    https://doorbraak.be/bart-tommelein-een-vlaams-leeuwtje-die-groen-voost-in-een-blauw-bedje/

    *

    Ook in de Kersttijd zitten we met gebakken bananen.

    Bart Tommelein: een Vlaams Leeuwtje die Groen vooist in een blauw bedje

    *

    België Bananenrepubliek

    22 december 2019 Jasmijn Walldorf

     *

    Terechte hevige kritiek voor de knieval van Lidl en Hema door het weglaten van het woord ‘kerst’ op hun eindejaarsfolder. Hypocriete onderkruiperij binnen een verstikkend politiek correct klimaat om ‘bepaalde minderheden’ niet voor de borst te stuiten. De warenhuizen schofferen liever de Vlaming dan een foulard minder over de vloer te krijgen. Een verwerpelijke commerciële dhimmitude waar de grenzen nog niet van in zicht zijn.

    Verjaardag van een mooi-prater

    **

    *

    ‘Kerstmis is geen Vlaamse traditie’

    *

    Let wel, ik hecht geen waarde aan dit kerstfeest van religie-fanaten, maar ik respecteer ieders idioterieën en het behoort nu eenmaal tot ons cultureel erfgoed. Maar mag ik toch even duidelijk zijn, Kerstmis is geen Vlaamse traditie. Het is een Israëlitisch – Romeins feest over een filosofische mooiprater met hoogheidswaanzin, die wij eeuwen geleden inslikten. De geboorte-datum en het geboortejaar van Jezus wordt in geen van de evangelies vermeld.

     

    Het is pas in de vierde eeuw na Christus dat Constantijn de Grote besliste dat Jezus toevallig geboren werd op dezelfde dag als de Perzische god Mithra en de Romeinse zonnegod Sol Invictus, namelijk 25 december. Zijn moeder, de maagd Maria, was een geslepen vrouw die haar zwangerschap door overspel, als een bezwangering door de Heilige Geest verkocht. Ik bewonder haar, maar in tegenstelling tot de schlemielige Jozef zou mijn man daar niet inlopen. Hoe dan ook sinds begin vorige eeuw is Kerstmis al lang geen heilig feest meer maar een geseculariseerde, platte commercie, waar kalkoenen voor op de vlucht slaan.

    **

    *

    Tommelein, de blauwe deus ex machina

     

    De Gucht, Verhofstadt en Herman De Croo, zijn de apologeten van een royalistisch fils-à-papa-liberalisme van ons kent ons.

     

    Omdat Gwendolyn Rutten haar benen niet meer dicht krijgt omwille van een geel-groene spagaat, moet de Kennedy van Oostende, Bart Tommelein, de deus ex machina van de Open VLD worden. Hij moet de blauwe Titanic uit de Bermuda-driehoek loodsen, en terug zeewaardig maken. Niet makkelijk als de VRT af en toe Karel De Gucht voor het scherm sleurt om met een Trumpiaanse dédain de politiek te verhufteren. De Gucht, Verhofstadt en Herman De Croo, zijn de apologeten van een royalistisch fils-à-papa-liberalisme van ons kent ons. Als de smurfen op de kiesdrempel willen gaan zitten moeten ze zo verder doen.

    Iedereen zijn geaardheid, maar Groen naaien op een blauw bedje in een gele pyjama met Vlaamse leeuwtje is kinky.

    *

    NASCHRIFT

    **

    *

    Lees verder via de hoger vermelde ‘link’ Strik? Koppel?

    Deze keer zeker doen

    *

    Get Vlexit Done

    **

    *

    Het is nog maar Kerstmis, en in DOORBRAAK schijnt de Lente al in de lucht te hangen. Ik hoor, tot binnen toe in huis, de merels fluiten en in de vroege nacht zijn daar al de nachtegalen terug. Wat is dat lang geleden dat we die nog hoorden.

    Ze overstemmen in de lucht zelfs de engelenstemmen die daar zingen, die de herdertjes (die lagen bij nachte in het veld), de weg tonen naar Bethlehem)…

    Deze DOORBRAAK ruikt zelfs naar jasmijn (jozemien) en ander bloeiende heesters in mijn tuin.

    Voor mijn geestesoog zie ik hele velden vol in de wind wiegende trossen Paaslelies. Met daarbij, van einder tot einder, met weiden als wiegende zeeën, ontelbare hectaren rode en gele tulpen. Precies alsof Vlaanderen en het Keukenhof in Lisse één en dezelfde Herenigde Vrije Republiek der Lage Landen zijn geworden.

    **

    *

    … Die twee van dhimitude verdachte warenhuizen zullen branden in de hel.

    “Lidl & Hema schrappen als boodschappen voor X-mas”..

    *-*-*

    …. ‘’kerstfeest van religie-fanaten, maar ik respecteer ieders idioterieën”

    *

    Jasmina’s zei ik?!

    Rozen zijn het. Rozen met veel stekels…

    ****-

    “Het is pas in de vierde eeuw na Christus dat Constantijn de Grote besliste dat Jezus toevallig geboren werd op dezelfde dag als de Perzische God Mithra en de Romeinse zonnegod Sol Invictus, namelijk 25 december”

    *

    Wel wel, wie we daar hebben. Naast niet alleen de Stichter van Constantinopel, ook de afgod MITHRAS.

    Doet mij denken (toen we nog in Italië woonden!) aan de her-ontdekte Vroeg-Romeinse amfitheater in Sutri (30 km ten noorden van Rome), waar we toevallig, niet via de A1 maar via de vele schilderachtige binnenwegen onderweg naar Rome, voorbij kwamen. Daar helemaal achteraan de onder rotsen uitgehouwen arena, hoog in de hoger gelegen rotsen, vonden wij er een ooit ver-christelijkt (?) maar verlaten tempeltje, dat volgens de inscripties ooit een Mithras-tempel zou zijn geweest. Binnenin laag, klein, donker en bedreigend. Met bijna vooraan, in de middengang, in de grond, een rechthoekig gat van 0.5m diep. Een vroegere offerplaats voor de Godheid van dieren? Of van mensen?

    *

    *-**-*

    “Omdat Gwendolyn Rutten haar benen niet meer dicht krijgt omwille van een geel-groene spagaat, moet de Kennedy van Oostende, Bart Tommelein, de deus ex machina van de Open VLD worden”

    *

    *

    De protserig spagaat van die protserige ‘Dame’: dit is volgens mij

    DE GRAP VAN HET JAAR.

    *-*-*-*

    “Maar niet getreurd daar is Tom-Tom de visser. Velen weten het wellicht niet maar Bart Tommelein is een liberale Vlaams-nationalist, die ooit in een vorig leven, nationaal VU-jongerenvoorzitter was. Tommelein is een sleeper-agent van De Wever die nu gewekt wordt om paars-geel te redden of paars-groen neer te sabelen. Hoewel, ik vrees dat Tommelein bevangen is door het stockholm-syndroom. Want laat ons vooral niet vergeten dat Tommelein, net zoals die andere voormalig nationaal VU-jongerenvoorzitter Bart Somers, lokaal in bed ligt met de Groenen. Iedereen zijn geaardheid, maar Groen naaien op een blauw bedje in een gele pyjama met Vlaamse leeuwtje is kinky. Tommelein beweert tot geen groep te behoren maar bedrijft thuis wel de liefde met Groen. Kan hij zijn geliefde in Brussel in de steek laten zonder een scheiding van tafel en bed in Oostende? Of krijgen we onverwachts een paars-geel-groen verhaal.

    Na de kandidatuur van Tommelein wenkt nu wel de ‘catcall’ voor de jolige coiffeur uit Staden. Hij mag alvast zijn schaartjes terug boven halen, want behalve Mercedes Van Volcem en enkele halfgare fan-smurfen zie ik weinig stemmen in zijn onmiddellijke toekomst. Terugtrekken en eieren voor je pruiken kiezen is je enige optie Francesco”.

    -*-*-*-*

    Get Vlexit Done

    “Zolang iedereen in zijn heilig huisje blijft, zullen de politiek onbezoedelden een beeldenstorm loslaten op de steeds brozer wordende stemmen-kaveling van de “trado’s”.

    Na een jaar van lopende zaken krijgt de politiek zijn diarree niet meer door onze strot geduwd. De Vlaming is de luiheid en het gesteggel van politici beu. België ligt in een coma en de politici zabberen de baxter leeg. Zolang iedereen in zijn heilig huisje blijft, zullen de politiek onbezoedelden een beeldenstorm loslaten op de steeds brozer wordende stemmen-kaveling van de trado’s. Golden boys Coens en Bouchez proberen een paars-gele dode mus te reanimeren, terwijl een paars-groene mol de besprekingen ondergraaft. De veto’s van Demotte en Magnette vliegen als draken boven de Vlaamse gaaien. De fabeltjeskrant goes Games of Thrones, enkel hebben wij geen Ayra waardoor de nacht stilaan van ons zombies maakt.

    Er zijn maar twee mogelijkheden om België een nieuwe regering te bezorgen: bij een nieuwe stemgang massaal voor de extremen stemmen of een peripetie richting trado-partijen. Het is kiezen tussen syfilis en de pest. De oplossing ligt langs het scheidingspad. Het Laatste Nieuws kwam deze week met de spectaculaire berichtgeving dat vier op de tien Vlamingen een splitsing van België willen. Dat was geen nieuws voor mij. Waar waren de alleswetende tekst-jockeys op 26 mei toen meer dan 40% van de kiezers een Vlaams-nationalistische stem uitbracht, of was die indicatie niet duidelijk genoeg? Het is duidelijk: we moeten naar een Vlexit. De stap uit een België in coma naar vruchtbaar Vlaanderen. Op naar een nieuwe gouden eeuw”.

    Jasmijn Walldorf.

    **

    *

    Jawel, niet alleen de bedwemlmende geur van jasmijnen, maar vooral de geur van de

    VRIHEID & WELVAART

    *

    24 December 2019

    24-12-2019, 15:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    23-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 DR BR

     

    “O, Ma cabne in Canada”…

    **

    *

    EEN FIERE "QUÉBECOIS"

    **

    https://doorbraak.be/een-fiere-quebecois/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Het Québecois heeft zijn charmes

    **

    Culture américaine

    foto: ©Marc Vanfraechem

     *

    21 DECEMBER 2019

    Mathieu Bock-Côté

    *

    Loop maar eens rond in Gent tussen de dozijnen praline-winkels en restaurants, en zoek één zaak die niet in het Engels zijn waar aanprijst. Maar in Frankrijk is het niet veel beter, merkt de jonge Québecse

    **

    Professor Mathieu Bock-Côté

    *

    Zijn spreek-snelheid ligt nogal hoog, dus een transcriptie will not be amiss, als u mij de uitdrukking toestaat. ’t Zal niet kwalijk voegen, bedoel ik.

    De relatie met het Engels

    Mathieu Bock-Côté (MBC): ‘Wat je treft als je Frankrijk binnenkomt, is die neurotische passie voor het Engels. Nu heb ik niets tegen het Engels als de taal van Shakespeare, ik heb niets tegen het Engels als de taal van Boris Johnson, maar ik heb er* …ik vind dat de Fransen, als ze Fransen zijn, voortreffelijke Fransen zijn, maar dat als de Fransen voor Amerikaan spelen, ze ‘mediocre’ Amerikanen zijn.’

     

    Éric Zemmour (EZ): ‘Ze spreken het Engels dan nog slecht ook.’

    provinciaal kantje aan de Franse geest

     

    MBC: ‘Oh ja, en ik zeg met een knipoog: we zitten hier op CNews en niet op Canal Nouvelles. En dan zegt men “print” in plaats van “papieren versie”. Er is daar* …en je zou een lange lijst kunnen maken van zulke termen, van die “mails” in plaats van “courriels”. Kijk, naar het me voorkomt laat paradoxaal genoeg het Engels – dat men als symbool van de moderniteit beschouwt, een symbool van gehechtheid aan modernisering – en het is gemeen dat ik dat zeg, maar het onthult een provinciaal kantje aan de Franse geest.’

     

    EZ: ‘Precies.’

    mentale onderwerping

     

    MBC: ‘Het zit zo: men denkt universeel te worden, modern te worden door lukraak wat Engelse woorden te lenen, en probeert de indruk te geven Amerikaan te zijn zoals iedereen, terwijl men feitelijk alleen zijn mentale onderwerping aan de Engelse taal kenbaar maakt.’

     

    Christine Kelly: ‘Dat is niet het geval bij CNews hé! U hebt CNews aangehaald, het is niet het geval bij CNews.’

     

    EZ: ‘Weet u, Mathieu Bock-Côté…’

     

    MBC: ‘Maar ik hou erg van CNews! maar bij ons zou het Canal Nouvelles heten.’

    ___________

    * Misschien was hij goed op weg om aan te vullen met ‘marre’, ‘… mijn buik vol van’? maar dan vond hij dat toch wat ver gaan.

    ***

    Le rapport à l’anglais

    MBC: Quelque chose frappe lorsqu’on arrive en France, c’est la passion névrotique pour l’anglais. Alors moi j’ai rien contre l’anglais comme langue de Shakespeare, j’ai rien contre l’anglais comme langue de Boris Johnson, mais j’en ai …je trouve que les Français, lorsqu’ils sont Français font de remarquables Français. Mais lorsque les Français font les Américains, ils font de médiocres Américains.

     

    EZ: En plus ils parlent mal l’anglais.

     

    MBC: Oh oui, et là je le dis avec un clin d’œil, nous sommes à CNews, plutôt qu’a Canal Nouvelles. Alors on dit ‘print’ plutôt que ‘la version papier’. Il y a …et là on pourrait faire une longue liste de ces termes, de ces ‘mails’ plutôt que des ‘courriels’. Or, me semble-t-il que l’anglais qui est vu comme un symbole de modernité, un symbole d’adhésion à la modernisation, révèle paradoxalement, et je le dis méchamment, mais une part d’esprit provincial français.

     

    EZ: Exactement.

     

    être des Américains comme les autres

     

    MBC: C’est-à-dire qu’on croit s’universaliser, on croit se moderniser en empruntant ci et là des mots anglais pour se donner l’impression d’être des Américains comme les autres, alors qu’en fait on révèle simplement le rapport de subordination mentale par rapport à la langue anglaise.

     

    CK: C’est pas le cas de CNews hein, vous avez cité CNews, c’est pas le cas de CNews.

     

    EZ: Vous savez, Mathieu Bock-Côté…

     

    MBC: Mais j’aime beaucoup CNews! mais chez nous ça s’appellerait Canal Nouv

    *

    NASCHRIFT

    **

    *

    Eerst was ik zinnens op deze voor mij wel zeer persoonlijke blog slechts een korte ‘inleiding’ over te nemen. Met daar op aansluitend het verzoek verder te lezen via de ‘link’. U weet wel.

    Maar ik heb me meteen bedacht. Mijn eergevoel, sais-tu?!

    En outre: wat kan er gebruikt worden ipv ‘Link’, want ik heb de les goed begrepen..

    “In Vlaanderen Vlaams en op Sint Anneke mosselen”….

    Trouwens, stond daar in diene exposé van diene Canadees van hier juist bovenaan niets over ‘onderwerping’?

    Heel juist. Na de ‘Bevrijding’ van September 1944, waar we af kwamen van diene smerigen Duits’, kwamen we van direct onder de bezetting van die chewingom kauwende Bevrijders van de immens grote Overkant van het Grote Water. Big business, lijk Boma altijd zegt.!!!!

    Een echte grondige ‘submission’ die vanaf eind de jaren ‘60’ verdrongen werd door de on-overzichtelijke massa van in de mosketen ‘Gebedshuizen’; al dat getint volk hun achterwerk wèg van Mekka tonende, ons de islammerij op te dringen? Met al die gemaskerde en verklede vrouwen en kind-meisjes in een soort van carnavals-vodden.

    Vooral die tweede invasie hebben we uitsluitend te danken aan de vier ‘Staatsdragende Kleurpartijen’ die deze ‘Staat’ naar de kloten hebben geholpen. Door zelf smoorrijk van te worden. Denk gewoon aan Kareltje De Klucht..

    En wat hoorde ik daarnet op Klara: dat 24% van de Limburgers nu zouden kiezen voor de partij van TVG van Het Vlaams Belang.

    Dat danken zij en wij allen trouwens deze keer niet aan de koekoek, maar aan Fluppe DeWinter, de vuur en vlam spuwende hedendaagse Leeuw van Vlaanderen.

    **

    *

    23 December 209

    23-12-2019, 16:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!