MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500622 bis - NA HET VERHAAL OVER DE KOEKESTAD EN NADAT IEDEREEN TERIG DEFTIG GEKLEED IS U NAAR HET KLEINE BELFIUS EN DE GROTE MENEER POETIN

    ZONDAG 8 AUGUSTUS 2021

    500622 bis - NA HET VERHAAL OVER DE KOEKESTAD EN NADAT IEDEREEN TERIG DEFTIG GEKLEED IS U NAAR HET KLEINE BELFIUS EN DE GROTE MENEER POETIN

    *

    I N H O U D

    Wie BELFIUS zegt, zegt BAC en die zwijgt dus best over Lernaut & Hausoie, Flanders Language Valley en de nachtmerrie van een gekaapte wereldfaam die anders het Ieperse (mijn geboortestreek!) op de wereldkaart had gezet. The Pilkem Road, waar ooit her erste Yperiet (ook vruchteloos!) werd ingezet tijdens WO I…

    De dpraaktechnologie, een allrmodfernste ontstolen sprookjesddroom, door de Belgicistische Gezagdargers aan Wallstreet verkocht voor Dertig Zilverlingen.

    -

    De Russen hebben Poetin. Wij Vlamingen, hadden … Zaan Loek DeHaeneen Sire Philippe-de-Mankepoot.

    *

    FOCUS OP VERMOGENDE KLANTEN HELPT BELFIUS AAN RECORDWINST

    *

    Belfius-CEO Marc Raisière: 'De divisie private banking & wealth management heeft een indrukwekkend semester achter de rug.' ©Dieter Telemans

    *

    06 augustus 2021 20:59

    -

    De staatsbank Belfius heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst van 406 miljoen euro neergezet, een bedrag dat hoger ligt dan voor de pandemie.

    De groepswinst van 406 miljoen euro is een record sinds de bank werd genationaliseerd uit de restanten van Dexia. Vorig jaar was de winst verschrompeld tot 21 miljoen euro door het aanleggen van zware provisies voor kredietverliezen door de pandemie. Dat door de aantrekkende economie en betere vooruitzichten al 31 miljoen euro aan provisies kon worden teruggenomen, hielp de cijfers vooruit. Maar het winstcijfer is volgens CEO Marc Raisière vooral het gevolg van een volgehouden diversificatie strategie.

    Door de lage rente valt veel minder te verdienen met klassieke bankproducten zoals leningen. Dat Belfius in lage rentetijden toch 100 miljoen euro extra inkomsten kon boeken, is voor een groot stuk - 58 miljoen euro - te danken aan commissie opbrengsten, van fees voor de verkoop van beleggingsfondsen aan particulieren tot financiële transacties van bedrijven. Maar het meest in het oog springen de divisies private banking en wealth management, die het vermogen beheren van landgenoten die respectievelijk minstens 0,5 miljoen of 2,5 miljoen euro hebben opzijstaan om te beleggen.

    130 miljoen euro

    Dividend

    De overheid krijgt als aandeelhouder in oktober een bijkomend dividend van 130 miljoen euro.

    Het aantal vermogende klanten groeide met 15.000. 'We hebben een zeer indrukwekkend semester achter de rug. Er kwam 5,4 miljard euro bij, goed voor een groei van 12 procent tot 50 miljard euro', zegt Raisière. Bij de allerrijkste klanten was er een groei van zelfs 32 procent. Om die stijging in perspectief te zetten: de hele portefeuille van gespecialiseerde spelers als BIL of Puilaetco bedraagt 10 miljard euro of minder, merkt Raisière op. Bij Belfius is het beheerde vermogen sinds 2013 bijna verdubbeld.

    David Adriaen

     

    *

    foto: ©Belga / Mikhael Klimentyev

    DE MYTHE OVER ‘POETIN ALS BAKEN TEGEN DE ISLAM’

    *

    Invloed moslims groeit ook in Rusland

    Commentaar - 07/08/2021 Ardy Beld - Leestijd 6 minuten

    -

    Onder mijn artikel over Vitali Sjisjov, de Wit-Russische activist die zich in Kiev zou hebben opgehangen, schreef lezer Marc Schoeters het volgende aan mij gerichte commentaar:

     

    ‘Veel mensen – misschien meer dan u denkt – voelen zich heden in West-Europa bedreigd. Niet door de heer Poetin – noch door de Russische bevolking. Maar door een invasieleger van mensen die al jarenlang met hun antiwesters geloof de grondvesten van onze westerse beschaving ondermijnen. In veel steden van ons West-Europees continent vindt dag na dag geweld plaats tegen de autochtone inwoners. U weet dit hopelijk ook – maar ik meld het u toch maar even. Als opfrissing van uw al dan niet geprivilegieerde geheugen. ‘

     

    ‘En wilt u nu werkelijk iets horen dat waarschijnlijk aan uw bewustzijn is ontglipt: zonder de heer Poetin en de Russische bevolking voelt de meerderheid van de mensen in deze westerse contreien zich als een ongedekte cheque. Want de heer Poetin en heel Oost-Europa zullen uiteindelijk de enige hoop blijken voor ons – West-Europeanen die lijden onder dat vijandige antiwesterse geloof – om nog enige kans te maken op overleving. En het overleven van onze kinderen. En onze kleinkinderen. Ik zeg het maar hé.’

     

    ‘Schitterend dus hoe de heer Poetin met het Tsjetsjeense gespuis heeft afgerekend. En ook schitterend hoe de heer Poetin zich keihard verzet tegen de politiek-correcte dictaten van de EU en verraders als Verhofstadt. De vijand van onze vijanden is onze vriend. Begrijpt u? Dus – meneer Ardy Beld – u mag in naam van de vrije meningsuiting zoveel u wilt schijten op de enige hoop die ons West-Europeanen en hun beschaving nog blijft op een fatsoenlijk overleven. Maar verwacht van ons geen applaus.’

    Poetin is niet hetzelfde als Rusland

    Ter verklaring; ik schrijf over de Russischtalige landen, omdat ik als vertaler de Russische taal perfect beheers en een persoonlijke band heb met vooral Rusland en in mindere mate met Wit-Rusland. Ik heb er vrienden, ken er zeer veel mensen en ben, naar mijn bescheiden mening, goed op de hoogte van de ontwikkelingen aldaar. Van beide landen hou ik, van hun cultuur, van de mentaliteit van de mensen. Maar Poetin is niet hetzelfde als Rusland.

     

    Verre van. Poetin is een corrupt ambtenaartje dat van ontvanger van steekpenningen op zijn kantoortje bij de gemeente Sint-Petersburg is uitgegroeid tot een oppermachtige kleptocraat die de Russische economie tot de op de bodem uitzuigt. En dankzij een leger van hielenlikkers bij radio en televisie het zo weet te verkopen dat een deel van de bevolking hem staand applaus geeft.

    Rusland in de uitverkoop

    Vladimir Poetin is er alleen op uit zichzelf en zijn naaste vrienden te verrijken ten koste van diezelfde Russische bevolking. Het idee van de Russische wereld? Laat met niet lachen. Als de lezer de moeite zou nemen Moskou (liefst niet alleen de Arbat en het Rode Plein) te bezoeken of beter nog een willekeurige provinciestad zou het hem opvallen hoezeer het sinds 20 jaar heersende regime het land in de uitverkoop heeft gegooid. En dat precies aan wat de lezer noemt: ‘het invasieleger van mensen die al jarenlang met hun antiwesters geloof de grondvesten van onze westerse beschaving ondermijnen’.

     

    Bijna alle commercie, van kleine kiosken, restaurants tot kledingwinkels en supermarkten in de Russische hoofdstad, is steevast in handen van mensen met achternamen als Mogamedov, Basajev, Petrosjan, Kikabidze en dergelijke De Ivanovs en Petrovs hebben het nakijken. De situatie is daar voor de autochtonen geen haar beter dan die in pakweg Antwerpen, Amsterdam, Keulen of Berlijn. En mocht er iemand wat van willen zeggen, halen de moslimbroeders graag even de honkbalknuppels om hun plekje onder de Russische zon met doorslaande argumenten te verdedigen.    

    Offerfeest

    Op 20 juli 2021 feliciteerde Poetin, onze ‘enige hoop om kans op overleving te maken’, de moslims met het Offerfeest. ‘Deze eeuwenoude feestdag doet een beroep op de grondslag en waarden van de islam, roept op tot barmhartigheid, rechtvaardigheid en vroomheid, en tot een zorgzame en hartelijke houding tegenover anderen,’ aldus de Russische president. Volgens het staatshoofd ‘vormen deze hoge humanistische en morele idealen die aan alle wereldgodsdiensten ten grondslag liggen, een sterke bindende kracht die bijdraagt tot de versterking van de interetnische harmonie in de samenleving en tot het behoud van de culturele diversiteit en de kenmerkende tradities van ons volk.’

    Wat betreft ‘diversiteit en interetnische harmonie’ zou ik zeggen, als u toch in Moskou bent, maak eens een tochtje met de metro, bezoek een willekeurige markt, loop eens rond in een buitenwijk, u zult versteld staan hoe divers de bevolking inmiddels is. De Russische taal zult u daarbij nauwelijks horen, dat kan ik nu alvast verklappen.

    Tsjetsjeense leider al 14 jaar aan de macht

     

    Ramzan Kadyrov, leider van – ik citeer de lezersreactie: ‘het Tsjetsjeense gespuis waar Poetin zo schitterend mee heeft afgerekend’ is inmiddels al 14 jaar aan de macht en daarmee de oudste regionale leider van Rusland. De invloed van de vader van tien kinderen op de Russische politiek, zowel op nationaal als internationaal niveau, is in tegenstelling tot die van andere lokale bestuurders enorm.

    De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov.

    De baardige Tsjetsjeen mag, net als hofnar Vladimir Zjirinovski, en plein public zeggen wat zelfs voor de Russische diplomatie net even iets te ver gaat. Daarvoor wordt hij dan ook vorstelijk betaald, in 2018 declareerde hij omgerekend nog een jaarsalaris van 86.000 euro, in 2020 was dit al 4,4 miljoen euro. Als extraatje mag hij naar goeddunken zijn professionele moordenaars door heel de wereld sturen om critici uit de weg te laten ruimen. De journaliste Anna Politkovskaja en de politicus Boris Nemtsov zijn slechts twee van de bekendste slachtoffers van de lange arm van ‘de vader van de Tsjetsjeense natie’.  

    En de Russische bevolking? Poetin lacht ze uit. Midden in hun gezicht. Tijdens een live vraaggesprek met burgers vroeg hij een man die informeerde wanneer bij hem in de nederzetting eindelijk een verharde weg zal worden aangelegd: ‘U heeft een auto?’ ‘Ja’, antwoordde de man. ‘Waarom heeft u een auto als u er toch niet mee kan rijden?’ Gelach. Applaus. Einde voorstelling.

    Ardy Beld

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    In de Koekestad, die nochtans de uitgestoken rechterhand is om samen met de Noordelijke Provinciën, de Nieuwe Wereld te vormen, rommelt het langs alle kanten.

    Jan Achterhesp kiest voor een tweede nieuwe implantatie in zijn leven en dyelt op die manier een einde aan alle mogelijke roddels. Wa,y wettelijk gereld wat elders onderduims verder gaat tot vlak onder de neus van de Sterkhouders. Niet te gelovern! Het geberutt zelfs in openluchtn bij weer en wind.

    Haast elke nacht zijn daar – in het jargon van de VRT – ‘schiet- incidenten’…

    Losse flodders dus. Speelgoed-geweerschoten. Goed voor avontuurlijke nachtelijke cowboy-films, of zo?

    -

    Och, erg is dat allemaal niet. Met al dat havevolk daar in de buurt, nietwaar?

    -

    ‘War on drugs’, zegt U? Of is het niet eerder Drugs on war?

    Wie zei daar ooit weer, dat drugs het geheim wapen zijn van de 5de Colonne van de –veroverings-islammerij? Eerst ’n volk vernozelen, om het daarna gemakkelijker te vernietigen?

    Is een tactiek afgekeken van de Griekse Goden, die eerst het Volk, dat ze wilden vernieiten, verdwaasden…

    Alhoewel. Lijk altijd in de criminele wereld, waar veel geld te verdienen is: zoek uit wie de prpfiijthebbers zijn, en U komt uit bij de reeds alom gekende daders.

     

    *

    Digithalys

     

    08-08-2021, 20:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500622 - ALLES OVER DE AMERIKAANSE INWENDIGE KEUKEN VAN DE WEVERSGILDE AAN DE SCHELDEKAAIEN

     

    ZATERDAG 7 AUGUSTUS 2021

    500622 - ALLES OVER DE AMERIKAANSE INWENDIGE KEUKEN VAN DE WEVERSGILDE AAN DE SCHELDEKAAIEN

    *

    I N H O U D

    NEEN, MOOI IS DIT VERHAL NIET, NET ALS ALLE VERHALEN WAAR HET MENSELIJK VERSTAND VERHUISD IS NAAR DE ALLER MODERNSTE GENEUGTEN VAN DE ONDERBUIK

     

     

    Breaking News

    *

    OPERA IN 5 BEDRIJVEN VAN DE N-VA EN HET ZIEKE VOGELTJE

    Erik Van der Paal

    ‘Ik geef elk jaar een feestje, nooit eerder had ik Bart uitgenodigd’

    Het verjaardagsfeestje van projectontwikkelaar Erik Van der Paal bracht zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever even van zijn melk. Voor het eerst doet de vermeende spin in het web zelf zijn verhaal. ‘Was het maar waar dat we slechts met de vingers moeten knippen….

    *

    4 augustus 2021

    -

    Waarschuwing: Het volgende artikel gaat over het inner sanctum van Bart De Wever en de N-VA. Het artikel werd geschreven in opera-vorm. De inhoud werd volgens de wetten van een klassieke opera verdeeld over 5 korte bedrijven, zijnde:

     

    Akte 1: Expositie

    Akte 2: Intrige

    Akte 3: Climax

    Akte 4: Catastrofe

    Akte 5: Peripetie (ontknoping)

    *

    Indien U hier bent voor een snelle journalistieke hap gaat U bedrogen uitkomen. Het lezen van de opera kost minstens 10 minuten uit Uw zondige leven om de volledige draagwijdte te laten inzinken.

    **

    Akte 1: Expositie

    U weet ondertussen dat ‘tScheldt als een eenzame politiek niet-correcte planeet rondzwerft in het universum. Waar de Regimepers geen last van heeft, daar hebben wij last van. Zoals bijvoorbeeld het ontbreken van miljoenen euro’s aan subsidies van de overheid. Waar de Regimepers wel last van heeft, daar hebben wij dan geen last van. Zoals bijvoorbeeld de vrijheid van het vrijelijk citeren van de wijze woorden van de tweehoofdige president van de Melkweg en uitvinder van de Pan Galactic Gargle Blaster, dhr. Zaphod Beeblebrox. Het voordeel hiervan is dat je zijn wijze woorden, die wijzer zijn dan deze van Alexander De Croo, alleen maar kan utiliseren als je niet-gesubsidieerd bent.

    Buiten het feit dat wij inderdaad lichtjes last hebben van het ontbreken van subsidies, al was het uit principe, hebben wij ook last van de maffia binnen de N-VA.

    We begrijpen dat de overgang van de wijze woorden van Zaphod Beeblebrox naar de N-VA, en vooral de maffia binnen de N-VA, enigszins naar adem doet happen. Maar wij kunnen er ook niet aan doen dat de planeet genaamd ‘tScheldt scherp op de snee van werkelijkheid en waarheid laveert.

    Bart-Von-Trapp-De Wever

    Zoals iedereen ondertussen weet was onze Gouwleider niemand minder dan Bart De Wever. Zijn scherp intellect en historisch bewustzijn afgeroomd met een azuurblauwe kraag naar voorbeeld van het kapitein Von Trapp kostuum waren al langer leidraad voor de schrijfselen van ‘tScheldt. Helaas laat Bart-Von-Trapp-De Wever zich niet omringen door zoetgevooisde mensen als Max Detweiler (Richard Haydn in het echt, zie onderaan dit artikel), maar door nep-maffia figuren als Erik Van der Paal. Wij mogen de kwalificatie “nep-maffia” in de mond nemen omdat onze redactie onderzoek deed naar de échte maffia. En daar heeft Erik Van der Paal niets mee te maken ook al wil hij de buitenwereld doen geloven van wel.

    Erik Van der Paal

    We hadden onszelf beloofd niet meer over Erik Van der Paal te schrijven. Alhoewel hij een boezemvriend is van Bart De Wever en als lobbyist dingen bij elkaar lobbyt die je alleen bij elkaar kan lobbyen vanuit de lommerte van een zware eik zoals Bart De Wever. Alhoewel hij met zijn fijnbesnaarde kennis van farmacologische genotsmiddelen binnen het ‘War on Drugs-team’ van Bart De Wever een pivotale rol van belang speelt. Alhoewel hij met zijn immer aanwezige bodyguard de N-VA-toppers steevast een gevoel van veiligheid en aanzien verschaft. Alhoewel hij met zijn legendarische tentakels tot in de stoofpotten van Waalse pensioenfondsen zoals OGEO reikt en alzo de N-VA de sociale onderbouw verschaft die het zelf moeilijk georganiseerd krijgt. Alhoewel hij al 36 keer veroordeeld is in de politiek-rechtbank maar steeds met zijn persoonlijke kanskaart “Verlaat de gevangenis zonder betalen”, afgestempeld door Bart De Wever, zijn vrienden continu en steevast van wijze raad en vulgaire moppen kan blijven voorzien.

    Helaas dwingt en dringt de immer naar roem en glorie op zoek zijnde Van der Paal zich op en dit in het vermoedelijk minst belangrijke dossier in de vaart der volkeren, met name het ‘tScheldt-dossier.

    *

    Akte 2: Intrige

    Omdat Erik Van der Paal van een aantal hoge N-VA-pieten toestemming moet krijgen voor enkele grote bouwprojecten in het vaderlandse Antwerpen, zit Van der Paal met een voor de mensheid minuscuul probleempje. Voor hem is dat probleempje echter zo lastig als een ontstoken eksteroog of een psychosomatische maagzweer. Dat probleempje overheerst de enkele nuchtere uren per dag die hem ter beschikking staan. Tot het obsessionele af. Dat probleempje heet ‘tScheldt.

    In 2018 was Van der Paal betrokken bij de overname van ‘tScheldt omdat hij de hoogbejaarde Bert Murat, oprichter/eigenaar kende. Gedreven door zijn narcistische brein gaf hij zich jarenlang binnen N-VA-kringen uit als de eigenaar van ‘tScheldt, net zoals hij zich uitgaf voor dé machtigste man achter de schermen van Vlaanderen, dé rijkste werkloze van Antwerpen, dé meest betrouwbare ‘kameraad’ van iedereen die bij hem mocht aanschuiven in ‘t Fornuis, dé fixer van Bart De Wever, dé meest loyale weldoener van weerlozen en arme vrouwen, en niet onbelangrijk, dé belangrijkste steun en toeverlaat van conservatief rechts in Vlaanderen. Niet omdat hem dat interesseert, maar omdat het dé ‘legacy’ van zijn vader is, die de N-VA hielp te ontstaan met gelden waarvan de oorsprong niet altijd zo zuiver was als het water rond het MAS. Van der Paal wilde altijd al de voetsporen van zijn vader overstijgen en een nog belangrijkere schakel worden in de werken achter de macht van alles wat rechts is in Vlaanderen.

    De jarenlange grootspraak dat hij zogezegd eigenaar was van ‘tScheldt brak Van der Paal dit jaar zuur op. Zijn N-VA-vrienden uit de hoogste regionen klopten de afgelopen maanden meermaals op zijn deur met de vraag wat hij allemaal aan het doen was met dat satirisch blaadje van hem. Want stel je voor, in ‘tScheldt stond plots dat Peter De Roover en zijn ex-kabinetsmedewerkster Els Van Doesburg de fysieke en politieke geneugten van de diepste draai hadden ontdekt. En dat ze samen een huis hadden gekocht! Oei, drama, theater, orkaan, watersnood!

    Zo’n satirische artikeltjes zagen de N-VA-zwaargewichten niet zitten. Beschaamd kreeg Van der Paal niet uitgelegd dat hij eigenlijk geen eigenaar was en dat hij een beetje te veel ‘gestoeft’ had, een trekje niet vreemd aan rijke Antwerpenaren. Van der Paal boog het hoofd, bekende ootmoedig en stak het op zijn innerlijke demonen, zijn waterzuchtige nietigheid, zijn loslippige maffia-obsessie, zijn erfelijke trilhaar ziekte, zijn kleine Kallm ann-penis en zijn uit de hand gelopen Nightingale-syndroom.

    De grote N-VA-jongens keken elkaar even diep in de ogen en dachten er allemaal het hunne van. Van der Paal besefte dat hij niet werd geloofd en dat zijn idiotie een eigen leven was beginnen leiden.

    Akte 3: Climax

    Dus huurde Van der Paal enkele weken geleden een landloper in, ene Vincent Van Akeleyen, gaf hem een auto en instrueerde hem naar alle grote redacties te rijden. Op de Golf van Brasschaat staat de landloper bekend als blaaskaak, parvenu en oplichter van alleenstaande oudere dames. Zelf maakte Van der Paal dag na dag een vals Twitter-account aan en begon als een gek te twitteren dat hij NIET de eigenaar van ‘tScheldt was. Van der Paal pochte op de hem kenmerkende wijze dat hij een privé-restaurant ging bouwen aan zijn huis in Schoten en dat iedereen die NIET geloofde dat hij de eigenaar van ‘tScheldt was, er gratis ossentong in madeirasaus kon komen eten.

    Alleen de redacties van De Morgen en Knack lieten zich vangen door de sirenenzang van Van der Paal. Zij publiceerden dat Van der Paal NIET de eigenaar van ‘tScheldt was. De respectieve redacties begon vervolgens het water in de mond te lopen bij de gedachte aan gratis ossentong in madeirasaus. Wisten zij veel dat Van der Paal altijd en aan iedereen gratis ossentong in madeirasaus belooft maar nooit zijn beloftes nakomt.

    Greet Valck

    Omdat de meeste redacties niet meegingen in het spelletje van Van der Paal bedacht hij een nieuw ‘verhaal’. Een van de redenen waarom Van der Paal scheef bekeken werd door zijn N-VA-broeders was een dossiertje dat in ‘tScheldt verscheen over een zekere Greet Valck.

    *

    Valck is de andere rechterhand van Bart De Wever. Als Van der Paal de maffieuse lobbyist is die met zijn bodyguards een aureool van macht en onbereikbaarheid rond Bart De Wever creëert, creëert Greet Valck een aureool van intellectuele ongenaakbaarheid rond De Wever.

     

    Valck wordt beschreven als een bevallige verschijning met een aaibaarheidsfactor gelijk aan standje prikkeldraad op de aaibaarheidsmeter van rond neukende politici. Greet Valck heeft net zoals Van der Paal een probleempje. Ze werd ooit geschorst in het Stedelijk Onderwijs als directrice. Er bestaan dossiers over haar die zeggen dat zij niet geschikt was en is om te functioneren in het Stedelijk Onderwijs. Dat is nogal cynisch want via via via kwam Valck tijdens haar schorsing in het kabinet van Liesbeth Homans en later van Bart De Wever terecht. Daar werd ze… hou u vast… afgevaardigde voor de N-VA in de Raad van Bestuur van… het Stedelijk Onderwijs. Alleen een farmacologisch wonder als Van der Paal kan niet zien dat hier iets niet in de haak zit.

     

    De verschijning van de dossiers over Greet Valck in ‘tScheldt hadden niets te doen met Van der Paal. Maar alles met de Open Vld en het rancuneuze karakter van Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden. De Open Vld organiseerde namelijk loge-gewijs enkele huiszoekingen bij ‘tScheldt na satirische artikels over Sihame El Kaouakibidinges-het-zijn-zo-goed-als-altijd-witte-mannen en de zelfverklaarde grootste serial-entrepreneur van Irak tot in Vlaanderen Zelfa-iedereen-is-racist-Madhloum. De onderzoeksrechter was zogezegd op zoek naar data over Zelfa Madhloum maar hij nam ineens alle dossiers mee die niet te heet en te zwaar waren. Ook het dossier van Greet Valck.

    In een bui van recalcitrante irritatie besloot ‘tScheldt alle dossiers die door de onderzoeksrechter waren meegenomen te publiceren, zo ook het dossier Greet Valck.

    Kreeg onze Erik Van der Paal daar even de wind van voor in N-VA-kringen. Opnieuw was Erik Van der Paal op achtervolging aangewezen, want zijn grootheidswaanzin als eigenaar van ‘tScheldt dreigde hem weer in te halen.

    Van der Paal en zijn landloper zaten uren samen en bekokstoofden een verhaal dat ze aan alle redacties lieten lekken in de hoop dat de redacties de ware aard rond ‘tScheldt zouden onthullen. De ware aard, dat wil zeggen, dat Erik Van der Paal geen eigenaar was van ‘tScheldt en niets vandoen had met de publicatie van het dossier over Greet Valck, de andere rechterhand van Bart De Wever.

    Het verhaal dat Van der Paal en zijn eveneens van alcohol overlopende vriend Van Akeleyen verzonnen en hun pogingen het verhaal de laatste dagen verkocht te krijgen aan alle redacties in Vlaanderen is de reden van dit artikel.

    Greet Valck en de Turk

    Het verhaal dat Van der Paal vandaag aan het lekken is, klinkt als volgt. Greet Valck was getrouwd met een Turk. Ze is gescheiden van de Turk nadat de Turk betrokken raakte bij een soort afrekening aan de schoolpoort nadat was uitgekomen dat Greet Valck als directrice een affaire had met een van haar leerkrachten. Klinkt als drama in Hollywood. En dat is het ook een beetje. Alleen is Hollywood in dit verhaal een achterstandsbuurt in Antwerpen. Tot zover is het verhaal over Greet Valck waar. Het debacle tussen Valck en haar Turk stond onverbiddelijk hard en bijzonder kleurrijk te lezen in de dossiers die geleid hebben tot het ontslag van Greet Valck.

    Vervolgens verkracht Van der Paal de waarheid door een nieuwe wending te breien aan het bovenstaande. De Turk van Greet Valck was boos omdat ze hem liet staan. Dus kopieerde hij de dossiers over zijn rond poepende echtgenote en hield ze bij tot op het moment in zijn leven waarop hij zijn wraak als een koude schotel kon serveren. Zie voor wraak als koude schotel later in deze opera. Dat moment kwam er! Volgens meester-verteller Erik Van der Paal had de vrouw van een medewerker van ‘tScheldt een affaire met niemand minder dan de Turk van Greet Valck! De Turk zag zijn kans schoon en gaf het dossier aan zijn maîtresse in de hoop dat die het aan haar man zou geven die het dan zou publiceren in ‘tScheldt!!

    Ben De Zwijger

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    U kreeg vandaag als einde wseek-lectuur, een paar politieke inzichten voorgeschoteld die bewijzen hoe complex onze samenleving geworden is.

    Teveel Giga Bytes in de lucht?

    -

    Zijn de Leiders overal tet wereld nu eigelijk helden, of gewone opportunisten? Een tussensoort tussen Engeltjes en Lucifers?

    En hoe zal de wereld er straks uitzien, als alle vrouwen van deze planeet nog alleen gesluierd van tussen de lakens uit mogen komen?

    -

    Wonderbaarlijk, hoe de soep weer afgekoeld op tafel komt. De bevrijdende revolutie is voor ’n andere keer…

    *

    Digithalys

     

    07-08-2021, 18:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500621 - TWEEDE BEDRIJF VAN DE ONDERGANG VAN HET WRAK DER ‘BELGICA’: VAN DE KOELE MEREN DES DOODS

     

    VRIJDAG 6 AUGUSTUS 2021

    *

    500621 - TWEEDE BEDRIJF VAN DE ONDERGANG VAN HET WRAK DER ‘BELGICA’: VAN DE KOELE MEREN DES DOODS

    *

    I N H O U D

    De bijdrage van daarjuist over THE FAILEd STATE OF BELGIUM van daarstraks was nog niet kunnen koud worden, of daaret kwam al en eerste reactie van een opmerKzame lezer binnen. Het preventief politiek asiel van zowel het Europese als het Belgicistische schorremorrie zou zowel in Polen als in Hongarije geweigerd zijn. Wegens ’n politieke geaardheid die in die landen, eenlaak bevrijd van het Communisle, niet meer aanvaard wordt. NON BIS IN IDEM, zoals dat ginder luidt.

    En wat bkijkt nu?

    Een an de overloop-voorwaarden van de gebuisde ‘Heerschappen’ was immers, het behoud van hun wedde + forfaiaire onkostenvergoeding, + behoud van hun 13de, 14de en 15de maand.

    -

    Ten einde raad is iedereen dan maar op post gebleven, bij gebrek aan iets betere kwaliteit.

    ‘Crootje’ zwijgt in beide landstalen en de overige zes ‘Regeringsleiders’ zijn dan mar in Betaald Verlof Vertrokken. Ze waren, zeiden ze, allemaal zo moe van de geleverde inspanningen…

    O tempo, o mores.

     

     

    *

     

    *

    VERHOOGDE WINSTPROGNOSE BPOST KAN BELEGGERS NIET BEKOREN

    *

    Photo News

    *

    Vandaag om 15:13

    -

    Realitycheck bij Bpost.

    *

    Resulteerde de verhoogde winstprognose initieel in een koers opstoot, dan lijkt die nu ook de aanleiding te zijn van een duik van 15 procent.

    De koerswinst bij Bpost BPOST-6,62% was van korte duur. Nadat het postbedrijf donderdagavond goede kwartaalresultaten kon voorleggen, klom het aandeel vrijdagochtend met een kleine 10 procent tot 10,42 euro. Maar dat enthousiasme bekoelde snel na een ontnuchterende call met het management. Nog geen vijf uur later is het aandeel alweer 15 procent gezakt.

    De nieuwe CEO Dirk Tirez was donderdag opgetogen over de comeback van het postbedrijf. In het tweede kwartaal boekte Bpost 1,0379 miljard euro omzet, 1,4 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar wel bijna perfect in lijn met de verwachtingen van analisten. De bedrijfswinst steeg wel, met 31,6 miljoen euro naar 106,6 miljoen euro. Duidelijk beter dan de 94 miljoen euro die analisten hadden vooropgesteld.

    Verhoogde winstprognose

    340 miljoen

    Als gevolg van de sterke resultaten van het tweede kwartaal verhoogt Bpost de winstprognose voor 2021 tot boven 340 miljoen eruo.

        Bpost liet zich ook positief uit over de rest van het jaar. 'Als gevolg van de sterke resultaten in het tweede kwartaal en op basis van de normalisering van de e-commerce-activiteiten voor de rest van het jaar verwachten we dat de bedrijfswinst dit jaar boven 340 miljoen euro uitkomt', zei Tirez. In mei had de CEO een winst van 'minstens 310 miljoen' voorspeld. Dat zou meteen het niveau zijn van 2019. Analisten hadden de lat ondertussen al op 337 miljoen gelegd.

    Marie Van Oost

     

    *

    *

    DE STUWMEERMAN EN HET SPROOKJE VAN DE SCHONE SLAPER

    *

    Sprekershoek - 03/08/2021

    -

    Overstromingen, mensen worden meegesleurd en sterven, dieren worden meegesleurd en sterven, huizen storten in, drama, onnoemelijk verdriet en chaos. De stuwdam ging het bovendien begeven, men moest de sluizen wel opengooien midden in de storm waardoor water als een tsunami door steden raasde en alles verwoestte.

    Klimaatkaart

    Dan begint men zich vragen te stellen hoe het heeft kunnen gebeuren.

    Klimaat, riepen de politici meteen. Want op die manier is er niemand in de regering of in andere functies verantwoordelijk voor slecht beleid en fouten. Praktisch. Om dit te benadrukken kwamen de klimaatexperten met een pervers genoegen op tv vertellen dat ze het hadden voorspeld. Het belerende vingertje konden ze nog met moeite onder tafel houden.

    Later kwamen ze weer op tv, deze keer als onheils profeten, om een toekomstig armageddon te voorspellen dat nog veel erger zou zijn dan de horror die we zagen en meemaakten. Omdat de vermisten nog niet waren gevonden en de doden nog niet geborgen, gaf hun optreden me een gevoel van smullende aaseters die schijnheilig beweren dat ze dat lijk enkel opeten omdat ze aan het ecologisch evenwicht denken.

    Meteorologische experten die vertelden dat het een bekend maar zeldzaam fenomeen was, kregen minder aandacht. “Zoiets gebeurt om de 100 jaar,” zeiden ze, maar hun uitleg verdronk in het verhaal van toekomstige drama’s waarbij niet alleen water, maar ook lava de steden zal overspoelen, en een verzengende hitte de mens ter plekke zal roosteren.

    schaam u zondaars want het is allemaal uw schuld

    Hun punt is: “het wordt erger, jullie gaan allemaal dood. Maar vooral: schaam u zondaars want het is allemaal uw schuld.”

    Op tijd gewaarschuwd

    En toen? Toen kwam er plots informatie overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Nieuwswebsite Politico berichtte dat België tussen 10 en 14 juli waarschuwingen had gekregen van het European Flood Awareness System (EFAS). De kans op extreme overstromingen die maar om de twintig jaar voorkomen was meer dan reëel, maar op sommige plaatsen, vooral Luik, werden deze waarschuwingen weggewuifd als de zoveelste storm in een glas water.

    Omdat de sluizen niet op voorhand werden geopend, kon de stuwdam van Eupen niet als buffer dienen, maar raakte hij ook nog overbelast, wat er vervolgens gebeurde weten we allemaal.

    Storm en overstromingen kunnen niet vermeden worden – that’s mother nature – maar het had minder dramatisch kunnen zijn…

    niet allemaal de fout van boer Jan die te veel koeien heeft die CO2 scheten laten

    Werden er menselijke fouten gemaakt bij het stuwmeer in Eupen? Waren er verantwoordelijken die het niet serieus namen? Waarom werden de twee stuwmeren van Robertville en Bütgenbach wel preventief en geleidelijk leeggemaakt en die van Eupen niet? Was het dus toch niet allemaal de fout van boer Jan die te veel koeien heeft die CO2 scheten laten waardoor Moeder Natuur beledigd wordt?

    Paraplu politiek

    Nu dat verhaal, dankzij Britse nieuwssites als Politico, uitlekte, komen de vragen en worden de paraplu’s onmiddellijk opengetrokken.

    Want in plaats van te leren hoe men zo’n drama de volgende keer kan vermijden, denken betrokkenen meteen dat zo’n schandaal hun functie en bijhorende riante salaris gaat kosten. Wie weet hoe ver die verantwoordelijkheden reiken? Tot in de regering?

    De Schone Slaper

    -

    Misschien heeft men nu de ideale schuldige gevonden. Een anonieme man die geen belangrijke functie bekleedt. Dat zou weeral praktisch zijn.

    De stuwmeerman!

    Simha Chardon

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Vraag.

    Of er hier soms reclame gemaakt wordt op deze bijdeage voor DOORBRAAK, dat onafhankelijk Vlaams dagdageijks strijd-blad dat zonder omwegen of kattesprngen recht door het leven gaat.

    Natuurlijk maar ik daarvoor reclame, al is het dan maar door slechts één van de tientallen artiekelen per dag in de schijnwerpers te plaatsen.

    -

    Is het dan te verwonderendat de lezers haast zo talrijk geworden zijn als de zandkorrels aan de Vlaamse Kusten?

    *

     

    Digithalys

     

    *


    06-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500620 - DE EU-TOP IN BX EN ALLE BELGISCHE REGRINGEN VRAGEN PREVENTIEEF POLITIEK ASIEL IN POLEN

     

    VRIJDAG 6 AUGUSTUS 2021

    *

    500620 - DE EU-TOP IN BX EN ALLE BELGISCHE REGRINGEN VRAGEN PREVENTIEEF POLITIEK ASIEL IN POLEN

    *

    I N H O U D

    HET CHINESE LUCHTLANDINSLEGER STAAT KLAAR OM ALLE EUROPESE LUCHTHAVENS IN TE NEMEN EN IN ZAVENTEM IS (OP VRAAG VAN DE MINISTER VAN GEZONDHEID?) DE DERDE & DEFINITIEVE COWID VERNIETIGINGS-GOLF IN WERKING GESTELD IN ALLE WZC’S.

    DE VOLTALLIGE VLAAMSE NOODREGERING IS IN SPOEDBERAAD NAAR DEN HAAG.

     

     

    *

     

     

    DELTA VARIANT BEROERT OBLIGATIEMARKT MEER DAN DE BEURS

    *

    De marktenzaal van de Nationale Bank. ©Dieter Telemans

    *

    Vandaag om 15:18

    -

    De langetermijn rente is de jongste weken onverwacht en sterk teruggevallen. Zijn de obligatie-markten meer bezorgd over de delta variant van het coronavirus dan de beurzen?

     

    Zowel in Europa als in de VS is de langetermijn rente sinds de lente flink gedaald. De Duitse en Belgische tienjaarsrentes brokkelden af naar het laagste peil sinds februari. Ze noteren donderdag op respectievelijk -0,52 en -0,18 procent. De Amerikaanse tienjaarsrente viel terug naar 1,17 procent. Daarmee is het grootste deel van de sterke rentestijging van begin dit jaar ongedaan gemaakt.

    Wouter Vervenne

     

    *

    WE LEVEN IN EEN FAILED STATE

    foto: ©Belga

     *

    Oproep aan politici: betaal mee aan steun slachtoffers

    Analyse - 05/08/2021

    -

    Drie weken na de catastrofale overstromingen ligt het rampgebied er troosteloos bij. In de pers en op sociale media neemt de onvrede toe. Waar is de overheid? Waar blijft het Rode Kruis? De slachtoffers voelen zich in de steek gelaten. Burgemeesters schreeuwen hun frustratie uit in de media. Vooral het Franstalige Croix Rouge de Belgique blijkt kop van jut te zijn. Maar is dit wel helemaal terecht?

    Geen coördinatie

    Gisteren konden we in De Tijd lezen dat niemand de hulp coördineert. Niet het Rode Kruis, maar vooral ook niemand van de overheid. Bij Binnenlandse Zaken poneert men koudweg dat sinds vorie week maandag de federale fase van het rampenplan is afgelopen. De coördinatie werd overgedragen aan de provincies en de lokale besturen. Maar men kan zich de vraag stellen welke coördinatie dan wel werd overgedragen.

    Tijdens de eerste twee weken heeft niemand op het terrein iets gemerkt van een aanwezigheid van de federale overheid. Geen communicatie, geen coördinatie en ook geen hulp. Het was ieder voor zich, en God voor allen. Gelukkig manifesteerde God zich in de gedaante van duizenden gemotiveerde en behulpzame vrijwilligers, komende van heinde en verre.

    Poetsgerief en mankracht

    Die mochten, eens aangekomen in de rampgebieden, aanschouwen hoe groot de chaos was. Door samen te werken met de hulpbehoevenden hebben ze zichzelf zo goed en zo kwaad het kon georganiseerd. Zij hebben er voor gezorgd dat de mensen te eten kregen, dat er poetsgrief en mankracht was, dat er opgeruimd kon worden, dat er materiaal en hulpgoederen werden ingezameld, getransporteerd en verdeeld.

     

    De verantwoordelijken vonden hen ‘niet meer 100% nodig’

    In Terzake legt Bert Brugghemans, brandweer commandant van de stad Antwerpen, fijntjes uit dat zij in de nacht van 14 juli antwoordden op een vraag om dringende hulp van de provincie Luik. De provincie, niet de federale overheid. ‘Wij zijn ter plaats gebleven tot het antwoord kwam dat we niet meer 100% nodig waren…’ Na korte tijd werden de professionals dus terug naar huis gestuurd. Brugghemans haalt aan dat zijn mensen nadien op eigen houtje terug trokken naar het rampgebied, omdat zij met eigen ogen hadden gezien dat alle hulp nodig was en dat hun expertise wel gebruikt kon worden. Het voetvolk had dit door. De verantwoordelijken vonden hen ‘niet meer 100% nodig’.

    Versnipperde bevoegdheden, paraplu’s à volonté

    Het probleem is dat de bevoegdheden totaal versnipperd zijn. Op het federale niveau zitten ze verspreid over Binnenlandse zaken, Defensie en Volksgezondheid. De coördinatie zou moeten komen van de federale crisis-cel, onder de auspiciën van de minister van Binnenlandse zaken. Die hebben we niet aan het werk gezien. Fase vier van het rampenplan liep tot maandag, maar welke gecoördineerde acties er op touw werden gezet, is voor niemand duidelijk.

    dat ieder maar wat aanmoddert, naar eigen goeddunken

    De provincies en de lokale besturen worden verondersteld ieder een eigen rampenplan op te stellen en op te volgen. Daardoor zou elke entiteit moeten beschikken over algemene en specifieke noodplannen. Daar worden noodplan-coördinatoren voor aangeduid. Het grote probleem is dat dit in zijn algemeenheid werd opgenomen in wetten en KB’s, zonder specifieke richtlijnen mee te geven over hoe dit in de praktijk aan te pakken. Nergens staat bijvoorbeeld vermeld over welke specifieke competenties een noodplan-coördinator moet beschikken. Het gevolg hiervan is dat ieder maar wat aanmoddert, naar eigen goeddunken. De ene lokale overheid staat hier veel verder in dan de andere, maar er zit geen lijn in.

    Bureaucratie

    Door de versnippering en het gebrek aan duidelijk afgebakende en toebedeelde taken en verantwoordelijkheid, zijn we in een situatie gekomen waarin alle verantwoordelijken naar elkaar kunnen wijzen en de schuld voor een falen trachten door te schuiven. In een ideale wereld kan je verschillende spelers hebben die betrokken worden, maar die moeten dan wel op elkaar ingespeeld zijn en vlot met elkaar kunnen communiceren. Er is nood aan degelijke communicatielijnen en een afbakening van wie wat doet.

    In dit land blijkt daar geen sprake van te zijn. Integendeel, iedereen kijkt naar zichzelf en de eigen kerndoelen, zonder eens over het hek te kijken bij de buren om te zien hoe samenwerking een meerwaarde zou kunnen bieden. God beware ons voor een concurrerende administratie of departement dat met de pluimen zou kunnen gaan lopen. We zijn verzeild in een situatie waar de bureaucratie enkel nog bezig is zichzelf in stand te houden en waar het algemeen belang al lang uit het oog werd verloren. De burgers zijn hier steeds meer het slachtoffer van.

    Rode Kruis zondebok

    Het Rode Kruis wordt nu met de vinger gewezen, nadat alle overheidsinstanties hun paraplu’s hebben opengetrokken. Helemaal eerlijk is dat niet. In de bestaande wetgeving is het Rode kruis niet langer opgenomen als een structurele partner in het kader van de rampenplannen. Daarom is het intellectueel oneerlijk om de verantwoordelijkheid voor het falen van de hulpverlening bij hen te leggen. Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder Rode Kruis-Vlaanderen, mocht dinsdag in Terzake de kritiek komen pareren. Je kreeg spontaan medelijden met de man. Hij kon niet anders dan toegeven dat het Rode Kruis niet over de nodige structuur beschikt om hulpverlening te coördineren. De vele vrijwilligers die zich hadden aangemeld konden door hen dan ook niet worden ingezet.

     

    Hoe ze die financiële middelen gaan inzetten om de slachtoffers te helpen, blijft onduidelijk

    Maar dat heeft het Rode Kruis niet verhinderd om veelvuldig op te roepen om massaal geld te storten op hun rekening. En dat is het perfide aan de hele zaak. Dat kan je hen euvel duiden: aangeboden materiële hulp en broodnodige handen van vrijwilligers konden ze niet gebruiken, wegens geen organisatie om ze in te zetten. Een gulle gift is daarentegen steeds welkom. Hoe ze die financiële middelen gaan inzetten om de slachtoffers te helpen, blijft onduidelijk. Langs de ene kant toegeven dat je niet bij machte bent om te helpen, langs de andere kant gebruik maken van de gelegenheid om een beroep te doen op de gulheid van de mensen. Helemaal koosjer kan je dit niet noemen.

    Nutteloze elitaire club

    Vooral het Croix Rouge de Belgique, zoals de Franstalige tak van het Rode Kruis zich laat noemen na de opsplitsing, staat er om bekend om actief te zijn als een soort service club voor een selecte elite. Zij verkopen veel grote woorden, meestal op seminaries die georganiseerd worden in een aangenaam kader. Ook zij zien nu vooral een opportuniteit om de eigen rekening te spijzen. Ondertussen is al meer dan € 30.000.000 opgehaald. Een vrijwilliger die acties op het terrein organiseerde liet zijn maandelijkse storting aan het Rode Kruis stopzetten. Het antwoord van le Croix Rouge de Belgique postte hij op facebook. Ze halen aan dat ze toch een duizendtal maaltijden per dag verdelen. Hij merkt fijntjes op dat de vrijwilligers, die volgens hen niet nodig en inzetbaar zijn, het vele malen beter doen op het terrein…

    Maar daar blijft het niet bij. Sinds kort heeft het Rode Kruis dan toch de weg naar het terrein gevonden. Jammer genoeg betekent dit ook dat de aanwezige vrijwilligers, die tot nu toe al het werk hebben verzet, moeten opkrassen. Een schrijnende getuigenis valt eveneens op facebook terug te vinden. Daar vertelt een vrijwilligster dat hun opgezette post met materiaal in het dorpje Fraipont door het Rode Kruis werd ingenomen. De vrijwilligers werden op vraag van het Rode Kruis door de politie verwijderd. De hulpgoederen en hun lokaal werden in beslag genomen. Blijkbaar is het moeilijk te verkroppen om met het eigen falen geconfronteerd te worden.

    Failed State

    We kunnen concluderen dat zonder de spontane en massale inzet van vrijwilligers de slachtoffers van de overstromingsramp zonder meer aan hun lot zouden zijn overgelaten. Geen enkele officiële instantie heeft de haar toebedeelde verantwoordelijkheid opgenomen. Het potje zwarte pieten is volop aan de gang.

    We leven in het land met de zwaarste belastingdruk en het hoogste overheidsbeslag ter wereld.

    We leven in het land met de zwaarste belastingdruk en het hoogste overheidsbeslag ter wereld. Als burger krijgen we daar hoe langer hoe minder voor terug. Slachtoffers van rampen worden aan hun lot overgelaten en kunnen fluiten naar de hulp en bijstand waar zij recht op hebben. Dat is gebleken na de aanslagen van 2016. De slachtoffers zijn nog steeds niet vergoed en er loopt zelfs een proces tegen de Belgische overheid. In het begin van de coronacrisis werden de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra in de steek gelaten. Wouter Beke (CD&V) probeert dit tot de dag van vandaag verkrampt recht te zetten, onder andere door heiliger dan de paus te willen zijn en minderjarigen onder druk te zetten om zich te laten vaccineren, ook al blijkt het nut daarvan hoe langer hoe meer omstreden te zijn. Nu worden we met de overstromingen wederom geconfronteerd met een overheid die over de hele lijn in gebreke blijft, van de voorbereidingsfase tot het orchestreren van de noodhulp.

    Falende overheid over heel de lijn

    Ondertussen komen allerlei experten het hoge woord voeren in de tv-studio’s, een fenomeen waar de bevolking stilaan misselijk van wordt. Zo mocht professor crisismanagement Hugo Marynissen (Antwerp Management School) in Terzake komen aanklagen dat ons land niet voorbereid is op rampen. Volgens hem zouden de huidige structuren en plannen niet volstaan en werken. Als voorbeeld haalt hij aan dat we onmogelijk snel kunnen reageren omdat de wet op de overheidsopdrachten een snelle oplevering van de nodige afvalcontainers onmogelijk zou maken. De man gaat voorbij aan het feit dat minstens sinds 1963 de overheid de mogelijkheid heeft om in geval van rampen het nodige materiaal op te vorderen. Dit soort experten zou dan een nieuwe aanpak willen uittekenen.

    We zitten met een overheid die over de hele lijn faalt.

    De plannen die bestaan werden, net als tijdens de cororna crisis, opzij geschoven of genegeerd. We zitten met een overheid die over de hele lijn faalt. Ze doet niet wat nodig is om de burgers te beschermen, maar wel waar ze goed in is: nog meer structuren creëren. Zo hebben we nu al een commissariaat voor de ramp, met twee directeurs, die al lieten weten dat er voor noodhulp niet in hun ricting gekeken moet worden. Zij gaan werken op de lange termijn. Dit noemen ze, in internationale -en ook socialistische- kringen, een fucking failed state.

    Geld terug

    In dit land hebben we 588 parlementsleden, verspreid over het federale, het gewestelijke, het gemeenschaps- en het Europese niveau. Dat is zonder de ministers geteld. We stellen voor dat die allen uit eerlijke schaamte hun laatste maandloon afstaan aan de slachtoffers. Rechtstreeks, via de fiscus. Dat zal voor die mensen al een slok op de borrel schelen. Ondertussen zijn de meeste ministers op vakantie. Ze zijn moe.

    Wij zijn ook moe. Meer zelfs, we zijn hét moe. En we willen ons geld terug.

    Winny Matheeussen

     

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Neen, de volledigge Doorbraak is het nog niet, maar de tijden zijn er in ieder geval rijp voor. Geen VS (Verenige Saten), maar een FS (Failed State), voor zij die het, na bijna 200 jaar, nog altijd niet beseften.

    Zaak voor de Media is nu, de aandacht zo vlug mogelijk af te wenden. Zlerlijk ,-niet door een regerings-crisis te ensceneren of door Olio di Poepo, de Waalse Mini President uit te wijzen naar zijn eigen maffia-land. Dat houdt de al maar aanhoudende slagregen namelijk niet op…

    -

    Wevers en Grieken: waarom laten jullie ook deze ogenblikken ongebruikt om te eisen dat iedereen tegen Cowid binnen de 24 uur moet ingeënt zijn (wat de volks-eis is) en dat de UNESCO hoogdringend- met drie weken vertraging – met man, ùacht en vooral materiaal moet ingezt worden. Want, na Wallonië; vergaat, uit sympathie, ook Vlaanderen in armoe.

    *

     

    Digithalys

     






    06-08-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500619 - DIT FRAUDE & APENLAND VALT OVERAL STILAAN DOOR DE MAND

    WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2021

    500619 - DIT FRAUDE & APENLAND VALT OVERAL STILAAN DOOR DE MAND

    I N H O U D

    De gedwongen ‘Staatsvorm’ waarin de Zudelijke Lage Landen al bijna 200 jaar onder gekneld liggen, wordt voor de zoveelste keer zwaer-op-wit bewezen, en ons hieronder letterlijk door dfe strot geraamd..

    De Media, de schandaard; DM en HLN vooroop? Die zijn al evenveel eeuwen verkocht en heulen dus mee als honden aan de lijn. Er staan trouwens genoeg futuliteiten op het programma, dat er voor ersnige zaken geen tijd noch plaats meer over is.

    We zullen ze moeten gedenken in onnze gebeden!

    Nog niet overtuigd?

    Zie ten eerste de binnenlandse extra hoge inflatie na de Cowid-gekte: de Noordelijke Latge laden (Nederland) deden het heel wat beter! ’t Brlgiekske is weer eens qua slecht bestuur, de Piro van de Eu-bandietenbende…

    Ik sluit af met de lecrtuur over de opmerkelijke verschillen tussen Vlaanderen en Frénstalig Belgie inzake de ziekenhuoskosten ter bestrijding van de nooit ernsige bestrijding van de Cowid-pestilentie. Het ergste is, dat Franstaligen het slecht beheer moeten bekopen met hun leven.

    On-oppzttelijke doding van grote massa’s, is een manier als een ander om er zelf beter van te worden. Proficiat, Seigneur Magniette-Kanniete van Scharrelmoi.

    Coneille (of Racine?) wist het ali in Le CID: ‘Le combat cessa faute de combatatns’….

    *

    INFLATIE AAN BELGISCHE FABRIEKSPOORT: 21 PROCENT

    *

    *

    ©Bloomberg

    *

    Vandaag om 17:39

    -

    De Belgische producentenprijzen zijn in juni jaar op jaar met 20,7 procent gestegen. Dat is veel meer dan in andere landen. Wat betekent dat voor de inflatie?

    De verkoopprijzen van de industriële bedrijven stijgen in België dubbel zo snel als in de eurozone. Dat meldt het statistiekbureau Eurostat dinsdag. In België stegen de producentenprijzen van goederen voor de binnenlandse markt met 20,7 procent en in de eurozone 'slechts' met 10,2 procent. Ierland (+42,7%) is het enige land in de eurozone waar de stijging van de producentenprijzen nog groter was dan in België.

    Zowel in België als in de eurozone is de prijsstijging van de energieproducten het grootst. Geraffineerde olieproducten als benzine en diesel werden veel duurder, omdat de prijs van de ruwe olie fors is opgeveerd. Ook de prijzen van halffabricaten zijn sterk gestegen.

    De prijsstijging in België met ruim 20 procent heeft waarschijnlijk te maken met de structuur van onze industrie. Ons land heeft een relatief belangrijke petrochemische industrie, die veel energie verbruikt. Zij rekent de hogere energieprijzen door in haar verkoopprijzen. Bovendien produceert België relatief veel halffabricaten.

    Een prijsstijging van 20 procent. U zou zich al bij kleinere toenames zorgen maken over de oplopende inflatie. Is dat terecht? Niet helemaal. Want hoewel de inflatie aan de fabriekspoort uitzonderlijk hoog is, is de impact daarvan op de gewone inflatie (de prijsstijgingen van de consumptiegoederen) relatief beperkt.

    Bas van der Hout

    *

     

     

    *

    *

    *

     

    foto: ©pixabay.com

    Overlevingskansen corona groter in Vlaamse ziekenhuizen?

    Meer data noodzakelijk

    Analyse - 03/08/2021 Winny Matheeussen - Leestijd 6 minuten

    -

     Vorige week maakte Sciensano een rapport openbaar waarin de overlevingskansen voor Covid-19 in de ziekenhuizen wordt besproken. De ziekenhuizen werden geanonimiseerd en de gegevens enkel per provincie meegedeeld. Toch valt hieruit op te maken dat er een communautaire kloof loopt door het land. In Vlaanderen liggen de sterftecijfers beduidend lager dan in Wallonië en Brussel.

    Frieda Gijbels, volksvertegenwoordiger voor N-VA en lid van de bijzondere commissie Covid-19 in de Kamer, dringt al geruime tijd aan op het vrijgeven van de cijfers. Er bestaat al langer een vermoeden dat er grote verschillen zijn tussen de overlevingskansen van patiënten, afhankelijk van in welk ziekenhuis je terechtkomt. ‘De vraag is of iedereen tijdens deze crisis wel de juiste zorg heeft gekregen. We hebben wel gecodeerde cijfers gekregen, maar we weten nog steeds niet over welke ziekenhuizen het specifiek gaat. Nochtans is het niet de bedoeling om individuele ziekenhuizen met de vinger te wijzen. Wel moeten we onderzoeken wat er fout loopt en hoe we verbeteringen kunnen doorvoeren.’

    Minder strikte inspectie bij Franstalig ziekenhuizen?

    Een bron bij een belangrijke Vlaamse ziekenhuisgroep (naam bekend bij de redactie) is bereid om anoniem enkele mogelijke verklaringen te formuleren. ‘Eerst en vooral kan ik me niet van de indruk ontdoen dat de controles door volksgezondheid aan Vlaamse kant strikter worden uitgevoerd. Veel ziekenhuizen in Vlaanderen doen beroep op externe audits om een NIAZ– of JCI-accreditatie te bekomen. Hierdoor kunnen we onze processen en protocollen beter in kaart brengen en op punt stellen. Aan Franstalige kant is dit onontgonnen terrein. Dat heeft ongetwijfeld een impact op de kwaliteit van de zorg.’

    Het is in elk geval een interessante piste om te verkennen.

    Gijbels wil dit gegeven wel meenemen bij een analyse. ‘Het zou inderdaad kunnen zijn dat de NIAZ-en JCI-accreditaties meer ingeburgerd zijn in Vlaanderen dan in Wallonië. Ik heb daar momenteel niet echt zicht op. Het is in elk geval een interessante piste om te verkennen.’

    Gebrek aan transparantie besteding middelen

    Onze ziekenhuisbron ziet een groot verschil bij het spenderen van de voorhanden zijnde financiële middelen. ‘Zoals ik reeds, zei zetten wij in op externe audits. Maar dat is niet het enige verschil. ik ben zelf herhaaldelijk betrokken geweest bij de aankoop van duur materiaal. Ik heb van vertegenwoordigers gehoord dat hetzelfde materiaal duurder verkocht wordt in Franstalige ziekenhuizen. Hoe komt dat? Er bestaat hieromtrent geen transparantie.’

    ‘Ik kan echter wel vaststellen dat de Franstalige ziekenhuizen — en al zeker die in Brussel — met enorme financiële tekorten kampen. Ik zou graag zien dat het financiële reilen en zeilen beter zou worden opgevolgd.’

    Een forfaitaire financiering zoals we ze nu kennen, kan vandaag de dag eigenlijk niet meer.

    Volgens Gijbels is het ontbreken van financiële transparantie een heikel thema dat N-VA al langer aanklaagt. ‘Hét grote probleem bij de ziekenhuis financiering is net dat gebrek aan transparantie. Dat is een nagel waar wij al geruime tijd op kloppen: de belastingbetaler weet niet waar de middelen naartoe gaan en hoe ze worden ingezet. Ik heb nu wel de indruk dat minister Vandenbroucke (Vooruit) hier iets aan wil veranderen. Een forfaitaire financiering zoals we ze nu kennen, kan vandaag de dag eigenlijk niet meer. Maar ik vermoed dat hij in dit dossier op heel wat weerstand gaat botsen bij de ziekenhuizen en de artsen.’

    Interessante denkpiste

    ‘Als er verschillen zijn in de aankoopprijs van duur materiaal, moet dat in elk geval naar boven kunnen worden gebracht. Het is een interessante denkpiste om hieromtrent de nodige informatie op te vragen uit de boekhouding van de verschillende ziekenhuizen. Als daaruit blijkt dat de verschillen inderdaad zo groot zijn, moet daar een verklaring voor te vinden zijn. Misschien kunnen grotere entiteiten meer druk uitoefenen op de prijs? Een betere samenwerking zou dan een oplossing kunnen zijn.’

    ‘Op dit moment kunnen we door het gebrek aan transparantie echter enkel speculeren over de achtergrond van de verschillen in aanpak. Ik hoop dat we nu een aanzet hebben om hier dieper op in te gaan, want er zijn wel mensen die hier verklaringen voor menen te hebben. Ze kunnen die echter niet hard maken. Nochtans gaat het over belastinggeld, geld van de burger. Het zou duidelijk moeten zijn hoe dit besteed wordt en waar het uiteindelijk terechtkomt.’

    Patiënten transfers

    En dan nog dit: in Terzake van 29 juli bracht intensivist Geert Meyfroidt (KU Leuven) enige nuance in het debat over de communautaire kloof. Niet onterecht merkt hij op dat West-Vlaanderen ook slechter scoort. Hij zoekt een mogelijke verklaring bij de ouderdom van de kustbevolking. Volgens hem is ook hier meer onderzoek noodzakelijk, maar dat de problemen zuiver communautair zouden zijn, wordt volgens hem hierdoor ontkracht.

    Op die bewegingen hebben we tot op de dag van vandaag geen zicht gekregen.

    Het is echter zo dat in het heetst van de tweede en de derde golf enorm geschoven is met patiënten. Ziekenhuizen die volliepen brachten patiënten over naar plaatsen waar nog bedden vrij waren. Op die bewegingen hebben we tot op de dag van vandaag geen zicht gekregen.

    Het zou nochtans de moeite lonen om ook dat in kaart te brengen. ‘De overplaatsingen zijn vooral in één richting gebeurd’, beweert onze bron. ‘De patiënten kwamen voornamelijk over van Franstalige ziekenhuizen uit het Brusselse, Henegouwen en Luik. West-Vlaanderen heeft hier een belangrijk deel van opgevangen. De ontvangende ziekenhuizen mochten geen patiënten weigeren. De ziekenhuizen die transfereren kiezen meestal die patiënten uit waar ze liefst van af zijn. Gegevens per postcode zouden hier een grote meerwaarde bieden om te zien waar het fout is gelopen. Met de nu geopenbaarde data kan je eigenlijk niets doen.’

    Vrijgeven gedetailleerde data noodzakelijk

    Het is dus belangrijk om niet alleen te weten in welk ziekenhuis de patiënten overleden zijn, maar ook waar ze vandaan kwamen. Wanneer je de wekelijkse cijfers tijdens de tweede en derde golf bekijkt, zie je dat het zwaartepunt van de epidemie steeds in Franstalig België lag, ook al is er een zware piek geweest in het Antwerpse. De Brusselse politieke elite kon op dat moment haar pret niet op en stuurde verwijten richting Bart De Wever. Dat ondertussen hun eigen kot aan het afbranden was, leek minder relevant te zijn.

    Welke rol spelen de verschillende keuzes in de zorgaanpak bij het beheersen van de pandemie?

    We blijven vooral achter met veel vragen. Waarom is er geen transparantie over het financiële reilen en zeilen van de ziekenhuizen in de verschillende taalgebieden? Waarom krijgen we geen inzage in de data per postcode of per ziekenhuis? Heeft het verschil in handhaving van de maatregelen een rol gespeeld? Welke rol spelen de verschillende keuzes in de zorgaanpak bij het beheersen van de pandemie? In elk geval kan men niet langer ontkennen dat ook in dit dossier de taalgrens duidelijk zichtbaar is. Dé vraag is dan of het zin heeft om te praten over herfederalisering van de gezondheidszorg. Sommigen lijken dit nog steeds een goed idee te vinden.

    Enkel het vrijgeven van gedetailleerde data kan ons in staat stellen op die vragen een wetenschappelijk verantwoord en onderbouwd antwoord te formuleren. Als burgers hebben we het recht om inzage te krijgen. Sciensano beschikt over deze data. Het argument dat we te dom zouden zijn om hiermee om te gaan, mogen we niet aanvaarden.

    Winny Matheeussen

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het staat er vingerdik tussen de lijntjes: DOORBRAAK dient voor dit artkel, te roeien met de riemen die de Overheid hen met kinderhandjes toereikt: al de rest is STAATSGEHEIM   tot na het einde van dit Apenland-Regime. Na de Hereniging der Lage Landen (na 2013?) worden de geheime afspraakjes ontrafelt en komen de schuldigen voor het Internationaal Gerechtshof van Den Haag. Veroordeeld tot de strop. Wegens volkerenmoord op o.a. het Eigen Volk Eerst.

     

    Digithalys

     

    05-08-2021, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500618 VOORTSCHRUHDEND INZICHT EN DE DAG NADIEN IS KROONPRINSES BETTY WERKLOOS

    DINSDAG 3 AUGUSTUS 2021

    500618 VOORTSCHRUHDEND INZICHT EN DE DAG NADIEN IS KROONPRINSES BETTY WERKLOOS

    *

    I N H O U D

    Ach, het IMF doet maar: de nieuwe munt  , de STR’s, is wel niet voelbaar, maar, zoals alle betaalschihfjes ter wereld, is dit geld ook ROND en moet dus kunnen riollen…

    Hoe dan ook, het geraakt wel zo snel mogelijk op. En dan zen we wel weer…

    The sky is the limit.

    *

    Hoe ondertussen in de Lage Landen de vlag van het Algemeen Vlaams Belang er uit ziet? Dat is een vraag die U pas kunt beantwoorden na lezing van ondersraand hoofdartikel uit Doorbraak.

     

     

    IMF - POMPT RECORDBEDRAG IN WERELD-ECONOMIE

    *

    Kristalina Georgieva, de topvrouw van het IMF. ©REUTERS

    *

    Gisteren om 15:34

    -

    Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is van plan voor omgerekend 550 miljard euro vers geld te creëren. Hoe zal de instelling die middelen verdelen en wat is de bedoeling?

     

    Het IMF zal naar alle waarschijnlijkheid deze week aankondigen dat het voor 650 miljard dollar (550 miljard euro) valuta reserves creëert en zal verdelen onder zijn 190 lidstaten. De nieuwe reserves hebben vooral als doel de ontwikkelingslanden te helpen, omdat die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Dat moet de veerkracht en de stabiliteit van de wereldeconomie versterken.

    Wat doet het IMF concreet?

    "Net als een centrale bank kan het IMF uit het niets geld creëren. "

     

    Net als een centrale bank kan het IMF uit het niets geld scheppen. Het IMF creëert speciale trekkingsrechten (STR’s) voor een bedrag van omgerekend 650 miljard dollar en zal die nieuwe reserves eind augustus overmaken aan de lidstaten. Een STR is geen echte munt maar een actief dat een onderdeel vormt van de valutareserves van centrale banken. Landen die harde valuta’s nodig hebben, kunnen de STR’s omzetten in onder meer euro’s of dollars die ze via het IMF ontvangen van centrale banken van landen met grote reserves. Het is de vierde keer dat het IMF dergelijke reserves creëert, maar het bedrag is nu veel groter dan de vorige keren.

    Hoe helpt dat de arme landen?

    Het IMF wil vooral arme landen helpen die een tekort hebben aan harde valuta’s. Veel groei- en ontwikkelingslanden hadden al voor de pandemie te weinig valutareserves en hebben tijdens de crisis hun reserves zien dalen. Ze kunnen door de omzetting van de STR’s middelen vrijmaken om bijvoorbeeld corona vaccins te importeren, hun munt te ondersteunen op de wisselmarkt of de klimaatverandering te bestrijden. In de praktijk zal een arm land zijn STR’s overdragen aan een rijk land met veel valutareserves en in ruil bijvoorbeeld dollars krijgen.

    Is dit gratis geld?

    De STR’s die de landen ontvangen brengen niets op en kosten niets. Dat verandert als landen de STR’s omruilen in harde munt. Stel dat Congo voor 1 miljoen euro STR’s omruilt in dollars. Dan betaalt de Congolese centrale bank rente op dat bedrag aan het IMF. Als België harde valuta’s ter beschikking stelt in ruil voor STR’s, ontvangt het rente van het IMF. De rente bedraagt nu 0,05 procent. Ze is gelijk aan de gemiddelde kortetermijnrente in de VS, de eurozone, Japan, het Verenigd Koninkrijk en China. De nieuwe reserves zijn dus een goedkope financieringsbron. Als arme landen dollars of euro’s willen ontlenen op de obligatiemarkten, moeten ze een veel hogere rente betalen.

    Wouter Vervenne

     

    *

    *

    IK HOU VAN DE POLEN

    UITGESPROKEN MENINGEN LEIDEN TOT VOORTSCHRIJDEND INZICHT

    *

    foto: ©pixabay.com

    -

    Neen, ik heb geen denigrerende fout gemaakt door polen met een kleine letter te schrijven. Ik heb het dan niet over onze tot-nu-toch-nog-steeds EU collega’s die je hier het meest in vrachtwagen-cabines tegenkomt. Ik heb het over de polen die elkaars tegengestelde vormen. Zoals de Zuid- en de Noordpool. De ene met pinguïns en de andere met ijsberen. De ene met ijs op een landmassa en de ander een hoop ijs op water. Maar beiden koud, met veel ijs en beiden bedreigd.

     

    Ze zijn er omdat onze aarde gepolariseerd is. Het magnetisch veld beschermt ons tegen een hoop ongemakken uit de ruimte. De zon schenkt ons energie om van te leven, maar zonder de polen zouden we er aan sterven. De polen geven ons ook richting. Ons kompas wijst ons de richting. En heel bijzonder: ze kunnen van plaats veranderen. Dat zou ons een pak ongemakken opleveren. Het gebeurt gelukkig niet te vaak.

    Tegenwoordig is polarisering een scheldwoord waarmee iemand een definitief superieur einde wil stellen aan een discussie.

    Kortom, ik hou van polarisering. Ze geeft richting aan ons leven. Tegenwoordig is polarisering een scheldwoord waarmee iemand een definitief superieur einde wil stellen aan een discussie. ‘U polariseert de boel,’ en voilà, daarmee is het oordeel geveld dat u beter kan zwijgen want anders bent u schadelijk. Criticasters, debatologen, opiniemakers, media, ja zelfs experts wordt het zwijgen opgelegd door dit woord dat net zoveel schoonheid verbergt.

    De kracht van de retoriek

    In mijn klassieke Latijn-Wiskunde-opleiding aan een bisschoppelijk college, benoemde men het laatste jaar nog als de retorica. In al onze taalvakken ging er dan aandacht naar het voeren van debat. De oude Latijnse redevoeringen van bv. Cicero over Catilina staan nog in mijn geheugen gegrift. Dat onze jonge leraar Nederlands ons de kans gaf vrijuit stelling in te nemen over eender welk maatschappelijk thema en die stelling vervolgens met woord en pen te verdedigen, is nog steeds een deugddoende herinnering aan mijn collegejaren.

    Niks zo smaakloos als een debat of praatprogramma waar geen uitgesproken meningen mogen botsen met elkaar.

    Voor mij is een meningsverschil en het daaruit voortvloeiende debat, het zout op de aarde dat me in staat stelt zelf een mening te vormen. Dat zout mag u trouwens letterlijk nemen. Niks zo smaakloos als een debat of praatprogramma waar geen uitgesproken meningen mogen botsen met elkaar. De fysica doet vandaag haar mooiste ontdekkingen door elementaire deeltjes keihard te laten botsen, maar in het maatschappelijk debat is de zoutloze pensée unique de norm geworden. Als het botst en klettert, dan polariseert men en is men verkeerd bezig, zegt men.

    Ik ben het daar dus niet mee eens en ik hoop dat men mij vergeeft als ik daarmee de polen extra spanning oplever. De grote debatten van nu worden telkens mee gevoerd door wetenschappers en vaak zie ik hen zo onwetenschappelijk te werk gaan. Als hen later fouten in hun vroeger discours verweten worden, doen ze beroep op voortschrijdend inzicht. Volkomen terecht trouwens, want wetenschap die stil staat, is dode wetenschap. Dat is de fout die de katholieke kerk lang heeft gemaakt en volgens mij de reden waarom wetenschap en religie vaak nog tegenstanders in plaats van medestanders zijn. Een fout die nu door andere geloofsrichtingen trouwens herhaald wordt.

    Gedreven door voortschrijdend inzicht

    Voortschrijdend inzicht komt bijna altijd door de vraag ‘klopt dit wel?’. Wetenschap wordt gedreven door de uitdaging van onwetendheid en de drang om die te vervangen door kennis. Het blijft mij daarom een raadsel waarom wetenschappers niet meer open staan voor mensen die hun uitkomsten in vraag durven stellen. Daaruit zouden net de mooiste meningsverschillen moeten ontstaan die leiden tot nieuwe kennis.

    Voor mij is het niet anders in het maatschappelijk en dus ook politiek debat. Als de meeste partijen op elkaar gaan gelijken, dan is de overwinning bijna altijd voor de extremen die gewoon anders durven te zijn. Gewoon anders is trouwens de titel van een schitterend boek van Marc Noppen, professor in de geneeskunde en CEO van UZ Brussel, die beschrijft hoe hij betere geneeskunde creëert door gewoon te vragen ‘kan dit anders?’.

    Politieke herverkaveling nodig na kerntakendebat

    Politici weten dit ook wel en maken daardoor de fout om op bepaalde punten gewoon anders te zijn dan een ander. Open Vld koos op een congres ooit voor confederalisme met het zwaartepunt bij de regio’s, maar durft nu het woord bijna niet uitspreken omdat dat nu nog het enige is waar ze anders mee kunnen zijn. Tenzij het voortschrijdend inzicht is, maar dat zou ik dan graag weer horen in een tegensprekelijk debat met woord en wederwoord.

    Laat het net polariseren, dan weten we eindelijk waarvoor we kiezen.

     

    Het grote debat wordt echter niet gevoerd en dat is het kerntaken-debat. Wat zou ik graag daarin eens de clash der titanen zien die met vurig woord hun wereldbeeld verdedigen. Zonder de dooddoener ‘u polariseert’. Laat het net polariseren, dan weten we eindelijk waarvoor we kiezen. En ja, misschien stellen sommigen dan vast dat de onderlinge verschillen zo klein zijn, dat een herverkaveling in het politieke landschap zich opdringt omdat de breuken van vijftig jaar geleden niet meer de breuken van vandaag zijn. Voortschrijdend inzicht dankzij polarisatie.

    Geen haatstraat in het debat

    Ik hou dus van polarisatie maar ik haat de haat. Ik heb een mening en ik vind niet dat iedereen die mening moet delen. Ik zoek mijn zakenpartners net uit op kwaliteit en meningen die van de mijne verschillen. Niet om dan altijd tot een complex compromis te komen. Dat bewaart wel de vrede, maar dan zit je vaak in de grijze, grote massa. Maar als de ene de andere kan overtuigen met argumenten, dan ontstaat een sterk front.

    Dat kon omdat er respect was voor elkaar.

    Om dat te bereiken is er echter één element nodig in de discussie: respect. Ik hou van mijn mening en ik vind het fijn als men dat respecteert. Respect is trouwens totaal iets anders dan instemming. Respect creëer je trouwens het best door zelf respect te tonen voor andere meningen, zonder dat je het er mee eens bent. Ik ben zelf oppositieleider geweest in een gemeenteraad en tijdens de zitting ging het er nog al wel eens hard aan toe. Na de laatste hamerslag verhuisden we van het gemeentehuis naar gelagzaal ‘oud gemeentehuis’ en dronken we samen en lachten we om de beste opmerkingen. Dat kon omdat er respect was voor elkaar.

    Polarisatie is voor mij dus geen probleem, maar eerder een deel van de oplossing. Leren met elkaar van mening verschillen met respect, dat ontbreekt. Goh, wat mis ik mijn leerkracht Nederlands uit de retorica. Hij zou het wel eens met een paar stevige woorden er kunnen in kloppen. Dat besefte ik 30 jaar geleden nog niet, maar nu wel. Voortschrijdend inzicht, weet u wel…

    David Geens

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Aangaande het noodzakelijke evenwicht langs Belgicistische zijde, kent men daar al vanouds het uit Frankrijk adfkomstitge gezegde, dat ‘Le choque des Idéés jaillit la Lumière’, maar dat is uit eigenbelang, sedert 1830 nooit in toepassing gebracht. Misschien dat de Nieuwe Waalse Vleugel ondertussen tot inzicht is gekomen?

    Wat er ook van zij: Nood breekt Wet. En met wat men de wereld, na de waterramp van 3 weken geleden ondertussen laat zien, is niet van aard om te geloven in enige heropstanding van dat Landsgedeelte onder de Taal- Armoede- en Pretentiegrens te herdtellen. Zelfs van de spontane bijstand van duizenden Vlaamse vrijwilligers keert de lamlendige bevolking zich afkerig af.

    En deze ongelofelijke feiten waren gisteren hotnews op de Nationale Zenders.

    -

    Om maar te zeggen hoe erg het dan in werkelijkheid moet zijn, dat zelfs de Politiek de feiten bevestigt.

    -

    Tot slot nog even de bedenking van het Doorbrtaak Hoofdartikel herhalen:

    “Als de meeste partijen op elkaar gaan gelijken, dan is de overwinning bijna altijd voor de extremen die gewoon anders durven te zijn”.

    *

    Digithalys

     





    03-08-2021, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500617 VERBEELDING OF VERVELING EEN MOIELIJKE KEUZE VOOR DE JEUGD

    ZONDAG 1 AUGUSTUS 2021

    500617VERBEELDING OF VERVELING EEN MOIELIJKE KEUZE VOOR DE JEUGD

     

    I N H O U D

    Een verloren generatie ten gevolge van de verkeerde aanpak door de Overheid van de moorddadigee Chinese agressie, en voilà: de Vlaamse Heropstanding is weer een paar decennia achteruit geschoven.

    Een De Scchndaard-Knack-DM vooruitgeschoven geurtje spreekt reeds van het jaar 2050 als Jaar van de Vrijheid.

    Neen, veel leesplezier valt er nirt te beleven bij het lezen van deze bijdrage…


    'EEN HELE GENERATIE JONGEREN KAMPT MET DEPRESSIE, ANGST EN EETSTOORNISSEN'

    *

    31 Juli 2021 - om 04:00

    Als het over de impact van de lockdowns op het mentale welzijn van jongeren gaat, luisteren ze in Nederland aandachtig naar de Vlaamse stem van Robert Vermeiren. De professor kinder- en jeugdpsychiatrie ziet het aantal depressies, angstaanvallen en eetstoornissen snel toenemen en waarschuwt voor een verloren generatie.

    Hij heeft zijn tieners uit huis gebannen, ‘omdat de Nederlanders de jongste weken alle maatregelen hebben losgelaten en er te veel besmettingen zijn bij het jonge grut.’ Robert Vermeiren (53) wil niet ziek worden. Zondag wordt hij verwacht in ‘Zomergasten’, het populaire Nederlandse televisieprogramma waarin een select kransje gasten uitgebreid wordt geïnterviewd.

     

    Bij onze noorderburen is de Vlaamse hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie van het LUMC Curium, het academisch centrum in Leiden voor kinderen met ernstige psychische problemen, een autoriteit die geregeld de leiding neemt in maatschappelijke discussies. In de tweede lockdown schreef hij samen met collega’s een brandbrief waarin hij waarschuwde voor een covidgeneratie van jongeren die onder de inperking van hun vrijheid lijden.

     

    ‘Als deze crisis te lang duurt en we te weinig aandacht voor deze jongeren hebben, kan dat hun ontwikkeling blijvende schade toebrengen’, zegt hij in de achtertuin van zijn huis in Utrecht, tussen twee online vergaderingen door. ‘Natuurlijk zijn jongeren veel flexibeler en veerkrachtiger dan volwassenen. Maar op deze leeftijd doen ze levensnoodzakelijke ervaringen op. En als die er lange tijd niet zijn, missen ze een cruciale stap in hun ontwikkeling.

    Profiel

    Robert Vermeiren (53) groeide op in Sint-Martens-Latem en Gent, waar hij afstudeerde als psychiater. Via de bekende Vlaamse psychiater Theo Compernolle kreeg hij een stage in Nederland bij de kinderpsychiatrische kliniek in Alkmaar. Vanaf toen specialiseerde hij zich in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

     

    Vandaag is Vermeiren hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en sub-afdelingshoofd van LUMC Curium, een academisch centrum in Leiden voor kinderen met ernstige psychische problemen. Met functies bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en als hoofdredacteur van het vakblad De Psychiater is hij een belangrijke stem in het Nederlandse zorgdebat. Tot 2014 was hij ook beleidspsychiater bij de afdeling Forensische jeugdpsychiatrie van de Universiteit Antwerpen.

    Henk Dheedene

     *

    OP NAAR DE VERENIGDE NEDERLANDEN

    *

    De Wever heeft 100 % gelijk

    *

    Essay - 31/07/2021

    *

    Verenigde Nederlanden

    Bart de Wever

    foto: ©Belga

     

    Bart De Wever en N-VA kijken naar 2050, hun critici naar 1830. Een rijping van Vlaanderen en Nederland tot een Koninkrijk van de Lage Landen is wervend, trendy en vol perspectieven. Gedaan met het eeuwigdurende Belgisch gesnotter.

     

    Het Belgisch-Nederlandse Fortis was in opbouw vanaf 1990. Dat later gekapseisde financiële concern werd samengesteld uit de Generale Bank, AG Verzekeringen, Amev, VSB Bank en verdere overnames in de Benelux. Bij de eerste Nieuwjaar na de start ontving ik, als hoofdredacteur van Trends en goed contact, een handgeschreven wenskaart van Maurice Lippens, belangrijk bouwheer van het Belgisch-Nederlandse financiehuis. Daarin schreef hij dat Fortis zijn bijdrage was voor de nieuwe 17 Verenigde Provinciën. De 17 Provinciën waren de landsheerlijkheden in Zuid-Nederland en Noord-Nederland van de Habsburgers tussen 1543 en 1585. Vraag het aan succesauteur Bart Van Loo van De Boergondiërs. Bankier Lippens floreerde in de hoogste kringen van België en Nederland en is een Franstalige Vlaming die meer gedaan heeft voor Vlaanderen dan veel flamingantische militanten. Bart De Wever en Maurice Lippens kennen de meerwaarde van nieuwe Lage Landen.

    Op het terrein groeit de verwevenheid

     

    Miko is een grote en beursgenoteerde koffiebrander in mijn geboortestad Turnhout aan de Nederlandse grens. De familiale stichters van Miko, de Michielsen, zijn Nederlanders uit Noord-Brabant. Deze week werd bekend dat Miko zijn Nederlandse concurrent Maas overneemt. CEO Frans Van Tilborgh van Miko: ‘Door de taal, de korte geografische en culturele afstand tussen Miko en Maas zijn op termijn opbouwende synergieën mogelijk.’ Precies, Miko van Turnhout en Maas van Son zijn Brabants. De banden tussen noord en zuid in de Lage Landen zullen in de eerste plaats gesmeed worden in de provincies die mekaar raken: Antwerpen en Noord-Brabant, de twee Limburgen, de Vlaanders en Zeeland. Op het terrein groeit de verwevenheid.

     

    De academicus vergeet te melden dat de Vlaamse mediaconcerns DPG en Mediahuis alle Nederlandse kwaliteitskranten bezitten

    De Tijd bracht op woensdag jl. een mooi artikel over de droom van Bart De Wever. Wel pakte Antwerps universiteitsrector Herman Van Goethem in dat verslag uit met een knoert van een dooddoener, de Vlamingen kijken niet meer naar de Nederlandse televisie, wat de mentale afstand tussen ons en de Nederlanders zou vergroten. De academicus vergeet te melden dat de Vlaamse mediaconcerns DPG en Mediahuis alle Nederlandse kwaliteitskranten bezitten sedert zij begonnen aan een schaalvergroting en buitenlandse expansie. Dat heeft niet meteen politieke gevolgen, maar het koppelt op de duur een Nederlandse bovenlaag aan een Vlaamse bovenlaag.

    Joop den Uyl-leerstoel

     

    Herman Van Goethem moet bellen met Koenraad Debackere, hoogleraar KU Leuven, en specialist van de economische en wetenschappelijke integratie van Vlaanderen en Nederland. Professor Debackere zit op 28 september aanstaande een virtueel congres voor, dat zich uitdrukkelijk richt tot Vlamingen en Nederlanders, van de Rotterdam School of Management over het stimuleren en meten van de maatschappelijke impact van wetenschap. Koenraad Debackere is de perfecte congresvoorzitter, want een wetenschappelijke en academische spil van Leuven Research & Development en Leuven Inc, twee initiatieven die over de voorbije veertig jaar van het zeer klassieke Leuven een universiteit van de derde generatie hebben gemaakt.

     

    Met dus een intense netwerking tussen universiteit, ondernemingen en de overheid met het oog op economische groei door universitaire kennis om te slaan naar bedrijven. Leuven is daarmee een grandioos succes. De ex-Lovanienis Frank Vandenbroucke, vandaag opnieuw minister, is professor in Amsterdam en bezette daar de Joop den Uyl-leerstoel, geen toeval, familieleden van de Vooruit-politicus doceren reeds decennia aan Nederlandse universiteiten.

    ELAt

    Een driehoek van konijnen, gras en dennen in het hart van de Lage Landen wordt in marstempo een Science Triangle op zijn Amerikaans, zoals het lichtende voorbeeld in Zuid-Carolina. De KU Leuven legde de grondslag van dat ELAt begin 2010. André Oosterlinck, wetenschapper, ondernemer, oud-rector, voorzitter van de Associatie KU Leuven (de universiteit en haar vele aangesloten hogescholen in de vijf Vlaamse provincies), zette ELAt mee op poten en was de eerste pionier en voorzitter. ELAt is de magische en beloftevolle driehoek van de steden Eindhoven, Leuven en Aken en hun respectieve universiteiten, hogescholen en hightechondernemingen. Op de benen van de driehoek liggen onder meer de Universiteit Hasselt met haar onderzoekscampus en de Noorderkempen met VITO en SCK in Mol. Bij ELAt, wat in het voorbije decennium is geëvolueerd maar relevant blijft, is vernieuwing het codewoord.

     

    ELAt keert die leegte door de wetenschapsdriehoek in opbouw.

     

    Traditioneel waren de gewesten langs de landsgrenzen in Europa een gat, een niets. Het politieke centrum slokte alles op, de randen bleven kaal. ELAt keert die leegte door de wetenschapsdriehoek in opbouw. De chipmachinemaker ASML uit Veldhoven bij Eindhoven, waar honderden Vlamingen werken, put uit de avant-gardekennis van het Leuvense imec, via de gezamenlijke imec- en TNO-dochter Holst op de High Tech Campus Eindhoven. Troeven van ELAt, een beperkte opsomming, er is veel meer, zijn het NatLab Natuurkundig Laboratorium van Philips met zijn geschiedenis van topresearch van meer dan 100 jaar oud, de Design Academy van Eindhoven, de luchthaven van Eindhoven, de kansen voor grafeen door lokaal toponderzoek, de voorraden aan warm water die door de ex-mijngangen lopen in de beide Limburgen, de nucleaire kennis van het SCK, het niet-nucleair onderzoek van VITO.

     

    Philips en de Technische Universiteit van Aken doen aan gezamenlijke research. De burgemeesters van Leuven, Eindhoven en Aken bezochten mekaar en beslisten om samen te werken onder het label Mayors for Innovation. Middelbare scholen van Eindhoven en Leuven participeren in Top4Tech, een wedstrijd voor kleine teams van knappe scholen die meedingen naar een zakelijke en sportieve uitdaging. De lijst van tech-initiatieven die ELAt spijst, groeit jaar na jaar. ELAt is te weinig bekend, zelfs bij prominente academici als Herman Van Goethem.

    Scandinavië

    De Lage Landen zijn een zichzelf versterkend geo-economisch geheel. De havens van de Benelux zijn collega’s en concurrenten. Gent, Terneuzen en Vlissingen werken sedert drie jaar samen als één havenschap onder de naam North Sea Port en deze heeft als CEO de Vlaming Daan Schalck. De befaamde professor maritieme wetenschappen, Willy Winkelmans, emeritus-hoogleraar van Antwerpen en Rotterdam, smeedt met technologen plannen om containers ondergronds door brede pijpleidingen te vervoeren tussen Antwerpen en Rotterdam. De baggeraars van Vlaanderen en Nederland vormen een cluster van kennis en zijn uniek in de wereld. De onderneming AH-Delhaize heeft medewerkers die paraat zijn voor noord en zuid. In de advocatuur was er het zeer bewust Lage Landen-kantoor Loeff-Claeys-Verbeke, geïnspireerd door de briljante ontwikkeling van Nederland in de zeventiende eeuw, met steunpunten in Brussel en Amsterdam (later ging de Belgische tak op in het Britse Allen & Overy). Philips had in zijn glorietijd fabrieken in Hasselt, Leuven, Roeselare, Turnhout, Dendermonde en Brussel. Professionele en technologische banden zijn gebleven.

     

    De Lage Landen en Bart De Wever kunnen zich spiegelen aan Scandinavië.

    De Lage Landen en Bart De Wever kunnen zich spiegelen aan Scandinavië. De onafhankelijke landen Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland zijn psychologisch en cultureel verknoopt, delen hun waarden en zijn proefgebied voor hun topondernemingen à la SAS, Nokia, Ericsson, Norks Hydro, het concern Wallenberg, om eerst te groeien in dat Noordse gebied alvorens uit te zwermen over de wereld.

    Het succes van de Gouden Eeuw

     

    De Verenigde Oost-Indische Compagnie, de eerste multinational ter wereld, had een zogenaamde Kamer van Verre waarin Zuid-Nederlanders uit Antwerpen, Ieper en Gent, die zich, om godsdienstredenen, vestigden in Amsterdam, Leiden en Haarlem, participeerden als geldschieters en co-leiders van diVOC. Bart De Wever moet aan (de voorlopig nog) noorderburen, ooit medeburen, gestaag vertellen hoe Vlamingen en Zuid-Brabanders die uitweken tijdens de godsdienstoorlogen fundamenteel waren bij het succes van de Gouden Eeuw van Noord-Nederland. De Nederlanders kennen dat deel van hun vaderlandse geschiedenis niet

    Frans Crols

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Net zoals de naam van een beroemde viespeuk-auteur al dagelang achter wordt gehouden – zijn daden niet – wordt er angstvallig het woord VEERPLICHTE COWID INENTING verzwegen. Of weggemoffeld. Nieuwelingen zouden zich wel eens beedigd kunnen voelen un hun religieuze afwijkingen…

    Pokken mazele,, kinkhoest: als 3-jarige passeerden we indertijd allemaal de Naald. En zie: als bij worder wregen deze epidemiPen voorbij. Generatie na generateie.

    Anders gezegd: een inenting, maar de verplichte maskerade is een goede oefening voor latere nog te volgen politieke drukkingsmiddelen. Armbanden, bijvoorbeeld, zoals de SS…

    PS

    Had na Napoleon, in 1815 de Hereniging met de Noordelijke Lage Landen niet verbroken geweest door de Brabantse Omwenteling  van 1830, da, zouden er geen duizenden Vlaamse jongens in de modder van den IJzer hun leven moeten offeren voor een Vaderland dat niet eens het hunne was. Nederland immrrs werd binst WO I ongemoeid gelaten, terwijl Vlaandeen, deel van La Blegique-à- Papa, als satellietstaat van Parijs mede-vijand was van Groot Duitsland.

    *

    Digithalys

     

    *

    02-08-2021, 14:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!