MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4088

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Europese Commissie gaat lidstaten dwingen nog meer moslimmigranten op te nemen

    *

    EU ‘minister’ van BuZa

    Federica Mogherini

    (Beleid via kokerzicht?)

    (°1973 Italië)

    *

    ‘Europa zal en wil zijn grenzen nooit sluiten’ om migrantenvloedgolf te beperken, want ‘wij hebben migratie nodig’ – Sociale zekerheid begint overbelast te raken: 80% - 90% migranten permanent aan uitkeringsinfuus

     

    Ziedaar de toekomst van Europa als het aan de Europese Commissie ligt.

    De Eurocommissarissen Dimitris Avramopoulos (Immigratie en Asiel) – niet te verwarren met Andreas Kaniepoupolos)

    *

    en ‘onze eigen’ vicepresident (die blijkbaar uiterst tevreden is met de vet-betaalde job)

    Frans Timmermans

    zeggen dat lidstaten die weigeren meer moslimmigranten op te nemen, tot september de tijd krijgen om alsnog te gehoorzamen. Doen ze dat niet, dan zullen ze door Brussel worden gedwongen, desnoods met harde strafmaatregelen. De eurocraten zijn vast van plan om de islamisering van de EU onverkort in hoog tempo door te zetten.

    Lees meer...

    Xander

    (1) Infowars

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Wat had U gedacht? Commentaar overbodig, me dunkt. Deze EU doet me denken aan Blauwbaard (de medeplichtigen van de de Islam) die Sneeuwwitje (de burger) bij hem tussen de lakens trekt. Zogezegd om als twee peuters naar prentjes te kijken.

    Maar er is meer, namelijk zaken die ons opzettelijk totaal verzwegen worden, zoals onder meer de Moslim-Burgemeester van London (!) die openlijk zegt dat we moeten leren leven met aanslagen.

    Waarom ook niet? Want wie ‘A’ heeft gezegd tegen de zachte Islam-invasie, moet ook “B’ zeggen voor de vernietigende gevolgen. Dat is een primitieve samenleving van dood en vernieling. Kijk gewoon naar de wereld rond U: bloed, bloed en nog ‘ns bloed.

    En: ‘als lammeren worden ze ter slachtbank geleid, en ze doen hun mond niet open’. Maar zij die wel de mind open doen, worden als extreem rechtse populisten aan de kant geschoven. Later volgt dan de ‘Schuitzhaft’ achter prikkeldraad.

    De woorden van die lammeren die naar de slachtbank gedreven worden, zijn haast vergeten (of verloochende?) woorden uit de Bijbel. Weer er o.a. ook in staat ‘Oog om oog, en tand om tand’.

    Maar zoals in de 21ste Eeuw de tijden evolueren, had daar beter gestaan ‘Haat voor haat, en bom voor bom’. Na alles sluit zo’n uitspraak ook dichter aan bij de Koran, en dat is toch ook wat de Paus wil, toenadering tot elkaars ‘Godsdienst’. Want, zegt die, het gaat tenslotte om één en dezelfde God….

    Het is alleen maar te zien hoe de Mens die God ervaart.

    Meteen zou daarbij ook het voordeel komen, dat ‘ongelovigen’ vanwege de druk der miljoenen immigranten, sneller terug naar de ene of naar de andere schaapstal terugkeren. Liefst met dezelfde dwangsommen als waarmee de EU-commissarissen dreigen: betalen of plaatsvervangende straftijd achter prikkeldraad in de SosDemo-kampen.

    Ik noem het de Grote IJstijden van Adolf Erdogan.

    (Digitalia)

    26-03-2017, 06:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4087

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Topvrouw federale politie wil heel België "opkuisen"

    (ook met de Kärcher?)

    *

    De commissaris-generaal van de federale politie

    Zoek de 7 verschillen

    Catherine De Bolle

    *

    wil dat het Brusselse Kanaalplan wordt uitgebreid naar het hele land. Dat zegt ze vandaag in een interview met De Tijd en L'Echo. Dat plan kwam er na de aanslagen in Parijs en de belofte van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om Molenbeek "op te kuisen".

    Mont St Michel, ook in Het Kanaal…..

    *

    "Met het Brusselse Kanaalplan gaan we eigenlijk 'back to basics'", zegt De Bolle. "Op alle domeinen, van bouw-inspecties tot de controle van vzw's, gaan we na of de wet wordt nageleefd. We leggen de onderliggende geldstromen bloot die terreur financieren, zoals de drugshandel. Justitie staat in voor een vervolg op de politie-acties. Die integrale aanpak, waarbij het lokaal bestuur, de preventiediensten, het gerecht, de lokale en de federale politie samenwerken, levert goede resultaten op."

    Honderden Kanaalplannen

    De Bolle steekt de hand uit naar alle politici, zowel in de regeringen als in de steden en gemeenten, om werk te maken van honderden Kanaalplannen over heel België. Waar een integrale aanpak nog ontbreekt, moeten alle partijen om de tafel gaan zitten, vindt ze. "De burgemeester neemt de leiding, de federale politie kan steun bieden."

    De Bolle doet ook een oproep aan de burgers om verdachte handelingen te melden aan de politie. "De burger draagt de verantwoordelijkheid om ook zelf voor zijn veiligheid in te staan."

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    VZW”s (Winstgevende Verenigingen Zonder Doel) zijn voor de Islamisten een waar geschenk van de Hemel. Net als een serie andere verworvenheden eigen aan de Democratie, als daar zijn Vrijheid van Godsdienst, Vrije Meningsuiting, Vrijheid van Vergaderen, Vrij Verkeer van Personen, Goederen en Diensten, enz. Het zijn de verwezenlijkingen van onze Joods-Christelij-Humanistische Beschaving, en die staan als een tang op een halal varken op de ziel van de Islam.. Nu zijn die ineens a.h.w. de snelwegen voor de Verovering van het Vrije Westen, de vogelvrij verklaarde aartsvijand van alle Kontheffers ter wereld.

    t is de waarheid der feiten. Waarheid en feiten door onze Leugenpers stelselmatig verloochend, ja zelfs moedwillig omgedraaid en voorgesteld als een ‘verrijking’.

    Een beetje hetzelfde als de Stadhuis ‘Wever’ die zijn politie-cordon vol allochtonen steekt. Ik noem dat de tot de tanden gewapende kat bij een kommetje melk zetten….

    En wat doen onze Verlichte Grote Verstanden? Het Opperhoofd van de de Sterke Arm der Wet nodigt iedereen uit om… rond de tafel te gaan zitten. Daar drinken ze ’n glas, ze laten ’n plas en laten alles zoals het was. Volkswijsheid waar De Bolle nog ’n rond punt kan aan zuigen. Ronde Punten hebben inderdaad hun nut, maar ze laren ook toe daar ter plaatse eeuwig rondjes te blijven draaien.   

    Is het dan zo moeilijk om te Wet te doen toepassen? Het Eigen Volk betaalt zich blauw (wat toevallig ook de kleur is van de politie-uniformen) voor een waslijst van pietluttige ‘inbreuken’. Vijf minuten ergens te lang parkeren, en U hebt 10 keer per dag ‘n ‘overreding’ aan Uw frak. Cenrum-verkeer gedurende het Groot Verlof in ergens een nietig gehuchtje van niemendalle, rond het kleuter-schooltje: U reed daar 15,3 Km/u ipv de toegelaten 15Km/u: procesverbaal. En bij herhaling: de politierechter.

    Maar in de straten: handel in drugs. Is geen prioriteit. Meisjes en vrouwen die lastig gevallen worden? O, is ’t al? Zolang daar geen door de Wetsdokter vastgestelde verkrachting bij is: de politie doet geen verloren werk, want klacht worden toch van ”Hogerhand’ geseponeerd. Dezelfde Overheid (na de werkuren) die in louche VZW’s indirect de bezettingstroepen geld toedekt? Ja, en dan?!!!! Ons land behoort immers aan iedereen!

    Zonder de handen uit de mouwen te steken, en die desnoods vuil te maken om het Gespuis hard aan te opakken? Kan niet. De Moslim Executieve zou per direct klacht neerleggen. Die zou al even direct ‘ontvankelijk’ verklaard worden en in geval van ‘slagen en verwondingen’ zal de tegenpruttelende dader vergoed worden, en de politieman verantwoordelijk voor de Openbare Orde, bestraft. Want Allah is de Grootste.

    Laat het toeval zijn, maar gisteren werd Londen tijdens WO II in het hart geraakt zoals Hitlers Luftwaffe. het nooit heeft gekund. Het United Kingdom toen was in oorlog, nu is er daar al bijna 75 jaar vrede… Al is het een ‘Vrede’ gelardeerd met aanslagen op onschuldige burgers…

    Maar onze goede vrienden van de Leugenpers hadden die dag net het Breaking News van de Eeuw: President Trump zal aftreden. Weten ze nu al.

    ‘Mijdt den achterklap en ’t liegen’: 7de Gebod. En verder ’doodt niet geeft geen ergernis’: 5de Gebod. Wat ’n geluk dat voor Hoernalisten met Christelijke achtergrond het Sacrament van de Biecht is afgeschaft. Het zou anders dag en nacht een ware volkstoeloop zijn geweest naar de donkere kamertjes die sedert                   eeuwen in elke Kerk voorkomen. Wat Ongelovigen dan wel moeten? Gewoon lijk elk beschaafd wezen: altijd denken dat Uw laatste uur is geslagen. Met daaraan vastzittend gevolg. De ‘Uitersten v/d Mens’ indachtig zijn. Die zijn voor iedereen gelijk, te beginnen met de Dood, tot… Pasen.

    En ik bedoel waarachtig niet het Paasverlof.

    *

    (Digitalia)

    25-03-2017, 06:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4086

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Erger met de dag: Merkel nu afgebeeld als Hitler in Turkse regeringskrant

    ‘Ce n’est que la vérité qui blesse’

    *

    Turkije blijft stoken: de Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft er nu ook mee gedreigd vluchtelingen richting de EU te sturen ondanks het vluchtelingenakkoord. En Angela Merkel is vandaag met een Hitler-snor en SS-uniform afgebeeld op de voorpagina van

    de regeringsgezinde Turkse krant Günes

    *

    Die beweert dat Nederland en Duitsland terroristische organisaties steunen en de rest van Europa opzetten tegen Turkije.

     

    “Als u dat wilt, effenen wij elke maand de weg voor 15.000 vluchtelingen zoals we dat tot nu toe niet hebben gedaan zodat u zich eens een keer iets afvraagt”, zei

    Süleyman Soylu

    tegen het Turkse staatspersbureau Anadolu. De minister verwijt Nederland en Duitsland dat zij zich bemoeien met interne Turkse zaken door ministers te verbieden op hun grondgebied campagne te voeren voor het referendum over de grondwet dat in april in Turkije wordt gehouden. “Wordt de grondwet soms in Duitsland of in Nederland veranderd? Waarom bemoeit u zich ermee?” vraagt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken zich af.

    De minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu had eerder al gedreigd met het opzeggen van de vluchtelingendeal als de EU het niet mogelijk maakt dat Turken visumvrij naar de EU kunnen.

    Angela Merkel is vandaag met een Hitler-snor en SS-uniform temidden hakenkruisen afgebeeld op de voorpagina van de regeringsgezinde Turkse krant Günes. Ze wordt ook effectief de “vrouwelijke Hitler” genoemd. Op een andere pagina in de krant is het hoofd van Merkel gephotoshopt op een persoon die de Hitler-groet uitvoert. Günes stelt dat Duitsland en Nederland terroristische organisaties ondersteunen en heel Europa opzetten tegen Turkije. Ankara beschuldigt Berlijn van het onderdak bieden aan leden van

    de Koerdische arbeidspartij PKK

    en van Gülenisten, die ervan worden verdacht achter de mislukte couppoging te zitten.

    Eerder deze week ging Erdogan al flink tekeer tegen Nederland, dat volgens hem verantwoordelijk is voor een slachtpartij op duizenden Bosnische moslims in Srebrenica. (Lees: Erdogan geeft de wereld een lesje geschiedenisvervalsing) Hij noemde Nederland een "Nazi-overblijfsel en fascistisch".

    Lees meer

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Deze laatste link bewijst klaar en duidelijk dat het hier gaat om een fantastische bedriegerij om vriend en vijand op het verkeerde been te zetten.

     

    Hitler heeft nooit zoveel ‘chance’ gehad. Eerst wat tumult rond Danzig (Gdansk) in Polen en dan nog wat gerommel in Teshisowakije en dat was het dan. Wat ‘Sirz Krieg’ en dan de Blirz Krieg. Einde verhaal.

     

    Als oud frontsoldaat ’14-’18 in onze Verwoeste Vlaamse Gewesten hield die niet van schouwspel om het schouwspel. Hij schoot liever het eerst en liefst van allemaal direct raak. Het werd - gelukkig voor de rest van de wereld buiten Duitsland - zjn ondergang.

    Nu zijn de Dames en Heren veel gesofisticeerder in hun doen en laten. Ze spelen liever via de Pers kat en muis met elkaar dan zonder daarom direct elkaar te beschieten. De zaak is dan ook veel groter en wereldomvattender dan de crisis van de Ja       ren “30. Niet de rapste of de machtigste, maar de slimste wint deze oorlog. Goed voor de moordzucht van Erdogan, heeft die wel niet de ‘V1’ of ‘V2’ zoals Hitler, maar wel het ‘Vergeltungs Waffe’ van die honderdduizenden sukkelaars van ‘vluchtelingen’…

    Wees gerust: Erdogan kent ook het verhaal van het mezen-paartje dat zich te pletter vliegt om het koekoeksjong in hu nest op te kweken.

    En dan is er de andere kant van de medaille. De kant van het bange Vrije Westen, dat al decennia lang bezig is met alle koekoeksjongen van de hele wereld in leven te houden. Het zal de Linxe Sociaal-Democratie wel wezen die pleit voor Het Beloofde Land der ‘Globalisten’.! Zouden onze Grote Verlichte Verstanden dan niet weten dat het dreigt verkeerd af te lopen?

    Dat in Amerika Bernie Sanders na amer 2 maand ‘Trompisme’    zich nu eindelijk realiseert, dat de Democraten, notabene zijn eigen partij dus, bewust blijft varen richting vernietiging? De Titanic, beeld dat Sanders hiervoor gebruikt, deed dat tenminste niet opzettelijk.

    *

    Sanders beseft dat de reden hiervoor het profitariaat van de Linxe ‘mandaatdragers’ is. We kennen ondertussen in gans Europa darzelfde fenomeen. Al is de Francofonie bij ons

    De man, die met Trump om het Presidentschap nog strijd leverde is tenminste eerlijk

     

    De Titanic, in 1912 onderweg van Belfast naar Newyork, was tot aan de nok geladen met rijke Elite-Europeanen aan boord. Een voorsmaakje van de wereldburgerschap zoals bedoeld door Vermeersch? Was het een snoepreisje of zat er toen ook al meer achter? Vermeersch had het wel degelijk over een uitgesproken verbond met de ‘Hellhole’ Duivels onderling. Enerzijds het Democratisch Socialisme, en anderzijds de nieuwloopte Godsdienst van de Vrede.

    Persoonlijk zou ik liever de verwijzing naar de ramp met de Titanic aanwenden in verband met de explosieve groei van de wereldbevolking. En dan werkt de Sultan met zijn gestook in de goede richting. Één dode is een ramp, maar 1 miljoen doden is een simpele statistiek, wist Stalin over dat soort zaken. En hij kon het weten.

    Wat denkt U dat er binnen afzienbare tijd dan nog overblijft van het Vrije Westen?

    De twee voorlopig laatste oorlogen worden ten onrechte ‘wereldoorlogen’ genoemd, daar waar het alleen ging over eerder plaatselijke conflicten. Waar de Islam & C° nu op broeden, gaat veel verder en het zal de hele wereld tot en met de zon en de maan in brand zetten…

    *

    (Digitalia)

     

    23-03-2017, 01:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4085

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    Racisme is mateloos dom. Maar ook rootisme is een verkeerde houding

    Etienne Vermeersch

    is emeritus hoogleraar filosofie aan de Universiteit Gent.

    *

    Door de recente gebeurtenissen in verband met het Turkse referendum komt een betoog dat ik sinds 2002 houd tegen rootisme opnieuw in de actualiteit.

     

    Men kan 'rootisme' definiëren tegen de achtergrond van de (correcte) definitie van ‘racisme’. Racisme is de overtuiging (en de hiermee samenhangende houdingen) dat mensen bepaald zijn, veelal in negatieve zin, door een reeks echte of denkbeeldige eigenschappen die ze, op grond van biologische afstamming met een groep gemeen zouden hebben. Een racist definieert andere mensen op grond van hun genetische oorsprong. Hij overlaadt hen met stigmata, niet op grond van wat ze als persoon zijn, maar als leden van een groep waartoe zij door hun afstamming zouden behoren.

    Racisme is mateloos dom omdat de maatschappelijk relevante menselijke kenmerken niets te maken hebben met biologische groepseigenschappen. Het is ook afschuwelijk onrechtvaardig en dus immoreel, omdat niemand verantwoordelijk is voor zijn biologische afstamming.

    Wat ik rootisme noem, is niet zo verderfelijk als racisme, maar het heeft er een heel verdacht aspect mee gemeen. De term verwijst naar het woord ‘roots’, wortels. Rootisme bestaat erin dat mensen zichzelf op biologische gronden definiëren: de rootist is overtuigd dat de eigen identiteit bepaald wordt door biologische afstamming. Als jongeren in Vlaanderen of Nederland, die hier geboren en getogen zijn, zich toch als Marokkaan of Turk, binnenkort als Afghaan, beschouwen, dan baseren ze zich op het feit dat ze biologisch van Marokkanen, Turken, enzovoort afstammen. Daar waar de racist anderen wegens hun afstamming in een vakje duwt, plaatst de rootist zichzelf om dezelfde reden in een vakje. Veelal gaat hierbij de overtuiging gepaard dat men aan de eigen roots trouw moet blijven, bijvoorbeeld de Marokkaanse, Turkse … nationaliteit, cultuur, godsdienst.

    So far so good. Maaarre…

    In feite is dat een tegennatuurlijke houding. Normale mensen identificeren zich, en voelen zich solidair met andere mensen, op grond van nabijheid en gemeenschappelijke belangen en risico’s. De ‘naaste’ is die met wie men het meest nabij is: familie, buurt, werkkring, gemeente … en die mensen met wie men via belangrijke netwerken verbonden is: dezelfde scholen, gezondheidszorg, sociale zekerheid, nutsinstellingen, rechtssysteem, enzovoort. Kortom, de eigen gemeenschap en het eigen land.

    Hmmm .. zeer dicht bij het verfoeielijke nationalisme…Maar dat is een woord dat Vermeersch niet over de lippen krijgt

     

    Wanneer mensen zich bij voorkeur verbonden voelen met mensen van een ander land of zich een nationaliteit toedichten, niet op grond van feitelijke relaties maar op basis van biologische afstamming, dan is dat een uiting van racisme of minstens van rootisme, en dus te verwerpen.

     

    Men kan zich wel wereldwijd verbonden voelen met anderen op grond van aanleg (bijvoorbeeld voor wiskunde), of belangstelling (bijvoorbeeld voor muziek), of wereldbeschouwing (bijvoorbeeld als atheïst), of eventueel wegens het aanhangen van dezelfde godsdienst; maar dit alles heeft niets te maken met biologische groepseigenschappen.

    Zolang het rootisme zich beperkt tot enige sympathie voor het land van herkomst van de ouders, is dat vrij onschuldig. Als het echter zo ver gaat dat men de gebeurtenissen in dat land als de eigen gebeurtenissen ervaart, en de vijandschappen die daar heersen mee beleeft, dan betekent dit een verraad tegenover het eigen land en de eigen medeburgers.

    Het eigen land is dit waarin men geboren is, waarin men is opgevoed en waarin men verder zijn leven wenst te leiden.

    Een dubbele nationaliteit, als die bij enkelingen voorkomt of beperkt blijft tot de eerste generatie migranten (waarbij het land van oorsprong wel degelijk hun eigen land is), kan aanvaard worden. Een dubbele nationaliteit voor mensen die hier geboren en getogen zijn, is niet evident en als blijkt dat die tot extreme vormen van rootisme leidt, zoals momenteel bij bepaalde would-be-Turken het geval is, moeten we dat als een aberratie beschouwen.

    Zolang het ideaal van wereldburgerschap niet gerealiseerd is, blijft het gewone burgerschap van het land (eventueel regio) uitgedrukt in een unieke formele ‘nationaliteit’, de normale vorm van identificatie en solidariteit, zodra men het niveau van directe face-to-facecontacten te buiten gaat.

    Ik beschouw het meer en meer als een belangrijke opgave voor de komende jaren dat we mensen van ‘allochtone’ afkomst ervan overtuigen dat het rootisme, zowel om pragmatische als om ethische redenen, een verkeerde houding is.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    …. Zolang het ideaal van wereldburgerschap niet gerealiseerd is

    Ik heb de les goed gevolgd, want Vermeersch is, net als Brutus, een honorabel man. Ik las een rondje welsprekendheid met als besluit het eigen grote gelijk. Vermeersch is een scherp verstand, bijna even scherp als de dolk waarmee Brutus de aangenomen zoon, Julius Caesar zijn eigen weldoener in de rug neerstak.

    Met het verstand dat hij maar heeft gaat ondergetekende proberen er op zijn manier een korte samenvatting van te maken.

    We hebben, in afwachting van het algemeen ‘single-schap’, allemaal een gezin, een lieve vrouw en lieve kinderen: wij vormen een eenheid in een kern van nog meer verwanten, vrienden en bekenden. Wij vormen een ‘samenleving’, met als basis gemeenschappelijke tradities en samenvallende oer-oude gemeenschappelijke betrachtingen.

    En nu komt het.

    Iedereen beschermt zijn gezin (zijn root) a.h.w. met zijn eigen leven. De verzameling van al deze gevoelens heet dan Nationalisme, de loefde voor ‘Bloed en Bodem’ die o zo gemakkelijk voor vreemde karren wordt gespannen. Die inzet voor de zijnen is een spontaan gevoel dat ieder mens is aangeboren. Het is niet te koop en wie hett anders zegt, heeft louche bedoelingen …. Mei ’68 is daar het perfecte voorbeeld van. Met als koploper de Heer Cohn-Bebdit, de publieke pedofiel-polticus bij de Zuiderburen.

    En daar loopt het mis met Marx en derivaten. Met ‘Struggle for life’ en zogeheten lots-verbeteringen door elders, lijk varkens anderen uit de bak te bijten. Dat is daar het gevolg van. Vermeersch heeft daar een ander woord voor gevonden, namelijk wereldburgerschap.

    Alle mensen worden broeders, op voorwaarde dat ze allemaal als robots, hetzelfde denken en schoolmeesterr-achtig gelijk opmarcheren. Liefst Linx. Dan kan de Elite des te beter Rechts de zakken vullen. Zie de Clinton Clan in de USA…

    Want, beste mensen, God is dood. Dood verklaard door de nietige mens, omdat die zelf voor Godje wil spelen.

    Als de Mens dus het werk van Tijd en Eeuwigheid (een ander woord voor God) , Icarus achterna, wil verbeteren, dan vliegt die gewoon zijn eigen ondergang tegemoet.    

    (Digitalia)

    21-03-2017, 05:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4084

    VENSTER OP DE WERELD

    *

    We hebben te weinig erkende moskeeën in Molenbeek’

    Participation and Citizenship

    *

    Onder het motto ‘We Are Molenbeek’ organiseerden de gemeente en de vzw Particitiz zaterdag een themadag vol debatten rond radicalisering. Op het einde van de dag werden er voorstellen gedaan aan de politieke vertegenwoordigers. Burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans was een aandachtige luisteraar.

    Er werd tijdens ‘We Are Molenbeek’ rond twee grote thema’s gedebatteerd en gebrainstormd: hoe de radicalisering van jongeren in Molenbeek tegengaan? En wat kan het gemeentebestuur zelf ondernemen om het samenleven in Molenbeek te verbeteren?

    Op het eerste punt kwam vooral onderwijs naar voren als een aandachtspunt. Er moet een vorming komen die gemengder, concreter, maar ook lokaal en participatief is voor de jongeren. Daarnaast moet er een einde komen aan de zogenaamde ghetto-scholen. Net zoals er enkel nog erkende moskeeën mogen zijn.

    'Het klopt dat we in Molenbeek weinig erkende moskeeën hebben, slechts vijf. Het moeten open moskeeën worden die zich toespitsen op de hele wijk'; aldus Schepmans. 'Op gebied van onderwijs kunnen we dan weer zorgen voor leerkrachten die een betere voeling hebben met de probleemwijken.'

    De gemeente Molenbeek zelf heeft ook nog werkpunten, vonden de deelnemers aan de debatdag. Zo kan de communicatie rond evenementen beter, moeten er meer ontmoetings-plekken en evenementen over de verschillende wijken heen georganiseerd worden en willen de inwoners graag dat er meer sociaal-economische projecten opgezet worden. Die moeten niet enkel verbinden, maar ook voor werk zorgen.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    We moeten, wordt gezegd, altijd zorgen dat we ‘mee zijn met onze tijd’… Na het taalspelletje van gisteren met de letter ‘W’ van Willem en Wilders, dus nu van ‘t zelfde met de letter ‘M’ van de Meer-Minder Molenbeekse Moskeeën. Redenen hiervoor: om bij de lezer het probleem beter on de hersenpan te doen blijven hangen, door middel van dit zelf bedacht ezelsbruggetje in mijn titel hierboven.

    U las dus over de PS-Graaister met de zeer toepasselijke naam Françoise Schepmans in De Schandaard. U kon dus ook genieten van de gepresenteerde vlei-taal aan het adres van de ‘verrijkers’.. In werkelijkheid is dit overgenomen krantenartikel het utopisch verhaal van hoe Moslim-veroveraars op sluwe wijze (die welbekende Taqyilla, weet U nog) de goedgelovige naïeve slachtoffers die schrikken van al dat geweld door nog-niet geradicaliseerde medeburgers, dit uit de hoed toveren om hun eigen posities te versterken. Ze eisen gewoon meer ‘middelen’ om ons des te rapper te onderwerpen door gelijkschakeling naar beneden. Een duvels plan, gevolg van de vroegere aanslagen met als thuisbasis datzelfde Molenbeek. Molenbeek moet niet meer Moskeeën, want er was ons beloof daar met de stofkam door te gaan om het geweld voor eens en voor altijd aan te pakken. Er zijn, voor een normaal mens, bijna geen woorden voor. Toch niet in ’t Nederlands, maar blijkbaar wel in ’t Fransoos.

    Zelfs, zoals U ziet, over de taal-kloof walsen die van DS gemakkelijk over heen. Door die on-overkomelijke afgrond gewoon te verzwijgen. Het moet wel: hoe anders hadden ze. hun Vlaamse lezers hebben kunnen hersenspoelen?

    Maar ja, wiens brood men eet, diens woord men spreekt. DS is immers de spreekbuis van de Frans- Arabisch-talige Moslim-gekke Brusselse Elite

    *

    (Digitalia)

    20-03-2017, 20:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!