MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    30-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.159 - HET DAGELIJKS BROOD WEL OF GEEN BROOD OP DE PLANK HET HER-FEDERALISEREN, ALS WE NIET RAP REAGEREN, STAAT VOOR DE DEUR…

    159 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 30 mei 2020

    *

    Deze gazet, volgens mij zowat de enige die nog ongeveer op het rechte pad is gebleven, komt bij mij, net als geen enkele andere, met ook maar één letter verder onder de ogen, dan af en toe een titel. Niet alleen omdat op die manier voor de Jeugd de tijdsgeest wordt vastgelegd, maar vooral ook omdat dit mij niet één centiem kost. Iemand, wiens naam er hier niet toe doet, is zo vriendelijk geweest om zijn eigen (veel te dure) lezerscode bij mij in te brengen. Zo’n beetje lijk de buurman die ’n oude man, af en toe zijn leeg gelezen gazet van de vorige dag toestopt.

    -

    Ja, dergelijk ‘sluiklezen’ botst al lang helemaal niet meer met mijn aangeboren doch (onder de algemene verloedering) verlinkselend rechtvaardigheidsgevoel. Och, wat de mens dagelijks doet, dat is toch maar ’n kleine dagelijkse zonde? Zoiets diene men vroeger niet eens te biechten. Men kwam zó in de Hemel.

    Door mijn slechtziendheid las ik eerst ‘Kaakslag’ ipv ‘Kaalslag’ gelezen maar zoals meestal zet ook De Tijd de dingen op papier met in de ene hand de pen en in de andere borstel en vuilblik om de kantjes ervan onder de mat te vegen.

    Daarom even verduidelijken wat eigenlijk bedoeld werd. Namelijk, dat door de amateuristische aanpak waarop deze piraten-regering van de Publieke Vrouw SOPHIE II zich na Het Pact van Marakesh via staatsgreep op staatsgreepvan de Macht heeft meester gemaakt, het Chinese virus heeft meegepikt om te kunnen heersen. Of beter gezegd, nagelaten heeft ook maar iets efficiënts te doen om dit in te perken. De eigen bevolking zoveel mogelijk uit de weg ruimen (= on-nutte eters), de grenzen zover mogelijk openstellen voor de door hen bedoelde ‘omvolking’, maar om op die manier vooral de Vlaamse economie in de grond te boren. Zodat het Rode Heir zich zo rap mogelijk kon laten versmelten zowel met de bloeiende Chinese Communistische Partij.         Rood Eigenbelang dus onder vriendjes. Met aangename en zinnenstrelende neveneffecten. En met de hulp van Allah, Jezus Christus voor altijd van de Troon stoten weg uit de Westerse Beschaving. Wel wetende, dat, eenmaal de strijd gestreden, de eigen Beschaving vernietigd is zoals die van Meden en Perzen, er dan zou gemoord en gebrand worden tussen de overwinnaars, Communisme en islammerij, de sterksten, zij dus, zouden overblijven.

    -

    Verre dus van een evenwichtsoefening te zijn tussen ‘erediensten zoals ons wordt wijsgemaakt, is deze strijd al lang beslist en achter de rug. De uiteindelijke overwinnaars zouden dus de Hoogste Gezagsorganers zijn van deze EUSSR, die alleen zichzelf hebben verkozen en aangesteld.

    -

    Ja, het kost ons, net als om Hitler (1933-1945) er onder te krijgen bloed, zweet en tranen. Maar in Coburgia kennen de Vlamingen, als geen ander volk ter wereld, hun eigen Geschiedenis als de besten. En daarom geven zij nooit op. Nog in geen 1.000 jaar.

    *DE MORGENSTOND

     

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    SPLITSEN DIT LAND !

    *

     … . Bij de zeven leden van de Nationale Veiligheidsraad is er maar één Vlaming (die zes miljoen mensen vertegenwoordigt), één Duitstalige (voor amper 70.000) en liefst vijf Franstaligen voor hoogstens 40% van de totale bevolking….


    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

    Vriend Guvaal heeft, waarschijnlijk door zijn nóg slechter karakter, een nòg scherpere blik dan ik, op wat er, onder het Gefundes Fressen van DE Chinese Rode Pest, politiek aan de hand is. Daarom citeer ik hem niet verder, maar nodig uit om de rest te lezen op zijn eigen blog.

    -

    Her-federaliseren dus. En precies daarvoor zijn alle middelen goed. Wat te zeggen bijvoorbeeld van een hard werkende Pa & Ma, met vier door de Covid-19 getroffen thuis rond-lummelende volwassen kinderen. Die het notabene al 4 maand, samen de vrienden en de vriendinnetjes, goed van nemen. Die krijgen maandelijks elk van Vadertje Staat, naast hun ‘werklozensteun’ voor hun ‘Nutsvoorzieningen’ die ze niet eens hebben, want ze wonen ‘thuis, maandelijks elk een bedrag van € 202. Daarnaast zijn er nog twee ‘alleenstaande moeders (16 &18) die elk apart wonen, telkens met elk 2 schattige baby’s die ze voor € 01 dagelijks (ongewassen) naar de crèche brengen. Beiden bewonen gratis ’n spinsternieuw appartement van het OCMW met 3 slaapkamets, verder voorzien van alle modern comfort. Gratis leefloon, voedselpakket en nutsvoorzieningen. Bovendien, met al die vrije tijd, aan vrijers en dus aan drinkgeld geen gebrek.

    Vader en moeder zijn doodbrave, eerlijke en hardwerkende mensen, nieuw-samengesteld gezin met langs weerskanten dus die plus-kinderen.

    In stemmen uitgedrukt zijn dat er TWEE voor het VB en ZES voor GROEN….

     

    Namen noemen zou ’n beetje oneerlijk zijn, want het is de Moeder zelf die het ons (met tranen in de ogen) opbiechtte.

    -

    Allez: nu gij. Her-federalisering of Splitsing?

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Schone liedjes duren niet lang. En zeer schone liedjes duren bijgevolg nog minder lang.

    Maar om het met de woorden van een der bovenvermelde reeds lang meerderjarige en ook zeer werklustige zonen te zeggen: zo lang het duurt, hebben we het toch maar gehad. Na ons de zondvloed, bedoelt die. Kan niet eens zijn eigen naam schrijven, maar is lichamelijk zeer knap en vooral gezegend met een praktisch gezond verstand.

    Ja, zegt mijn eigen Dulcenea, die als gewezen leerkracht nog regelmatig de euvele moed opbrengt naar Ben Crabbé en BLOKKEN te kijken. Slim is, op hun eigen manier, de jeugd van tegenwoordig nog wel. Maar van ‘het krinkelende winkelende waterding’ en van Meester Gezelle hebben ze nog nooit gehoord. De quizmaster trok er bijna zijn eigen haren van uit.

    En aan welke landsgrens de stad Menen of Heuvelland lag? De ene zei de Nederlandse, en de andere de Duitse…

    Of … heeft een rechthoek evenwijdige zijden? Neen!... was het antwoord.

    Moet je nog meer voorbeelden hebben hoe ons onderwijs erop vooruit gegaan is de laatste decennia?...

    -

    Wie zij daar ooit weer, dat Düren een mooie stad is?

     

     

     

     

     

    30-05-2020, 12:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    29-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 158 - HET DAGELIJKS BROOD WEERAL OVER DE HOOGTEN EN DE LAAGTEN VAN DE NORMALE GEBEURTENISSEN VANELKE DAG

    158 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 29 mei 2020

    *


    **

    Hydepark Corner

    Voetbal een feest. Waarachtig!!!!

    Na Guvaal (gisteren), nu vandaag De Tijd over dat. Lederen ding. Zij het weliswaar over een ander aspect daarvan, waar het allemaal om te doen is. Het Slijk der Aarde. Daar waar alleen Radio Klara met de voeten op de grond blijft. Om 06 uur het grote nieuws gehoord. We beleven vandaag niet alleen de pandemie van de Eeuw, maar ook het warmste en droogste voorjaar sedert 1833.

    Om er koud van te worden.

    Reden waarom, volgens de VRT, er direct terug moet opgewarmd worden. Met de meest enthousiaste stem die er in de studio’s op dit vroege uur beschikbaar was: New York, Minneapolis en nog zoveel andere steden in Trump-land staan in vuur en vlam en worden er winkels geplunderd door het dappere straatgepeupel dat zich aldus wil wreken voor de moord door die vuile flikken op een van hen, een arme 34-jarige Zwarte Man, door deze op straat en omringd door vele honderden toeschouwers, op de straatstenen dood te drukken met de knie op zijn keel. Goed nieuws dus terzake de verkiezingsnederlaag van diene schurk van een Trump die ze, als van ouds, noch zien noch horen kunnen.

    Andere belangrijke zaken zijn er niet.

    Alles naar wens, Mevrouw de Markiezin.

     

    Of (weer dat slecht karakter van mij) zouden ze, met het geld van Mohbama dat ze hiervoor toegestopt krijgen, bloemen en vooral veel kronen naar Joe Biden willen sturen?

    Naar Linxe gewoonte…. Alles kontvekeerd averechts. Geen vuur zonder rook, want wie VRT zegt, zegt meteen wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

    *

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    TOCH VIVALDI ?

    *

        In mijn blog van gisteren had ik het er nog over, dat de E.U. steeds meer begint te lijken op een België in het groot… Een transfer-unie, zeg maar.../…

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    SPEAKERS CORNER

    *

    Ja mensen, het is Godgeklaagd ver gekomen met ons. Deftig Nieuws is voor de Kleinetjes, de Groten zijn met belangrijker zaken bezig… Zelfverheerlijking, omvolking en zakkenvulderij zijn daarvan de voornaamste.

    Op de Sociale Media staan meestal brandende actuele zaken, en worden er bijvoorbeeld geen “Vier Seizoeen van Vivaldi” gedraaid. Op de Grote Media wordt de gewone burger door Rood-Groen… in de soep gedraaid. We staan erbij en kijken vooral naar de Tsjeven, zonder wier medeplichtigheid het Eigen Volk voor de elfendertigste keer niet zou kunnen bij het veertiende worden gezet.

    Vivaldin de Pastoor, moest dat nog beleefd hebben! Zou er zelfs nooit aan begonnen zijn.

    BDW speelt niet mee en TVG kijkt de kat uit de boom…

    In de mening dat bomen tot in de Hemel groeien?

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ter nauwernood was het bovendeel van dit rubriekje aan het einde gekomen, of op de Radio (na de koffie) kwam het bericht door dat President Trump helemaal aan de overkant van de Grote Plas, of de De Media in zijn land, zowel de machtiger wordende Sociale als op de Grote, elk apart een aparte visie hebben. Waarbij ik mezelf in alle nederigheid afvraag wie nu wie na-aapt. Hem of Nikke. In ieder geval, een thema dat de Stem van de Krantencommentaar-lezer weer op de eigen pedante maar wel zeer achterhaalde zienswijze moest commentariëren. Trump slaat, zoals gewoonlijk de bal compleet mis. Er is maar één Grote Pers, en dat is de Linxe, de hunne. Dat de zogezegd Sociale Media maar oppassen: vroeg of laat krijgen ze een proces aan hun broek die hen de kop kan kosten.

    Tiens, dacht ik toen meteen. Waar heb ik dat nog gehoord? Iets in verband met concentratie- of vernietigingskampen en of zo. Gehoord of gelezen, ik wil er vanaf zijn, want het is al jaren geleden dat hier nog bedrukte papierpulp in huis is gekomen. Net zoals bij Hadewijch: ‘Alle dinghe zijn my te inghe’. Want daar leest men uitsluitend de volksverlakkerij zoals van Hogerhand voorgeschreven is. Maar als ik dan achter hun daden zie, weet ik genoeg.

    Neem nu Ben Weyts , het Mini Sterretje van Onderwezen Opvoedkunde. Drie keer per week andere instructies voor de klasindeling. Ieder keer ‘vollen bak’ voor hem zowel als voor zijn tegenpolen. Zo erg dat Linkx er niet kan over zwijgen….

    Het gaapt dus als een oven dat er geen interesse meer kan zijn om tijd te maken in de economie en de slechte toestand ervan.

    -

    Ja ja, de Ondernemers zullen dat wel klaren en de Pakbonden beginnen zich weeral te moeien.

    Er zal dus binnenkort wel Nieuws genoeg zijn. De oplagen zullen stijgen en niemand gaat dus op de fles.

     

     

     

     

     

    29-05-2020, 18:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.251 – DOORBRAAK EIGEN VOLK BEMINNEN IS LIJK THYUSKOMEN. DE VLAAMSE BEWUSTWORDING IS TOT SPIJT VAN WIE ’T BENIJDT ONOMKEERBAAR EN NADERT DE VOLTOOÏNG

    251 - DOORBRAAK

                          

              

    **

    Donderdag 28 mei 2020

    *

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Kijk, sedert ik tot de jaren van verstand ben gekomen, toch al ’n heel tijdeke geleden, heb ik altijd hartsgrondig en met misprijzen ‘neergekuckt’ op al dat zogezegd ‘vaderlands’ gekrakeel. Neem als startdatum gerust de dynamitering van de Eerste IJzertoren in 1946. Wat Haat vernielde, heeft Liefde weer opgebouwd.

    Het wachten op het eerste woord van excuus duurt nu al wel veel te lang. Het spel is uit. De Vlamingen vragen hun marbels terug. Laken, op zijn beurt mag, neen, moet ontploffen.

    Vandaar mijn sympathie voor Het Godsvolk, wegens hun stelligheid inzake Oog om oog, Tand om tand. Niet zeer Christelijk, dat wel. Maar het zet de dingen wel op hun plaats, zonder politiek rond de pot te draaien.

    Vandaar ook mijn sympathie voor onderstaande stelling van de Vlaamse Volks Beweging.

    Al meer dan 70 jaar is de Belziek stokkedoof voor de uitgestoken hand…

    Het woordje PAX, dat betekent toch Vrede.

    ‘BENDE ZAKKENVULLERS’: MÉÉR DAN EEN PEILING

    VAN DRIE ÉÉN

    https://doorbraak.be/bende-zakkenvullers-meer-dan-een-peiling/

     

    Politici, 'bende zakkenvullers', zowel op Belgisch als op Vlaams niveau.

    foto: ©VRT NWS

    *

    ACTA SANCTORUM - 27/05/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 7 minuten

    *

    Een absoluut dieptepunt inzake politiek vertrouwen, het Vlaams Belang staat er weer helemaal, en migratie is een blijver als thema, ondanks corona. Dat zijn zowat de krachtlijnen van de uitgevoerde opiniepeiling door de VRT en De Standaard.

    Er is al wat inkt gevloeid over die peiling, waarbij de politicologische clichés toch weer de bovenhand halen. Maar hoe rijm je die vaststellingen aan mekaar, wat is nu eigenlijk het verhaal achter deze verschillende tendensen? Want zo’n peiling kan toch veel meer zijn dan zomaar een peiling, namelijk een momentopname van het collectief bewustzijn. In de ziel kijken van de modale Vlaming dus.

    *

    Vooreerst de vaststelling dat de bende zakkenvullers, zoals de politici worden betiteld, zowel het Belgische als het Vlaamse niveau uitmaken. De Vlaming heeft niet het gevoel dat Jambon en C° ons genezen van de Belgische ziekte. Integendeel, ze lijken er mee door besmet.

    **

    peiling

    VRT NWS

    Marc Van Ranst, de man die ons in het kot kreeg (en er ons het liefst in houdt)

     

    Angstregime

    Ik zie die dubbele teleurstelling maar in weinig analyses opduiken, nochtans is ze de clou van het antipolitieke klimaat. Tegenover de sukkelgang van Sophie PowerPoint Wilmès stond géén Vlaams coronabeleid dat blaakte van daadkracht en consistentie, zodat we ons in het zog van Denemarken en Oostenrijk konden plaatsen: de regionale echelon was weinig meer dan een bleke afspiegeling van het federale crisisbeleid waarin de mondmaskersoap als een rode draad loopt. Af en toe ondernam de burgemeester van Antwerpen een poging om toch op dat verboden bankje te gaan zitten, helaas voor hem, het applaus bleef uit. De nationale Veiligheidsraad ontpopte zich tot de echte regering, met de virologen als moderne hogepriesters voor wie de lockdown de absolute triomf was van hun Cartesiaanse hokjes-denken.

     

    Over die lockdown is het laatste woord nog niet, gezegd, ik wijd er een hoofdstuk aan in mijn komend boek Politiek incorrect. Na de laattijdige maatregelen en de vaststelling dat er gewoon geen mondmaskers waren, was het medisch een voldongen feit dat iedereen voor lange tijd in zijn kot moest. Met Marc Van Ranst voorop werd dat het nieuwe mantra, en iedereen deed mee, omdat het moest. Terwijl dat algemene huisarrest (want dat was het) voor het Belgische regime de gedroomde kans was om de gezondheidscrisis om te buigen tot ‘het nieuwe normaal’, een afspiegeling van het Absurdistan waarin we leven, met de angst als grootste motor.

     

    De lockdown werd met name een alibi voor de politieke impasse, aangedreven door een angst voor de ziekte, de dood, maar ook voor de medeburger, de politie, de gouverneurs, voor iedereen eigenlijk. Als iedereen iedereen kan besmetten, biedt alleen de veralgemeende quarantaine soelaas. Letterlijk een terreurregime dus, volgens het devies van de kwade geest Lindorf in ‘Les contes d’Hoffmann’ van J. Offenbach: ‘Par les nerfs j’arrive au coeur; Je triomphe par la peur’.

    peiling

    VRT NWS

    Het is twijfelachtig of de Wilmès-truc nog een tweede keer zal pakken: het coronakrediet is op, zo leert De Stemming.

    **

    *

    Bestuurlijke chaos

    Nu al wordt ons een tweede golf voorspeld tegen de herfst, maar het is twijfelachtig of de Wilmès-truc nog een tweede keer zal pakken: het coronakrediet is op, zo leert De Stemming. Zal de Vlaamse regering resoluut het voortouw nemen in de crisis? Twijfelachtig, gelet op de kwaliteit van het politiek personeel, en dan zijn we weer bij de emotionele baseline van de opiniepeiling: het gevoel van verweesdheid, van in een niemandsland te wonen.

     

    In normale tijden is dat bestuurskluwen gewoon Kafka, nu kost het mensenlevens.

     

    Dat is de eigenlijke conclusie van die opiniepeiling: dat Vlamingen beginnen te beseffen dat ze de facto statenloos zijn. Hangend tussen hemel en aarde, geen vaderland, geen staat. Het gaat dit keer niet alleen om de luie Walen en/of de corrupte sossen, maar om de globale politieke klasse die wordt afgeserveerd. Het ressentiment tegenover de politiek en de gesubsidieerde particratie wordt gevoed doordat België niet werkt maar Vlaanderen evenmin. De niveaus zitten in mekaar gevlochten via een chaotisch kluwen van elkaar overlappende bevoegdheden. Iets waar uitgekookte francofone onderhandelaars uit het verleden zonder twijfel de hand in hebben: hoe warriger en inefficiënter de regionalisering, des te sneller zal het heimwee naar de Belgische federale staat weer opduiken, moet men gedacht hebben. In normale tijden is dat bestuurskluwen gewoon Kafka, nu kost het mensenlevens.

     

    De voorbeelden van deze bestuurlijke chaos zijn legio: als je werkloos wordt, moet je je tot het federale niveau wenden om een uitkering te krijgen, maar tot het Vlaamse niveau als je nieuw werk wil zoeken. Ziekenhuizen worden federaal gefinancierd maar de aankoop van apparatuur en de inspectie zijn regionaal. En recent: heel het testing-en-tracingsysteem om covid-infecties snel op te sporen is zo kaduuk als wat. Het onderzoek wordt door Vlaanderen georganiseerd, maar is afhankelijk van gegevens die federaal worden bijgehouden en doorgegeven. Lange en gebrekkige informatieketens tussen de verschillende diensten en niveaus zorgen ervoor dat geen enkel niveau degelijk werkt. De Belgische ziekte dus.

     

    Het blijft prutsen aan het Belgische model.

    **

    *

    Separatistische vluchtroute

    Toch lijkt het nog altijd niet de bedoeling te zijn van de grootste Vlaams-nationalistische formatie, de N-VA, om echt voor Vlaamse onafhankelijkheid te gaan, of zelfs maar een confederale constructie (een verdrag tussen twee staten). Het blijft prutsen aan het Belgische model, en daar heeft de Vlaming hoe langer hoe minder boodschap aan. Meteen leidt het gevoel van statenloosheid tot onvervalst separatisme — de absolute nachtmerrie van de Belgische francofonie — én een identitaire opwaardering, een behoefte aan herbronning: wie zijn we? Waar willen we naar toe? Wie zien we als medeburgers in dit avontuur?

     

    Wat ons bij het migratiethema brengt, tot verrassing van de politicologen niét verdampt in het collectief bewustzijn door corona. Van drie één: de afkeer van de actuele politiek, de leegloop van de N-VA richting VB, en de kritiek op het open grenzenbeleid, wijzen alle in éénzelfde richting, namelijk de behoefte aan een vluchtroute, los van de Belgische constructie en zijn fameuze weeffouten. Het succes in de covid-19-bestrijding van vergelijkbare kleinere naties (Denemarken, Oostenrijk, Slovenië) werkt aanstekelijk.

     

    Het migratiethema is het platform waarop de doorsnee Vlaming zijn republikeinse droom beleeft

     

    Links kan er maar beter aan wennen en afstand nemen van de oude vormen en gedachten. Het migratiethema is het platform waarop de doorsnee Vlaming zijn republikeinse droom beleeft: ook de plaats van bijvoorbeeld de islam wordt daarin herbekeken. Moet de overheid überhaupt religiën subsidiëren? Antipolitiek dus, maar ook het verlangen naar iets anders, het uitzicht op een ambitieuze natie van zo’n zes miljoen inwoners, waar Scandinavische bestuurskwaliteit en sociale cohesie de toon zetten. De gewone behoefte om eindelijk eens thuis te komen.

     

    Corona als finale druppel, trigger, zwarte zwaan? De vraag is weerom welke Vlaamse beleidsvoerders klaar staan om in dat gat te springen. En dan is er nog Brussel en Europa, twee blijvende olifanten in de kamer. Je zou van minder cynisch worden.

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Onderhuids werkt het dus nog altijd na, al die romantische nostalgie naar ons eigen roemrijk verleden. Ach ja, de collaboratie. Was, is en zal altijd blijven een verkeerde inschatting van het ogenblik der waarheid. Uniek in België en uitsluitend alleen maar in Vlaanderen, want daar werd en wordt er nog altijd het zwaarst voor geboet. De hond en de stok, weet U.

    ‘Zwarthemderij’ dus. Maar dan heb ik met ons nieuw herdershondje goed gegokt! Zwartharig en afkomstig uit Slovakije, het land van de Fluwelen Revolutie…. Het is zelfs Higan Diabolorum hierboven opgevallen, dat Slowakije, Polen, Hongarije, Oostenrijk, in deze Corona Tijden, heel wat efficiënter bestuurd worden dan de rest van het Linxe ellende Europa. Die vroegere zogezegde ‘Oostbloklanden’ hebben inderdaad van 1945 tot een stuk in de Zestiger Jaren geneog van de geneugten van het socialisme kunnen genieten. Dat die vrijheidslievende volkeren al sinds de jaren ’30 via wapengeweld onder de knoet werden gehouden, wordt bij ons nog altijd onder de mat geveegd gehouden.

    Als romantieker is het voor een talent als Johan Diaboloum een koud kunstje om de volgende dag weer Johan Sanctoum te zijn.

    Maar de feiten blijven nu eenmaal de feiten. Had Koning Albert I trouwens, in 1920 d.i. 100 jaar geleden, woord gehouden, ja, dan zou U ook hier andere dingen te lezen hebben gekregen. En dan was Art 1 van de Statuten van de NV-A niet eens meer nodig geweest. Dan had zelfs de IJzertoren I niet eens te worden gedynamiteerd want er zou geen ‘Flamenpolitiek’ en dus geen collaboratie zijn geweest in Vlaanderen.

    Net als schamperen op schrijverstalent, had ondergetekende dan ook nooit reden gehad om, telkens als de gelegenheid zich voordeed, te spreken van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie ipv de Nieuwe Vlaamse Alliantie…

     

    Wat denkt U trouwens over de vinding van BDW om, (teneinde aan de Macht te komen?) te spreken van ‘Confederalisme’ daar waar bedoeld wordt de ONAFHANKELIJKHEID en dus de samenwerking tussen afzonderlijke zelfstandige Staten. Confederalisme is inderdaad, zoals hierboven opgemerkt, een samenwerking tussen twee of meer verschillende Staten. Wat dus het einde van dir apenland betekent?

    Of moeten we ‘Confederalisme’ eerder begrijpen als ‘kontfederalisme’, federalisme, met permissie, van mijn gat?

    **

    *

    De gewone behoefte om eindelijk eens thuis te komen.

    Beter kan het niet gezegd worden. Ik kan de lezer dan ook niet beter adviseren, dan de tekst van ACTA SANCTORUM minstens nog 10 keer te herlezen, daarbij denkend aan het ‘hersmeden’ van Vaders goede sweert, want die is ’t hersmeden weerd….

    *

    PS

    Herinnert U zich, dat hier ooit te lezen stond, dat Nonkel Aloïs Crombez, de grootvader van een bekend (verlopen) Slinx politicus (die dat wel niet graag zal horen) een bronzen IJzertoren van wel 1 meter hoog in zijn living bij ons Tante Angèle had staan? Als de man over de Vlaamse Kwestie begon, was er geen houden meer aan. Als kind vond ik dat toen zelfs ’n beetje storend Nu weet ik wel beter. Helaas, waar is der Oud’ren familiale fierheid nu gevaren?

     

       

     

    29-05-2020, 18:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.157 - HET DAGELIJKS BROOD DE DAG VAN DE LEGE POIRFTEMONNEE VOOR AL WIE MET VEEL GELUK ONDER DE GOUDEN DAGERAAD VAN HET VB DEZE PANDEMIE BIJNA HEEFT OVERLEEFD

    157   - HET DAGELIJKS BROOD

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 28 mei 2020*




    https://nl.wikipedia.org/wiki/FNG_Group

    *

    FNG Group is een modehuis met de maatschappelijke zetel in Mechelen. Het is opgericht in 2003 door drie burgerlijk ingenieurs die samen hadden gestudeerd aan de KU Leuven: Werknemers 3.000

    *

     

    COMMENTAAR HOEKJE

    *

    FN.G…

    Heb even niet alleen mijn ontgoocheling moeten doorslikken die meteen omsloeg in woede. Neen dus. Niks te zien et FN Herstal, maar alles met Confectie voor Dames en met Corona…

    Radio en Televisie? Och; voor hen de moeite niet waard. Het échte Nieuws moet de plaats ruimen voor Nep-Nieuws, zoals de gevangenzetting van ’n arme immigrant in Schaarbeek die (in groep) de poilitie aanviel maar later op video kon geïdentificeerd worden. Effenaf schandalig zoals de (VB?) agenten de Rechten van de Asuelvinders dagdagelijks schenden!

    *

    *

    *DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    DE HERSTELMILJARDEN

    *

     … ‘Ja, misschien wordt het morgen beter, maar ’t wordt nooit meer goed’. Die zin uit een liedje van Urbanus van Anus heb ik hier al meer gebruikt, maar hij is nooit actueler geweest dan nu…/.. dat de wereld straks niet meer dezelfde zal zijn…./…

     

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

    *

    “Wenn man trotzdem npch lachen kann” , ook die uitdrukking is hier op haar plaats…

    Guvaal doet er mij trouwens aan denken, dat ern ooit een populair liedje om de hverklap op de radio was en die de meesten van ons nog altijd vlot in de oren klinkt: ‘Wie zal dat betalen, wie heeft zoveel geld, wie heeft zovvel ping-ping, wie heeft zoveel geld’…

    Al zal dat wel een probleem zijn voor groot en klein, van de wieg tot het graf, het is vooral een levensgroot probeem voor wij, die door ouderdom, leven van de krijg. Vroeger konden de mensen zelf sparen voor hun oude dag.. De laatste 40-50 jaar echter doen de kleurpartijen dat in onze plaats. Met de adequate gevolgen vandien…

    “”n uitzondering. Alle ‘mandaatdragers’ zullen, zelfs met ’n mondje meer, geen honger lijden. Ook weral om reden van dezelfde penscheppers.

    **

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Sommige toestanden zijn niet uit te leggen en al zeker niet te begrijpen. De Radio roept zoëven om, dat ons Apenland in een Europese vergelijking, het hoogste aantal Corona-doden telt. Maar liefst 50% meer da verwacht. Meer dan Trump, percentsgewinze? Asjemenou!!!! Da’s de Rode Wereld op z’n kop.

    Even met zijn allen met de oren flapperen?

    Macroni geeft de Horeca nu al de vrije teugel en in Scandinavië is er nooit lockdown geweest. Pandemisch racisme dus van de bovenste plank …

    Of (maar dat is te wijten aan mijn eigen slecht karakter) zou men bij de Media al bezig zijn kar te keren? Zodanig, dat onder druk van het groeiend succes van Het Vlaams Belang, die begonnen zijn re aanbidden wat zealtijd al verbrand hebben, namelijk de Waarheid.

    Ik kan, alsslechtziende, mijn ogen niet geloven… Daarom verwijs ik naar volgend rubriekje, toevallig buurtje-leen gespeeld bij de Vlaamse Volks Beweging, een onafhankelijk organisme dat helemaal niets te zien heeft met dat vermaledijde VB…..

    De Vlaamse Onafhankelijkheid, Trump herkozen, de ESSR om zeeon de islaminsering misluk: tja ’t zijn droeve tijden als het voor de Groen-rode poenscheppers oorlog wordt …. Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe…

    *

    **

     

     

     

     

    29-05-2020, 16:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250 - DOORBRAAK EECOLO EN DE OILITIE DE POLITIE NIET DE VRIEND VAN BRUSSELSE ROOD-GREONE MESSENTREKEKRS

    250 – DOORBRAAK, ECOLO EN DE POLITIE

                                   

          *

    Dinsdag 26 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Zojuist om 20 uur de publiciteit gehoord op de VRT voor weer ‘een jonge zwarte’ man in het Amerika van Trump, die zo maar op straat, bij zijn aanhouding door de Politie, de keel werd toegeknepen tot de dood erop volgde. Hert ‘slachtoffer’ lag toen al enkele tijd op de grond want de omstaanders hoorden hem zeggen, dat hij geen adem meer kon krijgen.

    Van twee dingen één. Waarom toch hield ‘de Politie’ de tegenspartelende man tegen de grond en waarom lieten ze die niet gaan? Onbegrijpelijk.

    Een zaak als twee druppels water gelijk aan die onlangs in Anderlecht. Machtsmisbruik door de Politie, liever dan even ‘n oogje dicht te knijpen. En altijd tegen die arme Zwartjes, die het nu al zo moeilijk hebben maar toch, uit volle borst en zonder enig eigen belang, Linkx stemmen.

    MATHIAS VANDEN BORRE: ‘ECOLO NOG ERGER IN HUN AFKEER VAN DE POLITIE’

    **

     

    *

    foto: ©Belga

    https://doorbraak.be/radio/mathias-vanden-borre-ecolo-nog-erger-in-hun-afkeer-van-de-politie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    25/05/2020 - Leestijd 4 minuten

    *

      Vorige week deelde de politievakbond VSOA een filmpje op sociale media waarin te zien was hoe bij de arrestatie van een Algerijnse messentrekker de Anderlechtse buurt meteen in rep en roer stond. De menigte keerde zich snel tegen de politie. Een agent kreeg een heuse karatetrap in zijn gezicht. Maar het ergste is dat nadien de politie kop van jut is. De Brusselse agenten hebben er genoeg van dat zelfs een kleine interventie zo makkelijk escaleert. Ze voelen zich in de steek gelaten door de politici. Mathias Vanden Borre, Brussels parlementslid voor N-VA, woont zelf in Brussel en begrijpt het ongenoegen dat bij de Brusselse politie leeft.

     

    ‘Het is hoogst ongebruikelijk dat een politievakbond zulke beelden vrijgeeft, maar ze hebben dit duidelijk met een bedoeling gedaan. Ze willen de huidige situatie hiermee aankaarten’, verklaart Vanden Borre. ‘De politie is soms letterlijk de laatste dam tegen chaos en geweld in Brussel, en die dam dreigt het te begeven. De politie is het beu.’ De wederkerende boodschap is dat men genoeg heeft van mensen die druk zetten op de samenleving zoals linkse en rechtse anarchisten, haatpredikers enz… Dit leeft al langer bij de Brusselse politie en voelen zich niet gesteund door de lokale politiek.

     

    ‘De politie krijgt jammer genoeg alsmaar meer met escalaties van geweld te maken, maar als hun optreden dan in vraag wordt gesteld… Ik denk dan maar aan staatssecretaris Pascal Smet, die zonder kennis van feiten meteen naar de politie wijst’, zegt Vanden Borre. Het is ook geen eenmalig feit dat de politie met de vinger wordt gewezen en te horen krijgt dat het taak is zich te beheersen. ‘Het geweld is nochtans een resultaat van tien, twintig jaar falend beleid’, verwijt hij de Brusselse baronieën. Er is een onderhuidse spanning voelbaar bij de politie en binnenkort kan de dam barsten. De politievakbond laat inderdaad horen dat het voor hen moeilijk wordt. Ze getuigden onlangs nog over hun ervaringen op Doorbraak.

    Afkeer van de politie

     

    De grootste spanningen bevinden zich in Kuregem, een aantal andere wijken in Anderlecht, een paar straten in Laken en zeker ook in Molenbeek. ‘We moeten vooral kijken naar de bredere kanaalzone, met toenemende armoede en hoge concentraties van migratie’, verklaart Vanden Borre. De onderliggende problemen in de kanaalzone zitten in zeven gemeenten die allemaal onder PS-burgemeesters vallen. Volgens Vanden Borre is dat de rode draad doorheen de problematiek: ‘[D]e jarenlange dominantie van PS-bestuur. Hier en daar komt nu ook Ecolo meer en meer aan de macht maar zij zijn mogelijks nog erger wat hun afkeer van de politie betreft.’

     

    Ik wil waarschuwen dat dit geen zaak is van wij tegen de islam of bepaalde bevolkingsgroepen

     

    Molenbeek is volgens onderzoek de meest ideale voedingsbodem voor verregaand islamisme. ‘Het gaat hier om politieke strekkingen van de islam die maatschappelijke dominantie willen. Die worden verspreid door haatpredikers en salafisten die rechtstreeks uit Saoedi-Arabië en andere landen die geen voeling hebben met onze cultuur worden ingevlogen’, vertelt Vanden Borre. Die vorm van radicalisme breidt zich uit naar de andere gemeenten. ‘Ik wil waarschuwen dat dit geen zaak is van wij tegen de islam of bepaalde bevolkingsgroepen‘, zegt Vanden Borre. Maar de elementen die fout zitten moeten volgens hem wel worden geïdentificeerd en aangepakt.

    Respect door de wet moet door iedereen gedragen worden

     

    Respect voor de wet moet door iedereen gedragen worden. Als de politie dit afdwingt, moeten lokale politici van linkse partijen dit ook ondersteunen in plaats van een oogje dicht te knijpen. ‘Ze doen meer dan dat. Ze verdedigen soms principes die daar haaks op staan’, windt Vanden Borre zich op. Politici roepen in bepaalde dossiers ook op om te reageren tegen de overheid en krijgen dan tienduizenden views. ‘Als je dat niet fundamenteel gaat aanpakken door de rechten en plichten van onze rechtsstaat uit te dragen, zit je midden op een hellend vlak.’

     

    De politie is vaak slachtoffer van het geweld, maar uiteraard blijven er ook verbeteringen mogelijk in hun optreden, vindt Vanden Borre die daarover nog een opiniestuk publiceerde bij Knack. Voor hem blijft echter de bepampering door links het eerste probleem dat moet aangepakt worden: ‘De waarden van de rechtstaat en de democratie moeten door alle partijen uitgedragen worden, terwijl nu sommige Brusselse politici hun achterban aan zich binden door hen dat niet duidelijk te maken.

     

    Voor hem is ook minister-president Rudi Vervoort een lame duck

     

    Vanden Borre is verbaasd dat de sp.a nu om een hoorzitting heeft gevraagd naar aanleiding van de dood van Adil en de zware rellen die er op volgde. ‘Ze zitten hier nu al zo lang in het bestuur en nu pas ontdekken ze dat er een probleem is?’. Voor hem is ook minister-president Rudi Vervoort een lame duck die nooit van zich laat horen en nooit sterke taal durft spreken. Dat moet veranderen, samen met de versnippering van de middelen over de zes Brusselse politiezones.

    https://doorbraak.be/radio/mathias-vanden-borre-ecolo-nog-erger-in-hun-afkeer-van-de-politie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hoe zou het anders kunnen, dat de Hoofdstad van een APENLAND iets anders is dan een APEN-HOOFDSTAD ???

    Andere ‘wereldsteden’ 10 tot 100 keer groter dan Bx, zijn één Bestuurlijk Geheel, weliswaar met ‘districten’  maar met één Politiezone. Met op de achtergrond niet ‘Het Leger’, maar een gedisciplineerde Gendarmerie’ ofte Rijkswacht die betaald wordt om de orde te handhaven.

    Maar ja het loop nu eenmaal totaal verkeerd, als Oom Agent ook al bij de 85% burgers is die stemt voor Het Vlaams Belang…

    -

    Ach arme broodschrijvende Pers, die maar niet doorkrijgt dat iedereen ze doorziet.

    -

    Zo ziet U maar, dat de bedrieger uiteindelijk altijd weer zelf bedrogen wordt… m.a.w. de Media zowel als de Overheid hebben nog altijd niet door, dat wij ze door hebben.

    Heb ik onthouden uit Decamerone. Loontje komt om zijn boontje en ‘al vliegt de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel.’

    *

       

     

    28-05-2020, 06:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.249 – DOORBRAAK ORDE VAN DE VLAAMSE LEELUW VOOR O SCHANDE EEN HAAST VERGETEN HOOGWAARDIGE STREEKGENOOT

    249 - DOORBRAAK

                            

       *

    Woensdag 27 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    Een 100-jarige streekgenoot wordt gevierd. Feestgejubel alom en ik zit hier gelockdownd, thuis, kreupel doof en blind met alleen Tinternet als blik op de wereld… Maar de Here verlaat de Zijnen niet. Of die nu Confucius Zeus, Jupiter, Boedha, Jezus Christus of Allah heet.

    Zoals in een vorige rubriekje reeds beklemtoond, wordt elk individu met ouder worden steeds verder terug gezogen naar vroegere jaren. Waarbij soms als smet een droge klap tegen het hoofd, moet worden vastgesteld dat, verre van naar dementie te neigen, integendeel de beelden steeds scherper voor de geest komen. Vooral als die beelden indertijd de favoriete voorkeuren waren. Jeugdliefdes bijvoorbeeld. Dan komen met de scherp omlijnde beelden soms ook de geuren en de kleuren terug van het goede gezelschap ter gelegenheid van een toevallige milde avond-wandeling op een zwoele Mei-dag. Of, in mijn geval, het onverwacht tegen het lijf lopen van reeds lang vergeten afgoden.

    Neem nu de thans met recht en reden vereremerkte 100-jarige vroegere college-leraar Taal- en Letterkunde Eerw. Heer C. Moeyaert.

    Neen, dus niet zoals U misschien verwacht had, het onverwacht weerzien van een jeugdliefje, maar de rijzige eerbiedwaardige gestalte van iemand lijk ik toen had willen worden. Minstens. Zo iemand lijk Vlaanderens Geweten, de Zwartrok-Dichter Cyriel Verschaeve, die toen de gevoerde held was.

    Toen waren dat toekomstdromen, nu zijn het vage herinneringen geworden.

    Vlaamse Beweging en Cyriel Moeyaert

    Cyriel Moeyaert (100) krijgt Orde Vlaamse Leeuw

    *

    De taalkundige die verliefd werd op Frans-Vlaanderen

    Portret - 22/05/2020 Wido Bourel - Leestijd 6 minuten

    *

    Vandaag werd bekendgemaakt dat E.H. Cyriel Moeyaert dit jaar de Orde van de Vlaamse Leeuw krijgt. Morgen wordt hij 100. Een reden voor een portret.

    *

    ‘Iets weten, en er ook van overtuigd zijn, dat moet men goed van elkaar onderscheiden’, schrijft Ernst Jünger ergens. Als Cyriel Moeyaert over Frans-Vlaanderen vertelt, hang je aan zijn lippen zoals vroeger aan die van je favoriete leraar geschiedenis. Dat komt niet alleen door zijn parate kennis, maar vooral, door de intieme instemming met zijn overtuiging.

     

    Moeyaert is een van de laatste vertegenwoordigers van een generatie Heel-Nederlandse Vlaamsgezinden die, na de Tweede Wereldoorlog, Frans-Vlaanderen met raad en daad steunden. Cyriel Moeyaert houdt kranig stand en viert op 23 mei zijn honderdste verjaardag.

    Moeyaertstraat

     Cyriel Moeyaert is geboren op 23 mei 1920 en groeide op in het West-Vlaamse Langemark, juist na Wereldoorlog I.

     

    Moeyaert: ‘Na de oorlog kochten mijn ouders in Langemark een boerderij, 60 gemeten en drie paarden groot. Ik ben de jongste van tien kinderen, drie meisjes en zeven jongens. In het dorp kreeg onze straat de bijnaam Moeyaertstraat.’

     

    Stel je voor: de Westhoek was toen een grote bouwwerf. Alles moest worden heropgebouwd. Het werk was gigantisch, maar met de mensen kwam ook de hoop terug: ‘Ik heb er een gelukkige en zorgeloze jeugd beleefd. Het leven van een boerenzoon op het ritme van de seizoenen. Weet je, ik heb nog met de paarden gewerkt’

    De geest van het AKVS

     

    Zijn ouders vertelden familieverhalen uit de tijd van de Nederlanden van Willem I. Maar Vlaamsgezind werd Moeyaert uit eigen inzichten, nog voor zijn collegetijd. Zijn oudere broer, Honoré, lid van het Algemeen Katholiek Vlaams Studentenverbond (AKVS), gaf hem de nodige inspiratie. En ook enkele Vlaamsgezinde leraren. Moeyaert daarover: ‘Het AKVS was toen al over zijn hoogtepunt heen. Maar ik sympathiseerde en las De Blauwvoet en De Vlaamsche vlagge. Zelf werd ik lid van de KSA, de Katholieke Studentenaktie

     

    Hij is een van de laatste getuigen van de generaties die, in de geest van Rodenbach, in het Kleinseminarie in Roeselare onderwijs hebben gevolgd.

    Priester

     

    Moeyaert: ‘Ik heb nog de Psalm van Rodenbach, en Groeningeveld van Gezelle op school voorgedragen. Maar dat was op de lagere school. In die jaren groeide ook mijn belangstelling voor de Nederlandse taal, dankzij schitterende leraars.’

     

    In 1933 begon hij aan zijn Grieks-Latijnse humaniora aan het Kleinseminarie in Roeselare. Hij wou priester worden. Na twee jaar filosofie in Roeselare, volgden vier jaar theologie in Brugge. Op 8 april 1945 werd hij er tot priester gewijd.

    De beste leraar Nederlands ooit

     

    Cyriel Moeyaert begon zijn loopbaan als priester-leraar. Geert Bourgeois, een oud-leerling van hem, had het op de Nederlandse zender Radio 1 over de beste leraar Nederlands ooit: eigenlijk was elke les van die man een les Nederlands. Hij hamerde telkens opnieuw op het correct gebruik van het Nederlands, hij corrigeerde ons en leerde ons heel veel.

     

    Moeyaert: ‘Dat zijn vleiende woorden, wel een beetje overdreven. Geert was een begaafde leerling. Hij kreeg van mij Latijn, Grieks, godsdienst en Nederlands. In mijn beginnende loopbaan doceerde ik vele vakken, weet je. Ik begon als leraar en eindigde als diocesaan inspecteur. Maar Nederlands bleef, door mijn carrière heen, mijn vak.’

    ABN-spraakkunst

    In de eerste jaren van zijn loopbaan gaf Moeyaert les in Izegem. Hij nam er het initiatief om ABN-kernen op te richten. ‘Als ABN-promotor verzamelden we leerlingen die ijverden voor een correcte omgangstaal. Wij organiseerden ABN-weken, ABN-welsprekendheidstornooien, enz. Het was een leuke tijd.

     

    Dr. P. C. Paardekooper (1920-2013)

    *

    In die periode leerde hij de Nederlandse taalkundige Dr. P. C. Paardekooper (1920-2013) kennen. Ze waren leeftijdsgenoten en Dr. Paardekoper droeg de Vlaamse zaak een warm hart toe. Door zelfstudie bekwaamde Moeyaert zich in het nieuwe ontledingssysteem van Paardekooper. Samen gaven ze in 1963 de Beknopte ABN-spraakkunst uit. Het boek werd een bestseller met elf edities.

     

    Het is dezelfde Paardekooper die Moeyaert bij schrijver André Demedts introduceerde. Zo kwam hij in contact met het Komitee voor Frans-Vlaanderen (KFV).

    De ontdekking van Frans-Vlaanderen

     

    In de zomervakantie van 1961 verkende Cyriel Moeyaert Frans-Vlaanderen uitgebreid met de fiets en per brommer: ‘Het was een ware ontdekking. Mijn vrees dat de streek verfranst was bleek ongegrond. In elke gemeente kon ik in het West-Vlaams terecht.’

     

    Vergeet niet dat de Frans-Vlaamse streektaal een schatkamer van het Nederlands is. Ze bewaart middeleeuwse woorden die in het hedendaags Nederlands niet meer bestaan.

     

    Hoe kon een vurig verdediger van het Algemeen Nederlands als hij zich interesseren voor een dialect, wil ik nog weten: ‘Vergeet niet dat de Frans-Vlaamse streektaal een schatkamer van het Nederlands is. Ze bewaart middeleeuwse woorden die in het hedendaags Nederlands niet meer bestaan.

    Veldwerk

     In de traditie van Guido Gezelle, De Bo en Willem Pee houdt Cyriel van het veldwerk: ‘Ik ben bij de mensen zelf op zoek gegaan naar specifieke woorden en uitdrukkingen. De oogst verzamelde ik in mijn Woordenboek van het Frans-Vlaams.’*

     

    Decennia lang deed Moeyaert veel opzoekingswerk om oude Nederlandstalige teksten terug te vinden en te ontleden. Heel wat documenten werden hem toevertrouwd door Frans-Vlamingen die hun eigen taal niet meer konden lezen. Zijn talrijke studies zijn o.m. te vinden in het jaarboek de Franse Nederlanden.

    Linguicide

     Tijdens zijn vele tochten heeft Moeyaert duizenden foto’s genomen en vele oude documenten gefotokopieerd. Een verzameling die zeker niet verloren mag gaan.

     

    Ik vraag Cyriel Moeyaert wat het meest veranderd is in Frans-Vlaanderen in al die jaren: ‘De taal natuurlijk. In de jaren 60 kon je nog in bijna alle Frans-Vlaamse gemeenten komen zonder een woord Frans te spreken. Er is in Frans-Vlaanderen en echte linguicide bezig.’

    Niet opgeven

    Een bezige bij, zo kan je Cyriel Moeyaert het best typeren. Hij bekleedde bestuursmandaten bij de Vereniging Algemeen Nederlands en het Algemeen Nederlands Congres. Maar opvallend is zijn vijftien jaar lange voorzitterschap van het Komitee voor Frans-Vlaanderen (KFV), van 1983 tot 1998.

     

    Moeyaert: ‘Het KFV speelde na de Tweede Wereldoorlog, een leidende rol inzake Frans-Vlaanderen. Ere wie ere toekomt: het is vooral de verdienste van zijn algemeen secretaris, Luc Verbeke (1924-2013).’

    IJzerwake

     De jongere generaties mogen Frans-Vlaanderen niet opgeven, voegt hij er nog aan toe, het werk dient verder gezet.

     

    Zijn mobiliteit is nu beperkt, maar Cyriel Moeyaert gaf tot voor kort het voorbeeld. Vorig jaar hielp hij nog de mis voordragen op de IJzerwake. In december vierde hij zijn 75ste priesterjubileum. En onlangs trakteerde hij ons nog met een typische Moeyaertpublicatie: Het Nederlands in Sint-Omaars door de eeuwen heen*. Wij van Doorbraak heffen het glas op de honderdjarige!

     

    *Wido Bourel,Cyriel Moeyaert. In de taaltuin van mijn vaderen, uitgeverij ID, 2015

     

    *Cyriel Moeyaert, Woordenboek van het Frans-Vlaams, Davidsfonds, 2005 en Het Nederlands in Sint-Omaars door de eeuwen heen, in eigen beheer, 2019.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Ineens werd ik, bij het lezen van de naam van Eerw Heer C. Moeyaert als via de toverroede van een sprookjesprinses, 70 jaar en meer naar mijn eigen Sturm und Drang-periode teruggevoerd. Naar mijn collegetijd. Naar die namiddag in het Klein Seminatie van Roeselare, voor de opvoering van de Griekse tragedie Koning Oedipus met de jonge begaafde Guido Cafmeyer in de hoofdrol. Dezelfde die later in Vlaanderen wereldberoemd zou worden maar veel te vroeg overleed. Iedereen was die namiddag al bijna de zaal uit, en nog altijd zat ik als verwezen vastgenageld op mijn stoel. Kon van die Olympus niet afkomen. Tot de twee leraren samen, bij het buitengaan, mij teken deden om hen te volgen. De betovering was meteen verdwenen. De ene, mijn eigen Ieperse leraar Nederlands; de Eerw. Heer Leper en de mij onbekende Eerw. Heer C. Moeyaert.

    Toen werd mij in korte woorden uitgelegd dat deze de Diocesane Voortrekker was van al de plaatselijke nieuw-opgerichte ABN-Kernen. Die naam was mij inderdaad overbekend want ik stond al enige tijd met deze in briefwisseling. Mr. Leper had mij kort voordien inderdaad de eer toegedaan om ten jare ‘54-’55 ook in ons College ’n ABN Actie op te zetten.

    Enfin, ik wil maar zeggen, dat ondergetekende toen dezelfde vergoddelijking voelde als Geert Burgermannetje nu verwoordde voor Eerw. Heer Moeyaert.

    De Leeuw is wel oud geworden, maar bezit nog steeds al zijn tanden. Daar waar het bij mij al lang implantaten zijn…

    Helaas, Dame Fortuna had voor mij geen academische loopbaan in het verschiet, en dus werd het na de Humaniora… de Admistratei’ zoals dat toen verhullend werd genoemd. Na de voorziene 18 maand ‘diensttijd’, kon ik dan aan de slag gaan in… Langemark. Waar ik in de kortste keren leerde werken en… ondernemen.

     

     

     

    28-05-2020, 04:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.157 - HET DAGELIJKS BROOD BROOD EN SPELEN MAAR VOORAL NIET VERDER KIJKEN DAN DE NEUS LANG IS

    157   - HET DAGELIJKS BROOD

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 27 mei 2020

    *

    **

    REDDINGSPLAN BRUSSELS AIRLINES BOTST OP EUROPESE WEERSTAND

    Vandaag om 01:00

    De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt uit de eerste contacten met de Europese Commissie.

    De regering-Wilmès wil (anderzijds?) vooral zeggingsschap bij Brussels Airlines, zodat erover kan worden gewaakt dat Lufthansa de belofte nakomt zijn dochteronderneming een toekomstperspectief te bieden. Lufthansa-topman Carsten Spohr liet tijdens zijn bezoek aan ons land onlangs verstaan met Belgische ‘inspraak’ te kunnen instemmen, in ruil voor financiële steun.

    Daarbij zouden financieel voordelige voorwaarden worden aangeboden, zoals een lage rente op winstbewijzen of converteerbare leningen. Maar dat ligt moeilijk, heeft De Tijd vernomen. De Europese Commissie benadrukt dat steun aan de luchtvaart in lijn moet zijn met de Europese regels voor staatssteun. Sinds het uitbreken van de coronacrisis bestaat er een tijdelijk kader om bedrijven in nood snel te kunnen helpen. De laatste aanpassing van die regels, begin mei, stelt zeer strikte voorwaarden aan herkapitaliseringen door overheden. Die moeten garanderen dat de overheidsparticipatie tijdelijk is en geen verstorend markteffect heeft.

    Kapitaal voor Brussels Airlines zonder zeggenschap interesseert ons niet.

    BELGISCHE BRON

    Officieel kan de Commissie zich via de staatssteunregels niet inlaten met bijvoorbeeld de vergroening van de vloot of stemrecht of aanwezigheid in het bestuur van de onderneming in nood. Dat is een zaak van de lidstaten zelf. Maar de regels bepalen wel dat de overheidsinterventie tijdelijk moet zijn en dat lidstaten een exitstrategie moeten hebben voor een uitstap binnen zes jaar. De overheid mag ook geen voordeliger voorwaarden toekennen dan wat privé-investeerders in dezelfde omstandigheden zouden doen.

     

    De deal die Lufthansa in Duitsland heeft gesloten, komt erop neer dat de Duitse overheid 9 miljard steun biedt zonder zeggenschap in het luchtvaartbedrijf te krijgen. Het gaat om een stille participatie zonder stemrecht. ‘Wat België wil, is het omgekeerde. We hadden gehoopt dat de Duitse deal onze onderhandelingspositie zou versterken. Maar kapitaal zonder zeggenschap interesseert ons niet’, zegt een bron die het dossier nauwgezet opvolgt. Hoe het voort moet, is koffiedik kijken. De regering-Wilmès zal met de Europese Commissie verder aftasten wat mogelijk is. Daarbij wordt gekeken naar welke deal in Oostenrijk uit de bus komt. Wenen wil net als België de toekomst van Austrian Airlines, dat ook tot de Lufthansa-groep behoort, verzekeren.

    SPEAKERS CORNER I

     

    Met BA hangt alles dus in de lucht. En neen, op zijn erewoord, daar heeft Sjieke Sjarel als President van de EUSSR dus niets mee te zien. Diens handen zijn nog properder dan die van de Bijbelse Sponsius Spinardus.

    Zal dus wel weer een der rechter elleboog-voorspellingen zijn van deze blog-zwanzer. Die is er namelijk van meet af aan van overtuigd, dat het Vlaamse Zaventem binnen de kortste keren de plaats moet ruimen voor het Waalse Gosselies. Met het reeds ingepalmde ‘Brussels’ als Hoofdstad van waterhoofd Europa moet Brussels South immers het uithangbord worden van de Coburger Francofonie van de hele Belziek à Papa. Vlaanderen werkt, en de Francofonie verteert.

    Lachwekkend, hoe deze lui niet eens doorhebben, dat Brussel, Bruxelles, eigenlijk Broekzele is, het Oud Nederlands woord voor een modderpoel, een broek, een moeras… Een verzopen stinkend gat vol ongedierte…Wat er op neerkomt, dat zij in al hun onnozele pretentie, een (Linx) wereldrijk willen uitbouwen dat gegrondvest is op moerasgrond.

    Dat het hen wel bekome. Met de wind in ’t gat. En tot nooit meer.

    En zo komt het weeral eens tot zijn volle recht, dat deze EUSSR de facto één groot Belzieks drijfzand is. In het groot wat de Belgica is in ’t klein. De Belgica, geen zinkend schip op de woeste golven van de Noordzee, maar een reeds aan land gespoeld wrak dat wegzinkt in de Vlaamse voorvaderlijke bodem….

    Om nog maar even Boccacio te parafraseren. Niemand acht het nog opportuun om hiervoor op bedevaart te gaan, want de Heer heeft in al Zijn wijsheid voorzien dat het schurkenrijk als vanzelf zal verdwijnen na de volgende Verkiezingen.


    **

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    VOETBAL IS OORLOG

    *

     … dit n.a.v. de genomen beslissingen inzake wie kampioen wordt, wie zakt en wie kan overgaan van B1 naar A1….

    *

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER II

    *

    En waarom zou, in dit apenland, voetbal geen oorlog zijn? Overal elders is het van hetzelfde, zelfs waar de Nationale Eendracht hoog in het vaandel staat. Wat heel zeker niet het geval is in Coburgia, niettegenstaande de wapensopreuk dat Eendracht = Macht.

    Maar nu deze feitelijke toestand stilaan zodanig is doorgedrongen tot de Man in de Straat, bestaat er niet de minste twijfel dat de leidinggevende spelers in regeringskringen door de Scheidsrechter in groep van het veld worden gestuurd.

    Uitgesloten voor altijd. En vervangen deze keer door bekwame Leiders die recht in hun schoenen staan.

    En zeggen, dat Voetbal een edele sport had moeten zijn. Wat het ook ooit misschien wel is geweest, vóór het in Chinese handen kwam…

     

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Maar man, waar maken we ons toch druk om. Er staan belangrijker zaken op het getouw. De levensduurte bijvoorbeeld. Gesteld überhaupt dat er, zoals gebruikelijk na elke epidemie, aan van alles schaarste komt.

    Iets waarvoor deze keer, met al die moderne technieken wel heel wat minder voor gevreesd moet worden.

    Vandaar de bedenking of er misschien voor de digitale wereld ons ook iets te wachten staat… Want zijn, volgens de Media, de Chinezen ook op dit vakgebied niet de Leiders van de hele wereld? Na de eerste aanval met virussen, straks de tweede om ons na monddood door verhongering, nu ook nog doof en blind te maken door de stekker eruit te trekken?

    *

    Maar laten we ons daarover op dit ogenblik nog geen zorgen maken. Tenminste niet zolang er nog panem is, en er circenses zijn….

    Laten we ons dus, als fiere Belgen, koesteren in de reputatie van mensen als de koene Waalse Goy Mathot, of de nog koeldere Vlaamse Dikke Haene, die pas aan moeilijkheden dacht als die erover viel.

    Daarom besluiten we met de wijze woorden van onze vroegere college-leraren. A.M.D.G.: alles tot meerdere eer en glorie van God….

     

     

    28-05-2020, 04:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.156 - HET DAGELIJKS BROOD VIA DE ROMANTIEK DER HERINNERINGEN NAAR DE RAUWE REALITEIT VAN DE NIEUWE DAG

    156   - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 26 mei 2020

    *



    **

    *DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    *

    SPEAKERS CORNER

    *

    Eens te meer worden de voorspellingen van een onaanzienlijk blogger-mannetje als deze (buiging) door de actualiteit bevestigd. De Economie zit in het slop, niet alleen landelijk, maar ook internationaal en zelfs wereldlijk. Daar helpt geen lieve moederen aan. Zie ‘De Tijd’. Iedere ‘Overheid’ in ons o zo pretentieus geworden Westen, altijd en overal gestuurd door altijd weer dezelfde soort Verlichte Gore Verstanden, altijd weer van dezelfde soort ‘Staatsdragende’ kleurpartijen, heeft jammerlijk gefaald. Alleen de Vlad heeft enigszins op tijd de Chinese poging tot dominantie van de hele planeet doorzien, en zelfs den Donald werd alleen tijdig alert geslagen om net even te laat te zijn.

    Maar deze Chinese Gele Pest, waarover ik het heb, enig in de al zo ingewikkelde menselijke geschiedenis sedert de Schepping, is/was in al hun naïviteit zelfs nog niet in staat om ook maar één proteststem te verheffen. Als in trance door de Leer van de Duitse Jood Heinrich Karl Marx, staren ze als gebiologeerd naar dat Rode Gouden Kalf waar omheen ze hun eigen dodendans opvoeren.

    -

    In naam van het heilloze Socialisme de wereld omvolken is hun Fata Morgana die zoals alle fata morgana’s slechts een luchtspiegeling is. Al het Hogere moet vervangen worden door het Lagere, tot de Mens weer als een beest over de grond kruipt.

    De Leer van Marx als bekroning van de Antieke Goden, de Oosterse (Boedha), de Christelijke, de islammerij en zelfs het al uit zichzelf zinloze atheïsme. Als er genen ‘God’ is, waarom dan dat niet-geloven in stand houden? Dubbele negatie is, wiskundig gezien, uiteindelijk gezien, toch weer positief?

    En neen, onderstaande cartoon komt ook deze keer, wat U ook moge denken, niet uit deze koker. Hij komt zelfs niet eens voor in het partij-programma van Het Vlaams Belang, maar hij is wel degelijk de vox populos.

    *

    Hoe ik dat weet? Gewoon door met een open mind de actualiteit te volgen.

    *

    DECAMERONE

    *

    Een Florentijns meesterwerk uit het pestjaar 1348 geraakt maar niet uitgelezen. Een ‘luisterboek’ van maar liefst 33 uur. Je moet er dus je verstand bij houden. Wat, door om de haverklap de opvoering van Heer Humor, de engel Amor en Dame Fortuna niet eens zo moeilijk is. Daar leerde ik precies vandaag, dat volgens Boccacio, dat er in PISA precies evenveel kerken stonden als er dagen in het jaar waren.

    Bingo! Weer dat Toeval, want vandaag, 26 Mei, is het 365 dagen geleden dat onze Grote Verlichte Verstanden wandelen werden gestuurd. Net als op de computer, nefaste zending grondwettelijk verlopen en nu, een vol jaar later staan ze daar met hun molentjes…. Want, Deo Gratias, ze geraken er niet meer aan uit…. En er staan nu al ACHT kapiteins als Eerste Minister op de brug. Acht ‘regeringen’= geen wonder dat men het Noorden kwijt is.

    Maar daarom niet getreurd. Even dat refreintje uit 1348 herhalen, een troubadourslied, en alle romantische zielen zijn er meteen weer helemaal bovenop..

    “…en als er een vrouw zingt, dan zing ik nog meer. Want ik heb alles wat ik begeer…”

    -

    Begrijpt U nu waarom wij in onze college-tijd alleen maar de grote Boccacio bij uittreksel mochten lezen? Te meer omdat daar te lezen stond, dat er in heel Pisa slechts één beeldschone begerenswaardige vrouw was (de zijne) en dat alle andere dames te lelijk waren om te helpen donderen…

    -

    Ach, had diene Marx maar wat meer Boccacio gelezen. De enige manier om de Pest te overleven…

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

     

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Als ik terugdenk aan de 16 gelukkige jaren die we, met pensioen zijnde, in Italië, ons Tweede Vaderland (waar alles ooit begon, zowel onze Beschaving als De Harp van Sint Franciscus) vertoefden, passeerden we uiteraard veel, zowel in Firenze als in Pisa. Daar zagen we de dingen (uiteraard) helemaal anders dan Dane Allighieri of Giovanni Boccacio, maar de klanken van de stemmen rondom waren dezelfde als van hen. Heerlijke tijden, met Felix Timmermans als zoet harpgetokkel in de oren.

    -

    En voor ik het vergeet, noch ‘de Tijd’ noch de Natuur laten zich door geen enkele epidemie aan banden leggen. Want precies vandaag, zo hoorde ik daarnet op de Radio, werden de eerste mosselen aan wal gebracht. Wat zal Fat Maggie weer uit haar botten slaan om ons deze te ontzeggen?

    En hoe zouden deze ons smaken, moesten we terug in dat aanbeden Tweede Vaderland van ons kunnen aanschuiven. Liefst in dezelfde Pinoccio-stad als waar Margrietje Van de Ghinste, Landvoogdes der Nederlanden, ooit haar levenseinde sleet…

    Maar neen, Toeval bestaat niet. Misschien dan toch…. de Goddelijke Voorzienigheid?

     

     

     

     

    27-05-2020, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.248 – DOORBRAAK DE RTBF FRANSDOLLE LINKSE HETZE TEGEN EIGEN VOLK EN LAND AANGEVULD EN VERSTERKT DOOR DE VR

    248 - DOORBRAAK

                                  

              

    *

    Donderdag 21 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    Onderstaand artikel gaat er duidelijk over om met slechte bedoelingen iemand de das om te doen.

    Wie? Dat zijn er ongeveer 200.000 die volgens de RTBF bij ‘De Politie’ op een heel donkere Zwarte Lijst staan.

    Si non è vero, è ben trovato. In ieder geval, het past als gegoten in de mond van Magniette, tot nader order nog altijd de PS Mini Ster-President van Wallonia-Francofonia

    En neen, deze keer komt de naam Leon Degrelle niet voor op deze lijst. Ha neen, want buiten die ‘adoptie-zoon’ zoals gewild door Adolf Hitler hemzelf, zijn er nooit Waalse Collaborateurs geweest, want de namenlijsten werden vernietigd. En de Grootvader van Madame Onkelinx, de Grote Madam van de PS en ooit als Collaborateur in de gevangenis beland, dat was gene Waal, maar de Oorlogsburgemeester van Jeuk, een ongelofelijk klein dorpje in de Limburg. ‘n Vlaming dus.

    En als in Francofonia God is afgeschaft, wie is er dan, na God, wèl de Meester? Is geen eenvoudige vraag, want zolang de gewone Waalse man en vrouw onder de Rode Duim zuchten, zal er niet veel veranderen.

    RTBF verslikt zich in Vlaams Belang

    Een onfair Waals portret met duidelijke bedoelingen

    https://doorbraak.be/rtbf-verslikt-zich-in-vlaams-belang/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Belgaimage

    *

    - 21/05/2020 Luc Pauwels - Leestijd 6 minuten

    *

    De aankondiging van deze reportage op de Franstalige zender RTBF was veelbelovend: ‘Eén jaar na de verkiezingen waarin het Vlaams Belang hoge toppen scheerde, onderzocht #investigation [de titel van het duidingsprogramma] de electorale strategie van deze Vlaams-nationalistische partij.’ Maar wat Justine Katz ons toont, is een ondermaats product, inhoudelijk zeer zwak en met duidelijke ideologische bedoelingen die niet te verenigen zijn met de normen van journalistieke objectiviteit.

     

    Natuurlijk mag men het Vlaams Belang aan een kritische analyse onderwerpen, graag zelfs, maar het is in Ieders Belang dat dit fair gebeurt. Dat mag men toch verwachten van een openbare zender die per definitie neutraal hoort te zijn. Quod non.

    Amalgaam

     De gebruikte techniek is die van de ‘amalgame’, de mengelmoes of het allegaartje, waarop langs Franstalige kant zo zware kritiek wordt geuit als het over moslims gaat. Hoe dat werkt heb ik jaren geleden ooit perfect horen uitleggen door een Amerikaanse journaliste van een ‘alternatieve’ radiozender. Op een lange vlucht naar San Francisco vertelde ze aan een jonge collega in opleiding gedetailleerd hoe die techniek wordt toegepast. Ze had een priemende blik geworpen op mijn boek — geen Engels? — en stak van wal. De kunst bestaat erin, leerde ze, het onderbewustzijn van je toehoorders aan te spreken, door suggesties, beelden, associaties. Dat werkt veel krachtiger dan een rationele analyse. Bovendien heeft men daar juridisch geen greep op.

     

    Wat de toehoorder subliminaal moet meekrijgen, is ‘Bush = Hitler’

     

    Stel, je wil president Bush in een kwaad daglicht stellen, zei ze grijnzend. Dan neem je een personage waarvoor niemand een goed woord over heeft, zoals Adolf Hitler. Daarop laat je een zin eindigen. De volgende zin begin je met de naam van de persoon waarmee je die wil relateren, zonder het te zeggen, hier dus Bush. Het voorbeeld dat ze gaf: ‘…het beleg van Berlijn eindigde met de zelfmoord van Adolf Hitler. President Bush bracht vanmorgen een bezoek aan…’ Let erop dat je Hitler en Bush op dezelfde toon uitspreekt en dat je de kleine pauze die in gesproken taal het punt weergeeft, iets korter maakt dan gewoonlijk. Wat de toehoorder subliminaal moet meekrijgen, is ‘Bush = Hitler’, iets wat je nooit zó kan zeggen.

    Beïnvloeding

     Nog krachtiger werkt de beïnvloeding (berichtgeving is het allang niet meer) als je beelden en muziek kunt inschakelen. Veel suggestiever dan woorden en juridisch zeer moeilijk vast te prikken. Zo begint dan ook de uitzending van de RTBF. In beeld komt een zwarte vrouw, waarvan we alleen achterhoofd, handen en rug te zien krijgen. Ze was onlangs in een Vlaams café en wilde naar het toilet. Er werd haar gevraagd te betalen, 50 cent. Andere mensen (blanken?) mochten dat blijkbaar gratis. Onder het hoongelach van de aanwezige Vlamingen heeft ze de zaak verlaten.

     

    De suggestie is duidelijk: (alle?) Vlamingen zijn racisten. Dat gegeven wordt dan, vertrekkend van een anoniem, niet gedateerd wc-incident, uitgesponnen via drie, vier verhaallijnen. Die volgen allemaal hetzelfde schema:

     

       het Vlaams Belang is een gevaar, wat wordt ‘geïllustreerd’ met beelden van gebeurtenissen waarmee het VB niets te maken heeft;

       N-VA gaat dezelfde weg op. Kijk naar de lange onderhandelingen die beide partijen hebben gevoerd na de laatste verkiezingen. En naar het carnaval van de Aalsterse N-VA burgemeester;

       Het zit in de Vlaamse mentaliteit. Niet te verwonderen, want zowel Wilfried Martens (CD&V) als Bart De Wever (N-VA) en Dries van Langenhove (VB) komen uit hetzelfde nest: het Katholiek Hoogstudentenverbond (KVHV).

     

    Een pamflettenactie van Voorpost, tegen een verplicht moskeebezoek van een school in Landen, wordt voorgestel als een illustratie van het feit dat het Vlaams Belang ‘de la victoire à la menace’ gaat; van de overwinning naar de dreiging. Met beelden uit Bilzen van een in brand gestoken migrantencentrum-in-opbouw wordt gezegd dat we ‘à la veille de quelque chose d’autre’ zijn, op de vooravond van iets anders. Van wat dan wel? Van de Reichstagsbrand in Berlijn (1933) natuurlijk. Dat zeggen de RTBF-reportagemakers voorzichtigheidshalve niet zelf, maar ze brengen Bart Somers in beeld die daar indringend op wijst. Waarna de RTBF stilzwijgend kan suggereren: zie je wel, de Vlamingen zeggen het zelf…

    Getuigen ten laste

     En onmiddellijk worden daar nog enkele Vlaamse getuigen ten laste bijgehaald. Sluit uw ogen, beste lezer, de namen zijn zo te voorspellen: Jos Geysels, Ico Maly en Marc van Ranst. Jos Geysels, u nog bekend als Groen-politicus en voorzitter van 11.11.11, ziet zijn ‘cordon sanitaire’ meer bedreigd dan ooit. Ico Maly, politiek docent aan de universiteit van Tilburg en gewezen KifKif-coördinator, laat vanuit de Gentse stadsbibliotheek De Krook het PVDA-klokje luiden. Van Ranst is voorzichtiger. Hij spreekt wel over de ‘twee bedreigingen’ corona en extreemrechts, hem door de interviewer in de mond gelegd, maar rekent blijkbaar op het amalgaam-effect bij de kijker.

     

    de traditionele media, de kranten voorop, al jaren alle VB-advertenties weigeren

     Ook Bart Maddens komt even in beeld, maar heeft blijkbaar niet gezegd wat de RTRBF wilde horen. Hij vertelt kort wat we al wisten: hoe het hem verwonderd heeft dat na de verkiezingen van 19 mei 2019 de gesprekken tussen de N-VA en het Vlaams Belang zo lang hebben geduurd, terwijl het vanaf het begin duidelijk was dat er voor die twee partijen geen regeringsmeerderheid inzat. Tussendoor wordt de Waalse kijker met sprekende diagrammen nog eens verontrust met het vele geld dat het Vlaams Belang in propaganda op de sociale media investeert, vergeleken met de andere partijen. Wat men nalaat te vertellen is dat het Vlaams Belang haast geen andere keuze heeft, omdat de traditionele media, de kranten voorop, al jaren alle VB-advertenties weigeren.

    Van Grieken

     Over heel de uitzending komt Tom van Grieken uitgebreid aan het woord en trekt zich goed uit de slag. Waarom hij een das met doodshoofd-motiefjes draagt, is mij een raadsel, maar op het gepaste moment wordt er door de RTBF-camera natuurlijk fel op ingezoomd. Waarover hij niet aan het woord komt, wat hem niet gevraagd wordt is het essentiële: wat wil het Vlaams Belang? Wat is uw communautair programma? Wat is uw sociaal programma?

     

    een aanslag is niet meer uitgesloten

     De Waalse kijker mag het blijkbaar niet weten. Hij moet bang zijn, vrezen dat het Vlaams Belang zal ‘basculer dans la violence’, overgaan tot geweld, want men ‘n’exclut plus l’attentat’, een aanslag is niet meer uitgesloten. Waarop men beelden toont van de aanslag in Hanau, Duitsland. Daar opende op 9 februari 2020 een eenzame racist het vuur op twee shishalounges en doodde negen mensen.

     

    Wie zich niet laat manipuleren, het dient gezegd, is Paul van Tighelt, de baas van het OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging). Justine Katz spreekt van 200.000 personen die bij de politie op een verdachtenlijst staan. Van Tighelt brengt dat terug tot de ware proporties: het gaat over dertig individuen. Partijen zijn er niet bij. En het coronavirus, probeert de RTBF-journaliste nog eens, versterkt dat niet het gevaar van extreemrechts? Gaan die er niet van profiteren? Het gevaar dat corona de samenleving ontreddert is reëel, stelt de OCAD-baas, en daarvan zou kunnen geprofiteerd worden door linkse extremisten, rechtse extremisten of moslimextremisten.

    Insinuaties

     

    zou de PVDA of de PS zoiets laten passeren als het over hen ging

     Al bij al een ergerlijke, partijdige uitzending, vol insinuaties. Als kijker, vraag je je twee dingen af: zou de PVDA of de PS zoiets laten passeren als het over hen ging? En vervolgens: hoe is het mogelijk dat een openbare zender de journalistieke deontologie zodanig heeft laten verschalen? Met een parafrase op een befaamde discussie tussen twee bekende Britse historici wordt men verleid over de RTBF te denken: ‘Their methods might do harm to their reputation as a serious newscast, if they had one.’ Hun methodes zouden hun reputatie als ernstig nieuwsmedium in gevaar kunnen brengen, gesteld dat ze hadden

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Weet U, stilaan geraak ik er meer en meer van overtuigd dat, als God niet meer bestaat (want afgeschaft). Toeval wel degelijk bestaat.

    Al heet dat in dit geval, wel degelijk manipulatie. Eerst de RTBF, zo doorzichtig als het groot is, en de dag nadien de VRT (met op kop de vroegere AVV-VVK krant, de Schandaard), die op kop stelling van Het Vlaams Belang als GROOTSTE partij.

    Heel Coburgia moet en zal dus sidderen van angst voor deze Neo-Nazi’s.

    Maar wacht eens, is dat niet voor de zoveelste keer de rollen omgedraaid? Rood, Linx of Socialist, dat was/is toch de ideologie van al wat kleurpartij is? Hun embleem is toch de herwerkte en gestyleerde Rode Roos, terwijl dat van het Eigen Volk eerst, toch de Zwarte Leeuw is op geluw veld?

    Het is trouwens vooral een herinnering aan de vroegere Vlaams Grootheid. Want kwam dat Beest niet mee, samen met de terugkerende zegevierende Kruislegers?

    Dan even opgelet, RTBG-archivarissen. Wil eens opzoek onder wiens Leiding die waren opgetrokken? Verdoe geen tijd. Want die man was, zoals algemeen gekend, de Graaf van Vlaanderen. Waarvan ook algemeen geweten is, dat die, als ‘leenheer’ van de Franse Koning, diens intieme vriend en voornaamste raadgever hij was? Ja Jan heel zeker, in 1096, na de herovering van de H. Plaatsen op de islammerij (= gerechtvaardigde oorlog!), zelfs tot Koning van Jeruzalem werd uitgeroepen. Een titel die hij trouwens weigerde, en verving door Beschermer van het H. Graf.

    Aan de lezer dus om uit te maken waar de grens ligt tussen pretentie en nieuwlichterij met getrouwheid aan Eigen Land en Eigen Volk.

    Om bij deze de actualiteit ook ’n plaatsje te gunnen, volgt straks ’n stukje over de oproer van het nieuwerwets gepeupel tegen de Politie in het Brusselse…. Die is daar namelijk, als bewijs van de Vooruitgang, de Vrijheid en de Broederlijkheid, de Publieke Vijand Nr een….

       

     

     




    26-05-2020, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 246 – DOORBRAAK HOE IN COBURGIA INZAKE DE DODELIJKSTE PANDEMIE ALLER TIJDEN VERDER WORDT GEGAAN MET HET PAARD ACHTER? DE WAGEN TE SPANNEN.

    246 - DOORBRAAK

                                                                  

    *

    Maandag 25 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

     

    Post Corona: daar begint het al. Tijd dus voor opkuis van de narigheid. Althans van het begin ervan. Want het zal nog jaren duren en zelfs herbeginnen. In de eerste plaats komt er de gevreesde INFLATIE waarvan de Leiders o zo moeilijk spreken. Alleen zij weten waarom. Net als dat Covid-19 ding: als vanzelf gekomen en het zal dus ook wel vanzelf weer moeten verdwijnen.

    Ooit was iets dergelijks de stelling van een beroemde Waalse Politicus van wie tegenwoordig niemand nog spreekt. Guy Mathot was de naam, zoals met deze zienswijze tot op heden zelfs bekend gebleven bij Google. Dit waarschijnlijk op voorspraak van de PS, die niet graag een van haar Verlichte Grote Verstanden in de mist der tijden verloren ziet gaan. Mathot dus. Guy Mathot. Leninist, net zoals zijn Grote Voorbeeld in dat mausoleum in de muren van het Kremlin, , tot in de… kist.

    Mathot was de Waalse Mini-Ster die de bouw van de levensader voor de haven van Zeebrugge, namelijk der aansluiting over max 10 Km naar bestaande kruispunt van autosnelweg E40 naar alle richtingen liet stilleggen. De (achteraf nutteloos gebleken)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Scheepslift_van_Str%C3%A9py-Thieu

    Scheepslift van Strépy-Thieu bij La Louvrière

    ging voor.

    Een enorm viaduct over deze niet eens aangelegde autostrade was echter door diens voorganger gepland, reeds klaar, en overbrugde, de nodige infrastructuur en rioleringen inbegrepen een kanaal, een spoorlijn en enkele binnenwegen. Die constructie lag daar dus doelloos midden het landschap, tot ze ergens in de jaren 2010 gewoon weer werd afgebroken. De scheepslift voor kolentransport nabij La Louvière kwam er precies op tijd om te laat te zijn, want de mijnen waren intussen dicht gemoeten… Het sluis wordt nu nog alleen gebruikt voor de…. watersport.

     

    Over dit alles in de Media slechts karige berichten. Vooral geen golven opwekken, ziet U…

    Maar revenons à nos moutons. Het te overleven débacle van deze erger dan alle gekende Middeleeuwse pandemies samen. Herkomst welbekend maar van ‘Hogerhand’ onder de mat gestopt terwijl de gevolgen wel door de gewone man zullen verwerkt moeten worden.

    Want als Mini-Ster Kawouter Beeketje (samen met zijn kompanen mini sterren) verder hun maandwedden ad € 1 mio wil blijven genieten, zal er dus geen geld meer over zijn.

    De vraag in eigen land is bijgevolg, wie slikt er dan wèl de pil? Want met diene Guy Mathot (of diens spook-opvolger) heb ik nog ‘n appeltje te schillen. Maar zelfs voor die vraag is gesteld, weten we het antwoord al. Twee keer raden.

    Tenzij natuurlijk straks de V-partijen het roer van de Belgica zouden in handen gekregen hebben. Binnen 3 maand? Binnen VIER jaar?

    In afwachting echter hieronder een man vlees en bloed aan het woord. Een zeer geleerde en hoog geletterde Perfesser aan het woord. Allez, ik wil zeggen dat hij aan het woord is, niet aan de daad.

    WIE BETAALT DE CORONAFACTUUR?

    https://doorbraak.be/wie-betaalt-de-coronafactuur/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Sprekershoek - 20/05/2020 - Leestijd 6 minuten

     *

    WIE GAAT DE FACTUUR BETALEN?

    *

    Vooraf te noteren dat beide afbeeldingen zo vlak bij elkaar louter toeval is zodat er niet moet gezocht worden naar enige geestesverwantschap tussen beide heerschappen.

    Boudewijn Bouckaert

    *

    Nu de lockdown wordt afgebouwd, stevenen we af op een politieke megakwestie: wie betaalt de coronafactuur? Sociale welvaartstaten zijn sterk in het verdelen van sociale voordelen. De hold-up van Limburgs Belang uit éénpartij provincie Limburg, waarbij retroactief € 200 miljoen over gepensioneerde mijnwerkers werd uitgestrooid, zal wellicht het laatste optreden zijn van de welvaartstaats-Sinterklaas. De volgende jaren gaat het over uitdelen van lasten.

    Een gigantische factuur!

     

    De coronafactuur is gigantisch. Volgens een (waarschijnlijk optimistische) raming daalt het bbp in België met zo’n 8%. In euro’s uitgedrukt gaan we er dus met 37 891 miljard op achteruit (8% van € 473 638 miljard bbp). Wat niet geproduceerd wordt, kan niet herverdeeld worden.

     

    Het overheidsbeslag in België bedraagt 50,3% van het bbp. De staat krijgt dus, bij ongewijzigd beslag, een kleine € 19 miljard minder binnen. Maar bleef het daar maar bij! Door de coronacrisis zijn de overheidsuitgaven fors gestegen. Door de tijdelijke werkloosheid en de stijging van de gewone werkloosheid. En ook door premies aan kmo’s, subsidies aan het bedrijfsleven, een gestegen factuur van gezondheidszorgen, enz. Men schat dat hierdoor de overheidsschuld, nu 100% van het bbp, opveert naar 115% van het bbp. Een stijging met € 71 miljard!

    Nietsdoen en de jongeren laten betalen

     We kunnen nietsdoen en gewoon de schuld laten oplopen. Door de lage rente valt de factuur dan wel mee, zou men kunnen denken. We betalen jaarlijks zo een € 10 miljard aan rentelasten, of 2,3 % van het bbp. Een stijging van de schuld zou ‘maar’ een stijging van de rentelast van € 1,5 miljard opleveren. Twee opmerkingen hierbij, die het nietsdoen-plaatje minder mooi maken.

     

    het is hoegenaamd niet zeker dat de rente zo laag blijft

     

    Vooreerst laten we dan de coronafactuur volledig door de jongere generaties betalen. Generaties die al zwaar zullen moeten betalen voor de vergrijzingstsunami en het klimaatbeleid. Ten tweede, het is hoegenaamd niet zeker dat de rente zo laag blijft. Door de coronacrisis zullen quasi alle Europese landen een verhoogd beroep doen op de kredietmarkt, waardoor de rente onafwendbaar moet stijgen. Als de rente sterk stijgt, komt België met een overheidsschuld van 115% in zeer zwaar weer.

    ‘De Grauwe’ werkelijkheid

     We kunnen ook richting Frankfurt kijken en hopen dat de ECB de geldmachine op turbosnelheid zet. Om de coronafactuur van alle Europese landen volledig monetair te financieren moet echter een Quantitative Easing- programma gelanceerd worden dat een veelvoud bedraagt van het lopende (ongeveer € 20 miljard per maand).

     

    ‘De Grauwe’ werkelijkheid van een gigantische monetaire financiering kan niet anders zijn dan inflatie, ja zelfs hyperinflatie. Iedereen, maar vooral de bescheiden inkomens, draaien dan op door gestegen prijzen. Bovendien ontwricht inflatie het economisch systeem door vervalsing van de relatieve prijzen. De Duitsers weten zeer goed waarom zij de ECB-geldmachine in toom willen houden.

    Sociale rechtvaardigheid en efficiëntie

     Alhoewel men de voornoemde remedies (schuld laten oplopen, monetaire financiering) in beperkte mate kan toepassen, kan men er niet onderuit dat men ook de burgers zal moeten aanspreken om een deel van de coronafactuur te laten betalen. Bij deze inlevering moeten twee belangrijke principes centraal staan.

     

    De inlevering moet zo weinig mogelijk de incentives voor werken en ondernemen ondermijnen

     

    Ten eerste, sociale rechtvaardigheid. Wie heeft de grootste offers gebracht in coronatijd, en voor wie zijn deze offers gebracht? En ten tweede, efficiëntie. De inlevering moet zo weinig mogelijk de incentives voor werken en ondernemen ondermijnen, ten einde een snelle heropstart niet te bemoeilijken. Hierover zal een zeer delicaat debat moeten gevoerd worden. Er zal een sterke en moedige regering nodig zijn om een rechtvaardig en efficiënt inleveringsbeleid te kunnen voeren. Of dat kan in België? Dat is een ander hoofdstuk.

     Door de coronacrisis en de daaropvolgende lockdown zijn er twee grote transfers gebeurd die relevant zijn voor een rechtvaardig inleveringsbeleid.

    Jong betaalt oud

    Zoals ik in een eerder Doorbraak-artikel stelde, is er in de eerste plaats een transfer van jong naar oud. De reële en de potentiële slachtoffers van het coronavirus zijn grotendeels vijfenzestigplussers. De ziekte- en verzorgingskosten werden voornamelijk aan hen besteed. Belangrijker nog zijn de lockdown-kosten die in feite preventiekosten zijn. Die worden gedragen door de actieve bevolking voor de bescherming van de oudere bevolking.

     

    De actieve generatie heeft een inkomensdaling moeten ondergaan om het risico op corona vooral bij oudere mensen drastisch te reduceren. Het zou maar rechtvaardig zijn dat de ouderen die iets kunnen terugdoen naar de actieve generatie, effectief ook iets terugdoen. Een deel van de coronafactuur zou kunnen betaald worden met een inlevering op dat deel van de pensioenen dat een netto pensioen van € 2000 overtreft.

    Privaat betaalt publiek

     Corona en de lockdown zorgden voor nog een andere transfer, namelijk van de private naar de publieke sector. Met de lockdown kregen caféhouders en restaurateurs geen cent meer binnen. Winkeliers zagen geen klanten, het gehele personeel van de luchtvaartsector viel zonder inkomen. Arbeiders en bedienden uit vele bedrijven vielen zonder inkomen. De private sector onderging een waar sociaal bloedbad. Dat werd slechts zeer gedeeltelijk gecompenseerd met uitkeringen en premies.

     

    wie iets kan doen, moet effectief iets terugdoen

     De lockdown was echter onzichtbaar op de loonbriefjes van iedereen die in de publieke sector is tewerkgesteld. Het gaat hierbij niet over een kleine groep. Er zijn 894 000 mensen tewerkgesteld in de publieke sector (ambtenarij en onderwijs) en 122 000 in de kunsten- en culturele sector. Voor de publieke sector moet gelden wat voor de ouderen geldt: wie iets kan doen, moet effectief iets terugdoen.

    Een nieuwe Gut-operatie: corona-heropstart-bonds.

     Tenslotte moet het lenigen van de coronafactuur op een efficiënte wijze gebeuren. Via coronataksen op ouderen en werknemers uit de publieke sector inkomen afromen en in de bodemloze put van de Belgische staatskas storten, is een slecht idee. Er is geen garantie dat dit geld naar de coronaverliezers — de actieven uit de private sector — terugvloeit. Of dat het incentives zal opleveren om deze sector uit het coronaslop te halen.

     

    Een beter idee is het uitbetalen van een deel van (hogere) pensioenen en overheidslonen in aandelen en/of obligaties in private ondernemingen. De uitgifte van deze corona-heropstart-bonds is uiteraard een technische kwestie die met de banksector moet worden uitgewerkt. Deze vorm van uitbetaling heeft wel twee kapitale voordelen. Enerzijds zal het de private sector zuurstof verschaffen om snel herop te starten. Op lange duur is dat ook voor de publieke sector gunstig, want die sector wordt door de private sector gefinancierd. Anderzijds maakt men gepensioneerden en publiek tewerkgestelden deelgenoot van het lot van de private sector. Zo keert het aanzienlijke politieke gewicht van deze groepen zich niet tegen de private sector.

     

    Mirakeloplossingen voor de coronafactuur zijn er niet. Dommere en slimmere wel. Camille Gut wist na WO II met slimme monetaire maatregelen de Belgische economie zeer snel terug op de rails te krijgen. Wie wordt de Gut van corona?

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Net als de Hoofdredelijke ‘Putcheurs’ van begin Maart 2020 die nu al haast aan het einde van hun Latijn termijn zijn, is deze Perfesser iets te laat om op tijd te zijn. Het kalf namelijk, is al lang verdronken. De put waarin was er nog niet eens, want het Chinees Nieuwjaar was er al. De contaminatie is al onderweg en Fat Maggie bleef maar aandikken en doordrammen. Om precies te zijn, al van begin Januari, dat is dus al meer dan 4,1/2 maand. En nog altijd zijn er geen in-entingen genoeg, geen mondmaskers genoeg, en zonder Trump zelfs geen enkele medicatie. Terwijl China in alle talen zwijgt en hun economie zich vetvingert met het ons verkopen van brol.

    Eerst werd (tot het te laat was) die Covid- 19 pandemie een ‘doodgewoon’ (Blauw) wintergriepje genoemd, en nu komen er (misschien) de meest noodzakelijke economische oplossingen voor de gevolgen, maar van het formaat van een Europees winterkuchje.

    Ook dat is een vaste stelregel in Coburgia. En dan nog wel uitgevonden door een ‘Staatsdragende Partij’ als de CVP. Zie JL DeHaene, een probleem hoeft alleen te worden aangepakt eenmaal het zich geeft voorgedaan. Voorzienigheid? Dat is voor Pastoors.

    Zo komt het bij een doorwinterde Emeritus als Boudewijn Bouckaert niet eens op, dat potje breekt, ook potje betaald kan zijn. Anders gezegd: de hele wereld, met kop de USA en de EUSSR dagen, om eerlijk te zijn, de Chinese Communistische Staat (vriendjes van de Media!!!!) voor het Internationaal Hof voor de Rechten van de Mens en eisen de nodige schadevergoeding, berekend tot vier cijfers na de komma. Graag had ik dat bedrag in cijfers hieronder weergegeven, maar moet, wegens tijd & plaatsgebrek, daarvan afzien.

    In afwachting van de uitspraak wordt hun economie volledig uitgeschakeld. En trekt iedereen, Amerikaan of Europeaan, zich terug. Want wie met Communisten verkeert, wordt met communisten vereerd. Zie Mathot.

     

    Indien dat (die Rechtszaak, vonnis + uitvoering) niet naar voldoening gebeurt, is dat het einde van onze Westerse Beschaving.

    Covid-19 is inderdaad, op de keeper beschouwd, zelfs niet eens een toeval, maar een geruisloze oorlogsdaad ‘pur et simple’.

    Het is dus pompen of verzuipen. Met daarnaast als ongemakkelijke waarheid, het wereldwijd verbod op dieren-adoratie zoals we die de laatste 40-50 jaar hebben gekend. Vergeef me de volgende karpersprong, zoals al eeuwenlang gebleken is. Wolven zijn en blijven roofdieren, en trekvogels, zoals gebleken, zijn gevleugelde virus overdragers op vleugels. Hiervoor zijn geen mondmaskers nodig, maar jachtgeweren.

    Besmetting door trekvogels? Ieder seizoen na te vragen bij de landbouwers in onze door de aanhoudende droogte, zanderige polders, die vaak maandenlang bezig zijn met het opruimen van de achtergelaten ‘vogeltroep’…

    Muggen kan men niet uit de lucht schieten. Daarom ook wordt er niet op gejaagd…

       

     

     




    26-05-2020, 17:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.247 – DOORBRAAK OVER VOLKSMANIEPULATIE, DE EU VERENIGDE STATEN, HET EINDE VAN DIT COBURGIA EN DE DOORTREKKING VAN DE A19 TOT VEURNE EN DUINKERKE

    247 - DOORBRAAK

                              

              

    *

    Maandag 25 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    •  

     Van vroeg in de morgen, kwam de Radio met voor mij het heugelijk nieuws dat de meerderheid der Vlamingen genoeg had van dit politiek kleuren-theater dat ons nu al haast 1 vol jaar aan het leegmelken is. De percentages werden tandenknarsend en met omfloerste stem uitgebracht. Via de Antwerpse Universiteit waren van henzelf en De Schandaard. Dus met een grove korrel zout te begrijpen. Maar liefst 65% was dat gebrabbel meer dan moe. Versta dus meer dan 85%. En, o pure schande aller schanden, het Vlaams Belang was de grootste partij in de peilingen geworden.

    Toegegeven, dat ik even met de ogen moest knipperen.

    Het zou dus tegen de capitulatie van 70 jaar geleden (28 Mei 1940, na de 18-daagse Veldtocht) en dit is met die Militär Verwaltung der Duitsers), het einde van dit apenland betekend hebben. Moest Oom Adi toen maar zijn bedoeling om de Vrije Nederlanden te herstellen, meteen ten uitvoer gebracht hebben. De Nassau’s waren gevlucht, Frans-Vlaanderen lag, ter beschikking na de herkaveling van Frankrijk tot één groot Mediterraan Vakantieland en de hereniging van Elzas en Lotharingen de eeuwige twistappel tussen de twee landen. De Coburgers waren ook Duitsers. Dus de gedroomde bufferstaat tussen de Franse en de Engelse mengers was een feit. Duitsland zou op de twee oren kunnen slapen. Hitler zou rustig op pensioen kunnen gaan…

    Maar Dame Fortuna en de Fransdolle coburgers beschikten anders. En beter?

    Is na te vragen bij het eigen geweten en het gezond verstand. Maar vooral ook aan de miljoenen doden wereldwijd van de Tweede Wereldoorlog….

    Het zal dus op 28 Mei 2020, dus binnen drie dagen, niet anders uitdraaien dan op 28 Mei 1940…

    En de politiek-correcte Pers gaat verder.

    In De Krantenkoppen echter, die daarop volgden, kwam in De Morgen slechts het dreigend watertekort ter sprake. Als een echo van Bart Stinckman in De Schandaard.

    Vooral geen golven maken….

    -

    Maar neen hoor, ik ben zeker terzake niet bevoegd, ik en know het dus ook niet, al trek ik, lijk bij elk voorziene naderend onweer, ook nu weer even m’n kop in. Naast de ‘onheilsberichten’ van de Radio, zouden er dus geruchten zijn, dat de EUSSR-slang in haar eigen staart zou gebeten hebben. Meer hierover in navolgend artikel. Er staat dus helemaal nog niets vast, maar de voortekenen zijn hoopvol. Als men aan ‘de top’ elkaar inderdaad in het haar vliegt, dan komt er gegarandeerd zeker ruzie in het kiekenkot. Vooral als het Volk nu reeds beroep doet op de Rechtbanken. De Rechter zal dus moeten kiezen tussen de Pest en de Cholera. Maar uit ondervinding kunnen we zeggen, dat Rechters in alle omstandigheden kiezen voor hun eigen vel.

    Laten we dus de hemel smeken voor de nodige steun, om Europa eindelijk de juiste Leiders te gunnen. Om niet de gestolen bestaande kleuren kakofonie-putch nog te vergroten, maar om terug te keren tot het oorspronkelijke Eigen Volk Eerst.

    -

    Later in de voormiddag op de Radio ook BDW uit Antwerpen gehoord. Noch mossel, noch vis, eerst moet de pandemie overwonnen worden. Wat verdorie nog juist is ook.

    *

    Een beetje zoals met de doortrekking van de A19 op ’t Wieltje in St Jan Hoge Zieken, thans Ieper, die al 50 jaar wacht om de Rubicon van de 3 à 5 Km van de Pilkem Ridge te overschrijden.

    EEN BOM ONDER DE EUROPESE CENTRALE BANK?

    https://doorbraak.be/radio/een-bom-onder-de-europese-centrale-bank/?utm_source=newsletter-2344&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

     

    Ute Lettanie, assistent publiekrecht UZAntwerpen

    foto: ©Ute Lettanie

    *

    19/05/2020 David Geens - Leestijd 2 minuten

    *

    Heeft het Duitse grondwettelijke hof in Karlsruhe nu een bom gelegd onder de werking van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Unie? Op vraag van enkele Duitse burgers moest zij oordelen of de ECB haar boekje te buiten was gegaan of niet. De ECB heeft immers als opdracht een monetair beleid uit te voeren dat voor inflatie van minder dan — maar liefst zo dicht mogelijk bij — twee procent zorgt.

     ‘Sinds de financiële crisis is de ECB echter begonnen met het opkopen van obligaties om deflatie tegen te gaan’, legt Ute Lettanie, assistent publieksrecht aan de Universiteit van Antwerpen en doctoraatsstudente omtrent de legitimiteit van de ECB, ons uit. Het gevolg daarvan is dat de rentes negatief zijn geworden en spaarders de dupe zijn. ‘Meer nog, er is een ongelijkheid opgetreden tussen spaarders en investeerders en daarom zijn enkele Duitse burgers naar de rechtbank gestapt.’

     

    de vraag of een Europese instelling haar boekje te buiten is gegaan

     

    Uiteindelijk komt de vraag bij het Duitse Grondwettelijke Hof: dat moet zich buigen over de vraag of een Europese instelling haar boekje te buiten is gegaan. Daarom stelde het Hof ook een prejudiciële vraag aan het Europees Hof van Justitie. Die oordelen dat de ECB binnen haar bevoegdheid is gebleven. ‘Maar het Duitse grondwettelijke hof oordeelt dat volgens de Europese verdragen het economisch beleid aan de lidstaten toebehoort en dat dus de ECB wel degelijk volgens de huidige werking in de fout is gegaan’, licht Lettanie verder toe.

    Drie maand tijd om aan te passen

     

    De Duitse nationale bank heeft nu drie maand de tijd om in overleg te bepalen wat er met het opkoopprogramma moet gebeuren en wat te doen met het reeds opgekochte schuldpapier. ‘Dit is dus niet alleen een botsing tussen rechtbanken, maar wel de vraag naar meer duidelijkheid’, verklaart Lettanie.

     

    Verdragen moeten de realiteit volgen

     

    Verdragen moeten de realiteit volgen en moeten dus aangepast worden. In dit geval betekent dit ook dat er politieke keuzes moeten gemaakt worden. Het gaat hierbij niet om minder Europa, zoals de eurosceptici beweren, of net meer Europa zoals de eurofielen willen, maar wel om welk Europa we willen. ‘Willen we een meer fiscale en financiële unie met meer solidariteit zoals de zuidelijke landen willen, of blijven de geldstromen beperkt tot leningen onder voorwaarden zoals de noordelijke landen willen’, legt Lettanie de keuze uit die de EU nu zal moeten maken.

     

    Luister voor meer details naar deze podcast.

    https://anchor.fm/doorbraak/

     *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om als afsluiter even concreet te zijn. Denk daarbij aan het spreekwoord, dat wie het kleine niet begeert, het grote niet en weerd is

    Ondergetekende begeert ze beiden, het kleine zowel als het grote. Met alles wat daartussen ligt.

    Op ’t Wieltje de doortrekking van de A19 naar Veurne (het kleine), de hervorming van dit apenland (=het midden-grote) en de definitieve vorming van de Verenigde Staten van Europa (=het Grote).

     

    En vermits alle goede dingen uit minstens drie bestaan, zie ik niet in waarom de zielewens van zoveel landgenoten niet zou ingewilligd kunnen worden.

    Mijn oud college-leraar Eerw. Hr. Leper zou aan deze afsluiting goedgekeurd hebben met de woorden Per Astrum ad Astra.

     

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans-Vlaanderen

    *

    Maar daarover straks meer als ik het zal hebben over Eerw. Hr. Cyriel Moyaert, zopas als 100-ljarigde feestelijk in de bloemetjes gezet voor zijn (mijn) voorliefde voor… Frans-Vlaanderen.

    Het belfort van Duinkerke, typisch gebouw voor de Vlaamse steden.

       

     

     




    25-05-2020, 11:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.155 - HET DAGELIJKS BROOD NIEUWE BLAUWE DAGERAAD BOVEN DE SLAGVELDEN VAN PILKEM RIDGE IN ‘DE WESTJOEK’ EN ELDERS

    155   - HET DAGELIJKS BROOD

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 23 mei 2020
    *

    ‘Iedere druppel wordt belangrijk'

    Landbouwer Danny Metsu op zijn dorre akkers: 'De tijd waarin we altijd op de beek konden rekenen is voorbij hier in het mekka van de diepvriesgroenteteelt.’ ©JONAS LAMPENS

    Tobe Steel

    22 mei 2020 22:32

    In de Westhoek, het Vlaamse mekka van de diepvriesgroenten, snakken boeren naar een beetje regen. Omdat ze geen water meer uit de beken mogen pompen, gaan ze op zoek naar alternatieven. ‘We zullen met dit nieuwe normaal moeten leren omgaan.’

    Eindelijk heeft het nog eens een halfuurtje geregend. Terwijl op het asfalt van een smalle landweg de laatste vochtplekken wegtrekken, is in de dorre Ieperse zandgrond al geen spatje water meer te zien. In de verte waait een donkere stofwolk op als een boer met zijn tractor over zijn akkers rijdt. ‘Hij probeert nog spruitkolen geplant te krijgen in de droogte, maar eigenlijk is hij al te laat’, zegt landbouwer Danny Metsu. ‘Tenzij het de komende weken echt gaat regenen, hebben die planten geen schijn van kans.’ En die bui van daarnet? ‘Die paar druppels? Dat telt niet eens’, zegt Metsu. ‘Dat was nog geen halve liter per vierkante meter, terwijl we in een week 60 à 80 liter nodig hebben.’

    Het weerbericht voor de komende twee weken voorspelt weinig beterschap. Nog voor de zomer goed en wel begonnen is, zijn de Vlaamse waterbuffers aangetast door het uitblijven van maartse buien en aprilse grillen. Met het grootste neerslagtekort ooit gemeten in het voorjaar grepen de provinciegouverneurs deze week vroeger dan ooit in met beperkingen op het watergebruik.

    *DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    DE NIEUWE LIBERO

    *

     … Egbert Lachaert werd gisteren verkozen tot nieuwe voorzitter van de Open VLD. Dit gebeurde met meer dan 60% van de stemmen, waardoor een tweede stemronde overbodig werd…./… Lachaert behoort tot wat men de ‘donkerblauwe liberalen’ noemt, de klassieke liberalen, zeg maar….

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORNER

    Egbert LachTaert. De man is werkelijk, na Mandoline Rutten, de Blauwe druif op de aloude Rode kersentaart. Te mooi om waar te zijn.

    En wat ’al mooie vooruitzicht-woorden in het verschiet. Niets moet. Alles kan. Liberalist tot in de kist. Liberté, Égalité en Fraternité. Excepté het Eigen volk. Dus zeker niet voor Vlamingen met het hart op de juiste plaats waar God het gewild heeft. Die ‘Untermenschen’ nochtans in de meerderheid zijn in dit apenland. Worden alleen geduld vanwege de inkomsten van hun nooit aflatende arbeid. Vlaanderen is en blijft een hardwerkende landstreek die al meer dan 100 jaar nadrukkelijk aan de kant wordt gezet om een kleine minderheid van alle soorten, meestal Franstalige profiteurs, een luilekker leventje te laten genieten.

    En dat blijft zo maar doorgaan. Vorst en Vaderland ter ere.

    Maar er hangt verandering in de lucht. Heb ik mij zo laten wijsmaken in de Tegen Pers.

    Tegen het einde van de (nakende) Grote Vakantie en het herbegin van het Nieuwe Schooljaar ’20-‘21, zou er een nieuwe ‘Regering’ moeten zijn. Verkozen door en voor niet-verkozen ‘verkozenen’ die zichzelf hebben voorgedragen. De Chinese Rode Pest zou dan grotendeels bezworen zijn. Want van de altijd al lege Schatkist is ondertussen door al die ‘Volmachten’ zelfs de bodem weggeslagen. Ook het Hemelwater zal tegen dan en dus na de passage van de Hemelvaart des Heren, met bakken uit de lucht zijn gevallen. Er komen, volgers de Media, Gouden Tijden. Tijd dus om de Grenzen weer open te stellen.

    Wat er dus op neerkomt, dat ons nog amper drie maanden resten, Juni, Juli en Augustus, parend als beesten joelend en op zoveel mogelijk ‘festivals’ dansend als gedrogeerden, verder Het Gouden Kalf te aanroepen. Want dan volgt de jarenlange tocht door de woestijn. Inflatie, hongersnood, armoede en de bedelstaf.

    Maar niet getreurd, de Blauwen zijn aan het nadenken over de redding. Terwijl ondertussen de Vlaamse Meerderheid zichzelf in stelling brengt…

    De stilte voor de storm?

    Of beleven we het uitbarsten van de herovering van ons eigen land? Hopelijk is dat dan minder bloeddorstig dan de herovering van die paar vierkante kilometer kleigrond daar ‘De Tijd’ het hierboven had. De droogte Het Ieperse oorlogsgebied van WO I. Die werden heroverd op 31 Juli 1917 door Engelse soldaten uit Wales (vandaar dus weer de toevallige vaststelling van mijn niet eens bewuste voorliefde voor Wales en voor Cornwall, waarover ik vroeger reeds getuigde). Zie een van onze vroegere city-trips en het tafelgesprek met een der weinige overlevende R.A.F.-piloten die Zuid-Engeland in 1940 vrijhielden van de Nazi Stuka-raids.

    Als ik spreek van de Ieperse kleigronden, bedoel ik de Ieper-vaart Noordwaarts volgend naar de IJzervlakte toe, voorbij bikschote tot in Steenstraete bij het Monument van de Gebroeders Van Raemdonck en de jaarlijkse IJzerwake.

    *

    Toeval bestaat niet en het is dus helemaal niet toevallig dat U hier gisteren kon lezen over de Slagvelden ter verdediging van de Pilkem Ridge die de ingesloten en omsingelde wallen van de Katenstad van uit het Noorden bedreigde.

    **dragen/militaire-en-burgerlijke-geschiedenis/de-slag-van-pilkem-de-gebeurtenissen-van-31-juli-1917-op-het-grondgebied-boezin

    *

    Pilkem Ridge dus. De Duitsers zijn komende uit het Noorden, en de Noordzeekusten, vastgelopen tegen de rechtervoer van de IJzer, in de modder van de IJzervlakte, van Nieuwpoort met sprongen, vallen en opstaan, tot de Franse grens waarin alleen The Ypres Salient als een schiereiland in handen van de Engelsen (en Fransen) waren gebleven…. Tot op die fatale dag slag werd geleverd om niet alleen de verdere Duitse opmars richting Artesië en Parijs te hinderen, maar ook om, de verhoogde spoorlijn naast de vaart Ieper-Diksmuide volgend, terug aan te sluiten bij de Belgisch potten aan de linker IJzeroever.

    Uit de link bij de afbeelding van het Heldenkruis hierboven is vermeldenswaard, dat het Ieperse best kan vergeleken worden met een reusachtig plat soepbord, iet of wat dal-achtig, met rondom uitwaaierend en kring van oplopende ‘ruggen’ die de Engelsen de ene keer ‘ridges’ noemden, en de andere keer ‘hills’ noemen, al naar gelang hun hoogte. Hill 60 en Hill 62 zijn daarvan de meest bekende, ten Zuiden van het soepbord.

    Dat hoogteverschil, 5 tot 15 meter boven de zeespiegel (!) heten wij in onze jeugd, al fietsen, klimmend of berg-af… Gewoon even doorbijten of soms wat uitblazen. Meer niet. Ons kostte dat alleen maar enkele druppels zweet meer of min. Aan de Welche, Ierse en Schotse aanvallers kostte het in die regenachtige zomerdagen en nachten, maar liefst 30.000 jonge levens. In amper 1-2 dagen tijd.

    Maar de boer, hij ploegde voort.

    Vandaag lees ik, dat er nu witte stenen marmeren herinneringsplaten hangen aan ‘Hagebos’ en Street Corner ter ere van (post mortem) de uitreiking van het Victoria Cross van een jonge Schotse sergeant. Nog merkwaardiger is Street Corner, het hoekhuis op het kruispunt in Pilkem zelf (een groepje huizen rond een kleuterschooltje).

    Daar is Het sterfhuis van een jonge Welche dichter, ergens ten velde in de rug getroffen, en daar, door de dokter wijsgemaakt dat maar ’n schaafwonde was, de laatste adem uitblies, met de woorden, ‘Ha, wat ben ik daar nu toch gelukkig om’.

    In vredestijd had, dezelfde dag, de held thuis moeten zijn, om daar een soort Nobelprijs voor de Welche Letterkunde in ontvangst te nemen.

    Naast zoveel Engelse, ook Franse en vooral Duitse jonge levens verwoest om een paar vierkante kilometer boerengrond te veroveren…

    Ach die A19, van even voorbij Kortrijk tot de onafgewerkte brug over het slagveld van Pilkem Ridge, over hoeveel doden razen daar dagelijks vele honderden auto’s voorbij? En als het al een troost kan zijn, hoe en wat niemand die het weet, maar in Hong Kong schijnt er een Pilkem Road te bestaan....

    *

    Zo lang ik in het Ieperse woonde (tot 1961) heb ik, zoals inderdaad iedereen, geweten dat er in elk voorjaar menselijke resten (knoken) werden boven geploegd. Die in veel gevallen, om verder tijdverlies te voorkomen, gewoon wat dieper werden plat gestampt. Het mag dus niemand verwonderen, dat de A19 Kortrijk-Veurne slechts kon aangelegd worden tot deze Pilkem Ridge, plus minis 5 Km breed, dwarste. Daar hield het op en is tot op de huidige dag nog altijd zo. De vooruitgang gestopt door de piëteit voor de vele duizenden gesneuvelden, “known unto God”.

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Met deze ietwat laattijdige publicatie verhoop ik deze zomer nog veel mensen te hebben kunnen interesseren voor de streek waar in feite, direct na de Wapenstilstand van 11November 1918, ook de Vrede in eigen land en dus het Bestuur van eigen land en eigen volk in eigen handen had moeten gegeven worden. De Koning der Belgen had zoiets trouwens voor de oorlog toegezegd. Vechten zoals in 1302 en na de Zege zou Vlaanderen in rechte en in de feiten in ere hersteld worden. Nu, honderd jaar later, staan we nog geen stap verder.

    Niet om te lachen dus.

    En de tijd duurt nog zo lang, tot de volgende Vrije Verkiezingen. Naar Wet en Orde slechts binnen vier jaar….

    Vier jaar…. Even lang dus als ieder van de twee Wereldoorlogen die Vlaanderen hebben geteisterd.

    Gelukkig zijn er andere personen die veel kunnen goedmaken. Pastoor Moeyaert, de Held van Frans-Vlaanderen, pas 100 geworden, is daar het levend bewijs voor. Morgen daarover meer.

     

     

     

     

     

    25-05-2020, 05:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!