MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3820

    Zondag 13 november 2016

    H. Stanislas Kostha, en H. Margaretha van Schotland

    Z. Walter van Utrecht

    Silvietje, die van de rapste niet is, loopt uitgelaten een winkel binnen en vraagt een lange haak om het portier van haar auto langs het venster te kunnen openen omdat ze de deur in het slot heeft geslagen terwijl haar sleutel nog in het contact zat. De winkelier geeft haar zo’n haak en, omdat de operatie ‘slot’ nogal lang duurt, komt hij eens tot bij de wagen kijken om desnoods een handje te hepen. Tot zijn verbazing ziet hij Silvietje met de haak door een spleet van het venster naar de grendel van het portier hengelen terwijl haar vriendin van binnen in de wagen zit te roepen “Een beetje meer naar links, neeeee... een beetje meer naar rechts…”.

     

    De ‘Sint’ van de Toekomst?????

    *

    Herbeleef hier hoe DeWinter aan de maskers van het Parlement uitlegt hoe er een einde is gekomen aan hun eenheidswereld

    https://youtu.be/1VQ4cEPuUeU?list=PL6CCB572959F3584B

    *

    Zwarte' Pieten verdwijnen ook in Vlaanderen

    Van bij de titel wordt gedecreteerd dat ook in Vlaanderen, net als in Nederland, de neger-gekte heeft toegeslagen. Weg de tradities, weg vooral die geur van heiligheid van die brave Bisschop van Tours, weg de Appeltjes van Oranje, weg de stoomboot helemaal uit Spanje: de Iskal heeft dat niet graag meer, want die denken nu met genoeg te zijn om te beginnen met hun eisen.

    Maar omdat ze terecht vrezen dat deze patat toch wat te warm is (93% is tegen bij VTM. Bij VTM!!!) dus verleggen ze het accent naar de huid? Precies alsof die huid belangrijker is dan de hersenen der mensen. Als ze, de wereldverbeteraars, maar hun zin krijgen.

    Later, denken ze, zal ook die goedheilig man plaats maken voor de Grote Kalief uit de Grot van Aladin. Tja, Aladin of …, wat maakt het uit.

    Dat Zwarten of Bruinen allochtonen zijn, krijgt ook al een andere invulling, alleen wij, Blanken, blijven altijd denigrerend het Blanke Ras.

    Dus bestaan er tòch mensenrassen!

    Vooral lachwekkend zijn de Nieuwe Pietennamen. Lees en geniet hieronder mee met de verdwaasde wereldburgers.

    Ach, die voor altijd beschadigde lieve onschuldige kinderziel en wat een taal-verloederende oppervlakkigheden. Met vooral die knipoog naar die tweede betekenis van het woord ‘poet’….

     

    Zwarte' Pieten verdwijnen ook in Vlaanderen

    De Gezinsbond, de Vlaamse onderwijsnetten, producenten van kinderprogramma's, jeugdtheaters en speelgoedketen Dreamland hebben een 'Pietenpact' ondertekend, waarmee ze zich engageren voor een sinterklaasfeest zonder raciale stereotyperingen. De discussie over Zwarte Piet leidde de afgelopen jaren vaak tot heftige reacties, vooral in Nederland.

     

    Het Pietenpact is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, een culturele organisatie die tot doel heeft de cultuur van de Lage Landen te promoten. De bedoeling van het pact is een oplossing te vinden voor het slepende Sinterklaasprobleem, door Piet te handhaven maar alle racistische verwijzingen te bannen.

    Zwarte Piet blijft voor grote verdeeldheid zorgen in Vlaanderen en Nederland, maar talrijke voorbeelden tonen aan dat het anders kan, meent deBuren. De organisatie verwijst naar de roetpieten tijdens de Sinterklaasintocht in Antwerpen en in de film Ay Raymon!, de ongeschminkte Pieten van Nickelodeon en de gouden klimpieten van het Nederlandse warenhuis Bijenkorf.

    "DeBuren is voorstander van levendig debat, maar op een bepaald moment wordt het tijd voor compromis en pragmatiek", klinkt het in een persbericht. "Met dit Pietenpact wil deBuren toewerken naar een constructieve en gedragen oplossing."

    Het pact zet enkele duidelijke afspraken op een rij. "Het uitgangspunt is dat we Sinterklaas vieren zonder raciale stereotyperingen. Voor de rest is de invulling van het feest vrij: de Sint kiest lekker zelf of hij zonder of met pieten – roet-veeg-pieten, regenboog-pieten, ongeschminkte pieten - jong en oud komt verblijden."

    De actie wordt ondersteund door BV's Bart Peeters, Hugo Matthysen en Stijn Coninx en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en scholen in Vlaanderen en Nederland het Pietenpact digitaal ondertekenen.

    Ja, nu ons Maggie de medicatie terugbetaalt aan al wie op losbandige wijze uit, in, of op de kast is gekropen, staan er geen remmen meer op het misbruik van pieten. De kindjes kunnen niet vroeg voorgelicht worden over de wenkende onderbroekenlol tegen dat ze het woord ‘gender’ correct kunnen schrijven.

    En toch is er een goede kant aan het verhaal: de Hereniging der Vrije Nederlanden is een beetje beter bespreekbaar geworden. Daar moet je ge- ‘deBuren’ voor zijn.

    Enne o ja, zou het echt mogelijk zijn dat de Vlaming en Katholieke Aartsbisschop Jozef DeKesel zijn schapen terugfluit, door er een paar flinke Duitse Herders Honden op af te sturen. Vooral diene Stoute Boef met de zak in. Sinte Nicodemus moet niet ver zoeken: de naam Lieve Boeve staat bovenaan de lijst met kandidaten voor eeuwigdurende verbanning.

    Kleine PeS

    Vooral die ‘roetpieten’ zijn goddelijk voor kinderen uit die onaanzienlijke rijen ‘woonblokken’ en appartementen in die stadswijken waar vuurtje stoken er niet meer bij is.

     

     



    13-11-2016, 12:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3819

     

    Zaterdag 12 novemb 2016

    H. Lieven, H. Josafat

     

    ® ‘t Pallieterke

    *

    WERELDSCHOKKENDD NIEUWS

    https://youtu.be/1VQ4cEPuUeU?list=PL6CCB572959F3584B

     

    De striemende aanklacht van Filip DeWinter in het Brussels Parement die U wel niet zult terugvinden op het scherm of in de corrupte media. Het complete halfrond wordt geconfronteerd met hun eigen failliet.

    Ja, mannekens, hoe moet dat nu verder met jullie, want ‘times are changing’

    Proficiat Vlaams Belang met Uw TV-uitzendingen die wel zeer spoedig tot de meest bekeken zullen worden in heel media-land.

     *

     

    *

    ’T Pallieterke. Anderen nemen het graag te grazen, ik graas er graag in. Omdat het gras daar altijd groener is.

     

    ’t Pallieterke. Het schrijft de dingen altijd zoals ze zijn. Het schrijft – spreekwoordelijk – met een goed hart en een slecht karakter.

     

    ’t Pallieterke is een soort levend geweten van de Vlaming. Heel zeker.

     

    “t Pallieterke choqueert als het Paul Magnette bedankt voor zijn nederlaag inzake CETA, omdat diens ‘deelstaat’ zich nu ook feitelijk gevangen voelt in dat Coburger keurslijf.

     

    ’t Pallieterke heeft groot gelijk als het stelt dat de VZW Arrogantie maar blijft doorgaan met ploeteren in het politiek moeras om de verkeerde vijand te kunnen bevechten.

    Maar waarom ’t Pallieterke niet schrijft dat, moest de VZW-Arrogantie de rangen willen sluiten met het Vlaams Belang, de volgende 24 uur de Vlaamse Onafhankelijkheid in alle legitimiteit in het Vlaams Parlement kan uitgeroepen worden?

    De vraag stellen is ze beantwoorden.

    Eerst handelen, vervolgens nadenken over de nieuwe opportuniteiten. Nu blijft dat ouwehoeren in de marge. Wat het Vlaams Parlement nu doet en blijft doen tot in der eeuwigheid, is de koe bij de staart grijpen.

    Misschien dat er eerst ‘ns een geweldige aardschok moet komen genre Brexit en een bliksemflits als van de soort van 8 November.

    *

     

    De N-VA blijft koppig inbeuken op verkeerde tegenstander.

    N-VA is er welkom. Zou Vuye dat niet inzien?

    De professor speelde – op het terrein van de tegenstander – eerder voorbije zomer iets te roekeloos met lucifers. Kritiek op de collega’s, die “slaafs achter het politieke genie van De Wever aanlopen”, dat werkt voorspelbaar averechts. Bij collega’s en bij de chef. Nog geen week later lagen Vuye en Wouters buiten. Maar Vuye ziet nog altijd niet wat er toen fout was aan dat zinnetje, en vindt De Wever “een klein beetje kleinzerig”.

    Fiches

    Vuye lijkt niet helemaal te snappen hoe de pers politici “vangt”. Dus gaat hij door. Partijleden zitten in een carcan, de partijtop eist onderwerping aan de debatfiches. Dat De Ceulaer en volgelingen hitsig reageren op dit soort steekkaartjes, viel te verwachten.

    Dat Vuye en Wouters hun communicatie er staatshervorming moesten voorleggen aan ondervoorzitter Sander Loones, behoort tot het normale overleg, toch? En laat ons wel wezen, elke partij gebruikt dit soort fiches als partituurtjes voor het eigen orkest. “Stel u voor, wij bereiden ons voor op een interview. Misdadig. En wij zijn het vaak eens binnen de N-VA”,

    twitterde kamerlid Valerie Van Peel, recht in de roos.

    Vuye wilde - eens fractievoorzitter af - geen pion zijn op de tweede rij. Hij vindt dat zijn kritiek op zomerse kwakkels van zijn collega’s

    Peter De Roover (“een beroepsverbod invoeren”), Nadia Sminate (algemeen boerkiniverbod) of Jan Jambon (politierazzia’s bij illegalen, “een enorme kemel”) moet kunnen. Inderdaad, maar hoe en waar?

    Alle begrip voor Vuye, die zoals wel meer academici botst met de realiteit van het politieke spel, met zijn conventies, partijtucht en particratie. Maar die horen er nu eenmaal bij.

    Het verwijt van Vuye dat de N-VA het confederalisme pas nu weer ter sprake brengt, nu hij weg is, stelt ook weinig voor. Ook hij en Wouters hielden zich lang aan de strategie van stilte.

    Zijn kritiek op de allergie van De Wever voor de PS is ook vreemd. Sociaal-economisch valt er met die partij niet te besturen. De sociaaleconomische tegenstellingen tussen noord en zuid zijn gigantisch groot en spinnen door zowel elk dossier. Dan moet je op je strepen

    staan.

    Misschien is de sociale kritiek dan terecht?

    Vuye - een taalgrensbewoner met een Vujo-verleden - behoorde tot de sociaal-progressieve kant van de N-VA en noemt zichzelf ook “ethisch progressief”.

    Op sommige punten heeft Vuye natuurlijk gloeiend gelijk. “Het centrale probleem van de Belgische staat is de complexiteit ervan”.

    Aan zijn studenten krijgt hij het niet meer uitgelegd. Rationeel lijkt ons ook zijn optie om in latere afspraken de staatsschuld confederaal te houden om paniek op de financiële markten te voorkomen. Maar denkt de N-VA-top daar anders over?

    Alternatief

    Wat is het alternatief van Vuye en Wouters dan? “We moeten ons op een rationele manier afvragen wat we best samen kunnen doen.

    De rest moeten we splitsen”, zegt Vuye. Zelfde vraag. Moet Vlaanderen eenzijdig de onafhankelijkheid uitroepen, zoals Vlaams Belang dat zou willen?

    Zoals Schiltz al zei: het Vlaams Parlement zou zoiets kunnen... als haar sterke arm het wil.

    In de beste omstandigheden, dus. Die zijn er vandaag niet. Een Vlaamse meerderheid hiervoor is er vandaag in geen geval. Samenwerken met het VB zal Vuye niet doen, ook al is hij tegen het cordon. Op communautaire punten misschien wel, maar inzake mensenrechten is de kloof te diep. Maar ook hij heeft zijn debatfiches: “Wij willen niet achter een cordon terechtkomen... wij willen op een inhoudelijke manier aan politiek doen.”

    Bon, weg van de treuzelende N-VA, weg van Vlaams Belang lanceert Vuye deze doordenker: “een onafhankelijk Vlaanderen binnen een confederatie”. Kunt u nog volgen?

    Klem

    Neen, we zijn niet meteen laaiend enthousiast over de duo-slim van Vuye en Wouters.

    Maar evenmin over de klem die de N-VA zet op haar eigen communautair en sociaal profiel.

    Dat communautaire zal nog meevallen, omdat de tegenstellingen tussen Vlaanderen en de andere gewesten gewoon niet invriesbaar zijn. Wat Magnette rond CETA deed was ook voor Vlaanderen een stap vooruit. Europa

    praatte met de president van een deelstaat en ook in het zuiden is er nu een grote partij die een vuist maakt naar het Belgische systeem waarin ze buitenspel is gezet. Goed zo.

    Is de N-VA - zoals Vuye nu zegt - een “liberale partij” geworden? Welnu, de manier waarop ze zelden of nooit haar liberale partners viseert, maar des te meer haar natuurlijke bondgenoot CD&V, doet ons denken van wel. En dat is dom.

    Volgens Gazet van Antwerpen (5 nov.) staat het huwelijk tussen beide vroegere kartelpartners op springen. Carl Devos heeft het in De

    Morgen over “De gewapende vrede” (7 nov.).

    De Wever gunt CD&V niet de meerwaardebelasting die Beke en Peeters als trofee hopen binnen te halen (N-VA mikt op een lagere ven

    nootschapsbelasting, Open Vld op het mobilseren van spaargeld als economische brandstof).

    Wie de dichtste politieke bondgenoot permanent schoffeert voldoet misschien aan de wetten van de electorale dynamica (vang kiezers aan de grenzen, op aanpalend grondgebied), maar zaagt aan de poten onder de eigen

    macht. Punt aan de lijn.

    Over de vraag van CD&V moet er toch een compromis mogelijk zijn, dat beide partijen tegemoetkomt? Zou het Kapitaal voor een beetje meerwaardebelasting op de vlucht

    slaan, zoals N-VA zegt te vrezen? “Zwans naa ni e ”...

    Een beetje meer respect voor wie onderaan de ladder bengelt, is dat fout? Grotere bedrijven kunnen tegen zo’n stootje, wat de immer onderkoelde minister van Financiën Johan Van Overtveldt daar in zijn beleidsnota ook over mag zeggen.

    Moeilijk. De N-VA lijkt er genoegen in te scheppen soloslim te kunnen spelen. Zo maakt de partij fouten in haar financieel-economische, sociale en communautaire strategie.

    Voorop het financieel-economische. Op het economische verhaal van de N-VA zit ruis. Ze mist de moed om consequent te wijzen op de belangrijkste oorzaken van de budgettaire problemen: onze deuren staan te wijd open voor nieuwkomers (goedkope arbeidskrachten, handig voor sommige ondernemers) en jaarlijks blijven we structureel miljarden versassen van een niet-socialistisch naar een socialistisch landsdeel. Ondertussen speelt het orkest van de francofonie ‘De wonderbaarlijke genezing van Wallonië’.

    Dan het sociale. Op het grote N-VA-verkiezingscongres was voor de geoefende luisteraar al duidelijk dat de koers door veel leden te liberaal werd bevonden. “We zijn géén liberale partij... We zijn een gemeenschapspartij”, zei Vuye.

    “We zijn niet de partij van de rijken”, zei Bart De Wever toen. En wat zegt de partij vandaag?

    En tot slot het communautaire. De christen-democraten zullen in 2018 én 2019 mee de knikkers verdelen. Samen met CD&V ging De

    Wever de strijd aan tegen Het land van Paars en Waal. Nadien trok N-VA de communautaire sluier aan. En nu?

    “De N-VA heeft in 2014 wel voldoende gewonnen, maar de anderen niet genoeg verloren”, was geen domme analyse van De Wever.

    Zal het in 2018 en 2019 anders zijn?

    Naar aanleiding van de moeilijkheden met zijn Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters zei Bart de Wever onlangs dat hij de kritiek vanuit de Vlaamse Beweging “ten dele aanvaardt”. Dat incident, dat leidde tot de exodus van de twee kamerleden, ging over communautaire strategie, maar ook over partijdiscipline en andere politieke menings-verschillen. Dat geheel wordt veel voor een man alleen.

    Elders weg geritst bij een gelijkgezinde.

     

    “Na de “Brexit” en de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is de toekomst van de gevestigde Europese politieke partijen onzeker. Terwijl de voorzitters van “rechts-populistische” partijen juichen, wordt de macht van het politieke establishment in Europa meer dan ooit bedreigd. De te leren les luidt: “dat ook kleine partijen met een grandioze boodschap verkiezingen kunnen winnen”.

    *

    Zelf zou ik het niet beter kunnen verwoorden, dan

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

     

    12-11-2016, 17:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3818

     

    Zaterdag 12 november 2016

    H. Lieven, H. Josafat

    Drie konijntjes zijn al spelende met een poot in een strop blijven hangen en, hoe ze zich ook weren, ’t lukt hen niet om die weer los te krijgen. Zegt één van die drie: “Als ze ons vinden, zijn we gezien. Laten we die poot afbijten, zo kunnen we nog op drie poten wegvluchten.” Ze bijten alle drie een poot af en lopen zo snel ze kunnen weg maar de derde is nog altijd aan ’t bijten als de anderen terug komen om te zien waar hij blijft. “Waarom blijft ge toch hangen?” vraagt één der ontsnapte konijntjes, “straks komt de stroper er aan en hij zal u te pakken hebben.” – “Wel,” antwoordt het derde konijntje verdrietig, “’t wil maar niet lukken. Ik heb nu al drie poten afgebeten en ik zit nog altijd vast.”. Dat zijn toeren hé en dat gebeurt doorgaans niet met de slimme!

    *

     

    WERELDSCHOKKENDD NIEUWS

    https://youtu.be/1VQ4cEPuUeU?list=PL6CCB572959F3584B

     

    De striemende aanklacht van Filip DeWinter in het Brussels Parement die U wel niet zult terugvinden op het scherm of in de corrupte media. Het complete halfrond wordt geconfronteerd met hun eigen failliet.

    Ja, mannekens, hoe moet dat nu verder met jullie, want ‘times are changing’

    Proficiat Vlaams Belang met Uw TV-uitzendingen die wel zeer spoedig tot de meest bekeken zullen worden in heel media-land.

     

    Coburger kleine en grote, vooral grote kantjes moeten dringend met bekwame spoed en onder Hoge Druk, ge-Kärcherd worden.

    Dit stukje gaat over

    Het einde van Smurfenland

    *

    Met een gevoel van opluchting zie ik de aangezichten van de Vlaamse Voorvechters meer en meer in het openbaar verschijnen. Precies alsof het hoernalistenheir al nattigheid voelt. Want hun Franscouillionse kant weet drommels goed hoe het er in Frankrijk begint uit te zien. Die Marine La Plume is heus geen pluimgewicht meer, maar eerder een blok graniet waartegen de rode golven te pletter slaan.

    En daar is ook die Geert Wilders, die maar niet klein te krijgen is. Zelfs niet met de gemeenste trukken van de Rode Foor.

     

    En wonder-boven-wonder: die van het Vlaams Belang blijken ook niet meer zo besmettelijk te zijn als gedacht. Ze mogen zelfs een eigen mening hebben. Maar mogen nog wel niet uitspreken, van zodra er nog maar vermoed wordt, dat heikele zaken te berde komen. Dan worden ze onmiddellijk op de meest onbeschofte manier het woord afgenomen. De Islam is taboe. De ‘Transfers’ zijn taboe. Obama is taboe. Kortom, alles is taboe at de Slinkxe kliek (gedwongen) aanbidt. In het beste geval worden ze bedolven onder een vloed bezwerende spraakwatervallen, zodat hun woorden verloren gaan.

    Alleen beseffen die nog niet hoe rap het kan gaan om de boeien los, de banden breekt: de Vrijheid ligt binnen handbereik.

     

    Amper 4 dagen is de toestand in de V.S. ten goede gekeerd, of we zien onze Annemans reeds vriendschappelijk aan tafel met o.a. Rik Torfs, Pieter Crembo, thesaurie specialist Paul D’Hoore, enfin, met de ‘opiniemakers van de VTM. Almaçy en Calf-O moeten mierenzuur plassen terwijl ze hun woede oefenen voor de spiegel in de badkamer.

    Het Capitool werpt dus zijn schaduw vooruit! Het dringt door dat de ‘Nationalisten’, die daar de Republikeinen worden genoemd, overal in de meerderheid zijn. In het Congres, in de Senaat en nu nog met de President van alle Amerikanen daar bovenop, is de klus zo geklaard. Het geeft hen blijkbaar te denken…

    Nu nog bij de volgende verkiezingen met de Kärcher door de vermolmde instellingen gaan, en Broekzele kan worden schoon gespoeld. Zodat alle bespiegelen als onderstaande dan voorgoed tot het verleden behoren….

    De mening van ‘t Pallieterke

     

    Aftocht op alle fronten

    Vorige maand brachten zowel de federale als de Vlaamse regering in de respectievelijke parlementen hun jaarlijkse goednieuwsshow bij de start van het politieke jaar.

    Nadat de N-VA twee jaar geleden haar   Vlaams   programma   in   de   diepvriezer   stopte,   konden   haar    kiezers alleen maar hopen dat er toch op andere vlakken (het sociaal-economische,   veiligheid,   immigratie,) vooruitgang zou worden geboekt...

    Maar wat bleek: ook op die fronten blies N-VA de aftocht.

    VLAAMSE REGERING

    Minister-president   Geert   Bourgeois   was   fier   dat   de   Vlaamse begroting “in evenwicht werd gebracht”

    Dat dit slechts lukte mits een resem boekhoudkundige trucs werd er niet bijgezegd.

    En getrouw aan het ordewoord van de Grote Leider, hield Bourgeois zijn   mond   over   welke   Vlaamse verzuchting dan ook. VB-fractie voorzitter   Chris   Janssens   kapittelde hem: “Helaas niets over de schandelijke jaarlijkse transfer van 12 miljard euro naar het zuiden van het land, niets over initiatieven tegen de voortschrijdende verfransing van Vlaams-Brabant, niets over het feit dat Brusselse gemeenten massaal hun voeten vegen aan de taalwetgeving door Nederlandsonkundig personeel aan te werven, niets over een noodzakelijke   verdere   uitbreiding van de Vlaamse bevoegdheden. Uw auto met draaiende motor waarover u zo graag spreekt, is niet alleen geen zwart-gele auto, er plakt ocharme zelfs geen VL-stickertje meer op.”

    Op sociaal vlak doet de Vlaamse regering al niet beter: rusthuizen die steeds meer kosten, 105.000 gezinnen die vele jaren wachten op een sociale woning, vermindering van de woonbonus, hogere onderwijsfacturen, verdubbeling van de zorgverzekeringspremie,   duurder  

    water,   hogere   verkeersbelasting, stijgende tarieven bij De Lijn, Turteltaks...

    Chris Janssens verweet de minister-president ook dat hij weigert in te zien dat onze samenleving ten gevolge van de massa-immigratie groot gevaar loopt: geen woord over Erdogan-Turken die rel schoppen, over de pakken belastinggeld voor Turkse staatsmoskeeën, over het

    bloedbad   dat   moslimextremisten op 22 maart aanrichtten, over de islamisering van ons onderwijs...

    BELGISCHE REGERING

    Barbara Pas wou op haar beurt van leer trekken in het federaal parlement. Na de dagenlange verwijten tussen   regeringspartners   N-VA, VLD en CD&V was daar alle reden toe. Maar dat was buiten de Belgische waard, Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) gerekend.

    Die bestond het om na de tussenkomsten van de ‘grote partijen’ het debat stil te leggen om premier Michel zo de kans te geven reeds rond 19 u. - tegen het avondjournaal! - te reageren. Omdat de kleinere fracties hierdoor monddood gemaakt werden, verlieten zij uit protest tegen deze verkrachting van het Kamerreglement het halfrond.

    Onze fractieleidster in de Kamer had nochtans een en ander te zeggen:

    “Meneer de premier, collega’s van de meerderheid, wat u bindt is het feit dat u elkaar niets gunt. Dat u zich vastrijdt in symbooldossiers in plaats van aan de lange termijn te denken. U bent het er alleen over eens dat er in de heikele dossiers geen akkoord is. ‘Agree to disagree’. In geen van de drie conflictdossiers werd een beslissing genomen. Uitstel tot een later onbeslist tijdstip, want u kan zelfs niet akkoord gaan wanneer er over die dossiers een beslissing zal vallen.”

    GEEN KOMMA

    Dat er in de regering-Michel/DeWever nog geen Vlaamse komma mag geplaatst worden wisten we dus, maar dat er dan ten minste sociaal-economisch orde op zaken zou gesteld worden... bleek niet echt uit de beleidsverklaring. Onze fractieleidster in de Kamer was van plan dit falen te hekelen: “Als u er werkelijk voor wil zorgen dat de economische situatie in dit land stabiel is, dat investeren loont, u hier eindelijk voor een ondernemingsvriendelijk klimaat wil zorgen, dan doet u dat zeker niet door een verlaging van   de   vennootschapsbelasting   op de lange baan te schuiven en door – nogmaals - een verhoging van de roerende voorheffing tot 30%. Die belasting is op 6 jaar tijd maar liefst verdubbeld [...]

    De beloofde kracht van verandering was nochtans dat de ‘cijfertjes op orde zouden komen’ tijdens deze legislatuur. N-VA heeft er de inzet van deze regering van gemaakt. Het begrotingsevenwicht was de voorwaarde, de reden waarom het   communautaire   jarenlang   de koelkast ingaat. N-VA heeft van het budgettair aspect eigenlijk haar handelsmerk gemaakt; het is als het ware

    de bestaansreden van deze coalitie.

    In uw beleidsverklaring houdt u nu nog vast aan een begrotingsevenwicht in 2018, maar er is niemand meer die gelooft dat het op deze manier gaat lukken.”

    Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: er wordt géén werk wordt gemaakt   van   echte   besparingen.  

    Bijvoorbeeld inzake de miljardentransfers naar de EU, de gigantische kost voor het “Wir-schaffen-

    das” -beleid   dat   Theo   Francken slaafs uitvoert (1,5 miljard euro/jaar), de schandelijke miljardendeal met Turkije (omdat wij onze eigen grenzen blijkbaar niet zelf kunnen bewaken.

    Als eenmaal de Regering in de USA zal geïnstalleerd zijn (en wees gerust, den Donald kent zijn Pappenheimers op zijn duimpje. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan). In de korste keren zal gebeuren aar de Anglofiel A.H. van droomde: thé drinken met Churchill op Trafalgar Square. Maar waar toen het water (van het Kanaal) veel te diep voor was, is nu kinderspel geworden, want den Donald en de Poet zijn al van lang voordien goede vrienden. En zeker geen vijanden.

    Wat er vooral te gebeuren staat, is o.a. de Islam zodanig in de tang nemen tot die figuurlijk als letterlijk tot een zucht verschrompelt en voor de zoveelste keer verdwijnt in de nevelen der tijd.

    En waar vrede heerst, komt de welvaart als vanzelf.

    Maar ik vrees dat Beëlzebub, onder welke vorm dan ook, zich toch niet zo gemakkelijk terug in de Hel zal laten duwen.

    En aan de straatprotesteerders in de USA zou ik graag 1. de spelregels van de democratie nu eenmaal zijn wat ze zijn, 2. Dat de belabberde toestand waarin zij denken te verkeren veroorzaakt werd door de voorgaande Leiders, en niet door degene die nu aan de Macht komt, en 3. zoals Luis de Funès zei toen hij de kast open trok waarin de brokkenpiloot schuilde: ‘wait and see’. Brussel en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd.

    PS

    De klucht hierboven van de 3 x 4 konijnenpootjes, da’s er ene voor de Grote Grote Sprong Voorwaarts van de VZW Arrogantie. De Winstgevende Vereniging Zonder Doel.

     



    12-11-2016, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3817

     

    Zaterdag 12 november 2016

    H. Lieven, H. Josafat

     

    *

    WERELDSCHOKKENDD NIEUWS

    https://youtu.be/1VQ4cEPuUeU?list=PL6CCB572959F3584B

     

    De striemende aanklacht van Filip DeWinter in het Brussels Parement die U wel niet zult terugvinden op het scherm of in de corrupte media. Het complete halfrond wordt geconfronteerd met hun eigen failliet.

    Ja, mannekens, hoe moet dat nu verder met jullie, want ‘times are changing’

    Proficiat Vlaams Belang met Uw TV-uitzendingen die wel zeer spoedig tot de meest bekeken zullen worden in heel media-land.

    *

    In 1492 ‘ontdekte’ een zekere Christoffel Colombus, Venetiaan in dienst van de Koning van Portugal, met de Santa Maria onder zijn voeten, Amerika. Vespatianus, die zij naam gaf aan die Nieuwe Wereld, doet er even niet toe. Het was Colombus en met hem de Portugezen, die met de reputatie wegliepen.

    Op 8 November van dit jaar werd Amerika her-ontdekt en mogen we voortaan spreken van de Nieuwste Nieuwe Wereld.

    De N.N.W.

    Er is dus één man opgestaan om ons te laten zien wat kan. Aan ons, dwergen dus om de door de Reus Goliath aangegeven richting te volgen. En het illustreert zeer duidelijk waarom er niet het minste gehoor moet uitgaan naar Slinkxe potentaten die nu dreigen van hun voetstuk te tuimelen…

    We beleven het dus dat het werk van maar één man alleen het aanschijn van de hele Westerse Wereld zal veranderen. En dat die wereld dus niet verder zal afzakken naar het barbarendom (de islam) of naar de destructie theorie der slinkxe mane-plassers.

    Belangenvermenging!!!!

    Het grote woord is er uit: belangenvermenging. Precies alsof deze reus Goliath dat niet zou aankunnen.

    Belangenvermenging!!!!!!

    Maar datzelfde woord is nooit gevallen toen er een Moslim-Broeder datzelfde begrip ongestoord aan zijn laars kon lappen. De hele wereld met alle middelen (meest valse) de Islam opdringen: was dat geen belangenvermenging?

    Moest ik aan denken toen dwerg Obama binnen de 24 uur zijn Opvolger privé wilde spreken.

    Ja maar Barackske, met deze Reus Goliath ben je met je bedotterij wel aan het verkeerde adres. Met alle Chinezen, maar niet met den dezen….

    De opgetrommelde maar wel als zeer spontane straatprotesten spreken boekdelen. Amaai voor ‘Slinkx’ als die zich willen laten identificeren met dergelijk gespuis. Een soort mensen waarvoor ze nota bene zelf verantwoordelijk zijn na decennialang Slinkx bestuur.

    En ja natuurlijk heeft Trump ook gebreken. Die zijn waarschijnlijk in verhouding tot zijn goede kanten, ook enorm. En dan?

    ‘Et Alors,’ dat was toch ook de wedervraag van Mitterand, de slinkxe Franse President van weleer, als het over zijn onwettige kind(eren) ging.

    *

    Wat met Trumps zakenimperium wanneer hij president wordt?

    Bron: Washington Post,

    Wanneer Donald Trump in januari het presidentiële ambt op zich neemt, wordt hij geconfronteerd met belangenconflicten van een omvang die ongezien is in de geschiedenis van de VS. De miljardair bezit meer dan 500 bedrijven en is niet van plan om daar tijdens zijn ambtstermijn afstand van te doen.

    Donald Trump heerst over een miljardenimperium met meer dan 500 bedrijven. 91 procent van zijn ondernemingen zijn voor 100 procent in zijn handen: onder andere luxehotels, vastgoedbedrijven en golfterreinen over de hele wereld.

    Wanneer Trump in januari 2017 in de voetstappen van Barack Obama treedt, leidt dat bijgevolg tot ernstige belangenconflicten tussen Trump - de zakenman en Trump - de Amerikaanse president.

    Veel bedrijven en projecten van Trump in de VS en in het buitenland genieten van belastingvoordelen of overheidssubsidies.

    De volledige omvang van Trump’s zakenrelaties over de hele wereld is ongeweten. Hij heeft de voorbije maanden pertinent geweigerd om zijn belastingaangifte openbaar te maken. Daaruit zou nochtans belangrijke informatie over zijn financiële holdings en buitenlandse rekeningen naar voren komen. In het verleden hebben presidentskandidaten wel altijd zonder problemen hun belastingaangifte bekend gemaakt.

    Belangenconflicten

    Sommige van zijn bedrijven hebben schulden bij Duitse en Chinese banken en zijn dus afhankelijk van deze instellingen. Een ernstiger potentieel conflict stelt zich ook voor Trumps investeringen in landen die gekoppeld zijn aan de VS door moeilijke diplomatieke betrekkingen, met inbegrip van Saoedi-Arabië en China.

    De grootste geldschieter van Trumps zakenimperium is Deutsche Bank, een Duitse financiële instelling die op dit ogenblik onderhandelt over een schikking met het Amerikaanse departement van Justitie over vorderingen aangaande de desastreuze hypotheken die de bank verleende tijdens de huizencrisis. Justitie wil de bank een boete van 14 miljard dollar opleggen: een gigantisch bedrag dat het bedrijf op de rand van afgrond kan brengen.

    Er zijn ook sterke aanwijzingen dat Trumps bedrijven grote sommen geld ontvingen van Russische investeerders. Rusland is een van de grootste tegenstanders van de VS. Trump heeft in het verleden al meermaals laten verstaan dat hij hoopt om nieuwe vastgoedbedrijven in Rusland op te starten.

    De belangenvermenging is ongezien, onvermijdelijk en "zorgwekkend", zegt Ken Gross, een advocaat die in het verleden zowel Republikeinse als Democratische kandidaten adviseerde. "Hij heeft investeringen in bedrijven in onvriendelijke landen en die bedrijven hebben vaak banden met die plaatselijke politiekers

    *

    Wat één enkele man vermag in maar één mensenleven, is, ‘amasing’, om het met een hedendaags woord te zeggen. Stel U voor dat de Venetianen geloof hadden gegeven aan de goed beredeneerde maar miskende mogelijkheden van Christoffel Colombus, dan had niet de Koning van Portugal zijn rijstepap moeten roeren met gouden lepeltjes, maar de Doge van Venetië. De Geschiedenis zou er heel anders hebben uitgezien en Cortès zou geen Cortès hebben geheten, maar Lorenzo il Magnifico. En wie weet, waren de Venetiaanse Staten dan niet gaan groeien tot in het Tweestromen Gebied van Tigris en Eufraat en misschien wel zou de Bosforus nu nog altijd de Poort naar het Oosten zijn geweest, naar China en Indië.

    Een gemiste kans, waar Mekka dankbaar misbruik van heeft gemaakt….

     

     

    12-11-2016, 14:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3816

    .

    Zaterdag 12 november 2016

    H. Lieven, H. Josafat

    Dank zij de PS:

    Wallonië in de Vaart der Volkeren….

    Het was te verwachten dat zij het ook deze keer niet verwacht hadden. Neen, natuurlijk niet, want Slinkxe potentaten kijken nooit vooruit, zij gebruiken de zijspiegels. Trump was zelfs nog niet eens verschenen in hun achteruitkijkspiegels. Dat kan voor dat soort lieden immers maar als ze de realiteit van de gebeurtenissen al lang achter de rug is.

    En nu zijn ze vooral beducht voor de gloriool rond hun eigen persoontje. Stel U voor dat het Vlaams Belang voortaan niet meer doodgezwegen kan worden. Omdat het nu ook de wind in de zeilen krijgt, net als die Marine Le Pen of die Geert Wilders. Ze vrezen met in ’t diepst van hun gedachten treinladingen tegelijk naar de kampen te worden afgevoerd. Iets dat ze zelf in petto hielden voor als de tijd daarvoor zou gekomen zijn. Iets anders kunnen ze niet ontwaren, want ze kijken immers via de zijspiegels… achteruit.

    Moesten ze op tijd de tekenen des tijds zien, ze zouden snappen dat dit niet het einde der wereld is. Maar integendeel, het einde van het Grote Begin dat van start ging na Mei 1945. Voor de 2de keer in 100 jaar tijd waren de Westerse Volkeren elkaar te lijf gegaan op leven en dood en daar zou nu voorgoed een einde aan komen. Dachten ze. Maar het liep verkeerd. Eerst moest de Slinkxe Gedachte van een wereld globalisatie, een dood geboren kind, van de baan. Niet van onderen uit, maar van binnen uit, moest de Vernieuwing komen.

    Waar na de ‘Inleiding’, die nu wel zoiets als de laatste loodjes legt, komt het ogenblik waarop overal ter wereld de afgewerkte weefsels op de markt moeten komen om onderling van Oost naar West met elkaar te worden verhandeld.

    Het voorbereiden van zowel de ketting als de inslag is af, het eigenlijke weefstuk zonder einde begint te groeien. Laat nu maar de schietspoelen vliegen, ‘djikke djakke karalkoltjes klits-klets, spoel zal en ze kochten een pond sa vieren’, de wereld roept om boter, boter, boter, boter bij de vis….

    TRUMP IS PRESIDENT

    Donald Trump verslaat Hilary Clinton. Op Vlaams Belang na staat geen enkele politieke partij in ons land te juichen. Donald Trump verslaat Hilary Clinton. Op Vlaams Belang na staat geen enkele politieke partij in ons land te juichen. Maar terwijl de federale en de Vlaamse regering hun woorden wikken en wegen, schiet de Waalse regering met scherp: "Er breken donkere tijden aan."

    Premier Charles Michel heeft, nadat hij Trump feliciteerde, zijn bezorgdheid geuit over de vrede, de veiligheid en de stabiliteit in de wereld. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders hoopt dat Amerika niet op zichzelf zal terugplooien, een tendens die hij ook in Europa en zelfs in eigen land ziet. "Wanneer Le Pen Trump feliciteert, is alles gezegd. Er breken donkere tijden aan", tweette Waals minister-president Paul Magnette. Ook Rudy Demotte, minister-president van de Franse gemeenschap, reageerde via Twitter: "Walgelijk: de VS lijkt zich in een rampzalig avontuur te storten". Groen-voorzitster Meyrem Almaci ziet de overwinning van Trump als slecht nieuws voor de wereld, de economie en het klimaat.

       Beurzen worden nerveus over verkiezingen VS

    Jawel, de meeste Belgische politici zijn verrast. Zelfs Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken. Hij had het natuurlijk vurig gehoopt dat Donald Trump president zou worden, maar lang niet verwacht. "De democraten, zijn eigen partij, de media en de peilingen. Hij had alles tegen. Maar vannacht heeft hij het toch waargemaakt."

    Maar hoe verbouwereerd ook, geen politicus in dit land die de Amerikaanse stem in twijfel durft te trekken. Zelfs rabiate tegenstanders van Trump bijten op de lippen. "Het heeft geen zin om mensen te verwijten dat ze op Trump stemden", zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci. "We moeten kijken naar hun beweegredenen." Dat zegt ook haar collega-voorzitter Gwendolyn Rutten - grote fan van Hilary Clinton: "De uitslag is onverwacht, maar de kiezer heeft duidelijk gesproken."

    John Crombez van sp.a wijst er op dat dit nu eenmaal democratie is. "Dit is de middenklasse die revolteert door gewoon haar stem uit te brengen." Wouter Beke, CD&V-chef, ziet het met lede ogen aan: "Trump, de kleren maken de man. Dat zal wel. Maar ik hou niet van zijn kleren. Wat verschil met 2008 toen hope en change de hele natie op sleeptouw nam."

    Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever moeten we eerst maar eens afwachten welke politiek de nieuwe president en het Amerikaanse parlement gaan voeren. "Het is in ons belang om de VS niet de facto aan te zetten tot isolationisme. Evenmin moeten we bijdragen tot gevoelens van onzekerheid die nefast zijn voor de wereldeconomie. Enthousiasme is geen noodzakelijke voorwaarde om goede relaties en stabiliteit na te streven. Verantwoordelijkheidszin zal ons verder brengen dan emotionele uitbarstingen."

    Ook premier Charles Michel deelt felicitaties uit, maar geeft fijntjes de wens mee dat Trump een verenigende president zal zijn die open staat voor een respectvolle dialoog. "Ik hoop dat België en de Verenigde Staten dezelfde waarden van vrijheid en tolerantie zullen blijven verdedigen." Tegelijk snijdt hij een heikel thema aan: de NAVO. Het bondgenootschap is voor Trump allesbehalve heilig. Hij hamerde er tijdens de verkiezingscampange meermaals op dat de Europese bondgenoten meer moeten bijdragen.

    Belangrijke bondgenoot

    Hij wijst er ook op dat de Verenigde Staten een belangrijke bondgenoot voor vrede, veiligheid en stabiliteit zijn in de wereld. "Het is meer dan ooit mijn overtuiging dat een sterk en overtuigend Europees project noodzakelijk is". België zal zich blijven inzetten in deze dynamiek. "Ik hoop dat u steun blijft geven aan het Europese project en mede de veiligheid blijft waarborgen in het kader van de NAVO."

     

    Buitenlandminister Reynders maakt zich ook bedenkingen. "We zullen zeer waakzaam moeten zijn over de beslissingen van de nieuwe Amerikaanse leiding", zei hij. Hij hoopt "dat Amerika zich niet op zichzelf zal terugplooien en dat de toekomstige president "Amerika kan verenigen". Het op zichzelf terugplooien is volgens hem een sterke tendens. Hij verwees niet alleen naar de Verenigde Staten, maar ook naar Europa met de brexit en naar België waar we zagen "dat Wallonië zich niet wilde openstellen voor internationale handel".

    Reynders ziet in de Amerikaanse verkiezingen een kans voor Europa om zich te versterken, onder meer via een Europese veiligheids- en defensiebeleid. "Er wordt in de wereld op een sterkere stem van Europa gewacht."

    Vicepremier Jan Jambon

    "Het neemt onverwachte wendingen aan. Wat je niet voor mogelijk achtte, is aan het gebeuren." Zo reageerde vicepremier Jan Jambon (N-VA) op de voorlopige uitslag waaruit bleek dat Trump de nieuwe president wordt. Jambon wijst erop dat dit allicht impact zal hebben op de bijdrage van de Amerikanen op de NAVO.

    "Het Huis van Afgevaardigden heeft al in deze legislatuur het budget verminderd." We schrikken van het resultaat, zegt Jambon nog. "Maar mensen durven in polls niet altijd zeggen wat ze stemmen. Dat hebben we ook gezien bij de brexit. De Amerikanen hebben er te weinig ervaring mee of te weinig rekening mee gehouden."

    Neen, zo simpel als een nieuw weefsel op het getouw brengen, zal het wel niet zijn. Toch niet als we die vertoning mogen geloven zoals opgevoerd op Canvas in

    Amerika kiest: Clinton vs. Trump

    https://www.canvas.be/tv-gids

    Daar hoorden we weer eens onder de Rode deskundige leiding van Kakleen Cools en Bart Schols, dat de lege vaten het luidst klinken (Almaçy), en hoe de vleesgeworden pretentie het hoge woord voert (DeGucht). We zagen de grauw uitslaande hoogleraar scheef wegzakken en we hoorden heel even af en toe de Heer Huts, bekend succesvol ondernemer een paar keer ‘ja, maar… probeerde in te brengen. Grootste probleem van het gezelschap: de eeuwige dooddoener: de opwarming der aarde, het milieu. Geen woord over de Gesel Gods, de Islam.

    Jezus, en wat is er nu van waar: 95% der ‘vluchtelingen’ werkt niet (tenzij in ’t zwart), of onze economie valt stil als we die niet meer zouden hebben. Doorstrepen wat op het ogenblik niet van pas komt.

    Wat zou Troela Almaçy denken van 11 à 12 miljard mensen, ruim in overtal op dit ondermaanse? Wat over de 95% ongerepte natuur tegenover 5% over geïndustrialiseerde gebieden? En vooral wat is haar mening over de laatste paar honderd jaar tegenover de miljoenen jaren oude en zichzelf reinigende natuur?

    ‘Laat ‘m doen, laat ‘m doen’ horen we tot vervelens toe van Ben Crabé in ‘Blokken’. Trump dééd het al en dat dan nog op een onnavolgbare manier. Berlusconi deed het ook zij het dan meer als ‘entertainer’. Maar beiden hadden de Staatskas niet nodig om goede sier te maken, zoals hun Linkxe tegenpolen.

    Neem alleen nog maar de schade aan het milieu en de kostprijs door de belastingbetaler te betalen, van de vele vluchten met ‘Air Force One’ van de Zwarte Ongeluks Kater in de kiescampagne van H.C…

    Trump? Die vliegt met z’n eigen privé vliegmachientjes en die zijn nochtnas niet van de minste….

    PS

    Ziet U het al gebeuren: Paul Magnette als Ben Hur (klein formaat) deze keer over de PRIIT in de ring, tegenover Trump…. De stakende luis tegenover de bergen verzettende Goliath in hemdsmouwen.

    Voor mij mag dat gerust, ware het niet dat ‘over there’ voorlopig nog geen onderscheid wordt gemaakt tussen wij Vlamingen, en zij, de Walen.

    PS 2:

    Wedden dat er een ‘boost’ komt voor de plastron-industrie?

    PS 3:

    Wedden dat er ook veel kleine Melanieks gaan geboren worden? Ofwel moeten die ook allemaal ingevoerd worden uit Slovakije???

    PS 4:

    Me dunkt dat Wallonië meer nood heeft aan een The Party, een TP ipv een PS.





    12-11-2016, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3815

     

    Zaterdag 12 november 2016

    H. Lieven, H. Josafat

    Drie konijntjes zijn al spelende met een poot in een strop blijven hangen en, hoe ze zich ook weren, ’t lukt hen niet om die weer los te krijgen. Zegt één van die drie: “Als ze ons vinden, zijn we gezien. Laten we die poot afbijten, zo kunnen we nog op drie poten wegvluchten.” Ze bijten alle drie een poot af en lopen zo snel ze kunnen weg maar de derde is nog altijd aan ’t bijten als de anderen terug komen om te zien waar hij blijft. “Waarom blijft ge toch hangen?” vraagt één der ontsnapte konijntjes, “straks komt de stroper er aan en hij zal u te pakken hebben.” – “Wel,” antwoordt het derde konijntje verdrietig, “’t wil maar niet lukken. Ik heb nu al drie poten afgebeten en ik zit nog altijd vast.”. Dat zijn toeren hé en dat gebeurt doorgaans niet met de slimme!

    *

    Magathma Ghandi

    *

      ‘First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you and then you win’

     

    Dat is een wijsheid van Magathma Ghandi (1839-1948) voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Maar de man moest toch zijn optreden bekopen die 30ste Januari 1948, toen een extremistische moordenaarshand hem velde. Het is een wijsheid die ik afkeek bij Guvaal, die het terecht toepaste op Trump. Hopelijk niet tot en met het wel bittere einde van deze grote Indische Staatsman.

    Maar dat vooraanstaande ‘Democraten’ subito presto de pretentie etaleren, om toch met Trump te willen samenwerken op hun condities, da’s er wel een brug te ver. Het tekent de Slinkxe progressieve meute ten voeten uit: nooit willen aanvaarden dat een ander op diens eigen manier zou lukken, daar waar zij zelf jarenlang zonder resultaat in de modder geploeterd hebben.

    O by the way, de mosterd voor dit stukje heb ik toch wel weer gehaald bij de vroegere AVV-VVK krant. In de hoop dat erdoor (die platbroekerij) nog meer lezers verliezen.

    Ja, Ma, gij hebt me geleerd niemands brood af te pakken, als je dat brood ook niet geven. Da’s mooi, hoor. Maar tegen die van De Schandaard helpt dat niet. Die horen niet, dus moeten ze voelen.

    *

     

    Bernie Sanders wil samenwerken met Trump om leven van arbeidersgezinnen te verbeteren

    Bron: AFP/BELGA

    *

    Bernie Sanders wil samenwerken met Trump om leven van arbeidersgezinnen te verbeteren

    ‘Indien Donald Trump ernstig is over het uitvoeren van zijn beleidspunten om het leven van de werkende gezinnen te verbeteren, zijn ikzelf en andere progressieven bereid om met hem samen te werken.’ Zo reageert de voormalige Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders woensdag op de overwinning van de Republikein Trump bij de presidentsverkiezing.

    ‘Als hij racistische, seksistische, xenofobische beleidspunten nastreeft en beleidspunten die nefast zijn voor het milieu, zullen we ons echter hevig tegen hem verzetten.’

    ‘Donald Trump speelde in op de woede van een kleiner wordende middenklasse die het economische, politieke en mediatieke establishment beu is’, schrijft Sanders nog in een mededeling die werd verspreid door de Amerikaanse media. ‘Mensen zijn het beu om langer te werken voor minder geld en dat ze geen hoger onderwijs voor hun kinderen kunnen betalen. Ze zijn het beu om te zien dat goedbetaalde jobs naar China of andere lageloonlanden gaan en dat miljardairs geen belastingen betalen, terwijl de rijken steeds rijker worden.’

    De zelfverklaarde socialist Sanders, die had opgeroepen tot een sociale revolutie in de Verenigde Staten, had sinds zijn nederlaag bij de Democratische voorverkiezingen opgeroepen te stemmen voor zijn partijgenote Hillary Clinton en zich te verzetten tegen de ‘demagoog’ Donald Trump.

    ‘Gefrustreerd’

    Elizabeth Warren, een andere vooraanstaande figuur van de linkse vleugel van de Democraten, verklaarde woensdag dat ze ‘gefrustreerd’ is dat de Democraten de verkiezingen verloren hebben. ‘De verkozen president Donald Trump heeft beloofd om de economie te herstellen voor de werkende gezinnen, en ik bied hem dan ook aan om onze onenigheden naast ons neer te leggen en met hem samen te werken om dat doel te bereiken’, zei ze ook in een persbericht aan de krant Boston Globe.

    *

     

    Ach man! Goed geprobeerd van die Bernie Sanders: pootjes willen geen om beter te kunnen bijten…. in de lage rug, daar waar de ruggengraat van naam verandert.

    We zullen het nog meemaken ook, dat de EU-Potentaten dat ook proberen bij den Donald. Want het gaat om hun vel. En vooral om hun portemonnee.

    Zelfs de NAVO wordt een overbodige luxe, want de Grote Beer, de denkbeeldige vijand gromt ook van welbehagen, nu de oorlogsstokers van het toneel zijn verdwenen. Als Goede Gids mogen we gerust Vàclav Klaus, Victor Orban, en andere ‘Oostbloklanden’ volgen: die gaan zeker niet als ezels nogmaals vallen over dezelfde steen van het Goddeloos Communisme. Die hebben hun les geleerd! En vooral: ze hebben het overleefd. Hun veerkracht strekt zelf de rest van Europa tot voorbeeld.

    Nu met vertrouwen de steile opgang van het FPÖ in Oostenrijk volgen. Vervolgens bewonderend toekijken hoe in Frankrijk ’n Vrouw als President wordt verkozen. Dan zien hoe de zaken in Scotland, in Catalonië, in Baskenland, verlopen. Hoe dan, samen met de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden mogen beleven dat de vakbonden buiten de Wet worden gesteld.

    Meisjes en Jongens, God-nog-aan-toe, wat heeft die éne Amerikaan de kaarten mooi door elkaar geschud!

     

     



    12-11-2016, 11:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3814

    .

    Vrijdag 11 november 2016

    H. Maarten van Tours

    “Blad aan de bomen met Martijn,

    zal ’t een strenge winter zijn.”

     

    Het droomeiland Sint-Maarten

    https://youtu.be/oujnevD9Y6k

    Meestal eindigen dromen bij het wakker worden…. Deze droom echter begint pas eenmaal men zich goed de ogen heeft uitgewreven….

    Vriend Xander wordt er euforisch door en hier wordt graag dieper op ingegaan.

    Elk zegge het voort….

    *

    “Voor het geld dat Hillary graag zou willen uitgeven aan vluchtelingen, zouden we iedere binnenstad in Amerika kunnen opknappen.”

     

    http://xandernieuws.punt.nl/

    Trumps 100 dagen plan: Weg met Obamacare en 2 miljoen criminele migranten

    $

    Xander   10-11-2016 15:21

    $

    Trump wil geen cent meer uitgeven aan ‘global warming’ klimaathoax – Lobbygroepen moeten vrezen voor hun macht en invloed – Ander militair beleid, vooral gericht op defensie, en niet meer op wereldwijd imperium

    Enkele duizenden linkse Amerikanen gingen in diverse steden de straat op om - soms met geweld - te protesteren tegen de verkiezing van Donald Trump (5). Gezien zijn anti-globalistische plannen hebben ze inderdaad alle reden tot zorg. Inzet: Trump heeft al zijn plannen uitgebreid uiteen gezet in zijn boek ‘Great Again!’

    Miljoenen Amerikaanse middenklasse gezinnen zagen hun ziektekostenpremies er maandelijks met tientallen, zelfs honderden procenten door stijgen: Obamacare, de faliekant mislukte, extreem kostbare socialistische gezondheidszorg van de scheidende president. Donald Trump wil in zijn eerste 100 dagen als president meteen beginnen met Obamacare te ontmantelen. Daarnaast wil hij 2 miljoen criminele migranten het land uitzetten. De landen die weigeren hun staatsburgers terug te nemen, kunnen op harde sancties rekenen.

    Lees meer...   (53 reacties)

    Voor iedereen die een vrouw als president van Amerika wilde hebben: niet verdrietig zijn. Binnenkort zijn er verkiezingen in Frankrijk.

    *

    U vraagt zich in al die Trump euforie waarschijnlijk af, waarom dit stukje begint met een foto van Sint Maarten, dat eiland in de zon dat onze Pa jammer genoeg nooit gekend noch zelfs maar heeft bevroed, want gebouwd door Vaders Hand van Harry Bellafonte. Maar in The Al American Story van de laatste dagen is het welkom.

    Eigenlijk zocht ik vandaag, 11 November, op Internet het ware verhaal achter het kinderfeest van Sinte Maarten, de Goedheilige Man uit mijn kinderjaren…. Elders is dat Sinterklaas met Zwarte Piet, zijn knecht die aldoor staat te lachen.

    Bij ons, in West-Vlaanderen is dat Sinte Maarten samen met Sinte Nicodemus, elk in hun specifieke rol, zodat toen niemand ooit aan discriminatie heeft gedacht.

    Ja, dat waren toen de oorlogsjaren, en er scharrelden in die tijd zeker geen klaproosblaadjes onder de gewelven van de Ieperse Menenpoort. Noch schalden er de klaroenen om de doden wakker te roepen. De avonden waren lang en duister, want nergens mocht licht branden. Op straat waren er alleen carbure-luchten van de fietsers. D.w.z. van de weinige gelukkigen die nog fietsbanden hadden kunnen kopen op de zwarte markt.

    We sneden dagen voordien bieten tot lantaarns en liepen in de vooravond zingend door de buurt.

    Sinte Maartens avond,

    De torre gaat mee naar Gent.

    En as mi’ moeder koeken bakt,

    ‘k zitten zo geren omtrent.

    Sinte Maarten kom alhier

    Om een bitje te warmen.

    Brandt vier, stookt vier,

    Sinte Maarten kom alhier…

    En, enz.

    Als dat nieuwerwetse Haloween met horror-maskers doodskoppen en heksengedoe al dat ‘Christelijke’ ondertussen maar niet heeft vervangen… Als dat Slinkxe virus der ‘globalisatie’ daar die ‘Verwoeste Gewesten’ maar niet besmet heeft met de vooruitgang, van o.a. gender-problemen en aids-remmers van in de kleuterschool.

    Niet dat ik verlang dat de klok wordt teruggedraaid, maar toch sliepen we beter, in ‘het huis mijns vaders, waar de dagen trager waren’ …

    Het is goed daar even te kunnen aan terugdenken, op avonden zoals deze, waar na een droge warme herfstdag, het stilaan donker wordt. Zo ver in dat vreemd land waar de citroenen groeien en in ’t donker loof de goudoranjen gloeien…

     

     

    11-11-2016, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3813

     

    Vrijdag 11 november 2016

    H. Maarten van Tours

    “Blad aan de bomen met Martijn,

    zal ’t een strenge winter zijn.”

    *

    Gewoon voor de lol, samen met Vriend Xander, nog even het mes in de wonde ronddraaien voor het gewone leven weer hervat.

    Maar één ding is zeker = de gensters zullen in het rond vliegen. Zelfs the Black First Lady wil nu al de volgende keer in 2020 voor Clinton Wife spelen, want haren husband zal nu wel hele dagen in de moskee zitten. Of, als echte Democraat, aan $ 25.000 per uur voordrachtjes komen geven.

    Tja Simsons denken er aan zich terug te trekken op hun ranch ergens in de verlaten prairie. Voor Bill kan dat nog nipt, maar Hilary zelf? Die stond toch bovenaan Donald’s verlanglijstje voor rechtsvervolging….

     

    http://xandernieuws.punt.nl/Ondanks massale verkiezingsfraude nek-aan-nek race Trump en Clinton

    Xander 09-11-2016 05:34- in Algemeen Nieuws, Maatschappij, NWO-Complot, VS

    Stemmachines die weigerden de keuze voor Trump te bevestigen of rechtstreeks aan Clinton gaven (3); toezichthouders die onafhankelijk behoren te zijn, maar massaal Democratische folders uitdeelden (1); openlijke Trump kiezers en Republikeinse toezichthouders die werden geïntimideerd, lastig gevallen of zelfs geblokkeerd; rechters die dreigden Trump kiezers te arresteren als ze een klacht zouden indienen over de oneigenlijke gang van zaken in stembureaus (2); hele busladingen vol mensen die de Democraten van stembureau naar stembureau reden, zodat ze illegaal meerdere keren op Hillary konden stemmen – kortom: de massale verkiezingsfraude die werd voorspeld, heeft inderdaad plaatsgevonden. Maar heeft het gewerkt? Bij het even snel checken op dit onzalige tijdstip staat Trump met 212 kiesmannen net voor op Hillary, die op 209 staat.

    Clinton won de belangrijke swing state Virginia (13 kiesmannen), maar Trump het altijd cruciale Florida (29). Op dit moment voorspelt de New York Times een overwinning voor Trump, maar het verschil is dermate klein, dat het me niet zou verbazen (wel zeer zou teleurstellen) als ik straks uit bed kom en zie dat Hillary toch heeft gewonnen. Denk namelijk maar even terug aan de (eveneens vervalste) verkiezingen van 2000, toen alle media berichtten dat Al Gore had gewonnen – maar Florida vervolgens alsnog op ‘magische’ wijze aan George Bush werd toegewezen, waardoor hij toch president werd.

    Vooralsnog verloopt de verkiezingsdag/nacht hoopgevend. Krijgen Amerika en de wereld een laatste kans, met Trump aan het roer? Of is het écht gebeurd, neemt de globalistische elite via Hillary definitief de totale macht over, en kunnen we daardoor binnen nu en enkele jaren –of misschien zelfs wel eerder- de Derde Wereldoorlog voor onze kiezen krijgen?

    Nu snel weer naar bed...

    Xander

    (1) Infowars
    (2) Breitbart
    (3) Breitbart
    (4) Breitbart

    In heel dat verkiezingsverhaal is de Islam slechts heel terzijde genoemd. Maar de samenzwering Obama/ Saou Arabië/ Quatar rond IS en de landen waar Amerika jarenlang oorlog gestookt heeft, zijn daarmee niet van de baan. Korte metten maken ermee, dat zou Trump sieren, maar daarmee is Europa nog niet vrij van de Moslim-Bezetting. Al zal ‘t eerder een korvee zijn die onder de eigen bevoegdheid valt?

    Evacuatie per boot, rapper dan ze gekomen zijn? De kleurpartijen kleur doen bekennen? Ofwel er een paar honderd achter elk schip per kabel meesleuren? Als ze het overleven, kunnen ze in de nieuwe locaties gaan doen wat ze willen.

    Maar dat zou té populistisch zijn, waarschijnlijk. Al moet voor de meesten onder hen, kazakdraaiers als ze zijn, erover spreken misschien wel voldoende zijn….

     

     

     

    11-11-2016, 09:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3812

     

    Vrijdag 11 november 2016

    H. Maarten van Tours

    “Blad aan de bomen met Martijn,

    zal ’t een strenge winter zijn.”

    The Establishment, na 8/11/2016

    *

    De 1ste mokerslag op de ribbenkast van alle Establishmenters waar ook ter wereld was de Brexit, nog altijd ‘very inconvenient’ vers in het geheugen. De 2de was er nu bij het morgenkrieken na Election Day in Amerika: stel U voor, Den Donald Triomfeert, een selfmade man die bewezen heeft dat hij het kan!

    Een prestatie die bij ons zelfs (waarom niet?) Marc Coucke aan het dromen zet.

    En de 3de verrassing zit er aan te komen rond de Onverenigde Staten van Europa.

    De tijd der 10 tons truckbestuurder (de Grote Mogendheden), der lichte vrachtwagens (Kleine Mogendheden), pickups (Grote Steden) en der Deux Chevootjes Model de Jaren ’60 (de Gemeenten), kortom de tijd der achteruitkijk-spiegel bestuurders is voorgoed voorbij. In Amerika is iemand opgedoken, die aan het stuur terug zal leren vooral vooruit te kijken in plaats van alleen maar in de zijspiegels, om zo te ‘kurieren am Symptomen’.

    Het is iemand die, aan 70 jaar, zijn stuurmanskunst bewezen heeft in het zakenleven. En die van de politiek, de Kunst der Mogelijkheden, de Kunst der Opportuniteiten zal maken. Zo kennen we dergelijke karakters. Ze kunnen niet anders. Ze zijn een ‘Boer Clercq’ in het groot. Die denken dromen, doen en volhouden.

    Voor ons in Vlaanderen betekent dat zeer concreet dat de Gentse Flikken geen stomme parkeerboetes plakken op de voorruiten der Nederlandse Onderhandelaars voor een reuzencontract met de Zeelandse handelshavens. Dat betekent ook, dat de Stelende Partij der Pakbonden, de SP-PS van ex-Waals Minister Labille de meerprijs, een paar honderd miljoen?, voor de overname van PostNL, via een Gerechtelijk vonnis moet vergoeden. Dat betekent dat Eandis eenzelfde vonnis verkrijgt voor de gesaboteerde deal met de Chinezen. Dat Cris-IS Peeters een groepsvordering krijgt aangesmeerd voor de sabotage inzake de verboden Wet Major en de sabotage van toegelaten nachtwerk.

    M.a.w. er is een Nieuwe Politieke Cultuur in de maak. Een Cultuur gebaseerd op economische principes die ten allen tijde de persoonlijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Is gewoon het principe van ‘wie potje breek, potje betaal’. Echte Leiders weten waarom.

    En ja dat dit meteen het einde betekent van dit Coburgia: het hemdje is toch ook altijd nader dan het rokje?

    Vlaams Belang verheugd over verkiezing van Donald Trump

    Het Vlaams Belang is bijzonder verheugd over de verkiezing van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. De Republikeinse kandidaat heeft een uitzonderlijk parcours gereden.

     

    Tegen alle voorspellingen in heeft hij eerst de nominatie van de Republikeinse partij in de wacht gesleept, om vervolgens ruimschoots de helft van de Amerikanen achter zich te krijgen. Trump moest opboksen tegen een overmacht van opiniemakers, politieke tegenstanders en zelfs het grootste deel van het eigen, Republikeinse partij-establishment.

     

    Hij heeft een beweging op gang gebracht waar de komende jaren rekening zal mee moeten worden gehouden. Trump heeft eigenhandig thema's op de politieke agenda gezet die niet meer weg te branden zijn, zoals het verzet tegen globalisme, open grenzen en eindeloze oorlogen waar niemand beter van wordt. Hij gaf een stem aan de miljoenen Amerikanen die niet meer vertegenwoordigd worden door het politieke establishment.

    De opmars van Trump is geen geïsoleerd fenomeen. Ook in Europa willen steeds meer kiezers (echte) verandering, hun lot in eigen handen nemen en opnieuw baas worden in hun eigen land. In juni was er het Brexit-referendum. Binnen een drietal weken is Oostenrijk aan de beurt, daarna volgen Nederland en Frankrijk. In Vlaanderen is het Vlaams Belang de vertegenwoordiger van die beweging.

    Tom Van Grieken

    Voorzitter Vlaams Belang

    Na 8 November 2016 zal de wereld nooit meer zijn zoals voorheen. Het tijdperk der verdwazing is definitief afgesloten.

    Er zullen evenwel nog heel wat ‘naschokken’ komen, en als naar gewoonte zal Slinkx zich niet zo maar gewonnen geven, want hun Islamitisch gekleurde Nieuwe Wereld Orde is en blijft een taaie demoon.

    Wereldwijd staan ‘de Media’ nu in hun hemd als betrapte volksmisleiders. En de ‘artiesten’ allerlei die The Clinton Clan toch niet hebben kunnen redden, zullen wereldwijd de rekening gepresenteerd krijgen. Want de ruif met Staatsmanna, het favoriete speelterrein van de wereldverbeteraars, gaat hen voortaan voorbij… Vedetten en BV”s van alle slag en soort krijgen hun verdiende loon, namelijk de bedelzak voor de meesten onder hen. Ontslagen wegens onbekwaam…

    Eindelijk heeft het Gezond Verstand weer de bovenhand behaald. We blijven de gezonde Amerikaanse burger dankbaar ten eeuwigen dagen en zullen die nooit meer (Beloofd Eer. Biechtvader) met de jongensachtige eretitel van Buffalo Bill aanspreken.

    Het wachten is nu op de bubbels in de Duma, in het hol van de Beer, om elkaar de hand te drukken als echte vrienden, en na China zo vlug mogelijk met de rest van de wereld maar vooral met ons, handelsverdragen te sluiten.

    Machines op volle kracht vooruit!

    PS

    Misschien dat Trump iets op poten zet, om de Amerikaanse Indianen recht te doen, nadat hij die Hilary ‘in jail’ brengt?

     

    11-11-2016, 08:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3812

     

    Vrijdag 11 november 2016

    H. Maarten van Tours

    “Blad aan de bomen met Martijn,

    zal ’t een strenge winter zijn.”

    *

    3812 - m.a.w. ZEGT HET VLAAMS BELANG: GEEN TWEE ZONDER DRIE

    The Establishment, na 8/11/2016

    *

    *

    De 1ste mokerslag op de ribbenkast van alle Establishmenters waar ook ter wereld was de Brexit, nog altijd ‘very inconvenient’ vers in het geheugen. De 2de was er nu bij het morgenkrieken na Election Day in Amerika: stel U voor, Den Donald Triomfeert, een selfmade man die bewezen heeft dat hij het kan!

    Een prestatie die bij ons zelfs (waarom niet?) Marc Coucke aan het dromen zet.

    En de 3de verrassing zit er aan te komen rond de Onverenigde Staten van Europa.

    De tijd der 10 tons truckbestuurder (de Grote Mogendheden), der lichte vrachtwagens (Kleine Mogendheden), pickups (Grote Steden) en der Deux Chevootjes Model de Jaren ’60 (de Gemeenten), kortom de tijd der achteruitkijk-spiegel bestuurders is voorgoed voorbij. In Amerika is iemand opgedoken, die aan het stuur terug zal leren vooral vooruit te kijken in plaats van alleen maar in de zijspiegels, om zo te ‘kurieren am Symptomen’.

    Het is iemand die, aan 70 jaar, zijn stuurmanskunst bewezen heeft in het zakenleven. En die van de politiek, de Kunst der Mogelijkheden, de Kunst der Opportuniteiten zal maken. Zo kennen we dergelijke karakters. Ze kunnen niet anders. Ze zijn een ‘Boer Clercq’ in het groot. Die denken dromen, doen en volhouden.

    *

    Voor ons in Vlaanderen betekent dat zeer concreet dat de Gentse Flikken geen stomme parkeerboetes plakken op de voorruiten der Nederlandse Onderhandelaars voor een reuzencontract met de Zeelandse handelshavens. Dat betekent ook, dat de Stelende Partij der Pakbonden, de SP-PS van ex-Waals Minister Labille de meerprijs, een paar honderd miljoen?, voor de overname van PostNL, via een Gerechtelijk vonnis moet vergoeden. Dat betekent dat Eandis eenzelfde vonnis verkrijgt voor de gesaboteerde deal met de Chinezen. Dat Cris-IS Peeters een groepsvordering krijgt aangesmeerd voor de sabotage inzake de verboden Wet Major en de sabotage van toegelaten nachtwerk.

    M.a.w. er is een Nieuwe Politieke Cultuur in de maak. Een Cultuur gebaseerd op economische principes die ten allen tijde de persoonlijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Is gewoon het principe van ‘wie potje breek, potje betaal’. Echte Leiders weten waarom.

    En ja dat dit meteen het einde betekent van dit Coburgia: het hemdje is toch ook altijd nader dan het rokje?

    *

     

    *

    Vlaams Belang verheugd over verkiezing van Donald Trump

    Het Vlaams Belang is bijzonder verheugd over de verkiezing van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. De Republikeinse kandidaat heeft een uitzonderlijk parcours gereden.

     

    Tegen alle voorspellingen in heeft hij eerst de nominatie van de Republikeinse partij in de wacht gesleept, om vervolgens ruimschoots de helft van de Amerikanen achter zich te krijgen. Trump moest opboksen tegen een overmacht van opiniemakers, politieke tegenstanders en zelfs het grootste deel van het eigen, Republikeinse partij-establishment.

     

    Hij heeft een beweging op gang gebracht waar de komende jaren rekening zal mee moeten worden gehouden. Trump heeft eigenhandig thema's op de politieke agenda gezet die niet meer weg te branden zijn, zoals het verzet tegen globalisme, open grenzen en eindeloze oorlogen waar niemand beter van wordt. Hij gaf een stem aan de miljoenen Amerikanen die niet meer vertegenwoordigd worden door het politieke establishment.

    De opmars van Trump is geen geïsoleerd fenomeen. Ook in Europa willen steeds meer kiezers (echte) verandering, hun lot in eigen handen nemen en opnieuw baas worden in hun eigen land. In juni was er het Brexit-referendum. Binnen een drietal weken is Oostenrijk aan de beurt, daarna volgen Nederland en Frankrijk. In Vlaanderen is het Vlaams Belang de vertegenwoordiger van die beweging.

    Tom Van Grieken

    Voorzitter Vlaams Belang

    *

     

    Na 8 November 2016 zal de wereld nooit meer zijn zoals voorheen. Het tijdperk der verdwazing is definitief afgesloten.

    Er zullen evenwel nog heel wat ‘naschokken’ komen, en als naar gewoonte zal Slinkx zich niet zo maar gewonnen geven, want hun Islamitisch gekleurde Nieuwe Wereld Orde is en blijft een taaie demoon.

    Wereldwijd staan ‘de Media’ nu in hun hemd als betrapte volksmisleiders. En de ‘artiesten’ allerlei die The Clinton Clan toch niet hebben kunnen redden, zullen wereldwijd de rekening gepresenteerd krijgen. Want de ruif met Staatsmanna, het favoriete speelterrein van de wereldverbeteraars, gaat hen voortaan voorbij… Vedetten en BV”s van alle slag en soort krijgen hun verdiende loon, namelijk de bedelzak voor de meesten onder hen. Ontslagen wegens onbekwaam…

    Eindelijk heeft het Gezond Verstand weer de bovenhand behaald. We blijven de gezonde Amerikaanse burger dankbaar ten eeuwigen dagen en zullen die nooit meer (Beloofd Eer. Biechtvader) met de jongensachtige eretitel van Buffalo Bill aanspreken.

    *

    Het wachten is nu op de bubbels in de Duma, in het hol van de Beer, om elkaar de hand te drukken als echte vrienden, en na China zo vlug mogelijk met de rest van de wereld maar vooral met ons, handelsverdragen te sluiten.

    Machines op volle kracht vooruit!

    PS

    Misschien dat Trump iets op poten zet, om de Amerikaanse Indianen recht te doen, nadat hij die Hilary ‘in jail’ brengt?

     

     

     

    11-11-2016, 08:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3811

                   

     

    Vrijdag 11 november 2016

    H. Maarten van Tours

    “Blad aan de bomen met Martijn,

    zal ’t een strenge winter zijn.”

    Den 11de november gedenken wij het tekenen van dee wapenstilstand in Compiegne in 1918.

    Tisten staat in de staminee ‘Tussen pot en pint’ te zwanzen. “Weet ge waarom Noach in zijn ark maar twee dieren van elke soort heeft meegenomen?”. En omdat niemand zich de moeite geeft om van zijn pint weg te kijken triomfeert hij luidkeels: “Omdat hij niet verzekerd was voor derden.”

    *

    Het hangt ons boven het hoofd….

    Newton en Einstein waren krabbekokers. De Wetenschap is nu al veel verder. Hieronder leest U hoe Gods Oneindigheid wordt ingevuld. Zelfs Darwin heeft er het nakijken naar.

    En, het schoonste van al is, dat het maar ‘van horen zeggen is’, want bewijzen of getuigenissen bestaan er niet.

    Ineens klopt het universum: de nieuwe zwaartekrachttheorie in zes lekenvragen

    Nederlander komt met nieuwe theorie om bewegingen in het heelal te verklaren

    *

    Al tientallen jaren zit de natuurkunde in een diepe crisis: van het heelal is maar 4 procent bekend. De rest moet bestaan uit geheimzinnige 'donkere materie' en 'donkere energie', maar niemand weet wat dat is. De nieuwe zwaartekrachttheorie van de Nederlander Erik Verlinde, waar experts al jaren naar uitzien, veegt al die schimmen in één klap van tafel door het heelal voor te stellen als een dikke soep van informatie. Klopt rekenkundig allemaal, maar wat zégt het eigenlijk? Uitleg in zes lekenvragen.

    08-11-16, 18.55u - Martijn van Calmthout

    Waarom is er een nieuwe theorie nodig om de bewegingen in het heelal te verklaren? We hadden toch al Newton en Einstein?

    Newton en later Einstein geven een heel adequate beschrijving van alles van vallende appels tot planeten die rond sterren bewegen. Maar op grotere schaal gaan er ook dingen mis. Zo blijkt het heelal zelf uit te dijen, en nog steeds sneller ook. Daarnaast draaien sterrenstelsels veel sneller rond hun as dan hun zichtbare stermassa kan verklaren. Beiden passen niet lekker in de bestaande zwaartekrachttheorieën.

    Oké, Newton en Einstein kunnen dus niet alles verklaren. Maar hoe losten sterrenkundigen dat dan op voordat Verlinde met zijn nieuwe theorie kwam?

    Met een kunstgreep: donkere materie. Een mysterieus spul dat nog nooit iemand heeft gezien, maar dat toch 95 procent van de totale massa van het universum zou moeten innemen. Alleen met die donkere materie kloppen de sommen van sterrenkundigen over snel draaiende sterrenstelsels en het uitdijende universum. Maar die donkere materie oogst ook altijd veel kritiek: want bestaat het eigenlijk wel?

    En wat doet Verlinde met die donkere materie?

     

    Verlinde zegt: die donkere materie is helemaal niet nodig om de bewegingen van het universum te kunnen verklaren. Wat je wel moet doen volgens Verlinde: anders kijken naar de zwaartekracht dan we nu doen. De Amsterdamse fysicus benadert de zwaartekracht als een verschijnsel dat ontstaat uit de eigenschappen van de bouwstenen van het heelal. Dat zijn niet eens meer atomen of moleculen, maar abstracte bits informatie, zoals de woorden op een reusachtig scrabblespel. Wie een appel van de grond tilt, steekt energie in het husselen van die letters. Dat voelt als een aantrekking door de aarde.

     

    Vanuit dat idee kan hij laten zien dat massa's precies volgens Newtons en ook Einsteins vergelijkingen naar elkaar toe worden getrokken. Maar tegelijk kloppen ook de sommen over het uitdijende universum en de snel draaiende sterrenstelsels die met Newton en Einstein niet lukken.

    Op middelbare scholen maken leerlingen sommetjes over botsende auto's en vallende gewichten met de hulp van de wetten van Newton. Kunnen die schoolboeken nu allemaal de vuilnisbak in?

    Nee, er is niks mis met Newtons wetten en op school zullen we niet snel met Verlinde te maken krijgen. Newtons wetten gaan lang op maar gelden hooguit niet meer voor heel grote massa's of enorme versnellingen. Dan zijn we aangewezen op de vergelijkingen van Einstein waarin ruimte en tijd de hoofdrol spelen en waarin bijvoorbeeld de oerknal en zwarte gaten blijken te kunnen bestaan. Vooral door de lastige wiskunde is dat trouwens meestal geen echte schoolstof meer.

    Al die sterrenkundigen die wél geloven in het bestaan van donkere materie: zijn die nu allemaal werkeloos? En al die apparatuur die is gebouwd om donkere materie te ontdekken weggegooid geld?

    In tegendeel, vindt ook Verlinde zelf. Meten is immers weten. Zodra de speurtocht naar donkere materiedeeltjes, in de uiteenspattende protonen van deeltjeslab CERN tot kosmische lichtflitsen in ondergrondse detectoren in Japan, wél iets oplevert is dat een goeie check voor zijn ideeën. Of hij helemaal terug moet naar de tekentafel of misschien kleinere aanpassingen moet maken, kunnen alleen de waarnemingen aangeven.

    Verlinde is zelf natuurlijk enthousiast. Is iedereen dat?

     

    Het is nog erg vroeg voor reacties, het artikel met veel diepe theoretische bespiegelingen is 50 pagina's lang. Verlinde kreeg eerder wel kritiek over de stelligheid waarmee hij de oerknal en donkere materie afserveerde. Nu zijn de critici toch onder de indruk. "Zonder het al helemaal doorgewerkt te hebben, heeft het artikel de goeie nestgeur", zegt bijvoorbeeld de Leidse astrofysicus Vincent Icke. "Het omvat oude theorie en geeft bovendien een echte fysische verklaring. En dat Verlinde zich toch bescheiden opstelt bevalt me ook zeer."

    Kijk, beste mensen, ‘deeltjesversnellers’ en theorieën om er een punthoofd van te krijgen, allemaal goed en wel, maar het is zoeken naar het eerste ei. Of was er voordien eerst een hen?

    Feit is dat Erich von Däniken, de fantasyschrijver, zijn inspiratie haalde uit de wijsheid van een volk dat zich verplaatste in een ‘Vimana’ die de zwaartekracht ophief om te kunnen vliegen. De naam van de brandstof kregen we er gratis bij, maar niet de samenstelling of de herkomst. ’n Vergissing van de Natuur, of wat?

    Anderzijds vertellen de saga’s rond onze bloedeigen Druïden, dit zijn de Hogepriesters uit de Tijd van Stonehedge, op hun eentje en rechtstaande door de lucht naar elkaars vergaderingen reisden. Even vlot als wij nu naar het toilet gaan.

    Misschien zit De Bijbel er dichter bij? Daar staat dat Jahweh op deze aarde ‘Fiat Lux’ zei om het te laten dag worden zodat Hij de wateren kon scheiden van het land.

    En dat is, beste mensen, geen uit de duim gezogen vertelselke, we leven er al miljoenen jaren midden in. Voor dit heerlijk kunst-gewrocht zijn er zelfs niet eens geleerde theorieën nodig…

     

     

    11-11-2016, 06:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3810

    Donderdag 10 november 2016

    H. Leo de Grote

    Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.

    Die zal nu dus wel naar Rechts moeten vallen….

    De eerste reactie op de triomf van Trump van twee Ingebeelde Grootheden v/h scherm, de Import Turkse Troela en de corrupte carotten-trekker Karel de Gucht is goddelijk. Effenaf goddelijk.

    Lees en huiver mee met de jongens van de Teevee….

    *

     

    "Een zwarte dag en een les voor Europa"

    *

    Hillary Clinton heeft te weinig geluisterd naar de mensen. Dat besluit Groen-voorzitter Meyrem Almaci na de slechte resultaten die Clinton behaalt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “Het is voor een hele grote les voor Europa dat er veel te weinig een antwoord is gegeven op de onvrede die er was.” Oud-eurocommissaris Karel De Gucht trekt eenzelfde conclusie en spreekt ronduit van "een zwarte dag voor Europa".

    “De kiezer heeft beslist, maar er zijn nu heel veel mensen wakker aan het worden met een heel onwezenlijk gevoel. Er gaat echt wel een schokgolf door de wereld.” Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageert vanochtend onthust op het succes van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

    “We wisten dat dit een thriller was, een campagne op het scherpst van de snee, maar dat Amerika zo verdeeld zo zijn, is voor velen toch onverwacht”, stelt Almaci vanochtend verrast vast. Maar helemaal verrast is Almaci ook niet, want tijdens de campagne zag ze dat Clinton te veel is meegegaan in de “moddercampagne die opgezet is door Donald Trump”.

    “Clinton heeft veel te weinig hoop en perspectief geboden. Er is veel te lang aan politiek gedaan boven de hoofden van de mensen, waardoor zij zich ook van de politiek hebben afgekeerd. In dit geval hebben ze gekozen die op een groteske figuur heeft gezegd: “Ik zal het voor jullie oplossen”. Dat is wat er fout is gelopen”, stelt Almaci post factum vast.

    “Er was nooit een tegenverhaal. Men ging er altijd van uit dat men het wel zou halen.” En dat is volgens Almaci ook een les voor Europa. Aan collega politici geeft ze de raad om “die onvrede en bekommernissen van de mensen ernstig te nemen”. “Neem dat mee in uw verhaal. Stop met je eigen weg te gaan, met een niets ontziend besparingsbeleid. Maak Europa socialer, geef aandacht aan frustraties en laat het terrein niet vrij voor populisten. Dat is voor mij de boodschap van deze campagne. Mensen hebben er schoon genoeg van.”

    "Zwarte dag voor Europa"

    VRT

     

    Dat Clinton te veel is meegegaan in het verhaal van Trump vindt ook oud-eurocommissaris Karel De Gucht. "Wij, Europeanen, zijn geschandaliseerd door de gore taal van Trump, maar de Amerikanen zijn dat veel minder", zei de liberale politicus op Radio 1. "Eén van de grote fouten van Clinton is dat zij zich te veel op het terrein van Trump is gaan begeven. Daardoor is het een wederzijdse scheldpartij geworden."

    De Gucht is van mening dat de verkiezingen vooral over de nationale Amerikaanse politiek gingen, "over migratie, raciale spanningen en het gevoel bij de Amerikanen dat ze erop achteruitgaan". Desondanks zullen de gevolgen niet min zijn voor de internationale politiek, voorspelt De Gucht, en voor Europa in het bijzonder. "Dit is een bijzonder zwarte dag voor Europa. Het ziet er echt niet goed uit, ik ben daarvoor bevreesd", gaf De Gucht vanochtend toe.

    "We zullen veel meer worden teruggeworpen op onszelf en ik stel mij daar heel grote vragen bij. Zijn wij daarop voorbereid? Kunnen wij dat aan, op het vlak van veiligheid, economie?"

    De Gucht geeft toe dat Europa op dat vlak de laatste jaren geen sterke indruk gemaakt. "Wij zullen onze rug moeten rechten, en onze positie tegenover andere sterke blokken moeten bepalen. We staan voor enorme uitdagingen."

     

    Prietpraat kan alleen maar bestreden worden met nog meer prietpraat, want naar raisonable argumenten luistert Slinkx toch niet.

    Daarom doe ik er bij deze het zwijgen aan toe. Weliswaar met de vraag: ‘Zoek de Zeven Verschillen’ tussen Erdogan en Troela Almaçy en voor Kareltje... Tsja, Kareltje. Zolang het onderzoek van de BBI niet is beëindigd, loopt die gast inderdaad nog altijd op vrije voeten.

     

     

    10-11-2016, 19:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3809

     

    Donderdag 10 november 2016

    H. Leo de Grote

    Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.

     

     

    Grauwtje balkt

    De man in kwestie (neen, niet de ezel van de afbeelding hierboven) lijdt aan de typische ziekte bij Marxistisch Slinkx: de voorkeur voor de omgekeerde redenering: om bij terroristische aanslagen nooit de oorzaak te bespreken, maar de gevolgen (= achteruitkijkspiegel theorie), de eigen lelijke kanten altijd bij anderen leggen, andermans geld (belastinggeld) blijven verkwisten om er zelf beter van te worden (de Freya-hype), enz. Ze willen, samen met de Tsjeven, en wis-en-waarachtig nu ook al de Blauwen, maar niet toegeven, dat de tijden veranderd zijn. Ze ploeteren allemaal als blinde mollen naar galg en rad.

    Een warrig verhaal deze keer in De Morgen.

    Amaai mijne frak, als dàt de leefwereld is van een man met sympathieke allures in Slinkxe zogezegd ‘gematigde middens.”

     

    Bij winst zal Trump verplicht zijn ongeveer dezelfde politiek te voeren als Hitler

    *

    Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.

    08 november 2016

     

    Het gebeurt niet dikwijls maar vandaag, dinsdag 8 november, wordt een historische dag. Zelden is het gevaar voor een terugkeer van de meest rauwe vorm van nationalisme groter geweest dan op deze dag dat de Amerikanen moeten beslissen over de vraag of Donald Trump eerder dan Hillary Clinton president van de VS zal worden.

    Volgens de opiniepeilingen zijn de kansen van Hillary Clinton om de verkiezingen te winnen groter dan die van Trump. Maar de recente gebeurtenissen rond het brexit-referendum doen mij twijfelen aan de betrouwbaarheid van die peilingen. De vrees blijft nog tenminste 24 uur in mijn geest hangen: de vrees dat het onvoorstelbare werkelijkheid zou kunnen worden.

    Hoe zal die onvoorstelbare werkelijkheid van een Trump-overwinning eruit zien?

    Het is ontstellend te moeten constateren dat Trump zijn hele verkiezingscampagne gebaseerd heeft op dezelfde kernideeën als die van Hitler tijdens de verschillende verkiezingen die voorafgingen aan de nazimachtsovername.

    Ten eerste is het politiek systeem rot en is de politieke elite corrupt (met Hillary Clinton het symbool van die corruptie). Ten tweede zijn er duistere externe en interne krachten die erop uit zijn het eens machtige Amerika indien niet te vernietigen dan toch tot een tweederangs mogendheid te herleiden.

    Ten derde kan Amerika alleen gered worden door een sterke man zoals Trump, die geen relaties heeft met het corrupte politieke establishment. Hij alleen kan Amerika van de ondergang redden en Amerika weer sterk maken. Vervang Amerika door Duitsland en je verkrijgt de nazipropaganda.

     

    Bij een eventuele verkiezingsoverwinning zal Trump vastgeketend zijn door deze nationalistische propaganda en zal hij verplicht zijn ongeveer dezelfde politiek te voeren als Hitler. De bestanddelen van die politiek werden door Trump trouwens al aangekondigd. Andere zullen zich vanzelf opdringen.

     

    Een eerste bestanddeel is protectionisme. Trump heeft heel duidelijk gemaakt dat hij de bestaande handelsakkoorden die 'unfair' zijn voor Amerika zal vernietigen. Dat geldt voor het Noord-Amerikaanse handelsverdrag (NAFTA), maar het betekent ook dat hij protectionistische maatregelen zal treffen ten aanzien van andere landen waaronder China en Europa. Ten tweede wil hij 11 miljoen illegalen deporteren.

     

    De combinatie van die twee maatregelen zal tot een recessie leiden in de VS (en ook bij ons trouwens). Protectionistische tegen-maatregelen door China en Europa zullen de exportsector in Amerika treffen en de verdrijving van 11 miljoen illegale arbeiders zal vele andere sectoren in Amerika die gebruikmaken van die arbeiders een harde slag toebrengen.

    Om die recessie te vermijden zal Trump hetzelfde moeten doen als Hitler, met name een groot programma van openbare werken en militaire uitgaven op het getouw zetten. Als dat allemaal groot genoeg is kan dit beleid zelfs tot een economische boom zorgen die Trump, zoals Hitler tijdens de eerste jaren van zijn regime, immens populair maakt. Wat er nadien zal gebeuren, daar durf ik vandaag niet over na te denken.

    Er is één groot verschil tussen Trump en Hitler. Trump zal het Amerikaanse Congres moeten overtuigen om dit nationalistische en protectionistische programma door te voeren, en dat wordt geen gemakkelijke klus omdat in grote delen van de Republikeinse partij een aversie bestaat tegenover protectionisme en grote overheidsuitgaven. Hitler kende geen problemen met 'checks and balances' en slaagde er snel in het Duitse parlement uit te schakelen.

    Als Trump de verkiezing wint, en ik durf vandaag nog altijd hopen dat dit niet zal gebeuren, blijft er alleen nog de kracht van de Amerikaanse democratische instellingen over, om ons te redden van een groot onheil.

     

    U gelooft dat toch ook

    een terugkeer van de meest rauwe vorm van nationalisme groter geweest dan op deze dag.

    Pardon: bij A.H. was de drijfveer het triomferend socialisme gedragen door de wagen van de Duitse pretentie van toen. Niet omdraaien, beste man, Clinton stond voor het Islamitisch Internationaal Socialisme. Zij en haar clan waren de manipulators, de verspreiders van de besmetting, Trump en de zijnen zijn de remedie daartegen.

    de vrees dat het onvoorstelbare werkelijkheid zou kunnen worden

    Jan mijn beste Grauwtje, ook bij de Brexit werd (voordien) gehamerd dat de democratie zou trimoferen. Nadien werd en wordt er storm gelopen tegen de uitslag… Typisch verschijnsel bij Slinkx: democratie van het Volk als ‘t in hun kraam past (en opbrengt), anders gaan ze de straat op.

    op dezelfde kernideeën als die van Hitler

    Minuut, Grauwtje: A.H., de bevlogen korporaal was tot aan het succes van de NSDAP een geboren mislukkeling. D.T is een meer dan succesvol zakenman die net als Berlusconi in Italië, de Staat niet nodig heeft om zijn leiderscapaciteiten te bewijzen.

    een tweederangs mogendheid te herleiden

    Die ‘duis-tere krachten’: zou Grauwtje soms het sluipend vergif van de Islam bedoelen? Amaai, de Zwarte Moslim-Broeder daar zal dat niet graag horen.

    de nazipropaganda

    Ik meende nochtans bij de eigen kandidaat van Grauwtje net dezelfde grootheidswaanzin te hebben vastgesteld… ‘Amerika über Alles’, wat is daar in Amerika mis mee? Zo lang nationalisme maar geen export-product wordt, zoals bij de O’Bama Clan van Hilary Clinton.

    Moet ik nog doorgaan? Of bent U al in slaap gesukkeld.

    Ja, dat is wat aan het gebeuren is: door al dat Slinkx nostalgisch geleuter vallen de meeste mensen in slaap. Daar waar het tijd is voor actie.

    Actie vooral met de focus op de zakenwereld, de taal die President Trump het best bevalt. Waar de zaken floreren, floreert de Florijn.

    En die florijn (de Gulden dus) is de volgende aardschok die de roden zullen moeten verteren. De vroegere munten, die deze soort onvruchtbare Euro naar de prullenmand verwijzen.

    Deze Euro brengt, onder de huidige bewindvoerders, een NUL-rente op. Wat het hopeloze van de situatie meteen bewijst.


    Maar wees gerust, de woorden van de Amerikaan in Berlijn, J.F Kennedy in zijn jonge jaren, dat A.H. het grootste genie aller tijden is geweest, maar dat het zou duren tot de haat is geluwd voor dat de wereld dat zou herkennen.

    Allo, Grauwtje, bent U nog daar? U zou mij anders kunnen bevestigen, dat die Kennedy geen Republikein is geweest, maar een rasechte Democraat.

    Ja Ja, de splinter en de balk, nietwaar.

     

     

    10-11-2016, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3808

     

    Donderdag 10 november 2016

    H. Leo de Grote

    “Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.

    The Big Three

    Van Cau, de Waalse Boef-Premier wordt opgevist door zijn spitsbroeders. Is belangrijker wereldnieuws dan Ceta, Alfa en Bèta samen. Het gaat hem om de eer van La Wallonie, le Pays Noir van diep beneden de taal-, armoe- en stakersgrens.

    Bovenstaande afbeelding (The Big Tree) is een mooie illustratie van the tree (de boom) die aan zijn vruchten wordt herkend. De uitgestoten verloren zoon is weer welkom, dus zijn er zaakjes te doen…

    Het is inderdaad zò, dat de Rode Gilde ieder levend wezen, mens of dier, kan gebruiken om de gelederen aan te vullen. En dat er op die Van Cau een paar vlekjes zitten: wie heeft die daar niet?

     

    Verloren zoon is weer welkom bij PS

    *

    Voormalig partijcoryfee Jean-Claude Van Cauwenberghe lijkt opnieuw in de armen te worden gesloten bij de PS. In een RTBF-interview kondigde voorzitter Elio Di Rupo alvast zijn rentree aan.

    In mei werd Van Cauwenberghe vrijgesproken van corruptie en oplichting in een zaak rond schoolmaaltijden, maar er hangt al langer een sfeer van schandalen en vriendjespolitiek rond de man. In 2005 moest hij onder politieke druk ontslag nemen als minister-president. Voor Di Rupo was het toen van groot belang zo snel mogelijk komaf te maken met de oude politieke cultuur die 'Van Cau' samen met zijn generatiegenoten in Charleroi belichaamde. Op een partijcongres verklaarde de voorzitter "genoeg te hebben van parvenus in zijn partij". Maar nu wordt de 72-jarige PS'er toch gerehabiliteerd.

     

    Di Rupo benadrukt dat Van Cauwenberghe onschuldig is en "respect verdient". Volgens de PS-voorzitter worden politici veel te snel tot ontslag gedwongen. *

     

    Het is in deze gazet blijkbaar nog altijd te doen om de vriendschapsbanden met het belgicistische Zuiden? Maar dat is bij DM al lang niet meer Het Laatste Nieuws. Wie haar leest, weet met wie hij verkeert.

    En uitkomen voor wat men is, is heden ten dage een ongekende luxe in de papierwereld. Het is zo erg, dat de ‘melting pot’ begint te stinken. Alleen voor DM hoedt men nog altijd geen neusnijper op te zetten.

    Laten we vooral niet vergeten, die oude Oud-Griekse wijsheid, die voorschrijft Uw vijanden te kennen…. Waarbij DM het voordeel biedt, geen masker te dragen.

     

    10-11-2016, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3807

     

    Donderdag 10 november 2016

    H. Leo de Grote

    “Hij is Groot omdat hij de ‘grote’ Attila de Hun wist te overtuigen het Italiaanse schiereiland te verlaten en zo Rome gered werd van totale vernieling. Gestorven in 461 wordt hij vereerd als toonbeeld van goed herderschap omdat hij zijn schapen en zijn kudde wist te beschermen tegen de barbaren.

    Rachelle komt binnen bij dr. Garts. “Mijn ogen gaan achteruit,” klaagt zij . “en ’t wordt alsmaar erger en ‘k kanne me da niet permitteren.” – “ Wuk doe je gij alzo in ’t leven?” vraagt de dokteur. “’k benne helderziende” antwoordde ze.

     

    zekere monetendief, ene Peter De Roover, politieker omwille van de moneten en woordvoerder (hij lijdt de hele fractie) van de NV Arrogantie, is inzake de discipline van het eindeloos jammeren en tetteren de evenknie van Calvy en vooral van Almacy. Heb die man, net als die andere twee, nooit gemogen. Help dus graag om zoveel mogelijk de slechte reputatie te verspreiden van dat soort profiteurs.

    En, zie: ‘tSCHELDT schiet mij onverwachts de nodige munitie voor. Ik zie Bert Muratj, de Hoofddirecteur dezer dagen zijn morgenkoffie al slurpen, glunderend van de binnenpretjes. Hij zou nog breder glunderen moest dat enkele tientallen nieuwe abonnementen opleveren.

    Het mag dus niet verwonderen dat dit glunderen stante pede overslaat naar al wie de hieronder aangehaalde lezersbrief leest.

    Dat het met ‘Rovers’ slecht kersen eten is, is, in de marge gezegd en gezwegen, ook een spijtige persoonlijke ervaring. Aangezien dit eerder een familiale aangelegenheid betreft, kunnen hier geen verdere details over verstrekt worden. Te onthouden: rovers zijn gevaarlijke kwasten.

     

    heer Hoofdredacteur,

    in de laatste mail van ’t Scheldt gelezen hoe van leer getrokken werd tegen ene Peter de Roover, een sujet dat wij hier thuis rauw lusten.

    Deze opportunist woonde in zijn schooljaren recht tegenover onze woonst in de Ruytenburgstraat 15 in Berchem. De pretentie die hij daar ten toon spreidde als plus minus vijftienjarige heeft zich met de jaren nog meer geconsolideerd. Wij zijn ook Vlaams-nationalist en dat wist men in zijn gezin zeer goed vermits wij op 11 juli de leeuw buitenhingen.

    Nooit is er door de overkant toenadering gezocht, enkel een tentoonspreiding van hoogmoed en eigendunk, met aan hun venster na de verkiezingen een gele lichtbak met zwarte letters ‘VOLKSUNIE DANKT’…

    Christus zegde destijds: ‘waar twee of meer in Mijn naam samenzijn, ben ik in hun midden’. Van Vlamingen kan men meestal zeggen: ‘waar enkele Vlamingen bij elkaar zijn komt er ruzie en heibel van’. Jammer, want dat ziet men aan de houding van het N-VA tegenover het Vlaams Belang. Eendracht maakt MACHT zou het moeten zijn, doch op de uitgestoken hand van het VB wordt telkens gespuwd.... Mensen, wat zijn wij toch een stom volk. Een strijdbaar volk ja, aan de....tapkast.

    Zodus, als Peterke de Roover met zijn plooiensmoel op het scherm verschijnt komt bij ons zich een reflux van braaksel aandienen.

     

    Met republikeinse groet,

    Guido Van H. 2600 Berchem

    Onbegrijpelijk dat de man jarenlang de Vlaamse Volks Beweging heeft mogen leiden. Waardoor nogmaals bewezen is, dat de overstap naar de politiek van elke mug een olifant maakt.

    Bij Peter De Roover zouden dat witte olifanten moet zijn. Bij voorkeur zelfs Heilige Witte Olifanten die als kudde voor hem door de knieën gaan.

    Me dunkt dat ik die in de verte al hoor trumpen. Laat nu dus maar alvast de baldakijnen komen..

     

    10-11-2016, 16:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3706

    .

    WOENSDAG 9 NOVEMBER 2016

    Kerkwijding St.-Jan van Lateranen,

    H. Albero, H. Theodoor

    Ook in een huisgezin waar de verstandhouding zoek is, vliegen, zoals in het kl-land Coburgia, de telloren in het rond. Er wordt wel hard gewerkt (door wie?) maar hoe harder gewerkt wordt, hoe meer telloren er kunnen gekocht worden.

    Met deze profitariaat-kleurpartijen die in dit land de lakens uitdelen, is het niet anders.

    Het gaat gewoon om de Macht van het Getal, namelijk het aantal stemmen dat hen dat oplevert om aan de knoppen te mogen blijven zitten. Maar dat heet niet zo. Dat heet ’Sociaal Rechtvaardige herverdeling der aardse goederen’, de natte droom van elke Marxist.

    En al-dan-Niet Van Achter de schermen wordt slok per slok als een medicijn de waarheid ingelepeld. Zij betalen dat weer met het geld van anderen. ’Mooie democratie is dat daar bij jullie’, zei Pim Fortuyn daarover, als hij het had hoe proteststemmen hiertegen in een ‘cordon sanitaire’ werden opgesloten en de mond gesnoerd.

    Ook nu weer.

    Wij ontvangen hier in Italië nog altijd stipt week na week de digitale ‘Servicebrief’ van een bevriende Fiduciaire waarvan de vlag o.a. de volgende lading dekt

    Hoe die het klaarspelen om door het bos van al die vele regels en regeltjes met vooral die vele uitzonderingen op uitzonderingen nog de bomen te zien, is mij een… regeringscrisis waard. Te noteren dat hun job geen lukraak in de wind redeneren is, maar een ‘job’ die zich vertaalt in keiharde Euro’s voor de ondernemers die ze de eer hebben te mogen begeleiden. Het woord ‘fiduciaire’ betekent dan ook wederzijds vertrouwen gestand doen. Vertrouwen weerkaatsen a.h.w.

    En dus aan de vruchten herkent men de boom: realistischer vaststelling bestaat niet voor de geïnteresseerde waarnemer.

    Maar laten we nu eerst verder gaan met het tellen van onze schapen. Door de nadruk te leggen op slechts één aspect uit de laatste Servicebrief: de verhouding (en vooral wie betaalt) tussen de Patroons en de bedienden die nu ook arbeiders geworden zijn. Mij rijzen de haren ten berge over de nieuwerwetse luiheidswoorden als ‘werkgever’, ‘werknemer’, ‘werkvloer’, enz. De eerste soort ‘geven’ geen werk aan de tweede soort die dat dus ‘nemen’ verenigd op de ‘vloer’ waar ‘het’ zich allemaal afspeelt.

    Er zijn namelijk alleen maar grote, kleine of middelgrote Patroons die gezin, geld en gezondheid inzetten in een zaak, met het uitsluitend doel om winst te verwezenlijken. Marxisten hebben daarvan ‘Het Kapitaal’ gemaakt.

    Natuurlijk kan niemand die taak alleen aan, en die verhouding is hoe de Maatschappij in elkaar steekt. Elke Patroon heeft medewerkers nodig op elk niveau, hetzij op de zolder of de kelder, of ergens op vele vloeren. Want al die vastgoed investeringen hebben stukken van mensen gekost om ‘de zaak’ mogelijk te maken. Kapitaal, veel kapitaal, dat komt van de kant van de Patroons.

    Voor al die medewerkers (U gaat die toch geen tegenwerkers gaan noemen?! Want tegenwerkers die gaan er uit) hebben Marxisten de naam bedacht van ‘Proletariërs’

    Sluitstuk van deze gezonde redenering: beide partijen kunnen niet zonder elkaar. En daar moet de politiek met zijn poten afblijven, want ze verzieken alleen maar die verhoudingen. In een gezonde onderneming is de Patroon als een vader voor alles en iedereen die de zaak behartigt. Hij kent hun lief en hun leed en het is zelfs zo, dat hij uit eigenbelang zelfs, daarmee het beste voorheeft. Medewerkers, die in de eerste plaats bedoelden hun boterham te verdienen, liefst met wat beleg daar tussen, trekken bijna als vanzelf aan hetzelfde zeel.

    Het resultaat van beider inzet en arbeid is de omzet, dat wat de klanten graag kopen en betalen. Want pas dan is het Kassa, Kassa, Kassa…

    En daar, in die verhouding, precies is het systeem totaal verrot. Ik bedoel verpolitiseerd. Beroepsbelangen zijn in de soep gedraaid van de vakbondsbelangen, waar echte volks-menners de trom voeren. De ‘markten’ over de grenzen zijn vervalst, zowel in grondstoffen als in afgewerkte producten. En de loonkosten, meer dan 100%, swingen de pan uit. En weet U waarom dat zo is? Omdat er in ieder land weer dezelfde soort politici, daar gekomen door list en bedrog, de lakens uitdelen en de grote Jan uithangen en dat willen blijven doen, met andermans geld.

    En daarom is die Cris-IS Paters van de Tjeven het dubbel en dik waard om aan de hoogste boom van het land te bengelen, 12 jaar geleden was die nog de Voorzitter van de Unizo, het Patroonsverbond der… werkgevers.

    Anders gezegd: ook de politiek is ‘een bedrijf’ zoals elk ander en derhalve moet het geleid worden zoals elk ander: als een goede huisvader die ‘Eigen volk of land Eerst’ het belastinggeld daarbij ‘zaaien naar de zak’. Geen 10 Ha tarwe willen zaaien met maar zaaigraan voor ½ Ha. Daarbij ook indachtig zijnde, dat kwaliteits- zaaigraan altijd de opbrengst ten goede komt.

     

    Uitkering zieke werknemers:

    *

    nu betaalt een werkgever de eerste maand loon van een zieke werknemer, wat de oorzaak van de ziekte ook moge zijn (arbeidsgerelateerd of pech bij ‘t sjotten op zondag). Nu zou ons aller Maggie De Block wensen dat werkgevers zowat 10% van de ziekte-uitkering van de tweede tot de zevende maand betalen. Tja, je bent een populair politicus of niet, zeker? Maar of dat veel zal bijdragen aan het credo jobs, jobs, jobs durven we in vraag te stellen .

    Och, van die ‘Servicebrieven’ is na verkoop van jaren het grootste deel Bargoens voor mij. Zelfs een kat vindt er haar jongen niet meer in terug. En aangezien wij hier in huis met 3 kleppers van Duitse Herdershonden zitten, laten wij het aan anderen over om al die katten te geselen.

    ---***---

    Dr. De Block (What’s in a name, ze komt er rond voor uit!) van Volksgezondheid is, weliswaar deel van de verkeerde belgicistische partij, is uit het goede hout gesneden. Ik zeg dit niet om haar populariteit te steunen (dat zou inderdaad populistisch zijn), maar omdat ze zich verzet tegen regels en regeltjes die 1. Niet kunnen gecontroleerd worden en 2. Die, de menselijke natuur kennende, aanleiding geven tot misbruiken. En deze keer gaat het niet over de GSM in de auto, of alcohol en sigaretten verkopen aan minderjarigen, maar het gaat om het slachten van de kip met gouden eieren. Want het zijn niet de politici die het werkverzuim betalen, maar de Patroons. Waardoor zij zelfs op korte termijn alleen maar de eigen ondergang zullen oogsten. Maar zij maken daardoor niet alleen de Marxisten van de Vakbonden rijker, maar zij oogsten er succes mee in de kieshokjes?

    En zo is de cirkel rond en kan de primitieve ‘ruilhandel’ weer herbeginnen. Waar de boer met 1 Kgr zelf gewonnen boter, de diensten koopt van de meid.

    Ja mensen, gelooft U mij als ik zeg dat er nog zoveel werk wacht waarbij ondergetekende noodgedwongen forfait moet voor geven…

     

     




    09-11-2016, 12:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3805

     

    WOENSDAG 9 NOVEMBE 2016

    Kerkwijding St.-Jan van Lateranen,

    H. Albero, H. Theodoor

    ’t Was Constantijn de Grote die in 314 een lapke grond aan de paus gaf. ‘t Was echter een verkavelingske van Plautius Lateranus maar deze is door keizer Nero als voorgerecht voor de leeuwen gesmeten. In 1929 werd er op 11 februari in het verdrag van Lateranen de Vaticaanse Staat opgericht Een lapke geschiedenis dus.

    Franske ligt rond de noen in zijn bureau een middagdutje te doen als plotseling de telefoon rinkelt. “Wie waagt het nu mij tijdens de middagpauze te storen?” vraagt hij zich af. “Weet ge wel met wie gij spreekt?” klinkt het aan de andere kant van de lijn. “Ik ben uw directeur” hoort hij. Waarop Franske: “Goed, goed ik geloof U. Maar weet gij wel met wie gij aan de lijn zijt?” – “Neeen-ik” antwoordt de directeur. “Oef, heb ik chance,” besluit Franske en hij legt de hoorn neer.

    De Oude Man Europa genaamd….

     

    Via een goede wind belandde onderstaand bericht uit Elsene (Ixelles), net als Hannibal, langs deze kant der Alpen, wild omstoven door sneeuwjacht en snijdende winden.

    Een man midden de nacht, op straat, beide ogen uitgesneden. Bloed, man, de 2 oogbollen, mes: alles goed herkenbaar teruggevonden door de hulpdiensten….

    Teruggekeerde Syrië-strijders aan het werk geweest? Afgehakte hoofden met geloken oogleden, en deze keer alleen de oogbollen. Wegens God-weet welke redenen. De politie zoekt het uit, de oogholten werden leeg gesneden, ja dat staat vast. En nogmaals neen: niet nodig te anticiperen met de Rue des Bouchers van Johan Verminnen want in Elsene is er tot hiertoe nog geen straat met die naam.

    En neen, voor eerlijke vinders heeft het Stadsbestuur voorlopig nog altijd geen beloning uitgedacht. De Islam zou zich wel eens bij voorbaat beledigd kunnen voelen. Bij de Islam mag er nooit geanticipeerd worden. Hoogstens het jaar na de feiten mag er een monument voor de slachtoffers worden opgericht.

    Maar weet U, beste mensen, dat dit nog maar het begin is?! De Turkse valbijl komt al stilletjes naar beneden: de koppen rollen. Overal waar de Islam is, rollen de koppen.

    De Turkse valbijl, Walter, wat is dat nu weer? Wel, beste mensen, dat is de Russische roulette van Erdogan: een Europees visum voor 80 miljoen Turken en dus ook voor 3 à 4 mio daar gestrande ‘bootvluchtelingen’, of, bij weigering, gooit hij de Balkan-Route weer wagenwijs open, zodat heel Donker Afrika binnen kan. Voor ons, arme Europeanen, altijd een verlies-verlies situatie…

    De Islam is een schimmel die alleen in het duister kan overleven en groeien.

    In de Westerse wereld bestond 20 jaar geleden het woord ‘Halal’ niet eens. Nu is, zelfs de zuigfles van ook onze baby’s halal, zonder het te weten. Gesloten burgerwoningen schijnen ‘moskee’ te zijn geworden, waar er wordt samengekomen om te ‘bidden’. M’n voeten, Gérard! Toegang voor onbevoegden verboden. Want er wordt om haat gebeden. Tegen de buren. In een taal die niemand verstaat maar die boekdelen spreekt.

    De klepel van dit alles?

    Die hangt aan de overkant der Grote Plas. Want sedert de ‘Bevrijding’ en de landing in Normandië op 6 Juni 1944 zijn wij van de regen in de drop geraakt. Of moet ik eerder zeggen, van de pest in de cholera. De bevelen komen sedertdien niet meer uit Berlijn, maar uit Washington. Ze worden niet aan de hand van kogels afgedwongen, maar net, zoals de Islam dat doet, van onderen uit. Met fluwelen handschoenen en op kousenvoeten. Geen sprake van zoals A.H. het bedoelde met ‘ausradieren’, maar regelrechte directe koppensnellerij. Zonder verder uitstel.

    Precies vandaag 8 November 2016, kan daar verandering (of versteviging) in komen. Gaan we daarna terug naar Het Nieuws zoals het ooit bestond, dat der gebroken armen en benen, of wordt het een burgeroorlog naar Syrisch model, gevolgd door Het einde der Tijden als nog andere Wereldmachten zich ermee gaan bemoeien?

    Morgen is het gordijn helemaal open. Moge de Hemel ons bijstaan.

    In de nacht van zaterdag 5/11 op zondag 6/11 werd een 33-jarige ‘een man’ met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief. Het was een voorbijrijdende persoon die het slachtoffer omstreeks 3 uur ’s nachts op straat aantrof met zware verwondingen aan het hoofd, bevestigt Ine Van Wymersch van het Brusselse Parket. De man was de ogen uitgestoken. Volgens de krant ‘La Dernière Heure’ lagen de ogen wat verder op straat. De politie tast voorlopig in het duister. ‘Uiteraard is de kans zeer groot dat het hier niet om een ongeluk gaat’, aldus de woordvoerder van het parket. ‘Maar tot gisternamiddag was nog geen dader opgepakt en we weten voorlopig ook nog niet op welke manier de ogen zijn verwijderd. De man is buiten levensgevaar maar moet nog enkele operaties ondergaan voor hij de eerste keer kan verhoord worden.’

    De identiteit van het slachtoffer is wel gekend. ‘Het gaat om een man van Afrikaanse origine van 33 jaar die in ons land woont.’

    Och, het is maar een ‘fait divers’ zoals er in de Europese Hoofdstad dagelijks zovele zijn. Met als uitschieter af en toe een Luchthaven die de lucht ingaat, of een metrostel dat uiteenspat.

    Met de Islam onder één en hetzelfde dak houdt het leven inderdaad risico’s in. En nog geen klein beetje.

     

    En precies vandaag wordt daar een andere wending aan gegeven. Voor, ofwel iedereen, allochtonen of autochtonen (om nog maar eens die verboden woorden voor het laatst te gebruiken) ‘back to the roots’ met Trump, of ‘back to hell’ met de Hilarische Wereld Verbeteraars.

     

    O ja, de dader is gevat, maar in ’t belang van het onderzoek wordt daarover niet gecommuniceerd. Dat het slachtoffer drager is van een Donkere Huid, doet hier niets ter zake. Gods wegen zijn wonderbaar.

     

     

    09-11-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3804

    DINSDAG 8 NOVEMBER 2016

    H. Godfried,

    Vier Gekroonden

    Pascal ging naar coiffeur Knipschare om zijne cheveu te laten doen. Als het gedaan was, vroeg de coiffeur: “Is ’t in orde, Pascal? Kijk ne keer in den spiegel.” – “’t Is veel te kort,” bromde Pascal, “herbegin maar!” En hij zette zich weer in de zetel.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Heilig_Grafkerk

     

    Voor ’t laatst citeer ik bij deze een artikel uit de vroegere AVV-VVK krant van enkele dagen terug over de H. Grafkerk in Jeruzalem. Zie afbeelding hierboven. Even van dichterbij met eigen ogen zien en wéten kan door de bijgaande link aan te tikken. In mijn archief lag de buit misschien wel goed bewaard, maar het lag me op de maag en bleef maar knagen. Omdat ik gehoopt had er ondertussen (minstens vòòr Pasen 2017, de Dag der Verrijzenis) toch iets meer over te kunnen lezen. Niet dus. Maar ondergetekende is toch niet van de slimste in het iets op Google zoeken. Dus we houden het op wat DS die dag heeft kwijtgewild.

    Enfin, U krijgt het opgediend als een in de microgolf opgewarmde maaltijd.

    Zal de Heilig Grafkerk, ook bekend als de Verrijzeniskerk, in de ommuurde oude stad van Jeruzalem, Israël, een nog onbekend geheim prijsgeven, als wetenschappers de inhoud hebben kunnen analyseren van het graf? Tussen vandaag en het voorjaar van 2017 zal die vraag beantwoord worden door een Grieks team.

     

    National Geographic wijdde donderdag een artikel aan de restauratie van de belangrijkste heilige plek uit het Christendom. Midden in de kerk bevindt zich het Heilige Graf, een graftombe, op de plaats waarvan men vermoedt dat Jezus er begraven ligt sinds het jaar 30 of 33 anno Domini (naargelang de jaartelling die men volgt).

     

    Het is sinds de vierde eeuw een belangrijk pelgrimsoord. Op de plaats van de kerk hebben meerdere kerken gestaan, die tijdens oorlogen en branden verloren gingen. Het huidige gebouw stamt uit 1149 en is in vroeg-gotische stijl opgetrokken.

     

    Afdekplaat

     

    De Grafkerk is voor wat het beheer betreft in handen van zes christelijke kerken. De hoofdbeheerders zijn het Grieks-orthodox patriarchaat van Jeruzalem, de Rooms-katholieke Kerk (via de orde van de Franciscanen) en de Armeens-Apostolische Kerk voor de binnenkant van het gebouw. In de 19e eeuw kwamen de Syrisch-orthodoxe Kerk van Antiochië, de Koptisch-orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-orthodoxe Kerk daarbij. De relaties tussen de diverse kerken waren in de loop der tijden zo slecht dat de sleutels van het heiligdom moesten worden toevertrouwd aan... moslimfamilies.

     

    Een team experts en archeologen van de Technische Nationale Universiteit van Athene onder leiding van professor Antonia Moropoulou is het graf en het gebouw errond, het Aedicule of klein huisje dat de tombe omsluit, aan het restaureren. Het aedicule is zelf al eens eerder gerestaureerd, na de brand van 1808 die het vorige ‘gebouwtje’ vernielde. Het meest interessant is natuurlijk het eigenlijke graf dat wordt afgesloten door een zware marmeren afdekplaat. Onder die marmeren plaat zit het eigenlijke grafbed.

     

    Rotslaag

     

    ‘We hebben de marmeren plaat weggenomen en werden meteen getroffen door de grote hoeveelheid vulpuin die zich daar in de loop der tijden heeft opgehoopt’, zegt archeoloog Fredrik Hiebert. ‘Het zal nog een hele tijd duren eer we die tussenlaag van puin onderzocht hebben, maar daarna komen we op de eigenlijke rotslaag (de graftombe was uitgehouwen uit een rots van kalksteen) terecht waarop het lichaam van Christus werd gelegd na zijn kruisdood. Die rotslaag die het grafbed vormde, meet zo’n 1,50 meter bij 90 cm.’

     

    Volgens het christelijke geloof was Christus op de derde dag na zijn dood aan het kruis op Golgotha verrezen en enkele vrouwen die hem volgden en die op paaszondag naar het graf kwamen om het lichaam van Christus te balsemen, zegden dat er geen stoffelijke resten meer te zien waren.

     

    Het was Helena, de moeder van de Romeinse keizer Constantijn I de Grote (de eerste Romeinse keizer die zich zou hebben uitgesproken voor het christendom) die het graf in 326 na Christus identificeerde. Van dan af werd het een bedevaartsoord voor de christenen.

    *

    Daar is natuurlijk in de eerste plaats het Lijdensverhaal van Christus zelf, anders zou er geen grafkamer en al zeker geen lege grafkamer bestaan hebben.

    Het verhaal dat hier uit de doeken gedaan wordt, gaat terug naar het wezen van de Kerk van Rome. Al had ik eerder moet schrijven het verhaal van de Bezieler er van, Keizer Constantijn die toen de Hoofdstad van het Romeins-Byzantijns Wereld Rijk verlegde naar … de ‘Polis’ (Stad) van Constantijn de Grote, Constantinopel, sedert A.D. 1483 Istanbul, een Islamitisch bolwerk aan de Bosforus. Verwonderlijk hoe deze man (282-327) bijna democratisch in 303, amper 21 jaar oud, door zijn legioenen werd uitgeroepen tot imperator en Augustus. Toen hij door het Edict van Milaan (313) het Christendom zogezegd tot ‘Staatsgodsdienst’ verhief, bijna als logisch gevolg van de volkswil (de wil van de ‘demos’, het Volk) dan is de volkswil meteen bijna een ander woord voor het Christendom.

    Dit niettegenstaande het Marxisme en al de afgeleiden daarvan een andere meer modernistische invulling voor heeft gewild.

    Het is bijna huiveringwekkend, dan bij de Val van de DDR in 1989, ook ‘Wir sind das Volk’ werd gescandeerd om de Rode Dictatuur af te zweren.

    Deze lijn gaat door tot en met Geert Wilders in Nederland, Marine La Plume in Frankrijk, het V.B. bij ons en bij de Basken, de Catalanen, de Schotten, de Bretoenen, enz.

    Als de volkswil, als U wilt het gezond nationalisme dat stopt aan de grenzen maar de broederhand naar verder reikt, de toekomst is, dan is er voor het Christendom nog een mooie toekomst weggelegd.

    En voor wat betreft die ’Grafkenner’ in Jeruzalem: verwacht vooral daarover geen spectaculaire verhalen. Of het daar nu gaat om de Leegte van de dood, of de Leegte van na de Verrijzenis: levende getuigen zullen daar niet meer gevonden worden. Hoogstens de sporen van wat al 2.000 jaar in het Paasverhaal geboekstaafd staat.

     






    08-11-2016, 17:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3803

    CD&V van de regen in de drop

    Zoals een tijd geleden reeds voorspeld werd in 't Scheldt heeft Antwerps CD&V schepen Philip Fat Heylen besloten om te kiezen voor de vlucht vooruit. Hij kiest eieren voor zijn geld en verkast naar de privé sector omdat zijn politiek voortbestaan in Antwerpen zo goed als nihil zou zijn bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Nestor Marc van Peel zal tegen dan 69 jaar zijn en hoogstens nog de lijst duwen en de seut van Leopoldsburg had al laten weten dat er een grote operatie verjonging en vernieuwing op stapel staat voor Antwerpen.

    De opiniepeilingen voorspellen weinig goeds voor de voormalige machtspartij die decennia lang de stad bestuurd heeft met de rode kameraden. Als echte politieke hoeren stapte de CD&V in 2012 samen met de sp.a in het bed van de Stadslijst waardoor ze het verlies nog wat kon beperken. Nadat de stemmen geteld waren behaalde de CD&V een schamele 5 zetels. Zoals het Tjeven betaamt verwisselden ze snel na de verkiezingen van bed en hielpen...

     

    ...met hun 5 zetels de N-VA en VLD aan een meerderheid. In ruil kregen zij niet minder dan twee schepenzetels: Marc van Peel werd havenschepen en Philip Heylen werd schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten. In deze functie heeft de pronkjonker Heylen heel wat buitenlandse reizen ondernomen waarbij hij de exotische verfijningen van het leven wist te proeven op kosten van de Antwerpse stadskas. Aan dit tijdperk komt nu een vroegtijdig einde.

    De toekomst lonkt voor Vlaams parlementslid Caroline Bastiaens die zo goed als zeker Philip Heylen zal opvolgen als schepen. Maar daarvoor zal ze althans volgens de interne regels van de CD&V, wel ontslag moeten nemen als Vlaams parlementslid. Op zich geen (financiële) nood of pot gebroken ten huize Bastiaens, want niemand minder dan haar eigen echtgenoot Kristof Waterschoot (momenteel districtsschepen in Hoboken) is haar opvolger in het Vlaams parlement! All in the Family… noemt men dit een overtuigend staaltje van politieke zelfbediening of een teken van vergevorderde bloedarmoede bij de CD&V?

    Daarmee casht zij met enige vertraging alsnog de promotie tot schepen in het Antwerpse schepencollege. Er was immers aanvankelijk voorzien dat ze in de loop van de legislatuur de taak van Marc van Peel als havenschepen zou overnemen. Maar die bleef op uitdrukkelijke vraag van het partijbestuur aan, zodat Bastiaens gewoon gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid bleef.

     

    Wie is die Caroline Bastiaens? Zij is een cabinettard pur sang, die haar carrière begon als politiek medewerkster van de CD&V (1998 - 2000), vervolgens werd ze twee jaren valiezendrager voor Europees parlementslid Ivo Belet, Europees Parlement waarna ze tussen 2006 en 2012 ambtenaar was bij de stad Antwerpen. Haar laatste stopplaats voordat ze in 2012 in het Vlaams parlement kwam, was het kabinet van havenschepen Van Peel. Marc van Peel zag wat hij zag en oordeelde dat hij de haven niet kon overlaten in de handen van deze overroepen stresskip die ook in het Vlaams parlement niet echt uitblinkt in werklust. Sinds 2014 heeft zij 14 voorstellen of ontwerpen van decreet (mee) ingediend, heeft ze zowaar tijd gevonden om 5 voorstellen van resolutie en 5 moties in te dienen. Zowaar een indrukwekkend kaal palmares. Wordt deze persoon dan het nieuwe uithangbord voor de wegdeemsterende CD&V? Blijkbaar wel want er rest alleen nog de brave Patrick Janssen met als grootste wapenfeit dat hij geboren werd in Kinshasa en kort na zijn geboorte geadopteerd werd door Annelies de Backer, dochter van voormalig CVP-minister Rika de Backer. Er is tenslotte ook nog het zwart schaap waarover de CD&V'ers liever niet spreken: gemeenteraadslid Galina Matushina… (wie hoor ik u denken?).

    Deze dame van Wit-Russische oorsprong kwam éénmaal in het nieuws toen het parket van Antwerpen in 2013 een onderzoek instelde naar haar wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Het raadslid werd ervan beschuldigd gefraudeerd te hebben met stedelijke subsidies. Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een klacht van Iryna Gonchareva, een Antwerpse van Russische origine en drijvende kracht achter Radio Rubel.

     

    Zoals men in Antwerpen zegt: Armoe troef bij de Tsjeven.

     

    Neen. Genoegen doet het me niet. Ik schep er alleen een duivels plezier in. Na het Land naar de verdoemenis te hebben geregeerd, gaan die kwezelaars nu aan dezelfde ziekte zelf ten onder: tegen alle redelijkheid het onderste uit de kan te willen hebben.

    Over het deksel dat op de neus valt, hebben zij nog nooit gehoord.

    Wie de macht bemint omwille van de macht, zal er in vergaan. Dat geldt zowel voor de 2-3 laatste generaries = tsjeven als Roden. Want het zijn ‘partners in crome’ Omdat beide partijen, ter wille van de macht, al die tijd gewoon elkaars rug hebben gekrabd.

    Door hun manier van regeren, hebben ze zelfs compleet de regels de volksregering veranderd van en voor het volk. Zij hebben regeringen gemaakt gewoon tegen het volk dat hen veel te lang gevolgd is. Zodanig dat de 3 + nieuwkomer Groen elkaar waard zijnde kleurpartijen nu ook samen naar de verdoemenis kunnen. Hun Europees geesteskind, het gewrocht dat onze Beschaving voor het nageslacht ten schande heeft gemaakt, mogen ze meenemen. Ander en beter.

    In het Dieren- en Plantenrijk dienen de resten van elke generatie tot voedsel voor de volgende. “Mest en is geen heiligheid, maar ’t is de ziel der landbouw”, zei de H. Augustunus (Kerkleraar) daarover.

    Dit gezegd zijnde, voel ik mij een beetje zoals de Bijbel zegt over figuren als Mozes: hij leidde het Joodse volk 40 jaar door de woestijn, maar zou het Beloofde Land, dat overliep van melk en honing, nooit mogen zien. Wat in mensentaal wil zeggen, dat Gods molen wel maalt, maar zeer langzaam.

    Vooral de criminelen van de Ruimtelijke Wan-Ordening, die de burgers hun rechtmatig eigendom hebben ontstolen, moeten branden. Dit is niet echt een Christelijk gevoel, maar dat hadden zij ook niet. Toen ze van onbereikbaar diep in hun holen de landerijen, die ze zelfs nog nooit hadden gezien, met allerlei kleurtjes een andere ‘bestemming’ gaven. Woongebieden werden toen landbouwgebieden, en landbouwgebieden dienden ‘terug te worden gegeven aan de natuur’. Toen ze nadien toch wat moesten inbinden, richtten ze zich dan op de bevolking. Ook die moest Ruimtelijk ge-wanordend worden, dat alles tot meerdere eer en glorie van hun eigen klein verstand.

    Nu komt Loontje om zijn boontje.

    Pssst

    Op een eeuwig zwijgen: deze bijdrage was stiekeme reclame voor ‘tSCHELDT. Zou echt niet durven, want ik zeg het open en bloot wie als Antwerpenaar (en bij uitbreiding elke hinterlander) dat Antwerps satirisch digitaal weekblad mist, weet niet wat hij mist.

     

    08-11-2016, 17:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3803

    MAANDAG 7 NOVEMBER 2016

    H. Willebrord,

    H. Carina

    H.Cl, onderweg naar de WalüreNacht

    Ja, het doek zakt. Morgen is het finaal de laatste dag van het erbarmelijk vertoon, kiesstrijd genoemd in Amerika. En ja dat is/was nog maar het voorspel. De eigenlijke vertoning moet immers nog beginnen.

    Het voorspel was bedoeld voor de eigen inwoners, vanaf Woensdag (Wensdag?) 7 November mag niet alleen, maar moet de hele wereld meespelen. En dat zullen we niet alleen geweten hebben maar ook moeten gevoelen. Want het zal nooit meer worden wat het geweest is.

    Maar als het waar is, dat zo’n land het gidsland van de hele wereld wil zijn, dan zijn we bijlange nog niet aan ons nief patatjes.

     

    https://ejbron.wordpress.com/

    http://joostniemoller.nl/2016/11/aanslag-op-trump-zeer-reeel-denk-aan-qatar/

    Aanslag op Trump zeer reëel. Denk aan Qatar.

    Bron: http://metro.co.uk/2016/11/06/donald-trump-rushed-off-stage-after-someone-yells-gun-6238

    Door Joost Niemöller

    *

    Er was niet zo heel veel aandacht voor, maar het was zeer zichtbaar in de media: In no time stonden er gisteren zwaar bewapende soldaten in de zaal, toen er paniek was over een mogelijke aanslag op Trump. Dan heb ik het over soldaten in vol gevechtstenue, met (semi) automatische geweren en helmen. Zeer gespannen keken ze om zich heen, midden tussen de mensenmassa, klaar om te schieten.

    Natuurlijk zijn er bij verkiezingsbijeenkomsten als deze speciale bewakers aanwezig; de eigen beveiligers van Trump, agenten. Maar zwaar bewapende soldaten die onmiddellijk naar voren sprongen en zich dus kennelijk vlak achter of onder het podium bevonden? Dat wijst op iets anders. Het Amerikaanse staatsapparaat moet serieuze aanwijzingen hebben voor een aanslag op Trump.

    Dat is niet zo vreemd. Er staan enorme belangen op het spel. Het is het Amerikaanse volk tegenover een internationale machtskliek, aangestuurd door landen als Qatar, die ook verantwoordelijk zijn voor het opzetten van het ISIS netwerk. De woordvoerder van de Clinton Foundation heeft dat zelf al toegegeven. En ook Clinton zelf deed er eerder al vrij achteloos over. Het wordt dan ook nergens meer in de MSM ontkend. Men gaat ermee om als een bedrijfsfoutje.

    En het gaat hier dus niet om allerlei dubieuze rijkaards die het zouden aansturen. Het gaat om de regeringen van landen als Qatar zelf, zo bleek uit de vrijgegeven mails van Wikileaks. Julian Assange noemde dit de belangrijkste uitkomst van de Wikileaks mails, en ik denk dat hij daarin gelijk heeft.

    Hetzelfde geld dat Clinton aanstuurde, stuurde ook ISIS aan. Dat is gewoon een feit! Zelfs de MSM, nogmaals, geven dat toe.

    Hillary Clinton zit door de naties als Qatar en andere dubieuze staten in de zak van de terroristen.

     

    Deze mensen zijn tot alles bereid.

    Maar in Washington zien ze nu ook wel dat een aanslag op Trump op dit moment het land in een burgeroorlog kan storten. Hier staat dus eventjes nog het staatsbelang tegenover het belang van deze internationale schurkenstaten.

    Vandaar die zwaar bewapende soldaten onder het Trump podium. Die iedereen zag en toch maar liever niet zag.

    In ieder geval wordt het voor de Islam ‘to be or not to be’. Waarbij het er even niet toe doet hoeveel miljoen mensen nog moeten geslachtofferd worden.

    Misschien dat Koning Voetbal of zelfs onze bloedeigen ‘Flandriens’ daar eens moeten over nadenken. Zij vertonen hun kunstjes weliswaar niet in het Circus Maximus, of in het Colosseum in Rome, waar sommigen van hen voor de leeuwen werden geworpen. Maar toch dansen ze a.h.w. boven op den rokende en vuurspuwende vulkaan. Geld heeft noch kleur noch smaak en zeker niet als het uren ver tegen de wind stinkt naar pietrol.

    Weet u, volgens de Oude Grieken de Hades, de ondergrondse rivier naar een beter leven: denkt U dat die nog bestaat?

     





    07-11-2016, 10:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3802

     

    MAANDAG 7 NOVEMBER 2016

    H. Willebrord,

    H. Carina

    Om de Verkiezingsweek in Amerika goed te beginnen, wordt U, voor het koud wordt, een tweede gerecht van ‘tSCHELDT geserveerd.

    De feiten bij ‘De Gazet van Janssens’ spreken voor zich, want het profitariaat van Steve Stunt zit er nog steeds diep in gebakken. Vooral daar een zekere dikke Turkse troela, bij toeval in de Koekestad geboren en niet in een Bedoeïenen-tent ergens in de buurt van de Berg Ararat, denkt dat zij als ‘geboren Antwerpse’ overal recht van spreken heeft, luider en brutaler dan de meesten van ons.

    GVA is de wereld van morgen op zijn kop en zeker niet de spreekbuis van de Antwerpse gaade man. Waar ze goed in is, is als onderlegger bij het schillen van de patatten…

    Als niet iet wordt…

    … erkent iet zijn meerdere niet

    Ter ere van de 125ste verjaardag van Gazet van Antwerpen pakte het feestnummer van CittA uit met een interview van oud-hoofdredacteur Lou De Clerck door huidig hoofdredacteur Kris Vanmarsenille.

    Niets mis mee, zou u denken. Want van diens ettelijke opvolgers zullen zelfs de trouwste abonnees en de jongste redacteurs zich amper de namen herinneren. Al weten wij dat ene Luc Van Loon bij de toenmalige redacteur wetenschappen informeerde naar de mogelijkheid zich te laten klonen. ‘Zodat jullie nooit meer van mij af geraken’, grijnsde de gifkikker. Het was de periode van het gekloonde schaap Dolly.

    Nu moet u weten dat Lou De Clerck met zijn zes jaar het wel redelijk lang heeft uitgehouden, maar dat wijlen Louis Meerts liefst zesendertig (!) jaar aan het hoofd stond van De Frut.

    Toch kreeg die in CittA een even summiere vermelding als Van Loon.

    Dat is bij de nabestaanden van Louis Meerts aangekomen als een vernedering van formaat. Een totaal gebrek aan respect. Jan Meerts, een van de zonen, stuurde dan ook een vlammende brief naar de krant. Daarin schetst hij kort - en wij hier nog korter - het cv van zijn vader. Historicus, doctor in de Letteren en Wijsbegeerte, professor Gregoriana Universiteit Rome, leerstoel Louis Meerts KU Leuven… En Jan Meerts wijst er terloops fijntjes op dat tijdens het hoofdredacteurschap van zijn vader Gazet van Antwerpen de hoogste oplage ooit kende én onafhankelijk was in NV De Vlijt. Terwijl Gazet van Antwerpen - volgens ons en vele anderen - een bocht naar links politiek correct maakt en BV’s tot waardige gesprekspartners bombardeert, herinnert Jan Meerts eraan dat zijn vader, over de grenzen van zijn geloofsovertuiging heen allerbeste contacten onderhield met zowel de liberale gouverneur Andries Kinsbergen als met de socialistische burgemeester Lode Craeybeckx.

    Het had de huidige hoofdredacteur gesierd een nederig mea culpa te slaan. Maar dat doet Kris Van Marsenille - een vrouw, mocht u eraan twijfelen - niet. Ze erkent weliswaar de kwaliteiten en geleerdheid van haar illustere voorganger, maar kan het niet laten te sneren dat hij vooral de representatie van de krant buitenshuis waarnam en de dagelijkse leiding grotendeels overliet aan zijn chefs.

    Tegelijk kondigt de Hillary Clinton van Linkeroever - al heeft mevrouw de hoofdredacteur het verstand van de kat van Clinton - nog een nieuwe lading verjaardagsbijlagen aan.

    Tja, als niet iet wordt.

     

    Homo Criticus

     Heb ik nu bij het laakbaar oogmerk gehad om te schaden? Heb ik mij schuldig gemaakt aan laster en eerroof? Ik ben overtuigd van niet.

    Als een dokter, of zelfs een kwakzalver, aan een medemens meedeelt dat hij een of andere bij naam genoemde ziekte heeft, mag betrokkene dat dan als een belediging zien? Ik geloof het niet. Vooral niet als die medicijnman ook wijst op de helingsmogelijkheden.

    Gewoon een beetje tijd doorbrengen op de eigen zolder. Om in de archieven te snuffelen om daar te leren waarom dat het vroeger… veel beter ging.








    07-11-2016, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3801

    MAANDAG 7 NOVEMBER 2016

    H. Willebrord,

    H. Carina

    Rachel gaat vanavond de kindjes ophalen van de muziekschole. Heel haren auto zit vol, acht kwetterende gastjes. Verstrooid door al dat leven achter heur, rijdt ze door het rood licht. Enkele meters verder wordt ze door een politieman tegengehouden “Hewel madamke, weet ge niet wanneer da je moet stoppen?” – “Pardon Menere,” zegt Rachel, “ ’t zijn allemale de mijne niet, weie. ’t Zijn er vijf bij van de gebuurs!”

     

    Hieronder leest U hoe het Plan A-Z van Geert Wilders de lakmoesproef ondergaat. Deze komt echter bij bepaalde momenten bij de interviewer die probeert Wilders op het potje te zetten, eerder over als een kakmoesproef. Zo zie ik eerder een hondje plassen tegen de volle maan….

    *

    Artikel AD - 5 November 2016

     

    Geert Wilders kreeg veel kritiek op zijn miniverkiezingsprogramma dat hij zonder toelichting de wereld instuurde. Die geeft hij nu. En een uitwerking in een Plan voor Nederland. ,,De kern van je verhaal moet op één A4 passen.''

     

    Op de televisie in zijn werkkamer vermeldt Teletekst de laatste ontwikkelingen in het proces dat gaande is tegen de PVV-leider. Sinds hij besloot er zelf niet bij te zijn, volgt hij de zaak op tv. Toch staat het kanaal niet afgestemd op de live-uitzending, gretig als hij is om over zijn plannen voor het land te spreken.

     

    U komt met een Plan voor Nederland. Is dat vanwege de kritiek dat uw programma slechts één A4'tje was?

    ,,Nee, daar hebben we bewust voor gekozen. Ik vind namelijk dat je belangrijkste punten op één A4'tje moeten passen, wat iedereen daar ook van vindt. Dit is een uitwerking.''

    Als we doen wat u wilt - eigen risico afschaffen, terugdraaien bezuinigingen in de zorg, meer handen aan het bed - kost dat miljarden.

    ,,Het is keuzes maken. Dat is politiek.''

     

    Maar u belooft: lagere huren en belasting, eerder pensioen en betere zorg. Dat is niet te betalen door de ontwikkelingshulp en de asielopvang af te schaffen.

    ,,Ik denk het wel. Als je kiest voor eigen land eerst. De miljarden die wij ieder jaar geven aan ontwikkelingshulp, kunnen we zelf hard gebruiken. Kijk naar de leningen aan Brussel. Of de kosten van de asiel­tsunami. Daar is voor miljarden op te bezuinigen.''

     

    Alleen al de AOW terug naar 65 jaar kost volgens het CPB 13 miljard euro per jaar.

    ,,Ik geloof dat niet. Partijen die het eerder hebben laten doorrekenen, kregen een heel ander bedrag te horen.''

     

    Wij hebben vanmorgen nog het CPB gebeld. Ze hielden vast aan die 13 miljard.

    ,,Ja... nogmaals, ik geloof het niet. Maar stel dat het zo is, dan gaat het om kiezen. En als ik moet kiezen tussen ontwikkelingshulp of geld voor ouderen of de zorg, dan kies ik voor het laatste.''

     

    U belooft meer handen aan het bed. Instellingen kunnen nu toch al geen mensen vinden?

    ,,De werkdruk is zo hoog dat mensen denken: moet ik dat wel gaan doen? Maar mijn partij is de laatste die daarvoor verantwoordelijk gehouden kan worden. In het kabinet waarin wij gedoogsteun gaven, hebben we daar veel geld voor vrijgemaakt. Het is helaas afgebroken door het kabinet erna.''

     

    Als u nu echt moet kiezen voor één thema in uw programma.

    ,,Kijk, het allerbelangrijkste is niet eens een financieel verhaal. Het grootste probleem in dit land is de islamisering. Dat is een existentieel probleem. Je kunt een economische crisis hebben, maar die herstelt wel weer. Het probleem met de islamisering herstelt niet. Het bedreigt ons bestaan. Dat raakt onze identiteit, onze vrijheid. Wie we zijn. Alles. Nederland is Nederland niet meer over een aantal jaren. We raken ons land kwijt en dat is niet met geld te meten.''

     

    Uw plan spreekt van 'ons volk'. Horen belijdende moslims daarbij?

    ,,Zeker. Luister, iedereen die zich aan onze wetten en normen en waarden houdt, hoort daarbij. Maar de islam niet.''

     

    Maar hij of zij mag de koran niet lezen van u.

    ,,Nou, we gaan ze niet bij mensen weghalen, maar de koran moet volgens mij hetzelfde behandeld worden als Mein Kampf. Het is onderzocht en het blijkt dat in de koran nog meer antisemitisme en oproepen tot haat en geweld zitten dan in Mein Kampf.''

     

    En die belijdende moslim mag niet meer naar de moskee. Die moeten dicht volgens u.

    ,,Ja, allemaal. Er kunnen gematigde moslims zijn, maar er is geen gematigde islam. We zouden in Nederland ook geen nazi-tempels of nazi-scholen toestaan.''

     

    U vergelijkt de islam met nazisme. Dat slaat toch nergens op?

    ,,Dat doe ik zeker. Het zijn beide totalitaire ideologieën die met geweld een samenleving willen beheersen. Bij beide staat de doodstraf op het verlaten van de ideologie.''

     

    Zo beleven veel Nederlandse moslims dat niet.

    ,,Ik maak onderscheid tussen mensen en religie. Het is niet zo dat die mensen per se niet deugen, maar de ideologie is een gevaar voor Nederland.''

     

    Kunt u zich voorstellen dat een woord als de-islamisering mensen bang maakt?

    ,,Hoewel ik ervoor terechtsta... ik ken het woord haat niet eens. Mijn doel is niet om mensen angst aan te jagen. Maar je kunt een keer een linkse coalitie hebben, of een rechtse. Je kunt een crisis meemaken of een keer het WK mislopen, daar kom je allemaal wel weer bovenop. Maar de islamisering raakt het voortbestaan van Nederland. Ik zei tien jaar geleden dat het vijf voor twaalf was. Nou, het is nu tien jaar óver twaalf.''

     

    Maar moeten moslims hun geloof dan afzweren?

    ,,Dat zou geweldig zijn, maar dat moeten ze vooral zelf weten. Ik wil dit land zo onaantrekkelijk mogelijk maken om de islam in te belijden.''

     

    U zit zelf middenin een proces rond de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid geldt dan ook voor moslims?

    ,,Ze hebben zeker hun vrijheden, maar de grens ligt bij het aanzetten en oproepen tot geweld. De islam en de koran doen juist dát. Kijk naar deze zomer: soms twee aanslagen per dag in naam van Allah. Nooit in de naam van een ander.''

     

    U roept op tot geweldloos en democratisch verzet. Wat is dat dan? Een stem op de PVV?

    ,,Ja, en dan zullen wij op die thema's als enige compromisloos inzetten.''

     

    U zegt compromisloos, maar...

    ,,Ja, ik weet wat u gaat zeggen. Ook wij moeten met anderen regeren. Maar stem op ons, want heel veel partijen zeggen wel dat ze niet met ons willen, maar hoe groter kiezers ons maken, hoe moeilijker anderen ons kunnen negeren. Ik heb het met Rutte-I ook meegemaakt. Ze zeiden: onmogelijk dat we met de PVV gaan. Zullen we nooit doen. Het gebeurde toch toen we 25 zetels hadden. Misschien hebben we nu meer zetels nodig, ik geef dat zo toe. Maar uiteindelijk is een politicus niet te vertrouwen als het gaat om macht.''

     

    Wat bedoelt u?

    ,,Sybrand Buma (CDA-leider, red.) zou nog zijn eigen gezin verkopen voor een plaats in de Trêveszaal. Als het gaat om het pluche, doen ze andere dingen dan ze zeggen.''

     

    Dat geldt dan ook voor u.

    ,,Ik zal niet overal compromissen over sluiten.''

     

    U liet na de vorige verkiezingen uw standpunt over de AOW-leeftijd toch ook varen?

    ,,Dat was misschien ook niet handig. Dat geef ik toe.''

     

    U gaat nu ook 'sorry' zeggen?

    ,,Nee, dat ga ik niet doen. Ik denk ook dat ik dat besluit later meer dan genoeg heb gecompenseerd door de onderhandelingen in het Catshuis over extra bezuinigingen op pensioenen niet te steunen.''

     

    In diezelfde periode, toen u aan de knoppen zat, steeg het aantal mensen dat asiel kreeg.

    ,,Ja, ik denk ook dat het kabinet uiteindelijk op dat punt zou zijn gevallen, als het niet al was gebeurd na het Catshuis-overleg.''

     

    U bent tegen de EU. Maar de meest succesvolle maatregel tegen de immigratie was een Europese maatregel, namelijk de Turkije-deal.

    ,,Dat is maar zeer de vraag. Het kost bakken met geld, er komt een visumvrijstelling voor 80 miljoen Turken en we maken ons afhankelijk van een enorme dictator. De gevolgen kunnen wel eens erger zijn dan de situatie van voor de deal. Erdogan moet morgen al weg. Ik ben de enige die durft te zeggen: was het maar gelukt met die coup tegen hem. Als er één land is waar het leger de democratie juist beschermde, was het Turkije.''

     

    Maar dat 'verzet', daarmee bedoelt u alleen: stem op ons?

    ,,Het begint op 15 maart, inderdaad. Maar ik zeg niet dat we nooit zullen demonstreren. Maar natuurlijk alles binnen de kaders van de wet. Wellicht gebeurt er daarna nog veel meer.''

     

    Wat bedoelt u daarmee?

    ,,Stel nou: we halen 30, 40, 50 zetels en ze zetten ons aan de kant. Wie zou het ons dan kwalijk nemen als we Nederland oproepen te gaan demonstreren? Dat mag toch? Ik zeg niet dat daarna enge dingen gebeuren, maar ik zou het Malieveld wel vol willen krijgen.''

     

    Zou u de uitslag wel respecteren als de PVV niet in de regering komt?

    ,,Ik ben democraat. Ik zal niet zeggen: de uitkomst klopt niet. Of naar de rechter stappen, of zoiets. Maar ik zou wel zeggen dat het niet democratisch is om, stel dat we een van de grootste worden, buitenspel te worden gezet. Maar ik ga geen tank huren, of zo. Ik zou moord en brand schreeuwen, maar binnen de kaders van de wet.''

     

    Andere partijen sluiten u uit, behalve de VVD. Maar daar wilt u dan weer niet mee.

    ,,Nou, niet met Rutte als premier. Maar ik zou hem dulden als staatssecretaris van Landbouw onder mij. Of staatssecretaris Economische Zaken. Dan mag hij zich in het buitenland nog minister noemen ook.''

     

    U schrijft in uw stuk optimistisch te zijn. Dat deed wel aan Ruttes retoriek denken.

    ,,Ik denk dat als hij het leest, hij daar wel anders over denkt.''

    Mij lijkt het alsof we heden ten dage Geschiedenis schrijven. Met als constante ‘een Volk zal nooit vergaan’ Die grensbordjes tussen onze ‘Lage Landen byder Zee’ zijn een anachronisme geworden voor lieden die vastzitten in het verleden.

    Eenmaal dit wangedrocht van deze Europese Unie zal vervangen zijn door een Verbond van Vaders des Vaderland, komt de hereniging. Albert Premier, vòòr hij tot Sire & Clown werd gekroond, zong het eens – onbewust - uit verveling mee voor het oog van de camera ‘de tijd verslindt de steden, geen tronen blijven staan’.

    Wat geldt voor de mensen van boven de Moerdijk, geldt ook voor onze mensen van beneden de Moerdijk: welvaart door vrijheid valt zo maar niet vanzelf in de schoot, die wordt bevochten – voorbij de slogans en de ingewortelde systemen - in het kieshokje.

    Daarna kunnen, zoals de dichter het ooit onder woorden bracht, de oude gewaden worden afgelegd. Er is grote nood aan nieuwe kleuren. Rood, geel groen blauw: die zijn verkleurd en verbleekt door de tijd. Maar nog meest dor misbruiken groot en klein.

    Als nu over de grote plas heel straks de hanen kraaien boven op de mesthoop van de Nieuwe Wereld Orde, zult U zelfs de zon zien ‘monkel-lachen’…

    Dan houden misschien ook de aardbevingen en de tornado’s in dit heerlijke land Italië vanzelf op en sluit het deksel van de Hel weer dicht boven de saterkop van Het Kwaad.








    07-11-2016, 09:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3800

    *

    3

    *

    Oordeel zelf: Dit is het plan van Geert Wilders.

    [Artikel AD 5 November 2016]

    Pim Fortuyn, de held van Rotterdam, de man die ons land wakker schudde, zei ooit: "Ga niet uit van het haalbare, maar van het denkbare." Daarmee wilde hij duidelijk maken dat voor ons, Nederlanders, niets onmogelijk is.

    Pim Fortuyn had gelijk. Voor ons is niets onmogelijk. Wij zijn Nederlanders.

    Kijk maar naar ons land. Dit unieke en prachtige land hebben wij zelf gemaakt. Wij zijn het enige volk ter wereld dat een land bewoont dat het grotendeels zelf heeft geschapen. Een geweldige prestatie.

    Wij creëerden niet alleen ons eigen land, maar wij verkenden ook de wereld. Wij bevoeren alle zeeën. Wij hebben New York gesticht en Australië ontdekt. Soms lijkt het alsof we dat allemaal zijn vergeten. Vergeten waar we toe in staat zijn. Wat we allemaal kunnen als we maar willen. En misschien is dat wel ons probleem. We moeten weer groots durven denken. Want waar een wil is, is een weg.

     

    En ja, ik weet het. Er is veel om ons aan te ergeren. Er is ook veel om terecht boos over te zijn. Dit kabinet heeft ons land kapotbezuinigd, en laat toe dat ons land wordt gekoloniseerd door de islam. Maar laten we uitgaan van het denkbare. Laten we samen ons land bevrijden.

    Vier jaar geleden won Mark Rutte de verkiezingen met een campagne gebaseerd op valse beloftes. Met leugens en bedrog. Geen geld naar de Grieken, 1000 euro voor alle Nederlanders, een strenger immigratiebeleid. En de PvdA was de vijand, u weet het allemaal nog wel. Hij bood er onlangs zijn excuses voor aan, maar hij trok er geen conclusies uit. Integendeel, hij zei sorry maar gaat gewoon door met het afbreken en weggeven van ons land. Misschien gaat hij ook opnieuw nog eens vier jaar regeren met de PvdA. Niemand kan hem nog op zijn woord geloven. En mijn vraag aan u is: wilt u nog eens vier jaar zo'n premier?

    U leeft nu in het land van Mark Rutte. En dat is voor velen geen fraai land meer. Stapt u maar even de voordeur uit en kijk om u heen. De kans is groot dat er voor de ingang van de buurtwinkel tuig staat. Dat u daar wordt bespuugd en bestolen. Dat uw dochters, uw vrouw en ouders worden lastig gevallen en 's avonds niet meer naar buiten durven. Verworden tot een vreemde in uw eigen land. Dat moet veranderen. Want dit is ons land. En het wordt van u afgepakt. En ik pak het voor u terug.

    Een politicus zoals ik, die de waarheid spreekt over een gigantisch probleem waar veel Nederlanders dagelijks mee geconfronteerd worden - ja, ik heb het over de terreur van de islam en het Marokkanenprobleem - wordt voor de rechter gesleept. Staat als verdachte in het beklaagdenbankje, terwijl haatimams ongestoord hun gang kunnen gaan en de politieke elite zwijgt. Ze noemen zich leiders, maar ze leiden niet; ze misleiden.

    Mark Rutte's Plan laat zich in één woord samenvatten: Plichtsverzuim.

    Mijn Plan voor Nederland heet: Bevrijding. En bevrijding begint met het benoemen van de feiten.

    De feiten: Zes op de tien gevangenen in Nederland is allochtoon en van alle gedetineerden is meer dan 10% van Marokkaanse herkomst. Marokkaanse jongeren worden bijna vijf keer vaker van een misdrijf verdacht dan autochtone jongeren. Nederland is verworden tot één doorlopende live-uitzending van Opsporing Verzocht. Een politicus die daarover zwijgt is de knip voor de neus niet waard. Ik weiger dat te doen.

    En ook over de islam zal ik niet zwijgen. Nooit en te nimmer. Want zwijgen is levensgevaarlijk. Afgelopen juli overleed Nobelprijswinnaar en holocaust-overlever Elie Wiesel. Ik mocht hem enkele jaren geleden persoonlijk ontmoeten in New York. Hij gaf de wereld een wijze les: "Als mensen zeggen dat ze je willen vermoorden, moet je ze geloven." De islam zegt ons te willen vermoorden. De koran laat daar geen enkele twijfel over bestaan.

    Zeven op tien Nederlandse moslims vindt religieuze regels belangrijker dan de Nederlandse seculiere wetten. En meer dan één op tien moslims in Nederland vindt het acceptabel om geweld te gebruiken vanuit de islam. Dat zijn meer dan 100.000 mensen. Velen weigeren te integreren en tonen geen respect voor het Nederlands gezag in wijken zoals Maassluis of Poelenburg. Wij krijgen de middelvinger. Islamitische hooligans paraderen met IS-vlaggen door de straten in Den Haag en bezetten bruggen met Turkse vlaggen in Rotterdam. Dit is ons land, maar hun vlaggen wapperen.

    Kijk naar hun vlaggen. En kijk naar onze vlag. Er staat geen korantekst op en geen halve maan. Op onze vlag staan rode, witte en blauwe strepen. Het rood van onze identiteit, het wit van onze vrijheid en het blauw van de waarheid. Dit is de tijd dat van huis tot huis, van straat tot straat en van gemeente tot gemeente onze vlag moet worden gehesen. Overal. Met trots. Want dit is ons land, ons Nederland! En het schreeuwt om bevrijding.

     

    Ik zal ons mooie land beschermen als ik het voor het zeggen krijg. En dat kan alleen als we het de-islamiseren. Ik wil dat tot de kern van mijn beleid maken. Want ik weiger dit prachtige land van ons kapot te laten gaan en ik kies voor onze cultuur en de vrijheid van ons volk.

     

    Onze waarden zijn niet islamitisch maar gebaseerd op de joods-christelijke en humanistische beschaving. Wij hebben het recht en de vrijheid om zelf te bepalen hoe wij willen leven, en dit recht nooit af te geven. Twaalf jaar geleden werd Theo van Gogh vermoord. Hij gaf zijn leven voor de vrijheid die het hart vormt van onze Nederlandse identiteit. En die identiteit moet weerbaar zijn. We moeten diegenen die onze vrijheid willen vernietigen niet de mogelijkheid geven onze vrijheden te misbruiken om ze van ons af te pakken. We moeten ophouden naïef te zijn en ons verdedigen. Want dit is ons land.

    En Nederlanders beseffen donders goed dat er weliswaar gematigde moslims bestaan maar zeker geen gematigde islam. Twee op drie Nederlanders vinden dat de islamitische cultuur niet bij Nederland hoort. Driekwart vindt dat politici de problematiek van het toenemend aantal islamieten onderschat. Meer dan driekwart vindt de islam geen verrijking voor Nederland. Die mensen hebben groot gelijk. Maar niemand luistert naar ze. Ik wel.

     

    Mark Rutte sprak over koppig optimisme, maar Nederland heeft geen lachende ezels maar helden met standvastig realisme nodig. We kunnen het ons niet permitteren de ernst van de dreiging te onderschatten. Want die dreiging is existentieel: het voortbestaan van ons land staat op het spel. Potentiële terroristen zijn al in grote aantallen onder ons en komen nog dagelijks naar Europa, ook met de asielinstroom. Ze lopen hier vrij rond. Het is plichtsverzuim daar niets aan te doen en onze grenzen open te laten voor tienduizenden vooral islamitische gelukszoekers uit het Midden-Oosten en Afrika.

     

    We moeten ons ook bevrijden van de eurofielen in Brussel die de vloer aanvegen met onze identiteit, onze soevereiniteit en onze welvaart. We zijn niet langer baas over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen democratie. Als we in een referendum bepalen dat we iets niet willen, zoals het associatieverdrag met de Oekraïne, dan duwen ze het ons toch door de strot. Want de wil van het volk is voor de elite niet relevant. Ze lachen ons uit.

     

    Alles wat tot onze cultuur behoort wil men van ons afpakken. Zelfs Zwarte Piet mag niet meer. De elite wil nu ook het woord "allochtoon" afschaffen, maar het is de autochtoon die zijn land verliest. Ik weiger me daar bij neer te leggen. Dit is ons land, onze cultuur, onze identiteit. Nederland, dit prachtige land, deze grote natie, dit vurige baken van vrijheid, het is van ons en het zal van ons blijven! Dit is de tijd om de tirannie te verdrijven.

    Ik doe vandaag een oproep aan alle Nederlanders. Aan iedereen die geniet van onze zwaar bevochten vrijheden, aan iedereen die de welvaart en de rijkdom van dit geweldige land veilig wil stellen voor zijn kinderen en kleinkinderen: laten wij de wereld tonen dat we Nederlanders zijn. Kom in verzet - democratisch en geweldloos - tegen de elite die uw land weggeeft. De taak die voor ons ligt is groot. Maar onze moed om ons land terug te veroveren is dat ook. Er is veel goeds dat behouden moet worden en er is veel dat recht moet worden getrokken.

     

    Dit is de tijd voor duidelijke taal: Nederlands geld voor de Nederlanders! Geen cent meer naar Afrika, naar Turkije, Griekenland of Brussel. Dan wordt er zóveel mogelijk. Beeldt u het zich eens in! Dan kunnen we de belastingen voor iedereen verlagen, zodat de koopkracht flink kan stijgen en de economie een geweldige boost krijgt. Dan kunnen we onze 65-plussers een fatsoenlijke oude dag geven. Dan brengen we de AOW terug naar 65 jaar en worden er geen pensioenen gekort.

    Ik kies ook voor het openhouden van verzorgingshuizen en voor duizenden extra handen aan het bed. In mijn Nederland draaien we de verschrikkelijke afbraak van de zorg onder Rutte 2 terug en staan er iedere dag en iedere nacht weer volop verpleegkundigen klaar om onze ouderen met toewijding, liefde en respect te verzorgen. In mijn Nederland schaffen we het eigen risico af. Want het kan niet dat Nederlanders zorg gaan mijden omdat ze het niet kunnen betalen, terwijl asielzoekers gemiddeld per jaar ruim duizend euro méér zorgkosten maken dan een Nederlander en alles gratis krijgen. Elke vezel van mijn lijf verzet zich tegen deze onrechtvaardigheid.

    Dan kunnen we ook meer geld geven aan de politie en het leger zodat zij meer middelen hebben om ons land veilig en vrij te houden en onze eigendommen en grenzen te beschermen. We moeten onze grenzen sluiten voor asielzoekers en immigranten uit islamitische landen, Syriëgangers niet meer laten terugkeren, en criminelen met dubbele nationaliteit denaturaliseren en uitzetten. We moeten ons land bevrijden.

    Ik wil ook directe democratie in Nederland met bindende referenda. Ons politiek bestel is nog steeds dat van de 20ste eeuw, geregeerd door dezelfde arrogante politieke elite van de valse beloftes en de huichelende sorry's. Als de puinhopen van Mark Rutte ons één ding hebben geleerd dan is het wel dit: het volk moet aan de noodrem kunnen trekken wanneer de politieke elite ingaat tegen haar wil. En niet alleen één keer in de vier jaar.

    Miljoenen Nederlanders hebben de afgelopen decennia gezien hoe hun land voor hun ogen gekaapt werd. Je hoefde geen genie te zijn om te weten dat dit slecht zou aflopen. De onophoudelijke soevereiniteitsoverdrachten aan de EU, de euro die meer schaadt dan baat, de eindeloze stroom weggegooid geld naar de Grieken, de gevaren van de islam, de open grenzen en de massa-immigratie, de groeiende terreurdreiging, de asieltsunami, de belastingverhogingen en last but not least de bezuinigingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg die de zwaksten in de samenleving kopje onder hebben geduwd.

    Wie waarschuwde heeft helaas gelijk gekregen. Maar er is hoop. Wij gaan er samen voor zorgen. Als een volk in beweging komt, dan wordt alles haalbaar. Ik zeg niet dat het makkelijk zal zijn. Maar het kan. En het moet. Want we hebben geen keuze. Een sterk en soeverein land waar hard werken wordt beloond en de zwakkeren beschermd, waar terroristen niet zomaar meer via Hazeldonk kunnen komen binnenrijden, waar meisjes weer in rokjes de straat op kunnen zonder te worden nagesist of aangerand, waar de zorg betaalbaar is en de pensioenen fatsoenlijk, waar alle burgers - ook joden, homo's, vrouwen, en islamcritici - veilig zijn. Waar patriottisme geen scheldwoord is maar een geuzennaam. Waar de islam de deur wordt gewezen.

     

    Dit prachtige land, ons eigen land, is nog lang niet verloren. Sterker nog, we hebben de mooiste jaren nog voor ons. Als we maar de goede keuzen maken. En afscheid nemen van de wegkijkers en weggevers van Nederland. Het is tijd voor de bevrijding! Laten we ons land samen terugveroveren.

     

    Te beginnen op 15 maart 2017!

    07-11-2016, 03:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3799

     

    ZONDAG 6 NOVEMBER 2016

    H. Winok,

    H. Leonard,

    H. Perpetius

    ‘Als ’t in november ’s morgens broeit,

    zeker dat de storm des avonds loeit!”

    EEUW OVER TE NEMEN

    Net als in het ‘Nibelungenlied’ van scenario naar scenario sleept het hele verhaal van de Star & Stripes zich voort. Met effect zowel hier te lande, in Europa, in Amerika, in Aizë en dus over de hele aardbol. Want die hele grote wereld is zo klein geworden als een vroeger Parochiezaaltje op den boerenbuiten.

    Als U leest wat hieronder overgenomen werd, weet U precies wat bedoeld wordt met deze inleiding.

    Commentaar overbodig.

    Van jaren ver verschijnt op deze blog wat ook de meeste mensen denken. Op deze blog wordt o.a. al jaren de infernale combinatie (ja ja in die volgorde) ISlam-USA aangeklaagd en nog van vele jaren voordien was daar de oproep om de aureool van de DM, (toen op sterven na dood), her op te poetsen met een vernieuwde Vlaamse impuls. Eventueel zelfs met een oproep om onder gelijkgezinden de nodige moneten bijeen te scharrelen voor een overname-aanbod om daar de rotte appelen uit de mand te kieperen. Anderen en beteren schijnen dat nu, zo stel ik verheugd vast, uiteindelijk toch gedaan te hebben. Voor mij persoonlijk is daar niet genoeg ruimte, geld en tijd meer voor beschikbaar.

    Digitalia dient elke roem over de herbakken gazet in alle nederigheid dus wel zelf te verspreiden, anders doet het niemand. En zie, het mirakel is zich aan het voltrekken. Helemaal buiten mij om. Als uit zichzelf. Terug naar de Eigen Roots. Langzaam maar zeker….

    Het is Vlaanderen die uit zijn as herrijst.

    Misschien wel dank zij de blogwereld als Guvaal. Samen met het Internet en de digitalisering van de media. Met, vanzelfsprekend, de wierook naar op de eerste plaats E.J. Bron & Vriend Xander van boven de Moerdijk….

     

    VIDEO: Assange zegt duidelijk zijn mening – de Clinton Foundation en ISIS uit dezelfde bron gefinancierd

    De stichting zonder winstoogmerk van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, de “Clinton Foundation”, en de islamitische terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) worden uit dezelfde bronnen gefinancierd, aldus de oprichter van de site WikiLeaks, Julian Assange.

    In een interview met de Australische journalist en filmmaker John Pilger, dat donderdag door RT werd uitgezonden, beriep Assange zich op een oude E-mail van Clinton uit het jaar 2014 die zij aan haar campagnemanager, John Podesta had geschreven.

    In de E-mail zou staan dat ISIS door de regeringen van Saoedi-Arabië en Qatar gefinancierd zou worden. Het zou misschien wel de belangrijkste brief uit de hele serie E-mails zijn, benadrukte Assange.

    De Amerikaanse regering zou vroeger weliswaar hebben toegegeven dat enkele Saoedische functionarissen ISIS ondersteund en gefinancierd hadden, maar als uitvlucht zou men steeds opnieuw hebben beweerd dat het daarbij om enkele individuele prinsen zou gaan die met hun oliedollars gewoon deden wat ze wilden, terwijl de officiële regering dit allemaal af zou keuren.

    Bron:
    https://de.sputniknews.com

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    Ja, er komen andere tijden. Back to the Future. Want het verleden is ook onze toekomst.

    Ook in de Kerk. Want dat is, na alles, de eerste pijler waarop nog altijd de Westerse Beschaving rust.

    Wat ik zou willen zeggen: H. Vader, Uw Wijsheid daar in Rome is oneindig veel groter dan die van mij. U beschouwt de Kerk voor een Gesloten Burcht van alleen maar mannen. Liefst mannen met ballen aan hun lijf, wat al lang niet meer het geval is. Denk aan de 12 Apostelen: toen het er op aan kwam, verloochenden ze Hem allemaal na Zijn gevangenneming door Pilatus. Pas in de Glorie van de Verrijzenis herinnerden ze zich Hem weer. Maar de Heilige Vrouwen, Maria, de Moeder, en Maria Magdalena, de verlopen publieke vrouw, bleven Hem al die tijd zeer nabij. Samen met Petrus, de zeebonk, die zijn zwaard trok, en Johannes, Zijn favoriete leerling.

     

    Dat is toch zoiets dat jullie onderwijzen?!

     

    En toch houdt U voet bij stuk: vrouwen horen niet thuis op het voorplan, ze horen thuis in de keuken. Allez, ik wil zeggen in de sacristie.

    Het is nochtans zo, H. Vader, dat sommige mensen meer leven voor wat bij hen in het hoofd en het hart omgaat dan wat ze in de onderbroek hebben meegekregen bij hun geboorte.

    In mijn goede oude opvoeding waren dat soort mensen vertegenwoordigd door de volkseigen Onderpastoor (le petit Curé) van te lande die van onderen uit naar Hogere Machten heeft onderwezen.

    Of dat nu ‘n Meneer of een ‘n Mevrouw zou geweest zijn, H. Vader, doet er niet aan toe. Integendeel zelfs. Vrouwen zowel als mannen aan het altaar om daar te bidden voor ons dagelijks brood en dat slokje wijn dat de harten verwarmt. Laat de Natuur haar gang gaan. Lijk de kat haar staart, die is ook gekomen, en die is zo lang.

    De Dames zouden bij voorkeur de zachte last van het Ambt kunnen op zich nemen, en de Heren de dingen des levens waarin ze van nature uit beter in zijn. Met Leiders die door dik en dun wederwoord gestand doen daar waar hun rol door het in ‘neutrale’ Linkxe geweld van de Wereld Verbeteraars ondermijnd wordt.

    In God we trust. Ja, maar doet er dan iets aan!

    Neen, Beste Lezer, dit is geen bijdrage voor Kerk en Leven. Het is de klare kijk op de feiten die illustreert dat ‘de mens niet leeft alleen van brood’. De mens zoekt geborgenheid en heeft, naast recht op brood, ook recht op Rede. Zonder dat dit uitsluitend van de éne kant moet komen.

     

    07-11-2016, 03:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!