MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1602 - EERHERSTEL VOOR MOHAMMED : HIJ WAS GEEN WREDE WOESTIJNROVER MAAR EEN WREDE STADSROVER

    ***

    Zondag 3 november

    Zon 7u38-17u14

    H Hubertus van Tongeren, patroon van de jagers en hondenvrienden (*)

    Razende hond, sta stil, het is Sint-Hubertus wil

    .

    1602 - EERHERSTEL VOOR MOHAMMED : HIJ WAS GEEN WREDE WOESTIJNROVER MAAR EEN WREDE STADSROVER

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    We zouden ons verdorie nog verslikken ook! Ik dacht eerst dat Meneer Jansen ging bewijzen dat Mohammed een rover is geweest die kwam brengen, in plaats van wegslepen. Gelukkig was het niet zo erg. Het was maar even de puntjes op de i zetten.

    In ieder geval moeten we blij zijn met die rechtzetting, want wij zouden aldus op deze blog nog in leng te van jaren de Profeet beledigd hebben op basis van verkeerde gronden.

    .

    II MIDDEN

    Hans Jansen – Woestijngodsdienst

    $

    hj.jpg In onze radiovolksuniversiteitscursus ‘populaire dwalingen omtrent de islam’ vanochtend een aflevering over het begrip ‘woestijngodsdienst’. De islam is geen woestijngodsdienst. De stichter van de beweging die wij de islam zijn gaan noemen, Mohammed, is een stedeling afkomstig uit Mekka. In die stad groeit hij op en tegen het jaar 612 presenteert hij zich daar als profeet. Tien jaar later, in 622, vertrekt hij naar Medina, een woord dat in het Arabisch ‘stad’ betekent. Vanuit Medina is hij tien jaar lang actief als krijgsheer. In 632 overlijdt hij. Voor een krijgsheer valt er aan een woestijn weinig eer te behalen. Nu en dan een karavaan overvallen zoals de moslims vanuit Medina plachten te doen, is strategisch nuttig want het levert respect op bij de stadsbewoners die op die karavaan zaten te wachten, maar het zet materieel, qua buit, weinig zoden aan de dijk. Te eenmalig. Na de dood van Mohammed richtten de islamitische legers zich op de wereld buiten het Arabische schiereiland. Ze veroverden en stichtten daar steden. Damascus, Jeruzalem, Antiochië, Alexandrië, Koefa, Basra, Bagdad, Cairo, Qayrouan, Cordoba, Constantinopel. Die steden en hun bewoners waren een bron van rijkdom voor hun moslimse meesters. De overwonnen inwoners van die steden konden geplunderd worden, als slaaf worden verkocht, of, beter nog, worden uitgezogen als belastingslaaf (Arabisch: dhimmie).

     

    De Arabische krijgslieden die een stad op het West- of Oost-Romeinse rijk veroverden, keken hun ogen uit bij het zien van de vele voorbeelden van vernuft die ze in zo’n stad aantroffen. Er werden muziekinstrumenten gebouwd! Er waren boeken. Rechtbanken. Er werd sterke drank gedistilleerd. Stof en leer geverfd. Parfum. Slotenmakers! Landmeters! Architecten! Scheepsbouwers! Chirurgijnen, paardendokters en apothekers! Wiskunde! Het was duidelijk dat die Grieks-Romeinse beschaving langs de Middellandse zee een voorsprong had op die van de islamitische Arabische legers.

     

    Nog steeds beroemen de Arabieren zich op de hoge cultuur van de door hen onderworpen volkeren, met de bedoeling zo te bewijzen dat op het gebied van de wetenschap en het vernuft de Arabieren hun partij in de wereldgeschiedenis volwaardig hebben meegespeeld. Alles waarvan ze door militaire expansie de eigenaar waren geworden, wordt aan het nageslacht gepresenteerd als voorbeeld van vroege islamitische en Arabische cultuur. Toen na vier-vijf eeuwen de oorspronkelijke bewoners van de veroverde gebieden zelf meestal ook tot de islam waren overgegaan, was het dan ook afgelopen met de bloei en groei van die ‘levendige rijke cultuur’. De moslims hadden wel, tot op zekere hoogte, belangstelling voor de voortbrengselen van die cultuur, maar het handwerk lieten ze toch liever over aan de volkeren die ze in hun nieuwe imperium hadden aangetroffen. Als zo’n volk er als volk niet meer is, zet het verval dan ook al snel in.

     

    De triomf van het islamitisch imperialisme wordt steeds gevierd door na de verovering van een stad het belangrijkste religieuze gebouw van de overwonnenen om te zetten in een moskee, of door op zijn minst een moskee te bouwen die de horizon van de stad definitief bepaalt. Denk aan de Mohammed Ali moskee op de citadel van Cairo; of aan de Aya Sofia in Istanbul, destijds de grootste kerk ooit gebouwd. Op de ruines van het tempelplein in Jeruzalem komt een moskee te staan, de Al-Aqsa; en in Damascus, Cordoba en elders wordt de plaatselijke kathedraal een moskee. Ook in Nederland kennen we iets dergelijks: er wordt wijd en zijd een voorschot op de triomf van de islam genomen door waar dat maar kan een zo groot mogelijke aanblikbepalende moskee neer te zetten. Glorie aan God die de triomf van zijn godsdienst zichtbaar maakt.

    De sharia is de duidelijkste bron over wat de islam nu precies beoogt. De sharia is een systeem dat past bij kleine steden, niet de woestijn. De sharia veronderstelt een stedelijke maatschappij waar plaatselijke moslimse machthebbers of krijgsheren de dienst uitmaken, uiteraard onder erkenning van het oppergezag van een kalief die ergens ver weg zijn mooie maar onduidelijke ambt bekleedt. De sharia veronderstelt de onbedreigde suprematie van de islam. De sharia gaat er van uit dat wie geen moslim is maar jood, christen of iets anders, desondanks de islamitische superioriteit erkent, en belasting opbrengt zodat de islamitische meesters verschoond kunnen blijven van de vernederingen van de dagelijkse arbeid. Weigeren de suprematie van de islam te erkennen is daarentegen vragen om moeilijkheden.

    Tot op de dag van vandaag vestigen moslims die migreren zich in de steden, niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten. Nee, lieve kijkbuiskinderen, de islam is geen woestijngodsdienst, maar een ideologie en godsdienst die bedoeld is voor stedelijk gebruik.

    III SLOT

    De Islammerij op een bevattelijke wijze en met simpele woorden in z’n blootje gezet. Helemaal. Het is niet eens beledigend, omdat het de historische waarheid is. Des te meer daar het laagje vernis op al die dingen, dat men dan maar bij gebrek aan een duidelijke definitie, ‘godsdienst’ is gaan noemen.

    Neemt niet weg, dat de Islammerij-aanhangers weer moord en brand zullen roepen. In de hoop dat het bij  woorden blijft, en men uit gewoonte, niet overgaat tot daden.

    En dat is nu het verschil met de Leer van de Zachtmoedige uit Nazareth en met de verhalen rond de figuur zelf, die rondging al weldoen. Er wordt al eens beweerd, dat die zelfs niet eens zou bestaan hebben!  Ze zeggen maar! Al is het curieus, dat het Christendom na 2.000 jaar na de dood van Iemand die niet bestaan heeft, nog even springlevend is als in de tijd van de 11 Apostelen, eenmaal die ene (Judas) de bons had gekregen.

    Moest U bovenaan dit opstelletje er niet op gelet hebben, dat het vandaag St Hubertus is, dan kan ik U nu mededelen dat het voor onze 3 Duitse Herdershonden vandaag een Betaalde Feestdag is. Ze zijn deze morgen lang mogen blijven uitslapen om vervolgens voor de rest van de dag in de tuin te mogen dartelen. Dat zijn ze echter, net als kleine kinderen, na een half uurtje beu en komen ze elk op hun eigen tapiijtje, de rest van de dag aan onze voeten liggen, klaar om bij het minste onraad hun hondse trouw in daden om te zetten.

    Alleen even aanstippen voor de achteloze bezoeker : zo’n beesten hebben een 6de zintuig voor agressie en ze zijn bovendien allergisch tegenover alles wat ik gemakshalve niet-Arisch en/of Franssprekend noem. Ze zijn geeerd om alles grondig op te ruimen wat hen niet aanstaat, en zijn daarbij goede leerlingen geweest : ze laten de beentjes spontaan liggen en verorberen alleen de malse delen. U zou ze moeten zien liggen! Echt 3 teddyberen!

    Om de ergste calamiteiten te vermijden, hebben ze dus vandaag een goede portie Gewijd Brood gekregen, onder het motto : beter één fazant in de pan; dan 10 i, de vrije natuur.

     

    (*) Sint Hubertusbrood : Hubertusbrood  is de naam van op Hubertusdag gewijd brood. Het wordt gewijd in naam van Sint-Hubertus en ook gegeten op diens feestdag 3 november. Vroeger namen de kerkgangers ook wel zélf een broodje mee om het te laten wiijden. Het broodje moest, na de wijding, droog worden opgegeten alvorens men iets anders mocht eten. Volgens de overlevering zou dit brood bescherming bieden tegen hondsdolheid.

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    03-11-2013, 13:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1601 - BDW HEEFT DE BRES GESLAGEN : DE DIJK BREEKT NU AL DOOR

    ***

    Zaterdag 2 november

    Zon 7u36-17u15

    Hoogfeest van Allerzielen

    Z Margaretha van Lotharingen

    .

    1601 - BDW HEEFT DE BRES GESLAGEN : DE DIJK BREEKT NU AL DOOR

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Werd Hugo Camps als verkenner vooruit gestuurd? De man heeft waarschijnlijk solide condities bedongen, anders lag hij er gegarandeerd uit.

    Leest U gerust eerst zijn verzuchtingen. Dan pas moogt U hem gelijk geven : België is een zwans-construitie uit de tijd van de Opera die alleen nog aanbidders vindt bij de Geitenwollensokkendragers en bij de Dames en Heren Zakkulorum-achtigen.

    .

    II MIDDEN

    Ik verlang naar een standbeeldje voor Edward Snowden

    Dat Belgische inlichtingendiensten nauw samenwerken met de Amerikaanse NSA is geen nieuws. We zijn van oudsher een staat van meelopers.

    Opkijken naar anderen tot deugd verheven.

    Dat de regering de beschuldigingen van klokkenluider Edward Snowden quasi schouderophalend voor kennisgeving aanneemt, is significant voor onze nationale soevereiniteit. Je kan wel afgeven op avonturiers van het separatisme, maar ook in de federale Wetstraat weten ze niet meer wat vaderlandse trots is.

    Diplomatiek kruipgedrag als perpetuum mobile.

    Massage gaat voor rectificatie.

    Een Duitse parlementariër is naar Moskou gevlogen om van Snowden meer uitleg te krijgen over de afluisterpraktijken van de NSA in Berlijn. Hij kreeg een brief mee voor Angela Merkel. Inmiddels hebben ministers te kennen gegeven dat ook zij Snowden willen horen over de achterbakse, spitstechnologische uitkleedpartij van hun kanselier.

    Reynders en Crembo moeten er niet aan denken.

    Onze parlementen, misschien? Verder dan de Koppenbergcross in Oudenaarde komen ze niet.

    Hoezo conflict tussen staatsveiligheid en privacy?

    Jarenlang werd de Rijkswacht hier getolereerd als staat in de staat. Vandaag zijn inlichtingendiensten die staat in de staat. Obscuurste aller machten, anoniem en ongecontroleerd. Straks mag John Kerry ons komen vertellen wie we zijn en wat we doen.

    Ik verlang naar een standbeeldje voor Edward Snowden. Brussel, Antwerpen of Namen: maakt niet uit.

    Hugo Camps

    III SLOT

    Het zit er aan te komen, dat om uit de Brusselse impasse te geraken, BDW zal verplicht worden om zaakjes te doen met de nieuw nog te verkiezen Eurocraten.

    Tegen de prijs van d Staatsschuld : die vreemde enclave als tegenpool van Washinton DC  aan Europa DC overeenkomen, zo dat de Brusseleir Vl of W op die manier zijn superioriteit bevestigd ziet.  Bedrijven mogen hun locatie behouden, maar verplaatsen hun maatschappelijke zetel naar Vl of naar W : probleem fiscaliteit en sociale zekerheid opgelost want de Maatschappelijke Zetel is bepalend voor dat soort zaken.

    Verder voor de rest moeten die twee, de EU en de Brusseleir; hun plan met mekaar trekken. Want dat is  natuurlijk de onditio sine qua non : Vlaanderen  is ad vitam eternam af van die lastposten, terwijl burgers die er wonen en Vlaams wensen te spreken, aanzien zullen worden als wonend en werkend in Vlaanderen zelf. Op die manier laten wij onze susters en broeders niet los.

    Het Koningshuis, vraagt U? Waar zijn de problemen? Brussel DC zal 10 keer zo groot zijn als Monaco, en daar zijn de Vorsten toch ook gebleven al die eeuwen door? Trouwens, wat moeten wij met al die paleizen en aj die koninginnen? En wat de VRT betreft : die mogen ze houden, mits er zendverbod is richting Vlaanderen.

    Wedden dat, zo gauw de wereld kennis krijgt van de Handelsbalans van het Nieuwe Vlaanderen, wij de aanbiedingen als lastige vliegen zullen moeten afslaan?!

    Koopkracht, sociale vrede, enz : dat worden begrippen voor de Geschiedenisboekjes. Politiek gekissebis zal er ook niet meer zijn, want wie gelijk had, dat is nu zwart op wit bewezen. Misschien zelfs dat we onze Noorderburen kunnen benaderen voor de organisatie van onze file-problemen, dat zo grandioos bij hen is opgelost. Een aanbesteding waar we alle twee goed bij varen. En wie weet, is dat niet het begin van iets moois?

    Als in  de Pas-de-Calais dan bij referendum gekozen wordt tegen het socialisme, dan zou de kemel van 1830 niet alleen zijn rechtgezet, maar ook de diefstal van 300 jaar geleden van dat grondgebied. Met de te bepleiten schadevergoeding kan dan de repatriëring in gang worden gezet. Want Het Nieuwe Vlaanderen is niet verantwoordelijk voor de uitwassen van andermans’ socialisme.

    Wedden at er zelfs instemming zou komen van Hugo Camps?! Want kijk, dàt is nu nen echte socialist, die eieren kiest voor zijn geld. Wat gij, Lewie van Leuven, gij die Orangist beweert te zijn…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     

    02-11-2013, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1600 - TIMMERHOUT VOOR DE EU-GALG WORDT AANGEVOERD

    ***

    Vrijdag 1 november 2013

    Zon 7u34-17u17

    Hoogdag van Allerheiligen

    H Floribert

    Zomert ’t met Allerheiligen, ’t kan ons voor de winter niet beveiligen

    .

    1600 - TIMMERHOUT VOOR DE EU-GALG WORDT AANGEVOERD

    .

    Het Duitse Hoog Gerechtshof in betere tijden

     

    (Midden) Roland Freisler die met rechterarm toont hoe hoog de sneeuw wel lag.

    .

    I) INLEIDING

    Er staat in Bruxellabad al een tijdje een hele constructie klaar dat als verhoog moet dienen voor Openbare Terechtstellingen. Het kreeg de welluidende naam, nee niet zoals dat geval in Den Haag dat dient voor de hele wereld, maar van het EU Openbaar Ministerie. De vonnissen worden voorlopig voltrokken op een duistere binnenkoer uit het zicht van de mensen. Maar eenmaal de macht van de Eurocraten bestendigd en vergrendeld, worden die, zoals in de Middeleeuwen, openbaar. Vandaar dat verhoog, zo dat iedereen goed kan zien.

    De voorlopers van de EU, de Nationaal Socialisten van de Duitse PvdA waren Grootmeesters op dat gebied. De grootste vliegen die tegen de lamp vlopen, werden aan vleeshaken opgehangen. Alla, dat is wat de Amerikaanse Bevrijders ons toendertijd hebben wijsgemaakt. De naam van de Rechter van dat Hoog Gerechtshof, die onder direct bevel stond van de Führer, was Roland Freisler. Zijn vonnissen werden verspreid als didactisch materiaal op de Uniefs; lang voor ze geveld werden. Er was namelijk maar één uitspraak : ‘wegens dit en wegens dat, gehoord hebbende op tegenspraak, enz : zum Tode verurtelt’. Roland Freisler was een integer man en een trouwe partij-soldaat. Hij moet zowat het ideaalbeeld zijn voor Barbarosso van de EU in Bruxellabad.

    .

    II MIDDEN

     

    Centrale staat: Barroso installeert Openbaar Ministerie voor de EU

    *

     

    Het Europees Parlement werkt aan de invoering van een Europees Openbaar Ministerie. Vanaf 2015 dient de nieuwe autoriteit te verhinderen dat de EU bedrogen wordt. Later dient zijn rol ook naar andere terreinen uitgebreid te worden.

     

    De meerderheid van de EU-lidstaten ondersteunt het voorstel van een Europees Openbaar Ministerie. De parlementen van de lidstaten hadden tot maandag de tijd om hiertegen bezwaren of bedenkingen in te dienen. Het Duitse parlement heeft geen bedenkingen.

     

    “Een duidelijke meerderheid van de lidstaten heeft geen schriftelijke mening ingediend en kan daarom tot de waarschijnlijke deelnemers aan het Europees Openbaar Ministerie gerekend worden”, citeert EUObserver de woordvoerster van de EU, Mina Andreeva.

     

    Minstens 9 van de 28 lidstaten zijn nodig om te beginnen met de gezamenlijke autoriteit. 17 EU-lidstaten hebben niets van zich laten horen over een Europees Openbaar Ministerie en gelden daarom als voorstanders.

    De parlementen van Cyprus, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Malta, Nederland, Roemenië, Slovenië en Groot-Brittannië hebben bezwaar aangetekend, bericht EurActiv. Denemarken zal op grond van een uitzonderingsregeling in het Verdrag van Lissabon niet meedoen.

    Desondanks zouden de EU-afgevaardigden nu vaartzetten achter het voorstel, zei de EU-woordvoerster. In het jaar 2015 dient de autoriteit klaar voor gebruik te zijn. Ze zal, zoals het er nu naar uitziet, zonder de elf onwillige lidstaten moeten beginnen.

    Het Europees Openbaar Ministerie zal de macht bezitten om eigen onderzoek in de hele EU uit te voeren en aanklachten in te dienen. Eerst dient de autoriteit alleen maar op te kunnen treden tegen personen die de EU bedriegen. Maar haar rol zou later naar andere terreinen uitgebreid kunnen worden.

     

    Volgens de Europese Commissie is de autoriteit noodzakelijk, omdat de EU massaal bedrogen zou worden. Een hoge EU-ambtenaar zei in september tegen het parlement dat de jaarlijkse verliezen wegens bedrog meerdere miljarden euro´s zouden bedragen.

     

    Bron:

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/31/zentralstaat-barroso-installiert-staatsanwaltschaft-fuer-die-eu/

     

    Vertaald uit het

    III SLOT

    Natuurlijk wordt er om te beginnen alleen ‘een kader’ gevestigd om bedrog jegens de Europese Super Staat te bestraffen, want er wordt daar nogal wat gemorst en gerat met miljarden Euro Bonds. Hoe Barbarosso daar achter gekomen is, maag Joost weten. Misschien heeft de Affaire Dexia/ACW hem de ogen geopend. Ofwel heeft Van Rampaai hem de tip gegeven?

    Wie kan daar nu tegen zijn tegen het bestraffen van alle diefstes. Ergo : het verdient applaus, zodat er niet teveel vragen gesteld worden. Wie dat dan wel mogen geweest zijn, en of die nu gaan terugbetalen en zo.

    Nadat dat 1ste Kader geïnstalleerd is, volgen dan met zo min mogelijk omhaal, al de andere kaders. E het zijn er nogal wat. Wordt strafbaar gesteld : het beledigen van de Europese symbolen, kritiek over de EU-Leiders of hun Aangestelden. Wordt vooral beoogd : het ‘extreem rechts ideeëngoed’ als daar zijn zich vragen stellen over de immigratie of over de Islammerij, het opnemen tegen buiten de Wet gestelde Overtuigingen inzonderheid de Rooms Katholieke Eredienst, enz. In één woord : elke afwijkende mening andere dan de politiek-correcte moeet paal en perk gesteld worden.

    Dank zij de Heer Snowdon, zijn de fratsen van de NSA tegenover de Amerikaanse en de Europese Burger vroegtijdig aan het licht gekomen.  Het zijn nochtans dezelfde technieken die de ACW-topman van de EU op het oog had, zodat zijn Maat Barbarosso, die andere Maoïst, ten allen tijde perfect zou geïnformeerd blijven over het doen en laten van de burgers binnen de grenzen van hun Rech. Door vroegtijdig te handelen, willen ze niet in hetMohbama-straatje terecht komen, wiens populariteit met het uur zakt. Dixit de NOS….

    Over de strafmaat voor al die inbreuken is alleen beslist door de binnenste cirkel van de Dikke Legumen der Euriocraten. De pro forma goedkeuring in het Parlement is voor later. Er wordt inderdaad gewacht tot na de Verkiezingen van Mei 2014.

    Dat de vogelvrijverklaring van de Heer Bart DeWever, volksmenner zn Burgemeester van Antwerpen, na het bekend geven van de Congresbesluiten die het einde van het gastland België op termijn (werlk?) inluiden, niet is doorgegaan, is alleen te danken aan de oplettendheid in de Assemblee van Engeland en Frankrijk (N. Farage en M. Le Pen) die als opvolgers van de Grote Mogendheden die verantwoordelijk zijn voor het knoeiwerk van 1830, deze nieuwe vaudeville niet over hun hart konden krijgen.

    Uit hun gelekte mails is namelijk gebleken, dat deze 2 landen de Her BDW als Supreme Leader zien van de Europese Tea Prty. Deze man  zal, zo weten ze, met zijn volle (verminderd) gewicht de V-Partijen hersmeden naar het voorbeeld van Berlusconi in Italië, die de Forza Italia uit haar as doet herrijzen. BDW zelf twijfelt nog tussen Flanders Defense Legue, een naam die geen verdere toelichting vraagt, en het VnV, wat niet gelijk is aan het Vlaams Nationalistisch Verbond (VBV) van vroeger, maar de afkorting is van Vrij en Vrolijk.

    Inderdaad, wat niet al lachend kan gezegd worden, is de waarheid niet. Churchill leerde ons de samenzweerderachtige V (van Victory) met twee vingers te maken. De Vlamingen zullen straks hun 2 handen nodig hebben om de kiesstrijd in te gaan :  

    V V.V. Vlaanderen Vrij en Vrolijk.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    02-11-2013, 15:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EGIDIUS

    EGIDIUS

    Egidius waer bestu bleven

    Mi lanct na di gheselle mijn

    Du coors die doot du liets mi tleven

     

    Dat was gheselscap goet ende fijn

    Het sceen teen moeste ghestorven sijn

     

    Nu bestu in den troon verheven

    Claerre dan der zonnen scijn

    Alle vruecht es di ghegheven

     

    Egidius waer bestu bleven

    Mi lanct na di gheselle mijn

    Du coors die doot du liets mi tleven

     

    Nu bidt vor mi ic moet noch sneven

    Ende in de weerelt liden pijn

    Verware mijn stede di beneven

     

    Ic moet noch zinghen een liedekijn

    Nochtan moet emmer ghestorven sijn

     

    *

     

    Neen, natuurlijk was je naam niet Egidius, dat weet je best.. Maar op dagen als vandaag komen veel vergeten herinneringen weer boven.  Of, zoals de Dichter zei, komt met de avond de weemoed naderbij, die niemand kan verklaren.

    Waar jij bent, zal ik wel nooit kunnen komen,  want je hebt zelfs geen graf om op te wenen. Hoe zal ik je dan ooit kunnen vertellen, dat je geen dag, en al zekerlijk geen enkele nacht, uit m’n gedachten bent geweest? Ik weet dat je het weeral ongeloofwaardig zou vinden, maar het zou je toch plezier hebben gedaan, geef maar toe? Kom, droog nu je tranen en blijf verder maar dood, zoals je zelf gewild hebt.

    Zelf heb ik het ongelofelijk geluk gehad te blijven leven. Al heb ik daar niet zoveel voor gedaan : het ging als vanzelf. Wat het morgen wordt, weet ik niet. Niemand weet het. En dat is maar goed ook…..

    Weet U nog, meer dan ooit kijk ik uit om de straatstenen waarop ik mijn voeten zet, geen pijn te doen. Op die manier ben ik al die jaren nog altijd verliefd op het Leven zelf. Dat werd mij bevestigd, toen ik onlangs dat broekventje achter de rug van Paus Franciscus triomfantelijk op diens troon achter hem zag klauteren. Om vervolgens triomfantelijk rond zich te kijken. Protocol of niet, de Paus hield gewoon voor de vuist zijn causerie voort en streelde de kapoen, toen die weer wegging, verstrooid over diens krullebol. Het was een beeld dat zelfs geen Middeleeuwse miniatuur-schuilder naar werkelijkheid beter had kunnen weergeven : wat is een Paus nu in de ogen van een 4-5 jarig knaapje, dat nog aan zijn leven moet beginnen. Het was mij alsof Fra Angelico daar een paar seconden de Hemel in beeld had gebracht.

    Die sfeer, dat is nog altijd zoals ik tegen het Leven rond mij aankijk : ooit komt het wel. Niets gevraagd, veel gekregen. Heb nooit kunnen zingen, zal dus wel nooit geselecteerd worden voor het Engelenkoor. Als, war ik kom, het niet te heet is, of te nat. Een warm droog plekje in een stil hoekje, waar ik de Mijnen kan zien zitten.

    Daar zeg ik nu al Hallelujah tegen!

     





    01-11-2013, 16:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1598 - HALLOWEEN

    .

    Berlusconi rilancia: "Mi giudichino gli elettori

    (De Kiezers zijn mijn ware Rechters)

    1598 - HALLOWEEN

    .

          

    .

    I) INLEIDING

    Halloween : we zitten er mee! Waarschijnlijk zelfs voor altijd. Hierboven een geactualiseerde voorstelling van het probleem, waarbij moet worden aangestipt dat de persoon, drager van dat soort oorschelpen,   nog donkerder is van kleur, en dat hij daardoor niet zichtbaar is tegen de donkere achtergrond. U hoeft niet eens te raden : donkere onweerswolken en zwarte onweerslucht : het zijn de oorlappen van de Zwarte Ongelukskater  die de wereld wil Moslimiseren. Een goede gelegenheid om te oefenen met dat werkwoord ‘Moslimiseren’. 3de Persoon Enkelvoud : hij Moslimiseert.  3de Persoon Meervoud : wij Moslimiseren allemaal.

    Ik heb niet zo goed opgelet wanneer het eigenlijk is begonnen, dat heksen-gedoe met uitgesneden pompoenen en zo. Het zal wel met de Bevrijding in 1945, samen met de Yankees, de swingum en de negermuziek in Europa zijn binnen gewaaid. En de Amerikaanse amusementswereld laat over die miljarden-buziness natuurlijk geen gras over groeien.

    Of het voor ons ook een verrijking is, zou ik durven betwijfelen. Eerder een verarming. En in ieder geval een gulzig monster die alle concurrentie dreigt te verzwelgen.

    Neem nu de heksen-folklore van bij ons. U kunt ze zo lelijk niet denken, of ze bestaan echt. Omdat ze ooit in werkelijkheid bestonden. Plaats naast Uw voordeur een bezemsteel van het model waarmee heksen zich door( de lucht pleegden te verplaatsen en U zult keer op keer de vraag krijgen, of Mevrouw misschien nog boodschappen moet doen. In West Vlaanderen heeft een heel dorp (Beselare) er zijn wereldberoemde reputatie aan te danken. Sefa is de naam, en zeker niet Fabiola of Lauretta.

    Verder wordt in West Vlaanderen (meestal) 11 November gevierd, en vooral de avond voordien, met het Feest van Sint Maarten, Sint Niklaas op 6/12 voor de rest van het land. Het is een Kinderfeest, met wafelenbak, fakkeltochten en vooral met veel geschenken voor de kinderen. Vroeger, toen het verkeer nog niet zo moordend was, werden er zelfs hele stoeten gevormd met allee maar zingende kinderen. Die hadden de ganse namiddag werk gemaakt om een maskeer uit een grote biet uit te snijden. Met ee stompje kaars daarin werd de illusie van vliegende dwaallichtjes gewerkt; vooral als het geheel als een lantaarn aan een lange stok werd gedragen.

    *

    Dat 1 November vooral sinds onheugelijke tijden de Hoogdag van Allerheiligen is, wordt ook zoveel mogelijk onderdrukt. Het is ‘Dodendag’ en voor de naïevelingen die nog de weg kennen naar het kerkhof, kan de wedloop met de bloemenstukken beginnen. Wie zijn doden heeft laten opstoken, is van deze karwei af, en kan dus tegen één uur lustig gaan tafelen voor hetzelfde geld. Dat heet dan ‘modern’ zijn…..

    Dat Allerheiligen een Kerkelijke Feestdag is, wordt overschaduwd door het begrip ‘Betaalde Feestdag’, met het accent op betaald worden om niet te werken. Hier geldt geen ‘Scheiding van Kerk en Staat’. De Staat commandeert ‘Niet werken’ en de Baas ag betalen….

    *

    U voelt het waarschijnlijk ook al aankomen? Halloween wordt straks gevierd op 31 Oktober, zodra de duisternis is ingevallen om te kunnen samenvallen met het Moslimmer ‘Offerfeest’, waar  er gemaskerd en verkleed over de straten wordt gelopen, joelend en dansend met de zeldzame heel gebleven geraamten die zo vrij zijn geweest om uit hun graf te komen. Dase Macabre van Saint Saëns.

    Daar schapen onbetaalbaar zijn geworden, zal aan de moordlust dan kunnen voldaan worden op de toevallige voorbijganger, de ongelovige hond, onder het motto :’Keel is keel’.

    *

    Even serieus nu. In afwachting de stokjes aangereikt te worden, om er alle gekheden aan op te hangen, kijken aar de realiteit van elke dag. Het IS nog niet zover en we kunnen allemaal samen het tij doen keren. Van De Panne tot Opgrimbie. Door niet mee te doen aan de Halloween-gekte. Door al eens meer dan alleen op 1 november, lijk de goede Italiaanse gewoonte, een bloemetje te brengen naar de lieve doden, om daar in de stilte te denken ’vandaag gij, morgen ik’, om zodoende met volle kracht achteraf weer ven  het leven te genieten.

    En, als het even kan, op zo maar een avond ergens in een Bejaardenthuis binnen te wippen om aan de Receptie naamloos een bloemeke af te geven. Met een van die kaartjes van bij de bloemist aan : ‘Zo maar’.

    Voor de vaas wordt wel gezorgd. En geloof me : na een paar keer zal men U daar kennen. Misschien krijgt U er zelfs gratis een ontvangst-comité van jonge mensen bij.

    Haast U, voor het te laat is!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    01-11-2013, 14:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1597 - DE ISLAMMERIJ DOORHEEN DE EEUWEN: EEN S DE VIJAND, ALTIJD DE VIJAND.

    .

    1597 - DE ISLAMMERIJ DOORHEEN DE EEUWEN: EEN S DE VIJAND, ALTIJD DE VIJAND.

    .

    Het Byzantijnse Rijk in 550 na Chr.

     

    In Mekka moest de Woestinrover-hoofdman toen nog geboren worden….

    .

    I) INLEIDING

    Voortgaande op de 1400 jaren dat er na zijn dood nog van hem gesproken wordt (en hoe!), moet Mohammed nog een veel groter moordenaar zijn geweest dan Hitler. En die kende er ook wat van! Alleen hoorde deze laatste geen stemmen in zijn hoofd, want hij rookte niet, zelfs geen waterpijp, en was een absoluut tegenstander van drugs en andere hallucinerende middelen.

    Niet te geloven, als we zo op de kaart hierboven zien, dat het Byzantijnse Rijk quasi overeenkomt met het vroegere Romeinse Rijk, met Rome als Westelijke en Constantinopel als Oostelijke Hoofdstad. Toen ook zullen er verdwaasde (of corrupte) Leiders in dat Rijk geweest zijn, die in de Moslimbroeferschap van toen de redding van de wereld zagen. Zodat de zelfverdediging liefst zo lang mogelijk werd achteruit gesteld. Tot, om heet in de termen van de varkenshouderij te stelle,, de Europeanen ‘slachtrijp’ waren. Om maar te zeggen, dat er niets nieuws is onder de zon.

    Wie er het bestaan , de opkomst en het verval (1453) van het Byznatijnse Rijk leest op Wikipedia, zal versteld staan dezelfde symptomen als NU bij ons te moeten vaststellen : economisch verval en losgeslagen religiositeit. Het zijn tekenen die niet bedriegen en waar wij als bewuste Vlamingen niet mogen aan meedoen.

    .

    II MIDDEN

    HISTORIE: Vlammenwerpers verbrandden de vloten van de islam

    Posted on 30 oktober 2013     door E.J. Bron

    *

    “Zeevuur” noemden de Byzantijnen een geheimzinnig wapen waarmee ze de Arabische overmacht te lijf gingen. Zonder het Griekse vuur, ook wel Byzantijns vuur of vloeibaar vuur genaamd, zou Europa vermoedelijk door de moslims (toen reeds) veroverd zijn.

    Het einde van de hoofdstad van het christendom scheen nabij. Al vele maanden lang belegerde een reusachtig Arabisch leger Constantinopel. Smyrna (Izmir) en de belangrijke vlootbasis Cyzicus aan de Zee van Marmara waren al gevallen. De ondergang van het belangrijkste bolwerk van het christendom in het oosten scheen nog slechts een kwestie van tijd te zijn.

    Het moet in 677, in het derde jaar van de belegering, geweest zijn dat de enorme ijzeren ketting , die de oorlogshaven in de Gouden Hoorn lange tijd beschermd had tegen aanvallen vanuit zee, werd neergelaten en de Byzantijnse oorlogsschepen zich weer op zee waagden. In aantal waren ze hopeloos de mindere van de vloot van de kalief. Maar ze hadden iets aan boord, dat de komende strijd desondanks in hun voordeel zou beslissen: het Griekse vuur, een superwapen met een onvoorstelbaar effect.

    Binnen enkele seconden stond de Arabische vloot in brand. Zelfs het water bood geen redding, want ook daarop brandde het vuur. Byzantium werd gered. Kalief Muaiwya echter moest enorme schadevergoedingen betalen. Met de nederlaag verminderde ook zijn autoriteit om voor een opvolging te zorgen. Na zijn dood in het jaar 680 verzonk het Arabische wereldrijk in burgeroorlog.

    Het gaat eigenlijk niet om een zeeslag, die Arne Karsten en Olaf B. Rader ertoe heeft bewogen een hoofdstuk te wijden aan de verdediging van de Arabische aanval op Constantinopel van 674-678 in hun nieuwe boek “Grote zeeslagen”. Het is de uitvinding waarmee dit gebeurde en die een “keerpunt in de wereldgeschiedenis” vormde. Want het Griekse vuur maakte het wereldhistorische overleven van Byzantium mogelijk, zijn vestiging als zeemacht voor een periode van meer dan 400 jaar. En daarmee zijn veiligstelling als bolwerk tegen andere aanvallen uit het islamitische oosten.

    God en de alchemisten

    Voor de Byzantijnen was de zaak duidelijk. De onwaarschijnlijke redding uit de Arabische omsingeling kon alleen met hulp van boven gelukt zijn. De geschiedschrijver Theophanes Confessor schreef dat alleen “God en de allerheiligste moeder van God deze hoofdstad en het keizerdom van de christenen beschermen.” Het mag daarom een ironie van de geschiedenis lijken dat de goddelijke familie zich daarbij bediende van de hulp van een kwakzalver uit Syrië, die zich door heidense geschriften liet inspireren.

    Callinicus van Heliopolis zou de naam van de architect geweest zijn, die vanuit het islamitisch geworden Heliopolis in het huidige Libanon naar Constantinopel vluchtte. Daar zou hij door de belegering zijn geslopen en zijn uitvinding aan de keizer hebben laten zien, die weldra als “pyr thalassion” (zeevuur) of “pyr hygron” (vloeibaar vuur) bekend werd. De naam Grieks vuur is van latere datum.

    Waarschijnlijk was de zaak iets prozaïscher. Al in de late klassieke Oudheid hadden Romeinse admiraals brandbare projectielen gebruikt. Ook was het principe van de drukpomp bekend, die uitgevonden was door een ingenieur met de naam Ktesibios van Alexandrië. Aan Callinicus was destijds vermoedelijk een groep alchemisten en ingenieurs verbonden, die in de keizerlijke werkplaatsen in Constantinopel aan middelen knutselden waarmee de vijandige overmacht kon worden bestreden. Ook aan de 4-jarige belegering van de hoofdstad wordt intussen getwijfeld. Vermoedelijk ging het om meerdere Arabische aanvallen in de Bosporus, waarvan de laatste eindigde in een catastrofe.

    Dit geniale idee van Callanicus bestond erin een vermoedelijk op aardolie gebaseerd mengsel te voorzien van de mogelijkheden van een drukpomp. Het resultaat werd sifon genoemd. Karsten/Rader: “De sifon op de dromons bestond uit brons en werd waarschijnlijk van onderen aangestoken om het brandmengsel te verhitten. Via een ventiel verbonden met een straalpijp kon het door een extra vlam aangestoken mengsel in de richting van de vijand gesproeid worden.”

     

    De hardloper en zijn zeil

    Omdat de onder hoge druk tot verbranding geraakte stoffen een enorm lawaai veroorzaakten, heeft, behalve het vuur, het enorme lawaai vermoedelijk ook als psychologisch wapen gewerkt. De mondingen van de sifons hadden daarom de vorm van muilen van leeuwen of monsters. Op de keizerlijke schepen waren tot drie van deze vlammenwerpers gemonteerd.

    Om hiermee een zeemacht te vestigen, was er nog een geschikt schip nodig. Daarover beschikten de Byzantijnen in de vorm van de dromon. Dit geroeide scheepstype trok de consequentie uit de ineenstorting van het Oost-Romeinse rijk in het kader van het Arabierendom. De keizerlijke vloot kon zich al lang geen enorme slagschepen meer veroorloven. In plaats daarvan ontstond er naar het voorbeeld van de lichte liburne uit Romeinse tijden een snel roeischip, dat door honderd man werd aangedreven.

    Daar kwam een nieuwe zeilconstructie bij. Dit “Latijnse zeil” maakte het mogelijk om beter aan de wind te zeilen. De naam “dromon” zegt iets over het prestatievermogen van dit snelle oorlogsschip. De naam betekent vertaald immers “hardloper”.

    Ontstond er uit de combinatie van Grieks vuur en de dromon al een onoverwinnelijk wapen, een ander aspect zorgde er nog voor dat de islamitische vloten op respectabele afstand bleven. Want nadat onder Muaiwya de laatste ceders van Libanon aan een ambitieus vlootbouwprogramma ten onder waren gegaan, was er in de kernlanden van de kalief nauwelijks nog genoeg hout om krachtige schepen van te bouwen. De historicus Eckehard Eickhoff schat dat minstens net zoveel schepen het slachtoffer werden van gebrekkig materiaal als dat er verbrandden door Grieks vuur.

    Stichting van een zee-imperium

    Nog één keer, in 717, zou een islamitische vloot van meer dan 2000 schepen de aanval op Contantinopel gewaagd hebben. Met de zegen van Maria en het Griekse vuur aan boord van de schepen ging keizer Leo III. met zijn vloot het gevecht aan. Er zouden tienduizenden Arabieren verbrand en verdronken zijn. Als gevolg daarvan werden de centra van de islam naar het binnenland, naar Bagdad en Cairo, verplaatst.

     

    Byzantium stichtte een zee-imperium, dat zijn verstrooid liggende bezittingen van Italië tot in de Levant kon verzorgen – totdat in de 11e eeuw een van zijn provincies hem voorbijstreefde: Venetië. De keizerlijke vloot verviel en de samenstelling van het Griekse vuur, dat altijd een staatsgeheim was gebleven, raakte in de vergetelheid.

    Slag bij Lepanto in 1571

    De wereldhistorische rol van het Byzantijnse wonderwapen onderstreept de naam, die in de islamitische wereld ingeburgerd raakte voor de Middellandse Zee: “Zee van de Romeinen”. Zelfs Turkse sultans hadden respect voor de maritieme hegemonie van het Avondland. Slechts enkele decennia lang, tot de Slag bij Lepanto in 1571, zou het hen nog één keer lukken tegenstand te bieden aan de schepen van het Westen.

    *

    III SLOT

    De Nederlandse blogkrant van de Heer E.J. Bron doet mij denken aan een van vele de windmolens in volle zee, groots en toch weer eenzaam tussen zijn soortgenoten. En even nutteloos.  Ach ja, er wordt in die dingen wel stroom opgewekt, evenveel als er vrijkomt moest iedereen over zijn eigen elleboog wrijven, maar efficiënt?

    Wat er dan aan scheelt? De opsteller, E.J. Bron, is volgens mij  veel te bescheiden. Hij krijgt niet genoeg aandacht, waaraan misschien zou kunnen verholpen worden door lijk in ‘de boekskes : Blote Madammen op te voeren. Al schijnt dat in het cyber-tijdperk ook al niet meer genoeg te zijn : ze gaan toch failliet. Misschien een instant-komiek inhuren, die de lol er in brengt. Of onder contract te gaan met onze BDW, die 3 ½ miljoen keer NON NON NON van de Franstalige Belgen denkt te kunnen smoren in het bloed van 1,1 miljoen Brusselaars. Enfin, een soort schok-therapie die nazindert in al de landen van het Noord Atlantische Pact, ja       zelfs tot in de slaapkamers van Het Witte Huis.

    Zonder seks en zonder vedetten is het roeien met de riemen van je eigen klavier. Mèt die dingen gaat het als klieven door de baren aangedreven door de vlam in de pijp als van een raket  Trouwens, hierboven kon U   lezen van het Grieks Vuur, dat zelfs de zee kon doen branden, en in de strijd tegen de Arabieren  werd geworpen door snelle schepen, dromon, hardlopers, genaamd.

    Waarom ik in die zin deze lange uitweiding doe? Hoe dat komt, beste mensen? Gewoon omdat ik altijd weer moet vaststellen, dat de wereld er om vraagt om bedrogen te worden. En ook omdat geniën als de Heer Bron maar mogen  beroemd worden lang na hun dood…..

    *

    De Zee van Marmora….

    Dat is toch daar dat gisteren de onderwater-tunnel tussen Turkije en Europa werd ingehuldigd? 70 meter diep onder water, veilig tegen aardbevingen : en wij moeten dat toejuichen? Hoezo : die gaan dat toch niet gebruiken om ons onverhoeds in de rug aan te vallen?! Of om nog meer illegalen op ons af te sturen…..

    Moraal van dit verhaal.

    De Islam is lijk een kwade hond : die kruipt alleen zo diep mogelijk in zijn kot als hij vreest slaag te krijgen. Hij is eeuwenlang weg gebleven uit schrik voor dat ‘Zeevuur’ waartegen zijn schepen machteloos waren….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    31-10-2013, 17:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1596 - DE BDW-ers IN SLAGORDE OPGESTELD

    .

    1596 - DE BDW-ers IN SLAGORDE OPGESTELD

    .

    Over de Kunst van het Oorlogvoeren

     

    Zelf de locatie mogen bepalen is meestal beslissend.

    .

    I) INLEIDING

    Moesten we nu 1302 schrijven in plaats van 2013, ik zou spreken van een groot mirakel dat voortaan van Antwerpen een bedevaartoord zou maken in plaats van een havenstad. Massa’s van over de hele wereld zouden er toestromen, om de beeltenis aan te raken van de Wonderdoener. Hij vleide geen Groten ter wereld. Wat recht was en schoon joeg zijn boezem in brand. Hioj duldde geen vreemden tot Meesters in ’t Land….

    Maar mirakels zijn, spijtiig, niet meer van deze tijd, en daarom zou ik eerder spreken van een fata morgana, een heerlijke maar onbereikbare droom.

    Hendrik Conscience leerde zijn volk lezen, Bart DeWever leerde het dromen.

    .

    II MIDDEN

    N-VA schaft premier af, ook Brussels Gewest verdwijnt

    Door: Tommy Thijs − 30/10/13, 13u19  − Bron: VRT, Belga. Voor U gelezen en uitgeknipt uit De Morgen

    *

    Koningshuis blijft bestaan "in afwachting van republiek"

    © photo news.  N-VA-voorzitter De Wever stelt om 16 uur de congrestekst over confederalisme voor.

    dm UPDATE Als het van N-VA afhangt, verdwijnt op termijn het Brusselse Gewest en blijven in een confederaal België enkel nog de deelstaten Vlaanderen en Wallonië over. België telt bijna geen bevoegdheden meer: de premier verdwijnt, een confederale regering zou enkel nog bestaan uit drie Vlaamse en drie Franstalige ministers. De Kamer zou nog 50 leden tellen. .

    De N-VA stelt om 16 uur haar congrestekst over het confederale België voor, maar het document van 72 pagina's met als titel 'Verandering Voor Vooruitgang' lekte nu al uit.

    Vlaanderen en Wallonië worden in principe bevoegd voor alles, maar spreken concreet af waarvoor de confederatie België nog bevoegd is. Concreet wil N-VA enkel nog schuldafbouw, defensie, asielbeleid en nationaliteitsverwerving confederaal houden. Daarmee vult de N-VA het befaamde artikel 35 van de Grondwet in. De financiering van die bevoegdheden moet komen van rechtstreekse dotaties van de deelstaten. .

    De Confederatie België bestaat uit de twee deelstaten Vlaanderen en Wallonië

    Brussel

    Brussel als aparte entiteit verdwijnt en krijgt een apart statuut. Het Gewest, de gemeenten, OCMW's en politiezones gaan op in de 'Regio Brussel-Hoofdstad', die wel districten krijgt zoals in Antwerpen. Elke ambtenaar moet tweetalig zijn.

    De regio krijgt enkel nog grondgebonden bevoegdheden toegewezen, zoals milieu en de vennootschapsbelasting. Ook het Duitstalige gebied krijgt een apart statuut.

    Wie nu nog in het Brusselse Gewest woont, zou in het voorstel moeten kiezen of hij of zij Vlaming of Waal wil zijn via de 'Brusselkeuze'. Dat heeft grote gevolgen, bijvoorbeeld op het vlak van belastingen, pensioenen, kiesrecht en de sociale zekerheid.

    Staatsschuld

    De staatsschuld moet van de N-VA op 25 jaar volledig afgebouwd zijn. Er komt een 'absolute schuldenrem' op het confederale niveau en met de inkomsten van de accijnzen, btw en douanerechten moet de schuld afgebouwd worden. Dat gaf de partij maandag ook al mee bij de voorstelling van haar sociaal-economisch plan.

     

    Wallonië kan nog 25 jaar rekenen op financiële solidariteit vanuit Vlaanderen, daarna moet het volledig zelf op eigen benen kunnen staan. Hoe dat solidariteitsmechanisme er concreet moet uitzien, zegt de partij niet, maar het moet wel 'objectief, efficiënt en responsabiliserend' zijn. .

    In het confederale model worden alle Kamerleden en Senatoren vervangen door 50 niet-rechtstreeks verkozen parlementsleden, een netto besparing van 160 parlementszetels

    Premier verdwijnt, koning blijft

    In het N-VA-voorstel is er ook geen plaats meer voor een Belgische premier. De confederale regering telt enkel nog zes ministers, waarvan drie Vlaamse en drie Franstalige. Twee daarvan worden gekozen door het Vlaamse en Waalse parlement, de derde is telkens een afgevaardigde van de Vlaamse en Waalse regering. Een minister zou de confederale regering 'voorzitten'.

    Ook de Kamer zou paritair samengesteld zijn: 25 Vlaamse en 25 Waalse leden, die aangeduid worden door de deelstaten, niet meer via rechtstreekse verkiezingen. De Senaat verdwijnt. Het koningshuis laat de N-VA wel nog bestaan, "in afwachting van de invoering van de republikeinse staatsvorm", maar enkel in een louter protocollaire functie.

     

    Europa

    Hoe de confederatie in Europa werkt, ziet de N-VA als volgt: Vlaanderen en Wallonië sturen elk om beurt een minister naar de Europese ministerraden, die dan België moet vertegenwoordigen. De wissel gebeurt per legislatuur. Vlaanderen en Wallonië krijgen elk hun diplomatieke dienst, België niet meer.

     

    De N-VA-voorstellen hebben alvast het voordeel van de duidelijkheid, maar of de Franstalige partijen er ooit mee akkoord zullen gaan, is zeer de vraag. De N-VA preciseert ook niet wanneer en hoe ze haar voorstellen wil uitvoeren: onmiddellijk na de verkiezingen, of na een regeringsvorming. In elk geval zal de partij er een tweederdemeerderheid voor moeten vinden, wat niet gemakkelijk belooft te worden.

    *

    II SLOT

    Is het omdat het officieel standpunt van het Vlaams Belang, mijn partij, er niet in gelooft, dat U ook hier leest over dagdromerij en mirakels? Dan heeft U het mis, want elk Vlaams Belanger is een redelijk schepsel Gods, begaafd met verstand en met een vrije zelfstandige wil. Eigenlijk willen wij hetzelfde, maar we zeggen het anders.

    Dus wordt het tijd dat de waarheid boven water komt. En neen, het komt niet uit onze eigen partij-koker : wij zijn te radicaal en daarom doen anderen het in onze plaats. Zonder het VB zou BDW waarschijnlijk een volgende kontdraaier in het rijtje geworden zijn : W. Martens, Verafstoodt, De Haene, de Terminator : stroman in handen van onze verdrukkers.

    Zijn plan is zeker niet perfect, maar het heeft de verdienste dat het er is. Te horen aan het gekakel, is het meer dan een stok in het halfduister gehouden dommelend hoenderhok. Onze onderdrukkers zien er zelfs de aanzet voor revolutie in. Al moet iedere partij na een paar dagen wel toegeven dat bepaalde onderdelen uit hun eigen programma komen…

    Het is da ook geen schot voor de boeg, maar een schot in de boeg van de kapseizende Belgica. Er blijft ons dan ook niets anders over, dan het leger van de Overwinnaars te vervoegen. BDW heeft tenslotte gepresteerd wat tot hiertoe nog niemand gelukt is : de Vrijheid bespreekbaar gemaakt. Het is nog niet zo lang geleden, dat men voor zoiets tegen de muur werd gezeet.

    De keuze is deze keer absoluut niet moeilijk als men lijkt naar zijn vijanden :  hoe kan een oprechte Vlaming ooit zoete broodjes bakken met een van hen?

    Zeker, het plan is niet volmaakt, maar zonder in het hart van de ACW-vijanden te kunnen kijken, weet ik dat er daar ook realisten zitten, die liever eieren voor hun geld zouden hebben. Het lot van dit België is immers bezegeld, dat weten ze ook. Met een beetje geluk zal Philippe niet de Geschiedenisboekjes ingaan als De Taaie, maar als Philippe de Laatste. Net als zijn Groottante, Josée Coburger, l’Ultima Regina d’Italia’.  Oh armeç Het zit de Seks en Cioburgers werkelijk niet mee….

    De Belgicisten zullen straks Witte Marsen kunnen houden, of Gebedswake houden met Mattil in de Basiliek van Koekelberg : Barbaosso kan er Van Raopaay ondersteunen en troosten : hun ‘Europa-Kasteel’ zal nooit meer moeten opgeleverd worden. Het zal kunnen gebruikt worden als woonplaats voor de vele kolonies vleermuizen die Brussel straks zullen bevolken.

    Die BDW durft nogal, zeg! de Brusseleir verder : van Vlaanderen blijven profiteren, dan moet hij daar straks openlijk voor uitkomen. En Vlaams spreken. Wil hij verder levenslang kunnen blijven ‘doppen’ dan moet hij Frans spreken.

    Als dàt niet erger is dan de Jodenvervolging tijdens den oorlog, weten ze niet. Maar wat zeker is, is dat hun Rijk uit is. Les Misérables!

    *

    Opgelet, hé, mannen. Wat U hier leest is slechts een tijdelijk bondgenootschap. Eenmaal goed op dreef zullen wij U blijven  achter de vodden zitten. Wan ter zit nogal wat kaf onder het koren bij jullie. Die gaan nog wat meemaken, want veel ministers hebben jullie niet mee vandoen, zie ik.

    Hoe kan da naa?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    31-10-2013, 16:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1595 - LABBEKAKKEN ZIJN HET

    ***

    Donderdag 31 oktober

    Zon 7u33-17u19

    H Wolfgang

    Op de laatste oktober houdt de natuur het sober

    .

    1595 - LABBEKAKKEN ZIJN HET

    .

    Wie wind zaait kan storm oogsten

    We moesten, om dit te vermijden,

    nu het nog kan

    onze superioriteit uitspelen

    .

    I) INLEIDING

    Labedkakken zijn het, heb ik gezegd! Echte labbekakken!

    Tableau (voor Uw geestesoog) : een hoog opgerichte Menapiër met vuur schietende ogen, die vervaarlijk zwaait met zijn dubbele hakbijl. De miezerige vijand, aan zijn voeten krimpt ineen.

    Hieronder zal U kennis maken met wat labbekakken eigenlijk zijn. Het is een dialectwoord, en daar past geen enkele preciezere beschaafde omschrijving bij. U zult het moeten doen met de omschrijvende kenmerken van een ‘Labbekakkende Overheid’. Neem gerust wat keuken-papier bij de hand…..

    De grootste van de vele nieuw-ingevoerde ‘gemeenschappen’ begint openlijk oorlogje te spelen. Eerst elders, om ervaring op te doen, en dan wordt het doelgebied verlegd naar het volk dat werd opgedragen hen zo liefdevol mogelijk op te vangen. Jamaar, zeggen ze, jullie treffen ons in onze portemonnee, omdat we in Syrië zijn gaan vechten in plaats van werkloos te zijn, en dat hebben wij niet zo graag. Stempelgeld en leefloon, bovenop het kiendjesgeld : daar leven wij van! Dat is onze broodwinning!

    Duizend bommen en granaten, lijk bij Tintin met zijn hondje Bobby. Maar jongen toch! Dat is het oorlogsverleden van Hergé, en daar wordt niemand graag aan herinnerd. Het volstaat te weten dat het goed heeft opgebracht, un point c’est tout. Normaal, toch?!

    Wat niet meer normaal is, is dat de Overheid niet optreedt. Wegens te labbekakker-achtig.. Dat de rest van de Islammerij er het zwijgen toe doet, is gewoon de voorgeschreven tactiek in een stille oorlogsvoering. Daar moeten we durven doorheen kijken. Doodsbedreigingen via bom-meldingen worden aan kant geschoven. Er tegen reageren is racisme. Of nog erger : Islamfobie.        

    Maar dat de Overheid niet ‘preventief’ optreedt, zoals tegen de Vlamingen die alleen nog maat zingend door de straten marcheren, is medeplichtigheid. Alle ongelovigen moeten worden gedood, was de boodschap  : er werd alleen niet bijgezegd  waar? en wanneer? Dat moet dus, net zoals Halloween, een verrassing blijven. Misschien dat we zelfs mogen rekenen op een selectief optreden, lijk in Naïrobie : naar links is naar de gaskamers, naar rechts is OK, omdat U de Islammerij aanhangt. Er is zelfs geen Dr. Mengele voor nodig. Zelfs geen ‘Schild of Vriend’ zoals onze voorouders in 1302 vroegen bij de Brugse Metten. Met deze meerkeuze-vraag gaven zij toen hun vijanden nog de vrije keuze!

    Zij die het zich nog herinneren, zullen met spijt terugdenken aan Assiel Sarbon (Achille Van Acker) of was het P.H. Spaak, die ooit als gedreven politieker wist te vertellen dat hij ‘j’agis, puis je réfléchis’ huldigde in het dagelijks bestuur van dit land. De hedendaagse politiekers denken blijkbaar nooit na, niet voor en niet na hun daden. Waarom ook zouden ze : hun wedde loopt toch door! En van denken wordt ne mens toch z moe…..

    Wat er dan moet gebeuren? De dingen die de Isammers stilletjes van ons verwachten, moesten ze in onze schoenen staan : de dreiging, nog vòòr ze harder wordt, de kop indrukken. Liefst zo brutaal mogelijk, om alle verdere goesting te voorkomen. Met ingebouwde voorbeeld-functies, zoals bij een gevangen vlieg de vleugels worden uitgetrokken.

    Het is beter 100 onschuldige bandieten te onthoofden, te radbraken of te vierendelen, dan één gedeeltelijk schuldige kleuren-vreemdeling te laten ontsnappen. Panem et circenses, zoals de Amerikaanse spektakel-films zo graag laten zien. Zwaaien met de handjes, de duim naar beneden : weg met hen, kruisig hen!

    Het zou zelfs nuttig zijn, de Islammerij-medemens ivoorkennis te geven in de beeldende kunsten van onze Middeleeuwse lijfstraffen, inbegrepen de brandstapel. Dat deze nog leven in onze verbeelding, moet hen een aansporing zijn om te verdwijnen : radbraken, vierendelen e.a. zouden, met het oog op de immigratie, opnieuw ontradinfskracht krijgen in onze woordenschat. Het zou hun arrogantie toch ietwat kunnen temperen. Meer zelfs : het zou voldoende moeten zijn om in Afrika te blijven.

    Wat onze Politieke Genieën ook zouden kunnen overwegen, is de terugkeer in het Vaderland van de gewezen Oostfrontstrijders in een soort familie-soap te verwerken. Met Arabische ondertiteling en toelichting voor gehoorgestoorden. De eersten die terugkeren worden zonder enige vorm van proces tegen de muur gezet. De volgenden krijgen ofwel de kogel, ofwel levenslang. Wat in hun geval op hetzelfde neerkwam. De laatsten worden zelfs maar half meer bekeken, want ondertussen is algemeen doorgedrongen, dat de Communisten niet de verre vrienden, maar de zeer nabije vijanden waren geweest.

    Waaruit mag blijken, dat de Oostfronters dienden zwaar te worden bestraft, minder omdat ze samen met de Feldgrauen de Roden hadden bevochten, maar omdat ze met de wapens in de vuist, wilden afdwingen wat ze in de stemhokjes niet konden bereiken: de Vrijheid.

    *

    Nu vraag ik m’n eigen toch ineens af, of deze methode niet de betere is. Op de BDW-ers moeten we toch al niet meer rekenen, die kunnen maar willen het niet en de VB-ers willen wel, maar kunnen het niet.

    Tenzij er een aardverschuiving plaats vindt op 25 Mei 2014. Zodanig dat alle andere partijen en partijtjes samen geen normale regering meer kunnen vormen zonder Annemans & C°. Wat meteen het stilzwijgend signaal zou kunnen zijn voor de spontane terugkeer van allerlei gespuis naar hun eigen Prachtlanden aan de overkant der Middellandse Zee.

    *

    Hier bidde nu iedere Christene ziele de Akten van Geloof, Hoop en Liefde. Voor de eigenlijke woorden wordt verwezen naar Wikipedia. Die weet alles en vervangt tegenwoordig de Heer in den Hoge.

    PS

    Deze bijdrage was afgewerkt vooraleer de BDW-ers gesproken hadden  over wat hun confederalisme nu werkelijk is. Als aanzet tot ‘Het Mirakel van Mei 2014’ kan dat tellen!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    31-10-2013, 09:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1594 - ALTIJD MAAR KNAGEN AAN DATZELFDE BEE WAAROM MAKEN WE ER GEEN SOEP VAN, OF BEENDERMEEL

     

    ***

    Woensdag 30 oktober

    Zon 7u31-17u21

    Z Angelus van Acri

    .

    1594 - ALTIJD MAAR KNAGEN AAN DATZELFDE BEE WAAROM MAKEN WE ER GEEN SOEP VAN, OF BEENDERMEEL?

    .

    De ‘Goedendag’, cyber-versie

     

    .

    I) INLEIDING

    Waar men gaat langs vlakke wegen, komt men U O Mohammed wel tegen…. Eigenlijk luidt dat Mei-liedje ‘waar men gaat langs Vlaamse wegen’ – maar wat volgt is een tekst voor héél de Lage Landen, deze zowel van Noord als van Zuid, voor Heel-Nederland dus, waar alle landschappen zo vlak zijn als een plas water. Of beter gezegd : met weiden als wiegende zeeën, of vlakten der heide vol rust.

    En dat het nu maar eens genoeg moet zijn.

    De tijd gereserveerd voor het klagen wegens de Islammerij is opgebruikt. Nu moet er maar eens actie komen. Want onze ‘Elite’, onder leiding van de ACW-potentaten, heeft gans andere bedoelingen met ons dan ze zeggen. We moeten ze dus voor zijn. Een vuist maken tegen hun geleuter. Want ze zijn bezig ons erin te luizen….

    Bokshandschoenen aantrekken, zegt U? Precies alsof die kogelvrij zouden zijn! Voor de komende verkiezingen zouden er straffere affiches moeten komen. Buurtbewaking met telkens per man een flink slachtrijp varken aan de lijn, of afbeeldingen van een knokploeg met een “Goedendag’ erbij, of zo. Dat is toch een nuttig voorwerp voor dagelijks gebruik gebleken in vroegere gevechten van man-tegen-man…. Er is trouwens geen meldingsplicht voor en dat soort gerief komt nier voor op de lijst ‘Verboden Wapens’ van Onkelinx. Het is dus zelfs ‘Kinderen Toegelaten’…. Bij vraag naar de herkomst, kan er altijd verwezen worden naar 1302, de familie-eer en het respect voor de voorvaderlijke gebruiken..

    Wedden, dat mits een beetje oefenen, daar met goed gevolg geen enkel kromzwaard tegen kan ingezet worden?

    Wij steken dan in de zakken van iedere gevallen Moslimbroeder een stuk verbrande Koran, zodat wij er zelfs goed uitkomen. JaJa, we zullen rap bijleren om anderen de schuld in de schoenen te schyuven. Wie weet, krijgen we dan zelfs nieuwe woningen van Bourgeois!!

    *

    Of moeten wij vrezen, dat het Lamme Goedzakken als we van nature zijn, voor zoiets reeds te laat is?

    .

    II MIDDEN

     

    Protesterende Moslimbroeders maken mij trots op christendom

    door Hala Naoum Néhmé    29 okt 2013

    *

    Veel Egyptische kerken zijn doelwit van geweld

    Tot vervelens toe verzekerden Nederlandse arabisten ons dat de Moslimbroeders geweld hadden afgezworen. Maar afgelopen zomer laaide de jacht op christenen in moslimlanden weer op. En de arabisten blijven stil.

      Stelt u zich eens voor dat we in de nasleep van onze nationale discussie over racisme en Zwarte Piet in volle woede massaal naar wijken trekken waar veel zwarten wonen om hun bezittingen in brand te steken, opdat hun straten nog lang herinneren aan onze vergeldingsactie.

    Dé zwarten moeten boeten voor het feit dat het Platform Slavernij Verleden Nederland aan de schandpaal nagelt door het van racisme te betichten en zelfs de Verenigde Naties te vragen ons kinderfeest te onderzoeken.

    Miss World

    Hoe bizar zo'n gedachte-experiment ook lijkt, in sommige werelddelen kan het werkelijkheid zijn. Een misstap van een enkeling wordt ervaren als een misdaad van allen en leidt tot strafexpedities die weinig aan de verbeelding overlaten.

    Christenen in de islamitische wereld kunnen hierover meepraten.

    Neem de Nigeriaanse columniste die in 2002 in een krant, eigendom van een christelijke uitgever, schreef dat de dames van de Miss World-verkiezing wel eens in de smaak zouden kunnen vallen bij Mohammed.

    Moslims, die de verkiezing van een christelijke morele decadentie vonden, waren furieus. Hun woedeaanvallen leidden tot tweehonderd doden en twaalfhonderd gewonden.

    Machetes

    Ooggetuigen spraken destijds met een Nederlandse journalist die in dagblad Trouw vastlegde hoe moslimjongeren plunderend de christelijke wijken introkken, voorbijgangers aanvielen, automobilisten uit hun wagens sleurden om hen met machetes en bijlen af te maken, onderwijl Allahu Akbar (God is groot) roepend.

    Of neem de zaak van de veertienjarige gehandicapte Pakistaanse Masih die vorig jaar weken in een streng bewaakte gevangenis werd vastgehouden op verdenking van godslastering.

    Een imam zou in de boodschappentas van dit christelijke meisje verbrande Koran-bladzijden hebben aangetroffen. Dit resulteerde in een door woedende moslims georganiseerde hetze om honderden christenen uit hun woonwijken te verjagen.

    Diaspora

    Uiteindelijk bleek de imam die Masih van godslastering beschuldigde zelf de dader te zijn. Hij zou hebben gezegd dat zulke beschuldigingen de enige manier zijn om christenen uit de buurt te verbannen.

    In Egypte, het land dat tot afgelopen juni door de Moslimbroederschap werd geregeerd, is het lot van christenen niet veel anders.

    Reeds onder het bewind van toenmalig president Hosni Mubarak werd het hen zwaar aangerekend dat hun diaspora voortdurend aandacht vroeg voor hun benarde positie. Hiermee zouden zij het imago van Egypte schaden en daar moesten ze voor bloeden.

    Aanjager

     

    De Moslimbroederschap fungeerde, ook onder Mubarak, als de ritmische aanjager van heksenjacht jegens iedereen die niet de soennitische islam aanhing.

    Hun ordetroepen boekten dan ook grote successen, die wellicht het beste worden geïllustreerd door de film Hassan, Marcus en Cohen (1954). Op het moment dat hij verscheen leefden nog joden in Egypte (in de persoon van Cohen) en hadden zij een relatief vreedzaam bestaan, naast moslims (Hassan) en christenen (Marcus).

     

    In 2008 verscheen een 'bijgewerkte' versie van de film, Hassan en Marcus. Cohens verdrijving uit Egypte resulteerde in zijn symbolische verdwijning uit de film. In een vraaggesprek met hoofdrolspeler Adel Imam zei hij: 'Ik maak me zorgen over het moment waarop de film Hassan verschijnt.'

     

    Fatwa

     

    Marcus is dan, als alles verloopt zoals gepland, ook verdreven, waarmee de gedroomde monoreligieuze staat van de Moslimbroederschap een feit is.

    Het eigenaardige is dat deze groepering haar intenties en ambities nooit heeft verborgen. Sterker, in 1980 vaardigde haar moefti en tevens bestuurslid Mohammad Alkhatib een fatwa uit waarin vernietiging van kerken als een religieuze plicht werd gepresenteerd.

    Sindsdien doen Alkhatibs volgingen hun best de daad bij het woord te voegen, met als absolute dieptepunt de gebeurtenissen van afgelopen zomer in tien Egyptische provincies.

    Nieuwsuur

     

    Binnen enkele dagen werden volgens mensenrechtenorganisaties meer dan 43 kerken in brand gestoken en 200 christelijke eigendommen zoals buurtbibliotheken, opvangcentra, kloosters, lokale banken, scholen, winkels en huizen beschadigd.

    Deze gebeurtenissen hebben zo veel indruk gemaakt, zelfs op actualiteitenrubriek Nieuwsuur, dat de verslaggever sprak van Egypte's Kristallnacht. Interessanter is echter dat het overgrote deel van de Nederlandse arabisten stil was.

    Tsja, wat moeten zij zeggen nadat ze de natie in 2011 en 2012 tot vervelens toe hadden verzekerd dat de Moslimbroederschap geweld zou hebben afgezworen, dat het karikatuur van een wolf in schaapskleren achterhaald is en dat de Broederschap zelfs een 'islamitische variant van het CDA' is?

     

    Naïef

     

    Maar eerlijk is eerlijk, de Nederlandse arabisten zaten er niet verder naast dan hun westerse vakgenoten die gedurende de zogeheten 'Arabische lente' de vleesgeworden naïviteit waren.

    Hoe dit gebeurde, wordt door de Amerikaanse Moslimbroederschap-kenner Eric Trager in Foreign Policy uitstekend beschreven. 'How did so many Western analysts get Egypt's Islamist movement so wrong?' vroeg Trager zich af.

    Op de breed gedeelde overtuiging in de wereld der Arabisten dat de Moslimbroeders democraten zijn, schrijft Trager: 'Don't kid yourself.'

     

    Nederland

     

    Enkele weken geleden demonstreerde een handjevol moslimbroeders op de Dam in Amsterdam tegen het afzetten van president Mohammed Morsi. Zij eisten respect voor de democratie en rechtsstaat die Morsi tot president kroonden.

    Ik liep toevallig langs en dacht: democraten hier, antidemocraten elders. Ik wilde nog roepen dat democratie ook respect voor de minderheden inhoudt maar hield de eer aan mijzelf, wetende dat mijn woorden niet in vruchtbare aarde zouden vallen.

    Ik liep weg, trots op de christelijke Nederlandse cultuur die deze groeperingen alle vrijheid geeft hun leven te leiden, en mij afvragend welke gevolgen de afwezige wederkerigheid ten opzichte van andersdenkenden hier in het Westen zal hebben. Want 'behandel de ander zoals je behandeld wil worden' komt al eeuwen niet voor in het woordenboek van de Broederschap.

    *   

    III SLOT

    Na de Verkiezingen zouden wij ook affiches kunnen verspreiden, met Haatbaarden en Nicab-wijven er op, met de tekst : ‘Nee, Mercie’ – Doet het licht maar uit’.

    Maar Dedju; daar is nog altijd het CGKR en die lachen daar niet mee. Tenzij wij, rap van aannemen als we zijn, daar voorafgaandelijk vlug ‘n ‘Moslimmeke’ doen? Kunnen we meteen een paar brandweeragens en/of ambulances prijs maken. Kunnen later altijd van pas komen!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    30-10-2013, 11:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1593 - HET ACW-PALEIS IN BRUXELLABAD TART DE VERBEELDING

    .

    1593 - HET ACW-PALEIS IN BRUXELLABAD TART DE VERBEELDING

    .

    Op de hoek van het Rond Punt Schumann

     

    Ergens tussen de Straat van de Wet en de Rue de la Loi.

    .

    I) INLEIDING

    De Brusselse Nomenklatoera rond ‘Europa’ draait er hun hand niet voor om, om de zoveelste kwadratuur van de cirkel te bewijzen. Op de Hoek van een Rond Punt wordt er een Tempel gebouwd die de naam “Europa’ zal dragen, waar zelfs Washington een puntje kan aan zuigen,. Faut le faire, zou BDW zeggen!

    *

    Ergens kas ik dan weer bij een bevriende blog (geen namen AUB, Feind hört mit) dat in Bruksèl de Cheffin van de Daklozen niet alleen extravagant verdient, maar ook dat ze, PS als ze is, als toemaatje het graaien in de vetpotten niet kan laten. Dat zou, volgens Tante Laurette Cruella, een ziekelijke afwijking zijn, die bij veel partijgenoten zou voorkomen. Het mens zou daarenboven mikken op de plaats van Cheffin van het OCMW, want de PS’er die daar nu zit, zou den Beilemans (S) als Burgemeester willen opvolgen. Ze zegt het niet met zoveel woorden, maar ze leeft wel ‘Plus est en Vous’. Zelfs het ventje Rik Daems (Pest voor Vlaanderen) zou, maar dan langs de welig zoete woon dames-voorkant, ook met die dingen bezig zijn.

    Moeten we nu De Bijbel ‘hertalen’, lijk er zoveel dingen moeten ‘hertaald’ worden, we zouden schrijven over De Op-en Ondergang van de Stad Babel, die later door het hellevuur verzwolgen werd. Hun torengebouw bleef in alle eeuwen der eeuwen onafgewerkt, omdat ze elkaars taal niet eer verstonden…. Wablieft er U astemblief?

    U ziet het plaatje : ACW -> Mister President -> Sociaal-democratische beslommeringen -> kijk naar ons, wat we allemaal durven.

    Daar moeten we dus dringend een stokje voor steken op 25 Mei 2014, want hoogmoed komt voor de val..

    II MIDDEN

    Kostenexplosie: 350 miljoen euro voor EU-paleis in Brussel

    Posted on 28 oktober 2013     door E.J. Bron

    *

    Een protserig paleis in Brussel met de naam “Europa” doet op dit moment alle financiële richtlijnen exploderen: het nieuwe gebouw van de Raad van Europa is volledig buiten controle geraakt. De opening moest nu officieel uitgesteld worden. Er bestaat geen enkele controle op de bouwkosten door de geldschieters – de Europese belastingbetalers. Op de EU-website staat een pure leugen over de bouwkosten. In Brussel ontstaat een gigantisch gedenkteken van de grootheidswaanzin.

    In Brussel wordt al tien jaar lang aan een gigantisch paleis gebouwd. Hiermee wil de president van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, een monument voor alle eeuwigheid neerzetten. Bovendien is de bouw een indirecte subsidie van de Europese belastingbetalers voor de Belgische bouweconomie.

    Het gebouw wordt gebouwd door de Belgen, dat direct tegenover dat van de met de Raad van Europa om de hegemonie strijdende Europese Commissie staat, en ze gebruiken de Europese gelden om “op de hoek van de Rond-Point Schuman… aan de Rue de la Loi” een samenhangend stedelijk gebied op te richten.

    De architectuur van het paleis is extravagant. De Raad van Europa prijst het paleis, dat gebouwd wordt door het bureau van de sterarchitect Philippe Samyn in samenwerking met studio Valle Progettazioni en het bureau Happold: “De mooiste bouwelementen van dit Art-Déco-ensemble vallen onder monumentenzorg.” Voor de bouw wordt hout uit heel Europa aangevoerd – zogenaamd van tweedehands kozijnen om het milieu-idee te dienen. Zonnepanelen op het dak en een ondergrondse garage zijn, behalve de 27.000 m² kantooroppervlakte, andere highlights van de manifestatie van de mateloosheid.

    De kosten zijn volgens informatie van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten volledig uit de hand gelopen. Bij de nieuwe hoofdzetel van de Europese Raad met de naam “Europa” gaat het om een gebouw dat volledig door de Europese belastingbetalers wordt gefinancierd.

    Oorspronkelijk zou de bouw 240 miljoen euro kosten. Wie naar de website van de EU gaat, krijgt op 28 oktober een pure leugen voorgeschoteld. Hier staat:

     

    De verbouwingskosten blijven onder het maximum van 240 miljoen euro dat in november 2005 werd overeengekomen (waarde januari 2004).

    Dit bedrag is al lang geschiedenis – en dat heeft de Raad van Europa al toegegeven: in maart 2013 bedroegen de kosten al 301 miljoen euro . De openingstermijn – oorspronkelijk april 2014 – moest uitgesteld worden: nu deelt de Europese Raad mee dat de opening gepland staat “tegen het einde van het eerste halfjaar van 2015.”

     

    Blijkbaar is de EU niet alleen op haar website het overzicht over de kosten kwijtgeraakt : uit een parlementaire interpellatie blijkt dat de kosten in januari 2014 officieel op 218 miljoen euro werden geraamd. Waarom de bouw diezelfde maand nog eens 22 miljoen euro duurder werd, kan niemand in Brussel uitleggen.

    Daarmee staat in ieder geval al vast: de belastingbetalers moeten 61 miljoen euro meer opbrengen, opdat de Raad van Europa – die niemand van de burgers van Europa kent of heeft gekozen – in Brussel een gigantisch glazen paleis kan bouwen. Waarnemers van de bouw en insiders van het gebeuren aan de Rue de la Loi (Straat van de Wet!) verwachten dat de totale bouwkosten eerder 350 miljoen euro zullen bedragen. Alleen al de kosten van het uitstellen van de opening zijn niet meer te controleren.

    350 miljoen euro uit de zakken van de burgers van Europa – voor een kantoorgebouw in Brussel.

     

    De begrotingscommissie van het Europees Parlement heeft vanwege het uit de hand lopen van de kosten geweigerd de Europese Raad voor het begrotingsjaar 2011 te ontlasten. De commissie “roept de Raad er opnieuw toe op een omvangrijke schriftelijke verklaring in te dienen, waarin het totale bedrag van de voor de koop van het gebouw Résidence Palais uitgegeven middelen, de begrotingsrichtlijnen waaraan deze middelen werden onttrokken, de tot nu toe betaalde en nog te betalen termijnen en het geplande gebruiksdoel van het gebouw worden aangegeven.

     

    Tot nu toe heeft Van Rompuy gewoon geweigerd om informatie te verschaffen.

     

    Er werden al 275 miljoen euro aan België overgemaakt. Het al toegegeven ontbrekende bedrag van 26 miljoen euro moet het komende jaar door de Europese belastingbetalers opgebracht worden.

    De belastingbetaler zal voor de nog noodzakelijke miljoen geen verklaring krijgen: de Europese Raad heeft een informeel informatieverbod opgelegd.

     

    De handelwijze is een uniek schandaal: hier worden Europese belastinggelden in een bouwwerk gestoken, over wiens exacte gebruik geen rekenschap wordt afgelegd. In een tijd, waarin de bevolkingen van Europa kreunen onder een unieke recessie, bouwen de bureaucraten in Brussel een tempel voor de eigen ijdelheid.

     

    Dat alles vindt nu al jaren plaats – zonder enige controle door het publiek. Het laatst was er kritiek in 2011 van de Bond van de Europese Belastingbetalers. Die stierf ongehoord weg.

     

    De kosten stijgen verder.

     

    De Europeanen moeten dag en nacht werken, opdat komende generaties op zekere dag in Brussel een enorm gedenkteken van grootheidswaanzin kunnen bewonderen

    *

    III SLOT

    Weer elders las ik dat we 1 November Doden Herdenkingsdag, naderen. Een lastig onderwerp als de zomer het land niet uit wil, zoals hier en nu. Voor de 12de keer op rij zal ik niet thuis zijn, om tussen de witte bloemenpracht der chrysanten even te staan mijmeren bij de lieve doden. Het zijn er ieder jaar meer, zie ik dan telkens achteraf. Nee Pa, nee Ma : blijf maar waar ge nu zijt, het is er hierboven niet op verbeterd. Integendeel. Wij doen allemaal ons best, om te beletten dat hier de Halve Maan de rechtmatige plaats van Het Kruis komt innemen, maar als er niets gebeurt, is het vechten tegen de theekaai…..

    ZDat zj rusten in vrede. Hun strijd is gestreden. Voor zover niet in rook opgegaan, liggen hun zieltjes tussen al die andere zieltjes nu onder de jaarlijks terugkerende bloemenpracht  te wachten op de eeuwigheid. Tot zolang misschien de ACW-Bouwpromotor (nu er geen Pastoor meer is) rond dat kerkje liever woonblokken ziet staan pronken dan graven ziet liggen, want die brengen meer op. Moeten we hem nageven : de dag dat het Kerkje verdwijnt tussen die hoogbouw, zal dat veel minder opvallen. Tenzij voor de Groenen. Er zal zelfs niemand meer zijn, om te bewenen dat de bijeen geworpen beenderen afgevoerd worden naar de verbrandingsoven….

    Sic transit gloria mundi. Over and out.

    *

    Dat is tenminste de actuele overheersende mening die ons wordt voorgekauwd.. Of ze juist is of niet, zullen we later wel zien, hé. Ik voor mij, het is een Gebod dat mij in het hart staat geschreven : eert Vader en Moeder, of ze nu in hun graf liggen dan nog altijd bij de ronkende stoof op mij zitten te wachten met de warme koffie : wij zijn samen onderweg om de Eeuwigheid te overleven.

    *

    Samen onderweg, dat zijn we ook met de door het Establishment verstoten helden die samen met de verkeerde kameraden, hun leven hebben gegeven voor het welzijn van Volk en Land, om de Jeugd te bevrijden van de verknechting.  Zij stierven ver van huis, in de Russische steppe, ofwel aan de paal tegen de muur van een Belgische Rijkswachtkazerne. Hun fout : de oorlog te hebben verloren, zodat er voor Vlaanderen niets, helemaal niets ten goede kon veranderen. Het heeft integendeel jaren geduurd, voor de schade was hersteld.

    Maar zie goed rond U : hun offer is niet tevergeefs geweest. De Vlaamse Gedachte staat nu sterker dan ooit. Eindelijk is ons zingen dicht bij de waarheid, in het lied waar we lachen met de woede van de vijand, want de Vlaamse Leeuw is daar…. Noch zij, noch wij laten ons temmen, en over de Dood heen blijven wij tesaam vereend in vreugd en nood. Als d’ene sterft, is d’andere daarom nog niet dood’.

    Met enige dichterlijke vrijheid gesteld, ergens te velde in Centraal Italië, waar net als in Het Huis mijns Vaders, de dagen trager waren….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    …

     





    29-10-2013, 16:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1592 - GOED ZO MENEER PENNINGS : U ZULT HET VLUG LEREN

    ***

    Dinsdag 29 oktober 2013

    Zaaimaand

    Zon 7u29-17u23

    H Ermelindis van Meldert

    .

    1592 - GOED ZO MENEER PENNINGS : U ZULT HET VLUG LEREN

    .

    Dit zijn NIET de benen van ons Moemoe

     

    Maar de benen van de Anti Islam affiche….

    .

    I) INLEIDING

    Ja, Meneer Pennings zal het vlug leren. En neen, de toon van zijn bijdrage neemt niet weg dat we ons vereerd voelen door die belangstelling uit het kille Noorden, waar er een traditie heerst van woord en wederwoord. Bij ons liggen de kaarten anders. Helemaal anders zelfs. Want als het een speler van het VB betreft, krijgt hij op TV nooit goede kaarten : hij mag al lij zijn dat hij mag meespelen, desnoods helemaal zonder kaarten.Het is een beetje alsof jullie Zwarte Piet en de Sint samen een kaartje zouden leggen : U ziet die domme knecht toh niet winnen van de Goedheil’g Man? Samen gezien worden en samen dezelfde lucht inademen : dat alleen al is heiligschennis.

    Voilà, Mr Pennings : ik hoop dat U na deze uitleg wat meer in de juiste stemming bent. Mogen we dan een stapje verder gaan?

    Als iemand van achter de coulissen, ‘cordon sanitaire’ geoemd, vooraan op de Bûhne mag komen, dan is dat om spitsroeden te lopen. Dat is al meer dan 183 jaar zo, Meneer Pennings Jullie daar boven de Moerdijk hebben gemakkelijk praten, maar jullie bebben al in de problemen met alleen nog maar de naam van het adder-beest.

    By the way, is het nu Martien Pennings, zoals Martine, of eerder iets op z’ Frans : Martiën Pennings?

    II MIDDEN

    Gerolf Annemans laat kansen liggen bij Ivan de Vadder

    Posted on 28 oktober 2013     door E.J. Bron

    *

    Het zou kunnen dat Ivan de Vadder eigenlijk Ivan Devadder heet of zelfs Ivan DeVadder. Je weet het maar nooit met die Belgen. Maar in elk geval is hij een huichelaar, die net zo min iets van zijn vak begrijpt als de rest van de Vlaamse, sorry, de West-Europese, sorry, de westerse journalistiek. Sorry: de linkse westerse journalistiek. Nou ja, dat zijn ze dus zo’n beetje allemaal. Pensée unique, zoals het op zijn sappigste Vlaams heet.

    Er staat een stuk op deze site van Sam van Rooy waarin olijk bolleke Tom Naegels figureert. Sam wijst erop hoe hilarisch en tegelijk tragisch tekenend voor de starnakelse domheid van “links” die opmerking van Naegels is dat er zo weinig “rechtse” journalisten te vinden zijn. “Ga eens kijken achter het cordon sanitaire, Tom!”, roept Sam hem toe.

    Ik kom terug op dat stuk van Sam van Rooy. Eerst: De Vadder interviewt Gerolf Annemans, de nieuwe leider van het Vlaams Belang. Nou ja . . . . . interviewt? Het is meer een kruisverhoor. Let op de vanzelfsprekendheid waarmee De Vadder zich moreel superieur acht. Dat tóóntje dat het midden houdt tussen beschuldigend en bestraffend. De mainstream westerse journalistiek in optima forma: volksopvoedend in plaats van informerend.

    “Die komen uit extreem-rechtse hoek”, roept De Vadder na nog géén minuut en Annemans verzuimt om voor open doel te scoren door te zeggen dat deze insinuatie ongepast is, want dat het Vlaams Belang zich niet “extreem rechts” acht. Annemans had het bovengenoemde stuk van Sam van Rooy duidelijk niet gelezen, een tekst toch waarin hem alle materiaal aangereikt wordt om hevig te scoren en dat in dubbel opzicht.

     

    Annemans had dus moeten beginnen met heftig verontwaardigd te worden over die insinuatie van De Vadder over dat extreem-rechtse karakter van het VB. Vervolgens had hij er aan vast moeten houden om de gelegenheid te krijgen die aantijging te weerleggen. Hij had op dat punt niet moeten toegeven: “Eerst krijg ik de gelegenheid voor een ruime weerlegging en dan kunt u verder vragen, mijn heer DeVadder!” Zoiets.

    En die weerlegging had er, als hij goed gebruik had gemaakt van de bovengelinkte tekst van Sam van Rooy, er aldus kunnen uitzien:

     

    “Geert Van Istendael heeft er al op gewezen dat de link-rechts tegenstelling is ontploft. Het VB heeft ook linkse opvattingen. Het VB wil de verzorgings-staat behouden en daartoe moet de immigratie beperkt worden. Het VB wijst de islam af en wil de westerse vrijheidswaarden behouden en daartoe moet de immigratie beperkt worden. Het VB is vóór Europese samenwerking en wijst dus de anti-demokratische moloch in Brussel af.”

    Is dat niet mooi kort? En Annemans had dat vast zelf nog wel kunnen optuigen met een paar mooie vrijzinnige standpunten op cultureel gebied.

    Die insinuatie van De Vadder kwam vrij vroeg in het kruisverhoor en als Annemans die kans voor open doel had gescoord, dan zou hij waarschijnlijk de rest van het interview niet zo in het defensief hebben gezeten.

    Door:

    Martien Pennings

    *

    III SLOT

    Er zijn, Meneer Pennings, al meerdere VB-ers op het scherm gekomen die niet meer wilden voortdurend onderbroken of door de ondervrager afgesnauwd worden. We zagen ze nadien nooit meer terug.

    Annemans had het addertje inderdaad op zijn plaats kunnen zetten, zelfs met de vingers in  de neusgaten. Maar dat zou dan ook de laatste keer geweest zijn dat hij of het VB op het scherm kwam.  Annemans heeft het anders gespeeld, fijnmaziger. Het addertje was dermate op zijn adem getrapt dat hij alleen nog maar kronkelen om vast te stellen, dat hun meningen grondig verschuilden….wat gelijk staat met onmacht bekennen. Annemans was inderdaad niet tegen de mat te krijgen, ja zelfs niet (wat verhoopt werd) belachelijk te maken.

    Een welgemikte uppercut was bijvoorbeeld de reactie van Annemans op het aangebrachte onderwerp van de pré-historische stemplicht die bij ons nog altijd bestaat. Wist het addertje dan echt niet, dat het VB 30 jaar geleden dat al bepleit had? Wat ’n kemel van een journalistieke vergissende domheid! Als U het mij  vraagt, een van de opvallendste kenmerken van het addertje, die domheid. Ze staat op heel zijn wezen geschreven! Ha Ja, want 30 jaar geleden werd het, net als met al de andere wezenlijke standpuntenvan het VB, grandioos weg gelachten. Maar zie, op de lange duur zingt nu iedereen datzelfde liedje : weg met de stemplicht. Maar Vaddertje zat muurvast in zijn eigen valstrik : de 2 staatsdragende ‘socio-democratische’ partien, de meansteam dus, waaronder de werkgeven van het addertje, is er tegen….

    Later op de 7de Dag werd nog over dat onderwerp geleuterd in een soort ‘debat’, maar de stelling van Annemans bleeff er onbesproken. Ongekend zelfs. Want over het Vlaams Belang wordt alleen negatief gesproken.

    Buiten Griekenland en Luxemburg (zo schrijft Guvaal op SeniorenNet) zijn wij in Europa de enigen met stemplicht ipv stemrecht. Maar we doen ook dàt op z’n Belgisch : wie niet gaat, wordt daarop nergens en door niemand aangesproken. Integendeel zelf : de Minister BiZa geeft voordien een communiqué uit waarin staat dat het wel verplicht is, maar eigenlijk ook weer niet.

    In Pelgië namelijk, Meneer Pennings, zijn de wetten, anders dan bij jullie, alleen voor dommerikken.  Wij hopen ten stelligste dat daar na 25 Mei 2014, Verkiezingsdag, verandering in komt.

    Zeer tussen haakjes : hebben jullie nu al de Dutch Defense Legue, de DDL. Nog niets over gelezen. Deze keer zijn wij dus vlkugger geweest, want de FDL (De Flanders Defense Legue) is er al. En wat had U gedacht! Ze is zelfs al bijna buiten de Wet gesteld….

    Tot nog eens, Meneer Pennings? Alvast bedankt voor de belangstelling. Wij verhopen hier met velen, dat velen van Uw landgenoten al eens meer met ons lot zouden begaan zijn. Onbekend is onbemind, en daar moet dringend iets aan gedaan worden, voor we weer samen in harmonie in één land zullen leven.

    *

    PsSSST

    Geen mening Meneer Pennings? Ik bedoel over het affichen-tumult met de mooie vrouwenbenen, waar het addertje ook niet over te spraken was? Die wist niet eens dat de Vlamingen als één man achter die benen stonden!

    Heeft U trouwens reeds gelet op de Jonge Garde die over de schouder van de Gerolf komt piepen? Voor dat soort waarheden draait het addertje het koppeke zedig de andere kant op : wat hij niet ziet, bestaat niet.

    Let op mij woorden, Meneer Pennigs : binnenkort wordt er door hen Geschiedenis geschreven!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    29-10-2013, 10:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1592 - DE JAPPEN SLIMMER? ZOU KUNNEN MAAR ZE HEBBEN WEL SLIMMERE POLITIEKERS

    .

    1592 - DE JAPPEN SLIMMER? ZOU KUNNEN MAAR ZE HEBBEN WEL SLIMMERE POLITIEKERS

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Het is er wel vandaag het weer niet voor, daar bij jullie, anders zou ik gezegd hebben :’Kom, jongens, de Jos trakteert op een zonnig terrasje ergens in de Koekestad. Laat het ons smaken!’….

    Hier, ietwat dichter bij de Evenaar, is het beter weer : windstil, blauwe lucht, heerlijk zonnetje : 25° in de schaduw. 32° in de zon.. Enig nadeel : de vrienden zijn er niet om samen te genieten van het werkstuk van de Jos, hieronder in extenso overgenomen. Omdat het voor het nageslacht moet bewaard worden Niet alleen wegens de klare kijk, maar vooral voor de historische waarde.

    *

    Terwijl we straks met onze gedachten in Het Land van de Rijzende Zon vertoeven, nog vlug een andere exotische ervaring, waar stadsmensen alleen maar kunnen van dromen. Nee, niet over Marina Berlusconi, die niet als Marine Le Pen, de verbeterde versie wenst te zijn van haar vader. Geen politiek aan mijn lijf, schruwelt ze. En met zo’n heerlijk lichaam heeft ze natuurlijk gelijk. Van de natuur moet men kunnen genieten!

    Mij  anekdote gaat ook over de natuur, maar dan over de wilde en onvervalste pracht ervan. Na het aangename, nu het nuttige. Het sleutelwoord is (in Italiano) Fungi Porcini. Oesterzwammen die overal in het wilde groeien, en in deze periode van het jaar voor het grijpen zijn?  Laatst dat nu juist bij Wet verboden zijn, net als het stropen van een kernijntje of een fazantje. Wat iedereen dus wel doet, want waar is den boerenbuiten anders voor?! Die paddestoelen, letterlijk vertaald ‘voor de wilde zwijnen’ (porcini) zijn vuistgroot, prefect gevormd zoals sprookjes-padedenstoelen er hoeven uit te zien. Het zijn qua smaak nog net geen truffels, al kosten ze, zò uit het bos,  in de winkel wel 10 à 15 € de kilo. Precies omdat het verboden is ze te plukken, gaat iedere Italiaanse Mamma of Italiaanse ‘Nono’ (=grootvader) van ‘ morgens vroeg gaan ‘wandelen’ in de bosrijke heuvels. Och, de Guardia Forestale kan niet overal tegelijk zijn en ze kunnen ook niet ieder rieten mandje buitenste binnen keren. Natuurparken verhuren nogal wat mandjes aan georganiseerde wandeltochten. In de toegangsprijs van 3€ zijn 3 Kgr Fungi Porcini, zelf te plukken inbegrepen. Wat niet belet dat de meeste jagers met 30Kgr en meer huiswaarts keren, omdat hun auto, dicht bij de afsluiting aan de buitenant, niet gecontroleerd wordt. JaJa, de Italianen zijn echt een  gedisciplineerd volkje!

    Hoe die dingen smaken? In een stoofpotje van wild zwijn ‘cingale’, op Grootmoeders Wijze bereid met worteltjes en champignons, zijn het net oesters. Wij worden bevoorraad door onze buurvrouw; dezelfde die op de gestelde tijden, instaat voor de verse vijgen, die eveneens als onkruid overal in de omliggende bossen en in de velden staat. Ze zijn van niemand. Een beetje oneerbiedig gezegd : zowel fungi als vijgen komen ons (en iedereen in de omgeving) dan de strot uit…..

    En nu Hop! Naar Japan.

    .

    II MIDDEN

    EEN INZENDER ...

    vraagt zich af of de Japanezen slimmer zijn dan wij .  Eerlijk gezegd , ik denk het wel.

    Waarom er geen moslims zijn in Japan...

    Verstandig volk die Japanners.

    *

    Kunnen wij nog veel van leren met onze idiote en gevaarlijke opstelling van de gezelligheid van een multiculturele samenleving.

     

    Doorsturen naar alle politici en andere onverantwoordelijke idioten die overtuigd zijn van hun gelijk.

     

    Spijtig genoeg kan je idioten en dommeriken niets aan het verstand brengen want, daar is verstand voor nodig.!

    De japanners en hun politiek t.o.v. de moslims :

     

    Heeft U al ooit in de krant gelezen dat een politieke leider of eerste minister van een Islamitische staat een staatsbezoek bracht aan Japan?

     

    Heeft U al ooit er bij stil gestaan dat er een berichtgeving kwam met een officieel staatsbezoek van Iran of Saoedi Arabië aan Japan?

     

    Japan is een land dat de islam achter gesloten gordijnen houdt en zeer strikte beperkingen heeft opgelegd aan de islam en alle moslims.

     

     De  redenen zijn de volgende:

     

    a) Japan is het enige land dat geen burgerschap (nationaliteit) geeft aan moslims;

     

    b) In Japan kunnen moslims geen permanente verblijfsvergunning krijgen;

     

    c) Zijn er zeer strikte verbodsregels inzake het verspreiden van de Islam in Japan;

     

    d) Op de universiteiten van Japan, worden er geen Arabische of andere islamitische talen onderwezen;

     

    e) Het is verboden om de gedrukte Koran in te voeren ook deze gedrukt in het Arabisch;

     

    f) In overeenstemming met de verschenen richtlijnen van de Japanse regering, zijn er enkel voor 2 moslim Lakhs een visum verstrekt voor tijdelijk verblijf en zij moesten conform de Japanse wet verplicht Japans spreken en moesten verplicht hun godsdienstige rituelen uitvoeren in hun wettelijke verblijfplaats.

     

    g) Japan is het enige land in de wereld welke een zeer beperkt aantal onbelangrijke ambassades hebben van de islam staten;

     

    h) De Japanners zijn totaal niet aangetrokken door de Islam;

     

    i) De in Japan verblijvende moslims zijn enkel werknemers van buitenlandse bedrijven;

     

    j) Zelfs vandaag, worden er geen visa toegestaan aan moslim geneesheren, ingenieurs of beheerders welke door buitenlandse bedrijven worden gezonden;

     

    k) Het grootste deel van desbetreffende bedrijven voorzien in hun onderrichtingen dat enkel niet moslims zich mogen kandidaat stellen voor een job;

     

    l) De Japanse overheid is van mening dat de moslims fundamentalisten zijn en dat zij zelfs in het tijdperk van de globalisatie, niet bereid zijn om hun moslim wetten te wijzigen;

     

    m) De moslims moeten er niet aan denken om een gehuurd appartement te krijgen in Japan;

     

    n) Indien iemand te weten komt dat zijn buurman een moslim is, dan slaat de ganse buurt alarm;

     

    o) Niemand mag een islam cel of een Arabische kring in Japan oprichten.

     

    p) Er is geen wet (sharia) in Japan;

     

    q) Indien een Japanse vrouw huwt met een moslim, dan wordt zij beschouwd als een paria voor altijd;

     

    r) In overeenstemming met dhr Komico Yagi (Departementshoofd van de Universiteit van Tokio) is er een mentaliteit in Japan waarbij de moslim godsdienst een zeer intolerante religie is en men deze ten stelligste moet mijden; ( en er ver van wegblijven)

     Vraag : Zijn ze aan het dwalen of zijn ze slimmer dan wij…?

     

    III SLOT

    Al aan gedacht dat Japan in de laatste wereldoorlog  aan ‘de verkeerde’ want verliezende kant stond? Hadden die toen misschien ook al het gelijk aan hun kant? Komt dat tegen!

    Trouwens, ook met Duitsland zit er iets verkeerd in ons gezamenlijk geheugen. Die gasten verliezen met klank de oorlog, worde door de Glorieuze Overwinnaars gepluimd als overjaarse kiekens : Unce Sam rooft al de nieuwste technieken weg van de tekentafels, en Vadertje Stalin ontmantelt zelfs de bestaande industrie tot de laatste vijs. En nu, amper 60 jaar later, zijn de Overwinnaars van toen ofwel verdwenen, ofwel totaal machteloos, en moet de Vrije Wereld weer de Duitse Grootmacht erkennen.

    *

    Juist, Jos : onze politiekers zullen het nooit leren. Omdat ze inderdaad niets hebben, waar die wijsheid zou kunnen in opgeslagen worden. Als ze er zelf maar goed bij varen! Verder gaat hun ambitie niet.

    Als er bij ons een Flanders Defense Ledau opduikt, is dat de volgende dag reeds de zaak van de Staatsvuiligheid. Is gewoon, de Dictatuur der Domheid.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     





    28-10-2013, 16:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1591 - OVER TOLERATIE GESPROKEN

    .

    1591 - OVER TOLERATIE GESPROKEN

    .

    Tolerantie is lijk socialist zijn.

     

    Ge moet het zijn of ze slaan op joen muile…..

    .

    I) INLEIDING

    Dat Europa richtlijnen uitvaardigt om ons denken in goede d.i. de juiste banen te leiden : zou dat al aan iemand opgevallen zijn? Voor wie dat nog niet had ondervonden : ziehier een handleiding, waaruit blijkt dat we respect moeten opbrengen voor een systeem dat ons minacht.

    .

    II MIDDEN

    Brussels tolerantie snoert ons de mond

    27-10-2013 - Sebastien Valkenberg – Trouw

    Bron : Iskander

    *

    Het moet verdraagzamer, vindt de EU. Maar haar tolerantieoffensief werkt averechts. Het kind van de rekening is de vrijheid van meningsuiting.

    Waar was het schrijversprotest? Welke kunstenaars stonden er op de barricade? Heb ik een open brief gemist waarin intellectuelen hun verontrusting uitspraken over de EU-notitie

    'A European Framework National Statute For The Promotion of Tolerance'

    Het werkstuk verscheen in dezelfde week dat Geert Mak de Abel Herzberglezing 2013 hield over Europa. Een mooie gelegenheid voor een kritisch geluid. In plaats daarvan sloeg hij aan het mijmeren over 'een Europese Renaissance'.

     

    De enige die alarm sloeg - ere wie ere toekomt - was A. Nanninga. Maar ja, die is van GeenStijl en wie daarvoor schrijft, hoeven we niet serieus te nemen, nietwaar? Terwijl 'A European Framework', een product van het Europees Parlement, genoeg reden tot argwaan geeft. In één zin: de vrijheid van meningsuiting loopt gevaar. Dat gaat iedereen aan, maar schrijvers, kunstenaars en intellectuelen een beetje extra. Meer dan wie ook moeten zij het hebben van het vrije woord.

    Wat maakt de bewuste notitie zo zorgwekkend? Dat ze een wolf in schaapskleren is. Op het eerste gezicht is 'A European Framework' een stuk waar niemand zich een buil aan kan vallen. Het wil de tolerantie in de lidstaten bevorderen én doet aanbevelingen om deze ambitie te vertalen in wetgeving. De steun voor deze doelstelling zal groot zijn. Uit een steekproef, die marktonderzoekbureau Team Vier vorig jaar verrichtte onder 571 mensen, blijkt dat twee op de drie Nederlanders tolerantie als de belangrijkste kernwaarde van ons land beschouwt.

    Daarbij zou een scheut tolerantie heilzaam werk kunnen verrichten. Zeker aangezien we nog steeds leven in 'doorgeladen tijden', zoals Joost Zwagerman het een paar jaar terug formuleerde in 'Hollands welvaren' (2008). Vooral als het om religieuze kwesties gaat, blijkt hoe gemakkelijk de vlam in de pan slaat.

     

    De gevolgen van die lichte ontvlambaarheid ondervond columniste Ebru Umar deze zomer. Een kritische column over het islamitische ochtendgebed en de profeet Mohammed - 'die dooie gast' - kwam haar op meerdere (doods)bedreigingen te staan. "Vuile kk hoer achter je telefoon durf je wel kom hier zo praten dan voor mij sla ik al je tanden eruit", was een van de mildere dreigtweets. Meer tolerantie is dus welkom, lijkt het.

     

    Totdat je gaat lezen in het EU-werkstuk. Dan blijkt dat het verdraagzaamheidoffensief wel eens averechts zou kunnen uitpakken. In plaats van de vrijheid van meningsuiting te beschermen, komt deze ernstig in het gedrang. Grote boosdoener is de definitie die de EU hanteert. Ze associeert tolerantie met een 'open geest naar onbekende ideeën en levenswijzen' en 'respect voor de onderscheidende kenmerken van verschillende groepen'. De beoogde houding is die van een antropoloog die nogal onder de indruk is van vreemde culturen.

     

    Vorig jaar deed Sire iets vergelijkbaars in haar campagne 'Tolerantie, daar knapt heel Nederland van op'. Een duidelijke definitie bleef uit. Maar in het reclamespotje zagen we hoe het hoorde. De hoofdpersoon at couscous met een Marokkaanse familie, feestte mee op een Joodse bruiloft en deed mee aan een potje (Turks?) worstelen.

     

    Kennelijk is dit tolerantie anno 2013: verdiep je in andermans achtergrond, dan groeit het begrip, en wie weet zelfs de waardering. Deze benadering valt prima te begrijpen als we die afzetten tegen de ongerustheid van Sire- directeur Pim Slierings. In een interview in Trouw lichtte hij zijn campagne toe. "Er heerst een gevoel dat het hier vol is en er is angst voor het onbekende."

     

    Voor een instantie als Sire is het van belang dat zij haar begrippenapparaat op orde heeft. Tegelijk maakt zij 'slechts' reclame. De kwestie wordt urgenter als het Europees Parlement met tolerantie aan de slag gaat. De parlementariërs maken wetten op basis waarvan uitingen van intolerantie bestraft kunnen worden. Zorg dus voor een definitie die doortimmerd en weloverwogen is.

    Tolerantie als een vorm van ruimdenkendheid en respect. Bij die populaire opvatting plaatst de Leidse rechtsfilosoof Paul Cliteur grote vraagtekens. In zijn essaybundel 'Moderne Papoea's' (2003) zegt hij het zo: "Waarom zou ik moeten respecteren wat ik wezenlijk verkeerd acht?"

    Laten we de proef op de som nemen. De Sire-voorbeelden komen uit de hoek van de gezellige volksfolklore en zijn mediageniek. Die zullen voor niemand echt een steen des aanstoots zijn. Dat verandert als het om de duistere kanten van een cultuur gaat, zoals de gelijkstelling van homo's aan varkens binnen de islam en de ongelijkheid van man en vrouw. Om het met Cliteur te zeggen: waarom zou je er respect voor moeten opbrengen?

     

    De laatste tijd gingen veel debatten over de vraag of de EU niet een sluipenderwijs verandert van een economische in een politieke unie. Ter voorkoming daarvan verzamelde het Burgerforum EU bijna 60.000 handtekeningen van burgers die dit proces een halt willen toeroepen.

     

    De bezorgdheid zou nog groter moeten zijn over een ontwikkeling die zich nog geruislozer voltrekt. De Brusselse rekenmeesters worden gevreesd, maar onderschat ook de zedenmeesters niet. Het heeft er alle schijn van dat de EU een fatsoensunie aan het optuigen is.

     

    In toenemende mate beschouwt Europa zich als scherprechter die beslist wat je wel mag vinden en wat niet. Wat goede meningen zijn en wat foute. De eerste groep zou duiden op de aanwezigheid van tolerantie, de tweede van intolerantie.

     

    Wat betekent dit concreet? Je goedkeuring uitspreken over een totalitaire ideologie mag niet, staat er in sectie zeven van 'A European Framework', net zoals xenofobische standpunten verboden zijn. Het zijn het maar twee voorbeelden; de lijst met illegale uitingen - genocidenontkenning, de belediging van groepen - is veel langer. Het venijn zit hem in de rekbaarheid van de criteria. Neem xenofobie. Het is een containerbegrip waaronder je vele uitspraken kunt laten vallen.

     

    Denk niet dat we te maken hebben met de zoveelste papieren tijger die uiteindelijk in een diepe bureaulade belandt. Dat 'klimaat van tolerantie ten aanzien van de kwaliteiten en culturen van anderen' komt er niet zomaar.

     

    Daarom pleiten de auteurs voor aangepast lesmateriaal op school en cursussen op de werkvloer (alleen de door filosoof Ad Verbrugge opgerichte vereniging Beter Onderwijs Nederland reageerde kritisch op deze vanuit Brussel opgelegde tolerantielessen). Boeken, tijdschriften, televisieprogramma's kunnen op subsidie rekenen als ze de juiste boodschap uitdragen.

     

    Dat de juiste mening belangrijker is dan de vrije mening, bleek al eerder. Begin dit jaar presenteerde de High Level Group on Media Freedom and Pluralism een rapport over 'mediavrijheid en diversiteit'. De denktank wil een orgaan instellen voor 'opgelegde zelfregulering', een soort Raad voor de Journalistiek. Dit moet de bevoegdheid krijgen om journalisten boetes op te leggen, te dwingen tot publieke excuses en zelfs uit hun beroep te zetten. Leidraad bij de beoordeling van het journalistengilde is een set 'Europese waarden'. Onduidelijk is wat die waarden precies inhouden, wie ze vaststelt en wat de gevolgen zijn als iemands mening ermee in strijd is.

     

    'A European Framework' is dus geen op zichzelf staand document, maar past in een breder opvoedingsprogramma dat Europeanen tot nette opvattingen brengt. Daarmee slaat de EU de plank niet zomaar mis. Het oorspronkelijke ideaal slaat om in zijn tegendeel. Als er één ding is wat tolerantie nu juist niet beoogt, is dat het afdwingen van politieke correctheid. Wat zou de Franse filosoof Voltaire zo'n 250 jaar geleden ook alweer gezegd hebben? "Ik verafschuw alles wat u schrijft, maar ik zou mijn leven ervoor geven dat u het kunt blijven schrijven."

     

    Toegegeven, het blijft onduidelijk of deze uitspraak werkelijk van Voltaire is. Maar dat is hier van ondergeschikt belang, de gedachtengang is in elk geval in lijn met de rest van zijn oeuvre.

     

    Deze oerdefinitie laat zien dat de EU er niet verder naast had kunnen zitten met haar pleidooi. Tolerantie heeft niets te maken met respect en het afdwingen van meningen die de toets der beschaving kunnen doorstaan. Het is precies omgekeerd. Er valt pas iets te tolereren in het geval van uitingen die we verwerpelijk vinden. Of zoals Voltaire het zei: "Ik verafschuw alles wat u schrijft ..." Inderdaad: afschuw in plaats van respect.

     

    Vandaar dat tolerantie ook wel wordt getypeerd als de deugd van het tandenknarsen. Jawel, een deugd. Dat wil zeggen dat er moeite voor nodig is om die onder de knie te krijgen. Het liefst zou je iets verbieden, maar dat doe je niet.

     

    Tolerantie nieuwe stijl heeft het omgekeerde effect. Ze is funest voor de vrijheid van meningsuiting. Het accent verschuift van degene die een onwelgevallige mening aanhoort naar degene die er een uit. Het is niet langer aan de eerste om tot tien te leren tellen, maar aan de tweede om op zijn taalgebruik te letten. Weg aansporing om het incasseringsvermogen te trainen.

     

    Om de pervertering van het tolerantiebegrip inzichtelijk te maken: dacht Ebru Umar op tolerantie te mogen rekenen ten aanzien van haar column, blijkt dat ze moet vrezen voor het verwijt dat ze zelf intolerant is. In een overijverige bui zouden de Europese zedenmeesters 'die dooie gast' zomaar kunnen uitleggen als een geval van respectloosheid of van islamofobie.

     

    Wat is het resultaat als critici voortdurend rekening moeten houden met groepen die zich niet 'gerespecteerd' voelen? Het risico bestaat dat ze bij voorbaat al een toontje lager gaan zingen. De harde polemiek, de bijtende satire en de bijtende spot dreigen zieltogende genres worden.

     

    Een hypothetisch scenario? Zeker niet. Ebru Umar stelt zich strijdlustig op. Maar Paul Cliteur hield zich uit angst voor opgewonden moslims een tijdlang gedeisd en korter geleden hebben cabaretiers als Youp van 't Hek en Tijl Beckand erkend dat ze niet alles durfden zeggen op het toneel. De laatste in dat rijtje is Hans Teeuwen. Een paar maanden geleden vertelde hij in 'Zomergasten' dat hij zelfcensuur toepast uit angst voor geweld uit islamitische hoek. Hij zal zich niet gesterkt voelen door het Brusselse proza. Integendeel.

     

    Dat maakt de fatsoensunie die Brussel voor ogen staat geen aanlokkelijk perspectief. Laat die mijmeringen over een Renaissance dus maar zitten. Het is eerder oppassen geblazen dat we niet teruggaan naar de donkere Middeleeuwen.

     

    Sebastien Valkenberg (1978) is filosoof en essayist. Hij publiceert in Trouw en Filosofie Magazine. In 2010 verscheen 'Geluksvogels. Of waarom we het nog nooit zo goed hadden'.

    *

    III SLOT

    Tot hier deze lezing, bested voor Ongelovige Honden en Varkens. Voor ons dus. Betrokkene zal voor zijn tekst volgens mij zekerlijk geen subsidie ontvangen….. Maar net zoals één zandkorreltje een sputterende motor kan doen stilvallen, zal deze bijdrage, die ik liever een ‘Ode aan de Vrijheid’ zou noemen, bijdragen aan de vernietiging van het monster.

    De volgende stap in het dwingen van de vrije gedachte, is het opleggen door middel van bajonetten. Of hadden wij beter het scherp van de snede van het kromzwaard in het oog gehouden?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    28-10-2013, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1590 - HET KIND HOUDEN MAAR HET EU- BADWATER WEGGOOIEN

    ***

    Maandag 28 oktober

    Zon 7u28-17u24

    HH Simon en Judas

    .

    1590 - HET KIND HOUDEN MAAR HET EU- BADWATER WEGGOOIEN

    .

    .

    I) INLEIDING

    Dat badwater (zie afbeelding : de media) moet, zoals U hieronder zult lezen  hoognodig vervangen worden! Want het riekt naar bedrog tegen klippen. Het is verstikt door bergen eigen lof en door het rondzwalpende briefjes van 500 € omkoopgeld aan de oppervlakte Niemand ziet nog het bos door de bomen.

    Niet veel woorden aan vuil maken. Gewoon op 25 Mei 2014 het hele zootje figuurlijk en letterlijk in de riool kieperen en herbeginnen met écht geld en met échte venten!

    .

    II MIDDEN

    EU-politici houden onvoorstelbare privileges en luxe - tot de ondergang

    *

    Maandsalaris EU-afgevaardigden: € 12.255,87,- exclusief dagvergoeding à € 304,-, exclusief residentietoelage van 15% basissalaris, exclusief kinderbijslag à € 300,- per kind, exclusief secretariaatsvergoeding van € 21.209,- per maand, inclusief ruim 10 weken vakantie

    De euro en de EU: een strop voor de burgers, maar hèt middel voor Brussel om zichzelf schandalig te blijven verrijken.

    Eén van de redenen waarom bijna al 'onze' politici in Den Haag blijven vasthouden aan de euro en krampachtig het EU-lidmaatschap blijven verdedigen, is dat hen dat de mogelijkheid geeft om straks een nieuwe, zeer lucratieve carrière in Brussel op te bouwen. Iedereen die het tot Brussel haalt is meteen financieel 'binnen', want de Europese belastingbetalers financieren een leven vol onvoorstelbare privileges, voordelen en luxe voor alle EU-politici en parlementariërs, en dat zonder dat hier ook maar een spatje democratische controle op is.

    Schijndemocratie in Sovjetstijl

    Het EU-parlement wordt weliswaar door de Europeanen gekozen, maar daarmee houdt alle democratie in Brussel onmiddellijk op. EU-parlementariërs hebben namelijk niet het recht om zelf wetsvoorstellen in te dienen. Het enige wat ze mogen doen is door de EU-Commissie ingediende verordeningen en richtlijnen goedkeuren of afwijzen.

    Wijzen ze een voorstel af, zoals de voordracht van de Luxemburger Yves Mersch eind 2012 voor de directie van de ECB (omdat hij een man is), dan kan de EU-Raad zo'n kandidaat toch aanstellen, wat in dit geval ook gebeurd is. Het EU-parlement speelt dan ook exact dezelfde onbeduidende rol als destijds de Duma in de Sovjet Unie, en dient alleen om tegenover de Europeanen de schijn van democratie op te houden.

    De 'hoge afgevaardigden' van de Commissie hebben duidelijk nul komma nul respect voor het parlement. Neem bijvoorbeeld EU-'minister' van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton, die slechts zelden ingaat op een uitnodiging van het parlement, ook niet als dit debatteert over belangrijke buitenlandse kwesties. In nationale parlementen zou dat als een grove belediging worden opgevat, maar in Brussel is het normaal.

     

    Parlementariër: Mijn collega's zijn net zo lui als ik

     

    Gezien hun buitengewoon royale salarissen, voorzieningen en andere privileges boeit dat de parlementariërs sowieso niet. Een enkeling klapt wel eens uit de school, zoals de Duitser Ernst Strasser, die in augustus 2012 tegenover Britse journalisten toegaf dat 'de meeste parlementariërs net zo lui zijn als ik. Al het werk wordt door onze medewerkers verricht.'

     

    Een maand later verklaarde de 24 jarige Zweed Amelia Andersdotter, die nog niet compleet door Brussel was ingepalmd, dat 'het EU-parlement vol goede bedoelingen zit, maar dat het geen zin heeft om deze bedoelingen uit te voeren.' Het is dus niet verwonderlijk dat vrijwel geen enkele Europeaan weet wat het parlement eigenlijk uitvoert.

     

    Schandalige praktijken op TV vastgelegd

     

    De onafhankelijke Oostenrijker Hans-Peter Martin was één van de zeer weinigen die openlijk wees op het enorme bedrog door parlementariërs met de aanwezigheidspremies. Zoals bekend werd deze fraude met zijn hulp door Nederlandse journalisten en TV-camera's vastgelegd. Veel parlementariërs incasseerden de dagelijkse vergoeding van € 304,-, zonder ook maar een seconde in het parlement aanwezig te zijn. De meesten gingen direct per limousine naar het vliegveld, om van het weekend te genieten.

     

    Maar ook doordeweeks vinden deze schandalige praktijken plaats. Bij het zien van de camera's vluchtten de meeste dames en heren afgevaardigden weg. Sommigen probeerden zich er hakkelend uit te kletsen, enkelen begonnen te dreigen en weer een ander liet het camerateam door bewakers het gebouw uitzetten.

     

    Wie denkt dat er hierna iets veranderd is, heeft het mis. De 'onafhankelijke' Martin Ehrenhauser diende weliswaar een motie in om een einde te maken aan deze 'immorele praktijken', maar de meerderheid wees zijn voorstel ogenblikkelijk af. De fraude met de royale aanwezigheidspremie gaat dus gewoon door.

     

    'Graaiers en bedriegers'

     

    Al in 1996 berichtte een Britse TV-zender over de 'schandalige handelwijze van de graaiers en bedriegers' in Brussel, zoals het werd genoemd. De toenmalige president van het EP, José Gil Robles, eiste vervolgens disciplinaire maatregelen - niet tegen de daders, maar tegen de indiscrete ambtenaren van het Europese Rekenhof die alles aan de grote klok hadden gehangen.

     

    Hans Peter Martin werd vanwege het onthullen van dit soort schandalen door burgers als een soort held gezien, totdat er geruchten opdoken over het onrechtmatige gebruik van zijn maandelijkse secretariaatstoelage van € 21.209,- en het aanwenden van minstens 1 miljoen euro partijgelden voor privégebruik. Het EP hief vervolgens zijn immuniteit op, maar hij zit nog altijd in het parlement.

     

    'Gehersenspoeld'

     

    Een andere Oostenrijker, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Ernst Strasser, nam als EU-parlementariër letterlijk het woord 'gehersenspoeld' in de mond toen hij het over de EU-afgevaardigden had. Vervolgens werd hij door Britse journalisten in de val gelokt, die hem met verborgen camera's filmden toen hij zich zonder aarzelen liet omkopen, en bovendien zei dat hij als EU-parlementariër per geval jaarlijks minstens € 100.000,- incasseerde van lobbyisten.

     

    Naast Strasser, die hiervoor tot vier jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, gingen nog eens twee andere EU-afgevaardigden op het omkoopaanbod van de Britse journalisten in. Eén van hen, de voormalige Roemeense minister van Buitenlandse Zaken Zoran Thaler, heeft nog steeds gewoon zitting in het parlement.

     

    15.000 lobbyisten in Brussel

     

    Het behoeft geen uitleg dat deze gevallen bepaald geen uitzondering zijn. Dat bewijst het enorme aantal van circa 15.000 lobbyisten die in Brussel rondlopen (bron: Lobby Control). 70% van hen werkt voor ondernemingen en hun organisaties. Zij hebben zoveel invloed, dat vier van de vijf wetten die in Brussel worden besloten, direct uit hun kokers afkomstig zijn. Lobby Control waarschuwt dan ook voor de 'uitholling van de democratie' in Europa, ten gunste van de grote banken en multinationals.

     

    In november 2011 besloot het EP weliswaar tot een nieuwe regeling, die het afgevaardigden verplicht om alle 'aanvullende inkomsten' van boven de € 500,- op te geven, maar het is volstrekt onduidelijk of deze anti-corruptiewet wel werkt. Zo valt het nooit te controleren wat de redenen zijn waarom een parlementariër voor of tegen een bepaalde wet stemt. Gezien de ongelimiteerde hoeveelheden euro's die de lobbyisten te verdelen hebben, zullen de neveninkomsten van de parlementariërs hoogstwaarschijnlijk nooit in echt gevaar zijn geweest.

     

    Duizelingwekkende vergoedingen

     

    Ethisch gedrag, zelfrespect en integriteit zijn in Brussel onbekende eigenschappen. De Duitse staatsman Konrad Adenauer zei ooit dat 'politicus zijn betekent dat je je land moet dienen.' EU-politici hebben hier iets anders van gemaakt: 'Politicus zijn betekent dat je aan je land moet verdienen.' Voorbeeld: nadat de EU in 2009 besloot om de salarissen van EU-afgevaardigden los te koppelen van hun thuislanden, schoten de salarissen voor parlementariërs uit Oost Europa met meer dan € 75.000,- omhoog. Het is dus niet verwonderlijk dat de meesten van hen zelden of nooit bij de zittingen komen opdagen.

     

    Naast een maandelijks basissalaris van € 7956,87 krijgen de afgevaardigden een maandelijkse -belastingvrije!- 'onkostenvergoeding' van € 4299,-, totaal dus € 12.255,87. Iedere afgevaardigde kan tevens elke maand over € 21.209,- beschikken om zijn medewerkers in Brussel, Straatsburg of zijn thuisland te betalen. De eerder genoemde dagvergoeding van € 304,- komt daar nog eens bovenop.

     

    Maar dan nog is de koek niet op, want zo ontvangen ze ook nog eens een 'residentie-toelage' van 15% van het basissalaris, een maandelijkse onkostenvergoeding van € 607,- (vicepresident: € 911,-; president: € 1418,-) en kinderbijslag ter hoogte van € 300,- per kind. En dan natuurlijk nog eens ruim 10 weken vakantie per jaar. Een voorstel in juni 2013 om dit te verkorten, werd met 508 stemmen verworpen.

     

    Het paradijs op aarde bestaat: Brussel

     

    Het paradijs op aarde bestaat dus al, en wel in Brussel, in een door de EU gecreëerde belastingoase waarin niemand zich ook maar ergens voor hoeft te verantwoorden. Met de € 21.209.- per maand voor medewerkers worden dan ook regelmatig -veelal ongekwalificeerde- familieleden betaald, zo bleek uit een intern onderzoek. Andere parlementariërs betalen salaris aan niet bestaande werknemers. Sommigen verplichten hun medewerkers een deel van hun salaris terug te storten.

     

    Er zijn weliswaar regels tegen deze praktijken opgesteld, maar die zijn op de zo kenmerkende vage en gecompliceerde Brusselse wijze voor velerlei uitleg vatbaar. Zo wisten alle 167 betrapte parlementariërs die hun familieleden hadden betaald, een 'uitzonderingssituatie' te bedenken om gewoon met dit misbruik te kunnen blijven doorgaan.

     

    Tot voor kort konden EU-afgevaardigden met de goedkoopste prijsvechters naar hun thuislanden terugvliegen, en ondertussen wel het volle pond van een normale ticket declareren. Dit gelegaliseerde, belastingvrije bedrog, waar de afgevaardigden maandelijks nog eens duizenden euro's extra mee konden opstrijken, werd na felle protesten gestopt. Hoewel... nog steeds mogen ze ook, voor korte vluchten, kiezen voor de duurste businessklasse.

     

    'De besten'

     

    De vicepresident van de EU-Commissie, de Sloveen Marcos Sefcovic, rechtvaardigde in februari van dit jaar de enorme salarissen en vergoedingen met het argument dat 'we de besten moeten halen, die er te krijgen zijn'. Deze zogenaamde 'besten' hebben echter niet in de gaten gehad wat er jarenlang in Griekenland, Spanje en Cyprus gebeurde, hoe enorm de corruptie daar was (en is), hoeveel honderden miljarden Europees geld er in deze landen zijn verdwenen.

     

    Ook ging maar liefst € 1 miljard euro ontwikkelingshulp voor de Democratische Republiek Congo in rook op. EU-president Herman van Rompuy probeerde dit zoveelste schandaal natuurlijk onder het tapijt te vegen, en sprak enkel van 'slechte PR'.

     

    Volk levert in, Brussel geeft zichzelf opnieuw meer geld

     

    Europa's 'besten' in Brussel zijn verantwoordelijk voor het totaal mislukte europroject, voor miljoenen werklozen, voor schrikbarend snel stijgende armoede en massale sociale onrust in de crisislanden, die over niet al te lange tijd in ware volksopstanden dreigen te ontaarden. Terwijl bijna alle Europeanen hun salarissen en voorzieningen zagen gekort, kregen de EU-ambtenaren een salarisverhoging van 1,85%.

     

    In de ogen van de EU-Commissie en het Europese parlement was dat te weinig. Zij eisten een verhoging van 3,7%. De ambtenaren dreigden zelfs met een staking. Uiteindelijk kende het Europese Gerechtshof de geëiste hogere vergoeding toe, en wel met terugwerkende kracht. Voor EU-Commissiepresident José Manuel Barroso betekende dat een verhoging van zijn maandsalaris van € 27.900,- met € 900,-. Zijn onkostenvergoeding steeg met € 300,- naar bijna € 8000,-. Natuurlijk gingen ook alle andere toelagen omhoog.

     

    Solidariteit?

     

    'De EU rust op het concept van solidariteit', staat in de EU-bijbels. Er staat echter niet bij dat deze zin alleen geldt voor de gewone burgers, niet voor de autoritaire veelverdieners in Brussel. Schrijnend bewijs: in 2004 debatteerde het parlement over een ruimhartige bijdrage van € 1,5 miljard -van uw belastinggeld- voor de slachtoffers van de tsunami in Indonesië. Toen één van hen echter voorstelde dat ook de parlementariërs zelf eenmalig hun dagvergoeding van toen € 290,- ter beschikking zouden stellen, begonnen zijn collega's te morren en moest hij zijn voorstel intrekken.

     

    Giga salarissen, wachtgeld, pensioenen - superlage premies

     

    De 37 hoogste ambtenaren van de EU verdienen inmiddels € 24.000,- per maand. 214 'hooggeplaatste' EU-vertegenwoordigers verdienen met jaarlijks € 220.000,- veel meer dan premier Mark Rutte. Volgens Wall Street Journal correspondent Vanessa Mock gaat het zelfs om circa 3000 EU-ambtenaren met zo'n vorstelijk salaris. Sowieso krijgen 5461 ambtenaren maandelijks meer dan € 10.000 op hun rekening gestort.

     

    Bovendien betalen EU-ambtenaren slechts 12% belasting en premies, slechts een kwart van wat veel gewone Europese burgers moeten betalen. Ook de ziektekostenpremies zijn met 2% van het basissalaris veel lager dan het bedrag dat het gewone volk kwijt is.

     

    En wat te denken van het wachtgeld? EU-Commissarissen hebben drie jaar lang recht op maandelijks € 10.000,-. Veel commissarissen keren na hun termijn in Brussel terug in de nationale politiek, of worden met open armen ontvangen bij de banken en bedrijven waar ze zich jarenlang zo ijverig voor hebben ingezet.

     

    Dan blijven nog de pensioenen over, voor de meeste topambtenaren dik € 10.000,- per maand. Een gemiddelde ambtenaar wordt met € 4300,- per maand naar huis gestuurd.

     

    Iedere EU-afgevaardigde kan meer verdienen dan Rutte

     

    Kortom, in Brussel wordt op een ongekende, nog nooit in de historie geziene wijze met geld gesmeten - geld dat door de gewone burgers wordt opgehoest. Terwijl heel Europa in een diepe crisis verkeert, heeft Brussel zichzelf daarvan uitgezonderd. Volgens oud-parlementariër Parin kan iedere EU-afgevaardigde eenvoudig netto meer verdienen dan elke willekeurige Europese regeringsleider.

     

    Boos zijn mogen we niet, want de EU-technocraten hebben er goed voor gezorgd dat alles legaal is. Bovendien stemt u zelf ook massaal keer op keer opnieuw op pro-EU partijen zoals de VVD, de PvdA, D66 en het CDA, die met ons belastinggeld vrolijk meewerken aan het instandhouden van dit almaar kostbaarder wordende Brusselse circus.

     

    'Kaste in Brussel bedient schaamteloos zichzelf'

     

    'De burgers van Europa hebben het gevoel dat de kaste in Brussel schaamteloos en zonder controle zichzelf bedient,' constateerde de Europese Bond van Belastingbetalers in augustus. In Brussel predikt men water voor de burgers, maar drinkt men zelf champagne. Van de burgers wordt solidariteit geëist, waar de autocraten, die met afstand het meeste verdienen van iedereen, zichzelf van uitzonderen.

     

    Ondertussen eist de EU van landen zoals Duitsland en Nederland een permanente welvaartsoverdracht van miljarden naar Zuid Europa, waarvan het meeste geld direct in de kassen van de failliete banken stroomt. En dan nog vindt men het in Brussel, Den Haag en andere hoofdsteden vreemd dat anti-EU partijen, zoals in Nederland de PVV, in de peilingen op forse winst staan.

     

    Volkstribunaal, 'Toren van Babel' als museum

     

    Het wordt wellicht de hoogste tijd dat de gewone Europeaan massaal in opstand komt tegen dit totalitaire, zichzelf op schandalige wijze verrijkende systeem, en een einde maakt aan de euro en de EU, voordat deze onze toekomst en die van onze (klein)kinderen definitief ruïneren.

     

    Na een volkstribunaal, waarin de huidige Brusselse dictatuur -en met hen alle nationale politici die hen aan de macht hebben geholpen- wordt berecht voor hun verraad, machtswellust en bedrog, kunnen de vele EU-gebouwen worden omgebouwd tot appartementen. Alleen de 'Toren van Babel' in Straatsburg zou moeten mogen blijven staan, om dienst te gaan doen als museum, en een blijvende herinnering aan de zoveelste mislukte poging van een tirannieke eliteclub om Europa te verenigen en de verarmde bevolking tot slaven te maken. 'Dit moeten we nooit meer toelaten!'

    Xander

    *

     

    III SLOT

    Toegegeven : we kunnen ook iets leren van wijlen de Duitse Nationaal Socialisten (de Nazi’s) : de ‘Schutzhaft’.

    Het is voor hun eigen veiligheid ‘in bescherming’ nemen van individuen, tegen het straatgeweld. Gewoon een week voor de Verkiezingen, het hele zootje zonder veel ophef inrekenen en overbrengen naar een geheime locatie. Dat hoeft daarvoor geen ‘kamp’ te zijn, als het er maar veilig is en wij hen nooit meer terugzien.

    We hebben voor deze gang van zaken alleen nog geen woord beschikbaar. Al vind ik dat het toerwoordje ‘Neckermann-weekje’ een goede lokvogel zou zijn om bij de aanvang van de reis een maximum aanwezigen te hebben…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

    28-10-2013, 09:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!