MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

     

    ***

    Donderdag 7 november

    Zon 7u45-17u07

    H Willibrord, apostel van Nederland, patroon van de herbergiers

    Sint-Willebrord zaait het koren

    *

    Berlusconi : onze familie wordt vervolgd, erger dan als wij Joden (Hebreeërs) zouden zijn…..

    .

    1609 - FILIP CLAEYS EEN VAN DIE ZELDZAME GOEDE EUROPEEËRS

    .

    Millet. Aardappeloogst.

     

    Symbool voor EU-landbouw subsidies

    .

    I) INLEIDING

    De verkwistingen bij de Europese Unie : waarover U elders niets gelezen hebt? Omdat er nergens niets  – of toch niet veel – over geschreven werd.

    Of er tussen dit soort verzwijgen en de in elkaar stuikende verkoop van dagbladen enig verband bestaat? Ikzelf ben nooit Moeders Slimste geweest, maar ik voel aan mijn linker kleine teen dat de lezers de Pers door hebben. Ze zijn te slum geworden om zich altijd voort bij de neus te laten leiden…

    Volgens de Nazi-denkrichting van de EU, mag er alleen positief over hen en hun systeem geschreven of bericht worden. Negatieve berichtgeving is het exclusieve voorrecht dat voorbehouden blijft voor alles wat de EU niet zint. Desnoods – als de gazetten dan toch vol moeten geschreven worden - schrijft men dan maar over ‘de opwarming van de aarde’ of over een aardbeving in China. Liefst met veel foto’s en met een verslag van de reporter ter plaatse….. Alles is goed, als de budgetten maar opgebruikt geraken….

    En daarom haakt het lezerspubliek massaal af. Waarom zou men zijn goede geld nog gaan besteden aan indoctrinatie, als dagvers het echte nieuws gratis en voor niks op het Internet verschijnt? Met bronvermelding en ondertekend, zoals hieronder! Eerlijk geschreven, en helemaal zonder ‘duiding’ van een of andere lettervreter….

    .

    II MIDDEN

    Een maand geleden trok Herman van Rompuy, permanent voorzitter van de Europese Raad, naar de Europese Rekenkamer om deze aan te manen niet al te kritisch uit de hoek te komen over de Europese uitgaven. Tevergeefs: het siert de Europese Rekenkamer dat zij vandaag in haar Jaarverslag 2012 onbetwistbaar de onkunde, de onbekwaamheid en de verspilzucht van de EU heeft blootgelegd. .

     De Europese Rekenkamer raamt het foutieve en/of onwettige uitgegeven bedrag op maar liefst 4,8% van het totaal van 138,6 miljard euro. Dat betekent dat zomaar even 6,6 miljard euro op een verkeerde of onwettige manier werd uitbetaald. Alle beloftes van de Europese Commissie van de vorige jaren tot beterschap blijken waardeloos: het foutenpercentage stijgt voor het derde jaar op rij.

     Het Jaarverslag 2012 legt ook de oorzaken bloot. "Bij het merendeel van de verrichtingen die fouten vertoonden op gebieden onder gedeeld beheer (bijv. landbouw en cohesie) beschikten de autoriteiten van de lidstaten over voldoende informatie om de fouten te kunnen ontdekken en corrigeren", zo klinkt het. Met andere woorden: het belastinggeld van de EU wordt in politieke deals verdeeld, daarna vooral uitgedeeld aan de netto-ontvangende lidstaten in het zuiden, en die hebben vervolgens geen zin om na te gaan of het geld wel correct besteed wordt. De lidstaten die het meest betalen, waaronder Vlaanderen via België, zijn daarvan het grootste slachtoffer.

     Het Jaarverslag 2012 stelt ook: "Er bestaat onvoldoende prestatiegerichtheid. De voorstellen voor de programmeringsperiode 2014-2020 inzake landbouw en cohesie blijven voornamelijk gebaseerd op input (georiënteerd op uitgaven) en zijn daardoor nog steeds eerder nalevings- dan resultaatgericht." Wat men hier zegt, is dat de essentie van de EU is dat het geld blijft stromen van de betalende lidstaten naar de ontvangende lidstaten; of dat geld ook enig resultaat oplevert is niet van belang. Zo is de EU inderdaad een perfecte kopie van België geworden, waar onder het mom van solidariteit de Vlaamse miljarden ook naar Wallonië worden overgepompt zonder dat daar enige prestatie tegenover staat.

     Dankzij dit jaarverslag staat het nu onbetwistbaar vast dat de EU voor het uitdelen van belastinggeld onbetrouwbaar is. België moet dan ook eindelijk, net als bijvoorbeeld Groot-Brittannië, een zware korting eisen op zijn jaarlijkse bijdrage aan de EU, in afwachting van de omvorming van de EU tot een Europees samenwerkingsverband tussen vrije naties.

     

    Philip Claeys

    Europees parlementslid

    *

    III SLOT

    Over dat niet-resultaat gericht, met andermans geld rondstrooien, is hier een voorbeeld uit Centraal Italië waar wij zijn terecht gekomen. Hier in het veld vindt U om de  10 meter het in steen en beton gegoten bewijs. In een gebied van ongeveer 20 x20 Km werden zo’n 25 jaar geleden de nodige irrigatie-kanalen met Europees geld, aangelegd waar nooit ook maar 1 druppel water is door gevloeid. Alles werd nochtans voorzien, zelfs op regelmatige afstanden de nodige electrische uitrusting voor reservoirs met pompinrichtingen. Tutto pico bello, inclusief niet alleen het noodzakelijke landmeterswerk en de nodige onteigeningen, maar ook de nucleaire centrale om he geheel van stroom te voorzien. Naast die centrale zijn zelfs vele hectaren glas-serres uit de grond gestampt (voor recyclage van het koelwater?), die na verloop van jaren, nooit gebruikt, tot puin zijn herleid.

    De bedoeling?

    De streek is inderdaad uitzonderlijk vruchtbaar, want vulkanisch van oorsprong, zeer heuvelachtig maar terrais-vormig doorheen de geschiedenis aangelegd door mensenhanden. Maar bij gebrek aan water kunnen er alleen maar quasi waardeloze olijven geteeld worden, met hier en daar enkele M² wijnranken, dank zij opgepompt water uit het meer. De mensen zijn er arm maar proper en gelukkig, want uren in de omtrek is er geen vervuilende industrie te hoen of te zien, zelfs geen inwijkelingen. Waarom zouden zij ook? Zelfs de groenten voor hun middagmaal zouden ze zelf moeten kweken. En uit gaan stelen gaat ook al niet, want de mensen hebben zelf niks.

    De redenering die achter de aanleg stak is zeer logisch : als wij bijvoorbeeld in ons tuintje de tomaten dagelijks flink begieten,  oogsten wij er gasten van ½ Kgr ’t stuk, weken aan een stuk. De tomaten komen ons dan ook de oren uit!

    Geef de streek hier 10 Vlaamse kei-kop boeren met vuisten aan hun lijf, en binnen de 5 jaar loopt de streek hier over van melk en honing. Op voorwaarde dat er…voldoende water is. Nu moeten de mensen content zijn met 2 à 3 maand per jaar dat toeristen-slippendragen, aangevuld met het normale rantsoen buikwrijvers. Iedere autocar met Santa Crisina-aanbidders op bedevaart, wordt dan ook met eerbied en ontzag onthaald. Het is gewoon de dagelijkse verderzetting van het Mirakel van het H. Bloed van 750 jaar geleden….

    Bij navraag waarom het irrigatie-systeem dan niet is doorgegaan, verwijst men naar de toen regerende Rode Partijen die vechtend over straat rolden, waarbij de ene ‘comune’ de andere het licht in de ogen niet gunde. De Forza Italia van Berlusconi toen, heeft er achteraf zijn tanden op stuk gebeten. Maar Europa? Die had het geld gegeven (zo wordt heden ten dage nog altijd meesmuilend geknipoogd) en de verkrijger moest maar zien zijn plan te trekken.

    Idem dito met het 10 Ha groot domein naast ons. Toen wij hier aankwam lag het er verwaarloosd bij. Toen verschenen er arbeiders die de ‘borgo’ (het kasteelgoed) resaureerden, afsluitingen plaatsten met om de 10 meter hoge cypressen met overal laurierhagen. Er kwam een plantage van 5 Ha nieuwe olijfboompjes en 5  Ha nieuwe wijnraken, die tot 4 x daags beregend werden door een druppelsysteem op 30cm van de grond. Op het domein zou er, zoals eeuwen geleden, olie geperst en wijn gemaakt worden. Maar’ haalo! Dat was ineens tegen de regels! Geen semi-industriële activiteiten in een landbouwzone!  

    Maar het geld was op! Nog één jaar werd de oogst elders ‘uitbesteed’ en toen verdween de eigenaar en verdwenen ook alle arbeiders. De ‘borgo’ bleef onafgewerkt, overgeleverd aan regen en wind want on-afgewerkt dak. Maar wel overal met nieuwe ramen en deuren. Er staat nu al 5 jaar een bordje Te Koop Maar het is, me dunkt, wachten op een nieuwe Cresus die hopelijk in ‘Brussel’ de nodige contacten heeft… Het geheel is namelijk niet alleen helemaal onderkomen, maar effenaf teruggeworpen naar de pré-historie.

    *

    Het klinkt belachelijk, maar het is niet anders!

    *

    M.a.w. tweemaal perfect gespeeld volgens de Sovjet-normen van de plan-economie. In theorie zou het moeten kloppen. Maar tussen droom en daad staan niet alleen wetten in de weg, maar vooral praktische bezwaren….En wat betreft ons dagelijks uitzicht, voornamelijk  de onbekwaamheid naast de hebzucht van de fucking belanghebbenden.

    Hier in de streek is het dorpsleven dan maar hernomen, zoals het al zovele eeuwen na eeuwen na eeuwen is verlopen. Als er geen opbrengst is, wordt operatie ‘centuur’ boven gehaald. Dan zie je inderdaad in de heuvels die van niemand zijn, weer de schaapherders opduiken en trekt de jeugd naar de grote steden. Om pas terug te keren als ze op pensioen zijn. Aardappels bijvoorbeeld, worden hier nog gerooid zoals ten tijde van Millet : te lijve.

    Ach, vertellen de oudjes dan, als ze bij elkaar zitten te zonnen na de siësta, in de vooravond dus  op een terrasje, waar de ‘patrone’ kregelig kijkt als hij al eens moet rechtstaan voor de bediening : toen we hier nog de Pauselijke Staten waren, moesten onze voorouders  alleen belasting betalen op de regen die ze kregen. Dat was de ‘Hemelwater-Belasting’, berekend op de maandelijkse neerslag. Iets anders om op belast te worden, was er niet……Paus content, iedereen content…

    JaJa! Er is zo weinig écht nieuws op deze wereld. Tenminste, dat was zo voor de EU-SSR zichzelf installeerde .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!