MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500401 - DEZE ZONDAG 15 NOVEMBER OOK OPENGEBROKEN INZAKE DE VOLKSGEZONDHEID

    .

    500401 - DEZE ZONDAG 15 NOVEMBER OOK OPENGEBROKEN INZAKE DE VOLKSGEZONDHEID

    ZONDAG 15 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    NA 100 JAAR VOOR HET EERST ZIVHT OP HET BLOEDENDE IJTFRONT ONDER DE ELEBOGEN VAN DE LEGER-ARTSEN

    *

    BESMETTELIJKE ZIEKTEN TIJDENS DE GROTE OORLOG

    foto: ©pixabay.com

    (Met een verzwegen rol voor venerische aandoeningen)

    Ongezien! Wat een pandemie! De medische wereld moet zichzelf opnieuw uitvinden! Uitspraken van dit jaar? Zeker. Maar niet zo uniek als we denken. Tijdens die vermaledijde vier jaar aan ons front, gedurende de Eerste Wereldoorlog, spraken de medici ook over vaccinaties, over quarantaines, over golven, over keuzes om wie eerst te helpen, over “verwijderen uit de maatschappij”.


    Behalve dan dat officiële instanties toen de cijfers over sommige ziektes, de venerische om ze niet te noemen, wat verdonkeremaanden, bijkleurden. Dat gebeurt nu natuurlijk niet.

    Meer zieken dan gekwetsten

    Misschien is het voor de leken onder ons een verrassing te lezen dat er tussen 1914 en 1918 meer Belgische soldaten ziek werden dan gewond. 123.000 tegenover 77 000 om precies te zijn. Die som van 200.000 ge-hospitaliseerden vertelt dat er ongeveer 57% van de soldaten langs de medische staf passeerde. 350.000 landgenoten zouden gediend hebben.

    het is altijd belangrijk na te gaan tot wanneer men de doden, gekwetsten, gewonden telt, wil men vergelijkingen maken

    De verhouding tussen het aantal overlijdens ligt natuurlijk helemaal anders. Er overleden 26.338 mensen door een kwetsuur, terwijl er, al naargelang de bron, tussen de 10.500 en 14.000 stierven aan ziekte. De ene bron stopt op 11 november 1918, ogenblik waarop de Spaanse griep nog steeds ongenadig slachtoffers maakte; de andere gaat ervan uit dat er ook na 11 november 1918 nog oorlogsslachtoffers moeten geteld worden. Tussen-bedenking: het is altijd belangrijk na te gaan tot wanneer men de doden, gekwetsten, gewonden telt, wil men vergelijkingen maken.

    Hygiëne van de Belgische soldaat

    Dus net iets minder dan 40% van de militairen (123.000 plus 14.000 van de 350.000, maar dat had u al door) is slachtoffer geworden van een zware of besmettelijke ziekte. Dat is een best hoog cijfer. De oorzaken zijn legio. Zo liet de lichamelijke hygiëne van de Belgische soldaat te wensen over. Tijdens de bewegings-oorlog van het najaar 1914 was er weinig tijd voor, en eens het front gestabiliseerd, leefden, aten en sliepen de mannen vaak samen in al te kleine ruimtes waar parasieten en ander ongedierte de oorlog best wél leuk vonden. Bovendien raakte de van nature al moerassige grond door de overstromingen nog verder doorweekt. De uitgestrekte plassen stilstaand water, waarin vaak lijken dreven, vormden zo een ideale kweekvijver voor ongedierte, de opstap naar besmettingen.

    Ons deel van het front was nu eenmaal een van de meest rustige sectoren

    Er is nog een andere verklaring voor de verhouding tussen zieken en gekwetsten. Ons deel van het front was nu eenmaal een van de meest rustige sectoren, de kans om er gekwetst te raken dus kleiner.

    Dan maar concluderen dat het een pretje was aan het Belgisch front, is met de waarheid een loopje nemen. Toch vielen de meeste van die 26.338 doden door oorlogs-activiteiten, vooral tijdens de zeldzame militaire operaties waarin het Belgisch leger betrokken raakte. Onze militaire begraafplaatsen zijn er de stille getuigen van: de meeste soldaten stierven ofwel in 1914, tijdens de eerste maanden van de oorlog, ofwel tijdens de allerlaatste dagen van de gevechten in 1918.

    Vaccineren, verwijderen, verwonderen

    Besmettelijke ziektes. De meest voorkomende was tyfuskoorts. Die brak voor het eerst eind 1914 uit en de medisch verantwoordelijken vreesden voor een ware epidemie. Door snel en efficiënt ingrijpen tijdens de eerste golf, ja ook toen al, werd dit in de kiem gesmoord. Omdat de ziekte onderhuids bleef sluimeren besloot Léopold Mélis, inspecteur-generaal, de manschappen in 1916 opnieuw te vaccineren.

    De ziekte kon lang in de ingewanden van als genezen beschouwde manschappen overleven.

    Een tweede fel gevreesde aandoening was dysenterie. De ziekte kon lang in de ingewanden van als genezen beschouwde manschappen overleven. Zo bleven ze potentiële aanstokers van nieuwe uitbarstingen. Geen symptomen en toch een gevaar voor de medemens? Jawel, toen ook al.

    Mensen die aan tuberculose leden werden naar sanatoria in Groot-Brittannië of het zuiden van Frankrijk geëvacueerd en meteen afgeschreven voor verdere militaire dienst.

    De meest beruchte, en nu wellicht ook meest gekende, besmettelijke ziekte, was de Spaanse griep, die vooral toesloeg tijdens het eindoffensief. Door haar extreme besmettelijkheid moesten de zieken in quarantaine gaan. Zo werd een veldhospitaal in Adinkerke omgevormd tot ‘opvang-centrum’. De eerste golf, voorjaar 1918, was nog niet zo dodelijk, in tegenstelling tot deze van het najaar. Er werden ook extra medische instellingen geopend, extra bedden voorzien. Hoeveel soldaten er precies stierven aan de Spaanse griep is moeilijk te becijferen. De juiste diagnose stellen in het begin was niet evident. Medici hadden toen nog geen idee van wat de aandoeningen precies betekenden.

    Als we erover zwijgen bestaat het niet.

    Een andere besmettelijke ziekte waar nog minder over terug te vinden is in officiële papieren zijn de venerische ziekten. Het Belgisch leger had geen officieel bordeel. Preutsheid? Gierigheid? Het betekende alleszins dat er geen controle was op de hygiëne van de prostituees die zich in allerlei etablissementen van verdacht allooi ophielden. Bovendien hadden de Belgische piotten niet echt veel geld om zich op dit vlak kieskeurig te kunnen gedragen, al kwamen er heel veel jongens met een ‘souvenir van hun verlof uit Parijs’ terug.

    Slachtoffers zijn, voor alle duidelijkheid, niet per definitie alleen maar doden.

    Er heerste tijdens de oorlog een taboe over deze ziektes. Inspecteur-generaal Mélis probeerde een en ander te minimaliseren, maar werd na de oorlog terechtgewezen. Dokter Wilmaers (3), sprak van 18.755 slachtoffers van geslachtsziekten, en dat noemde hij een minimum. Slachtoffers zijn, voor alle duidelijkheid, niet per definitie alleen maar doden.

    Zedelijkheids- offensief’

    Maatregelen om de verspreiding tegen te gaan, bestonden nauwelijks. Ja, men stelde voor om Parijs niet meer toe te staan voor verlofgangers, maar dit voorstel werd niet weerhouden. De vele voordrachten en lezingen hielpen ook al niet echt. Wel was de prille Vlaamse Beweging zeer actief via een ‘zedelijkheids-offensief’. Ging het het aantal besmettingen niet onmiddellijk naar beneden, dan groeide toch het besef bij de soldaten dat ze heel heel vlug medische bijstand moesten inroepen.

    Opvallend tenslotte is dat soldaten nauwelijks over deze ziekte schreven of spraken. In dagboeken en memoires wordt het onderwerp nauwelijks aangeraakt. Brancardier Piet Sagenstem schreef er wel over: ‘Hospitalen om deze ongelukkigen de vereischte behandeling toe te dienen bestonden er niet. Zij moesten spijts de ijselijke en ontmoedigende kwaal waaraan ze leden hun zwaren dienst blijven uitvoeren, en waren slechts vrij den enkelen dag dat ze uren ver door regen en wind naar het veldhospitaal kwamen om ingespoten te worden’.

    Johan Van Duyse

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Wis en waarachtig! Tal van nu vergeten familie-vertalen worden hierboven a.h.w. officieel omkaderd. Grootvader Miele, dood aan de Spaanse Griep. Nonkel A, Nonkel B, Nonkel C, Neef X, Neef Y en Nicht Z, de oorlog ofwel niet overleefd ofwel getekend voor het leven tgeruggekomen. ‘Frontstrepen’, ja, dat wel. Te weinig om te blijven leven en teveel olm dood te gaan. Wit-rode neus-doeken, groot als bedde-lakens, voor niet te stelpen golvrn neus- en oogvocht. Dag & nacht barstende koppijn. Vanwege ‘de gaze’ werd er gefluisterd... Ja, dat Yperiet, ’t hee zijnen naam niet gestolen…

    Maar er werd over dat alles gezwegen als vermoord. In mijn moeders familie – vaders kant was met man en muis tijdig naar de streek van St Omer kunnen vluchten toen Ieoer nog rechtstond – kwamen de oorlogsjaren nooit ter sprake. Tenzij in de allerlaatste dagen als iemand er het loodje bij neerlegde. Toen moest het er uit. De dood was een bevrijding… Geloofd zij Jezus Christus. Amen.

    Dat was in de jaren van de bouw van de Eerste later gedynamiteerde IJzertoren, waar Priester-Dichter Cyriel Verschaeve namens alle Fronters, de levendn en de doden, de verzen schreef

    Hier liggen hun lijken als zaden in’t zand .

    Hoop op den oogst, O Vlaanderenland…

    Digitalia

    *


    15-11-2020, 18:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500399 DEZE ZONDAG 15 NOVEMBER

    .

    ZONDAG 15 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    MET HIP-HOP SPRONGEN OVER COBURG FRATSEN EN, DE VROEGE MIDDELEEUWEN NAAR DE GOUDEN TIJDEN SAMEN MET HET VERRE OOSTEN. OF JUIST NIET?

    *

    LEOPOLD III VAN OOSTENRIJK (MARKGRAAF)

    1073 - 1136

    Herzog Leopold III. Babenberg.jpg

    Markgraaf van Oostenrijk - Voorganger        Leopold II- OpvolgerLeopold IV - Vader        Leopold II van Oostenrijk - Moeder  Ida van Cham


    Schedel relikwie van Leopold III van Oostenrijk, klooster van Klosterneuburg

    Leopold III van Oostenrijk bijgenaamd Leopold de Goede was markgraaf van Oostenrijk.

    Leopold, die uit het huis Babenberg stamde, was de oudste zoon van markgraaf Leopold II van Oostenrijk en Ida van Cham. Het huis Babenberg was afkomstig uit Beieren, waar de familie in de 10e eeuw kon groeien in prominentie.

    In 1096 volgde hij zijn vader op als markgraaf van Oostenrijk. Hij huwde tweemaal. Het is niet bekend hoe zijn eerste vrouw heette, maar ze was afkomstig uit het huis Perg. Nadat zijn eerste vrouw in 1105 overleed, hertrouwde hij in 1106 met Agnes van Waiblingen van het huis der Hohenstaufen. Dit was de zus van Heilig Rooms keizer Hendrik V, die in 1105 zijn vader Hendrik IV had afgezet. De connecties met de heerser van het Heilig Roomse Rijk deed de prominentie van het huis Babenberg nog meer toenemen. Agnes zelf, die voor haar huwelijk met Leopold getrouwd was met Frederik I van Zwaben, was dan weer de moeder van Rooms-koning Koenraad III.

    In 1125 kreeg Leopold de vraag om keizer van het Heilig Roomse Rijk te worden, maar weigerde de functie echter. Als markgraaf van Oostenrijk richtte Leopold heel wat kloosters op. In 1136 stierf hij en werd begraven in het klooster van Klosterneuburg, dat hij zelf had opgericht. Klosterneuburg was de residentiestad van Leopold en Agnes. De ontbossing van het Wienerwald was ingezet onder Leopolds regering] en liep nadien verder.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE EFFECTENTAKS, PAARSGROENE VERSIE

    In mijn blog van 4 dezer had ik het er reeds over: de effectentaks, door Paarsgroen nu herdoopt tot ‘solidariteits-bijdrage’. Die taks was al in het leven geroepen door de regering Michel, maar werd door het Grondwettelijk Hof vernietigd, omdat ze zou gediscrimineerd hebben. Ze belastte aandelen, kasbons en obligaties, waarbij alleen ‘natuurlijke personen’ daaraan onderworpen zouden worden.

    Deze keer wil Paarsgroen+ alle effectenrekeningen en bijkomende financiële instrumenten (bv swaps en opties) belasten en niet alleen die natuurlijke personen, maar ook allerlei overheidsinstellingen en organisaties zoals bv gewesten, gemeenschappen, provincies, gemeenten, intercommunales en ga zo maar verder. Komt daarbij dat heel wat van die instellingen a.h.w. verplicht werden uit te kijken naar effectenrekeningen, omdat ze bij de banken geen intrest meer kregen en soms zelfs geconfronteerd werden met negatieve rentes. Nu gaat de federale overheid zowat alle andere overheden in dit land extra belasten en betekent de nieuwe maatregel een zoveelste nieuwe transfer, nu van Vlaanderen niet meteen naar Wallonië, maar naar het federaal niveau dat het geld weer zal verdelen volgens de Belgische normen die voor Vlaanderen geldverlies betekenen.

    Het duo Coens/Van Peteghem zal het moeilijk krijgen om dat straks uitgelegd te krijgen aan haar achterban van burgemeesters en gemeenten, het enig niveau waar CD&V nog meetelt.

    *

    VIJFTIEN LANDEN IN AZIË EN OCEANIË SLUITEN VRIJHANDELSAKKOORD

    De conferentie verliep hoofdzakelijk online. ©EPA Belga

    Vandaag om 09:02

    Na acht jaren onderhandelen hebben China en veertien andere in hoofdzaak Aziatische landen zondag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi 's werelds grootste vrijhandelsakkoord ondertekend.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Regional_Comprehensive_Economic_Partnership

    *

    China, Japan, Zuid-Korea, maar ook Australië en Nieuw-Zeeland, maken deel uit van de nieuwe vrijhandelszone RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership), net als de tien leden van de Zuidoost-Aziatische landenorganisatie Asean. Dat zijn naast Vietnam ook Thailand, de Filipijnen, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisië, Singapore, Indonesië en Brunei.


    RCEP is zo groter dan de Europese Unie of de vrijhandelszone tussen de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

    " De ondertekening van RCEP is niet alleen een mijlpaal voor de Oost-Aziatische regionale samenwerking, maar ook voor het multi-lateralisme en de vrije handel. "

    Chinese premier Li Keqiang

    India trok zich vorig jaar terug uit de onderhandelingen over RCEP, omdat het land vreest dat lagere tarieven de Indiase industrie kunnen treffen. Bedoeling van het akkoord is binnen dit en 20 jaar een reeks handelstarieven te laten verdwijnen. Ook komen er bijvoorbeeld handelsregels. het akkoord heeft niet alleen betrekking op handel, maar ook op diensten, investeringen, e-commerce, telecommunicatie en eigendomsrechten.

    De vrijhandelszone werd in 2012 eerst voorgesteld door de Asean-landen, maar toch wordt het algemeen beschouwd als een Chinese reactie op het oorspronkelijk door de Amerikanen gesteunde Trans-Pacific Partnership. Zoals bekend besliste Amerikaans president Donald Trump aan het begin van zijn ambtstermijn al om TTP te verlaten.

    De verschillende deelnemende staten van RCEP zijn goed voor een derde van de wereldbevolking (2,2 miljard mensen) en 29 procent van het internationale bbp.

    'Sinds begin 2020 heeft de corona pandemie zich verspreid naar meer dan 200 landen en gebieden, met uitdagingen op socio-economisch en politiek vlak tot gevolg, net als een verminderde 'mobiliteit' van handels- en investeringsstromen wereldwijd', zei de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc. 'Sinds begin dit jaar zijn er inspanningen geweest van verschillende partijen om bestaande problemen op te lossen via onderhandelingen.'

    *

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    *

    Zou het dan eindelijk kunnen, dat mensen na kennisname, elkaar niet langer meer willen uitroeien, maar net als in gezinsverband Adam & Eva, samenwerken in een soort Tuin van Eden, lijk het ooit allemaal begon?

    En wat dan met Geel-Groen-Blauw onder de gevleugelde bajonetten van duizenden minaretten? Wat met de veelbelovende loopbanen van Quickie, de Gulden Sporen Rapper? Van de Zomerse Maneblusser? Van de baardeloze Stommeleiin van ’t Vistraptje? Gaan die, samen met nog een ander groot deel overlopers, binnenkort nogmaals moeten kazakdraaien ten voordele van de Spleetoog Latjun Pi Tsnang?

    O, I feel story! De exacte naam van de Chinese Grote Leider is Li Keqiang, en niet… ge weet wel. Want met seks heeft dat allemaal niets te maken.

    En dan nog iets, buiten het feit dat den Donald, vier jaar geleden, pas President geworden, als een Soort Orakel van Delphi al tintelingen in zijn achterwerk gevoelde voor wat er in het Verre Oosten aan het broeden was.

    Die al mar door groeiende woorden-schat, met paternosterbollekeswinkel als multi-lateralisme…

    Ja Ja, het wordt even wennen. Als Nancy Pelozo & Sleepy Joe in The States nu maaar geen Roet in het eten komen gooien van de … ROEP

    Hélaba!!!! Vergeten we vooral net ‘The winner takes it all’…Vooral van belang voor de Gouden Tijden die komen nà het in de woestijn sturen van Sjieke Sjarel   & Zuster Ursula als Führers van het Slinx, Schiots en Scheef gegroeide Europese Unie.

    Afronding

    Hopeloos zijnde om in Coburgia van de naam Leopold af tr geraken, zou deze Heilige uit de jaren van De Eerste Kruistocht (1096) ten de Moren niet beter als ‘eenheids-heilige’ voor de hernieuwde en her-gekerstende EU gevraagd worden?

     Digitalia

    *

    15-11-2020, 16:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500400 DEZE ZONDAG 15 NOVEMBER DOORGEBROKEN BANANEN REPUBLIEK

    .

    500400 DEZE ZONDAG 15 NOVEMBER DOORGEBROKEN BANANEN REPUBLIEK

    ZONDAG 15 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    VOOR STAATSMANS- KUNST MOET MEN IN DE GOEDE WIEG GEBOREN ZIJN. WAT IN ONS KLOTELAND NIET KAN OMDAT HET NIET MAG VAN DE WERELD-VERBETERAARS DIE ALLEEN ZICHZELF VERTROETELD WILLEN ZIEN

    *

    VAN QUICKENBORNE

    HET CRYPTO-FASCISME VAN VAN QUICKENBORNE

    België Bananenrepubliek

    *

    *

    Stickie Quickie wil de muilkorf rond vrije menings-uiting verder aanspannen. De high van de Wetstraat doet zijn ballen naar links slaan en zijn hersencellen vreemd gaan.

    In Frankrijk en Oostenrijk kelen islamo-fascisten onschuldigen, maar volgens onze minister van Justitie zijn deze horror-taferelen ónze schuld. Het is omdat wij haat uit ons klavier laten vloeien en er sociale media mee overspoelen dat zeloten op moordtocht trekken. Volgens de grootste idioot die Kortrijk ooit als burgemeester heeft gekend, is de vrije meningsuiting een van de fundamenten van onze democratie en mogen uitspraken en geschriften kwetsen, provoceren en zelfs beledigen.

    Stickie Quickie wil een beetje zwanger zijn van vrijheid terwijl hij een condoom over de islam schuift

     

    Edoch, volgens Stickie Quickie mag ik enkel provoceren, kwetsen en beledigen als ik iets of iemand liefheb en niet als ik iets of iemand haat. Stickie Quickie wil een beetje zwanger zijn van vrijheid terwijl hij een condoom over de islam schuift. Deze lallende klucht van Kortrijk hoort in zijn echo de uilen van Minerva dementeren en denkt dat hij het warm water heruitgevonden heeft.

    Haat is gelijk voor iedereen

    Haat is opgekropte woede, een diep gewortelde boosheid die geen uitweg kent. Het vloeit voort uit een onvermogen tegenover een maatschappelijk of persoonlijk misprijzen. Als we die haatgevoelens geen uitweg bieden ontploffen ze in agressie of imploderen ze in depressie. De vrije meningsuiting voorkomt deze drama’s, net omdat ze een catharsis vormt voor deze haatgevoelens.

    Antwoord me deze eens Vincent: als straks een Vlaams Belanger een links parlementslid vermoordt, is dat dan de schuld van het haat zaaien tegen Vlaams-nationalisten van liberalen, socialisten, communisten en groenen? Zal je dan het ‘rechtsisme’ en de haat jegens Vlaams-nationalisten bestrijden en correctioneel strafbaar maken? Of is niet elke haat gelijk naar de Q-grondwet?

    Het recht op angst

    Volgens stickie Quickie mogen we een religie die onschuldigen de keel oversnijdt, vrouwen als boksbal gebruikt, homo’s van appartementsgebouwen gooit en verkrachte vrouwen stenigt, níet haten. Neen wacht! Islamofobie is een rechtmatige angst voor homofobe mysogyne beulen. Wie ons het recht wil ontnemen om die angst te uiten en haatgevoelens daartegen te veruitwendigen voedt islamo-fascisme en installeert een dictatuur rond het vrije woord.

    een door normen en waarden begrensde vrijheid is de gevangenis van een brainwas-hend despotisch establishment

    Vlak na de tweede wereldoorlog zei Joods historicus professor Jacques Presser: ‘Het fascisme, als het ooit terugkeert, zal zich ongetwijfeld aandienen in het gewaad van het anti-fascisme’. Beste Vincent Van Quickenborne, een door normen en waarden begrensde vrijheid is de gevangenis van een brainwashend despotisch establishment.

    De Croo Alexander: ‘Alles voor mij, belastingen voor een ander’

    Terwijl de economie met een corona knock-out op het canvas ligt, wil de belastingregering De Croo I ons een vermogens-belasting (effectentaks) en een kilometerheffing (koolstoftaks) door de strot jagen. De stempel van de Groenen op deze regering is de zegel voor een diefstal van rechtswege. De groene bakfiets- en bakvisdromen van Zakia Khattabi voor een koolstoftaks botsen echter op verzet van de koning. Hij en zijn kroost verbranden elk jaar 1,25 miljoen liter stookolie voor de verwarming van de paleizen in Laken en Brussel.

    ook Albert, Astrid en Laurent zien hun federale cadeaus weldra in de bus vallen

    Maar Fluppe vergist zich, want die koninklijke sukkelaar moet dit niet van zijn dotatie betalen. De olie- water- en elektriciteitsrekening wordt door de belastingbetaler betaalt via de Regie der Gebouwen. Vrijdag laatstleden besliste deze monarchistische Vivaldi-regering dat de koning opnieuw 12,5 miljoen euro dotatie krijgt en ook Albert, Astrid en Laurent zien hun federale cadeaus weldra in de bus vallen. Het woonzorgcentrum van Albert II krijgt 187 000 euro zakgeld plus 793 000 euro personeels-en werkingskosten. 1 miljoen euro om 2 gepensioneerden te verzorgen. Hoeveel subsidies krijgen de rusthuizen ook al weer?

    Terwijl de ganse horeca- en cultuursector doodbloedt en er nog steeds geen beslissing is gevallen over de steunpremies, werd de beslissing voor het zakgeld van de koninklijke familie in snel tempo toegekend. Terwijl steeds meer mensen naar de voedselbank moeten en smeken om een pakje boter en een dozijn eieren, plopt de champagnekurk in Laken.

    Jasmijn Walldorf

     CENSUUR VRIJE Commentaar

     

    U las ook extra lange nagels met koppen als straatstenen en nog dikker?? Nikke nook. Ze waren als balsem rondom mijn door de Openbare Omrorp en de gazetten gelartelde ziel.

    Dat van de Coburgers is binnenkort wel opgelost. Blaanderen heeft nooit ‘Koningen’ gekend, hoofstens ‘Graven’ als Voorman of Voorvrouw. Wait and see.

    “Vlak na de Tweede Wereldoorlog zei een Joods historicus professor Jacques Presser: ‘Het fascisme, als het ooit terugkeert, zal zich ongetwijfeld aandienen in het gewaad van het anti-fascisme”.

    Woorden om van te huiveren, want met Joodse voorspellingen moet men oppassen. Want wat zien we rondom ons?

    Juist. Ja: De Linxe naam-weggevers die bij voorbeeld het weerwerk van de gewone Vlaams-Voelende burger, afdoen als… Neo-fascisme. Of, wat ze uitdrukkelijk zelf zijn, de genotsvolle opzoekers en/of uitvinders van het straat-succees , als ‘Populisten’. Hoe lelijker de sufgestie, hoe liever ze dat vocabularium nog uitbreiden..

    Weldenkendheid en socialisme zijn als twee ‘godsdiensten’ die zelden of nooit door dezelfde deur kunnen. En wat erg is, is dat de ‘gematiden’ in voorkomend geval, dan Jezus van Nazareth aan het Kruis eisten…

    Digitalia

    *

    15-11-2020, 15:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Heer Hoofdredacteur. Als U wilt, gebruik dan gerust deze drie voorbeelden uit Djezekes Tijd om inzake ‘Burgerzin’ het gebrek daaraan te illustreren. Want, Burgerzin, da’s iets voor menseneters. We schrijven midden de ja ern ’

    .

    500398 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER

    ZATERDAG 14 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EPIDEMIE, PANDEMIE OF POPPEMIE: ZONDER BURGERZIN HEEFT HET ALLEMAAL GEEN… ZIN

    *

     

    *

    COVIDPOPULISME MET MEDIA-PARTNERS

    Makkelijke oplossingen voor moeilijke problemen?

    covidpopulisme

    Kwetsbare kinderen zouden levenslang de gevolgen van schoolsluitingen voelen. Hoeveel gemiste kansen zijn dat? Dat is te veel nuance voor covidpopulisme.

    Onze maatschappij raakt diep verdeeld. De manier waarop de gezondheids-crisis beleefd wordt en hoe er over gesproken wordt, verdeelt ons land. Het is een populisme dat gedoogd wordt en zelfs door intellectuelen wordt gepropageerd.

    Winnaars en verliezers

    Covid-19 verdeelt onze maatschappij op verschillende manieren. Het is fijn te ontdekken dat creativiteit ook winnaars oplevert in deze periode. De wereld en de economie worden op hun kop gezet en er zijn altijd mensen die helder genoeg zien om opportuniteiten uit calamiteiten te halen. Zulke mensen moeten we koesteren en steunen.

    Maar we mogen niet vergeten dat er ook verliezers zijn. Niet iedereen zit comfortabel betaald thuis als kluizenaar te werken en te wachten tot het overwaait. Wie thuiswerkt en klaagt over de kinderen, moet beseffen dat dat het minste kwaad is.

    Armoede-drempel

    Volgens statistiek Vlaanderen bedroeg het gemiddeld persoonlijk netto-inkomen vorig jaar in Vlaanderen 1.787 euro. Wie technisch werkloos is, valt terug op 70% van dat loon. Voor een alleenstaande lag de Belgische armoede-drempel in 2019 op 1.230 euro per maand, voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen op 2.584 euro per maand.

    Met andere woorden, wie iets onder het Vlaamse inkomens-gemiddelde verdient, komt al snel op of onder de armoededrempel. Als je al het geluk hebt dat het bedrijf niet sluit of reorganiseert. Dat zijn mensen die zich de Covidtijd niet als een rustige thuistijd of mij-tijd zullen herinneren.

    Covidpopulisme

    Naast winnaars en verliezers zijn er de covidextremisten aan beide zijden van het spectrum die voor verdeling zorgen. Voor de ene is enkel de volledigste lockdown de juiste maatregel. Terwijl het andere uiterste soms zelfs de minste maatregel afwijst of weglacht. Voor dat laatste hoef je geen complot-denker te zijn, al zitten die meestal daar.

    Covid-populisme maakt het debat onmogelijk

    Die covid extremisten zijn covidpopulisten. Ze stellen eenvoudige oplossingen voor, voor moeilijke problemen. Zonder rekening te houden met vele andere factoren en gevolgen van hun voorstellen.

    Covid populisme maakt het debat onmogelijk. Wie genuanceerd wil debatteren, wordt weggezet als karikatuur van het andere extreem. Kijk maar naar wat prof. Lieven Annemans overkwam. Zijn verhaal was te genuanceerd voor de lockdowners. Met Joël De Ceulaer als aanvoerder, werd Annemans live tijdens De Afspraak op Canvas afgemaakt. Een ontluisterend en beschamend stuk televisie.

    Terug naar school

    Vandaag ent dat debat zich op de heropening van de scholen. Een maatschappelijk belangrijke keuze. Volgens de ene is het een absolute aberratie dat de scholen opnieuw openen. Scholen heten er de motor van de epidemie. Volgens de anderen is het een schande dat de vakantie met een week werd verlengd. En ja, beiden claimen ze uiteraard de cijfers en de wetenschap aan hun kant te hebben.

    In een interview op Doorbraak geeft dr. Inge Van Trimpont van de permanente ondersteunings-cel van de CLB’s Gemeenschapsonderwijs aan, dat er veel nuance zit op de besmettingen in het onderwijs. ‘90% van de besmettingen die we achterhalen, blijkt buiten de schoolmuren te gebeuren. Ofwel in de gezinssituatie, ofwel bij het uitoefenen van vrijetijds-activiteiten. Men kan dus niet zomaar zeggen dat scholen de motor van deze epidemie zijn,’ zo zegt Van Trimpont. ‘Eerder voelen scholen de gevolgen van wat er in de samenleving gebeurt.’

    Genuanceerd verhaal

    Ook in dit genuanceerde verhaal kan je argumenten lezen voor het openen of sluiten van de scholen. De scholen open houden is in de eerste plaats een politieke keuze. Ja, thuiszitten is beter om de epidemie te bestrijden. Maar is het gevolg niet erger dan de kwaal voor de kinderen? Kwetsbare kinderen zouden levenslang de gevolgen van school-sluitingen voelen. Hoeveel gemiste kansen zijn dat? Dat is te veel nuance voor covidpopulisme.

    Afwegen welk kwaad of goed het zwaarst doorweegt, dat kan wetenschap niet. Daar hebben we politici voor verkozen. Die moeten achteraf hun keuzes verantwoorden voor de kiezer. De scholen doen grote inspanningen om het onderwijs mogelijk te maken. Populistische pleidooien zorgen daar enkel voor onzekerheid.

    Volwassen debat

    Vlaanderen wordt in deze crisis op wel meer interne fouten gewezen. Maar ook op deze: we hebben geen volwassen debat cultuur. Het is niet mogelijk een genuanceerd standpunt in te nemen over de covid-maatregelen. Je wordt weggezet als ‘debiel’ en ‘misdadiger’. En dat is jammer. Want er valt wel wat te zeggen over die maatregelen. Zelfs over het wettelijk kader.

    Het interview met Mattias Desmet lezen, strekt tot aanbeveling. Dat is een volwassen discours. Maar ondanks zijn waardevolle analyse is vooral hoon zijn deel. Er wordt niet geluisterd, enkel gescholden op wie anders denkt. Typisch Vlaanderen.

    Burgerzin

    Wie nu tweet over burgerzin en zich aan de maatregelen houden, zou misschien best dezelfde burgerzin aan de dag leggen in het publieke debat. Je hoeft het met niemand eens te zijn. Maar ga in gesprek in plaats van dat intellectueel oneerlijke spel van schelden, neersabelen en media-processen voeren.

    De echte vraag is waarom Covid-19 ons niet één maakt

    De echte vraag is waarom Covid-19 ons niet één maakt. In tijden van nood vorm je toch één groep, en trekken ons er samen door. In Vlaanderen lukt dat blijkbaar niet, dus ook in België is het problematisch. Enkel de Rode Duivels kunnen de schijn van eenheid wekken, in een crisis lukt dat niet.

    Maandag

    Maandag begint het hele spel opnieuw. Als de cijfers stijgen, komt het door de scholen. Dan krijgt Ben Weyts gegarandeerd opnieuw een brief tot zich gericht in een krant. Dan duikt het covid-populisme op: makkelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen. Voor covid mag dat. Blijkbaar.

    Pieter Bauwens

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Beste Heer Hoofdredacteur.

    Als U wilt, gebruik dan gerust deze drie voorbeelden uit Djezekes Tijd om inzake         ‘Burgerzin’ het gebrek daaraan te illustreren. Want, Burgerzin, da’s iets voor menseneters.

    We schrijven midden de ja       ern ’80 van vorige Eeuw. Halfweg de drukke voormiddag op bureel, leeg stationsplein onder onze neus. Parkeren is er – succesvol - sedert kort inderdaad VERBOTEN. Plots loopt alles ordeloos vol met joeende schooljeugd. Alles op stelten. Bierflesjes, eenmaal leeg, gaan tegen e gevels. Mijn medewerkers kijken naar elkaar. Wat nu? Ik bel toch de (neiwe) Commiesaire? En wat krijg ik via de versterker voor antwoord? Wie dat ik wel denk te zijn om Zijne Eminentie daarvoor te storen? Ja Maar, Commisare, ik dacht burgerplicht en zo: moeten die gastjes m/v nu niet op school zijn? Antwoord: boehouderke, doede gij nu maar Uw wrek, ik doe wel het mijne.       

    Resultaat: na 3 kwartier nog altijd vollen bak. En toen moesten die allemaal ….gaan eten…’t Was noen en de soep ging anders koud worden…

    Voorbeeld 2. Zelfde periode. Spreekzaal vol schoon volk. Secretareske roept me dringend naar benedenen. Twee mij onbekende ‘dames’ vragen giechelend mijn        handtekening dat ze bij ons om werk zijn komen vragen. Zo maar? Nee, hoor: heb jullie niet gevraagd en hen nu geen tijd. Deur amper in ’t slot, of daar rinkelt de telefoon. Die van ’t Syndicaat. Waarom etc, etc. en dat ie mij dat dat wel ging afleren. Want anders zouden dat koppel hun dopgeld verliezen…

    Derde geval. Zoon pas aan de Unief. Of z’n vriendinnetje een afspraak kon krijgen. Puur informatief over de realiteit va het zakenleven van elke dag. Op de afspraak verschint ’n lieftallig jong ding, koket, charmant, maar zwart als Mollekes gat. Allez dan maar.Vooruit met de geit. Na 3.-4 zwarte koffies en een eeuwigheid: wat is haar besluit? Nie veel. Dat ik bedenkt ben. IJskoud afscheid. Dezelfde avond nog telefoon van zoon-lief. Waarom ik zo brutaal was geweest? Heel Antwerpen zat onder haar tranenvloed. Wabblief? Haar aangeraden goed haar best te doen, diploma op tijd, ezn om dan met de hier opgedane kennis en ervaring het lot van haar eigen volk te gaan verbeteren…

    Mis Piet. Totaal naast de kwestie…

    Dacht ik toen; z’heeft het misschien ut gemaakt. En zit hij nu door mijn schuld zonder lief…

    Jaren later heb ik daar de rest van geleerd. Tot Belg genaturaliseerd d …en via loverboy in de Pelikaanstraat terecht gekomen.

    Digitalia

    *


    14-11-2020, 19:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500397 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER BOETBAL DOORBRAAK DIIR DE NETTEN

    .

    500397 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER BOETBAL DOORBRAAK DIIR DE NETTEN

    ZATERDAG 14 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    IN DE AANLOOP NAAR DE WERELD-BEKER DE ENGELSE VOETBAL COMPETITIE IN BEELD ALS WAPEN TEGEN DE PARLEMENTAIRE ZAKKERVULDERIJ

    *

    *

    MARCUS RASHFORD GEEFT BORIS JOHNSON RODE KAART VOOR KINDER-ARMOEDE

    Marcus Rashford

    Zondag staat België-Engeland op het programma in het kader van de Nations League. De spots zullen vooral gericht staan op de Engelse spits Marcus Rashford.

    Die scoorde de voorbije tijd op twee fronten. In de groene rechtboek met een hattrick – in een kwartier dan nog – tegen Red Bull Leipzig in de Champions League. Buiten het veld met zijn strijd tegen kinder-armoede in Groot-Brittannië: zijn petitie ‘to end child food poverty’ haalde een miljoen handtekeningen.

    End Child Poverty

    Dit gebeurde dankzij de inzet van duizenden café-bazen, restaurant-houders en lokale ondernemers. Het was pas de vijfde keer in de parlementaire Britse geschiedenis dat een petitie meer dan één miljoen handtekeningen kreeg: End Child Poverty. No Child should be going hungry haalde 1.108.908 sympathisanten. Het was een herhaling van zijn actie in de zomer van 2020.

    Net voor de wedstrijd Everton – Manchester United nam Johnson de moeite om Rashford persoonlijk te bellen

    Toen moest ‘prime minister Boris Johnson’ toegeven aan de druk van Rashford, vorige week herhaalde het zich. Net voor de wedstrijd Everton – Manchester United nam Johnson de moeite om Rashford persoonlijk te bellen en hem mee te delen dat de regering 400 miljoen pond extra zou spenderen om de periode van december tot volgende zomer te overbruggen.

    Daarna tweette hij volgende woorden met een profetisch gehalte: ‘I very much welcome the steps that have been taken to combat child poverty in the UK. I will fight for the rest of my life for it, because in my mind, no child should ever go hungry in the United Kingdom.’ (‘Ik verwelkom ten zeerste de stappen die ondernomen zijn in de strijd tegen kinderarmoede in het VK. Ik zal voor de rest van mijn leven hiervoor vechten, omdat volgens mij geen enkel kind ooit honger zou mogen lijden in het VK.’)

    Gestrekte trap in bovenhoek, zonder twijfel

    Laten we het even over Marcus Rashford hebben. Zelden gezien tafereel: na een 0-2 verlies in de heenmatch, zet een 21-jarige jongeman zich zelfverzekerd achter de bal. Penalty, het is minuut vierennegentig, bij een 1-2 stand. Scoren is kwalificeren. Er heerst ongeloof bij de spelers van PSG, ze protesteren fel. In het tumult blijft hij verbazend kalm. Zelfs nadat de scheidsrechter hem verplicht de bal volledig op de stip te leggen.

    Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League plaatst een club zich na een thuisnederlaag met twee doelpunten.

    Hij staat tegenover Buffon, voor velen op dat moment de beste doelman van de wereld. Het schijnt hem niet te deren: lange aanloop, gestrekte trap met rechts in linkerbovenhoek. Buffon kansloos. Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League plaatst een club zich na een thuisnederlaag met twee doelpunten. Dat was in februari 2019, de achtste finale tussen PSG uit Parijs en Manchester United.

    Boris Johnson terug naar af

    Zelden gezien tafereel bis: Marcus Rashford, de 22-jarige spits van Manchester United – Mancunian van geboorte en sinds zijn zevende aangesloten bij de Red Devils – en Engeland gooiden zich volop in het verzet. Hij werd het gezicht van de strijd tegen kinderarmoede in Engeland. Dat gebeurt wel vaker met een voetballer. Het is echter zeldzaam dat die zich openlijk kant tegen de eerste minister. Nog straffer: hij stuurde ‘prime minister’ Boris Johnson met rode kaken terug naar af.

    De immer gevat gebekte ‘Brexit Boris’ diende deze keer met de staart tussen de benen terug te keren op een dwaze beslissing. Zijn regering schrapte aanvankelijk 130 miljoen euro uit het budget. Dit betekende het einde voor de gratis school-maaltijden tijdens de zomermaanden voor arme kinderen.

    ‘Het systeem is niet gemaakt om gezinnen zoals het mijne te laten slagen’

    Rashford verwees naar zichzelf in een zeer persoonlijke open brief die hij aan alle parlementsleden stuurde.

    We citeren de treffendste passages: ‘U moet begrijpen: zonder de vriendelijkheid en de vrijgevigheid van de lokale gemeenschap zou ik niet de Marcus Rashford zijn die je vandaag ziet: een 22-jarige zwarte die het geluk heeft carrière te maken in het spelletje waar hij zoveel van houdt.

    een minimumloon om ervoor te zorgen dat we altijd een goed avondmaal op tafel zouden hebben

    ‘Mijn tocht om er te geraken is een bekend verhaal voor veel gezinnen in Engeland. Mijn moeder werkte fulltime en verdiende een minimumloon om ervoor te zorgen dat we altijd een goed avondmaal op tafel zouden hebben. Maar dat was niet genoeg. Het systeem is niet gemaakt om gezinnen zoals het mijne te laten slagen, ongeacht hoe hard mijn moeder ook werkte.’

    ‘Volgens schattingen van de Food Foundation zouden 200.000 kinderen met een grommende maag het Wembley Stadium kunnen vullen. Zoals velen werk ik samen met Fare Share, een organisatie die instaat voor voedsel distributie. Toen de scholen door de lockdown moesten sluiten hebben we met onze campagne zelf drie miljoen maaltijden uitgedeeld aan de meest kwetsbaren van het Verenigd Koninkrijk. Ik realiseer me dat het gewoon niet goed genoeg is. Dit gaan niet over politiek, dit gaat over menselijkheid. Kunnen we het er niet allemaal over eens zijn dat geen enkel kind met honger naar bed mag gaan?’

    Solidariteit van lokale ondernemers en van… Jürgen Klopp!

    Bijzonder opvallend was de solidariteit van de zogenaamde ‘lokale ondernemers’. Ondanks het feit dat ze zelf zware inkomsten verliezen leden als gevolg van de Covid 19-pandemie stonden ze op voor de zwaksten van hun gemeenschap. Rashford trapte vaak tegen het zere been van conservatieve parlementsleden. De eveneens uit Manchester afkomstige rockzanger Tim Burgess van de band The Charlatans sprak duidelijke taal: ‘Marcus Rashford is een held van deze tijd. Parlementsleden moesten zich schamen voor het feit dat een voetballer meer doet voor mensen in nood dan zij.’

    Marcus oversteeg de voetbal-trivialiteiten: zelfs coach Jürgen Klopp van aartsrivaal Liverpool FC sprak lovende woorden en schaarde zich volop achter het initiatief én tegen de plannen van de regering-Johnson.

    een nieuwe maatschappelijke beweging die de klassieke tegenstellingen oversteeg

    Over hem werd geschreven: ‘Marcus Rashford has done more to fight child poverty in six months, than any politician in 25 years.’ (‘Marcus Rashford heeft meer gedaan in de strijd tegen kinderarmoede op zes maanden dan eender welke politicus in 25 jaar’) Op de puinhopen van de politiek ontstond hier dus een nieuwe maatschappelijke beweging die de klassieke tegenstellingen oversteeg en mensen bij elkaar bracht rond de meest essentiële en humane basisbehoefte.

    Internationale sportpersoonlijkheid van het jaar 2020

    Marcus Rashford gaat op zijn 22ste dus al de legende in. Hij stapt daarmee in de voetsporen van andere culthelden van Manchester United, de club van de ‘glamorous rebels’ en ‘The Theatre of Dreams’. Billy Meredith, George Best, Bobby Charlton, Eric Cantona, David Beckham, Ryan Giggs…met zichzelf worstelende individualisten met een mening, die bij momenten de samenleving veranderden. En voetbalden met een ode aan de verbeelding.

    Zo ook Marcus Rashford. Zijn voetbalkunsten staan buiten kijf. Vroeg of laat is hij kandidaat voor de Ballon d’Or. De internationale sportpersoonlijkheid van het jaar is hij vandaag al. ‘Just look what we can do when we come together. This is England in 2020.’ Dit is Marcus Rashford vooral.

    Raf Willems

    VRIJE  Commentaar

    Ja, en wat hebben we dus vandaag op school weer geleerd? Eiigenlijk niets dat we nog niet al lang wisten, ja zelfs in veel gevallen aan den lijve hadden ondervonden. Daarbij nog maar even het beeld voor ogen halen van die met goê boter dik besmeerde witte boterham tuussen de grijnzende randen van diene rijke boerenpummel. Onderweg met de maatjes naar de jongensschool. Oorlogswinter 1942… Neen, echt uitgehongerd waren we niet. Maar het deed toch watertanden. Waarom was die toch in een rijke wieg geboren, en wij niet?

    Maar wa doeje er aan?

    Tjan way doet diene Engelse zwarte voetbalt er aan? Juist. De beroeps-zakkenvullers er aan herinneringen dat zij hun eigen VOLK moeten leiden en niet, zoals al bijna 200 jaar in Coburgia, uitmelken.

    Was diene olijkerd Henrich Kar Marcx maar daarmee begost ipv de straat te leren moorden…

    Wat wel spijtig is in bovenstaand geval, is dat het juist den Boris is die de vlaag moest vangen. Waren de Labourals het misschien al aan het vieren? Wein Weib und Gesang? Dat deden de Antieke Romeinen ook al, tot Spartacus & C° hen dat voorgoed afleerde.

    Digitalia

    *

    14-11-2020, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500395 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER - HOE ZOEKTOCHT NAAR CORONA TOT VOLLE KERKEN LEIDT

    .

    500395 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER - HOE ZOEKTOCHT NAAR CORONA TOT VOLLE KERKEN LEIDT

    *

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN TWEEDE HUID

    *

    ZATEEAG 14 NOVEMBER 2020

     

    INHOUD

    NAARMATE ONS BETER ONS LEERT KENNEN HOE DUIDELIJKER DE SOGNALEN UIT HET NABIJE VERLEDEN WORDEN

    *

    DE LOCKDOWN LAAT ZICH DANIG VOELEN, MAAR MAG NIET WORDEN IN VRAAG GESTELD.

    Mattias Desmet: ‘Lockdowns zijn een pervertering van de verlichting en de rede’

    Klinisch psycholoog Mattias Desmet (UGent) maakt brandhout van lockdown-beleid

    Mattias Desmet is klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Al sinds maart waarschuwt hij voor de nefaste consequenties van een lockdownbeleid. Voor hem zitten we in een periode van massa-vorming en beleven we een crisis van de wetenschap en haar verhouding tot de zingeving, eerder dan van een virus. ‘We kunnen beter kwetsbare mensen beschermen en de samenleving met enkele goed opgevolgde basis-maatregelen hun gewone democratische vrijheden teruggeven.’

    Begin oktober — dat heet een eeuwigheid — schoof Mattias Desmet bij aan tafel van De Nieuwe Wereld, een Nederlands duidings-programma op YouTube. Tezamen met de Nederlandse filosoof Ad Verbrugge schetst hij er een ontluisterend beeld van hoe er de voorbije maanden angstige massa’s zijn gevormd. Het internet kan het smaken: op minder dan een maand tijd is het gesprek meer dan 100.000 keer bekeken.

    Ondertussen bevindt België zich in een tweede lockdown die die naam niet mag dragen. Once bitten, twice shy, zegt de Engelse volkswijsheid. Een fysiek gesprek in een technische wereld.

    lockdownChristophe Degreef | Doorbraak.be

    Mattias Desmet: ‘Een lockdown, dat is de uiterste consequentie van een bepaald aspect van de rede en de verlichting — het streven naar mechanistische zekerheid en controle van de wereld via rationale analyse. Daardoor is het een pervertering ervan.’

    Alternatieve stemmen

     

    De ziekenhuisbedden liggen vol. Dat is een meetkundige waarheid, maar ook haast een natuurwet waaraan niet getwijfeld mag worden. Het moet bewijzen hoe gevaarlijk het virus is. Terwijl de hoeveelheid ziekenhuisbedden en zorgkundig personeel natuurlijk in de eerste plaats het resultaat zijn van menselijk handelen. Beleid, met andere woorden.

    Desmet: ‘Het probleem dat zich nu voordoet in ziekenhuizen, is complexer dan de simpele stelling dat de bedden vol dreigen te liggen door het coronavirus. Sinds ik opiniestukken schrijf over het fenomeen massa-vorming ten gevolge van het coronavirus, krijg ik regelmatig mails en telefoons van artsen die hun verhaal kwijt willen.’

    ‘Ze zijn bang om te spreken door wat er met infectieloog Jean-Luc Gala van Cliniques Saint-Luc in Brussel gebeurt. Hij ontkent de ziekte niet en pleit ervoor om verstandig mondmaskers te gebruiken. Maar hij heeft het lef om het virus minder erg dan de consensus te vinden. Gevolg: hij wordt door zijn eigen ziekenhuis tot de orde geroepen. En op de openbare omroep wordt hij afgemaakt door de minister van Volksgezondheid.’

    ‘Een gelijkaardig lot viel de artsen Frank Tussenbroek (UZ Brussel), Pascal Sacré (CH Charleroi) en professor Lieven Annemans te beurt. Ze werden publiekelijk terechtgewezen of zelfs ontslagen nadat ze zich kritisch uitlieten over de mainstream-versie van het coronaverhaal. Uiteindelijk gaat niemand wel varen bij een dergelijk uitschakelen van alternatieve stemmen.’

    Te eenzijdig beeld

    ‘Qua oorzaken van de overbelasting van ziekenhuizen is het beeld dat geschetst wordt te eenzijdig. Er wordt bijvoorbeeld gemakkelijk vergeten dat het aantal ziekenhuisbedden de laatste decennia drastisch is afgebouwd. Terwijl terzelfdertijd de bevolking in België is gestegen. Evenals de typische westerse gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Het zijn precies die aandoeningen die tot hogere mortaliteit van het virus leiden. De voorbije jaren stuitten de ziekenhuizen tijdens het griep-seizoen ook op hun limiet qua opname capaciteit en werden andere behandelingen ook uitgesteld.’

    ‘De urgentie-artsen waarmee ik sprak schetsen doorgaans een genuanceerd beeld omtrent verschillende types covid-19-patiënten. Een tiental procent van de ziekenhuis-opnames betreft volgens hen mensen die lichte symptomen hebben. Zij gaan in de eerste plaats naar het ziekenhuis uit angst. Eigenlijk moeten die mensen daar dus niet zijn. Maar men krijgt ze vaak niet gemakkelijk de deur uit alvorens er een reeks testen gebeurd is.’

    een broodnodige nuancering van de steeds weer in de media herhaalde mantra “de ziekenhuizen liggen vol, het coronavirus is extreem gevaarlijk”

     

    ‘Dan zijn er 30 procent van de covid positieven bij wie de symptomen wellicht door een infectie met een ander virus veroorzaakt worden. Virussen die eveneens een “griepaal’ beeld geven. En je hebt dan nog 10 procent ouderen en eenzamen zonder echt sociaal vangnet. Die komen eigenlijk meer in het ziekenhuis terecht omdat ze niemand hebben die voor hen zorgt. Dat zijn allemaal schattingen die niet exact zijn, maar ze leveren ons wel een broodnodige nuancering van de steeds weer in de media herhaalde mantra “de ziekenhuizen liggen vol, het coronavirus is extreem gevaarlijk”. Toch blijft die mantra bepalen hoe we met de crisis omgaan.’

    Artsen en professoren zijn bang

    Er zijn ook epidemiologen van Belgische universiteiten die dat zeggen, maar die nu hun mond niet durven opendoen. Wat is er aan de hand met de medische en academische wereld?

    ‘Ook artsen en professoren zijn mensen, en zijn dus bang. In zoverre ze een kritische, afwijkende mening hebben, vrezen ze vaak dat het ziekenhuis of de universiteit waaraan ze verbonden zijn afstand van hen zal nemen als ze zich publiekelijk uitspreken. En dat dat invloed zal hebben op hun prestige en eventueel ook op hun levens-onderhoud. Zo wordt de ruimte om te spreken kleiner. Je gaat tegenwoordig ofwel helemaal mee met het mainstream-verhaal, ofwel ben je een ontkenner.’

    ‘Laat het me duidelijk zeggen: de meeste artsen die mij contacteren ontkennen het virus niet, en zijn niet tegen goede maatregelen. Waarover er bij de “dissidenten” een eerder ruime consensus lijkt te bestaan, is dat de symptomen bij de ernstige gevallen zwaarder zijn dan die van griep, met typische longschade en cytokinestormen. Maar of de aantallen patiënten veel groter zijn dan tijdens een zware griepepidemie, dat is veel minder duidelijk.’

    Sterven dóór of mét corona?

    ‘We kunnen het coronavirus dus niet zomaar afwegen tegenover griep om te wijzen op het gevaar van het coronavirus. Artsen beklemtonen dat er in de voorbije jaren tijdens een zware griep-epidemie weinig long-scans werden uitgevoerd, en dat er ook veel minder werd “getest”. We weten dus eigenlijk niet goed wat en hoe we moeten vergelijken. Wie vandaag een ziekenhuis binnenkomt, wordt getest op covid. Is hij positief, dan komt hij automatisch op de speciale afdeling terecht en wordt hij als covid-patiënt geregistreerd.’

    ‘Dat pakt men in Schotland tegenwoordig anders aan. Daar worden mensen niet langer als covidpatiënt geregistreerd als ze positief testen, maar wel als ze voor covid-19 behandeld moeten worden. Men komt er nu tot de conclusie dat ongeveer 15% procent van alle positieve testen echt behandeld moeten worden voor covid-19. De anderen zijn dus patiënten die eigenlijk voor een ander probleem naar het ziekenhuis komen, maar toevallig ook positief testen op covid-19. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit aantal in België volgens artsen hoger is. Hier worden verhoudingsgewijs meer mensen voor covid-19 behandeld dan in Schotland.’

    ‘En dan is er nog het dilemma: sterft men dóór corona, of mét corona? Het Center of Disease Control in de Verenigde Staten heeft de telling opnieuw gedaan. Ze telden nu enkel de mensen die geen andere zware aandoeningen hadden, en bij wie het virus als primaire reden van overlijden kan beschouwd worden. Ze kwamen slechts aan 6% van het oorspronkelijke aantal overlijdens uit. Zowel het aantal covid-19-overlijdens als het aantal covid-19-ziekenhuis-opnames is dus in grote mate een kwestie van consensus eerder dan een absoluut, objectief gegeven.’

    Sterfte door lockdown

    De oversterfte-cijfers voor België tonen in maart en april een piek, maar sindsdien zijn er alvast tot midden oktober niet meer doden. Herleidt dat deze epidemie tot haar ware proporties?

    ‘Het Brussels Instituut voor Statistiek geeft in een recent rapport zelfs aan dat er voor België globaal geen oversterfte is tussen juli 2019 en juni 2020. Dat de coronapiek van maart en april dus wordt uitgebalanceerd door onder-sterfte voor en na deze periode. Dat is eigenlijk logisch als men in rekening brengt dat de gemiddelde corona-dode in België 83 jaar oud was en aan meerdere andere aandoeningen leed. Dat zorgt normaal gezien dat de oversterfte snel gevolgd wordt door ondersterfte.’

    nogal wat wetenschappelijke studies waarschuwen dat er vanaf nu heel wat mensen zullen sterven door de lockdown-maatregelen zélf

    ‘En merk ook op: nogal wat wetenschappelijke studies waarschuwen dat er vanaf nu heel wat mensen zullen sterven door de lockdow-nmaatregelen zélf. Zelfs de VN en de WHO zijn zich daarvan bewust. Ze wijzen erop dat de lockdowns hongersnoden zullen teweegbrengen waardoor wellicht meer doden zullen vallen dan door het virus.’

    Kwetsbare groepen afschermen

    Concreet dan. De consequentie van geen lockdowns toelaten, is dat je tegen risicogroepen zegt: sorry, maar we gaan de samenleving niet voor jullie stilleggen.

    ‘Naar mijn persoonlijke mening — die natuurlijk ook in dialoog moet gebracht worden met andere meningen — is het beter om specifieke aandacht te besteden aan kwetsbare groepen. Tegelijkertijd kan de rest van de bevolking het leven verderzetten met enkele voor de hand liggende basis-maatregelen, zoals goed ventileren, handen regelmatig wassen, enzoverder. Voorstanders van lockdowns merken vaak op dat het afzonderlijk beschermen van kwetsbare groepen niet realistisch is. Maar is het dan wel realistisch om een ganse bevolking gedurende maanden op te sluiten?’

    Herd immunity

    Is immuniteit voor de hele bevolking verwerven (‘herd immunity’) een optie voor u?

    ‘Eerst dit: de Zweedse immunoloog Anders Tegnell, het gezicht van het Zweedse corona-beleid, zegt dat wie herd immunity als optie verwerpt, ook geen vaccin moet willen. Een vaccin werkt immers volgens hetzelfde principe van het opbouwen van immuniteit. Dit is uiteindelijk ook een goede vraag: waarom zouden de slachtoffers van een lockdown minder wegen dan slachtoffers die er zouden kunnen vallen bij het opbouwen van groeps-immuniteit?’

    Men kan kwetsbare groepen zichzelf leren beschermen

    ‘Ik zeg daarom niet dat ik het virus zomaar ongestoord zijn gang zou laten gaan. Men kan kwetsbare groepen zichzelf leren beschermen. Dat is al een verregaande overheids-interventie. Waar het mij om gaat, is dat de staat bezwaarlijk het recht heeft om gezonde mensen op te sluiten in hun huis. Dat is nooit gezien. Ik vergelijk deze ziekte niet met de griep — die vergelijking loopt altijd mank en er zijn elementen die aantonen dat covid voor bepaalde mensen erger is. Maar de overheid en de ziekenhuizen accepteren jaarlijks dat er flink wat zwakkeren en ouderen sterven aan de griep. Voor hen kondigen we geen lockdowns af omdat we bij hen wel aanvaarden dat er nu eenmaal ziektes zijn waaraan mensen kunnen sterven.’

    Adempauze in rat race

    ‘De kern van het probleem is voor mij anders. Moderne mensen worstelen met de manier waarop de wereld in elkaar zit. Ze zijn “het” beu. Ze voelen vaak een aversie ten aanzien van hun werk. Vinden geen zin meer in het leven. Tijdens de eerste lockdown kon de middenklasse even ademhalen. De “rat race” was stilgelegd. Ze hadden tijd voor zichzelf en hun kinderen. Ze konden zich ontspannen. De maatschappij voor corona was een cocktail van ellende, burn-outs, consumentisme en algemene leegheid. Natuurlijk brengt zo’n lockdown dan bevrijding. Het gevolg is nu dat vele mensen na de lockdown ook niet meer terug naar vroeger willen. Dat mensen zich nu zonder veel protest opnieuw laten opsluiten, toont dat velen zachtgekookt zijn door het leven dat ze geleid hebben voor de coronacrisis.’

    ‘De snelheid waarmee dit lockdown verhaal zich in de geesten nestelt, baart me zorgen. Elke zingeving is verdwenen. Het is een puur materialistische beslissing die geen rekening houdt met het wezen van het mens-zijn. Het is al een tijdje zo dat men ons tijdvak vergelijkt met de jaren 1930. De maatschappelijke onrust en het onbehagen waren de laatste jaren duidelijk voelbaar.’

    Gebrek aan zingeving

    Daarmee zegt u: het antwoord op de coronacrisis is vooral een crisis waarin maatschappelijk onbehagen zich uitkristalliseert.

    ‘Het onbehagen als gevolg van het gebrek aan zingeving en teloorgang van geloofwaardige instanties. Klassieke media worstelen daarmee, net als universiteiten en alle grote instituten. Al in 2005 barstte in de wetenschappen bijvoorbeeld de replicatie-crisis los. Er werd vastgesteld dat er veel meer fraude, slordige wetenschap en fouten gebeurden dan men voor mogelijk hield. Diederik Stapel, hoogleraar psychologie aan de Universiteit Tilburg, werd erdoor ontslagen. Hij had op grote schaal gegevens van zijn onderzoek zelf gefabriceerd om bepaalde theorieën te kunnen blijven handhaven. Dat is de aberratie van één individu, zou u kunnen zeggen. De onderzoeks-commissie die de universiteit had opgezet na het incident, bracht echter aan het licht dat er in Stapels ruimere onderzoeks-omgeving bijzonder veel fouten en methodologische slordigheden voorkwamen in onderzoeken.’

    Op vlak van informatie is de corona-crisis een verderzetting van de crisis in de wetenschappen, en haar verhouding tot de zingeving

    ‘Dat is niet alleen in Nederland zo, en ook niet alleen in de psychologie. Telkens na een crisisgeval stelt men vast dat het niet alleen individuen zijn die fouten maken, maar dat er iets schort aan het wetenschappelijke systeem. In 2005 publiceerde medisch statisticus John Ioannidis van de Amerikaanse Stanford-universiteit een paper met de veelzeggende titel Why most published research findings are false. Ook in deze covidcrisis heeft hij erop gewezen dat de voorspellingen over de ernst van het virus in veel gevallen overschat waren. Als een van de weinigen. Op vlak van informatie is de corona-crisis een verderzetting van de crisis in de wetenschappen, en haar verhouding tot de zingeving.’

    Wat onkenbaar en onzegbaar blijft

    Hoe ziet u die aartsmoeilijke verhouding tussen wetenschap en zingeving?

    ‘Volgens mij schept de wetenschap zelf genoeg ruimte om om te gaan met het onzegbare, het mystieke in het leven. In tegenstelling tot het mechanische denken op de mens en de corona-crisis, houdt de wetenschap van de twintigste eeuw ons voor dat het leven fundamenteel onzeker is, en dat we niet alles kunnen beheersen of bevatten. De bekende fysici van de 20e eeuw kwamen op een bepaald moment tot een soort godsbesef als gevolg van hun onderzoek.’

    ‘Zoals de fysicus Werner Heisenberg zou gezegd hebben: neem je één slok van het glas van de wetenschap, dan word je atheïst; drink je het hele glas leeg, dan vind je God op de bodem. Maar het betreft niet hetzelfde godsbesef als in een geïnstitutionaliseerde godsdienst. Ook de fysicus Max Planck sprak zich in zijn boeken herhaaldelijk in die richting uit. Net zoals zijn collega’s Niels Bohr en Erwin Schrödinger.’

    ‘Iedereen die nadenkt, bereikt vroeg of laat het punt dat zijn verstand bepaalde dingen fundamenteel niet kan vatten, dingen die onkenbaar en onzegbaar blijven. De essentie van de materie, zei Niels Bohr, laat zich beter benaderen met poëzie dan met logica. En hij meende het. In dat opzicht is het bijzonder ongelukkig dat net kunst en cultuur eraan moeten geloven in deze crisis.’

    Leven met onzekerheid

    De inzichten waarover u spreekt zijn 20e-eeuws. Waarom houdt de wetenschap vast aan een ouder statisch en planmatig Newtoniaans wereldbeeld?

    ‘Ergens in de 20e eeuw heeft de top van de wetenschap de idee opgegeven dat wetenschap tot zekerheid zou kunnen leiden. Maar veel wetenschappers — en de mens in het algemeen — blijven het daar enorm moeilijk mee hebben. De mens zou nochtans geen mens zijn zonder dat hij geconfronteerd wordt met iets onvatbaars. En toch proberen we dat voortdurend te miskennen.’

    ‘Ik merk het ook bij mezelf: de neiging om die onzekerheid te miskennen en te negeren door van alles te plannen en daaraan vast te houden, alsof de onzekerheid dan vanzelf verdwijnt. We koesteren het geloof dat de wetenschap over het antwoord zal beschikken. Is het niet nu, dan later wel. Daaruit volgt dat we de wetenschap volgen wanneer zij dingen aanbeveelt. Wie dat wereldbeeld durft achter te laten, die ontdekt andere dingen. Misschien de échte dingen.’

    het streven naar mechanistische zekerheid en controle van de wereld via rationale analyse

     ‘Mochten we als samenleving de werkelijke geest van de wetenschap volgen, dan ben ik ervan overtuigd dat we erin zouden slagen om op een doenbare manier samen te leven met het coronavirus. Maar daarvoor moeten we eerst erkennen dat de rede haar limieten heeft. Een lockdown, dat is de uiterste consequentie van een bepaald aspect van de rede en de verlichting — het streven naar mechanistische zekerheid en controle van de wereld via rationale analyse. Daardoor is het een pervertering ervan.’

    Totalitair systeem

    Denkt u niet dat we niet van het virus afgeraken omdat de mensen zich gewoon niet aan de regels willen houden?

    ‘Tijdens de eerste lockdown merkten virologen op dat ze niet verwacht hadden dat de bevolking de regels zó goed zou opvolgen. De straten waren leeg. Wat wil men eigenlijk nog meer? Dat is de reactie van elk totalitair systeem: men schetst een probleem en stelt een oplossing in het vooruitzicht, en als de oplossing niet werkt, dan is het de schuld van de bevolking die weigert mee te werken aan de oplossing. En daarom voelt men steeds de drang om het systeem nóg wat verder door te trekken.’

    Christophe Degreef

    *

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Dit is een hallucinant verhaal dat mij terugvoerde naar mijn kinderjaren, waar ik de geschreide stille woorden van ons Ma die ik toen zekerlijk nog niet kon bevatten, moest aanhoren. Rond mij was ‘Mei ’40’ aan de gang geweest, de Bevrijding was aangebroken en in de straat had het klootjesvolk al zijn duivels ontbonden. De meeste mensen waarmee onze familie het goed deed, waren intussen met veel bravoure afgevoerd naar Sinte Kruis (Brugge), het Pa,dreritje. Om daar, ieere dag op water en droog brood, afgeranseld en onderhoord te worden. Vlaamsgezind was op slag Duitsgezind geworden. Toen ons daarover steeds luguberder geruchten bereikten, kroop zij zichtbaar meer en meer in elkaar. En toen kwamen de woorden die mij daarstraks, na bijna 3/7de Eeuw weer te binnen schoten..

    “Weten zij dan niet meer, dat ZIJ in die Mei-dagen-vol-doden laghs de wegen, elkaar builen liepen en dat de kerk te klein was om God-den-Here om hulp te smeken? Zijn ze dat serieus allemaal vergeten, nu ze met hun gat en al de rest bloot op straat lopen”….

    En tekeningetje bij maken?

    Digitalia

    *

    14-11-2020, 13:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500396 DEZE ZAATERDAG 14 NOVEMBER

    .

     ZATEEAG 14 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    ISLAMO-ECOLO & ISLAMO-GROEN, CO² EN CIMPUTER HACHING: GELIJKAARDIGE CRIMINELEROOTS?

    *

    784  Albericus van Utrecht (2)

    Feest 4 maart & 21 augustus & 8 (met alle heilige bisschoppen van Utrecht) & 14 & 27 november.


    Volgens de een zou hij afkomstig zijn uit de Engelse plaats York, anderen houden vol, dat hij van Frankische adel was en als hoveling verbleef aan het hof van Karel de Grote. Hoe dan ook, op een goed moment trad hij in bij de benedictijnen en stond aan het hoofd van het St-Martinusklooster in Keulen. In 777 werd hij in Keulen tot bisschop van Utrecht gewijd, als opvolger van zijn oom Sint Gregorius. Dat de wijding in Keulen gebeurde, mag ons verbazen. Op dat moment was Keulen nog geen aartsbisdom. En enkele jaren tevoren had Bonifatius († 754; feest 5 juni) ervoor gevochten om Utrecht uit de invloedssfeer van Keulen te houden.

    Albericus was het die naast andere priesters Sint Ludger († 809; feest 26 maart) erop uit stuurde: eerst naar Deventer om daar zowel het werk als de kerk van Lebuïnus († ca 780; feest 12 november) weer op te bouwen, en vervolgens naar de Groninger gouwen, waar Bonifatius zo'n dertig jaar eerder was vermoord. Hij was een vriend van Karel de Grote’s leermeester en raadsman, de monnik Alcuinus († 804; feest 19 mei).

    Legende

    Volgens de legende zou Karel de Grote († 814; feest 28 januari) eens zijn bisdom hebben behoed voor de ondergang. Als tegenprestatie beloofde Albericus voor hem een slot te bouwen. In een paar weken was het werk geklaard. Hij voorspelde Karel, dat het slot even veel jaren zou standhouden, als de bouw ervan dagen had geduurd. Dat zou de verklaring zijn van de bouw en verwoesting van het Valkhof te Nijmegen.

    Albericus stierf in 784, het jaar waarin Ludger vanuit Dokkum moest vluchten voor de gewelddadige opstand van de toen nog niet bekeerde Sakser Widukind († ca 807; feest 7 januari). Men is niet zeker van Albericus' sterfdag: gegeven worden 14 november en 21 augustus. Hij zou begraven zijn in de St-Salvatorkerk te Utrecht. Thans wordt algemeen aangenomen, dat zijn stoffelijk overschot in de kloosterkerk van Susteren terecht is gekomen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    PAARSGROEN: EERSTE NIEUWE TAKS?

    ZAKIA KHATTABI

    *

       De post van minister van Klimaat wordt in de regering De Croo ingevuld door ZAKIA KHATTABI en dat zullen we geweten hebben. De dame, met Marokkaanse roots, was eerder al Waals volksvertegenwoordiger en medevoorzitter van Ecolo. Ze kwam al eens in het nieuws nadat ze door haar partij tot tweemaal toe was voorgedragen voor de post van rechter bij het Grondwettelijk Hof en dit zonder dat ze enig juridisch diploma had. Voor die benoeming was een 2/3 meerderheid nodig en die kreeg ze niet omdat VB en N-VA tegenstemden. Buiten het feit van het ontbreken van enige juridische ervaring, lag Khattabi ook onder vuur omdat ze zich eerder al eens zou verzet hebben tegen de uitwijzing van illegale immigranten.

       Nu is de dame dus terug en haar eerste voorstel als minister is een CO2-taks waartegen niet alleen de Vlaamsnationalisten, maar ook de liberalen zich verzetten. Die laatsten stellen nl dat volgens het regeerakkoord van Paarsgroen men geen belastingverhogingen op CO2 zou toestaan tenzij dat in Europees verband zou gebeuren. Er was ook afgesproken dat een CO2-taks budget neutraal moest zijn, wat nu niet het geval zou zijn. Een hogere CO2-taks zou vooral effect hebben in de verwarmingssector. Zo geeft de overheid bv de dag van vandaag aan de ene kant subsidies voor op elektriciteit werkende warmtepompen, dat terwijl de elektriciteit anderzijds viermaal zwaarder belast worden dan bv gas.

       Enfin, we gaan nog wat beleven als onze groentjes hun dada’s in de regering van Crootje, Quicky en Brouckie willen verzilverd zien.

       Ondertussen is trouwens gebleken dat we CO2 niet te snel moeten afschrijven. Wat de groenen er ook over denken, we hebben die CO2 af en toe zelfs nodig. Het nieuwe anti-corona vaccin van Pfizer bv zal moeten vervoerd worden bij een temperatuur van 80 graden onder nul. Dat kan alleen door het in te pakken in droogijs en dat laatste wordt gemaakt uit, ja: CO2. Firma’s die droogijs produceren halen de CO2 daarvoor bij industriële chemische installaties, bij ons o.a. in de havens van Gent en Antwerpen.

       Tenslotte nog dit: droogijs smelt niet. Het ‘sublimeert’, dat is een soort verdamping en er blijft niets van over. Doet zo’n beetje denken aan waterstof, waarbij ook alleen maar waterdamp overblijft.

    *

    BETALEN HACKERS 100 MILJOEN EURO LOSGELD

    Vandaag om 06:00

    Belgische bedrijven betalen elk jaar zo’n 100 miljoen euro losgeld aan criminelen die hun computernetwerk besmetten en gegijzeld houden met ransomware. Dat staat te lezen in een verslag van de Kamercommissie Economie, die specialisten aanhoorde over de strijd tegen financieel-economische internet fraude.

    Bijna een op de drie Belgische bedrijven die het slachtoffer zijn van zulke gijzelsoftware betaalt de computer-hackers. Veel bedrijven die het slachtoffer zijn van ransomware stappen niet eens naar de politie. Olivier Bogaert van de Federal Computer Crime Unit van de federale politie wijst erop dat ondernemingen zich verzekeren tegen cyberfraude en zo een deel van de schade laten vergoeden, waarna ze minder geneigd zijn nog naar de politie te stappen, uit vrees voor imagoschade.

    De Kamercommissie kreeg wel een blik achter de schermen via

    Secutec, een van de privéspelers in ons land die optreden als een soort onderhandelaar tussen hackers en slachtoffers. ‘Achter de criminele organisaties die aan ransomware doen, schuilt een hallucinant businessmodel’, getuigde CEO Geert Baudewijns.

    "Soms kan het slachtoffer niet anders dan betalen omdat hij anders geen toegang meer heeft tot zijn gegevens. De klant bepaalt dat uiteraard zelf. "

    Geert Baudewijns

    CEO van beveiligingspecialist Secutec

    Secutec is elk jaar betrokken bij zo’n 30 miljoen euro aan betalingen door bedrijven die het slachtoffer zijn van ransomware. Het heeft zo’n 30 procent van die ‘markt’ in België en behandelt alleen gevallen waarbij maximaal 75.000 euro losgeld wordt gevraagd. ‘Voor hogere bedragen zijn nog andere bedrijven actief in België.’

    ‘Soms kan het slachtoffer niet anders dan betalen omdat hij anders geen toegang meer heeft tot zijn gegevens. De klant bepaalt dat uiteraard zelf. Het gaat meestal om kmo’s. Als ze niet betalen, is er vaak (grote) economische schade, die sowieso een kostprijs heeft.’

    Lars Bové

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Soms, of moet iik eerder zeggen, altijd, is een duik in het verleden leerrijker dan het heden. Zie de Heilige van de Dag die opbouwde, en het regeringske De Cro-Magnon dat bezig is de poten van onder onze kont te draaien.

    Waar blijft toch de beloofde bijstand van hun Zelfmoord Hulplijn? Of moeten we het wer allemaal zelf doen? Geef ons dan wapens, zoou Wilfried Martens gezegd hebben.

    De oplossing? Tegenwoordig lost alles vanzelf op. Een kinderbadje, laten voldoen met ijs-blokjes CO², de beroesde onruststokers & de computer-hackers daarin onderdompelen en Klaar komt klaar met ZAKIA. Er blijven zelfs geen sporen meer achter. Wel de in-entiong tegen dat virus. Twee vliegen met dezelfde klap…

    Digitalia

    *

    14-11-2020, 11:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500394 DEZE VRIJDAG 13 NOVEMBER 2020 ZWART TEGEN WIT IN DE STATES

    .

     

    VRIJDAG 13 NOVEMBER 2020

     INHOUD

    EEN REGEN VAN KRUISJES OP ONS ALLER KALENDER: AMERIKA WRIJFT ZICH DE OGEN UIT

     

    VS: WOELIGE TRANSITIE, MAAR BIDEN BLIJFT NIET BIJ DE PAKKEN ZITTEN

    VLOTTE MACHTSOVERDRACHT IN DE VS WEINIG WAARSCHIJNLIJK

    Joe Biden is door de Amerikaanse media uitgeroepen tot president-elect. Officieel is dit nog niet, in de Verenigde Staten wordt de president indirect verkozen, het Congres moet in gezamenlijke zitting (6 januari 2021) de stemming van het kiescollege (14 december 2020) officialiseren. Maar veel zal er niet veranderen. Op woensdag 20 januari 2021 zal Joe Biden terecht de eed afleggen als 46ste President van de Verenigde Staten. Ook al is huidig president Donald Trump nog niet direct van plan om zijn nederlaag toe te geven.

    Rechtszaken en hertellingen staan in de steigers. Wat op zich natuurlijk Trump zijn goed recht is. Nergens staat geschreven dat de zittende president groots moet zijn in zijn verlies. Als uiteindelijk blijkt dat Trump zijn verlies niet toegeeft, de machtsoverdracht bemoeilijkt en bijvoorbeeld zelfs weigert om de inauguratie van Biden bij te wonen, dan nog overtreedt hij an sich geen enkele wet. Netjes is het uiteraard niet, maar wel volledig legaal.

    Geen uitzonderlijke situatie

    Of het allemaal zo’n vaart zal lopen moeten we nog afwachten. Wat wel al duidelijk is, is dat Trump en zijn campagne-team er momenteel alles aan doen om de legitimiteit van zijn opvolger en diens kabinet in twijfel te trekken en zelfs onderuit te halen. Maar dat is niet nieuw. Hillary Clinton en de Democratische Partij deden net hetzelfde toen Trump vier jaar geleden werd verkozen. Clinton gaf wel zeer snel haar nederlaag toe en feliciteerde toenmalig president-elect Donald Trump, maar vanaf dat ogenblik is zowel zij als haar partij vier jaar lang blijven volhouden dat Trump zonder de hulp van Rusland nooit zou hebben gewonnen.

    Wat Trump nu dus doet is niet zo uitzonderlijk, het is een spijtige evolutie die al langer aan de gang is.

    Maar we kunnen nog verder in de tijd gaan. Gedurende het presidentschap van Barack Obama zijn sommige Republikeinen acht jaar lang blijven volhouden dat de president geen Amerikaan maar een Keniaan was en bovenal een verdoken moslim. Misschien was dit wel een reactie op de verkiezingen van 2000 waarin de Democraten de winst van George W. Bush tegen Al Gore in twijfel trokken. Wat Trump nu dus doet is niet zo uitzonderlijk, het is een spijtige evolutie die al langer aan de gang is. Ze wordt alleen brutaler en groffer.

    Weinig tegenwind

    Vanuit de Republikeinse Partij krijgt president Donald Trump alvast niet al te veel tegenwind. Het aantal Republikeinen dat zegt dat Trump beter zijn verlies zou erkennen neemt wel toe, maar belangrijke figuren binnen de partij, zoals bijvoorbeeld de Republikeinse meerderheids-leider in de Senaat, Mitch McConnell, blijven Trump steunen. McConnell bevestigde in de Senaat dat Trump het volste recht heeft om de resultaten aan te vechten. ‘President Trump is volledig in zijn recht om vermoedens van onregelmatigheden te onderzoeken en zijn juridische opties af te wegen’, zei McConnell hierover.

    Verder stelde hij ook nog dat Trump geen lessen te krijgen had van diegenen (lees: de Democratische Partij) die de afgelopen vier jaar zelf halsstarrig geweigerd hadden om de verkiezingsuitslag te aanvaarden. Chuck Schumer, de Democratische minderheids-leider in de Senaat, was uiteraard wel zeer streng voor president Trump. Hij zei dat Biden eerlijk en overtuigend gewonnen had en dat de weigering van Trump om dit toe te geven ‘buitengewoon gevaarlijk en giftig’ voor de Amerikaanse democratie was.

    Transitie periode

    Maar tussen de verkiezingen en de inauguratie (traditioneel 11 weken) vindt er dus een transitie periode plaats, waarin kabinetsleden van zowel de zittende als de nieuw verkozen president nauw samenwerken om de machts-overdracht zo vlot mogelijk te laten gebeuren en de nodige beleidsplannen kunnen voorbereid worden. De afgelopen decennia is dit proces van machtsoverdracht van het ene naar het andere kabinet steeds verlopen onder een vriendelijk gesternte, ondanks de vaak harde en soms vijandelijke verkiezingscampagnes.

    De grote vraag is nu wat het dit jaar zal worden.

    Toen Barack Obama de fakkel in 2009 van George W. Bush overnam waren leden van Obama’s transitieteam zeer lovend over de hulp en medewerking die ze van de regering-Bush gekregen hadden. Ook Obama zelf droeg zijn team vier jaar geleden op om volledig en in volle transparantie samen te werken met het transitieteam van Donald Trump. De grote vraag is nu wat het dit jaar zal worden.

    ‘Negeer de media’

    En de eerste tekenen zijn niet hoopgevend. Op maandag droeg het Witte Huis aan de verschillende administraties op om voorlopig niet samen te werken met het transitieteam van president-elect Biden. De agentschappen hadden nochtans briefing documenten klaarliggen én kantoorruimten toegewezen aan Bidens team, maar ambtenaren kregen de opdracht het team de toegang te ontzeggen zolang Trumps campagneteam mogelijke juridische stappen onderzoekt om het verkiezings-resultaat in sommige staten aan te vechten en Trump zijn nederlaag niet officieel erkent.

    Biden krijgt dus voorlopig geen geld van de overheid om de overgang te regelen.

    ‘Ons is verteld: negeer de media, wacht op officiële mededelingen vanuit de overheid,’ vertelde een hoge ambtenaar aan The Washington Post. Emily Murphy, hoofd van de General Services Administration en door Trump aangesteld, weigerde ook het document te ondertekenen dat Biden toelaat de overgang voor te bereiden. Biden krijgt dus voorlopig geen geld van de overheid om de overgang te regelen.

    Covid-19-taskforce

    Joe Biden zelf blijft alvast niet bij de pakken zitten. Een van de speerpunten van zijn verkiezings-campagne was de strijd tegen het coronavirus en die strijd wil hij liever vandaag dan morgen aanvatten. Tijdens zijn overwinnings-toespraak afgelopen zaterdag kondigde de president-elect aan dat hij reeds op maandag de samenstelling van zijn Covid-19-taskforce zou bekendmaken. Deze adviesraad bestaat uit 13 leden en is gelast met het opstellen van een blauwdruk om de pandemie te bestrijden.

    Deze snelle actie is bedoeld om aan de Amerikaanse bevolking te laten zien dat het Biden menens is om grondig werk te maken van een plan tot aanpak en dat de president-elect en zijn nieuwe kabinet, in tegenstelling tot Trump, wel de nodige aandacht zullen schenken aan de mening en adviezen van virologen en andere wetenschappers. Noodzakelijk, want de Verenigde Staten hebben de kaap van 10 miljoen bevestigde besmettingen ondertussen overschreden.

    Het beloven dus nog boeiende en spannende weken te worden vooraleer Joe Biden de eed aflegt als 46ste President van de Verenigde Staten. Ik en mijn collega’s Roan Asselman en David Neyskens volgen.

    *

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Wie van de lezers riskeert er zich om ergens op her schdeldak van een van onze verkochte brood-letterzetters te tokkelen teneinde te wete te komen of er zich daar soms nog iets van inhoud in bevindt? Ik vrees ervoor. Niet voor het durven proberen, maar om nergens nog iets normaals in terug te vinden.

    Neem nu Obama in 2009. Vandaag de eed afgelegd, morgen opnieuw en deze keer beter? En sopra tuto: was en is die wel Amerikaans Staatsburger?

    Gedenk het gezegde in de Rechtspraak: bij twijjfel geen vaste uitspraak. Ooit nog iets daarvan gehoord? Waar was de grondwettelijke wetmatigheid?

    Ach ja, weeral dat verschil tussen een autorijder van langs hier (auto-toon, autorijder) en ’n Allahtoon, een mensachtig wezen dat in alles de toon van Inch’Allah aaslaat…

    So far so good, ware het niet dat die soort juist onze auto’s komen afpakken…

    Digitalia

    *

    13-11-2020, 19:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.. 500393 DEZE DONDERDAG 12 NOVEMBER 2020 KORTIJK KWIKSTAARTEN EN POEN SCHEPPEN

    .

     

    .

    DONDERDAG 12 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EEN ANDER WOORD VOOR ONDRWERPING SLUPT AL 60 JAAR DOOR ONS TAALGEBRUIK MAAR MAG NIET GEBRUIKT WORDEN IN HET OPENVAAR DOMEIN

    MINISTER VAN QUICKENBORNE EN DE SPOOKJACHT OP ‘ISLAMOFOBEN’

    Hoe men zich van vijand kan vergissen

    In de nasleep van de gruwelijke moord op de Franse leraar Samuel Paty kondigde president Emmanuel Macron een grote schoonmaak aan in het netwerk van moslim organisaties die grossieren in anti-westerse retoriek. Hun haat-taal leidt uiteindelijk tot echt, fysiek geweld, en dat is ook het bewuste oogmerk: een destabilisering van de democratische structuren, overgaand in een Jihad, een heilige oorlog die komaf maakt met die decadente scheiding tussen kerk en staat, om een islamitische theocratie te installeren.

    Dat is het ultieme scenario, maar alle enquêtes bij moslim-populaties in Europa bevestigen het suprematisme van de sharia op de seculiere wetten. Het is een nagel waar rechts en het Rassemblement National (RN) al jaren op kloppen, maar de dreiging werd steeds onder de mat geveegd, tot Macron voelde dat bij de publieke opinie het gevoel ontstond ‘genoeg is genoeg’.

    De Moslimbroeders in Europa

    In Frankrijk hebben de verdedigers van de seculiere staat, de fameuze ‘laïcité’, zich decennia lang verkeken op de islam, als was het een stukje religieuze folklore. Erger nog: ook na januari 2015, moment van de bloedige aanslag op de Charlie-redactiekantoren, ebde de verontwaardiging weg en ontstond er een nieuw klimaat van zelfcensuur: het heette dat je de moslims vooral niet mocht bruuskeren, daar zou alleen maar heisa van komen. Meteen werden islamofobie en racisme onder één noemer geplaatst, met de moslim in de eeuwige slachtofferrol en het salafisme als rechtmatige uiting van identiteit. Dat moest fout lopen.

    Systematisch heeft de linkerzijde zich schuldig gemaakt aan het pamperen van dit extremisme, onder het mom van tolerantie. Jean-Luc Mélenchon, leider van de extreemlinkse partij la France insoumise (LFI), stapte een jaar geleden nog mee op in een betoging tegen de ‘islamofobie’. Ook de linkse studenten-bond UNEF was van de partij. Organisator: het en “France Collectif contre l’islamophobie’ (CCIF).

    Fundamentalistische organisatie

    Aan deze vereniging heb ik onlangs nog een column gewijd. Ze is ontstaan in de schoot van de beweging der Moslimbroeders, een in 1928 in Egypte opgerichte fundamentalistische organisatie die streeft naar de stichting van een Islamitische Staat onder het motto ‘Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie’. Begin de jaren 60 streek de beweging in Europa neer en werd ze vooral actief in Frankrijk, Duistland en Groot-Brittannië.

    Het door de overheid gesubsidieerde CCIF profileerde zich naar buiten uit zich als een ‘deftige’ organisatie van vredelievende moslims die pleitten voor verdraagzaamheid en godsdienstvrijheid. Tot het hoofd van Samuel Paty op de straatkeien terecht kwam, en de fatwa tegen de leraar uit die middens bleek te komen.

    Spokenjacht

    Ik vond het nuttig om die historiek nog eens in herinnering te brengen, omdat kersvers Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne afgelopen dinsdag zijn beleidsverklaring bracht, waarin de strijd tegen haattaal en islamofobie een speerpunt vormen. ‘Dat leidt tot polarisering die we kunnen missen in dit land’, luidde het. In het licht van de recente gebeurtenissen in Frankrijk is dat bepaald schokkend: een liberale minister die hét alibi van het moslimextremisme (‘islamofobie’) overneemt, en het probleem van de ‘haat’ in het kamp van de critici en verdedigers van de rechtsstaat brengt.

    Desalniettemin houdt Minister Van Quickenborne zich vooral bezig met een spokenjacht

     

    Onlangs werden twee minderjarigen uit de Oostkantons opgepakt omdat ze een aanslag planden in naam van IS. Ze haalden de mosterd bij de recente aanslag in Wenen waar vier mensen het leven lieten, maar men moet er niet aan twijfelen dat de brainwashing vooral verliep via lokale vertakkingen en via de sociale media verspreide haatberichten. Desalniettemin houdt Minister Van Quickenborne zich vooral bezig met een spokenjacht op lieden die zich daar ongerust over maken en dat ook ventileren. De islamofoben dus.

    Linkse weldenkendheid

    Het woord op zich is een stigma. Het alludeert op een irrationele angst, zoals men pleinvrees (agorafobie) of het tegengestelde, een angst voor gesloten ruimtes (claustrofobie) kan hebben. Via de linkse weldenkendheid is de term islamofobie binnen het politiek correcte taalgebruik geslopen, waarmee een politieke mening als het ware gemedicaliseerd wordt, als gold het een aandoening. Helaas, weet nu ook Emmanuel Macron, gaat het niet om een ingebeelde ziekte maar om een reëel publiek gevaar van de eerste orde. Je kan met een machete bewerkt worden, of je familie kan omkomen bij een terreuraanslag, maar als je je verontwaardiging uit, doe je aan ‘haatpraat’. Zou men Marc Van Ranst ook van virofobie durven beschuldigen?

    De voornemens van Quickie zijn bepaald ambitieus: hij wil de vrijheid van mening inperken en desnoods de grondwet veranderen, zodat overtredingen voor een gewone correctionele rechtbank kunnen komen, wat de drempel veel lager legt dan de door de grondwet voorziene assisenprocedure. Notoire islamcritici als Wim Van Rooy wacht dan hetzelfde lot als Éric Zemmour in Frankrijk: een politiek incorrecte opinie-maker die men het zwijgen wil opleggen door hem juridisch op te jagen en financieel leeg te schudden via dure procedures. Overigens een favoriete strategie van het CCIF.

    Vrijheid, een oud vel dat het post-moderne liberalisme dringend wil afstropen

    Andermaal: voor een liberaal politicus een opmerkelijk standpunt. Burgemeester Van Quickenborne ontpopte zich echter ook al tot de gangmaker van de ‘smart city’ in zijn eigen Kortrijk, waar in samenwerking met provider Proximus elke beweging van elke burger in real time kan opgevolgd worden. Vrijheid, een oud vel dat het postmoderne liberalisme dringend wil afstropen.

    Quid de ‘gematigde islam’?

    Blijft het idee van de ‘gematigde islam’ en de grote verklaringen van ‘progressieve imams’. Ze worden als verraders en afvalligen beschouwd binnen de grote meerderheid van de moslims. Overeenkomstig de Koran moeten ze gedood worden. Met de zogenaamde vredelievende islam te propageren los je het probleem helaas niet op. Uitgerekend Oostenrijk heeft al lang een wet die de islam ‘erkent’. Dat Islamgesetz dateert uit 1912 (!) en werd afgekondigd om de integratie van moslim-soldaten in het keizerlijke leger van het Oostenrijks-Hongaarse rijk te bevorderen. In 2015 werd de wet door de toenmalige centrumlinkse regering gemoderniseerd en verscheen het model van een ‘Oostenrijkse islam’ in de beleidsverklaring.

    Heeft dat de multiculturele harmonie opgeleverd waar links van dagdroomt? Integendeel, Oostenrijk ontpopte zich steeds meer tot een belangrijke basis voor de radicale islam, net als reactie tegen deze poging tot Europeanisering. We krijgen dan deze paradox: hoe meer de overheid de islam probeert te ‘integreren’, des te meer wakkert dit onveiligheid en terreur aan. Het Oostenrijkse antiterreur-agentschap waarschuwde onlangs voor ‘een exploderende radicalisering van de salafistische scene in Oostenrijk.’ Het Wenen van Mozart en Johan Strauss wordt nu onveilig gemaakt door sharia-patrouilles die vrouwen aanspreken op hun kledij en homoseksuelen lastig vallen. Geen progressieve imam die nog kikt.

    Vrije meningsuiting

    Willen we dàt, mijnheer de minister? Zullen we dat woord ‘islamofobie’ maar even spaarzaam gebruiken, en erkennen dat de haat niet primair uit de rechts-kritische hoek komt, maar vanwege de sharia-propagandisten en hun voetvolk zelf? Wees nu eens een echte liberaal en ga voor het kernwoord dat in de naam van uw ideologie zit: ‘vrijheid’. De vrije meningsuiting moet onverkort gehandhaafd blijven, het is dat wat ons wezenlijk onderscheidt van elke totalitarisme.

    ‘Haat’ tegen wat ons onderdrukt heeft een naam: rebellie en vrijheidsliefde

    Vrijheid van godsdienst is voorwaardelijk, en hangt af van de mate waarin een religie het samenlevingscontract respecteert. Dat zou niet eens een zaak van links versus rechts mogen zijn, maar van elementair politiek gezond verstand. Pogingen en tactieken om op een of andere manier het sociaal contract en de bijbehorende democratische spelregels te vervangen door religieus fundamentalisme, moeten vooral niét rekkelijk bejegend worden. ‘Haat’ tegen wat ons onderdrukt heeft een naam: rebellie en vrijheidsliefde. Leve de Geus, zoals het in de Tijl Uilenspiegel van Charles De Coster klinkt, en zoals het op menig cantus van vooral liberale studentengroepen werd gezongen.

    Het is nu wachten op felicitaties vanuit Turkije, Marokko, Koeweit en Pakistan aan de Belgische regering voor haar moslim-lievende verklaring. Helaas, slechte afzetmarkten voor ons Belgisch bier. Als al de vorige argumenten niet helpen, dan misschien deze. Vergis je je niet desastreus van vijand.

    Acta Sanctorum - Johan Sanctorum

    CENSUUR VRIJE * ommentaar

    Traag maar zeker keert de tanker in de goede richting, weg van de afgrond van het einde der tijden.. Steeds meer lezen we zowat overal, dus ook hier, zij het op een eerder bescheiden schaal, al vele jaren uit getrompetterd wordt. Heel het oude Avondland is in de graap – onder de verlokking? – van zelfvernietigers ide onder het voorwendsel de wereld te willen verbeteren, vooral bezig zijn om zichzelf in de watten te wentelen.

    Een goed voorbeeld is de naar Kortrijk afgezakte konkelfoezelaar bij uitstek, het aalvlugge Kwieke vinCENTJE Quickie. Achter de rug en in den donrkeren wollige Declercq van de Tsjeven in zijn anus gegrepen om deze met ballen en al niet alleen het Stadhuis uit te werken, maar om hem meteen zijn minisrer-wedde af te snoepen. Ach, van goeden huize, en toch een goedgelovige lamzak, om zich in de luren te latzn leggen door een geslepen jonge vos die een ander gaatje zocht….

    Kazakdraaier, ex-vriend van Bert-den-Bleiter: hij had immers de foute rode vriendjes die het al vroeg doorhadden dat Kortrijk aan het islamiseren was. Wij zagen het rmet eigen ogen onder onze neus gebeuren, de vrijdag namiddag op de koffie zijnde bij Schoonmama op dat o zo vertrouwde Kerkplein waar Oma zicj zo erg beklaagde dat er haast niemand meer daar naar de Mis of het Lof kwam. Het waren lijk mieren die overal kwamen uitgekropen, uit de omliggende straatjesn steegjes en pleintjes van de wijde omgeving der voorstad.. De moskee was daar namelijk om het hoekje. Toen schreven we ergens 2004-2005. Op straat alleen donkee ‘nieuwelinfgen’, de eigen mensen bleven binnen.

    Het was zo zei onze Opa, veel erger dan onder de Duitsers… Wat in zijn logica neerkwam op… ik maakhet einde daarvan toch niet meer mee…

    In Mechelen zit er nog zo ene die het via allerlei achterbaksheid al even ver gebracht heeft als de derde in Oostende. Den Bleiter zelf, de derde van dat duviels drietal, is ondertussen uitgeteld, wanrt bij de Sossen in Bruxellabad in tranen ten onder gegaan.

    En dan is er nog iets.

    Die Moslim Broederschap, al in de jaren stilletjes ontstaan in Egyte.. En wete nog naar waar de vorige nieuwe President Elect van de USA op bedevaart trok? Dat was zelfs kort voor of na dat die de Nobelprrijs voor de Vrede had veroverd nog vòòr jjij ook maar één nieuwe oorlog was begonnen…

    Ja Ja, ons Barckske en de Moslim Broederschap: het was wereldnieuws waar vooral de VRT niet kon over zwijgen…

    Ach, mijn ellbeogen doen er haast pij van. Maar die pijn en dat voorgevoelen lossen niets op…Straks komt iedereen nog voor de Jugepee die nog zijn mond durft opendoen

    zonder de Profeet te loven, te bidden en te danken…

    Enne à propos, al die lege ouderwetse kerkboowsels, waarvan hhet onderhoud de Gemeenschap en dus ook de Moslim Gemeenschap stukken van mensen kost… Waarom gaan die niet in rook op tegen de vlakte? Om op de vrijgekomen ruimte parkings aan te leggen met van die handige bordjes zoals die nu overal in het stadsbeeld komen…

    Een goed voorbeeld, zoals naar gewoonte, zagen we reeds in Parijs, met de Notre Dame. Vanzelf zo maar van ouderdom in de fik gegaan.

    Was vroeger als waarschuwing al in ’t klein gebeurd in Anzegem, hier vlakbij….

    Maar wie maalt daar om? Buiten een paar ouide kwezels, die nu ook al niet meer aan hun trekken komen bij de Nonnen daar. Omdat er geen nonnen en zelfs gene Pastoor meer is….

    Jan Ja, Quickie, de vooruitgang is niet meer te stoppen, hé… Maar wij, we weten beter. Zij maar gerust. Wij vinden wel het gat van de timmerman, Uw uitgang wel….

    *


    13-11-2020, 17:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500393 DEZE DONDERDAG 12 NOVEMBER 2020 KORTIJK KWIKSTAARTEN EN POEN SCHEPPEN

    .

    VRIJDAG 13 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EEN WONDSTILLE DAG ZELFS IN DE NIEUWSBERICHTEN. VRIJDAG DE …13de GEEN NIEUWS GOED NIEWS DUS

    MARTELAREN VAN BULGARIJE

    † 1952.

    Feest 12 november

    In de nacht van 11 op 12 november, 1952 werden in Bulgarije om het leven gebracht: Eugenio Bossilkov, bisschop van Nicopoli en de paters assumpsionisten:

    Kamène Vitchev, provinciaal en overste van het seminarie,

    Pavel Djidjov, econoom van het seminarie en

    Josafat Chichkov, pastoor van de katholieke kerk te Varna.

    Ivan Romanov, bisschop van Plovdiv, werd tot twaalf jaar opsluiting veroordeeld en stierf in de gevangenis.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .DE VERWARDE STATEN

    In afwachting dat er wat meer duidelijkheid komt in de afwikkeling van de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen, denk ik dat men er best aan zou doen die op hun beloop te laten. Zolang de laatste hertellingen niet zijn gebeurd en men niet weet hoe de afloop zal zijn van de twee run-off verkiezingen voor de Senaat in Georgia kan men er nog alle kanten uit en geldt dit zowel voor de Republikeinen als voor de Democraten.

     

       Feit is wel dat er nooit een grotere opkomst was, dat beide kandidaten meer stemmen kregen dan ooit en dat terwijl stemmen er niet eens verplicht is. Democratischer kan moeilijk. Dat betekent echter nog niet dat alle Amerikanen die voor Trump of Biden stemden, het met die heren eens waren. Wie van huis uit vroeger al Republikein of Democraat stemde had geen andere keuze dan dat nu weer te doen, ongeacht of hij voor of tegen de kandidaat van zijn partij was. Het klopt niet te zeggen dat Trump nu 70 miljoen volgelingen heeft. Daar waren ook de stemmen bij van de Republikeinen die nooit anders zouden gestemd hebben, ongeacht wie er kandidaat was en dat geldt ook zo voor Biden. De Amerikaanse kiezers hebben jammer genoeg zelden de kans gehad voor een derde partij te kunnen stemmen.

    ---

       Ergens las ik een krantentitel die zei dat de Verenigde Staten nu twee landen zijn. België is dat ook en ondanks het feit dat er bij ons nog een taalgrens doorloopt, krijgen wij het nog steeds niet gesplitst. Maar als het ons ooit lukt zal het toch meegenomen zijn dat die grens er ligt. Dat kan in de States niet en ze zullen dus op e.o.a. manier toch overeen moeten blijven komen. Ofwel hun kiesstelsel herzien, een eind maken aan hun ‘winner take all’ systeem en het voor al hun staten gelijkvormig maken. Wat verkiezingen betreft, lijkt de machtigste democratie ter wereld eerder op een krabbenmand.


    SCHADE-TAK LOODST AGEAS DOOR CORONAJAAR

    *

    Hans De Cuyper, de nieuwe CEO van Ageas. ©saskia vanderstichele

    Vandaag om 07:45

    De goede prestaties van de auto- en brandpolissen maken dat in coronatijden de winst op een bijna normaal peil kan houden. De groep handhaaft zijn winstverwachting voor het volledige jaar.

    De verzekeraar Ageas AGS1,69% heeft in de eerste negen maanden van het jaar 993,7 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is iets onder de gemiddelde analistenvoorspelling (1,007 miljard euro). Analisten hadden vooral gemikt op een hogere winstbijdrage van de levensverzekeringsactiviteiten.

    De tak schadeverzekeringen presteerde in het derde kwartaal dan weer beter dan verwacht. Dat is vooral te wijten aan een daling van de schadegevallen bij de autoverzekeringen door telewerken en lockdownmaatregelen.

     De winst van Ageas na negen maanden ligt met 994 miljoen euro 13 procent hoger dan een jaar voordien (877 miljoen euro). Maar in die cijfers zit een eenmalige boekhoudkundige meerwaarde van 332 miljoen euro door de inkoop van FRESH-effecten, een financieel product uit de Fortis-tijd. Als dat uitgefilterd wordt, bedraagt de 'onderliggende' winst 662 miljoen euro.

     Met dat resultaat handhaaft de nieuwe CEO Hans De Cuyper de verwachting dat Ageas in dit moeilijke jaar een winst zal boeken die dicht bij de pre-coronadoelstelling (850-950 miljoen euro onderliggende winst) zal liggen.

    David Adriaen

     CENSUUR VRIJE  Commentaar

    De nagel op de kop (zie de Zaan-Loek hierondeer in zijn element): Amerika als onder een aardbeving, daar en ok in de res van de wereld de Gele Gesel Gods, maar het slijk de aarde blijft stromen… Agge mo leut êt….

    En zeggen dat in 1952 in Bulgarije, hier vlakbij, niet het Lam IS aan zet was, maar de         l even bloeddorstige actieve Rode Vaandeldragers…

    Ochn ‘r is stil waar het nooit waait.

    Digitalia



    13-11-2020, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5003922 DEZE FONRTDAG 12 NOVEMBER DE EU ALS OPKOMENDE WERFELDDICTGATOR IPV DE VS,,,

    DONDERDAG 12 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    ALLEN BERGEN EN DE SFTERRERN AAN HET FIRMAME?T ONTMOETEN ELKAAR NIET. MAAR DE EU IS FLINK ONDERWEG OM DAR VERANDERINF IN AAN TE BRENGEN. TE BEGINNEN MET COBURGIA IN DE BOEIEIEN TE SLLAAN

    893-894 Adalbert van Bergamo

    Adalbert van Bergamo, Italië; bisschop; † 893 of 894.

    Feest 12 november.

    Hij staat aan de basis van de plaatselijke Alexanderkerk. Bovendien droeg hij zorg voor restauratie en herbouw van meerdere kerken. Reeds dertig jaar na zijn dood staat hij te boek als een 'eerbiedwaardig' bisschop, indertijd zo goed als een heiligverklaring.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE VS, EEN WEEK LATER

    Tijdens de Amerikaanse verkiezings-campagne werd er hier nog maar eens meewarig gedaan over het feit dat er daar al bijna zo’n 240.000 mensen overleden waren aan het Covid 19. Dat is inderdaad enorm veel, maar dat getal, hoe groot ook, moet percentueel bekeken worden.

       Zopas werd nog bekend dat het aantal sterfgevallen i.v.m. Corona in dit (eigen) land de kaap van de 13.000 heeft overschreden. Dat voor een totale bevolking van ±11 miljoen. Om eenzelfde percentage (sterfgevallen t.o.v. aantal inwoners) in verhouding te bereiken zouden er in de States geen 240.000, maar 390.000 mensen moeten bezweken zijn, want de Verenigde Staten tellen 30 maal meer inwoners dan het kleine België.

       Onze media zouden beter twee keer nadenken alvorens dergelijk nieuws te brengen zonder enige nuance. Een beetje nederigheid zou hier op zijn plaats zijn, zeker als men weet dat dit land – als men het in procenten uitdrukt (sterfgevallen t.o.v. het aantal inwoners) - zich nog altijd bij de koplopers op wereldvlak bevindt.

    ---

       Ondertussen ziet het er steeds meer naar uit dat ‘Slow Joe’ de Amerikaanse verkiezingen gaat winnen en dat het hertellen van de stemmen in vier staten misschien wel andere resultaten kan brengen, maar niet genoeg stemmenverschil. Belangrijker worden in dit verband nog twee tussentijdse verkiezingen in Georgia in januari 2021, die het aantal Senaat- en Kamervertegenwoordigers wel eens zouden kunnen veranderen, waardoor het voor Biden een stuk moeilijker zou kunnen worden om te regeren.

       Als er echter verder niets verandert, zullen de Republikeinen alles moeten zetten op de volgende verkiezingen in 2024. Net zoals de Vlaamsnationalisten bij ons trouwens. Daarbij hebben wij één voordeel: hier kan de federale regering nog vallen vóór het zover is. In de States zit dat er niet in.

    ZIE NADERE BEREKENINGEN IN DE OESTER- VOETNATA HIERONDER

     

    EUROPA DWINGT REGERING TOT HERVORMING BELASTING OP HUURINKOMSTEN

    Vandaag om 11:02

    Het Europees Hof van Justitie eist een boete van 2 miljoen euro en een dwangsom van 7.500 euro per dag zolang de Belgische fiscus de huurinkomsten van binnenlandse en buitenlandse woningen verschillend belast.

    De regering krijgt er met dit arrest een moeilijk fiscaal en politiek hangijzer bij. Een hangijzer dat behoorlijk wat geld dreigt te kosten bovendien.

    België heeft als enige land in de Europese Unie geen belasting op reële huurinkomsten. De verhuur van woningen wordt belast op basis van het kadastraal inkomen, wat in de praktijk een fictief inkomen is. Voor woningen in andere lidstaten hanteert de Belgische fiscus wel een belasting op huurinkomsten.

    Het Europees Hof van Justitie veroordeelde de discriminatie tussen binnenlandse en buitenlandse huurinkomsten al in april 2018. Omdat België de draad niet oppakte, startte de Commissie een tweede procedure in juli vorig jaar. Deze keer vorderde de Commissie een boete en een dwangsom voor elke dag dat de regelgeving niet is aangepast.

    Tweede keer

    De Europese rechters stellen vast dat België geen uitvoering gaf aan het eerste arrest en veroordeelt ons land dus voor de tweede keer. De Commissie stelde een boete voor van minstens 2 miljoen euro en een dwangsom van 22.000 euro per dag. Het Europees Hof verlaagt de dwangsom nu naar 7.500 euro per dag.

    " Dit arrest zet grote druk op de Belgische regering om de wetgeving aan te passen. "

    Dit arrest zet grote druk op de Belgische regering om de wetgeving aan te passen. Dat ligt politiek bijzonder gevoelig: huiseigenaars zouden daardoor veel meer moeten betalen voor hun woning of appartement dat verhuurd wordt. De andere optie, een belasting op het kadastraal inkomen in pakweg Italië of Spanje, is dan weer praktisch moeilijk uitvoerbaar, zeggen experts in onroerend goed.

     Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) krijgt er een nieuw hoofdpijn-dossier bij. Vice-Ppremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) liet in een recent interview in De Standaard al verstaan dat hij geen heilige huisjes omver wil halen. 'Huur-inkomsten blijven onbelast, er komt geen vermogenskadaster en van de bedrijfswagens blijven we af.' Kan hij dat volhouden nu hem een stevige boete en een dwangsom boven het hoofd hangen?

    Kris Van Haver

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    RECHTZETTINGEN

    1. Ben gisteren ivm de door de NBB half-en-half toegegeven kosten per leven van een Tweede Golf- ‘nieuwkomer’ niet duidelijk genoeg geweest. Het prijskaartje zou € 240.000 bedragen, maar met de verborgen kosten erbij,j kan dat gemakkelijk oplpen tot €500.000,-

     

    TWINTIG MILJOEN OUDE BEFKES per kop. Door ons zweet, bloed en tranen op te hoesten voor ciirca 1 mio leeglopers.

     Stel, dat 40 jaar geleden ‘Brussel’ 1/100ste daarvan ter beschikking van de opwaardering van het EIOEN VOLK had gesteld: dan had ons Land er even anders uitgezien. Knap, welvarend en werkelijk ‘opgaand in de vaart der volkeren’…

    En dat danken we NIET de koekoek, maar de vazalligheid vaan de cultureel al lang uitgestorven Lichtstad, gekoppeld aan de belgicistische Rode Nieuwloopterij.

    1. Over de kinderachtige slimmigheden van onze verkochte broodschrijvers, waaronder meer in voetnota. Al gedacht aan de UITGESTREKTHEID van beide ‘Landen’? Hier leeft men op elkaar geplakt als zandkorrels in een aquarium, daar reist men dagenlang zonder ook maar één levend wezen te ontmoeten… Ha, neen, hé, want de wigwams van de oorspronkelijke bewoners liggen ergens in een of andere afgond van de Rocky Mointains uit de tijjd van Abraham Lincoln… Trump daarentegen ttompt luid en veel , maar brengt vrede…Een vrede bnergengecde Duitser die men dan wil vervangen door ’n slapende oorlogszuchtige Groen-Rode wijventucker…
    2. Over de ‘Heilige van de Dag’ hierboven-aan: Sinte Adelbert van Bergamo. Nikke nooit van gehoord, dat wel. Maar BERGAMO… Da kenden wij van vroeger, maar iedereen moet nu onderhand toch stilaan weten, dat dat Italiaans bergstadje eind vorig jaar verbroederd is - en hoe - met WOHAN, de vaderstad van de Gele Gesfel Gods?

    Een koppel stadsnamen om mee te’ dragen op onze Reis naar de Sterren. Vooral sedert de COWI affaire. Maar rerst omdat de gecontracteerde aannemer vppr onze zaak in Italie
    maar niet begon met de werken. Omdat die ‘door ziekte’ was weerhouden in… Bergamo. Een speciale soort ‘ziekte’; namelijk naar achteraf bleek: opnale in ‘Vezekerde Bewaring’ op Staatskosten. Wegens… oplichting…. Maar het was toch zo ne lieve jongen… De naam? Verschiet niet, want Nancy van de Democ Rats in de VS was waarschijnlijk diens… suikertante.

    Digitalia

    OESRER- EN VOET NOTA

    De 3/5 wederhelft van mijn trouwboek – de exacte verhouding is 85/67 - heeft als klein rekenwonder een paar kleine bedenkingen gemaakt.

    als USA 30 x groter is dan Belgie, en in USA zijn er 240.000 doden dan zouden er evenveel zijn als in Belgie als er hier 8.000 doden zouden zijn;

    Maar... er zijn er 13.000 doden in Be, dus dat is 5.000 teveel voor BE.

    “in de USA zijn dan er 0.06% sterfgevallen en in BE 0.12%; dus het dubbele als in USA”

    Anders gezegd: één (allerliefste) gepensioneerde Regentes Wiskunde tegenover een onafzienbaar leger van bnood-schrijvelaars: met wie zou U liefst te zien zijn op de openings-receptie bij de geboorte van de Vlaamse Vrijstaat?

    *

    12-11-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5003921 DEZE WOENBSDAG 11 NOVEMBER DOORBRAAK OVER BELEVENISRTVARINGEN

    .

    WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    MET DE VOETEN OP DE GROND IN DICHTERLIJKE SFEREN IN OVERLEVINGSTIJDEN

    *

    VROUWELIJK SCHOON

    DAGBOEKAANTEKENINGEN (33)

    Paralipomena

    Apollinaire – Alcools


    Laat boeken-fetisjisten maar likkebaarden!

    Zondag 25 oktober

    Ik ben altijd een verzamelaar geweest, om te beginnen van stripverhalen. De oudste versie van een album was altijd de meest waardevolle, begreep de ontwakende historicus in mij. Sommige albums van Suske en Wiske waren nog voor mijn geboorte door kinderhanden aangeraakt – het had ze als het ware elektro-magisch geladen met de substantie die antropologen ‘mana’ noemen.

    Verzamelen is een onschuldige afwijking, een restant van een ouder bewustzijn: het verzamelen gaat gepaard met het jagen op een zeldzaam object, dat tienduizend jaar geleden een vlug dier was; aldus wordt de verzamelaar atavistisch bevredigd. De volwassen verzamelaar is haast altijd een man en zijn postzegels, munten of kinderboeken vervangen de minnaressen, al verzamelen sommige mannen ook letterlijk vrouwelijk schoon.

    Het voorbije decennium ben ik Engelse kinderboeken gaan verzamelen, een aberratie die een zijtak van de anglofilie vormt, een soort anglo-pedofilie, maar nogmaals, volkomen ongevaarlijk, behalve dat je eraan bankroet zou kunnen gaan. In mijn geval komt de aanleg ertoe van mijn vader, evenals trouwens een substantieel deel van mijn collectie. Na zijn dood heb ik die uitgebreid tot aan Harry Potter.

    Ach, de obsessie met het uitzonderlijke exemplaar, het altijd weer aan je pijlen ontsnappende edelhert, de vrouw die jou op afstand houdt! Maar ik zou nooit boeken verzamelen die me inhoudelijk niet interesseerden. Omgekeerd kun je wel boeken beminnen zonder een greintje belangstelling voor de uitgave. Zo is Geert van Istendael erotisch onontvankelijk voor mijn eerste druk van zijn geliefde The Wind in the Willows, en dat terwijl een verzamelaar in Oxford een paar jaar geleden om het leven kwam toen hij zijn eerste druk tegen een inbreker verdedigde, een incident dat de Britse kwaliteitsmoord naar een voorheen ongekend niveau tilde.

    Maandag

    In de Nederlandstalige bibliotheek naast de opera – die opera waar in 1830 de Belgische Revolutie begon: België is de voortzetting van een opera met andere middelen – heb ik menige lezing gegeven. Ik herinner me een aangename ruimte, bekwaam personeel, het terras na afloop, een verkwikkende lentedag… maar nu lees ik dat de boekenverzameling niet langer ‘bibliotheek’ heet, dat woord is vervangen door ‘belevings-centrum’.

    Dinsdag

    De dagen rijgen zich aaneen tot een ellenlang halssnoer. Kralen van git. De pandemie wurgt er mens voor mens de bevolking mee.

    Ik zit achter mijn boek, mijn computerscherm, mijn bord eten te wachten op het vaccin dat in Oxford is gebrouwen. Het ziet ernaar uit dat ze nog voor Kerstmis dappere verpleegsters beginnen te vaccineren en vervolgens ouwe zakken. Iedere pandemie kent een einde, behalve de domheid. Ziet u dat licht? Dat is het einde van de tunnel, en natuurlijk mondt die uit in Engeland…

    ‘s Avonds

    Ik heb het slot van Een liefde van Swann bereikt. Een huzarenstukje – van mij welteverstaan. Ik heb nog nooit zo’n saai boek gelezen – nu stop ik met die zieke Proust, na dit manhaftige duel met de Franse grammatica kan ik zeggen dat ik hem gelezen heb, 500 pagina’s althans; het is nutteloos ook het restant van dat één punt twee miljoen woorden te lijf te gaan.

    Wat zegt u? Toch echt groots? Hoor eens hier, ik ken een schilder die een afkeer heeft van Picasso. Bepaalde allergieën vallen wel te rationaliseren maar niet te verklaren.

    Woensdag

    Hayley stuurt de verlovingsfoto’s die een vriendin heeft gemaakt toen Christopher een paar weken geleden in Colorado was. Koud gebergte. Bijna zwarte sparren. Riviertje dat het koude gebergte en de bijna zwarte sparren verdubbelt in aantal. Morgen of overmorgen valt de eerste sneeuw. Maar het verliefde paar dringt de natuur binnen en bedwingt het landschap: de intimiteit verslaat de kou, de omhelzing domesticeert de bergen, die gaan liggen en spinnen als leeuwen… en de kunst betreedt het nieuw ontstane Eden, want dat lieftallige kind, die Hayley, lijkt op de Zeppora van Botticelli, zoals geschilderd in de Sixtijnse Kapel.

    https://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/kinderen/bijbelkaarten/zippora/

    Zeppora! Haar naam betekent vogeltje. Ze was de vrouw van Mozes in dat archaïsche verhaal over de vluchtende Joden (ze vluchten nog altijd een beetje, dat is een erfelijke gewoonte, moeilijk af te leren, net als roken of gehaat worden).

    Hoe haal ik nu Zeppora in mijn hoofd? Dat komt door Swann, die Odette met haar vergelijkt, zodat ik wel moet concluderen dat mijn schoondochter omgekeerd lijkt op de cocotte die Proust verzonnen heeft. Ze zou haar donkere wenkbrauwen hoog optrekken als ik de maatschappelijke positie van de cocotte in het Parijs van Proust toelichtte; daarna zou ze me vierkant uitlachen.

    Hayley. Achter haar graast een eenhoorn.

    ‘s Avonds

    Zeppora met haar blonde tressen was een verfwording van Botticelli’s lustgevoel… maar op dit punt onderbreekt een kunsthistoricus me: de schilder had een afkeer van het huwelijk en was waarschijnlijk homoseksueel. Maar ook was hij bevriend met Simonetta Vespuggi, bijgenaamd ‘la bella Simonetta’, die de reputatie genoot de mooiste vrouw van haar tijd te zijn. Hij heeft haar vele malen geportretteerd, als Venus, als Vogeltje… maar op dit punt joelt een andere kunsthistoricus dat dit niet is bewezen, dat ik aan romantiek doe, wel zo’n beetje het verschrikkelijkste wat je een hedendaagse kunstenaar kunt verwijten.

    In elk geval lijken haast alle door Botticelli afgebeelde vrouwen op elkaar, met blonde tressen en grote starende ogen die zich in je mannelijke blik lijken te boren… (Wat hebt u liever, dames, een objectiverende of een romantiserende mannelijke blik?)

    Donderdag

    Mijn schoonvader stuurt een mail waarin hij zijn herinneringen aan Anna’s sterfdag beschrijft, bestemd voor het ‘professionele’ herdenkingsalbum waar een vriendin van Jim en Betsy al in mei mee bezig was.

    Het ooggetuigen verslag van Jim. De telefoon. De paniek. Het ziekenhuis. De identificatie van Anna, of correcter, niet-meer-Anna, dat dode lichaampje, uit die kapotte auto getild. Het verdriet. Een van de verschrikkelijkste dagen van de dertigduizend of zo die hij er toen had meegemaakt.

    De rest vul ik dwangmatig aan: de herdenkingsdienst in de kerk, voorheen een Walmart, gevolgd door de crematie, de urn in de koffer van Joy, de begrafenis in Brede, de duistere januaridag, de oude woorden, de bitterzoete gezangen, de menigte met haar honderd kaarsen, maar eerst nog in Indiana de veel te vele toespraken, de op een groot scherm geprojecteerde foto’s van een lachende, mij uitlachende Anna, en naast mij Hayley, die merkt dat ik mijn hoofd steeds dieper op mijn borst laat zakken, als een stervende vogel, Hayley, die nog maar zeventien is, die mijn hand grijpt en niet meer loslaat…

    Telkens opnieuw het uitputtende doormaken van deze gebeurtenissen – ja, zo werkt de mythe, en voor iemand die op mij lijkt, laat staan die mij is, werkt de mythe, terwijl de therapie de duisternis niet kan verlichten omdat zij geen kaarsen gebruikt.

    Vrijdag

    In het krantje las ik deze strip:

    ‘Hoe gaat het met je zoon?’ vraagt de ene vrouw.

    ‘Ik wil niet dat je zoon zegt,’ antwoordt haar vriendin. ‘We voeden het gender-neutraal op.’

    ‘Ah, je wil hem als mens benaderen?’

    ‘“Mens”? Dat vind ik zo’n beperkend stereotype.’

    ‘Als organisme dan?’

    ‘Ook weer zo’n bekrompen hokje. Wij voeden het op als niet nader gedefinieerde materie.’

    Vijf uur (glas, haardvuur, patriarchale bui)

    ‘Hoe gaat het met je onbepaalde klodder?’ vraagt onze verlichte vriendin.

    ‘Schei uit,’ antwoordt Joy. ‘We hebben een zoon.’

    ‘Ah, je wil hem als macho benaderen?’

    ‘Wat een dwaas cliché.’

    ‘Als witte cis-gender reactionair dan?’

    ‘Je hokjes worden steeds kleiner. Nee, als Christopher.’

    Zaterdag 31 oktober

     We negeren Allerheiligenavond, vulgo Halloween, en gedenken in een door kaarslicht geperforeerde duisternis de zielen van Allerzielen. De doden worden afgelezen, als in een kostschool waar de niet nader gedefinieerde materie haar aanwezigheid bevestigt in het hoofd dat zich haar herinnert… ‘Anna Barnard,’ zegt de kerkvoogd in zijn rol van prefect, ‘Willem and Christina Barnard,’ en wij staan stommelend op en gaan naar het altaar en steken drie kaarsjes aan.

    In onze bank zitten Hayley en Willem naast mij over theologie te fluisteren. ‘Maar je moet toch een persoonlijke relatie met God hebben?’ vraagt de cowgirl.

    ‘Er wordt hier veel over hem gepraat,’ zegt mijn verwekker, ‘maar ik heb hem enkel van achteren even gezien. Hij bedekte mijn ogen eerst met zijn hand en toen hij die wegtrok, zag ik zijn rug. Ik durf wel te zeggen dat ik een relatie met zijn rug heb.’

    ‘En ik dan, grandpa?’

    ‘Jij houdt van mijn kleinzoon. Dat komt al in de buurt.’

    Weer thuis

    Ik teken hierbij aan dat ik de christelijke religie als een reusachtig aneurysme van het Joodse brein beschouw (en dus luidt de vraag in hoeverre we het christendom als een ziekte moeten beschouwen).

    Maandag

    Paul Claes bezorgde mij een exemplaar van Het lied van de onbeminde, zijn vertaling van La Chanson du mal-aimé. Apollinaire publiceerde zijn liefdesklacht in 1909; in 1913 nam hij de 300 regels in de verzamelbundel ‘Alcools’ op.

    Voortreffelijke vertaling, vanzelfsprekend, maar ik verheugde me al bij voorbaat op de aantekeningen. Ik verslind ze als pinda’s bij de alcohol van het gedicht. Ik heb het lied eerder gelezen, herinner me enkel de externe, stoffelijke omstandigheden, waarover dadelijk meer, maar was nog erg jong, nog geen twintig, die leeftijd waarop je een parallelle tekst begrijpt wanneer je onbekommerd Ulysses leest.

    De ballade is een en al zingende anekdotiek: Guillaume was verliefd op de mollige blonde Engelse gouvernante Annie Playden, maar die is te nuchter voor Frans-Pools-Italiaans gedweep. De dichter sublimeert het blauwtje; hij richt een gedenknaald van modernistische lyriek op. Vindt u dat fallisch klinken? Dan hebt u goed geluisterd: ik bedoel modernistische geilheid. Dichters (aan wie u uw dochter beslist niet moet uithuwen) zijn gewoonlijk verzot op mensenvlees. In dit gedicht van Apollinaire komen zwaarden voor, hanen, een spinstok, een fakkel, een cipres, allemaal in dienst van zijn masturbatie-fantasieën – er moet in een heruitgave beslist een waarschuwing worden afgedrukt dat de dichter beeldspraak gebruikt die in 1909 nog als cultureel aanvaardbaar werd beschouwd.

    In Stavelot heb ik als adolescent het Hôtel du Mal-Aimé bezocht, het pension waar Guglielmo en zijn broer, even oud als ik in 1974, in 1899 logeerden. De jonge dweper viel op de dochter van de kastelein, maar de broers knepen er op een oktobermorgen uit toen ze de rekening niet konden betalen… Ik op mijn beurt dweepte met het gedweep van Apollinaire en las de ballade met behulp van een woordenboek. Ik snoof dezelfde lucht op als hij, mijn held de Kostrowitzky! Ik was een bohémien en het was enkel door een sociaal misverstand dat mijn moeder geen gok-paleizen bezocht. Ik verdronk in het decolleté van de barmeid, die een jaar of veertig was… Ach Stavelot! Gewoonlijk is het er een zonnige herfstdag en kunt u er het Europa van paardentuig, leerlooierijen en houtvuur nog ruiken, al hangt dat van uzelf af.

    Het boek van Paul Claes is nergens gerecenseerd. De kwaliteitspers negeert de ‘Franse reeks’ van de kleine, licht suïcidale uitgeverij Vleugels, zoals zij nagenoeg alle poëzie negeert, zeker de vertaalde, want ons kosmopolitisme is niet langer een historisch, Europees wereldburgerschap – die tempel is ingestort; in zijn plaats is de nieuwbouw van het onbelezen globalisme verrezen. Ook de boerenpummel is globaal geworden. En omgekeerd is vrijwel iedere hoogopgeleide nu een boerenpummel.

    Bedroefd zet ik het boekje bij de andere titels van Apollinaire in mijn ‘belevingscentrum’.

    Dinsdag 3 november

    Amerikaanse presidentsverkiezingen.

    Ik lees dat Trump een fascist is, maar hij heeft het parlement niet afgeschaft, niemand in concentratie-kampen opgesloten, het staats-corporatisme niet als economisch model ingevoerd; hij heeft de relatie tussen Israël en de Arabische staten helpen verbeteren en geen vreemde territoria bezet. Hij is een onaangename, narcistische, belachelijke, obese kleuter, die verdeeldheid zaait in zijn eigen land, maar een fascist is een aanhanger van het fascisme.

    Dit is ‘fascist’ gaan betekenen: iemand met wie je het in politiek of sociaal opzicht oneens bent. Een woord als een mispel, het vruchtvlees is verrot. Maar daarmee is ook de betreurenswaardige politieke stroming die het aanduidt haar definitie kwijt.

    Woensdag

    Ik heb het wel veel over boeken de laatste tijd, alsof ik zelf niks meemaak. Neus in de boeken: de pandemie is als de liniaal in de hand van de onderwijzer. Anderzijds durf ik te beweren dat mijn favoriete boeken belevenissen van me zijn. Ik lees geen boeken, ik speel erin mee.

    Donderdag 5 november

    Vandaag gaat de nieuwe lockdown in. De overheid belooft overtreders met kolossale boetes te straffen. De overheid poogt het virus te vermorzelen, zoals een hond die met ritmisch tikkende tanden naar een vlo blijft happen.

    Straks is het Thanksgiving – in ons gezin een belangrijk feest – en de kans neemt zienderogen af dat een vliegtuig zoon en schoondochter van Amerika naar Londen wil brengen.

    De kalkoen klokt zenuwachtig op het erf. De veenbessen bibberen in het vriesvak. In de kelder draaien de flessen Gigondas zich nog eens om.

    Zaterdag 7 november (herfstzon, honden)

    Hier hebt u een belevenis: ik kwam Irina tegen, onze nieuwe buurvrouw; we maakten een praatje, maar voordien, bij onze begroeting, wilde zij, opgegroeid in Frankrijk, kussen op mijn wangen drukken… maar ‘there is many a slip betwixt cup and lip’ en halverwege haar lippen en mijn theekop herinnerde ze zich opeens het virus, en trok haar hoofd met een onhandige ruk terug, zodat haar losse blonde haren een seconde voor haar gezicht kwamen te hangen, en stak me toen in plaats van haar getuite lippen haar smalle hand toe, als een speelkaart die ik wel moest trekken…

    Benno Barnard

     

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    *

    Het leest zoals het er gescheven staat: dwangmatig.

    Het verplicht niets en neiamnd, maar ik kan U wel zeggen, dat met dit stuk onder ogen, U de rest van de wereld vergeet…

    Ja Ja, boeken lezen precies alsof je er zelf deel van uitmaakt… On-uitwisbaarder had ik het niet gezegd kunnen hebben. Zelfs Boticelli, de engelachtige, niet. Al beschikte die over een kleurenpalet die slechts de Goden ten dienste staat.

    Digitalia


    11-11-2020, 21:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500391 DEZE WOENBSDAG 11 NOVEMBER DOORBRAAK OVE HHET BLAUW ZIEN VAN DE BEUZEN IN DE VS

    .

    WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    AMERIKA WORDT NA TRUMP DUS ZO’N SOORT KLOTELAND ALS COBURGIA. RAAR, HÉ, MAAR NET ALS IN COBRGIA KAN 2024 OOK DAAR EEN WONDERJAAR WORDEN VOOR VROIJHEID EN GELIJKHEID…

    *

    LOOPT DE AMERIKAANSE BEURS EEN BLAUWTJE?

    Joe Biden

    foto: ©Wikimedia Commons/Gage Skidmore

    Amerika zijn de afgelopen vier jaar niet onopgemerkt voorbijgegaan. Naast een politieke en sociale impact, zorgde de handelsoorlog tussen de VS en China voor een dieptepunt op economische vlak. Op 7 november vernamen we van verschillende Amerikaanse persbureaus en tv-zenders dat Joe Biden vanaf die dag tot en met 20 januari 2021 aangesproken mag worden als ‘President-elect’.

    Bidens beleids-intenties, die verschillend zijn van die van huidig president Donald Trump, kunnen voor een verschuiving van het economisch landschap zorgen. De Nasdaq en New York Stock Exchange zijn in ieder geval al voorbereid op de tumultueuze periode die hen de komende maanden te wachten staat. Wat kunnen wij op economisch vlak nu precies verwachten onder Biden?

    Hogere belastingen, sterkere munt

    De democraat Joe Biden is socialistischer dan Trump. Dat zal te voelen zijn in de personenbelasting, die anders én zwaarder wordt. Het is Bidens prioriteit op fiscaal vlak om Trumps eerdere belastingverlagingen ongedaan te maken. De lagere belastingvoet van de laatste jaren heeft vele Amerikanen wat meer ademruimte gegeven, wat zeker welkom was in deze moeilijke coronatijden.

    Het terugdraaien van deze belastingverlagingen is niet de enige verandering die Biden wil doorvoeren. Naast de zwaardere belastingvoet, wil de nieuwe president ook ‘grootverdieners’ harder belasten.

    via de populaire oplossing van geld bij te drukken

    Desalniettemin is het van vitaal belang voor de positie van de dollar om de belasting-inkomsten en de overheidsuitgaven in evenwicht te houden. Een project waar Trump niet in slaagde en wat onder hem dan ook tot een begrotingstekort heeft geleid. Een begrotingstekort dat via de populaire oplossing van geld bij te drukken opgelost werd, zorgde voor de devaluatie van de dollar. Bidens strakkere begroting met zwaardere belastingen zal gevoeld worden door de Amerikanen maar zal hun dollar-euro notering op lange termijn wel goeddoen.

    Het blijven natuurlijke barre tijden voor het gemiddelde Amerikaanse gezin. Daar speelde de empathische Biden handig op in. De werkloosheidsgraad, die in april nog op bijna vijftien procent lag, bedraagt op dit moment acht procent. Bij zo’n hoge werkloosheidsgraad is de belofte om het minimuminkomen te verhogen, welkom voor velen.

    America First, the world second

    Trump besliste in juli nog om zijn ‘Buy American’ politiek extra in de verf te zetten door Kodak als strategische pion uit te spelen. Hij keurde toen lichtzinnig een miljoenenlening goed op voorwaarde dat het bedrijf zich zou heruitvinden in de farmaceutische industrie. Plannen die even snel werden gemaakt als opgedoekt. Trump ging zelfs nog een stap verder met naast de Buy American ook nog de Hire American politiek. Behalve het bedrijf moest ook de fabricage in handen zijn van rasechte Amerikanen.

    De handelsoorlog met China is nog maar het topje van de ijsberg.

    Dit heeft zijn welgekende gevolgen gehad op internationaal handelsniveau. De handelsoorlog met China is nog maar het topje van de ijsberg. Ook Biden is een grote voorstander van het gebruik van Amerikaanse producten. Hij wil hun aankoop zo veel als mogelijk promoten, maar zet niet in op ‘Hire American’. Op dit vlak wordt er van de diplomatische Biden stabiliteit verwacht. Zo zou hij ook in China de gemoederen moeten kunnen bedaren.

    Geen blauwe, geen rode maar een groene flow

    Bedrijven die inzetten op hernieuwbare energie worden zeer gewaardeerd. De opmars van Tesla de afgelopen maanden is daarvan het levende bewijs. Ook andere, groener getinte aandelen zoals Nikola en Nio scoren zeer goed op de Nasdaq. Eén van Bidens voornaamste beleidspunten was dan ook het meer inzetten op groene energie. De nieuw verkozen democratische president belooft meer groenere investeringen en steun voor bedrijven die duurzaam denken.

    dat de groene trend op de beurs zichtbaar zal blijven

    We kunnen dus verwachten dat de groene trend op de beurs zichtbaar zal blijven. Nu Biden het gehaald heeft komen de olie- en gasindustrieën, die nog floreerden onder Trump, wel in zwaar weer terecht. Dit laatste in de veronderstelling dat de uitslag van de herverkiezingen van de Senaat op 5 januari Biden geen al te grote tegenwind zal bezorgen.

    Andere sectoren die onder Biden op de beurs zullen heropleven, in geval van windstilte in de senaat, zijn onder andere marihuana-aandelen. In verschillende staten werd er de afgelopen dagen beslist tot de mindere of meerdere decriminalisering van drugs. De staat Oregon ging daarin zelfs zover om voor harddrugs alleen nog de productie en verkoop te bestraffen.

    De Tech-industrie zal zijn adem nog inhouden tot en met 5 januari. Zij kan immers als grote verliezer uit de bus komen als ook de Senaat een democratische overwinning behaalt voor de laatste zetels. De geplande hogere belastingen volgend uit Bidens beleid zullen vooral in deze sector voelbaar zijn.

    Aandeelhouders in de gezondheidszorg mogen dan weer opgelucht ademhalen. In het geval dat Trump aan de macht was gebleven, had men deze aandelen afgestoten. De republikein zou bij een tweede ambtstermijn zeker hebben geprobeerd om de Obamacare nog verder af te zwakken.

    Bidens triomf, Europese triomf?

    Op 5 januari weten we welke partij in de Senaat de laatste twee zetels toegewezen krijgt. De partij die deze zetels op haar naam mag zetten, heeft een grote invloed op de agenda van de Senaat. Ze kan het Biden dan knap lastig maken om zijn beloftes uit te voeren. De strijd in Amerika is nog lang niet gestreden. Net zoals met het aantal kiesmannen, zal ook in de Senaat de overwinning nipt worden. Belangrijk gegeven, want ze zal de richting uitzetten waarin Amerika de komende vier jaar zal zeilen.

    Als deze uitslag een republikeinse muur betekent, kunnen Bidens beleids-intenties al snel loze beloftes worden. Europa en de rest van de wereld blijven deze verkiezingen op de voet volgen

    Wout Vandecruys

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Ja, na de euforie als resultaat na die weken- ja, -maanden lange ophitserij van de gemoedeen in de media, komt nu de ontnuchtering. Nqa de roes, de droes.

    Wat na 5 januari, als Sleepy Joe in zijn eigen Senaat met de kop tegen de muur loopt? Trump verloren? M’n voeten, Gérard!!!

    Wedden, dart net zoals met de terug tredende Britten uit de EU, het weer de hardwerkende Vlaming zal zijn die het zwarte schaap zullen worden? Onze bloeiende handel met die van de Overkaknt zowel de Verre als de Nabijje buren zal een van de eersen zijn die moeten inleveren.

    En als in de VS de belastingen omhoofg moeten, zoceel te meer dus ook bij ons. Hoe Groener!!! hoe lager de pensioenen zn hoe ‘donkerder’ de samenleving wordt.

    Gelukkig is er uitzicht….in zicht…

    Digitalia




    11-11-2020, 19:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500390 DEZE WOENBSDAG 11 NOVEMBER HOE HET ‘EIGEN BPML EERST’ WETENSCHAPPELIJK IN ET ZONNEETJE WORDT GEZET

    WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    DE WETENSCHAPPELIJKE REDENEN WAAROM ‘DONKEREN’ IN DIT KLOTELAND VOORRANG KREGEN OP HET EIGEN VOLK

    *

    DR. JAN VAN DE BEEK LAAT ZIJN EXPERTISE LOS OP HET RAPPORT OVER DE ECONOMISCHE IMPACT VAN IMMIGRATIE IN BELGIË VAN DE NATIONALE BANK.

    foto: ©Pixabay / Uliana Pinto

    Jan van de Beek: ‘NBB presenteert resultaten onprofessioneel en misleidend positief’

    Politici hier lijken niet te wíllen weten wat netto-kost van migratie is

    Interview - 11/11/2020 Winny Matheeussen - Leestijd 7 minuten

    -

    Dr. Jan van de Beek is een Nederlands wiskundige en cultureel antropoloog. Hij studeerde af op een proefschrift over de kosten en baten van migratie in Nederland. Momenteel werkt hij aan een uitgebreid en gedetailleerd rapport dat in januari moet uitkomen. Hij is dus zeer beslagen in de materie en kan gelijkaardige rapporten goed analyseren. Bij het aanschouwen van het rapport over de economische impact van de immigratie van de Nationale Bank van België (NBB) moest hij even de wenkbrauwen fronsen.

    Verschil in leeftijds-opbouw

    Dr. Jan van de Beek: ‘Het eerste wat me opviel was dat ze stellen dat de tweede generatie meer oplevert dan de autochtonen. Ze zeggen er wel bij dat dit komt doordat de leeftijdsopbouw verschillend is. Indien je het zo formuleert is dat wel waar. Daar staat dus geen leugen. Maar je krijgt wel een zwaar vertekend beeld. Je weet ook dat de kranten dit soort uitspraken gaan uitlichten. Je krijgt zo dus een vertekend beeld en dat vind ik best wel kwalijk. Dat mag je de journalisten misschien niet euvel duiden, maar ze zouden toch hun werk iets grondiger kunnen doen, ook al gaat het om een complexe materie.’

    ‘Die uitspraak over de tweede generatie is gebaseerd op een momentopname’, constateert van de Beek. ‘De standaard manier om zo een vertekend beeld te voorkomen is internationaal erkend en werkt met generatie rekening. Je maakt een profiel voor alle leeftijds-categorieën, met in-acht-name van de sterftekansen. Zo tracht je te achterhalen wat iemand per levensjaar gaat opleveren en kosten aan de schatkist. Die grafieken zijn ook terug te vinden in het rapport en dat betekent dat de mensen van de NBB de data hebben om deze methode uit te voeren. Ze bespreken die methode zelfs, maar passen haar niet toe, vanwege te grote onzekerheden rond benodigde aannames over bijvoorbeeld de rekenrente.’

    Je krijgt met die generatie rekening benadering namelijk wél een goed beeld over de onderlinge verschillen en verhoudingen

    ‘Die onzekerheden zijn er inderdaad, maar die zijn verre te verkiezen boven de omkering van feiten die je uit de huidige NBB-presentatie kunt afleiden. Je krijgt met die generatie rekening benadering namelijk wél een goed beeld over de onderlinge verschillen en verhoudingen tussen groepen.’

    Verschil van € 150 000 tot € 200 000

    Van de Beek ging met het materiaal uit het rapport aan de slag en maakte gebruik van de internationaal aanvaarde methode. ‘Op die manier krijg je een aardige inschatting van wat die tweede generatie gaat kosten over het leven. Dan zie je dat het over een fors bedrag gaat: bij de tweede generatie kom je uit op een bedrag van € 229.560 als nettokost, terwijl de autochtonen uitkomen op € 12.201. Dat is een verschil van € 217 359 en dat is tegengesteld aan wat de NBB laat uitschijnen in haar woorden.’

    ‘Nu is het bij generatie rekening gebruikelijk om de bedragen contant te maken tegen een bepaalde reken rente. Wanneer je dat doet tegen één percent, kom je uiteindelijk uit op een verschil van € 146 447, hetgeen nog steeds een fors verschil is.’

    Niet-EU-migratie op één hoop

    Volgens van de Beek zitten er nog addertjes onder het gras. ‘Ik wil ook even kwijt dat me opvalt dat alle migratie van buiten de EU op één hoop wordt gegooid, ondanks het feit dat dit over een zeer diverse groep gaat. Je hebt namelijk een groot verschil tussen migranten. Landen met een grotere welvaart en goede opleidings-mogelijkheden, zoals de VS, Japan, Indië of Korea, leveren totaal andere profielen aan dan landen uit Noord- en Sub-Sahara-Afrika of het Midden-Oosten. Wanneer je die groepen uiteen trekt, kom je op nog veel grotere — soms echt rampzalige — verschillen uit.’

    Ze presenteert de resultaten onprofessioneel en misleidend positief

    ‘Maar los daarvan kan ik niet anders dan concluderen dat de NBB beschikt over alle data en kennis om een generatie-rekening te presenteren naar internationale wetenschappelijke standaarden, maar dat ze dit verzuimt te doen. Ze presenteert de resultaten onprofessioneel en misleidend positief.’

    Waarom deze misleidende resultaten?

    ‘Ik heb vragen bij het waarom van deze presentatie’, vervolgt van de Beek. ‘Ik kan niet in het hoofd kijken van de mensen bij de NBB, maar ik ben tijdens het maken van mijn proefschrift wel op een aantal factoren gestoten die bepalend zijn bij de redactie van rapporten over deze gevoelige materie. De moeilijkheid bij het onderzoeken van kosten en baten van immigratie zit hem niet alleen in de rekensommen an sich, maar ook in de politieke en normatieve belem-meringen. Wat ik tijdens mijn werk in Nederland mocht constateren was dat er steeds “moral reading” optreedt. Men beoordeelt de kennis dan niet op het waarheids-gehalte, maar op de mogelijke politieke, morele en sociale gevolgen.’

    Drie argumenten ontkracht

     

    In het proefschrift van van de Beek komen drie normatieve argumenten naar boven. ‘Je mag geen financiële waarde op de mens kleven, je mag niet doen aan “victim blaming” en je mag extreemrechts niet in de kaart spelen. Het eerste argument slaat eigenlijk nergens op. We doen dit namelijk de hele tijd. Gezondheids-economen berekenen de waarde van mensen om een optimale besteding van de gezondheidsbudgetten uit te dokteren. Verkeers-veiligheids deskundigen doen iets gelijkaardigs. Je plaatst niet overal vangrails, maar enkel daar waar die een bepaald resultaat gaan opleveren, bijvoorbeeld.’

    ‘Bij het tweede argument ga je ervan uit dat de migrant een slachtoffer is. Meer bepaald een slachtoffer van discriminatie. Het is echter door dit soort onderzoek neutraal en objectief te voeren dat je een inkijk krijgt in de achtergronden van discriminatie. Je komt dan bijvoorbeeld uit bij verschillen in opleidingsniveau. Met die resultaten kan je dan aan de slag om een beleid te voeren dat gericht op verbetering inzet.’

    ‘Het derde argument snijdt evenmin hout, naar mijn mening. Het is net door dit soort informatie achter te houden en te negeren dat je economische onderklassen creëert die steeds meer gelijk vallen met etnische en religieuze breuklijnen. Ik denk dat wanneer je — zoals bij klassieke migratielanden — het nationaal belang laat prevaleren, je extreemrechts net minder in de kaart speelt. Wanneer je dat niet doet creëer je etnische onderklassen en wakker je etnische tegenstellingen aan. Je krijgt dus een pervers omgekeerd effect.’

    Nationaal belang laten prevaleren

     

    Van de Beek wijst op de taboes die bij ons leven, en het verschil met klassieke immigratielanden. ‘In landen waar men een traditie heeft van immigratie, zie je dat dit helemaal anders aangepakt wordt. Ik verwijs dan graag naar Canada, de VS, Australië, maar ook wel Zwitserland, Koeweit of Israël. Daar bekijkt men migratie als een kans en niet als iets dat hen overkomt en dat ze dan moeten trachten te kanaliseren. Ze gaan daar eerder taboeloos aan de slag met dit soort informatie en richten hun beleid daarop. Ook hebben ze geen schroom om het algemeen nationaal belang voorop te stellen en krijgen zo een beter gecontroleerde instroom die goed is afgestemd op hun eigen noden. Ze sturen aan op goede arbeidsmarkt-prestaties en deelname. Daarvoor is de economische kennis die je uit onze studies kan puren, onontbeerlijk.’

    Bij ons moet ik concluderen dat de politici liever niet weten wat de nettokosten zijn van immigratie

    ‘Bij ons moet ik concluderen dat de politici liever niet weten wat de nettokosten zijn van immigratie. De internationale verdragen zorgen ervoor dat het sturen van migratie komt met een hoge politieke en diplomatieke kost.’

    Brandend huis

    Van de Beek stelt dat de nettokost van migratie altijd vasthangt aan ons socialezekerheidssysteem. Dat verliezen politici uit het oog. ‘Onze sociale zekerheid is gebaseerd op het verzekeringsprincipe. Dat werkt natuurlijk met uitsluiting: je kan geen brandend huis verzekeren tegen brand. Wij hebben dat principe helemaal uit het oog verloren. We laten ongeselecteerd mensen binnen die enkel terugvallen op ons sociaal verzekeringssysteem zonder bij te dragen. Daardoor ondermijnen we ons systeem en wordt het van binnenuit uitgehold.’

    *

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Moet ik toch even laten bezinken. Wa denken jullie? Waarom een geleerde bol van boven de Moerdijk het beter mag uitleggen, dan inde Bewaarschool; waar we allemaal geleerd hebben dat 2 + 2 = 4????

    Het is nu vooral goed uitkijken naar de UITERSTEN van de de respectievelijke standpunten die nu weer de ronde zullen doen. Tot onze oren erdoor zullen beginnen tuiten. Eerste een te echrte uitletg: ja, het kost wel wat ‘money’ die we niet hebben, maar het is goed voor de Nieuwe Wreld Orde van de zaligmakende Globalisatie à la Marx. Allen müssen wir Bruder werden. Eerst de Nazi’s met de hen eigen Nieuwe Orde, nu weer de Nieuwe Wereld Orde.

    Deze trend is zowat het Einde en het Begin van elke kleurenpartij in Coburgia. Moest er een ergere soort bestaan, ze zouden om prijs voor lppên om hen de kop af te bijten…

    En dan is er de REDELIJLIJKLJEID, het Gezind Verstand en ook ’n heel klein beetje de Christelijke naastenliefde…

    Kortom, eindelijk begint het mij te dagen, waarom men in dit kloteland liever de miserie zoekt, dan de eigen Vlaamse mensen, na bijna 200 jaar onderdrukking, tot de hen door geboorte toekomende rangorde toe te laten. Gewoon het rekensommetje op basis van de getalssterkte Vl/Fr. Democratischer kan tocjh niet? Maar ja, waar moet het dan heen met de Francofone hoogmoedswaan naar toe      ?

    Besluit. Moest alles normaal gaan, dan hadeden we nu een Regering met een 8/10 Vlaamse Regering. Mark my words: 2024 nadert rap. Ieder uur een stap, hoe klein ook, dichter…

    Digitalia



    11-11-2020, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500388 DEZE WOENBSDAG 11 NOVEMBER ALMACI V-DAY BIJJ TSCHELDT

    +

    .

    WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    BELEVEN WE NU DE ‘FALL OUT’, THE ‘LOCKDOWN’ OF DE HELLVAART RECHT IN DE ARMEN VAN ONS ALLER RODE BROEFGEERS TEGEN HEUG EN MEUG?

    *

    VIVALDI TREKT TEN STRIJDE TEGEN MODALE BURGER

    De Gevallen Engelen van de Wanstaltigheid

    Allereerst onze welgemeende en diepe verontschuldigingen aan de barokcomponist die ons zoveel moois heeft nagelaten. Als deze regering, die de onze niet is, iets niet verdient, dan is het wel vergeleken te worden met deze Italiaanse prins van de schoonheid. Eerder past een vergelijking met de gevallen engel van de wanstaltigheid!

    Dit hoopje bijeengeveegd hellepuin uit de politieke Tartaros, dat altijd één satansoog gericht houdt op een somptueus en solied vast salaris, heeft het namelijk op U gemunt, beste lezer. U, die dagelijks de eindjes aan mekaar probeert te knopen in een wereld van gemaskeerde lockdowns en mensonterende dictaten van bloed-virologen. Deze bijeengeharkte regering van verliezers en andere dwazen weet beter dan een vampier hoe uw geldelijke haarvaten met de tanden open te rijten!

     

    Ze slapen er ’s nachts niet van, zegt Vandenbroucke. Dat nemen wij aan: vampiers slapen ’s nachts nooit! Altijd belust als ze zijn op het inhoud van uw geldbuidel. Ditmaal in de vorm van boetes …

    Het Onderste uit de Kan

    In Kortrijk werden vijf nietsvermoedende studenten die een broodje zaten te eten op de Grote Markt elk beboet met 250 € (totaal: 1.250 €) omdat ze maar met z’n vieren mochten zijn. Terloops wordt in casu door het stadsbestuur nog vermeld dat besloten werd voor “alle” inbreuken de maximumstraf aan te rekenen. Waarom heb je dan in godsnaam nog een minimumstraf nodig? In Brugge werd een cafébaas (vóór de totale lockdown) bedankt met een boete van 750 €, niet omdat zijn zaak nog open was, maar omdat zijn licht nog brandde. Opkuisen en alles netjes houden? Hoeft niet meer, de voedselinspectie doet de rest wel. In Gent slaagden lijzige champetters erin om op drie dagen tijd 194 coronapv’s uit te schrijven, goed voor 19.000 € aan onmiddellijke inningen. In augustus kwam de Antwerpse procureur al zo fier als een gieter verklappen dat hij de schatkist 2,3 miljoen € (9.000 boetes) rijker had gemaakt.

    De werkende mens wordt het leven dubbelzuur gemaakt door fluo flikken, smoezelige smerissen en wankele wouten die – als voorhoede van een laaghartig landsbestuur en schuilend achter een autistische toepassing van de letter van de wet – de laatste kruimels uit de reeds belabberde beurzen van de zwoegende bevolkingshelft komen graaien via compleet onevenredige boetes en in naam van een zelfverklaarde zedelijkheid en een mistige moraliteit. Antwerpse bestuurlijke corona-onkunde heeft bovendien de zondagse vogelenmarkt helemaal kapot georganiseerd zodat menig marktkramer thans verplicht wordt een bijbaan te nemen. De schoenmaker, beenhouwer of delicatessenzaak om de hoek – om van de cafébaas en restaurateur nog maar te zwijgen – worden maatregelen opgelegd die pakken erger zijn dan tijdens de lente-lockdown. Lockdown – de hippe, Engelse variant van “noodvergrendeling”, die alles wat verteerbaarder moet maken – mag echter zó niet meer heten omdat dan een vergoeding moet betaald worden aan de gedupeerden … uit een lege staatskas die diezelfde gedupeerden eerst zullen moeten vullen.

    Stedelijke “Woestenij”

    Ondertussen zitten duizenden leerlingen voor minstens 10 dagen thuis in plaats van op school omdat ze, in het allerslechtste geval, asymptomatisch zijn en dus niet meer getest worden vanwege een gebrek aan testcapaciteit (na 8 maanden coronahype!). Steden verloederen verder in sneltreinvaart omdat van de economische luwte gebruik wordt gemaakt om de stad, in even snelle vaart, op te zadelen met een heraanleg, die bewoner noch forens begeert maar slechts de toerist of goudzoeker dient.

    Wie in Brussel-Noord rondloopt, vraagt zich spontaan en terecht af of al die bijgetelde doden werkelijk aan corona, dan wel aan cholera zijn gestorven, zoals gebruikelijk wanneer je leeft op een mestvaalt. Gent heeft in corona zelfs de moeder aller uitvluchten gevonden om de groene stadsmoord te verbloemen en in de winkelbuurten van Antwerpen staat meer leeg dan er open is. De enigen die er nog rendabel draaien, zijn de producenten van de bordjes “Te Huur”.

     

    Wacht maar, de regerende “virolobeten” van het niet democratisch verkozen bestuur zullen, om U ter wille te zijn, nog eens gaan verstrengen, si. Van de regen regelrecht in de drop. Ter gelegenheid van de manifeste kleuter-communicatie over kusjes en knuffeltjes worden uiteraard de “moeilijk bereikbare groepen” – synoniem voor “moeilijk integreerbare onwilligen” – ontzien! Dat U, uw zaak of uw broodwinning in het hart geraakt worden, ligt aan Uzelf, beste lezer! U had in open lucht maar geen praatje moeten maken met uw buren of in diezelfde open lucht geen BBQ organiseren voor uw medebroeders in de corona-malaise. Dat heel Borgerhout, Molenbeek of de Rabot doet of de neus bloedt, mag dan weer niet gezegd worden, want dan komt tante Els van Unia U even van uw sokkel “keytsen”, als was ze zelf een man!

    “Moeilijk Bereikbare Groepen”

    Voor diegene die behoorlijk hun best doen, bestaat geen genade, al is het soms niet helemaal correct naar de luimige letter van de wel heel wispelturige wet en haar half-wekelijkse wijzigingen; voor zij die er van in den beginne en blijvend hun gat aan vegen, springt die pseudo-elite van jihadi-collaborateurs hoog, hoger, hoogst de lucht in, als hing hun eigen leven ervan af. Ach, wat hebben ze het toch moeilijk, meneer! Na meer dan 50 jaar op onze kosten aan deze kant van de Middellandse zee toevend, spreken ze nog geen gebenedijde syllabe Nederlands, weet U. De kanttekening dat in elk OCMW-kantoor en op vele stadsborden langs de straat de maatregelen in ongeveer alle talen van de wijde wereld en omstreken worden aangeplakt, zullen we wel maar weer inslikken.

    Op de 8ste verdieping van een uitgeleefd overheidsgebouw, waar geen doorsnee Vlaming ooit leven zou hebben vermoed, mogen geen twee weggepromoveerde ambtenaren de tijdelijke bevoegdheid hebben gekregen om welke geldelijke steun dan ook uit te keren of dagenlang zie je de “moeilijk bereikbaren” er massaal aanschuiven voor een paar duiten; geen curator van een failliete schoenenfabrikant mag in een achteraf-loods een schaars aangekondigde uitverkoop houden of diezelfde “moeilijk bereikbaren” hebben plaats onder hun uitgestrekte rokken tekort om alle dozen te verstoppen die ze, gevuld met leren luxeschoenen, op de kop hebben weten te tikken voor 10 €, om ze nadien via internet voor 50 € door te verkopen, maar van dwingende maatregelen zouden ze dan plots niet op de hoogte kunnen zijn? Ja, ja, en wij heten allemaal zwarte Piet, zeker!

    Onevenredigheid

    Maar de onevenredigheid gaat nog een heel stuk verder, beste lezer. Terwijl U knock-out wordt beboet voor een overtreding, waarvan U zelf niet eens besefte dat U ze beging, door flinke fluo’s die voor de gelegenheid hun arrogantie oppompten tot aan de rand van de onwelvoeglijkheid, laten hun collega’s in gevechtsuitrusting zich gewillig drie weken werkonbekwaam kloppen door BLM-crapuul en ander gespuis dat zich een van de pot gerukte ideologie in het holle hoofd heeft laten heien. PV’s mochten toen niet opgesteld worden.

    Terwijl U maar braaf betaalt om de boete niet nog eens te laten oplopen als U voor een gepolitiseerde politierechter moet verschijnen – zoals ooit het zoontje van Paula D’Hondt in Dendermonde (die benoemd werd omdat zijn moeder geen minister maar koninklijke commissaris voor de migranten mocht worden) of het vrouwtje van die Toscaanse Liberale “Klucht” die het zakkenvullen naar ongekende hoogten trok en een vrijgeleide kreeg van evenzeer gepolitiseerde logerechters in Gent – worden in dit land moordenaars, bijgestaan door even criminele advocaten die hun straffen kunnen vrijkopen, vrijgesproken op grond van procedurefouten; worden verkrachters vrijgelaten omdat verkrachting nu eenmaal een deel van hun cultuur zou zijn; mag een Atilliaanse drugsbaron met geladen en geseinde wapens in de koffer, van de politie gewoon doorrijden; worden door de wol geverfde provocateurs die in Puurs op een stille “stoet van verontwaardiging” inrijden, vrijgelaten omdat ze eerst zogezegd zelf belaagd zijn geworden. Een stoet die werd gevormd naar aanleiding van een vernederende aftuiging van een kind, nota bene! Witte marsen? Ze behoren definitief tot een andere tijd. Verontwaardiging over allochtone criminaliteit? Nee hoor, niet meer toegestaan!

    Probeer dat maar eens als blanke in uw eigen land! Een man uit Liedekerke die een zatte man van het negroïde type eerst drie rake klappen met een baseballknuppel moest geven vooraleer die met zijn pokende poten van ‘s mans vrouw wou blijven, riskeert 12 jaar cel. “Dergelijk gedrag kunnen wij niet tolereren”, sprak de volslagen wereldvreemde procureur dapper. Nee, hij had de politie moeten bellen en misschien tegelijkertijd een Seksuele Agressie Set (SAS) bestellen, of nog erger, dadelijk de wetsdokter moeten consulteren.

    Systeem

    Wie hier geen systeem achter ziet, mag na corona meteen een afspraak beleggen bij de oogarts! Het zootje ongeregeld – dat VivAldi heet – en zich tot de “regering van de laatste kans” heeft gebombardeerd, ligt intern derwijze met mekaar overhoop dat ze de platvloerse angstzaaierij omtrent corona als externe vijand behoeven om overeen te komen, al wordt de rest van het land op economisch en sociaal gebied daardoor volledig geruïneerd. Hier is geen sprake van een lockdown, maar van een maatschappelijke fall-out!

    Bovendien heeft de zwijnenpan De Croo I, als een kluit gefrustreerde half en niet-verkozen verliezers, de Wet- en Beliardstraat ingenomen en brengt nu de kanonnen – van administratie tot justitie en politie – in stelling tegen de eigen burgers, met het allochtone grondsop als stoot-troepen! Als in Parijs een leraar onthoofd wordt, vinden de grijze wolven van Groen het niet eens nodig hun medeleven te betuigen en de terroristische aanslag te veroordelen. “Het was me niet gevraagd”, verdedigde het liefje van Erdogan, Meyrem Almaci, zich misplaatst kwetsend. Alsof zij ooit verlegen heeft gezeten voor een reactie die haar niet gevraagd werd!

    Zij zit nu mee aan de knoppen, en de rest van de bende medeplichtigen ziet daar klaarblijkelijk geen graten in. Maar vergeet toch nooit, lieve lezer, dat het diezelfde grijze wolven van Groen zijn die nog geen anderhalf jaar geleden naar de stembus trokken met een plan om uw bibliotheek murw te belasten. Wie weet dat de hele moslimcultuur in 14 eeuwen evenveel boeken bijeen heeft geschreven als er op één jaar tijd in Frankrijk worden uitgegeven, schrikt van niks meer op. Afgezien van de Koran staan er bij Almaci – en bij uitbreiding bij de ganse VivAldi-kliek – slechts 2 in het rek: “1984” en “Animal Farm”. En ze worden daar niet gelezen als waarschuwing, maar eerder als handleiding. Duivelser wordt het niet!

    Spietse De Vleeschouwer

    *

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    *

    Hier op dot logboek der dagen werd het reeds diverse keren herhaal: Adinda’s vader toendertijd had een buffel. Maar nier zo maar een buffel, maar een buffel zonder dewelke hij en zijn gezin de volgende dag dood zou zijn van honger. Die buffel namelijk was een waterbuffel die stapvoets en hoofdschuddend de grod omploegde waar op de nodige rijst zou worden geteeld die de hele dessa zou in leven houden. Maar de Nederlands-Indische Vivaldi Regering van toen wilde het land ‘omvomken’ den diende daartoe alle beschikbare middelen te mobiliseren. Een tweede poging voor de invoering van een soort ‘Rijken Taks’ immers zag er maar beroerd uit, en om zichzelf in her zadel te houden, moesten alle burerlijke buffels van het land worden ingeleverd….

    Eduaed Dowes Dekker, alias MULRTATULI was er echt niet goed van, toen die met dat verhaal in het Moederland uitpakte. Staats-Onvriendelijk klonk het en hij werd aan de kant gezet. Collaborateurs bij de Jihadisten, no problerm, daar leven we van, maar de Uniraire Staat bgedrfeigen? Ça jamais dela vie.

    -

    Sander, Sanderke toch! Encore si jeune et déjà si corrimpu En gij die uit zo’n Orangisten traditie stamt, zoals Uwen père altijd zo graag mee heeft gestoeft – hij keurde ooit nog de mannelijkheid goed van de eerstgeboren erfprins - wa doede gij nu?

    Broeksèl, jong, da’s ’n hellegat. SRAY AWAY FRON THERE en kom liever terug naar Wichelbeke onder de kerktoren. Zodat joen stokoeden père op joen an steunen om te paard te stigen, zonder daarvoor ‘n trapleerker vandoen te hebben.

    Do you snapp the picture?

    Ga liever eens neuzen bij    ADEIAAN BROUWER, de jonge zorgeloze kunstschilder ut joen eigen steke… Daar i slevensgenit voor tien te vinden. En – niet te vergeten- het is er voor de voor niets.

     Digitalia

    11-11-2020, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500389 DEZE WOENBSDAG 11 NOVEMBER WITWASSERS OF KAZAKDRAAIENS

    .

    WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EEN TERUGBLIK OP EEN VRUCHTBARE POLITIEKE LOOPBAAN IN COBURGIA TOEVALLIG OP DE DAG DAT DE BOEKEN OPENGAAN OVER INTERNATIONALE WITWASSERIJ VAN HOOFDZAKELIJK GANGSTER FOPRTUINEN

    Sinte Maartens avond de torre gaat mee naar Gent

    En als m’n Moeder kooeken bakt ’k zitte zo geern omtrent.

    Stookt vier, blokt vier

    Sinte Maarten, kom alhier

    Om j’ ê bitje te warmen…

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

             DE ROUTE VAN EEN CARRIÈREMAN

       Onze nieuwste minister van Just is just, Vincent Van Quickenborne (‘Quicky’ voor de kenners) heeft er al een heel gevarieerde route op zitten. Hij begon zijn politieke carrière aan de zijde van niemand minder dan Bert Anciaux (ook wel eens ‘Ansjofis’ genoemd, zoon van). Dat was bij ID 21, de linkervleugel van de Volksunie, zeg maar. Na de splitsing van die Volksunie volgde hij Bertje naar diens nieuwste creatie Spirit om tenslotte in 2002 over te stappen naar de VLD. Quicky werd toen liberaal, terwijl Ansjofis consequent socialist bleef.

       Zoals bekend, stond Quicky achter de keuze van Egbert Lachaert als nieuwe voorzitter van de Open VLD, die toen niet wilde weten van Paarsgroen, waar ex-voorzitster Gwendolientje wél voor was. Net als Lachaert keerde hij vervolgens kazak en keurde hij diens samenstelling van uitgerekend hetzelfde Paarsgroen waar hij vroeger tegen was, mee goed. Als beloning kreeg hij nu de post van federaal minister én vicepremier in de centrumlinkse regering Decroo. Dus, van links naar centrumrechts en dan weer naar centrumlinks.

       Voor wie daar problemen mee zou hebben, verwijs ik naar het versje van Toon Hermans in mijn blog van 9 dezer.

    *

    1 OP 5 FINANCIËLE INSTELLINGEN IN BELGIË VORMT ‘HOOG RISICO’ VOOR WITWASSEN

    Vandaag om 06:00

    Bijna één op de vijf financiële instellingen in ons land krijgt van de Nationale Bank van België een ‘hoog risicoprofiel’ in de strijd tegen het witwassen. Dat heeft de Nationale Bank onthuld naar aanleiding van ons onderzoek naar de FinCEN Files.

    Al eerder dit jaar, tijdens ons onderzoek naar de gelekte FinCEN Files, die blootlegden hoe miljarden euro’s aan verdachte geldstromen blijven stromen via de banken, ook in België, vroegen we de Nationale Bank van België hoeveel banken en andere financiële instellingen in ons land een ‘hoog risico’ vormen voor witwaspraktijken. De Nationale Bank van België controleert 231 financiële instellingen in ons land, onder andere 85 banken en 42 levenszekeringsondernemingen. Op basis van de controleresultaten deelt de Nationale Bank die financiële instellingen op in vier risicoprofielen: high, medium high, medium low of low risk. Maar de Nationale Bank weigerde tijdens ons FinCEN Files-onderzoek prijs te geven hoeveel instellingen een hoog risico vormen.

    Dinsdag heeft de Nationale Bank in de Kamercommissie Financiën die cijfers wel prijsgegeven tijdens de hoorzittingen over de FinCEN Files. ‘18 procent van de financiële instellingen in ons land krijgt een ‘high’ risicoprofiel van de Nationale Bank. 22 procent zit in de categorie ‘medium high’, 40 procent ‘medium low’ en 18 procent ‘low’’, onthulde Nationale Bank-directeur Jean Hilgers. ‘Maar het feit dat we spreken van een ‘hoog risico’ wil absoluut niet zeggen dat de hele instelling een hoog risico vormt, ze kan zo’n profiel al krijgen als een deel van de activiteiten een hoog risico vormt. Bijvoorbeeld de private banking kan een hoog risico vormen.’

    Sanctie commissie

    Bitterweinig banken in ons land kregen al een sanctie opgelegd omdat ze tekortschoten in de strijd tegen witwassen. Sinds 2013 zijn er nog maar 4 administratieve sancties (tussen de 50.000 en de 350.000 euro) en 3 minnelijke schikkingen opgelegd aan banken die in de fout gingen, naast 5 dossiers die zijn geklasseerd bij gebrek aan bewijslast. ‘Bij die 4 veroordelingen had het directiecomité wel een hogere boete gevraagd en een nominatieve bekendmaking van de sancties, maar de onafhankelijke Sanctiecommissie besliste er anders over’, vertelde NBB-directeur Hilgers.

    ‘Wij staan open voor een debat om het sanctiesysteem te hervormen. Ik geef rustig toe dat we qua sanctieprocedure nog niet op kruissnelheid zijn geraakt en dat we dat verder moeten ontplooien. Al is het ook een bewust beleid van de Nationale Bank om punctuele tekortkomingen niet telkens te bestraffen.’

    Lars Bové

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Geschrijf over Quickie, kazakdraaierij en witwas ping-ping in één adem, is dat nu opzet of toeval?

    Is dat nu het werk van de (geld)duivel of is het eerder een keuteltje van de overvliegende H. Geest-duif op de kop van onze Kortrijkse Nationale Minister met zonder Financiën?

    Op het toppelke van de Macht valt er namelijk veel – onbetaalbare want top-secrete kennis te vergaren… Wetende dat ons Vin-CRNTJE niet van de domsten is, moet dat voldoende zijn om met tijd en boterhammen een onuitputtelijk familie-fortuin op te bouwen.

    Mijn gewezen vaderstad Ieper had ooit een Bels Minister Vanden Pereboom. En neen, veel vruchten heeft die nooit nagelaten. Gaat KORT RIJK maar ondertussen al lang weer arm, dat record nu verbeteren? Aan de vruchten kent men den boom….

    Niet te vergeten….Het verschil tussen kazakdraaierij en zwartzakkerij is flinterdun.. Soms vliegt men in Coburgia voor veel minder in de doos…

    Veel uitleg daarover aan het papier toevertrouwen echter is delicaat want een grijze kat met de bek vol gevangen muizen, heeft daarnaast ook nog vier klauwende leeuwenpoten met wel honderd vliem-sherpe nagels.

    Hopelijk vallen er binnenkort voor onze Kortrijkse medeburgers hier en daar toch nog – kwiek en snel - wat kruimels van tafel?

    Digitalia

    11-11-2020, 11:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE NIET AAN EEN ANDER WAT JE NIET WILT DAT HET JE ZELF OVERKOMT. KOMT DEZE KEER NIET VAN MARX EN IS DUS NIET GOED

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN TWEEDE HUID

    DINSDAG 10 NOVEMBER 2020

     

    INHOUD

    DOE NIET AAN EEN ANDER WAT JE NIET WILT DAT HET JE ZELF OVERKOMT. KOMT DEZE KEER NIET VAN MARX EN IS DUS NIET GOED

    *

    *

    CHRISTIAN DROSTEN, DUITSLANDS BEROEMDSTE VIROLOOG, PLEIT VOOR MEER VERANTWOORDELIJKHEIDSZIN VAN DE BURGERS IN DE STRIJD TEGEN COVID-19.

    *

    Viroloog roept op tot transparant communiceren

    Dirk Rochtus - 10/11/2020

    Christian Drosten spitste zich in zijn online Schiller-redevoering toe op vrijheid en verantwoordelijkheid als kernbegrippen in het denken van Schiller.

    foto: ©BelgaImage / AFP / Markus Schreiber

    ‘Het is de plicht, die uit de vrijheid groeit’, zo parafraseerde Christian Drosten, Duitslands toonaangevende viroloog in de strijd tegen covid-19, de beroemde woorden van Friedrich Schiller: ‘Es ist die Schönheit, die aus der Freiheit wächst’. Dit jaar was het de beurt aan de directeur van het ‘Institut für Virologie’ van het Universitair Ziekenhuis Charité in Berlijn om een redevoering te houden naar aanleiding van de geboortedag van Schiller (°10 november 1759). Vorig jaar had de groene politicus Cem Özdemir het over ‘vrijheid en democratie in het spoor van Schiller’ (zie artikel Doorbraak). Drosten, een van de ontdekkers van het SARS-coronavirus, spitste zich in zijn online redevoering — daar zat corona uiteraard voor tussen — toe op vrijheid en verantwoordelijkheid als kernbegrippen in het denken van Schiller.

    Niemands dienaar

    Drosten begon — zoals het betaamt voor wie de prestigieuze ‘Schillerrede’ houdt — over datgene wat hij met de grote dichter uit Marbach (Baden-Württemberg) gemeen heeft: de studie van de geneeskunde. Maar geen van beiden, zo Drosten, hebben we geneeskunde praktisch uitgeoefend: ‘Hem (Schiller, nvdr) trok de literatuur aan, mij het medisch onderzoek’.

    Als dichter streed Schiller voor de vrijheid. Denken we maar even aan de woorden die hij markies Posa in zijn Don Carlos laat richten aan de Spaanse koning: ‘Sire, geben Sie Gedankenfreiheit!’. Schiller zag zichzelf als een ‘Weltbürger, der keinem Fürsten dient‘, een wereldburger die geen enkele vorst dient.

    een wereldburger die in dienst staat van het vergaren van kennis

    Als een vrije en onafhankelijke vorser voelt Drosten zich in dit opzicht vertrouwd met Schiller. Ook de onderzoeker, de wetenschapper, is immers in de geest van de dichter ‘eine Art Weltbürger (…), der keinem Fürsten, sondern der Erkenntnis dient’, een wereldburger die in dienst staat van het vergaren van kennis. Vrijheid omvat voor Drosten drie dimensies.

    1) De vrijheid van de wetenschap zelf. Hij heeft er zelf voor gekozen wat hij wil onderzoeken. Niemand schrijft hem daarin iets voor.

    2) De methode, waarbij hij zich enkel van zijn eigen verstand bedient — hoe                  ‘Kantiaans’ klinkt dit niet! — en enkel de feiten verantwoording verschuldigd is.

    3) Het verstaanbaar en transparant communiceren van de onderzoeks-resultaten ten bate van de maatschappij.

    ‘Pandemische imperatief’

    De pandemie, zegt Drosten, is ‘kein unabwendbares Schicksal’, geen onafwendbaar lot. Hoe we haar in de greep krijgen, hangt af van ons persoonlijke gedrag. En daarvoor hebben we betrouwbare informatie nodig. En zo komt de bekende viroloog bij het tweede kernbegrip uit, dat van de verantwoordelijkheid. Hij herinnert eraan dat vrijheid voor Schiller niet losgekoppeld kon worden van de maatschappij. Daaruit leidt hij af dat de vrijheid slechts behouden kan worden wanneer ‘de mensen voor elkaar instaan en verantwoordelijk zijn voor elkaar’. Kort en bondig: ‘Hoe beter dat lukt, des te minder hebben we ingrepen van boven nodig.’

    Hoe meer onbedacht en egoïstisch ik handel, des te eerder moet de staat mijn vrijheid inperken

    Omgekeerd: ‘Hoe meer onbedacht en egoïstisch ik handel, des te eerder moet de staat mijn vrijheid inperken om de samenleving evenals het welzijn van de andere mensen werkzaam te beschermen.’ Weer gaat Drosten over tot een parafrase, deze keer van de filosoof Immanuel Kant. Die had de universele plicht zo in zijn beroemde ‘Kategorischer Imperativ’ gegoten: ‘Handle nur nach derjenigen Maxime, durch die du zugleich wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz [wet] werde.’ Drosten vraagt zich af of we in de strijd tegen het coronavirus misschien niet een ‘Pandemischer Imperativ‘ kunnen gebruiken. In de zin van ‘Handele in einer Pandemie stets so, als seist du selbst positiv getestet, und dein Gegenüber gehörte einer Risikogruppe an’ (‘handel in een pandemie altijd zo als was je zelf positief getest en jouw medemens zou tot een risicogroep behoren’)?

    Hard debat

    Drosten ziet het als wetenschapper als zijn taak om mensen te helpen om een antwoord op deze vraag te vinden. Hij moet de methoden van zijn vakgebied verklaren, feiten van fictie onderscheiden en onzin bij naam noemen. Daarbij stelt hij vast dat de bijdragen van de wetenschapper ook ‘deel van een ongemeend hard gevoerd debat’ gaan uitmaken. Dat ze ‘met betrekking tot hun politieke, sociale en persoonlijke uitwerkingen bediscussieerd en met hoge emotionaliteit geëvalueerd’ worden. In zijn communicatie krijgt de onderzoeker te maken met twee probleemgebieden: dat van de ‘bijzonderheden van de actuele ontwikkeling van de pandemie’ en dat van het ‘begrensde begrip van de publieke opinie voor het proces van het wetenschappelijke vergaren van kennis’.

    Koerscorrecties

    Mensen zijn zich er wat het eerste betreft niet van bewust, aldus Drosten, dat virussen het potentieel hebben om zich ‘exponentieel te vermenigvuldigen’. Vandaar dat ze maatregelen om dit ‘groeipotentieel’ te verhinderen vaak als ‘overdreven’ brandmerken. Veel mensen zouden dus sceptisch staan tegenover ‘verdere beperkende maatregelen’. En ze hebben het er nog moeilijker mee om terugblikkend ‘preventieve maatregelen’ te waarderen. Dus om te erkennen dat iets niet gebeurd is ‘omdat het met kracht inspanningen vermeden werd.’

    koerscorrecties zijn wel degelijk nodig waar het onderzoek nieuwe inzichten over het virus aan het licht brengt

    Wat het tweede probleemveld aangaat, merkt Drosten op dat het politieke handelen een heel andere logica dan het wetenschappelijk onderzoek volgt. Politici willen immers langdurige kadervoorwaarden scheppen, bang als ze zijn dat koerscorrecties als ‘teken van mislukking’ worden afgebrand. Maar die koerscorrecties zijn wel degelijk nodig waar het onderzoek nieuwe inzichten over het virus aan het licht brengt: ‘Gibt es etwas Neues, muss man seine Bewertung auch daran anpassen. So geht Wissenschaft nun einmal.’ (‘Is er iets nieuws, dan moet je je evaluatie daaraan ook aanpassen. Zo werkt wetenschap nu eenmaal’).

    Schiller met masker

    Drosten besluit zijn rede dan ook met het credo dat vrijheid, verantwoordelijkheid en communicatie samenvoegt ten dienste van de maatschappij: ‘Für die freie Wissenschaft ergibt sich also eine verantwortungsvolle Kommunikation als eine gesellschaftliche Verpflichtung.’ En daarom meent hij te weten wat Schiller zou doen, mocht hij vandaag leven: ‘Auch Friedrich Schiller würde Maske tragen.’

    *

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Mijn reactie op dergelijke duidelijke en beknopte niet te weerleggen standpunten? Dezelfde die ik als tegen mezelf al mijn hele leven laat horen. Nog opgestoek bij L’ Oncle Gaston’, d.i. Wijlen de onvergetelijke Gaston Martens uit Zulte, die van De Paradijsvogels

    .‘Que-ce que j’e Vous’..

    Dat is hetzelfde al een dankwoord van zevenendertig bladzijden lang.

    Maar wat au fond hebben we uiteindelijk vandaag op school geleerd? De bevestiging van het feit dat in onze samenleving het woord ‘respect’ langs dezelfde deur is buiten geeflikerd als langs waar de progressiviteit is binne gedraaid.

    Enfin: de verkeerd in toepassing gebrachte globalisatie van Doortrapt Lonks versus Kant , Schiller en nog zocveel anderen, teveel om op te noemen…

    Een goede samenvatting daarvan waren De Zeven Sacramenten, maar wie maalt daar nu o om? De syndicaten zijn tegen, en om ervoor in de bres te springen zijn er geen Pastoors meer.

    Digitalia




    10-11-2020, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500385 DEZE MAANDAG 9 NOVEMBEr DOOBRAAK (AMERIKAANSE SENAAT

    DINSDAG 10 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    OVER HET KWALITIETSVERSCHIL TUSSEN DE SERIEUZE EN DE NOET SERIIEUZE RODDELPERS IN VERGELIJKING MET KWLITIETDS-JOERNALISTIEK

    *

    DE SENAAT ALS CHECK OP PRESIDENT BIDEN?

    Georgia on my mind

    09/11/2020 Roan Asselman - Leestijd 8 minuten

    *

    Zo, dat was het dan. Althans voorlopig. Het overlevingsinstinct van Donald Trump onderschatten staat immers synoniem voor een politiek doodvonnis tekenen – dat van jezelf dan. Toch ziet het er naar uit dat Joe Biden, de rechterhand van oud-president Barack Obama, in de voetsporen van zijn voormalige baas treedt en de 46ste president van de Verenigde Staten wordt. En dat zou wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor een Republikeinse Partij die vecht voor haar politieke invloed in Washington D.C.

    Geen verliesverhaal

    Dat betekent niet dat de ‘Partij van Lincoln’ in verval is. De verkiezingen van vorige week toonden immers aan dat de partij springlevend is, onder andere in het federale parlement. Nancy Pelosi, Democratisch vaandeldraagster in het Huis van Afgevaardigden, mag dan wel beweren dat ze ‘de oorlog gewonnen hebben’, haar opgeofferde troepen zullen er het hunne van denken. Op moment van schrijven verliezen de Democraten al zeker vijf zetels aan Republikeinse tegenstrevers en hebben die laatsten zicht op nog eens tien. Dat is opmerkelijk gelet op de voor Democraten rooskleurige consensus onder analisten vóór de verkiezingsdag. De vraag was immers niet of maar met hoeveel zetels Pelosi haar toch al comfortabele meerderheid zou uitbreiden.

    In totaal waren er verkiezingen voor 35 van de 100 zetels van de upper chamber.

    Eenzelfde verhaal in de Senaat, waar de Republikeinen van Senator Mitch McConnell mooi stand houden. Want hoewel de partij op nettoverlies staat (voorlopig -1, maar daarover zo meteen meer), werd een electorale ramp afgewend. In totaal waren er verkiezingen voor 35 van de 100 zetels van de upper chamber. 23 van die zetels werden verdedigd door een Republikein, slechts 12 door een Democraat. Van die zetels waren er voor Democraten bovendien een stuk meer in veilig ‘blauw’ gebied – zoals New Jersey, Delaware en Massachusetts – dan er voor de Republikeinen in veilig ‘rood’ gebied waren.

    Astronaut

    De Democraten hadden op verkiezingsavond een elftal Republikeinse senatoren in hun vizier: Cory Gardner en Martha McSally, vertegenwoordigers van de westelijke staten Colorado en Arizona, Susan Collins uit de New England-staat Maine, Joni Ernst uit de Midwest-staat Iowa, Thom Tillis uit North Carolina en diens buur in South Carolina, Lindsey Graham, Steve Daines uit het dunbevolkte Montana, Dan Sullivan uit het nog dunner bevolkte Alaska, John Cornyn, de veteraan uit Texas en beide senatoren uit Georgia, David Perdue en Kelly Loeffler.

     Op de twee eerste en twee laatste namen na mag u ze onmiddellijk opnieuw vergeten. Zij verdedigden immers succesvol hun zetel en mogen opnieuw zes jaar in Washington D.C. vertoeven. Gardner en McSally verloren hun zetel aan respectievelijk John Hickenlooper, de nog steeds populaire oud-gouverneur van de staat, en Mark Kelly, een astronaut (jawel, astronaut, het is eens iets anders).

    Een situatie waarvan de uitkomst een gigantische impact heeft op de plannen van de nieuw verkozen President Biden

    Maar de nationale spotlight, die verplaatst zich nu naar Georgia, de thuisstaat van senatoren David Perdue en Kelly Loeffler – maar ook, bijvoorbeeld, van Martin Luther King – waar zich een bijzondere politieke situatie voordoet. Een situatie waarvan de uitkomst een gigantische impact heeft op de plannen van de nieuw verkozen President Biden eenmaal hij in januari de touwtjes in handen neemt.

    Double trouble

    In Georgia wordt de strijd om beide Senaatszetels pas op 5 januari beslist. De eerste vraag is dan waarom er twee zetels – en niet één zetel – op het spel staan. Daarnaast kunnen we ons afvragen waarom we nog zo’n twee maanden op de uitkomst moeten wachten. De derde vraag betreft de relevantie voor de politieke toekomst van de Verenigde Staten.

    Op die eerste en tweede vraag kunnen we een al bij al eenvoudig antwoord geven. Toen senator Johnny Isakson in 2019 omwille van gezondheidsredenen besloot op pensioen te gaan werd Kelly Loeffler door de Republikeinse gouverneur van Georgia aangeduid om zijn zetel in Washington D.C. warm te houden. Er werd besloten dat de verkiezing voor de rest van Isaksons termijn gelijktijdig met de reguliere verkiezing voor Georgia’s tweede Senaatszetel – iedere staat stuurt immers twee senatoren naar de hoofdstad – zou plaatsvinden. Daarom dienden zowel Loeffler als David Perdue, ook een Republikein, op 3 november beiden rekenschap af te leggen aan de kiezers uit de Peach State (niet iedere staat kan nu eenmaal de Empire State als bijnaam hebben).

    Jungle

    En dat deden ze. Maar voor de speciale verkiezing van Loeffler was de situatie nog iets specialer. Voor haar zetel werd immers een ‘jungle primary’ georganiseerd. In plaats van één Republikein versus één Democraat na voorverkiezingen binnen de respectievelijke partijen, mochten alle Republikeinen en Democraten het op een Hunger Games-achtige manier uitvechten tot er twee kandidaten overbleven. Die kandidaten werden zittend Senator Loeffler en de Democraat Raphael Warnock. Warnock is de Afro-Amerikaanse senior pastor van de kerk waar ook Martin Luther King pastor was. Ook vonden er de uitvaartplechtigheden van zowel King als van dat andere burgerrechtenicoon, John Lewis, plaats. Politiek en religie, ze blijven innig verbonden in de Verenigde Staten.

    -

    Georgia is een anomalie in het Amerikaans electoraal landschap

    Gelet op het enorme aantal avonturiers in de jungle was het niet meer dan normaal dat geen van de kandidaten de benodigde 50 procent haalde — Warnock haalde 33 procent, Loeffler 26 — om een tweede ronde te vermijden. Het opmerkelijke is dat de andere Republikeinse senator, David Perdue, eenzelfde hindernis moet voorbij geraken wil hij een tweede termijn aan zijn carrière in de Senaat breien. Want hoewel hij, op moment van schrijven, zo’n twee procent voor ligt op zijn (enige) Democratische tegenstrever, haalt hij net geen 50 procent van de stemmen. Daar kan hij de kandidaat van de Libertaire Partij voor ‘bedanken’: die haalt immers een dikke twee procent van de stemmen. Georgia is een anomalie in het Amerikaans electoraal landschap aangezien het er niet volstaat om een pluraliteit van de kiezers te overtuigen.

    Jakhalzen

    En dan nu de derde vraag: wat is de invloed van beide verkiezingen op Joe Bidens presidentschap? Wiskundig is het bijzonder eenvoudig. Door de Democratische nettowinst van één zetel en de twee onbesliste zetels in Georgia weten de Republikeinen zich verzekerd van vijftig zetels in de honderdkoppige Senaat. De Democratische fractie van Senator Chuck Schumer bestaat vanaf januari uit 48 senatoren. Als de Republikeinen minstens één zetel succesvol verdedigen, dan mag McConnell zich minstens twee jaar langer ‘Meerderheidsleider’ (‘Majority Leader’) noemen.

    Dat zou een doorn in het oog zijn van de radicaal-linkse vleugel van de Democratische Partij. Zo moeten benoemingen van ministers en rechters de goedkeuring verkrijgen van een meerderheid van de senatoren. Wat die eerste categorie betreft doen er in Washington D.C. hardnekkige geruchten de ronde dat uiterst linkse senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders de ministeries van respectievelijk Financiën en Arbeid willen leiden. En wat die tweede categorie betreft, dreigden Democraten tijdens de benoemings-procedure van opperrechter Amy Coney Barrett met het verhogen van het aantal rechters in het Hooggerechtshof om hen goedgezinde juristen te benoemen.

    Nu vermoed ik dat President-elect Biden het niet zo erg zou vinden indien de Democraten volgend jaar in Georgia het onderspit delven.

    Veroveren de Democraten evenwel beide zetels in Georgia dan krijgen we een split Senate: 50-50. En wie brengt de beslissende stem uit bij een staking van stemmen? Juist, de vicepresident. Ene Kamala Harris, u waarschijnlijk welbekend. Nu vermoed ik dat President-elect Biden het niet zo erg zou vinden indien de Democraten volgend jaar in Georgia het onderspit delven. Biden, die de radicaal-linkse lingo zeker niet als moedertaal spreekt, zoekt voor heel wat materies – fiscaliteit, energie, infrastructuur – liever het compromis dan linkse rouwdouwers als afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez rond zich te dulden. En met een Republikeinse Senaat heeft hij een handig zondebok klaar: ‘Ik zou wel willen, maar die verdraaide Republikeinen toch…’.

    Oh ja, Trump

     Vraag is welke Amerikanen gemotiveerder zullen zijn om de zetels te veroveren (mijn excuses voor de oorlogstaal). De Democratische uitdagers zullen bepleiten dat zij nodig zijn om Bidens agenda een kans te geven in het Congres. Geen Democratische meerderheid en het risico van een Obama-achtige situatie groeit. De Democraten verloren in 2010 het Huis van Afgevaardigden en in 2014 de Senaat. En Obama’s gebrek aan parlementaire steun zorgde ervoor dat diens nalatenschap door Donald Trump uitgehold kon worden. Presidentiële besluiten kunnen immers door de volgende president herroepen worden. Veranker ze in wetgeving, en dat is al een stuk moeilijker.

    Checks and balances, dus

    De Republikeinse Senatoren zullen op hun beurt twee redenen voor hun herverkiezing uiteenzetten. Enerzijds zullen Perdue en Loeffler gematigde kiezers vertellen dat een Republikeinse Senaat een broodnodige check is op de ergste uitwassen van een Democratisch Huis en Witte Huis. Checks and balances, dus. Anderzijds moet de partijbasis Trump ‘wreken’ door de staat die hem ‘een mes in de rug stak’ opnieuw rood te doen kleuren.

    Doekje voor het bloeden

    Van The Donald gesproken, diens achterstand in de Peach State bedraagt op moment van schrijven zo’n 0,2 procent. Dat is goed en slecht nieuws voor de president. Slecht omdat hij achterstaat. Goed omdat de achterstand voldoende klein is om een hertelling van de stemmen aan te vragen. Als deze hertelling Trump toch de overwinning in Georgia bezorgt – de kans is klein – is het evenwel slechts een doekje voor het bloeden.

    Joe Biden wint de sleutels van het Witte Huis – voor een laatste keer: op moment van schrijven – immers ook zonder Georgia. Maar goed, dan is Donald Trump tenminste niet de eerste Republikein sinds 1992 die de Empire State van het Zuiden – ja hoor, toch een oude bijnaam – verliest aan een Democraat.

    *

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Naast uiteenzettingen als deze hierboven, op een paar uitzonderingen na, verzinken de overige schrijvelaars van dagbladen, etc,etc, tot een soort pulp van zackt gekookte kikkerbilletjes in mousseline saus. Die heb ik, als smulpaap, nooit gemogen want liever zacht gekookte eitjes met gewone matonnaise.

    Zoiets onder ogen te krijgen over de vervelendste Verkiezing van de (voorbije) Eeuw doet wonderen. Georgia, ik zal het nooit meer vergeten. En die drommelse 50/50 tussen de twee partijen zowel inde Kamer als in de Senaat: het is… du jamais vu…

    Uiteraard zal het nog vele jaren duren vooraleer ons Liegebeest daarover uitweidt. Because not good for the image of the to Bidden God…

    Sorry, takeout. Had moeten zijn ‘their God Biden’

    Hadden we nu nog maar nen goeden ouden Tump: dan kenden we niet eens dergelijke grammaticale finesses. Trump trompet maar hij en bidt noch bijt niet. Geen van… beiden.

    Maar hjij werkt voor twee.

    Digitalia



    10-11-2020, 15:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500386 DEZE DUBSDAG 10 NOVEMBEr FFIEFFER HEEFT HETG VACCIN

    DINSDAG 10 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    MORGEN 11 NOVEMBER OM 11UUR WORDT HET UITBREEKEN VAN DE VREDE NA 4 JAAR OOLROG IN 1918 HERDACHT. HET WERD LATER EEN VRIJE BETAAALDE FEESTDAG EN VOORAL IN DE FTONNSTEEEK ’14-’18 EEN JAARLIJKS TERUGKEREND KINDERFEEST OM SINTERKLAAS JALOERS OP TE MAKEN

    MARTINUS VAN TOURS

    Sint-Maarten

    Bisschop van Tours

    Sint-Maarten door Antoon van Dyck

    Geboren     ca. 316 te Szombathely (Savaria)

    Naamdag  11 november

    Attributen:  harnas, gedeelde mantel, ganzen, zwanen

    Beschermheilige voor armen ,soldaten en Frankrijk

    Door Martinus gestichte abdij van Marmoutier

     

    Martinus vastgebonden en aangevallen door boeven (13e-eeuws brandglasraam uit de kathedraal van Chartres)

    Martinus deelt zijn mantel op een 14e-eeuws fresco van Simone Martini

     Martinus met de bedelaar in de Liebfrauenmünster in het Beierse Wolframs-Eschenbach

    Maarten (Latijn: Martinus) van Tours (Szombathely (Savaria), ca. 316 – Candes, 8 november 397), veelal Sint-Maarten genoemd, was bisschop van de stad Tours en een belangrijke grondlegger van het katholieke christendom in Gallië. Hij was bovendien een van de populairste heiligen in de middeleeuwen. Zijn feestdag valt op 11 november.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE SOCIALE PAPIERSLAG

       We hebben er wat mee gelachen, met die ‘papieren verkiezingen’ in de States, maar het is bij ons niet veel beter. Dat bleek nog eens uit de commentaren i.v.m. de sociale verkiezingen die bij ons hadden moeten plaats vinden tussen 11 en 24 mei dit jaar, maar o.w.v. de Coronacrisis werden uitgesteld naar de periode tussen 16 en 19 november. Ook dat schijnt niet te lukken en de reden deze keer is niet Corona, maar het papierwerk dat erbij komt kijken.

       Zo’n sociale verkiezingen worden bij ons grotendeels geregeld door het socialedienstenbedrijf SG Worx. Normaal werd er steeds fysiek gestemd binnen het bedrijf, maar nu ziet men daar tegenop. Bedrijven die willen dat het stemmen niet meer binnenshuis gebeurt, kregen twee alternatieven: elektronisch stemmen of stemmen per brief. Vooral dat laatste schept veel problemen omdat men niet alle brieven tijdig verstuurd krijgt.

       Er zijn in dit ingewikkelde land bedrijven die tot 40 verschillende stembiljetten tellen. Verschillende kieskringen en categorieën: arbeiders, bedienden, jongeren en naar gelang het aantal werknemers ook nog eens het stemmen voor het comité preventie en bescherming en/of de ondernemersraad.

    -

       E.e.a. maakt dat er nu stemmen opgaan om die sociale verkiezingen toch in het bedrijf zelf te laten plaats vinden.

    Die kunnen perfect Coronaproof georganiseerd worden, zoals bij andere verkiezingen elders reeds werd bewezen.

       Tenslotte nog dit: De manier waarop die sociale verkiezingen in dit land georganiseerd worden, is weer een van die zaken ‘Only in Belgium’. Alleen de erkende vakbonden mogen er aan deelnemen. In Nederland bv, waar ik 27 jaar gewerkt heb, konden ook onafhankelijken meedoen en zaten er steeds verkozen onafhankelijken bij in de ondernemingsraden.

    RECTICEL DOET GROOTSTE OVERNAME OOIT

    Olivier Chapelle, CEO van Recticel ©Tim Dirven

    Olivier Chapelle, CEO van Recticel ©Tim Dirven

    Vandaag om 07:49

    De chemiegroep legt een kwart miljard op tafel voor FoamPartners, een Zwitserse specialist in 'technisch schuim' dat onder meer in geluidsisolatie wordt gebruikt.

    Recticel pakt uit met de grootste overname sinds de chemiegroep zich in 1998 uit de Generale Maatschappij losweekte. CEO Olivier Chapelle legt 270 miljoen Zwitserse frank (250 miljoen euro) op tafel voor FoamPartners. Dat is een Zwitserse specialist in 'technisch schuim', schuimrubber dat allerhande toepassingen vindt in de industrie en de consumentenmarkt.

    Een belangrijke toepassing is voor geluidsisolatie, in de autosector en de industrie. Recticel is in die niche met de tak 'Flexible Foams' al actief en levert bijvoorbeeld de panelen die de de binnenkant van de SpaceX-raket van Elon Musk isoleren voor geluidsvibraties.

    Verkoper is het Zwitserse beursgenoteerde conglomeraat Conzetta. Recticel betaalt de deal cash, via korte termijn-kredieten van KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis. Inclusief schulden telt Recticel 8,6 keer de jaarlijkse bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) neer. JP Morgan adviseerde Recticel op de deal, het fusie- en overnamehuis Lincoln de Zwitsers.

    Chapelle maakt zich sterk dat Recticel via FoamPartners toegang krijgt tot de sterker groeiende markten in Azië en Noord-Amerika. Tegen 2023 moeten jaarlijks 14 miljoen synergieën met de bestaande activiteiten mogelijk zijn.

    Lentekuis

    De overname volgt op de dubbele deal van Recticel eerder dit jaar. De schuimrubber producent verkocht toen een belang van 51 procent in zijn afdeling auto-interieurs aan het investeringsfonds Admetos. De rest kan het Wetterse bedrijf via vanaf 2024 van de hand doen. Daarnaast verkocht Recticel zijn belang van 50 procent in de joint venture Eurofoam, een maker van soepelschuimen, aan zijn Oostenrijkse partner Greiner.

    De dubbele deal - in volle pandemie gesloten - bracht Recticel 210 miljoen euro op. Het gevolg is dat het chemiebedrijf in één trek zo goed als schuldenvrij werd, wat dus ruimte bood voor deals. Een verademing vergeleken met de schulden-erfenis die jarenlang de toekomst van Re…

    *CENSUUR VRIJECommentaar

    *Weeral Elf November!!!!! Oorlog en vrede: ze volgens elkaar op en daarvoor niet noodzakelijk altijd in dezelfde volgorde… Maar deze dag is voor ons, West-Vlamingen ieder jaar wel iets om naar uit e kijken. Ja, die ‘Verwoeste Gewesten’, ze liggen er nog altijd bij, vol stenen lidtekens en granieten kruisjes. Maar o ironie: na 100 jaar leeft men daar nu grotendeels niet van de tranen, maar van de toesisten… en van de herinneringen. Want deze Lage Landen zijn zowat de slagvelden aller tijden..

    En ja, de mens leeft niet van brood alleen.

    Ieder jaar was er bij Moedert thuis een onvergetelijke dag om nooit meer te vergeten. De avond voordien –verduistering, oorlogstidj – al lonze kinder-kloefjes om zoveel mogelijk te krijgen, onder de buizenstoof klaar gezet. Met daarin een paar

    verse geraspte wortels en wat groen koof voor ZIJN paard. We waren al beneden nog voor we de volgende morgen geroepen werden.

    Och, veel had de goede Sint niet gebracht, dat was voor nà den oorlog. “n Nieuwe ‘schalie’ voor elk en wat nieuwe griffels in felle kleuren gewikkeld voor op school, ’n warme splinternieuwe wintermuts, wart suikerbollern Met voor elk ’n heel kleein stukje heerlijke ‘sjukla’ waaraan er wegens te klein alleen maar kon… gelikt worden. De vaders van         de buurjongens waren de hele dag thuis om met hen bezig te zijn met die vele nieuwe poppen voor de meisjes en speeltjes, meestal van hout en met felle kleuren – wij waren weeskinderen en bleven dus liefst veilig in de warme woonplaats bij Moeder die druk bezig was met… pannekoenen bakken. Daar kwam dan bruine ‘potsuiker’ op en konden we smullen tot ons buikje spande…

    Memories are made of this…

    Hoe ik later zowel in Chartres ademloos stond te lustreren naar de orgelklanken iuit de donkere gewelven, als in Marmoutier de fonkelende brandramenstond te bewonderen en daar weer zo dicht bij dezelfde Sint stond, viel mij pas later in. Naast de goede stad TOURS van Clothilde en van Clovis: als evenveel magneten die ons terug zuigen naar ons o zo leerrijk verleden…Zodanig erg, dat ne mens er het heden zoo bij vergeten…

    Digitalia

    10-11-2020, 12:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500384 DEZE MAANDAG 9 NOVEMBEr DOOBRAAK (VRAGEN ALS HAMESLAGEN)

    MAANDAG 9 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    NET ALS VLIJTIGIGE MAAR ONAANZIENLIJKE ZIJDERUPSEN LEVEN WE ALS IN EEN COCON, WEL WETENDE DAT DE VRICHTEN VAN ONS ZWOEGEN ANDEREN TEN GOEDE KOMEN

    *

    *

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (113)

    Dominique Laridon - 9/11/2020

    Weerzin voor Donald Trump etaleren op melodramatische wijze. Dat doen onze journalisten veel liever dan deze vragen stellen:

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Hoe gaan we illegale migratie tegenhouden?

    (Aan Marc Van Ranst, die zowaar voor grens-controles pleit: ‘Opvallend is dat Aziatische landen hun grenzen gesloten houden. De weinige bezoekers moeten zich laten testen en twee weken in quarantaine. In België zou het een pak strenger moeten, vindt Van Ranst’.

    De vraag is of dit alleen voor brave burgers en hun jaarlijkse vakantie geldt, dan wel ook voor de illegalen die zelfs tijdens de coronacrisis blijven binnen dringen. Let maar eens op in die discussies over contact-onderzoek en testen: geen woord over de duizenden illegalen…)

    Hoeveel tijd heeft de politie voor onzin in deze tijden?

    (Aan de agenten die in Molenbeek een ‘heks’ moesten ontzetten: ‘De astroloog wekte woede op bij een aantal mensen wegens het praktiseren van Marokkaanse zwarte magie die als een grote zonde wordt beschouwd in de islam’. Wat is het toch een verrijking, die multiculturele samenleving.)

    Wanneer gaan jullie eens álle kosten van migratie berekenen?

    (Aan de Nationale Bank, die onderzoek deed naar de kostprijs van migratie: ‘Een aantal kostenposten zijn niet meegenomen in de studie. Zo werden alleen personen bestudeerd die ingeschreven staan in het bevolkingsregister. Asielzoekers en mensen zonder papieren, zoals transmigranten, en de daarbij horende kosten (zoals voor opvang of de aanvraagp rocedures) zitten er niet bij.

    Ook onrechtstreekse impact, zoals op het budget voor onderwijs, veiligheid en sociale woningbouw, is niet in de studie meegenomen’. Tja, wat is zo’n studie dan nog waard? Je houdt enorm veel kosten verborgen. Hoeveel geld geven we niet uit aan illegalen alleen? Hoe groot is de impact op alleen maar onze scholen?)

    Hoe vaak kan je een levensverhaal uitmelken?

    (Aan Sihame El Kaouakibi (Open VLD), die een boek heeft geschreven over haar eerste jaar in het Vlaams Parlement. Het boek heeft zelfs een potsierlijke (en inhoudsloze) trailer. Volksvertegenwoordigers moeten geen memoires schrijven, maar decreten. Mevrouw El Kaouakibi verwart politiek met marketing.)

    Wanneer volgen wij het Franse voorbeeld?

    (Aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, nu haar Franse collega de Grijze Wolven verbiedt. In België hetzelfde doen is nu een kwestie van gezond verstand én solidariteit met de Fransen. Onze door Franstaligen gedomineerde regering volgt toch zo graag in Franse voetsporen: waarom dan niet in dit dossier?)

    Hoeveel doden moeten er nog vallen?

    (Aan journalist Jef Cauwenberghs van onder meer Knack, die zich ergert aan de berichtgeving over de raid in Wenen: ‘Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken vanuit de mond van een journalist, maar ik vind de media- en twitteraandacht voor relatief kleinschalige aanvallen in Europa disproportioneel en op zeer korte termijn disruptief voor ons als samenleving’. Dat leest u goed: niet de jihadistische terreur is disruptief, onze aandacht hiervoor is dat. Hoe kan zo iemand journalist blijven?)

    Wanneer is de terreurgolf groot genoeg?

    (Aan Bart Eeckhout van De Morgen, die Jef Cauwenberghs kan volgen: ‘Wie de vijand van onze rechtsstaat en beschaving groter maakt dan hij werkelijk is, neemt zelf risico’s’. Dit komt nota bene van dezelfde journalisten die het grote gevaar van ‘extreemrechts’ en ‘het populisme’ niet groot genoeg kunnen maken.)

    Wat hadden wij nog meer moeten doen voor de terrorist?

    (Aan terreurexperte Bibi Van Ginkel, die vindt dat overheden meer moeten doen voor ‘bepaalde gemeenschappen’: ‘Waarom voelen jongeren zich uitgesloten? Hoe kan je dat gevoel wegnemen en hen perspectief bieden zodat ze meedoen aan de maatschappij en niet hun heil zoeken in radicaal gedachtegoed?’.

    De jihadist van Wenen was nochtans geboren in Oostenrijk, opgegroeid in een doorsnee gezin (vader tuinman, moeder winkelbediende), hij kreeg de gunst van strafvermindering én een dé-radicaliserings-traject op maat. Hoe is dit nog de schuld van De Maatschappij?)

    Voor wie is deze nieuwe belasting vooral ‘vervelend’?

    (Aan Alexander De Croo, die groen licht gaf voor een nieuwe belasting: ‘De Croo wilde de knoop graag snel doorhakken, omdat zo’n winstbelasting vervelend is voor de liberalen’. Toch nét iets vervelender voor de ondernemers die jarenlang keihard gewerkt hebben, om nu te zien hoe de overheid alweer een nieuwe manier vindt om te knabbelen aan hun appeltje voor de dorst.)

    Wie heeft er te winnen bij meer armoede?

    (Aan De Standaard, waar ze de armoede exponentieel zien stijgen: ‘Voedsel banken moeten kiezen tussen arm en aller armst. De vloer onder de middenklasse zakt weg’. Armoede deskundige Ive Marx spreekt dat tegen: leefloon aanvragen zijn stabiel, wanbetalingen en betalings-achterstand zijn zelfs afgenomen. De Standaard heeft zich vooral gebaseerd op wat armoede organisaties beweren. Terwijl die een eigen agenda én een politieke agenda hebben.)

    Biden of Trump: hoeveel verschil maakt het écht voor Europa?

    (Aan iedereen die zich opwond over de presidentsverkiezingen in de VS. De waarheid is dat het amper verschil maakt voor Europeanen. De grote geo-strategische keuzes staan bijna los van Biden of Trump. De Amerikanen zullen vrijhandel blijven promoten, ze zullen hoe dan ook meer geld en inzet eisen van hun NAVO-bondgenoten en ze zullen hun focus verleggen van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten. Onze journalisten reduceren een supermacht tot een soap.)

    Wanneer hebt u voor het laatst gelachen met de islam?

    (Aan kunstenaar Kamagurka, die zich inhoudt: ‘Ik ontzie niet de islam, wel de profeet’. Goh, veel islam-moppen maakt Kama ook niet. Hij houdt het liever bij pastoors en nonnekes – die snijden je kop niet af. Waarom Mohammed trouwens ‘de profeet’ noemen? Hooguit ‘valse profeet’. Geen eretitels voor dat krijgsheertje uit de woestijn.)

    Hoe voelt het om zo ver boven het plebs te staan?

    (Aan filosofisch onderzoeker Tom Hannes, die een oppervlakkig opstelletje heeft ingediend als opiniestuk: ‘Fundamentalistisch leek me het woord van de week. Ik dacht daarbij niet aan de gruwelijke mesaanvallen in Frankrijk. Wel aan de beelden van de lockdown shopping in België. Wij moeten shoppen van onze godsdienst, namelijk de godsdienst van de consumptie. Daarvan zijn wij met zijn allen dociele gelovigen’. Dit is maatschappijkritiek op het niveau van een verwaande 15-jarige, die denkt dat hij de wereld als allereerste doorgrondt.)

    Wat zou nu de beleids prioriteit moeten zijn?

    (Aan columniste Julie Cafmeyer, die vindt dat de regering tekortschiet: ‘Waarom creëert de overheid geen plekken waar mensen de ruimte krijgen om aan zelfreflectie te doen tijdens een crisis? Ik denk aan weiden waar we kunnen dansen, ontmoetingsplekken waar er gratis soep is, een bos waar we kunnen spreken over de doden’. Iemand zou juffrouw Cafmeyer wat gratis soep moeten geven – maar toch geen column?)

    Hoe gevaarlijk zijn vier papegaaien?

    (Aan minister van Leefmilieu Zakia Khattabi, die de papegaaien Nike, Arie, Krak en Robbie na meer dan 20 jaar liet weghalen uit familiepark Harry Malter. De vogels beschikten niet over de juiste papieren. De regering De Croo zal misschien weinig doen in de strijd tegen illegale migranten, ze deinst nergens voor terug in de strijd tegen illegal*

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    *Dit soort vragen zijn zowat een soort luchtverkenning boven vijandelijk grondgebied dat krioelt van sluipschutters. Versta: maak dat je tijdig wegkomt.

    Maar het probleem is dat het hier gaat om de eigen geboortegrond. Dit is ONS land en hier gelden ONZE regels. Ma         ar, al zegt iedereen dat het zo is, pas toch maar beter op en zeg dat nit te luid. Want er komen, als er niet vlug wat gebeurt, andere tijden…

     

    Als kwajongen nog meegemaakt tijdens de voorlopig laatste Bezetting. Toen hadden de muren ook oren en voor je het wist waren daar nachtelijke ‘afhalingen’ ten huize met meestal vee bloed omtrent.

    igitalia

    09-11-2020, 19:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500383 DEZE MAANDAG 9 NOVEMBEr DOOBRAAK (EFFECTENTAKS)

    MAANDAG 9 NOVEMBER 2020

     

    INHOUD

    VKAMINGEN ZIJN ZOALS WE GEBOREN WERDEN?? HOE BELSER HOE GROENER EN HOE GROENER OF GEKLEURDER HOE VALSER

     

    WILLEMS EN PAEPEN: ‘JAMMER DAT BELEGGEN ALWEER WORDT ONTMOEDIGD DOOR EEN NIEUWE BELASTINGVERHOGING’

    David Geens - 9/11/2020

    *Stefan Willems en Pascal Paepen zijn beiden gespecialiseerd in financiële zaken en beleggings advies. Ze hebben het over de nieuwe effectentaks, zijn bedoelingen en de risico's die er aan verbonden zijn.

    *

    De federale regering kwam deze maand met een nieuwe effectentaks op de proppen. Het is niet de eerste keer dat zo een voorstel wordt doorgevoerd in de politiek. De vorige effectentaks werd uiteindelijk afgevoerd door het Grondwettelijk Hof omdat ze als discriminerend werd beschouwd. In deze aflevering van Doorbraak Radio gaan Stefan Willems en Pascal Paepen, beiden economen gespecialiseerd in financiële zaken en beursadvies, dieper in op deze nieuwe effectentaks. Ze proberen de taks en zijn bedoelingen verder uit te leggen.

    Herhaling van het verleden

    Deze nieuwe vermogensbelasting zou 0,15% heffen op basis van effectenrekeningen in het binnen- en buitenland. ‘De regering verpakt het dan onder de naam van een solidariteits-bijdrage.’ Net als de vorige effectentaks zijn hier ook weer achterpoortjes te vinden, zegt Paepen. Er komt volgens Paepen weer geen belasting op de aandelen die op naam staan, dit om ondernemers te beschermen. Het grensbedrag is wel weer een harde grens. ‘Dit duidde vorige keer op discriminatie volgens het Grondwettelijk Hof.’

    Bij de vorige effectentaks werden er verschillen gemaakt tussen de activa-klassen, dit is in principe nu niet meer

    Er zijn wel een aantal veranderingen. De grens wordt nu op één miljoen euro gelegd in plaats van een half miljoen euro. ‘De vraag blijft wat men zal doen als iemand zijn effecten-rekeningen opsplitst om onder dat bedrag te blijven.’ Bij de vorige effectentaks werden er verschillen gemaakt tussen de activaklassen, dit is in principe nu niet meer, zegt Willems. ‘Je kan je wel afvragen waarom vastgoed niet zou meegenomen worden in zo een solidariteits-bijdrage.’ Het is opvallend dat ze weer dezelfde fouten maken, zegt Willems. Misschien nemen ze deze taks op in het compromis terwijl ze al weten dat ze de toetsing van het Grondwettelijk Hof niet zal overleven.

    Solidariteitsbijdrage of platte belastingverhoging

    Het is zeker een belastingverhoging, zegt Paepen. ‘Het lijkt op een symbool dossier dat mooi moet klinken zoals we reeds in het verleden zagen.’ De naam dekt duidelijk de lading niet. Bij het akkoord tussen de PS en de N-VA waren het de liberalen die zich verzet hebben tegen een effectentaks. Nu zijn zij dominant en voeren ze het zelf in, zegt Paepen. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit te compenseren maar dat is niet gebeurd. ‘Ondernemers zullen dit nu zien als een extra belasting op ondernemen.’

    ‘Aandelen op naam worden normaal niet getroffen maar de meeste ondernemingen hebben ook nog een spaarpotje.’ Naast het kapitaal van de eigen onderneming zit dit spaarpotje vaak in beleggingen, zegt Paepen. Die ondernemingen waren al onderhevig aan een meerwaardebelasting die relatief nieuw is. Daar komt deze effectentaks dan nog bovenop, zegt Paepen, onder het mom van een solidariteits-bijdrage. Normaal dienen deze beleggingen bij ondernemers voor extra pensioeninkomsten. Daarop zullen ze nu dus extra belast worden.

    De effectenrekening als basis, niet wie er achter zit

    Deze effectentaks is niet enkel gericht op natuurlijke personen. Er wordt geteld per effectenrekening, ongeacht of deze behoort aan een natuurlijk persoon of een rechtspersoon. ‘Het is inderdaad de vrees dat mensen alles gaan opsplitsen in rekeningen met minder dan één miljoen euro op.’ De regering zou hiervoor een antimisbruik-bepaling gebruiken, zegt Willems. De eigenaar van zo een gesplitste rekeningen zou dan moeten bewijzen dat het niet is om belastingen te ontwijken. ‘Hoe men dat in de praktijk gaat doen, is nog onduidelijk maar de intentie is er.’

    Er zijn veel gemeenten, OCMW’s of andere instellingen die ook een spaarpot aanhouden

    Als je per effectenrekening gaat kijken, komen er ook heel wat publieke instellingen in het zicht. Er zijn veel gemeenten, OCMW’s of andere instellingen die ook een spaarpot aanhouden. Paepen vreest dat zij ook zullen moeten betalen. Die instellingen, VZW’s en ‘stichtingen’ sparen normaal heel defensief. ‘Aangezien dat spaarrekeningen zo goed als een negatieve rente aanhouden, worden zij bijna verplicht om te beleggen.’ Zij worden nu geconfronteerd met een extra belasting zonder dat daar iets tegenover staat, zegt Paepen. Daar bovenop komen nog instapkosten, beurstaksen en de onzekerheid bij beleggen.

    Beleggingsadvies

    ‘Jammer dat beleggen ontmoedigd wordt door allerlei nieuwe vormen van belastingen.’ Er zal de komende jaren niets positief met de rente gebeuren, zegt Paepen. Dus beleggen blijft de beste optie om iets met je spaargeld te doen dat zou kunnen opbrengen. ‘Die negatieve reclame en taksen kan de markt dus niet gebruiken.’ Het plafond van één miljoen euro is waarschijnlijk nog maar het begin, zegt Paepen. Desondanks zal hij blijven ijveren om meer mensen aan het beleggen te krijgen.

    Zo is het eigenlijk stiekem weer een nieuwe financiële transfer binnen België

    Volgens Willems bewijst deze taks nog maar eens dat de overheid heel veel nood heeft aan nieuwe inkomsten. Het begrotingstekort groeit alsmaar aan. ‘Mensen gaan beseffen dat de overheid op lange termijn misschien hun beloftes zoals de pensioenen niet gaan voldoen.’ Dat zou toch een extra stimulus moeten zijn om te beleggen en je eigen spaarpot te vergroten, zegt Willems. ‘De kans is groot dat de overheid het niet meer kan betalen dus je bent zelf verantwoordelijk.’ De meeste van die mensen die werken en kapitaal opbouwen zitten hier in Vlaanderen. Zij zullen dus deze taks grotendeels betalen. Zo is het eigenlijk stiekem weer een nieuwe financiële transfer binnen België.

     CENSUUR VRIJE Commentaar

    Net als altijd en overal ter wereld is het verschil tussen leugen, een ander woord voor flessentrekkerij, en de waarheid zeer eenvoudig. Waarheid is altijd duidelijk, heeft geen achterpoortjes of donkere achterkamertjes. Flessentrekkerij daar tegenover is ingewikkeld, ongelofelijk ingewikkeld…

    Enn als puntje bij paaltje komt dan is de politiek in dit ons kloteland hierin de koploper. Hoe valser, hoe Belser.

    Digitalia



    09-11-2020, 17:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500382 DEZE MAANDAG 9 NOVEMBEr WARMSTE DAG SEDERRT AKTIJD…

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

     

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN TWEEDE HUID

    *

    MAANDAG 9 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    NAARMATE DE HEDENDAAGSE POILITIEK ZICH MEER EN MEER TOT DORPSRODDEL DEFRADEERT WODRDEN DE LESSEN UIT HET VERLEDEN STEEDS LEERIJKER

    † 1906 ELISABETH DE LA TRINITÉ

    Elisabeth de la Trinité (familienaam: Catez) ocd., Dijon, Frankrijk; kloosterlinge; † 1906.

    Feest 9 november.

    Zij werd op 18 juli 1880 geboren in de Franse legerplaats Avor als dochter van legerkapitein François Catez Marie Rolland; Avor lag in het bisdom Bourges. Toen ze klein was werd haar vader overgeplaatst naar Dijon. Ze kreeg er een keurige burgerlijke opvoeding, zoals die aan het eind van de negentiende eeuw gebruikelijk was. Het schijnt dat ze een lastig karakter had.

    Haar vader overleed, toen ze zeven jaar was. Het jaar daarop ging ze naar het conservatorium. Ze was bijzonder begaafd. Maar op de feestjes waar zij van haar moeder heen moest, wist ze zich in haar binnenste soms zo opgenomen door haar Jezus, dat ze het gevoel had in een andere wereld te verblijven. Pas op haar veertiende deed zij haar Eerste Communie, en onmiddellijk daarna vatte het verlangen in haar post om karmelietes te worden net als de Kleine Theresia van Lisieux († 1897). Haar moeder bood taai tegenstand, want ze wou haar getalenteerde dochter niet verliezen. Tenslotte beloofde ze dat Sabeth het klooster in mocht op het moment dat ze eenentwintig zou worden. Waarschijnlijk hoopte ze dat het allemaal een bevlieging zou blijken, maar inderdaad trad Elisabeth op eenentwintigjarige leeftijd in bij de Karmelietessen te Dijon.

    Daar leidde ze een leven van eenvoud, gebed en versterving tot ze werd getroffen door een pijnlijke ziekte. Negen maanden leed ze hevige pijnen en was ze aan haar ziekbed gekluisterd tot ze uiteindelijk stierf, zesentwintig jaar oud. Haar laatste woorden waren: "Ik ga het licht, de liefde en het leven tegemoet!"

    Haar relieken worden vereerd in haar parochiekerk van St-Michel te Dijon.

    Zij is op 16 oktober 2016 heilig verklaard.

    *

    ZIE VOETNOTA


    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BI(D)DEN VOOR AMERIKA

    Zoals ik reeds schreef in mijn blog van 6 dezer heb ik me nooit erg bezig gehouden met die Amerikaanse verkiezingen. Toen Trump vier jaar geleden de verkiezingen won, was dat ook voor mij een leuke verrassing en toen de man daarna meteen werd aangevallen op alles wat hij zei en deed, vond ik dat evenmin eerlijk en werd ik het beu die oeverloze discussies te blijven volgen. Ze zijn zeldzaam, de zakenmensen die het in de politiek waar hebben gemaakt. Zoals Toon Hermans het ooit verwoordde:

    “Politiek is handjes drukken;

    Dreigen, sjoemelen en bukken,

    Katten uit de bomen kijken,

    overreden, over-lijken,

    schipperen of schaakmat zetten,

    lange speeches, korte metten,

    witte voetjes, pan uit vegen,

    passen, meten, wikken, wegen,

    lachjes, dansjes, judas-kusjes,

    loeren draaien, dooie musjes,

    veel beloven, vleien, paaien,

    de kunst om om iets heen te draaien,

    d’r is geen liefde, regelrecht

    en daar is alles mee gezegd.

    Als puntje bij paaltje komt blijft het zo dat ons Vlaams gezegde ‘Schoenmaker, blijf bij uw leest’ ook geldt voor de politiek, zowel hier als elders.

    De hele polemiek rond Trump heeft er wel voor gezorgd dat er nooit zoveel Amerikanen zijn gaan stemmen en dat zowel de winnaar als de verliezer meer stemmen kreeg dan er ooit tevoren waren uitgebracht. Dat alles terwijl men in de States niet – zoals bij ons – verplicht is te gaan stemmen. Men kan zich wel afvragen of het nog van deze tijd is dat in een moderne democratie – met de digitale middelen die nu ter beschikking staan - nog via de post moet gestemd worden. Het tellen van al dat papier is iets dat men nog kan verwachten in een derde wereldland , maar niet in de momenteel nog machtigste democratie op aarde.

    Enfin, we zien wel hoe het verder afloopt, maar hopelijk krijgen we de volgende 75 dagen nog wat anders te horen en te zien dan al die politieke discussies al dan niet ter zake, om nog te zwijgen over de commentaren van een Björn Soenens en een Greet De Keyser, die hoe dan ook even vooringenomen zijn als de zenders die ze vertegenwoordigeN

     

    *

    VANDENBROUCKE: 'WE MOETEN GRONDIG NADENKEN OVER DE CORONA BAROMETER'

    Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is sceptisch over een corona-barometer die potentieel te snel tot versoepeling leidt. 'Deze inspanning gaan we nog lang moeten volhouden'.

    Er zijn lichtpuntjes in de dagelijkse coronastatistieken van ons land. De toename in de ziekenhuisopnames is gestut, het aantal covid-19 patiënten in intensieve zorg stabiliseert iets onder 1.500.

    Maar Vandenbroucke hoedde zich in gesprek met 'De Ochtend' op Radio 1 voor voorbarig optimisme. 'De grote inspanningen die we mensen gevraagd hebben te leveren, hebben effect. Maar we gaan deze inspanning nog lang moeten volhouden. De circulatie van het virus moet nog veel lager, zeker tot een tiende van huidige peil, als we in een veilige haven willen terechtkomen.'

    Vandenbroucke laat niet het achterste van zijn tong zien over de vraag wanneer we een veilige haven zullen bereikt hebben. 'Het volstaat niet dat het virus minder circuleert, al is dat uiteraard wel een noodzakelijke voorwaarde. Belangrijk is dat we tegen dan ook een test- en opsporingsstrategie hebben die op punt staat'.

    De minister vindt ook dat we op maandag 16 november 'heel voorzichtig' moeten zijn bij de heropening van het onderwijs, na de verlengde herfstvakantie. 'We gaan dat zeer realistisch moeten doen, met maximaal - echt maximaal - 50 procent contactonderwijs in de tweede en derde graad van het secundair.'

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    *

    Ja, Ma, w’hbben het gesnopen. Club Brugge is half-rime Landskampioen. Hip-Hip-Hoera !Hebben we nu de hel dag al om het uur bijgeleerd op TETRA, d.i. de vroegere KLARA, de Klassieke Radio, nu geëvolueerd tot TEETTER RADIO.

    ’n Stukje Chopin,         den zoveelsten draai Beethoven, en dan terug ViVALDI. Allemaal kneepjes om niet te vergeyen dat deze gifgroene Regering er ene met diezelfde naam is.

    Via de Non van Dyon, Manten Kalle, om zich te verkneugelen bij Toon Hermans. De dag kan niet meers tuk, al regent het buiten pijpestelen…

    Zelfs de Vlad blijft hoofdschuddend luisteren aar CNN. Jan gie dat nu verder miet met Biden?

    Laat ons bidden inderdaad, Guvaal.

    Digitalia

     Oester- en voetnota N° 21

    https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200703_94372774

    DYON (Bourgondië) is de stad diep in Frankrijk waar sedert 1383 het Stadsjuweel van Kortrijk als een reliek op een torenspits prijkt. Een soort van kleurenrijk kunstzinnig smeedwerk, dat op het Belfort de uren sloeg en toonde. Namelijk twee beelden die om het uur naar buiten draaiden, MATEN en KALLE, om met de vyusten op het gelijktijdig naar buien meegedraaide klokkenspel melodieus te hameren. De Fransen namen als oorlogsbuit alles mee, als wraak voor de nederlaag bij Groeninge.

    Het waren ook de Bourgondiërs, die tijdens de daarop volgende 100-Jarige Oorlog n de Slag van West-Rozebeke (27/11/ 1382) de leiding hadden over de Franse weerwraak voor de nederlaag in Jotrijk,(1302), 80 jaar te voren.

    Zie onze geliefde auteur Bart van Loo die in een prachtige trilogiehet daarop volgende verloop tot in de puntjes uit de doeken doet, inclusief de innige verbroedering en welvaart die wij, Vlamingen samen met de Boirgondiërs voornoemd bijna 200 jaar lang tot de leidende Natie mieken van de toenmalige Beschaafde Wereld…

    Toen kwam de Habsburger Keizer Karel V die ons de Bloedhond Alva en dee Spaanse Overheersing bracht en later de Oostenrijkse, tot na 1789 Napoleon er zich mee bemoeide en wij voorgoed, tot nader order dus, onder de Frans-Waalse knoet leven..


    *

    09-11-2020, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!