MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3517

    4/647 * - We kiezen zelf onze vrienden uit Eigen Volk Eerst – de daders moeten worden gestraft -

    .

    DEEL 4

    *

    Vrijdag 1 juli 2016

    Hooimaand

    Zon 5u34-21u59

    H Rombout

    Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen

    *

      

    *

    *

    *

    “Aan de vruchten kent men de boom”

    Weeral een van die wijze spreuken van vroeger. Ik denk dat er nu heel wat mensen zijn die rondlopen met rode oortjes.

    Neen, in zak en as zullen die wel niet zitten. Daarvoor zijn 2 grote redenen. Primo: ze zijn aan de macht en willen dat zo houden, en secundo ze willen nog een tandje bijsteken.

    Hieronder vindt U een soort proefballonnetje om de reacties te peilen: 20% van de bevolking is, dank zij hen, uit verre vreemde landen ge-importeerd, het wordt algemeen erkend dat dit een echte natuurramp is en nu ontdekken ze zelf (en geven het bekend) dat dit niet aanslaat bij Het Eigen Volk Eerst.

    De partijleiding van Het Vlaams Belang had geen beter reclamestunt kunnen bedenken. Zo hoort U het eens uit de mond van een ander, zullen we maar zeggen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Jonge Vlaming heeft vooral Vlaamse vrienden

    *

    Onze samenleving wordt steeds diverser, maar onze vriendschappen evolueren niet mee: tweederde van de Vlamingen tussen de 18 en 34 jaar hebben geen mensen van andere afkomst onder hun beste vrienden. Dat blijkt uit de resultaten van de grootschalige jongerenenquête 'Generation What', die de openbare omroep deed. Dat meldt Het Nieuwsblad.

    Bijna een op de vijf Vlamingen is van buitenlandse afkomst. De nieuwe norm wordt dan ook 'superdiversiteit', zeker in de grote steden, waar de bevolking traditioneel uit veel meer verschillende achtergronden komt. Ondanks dat zijn jonge Vlamingen vooral bevriend met mensen die ze in hun directe leefwereld tegenkomen en die hun eigen achtergrond delen. Dat is problematisch, zegt socioloog Dirk Jacobs in Het Nieuwsblad. "We leven in gescheiden werelden en weten niet wat er bij elkaar leeft", stelt hij in de krant.

     

    Demografische realiteit

    46.000 jonge Vlamingen tussen de 18 en 34 jaar vulden de enquete 'Generation What' van de openbare omroep al in. Twee derde van de ondervraagden geeft aan geen beste vrienden te hebben met een ander geloof, een andere cultuur of een andere etnische achtergrond. "We blijven allemaal wat op ons eilandje zitten en kiezen vrienden met dezelfde opleiding en opvattingen", zegt Bram Spruyt, socioloog aan de VUB. "Terwijl je door de demografische realiteit toch wel zou verwachten dat we ook in onze vriendenkring meer diversiteit zouden hebben."

    *

    *

    Mij blijft het persoonlijk een grote troost dat minstens hun namen bekend zijn. Dat maakt de zaken relatief eenvoudig voor de Bestraffings Rechtbanken die op zekere dag als paddenstoelen uit de grond zullen moeten rijzen.

    Beter dan de Nazi’s, de échte socialisten, die de meeste van hun wandaden nooit op papier hebben gezet, hebben zij hun misdaden tegen de mannelijkheid zorgvuldig op papier gezet en/of in wetteksten gegoten. Loochenen zal dus niet kunnen. Hoogstens zal er toegegeven worden, ‘inschattingsfouten’ te hebben gemaakt, of hoogstens ’n beetje ’n deontologisch foutje te hebben gemaakt. De Gentse Tweede Sympathiekste Burgemeester ter Wereld heeft de aanzet en de woorden hiervoor gegeven. Deze woorden zullen dé woorden zijn die dit jaar moeten opgenomen worden in De Dikke Vandale….

    Maar laten we het liefst eenvoudig houden. Er hoeft slechts één en dezelfde straf te worden voorzien: levenslange dwangarbeid (en geen dwang vakantie) liefst aan de achterkant van de maan.

    Toemaatje

    Eigen volk Eerst, dat wil zeggen dat we ons bord nog de frietjes zien liggen, en de rest als toemaatje, het peper en het zout op deze frietjes. Al is dat, volgens de dokters, geen gezonde maaltijd. Liefst Puur Natuur’, zoals bronwater beter is dan rioolsop.

    *

    In deze hoop wil ik leven en sterven.

    *

    *

    *

    01-07-2016, 18:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3516

    4/376 * - islam insubordinatie is toegestaan 

    .

    DEEL 3

    *

    Vrijdag 1 juli 2016

    Hooimaand

    Zon 5u34-21u59

    H Rombout

    Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen

    *

    *

    *

    *

    Zal, samen met ‘De Val van het Europa Spook’, ook de frank van onze Verlichte Grote Verstanden vallen?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Islamleraar promoot haatpredikers, school en inspectie hebben niets in de gaten

    *

    Een leraar islamitische godsdienst die pas nog lesgaf op een middelbare school in Willebroek, promoot op Facebook haatpredikanten. Eén van hen zet moslims zelfs aan om de holocaust nog eens over te doen. De school en de inspectie vallen uit de lucht. "Nooit iets van radicalisme gemerkt."

    Fayssal Okrich begon in februari aan zijn loopbaan in het onderwijs. Hij kreeg toen een vervangingsopdracht in het Willebroekse atheneum, waar een lerares islamitische godsdienst met bevallingsverlof was. Niemand merkte dat Okrich op zijn Facebookpagina al jaren een podium geeft aan haatpredikanten. Dat hij enkele weken geleden vertrok op de school, had niets met dat gedachtegoed, maar uitsluitend met de terugkeer van de vaste leerkracht te maken.

    *

    *

    Ach, de Overheid is meer dan ziende blind. Ze is ook stoofdom. Doof en stom, dus. Wat zegt het U bijvoorbeeld, als na al die jaren van ‘teruggekeerde Syrië Strijders’ die heel hun ‘campagne’ op het front een ‘leefloon’ of ‘stempelgeld’ hebben doorgestort gekregen, (zelfs als ze al gesneuveld waren?) nu stilaan gevaarlijke monsters blijken te zijn geworden?

    Jammer, hé, om die gevangen te zetten! Zoveel ‘frontervaring’ die verloren gaat! Zoveel aanslagen die niet meer zullen kunnen plaatsvinden! Al die... beken, Molenbeek, Etterbeek, Schaarbeek, enz, die dreigen ontvolkt te geraken….

    Ach, Verrader Moureau, waarom heb gij geen privé legertje rond U verzameld, om moordend en plunderend het Land rond te trekken, om de gematigde islam uit te dragen! Het ziet er zelfs naar uit, als al die gasten in herenigd familie-verband, dat U als de Man Job, vol zweren, bloed en tranen, totaal verlaten door allah en Kleine Pierke, op de pui van het Stadhuis zal moeten liggen wegrotten.

    Ja man, U had het kunnen weten: wie het gevaar bemint, zal er door vergaan…..

     

    *

    *

    01-07-2016, 18:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3515

    5/735 * - Bij de SD krabt men elkaars rug tegen de jeuk der diefte –Eigen Jaarlijks Verlof.

     

    Mededeling voor de Staatsvuiligheid

    Ben vanaf morgen voor een korte vakantie niet thuis. Adres verblijfplaats: zich wenden Redactie.

    .

    DEEL 2

    ***

    Vrijdag 1 juli 2016

    Hooimaand

    Zon 5u34-21u59

    H Rombout

    Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen

    *

    *

    Apen kunnen deze slechte gewoonte niet wegsteken.

    Politici wel.

    *

    *

    Ja, natuurlijk willen of kunnen de meeste politiekers van onze ‘Staatsdragende’ partijen niet toegeven, want ze zijn ‘Brothers in Crime’. Omdat ze aan dezelfde ziekte, de hebzucht, lijden. In die hebzucht steekt er een traditionele gradatie die onderaan de ladder begint, en groter wordt naarmate de hogere sport bereikt wordt op de ladder die leidt tot het Ministerschap.

    Anders dan bij de moslims van alle tijden het genieten van lijden en dood bij mens en dier een aangeboren afwijking is, zo is bij de SD ‘goede sier voeren’ - met andermans geld - de boventoon. De moslims schuiven de verantwoordelijkheid daarvoor af op het beeld die ze van hun God gemaakt hebben, en zo schuiven de SD de verantwoordelijkheid af op hun voorgewende bezorgdheid voor de medemens.

    Dat de Tsjeven in de vuile zaakjes van de Opper Sossen liever aan de kant van de weg blijven staan, is het zuiverste bewijs dat ze zelf boter op hun hoofd hebben….

    En als ze dan bijdraaien, en toch instemmen met een Parlementaire Onderzoekscommissie, dan willen ze daarin de Eerste Viool spelen. Kwestie van de vele gevaarlijke klippen te vermijden….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    De leugenpers

    *

    Iedereen wil Optima onder de loep, behalve CD & V

    *

    Eric Van Rompuy wijst erop dat het parket al een onderzoek voert, net als de Bijzondere Belastinginspectie. ©BELGA

     

    Elke partij, meerderheid én oppositie, is gewonnen voor een onderzoekscommissie naar Optima. Alleen CD&V aarzelt nog. 'Wij zijn de gemeenteraad van Gent niet', zegt Eric Van Rompuy. Volgende week valt de beslissing.

       'Ik weet niet of het absoluut nodig is om ze nog eens op een ander moment hetzelfde te horen zeggen'

    Jeroen Piqueur zelf is verantwoordelijk voor het uiteindelijke faillissement van Optima Bank. Dat stelden de gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets en zijn voorganger Luc Coene in de Kamercommissie Financiën. Ze werden daar gehoord over het financiële toezicht bij Optima.

    Voor CD&V moest eerst deze stap worden genomen, vooraleer er aan een onderzoekscommissie gedacht kan worden. "Nu blijkt dat de toezichthouder zijn werk wel degelijk naar behoren heeft gevoerd", zegt commissievoorzitter en CD&V'er Eric Van Rompuy. "Ik weet niet of het absoluut nodig is om ze nog eens op een ander moment hetzelfde te horen zeggen."

    Onregelmatigheden

    Al in oktober 2014 had de Nationale Bank het sein gegeven dat de bankactiviteiten van Optima moesten worden afgebouwd, klonk het. Dat proces is in gevaar gebracht omdat enkele aandeelhouders begin dit jaar geld zijn beginnen weg te halen bij de bank. "Onregelmatigheden hebben een positieve afwikkeling doorkruist", getuigde Smets. Zijn voorganger Coene verwees uitdrukkelijk naar hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur.

    Toch blijven er nog heel wat vragen. Is voor 2014 alles wel naar behoren verlopen? Wegens tijdgebrek moest de zitting worden opgeschort. Volgende week komen Coene en Smet opnieuw langs.

     

    Daarom werd ook de beslissing uitgesteld of er een parlementaire onderzoekscommissie komt. Sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven trekt daarvoor aan de kar. Hij heeft intussen de expliciete steun van de voltallige oppositie én van N-VA en Open Vld. De voorwaarde is dan wel dat niet enkel het bankentoezicht onder de loep wordt genomen, zoals in het oorspronkelijk voorstel stond. Ook moet de mogelijke politieke inmenging en de malversatie binnen de vastgoedpoot van Optima onderzocht worden. Vanvelthoven wil daar zeker in meegaan.

    *

    *

    Er gaan dus nog meer beerputten opengaan. Misschien worden er wel bepaalde kopstukken gezelfmoord, zoals in de beste toneelstukken van Shakespeare, als bij de ‘MacBeth’ bijvoorbeeld.

    Het meest benieuwd ben ik naar de straffen die er dus zitten aan te komen. Spijtig dat er voor landverraad geen doodstraf meer wordt gegeven. Want levenslange gevangenis in onze super-de-luxe ‘Huizen van Bewaring’ is alleen maar nog meer geld uit de zakken van Honoré Gepluimd kloppen.

    Tenzij men ondertussen ook die tak van de islam overneemt: de publieke onthoofding door middel van het kromzwaard. Zou eens wat anders zijn, dan de Rode Duivels te zien… afzien.

    *

    *

    *

    01-07-2016, 17:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3514

    5/670 * - EU-vergissingen met loonbeleid/vrij verkeer personen – Ambtsmisbruiken tijdens en na de mandaten – Nelly Kroes video -

    .

    DEEL 1

    ***

    Vrijdag 1 juli 2016

    Hooimaand

    Zon 5u34-21u59

    H Rombout

    Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen

    *

    *

    *

    *

    Deze ‘Inleiding”, getiteld als ‘Eigen Mening’ heeft eigenlijk deze keer geen vooropgestelde Eigen Mening nodig. Mannen weten waarom.

    Gelieve dus zelfstandig op eigen benen direct te gaan genieten van wat deze Hoogleraar Economie kwijt wil.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Vooraanstaande econoom verwijt politici dat ze ware reden voor Brexit verzwijgen

    Door: Karen Van Eyken

    *

    Terwijl de Europese Unie nog steeds aan het bekomen is van de uitslag van het Britse referendum, meent de vooraanstaande Duitse econoom Hans-Werner Sinn dat politici de ware drijfveer

    Hans-Werner Sinn stond 16 jaar aan het hoofd van het gerenommeerde IFO-Instituut (een economische denktank, nvdr.) Hij is een belangrijke opiniemaker bij onze oosterburen die er niet voor terugdeinst om te botsen met zowel linkse als rechtse politici. Ook over de Brexit houdt hij zich niet in.

    Slechte beleidsmakers

    "Diegenen die de Britten nu de rug toekeren en verder doen zoals voorheen, zijn slechte beleidsmakers", verklaart de strijdlustige econoom aan de Duitse krant 'Passauer Neuen Presse'.

    "Diegenen die aandringen op een snelle uittreding van het Verenigd Koninkrijk, willen Europa in sneltempo in de verkeerde richting duwen, ze willen er intern een superstaat van maken en extern evolueren naar een fort dat zich afschermt van de wereld", vindt de 67-jarige hoogleraar economie aan de Ludwig Maximilians-Universiteit in München. "We moeten net een nauw verbond aangaan met het Verenigd Koninkrijk net zoals we dat met Noorwegen hebben gedaan."

    Intra-Europese migratie

    Uiteraard waren de vluchtelingen een thema bij de Brexit maar de econonoom wijst de toegenomen intra-Europese migratie als oorzaak aan. In het Verenigd Koninkrijk zorgt met name de toeloop van goedkope Oost-Europese arbeiders al jaren voor onrust.

    Tussen 1995 en 2015 nam het aantal EU-burgers in Groot-Brittannië toe van 900.000 naar 3,3 miljoen. Vooral na 2004 steeg dat aantal na de toetreding van Oost-Europese landen tot de Unie. Over Het Kanaal heerst het sentiment dat zij wegen op de publieke financiën.

    Magneet

    Het vrij verkeer van personen is een van de hoekstenen van de Europese Unie. Zo kunnen werknemers in loondienst in een andere EU-lidstaat gaan werken. De algemene regel is dat EU-burgers onder het stelsel van sociale zekerheid vallen van de lidstaat waar ze werken en net daar schuilt het probleem, meent Sinn. "Voor economische migranten werkt dit als een magneet om zich in een rijkere EU-lidstaat te vestigen met veel betere sociale voorzieningen dan in het thuisland. Dit is de ware reden voor een Brexit en die wordt door de politiek doodgezwegen."

    David Cameron had nog een deal met de EU uit de brand gesleept die het VK zou toelaten om de sociale voorzieningen voor EU-arbeidsmigranten te beperken maar het akkoord kon de Brexit niet (meer) verhinderen.

    Fout

    "Migranten worden nu zeer snel in het door belastingen gefinancierde sociale systeem van het doelland geïntegreerd terwijl het thuisland quasi vrijgesteld wordt", zegt Sinn. "Dat is een fout waar dringend iets aan gedaan moet worden."

    Maar daar stopt het niet. "De euro werkt niet. In Zuid-Europa heersen chaotische economische toestanden terwijl de Noord-Europese staten worden meegezogen in een spiraal van verantwoordelijkheden," verklaart de hoogleraar.

    *

    *

    Is iedereen bij de les gebleven? Ja toch? Ik ook. Maar nu zit ik met een paar vragen.

    1° Waarom worden er geen namen genoemd?

    2° Waarom lees ik geen voorstellen om geen rechtszaken in te leiden?

    3° Waarom voorzag deze EU op voorhand zelf geen voorzieningen om slecht bestuur tijdens maar ook nà de dienstjaren, af te straffen?

    Voorbeeld (uit de DM van gisteren maar expliciet en voor altijd op Google terug te vinden) Nelly Kroes, de NL ex-commissaris die o.a. op de loonlijsten van ÜBER schijn te staan en na haar dienstjaren volledig haar functie hoereert. Zie

     

    http://www.dm.be/s/ax1e5ecb2/YxTKk

     

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-07-2016, 07:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3518

    9/1974 * - Tom van Grieken en de Brexit – Onderweg op vakantie naar Coburgia – ons kerkje -

    .

    DEEL 5

    *

    Vrijdag 1 juli 2016

    Hooimaand

    Zon 5u34-21u59

    H Rombout

    Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen

    *

      

    *

    *

    *

    Onze man, TVG haalt topsnelheden die ver boven het gemiddelde liggen van de snelste TGV-treinen vol Vlaamse politiekers.

    Hieronder zult U geen ‘enerzijds’ en al zeker geen ‘anderzijds’ lezen: er moet alleen zoveel druk op de ketel van al die anderen komen, dat de pannen van het dak vliegen. Zodat de partij VB zonder veel tijdverlies van woorden kan overstappen op daden.

    En dàt, Mijne Dierbaren, moeten we als geciviliseerde burgers bereiken door de volgende Verkiezing (die van de laatste kans!), al dat gespuis naar de verdommenis te stemmen. Geen twee minuten politieke moed, maar amper 10 seconden volstaan, zodat U ‘the day after’ bij de gelukkigste mensen ter wereld zult thuishoren. Precies alsof U met de Brexit had kunnen meestemmen. Geen ‘As’ New York-Berlijn-Parijs met een ommetje langs Brussel-Zuid, maar een As Oslo, Zürich-Rome.

    O Ja, wat ik al een hele tijd loop te bedenken, omdat we dat hier, aan deze kant der Alpen, dagelijks bij de kleine man moeten meemaken. Rome hoort daarbij als het water bij de zee. Hier is men stilaan, bijna zonder het goed te beseffen, overgeschakeld naar een soort van ambachtelijke wederzijdse dienstverlening. Die onder de radar blijft van de Fiscus. Gemeentebesturen en Carabinieri laten dit oogluikend toe. En, wete gij waarom? Er is hier uren in de omtrek geen groot-industrie en voor iemand die zich in leven moet houden met een bedelaarspensioentje, zijn officiële rekening met al die BTW, er wel duidelijk teveel aan. Het brengt zelfs de mensen dichter bij elkaar.

    En, als compensatie voor deze ‘plantrekkerij’, draaien de grote bedrijven dubbel zo hard.

    Wie mij niet gelooft: kom en overtuig Uzelf. De wagens zijn hier klein tot zeer klein, oud tot zeer oud, geen grote 4x4, landbouwtrekkers op het veld die we bij ons 50-60 jaar geleden zagen en waar de bezinepompen ge-automatiseerd staan op €5, €10 of €20. Behalve als er ’n buitenlander zijn Mercedes ‘pieno’ staat te tanken en bedolven wordt onder afgunstige blikken. Van de vele wachtenden achter hem.  

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Brexit-debat: Vlaams Belang als enige vóór de democratie

    Als enige geloofwaardige democraat kreeg Tom Van Grieken enorm veel tegenwind tijdens het Brexit-debat in het Vlaams Parlement, dat bezaaid is met volksvertegenwoordigers die dringend een cursus staatsstructuur nodig hebben.

    Het establishment krijgt het steeds moeilijker met de weerbarstige realiteit in Europa, en meer en meer burgers krijgen dit in de gaten. Bij monde van Tom Van Grieken deed het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement zijn naam als enige democratische, pro-Europese en dus EU-kritische partij alle eer aan. Terwijl de EU-bonzen met Jean-Claude Juncker op kop begonnen zijn met het chanteren van het Verenigd Koninkrijk gaf Van Grieken zijn steun aan de moedige keuze van de Britten. Bovendien hield hij een pleidooi voor échte, directe democratie door middel van referenda.

    “We want our country back!”
    Op 23 juni 2016, aldus Tom Van Grieken, hebben de Britten gekozen voor een Brexit, voor nationale soevereiniteit, voor onafhankelijkheid; ze hebben gestemd tégen de dictatoriale en centralistische Europese Unie die Europa heeft ontvoerd. De Britten hebben gezegd: “Wij worden weer baas over onze eigen centen, onze eigen grenzen, onze eigen wetten en ons eigen handelsbeleid,” zoals dat hoort in een normale democratische rechtsstaat. De patriottische Britten hebben op de meest democratische manier beslist: “We want our country back.
    Cursus staatsstructuur
    Het Brexit-debat in het Vlaams Parlement kende een surrealistisch verloop: termen als ‘soevereiniteit’, ‘onafhankelijkheid’ en ‘vrijheid’ leken taboe te zijn, ‘Europa’ en ‘Europese Unie’ werden lichtzinnig door elkaar gebruikt en Europese samenwerking werd gelijkgesteld met Europese eenmaking. De meeste volksvertegenwoordigers kunnen duidelijk een cursus staatsstructuur gebruiken. Het dogmatische EU-geloof bleek hardnekkiger dan ooit: elk alternatief voor vrijwillige economische samenwerking en vrijhandel drijven in Europa, vond men zelfs niet het overwegen waard. Ook over de peperdure eenheidsmunt de euro, die de welvaart in Europa in snel tempo is aan het vernietigen en landen uit elkaar drijft, werd met geen woord gerept.
    Gebakken lucht
    Wel werd er veel gebakken lucht verkocht, zoals ‘Europa dichter bij de burgers brengen’, ‘projecten in het belang van de mensen’ en ‘de EU heeft vrede en stabiliteit gebracht’; terwijl de huidige EU en de euro tot stand zijn gekomen zonder expliciete goedkeuring van de burgers in Europa; en terwijl de huidige EU, die bestaat sinds het Verdrag van Maastricht in 1992 en met name sinds de invoering van de euro in 2002, juist steeds meer wrevel en instabiliteit veroorzaakt. Tom Van Grieken wees er ook op dat het niet zozeer de (huidige) EU, maar wel de NAVO is geweest die voor stabiliteit en vrede heeft gezorgd.

    Eurosceptisch?

    Matthias Diependaele (N-VA) bekende al snel kleur door te zeggen: “Steek mij niet in de eurosceptische hoek.” De eurofiele traditionele partijen verweten N-VA immers eurosceptische taal te spreken, daarbij gemakshalve negerend dat de N-VA niet alleen in het verleden alle verdragen richting méér EU heeft goedgekeurd, maar ook vandaag met de Belgische regering het braafste eurofiele jongetje van de klas is. Ook de euromiljardenleningen en -borgstellingen voor bodemloze put Griekenland en andere Zuid-Europese landen, een cruciale factor in de evolutie naar een EU-superstaat, worden door de N-VA niet bestreden.

    Schijngevecht

    Net zoals inzake België, wordt ook wat Europa betreft een schijngevecht gehouden tussen EU-federalisten en EU-confederalisten. Ondertussen zetten ze wel allemaal hun handtekening onder elke bevoegdheidsoverdracht naar de EU en onder elke peperdure financieel-economische EU-constructie - zoals het Europees Stabiliteitsmechanisme ESM - om koste wat het kost het leven van de failliete euro nodeloos te rekken. Toch durfde Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) met droge ogen te beweren dat “niemand voor een EU-superstaat pleit” en dat er “niet voor de vlucht vooruit” wordt gekozen.

    EU-superstaat

    Op hetzelfde moment behoort België als stichtend EU-lid tot een kopgroep eurofiele landen die voluit gaat voor weer maar eens méér EU (en dus minder Vlaanderen): de vlucht vooruit dus naar een zogenaamde ‘ever closer union’. Uit een pas uitgelekt document blijkt immers dat na de Brexit de Duits-Franse as resoluut kiest voor een EU-superstaat waarin we onze zeggenschap over onze eigen toekomst bijna compleet uit handen moeten geven. Tom Van Grieken stelde dan ook dat de EU een “België in het groot” wordt.
    Desastreus EU-parcours
    Tom Van Grieken was de enige die het potsierlijke ‘debat’ doorprikte met concrete voorbeelden van het voortdurend falen van de EU, die crisis na crisis veroorzaakt en in stand houdt. Met het desastreuze EU-parcours van achtereenvolgens de eurocrisis, het conflict tussen Oekraïne en Rusland en de asiel- en migratiecrisis, is de Brexit niet meer dan logisch. De Brexit is een nodige stap op weg naar een nieuw Europa. Van Grieken stelde dat “het dogmatische eurofiele denken plaats moet maken voor een nieuw Europa, waarin niet politieke eenmaking maar vrijhandel en economische samenwerking centraal staan.” De tijd is er meer dan rijp voor: uit een onderzoek van het Pew Research Center blijkt immers dat amper de helft van de burgers van de tien belangrijkste EU-landen nog voorstander is van EU- lidmaatschap.

    Noorwegen en Zwitserland

    Met de Brexit zal het Verenigd Koninkrijk zich straks bevinden in het mooie gezelschap van door en door Europese landen die het economisch veel beter doen dan EU-lidstaten en zéker dan eurolanden, namelijk Zwitserland, Noorwegen en IJsland. Deze landen voeren zowat alle positieve economische parameters aan en hebben een bevolking die gelukkiger is dan andere omdat ze nog een belangrijke mate van zelfbeschikking hebben. De soevereiniteit om de eigen grenzen te kunnen controleren, leidt tot significant minder criminaliteit en minder jihad-terreur. Tom Van Grieken vatte een en ander samen in een pittige tussenkomst die u hier kunt bekijken.

    Referenda

    Van Grieken herhaalde ook zijn pleidooi voor een volksraadpleging, adviserend maar het liefst bindend: een “feest voor de democratie”. De macht hoort immers te liggen daar waar het hoort, namelijk bij het volk, de belastingbetalers. Wij dienden een voorstel van bijzonder decreet in om de mogelijkheid te creëren om Vlaamse volksraadplegingen te houden. Daardoor krijgt de burger rechtstreeks inspraak in fundamentele beleidskeuzes. Maar daar mag het niet bij blijven: het Vlaams Belang wil op termijn een systeem van bindende referenda zoals in Zwitserland, waar niet toevallig het gelukkigste volk ter wereld leeft. De Vlaming moet door middel van directe democratie écht zelf kunnen beslissen over zijn eigen toekomst.

    Juncker

    Tot slot herinnerde Van Grieken het smurfenparlement aan twee citaten van Jean-Claude Juncker, de ongekozen EU-leider die elke partij behalve het Vlaams Belang aan de macht heeft gebracht:

    We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit - de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist - dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.
    En: “There can be no democratic choice against the European treaties.

    *

    *

    Straks rijden we langs prachtige vernieuwde snelwegen, 500Km, met vele nieuwe prachtige tunnels, met 3 à 5 brede rijstroken. Komen we, amper 50 Km hoger op de A1 richting Rome-Milano, voorbij niet alleen aan droomlandschappen uit een sprookjesboek, afgewisseld met tientallen kilometer lange bedrijfsterreinen, zo ver het oog reikt, vol met nieuwe bedrijven. In Chiasso glijden we, begroet door streng uitziende maar vriendelijk knikkende douanenagenten het zuinige Zwitserland binnen met z’n hoge besneeuwde bergtoppen en liefelijke landschappen die wel door gelukkige mensen moeten bewoond zijn. En dan, tegen de avond, rijden we de rijke Oostelijke kantons van Frankrijk binnen, waar we overnachten. Om dan de volgende morgen, de natte, trieste kant van La Douce France, tot aan de grens met het kleine Groot Hertogdom binnen te rijden. Om onze beurt af te wachten om aan dumpingprijzen te kunnen voltanken.

    Daarna komen de triestigste kilometers van iedere thuisreis ons voor de wielen. Erbarmelijke snelwegen, lege werven waar geen kat te zien valt, omleidingen, overal bedriegelijke vluchtheuvels midden de baan, as-verleggingen, bloembakken, milieu-onvriendelijke wipper-de-wip verkeersdrempels, enz. Eenmaal de welkomstborden ‘Vlaanderen’ voorbij komt daar dan nog bij: flitscamera’s om de 500 meter, niet te voorziene snelheids-beperkingen en een zee van totaal vervuilde smerige verkeersborden, links en rechts van de weg. Dan zijn we voorlopig af van het stilstaand snelverkeer, van de vele files, van kris-kras door het landschap wegomleidingen, doodlopende straten vol groen-werkers op hun alaam geleund, en komen we ‘thuis’ in De Vlaamse Ardennen waar in het kleinste veldstraatje horden barbaarse ‘wielertoeristen’ elk verkeer onmogelijk maken.

    En zeggen, dat dit mijn innig geliefd maar verkwanseld Vlaanderen moet voorstellen.

    *

    Wetewa? Ik zal daar ergens even gaan bezinnen in het kleine kerkje, aan wiens voet onze Pa & Ma op de Verrijzenis liggen te wachten. Vóòr de Grote Oorlog stond het kerkje met de zijgevel naar de steenweg, sedertdien met de voorgevel. Toen ik daar laatst was, was de vloer een klein beetje verzakt. Tja, ’n lang nawerkende obus-inslag zeker? Je tuimelde, om zo te zeggen, de kerk binnen. Moest daar nog ’n Pastoor zijn, ik zou eens informeren naar het getale zijner resterende schaapjes. Of zou daar ook al, om kosten te sparen, een AZC gevestigd zijn? Opgepast, bruin gespuis: dat hoogaltaar(tje) is van dezelfde Meesterhand als dat van de Basiliek van Koekelberg. ’t Staat er zelfs op. Weet ik nog van de tijd dat ik daar misdienaar mocht zijn.

    Ja, ’t is waar. In dat wonder van heropbouwkunst ben ik ooit gedoopt geweest. En heb ons Ma altijd horen vertellen, dat onze Pa die dag flink aangeschoten laat in de avond was thuisgekomen.

    Tja, zo’n verhalen zullen daar wel niet meer geboren worden…. Het wachten is er op de ‘gezinshereniging’ uit den vreemde…..

    *

    *

    *

    *

    01-07-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3413

     

    5/690 * - Geert Burger na de Kortrijkse Moskee – Eenvormige tarieven, eenvormige bestrijding, één-vormige straffen -

    .

    DEEL 4

    **

    Donderdag 30 juni 2016

    Zon 5u33-21u59

    H Adolf

    *

        

    *

    Zoekplaatje:

    Waar zit de Izegemse NV-A Ere-Burger?

    *

    *

    In de lijn van de oude fouten der E.U., zoals de knieval van Geert Burger en de ‘Iftar’ rond de Kortrijkse mos-keet, eerst een voorgerechtje in de lijn van mijn vroegere broodwinning.

    Om dus in te gaan op de ‘Nieuwe Impulsen’ van De Drie Musketiers (Hollande, Merkel, Renzi): welke warboel is dat nu met de aanslagvoeten der BTW, TVA, VAT en hoe dat beest ook mag genoemd worden. Elk land heeft totaal verschillende categorieën voor hetzelfde product (benzine, alcohol), met daarboven totaal verschillende aanslagvoeten. 6% of 0%, 14, 18, 20, 25% : alles verschilt van land tot land. Soms zoeken Fransen/Nederlanders in Coburgia hun voordeel, soms net andersom, afhankelijk van de een of de andere wijzigings-gril voor de Begroting van het betrokken land. Is dat nu zo moeilijk om overal in Europa dezelfde categorieën te hebben, en dezelfde aanslagvoeten? Probleem: vriendjespolitiek?

    Waar voor de drugbestrijding, de Internetfraude, de vrouwenhandel, niet overal dezelfde wetten? Met vooral dezelfde strenge straffen?

    Hetzelfde geldt voor accijnsrechten, die andere dinosaurus die louter en alleen dient om het jongleren met nationale begrotingscijfers mogelijk te maken.

    Dezelfde vraag, acuut geworden door de komende nederlaag van ISIS: waarom legt Bruxella-bla-bla ‘ex cathedra’ geen ‘Eenheids-wet’ op, om alle teruggekeerde Syrië-Strijders eenvormig te behandelen, zodra ze één voet op het grondgebied terugzetten? Voorbeeld: levenslange dwangarbeid à la Guantanamo? Een straf in verhouding tot hun misdaad, of niet?

    *


    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    “het Verenigd Koninkrijk zal er niet op achteruitgaan, integendeel”

    *

    Dat zegt Europarlementslid Gerolf Annemans in een vraaggesprek met Knack.

     

    “Ik voorspel u één ding. Het Verenigd Koninkrijk zal niet het laatste land zijn dat de EU verlaat.” De woorden van UKIP-leider, Nigel Farage gisteren in het Europees parlement kunnen op bijval rekenen van Gerolf Annemans. Volgens Annemans heeft het EU-project op alle domeinen gefaald en dient er opnieuw geredeneerd te worden vanuit soeverein samenwerkende natiestaten. Vooral de dogmatische manier waarop Europa met immigratie omgaat is Annemans een doorn in het oog. “Voor iemand die in de Londense City elke maand een loon met vijf nullen opstrijkt, maakt het niet zoveel uit of zijn land tot de Europese Unie behoort of niet. Maar iemand die zijn job verliest omdat een Pool het veel goedkoper kan, heeft het daar veel moeilijker mee”, aldus Annemans.

    Om zijn economisch optimisme over het Verenigd Koninkrijk te staven verwijst Annemans naar de doemberichten die destijds de wereld werden ingestuurd toen het land weigerde om toe te treden tot de Europese muntunie. “Toen het VK niet toetrad, schreeuwde men al dat de Londense City naar het vasteland zou verhuizen. Pure paniekzaaierij. Dat de Britten uit de eurozone zijn gebleven, heeft hen uiteindelijk meer economische groei opgeleverd.”

     

    Naast immigratie wijst Annemans op de centralistische transferunie die de EU geworden is. “Net als in België moet in de EU het Noorden betalen voor het Zuiden”, klinkt het.

    Dat Annemans niet alleen staat, bewijzen de uitspraken van gerenommeerde economen zoals Ivan Van De Cloot en Pascal Paepen. Die laatste stelde in navolging van het Brits referendum dat de Brexit enorme opportuniteiten meebrengt voor zowel Vlaanderen als Groot-Brittannië.

    *

    *

    Via deze link ziet U het optreden van Geert Burger, naast een hele boel andere leerrijke optredens rond de dagelijkse problematiek. Let vooral op de lacherige reactie van de Minister-President op het striemend requisitoir van Volksvertegenwoordiger Jansen van het Vlaams Belang. Kinderachtiger kan niet.

    Net als een gestraft schoolkind, dat niet eens achter de rug van de Juffrouw, goed zichtbaar voor haar, grimassen zit te maken.

    Mag ik ter zake de woorden van Nigel Farage in het EU-Parlement in herinnering brengen?

    “Toen lachten jullie, nu lachen wij”

    *

    Het uur der vergelding nadert snel. Gelijktijdig met de aan de gang zijnde désintegratie van het Grote Beest, moet Klein Beestje ook geliquideerd worden…. De tijden zijn er rijp voor. En 100 regels straf schrijven zal niet voldoende zijn.

     

    https://youtu.be/lv18zrnwKw4?list=PL6CCB572959F3584B

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-06-2016, 18:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3512

    4/623 * - Zaventem 2, Editie Erdogan – Geert Burger en het Onverdoofd slachten -

    .

    DEEL 3

    **

    Donderdag 30 juni 2016

    Zon 5u33-21u59

    H Adolf

    *

    *

    Twee passagiers omhelzen elkaar voor de luchthaven. Foto: AP

    *

    *

    Dood en vernieling rondstrooien om andersdenkenden te treffen, een aangeboren afwijking van elke Moslim die we in een iets lichtere vorm terugvinden bij Marxisten: ‘Ge moet peinzen lijk ik, of we sloan up joen mule’. Een niet mis te verstane slogan van jaren terug van de Gentse Socialisten.

    En onze bloedeigen ‘Eerste Burger’, Geert Burger, de Advocaat uit de schoenwerkers-stad Izegem, kan het schoentje aantrekken: op volgende blog zult U kunnen met eigen ogen zien, hoe die in Het Vlaams Parlement verdedigt ‘dat het zijn plicht was om in de Kortrijkse mosjkeet platte broodjes te gaan bakken met onze moordenaars van morgen.’ Natuurlijke bewimpelde hij dat enigszins die woorden, maar had toch geen weerwerk tegen het verwijt van Dhr Janssen van het VB.

    Ik denk dat de moslimwereld een week nadien nog niet uitgelachen geraakt is.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    De stomverbaasde Leugenpers

    *

    ‘Overal lagen lichaamsdelen en bloed’

    *

    Twee passagiers omhelzen elkaar voor de luchthaven. Foto: AP

    Na de driedubbele zelfmoordaanslag is de luchthaven van Istanbul onherkenbaar beschadigd, melden getuigen. Ze delen ook de eerste details over de aanslag. ‘De dader was helemaal in het zwart en niet gemaskerd. Hij begon in het wilde weg te schieten.’

    Duygu kwam gisteren aan vanuit Duitsland en stond aan de paspoortcontrole, toen ze een ontploffing hoorde. De vrouw dook op de grond. ‘Iedereen begon weg te lopen. Overal was bloed en lagen er lichaamsdelen. Ik zag kogelgaten in de deuren.’

    De Zuid-Afrikaan Paul Roos (77) was op weg naar huis na een vakantie in Turkije. Hij stond op een vijftigtal meter van één van de kamikazes toen die ‘in het wilde weg begon te schieten’. ‘Hij was helemaal in het zwart gekleed. Zijn gezicht was duidelijk zichtbaar.’

    ‘We doken achter een balie maar ik stond terug recht en keek naar hem’, aldus Roos. ‘Er vonden twee ontploffingen plaats. Toen was hij al gestopt met schieten. Hij draaide zich om en begon richting ons te lopen. Hij hield zijn wapen onder zijn jas. Hij keek zenuwachtig rond om te zien of iemand hem zou tegenhouden en liep toen de roltrap af. We hoorden nog schoten en daarna nog een ontploffing, en toen was het gedaan.’

    Een reporter van het Amerikaanse NBC sprak een getuige die zag hoe een agent buiten de luchthaven een verdachte probeerde te tackelen, waarop die zichzelf opblies. Wellicht werd de agent daarbij gedood. Even later was er volgens de getuige ook een derde explosie buiten de hal.

    Ali Tekin stond in de aankomsthal te wachten op een passagier. Volgens hem kwam het dak daar naar beneden na een ‘extreem luide’ ontploffing. ‘In de luchthaven is het verschrikkelijk, je herkent niets meer, er is heel veel schade.’

     

    *

    *

    En dat ‘voorval’ in de Kortrijkse moskeet is precies op de ogenblik dat de Coburgse Raad van State in de zaak van het ‘onverdoofd slachten’, de kant van de Muzelmannen kiest: m.a.w. de moslimwetten hebben voorrang op de Coburgerwetten. Onverdoofd dierenleed is tegen de Vrijheid van Godsdienst; hoe wereldvreemd kan iemand zijn.

    En wat nu met die tientallen opdrachten in de Koran, om alle Joden en Christenen te vermoorden, staan die ook boven de Coburger Wetten?

    Antwoord: neen, voorlopig kan dat nog niet, omdat de Muzelgriezels nog niet voldoende in aantal zijn bij ons.

    Komaan, mensen, wakker worden! Steken wij nu eindelijk de handen uit de mouwen? Gezien dat uitjouwen in de metro in Amerika bevrijdend kan werken?

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-06-2016, 13:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3511

    8/1328 * - De Lilliputters van deze EU zijn in alle staten – Deze keer geen ver-Linxing, geen Ver-Rechtsing, maar recht vooruit – Uit één mond spreken, liefst in Esperanto -

    DEEL 2

    **

    Donderdag 30 juni 2016

    Zon 5u33-21u59

    H Adolf

    *

    *

    Het Schouwgarnituur der Oude Verschrikking

    De Vergoddelijkte Drie Eenheid

    *

    *

    Neen. Wees maar gerust. Digitalia, de West-Fluisteraar van ‘Bachten de Kipe’ zal op deze blog geen boom en al zeker geen boomgaard opzetten met commentaar over de Britse ezelsstamp aan deze EU globale mislukking. Die liepen, met de vroegere impulsen die ze bijeengescharreld hadden, al voor ze konden gaan. Van onze eerste kinderjaren weten we nog allemaal dat zoiets risico’s inhoudt. Zo herinner ik me nog als de dag van gisteren, toendertijd, toen ik hakkelde, ongeriefd van woorden nog, mij lelijk bezeerde aan de rood-gloeiende kachelpot van de Leuvense stoof... Deze pijnlijke herinnering kan zelfs de onbewuste oorzaak zijn van mijn diepe hekel aan alles wat Rood is.

    En nu ik verneem dat John Kerry, de BuZa van Amerika, dringend voor besprekingen naar Bruxellabla-bla is komen aanwaaien, vrees ik het ergste. Een Socialistisch ‘Democraat’ helemaal uit de Nieuwe Wereld, die hier de Duitse en Franse chefs van de uit koers geslagen EU komt ‘adviseren’…. Dat leidt volgens mij tot nog meer complicaties. Want Het Avondland heeft genoeg van dat Slinkxs gedoe die ons allemaal achter een IJzeren Gordijn wil stoppen.

    Die Poolse Mevrouw, zoals U hieronder kunt lezen, is nog zo zot niet als haar muts staat. Ik hoor het Renzo al zeggen in puur fascistische stijl: ‘O Dio, questa Polacca è mata (gek) want veel respect heeft Polen nog altijd niet in Italia. Liggen dat soort ‘Untermenschen’ immers niet aan de oorsprong van de nederlaag van A.H. en dus indirect aan het begin van de lange lijdensweg die men hier daarna heeft moeten ondergaan? Hadden toen de Duitse Socialisten de oorlog gewonnen, dan stond Europa nu vol met standbeelden van de Nieuwe Benito Mussolini.

    Of moeten en zullen het misschien mini borstbeelden worden van Franske den Hollander en Dirndel Angela, de Hemelse?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Duitsland, Frankrijk en Italië willen ‘nieuwe impuls’ voor Europa

    *

    Duitsland, Frankrijk en Italië gaan samen aan de andere lidstaten van de Europese Unie een ‘nieuwe impuls’ voor het Europese project voorstellen. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel maandag gezegd na overleg met president François Hollande en Matteo Renzi.

    Als antwoord op het Britse vertrek uit de Europese Unie willen Merkel, Hollande en Renzi hun Europese partners in de loop van de komende maanden een aantal concrete maatregelen voorstellen om het Europees project een nieuw elan te geven. De drie willen hun ideeën woensdag delen met de andere regeringsleiders. De 27 zouden dan in september opnieuw bijeenkomen om een akkoord te bereiken over concrete projecten die in de loop van de komende zes maanden uitgevoerd kunnen worden.

     

    In een gemeenschappelijke verklaring leggen Merkel, Hollande en Renzi in algemene bewoordingen alvast drie prioriteiten vast. De eerste slaat op binnenlandse en buitenlandse veiligheid, met een klemtoon op de strijd tegen terrorisme, de uitbouw van een Europese defensie en de bewaking van de Europese buitengrenzen. De tweede as omvat het economisch beleid, met onder meer een grotere convergentie in de eurozone op sociaal en fiscaal vlak. De derde prioriteit is ‘een ambitieus programma voor de jeugd’.

     

    ‘Nieuwe gezichten’

     

    Frankrijk en Duitsland mogen tegenwind verwachten van Polen. ‘Ik denk niet dat het Frans-Duitse duo iets nieuws kan doen voor de Europese Unie’, zo reageerde premier Beata Szydlo. ‘Frankrijk en Duitsland zeggen: laat ons de integratie van de EU verdiepen. Wij zeggen: nee, zo kunnen we niet blijven voortdoen. Die EU bestaat niet meer. De Britten hebben deze visie verworpen in het referendum’, zo vervolgde ze. Warschau wil met eigen voorstellen naar Brussel afzakken. ‘We hebben nood aan nieuwe gezichten, een nieuwe visie, een nieuw concept.’

     

    ‘Niets erger dan onzekerheid’

     

    Merkel, Hollande en Renzi beklemtoonden op hun beurt ook opnieuw dat er niet met de Britten wordt onderhandeld over de voorwaarden van hun vertrek vooraleer Londen artikel 50 activeert. ‘We zijn het erover eens dat er informele noch formele gesprekken over een Brits vertrek kunnen plaatsvinden tot de Europese Raad het verzoek tot terugtreding heeft ontvangen’, maakte Merkel duidelijk.

     

    Hollande en Renzi hamerden erop dat de Britse regering dat verzoek zo snel mogelijk moet indienen. ‘Het is onze verantwoordelijkheid om geen tijd te verliezen in de aanpak van het Britse vertrek en de nieuwe kwesties voor de 27 lidstaten’, zo stelde Hollande. ‘Niets is erger dan onzekerheid.’ De Franse president heeft ‘respect’ voor de politieke situatie in Groot-Brittannië, maar ‘wij mogen ook respect verwachten van Groot-Brittannië’. De Britse premier David Cameron liet echter verstaan dat het indienen van het verzoek aan zijn opvolger toekomt. Die zou begin september aangeduid worden.

    *

    *

    De lange hete zomer zal dus maar in het najaar beginnen, want er is nog niemand die weet hoe Art 50 moet aangepakt worden. Eerst moeten de Engelsen schriftelijk, aangetekend en in 3 exemplaren hun referendumuitslag bekend maken in Bruxellabla-bla. Net zoals 300 jaar geleden, toen er nog geen Internet was. Dan zal er gewacht worden op hun voorstellen, die vanzelfsprekend de vlucht zullen kruisen van de tegenvoorstellen. Als alles dan netjes ‘op tafel ligt’, kan men dan in de beste Tsjevenstijl, ‘in debat beginnen gaan’. Het wordt nu al van de daken geschreeuwd: die Britse spelbrekers moeten gewoon hun plan trekken, de lafaards.

    Erger nog: na Sjarel Michel Premier heeft de Waalse Premier Paul Magnette het Waalse aanbod om met allerlei toegevingen, verhoogd met Staatssteun die daar eerst van de Vlamingen werd weg geroofd, Britse bedrijven naar daar aan te trekken. Het zoveelste Waalse ‘Marshall Plan’, zeg maar.

    Neen, het is niet Cameraon die gegokt en verloren heeft, het is deze EU die een crash-landing heeft uitgevoerd. De brokken-piloten moeten de slag incasseren en nadat hun opvolgers het roer hebben overgenomen, ervoor berecht en zwaar gestraft worden. Want het zijn niet alleen massa-moordenaars, maar wat veel erger is, Vernietigers der Eigen Beschaving.

    Na de USSR is de EU-SSR gevallen en moet er een meer Behoudsgezinde Unie komen. Toch curieus dat de drie Potentaten van dit verhaal als eerste prioriteit hun drie ergste vergissingen willen aanpakken: de islamisering, en de grensbewaking, met daar bovenop een Europese Troepenmacht. Het zouden geen Linkxen zijn, moesten ze vergeten zijn een oude onderduimse wens van hen binnen te smokkelen: een 2de NAVO Leger onder hun eigen OKW.

    Maar van diene boer gene “tikkeneitjes” .Want moest dat ooit bewaarHeid worden, dan is de eigen soevereiniteit van elk land een lachertje, stijl USSR.

    Zondaars die het laten voorkomen als zouden die hun fouten willen rechtzetten, horen thuis in de biechtstoel, en aan de top van de wereldpolitiek.

    Anderen dus, en beter. Maar dan ook geen ‘anderen’ die zichzelf kunnen en mogen benoemen. Maar échte Leiders, democratisch door Het Volk gekozen. Waarbij Digitalia in alle bescheidenheid aanstipt, dat die om te beginnen elk één taal moeten bijleren, zodat iedereen mekaar verstaat. Die taal zou kunnen, om niemand op de tenen te trappen, het Esperanto zijn. Als dat Parlement dan AUB meteen op één enkele plaats wil samenkomen? En waarom daarover discussiëren, Rome is toch altijd de Hoofdstad van de Westerse Wereld geweest?! Berlijn, Parijs, Londen, enz, zijn veel te beladen namen en het eerste EU-verdrag is toch dat van Rome 1957?

    Klare wijn hoeft namelijk, net als goede wijn, geen krans! “The proof of the pudding is the eating”!

    Voeg daarbij het volwassen geworden ‘In God we trust’ van het goede oude Amerika van na Moh Bama, en klaar is Kees.

    Tot slot nog even de wijze woorden van een wijs man, de Nigel Farage. Maar was het nu echt nodig dat Koster Schulz hem in het Euro Parement ter hulp schoot? Ik acht mezelf gelukkig deze toespraak voor het nageslacht te kunnen bewaren.

    https://youtu.be/X7le5GPJpbE

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-06-2016, 13:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3510

    4/506 * - Labour, of Labor et Constantia in de EU -

    DEEL 1

    ***

    Donderdag 30 juni 2016

    Zon 5u33-21u59

    H Adolf

    *

      

    *

    De politieke onderwereld?

    *

    *

    Neen, dit stukje gaat niet over ‘Labor et Constantia’, de plaatselijke vriendenkring van het Davidsfonds, wat een veel te grote eer zou zijn. Dit stukje moet het stellen zonder eer en dus ook zonder ‘Constantia’. D.W.Z. dat het uitsluitend gaat over ‘Labour’, de mooie stiel van liever-lui-dan-moe. De DM, ook al zoals U weet, ‘a little bit Red of geen Breath’ gokt voortaan niet langer meer het Marxisme-pur-sang, dat wereldwijd in vrije val verkeert, maar hangt het hekken naar de Nieuwe Wind. Socialisten niet langer als Socialisten, maar als ‘Sociaal Democraten’

    In onderstaand uittreksel wordt nog de naam ‘Labour’ gebruikt om verwarring te vermijden tussen de ‘Remainders’ (de blijvers) van daar en de ‘Remainders’ van het Vasteland. Ze zijn inderdaad allen proletariërs ‘aller landen’ die zich verenigd hebben. Want dat soort ‘proletariërs’ zijn ook de restjes van hun schamel geworden electoraat.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Labour loopt in sneltreinvaart leeg

    *

    Corbyn werd vandaag bij het buitengaan van zijn huis begeleid door de politie. ©Getty Images

    De politieke chaos in Groot-Brittannië is groot na de Brexit van afgelopen vrijdag. Bij oppositiepartij Labour wordt de roep om ontslag van voorzitter Jeremy Corbyn steeds groter. Opnieuw gaven verschillende schaduwministers vanmorgen hun ontslag, en ook de vicevoorzitter van de partij waarschuwt Corbyn nu dat hij geen autoriteit meer heeft.

    In een sneltreinvaart dienen Labour-politici hun ontslag in bij het schaduwkabinet van Jeremy Corbyn. Opnieuw stuurden vanochtend verschillende schaduwministers hun ontslagbrief naar Corbyn. Ook een aantal parlementsleden en secretarissen stapten op, wat volgens The Guardian nu om de haverklap gebeurt. Ook de vicevoorzitter van de partij, Tom Watson, heeft Corbyn gevraagd zijn positie te heroverwegen omdat hij "geen autoriteit" meer heeft bij de Labour-parlementsleden.

    Corbyns collega's keren hem sinds het Brexit-referendum massaal de rug toe. De opgestapte schaduwministers hebben geen goed woord over voor Corbyns weifelende optreden tijdens de Brexit-campagne.

    Afgelopen weekend gingen negen schaduwkabinetsleden hen al voor. Ze willen dat Corbyn opstapt, maar die heeft gisteren nog eens herhaald dat hij dit niet van plan is. Volgens bronnen wijst Corbyn gedurende de dag nieuwe schaduwministers aan. Tien opgestapte ministers zijn al vervangen.

    Cat Smith, de nieuwe schaduwminister voor kiezerscontact en jeugdzaken, riep haar partijgenoten op de rijen te sluiten.

    Een schaduwkabinet is een begrip in het Britse parlement. De oppositie stelt een evenknie aan voor iedere minister uit de regering. Aan de schaduwministers de taak om 'hun' minister te volgen en diens beleid te bekritiseren

    *

    *

    Neen, zò ver zijn ze nog niet, dat ze nu aanbidden wat ze vroeger verbrand hebben, en verbranden wat ze vroeger aanbeden hebben. Maar dat komt nog.   De tijd heelt alle wonden.

    Zou het bewaarheid kunnen worden, dat die oude studentengrap inderdaad uit komt? Sociaal Democraten Aller Landen, verenigt U … tegen het Socialisme…

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-06-2016, 12:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3509

    6/942 * - HLN: Rachoy (Spanje) wint de laatste bollosmitto – allen nu naar Torremoulinos= de cava staat klaar –Lucrezia Borgia –

    .

    DEEL 3

    ***

    Woensdag 29 juni 2016

    Zon 5u32-22u00

    HH Apostelen Petrus en Paulus

    Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

    *

    *

    *

    *

    *

    Niet te geloven hoe Slinkxen van een min-of-meer normale krant, in de kortste keren een Cameleon maken. Daar verandert men 5 keer van gedacht in de tijd dat Tsjeef JL. DeHaene zijn broek optrok.

    Neem nu die Rachoy How How in Spanje onverwacht géén klop heeft gekregen, is die ineens van Centrum Links, Centrum-Centrum geworden. Spanje, of beter gezegd Groot-Griekenland, is zelfs de 3de grootste economie van de EU geworden.

    En wat is dat, dat hij reeds verleden week woensdag door zijn tegenstrevers kon gefeliciteerd worden, met de uitslag van de verkiezing die pas de zondag daarop plaats had?

    Als we nu eens zouden afspreken, dat de Redactie van HLN nu eens een beetje aandacht zou geven aan de lezer, dat die geen gehoorschade oploopt van de leugens die van tussen iedere bladzijde opstijgen?

    Ik mag alleen hopen dat dit nummer weer een paar honderd abonnees kost.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Spaanse conservatieven winnen verkiezingen, links scoort slechter dan verwacht

    Bron: Belga

    *

    De Spaanse premier Mariano Rajoy zwaait naar zijn achterban terwijl hij de voor hem gunstig uitgepakte verkiezingsresultaten viert. © ap.

    *

    De conservatieve Volkspartij (PP) van premier Mariano Rajoy heeft gisteren zoals verwacht de parlementsverkiezingen in Spanje gewonnen. De eerste minister verklaarde dat zijn partij nu het "recht om te regeren" heeft verkregen, al zal de partij wel op zoek moeten naar een coalitiepartner. Links scoort bij de verkiezingen minder goed dan verwacht.

    Na de telling van 95 procent van de stemmen is het duidelijk dat de resultaten niet erg verschillend zijn van die van de verkiezing op 20 december 2015. Toen zorgde de verdeeldheid van de stemmen over vier partijen voor een politieke blokkade, die leidde tot nieuwe verkiezingen.

    De conservatieve volkspartij van Rajo, Partido Popular, heeft zondag 137 van de 350 zitjes in het parlement gewonnen, veertien meer dan bij de vorige verkiezing. De partij heeft echter niet de absolute meerderheid van 176 volksvertegenwoordigers behaald, waardoor ze op zoek zal moeten naar een coalitiepartner.

    Links scoort slechter dan verwacht

    De socialistische PSOE behaalde 85 zitjes (-5), het slechtste resultaat in jaren, maar blijft wel de tweede grootste partij in het parlement. Het verbond van linkse partijen Unidos Podemos scoort slechter dan verwacht en krijgt slechts 71 volksvertegenwoordigers (+2). Volgens prognoses van de staatstelevisie zouden de linksen 91 tot 95 zetels halen, maar blijven daar dus ver onder. De liberale Ciudadanos, tot slot, wonnen 32 zitjes, of 8 minder dan in december.

     

    Onbevredigend resultaat

    Podemos-leider Pablo Iglesias sprak gisterenavond van een "onbevredigend resultaat". "We hadden andere verwachtingen", aldus de 37-jarige politicoloog tijdens een persconferentie. Volgens de peilingen zou de coalitie van Podemos, Izquierda Unida, Equo en andere linkse groepen, de tweede grootste partij worden, voor de PSOE. Iglesias verklaarde wel dat zijn partij zich als politieke kracht heeft kunnen handhaven. Podemos was tot twee jaar geleden een totaal onbekende partij en heeft dus op korte tijd veel bereikt. De partijleider verzekerde echter dat de strijd nog niet voorbij is: "ons doel blijft nog steeds de overwinning".

    Pedro Sanchez, de leider van de socialisten, en Ciudadanos-leider Albert Rivera, feliciteerden Rajoy woensdagavond al met zijn overwinning.

    Brexit

    Spanje, de op drie na grootste economie in de eurozone, heeft nood aan een stabiele regering, zeker nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie door elkaar heeft geschud door te stemmen voor een Brexit. Bovendien heeft Brussel Spanje al verschillende keren opgeroepen om zijn hoge begrotingstekort te corrigeren, maar om dergelijke moeilijke beslissingen te nemen is een sterke regering nodig, beseft ook de EU.

    *

    *

    En wat met Catalonië? Doen alsof dat probleem och ‘Barça’ nooit bestaan heeft? En ik die dacht begrepen te hebben, dat er nieuwe verkiezingen nodig waren om hierover de stier bij de horens te kunnen vatten!

    Het zal dus weer voor een andere keer zijn. Ha ja, want na de Brexit, nu nog de Spanxit, dat zou van het goede toch teveel zijn. Europa désintegreert, maar we moeten dat stil blijven houden.

    En waar haalt begot deze krant de pretentie om Spanje de titel te geven van 3de grootste industrieland van Europa. Elders lees ik overal dat dit Italië is. Maar ja, er wordt liever reclame gemaakt voor de Costa’s Niente, dan voor de ware Rust in Italië, dit door God gezegend nieuwe Vaderland van ons. Overal elders lees ik dat Spanje een Groot Griekenland is. Alleen HLN denkt daar anders over. Al moeten ze toch ‘koppen’ in koeien van letters: dat de Socialisten er erg op achteruit hebben geboerd.

    Ha ja, waarde Redactie: wat is het nu: eieren of jong…..

    O ja, nog even het mes in de wonde ronddraaien. De Spaanse ‘cava’ is, net als de Franse “chateau’s” zijn al lang overtroefd door de Italiaanse ‘Prosecco’ en de Vino Nobile de Montepulciano. En de enige Spaanse Paus ooit, (Borgia) was de vader van de kinderen van Lucrecia Borgia (1480-1519), zijn eigen dochter.

    Ben ooit weggestuurd van het College, omdat ik als laatstejaars betrapt werd met het geromantiseerde dichtbundel van de Nederlands dichter van Eline Vere, (Louis Couperus) over deze charismatische figuur. Als U ooit In Rome tijd over komt, moet U toch eens het vele hectaren grote Park, de Villa Borghése in volle stadcentrum, bezoeken. Alvast een voorsmaakje….

    *

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    29-06-2016, 18:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3508

    5/790 * - Sjarel Michel Premier biedt de Britse bedrijven een nieuw keurslijfje aan – Staats-Subsidies zijn de dood van de Wet van Vraag en Aanbod? Zie Optimaleegloop –

    DEEL 2

    ***

    Woensdag 29 juni 2016

    Zon 5u32-22u00

    HH Apostelen Petrus en Paulus

    Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

    *

    *

    Blauw staat deze keer voor de kleur v/d Hoop…..

    *

    *

    Laat me duidelijk zijn: de Brexit is een duidelijk democratisch signaal. Deze duidelijke boodschap aan het tanend Marxisme dat onderweg is naar de Vergeetputten der Geschiedenis, verdient een Kort maar krachtig orgelpunt. De korte pijn, liever dan een lange doodsstrijd. Geen oeverloze besprekingen, maar goed onderlegde daden. Dat is voor beide partijen de beste oplossing. De Beslissing is nu eenmaal gevallen, de ‘Democratie’ heeft gesproken en aan deze Heilige Koe kan niet geraakt worden. Er is gewoon geen weg terug. Tenzij na een grondige gezondheidskuur.

    Maar dat het meest onbekwame volk ter wereld, de Coburger Francofone Bovenlaag, daarbij aan lijkenpikkerij wil doen, is wel het allerlaagste dat Sjarel Michel zich kon permitteren. Want het uiteindelijk doel van zijn démarche is, om vooral vers economisch bloed aan te trekken door middel van heel veel subsidies. Subsidies zijn het geheime wapen van de zelfvernietiging. M.a.w. om zodoende aan marktvervalsing in pure Sovjet-Stijl te kunnen doen.

    En dan is er vooral nog de wet van Actie en Reactie. Het is namelijk een op voorhand verloren strijd, als het onbestuurbaar ‘Bruxelles’ van de 19 Baronieën en het Wallonië der beroepsdoppers moeten concurreren met de meest gewiekste en ondernemenste volk ter wereld, de Engelsen. Men zegt trouwens niet voor niets, dat ‘The City’ het hart is van de wereld financiën. Al moet ik toegeven, dat Miss Bonestaak, de Grote Dame van het IMF, die Christine Lagarde, waarschijnlijk in Frankfurt al aan het dromen is geslagen over de overname van ’s werelds grootst financieel genie.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Premier Michel spreekt forse taal: "Britse bedrijven, kom naar België"

    *

    Premier ­Michel spreekt forse taal: de Brexit moet er nu snel komen, en "niet gesmeerd met allerlei toegevingen". ­Bedrijven die zich bedreigd ­voelen doordat hun land uit de EU stapt, nodigt hij uit om zich in België te vestigen.

    Zijn grootste coalitiepartner N-VA mag dan pleiten voor een zachte Brexit zonder revanchegevoelens, de eerste minister is onverbiddelijk. "Ik ben niet rancuneus, maar we moeten de Britten laten voelen dat ze een Pyrrusoverwinning hebben ­geboekt. Dat vereist een snelle boedelscheiding. Ik heb echt geen zin om de factuur te betalen van de Brexit. Vanaf nu tellen voor mij alleen nog de Belgische en Europese belangen, niet meer de Britse. En er is geen weg terug. Als Cameron of Johnson denken dat de ­uitzonderingen die we in februari toestonden aan het Verenigd Koninkrijk nu nog gelden, dan vergissen ze zich. Je kan niet de boter hebben en het geld van de boter."

     

    'Welcome to Belgium'

    Michel ziet zelfs economische opportuniteiten. "Veel Britse bedrijven zijn bezorgd dat de Brexit hun toegang tot de Europese markt zal bemoeilijken. Wel, dan is mijn boodschap ­duidelijk: 'Welcome to Belgium', een land met een ondernemersvriendelijke regering in het hart van de EU."

    De premier wil ook een reclamecampagne op gang trekken om die boodschap te verspreiden. Hij legt het voorstel deze week op de regeringstafel.

    *

    **

    Sjarel Michel Premier, zo te horen aan zijn gebroebel, beseft blijkbaar nog altijd niet goed wat er aan de hand is. Hij redeneert zoals een blinde, die uitleg wil geven over het prachtige landschap rondom hem. Stel U voor, dat de verwaande kwast de Britse Ondernemingen, de dag nadat ze uit een eerste zwaar keurslijf zichzelf hebben bevrijd, hij hen een nieuw keurslijf aanbiedt in een vreemd land…. Mij gedacht zal de wereld-economie wel zichzelf redden, op voorwaarde dat de polletiekers er hun poten van af houden. Want alles wat ze doen is de Wet van Vraag en Aanbod, de Eerste Wet in de economie, grondig om zeep helpen.

    U hoeft vandaag maar eens even langs te gaan naar het Roodboek der Gentse Sossen, zoals Vriend Guvaal die oprakelt. Via het Optima Schandaal krijgen we bij hem de kans om een kijkje te nemen onder het deksel van de lijkkist waarin het Marxisme zijn laatste snikken geeft. Rood-Groene Corruptie op plezierjachten met champagne en kaviaar in Cannes, afgewisseld met volksvermaak, om er zelf beter van te worden.

    Wat een afgang voor De Bende van de 2de Sympathiekste Burgemeester ter Wereld…. Schreiend en smekend deze keer, ipv de Grote Jan te willen uithangen.

    Ja, zo is trouwens de ganse zelf-benoemde EU-Clan zoals we die kennen. Pronken met andermans veren. Op andermans kosten!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    29-06-2016, 10:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3506

    5/750 * - Kinderen krijgen geen katholiek Onderwijs meer -

    ***

    Woensdag 29 juni 2016

    Zon 5u32-22u00

    HH Apostelen Petrus en Paulus

    Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

     

    *

    *

    *

    *

    Ja, d’er zijn blijde dagen nog in ’t leven, hoe weinig ook, d’er zijn nog voorwaar. Dat gevoel is mij zeker niet ingegeven omdat de mooie illusie van een Eensgezind Vasteland ‘over and out is’, maar omdat het Gezond Verstand weer de kans heeft gekregen om de kop op te steken.

    Allez, dat is ook ’n beetje toch de mening van De Stichtende Vroede Vaderen van het Europa der Zes, die zo goed als terug willen naar... Het Europa der Zes. Net iets romantischer dan een hoop Koken en Staal. Mooi schot in eigen voet, moet ik zeggen.

    Het Katholiek Onderwijs verkiest de Mechelse Catechismus i.p.v. de Koranisatie. Waar hebe kik dat nog gehoord? Correctie: niet Het Katholiek Onderwijs eist dat, maar Het Volk. Want de paar Verlichte Verstanden der Verantwoordelijken willen dat juist anders. Zij willen, zo zeggen ze althans, de ‘verrijking’ van de islam naast het verarmd Christendom, maar doen precies alsof het ene het andere moet vervangen. Het Christendom is verarmd precies omdat de Leiders kafzakken zijn. Preuts omdat ze een woordje Frans kennen. Lijk die seizoenarbeider (trimard), die bont en blauw geslagen thuis kwam maar nog net kon stamelen: “Chance da’k ’n woordje Frans kende, en kon smeken ‘Encore’ of ze sloegen me heel dood”.

    De ‘Globalisatie’, weet U wel. De eenmaking stijl Sovjet Unie. En we weten allemaal hoe dat daar is afgelopen. De USSR is dezelfde weg opgegaan als dit Europa bezig is met gaan.

    In de Sovjet Unie heeft dat ongeluk zich bijna 100 jaar voortgesleept (1918-1998) voor de Goden- standbeelden daar uit het straatbeeld verdwenen. In de EU SSR was de tijd zelfs tekort om standbeelden op te richten, buiten dat in Sleidinge voor Wilfried de Evidente, waardoor de algemene opkuis niet zo moeilijk zal zijn.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

     

    *

    Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’

    *

    Een demonstrant verkleed als moslim met een bom op het hoofd werd nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Foto: Nicolas Maeterlinck/belga

    *

    Een veertigtal mensen heeft zaterdag in Brussel een mars voor katholiek onderwijs gehouden. 'Sinds Katholiek Onderwijs Vlaanderen de toelating heeft gekregen om hoofddoeken toe te laten en islamlessen te organiseren buiten het reguliere rooster wordt de katholieke geest en het onderwijs verloochend', vindt Pro Familia, de conservatieve katholieke vereniging.

    'De kinderen krijgen nu geen katholiek onderwijs meer, ik durf zelfs vragen of ze nog onderwijs tout court krijgen. Het taalniveau daalt, het wiskundeniveau daalt, de kinderen hebben geen kennis meer van geschiedenis en algemene vakken', stelt Dries Goethals van Pro Familia.

    De organisatie vindt dat het katholiek onderwijs als dialoogschool tekort schiet doordat Lieven Boeve, de topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de islam binnen haalde en toeliet.

    'Lieven Boeve ziet een dialoog als overlopen naar een andere godsdienst. De kans die we hebben, want meer dan 70 procent van de leerlingen volgt les in het Katholiek Onderwijs, moeten we benutten voor de evangelisatie en niet voor de koranisatie', aldus Goethals.

    ‘Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’

    'De kinderen moeten de islam als dusdanig niet belijden, want het is een valse godsdienst. En Mohamed, met respect voor de moslimgemeenschap, is een valse profeet.'

    Na enkele toespraken op het Frère-Orbanplein trokken de manifestanten naar de hoofdzetel van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, waar het gezelschap een Mechelse catechismus in de brievenbus van directeur-generaal Lieven Boeve stopte.

    *

    *

    Een ‘Optochtje in De Hoofdstad. De TeeVee had weer ‘gene tijd’ om ook maar 5 woorden daaraan te besteden. Te druk bezig met futiliteiten. Het zou trouwens de mensen teveel hebben doen nadenken. En als de Meida ergens een hekel aan hebben, is het wel aan kijkers of lezers die nog kunnen nadenken.

    Zelfs DS zou DS niet zijn, als er niet ietwat neerbuigend kon over geschreven worden. Stel U voor: slechts een paar betogers, te tellen op de vingers van één hand, die een beduimeld boekje uit hun kinderjaren gaan deponeren in de brievenbus van de Grote Vernieuwer van onze Euro-arabische Beschaving. Op Zaterdag avond gaf die natuurlijk niet thuis, want onderweg voor zijn ‘Zondagsplicht”. De Mis van Zes uur.

     

    Moest dat in Ankara gebeurd zijn, ze zaten allemaal al lang in den bak.

     

    Of zou het misschien heel eventjes kunnen, dat de Brexit daar al voor iets tussen zit, wat dan meteen Het Goede Nieuws zou zijn…..

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    29-06-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3505

    4/560 * - Slovenië= het is een vluggertje geweest, nu is ’t genoeg -

    *

    *

    Slovenië

    Het oude, warm kloppend hart van Eropa…..

    *

    *

    Dat het erg zou zijn, mag niemand verwonderen. Die Nigel Farage, met zijn lichte aardschok, om over de EU een referemdum te organiseren, nam niemand serieus. Was de man niet een populistische conservatieve knul die meer Brits wilde zijn dan de Britten? En toen daarna de verwoestende aardbeving zich voordeed, keek iedereen alsof hij het in Keulen hoorde donderen. Maar nee, Keulen dat is iets voor later. Het epicentrum lag deze keer aan de Theems, aan de overkant van Het Kanaal, in Londen. De City die Goerings Luftwaffe vruchteloos had geprobeerd plat te smijten. Na de oorlog prijkte toen in alle zegeberichten, de ongeschonden St Pauls Cathedral als het symbool van de geest van de Normandiër Willem de Veroveraar (1066), de laatste veldheer die ooit dit land had veroverd: bijna duizend jaar geleden!

    Volgens mij moet Hastings, de kreek van de landingsplaats in 1066, nu opnieuw een bedevaartsoord worden.

    Ik heb het nog nergens gelezen, maar mij komt het voor alsof Willem de Veroveraar goedkeurend ligt te glimlachen in zijn tombe. ‘Well done’ is inderdaad het juiste woord.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Slovexit: extreemrechtse partij start petitie voor referendum in Slovakije

    *

    1 De leider van de Slovaakse extreemrechtse partij LSNS Marian Kotleba. ©AFP

     

    Aangemoedigd door de Britse verwerping van het EU-lidmaatschap is in Slovakije een extreemrechtse partij handtekeningen beginnen verzamelen om een referendum te organiseren over een gebeurlijke 'Slovexit'. "Slovakije moet tijdig uit de zinkende Titanic stappen", zei chef Marian Kotleba van de ultranationalistische Ludovà strana - Nasje Slovensko (Volkspartij - Ons Slovakije, LSNS) op zijn Facebookpagina.

    Slovakije, een land met 5,4 miljoen inwoners, is sinds 2004 lid van de Europese Unie en sinds 2009 van de eurozone. Bratislava neemt op 1 juli het roterende EU-voorzitterschap over van Nederland.

    Tijdens de jongste parlementsverkiezingen, in maart, zorgde de LSNS voor een verrassing door met 8,6 procent van de stemmen 14 van de 150 zetels in het parlement te veroveren, vooral te danken aan een fel anti-immigratiebetoog. Dat parlement wordt nog steeds gedomineerd door de als centrumlinks bestempelde partij Smer-SD (Richting- Sociaaldemocratie) van premier Robert Fico.

    Kotleba, gouverneur van de regio Banska Bystrica, is berucht om zijn racistische uitlatingen. Zijn voornaamste zondebokken zijn de Rom-zigeuners. LSNS-leden houden soms optochten in een kledij die herinnert aan het fascisme van de jaren '30 en '40.

    *

    *

    Slovenië, en wie verder nog? Het wordt stilaan lijk de paardjesmolen op de Kermis: Als die de volgende ronde stopt, wil iedereen er ook op. Me dunkt dat Het Verdrag van Rome uit 1957, toen al ver-Amerikaniseerd, een doodgeboren kind is.

    Of we dat nu willen of niet, we zijn allemaal Europeanen en laat ons daar allen aan werken om het te kunnen blijven. On-ver Amerikaanst, on-verRussist, on-ver-islamiseerd. En op lager niveau: onverFranst, onverEngelst, onverDuitst... We blijven Vlaming dien God ons schiep. ‘Belg’’ zijn is als een ‘fausse queue’ op de biljard, dat doet terug denken aan Eburonen of Menapiërs. Op in de vaart der volkeren, onder de eigen vlag.

    Deze ‘Unie’ is niet alleen te vergelijken met de zinkende Titanic, ze heeft de lijkengeur over Europa meegebracht die we nooit meer kwijt zullen geraken.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3504

    3/386 * - Optima – Freya wankelt nu ook – De Rode Haan zint weg en de Zwarte Leeuw op gouden veld –geen halve kletskop – neemt de plaats in

    *

    *

    Tot er doden vallen?

    *

    *

    Vriendschap is een mooie deugd, maar bij de Rode Kameraden eindigt vriendschap waar het eigenbelang begint.

    Noch Freya (de initiatiefneemster van de turteltaks), noch de vader, zijn ‘Einzelgänger’ die met de Grote Socialistische Beweging iets te zien hebben. Zij staan bij de Gentse Rode kameraden als twee tangen op een varken.

    Eerlijk gezegd, ik vind dat ook. Dat van die Rode Varkens, bedoel ik. En zelfs met het ouder worden, zijn die enige 2 uitstekende punten die Freya had, lelijk verbleekt. Ten andere, evenveel kinderen hebben van evenveel venten die ze voorlopig versleten heeft, wijst niet op een gezonde geest in een gezond lichaam.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    "Door de zaak-Optima wordt het ook voor Freya erg moeilijk, en dat is erg"

    *

     

    "Luc Van den Bossche heeft niets meer met de sp.a te maken", zegt Kamerlid Peter Vanvelthoven (53), die pleit voor een parlementaire onderzoekscommissie naar het Optima-schandaal. "En als er toch rotte appels in de partij zitten, moeten die eruit." Over jachten, politieke druk en het spreekverbod dat Steve Stevaert hem ooit oplegde.

    "Mijn partij wordt in dit dossier getrokken", zegt Peter Vanvelthoven (53). "Onder meer omdat een voormalig minister erbij betrokken is. Maar dat mag geen reden zijn om niets te doen. Integendeel, het maakt de noodzaak van een onderzoek nog groter voor ons."

    Voor sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven was het ruim een week geleden, met het failliet van Optima, meteen duidelijk: er moet een parlementaire onderzoekscommissie komen.

    *

    *

    Samengevat zou ik het als volgt willen formuleren. De Geest zit weer in de fles. Nu vlug het stopsel er op schroeven en de Duivel kan er niet meer uit. Wat een mooie verklaring voor de verrezen Vlaamse Gedachte. Die ‘Geest’ van Het Beest op Gouden Veld is inderdaad veel te lang opgesloten gebleven.

    Maar kom mij niet af met de gestyleerde versie ervan, op het weefgetouw gezet dor de BDWërs: totaal kleurloos met alleen de Linker Helft van de kop. Dat is geen Leeuw, maar een tamme huismus die mag blij zijn boven op de stok met de driekleur te mogen komen uitrusten.

    *

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 18:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35503

    6/1050 * - BDW is tegen Vlaamse Onafhankelijkheid -

    *

      

    *

    Nu de duiven inkorven bij de E.U.

    Voor een nieuwe verre fondvlucht

    *

    *

    Al sedert de ‘Regerings Verklaring’ van deze Regering, zo’n goede 2 jaar terug, wordt op deze blog gesteld dat de NV-A nieuwe wijn is in oude zakken. ‘Le Nouveau C.V.P. est arrivé’, net zoals ieder jaar de Beaujolais het nieuwe wijnjaar aankondigt. Iets nieuws uit hetzelfde vaatje.

    Zelfs de denkwijze van de C.V.P.-Groten klinkt vandaag uit de mond van BDW: enerzijds moeten we, spijts de vele terechte kritiek, deze E.U. aanhouden en verder zetten, maar anderzijds moeten we rekening houden met het enorme ongenoegen die er bij het Volk heerst. Ja, zo kan ik het ook.

    In West Vlaanderen zegt men dat men van ‘Werken’ een parochie heeft gemaakt, en de honden sch..ten er op.

    Dat zoiets eigenlijk de stelling is van gecamoufleerde lafheid, hoeven we er zelfs niet bij te vertellen. Correcter zou zijn; deze E.U. (vaststelling) heeft gefaald en we moeten er alles aan doen om bij de tweede poging, er over te waken om vanaf de basis van de funderingen te herbeginnen. Een zoals de Vroede Vaderen der Zes beweren door bij deze hero-start, eerst hun huiswerk af te maken dooreen degelijk ‘Huisreglement’, maar vooral ddat te laten doen door anderen en beteren.

    Om maar één voorbeeld te noemen: hoe krijgen we het vrachtverkeer weer genormaliseerd, zodat onze snelwegen niet langer overbevolkt zijn door werkslaven-truckers die voor een schamel loon 14 dagen aan een stuk rondrijden, uitslapen in hun trucks ergens te velde, om slechts eenmaal per 14 dagen voor een kort week-end met vrouw en kinderen in een bus naar huis gereden te worden.

    O, dat het zo erg was, wist men niet in Bruxelabla-bla.

    Eerst, zoals in elk normaal huishouden, degelijke en solide reglementen maken, en pas daarna de duiven inkorven.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Bart De Wever: "Belgisch referendum is niet wenselijk en niet wettig"

    *

    De kans dat ons land zich door het Britse voorbeeld laat inspireren en ook een EU-referendum zal organiseren, acht N-VA-voorzitter Bart De Wever niet erg waarschijnlijk. "Dat neemt niet weg dat er een democratische volkswil te voelen zal zijn, die je niet kan negeren", zo zegt hij aan VRT Nieuws.

    Hoewel de Vlaams-nationalisten zich de laatste jaren ontpopt hebben tot eurosceptici, zijn ze toch absoluut geen voorstander van een mogelijke uittreding uit de EU. Dat blijkt vandaag nog maar eens uit de reactie van voorzitter van de partij Bart De Wever. "De liefde voor Europa lijkt op een heel laag pitje te staan, maar ik hoop dat iedereen beseft dat het deel uitmaken van zo'n groter geheel nog altijd meer voordelen dan nadelen biedt."

       'Ik hoop dat iedereen beseft dat deel uitmaken van zo'n groter geheel nog altijd meer voordelen dan nadelen biedt'

       Volgens De Wever is de oplossing voor de huidige problemen dan ook niet om ons los te scheuren van Europa, maar wel om samen een weg naar een nieuw Europa te vinden. "Ik voel vandaag veel meer negatieve emoties rond Europa dan een aantal jaar geleden, onder andere door de ontsporing van het financieel kapitalisme en de vluchtelingencrisis. Europa lijkt voor velen wel een deel van het probleem geworden, in plaats van de oplossing."

    Het is precies die anti-Europese geest die in veel landen leeft, die volgens De Wever een gevaar voor de Unie en haar lidstaten vormt.

     

    *

    *

    In DM komt Het Vogelkoppeke enezijds maar ook anderzijds aan het woord. Geniet even meer:

    Voormalig Europees president Herman Van Rompuy meent dat de Britten de volle consequenties zullen moeten dragen van hun keuze om de EU te verlaten. "Wij verdedigen vanaf nu onze belangen, dat wat voor de 27 voordelig is", zei hij in Terzake (Canvas). "Dat is geen kwestie van wraak, maar wij zijn wij en zij zijn zij".

    Van Rompuy was naar eigen zegen "kwaad en verdrietig" toen hij de uitslag van het referendum hoorde. "Kwaad omdat dit referendum nooit had mogen plaatsvinden. Het kan ook het einde van het Verenigd Koninkrijk zijn", zegt de christendemocraat. "Verdrietig omdat ik een Europeeër ben sinds mijn vijftien, zestien jaar. Dit is niet het einde van de Europese Unie, maar het voelt wel aan als een amputatie’

    Einde citaat.

    IN Terzake was ie dus al een beetje bekomen, want de gemaakte fouten uit zijn eerste verklaring in De Octend waas ie alles al vergeten.

    Ziet U, Walter? Weer dat ‘vereten’ als er ieets verkeerd afloopt, zoals om te beginnen bij Willy Claes bij het Agusta-schandaal, over de A.C.W.-ARCO –Oplichting, om te eindigen zoals bij Daniel Termont en het Optima-Schandaal. Deze periode ‘dekt’ zowat de Tsheven-Soccen Regeringsperiode van de laatste 30 jaar en meer. Wat neerkomt op evengoed enerzijds als anderzijds zakkenvulderij.

    Over de krachtpatserij van De Nieuwe Vlaamse Arrogantie sedert ze zo dicht als nooit tevoren bij de Coburger vleespotten zijn genaderd, is voorlopig nog niets bekend. Het wachten is, lijk bij de duivensport, tot die van Het Vlaams Belang de kooien met de opgesloten beestjes opengooien, zodat de beste kan winnen.

    Maar in bovenstaand artikel heeft U kunnen lezen dat de Grote Manitou van Het Schoon Verdep dat niet ziet zitten. Een referendum voor Vlaamse Onafhanelijkheid is enerzijds wettelijk niet mogelijk (tja, wat had U gedacht!), en anderzijds als Belgicistook niet gewenst.

    De man is dus rijp voor het Zothuis, owel zoekt hij een 2de Jacob Van Artevelde te worden, die als gevierde volksheld, als puntje bij paaltje kwam, door datzelfde opgeweepte volk gelyncht werd. Hij was er namelijk toen in geslaagd (jaartal )het Engels embargo tegen de Vlaamse textiel op te heffen, maar bleek later daarin een uiterst negatieve rol te hebben gespeeld. Enfin het ‘enerzijds’ en het ‘anderzijds’ dat als voorbeeld kan gediend hebben voor de andere Gentenaar, Wilfried de Evidente.

    BDW is een Hooggeschoolde Historicus met tal van academische titels en zal waarschijnlijk meer weten over diene ‘Ware Jacob’.

    Ook Willem van Oranje moet hem in dezelfde zin iets zeggen. Dit verse kan hem misschien, dank zij het ‘ezelsbrtuggetje’, daarbij helpen.

     

    Wij willen Wiillem weg.

    Wilde Willem wijzeer wezen,

    Wij wilden Willem weer

    *

    En meer zeg ik niet. Wevers weten waarim.

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3507 - GEEN INTERNET

    12/2819 * - Sarajewo 28/6/1914: Oorlog en Vrede, zonder Tolstoi -

    ***

    Maandag 27 juni

    Zon 5u31-22u00

    H Cyriel van Alexandrië

    *

    Voor morgen, 28/6/1914

    “SARAJEWO”

     

    Toen was het gewoon dàt. Maar de Grote Waanzin kon beginnen. Een nog op ’t laatste nippertje gelukte moordaanslag op twee jonge koningskinderen in een open wagen met chauffeur. De Saksen Coburg Gotha’s onder mekaar konden beginnen elkaar naar het leven te staan. Willem II van Pruisen, de geestelijk gestoorde verworpeling der familie, de man met het ene korte armpje, dat nog altijd na te zien valt in Doorn (Nl) ten Huize Doorn. (Nederland) waar hij (1941) politiek asiel genoot na het debacle van Den Grooten Oorlog, die hij verloor tegen zijn Neef Albert, de Prins Gemaal van de Engelse Koningin Victoria in wiens naam hij Engeland bestuurde. Mede in “het debat” betrokken geraakten toen ook de Belgen, de ‘dappersten der Galliërs’, omdat hun Koning Albert I, die andere Coburger, de troepen van zijn Duitse neef geen vrije doortocht wilde verlenen om Parijs in de rug te kunnen aanvallen.

    *

    *

    Waardoor ‘Het Plan Schlieffen’, de grote omsingeling, mislukte, tot de latere Nazi-Socialisten van een zekere A.H. met datzelfde plan meer geluk hadden. Maar die A.H. stopte dan weer totaal onverwacht net voor de grote paukenslag, de zegevierende optocht van zijn tanks, voor de poorten van de kanaalstad Abbeville, op minder dan ½ uur rijden van Duinkerke en de Kanaalkist. Zodat de resten van de verslagen Franse en Engelse legers glorieus naar Moeder de Vrouw konden ontsnappen. Churchill echter weigerde om deze realiteit van de uitgestoken hand onder ogen te zien, omdat Amerika hem reeds had toegezegd zich klaar te houden om in de bres te springen.

    Waardoor een volgende 4 jaar durende slachtpartij kon beginnen, die eindigde met de glansrijke (maar erbarmelijke) heerschappij van de cowboys uit Amerika over gans de Vrije Wereld.

    En dat danken we niet de koekoek, maar de Coburg Clan die het tot op de huidige dag nog altijd niet kunnen verkroppen, dat Napoleon, de Keizer die de Frans Grandeur gestalte gaf, in Waterloo kopje onderging.

    En zeggen, dat dat uitgeschud en verarmd Prinselijk Geslacht van Duits Blauw Bloed aan de macht kwam via de lakens van het jongere zusje van Leopold I, de latere Eerste Koning der Belgen. Die was door hun grootmoeder op jongere leeftijd uitgehuwelijkt aan de Russische Tsarovirsj, waar zij de orgie-speelpop diende te zijn van al diens vrienden-losbollen. Grote Broer, Leopold, amper 16-17 jaar oud, bekwam als onderdeel van deze deal, een hoge rang in het Leger van de Tsaar. Waar hij, gestoken in een prachtig uniform waar alle vrouwen verzot op waren, zijn aangeboren charmes van Playboy-Rokkenjager ten volle kon uitleven. Hij was, als Russisch Hoge Officier, dan ook aanwezig op het slagveld van Waterloo, waar hij, opportunist als alle Coburgers zijn, rap platte broodjes probeerde te bakken bij de Engelse Overwinnaars van het ogenblik. Korte tijd later stond ie dan ook, om op te vallen aan het Hof in Londen in een Engels uniform op alle bals en ‘ontspannings avonden’... PoPom was de ‘cou’ van iedereen die het wilde. Zo belande hij rap in het bed van de Engelse kroonprinses die smoorverliefd op hem was geraakt. Zij overleed kort daarna, maar niet nadat hij bij haar een soort ‘overlevingscontract’ had losgepeuterd, die hem levenslang (op kosten van de Engelse belastingbetaler), een royale levensstijl zou garanderen. Kort daarna zag hij, onder druk van de concurrentie, het leven in Londen niet meer zitten, werd eerst de Griekse Kroon aangeboden (die hij wegens de daar heersende onregelmatigheden weigerde), maar hapte nadien gretig toe om in Brussel Koning te komen spelen, nadat die onwillige Orange-Nassau Nederlanders hier het veld hadden moeten ruimen voor de Parijs-gezinde opstandelingen die van ons land graag een aanhangsel-kolonie van het Grote Franse Moederland hadden gemaakt. Die soort kent, tot op de huidige dag, een taai bestaan.

    En zo zitten we, de huidige generaties, al bijna 100 jaar lang, met de gebakkenaangebrande peren. En de weinige Orangisten (waaronder de Crootjes) kropen voor al, ge tjd weer in hun schelp. Let maar even op Junior: met hem zijn de Coburgers nog niet aan de nieuwe patates….

    Al deze zaken vond ik ooit in een boek van Paul Beliën, verboden in Coburgland, maar gedrukt in… Frankrijk en van daaruit in de handel gebracht. Wel hadden de Cobirgers uit Laken in extremis bereikt, dat in elk boek een blaadje zou stelen, met daarop de verwittiging, dat het volgens hen vol leugens stond. Getekend Albert Second. Dhr Beliën, een beslagen onderzoeksjournalist (echtgenoot van Alexandra Coolen, Vlaams Belang ex Parlementslid) heeft namelijk het geluk gehad om, wegens totaal andere redenen, in het Persoonlijk Koninklijk Archief te kunnen duikelen. Waarschijnlijk wist Mevr. de Koninklijke Archivaris niet welke Flamingantenvlees ze in huis haalde, want nadien verklaarde ze bij hoog en laag geen Beliën te kennen. Die was daar nooit geweest, zee-ze! Waar nochtans ten aanzien van iedereen vele datums en uren genoteerd staan in het… Gastenboek.

    Al die dingen zijn echter verlopen zoals ze verlopen zijn. Maar het had ook anders gekund. Hadden onze Verlichte Grote Geesten toen werkelijk bij het begin van die twee verwoestende oorlogen tussen de Coburgers onderling (waar WO II gewoon de herkansing bleek te zijn van de slecht afgelopen WO I), de kant van het Volk ipv deze der Koningen gekozen, dan zou de wederzijdse uitmoording boven ons hoofd zijn gebeurd. Het had volstaan hun zo geroemde ‘neutraliteit’ in woorden om te zetten in daden, gestand te doen. Zo moeilijk kon dat toch niet geweest zijn, want de zuinige Hollanders deden het wel. Holland nam namelijk met niet één verdwaalde kogel deel aan Den Groten Oorlog. En als West-Fluisteraar (*) groot geworden in die Verwoeste Gewesten, weet Digitalia waarover hij spreekt. Ons land, ons erfgoed, vol littekens, ligt daar ten eeuwigen dage als een verwoest stuk stof, vol met ‘bezienswaardigheden’ die, als puntje bij paaltje komt, nog een onuitputtelijke bron van welvaart vormen voor de hele streek. In mijn Land, dat als een Godsgeschenk, ligt tussen de Bergen en de Zee.

     

    Maar ja, uitdrukkingen als ‘had ik’, en ‘moesten we’ dat zijn gewoon het kleingeld dat we vroeger achteloos in de schaal smeten…..

    Enne, om de link naar het heden goed aan te snoeren, is het ook nog goed te weten, dat de Dode Kroonprins van Sarajewo de oudste zoon was van Keizer Franz Joseph von Habsburg, in Wenen, de Oostenrijkse Hoofdstad, en van zijn charmante lieve echtgenote, ons aller Sissi, dochter van Hertog Max von Possenhofen, zijnde dezelfde stam der Possenhofers, waar een andere Elisabeth ‘van Beieren’ ooit Koningin bij ons is kunnen worden. Ieder jaar met Kerstmis wordt de romantische trilogie van de kleine Sissi, Elisabeth von Possenhofen op ons los gelaten. En vertederd bllijven we ieder jaar weer toekijken.

    Persoonlijk had ik liever ieder jaar een echt gebeurd verhaal gehad rond Kate Kollwitz, die van Het Treurende Ouderpaar in Vladslo, die haar zoon verloor in Den Groten Oorlog. Naar verluidt zou die gesneuveld zijn in Merkem (De Kippe), aan de weg Ieper-Diksmuide. Na de oorlog werd deze landelijke stijlvolle zeer typische barok-kapel herbouwd, waar ze dagelijks door iedereen kan bezocht worden.

    *

     

    Kapel Langewade. Merkem (De Kippe)

    *

    Ja Ja, die Duitsers met hun ‘Schweinepuppenfleisch’! Fraulein Angela Merkel, de vroegere politica der DDR, heeft het van geen honden gedeeld….

     

    (*) West-Fluisteraar: dit is een verbastering omdat veel Kempische Vlamingen de Westhoekenaars aan spreken als ‘West-Fluiters.

    *

    *

    *

    IEPER,

    DE VERWOEST LAKENHLLEN

    *

    *

    Ja, ’t is weer van dat. Amper een paar uur correct Internet en dan is ‘De Server’ niet meer te vinden. Windstil heldere hemel, lekker zomerweertje. Wat zal het deze keer zijn?

    ‘Memories are made of this’, zullen we maar zeggen. Men hoeft alleen te bedenken, dat het heden de voortzetting is van het verleden. Altijd maar weer worden littekens bedekt door andere littekens. Het mensdom is lijk een hond die hapt naar de eigen staart. De volkswijsheid stelt wel dat we de zonnekant van het leven moeten zoeken, dat de schaduwkant wel vanzelf komt. De voetbalmatch van gisteren is daar het levend bewijs van: 4-0 is een onverwachte eer voor ‘onze’ Rode Duivels, die niemand meer verwacht had. Het is een succes geworden temeer daar de Hi-Hadsiten er zelf kunnen om lachen en zich dus gedeisd hielden. Allez, ik wil zeggen: tot hiertoe, want niemand mag berenvellen te koop aanbieden zonder ook maar één schot te lossen. En schoten lossen, dat is het domein geworden waarin alleen onze vijanden bevoegd voor zijn. Want de ‘Staatsdragende’ Partij der Verraders hebben bij de Vlaamse Burger zelfs Grootvaders geweer ingevorderd. Die hing in vele huizen op een goed zichtbare ere-plaats, als herinnering aan de ‘Brigands’ doe ooit grepen naar Vaders geweer als er uit Het Zuiden gevaar dreigde voor Outer en Heerd.

    Maar aan de muur hangt al lang bij de Vlaamse Burger, noch Kruislievenheer, noch geweer. In de plaats moet er (voor de gezelligheid?) een schemerlamp komen met een kleurrijke verlichte globe daarin. Zodat iedereen op elk moment zich de visu kan overtuigen hoelang het nog duurt voor de islam-wreedheid overal de plak zwaait. Alleen vrees ik, dat tegen dan, alle Coburgers, alle Battenbergens (thans Mountbatten), alle ‘Windsors’, alle Hohenstaufen, alle Hohenzolln en alle Habsburgers zich in het nieuw zullen gestoken hebben. Misschien zelfs al een nieuwe gouden kroon besteld hebbbn, met een Wassende Halve Maan in top. Zelfs alles dat doet terugdenken aan de van Hoedegems van Accoz zal uitgewist zijn. Omdat die doen denken aa de Kruistochten. Op zeker dag, zal herontdekt worden dat al die Geslachten eigenlijk afstammen van een en dezelfde nakomeling van de Profeet. Valt niet eens te controleren, want diens nazaten waren even talrijk als de zee diep is. Allemaal mossel noch vis.

    En ook dàt moeten we durven zeggen, nu het mosselseizoen 2016 is aangebroken. Vooral de Zeeuwse mosselen zijn duur, maar buitengewoon goed geslaagd. Alleen moet de Natuur, net als het Noodlot, af en toe een handje worden toegestoken…. Tot de mens weer wil en mag inzien, dat hun Home ook hun Castle is. En dat ook altijd geweest is.

     

    *

    *

    *

    Hallo?! Het is op dit ogenblik tegen de middag, en de zoveelste ‘panne’ op het Internet schijnt weer op het vuur te zijn gezet. We kunnen weer aan de slag met koken en braden….

    Vlug de verloren tijd inhalen.

    Arrividerci!!!!!!

    *

    ** **

    Niet te geloven. Amper na een paar uur vlot gebruik, laat ‘de server’ het weer afweten. Moeten wij daar nu echt iets voor gaan doen, buiten betalen en nog eens betalen?????

    Maar kom, niet getreurd. Zo is er nog even tijd beschikbaar om deze klus over ‘Sarajewo’ te klaren. Morgenvroeg zal er wel weer Internet zijn. Hier in dit wonderland brengt de nacht (en de kaboutertjes?) altijd raad.

    Hoe het met Willem II, de Duitse Kaiser-Castar is afgelopen? Als Opperbevelhebber van het verslagen Duits Leger, wilden ‘De Mogendheden’ onder impuls van de USA (toen ook al!) hem als oorlogsmisdadiger voor Het Hoogste Gerechtshof brengen. Dat bestond nog niet, en zou dus nog eerst moeten worden op stapel gezet. Maar dedju, de Oranje-Nasssau Clan, verre familie van de Hohenzollern, stond er op om de man tot het einde van zijn bestaan, politiek asiel te geven. Waarop die prompt een paar kleinigheden uit zijn talrijke kastelen in Duitsland deed overkomen. Amper 50 treinwagons waren dat en via Google kunt U het beeldverhaal oproepen van een op rust zijnde joviale oudere kerel, die naarstig meehelpt met de boeren om in het hooi te werken. Hij kreeg daar wel nooit het bezoek van vrouw en kinderen, en moest het stellen met zijn vroegere huismeid, die hem samen met een plejade van andere dienaren en kamerknechten, tot zijn laatste snik zijn blijven verzorgen.

    Over de kleine lieve Elisabeth von Possenhofen, de (na Sarajewo) ongelukkig geworden Keizerin van Oostenrijk die we in die tranerige trilogie als Sissi hebben leren kennen, onmiddellijk aansluitend na de Oorlog ’40-’45, toen in de harten van onze mensen de haat jegens alles wat Duits was, nog ‘brennend heisses Wüstensand’ was, is verder bekend dat ze als een soort Triestige Weduwe in Lugano leefde, waar ze, eenzaam en verlaten op wandel was, op een brug over dat Meer aldaar, werd lastig gevallen door een struikrover. Die roofde bijna niet alleen vliegensvlug haar handtas, maar bracht haar een dodelijke messteek toe. Hoe erg die steek was, bleek slechts toen ze even later samen met de geredde handtas, op haar hotelkamer de wonde ontdekte. En een paar uur later daardoor de Geest gaf. Franz Joseph, de eenzame echtgenoot, leefde in Wenen tot op hoge leeftijd en heeft waarschijnlijk nog de ster van de jonge Adonis A.H. weten beginnen schitteren. Maar zonder Internet als steun, kan ik daarover geen details meer over geven.

    Wat er ook van zij, als U ooit in Bad Ischl (Oostenrijk) langs komt, kunt U daar in het vakantie-verblijf, hoog boven de kolkende bergrivier, de levende Sissi in U verbeelding tegen het lijf lopen. Hoog boven de Ischl kunt U zelf voor het raam staan, waarin ze zich spiegelde bij haar dagelijkse lichaamsoefeningen. Haar sportkledij hangt daar nog altijd, klaar voor gebruik, over de stoelleuning op haar te wachten.

    Meer nog, met een beetje geluk kunt U in de ongoddelijke nabijheid overnachten in Fuchsl am See, het vroegere Schloss van Hertog Max van Beieren (in de films), getrouwd met de bazige Ludovika (Magda Schneider), de moeder van Sissi (Romy Schneider). U kunt er ontbijten aan de familietafel in dezelfde gewelfde ruimte als in de film de jonge Sissi. Dar staat nog altijd de veelhoekige vogelkooi, waar Sissi de bewonertjes de vrijheid terug gaf, toen ze naar Wenen trok om er Keizerin van Oostenrijk te worden. Hertog Max van Beieren (eigenlijk Possenhofen) was de grootvader van onze ‘Geliefde’ Koningin Elisabeth van de Wedstrijd die nog altijd haar naam draagt. Misschien wel voor niet lang meer, nu Mathilde van Hoedegem en Accoz die plaats viseert.

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Maximiliaan_Jozef_in_Beieren

    *

    Tja, en over diene van bij ons, ‘de Koning-Soldaat’ van den IJzer, Albert Premier van Seks & Coburg nog dit. Zijn halve trouwboek, die andere Elisabeth von Possenhofen. Het koppel sprak, tot lang na WO I, thuis uitsluitend… hun eigen moedertaal, het Duits. Onder druk van de gewijzigde omstandigheden werd dat later het Frans. Ik heb U toch al gezegd, dat de Coburgers grote opportunisten zijn. Zij kozen dus, na de oorlog nog al rap de kant der Fransen, de Overwinnaars. Niet alleen beloofde de Vorst bij het begin der vijandelijkheden, de Vlamingen ‘gelijkheid in rechten en in de feiten’, als die maar dapper voor hem zouden willen sneuvelen. Iets dat hij na de oorlog echter helemaal vergeten was. Dat die, binst de oorlog, in het geheim aan het onderhandelen was, achter de rug van zijn ‘geallieerden’ met zijn Duitse Neef, voor een afzonderlijke vrede, werd nadien rap-rap onder de mat geveegd.

    Albert Premier de Belgique was ook de historische bergbeklimmer die midden in de nacht op een koude februari morgen de rotsen ging beklimmen in Marche-les-Dames.

    Dat die precies daar naar beneden tuimelde is niet eens zuiver toeval. Want ‘Dames’ platmarcheren was inderdaad zijn persoonlijke specialiteit. En zijn Elisabeth hield van sinistere grapjes. Kwatongen die het kunnen weten, beweren inderdaad dat de geliefde Vorst door een van zijn hogere officieren betrapt werd in het echtelijk bed, samen met de officiersvrouw, en hem daarop prompt een kogel in de hersenen vlamde.

    Nadat deze Hoger Officier tot de bevinding was gekomen wie daar naast zijn model-echtgenote levenloos lag dood te bloeden, moet die algauw de vergissingen zijns weegs hebben ingezien. Hij moet toen in paniek naar Laken zijn gesneld. Er moet toen die nacht ten huize Coburg-Possenhofen spoedberaad hebben plaats gevonden omdat het beeld van een overspelige en vermoorde Koning kon gemist worden als koude pap. Later moet zijn kleinzoon, Albert Second de Belgique meer chance gehad hebben, of moet die Mr Boël heel wat menslievender geweest zijn, dan die Hogere Officier uit het verhaal van Marche-les-Dames. Daar werd die nacht in Laken het fabeltje bedacht, dat de betreurde overledene, die zoals iedereen wist ’n hartstochtelijk bergbeklimmer was geweest. Dus werd er midden in de nacht met het dode lichaam vertrokken naar de bergen. Waar de Vorst tegen de avond van de volgende dag werd teruggevonden, aan de voet van de rots waar hij was uitgegleden. Het hoofd (mèt bril nog op) was gedeeltelijk verbrijzeld, geen kogelwonde meer te bespeuren. Gevolg: de eer gered en een Staatsbegrafenis.

    Kijk, die nacht was ik er ook niet bij, en alles is maar ‘van horen zeggen’. Maar van 40 meter hoog zonder getuigen noch helpers omtrent, van rotsen vallen en de bril nog op het totaal verbrijzeld hoofd hebben, is ongelofelijk miraculeus te noemen.

    Kortom, mooie sprookjes spelen zich meestal af in mooie kastelen. Hierboven heb ik U alleen achter de schermen laten kijken….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 12:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3502

    6/794 * -Internet panne - De Optimale Tsunami: einde van de de SP-a? – Van Velthoven ruikt zijn kans – Dulle Griet terug in stelling gebracht -

     

    ***

    Zondag 26 juni 2016

    Zon 5u31-22u00

    Sint-Jan en Sint-Paul

    Met Sint-Jan bloeit het gras

    *

    *

    J’accuse……

    *

    *

    Nee hoor, de Gentse Rooinek Termont zal de vrienden niet ‘vererg’. Den deze beklimt wel heel alleen de calvarieberg in extremis om de Rode Kameraden te proberen samen te houden…

    Zullen de goden hem afvallen? Zal Godin Freya mee ten onder gaan? Komt er klaarheid over haar ‘gestolen’ universiteitstitel? Zal ze bekennen die eind-thesis niet zelf te hebben geschreven?

    Want hij, Termont, weet, dat Optima de laatste strohalm is geweest om hun Proletarisch Imperium waarin ze zichzelf zo knus voelen, te redden. De Rode Vaan en de Vooruit zullen binnenkort dan alleen nog de geraamten zijn van de dinosaurus die ooit met Emile Vande Velde gestalte kreeg. Zijn standbeeld op Het Zuid wijst al een hele tijd zelf de gewone burger de stad uit….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    "Deontologische commissie stad Gent is een schertscommissie"

    *

    De deontologische commissie van de stad Gent is "een schertscommissie omwille van haar functioneren en het voorzitterschap". Dat zegt N-VA-fractieleider Siegfried Bracke, eraan toevoegend dat zijn partij alvast niet meer naar de bijeenkomsten gaat. Eerder op de avond erkende Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) "onvoorzichtig" te zijn geweest in contacten met Optima en diens oprichter Jeroen Piqueur. Termont stelt zich ter beschikking van de deontologische commissie.

    ©BELGA

    Je kan niet tegelijk zeggen dat je 100 procent recht in de schoenen staat en ook misschien een deontologische fout maakte. Ik versta er niets van

       Siegfried Bracke (N-VA)

     

    Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) erkende vanavond "onvoorzichtig te zijn geweest in contacten met het bedrijfsleven." ©BELGA

     

    "Men moet me uitleggen waar de onvoorzichtigheid of de deontologische fout zit", steekt N-VA-fractieleider Siegfried Bracke van wal. "Je kan niet tegelijk zeggen dat je 100 procent recht in de schoenen staat en ook misschien een deontologische fout maakte. Ik versta er niets van."

     

    Ten tweede vindt Siegfried Bracke de deontologische commissie een "schertscommissie". Hij zegt dat de oppositie zelfs niet meer naar de bijeenkomsten gaat "vanwege het functioneren en het voorzitterschap" die hij omschrijft als "iemand die buiten alle verdenking staat om niet niet-sp.a'er te zijn". Na een incident in januari kondigde Termont overigens de hervorming van die commissie aan, maar volgens fractieleider Bracke is er structureel niets veranderd. "Als de procureur kennelijk geen bewijs van onschuld mag leveren, dan zal het maar de stad zelf zijn die het moet doen via de leden van de commissie."

    Oppositiepartij CD&V eist dan weer een openbare zitting van die commissie. Fractieleider Veli Yüksel vindt het goed dat Termont bereid is om openheid en transparantie te verschaffen in die zaak. "Gentenaars hebben recht op duidelijkheid en klaarheid in zijn betrokkenheid bij Optima, maar de deontologische commissie is niet de plaats waar het kan gebeuren. Die commissie is een politiek orgaan waarin de coalitie de meerderheid heeft, dat is niet ernstig", klinkt het ook bij hem.

    Yüksel meent dat een openbare zitting van de commissie volgens artikel 10 van het huishoudelijk reglement kan. "Als Termont echt niets verkeerd gedaan heeft, wat hij tot op heden wil zeggen, waarom wil hij niet dat die zaak in een openbare zitting van de deontologische commissie wordt behandeld ? Als hij niets te verbergen heeft, dan moet dat in het openbaar. Het is niet ernstig om zo'n belangrijke zaak achter gesloten deuren te behandelen. Iedereen moet kunnen volgen, anders lijkt dit op een doofpotscenario.

    *

    *

    De ‘Eerste Burger’ van het Land, Nonkel Sieg Heil, die zelf door de kiezer in Gent te licht werd bevonden, ruikt zijn kans. Als nu nog de Turkse Alma Cie de Roden laat vallen, wordt hij misschien wel de eerste NV-A burgemeester van de Stroppen. De Super Strop a.h.w. die de vroegere stadsbegeerders (!) voor hem in nachtgewaad laat defileren, met de symbolische koord rond de nek. Net als hun vrede voorvaderen, die toen ook al in opstand kwamen tegen het Grafelijk Gezag.

    Raar toch hoe een VRT-dubbeltje kan rollen.

    Ooit al eens het Gravensteen bezocht? Ook in dat hoektorentje het toilet gezien waar de Hoge Dames en Heren van daaruit rechtsreeks hun gevoeg konden doen recht naar beneden? Nog net niet op de koppen van de Burgers, maar precies gemikt in de slotgracht.

    Het legendarisch geschit der Gentenaars, De Dulle Griet, geniet intussen al vele jaren van een kommerloze rust in een verloren hoekje van, tegen het water. Een paar honderd kilo syntex lenen bij de Gentse Turkse Gemeenschap, en heel de santekraam is zò weg gekatapulteerd naar de Eeuwige Verdoemenis.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    27-06-2016, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!