MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1499 -SYRIË ANDERS EN JUISTER GEZIEN

    .

    1499 -SYRIË ANDERS EN JUISTER GEZIEN

    .

    De Mar Yacub Abdij

    Van Pater Daniel Maes, Norbertijn.

    I) INLEIDING

    Bij http://www.bloggen.be/roeland/ vond ik een ontroerend verhaal uit de eerste hand van een getuige ter plaatse. Zo te zien, een directe kandidaat oor de dood, als de rebellen, dank zij de steun van Obama, weer op adem zullen gekomen zijn. Als U het mij vraagt : veel verschil is er niet met door Nero in het Colosseum voor de wilde dieren te worden geworpen. We  maken kennis met hun leven in het oog van de storm. Langs deze weg help ik op bescheiden schaal het Goede Woord te verspreiden. Hier is een doe-man aan het woord, daar waar wij allemaal slechts met (goedkope) woorden helpen.

    Pater Maes is werkelijk een der laatste helden, een Vlaams missionaris, die zijn leven belangeloos ten dienste stelt van de lijdende medemens. Kunt U het zich voorstellen hoe de moslim-bandieten de Abdij uit de begintoijden der Christenheid, zullen sparen….

    Ik breek er mij het hoofd over, hoe ik namens mijn lezers, mijn waardering voor deze held kan ter kennis brengen. Maar Postel, of zelfs Arendonk, is voor ons even ver als de maan. Een kaarsje branden in Assisi zou misschien al een goed begin zijn?

    .

    II MIDDEN

    Daniël Maes (75 jaar), norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.

    Goede Vrienden,

     

    Hierbij het bericht van een  week van bang afwachten. Vandaag viert de byzantijnse liturgie de aartsengel Michael, de strijder tegen de  machten van de duisternis. Moge hij onze voorspreker zijn.

     Van harte.

     

    P. Daniel.

     

    .

     

    Vrijdag 30 augustus tot vrijdag 6 september 2013

     

    Mensen die van elkaar houden en bereid zijn elkaars lasten te dragen

     

    Groot alarm. Mogelijk krijgen we morgen, zaterdag al Amerikaanse kruisraketten op ons dak. Drastische maatregelen zijn nodig.  We moeten onze voorzorgen nemen om veilig met zijn allen te overleven. Het is praktisch een nacht en een dag aan één stuk door zwoegen voor groot en klein. Er wordt gesleurd en gestapeld. Een gasfles met een brander. Bij het eerste gebruik blijkt de fles al gas te lossen. Dus buiten er mee in de hoop dat het ding niet geraakt wordt bij een aanval, wat ijdele hoop is natuurlijk. Ongelooflijk wat een creativiteit er te voorschijn komt! Zaterdagnacht valt ieder doodmoe vanzelf in slaap. Nog altijd geen raketten. We vernemen en vermoeden dat er toch wel uitstel komt. Zondagnamiddag nemen we de vrijheid om de open lucht in te ademen. Wat een bevrijding! Dit is een toestand om ofwel gek ofwel heilig te worden en misschien liggen ze heel dicht bij elkaar. Maar het voornaamste is aanwezig: mensen die van elkaar houden en bereid zijn elkaars lasten te dragen. Zondagavond vieren we de eucharistie, zoals de eerste christenen tijdens de vervolging en we bidden vurig om bescherming en vrede in Syrië.

     

    We gaan het ons niet moeilijker maken dan het al is en hernemen maandag terug het gewone leven. Weer een grondige verandering maar we hebben ondertussen dan toch een goede oefening gehad. Na onze kortstondige ballingschap en de hectische toestanden zijn we vele gewone benodigdheden kwijt en is er opsporingswerk nodig. Het is  een stripverhaal waard.

     

    De truk met de chemische wapens schijnt uiteindelijk toch te mislukken. En ze hadden het nog zo goed voorbereid, al een jaar lang. Obama had gezegd dat het een “rode lijn” was. Rebellen hadden hier en daar al chemische wapens gebruikt zodat ze nu een onderzoekscommissie naar Damascus konden sturen. Op dat ogenblik komt er een gruwelijke aanval met chemische wapens onder de neus van de onderzoekscommissie. Een massa professionele foto’s en filmen, verschrikkelijke beelden van kinderen (waar zijn de moeders?). Zijn het beelden van gekidnapte kinderen uit Latakia die hier door de rebellen worden afgemaakt om als materiaal te dienen? We vernemen dat er beelden al een dag voor de aanslag geplaatst zijn en dat er beelden van Egypte bij zijn. Doet er niet toe, westerse journalisten lopen er toch blindelings in. Nog voor de onderzoekscommissie kon beginnen beslist Obama al dat Syrië moet gestraft worden. (Zijn veroordeling is onwettig, zelfs strafbaar en zijn besluit is crimineel). Er blijken toch nog mensen met gezond verstand te zijn. Steeds duidelijker blijkt dat het Syrische leger helemaal geen chemische wapens heeft gebruikt en ook niet nodig heeft om de rebellen te verslaan, maar de rebellen wel. En omdat de rebellen overal in het nauw zitten “moet het evenwicht hersteld worden”. Hoe? Dat kan niet beter dan door een massale raketaanval, menen de Amerikanen en hun bondgenoten. Dus na die gruwelijk aanval, voorzien ze nogmaals een gruwelijke slachting “om het volk te beschermen”. Putin en velen met  hem zeggen: iedere militaire interventie zonder de toestemming van de veiligheidsraad moet beschouwd worden als een daad van agressie en de zogenaamde “bewijzen” van Amerika en Israël omtrent het gebruik van chemische wapens door het Syrische leger zijn nonsens. Als ze bewijzen hebben, dat ze die dan  aan de onderzoekscommissie geven. Ondertussen hebben Rusland én Syrië wel degelijk bewijzen afgeleverd van het gebruik van chemische wapens door de rebellen. En de Amerikaanse journaliste Dale Gavlak vernam van de rebellen zelf dat zij het waren die de chemische wapens, door Saudi-Arabië geleverd, gebruikt hebben. Afijn, dit cynische verhaal kun je zelf wel verder afwerken.

     

    Een nieuwe wereld openbaart zich. Het doet deugd dat er heel de wereldbol rond steeds meer massa’s mensen protesteren tegen de buitenlandse agressie tot in Amerika toe. Een foto van een hoge militair van de Amerikaanse navy in vol ornaat wordt verspreid.  Zijn jas links hangt vol met decoraties. Hij houdt een gechreven plakaat voor zijn gezicht waarop staat: Ik ben niet bij de navy gekomen om te vechten voor al Qaida in Syrië! Een aantal van de grootste zwaargewichten uit de Amerikaanse politiek, de internationale instellingen van de Uno, Unesco, Unicef worden wakker en laten verstaan: wij worden geregeerd door een bende criminelen. Ook leuk: een onoverzichtelijke massa mensen in Jemen (soenitisch land!) achter een Syrische vlag en twee portretten, een van Bashar  al Assad en een van de leider van Hesbollah. Ook de Arabische wereld wordt wakker en wil zich blijkbaar bevrijden van de extremistische terreur, die door het westen aangewakkerd wordt.

     

    De oproep van paus Franciscus om op zaterdag een vasten- en gebedsdag te houden wordt blijkbaar in heel de wereld beantwoord. Schitterend. De generaal van de Jezuieten schaart zich 100% achter het pauselijk initiatief en richt een beheerste, evenwichtige maar tevens ongewoon scherpte uitnodiging aan Amerika en Frankrijk om te stoppen met barbaarsheden. Ook wij zullen voluit meedoen. Ook in onze abdij van Postel zal om 19.00 u op die dag een eucharistieviering daarvoor opgedragen worden, waarna aanbidding.

    Zowel in Oost als West begint zich een nieuwe wereld te openbaren, die de tegenpool kan worden van “de nieuwe wereldorde”. Laten we blijven bidden, hopen, strijden voor waarheid en recht. En ondertussen de massa’s mensen in nood hier niet vergeten.

     

    Inmiddels heeft Knack een interview gepubliceerd met mij. De journalist heeft zijn best gedaan en zijn knipwerk zelfs opgestuurd vooraleer het gepubliceerd werd. Ik heb nog enkele verbeteringen aangebracht, o.a dat wij wel degelijk  met twee jongens verder doen met het seminarie. Hij was zo eerlijk te bekennen dat hij er overheen gelezen had. De verbeteringen konden helaas niet meer aangebracht worden. Bovendien vertelt hij, ook tot zijn spijt, dat de hoofdredacteur mijn pittig verhaal van die herder geknipt had. Ziehier de inhoud. In het begin heb ik eens een lange wandeling in de woestijn  gemaakt. Een herder wenkte mij. Hij nam een deken van de rug van zijn ezel en legde die op de grond voor mij. Hij maakte een vuurtje en met een stok en een moor zette hij thee. We namen afscheid alsof we broers waren. Ik voegde er bij. Als ik nu één stap buiten zet kan ik gekidnapt worden of ze brengen me in stukjes terug thuis, verpakt in een plastiekzak met een foto er op. Wie heeft er voor gezorgd dat dit heerlijk land nu een hel is? Zeker de Syrische regering niet. Maar dit verhaal was blijkbaar voor de hoofdredacteur te veel van het goede ofwel was het gewoon een nkwestie van plaatsgebrek. Nu, alles bij elkaar vind ik het artikel in Knack nog  zo slecht niet. Ook de bereidwillige deskundigen die nog rap geprobeerd hebben mij de taal van de opiniebladen aan te leren, zijn toch wel tevreden. Het kan zeker bijdragen tot een mentaliteitsverandering. Zij zeggen dat die journalist eigenlijk een pluim verdient omdat hij de geest van mijn teksten ruimschoots gerespecteerd heeft.

     

    Priester Daniël Maes.

     

    III SLOT

    Er staat op Wikipedia een bloemlezing over deze heldhaftige figuur en zijn seminarie in Syrië. Het is gewoon de beschrijving ter plaatse, van jaren ver, die veel duidelijker overkomt dan alle media ter wereld.

    Daarom past het beter, om er stilletjes het zwijgen toe te doen. In Assisi spreken we verder af, daar waar de tijd al meer dan 800 jaar is blijven stilstaan. N de meeste toeristen verdwenen zijn, is het heiligdom één oase van rust.

    En wat ook van belang is, daar in de omgeving is er een ‘albergo’ waar de Italiaanse mama heerlijke spaghetti op tafel brengt, die ze gekookt heeft terwijl ze de nieuwtjes uit de streek heeft verklapt. Van haar eigen landgenoot, een zekere Di Jeanetto, zegt ze gewoon dat hij ‘n ‘ladro’ is die verdient in de amigo te zitten.

    Inderdaad nooit geen twee zonder drie!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    08-09-2013, 18:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1498 - HOE HET EINDE DER TIJDEN ER ZOU KUNNEN UITZIEN. NIETS NIEUWS. HET STAAT IN DE BIJBEL

    .

    1498 - HOE HET EINDE DER TIJDEN ER ZOU KUNNEN UITZIEN. NIETS NIEUWS. HET STAAT IN DE BIJBEL

    .

    Over (symbolisch) de Engelen van Het Laatste Oordeel

     

    Aan de 4 hoeken der wereld.

    .

    I) INLEIDING

    Aan de Christenmens werd vroeger aangeraden regelmatig eens te mediteren over De 4 Uitersten van de Mens. Te weten : de Dood, het Oordeel, de Verrijzenis en het Eeuwig Leven . Amen. De beste plaats daarvoor was de gewijde stilte van een kerk, waar de warme zonnestralen door de brandramen straalt en waar zachte orgelmuziek, samen met wat achtergebleven wierook, gewoon aan de Hemel doen denken.  Godloochenaars, die daarvoor veel te slim zijn,  aanvaarden die 3 laatste ‘Uitersten’ niet, wat hun goed recht is, al kunnen ze niet voorbij aan het Eerste, de Dood. Mentaal staan ze daar zelfs boven. Het rakt hun koude kleren niet. Voor de Christenen is de Dood geen eindpunt, maar het begin van een ander, veel beter  leven. Och, ieder zijn waarheid, al hou ik het persoonlijk liever op de hoop van de opgaande zon, dan op het nachtelijk onbekende duister. Die hoop, dat morgenlicht is tenslotte zeer sterk aanwezig in het hart van ieder mensenkind. Vooral als het allen is met zichzelf.

    Maar we hebben het, als kleine mens, niet voor het zeggen. Overleven wordt de boodschap. “Gij zult niet doden” is tenslotte een bepaling uit Grootvaders tijd… En wat met de hygiëne de dag dat al die graven opengaan? Wat met de miljarden ver-aste lichamen? Wordt het dan geen tijd om die 4 Uitersten te herzien. Om ze terug te brengen tot een op sterk water gezette samenleving, waar de Groten der Aarde dan ook weer de Groten van de Weck-bokaal zullen zijn???? Het is zoals mijn brave lieve schoonmoeder het zei : “Grote stelen, kleine stelen. Grote stelen meest”.

    *

    Het wordt dus menens. Het hamsteren zal straks, en wie weet, reeds morgen of overmorgen, het bijzonderste onderwerp worden van gesprekken. De media zullen het zo lang mogelijk verzwijgen, om geen paniek te veroorzaken. Die denken nog altijd dat de mensen stommer zijn dan zijzelf. Want vergeet niet : de winter staat voor de deur. En het is niet de goedlachse Filip De Winter, maar eerder de Man met de Zeis.

    De schuldigen? We hebben de onzen jaren lang zelf gekozen. Erg. Zeer erg. Maar wat nog erger is : de hebben de ogen gesloten voor hun daden. We hebben hun leugens geloofd. Jaar na jaar. En als er al eens ‘tegenslagen’ te verwerken waren, genre Dexia/Ethias, dan betaalde de Gemeenschap, zonder morren. Integendeel, ieder die er nog maar aan dacht om uitleg te vragen (Arco) die werd afgedreigd met broodroof, of erger. Want het schietgebaar van de spreker met gekromde wijsvinger om een denkbeeldige trekker, was geen verbeelding.

    Stel U even voor, dat Filip De Winter die spreker zou geweest zijn : die was de volgende morgen gewoon dood terug gevonden in zijn bed!

    .

    II MIDDEN

    VS, Rusland en China bereid tot oorlog over Syrië om controle over gas en olie

    *

    'Rusland valt mogelijk Saudi Arabië aan als Amerika militair ingrijpt in Syrië'

    Tijdens de Eerste Golfoorlog stak Saddam Hussein talloze oliebronnen in brand. De Bijbel voorzegt dat Saudi Arabië in de eindtijd zal veranderen in één grote brandende olie-oven, waar nooit iemand meer zal kunnen wonen.

    De komende Amerikaanse aanval op Syrië zal directe en ingrijpende gevolgen hebben voor het Midden Oosten en zelfs voor de hele wereld. Analisten waarschuwen dat de prijs van een vat olie tot $ 150 kan stijgen, wat een schokgolf door de toch al in grote problemen verkerende wereldeconomie zal zenden. Syrië vervult een sleutelrol bij het nieuwe conflict tussen Oost en West: de strijd om de controle over de enorme olie- en gasvoorraden in het Midden Oosten en in de Middellandse Zee.

    De ontdekking van een enorme hoeveelheid aardgas voor de kust van Syrië, Libanon en Israël zo'n 10 jaar geleden heeft Syrië in het centrum van de wereld geplaatst. Het oliestaatje Qatar, dat over meer dan 77 miljard ton aardgas beschikt, wil dit dolgraag verkopen aan de EU. Saudi Arabië blokkeert echter de aanleg van een pijpleiding over zijn grondgebied. Qatar kan ontelbare miljarden verdienen, maar ook Syrië staat letterlijk in de weg.

     

    Qatar steunt Moslim Broederschap, de Saudi's Al-Qaeda

     

    De emir van Qatar steunt daarom de Moslim Broederschap in Syrië en heeft al meer dan $ 3 miljard aan de burgeroorlog uitgegeven. De Saudi's staan op hun beurt achter Al-Qaeda en aanverwante groeperingen. Beide groepen begaan monsterlijke wreedheden tegen gewone burgers, waaronder veel christenen en andere minderheden. De Saudi's willen dat Al-Qaeda wint, omdat ze dan hun eigen marionettenregering kunnen installeren die een pijpleiding naar Qatar blokkeert. Daarom eisen ze van de regering Obama een militaire aanval op de regering Assad.

    Assad staat Saudi's en Qatar in de weg

    Assad is door zijn bondgenootschap met Rusland namelijk een sta-in-de-weg voor alle Arabische en Westerse partijen. De Russen controleren nu de olie- en gasexport uit Syrië, en verzekeren zich er daardoor van dat Gazprom zijn monopoliepositie op de Europese markt blijft houden. Een pijpleiding van Qatar via Syrië naar de EU zou Rusland omzeilen, wat het Kremlin miljarden zal kosten. Putin zal Syrië dus nooit opgeven, omdat hij daarmee de inkomsten van zijn land in groot gevaar brengt.

    Ook de geplande zuidelijke Nabucco pijpleiding, waarmee Saudi Arabië een rechtstreekse verbinding via Jordanië, Syrië en Turkije met de EU zou krijgen, is op dezelfde reden een grote bedreiging voor Rusland. Zolang Assad aan de macht blijft, komen beide pijpleidingen er dus nooit.

    Revoluties Libië en Egypte geen toeval

    Libië zou eveneens via Egypte op de zuidelijke Nabucco (van de Rode Zee naar Turkije) worden aangesloten. Niet geheel toevallig zijn Libië en Egypte de afgelopen jaren het toneel van gewelddadige revoluties. Het maakt tegelijkertijd glashelder waarom Saudi Arabië miljarden dollars aan het Egyptische leger geeft om de door Qatar gesteunde Moslim Broederschap te verpletteren.

    De Amerikanen hebben er groot belang bij het Russische monopolie op de Europese gasmarkt te doorbreken, en willen koste wat het kost Assad verwijderen. Vervolgens is het de vraag wie er voor hem in de plaats moet komen: een door de Saudi's gesteunde, aan Al-Qaeda verwante regering, of de door Qatar gewenste Moslim Broederschap, die wel zal instemmen met een pijpleiding naar Europa.

    Genadeklap dreigt voor economie VS

    Vanwege zogenaamde 'humanitaire' omstandigheden en 'vrijheid en democratie' heeft de VS al de controle over zes Arabische landen gekregen. Feitelijk kan Washington niet anders, want de Amerikaanse economie is aan het instorten en kan alleen door het onbeperkt bijdrukken van geld door de Federal Reserve overeind worden gehouden. Verlies de VS de controle over de olie- en gasvoorraden in het Midden Oosten, dan is het einde verhaal voor de dollar en zal de Amerikaanse economie de genadeklap krijgen.

     

    Syrië = conflict tussen Rusland/China en Amerika

     

    Het conflict in Syrië is daarom in werkelijkheid een conflict tussen Rusland en Amerika, waarbij China de kant van Rusland heeft gekozen. Alle andere landen, inclusief Israël, zijn daarom slechts pionnen op het grote geopolitieke schaakbord van deze drie supermachten. Waarbij niet vergeten moet worden dat de strijdkrachten van de VS feitelijk in dienst staan van de belangen van Saudi Arabië, omdat ze door Saudische olie worden voortbewogen en met Saudische oliedollars worden gefinancierd.

    En dat is de reden waarom sommige analisten vrezen dat een Amerikaanse aanval op Syrië in het slechtste geval een Russische aanval op Saudi Arabië zal uitlokken. De Amerikaanse (en Europese) toevoer van olie zal hierdoor grotendeels worden geblokkeerd, waardoor de Westerse schuldeneconomieën totaal in elkaar zullen storten. Het is beslist niet ondenkbaar dat de mullahs in Teheran de Russische aanval op aartsvijand Saudi Arabië zullen steunen. Met Iran is de laatste belangrijke speler aan dit grote 'spel', de ultieme machtsstrijd om olie en gas, genoemd.

     

    Voor christenen is een eventuele Russische(/Iraanse) aanval op Saudi Arabië extra interessant, aangezien in de Bijbel de totale vernietiging van het land wordt voorzegd:

     

    'Want de HEER houdt een dag van wraak, een jaar van vergelding: hij verdedigt Sion. De wateren van Edom (het huidige Saudi Arabië) worden pek (=teer, ruwe olie), zijn grond verandert in zwavel, het land wordt één grote pekoven. Het blijft er branden, dag en nacht, voor eeuwig stijgt de rook er op. Het land ligt verloren, tot in het verste nageslacht, nooit zal iemand het nog betreden' (Jes.34:8-10, NBV).

     

    In Openbaring 17 en 18 wordt gesproken over het rijk van het Beest, dat zich 'in de woestijn' (vers 3) bevindt, dat christenen fel vervolgt ('dronken van het bloed der heiligen en van het bloed der getuigen van Jezus') en door wiens koopwaar en 'wijn' (olie) velen steenrijk zijn geworden. Dit rijk zal in de eindtijd compleet zal verbranden:

    'En de koningen der aarde, die met haar gehoereerd hebben en weelderig geweest zijn, zullen over haar wenen en weeklagen, wanneer zij de rook van haar verbranding zien'.

     

    Wat logisch is, omdat door het wegvallen van de grootste olie-exporteur de wereld in economische en financiële chaos zal worden gestort.

     

    Massale nieuwe false-flag aanslag

     

    Zoals de we de afgelopen tijd al vaker schreven zou de grote 'vonk' die Amerika nodig heeft een nieuwe grootschalige false-flag aanslag kunnen zijn. De demissionaire minister van Homeland Security stelde openlijk dat de VS binnenkort een 'cyber gebeurtenis' te wachten staat die het leven totaal op zijn kop zal zetten. Senator Lindsay Graham waarschuwde zelfs voor een aanslag met een kernbom.

     

    End Game en WO-3?

     

    Conclusie: daar waar we al jaren voor vrezen lijkt de komende tijd bewaarheid te worden, namelijk het begin van de laatste fase van het grote 'End Game' van de internationale bankiers, waarmee ze totale controle over alle rijkdommen en welvaart van de hele wereld proberen te krijgen. Een eventuele Derde Wereldoorlog is daarbij een door hen noodzakelijk geacht middel en tevens een nieuwe gelegenheid om gigantische winsten te behalen. De slachtoffers zullen wij, de gewone burgers, zijn.

    Xander

    *

    III SLOT

    Nu dat U het zegt : hoe zou ’t met Rosa zjjn, en met Fideel… En met de ARCI-coöperanten? Die BBI-onderzoeken naar fiscale fraude bij het ACW en die andere Gerechtelijke Onderzoeken : zouden die nu al in de doofpot zitten? Want als WO III losbarst, zal daar wel nooit nog over gesproken worden. Het Vaderland vraagt dan immers al onze krachten en moed! Roem als ee held gaan verwerven….

    Tja, misschien wordt de NV’A misschien wel door deze bel gered  : als het oorlog wordt, staat con-federalisme meteen niet meer op het menu. Als de Vlamingen deze keer nu wel eens de juiste kant in het conflict konden kiezen?

    De vraag wordt dan niet ‘to be or not to be’, maar ‘pietrol si or pietrol no’….

    Persoonlijk zie ik onze politieke geniën kiezen voor de windmolen. Omdat die draait met alle winden.

    *

    Is iedereen akkoord met mij, dat die Xander echt een guitige jongen is? Die is veel opener dan ikzelf, die na 9/11 een paar atoombommetjes nuttig, ja zelfs nodig acte om Mekka en Medina van de kaart te vegen. Xander spreekt daar niet eens over. Wat ook juist is. Want als de profetiën van de Bijbel uitkomen : toen was er nog geen sprake van Allah. Alleen Jahweh had het voor het zeggen.

    Mag ik tenslotte Uw aandacht vragen voor de huidige Jihad-srijders zowel op het front, als hier te lande?! Die zullen als gestoken horzels rond briesen om zo rap mogelijk zoveel mogelijk scalpen aan hun gordel te rijgen. Scalpen en maageenvliezen. Reken maar.

    Pssst

    Eigen haard is goud waard. Maar een eigen tuintje is, in oorlogstijd, nog veel meer waard. Voor een raap of een koool gebeurden er destijds onder de Bezetting moord en doodslag. Met familie-vetes die duren tot op onze dagen…

    Pssst II

    Liefst niet lachen met de voorspellinen van de Bijbel. Dat is een Heilig Boek met niet anders dan de eervaringen vn veel wijze mannen en vrouwen. Het is zekerlijk geen Glazen Bol. Aan de spotters kan ik alleen maar bevestigen, dat Bijbelse voorspellingen doorheen de eeuwen steunen op ervaringen. Voor wie een beetje nadenkt : zijn de fossiele brandstoffen  geen relicten van vroegere plantengroei en/of werdlschokkende gebeurtenissen? Aardolie bijvoorbeeld is gewoon, net als diamant en zelfs als goud, niet vanzelf gekomen…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     

    08-09-2013, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1497 - HONGER HEEFT EEN NAAM MAAR IS GEEN UITKOMST

    .

    1497 - HONGER HEEFT EEN NAAM MAAR IS GEEN UITKOMST

    .

    De bedelaar

    Voor de kerke, met ‘n langen

    paternoster, in z'n hand,

    is ‘n blinde bedelaar ge-

    zeten, op ‘n hoopje zand.

     

    Z'n gekrulde grijze lokken

    vlotten, lijk gezwingeld vlas,

    uit z'n mutse neder, op den

    krage van z'n winterjas.

     

    Langs hem ligt ‘n waterhond te

    slapen, die van tijd tot tijd,

    wakker schiet, en met z'n witte

    tanden naar de vlooien bijt.

     

    De oogen van den blinde, in hunne

    diepe holten, hangen stil

    en verdoofd, gelijk de glazen

    van ‘n natbedoomden bril.

     

    Halve dagen blijft hij daar ge-

    zeten lijk ‘n wassen beeld,

    en hij luistert naar den wind, die

    met z'n grijze lokken speelt.

     

    En de winter, die de koude

    grimmig uit het oosten zendt,

    rimpelt ‘t grauwe vel van z'n ver-

    droogden kop, lijk perkament.

     

    Uit "Van te Lande" (1903)

    .

    I) INLEIDING

    De schijn zal niet lang meer kunnen opgehouden worden. Al zwijgen de schuldigen als vermoord. Het geld is op en het machinetje om er bij te drukken, is stuk. Wat anderzijds bijlange niet op is, is de onafzienbare stroom avonturiers, die staat aan te schuiven om een plaatsje op te eisen.

    Bij de Noorderburen kan daar openlijk over gesproken worden. Bij ons kan dat niet, want dat zou de ‘communautaire spanningen’ weer doen overkoken. Het zit er zelfs dik in, dat de spaarzame werklustige Vlaming zou beginnen na te denken over die ‘solidarité’ waaraan nooit genoeg kan toegestopt worden. Dat is inderdaad water dragen naar de zee in een wissen mandje.

    .

    II MIDDEN

     

    Kabinet weigert bij EU aan te kloppen voor voedselhulp armen

    *

      De Nederlandse regering weigert om een miljoenensubsidie voor armenzorg bij de Europese Unie aan te vragen om met dat geld noodlijdende voedselbanken te hulp te schieten. Het kabinet vindt armenzorg een nationale aangelegenheid en noemt de subsidie 'zinloos rondpompen van geld'.

      Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.

    Tekorten

    De subsidie zou welkom zijn omdat voedselbanken met grote tekorten kampen. Door de toestroom van nieuwe armen, vooral ZZP'ers, zijn zij genoodzaakt de paketten te verkleinen en zelfs mensen weg te sturen.

     

    De nood bij de voedselbanken werkt van twee kanten. Door de recessie hebben supermarkten minder overtollig voedsel over en zijn burgers en bedrijven minder vrijgevig.

    Zinloos

    De Nederlandse regering weigert aanspraak te maken op een miljoenensubsidie uit Europa die bedoeld is voor hulp aan armen. Zowel het kabinet als de Tweede Kamer vindt armenzorg een binnenlandse kwestie.

    Daarnaast vinden zij het fonds een voorbeeld van 'zinloos rondpompen van geld' omdat alle lidstaten aan het fonds bijdragen en er vervolgens weer een beroep op kunnen doen.

    Kinderen met honger

    De voorzitter van Voedselbanken Nederland noemt dat een 'ten hemel schreiend standpunt'. Hij noemt het onnodig dat in Nederland tienduizenden kinderen met honger naar school gaan.

    Een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken zegt dat bedrijven, gemeenten en voedselbanken intensiever moeten samenwerken om voedselschaarste te voorkomen. Het ministerie zegt die samenwerking te stimuleren.

    Elsevier

    *

       

    III SLOT

    De zo geprezen ‘consumptie maatschappij’ doet een eindje geleden al aan buikriem-gymnastiek. Eerst werd er over geschreven bij de Grieken, en de meestenn dachten : wel besteed, ze moeten maar leren werken en sparen lijk wij.

    Dat de EU maar bleef manna strooien, manna uit onze korf notabene, begrepen we al helemaal niet. Tot het dekseltje van de gas-en olie-doorvoer ten gerieve van de Arabische pietrol-boeren van het potje werd gelicht. Stel U voor dat de Grieken de Eurozone zouden verlaten en dat daar Rusland (of China) de maat zou komen slaan! Wèg de Arabische pietrl! Wèg hun milde vriendschap! We zijn toch dat recente Cyprus-verhaal niet vergeten? Dat waren toch de Russen die hun ‘spaargeld’ zo goed als kwijt waren?! Dat zal de liefde van Poetin voor de EU wel een flinke deuk gegeven hebben….Of moet ik eerder zeggen, zijn plannen grondig verstoord hebben?  

    *

    Het St Pietersplein in Rome stond gisteren (zaterdag) barstenvol met Gelovigen, die samen met Paus Franciscus de Hemel kwamen smeken om vrede. Drie voetbalvelden groot kon men letterlijk op de koppen lopen. De kratenkoppen worden steeds indringender : In 100mila a San Pietro contro la guerra, de Hemel wordt bestormd, maar of dat de Zwarte Moslim-Duivel raakt? Die denkt waarschijnlijk nu Rome beeft, dat de tijd gekomen is, om de hartewens van iedere islammer te laten in vervulling gaan, namelijk dat op de koepel van de St Pieter, de Halve Maan wappert.

    *

    Met hun pietrol hebben ze een aardige wurggreep op het Westen. Niet door wapengeweld, maar door list. En met de hulp van veel medeplichtigen… De nucleaire energie staat in de kinderschenen, want Linkx en Groen zijn altijd tegen geweest. Hoe  meer pietrol, hoe afhankelijker. En hoe sterker de islam kon groeien…..

    En zo vallen alle puzzel-stukjes op hun juiste plaats en kan Jan Modaal, terugblikkend hoe het zover is kunnen komen, alle manoeuvres doorzien. Als het te laat is.

    Wat ons rest, is de mogelijkheid om de valse Leiders wandelen te sturen bij De Moeder van Alle Verkiezingen op 25 Mei 2014. Gesteld dat WO III ondertussen daar geen stokje is komen voor steken.

    Over de ‘prijs aan de pomp’ zullen we best zwijgen, zeker? Of moet ik liever aanraden om Uw voorzorgen te nemen voor een degelijke hypothecaire lening bij de bank voor een pomp-krediet?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     

    08-09-2013, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1496 - WAT ALS SPA NU INEENS MEER DAN SPA- BRUIS WIL WORDEN?

    .

    Zondag 8 september

    Zon 7u07-20u12

    Maria Geboorte

    H Adriaan

    Als Maria is geboren, boerkens, zaai dan spoedig uw koren

    .

    1496 - WAT ALS SPA NU INEENS MEER DAN SPA- BRUIS WIL WORDEN?

    .

    Al eens geprobeerd met Spa Light?

     

    Zich wenden C.V. Den Bleiter  

    .

    I) INLEIDING

    Eindelijk, zou ik zeggen. Eindelijk hebben ze het zelf gesnopen! Ze zijn helemaal niks meer en ze zijn er teveel aan.

    Ik weet niets van mensen op flessen trekken, maar om te antwoorden op de vraag die ik mezelf hierboven stelde in de titel, zou ik zeggen : alles wat in omloop is, uit circulatie nemen om te vernietigen, om dan te herbeginnen met iets helemaal anders, dat tenminste geloofwaardig zou moeten zijn. Waarmee ik wil zeggen, dat de inhoud moet overeenstemmen met het etiket dat op ieder flesje staat. En daar wringt hem het schoentje. Zelfs de luizen in de pels van dat soort  partijbonzen, varen een eigen koers.

    Trouwens, de naam zelf : Spa Rood (zie afbeelding hierboven), Spa dat is toch het kuuroord voor de elite, daar ergens in Wallonië?! Ze dragen hun achterna-loperij zelfs in hun blazoen…

    Er is trouwens geen verschil meer met de Tsjeven, noch van haar noch van pluimen. Beide beestjes zijn ziek. Alles voor Ikke en de rest kan stikke! Als ze maar de PS volgen, is hun broodje gebakken. Want, Camps zal het niet graag horen, het zijn al meer dan 50 jaar de eeuwige verliezers. Zij varen Linkx, en het volk dat ze leiden, marcheerde al jaren… Rechts…. Hervormen zal dus niet helpen. Omzien wel. Trouwens, de dagen van de kleurdragene staatspartijen (of zijn het de staatsdragende klerenpartijen?) zijn voorbij, net zoals de beste dagen van die staat zelf voorbij zijn.

    .

    II MIDDEN

    Het socialisme in Vlaanderen is herleid tot ideologisch catenaccio

    *

    De ramp ben jezelf, is een gevleugeld zinnetje van Arnon Grunberg. Het is perfect toepasbaar op links, met name op sp.a. Inspirerend leiderschap is al jaren zoek in die partij. Wat heet, Bruno Tobback is een onherkenbare schim.

    Een sluitende maatschappijvisie? Ook zoek. Het socialisme in Vlaanderen is herleid tot ideologisch catenaccio. Niet eens met finesse uitgespeeld.

    Terwijl de armada van rechts uitvaart, houdt links zich bezig met steentjes gooien in de vijver.

    Het eigen gelijk voorop.

    Dat mag schuldig verzuim heten voor een beweging die onze welvaartsstaat mede vorm heeft gegeven. En die jarenlang de continuïteit van een traditie van generositeit verzekerde.

    Ook vervlogen: de blijheid om een ietwat utopische wereld. Je vindt er geen schilfer meer van terug. Wat je nu in sp.a-kringen hoort zijn echo's van verongelijking en chagrijn.

     

    Lichtjes geteisterd willen zijn - die defensieve houding.

     

    De erosie van links is begonnen met het einde van de verzuiling. Het cliëntelisme was niet langer bestand tegen de versplintering van de samenleving. Normen en waarden werden niet alert genoeg geherformuleerd.

     

    Nonchalance of intellectuele luiheid?

     

    Beide.

     

    Wat blijft, is een machtspartij zonder veel macht. Afkalvend restant van oude glorie, lang geleden. Voor dienstdoende Alte Kameraden is dat kennelijk genoeg. Voor het socialisme is het een ramp.

    Hugo Camps

    *

    III SLOT

    Ze doen maar. Natuurlijk hebben ze geen visie meer, want ze klampen zich vast aan een staatsvorm die alleen nog de luchtspiegeling is van het Belgique à Papa van bijna 200 jaar geleden.. Ze doen me denken aan een blinde, die de bus naar de laatste stelplaats kost-wat-kost wil halen, en zich daarom wanhopig vastklampt aan de armsteun van de gesloten toegans-deur. En ik weet waarvan ik spreek, want dat beeld is de nachtmerrie waarvan de oogartsen beweren dat die nooit zal komen. Die zijn niet alleen goede artsen, het zijn ook goede psychologen…..

    *

    Als schrijver en als partij-strijder zet ik graag Camps in zijn oude dag het zieken-zonnetje. Hij is tenminste eerlijk (geworden). Enfin, zo eerlijk als een socialist maar zijn kan. Maar of de partij-apparatsjiks hem zijn hedendaags parcours in dank zullen afnemen? Ik zie Van de lalal al bedachtzaam voor zich uitkijken, de vinger naast de neus. Om op die manier zeker te weten dat hij verder moet kijken dan zijn neus lang is….

    Ik zie ’t Cleen Toebackske al pruilend naar zijne papa, Toeback-den-Ouden, lopen om te grienen waarom hij hem niet heeft tegen gehouden om in dat doodlopend straatje carrière te maken.

    God Steve kruipt in een ander bed met een andere en betere straatmadelief : hij kan gerust zijn : zijn havenbedrijf in den vreemde brengt goed op en Kameraad John Crombez kan de pot op!

    Bij de Van Velthovens zijn ze blij Limburger te zijn. De reconversie werkt als een soort Moeder Thérésa, die aan haar boezem nog wel een veilig en goed-etaald jobke zal vinden. Zoals U weet : in  de schaduw van de mijnen….die ook de uwen zijn….

    Erger wordt het voor Kawouter  ’t Beekske, want het ventje is voor niets anders geschikt dan als partij-clown En met een partij onder de kiesdrempel zullen er geen vette postjes meer kunnen uitgedeeld worden.

    Beert den Bleiter zal zich nu wel definitief terugtrekken. Er zijn geen partijen waar hij nog niet is langs geweest en die het overleefd hebben. Al mogen we hem zeker in de rol van Rik Torfs bij de Tsjeven, terug verwachten als terugtredend partij-filosoof.

    Die van de Tsjeven  zullen, om zichzelf her uit te vinden, zichzelf moeten op flessen trekken.

    *

    Kijk, net als klein mannen, die waarvoor ze bang hebben, vermijden om dat uit te spreken, zo zwijgt Camps over de oplossing : de vermolmde constructie van 1830 met wederzijds akkoord ontbinden om met een nieuwe lei te herbeginnen.

    Dat daarbij hele wagon-ladingen  oude Spa-slurpers zullen moeten verdwijnen, is, net als in een oorlog, de spijtige maar noodzakelijk ‘colateral damage’….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     

     





    08-09-2013, 10:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1495 - IEDEREEN DAAR? DE VERTONING KAN BEGINNEN, MAAR HET EINDE VAN DE FILM IS ZOEK

    .

    1495 - IEDEREEN DAAR? DE VERTONING KAN BEGINNEN, MAAR HET EINDE VAN DE FILM IS ZOEK

    .

    De V1 en V2 uit onze kindertijd zijn kiezelsteentjes

    In vergelijking met deze tuigen….

    .

    I) INLEIDING

    There is deze keer niet alleen something rotten in the State of Danmark, maar de rottigheid begint zowat langs alle kanten te land, ter zee en in de lucht te stinken. Mariniers zijn inderdaad van geen enkel leger ter wereld geen gewone pakjesdragers, maar ze vormen horden moordenaars-in-opdracht. Vandaar dat onze media, met open mond, naar omhoog zitten te staren : ze durven het niet schrijven, maar ze houden hun hart vast. Nee : dat hebben ze écht niet gewild. Het zijn net pyromanen, die als het vuur  echt pakt, er zo vlug mogelijk onderuit willen trekken. Om toch maar niet niet de vinger als medeplichtigen te worden gewezen. Hun aandacht is nu gespitst op de Rode Duivels (de belgische recuperatie), op de Memorial Ivo Vandamme (de belgische recuperatie) en op de Gebroeders Borlé, met zijn drieën ook weer goed voor…de belgische recuperatie.

    “Gij zult niet doden”, werd ons eerst geleerd, mar onmiddellijk daarop, met het ouder worden, werd ons voorgehouden, dat doden in opdracht, in een ‘rechtvaardige oorlog’ geen gewone doodslagen waren, maar heldendaden die niet bestraft, maar integendeel beloond moesten worden. Dat sloeg dan gewoonlijk op zij die het niet overleefd hadden.

    Het delicate punt in deze redenering bleek te zijn ‘rechtvaardige oorlog’. Dat moest een soort van ‘wettige zelfverdediging’ zijn, aders telde dat niet.

    En kijk, we zijn weer zo ver. De gif-aanval moet en zal mordicus de schild zijn van Assad, zelfs al is het tegendeel bewezen.

    .

    II MIDDEN

    Ook China stuurt oorlogsschepen en mariniers naar Syrië

    *

    Putin noemt Kerry 'zielige leugenaar' - Wereld vreest instorten economie bij oorlog met Syrië - Rebellen geven in nieuwe video opnieuw gebruik chemische wapens toe

    Het scenario voor het eventueel uitbreken van de Derde Wereldoorlog wordt steeds completer nu ook China oorlogsschepen en mariniers naar de omgeving van Syrië stuurt. Vandaag voer het Chinese amfibische landingsvaartuig Jinggangshan (foto), met 1000 mariniers aan boord, de Rode Zee in. Het schip is op weg naar de Middellandse Zee, waar China in het geheim reeds enkele andere oorlogsschepen heeft geposteerd. Beijing heeft nog nooit eerder zo'n grote vlooteenheid in het Midden Oosten ingezet. (1)

    De Chinezen zeggen dat hun schip enkel gaat 'observeren' (5), en de Russen -die inmiddels ook het raketschip Smetlivy en twee andere schepen naar Syrië stuurden (3)- houden vol dat hun tiental marineschepen bedoeld zijn om de Russische burgers uit Syrië te evacueren zodra het Westen het land aanvalt. Niettemin is het een duidelijke waarschuwing van Rusland en China aan het adres van de Amerikaanse president Obama.

    Putin : Kerry een 'zielige leugenaar'

    Die ondervond op de G20-conferentie in St. Petersburg van leiders en officials van over de hele wereld massale weerstand voor zijn plannen om Syrië aan te vallen. Alleen Frankrijk en Canada staan achter Amerikaans militair ingrijpen. Putin blijft er op wijzen dat er geen bewijs is dat Assad chemische wapens heeft gebruikt (2). Hij noemde minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zelfs een 'zielige leugenaar' (4).

     

    'Wat een prachtige leugens natuurlijk, in het Congres,' spotte de Russische president. 'Een congreslid vraagt aan Kerry: is Al-Qaeda daar? En hij zegt: ik kan u een betrouwbaar 'nee' geven. Maar Al-Qaeda eenheden zijn de belangrijkste militaire groep, en zij weten dit. Het was onplezierig en verrassend voor mij, want we dachten dat het fatsoenlijke mensen waren. Maar hij liegt en weet dat hij liegt. Dat is triest.'

     

    G20 vreest economische instorting

     

    Het grootste deel van de G20-deelnemers is nog om een andere reden tegen oorlog met Syrië, namelijk dat deze een 'extreem negatief effect' op de wereldeconomie zal hebben en in het bijzonder op die van de Europese Unie.

     

    499 van de 500 Amerikanen tegen oorlog

     

    Ondanks het feit dat 499 van de 500 burgers die Congresleden de laatste dagen opbellen zeggen tégen oorlog met Syrië te zijn (6), en de door Amerika gesteunde rebellen inmiddels ook in een nieuwe video hebben toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het gebruik van chemische wapens (7), berichten de media dat de aanval op Syrië 'aanzienlijk groter' kan zijn dan verwacht. ABC citeerde een official die zei dat de aanval in 48 uur Assad meer schade zal toebrengen dan de rebellen in twee jaar (8).

     

    Amerikaanse oorlogsvloot

     

    Amerika's oorlogsvloot wordt om die reden steeds verder uitgebreid. Het amfibische aanvalsschip USS San Antonio, dat 6000 mariniers kan vervoeren, is bij Syrië aangekomen, waar de destroyers USS Stout, USS Mahan, USS Ramage, USS Barry en USS Gravely al dagen wachten op bevel om honderden Tomahawk kruisraketten op Syrië af te schieten. De schepen worden beschermd door strategische onderzeeërs.

     

    Het vliegdekschip USS Nimitz, de geleide wapenkruiser USS Princeton en de destroyers USS William P. Lawrence, USS Stockdale en USS Shoup liggen ook in de regio klaar om in actie te komen. Het vliegdekschip USS Harry S. Truman bevindt zich met zijn Carrier Strike Group in het noorden van de Arabische Zee (9).

     

    Confrontatie Oost - West

     

    Omdat Syrië een sterke luchtverdediging heeft en Rusland, China, Iran en Hezbollah duidelijk niet van plan zijn om werkeloos toe te zien, zal de Amerikaans-Westerse aanval op Syrië grote risico's met zich meebrengen. Er hoeft maar heel weinig mis te gaan en er ontstaat een veel grotere oorlog waarbij mogelijk ook Israël wordt betrokken, en die uitmondt in een directe militaire confrontatie tussen Oost en West. En dat allemaal omdat de Amerikaanse machtselite heeft besloten om op aandringen van Saudi Arabië en de andere Arabische oliestaten islamistische groepen zoals Al-Qaeda te steunen, waardoor het hele Midden Oosten -en met een beetje pech de hele wereld- doelbewust in chaos wordt gestort.

     Xander

    1) DEBKA
    (2) DEBKA
    (3) DEBKA
    (4) Infowars
    (5) Infowars
    (6) World Net Daily
    (7) YouTube (via Infowars)
    (8) Infowars
    (9) KOPP

    III SLOT

    Als twee honden vechten om een been, loopt China er mee heen. Want geloof me, deze keer zijn het geen gok-chinezen, maar echte.

    Ja, natuurlijk zal de Zwarte Amerikaanse Duivel alleen maar meet goed gemikte schoten het hart uitschieten van Assad. En daar zullen de Russen zich bij neerleggen. Heel zeker weten.

    En iedereen zal Israël gerust laten, net zoals Israël zo lang ook het hoofd tussen de schouders zal trekken, en wachten tot het onweer is overgewaaid. Zeker weten.

    Of er ergens een soort van Pearl Harbour Obama kan overkomen? Heel zeker weten NIET, want de Jappen doen deze keer niet mee. Hoogstens gaan een paar van die prachtige oorlogs-bodemkens naar de vissenkelder…. Vliegdek-schepen, atoom-onderzeërs : het is lijk op de kermis en de bollo smitto : alles is in voorraad.

    *

    Het is veelzeggend, dat de Palestijnen  voor hun burgers bij de Joden moeten bedelen om gasmaskers. Waarmee zij ze daar bezig?

    Ik vind momenteel geen ander woord dan collectieve zelfmoord. JaJa, in een ‘rechtvaardige oorlog’ is veel mogelijk! De hemelvaartweg richting Allah zal druk worden. En wie weet, komt er geen ‘weg-omlegging’ via onze streken….

    Pssst

    Ik wil me echt niet bemoeien met de Amerikaanse politiek, het is zeker niet mijn bedoeling, maar we kunnen er niet ondertuit. Prutsers zijn het, ja!? Al zijn ze er wonderwel in gelukt om daar de lamentabele gezondheiszorg onder de tafel te zwijgen. Het zaakje zal levenslang zijn eigen scande met zich meedragen, want het wordt de ‘Obama Care’ genoemd. Verplicht, maar haast onbetaalbaar en daarenboven compleet ondoelmatig. Maar om ver van huis miljarden dollar in weer een oorlog te storten, is ‘gefundes Fressen’ om aan de Araben te plezieren. Zelfs samen in het veld treden, aan de kant van de criminelen van 9/11, de vriendjes van de Saoudi’s, mag geen probleem zijn.

    Wat zou U ervan zeggen, moest Obama komen vechten aan de kant van de Neo-Nazi’s, die andere vriendjes van Al Quada?

    JaJa, Amerika is inderdaad het land van de onbeperkte mogelijkheden!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    07-09-2013, 16:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1494 - HET GAS HOUDT ONZE VUREN BRANDEND

    .

    Zaterdag 7 september

    Zon 7u06-20u14

    H Regina

    .

    1494 - HET GAS HOUDT ONZE VUREN BRANDEND

    .

    Van Qatar over Syrië en Albanië naar Brindisi,

     

    In de hiel van de Laars van Italia.

    .

    I) INLEIDING

    In onderstaand verhaal moeten we opnieuw vaststellen, dat het wel degelijk Yvan is, die ons gas levert, maar dat er nu kapers op de kust zitten. Op de Italiaase kust dan nog wel. Waar het om gaat, is AARDGAS en daar dreigt Italië een pion te worden op het schaakbord van de Turkey’s (de Turlen) en de Saoudi’s.

    Het gaat om veel geld, U weet wel, ‘Geld’, met de G van Geld, een van de 3 G’s die de wereld regeren. Niemand die het zegt, maar het staat wel met onzichtbare inkt tussen de lijntjes te lezen. De eerste G, die van God, is even buien spel gezet wegens niet progressief genoeg, en de derde G; U weet wel, dat pluk iedereen met geld zo maar uit de bomen, want er is een onafzienbaar over-aanbod.

    Wat er nog meer staat, is dat er profiteurs geweest zijn, die het gas van Yvan hier binnen gehaald hebben, en dat er nu andere profiteurs hemel en aarde doe bewegen, om Yvan en zijn gas er weer uit te werken, zogauw hun moslim-vriendjes aan de beurt zijn. Suez Gaz de France bijvoorbeeld zou dat nooit doen, al legt dat perfect de houding uit van François Hollande, de President van Frankrijk, die Assad zijn bloed wel kan drinken. Een goed draaiend handeltje, met veel profijtjes aan de zij-lijn, echt iets voor de Franse Verworpenen der Aarde! En ja, er zijn wat problemen voor het zover is. Maar Jan Kees zal dat varkentje wel even wassen : sociaal-democraten onder elkaar, nietwaar?

    Als er nu AUB eens een van onze kwal-kranten hun archieven wilde open doen, om uit te pluizen wie en vooral welke banken achter die deal met Yvan hebben gezeten.

    Het zou me geen muizepet verwonderen als het nu om dezelfde namen zou gaan. Geld heeft tenslotte geen reuk.

    .

    II MIDDEN

    EU houdt Grieken in eurozone vanwege nieuwe aardgaspijpleiding

    *

    Griekse regering misbruikt Trans Adriatische Pijplein voor nieuwe schulden op kosten van de EU

    Achter het streven om met alle mogelijke middelen Griekenland in de eurozone te houden zit behalve een politiek motief ook een belangrijk economisch aspect: aardgas. De EU wil zijn grote afhankelijkheid van Russisch aardgas verminderen en een nieuwe pijpleiding van Turkije via Griekenland naar Italië bouwen (zie afbeelding). Een eventuele Griekse uittreding uit de eurozone zou dit project in gevaar kunnen brengen.

    Afhankelijk van Russisch gas

    De Europeanen vragen zich af waarom de EU keer op keer op hun kosten nieuwe belastingmiljarden in Griekenland blijft pompen. Het bankroete land stevent inmiddels op zijn zoveelste reddingspakket af, en heeft nog amper iets van de vereiste hervormingen doorgevoerd. Waarom dan toch zo coulant voor de onverbeterlijk frauderende Grieken?

    Het antwoord: de EU voelt de knellende band van bijna totale afhankelijkheid van Russisch aardgas. Feitelijk kunnen de Russen doen en laten wat ze willen; het is Gazprom dat bepaalt of miljoenen Europeanen komende winter hun huizen warm kunnen stoken, of in de kou moeten zitten.

    Monopolie Gazpromia

    Om het monopolie van 'Gazpromia', zoals Rusland ook wel spottend wordt genoemd, te doorbreken, wil Europa uit Azerbeidzjan aardgas importeren. Dit gas moet geleverd worden via de Trans-Adriatische-Pijplijn (TAP), die Russisch grondgebied vermijd. De TAP is dringend nodig, aangezien de geplande andere pijpleiding via Syrië niet gebouwd kan worden vanwege de burgeroorlog in dat land. Dat was tevens de reden van het Europese aardolie-embargo tegen de Syrische regering.

    Athene misbruikt machtspositie voor nieuwe schulden

    Omdat tweederde van de pijpleiding over Grieks grondgebied loopt en de Grieken beseffen dat de EU niet zonder hen kan, misbruikt Athene dit gegeven om vrijwel onbeperkt nieuwe schulden te maken, wetende dat Brussel nooit zal toestaan dat het TAP-project in gevaar komt. Uittreding uit de eurozone zal Griekenland namelijk absoluut zeker totaal doen instorten.

    Extra gas vanwege mislukte Energiewende

    Extra aardgas is broodnodig, vooral nu in Duitsland de Energiewende -de overgang op groene energie- een gigantisch financieel, technologisch en logistiek fiasco is geworden. Desondanks heeft de Nederlandse regering Rutte vorige maand besloten om ook in ons land met tientallen miljarden euro's subsidie een vergelijkbare, eveneens tot mislukken gedoemde omschakelijking te realiseren.

    Strategisch belang

    De pijpleiding wordt in geopolitiek opzicht van strategisch belang geacht. TAP-chef Kjetil Tungland is adviseur van de Atlantic Council, een Amerikaanse lobbygroep onder leiding van minister van Defensie Chuck Hagel. Zoals we in mei uitlegden draait het conflict in Syrië voor een groot deel om de nieuw te bouwen Nabucco pijpleiding van de Rode Zee via Jordanië en Syrië naar Turkije, die eveneens een geduchte concurrent voor Gazprom dreigt te worden.

    Nieuw gasveld in Koerdistan

    Bovendien is er in het Iraakse deel van Koerdistan onlangs een enorme nieuwe gasvoorraad ontdekt. Er worden reeds plannen gemaakt om dit gasveld aan te sluiten op de TAP in Turkije, waardoor de Europese afhankelijkheid van Russisch gas verder zal afnemen.

    Alleen elite profiteert

    De gewone Griek zal overigens niet profiteren van de gaspijpleiding. Die wordt namelijk net zoals in ons eigen land opgezadeld met forse bezuinigingen en pijnlijke ingrepen in de sociale zekerheid. Alleen de machtselite in Athene zal -zoals het al 100 jaar gaat- de eigen bankrekening flink kunnen spekken.

    Nederlander betaalt indirect mee aan TAP

    Via de vele bailouts, noodkredieten, hulpprogramma's, schuldenkwijtscheldingen betaalt de Nederlandse bevolking dus indirect mee aan de komst van de TAP, die € 4 miljard euro kost. De 'redding' van Griekenland met Europees belastinggeld is dus niet alleen voor de banken een buitengewoon lucratieve zaak, maar ook voor de energiegiganten.

    Xander

    III SLOT

    Onze vriend Xander houdt ons een NL-spiegel voor, maar veel verschil met Vlaanderen zal er wel niet zijn.

    Op een eeuwig zwijgen, wil ik U wel verklappen, dat er geruchten gaan, als zou (voor ons land) Diksia Bis en Generale Bis met hun dikke vinger in de pap zitten. Buziness as joezoewal, niewaar?

    *

    Had ik dat dan anders gewild? Nee, natuurlijk niet. Immers : d’een zijn dood, is d’ander zijn brood. Dat is een kapitalistische leuze, waar surtout de socialisten sterk in zijn. Arme Syriërs, die nu aan de beurt zijn, denk ik dan.

    De wereld zal wel nooit veranderen. Maar dat men dan tenminste zo eerlijk is de waarheid te durven zeggen. Kijk, mensen, zeer tot onze spijt moeten wij een show opvoeren, maar Europa dreigt droog te vallen in brandstof en daarom switchen we nu zowat op de markt, om er toch maar het beste van te maken. Natuurlijk verdienen de initiatiefnemers er een goede cent aan. En  Jan Kees vraagt niet beter dan dat Yvan een flinke pad in de korf gezet wordt….Want die pad is een pluim op de hoed van Obama.

    En dat daarvoor een paar miljoen mensen moeten steren? De wereld is toch overbevolkt met zoveel miljarden!

    *

    Tot zover deze les in elementaire menselijke verhoudingen, zonder God noch Gebod, zoals die dagelijks wordt beoefend en toegepast door de wilde volksstammen in de regenwouden van Zuid Amerika. En bij ons, waar normen en waarden alleen nog thuishoren binnen de muren van onze kerken.

    Alles moet dus met een laagje vernis worden opgediend. He mag niet geweten worden. Zo dat Obama Syriërs kan gaan uitmoorden, om ze te straffen dat ze elkaar uitmoorden. Kan het nog cynischer?

    Maar aan alles komt een eind. In Sint Petersburg, de stad van Peter de Grote, heeft de Russische Beer een grom gegeven, en alle fortuinjagers doen het in hun broek.

    Of dat voldoende zal zijn, om niet alleen de oorlog, maar vooral het profijt-jagen te voorkomen, is daarmee nog niet opgelost. Al komt de positie van Hollande met de dag belachelijker over. Sanchez huppelend naast Don Quichotte op zijn ros… Obama, de moslim, gekozen door het Amerikaanse volk omdat het oorlogsmoe was : deze neger zou de Wrede brengen en dan zouden ze wel zien wat ze zouden zien.

    En wij, maar voor het ogenblik meest de Syriërs, zitten met de gebakken peren….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    07-09-2013, 14:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1493 - ALLEEN HET KRUIS, GEEN KRUISRAKETTEN EN DAT IS SPIJTIG

    .

    1493 - ALLEEN HET KRUIS, GEEN KRUISRAKETTEN EN DAT IS SPIJTIG

    .

    Misschien kan de Russische Beer helpen.

     

    Obama in de washing ton verdient een lesje…

    .

    I) INLEIDING

    De Italiaanse kranten, in  hun namiddag editie blokletteren “il Papa: "Impedite il massacro"” , maar spijtig, Zijn hemelse Heirscharen zijn alleen de Engeltjes die rond de Kerststal fladderden en zongen van Vrede op Aarde’. Echt voorbij gestreefde muziek in deze tijden van beat en hiphop.

    We kunnen alleen maar dromen over het Kruis, dat eventueel met succes zou kunnen ingezet worden om de islam te weerstaan. De laatste sucessen zijn echter 300 jaar geleden, bij de nederlaag van de Turken voor de poorten van Wenen. In St Petersburg vergaderen vandaag voor de tweede dag de Groten der Aarde en  de daar aanwezige reportersscharen zingen niet van vrede op aarde, maar van oorlog op aarde. Dat danken we niet de koekoek, maar de islam.

    En wij, in het Westen? We leggen het hoofd in de schoot. Buiten ons Klein Duimpke, ons Ministerke van Oorlog, dat geestdriftig voorstelt om te gaan helpen. Niet in de rangen zoals Franciscus het had gewild,, maar in de rangen van de islam-rebellen… Hem wacht er een schitterende toekomst als Hoofd van de Navo. Wat niet hetzelfde is als het Verstand van de Navo.

    Ons Lieven Heerken, het is hoog tijd dat Gij iets van U laat horen. Heer, redt Uw volk, wij vergaan!

    .

    II MIDDEN

    'Hezbollah strijdmacht van 10.000 man gaat Damascus verdedigen'

    *

    Saudische krant: Iran geeft bevel Syrische hoofdstad te verdedigen en Israël aan te vallen

    Volgens de Saudische krant al-Okaz, die zich baseert op bronnen in Beiroet, houdt de door Iran aangestuurde terreurbeweging Hezbollah er rekening mee dat het Syrische leger zwaar getroffen wordt door de komende Amerikaanse aanval. Om te voorkomen dat Damascus daarna alsnog in handen van de rebellen valt, stuurt Hezbollah een strijdmacht van 10.000 man om de Syrische hoofdstad te verdedigen. Ook worden er voorbereidingen getroffen om tegelijkertijd raketten op Israël af te schieten.

    Al-Okaz schrijft dat zowel het sturen van de strijdmacht als de geplande aanval op Israël op direct bevel van Teheran gebeurt. De Shi'itische terreurbeweging zou vanwege zware kritiek vanuit thuisbasis Libanon de afgelopen tijd zijn betrokkenheid in de Syrische burgeroorlog juist hebben verminderd.

    Ontvoerde burgers door rebellen vermoord met gifgas

    Ook Rusland blijft pal achter Assad staan en geeft de rebellen de schuld van de chemische aanval op 21 augustus in Damascus. Russische specialisten constateerden bijvoorbeeld dat er geïmproviseerde granaten met saringas waren gebruikt, die van hetzelfde type waren als de rebellen al eerder hebben ingezet.

    De politieke adviseur van Assad, Bouthaina Shaaban, verklaarde tegenover Sky News dat de rebellen mannen en kinderen uit de dorpen in Latakia ontvoerden en hen naar Gouta bij Damascus brachten, waar zij vervolgens met chemische wapens werden vermoord.

    Aanval wordt volgende week verwacht

    Zoals verwacht ging het Buitenlandse Betrekkingen comité van de Amerikaanse Senaat gisteren met 10 tegen 7 stemmen akkoord met Obama's plan om militair geweld tegen Syrië te gebruiken. De instemming van de volledige Senaat wordt volgende week verwacht, waarna de aanval waarschijnlijk zeer snel zal worden geopend.

    De president benadrukte dat niet zijn geloofwaardigheid, maar die van heel Amerika, het Congres en de internationale gemeenschap op het spel staat als er niet wordt ingegrepen (1). Dat er veel meer bewijs is dat niet Assad, maar juist de door het Westen gesteunde rebellen zowel in Damascus als in andere plaatsen gifgas hebben gebruikt, hebben we de afgelopen tijd uitgebreid besproken.

    Xander

    *

    III SLOT

    Het zou de wereld echt op zijn kop zetten zijn, moest het ‘goddeloze Rusland’ uit de tijd van de USSR, de Syriërs de hand boven het hoofd komen houden.  Zodanig dat de USA en de islam-lovers daar heel wat toontjes lager zouden moeten zingen. Misschien zelfs op hun bek gaan.

    Het is maar een vraag, maar volgens mij het overwegen waard. Zouden wij ons eigen land niet bevrijd krijgen, door aan Poetin voor te stellen, alle ongewenste vreemdelingen te helpen verhuizen naar Siberië? Daar is nog zo goed als niets, zodat ze alles naar eigen goeddunken zouden kunnen inrichten. En het is er groot. Zeer groot. Om niet dood te vriezen, zullen ze wel aan de slag moeten.

    Het nadeel is inderdaad, dat ze naar moslim-traditie, van niemand iets kunnen afnemen en dat zal hen niet bevallen. Vandaar het tweede lumineus idee : we sturen eerst de soemnieten, en als die eenmaal iet of wat gesetteld zijn, sturen we hen de shiïeten na. Dat zou vuurwerk geven, waardoor meteen het klimaat heel wat zou kunnen verbeteren. Bijkomend voordeel : hoe rapper ze elkaar uitmoorden (wat ze het liefst doen), hoe meer wij er kunnen naartoe sturen. En doen ze tenminste hun naam ‘araben’ (moordenaars) alle eer aan.

    Toe Vladimir, laat U eens van Uw beste kant zien. Wij, het geciviliseerde Avondland, leveren desnoods de stenen en de mortel om rond dat gebied één grote hoge muur te bouwen. Met one-way toegangshekkens die we toch op overschot hebben omdat onze fabrieken sluiten. Eenmaal binnen, komt geen kat daar meer buiten. Ze zullen wel moeten werken, willen ze overleven!

    Het grote voordeel is, dat wij ze kwijt zijn. Opgekuist staat netjes. En we houden grote volksfeesten met varkensribbetjes op de ruïnes van hun neergehaalde mosketen. De mensen zullen blij zijn, want ondertussen zal er een heel leger douaniers aan de grenzen klaar staan, zodat we tenminste geen tweede keer in dezelfde sloot terecht komen. De burgers beschermen, dat was daarvoor dat de standspoorten in de Middeleeuwen dienden?! Hebben wij die beschermde burgers binnen de stadsmuren ooit horen klagen? Integendeel, zij waren fier om fiere burgers van hun stad te kunnen zijn.

    Ach, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    06-09-2013, 16:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1492 - DE DUIVEL UITDRIJVEN MET EELZEBUB

    .

    1492 - DE DUIVEL UITDRIJVEN MET EELZEBUB

    .

    Wie ‘A’ zegt lijk in Hiroshima, moet ook

     

    B-1 en B-2 durven zeggen tegen de rest van de wereld…

    .

     

    I) INLEIDING

    Ziezo, iedereen geraakt stilaan ingewerkt in de militaire speeltuigen van de dag. Mijn oudere broer had lange tijd een sooty wadkaart  van het Duits Leger, waar de silhouetten van alle vijandelijke en eigen vliegers op stonden afgebeeld, met hu specifieke kenmerken. Als kind kon ik dus al meespreken van een ME 263 (Duits) of van ee Thunderbolt (Engels), om nog maar te zwijgen  van de B-52, de Amerikaanse bombardiers die in formatie, bij valavond kwamen overgevlogen om… de Duitse steden in brand te gooien. Dat was een nieuwe soort oorlogsvoering, gericht tegen burgers. Zelfs al wisten we, dat ze niet voor ons bestemd waren, bij het naderen van het aanzwellend geweld, doken we diep onder de dekens, dicht bij elkaar. Ons Pa ging dan een eindje buiten, om stilletjes te staan vloeken.

    Het arsenaal moordtuigen is sedertdien volledig vernieuwd en heropgebouwd. Al weet ik niet, of we veel zullen moeten meespreken. In een lange flits zullen al onze dagelijkse problemen gewoon voorbij zijn. We zullen dus zelf nooit weten, of dat nu een Russische of een Amerikaanse raket was.

    Ik vind dat niet verantwoord!

    .

    II MIDDEN

    Geheime verplaatsing kernwapens VS vergroot zorgen over oorlog

    *

    Groot aantal B-1 en B-2 bommenwerpers met onbekende bestemming vertrokken - Russische media speculeren over oorlog met Amerika - Minister BuZa John Kerry: We moeten misschien toch grondtroepen inzetten

    B-1 bommenwerpers kunnen worden gebruikt om kruisraketten en kernwapens te lanceren.

    Volgens een tot op heden zeer betrouwbaar gebleken hooggeplaatste bron in het Amerikaanse leger worden er in het geheim kernwapens verplaatst naar een basis in Zuid Carolina, gelegen aan de oostkust van de VS. De in geen enkel officieel document terug te vinden verplaatsing gebeurt in opdracht van DERMO, een militaire basis in Florida vanwaar over de hele wereld speciale militaire operaties worden georganiseerd. 'Kernwapens worden niet zonder reden verplaatst. Dit houdt in dat deze raketten gebruikt zullen worden voor iets dat veel groter is dan Syrië,' concludeert Infowars voorman Alex Jones. (1)

    De hooggeplaatste officier heeft bevestigd dat de kernwapens afkomstig zijn van de Dyess luchtmachtbasis. De commandant, die nooit de aanwezigheid van kernwapens op zijn basis heeft erkend, heeft aan onbekende partijen de opdracht gegeven de kernkoppen naar een onbekende locatie in Zuid Carolina te transporteren, waar ze mogelijk gereed zullen worden gemaakt voor eventueel gebruik.

    'Vanaf vandaag begint Dyess kernkoppen te verplaatsen,' aldus de bron. 'Eerder kreeg ik een tip van iemand van DERMO hierover. Hij zei dat het de eerste keer is dat de wapens zijn bevestigd sinds ze daar in de jaren '80 werden opgeslagen. Er was geen handtekening vereist voor de overdracht... Er was geen bevel. Hij zei dat de commandant ter plekke de autoriteit gaf om ze vrij te geven. Niemand wist waar ze werkelijk heengingen, maar de chauffeur zei dat hij ze naar Zuid Carolina moest brengen, waar iemand anders ze zou oppikken.'

    Met name vanwege de dreigende escalatie van de crisis in Syrië naar een regionale -en wellicht nog veel grotere- oorlog is dit nieuws even interessant als verontrustend. Andere bronnen meldden al eerder dat in het hele land B-1 en B-2 bommenwerpers het bevel hebben gekregen hun bases -waaronder ook Dyess- te verlaten. Ze zijn nog altijd niet teruggekeerd, wat het vermoeden dat ze richting het Midden- en Verre Oosten zijn gevlogen versterkt.

     

    Russische media speculeren over WO-3

     

    Gisteren berichtten we dat er sterke signalen zijn dat Obama afziet van een beperkte aanval op Syrië, en inzet op een veel groter offensief. Zelfs de reguliere media zien nu in dat de Westerse steun aan de Syrische rebellen niets anders dan een proxy-oorlog tegen de Russen is, die Assad onverkort blijven steunen. In de Russische media wordt al openlijk over oorlog met Amerika en daardoor de Derde Wereldoorlog gespeculeerd.(3)

     

    Kerry: Mogelijk toch grondtroepen nodig

     

    Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei gisteren tegen het Buitenlandse Zaken comité van de Senaat dat Amerika mogelijk ook grondtroepen zal moeten inzetten als de door de CIA gesteunde terroristen van Al-Nusra/Al-Qaeda beslag weten te leggen op de Syrische chemische wapens. Desondanks beweerde hij dat Obama 'niet van Amerika vraagt om oorlog te voeren'.(2) Hetzelfde trucje gebruikte het Witte Huis ook bij de aanval op Libië, dat een 'humanitaire operatie' werd genoemd.

     

    Oorlog met Rusland en China

     

    Zoals we eerder constateerden begint de politieke analist Webster Tarpley gelijk te krijgen. De bekende Bush-criticus voorspelde in 2008 dat Obama veel erger zou worden dan zijn voorganger en door de elite gebruikt zou gaan worden om chaos te veroorzaken in het Midden Oosten, met als einddoel het ontketenen van de Derde Wereldoorlog tegen Rusland en China. Tarpley waarschuwde Europa dat Obama daarbij ons continent zonder enige aarzeling zal prijsgeven aan de Russen

    *

    III SLOT

    Enfin, niemand zal mij ooit kunnen beschuldigen niet te hebben gewaarschuwd. Leer de namen van de aanvallende oorlogstuitgen aan Uw kinderen en kleinkinderen.  Dat ze leren rekenen met vuurkracht en reikbereidte. Om tijdiog uit te maken, of het nu de Duivel is, of Beëlzebub, die oprukt en aan de winnende hand is.

    Ik lees bij de Nl-vrienden, dat als het erop aankomt, wij toch partij zullen moeten kiezen voor de Zwarte Duivel in hoogst eigen persoon. Wat meteen wil zeggen, dat we ons bij voorbaat neerleggen bij de islamisering van onze Gewesten. Maar wat wilt U : als kolonie moeten wij dansen naar de melodie die voorgespeeld wordt.

    Europa heeft in twee keer vier jaar tijd het kruim van de eigen jeugd uitgemoord of laten uitmoorden in twee geld en mensenlevens verslindende wereldoorlogen. En toen de islam de kop begon op te steken, keken onze Leiders de andere kant op. Zij waren toch veilig, in hun Scheiding van Kerk en Staat.

    Ja, dat waren ze, maar dat was gerekend buiten de islam. Wat, op termijn, ook weer geen bezwaar mag zijn, want islam IS Kerk en Staat in één en hetzelfde mosnter. Nog even, en dat zullen we aan den lijve kunnen ondervinden….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    06-09-2013, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1491 - WAAROM BESCHERMT OF BEVECHT OBAZMA DE IRAANSE ISLAMISTEN ?

    .

    Vrijdag 6 september

    Zon 7u04-20u17

    H Zacharius

    .

    1491 - WAAROM BESCHERMT OF BEVECHT OBAZMA DE IRAANSE ISLAMISTEN ?

    .

    Vergeten we vooral niet, dat Perzië

     

    Voor dat deze man daar kwam, een bijna Westers land was

    .

    I) INLEIDING

    Deze man, de Ayatollah Khomeini, stapte pas uit het lijnvliegtuig Parijs-Teheran, nadat de Sjah van Perzië met zijn  vrouw, Farah Dibah, er verjaagd werden door een bende tuig van de richel. Geen kat die toen kon doorgronden dat het islam-Nazi monster geboren was. Een paar weken later liepen de vrouwen, die voorheen geheel Westers gekleed waren, reeds van kop tot teen in lange tabbaarden over straat. De Arabische Winter was in het land… We schreven toen 1979. Amper 34 jaar geleden…

    “Arab”, heb ik ergens gelezen, is het …Arabisch woord voor ‘moord’.  De verdere afleidingen laat ik voor de rekening van anderen, maar ipv ‘arabieren’, (mensen die arab bedrijven), had ik hen zien aanspreken met de juiste naam. De Moordenaarsgilde. Die ze trouwens aan zichzelf hebben gegeven.

    **

    Kunnen we dan AUB in ’t vervolg spreken van de Moordenaars Lente? Het geeft trouwens perfect weer wat er daar werkelijk gebeurt…. Plastischer kan het niet en het zegt precies waarvoor het staat.          

    .

    II MIDDEN

    Generaal: Obama hield Israëlische aanval op Iran tegen

    Tijdens zijn nieuwsjaarstoespraak roemde Netanyahu het feit dat Israël temidden van een turbulente regio een oase van stabliteit, vrijheid en economische groei is gebleven.

    Volgens de Israëlische oud-generaal Giora Eiland, voormalig hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, heeft president Obama persoonlijk een Israëlische aanval op Iran tegengehouden. Premier Netanyahu zou het Witte Huis hebben geïnformeerd dat Israël besloten had om aan te vallen, maar omdat Obama zijn veto uitsprak, zette Netanyahu de plannen niet door.

    'De premier was van mening dat we het punt hadden bereikt waarop er een besluit moest worden gemaakt over Iran. Hij plande een aanval,' aldus Eiland op een besloten conferentie over defensie. 'In principe heeft Israël geen Amerikaanse toestemming nodig voor militaire actie, tenzij de Amerikanen ondubbelzinnig eisen dat wij geen actie ondernemen.'

    'Wij kunnen niet tegen Amerika ingaan'

    Dat is wat er niet zo lang geleden is gebeurd. Netanyahu presenteerde zijn plannen voor luchtaanvallen op Iraanse doelen aan de Amerikaanse leiders, en kreeg te horen dat deze onacceptabel waren. Dit leidde ertoe dat de premier op zijn schreden terugkeerde.

     

    Eiland was zelf voorstander van de aanval. Israël moet volgens hem nog steeds besluiten wat er met Iran moet gebeuren. 'Nu met minder tijd, als het tussen een slecht en een nog slechter besluit gaat... Israël heeft echt de mogelijkheid het Iraanse nucleaire programma te vernietigen.'

    De oud-generaal onderstreepte dat Israël wat bijvoorbeeld het bouwen in Jeruzalem, aanvallen in Gaza of andere zaken betreft, geen toestemming van Amerika nodig heeft, ook als die het er niet mee eens zijn. 'Maar als het om Amerikaanse belangen gaat, kunnen we niet tegen hun ingaan.'

    Rosh Hashana 5774: Premier wil nog steeds Iran stoppen

    In zijn Rosh Hashana toespraak voor het nieuwe Hebreeuwse jaar 5774, dat morgen en overmorgen begint, herhaalde Netanyahu dat hij nog steeds vindt dat het Iraanse nucleaire programma moet worden gestopt, 'omdat dit een grote bedreiging vormt voor Israël en de rest van de wereld.'

    Afgelopen zondag had de premier nog benadrukt dat 'de vijanden van Israël heel goede redenen hebben om niet onze kracht en onze macht te testen. Ze weten waarom.'

    Israël bloeiende oase van stabiliteit, welvaart en vooruitgang

     

    In zijn toespraak noemde Netanyahu de Joodse staat, vergeleken bij zijn buren in het Midden Oosten 'een oase van democratie, stabiliteit, tolerantie, en vrijheid.' Hij roemde de wetenschappelijke topprestaties van zijn land, en de duurzame economische groei. De premier concludeerde dat 'de staat Israël de moderne geschiedeniswetten heeft getart door in korte tijd en tegen de verschrikkelijke verwachtingen in een bloeiend, bedrijvig, modern en geavanceerd land te worden.'

     Xander

    *

    III SLOT

    Eigenlijk is het zeer leerzaam terug te gaan tot de kern der dingen. Iedereen spreekt bijvoorbeeld altijd van ‘Washington’, maar hebben we er al eens bij stil gestaan, dat Washing Ton het juiste woord is voor wastobbe? Lezers et grijze haren zullen zich nog wel die tijd herinneren, dat de was ‘geslagen’ werd in een grote houten kuip op de binnenkoer van ons vaderhuis? Op ‘wasdag’ was moeder, met loshangend haar en opgebonden rokken, niet om aan te spreken. Want ze stond – op klompen - bijna tot aan de knieën in het waswater…. De reuk van de ‘Sunlight’-zeep hing dan tot bij de geburen. De “washing ton” : een beetje triestig dat in het land van de industriële revolutie nog altijd geen automatische wasmachines zijn om de washing tons te ververvangen…..

    *

    O Ja, ik weet het, Meester! Men houdt daar gewoon altijd een beetje geheimzinnigheid achter de hand. Vandaar dat hun Presidenten ook altijd met dubbele tong spreken.

    wil Obama zijn Iraanse islam-viendjes te vriend houden (of is het eerder te vijand?), omdat hij, als moslimbroeder, met alle middelen  die Joden een kool wil stoven. Naar goede moslim gewoonte doet hij zoals de koran voorschrijft : het goede ogenblik afwachten….En dat goede ogenblik dacht hij te zijn gekomen met die Sarin-afffaire, aan de rebellen in Syrië geleverd door Iran. Rap-rap een mise-en-scène en de raketten vliegen in alle richtingen. Vooral op het kleine Israël, het laatste bastion tegen de oprukkende islam…..

    JaJa, het was dezelfde ‘washing ton’ die reeds gebruikt werd tijdens de mobilisatie van 1939, door de Fransen en de Engelsen, die zongen dat ‘they will hang their washes on tje Siegried Line’, de Maginot-Linie. Was die ze gedaan zouden hebben te velde, in…. de washoing ton…..Dat was tijdens de ‘Sitzkrieg’, korte tijd voor de ‘Blitzkrieg’…. Door de Tommies toen  de ‘Funny War’ genoemd…  Heel even later dreunden de kanonnen opnieuw over geheel Europa.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

     





    06-09-2013, 13:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1490 - MEENT U DAT? JA IN MENEN MENEN WE DAT !

    .

    Donderdag 5 september

    Zon 7u03-20u19

    H Bertus van Poperinge

    .

    Op Bertinus wordt bewezen wat voor een maand het zal wezen

    .

    1490 - MEENT U DAT? JA IN MENEN MENEN WE DAT !

    .

    Ja Ja Mô Toet Toet!

     

    ’t Is meenste! ’t Is gemeend!

    .

    I) INLEIDING

    Op ‘één’ hoorden we die gezelligaard vriendelijk mar beslist dat er in Vlaanderen Vlams moeste gekout worden, maar dat zulks niet kon in Spanje.

    Geloof me : een nieuwe taal leert men nergens zo rap als buiten Vlaanderen. We zijn door omstandigheden elf jaar geleden in Italië terecht gekomen (waarvoor geen  seconde spijt!) zonder een woordje van de taal te kennen en het is ongelofelijk hoe rap we, noodgedwongen, ons zelf konden behelpen in iets wat moest doorgaan voor de taal van Dante. Nogal logisch, als U het mij vraagt : hier IS niets anders dan Italiaans. Geen tierlantijntjes om nog meer onbemiddelde vreemdelingen aan te trekken. Als ‘Fiaminghi’ waren we welkom, omdat we konden bewijzen in geen enkel geval de Italiaanse Staat ten laste te zullen vallen. Iets van net vòòr de Schengen-accoorden.

    En dat is juist het probleem met ons, Vlamingen. Om God-weet-welke reden schakelen we veel te vlug over op een andere taal. Hebben we ook hier geprobeerd, maar telkens vingen we bot. Frans geraakt men hier aan de straatstenen niet kwijt, ouderen spreken wel een woordje ‘Tedesco’ (Duits) en jongeren een beetje schlager-Engels, maar altijd dik tegen de goesting.

    *

    O! U dacht misschien dat die terrasjesman en zijn maten geen Frans kenden? Zou mij ten zeerste verwonderen, met de grensovergang naar Frankrijk op minder dan 50 meter. Iedereen daar heeft familie weerszij ‘de schreve’, maar die van Halewijn (Halluin) spreken al lang geen vlamsch nie mê, mô de Menenaars wel nog Fransch.

    .

    II MIDDEN

    Stadsambtenaren in Menen worden aangespoord Nederlands te spreken

    *

    Menen - In Menen wil burgemeester Martine Fournier een strakker taalbeleid voor de ambtenaren van de Onthaaldienst en de dienst Burgerzaken. Met de burgers wordt voortaan in de eerste plaats Nederlands gesproken.

    Ambtenaren schakelen vaak over op het Frans om inwoners te kunnen helpen, wat volgens de taalwetgeving strikt genomen niet mag. “Aangezien Menen integraal tot het Nederlandse taalgebied behoort, wordt in principe uitsluitend het Nederlands gebruikt”, zegt de burgemeester op haar website.

    Het eerste contact met de burger verloopt, ook in probleemsituaties, steeds in het Nederlands. ”De burger moet duidelijk aanvoelen dat alleen het Nederlands de officiële taal is. Het is toegelaten dat het personeelslid Nederlands praat en de burgers een andere taal. Maar er wordt door de ambtenaren niet meer automatisch overgeschakeled naar een andere taal.

    Respect

    Martine Fournier op haar website: “Op die manier wordt respect afgedwongen voor het Nederlands en voor de inspanningen die bij het integratiebevorderend werken worden gedaan om anderstaligen op te vangen.”

    Opleiding

    Het stadsbestuur zal in het najaar een opleiding voorzien voor de medewerkers van het Onthaal en de dienst Burgerzaken.

     

    “Na de testfase gedurende 6 maanden met die twee diensten gaan we de standaardnorm en de gedragscode evalueren, om zo een eenduidig taalbeleid in de ganse organisatie te kunnen invoeren. Ook onze nieuwe Integratiedienst gaan we hierbij nauw betrekken”, zegt de burgemeester.

    Krant van West-Vlaanderen-nieuws in je facebook nieuwsfeed

    *

    III SLOT

    Mijn schoonvader (88) heeft jarenlang in Le Biset (De Biezee) gewoond, maar sedert die gemeente, samen met o.a. Moeskroen e.a. bij Wallonië gevoegd werd, is het Vlaams daar volledig uitgestorven. In minder dan één generatie heeft de verfransings machine haar werk voltooid. De laatste getuigen zijn de namen op de grafstenen. Hetzelfde fenomeen als in gans Frans Vlaanderen. Maar dat dateert al van 300 jaar vroeger….

    In Haelewijn (Halluin); nochtans Frans grondgebied, gaat alles eerder zijn gezapig gangetje en wordt er zelfs meer en meer Vlaams gesproken. De portemonnee is immers een gevoelig argument. In hoofdzaak bij de donker gekleurden, die binnen het kwartiertje in het hart van het nijvere Vlaanderen staan. Die van Mouscron, in Wallonië, vertikken het.

    We zullen het misschien nog beleven, dat het Frans in de grensstreek teruggedrongen wordt. En daarbij kan een stad als Menen een beslissende rol spelen. Want de poort naar het even verder gelegen industriegebied van Waregem-µroeselare….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    05-09-2013, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1489 - DE SYRISCHE GERUCHTENMOLEN, VIDEO GAMES EN TUSSEN-IN WAT STRATEGO

    .

    Woensdag 4 september

    Zon 7u01-20u21

    H Rosalia, maagd en kluizenares

    .

    1489 - DE SYRISCHE GERUCHTENMOLEN, VIDEO GAMES EN TUSSEN-IN WAT STRATEGO

    .

    Het is nu officieel : hij is lid van de Moslimbroederschap

     

    De wolf in schaapsvacht én met ezelsoren….

    .

    I) INLEIDING

    Syrië is heden ten dage, met dank aan de Ideologie van de Wrede, geen normaal land meer, maar één grote vleesmolen. Het zoveelste land daar in de regio Midden Oosten, waar de Islam welig tiert…. Zes miljoen vluchtelingen, waarvan vier miljoen ronddolend in eigen land. Dat staat gelijk met gans Vlaanderen ‘on the move’…

    In Mei ’40 waren dat er één miljoen, samengetroept in de Westhoek, op de vlucht voor de tanks en de vliegtuigen van de Oosterburen. Ik was dat jongetje van vier, die, de kinderwagen vasthoudend, vallend en strompelend de grote mensen probeerde bij te houden. Het droge geknetter uit de vuurspuwende monsters boven ons, was deze keer niet voor ons bestemd…. Maar voor de colonne militairen vòòr ons. ‘Niet kijken’ beval ons Vader toen we daar voorbij kwalmen, maar we trapten wel in de vieze dingen  die daar even voordien niet waren.

    ‘Niet meer aan denken’ was de volgende opdracht, toen we even later veilig en wel weer thuis waren. ‘Het leven ging door, en we mogen blij zijn he te hebben overleefd’.

    *

    Hoeveel jongetjes van 4 beleven deze verschrikking nu al maanden aan één stuk, met niet anders dan moordenaars rond zich? Met vaders en moeders, of broertjes en zusjes tot onherkenbare vieze troep herleid ergens tussen het puin?

    En het moet nog beginnen….

    .

    II MIDDEN

    'Amerikaans-Israëlische rakettest signaal van groter offensief tegen Syrië'

    *

    Rusland, Iran en Syrië denken dat regionale oorlog onvermijdelijk is als Obama aanval doorzet

    Volgens Israëlische inlichtingenexperts is de gezamenlijke Amerikaans-Israëlische test met een anti-raketsysteem boven de Middellandse Zee een signaal dat president Obama zijn plan voor een beperkte aanval heeft laten varen, en nu inzet op een groter offensief tegen Syrië. De test, waarbij een Israëlische Ankor (Sparrow, of 'Mus') raket het doelwit van de onderscheppingsraketten was, is bedoeld als voorbereiding op een tegenaanval van Syrië en Hezbollah op Israël en Jordanië.

    'Regionale oorlog virtueel onvermijdelijk'

    Het vliegdekschip USS Nimitz is met aanverwante Carrier Strike Group in de Rode Zee aangekomen, en zal mogelijk rechtstreeks of als backup bij het offensief worden ingezet.

    De rakettest laat tevens zien dat de VS en Israël het er over eens lijken te zijn dat Iran, Syrië en Hezbollah hun dreigementen om bij een Westerse aanval op Syrië raketten op Israël, Jordanië en Turkije af te schieten, waar zullen maken. De Amerikaanse aanval en de daarop volgende vergelding zou daarom heel goed op een regionale oorlog kunnen uitlopen. Moskou, Teheran en Damascus hebben de afgelopen 2 dagen laten weten dat deze oorlog virtueel onvermijdelijk is als Obama de aanval doorzet.

    De Ankor raket was het doelwit van het Israëlische Arrow-2 antiraketsysteem. De VS heeft de test nog niet toegegeven. Het is ook niet bekend of de test een succes was. Wel liet Rusland weten dat het radar-waarschuwingsstation bij Armavir aan de Zwarte Zee de lancering van twee raketten richting de Syrische kust heeft opgepikt. Armavir werd speciaal gebouwd om raketlanceringen in Europa en Iran te detecteren.

    Ook Aegisraketten en X-band radar getest

    De Amerikaanse oorlogsschepen voor de kust van Syrië hebben naast Tomahawk kruisraketten ook het Aegis anti-raketsysteem aan boord, dat eveneens bij de test werd ingezet. De aanval op Syrië zal naar verwachting beginnen met het lanceren van Tomahawk kruisraketten op doelen van het Syrische leger.

    Tijdens de test werd ook de geavanceerde X-band radar in de Israëlische Negev woestijn geactiveerd. Dit systeem is van groot belang voor het tijdig ontdekken van de lancering van Iraanse, Syrische of Hezbollah raketten richting Israël. Desondanks geeft de radar Israël slechts 3 tot 5 minuten voorbereidingstijd.

    Xander

    *

    III SLOT

    In de coulissen worden nieuwe wapensystemen uitgetest waarvan de namen straks zullen opduiken in de video-spelletjes in de supermarkten. Het is eens iets nieuws. Raketten worden gelanceerd en weer afgeschoten als controle van de eigen afweer-systelmen. De geruchtenmolen draait, en geen mens die nog weet wat de waarheid is.

    *

    Obama aarzelt, net zoals Hitler de zegevierdende veroveringstocht naar Duinkerke en de zee, stopzette in Abbeville wegens tot hiertoe nooit opgehelderde redenen. Hij weigerde de 200.000 elite-soldaten van de Britten gevangen te nemen en hield zijn tanks in bedwang tot de laatste man gevlucht was. De Britten noemen het nu nog ‘Het Wonder van Duinkerken’…..

    Had Hitler misschien nog dat greintje menselijkheid in zich, dat Obama ten enenmale ontbreekt? Of is hij te laf om met open vizier te strijden?

    Trouwens, met open vizier tegen vrouwen en kinderen strijden in een gemarteld land : dat is toch een kolfje naar de hand van elke moslilm?

    *

    Om het even hoe het afloopt : Amerika is voor altijd ten gronde onteerd door met zoveel overmacht partij te kiezen in de binnenlandse politiek van een onafhankelijke natie. Met de bezwarende omstandigheid, dat gedaan te hebben op het ogenblik dat de Gevestigde Macht (Assad) aan de winnende hand leek te zijn.

    Als Amerika deze duivelse Leider volgt, is het zelf even schuldig. We zien alleen dat het duivelse daar inmiddels een andere naam krijgt? Het heet nu dat er gewoon ‘gestraft’ moet worden. Obama, de Nobelprijs voor de Vrede, zal eventjes (voor 90 dagen) voor God spelen. Hij hoopt daarmee, net als om het even wie anders, voor eeuwig recht te hebben op zijn 72 dagverse maagden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    04-09-2013, 15:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1488 - EEN RING VAN ISLAM OMHEEN EUROPA. DE SIEGRIED NIBELUNGEN RING UIT GÖTTERDAÄMERUNG VAN WAGNER

     

    .

    Dinsdag 3 september 2013

    Fruitmaand

    Zon 6u59-20u29

    H Gregorius de Grote, patroon van de kerkzangers

    Als de zon schijnt op Sint-Gregoor, een goede oogst door en door

    .

    1488 - EEN RING VAN  ISLAM  OMHEEN EUROPA. DE SIEGRIED NIBELUNGEN RING UIT GÖTTERDAÄMERUNG VAN WAGNER

    .

    Sieg Heil!

     

    Versie 2013

    .

    I) INLEIDING

    Het is al een tijdje geleden dat ik op excursie was bij het Nederlandse Geen Stijl. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/09/ebru_umar_bewijs.html. Hun deur zal inmiddels wel plat gelopen zijn, denk ik. Maar ik kon toch om onderstaand bericht van vandaag niet heen.

    .

    II MIDDEN

    Ebru Umar - BEWIJS!

    *

    ebrupica100pix11.jpeg Ja het is kinderachtig, ja het is egoïstisch, ja het is onbeschaafd maar OMFG wat ben ik Syrië-moe. Wat ben ik de hitserige berichtgeving moe. Wat ben ik de vreselijke beelden moe. Wat ben ik de Amerikanen moe. Wat ben ik de VN moe. Nog even en ik ben #TeamPutin met de enige juiste opmerking ever: ‘Onzin’. Natúúrlijk hebben de Amerikanen bewijs voor het gebruik van gifgas. Zoals er ook ‘bewijs’ is dat Coca-Cola geen obesitas veroorzaakt, Apple geen Chinezen uitbuit, Irak een democratie is, Clinton geen sex had met hoeheetzeookalweer, 9/11 een terroristische daad van een stel berggeiten en o ja: Irak WMD had. Bewijs. Beetje advocaat weet er wel raad mee. De waarheid wordt gekocht, opgeëist door degene met de meest macht, ballen en middelen. 1429 doden zijn er in Syrië door het gifgas gevallen. No shit Sherlock! Heb je ze geteld? Heb je onderscheid gemaakt van de gifgasdoden, de rebellendoden, de Assaddoden en de natuurlijke doden? Ik vrees de Amerikanen, vooral als ze met bewijs gaan strooien.

    Amerikanen wisselen makkelijker van team dan golddiggers van voetballer. Decennialang worden Assad, Moebarak, Saddam, Khadaffi, Pahlavi bejubeld en páts opeens gaat de liefde overboord. Weg moeten ze. De een gaat wat makkelijker dan de ander, maar de laatste vertikt het om de Amerikanen zonder strijd hun zin te geven. Een kind ziet wat de Amerikanen doen: rondom Europa de islam in het zadel helpen.

    Het is duidelijk dat de ene moslim de ander niet is: het stelletje inmiddels dode dictatoren mag dan niet de schoonheidsprijs verdienen als het om democratie gaat, wat betreft vrouwenrechten waren ze zo Westers als maar zijn kan in dat verfoeide deel van de wereld. Amerika bepaalde dat die gasten er zaten, Amerika bepaalde een zo westers mogelijke islam. Maar nu zijn de moslimbroeders Amerika’s BFF. Lekker dan, die randdebielen rondom Europa. Amerika stond erbij en keek ernaar.

    Wie er ook bij stond, was de Turkse premier Erdogan; de Turken zijn #TeamRebellen en Erdogan eist de rol van pasha bij voorbaat op. Hij houdt van diehard moslims die begrijpen waar het om gaat: de islam die vrouwen onderdrukt en andersdenkenden mishandelt, achtervolgt en gevangen zet. Ja de Turken zien dat vertrek van Assad zitten, de Turken hebben Obama in de tang. De VN, Europa en dat US Congress zijn relikwieën van het verleden. Tandenloze tijgers, die ons op termijn overleveren aan middeleeuwse moslimbroeders.

    Gelukkig is Assad nog láng niet moe.

    *

    III SLOT

    “Rondom Europa de islam in het zadel helpen”….

    Het volstaat de Koren-Eters nog eens goed in het vizier te nemen, om hen in alle eeuwen der eeuwen te doorgronden. Bij E.J. Bron vindt U een goede handleiding :

    http://ejbron.wordpress.com/2013/09/01/duitse-top-islamwetenschapper-doden-is-een-van-de-hoogste-niveaus-van-islamitisch-geluk/

    *

    Hoe wij ons daartegen moeten teweer stellen? Wel, op ons Bisschoppelijk St Vincentius College in Ieper hadden wij in de jaren ’55 een godsdienstleraar die in  de lessen ‘Apologetica’ (alleen die naam al!) zich riskeerde om ver buiten de lijntjes te kleuren. Hij was een man van vlees en bloed die ons wilde meegeven wat er in het leven zoal in de vitrines lag. Ver buiten de leerstof, bracht hij in contact met Hildegard von Bingen, en o.a. ook met de H. Augustinus. Die hemelse Hildegard was de zoetgevooisde introductie voor romantische liefdesperikelen, zoals Marieke van Nijmegen (ongehoord!) en ook nog van onze bloedeigen Hadewijch, de Brabantse mystica. Die schreef ‘alle dinghe sijn mi te inghe’… omdat haar onaardse liefde niet voldoende beantwoord werd. Het was de tijd dat Walschap nog op de Index stond, maar waar de leraar ons influisterde dat hij toch wel de “Adelaïde” de moeite vond.

    Van Augustinus diende ik U een paar dagen terug het verhaal op van de mest, de ziel der landbouw. De man had ook nog een tweede gezegde op zijn boog, dat perfect past, alsof het ervoor gemaakt is, voor Sadam Houssein Obama. Om mij te controleren, zou U de werken van St Augustinus moeten doornemen, maar ik verwittig U : het is een hele klus die 10 mensenlevens in beslag neemt. Tenzij U de paperback kunt vinden die Leraar H. G. toen gebruikte. Maar zoek niet, ook dat tweede spreekwoord is mij bijgebleven, namelijk dat het berouw altijd komt nà de zonde, en nooit ervoor.

    Blijft alleen de vraag, of het vergrijp van de man die aan het hoofd staat van de machtigste natie ter wereld, nog wel past in onze menselijke begrippen. Het is eerder het werk van de duivel, en die is de verpersoonlijking van de goddelijke vervloeking.

    Vandaag kopt de Italiaanse Pers : “Vaticano: "Si rischia una guerra mondiale"” en nu hebben de voorstanders van Scheiding tussen Kerk en Staat weer reden tot janken : waar bemoeit die man zich mee? Moorden is toch geen Kerkelijke Aangelegenheid meer?

    *

    Ziet U, op deze Eerste Schooldag, dat onze ‘Apologetica’ nog zo verkeerd niet is geweest.? En trouwens, die Adelaïde van Walschap vond ik toen al een van zijn slechtste werken….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    03-09-2013, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1487 - HEEFT DE NV’A TEVEEL LEIDERS EN TE WEINIG VOLGELINGEN ?

    .

    Maandag 2 september

    Zon 6u58-20u25

    H Justus van Lyon

    Is het op Sint-Justus heet, dan een schone herfst met zweet

    .

    1487 - HEEFT DE NV’A TEVEEL LEIDERS EN TE WEINIG VOLGELINGEN ?

    .

    Ze kozen eieren, geen joeng

     

    Maar toen werden die eieren keiekens….

    .

    I) INLEIDING

    De dag is nog lang, en op het middaguur, klokslag 12 is de partijtiop rond BDW si/no nog altijd bezig. Allez, ik wil zeggen, er is nog spatje rook vrijgegeven, wat er op wijst dat er harde noten gekraakt worden.

    Hieronder vindt U echter al een tipje van de sluier gelicht. Het stond vanaf 8 uur tot nu in De Morgen. Dus zal het wel waar zijn.

    .

    II MIDDEN

    Geen regering met N-VA zonder confederalisme"

    N-VA stapt niet in een sociaal-economische herstelregering zonder akkoord over de invoering van het confederalisme. Hoe grondig de afspraken daarover bij de start al moeten zijn, ligt echter nog niet vast. Dat liet N-VA-voorzitter Bart De Wever vanochtend verstaan. Alle andere partijleden hielden voor aanvang van het partijbestuur de lippen stijf op elkaar. .

    "Wij willen een sterk sociaal-economisch bestuur vanaf dag één, met partijen die bereid zijn het confederalisme te aanvaarden", zei De Wever. Voor de N-VA-kopman is dat erg duidelijk, "maar blijkbaar bestaat er nog verwarring over". "Uw aanwezigheid hier is geen goed teken", zei hij aan de opgedaagde journalisten.

       Hoe grondig de afspraken over het confederalisme moeten zijn voor een herstelregering effectief van start kan gaan, ligt nog niet vast. "Dat zullen we bespreken op het partijbestuur", zei De Wever.

        

    Of mogelijke coalitiepartners meteen bereid zullen zijn daarin mee te stappen, blijft dan wel de vraag. Die keuze legt De Wever "in handen van de kiezers". "Een keuze voor N-VA is de beste optie" om tot confederalisme te komen, klonk het nog.

    III SLOT

    Ja, ik weet het. Lang, heel lang geleden geloofde ik ook nog in sprookjes. Eerlijk gezegd, dat doe ik nu ook nog. Er moet, zoals de kinderporno-programma’s nu doen, geen tekeningetjes bij gemaakt worden om aan kleine mensjes het gevaar uit te leggen va de stoute wolf in het grote bos. De twee broers Grimm hadden met hun beidjes meer verstand in hun kleine teen, dan de hele programmamakers van heel de wereld samen.

    Zo piept er in mijn binnenste nog altijd een angstig muizenstemmetje als de opvolgers van het VNV uit de jaren ’40 teveel in beeld komen. Net als toen is Iedereen overtuigd dat er ‘verandering’ moet komen, maar altijd kiezen die gasten voor de verkeerde partners. Ze lopen rond met het virus van de ‘consensus’ in het lijf, en beseffen niet dat dit al lang geen goedaardige bacterie meer is, maar een monster zonder kop noch staart, die zichzelf in even houdt met goede bedoelingen.

    Ik besluit aldus dat de NV’A geen partij is van opstandelingen-vernieuwers, maar een partij van ruggengraatlozen die, de enen al meer dan de anderen van mening zijn dat het nu hùn  beurt is om ‘voraanstaande’ te spelen.

    Op die manier wordt een land alleen maar opnieuw ‘weder samen gesteld’ en dat kunnen we, gezien de 183 jaar lange ervaring, missen als koude pap.

    Wat er nodig is (als dat tenminste niet belet wordt door de Koren-eters) is met de 2 partijen van 1830, Fr/VL opnieuw aan de tafel te zitten, zonder dat daar ‘Grootmogendheden’ bij te pas komen. Enig punt van de dagorde : geven we elkaar al-dan-niet een tweede knas?

    Geschatte duur van de onderhandelingen : een paar minuten politieke moed. En dan wordt gedaan zoals in het Evangelie : wie niet voor is, is tegen. En dat wordt consequent toegepast. Misschien, met het oog op één homogeen taalgebied, met één kleine overgangsregeling :  de eerste 48 uur staat het iedereen vrij te verhuizen naar het taalgebied van zijn keuze. Want de taal is gans het volk en omgekeerd.

    En de vreemdelingen, de Koren-eters, vraagt U?

    Het antwoord vond ik opnieuw in de kinderlijke eenvoud van het verstoppertje-spelen : we tellen tot 10, en wie niet gedoken is, is er aan!

    *

    En voor zij die vrezen dat de Navo, of de USA, of de Arabische Emiraten, of een delegatie van deze drie, eventueel roet in het eten zou komen strooien, zeg ik :  vade retro satano, het Amerikaanse Volk spuwt U uit!

    Van diene boer, na Syrië, geen eieren meer!

    Pssst

    Het was ‘Eieren of joeng’, en zie, we weten nu  dat het antwoord ‘eieren’ is, want ook Colombus koos voor het ei, door het op zijn kop te zetten, met als resultaat dat hij Amerika ontdekte. Aders gezegd : als men een omelet wil maken (Ja toch!) dan meten er schalen geroken worden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

    …

     





    02-09-2013, 15:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!