MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.+++&++++&

    500321

       PC.CO. – TROPO !!! CENSURERENDE LAPSMEER DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP. IK HEB JE IN ‘T SNOTJE EN DAN GA JE

    OP HET POTJE

    *

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    *

    ZARERDAG 24 oktober 2020

    iNHOUD

    VAN EEN OVERJAARS VOORJAARS ‘GRIEPKE’ VIA EEN EPÏDEMIE EN EEN PANDEMIE NAAR DE APOCALYPS? HET US MAAR HOE JE ER TEGENAAN KIJKT….HEEFT HELEAAM NIETS TE ZIEN MET MARX OF DE HUIDIGE CHINESE MACHTSHEBBERS

    CADFARCH VAN WALES

    Feestdag 24 oktober.

    (ook van Abererch, Penegoes of Penyos); stichter & missionaris; † begin 6de Eeuw.

    Y 72

    Feest 1 januari (met alle Bretonse missionarissen in Groot-Brittanië) Hij zou tot een familie behoord hebben waar vele heiligen uit voortkwamen, en was een leerling van Sint Illtud († ca 530; feest 6 november). Volgens zeggen stichtte hij de kerken van Abererch en Penegoes (= Penyos, Montgomery?).

    Owen, geciteerd door Garaby, noemt een Cadvarch in zijn lijst van missionarissen die vanuit Bretagne naar Groot-Brittannië overstaken om er kloosters te beginnen of het Evangelie te verkondigen; ze worden gezamenlijk herdacht op 1 januari. Is hij dezelfde als Cadfarch van Wales.

    @kslagmulder

     

    "Minister-president @JanJambon bevestigde droogjes dat de uitvoering van de bijzondere wet van 2001 niet is opgenomen in het regeerakkoord en de voorgeschreven deadlines al lang overschreden zijn. Verdere actie wordt niet vermeld."

    Vlaams Belang vraagt aan N-VA eindelijk duidelijke bevoegdheden ontwikkeling-ssamenwerking

    Ontwikkelings-samenwerking blijft vaag verdeeld tussen de niveaus. Vlaanderen krijgt echter minder dan zou kunnen. "Mag niet", zegt VB.

    *  @Barbara_Pas

    :"Het is veelzeggend voor onze parlementaire democratie dat een premier in het halfrond weigert het antwoord te geven dat we daags erna in de pers moeten vernemen. Nog verontrustender is dat deze regering de situatie niet meer meester is."

    Toch luchtbrug voor covidpatiënten: “Te laat handelen heeft hoge prijs”

    Er blijkt een luchtbrug te komen voor coronapatiënten, terwijl De Croo hier niets over kwijt wou in de Kamer. "De controle is weg."

    Vlaams Belang - @vlbelang

    Wat voor een beleid voert deze Vlaamse Regering onder leiding van

    @JanJambonen @BartSomers ? Onze Vlaamse blinden en slechtzienden verliezen hun subsidies, terwijl de regering meer dan 2 miljoen euro uitgeeft aan allerlei migranten-organisaties. Zijn ze niet beschaamd?

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Deze bijdrage N° 500.321 is de ellendigste sedert het begin van deze Blog, ergens in 2004 of zo. Toen was mijn ‘alias’ overal nog DIGITALIA, omdat wij toen als God in Frankrijk leefden in Ultrra Montana. De jaren van… toen ANGELTJES (Zalig) en ik het maar al te dikwijls virtueel met elkaar aan dee stok kregen. Hij, de schat, véél te ‘Vrijzinnig’, en ik; als welopgevoede oud college-student (!) daar last van had.

    Sedert enkele jaren zit ik nu als een gestraft maar diep tevreden schoolkind alleen nog aan dit klavier. Als vroeger op de uitkijk, door het moederlijk dakvenster uit mijn jeugd, naar de hele w.w.w. aan mijn voeten.

    Mijn enig vertier, naast eten slapen, beminnen en vriendschap uitstralen? Het in de relax horizontaal, via de oor-klemmen (!) en de VICTOR READER Automaat weg te dromen in de vele luister-boeken van de Braille Liga. Komt daarbij dat het zelfs is van de VOOR NIET…

    Maar die Liefdadigheid, een Christelijk Werk van Barmharigheid, wordt nu de nek omgewrongen, zoals U hierboven kon lezen. Mijn woede?

    Omdat W.T.V. daarstraks de wereld kond deed, dart dezelfde Vlaams Deelregering dezelfde dag het CASINO van Blauwe Bart Stommelein zo maar met 50 miljoen Euro had begunstigd, om ‘verfraaiingen’ aan te brengen.

    Ja, Ma. ’t Is al goe. Geen ge-gotfer meer. Alleen nog de Z0 & .Z. pf de Z. Z. op de Computer.

    Zitten & Zwijgen of Zitten Zeveren op de computer

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

    CENSUUR VRIJE *Commentaar

    CWID-19, politieke correctheid, school-voorbeeld van voorbeeldig moreel gedrag door onze heerlijke SENATOR-BUREGE

    MmEESTER van deze heerlijk bestuurde Paardenkoerse Stad. Tsheef uit graat-zucht roeping: Dhr XX.YY.ZZ., samen met zijn Super Zeilschepen Dhr UU.VV.WW.

    BESMET tijdens de Rode van Vlaandenen, samen met een ‘cluster’ andere (andersgeaarden?) onder streng polirie- toezicht (…in een beveiligde VIP-tent .

    DIGITALIA

     *

             

    *

    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    TWEEDE GOLF BEDREIGT PRODUCTIE BEDRIJVEN

    *

    vertraagde de lopende band met een kwart wegens te weinig arbeiders.

    ©BELGAIMAGE

    Bij de ‘Belgische’ productie bedrijven heerst een toenemende ongerustheid over de tweede coronagolf. Besmettingen en quarantaines nemen toe.

    Terwijl viroloog Steven Van Gucht waarschuwt dat er binnenkort 20.000 nieuwe corona besmettingen per dag in ons land kunnen zijn, beginnen de ziekte- en quarantainegevallen te wegen op de bedrijven, van de Vlaamse havens en autofabrieken tot bakkerij ketens.

    De technologie federatie AGORIA roept de overheid op snel-testen zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor bedrijven, ‘anders dreigt door een tekort aan werkkrachten de productie in sommige bedrijven stil te vallen’.

    Bij Audi Brussels, waar 3.000 mensen werken, is de autoproductie deze week verschillende keren vertraagd omdat te veel mensen in quarantaine moesten. ‘Er duiken steeds meer coronagevallen op’, zegt ABVV-vakbondsman Franky De Schrijver. ‘Het bedrijf plaatst mensen snel in quarantaine. Ondertussen zijn het er 150 à 200.’ ‘Er zitten te veel mensen in quarantaine’, beaamt vakbondsman Ronny Liedts (ACV). ‘In de fabriek voeren we sneltesten uit, waarbij mensen na 15 of 30 minuten het resultaat krijgen. Daardoor moeten veel werknemers tien dagen in quarantaine, ook als ze niet ziek zijn. Dat is al een tijdje een probleem. De fabriek werft wel interim-krachten aan. Maar als die niet snel genoeg kunnen beginnen, vertraagt de band. Deze week draaide de band al twee of drie dagen een kwart trager.’

    Jens Cardinaels

    Marc De Roo

    Lukas Vanacker

    CENSUUR VRIJE Commentaar

     De kat de bel aanbinden…. ‘BRABD’ roepn. ‘HELP’…Overal vooral de rapsten eersten zijn, die Pakbonders, om te roepen. Om kabaal te maken en dus reclame voor hu noodlijdende organisaties. Maar hun eigen GROTE BAZEN, onze politiek-correcte minikeutels zijn ondertussen wel dringend aan het vergaderen. Nachten lang. Al vele maanden lang.
    Wat moet dat niet kosten aan zwarte ministeriële over-uren! POEN!!! POEN!!! Daar is het heb om te doen….

    Maar DADEN? Berichten over proef-vaccins die er na en jaar toch al zouden moeten zijn…

    In de VS, daar verplichtte bij WET dienen lapsmeer vazn nen TRUMP om alle Amerikaanse Phrma-bedrijven alles-op-alles te zetten om test-materiaal en vooral om de nodige anti-stoffen

    te ontwikkelen.

    De simpelste lapjes textiel ter bescherming tegen het virus, om met ’n simpel elastiekje voor neus & mond te dragen, moeten – vooraf te betalen – op miljoenen exemplaren uit China, van bij de Rode Broeders komen. Frpm PEE KING tot BRUXELLABAD SOUUTH

    En als de zoveelste lading zeer toevallig eens          zonder de verplichte ‘labels’ arriveert; met id eerst via Zürich woerden her-ingevoerd om in orde te zijn met de EUSSR-WETGEVING…

    Terwijl ondertussen, meestal via de isalm-import in de Grootsteden, de pandemie rustig kan verder aan.

    Geraken wij dan NOOIT geleerd? Onze zakken zijn haast leeg, de armoe voor de doorsnee Vlzming staat voor de deur, maar de Noodregering der
    Zeven Dwergen gaat maar door.

    De toekomstige naam in de Wereld Geschiedenis voor deze periode? De Islam-Rode Wereld Volkeren Moord ddie het einde van onze Beschaving inluidde.

    y

    MET DE VFREES DAT OOK, NA DE AFBEELDINGEN OP DIT ‘MEEDIUM, OOK DEZE ZINNEN ZULLEN ERWIJDERD WORDEN…

    DIGITALIA

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dit is ONS land en dit zijn ONZE REGELS

    *

    3- VOORINGENOMENHEID

    Dat is een dwingende vastgeroeste, meestal ge-hersenspoelde dwarse mening in de geest, die al gevormd is nog vòòr er kennis is van zekere, bewezen en vaststaande FEITEN.

    Erger wordt het, wanneer het een automatische en meestal luidruchtige, ja zelfs agressieve reactie is op de mening van een of meerderere anderen, mensen die er meestal een andere, gezonde of een meer objectieve denkwereld op na houden.

    Vandaar de omgekeerde wereld in het omdraaien van daders en slachtoffers. Zie het begrip RACISME zoals het in de Openbare Opinie is opgedrongen. Gij valt mij aan met bommen en mijn reactie daaroo wordt afgedaan als.. racisme.

    Het is verdorie een andere onderduimse manier va oorlog voeren en oorlogs-misdaden te begaan… Na te gaan op Al Jazira?

    DIE GEDANKEN SIND FREI…( Hoffmann von Fallersleben (1842)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Die_Gedanken_sind_frei

    *

    Dat is een door LINKS misbruikte gedachte; om te zeggen dar ZIJ alles mogen, maar wee alle andee meningen. Voor de meningen vna zij die geloeven in denb Here…

    *

    Die komen dan terecht in een soort ’cordon sanitaire’, een ander woord voor wat automatisch een lugubere bijgedachte teweeg brengt. Daar is de ‘Beweging’ ARBEEIT MACHT FREI uit de periode ’33-‘45 bij de Oosterburen het beste voorbeeld van.

    24-10-2020, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Tags: seniorennet Nieuws Gezondheid Wonen Geld & Recht Toerisme Vrije Tijd Community Nuttig Waar vandaan: SeniorenNet Blog > Admin < Toevoegen Wijzigen Personaliseer Instellingen Bekijk blog Help Nieuw bericht toevo
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..

    500322             

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    ZARERDAG 24 oktober 2020

    GOEDE COMMUNICATIE OVER SLECHT CORONABELEID

    foto: ©Michael Domen

       *

    Minister van Volksgezondheid Vandebroucke communiceert prima. Maar het beleid waar hij over communiceert, getuigt van weinig politieke moed.

    De tweede coronagolf is een feit in België. Al even. Al wat de regering als remedie kon bedenken was een signaal. Maar meer dweilen met de kraan open is geen goed beleid.

    Na het Overleg Comité

    Na het jongste Overlegcomité wordt de coronapandemie bestreden met het sluiten van alle horeca, geen publiek bij sportevenementen buiten, geen sport binnen, maximum 40 personen bij culturele, religieuze of andere bijeenkomsten. Ook de pretparken zijn gesloten.

     Herinnert u zich eind juli? Er was een opflakkering van het coronavirus in — bepaalde wijken van — Antwerpen. Er lagen toen 191 patiënten in de ziekenhuizen in ons land. Dat liep op tot 341 midden augustus. Maar ondertussen had Cathy Berckx, de gouverneur van Antwerpen, drastisch ingegrepen. Er kwam een avondklok in heel de provincie. In de Kempen, waar amper een besmetting was, konden ze er niet om lachen.

    Geen tweede golf, wel ingegrepen

    Criticasters vonden dat er toen te snel naar te zware maatregelen werd gegrepen. En in de Franstalige pers maakten enkelingen zich vrolijk over de combinatie Antwerpen-corona-burgemeester Bart De Wever en N-VA. Trouwens, in de eerste golf in maart-april 2020 waren er duidelijk meer coronagevallen in Vlaanderen dan in Wallonië.

    De realiteit leert dat de cijfers van het aantal opgenomen coronapatiënten in het ziekenhuis nooit meer gedaald zijn onder het niveau van eind juli, toen Antwerpen in lockdown ging. Op 3 september lagen er 209 coronazieken in het ziekenhuis. Het laagste punt in die maand.

    Wallonië is ziek

    Even vooruitspoelen naar vandaag. De situatie in de Waalse provincies en Brussel is aanzienlijk veel dramatischer dan in Antwerpen in juli. Toch loopt iedereen er nu nog altijd rond. Steven Van Gucht van Sciensano noemde Wallonië de meest getroffen Europese regio. Er zijn 1.413 gevallen per 100 000 inwoners in de voorbije twee weken. Brussel volgt in de Europese regio’s op de tweede plaats met 1.350, gevolgd door een reeks Tsjechische regio’s.

    een signaal is geen beleid

    Onze regering neemt geen maatregelen volgens regio. Ze sluit de horeca in het hele land. Als een signaal. Maar een signaal is geen beleid. Eerder een ingreep die onmacht moet camoufleren. De Vlaamse provincie met het hoogste aantal nieuwe besmettingen per 100 000 is Vlaams Brabant, met 855 (alle cijfers: 23 oktober). Speelt de nabijheid van Brussel een rol? Voormalige ‘brandhaard’ Antwerpen — na Vlaams Brabant de hoogste Vlaamse cijfers — komt met 623 aan zowat de helft dus van de Waalse provincie met de laagste cijfers, Luxemburg (1183). Op de kaart van de infectiegraad per 100 000 zie je de taalgrens lopen. Hoe gek dat ook moge klinken.

    Sciensano

    Incidentie per gemeente (23/10)

    We hebben nu wel ministers die met veel empathie en vlekkeloos in beide landstalen communiceren. Maar communicatie is geen beleid. En algemene maatregelen zijn slechte maatregelen. Een maat voor iedereen past meestal voor niemand. Waarom is een gericht beleid niet mogelijk in dit land? Een voetbalmatch op Jan Breydel (325) of Sclessin (1636) is niet hetzelfde.

    Corona barometer

    Waarom komt die coronabarometer er niet? Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) helpt een barometer niet in een storm. Die uitleg klinkt goed, maar slaat nergens op. Noem het een kompas en je hebt het in de storm nodig om op koers te blijven. Als politici zich verstoppen achter metaforen, hebben ze meestal iets te verbergen.

    Hoe moeilijk kan het zijn om bepaalde maatregelen te koppelen aan bepaalde cijfers? En waarom zijn de provincies Luik, Henegouwen, Waals-Brabant en Namen en het gewest Brussel niet al twee weken geleden in lockdown gegaan? Of toch minstens de erg getroffen gemeenten? De situatie was er toen ernstig genoeg. Men wist toen al dat de ziekenhuizen in moeilijkheden zouden komen. Waarom is er toen niet plaatselijk gereageerd?

    Lokale lockdown

    Is de Belgische regering niet in staat om gepaste lokale maatregelen te nemen? Durft ze geen lokale lockdown op te leggen? Het is toch zinvol om vanaf pakweg 1.000 of 1.250 besmettingen per 100.000 automatisch maatregelen op gemeentelijk niveau te laten ingaan. Experts kunnen dat niveau helpen bepalen.

    Ongetwijfeld zorgt die lokale aanpak voor problemen. Mensen wonen niet altijd in de gemeente waar ze werken, hun kinderen school lopen, enz. Maar het is nu eenmaal geen gewone situatie. Nu doen we té lang niets, om dan toch maatregelen te nemen, zonder rekening te houden met de lokale context. Dat werkt niet.

    Vijf minuten politieke moed

    Waarom moet ’Taverne ‘t Hol van Pluto’ in Horebeke (49/100.000, ofwel één besmetting) eigenlijk sluiten? Er is amper corona. En waarom is Butgenbach (4.015/100.000) niet in lockdown? Omdat de politieke moed ontbreekt om dat te doen. Frank Vandenbroucke mag metaforen verzinnen zoveel hij wil.

    Een lokale lockdown is een kwestie van politieke wil. Die is er vandaag niet.

    Een lokale lockdown is een kwestie van politieke wil. Die is er vandaag niet. Hervé Jamar (MR), gouverneur van Luik, durft niet wat Berckx deed in Antwerpen. Net zoals de Brusselse politici blijkbaar niet durven om Brusselse gemeenten die problematisch zijn in lockdown te zetten. Molenbeek bijvoorbeeld (1.991/100.000). Trouwens, alle 19 Brusselse gemeenten scoren boven de 1.100/100.000. Het ligt blijkbaar te gevoelig.

    Doe iets

    Het lijkt erop dat we nog even met dit virus zullen moeten leven. Er is nood aan een duidelijk kader, zodat de bevolking weet wat er in bepaalde situaties moet gebeuren. Er was tijd van mei tot oktober om dat te regelen. Er was een regering met volheid van bevoegdheid die enkel voor de bestrijding van de epidemie op de been is gebracht.

    Als nu de politieke moed ontbreekt om het beest in de ogen te kijken en gepaste lokale maatregelen te nemen, dan staan ons nog veel trieste momenten te wachten. De Wetstraat heeft nood aan de pragmatiek van de Dorpsstraat. Zet de ideologie opzij en doe wat moet gedaan worden. In de Dorpsstraat worden politici daarvoor beloond. Wachten tot je niets anders meer kan dan een volledige lockdown van het hele land is geen beleid. Dat is moeten erkennen dat je als regering faalt.

    Pieter Bauwens

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Niets aan toe te voegen of aan af te breken.

    DIGITALIA

    *

    24-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    23-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.+++++

    500320

       PC.CO. – TROPO !!! CENSURERENDE LAPSMEER DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP. IK HEB JE IN ‘T SNOTJE EN DAN GA JE OP HET POTJE

    COBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    *

       VRIJDAG 23 oktober 2020

    iNHOUD

    DOORBRAAK OVERZICHT VAN

    REPRESSIE IN PROMOTIE

    Doorbraak redactie

    30 jaar terug wierp het boek 'Onverwerkt Verleden' een verrassend nieuwe blik op de naoorlogse repressie. Het boek is nu opnieuw uitgegeven.

    https://doorbraak.be/boekennieuws/repressie-in-promotie/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag       

    *

    NADJA DESMET EN REINOUT VAN ZANDYCKE: ‘SOCIALE MEDIA ZIJN HET ONLINE DORPSPLEIN GEWORDEN’

    David Geens

    Hoe moeten politici omgaan met sociale media? Desmet en Van Zandycke geven meer uitleg in deze podcast.

    https://doorbraak.be/radio/nadja-desmet-en-reinout-van-zandycke-sociale-media-zijn-het-online-dorpsplein-geworden/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    *

    HET ABC VAN DE 21STE-EEUWSE OPTIMIST

    Chris Ceustermans

    In deze moeilijke tijden geven vele burgers zich over aan negatieve gedachten die erg besmettelijk blijken.

    https://doorbraak.be/het-abc-van-de-21ste-eeuwse-optimist-5/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    *

    EEN SLECHT CONCERT OP KOSTEN VAN DE VOLGENDE GENERATIE

    Glen De Waele en Joachim De Leenheer

    Na het verraad van Lachaert wachten we nog steeds op een gedetailleerde begroting van deze Vlaamse minderheidsregering.

    Lees https://doorbraak.be/een-slecht-concert-op-kosten-van-de-volgende-generatie/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag *

    *

    GRONDWET SLUIT FEDERALE VOLKSRAADPLEGING NIET UIT

    Mark Deweerdt


    In zijn doctoraal proefschrift weerlegt Christophe Maes dat de 'founding fathers' het referendum als ongrondwettelijk beschouwden.

    https://doorbraak.be/grondwet-sluit-federale-volksraadpleging-niet-uit/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         


    MANIFESTATIES TEGEN POLITIEGEWELD IN NIGERIA

    Glodie Mungaba

    Al weken protesteren Nigerianen tegen politiegeweld. Ze eisen o.m. gerechtigheid voor slachtoffers en onafhankelijk onderzoek van klachten.

    https://doorbraak.be/manifestaties-tegen-politiegeweld-in-nigeria/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    *

    DE WEEK VAN VLASTI!

    Erwin Vanmol

    Oover ‘de Plankaars’, jongens in mijsjesrokken en drugslabs in Delimburg!

    https://doorbraak.be/cartoons/de-week-van-vlasti-12/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    *

    DE STILLE HELDEN VAN FRANKRIJKY70

    Alexander van der Meer

    Nieuwe feiten over en reacties op de gruwelijke moord op Samuel Paty.

    https://doorbraak.be/de-stille-helden-van-frankrijk/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    *

    WIE KRIJGT HET NOG UITGELEGD?

    Pinar Akbas


    Kadir en Musa, twee jonge mannen: de één redde een vrouw en zit een celstraf uit. De ander doodde een vrouw en loopt vrij rond.

    https://doorbraak.be/wie-krijgt-het-nog-uitgelegd/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    EU-SACHAROV PRIJS VOOR WIT-RUSSICHE VROUWEN


    Lukas De Vos

    De Euro parlementsleden kozen voor hun mensenrechtenprijs voor de veiligste keuze: de vrouwen van Wit-Rusland.

    https://doorbraak.be/eu-sacharovprijs-voor-wit-russiche-vrouwen/?utm_source=newsletter-2869&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag         

    CENSUUR VRIJECommentaar

    Deze bijdrage, tamelijk uitgebreid, geeft gewoon een overzicht van de betere berichtgeving die de uitdrukking is van een onafhankelijke Journalistiek….

    DIGITALIA

    *

    23-10-2020, 19:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.-------

     w500319     

       PC.CO. – TROPO !!! CENSURERENDE LAPSMEER DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP. IK HEB JE IN ‘T SNOTJE EN DAN GA JE OP HET POTJE

    STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

     VRIJDAG 23 oktober 2020

    iNHOUD

    DE VET BETAALDE CORONA-COMMISSARIS PEDRO FACON IS DE MAN ‘TO FOLLOW’ – ZIE DE AARTSENGEL MICHAËL OP DE ENGEENGTEBURCHT IN VATICAANSTAD

    *

    CORDULA VAN KEULEN, MARTELARES MET URSULA EN 11.000 ANDEREN † 453(?).

    Feest 21 (met Ursula) & 22 oktober.

    Haar verhaal berust louter op legende. Zij behoorde tot het gezelschap van Sint Ursula. Omdat ze zich verstopt had in een boot, wist ze te ontkomen aan het bloedbad, waarbij Ursula en alle andere maagden omkwamen. Maar na een dag kreeg ze spijt dat ze zich zo laf had gedragen, ging zich melden bij de Hunnen Hoofdman en werd alsnog om het leven gebracht. Dat is er dan ook de reden van dat zij een dag later dan Sint Ursula een aparte feestdag heeft.

    Volgens een andere legende onderging ze wel degelijk tegelijk met Ursula en de anderen de marteldood, maar stond ze na een jaar weer op uit de dood.

    Verering & Cultuur

    Zij zou in een visioen verschenen zijn aan Sint Helmtrudis van Neuenheerse († 10e eeuw; feest 31 mei) waarin zij haar vroeg haar verering te bevorderen op de dag na Sint Ursula.

    Zij is (mede-)patrones van Keulen en van Tortosa.

    Kerken in Keulen, Königswinter en Rimini pretenderen belangrijke relieken van haar te bezitten. Zij wordt afgebeeld met een klein scheepje of pijl in de hand; met lans, palm en kroon.

    Toch raar dat RIMINI een de Overkant der Alpen eeuwen later de geliefde voorkeirstad werd van Felmaarschalk Erwin ROMMEL…

    is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    *

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    CRISIS IN ZIEKENHUIZEN DWINGT POLITIEK NAAR STRENGERE REGELS

    Neen, aan de ceavate kan het niet ligen

    *

    Premier Alexander De Croo in de Kamer donderdag. ©BELGA

    Vandaag om 01:00

    Nu het sneller dan verwacht begint te nijpen in de ziekenhuizen stuurt de federale regering aan op fors strengere regels voor de sport- en de cultuursector. Zo gaan de voetbalstadions de komende weken op slot.

    VOETBAL VIRTUEEL

    Fantastisch goedkoper voor de gewone buerger…

    onder wie Marc Van Ranst en Pierre Van Damme, hielden de afgelopen 24 uur een pleidooi voor een lockdown. Dat leek wat uit de lucht komen te vallen, want de federale en regionale topministers hebben pas vorige vrijdag op het Overlegcomité beslist om de regels te verstrengen. We mogen nog maar één nauw knuffel-contact hebben en cafés en restaurants moeten sinds verlede, maandag de deuren gesloten houden.

    Ferm gesloten wegens te letter brieven

    *

    Toch hebben de virologen een reden om ‘ongerust’ te zijn. Het aantal besmettingen blijft zoals verwacht snel stijgen. De voorbije zeven dagen werd het virus dagelijks bij gemiddeld bijna 10.000 mensen vastgesteld. Dat is niet langer een verdubbeling van de cijfers tegenover de voorgaande week, zoals tot voor kort het geval was, maar nog altijd een stijging van 75 procent.

    Ligt de toename van het aantal besmettingen misschien nog in de lijn van de verwachtingen, dan is dat anders met het aantal ziekenhuis-opnames. Daar schieten de curves sneller de hoogte in dan werd ingeschat. Het coronavirus heeft 3.274 mensen zo ziek gemaakt dat ze in het ziekenhuis moeten blijven. 525 van hen worden behandeld op intensieve zorg.

    De verwachting is dat het aantal patiënten op intensieve zorg al tegen 30 oktober zal verdubbelen tot meer dan 1.000, wat sneller is dan verwacht. Daarom wordt de ziekenhuizen gevraagd om meer ziekenhuis bedden ter beschikking te stellen voor corona patiënten en om hun reguliere zorg verder af te bouwen. Het is een scenario dat de beleidsmakers en de ziekenhuizen voor het begin van de tweede golf wilden… vermijden.

    ‘We lopen achter op de feiten en het is te riskant te wachten op wat de maatregelen van vorige vrijdag opleveren’, verklaarde virologe Erika Vlieghe op Radio 1, die daarmee hint op de noodzaak van strengere maatregelen. De ver-strengingen van verleden week vrijdag hebben ten vroegste vanaf begin volgende week een effect op de besmettingscijfers. Wie nu positief test, raakte ongeveer een week geleden besmet, dus die cijfers zijn altijd een weerspiegeling van de besmettingen uit het verleden.

    Gigantisch probleem

    Als over anderhalve week blijkt dat de ver-strengingen niet het verhoopte effect hebben gehad, zitten we met een gigantisch probleem. Onze ziekenhuizen dreigen dan te botsen tegen de limieten van het aantal patiënten dat ze maximaal kunnen behandelen. Nu al moeten patiënten vanuit het Luikse, de zwaarst getroffen regio van het land, naar elders worden overgebracht.

    De slechte ziekenhuis cijfers verklaren de druk vanuit medische hoek voor verdere verstrengingen. Die komen er ook: op het Overlegcomité werd vorige week afgesproken dat de protocollen die bijvoorbeeld voor sport-activiteiten en de culturele sector zijn opgesteld, worden herzien.

    "Het is onverantwoord dat de Brusselse Munt deze week met een nieuwe productie startte. "

    Een beleidsmaker

    Corona-commissaris Pedro Facon heeft zich de voorbije week met een aantal experts over de ruim 200 bestaande protocollen gebogen en uitgezocht waar aanpassingen nodig zijn. Donderdagavond werden die op het Overlegcomité besproken.

    Vlaanderen, waar de situatie minder precair is dan in Brussel en Wallonië, wilde in eerste instantie niet te ver gaan in het aanpassen van die protocollen. Voor sportwedstrijden zou misschien minder publiek worden toegelaten, maar zonder publiek spelen leek lang geen optie. Toch gaan de stadions de komende weken op slot. Ook voor de cultuur-sector mikte de Vlaamse Regering op kleinere aanpassingen.

    Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil, net zoals een reeks Franstalige politici, verder gaan. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez stelde de voorbije week al dat het niet logisch is dat de cafés en de restaurants de deuren moeten sluiten, maar dat nog altijd duizenden mensen een voetbal-wedstrijd kunnen bijwonen.

    De meeste protocollen zijn bovendien zo opgesteld dat ze activiteiten mogelijk moeten maken op het moment dat het virus weinig circuleert. Nu het virus weer overal ‘zit’, is het de vraag of het nog verantwoord is die überhaupt te laten doorgaan. Naast sportwedstrijden met publiek gaat het dan over culturele activiteiten zoals theater-voorstellingen of opera. Deze week startte de Brusselse Munt een nieuwe productie. ‘Onverantwoord in deze tijden’, zegt ‘een beleidsmaker’.

    De Croo en Vandenbroucke zitten op de lijn dat er een serieuze verstrenging van de protocollen moet komen, die bij voorkeur hetzelfde zijn in het hele land. ‘Ze moeten worden aangepast aan de situatie waarin we nu zitten, en dat is op voor alle provincies op Limburg na fase vier, het hoogste risiconiveau’, zei De Croo donderdag. Hij had het over ‘strenge en harde maatregelen die in het verlengde liggen van wat vorige week werd beslist’.

    Jasper D'hoore

    Dieter Dujardin


    CENSUUR VRIJE Commentaar

    *

    ARCHIEF TIJDS-DOCUMENT

    *

    N° 100.000.000.000

     Is dat wel de juiste houding van zowel onze o zo heerlijke Overheid aks van onze nog heerlijker ’virologen’ om inzake deze voortwoekerende PEST PANDEMIE gewoon wat ONGERUST te zijn?

    Det enige normale reactie is misschien deze van virologe Erika Vlieghe die als een vervelend insect rond hun oren blijft zoemen. Echt niet goed voor de verdere loopbaan van deze vermetele ziel… Dus HINT ze maar wat, ipv de wereld op zijn kop te zteen.

    Ja, Ma, eens te eer heb je gelijk: je zoontje van weleer, nu ‘n straatarme grijsaard – want allres bij leven al uitedeeld - heeft inderdaad een rotslecht karakter. Dus weer voor een half uurtje met d handen op het hoofd en iop de knieën in het vertrouwde hoekje gaan zitten?

    Enne, het ene gezegd lijk het andere, ook DE TIJD zou beter op

    ‘haar saeck’ moeten letten!!!!! Op ’n zo’n opvallende manier de aandacht trekken – golven te maken - op het onheilspellend communautair probleem van de Hospital in Liège-Luikk-Lütisch…

    Het gaat immers over het voortbestaan van he sedert De Stomme van Portici O zo Heilig Artificieel Land der Vaderen. In arbeid en in vlijt, n’est-ce pas, Popol Cannette?

    Want PROTOCOL en POPOL, dat zijjn toch twee zaken die strikt genomen evenveel ward zijn als de TRICOLORE ????

    COMMINAUTAIRE TOELICTING

    Uit de tijd (2002-201/) toen we nog regelmatig ‘vlogen’ van uit Scharrel Roi naer Chuamino – het verschil volgt in de VOETNOTA onderaan – was ons vertrek-uur alltijd zo vroeg mogelijk in de morgen. Dat kostte ons wel telkens een overnachting in het Luiikse, maar bracht wel mee dat we 3 iir later reeds aan de Overkant der Alpen weet thuis in het dolce far niente konden zijn.

    Keer op keer, toen we voor we op de vlieghaven waren, nog ’n koffietje wilden genieten, zarten alle, en dat waren er heel veel, stampvol met discussieerden en reeds ladderzatte mannen en vrouwen. Nucotine-dampen, knettergekke hempa-hoempa muziek en tot op het ondergoed vrijende paartjesm-m en v-v in de donkere hoekjes..

    En dat, dachten we, als onze eigen Vlaamse mensen reeds uen in de file stonden om in hun plaats te gaan werken daar waar er wrrk was.…

    CECI n’EST PAS UNE PIPE’

    DIGITALIA

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    1° Dit  is         

    ONS  LAND

    en hier gelden      

    ONZE REGELS.

    DE AARTSENGEL MICHAËL OP DE ENGEENGTEBURCHT IN VATICAANSTAD

     

    12. Van Scharrel Roi naer Chuamino

    Was dat iers persoonlijks, die al re opvallende onvriendelijkheid nadat men daar in Gosselies onze paspoorten had besnuisterd? Omdat we slechts in ECONMY vlogen, en niet als ViIP??? Dus geen … porboiore…

    Zowel op Gosselies Klein alS later op Gosselies Groot: altijd dezelfde vieze kattestront-smoelen. Vooral vanaf er een rolstoel aan te pas kwam. Aan mij Frans accent kon het niet liggen, want dat was, zo wist iedereen, vel beter dan dat Van hen. Kortom: ze – Turkse roots? - deden er hun job, omdat ze nu eenmaal niets anders konden.

    Chiampino daar tegenover, pochhans ook ’n RYANAIR-geval, was de voorkomendheid in persoon. Ja Ja, dat eerder bescheiden te lande gelegen vliegveldje is wel van oorsprong ’n VIP, diplomaten & militair geval, maar her personeel… loopt er elkaar zeker geen builen. Nationaliteiten krioelen er door elkaar als mieren. En toch verstaat iedereen er iedereen…

    Chair, Sir?’ – en daar kwam die er al aan, want geboekt en betaald. Start van de rit onderaan de rol-trap van het vlieg-dinges tot op de parking.

    In Scharel Roi…. ‘Pas nécessaire, n’est-ce pas, Messieu ? Ici en
    Wallonie on n’est pas payé pour les heures supplementares’…

    Oh !!!!! La Chère Wammie: il faut qu’elle se sente aimée, n’’st ce pas ?

    Daarvoor juist hebben ze daar met ons geld BRUSSELS SOUTH gebouwd

    23-10-2020, 14:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500317

       

              PC.CO. – TROPO !!! CENSURERENDE LAPSMEER DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP. IK HEB JE IN ‘T SNOTJE EN DAN GA JE OP HET POTJE

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    *

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    *

    DONDERDAG 22 OKTOBER 2020

    iNHOUD

    STAATSSHULDEN- WERELDKAMPIIOEN ZIJN EN KLOTELAND TERZELFDERTIJJD: HET ZOU WZT MINDER MOGEN ZIJN….OM NIET TERUG NAAR DEN VREEMDE UIT TE WIJKEN.

    *

    ALEXANDER VAN HERACLEA

    & Adrianopolis of van Trajanopolis - Macedonië, Griekenland - bisschop & martelaar met de soldaat Heraclius en vier vrouwen: Anna, Elisabeth, Theodota en Glyceria (ook Glykeria); † eind 2e eeuw(177?).

    *

    Feest 13 mei (oosterse kerk) & 22 oktober.

    Heraclius was als soldaat aanwezig bij de marteldood van bisschop Alexander. De vier vrouwen bevonden zich onder de toeschouwers bij de openbare verhoren, folteringen en uiteindelijke terechtstelling. Volgens oude documenten zouden zij allen zich bekeerd hebben bij het zien van de heldhaftige standvastigheid van Alexander. Volgens de overlevering was Glyceria op het moment van haar bekering een jong meisje. Zij besloot maagd te blijven omwille van Christus. Op 15-jarige leeftijd gooide zij een beeld van de Romeinse god Jupiter van zijn voetstuk. Daarmee wilde zij aantonen, dat het een waardeloze god was. Het kwam haar op de marteldood te staan.

    *

     CENSUUR VRIJE Commentaar

     GLYCERINE !!!!! Een Heilig maagd-kin nog helemaal uit de beginjaren van ons
    allr Christendom dat toen nog niet in twee was gesplitst: het Oosterse (Byzantium) en het Westerse (Rome)....

     GLYCERINE !!!!! Hadden we met ons allen net direct aan helemaal wat anders gedacht? Een verschrikkelijks ierts dat meer met Islamitische
    Staat
    of zo te maken heeft gehad en nog altijd heeft. BOEM BOEM zoals bij CHARLIE HEBO BIJ PARIS MATCH (O-1) Of KERF-KERF-KERF tot de koppen over straat rollen…

    JAjA… Meester Gezelle: de islammerij is goed voor die neur geen

    geeld en doet…Vandaar hier, voor de elf-e-ndertigtste keer onderstaande afbeelding… Voor zover tenminste de PO.CO-mon van de hedendaagse regime censuur dat niet belet…

    PLOFFSTOF zoals dat in het
    mooie (Boeren) Zuid-Afrikaans zo heerlijk duidelijk en klankvol, luidt. Een woord volgens mij dat jaar-na jaar-en daarna

     

     

    nogfmaals jaar-na jaar-na jaar  de Nobelprijs voor … de actualiteitverdient. Het moet niet altijd de uitvinders zijn van ofwel het dynamiet,

     

    (Nobel,(Zweed), Yperett, Kunstmest, Zyclon B (Hans Haber, Duits) zijn de de bloemetjes plukken.

    *

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

     CENSUUR VRIJE Commentaar

    Neen, paniek wegens die niet klein te krijgen CROONA-PANDEMIE is er bij
    deze De Cro-Magnon Noodregering niet. NOT AT ALL.

    Net als in dat SPOORKE moet er eerst nen dappere onverschrokken Ridder op een groot wiit paard opduiken om de slapende hoofdfiguur tot leven te brengen. ‘Laeken’, let op Uw saeck!!!!

    Maar dedju, ’n figuur van het formaat ald den Donald is in eigen land al overbelast, en de Vlad in het Hogte Noorden heeft ook wel wat anders aan de hand.

    Dan maar een verwijfd typpeke als MACRON misschien? Nee, nee, die verliest teveel tijd om tevergeefs, te proberen de ISsalammerdtjes te vriend te houden. TOUIS ENBSEMBLE : nous le savons, vous le savez, ils le savent.

    Wees maar gerust !!!!

    De oplossing dan?

    Den diene met die Griekse afstamming dan maar? Tja, diens Partij haalt op haar eentje wel meer stemmen dan die andere ZEVEN Keuterpartijtjes samen die nu al 22 dagen vruchteloos proberen HET LAND te besturen.

    HOW THEY DARE. Maar niemand, Gretchen, durft dat nu nog te zeggen…. Zelfs Anuna niet.

    De oplossing? Dat is meteen het probleem.

     

    Die ENE partij die daar boven-uit stijgt, zit, lijk in de duivensport, ON HOLD in afwachting dar ze ‘gelost’ wordt omdat het weer is ….omgeslagen…

    Waar de wind ook niet goed zit, staat hieronder - geleend bij DE TIJD – goed uiteen gedaan. Geloof me, net als bij de moord op die ‘zakenman’ in BX SOUTH, als metdeze Noodregering van houd-me-vast-of-ik-doe-een-moord, hangt ook bij deze Gerechtelijke Tussenkomst een kwalijk communautair reukje aan vast.

    Laten we dus NIE NEUTEN en de optimist blijven uithangen. To morrow is an other day. OK?

    DIGITALIA

     *

    **

    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    OVERHEIDSSCHULD STIJGT VOOR HET EERST BOVEN 500 MILJARD

    Jean Deboutte, Directeur van het Federaal Agentschap van de Schuld

    ©Saskia Vanderstichele

    *

    om 01:00

    De Belgische overheidsschuld is in het tweede kwartaal met € 32 miljard gestegen naar 524 miljard, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het is de eerste keer dat de kaap van 500 miljard wordt overschreden. De schuldgraad klimt naar zowat 115 procent van het bruto binnenlands product (bbp), het hoogste peil sinds 1999.

    De Belgische overheidsschuld is in het 2de kwartaal met 32 miljard euro gestegen naar 524 miljard, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het is de eerste keer dat de kaap van 500 miljard wordt overschreden. De schuldgraad klimt naar zowat 115 procent van het bruto binnenlands product (bbp), het hoogste peil sinds 1999.

    De sterke toename van de overheidsschuld is vooral te wijten aan de coronacrisis. De zware recessie en de maatregelen van de federale en regionale regeringen om de economie te ondersteunen hebben het begrotingstekort fors doen groeien.

    "De schuldgraad stijgt naar zowat 115 procent van het bruto binnenlands product, het hoogste peil sinds 1999. "

    Maar de stijging van de overheidsschuld was veel groter dan het begrotingstekort, omdat de schatkist meer leende dan ze onmiddellijk nodig had. ‘Dat was gedeeltelijk de bedoeling’, zegt Jean Deboutte, directeur van het Federaal Agentschap van de Schuld. ‘We wilden wat reserve opbouwen. Bovendien is het begrotingstekort minder gestegen dan we hadden verwacht.’ Daarom zal de overheidsschuld in het derde en het vierde kwartaal minder stijgen en misschien zelfs lichtjes terugvallen.

    De stijging van het begrotingstekort en de overheidsschuld vormt voorlopig geen groot probleem, omdat ze niet leidt tot een klim van de rentelasten. Deboutte: ‘De langlopende obligaties die we dit jaar hebben uitgegeven, hebben een gemiddeld rendement van 0,07 procent. Op korte termijn leenden we tegen rentes van minder dan -0,5 procent. Als je beide optelt, lenen we tegen een rente van ongeveer 0 procent, gratis dus. We hebben nog nooit zo goedkoop geld ontleend.’

    Toch rijst de vraag of de groei van de overheidsschuld geen risico’s inhoudt. De rente blijft wellicht niet eeuwig zo laag. Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank, waarschuwde al enkele keren dat de schuldgraad niet kan blijven toenemen. Drie economen zeggen in het economisch tijdschrift van de Nationale Bank dat een stijging van de overheidsschuld boven 120 procent van het bbp gevaarlijk zou zijn.

    Geen licht aan einde van de tunnel

    Sowieso is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. De economische prognoses die het Planbureau in september maakte over een heropleving in de tweede helft van dit jaar en een groei van 6,5 procent in 2021 worden vrijwel zeker onderuitgehaald door de tweede coronagolf en de maatregelen van de overheid. Die laten zich niet alleen voelen in de gesloten horeca en aanverwante sectoren, maar dreigen ook het consumentenvertrouwen en de consumptie weer een knauw te geven.

    Tegen die achtergrond moeten de federale regering en de deelstaten de komende dagen hun begrotingen afwerken om ze op 30 oktober te kunnen indienen bij de Europese Commissie. De extra steun voor de sectoren die getroffen zijn door de nieuwe maatregelen komt grotendeels nog op de begrotingen van 2020 en wordt dus toegevoegd aan de schuld. Voor het federale niveau gaat het om een half miljard voor overbruggingspremies, eindejaars-premies en het kwijtschelden van sociale bijdragen. De Vlaamse regering diept haar tekort voor dit jaar uit van 6 naar 6,3 miljard voor extra steun aan zaken met 60 procent omzetverlies en de evenementensector.

    Begroting achterhaald voor ze is ingediend

    Net op het moment dat België de begroting moet indienen, haalt de tweede coronagolf de economische basis waarop ze is geschreven weer onderuit. De regering-De Croo houdt vast aan een minieme inspanning in 2021.

    België analyse

    België betaalt de hoge prijs van te laat ingrijpen tegen corona

    Duitsland leert dat lokaal snel ingrijpen de manier is om corona te bestrijden. Onze politici wezen vooral naar elkaar, waardoor er te lang niets gebeurde. Het maakt van België een van de zwaarst getroffen landen. Opnieuw.

    Cultuursector over relanceplan: 'We gaan het niet redden met bakstenen'. De cultuursector reageert scherp op het relanceplan van Vlaams minister-president Jan Jambon voor de cultuursector, dat vooral geld voorziet voor infrastructuur. 'Het is alsof we de horeca zouden redden door nieuwe cafés te laten bouwen of verbouwen.

    Retail

    Gerecht onderzoekt 110 miljoen die wegvloeide bij FNG.    In het gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel bij FNG onderzoeken de speurders hoe 110 miljoen euro is weggesluisd bij de failliete modegroep.

    België CPBURG LAND

    Prijzen voor mondmaskers lopen sterk uiteen in EU-landen.     De Europese lidstaten hebben sinds het losbarsten van de coronacrisis de meest uiteenlopende prijzen betaald voor mondmaskers, gaande van 0,2 tot 37 euro per stuk. België spant de kroon als het gaat over een gebrek aan transparantie. Coronavirus analyse

    Corona in België | Meer dan 500 covid-patiënten op intensieve zorg.     Een gids door de dagelijkse Covid-19 statistieken. België betaalt de hoge prijs van te laat ingrijpen tegen corona.     2' We zijn het Lombardije van de tweede golf'.    3 Barco onderuit na winst-waarschuwing 4 Simulatie. Orona-barometer toont dat eerder ingrijpen nodig was.     5. Gerecht onderzoekt 110 miljoen die wegvloeide bij FNG

    Oprichting  2003. Oprichter(s:       Dieter Penninckx – Anja Maes - Manu Bracke. Sleutelfiguren    Paul Lembrechts (CEO ad interim) + Roald Borré (voorzitter). Hoofdkantoor      Mechelen

    Werknemers       ca. 3000 (2018) – Producten: dames- en kinderkleding

    Website     fng.eu - Oprichting en expansie

    Het bedrijf is opgericht in 2003 door drie burgerlijk ingenieurs die samen hadden gestudeerd aan de KU Leuven: Dieter Penninckx, zijn echtgenote Anja Maes en Manu Bracke. Ze kochten samen een bedrijf dat kinderkleding importeerde. Aanvankelijk richtten ze zich dan ook op kindermode. Het eigen label "Fred & Ginger" werd in 2006 geïntroduceerd. De naam is een verwijzing naar het dans-duo Fred Astaire en Ginger Rogers.

    Het bedrijf kende een sterke groei zowel door het uitbouwen van eigen als door overnamen van bestaande merken. In 2008 nam FNG Group het Belgische merk Van Hassels over en in 2009 CKS. In 2012 en 2013 werden de Nederlandse merken Claudia Sträter respectievelijk Expresso overgenomen. Door deze overnamen richtte de groep zich meer op dameskleding en meer dan de helft van de omzet werd in Nederland gerealiseerd.

    In 2008 werd de groep een beursgenoteerd bedrijf op Euronext Brussels. Het bereikte dat jaar een omzet van 20 miljoen euro. In het boekjaar 2012-2013 was dat gestegen tot 92 miljoen euro. De groep heeft meer dan 100 eigen winkels en daarnaast worden haar producten verdeeld in meer dan 1.200 winkels wereldwijd.

    In 2019 werd het Scandinavisch e-commerce-bedrijf Ellos group Holding AB overgenomen voor 229 miljoen euro.

    KARAKTERS:

    Met onze nieuwsbrieven in een oogopslag mee. Wees onmiddellijk op de hoogte van de jongste nieuwsfeiten met onze vernieuwde Nieuwsbrieven....

    UW PORTEFEUILLE NU NOG SLIMMER

    Met de nieuwe features van de portefeuilletool volgt u uw beleggingen nog beter op....

    Lees De Tijd op uw smartphone of tablet

    Download onze gratis app.   Apple App Store -

    Google Play Store

    Dieter Dujardin

    Wouter Vervenne


     CENSUUR VRIJE Commentaar

     KURIEUSENEUZEN VERAATSAARTJES

    regering – overheid - deelregering… Waarom niet
    Regering – Overheid.

    Over het woord ‘deelregering’ - Deelregering’, of ‘Deel-Regering’ zullen we maar beter zwijgen. Regeringen bestaan nu eenmaal totaal niet om te DELEN. Maar almd ie, zoals in die Kl-Land, maar uitgevonden zijn om de schone schijn op te houden, noem ze dan STKJES-EN- BROKJES REGERING…..

    Of, korter; LAPZWANSREGERING….

    Ach? Die paternotstenbollekenswoorden en verwrongen samenstellingen om het toch maar allemaal aan elkaar te kunnen schrijven….

    Kortom, de journalistieke ‘utlaat’ als compensatie voor de SMS-taal der ‘jongere’n’ die te LUI ZIJN om te mailen ’ IK KOM’, dan maar L R duimen kk’. Het al even jonge liefje weet dan wat dat wil eggen

    Neen, geen KaKka, mar KaKa.

    w.w.m.b.

    Wat We Moesten Bewijzen. De wereld staat niet stil.

    Zijn dat nu inderdaad moderne gewijzigde spraakkunst-regels? Zo alles zonder Hoofdletter uit de losse pols te schudden voor wat respect zou meten uitstralen?

    RESPECT… ja, dat is inderdaad iets dat zo goed als compleet uit onze Salmelevung is verdwenen. Tot grote ergernis en frustratie van iedereen die de apenjaren al lang achter de rug heeft.

    Dat gezegd zijnde – om niet in herhaling te vallen – respect is ook iets dat je moet verdienen… Een soort van wederkerig werkwoord, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Ons EIGEN GOEDE LANDJE dat tot een KLOTE-LAND is verworden door zakkenvullende elite-graaiers hebben dus loon naar werken gekregen. Beseffen die dat wel degelijk?

    Alles wat U maar wil, als het de Vlaamse Wroeters maar achter slot en prikkeldraad kan verstevigen…

    Wat zeiden de Duitse volks mond weer, toen na 8 Mei 1945 nadat hun eigen doodskampen wereldkundig waren geworden, ‘dass Si das nicht gewusst haben’…

    Ontwaakt, Volkeren der Aarde, en – dank zij de Digitale Revolitie, verenigt U.

    Tegen het socialisme.

    --

    Deelstaten + consumentenvertrouwen

    onderuit gehaald

     

    +

    consumentenvertrouwen

    DIGITALIA

     

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    1° Dit  is        

    LAND

    en hier gelden      

    ONZE REGELS

    22-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500316

    500316

    .+

     

        PC CO TROPO CENSURERENDE ONVERLAAT DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP IK HEB JE IN 4T      SNOTJE EN DAN GA JE OP HET POTJE

    *

    *

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    21 oktober 20201

    iNHOUD

    HET WORDT DUS – CORRECTIE: ALS ER NIET DRINGEND MET HET SYSTEEM HIROSHIMA / NAGASAKI WORDT VERDEDIGD - EEN VERHAAL WAAEVAN HET SINISTERE EINDE BGEKEND IS. ZIE DE ARK VAN NOACH.

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

      Commentaar

    CENSUUR…. Is dat nog wel van onze tijd?¸

    Neen, natuurlijk niet. Tenzij ze – de censuur - de bedoeling heeft in Coburgia het bestaande ‘Regime’ met alle middelen, liefst zelfs de niet-wettelijk middelen, om het Eigen volk, de de Vlaamse Nationalisten uit den bak te biijten.

    Van de vatkens geleerd?

    DIGITALIA

     

     

    HET HOOFD VAN SAMUEL

    Actualiteit, Multicultuur & samenleven

    Samuel Paty: een voorbeeld om na te volgen, schrijft Johan Sanctorum.

    De Franse leraar Samuel Paty werd door een moslimextremist overdag op straat onthoofd. De moordenaar postte het hoofd triomfantelijk op de sociale media. Maar het beeld mag niet op de sociale media getoond worden: het is schieten op de pianist.

    Zoals VB-Euro-parlementslid Tom Vandendriessche mocht ondervinden die er 30 dagen Facebook-cachot voor kreeg. De tijd dat de sociale media vluchtheuvels vormden voor de vrije meningsuiting, is al lang voorbij.

    Zoals bekend had mijnheer Paty in een les over vrije meningsuiting een Mohammedcartoon uit Charlie Hebdo getoond, met de voorafgaandelijke waarschuwing dat moslimleerlingen de klas mochten verlaten. Vóór de fatale dag had de vader van een leerlinge verschillende haatboodschappen tegen de leerkracht verspreid, onder meer met valse aantijgingen over seksueel misbruik (een klassieker, zie juf Magalie). Deze haatboodschap werd verder verspreid door de grote moskee van Pantin. Tot een Tsjetjeense vluchteling, Abdoullakh Anzorov, hem oppikte en naar het Collège du Bois d’Aulne afreisde om Paty te executeren.

    Dat geschiedde helemaal volgens de voorschriften van de Koran. In soera 47 vers 4 lezen we ‘Wanneer jullie ongelovigen in de strijd ontmoeten, tref dan hun nek’, en in soera 8 vers 12 staat: ‘Snij hun hoofden af en de toppen van hun vingers’. Om maar te situeren waar de dader de mosterd haalt. Uit een georkestreerde hetze, maar ook uit een heilig boek dat voor het merendeel der moslims belangrijker is dan de grondwet.

    ‘Islamofobie’

    De dader werd in een gevecht doodgeschoten, een tiental personen uit zijn omgeving is aangehouden. De gescheiden leraar laat een zoontje van vijf na, en stond bekend als een toegewijd en ernstig pedagoog, een modelleerkracht.

    Frankrijk is in shock, niet voor de eerste keer. Politici vallen over elkaar om de terreurdaad te veroordelen, het is ook geen zicht, zo’n kop die over de straat rolt, letterlijk dan. President Macron himself belooft ‘concrete actie’ tegen deze ‘vijanden van de republikeinse orde’. Dat lijkt bemoedigend: zou het politiek correcte ontkennings-discours nu toch eindelijk ophouden? En wat denken de moslims zelf van deze straat-executie?

    Interessant is de strategie die gevolgd wordt door het Collectif Contre l’Islamophobie (CCIF) , een bekende drukkingsgroep die zeer actief is op het internet en onverbloemd met haat-boodschappen uitpakt jegens verdedigers van de lekenstaat. Onder meer de Frans-Marokkaanse journaliste Zineb el Rhazoui, krijgt regelmatig bedreigingen uit die hoek. Zij en haar gezin staan al vijf jaar onder permanente politie-beveiliging: er is een soort FATWA uitgevaardigd tegen deze gewezen medewerkster van Charlie Hebdo, waarbij het CCIF de focus op haar levendig houdt.

    De daders transformeren zich tot slachtoffers en gaan zelf aan de klaagmuur staan

    Zineb el Rhazoui maakt daar ook regelmatig melding van, geeft interviews, en benoemt het CCIF als een gevaar voor de democratische rechtstaat. Wat doet dit Collectief vervolgens? Haar aanklagen wegens racisme. De daders transformeren zich tot slachtoffers en gaan zelf aan de klaagmuur staan, slim bekeken. Ze kunnen daarbij rekenen op de goodwill van linkse opiniemakers. Dat systeem doet ze minutieus uit de doeken in een interview: blijkbaar is het CCIF goed bij kas, beschikt het over een batterij advocaten, en intimideert het kritische intellectuelen en journalisten door hen racismeklachten aan te smeren, met alle reputatie-schade van dien.

    Een juridische JIHAD, jawel. De antiracisme-wet bewijst daarbij uitstekende diensten. Hij wordt te pas en te onpas bovengehaald tegen iedereen die zich islamkritisch uit of de praktijken van het CCIF zelf aan de kaak stelt. Of die op Facebook een afgehakt hoofd zou durven tonen. Zo wordt ‘islamofobie’ een spook dat zichzelf in stand houdt. Het woord suggereert dat het om iets ziekelijks gaat, een afwijking, en sluipt, mede dankzij het linkse multicul-discours, in de standaardtaal. De verwisseling van dader en slachtoffer is zoals gezegd de motor van deze framing.

    ‘Polarisatie’

    Dat leidt tot een afreken-cultuur op zich. Islamkritische auteurs als Wim Van Rooy worden zo als pathetische complot-denkers voorgesteld, allicht daardoor raken ze nauwelijks of niet in de mainstream media. In een recensie van mijn recente boek ‘Politiek Incorrect’ krijg ik eveneens het etiket ‘islamofoob’ toebedeeld. ‘Sanctorum koestert een ziekelijk (sic) vijandbeeld, en het fundamentalistisch terrorisme is een waanbeeld.’ Tja. Een medische behandeling dringt zich op tegen dit soort politieke incorrectheid.

    Om nog eens terug te komen op dat CCIF: in een reactie op de onthoofding veroordelen ze deze, maar distantiëren zich meteen ook van elke ‘polarisatie’ (die ze séparatisme noemen). Het zijn de zogenaamde islamofoben die polariseren, niet diegenen die haat-boodschappen verspreiden en koppensnellers op ideeën brengen. Op die manier delen ze de algemene verontwaardiging en gebeurt er… niets. Het is als pyromanen die helpen blussen, tous ensemble.

    Het probleem in Frankrijk is dus, dat werkelijk iedereen ‘horrifié’ is en de onthoofding ‘scandaleux’ vindt. Dat doet ons denken aan begin 2015 toen iedereen Charlie was: het begint op een patroon te lijken. Eerst komt iedereen op straat met de nationale vlag — de bewindvoerders vooraan —, nog even verder wordt er in bepaalde kringen gemompeld dat de slachtoffers het toch wel zelf gezocht hadden, daarna komt het Collectief tegen Islamofobie in actie, en het eindigt met journalisten/cartoonisten die in een bunker leven om de vrije meningsuiting te beoefenen. Noteer dat volgens een peiling 25% van de Franse moslims de aanslag op Charlie Hebdo niét wenst te veroordelen.

    In dezelfde zin reageert Nadia Fadil, docente aan de KUL, op de onthoofding van de Franse leraar: ‘horrific, despicable and sad’, maar we mogen nu vooral niet polariseren zegt ze erbij, ook de Franse staat niet. Lees: het onthoofden van een leraar om religieuze redenen mag geen aanleiding zijn om de plaats van die religie in onze maatschappij in vraag te stellen, en op zoek te gaan naar individuen en groepen die de haat aanwakkeren.

    Het is anderzijds wel duidelijk dat het ‘verbindende’ discours niet werkt

    Soit, u bent gewaarschuwd: wie een les in de vrije meningsuiting op school geeft, met enig beeldmateriaal, ‘polariseert’. Wie tegen een terechtstelling op straat protesteert, polariseert opnieuw. Iedereen is verontwaardigd en legt bloemen, maar niemand mag man en paard benoemen, want dat heet ‘polariseren’. Het is anderzijds wel duidelijk dat het ‘verbindende’ discours niet werkt: er moeten grenzen gesteld worden, anders verbinden we zo lang tot er niets meer te verbinden valt.

    Een leraar in de Kempen

    Hoe moet het dan verder? Alle moslims uit Frankrijk, uit Europa? Waarheen? De woestijn? De planeet Mars? Dat zullen de weldenkende verdedigers van de rechtstaat wel nooit willen. Gaat Emmanuel Macron echt in de tegenaanval, of blijft het bij wat verbale spierballen? De ‘Europese islam’ zal blijven haat prediken tegen onze waarden — dat zit in haar DNA — en er tegelijk beroep op doen als het hen goed uitkomt. De enige oplossing is, hoe onaangenaam het ook klinkt: verder polariseren. Niet minder maar meer Mohammedcartoons, waardoor dit niet een zaak van enkelingen is, maar van een brede beweging.

    Johan Sanctorum

     COMMENTAAR

    De daders transformeren zich tot slachtoffers en gaan zelf aan de klaagmuur staan

    Is dat misschien het Sursum Corda, het Nec Plus Ultra van ALLES, gewoon ALLES van de waarden waar LINKS voor staat?

    Vandaar de haast automatische toenadering van ‘t ene naar ’t andere. Als bij de verovering van het Avpndland, de kat maar muizen vangt.

    Zeg dat dan!!!!!!

    -

    Eindelijk is het bijna zo ver, dat het algemeen doordringt dat deze zoveelste Islam Invasie een feit is. Geen IS, maar

     SS - iets in de zin van de Duitse Nazi’s.

    -

    Van uit een langs de vier zijden vuurspuwende bunker de vrije meningsuiting verdedigen….

    DIGITALIA

    *

     VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    1° Dit  is         

    ONS  LAND

    en hier gelden      

    ONZE REGELS.

    21-10-2020, 18:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500315

    +

    PC.CO. TROPO. MULTO TROPO

    CENSURERENDE ONVERLAAT DIE AL MIJN AFBEELDINGEN REGELMATIGF VERPTUTST: PAS OP IK HEB JE IN 4T SNOTJE EN DAN GA JE OP HET POTJE

    *

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    war breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    xx Woensdag 21 oktober 20201

    iNHOUD

    WAKKER WORDEN EN VANAF VOLGEND WEEKEND DAHELIJKS EEN UURTJE MINDER IN DE ARMEN VAN VENUS BLIJVEN LIGGEN. ENNE… HET LEVEN IS DE STRIJDBANIER TOT IN FODS HAHNDEN DRAGEN….

    Morpheus, de God der Slapers

     

    *

    WINTERTIJD - Datum: zondag 25 oktober 2020 - Land / gebied: Europa

    *

    Iedere laatste zondag van oktober gaat de wintertijd in. Het einde van de zomertijd. Als het wintertijd wordt gaat de klok in de nacht van zaterdag op zondag van 3 uur 's nachts naar 2 uur 's nachts, achteruit dus. Dit jaar gaat de wintertijd in op 25 oktober 2020; daarmee eindigt de 31 weken durende zomertijd die op zondag 29 maart begon.

    De wintertijd is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden (tot 28 maart 2021).

    In september 2018 besloot de Europese Commissie dat Lidstaten van de EU zelf mogen bepalen of ze in de zomer- of de wintertijd willen leven. In eerste instantie zou de omschakeling tussen winter- en zomertijd vanaf 2019 worden afgeschaft, maar de transportministers van de EU hebben besloten de definitieve beslissing over het halfjaarlijks veranderen van de klok uit te stellen tot 2021. Voorlopig blijft dus alles bij het oude.

    Bij de overgang naar wintertijd schuift de daglicht+periode een uur op waardoor het 's ochtends eerder licht en 's avonds eerder donker wordt. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden dan zou het op 21 december (de kortste dag van het jaar) pas rond 9:45 uur 's ochtends licht worden.

    In Nederland is het onderscheid tussen zomer- en wintertijd in 1977 opnieuw ingevoerd: ook van 1916 tot 1945 was de zomertijd van kracht.

    Tot het begin van de 20e eeuw had vrijwel elke plaats in ons land zijn eigen tijd, omdat voor het bepalen van de tijd werd uitgegaan van de hoogste stand van de zon. Omdat de zon in het oosten opkomt en in het westen ondergaat werd de hoogste zonnestand in het oosten van ons land een kwartier eerder bereikt dan in het westen van het land.

    Op de zaterdag voorafgaand vindt in Nederland 's avonds en 's nachts de Nacht van de Nacht plaats. Op zondag is het ook de Dag van de Stilte.

    In sommige staten van de Verenigde Staten eindigt de zomertijd (Daylight Saving Time) op de eerste zondag van november.

    Op 25 oktober 2020 begint de wintertijd in Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Europese Unie, Faerøer-eilanden, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Spitsbergen, Tsjechië, Vaticaanstad, Zweden, Zwitserland.

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

     

     Commentaar

    WINTERTIJD .... 1945…

    Ik herinner het me nog zeer levendig, al was ik toen slechts ’n klein nieuwsgierig knaapje van negen jaar. Die echt uit louter leergierigheid altijd over alles, alles en nog veel meer, wilde horen. Menee Gille, de dorps-schoolmeester, vond dat prima, maar ons Ma al helemaal niet. ‘Kurieuzeneuzen en vraagstaartjes’, heette dat toen. Al was het begrip A.D.H.D. bij de gewone moeders bijlage nog niet uitgevonden. Geld voor medicatie was er toch niet en het ging wel vanzef over.

    Op 4//9/’44 – die dag werden we kort na het begin van de namiddag, zo maar ineens zonder reden, van school terig naar huis gestuurd. Bevel van de brave vooruit ziende (Oorlogs)Burgemeester - waren de gewapende Feldgraue ‘Wereld Europeanen’, die iedereen ineens ‘den smerigen Duts’ noemde, er van onder. Wèg de Swastika. Met hun ‘bescheten kruis achter zich aanslepend, rokken ze weer naar huis..

    Pas waren alle vele ‘stoeten’ en volksoptochten voorbij en de vele ‘Zwarten’ onder het welwillend oog van de Gendarmen onder mens ont-erende omstandigheden in ‘Concentratie Kampen’ opgesloten, of er ging weer ’n zucht van verlichting door de massa. Dienen Hitler ook, met die ‘Winter Zeit’ die iedereen om de zes maanden naar den horlogemaker deed lopen. Een uur voor uut. Een uur achter uut.

    Waarom, zo vroeg ik me af, de stok niet in twee doen?

    Ook dàt ging er bij mij niet in. Net zo min als het waarom, dat al die brave in-goede mensen om mij heen, met schoppen en slagen, zo maar konden ‘afgehaald’ van hun bed gelicht konden werden, midden de nacht. Door anderen, de Witten, die ineens ‘de Goeden’ werden genoemd. Kazakdraaiers waren het, ja? De vrouwen en meisjes het haar afgesikkeld, ook op het hoofd, op voorhoofd en blote borsten de Swastika met gloeiden teer werd aangebracht… Hadden die dan allemaal met den Duits meegedaan? Of met hen alleen maar de Grote Mensen-Lirfde bedreven?

    Ons Ma, met haar nest vol mesen wezen, dacht daar even anders ocer. Want ineens waren al onze weldoeners weg en was het ‘riftje-raftje’ van de Straat de Baas.

    En toen kwam er geen varken met een lange snuit, maar de buurjongen, smoor op Grote Zus, Normaalschool-ist die ook mijn slimme grote vriend werd. Die was het die ij de Eerste pas ge-dynamiteerde IJzertoren leerde kennen en het onrecht dat daaraan verbonden was.

    Ook Meester Gille legde dat toen uit aan de hele kals van de 3 Hoogste Studiejaren, maar dat klonk lichtjes anders… Want ondertussen was de vroegere Meneer Mauirice als Burgemeester vervangen door enen echten rokken- scharrelende Patriot.

    IGITALIA

    *

    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    BARCO ONDERUIT NA WINSTWAARSCHUWING

    Barco-CEO Jan De Witte.

    ©Wouter Van Vooren

    De beeldvormingsgroep Barco zag door de pandemie in het voorbije kwartaal de omzet met 37% krimpen. Management waarschuwt voor een duidelijke lagere winstmarge over heel 2020. Het aandeel gaat in Brussel 10 procent lager.

    De West-Vlaamse beeldvormingsgroep Barco BAR-16,14% heeft een beroerde zomer achter de rug. De omzet zakte met 37 procent tot 167,4 miljoen euro. Dat is nog een pak erger dan analisten hadden ingecalculeerd. Zij rekenden gemiddeld op 205 miljoen euro.

    ‘Op dit moment is het duidelijk dat 2020 voor Barco een schrikkeljaar wordt’, zegt Barco-topman Jan De Witte. Een ‘off-year’, luidt dat in het Engelstalige persbericht.

    " Op dit moment is het duidelijk dat 2020 voor Barco een schrikkeljaar wordt. "

    Zelfs tegenover het tweede kwartaal - waarvan je toch zou denken dat het de absolute bodem was door de wereldwijde lockdowns - registreerde het bedrijf een omzetkrimp van 2 procent.

    Terwijl de divisies ‘Entertainment’ (beeldscherm-technologie voor cinema en events) en Enterprise (technologie voor controle-kamers en de vergader-tool Clickshare) een licht herstel boekten, liet de derde divisie ‘Health Ccare’ het helemaal afweten.

    Healthcare, gespecialiseerd in beeldscherm-installaties voor operatiekamers, werd door analisten nochtans beschouwd als een buffer in crisistijden. ‘Healthcare liet zwakkere resultaten optekenen als gevolg van uitstel van leveringen die werden bijgestuurd in lijn met de gewijzigde uitgaven-prioriteiten van de ziekenhuizen’, klinkt het.


      COMMENTAAR

    Uit de nevelen der oertijd van mijn economische ‘bewustwording’ (!!!!!) toen namelijk de loopbaan als Zelfstandig Expert-Boekhouder anex Fiscaal Deskundige (nogmaals !!!!) d.i. omstreeks 1968 – toen er vanuit het Boerenbond-gat Langemark (Voetnota) overgegaan werd naar de (deemsterende) textiel-branchhe in het Waregemse, had ik de eer (voor de derde keer !!!!!!) kennis te mogen maken met een eerste dreigend faillissement van datzelfde BARCO/ KOTRTIJK.

    Gelukkig voor mijn dossier, een PVBAatje in de Drukkerswereld, kwam het niet zover en het enorm bedrag aan openstaande onbetaalde facturen kwam al spoedig over de Leie-bruggen. Meteen werd ook mijn jaar ‘goed gemaakt’. Want in de stiel die ik toen – noodgedwongen - beoefende, rolde de poen ook van boven naar beneden.

    -

    Heren BARCO-isten, wete nog? Elke tegenslag die men overleeft, ma         a       kt het individu maar sterker.

    Heb ik ooit nog in het oor gefluisterd van de Rijzende Ster MARIE-ROSE MOREL (MRM) – al jaren tot stof en as vergaan - die het zelfs bovenaan haar PB (Persoonlijke Blog) zette.

    En neen, waar die ‘wijsheid’ vandaan komt, vertel ik hier voorlopig liever niet.

    Feind hört mit

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Dit  is         

    ONS  LAND

    en hier gelden      

    ONZE REGELS.

    *

    N° 11. DE STIEL GELEERD IN LANGEMARK

    Na de Humaniora (Eindjaar ’55) en de de verloren tijd van de o zo deugddoende MD in Dienst van het Vaderland, waren dat de eerste jaren van de praticus. Niks meer te maken met Letterkunde, maar alles met cijfertjes. En vooral met Cenzekens voor ons Ma.

    God-nog-aan-toe!!!!!! Waar had ik dat verdiend??? Wàg de Germaanse Talen, wèg de Wereld der Boekjes in alle Hoekjes….

    Want dààr in die MELKWEG van Sint Paulus werd er op relatief korte tijd geleerd wat WERKEN was. Dat waren niet alleen de lange saaie bureel-uren, het gezaag van de nooit-tevreden zijnde ‘leveranciers’ van de grondstof, het leren omgaan met ‘werknemers’, Uws gelijken dus, maar ook ‘de contacten’ met de ‘‘Afnemers’. Wat nog het aller-belangrijkste was. Die kwamen van heinde en verre. Spraken de meet vreemde talen. Frans bijvoorbeeld. Engliish. Deutsch. Ingelese. Italiano. Helvetiaans…

    JaJa, want onze ‘Directeur’ wist van wanten.

    M

    Rij daar maar eens langs. De baan Langemark-Bikschote: U kunt er niet naast kijken..

    Daar stond ooi t mijn klein persoonlijk (zaken)wiegje…

    https://milcobel.com/

    MILCOBEL

    Motto of slagzin   Melk. Ons vak, onze toekomst.

    Oprichter(s)        Belgomilk en BZU Melkaanvoer

    Eigenaar    Coöperatie

    Sleutelfiguren      Betty Eeckhaut (voorzitter),

    Nils van Dam (CEO) - Hoofdkantoor      9120 Kallo - Werknemers       2.014 (2020) - Leden   2525 (2020)- Beheerd vermogen       € 144,179 miljoen (2019)

    Producten  Consumentenkaas (brands en private label), ingrediëntenkaas (cheddar, mozzarella), melk en melkdrinks, roomijs, boter, room, melkpoeder, wei

    Sector       Zuivel

    Omzet/jr     € 1.229 miljoen (2019)

    Winst/jr      € 2,5 miljoen (2019)

    Website     Milcobel

    De cvba Milcobel is als zuivelcoöperatie martkleider in België, maar vooral sterk aanwezig in Vlaanderen. De ganse groep haalt met zijn vloot van 60 vrachtwagens jaarlijks 1,6 miljard liter melk op bij de melkveehouders, verwerkt ze en brengt de aangemaakte producten op de markt.[1]

     

    Milcobel is het resultaat van een fusiegolf die in Vlaanderen als decennia aan de gang was. Bijna in elk dorp was wel een melkerij, toch kwam de eerste er pas in 1883. In 1900 waren het er al 327. Het waren grotendeels coöperaties van landbouwers, waarbij de leverancier van de melk ook aandeelhouder werd. Een principe dat ook bij Milcobel werd aangehouden.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Milcobel

    21-10-2020, 16:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    20-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500314

    +

    BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    Dinsdag 209 oktober 2020

    20-10-20 ook raar, hé

    iNHOUD

    WAT ZIJN WE TOCH GELUKKUGE BURFERS IN EEN VIRTUEEL FAIILLIETE KL-STAAT WAAR ANDEREN EN BETEREN IN EEN ‘CORDON’ VAN PRIKKELDRAAD NIEMAND KUNNEN HINDEREN.

    PAULUS (APOSTEL)

    Rembrandt (1633 of 1635)

    Geboren     ca 3 n.Chr. te Tarsus - Gestorven  na ‘60 te (waarschijnlijk) Rome.

    Heiligverklaring    Pre-congregatie

    Schrijn       Sint-Paulus–uiten-de-Muren

    Naamdag  25 januari, 29 juni, 18 november

    Attributen   Zwaard

    Paulus (Oudgrieks: Παῦλος, Paulos; Hebreeuws: שאול התרסי, Šaʾul HaTarsi, "Saul van Tarsus" (Tarsus (Cilicië), ca. 3 - waarschijnlijk Rome, na 60) was een leider van de vroege Christelijke Kerk en speelde een centrale rol in de vroege ontwikkeling en verspreiding van het Christendom in de gebieden rondom de Middellandse Zee, in het bijzonder in Klein-Azië en Griekenland.


    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

     

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.


    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    CORONA COMMISSARIS FACON: ‘DE ONTSPOORDE SITUATIE IS VOOR EEN STUK BELEIDSFALEN’

    Pedro Facon.

    *

    De nieuwe corona commissaris Pedro Facon beseft dat hij als coördinator van het corona beleid voor een gigantische uitdaging staat. ‘Hetzelfde trapje dat nu wordt gebruikt om mij op het podium te zetten, zal gebruikt worden om mij naar de galg te leiden.’

    ‘Ik wacht op die medaille van de Leopoldsorde’, merkt Pedro Facon met uitgestreken gezicht op als we opmerken dat hij een van de corona strijders van het eerste uur is. Het droge gevoel voor humor typeert de nieuwe corona commissaris ten voeten uit. Vriend en vijand erkennen de verdiensten van Facon, die tijdens de eerste corona-golf als directeur-generaal van de federale overheidsdienst Volksgezondheid er mee op toezag dat de ziekenhuizen de toeloop aan patiënten de baas konden blijven.

    In samenspraak met de deelstaten benoemde de regering-De Croo de 39-jarige Facon tot corona-commissaris. In die functie moet hij de gaten dichtrijden die vallen bij het bestrijden van de coronacrisis door onze ingewikkelde staatsstructuur. Voor veel politici is Facon een bekend gezicht. In een vorig leven was hij kabinetschef van toenmalig minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block.

    De voorbije maanden viel de top-ambtenaar ook op als secretaris van de inter-ministeriële conferentie, waarin de ACHT ministers zetelen die in ons land bevoegd zijn voor ‘zorg’. ‘Ik beschouw het als een teken van vertrouwen dat voor mij werd gekozen. Ik heb het aanbod dan ook aanvaard, zelfs al heb ik een licht vermoeden dat het geen ereronde door het stadion wordt’, zegt hij.

    Door de tweede coronagolf die over ons land raast, zijn wittebroodsweken Facon niet gegund. De corona commissaris stond onder meer in voor de afwerking van de corona-barometer, waarmee wordt vastgelegd in welke alarmfase ons land zit. Over de barometer, die vrijdag samen met de strengere maatregelen werd afgeklopt maar die nog niet officieel is voorgesteld, wil hij niet veel kwijt.

    Wel is duidelijk dat we door het hoge aantal besmettingen minstens voor enkele weken in alarmfase vier, het hoogste niveau, zitten. Daardoor zijn nu ook strenge maatregelen van kracht en moest de horeca dicht. Facon wil terug naar niveau twee, met veel minder strikte maatregelen, maar eerst moet het aantal besmettingen flink dalen.

    Hoe is het te verklaren dat we alweer een van de zwaarst getroffen landen van Europa zijn?

    Pedro Facon: ‘Het is alles samen. Veel mensen zijn teruggekeerd uit vakantie, waaronder veel rode zones. De scholen zijn weer opengegaan, de bedrijven werken weer met een normale bezetting en het maatschappelijk leven is weer op gang gekomen, waardoor meer mensen contact met elkaar hadden. We weten uit motivatiestudies ook dat de zin om de maatregelen op te volgen ernstig is afgenomen. Die cocktail heeft tot een versnelling van het aantal besmettingen geleid.’

    …/…

    Dries Bervoet

    Jasper D'hoore

    COMMENTAAR

    Op de valreep dus alle soorten zelfmoord maatregeme, van Overheidswege. Veilig en wel van uit hun beschermde bakhuis-maskers. Ale beetjes helpen, zei de mier en ze plaste in zee.

    Is dat allemaal niet ’n heel klein beetje veel en vel te laat?

    To little and to late

    ACHT Deel-Excellenties met daarboven één Federale Super Ster, al is het dan eerder een Mini Ster

    Putten vullen, als al de kalveren al lang verdronken zijn. Of op het pint staan te…

     

     

    Danken we niet noch de Goden, noch de Koekoek; maar die vele generaties flierefluiters die al vele decennia ons Volk on der knoet houden. De Vlaamse Ziel uitschakelen om zpdoende de zakken te vullen. Tot in Parijs toe. Zie Electrabel en Electricité de France.

    Is HOOGVERRAAD daar dan niet het goede woord voor? En daat op Hoogverraad dan nier de DOOD MET DE KOGEL????

    Stel U voor, dat toen de voorvaderlijke automobiel er zaty aan te kome, er geen WETTEN waren gemakt om RECHTS te rijden, maar…. Niet-Bindende ‘Adviezen’ om zovveel mogelijk de anderen uit de buurt te blijven. En dan is ‘den otto’ de grootste vooruitgang aller tijden, terwijl de virussen van alle tijden zijn. Voorzienbaar dus.

    Vooral bij overbe- of om-volking, slechte hygiëne, gebrek aan respect voor andermans welzijn, goed en leven…

    Hallo, Dokter Blauwe Pest voor Vlaanderen Maggy De Block, bent U notg daar? Neen, zeker niet want iemand van Uw stand houdt zich niet bezig met ‘Sociale Media’

    Veel te min. Is gozd voor BLOCKERS, BEALNFERS en alles wat daar zo al omtrent mee samengaat. Blokkers dus, en geen De Blocks.

    Ach, het zijn inderdaad nu eenmaal dezelfde trappen, zowel naar de roem als naar de galg. Frans of Vlaams, Chinees of Arabiers, als het maar cenzekens opbrengt. ’t Is immers aqllemaal geld dat met Vlaams zweet verdiend werd. Zie de 82% export uit Vlaanderen, e,…18% uit Wallonië & Bruxellabad samen…

    En zo zit dat tegenwoordig.

    Op de valreep? Als de Nood het hoogst is, komt ofwel de redding ofwel de….dood.

    -

    enkele weken in ALARMFASE VIER

    Het had slechter gekund.

    Want er is zelfs een precedent uit de vroege Middeleeuwen. In Fiorentina (Firenze) leefde dat toen, dat luisterfr naar de naam BOCACCIO. Heb ik hier al eens van naaldje tot draadje uitgelegd.. Kennis oppfgedaan dank zij de Luisderboeken van de Braille Liga. Hoe een groepje welstellende burgers & burgeressen, bij het uitbreken van de Zwzrte Builen Pest, helemaal op den boerenbuiten bij elkaar ging same,leven. Uitgeraard in eer en deugd. Ge gelooft het nietç Nu zou dat gene waar meer zijn, zo zodder bergen… prevenieven. Maar ze kwamen bijeen om er onsterfelijke literatuur ineen te jknutselen…

    Onsterfelijk, omdat ze zelfs nu nog doet schaterlachren.

    Dat boek is een aanradertje tijdens de Ophok Wet an ons Crootje…

    Wann man trotzdem noch lachen kann…

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Dit is          ONS land en hier gelden       ONZE regels.



    20-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500312

     

    *

    CCOBUEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    Waar breekt men het geld met hamers?

    In Brussel, in de Kamers’

    Maandag 19 oktoer 2020

    iNHOUD

    EEN DUIK IN DE RECENTSTE GESCJEDENIS DIE ONS ALLELAAL NOG VERS IN HET GEHEIGEN LIGT. BAGDAD - ASSAD – ISLAMITISCHE STAAT. EN   OBAMA

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

    HONGERSNOOD DREIGT IN SYRIË

    Na negen jaar (burger)oorlog is Syrië er erg aan toe. Nu dreigt ook nog een ware hongersnood in het land. Volgens het United Nations World Food Programme (WFP) leven 9,3 miljoen Syriërs in voedselonzekerheid. Zowat de helft van de bevolking. Dat zijn er 1,4 miljoen meer dan een half jaar geleden.

    Gewone Syriërs lijden onder oorlog, economische crisis en economische sancties

    *

    Na negen jaar (burger)oorlog is de situatie in Syrië erg slecht. Nu dreigt er ook nog een hongersnood. Volgens het VN World Food Programme

    winnaar Nobelprijs voor de Vrede 2020 - leven 9,3 miljoen Syriërs in voedselonzekerheid. Zowat de helft van de bevolking. Dat zijn er 1,4 miljoen meer dan een half jaar geleden. Tot nu toe leverde WFP al 44,766 miljoen ton voedsel. En het ziet er niet naar uit dat de toestand op korte termijn zal verbeteren.

    Dramatische toestanden

    De Syrische overheid heeft de hoeveelheid gesubsidieerd brood beperkt. En in heel wat kruideniers-zaken wordt het moeilijk om nog suiker, rijst of gas om te koken te vinden. De graan-productie is gedaald van 4,1 miljoen ton in 2010 tot 2,2 miljoen ton vandaag. De meeste graanvelden liggen in door Koerdische milities bezet gebied. Turkije saboteert bovendien de watervoorraad in de buurt van het Koerdische Hasakah. Dat belemmert de watervoorraad voor 1 miljoen Syrische Koerden.

    De oorlog in Syrië heeft tot nu toe ongeveer 380 000 doden geëist

    Ook de vluchtelingencijfers zien er dramatisch uit. 6,7 miljoen Syriërs worden beschouwd als ‘internally displaced’ (vluchteling in eigen land dus). 5,6 miljoen Syriërs verlieten als vluchteling het land. In Turkije en Jordanië hebben ze weinig perspectieven. Syrische vluchtelingen in Libanon kwamen terecht in een land in zwaar economisch weer. Bijna 3 miljoen Syriërs leven — in Syrië zelf — in voor hulporganisaties moeilijk toegankelijke gebieden. De oorlog in Syrië heeft tot nu toe ongeveer 380.000 doden geëist. Het aantal vermisten is moeilijk te bepalen.

    Arabische Lent0e

     

     

    n het kader van de zogenaamde Arabische Lente viel eerst de Tunesische president Ben Ali. Daarna volgde de Egyptische president Moebarak. De toenmalige Amerikaanse president Barack Obama vond het tijd voor de Syrische president al-Assad om ook op te krassen. Hij haalde daarvoor alles uit de kast. Voor veel landen in de regio (Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije,…) was dit het startschot om allerlei gewapende milities in Syrië — vaak van bedenkelijk allooi — te steunen. President al-Assad steunt op de Alawieten. Dat is een minderheidsgroep aan de marge van de sjiitische islam. Hij vreesde (mogelijk terecht) dat zijn gemeenschap geliquideerd zou worden bij een eventuele overwinning van de rebellen van soennitische signatuur. Vandaar een strijd op leven en dood.

    Bashar al-Assad heeft het overleven van zijn regime grotendeels te danken aan de Russen. Die kwamen in september 2015 militair tussen in het land. Rusland was zwaar teleurgesteld door het omver werpen van Khaddafi’s regime in Libië door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS van Obama. Hij wilde zich dan ook geen tweede keer laten ‘rollen’. Verder kon al-Assad rekenen op de steun van Iran (voornamelijk via de al-Quds-militie van de intussen door de Amerikanen vermoorde Qassem Soleimani) en militanten van de Libanese Hezbollah. En op het niveau van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zorgde ook China ervoor dat er geen ‘onredelijke’ sancties werden uitgevaardigd tegen het bloeddorstige Syrische regime.

    Al-Assad verloor controle

    Vandaag de dag heeft president al-Assad nog steeds niet de volledige controle over Syrië. Een deel van de provincie Idlib is nog in handen van rebellen.

    Turkije bezet een zogenaamde ‘veiligheidszone’ op Syrisch grondgebied in de grenszone. Het argument daar is de strijd tegen Koerdische terroristen. Daarmee bedoelen ze vooral de door Koerden gedomineerde Syrian Democratic Forces (SDF), waartoe de People’s Protection Units (PPU) behoren.

    Dat zijn Koerdische milities met ideologische banden met de door Turkije gehate Turkse Kurdistan’s Workers Party (KWP) van Abdullah Öcalan. SDF speelde met steun van onder meer de Verenigde Staten een essentiële rol in het verdrijven van de Islamitische Staat. En die Koerden hebben een vorm van autonomie in het uiterste noordoosten van Syrië, wat wil zeggen dat het regime van al-Assad de controle daar grotendeels is kwijtgeraakt. ‘Rojava’ noemen de Koerden deze zogenaamde Autonomous Administration of North and East Syria (NES).

    Economische rampspoed

    De Syrische economie ligt nu op apegapen. Het Syrische pond is serieus gedevalueerd. De inflatie bedroeg in 2019 35%. De officiële werkloosheidscijfers ogen relatief fraai. Maar in de praktijk is de werkloosheid dramatisch hoog. In sommige gebieden bedraagt ze zelfs 80%. 90% van de Syriërs in door het regime gecontroleerde gebieden leeft onder de armoedegrens.

    Het is echter de gewone Syrische burger die de prijs daarvoor betaalt

    Alsof deze economische rampspoed nog niet genoeg is, hebben de Verenigde Staten en Europa zware sancties uitgevoerd tegen het bloederige regime van al-Assad. Het is echter de gewone Syrische burger die de prijs daarvoor betaalt. Niet de Syrische regering. Het zijn tevens deze sancties die veel buitenlandse bedrijven ervan weerhouden om zich te engageren in de heropbouw van Syrië. Die heropbouw komt maar niet van de grond. En Rusland, dat economisch niet zo goed boert, heeft geen zin om met geld over de brug te komen. Idem voor Iran, dat de afgelopen jaren te veel geld gestopt heeft in buitenlandse avonturen. Ten nadele van het welzijn van de Iraanse bevolking. Bovenop al deze problemen komt nog de coronacrisis.

    Arabische solidariteit

    Voor Bashar al-Assad liggen de kaarten eigenlijk niet zo slecht. Landen als Egypte, Jordanië, Irak, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) steunen nu al-Assad. Dat komt omdat de genoemde landen het moeilijk hebben met de agressievere aanwezigheid van Turkije in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, in naam van een zekere Arabische solidariteit en een afkeer voor de Moslimbroeders. Abu Dhabi, bijvoorbeeld, heeft opnieuw een ambassade geopend in Damascus. Terwijl de Belgische ambassade in Damascus (in maart 2012 gesloten door toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders) nog steeds pot-dicht is. Deze sluiting bemoeilijkt onder meer de analyse van de dossiers van Belgische Syriëstrijders die terugkeren naar België. Maar dat is een ander verhaal.µ

    Lieven Van Mele

    COMMENTAAR

    DAMASCUS. Laat ik daar maar mee beginnen. Omdat die naam ons allemaal die ‘traditioneel’ sedert de bewaarschool … zo vertrouwd in de oren klinkt. Die haast Bijbelse Naam rolde heel ons leven, van toen inderdaad iedereen nog naar de Kerk ging, zowat regelmatig van de preekstoel. Sint Paulus, en zo. De Korinthiërs en nog allemaal… Onder andere De Twaalf Apostelen, de Vurige Tongen op Sinxen…Al die ‘Leerlingen van de Hee’, waarvan er zelfs ene in Santiago di Compostella opdook. Ja, gaat het verhaal verder bij sommige fanntasten, dat ene zekere Jezus van Nazareth in.. Smyrna op hoge leeftijd daar zou overleden zijn. Waar hij al weldoende rondging en niet kon zwijgen over Zijn Vader in de Hemel.

    Kortom helemaal iets anders dus dan de Leer van de Woestijn Rover-hoofdman uit Mekka..

    Moet er geen zand zijn?

    JaJa, wij in het Westen hebben veel te danken aan die uit het Oosten. In goede en in kwade dagen, zoals het spreekwoord zegt.

     

    Vluchteling in eigen land: inderdaad. Overal waar de Arabische Lente de Westerse Beschaafde Winters van Verval verdrijft, stroomt het warme mensenbloed als bij beken…. Uit de aders.

    Kwestie van de overbevolking der miljarden in de hand te houden? Spelen voor God?

    Dat belooft.!!!!

         

    La Märkalina

    En ‘de media’, op kop de TeeVee, op last van de Progressieve Nieuw-Linxe Overheid¸ maar oplopen met de nieuwe ‘religie’. Zonder na te denken – of juist wel – of dart dit de mensen iets uitmaakt. Denk nog maar aan Joe Biden de gewezen running mate van Obama-de-Glorievolle..

    Maar er is hoop. De VRT-stal… het uitmesten is begonnen. Die nieuwe CEO, you know…

    En nu ik het toch had over De Profeet en Obama, zijn aanhangsel, naast andere ‘Historische Figuren’ uit de Geschiedenis der Mensheid,heb, zoals Jezus Christus, zoon van de Moeder Gods, bij ons ook wel eens de Maagd van Vlaanderen genoemd, wil ik eindigen met de Hel of de Hemel. Iets om over na te denken ’s avonds voor het slapen gaan.

    De Dood, het Oordeel, de Verrijzenis en het Eeuwig leven. Amen.

    PS

    Benieuwd wat de Poet en den Donald over deze bovenstaande preek zouden denken.

    Heren, geef gewoon ’n seintje en U ontvangt per kerende mijn bankrekening-gegevens.

    God zal ’t U lonen. Da wete toch.

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Dit is         ONS         land en hier gelden         ONZE regels.



    19-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500113

    500311

    OOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In

    Brusseln in de Kamers’

    Maandag 19 oktober 2020

    iNHOUD

    VRIJWILLIGE EENZAAMHEID. EN ALS DÀT NIET HELPT, DENKT CROOTJE, DAN IS ER KROT IN HUIS.

    FRANCISCUS VAN ASSISI

    Geboren  ca. 1182 te Assisi - Gestorven3 oktober 1226 te Assisi

    Heiligverklaring16 juli 1228 door Paus Gregorius IX

    Schrijn     Sint-Franciscusbasiliek

    Naamdag 4 oktober

    AttributenLelie, crucifix, schedel.

    Franciscus van Assisi (ook wel Franciscus van Assisië of Sint-Franciscus: Italiaans: Francesco d'Assisi; Assisi, 1181 of 1182 - Portiuncula, 3 oktober 1226), geboren als Giovanni di Pietro Bernardone, leefde als religieus, stichtte de kloosterorde van de franciscanen of minderbroeders, en werd op 16 juli 1228 heilig verklaard door paus Gregorius IX.

    xxKasper Goethals- @KasperGoethals

    ·Et tout ça pour ça?

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    *

    Deze uitgebreide weergave om aan de wereld duidelijk te maken tot in welke absurde détails de uitsluitingen via het cordon sanitaire werkt..

    De publicaties op Digithalys staan los van om het even welke

    PiPi (Politieke Partij). Ze zijn gewoon de individueelste expressie van de aller-individudeelste emoties wegens het on-onderbroken verkrachten van wat er werkelijk in de volksaard leeft.

    & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL


    DE CROO: 'HET VIRUS IS DE VIJAND, NIET DE FRANSTALIGEN'

    M

    Vandaag om 06:19

    Premier Alexander De Croo verdedigde zond-agavond in televisie-interviews de drastische coro-namaatregelen die vanaf vandaag over heel het land van kracht zijn.

    Vanaf vandaag gaat de horeca en het sociaal leven grotendeels op slot, een gevolg van de maatregelen die de Belgische overheden vrijdag-avond aankondigden om de steile opmars van het corona-virus in ons land in te dammen.

    De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats. Dat was de boodschap van premier Alexander in de zondag-avond journaals van VRT en VTM.

    Het virus in cijfers

    De dagelijkse cijfers over covid-19 in ons land - besmettingen, ziekenhuis-opnames en overlijdens - onderstrepen dat de strengere maatregelen om het virus in te dammen broodnodig zijn.

    De Croo begrijpt dat de sluiting van de horeca geen gemakkelijke beslissing is, maar het virus is overal. 'In onze ziekenhuizen liggen drie maal meer mensen op de intensieve zorgen dan op 18 maart, toen de lockdown werd beslist', klonk het in het VRT Journaal. Om de ziekenhuizen te kunnen laten werken, moeten we alle sociale contacten vermijden en in cafés en restaurants zijn er contacten, en dat is niet hun fout, benadrukte de premier.

    Voor de Open VLD'er is de discussie over het wettelijk bewijs dat cafés en restaurants verspreiders zijn, achterhaald: 'De maatschappelijke prioriteit is de goede werking van de ziekenhuizen, het openhouden van de scholen en de essentiële bedrijven draaiende houden'. Voor alle ‘Belgen’ is voor hem de boodschap: vermijd alle sociale contacten die je niet moet doen.

    "We leven in een klein land, en het duurt niet lang of het virus is overal "

    De premier reageerde ook op de kritiek uit N-VA-hoek op de sluiting van de restaurants. Hij verwees naar Nederland waar de restaurants aanvankelijk open bleven met een sluitingsuur, maar premier Rutte moest toegeven dat het geen goede beslissing was .'Ik hoop dat iedereen de ernst van de zaak beseft en geen politieke spelletjes speelt', luidde het.

    *

    COMMENTAAR

    *

    Sandertje, nu er van de +11 Mio ‘landgenoien’ (Egen Volk, maar vooral +10% aangespoelden) nog hier en daar ’n kalveke is kunnen overleven, zou het best zijn de putten te kunnen beginnen vullen door ALLE TV-schotel-antennes carrément te verieden. Liefst zelfs met terugewerkede kracht van minimum zes maand. Want al die definitief hier gesettelde vlcutende ‘azijnzoekers’ kijken niet, naar de TeeVee van bij ons, want die taal verstaan ze niet, maar naar dd zenders van hun eigen thuislanden.

    Bewijs: waar bevinden zich de meeste ‘slachtoffers’? Huidskleur? Religie? Land vzn herkomst?

    En dat zou dus komen ommat ‘men’ daar te dicht op elkaar leeft? Of zou dat kunnen omdat men daar aan alles zijn (van het OCMW gratis gekregen) leers aanveegt?

    Het kleinste van onze kleine kindeen weet dat, als het ergrns ‘slecht gaa’t, je zoveel mogelijk moet schuilen. Desnoods in de bosse.

    Zeg dat allrd maar eens in het Turkinees of in het Marochaans. Miischien zelfs dat dan pas het donderen in KEULEN stopt…

    Er is, in het belang van onze eigen gezondheid een nog veel drastischer maatregel..Maar ik vrees dat duie misschien wel ’n geel klein beetje tè racistisch zou overkomen….

    In het huis van de gehangene spreekt toch ook niet over de koord?!!!!

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Dit is         ONS         land en hier gelden         ONZE regels.



    19-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!