MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    11-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500296

    +

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    *

    ZONDAG 11 OKTOBER 2020

    10 + 10 = 20

    Andreas -apostel

    Andreas, "de mannelijke, de moedige"), in het Nederlands soms Sint-Andries, was een van de twaalf apostelen van Jezus van Nazareth, net als zijn broer Petrus.[1] Hij wordt beschouwd als de stichter en eerste bisschop van de Kerk van Byzantium en wordt daarom als beschermheilige beschouwd van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel. Buiten de Bijbel komt Andreas voor in de Handelingen van Andreas en de Handelingen van Andreas en Mattias in de stad van de antropofagen.

    *

    500.296

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    MOETEN WIJ, VLAMINGEN, ONS NU NET ALS DE POLEN VOELEN, KORT VOOR 4 SEPTEMBER1939 TOEN HERR HITLER BIJ HEN BINNENVIEL???

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    aams Belang @vlbelang

    @tomvangrieken

    : "Ik vind het eng dat men net nu wil knippen in uitgaven voor sociale media. Het was geen plan van ons om alles via sociale media te doen, het was wél een oplossing voor het probleem dat we nergens konden adverteren en zelden werden uitgenodigd." #7dag°

    *

    Hebben we wat hierboven geschreven staat, met z’n allen wel goed gelezen? Staat dat daar werkelijk? Miljoenen Vlamingen – want dat zijn we toch met z’n allen – zo maar achter slot en grendel gezet???!!!! Monddood gemaakt? Als lammeren ter slachtbank geleid? En door wie? Met welk recht?

    De Eerste Partij van het Land met één slag ter dood veroordeeld omdat een troepje samenzweerders van lukraak 7 partijtjes, die elk apart amper de kiesdrempel halen, dat in hun donkere achterkamertjes zo maar dievelings om het even wat beslist hebben?

    ‘What next’? buiten de reeds overal in voege zijnde broodroof? De deportatie naar de woestijnen van Turkije of Marokko?

    Neen, naast onze ondernemers die van Overheidswege verboden worden om hier te lande de brodnodige mondmaskertjes ineen te frutselen, zodat deze met miljoenen vanuit China kunnen ingevoerd worden, gaar straks ook het smeden van Goedendags gaan verboden?

    En dat in een Vlaanderen dat voor eeuwiig en een dag de kostwinnende slaaf blijft van de Zuiderburen waar heden-ten-dage het (ingevoerd) gepeupel zo maar het Staatsgezag te lijf gaat? Commentaar van Pietje-de-Leugenaar uit Bruxellabad: opstootjes van uit de drugs-maffia….

    How they dare.

    Hoelang nog, Waarde Landgenoten, duurt deze Bezetting, erger aan het worden dan die van het Nazi Beest?

    DIGITALIA

    *

    TRUMP RESET CAMPAGNE NA VERPLICHTE CORONAPAUZE

    Voor het eerst sinds zijn corona besmetting hield Amerikaans president Donald Trump zaterdag een publiek ‘even’t. ©AFP

    10 oktober 2020 21:12

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn herverkiezings race opnieuw gelanceerd. In een speech vanop het balkon van het Witte Huis maakte hij duidelijk dat hij weer klaar is voor de strijd na zijn corona besmetting.

    Een goede week nadat hij via Twitter bekend gemaakt had dat hij ‘positief getest’ had op het corona virus, heeft de Amerikaanse President weer een event in het openbaar gehouden. De 74-jarige zakenman-politicus sprak zaterdag vanop het balkon van het Witte Huis enkele honderden enthousiaste aanhangers toe.

    Trump had een geruststellende boodschap voor hen: 'Ik voel me uitstekend'. 'Ik wil jullie allemaal bedanken omdat jullie voor mij gebeden hebben', zei hij tot zijn toehoorders die 'Four more years' en 'We love you' scandeerden. Hij verzekerde hen dat de 'Amerikaanse wetenschap en Amerikaanse geneesmiddelen het Chinese virus voorgoed zullen uitroeien'.

    Het ‘event’ was mee georganiseerd door BLEXIT, een beweging die Afro-Amerikanen en latino's wil verleiden tot een stem voor de Republikeinse partij en voor Trump. De president riep die gemeenschappen, en alle andere kiezers, op de 'Democraten in de vergetelheid te stemmen'.

    Stokpaardjes

    Al snel viel Trump terug op enkele van zijn stokpaardjes. Hij beschuldigde zijn rivaal Biden ervan er een 'meer dan socialistisch, een communistisch programma' op na te houden.

    "Stem de Democraten in de vergetelheid. "

    'Zwarte kiezers en latino's verwerpen dat radicale, socialistische linkse beleid', ging hij voort terwijl hij claimde dat geen enkele president sinds Abraham Lincoln zoveel voor die twee bevolkingsgroepen gedaan had als hij. In de peilingen ligt Biden bij de Afro-Amerikanen en de latino's wel ruim op kop.

    Net als voor zijn verplichte coronapauze poogde Trump de twijfel onder zijn landgenoten aan te wakkeren over het correcte verloop van de presidentiële stembus-slag. 'De volgende weken zal op grote schaal sprake…/… 

    Lieve Dierckx

    Dergelijke taal, zowel van de kant van ‘s Werelds GFOOOTSTE leider ooit, als van DE TIJD.

    Dank zij deze (van Duyrschen Blede!)I Amerikaan, zijn zowel ons aller gewezen aartsvijanden zoals o.a. de Sovjets en de Nazi’s tot onze grootste VRIEDEN geworden.

    No more War. Niemals wieder Krieg. Plus jamais la Guerre. Nooit meer Oorlog…

    Dat schreeuwden onze Vlaams gezinde ‘Fronters’ reeds in ’14-18.

    Met bijeen gebedelde centjes bouwden ze daarvoor in ’20-’23 op de gewezen slachtelden in Kaaskerke het hemelhoge IJzer-Kruis boven de dodenvlakte van vriend en vijand. Een Vredes Monument dat door ‘onbekenden’ reeds in 1946 onder de tricolore vlag reeds werd opgeblazen, maar door nieuwe Vlamingen met nieuwe druppels zweet bijeen gegaard, onmiddellijk en ,og veel imposanter, werd her-   opgebouwd.

    Die ‘onbekende’ tricolore dynamiteurs van toen, zijn dat misschien dezelfden die nu opnieuw proberen om de Vlaams Partijen monddood te houden?

    De in de lucht hangende triomf in Amerika van Trump, met daarnaast de haast

    +50% verkiezings-uittslagen van de Vlaamse Nationale Vrijheid Partrijen: de wereld herademt opgelucht. Ja, toch?

    Wat moeteen de zakkenvullende volksmisleiders als Sleepy Joe en Sjieke Sjarel daar inwendig nijdig voor zijn geworden. Waarbij ik, uit menslievendheid, nog veel, heel veel andere namen niet vernoem die het ook bij ons voor het zeggen hadden en e nog hebben.

    Daarom deze suggestie voor AL onze ‘Ooroepers’ in woord en beeld.

    Huur keffende straarhonden in, die jullie, door hun staarten om te wringen, ze heel de zendtijd keffend janken. Wat niet het minste verschil zou maken. Die zouden gemakkelijk en vooral veel goedkoper de enorme horden duur betaalde hoernalisen kunnen vervangen. Zodat die her-opgevoed zouden kunnen worden in de Leer der Objectiviteit. Om zodoende de vooringenomenheid af te zweren. Wedden dat zoietst zelfs de luisterdichtheid enorm zou bevorderen? Wat meer is: zodoende zou het Publiek tenminste vernemen, dat er naast Marx, Che Guevara of de BLM, nog andere mensen op deze aarde rondlopen…

     

    10 +10 = 20 e niet 20,000001 of 19,9999999….

    -

    BLEXIT….

    Een, dank zij de nieuwtjes over Trump, nieuw woord voor ons. Met een wel zeer leuke maar meteen erg dubbelzinniger ,eve,-betekenis. Maar voor ons Oud-Continentalers tochiet of wat ….onvolledig.

    MOBLEXIT zou beter zijn. Al is dit voor deze Finito-Aus-End Regering – die ‘niet de onze is’ - ‘n beetje te luid vloeken in de Kerk…..

    DIGITALIA

    De geslepenheid van de VRT?

    Bij de recente nieuwe ‘doorlichting’ die dreigt de ‘verantwoordelijken’ wegens onwettelijkheid, vriendjes politiek, overdreven vooringenomenheid, etc, etc, voor de Rechter te brengen, maakt de VRT intussen herhaaldelijk bekend…. nòg beter op te letten voor her respecreren can de Wet.

    Stront                  aan de knikker r bij hen????!!!! Het is maarhoe je het bekijkt. Ooppassen vooral voor war je zegt, of ze laten de Pakhonden op je los.

    DIGITALIA

    OESTER-NOTEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    Lincoln

    11-10-20

    Verre voorloper van President Dobald Trump, President Dwight Eisenhower, President Georges Washinton. Hij, Lincoln leefde van 1809 tot 1865…..





    11-10-2020, 17:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    10-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.294

    +

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    ZATERDAG 10 OKTOBER 2020

    10 + 10 = 20

    GEORGIUS VAN FILADELFIA, KLEIN-AZIË; MARTELAAR († 1794)

    Omdat hij zijn schulden niet meer kon betalen, werd hij voor het gerecht gedaagd. Er werd gedreigd met zware boetes en harde straffen. Hij zag nog maar één uitweg: verklaren dat hij moslim was. Dan kwam hij in aanmerking voor de opbrengsten van de verplichte armenbelasting. Maar reeds na een paar dagen begon zijn geweten te knagen. Tenslotte verklaarde hij in het openbaar wat hij gedaan had. Op afzweren van het islamgeloof stond de doodstraf. Die was dan ook zijn deel.

    500.294

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    WIE ZEI DAAR OOIT WEER DAT ZOWEL DE TV ALS 99% VAN HET BEDRUKT PAPIERAFVAL DES DUVLELS WAS? NIET PROGRESS-MAAR SESTRUCTIEF….

    Dit is ONS   land en hier gelden           ONZE regels

    @Bart_DeWever

     In weerwil van wat @demorgen beweert: ik ben tegen iedere legalisering van drugs. Punt aan de lijn,

     VLAAMS BELANG @VLBELANG

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    TOM VAN GRIEKEN @TOMVANGRIEKEN

    Dom dom dom. Compleet gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Zo gaan we er niet geraken.

    .@CHRISJANSSENSVB

    Ondanks het feit dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen is en Vlaanderen Brussel onderhoudt, zijn we de deloyale houding van het Brusselse PS-bestuur ten aanzien van Vlaanderen inmiddels gewoon.”

    Brusselse tolheffing: Vlaams Belang bereidt belangenconflict voor

    Het Vlaams Belang wil geen tolheffing in Brussel. Het viseert de Vlaamse pendelaar. De partij bereidt een belangen-conflict voor in het VP.

    Deze nieuwe paars-groene regering spreekt constant over "politieke vernieuwing". Meer postjes, meer geruzie, meer kabinetten, minder transparantie, minder democratie,... Is dit wat ze bedoelen met die zogenaamde "politieke vernieuwing"? Wat een poppenkast!

    Peter Van Loo @pv_loo

    *

    Replying to @vlbelang and

    @Dagobert___Duck

    Politieke vernieuwing zo moeten zijn: een sterke federale regering en een federale kieskring welke de regio-regeringen overbodig maakt zodat die kunnen worden afgeschaft en we dus massaal belastingsgeld kunnen uitsparen.

    Replying to @vlbelang

    Voeg daar aan toe: onbekwame ministers, die hun vakgebied niet of amper kennen.

    Peter Voets @peter_voets

    Voila nog een kwaliteit van mij.

    Ik stel me volgende keer ook kandidaat als minister waarschijnlijk haal ik ook geen stemmen maar das een goeie eigenschap toch?

    °

    AUDIT-RAPPORT LEGT NORM-VERVAGING BIJ VRT BLOOT

    'Wat in dat rapport staat, kan in geen enkel bedrijf door de beugel en al zeker niet bij een publieke omroep die ‘deels’ gefinancierd wordt met het geld van de Vlamingen', aldus vrt-ceo FREDERIK DELAPLACE.

    10 oktober 2020 22:09

    Audit Vlaanderen heeft een vernietigend rapport over de VRT klaar. Daarin is onder meer sprake van normvervaging en van onregelmatigheden bij overheidsopdrachten. De VRT wil snel schoon schip maken.

    Audit Vlaanderen stelde vorig jaar een onderzoek in nadat aan de top van de VRT een slaande ruzie was uitgebroken tussen toenmalig CEO Paul Lembrechts en directeur media Peter Claes, de de facto nummer twee in de organisatie. In de marge van die ruzie, die beide mannen hun job kostte, werd een onderzoek ingesteld naar onregelmatigheden in het Directie College.

    Dat onderzoek is afgerond en schetst geen al te fraai beeld van de interne gang van zaken in sommige afdelingen. Daarbij gaat het enerzijds om een cultuurprobleem in het omspringen met de wet op de overheidsopdrachten. Die zouden in sommige gevallen niet alleen gebrekkig opgesteld en nageleefd worden, maar ook de aanbestedings-regels niet volgen. In politieke kringen wordt gewag gemaakt van een cultuur van vriendjes-politiek en 'ons kent ons', waarbij goedkopere opties werden genegeerd omdat liever werd samengewerkt met leveranciers die de voorkeur genoten van de VRT.

    Kantjes aflopen

    Anderzijds is sprake van een reeks voorbeelden waarin intern de kantjes werden afgelopen van bepaalde procedures en regels. In een persbericht zegt de VRT dat het rapport 'de indruk geeft van een on-toereikende organisatie beheersing en onvoldoende integriteits-besef bij bepaalde medewerkers'. Volgens onze informatie gaat het niet zozeer om zware, financieel ingrijpende feiten of corruptie, maar eerder om een ingeslopen cultuur van normvervaging bij sommige medewerkers.

    "Wat in dat rapport staat, kan in geen enkel bedrijf door de beugel en al zeker niet bij een publieke omroep die deels gefinancierd wordt met het geld van de Vlamingen. "

    Frederik Delaplace

    CEO VRT

    In een interne mail aan het personeel geeft Frederik Delaplace, sinds augustus CEO aan de Reyerslaan, aan dat hij geschrokken is van het rapport. 'Een opeen stapeling van kleine en grote misstappen creëert het beeld van een organisatie die niet altijd integer is of was in haar handelen', schrijft hij. 'Wat in dat rapport staat, kan in geen enkel bedrijf door de beugel en al zeker niet bij een publieke omroep die deels gefinancierd wordt met het geld van de Vlamingen.'

    Of het rapport van Audit Vlaanderen een gerechtelijk staartje krijgt, moet nog blijken. Het document is overgemaakt aan de Gerechtelijke Instanties, die zelf uitmaken of strafbare feiten zijn gepleegd.

    De openbare omroep zegt de aanbevelingen uit het rapport ter harte te nemen en belooft 'de wet op de overheids-opdrachten beter te laten respecteren, het contract beheer sluitend te maken en het integriteits-bewustzijn aan te scherpen'. Welke vorm dat concreet aanneemt, moet de komende weken blijken, maar Delaplace kondigt zowel intern als extern een 'nul-tolerantie' af voor het niet respecteren van regels en elk gebrek aan integriteit.

    Piet Depuydt

    Wim De Preter

    Ben Serrure

    Wim Van de Velden

    °

    De VRT… foert er mee ??

    Amaai mijne frak, wat nu eindelijk uitkomt en als eerste door DE TIJD publiek gemaakt wordt.

    Maar er is meer. Oneindig veel meer. Want ‘De Pers’ is vveel mer dan in dat zeldde beddeke ziek. Dar alles is zelfs niet eens van vandaag of vcan gisreren, ùazar haast al bijna 200 jaar aan één srtuk…

    Mile-van-Gusties= een dag om nooit meer te vergeten. Te onrhouden als 10+10=20

    Ht is ‘n oud veerhaal. Zo ud als de straatstenen uit het Jaar O.H. 631…. de tijd van Mo-met-Ham.

    Islammerij = kromzwaarderij.

    Met, ervarings-gewzijze daarbij de bezwarende omstandigheden dat, van zodra er geen hoofden van vreemde volkeren meer af te kappen vallen, ze dan onder elkaar beginnen. Daarom nogmaals hert verhaal van de Heilige van vandaag hierboven. Reeds in Jaar Onzes Heren 1794, dus haast een eeuw vòòr 1789, de waarlijk zeer progressieve Franse Revolutie, die dubbel-gehaaide slimmerik die om de doodstraf voor de door hem begane criiminaliteiten te ontlopen, dan maar bekende dat hij kort voordien …. Moslim geworden was. Wat meteen zijn redding betekende, daar op het doden van ook maar van deze soort een duizendvoudige weerwraak moest gevreesd worden. Toen dus ook al. Maar de man hield dat moslim-zijn n  ruurlijk maar korre tijd vol en bekeerde zich rap opnieuw tot het Christendom. Wel wetende dat afvalligheid daar altijd bestraft wordt met… onthoofding.

    ’n Doordenkertje, inderdaad, maar hij had in ieder geval een paar dagen uitstel van executie geekregen…

    Iets voor de onlangs op heterdaad betrapte VRT-criminelen, die, als er tenminste nog Rechtvaardige Rechters bestaan, als een Zwaard van Damoclès boven het hoofd hangt..

    Ja, hé, Walter, de waarheid tegenover de leugen geplaatst….. Dat is toch nog altijd een waarheid als een… TV-dinosaurus. Wie namelijk immers op datum van vandaag 10+10 =20 écht vooruitstrevend én werkzaam wil zijn, die gebruikt toch de Nieuwe PASWOORDEN? In Vlaanderen Vlaams en op St Anneke….mosselen.

     

    OESTER-NOTEN

    1. Dit is          ONS    land en hier gelden           ONZE regels

    BOEK DER HERINNERINGEN

    VRT-VTM

    9/10/20

    is een ander woord voor PCS, dat staat voor Politiek Correcte Staatszender, een flagrant eufemisme vppr Openbare Op-Flessen-Trekkerij. OOFT dus

    9/10/20

    Publiekelijk op 10+10=20 door de eigen CEO (ex DE TIJD (Aug 2020) Frederik Delaplace aan de Vlaamse Schandpaal gezet.

    Zulte Ccultureel

    9/10/20 – Gisteren, bere-weer in ‘t zwerk, mee gemaakt (21-22u) in het stemmige kerkje van Machelen a/de Leie, het Lustrum Concert Hubert Carpentier. Vokaal meerstemmig opreden van een engelenkoor met Vroeg- Middeleeuwse liturgische cantaten, gebracht in het schemer-duister ‘onder begeleiding’ van beelden uit Het Lam Gods van de Van Ecyks op een betoverend groot scherm vooraan. Geen noot muzziek, buiten de menselijke stm, het oudste instrument op dit ondermaanse: de menselijke stem. Dromerig dacht ik de kleine Mozart te zien, op Moeders            am, die met blinknde oogjes probeerde te snappen hoe het in de Hemel aan toe gaat. Na afloop stelde ik mezelf de vraag of dit alles zich voordeed n Machelen a/d Leie of in Machelen a/ d’Hemelpoorte.

    Zulte, de Gemeente van ‘De Paradijsvogels’ (Gaston Martens) is dringend aan naamsverandering toe. Eigenlijk zou het Zu Maol moete heten want sedert de fusie-golf is dar Zulte-Machelen-Olsene als één gebalde vuist naaar ….

    BRUXELLABD..

    Het is de streek tussen de voor niks terugdeinzende Paardekoersers en de Deinse Stadspietjes met als bind-teken de Leie, ‘Jordaene van mien herte’.. Van de Kortrijkse Groeninge Kouter tot de Getnse Stroppendragers van Klokke Roeland.. Kortom, het is de streek die al sinds mensengeheugenis de rijke buit levert waar alle mogelijke imperialisten zo belust op zijn… Een land dat overvloeit van melk, honing, labeur, ondernemingslust en nog een en ander. Ook .Meester Guido Gezelle geraakte er niet over uitgepraat.



    10-10-2020, 19:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500..293

    o.o.o.o

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    VRIJDAG 9 OKTOBER 2020

    500.293

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    WIE HAALT NU WIE DOOR DE MANGEL, DE BRUSSELSE TOL-HEFFERS IOF HET VB, CNN OF TRUMP….

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    Dom dom dom. Compleet gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Zo gaan we er niet geraken.

    @chrisjanssensVB

    Ondanks het feit dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen is en Vlaanderen Brussel onderhoudt, zijn we de deloyale houding van het Brusselse PS-bestuur ten aanzien van Vlaanderen inmiddels gewoon.”*

    *

    Brusselse tol-heffing: Vlaams Belang bereidt belangenconflict voor

    Het Vlaams Belang wil geen tolheffing in Brussel. Het viseert de Vlaamse pendelaar. De partij bereidt een belangenconflict voor in het VP.

    Vlaams Belang @vlbelang

    • Deze nieuwe paars-groene regering spreekt constant over "politieke vernieuwing". Meer postjes, meer geruzie, meer kabinetten, minder transparantie, minder democratie,... Is dit wat ze bedoelen met die zogenaamde "politieke vernieuwing"? Wat een poppenkast!

    VERSPRAK TRUMP ZICH?

    Trump op Twitter

    ©schermafbeelding

    Of was een ‘Lapsus Linguae’ was van Donald Trump toen hij de buitenlandse staatshoofden bedankte die hem hun ‘condolences’ betuigden, weet ik niet zo goed. Ik betwijfel het zelfs als ik in de Webster de definitie van dat woord bekijk. Het betekent volgens dat woordenboek ‘to express sympathetic sorrow’, sympathie uitdrukken voor een ander die in de zorgen zit.

     -

    In het Frans was dat vroeger ook zo, maar vandaag zijn ‘condoléances’ normaal een deelneming in de rouw die iemand treft, iets pregnanter dus.

    Nu bewees die uitspraak volgens Dimitri Pavlenko, de overigens uitstekende commentator bij CNews, dat Trump aan de dood dacht. Blijkbaar heeft Pavlenko Freud erg ter harte genomen, ofwel denkt hij dat Engels slecht uitgesproken Frans is, maar dat je de woorden wel in hun Franse betekenis moet begrijpen.

    Maar veel grappiger was daarna dat Christine Kelly, die het programma modereert, hem erop wees dat het la Covid is, niet le Covid. De Académie française heeft aldus gedecreteerd. Even daarvoor had Kelly zelf nog ‘le’ gezegd, maar misschien heeft de regie haar snel iets in het oor gefluisterd, want de Fransen lachen niet met zulke dingen:

     Dimitri Pavlenko : ‘Het gaat’ Donald Trump, op het moment dat wij nu spreken, toch niet zo heel goed. Er is toch het risico op verslechtering, en zelfs stervensgevaar is niet uit te sluiten. Herinneren we eraan dat le Covid vaak verergert de tweede week, en Donald Trump zit nog niet in zijn tweede week. Overigens, als je dat bericht opnieuw beluistert dat hij op de sociale media plaatste, u weet wel dat korte bericht waarin hij aan een tafel zit – zonder das, je merkt dat hij er niet goed uitziet, hé – en daar begaat hij een lapsus en na die lapsus voel je aan dat hij aan de dood denkt want op dat moment bedankt hij de staatshoofden van heel de wereld die hem hun blijken van medeleven stuurden. ‘Condoléances’ is wat hij zegt, terwijl het eerder wensen voor een goed herstel waren. Je merkt dat Donald Trump psychisch toch aangeslagen is door wat hem overkomt.

     Christine Kelly : En Dimitri, die ziekte van Trump plaatst le Covid toch wel midden in de presidentiële campagne hé, en wel een maand voor de verkiezingen. Zijn er politieke voordelen die hij uit zijn ziekte kan halen, of uit zijn genezing?

    Pavlenko : Wel ja, dat is een goede vraag want het is waar dat wat die epidemie betreft Donald Trump het helemaal niet goed heeft gedaan. Hij was niet goed, en Joe Biden heeft dat goed begrepen. Maar Trump die ziek is door le Covid…

    Kelly : Door la Covid, pardon.

    Pavlenko : Ja, ja, maar eigenlijk…

    Kelly : De Académie Française heeft gezegd dat het ‘la Covid’ is.

    Éric Zemmour: Gelukkig hebben we Christine !

    Kelly : Ik ben waakzaam, ik ben waakzaam !

    Pavlenko: Maar ziet u, Trump heu, wat betreft la Covid dus, is nu de man die weet waarover hij het heeft, hij heeft het gehad…

    Dimitri Pavlenko: Donald Trump, à l’heure où l’on parle, il ne va pas si bien que ça. Il y a quand-même un risque d’aggravation, et même le risque mortel n’est pas à écarter. Je rappelle que le Covid ça dégénère souvent en deuxième semaine, et là, Donald Trump n’est pas encore entré dans sa deuxième semaine. D’ailleurs si vous réécoutez le message qu’il a posté ce weekend sur les réseaux sociaux, vous savez ce court message où il est assis à une table – sans cravate, on voit qu’il n’a pas l’air bien, hein – il commet un lapsus et on sent après ce lapsus qu’il pense à la mort parce que il remercie à un moment les chefs d’état du monde entier qui lui ont adressé leurs condoléances. Leurs condoléances, c’est ce qu’il dit, alors que c’étaient plutôt des vœux de rétablissement. On voit que Donald Trump, il est quand même psychologiquement affecté par ce qui lui arrive.

    Christine Kelly : Alors Dimitri, la maladie de Donald Trump remet le Covid quand même au centre de la campagne présidentielle hein, quand même à un mois du vote. Est-ce qu’il y a des bénéfices politiques qu’il peut tirer de sa maladie, ou retirer de la guérison ?

    (audio hier)

    Pavlenko : Ah mais oui, alors une bonne question parce que c’est vrai que Donald Trump sur l’épidémie, il n’a pas été bon du tout. Il n’a pas été bon, et ça, Joe Biden il l’a bien compris. Mais Trump malade du Covid…

    Kelly : De la Covid, pardon.

    Pavlenko : Oui, oui mais enfin…

    Kelly : l’Académie française a dit que c’est ‘la Covid’.

    Éric Zemmour : Heureusement qu’il y a Christine !

    Kelly : Je veille, je veille!

    Pavlenko : Mais si vous voulez, Trump heu, alors vis-à-vis de la Covid donc, c’est l’homme qui sait de quoi il parle, ah oui, il l’a eue…

    Marc Vanfraechem

    Hoe een zo geheten ‘tongsmippertje’ van de ene kant   van de Grote Plas, al naar gelang de…. inteliigenite der sprekers – of hun politieke correctheid? - de betekenis van sommige vreemde woorden kunnen veranderen.

    ‘A propo’: sprekzn ook WIJ nu van de Cowit Virus, of van HET Cowit Virus. Mij om het even, as het mij maar niet ‘raakt’….

    O Dio Mio. Deo Gratias.

    What a Splendid Isolation, toch, tussen DT en CNN werklustige evidentie tegenover drukoende leegloperij.

    Of dat nu gaat over Christine KELLY of over Christine KEELER, da’s iets voor den Habchard uit inderrijd Lilly & Marleen Zaliger Gedachtenis…

    Ik en krauw het nie, ùaar del dart doe twee wojven vooral tusse, de lakens hun bettere kwaliteiten konden bewijzen.

     

    OESTERNOTEN

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    10-10-2020, 18:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500295

    +

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    ZATERDAG 10 OKTOBER 2020

    10 + 10 = 20

    500.295

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    PEPER EN ZOUT OO EEN LATE ZATERDAG AVOND NOG EVEN VOOR HET SLAPEN GAAN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    *

    MADE IN GERMANY

    foto: ©dymaxionsmi2le CC BY

    Zuid-Afrika, Zwitserland en Andorra kochten in 2019 gezamenlijk 823.000 pepperspray-spuitbussen voor politie en speciale eenheden bij Duitse bedrijven. Een vreemde aankoop.

    Duitse chemicaliën voor binnenlandse repressie in schurkenstaten?

    Ceze landen kochten in 2019 gezamenlijk 823.000 pepperspray-spuitbussen voor politie en speciale eenheden bij Duitse bedrijven. Een vreemde aankoop. Vooral de beide laatstgenoemde landen staan er immers niet direct om bekend dagelijks massale, gewelddadige volksprotesten te moeten onderdrukken. Aanvraag aan de Duitse regering


    Parlements-afgevaardigde Michael Brandt van Die Linke vroeg om toelichting. Daarop lichtte het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken officieel zijn standpunt toe. Het besprak daarbij het gebruik, de export en de gevolgen van pepperspray en andere chemische stoffen en uitrustingen die door de politie worden ingezet voor het uitschakelen van agressieve personen.

    De spray vult de leemte tussen fysiek geweld en het gebruik van scherpere dwangmiddelen

    In het rapport dat de auteur kon inzien, schrijft het ministerie dat pepperspray een ‘middel van onmiddellijke dwang’ is om verzet tegen politie-maatregelen te breken. ‘De spray vult de leemte tussen fysiek geweld en het gebruik van scherpere dwangmiddelen, zoals bijvoorbeeld vuurwapens. Het gebruik van pepperspray wordt door de ambtenaren grondig overwogen en van tevoren aangekondigd. Elke betrokkene kan voorkomen dat de spray wordt ingezet door de aanwijzingen van de politie stipt op te volgen,’ aldus het ministerie.

    Gevolgen van pepperspray

    Typische verschijnselen bij het slachtoffer na het ‘sprayen’ zijn oog- en huid irritaties, voorbijgaande blindheid, moeilijkheden met ademhaling en een shocktoestand. In sommige gevallen is ademnood of hartstilstand mogelijk. In de begeleidende documentatie waarschuwt men zonder uitzondering dat na aanraking met pepperspray eerste hulp en onderzoek door een arts noodzakelijk zijn.

    Erik Lakenman, ex-politieman uit Amsterdam over de werking: ‘Eerst denk je: “Is dit het nou?” Een beetje nattigheid. Na een paar seconden begint het te prikken, alsof je een uitje snijdt. Maar na zeven seconden begint het echt te branden. Je ogen gaan automatisch dicht. Het komt in je neus en je neusholtes zetten direct op. Je wordt kortademig en raakt in paniek. Je bent alleen nog maar met dat gevoel bezig en niet meer met het aanvallen van een agent.’

    Zuid-Afrika, Andorra en Zwitserland als hoofdafnemers

    Het rapport van het Duitse ministerie toont verrassende cijfers over de verkoop van pepperspray- en traangas aan buitenlandse bedrijven en overheids-instellingen. Onder de benaming VF332 – Tragbare Aufbringungsrüstung für handlungsunfähig machende, oder reizende chemische Substanzen leveren Duitse concerns enorme hoeveelheden pepperspray aan Zuid-Afrika, Zwitserland en dwergstaat Andorra. Zuid-Afrika was vorig jaar met maar liefst 560.000 spuitbussen koploper. Daarop volgde Zwitserland, dat 193.000 sprays voor zijn politie-medewerkers inkocht. Bovendien schaften de Helvetiërs 4.000 kg pava- en oc-mengsel en drie waterkanonnen aan. Andorra werd de trotse eigenaar van bijna 70.000 spuitbussen pepperspray.

    niet uitsluitend voor hun eigen agenten

    Ter vergelijking: in hetzelfde jaar kocht de Duitse Bundespolizei met 23.500 slechts een derde van het bovengenoemde aantal in. Dat Zuid-Afrika, Zwitserland en Andorra dergelijke hoeveelheden traangas en pepperspray van Duitse makelij niet uitsluitend voor hun eigen agenten gebruiken, is een voor de hand liggende conclusie. Exportverbod aan Wit-Rusland (????) en andere dictaturen omzeild?

    De Europese Raad besloot op 17 februari 2020 de beperkende maatregelen tegen Wit-Rusland met een jaar te verlengen. De maatregelen omvatten een embargo op wapens en uitrusting die voor binnenlandse repressie kunnen worden gebruikt. Desalniettemin gebruikt het land op grote schaal pepperspray, traangas en andere bijtende gassen om vreedzame demonstraties te onderdrukken. Zo werd op 5 september vanachter een cordon van schilden voor het Paleis van Onafhankelijkheid in Minsk meermaals een grote hoeveelheid pepperspray in de menigte gespoten. Landen als Noord-Korea, Myanmar, Syrië en Iran vallen eveneens onder het wapen embargo. Ook zij zouden echter via een constructie met doorverkopers hun ordetroepen kunnen uitrusten met Duitse chemicaliën. Michael Brandt over de ethische waarden bij onze oosterburen: ‘We spreken in Duitsland graag over mensenrechten en de legitieme protesten tegen autoritaire regimes, maar dan leveren we zelf de middelen die juist dit soort protesten onderdrukken.’ Van 2008 tot 2011 bestond er een nauwe samenwerking tussen Duitse en Wit-Russische politie. Er vonden in totaal tien seminaries in Wit-Rusland en Duitsland plaats. Duitse instructeurs leidden gedurende die tijd 400 Wit-Russische douaniers, leidinggevende politie functionarissen en rechercheurs op. Bovendien mochten bij het Castor-transport in 2010 Wit-Russische ambtenaren toekijken hoe Duitse collega’s met grootschalige demonstraties omgaan. Daarbij hadden uiteindelijk meer dan 500 demonstranten medische hulp nodig door inzet van pepperspray

    Ardy Beld

    Zou er enig verband – buiten de efficiëntie - bestaan tussen het zo gevreesde ZYCLON B en het hier zo veelbelovend besproken ‘pepperspray’?

    Zeker, op gebied van het woord-gebruiik, is er intussen in Germany substantieel heel wat ver-Engeslt. De prijs van de vooruitgang?

    Wie er zakkulorumt? Höhst? IG Farben? Bayer? Om het even: als de kat maar muizen vangt. Nog van Lenin geleerd.

    Voor een late zaterdag avond is dat misschien een ’n beetje te zwaar doordenkertje. Marx+Hirler = de allernieuwste Nieuwe Orde van het Progressief Denken

    Naar waarom gaan minnj gedachten nu plots als vanzelf naar de net voor de Corona Crisis zo maar maar vernietigde voorraad mondmaskers van ons Maggie? Moesten die soms vervangen worden door gasmaskers, die naast neus en mond, ook de ogen beschermen? Toen was her eige,lijk de tijd waarin alle middelen goed waren voor het behoud van de Rood Blauwe Dictatuur. Hetr was ook de tijd van de moord door de Staatsvuligheid op die Slovaakse ‘zakenman’ op de Luchthaven van Brussels Souith….

    Of moeten we veeleer wachten tot de Kiezer heeft gesproken en de wind eindelijk voor het goede Volk uit de goede richting waait?

    Digitalia

    OESTER-NOTEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels



    10-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0 500.292

    o.o.o.o.

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    VRIJDAG 9 OKTOBER 2020

    ABRAHAM, AARTSVADER & VADER VAN ALLE GELOVIGEN, HEBRON, KANAÄN; TEZAMEN MET SARA, AARTSMOEDER; † CA 1700 VÓÓR CHRISTUS

    Feestdag 9 oktober (samen met Isaak en Jakob).

    Met Abraham begint de geschiedenis van het Joodse volk als gemeenschap van gelovigen. Op dat moment heet hij dan nog Abram. Hij geldt als de stamvader van het volk én van het geloof, zoals dit in de Bijbel beleefd en beschreven wordt en waarin zich tot op de dag van vandaag joden en christenen herkennen. Daarnaast beschouwen ook de moslims hem als hun stamvader.

    Hij was afkomstig uit Haran aan de bovenloop van de Eufraat en de Tigris in Mesopotamië. Op goed geluk trok hij vandaar weg in de verwachting elders een nieuw land te vinden. Beroemd is de eerste zin van de bijbelse heilsgeschiedenis waarin dit staat opgetekend:

    "JHWH (= God) zei tot Abram: 'Trek weg uit uw land, uw stam en uw familie, naar het land dat Ik u aan zal wijzen. Ik zal een groot volk van u maken. Ik zal u zegenen en uw naam groot maken, zodat gij een zegen zult zijn. Ik zal zegenen die u zegenen, maar wie u veracht zal ik vervloeken. Door u zal zegen komen over alle geslachten op aarde.'

    Toen trok Abram weg, zoals de Heer hem had opgedragen..."

    [Genesis 12,01-04]

    Lees verder op https://www.heiligen.net/heiligen/10/09/10-09-00--1700-abraham.php want het is, beter dan Chambertin of Elexir d’Aners, goed voor Uw gezondheid.

    *

    500.292

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    5 X DE LETTER ‘G’: DAT KAN GEEN TOEVAL ZIJN WANT HET WOORD ‘GELUK’ BEGINT OOK MET DEZELFDDE LETTER. GE MOET MAAR CHANCE HEBBEN WANT MET DE ‘C’ VAN CHINA KREGEN WE OOK HET DODELIJKE CORONA IN HUIS

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    VLAAMS BELANG: “HOE RECHTVAARDIGT DE CROO DEZE DRACONISCHE MAATREGELEN HORECA?”

    “Hoe rechtvaardigt De Croo deze draconische maatregelen in de Horeca?”

    Er komen strenge maatregelen aan voor onze door de coronacrisis reeds zo hard getroffen horeca-sector. Cafés moeten om 23u00 sluiten en in Brussel mogen ze zelfs een maand niet meer open. Het is echter helemaal niet duidelijk welke rol cafés spelen in de nieuwe coronagolf. Volgens Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter (Open Vld) zijn ze zelfs maar verantwoordelijk voor 1% van de corona-besmettingen – op basis van data tussen 21 september en 1 oktober. Kamerlid Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) eist dat alle gegevens worden vrijgegeven “zodat kan nagegaan worden of zo’n drastische maatregel wel gerechtvaardigd is en de Horeca niet opnieuw onterecht geviseerd wordt.”

    Het Agentschap “Zorg en Gezondheid” liet verstaan dat, afgaande op het contact onderzoek, cafés niet gevaarlijker zijn dan werkvloeren of sportzalen. Anders dan in België beschikt men in Nederland hierover wel over officiële cijfers. Daar raakte 54,8% thuis geïnfecteerd tegenover slechts 4,4% in de Horeca. En de cijfers die Van Cauter aanhaalde zijn nog gunstiger voor horeca-veiligheid.

    “Deze regering neemt zomaar beslissingen zonder dat ze dat met cijfers kan hard maken en vaart dus blind”, zo meent Van Lommel, die hierover deze middag minister van Middenstand David Clarinval (MR) ondervraagt. “De Horeca had het al moeilijk en door deze ondoordachte maatregelen dreigen heel wat noodlijdende horeca-ondernemers de genadeslag te krijgen. Deze regering heeft niets geleerd uit de grote chaos van de voorbije maanden. Om een beslissing te nemen die een hele noodlijdende sector nog extra in moeilijkheden brengt, kan men niet over één nacht ijs gaan en moet men eerst alle data vrijgeven.”

    Naast het vrijgeven van alle cijfers, eist het Vlaams Belang dat de resolutie rond steun aan de Horeca die enkele maanden geleden met een ruime meerderheid in de Kamer werd aanvaard loyaal en volledig verder wordt uitgewerkt door de huidige regering.

    Print Friendly, PDF & EmailAfdrukken

    Getagged onder: Agentschap Zorg en Gezondheid, café, Carina Van Cauter, Coronacrisis, David Clarinval, Horeca, MR, Reccino Van Lommel

    Minister van Middenstand David Clarinval (MR)….

    Ne WAAL als mee-etende almachtige Mini Ster van vrijwel de meeste e de hardwerekedste der Vlamingen, waaronder die van den Tap & de Forket, dat is toch je reinst denkbare lap-smeerder-ij ter wereld? Daar zijn, zoals trouwens bij alle ‘zelfstandigen’ in alle mogelijke beroepen, geen Pakbonden die – al-dan-niet uit Vlaams Eigen Belang – opkomen voor de kleine man.

    Een tweede Brouckie, was die dan niet te vinden bij de Regerings-Vorming? Neen, natuurlijk niet, want daar is toch al vele jaren het fameuze ‘cordon sanitaire’….

    Nondedomme toch, hoelang gaat dit nog zo door? Of moeten daarvoor eerst ’n tweede keer de Brugse Metten worden van sal gehaald?

    -

    Crootje, Crootje, met de minuut sta je meer en meer in je blootje

    PROXIMUS LAAT HUAWEI VALLEN VOOR SUPERSNEL INTERNET

    Het Chinese Huawei, vandaag de ‘hofleverancier’ van Proximus en Orange Belgium, grijpt naast een monsterdeal. ©Peter Hilz

    Vandaag om 01:00

    De telecom-groep kiest de Europese spelers Ericsson en Nokia voor de bouw van zijn 5G-netwerk.

    Proximus maakt vandaag als eerste Belgische telecom-operator bekend wie zijn 5G-netwerk mag bouwen. Het gaat volgens een welingelichte bron om het Zweedse Ericsson en het Finse Nokia. Ericsson neemt de kern-apparatuur voor zijn rekening, Nokia de masten met antennes.

    Dat wil zeggen dat het Chinese Huawei, vandaag de hofleverancier van Proximus en Orange Belgium, naast de monster deal grijpt. 5G zal niet ‘made in China’ zijn, in tegenstelling tot het huidige 4G-netwerk. Huawei mag hoogstens wat randapparatuur leveren.

    Proximus kleurt met de beslissing binnen de lijnen van de Nationale Veiligheids-Raad. Die vraagt ‘leveranciers met een hoog risico-gehalte’ - lees: Chinese bedrijven - uit de kern en de ruggengraat van het netwerk te weren. De Europese Commissie raadt de lidstaten aan op minstens twee leveranciers een beroep te doen, om de risico’s te spreiden.

    Ons land zit daarmee op dezelfde lijn als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, die streng toezien op de invulling van hun kritieke infrastructuur. Het 5G-netwerk, dat snellere download snelheden biedt, zal in eerste instantie bedrijven en ziekenhuizen innovatiever en efficiënter laten werken. In dat opzicht is het veiliger te kiezen voor bedrijven van Europese bondgenoten.

    Sebastien Rousseau

     

    Een korte maar krachtige mededeling, dat was het. Net als een ongelik, zit het geluk soms in een klein gaatje.

    FINITO-VIVALDI: zou dat echt gaan beginnen met de Chinese invasie die gestopt wordt?Onafgezien van de economische gevolgen zowel ginder (slecht) als (goed) hier, zijn daar de geoggrafisch-politike ke gevolgen van niet te overzien. Om nog maar ter zwijgen over onze al maar door erger becreigde volks-gezondheid.

    Chapeau dus voor dat pientere Madammke dat Proximus al vroeger had willen op een ander spoor zetten, en dat nu via de Oosterburen en op en veel hoger niveau onze welvaart een stevige duw in de rug zal kunnen geven.

    VRAAG. Zou de huistaal bij die ‘HUISMUS’nog altijd niet het Nedderlaands geworden zijn?

    VRAAG 2. Al gelet op de naam van de schrijver van dit opzienbeurend artikel? Weer een Rousseau. E dat zelfs niet eens bij De Sca,hdaerd, mar bij De Tijd. Wat is dat toch met die Rousseau‘s? De zeilen bijgezet? ’t Sloefke     eerst de MR K.0O. gezet, om vervolgens de ge-défenestreede Broickoe terug in huis e halen…..

    Wat gaan we nu nig allemaal moge beleven.

    VOETNOTA

    Ak aan gedacht dart de schijnbare verandering van windrichting bij de Europese UInie misschien wel eens ook het FINITO zou kunnen meebrzngen van La Märkalina en van Sjieke Sjarel? Zou dat niet niet een beetje teveel zijn van het goeie?

    Als belangrijke ‘bijkomstigheid…. zowel Trump als de Poet zillel in de wolken zjn.Wolken of clouds, mij om het even, als de kat….

    Digitalia

    En zo gaan de dagen, de tragen, weer voorij. Met ’n TRAAN – bvb omdat de islammerij (°631) bijna 2.000 jaar nà Abram ook al diens Geile0dfe Joods-Bijbelse Naam heeft gestolen – of met ’n LACH, omdat bvb den Donald met 5G dde Spleetogen ’n loer heeft gedraaid.

    Benieuwd hoe de ‘Staats Media’ hierover denken.

    OESTERNOTEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels


    09-10-2020, 08:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    08-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.291

    o.o.o.o.

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    DONDERDAG 8 OKTOBER 2020

    500.291

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    HET IS EENS WAT ANDERS MAAR NOG ALTIJD OVER CORONA. NIKS OVER NIEUWE TREINLAINGEN ASIEL-VINDENDE NIEUWE BELGEN

    *

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    Vlaams Belang

    @vlbelang

     Deze regering beweert dat cafés een hotspot zijn voor nieuwe besmettingen, maar geeft hier geen enkel bewijs voor. Beperkingen moeten gebaseerd zijn op harde cijfers, zeker voor een sector die zo hard getroffen werd als de horeca.

    @tijd

    Wall Street: McDividend

    Wall Street: McDividend

    McDonald's verhoogt zijn dividend nu het weer groeit op zijn thuismarkt. Maar de onbetwiste dividendvedette van Wall Street is IBM, dat gaat vervellen tot een pure cloudspeler.

    ZIJN ER NOG VLAMINGEN DIE EXACT WETEN WELKE CORONA-MAATREGELEN ER VANDAAG GELDEN?

    6 oktober 2020 Hansha

    9 reacties op “Zijn er nog Vlamingen die exact weten welke coronamaatregelen er vandaag gelden?”

    1. Big Brother, Inquisiteur van het PoCo-Repressieapparaat schreef:

    7 oktober 2020 om 09:38

    Wij willen de Horeca kapot, DAAROM doen wij het ! DAAROM ook dat op enkele decennia tijd de pro-mille norm van 1,5 over 0,8 tot amper 0,5 is gezakt. Zo maken wij de kudde wijs dat zij momenteel (0,5) zo maar eventjes 3 keer rapper echt “beschonken” zijn dan
    toen (1,5) dus 3 keer minder resistent tegen alcohol dan toen ! De kudde trapt daar in, de kudde waant dat realiteit. Zolang de kudde zich BLIJFT door PoCo-propaganda laten indoctrineren en voor de zich democratisch wanenden van het Cordon DISCRIMINATOIR
    BLIJFT stemmen even lang kunnen wij de Horeca, blijven kloten, pesten en couilloneren, JOEPIE ! Let wel, dat “Cordon Discriminatoir” blijft overeind ondanks dat “discriminatie op basis van politieke overtuiging” één der wettelijk bepaalde, verboden discriminatie gronden is , “il faut le faire !”

    Beantwoorden

    1. Christian Dpt schreef:

    8 oktober 2020 om 00:18

    Ik kwam om 21:55 mijn stamkroeg binnen en zegt de cafébaas ” jongens, tournée générale op kosten van onze , want hij komt vijf minuten te vroeg binnen, of is hij 1 uur rn 5 minuten te vroeg, hopelijk wel, want dan moet hij twee tournées meer geven “.

    Beantwoorden

    1. Lupis lupis schreef:

    7 oktober 2020 om 11:07

    Deze vanuit de EU commissie gestuurde hoax neemt weer hallucinante vormen aan ,het plebs nam weer te veel vrijheid, dus het spook van de pandemie moet terug uit de kast om de ‘orde ‘te herstellen en de loonslaven terug te brengen onder het alom tegenwoordig ‘gezag’ van de übermenschen ,Merkel op kop !
    De putschisten hebben hun directieven snel geleerd ,het moet een orgastisch gevoel geven om als een onverkozen niemendal een volk aan de ketting te leggen !

    Beantwoorden

    1. Berrie schreef:

    7 oktober 2020 om 14:24


    1. Alsof dat ge na nen bak zomaar op anderen begint te hangen en te spouwen, het is een nacht zingt en nu en dan ne keer op de grond valt . Na 10 bakken en rijd ik nog beter as die paljassen van die schijnheiligheidsraad na een waterke. Echt belachelijk.

    Beantwoorden

    1. Droge Lever Inc. schreef:

    7 oktober 2020 om 16:31

    “Santé”, Berrie ziet dat ge niet over de lege flessen struikelt.

    Beantwoorden

    1. Windhaan saboteur schreef:

    7 oktober 2020 om 16:52

    Hoezo “vandaag” ? Bedoelt u niet eerder “dit kwartier” ????? De PoCO-windhanen draaien als een tol !

    Beantwoorden

    1. Ingeborg schreef:

    7 oktober 2020 om 17:18

    Het nieuwe woord dat ik de afgelopen 48 uur heb ontdekt: ‘Anderstaligen’
    In Belgïë het nieuwe koosnaampje voor: illegalen en allochtonen
    Wie ooit al in Brussel heeft gereden met de wagen weet in welke wijk ze allemaal in groep op de stoep staan.
    Maar de Sossen blijkbaar niet
    Runnin’ with the Devil !!!

    1. Roy Cooks schreef:


    1. 7 oktober 2020 om 18:52

    Zou het kunnen dat ayatollah’s in deze regering (zoals Somers bvb) hun gewicht in de schaal gooien om niet-verkozenen en tot minister gebombardeerden aan te sporen om hun uiterste best te doen om al de cafés systematisch te laten verdwijnen? Zoals iedereen wel weet, is zo’n drankhol een poel des verderf en trouwens, het nuttigen van een stevige klep wordt ten strengste verboden door het geloof van een minderheid die ons constant hún normen oplegt en waar groene, rode en blauwe kontlikkers maar al te graag naar hun pijpen dansen. Dat alcoholverbod, een beetje snuiven of spuiten telt evenwel niet voor de gekleurde medemensen die wekelijks in de TV-reeks “De rechtbank” en “Niveau 4” opduiken.

    Beantwoorden

    1. zotte lowie schreef:

    7 oktober 2020 om 20:33

    gelukkig zijn betogingen zonder mondmasker over dingen waar wij niks mee te maken hebben,nog toegestaan.
    waar zouden we anders staan….

    *

    Dat ‘Chinees Griepke’ dat eigenlijk de Gesel Marx’s zou moeten heten, verwoest nu al meer dan een vol jaar de ganse Planeet Aarde. Of niet, soms? Zelfs de Grootste Mogendheden aller tijden, Rusland er, Amerika, blijken zo goed als machteloos te zijn. Allen in de Chinese plaats WOHAN waar het allemaal … bogan, schijnt alles weer normaal te wezen. Raar, hé.

    Nog vóòr het einde van deze Oktober – zo goed als het Einde der Wereld - staan er twee belangrijke zaken op stapel. Kwikstaart Donald of Sleepy Joe in ce USA en in Coburgia de Cro-Magnon Begroting, waar veel volk zal naartoe komen kijken. Maar waarmee stromen de Media de wereld nòg boller van? Neen, echt NEP NEWS kan men dat niet noemen, maar het scheelt niet veel. Want het gaat bijna uitsluitend over moorddadige rond-de-pot-draaijerij, haast nooit over mogelijke oplossingen die in de maak zoiden zijn. Duizend-en-één adviezen hoe zich best te verbergen coor rondvliegende kogels, maar nooit handelen om de geweren te doen zwijgen. Politiek 200% correct, dat wel.

    Anti-Virus (Johnson & Johnson): jacja, ‘men’ is er mee bezig. Als er maar geen golven gemaakt worden over de Marx ter ere, haast voltooide ‘omvolking’ van Europa.

    Nu begin ik mij toch echt af te vragen, in wiens voordeel al deze dingen kunnen gebeuren. Maar zij die werkelijk de kat de bel willen aanbinden, die zijn nergens welkom bij de Verlichte Geniën’ die naarstig op zoek zijn naar het Nieuw Gouden Kalf.

    Laat het dus een troost zijn, dat bij ons in d Lage Landen, het PASWOORD reeds is gegeven. In afwachting van de Eer der Altaren, van harte dank, beste Barbaraatje….

    Vraag. Gade gij, net als op de afbeeldingen in onze (helaas haast lege) kerken, ook lijk De Maagd van Vlaanderen,, later ook zo’n Klein Kindeke op je arm dragen?

    In Ieperen heeft men voor zoiets O.L. Vrouwe van Thuyne uitgevonden. Maar dat is een ander verhaal uit totaal andere en betere tijden….

    OESTERNOTEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels


    08-10-2020, 21:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.288

    o.o.o.o.

    COBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    DONDERDAG 8 OKTOBER 2020

    JUSTINA VAN PADUA, ITALIË - maagd & martelares(† 304)

    Het oude Romeinse martelarenboek vermeldt dat deze werd gedoopt door de gelukzalige Prosdocimus, die een leerling was geweest van Sint Petrus. Standvastig als zij was in haar geloof aan Christus, werd ze op last van de prefect Maximus met het zwaard doorboord. Aldus ging zij op naar de Heer."

    Het martelarenboek volgt hiermee een oude overlevering die meent dat Justina een bekeerling was van de eerste bisschop van Padua, Prosdocimus († eind 1e eeuw; feest 7 november), die op zijn beurt nog leerling was geweest van Sint Petrus zelf. Deze had hem naar Padua gestuurd. Daar had hij een groot aantal ‘heidenen’ tot Christus weten te bekeren, onder wie de heilige martelares Justina. Haar marteldood zou plaats gevonden hebben ten tijde van Keizer Nero (54-68). Prosdocimus zelf zou in vrede zijn gestorven.

    Geschiedkundigen menen echter dat Justina's marteldood veeleer moet worden geplaatst ten tijde van de christenvervolgingen onder keizer Diocletianus (284-305) aan het begin van de 4e eeuw.

    Verering & Cultuur

    Aan het begin van de 5e eeuw werd op last van de toenmalige stadsprefect ter ere van haar een kerk gebouwd. In 1177 werden bij verbouwingswerkzaamheden haar relieken inderdaad teruggevonden. De kerk werd volledig vernieuwd in 1501. Zij is patrones van Padua en naast Sint Markus medepatrones van Venetië.

    500.288

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    EIGENDOMMEN, CORONA, DE VERSPILZUCHTIGE STAATSUITGAVEN: A         LLES BLIJFT DE PAN UITSWINGEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    lf Annemans @gannemans

     Deze morgen klaagde ik in het Parlement aan dat de Europese Raad onder leiding van Charles Michel en Merkel bewust het nieuwe Migratiepakt onder de mat probeert te vegen. https://facebook.com/notes/gerolf-a

    https://twitter.com/home

    *

    CLUB BRUGGE. Stadion is meer dan een thuis voor een voetbalploeg, het is een aantrekkingspool voor werkgelegenheid, toerisme, en ga maar door. De sabotage van @groen ondermijnt een breed gedragen akkoord. Stop nu toch eens die spelletjes!

    *

    Plaid Vladimir Putin

    @Plaid_Putin

     Thank you to all the heads of state and foreign governments for the warm birthday greetings! You all are appreciated!

    HET ANTWOORD OP AL UW GELDVRAGEN

    Netto Analyse Vastgoed: Woningprijzen rijzen de pan uit

    *

    Corona heeft woningen niet goedkoper gemaakt. Integendeel, de forse heropleving van de vastgoedmarkt na de lockdown heeft de prijzen van huizen en appartementen verder de hoogte in gejaagd.

    Een huis in Vlaanderen kostte in het derde kwartaal gemiddeld 303.243, of 5,5 procent meer dan de gemiddelde prijs in 2019. Voor een appartement moest u 6 procent meer neertellen dan vorig jaar, tot 246.454 euro, blijkt uit cijfers van de notarissen. ‘Dit is toch wel een prijsschok’, zegt notaris Bart van Opstal, de woordvoerder van notaris.be.

    In 5 jaar zijn huizen en appartementen in Vlaanderen respectievelijk 17,9 en 18,3 procent duurder geworden. Ook in Wallonië en Brussel stijgen de vastgoedprijzen. Gemiddeld kost een huis in België 274.409 (+4,7%) en een appartement 243.818 (+6,7%). Dit is toch wel een prijsschok. Vooral in augustus en september waren de cijfers extreem. "

    De verdere prijsstijging is opvallend. Verwacht werd dat corona de aanleiding zou zijn voor een prijscorrectie op de vastgoedmarkt, omdat de lockdown ons in “een economisch onweer” zou storten, met een hoge werkloosheid en veel faillissementen. Maar voorlopig is daar geen sprake van. Door de maatregelen van de Regering, zoals de tijdelijke werkloosheid, is de impact van corona op de arbeidsmarkt nog niet ten volle te voelen. En dus blijven we vastgoed kopen. Door de lockdown lag de aan- en verkoop van woningen ruim twee maanden stil. In het derde kwartaal zagen de notarissen een forse inhaalbeweging. ‘Vooral in augustus en september waren de cijfers extreem’. Toen nam het aantal transacties respectievelijk met 13,4 en 19,9 procent toe. Toch zitten we nog niet op het niveau van vorig jaar. ‘Er is een achterstand tegenover vorig jaar van 3,5 procent.’

    Sonja Verschueren

    ©Jonas Lampens

    OESTERNOTEN

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE   regels

        ….. Een Porscher of ’n Twee Paardje- & Twee Sporen Rijder?

    *

         Islamofiele ENTENTE CORDIALE tussen de 2 Coburger Vrije Natuurders….




    08-10-2020, 18:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.289

    o.o.o.o.

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    DONDERDAG 8 OKTOBER 2020

     

    500.289

    DEZE BIJDEAGE GAAT ALS VOLGT

    COMMENTAAR ALS OPBOUWENDE KRITEKOP DE BLAIW-RPDE ASSEN VAN DEZE FINITO TUTTO COALITIE

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    @vlbelang

    De Partij der Vlaams-Nationale Vrijheid.

    @DVanLangenhove

    "Dergelijke uitspraken vormen gevaarlijke precedenten. Een scheiding der machten werkt langs twee kanten. Om wetten te maken hebben we de parlementen, daar hebben we geen wereldvreemde magistraten voor nodig."

    Vlaams Belang: “Dwangsom wegens niet onmiddellijke opvang asielzoekers is waanzin"

    Vlaams Belang is niet tevreden dat een Brusselse rechtbank de staat veroordeelt omdat er niet direct asielzoekers konden opgevangen worden.

    TUSSEN NEUS EN LIPPEN21

    Nog eens een bloemlezing van terloopse opmerkingen uit onze nationale pers

    Paralipomena 07/10/2020

    ‘Les francophones ont gagné, c’est nous qui subirons les conséquences’.

    foto: ©Belga

    We hebben het al tot vervelens toe gebracht op deze website: de grens tussen het Noord-Europese en Zuid-Europese model loopt dwars door ons land, en dat heeft zo zijn gevolgen. Het dagblad De Standaard liet in een artikel over de positie van Hongarije binnen de EU (uitgave van 30 september) weten: ‘Veel politici uit zuiderse landen vinden snelle uitbetalingen belangrijker dan de rechtsstaat in andere landen van de Unie)’.

    Noord-Zuid

    Dat is een uitspraak die ook voor ons land opgaat. Alle Waalse partijen (tot en met de liberale MR) houden in onderhandelingen bij de vorming van federale regeringen maar één principe in het achterhoofd: de belastingdruk moet hoog blijven, want dat is een garantie op overmatige financiële transfers van Noord naar Zuid). Vlamingen hebben een heel wat breder eisenpallet – zij draaien immers financieel op voor het hele feestje. Zo is het bijvoorbeeld typisch dat alle voorstellen die Brussel moeten ‘hervormen’ tot een beter geleide stad (creatie van een eenvormige politiezone, uitbreiding van de bevoegdheden van de Brusselse regering ten nadele van de gemeentelijke baronieën, een beter milieubeleid voor de regio…) traditioneel gelden als ‘Vlaamse’ eisen. Ze gaan dan ook quasi uitsluitend uit van Nederlandstalige politieke partijen.

    Een goed en democratisch bestuur is voor onze Franstalige ‘vrienden’ minder belangrijk

    Franstaligen houden zich niet bezig met dergelijke ‘flauwe kul’. Een goed en democratisch bestuur is voor onze Franstalige vrienden minder belangrijk, zolang de euro’s maar blijven rollen richting Brussel en Wallonië. Vandaar de grote weerstand, unaniem gedeeld onder alle Franstalige partijen, om te besparen op de sociale zekerheid of de uitgaven-stijging te begrenzen.

    Kieshervorming

    Het problematische is dat de Franstalige minderheid in ons land bij machte is om initiatieven in de richting van een beter beleid volledig af te blokken. In deze zin heeft Bart de Wever gelijk wanneer hij stelt dat de eerste prioriteit erin moet bestaan het kies-stelsel te hervormen – hetgeen een positieve impact moet (en zal) hebben op de vorming van federale regeringen. Ondanks het feit dat we eindelijk een Belgische regering hebben (of wat ervoor doorgaat: na vele onderhandelingen leidt eindelijk geleid een Nederlandstalige ze), gelooft geen kip dat de volgende regerings-vorming minder spektakel zal bieden dan wat we de voorbije maanden zagen.

    Bart de Wever, wiens recente uitspraak dat de hervorming van ons kiesstelsel de eerste prioriteit is (een standpunt dat nogal wat stof deed opwaaien in de pers, onder meer een aantal negatieve commentaren, zoals in De Standaard van 30 september vanwege wie anders dan Marc Reynebeau, heeft het dan ook bij het rechte eind. Wanneer we in 2024 niet doorheen hetzelfde feuilleton willen gaan als bij de vorming van De Croo I, moeten we sleutelen aan onze staats-structuur. Dat zal onvermijdelijk neerkomen op een aanpassing van ons kiesstelsel in de ene of andere richting. Indien dit niet gebeurt, mag de nieuwbakken regering rechtstreeks verantwoordelijk gehouden worden voor de voorspelbare impasse.

    Transfers belangrijker dan het verhogen van de welvaart

    Nu heeft de N-VA, bij monde van Theo Francken, publiekelijk laten afficheren in La Libre van 30 september:

    ‘Les francophones ont gagné, c’est nous qui subirons les conséquences’.

    ‘Gagné’ houdt in dat Brussel en Wallonië de komende legislatuur kunnen gerust zijn dat de transfers ongehinderd blijven stromen. De ‘nous’ in de uitspraak beduidt dat het eens te meer de Vlamingen zullen zijn die de geldbeugel mogen bovenhalen. Ik hoop dat geen enkel weldenkend inwoner van dit land (maar die blijken niet tot de leden te behoren van Open Vld of van CD&V) dat in 2024 nog eens wil ondergaan.

    Op een nauwelijks verholen wijze staat daar als het allerbelangrijkste dat de regering niet zal raken aan de transfers.

    Het zal allicht iedereen opvallen die het verslag van ‘de ‘formateurs’ (amateurs?) over de nieuwe regerings-         )-)))   ²verklaring leest (auteurs: Alexander De Croo en Paul Magnette). Van in het begin maken ze duidelijk welke de zes ‘prioritaire assen’ zijn die aan de basis liggen van de tekst. De eerste, en dus logischerwijze de als belangrijkste, luidt: een solidair land. Op een nauwelijks verholen wijze staat daar als het allerbelangrijkste dat de regering niet zal raken aan de transfers. Pas in tweede instantie komt aan bod: Een welvarend land.

    Een snoepje voor Ecolo/Groen

    Het verslag stelt dat de werkzaamheidsgraad in dit land stevig omhoog moet – maar allicht waren het vooral de syndicale organisaties die ervoor gezorgd hebben dat in de tekst duidelijk vermeld staat: ‘We geven het sociaal overleg een nieuwe impuls en verzekeren zijn rol op het vlak van arbeid’. Allicht een garantie voor het nodige immobilisme.

    Ecolo -Groen krijgen alvast ook een snoepje: als derde as wordt vermeld: ‘Een duurzaam land’. Het valt trouwens op hoe weinig belang de Franstalige pers hecht aan de betaalbaarheid van al die voornemens. Het is alvast niet haar lezerspubliek dat gaat geconfronteerd worden met de factuur… Maar aangezien de volgende federale minister bevoegd voor Werk een socialist zal zijn, kunnen de vakbonden op beide oren slapen.

    ‘De grote verliezer van Vivaldi is de Vlaamse regering’

    Dit liet academicus Stijn Baert weten in De Tijd van 1 oktober. Het federale regeerakkoord maakt de Vlaamse ambities in het kader van tewerkstelling wel erg moeilijk. Prof. Baert verduidelijkte zich verder als volgt: ‘Zonder hervorming van de lasten op arbeid, de werkloosheids-uitkeringen, de ziekteverzekering en de pensioenen op federaal niveau kan het potentieel van Vlaamse regerings-maatregelen onvoldoende benut worden.’

    Jan Van Peteghem

     

    De kersverse Oud Mini Ster Brouckie daarnet ook op de Radio gehoord? Die klonk begot even goddelijk als Trump in hoogsteigen persoon, even beslist en vastberaden, maar dan in perfect Nederlandse mensentaal.

    Dikke twijfel in de stem als voorheen bij de pafferige Blockie? Ik denk het nie.

    Precies het tegenovergestelde. Precies een scheermes…. In Romeins schrift, mer letters uit het voorouderlijk alfabet en goed verstaanbaar van de auticue voorgelezen: van links naar rechts. Zoals het hoort in eigen land. Zoetjes, zoetjes op je blote voetjes. Mercie, Sloeffie. Welkom aan boord

    Vraag. Waar kunnen geïnteresseerden terecht voor de omzetting in hanepoten-slierten van rechts naar links, waar het bloed – net als in Lepanto (1571), als vanzelf van druipt?

    DWARS DOOR EUROPAen dat zonder bloedvergieten? Maak dat de ganzen wijs…

    Vlaams Blok? Francofoon Blok?

    Mensen lief: de keuze is toch niet zo moeilijk. Integendeel: ze zou bij Wet moeten ingevoerd worden om de versnippering tegen te houden. Geen kip-kap coacties maar FR Blok tegen VL Blok. En dat wie de beste (fiancuële) kaarten heeft, dat moge winnen.

    FINITO LA COMEDIA.

    Een, het Europese Vasteland doormidden snijdende grens, concreet - van N naar Z - vooral in ons eigen doorsneden Kl-Land… Het zal, gezien de kosten-baten rekening, je ding maar wezen

    Tot daar. Maar naast deze geografische realiteit komt daar, tot ons aller afgrijzen, de dooreen gekarnde invasie der ‘vluchtelingen’. bij om de boel in de war te schoppen. Of moet ol berer zeggen de boel in de fik te steken. Die zijn vooral, van uit demografisch standpunt, belangrijk om zo lang mogelijk francofiel links aan de Macht te houden…. Tot hiertoe bleven de Lamme Goedzakken schouderophalend en zwijgend toekijken…

    De ‘Linberals, zoals die in Amerika ib de Engelse Taal benoemd worden, de Scoial Democrats, die we hier te lande gewoon zijn als Socialisten te vermelden.

     

    Kameleons zijn er niets bij: rood, blauw, groen, grijs of gestreept; het doet er niet toe. Als de kleuren-kat maar muizen vangt. Hoe minder waard in de ondernemings-wereld, joe groter de rang in de politieke zakkelorim-hierarchie. Typevoorbeeld hiervan id bvb Kris …Janssdens of Peeters, of hoe heet die vent ook weer. Uitzonderingen zoals de vroegere ge-défenestrerde Brtockie of de huidige IJzefronters (!!!!!!) bevestigen de regel.

    En dat, Mein Liebchen, deze vaststelling, is geen dag-dromerij, maar voor de doorsnee man of vrouw in de straat, gewone struikroverij.

    Bij sommige lezers van Dee Vlaamse Schandaard , HLN of enig ander schandalig duur krantenvulsel, zal waarschijnlijk        al dikwijls met de wenkbrauwen gefronst geworden geweest zijn. Racisme? Dom-kopperij? Fanatisme? Vastberadenheid? Levens-ervarig? Lots-bestemming? Aangeborenheid?

    Van alles zo’n beetje, inderdaad. Maar….nagel net naast de kop.

    Ik ben gewoon, zoals iedereen, de man zoals God die haasr 100 jaar geleden liet geboren worden. ’n Traditionalist dus. Mar ook meteen een Goolge-ist. Ik ga, met open vizier, voor EIGEN HAARD, want die is GOUD WAARD. Mijn gezin, mijn familie, de vrienden, kortom: allendie mij het liefst zijn. Daar hou ik van. Wie niet? Al is het ook waar, dat mij anderzijds – franje-loos - van uit de wieg reeds de Zeven Werken van Barmhartigheid, de Tien Geboden Gods, etc, etc, werden bijgebracht. In eer en deugd, maar vooral met vreugd…

    Een tweede wang aanbieden, ja ja, maar toch geen derde en al zker geen vierde.

    Ben nie sot nie. Verre van!!!!!!

    OESTERNOTEN

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    *

    ….. Een Porscher of ’n Twee Paardje-Sporen Rijder?

       Islamofiele ENTENTE CORDIALE tussen de 2 Coburger Vrije Natuurders…. 

    *

    08-10-2020, 13:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500267 3

    °

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    DINSDAG 6 OKTOBER 2020


    IN DIT NR 500.267.1 KAN U LEZEZN

    NA HAAST 20 JAAR ONDER DIVERSE ALIASSEN MET TELKENS DEZELFDE TEEKST TE HEBBEN GEBLOGD, VANADF HEDEBN SLECGTS EEN. FEEL STORY. EN WAT MET COROBA? HET DEKSEL EINDELIJK VAN DE POT?

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    CORNOA & HET EINDE DER WERELD

    De maatregelen eindelijk verstevigd? Oorlogsverklaring aan China? Dlachoffers-daders van ter plaatse beboet? Het Staatsgeheim der leeftijd & kleuren-combonaties bekend gemaakt?

    Elke ‘bubbel’ nog steeds met drie? Waarom met drie? Brouckie, zit dat wel snor? Is daar geen reukje aan?

    Mietjes hebben er toch ook maar twee! Pietjes daarentegen hebben er niet één.. Pure discriminatie dus vanwege deze FINIITO Uitstel-Regering!!!!

    De visie van ons piepjonge Herdesbeesteje? Komt, na elk WC-bezoek bij Pietjes gaag snuffelen aan het ‘achterwerk’. Bij Mietjes is dat eerdercaan het….’voorwerk’. Zeg Ma, hoe zou dat toch komen? Ik en knauw het nie….

    -SCHEIDEN DOET LINDEN….

    Aan alle goede lezers, veel of weinig van

    ULTRA MONTANA

    CAPRUCIO ITALIANA

    ZOVEEL IK DRAEN KAN

    FROM ITALY WITH LOVE

    Zijnde de ‘blogs’ waarop welhaast 20 jaar dezelfdde tekst verscheen als bij SennioretnNet/Digithalys, dat eerst als Digitalia de hele wereld rondging. Kan ik naar waarheid getuigen omdat op ieder van die ‘sites’ dagelijks ‘n; wereldkaartje met daarrop per land het aantal lezers. Dat begreep ik eerst niet, tot mij werd uitglegd dat ook ik via Google Translate, zelfs Chinese of Arabierse teksten kon laten ontrollen tot bijna halfslachtig Nedderlalaaaands. En ja, aan ieder van dit titels is een wonderlijk mooi verhaal verboden. uMTRA MONTANA bvb omdat ANGELTJES – waar is de tijd - mij die scheldnaam gaf omdat wij in de clinch waren gegaan wegens onverschil inzake Geloof en Zeden….’, Beetje zoals ik soms wel eens Sanctorum verwissel met Diabolorum….

    Schiet dus niet op de pianist; maar des temeer op de desbetreffende ‘webmasters’ die mijn Nieuwe Wereld niet meer aankunnen.

    Digialia? Waarom? Wel, dàt was me toen pas een wereldwonder, om vlak na onze aankomst in dat (tweede en betere) vaderland, zekfs draadloos via het scherm en niet via de postbode te kunnen communiceren met het thuisfront….

    Toto zo ver deze duebsrlededekubfebn….

    *

    NEEN WE KRIJGEN NIET ALLE CORONACIJFERS

    De communicatie over de coronacijfers lijkt hoe langer hoe meer op een kleuterjuf die de kindjes aanmaant braver te zijn, zonder een duidelijk doel voorop te stellen.
    foto: ©BelgaImage / Pool Olivier Hoslet

    Privacy-regelgeving excuus voor kleuterschool-aanpak

    De kritiek op de corona-maatregelen (of het ontbreken ervan) van de Regering neemt almaar verder toe. Daardoor valt minder op dat de officiële communicatie nogal eenzijdig is georiënteerd. En dat men vakkundig om bepaalde aspecten heen fietst. Nog vreemder is dat niemand lijkt te willen weten wie verantwoordelijk is voor de communicatie-keuzes. Over de coronacijfers bijvoorbeeld.

    De dagelijkse publicatie — met persconferentie — van cijfers over besmettingen en ziekenhuis-opnamen lijkt vooral één doel te dienen. Namelijk de bevolking alert houden voor de blijvende actieve aanwezigheid van het covid-19-virus. Dit opdat ze de nodige voorzorgsmaatregelen zou blijven nemen. Het behouden van fysieke afstand tussen personen, bijvoorbeeld, of het dragen van mond-neus maskers en een regelmatige handhygiëne.

    bijna onmogelijk om besmettings-clusters te identificeren

    De gepubliceerde cijfers zijn die per gemeente. Cijfers op wijkniveau zijn wel beschikbaar, maar worden niet publiek gemaakt. Daardoor is het bijna onmogelijk om besmettings-clusters te identificeren en te weten op welke plaatsen je best extra voorzichtig bent.

    Privacy?

    Of die keuze met de bescherming van de privacy te maken heeft, is zeer de vraag. Want op de website van Sciensano kan je niet het aantal besmette personen vinden van bijvoorbeeld het Antwerpse district Deurne (80.000 inwoners). Maar voor gemeenten zoals Mesen (1.000 inwoners) en Herstappe (100 inwoners) kan je dat wel. Hoe nuttig fijnmaziger clusters kunnen zijn, blijkt wel in Brussel, met zijn negentien autonome gemeenten. Daar was duidelijk te zien dat de besmettingshaarden veel sneller groeiden in de noordwestelijke gemeenten met diverse sociale probleem-buurten dan in de parkachtige gemeenten in het zuidoosten van het Gewest.

    De burgemeesters krijgen wel inzage in de lokale cijfers, per wijk. Maar ze lijken er weinig mee te doen. Zelfs in gemeenten met wijken met uiteenlopende typologie melden ze dat ze geen specifieke clusters kunnen identificeren. Alleen in Antwerpen werd in volle zomer — toen de lokale toeristische sector volop onder druk stond — gemeld dat de kernstad toen 20 besmettingen telde en het district Borgerhout 275. Dis Van Berckelaer, burgemeester van het Antwerpse Borsbeek, liet daarentegen weten dat de besmette inwoners daar over heel zijn gemeente verspreid woonden.

    nformele bronnen wel degelijk melding maakten van een zware besmettingshaard in een collectieve wooncluster

    Dat is vreemd. Temeer omdat Borsbeek grosso modo in twee wordt gesneden door de zogenaamde ‘militaire baan’. Borsbeek-west kenmerkt zich door een dichte bebouwing met veel appartementen. Borsbeek-oost daarentegen is deels suburbaan en vertoont deels nog de kenmerken van een half-landelijke tuinbouw gemeente. Het is ook vreemd omdat informele bronnen wel degelijk melding maakten van een zware besmettingshaard in een collectieve woon-cluster. Ook eerder, tijdens de eerste coronagolf, piekte de gemeente al wegens tientallen overlijdens in één woonzorgcentrum.

    Niet stigmatiseren

    ‘We willen Duitse toestanden vermijden, waar camera ploegen kwamen rondzwermen in woonwijken met besmettingshaarden,’ zegt Peter Poulussen, woordvoerder van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Op die manier raken bepaalde buurten en de facto bevolkingsgroepen niet gestigmatiseerd.’ Maar dit houdt ook in dat onder de mat wordt geveegd dat de problemen in bepaalde buurten groot zijn.

    Vanuit onder meer huisartsen praktijken bereikten er al noodkreten de media. Kenmerkend voor diverse noodbuurten zijn de grote aantallen sociale huurwoningen. Uit voorzorg liet Woonhaven, in Antwerpen goed voor 34.000 huurders, sinds het uitbreken van de crisis geen herstellingen meer uitvoeren buiten de gemeenschappelijke delen van haar gebouwen.

    Wie neemt de verantwoordelijkheid?

    Er bestaan mogelijk gegronde redenen om bepaalde cijfers niet openbaar te maken. Toch is het verontrustend dat niemand de verantwoordelijkheid voor deze beperking op zich neemt. ‘Sciensano verzamelt alle gegevens, maar mag deze ofwel niet delen dan wel zelf niet consulteren,’ legt Poulussen uit. Daarmee blijft de vraag wie bepaalt wat Sciensano wel of niet mag delen, open. ‘Uw vraag “wie beslist om deze info niet publiek te maken” is dus veel ingewikkelder dan dat,’ repliceert Poulussen. ‘Het gaat om een mix van wet op de privacy, medische gegevens en bevoegdheids-verdeling. Het is mogelijk dat de gemeenschapsgezondheidsinspecteurs toegang hebben tot meer gegevens dan anderen. Zij staan indien nodig wel in contact met de burgemeester.’ Hij onderstreept ook dat Sciensano, dat opdrachten inzake volks- en diergezondheid uitoefent, een onafhankelijke wetenschappelijke instelling is.’

    We mogen dus niet zomaar alles vrijgeven

    ‘Sciensano mag de gegevens vrijgeven op niveau van de gemeenten. Maar het mag ze zelf niet publiek maken op een lager niveau. Het gaat bovendien steeds om ge*groepeerde gegevens. De burgemeesters kunnen de gegevens wel op district- of wijkniveau inkijken via de Zorg-atlas van het Agentschap Zorg en Gezondheid,’ verklaart Wesley Van Dessel van de persdienst van Sciensano.’ Maar ook hier blijft het antwoord over wie bepaalt welke gegevens tot op welk niveau (niet) worden vrijgegeven vaag: ‘Het gaat om medische en persoonlijke data. Die zijn onderhevig aan strikte regels. We mogen dus niet zomaar alles vrijgeven. Voor academische researchers is er op onze website een procedure om toegang te vragen tot onze data.’

    Antwerpen ondergeschikt bestuur

    Ook de stad Antwerpen houdt de boot af. ‘Het is niet aan ons om informatie van ‘bovenlokale platformen’ beschikbaar te stellen,’ stelt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). De gemeente Schoten hanteert meer transparantie. ‘We baseren ons qua cijfergegevens in eerste instantie op de controletoren, een instrument van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit instrument volgt niet onze eigen wijk-indeling. Maar het geeft wel ruwweg aan waar de besmettingen gelokaliseerd kunnen worden,’ aldus diensthoofd communicatie Dominiek Diliën. ‘Op basis daarvan kan dan contact opgenomen worden met een dokter die als liaison fungeert tussen de eerstelijns-zone, de huisartsen en het Gemeente Bestuur. Deze ‘liaison’ kan dan op basis van gedetailleerdere gegevens verifiëren of de besmetting zich in bijvoorbeeld een woonzorg-centrum of in een ‘cluster’ zoals een school of gezin heeft voorgedaan. Tot nog toe hebben we geen concentraties vastgesteld.’

    Studie ontoegankelijk

    De interpretatie (van wie precies blijft dus onduidelijk) van de privacy-regelgeving botst met die van de openbaarheid van bestuur. ‘Sciensano heeft een studie gemaakt over de opnames en mortaliteits-cijfers per ziekenhuis. Ik heb die opgevraagd bij Sciensano zelf en bij minister De Block, maar kreeg voorlopig nul op rekest,’ vertelt federaal parlementslid Frieda Gijbels (N-VA). ‘Toegang tot dergelijke gegevens is cruciaal om als parlementslid het gezondheids-beleid correct te kunnen opvolgen en waar nodig bij te sturen. Ik heb geen nood aan gepseudonimiseerde persoonsgegevens, waarvoor Sciensano met de regelgeving schermt, maar aan ge-aggregeerde ge-anonimiseerde gegevens per ziekenhuis.’

    moeilijk zal zijn om te evalueren of de opgelegde corona-maatregelen proportioneel waren

    Koen Mortelmans

    Zeg nu nog d.at deze pandemie nadelig zou zijn voor de tewerkstelling en dus voor de afgang van de welvaart.. Als je ziet naar de exploderende graad van tewerkstelling in de papierwinkel die daarvoor in het leven werd geroepen. En wart al nieuwe sradhuiswoorden hiervoor uitegevonden worden. Die twee dingen alleen zijn van aard om tal van nieuwe Academische Specialisaties in het leven te roepen. Ee, vierdubbele win-win situatie dus. Maar een waardoor we precies nog evenveel NIET mogen weten. Namelijk dar de overtalrijke door ‘een zekere politek’ naar hier gehaalde ‘vluchtelingen’ de goodf-doorzaak zijn. Blijft zelfs de vraag of er hierbij groeps-opzet of groeps-broekvagerij de hoofdredenen zijn. Misschien wel een mixte van de twee.

    Enfin, een misdrijf naar het volume van ons Mggie….

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Het gelieve de lezer ietwat geduld te oefenen om over de ‘link’ tussen deze twee befrippen te weten te komen. Het verhaal begint bi de Braille Liga, Lowie18 Koning van Frankrijk, e,…. Comer Roisseau. Om maar te zeggen, dat het verleden onlosmakelijk verbonden is et het heden, ja, zelfs met de toekomst….

    Wait and see. We will meet again. Do not know where and when…

    OESTERNOTEN

    ……          

    4. Ja, wijlen JP Van Rossem, het is inderdaad meer dan god-gekagd, dat op SeniorenNet/Digithalys de AFBEELDINGEN na korte tijd verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ofwel na amper 10 minuten, 2 of 48 uur. Wie is er dus teveel SEINIOR geworden, de webmaster of de wseb-gebruiker? Wil de Beschuldigde aldus rechtstaan? ’t Is toch weer nier dz schuld van diene Trump, den diene met z’n dikke bult? Hawel mercie, Melanie. 



    07-10-2020, 11:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.288.1

    .o.o.o.

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    WOENSDAG 7 OKTOBER 2020

    van de Rozenkrans (1571)

    Feest 7 oktober

    Rond 1570 bedreigden de oprukkende Turken het christelijke westen. Met de grootst mogelijke moeite wist Paus Pius V († 1572) de christenstaten te bewegen de krachten te bundelen en een gezamenlijk leger op de been te brengen. Zo voer op 7 oktober 1571 een Spaans-Italiaanse vloot, onder leiding van Don Juan van Oostenrijk († 1578) de Turken tegemoet voor een beslissend treffen. Deze zeeslag is de geschiedenis ingegaan als de Slag bij Lepanto (= het huidige Navpaktos, ten noorden van de Griekse stad Patras aan de Golf van Korinte).

     Intussen had de paus de christenen opgeroepen het gebed van de Heilige Rozenkrans te bidden en daarbij Maria's voorspraak af te smeken. Als de Christenen zouden winnen - zo beloofde hij - zou Hij een officieel Feest van de Rozenkrans instellen. En zo geschiedde.

    Het feest werd nog eens door paus Clemens XI († 1721) voor de hele kerk bekrachtigd, toen Prins Eugen op 5 augustus 1716 nogmaals een schitterende overwinning behaalde op de Turken bij Peterwardein (bij Neusatz aan de Donau ten noordwesten van Belgrado); hij plaatste het op de eerste zondag van de maand oktober.

     Paus Pius X († 1914; feest 21 augustus) plaatste het feest op 7 oktober. Op aanraden van de heilige karmelietes en mystica Katharina Filtjung († 1915; feest 4 augustus) wijdde paus Leo XIII († 1903) de maand oktober toe aan Maria als Koningin van de Heilige Rozenkrans.

    Overigens was de rozenkrans als gebeds-snoer al veel ouder. Het waren vooral de Dominicanen die de devotie voor de rozenkrans verspreidden. Bekend is de afbeelding dat Maria vanuit de hemel het gebedssnoer toevertrouwt aan Sint Dominicus († 1221; feest 8 augustus), vaak tegelijk ook aan Sint Catharina van Siena († 1380; feest 29 april). Zo behoorde de dominicaan Alanus a Rupe († 1475; feest 8 september) tot de bevorderaars van het rozenkrans-gebed.

    De Rozenkrans

    De volledige rozenkrans is een gebedssnoer, samengesteld uit vijftien keer tien kralen, telkens afgewisseld met één aparte, meestal grotere kraal. De series van tien kralen noemt men 'tientjes'. Terwijl men de kralen door de vingers laat glijden, bidt men telkens een Wees-Gegroet; bij de grotere kraal tussen de tientjes in bidt men een Onze Vader en een Eer aan de Vader. Aan het begin van elk tientje wordt een geloofsgeheim uitgesproken om tijdens het ritmische bidden van de Weesgegroeten te overwegen. Van oudsher zijn er drie series geheimen: de blijde, droevige en glorievolle geheimen.

    De Blijde Geheimen

    1 De engel Gabriël brengt de Blijde Boodschap aan Maria

    2 Maria bezoekt haar nicht Elisabeth

    3 Jezus wordt geboren in een stal van Bethlehem

    4 Jezus wordt in de tempel opgedragen

    5 Jezus wordt in de tempel wedergevonden

    De Droevige Geheimen

    1 Jezus bidt in doodsangst tot zijn hemelse Vader

    2 Jezus wordt gegeseld

    3 Jezus wordt met doornen gekroond

    4 Jezus draagt zijn kruis naar de berg van Calvarië

    5 Jezus sterft aan het kruis

    De Glorievolle Geheimen

    1 Jezus verrijst uit de doden

    2 Jezus stijgt op ten hemel

    3 De Heilige Geest daalt neer over zijn apostelen

    4 Maria wordt in de heel opgenomen

    5 Maria wordt in de hemel gekroond

    Het was Josemaría Escriva, grondlegger van Opus Dei († 1975; feest 26 juni), die vijf geheimen samenstelde, ontleend aan het openbaar leven van Jezus. Hij noemde ze de Geheimen van het Licht. Paus Johannes Paulus II nam ze over en beval ze aan in de devotie van de rozenkransbidders.

    Geheimen van het Licht

    1 Jezus wordt gedoopt in de Jordaan

    2 Jezus openbaart zich op de bruiloft van Kana

    3 Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept op tot bekering

    4 Jezus verandert van gedaante op de berg Tabor

    5 Jezus stelt de eucharistie in

    Het Rozenhoedje

    In het dagelijks gebruik van de gelovigen werd meestal niet een complete rozenkrans van 150 Weesgegroeten gebeden, maar een derde ervan: 50 Weesgegroeten: het 'rozenhoedje'.

    Er bestaat ook een rozenkrans die is opgebouwd uit zeven keer zeven wees-gegroeten, de zogeheten franciscaanse rozenkrans van zeven vreugden:

    De geloofsgemeenschap viert in Maria's leven zeven 'vreugde', zeven momenten van (intens grote) vreugde', zeven keer een 'Laetitia':

    1 De aankondiging van de engel Gabriël, dat zij de moeder zal worden van onze Heer Jezus Christus

    2 Het bezoek dat zij brengt aan haar bejaarde nicht Elisabeth over wie zij van de engel Gabriël verneemt dat zij op haar oude dag al zes maanden in verwachting is, terwijl zij eigenlijk geen kinderen kon krijgen

    3 Jezus' geboorte in Bethlehem

    4 De aanbidding van de wijzen uit het oosten

    5 De terugvinding van de 12-jarige Jezus in de tempel na drie dagen smartelijk zoeken

    6 De verrijzenis of opstanding van Jezus uit de doden

    7 Maria's ten hemel opneming

     (*) Don Juan van Oostenrijk)…..

    Eigenlijk, om juist te zijn, was dat JAN VAN OOSTENNRIJK; de halfbroer van Margrietje Vande Ghinste uit Nukerke-bij-Aënaarde, later beter bekend als Margaretha van Parma, Landvoogdes der Nederlanden, beiden bastaards van de Grote Gentenaar van de Habsburger KEIZER KAREL V (°1500), in wiens Rijk, na de ontdekking van de Nieuwe Wereld; de zon nooit onderging

    Zou de huidige Sultan Erdogan, of beter nog, diens afgevaardigde, de gifgroene Almacy, deze herdenking meevieren?

    De ‘vooruitgang’ valt ook hier niet te onderschatten

    In 1571 waren het kromzwaarden, nu zij die vervangen door list en bedrog, maar de bedoelingen zijn krek dezelfde….

    IN DIT NR 500.287.1 KAN U LEZEZN

    HOE DE ENE ‘RELIGIE’ AAN DE LOPENDE

    BAND HEILIGFEN KON PRODUCEREN EN DE ANDERE ‘BLOONT’ MET IN HET HIERNAMAALS 72 DAGVERSE MAAGDEN TER BESCHKKING TE SRELLEN VAN…. DODE LICHAMEN….

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    *

    WALL STREET SLOOT STEVIG IN HET ROOD NADAT TRUMP DE GESPREKKEN OVER EEN STIMULUSPAKKET HAD STOPGEZET.

    Wall Street gaat plots onderuit door uitspraken Trump


    ©AFP

    06 oktober 2020 22:36

    De Amerikaanse beurzen donderden dinsdag plots lager doordat de Amerikaanse president Donald Trump de gesprekken over een stimulerings-pakket had stopgezet. 'Ik heb mijn vertegenwoordigers geïnstrueerd dat ze moeten stoppen met de onderhandelingen tot na de verkiezingen, onmiddellijk nadat ik win zullen we een groot stimuleringsplan doorvoeren dat gefocust is op hardwerkende Amerikanen en kleine bedrijven', tweette Trump dinsdagavond.

    De Dow Jones sloot 1,3 procent lager, de S&P500 zakte 1,4 procent en de Nasdaq dook 1,6 procent in de min.

    De voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) Jerome Powell benadrukte in een speech op dinsdagavond juist dat het van belang was dat het Congres zo snel mogelijk een stimulerings-pakket zou doorvoeren. 'Te weinig steun zou leiden tot een zwak herstel, waardoor er onnodig lijden is voor gezinnen en bedrijven. Op termijn leiden meer faillissementen bij bedrijven tot een lagere productiviteit en belemmeren ze de loongroei. Aan de andere kant is het risico op te veel stimulus voorlopig een stuk kleiner. Zelfs als de beleidsmaatregelen groter blijken te zijn dan nodig, gaan ze niet verloren in de economie.'

    'Het herstel zal sterker zijn als het begrotings-beleid en het monetair beleid in dezelfde richting werken om de economie te steunen totdat die uit de gevarenzone is', stelde Powell.

    Nu de onderhandelingen zijn stopgezet dreigt een nieuwe economische dip, onder meer omdat de vliegtuig-maatschappijen eerder met grote ontslagen dreigden als er niet snel extra steun zou komen.

    Bas van der Hout

    Zelf weet ik dat allemaal niet zo hoed. Maar dergelijke besmiissingen hoef ik dan ook niet te nemen. Mar het karakter van personen lijk Trump kennende, weet ik uit jarenlange ervaring dat die geen windhanen zijn. Ze zijn van de slag waar ook wij dringend om verlegen zitten. De soort die in dit Kl-Land al vele tientallen jarrn aan een stuk ten worden. Snappie?

    Dienstmededeling

    Treurig - spijttig tiot in het oneindige – over het schrappen van ULTRA MONTANA - CAPRICIO ITALIANO - ZOVEEL IK DRAGEN KAN - FROM ITALY WITH LOVE, maar het IS nu eenmaal zo. En nier zoals in de poliriek, waar men om de haverklap tegengestelde beslissingen neemt… Mochten in liefst zo kort mogelijke rud onze Nieuwe Leiders maar wat meer van Trump in zich hebben….

    Ok gehoord? In Bruxellabad gaan voor een volle maand alle tapperijen onherroepelijk dicht. 24/24 en 7/7.

    Bestrijding van COwI19????

    Nou Moe, nou breekt mijn klomp. heerlijk nieuws toch????!!!!

    Doodsteek voor de Horeca – maar islammerij & alcohol… hoe rijmt men die tegaar? Da kan toch niet vanwege de vriendschap met die 72 …..   ge weet wel.

    OESTERNOTEN

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    Het gelieve de lezer ietwat geduld te oefenen om over de ‘link’ tussen deze twee befrippen te weten te komen. Het verhaal begint bi de Braille Liga, Lowie18 Koning van La Douce France, en…. Comer Sloefke.

    Om maar te zeggen, dat naast de religie, vooral het verleden onlosmakelijk verbonden is met het heden, ja, zelfs met de toekomst….

    Met 7Mijls-Laarzen via de Franse Revolutie naar COWID19 en naar Mini Ster Brouckie 



    07-10-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.267.1

    -o-o-o-oo-

     

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guiodo Gezelmle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    *

    DINSDAG 6 OKTOBER 2020

    Georgius van Filadelfia, Klein-Azië - martelaar; † 1794.

    Omdat hij zijn schulden niet meer kon betalen, werd hij voor het gerecht gedaagd. Er werd gedreigd met zware boetes en harde straffen. Hij zag nog maar één uitweg: verklaren dat hij moslim was. Dan kwam hij in aanmerking voor de opbrengsten van de verplichte armen-belasting. Maar reeds na een paar dagen begon zijn geweten te knagen. Tenslotte verklaarde hij in het openbaar wat hij gedaan had. Op afzweren van het islamgeloof stond de doodstraf. Die werd dan ook zijn deel.

    IN DIT NR 500.267.1 KAN U LEZEZN

    NIEUWE LENTE, NOG WEL NIET VOOR SUBIET MAAR WEL EEN NIEUW GEKLUID. TIME IS MONEY. ZIE TRUMP.

    NAT   APER 5 DAGEN BIJ MARY REEDS GEZOND EN WEL TERUG BIJ MELANIE….

    Jan Jambon

    @JanJambon

    Zeer interessant werkbezoek aan

    @imecVlaanderen

    vandaag in Leuven. Ronduit schitterend wat wij op vlak van R&D (chiptechnologie, sensoren, digitale transformatie,...) betekenen in de wereld. Iets om verder op te bouwen met de Vlaamse Regering.

    Zuhal Demir

    @Zu_Demir

    Vandaag brengen we 130 steden en gemeenten samen op het eerste bos-congres. Samen slaan we de handen in elkaar voor meer bos voor Vlaanderen. #boscongres #meerbosvoorvlaanderen

    *

    Plaid Vladimir Putin

    @Plaid_Putin

    I had a conversation this morning with the Prime Minister of

    @Plaid_Armenia

    Nikol Pashinyan, to discuss the escalating armed conflict in Nagorno-Karabakh, which seen serious losses on both sides, including innocent civilians. There is urgent need for a ceasefire!

    PERSONEEL LUNCH GARDEN VREEST VOOR SNOEI-OPERATIE

    Mogelijk wordt de ondernemings-raad bijeengeroepen in het kader van 4de wet-Renault4.

    Vandaag om 03:00

    De directie van Lunch Garden heeft voor vanochtend een bijzondere ondernemingsraad samengeroepen. Bij het personeel leeft de vrees dat de restaurant keten - voor de derde keer in elf jaar - een herstructurering zal doorvoeren.

    Volgens onze informatie werd de ondernemingsraad bijeengeroepen in het kader van de wet-Renault. Die treedt in werking als sociale gevolgen dreigen voor minstens 10 procent van de personeelsleden van een bedrijf. Lunch Garden telt ongeveer 1.100 werknemers, van wie meer dan een derde voltijds werkt.

    Vorige week berichtte De Tijd al dat de vakbonden van Lunch Garden een nieuwe herstructurering vreesden als gevolg van de coronacrisis. Volgens hen doken daar steeds meer signalen over op. De directie zei toen dat ze ‘alle mogelijke scenario’s analyseert om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen en de gevolgen zo veel mogelijk te beperken’. De keten telt 63 restaurants, waarvan 17 in franchise, 13 Total-snelwegrestaurants en drie musea-concessies.

    De restaurantketen telt ongeveer 1.100 werknemers. Zowel de inkomsten als de winst groeiden in 2019. Maar in het voorjaar sloeg de coronacrisis toe en gingen de restaurants wekenlang dicht. De keten vatte die crisis aan met hogere schulden door een herfinanciering in november vorig jaar, na de mislukte verkoop van de keten.

    Michael Sephiha

    Hoe hden ten dage bij Wet een flink bedrijf gerund wordt. De Dierectie bouwt zoveel mogelijk op en de Pakbonden breken zoceel mogelijk af. Hoe Linker, hoe Slinxer

    Het was, denk ik de Engelse William Schuddespiere die ergens een van zijn personnages liet zeggen, zijn Koninklijk te willen ruilen voor een nieuw (stok)paardje. In de eerstvolgende dagen staat ondergetekende voor de verscheurende keuze van K.I.-gezichtsvermogen. Lees: lens-inplanting die mijn haast dode eigen ogen zouden moeten kuunnen vervangen.

    *

    Maar, zoals bij Schuddeespiere, moet Bruintje dat kunnen trekken. Best toch eens op consult trekken – baat het niet zo schaadt het niet - bij J.J en diens suggestie van

    @imecVlaanderen

    *

    OESTERNOTEN

    1. Dit is     ONS         land en hier gelden         ONZE      regels

    2.Vernieuwen is gelijk aab verjongen. 1Nieuwe aanpak als bescheiden bijdrage aan de Vlaamse Her-opsztanding. Voortaan slechts –ik word ook stilletjes ‘nd ag ouder - één enkle publicatie meer. Deze op

    http://blog.seniorennet.be/digithalys/

    Noom het dus gerust ‘reculer pour meiex avacer’.

     




    06-10-2020, 17:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500.267.2

    °

    CCOBIEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guiodo Gezelmle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men her geld met hamers? In Brusseln in de Kamers’

    DINSDAG 6 OKTOBER 2020

    **

    IN DIT NR 500.267.2 KAN U LEZEZN

    DE VISIE VAN IEMAND OVER HET EINDE VAN DIT KL-LAND, DOOR IEMANND DIE HET OOK NIET WEET.

    Vlaams Belang@vlbelang

    1. Dit is      ONS land en hier gelden       ONZE          regels

    Wat een gruwelijke feiten. En welke straf krijgt deze dader? Amper vijf jaar. Verbaast het dan iemand dat de bevolking het geloof in justitie verliest? Het Strafwetboek moet aangepast worden om recht terug rechtvaardig te maken. Pedofielen horen niet thuis in onze maatschappij!

    @e_samyn

    "Het dagelijks applaudisseren voor de mensen in de frontlinies van de zorg was goedbedoeld, maar de mensen in het veld hebben ook andere tastbare noden. Onze mensen hebben recht op duidelijkheid over hun toekomst."

    Vlaams Belang wil duidelijkheid over vroeger pensioen voor zware beroepenHet Vlaams Belang wil niet alleen applaus voor de mensen in zware beroepen maar ook concrete ondersteuning, zoals een degelijk pensioen.

    EEN LATE EERSTE SCHOOLDAG

    *

    Het probleem van de oppositie

    foto: ©belgaimage

    Niets nieuws onder de zon. Euforie bij een nieuwe regering (zeker als het allemaal zo lang heeft geduurd) is normaal. De nieuwbakken Premier kan zelfs op onmetelijke mediatieke mildheid rekenen als hij de eigen onkunde etaleert op het moment – Is dat hier ne kleutertuin of zo? – dat hij de oppositie… onkunde verwijt. Ça passe. Maar niet getreurd: elke conclusie over succes of over mislukking is volstrekt voorbarig.

    Positief is wel dat die nieuwe regering juiste conclusies trekt uit hét probleem van de vorige. Het effect van het voortdurende gekibbel – onder aanvoering van Kris Peeters, die godbetert in ruil voor opeenvolgende nederlagen van zijn partij een Europese topjob krijgt – is door de Zweedse regering zeer zwaar onderschat. Die fout wil men niet meer maken, en dat is goed.

    Er kan er maar eentje de baas zijn

    Maar er is en blijft het inherente probleem van zeven partijen met vaak tegengestelde ideeën, waarvan één partij incontournable is, en dus baas. Dat is er trouwens aan te zien: de PS is in het regeer-akkoord veruit het minst slachtoffer van de talloze als, -, indien- en behalve als het moet-zinnen. Anders gezegd: belastingverhoging is ongeveer het enige waarover dit kabinet wél al een beslissing heeft genomen.

    Combineer dat met een ‘casting’ om U tegen te zeggen, en je weet hoe laat het is. Chapeau, Paul Magnette. De ‘retour du coeur’ is er. Zoals in ’88 met Guy Spitaels. (Eind jaren 90 heb ik achter de schermen van de Wetstraat Jean-Luc Dehaene talloze keren horen zeggen dat als die retour er toen niet was geweest, we een welvarend land waren geworden… Dit geheel terzijde).


    Vivaldi zal botsen op de bestendige Belgische stilstand

    °

    Alle Vivaldi-partners hebben overigens hetzelfde probleem: ze kunnen de eigen werkelijkheid proberen ontkennen, maar helaas zal diezelfde werkelijkheid niets vriendelijks terugdoen. Paarsgroen zal botsen op – in willekeurige orde – de centen, het gebrek aan hervormings-bereidheid (ook in het verleden), de links-rechts-tegenstelling, de verzuiling, de particratie, het communautaire probleem, de inefficiënte en zeer dure structuren. In één zin: Vivaldi zal botsen op de bestendige Belgische stilstand.

    -

    Oppositie wordt geen makkie

    Gouden tijden dus voor de oppositie, dacht u? Ik vrees van niet. Want ook die werkelijkheid bestaat. De werkelijkheid van drie partijen, waarvan er twee vanwege extremistisch geen rol (mogen/kunnen) spelen. Men kan dat laatste onjuist of onrechtvaardig vinden, maar én een onvervalst communistische partij én een (in essentie en vóór alles) anti-moslim-partij staan effectief op gespannen voet met de mensen-rechten en met de uitgangs-punten van onze democratie. Geen van die twee partijen kan/wil zich daar kennelijk uit bevrijden.

    Wie voor die partijen stemt, zegt foert. En dat mag. Het is zelfs begrijpelijk. Maar het staat wel vast dat alle anderen, zolang die met meer zijn, op hun beurt tegen die foertstemmers ook foert gaan zeggen. En het is zeer de vraag of we daarmee opschieten. En dat het moét opschieten als we niet in collectieve armoede willen terechtkomen, is het enige waarover we wél zekerheid hebben.

    een aantal ambiguïteiten

    Gouden tijden dus voor de oppositiepartij die overblijft? Ik vrees van niet. Die moet immers loskomen uit een aantal ambiguïteiten die ervoor zorgen dat ze veel te makkelijk in de hoek van de twee andere oppositie-partijen wordt gezet. Jaja, de N-VA is democratisch, maar je kan er maar weinig mee aanvangen. Zoiets.

    Het is alweer Paul Magnette die de vinger op de wonde legt als hij zegt dat de N-VA balanceert tussen het VB en de Duitse CDU. Ik vrees dat dat klopt. En dat is ook niet erg, zolang men daar maar uit raakt. Het is – alweer geheel terzijde – tegelijk de sleutel tot de veelbesproken maar vooralsnog weinig tastbare her-verkaveling van het politieke landschap…

    Zijn N-VA en de Vlaamse regering aan een facelift toe?

    Er zijn wel honderd essentiële vragen; ik kies er een stuk of vijf uit. Als de N-VA écht de grondstroom van Vlaanderen wil vatten, zal ze haar houding ten aanzien van “België” moeten uitklaren. Is het einde van België de echte en enige doelstelling, de grote droom? Of is de doelstelling de welvaart en het welzijn van alle Vlamingen binnen een ruimer geheel dat er nu eenmaal is? Kiest de N-VA voor de Vlaamse Onafhankelijkheid aan de verre einder of voor efficiëntie en goed Vlaams bestuur op relatief korte termijn?

    N-VA een systeem-partij of een anti-systeem-partij?

    Volgt de partij de uitstervende traditionele Vlaamse Beweging of wijst ze die een nieuwe weg om haar tegelijk te revitaliseren? Moet er niet ook eens gekeken worden naar het confederale verhaal? Heeft in de loop van de jaren de Brusselaar geen eigen identiteit gekregen, en moeten nationalisten dat niet als eersten erkennen? Moet aan dat confederaal model ook niet het kostenplaatje worden verbonden? Aantonen dat dat stukken goedkoper is dan wat er is? Is het weigeren van elke her-federalisering ‘compatibel’ met eisen qua kostprijs en efficiëntie?

    En zijn de antwoorden op de vragen over de toekomst vandaag al terug te vinden in woorden en daden van de Vlaamse Regering? Moet die Regering de Vlamingen niet dringend verleiden tot de gedachte dat het inderdaad veel beter kan? Gaat die regering in de komende jaren de zaak blokkeren? Of faciliteren zonder tegelijk de eigen accenten op te geven?

    En nu ‘we’ toch bezig zijn, moet er niet ook eens gekeken worden naar toon en stijl, want die doen er toe. Wordt zogeheten rechtlijnigheid niet wat makkelijk verward met hard(vochtig)heid, gebrek aan manieren en verkrampte gelijk-hebberij? Spreken we oorlogstaal of de taal van het warme nest dat goed wordt bestuurd, uitgerekend omdat iedereen telt? Moeten we niet, zelfs op het letterlijk eerste gezicht, zien dat er een verschil is met die andere partij die zich Vlaams-nationaal noemt?

    Zijn dat retorische vragen? Zeer zeker. Ik zal dus tot bekentenissen overgaan: ik zing graag. Maar liever Lied van mijn Land (met verlangen en vertedering) dan de Vlaamse Leeuw (met de legerbenden die sneven). Voilà. Het is nu aan u.

    Siegfried Bracke

    Een vaste bijdrage op – voor een ex-Kamervoorzitter en gezworen Nieuw Vlaams Arrogantie partij- lid – glad ijs ijs geschreven… Repliek?

    My home is my Castle waar er, beste Sieg Heill, effectief, geen plaats is voor indringers..

    Dé-feestreren is een veel beter woord dan kont-federaliseren want het hoeft niet eens vertaald te worden.

    Ach, dat Kl-LAND van obs. Al bijna        200 jaar tracht de polletiek on-onderbroken -         altijd met vooral het eigenbelang op het voorplan - de stukken te lijmen. Net zoals Willem Elsschot in Het Been. Wel wetende dat zoiets, net als water en vuur, nooit zaal lukken.

    Wat wil zeggen, dat kaars en bril, als (BDW) den uil niet zien en wil.. En precies dààr is nu verandering in gekomen. Eindelijk met open vensters op naar de Nieuwe Tijd. Een Tijd waar *men ggen kleinheid kan ontwaren….

    OESTERNOTE. 

    1. Dit is   ONS land en hier gelden ONZE         regels

    2.Vernieuwen is gelijk aab verjongen. 1Nieuwe aanpak als bescheiden bijdrage aan de Vlaamse Her-opsztanding. Voortaan slechts –ik word ook stilletjes ‘nd ag ouder - één enkle publicatie meer. Deze op

    http://blog.seniorennet.be/digithalys/

    Noom het dus gerust ‘reculer pour meiex avacer’.

    3 Hier worden als vaste huisregel Parer-nosrer-bollekens-woorden gesplitst tot leesbaar leesvoer en Vlaamse praatbarak wordt Vlaamse Praatbarak. Regering ipv regering… Koning ipv koning. Respect ipv respect. Est-ce que ns ns compernolio?

    06-10-2020, 17:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.266.3

    -o-o-o-oo-

       

    ONS DAGELIJKSE BROOD

    MAANDAG 5 OKTOBER 2020

    IN 266.3 KAN U LEZEZN

    EEN REGERING VAN VERLIZERS KAN ALLEEN MMAR BESTAAN DOOR DE BURGER NOG MEER TE DOEN VERLIEZEN

    Chris Janssens - @chrisjanssensVB

     Beslissing over hernieuwing RvB Unia alweer uitgesteld uit vrees voor het

    @vlbelang

    Andere partijen hebben nog steeds problemen met de democratische verkiezingsuitslag en willen zelfs de spelregels veranderen om de 2de grootste Vlaamse partij te saboteren. Respect? Verbinding?

    Show this thread -

    @Barbara_Pas

    "Herfederaliseren gaat in tegen de gezonde gang van de geschiedenis. Men heeft destijds natuurlijk net zaken gedefederaliseerd omdat er op federaal niveau geen beslissingen meer mogelijk waren."

    Vlaams Belang roept N-VA en CD&V op om “nooit mee te doen met herfederalisering”

    Het Vlaams Belang wil geen enkele herfederalisering, en roept N-VA en CD&V op om hetzelfde te garanderen, zo wordt het ook onmogelijk.

    vlaamsbelang.org

     

    Vandaag is het #dagvandeleerkracht en daarom steken we hen graag een hart onder de riem. Bedankt voor jullie werk!

     

     

     

     

     

    RADIO OOST-WEST

    Streeknieuws & Volksmuziek

    REGERING DE CROO, TOON ONS HET GELD

    De mammoet-regering De Croo, inclusief de zeven vice-premiers.

    *

    Welke keuzes maakt de regering De Croo? Eigenlijk is het te vroeg om dat te zeggen. Het promo-praatje en de eerste evaluaties kunnen we maken. Maar voor het geld en de tabellen op tafel komen is dat praat in het ijle. Welke keuzes politici kunnen maken, hangt vaak af van de ‘beschikbare’ middelen.

    Octopussy

    Laat me starten met een bekentenis. Ik hou van Vivaldi. Het zijn die vlotte melodietjes die zo makkelijk in je oor glijden en er blijven wonen. De omvang van zijn oeuvre. Maar ook Vivaldi’s bijgenaamd was Il Prete Rosso, de rosse pastoor. Nu mijn haar in sneltempo vergrijst is een de slechte naam voor deze rosse componist een extra zorg. Wee de spindokter die daarop kwam.

    -

    De octopussy coalitie, naar de James Bondfilm uit 1983. Zo noemde Herman Matthijs op 31 mei 2019 (!) de mogelijke coalitie tussen de traditionele partijen en Ecolo-Groen. Trado-Groen werd het in een andere podcast genoemd. De octopus is een poot afgezet in het vijfhondertal dagen tussen de verkiezingen en de vorming van de regering. Maar verder is er exact gebeurd wat Prof. Matthijs toen voorspelde.

    dat wordt een mammoet-regering

    ‘Maar stel u die “octopussycoalitie” voor. De vier Vlaamse partijen hebben dan elk twee ministers en staatssecretarissen, dat wordt een mammoetregering.’ Dat is het ook. De regering De Croo wordt door haar samenstelling met zeven partijen, een van de grootste regeringen van de jongste jaren. Naast de premier telt het kabinet veertien ministers en vijf staatssecretarissen. Alles samen twintig. Enkel de regering Leterme II (van 2009 tot 2011), met tweeëntwintig, en Verhofstadt II (van 2003 tot 2007), met eenentwintig, was groter.

    Mammoet Regering

    Van die ministers zijn er zeven vice-premier. Als de kern bijeenkomt, de premier met de vice-premiers, dan zijn er acht van de vijftien ministers bij elkaar. Dat is meer dan de helft. Je kan je zeer de vraag stellen hoe makkelijk en efficiënt dat werkt.

    -

    Een mammoetkern heeft ook een mammoetprijs. Want elke vice-premier heeft natuurlijk ook een kabinet daarvoor. Bovenop het kabinet van zijn/haar bevoegdheden. Dat zorgt voor een significante toename in aantal kabinetsleden.

    Groen en Ecolo zijn samen Belgisch, tenzij het apart beter uitkomt

    Dat Groen en Ecolo elk een vice-premier hebben, ligt in de lijn der verwachtingen. En toch ook niet. In De Kamer treden ze op als één fractie. Sla er gerust de officiële lijst van de fracties op na op de website van De Kamer. Daar staan ze als één Fractie. Groen en Ecolo zijn samen Belgisch, tenzij het apart beter uitkomt.

    Schaduw-premier

    Als je naar het aantal ministers en de bevoegdheids-verdeling kijkt, dwingt een conclusie zich op. De echte ‘chef du gouvernement’ woont in Henegouwen. De PS heeft drie ministers, een staatssecretaris én de voorzitter van de Kamer uit de brand gesleept. Daarbovenop heeft ze cruciale departementen in handen: Pensioenen, Defensie, Werk en Economie en het Relancebeleid.

    -

    MR heeft veel ook wat binnengehaald, maar minder dan de PS: Buitenlandse zaken, Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing en Staatssecretaris Michel met Digitalisering, Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en de Regie der gebouwen.

    De sp.a komt er vooral met Sociale Zaken en Volksgezondheid voor Frank Vandenbroucke eigenlijk nog beter uit dan Groen. Met ministers voor Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven en energie. Dat laatste is een groen departement, maar zou wel eens vervloekt kunnen zijn. Zelfs de CD&V haalt met Binnenlandse Zaken én Financiën sterkere departementen binnen dan Groen en Ecolo. De Groene stempel zal dus vooral uit het regeerakkoord moeten komen.

    Vage promo-tekst

    Het regeerakkoord wordt nu met argusogen gelezen. Maar het is een consensus promotekst. Het is te hopen dat dit niet de enige afspraken zijn waarop de regering De Croo gebouwd is. Met voornemens bouw je geen stabiele regering.

    Omdat we dat niet kunnen laten, een voorbeeld, over de vergroening van het wagenpark:(punt 226): (onderlijning is van mezelf)

    ‘In overleg met de deelstaten zal de regering op termijn uitsluitend de verkoop van zero-emissiewagens toestaan, op voorwaarde dat er voldoende betaalbare wagens op de markt zijn en er analyses over de levenscyclus voorhanden zijn. In dit kader zal de regering ook rekening houden van deze transitie op de overheidsfinanciën (o.a. impact op accijnzen).’

    Hoeveel discussie punten binnen de regering zitten in die paragraaf?

    Wat staat daar? Dat er een uitfasering komt. Wanneer? Dat hangt van veel interpretatie af en is verbonden met voorwaarden. Wanneer zijn er ‘voldoende’ wagens, en wie bepaalt of die ‘betaalbaar’ zijn. Wat moet die analyse op de levenscyclus precies aantonen? Komt er een extra accijns op elektriciteit als de inkomsten op accijnzen van benzine terugvallen? Hoeveel discussiepunten binnen de regering zitten in die paragraaf?

    Belastings-regering

    Er zitten wel degelijk belastingverhogingen in het regeerakkoord. Of hoe vertaalt u (229) ‘De fiscaliteit zal worden bestudeerd om ze klimaat- en milieuvriendelijker te maken. We vertrekken vanuit het principe van de vervuiler betaalt, waarbij we het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk willen ontmoedigen door de invoering van een fiscaal sturend instrument.’

    Maar met de tekst die voorligt is alle analyse praat voor de vaak. We weten nog niets. Dit is geen cataloog van regerings-beslissingen. Dit is een snel gemaakt compromis. Dat ze het erover eens zijn en dus een regering konden vormen is de verdienste van het document. Zoals Lorenzo Terrière in een recente podcast zei: ‘centen zijn de essentie van politiek’.

    Kijk niet weg

    De echte afspraken die de regering gemaakt heeft zullen blijken uit de begroting. Daarop is het nog even wachten. Maar ooit, normaal nog deze maand, zullen ze daarmee naar het parlement trekken. Dat is veel minder sexy dan een hoogdravende regeer-verklaring in het Europees Parlement. Dat zijn tabellen en cijfers, werk voor specialisten. En ja ik geef toe, het voor de talige en niet cijferige medemens niet altijd even makkelijk.

    De begroting is te belangrijk om ze aan specialisten over te laten. Maar helaas is er van pers en publiek vaak weinig aandacht voor die sleutel tot de politiek. Of kent u debat-avonden met politici over de begroting? Het kan trouwens nog erger. Er zijn partijen waar een Chinese vrijwilliger zich over de begroting moet buigen. Bij gebrek aan appetijt daarvoor in de fractie. Je steekt er uren tijd in en wint er geen stemmen mee.

    Pieter Bauwens

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Hoe grijzer, beste Pieter, hoe wijzer. Ook deze keer heb jij misschien wel de dikste.

    Maar hoe kan in ’s hemelsnaam, nen ‘Padre’ nen ‘Rosso’ zijn, als dat zelfs van een Priester Alfons Daens (Aalst) niet gezegd mag worden? Naastenliefde in daden is namelijk niet per definitie gelijk aan – ten eigen bare - sociaal zijn met woorden

    Om nog maar eens aan te halen, hoe de Duvel geboren is om de rollen tussen ‘goed’ en ‘slecht’ andersom voor te stellen, even de rol van het symbool der Oid-Romeinse ‘Faces’ beliiChten.

    Ee samengebonden bundel PIJLEN is namelijk onbreekbaar in vergeljking met een enkele eenzame PIJL.

    Dit symbool misbruiken om er het woord ‘fascist’ van te maken, is ronduit CRIMINEEL.

    Volgens mij zijn in Italië sedert mensengeheugenis ‘Rosso’ en ‘Sinistra‘ (Links) twee totaal tegengestelde begrippen. ‘Rosso’ verwijst eerder naar een lang vergeten ‘fascistische’ glorool door Mussolni onder het stof van vele eeuwen weer boven gehaald. Terwijl ‘Sinistra’ de gewone Italiaanse burger quuai dagelijks voor de  voeten loopt.

    -

    Maar laat dit tussen medestanders een discussie zijn neet as die van het Geslacht der Cherubijnen. Want: whocares. Die lopen toch niet, zoals straks Cootje, in hun blootje?????

    -

    Wie straks wèl in z’n blootje zal lopen; is datzelfde Blauwe Geschelpte Xandertje. En trouwens,    alle Croo’s: dat zijn toch ‘de’, en net De’s?

    Noblesse oblifge, tu-sais? Zelfs al is er een ranzig Orangisten kantje aan…

    -

    Alles wat U wilt, maar doe Croo-tjes zijn pietjes-kenners. Moest de Pa toendertijd niet met eigen handen de boreling bepotelen om zich ervan te vergewissen dat Fluppeke de Belziek ’n fluitist was en geen Trees? Dat is die namelijk pas veel later geworden.


    En ja, ik weet dat Pieeter Bauwens als CEO van een DOORGEBROKEN Vlaams Legioon ietske meer op de tong moet letten dan ondergetekende alqs nitwiet..

    I love it, do joe knauw so?





    05-10-2020, 19:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.266.2

    -o-o-o-oo-

      

    ONS DAGELIJKSE BROOD

    MAANDAG 5 OKTOBER 2020

     

    IN 266.2 KAN U LEZEZN

    DE TELKENS WEERKERENDE VRAGEN WAAROP DE ANTWOORDEN VANZELF ZULLEN KOMEN VANAF DE EERSTE DAG VCAN DE VOLGENDE REGERING.

    RADIO OOST-WEST

    Streeknieuws & Volksmuziek

    *

    ERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (108)

    belastinggeld

    foto: ©Pixabay

    -

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld — en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Waarom levert één fractie opeens twee vicepremiers?

    (Aan Ecolo en Groen, die allebei een vicepremier krijgen. Nochtans delen ze al jaren één fractie en toeteren ze bij elke mogelijke gelegenheid dat we allemaal Belgen zijn. Tot de postjes uitgedeeld worden; dan moeten Vlamingen en Franstaligen elk apart bediend worden. Je zou hetzelfde kunnen vragen aan Open Vld en MR: ‘een en ondeelbaar’ – tot je drie liberalen in het kernkabinet kan steken.).

    Hoe gefrustreerd kan je zijn?

    (Aan mobiliteits-expert Kris Peeters, die een zurig opiniestukje schreef over de protest-rit nietmijn-regering: ‘Op sociale media circuleerden beelden van IS-optochten die alleen in symboliek en setting van de Vlaams Belang-colonnes verschilden’. Voor Vlaams Belangers moet dát toch het leukste zijn aan een succesvolle actie: al die onmachtige oprispingen achteraf, van tegenstanders die echt niet meer weten van welk hout nog pijlen te maken.)

    Wie morst er nu zo met jong talent?

    (Aan wielerploeg Trek-Segafredo, die de regerende wereld-kampioen bij de junioren aan de kant zet omwille van een ‘emoji’. De jonge Quinn Simmons had zich op twitter ook geout als een Trump-stemmer. ‘Opruiend, verdelend en schadelijk voor het team, het prof-wielrennen, de fans en de positieve toekomst van onze sport’, aldus zijn eigen ploeg. Een van de grootste beloften in het wielrennen: kop af!)

    Hoeveel partij-leden hebben het regeerakkoord gelezen?

    (Aan de regeringspartijen, die hun leden toch wel een paar uur gaven om het hele regeerakkoord uit te pluizen. In 2019 was er veel kritiek toen de Vlaamse coalitie-partners hun leden-congressen samenriepen op een dinsdagavond, nadat het regeerakkoord pas maandagochtend beklonken was. Dit keer werd er nog minder moeite gedaan om de schijn op te houden. Leden-congressen zijn meer dan ooit applausmachines voor de particratie, maar deze keer wordt daar minder een probleem van gemaakt.)

    Wanneer is vendelzwaaien problematisch?

    (Aan ‘socioloog’ Orhan Agirdag, die vlaggenvertoon in scholen wel ziet zitten: ‘Een leerling die met een Turkse vlag op de speelplaats staat te zwaaien, geeft leerkrachten duizend-en-één mogelijkheden. Je kunt de figuren op de vlag in wiskunde geometrisch analyseren, in aardrijkskunde de buurlanden van Turkije leren, in geschiedenis de herkomst van vlaggen uitleggen en ga zo maar door’. Je zou zo een kind misschien ook kunnen vragen waarom hij dweept met een land dat op dit moment offensief oorlog voert in Libië, Syrië, Armenië,…)

    Hoe gaat het met de relance van Wallonië?

    (Aan de PS, die de staatssecretaris voor relance levert. Na ongeveer een halve eeuw compleet mislukte relance in Wallonië. Wie vertrouwt die mensen nog om een economie te fiksen?)

    Wat baten initialen in een artikel vol persoonlijke details?

    (Aan journalist Bruno Struys, die in De Morgen schrijft over een ‘haat-propagandist’. We vernemen over ‘E.M.’ waar hij woont, met wat voor auto hij rijdt, waar je een foto van zijn oprit kan vinden en wanneer hij over welk thema al eerder in de media kwam. Genoeg, kortom, om volledige voor- en achternaam terug te vinden met één zoekopdracht. Misschien is E.M. een neonazi, maar heeft hij daarom dan geen enkel recht meer op privacy?)

    Wie kan bepalen wat fake is en wat nieuws?

    (Aan premier De Croo, die de strijd wil aangaan met ‘fake news‘. Op Vlaams niveau roert Bart Somers dezelfde trom. Maar willen we echt dat de staat bepaalt wat waarheid is en wat niet? Hoe verzoen je dat met vrije pers in een democratische samenleving? De mainstream-media roeren zich niet, want ze weten dat zij niet geviseerd zullen worden. Of toch niet meteen.)

    Hoe ver ligt de Gossetlaan van Brussel-Centraal?

    (Aan de redactie van De Standaard, die veel spel maakt over een verhuis van Groot-Bijgaarden naar centrum Brussel. In vogelvlucht misschien 8 kilometer. Ondanks alle marketing-praatjes zal het voor deze krant geen verschil maken. De Standaard is al lang een zeer Brusselse krant, in de slechtste betekenis van dat woord.)

    Wanneer mogen we spreken over religieus extremisme?

    (Aan de Molenbeekse muziek-programmatrice, die niet altijd wijn en bier aanbiedt: ‘Als we alcohol serveren op een event, dan komen bepaalde mensen niet. We laten onze keuze afhangen van de doelgroep’. Het is perfect legitiem om zelf geen alcohol te drinken. Het is iets héél anders om niet te kunnen verdragen dat mensen in je omgeving alcohol drinken, of dat een concertzaal alcohol zelfs maar aanbiedt.)

    Hoe heeft Freya de begroting beheerd?

    (Aan Het Laatste Nieuws, waar ze de verjonging toejuichen: ‘Deze regering wordt jonger dan alle voorgaande en dat vinden grijze mannen in grijze pakken fantastisch’. De Croo neemt van Verhofstadt ook het ‘jeunisme’ over. Herinner u Freya Van den Bossche als minister van Begroting. Dan toch liever een grijze man in een grijs pak.)

    Welk gezag hebben de politieke leiders in Brussel?

    (Aan viroloog Steven Van Gucht, die imams wil inzetten om ‘de verschillende gemeenschappen in de hoofdstad’ te bereiken. Er zouden religieuze leiders nodig zijn om ‘het waarom van de maatregelen’ uit te leggen. Na een half jaar gezondheidscrisis, na talloze dramatische smeekbedes, na draconische maatregelen, hebben ze de imam nodig om moslims tot de orde te roepen. Wat zegt dat over Brussel?)

    Hoeveel hebben de sterkste schouders al moeten dragen?

    (Aan de paarsgroene regering, die al een marketing-plan heeft voor de nieuwe vermogenstaks: ‘De ‘sterkeschoudertaks’ gaat bij de groenen rond als wervende titel’. Iedereen met een vermogen van 1 miljoen of meer zal meer mogen betalen – al is het niet duidelijk wat er in dat vermogen allemaal zal meetellen. Opnieuw doet men alsof er niet al allerlei vermogensbelastingen bestaan. In dit land moet je dus bestraft worden als je, na alle andere belastingen (en wat zijn het véél belastingen), toch nog geld overhoudt).

    Hoe maakt slachtofferschap jou een betere tv-maker?

    (Aan columniste Julie Cafmeyer, die altijd goed weet wat er met belastinggeld moet gebeuren: ‘De VRT kan productie-budgetten geven aan de slachtoffers van Bart De Pauw, zodat deze vrouwen na de rechtszaak verder kunnen’. Je hoort dat steeds meer bij hedendaags links: slachtofferschap als kwaliteit, die beloond moet worden.)

    Hoeveel marge heeft Brussel voor hippe experimenten?

    (Aan de Brusselse regering, die de economie wil hervormen aan de hand van het ‘donut-model’: een theorie die economische indicatoren zoals het bnp inruilt voor alternatieven die ‘maatschappelijke rechtvaardigheid’ beklemtonen. Alsof Brussel een eiland is. Er komt een lawine van faillissementen aan, maar in Brussel hebben ze tijd (en geld?) voor linkse luchtkastelen.)

    Welk jaar is dit?

    (Aan de Belgische politiek, die sterke gelijkenissen vertoont met het jaar 1999. Opnieuw vermomt een ordinaire uitdeel-regering zich als ‘nieuwe politiek’. Opnieuw profileert België zich met symboolpolitiek als ethische voorloper. Opnieuw wordt de grootste oppositiepartij gretig doodverklaard door de verenigde Vlaamse vakpers. Opnieuw is Frank Vandenbroucke minister van Sociale Zaken. Plus ça change, plus c’est la même chose.)

    -

     

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

     

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Het PASWOORD bij de eerstvolgende regering, dat zijn de DRIE woorden die onùiddelijk na

    11 November 1918

    hadden moeten vallen. Namelijk gelojkheid in recteen en in de feiten.

    Ze waren zelfs de allerheiligste koninklijke belofte van vòòr de Grote Slacht-partij die 4 jaar daarvoor begon.

    Vooal voor iedereen die bekend is met het Zuiden van West-Vlaandren, dat voor eeuwig ingepeperd en bestrooid zal blijven met honderdduizenden soldatengraven, moet daar geen tekeningetje bij.

    -

    Waar ook gen tekeningtje bij moet – of vragen bij moeten gesteld worden- is aan het politiek talent van BDW. Maar wat daarnaast wel ’n probleem is, is de niet te stuiten moslim-bedreiging in zijn eigen stad. Eerstens door, zoals in Bruxellabad de Iman-inzet om eindelijk de Anti Corona Wetgeving te doen doordringen bij hun aanhang. Tweedens om eindelijk de aan de Islam gerelateerde drugs-criminalteit met wortel en tak uit e roeien. Net als bij het echte regeringswerk, zijn diagnose en inventariseren slechts zeggende woorden, maar gene daden….

    -

    En dan nog iets in verband met De Schndcaard. Een verhuis van Grand Bigard naar Groot Brussel: een opstap, ja? Zeker zijn? ‘Opstappen’, namelijk heeft ook nog ‘n 2de betekenis, niewaar….

    La Boël, het dolfijntje. Eindelijk mede-erfgename geworden. Gaan nu de Koninklijke dotaties ook de hoogte in?





    05-10-2020, 15:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.266.1

    -o-o-o-oo-

    ONS DAGELIJKSE BROOD

    MAANDAG 5 OKTOBER 2020

    HEILIGEN KALENDER

    ENGELBEWAARDERS

    Gevierd wordt dat ieder van ons door God een persoonlijke engel wordt toevertrouwd, die ons beschermt en vergezelt door het leven. Dat geloofsinzicht baseert zich op een aantal bijbel-passages:

    1. In het deutero-kanonieke bijbelboek Tobit wordt verteld hoe de aartsengel Rafaël (feest 29 september) aan de jonge Tobit wordt toevertrouwd om hem bij een moeilijke opdracht te vergezellen en te beschermen.

    2. In het evangelie zegt Jezus: ‘Waak ervoor een van deze geringen te verachten. Want Ik zeg jullie: hun engelen in de hemel aanschouwen onophoudelijk het gelaat van mijn hemelse Vader’

    3. In het boek Handelingen van de Apostelen wordt verteld hoe Petrus op wonderbare wijze uit de gevangenis ontsnapte een aanklopte bij het huis waar de gemeente bijeen was om voor zijn vrijlating te bidden. ‘Nadat hij op de deur van het voorportaal had geklopt, kwam er een dienstmeisje dat Roosje heette, om open te doen, maar toen ze de stem van Petrus hoorde, was ze zo blij dat ze vergat de deur te openen en naar binnen rende om te zeggen dat Petrus voor de poort stond. “Je bent niet goed wijs,” zeiden ze tegen haar, maar ze bleef volhouden dat het echt zo was. “ Dan is het zijn beschermengel”, zeiden ze tenslotte…’

    Het was paus Paulus V († 1621) die het feest 1608 officieel toestond; in 1670 werd het door paus Clemens X († 1676) voor de hele kerk ingevoerd.

    Ze worden afgebeeld als gevleugelde personen van onduidelijk geslacht (zowel mannelijke als vrouwelijke trekken); die vleugels zijn nodig om tussen ons en de hemel heen en weer te vliegen: ze brengen Gods goede gedachten vanuit de hemel naar de mensen over en dragen de gebeden van ons tot voor Gods aangezicht. Vaak bevinden ze zich half achter de hun toevertrouwde persoon, op afbeeldingen meestal een kind. Soms in gezelschap van de duivel als tegenhanger: dan bevindt zich de engel rechts en de duivel links, respectievelijk op de rechter- en linkerschouder, om goede respectievelijk kwade gedachten in het oor te fluisteren.

    Bekend is het rijmpje op een schilderijtje met veertien engeltjes in blauwe kledij dat in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw- op vele slaapkamers van katholieke kinderen hing:

    ’s Avonds als ik slapen ga

    Kijken mij veertien engeltjes na:

    Twee aan mijn rechterzij,

    Twee aan mijn linkerzij,

    Twee aan mijn hoofdeind

    Twee aan mijn voeteneind

    Twee die mij dekken,

    Twee die mij wekken,

    Twee die mij wijzen

    Naar het hemels paradijze.’

    In 1946 publiceerden Gabriël SMIT (rijmpjes) & Piet WORM (prentjes) een boekje over heiligen voor kinderen: ‘Roosjes uit de Hemeltuin’; Utrecht/Antwerpen, De Fontein. Het bevat ook een rijmpje voor de engelbewaarder:

    Altijd waar ik ga of sta,

    Volgt gij mij in liefde na,

    Veilig reis ik aan uw hand

    Naar het verste, vreemdste land.

    Lieve engel in uw zorgen

    Ben ik latijd blij geborgen.

    Een ander gebedje luidt:

    ‘Engelbewaarder, sta mij bij; en maak de winter rap voorbij.’

     IN 266.1 KAN U LEZEZN

    OVER HET VERSCHIL TUSSEN ZOGEZEGD FAKE NEwS EN ECHT FAKKE NEWS

    Mahdi @SammyMahdi

     W

    Op ’n schaamhaar na geen CVP Voorzitter…

    CVP, hé, niet van de Moslim Partij – mar wat is het verschil?

    *

    Mijn huidskleur bepaalt mijn gedachtegoed niet. Het beleid moet en zal kordaat en humaan zijn.” - En nu duik ik terug de boeken in. Vanaf volgende week heel wat vergaderingen. Let’s get things done Flexed biceps

    Doorbraak.be - @DoorbraakBe

    Het parlement blijkt een kleutertuin, als je de begrotingstabellen van de regering-De Croo niet kan lezen. Maar de meester blijkt zelf in de fout te gaan... https://bit.ly/3cZsUeA

     

    *

    De Standaard @destandaard

    ·Trumps erfenis is al (deels) veiliggesteld http://dlvr.it/RhwzhJ

    Y

    RADIO OOST-WEST

    Streeknieuws & Volksmuziek

    *

    KRITIEK OP 'ZONDAGSRITJE' ZIEKE TRUMP

    Donald Trump verliet zondag even het ziekenhuis voor een ritje langs zijn supporters ©REUTERS

    Vandaag om 06:00

     Artsen noemen het ritje dat de met covid-19 besmette Amerikaanse president zondag langs zijn supporters maakte 'waanzin'. Duidelijk is dat Donald Trump popelt om het ziekenhuis te verlaten en weer campagne te voeren.

    'Waanzin'. Zo omschrijft James Phillips, een arts die verbonden is aan het militair hospitaal Walter Reed in Maryland, het ritje dat Donald Trump zondag maakte langs zijn supporters vóór het hospitaal. Volgens de arts bracht de rit met de covid-patiënt in de hermetisch afgesloten gepantserde auto het aanwezige veiligheidspersoneel onnodig in gevaar.

    De Amerikaanse president is sinds vrijdag opgenomen in het hospitaal, nadat hij zelf een dag eerder bekend had gemaakt positief te hebben getest op covid-19. Daarop volgde een chaotisch weekend, vol tegenstrijdige berichten over de gezondheid van Trump. 'Zijn gezondheids-situatie is verbeterd', zei zijn lijfarts Sean Conley tijdens een persconferentie voor het ziekenhuis in Bethesda, nabij Washington. Zoals bij elk ziekteverloop waren er hoogtes en laagtes, zei Conley nog. Hij zei verder dat Trump mogelijk maandag al het Walter Reed-ziekenhuis zal verlaten.

    Eerder had Trump, die met het coronavirus besmet raakte, een videoboodschap van goed 4 minuten verspreid.

    Serge Mampaey

    Kijk, dat is nu het verschil tussen een ondergaande en een opkoemde Pers. Spotten met het mooie gezin van Trump (DS) of (DT) een eerder bewonderend maaar objectief relaas over diens moed en doortastendheidin penibele omstandigheden.

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Stelt U even voor, dat niet Donald Trump, maar Barack Obama met Cowid19 in Maryland was terecht gekomen…

    En, zeer tussen vierkante haajes – om het belang ervan beter aan te tonen- MARYLAND: weet Melanie daarvan? In wiens bed is die Viezerik daar terecht gekomen? In dat van de wulpse Mary of dat van de trouwe kuise Melanie?

    Erg. Zeer erg. Erger nog. Trimp, als BV (Bekde Viezerik) onbesproken laten en die paar honderd experimenterende propgresseve BV’s van bij ons daar tegenover….

    Benieuwd naar de mening hierover van Almacy, wetende dat Obama ook, net als zij en haar hele partij; adepten van Allah zijn. Die zou nooit zijn Michelle dat hebben aangedaan. Toch niet zonder daarvoor eerst minstens $ 4 nul-nul-nul . nul-nul-nul te hebben geïncasseerd.

    Sleepy Joe daarentegen…. zou er serie

    -werk van gemaakt hebben. Met uedere keer boter bij de verse vis…

                                

    05-10-2020, 10:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!