MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500801 – VROEGERE TIJDEN…. VERDWENEN WELSTAND EN HARDE OORLOGSDREIGING IN DE PLAATS

    .

    ZATERDAG 22 JANUARI 2022

    THIS IS NOT A PIPE

    *

    500801 – VROEGERE TIJDEN…. VERDWENEN WELSTAND EN HARDE OORLOGSDREIGING IN DE PLAATS

    *

    I N H O U D

    Once, upon a time, in the East…

    Geen opkomend zonlicht, maar een dreigende Halve Maan.

    De rest van het verhaal zal ondertussen iedereen wel bekend voorkomen.

    Maar dat GAS, dat per boot uit Qaatar zal komen, da’s toch in wezen ‘des Pudels Kern’, rond geblokeerd Rusisch gas en ‘die Joekrien’ van Mohbama? Door de USA in den donkeren bekokstoofd achter one rug?

    Niemand spreekt er nog over, maar sinds ‘onze’ Louis Michel het Pact van Mararakesh, nota bene in onze naam, in New York ondertekende, leven we de facto onder de geheime clausules van deze Europese Uitverkoop Overeenkomst. Verkocht binst we erbij stonden…. En de dader haast verheven tot de eer der Europse Alataren. M.a.w. heel onze Joods-Christelijke Beschaving is in feite een rotte afgevallen appel in de volle woestijjngrond van het wereldomvattende Islam Kalifaat.

    -

    Of er nog tijd rest voor een Tweede Reconquista?

    Met deze huidige soort van Leiders valt daar niet aan te twijfelen. Me dunkt ik hoor nu al het neersuizen van dat fatale mes. Of is het ’n in Qatar geslepen kromzwaard? Zal laler wel bljken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VLAANDEREN WERKT

    *

    Niet alles is tegenwoordig kommer en kwel*. Volgens Flanders Investment & Trade (FIT) was 2021 zelfs een goed jaar voor wat de buitenlandse investeringen in Vlaanderen betreft. Internationale ondernemingen met hoofdzetel in het buitenland deden vorig jaar in Vlaanderen liefst 295 nieuwe investeringen, die voor 6.233 nieuwe jobs zorgden. Dat waren op de eerste plaats Amerikaanse ondernemingen, maar op de tweede plaats volgden de Britten die hier bij ons een eigen vestiging oprichtten omdat ze de nieuwe situatie na de Brexit in eigen land te gecompliceerd vinden. De leveringstijden zijn er verviervoudigd en er is nog steeds veel onduidelijkheid over de BTW en de invoertarieven. Daarbij komt nog dat de centrale ligging van onze Vlaamse havens nu eenmaal uiterst gunstig is. De fusie van de havens van Antwerpen en Zeebrugge heeft er ook voor gezorgd dat er minder tijd en trafiek verloren ging door geblokkeerde aanvoerlijnen.

    Zoals ik al meer geschreven heb kan Vlaanderen gemakkelijk alleen bestaan en economisch aansluiten bij de landen van Noordwest Europa, de Hanselanden, zeg maar. Dat terwijl het binnen België riskeert steeds meer het statuut te krijgen van een Club Med land.

    ---

    *Het is anders wat in ons wereldje: de corona crisis die maar blijft aanslepen, de steeds duurder wordende energiebevoorrading, de heisa om Oekraïne waar een oorlog niet uit te sluiten is, een Brits premier die voor Pinocchio niet moet onderdoen, het zoveelste MeToo schandaal en een Justitie die achter de feiten blijft aanlopen…

    VS ONDERHANDELEN MET QATAR OVER GAS VOOR EUROPA

    ©BLOOMBERG

    Vandaag om 11:16

    *

    De Amerikaanse regering voert gesprekken met Qatar en andere gasexporteurs om eventuele bevoorradings problemen in Europa op te vangen in het geval de Oekraïne-crisis verder escaleert.

    De gesprekken focussen zich op het sturen van tankers met LNG en zijn ingegeven door de dreiging van een militaire inval door Rusland in Oekraïne. Dat schrijven meerdere Angelsaksische media.

    Volgens Bloomberg wordt hiervoor een ontmoeting gepland tussen Amerikaans president Joe Biden en sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar. De Golfstaat is een van de grootste exporteurs van gas ter wereld, maar voert vooral uit naar Azië. Slechts 5 procent van het Qatarese gas gaat op dit moment naar Europa.

    Een verdere escalatie van het conflict tussen Rusland en de NAVO over Oekraïne zou een forse impact kunnen hebben op de gasvoorraden in Europa, en dat in volle winter en op een moment dat de prijzen al de pan uitswingen.

    De diplomatieke onderhandelingen over Oekraïne leveren voorlopig niets op. Vrijdag sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken nog met zijn Russische collega Sergei Lavrov in Genève. Er is wel afgesproken om verder te praten.

    De spanning loopt al weken hoog op nu Rusland meer dan 100.000 troepen langs de grens met Oekraïne heeft gestationeerd en strenge eisen stelt aan de NAVO. De VS dreigen op hun beurt met zware economische sancties als de Russische president Vladimir Poetin beslist om Oekraïne binnen te vallen.

    Bij een verdere escalatie van het conflict wordt gevreesd voor een oplopende energie crisis, gezien de sterke afhankelijkheid van Europa aan gas uit Rusland. Europa haalt zo'n 40 procent van zijn gas uit Rusland, en een derde daarvan vloeit door Oekraïne.

    Fatih Birol, de topman van het Internationaal Energieagentschap, beschuldigde Rusland er al van de gasvoorraden voor Europa te manipuleren.

    Roel Verrycken

    VAN AFD NAAR ZENTRUM

    Politiek

    Zentrum

    Uwe Witt

    foto: ©Belga

    *

    De Bondsdag krijgt er een nieuwe partij bij

    Analyse - 22/01/2022

    *

    De rechts-nationalistische Alternative für Deutschland (AfD) zag eind december 2021 twee van haar parlementsleden opstappen. Uwe Witt en Johannes Huber zegden beiden hun partij-lidmaatschap op. Maar in plaats van zijn mandaat aan de partij terug te geven besloot een van hen, de 62-jarige Uwe Witt, verder in de Bondsdag, het federale parlement, te blijven zetelen als onafhankelijke. Het aantal ‘Fraktionslose’ steeg daarmee tot vier, een te verwaarlozen minderheid in een parlement dat 736 leden telt.

    Keizerrijk en Weimarrepubliek

    Op 18 januari — toevallig of niet ook de dag waarop het Duitse keizerrijk was gesticht in 1871 — maakte Witt het nieuws bekend dat hij toegetreden was tot de Deutsche Zentrumspartei (kortweg Zentrum). En daarmee is Zentrum sinds 1957 voor het eerst weer vertegenwoordigd in de Bondsdag. Het Duitse parlement krijgt er dus een extra partij bij, naast de zeven bestaande: de christendemocraten van CDU en CSU (die samen één fractie vormen), de sociaaldemocraten van SPD, de liberalen van FDP, de groenen (Bündnis90/Die Grünen), de linksradicalen (Die Linke) en AfD.

    Ze werd in 1870 opgericht als de belangen vertegenwoordigster van het katholieke bevolkingsdeel

    Zentrum mag dan wel een splinterpartij zijn, ze kan zichzelf ook de oudste, want steeds onder dezelfde naam optredende partij van Duitsland noemen*. Ze werd in 1870 opgericht als de belangen vertegenwoordigster van het katholieke bevolkingsdeel. Ze heeft een erg belangrijke rol gespeeld in het keizerrijk (1871-1918), meer bepaald tijdens de ‘Kulturkampf’. Toen bond Otto von Bismarck als kanselier van een Pruisisch-protestants gedomineerde staat de strijd aan met de katholieke kerk. Van 1 november 1917 tot 30 september 1918, in het laatste jaar van Wereldoorlog I, leverde de partij met Georg Graf von Hertling zelfs een rijkskanselier. Tijdens de Republiek van Weimar (1919-33) hadden vijf kanseliers een ‘Parteibuch’ (partijlidmaatschap) van Zentrum. De bekendste onder hen waren Heinrich Brüning, de zogenaamde ‘Hungerkanzler’ (zie portret), en Franz von Papen (partijloos sinds 3 juni 1932), de man die Adolf Hitler mee in het zadel heeft gehesen.

    Derde Rijk

    De opkomst van die laatste figuur verklaart de ondergang van Zentrum. De nationaalsocialisten wilden na hun ‘Machtergreifung’ op 30 januari 1933 komaf maken met alle andere partijen. Ze verboden de linkse partijen, de SPD en de communistische KPD, en voerden de druk op de ‘burgerlijke’ (zoals de katholieke en de liberale partijen) op om zichzelf te ontbinden. En dat laatste deed Zentrum dan ook op 5 juli 1933. Tijdens het Derde Rijk werden vele gewezen mandatarissen van Zentrum vervolgd omdat er vanuit het katholieke Duitsland altijd al een sterk voorbehoud had geleefd tegenover het nationaalsocialisme (de opstelling van de — overigens uit de partij getreden — Franz von Papen was van uitzonderlijke aard).

    Conservatief-sociaal

    Na de oorlog werden de meeste partijen heropgericht in de geallieerde bezettingszones (1945-1949), sommige onder een andere naam of met een andere opstelling. De CDU en haar Beierse zusterpartij CSU verstonden zichzelf als interconfessioneel. Dat wil zeggen, ze richtten zich tot zowel katholieken als protestanten (waar de Zentrumspartei de partij van de katholieken was). Niettemin waren er toch enkele politici die de Zentrumspartei heroprichtten. Zij vonden CDU immers ‘te rechts’ en niet conservatief-sociaal genoeg. De partij bleef echter een muurbloempje in de Bondsrepubliek. In 1953 kwam ze met 0,8% van de stemmen in de Bondsdag. Er gold toen nog geen vijfprocent-kiesdrempel. In 1957 echter was het amen en uit voor haar parlementaire bestaan.

    Witt dreigde regelmatig uit de partij te stappen als er ‘Grenzüberschreitungen’ optraden

    De partij bekent zich tot de ‘christelijk-joodse wortels van Europa’ en verdedigt solidariteit en het welzijn van de gemeenschap. Het is dat christelijk-sociale dat Witt aansprak. Binnen de AfD behoorde hij tot de gematigde strekking. Dat leidde bij hem tot ergernis over de ‘Flügel’ rond Björn Höcke, die een extreemrechts imago heeft. Witt dreigde regelmatig uit de partij te stappen als er ‘Grenzüberschreitungen’ optraden in de zin van aangebrande handelingen en uitspraken van AfD-mandatarissen. Eind december was de maat vol voor hem.

    Kritiek

    Er is ook kritiek op zijn overstap. Witt heeft immers zijn mandaat in de Bondsdag (van 2017 tot 2021 en van 2021 tot 2025) in de wacht gesleept dankzij het relatief sterke verworteld-zijn van de AfD in het politieke landschap. Zelf stelt hij dat hij juist eerlijk is tegenover zijn kiezers. Hij zou hun altijd verzekerd hebben dat extreemrechtse posities binnen de AfD een brug te ver waren voor hem en hij in dat geval zijn conclusies zou trekken. Na zijn uittreding uit de AfD zouden verschillende partijen hem zelfs aan boord hebben willen halen. Welke zegt hij niet.

    Zentrum verheugt er zich uiteraard over in de Bondsdag vertegenwoordigd te zijn door een parlementslid dat een grote expertise op het vlak van arbeids- en sociale vraagstukken bezit. Toch leeft er her en er bij Zentrum ook wel vrees voor ‘besmetting’. De partij is in ieder geval niet zinnens een opvangbekken voor misnoegde AfD-politici te worden.

    opmerkelijk om vast te stellen dat de partij die als nieuwkomer de Bondsdag vervoegt tegelijk ook de oudste is

    Om het even hoe de beoordeling van de parlementaire ‘gedaanteverwisseling’ van Witt uitvalt, alleen al in vergelijkend-historisch opzicht is het opmerkelijk om vast te stellen dat de partij die als nieuwkomer de Bondsdag vervoegt tegelijk ook de oudste is. Het is alsof samen met Witt nu ook een geest gehuld in traditie en historisch patina het halfrond van het Duitse parlement is binnengeslopen.

     

    *De voorloper van de sociaaldemocratische SPD werd in 1863 onder de naam Allgemeiner Deutscher Arbeiterverein (ADAV) opgericht door Ferdinand Lassalle.

    Dirk Rochtus

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt? Dus ook ,i nu weer? Wie zou daar nog kunnen aan twijfelen? Zij het dan, dat er met Nieuwe Meesters ook meedtal Niuwe Wetten komen. Hoogst waarschijnlijk in een soort on-uitspreekbare apentaal.

    De laatste keer ging het bij onze Oosterburen om ‘Lebensraum’ en die kwam er inderdaad, zij het tot in gruizelementen kapot gebombardeerd. Met her op te bouwen zat achteraf iedereen terug in een Nieuwe Wereld, gedirigeerd door Washington DC.

    Zo gaan nu eenmaal de dingen des levens.

    Wordt het Oerang Oetangs, Chinees of Arabiers?DE TIJD zal hierover wel tijdig informatie verstrekken.

    Wie zei daar ooit weer, dat ze als schapen naar de slachhtbank worden geleid, en dat e hun bek niet open doen?

    *

    Digithalys

    23-01-2022, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500802 – DE ENE JAN IS DE ANDERE NIET

    .

    ZATERDAG 22 JANUARI 2022

    *

    500802 – DE ENE JAN IS DE ANDERE NIET

    *

    I N H O U D

    Jan Fabre (°1958) is en blijft internatiinaal een groot veelzijdig kunstenaar… Maar, zelfs al schiep die mooie beelden, zijn eigen beeld is voor altijd en nog veel langer, besmeurd.

    Allez, toch

    Volges de heden geldende normen en waarden.

    Roem en eer….

    Niet om reden voor wat hij ‘misdaan’ heeft, maar omdat het uitgekomen is.

    Ja Ja, daar mag je – in afwachting van de totale bourkanisering - alleen maar naar kijken….

    God-nogaan-toe!!!!!

    *

    BEELDIGE BRONSTIGE BEESTIGE BEELDEN IN ANTWERPEN

    **

    Herr Kultur Bobo

    Geen flauw idee hoeveel exemplaren er van “The man measuring the clouds” van Jan Fabre gegoten zijn. Een tiental? En telkens krijgen ze een plek mooi boven op een gebouw. Een sierlijk eerbetoon aan zijn vroeg gestorven tweelingsbroer Emile. Boven het SMAK in Gent staat er één, en in Zaventem. In Japan, in de Verenigde Staten, …

    Sinds kort is er één minder te zien. Het exemplaar dat mooi bovenop cultuurcentrum De Singel in Antwerpen stond.


    Een sierlijke signatuur was het, op een mooi gebouw. Nu is het weg. Er afgewaaid? Gepikt? Neen. Veel banaler. De nieuwe directeur heeft zijn “fifteen minutes of fame” gezocht en gekregen. Op een gemakkelijke manier. In plaats van iets te creëren, iets vernietigen. Als je geen kunst kan maken, word dan kunstmanager. Klinkt goed. Hendrik Storme heet deze man (X/M/V). Storme, …. Nomen est Omen. Werd deze beslissing door de Raad van Bestuur gesteund? Was er een debat? Wat zei Herr Storm ook alweer bij zijn aanstellerige aanstelling… “Wat ik zeker wil bespelen, is het debat. Waarom? Het uitwisselen van gedachten is belangrijk”. Tja, zelf het goede voorbeeld geven is een uitdaging. Geen debat. Storme, op zijn/haar/het ééntje nam de beslissing.

    Entartete Kunst is natuurlijk van alle tijden … een beeld verwijderen, …. gewoon omdat de kunstenaar in een gerechtelijke procedure verwikkeld zit? Storme der Stürmer? En waar staat het beeld nu? Wordt het verkocht? Vernietigd? Wie is eigenlijk eigenaar? Allemaal vragen waar niemand zich mee bezighoudt. Uit zéér slecht ingelichte bron vernamen we dat het in het privé-kantoor van Mijnheer den Directeur staat. Maar dit kan fout zijn. Het kan zich ook in zijn slaapkamer bevinden.

    Wel vervelend voor Storme dat elders in dit land nog beelden van Fabre te zien zijn. Gaat hij die ook aanpakken? De mozaïek in de Zoo? De Schildpad in Nieuwpoort? Zou hij daar het lef voor hebben? Natuurlijk niet. Misschien was het gewoon een statement, binnen De Singel. “Ik ben de nieuwe baas, mijn wil is wet”. Ondertussen slaapt de Raad van Bestuur van het vet gesubsidiëerde Singel rustig verder. Geïnteresseerd in wie daar de zitpenningen op komt strijken? En alles van Herr Direkteur slikt ? 2021-08200219 (1).pdf

    Jan de Lichte krijgt zijn plek

     

       Kent u een rechtbank, waar ook ter wereld, waar men een veroordeelde crimineel hulde brengt?

    De ene Jan is natuurlijk de andere niet. Sinds kort staat Jan de Lichte in de schijnwerpers, vanwege de VTM serie. De echte Jan de Lichte was een rauwe bandiet die op een gruwelijke manier mensen overviel, beroofde, martelde, vermoordde. Niet echt een fijn mens. Gehaat door het volk. En toch kreeg hij een standbeeld. Roel d’haese maakte het in 1981, op vraag van het Louis Paul Boon genootschap, dat een beeld van hun geliefde schrijver bestelde, en dit als “verrassend” resultaat kreeg. Jan de Lichte was één van de door Boon beschreven personages. En Roel had zich laten gaan. Spijtig dat hij Ondineke niet gekozen had … Eerst wilde men het beeld op de Grote Markt van Aalst zetten. Daar werd het geweigerd, om evidente redenen. Terwijl ze in Aalst toch wel zin voor humor hebben. Iemand overigens zin in een standbeeld voor de Bende van Nijvel? Dan bood men het aan de gemeente Velzeke (geboorteplaats van de crimineel) aan. Ook daar zegevierde het gezond verstand. Uiteindelijk belandde het gedrocht in het beeldenpark (beeldenkerkhof) Middelheim, waar het een goed verscholen plekje onder de bomen kreeg. Tot een stelletje wereldvreemde (zijn er anderen?) Antwerpse magistraten het in hun hoofd haalden om … het beeld (eigendom van de vzw vrienden van Middelheim) op te eisen en een ereplaats te geven voor het nieuwe Antwerpse gerechtshof. Terwijl wereldwijd standbeelden sneuvelen … Christoffel Colombus, Generaal Lee van de Zuidelijke Staten, Leopold 2, slavenhandelaars allerhande, … prijkt er voor het Antwerpse Gerechtshof nog altijd een drie meter hoog beeld van een moordenaar.

    Kent u een rechtbank, waar ook ter wereld, waar men een veroordeelde crimineel hulde brengt?

     

    Antwerpen, een stad waar men een standbeeld van een wereldwijd gewaardeerd kunstenaar die niet in de smaak valt van een plaatselijk directeurtje (M/V/X/Y/Z) zomaar verwijderd, en waar dat van een veroordeeld crimineel blijft staan. Kunt u nog volgen?

    Gandhi krijgt ook een stek

    Twintig meter verder van het beeld van Jan de Lichte staat er overigens sinds kort nog een standbeeld, dat van Gandhi, bekend om zijn racistische uitspraken toen hij in Zuid-Afrika (Johannesburg) woonde. In zijn gekende mega luier staat hij daar, met stokkie… Een geschenk van de Indische diamantwereld. Zo zo….. roept dat geen slechte herinneringen op. De Indische diamantwereld ….

    Gandhi geflankeerd door Governator Cathy Berx, Bart De Wever en Nabilla Ait Daoud, Schepen van subsidieverlening en hand-boven-het-hoofd-houding van stadsoplichteres Sihame El Kaoukibi

    Herinnert u zich hoe in 2010 veertig (!) Antwerpse magistraten zich (tijdens de werkuren) lieten “verwennen” in de Indische Jain tempel in Wilrijk? Terwijl op hetzelfde moment de hele Antwerpse Indische diamantenzwik in een juridische mallemolen zat vanwege gigantische zwartgeldcircuits? Panorama (ondertussen Pano, binnenkort Pa) bracht het aan het licht… Antwerpse rechters lunchten met Indiase diamantairs | Binnenland | hln.be De toenmalige voorzitter van de Antwerpse rechtbank zag er geen graten in “ik heb dit georganiseerd, als een soort teambuilding” Rechter gewraakt na bezoek aan tempel (Brussel) – De Standaard

     

    Onderzoeksrechter Connerotte moest ten tijde van de zaak Dutroux aftreden, omdat hij op een benefiet van de slachtoffers (!) een bordje spaghetti ging consumeren. Onze Antwerpse magistraten lieten zich indertijd door mensen die ze moesten beoordelen zwaar trakteren….

    “Confraters”, zo zei een humoristische Juge ooit, “vergeet je Eedaflegging, op naar een Eetaflegging!”

    Ondertussen is dit inderdaad ruim tien jaar geleden, en zijn de betrokken Magistraten ongetwijfeld “op emeritaat”.

    Maar waarom dan een gekregen beeld van die Gandhi voor het Gerechtshof plaatsen? Vindt u dat slim? Zet dat beeld in Middelheim. Samen met Jan de Lichte. Tussen de bomen.

    Dutroux

     

    We eindigen echter graag met een positieve noot. Er komt géén standbeeld van Marc Dutroux in de gigantische hal van het Antwerpse Hof van Beroep, wanneer de renovatie af is. Dat vernamen we uit goede bron.

    Dutroux weigerde mee te werken.


    Illustratie: Beeld van schobbejak Jan de Lichte voor het justitiepaleis te Antwerpen zodat het binnenkomende publiek goed weet wat voor soort rabauwen er recht spreken.

    Gino Fratelli

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Jan De Lichte en Fabre, dat andere zware geval van tegenwoordig….

    Mijn persoonlijke impressie inzake de ene Jan tegenover de andere? Dat, voor Vrouwe Justitia, de tijd alle wonden heelt. Wat Jan De Luchte uitspookte, is ten minste 10 keer Gerechtelijk ‘verjaard’.

    So what?

    Binnen enkele jaren zijn al die (terechte?) klaagsters dood, begraven en vergeten. Maar de werken die Fabre nagelaten zal hebben, zullen tegen dan fortuinen waard zijn. Wie weet, tegen dan, zelfs gestegen zijn in waarde door zijn onbegrensd verlangen naar warme … tastbare schoonheid zoals door God geschapen. . Maar waar tegen jaloerse Rechters niet bestand waren…

    *

    Digithalys

    23-01-2022, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

    .

    VRIJDAG 21 JANUARI 2022

    LEVEN VAN UW SCHEM

    *

    500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

    *

    I N H O U D

    Het gaat stilletjes in die ricjting… Met ’n klik op de muis zit men ongezien als ’n messiaanse Judas in andermans zakken.

    De computer, een moderne her-internpreattatie van de afgeschreven ouderwetse Alwetende Godheid….

    Als daar maar geen vodden van komen…. Eertst werd de MAN geschapen, en ietwat latern met een rib van hem, de VROUW. Pas ten begon daar de miserie…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Poetin’s trauma

    *

    De spanning rond Oekraïne houdt niet op en de dreiging van een Russische invasie blijft bestaan. Pluspunt in deze zaak is dat Russen en Amerikanen voorlopig blijven praten. Europa staat erbij en kijkt ernaar. Het probleem daarbij is, dat - als het tot een gewapend conflict zou komen - het Europa zal zijn dat het meeste riskeert, terwijl de E.U. als instelling niet eens mee lijkt te tellen.

    Volgens Jaap de Hoop Schepper, de secretaris van de NATO die de gesprekken met Oekraïne destijds startte, is de hele zaak terug te brengen tot het onverwerkte verleden van Vladimir Putin. Toen het IJzeren Gordijn viel en de Sovjet- Unie instortte, was Putin geheimagent van de KGB in Dresden, waar hij het einde van de DDR meemaakte, wat hem een trauma bezorgde waardoor hij nu nog altijd vindt dat de teloorgang van de Sovjet-Unie de grootste geopolitieke catastrofe van de 20ste eeuw was. Hij beseft wel dat de Sovjet-Unie in zijn oude vorm nooit meer zal terugkeren, maar wil toch nog e.e.a. uit de brand slepen. De inval in Georgië in 2008, de annexatie van de Krim in 2014, de aanval op de Donbas en de openlijke steun aan de dictators van Wit-Rusland en Kazachstan wijzen allemaal in die richting. Tegelijkertijd krikt Poetin in Rusland zelf zijn populariteit wat op en dat is nodig, ook voor zijn partij die heel wat van haat populariteit verloren heeft.

    De hele zaak wordt ondertussen doorkruist door de discussie over de NordStream 2 gaspijplijn van Rusland naar Duitsland door de Baltische Zee, die klaar ligt voor gebruik. Die niet openen – zoals de zaken er nu bij liggen - betekent voor West-Europa – in de eerste plaats voor Duitsland – een nog groter tekort aan gas en voor Rusland een groot tekort aan inkomsten. Een situatie waarvan niemand beter wordt en daarom hopelijk kan leiden tot e.o.a. compromis

    *

    Nog geen akkoord over lagere energiefactuur

    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. ©BELGA

    Dieter Dujardin

    Vandaag om 12:45

     *

    Het federale kernkabinet heeft vrijdagochtend geen akkoord bereikt over de verlaging van de energiefactuur. De gesprekken gaan verder.

    Door de straffe taal van Open VLD-fractieleider Maggie De Block donderdag in de Kamer, was al duidelijk dat een akkoord over de slimme btw-verlaging van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) er vermoedelijk niet zou in zitten. De Block noemde het verlagen van de btw en het vervolgens optrekken van de accijnzen een vestzak-broekzakoperatie en zelfs boerenbedrog.

    analyse

    Hoe slim is een slimme btw-verlaging?

    Ook tussen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Van Peteghem bleek de overeenstemming de jongste dagen uiteindelijk minder groot dan het er eerst naar uitzag. CD&V wil net als Vooruit zowel de btw op elektriciteit als gas van 21 naar 6 procent brengen.

    De groenen maakten donderdag duidelijk dat ze die verlaging voor gas niet zien zitten, omdat dat de facto een subsidie van fossiele brandstoffen zou betekenen. Groen benadrukte daarbij dat die keuze ook door budgettaire overwegingen is ingegeven, het argument waarmee Open VLD al de hele tijd op de rem staat voor gelijk welke btw-verlaging.

    De liberalen willen wel het sociaal tarief verlengen tot de zomer en de federale accijnzen op nul zetten. Dat laatste betekent voor een gezin slechts een korting van 60 euro per jaar. De PS blijft gewonnen voor een energiecheque van 200 euro, maar verzet zich niet tegen een btw-verlaging.

    Cijfers lopen uiteen

    'De ministers Van der Straeten en Van Peteghem hebben een nota gepresenteerd van de verschillende scenario's en hun financiële impact op de gezinnen en de overheidsfinanciën. De cijfers over meer-opbrengsten (door de hogere energieprijzen, red.) worden verder verfijnd. Ook andere meeri nkomsten of lagere uitgaven, zoals 177 miljoen minder steun voor de windmolens op zee, worden verder onderzocht. Niemand mag zich verrijken door deze crisis', aldus het kabinet van Van der Straeten in een mededeling.

    Klusjesman overweegt betaling in natura.

    *

    foto: ©VRTnws

    De grootste cryptomunt heet natura

    Van uw Doorbraak-hoofdeconomist

    Acta Sanctorum - 21/01/2022 Johan Sanctorum –

    Schandalen bevatten altijd anekdotische franjes die hilariteit opwekken. We zien de groten graag vallen, terwijl in het decor verhalen opdampen met een extreem vermakelijkheidsgehalte. Dat lucht op, leve de schandpaal. Dat de bonzen van Anderlecht en Club Brugge maar eens flink hun broek laten afzakken. Dé sleutel van de affaire ligt overigens bij… Eendracht Hekelgem, een club met een bewogen geschiedenis.

    De sjoemelende Serviër

    De spin in het web is de ondertussen overbekende Servische makelaar Dejan Veljković, ooit een kleurloze meeloper bij Eendracht Aalst en nog later bij Eendracht Hekelgem, waarvan ik de kantine mocht gebruiken voor een legendarische lezing over de Vlaamse media, dankzij de bemiddeling van cartoonist-bestuurslid Erwin Vanmol. Of waarom ook ondergetekende een huiszoeking mag verwachten.

     

    Veljković heeft zich na zijn voetbalcarrière glansrijk gerehabiliteerd door als makelaar-fixer zowat heel het Belgische voetbal te controleren, wat hem in 2018 een arrestatie opleverde wegens bendevorming, witwaspraktijken, omkoping en matchfixing. Als spijtoptant praat hij nu het halve wereldje aan de galg, waarbij allicht nieuwe leugens zijn aandeel in heel de affaire moeten minimaliseren.

    Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden.

    Serviërs maken – en nu laat ik mijn intra-Europees racisme even de vrije loop – met voorsprong het grootste krapuul van dit continent uit. Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden. Mochten ze daar dat achtervoegsel gewoon bij iedereen schrappen, het zou tonnen inkt besparen. Een keur van oorlogsmisdadigers leverden ze ons in de jaren ’90. Mladic en Karadzic zijn de bekendste, in hun land zijn het helden. Niet onder ordinaire dievenbendes zal je bij ons de ic-en vinden (dat is meer een Roemeense specialiteit), wel in de betere witteboorden sector.

    Wie ook tot held én martelaar is uitgeroepen, is het tennisidool Novak ‘No-vax’ Djokovic, omdat hij weigerde zich te vaccineren (zijn goed recht) en de Australiërs hem om die reden de toegang tot hun land weigerden (ook hun goed recht), waardoor hij een van de belangrijkste tornooien misliep. De clan Djokovic die alles aandachtig gevolgd had op het thuisfront, én de Servische premier, spraken van een ‘heksenjacht’ en een ‘martelgang’, wat zeg ik, een ‘kaakslag voor heel het Servische volk’. Kan iemand zich nog serieus houden?

    Dienst voor wederdienst

    Wat ons naadloos weer bij de betere humor brengt, het Belgische voetbalschandaal en de operatie Propere Handen. Een genuanceerde visie is hier op zijn plaats. Dat er grote smakken zwart geld in broodzakken van eigenaar veranderden, binnen de driehoek Veljković-clubbestuur-spelers-trainers, en zelfs hier en daar een scheidsrechter, is ondertussen bekend. Dat de gewezen socialistische voorman, reclamemaker en ex-directeur van KRC Genk Patrick Janssens mee in het bad zit, vergroot nog het amusementsgehalte. Wat mij echter het meest intrigeert is de natura-dimensie van het schandaal, de cadeaus.

    Dejan Veljković schoof namelijk niet alleen met zwart geld, hij bleek ook de gave te hebben, mensen te charmeren en aan zich te binden via kleine attenties. Een fles goeie wijn, al eens een etentje, een Rolex-horloge. Zo bouw je netwerken op en bind je mensen aan je. Echt financieel omkopen, dat is zo doorzichtig en grof. Het zijn de geschenkjes die het hem doen, die verpakte prullen waar we blij mee zijn omdat het aanvoelt als genereus, altruïstisch. We noemen dat nu ‘corrupt’, maar het wederkerigheidsprincipe is hét fundament van de samenleving. De regel dat een geschenk nooit zomaar gegeven wordt.

    Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap

    Want vergis u niet: het gaat wel degelijk om ruilhandel. De smoes ‘Ik wilde dat horloge niet, maar het bevond zich ineens in mijn vestzak’, slaat nergens op. Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap. Wie dat verzaakt wordt als een gierigaard en parasiet gebrandmerkt, iemand die op café wel meedrinkt maar nooit zelf rondjes geeft. Zo’n reputatie raak je nooit meer kwijt. Je kan de grootste smeerlap zijn, maar parasitisme is de ultieme zonde in een sociaal universum.

    Cryptomunten: de toekomst?

    Elke economie is dus gebaseerd op wederkerigheid, we willen zo min mogelijk parasieten, iedereen moet het bad in. Waarbij geld alleen de zaak vergemakkelijkt, onder het motto ‘geld stinkt niet’, zolang je het maar niet oppot, het moet circuleren. Het geeft meer vrijheid als wisselmunt in de grote uitwisseling: je kan met de 100 euro die je verdiend hebt oorbellen voor je vrouw kopen, de auto afbetalen, naar de opera gaan, naar de hoeren, geheel naar keuze.

    Edoch, het klassieke geld is op zijn retour, iets in ’t zwart regelen wordt hachelijk, het bankgeheim is zo goed als onbestaande. De overheden willen namelijk weten wat u met uw geld doet, hoe u eraan komt en op elke eurocent belasting heffen. Dat voelen we als onrechtvaardig aan, we krijgen er nauwelijks wat voor terug, het is gewoon een slechte ruil. De cryptomunt is daar een antwoord op. Iedereen kent de bitcoin, maar er circuleren massa’s van die schaduwmunten. Ze worden digitaal gegenereerd (‘mining’), via grote computers dus, die zoveel elektriciteit verbruiken dat stroomnetwerken dreigen te collapsen. Vraag me verder niet hoe dat werkt, want als ik het wist was ik wel van een groter magazine de hoofdeconoom geweest.

    Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag

     

    Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag. Het nadeel is, dat normale mensen totaal niet snappen wat zo’n cryptomunt eigenlijk is, -daarom heet het crypto- terwijl ze toch ook een alternatief circuit genegen zijn en de fiscus willen ontlopen. En zo is de nieuwe ruilhandel ontstaan, waarin, hoe kan het anders, vrouwen de toon aangeven: in ruil voor een seksuele dienst laten ze het gazon maaien, de dakgoot repareren, meubels verhuizen, een terras leggen, werkelijk alle klussen worden aangeboden. Een revolutie voorwaar.

    Sociale cohesie

    Ik deed hiertoe wat onderzoek, en dit keer niet naar bitcoins. Op de site klusvoorsex (alles heel expliciet, u bent gewaarschuwd) worden de karwei en de betalingswijze heel netjes en gedetailleerd omschreven, werkduur, vergoeding, samen met een foto van de opdrachtgeefster die ook de beloning uitmaakt. Het is, hoe kan het anders, een Hollands initiatief maar ook reeds met een Vlaamse tak. En echt, het gaat lang niet alleen om babes, er zitten jonge, oude, slanke, dikke, mooie, lelijke vrouwen tussen, een staalkaart van de samenleving dus. Geen mannen tot dusver: die worden geacht om te werken voor de euh… kost.

    Het zal wel niet ok zijn voor de feministen, who cares, men moet het breder zien: de nieuwe ruileconomie is de toekomst, en in feite een terugkeer naar de muntloze oer-economie. Dat het in ons voorbeeld gaat om dames die hun lichaam aanbieden, betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om in natura te betalen. Iedereen heeft wel iets te offreren, laten we daar van vertrekken. Misschien hebben sommige mannen trouwens meer behoefte aan een goed gesprek, en dan openen zich zowaar kansen in de omgekeerde richting, als ik de keukenprinses die me een lekkere taart bakt kan trakteren op een… stukje taart in goed gezelschap. Afhankelijk van de omvang van het gebak is meer bespreekbaar.

    De totale ruileconomie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid

     

    Conclusie: de grootste cryptomunt heet natura, en ritselaar Dejan Veljković wijst hier toch een weg, namelijk deze naar een nieuwe sociale cohesie gebaseerd op dienst en wederdienst. De overheid krijgt hier geen vat op, er is zelfs geen overheid meer nodig als dit goed werkt, er is alleen een digitale ruilbeurs nodig van vraag en aanbod. Veel zuiniger qua elektriciteitsverbruik. De totale ruil-economie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid, niemand hoeft uit de boot te vallen. Het is zoals de grote Nederlandse dichter Hieronymus van Alphen (1746-1803) het uitdrukt:

     

    Daar alleen kan liefde woonen,

    daar alleen is ’t leven zoet,

    Waar men, blij en ongedwongen,

    Voor elkander alles doet.

    Een vers dat ook opduikt in de apotheotische finale van het Suske en Wiske-album ‘De klankentapper’(1961) en de Golden Sixties inluidde, met het mysterieuze Schalulleke als go-between (nadien helaas verhollandst tot Schanulleke). Hierover meer een andere keer. Maar het zoete leven, wie wil daar niet voor gaan. Aangenaam weekend gewenst.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Maar de Poet zet ons meteen, van op duizenden kilometer ver, terug met beide voeten op de grond… Doet ‘m het, of doet ie het niet?

    In ieder geval zegt de Regring bij ons, dat er goede vooruitzihcten zijn, nu ze eindelijk die nieuwe barometer hebben uitgevonden die van direct in ’t ROOD, de gewenste kleur, staat..

    Het is dus zoals van ouds: Rood of geen brood. Zij het deze keer het ranzigste rood van Perfesser Van Ranst;bijgekleurd door blauwe strontstrepen…

    We gaan, en dat is wel het gode nieuws, naar ’n endemie, en dat kan tellen. Het einde van Mie? Welke Mie?

    Waarde Heer Porno Prins Prmier, Uw speech op TV was lang, heel lang, en ingewikkeld, zeer ingewikkeld. Maar over het einde van MIE zei U al helemaal niks…

    End of Me? Het einde van hemzelf?

    Laten we het hopen, door al onze hoop op ’n hoopje bijeen te leggen waar er geen doorkomen meer aan is.

    Moet dat echt nog duren tot Mei 2024, voor die de schop opgaat? Of moeten we ’n handje helpen? Graag hoor, maar dan liefst met Open Vizier en zondeer muilband…

    *

     Digithalys






    22-01-2022, 13:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500799 – VERSTEVEN VAN DE KOU, MET MAX 2 AAN TAFEL EN LATER MAX MET 2 IN EEN EN DZELFDE KIST – MAAAR IN SLECHTER HET OOSTEN KAN HET NOG

    .

    DONDERDAG 20 JANUARI 2022

    *

    SYFLLIS….

    ZIEKTE SYMPTOOM :

    KOUDE PIS.

    *

    500799 – VERSTEVEN VAN DE KOU, MET MAX 2 AAN TAFEL EN LATER MAX MET 2 IN EEN EN DZELFDE KIST – MAAAR IN SLECHTER HET OOSTEN KAN HET NOG

    *

    I N H O U D

    Waarmee zouden onze O ZO progressieve pulp-gazetten den wel mee bezig zijn?

    In de eerste plaats met het spelen van ‘Zakkulorm’? Doen ze trouwens allemaal; het hek naar de wind hangen, om ter best. Alleen De Tijd niet of wat vorozichtiger.

    Moet Bart Zeeckhout in De Morgen dan eerst ’n ander fluitje leren trekken, voor die weet van waar de wind écht komt? Kijk maar eens naar de grijze spatjes op z”n lakschoentjes. Zou Hoofd-Inspecfteur Witse van direct gezien hebben om de schurk bij de lurven te vatten…

    Goed uitkijken?!!!! Moeilijik is dat pertang niet, zien van waar de wind komt: sinds hij op deze aardbol rondlhuppelt, haalt hij uit die richting zijn mosterd.

    Ziende blind zijn, dus….

    Met De Likxen voorop, de kop in de strop! Deed de !Leider der Belgische Werklieden Partij (BWP) Hendrik Deman ook in 1940…Samen met onze vrienden, de Duitse arbeider, de wereld weer heropbouwen….

    Na de nederlaag van de Oosterburen echter werd diens naam bij de Partij geschrapt als hebbende nooit bestaan.

    En dat is wat er normaal ook nu weer staat te gebeuren met bedorven pis. Zelfs de Groenen zijn tegen biologische meststoffen op onze veie Vlaamse velden….

    PS

    Ondergetekende past zijn oer-degelijke denkwijze gewoon aan aan de trend van de tijd, liefst zo ver mogelijk weg van die ouderwetse totaal voorbij gestreefde 10 Geboen Gods, zoals die onderwezen werden op een Bischoppelijk College in de jaren ’50… Wie zou die Goddeliijke Geboden nu nog kennen? Maar het tegenovergestelde is de taal die jonge Extreem-Slechten best leren kennen door de Extreem-Rechtsen die hen daarbij uit Naastenliefde gaare behulpzaam zijn. En die ze trouwens het best verstaan, want zo is hun diepste wezen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VOLGENS FANC, HET FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR NUCLEAIRE CONTROLE, BEKEND ALS DE

    nucleaire waakhond, kunnen de twee jongste kerncentrales, Tihange 3 en Doel 4, langer open blijven , mits de nodige updates van de installaties. De beslissing daarover moet wel zo snel mogelijk vallen en liefst nog dit voorjaar. Dit staat te lezen in een rapport van de FANC aan de federale regering, die eerder had gezegd daarover te beslissen op 18 maart 2022.

     

    Dat het openhouden van de jongste twee kerncentrales veel geld gaat kosten – nog zo’n argument van Van der Straeten – is de logica zelf, zeker nu Engie/Electrabel heeft afgehaakt. Maar als men ze zou sluiten zal het eveneens veel geld kosten met daarenboven de kans op black-outs bij langer hoge drukweer zonder haast wind of zon (zoals we dat momenteel meemaken) én zou ons klimaat er ook extra door vervuild worden.

    Er is dus geen enkele reden waarom men niet zou ingaan op het voorstel van de FANC, die zegt in dat geval ervoor te zullen zorgen dat bepaalde voorwaarden tijdelijk kunnen versoepeld worden en bepaalde werkzaamheden op langere termijn kunnen gebeuren en dit zonder dat de veiligheid in gevaar zou komen (een derde groen tegenargument). Daarvoor is er wel een wijziging van de regelgeving nodig en dat moet gebeuren met een nieuw Koninklijk Besluit, iets waarvoor de federale regering moet zorgen.

    enslotte wordt de FANC in haar voorstel gesteund door zowel netbeheerder Elia als door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie.

    ---

    In de marge van bovenstaande, nog dit. Een paar weken geleden zag ik op de Waalse Tv-zender RTL een voormalige directeur van Electricité de France (EdF), een Frans overheidsbedrijf, vertellen dat Engie/Electrabel een grote stommiteit zou begaan door in België haar kernactiviteiten af te bouwen. In Frankrijk, waar men ook zinnens is verder te gaan met de nieuwste varianten op gebied van kerncentrales, wordt 70% van de elektriciteit verwekt met kernenergie en is er voor de consumenten een prijsplafond, waardoor de Fransen zowat de goedkoopste tarieven hebben van heel Europa.

    DE BLOCK DOET DEUR DICHT VOOR BTW-VERLAGING

    **

    Open VLD-Kamerfractie- leidster Maggie De Block noemt een btw-verlaging 'boerenbedrog'. ©Kristof Vadino

    *

    *

    'Boerenbedrog.' Zo noemt Open VLD-Kamerfractie-leidster Maggie De Block het voorstel van minister Vincent Van Peteghem (CD&V) om de btw op gas en elektriciteit naar 6 procent te verlagen.

    Terwijl de Franstalige liberalen van de Mouvement Réformateur de deur op een kier lieten staan om de energiefactuur te drukken door de btw op gas en elektriciteit van 21 procent naar 6 procent te verlagen, gooit Open VLD-Kamerfractieleidster Maggie De Block die hardhandig dicht.

    Ze noemt in het VRT-programma 'Villa Politica' een btw-verlaging 'boerenbedrog'. Er hangt aan een btw-verlaging een prijskaartje van 2 miljard en dat geld moet je nadien toch terughalen bij de mensen, merkt ze op.

    Daarmee plaatst De Block zich op de lijn van vicepremier en partijgenoot Vincent Van Quickenborne, die in het weekend ook al vraagtekens plaatste bij de hoge budgettaire kostprijs van een btw-verlaging. Open VLD denkt aan een andere oplossing. De partij wil komaf maken met de heffingen, die zwaar doorwegen op de energiefactuur. Federaal gaat het om zo'n 70 euro. Maar ook Vlaanderen kan werk maken van het schrappen van regionale heffingen op de energiefactuur, vinden de Vlaamse liberalen.

    Wim Van de Velden


     

    Boris Johnson schaft alle coronamaatregelen af. Frank Van Den Broucke en Conner Rousseau willen verstrengen.

    Erwin vanmol

    DE MOEDER ALLER CORONA-INTERVIEWS LEGT DE AANBIDDING VAN DE VIROLOGEN BLOOT

    *

    Marc Van Ranst: in media kritiekloos ruim baan gegeven.

    *

    Desinformatie is gevolg van kritiekloze journalistieke behandeling van virologen

    -

    De verheerlijking door de journalist

    Het bewuste artikel start als volgt: ‘In tijden van coronavirus is Marc Van Ranst haast een kompas. Zijn stem is die waarnaar iedereen luistert, de overheid incluis. De professor virologie van de KU Leuven heeft ons de voorbije weken met opzet bezorgd gemaakt, zegt hij. “Het was de enige kogel in ons pistool. Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.”‘

    De analyse van deze bovenstaande eerste paragraaf uit het interview is niet moeilijk: ‘Marc Van Ranst is haast een kompas.’ Een kompas geeft onwrikbaar de juiste richting. Een sterke metafoor: Marc Van Ranst heeft voor de journalist onweerlegbaar gelijk, hij geeft bij voorbaat toe dat hij zich volkomen overgeeft aan de viroloog. En geen enkele kritische vraag volgt trouwens nog.

    Door ‘zijn stem‘ centraal te plaatsen in de zin, gaat het niet meer over wat Marc Van Ranst zegt, maar het geeft de bijna goddelijke bewondering voor Marc Van Ranst weer.

    De volgende zin begint met: ‘Zijn stem is die waar iedereen naar luistert …’. De journalist had ook kunnen schrijven: ‘Iedereen luistert naar wat hij te zeggen heeft.’ Door ‘zijn stem‘ centraal te plaatsen in de zin, gaat het niet meer over wat Marc Van Ranst zegt, maar het geeft de bijna goddelijke bewondering voor Marc Van Ranst weer.

    Marc Van Ranst communiceert grandioos op het geboden platform

    Dan komt Marc Van Ranst aan het woord, en verklaart dat hij ons met opzet bezorgd heeft gemaakt. Dit is de zachtst mogelijke manier om te zeggen dat hij ons met opzet angst heeft aangejaagd. De angstpropaganda neemt hiermee ‘officieel’ zijn start. De journalist aanvaardt dit zonder enige kritische vraagstelling.

    Hij vervolgt met: ‘Het was de enige kogel in ons pistool.’ Metaforische taal, dé manier om eenvoudige propaganda te voeren. Het is trouwens een drastische metafoor, die uitstraalt dat de situatie ‘ernstig’ is: een kwestie van leven en dood.

    Dan vervolgt hij met: ‘Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.’ Sensibiliseren is hier een zacht uitgedrukt equivalent van propaganda voeren: eenzijdige berichtgeving. Mooi gemanipuleerd. Als je geen vaccin hebt, kan je trouwens nog honderden andere dingen doen dan ‘sensibiliseren’, maar die opties laat Van Ranst natuurlijk weg. In propaganda is er geen plaats voor concurrerende opties, meningen of belangen.

    De houding van de media tijdens de hele coronacrisis wordt pas echt duidelijk als je deze bovenstaande basissamenwerking kent: de journalist heeft ontzag en bewondering voor virologen. Het is een haast goddelijke aanbidding voor Marc Van Ranst. Dat blijkt hier al uit de eerste woorden uit een van de eerste corona-interviews. De media hebben vanaf dat moment zonder meer partij gekozen voor een doorlopende, later drammende, bangmakerij. En ze houden tot op vandaag de verheerlijking van de virologen in stand.

    **

    Ze geven professionele manipulatoren als Marc Van Ranst een ideaal platform. Virologen krijgen doelbewust quasi geen kritische vragen voorgeschoteld, laat staan dat ze kritiek krijgen van de mediamensen. De coronapropaganda wordt vanaf dat moment gerund met actieve ondersteuning van de journalisten.

    De eerste persoonlijke aanval wordt nu ingezet, alle kritiek wordt bij voorbaat geëlimineerd

     

    Verderop in dit bewuste interview krijgt Van Ranst een voorzet om Geert Noels te elimineren, samen met de economische belangen van mensen. De journalist zegt: ‘Volgens Geert Noels wordt er in alle maatregelen te weinig rekening gehouden met de economie…’

    Van Ranst kopt gewoon binnen: ‘Hij vergist zich. Hij suggereerde ook dat de overheid misschien met opzet informatie achterhield. Mocht die man tien volgers hebben op Twitter, ik zou er nooit op reageren, maar hij heeft er duizenden, dus móét ik het wel doen. Denkt hij echt dat ik mij zou laten gebruiken door de overheid om de bevolking te desinformeren? Dat ik mij voor die kar zou laten spannen?’

     

    Marc Van Ranst gaat niet in op de economische belangen, maar in plaats daarvan wordt onze bekende econoom Geert Noels persoonlijk aangevallen en ter plaatse afgeslacht. Van Ranst stelt hiermee een voorbeeld: wie virologen tegenspreekt, wordt publiekelijk terechtgesteld.

     

    Van Ranst geeft hier een niet mis te verstaan signaal dat hij niet op de inhoud zal ingaan als men tegen zijn woord ingaat. Nee, hij zal de brenger van de boodschap zelf aanpakken.

     

    De journalist laat begaan. Van Ranst geeft hier een niet mis te verstaan signaal dat hij niet op de inhoud zal ingaan als men tegen zijn woord ingaat. Nee, hij zal de brenger van de boodschap zelf aanpakken. Zelfs een niet-eens-zo-moeilijke-vraag over economie wordt niet meer inhoudelijk beantwoord. Persoonlijke aanvallen zijn trouwens een belangrijke manipulatietechniek met twee grote voordelen: je ontwijkt de inhoud en jouw tegenstander wordt ontmenselijkt.

    De journalist rolt nog eens de rode loper uit

    De journalist eindigt in dit interview met: ‘U, een hele linkse en actieve twitteraar, kreeg er zelfs complimenten voor uit N-VA-hoek, terwijl er kritiek is op minister van Volksgezondheid De Block (Open Vld) omdat ze de bezorgdheid van de bevolking minder ernstig lijkt te nemen dan u.’

     

    Van Ranst geeft hierop een antwoord dat over Maggie De Block gaat, maar ontkent nergens een heel linkse en actieve twitteraar te zijn. De journalist gaat ook hier niet op in. Van Ranst eindigt het interview met ‘En ze [Maggie De Block] had gelijk: wie ziek is, moet thuis blijven.’ Een week later zet de regering onder aanbeveling van Marc Van Ranst iedereen thuis in lockdown, 99% niet-zieke mensen. Dus de afsluitende zin van de moeder aller corona-interviews was evengoed gewoon onzin (of was de lockdown onzin?), maar geen journalist die Van Ranst hier achteraf op aanspreekt.

    Journalisten zwemmen enkel nog met de virologenstroom mee

     

    CNN gaf het al toe: sinds Trump en sinds de coronacrisis moeten journalisten nog weinig moeite doen om nog ‘interessant’ nieuws te garen. Maar tijd maken om andere belangen op een constructieve manier het woord te geven (tegen de virologen in), is er niet meer bij sinds maart 2020.

     

    De massamedia hebben hier vanaf het begin bewust voor gekozen en nu durft niemand meer.

    Waarom? Ik vermoed dat er in tijden van crisis niets eenvoudiger is dan met de stroom meezwemmen. De massamedia hebben hier vanaf het begin bewust voor gekozen en nu durft niemand meer. Zelfs als ze met 100 zijn, krijgen academici kritiek van Marc Van Ranst over zich heen. En het is weer eens een niet-inhoudelijke reactie: Van Ranst communiceert dat het ‘niet erg respectvol is’. Weer wordt er op de man/vrouw gespeeld.

    Jan Roel van Rhee

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    **

    O Ja, en dan nog dit. Over ‘Yvegem’, zijnde de Streuels Gemeente die eigenlijk officieel Ingooigm heet.

    Enkele jaren terug brandde de Kerk (12de Eeuw) van Anzegem tot op de grond af. Geen kwaad opzet. Bewijzen op tafel. Anzegem is tot nader order de ‘Piloot Gemeente’ waartoe ook INGOOIGEM, de Streuvels Geemeente, behoort. Hier spreekt iedereen van YVEGEM, God weet waarom. Ondergetekende slijt daar al geruime tijd, haast onder die kerktoren waar Streuvels begraven ligt, in een (voortreffelijk) bejaardentehuis. Noodgedwongen door omstandigheden die ik zelfs aan mijn ergste vijand niet toewens…,

    De toren en het koor zijn herbouwd, maar het schip van dze Vroeg-Gothische soort kathedraal, mert alleen nog de restanten van dz zijmuren met de hoge lege brandramen, wordt heraanglegd als… publieke TUIN….

    De vele anders-gelovige inwoners zijn daar in hun nopjes mee. Dichter bij Allah zonder iemand voor de voeten te lopen…..

    *

     Digithalys

    21-01-2022, 14:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500798 – PENALTY TTIME MET EEN SCHERPSCHUTTER OP DE 11-METER STIP

    ..

    WOENSDAG 19 JANUARI 2022

    STRAFSCHOP ZONDER KEEPEER

    *

    500798 – PENALTY TTIME MET EEN SCHERPSCHUTTER OP DE 11-METER STIP

    *

    I N H O U D

    Duitsland, na Merkel, (Nieuw na de Val van de Berlijnse Muur), namens ons allemaal en de rest van de multi-culturele primitieve wereld, allemaal opnieuw aan de oorlogstafel tegenover hun grote na te volgen Marxistische voorbeeld.

    Voor das Herrenvolk….. Derde keer, goede keer?

    We mogen het hopen, maar noch Roten noch Grünen, vooral niet bij de Deutschen, zijn voor gen haar te betrowuen. Spreken we van ondervinding?

    In het Kremlin werd er gisteren Dinsdag een spelletje ‘Mens erger je niet’ gespeeld, warna de Dame, groen en onervaren als ze is, Baerbock (sic) netjes bij de bok werd gezet… Volle mappen dossiers en ook de buik vol met alles.

    Met een wieg vol van bokkepootjes na 9 maanden zwangrschap?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE EUROPESE MIGRATIEKLUCHT

    *

    Wij maken elkaar wijs dat ons migratie-systeem humanitair is. Maar de helft van de mensen die een aanvraag doen, wordt afgewezen en is niet eens een echte vluchteling. Het kost enorm veel middelen om die mensen terug te sturen, als we daar al in slagen. En intussen zijn miljoenen en miljoenen extra nodig om het Rode Kruis en de VN te steunen in landen als Afghanistan, Syrië, Pakistan en Iran. Ons geld zou daarheen moeten gaan in plaats van naar de advocaten en vertalers in Europa.’

    Bovenstaande komt niet van mij, maar van Mattias Tesfaye, de Deense minister van Migratie, die het Europees vluchtelingenbeleid ‘één grote leugen’ noemt. Zo hoort men het ook eens uit onverdachte bron. Evenals ‘onze’ Mahdi is Tesfaye een halfbloed, zoon van een Ethiopische vader en Deense moeder, maar geboren en getogen in Denemarken. Alhoewel sociaaldemocraat, aarzelt hij niet ook de steun van de rechtse oppositie te vragen (en te krijgen) in het Deense parlement. Voor 2020 kreeg hij nog 1.800 asielaanvragen . België had er dat jaar 26.000! We kunnen alleen maar hopen dat Mahdi het ook zover kan brengen.



    DEMINOR OPENT NIEUW FRONT OVER ARCO

    ©Photo News

    Vandaag om 11:54

    *

    Deminor gaat in beroep tegen de recente uitspraak in het Arco-dossier. Het juridische adviesbureau plant zelfs een nieuwe procedure opdat de gedupeerde coöperanten alsnog een schadevergoeding zouden krijgen.

     

    Met de demarche van Deminor is de juridische strijd om Arco, de geïmplodeerde investeringsmaatschappij van de christelijke arbeidersbeweging, na meer dan zeven jaar in een nieuwe fase beland.

    De essentie

    Deminor bevestigt in beroep te gaan tegen een eerder vonnis van de Brusselse ondernemingsrechtbank in het Arco-dossier. Tegelijk roept het juridische adviesbureau alle coöperanten op zich te registreren voor een mogelijke nieuwe procedure.

    Zo'n 2.100 coöperanten van Arco, het geïmplodeerde investeringsvehikel van de christelijke arbeidersbeweging, eisten een schadevergoeding omdat ze van mening zijn dat ze misleid werden door Arco, topvrouw Francine Swiggers, Belfius en de Belgische staat. De ondernemings rechtbank achtte hun vordering niet ontvankelijk.

    Met een nieuwe procedure - in eerste aanleg - zegt Deminor te willen vermijden dat gedupeerde coöperanten uit de boot vallen omdat de feiten verjaard zijn. Arco kapseisde meteen na de val van Dexia in 2011.

    Bijgestaan door het juridische adviesbureau Deminor waren ongeveer 2.100 gedupeerde coöperanten van Arco in 2014 al een procedure begonnen waarbij ze een schadevergoeding eisen van Arco, de voormalige topvrouw Francine Swiggers, de staatsbank Belfius en de Belgische overheid. Die vier partijen hadden volgens Deminor jarenlang beleggers misleid, waardoor die tegen beter weten in hun spaarcenten in Arco-aandelen hebben gestopt of te lang aan boord zijn gebleven toen de investeringsmaatschappij op instorten stond.

    Begin november besliste de Brusselse ondernemings rechtbank dat de vordering van de coöperanten onontvankelijk was omdat er te weinig bewijs zou zijn geleverd. Volgens de rechtbank ging het niet om een collectieve vordering, maar om ruim 2.000 coöperanten die individueel een schadevergoeding eisten. Dat betekende volgens de rechter dat elke coöperant zelf moest aantonen welk verlies hij heeft geleden en hoe hij om de tuin werd geleid.

    Pieter Suy


    . MET EEN LIJVIGE GESPREKSMAP NAAR HET KREMLIN

    Het Kremlin

    foto: ©wikipedia

    *

    Duits buitenlandminister praat met de Russen over Oekraïne

    Analyse 19/01/2022

    *

    De persconferentie in het Kremlin begon dinsdag 18 januari later dan gepland. Het voorafgaande gesprek tussen Sergei Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, en zijn Duitse collega Annalena Baerbock was uitgelopen.

    **

    Baerbock had dan ook naar eigen zeggen ‘eine dicke Gesprächsmappe’ meegebracht. En op de vooravond van haar bezoek aan Moskou hadden haar Russische gastgevers een lijst gepubliceerd van wat Duitsland in hun ogen mispeuterd had.

    Insnoering

    Een heus zondenregister. Dat ging onder meer van ‘de aanwezigheid van de Bundeswehr (nvdr – het leger van de Bondsrepubliek) in Litouwen’ over Duitsland als ‘logistieke draaischijf van Amerikaanse troepen’ en de Duitse steun aan sancties tegen Rusland tot de uitwijzing van Russische diplomaten uit Berlijn.

    Allemaal redenen voor de Russen om ‘ontgoocheld’ te zijn over de tegenwoordige toestand van de Russisch-Duitse relaties die ‘een moeilijke tijd beleven wegens de insnoeringskoers die het officiële Berlijn tegenover ons land vervolgd’. Insnoering: daarmee is het woord gevallen dat de geestesgesteldheid van de Russische machthebbers verklaart.

    Politiek en media in Europa horen de oorlogstrommels nu slaan.

    Als een insnoering of omsingeling is het hoe ze de toenadering van Oekraïne tot het Westen en zelfs een mogelijke toetreding van dat land tot de NAVO aanvoelen. En dat verklaart ook waarom Vladimir Poetin, de heerser in het Kremlin, honderdduizend Russische troepen naar de grens met Oekraïne heeft laten oprukken. Hij wil er druk mee opbouwen om van het Westen ‘veiligheids garanties’ te verkrijgen, meer bepaald de toezegging dat het Westerse militaire bondgenootschap zich niet verder oostwaarts uitbreidt. Politiek en media in Europa horen de oorlogstrommels nu slaan. Overal weerklinkt de vrees voor een Russische invasie in Oekraïne en dus weer een nieuwe oorlog op het continent.

    Diepgaande relaties

    Een bezoek aan Moskou staat prioritair ingekleurd op de agenda van elke nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken – Baerbock bekleedde gisteren nog maar sinds 41 dagen haar ambt in de nieuwe regering van sociaaldemocraten (SPD), groenen (Bündnis 90/Die Grünen) en liberalen (FDP).

    De relaties tussen Duitsland en Rusland zijn altijd al van een bijzondere aard geweest, en dit om veelvoudige en diepgaande historische, politieke, economische en culturele redenen. Nu kwam er nog eens het Russisch-Oekraïense conflict-potentieel bovenop.

    Garanties

    Het was dan ook een bijzondere geste van solidariteit met Oekraïne dat Baerbock (Grüne) maandag eerst langs Kiev passeerde. Ze legde er tien rode rozen neer aan het ‘Monument van de Hemelse Honderd’, de demonstranten die in februari 2014 op het Maidanplein in de hoofdstad van Oekraïne doodgeschoten werden door de veiligheidsdiensten van het toenmalige pro-Russische regime.

    Het enige wat Baerbock kan doen, is inzetten op dialoog. Daar wringt natuurlijk het schoentje.

    Maar garanties voor de verdediging van Oekraïne kon Baerbock haar Oekraïense collega Dmytro Kuleba niet geven. De officiële politiek van Berlijn verbiedt het wapens te leveren die in een oorlog kunnen aangewend worden. Het enige wat Baerbock kan doen, is inzetten op dialoog. Daar wringt natuurlijk het schoentje.

    Nord Stream 2

    Helpt een dialoog met Moskou als er verder geen drukkingsmiddelen zijn? De weigering om Nord Stream 2, de gaspijplijn die van Rusland naar Duitsland loopt via de Oostzee, in bedrijf te stellen, zou het Kremlin pijn doen. De Duitse groenen – en dus ook hun minister Baerbock – staan sceptisch tegenover de pijplijn. Maar de SPD is er wél een voorstander van. Die verdeeldheid binnen de Duitse regering over North Stream 2 maakt dat het project alvast geen deel van een drukkingspolitiek kan uitmaken.

    Normandië-formaat

    Met dat gebrek aan ruggensteun is Baerbock doorgevlogen naar Moskou met een ‘lijvige gespreksmap’, een lijvige omdat ze in veel kwesties ‘een groot potentieel voor samenwerking’ ziet. De ontmoeting met Lavrov verliep ijzig. Maar Baerbock heeft zich niet zo in de hoek laten duwen als bijvoorbeeld Josep Borrell, de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU) voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid (in februari 2021).

    ‘Dat moeten we nu eenmaal doen’, zei ze achteraf, ook wanneer dit ‘tegen een hoge economische prijs’ is.

    Ze maande Rusland aan om af te zien van bedreigingen aan het adres van Oekraïne en de gemeenschappelijke waarden in Europa te respecteren. ‘Dat moeten we nu eenmaal doen’, zei ze achteraf, ook wanneer dit ‘tegen een hoge economische prijs’ is. Hiermee liet ze doorschemeren dat het Westen niet mag terugschrikken voor sancties, ook wanneer die de uitvaardiger ervan in het vlees snijden.

    Het meest concrete voorstel dat uit het gesprek voortvloeide om tot een oplossing van het conflict te komen, is het Normandië-formaat weer leven inblazen: de herinstallatie van de onderhandelingsgroep van Rusland en Oekraïne onder bemiddeling van Frankrijk en Duitsland. Nog is alle hoop niet verloren. Maar de tijd dringt. Of zoals Baerbock lapidair zei: ‘Die Zeit wird knapp [krap], um Verhandlungen noch zu retten

    Dirk Rochtus

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En het stopt maar niet! Na de meest recente Gesel Gods, ook wel eens Corona genoemd, nu pn Het Oosten nog wat geknal en gebrul in de marge: de ene ranizigheid na de andere.

    Linkxe zakkenvullende ‘Virologen’ en graai-zieke politici geraken stilaan aan de kant gezet door échte wetenschappers. Die de Kwaal eindelijk efficiënt kunnen aanpakken?

    Gestook door onze eigen ‘Vredes Alliantie’ om aan gebieds-uitbreiding te doen via ‘Die Joekrien’. Met daarbij gestook om die onwillige Poetin de schuld in de schoenen te schuiven: waar hebben we dat nog gehoord? Toen ging het om de Corridor naar Datzig, weet U nog?

    Het waren destijds wel andere namen, maar de doelstellingen zijn/waren krek dezeldde…

    In de vroegste tijden vocht men dergelijke geschillen uit met pijl en boog. In latere eeuwen gebeurde dat al maar door gewelddadiger.

    Voor de rest hebben we er vandaag het nakijken maar. Wetende, dat als twee honden vechten om een been, er een andere is die loopt ermee heen….

    ‘Wait and see’, zei ooit de Franse komiek Louis de Funès in La Grande Vadroille….

    *

     

    Digithalys

    20-01-2022, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500797 – DE VUURDANS VAN POLITEKE MACHT EN LEGE STAATSKASSEN: WAAR IS DER OUD’REN FIERHEID NU GEVAREN..

    *

    DINSDAG 18 JANUARI 2022

    *

    Multicumtureel Niauw België

     

    *

    500797 – DE VUURDANS VAN POLITEKE MACHT EN LEGE STAATSKASSEN: WAAR IS DER OUD’REN FIERHEID NU GEVAREN..

    *

    I N H O U D

    Lege of tot ruïnes vervallendekerken, centrum-steden als aan elkaar klittende oerwouden voor wat betreft intelligentie, dat alles overheerst door een grendeloze eerzicht van graaiende pretntiezotten.

    Moet dfat aanmodderen doorheen gesubsidieerde eindeloze zandbakken van woestijn-nonssens echt nog twee jaar duren, tot Mei 2024, vooraleer er nieuewe verkiezingen mogen?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET RAPPORT CRUCKE

    *

    N.a.v. het ontslag van Waals minister zonder Financiën Jean-Luc Crucke heeft deze een doorlichting gegeven van de Waalse budgettaire toestand. Dat die niet goed is, weet ondertussen wel iedereen. Dat het nu bevestigd werd door de uitgaande Waalse minister, die zelf opstapt, is ‘du jamais vu’, om het in hun eigen dialect te zeggen.

    Wallonië’s schuld bedraagt momenteel zo’n 30 miljard euro, zowat het dubbele van de jaarlijkse inkomsten. Als niet wordt ingegrepen, stevent de regio tegen 2030 af op een schuld van 50 miljard.

    Zoals ik hier reeds enkele keren in deze rubriek schreef, is Wallonië virtueel failliet. Mocht het een land zijn, zou het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tussenbeide moeten komen, zoals bij Griekenland gebeurd is. Binnen het federale België kan dat (nog) niet en draait Vlaanderen ervoor op, grotendeels via de Sociale Zekerheid, met transfers die Vlaanderen elk jaar zo’n 7 miljard van haar welvaart kosten. Dat bedrag kan nog verdubbelen als men er de Belgische staatsschuld bij telt, waarvan Vlaanderen nu al 90% betaalt (Brussel 10%, Wallonië 0,0%). Volgens het akkoord van de zesde en voorlopig laatste staatshervorming, goedgekeurd onder Di Rupo en dus ook door de PS, zouden de transfers die ontstaan zijn via de Sociale Zekerheid vanaf 2025 worden afgebouwd. Geen zinnig mens die dat nog gelooft. Een oplossing zou nóg een staatshervorming kunnen zijn, maar dan wel de allerlaatste waarbij men dit land herverkavelt als eerste stap naar e.o.a. splitsing. Daar zullen onze francofonen het zeker niet eens mee zijn, maar een Vlaams nationale meerderheid bij de regionale verkiezingen in 2024 kan daarin verandering brengen. Het laatste woord zal dan ook aan de Vlaamse kiezers zijn.

    *

     -

    VAN QUICKENBORNE: 'MEER PLAATS NODIG IN PSYCHIATRIE VOOR DIT SOORT PSYCHOPATEN'

    **

    Vandaag om 10:20

    *

    Na de moord op een 4-jarige jongen pleit minister van Justitie Vincent Van Quickenborne voor forse investeringen om hoog risico-profielen, zoals psychopaten, zorg op maat te geven. Dat moet recidivisme voorkomen. De dader, de 34-jarige Dave De Kock, zat eerder al tien jaar in de cel voor de dood van een tweejarige peuter.

    Er moeten dringend meer plaatsen komen in psychiatrische instellingen voor hoogrisico profielen met een zwaar crimineel verleden. Dat heeft minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open VLD) dinsdag gezegd in 'De ochtend' op Radio 1. 'De psychiatrie weigert die mensen vaak gewoon. Hun strafblad is te zwaar. Het is de verantwoordelijkheid van Justitie, maar ook van de minister van Volksgezondheid en deelstaatministers om voldoende plaatsen voor dat soort mensen te creëren.'

    Van Quickenborne pleit voor forse investeringen om hoogrisico-profielen zorg op maat te geven. 'Met investeren in daders en gevangenissen win je geen stemmen, maar zinvolle detentie is belangrijk om recidivisme te voorkomen', zei hij in een reactie op de moord op de vierjarige Dean Verberckmoes. 'Er moeten specifieke programma's komen voor hoogrisico-profielen of psychopaten, want daarover gaat het hier. Je moet die mensen vanaf dag een begeleiden en weer op het juiste pad proberen te zetten.'

    Tien jaar gevangenis

    Dean Verberckmoes, het jongetje uit Beveren dat sinds het weekend vermist werd, werd maandagavond dood teruggevonden in de buurt van het Nederlandse eiland Neeltje Jans, aan de Deltawerken in Zeeland. Eerder op de dag had de Nederlandse politie Dave De Kock opgepakt. De 34-jarige man was al een tijdje de oppas van het jongetje en zijn zus en ontvoerde Dean terwijl zijn moeder was opgenomen in een psychiatrische instelling. Hij toonde de politie zelf waar hij het lichaam had verstopt.

    De Kock kwam in het verleden al in aanraking met het gerecht. In 2008 mishandelde hij het tweejarige zoontje van zijn toenmalige vriendin zo zwaar dat de peuter stierf, wellicht onder invloed van drugs. Hij kreeg daarvoor tien jaar effectieve gevangenisstraf door onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg en werd door een psychiater omschreven als een psychopaat met een sadistische ingesteldheid.

    Floor Eelbode

    POLITICI WAREN OOIT KOELE MINNAARS VAN DE IMMIGRATIE

    **

    18/01/2022 boekenteam

    *

    In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kwam er een eerste migratiebeweging op gang. Honderdduizenden verse arbeidskrachten afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee, trokken naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact die ze daarmee gehad hebben op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied, is ‘immens’. In dit eerste deel van zijn grote geschiedenis van België als migratieland – Nieuw België – vertelt Tom Naegels het verhaal van die volksverhuizing.

    België in de wereld

    Maar het verhaal heeft ook oog voor de spanningen in de Vlaams-nationalistische beweging, voor de Waalse angst om politiek en economisch gemarginaliseerd te raken, voor de moeilijkheden waarvoor de scholen zich geplaatst zagen en voor het diplomatieke getouwtrek rond de stichting van de Grote Moskee. En het plaatst de ervaringen van de nieuwkomers naast die van de autochtone Belgen. Zo schetst dit boek een rijk en veelzijdig beeld van “België in de wereld”, dat de context en inzichten biedt om het land vandaag te begrijpen, aldus de flaptekst.

    In 1947 was 3,4 procent van de Belgische bevolking van buitenlandse herkomst, vandaag is dat 32,1 procent, met uitlopers in de grote steden. De idee was aanvankelijk dat de arbeiders, die men aantrok omdat ze nodig waren, na gedane arbeid weer zouden vertrekken.

    Socialistische gestrengheid

    Politieke correctheid bestond toen nog niet. Zo kon de socialistische Louis Major (toenmalig minister van Tewerkstelling) pleiten voor het opsporen en uitzetten van clandestiene arbeiders, werkloze migranten moesten met hun familie het land kunnen worden uitgezet en de voordelen die de gezinsherenigers genoten moesten worden afgeschaft.

    Dat was toen de oorspronkelijke teneur van de migratiepolitiek, schrijft Wim Van Rooy in zijn recensie elders op Doorbraak. Ook de toenmalige minister van Justitie Vranckx – ook al een socialist – ging daar in mee. Wie bijvoorbeeld de uitspraken van de liberaal Herman Vanderpoorten vandaag terug leest, wrijft zich verbaasd de ogen uit.

    ‘Het waren namelijk zeer verstandige realisten die goed begrepen waartoe die deugpolitiek zou leiden: naar de malaise waarin we vandaag verzeild zijn geraakt en waarvoor de politiek zelfs geen begin van een oplossing aanreikt. Het multiculturele moeras wordt immers alleen maar verraderlijker’ aldus Wim Van Rooy.

    Een kritische krant

    Ooit was er zelfs een tijd dat een krant als De Standaard kritisch was t.o.v. migratie. In 1974 zag Guido Despiegelaere hoezeer de verschillen tussen culturen tot grote problemen zouden leiden. Maar de politiek, vaak opgezweept door links activisme, maakte altijd opnieuw dezelfde fouten.

    ‘Vervreemding en conflict namen toe. De aanpassings problemen liepen voor geen meter, er was agressiviteit en criminaliteit. Men wees op de vele kosten die moesten worden gemaakt. Het staat letterlijk in zoveel verslagen en analyses uit de jaren zestig en zeventig, maar geen hond die nog luisterde’, schrijft Van Rooy.

    Alleen al daarom is Nieuw België van Tom Naegels een onthullend historisch overzicht.

    Lessen

    De lessen die we uit dit werk kunnen trekken zijn verbijsterend. Men wist namelijk wat eraan stond te komen. Ondanks de officiële teksten daaromtrent, ondanks de dagelijkse wrijvingen en het besef dat integratie van de islam onmogelijk zou zijn, ‘haalden cognitieve dissonantie, de economische uitruil (olie voor facilitering van de islam en zijn gezanten) en het oecumenische drammen van het progressieve mensdom het van het gezond verstand’, aldus Van Rooy.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Samen met de voorvaderen, ja zelfs met onze eigen ouders – voor zover die al nirt van direct gecremeerd werden - liggen de botten van onze welvaart ofwel onder de grond, vergaan tot stof en as, owel zijn ze overbouwd met energie zuinige flatgebouwen die dienen als gratis huisvesting voor de in gesloten gelederen opmarcherende Nieuwe Belgen. Herkomst, kleur, geslacht of religie doen er niet toe, als iedereen maar het Leger der Anti Rechts-Extremisten bestrijdt.

    Samen onderweg, om als Extreem-Slechten, de Nieuwe Tijden gestalte te geven. Net, als in De Nieiwe Wereld, zijn de vroegere ‘inboorlingen’ onderweg om als Indianen in reservaten terecht te komen: de droomwens van de

    Progressieve Linkxe Kerk.

    Het is dus even de kat iot de boom kijken, tot de VlaamsVolksmassa het manoeuver door heeft.

    *

     

    Digithalys

    19-01-2022, 14:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500796 – HET VERLEDEN IS ALS EEN VUILE ONDERBROEK. VOL DONKERE VLEKKEN OF HERINNERINGEN DIE SOMS OOK WEL DIENSTIG KUNNEN ZIJN ALS FUNDERINGEN…

    .

    MAANDAG 17 JANUARI 2022

    *

    500796 – HET VERLEDEN IS ALS EEN VUILE ONDERBROEK. VOL DONKERE VLEKKEN OF HERINNERINGEN DIE SOMS OOK WEL DIENSTIG KUNNEN ZIJN ALS FUNDERINGEN…

    *

    I N H O U D

    Het is een ietwat brutale stelling, maar ze is en blijft zo waar als ’n verse koeenvlaai.Geldig zowel voor het individu als voor de hele sameneving.

    Het

    verleden van ons eigen Vlaamse Volk staat vol belforten en kathedralen, maar ligt daarnaast ook vol met begraafplaatsen van zij die in bevolen dienst daar thuishoorden.

    Boris Johnson, De Top Brit zoals die hieronder ten tonele wordt gevoerd, is als een kippenbil die op de weegschaalligt, klaar voor de braadpan.

    Hij moet, privé, over die vuile strepen van het verleden heen. En dat is wel even wennen. Even nadneken over de vele gemakken van de Nieuwkuis-Industrie? Gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer…

    Sporen uit het verleden echter, vooral de goeeie kunnen ook dienstig zijn als fundamenten voor het zoveelste herbeginnen. Want de mens is een levend wezen.

    Daarvoor deze bijdrage uit DOORBRAAK over de levenskracht van ons Volk dat op het punt staat om nieuwe kleurvaste lingerie aan te trekken… Na Zwart-Gele anti corona muilbandjes, binnenkort de Zwart-Gele gendergelijke kuisheidsgordels?

    Andere tijden, andere zeden!!!!!!

    Regenbogen verdwiijnen vanzelf zo gauw het weer betert. Persoonlijk verkies ik in liever de totale VRIJHEID. Met of zonder spuit. Agge mo leut êt.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GELIJK VOOR DE WET

    *

    De Britten geloven Boris Johnson niet meer. Het werd stilaan tijd dat ze dat eindelijk door hebben. Een man van 57 die aan zijn vierde vrouw toe is (de huidige kon zijn dochter zijn) en daarbij zeven wettige kinderen heeft verwekt, moet al een stukje gelogen hebben in zijn leven, zeker in de wetenschap dat hij er – tot nu toe – mee weg kwam. Pinocchio, zeg maar.

    Officieel wacht Johnson op het verslag van een onderzoekscommissie over de hele affaire, maar veel goeds zal daarin niet te vinden zijn. Zelfs zijn eigen partijgenoten hebben er zo stilaan genoeg van. Dat er nog geen beslissing gevallen is, heeft ook te maken met het feit dat er in mei in de UK lokale verkiezingen zijn en de partij voorlopig geen valabel alternatief lijkt te hebben. Zeker met corona en een inflatie die kan tellen en daarbovenop de duizend en één regeltjes die moeten worden aangepast na de Brexit.

    Het Britse The Economist schrijft dat verder doen met Johnson ‘een dolle rit wordt met een feestbeest’ (party animal) en laat in een drietal artikels geen spaander heel van de overlevingskunstenaar die in de eerste plaats een grote egoïst is.

    --

    Dat laatste, geldt ook voor Novak Djokovic, die tenslotte toch geen visum kreeg om de Australian Open te kunnen betwisten, omdat hij niet gevaccineerd is. Het gaat er m.i. niet om of men vóór of tegen de vaccinaties is. De wet is er voor iedereen en het is niet omdat men beter dan een ander met een racket tegen een balletje kan slaan dat men een uitzondering zou krijgen.

    AGEAS KELDERT NA INSTAP BELGISCHE OVERHEID

    *

    Vandaag om 09:09

    *

    Het aandeel gaat maandagmorgen op de Brusselse beurs tot 12 procent lager.

    Beleggers zijn duidelijk niet gediend met het belang van 6,3 procent dat de Belgische overheid neemt in de verzekeringsholding. Dat werd zaterdagmorgen bekend. Het aandeel Ageas AGS0,00%

    gaat maandagmorgen tot 12 procent lager. Momenteel bedraagt het koersverlies 9 procent tot 44,6 euro.

    Volgens De Tijd nam de FPIM het belang over van het Chinese Ping An. Mogelijk schatten beleggers de kansen op een overname van Ageas nu veel kleiner in.

    Christophe De Rijcke

    OPEN VLD WIL SOCIALE WONING BEPERKEN IN TIJD

    Vlaams vice-minister-president Bart Somers (Open VLD) ©Kristof Vadino

    Vandaag om 07:19

    *

    Wie kan werken, zou na negen jaar een sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open VLD voor. Op die manier moeten meer woningen beschikbaar worden voor wie niet kan werken.

    Nadat het beleid van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vorige week op kritiek kwam te staan, legt Open VLD twee voorstellen op tafel om de crisis op de woningmarkt op te lossen. Volgens de partij zijn er twee problemen: huizen op de privémarkt worden te duur voor de middenklasse, terwijl 170.000 gezinnen wachten op een sociale woning.

    Volgens Vlaams vice-minister-president Bart Somers is de discussie over het plan van Diependaele tegen die achtergrond eigenlijk een discussie in de marge. Diependale lag vorige week onder vuur omdat hij een budget van 500 miljoen euro dat hij niet gespendeerd krijgt aan sociale woningen, op de privé-markt wil gebruiken. Met dat geld kunnen er 2.500 woningen gebouwd worden, berekent Somers, wat een slok op de borrel is in het licht van wat nodig is.

    Verschuiving half miljard voor sociale woningen botst op kritiek

    Daarom stelt hij voor dat er in samenwerking met steden en gemeenten meer wordt gebouwd. Dat moet de prijzen op de privé-markt drukken.

    Voor sociale woningen stelt Open VLD voor dat wie kan werken na negen jaar een sociale woning verlaat. In die periode moeten de bewoners wel intensief begeleid worden naar opleiding en werk, zegt Somers in De Morgen en op Radio 1. 'Sociale wijken moeten activerings-wijken worden', zegt hij. Op die manier komen er meer kansen voor de 170.000 gezinnen die vandaag moeten wachten op een sociale woning, wat volgens Somers al snel 400 euro per maand scheelt.

    Huurders platform

    Het Vlaams Huurders platform noemt het voorstel een 'schijnoplossing' omdat je riskeert dat mensen die te weinig verdienen om op de private markt een plek te vinden dan opnieuw in de problemen geduwd werd.

    Bart Haeck

    *

    VLAAMSE BEWEGING

    VOS

    **

    Vlaamse front stoldaten poseren in 1917 naar aanleiding van 11 juli.

    foto: ©VOS Vlaamse vredesvereniging vzw

    *

    ‘Zijn ze ons dan allemaal vergeten!?’

    Onze voorgangers gedenken, ook in 2022

    *

    In december 1921 publiceerde het katholieke Franse blad La Croix du Nord een opstel van de hand van een in België verblijvende Fransman. Daarin probeerde hij voor zijn landgenoten de bestaansreden en de betekenis van de in 1919 opgerichte Vlaams-nationalistische en volgens hem ‘anti-Franse’ Frontpartij te beschrijven. Eerder dan onze eigen Franskiljons was de schrijver in staat om op relatief objectieve wijze over de Vlaamse grieven te schrijven. Volgens oud-strijder Ward Hermans, die voor de Vlaams-nationale krant De Schelde schreef, hadden zijn beweringen ‘hun gezonde weerga nooit in een Fransch-Belgisch blad gevonden’.

    Met wat de Fransman over het Vlaamse activisme van tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef, kon Hermans zich evenwel minder verzoenen. Zo zou deze enigszins contradictorisch hebben gesteld dat de Frontpartij enerzijds werd nagelaten door uitgeweken activisten, maar anderzijds in het bijzonder ‘haar krachten vindt onder de oud-strijders, en … Vossen trekt uw staartje in —, die oud-strijders, welke in hun knopsgat een knop dragen met de initialen V.O.S.’

    Deze bewering hield mogelijk verband met de campagnes die het Verbond der Vlaamsche Oud-Strijders lanceerde tegen het Frans-Belgisch Militair Akkoord van september 1920. Hermans richtte zich rechtstreeks tot de Fransman. Hij opperde: ‘Wel, beste jongen, wij hebben dat [Frans-Belgische] verbond nooit erkend en zullen het ook nooit, al moeten we de laatste vriendschap van den laatsten ‘Vrankrijksche Vriend’ voor eeuwig en enkele dagen erbij, missen.’ Als slot formuleerde Hermans onder andere dat hij zijn ‘staatsgevaarlijke Vossenknop’ op zijn overjas had gevest. En dat hij tijdens zijn reis naar Frans-Vlaanderen eind december 1921 veel anderen had ontmoet die dezelfde knop droegen op hun plunje. Ze gingen daarin ook werken in het land van de Franse criticus.

    Dodelijke onverschilligheid

    Dergelijke getuigenis duidt op het belang van het Verbond der Vlaamse Oud-Strijders met betrekking tot de ontvoogding van ons volk. Als we daarmee rekening houden, kunnen we dan anders dan te treuren om de schijnbare onverschilligheid van onze Vlaamse bestuurders, en van het Vlaamse volk in het algemeen, wanneer het erop aankomt op structurele wijze aan onze verdienstelijke voorgangers te herinneren? In januari 1922, haast exact honderd jaar geleden, schreef een Vlaamse oud-strijder een brief naar de reeds vernoemde Hermans. Daarin formuleerde hij vanuit een Gentse gevangenis, waar hij opgesloten zat omwille van niet-criminele feiten tijdens de oorlog, de pijnlijke vraag: ‘Zijn ze ons dan allemaal vergeten?’

    Wij blijven overtuigde Vlamingen op Vlaamse wijze gedenken

    Ten aanzien van dergelijke kerels zeggen wij na honderd jaar nog steeds met trots: ‘Wel neen, beste jongens’. Zoals ook Hermans het in zijn tijd verwoordde. Er wordt dankzij de inzet van VOS Vlaamse Vredesvereniging vzw op sociale media en aan de hand van publicaties doorlopend in menig hoofd aan hen gedacht. Aan hen die tussen de muren van sociaal afgezonderde kerkers hun liefde en geloof in hun volk beleden. En dat in ieder uur dat traag voorbij schreed. Zodoende zal alleszins een deel van Vlaanderen nooit hun ellende vergeten. Ondanks de verscheidene politiek-ideologische tegenstanders en opiniemakers die al meer dan honderd jaar hun geweren op ons en onze beweging gericht houden. Ze mogen raaskallen zoveel ze willen. Wij blijven overtuigde Vlamingen op Vlaamse wijze gedenken.

    Herdenkingscultuur

    We zouden onze Vlaamse IJzerjongens kunnen beklagen. Maar daarvoor beschouwen we hen en hun idealen nog steeds als te groot en te schoon. Die eenvoudige jongens die, zoals Hermans het stelde, ónze jongens waren. Hij had hen gekend, toen ‘we ginder naar de voorposten van Nieuwpoort of Boesinge trokken, zwijgend om de donkere mizerie van den gruwel, waarboven de roode vuurgloed der kanonnen, als een bloedige dageraad, te spoken hing’.

    Deze overleden oud-soldaten zijn in onze ogen na meer dan een eeuw te groot en te heldhaftig om hen zomaar te laten vergeten. Gelukkig kunnen wij vandaag nog steeds beroep doen op een aantal personen en instanties die trouw in de bres blijven springen om mee te herinneren aan het leed dat ons volk werd aangedaan. En om te wijzen op de structurele onrechtvaardigheden waarmee we tot op vandaag te kampen hebben. Zulk een belangeloze inzet vergeten wij nooit.

    Zoals we nooit zullen vergeten hoop te koesteren op betere tijden die ons te wachten staan. Een toekomst waarin spijts de schijnbare onverschilligheid de partijpolitiek met betrekking tot de Vlaams-nationale hangijzers en de hier spontaan uit voortvloeiende herdenkingscultuur wakker worden geschud. Ondertussen werken wij gestadig verder in het kader van ons nieuw heldenhulde project. In samenwerking met lokale besturen zullen wij aan de hand van peterschappen proberen zoveel mogelijk Vlaamse graven te bewaren en te onderhouden. Zodoende blijven ze ons inspireren.

    Meineed

    Dit is nodig, omdat er vandaag nog steeds voldoende mannen en vrouwen zijn om nieuwe en voordelige politieke omstandigheden te scheppen. Opdat we door het volk te overtuigen een toekomst kunnen creëren die waardig is aan de offers van onze voorgangers. Opdat hun voorbeeld en koppige vastberadenheid anderen blijvend mogen bezielen in de harde strijd voor Vlaanderen en vrede die er de komende jaren aan lijkt te komen.

    België sterft aan zijn eigen haat!

    We hebben ons lot in eigen handen. We weigeren deel uit te maken van een gemeenschap die zonder tastbaar protest de elkaar opvolgende Belgische regeringen gedoogt. Hoe langer België’s onverbiddelijkheid ten aanzien van de Vlaamse rechtseisen aanhoudt, hoe donkerder de toekomst van deze staat zich aftekent. Bijzonder actueel is Hermans’ stellingname, gepubliceerd op 17 januari 1922: ‘België is een land van meineed, zoals Duitschland een was. Zooals dit laatste meineedig was tegenover België, zoo was België meineedig tegenover Vlaanderen. En zie! België kwijnt aan zijn eigen onrecht. België sterft aan zijn eigen haat!’ Hoe lang nog voor het rouwproces begint?

    Nick Peeters

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Samengevat en gedeeld door twee kom ik tot de verbluffende vaststelling dat de Klaagmuur van Jeruz     alem helemaal op de verkeerde plaats staat. Vandaar de suggestieom te ruilen met de IJzertoren in Diksmuide.

    Hoe ik tot deze vaststelling kom? Vlamingen, dat zijn toch dat soort Joden zoals Hitler die wilde? Rijk zn voorspoedig, dus het geniepig bestelen (en uitmoorden?) overwaard…

    *

    *Digithalys

    18-01-2022, 13:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!