MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4104

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Beringse moskee blijft politiek beroeren:

    Hij naait ons allemaal, waar we bijstaan. In de 1ste maats dank zij Merkel….

    *

    Dit is de hedendaagse realiteit op de  dag der Verrijzenis des Heren.De religie van de Dood komt in de plaats.

    *

    Open Vld wil in parlement discussie voeren over 'totaalaanpak'

    1 Minister Liesbeth Homans (N-VA) wil de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen intrekken.

    *

    CD&V laat de discussie over de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen niet rusten. Volgens de christendemocraten Moslisme Cristensocialisten is de beslissing over de intrekking van die erkenning namelijk een zaak van de hele Vlaamse regering, en kan minister Liesbeth Homans (N-VA) daar dus niet alleen over beslissen.

    Coalitiepartners CD&V en Open Vld zijn niet te spreken over de manier waarop Homans de erkenning van de Fatih-moskee wil intrekken. Zij nam die beslissing naar eigen zeggen op basis van een rapport van de Staatsveiligheid, maar die floot haar meteen terug door te stellen dat de minister conclusies trok die de dienst zelf niet had getrokken.

        Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V)

    De tafel is gedekt….

    *

    CD&V laat het daar niet bij en legt de zaak volgende week op de regeringstafel. Volgens de christendemocraten kan enkel de voltallige Vlaamse regering beslissen over de intrekking van een erkenning. Dat schrijft De Standaard. "Dat is een bevoegdheid die collectief wordt uitgeoefend door de Vlaamse regering op voorstel van de minister van Binnenlands Bestuur. Dat kan op eenvoudig voorstel zijn, of er kan over gediscussieerd worden, maar formeel is het een beslissing van de Vlaamse regering", zette federaal Belgisch minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmorgen op Radio 1 nog eens de puntjes op de i. Niet alleen vinden de christendemocraten Homans' manier van communiceren allesbehalve, daarnaast zijn ze ook van mening dat de intrekking van de erkenning niets verandert aan het probleem dat Turkije via de Diyanet-moskeeën Turkse conflicten in onze samenleving importeert. In plaats van de erkenning in te trekken, pleit CD&V ervoor om net meer moskeeën te erkennen. De achterliggende gedachte is dat de overheid op die manier meer mogelijkheden krijgt om controle uit te oefenen.

    Consequenter optreden

    *

    Ook Open Vld vind dat het intrekken van de erkenning weinig zoden aan de dijk brengt, maar de liberalen willen er geen regeringszaak van maken. "Dit is een discussie die in het parlement gevoerd moet worden", klinkt het op het kabinet van viceminister-president Bart Tommelein.

    Bovendien verschillen liberalen en christendemocraten van mening over wat dan wel de oplossing moet zijn. Voor Open Vld zouden religies niet gesubsidieerd moeten worden, maar om dat systeem fundamenteel aan te pakken, is een grondwetswijziging nodig. En dat kan pas vanaf volgende legislatuur. "Als we dan toch subsidiëren, dan moeten we een pak strenger zijn en kijken hoe we een Europese en rationele islam kunnen bevorderen", zegt voorzitter Gwendolyn Rutten. "Niet door zoals CD&V te zeggen: 'erken maar', maar door een grondige doorlichting van de moskeeën."

    Vlaams fractieleider Bart Somers pleitte in de commissie al voor een totaalaanpak. "Dat betekent niet dat we softer willen zijn, maar wel consequenter", licht hij verder toe. "Die totaalaanpak kan erin bestaan dat we na een grondige doorlichting de erkenning van alle Diyanet-moskeeën intrekken, maar dan gecombineerd met andere maatregelen, zoals een imamopleiding en een dialoog met de lokale gemeenschap."

     

    Homans zelf wil niet reageren op de demarche van CD&V. "De bevoegdheidsverdeling is duidelijk. Voor de rest is alles hierover gezegd", klinkt het.

     

    Minister-president Geert Bourgeois roept de meerderheidspartijen intussen op het gekibbel te stoppen. "Debatten binnen de meerderheid moet je intern voeren. Alle partijen - en ik benadruk hierin alle - moeten daarin respect tonen voor elkaar. Wat mij betreft, moeten we de rangen sluiten". Of die oproep zal volstaan, zal de komende dagen blijken. Het valt immers te verwachten dat het Vlaams Parlement Homans volgende week woensdag nog eens stevig onder vuur zal nemen.

    **

    Net geen Hakenkruis

    *

    de/Diyanet-moskeën (*****): daarover lezen we bij Wikipedia

        De Diyanet is het Turkse "Presidium voor Godsdienstzaken". De Diyanet werd opgericht in 1924 na het afschaffen van het kalifaat en de daarin bestaande functie van Şeyhülislam. De Diyanet wordt niet geleid door een clerus maar door leken. De officiële Turkse islam die door de Diyanet georganiseerd en geleid wordt, is een quasi-exclusieve soennitische islam. Als instituut valt het Presidium onder het ministerie van Algemene Zaken, en als zodanig onder de Turkse eerste minister. De Diyanet wordt geleid door een algemeen directeur. Sinds 2010 is dat Mehmet Görmez.

    Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren In het jaar 2007 stelde de Diyanet 84.195 mensen tewerk, onder wie 60.641 imams, die 79.096 moskeeën bedienden. De Diyanet biedt ook diensten voor de in het buitenland wonende moslims.

     

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Deze ‘Endlösung’ van het uit zichzelf opgekomen ‘religieus’ probleem wil maar niet gratis uit de hemel op onze kio vallen. Net als vroeger de vanzelf opgelopen Staatsschuld, die ook wel vanzelf terug zou verdwijnen. Net als bij de Nazi’s zijn de ‘kampen’ inderdaad nog niet klaar. Is nog ekele jaren te vroeg. Maar de vuren branden, de kachels staan gloeiend heet.

     

    Of heeft Liz-a-Bed naast de pot geplast? Is zij haar bevoegdheden te buiten gegaan? Ze mag erkenningen uitdelen rond haar oren, hoe meer hoe liever: daar komt geen commentaar op. Maar olala als ze er eentje uitzweert op basis van een geschreven raport van de Staatsvuiligheid: dan is het kot te klein….

    En wie zijn de voortrekkers van het debat? De Moslim-krant en de Moslim Parti… Mensen lief, waarmee zijn we bezig!

    *

    Het antwoord leveren ze zelf. Het is de bedoeling een nieuwsoortige Islam te aan te zetten, in verbetering van de woorden van De Profeet zelf (!!!!), anders dan de authentieke Islam. Een soort Nieuw Geloof, als de ‘Getuigen van Jehova’. Wat in voorkomend geval bewijst er helemaal niets van te kennen. Wat net kan. Er is dus opzet in het spel want de Islam is de partij van de ‘Taqyilla’, de heiilige door de Koran voorgeschreven bedot-omocht in het voordeel van de Heilige Oorlog.

     

    Het wordt met de dag duidelijker. Daar zit wat achter. Driehonderd jaar geleden probeerden ze het met geweld, nu met list en bedrig om Europa te veroveren….

    *

    Maar zonder de actuele versie van de Enola Gay te laten de lucht ingaan, os alles verloren moeite. Net als Sodoma, Gomorha , Hirochima en Nagasaki, dient Mekka en Medina hetzelfde lot te ondergaan. Al hoop ik dat een gescheven bedreiging zou kunnen volstaan om de waanzin te stoppen….

    *

    Nu volgen enkele zaken om over na te deken.

    … en legt de zaak volgende week op de regeringstafel.

     

    Dat schrijft De Standaard.

     

    zette federaal Belgisch minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vanmorgen op Radio 1 nog eens de puntjes op de i.

     

    Turkse conflicten in onze samenleving importeert

     

    meer mogelijkheden krijgt om controle uit te oefenen

     

    de liberalen willen er geen regeringszaak van maken

     

    en kijken hoe we een Europese en rationele islam kunnen bevorderen",

    (Digitalia)

     

    16-04-2017, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4103

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Geens: “Hoop dat Demir meer doet dan haar toon milderen”

    Laat ons in godsnaam behoorlijk samenwerken.” Die boodschap lanceerde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vrijdag in De Ochtend op Radio 1, na een week van scherpe uithalen heen-en-weer, vooral tussen coalitiepartners CD&V en N-VA. Hij benadrukte dat er nog ontzettend veel werk op de plank ligt. We moeten elkaar nog iets kunnen gunnen. Er is geen reden om van peiling tot peiling te gaan. Dit is niet werkzaam”.

    e oproep van de Justitieminister kwam er als reactie op de uithaal die staatssecretaris Zuhal Demir vorig weekend richting de Vlaamse christendemocraten afvuurde. Ze “waarschuwde” de Vlamingen toen voor “moslimpartij” CD&V en stelde dat partijvoorzitter Wouter Beke de moslims als “kiesvee” beschouwt. Die eiste daarop verontschuldigingen van Demir. Tussen de lijnen werd vooruitgeblikt naar de beleidsbrief die Demir dinsdag in de Kamer moet voorstellen.

    Ook deze speler was er even met het hoofd niet bij…

    *

    “Het is bij ons hard aangekomen”, verklaarde minister Geens vrijdag. “Ik heb het gevoel dat het rechtse en extreemrechtse stuk van het politieke terrein zo hard mogelijk moet bezet worden en dat CD&V de partij is die best af en toe moet worden gebasht”. Hij onderstreepte dat “zo’n uitspraak niet hoort” en riep op in goede verstandhouding samen te werken. Volgende week staat overleg gepland tussen zijn kabinet en dat van Demir over een wetsontwerp rond transgenders. “Het zou toch leuk zijn niet de hele tijd in mijn achterhoofd te moeten afvragen of ze mij vliegen gaat proberen af te vangen?”

     

    “Ik zou hopen dat staatssecretaris Demir meer doet dan de toon milderen”, ging Geens voort. Wat bedoelt hij met ‘meer doen?’ “Ze zou iets kunnen ‘clarifiëren’.” De minister trok daarbij de vergelijking met de “verduidelijking” die Vlaams N-VA-fractieleider Matthias Diependaele donderdag de wereld instuurde, nadat hij eerder die dag fors naar minister Geens had uitgehaald.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Die Geensis misschien wel ’n bolleboos maar me zo’n paters-gezicht ben je dan best af als biechtvader ergens in een donker hoekje.

    ’n kouwelijke Pastoor!

    Alleen de Romeinse col ontbreekt…

    *

    Van dat soort mensen zei ons Ma altijd, ‘dat ze in de kerk zouden sch..ten om dat dan op de heiligenbeelden te steken. Nogal cru uitgedrukt maar helemaal in de sijl van toen. Als de Kerken nog vol zaten. Met vooral de ‘Rijke Stinkers’ helemaal vooraan de Zondagsmis. Tegenwoordig is hunHun bestemming te fungeren als vogelschrik in de kriekenboom. Waar ze kunnen hangen bengelen in de wind.


    *

    “Laat ons in godsnaam behoorlijk samenwerken.”

    Nog zo’n Tsjeven-wens uit de oude doos, van in de tijd dat de CVP nog de absolute meerderheid had. Maar dat is exact 50 jaar geleden… Sindsdien is de spoeling altijd maar dunner geworden wegens teveel muilen in de trog. Waar het smaakt naar nog.

    Geens bedoelt het echter nog altijd zo: Zij draaien en alle overigen dansen. Naar hun pijpen, wel te verstaan. Braaf zijn en stilzitten. De handen boven de bank….

    De man sprak echter voor zijn beurt. Want de volgende dag zal Mandoline Rutten daar zijn met nog veel straffere paté. Echte gezonde boerenkost. Vers van ’t zwijn. Maar d’s voor straks.

    “We moeten elkaar nog iets kunnen gunnen

    Dar is tenminste nog eens recht voor de raap. Afblijven van andermans vliegen, heet dat. Geven en nemen, als ’t maar blijft duren. Vooral niet opvallen bij de Kiezers. Tenzij positief. En vooral de koek eerlijk verdelen. Niet op basis van de Wil van het Volk, maar op basis van voordien gemaakte afspraken. waar de Kiezer niets mee te maken heef. Ridders van den Swiggenden Ede a.h.w. Uiteraard in ’s Lands Belang, en al zeker niet in ’t Vlaams Belang. Ze hadden die soort trouwens na de oorlog allemaal tegen de muur moeten zetten. Zoals bijvoorbeeld de Tsjeven van Ronse het geflikt hebben met Senator Leo Vindevogel. Die kreeg de doodstraf in de plaats van iemand anders. Of met Irma Lapasse van Oostduinkerke, die jaren nadien een herziening van haar rioces kreeg, waarbij de (uitgevoerde) doodstraf werd omgezet in ‘levenslang’..

    De doodzieke Dr Aug. Borms, die op een vroege lentemorgen op de binnenkoer van de Rijkswachtkazerne in Etterbeek, naar de slachtbank werd gedragen, vastgebonden op een stoel….

    *

    een wetsontwerp rond transgenders

    Geens speelt dus blijkbaar liever met de pietjesbak. In deze tijden van bandeloze zedenverwildering een noodzakelijk kwaad. Vandaag nieuwe ondersre-delen, morgen en nieuwe kop. Liefst met kleinere hersen-inhoud. Tenzij bepaalde mensen aan een andere neus de voorkeur geven, om niet op te vallen bij de Mslim-buurman.

    *

    Ach jan voor ik het vergeet: Koen Geens is een (altijd) vooraanstaand Besttuurslid van de Christelijke Moslim Partij, de CMP. Alleen wordt nog gekibbeld over het juiste tijdstip waarop die naamsverandering gene Beweging.Net zou moeten van kracht worden. Vandaar dat ’t Beekske zo kribbig deed omdat die jonge en on-ervaren NV-Aster het voortijdig had bekend gemaakt. Het stond dan ook ook niet in de ‘Regerings Verklaring’, net zo min als het afnemen van het ‘leefloon’ voor complete Moslim-kazenes, zonder instemming van het Parlement.

    Mont Saint Michel, Anno 2017, na de Turkse machtsovername door Sultan Erdogan, op de Hoogdag van Pasen.

    *

    (Digitalia)

    15-04-2017, 15:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4102

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Werkgevers schudden regering wakker:

    "Stap over uw ego's en maak werk van een beleid" Gekibbel staat krachtdadig beleid in de weg, klinkt het

    "Stap over uw ego's en maak werk van een beleid." De regering dreigt de steun van het werkgeversveld te verliezen. Haar objectieve bondgenoot voor het creëren van jobs pikt het getalm niet langer. Ontgoocheling en verbijstering zijn de rode draad.

     

    Goed begonnen, maar het is de uitslag bij het laatste fluitsignaal die telt, klinkt het bij de werkgevers. Voka en VBO roepen de regering tot de orde. Het gekibbel in de coalitie staat een krachtdadig beleid in de weg (zie kader). Net op het moment dat de externe factoren gunstig lijken.

     

    De werkgevers die we contacteerden, steken hun ontgoocheling niet onder stoelen of banken. Wouter Torfs, van de schoenenwinkels, zegt dat iedereen weer wakker geschud moet zijn door de jongste analyse van de OESO. Daarin wordt België andermaal als belastingkampioen weggezet, ondanks de taxshift. "Het is als een knellend keurslijf", zegt hij. "Ere wie ere toekomt: het is deze ploeg die de taxshift op de agenda heeft gezet. Maar het is te weinig. Too little, too late is evenwel te defaitistisch. Het is nooit te laat."

    Voor Torfs is een verlaging van de lasten op arbeid prioriteit nummer één, al durft hij er geen cent op in te zetten dat deze kibbelende ploeg er nog wel uit geraakt. "Stap over uw ego's en maak werk van een beleid. Resultaten boek je samen."

    Die samenhorigheid is ook wat Bart Claes, de topman van kledingketen JBC, mist. "Ja, er zijn goede aanzetten geweest. Maar het mag allemaal wat meer zijn." Toch wil Claes ook begrip tonen voor de enorme omwentelingen waar we voor staan. "De snelheid van de veranderingen die we als maatschappij ondergaan, is adembenemend. De disruptie grijpt langs alle kanten om zich heen, en als werkgevers moeten we snel handelen om een antwoord te vinden."

     

    Lees meer: Is dit echt de regering van slopende zaken?

    Goede bedoelingen

     

    Het is een opvallende vaststelling voor een regering die van bij de start werd gezien als uiterst werkgeversvriendelijk. Iets wat de Voka's van deze wereld gretig uitspeelden. "Het komt nu als een boemerang terug", analyseert Geert Janssens, hoofdeconoom van Etion. "Voka en andere werkgeversorganisaties klagen terecht, maar moeten ook voor de spiegel gaan staan. Iedereen blijft liever veilig in de loopgraven zitten om te discussiëren over de volgende loonmarge en wat maatregelen in de rand. Vanuit het sociaal overleg komt dus veel te weinig vernieuwing."

    Janssens zag goede bedoelingen, maar de regering is blijven steken, stelt hij vast. "De federale ploeg werkte aan een verbetering van de concurrentiekracht en creëerde een kader voor jobcreatie. De wet 'werkbaar en wendbaar werk' is een belangrijke aanzet voor de modernisering van onze arbeidsmarkt. Toch blijven we op onze honger zitten en doet het geruzie binnen de coalitie de indruk ontstaan dan men het werk niet kan afmaken."

    Eerredder

    Inzake begroting was 2016 een verloren jaar, merkt Janssens nog fijntjes op, iets wat ook fiscaal expert Michel Maus heeft ontgoocheld. "De hoge verwachtingen van in het begin zijn wat mij betreft zeker niet ingelost", zegt hij. "Er zat toen wel wat schwung in deze ploeg, maar het palmares is al bij al vrij mager.

    Voor de rest is het nagelbijten en afwachten of er überhaupt nog een echte hervorming van de vennootschapsbelasting komt. Dit kan in een eindspurt de regering nog een eerredder bezorgen, maar ook hier is het afwachten hoe ver ze wil en kan gaan."

    Aan de uitleg en aan zijn blinkend vel zal het niet mankeren

    *

    Premier Charles Michel (MR) laat zich niet opjagen door de kritiek. "Dat er discussies zijn tussen regeringspartners, betekent niet dat er niet wordt voortgewerkt", laat hij weten via zijn woordvoerder. "Alle begrip voor de bezorgdheid, maar de hervormingen zullen niet stilvallen. Ook 2017 zal een nuttig jaar zijn.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Zo hoort U het ook ‘ns van een ander. Deze ‘Regering’ is (vaststelling na 21/2 jaar van wat we hier voorspeld hadden: hoe kan een tegennatuurlijke samenwerking tussen ‘Belgicisten’ en Vlaamse Tisten Pulle’s ooit tot een behoorlijk resultaat leiden) van in den beeginne tot zero resultaat zou leiden.


    Negentig minuten verloren tijdl….

    *

    Waar er bij hoge uitzondering een positief resultaat kan voorgelegd worden, is de uitsluitende verdienste van de weinige keikoppen in de rangen der Nieuwe Vlaamse Arrogantie. Waarbij ik speciaal aan bepaalde Dames denk, die Ho! Maar aan de alarmbel durven trekken tegenover bepaalde Moslim-Kazrnes zoals dat geval in Beringen..

    Verder voor de rest: mooier proeve van onbekwaamheid kan er niet afgelegd worden. Gezakt tot onder de vriesdrempel….. Maar er wordt aan gewerkt. Alles wordt ‘op de rafel gegooid’ eb krijgt dus eerstdaags ’n waarlokl opgedrongen oplossing.

    *

    Ontgoocheling en verbijstering zijn de rode draad.

    Ja, natuurlijk kan het altijd nog erger. Zoals bij de Regering van Olio du-i Poeppo, bij voorbeeld. Of bij de Getnsche Konijnentand, die er in slaagde om in een economisch gunstige periode, de staatsschild met bijna 10% te doen stijgen. Gewiin “geregeerd’ om aan de Macht (en aan de vetpotten) te kunnen blijven.

    Te onthouden; Coburgia is het oord van Duizend en Een Nacht. Vooral wat betreft het diepe nachtelijke duister waarin alles zich afspeelt.

    dat de externe factoren gunstig lijken.

    Ha, ja, elders wel, maar dan is Kris Peerers daar weer tegen. Eerst mot de Belasting op Meerwaarden erdoor. Nachtwerk bij voorbeeld in de on-line bizenes. Die jobs laat hij liever over aan Buitenlandse Firma’s die onze markten overspoelen. Ziet U, de syndicaten redeneren zoals bij de NMBS die al jaren uitsluitend op elektriciteit rijden. Daar blijft de eis, dat er naast de machinist, nog altijd een stoker zou moeten meereizen. Vakbonden en dus ook Kris Peeters (CVP) lopen altijd ee paar eeuwen achter…

    wordt België andermaal als belastingkampioen weggezet

    Het is een waarheid zo groot en zo imposant als de Mount Everest. Coburgia is een echt Fiscaal Paradijs. Voor de Fiscus wel te verstaan. Niet voor Jan Modaal en de kleine KMO. Multinationals horen daar niet bij. Dat ziijn de ‘vriendjes’ vn de machts-politiekers.

    De modale Vlaming voelt zich als gepukt kieken het best in zijn bloot vel.

    Michel Maus

    *

    Deze man staat vermeld in bovenstaand artikel, en hij kan het wteten Die verdient zij dagelijkse boterham (met beleg) in he zweet zijs aanschjns in de Ondernemers Wereld. Normaliter kent hij dus het klappen van de zweep.

    Maar goede raad is duur. En de Refgering kan dat niet betalen. Want niet voorzien in de ‘Regerings Verklaring’. Zou eerst moeten aan de voltallige Regering worden onderworpen. Kijk, kijk, dat is een ander verhaal, helemaal op maat van Mevrouw Homans. Denk aan doe ‘verrijkers’ dieniet graag aan de Staatsvuiligheid een inkijk geven in hun doen en laten…

    Dus na de plas, laten ze alles zoals het ws. Maar halen wel bij het weggaan hun dure pree op. Met daarbij vanwege de o zo Christelijken de vrome wens: ‘Ga in Vrede’….- Pax tecm’.

    *

    (Digitalia)

    15-04-2017, 06:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4101

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Vereffening Arco is rond

    De Arko van Noach

    *

    De vereffening van Arco Groep is rond. Dat heeft vereffenaar Francine Swiggers laten weten, schrijft De Tijd vandaag. Het is nu de taak van de regering om een Plan B op te stellen voor de vergoeding van de gedupeerde Arco-coöperanten.

    Veel geld levert de vereffening in elk geval niet op. Uit het midden januari neergelegde vereffeningsrapport bleek al dat de verkoop van de Arco-vennootschappen Arcopar, Arcoplus, Arcofin en Arcosyn zo'n 738 miljoen euro had opgeleverd. Daar stonden voor 542 miljoen euro uitgaven tegenover, waardoor een saldo van zo'n 200 miljoen overbleef. Daar zou nog 50 tot 100 miljoen euro bijkomen, omdat er ook een regeling is gevonden voor de obligaties van het vroegere Artesia en de aandelen van Auxipar.

    Illegale staatssteun

    Omdat er Arco nog een Europese boete van 146 miljoen euro boven het hoofd hangt wegens illegale staatssteun, dreigt van de vereffening uiteindelijk niet veel meer dan 50 tot 100 miljoen euro over te blijven.

    Beweging.net, de staatsbank Belfius en de Belgische staat zullen dus het overgrote deel van de vergoeding voor de gedupeerde coöperanten moeten betalen. Bij de regeringsonderhandelingen is vastgelegd dat de Arco-coöperanten voor 600 miljoen euro zullen worden vergoed, waardoor ze 40 procent van hun uitstaande kapitaal recupereren.

     

    Taskforce

    Premier Charles Michel richtte een taskforce op, die een plan B moet uitwerken en al een paar keer is bijeengekomen. Alle partijen zijn er bovendien van overtuigd dat het dossier nu moet worden opgelost, al was het maar omdat de Arco-erfenis een beursgang of een privatisering van Belfius in de weg staat.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    U las hierboven het ongelofelijke verhaal van publiek politiek gesjoemel op de gekende maat van dit on-land. Het is het klassieke verhaal van eenerzijds en anderzijds, maar het doet mij plaatsvervangend denken voor die 800.000 Arco-coöperanten, aan het Lijdensverhaal uit de Bijbel dat we vandaag herdenken. Weg met Hem. Kruisig hem. Als het even kan: de rekening overschuiven naar die van Honoré Gepluimd…

    O Vaderland, O edel land der Belgen.

    Onze ziel en ons hart zijn U gewijd….

    *

    Ach, ze doen toch wat het ACW wil. Dat is de onderlinge deal tussen Foefelaars ammer Landen en de Leidende Elite.. Maar wat mij opvalt:

    vereffenaar Francine Swiggers: ik meen mij te herinneren dat die “Dame’ voorheen fungeerde als CEO van de hele Vakbonds-bataclan. Het is maar dat U het weet.

    *

    Arcopar, Arcoplus, Arcofin en Arcosyn: het is als een kat op zoek naar haar jongen… Als men iets wil verbergen, dan zijn “dochtervennootschappen’ de ideale ontsnappings-route. Daar zitten dan op hun beurt zeer uitgeslapen specialisten en Advocaten achter. Een accountant met fatsoen is daarbij zeker ongewenst.

    Artesia en de aandelen van Auxipar.

    Denkt U er net over als ik? Met een hink stap-sprong worden dubieuze zaken op een zijspoor gerangeerd… Moest zoiets in Italië gebeurd zijn, zouden de gazetten schrijven dat het iets typisch is voor de Maffia….

    illegale staatssteun

    Het wordt niet eens meer bedekt verteld: wat er gebeurt is niet allen tegen de Rechtsregels van het Eigen Land, maar het werd ook VERBOTEN door de Euroopese Unie. Net hetzelfde met de Haven Wet Major: illegaal in het Land zelf, en ook VERBOTEN door dezelfde Unie. Toch doet men verder alsof hun neuzen bloeden, want die Grote Manitoe’s der vakbonden moeten toch elkaars rug kunnen krabben?

    een taskforce

    Dat is de arrogantie ten top gedreven. Er worden (duurbetaalde) specialisten aan het werk gezet die de zaak moeten uitspitten tot op het bot en die er via de hen bevriende Leugenpers zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan moeten geven. Zodat de Bevolking ’gesensibiliseerd’ geraakt en begint compassie te krijgen met die 800.000 geduipeerden. En inderdaad, niemand persoonlijk zal die beurzensnijder t voelen. Het is zooals Wise, de louche vrijer van de losbandige Nini, ooit tegen den neerslachtige Habschaar zei “de Staat moogde bestelen en bedriegen. Maar Uw vrienden: NOOIT. En hij schakelde een ’vriend’ in om in diens plaats de gevangenis in te gaan.

    Lijken vallen uit de kasten.

    Kwal Lijken.

    *

     

    (Digitalia)

    14-04-2017, 12:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4100

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Crombez: "Michel en Bourgeois zijn sukkelaars"

    *

    Sp.a-voorzitter John Crombez is niet onder de indruk van de manier waarop premier Charles Michel afgelopen weekend staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) terugfloot. Premier Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois krijgen van Crombez zelfs het etiket "sukkelaars" mee - Bourgeois omdat hij Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) onvoldoende tot de orde zou roepen.

    De manier waarop Demir coalitiepartner CD&V wegzette als de partij die moslims ziet als kiesvee, "slaat binnen een regering nergens op", verklaarde Crombez in De Ochtend op Radio 1. "Ze weet perfect dat ze met die uitspraak veel aandacht krijgt", terwijl die het bestuur niet vooruithelpt, maar integendeel net de tegenstellingen vergroot en het bestuur verlamt, aldus Crombez. "Ze doet het alleen voor politiek gewin".

    Hij verwijt Demir en Homans bovendien "alsmaar foute informatie te verspreiden om in de aandacht te komen", de ene op het vlak van Discriminatie-beleid, de andere rond Armoede-bestrijding. "Ze verlammen de regering. Op dat moment moeten de leiders van de ploeg ingrijpen. De premier die zegt: 'Je mag het niet meer doen'. Eerlijk gezegd, dat is van een zwakte..."

    De voorzitter van de Vlaamse socialisten ziet weinig heil in het bijeenroepen van het parlement over de uitspraken van Demir. Groen had dat gisteren voorgesteld. "We zijn vertrokken voor twee jaar theater. Een deel van het theater zou zijn dat we telkens het parlement bijeenroepen. Ik denk dat de mensen dat beu zijn", besluit Crombez.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Datis door ’n goie gezegd! Wie zelf crom is, ziet inderdaad rapper andermans kromme benen.

    *

    Komt daarbij, dat het opgeblazen kikkertje super-rancuneus is. Niet alleen omdat ‘de zijnen’ er niet meer bij lopen (is archie-slecht voor de parij-kas) maar vooral omdat niemand naar hem luistert. Tenzij ze niet verder konden, omdat ze toevallig afgestemd hadden op de Rode Zender. Die toevallig het spreekgestoelte konden aanbieden aan ‘de vrienden’ van ‘den Boungt.

    Maar goed. Ook deze keer heeft de Waarheid haar spreekwoordelijke rechten. De Tsjeven trappelen met die Kris Peeters eigenlijk ter plaatse mijlenver achteruit. Ze zien het debacle al voor hun open ogen. Ze kennen het voordien zelfs al bij naam en toenaam. En geloof me, de naam Arco doet in geen geval denken aan de Ark van Noach. Eerder het tegendeel.

    De Riberalen zijn er maar bij gemogen om de hoop (en hun portemonnee) te vullen, terwijl de ambities van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie van de Meir (Maire) van Antwerpen al lang Voltooid Verleden Tijd is. Hij heeft inderdaad Vlaanderen terug aan bod kunnen brengen op het hoogste niveau, maar daarmee is ook alles gezegd. Het meest dringende heeft hij (uit geldzucht?) zelfs in de diepvries gestopt: de Vlaamse Onafhankelijkheid zijnde het Art. Een van de Statuten van de NV-A.

    *

    Maar jawel hoor. Ik weet ook dat men een paard niet kan beslaan dat loopt. En ook dat politiek de Kunst is der Mogelijkheden. Ik zal dus een en ander gemist hebben, want nergens horen Ho! roepen noch voorstellen gehoord die direct en echt ‘to the pot’ waren.

    Veel geblaat maar weinig vol. Lamlendige sukkelaars, zoals Crombeen het met zoveel woorden zegt.

    Maar de klok tikt.

    *

    (Digitalia)

    13-04-2017, 18:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4094

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Eerste Brexit duurde 300.000 jaar

    *

    Vooraan Calais, achterin Dover en rechts de Noordzee. Watervallen slijpen de Straat van Dover uit. Foto: Imperial College London / Chase Stone

    *

    Dat de Engelsen zich losscheuren van Europa, is klein nieuws. Ooit scheurde hun eiland zelf zich los van het continent. Al lukte dat niet van de eerste keer.

    The White Cliffs of Dover

    *

    Ooit was Brittannië door een krijtmassief vast verbonden met Europa. Nog erger, met het hui­dige Frankrijk (My goodness, not the Frogs!) - Ah non hein, pas les Rosbifs!)

    De White Cliffs of Dover en, aan de overkant, de krijtrotsen van Cap Gris Nez zijn er de laatste getuigen van.

     

    Smeltmeer

     

    De rest van het Kanaal bestond al, maar door de ijstijd zat zoveel water vast in ijs dat de zeespiegel laag genoeg was om het Kanaal te herscheppen in een droge toendra. Het laatste stuk hoge grond, tussen Dover en Calais, is weggespoeld aan het eind van een ijstijd, toen een smeltmeer aan de rand van de ijskap in de toenmalige Noordzee het begaf. De daarbij ontstane zondvloed sleep de Straat van Dover uit – of het Nauw van Calais, als u tot het remain-kamp behoort. Toen het Kanaal weer volliep, was Brittannië voor het eerst volledig gescheiden van continentaal Europa. Dat was in elk geval wat de wetenschap tot nu dacht, niet gesteund door al te veel harde gegevens.

    *

    Maar, schrijft een reeks onderzoekers nu in Nature Communi­cations, zo gemakkelijk kom je niet los van Europa. Onder hen marien geoloog Marc De Batist en David Garcia-Moreno van de UGent, en Kris Vanneste en Thierry Camelbeeck van de seismolo­gische dienst van het Koninklijk Observatorium van Ukkel, eendrachtig samenwerkend met Franse en Britse geologen.

     

    Inderdaad, schrijven ze, pakweg 450.000 jaar geleden stroomde een meer over, sneed het water door de zachte kalk en kerfde het een kloof van zo’n 33 kilometer breed uit doorheen de oude landbrug. Maar, onder andere afgaande op fossiele schelpdieren, gedetailleerde sonar en hoge-resolutie seismologie, was dat niet genoeg voor een Brexit. Er was nog een tweede catastrofale-vloed nodig om de Straat van Dover echt open te breken en Brittannië volledig los te maken. Dat gebeurde pas bij een volgende warme periode, waarschijnlijk zo’n 160.000 jaar geleden.

     

    Zeven watervallen

     

    De onderzoekers die indertijd de route uitzetten voor de Chunnel, vonden een hele reeks putten, een eind onder de bodem van het huidige Kanaal, gevuld met zand en grind. Ze wisten niet goed wat het was, maar moesten hun tunnel er wel voor verleggen.

    Kaap Blanke Neuze

    (Cap Blanc Nez)

    *

    Volgens De Batist en collega’s zijn het ‘uitschuringsholten’, diep uitgesleten troggen aan de voet van een waterval. Stromend en vallend water moet een hele tijd nodig hebben gehad om de poelen van enkele kilometers breed en honderd meter diep uit harde rots te slijpen.

    Kaap Grijze Neuze

    (Cap Gris Nez)

    *

    Met andere woorden: de doorsteek tussen Dover en Calais is lange tijd een niet-volgestroomde vallei geweest waarin watervallen uitmondden, eer ook de laatste dam het begaf, de Noordzee binnenstroomde en Engeland dan toch zijn Brexit mocht vieren. De geologen vonden tussen Calais en Dover zeven watervallen op een rij. Maar pas zo’n 300.000 jaar nadat die watervallen hun werk waren begonnen, maakte een nieuwe megavloed dat de laatste dam het begaf en de Noordzee de vallei kon binnenstromen.

       Pieter Van Dooren

    *

     

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Hier past een overbekend Italiaans spreekwoord bij. ‘Si non è vero è ben trovato’. Al ben ik geneigd meer voort te gaan op de nagelaten sporen dan op de kabouter-wijsheid uit vroeger tijden. Anders gezegd: de Chunnel-boorders hadden twee keer prijs: eerstens deden ze die rare onderzeese vaststellingen die hen veel geld hebben gekost, en tweedens scheidden ze met een dubbelspoor wa      t God had verbonden: het trotse Albion kreeg er een nieuwe navelstreng door die het verbond met de moederkoek….

    Kortom: een situatie die zoals in de sterren geschreven stond, voor problemen moest zorgen. En nu zit men, net als bij het Hitler-Regime, met de gebakken peren.

    Kom, mensen, laat die Britten toch in hun geliefde ‘Splendid Isolation’ en doe zaken met hen als echte ‘ondernemers’ onder elkaar. Onder het devies ‘Leven en laten leven’. Zonder persé allemaal door hetzelfde gat te willen… schieten.

    Wat echter nog in geen 300.000 jaar te herstellen is, is de schade die Engeland opgelopen heeft door de open grenzen-politiek van hun Brusselse siefmoeders.

    *

    Laat het experiment van Willem de Veroveraar (1066) van de toenmalige doorsnee Engelsen een mix maakte met zijn meegebrachte vrijheidslievende Fransen, de laatste zijn geweest met positieve gevolgen. Wat daar nu de laatste decennia is aangespoeld is miljarden keren erger dan de hier besproken ijsmassa’s uit de Oertijd.

    Van uit héél Afrika,, onderweg naar Calais….

    *

    PS

    Onder verzwegen duikt hier weer het verhaal op van het klassieke Frans imperialisme, ofte de officiële gebiedsroof.

    Oorspronkelijk was de naam Kales, en niet Calais. Want Vlaanderen kwam tot helemaal aan de Somme (de Zoom) meet die riviier als grensscheiding…

    (Digitalia)

    13-04-2017, 15:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4098

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Marine Le Pen: "Geen Franse verantwoordelijkheid in razzia's tegen joden in WOII"

    *

    De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Marine Le Pen heeft gisterenavond grote consternatie veroorzaakt. In een gesprek op de Franse zender RTL heeft ze ontkend dat de Franse staat verantwoordelijk is voor razzia's waarbij in 1942 meer dan 13.000 joden werden opgepakt.

    "Frankrijk is volgens mij niet verantwoordelijk voor de razzia van de Vel d'Hiv", zegt Le Pen. In het wielerstadion van Vel d'Hiv werden duizenden joden samengebracht door Franse agenten alvorens ze werden overgebracht naar nazivernietigingskampen.

    "Als er mensen verantwoordelijk zijn, dan zijn het zij die toen aan de macht waren, niet Frankrijk", vindt Le Pen. Het drama ligt in Frankrijk erg gevoelig, omwille van het groot aantal collaborateurs met de Duitse bezetting.

    Kregen die na het uitbreken van de VVrede eind 1944 ook de Dood met de Kogel, of genoten die van een genzraal pardon?

    *

    Oud-president Chirac had in 1995 de verantwoordelijkheid van zijn land erkend. Ook huidig president Hollande heeft zich in het verleden al geëxcuseerd voor de rol van de politie.

    "Grote fout"

    De opmerkingen van Le Pen kregen vrijwel onmiddellijk kritiek, onder meer van de ‘centrumkandidaat’ Macron. "Sommigen waren vergeten dat Marine Le Pen de dochter van Jean-Marie Le Pen is", aldus Macron. Ze heeft volgens hem "een grote fout gemaakt" en "ze heeft nu haar vader vervoegd op de bank van het negationisme".

    ‘Negationsme wordt allen gebruikt tegenover de verliezende partij in WO II – SDe ‘verering’ voor Stalin, de tienmaal grotere crimineel daarentegen, is door Slinx nooit officieel opgeheven…. Slinx is dus zeer selectief in het veroordlen…

    *

    Jean-Marie Le Pen deed in het verleden verschillende vergelijkbare uitspraken over de jodenvervolgen tijdens de oorlog. De holocaust was volgens hem "een detail in de geschiedenis".

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Hoe erg en onmenselijk ook, het Joodse drama toen meer en meer bleek dat Hitler de oorlog niet kon winnen,heeft niet één seconde de ‘Geallieerden’ geïnteresseerd toen die het meest onmenselijke sedert het Begin der Tijden nog hadden kunnen voorkomen. Of beperken. Door die crematoria plat te bombarderen, zoals ze wel deden met de Duitse steden. Die miljoenen doden hebben - nuchtere vaststelling – dan ook op geen enkele manier het verloop van de oorlog beïnvloed… Zowel ‘Rome’, ‘Londen’ als ‘Washington’ kenden vanaf 1942 het lot van het Joodse Volk. Maar dat te voorkomen was… een voetnoot in het verloop van de strijd. Een valse noot tussen het gedreun van kanonnen.

    Natuurlijk pleit deze vaststelling de Duitse Socialisten van A.H. niet vrij. Het is een collectieve schuld die voor eeuwig kleeft aan de naam van dat zogezegd ‘cultuurland’. In die zin is de herinnering aan de slachtoffers een mes dat snijdt aan twee kanten. Omdat het in wezen de kiem draagt van het volgend conflict. Deze keer van de Kontheffers teen de rest van de Vrije Wereld.

    Anders gezegd: heden ten dage de kant kiezen van Israël is, volgens Linx extreem-rechts en dus verkeerd, omdat de Islam tegen beter weten in, verplicht de gedroomde vrienden moeten zijn. En door de Familie Le Pen daarover aan te vallen, verhopen ze dat de mensen vergeten, dat zij, de Sossen Aller Landen, toendertijd de bloedbroefers van de Duitse Sossen zijn geweest. Weet U nog de hoofdlijnen van het programma van juni 1940 van het Hoofd der Belgische Socialistische Partij, de BSP. ‘Samen met de Duitse arbeider, terug aan het werk’. Plan Deman.

    Het optreden van de Franse Gendarmen in de Parijse Wielerpiste heeft niet te maken met het Land Frankrijk, maar met het slecht geweten van Linx.

    *

    En als het regent in Parijs, druppelt het in Wallo/Bruxellabad. Al zou dat wel eens kunnen, dat eenmaal Marine La Plume het vertrouwen heeft gekregen van de modale Fransman en Fransvouw, het weer voor altijd zou kunnen omslaan.

    Linx hagt wereldwijd verdoofd in de touwen, maar schijnt dat nog altijd niet te kunnen geloven… Blijft vooral te onthouden, dat het Kwaad dat ze hebben begaan, nog lang zal nazinderen…

    *

    (Digitalia)



    12-04-2017, 18:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4097

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Erdogan: “Europa gaat boeten voor wat het heeft gedaan”

    En deze keer moet Wenen er als eerste aan geloven…

    *

    De kwestie van een eventuele toetreding van zijn land tot de Europese Unie zal na het referendum over de uitbreiding van de presidentiële macht opnieuw “op tafel” belanden. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan zondag gezegd.

    (Dat heet dan een ‘verovering van binnen uit’ zonder dat de Geschiedenisboeken nooit zullen kunnen spreken van een gewelddadige veroverings-oorlog door een Buitenlandse Mogendheid…)

    Komende zondag mogen de Turken zich uitspreken over een grondwetswijziging die de macht van de Turkse president aanzienlijk zou versterken. Turkse kiezers in het buitenland konden tot vandaag hun stem uitbrengen.

    Op een meeting in Izmir trok Erdogan weer van leer tegen Europa. De verhoudingen zijn gespannen omdat verscheidene landen meetings met Turkse ministers verboden. “Europa gaat boeten voor wat het heeft gedaan. Als God Allah het wil, dan komt de kwestie van de Europese Unie opnieuw op tafel na 16 april”, zo verklaarde het staatshoofd, zonder te verduidelijken wat dat precies zou betekenen.

    Kandidaat-lidstaat Turkije onderhandelt al sinds 2005 met de Europese Unie over een toetreding. De gesprekken liepen nooit van een leien dakje en zijn intussen op een dood punt beland.

    De JU88, jachtbommenwerper

    Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker….

    …bevestigde vorige maand nog dat een herinvoering van de doodstraf in Turkije een toetreding onmogelijk zou maken. Erdogan beklemtoonde zondag echter opnieuw dat hij “zonder aarzelen” de wet zou ondertekenen indien het Turkse parlement zich zou uitspreken voor de herinvoering van de doodstraf.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Zoals de wereld en inzonderheid het Europese Continent er nu bij ligt, zo ligt dat daar al sedert het begin der tinden. Maar zie, de hedendaagse politiekers hebben daar een andere mening over. Het Rijk van de Russische Tsaren hoort daar niet meer bij, wel Het Land der Kromzwaarden. Omwille van een andere veel wredee God…

    Eeuwenoide Natuurwetten noch Goddelijke Wetten tellen nog, HUN wil is de enige Wet die telt. Al verandert die quasi dagelijks. Als er niuewe verkiezingen zijn, bijvoorbeeld. Zij snijden gle stukken Europa wegn en plakken er andere, die er niet bij horen, bij. Zij her-boetseren a.h.w. om te beginnen geheel de Blauwe Planeet om dan over te gaan tot ons Zonnestel en wat later tot de herinrichting van het Universum. Ha Ja want God is dood. Uit bezorgdheid voo het Milieu, Afgeschaft en mee gegeven als Klein Gevaarlijk Afval naar de verbrandingsoven.

    Zwitsers pakken de Natuur ook hard aan. Ze kerven en doorboren de hoogste bergtoppen met tunnels in alle richtingen om er vervolgens op dubbel spoor dag en nacht treinen door te jagen aan 200 Km per uur. Zon werk durf ik met enige pretentie toch als nuttig omschrijven. In tegenstelling tot dat Europees puzzelwerk waar niemand nog kop of staart aan vindt.

    *

    Ondertussen blijft men maar excuses vinden om elkaar in naam van Allah uit te moorden. Vroeger klonk dat als ‘Gott mit Uns’, zoals het op de koppelriem van de SS stond.

    En kijk, als bij toeval duikt daar weer een gelijkenis op tussen Hitler en Erdogan: beiden handelen, ieder op zijn manier, in naam van God.

    Het is de kwaadaardige verdraaiing van de woorden uit het Onze Vader: ‘Uw wil geschiedde op aarde zoals in de Hemel’…

    Heel anders dus dan in de Zuid-Afrikaner heimat-song ‘ maar als God wil, dn is ik gauw weer bij jouw in t almachtige mooie land der Vaaderen’…. Waarbij blijkt, dat met ‘hiermee naar’ zekerlijk niet het Europa van heden bedoeld wordt. Want in dit Europa zijn we allemaal als vaderlize weeskinderen geworden…

    *

    (Digitalia)

    12-04-2017, 09:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4096

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Demir: “Geen reden om excuses aan te bieden”

    Zuhal Demir Foto: BELGA

    En geloof me: zeker en vast zonder hoofddoek!!!!

    *

    De Staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is niet van plan om haar excuses aan te bieden na de uitspraken die ze in een interview met De Zondag had gedaan. Dat heeft haar woordvoerder zondagavond meegedeeld aan Belga. Wel is ze bereid om in te gaan op de vraag van premier Charles Michel om de toon ‘iets te milderen’.

    De reactie van Sjarel Michel…

    *

    Demir had in het interview de CD&V ervan beschuldigd “moslims te zien als kiesvee”. Ze verwees daarbij onder meer naar uitspraken van CD&V-leden als Mieke Van Hecke en de Genkse burgemeester Wim Dries en zijn schepen van Ali Caglar. CD&V-voorzitter Wouter Beke had daarop publieke excuses geëist.

    *

    Intussen is duidelijk dat Demir niet van plan is om daartoe over te gaan. “We weten niet waarom we excuses zouden moeten aanbieden”, zo zegt haar woordvoerder Luc Demullier. De woordvoerder erkent wel dat Demir een telefoontje van premier Charles Michel heeft gehad over de kwestie. “Hij heeft ons gevraagd om iets diplomatischer’ te zijn in onze formuleringen. En dat zullen we ook doen”, klinkt het.

    Demullier benadrukt dat de uitspraken niet voor problemen binnen de regering vormen. “Dit is geen regeringszaak. Er is ook geen discussie over regeringsdossiers. Er is enkel een partijvoorzitter(tje) die zich aangesproken voelt over enkele vaststellingen die in het interview zijn gedaan.”

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Andes gezegd, Markske tret het schentje aan omdat het hem als gegoten past. Maar het ventje heeft dat, zo e zien aan zijn opgezette kuif, wel niet zo graag. Hij is gekwetst tot in de ziel, dus zal het wel waar zijn…

    Naasr een Moslim-Krant (dixit De Tijd over De Schandaard) wordt nu de sluier der verdwazing weggerokken van de ziel der Tsjeven Partij. En wat een zekere Crombeen daarover vertelt, dat zien we later dan morgen wel weer. In een volgende blog… Beloofd! Want buiten is het geen weer iom een hond door te jagen. Dus is de tijd goed besteed om de Graiiers Aller Landen even aan de pels te zitten. Met een knik en een grom van de hond als toemaatje.

    Mij is het ten andere al langer opgevallen, dat alle politieke partijen onder elkaar een cluster vormen. Met als enige reden van bestaan, hun strikt persoonlijk welzijn en dat van hun vriendjes. Al zeggen ze het wel anders. Ikke en de rest kan stikke…. De rest zijn toch maar ‘extreem-rechtse populisten en die kunnen de pot op.

    Verbiedt al die dingen van politieke speelpleintjes dus bij Wet en biedt aan de Burger op vaste termijnen een (korte) lijst aan met namen die in hun carrière als ondernemer reeds hun waarde hebben bewezen Zij kunnen slechts een ‘postje’ krijgen, mits verantwoording achteraf tegenover een college van bekwame experten die optreden als Opperste Rechters, onder her devies: potje breek, potje betaal. Zelfs een twee-partijen stelsel, zoals in de VSn is op termijn dodelijk voor het land. Dat heeft het woord ‘Deep State’ ons ondertussen geleerd.

    Als er geen ’partijen’ meer zijn, zijn er ook geen partij-beesten meer en kunnen die dan ook niet ‘verdelen om te heersen’, dat oude Romeinse adagio voor machts-wellustelingen. Trouwens, alle partijen beginnen steeds meer en mee op elkaar te lijken. Allen om ter meest Moslim-vriendjes. Beke is heus niet de enige. Zelfs Mandoline Rutten draait hetzelfde plaatje. De Mimburg is er ziek van en bij Olio di Poepo is het nig erger.

    Denk aan De Dikke van Diksia, bij wie het ooit uit diens strot ontsnapte, evengoed carrière te hebben gemaakt hebben bij de Sossen.. Of aan de Nieuwe Vlaamse Arrogantie, ‘le nouveau CVP est arrivé’.

    *

    Allez, ik wil zeggen, dat een Land het verdient om bestuurd te worden als elke onderneming, waarbij WINST maken het hoofddoel is. Dit alles onder het oog van een streng toeziend team van échte boekhouders. Binnen een paar jaar zou de Staatsschuld op die manier kunnen herleid worden tot nul komma nul.

    Schaf al die mik-mak van ‘Sociale Hulp’ van Staatswege af. Met de uithespaarde administratie-kosten daar rond, kan aan ieder werkloze authentieke deftige Burger een vast bedrag als een soort van.. ‘leefloon’ toegekend worden. Zodat die daarmee de plaatselijke economie kunnen mee helpen doen draaien Een leefloon die deze keer stopt bij het overlijden en alleen van toepassing is voor landgenoten die hier wonen Een niet in Turkije, waar er jaren na de dood ter goede of ter kwader trouw nog altijd verder uitbetaald wordt. Hetzelfde met het ‘kiendjesgeld’ van niet eensbestaande Jonge Turken in Turkije, of Maroc-haantjes in Marokko, die via vriendjespolitiek op de juiste lijst zijn geraakt. Heb ik op deze blog jaren geleden al aangeklaagd …

    *

    Voor wie ten minste een heel klein beetje ’n Italië-lover denkt te zijn, raad ik aan op zoek e gaan naar de Middeleeuwse Italiaanse Steden zoials Venetië, Firenze, Siena, Turijn, enz. Daar zult U vaststellen dat toenderttijd vernuftige bestuursvormen voorkwamen, die stuk voor stuk tevreden Burgers kenden, maar ook, naast een commerciële en ë artistieke uitstraling kenden, die te vergelijken is met onze ‘Hanza-steden’ van aan Het Kanaal tot de Noordelijke IJszee. Dek gewoon aan de Gouden 14de-15de Eeuw, toen de Nederlanden nog verenigd waren. Één en ondeelbaar.

    U zult er niets ‘Middeleeuws’ vaststellen, maar figuren leren kennen zoals Lorenzo di Medidi in de Stad van Dante Allighieri. Of zegt het U niets, dat zelfs heden ten dage op de bronzen riooldeksels in Rome de letters SPQR voorkomen? Die staan voor ‘Senatus Populusque Romanus, "De Senaat en het Volk van Rome". Dezelfde inscriptie als die voorkwam/voorkomt op alle Romeinse Triomfbogen en Openbare Gebouwen…

    De lauwerkransen moet U er zelf bij denken…

    *

    In Coburgia kennen we ook iets dergelijks. ‘Eendracht Maakt Macht’, ofte EM², omdat dei ‘eendracht’ maar bij manier van spreken is, als het over de Rde Duivels gaat..

    *

    PS 1

    Over wat de volksmond denkt te weten over de hardnekkigheid van de Islam doorheen de eeuwen, gewoon even ingaan op het gezegde ‘als de berg niet gaat tot Mohammed dan gaat Mohammed tot de berg…

    PS 2

    Eenmaal het Staats-apparaat draait als elke gezond geleide onderneming, dan zijn ‘schandalen’ zoals we die al jaren kennen, niet meer mogelijk. Denk aan Gent (SPA) met Parisis en Optima en de nu afgevoerde biomassa-centrale die miljoenen subsidies zou gekost hebben. Schadelijk voor het milieu? Ach komn koeienvlaaien zijn veel schadelijker! Ban de koe, en voer bedorven vlees in uit de Ontwikkelingslanden!

    Denk aan Dexia en de 800.000 ARCO ‘Spaarders’ die hun geld kwijt zijn, en dus de CVP nu misschien onder de kiesdrempel zullen blazen. Denk aan het dioxine-schnadaal dat de Dikke van dikia de kop kostte…

    Denk aan die vele ‘Intercommunales’ speciaal in leven geroepen om gebuisde politiekers aan een vetbetaalde job te helpen – denk aan de de vakbond-maffia die rechtskundig niet eens bestaan en dus nooit en nergens voor iets of iemand verantwoordelijk zijn – denk aan de onwettelijk geworden ’Wet Major’ die maar niet afgeschaft geraakt – denk aan de al jaren aan de gang zijnde strooptocht in Vlaanderen, door Wallo-Brux, oplopend tot 12-16-18 miljard per jaar – denk aan de jaarlijkse aalmoes van de Koninklijke ‘dotaties’ boven op de royale vlieg-vakanties op kosten van Honré Gepluimd…

    Denk aan de vele misbruiken inzake ‘leefloon’ & kiendjesgeld. Om nog maar te zwijgen over de miljoenen subsidies om de Moslim-Mosketen-Kazernes de mond open te houden.

    En denk vooral aan de misbruiken inzakle de ‘Hulp aan Vluchtelingen’, die in feie niets anders zijn dan kiesvee, in afwachting van het Uur ‘U’ – we worden dagelijks verkocht als slaven van de toekomstige Sultan van Allah in Europa.

    Neen; die georganiseerde zwendel van ‘partij-politiek’ moet zo vlug mogelijk in de Grondwet verboden worden. Hoe meer mensen bereid zijn daarover na te denken, des te vlugger kan het genezingsproces beginnen.

    Weet U trouwens hoe oud die woorden zijn en wie ze heeft uitgesproken; ‘La Flandre?! Qu’elle crève’…

    Over dat laatste is Wikepdia zeer dudelijk. Dat dient U zekerlijk na te lezen in het Libraal Archief op

    http://www.liberaalarchief.be/nieuws_klnieuws1106.html

    (Digitalia)

    11-04-2017, 12:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4095

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Eilandbewoners Stille Oceaan bezitten mysterieus DNA

    Onderzoekers hebben ontdekt dat de bewoners van enkele eilanden in de Stille Oceaan DNA hebben dat niet terug te voeren is op de voorouders van de mens die we al kennen: de denisovamens en de neanderthaler.

     

    Wetenschappers van het MD Anderson Cancer Center aan de universiteit van Texas vonden sporen van een onbekende uitgestorven voorouder in het genetisch materiaal van de Melanesiërs, die op

    de eilanden wonen ten noordoosten van Australië: onder meer Fiji, Papoea-Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden.

    Het zou om materiaal van een verre verwant kunnen gaan van de neanderthaler. En het kan misschien helpen een van de mysteries van de Melanesiërs te verklaren, die zo donker zijn als de bevolking van Afrika, maar waarvan een kwart wel blond haar heeft. En niemand weet hoe dat komt.

    Fossielen

    Van de neanderthaler zijn heel wat fossielen overgebleven in Europa en Azië, van de denisovamens amper een vingerkootje en wat tanden in een grot in Siberië. Maar allebei zijn ze goed gedocumenteerd. Van de nieuwe voorouder zijn nog geen fossiele resten ontdekt.

    Complexer

    "We missen een voorouder", klinkt het bij onderzoeker Ryan Bohlender. "Of er is iets wat we niet begrijpen in hun onderlinge relatie. De menselijke geschiedenis is nog een stuk complexer dan we al dachten."

    Het lijkt er op dat dit vooral de voorouders zijn van onze politiek Verlichte Grote Verstanden

    *

    Het onderzoek toonde ook aan dat er twee keer zo veel mensen leefden in Afrika toen onze soort ontstond en dat de afsplitsing van de neanderthalers 100.000 jaar later gebeurde.

    *

     

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Et Dieu créa la femme….

    *

    Als U iet of wat bekomen bent na de lezing van deze spectaculaire ontdekking (!!!), spreek dan nooit meer over ‘een witte neger’ als U iets totaal onmogelijks bedoelt.

    Ja Ja, wijj, d.i. de gehele Mensheid is weer een hele stap vooruit-achteruit in de Wereld Hegemonie. Niet alleen worden ‘Alle Menschen Brüder, ze beginnen meer en meer op elkaar te lijken. Straks komen we nog uit in het Twee Stromen Gebied (*) bij Adam en Eva in de Tuin van Heden….

    Om nog maar zedig te zwijgen over alles wat dààr volgens de Bijbel ooit geschiedde. Dat is best te vergelijken met de perfecte calamiteit van wereld van nu, mar dan de in mini-formaat.

    Boom der Kennis van Goed en Kwaad…

    *

    Vooral de drang naar algehele kennis om alles beter te weten en te kùnnen wat uitstijgt boven de menselijke natuur.

    Oef, het is er uit.

    *

    Al die lange volzinnen, om te zeggen, dat het verhaal van de Tuin van Eden absoluut niet goed eindigde…. Want voortaan zou de mens, i.p.v. de hele dag te luieren, moeten werken ‘in het zweet zijns aanschijns’ en zou de vrouw haar kinderen in de grootste pijnen moeten ter wereld brengen.

    *

    Ja, en dan, beste Lezer en nog bestere lezeres, is er nog iets. U had het hoogst waarschijnlijk al vastgesteld, deze blogs verschijnen momenteel veel te onregelmatig. Maar troost U, dat is waarschijnlijk maar tijdelijk.

    Het zit zo, want eenmaal terug in de Heimat (na 15 jaar Buitenlands Betaald Verlof) voel ik mij kiplekker in m’n eigen Pïep-Klein Aards Paradijs. Met als gezelschap één van onze drie Duitse Herders. De twee anderen zijn samen me Zij-die-niet-mijn-zorgen-deelt-maar-ze-wegneemt nog voor korte tijd daar gebmeven. Tot alles aan de man is gebracht. Voorbij, finito, noodgedwongen, die mooie Italiaanse Droom. Aan alles komt een end, zelfs aan de kat haar staart en die is zò lang. Vooral als die kat oud, kreupel, en bijna blind is geworden.

    Ja, dat is zo. Als geboren Ieperling

    heb ik iets met katten…

    Ieperling je staartje stinkt,

    Van ouderdom joen neuze is krom…

    *

    Een huis met een tuintje gelegen in een gezellige buurt. Helemaal op onze maat. Waar de Grote en ook de Kleine ‘pilletiek’ net eens meer bestaan. Kortom: de dagen zijn veel te kort. Ook al omdat bij mij alles 10x meer tijd vergt.

    Vorjaars tuinieren; wat hen ik dat al zo lang gemist. En de hond kijkt en ziet dat het goed is. Als we alle twee maar verlaten door God en Klein Pierke (Hi Hi) niet omkomen van honger en dorst… Maar dat zijn zorgen voor morgen.

    Bij leven en welzijn: tot de volgende keer.

    PS

    De villa in Italia staat te koop. Is na te zien op Tinternett. Wie eerst komt, eerst aalt….Vijf procent korting voor Kroostrijke Gezinnen…

    *

    (*) Twee Stromen Gebied; d.i. tussen Tigris en Eufraat, wat nu Bagdad zou moeten zijn…

    *

    (Digitalia)

    10-04-2017, 06:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!