MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3436

    *

    *

    Hoog tijd dat de ‘Man in de Straat’ tot de vaststelling komt, dat de Islam in oorlog is met al onze landen

    *

    *

    Bij de Jos, een goede vriend en bovendien uit het allerbeste hout gesneden, lees ik vandaag, dat wij de facto in oorlog zijn met de Islam. Dat is inderdaad de nagel op de kop, maar meteen ook een beetje the Thong Wring. De juiste vaststelling is, dat de Islam op hun eigen geslepen achterbakse manier in oorlog is met ons. Geniepig, zoals voorgeschreven door hun ‘Geloof’. Met daarbij meer en meer bloedige aanslagen, tot ze denken sterk genoeg te zijn om de Macht te grijpen. Aldus deze ons opgedrongen oorlog. Terwijl onze Leiders niet alleen daarin berusten, maar er integendeel dapper en even achterbaks en geniepig aan meewerken. Waarschijnlijk in de (valse) hoop daardoor als wederdienst om in goede en in kwade dagen in de kaas te kunnen blijven zitten.

    En op wie moeten we nu kwaad zijn? We hebben dat soort ‘Leiders’ zelf gekozen en we herkiezen ze of hun kinderen telkens opnieuw. Omdat ze iedere keer weer anders spreken, dan ze achteraf uitvoeren. De O zo Christelijken roven en bestelen zelfs hun eigen trouwste aanhang. De ‘C ‘ in hun naam staat al lang niet meer voor ‘Christelijk’, maar voor ‘Crimineel’.

    Waar is de tijd, dat de Bisschoppen een ‘Herderlijk Schrijven’ van op de Preekstoel lieten voorlezen in de zondagsmis, dat stemmen voor de VolksUnie en niet voor de CVP een zware doodzonde was!

    Alleen de ‘Kleine Onderpastoor van te lande’, ‘de lagere Clerus’, stond op de barricaden voor hun eigen Vlaamse mensen. Daarvan is onze generatie waarschijnlijk een van de laatste generaties die zulks kunnen getuigen, want we sterven uit. Maar een volk zonder verleden is een volk zonder toekomst. Dat is wat in onze Jeugd moet blijven voort leven. Wij geven de fakkel gewoon door, want Vlaanderen zal nooit vergaan.

    Met respect denk ik daarbij terug aan mijn Priester-Leraars in de colleges. Die liepen tussen onze rangen, toen wij in een grote troep studenten, toegesproken werden door Mgr Lamiroy; de Bisschop van Brugge. In ’t Frans. Besloten met een paar onverstaanbaar gestamelde volzinnen, zoals we die nog dagelijks moeten aanhoren van der Coburger Sjarel Michel.

    *

    En nu zijn onze Colleges ‘Gemengd’, worden er binnenkort lessen gegeven in ’t Arabisch aan schuwe gesluierde menselijke schaduwen en aan lang gerokte haatbaarden met slagersmessen in hun zakken.

    Het crapuul in de voetsporen van Olio di Poepo, in afwachting, beheerst al de straten. Ze ‘staken’ tegen de Regering, die ze, net als bij de Zuiderburen, zelf hebben gekozen volgens ons democratisch regime.

    Wetten, door hun eigen Grote Verlichte Verstanden in elkaar gefezeld in donkere achterkamertjes, worden maar aanvaard als het ze goed uitkomt. Zie de Wet Major, die is al jaren VERBODEN door hun eigen EU, maar hier her- en her-onderhandeld om die toch maar te kunnen behouden. Fundamenten van onze economie worden overhoop geredeneerd, als het hen uitkomt. ‘Beleggen’ wordt (achteraf) uitgelegd als ‘Sparen’. Zodat het verlies op de Belastingbetaler zou kunnen worden afgewenteld. Want, toen ‘hun banken’ uit grootheidswaanzin failliet gingen, hebben ze het geflikt dat de appeltjes tegen de dorst van hun ‘spaarders’ met belastinggeld konden worden terugbetaald. Tsjeven en Sossen: ze krabden elkaar rug tegen de jeuk.

    Juist, Jos, voor ‘racist’ worden versleten, is, net zoals ten tijde van de Boerenkrijg der Brigands, een ere-titel geworden. Daarom wordt hij meer en meer vervangen door het woord ‘Populist’. Iemand die goedkoop succes wil boeken. Maar hadden ze die naam niet best voor zichzelf blijven voor behouden?

    *

    Hoelang nog laten wij ons als een kudde schapen naar de slachtbank leiden?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    https://vrouw.nl/praat_mee/33152/examens_tijdens_de_ramadan_is_dat_goed_te_verteren

    *

    Examens tijdens de Ramadan...

    Is dat goed te verteren?

    *

    Het verzoek kwam van Denk-kamerlid Tunahan Kuzu. In Groot-Brittanië en België gaan namelijk al stemmen op om bij de planning van de centrale examens rekening te houden met de Ramadan. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wees dit resoluut van de hand. Met een religieus feest dat maar liefst 31 dagen duurt, is het lastig plannen. Tijdens de vastenmaand mogen gelovigen tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, kwaadspreken, roken en geslachtsgemeenschap hebben

     

    Volgens de de 34-jarige Kuzu is uit onderzoek van de Vrije Universiteit gebleken dat de vastenmaand een slechte invloed heeft op de prestaties van scholieren. Wanneer de eindexamens in deze maand vallen, scoren zij slechter.

    Verplaatsen

     

    Maar Dekker ziet geen mogelijkheden en noodzaak in het rekening houden met de Ramadan qua examenplanning. De staatssecretaris stelt voor het om te draaien: scholieren kunnen ook de vastenperiode verplaatsen. "Er zijn leerlingen die dat doen."

    Dekker vervolgt: "In Nederland komen zeer veel religies voor die elk op zich wel ergens gedurende het jaar dan wel op meerdere momenten - naast de wettelijk vastgelegde feestdagen in Nederland - religieuze feest- of gedenkdagen kennen. Het is ondoenlijk na te gaan of er hierdoor negatieve uitkomsten ontstaan op de onderwijsuitkomsten. Op lokaal niveau kunnen scholen daar rekening mee houden, maar bij centrale examens is dat niet mogelijk."

    *

    *

    Het Vlaams Belang heeft, in een moment van verstrooidheid, de leuze gelanceerd ‘Aanpassen of opkrassen’. Of die weg dezer vergissing aangehouden wordt of niet: het bewijst alleen dat de Partij zich al min of meer heeft neergelegd bij de Moslim Invasie die al als ge-institutioneerd aanvaard wordt. Bij de Islam past alleen het woord ‘Opkrassen’. Want ‘aanpassen’ wil op termijn alleen maar zeggen, dat wij ons zullen moeten aanpassen aan hen.

    Het valt weer niet op, dat Coburgia bij de eersten is, om uit te zoeken, hoe het onze toekomstige Meesters naar de zin te maken. Ze krijgen niet alleen al op onze kosten een Hogere Opleiding dan ze waard zijn en die hen in eigen land zou onthouden worden, ze stelen zelfs de kansen van onze eigen jongeren.

    Voor hun Ram Madam daar bovenop nog mooiere kansen bieden, zou wraakroepend zijn.

    Als de Islammers Madammen willen Rammen, moeten ze maar, Erdogan achterna, woestijngeiten gaan neuken. Kunnen de Rode Geloofsbroeders ondertussen nog zorgen voor “kiendsjesgeld” voor dat soort van nageslacht.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    05-06-2016, 18:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3435

     

    ***

    Zondag 5 juni 2016

    Zon 5u32-21u51

    H Bonifatius

    *

    *

    *

    *

    Het doel heiligt de middelen. Egoïstischer er kan het niet. En hoe meer overal al deze dingen de waarheid wordt gezegd, hoe luidruchtiger de Waalse furie Onkelinx, kleindochter van een oorlogsmisdadiger, omhoog gaat. Daar hoorde ik in ‘Villa Politica’ van de voorbije week, zoals dat ook ten eeuwigen dage in de notulen van de Kamer bewaard wordt. Vandaag wilde stakingen met zware materiële sabotage, morgen wilde overal te lande ‘wilde’ stakingen met standrechtelijke executies en lynchpartijen. Alles is goed voor de Roden om terug in de vetpotten te geraken.

    En dat is dan de ‘Sociaal Democratische’ Partei’, de SDP van de laatste Sossen en laatste Tsjeven, erger dan de SD (Sicherheust Dienst) van de S.A. de Sturm Abteiling van de NSDAP, de Nationaal Socialistische Arbeiders Parti Deutschlands van wijlen Adolf Hitler.

    Zij gingen vooraf in al hun betogingen, en sloegen alles uit de weg wat hen voor de voeren kwam. ‘SA marchiert’, zo zongen ze daarbij, en lieten een spoor van bloed en murw geslagen kijkers achter zich. Elio di Rupo, als President van het Internationaal Socialisme op kop: het zou niet hebben misstaan. Enfin, de gewone gang van zaken bij een 1 Mei-stoet der rode Kameraden waar een beetje bezieling in steekt. Eenzelfde mensonterend fenomeen dus als bij de Nieuwste Bezettingsmacht der Internationale Globalisten die Europa dag na dag binnen wandelt: de wreedaardige Islam onder zijn vele verschillende gedaanten.

    De grootste gelijkenis tussen die twee duivelsvormen (Islam en Socialisme) is het barbaars geweld en de loense achterbaksheid. Slinkx, schots en scheef en weg met de kleinburgerlijke gezelligheid. Het Rijk de Twee MM (de M²) is nakende: Marx en Mohammed.

    Maar niemand roept om wapens, noch om hulp.

    U hoeft zich alleen La Onkelinx voor te stellen, met een SS doodskop-kepie op de kop, in een open Mercedes uit de jaren ‘40, die roepend en scheldend een stoet Vlaamse dwangarbeiders voortjaagt naar de strafkampen.

    Och, laat het mij nogmaals op hun Gents zeggen; ‘Ge moet hunne kameroad zin, of ze sloan op joen muile’. En, als dat niet helpt, wordt U afgevoerd.

    *

    De kleine Laura, de vrouwelijke versie van Leon DeGrelle.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Levensgevaarlijke' sabotage op Belgisch spoor: "Treinen hadden kunnen ontsporen"

    *

    Een daad van ernstige sabotage is vandaag vastgesteld op het spoornet in Bergen. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Daardoor ontstond het risico dat een trein zou ontsporen, hekelt Infrabel. De spoornetbeheerder zal een klacht indienen.

    Besturingskabels werden met opzet verbroken, waardoor de controle verloren ging over een wissel.

    "Dat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties, maar gelukkig werd het probleem tijdig ontdekt", aldus Infrabel-woordvoerder Fréderic Petit. Het probleem werd snel ontdekt en een technische ploeg kon het vannamiddag verhelpen.

     

    Vanochtend was er ook een incident in Statte, in de provincie Luik, waar een signalisatiepaneel weggehaald werd en een trein daardoor een bovenleiding beschadigde.

    Sinds het begin van de spoorstaking zijn op het Waalse spoornet al verschillende daden van sabotage gepleegd.

    *

    *

    ‚In München steht ein Hoch Braun Haus’…Zo zongen de SS-leden, ter ere van het Hoofdkwartier van hun Führer. Mits een kleine aanpassing kan deze tekst gebruikt worden door de Parti Scandale:

    A Mons il y la Capitale Mondiale pour le Scandale…. Muziek zoals de Marseilleise: allons les enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé.

    Alleen vrees ik voor hen, dat die dag van glorie eerder voor ons, Vlamingen, zal zijn. Want die Rode armoezaaiers doen niets anders dan hun eigen ruiten ingooien.

    Dat is niet alleen al vele jaren mijn bloedeigen besluit, maar ook dat van de commentaarstem op Teevee die Villa Politica besloot: de kloof tussen Vlaanderen en Francofonia is inderdaad – tot spijt van wie ’t benijdt - definitief on-overbrugbaar geworden.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    05-06-2016, 18:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3433

     

    ***

    Zaterdag 4 juni 2016

    Zon 5u32-21u50

    H Krista

    *

    *

    *

    *

    Een stukje over (naar hun eigen zeggen) de experts in veiligheid. Ja, inderdaad: ze zijn de experts zowel in beleggingen als in het besturen van landen.

    Ja, tot in den treure gaat het over dit Tsjeven-embleem, dat bejubeld Trade Mark ®, keurmerk van…. Beroeps-criminelen in de Bankwereld. Het zijn, zoals U weet, de specialisten in veilige beleggingen. Ze zweren het bij alle Heiligen in de Hemel. Hieronder wordt U, bloedheet van de naald, de hors d’oeuvre opgediend van de rouwmaaltijd ter gelegenheid van de Crematie van de Partij der Criminele Volks Partij. Beter gekend als de CVP.

    800.000 kiesgerechtigden die hun schup kunnen afkuisen: kawouter Beke ziet ze nu al vliegen. Recht de deur uit en recht in de armen van TVG van het VB. Waar ze eindelijk thuis en geborgen zijn.

    Noch bloemen noch kronen. Ze zijn het niet waard geweest.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Europa zegt neen tegen Arco-deal

    02-06-16, 10.22u

    *

    De depositogarantieregeling voor de Arco-coöperanten is volgens de auditeur bij het Europees Hof van Justitie in strijd met het Europees recht. De federale regering had de depositogarantieregeling voor spaarders destijds niet mogen uitbreiden naar de zowat 800.000 Arco-coöperanten, zo oordeelde de auditeur.

    De auditeur treedt met dit advies het standpunt van de Europese Commissie bij, die eerder de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten afwees wegens niet-geoorloofde staatssteun, legt een woordvoerder van het Hof in Luxemburg uit.

    Met het advies op zak, moet het Europees Hof van Justitie zelf, waarschijnlijk binnen enkele maanden, een beslissing nemen over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Het advies wordt evenwel vaak gevolgd door het Hof.

    De regering zal het negatief advies bestuderen. Er komt overleg wanneer de definitieve uitspraak van het Hof voorligt, zo laat het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt weten. Het kabinet wijst erop dat het momenteel nog om een advies gaat.

    De uitbreiding van de waarborgregeling werd destijds door de regering Leterme beslist. In het regeerakkoord van de regering-Michel staat dat er een regeling moet komen voor de gedupeerden.

       Verschillende gewone aandeelhouders van Dexia waren tegen de staatswaarborg naar de Raad van State getrokken omdat ze zich gediscrimineerd voelden ten opzichte van de coöperanten, indirecte aandeelhouders, die wel hun geld (deels) zouden terugzien

    De hele zaak draait rond de vraag of de coöperanten gewone aandeelhouders dan wel spaarders - waarvoor er dus al een waarborgregeling bestaat - zijn. Verschillende gewone aandeelhouders van Dexia waren tegen de staatswaarborg naar de Raad van State getrokken omdat ze zich gediscrimineerd voelden ten opzichte van de coöperanten, indirecte aandeelhouders, die wel hun geld (deels) zouden terugzien. Via de Raad van State en vervolgens het Grondwettelijk Hof belandde de zaak in Luxemburg, nadat het Grondwettelijk Hof zes prejudiciële vragen overgemaakt had over de geldigheid van de waarborgregeling.

    Indien het Hof de auditeur volgt dan is dat op zich niet bindend voor de zaak bij die andere Europese rechtbank, het Gerecht van de Europese Unie. Die moet het beroep van de staat en Arco zelf tegen het njet van de Europese Commissie nog behandelen. Maar de auditeur wijst er evenwel op dat er de facto "een niet te veronachtzamen precedent" zal zijn indien het Hof de auditeur volgt.

    N-VA: "Geen verrassing"

       Het is voor N-VA geen verrassing dat de waarborgregeling voor Arco wordt afgeschoten. De enige regeling die niet betwist zal worden, is volgens Kamerlid Peter Dedecker een vergoeding opgehoest door ACW (tegenwoordig beweging.net) en aanverwanten. Zij moeten nu klaarheid scheppen, vindt hij.

     

    "Bij een definitieve uitspraak zal de regering moeten onderzoeken in hoeverre en op welke manier een eventuele gedeeltelijke schadeloosstelling kan passen binnen de krijtlijnen die het Europees Hof zal trekken", zo houdt Dedecker een behoorlijke slag om de arm.

    De N-VA'er waarschuwt dat "een bijdrage van andere partijen dan de overheid" de enige vorm van vergoeding is die niet betwist zal worden. "De vergoeding van de coöperanten met belastinggeld werd betwist door zowel gedupeerden van andere financiële instellingen, als de Europese Commissie."

    Tijd dus voor de verantwoordelijken zelf - "ACW en aanverwante instellingen" - om in de buidel te tasten, besluit Dedecker. Zij hebben daar volgens hem ook de middelen toe. "Men beschikt over de 115 miljoen euro die het ACW ontving voor de afkoop van de winstbewijzen die volgens verschillende specialisten de coöperanten toebehoorden, de miljoenen euro's aan dividenden uit Arcofin en een ruime vastgoedportefeuille", aldus nog Dedecker. "Ik roep hen dan ook op klaarheid te scheppen over een bijdrage aan de schadevergoeding en een einde te maken aan de onzekerheid voor de coöperanten."

    Advocaat: "Nog 18 tot 24 maanden wachten voor definitieve uitspraak"

      

      

    De advocaat van de Dexia-aandeelhouders reageert "verheugd" op het negatief advies van de advocaat-generaal. Het wordt nog 18 tot 24 maanden wachten eer de Raad van State - het startpunt van de lange juridische weg - uitspraak zal doen, verwacht meester Erik Monard.

    Monard is de advocaat van verschillende Dexia-aandeelhouders die op initiatief van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) de zaak gestart hadden. Zij vinden dat ze gediscrimineerd worden ten opzichte van de coöperanten, die via Arco indirect aandeelhouder zijn van de Belgisch-Franse bank die over de kop ging.

    "We zijn verheugd met dit advies. Tot vandaag moeten we vaststellen dat de hete aardappel naar voren wordt geschoven en de beslissing wordt uitgesteld", zegt Monard.

    Nu wordt het enkele maanden wachten op de beslissing van het Europees Hof zelf. Dan gaat het naar het Grondwettelijk Hof die de Raad van State zal antwoorden. Daar zal eerst de auditeur zich uitspreken vooral er een uitspraak komt. Dit alles kan 12 tot 24 maanden duren, aldus Monard. Maar volgens hem gaat het om een "hoogst gezaghebbend advies". Hij verwacht dat uiteindelijk de betreffende KB's van de waarborg vernietigd zullen worden.

     

    Zo komen overigens meteen ook de lokale verkiezingen van 2018 en federale en regionale verkiezingen van 2019 een stuk dichterbij.

    De individuele Dexia-aandeelhouders pleiten volgens Monard voor een oplossing die gelijk is voor alle aandeelhouders. Hij pleit om de meerwaarde bij een eventuele verkoop van Belfius - de genationaliseerde Belgische tak van Dexia - aan de Dexia-aandeelhouders te geven.

     

    *

    *

    Het is de Wet van Meden en Perzen: elke crimineel zet ooit wel eens een stap te ver. Spijtig dat De Dikke van Diskia het niet meer zal mogen meemaken. De fiere haan, die destijds als een krolse kip in het kiekenschandaal van de troon werd gestoten.

    Arme Leterminator die zich heeft opgeofferd om de eer te redden. Vruchteloos naar nu blijkt. Enerzijds is het standbeeld in Sleidinge voor Wilfried Martens nog maar een paar maanden oud, en anderzijds is het een levende schande voor heel de Natie.

    *

    *

    De Tsjeven zijn niet alleen jarenlang de grootste partij van Coburgia geweest, ze gaan ook de Geschiedenis in als grootste officiële oplichters van de burgers van hun het Land.

    Hun misdaad is erg. Zeer erg. Maar hij wordt nog groter, als men daarbij bedenkt dat ze vooral hun eigen aanhang voor vele miljarden bij de bok hebben gezet. Iets dat ze met ons Belastinggeld hebben willen afkopen…..

    Ze komen van de volstrekte meerderheid (1958?), staan voorlopig op ongeveer 13% in de peilingen, voor aftrek van de stemmen der verbolgen ARCO-spaarders. Dertien minus tien, is…. ver beneden de kiesdrempel.

    Persoonlijk is me dat, om meer dan één reden, een waar genoegen.

    En ik heb het niet kunnen laten, het heugelijk nieuws van de Auditeur in Luxemburg in prime time mede te delen.

    Zouden al die ACWërs nu niet best meteen in staking gaan? Dan valt misschien de Regering, en is de Dexia-valbijl voor binnen 4 jaar…..

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *




    04-06-2016, 10:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3434

     

    *

    *

    Een kwade geest uit het verleden

    *

    *

    *

    Dit stukje gaat over dezelfde geest die de burgers uit wijlen de Sovjet Unie der Socialistische Republieken na vele miseriejaren uit hun landen hebben kunnen verdrijven. Het heeft hen miljoenen doden gekost in de uitroeiïngskampen in Siberië voor ze de Vrijheid terug konden veroveren. Maar het Spook van die Rode uitbuiting waart nog altijd over Europa, zoekende wie het zal verslinden.

    Een valsmuntstersfamilie met maffia-roots uit Bergen (Mons) stond jarenlang aan het hoofd van de Coburger Regering. Eenmaal ontdekt, bleven de daders onder de radar, want de familie van een Rode Premier is nu eenmaal onaantastbaar. Te meer, daar uit het Gerechtelijk Onderzoek bleek, dat de betrokken familieleden niet eens wisten waarvoor die rotatiepersen die ze hadden gekocht, dienden.

    Gevaarlijk gebied. Niet betreden. Want over mijnenvelden weet ik alles.

    *

    Als jonge gast ben ik opgegroeid in de Ieperse ‘Verwoeste Gewesten’, waar de waanzin van WO I, net als het Yperiet-mosterdgas dat nog altijd boven de velden hangt. Ik liep 6 lange jaren naar de Jongensschool langs het Canadees Monument dat de plaats aangaf waar de eerste Duitse gas-aanval om ’The Ypres Salient’,het bruggenhoofd tot diep in de Duitse Linies,in te nemen, plaats vond. De nachtelijke aanval (toen onverwacht de wind goed zat) schijnt over de breedte van een paar honderd meter te zijn geslaagd, de vijand in die sector was gevlucht, maar er waren geen Duitse troepen beschikbaar om de verrassing uit te baten. Na een paar uur was de gifwolk verdwenen en het front hersteld. Er waren diverse crisis-vergaderingen nodig voor de Geallieerden begrepen wat eraan de hand was. Ieper had in de rug kunnen aangevallen worden, zodat daar de weg naar de Vlaamse Bergen en naar Parijs wijd open had gelegen…

    De Engelsen hadden via waarnemers wel de onverklaarbare bezigheden van de Duitsers gezien, die dagenlang rare cilinders onder de grond dolven, maar niet begrepen.

    *

    Kan ik er nu aan doen, dat de stakingsgolven van de voorbije weken, aansluitend op de verwoestende Moslim-aanslagen in en rond Bruxellabla-bla, in het Parlement door Patrick Dewael hoorde vermelden dat ‘de geest uit de fles was’.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20160602_02320148

    Toen, in 1917 was de Geest ook uit de fles, en waren die gasflessen de meest moordende oorlogswapens ter wereld, waar zelfs Korporaal A.H. langs de kanten van Watou, dus Ieper voorbij, er ter nauwer-nood aan ontsnapte. Die ondergane verschrikking (verstikking en dode ogen), was voor de Führer aller Germanen voldoende, om tijdens WO II het gebruik van gifgas te verbieden. Maar dit terzijde.

    En och (met Poepo di Roepo op de achtergrond), aan dat Yperiet was niet alles slecht. Want de uitvinder ervan, de wetenschapper Friz Haber (1868-1934) van de Bosch-Werke kreeg in 1918 de Nobelprijs voor die andere uitvinding van hem, de ammoniak-kunstmest die tot op de dag van vandaag de wereld behoedt voor hongersnood. Dat hij ondertussen ook het Zyclon-B uit de Nationaal Socialistische gaskamers had uitgevonden, van oorsprong een insecticide, is maar een kleine voetnoot in de Geschiedenis. Is nog van minder belang, het feit dat zijn vrouw, nadat bekend werd welk monster dat Yperiet had uitgevonden, uit wroeging zelfmoord pleegde.

    Dààr allemaal dacht ik aan, bij ‘De Geest uit de Fles’ van Patrick, de welgedane Blauwe Geschelpte Duiver die de ‘slechteriken’ verweet dat levensbedreigende communautair gas er uit gelaten te hebben. En wat meer is, ze krijgen het er jamais de la vie ooit nog weer in. Het zal, net als bij Fris Haber voornoemd, als vruchtbare kunstmest blijven nawerken en ons Volk de Nobelprijs doen verdienen voor onze nieuw-verworven Vrijheid.

    Oilol di Poepo op het bankje, met de ezelsoren, en Laurette Mitraillette, klaar om, net als haar grootvader, als oorlogs-misdadigster in de boeien geklonken, te worden weggeleid.

    Om ons aller memorie op te frissen, nog even de link naar de Fles van Dewael.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20160602_02320148

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Di Rupo tot Michel: ‘U moet meer actief zijn in het oplossen van de conflicten’

    *

    Tijdens het vragenuurtje in de plenaire Kamer reikte ex-premier Elio Di Rupo (PS) de regering de hand en koos de kaart van het compromis. Fractieleiders van de meerderheid Patrick Dewael (Open VLD) en Peter De Roover (N-VA) wezen die af. 'Als de socialistische partijen zien dat de syndicale acties wansmakelijk worden, dan proberen ze er plots afstand van te nemen.'

    'Het is geen teken van zwakte om de weg van overleg en compromis in te slaan', stak Di Rupo van wal. 'Politieke moed is net om te stoppen met beweren dat er geen alternatieven bestaan. Ik veroordeel net als u elk geweld, maar hoe kan het dat u geen begrip hebt voor de woede en de gevoelens van onrechtvaardigheid?'

    ‘Samen moeten we aan de wereld tonen dat het Belgische model erin geslaagd is om groepen bij elkaar te brengen', aldus de ex-premier. 'De kaart van het compromis trekken, is geen teken van zwakheid', zei hij.

    Het was de eerste keer dat ex-premier Di Rupo een parlementaire vraag stelde aan de huidige eerste minister Charles Michel. Hij gaf hem de raad 'meer zijn rol te spelen' en 'meer actief te zijn in het oplossen van de conflicten’.

    ‘Niet plooien’

    Open VLD-fractieleider Patrick Dewael was niet onder de indruk van de uitgestoken hand van Di Rupo. ‘Eerst de vakbonden steunen, en nu de sociale acties veroordelen: als de socialistische partijen zien dat de syndicale acties wansmakelijk worden, dan proberen ze er plots afstand van te nemen.’

     

    Dewael riep de regering op om ‘niet te plooien, maar door te gaan met de hervormingen’. ‘Niet uw regering heeft een probleem, want u valt altijd terug op een meerderheid. Maar het sociaal overleg faalt in het uitvoeren van de gemaakte akkoorden.’ Hij verweet de PS bovendien dat de partij 'extreemlinks slapend rijk heeft gemaakt'.

    Ook N-VA-fractieleider Peter De Roover diende Di Rupo van repliek. ‘Een betere propaganda voor de regering dan de tussenkomst van Di Rupo kan ik me nauwelijks voorstellen’, zei hij. ‘De PS heeft zich de afgelopen maanden gespecialiseerd in desinformatie van de publieke opinie. En zelfs in dit halfrond wordt de indruk gewekt dat zij samen met extreemlinks een front vormt tegen deze regering

    *

    *

    *

    Dit is een foto van ons Eerste Studiejaar, Anno 1942, in volle Bezetting, op klaswandeling naar voormeld Canadees Monument.

    Later leerde ik, dat er een tweede Duitse doorbraak was geweest, enkele km verder, aan het Sas van Boezinge, pal aan onze achterdeur. Als kind gingen we daar dikwijls scheepjes kijken die moesten versast worden in het Ieperlee-kanaal. Daar waren op een nacht de Duitsers ook aan de overkant van (zogezegd) de IJzer geraakt, maar weer was de actie zelfs voor de Duitsers te onverwacht. In hun officiële verslagen achteraf beklaagde de Legerleiding zich over het gebrek aan coördinatie.

    Anders gezegd: de Duitse aanvalstroepen hebben twee keer de ‘truus’ misgrepen, anders waren ze al begin 1917 in Parijs geweest….

    *

    Dus, met de open gasfles van Patrick Dewael, is niet zozeer de deur open gezet voor Extreem Linkx, die trouwens al overal binnen zit, maar voor de ondergang van Coburgia zelf.

    Het past zelfs niet eens meer van te stellen, dat de teerlingen nu geworpen zijn, de doorbraak is er. Alea jacta est was een uitspraak met wisselende kansen, want de strijd met wisselende kansen moet dan nog worden bevochten.

    In het geval van de verslagen PS is de lauwerkrans der Overwinning slechts een kwestie van tijd.

    Of ben ik duidelijker, als ik spreek van een boemerang die in het gezicht ontploft? Of hoe stakingen, de stakers kan vernietigen? Een serpent dat z’n eigen lijf en staart tot aan de kop opvreet.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    04-06-2016, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3432

    *

    3

    *

    *

    *

    Slapende terreurcellen, zegt U? Af en toe loopt er wel eens eentje tegen de lamp. Meestal wegens ondoordacht optreden op de sociale media. Die dan puur per toeval, vaststellen, dat ’n knoppeke doen’ heel wat anders betekent dan een plaatje opzetten.

    Wel, wel, wel, wordt dan gezegd: kom dat eens zien, Chef, dat ‘knoppeke’ lijkt verdacht veel op het ontstekingsmechanisme van een bomgordel.

    ‘Zijde zot?’, vraagt die Chef dan, met het oog op de klok, want aan de poort staat zijn vlam al klaar om de bloemetjes buiten te zetten. ‘Maak daar ’n verslagje van, en berg het op in de onderste schuif van mijn bureau’. – ‘Zo kunnen we later altijd aan de Parlementaire Onderzoekscommissie melden dat we het zaakje al vroeg op het spoor waren gekomen’ – ‘Het zal dagenlang ’n bezigheid geven, en wie weet, wordt onze dienst dan niet gevoelig uitgebreid’.

    Personeelsgebrek zal dan niet meer tellen. En tegen dan zal ik al lang een nieuw lief hebben.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Kwartet plande met goedkeuring van IS bloedbad in Düsseldorf

    *

    De politie heeft in de Duitse stad Düsseldorf drie mannen opgepakt op verdenking van het plannen van een aanslag. Het trio bereidde een bloedbad voor met de goedkeuring van IS. Een kompaan van het trio werd op zijn beurt in de boeien geslagen in Frankrijk, meldt Der Spiegel.

    De drie arrestanten in Duitsland hebben de Syrische nationaliteit. Het trio bereidde een aanslag voor in het historische centrum van de stad in Noordrijn-Westfalen. Volgens Der Spiegel zouden twee mannen een zelfmoordaanslag plegen en moesten andere terroristen eerst nog meer mensen doden.

    Twee van de vier arrestanten reisden in 2014 van Syrië naar Turkije waar ze van IS-leiders de goedkeuring kregen voor hun plannen. Via de Balkan reisden ze vorig jaar naar Duitsland. Na hun aankomst konden de twee Syriërs een landgenoot overtuigen om deel te nemen aan de voorbereiding van de aanslagen. Een vierde man, een explosievenexpert die zijn sporen verdiend had bij de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, voegde zich later bij het trio in Duitsland.

    De drie arrestanten in Duitsland leefden in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Baden-Württemberg en een derde staat in het oosten van Duitsland. De vierde arrestant werd opgepakt in Frankrijk. Het waren overigens de Franse veiligheidsdiensten die de Duitse collega's op de hoogte brachten van de plannen nadat een van de mannen na de aanslagen in Brussel zelf naar de politie stapte.

    Of de geplande aanslagen imminent waren, is niet duidelijk, schrijft Der Spiegel. De vier worden beschuldigd van het plannen van een misdaad en drie arrestanten worden ook beschuldigd van lidmaatschap van een buitenlandse terroristische organisatie.

    De Duitse inlichtingendiensten hebben al eerder gewaarschuwd voor het gevaar van aanslagen op Duits grondgebied. Na het bloedbad in Parijs verklaarde parlementslid Stephan Mayer al dat "Duitsland net zoveel gevaar loopt als Frankrijk om het slachtoffer te worden van terroristische aanslagen."

    *

    *

    Molenbeek schijnt dus geen uitzondering te zijn geweest, maar eerder de gewone regel. Misschien zelfs dat men, bij uitbreiding, kan stellen, dat overal waar de PS of de SP de plak zwaait, er slapende cellen ‘geïnstalleerd’ werden.

    Maar dat klopt dan weer niet. Antwerpen heeft verleden week een ‘gang’ opgerold die zinnens was het Centraal Station (met inhoud) op te blazen. Hadden ze maar aan de nodige springstof geraakt. De jongetjes waren tussen de 16 en de 18 jaar oud. Konden nog niet recht uit hun broek pipi doen. Schoolplicht? Daar hadden ze die broek zelfs aan afgeveegd.

    Hun eerste plicht immers was niet de school, maar de blaaspijp.

    Komen ze recht in de schoot en aan de boezems van elk de 72 maagden die op hun naam gereserveerd, liggen te wachten in de coulissen.

    Volgens mijn gedacht is er iets verkeerd aan de opvoeding van Moslim jongeren. Die zouden van in de wieg moeten kunnen spelen met handgranaten.

    Wedden dat wij dan meestal zouden gespaard blijven van al die aanslagen?

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    03-06-2016, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3430

    *

    *

    *

    *

    Arabieren, het is algemeen gekend, zijn meesters in de misleidingstactiek. Het is gewoon hun tweede natuur, en dank zij Amerika, die hen de hand boven het hoofd houdt in de wereld der brandstoffenprijzen, hebben zij er nu de middelen voor.

    Om oorlog te voeren zijn er, benevens chaos in het te veroveren gebied, manschappen én wapens nodig. Dank zij het doorzicht van de Verlichte Grote EU-Verstanden hebben zij zelf gezorgd voor de aanvoer van nieuwe strijders, die de naam hebben gekregen van ‘bootvluchtelingen’. Verspreid over Europa liggen er tal van geheime munitie-depots die per container zijn aangevoerd. Af en toe wordt er zo eentje ‘ontdekt’. Die dan opgeruimd wordt. Waarna het dossier geklasseerd (en vergeten) wordt.

    Breng die twee samen (manschappen en wapens) en U beschikt over het meest gevreesde invasieleger ter wereld. En de reserve-divisies zitten in de buiken van hun vrouwen.

    Het wachten is aldus alleen nog op de geschikte gelegenheid om het signaal (per Amerikaanse satelliet!) voor de aanval. Die kan best gelanceerd worden, als de tegenpartij, wij dus, zoveel mogelijk ontwricht is.

    En wat is daar het meest geschikt voor, want militair-strategisch van geen enkel belang? De totaal versnipperde dienstensector. Want in ontelbaar vele private handen. Daar weten de stedelijke taxi-bedrijven alles van.

    In het begin ziet alles er onschuldig uit. Een beetje opschudding wegens zwart werk en belastingontduiking. Maar daar wordt snel een mouw aangepast, en Uber wordt, mits een paar kunstgrepen, toegelaten.

    En dan komen, eenmaal de kust vrij, de Arabieren om het hoekje kijken….

    Ha ja, denkt U dan: het ‘Openbaar Vervoer’ (dat op zijn eigen al ’n warboel is) wordt om de haverklap gesaboteerd door de terreur & pakbonden. Dat loopt gesmeerd, want nergens is er privé-bestuur. Alles is in handen van de raddraaiers die de USA-Globalisatie politiek steunen.

    De samenleving ondertussen wordt bedolven onder de tennis, het voetbal, de wielerkoersen, de festivals en de volkskermissen, dat er geen tijd meer overblijft om op z’n qui-vive te zijn.

    *

    Dat is wat er zich heden ten dage onder Uw ogen afspeelt.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Saudi's pompen 3,1 miljard euro in Uber

    *

    San Francisco (2014) ©AP

     

    Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië investeert circa 3,1 miljard euro in online taxidienst Uber. Volgens het bedrijf is het de grootste investering tot nu toe.

     

    De waarde van het digitale taxibedrijf, dat met zelfstandige ondernemers werkt, ligt daarmee op omgerekend 55,9 miljard euro. In vergelijking met een vorige waarde-beoordeling is dit bedrag gelijk gebleven, meldde Uber woensdag.

    Saudi-Arabië wil niet enkel in de olie-industrie investeren en zoekt daarom andere projecten of bedrijven om te financieren. Als onderdeel van de deal krijgt topman Yasir Al Rumayyan van het investeringsfonds een plek in de raad van bestuur van Uber

    *

    *

    Kijk, opportuniteiten grijpen is inderdaad een wezenlijk onderdeel van elke gezonde economie. Maar als de prooi daarmee dichter in Uw bereik komt, is dat twee keer prijs voor hetzelfde geld.

    Ben ik nu een eenzame oude zeurpiet die zijn dagen vult met kankeren en vitten? Ja, ik ook heb die indruk. Maar verdorie het is niet anders!

    Deze slachterij kan misschien nog wat gedempt en uitgesteld worden met in Amerika een nieuwe President die de lont uit het kruitvat dooft. Misschien dat de Poet ondertussen vooruitgang boekt om de Arabieren buiten te concurreren op de markt van de fossiele brandstoffen. Liefst zonder wapengeweld daarbij. Als daarboven nog de Turkse geitenneuker kan op afstand gehouden worden. Als de EU eindelijk een deftig Bestuur krijgt. Als de zon blijft schijnen, en de wereld blijft draaien om dezelfde as… ja dan. Heel misschien. Tegen het jaar blok, als de uilen weer beginnen praten….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    03-06-2016, 07:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3430

    ***

    Vrijdag 3 juni 2016

    Zon 5u33-21u49

    H Chlotilde

    *

    *

    *

    *

    Stel U even voor: we schrijven 1938-1939 en er wordt duchtig voor de oorlog tegen ons geoefend door groepen jonge Duitse opgefokte heethoofden, onder het oog van onze Politie. Overal de Internationale Pers, maar onze bloedeigen Media zwijgen daarover in alle talen.

    De feiten spelen zich af in Trois Ponts, voor het derde jaar op rij. Dit jaar wordt het ‘Kamp’ vroegtijdig geruimd, wegens te nat. Wel is er verschillende keren ‘gebeden’ en ‘vergaderd’ om naar Arabische toespraken te luisteren. Andere tijden, andere personen.

    Neen, ook ik had dat toen niet normaal gevonden, maar wat doe je ertegen? Toen waren het bloeddorstige Socialisten die hoogstens samen met de barbaren aan de overkant van de grens, het… socialisme gemeen hadden. Niets om zich over ongerust te maken dus.

    Enfin, in deze Bananen Republiek is iedereen vrij te doen of te laten wat hij wil. Boze Socialistische stakers saboteren daar in de omgeving het Spoor op grove wijze, er wordt een beetje geprotesteerd omdat BDW hen vakbond-terroristen noemt. De pakbonden zeggen dat ze zoiets afkeuren. Justitie dreigt op te treden, maar er gebeurt niets. Kortsluiting op de sporen, met stroom van meer dan 12.000 Volt, ach kom: het was maar om de Regering te treiteren en tot aftreden te dwingen.

    Oei Oei! Was het even vergeten, Coburgia is een Socialistisch land dat al meer dan 2 jaar voortsukkelt met een regering waarin de Socialisten geen poot aan de grond hebben. Vandaar de sabotage om 12.000 Volt op de sporen te zetten.

    *

    Maar deze bijdrage gaat over de voorbereidende fase van de ISIS-inval in ons Land. Jonge Moslim-strijders die ronduit bloedige ervaringen willen opdoen, reizen vlot heen en weer naar hun oorlogsgebieden. En voor de ‘thuisblijvers’ worden oefenkampen ter plaatse ingericht.

    En weer is daar het Vlaams Belang, als een roepende in de woestijn. Om het met de woorden van BDW, de schoonmoeder van deze Regering, te zeggen: naar het VB wordt in geen geval geluisterd. BDW zal ze zelfs verketteren als leugenaars, als die verkondigen dat het morgen weer dag wordt.

    Gaat met zo’n soldaten maar eens naar de oorlog.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    *

    De vijand is overal in het land

    *

    Twee maanden na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel: moslims houden paramilitair trainingskamp in de Ardennen

    Filip Dewinter: “Terwijl de overheid geld uitgeeft aan deradicaliserings-cursussen, worden in de Ardennen islamitische radicaliseringskampen georganiseerd met het salafisme als leidraad.”

    “Moslims worden niet alleen tot jihadist opgeleid in Irak of Syrië, maar ook in de Ardennen vlakbij Brussel.”

    Afgelopen weekend organiseerde ‘Halal Events’ ‘Ardennen 3.0’. Een bus werd ingelegd vanuit Nederland alsook vanuit Antwerpen om jonge moslims (alleen mannen) naar de Ardennen te vervoeren. Op foto’s (zie bijlage en links hieronder) is te zien dat dit een paramilitair trainingskamp is waar tactisch wordt getraind met echt uitziende wapens en camouflagepakken.

    Ook is de salafistische imam Remy Soekirman er, die als ‘eregast’ komen spreken. Soekirman komt uit Nederland, studeerde in Medina (Saoedi-Arabië) en wordt door de Nederlandse staatsveiligheid bestempeld als een salafist. Hij komt uit de stal van de Moslimbroederschap en maakt jonge moslims rijp voor het accepteren van de maatschappelijk en moreel verwerpelijke sharia. Soekirman is bekend van het islaminstituut Dar-al-Ilm, organisator van salafistisch getinte islamcongressen met haatpredikers als sjeik Khalid Yasin (een warm voorstander van het Saoedische strafrecht), Haitham al-Haddad (sharia-prediker, Joden- en vrouwenhater) en Bilal Philips (Qatar), die door de VS werd beschuldigd van betrokkenheid bij de bomaanslag op een van de WTC torens in New York in 1993.

    Ook de vorige jaren konden zulke jihadkampen ongestoord in de Ardennen plaatsvinden. Het Vlaams Belang is verbolgen over het feit dat twee maanden na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel, moslims in dit land blijkbaar ongestoord voor het zoveelste jaar op rij een paramilitair trainingskamp met de salafistische haatideologie als leidraad kunnen organiseren. Donderdag a.s. zal volksvertegenwoordiger Filip Dewinter hierover Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de rooster leggen.

    De affiche vindt u via deze link; foto’s vindt u hier én als bijlage.

    Klaas Slootmans

    Persverantwoordelijke Vlaams Belang

    *

    *

    Och, zegt Jan Jambon d’ Ardennes, het zijn maar een soort van boy-scouts die stoer willen doen. Geen aandacht aan besteden. Want dat soort zogezegd ‘militaire trainingen’ zijn zonder voorwerp. Tegen wie zouden die dan wel oorlog willen voeren? In Coburgia worden die gepamperd als kostbaar nieuw bloed om ons bevolkingscijfer op peil te houden.

    Het enige wat ambetant is, zijn al die vreemde namen. Onze Staatsvuiligheid, die getraind was om het Eigen Volk Eerst te bespioneren, geraakt niet wijs uit al die vreemde namen. En wat meer is, die spreken Arabisch en dat is bij zijn weten nog altijd geen verplicht vak op school. Vergeet ook niet, dat die gasten allemaal zo sterk op elkaar gelijken!

    Neen, neen Meneer DeWinter: wat U doet is puur haat zaaien en racistische prietpraat van populisten verkopen. Dat daar zijn een voor een brave gasten, die geen vlieg kwaad doen. Ze zouden zoals hun vaders zeggen, zelfs nog geen appel stelen die niet van hen is.

    Over de Heilige Bedotplicht van Islamisten, heeft niemand ooit gehoord in het Parlement.

    Wedden dat het Rood Kruis die trainingskampen nog verzorgt met fris bronwater van Spa?

    Spa en SP-a, dat zijn immers twee handen op één buik. Ook niet te vergeten, dat FN Herstal daar in de geburen ligt en die ene fabriekswacht zal wel als medeplichtige te boek staan…..

    *

    De Burgemeester van Trois Ponts :

    ‘De plaatselijke politie ging ter plaatse om een oogje in het zeil te houden, maar kon niks illegaals vaststellen. De burgemeester zegt dat mogelijke extremistische dreigingen zijn lokale bevoegdheden overschrijden, en vraagt dat de minister van Binnenlandse Zaken dergelijke activiteiten opvolgt’.

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    03-06-2016, 07:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3429

    *

    *

    *

    *

    Ja? de OESO. Wie of wat is dat eigenlijk?

    Voor ik het nakijk op Google, vindt U eerst mijn eigen gedacht over dat soort bloedzuigers.

    Het zijn een internationale bende van werkloze hoog-gebuisden, die op onze kosten een zorgeloos leventje leiden en hun dagen vullen met nutteloze prietpraat die ze voor veel geld aan de man proberen te brengen. Dat Leterminater voor deze gedachtengang model stond, wil ik niet ontkennen. We hebben ooit op dezelfde collegebanken gezeten, en ja, zelfs in elkaars straat gewoond. Of liever, hij is daar komen ‘verkavelen’ waar wij in deze weiden nog konden voetballen. Groot verschil: hij laat zich rondrijden in een dure slee met P-Plaat, en ik passeerde daar toen vier keer dag… te voet.

    U moogt twee keer raden wie van ons twee de slimste is geweest.

    Experiment gelukt.

    Zie afbeelding hierboven, pas bij Google opgepikt na het schrijven van deze inleiding. Zoals U ziet: de OESO doet de wereld draaien. Van Rechts naar Slinkx. M.a.w. de Globalisatie slaat toe.

    Experiment gelukt 2

    Leterminator is er al 2 jaar weg, de avondjes op de Parijse Place Pigalle op ons aller kosten zijn dus voltooid verleden tijd. Maar de naam en de zetel zijn gebleven:

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Organisatie_voor_Economische_Samenwerking_en_Ontwikkeling

    Ze zijn de (nogal) late vertegenwoordigers om Amerika te helpen het Marshall Plan uit te voeren, d.i. de heropbouw van Europa dat ze zelf hebben vernietigd in de jaren ’40-’45. Toch maar mooi van die cowboys, hé?!

    *

    Voilà: U weet dus van waar de wind waait. Niet van de kant waar er ervarings-deskundigen huizen, maar van de kant langs waar de Grote Vernieling van Rechts naar Slinkx begon.

    Ervaringsdeskundigen zijn o.a. bestuurders van geoliede goed-draaiende bedrijven, liefst van de grootte van onze eigen KMO’s. U moet namelijk weten, dat elke wijze uil, ooit als uilskuiken is begonnen. Groeien wil dan ook zeggen, van klein naar groot tot zeer groot groeien. Liefst helemaal zonder de minste Overheids tussenkomst in hoofdzaak vanwege de concurrentie-vervalsing. Of broodroven. Onze boerenstand gaat nu naar de fabriek, maar ons brood en onze patatten komen van Amerika.

    En wat leest U in onderstand bejubeld OESO-rapport? Leest U zelf maar: ik heb het met gele markeerstift onderlijnd.

    U leest er zeer uitdrukkelijk, wat pottenkijkers met veel woorden willen zeggen: decennia na de één-gemaakte EU-markt, zijn ze gaan nadenken over de juiste maatregelen. Dat nadenken kan nog jaren duren, en wat erger is, nog vele decennia voor er uitvoeringsbesluiten komen die de werklust van de mensen bevorderen.

    Primum vivere, deinde philosphafari….

    Eerst leren goed te leven, om pas daarna te beginnen bla-bla-bla te verkopen.

    *

    De Oude Romeinen hadden een betere taalvaardigheid dan zowel Leterminator als Digitalia. Daarom zeg ik het in ’t hartelijkst mogelijke West Vlaams:

    Wie niet werkt, moet ook niet eten.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    België moet migranten beter integreren

    *

    Om de economische groei in België duurzamer te maken, moet de overheid inzetten op een betere integratie van migranten op de arbeidsmarkt en een verdere versterking van de activering van senioren. Dat zegt de OESO, een denktank van voornamelijk rijke landen, in een nieuw rapport over ons land.

    De OESO verwacht dat de economische groei in België dit jaar zal afzwakken, onder meer doordat de loonmatiging zal wegen op de private consumptie. De terreuraanslagen in Brussel en Parijs hebben bovendien het toerisme en de horeca getroffen. De inflatie zal door de btw-maatregelen verder toenemen.

    De OESO steekt de duim omhoog voor enkele maatregelen van de regering. De lagere sociale bijdragen voor de werkgevers en de fiscale stimulansen voor investeringen in kmo's en hightech zullen volgens de organisatie bijvoorbeeld de arbeidsmarkt en productiviteit ten goede komen.

     

    Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. "Er is meer nodig om gelijke kansen te verzekeren in het onderwijs en op de arbeidsmarkt", klinkt het. Dat geldt dan vooral voor migranten en laagopgeleiden. De OESO wil dat kansarme leerlingen minder geconcentreerd zitten en pleit voor een groter opleidingsaanbod en diversiteitsplannen in bedrijven.

    De OESO houdt ook een pleidooi voor overheidsinvesteringen om de competitiviteit en productiviteit te versterken, vooral dan in de transportinfrastructuur "waar investeringen al decennia aan de lage kant zijn". In België is ook werkgeversfederatie VBO voorstander van zulke investeringen.

    *

    *

    Is U er al aan uit wie van ons twee de slimste is geweest? Zegt U maar gewoon wiens standbeeld er ooit aan het kerkje in St Jan-Hoge-Zieken zal staan blinken. Leterminator of Digitalia.

    *

    Ontwikkelings-Samenwerking gelijk de mensheid nu bezig is, ligt mijlenver van het de vis van de Vlaamse Missionaris die werkzaam was in ‘de Wijngaard des Heren’

    ‘Geef hen geen vis, maar leer ze vissen.’

    *

    Neen, zeggen functionarissen lijk Leterminator: leer ze eerst al hun problemen ‘op tafel gooien’ en ga daarna met hen ‘in debat’ daarover.

    Anders gezegd, zij die werken zullen voor alles wel ophoesten, op voorwaarde dat er maar niet teveel verandert, zodat onze kleinkinderen ook nog werk vinden in deze sector.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    02-06-2016, 12:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3428

    ***

    Donderdag 2 juni 2016

     

    Zon 5u34-21u48

    H Erasmus

    *

    *

    Deze man was schuldig.

    Want geen Socialist.

    *

    *

    Neen, net zo min als bij de moordende stakingsgolf die nu al maanden duurt, treft de Baas der Socialisten geen schuld, als de Waalse MR-Premier voor zijn stadhuis wordt verhangen door zijn ‘achterban’.

    Begrijpt U nu een beetje beter hoe Socialisten en Islamisten elkaar aanvullen? Liegen en blijven liegen, altijd blijft er wel van over.

    O, het was maar een pop, die ze daar omhoog hebben getakeld. JaJa, zo beginnen gewelddadige revoluties meestal.

    Maar het zijn wel de Vlaams Nationalisten die door de SD-Partijen beschuldigd worden het land te willen splitsen. Iets wat we helemaal niet willen. We willen alleen het onze terug!

    Och, ze doen maar.

    Al wat zij zelf doen, doen ze beter. En moeten wij niet meer overdoen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Di Rupo veroordeelt 'ophanging' premier Michel: "Onaanvaardbare actie"

    *

    Elio Di Rupo, burgemeester van Bergen, veroordeelt de vakbondsactie waarbij de ophanging van de eerste minister in scène werd gezet. De actie is onaanvaardbaar, vindt de PS-voorzitter.

    Voor het stadhuis van Bergen stond gisteren een schavot waarop een pop was geplaatst die de premier moest voorstellen. Hij kreeg een symbolisch proces, waarbij de vakbondsmilitanten systematisch "schuldig" riepen. Uiteindelijk werd de pop verhangen.

    Di Rupo wijst er vandaag op dat hij toestemming heeft gegeven voor de manifestatie, maar niet voor de specifieke actie. Als ze hem daarvoor toelating hadden gevraagd, had de burgemeester naar eigen zeggen geweigerd. Verzet tegen ideeën en daden is volgens hem legitiem, maar aan personen mag niet worden geraakt.

     

    *

    *

    Wat houdt die PS-Baas tegen om die galg daar verder te laten staan? Er moet alleen een opschrift bij: “Ceci n’est pas une pipe’.

    *

    Even serieus nu.

    Volgens mij kan er niet meer getwijfeld worden, maar dit is het begin van het einde. De oude Rode slogan klinkt steeds luider: ‘ge moet mijn moat zijn, of ‘k sloan ip joen mule’. Anders gezegd: denk gelijk ik, of je gaat er aan. En vervolgens er in.

    Gaat de Vlaamse ‘Deel-Regering’, buiten platte broodjes bakken, er iets aan doen?

    Vroeger wisten we van kindsbeen af op de paardenmolen, dat we de ‘truus’ moesten pakken daar waar we die krijgen konden.

    *

    *

    Net als in elk mislukt huwelijk, zegt het gezond verstand dat er een einde moet aan gemaakt worden. Elk gaat z’n gang en we zien wel waar dat goed voor is.

    In Vlaanderen krijgt dan iedereen een gratis hospitalisatie-verzekering, worden de pensioen minstens verdubbeld en is het Onderwijs, zelfs tot aan de Univ, helemaal gratis. Iedereen die kan, werkt in het zweet zijns aanschijns. In onze gevangenissen zullen nog alleen onze eigen ‘penitentiairen’ zitten, geen uitschot meer, want 9/10 van die soort Strafinrichtingen zullen kunnen afgebroken worden. We zullen, zoals elk normaal land, maar één enkele regering meer hebben, met de 5 andere wegens misbruik achter slot en grendels.

    Waar de ‘Stille ruimtes’ dan zullen naartoe zijn? Naar daar waar ze thuishoren. Met de wind van achter. Goed geprobeerd, maar nu is ’t genoeg geweest. Of er zwaait wat.

    Rood, de kleur van bloed, zal vanaf dan verboden zijn. In onze Nationale Voetbalploeg zullen dus alleen nog blanke spelers op het veld komen. En die zullen luisteren naar de naam van Zwarte Duivels. Zwart broekje, met gele hemdjes.

    Wedden dat die dan, samen met het volk op de tribunes, uit volle borst de Vlaamse Leeuw zullen staan brullen. Niet één enkele strofe, maar alle negen?!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    02-06-2016, 12:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3427

     

    *

    *

    *

    *

     

    Onze rijke Vlaamse woordenschat. Iets wordt ‘gemaakt, of ontmaakt’.

    Het is maar één enkel onderdeel van een woord. Maken of kapotmaken. Hieronder een machtig voorbeeld ter illustratie. Lees er alles over in Vlaanderens Schande en eveneens in Het Morgenzonnetje. Ieder keer bij uittreksel, omdat twee halve waarheden op die manier een hele leugen maken.

    Het is een verhaal dat nog vele dagen de meningen zal beroeren. Maar omdat niemand er het fijne van weet, zal ik dan verder maar over zwijgen. Want dit is voer voor Verlichte Grote Verstanden. Vriend Guvaal had daar deze morgen volgende mooie uitleg voor.

    De leiding van de PS had een professor opdracht gegeven een studie te maken over de Waalse arbeider. Na enkele maanden kwam de geleerde man er mee af. ‘Ten eerste’, zei hij, ‘de Waalse arbeider is socialist’. ‘Leuk om horen’, zei Di Rupo, ‘maar dat wisten we al’. ‘Ten tweede’, ging de prof verder, ‘de Waalse arbeider is verstandig’. Dat vond Di Rupo al een pluspunt. ‘Ten derde’, zei de professor, ‘de Waalse arbeider is eerlijk’. ‘Geweldig’, vond de hele Raad van Bestuur,’ met zo’n kwalificaties kunnen we overal komen’.

    ‘Moment’, zei de professor’, ‘ik ben nog niet uitgepraat. De Waalse arbeider heeft nl telkens maar twee van de drie vernoemde kwalificaties. Ofwel is hij socialist en verstandig, maar dan is hij niet eerlijk. Ofwel is hij socialist en eerlijk, maar dan is hij niet verstandig. Ofwel is hij eerlijk en verstandig, maar dan is hij geen socialist’.

    Volgens de collega is dit een oud verhaal. Maar hoe kan een verhaal oud zijn, als het zich nog dagelijks herhaalt?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    De Croo woedend over mislukte overname PostNL

    *

    Vicepremier De Croo (Open VLD) haalt na het afspringen van de overnamegesprekken tussen Bpost en PostNL fors uit naar Jean-Pascal Labille, die vrijdag het nieuws van de overnamegesprekken had bekendgemaakt. Bpost meldde gister­avond laat dat het de gesprekken met het Nederlandse PostNL stopzet. In het weekend was er nog verder onderhandeld, maar de kloof bleek te diep. Had dit te maken met het lek van Jean-Pascal Labille (PS), die vrijdag had bekendgemaakt dat Bpost aan een overname werkte?

    Voor vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) was dit zonneklaar. ‘Men heeft wekenlang in alle sereniteit kunnen praten. Na de compleet onbesuisde verklaringen van Labille (PS) was het vertrouwen bij de Nederlanders weg en is men in een kramp geschoten’, zei De Croo gisterenavond. De Croo vond dit een zeer bittere vaststelling. ‘Bpost is een zeer goed presterend bedrijf en mist een belangrijke kans om de activiteiten in eigen land te verankeren’, zei De Croo.

    Maandagmorgen kwam hij daarop terug in een reactie op Radio 1. 'De enige bedoeling van Labille was om een staking bij Bpost te veroorzaken. Voor een socialistische partij die zegt dat ze niks met de staking wil te maken hebben, vind ik dat bijzonder straf. De maskers vallen af.'

     

    Een lek beschadigt dit proces’, zei een betrokkene toen aan De Standaard, die nog hoop had dat de deal zou kunnen worden gered.

    Maar gisteren bleek in de loop van de dag dat dit ijdele hoop was. De governance en de biedprijs zijn in regel de twee heikele punten bij een overname. Bij PostNL was de prijs een delicaat gegeven. Het postbedrijf betaalt geen dividend, heeft een negatief eigen vermogen en torst belangrijke pensioenverplichtingen. Bpost is dan weer het best presterende postbedrijf in Europa. Het management rond Johnny Thijs, waar huidig ceo Koen Van Gerven toen al deel van uit maakte, lukte in die krachttoer.

    *

     

    *

    De Heer Labiel had alleen gewaarschuwd dat er een geweldige actie ter privatisering op komst was. Iets dat socialisten nooit zouden dulden, omdat Overheidsbedrijven veel vlotter omgaan met stakingen.

    Tiens, zegt Crootje, gaat het niet bij de Post, dan doen we het bij Het Spoor….

    En dat, mijne Dierbaren, zou het einde betekenen van het Spoor. Want dan wordt het personenvervoer weer zoals vroeger door de Post verzekerd. Met paardentractie en postkoetsen. Treinen zijn dan herleid tot duur speelgoed.

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-06-2016, 20:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3126

    *

    *

    *

    *

    ‘k Wil dien Erdogan niet schaden,

    - heb geen goesting om te braden -

    Maar ‘k lach eens graag en kijk dan rond

    Of iedereen dat lekker vond.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    *

    Hekelvers

     

    Oliedom, laf en met een geconstipeerde kont,

    Loopt president Erdogan trots in het rond.

     

    Zijn geleuter stinkt naar een schotel kebab,

    Zelfs een varkensscheet ruikt beter dan die vettige hap.

     

    Hij is de man die graag meisjes slaat,

    Met een latex-masker voor zijn gelaat.

     

    Het liefst wil hij geiten neuken,

    En dan wat minderheden beuken.

     

    Koerden en Christenen ziet hij graag als lijken,

    Als hij tenminste niet naar kinderporno zit te kijken.

     

    En voor hij ’s avonds gaat slapen,

    Pleegt hij fellatio met honderd schapen…

    *

    *

    *

    Ondergetekende heeft altijd zeer sceptisch gestaan tegenover de wering dat bezetters ons een bepaalde ‘verrijking’ zouden brengen. Maar dank zij Erdogan moet ik toegeven mij zwaar vergist te hebben. In bovenstaand gedicht opent zich inderdaad een ongekende wereld van lichamelijk genot.

    Of het Uw niveau verheft, zou ik niet durven stellen. Want er zijn woorden bij die beklijven. Heb die zelfs moeten nagaan op Tinternet. Maar eerlijk gezegd, meer zeg ik niet. Alleen dat ik die 100 schapen wel wat van het goede teveel vind. Gesteld dat zoiets technisch mogelijk zou zijn…

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-06-2016, 19:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3425

    ***

    Zaterdag 28 mei

    Zon 5u38-21u43

    H Germain van Parijs

    *

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Akko_(1291)

    28/5/1291

    Val van Akko

    *

    Een Middeleeuwse situatie die perfect het heden in de EU.SSR uitlegt. Even voordien was er een 100-jarig vredesverdrag gesloten met de Mammelukken, iets dat na een paar weken dapper verbroken werd door de Muzelmannen, omdat die dachten bij verrassing de laatste Versterkte Stad van het Christelijk Koninkrijk Jeruzalem te kunnen veroveren. De 8ste en ook de 9de Kruistocht kwamen te laat. Naar oude gewoonte, werden er door de Moslims geen krijgsgevangenen gemaakt: meer dan 20.000 weerloze gevangen werden ‘over de kling gejaagd’ op een manier waar ISIS nog zou kunnen van leren.

    Een 10de Kruistocht is er nooit meer gekomen. Mij idool, de 10de Grootmeester der Tempeliers, Gerard van Ruddervoorde, sneuvelde ook al (1189) bij een vroegere schermutseling om Akko. Kortom, U hoeft slechts de dagbladen van vandaag te lezen, om te weten hoe Moslims tegenover Christenen staan, eenmaal ze denken over hen de baas te kunnen.

    Enig verschil: bij de Kruistochten toen streden wij voor onze Beschaving in een land waar zij die Beschaving wilden vernietigen, en nu bevinden die zich in ons land.

    Ja Ja, ik weet het: bij ons zijn dat ‘Gematigde Moslims’ die ons hun Vrede willen opleggen, eenmaal wij allen ‘onderworpen’ zijn.

     

    *

    *

    *

    *

    Olio di Poepo, raar maar waar, is zoals U weet van zijn eerste leugen niet doodgevallen. Wat voor ieder ander mens dodelijk zou zijn, glijdt van hem af als water van een eend. Dat komt volgens mij door de gewoonte. Door lang genoeg in de boosheid te volharden, geraakt ’n mens immuun. Dat is al bekend sedert de Middeleeuwen: een lichaam die met kleine dosissen gewend werd gemaakt aan arsenicum, overleefde dan ook gemakkelijk elke vergiftigingspoging.

    De meest onzedelijke Premier ter wereld: ook dàt is een unicum. Het verband is duidelijk.

    Niet hij is kwaad omdat de Socialisten niet in deze regering zitten, maar zijn volgelingen. De man heeft een Geloof dat Bergen verzet. Qui déplace des Mons.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Di Rupo: "Ik heb geen enkele invloed op besluitname vakbonden"

    *

    PS-voorzitter Elio Di Rupo ontkent dat hij ook maar enige invloed heeft op de besluitname van de vakbonden. Dat zegt hij vandaag in de kranten van Sudpresse in een reactie op de verklaringen van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gisteren in L'Echo.

    "De vakbonden zijn onafhankelijk. Ik heb geen enkele invloed op hun besluitname", aldus Di Rupo, die er ook aan toevoegt dat zijn partij "nooit heeft gevraagd om de val van de regering-Michel. Wat wij willen is dat de regering haar beleid wijzigt".

    Het toenemende aantal sociale bewegingen in het land is volgens Di Rupo een gevolg van het feit dat de bevolking het meer dan beu is. "Een groot deel van de Walen en Brusselaars voelt zich niet vertegenwoordigd door de MR in de regering", aldus de PS-voorzitter. "De verklaringen van Didier Reynders zijn een manier om de ogen te sluiten ten aanzien van een regering die een ondraaglijk beleid voert", concludeert de burgemeester van Bergen.

    *

    *

    Hoe de Sociaal Democraten een Land kapot moeten regeren, hebben de onze in Francofonia geleerd bij hun Moederland (= Mère Patrie). Daar is een homogeen Rood Bestuur aan het bewind, wat niet belet dat alles wekenlang ‘plat gaat’. Met als enig doel, dat het op die manier beter zou gaan.

    In Francofonia komt daar nog de penisnijd bij tussen de MR (le beau Didier) en de PS-Führer.

    Neen, natuurlijk moet die zijn ‘achterban’ geen commando’s geven: partners in crime hebben dat immers niet nodig. Die voelen instinctmatig waar het geld zit. En elk op hun manier trachten ze daarbij te komen. Ook inbrekers vluchten de openbaarheid en de klaarte.

    Recht door zee gaan? Is voorbehouden aan ‘populisten’.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-06-2016, 14:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3424

    *

    *

    *

    Invoegen AUB

    *

    *

    En na het de-radicaliseren, volgt dan het herradicaliseren. En zo kunnen we bezig blijven.

    En neen, als hoge uitzondering, wil ik het niet hebben over die andere ‘religie’ die alleen maar de brutale imitatie is om onder de mom van religie onze landen te veroveren. Bloedloos als het kan, bloeddorstig als het moet.

    Hier wil ik het deze keer hebben over de ‘Meldpunten’ waar gespecialiseerd personeel de kandidaat-veelplegers bij staan om deze af te kicken.

    Die hulpverleners zijn gediplomeerd in de criminaliteit en stellen nu hun kennis en ondervinding ter beschikking, om de uitwassen van deze indrukwekkende vergaloppering, beheersbaar te houden. Iedereen crimineel is, tenminste op dit ogenblik niet haalbaar. Dus moet er getemporiseerd worden.

    Daarom ook dat al die ‘Meldpunten’ bemand (en bevrouwd?) worden door kenners. Die daarenboven alleen de Taal van Allah spreken, schrijven en gehoorzamen. Geen pottenkijkers, die hun woorden verkeerd zouden kunnen uitleggen.  

    Die telkens het woord ‘inbreken’ valt, zouden denken dat er daar nopens advies wordt verstrekt, daar waar het gaat om preventie. Het vak vergt immers veel vakmanschap en mensenkennis. Zodat onschuldige nachtwandelaars niet verward worden met moeials van de vertegenwoordigers van de Wet.

    Zorg verlenen aan jongeren die zorgbehoevend zijn van in de moederschoot, omdat ieder dikkopje dat de strijd wint, genetisch bepaald is. Het staat hem (of haar) in de ziel geprent, daar waar een Christen door het Doopsel het eeuwigdurend merkteken van het Geloof in de ziel meekrijgen.

    Het is, zoals wijlen Winston Churchill ooit stelde, moeilijker om hondsdolheid uit een hond weg te krijgen, dan om zo iemand op de rechte weg van de geleidelijkheid te houden.

    De gevangenissen zitten nu al overvol, zodat straks nog de Gebedshuizen zullen dienen ingeschakeld te worden.

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    ’n Collega.

    *

    Het Deradicaliseringsproject van de Vlaamse Regering

    *

    Als onderdeel van het deradicaliseringsproject is er het Aanspreekpunt Deradicalisering. Scholen kunnen er terecht met vragen over radicalisering. Het aanspreekpunt functioneert sinds januari 2015 en werd al 700 maal geconsulteerd, aldus onderwijsminister Crevits. Zij wijst op de preventieve rol van het onderwijs bij het tegengaan van radicalisering (en de moslimouders?).

     

    Een ander onderdeel van het project is het Netwerk van Islamexperts. Het netwerk is een team van islamleerkrachten, imams en islamconsulenten (allen moslims!), onder leiding van imam Khalid Benhaddou. Zij voeren discours in scholen tegen radicalisering en beantwoorden vragen over extremisme en radicalisering.

    *

    *

    Oei. Zat ik me daareven toch wel in het verkeerde straatje. Och, eigenlijk is dat voor mij net hetzelfde. Criminelen komen er echt voor uit, de beoogde soort voorlopig niet.

    Maar opgelet, we leven in de verkeerde wereld. Criminelen worden met verlof gestuurd, omdat een tweede soort criminelen niet meer wil werken. En als we kijken naar de Moslimwereld, dan zijn wij de kufars, de Ongelovige Honden, die zo snel als mogelijk moeten uitgeroeid worden.

    En het ergst is, als we dat durven zeggen wat we zien, horen en voelen, zijn wij de slechteriken. Want racisten.

    Moslimmers zijn niet zo teergevoelig als wij. Hun stelling is: zo gauw het kan, de kop af. En daarmee doef!

    Dan waren de Hitlerianen toch nog een stuk menselijker. Zij moordden wel aan de lopende band, maar deden dat met klasse. Moslimmers daarentegen! Alleen durft de Moslim Executieve nog een wedstrijd uit te schrijven voor makers van horror-video’s over openbare terechtstellingen.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-06-2016, 14:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3423

    ***

    Woensdag 1 juni 2016

    Zon 5u34-21u47

    H Justinus

    *

    *

    Sluikrij-wagen:

    Onteigend en afgevoerd…..

    *

    *

    Ha, dacht ik. Eindelijk is het zo ver. We krijgen niet alleen de ‘betonstop’, maar meteen ook de ganster-stop.

    Mis Poes! Alleen de lichamelijke ongeschiktheid wordt nagegaan. Rij-verbod? Nee hoor. Geen rijbewijs meer.

    Besluit: rijden mag, maar niemand kan dat nog bewijzen. Alleen je portefeuille wordt lichter gemaakt. Eerst door dat papiertje af te nemen, daarna door ook je centjes een na een weg te nemen.

    Er is dus helemaal niets veranderd. Allemaal Schone Schijn. Om er nog wel 20 Hyacinth Bucket op los te laten.

    Stelling: wie zich ongeschikt weet, die neemt helemaal geen verantwoordelijkheid meer op. Punt. Alinea. Daar hoort niet eens een woordje uitleg bij.

    Erger is het met het sluikverkeer door ‘gebruikers’ helemaal zonder rijbewijs, door onbekwame ‘gebruikers’, door ‘gebruikers’ van technisch ongecontroleerde voertuigen, van niet-verzekerde ‘gebruikers, van geen rijtaks betalende ‘gebruikers’, kortom van al die misbruikers die de bestaande reglementeringen aan hun laarzen lappen. Met als resultaat dat het verkeer stilvalt, of dat de straten dienen veranderd te worden in een hindernissen-parcours.

    Misbruik van de auto (en erover zwijgen- is duizendmaal erger dan ‘kindermisbruik’ aankaarten waar er geen is). Ja, dat laatste is wel een hobby van de Linkxe Kerk, die altijd de splinter ziet in andermans oog, maar niet de balk in eigen ogen.

    Ongebreideld gebruik van de auto is gewoon misbruik, waartegen maar één zeer eenvoudig middel adequaat werkt: neem die dingen in beslag. Sla ze aan, en verscheep ze voor een habbekrats naar de ‘Ontwikkelingslanden’.

    Ha, Meneer heeft zijn taks niet betaald. Afdokken en uitstappen AUB: verder te voet.

    Ach zo, Meneer komt op straat zonder verzekering? Busje komt zo.

    Oei, Meneer blaast een stuk hoger dan 2 %?! De ziekenwagen komt zo en U wordt opgenomen voor een verplichte ontwenningskuur van ten minste 6 maand. Auto? Foetsie.

    O, U heeft minder diep in het glas gekeken? Speelt geen enkele rol. Te voet verder. Auto? Foetsie.

    Roekeloos gedrag? Uitstappen en wegwezen. De boot naar Donker Afrika zit al bijna vol.

    Resultaat? Veilige en bijna lege wegen bij ons, met collateraal damage, de overtollige randjes van onze Beschaving gaan naar de Ontwikkelingslanden. Kunnen ze daar goed ontwikkelen, om ons nog in te halen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    700 bestuurders mogen nooit meer de baan op

    *

    Vorig jaar hebben 7.000 bestuurders moeten bewijzen dat ze nog met een auto kunnen rijden: een record. Zo'n 10 procent slaagde niet en mag nooit meer de baan op. De vraag naar die rijgeschiktheidstesten is de laatste jaren sterk gestegen, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

    "Volgens de wet moet je over alle functies en vaardigheden beschikken om veilig aan het verkeer deel te nemen. Leeftijd is geen criterium om in te schatten of­ ­iemand nog kan rijden", zegt Stef Willems van BIVV. Wel belangrijk zijn je ruimtelijke inzicht, je concentratie- en reactiever­mogen en je rijgedrag.

    De testen worden uitgevoerd door het Centrum voor Rij­geschiktheid en Voertuigaanpassing. "Daar zullen een dokter, een psycholoog en een rij-expert beslissen of een bestuurder nog geschikt is", klinkt het.

     

    Vorig jaar kreeg het centrum 7.000 aanvragen, of zo'n 2.000 onder­zoeken meer dan vijf jaar ­geleden. Wie medisch ongeschikt is, moet zijn rijbewijs vier dagen na het verdict inleveren. Wie dat niet doet, riskeert geen boete, maar dat moet volgens politierechters en het BIVV dringend veranderen.

    *

    *

    Natuurlijk kan en mag het niet, duidelijke wetten zonder achterpoortjes maken. Want dan zouden onze Dames en Heren Verlichte Grote Verstanden zelf voortdurend met huisarrest zitten. Of voortdurend per pedes apostolorum zich moeten verplaatsen.

    Paard en kar zou dan nog eens weer in zwang kunnen komen. Ziet U het al in de krant staan? Kop-staart kettingbotsing? Paard en kar uit de bocht gevlogen? Prachtige merrie met kop tegen boom geknald? Slippende kar in gracht, bestuurder als bij wonder ongedeerd?

    O, bedenk ik me dan: de Mister Beauty Verkiezing van die godsdienstleraar zal voor een andere keer zijn. Want de peniskoker van zijn Excellentie is gebarsten door de schok.

    Met een visademke overpeins ik dan, met visueel gehandicapten op de motorkap voor zich een lieve Engel Bewaarder meekrijgen die hen leidt. Er zou plaats genoeg zijn over de hele breedte van de weg. Bomen zouden, zich terugtrekkend, een vriendelijke buiging maken en de voortuintjes zouden met een elegante zwier de lucht ingaan, om plaats te maken voor de Engel. En de blinde zou, luid trompettend in zijn eigen bed ontwaken.

    Ja, mensen, ik was vroeger een echte snelheidsduivel maar heb niet één (serieus) ongeval veroorzaakt. Ben altijd zeer alert geweest, en heb altijd met bovenste beste materiaal gereden. En dat kwam vooral omdat ik achter iedere hoek van elke straat, het Einde zag liggen.

    En wetewa? Die ligt daar nog altijd, maar zonder mij of mijn Geliefden.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    01-06-2016, 13:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3422

    *

    *

    *

    *

    Laten we elkaar geen Mietje heten. Met NV-A is wel degelijk de Nieuwe Vlaamse Arrogantie bedoeld. Met vriendelijk doch dringend verzoek het woord ‘Vlaams’, net als Artikel Een van hun Statuten (onze Zelfstandigheid) uit hun naam te schrappen. Er zijn nu eenmaal grenzen aan onze lankmoedigheid.

    In Zaal Elkerlyc (in A, de Stad van Allah) gaat deze avond de Verkiezing door van Mister Gay, onder de Hoge Bescherming van ene Geert Burger, de op zijn kop gevallen en blijven bonzen President van de Deelstaat Noord coburgia. Het is niet geweten, of die een peniskoker zal dragen, of niet, ondanks dat deze vertoning vooral de Lagere Regionen ten goede komt. Zoals U ziet: deze man kent zijn prioriteiten. Trouwens, in een job van negen tot vijf doet iedereen in het weekend wat hij wil.

    En dan moet ik nog iets bekennen. Booischot en omgeving heb ik altijd met een schuine blik bekeken. Maar omdat dit een familiale aangelegenheid is, zal ik er best over zwijgen. Want hoe meer men er in roert, hoe meer die dingen beginnen te stinken. Ook zo voor wat betreft Antwerpen L.O. waar na vandaag weer zoveel abonnee’s het zinkend schip zullen verlaten.

    Enfin, leest U zelf maar.

    In elk normaal land had de Zedenpolitie al lang toegeslagen. En waren de aanstokers al lang achter slot en grendel gedraaid. Wat nu eenmaal niet kan, omdat ‘onze gevangenen’ nu al moeten met verlof gestuurd worden, omdat de gevangenissen vrij-uit en vrij-in zijn geworden.

    *


    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Toekomstige leraar godsdienst strijdt in finale van Mister Gay Belgium

    *

    De kans is groot dat Tim Van Bael (24) uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) vanavond voor de grote finale van Mister Gay Belgium nog snel even een kruisje slaat. De bijna afgestudeerde leerkracht combineert zijn geaardheid met zijn geloof én wil ook graag een job als leerkracht godsdienst. En dat kan perfect, zo legt hij ook uit aan de leerlingen.

    “Vaak durfden ze het tijdens mijn stages pas de tweede les aan om te vragen of ik homo was. Ze vragen zich dan soms af of dat wel kan, homo zijn én godsdienst geven. Ja dus. Als ik stout ben zou ik zelfs kunnen zeggen dat wellicht geen enkel instituut zoveel homo’s tewerk stelt dan de Kerk. De leerlingen maken er alleszins geen probleem van.”

    “Ik zou dus vanaf volgend schooljaar graag ergens aan de slag gaan als leerkracht godsdienst. Zo kan ik misschien nog meer jongeren helpen die met zichzelf in de knoop liggen omdat hun geaardheid thuis moeilijk bespreekbaar is of omdat ze het er zelf moeilijk mee hebben. Ik maak altijd duidelijk dat leerlingen altijd bij mij terechtkunnen als er iets is. Ik heb het zelf ook jaren opgekropt en weet dat dat niet makkelijk is.”

    In de finaleshow van vanavond in theater Elckerlyc in Antwerpen is er met Kevin Aerts trouwens nog een andere Heistenaar die meestrijdt voor de titel. De derde Heistse finalist, Mike Camps uit Booischot, is in de aanloop naar de finale uit de wedstrijd gestapt. Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans zitten onder andere in de jury.

    *

    *

    Ach die Toon Hermans! Wat kon die fijntjes dat soort mensen door de buis halen. Weet U nog, die verleidingsscène van dat Laps Meisje, Pipie was de naam, die in haar Lappententje zat te lonken naar die knappe Lapse smeerlap die haar stond te beloeren? Hij was de eerste in een hele lange smeerlapperij, en Toon beloofde volgend jaar daar meer over te zeggen.

    Enne, wat had U gedacht van de reactie uit Kerkelijke Hoek? Of verwacht U misschien een warm applaus van die kant? Dan denk ik onwillekeurig aan de reactie van Mgr Lamiroy, de Brugse Bisschop, en aan het antwoord dat die gaf aan Dom Modest Van Assche, de Abt van Steenbrugge. Die was zogezegd wegens verklikking (waar niets van aan was) afgevoerd naar Het Pandreitje bij de overige Zwartzakken, meestal idealistische Vlamingen die onvaderlandse gedachten hadden ten overstaan van Coburgia, de Staat die hen naar het leven stond. Daar werd de Abt bont en blauw geslagen, puur uit Vaderlandsliefde. Zijn medebroeders smeekten de Bisschop om tussenkomst waar zijn antwoord was, dat de Abt nu maar zijn plan moest trekken. Zo dat het hem duidelijk zou worden, waar al die IJzerbedevaarderij hem had gebracht. Dom Modest Van Assche (1891-1945) had inderdaad jarenlang in Kaaskerke de Dienst voor de gesneuvelde Vlaamse Helden geleid en er het woord gevoerd. Op 30 oktober 1945, ruim een jaar na het begin der Repressie, bezweek de Abt in de ziekenboeg van het St Jans Hospitaal, door iedereen verlaten, ook de Kerkelijke Overheid.

    Ja Ja, voor Outer en Heerd. Maar zijn die dat wel weerd?

    PS

    Het kerkje van Steenbrugge en de Sint Pieters Abdij vindt U op het einde van de Baron Ruzettelaan naar Assebroek, richting Ruddervoorde, waar de Abdij bij gelegenheid de kloostergangen openzet voor geïnteresseerden.

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Modest_Van_Assche

    Waarom Dom Modest Van Assche mij bij deze Antwerpse hoererij spontaan voor de geest kwam? Zeer eenvoudig. Omdat een groep cipiers de Benedictijn iedere nacht in zijn cel kwamen opzoeken, om hem te misbruiken. Vonden ze (volgens hun eigen verklaringen) lekker geil, om een Geestelijke lichamelijk op stang te jagen. De onderwereld van toen is vandaag-de-dag de bovenklasse geworden. En Filip De Winter van Het Vlaams Belang, de Ridder die vecht tegen het Onrecht, die dient zichzelf uit voorzorg te bewapenen om niet onverhoeds te worden afgeknald.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 15:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3421

    *

    *

    In 1944 was dit het begin van de vertoning….

    *

    *

    Oei! Nog maar eens het werk van Muzelbeesten die geen echte Muzels zijn in de ware betekenis van het woord. Ook al riepen hele bendes dat Allah de grootste had was. Een oude Vrouw, omdat ze Christen is, naakt over straat jagen. Zoals in de tijd van de Repressie in Coburgia, terwijl de Rijkswacht er lachend stond op te kijken.

    Neen, dat was niet dat nietig dorpje in Egypte, maar Boezinge begin oktober 1944 en ik, 8-jarig knaapje, verborg mij achter Moeders rokken…. Want er werd geen oude vrouw voort gejaagd, maar een paar schreiende buurmeisjes met een hakenkruis op het voorhoofd. En plezant dat het was! De volgende zondag donderde het van de preekstoel en toen zaten de meeste mensen al lang weer naar de grond te kijken.

    Maar onderstaand verhaal stemt dan weer hoopvol. Vandaar de bedenking, dat men beter Egypte zou opnemen in de EU.SSR dan Turkije. Stel U voor: tien procent christenen! Dat is meer dan in Coburgia!

    Maar ‘t gaat beteren. Dat Egyptisch Madammeke, dat heel onzedig ontkleed door de straten werd gejaagd, zou zelfs bij ons Priester kunnen worden.

    Maar wat er dàn na elk ‘Vrijdag Gebed’ zou kunnen gebeuren…. Ik mag er niet aan denken. Er zouden nogal wat ‘knoppekes kunnen gedaan’ worden…. De groothandelsprijzen van de springstof zou de spuigaten uitlopen!

    Tijd dus dat we die Profeet op stopekes trekken.

    Voor aansluiting: schrijven bureel blad.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Groep woedende moslims paradeert 70-jarige christelijke vrouw naakt door de straten

    *

    (Door: Mick Van Loon)

    *

    Groepen woedende moslims hebben in het Zuid-Egyptische Minya huizen van christenen in brand gestoken. Ze mishandelden ook een zeventigjarige vrouw en paradeerden haar daarna naakt door de straten. De reden? Omdat er geruchten waren dat haar christelijke zoon een relatie zou hebben met een moslimvrouw.

    Zeven huizen van christenen werden door de moslimmeute afgebrand. De woedende moslims trokken na het vrijdaggebed naar de woning van een 70-jarige vrouw, wiens zoon aan de basis van hun toorn lag: hij zou een relatie hebben met een moslima.

    Ze sloegen de vrouw, trokken haar de kleren van het lijf en paradeerden vervolgens met haar door de straten van de stad terwijl ze Allah Akbar scandeerden.

     

    Een Koptische geestelijke getuigde op een Egyptische televisieshow van een privaat netwerk dat de politie pas twee uur na het voorval kwam opdagen.

    Nadat het verhaal via sociale media uitlekte in Egypte, kon de overheid niet anders dan ingrijpen. De politie heeft volgens ABC News al zes mannen opgepakt en speurt nog naar twaalf anderen die betrokken zouden zijn. President Abdel-Fattah el-Sissi heeft het leger opdracht gegeven binnen een maand de huizen zoveel mogelijk te herstellen, zonder dat dit de huiseigenaren ook maar iets zal kosten. Ook veroordeelde hij de actie. In Egypte maken christenen nog steeds 10% van de bevolking uit.

    Bron:
    www.msn.com
    (h/t “Miesje”)

    *

    *

    Ook bij ons zijn er Vrijdag Gebeden….

    *

    Aanhechting van Egypte bij Europa zou bovendien ook goed zijn voor het toerisme en voor de piramiden van Cheops. De naam Sissi heeft trouwens een zeer positieve bijklank bij ons. Omdat ze ons Romy Schneider in herinnering brengt. En neen, die Romy was niet de ijsprinses uit Lommel van het gelijknamig verhaal, maar het betoverend kind-dochtertje van Magda Schneider, de rondborstige Hertogin van Possenhofen. Daar waar ook Die andere Elisabeth vandaan kwam, die bij ons als die ’von Bayern’ gekend is. Naar wie de Koningin Elisabeth Wedstrijd is genoemd die we nog regelmatig dienen te ondergaan.

    *

    Iedereen heeft natuurlijk al lang gesnopen dat dit verhaal alles behalve komisch bedoeld is. Ik breng het hier alleen maar, om te getuigen over de waanzin die heerst waar de Islam de kop (en al eens wat meer) opsteekt. Een zoon hebben die de dochter van de kuisvrouw van een Vlaams Belanger-kiezer liefheeft, is genoeg om gelyncht te worden.

    Het is een oud verhaal, dat we sedert de Repressie goed tot zeer goed hebben leren kennen.

    Één opvallend verschil: in Egypte kwam de Overheid tussen. In Coburgia deed die, in ’s Lands belang, aan volksophitsing.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3420

    *

    29/5/1453 Val van Constantinopel.

    *

    Wie ligt daar nu nog wakker van? Tot 1453 was wat nu Istambul wordt genoemd, de Christelijke Poort naar het Verre Oosten. Zie Ferdinand Verbiest (1623-1683) de Vlaamse Pater die het tot Onderkoning van China had gebracht.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

    *

    Rome, de Hoofdstad van het Westelijk Romeinse Rijk, was de ene kolom waarop onze Beschaving rustte, en Constantinopel was de tweede. Tot de Moslims, in een periode lijk nu, waar de Leiders zwakker zijnn dan de strohalmen op het veld, zagen de Moslims hun kansen schoon om zich daar te nestelen en om al die rijkdommen zich toe te eigenen. Kruisvaarten kwamen er niet meer aan te pas: ook toen werden de rijkdommen der aarde aan iedereen geacht toe te behoren.

    Maar de Islam is wel een andere mening toegedaan. Dijn is mijn en wie niet meewerkt is de pineut. Dus zijn de tijden veranderd….

    Nu is de Bosphorus de uitvalspoort geworden, langs waar de nieuwe Turkse Sultan de verovering van het Westelijk Romeinse Rijk heeft ingezet. Zegt hijzelf: door de buiken van hun vrouwen en door de duizenden ‘gebedshuizen’ die wij voor hen mogen bouwen. Onderduimse slimmigheidjes die beter lukken dan het geweld van hun kromzwaarden. Moslims houden niet van een open gevecht van man tegen man. Omdat ze weten die altijd te verliezen.

    De EU.SSR hoeft alleen op zekere dag de sterrenwimpel te vervangen door De Halve Maan: de onderdanen zijn er reeds voor klaargestoomd. En wie dat niet wil, is een vuile racist. Een populist en die gaan vroeg of laat als bio-massa den oven in. Troela Almacy, ook een Turkse, likt zich nu al de lippen….

     

    *

     

    *

    *

    *

    De twee mini-golfstaatjes (VLD en Groen) glunderen van regeringsgeilheid bij monde van hun voorzitsters. Een Blauwe Geschelpte en een bruine Turkse: het zijn wel Moeders Mooisten niet, maar toch. Gedaan met tegen elkaar op te bieden tegen klippen en bergen: er zal een nieuw op te richten Overheidsapparaat (kostprijs € 345.000) die dat allemaal in de gaten houdt.

    Men wil aldus de symptomen nog beter bestrijden, (niet de oorzaken) door er vooral aan te cureren. Hoera, een nieuwe ‘werkvloer’ waar er à volonté met ons Belastinggeld kan gesmost worden. En weeral een soort wetje dat stilletjes in de politieke achterkamertjes werd gesmeed.

    Och, het gaat wel vanzelf over. Dat doet buikloop ook. Tot men er aan ten onder gaat.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Planbureau gaat verkiezingsprogramma’s narekenen

    *

    Elke partij met een verkozene in de Kamer of een deelstaatparlement, moet het Planbureau een lijst van prioriteiten in haar verkiezingsprogramma laten nacijferen. Dat heeft de ministerraad beslist. Volgens vicepremier Kris Peeters (CD&V) moeten die berekeningen het mogelijk maken de voorstellen correct af te wegen. "Onrealistische voorstellen zullen het niet halen", luidde het.

    De wet van 22 mei 2014 maakt de berekening van het verkiezingsprogramma van politieke partijen al mogelijk. Bedoeling is dat onderzoek door het Planbureau nu verplicht te maken voor partijen die een verkozene hebben in de Kamer of in een gewestelijk of gemeenschapsparlement.

     

    Zij moeten een prioriteitenlijst opmaken met voorstellen die ze bij voorrang willen verwezenlijken in de komende legislatuur. Voor partijen zonder vertegenwoordiger in één van die parlementen, is die berekening mogelijk, maar niet verplicht.

     

    Premier Charmes Michel en minister Peeters benadrukten dat het om een tamelijk omvangrijke opdracht gaat voor het Planbureau. Toegepast op de situatie in 2014 zouden de cijferaars 20 tot 68 verkiezingsprogramma's tegen het licht moeten houden. Het Planbureau moet zich daarbij toespitsen op de gevolgen voor de overheidsfinanciën, de koopkracht, de werkgelegenheid, de sociale zekerheid, het milieu en de mobiliteit.

    Nog dit jaar krijgt het Planbureau een bijkomend krediet van 345.000 euro. Het zal wiskundigen, economen en data-analisten kunnen aantrekken en mogelijk een beroep kunnen doen op de expertise van universiteiten en kenniscentra.

    *

    *

    Er achteraf op afgerekend worden?…

    Laten we elkaar goed begrijpen. Is er bedoeld, een soort ‘OnderzoeksCommissie’ doe de zaak blauw-blauw laat, zoals gewoonlijk, maar een afrekening met daaraan vastgekoppeld de spreekwoordelijke schadeloosstelling.

    Voorbeeld: bij het begin v/de Legislatuur x aantal gevangenen, en op het einde x zoveel: even de balans opmaken. Winst voor de Schatkist: zero frank zero centiemen. Verlies voor de Schatkist: zoveel miljoenen Euro. Resultaat; bewarend beslag. Niet alleen op de partij-eigendommen, maar op de privé-vermogens der mandatarissen.

    Zo wordt er met de luizenkam door al de geledingen van het Staatsbestel gegaan. Wat meebrengen zal, dat na twee legislaturen er geen ‘OnderzoeksCommissie meer zal nodig zijn, want iedereen zal zijn les geleerd hebben.

    Hoeft er een ‘oorzakelijk verband’ te bestaan tussen schuld en boete? In geen enkel geval, want wie regeren wil, moet tegen de blutsen kunnen. Net als in de Ondernemerswereld.

    Per slot van rekening is niet meer dan als een ‘goed huisvader’ de zaken beredderen. Met daaraan vast gekoppeld dat wie ’t potje breekt, ook dat potje betaalt.

    Het is de enige manier om Gross Coburgia (=EU.SSR) in de kiem te smoren. Wie deze uitspraak genegen is, neme zijn kruis o en volge mij. Stemmen voor ’t Vlaams Belang is de enige uitweg. Op naar de 25%.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 12:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3419

    *

    *

    *

    *

    Dit stukje gaat over Coburgia in de 4de Macht. De wetgevende (1ste Macht), de Uitvoerende (2de Macht) en de Gerechtelijke (3de Macht) al geruime tijd uitgeteld zijnde, is de koop nu gevestigd op de pulpverkopers.

    Maar, eilacie, de Vierde Macht is ook al op zijn retour. Net als de drie andere. Want in Coburgia is alles op zijn retour, zelfs de voetbal, de koerscoureurs en zelfs de tennis.

    Alleen B-Post ketelt niet. Die gaan zelfs de PostNL bij hen overgieten tot één pot nat. Iets dat alleen kans op slagen heeft, als men er de Vakbonden kan wegfilteren bij het overpompen.

    Het begint er dus stilaan goed uit te zien voor een nieuwe start van reeds lang verdwenen titels in de media-wereld. Denk alleen nog maar aan het niveau van De Frut van vroeger. Of de Vlaams AVV-VVK krant van nu, thans Vlaanderens Schande.

    Na de dagbladen, bollen nu ook de drukpersen van de week- en maandbladen uit. Hieronder vindt U volle afvalketels met het goede nieuws. Waar echter Vlaanderens Beste ontbreekt. Net als het Vlaams Belang, wordt ’t Pallieterke overal over ’t hoofd gezien.

    En dat schept een band.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    *

    Vlaamse weekbladen blijven bloeden

    *

    De uitgevers hebben tussen april 2015 en maart 2016 exact 2,99 procent minder gedrukte Vlaamse weekbladen verspreid dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Wekelijks werden er nog 7,1 miljoen exemplaren verspreid, een jaar eerder ging het nog om 7,3 miljoen. Dat blijkt uit de meest recente CIM-cijfers.

    Op enkele regionale bladen na is de enige stijger in het Vlaamse magazinelandschap Tv Gids Primo (+2,7 procent)

     

    Grootste dalers zijn Story (-22,5 procent), Flair (-14,7 procent) en Humo (-10,5 procent). Dag Allemaal blijft, ondanks een terugval met -8,1 procent, het grootste weekblad met 273.944 verspreide exemplaren. Op enkele regionale bladen na is de enige stijger in het Vlaamse magazinelandschap Tv Gids Primo (+2,7 procent).

    Ook Trends zet een knap resultaat neer met 45.748 verspreide exemplaren (+5,2 procent). Maar omdat ook de cijfers van het Franstalige zusterblad Trends/Tendances hierbij inbegrepen zijn, worden die cijfers niet meegeteld in de totale verspreiding van Vlaamse weekbladen.

     

    Knack, dat met 99.292 geprinte exemplaren -1,4 procent minder verkocht, zag zijn digitale verspreiding wel met 21,1 procent toenemen. Maar in absolute aantallen gaat het slechts om een beperkt cijfer: 885 exemplaren.

     

    Bij de maandbladen valt de stijging van Marie Claire België op (+23,5 procent) naar 15.460 maandelijkse exemplaren. Het totale aantal verspreide maandbladen neemt dan wel toe met 10,6 procent, tot 2 miljoen, maar dat is vooral op rekening te schrijven van Goesting. Het regionale lifestylemagazine bij Het Laatste Nieuws en De Morgen, dat ook via displays wordt verspreid, werd pas in maart 2015 gelanceerd, waardoor de vergelijking met het voorgaande jaar vertekend is.

    *

    *

    Vroeger kon zelfs de melkboer raden wat er scheelde aan zijn ‘product’, als hij vaststelde dat de mensen minder kochten. De visboer had het nog gemakkelijker: hij kon het zelfs rieken. Politiekers uit de ‘meerderheidspartijen’ echter duwen door. Want zij weten wat goed is voor de mensen.

    Dat soort waarnemingen zal heden ten dage nog wel bestaan, denk ik, maar daar staan nu wetten in de weg, en praktische bezwaren om er iets aan te doen. Want in ruil voor al die gratis-nummers die terechtkomen bij de subsidiekraanmannen, geldt immers het principe, ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’.

    In ’t Fransoos zei men vroeger ‘Ce sont les femmes des Ministres qui font les Lois’…. En zo zijn het nu de Schoonmoeders van de aandeelhouders die de inhoud bepalen. Alles en iedereen schrijft hetzelfde, met hier en daar een ander woord tussen. Dat stom ‘kiesvee’ merkt toch geen verschil.

    En nu beginnen ze er dus door te zitten. Maar net als een jankende straathond omdat hij met z’n achterste op ’n cactus is gaan zitten, zijn ze te lui om recht te staan.

    Gelukkig kunnen wij, blogschrijvers en bloglezers, daar een handje aan verhelpen. Zelfs als WC-papier is hun beste tijd voorbij. Misschien dat de ‘verrijkers’, op gebied van hygiëne aan nog minder gewend, daar als kopers van bedrukt papier tijdelijk nog ’n beetje voor in aanmerking komen?

    Maar die vegen daar zelfs zonder, overal hun gat aan. Muzelmannen met het hart op de juiste plaats gebruiken, de Profeet achterna, daarvoor de wijsvinger van hun linkerhand. En dàt, geachte lezer, is ‘Back to the Future’.

    PS

    Pas na het lezen van deze laatste regels, kunt U de afbeelding hierboven begrijpen…

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 10:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3418

    *

    *

    *

    *

    Even geduld. Er staan belangrijke personages te wachten in de coulissen. En nog maar eens is het dat verdomde Vlaams Belang die ‘Het Bestel’ in zijn hand op het potteke zet. De reuk is bijna niet te harden. En daar gaat het gordijn naar omhoog.

    Wel wel, wie we daar hebben! Van Istendaler is weer daar, en nog wel duivelachtiger dan ooit. En zie: als een Profeet doet hij zijn mond open en sprak, zeggende… zie titel. Soevereiniteit, waar is da goe voor? Wa koopte daarmee?

    Elders las ik, dat een opgerolde ‘terreurcel’ in Koekeville s/Escaut ‘een knoppeke wilde doen’ om o.a. Filip De Winter als kufar ‘mee te nemen’. Echt waar, die dingen bestaan niet alleen, ze hebben zelfs een naam! Vroeger speelden de jongeren met de knikkers, nu knikkeren de jongeren met mensenlevens. Met dank hiervoor aan de Sociaal Democraten, de zogezegd ‘Christelijken’ zowel als de zogezegde Niet-Christelijken, die ons dat gelapt hebben. Een hele ‘verrijking’, als U het mij vraagt.

    Die ‘verrijking’ is in opdracht van Europa, en nu deze hint verondersteld gekend is, kunnen we verder gaan met ons verzet. Daarbij nog eens dik onderstreept, dat de modale Burger onze mening deelt. Dat bewijzen de peilingen, en dat bewijzen de pré-revolutionaire toestanden die Slinkx in heel het Avondland organiseert. Omdat ze onherroepelijk de dag zien naderen dat wij hen gaan domineren, i.p.v. zij ons, met twee vernietigende wereldoorlogen in de laatste 100 jaar, en een derde in het verschiet. Want wat anders betekenen al die aanslagen over de hele wereld?!

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2638

    *

    Wij willen België niet opheffen om het te vervangen door de EU, een België in het groot en dus een nóg bureaucratischere, ondemocratischere en duurdere moloch.

    *

    *

    In de hierboven aangeboden link vindt U er alles over. De daaruit gelichte volzin zegt er alles over.

    In wijlen de USSR en later ook in de DDR, het thuisland van Frau Märkel, moet het er net zo zijn aan toegegaan. Alleen misschien wat gewelddadiger, zoals nu bij Erdogan in Turkije. Een aanpak die ook bij de EU.SSR niet lang meer zal uitblijven. Het verzet wordt nu reeds (denk aan Trump in Amerika) als ‘populistisch’ aan de kant gezet, zodat straks alle populisten gemakkelijk zouden kunnen opgepakt worden. Ook daarvoor hadden de Duitse Nationaal Socialisten onder Hitler een vaste term: de N.N. de 2 rode hoofdletters die op elk dossier in de rechter bovenhoek voorkwamen, voor hen die na een schijnproces, dienden te verdwijnen in... Nacht und Nebel. Socialisten zijn meesters in het vertroebelen. Ook nu. Want deze Nationaal Socialisten zijn geen Socialisten, maar... Nazi’s.

    Stamt het ‘een knoppeke doen’ trouwens niet een heel beetje sterk uit dezelfde hoek? Het klinkt zelfs een beetje zoals ‘’n kaartje leggen’, de laatste ontspanning voor nutteloze eters? Een pracht van een eufemisme, voor het opkuisen van de ‘vergrijzing’. Noch bloemen noch kronen. Op (datum) vertrekt het Bejaardentehuis Saint Joseph als geheel om een kaartje te gaan leggen in Neuswhitz.

    Voilà. Weer zoveel middelen vrijgemaakt voor de Azijncrisis.

    *

    Men weet altijd waar men begint. Maar nooit waar men eindigt.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 10:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3417

    *

    *

    *

    *

    De aanzittenden bij de historische crisis-vergadering in Lissabon, waar Christoffel Columbus zijn ei rechtstaand op tafel sloeg, stonden ook voor het feit: was de gebroken schaal nu een goed signaal, of een verkeerd signaal. Want: draaien of keren, dat ei was er wel geweest. En er stond hen niets anders te doen, dan Amerika te ontdekken.

    Terzake gaat het deze keer wel niet om de gebroken eierschalen of om de ontdekking van weer eens een Nieuw Werelddeel, maar om de break even van een pokerspel.

    Niet ‘La Belgique sera Latine ou ne sera pas’, maar ’t Belziekse zal Rood zijn? Rood of geen brood. En zie: ’t Rood is nu ook al gebarsten. De Elite van de drie ‘deelgemeenschappen’ rolt al vechten over de straatstenen…

    Deze keer zou wel eens de goede keer kunnen zijn.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

       Er is geenszins een afspraak gemaakt om een algemene staking te houden tot de finish. We moeten eens samenzitten om te zien wat er aan de hand is."

       Guido Rasschaert, algemeen secretaris Vlaamse ACOD

    De Franstaligen keurden tijdens een congres een oproep tot staking goed. De sectoren kunnen er zelfs voor kiezen ook na die dag nog verder te staken. De Vlaamse afdeling van de socialistische overheidsvakbond ACOD reageerde ontstemd op het initiatief van de Franstalige vleugel om op te roepen tot een algemene staking vanaf 31 mei in de overheidssector.

    "Dit is een solo-initiatief. ACOD heeft in geen geval opgeroepen tot een staking", zegt Guido Rasschaert, algemeen secretaris van de Vlaamse ACOD.

     

    "Zonder voorafgaand overleg"

    "Deze motie is er gekomen zonder voorafgaand overleg met ons", zegt Rasschaert. "Er is geenszins een afspraak gemaakt om een algemene staking te houden tot de finish. We moeten eens samenzitten om te zien wat er aan de hand is." In een persbericht bevestigen de Vlamingen dat nog eens: in Gent zal een actie plaatsvinden ter ondersteuning van de openbare diensten en alle leden en militanten die daaraan deelnemen, worden gedekt door een stakingsaanzegging. "Het gaat evenwel niet om een algemene staking", klinkt het.

     

    Michel Meyer, nationaal voorzitter van ACOD, bevestigt de verschillende strategieën en legt uit dat in Wallonië de wil om te staken groter was. "In Wallonië heerst een ander politiek klimaat dan in Vlaanderen", zegt hij. "We wilden iets doen op de 31ste. Maar als de treinen al niet rijden, is een betoging moeilijk." Meyer zegt dat beslist is tot een staking op, maar niet vanaf 31 mei. Al voegt hij er meteen aan toe dat sectoren de mogelijkheid krijgen om hun staking voort te zetten als ze dat willen./ * -

    *

    *

    Op deze blog voortaan een nieuw fenomeen. De inspiratie-tekst wordt maar opgeslagen bij uittreksels.

    Reden? Tijd = geld.

    Er moet inderdaad reserve opgebouwd worden voor de tijd dat de Nieuwe Wereld Leiders hun intrede maken: Trump voor de States, Marine La Plume voor het Frankrijk van La Pucelle d’Orléans, Geert Wilders, en verder alle sterke mannen van het Herrezen Europa.

    ’t Vogelkoppeke wordt afgevoerd naar de mesthoop der Geschiedenis.

    *

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    31-05-2016, 09:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3416

    3416 - LIEVER OPGEBLAZEN DAN LEEGGEZOGEN

    *

    *

    Dat was het spandoek dat een van de al te vurige supporter van Rudy the Beast (ABVV) eigenhandig meedroeg in de ‘Vakbondsactie’ van februari 2016. Bij deze ‘Liever opgeblazen’ stond daar uitdrukkelijk bij ‘door ISIS’ (want de achterban is niet altijd zo slim) dat zulks door de Moslims - de ISIS – beter kon, dan de burgerplicht na te komen en die te vervullen, in te zetten voor onze welvaart.

    Voor leeuwen als DeLeew telt immers maar alleen het eigen privé-welzijn, en de rest kan de pot op. Sociaal democratisme eindigt immers waar de Christelijke Naastenliefde begint.

    Wat houdt hen dan tegen om op de rails te gaan liggen? Is veel goedkoper dan die rails met de treinen er op, in onderaanneming door Mislims in de lucht te laten blazen. Maar de volgende uren had de man zich al bedacht. Niks de lucht ingeblazen worden, dat vond hij na enig reflectiewerk, veel te ingrijpend. Jammer.

    Als de topman van de Sossen dat niet gezegd heeft, dan heb ik deze lijnen ook niet geschreven. En ga dus over tot de zorgen van deze nieuwe dag.

    We schrijven, net als iedereen, Donderdag 26 mei 2016. Het Internet is nog altijd stoof en dom. O sorry, daar moest gestaan hebben doof en stom. Maar in een democratie moet men kunnen schrijven en zeggen wat men wil. Het stomste eerst, zoals DeLeeuw. En laat het nu precies dat soort mensen zijn, die denken het Land te kunnen leiden. Waar op kop van de stoet als Leiders iedereen vooraan meeloopt, zodat er geen volgers meer overschieten.

    De Tjeven, waar de 800.000 Arco-sclachtoffers nog altijd niet gesproken hebben, halen nog amper 13% in de peilingen. Als die straks, als het doordringt dat ze hun geld definitief kwijt zijn, de deur achter zich dichttrekken, dan kunnen die meteen ook het licht uitdoen. Want 800.000 stemmen verliezen is veel méér dan 10%. Onder nul gaan, dakannie. Dus is het Amen en uit.

    Ook voor het land Coburgia is het dan meteen bekeken en kan der vergetelheid en de anarchie beginnen. Met Naamse vrijwilligers die de vakbondskassen en de buerzen der Burgers komen leegplunderen. Met Blauwhelmen in de straten van Bruxellabla-bla.

    Bij een splitsing van de ziekteverzekering zou het remgeld in Vlaanderen kunnen afgeschaft worden. Of zou aan alle Vlamingen een gratis hospitalisatieverzekering kunnen gegeven worden. In beide gevallen zou er nog voldoende geld overblijven om in één klap de wachtlijsten in de zorgsector op nul te brengen.

    *

    T’en doet, ’t en doet. Dat Internet moet kapotter dan kapot zijn geweest. Zelfs mijn eigen zoekmachine wil niet meer zoeken. Check eerst Uw verbindingen, zegt die. Maar die zijn er niet. Er is zelfs geen ‘aarding’ maar alleen een ‘stroomverlies schakelaar’. En als ik die uitzet, zitten we meteen in het Leenroerig Tijdperk, want dan is er geen stroom meer. De Gorpd(Italia) komt hier deze namiddag dicht in de geburen. Misschien dat die de draad kunnen opnemen en terug inhaken?

    *

    *

    31-05-2016, 09:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3414

    3414 - OM DE MUEN OP TE RIJDEN

    Normaal ben ik van nature een bedachtzaam man, maar aan alles zijn er grenzen. Ben ten einde raad. Want aan de telefoon blijft het ijzingwekkend stil aan de andere kant van de lijn. Want men neemt er zelfs niet eens meer op. Verlaten door God en Klein Pierke. Al krijgen we morgen de Oekraïense vriendin van ons Vrouwtje op bezoek. Komt de logeerkamer op ’t verdiep in orde maken voor de vrienden uit Coburgia. Die komen op werkbezoek. Want ze zijn uit het juiste hout gesneden. De zitmaaier is stuk, de zwemkom moet haar winter-stop krijgen en er moet dringend bijgepraat worden. Dat laatste is vooral vrouwenwerk. Zondag wordt het weer +30° en dan moet er absoluut worden bootje gevaren. De volgende week begint dan het wadelen door te werken.

    Deze morgen is ’t Vrouwtje gaan informeren of dat bootje daar in die beschermede inham kan overzomeren. De prijs valt best mee, en d’er zal ’n ‘ragazzo’ zijn om ons iedere keer veilig te helpen aanmeren. De kreupelen helpen is toch een Werk van Barmhartigheid.

    U merkt het al:: zelfs met Internet zal er weinig tijd overblijven voor de blogvrienden. Kan geen mirakels doen, hé.

    De toeristen - ieder jaar minder en minder in aantallen: de horeca kan er niet mee lachen – beginnen hier maar net als duiven die vallen vanaf juli toe te stromen. Tot dan hebben de bewoners nog parking zat. Al zijn er altijd Oosterburen die het al van veel vroeger bont en blauw komen maken. Sie saufen m/v werkelijk tot ze niet meer weten van welk land ze komen. ‘Die Italiener verstehen gar nicht was wir sagen‘, brallen ze in koor. Daarbij voorbijgaand aan het feit ‚das Flamen nicht so lump sein als Sie meinen‘. ‘Na komm, zeggen ze dan in koor: ‘Trinken noch ein Trophen, trinken noch ein Trophen, aus das kleine Trinkenfass’. O Suzanna, was ist das Leben wunderschön….

    Echte zwijnerij, ja! Maar de campings blijven de laatste jaren grotendeels bijna leeg en de vele nieuw gebouwde hotels klagen steen en been. De prijzen zijn iedere dag lager en lager. In de hoop dat het Verhaal van de Bloedende Hostie meer volk zal trekken.

    De 5de dag zonder Internet neigt ter kimme. De avondrituelen in huis kunnen beginnen. Oef, heb me kunnen inhouden: er zijn geen doden gevallen. Morgen is dan weer ’n andere dag.

    *

    *

    30-05-2016, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3413

     

    3413 - HET IS OM TE VERZUREN WANT HET BLIJFT MAAR DUREN

    *

    *

    Met de dag nog draadlozer…..

    Heb ooit al eens geprobeerd om minder te betalen, want wie dokt nu graag af voor iets dat er om de haverklap niet is? Maar amaai, viel dat even tegen. Zelfs ‘n andere ‘Provider’ in huis halen loste niets op. Veel duurder, veel trager en veel gerantsoeneerder. Druppelsgewijze. De Megawatts gingen d’r zò af. ‘Perfecto’, wist die Technieker, het systeem staat nog niet helemaal op z’n pootjes. Buitenlanders hebben toch nooit geen geduld waren z’n laatste woorden, toen hij de luchtantenne mocht komen terughalen. Uit vrees van uitgezet te worden, hebben we dan maar vuisten in onze zakken gemaakt. Maar verduveld, die zaten al meer dan vol!. Waarop de man met een klap de deur dicht en de schouders op trok met de woorden ‘No capito niente’.

    So far en dus helemaal niet zo goed. Reeds dinsdag van de volgende week en de Rode Duivels vallen per kop nog rapper dan de bladeren in de herfst. Het laatste dat Coburgia nog aaneen hield is nu bijna helemaal ‘gone with the wind’. Blijft over: de paar restanten van het Geslacht Björndal Coburg-Gotha in hun Koninklijke Serres. Maar als die op ’t gepaste moment ook hun deur dichttrekken, is het amen en uit. En vliegt onze Luchtmacht niet meer voor de drol de wereld rond voor deze snol.

    Wat we doen met de Familie Borlé, zien we wel als ‘t zover is. Door hun barslechte prestaties zullen die wel niet meer binnen mogen in Marokko, hun thuisland. Francofonia tenslotte kan dergelijke dure vogels niet bekostigen en dus zal er desnoods op het vuilbeluik moeten beroep gedaan worden. Misschien dat daar nog een 5-tal ‘jobs’ om invulling vragen, waar die omhoog gekatapulteerde gasten hun natuurlijke behoeften kunnen voldoen met het villen van beluiken in dat vuilbeluik.

    *

    Buiten is het weer winters koud, met van die ijskoude valwinden uit de Apennijnen die iedereen bijna naar een overjaarse overjas doet grijpen. Echt weer dat past voor Coburgia, waar Hagedoorn of Deboosere - schrappen wat niet past - weer afgeven op de abnormale temperaturen, veel te koud voor de tijd van het jaar. Normaal zijn de weersvoorspellingen in Italië veel beter, want veel korter en dus veel duidelijker. Wordt nooit vermeld in de weersverwachting bijvoorbeeld hoe het weer geweest is (dat heeft iedereen meegemaakt), noch over wat het de eerstvolgende 8 dagen zal zijn. A chaque jour suffit sa peine. En morgen is er weer een andere voorspelling, die per definitie helemaal anders zal luiden dan vandaag voorspeld werd. Maar ja, ’t geeft werk en bestaanszekerheid aan de hele ploeg. Inbegrepen de koks, de poetsvrouwen en de Personeelsdienst om alles in goede banen te leiden.

    Voor mijn part in goede banen om de aarde.

    Over wat kunnen zeurderige oudjes nog zoal bezig zijn? Ha, juist: de staat van hunne gezondheid en verhoop van U hetzelfde. Met mij gaat het goed, en ook met de os en de ezel. Dank zij de kilo’s medicatie die iedere dag op het menu staan. Vraag me niet waarvoor die allemaal goed zijn: de lijst met wat aan Broeder Ezel nog wel werkt, is betrekkelijk korter dan de lijst van wat niet meer werkt.

    Eigenlijk leven wij alle twee op ons bijeen gespaard tijdskrediet. Maar zolang de lepel in de rijspap staat, daar treuren wij er niet om. Wat er ergst aan toe is, zijn mijn koplampen. Kortsluiting. Werken nog als standlichtjes van een geparkeerd 2PK-tje van wie de batterij aan het leeglopen is. Heb ik 60 jaar geleden aan den lijven ondervonden, met dat grijze speelgoedje van toen. Rijplaat 4034S, ik weet het nog als de dag van gisteren. Het ding voerde mij zelfs op Huwelijksreis helemaal tot bij Hadewijch, in Bingen a/d Rijn. Omdat ik toen ook al niet wilde toegeven van De Lorelei te willen zien, hoog op de rotsentop gezeten. Om kalm en groots de zon te zien zakken in de zee. En in tegenstelling met het spreekwoord, dat Moeder Natuur aan de ene kant geeft wat ze aan de andere kant wegneemt, werken mijn oren ook niet meer zoals het hoort. Dus hoor ik minder. Wie niet horen wil, moet voelen, dat gezegde kan ook al niet aangehouden worden, lijk aan het viskraam: aanraken is kopen. En die tijd is voorbij. ‘Solo vedere, non taccare’, zegt men hier. En geloof me: een mens is daar rap mee weg.

    De bloeddruk, vraagt U? O, die is goed. Die hebben we achtergelaten bij ons huisdokteresje in Coburgia, want er is iets misgelopen met de ‘Mutua’ hier. Waar de klepel hangt, weten we niet, want die klok luidt niet meer. De vriendelijke man achter het loket is gestorven en volgens de Tweede in Bevel (die er niet al te snugger uitziet) kunnen wij niet het goede formulier voorleggen, dat onze rechten zou kunnen bewijzen. Zodat er ons niets anders rest dan te sterven. Of te verdwijnen.

    Madre de Dio’ (=GVD in Italiano) k’en hore ekik nog altied de tuithorens niet, waarover Gezelle dichtte, dat ‘t tied wos vo mie, want den avond wos nabie.

    ‘Über allen Gipfeln ist ruhe. Warte nur, balde ruhest du auch‘. Dat was de Duitse tegenhanger van zijn West-Vlaamse inspiratie van de koewachters die heel in de verte op een lauwe zomeravond de hoorns staken, om elkaar te melden dat ze stalwaarts tiegen.

    Onze stal die ligt daar ergens waar De Sterre bleef stille staan, in de Vlaamsche Ardennen. Maar haast is daar niet bij.

    Al kan ik nu wel stilletjes beginnen uitzien hoe dit Italiaans avontuur afloopt. Een en ander opladen, en de rest verkopen aan een of ander rijke Hollander. Desnoods aan een Engelsman, want die zijn verzot op Toscane. ‘k Weet niet of Franciscus van Assisi nog zal willen helpen om hier zonder kleerscheuren weg te geraken. Hij is indertijd zo vriendelijk geweest om ons aan te trekken naar de Monte Subasio en naar Clara, zijn aardse en dus onbereikbare Geliefde. Hoe de tijden veranderen, is af te meten aan het advies van deze Paus, die zijn discipelen niet langer de Huwelijkse Staat verbiedt. De Harp van St Franciscus van Felix Timmermans zal voortaan dubbel zo vrolijk klinken. Maar van twee dingen één: sedert Franciscus is Assisi een beroemd bedevaartsoord geworden, die de welstand en de rijkdom gebracht heeft, waarvan het socialisme alleen maar kan van dromen.

    Kijk, dat zijn voor mij Goede Heiligen, van de soort die seffens mirakels doen. Het is trouwens een plezier voor het oog, om in die smalle straatjes bonke kerelskinderen in priestertoga te zien lopen, en giechelende tieners in Nonnenkledij. Neen, ik geloof dat Assisi een der veiligste plekjes op aarde is, waar Muzelmannen niet alleen geen aanslagen zullen plegen, maar er zelfs op straat hun schoenen voor uitdoen. Maar zeker zijn we nooit. Dus hoort daar ook de voorzichtigheid der Moeder van de porseleinkast te zijn.

    En ja, nog waar ook. Franciscus was ooit met een paar medebroeders in het land der Muzelmannen. Niet om die te bekeren, zoals U zou denken, maar om met een of andere Hoge Moslimpiet, een akkoord te sluiten voor bezoekrecht aan Christenen van een paar Heilige Plaatsen. Waar nu, 800 jaar na datum, beide partijen dat akkoord nog altijd respecteren. Allez, ik wil maar zeggen, als deze Paus ook iets in die zin kan flikken, dan is zijn poging om overeen te komen, wel de moeite waard geweest.

    Diigitalia






    *

    30-05-2016, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3411

    *

    3412 - ZIET U MIJ NOG LACHEN?

    *

    O’Bama in Hiroshima.

    *

    Een uiltje vangen.

    De uren kruipen traag en zeer uitdrukkelijk voorbij. Reeds 3 x 24 uur duurt die panne. Niet te geloven dat die zo lang kunnen duren in een land waar de Lente hoogtij viert. Ergens aan de overkant van de Luchtledige straalverbinding zit er ’n Signorina Italiana die van achter haar desk, naar mij kwettert dat er ’n grote algemene panne is. ‘Feel sorry’, zegt ze en probeert in te haken. ‘Heirkracht’ zegt ze nog, als ik al te heirkrachtige woorden bij mekaar scharrel, om in mijn beste Italiaans te zeggen dat ze de pot op kan. Maar Meneer, zegt ze, U moet dat begrijp. Mijn nagellak è finito en de winkels zijn nog dicht. Ja, begrepen. Erg is dat. Dat het kl-bedrijf van haar voor de zoveelste keer op rij niet deugt, doet er even niet toe. Het zet alleen de deur open voor flink gezaag. Ja, zegt ze, en precies daar kan ze niet tegen, tegen al dat gezaag van buitenlanders die niet eens haar moedertaal convenabel spreken. En of zij dan wel Fiaminghi spreekt?

    Op de Teevee is er tennis. Zomertennis op een Zondaagse zomerdag. Met weeral een commentator die er de ballen van snapt. Of die in het net slaat. Over en uit. De volgende post is een reportage over Zuid-Amerika. Wist niet dat dat land grensde aan Afrika, want al even zwarte negers, die half gekleed, hoofdzakelijk uit noodzaak want ze hebben niets anders. Ze leven van jacht en visvangst. De gelukzakken. Die hebben geen last van Internet, en dus ook niet als het uitvalt. Niets om over naar huis te schrijven. Beter binnen blijven, want daarbuiten is de hel losgebroken. Gelukkig dat het stortregent, anders stond de wereld al lang in brand door al die blikseminslagen. De Goden zijn weer eens vergramd. Hebben de draadloze straalverbinding nog verbinding-lozer gemaakt dan ze al was. De wereld draait door, maar ik vrees hem niet meer te kunnen inhalen. ‘t Zal voor deze avond zijn om te weten te komen waar er nu weer aanslagen geweest zijn, hoeveel vliegtuigen in de lucht ontploft of vermist zijn. Misschien zelfs dat die O’Bama in Hiroshima het lot van Kennedy ondergaat: de 1ste Amerikaanse President die in het buitenland de kogel krijgt. Of maak ik me blij met een dode mus?

    Nie mooi van mij, hé Ma? Yes, I knauw. Maar wat doe je er aan? Hoogstens hem een tweede kogel achterna sturen. Om hem daarna een zeemansgraf te bezorgen, ergens midden in Het Grote Niets, in de Grote of Stille Oceaan. Naast Osama Bin Landen, die even groot als de man zelf is geweest. O die Bama, nog zo jong en al moeten sterven…. Is niet aan iedereen gegeven.

    *

    Een half uurtje verder. Ook dàt is Italië. Daarnet was het buiten het einde van de Wereld, en nu is een nieuw begin aan gekomen. Zon, blauwe lucht, wuivende palmbomen, en opgewekt vogelgezang. Internet, hoe zou ’t ermee zijn? Maar nee, die ‘Server’ blijft nog altijd onvindbaar.

    In het huis mijns vaders, waar de dagen trager waren, dichtte ooit Karel Vande Woestijne. Precies of zijn vader ooit hier had willen komen wonen, in dit godvergeten gat waar alleen vossen en slangen leven.

    Daarnet nog mijn vrouw in huis zien lopen, wit van schrik. Man, Man, een ogenblik, ik moet naar Ispaghaan, want ik de tuin heb ik de Man met de Zeis ontmoet. Voor haar voeten vluchtte die de beplanting in, met grote kronkels van haar lijf, een armdikke gele adder van wel 2 meter lang.

    Ja, ’t zijn maar beesten, maar die hebben ook hun gevoelens. En van mensen moeten die, sedert het verhaal van Adam en Eva, niets meer hebben. Non bis in idem, zullen we maar zeggen. Altijd voort sedertdien op Uwen buik moeten voortkruipen, en overal de schuld van krijgen. Erger dan een Neger in Plopsaland.

    Digitakia

    *

    30-05-2016, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3410

    *

    Plat du Jour…..

    *

    *

    Bij Het Laatste Nieuws blijft men maar beloven en herhalen dat het ermee gedaan is, voor U ligt hun aller- allerlaatste nummer, maar één zo bedrieglijk in de naamgeving, zijn ook hun epistels.

    Hieronder vindt U, met veel sympathie geschreven en zonder de minste tekenen van afkeer, een lovend epistel over de oproep aan alle Moslims ter wereld, om de Ramadam goed te gebruiken. In de meest duidelijke zin van het woord: gebruik de Ramadam om iedereen de kop af te kappen, die geen beest is lijk gijzelf zijt.

    Onze Teevee zal ook weer overlopen van opbouwende kritiek, en zeggen dat ISIS geen Moslims zijn. Iets waarin ik kan inkomen: het zijn allemaal beesten gelijk. De ene al wat strijdvaardiger dan de andere, maar hun tijd komt wel.

    Lees hieronder hoe die soort in India ongeveer 10% van de Bevolking uitmaakt. Precies de exacte hoeveelheid om geweld in te zetten. Statistisch zit heel Europa ook al dicht tegen de 10% aan, dus dit jaar zou het wel eens koekenbak kunnen zijn.

    Vanaf 6 Juni, een maand lang, binnenblijven dus. Vooral geen terrasjes ‘doen’, met een frisse pint voor Uw neus. Want dat kwetst de Muzelman die lijdt onder de honger en de dorst in naam van hun ‘Profeet’.

    Zal ’t gaan, ja?

    Moslims die hun ‘Geloof’ op een uitdagende manier uitdragen, horen thuis in een echt Moslim-land. Niet bij ons. Een trap onder de broek, maar niet alleen voor hen. Want slaat ge d’er ene af, er komen er tien in de plaats.

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    IS roept op tot aanslagen in westerse landen tijdens ramadan

    *

    Op verschillende Twitter-accounts is gisteren een oproep verschenen van een voorman van Islamitische Staat (IS). Abu Muhammad al-Adnani spoort zijn aanhangers in het geluidsfragment aan aanslagen in westerse landen te plegen tijdens de ramadan, de vastenmaand die op 6 juni van start gaat.

    Het is niet met zekerheid vast te stellen of de boodschap ook echt van Adnani komt, maar de Twitter-accounts worden vaak gebruikt voor het verspreiden van IS-boodschappen.

    "Ramadan, de maand van verovering", aldus het audiofragment, een verwijzing naar de maand waarin moslims wereldwijd overdag niet eten en drinken. "Bereid je voor, wees gereed... zodat dit een maand van rampspoed kan worden voor de ongelovigen waar dan ook." De stem roept ook op tot aanvallen op militaire en burgerdoelen in Europa en de Verenigde Staten.

    De afgelopen maanden heeft de terreurgroep in Irak en Syrië grote verliezen geleden. De woordvoerder lijkt in de boodschap daarom ook de moraal van de strijders te willen opkrikken. "Zullen we verslagen zijn als we Mossoel, of Sirte, of Raqqa, of alle steden verliezen en als we moeten terugkeren waar we eerder waren?", vraagt hij. "Neen. Want verslagen worden is het verlangen en de wil verliezen om te vechten."

    Dreiging

    Eerder op zaterdag dreigde een afdeling van IS in India met aanslagen. "Wij komen terug, met zwaard en al, om jullie te bevrijden. We komen wraak nemen", zei een Indiaas lid van IS in een videoboodschap. Hij doelde daarmee op het religieuze geweld in Gujarat in 2002, waarbij honderden doden vielen. Hindoes en moslims stonden elkaar toen naar het leven.

    In India, goed voor zo'n 1,2 miljard inwoners, leven ongeveer 160 miljoen moslims. Slechts enkelen van hen hebben zich aangesloten bij IS en dat is de jihadi's een doorn in het oog.

    *

    *

    Ook ik ‘had a dream’ zoals die vrome Maarten Luther King Kong. De mijne ging ook over de Toekomst, maar wel een Toekomst onder de Hoge Bescherming van O.-L.-VROUW van de Overvloedige Maaltijd.

    Dat mag U in feite niet verwonderen, wat we leven, hoezeer men ook probeert van dat te ondermijnen, in een Christelijk land. Zeer tot spijt van wie ’t benijdt.

    Ik lag en droomde, hoe op ieder uur van de dag tot in het kleinste gehucht een heuse Processie zag uitgaan, met veel bel-gerinkel en fanfare-klanken, met maagdekens in ’t wit en veel volk die allemaal zongen van ‘Te Lourdes op de bergen’. De m/v Pastoor kwispelde vrijgevig met klaar water, waarnaar zelfs een moeder-hinde smacht. Op de draagbaren, ieder onder zijn eigen baldakijn, lagen de heerlijkste klaargemaakte gerechten op rijk versierde schotels. Die geurden met verrukkelijke geuren in de neuzen van de omstaanders, die elk van al dat lekkers iets werden toegestopt. Venten als kleerkasten hieven het glas ten Hemel, dankend en lovend den Here, en de wijven in rijks versierde rokken prevelden Heilige Gebeden die ze met bewonderenswaardige naïviteit ten Hemel zonden. De klokken luidden, en daar waar er ‘n beiaard voorhanden was, speelde die opwekkende deuntjes, waarbij de Oudheid kon kwelen en Jonkheid kon dansen en zingen van Mietje Katoen die morgennoen zou terugkeren, zo tegen den middag. De BBC en CNN-reporters keken bewonderd toe, zodat ze vergaten te filmen van pure ontroering.

    Of was het omdat er zoveel beeltenissen van de Heilige Donald werden meegedragen?

    Links en rechts lagen in de goot kermende wezens, die wanhopig probeerden weg te geraken. Op handen en voeten. Waarna ze huilend en gesticulerend wegliepen, zo ver als ze land zagen. Waar ze in gammele bootjes klommen en met de handen roeiend, het wijde sop kozen. Dan versmalde het beeld, en verschenen de letters ‘Fin’ als in een echt verhaal.

    Toen klonk en stem uit de keuken, dat ze al drie keer had geroepen dat het eten klaar was…

    Noodgedwongen diende ik aan ter schuiven aan het ontbijt. Weeral spek met eieren. ’t Is altijd ’t zelfde. Als een mens goesting heeft naar een flink in de boter gebakken viske, krijgt hij dan spek met eieren.

    Ja, want achter alles, zijn die toch ook lekker!

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-05-2016, 14:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3409

    *

    *

    Er wordt gesaboteerd tot het bittere einde….

    *

    *

    Onderstaand artikel komt uit De Schandaard. Het zou U dus niet mogen verwonderen dat het zo zwart is als de nacht. Op zo’n zaken heeft die gazet bijna het alleen-recht….

    Nergens ook maar een enkel woordje gelezen van moed of aanpakken met vaste hand. Het gaat slecht, en dat is – voor zover geen medeplichtigheid – nog maar goed ook. De Franse (Slinkxse) Regering wil immers de verworvenheden van de Socialistische Heilsstaat, de 35-urenweek, niet uitbreiden, maar terugdringen en daarom ziet De Schandaard, de vroegere AVV-VVK krant, een stilstand of zelfs een achteruitgang van de ‘Sociale Verworvenheden’. Helemaal niet werken, is volgens hen het summum van werkgelegenheid.

    Want ook zij worden van werken o toch zo moe!

    Want achter het hoekje komt diene Trump al kijken, die hardheid, slimheid en doortastendheid terug wil invoeren, wat nefast zou zijn voor de Islamisering van Europa.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Stormloop op tankstations in noordwesten van Frankrijk

    *

    Aan de benzinestations in het noordwesten van Frankrijk stonden zaterdag lange rijen nu op sommige plaatsen de brandstof gerantsoeneerd is om tekorten te vermijden als gevolg van de sociale onrust bij olieraffinaderijen.

     

    Tegenstanders van een hervorming van het arbeidsrecht blokkeren raffinaderijen. Als gevolg daarvan hebben verscheidene departementen in het noordwesten van het land beslist de brandstofdistributie te beperken.

    Dankzij de opheffing van versperringen aan grote oliedepots konden bepaalde tankstations zaterdag bevoorraad worden, maar vele andere bleven droog staan en waar wel nog getankt kon worden, was het een overrompeling, met soms opstoppingen tot gevolg.

     

    De Franse federatie Ufip (Union française des industries pétrolières) schatte dat “15 à 20 procent van de tankstations in de regio zonder voorraad of met te weinig voorraad zat”, terwijl de oliegroep Total er halverwege zaterdag 317 had geteld in zijn netwerk, waarvan 54 procent van de stations in Bretagne, 46 procent in Normandië, 43 procent in Pays-de-la-Loire, 34 procent in Nord-Pas-de-Calais-Picardie.

    Tot uur aanschuiven

    In Nantes, Rennes of Brest moest soms een half uur of een uur aangeschoven worden om bij de benzinepomp te geraken, vertelden automobilisten, van wie sommige ontmoedigd rechtsomkeer hadden gemaakt.

    In totaal voerde een tiental departementen vrijdag beperkingen in op de distributie van benzine. De autoriteiten lieten ook zes van de acht blokkades op toegangen tot oliedepots ontruimen.

    *

    *

    De Schandaard schrijft het er niet bij, maar volgens mijn linker teen zit Oilio di Poepo hier onder. Die wil persé, ‘de tout son âme et de tout son cœur’, dezelfde sabotage-mentaliteit ingang doen vinden in ‘La Patrie Une et Indivisible’. ‘t Is kijk moet samen de probleer, parce que die zaak kan gaan veel dieper dan een bitje pietrol. Die probleem raak de fundamenten van het Socialisme. Voorbeeld: 4 overtuigde wereldverbeteraars die in Parijs een combi in brand staken en de politiemensen wilden doodslaan – zonder slechte bedoeling uiteraard – wordt voor de Tribunaal gesleept als vulgaire dood-moordenaar. Honteux, scandaleux, surtout dat mijn koele vriend Hollande daarvoor de skul draag.

    Pour les Flamands la même chose.

    Mon Dieu, où allons-nous?  ‘t Is wij moet maak de révolution en alles kapot slaan. Dans le désordre, nous serons les vainceurs. Très grand, et surtout: immensément riche. Marx nous l’a promis.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-05-2016, 13:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3408

    *

    *

    Verjaagd uit het Paradijs….

    *

    *

    Toch raar dat de gewone Burger raad weet met wat de politici maar niet lukt, of veel te laat. Databanken zijn al bijna 20 jaar in gebruik in onze bedrijven, maar de Overheid heeft andere katjes te geselen. De Burger uitwringen om almaar meer Moskeeën te bouwen. En om honderdduizenden vreemdelingen de mond open te houden.

    Slimme camera’s krijgt de gewone Burger nu bijna toe bij een pak Vigor, maar de Overheid werkt nog met pen en inkt. Zoals de Politie-vakbonden eisen. Want waar computers werken, werken er vanzelfsprekend minder mensen. Die zouden dan anders moeten worden ingezet, maar daarvan worden de Syndicaten zo moe.

    Een bruin getinte ‘kwajongen’ mispeutert iets? Al naargelang de zwaarte van het vergrijp, van seffens gaatjes in zijn paspoort (en): een, twee, drie of vier. Staat de seconde nadien op alle databanken van de hele wereld.

    Om het ‘onderduiken’ te beletten, de wijkagent(en), zoveel man als er nuttig werk kan verricht worden, een belastingvrije premie uitkeren even hoog als hun maandloon voor iedere tussenkomst die een gesignaleerde in de nor brengt. En die gaat er in zijn thuisland, levenslang in.

    Stel daarbij vervolgens die ‘wijkagent’ overal op het hoogste ere-schavotje en je kan een paar Ministers en/of Staatssecretarissen werkloos naar huis sturen. Of er wijkagenten van maken.

    Waakzaam, hard en slim zijn: daar kan de Bezetter niet tegen op. Z’n 9/10 zullen die dan ook gemakkelijker zijn biezen rollen of matten pakken..

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2635

    *

    Brein aanslagen kreeg al in 2014 uitwijzingsbevel zonder gevolg

    *

    Barbara Pas: “De opeenstapeling van nalatigheid in combinatie met een quasi totale straffeloosheid en een falend uitwijzingsbeleid waren de perfecte ingrediënten voor de explosieve cocktail die op 13 november en 22 maart ontplofte”

    Mohamed Belkaïd, het brein achter de aanslagen in Parijs en hoofdkompaan van Salah Abdeslam kreeg begin 2014 het bevel om het land te verlaten. Maar dat bleef zonder gevolg, blijkt nu.

    De feiten kwamen vandaag aan het licht in de Kamer na een vraag van Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas aan staatssecretaris Francken. Gezien het Vlaams Belang uitgesloten is van deelname aan de onderzoekscommissie die de aanslagen van 22 maart onderzoekt, gebruikte Pas een parlementaire omweg via de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

     

    Gevraagd naar de gerechtelijke voorgeschiedenis van de daders kreeg ze van Francken het onthutsende antwoord dat de man - die als leider wordt beschouwd van het bloedbad in Parijs – reeds in maart 2014 geklist werd door de politie wegens diefstal. Maar die liet hem lopen met een schriftelijk bevel het land te verlaten en een inreisverbod van drie jaar. Tot de uitvoering van het bevel kwam het niet wegens ‘niet prioritair’.

    “De doorslaggevende rol van Belkaïd bij de verschillende aanslagen toont aan dat deze vergevorderde nonchalance een dodelijke blunder was. Een zoveelste op rij”, reageert Pas verwijzend naar de opeenstapeling van blunders van de Belgische autoriteiten met betrekking tot de kamikazebroers El Bakraoui en Abdeslam.

    “De opeenstapeling van nalatigheid in combinatie met een quasi totale straffeloosheid en een falend uitwijzingsbeleid zorgt voor een ideale omgeving waarin de terroristen kunnen gedijen en waren dan ook de perfecte ingrediënten voor de explosieve cocktail die op 13 november en 22 maart ontplofte”, aldus Pas.

     

    Het Vlaams Belang-kamerlid pleit dan ook voor een sluitende opvolging van de uitwijzingsbevelen. “Zolang uitwijzingsbevelen niet gevolgd worden door een effectieve uitwijzing zullen deze feiten zich blijven herhalen”, argumenteert Pas. Ze houdt dan ook een vurig pleidooi voor het drastisch opkrikken van de plaatsen in de gesloten terugkeercentra.

     

    Klaas Slootmans

    Persverantwoordelijke Vlaams Belang

    *

    *

    Bedoelde wijkagenten moeten rapper kunnen schieten, dan vragen stellen. Ook dàt werkt preventief.

    Of zo’n systeem kans ziet ooit te worden toegepast? Neen, zeker niet zolang er ook nog maar één van de “failed” partijen in de kaas zitten.

    Persoonlijke noot. We zien regelmatig aan de Zwitserse grens militairen sommige wagens tot op het bot onderzoeken. De inzittenden staan dan meestal schaapachtig toe te kijken. Terwijl de wagen binnenste-buiten wordt gekeerd, staan collega’s met op scherp gestelde wapens de boel in de gaten te houden.

    De gewone passanten worden met één oogopslag ongemoeid gelaten. Hebben die Zwitsers soms ogen als camera’s die in de ziel kunnen kijken? Of hebben die op de Ben Goerion luchthaven van Tel Aviv stage gelopen?

    Wij in ieder geval voelen ons op die manier veilig. Ja, hard, slim en doortastend, dat zijn die Zwitsers wel. En wie dat niet bevalt, die moet daar maar wegblijven.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    30-05-2016, 12:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!