MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500754 – DE SYMPTOMEN VAN EEN NAKENDE STTATS- ONTBINDING ZIJN FEITEJN GEWORDEN

    .

    ZONDAG 5 DECEMBER 2021

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500754 – DE SYMPTOMEN VAN EEN NAKENDE STTATS- ONTBINDING ZIJN FEITEJN GEWORDEN

     

    *

    I N H O U D

    Het is, Goddanlk, nog niet helemaal zo ver, maar de ‘Woke-Trotzsiten’ staan op het punt de neger-slaverij 180° om te draaien. Uiteraard, niet in de gewezen koloniën –daar hebben ze niets te piepen - want hun al even corrupte collega’s zijn daar aan de Macht. Maar in onze eigen thuuslanden zien ze hun kansen schoon. Want Gezag & Leding bestaan er gewoon niet meer.

    Vooral in dit ons bloedeigenKloteland, met een zich met de moed der wanhoop vastklampende ‘Regering’ van verliezers, is men zowel het Noorden als de gehele kluts kwijt. Er wordt geroepen om ‘Revolutie’ en de Politie schiet er maar op los. Altijd prijs in zo’n massa. Want pas op: Red Big Brother volgt en bewaart U op de straatcamera’s. De Regeime Pers staat klaar om de gewone Burger te vierendelen.

    Beroeps-Politici echter genieten het voordeel van een medeplichtig Gerechtelijke lankmoeoigheid.

    Het volstaat even verder te kijken dan de slippendragers van de zinkende Pulp-Pers. Ere daarvoor aan ‘t onvolprezen Pallietereke dat al bijna 75 jaar als enige de Rechte Weg wijst…  

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BRAIN'STORME'N

    *

    In ’t Pallieterke van deze week verscheen een uitgebreid interview met Matthias Storme, jurist en hoogleraar aan de KULeuven, faculteit Rechten. De man is een overtuigd flamingant en schrijft ook af en toe in het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB).

    Tien jaar geleden schreef Storme wat hij ‘Het Plan N ‘ noemde, waarin hij toen reeds voorstelde de Nederlanden te herenigen en daartoe te komen via de diverse gewesten. Zo’n beetje zoals ikzelf schreef in mijn blog van 28 augustus (‘De Nederlanden één’). Storme gaat echter nog een stap verder en zou het geen bezwaar vinden als Wallonië als apart gewest mee zou stappen in een Nederlandse confederatie. De reden daarvoor is, volgens hem, internationaal gesproken, dat het ontstaan van een Vlaamse staat op zich geen probleem zou zijn, wel de rompstaat België die achter zou blijven. Als we er van uitgaan dat Brussel een meertalige stadsstaat zou kunnen worden en de Oostkantons tenslotte toch zouden kiezen terug naar Duitsland te keren, wat dan met Wallonië? Internationaal zit de schrik er dan in dat er een Zuid-Europese staat zou komen in het noorden en dan nog een soort DDR, gedomineerd door de communisten van de PTB/PvdA. Aansluiten bij Frankrijk zou ook een oplossing zijn, maar dan wordt Wallonië een van de vele armoedige departementen die la douce France reeds ‘rijk’ is. Om nog te zwijgen over de Franse overzeese gebieden.

    Tegenstanders van Storme’s idee zeggen dat Nederland ook overzeese gebieden kent in de Caraïben, Dat klopt, maar dat is niet het Nederland zoals wij, Vlamingen, dat zien, maar het Koninkrijk der Nederlanden (meervoud). Vlaanderen zal, steeds volgens Storme, daarin geen nieuw Aruba worden maar eerder een tweede Randstad. En, zoals ook ik reeds schreef in mijn blog daarover, zouden de herenigde Lage Landen beschikken over een kustlijn bezaaid met zeehavens, van Oostende tot Den Helder. We kunnen er alleen maar beter van worden.

    Tenslotte stelt Storme dat Wallonië eigenlijk een luxepositie heeft, want het kan kiezen tussen twee modellen. Vlaanderen heeft die keuze niet, maar zou dan wel ophouden een meerderheid te zijn die zich gedraagt als een minderheid zoals nu het geval is.

    Enfin, hoop doet leven en we kunnen weinig anders dan maar hopen dat er hier iets zal veranderen, liefst bij de eerstvolgende verkiezingen.

    *

    NIEUWE BETOGING TEGEN CORONABELEID IN BRUSSEL

    ©Photo News

    Vandaag om 09:12

    *

    Deze middag trekt opnieuw een betoging tegen de corona maatregelen door de Brusselse straten. Ocad waarschuwt intussen voor toenemend geweld en extremisme van tegenstanders van het beleid.

    De nieuwe betoging in Brussel vandaag is gericht tegen de nieuwe maatregelen die de regering de voorbije dagen nam in de bestrijding van de pandemie. Aan een eerste 'nationale mars' twee weken geleden namen 35.000 mensen deel. Die manifestatie ontaardde in rellen.

    Een nieuw rapport van Ocad, het orgaan dat dreiging analyseert, waarschuwt voor een 'opgehitst en gepolariseerd' klimaat door de 'tegenbeweging' die de betogers op de been bracht in Brussel. De VRT kon het rapport inkijken. Ocad noemt het'opvallend dat organisaties van diverse signatuur voor het eerst de krachten bundelen in hun kritiek op het corona beleid'.

    Die ‘tegen-beweging’ slaagt erin een steeds prominentere plaats af te dwingen ‘binnen de openbare ruimte’, klinkt het. Het protest leidt volgens OCAD tot steeds scherpere oproepen, bedreigingen en haat-berichten. Dat leidt tot een 'opgehitst en gepolariseerd' klimaat.

    Ocad merkt op dat haatspraak ten aanzien van beleidsmakers, media en virologen zo steeds meer maatschappelijk aanvaard lijkt te worden. Een eventuele verplichte vaccinatie zou - net als de covid-pas in het verleden - de protesten nog meer kunnen aanwakkeren, aldus het rapport. Nu al merkt het Ocad steeds scherpere oproepen tot 'revolutie' en 'tribunalen'.

    Rechtsextremisme

    Ocad ziet een toename van het aantal personen dat meegaat in het tegen-discours, stijgen. Het internet en sociale media zorgen er volgens Ocad voor dat mensen in een "ideologische bubbel' komen, waarin ze enkel nog informatie krijgen die hun wereldvisie bevestigt en versterkt. Vaak gaat het om des informatie, fake news en samenzwerings theorieën.

    Volgens het OCAD zijn de organisaties die deelnemen aan het protest niet onder één noemer te vatten. Ze vallen niet onder de klassieke ideologische stromingen die door veiligheidsdiensten als extremistisch en terroristisch in het oog worden gehouden. Het merendeel is zelfs specifiek opgericht na het begin van de COVID-19-crisis.

    Kris van Haver

    DE CROO IS DE LANGE JOJO VAN DE WETSTRAAT

    BELGIË BANANENREPUBLIEK

    Jullie weten het allicht, maar toch eerst deze hersen spoeling. Hét nieuwjaars geschenk voor 2021 is aangekomen. Vanaf begin volgende week is ‘het jaar van de banaan 2021’ leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeau box: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het eens iets anders.

    Azuren Cosa Nostra

    Nadat Sinterklaas zijn subsidies – beter bekend als legale steekpenningen – achter de baard stak, proclameerde hij vanop zijn genderneutraal paard in regenboog kleuren: ‘er zijn geen stoute politici dit jaar’. Behalve dan de crimi-clowns in het smurfendorp van porno premier De Croo, prevelde hij onhoorbaar tussen de tanden. La Madre van het azuren cosa nostra, Sihame El Kaouakibi herself, kondigde deze week haar aanwinst aan.

    de West-Vlaamse Alberto Vermicelli van de politiek: Francescooooo Vanderjeugd

    Het is niemand minder dan de West-Vlaamse Alberto Vermicelli van de politiek: Francescooooo Vanderjeugd. Hij is de kapper die naar verluidt meer vrouwen knipt dan haren en trots als een pauw flirt met ‘me too’-grenzen. – Het wordt mij meer en meer duidelijk waarom men seksuologe Goedele Liekens het smurfenbed binnentrok. – Hij was ook de kolder kandidaat voorzitter: de nar uit Staden die aspireerde om de Nero van de Melsenstraat te worden.

    De blauwe zakkenvullerij

    Als burgemeester van Staden zat Francesco met de vingers in de zeempot. Via beleidsmatige voorkennis kocht hij gebouwen en verkocht ze aan bouwpromotoren met opschortende voorwaarde van het bekomen van een bouwvergunning. Een vergunning die hij dan later zelf mee goedkeurde in het schepen college. Bye bye, Francesco. Net als de Oostenrijkse Kurtz is hij een jonge politieke gazelle die met vuile vingers en schunnige groeipijnen de politiek ontsiert. De kapper zegt ook best de politiek vaarwel, wachten op een vonnis van de rechtbank lijkt mij in deze zinloos.

    Ook Capo Jaak Gabriels werd deze week veroordeeld voor illegale partij financiering en het opzetten van een carrousel met valse facturen. De feiten dateren van 2005. Het gerecht is zo traag dat de meeste advocaten op pensioen zijn voor er een uitspraak komt. Voor La Madre Kaouakibi en amico nostro Vanderjeugd mogen we aldus een uitspraak in eerste aanleg verwachten rond 2035. Tegen die tijd weet niemand nog welke rotte kiwi de blauwe mand besmette. Het is ook best mogelijk dat de Open VLD tegen die tijd niet meer bestaat.

    Politieke spelletjes

    Voor de andere, als braaf gepercipieerde politici, had de lieve Sint wel cadeautjes. Jan Jambon kreeg Twister om zijn onmogelijke kronkel houdingen te trainen. Ben Weyts kreeg net als elke gezonde kleuter Pay-doh cadeau. Wouter Beke kreeg Ezeltje strek je met speelgoed gsm. Frank Vandenbroucke mocht Dokter Bibber aan zijn angst speelgoed toevoegen. En ten slotte kwam Alexander De Croo. Wel, die kreeg een jojo. Een jojo voor de lange Jojo van de Wetstraat. Iedereen kroop snel in zijn hoekje en begon met politieke spelletje te spelen. Want beleid is er niet en het beheer van de corona crisis is een slechte komedie van ondermaatse acteurs die aan ‘overacting’ doen.

    Het rijk van intensieve zorgen

    Alexander De Croo probeerde met een jojobeleid het virus horendol te maken zodat het gek van tollende pers-conferenties in zwijm zou vallen. Het lukte niet. Zijn jojobeleid werd een virus multiplicator en stouwde de ziekenhuizen en intensieve zorgen vol. Dokters en verpleegsters lopen op hun tandvlees en krijgen van De Croo en Vandenbroucke loden schoenen aangeboden.

    De dubbel gevaccineerden liepen hun besmetting dan nog vaak op tijdens virus verspreidende CST-events

    Het rijk van de vrijheid en zijn sleutel: het vaccin, is een blinde, kreupele kat in een zak gebleken. Dat het vaccin beter beschermt tegen ernstige ziekte kan je niet uitleggen aan de +/- 600 dubbel gevaccineerde patiënten op intensieve zorgen. (Daarnaast liggen er ook +/- 250 ongevaccineerden op IZ) De dubbel gevaccineerden liepen hun besmetting dan nog vaak op tijdens virus verspreidende CST-events. Events waar ze van Vandenbroucke’s rijk van de vrijheid proefden, maar prompt moesten braken. De tandem Vandenbroucke – De Croo raaskalden eentonig en repetitief dat deze events, discotheek-, café- en restaurantbezoeken veilig waren. Maar Covid SAFE was niet SAFE! Zo veroordeelden Vandenbroucke en De Croo 600 dubbel gevaccineerde onderdanen tot een gevecht voor hun leven op intensieve zorgen.

    Kotsmisselijke vingerwijzing

    Om ons zand in de ogen te strooien en hun eigen gruwelijke verantwoordelijkheid af te wenden, wijzen ze nu met de vinger naar de ongevaccineerde kleuters tussen 2 en 12 jaar als motor. Zij gelden als brandhaard van de virus verspreiding. De kleuters zijn de schuldigen, niet hun dodelijke wanbeleid met CST en valse vrijheden. Hoe durven ze!

    Dit was niet op de afbraak:

    De Vlaamse regering is een janboel van comateuze tampon politici. Onwijze Ben Weyts bewijst geen alleenwijze in onderwijs te zijn, maar eerder een kakelkip zonder kop.

    Wouter Beke verzuimt contact- tracers van het sacrale CM-consortium te kruisigen en moet nu met boete-kleed naar de biecht. Na testlabo’s die miljoenen fraudeerde, ondernemers die onterecht steun trokken, mondmasker-fraude, dokters met valse attesten, nu ook call centers die frauderen.

    Tinne Van der Straeten nam het programma van Groen, deed er een regerings-kaftje rond en verkoopt het nu als het onderzoek naar een energie beleid van de toekomst. Nieuwe politiek kutcultuur.

    Jasmijn Walldorf

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Niks op tegen dat dit Kloteland eventjes omgetoverd wordt tot een écht Vaderland, waard om voor te leven en te stertven.

    Er zijn echter wel een paar stevige voorwaarden. Nedermands, de taal van de Meerderheid, wordt de enige verplichte eenheidstaal, de voorvaderlijke grenzen worden hersteld zowel teegenover de Ooster & Noorder - als de Zuiderburen, er wordt eindelijk een normale losprijs onderhandeld voor de waarde van Het Brussels Gewest, dat dan maar zijn eigen rol en op eigen kosten, in de Wereld Geschiedenis moet spelen.

    Net als Washingto DC is er grensbewaking met slabomen onder streng Vlaams toezicht.

    Was het niet de grote Keirrt Karel V die zei, dat wie de vrede lirghad, altijd diende voorbereid te zijn op de oolrog?

    Bovenstaande omschhrijving is een vriendelijker benadering dan het Waalse ratten, rolt Uw matten, van uit onze studententijd….Waarmee we dus ’n beetje meer op de goldlengte van ’t Palliterke zitten. Hard maar rechhtvaardig;zoals JMDD zou zeggen….

     

    Digithalys

    05-12-2021, 16:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500753 - DE STDIJD OP LEVEN EN DOOD TUSSEN DE (ONSCHULDIGE)WILDE IMMIGRATIE, DAT (ALEVEN ONSCHULDIG) CHINEES GRIEPKE EN DE VLAAMSE WELVAART

    .

    ZATERDAG 4 DECEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500753 - DE STDIJD OP LEVEN EN DOOD TUSSEN DE (ONSCHULDIGE)WILDE IMMIGRATIE, DAT (ALEVEN ONSCHULDIG) CHINEES GRIEPKE EN DE VLAAMSE WELVAART

    **

        Vlaams Belang

    @vlbelang

    Minstens 100.000 illegalen in Brussel leidt tot criminaliteit. Eén van de aanleidingen is het opengrenzenbeleid van de EU. Het wordt tijd dat onze grenzen juridisch en waar nodig fysiek gesloten worden. Tijd voor actie

    *

    I N H O U D

    Het Linkse terrrur EU-RGIME kijkt gewoon de andere kant op, nu de buitengrenzen wagenwijd open staan en iedereen daaraan gewend is geraakt, totdat het historische Avondland

    het O.C.M.W. vn de gehele wereld is grworden.

    Als straks ook ,og het ‘Hemelwater’ vergitigd blijkt te zijn, zullen de scjolen definitief gesloten worden, nadat de mondmaskers waterdicht zullen moeten zijn en tot diep in de keel zullen moeten gedragen worden.

    U weet toch ook dat de pest-bacdillen in de Middeleeuwen er honderden jaren over gedaan hebben, vooraleer ’n zekere Marie Curie in de jaren 1800 ontdekte, dat de ratten de verspreiders waren. En dat het dus niet ging om de Toorn Gods.

    Mar Mme Cirie helaas is al lang overleden en men doet er nog altijd alles aan om een opvolgster te vinden…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE GENTSE ACCUFABRIEK

    *

    Volvo Gent pakt naast de plaatsing van een nieuwe accu-fabriek. Die had voor 3.000 nieuwe jobs kunnen zorgen.   ‘Pasbon’ was in oktober nog in Gotenburg (Göteborg*) om bij de Volvo hoofdzetel de inplanting van die fabriek in Gent te promoten. Niet dus, maar Pasbon heeft de laatste tijd al meer beslissingen van anderen lijdzaam moeten ondergaan. Doet zo’n beetje denken aan John van den Brom, de ongelukkige trainer van voetbalclub Genk: goede ploeg, maar weinig resultaten.

    Dat de inplanting van een nieuwe accu-fabriek in Gent niet doorgaat, is trouwens geen ramp. Waar zou men die 3.000 nieuwe medewerkers vandaan halen als men weet dat Volvo Gent zelf nog op zoek is naar 500 medewerkers om de geplande productie van de nieuwe elektrische wagens in de eigen fabriek te kunnen waarmaken ?

    *Uitspraak ‘Jeuteborj’

    ---

    En dan nog dit:

    Voor zover dat nog nodig was, heeft het derde ‘overlegcomité’ in evenveel weken nog maar eens duidelijk gemaakt dat dit land niet meer werkt, doordat zowat iedereen bevoegd is voor alles, maar nooit helemaal. Een gevolg van de vervlechting tussen federaal en regionaal niveau, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet.

     

    MOODY'S KNIPT IN VLAAMSE KREDIETSCORE

    **

    Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele eind 2019, met minister-president Jan Jambon. Door de corona crisis kan Vlaanderen niet langer uitpakken met een betere krediet-score dan België. ©Photo News

    Vandaag om 08:21

    *

    Volgens het ratingbureau verdient Vlaanderen niet langer een hogere rating dan België, gelet op de begrotings vooruitzichten.

    Eén jaar nadat Moody's waarschuwde voor een knip, is die een feit: de krediet score voor Vlaanderen gaat van Aa2 naar Aa3.

    Voor alle duidelijkheid: dat is een score die nog altijd consistent is met het label 'top debiteur', zodat Vlaanderen - ook gelet op het ultra soepele beleid van de Europese Centrale Bank - niet meteen voor een hogere rente op verse schuld emissies moet vrezen. 'De toegang van Vlaanderen tot de kredietmarkten is onbetwistbaar, zoals de record uitgiftes van respectievelijk 7,5 en 4 miljard in 2020 en 2021 illustreren', stelt Moody's-analist Matthieu Collette in een mededeling.

    "De verlaging weerspiegelt de langdurige impact die de corona crisis op de Vlaamse financiën zal hebben, waardoor die niet langer een hogere rating dan de bovenliggende soevereine staat rechtvaardigen. "

    Maar de knip is toch symbolisch belangrijk: voor het eerst in jaren heeft Vlaanderen niet langer een betere kredietscore dan de bovenliggende 'soevereine staat', het Koninkrijk België dus. Een gegeven waar de vorige Vlaamse minister van Begroting, Bart Tommelein, regelmatig prat op ging. Eind november handhaafde Moody's de rating van België op Aa3.

    Kurt Vansteeland

    THEO FRANCKEN: ‘NAVO BETER DAN EU OM VEILIGHEID TE GARANDEREN’

    02/12/2021

    *

    In 1949 werd de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) in het leven geroepen. Meer dan zeventig jaar later bestaat het grootste militaire samenwerkingsverband nog steeds. Echter zijn de veiligheids uitdagingen doorheen de jaren sterk veranderd. Is De NAVO klaar om deze uitdagingen aan te gaan in een voortdurend veranderende wereld? In hun nieuwe boek proberen Theo Francken, Hendrik Bogaert en Peter Buysrogge een antwoord te vinden op deze vraag. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Theo Francken meer uitleg.

    De NAVO: hersendood of klaar voor de toekomst?

    De veelzeggende ondertitel geeft meteen weer rond welke vraag het boek draait. Is de NAVO hersendood, zoals de Franse president Macron liet optekenen, of klaar voor de toekomst? De uitspraak van Macron in The Economist zette de NAVO op stelten en na enkele crisis-vergaderingen werd het hervormings initiatief NAVO 2030 op tafel gelegd. Dit moet de NAVO hertekenen en met een nieuw strategisch concept over de brug laten komen, zegt Francken. ‘De nadruk zal vooral liggen op politieke consultatie alvorens er militaire actie komt.’

    Een nieuw concept voor de NAVO

    De NAVO is zeer succesvol maar moet zichzelf voortdurend heruitvinden, zegt Francken. We worden geconfronteerd met nieuwe technologieën die voor andere uitdagingen zorgen dan enkele decennia geleden. ‘De NAVO mag niet achterop hinken in nieuwe militaire technologie zoals drones en artificiële intelligentie en de moderne manier van oorlogsvoering.’

    Daarnaast is de politieke consultatie een belangrijk werkpunt voor de NAVO

    Daarnaast is de politieke consultatie een belangrijk werkpunt voor de NAVO. De bondgenoten moeten beter overleggen en samenwerken, benadrukt Francken. ‘Dit politieke luik is niet altijd evident door de verschillende politieke agenda’s.’ Francken gelooft erin dat wanneer de NAVO de pijnpunten onderhanden neemt er nog een lange toekomst is weggelegd voor het militaire samenwerkings verband.

    De NAVO en de EU

    Welke relatie zal de NAVO in de toekomst hebben met de EU? Francken is kritisch over het ontstaan van een Europese defensie gemeenschap, wat niet wegneemt dat er wel militaire samenwerking kan zijn tussen de Europese lidstaten. Maar de creatie van een Europees leger is volgens Francken geen goed idee omdat er vragen rijzen over de legitimiteit daarvan. ‘Wie zal zo een Europees leger aansturen?’ De NAVO is beter geplaatst om veiligheid in Europa te garanderen. De EU is een economische reus maar een geopolitieke dwerg en over heel wat thema’s staan de lidstaten niet op één lijn, zegt Francken. Daarom moet er eerder naar de NAVO gekeken worden op militair vlak, al kan de EU wel een ondersteunende rol spelen.

    Legitimiteit van de NAVO

    Zijn burgers wel bekend met de werking van de NAVO? Binnen de NAVO zijn we een heel belangrijk land en het boek heeft de bedoeling om lezers daar meer vertrouwd mee te maken, zegt Francken. Wat de legitimiteit betreft wordt er binnen de NAVO bij consensus beslist en is iedere regering vertegenwoordigd. De NAVO betekent collectieve verdediging en heeft geen politiek integratie project, benadrukt Francken. ‘Het is niet de bedoeling om een Unie van landen te creëren zoals bij de EU die vergaande beslissingen kan nemen in allerlei thema’s.’ De doelstelling van de NAVO is helemaal anders dan die van de EU.

    Uitbreiding of niet?

    In het boek wordt er vaak gesproken over buffer politiek en landen die in de nabijheid van NAVO-lidstaten liggen, maar Franken vindt niet dat Afrikaanse landen lid moeten worden van de NAVO. Wel kunnen we leren van wat Rusland gedaan heeft, zegt Francken. ‘Naast de NAVO-lidstaten kan er een brede band van bevriende naties gecreëerd worden die met ons in overleg gaan en gemeenschappelijke belangen verdedigen zoals illegale migratie en drugssmokkel.’ Één van de geo-politieke prioriteiten zou bijvoorbeeld Libië moeten zijn.

    De Amerikaanse visie op de NAVO

    Het boek werpt ook een licht op de Amerikaanse visie op de NAVO en houdt Europa een spiegel voor. De defensie investeringen van de VS zijn veel groter dan die van Europa en ook de Europese interne verdeeldheid is niet altijd naar de zin van de Amerikanen. De NAVO is een waarden gemeenschap maar de EU straalt die waarden niet altijd uit, zegt Francken. ‘Het kan niet dat sommige NAVO-lidstaten mensenrechten uitdragen voor de hele wereld maar tegelijkertijd zelf die rechten schenden

    David Geens

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Overal in Europa hangen er onweerswolken achter de horizon. In de buurlabnden worden de messen gescherpt om ‘de dikste te hebben’. Vooral bij de Zuiderburen wordt er met open kaart gespeeld: weg met de wilde islamisering. Frankrijk: terug Gidsland? ’t Zou tijd gaan zijn. Als dat maar weer geen wrijvingen meebrengt met de Bondsrepubliek…

    In de Neder- of Lage Landen zit het ook niet pluis. Maar daar zijn ze nuchter genoeg om dat te overleven en om er zelfs voordeel uit te trekken..

    Bij ons in Vlaanderen tot ver over de grenzen, is het uitkijken naar de volgende Verkiezingen.

    **

    Naar die ene eindelijk samengesmolten Vlaamse Eenheids-Partij. Met als ervaren coach iemand met échte capaciteiten? Iemand zonder extremiteiten, met een klare kijk en een gezonde kop. Iemand boven het gemiddelde, die gewoon uit Middelkerke komt?

    *

    04-12-2021, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500752 – AL DAT OVERHEIDS GEDAAS IS ALLEEN BEDOELD OM ONS DE ESSENTIE TE DOEN VERGETEN

    .

    VRIJDAG 3 DECEMBER 2021

    *

    500752 – AL DAT OVERHEIDS GEDAAS IS ALLEEN BEDOELD OM ONS DE ESSENTIE TE DOEN VERGETEN

    Leo Vindevogel

    (1888 — Gent, 25 september 1945)

    *Niet Oudenaarde, maar Ronse was de tjuisstad van betrokkene. Die was, naast Burgemeester, ook Volksvertegenwoordiger.

    In Eerste Aanleg was het vonnis van de Krijgsraad een tamelijk milde straf, maar die werd, in Hoger Beroep, omgezet in de dood met de kogel. De Voorzitter van de Krijgsraad namelijk had die nacht voordien vernomen dat diens zoon was omgekomen in een Duuts ‘Werkkamp’ en wilde aldis wraak nemen op alles wat ‘Duits’ klonk.

    De inwilliging van het daarop ingediende ’Genadeverzoek’ door de ‘Politiek’ algemeen gesteund, ging echter de mist in0 Omdat Prins K    rel, toen Regent en plaatsvervanger namens Leopold III, al dagen met bepaald vrouwelijk schoon, ‘op dee versiertoer’ was en dus onvindbaar vooor de vereiste Koninklijke handtekening. Die kwam er pas de morgen van 25/9/1945, toen de terechtstelling reeds ws volrokken.

    -

    Naast deze intrieste zaak, is er nog de Zaak Irma Laplasse, die ongeveer 20 jaar na haar terectstelling, in ‘Hoger Beroep’ te horen kreeg dat haar doodstraf werd omgrzet in ’Levenslang’….

    -

    Nog een stulje erger voor de echte Geschiedenis van dit, ons ‘Vaderland’, is de terechtstelling van de manke en doodzieke Senator Dr. August Borms. Die werd namelijk voor het executiie peloton gebracht, vast gebonden op een stoel….

    -

    Ja, die onzalige tijd van de repressie, waar HAAT en VERVOLGINGSWAANZIN de plaats innam van redelijkheid…

    I N H O U D

    Me dunkt dat het Voltaire was die de historische woorden sprak van ‘Lieg en blijf maaar liegen. Alijd blijft er wel iets van over’….

    De pandemie van cat onschuldig Chinees Griepke maar ook de inflatie groeit, wereldwijd, iedereen boven het hoofd, maar als remedie blijft men verder gaan met het ‘vergaderen’ , de hele nacht door. Om thuis weg te kunnen zijn en bij ‘de vroiwtjes’? .

    Rassen bestaan niet echt, wordt ons ingestampt bij de geboorte, maar zelf worden we als ‘Blanke’ door de Regime Media onderuit gepest….

    Hoe lang nog? Wanneer is het nu eindelijk AAN ONS?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     HET INFLATIE SPOOK

    *

    De Belgische inflatie steeg in november met liefst 5,64%, het hoogste niveau sinds juli 2008 en toen was het al het hoogste sinds het verre juli 1984. Dat betekent dat alles duurder wordt, maar daartegenover staat, dat wij hier ook een index hebben en dat vanaf januari 2022 alle lonen en uitkeringen in verhouding zullen stijgen. Driemaal hoera, zou men zeggen, ware het niet dat we daardoor een stuk concurrentie kracht verliezen t.o.v. onze buurlanden, die zo’n index niet hebben en onze bedrijven dan in het beste geval minder winst zullen maken, in het slechtste geval meer verlies zullen lijden. Onze bedrijven zien hun loonkosten in elk geval stijgen met 7,5 miljard euro. Daardoor worden de producten die ze maken een stuk duurder en zullen ze minder concurrentieel zijn op de wereldmarkt.

    De sterke verhoging van onze inflatie heeft niet alleen te maken met de energie prijzen die door het dak zijn gegaan, maar ook door een stijging van de kern-inflatie, die niets te maken heeft met de kosten voor energie en onbewerkte voedings middelen. De problemen die diverse sectoren hebben met de grondstoffen schaarste en de aanvoerkosten zijn daar nog niet eens bijgerekend.

    ---

    In de marge van bovenstaande is het ook interessant te weten dat de inflatie in Duitsland liefst 6% bedraagt en dat is daar het hoogste peil in dertig jaar. Na Merkel en ‘die schwarze Null’ zijn ze daar ook nog niet aan die neue Kartoffelen. Opmerkelijk genoeg maakt de Europese Centrale Bank (ECB) zich minder zorgen. Daar zegt men dat de stijging van de inflatie maar van tijdelijke aard zal zijn. Hopelijk krijgen ze gelijk, anders moeten we nog geloven wat ze in Italië zeggen: ‘Alles stijgt, alleen Venetië blijft zakken’.

    *

    PS EN N-VA VERZETTEN ZICH TEGEN SLUITING SCHOLEN, FEDERAAL WIL HORECA OPEN TOT 23 UUR

    ©BELGA

    Vandaag om 09:44

    *

    Als het van meerdere federale regerings partijen afhangt, gaan de basisscholen dicht van 8 tot 17 december. Maar de PS, vanuit Vlaanderen gesteund door de N-VA, vindt het on-uitlegbaar dat de scholen dicht moeten terwijl voor de horeca niets zou veranderen.

    Premier Alexander De Croo (Open VLD) en de federale vicepremiers zaten tot donderdagavond laat samen om hun strategie voor het Overlegcomité, dat momenteel samen zit, te bepalen. De federale en regionale top-ministers buigen er zich over strengere coronaregels.

    Op tafel lag een voorstel om het kleuter- en lager onderwijs te sluiten van woensdag 8 tot vrijdag 17 december. Dat ligt in lijn met het wat de experten groep GEMS had voorgesteld. Die wijst erop dat kinderen onder twaalf jaar, die nog niet gevaccineerd mogen worden, het virus vlot kunnen verspreiden.

    De kleuter- en lagere scholen zouden wel opvang moeten voorzien. In het middelbaar onderwijs was het plan tot het begin van de examen periode afstands- onderwijs te geven, zij het dat terugkeer mo menten mogelijk moeten zijn.

    Mondmasker plicht

    Nog volgens datzelfde plan zouden de kleuter- en lagere scholen op 20 december weer open mogen, mits wordt voorzien in een hybride vorm van onderwijs en met mondmasker plicht vanaf zes jaar. Het is aan de regio's om in overleg met de onderwijs koepels, de vakbonden en de virologen te bepalen hoe dat ‘hybride onderwijs’ er moet uitzien.

    Jasper D'hoore

     

    HOE ONS BLANKE VEL ABSOLUUT WIT MOEST WORDEN

    De betrokkenen zelf moeten aangesproken worden op de manier zoals zijzelf dat wensen. Behalve de Vlaamse en Nederlandse blanken.

    foto: ©Jacky Vastmans

    **

    Lompe taal manipulatie met verregaande gevolgen

    *

    03/12/2021

    *

    blank

    Hoe ons blanke vel absoluut wit moest worden, of anders gezegd: hoe de blanke man enkel en alleen in het Nederlands de benaming van zijn huidskleur moest afstaan. Voor de kleur van het vel der bleek-gezichten beschikken andere talen niet over twee woorden zoals het Nederlands. In het Engels blijft white immers white, en in het Frans blijft blanc ook blanc. Maar onze correcte journalisten waren er als de kippen bij om van onze blanke huidskleur een wit vel te maken. Ze vonden dat ze daarmee beter de witte schuld tegenover het zwarte ras konden benoemen. Dat is een heel recente evolutie geweest.

    Up with people

    Tot in de jaren zeventig heerste de harmonie der kleurenblindheid nog. Herinnert u zich nog die groep uit Amerika, Up With People, die liedjes zong die zeer sterk op Coca-Cola reclames leken en die de verzoening van alle rassen bezongen? En speciaal die song over Gods vel? Het refrein luidde zo: ‘What colour is God’s skin? What colour is God’s skin? I said it’s black, brown, it’s yellow / It is red, it is white / Every man’s the same in the good Lord’s sight.’

    Het refrein is de vraag van een kind dat in bed wordt gestopt en zich bezorgde vragen stelt: ‘Mama, wat voor kleur heeft Gods vel?’ Geheel volgens het paradigma van Martin Luther King antwoordt de mama: ‘Ha, Gods vel heeft alle kleuren, want in de ogen van de Heer is ieder mens gelijk.’ God is dus als het ware samengesteld uit alle huidskleuren die ter wereld te vinden zijn.

    Inuit, Dineh, Khoisan, Zaïre

    Het religieuze gelijkheids ideaal dat in dit liedje werd bezongen, is tegenwoordig helemaal zoek. Vandaag wordt juist over het kleurverschil gestreden en zelfs over de benaming van die kleuren en dus van kleur- identiteiten. Met de dé-kolonisering (ik bedoel de echte dekolonisering van landen en volkeren in de jaren zestig, niet de imaginaire dekolonisering van vandaag) wilden volkeren en staten en steden en rassen heten zoals zij het wilden. Niet meer zoals de blanke kolonisatoren hen hadden genoemd.

    Jullie, de Eskimo’s, zeggen zelf geen Eskimo’s te willen zijn maar Inuit? Perfect, zoals u wil. De Navajo zijn eigenlijk de Dineh, de ‘Mensen’ in hun Indianen-taal? Respect, man! Als de Indianen de Nations willen heten, wie zijn wij om dat tegen te spreken? We hebben afgeleerd de oorspronkelijke Zuid-Afrikanen Hottentotten en Bosjesmannen te noemen en spreken al een hele tijd over de Khoisan. Kongo wordt Zaïre als Mobutu dat wil en weer Kongo als Kabila het decreteert? Ook goed. Negroes willen weer Black zijn? Prima. De betrokkenen zelf moeten aangesproken worden op de manier zoals zijzelf dat wensen.

    In ons geval zijn de Anderen onze naamgevers en nieuwe hegemonische kolonisatoren.

    Alleen voor de Vlaamse en Nederlandse Blanken geldt dat niet. Naar hen hoeft niet verwezen te worden zoals zij dat verkiezen. In ons geval zijn de Anderen onze naamgevers en nieuwe hegemonische kolonisatoren. Dat is niet zomaar bevolen vanuit het buitenland, maar verordend door de binnenlandse politiek correcte, ‘woke’ social justice warriors die onze Nederlandse en Vlaamse kranten redacties en universiteiten onveilig maken.

    Woke verzinsels

    Rachida Aziz heeft het ook over ‘wit’ en ‘zwart’ in haar boekje Niemand zal hier slapen vannacht (geschreven in Amadezentaal) waarin ze op blz. 99 eens zal uitleggen waarom het B-woord (blank, dus) verwerpelijk is. In een gefingeerde dialoog insisteert ze op het woord ‘wit’, om drie redenen — waarbij ze zich ervoor excuseert dat ze nu jammer genoeg gedwongen wordt te doceren zoals mannen dat doen. Ten eerste heeft het B-woord zijn wortels, zegt ze, in de trans-Atlantische slavernij. Ten tweede, zegt ze, is het B-woord ontleend aan het Frans. En ten derde, zegt ze, betekent het B-woord ‘helderwit’, ‘niet bevlekt’. Kijk maar in de woordenboeken, zegt ze.

    Ten eerste heeft het woord ‘blank’ helemaal niet zijn wortels in de trans-Atlantische slavernij. Blank is namelijk een zogenaamd ‘erfwoord’: een woord dat er in het Germaans en in het Frankisch (ons proto-Nederlands) altijd al is geweest, duizend jaar voor Columbus.

    Laten we dus eens in die woordenboeken kijken. Ten eerste heeft het woord ‘blank’ helemaal niet zijn wortels in de trans-Atlantische slavernij. Blank is namelijk een zogenaamd ‘erfwoord’: een woord dat er in het Germaans en in het Frankisch (ons proto-Nederlands) altijd al is geweest, duizend jaar voor Columbus. Het is dus, ten tweede, ook niet ontleend aan het Frans. Integendeel, het ging juist omgekeerd: het is het Germaans-Nederlandse woord ‘blank’ dat aan de oorsprong ligt van het woord blanc in het Frans, bianco in het Italiaans, blanco in het Spaans, branco in het Portugees.

    En ten derde betekent ons woord ‘blank’ meestal niet ‘helderwit’, of ‘niet bevlekt’, want daarvoor hadden we het woord wit. Bij ‘blank’ is er geen connotatie te bespeuren met morele superioriteit, waarbij blank nobeler dan wit zou zijn. Het is veeleer wit dat reinheid evoceert. Neem nu Sneeuwwitje, het titel-personage van het sprookje van Grimm. Ook in het Duits heet ze (naar het Platduits) Schneewittchen. Ze heet zo omdat haar vel niet blank is maar uitzonderlijk wit, wit als sneeuw, en contrasterend met haar zwarte haar. Het is dus ‘wit’ dat schittert, en niet ‘blank’.

    Heel die etymologische rimram in de kranten, en uiteraard ook bij Rachida Aziz, is boeren bedrog, bedoeld om indruk te maken. Gefabriceerd door onwetenden. Verzinsels.

    Specialisatie

    Het is nu eenmaal zo dat de woorden ‘blank’ en ‘wit’ zich in de verschillende talen ‘gespecialiseerd’ hebben. Blank heeft zich in het Duits eerder versmald naar onder meer ‘blanke wapens’, maar voor de huidskleur heeft weiss, ‘wit’, het gehaald. Blank bleef in het Engels onder meer hangen bij de idee ‘blanco’ (leeg), maar voor de huidskleur heeft white, ‘wit’, het daar gehaald. Echter, in het Nederlands bleef er altijd een mooie taak verdeling gelden tussen beide woorden blank en wit. Vanaf de allereerste attestatie van het woord ‘blank’ kennen we die associatie met een blanke huid. Huid en vel. Telkens weer verwijst blank naar een huid waar doorheen men de kleur van het bloed kan zien, zoals bij Vondel: ‘Men ziet het bloed gezond door ’t blanke vel heen gloeien…’

    Dit is een betekenis ontwikkeling van duizend jaar geweest; maar op tien jaar tijd is de politieke correctheid erin geslaagd om dit erfwoord uit de gangbare woordenschat verdacht te maken en te verbannen. En dan nog alleen in het Nederlands, want in andere talen is dat geen probleem, weiss blijft weiss, white blijft white, en evenzo zijn er niet onmiddellijk poco-alternatieven beschikbaar voor blanc, blanco en bianco.

    Wat een triomf voor de woko’s!

    Geen taalkundigen maar taal- ideologen

    Het is u, lezer van alle kleuren, misschien opgevallen dat de twee Vlaamse media die over een ombuds-man of -vrouw beschikken, namelijk de VRT en De Standaard, het toch eens over die woordkeuze moesten hebben. Blank of Wit? Of onmiddellijk weg met Blank? Hun besluit was telkens dat ze de taal haar werk zouden laten doen. De taal ontwikkelt zichzelf. Het zou wel blijken welk woord het zou halen. Er even aan voorbijgaand dat de politiek correcte journalistiek de taal juist niet haar werk heeft laten doen, maar van buitenaf om ideologische redenen op de taal heeft ingegrepen.

    Voor alle andere taalkwesties hebben ze taal raadsmannen en -vrouwen nodig, maar voor de keuze blank/wit hebben ze ideologen in huis.

    Ondertussen zijn trouwens die redacties, ook zonder richtlijnen van hun hoofdredactie, allang overstag gegaan: eerst verandert het woord en dan de gedachte, en dat is ook de bedoeling.

    Het kwam natuurlijk ook door gemakzucht. Niets zo simpel als woorden uit het Engels overnemen, en dan is white gelijk aan ‘wit’. Gemakkelijk ook in verbindingen met white waarvoor ‘blank’ vreemd lijkt: white supremacy, white anxiety, whiteness, white studies, white privilege…

    Het is me ook opgevallen dat de vervanging van blank door wit pas in een stroomversnelling is gekomen toen de woorden ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ ten prooi vielen aan de post-moderne woordenjacht. Nochtans waren ‘autochtoon’ en ‘allochtoon’ relatief onschuldig in een context waarin alles schuldig blijkt te zijn. Deze woorden zegden alleen maar of men van deze grond, dan wel van een andere grond afkomstig was. Het verschil is dat iedereen autochtoon kan worden, maar niet iedereen zomaar wit kan worden, want dat veronderstelt métissage, en dat duurt generaties.

    Racificatie is geen pacificatie

    Met wit en zwart is men dus opnieuw bij ras terechtgekomen en de voordelen daarvan zijn twijfelachtig. Dit is pure racificatie. Het wij-zij-denken, dat in het pomo-discours zo verfoeid werd, krijgt er in het woke tijdperk alle kansen mee. En dat is ook de bedoeling. De oppositie zwart-wit, dat is waar men naartoe wou en wat men ook bereikt heeft. Wit is namelijk een ideologisch predicaat dat toch weer gebaseerd is op huidskleur.

    Nu mogen ze nog decennia uitleggen dat ze met wit de blanke constructie bedoelen (de onbewuste racist die we zijn) en niet per se onze blanke huid: hun toevlucht tot dit zwart-wit-schema maakt van de anti racistische beweging een schaamteloos racistische beweging die haar essentie ontkent.

    Ze zouden het positievere ‘verkleuren’ kunnen hanteren, maar ze kiezen voor het anta-gonistische negativum ontwitten. Waarom doen ze dat? Om weer bij dat ras uit te kunnen komen.

    Ze gaan namelijk van alles ontwitten. Veel duidelijker dan ontblanken… Ook dat betekent racialiseren van dingen die met ras niets te maken hebben. Alles kan ontwit worden: musea, festivals, de Zomer van Antwerpen, klassieke concerten, de boekhandel, de VRT, kranten redacties. Ze zouden het positievere ‘verkleuren’ kunnen hanteren, maar ze kiezen voor het antagonistische negativum ontwitten. Waarom doen ze dat? Om weer bij dat ras uit te kunnen komen. Om onze kleurenblindheid die we zo lang hebben geoefend weer verdacht te maken. En om het multiculturalisme weer zijn oorspronkelijke betekenis van apartheid terug te geven. Aan de haat te merken, hebben we hier te maken met een racistisch antiracisme.

    Bloot en blank

    Zeg dus niet: ‘’t is maar een woord’, of ‘dit is puur semantisch’ (een belediging voor de semantiek, trouwens). Als ’t maar een woord was, dan zouden ze zich niet zoveel moeite geven. Staat er dus ergens het woord ‘wit’ in de betekenis van ‘blank’ in een tekst? Dan hoef ik toch niet verder te lezen? Die tekst heeft zijn punt dan al gemaakt. Alles wat de auteur van zo’n tekst wil zeggen is in dat ene woordje ‘wit’ al vervat. De auteur ervan geeft aan dat zij niet met die witte kant wil praten, want hij/zij stoot hem af alleen al door de naamgeving.

    Beste lezers van alle kleuren en alle smaken[1], als je jezelf wit noemt in plaats van blank, dan heb je de beschuldiging van erfzondig racisme alreeds aanvaard en ingeslikt. Dan ben je historisch schuldig aan slavernij en actueel schuldig aan structureel racisme. Dan heb je gecapituleerd voor de woke druk. En dan aanvaard je het nieuwe anti-racistische racisme.

    Hoon en spot zullen je deel zijn, misschien ontslag, scherven-gericht en verbanning uit de openbaarheid, zoals dat in de Verenigde Staten gebeurt.

    Maar als je jezelf blank blijft noemen, behoor je voortaan tot een weliswaar groeiende minderheid die zich blijft verzetten tegenover schandaal--termen als ontwitting. Hoon en spot zullen je deel zijn, misschien ontslag, scherven-gericht en verbanning uit de openbaarheid, zoals dat in de Verenigde Staten gebeurt. De voorstanders van wit maken voortdurend charivari. Leer daarvan.

    De gegevens en de keuze liggen klaar en duidelijk voor u. Ze liggen daar omzeggens bloot en blank.

    *

     [1] Mijn fantaciteerpen heeft hier geheel onwillekeurig J.K.Rowling (Harry Potter) geciteerd. Ootmoedig beken ik een onuitwisbare schuld.

    Jean-Pierre Rondas

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt.

    Is dit niet eerder een gezegde dat thuishoort in de lessen ‘Huishoudkunde’? Want de situatie in het veld is anders een welgekomen ‘ongelukkig toeval’.Colateral dammage, alsU wilt.

    Efficiënte en VERPLICHTE inenting, vaste verplichte prijsafspraen op de grondstoffenmarkten, gelijke op elkaar afgestemde belasting-tarieven, streng ingeperkt Overheids-Jobkes, en nog een paar van dergelijke ‘Conventies’ zouden deze kleine Planeet terig in een soort Aards

    Paradijs kunnen veranderen.

    M  ar waarom de zaken simpel maken, als moeilijk ook gaat? Desnoods buischen wij, Vlamingen, erop tot het barst….

    *

    igithalys

    03-12-2021, 16:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500751 – GROENE SPAANSE WINDEN ZULLEN ONZE KERN-CETE LES VRVANGEN

    .

    DONDERDAG 2 DECEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500751 – GROENE SPAANSE WINDEN ZULLEN ONZE KERN-CETELES VRVANGEN

    *

    I N H O U D

    Voor beneden de Taal- Armoe- en Pretetiegrens is nu via de eigen Rechtspraak in NAMUR het definitieve bewijs geleverd. Uit pure Vaderlandsliefde, liever Lui dan Moe….

    Een hele ‘Regering’, met zelfs TWEE minister-presidenten (di Rupo & Magniette) die verstek geven op een Rectszaak door het Volk tegen hen ingespannen…

    Ja Ja, het Gentse Liegebeest heeft weeral eens gelijk: OnLY IN BELGIUM…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    KERNUITSTAP WORDT KERNUITSTEL

    Vóٕór einde november van dit jaar moest er een beslissing vallen over de kernuitstap. Dat had nu dinsdag op de laatste dag van die maand moeten gebeurd zijn. Niet, dus. De discussie blijkt in eerste instantie te zijn uitgesteld tot vrijdag 3 december en zal dan eerst alleen maar gaan over het rapport van federaal minister Van der Straeten omtrent de bevoorradings zekerheid. Daarmee zal de knoop doorhakken over de kernuitstap iets voor later worden. Op 7 december is er ook nog een Europese top waarop enkele beslissingen daaromtrent zouden kunnen genomen worden. Een twaalftal landen, met o.a. Frankrijk, willen nl dat zowel kernen energie als gas op de zgz ‘groene lijst’ komen te staan en dus niet definitief zouden worden uitgesloten. Met alleen alternatieve groene stroom uit windmolens en zonne panelen zullen we het niet redden en riskeren verscheidene landen, waaronder België, straks een black-out. De bestaande kern energie zorgt in dit land nog steeds voor ongeveer de helft van de energieproductie. Door het plan om het hele Europese wagenpark straks op elektriciteit te laten rijden, zal men bovendien nog meer stroom nodig hebben dan nu het geval is.

    Hét probleem met de kern energie in België is dat de huidige uitbater Engie/Electrabel zelf besloten heeft haar Belgische kerncentrales na 2025 te sluiten. Dat laatste wil echter niet zeggen dat de laatst gebouwde centrales niet verder zouden kunnen werken. Er zal daarover dan wel onderhandeld moeten worden en – hoe het ook afloopt - de Belgische staat zal het mogen betalen. Met dank aan Verhofstadt die Groen (toen nog Agalev) dat cadeau in 2003 gaf om de groenen mee in zijn eerste regering te krijgen

    CFE BRENGT DEME NAAR DE BEURS

    Een wind-energie project van DEME in het Schotse Cromarty. ©Bloomberg

    Vandaag om 10:32

    *

    Tegen de zomer van 2022 moet de maritieme dienstverlener DEME apart op de Brusselse beurs noteren. CFE zelf wordt dan een zuivere bouwgroep.

    Ruim acht jaar na de machtsgreep van Ackermans & van Haaren (AvH) bij CFE CFEB9,43%

    wordt de logische volgende stap gezet. De aannemers groep is luidens een persbericht van plan zich in twee te splitsen. De aandeelhouders van CFE moeten tegen de zomer van 2022 aandeelhouder worden van twee zuivere bedrijven: de milieu-diensten groep DEME en het overblijvende CFE, dat de bouw- en de vastgoedpoot omvat.

    Concreet zullen de aandeelhouders van CFE voor elk aandeel CFE één aandeel van 'Newco', de werknaam van de nieuwe groep boven DEME, ontvangen. Dat is wel afhankelijk van een gunstige voorafgaandelijke fiscale ruling over de transactie en groen licht van 75 procent van de aandeelhouders. Dat laatste lijkt geen probleem, omdat de groot-aandeelhouders AvH (62,1%) en Vinci (12,1%) de splitsing steunen.

    "DEME zal samen met de Nederlandse rivaal Boskalis een van de weinige beurs-genoteerde maritieme dienst verleners ter wereld worden. "

    DEME zal samen met de Nederlandse rivaal Boskalis BOKA-0,33%

    een van de weinige beurs-genoteerde maritieme dienst verleners worden. Analisten merken al langer op dat de afsplitsing van DEME flink wat waarde naar boven kan pompen.

    Kurt Vansteeland

    CORONA PASPOORT

    EINDE CST IN ZICHT?

    **

    Jan De Groote ziet hoop

    Nieuws - 02/12/2021

    *

    Het CST wankelt. In Namen velde de rechtbank van Eerste Aanleg een beschikking in kortgeding waaruit blijkt dat het CST in Wallonië geen wettelijke basis heeft. De Waalse regering krijgt nu zeven dagen de tijd om de situatie recht te zetten. Doet ze dat niet, dan geldt er een dwangsom van 5000 EUR per dag.

    De brug maken kan verstrekkende gevolgen hebben

    Belangrijk detail: de Waalse regering schitterde door afwezigheid in de rechtbank en heeft dus de flater begaan zich bij verstek te laten veroordelen. De excuses van de Waalse overheid kunnen tellen. De dagvaarding werd op 10 november betekend. 11 november was een feestdag. Daarna werd de brug gemaakt. 15 november was het dag van de Dynastie en op 16 november kwam de zaak voor, zonder vertegenwoordiging van de Waalse regering. Die diende nog een verzoekschrift in om de debatten te laten heropenen, maar dat werd onontvankelijk verklaard. Om het debat te laten heropenen, moet je namelijk eerst al eens verschenen zijn. Quod non.

    De veroordeling bij verstek zorgt er voor dat de Waalse overheid geen argumenten tegen de vraag van eiser, de VZW Notre Bon Droit, kon aanvoeren. Bij niet verschijnen van de tegenpartij moet de rechter, volgens art. 806 van het Gerechtelijk Wetboek, de vraag van de eiser inwilligen. Behalve wanneer die vraag ingaat tegen de openbare orde, of indien het gaat om een maatregel die de rechter ambtshalve moet opleggen.

    Hoop op einde inzet CST

    Jan De Groote, grondwet specialist en advocaat van Ministry of Privacy in een gelijkaardige zaak tegen het Vlaamse decreet ter invoering van het CST, vindt de uitspraak belangwekkend, ook al gebeurde ze bij verstek. ‘De rechter behoudt, zelfs bij verstek, een appreciatie marge en maakt daar ook gebruik van wanneer hij van oordeel is dat de eisende partij onredelijk is. Indien de regel rond het CST dusdanig belangrijk zou zijn dat de opschorting de openbare orde in gevaar brengt, had de rechter de eis van Notre Bon Droit kunnen afwijzen. Dat is niet gebeurd en is op zich betekenisvol.’

    Misschien bestaan er goede tegen argumenten, alleen gaan we dat niet weten

    ‘Ik heb de beschikking doorgenomen. De rechter heeft die wel gestoffeerd, al kan je zeggen dat het gebrek aan tegen-argumentatie van de Waalse regering een gemis is. Misschien bestaan er goede tegen-argumenten, alleen gaan we dat niet weten. De kwaliteit van de tegen-argumentatie hangt af van de partijen die ze uitspreken, maar die moeten dan wel op zijn minst aanwezig zijn.’

    Drie redenen tot schorsing

    De advocaten van Notre Bon Droit onderbouwden de vraag tot schorsing van het CST op drie pijlers. De Waalse overheid mag in het kader van het inroepen van de pandemie wet zelf geen maatregelen meer nemen die verband houden met een CST. Daarnaast stellen ze de proportionaliteit van het uitbreiden van het CST naar dagelijkse activiteiten in vraag. Als laatste pijler stellen ze dat de privacy regels geschonden worden door de invoering van het CST.

    ‘Het eerste is een eerder technisch argument’, stelt De Groote. ‘Het hof stelt de manifeste tegenstrijdigheid vast tussen het samenwerkings akkoord tussen de gefedereerde entiteiten en de federale overheid van 14 juli 2021 en dat van 28 oktober van hetzelfde jaar. In dat eerste samenwerkings akkoord staat expliciet dat wanneer de epidemische nood situatie wordt afgekondigd op grond van de pandemie-wet, een aantal artikels geen uitwerking meer hebben. Dat zijn nu net de artikels die toestaan dat de deelstaten maatregelen nemen via een CST. Zij kunnen dat dus niet meer in de huidige toestand.’

    ‘Het eigenaardige is dat de afdeling wetgeving van de Raad van State (RvS) dit niet heeft opgemerkt bij de behandeling van het Vlaamse decreet. Ik vraag me af hoe het kan dat dit aan hun aandacht is ontglipt.’

    ‘De tweede pijler kadert in de proportionaliteit. De regering bewijst op geen enkele manier en levert geen informatie die aantoont dat een lockdown het enige alternatief is voor het CST. De derde pijler gaat dan over de privacy. De rechter valt nu dus over elk van de drie pijlers en stelt de hoogdringendheid vast. Bij gevolg wordt de Waalse regering bij verstek veroordeeld.’

    Bijkomende argumenten in Vlaamse zaak

    Diezelfde argumenten spelen ook in de vraag om schorsing bij hoogdringendheid van het Vlaamse decreet, ingesteld door Ministry of Privacy.

    ‘Wij hopen vandaag onze dagvaarding buiten te krijgen voor de Vlaamse regering. We gebruiken inderdaad dezelfde argumenten, maar we gaan daar ook net iets meer onze grondrechten bij betrekken. De mogelijkheid bestaat dat de federale overheid nu via de pandemie-wet het CST gaat invoeren voor het hele grondgebied.’

    Het CST is eigenlijk gebaseerd op het EU-certificaat dat de vrijheid van verkeer terug mogelijk moest maken

     

    ‘Daarom willen wij een meer principiële uitspraak uitlokken, om het gebruik van het CST in de huidige vorm aan te vallen. Het CST is eigenlijk gebaseerd op het EU-certificaat dat de vrijheid van verkeer terug mogelijk moest maken. Het invoeren van ‘een soort paspoort’ bij grensoverschrijding is heel iets anders dan het tonen van een pasje om toegang te krijgen tot dagelijkse, normale activiteiten.’

    ‘Daar komt bovenop dat we pleiten dat het CST contra productief heeft gewerkt. We zien een enorme polarisering in de samenleving. Het is ongehoord hoe onze overheid er in geslaagd is de bevolking tegen elkaar op te zetten. Het feit dat experten al hebben toegegeven dat het CST niets met veiligheid te maken heeft en voornamelijk bedoeld was om de vaccinatie-graad op te drijven, zegt genoeg. Dat staat ook duidelijk vermeld in een advies van de GEMS van eind augustus.’

    ‘Overigens zijn niet alle adviezen van de GEMS publiek raadpleegbaar. In het KB van 28 oktober wordt verwezen naar adviezen van de GEMS van 20 en 24 oktober. Die zijn niet terug te vinden. Ik vind het ronduit anti-democratisch dat die adviezen slechts deels of met een zekere bewuste vertraging worden vrijgegeven.’

    Einddoel schorsing pandemie-wet

    Er zitten nog rechtszaken in de pijplijn. Zo is er sprake van een procedure voor het Grondwettelijk Hof (GH) om de pandemie-wet te laten schorsen. Welke problemen ziet u met die pandemie-wet?

    ‘Ik zie vooral een probleem met de aard van de maatregelen. Die zijn zeer breed gedefinieerd en raken aan een aantal van onze grondrechten. Onze Grondwet verbiedt - op grond van Art. 187 – uitdrukkelijk dat grondrechten worden geschorst. Die beperken is wel mogelijk. Er bestaat een onderscheid tussen schorsen en beperken. De discussie gaat over waar dat verschil zit. Wij willen onze visie daarop toelichten.’

    Art. 187 bepaalt dat wij geen nood toestand kennen in België

    ‘De pandemie-wet voorziet in de mogelijkheid om totale preventieve verboden op te leggen aan de bevolking. Dat is volgens mij hoe dan ook in strijd met de Grondwet. Art. 187 bepaalt dat wij geen nood toestand kennen in België. Dat is bekend bij de opstellers van de pandemiewet.’

     

    ‘Wat zij hebben gedaan, is een belediging van het intellect van de burger. Ze lossen het probleem van de onmogelijkheid om de nood toestand uit te roepen op, door het een noodsituatie te noemen. Dat staat gelijk met de burger in z’n gezicht uitlachen!’

    Pandemiewet geen bijzondere-machten wet

    Sommigen – waaronder prof. emeritus en voormalig voorzitter van het Grondwettelijk Hof André Alen – zien de pandemiewet als een bijzondere-machtenwet, waardoor dit soort maatregelen wel mogelijk zijn…

    ‘Ik ben het daar niet mee eens en ga dat voorleggen aan het Grondwettelijk Hof. Een bijzondere-machten wet is veel beter omlijnd. En zelfs een bijzondere-machten wet mag nooit doen wat de Grondwet verbiedt. Je kan geen machten toekennen die er niet zijn.’

    Je kan geen bijzondere machten geven die je nooit gekregen hebt

     

    ‘Art. 33 van de Grondwet stelt dat alle machten uitgaan van de natie, waarmee de democratie en de Grondwet wordt bedoeld. Art. 187 is daarvan de keerzijde die bepaalt wat in elk geval niet mag gebeuren: “De Grondwet kan noch geheel, noch ten dele worden geschorst.” Daarmee is de cirkel rond. Je kan geen bijzondere machten geven die je nooit gekregen hebt.’

    Onvergeeflijke historische fout

    Uiteindelijk kan de pandemie wet volgens die redenering enkel worden ingevoerd na een grondwetswijziging die art. 187 opdoekt. Misschien gaat de Vivaldi-regering dit nog overwegen…

    ‘Ik leg me als jurist neer bij het democratische proces, maar dat zou een grote historische fout zijn. Vooral omdat het niet nodig is: er bestaan maatregelen genoeg die men kan nemen zonder een noodtoestand uit te roepen.’

    ‘Daarenboven blijkt uit de wetenschappelijke literatuur dat maatregelen, genomen onder een noodtoestand, nooit helemaal teruggedraaid worden. We hebben dat gezien in het VK met de Terrorist Acts en in Frankrijk na de aanslagen in Parijs in 2015. De Italiaanse rechts-filosoof Giorgio Agamben heeft uitvoerig over die mechanismen geschreven.’

    ‘Ik wil maar zeggen dat we weten hoe de vork aan de steel zit wanneer het gaat over nood-toestanden. Het afschaffen van art. 187 van de Grondwet zou een onvergeeflijke historische fout zijn.’

    Winny Matheeussen

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Falling into pieces…

    Het had de titel kunnen zijn van een groot Shakespeareaans drama. Iets in de zin van There is something rotten in the State of Danmark…

    Maar Schuddespiere is er al lang niet meer, en dus zullen we op onze buik moeten kloppen vooraleer tranen met tuitein te moeten schreien.

    Frans-vlaandeen, het ons in 1734 ontstolen stuk rijk indusrrieel & andbouwgebied van aan de Vlaamse Bergen tot de Somme, met o.a. het stroomgebied van de IJzer, ligt er, net als in de Vesder-streek in eigen land, totaal verwaarloosd bij. Met als resultaat dat de zondvloed sedert een paar dagen gans de IJzervlakte, d.i. de helft van de Provincie West-Vlaanderen dreigt te verzuipen.

    Al iets van gehoord? Ha neen, hé, Macron -en met hem, diens boezemvriend, de Porno Premier - zou dat niet graag horen…

    Voor de gewone mens, vooral voor de nu al leeggemolken boeren, zal het dus pompen of verzuipen worden…. Hun landbouwtrekkers dienen dan niet meer om in stoet tegen de Regering, alle verkeer stil te leggen, maar om de water noodtoestand naar de open zee af te voeren.

    Maar dat zijn zorgen voor morgen. Eerst onze ‘Burgerrechten’ vrijwaren en onze ‘Grondwettelijke’ bewegingsvrijheid terugwinnen.

    Iets in dat ‘Grondwettelijke’ doet me doet denken aan de onzalige repressietijden. Waar er o.a volksvertegenwoordiger Leo Vindevogel (Oudenaarde) totaal onschuldig naar achteraf bleek, ‘tegen de muur’ werd gezet. Zonder dat zijn ‘Parlementaire Onschendbaarheid’ zelfs maar ter sprake kon komen. Een van de vle zaken die bij ondergetekende de term Kloteland deed ontbranden…

    Als Oortlogs Burgemeester had die vele levens gered, maar was op die manier niet langder de vriend der Tsjeven die als textiel-baronnen goede zaken deden met de Dutise ‘vriendjes’.…

    Nu dus ook weer: burgers die tegen hun eigen ‘Vaderamdn’ moeten procederen.

    Het gebeurt zelfs niet in de grofste neger-republiek.

    *

    **

    Betteke toch, in welk muskietennest zult gij dus terecht komen. Geef dus maar rap de pijp aan Maarten, voor Zwarte Piet U in de zak steekt…

    *

    Digithalys

    02-12-2021, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500750 – DE WIND UIT DE ZEILEN EN WEER IS DEMAN IITT DE STRAAT DEPINEUT

    .

    sWOENSDAG 1 DECEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    **

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500750 – DE WIND UIT DE ZEILEN EN WEER IS DEMAN IITT DE STRAAT DEPINEUT

    *

    I N H O U D

    In dit Kloteland moeten we vooral onszelf zien te redden want de Overheid heeft wel iets anders te doen. Crisis-vergaderen tot dirp in de nacht, want de uren worden dan driedrfubbel betaald. Belastingvrij, want buiten de Bergroting.

    Hoe dat moet eindigen?

    Met nog maar eens ’n nieuw variantje van dat Chinees Griepke, zeker?

    Één troost: alles wat ons niet kapot krijgt; maakt ons sterker.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    WINDSTILLING

    *

    Ons Zuhalleke wist gisteren te vertellen dat Vlaanderen voor dit jaar de geplande capaciteit inzake windmolens al had bereikt. De twee vorige jaren bleek dat niet het geval te zijn geweest. Toch is het te vroeg om al victorie te kraaien, zoals men hieronder zal kunnen lezen.

    Begin september van dit jaar werd nl de oude steenkool centrale West Burton, A, nabij het Britse stadje Gainsborough opnieuw ingeschakeld omdat de wind energie amper een kwart opleverde voor de elektriciteits productie. Uit meet-gegevens van Vortex, een onafhankelijk Brits studiebureau dat weermodellen uitwerkt, bleek dat er sprake was van een opmerkelijke terugval van de windsnelheid, een fenomeen dat aan de klimaat verandering wordt toegeschreven en dat men ‘windstilling’ noemt. En daarmee kom ik terug op mijn blog van 17 oktober, toen onze groene federale minister van Energie, Tinne Van der Straeten, fier wist te vertellen dat ze de capaciteit van onze windmolens op zee zou verdrievoudigen en ik daarbij opmerkte dat bij windstilte die capaciteit geen driemaal meer zou zijn, maar nul komma nul.

    Dat verlies aan windkracht wordt trouwens al waargenomen sinds de jaren 1960 en niets zegt dat het zal verbeteren. Zelfs het Deense Ørsted, een van de grootste windmolenuitbaters ter wereld, kende de laatste jaren winstverlies door windverlies.

    Een beetje bescheidenheid is hier wel op zijn plaats.

    ZWARTWERK VASTGESTELD BIJ GLS IN PUURS NA INVAL SOCIALE INSPECTIE

    Bij GLS in Puurs werden al zeker vijf gevallen van zwartwerk vastgesteld.

    ©BELGAIMAGE

    *

    Vandaag om 10:34

    *

    De sociale inspectie stelde woensdag bij een inval in een vestiging van het koeriersbedrijf GLS in Puurs zeker 39 inbreuken vast.

    De sociale inspectie dienst viel woensdag binnen bij de vestiging in Puurs van het koeriersbedrijf GLS. 'De teller staat momenteel op 39 inbreuken', zegt Gianni Reale, de Mechelse arbeidsauditeur. 'Het gaat om 33 inbreuken op deeltijdse arbeid en vijf gevallen van zwartwerk. Dat zijn chauffeurs die niet aangemeld zijn bij de RSZ.'

    De sociale inspectie trof ook een persoon aan die illegaal in ons land verblijft. 'Die werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken', zegt Reale. De actie in Puurs is nog altijd aan de gang.

    Zowel het Nederlandse koeriers bedrijf PostNL als GLS werd begin dit jaar gedagvaard voor sociale fraude. 'Het gaat om een 60-tal dossiers', zegt Reale. 'De zaak komt in november volgend jaar voor de correctionele rechtbank, maar intussen blijven onze inspectie diensten acties uitvoeren.'

    Wommelgem

    Vorige week viel de inspectie binnen bij depots van PostNL in Mechelen en Wommelgem. In beide vestigingen werden gevallen van zwartwerk en inbreuken op deeltijdse arbeid vastgesteld. Het depot in Wommelgem werd zelfs een tijdje verzegeld.

    'Intussen is dat depot - onder voorwaarden - weer vrijgegeven', zegt Reale. 'Over de voorwaarden kan ik niet specifiek communiceren, maar ze houden in dat PostNL controle mechanismes moet opleggen om chauffeurs eruit te halen die niet in orde zijn. Stellen we bij een volgende controle opnieuw dergelijke inbreuken vast, dan gaan we het depot weer sliiten….

    Pieter Lambrecht

    *

    *

    HERNIEUWBARE ENERGIE ALLEEN VOOR MULTINATIONALS GOEDKOPER

    **

    EU systeem maakt elektriciteit te duur, maar de gewone consument kan er niet onder uit

    Nieuws   01/12/2021

    *

    Hernieuwbare energie is inderdaad goedkoper, maar de enigen die daarvan kunnen profiteren blijken nu de grote, industriële multinationals. Het eerste markante voorbeeld is BASF, dat een monsterdeal afsloot met Engie. De energie factuur van de consument blijft stijgen, terwijl multinationals het prijssysteem kunnen omzeilen. BASF drukt de Europese Unie (EU) met de neus op het feit dat het markt systeem van de EU niet werkt.

    Power purchase agreement

     

    Vorige donderdag kondigde BASF al de vorming van een apart bedrijf aan dat alle energie kennis en activiteiten van de chemiereus zou bundelen. Maandag sloot BASF bovendien een ‘power purchase agreement (PPA)’ met Engie. De focus komt te liggen op windenergie. De deal gaat in op 1 januari 2022. Op zich is ‘s werelds grootste chemiebedrijf nog verre van thuis want de jaarlijkse 828 gWh (gigawatt uur) vormt slechts een fractie van de jaarlijkse consumptie van 9 TWh (terawatt uur) op alle Europese sites.

    De aankondiging afgelopen week om alle energie-afdelingen te groeperen in een aparte dochter onderneming ‘BASF Renewable Energy GmbH’ gaf reeds aan hoe urgent de situatie is. BASF investeerde voor die nieuwe dochter al in het windmolen park ‘Hollandse Kust Zuid’ van Vattenfall (een investering ter waarde van 1,6 miljard euro) en in een gepland windmolen park van RWE in de Noordzee ter hoogte van de Duitse Waddeneilanden. De nieuwe dochter onderneming zal vanuit Ludwigshafen ook gaan handelen in energie.

    Drastische maatregelen

    De noodzaak van dergelijke drastische maatregelen zit in de huidige elektriciteits prijzen. De prijsvorming van die elektriciteit is niet transparant en onderhevig aan allerhande factoren gaande van speculatie, arbitrage, zogenaamde ‘market making’ door financiële partijen en gefoefel met het aanbod.

    In principe moet een elektriciteitscentrale al haar productie aanbieden, maar de controles hierop falen schromelijk. De CREG doet wat dit betreft helemaal haar job niet. De prijsvorming op de beurzen Belpex, APX, enzovoort is dan ook veel te onvoorspelbaar. Dat weet de hele industrie, maar blijkbaar niet de politiek en de ambtenarij.

    ‘Goedkoper’

    De federale minister van Energie, Tinne Van der Straeten, beweerde steeds dat hernieuwbare energie goedkoper is dan elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen. Dit laatste klopt inderdaad, maar daar merkt de consument niks van omdat prijs tot stand komt op basis van de gasprijs. De grote industriële afnemers daarentegen kunnen rechtstreeks deals sluiten met de producenten en zo afname garanderen en dus de investering reeds bij aanvang rendabel maken. Op deze manier dekken ze zich ook in tegen prijsstijgingen. Een win-win voor energie bedrijven en multinationals.

    Daarom dat de industrie steeds meer power purchase agreements afsluit. Ofwel investeert een bedrijf in een duurzaam energie project ofwel sluiten ze een PPA af, waarbij ze een bepaalde hoeveelheid energie afneemt van een leverancier voor een vaste prijs. Helaas moeten ze daarnaast wel een backup-plan hebben voor wanneer de levering niet gegarandeerd is. Bijvoorbeeld wanneer er geen wind of zon is.

    Geen greenwashing

     BASF’s CEO, Martin Brudermüller, beschreef de overeenkomst met Engie voor de Belgische- en enkele andere Europese sites als: ‘een significante volgende stap op ons pad naar klimaat neutrale scheikundige productie’. Het bedrijf verzekert zich zo ook van substantiële volumes elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dit contract is geen ‘greenwashing‘ zoals de meeste ‘duurzame’ aankondigingen uit het bedrijfsleven.

    Aanvankelijk zal de stroom afkomstig zijn van de windmolen parken op land in Spanje. Au fond heeft de beslissing ook niks te maken met de doelstelling om tegen 2050 geen uitstoot meer te produceren, maar is het deugdelijk financieel beheer in de crisis qua energieprijzen die zich langzaam opbouwt.

    Prijsstijgingen

    Afgelopen week steeg de prijs van CO2-rechten binnen het emissie handel ssysteem van de Europese Unie (ETS) van 30 euro per ton CO2 in april tot 72 euro per ton CO2. De prijs van de groene stroom waarvan BASF zich verzekerde is onbekend, maar momenteel noteert Spaanse wind-energie op 37,5 euro per MWh (megawatt uur).

    Bij gascentrales is de stroomprijs zelfs al boven de 200 euro per MWh gestegen.

    Door het ‘marginal pricing-systeem’ van de EU is de elektriciteitsprijs op de elektriciteits beurzen gekoppeld aan de gasprijs en stegen die prijzen dus de afgelopen maanden astronomisch. Door een PPA aan de bron bij een energie producent kan BASF die dure omweg via de energie beurs omzeilen. Met stroomprijzen van 100 euro per MWh in Duitsland is dat geen luxe. Bij gascentrales is de stroomprijs zelfs al boven de 200 euro per MWh gestegen. Maandag lag de prijs al op 248 euro per MegaWatt-uur.

    Ingrijpend optreden

    Waarom trad BASF als eerste nu zo doortastend op? BASF legde afgelopen maanden reeds de ammoniak fabrieken plat omdat bij de productie van ammoniak en kunstmest gas de grondstof is en het goedkoper was om ammoniak per schip van buiten de EU in te voeren. Dit kan als tijdelijke maatregel in verband met de gasprijzen. Bij andere productie sites beschikt BASF niet over die mogelijkheid.

    Besluit

    Wat BASF aantoont met de deal met Engie en de deals die ongetwijfeld zullen volgen is dat het marktsysteem van de EU qua elektriciteit niet werkt. BASF kiest voor een opt-out en drukt de EU met de neus op de feiten. De pay-as-clear market is nadelig voor de consumenten.

    De EU en de nationale overheden blijven in gebreke en negeren de crisis die zich opbouwt.

    Door iedereen dezelfde prijs te laten betalen, met name de hoogste gemiddelde prijs in plaats van de pay-as-bid-prijs waarbij de goedkopere hernieuwbare energie ook goedkoper verkocht kan worden zit de EU in de zakken van de gewone man. Het huidige systeem is asociaal en bezorgt energie bedrijven en de banken die voor hen arbitrage doen monsterwinsten op. De fiscus profiteert mee via de BTW-inkomsten. De EU en de nationale overheden blijven in gebreke en negeren de crisis die zich opbouwt. Bovendien zou de regulator zoals de CREG in België het manipuleren van de pay-as-clear-prijs streng moeten controleren.

    Lode Goukens

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Als enkeming zijn we natuurlijk de speelbal van het Regime.

    Maar aan alles komt een eindZelfs aan de kat jaar start, en die is zo lang.

    We gaan de laatste maand in van dit voor een Onafhankelijk Vlaaderenverloren jaar, maar er is hoop. De Regeime Media zitten steeds meer in de rode cijfers: hun pulp slaat al la,g niet meer aan, want maar al te doorzichtig.

    **

    ‘Wie gelooft die mensen nog’? Was me dat ne goeie die deze vraag ooit stelde. Yves Il Terminatore, weet U nog?

    *

    Digithalys

    01-12-2021, 18:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN TE ZIEN: ALMACY STAAT OP HET ONTPLOFFEN

    .

    DINSDAG 30 NOVEMBER 2021

    *

    OOIT, LANG GELEDEN…

    AGALEV / GROEN

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING

    *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500749 – HET WAS HAAR AL LAnG AAN TE ZIEN: ALMACY STAAT OP HET ONTPLOFFEN

    **

    **

    I N H O U D

    Het Intrnet is als de Goddelijke Voorzieningheid: het slaat en het en het zalft soms tegelijk.

    Het is maar de vraag, of het hierna volgend geschrijfsel het srtoffelijk overschot van wat vandaag nog overblijft van GROEN! goed zal doen of juist niet.

    We gaan dus terug naar de tijd vn DE RIJKSWACHTER UW VRIEND….

    *

    BREAKING NEWS

    De zaak Peter De Vleeschauwer

    Of hoe de Regimepers zich laat bespelen door een romanschrijver

    -

    Na 25 jaar is de moord op rijkswachter De Vleeschauwer inderdaad nog steeds niet opgelost. En nu vond zijn broer Chris het nog eens aangewezen om zichzelf in de kijker te zetten en voor de 85e-keer in alle toonaarden de Rijkswacht zelf te beschuldigen. Geen enkele kritische vraag van de Regimepers. Die stond erbij en liet deze man maar praten … knikkende journalisten alom. En aangezien de Regimepers een aantal interessante gegevens – die ze wel degelijk kent – nu verzwijgt, brengen wij ze. Om alles even in het juiste perspectief te zetten, …

    1. Een “milieu schandaal”, Chris De Vleeschauwer werd veroordeeld wegens laster

    Broer Chris stelde na de moord dat Peter op punt stond om – samen met hem, allebei lid van AGALEV – een gigantisch milieu schandaal bij een naburig bedrijf aan het licht te brengen. Het beschuldigde bedrijf kon er niet mee lachen, startte een rechtszaak en Chris – die zijn geleuter niet kon staven – werd veroordeeld tot een dwangsom van 500.000 frank, telkens hij zijn lasterlijke onzin nog eens zou uitkramen en de naam van het bona fide bedrijf nogmaals zou vermelden. Chris kon het niet laten, sprak in Terzake nogmaals over deze fantasie (Historiek moord De Vleeschauwer – De Standaard) en mocht dus 500 000 frank op tafel leggen. Een verstandig man…

    2. Peter De Vleeschauwer was een vulgaire oplichter, zijn weduwe werd veroordeeld wegens fraude

    Anderhalf jaar voor de moord meldde rijkswachter Peter De Vleeschauwer een inbraak bij hem thuis. Toen de politie ter plekke kwam had hij alle sporen al uitgewist. Vreemd hé, voor een rijkswachter, die toch beter zou moeten weten. Er was wel iets gestolen; drie peperdure schilderijen van de bekende kunstenaar Bram Bogaert. Ze waren verzekerd (bij ASLK), louter op grond van enkele foto’s (geen expertiseverslagen of aankoopbewijzen)… voor 1,2 miljoen frank. En de… ASLK betaalde. Niemand stelde zich vragen (‘hoe komt een totaal niet in kunst geïnteresseerd gendarme aan dergelijke dure schilderijen? ’Waar kocht hij ze?).

    Na de moord luisterde de recherche de telefoon van familie De Vleeschauwer echter af. En wat bleek? De weduwe sprak haar mond voorbij en had het herhaaldelijk gniffelend over hun geslaagde oplichting. Men trok dan – uiteraard – één en ander na. Bleek dat Peter DV in een galerij enkele foto’s genomen had van de ‘gestolen’ schilderijen van Bram Bogaert en ze dus nooit in zijn bezit gehad had. De schilderijen werden teruggevonden bij de nietsvermoedende echte eigenaar. Ook bleek dat mevrouw DV andere plaatsen aanwees waar ze gehangen zouden hebben in hun huis dan haar man, en dat Peter de Vermoorde geen nieuwe sloten had laten plaatsen in zijn huis, ofschoon de huissleutels ook gejat waren in de vreselijke diefstal waar hij, gerenommeerd kuntsverzamelaar, slachtoffer van was geweest. Peter DV was dus een geslepen, brutale, geldhongerige oplichter. Uiteraard ontsnapte hij aan een veroordeling (en ontslag) vanwege vermoord te zijn, zijn echtgenote Gina van de Durpel (zo’n geblondeerd type dat in haar koelkast ook lege flesjes heeft staan, ‘voor de mensen die niets willen drinken’) werd wel veroordeeld tot een celstraf, een boete uiteraard, en het terugbetalen van de 1,2 miljoen frank. (Weduwe De Vleeschauwer veroordeeld voor verzekeringsfraude – De Standaard)

    3. Peter De Vleeschauwer pleegde valsheid in geschrifte

    De man had overigens wegens disciplinaire redenen al een tuchtsanctie gekregen (overplaatsing van Lokeren naar Sint-Niklaas, 14 november 1996). Dat is genoegzaam bekend. Wilt U echter weten waarom? Hij had een PV vervalst, geantidateerd én van een handtekening voorzien van een overledene, een fietser die slachtoffer was van een verkeersongeval en die hij voordien had ondervraagd. De man overleed en Peter begon met zijn vervalsing.

    4. Peter De Vleeschauwer eiste een schadevergoeding van een arrestant

    En om het beeld van de idealistische witte ridder die eenzaam knokte tegen al het onrecht in de wereld helemaal te doorprikken; in 1987 had hij 18.500 frank schadevergoeding geëist van een arrestant, omdat die zogezegd tijdens zijn arrestatie Peter’s uniform had beschadigd. Je arresteert iemand en als er achteraf schade is aan je uniform, dan klaag je die man aan. Fijne kerel.

    5. Peter had een buitenechtelijke relatie met een prostituee, en hij lapte haar pooier erbij.

    Wat lazen we in GvA, 22 augustus 2009: ‘Peter De Vleeschauwer had twee buitenechtelijke relaties gehad, waarvan een met een prostituée. De Vleeschauwer verwittigde de BOB dat er bij haar pooier drugs te vinden waren. De Vleeschauwer bleef achteraf contact te hebben met Y. en dat was niet naar de zin van haar vriendje’. Zo. Zou in dat wereldje géén motief te vinden zijn?

    6. Peter wordt “ontvoerd”

    Nu over de moord. Werd Peter DV werkelijk ontvoerd uit de Rijkswachtkazerne, de avond van zijn verdwijning? Ernstig, als u een potige rijkswachter (volgens broer Chris had hij nog gebokst in zijn jeugd) zou willen doden, zou u hem dan eerst gaan ontvoeren … uit zijn kazerne, waar hij (en anderen) gewapend rondlopen? Om hem dan achteraf elders te vermoorden? Natuurlijk niet. U zou hem in een steegje te grazen nemen, als hij van cafébezoek terug kwam. Of van zijn hoerentrip. Of op zijn oprit, na een museum bezoek. Veel plausibeler is uiteraard dat Peter DV zelf zijn post verlaten heeft, om ergens naar een duistere afspraak te gaan, waar hem iets dramatisch overkwam. Verdwenen zonder sporen na te laten.

    7. Zodoende ….

    Wie Peter DV vermoord heeft en wat de reden hiervoor was is ook voor ons een raadsel. Er zijn slechts drie zaken helder. Primo: Peter DV werd laffelijk vermoord. Secundo: deze rijkswachter was geen integer man. Het was een geslepen oplichter, brutale bedrieger, corrupte flik, scheef poeper en vulgaire hoerenloper. Hij hoorde niet thuis in een politie dienst. Of misschien juist wel… Tertio: Zijn broer Chris (een gepensioneerde korporaal-chef in het Belgische leger, bataljon Bevrijding…) is een man met veel fantasie die te ernstig genomen wordt door de Regimepers. Hij schreef al vijf boeken, allen “misdaadromans”…

     

    Willen we eindigen met een “vrolijke” noot? Wat lazen we over deze Chris-van-Zwam-de-Detective, samen met Walter Van Steenbrugge (altijd lachen als die verschijnt) op 24 oktober 2017 in Het Nieuwsblad? “Hij zegt te weten wie de moordenaars zijn. Maar hij wil geen namen noemen in de pers. Volgend jaar maakt de broer Kris (sic) De Vleeschauwer bekend wie de moord pleegde in zijn nieuwe thriller. “Wie het boek goed leest, zal weten wie mijn broer vermoordde.” (Wie mijn boek leest, zal weten wie rijkswachter Peter De Vl… (Lokeren) – Het Nieuwsblad)

     

    Zo. Het staat in zijn boek. Iedereen kon vier jaar geleden dus lezen wie de moordenaar was. Heeft niemand dat boek dan gelezen? Want daar staat het in. Komaan jongens, gewoon het boek van Chris-Madame-Soleil lezen en de zaak is opgelost.

    Alleen een derderangs-pers neemt deze man ernstig. De Standaard, De Morgen, Gazet van Zwantwerpen, Het Belang van Limburg en uiteraard VTM en VRT.

    Salvatore Monella

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Naast de (achter de oren) Groene Graaiers, die nu waarschijnlijk in totale lockdown zullen gaan, staan alle Regime Media, zonder uiitzondering, met de billen bloot. %oest er ooit van komen, lijk die van mekaar afschrijven…. Voortgaande op ‘Het Gezag van een Ander’.

    Jarenlang werden we om de oren geslagen met verdachtmakingen ten laste van de Hogere Rijkswacht Leiding, die met de persoon van de ‘verdwenen’ Wetsdienaar, een lastige getuige uit de weg had geruimd.

    De Oude Romeinen wisten het al: wie de Garde beschadigde, bescadigde de Leiders…

    Ten overvloede… Hierna nogmaals ons definitief oordeel over die papierpulp- verkopers.

    Gewoon de kachel in, om zodoende de inflatie onder controle te houden. Want brandstof besparend…

    **

     

    Digithalys

    01-12-2021, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500748 – DE DODENMAAAND ZIT ER OP EN STRAKS KOMT SINTERKLAAS. ZEKER WETEN.

     

    .

    DINSDAG 30 NOVEMBER 2021

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    *

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500748 – DE DODENMAAAND ZIT ER OP EN STRAKS KOMT SINTERKLAAS. ZEKER WETEN.

    *

    I N H O U D

    Vriend Guvaal zet de toon…

    De rest is navenant.

    Het leven is de krijgsbanier

    Door goede en kwade dagen

    Ttot in Gods handen dragen…

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE STOP & GO POLITIEK

    *

    Het rijk der vrijheid dat Brouckie ons enkele weken geleden nog beloofde, is niet voor morgen, waarschijnlijk zelfs niet meer voor dit jaar. Aan het Griekse alfabet, waarover ik het gisteren nog had, zal het niet liggen. Dat telt 24 letters en we hebben er nog maar drie van in gebruik (grapje).

    De vaccinatie campagne is al bij al nog goed verlopen en zorgt er in elk geval voor dat de schade beperkt wordt. Volgens uitgevoerde simulaties konden daardoor zo’n 30.000 ziekenhuis opnames vermeden worden. Het had nog beter gekund als de derde prik, de ‘boosterprik’, er sneller was gekomen toen regionaal ‘Markske’ Beke het deze zomer al vroeg, maar federaal Brouckie toen in eerste instantie dwars bleef liggen.

    In dit land blijft alles politiek.

    Met een gezondheidszorg die met meer dan 10% van ons bruto binnenlands product (bbp) gaat lopen, had men wel iets meer mogen verwachten. Dat is ruim boven het Europees gemiddelde en de vraag is dan ook wat we er voor terugkrijgen in dit versnipperd land.

    Zoals ik reeds eerder heb geschreven (en ik niet alleen) zullen we met dit virus moeten leren leven en zal het niet weggaan met de ‘stop and go’ politiek van het ogenblik.

    RECORD INFLATIE IN EUROZONE ZET ECB ONDER DRUK

    ECB-voorzitster Christine Lagarde is niet van plan de rente snel op te trekken.

    ©AFP

    Vandaag om 11:41

    *

    De inflatie in de eurozone stijgt in november naar 4,9 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat de inflatie weer zal dalen en plant voorlopig geen rente verhoging.

    De levensduurte in de eurozone stijgt steeds sneller. De inflatie stijgt in november naar 4,9 procent, tegenover 4,1 procent in oktober. Dat is het hoogste peil sinds de invoering van de euro in 1999. Economen hadden 4,5 procent inflatie voorspeld. De ECB streeft naar 2 procent inflatie op middellange termijn.

    Waarom is de inflatie zo hoog?

    In de eerste plaats wordt de inflatie opgekrikt door de forse stijging van de energieprijzen. Energieproducten zijn 27,4 procent duurder dan een jaar geleden, omdat de prijs van aardgas, elektriciteit en olie zeer snel oploopt.

    Bovendien zien bedrijven hun kosten sterk stijgen door aanvoer problemen van grondstoffen en onderdelen zoals chips. Ondernemingen kunnen die hogere kosten doorrekenen in hun verkoopprijzen omdat de vraag naar goederen en diensten groter is dan het aanbod.

    Ten slotte worden de inflatie cijfers beïnvloed door de tijdelijke Duitse btw-verlaging in de tweede helft van vorig jaar. In Duitsland vergelijken de inflatiecijfers prijzen van vandaag met prijzen van vorig jaar die onderworpen waren aan een lager btw-tarief.

    Zal de inflatie zo hoog blijven?

    Nee. ECB-bestuurder Isabel Schnabel zei maandag dat de inflatie in november wellicht een piek bereikt. De centrale bank verwacht dat de impact van de energieprijzen en de aanvoer problemen geleidelijk vermindert en dat de inflatie in de loop van volgend jaar vertraagt.

    De ontdekking van de besmettelijker omikron variant van het corona virus heeft de olieprijs de jongste dagen al sterk doen dalen. Dat vergroot de kans op een daling van de inflatie in december. De impact van de tijdelijke Duitse btw-verlaging zal vanaf januari de inflatie cijfers niet meer vertekenen.

    Don't mention the Weimar

    De vraag rijst of de hoge inflatie zal leiden tot zogenaamde tweede ronde-effecten. Het is mogelijk dat werknemers meer loon eisen om de hoge inflatie te compenseren. Als bedrijven de lonen verhogen en die kosten doorrekenen in hun verkoopprijzen dreigt een langere periode van hoge inflatie. De ECB zegt dat ze geen aanwijzingen ziet van fors stijgende lonen. België is een van de weinige landen met een automatische loonindexering.

    Hoe reageert de ECB?

    De zeer hoge inflatie verhoogt vooral in Duitsland de druk op de ECB om in te grijpen. Maar de ECB is dat voorlopig niet van plan. Ze verwacht dat de inflatie op middellange termijn - lees in 2023 - weer onder de doelstelling van 2 procent daalt.

    ECB-voorzitster Christine Lagarde merkte vorige week op dat een aanpassing van het monetair beleid pas na anderhalf jaar een impact heeft op de inflatie. Met andere woorden, de ECB zegt dat ze de inflatie op korte termijn niet kan omlaag duwen. Lagarde heeft ook herhaaldelijk gezegd dat een rente verhoging voor het einde van 2022 'erg onwaarschijnlijk' is. De ECB is wel van plan in maart haar pandemie programma van obligati eaankopen stop te zetten.

    Wouter Vervenne

    HOE WE ONZE PRIVACY VERLIEZEN

    30/11/2021

    *

    We maken het allemaal wel eens mee. Je speurt online naar een vervanging voor je oude printer en de dag nadien krijg je plots als bij toeval aanbiedingen in promotie voor printers in diverse merken, maten en gewichten.. Je zoekt een zwarte piet om je verwarming na te kijken (of de schoorsteen te vegen) of je google’t voor de fun naar de nieuwste breedbeeld schermen. Gegarandeerd bots je de dag nadien op ‘pop-ups’ die je een en ander aanbevelen.

    Of dan is het weer de bakker in je dorp die probeert je warm te maken voor zijn broodjes via Facebook.

    Klik hier voor meer informatie ‘We maken vandaag allemaal gebruik van het internet, voor zeer uiteenlopende redenen. Dat je gemakshalve snel op ‘cookies accepteren’ klikt of de ‘terms & conditions’ aanvaardt zonder die te lezen is een evidentie geworden. Maar wat zet je daarmee eigenlijk in gang?’

    Mensen rechten

    Al in 1948 werd ‘privacy’ erkend als een fundamenteel recht in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De toenemende digitalisering en het onvermijdelijk gebruik van persoons gegevens in diverse online toepassingen, noopte de EU tot een strenger en duidelijker kader betreffende het rechtmatig verwerken van persoonsgegevens. Zo kwam de Europese privacy wetgeving tot stand, bekend als GDPR of AVG in het Nederlands (Algemene Verordening Gegevens bescherming). Desondanks blijven inbreuken tegen de privacy zowat dagelijkse kost en kan men zich vragen stellen bij een aantal praktijken.


     *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wie zei daar ooit weer, dat tussen droom en daad, wetten in de weg staan, en praktische bezwaren..

    Dat was een optimist van ver voor onze tijd. Want er staat ondertussen nog veel meer in de weg.

    De digitale wereld is net als een automobiel: gewelig snel in de verplaatsing, maar o wee als jouw persoontje hem in de weg loopt. Omver en er over. Zonder zelfs je innerlijke persoonlijkheid te kennen.

    De digitale wereld is als een glanzend wateroppervlak dat er, onder een stralend zonlicht, bevroren bij ligt. Als het al-dan-niet je lichaamsgewicht kan dragen, merk je pas als het te laat is.

    Zo kan een publieke vrow op afstand best mooi wezen, ma    ar niet iedereen is Prins Premier in een of ander welvarend Kloteland…

    *

    Digithalys

    30-11-2021, 16:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500747 – NA DE BRXIT EINDELIJK OOK NU DE FLANXIT?

     .

    MAANDAG 29 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500747 – NA DE BRXIT EINDELIJK OOK NU DE FLANXIT?

    *

    I N H O U D

    Geleerde Hoge Pieten, zo leert ons de ervaring, laten – uitt lijfsbehoud voor een goed fevulde portemonnee? – meestal noot het achterste van hun tong zien. Ze laten het liever aan anderen over om de kooltjes uit het vuur te halen. Waarna ze hun handen aan dat nieuwe vuur wel zullen verwarmen.

    Filippe De Winter uitgezonderd misschien, maar die wordt daarvoor dan ook in het verdomhoekke gezet. Toch bij de Regime Pers, maar zeker niet bij de gewone Burger, en al zeker niet bij zijn vrienden van het Vlaams Belang.

    Een Vlaams Beang dat toch ons aller belang zou moeten zijn….

    Zelf ben ik in priciepe als economist te veel REALIST om waar dan ook ‘Lid’ van te zijn. Ik steun wie steun verdient, en breek af wie dat zelf uitlokt om er beter van te worden door anderen in de blubbrr te helpen…

    De gewone ‘anderstalige’ medemens in dit Klotelaand, de zwijgende meerderheid dus, verdient onze sympathie, maar hun corrupte politieke voortrekkers verdienen de galg. Om daar te blijven bengelen tot ze geleerd hebben dat hun handen dienen om te werken en niet om te graaien…

    IN DE DRIE DEELSTATEN’

    foto: ©Voka

    **

    NOOD AAN NIEUWE ECONOMISCHE BELEIDSRECEPTEN

    Bart Van Craeynest : 29/11/2021

    *

    Vlaanderen, Wallonië en Brussel kennen belangrijke economische verschillen die niet altijd weerspiegeld zijn in een ander beleid. Bart Van Craeynest, hoofeconoom bij VOKA, schreef een interessant stuk over de economische verschillen tussen de deelstaten in België. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Van Craeynest meer uitleg over de richting naar groei voor de drie deelstaten.

    Economische groei en arbeidsmarkt

    De drie deelstaten blijven economisch met elkaar verbonden maar toch blijven de economische verschillen niet zonder gevolgen, zegt Van Craeynest. Op vlak van economische groei gaat Vlaanderen er bijvoorbeeld veel sterker op vooruit dan de andere regio’s. ‘Het verschil in economische activiteit is daardoor opgelopen tot 40%.’ Dit blijft niet zonder gevolgen op vlak van welvaart en de politieke realiteit.

    Wallonië en Brussel behoren tot de zwaksten in Europa wat de arbeidsmarkt betreft. Vlaanderen scoort gemiddeld. Wallonië en Brussel kunnen vergeleken worden met Spaanse en Griekse regio’s, die niet meteen uitblinken in economische performantie, benadrukt Van Craeynest. In Wallonië is meer dan één op drie niet actief op de arbeidsmarkt, wat gevolgen heeft voor de welvaart. ‘Het aanpakken van de werkloosheid vraagt een andere beleids aanpak.’

    Nood aan nieuwe recepten

    Vlaanderen mag dan wel beter scoren op vlak van arbeidsmarkt dan Brussel en Wallonië, toch is er nog ruimte voor verbetering. Wat export en innovatie betreft behoort Vlaanderen tot de beste van de Europese klas maar wat arbeidsmarkt betreft is dat niet het geval, zegt Van Craeynest. ‘Vlaanderen laat veel potentieel liggen bij grote groepen niet-actieven.’ Verder stoppen we in Vlaanderen ook nog steeds te vroeg met werken. Vlaanderen moet minder vergelijken met Brussel en Wallonië en meer het voorbeeld volgen van de beste regio’s in Europa.

    De nood aan eigen recepten is zeer duidelijk

    Wat Vlaanderen echter parten speelt zijn de beperkte bevoegdheden inzake arbeidsmarkt. De nood aan eigen recepten is zeer duidelijk, benadrukt Van Craeynest. De verschillen in economische realiteit tussen de deelstaten is te groot om dit op te lossen met een uniform beleid. Bovendien wordt de kloof alleen maar groter.

    Belangrijke partners

    De nood aan een gedifferentieerde beleidsaanpak betekent niet dat de drie regio’s lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Voor zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië geldt dat de andere twee regio’s veruit de belangrijkste handels partners zijn. Vlaanderen heeft er dus alle belang bij dat Brussel en Wallonië het economisch goed doen, zegt Van Craeynest. Ook aan Waalse kant wordt het duidelijke dat de huidige aanpak geen verbetering brengt. ‘De tools moeten in eigen handen komen gekoppeld aan eigen financiële verantwoordelijkheid.’ Een andere beleidsaanpak op niveau van de regio’s zal ook Wallonië en Brussel ten goede komen.

    Financiële responsabilisering

    Het gewicht van de overheid in economische activiteit verschilt sterk tussen de regio’s. In Vlaanderen bedraagt het overheids aandeel 18% terwijl dit in Wallonië oploopt tot 27%, dat is het hoogste van alle Europese regio’s. Het hoge overheids aandeel in economische activiteiten in Wallonië valt te verklaren doordat er geen financiële responsabilisering is, zegt Van Craeynest. Een groot deel wordt opgevangen door de federale sociale zekerheid. Volgens Van Craeynest moet dit veranderen en moet het mogelijk worden voor een regio om de financiële vruchten te plukken van een eigen doeltreffend economisch beleid.

    Economische verschillen en armoede

    De economische verschillen tussen regio’s hebben gevolgen voor de welvaart. De armoedecijfers in Wallonië en Brussel zijn veel hoger dan in Vlaanderen. Economische vooruitgang heeft dus belangrijke implicaties voor de gehele maatschappij, benadrukt Van Craeynest. De cijfers zijn wat ze zijn en uiteraard kan er dan nog discussie ontstaan over welke aanpak dit vereist. Maar volgens Van Craeynest moet er zeker nagedacht worden over het in handen nemen van eigen tools gekoppeld aan financiële responsabilisering. ‘Sommige beleidskeuzes die worden voorgesteld aan Waalse en Brusselse kant werken gewoon niet.’

    David Geens

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En zo is het tijd geworden où weer ’n beetje meer uit de anonimiteit te treden. Zich verschuilen achter ‘n ‘alias’ is niet goed voor de vriendschap, maar het voorkomt wl een en ander vanwege de Linkies. Of erger, van de getabbaarderde gehersenspoelde Import-Europeanen. Zouden dieniet beter- met gezinshereniging en al: de kinderen hebben u gestudeerd – naar het Land van Herkomst terigkeren, om daar welvaart, orde netheid te verspreiden? Weten die kwiestenbiebels dan niet hoe onschatbaar groot daar de bodemschatten zijn? Hoeveel handen er daar smachten naar een eerlijk verdiende bete broods bedelen?

    Zo gauw Vlaanderen op eigen poten staat, moet zoiets de zin en de doelstellingh worden van wat nu met veel grootheodi

    swaaznin ‘Ontwikkelingshulp’ wordt geoemd. Maar waarvan de fondsen terecht komen in de zakken van ‘de maatjes’ aldaar?

    De meeste lezers zullen ondertussen wel al door hebben, dat ondergetekende al la,g geen 3 x 7 meer is. Al moet ik mezelf soms wel eens in de neus knijpen om mij dat te realiseren.

    Als slechtziende bejaarde vindt U me dus in een Bejaardentehuis. Bij manier van spreken op een paar 100 meter van de Laatste Rustplaats van Stijn Streuvels en Priester-Dichter Hugo Verriest. En dat, LL, schept nen band….

    Over de winterse tuin, in de jaren 14 ooit eigendom van de Here van Wielant, Leider van Het Brugse Vrije, door het venster - wordt gezegd - is de kerktoren van Ingooigen te zien, ‘tussen het groen der bomen’…

    Te mooi om waar te zijn.

    Het is noch min noch meer de Liefde die mij –zwaar beperkt - hier bindt. Want ik wil Vrouiwlief dat niet aandoen, om dag en nacht kindermeid voor mij te spelen. Hier is de bediening hemels…

    En och ja, wat is daar nu aan, aan iemand die de godganse dag aan zijn scherm gebonden is, met schrijftekens zo groot als een kerk…

    Samengebvat kan ik stellen, dat in mijn toestand, ‘dat va de Hemel hierboen alle tijd van de wereld heeft’..

    Tot de volgende…

    *

    Digithalys

    30-11-2021, 11:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500746 – HORIZONTEN AFTASTEN TOONT U METEEN DE GROND ONDER UW VOETEN

    .

    MAANDAG 29 NOVEMBER 2021

    *

    PULP-PRS REGIME EN JA-KNIK –TV, TROUWE HIELENLIKKERS VAN

    DE RATTENVANGER VAN HAMELN: RECHT NAAR DE ZELFVERNIETIGING *

    INLEIDING: EIGEN MENING.

    OVERGENOMEN TEKSTEN ZIJN

    INSPIRATIE- BRONNEN

    *

    500746 – HORIZONTEN AFTASTEN TOONT U METEEN DE GROND ONDER UW VOETEN

    *

    I N H O U D

    Weet U het al? De Radio – ik kan nameijk niet leven zonder wat lichte klassieke lmuziek op de achtergrond - kan er, sederrt vroeg in de morgen nog voor d zon opging, er al niet over zwijgen! In Afhakistan roept de Taliban alle mogelijke Westerse hulp in om de arme bevolking bij te staan. Met voedsel en zo. Als het enigszins meevalt, zullen meisjes en vrouwen dan hun genitale onderdelen opnieuw vrijelijk mogen gebruiken, van in de kleuterkassen tt in de aula’s van de Universiteiten. Die zullen zo vlug als het kan weer opgebouwd worden.

    -

    Ook al om omver van te vallen: gene bang hebben van die nieuwue versie van dat Zuid-Afrikaans ‘Griepke’. Het hindert wel wat, maar eenmaal tussen vier planken voel je het niet meer.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VIRUS GRIEKS

    *

    Volgens de eerste berichten zou de ‘omikron’, de nieuwste Covid-19 variant die uit Zuid-Afrika komt, wel besmettelijker zijn als de voorgangers, maar niet zo ziek maken als men eerst dacht. Als dat hopelijk zou kloppen, dan is de gekozen naam wel toepasselijk. ‘Omikron’ betekent nl de ‘kleine- of korte o’. Het Grieks alfabet heeft nl ook een ‘omega’ en dat betekent ‘grote- of lange o’. De ‘omega’ is de laatste letter van het Griekse alfabet, die wij wel eens onbewust gebruiken als we het over ‘het einde’ hebben.

    Die ‘omikron’ komt er na de alfa- en de delta variant en daarmee krijgen we weer een Griekse letter bij om te onthouden. Het Griekse alfabet kent dus twee o’s. Dat men hier ‘omikron’ wel eens met een ‘c’ schijft is weer die Franse invloed, waardoor we het hier ook dikwijls hebben (o.a. in kruiswoordraadsels’) over ‘igrec’ i.pl.v. ‘Griekse ij’ of ‘Congo’ – schrijven met een ‘c’, dit terwijl de oorspronkelijke naam met een ‘k” was. We zullen het maar belgicismen noemen.

    ---

    En dan nog dit: in een reactie op mijn blog van gisteren over de Oostkantonners, stelt lezer Ropie terecht de vraag of die mensen dat zelf daar wel zouden willen. Mocht het ooit zover komen dat de vier gewesten daarover samen zouden gaan zitten (zou kunnen na de verkiezingen van 2024), kan dat besproken worden, evenzeer als de vraag die de Vlaamsnationalisten dan hopelijk zullen stellen i.v.m. onze eigen uitstap. Daar zullen ook wij zelf voor moeten zorgen. De discussie over Brussel-Halle/Vilvoorde indachtig, weten we echter dat Vlaanderen op die Oostkantonners niet moet rekenen als het er op aankomt.

    EERSTE LEK OVER FISCALE HERVORMING EN BOUCHEZ ZEGT NEE

    ©Photo News

    'De fiscale hervorming van Vincent Van Peteghem (CD&V) moet geen 'tax shift' maar een 'tax down' worden', zegt Georges-Louis Bouchez (MR) in slecht Engels. Aanleiding is een eerste lek over de voorbereidende werken van een experten groep.

    Er is de laatste tijd weinig liefde verloren tussen de minister van Financiën en de voorzitter van de Franstalige liberalen. Luttele uren nadat Bouchez Van Peteghem tegen de muur had laten lopen met diens wetsontwerp om de fiscale subsidies voor het topvoetbal in te perken, viseerde hij de CD&V'er zaterdagmorgen onrechtsreeks opnieuw op Twitter.

    'De belangrijke zin over fiscaliteit in het regeer akkoord: geen nieuwe belastingen voor wie werkt, spaart, investeert. De werkgroep heeft het pamflet van links geschreven, niet van de regering', luidde het.

    Die werkgroep waar Bouchez op doelt is een experten-team onder leiding van professor Fiscaal Recht Mark Delanote (UGent), dat begin dit jaar door Van Peteghem is geïnstalleerd om de hervorming van de personenbelasting voor te bereiden.

    Dieter Dujardin

    VICTORIA KOOPT RUIM DE HELFT VAN BALTA

    Victoria-CEO Philippe Hamers. ©saskia vanderstichele

    Kurt Vansteeland Michael Sephiha

    Vandaag om 08:57

    *

    De West-Vlaamse tapijt producent Balta vermindert zijn schuldenlast door ruim de helft van de activiteiten aan de Britse rivaal Victoria te verkopen.

    De tapijt producent Balta BALTA0,00%

    verkoopt zijn afdelingen Rugs (karpetten) en residentieel kamerbreed tapijt samen met de merknaam Balta aan Victoria VCP0,00%

    , de Britse rivaal die geleid wordt door Balta-veteraan Philippe Hamers. Inclusief overgenomen schulden heeft de deal een waarde van 225 miljoen euro. Dat maken Victoria en Balta maandag bekend.

    Balta halveert door de deal ruim in omvang, leert de mededeling. Wat overblijft – tapijt tegels voor consumenten en de bedrijventak - was over de eerste negen maanden van 2021 goed voor 31 miljoen bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) en 200 miljoen omzet. De verkochte afdelingen tekenden voor 34 miljoen ebitda op 270 miljoen euro omzet.

    De tapijt veteraan die op een deel van Balta aast

    Balta vermindert met de deal zijn grote schuldenberg - 323 miljoen euro per eind september - 'aanzienlijk'. Die molensteen van schulden heeft in combinatie met een teleurstellende cashflow de beurskoers gedecimeerd sinds de beursgang in 2017. Het aandeel Balta sloot vrijdag op 2,51 euro, 81 procent onder de 13,25 euro waartegen de tapijtproducent in juni 2017 naar de Brusselse beurs trok.

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (158)

    *

    Commentaar - 29/11/2021

    Dries Van Langenhove

    foto: ©Belga

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet werden gesteld. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Hoe opgelucht bent u?

    (Aan Alexander De Croo (Open VLD), nu een gepland staatsbezoek aan Italië wordt uitgesteld. Dat betekent dat de premier volgende week niet geconfronteerd wordt met de Italiaanse pers en hun vragen over pornoster Eveline Dellai.

    In Vlaanderen zijn daar al een paar keer schuchtere vragen over gesteld, maar Italiaanse journalisten zouden het onderwerp weleens kunnen aansnijden op een minder hoofse en omfloerste manier.)

    Welk ander Kamerlid krijgt zoiets voor elkaar?

    (Aan de journalisten die de succesvolle betoging tegen de corona maatregelen zo negatief mogelijk voorstellen: ‘Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen corona betoging van vorige zondag in Brussel’. OK, stel dat het allemaal het werk van Van Langenhove was. Hoeveel andere politici zouden zoiets georganiseerd krijgen? Of nog beter: waarom doet geen enkele andere politicus ooit iets soortgelijks?)

    Hoeveel Vlamingen hebben al hetzelfde meegemaakt?

    (Aan Humo-journaliste Stefanie De Jonge, die een anekdote deelt: ‘In de ‘women only‘ Basic Fit waar ik train komen veel moslima’s. Toen twee van hen hun mondmasker niet droegen en ik zei dat ze zich aan de regels moesten houden, hebben ze me aangeklaagd voor racisme. Ik viel van mijn stoel’. Zou racisme dan toch relatief zijn?)

    Hoe goed werkt het monopolie van de NMBS?

    (Aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), die geregeld heeft dat de NMBS ook de komende 10 jaar geen concurrentie krijgt. Opnieuw een decennium zonder stevige stimulans tot betere dienstverlening. Waarom is er in dit land zo weinig debat over dit soort grote beslissingen?)

    Hoeveel gaat dit grapje nog kosten?

    (Aan de Limburgse burgemeesters, die ’twee en wellicht zelfs drie extra preventie adviseurs’ willen voor het ‘Wolf Fencing Team’, om ondersteuning te bieden bij het plaatsen omheiningen tegen de wolf. Hoe doet onze overheid het ondertussen op de echte kern-taken?)

    Welk nepnieuws circuleert er over migratie?

    (Aan staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die klaagt over nepnieuws: ‘Veel burgemeesters worden geconfronteerd met onwaarheden en nep-nieuws op sociale media als er in hun gemeente een asielcentrum staat of komt’. Bij die ‘onwaarheden’ denkt hij aan kritiek op het asielcentrum. Terwijl er over migratie ook veel ándere onwaarheden verspreid worden: dat het wel meevalt met de toestroom, dat de integratie al bij al een succes is, dat het allemaal mensen zijn die we hier goed kunnen gebruiken, dat het best betaalbaar blijft …)

    Hoeveel drugs worden er ons land binnen gesmokkeld?

    (Aan minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR), die de douane opdracht gaf om meer controles uit te voeren op alle producten uit Israël en de bezette gebieden. Nog los van de eenzijdige focus op Israël (wat met andere conflictgebieden?): zou dit in de top 10 van de douane-prioriteiten moeten staan? Of zelfs de top 20?)

    Wat heeft die paars-groene pronkzucht ooit opgeleverd?

    (Aan staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS), die duizenden kunstwerken wil teruggeven aan het corrupte regime in Congo: ‘Dermine klopt zich op de borst dat ons land hiermee ver vooroploopt op andere westerse landen met een koloniaal verleden’. In dit soort ‘ethische discussies’ ver voorop willen lopen: het is vintage paars-groen. Er is een woord voor: deugdpronken.)

    Hoeveel racisme is er in Saudi-Arabië, Ethiopië, Thailand …?

    (Aan advocate Laura Uwase, die in De Afspraak het koloniaal verleden verbond aan racisme vandaag. Dan zou je denken dat het wel meevalt met racisme in landen die nooit gekoloniseerd zijn of zelf gekoloniseerd hebben. Toch heb je maar beter geen te donkere huid in Thailand, behoor je maar beter niet tot de Agazian-minderheid in Ethiopië en blijf je als buitenlander liefst helemaal weg uit Saudi-Arabië. Hoelang gaan we blijven doen alsof racisme een Westers fenomeen is?)

    Welke herstel betalingen moet Vlaanderen krijgen?

    (Aan kunsthistorica Anne Wetsi Mpoma, die pleit voor herstelbetalingen aan ‘Afro descenten’ en vertelt over de impact van kolonialisme: ‘Toen missionarissen mijn ouders in Congo grootbrachten, kregen ze te horen dat ze maar beter Frans konden spreken, de ‘beschaafde taal’. Ze keken neer op mijn grootmoeder, die in een eenvoudig dorp woonde’. Nou, zowat alle autochtone Vlamingen kunnen krek hetzelfde vertellen over hun grootouders. Waar is ons smartengeld?)

    Wat voor slangenkuil is CD&V toch?

    (Aan ex-premier Yves Leterme, die in Humo terugblikt op zijn laatste jaren in de Belgische politiek: ‘Als ik heel egoïstisch was geweest, had ik net zoals mijn partijgenoten Kris Peeters en Marianne Thyssen op de tafel kunnen slaan: ‘Ik wil federaal mijn verantwoordelijkheid nemen, zolang ik daarna een vangnet krijg als lijsttrekker voor het Europees Parlement of als Europees commissaris’. Je partijgenoten wegzetten als zelfzuchtige angsthazen: qua na-trappen kan dat tellen.)

    Welke commerciële successen hebt u al geboekt?

    (Aan professor Media Sofie Van Bauwel (UGent) die verbaasd is dat alleen blanke meisjes de finale van K2 zoekt K3 gehaald hebben: ‘Studio 100 kan zich zo’n selectie eigenlijk niet meer permitteren’. Zouden dit soort academici beseffen hoe belachelijk ze klinken, met hun eeuwige kritiek op een succesvol bedrijf dat honderdduizenden kinderen (van elke kleur) gelukkig maakt?)

    Wist u dat u een culturele aasgier bent?

    (Aan Paul Baeten Gronda, woke columnist en geestelijke vader van ‘Over Water’. Acteur Saïd Boumazoughe zegt daarover in Humo: ‘Series als ‘Over water’ lijken me soms culture vultures, die elementen van onze cultuur stelen voor commerciële doeleinden’. Kijk, dat vinden wij altijd leuk. Hoe hard zo’n Gronda ook probeert mee te zijn, uiteindelijk is ook hij een zondaar.)

    *

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    *

    Die ‘Liberals’ van bij ons zijn toch wel van een taai bandieten ras, zeker!! Terwijl Ijdeltuit LACHTAERT op de Gerechterlijke dissectie snijtafels ligt, en de Vlaamse tak dus dreigt ten onder te gaan -   Huis De Croo-Magnon inclusief - speelt de Waalse Haan, bij monde van Dhr Bouchez-de-la-Reine, een soort Eerste Viool in ’s Lands fiscale hervorming. De MR, ùoet U weten, is in ’t zelfde beddeke ziek als;de Sossen: als er big ùoney los te peuiteren valt, staan die vooraan in de rij.

    Hebbeb is heben, en krijkgen is de Kunst.

    Scamotern is nirt voor niets een woord met Franse roots.

    Het is dus niet ‘de bon ton’ dat een Gentse Hooleraar zich daar mag mee bezig houden, met die fiscale rechtzettingen. Die zullen wel weer teveel Wals en of Brussels bloed kosten. Want in dit Kloteland moeten de Vlamingen, buiten werken en opbengen voor de Staatskas, maar twee dingen doen: zitten en zwijgen…

    *

    Digithalys

    29-11-2021, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500745 – MANWIJVEN BIJ DE VLEET. KIJK MAAR EENS GOED ROND U…

    .

    ZONDAG 28 NOVEMBER 2021

    *

    500745 – MANWIJVEN BIJ DE VLEET. KIJK MAAR EENS GOED ROND U…

    *

    I N H O U D

    Je ziet ze overal: fier als een malse kerstkalkoen, in de menigtE, voorop lopend, manlief, bepakt en bezakt, er achteraan. Op een drafje. Verlangend naar een fris pintje.

    Je ziet ze, aan de haard, met de pollepel ter hand als en scepter….

    Of als treurende weduwe. ‘Hij haalde tenminste trouw nog iedere dag de kolen in huis’….



    *

    TEKOS ECHO

    De zaak Kathleen Stock zou het keerpunt kunnen worden.

    Stellen dat er aan onze universiteiten net als in onze media en culturele wereld een moderne heksenjacht aan de gang is, is een open deur intrappen.

    **

    ‘Cancel Culture’, WOKE, en LGBTQ+ zijn enkele nieuwe fenomenen die binnen de kortste keren als een hysterische wind over de VS en (West-) Europa zijn getrokken en diepe sporen hebben nagelaten.

    Het jongste slachtoffer, professor Kathleen Stock

    uit het Verenigd Koninkrijk, zou misschien wel de aanzet kunnen zijn naar een keerpunt, wie weet?

    Onmiddellijk na het vertrek van Kathleen Stock jubelden de activisten: “Dit is een grote overwinning voor de LGBTQ+-studenten in Sussex”. Op een andere post op Instagram kon men volgende parodie op het bekende lied lezen: “Ding-dong! The witch is dead” (naar de film The Wizard of Oz van 1939). Maar veel andere studenten voelen zich ook vrij ongemakkelijk, want de vermeende overwinning na een zeer agressieve campagne tegen professor filosofie Kathleen Stock is niet alleen een hoogtepunt in de nieuwe progressieve golf, maar het zou tevens een eindpunt kunnen zijn.

    Men moet het zich proberen voorstellen: transgender activisten die vermomd en met rookfakkels in de hand de ganse universiteits campus bezetten en tot in de toiletten met ‘Stock out’-affiches volhangen. De 49-jarige professor werd figuurlijk murw geslagen en wierp de handdoek in de ring. Ze zou “transfobe’ ideeën hebben verspreid en men raadde haar dringend aan bodyguards in te schakelen om haar eigen veiligheid te beschermen. Professor Stock nam, na een verschrikkelijke ervaring voor haar en haar familie, vrijwillig ontslag.

    De universiteit van Sussex verliest hiermee een van de meest prominente Britse critici van

    de transgender ideologie,

     

    die stelt dat het biologische geslacht geen betekenis heeft en eigenlijk veel minder telt dat de gender identiteit, die men zelf kan kiezen. In boeken als Material Girls en in voordrachten argumenteerde ze dat het biologische geslacht een realiteit is en dat die niet zomaar kan worden verwisseld. Begin 2021 uitten al 600 academici kritiek op de vermoede ‘transfobie’ van Stock. Ook van de Britse Labourpartij kwam kritiek, toen professor Stock zich aansloot bij een nieuw-opgerichte LGA – of Lesbian and Gay Alliance) die naar verluidt “trans-exclusief” was.

    De conservatieve Minister of State for Higher and Further Education, Michelle Donelan, sprak intussen haar sympathie ut voor mevrouw Kathleen Stock: “Het is absoluut beangstigend dat de toxische omgeving van de universiteit van Sussex zo giftig werd voor professor Stock”. Ook minister voor gelijke behandeling, Kemi Badenoch, stelde zich achter Stock. Ook de universiteit van Sussex zelf – in tegenstelling tot veel andere hoge scholen en universiteiten in gelijkaardige gevallen – week niet van de zijde van professor Stock.

    Samen met criminologe Jo Phoenix (Open University) en historica Selina Todd (Oxford) behoort Kathleen Stock tot een groep feministische academici die door de transgender beweging systematisch worden opgejaagd. Zo werd het bureau van Phoenix met urine overgoten, en werden haar conferenties stopgezet omdat ze ervoor waarschuwde dat ‘trans-vrouwen” (biologische mannen dus) toegang zouden krijgen tot douches voor meisjes en vrouwen of tot vrouwen gevangenissen.

    ‘Cancel Culture’ wordt een écht probleem aan de universiteiten

    De Britse krant The Times berichtte midden oktober: “200 academici melden doodsbedreigingen en aanvallen, de strijd om de vrijheid van meningsuiting gaat steeds harder”. De conservatieve Britse regering Johnson kondigde verschillende initiatieven aan om tegen de ‘Cancel Culture’ aan de universiteiten op te treden. Tot hiertoe met weinig resultaat, al zou het incident met Kathleen Stock wel eens ‘het incident te veel’ zijn. Meer en meer instellingen lijken door te hebben wat er aan de hand is, en benadrukken de academische vrijheid van meningsuiting, aldus journaliste Sarah Ditum in de krant

    Sunday Times in een artikel met de titel “Het trans-activisme is op de terugweg”.

    Toenemend discussiepunt is de manier waarop de campagnes van de transgender beweging lopen. Critici van de transgender ideologie, zoals schrijfster J.K. Rowling of professor Kathleen Stock worden als moderne heksen figuurlijk aan de schandpaal genageld. De haat van de transgender activisten loopt eraf, en elke zin voor nuance is verdwenen. Wie zich niet aan het dogma “trans vrouwen zijn vrouwen” niet volgt, moet er aan.

    Tot we met z’n allen eindelijk eens ‘stop!’ zouden zeggen.

    Peter Logghe

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ach, als progressief synoniem is geworden van destructief, dan zijn we ver genoeg geweest, zeker?

    *

    Digithalys

    29-11-2021, 08:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!