MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5087

     

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Met het woord ‘Standaardiseren’ wordt hier méér dan het naar voor brengen van een soort standard-uitleg bedoeld, namelijk een uitleg die door De Stadaard kwal.gazt gezet wordt als enige geldende norm. M.a.w. het is de enige mogelijke juiste uitleg die lezers mogen koesteren.

    Had ik sedert gisteren en ‘gratis’ abonnement gewild op De Schandaard dan had U nu vandaag hieronder een (gespiekt, afgekeken, klakkeloos overgenomen) artikel ter lezing geregen. Onbeschrijfelijk gemis dat U dus gemist heeft.

    Er kon bij gevolg op deze blog maar gecommentariëerd worden op de losse reutel.

    En inderdaad, de paar woorden die de toevallige lezer gratis gestoffeerd krijgt, rammelen langs alle kanten. Het is één opeenhoping van pretentieuze stoef, een wirwar van ‘likes’, ‘sites’ en ‘homes’ waar zelfs ‘n straatkat haar jongen niet meer in terugvindt. U krijgt het gerecht dus opgediend als kip-kap zonder einde noch begin, van bij de halal-slager om de hoek. Maar de rommel bevat in ieder geval de essentie van al die zovele stromen subsidies als wilde bergrivieren, die willen zeggen, hetgeen vroeger de Geintsche Roode Kameraden als slagzin gebruikten. U moest hunne kameroad zijn, of ze sloegen up joen muile’.

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    ‘FRANCKENS GETWITTER IS GÊNANT VOOR BELGIË’

    *

    ‘Het zou vreemd zijn als ik zou zwijgen over een staatssecretaris van het land waar ik al zo lang woon.(Bart Dewaele)

    *

    Steunpunt Mens en Samenleving, VVOB-Education for Development

    Bart Dewaele

    Algemeen directeur. Waregem Sint-Eloois-Vijve,

    https://www.idphotoagency.com/bartdewaele

     

    *

    Andrew Stroehlein,

    Mediadirecteur Human Rights Watch:

    “Viktor Orban, Marine Le Pen, Geert Wilders … en Theo Francken? ‘Hij past in dat lijstje’, vindt Andrew Stroehlein van Human Rights Watch.

    ‘Op Twitter verspreidt hij valse geruchten over moslims, illegale migranten en mensenrechtenorganisaties. Dat voedt het klimaat van angst.’

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Een in de meest letterlijke zin van het woord arm blogschrijvertje moet zich zekerlijk niet geroepen voelen om de verdediging van Francken Theo op zich te nemen. Daar is die persoonlijk, net als Matthei Salvini, Italiaans Minister BiZa van volgend stukje Nr 5098 wel meer dan mans genoeg voor.

    De manier echter waarop deze planeet-koeien-wachters zijn Ambt benaderen, tart elke verbeelding. Gewoon omdat Fanckken helemaal niets uitvindt of op Twitter ‘uit zijnen duim zuigt’, zoals zij trouwens meestal zelf doen. Maar weer is het waar: de Waarheid kwetst. En een harde waarheid kwetst harderder dan hard. Vooral als het om hun vrienden en toekomstige Bazen (denken zij), de mo-slimmerds, gaat.

    En ook als het over Het Nieuwe Amerika faat in dit verhaal.

    Het is en blijft een feit, naarmate Trump meer en meer (en blijkbaar met redenen omkleed) kan bezwadderd worden, roeren ‘all over the world’ de Democc-Rats hun snater. Dus ook bij ons en in ieder geval bij De Schandaard, het voornaamste kwal.blad van het Land waar ik ook al 82 jaar (minus 15 Italië), woon.

    Wat nu recent op kap van President Trump allemaal boven gespit wordt, is zeker niet mals. Alhoewel, in die middens…

    Is na te vragen inzake het royaal vaderschap van een zekere Miss Delphine Boël. Maar men spreekt er mijns inziens in het geval Trump veel te graag over. Niet het feit wordt gelaakt, maar de persoon. Erg katholiek is dat niet!

    Hetzelfde over ‘het misbruik in de Kerk’. Niet de feiten worden in de verf gezet gazet, wel de vermeende daders van ‘misdrijven’ van 20-30 jaar geleden, die dus al lang wettelijk verjaard zijn. Raar, hé.

    Beide uitgesponnen berichtgevingen geven de indruk dat er bedoeld wordt, de splinter in andermans oog aan te klagen, om te kunnen zwijgen over de balk en zelfs de hele gebinten in hun eigen ogen. Wat in voorkomend geval alleen maar ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ is. En geen ‘misbruik’.

    Inderdaad, die Monica Lewinsky van Billeke de lege Kllinkton was geen publieke prostitué, maar ze presenteerde wel dezelfde services. Aan huis geleverd zelfs ten huize Het Witte Huis..

    Zuurpruimen, dat zijn het! Al die planeet koe-wachters en hun Groen-Blauw- Rode meelopers….

    Omwille van het (subsidie-)smeer, likt de kat de kandeleer.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    26-08-2018, 10:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5096

     

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

     

    Ja, en over dode ViSSEN gesproken Iedere Vlaamstalige medeburger die geen West-Vlaanderaar is, weet dat die het meestal moeilijk tot zeer moeilijk heeft met de Nederlandse ‘aangeblazen’ letter ‘H’.

    Naar huis gaan, wordt dan rap ‘noar us goan’. En Geert Hoste, de ‘stand up comedian’ (= recht op staande muilentrekker) wordt dan Heert Goste.

    Ik denk dat dat komt door de nabijheid van het zèètje, waar wij omwille van de harde wind en het zoute zeewater, wat beter onze mond moeten dichthouden. Enfin, zijn tong wat beter in bedwang leren houden. Zo eet men in het Antwerpse breedsmoelkikker-achtig vooral op Vrijdag VIES. Daartegenover staat dat wij, West-Flütenaars nooit vies eten, maar altijd proper. Zoals ons Ma ons dat geleerd heeft. Toen we klein waren, volgens Guido Gezelle, ongeriefd van woorden nog, stamelend leerde vragen:

    Zo zult U even verder kunnen lezen, dat ik het heb over ‘Verrijkers’ die EuropeHANEN willen worden. Want dat is kort en goed de bedoeling: baas worden van het kiekenkot.

    Maar om op Italië terug te komen: daar worden sedert enkele tijd de nieuwkomers-baasmakers voorgoed tussen wal en schip gelaten. De bedoeling, de werkwijze van de slavenhandelaars is ‘abgeschossen’ en dat soort ‘vluchtelingen’ krijgt voor altijd de wind van achter. En zij de wind van voor.

    Wat er vooral spijtig aan is, is dat het alleen het kleine grut is dat in de kijker loopt, daar in Sicilië, op de kade van Catania. De meegelokte en kaal gepluimde kandidaten voor dat pleziertochtje naar De Beloofde Landen van Europa. De zakkenvullers achter de schermen (en hun overzeese aangestelden), zowel in Bruxellabad, Parijs als in Berlijn, blijven buiten schot. Voorlopig toch, zitten ze alleen maar in het vizier. Maar de vuren blijven branden.

    Gelukkig leven er in Italië mannen met… baarden aan hun lijf. Hun naam geraken stilaan wereldbekend. Dank zij de steun van de meerderheid der Bevolking groeien hun rangen. Zij worden straks allemaal de Helden die overal in de Avondlanden hun standbeelden zullen krijgen tussen de Groten der Aarde.

    Aan hun bronzen handen zal er met rode verf geen bloed op geschilderd worden zoals, na de Val van het Communisme, gebeurde met de standbeelden van Marx, Lenin, enz, in de Merkel-DDR, als eenmaal deze laatste vazal-staat ook door het Volk zelf ter ziele werd gestuurd…

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Italiaanse vicepremier dreigt met inhouding Europese bijdrage

    23 augustus 201820:32

    In de rij om Europehaan te worden.

    *

    Een groep van 150 Afrikaanse migranten wordt vastgehouden op een boot van de Italiaanse kustwacht? ©EPA

    *

    De Italiaanse vicepremier

    Luigi Di Maio

    dreigt ermee om de Italiaanse bijdrage aan de Europese begroting stop te zetten als andere EU-landen blijven weigeren om migranten op te nemen die door de Italiaanse kustwacht werden opgepikt.

    Zowat drie dagen na hun redding op de Middellandse Zee zitten zowat 150 Afrikaanse migranten nog vast op het dek van de Diciotti, een boot van de Italiaanse kustwacht. De vraag welk land de migranten zal opnemen, groeit uit tot een symbool van de machtsstrijd tussen Rome en de andere lidstaten.

    De Europese Commissie

    zoekt naar een oplossing om de migranten over verschillende landen te spreiden en komt daarover morgen opnieuw bijeen. Di Maio, de hoogste vertegenwoordiger in de regering van de Vijfsterrenbeweging, voert alvast de druk op. In een filmpje op zijn Facebook-pagina zegt hij dat als die ‘meeting’ niets oplevert, hij volgend jaar de Italiaanse bijdrage aan de Europese begroting van 20 miljard euro zal inhouden.

    Di Maio sluit zich met die harde taal aan bij minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, van de rechtse coalitiepartner Lega. Die zei eerder dat de migranten aan boord van het schip moeten blijven tot er een Europese oplossing is. Woensdagavond 22 Augustus werden wel al 27 onbegeleide minderjarigen van het schip geleid.

    De zaak leidt ook binnen Italië tot een conflict tussen politiek en justitie. De procureur van de regio Agrigento verklaarde dat hij een onderzoek heeft geopend tegen ‘onbekenden’ omwille van het tegen hun wil vasthouden van de migranten. Salvini reageerde op de radio laconiek dat iedereen hem kent en dat hij alleen maar zijn plicht vervult.

    *

    115 migranten bestormen Spaanse exclave in Marokko

    Bij een nieuwe massale overrompeling van Afrikaanse migranten zijn minstens 115 mensen vanop Marokkaans grondgebied in de Spaanse Noord-Afrikaanse exclave Ceuta geraakt. Woensdagmorgen slaagden ze er met geweld in over de zes meter hoge dubbele grensmuur te klauteren, zei een woordvoerder van de overheidsinstantie in Ceuta.

    Zeven politieagenten liepen verwondingen op in een poging de migranten af te weren. Een van hen was er erger aan toe en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

    De vluchtelingen bestookten de agenten onder andere met ongebluste kalk, die bij contact met de huid gevaarlijke brandwonden veroorzaakt. In totaal 300 migranten hadden geprobeerd over de grensafsluiting te geraken, met gedeeltelijk succes, aldus de woordvoerder.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het gekissebis rond onze levensader, de Eurpese munt, komt dus al goed aan de oppervlakte. Elders (bij E.J.Bron; zie afbeelding hieronder) lees ik dat Big Brother in Bruxellabad woest is. Als het ene land de sponsopring stopt zou dat wel eens het signaal kunnen zijn om algemeen de kaart van de solidariteit te trekken.

    In de kortste keren zit het spel dan op de wagen en v   allen de kaartenhuisjes van Brieksèl en Straatsburg in elkaar.

    Tenzij er natuurlijk, zoals in 1968 in Praag, nar de wapens wordt gegrepen om Italië in de pas te dwingen….

    Herinnert U zich dat zoiets ook al eens is gebeurd in de nadagen van Mussolini? Toen tussen dz SS en Eisenhower werd overeengekomen om in ieder geval de Eewuge Stad niet te bombarderen en dus te sparen. Dat zijn waar gebeurde historische feiten van toen er nog geen sprake was van de oslamisering, zoals nu. Met figuren als Zaan Cloot Juncker en Merkel langs de ene kant, en de islammerij aan de andere kant, zou het deze keer wel eens kunnen ‘over and out’ zijn voor Rome… Want WO II was een oorlog tussen Beschaafde Lui (!!!). Terwijl nu….

    Wie zei daar weer dat we dit jaar voor een warme nazomer staan?

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    25-08-2018, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5095

    **

     

    BRON: https://ejbron.wordpress.com/2018/08/23/salaam-aleikum-i-p-v-bonjour-hoe-de-stad-islamiseerde-waarin-vanmorgen-de-islamaanslag-plaatsvond/#more-195508

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    **

    Allons enfants de la Patrie: het lijfslied van Yves Le Terminator. Bij ons in de jaren ‘50 van vorige Eeuw was zelfs dàt te hoog gegrepen. Voornamelijk omdat we daar toen vruchteloos zochten naar het Frans voor de hulpwerkwoorden als daar zijn ‘zullen’ – ‘zijn geweest’. Ach! Was me dat een harde tegenvaller. Die ‘tijden’… Je werkerai ‘Ik zal werken’ (Onvoltooid Toekoende Tijd) en ‘ik heb gewerkt (passé composé) was dat gecompiceerd. Amaai m’n voeten, Gérrd! Want aan werken hebben alle Franstaligen ’n broertje dood. We moesten we leren jongleren met de werkwoords-vomren als met de diabolo. ‘Je vais, tu vas, il va, nous allons aller, etc, etc, dat was immers Frans met haar op. Correct was J‘J’irai en Je suis allé. Zelfs het accademisch Latijn is simpeler en logischer.

    Men zegt toch ook niet ‘tire-trou’ teen een trekgat. Of ‘une tombeuse’ tegen een simpele valling!

    Nu heden ten dage, een kleine eeuw later, doet de islammerij het helemaal anders. Er wordt simpelweg Arabiers gesproken en in lange spaghetti-slierten geschrevenen. Al wie dat niet verstaat, is ‘nen vuilen racist. We moeten immers meegaan met onzen tijd. En die vliegt!!!!!

    Salam Aleikum.

    *

    In de Mis zeggen wij (zeiden wij) V.V.T.) als begroeting ‘De Heer zij met U’….Op straat wordt dat in deftig Hollands: ‘Hoe maakt U het?? En in West-Vlaanderen zeggen wij gewoon: ‘Hoi’ –‘Hoes es’t’?

    *

    Het steetje Tappes gaat mijns inziens regelrecht dezelfde weg op als Oradour-sur-Glane. Eenmaal uitgeroeid en platgewalst door de oorlog laat men alles ‘tis en er wordt een nieuwe moderne stad gebouwd in de directe omgeving. Chose accdompli. De ruïnes worden ge-exploiteerd als toeristische trekpleister. Wat voor de wijde omgeving daar zaad in het bakske brengt.

    Na het einde van onderhavige aan de gang zijnde oorlog, vanwege ‘Verrijkers’ tegenover de ‘Oorspronkelijken’, zal Tappes als gewezen Hoofdstad van het moslimitisch Terrorisme ooit een goedkope attractie worden voor alle soorten toeristen. Meer niet. Want sedert er op een bepaalde plaats ook maar één moslimmer ‘gebeden’ heeft, is de grond voor altijd even verdord als woestijnzand.

    *

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Trappes#Cultuur_en_religie

    2de Grootste moskee van Frankrijk.

    30.000 inwoners.

    ***

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    “Salaam aleikum” i.p.v. “Bonjour”: Hoe de stad islamiseerde, waarin vanmorgen de islamaanslag plaatsvond

    Geplaatst op 23 augustus 2018

    Vanwege de door ISIS opgeëiste terroristische aanslag met een mes in Trappes zorgde de Franse stad vandaag voor krantenkoppen. Maar nauwelijks iemand weet dat die volledig in handen van de islam is gevallen. Daar zijn inmiddels alle slagerijen halal en in het enige café zitten, net als in de Oriënt, alleen nog mannen in traditionele gewaden. De sharia-politie heeft het voor het zeggen. Een achtergrondbericht.

    Van de meer dan 30.000 inwoners domineren tegenwoordig de moslims. Wie het nog niet was, is bekeerd – zoals de enig over gebleven boekhandelaar van de stad, die ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Parijs verwijderd ligt. Zelfs de Europees kampioen voetbal Nicolas Anelka, die uit Trappes afkomstig is, heeft zich bekeerd tot de islam en noemt zichzelf nu Bilal Abdul Salam.

    Zonder verzet aan de moslims overgelaten.

    De ooit Frans beïnvloede kleine stad geldt tegenwoordig als centrum van de Islamitische Staat in Europa. 67 inwoners hebben zich bij de terreurorganisatie aangesloten. De stad is in het begin van het jaar in de schijnwerpers gekomen door een boek, dat werd geschreven door twee krantenjournalistes. “We wilden oorspronkelijk een verhaal van de immigratie vertellen”, zegt een van de schrijfsters, “maar we stuitten op een tweeklassen-maatschappij.”

    Trappes staat sindsdien als Frans symbool voor islamisering en mislukte integratie – het zou wel eens een modelstad voor de nabije toekomst kunnen zijn. De kleine stad zou als blauwdruk voor Michel Houellebecq´s bestseller “Onderwerping” gediend kunnen hebben. Want net als in het werk van de bekende schrijver lieten ook in Trappes linkse politici “hun stad zonder verzet aan de ´islamisten´ over”, zoals de “Welt” in februari schreef. De burgemeester zou het woord “jihad” niet in de mond nemen, hoewel die al lang plaatsvindt en vanuit zijn stad aangestuurd wordt.

    Perfect klimaat voor ISIS

    Trappes is ook de enige stad in Frankrijk, waarin na het einde van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog een joods gebedshuis in brand werd gestoken. Ook de Franse Intifada, de wekenlange onlusten in de Franse voorsteden, woedde hier het felst. In de criminaliteitsstatistieken staat Trappes bijna overal mee bovenaan. Conflicten worden, net als in de Oriënt, met het mes opgelost. De politie geldt als vijand en wordt aldus behandeld.

    In dit klimaat kan ISIS gedijen en zoals vandaag een aanslag plegen. De dader had twee vrouwen doodgestoken, zijn moeder en zijn zus. Of het om een eer-moord gaat, omdat de familieleden zich niet aan alle islamitische regels hielden, is nog niet duidelijk, maar mogelijk.

    De sharia-politie heeft het voor het zeggen.

    De moslims hebben de stad ingepikt, velen zeggen “veroverd”. Een “sharia-politie” heeft het er voor het zeggen, die let op islamitische zeden. Alle slagerijen zijn halal – het slachten is niet alleen toegestaan, maar gangbare praktijk. Alcohol wordt praktisch niet meer verkocht. Wie desondanks alcohol koopt, riskeert het nodige. En pas goed wanneer hij alcohol drinkt. Het stadsbeeld heeft zich aan de Arabische steden aangepast. De detailhandel is bijna uitsluitend in Noord-Afrikaanse handen, de etalages zien eruit als in de landen van herkomst van de exploitanten. In het koffiehuis zitten uitsluitend mannen, meestal in traditionele dracht en met lange baarden – een ontwikkeling, die echter ook al zichtbaar is in Berlin-Neukölln.

    De groet in de winkels en op straat is van “Bonjour” en “Bonsoir” veranderd in “Salaam aleikum”. Vrouwen worden behandeld zoals in islamitische landen; ze mogen niet roken in het openbaar, en zwempakken in het zwembad zijn ook verboden. Hoe hoog inmiddels het aandeel van de moslims in de stad is, wordt verdoezeld, omdat de Franse regering weigert om daar statistieken van bij te houden.

    Er komen dan ook steeds meer “vluchtelingen” bij.

    De boekhandelaar is de zoon van een Amerikaan en een Française. Hij noemt zichzelf tegenwoordig “Ibrahim”, heeft het islamitische geloof aangenomen en kleedt zich net zoals de mannen in het koffiehuis.

    Fransen, die het zich konden veroorloven, zijn vertrokken. In plaats van hen komen er “vluchtelingen” bij, die zich in de stad op grond van de ambiance goed voelen. Trappes staat ver bovenaan bij de opname van migranten in Frankrijk.

    Het is het klimaat, waarin de islamitische aanslagen gedijen. Heel goed mogelijk dat na de ISIS-aanval van vanochtend we nog vaker over Trappes zullen lezen.

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Bij de islamisten, evengoed bij de zachte als bij de harde, is het ook ‘Pas-a-Pas, maar dan stapvoets sluipend en met getrokken messen. Met de persoonlijke voortplantings-pik ten allen tijde in volle aanslag. Klaar voor de aanslag als oorlogsrecht.

    Cultuur en religie (Wikipedia)

    Zoals in meer voorsteden van Parijs, is in Trappes een culturele kloof zichtbaar tussen de oorspronkelijke Franse bevolking en de grote groepen overwegend Islamitische migranten. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente sterk aan het islamiseren is. Er wordt een groot moskee-complex gebouwd (de op-één-na-grootste van Frankrijk) en het dragen van een rok voor vrouwen wordt sterk bekritiseerd door de Islamitische bevolking. De situatie in Trappes wordt door critici van de Islam in Europa aangepakt om te waarschuwen voor de gevaren van islamisme.

    We never shall surrender!

    https://en.wikipedia.org/wiki/We_shall_fight_on_the_beaches

    *

    Volgens mij is bedoelde kloof beter te omschrijven als die tussen daders en slachtoffers. In de pluriel majescule.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    25-08-2018, 03:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5094

     

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Mens, erger je niet. Je leest in je gazet zoiets tegennatuurlijks, en je draait vervolgens gewoon de bladzijde om. Nen kleineb ‘fait divers’ dat perfect past in de Rubriek ‘Gebroken armen en benen’.

    Dergelijke voorvallen die uit de lucht vallen, zijn nu eenmaal de prijs voor de ‘Verrijking’. Met dàt klein beetje chance aan de kant van de oorspronkelijke Trappenaars: de mos-lammers moorden elkaar uit. Liefst tot het bittere einde toe. Waar het vechten wordt gestaakt ‘faute de combattants’. (Le Cid).

    De politie is ter plaatse en volgt een dood(geschoten) spoor, dat is uitgemond in de hartaanval van een psychisch gestoorde ‘Verrijker’. Allemaal nogal gecompliceerd en totaal naast de pot.

    Er hoorde te staan: in Trappes, wederom het elfendertigste 1.000.000.000ste bewijs dat de immigratie die zo bejubeld wordt door de Macht en hun slippendragers van de Pers-: één spreekwoordelijke grandioze mislukking. Want de Wet van de Jungle in hartje Parijs. Een nieuwsoortige islamitische Moulin Rouge….

    O ja, de slachtoffers zijn, naar dappere moslimse-gewoonte, alle drie van Het Zwakke Geslacht, den moeder van de dader, één zus en één misschien wel lesbische ‘vriendin’.. Das djust.. Goed gezien van de Pers! De feiten zijn wel degelijk onmiskenbaar een familie-drama. Gewoon omdat het ’n familie-drama moest zijn. Orders van Hogerhand. Komt beter uit. Gebeurt al eens overal. Zelfs in ons eigen Walenpaïs, maar daar zwijgt de Pers over. Heeft niets te zien met racisme of moord-aanslagen va

    *

    Het is gewoon omdat Allah het zo gewild heeft. En daarmee DOEF    ! ’s Maul halten!

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    IS eist mes-aanval in voorstad Parijs op: minstens 2 personen komen om.

    Aanvaller brengt moeder en zus om, ook zwaargewond slachtoffer is een vrouw

           Karen Van Eyken 23 augustus 2018 10u54 Bron: Le Parisien, Europe 1, Reuters, France Info

    Franse agenten zetten een straat af in Trappes na de mes-aanval. (Hopen zij nog meer slachtoffers te vinden?)

    *

    Een persoon werd deze ochtend in Trappes nabij Parijs door de politie geneutraliseerd nadat hij verschillende mensen met een mes had aangevallen. De twee dodelijke slachtoffers zijn familieleden van de dader. Volgens Le Parisien gaat het om de moeder en de zus van de man. Een derde slachtoffer raakte zwaargewond. Een familie-drama kan niet worden uitgesloten. IS heeft ondertussen de ‘aanslag’ al opgeëist, maar draagt daarvoor geen concrete bewijzen aan, zo meldt persbureau Reuters.

    De aanvaller viel zijn slachtoffers aan op straat. (En in de rug). Volgens bronnen bij de politie had de 36-jarige Kamel S. zich na de aanval in een gebouw verschanst (volgens bepaalde Franse media ging het om zijn eigen woning in de rue Camille Claudel) en schreeuwde vervolgens: “Allah Akbar, als je binnenkomt, gaan jullie er allemaal aan.”

    *

    In deze Franse stad rekruteert IS bij de vleet en zwaaien islamisten de plak: alle slagers zijn halal, enkel mannen op café. Toen hij uiteindelijk rond 10.20 uur naar buiten kwam en de politie bedreigde, werd hij met enkele schoten geneutraliseerd. De aanvaller kreeg een hartstilstand en bezweek aan zijn verwondingen. Het individu stond sinds 2016 bekend om zijn directe en publieke steun aan terrorisme. In de politie-databank had hij een zogenoemde ‘fiche S’ achter zijn naam: potentieel staatsgevaarlijk. Hoewel terreur-organisatie IS de aanval heeft opgeëist via propaganda-kanaal Amaq en de aanvaller een “strijder” noemde, vraagt de politie vooralsnog enige terughoudendheid omtrent de motieven van de dader. Hij zou al eerder psychische problemen hebben gehad.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Uiteraard is dit, hoe dan ook, een drama voor alle betrokkenen, de levenden en de doden. Al hebben deze laatsten daar weinig last meer van. En uiteraard is mijn luchtige toon totaal ongepast. Uiteraard totaal misplaatst vooral in de ogen van alle ‘Gutmenschen’ en wereldverbeteraars. Mijn houding is misschien wel ingegeven omdat we dagelijks van langs die kant van alles worden wijsgemaakt.

    Dus moet ik daaraan toevoegen, dat de ingevoerde opgedrongen nep-samenleving van een totaal andere orde is. De HLN-madam van hierboven (!) doet haar uiterste best om het woord ‘Sharia’ niet te gebruiken in haar commentaar, maar de dhimitude druipt uit elk woord. Hier gaat het niet alleen om een lage moedermoord, maar om een of ander ’delict’ in hun islam-gedrag. Alleen door middel van het slagersmes kan daar een oplossing aan gegeven worden.

    O, misschien was het zelf wel een oefening in het kader van het aan de gang zijnde Offerfeest?

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    24-08-2018, 18:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5093

     

    Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Niet toevallig valt dit jaar, A.D. 2018, dat een scharnierjaar blijkt te zullen worden, het islamitisch ‘Offerfeest’ samen met de datum waarop precies 50 jaar geleden in Praag ook het socialisme met een menselijk gelaat de keel werd over gesneden.

    Een en twintig Augustus 1968: als lammeren werden zij ‘onverdoofd) ter slachtbank geleid. Verpletterd en tot moes vermalen onder de rupsen van de Sovjet pantsers die amper 20 jaar voordien ook al het Duitse (Nationaal) Socialisme tot moes hadden vermalen. Bij ons in Coburgia was dat precies 10 jaar nà de Expo ‘58 waar de Triomf van Het Vrije Ondernemen werd gevierd. Met op de voorgrond als attractie, het Sovjet Paviljoen dat de mensen met open mond bleven bewonderen.

    *

    Het Jaar Onzes Heren 2018 is ook het jaar van de islammerij ‘met een menselijk gelaat’.

    Want het laatste jaar dat er mag ‘ge-offerd’ worden met het mes op de blote onveerdoofde keel. Zodat elk dier met brekende ogen zijn moordenaar kan volgen. Voor De Ware Gelovigen is elk dier dat op die manier geslacht wordt, een oefening voor later. Om het ‘kelen’ met de blote handen niet te verleren.

    Heeft U er op gelet, dat het ‘offeren’ van schapen ipv mensen vanwege Jahweh een goddelijke suggestie is geweest, aan de Aartsvader Abraham, door de islammerij, net als zoveel andere zaken, zij dat verhaal zo maar klakkeloos overgenomen van het Jodendom? En ja, na verloop van tijd herinnert de Wereld zich nog alleen ‘de namaak’. Het ware verhaal is na te lezen in de Bijbel en op

    http://www.sharefaith.com/guide/christian-ministries/bible-heroes/abraham-friend-of-god.html

    *

    MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Het socialisme, een synoniem voor onmenselijkheid: de “Praagse Lente”

    Geplaatst op 21 augustus 2018     door E.J. Bron

    *

    Het – zowel destijds als nu – fundamenteel fout en een gevaarlijke idee van het “socialisme met een menselijk gezicht”. Het werd op 21 augustus 1968 door de soldaten van de Sovjet-Unie, Polen Hongarije, Bulgarije en de DDR platgewalst. De “Praagse Lente”, die nooit iets met vrijheid te maken had, was voorbij.

    De boodschap van de volgroeide socialisten – de communistische despoten uit Moskou – aan de in de socialistische ideologie gedwongen gevangen zittende broederlanden was overduidelijk: wie van de weg van het socialisme afwijkt, krijgt te maken met de woede van de kameraden. In de nacht naar 21 augustus 1968 waren ongeveer 500.000 soldaten uit de “socialistische broederlanden” Tsjecho-Slowakije binnengemarcheerd om “met geweld een einde te maken aan de droom van een liberaal, democratisch socialisme.” Dat het socialisme en zijn verschillende vormen – van de sociaaldemocratie tot aan het communisme toe – diametraal tegenover vrijheid en democratie staat, bevestigt ook Björn Höcke (AfD) ter gelegenheid van de 50e herdenkingsdag van de “Praagse Lente”:

    “Nu nog denken veel mensen in Duitsland dat het socialisme op zich een goede zaak zou zijn. Als ze geconfronteerd worden met de vele misdaden, die in naam van deze doctrine werden gepleegd, dan zeggen ze dat het socialisme gewoon nooit goed zou zijn uitgevoerd.

    In de jaren-60 van de vorige eeuw leidde de plan-economie het toenmalige Tsjecho-Slowakije in een economische crisis. In de Communistische Partij kregen hervormende krachten de overhand, die een nieuwe weg wilden inslaan, een “socialisme met een menselijk gezicht”.

    Deze hervorming werd vandaag 50 jaar geleden door Sovjet-tanks overrompeld. Het aantal gedode demonstranten bleef tot het einde van de “Koude Oorlog” een staatsgeheim. Nu gaan onderzoekers uit van 137 gedode demonstranten. Met de “Praagse Lente” stierf de hoop dat het socialisme hervormbaar zou zijn. Pas 21 jaar later, na twee decennia van verstarring, startte Michael Gorbatsjov met de “Perestrojka” een nieuwe hervormingspoging. Het resultaat was uiteindelijk geen “socialisme met een menselijk gezicht”, maar de implosie van het Sovjet-machtsblok. Na meer dan een eeuw vergeefse staats- en maatschappij-experimenten, die meer dan 100 miljoen mensen het leven kostten, wordt het misschien eens tijd om de politieke doodlopende weg als zodanig te herkennen.”

     

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Er is echter toevallig ook nog een andere ‘Lente’ die ons in heel Europa door Slinx en de Slinxe Media recent werd opgesolferd. De Arabische Lente.

    Die moet in wezen in wreedheid en onmenselijkheid niet onderdoen voor de onderdrukking ten tijde van De Praagse Lente. Alleen gaat het er wat meer islamitisch aan toe, ttz achterbakser en geniepiger. Zonder pantsers, maar met de buiken van hùn en (even later) van ònze vrouwen en jonge meisjes.

    Vast verbonden met de reputatie van de stad Praag, is, uit de jaren ‘42 en voorgaande jaren, de naam van de SS-‘Reichsprptector’

    REINhARD HEUDRICH,

    bijgenaamd De Slager van Praag. Of Het Blonde Beest. Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    23-08-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5092

     

    Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    In de najaren van den Groten Oorlog ’14-’18 verscheen er een fantastisch boek met front-ervaringen (later verboden wegens het vermeende defaitisme daarin) met de titel ‘Van Het Westelijk Frot Geen Nieuws’.

    Dat was niet alleen de titel van dat bek, maar ook de openingszin op de Duitse Nieuwszenders van toen het er begon naar uit te zien, dat alles daar zijn gewone gangetje zou gaan.

    Dezelfde radio-stilte is er nu ook in de ‘gevestigde’ media, als het gaat om de nakende ‘Wende’ om voortaan de islam-invasie de pas af te snijden. En dit nieuws komt vooral uit het Oosten. Meer zelfs: het komt uit die landen die het langst gebogen hebben gelopen onder de Communistische dictatuur. Ze zijn dus perfect op hun hoede voor de nieuwe ‘Dhimitude’.

    Dergelijk ‘nep nieuws’ op de ‘Sociale Media’ zoals hier wordt immers gelijk gestemd met ‘haat-spraak’. De geldende mening houdt dit voor en aldus zal Geschieden naar hun Woord.

    In feite is het een kleine stap voor elk land apart, maar een reuzenstap in de goede richting. Er wordt gewoon door wie aan de Macht is in het Parlement, bepaald dat elke medewerking die verleend wordt aan de Bezetters, gewoon COLLABORATIE is waarop in oorlogstijd de doodstraf staat..

    Die Wet moet weinig woorden tellen, en zekerlijk niet vatbaar zijn voor advocaten-trucs.

    Wat gaande is in Oostenrijk, Polen Hongarije, Tsjechië, Slovakije allemaal gelegen in de vroegere Oostblok-landen, ja zelfs in Merkel-la,d met de AfD, vindt zijn echo spontaan in Italië, helemaal in het Zuiden, dat het meest te lijden heeft gehad van de aanvoerlijnen der invasie.

    Ondertussen rijpen de geesten ook bij ons in Vlaanderen. Bepaalde vroegere buitenlandse iconen zijn rijp voor de sloop…

    Linxs en Rechts gaan zelf bepaalde stemmen op, om niet langer de kat uit de boom te kijken. Ikzelf heb lang gelden ook al met deze gedachte gespeeld, maar nu vind ik dat ’n beetje overdreven. Al zie ik het verschil niet met wat er gebeurde nà Pearl Harbour met bepaalde Japanse steden, waar de grote massa onschuldige Burgers vielen als vliegen…

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Oostenrijkse minister BiZa wil voorstanders invoering islamitische Sharia criminaliseren

    Xander 19-08-2018 14:12

    **

    (Afbeelding: Getty Images (5)).

    *

    Vicekanselier: Islamisering moet worden gestopt, anders is het gedaan met ons Europeanen – Linkse rechtbank maakt sluiting haatmoskeeën ongedaan - Duitsland opnieuw geschokt: Somalische migrant steekt arts in bijzijn van diens 10 jarige dochter dood.

    De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl heeft een voorstel op tafel gelegd om moslims en anderen die er openlijk voor pleiten om de democratische grondwet van Oostenrijk ondergeschikt te maken aan, of te vervangen door de discriminerende, onderdrukkende islamistische Sharia wetten, te criminaliseren, zodat ze kunnen worden vervolgd.

    http://www.oe24.at/oesterreich/politik/AfD-Spitze-holte-sich-Tipps-bei-der-FPOe/285970562

    *

    Kickl, lid van de Oostenrijkse vrijheidspartij FPÖ, geeft hierbij het voorbeeld dat ieder Europees land dat zijn vrijheid, democratie en toekomst nog enigszins serieus neemt, zou moeten doen.

     

     

    Oostenrijk kampt net als het grootste deel van West en Noord Europa met snel toenemende radicalisering van moslims, en een hieraan verbonden groeiende criminaliteit en onveiligheid. ‘Degenen die de Sharia boven de Oostenrijkse wetten willen stellen en ons in een theocratie willen dwingen in plaats van onze democratie, horen in een rechtbank thuis,’ vindt Kickl.

     

    ‘Islamisering moet stoppen, anders is het gedaan met ons’

     

    Begin vorig jaar voerde FPÖ leider en huidige vicekanselier Heinz Christian Strache campagne met de belofte dat hij het islamisme in Oostenrijk wil uitbannen, omdat dit ‘tegen vrouwen is gericht, antiliberaal, en overeenkomt met een fascistisch wereldbeeld. Laten we het islamisering beleid beëindigen... anders zullen wij Oostenrijkers, wij Europeanen, aan een abrupt einde komen.’

     

    De Oostenrijkse wetten bevatten al mogelijkheden om personen die de grondwet en democratische orde bedreigen aan te pakken, maar volgens de regering gaan die wetten nog niet ver genoeg om de snelle verspreiding van de extremistische islam, die vooral dankzij door de EU geëiste massa immigratie uit Afrika en het Midden Oosten tot stand komt, een halt toe te roepen.

    Linkse rechtbank maakt sluiting haatmoskeeën ongedaan

    *

    De nieuwe regering moet net als in de rest van Europa ook opboksen tegen de door links ondermijnde gerechtelijke macht. Zo heeft een rechtbank een besluit van de regering om diverse (Turkse) moskeeën te sluiten, omdat die haatzaaiende islamistische leringen verkondigen, inclusief het aankleden van moslimkinderen als soldaten, ongedaan gemaakt. (1)

    In 2017 besloot Oostenrijk al tot een verbod op het dragen van een boerka of een niqab, net als de hijab symbolen van vrouwenonderdrukking in de islam. Daarnaast werd ook het uitdelen van de Koran door de moslimgroep ‘De Ware Religie’ verboden. Die islamitische beweging is inmiddels ook in Duitsland verbannen vanwege het zaaien van haat tegen Europeanen en alle andere niet-moslims (2).

    Somalische migrant steekt arts in bijzijn van 10 jarige dochter dood

    Na een hele serie schokkende verkrachtingen en moorden op meisjes en vrouwen door migranten is Duitsland opnieuw in rep en roer nadat een 26 jarige Somalische migrant in Offenburg een arts in het bijzijn van diens 10 jarige dochter doodstak. De Afrikaan was in 2015 in het kader van Angela Merkels ‘Wir Schaffen Das’ islamiserings - omvolkingsprogramma naar Duitsland gehaald.

     

    De vrijheidspartij AfD was de enige die het ‘falende immigratiebeleid’ de schuld gaf, en wederom pleitte voor het sluiten van de grenzen. De gevestigde politieke partijen en politici, waaronder de burgemeester van Offenburg –volgens officiële cijfers een broeinest van criminaliteit geworden-, waarschuwden de Duitsers juist dat ze niet moeten toegeven aan het ‘anti-immigratie sentiment’.

    Vorig jaar viel een in Offenburg op de trein gestapte zwartrijdende Gambiaanse migrant een passagier met een keukenmes en afgebroken fles aan, die daardoor op diverse plaatsen gewond raakte. De migrant was agressief geworden tegen de conducteur nadat die om zijn plaatsbewijs had gevraagd.

    Zoveelste terreuraanslag migrant in Londen weer gebagatelliseerd

    *

    Afgelopen dinsdag reed de 29 jarige Soedanese migrant Salih Khater, in het bezit van een Britse pas, 15 fietsers en voetgangers omver bij het Westminster paleis in Londen. Daarbij vielen als door een wonder slechts drie gewonden. De autoriteiten behandelen de aanval als een terreuraanslag. De Britse en Europese media deden zoals we gewend zijn alle moeite om te verbergen dat het om een Soedanese migrantenterrorist ging, en lieten het voornamelijk bij een ‘Britse burger’. (4)

    In de Nederlandse media lezen we inmiddels dagelijks over gewelddadige ruzies, steek-, vecht- en schietpartijen, brandstichtingen, en soms ook ‘onverklaarbare ongelukken’ waarbij fietsers of voetgangers worden aangereden. Het is inmiddels een publiek geheim dat als er niets geschreven wordt over de daders, deze in 9 van de 10 gevallen vermoedelijk buitenlander of migrant zijn, of een migrantenachtergrond hebben.

    Xander

    (1) Breitbart London
    (2) Breitbart London
    (3) Breitbart London
    (4) Breitbart London
    (5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Al die ‘kleine’ voorvallen gebeuren ook bij ons. Dat ziet men zelfs als in een drukke winkelstraat van zelfs een middelgrote stad een ‘donkere’ medeburger m/v op het voetpad weigert om een gewone burger doorgang te geven door een stap opzij te zetten. Dat zoiets aan de lopende band gebeurt, met daarbij brandende ogen op zelfs ’n invalide gericht, spreekt boekdelen.

    De Politie Uw vriend? Dat is iets als in een sprookje, uit de tijd dat de dieren nog konden spreken. Want Broer Agent kijkt liever de andere kant uit. Kwestie van zijn bevordering niet in gevaar te brengen. De omstanders; vraagt U? Wel, heu, die kijken beledigd toe, maar verwijderen zich even rap als bij een schiet-incident. Om toch vooral maar niet in beeld te komen op de straat-camera’s. Want niemand weet waar en hoe die opnames voor dienen… Vooral die beelden met klank-weergave kunnen zeer belastend zijn. Vooral als het lippenlezen iet of wat faalt…

    Misschien dienen die opnames wel voor een soort dodenlijst, als het binnenkort zo ver komt… In een ormale Maatschappij is de verjarings-termijn 30 jaar, maar in de islamitische wereld is wat eenmaal gezegd werd, bewaard voor de eeuwigheid. Tot er bloed vloeit. In ieder geval.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    22-08-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5091

     

    Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Die boot van de Italiaanse kustwacht heeft niets meer dan zijn devoren gedaan. Het ‘Internationaal Zeemansrecht’ verplicht het redden van alle drenkelingen. Onafgezien van hun ‘Geloof’ en van hun huidskleur. Maar ‘redden’ wil niet zeggen in huis opnemen, voeden en onderhouden.

    Zelfs hun verdoken geheime opdracht van al die jonge krijgers (in de rwee betekenissen) om ons vroeg of laat ‘over er de kling te halen’ speelt in eerste instantie geen enkele rol.

    Racistisch geweld kan alleen van onze kant komen. Allez, dat is toch het politiek-correct standpunt dat we allemaal worden ingeprent.

    Alles tot meerdere eer en glorie van doe ene pedofiele woestijnrover.

    Geen rook zonder vuur…..

    *

    Bedenking. Waar begint en waar eindigt dat scheepsrecht? Wanneer zal waterhoofd ‘Broeksèl dat eindelijk eens vastleggen?

    Er is, naar mijn bescheiden mening, geen enkel verschil tussen mensensmokkelaars en slavendrijvers. Langs beide kanten is elk menselijk leven slechts zijn prijs waard in klinkende munt.

    Anders gezegd: dat is de prijs die onze ‘Samenleving’ moet betalen om de Sharia te mogen introduceren in Europa. 

    Simpele vraag van een bezorgde Grootvader. Als de Diciotti een KUSWACHT is, die de Italiaanse kusten en de Italiaanse wateren moet beschermen tegen elke invasie, wat deed die dan voor de Libische kust? Is dat wel degelijk Koscher? Wat steekt daar achter?

    Ja, hieronder vindt U een kaartje, met de juiste ligging van dat stuk Italië, dat Lampedusa heet. Ook die ‘kust’ moet beschermd worden en dat weten de slavendrijvers-mensensmokkelaars blijkbaar ook.

     

    En dan nog iets. Libië was toch ooit het land van een zekere Moammar al-Qadhafi, Kolonel van beroep. Akkoord, die man was geen doetje, maar wij Europeanen hadden daar in de tweede fase van zijn optreden, geen afdragen van. Dat die uit de weg werd geruimd om plaats te maken voor De Arabische Lente, dat danken wij niet alleen de koekoek, maar ook het Internationaal Hof van Den Haag. Om nog maar te zwijgen van de toenmalige Franse President Sarkozy!

    https://forum.politics.be/showthread.php?t=177323

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Italiaanse regering dreigt migranten terug te sturen naar Libië

    *

    19/8 om 20:51 door pvm | Bron: BELGA

    De Diciotti van de Italiaanse kustwacht Foto: AP

    **

    Als andere Europese landen geen migranten aanvaarden die op zee vastzitten op schepen van de Italiaanse kustwacht, zullen ze teruggebracht worden naar Libië. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zondag gezegd.

    Het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht ligt al dagenlang geblokkeerd voor de kust van

    *

    het Italiaanse eiland Lampedusa.

    *

    Aan boord bevinden zich 177 migranten. Niemand wil de migranten, die tussen Malta en Italië werden ‘gered’, laten ontschepen. Dat de regering van Malta zondag verklaarde dat de boot best aanmeert in de haven van Lampedusa, zet kwaad bloed in Italië.

    ‘Ofwel beslist Europa om Italië echt concreet te helpen, bijvoorbeeld te beginnen met de immigranten op het schip Diciotti, ofwel zullen we gedwongen zijn te doen wat de business van de mensensmokkelaars voor altijd zal stilleggen’, aldus Salvini. ‘Dat betekent: de mensen die gevonden worden op zee, terug escorteren naar een Libische haven.’

    De Libische kist is groot genoeg

    *

    De Europese Unie en de Verenigde Naties hebben al herhaaldelijk gezegd dat het terugsturen van migranten naar Libië in strijd is met het internationaal recht. De migranten riskeren er immers ‘gefolterd’ en ‘mishandeld’ te worden.

    Mensenrechten

    Italië werd in 2012 al veroordeeld door het Europees Hof van de Mensenrechten wegens de uitwijzing van op de Middellandse Zee geredde Afrikanen naar Libië. Met de repatriëring stelde Italië die mensen bloot aan het risico op een onmenselijke behandeling, stond toen in het vonnis.

     

    Eind juli stelden de VN nog een onderzoek in nadat een Italiaanse sleepboot 108 migranten had teruggebracht naar Libië.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Dat terugsturen dateert dus al van vòòr de Lega aan de macht was.. Anders gezegd: de vroegere Machten in Roma zaten de EU ook al dwars. Raar dat zoiets nu pas uitkomt…

     

    Wat mij opvalt, is dat zoiets juist in DS geschreven wordt. Het is alsof ze het stof van de schoenen van Salvini willen afvegen. De man peesteert iets goeds, en kijk, ze breken hem niet af.

    Enfin, ondertussen vertelde de radio dat de boot vol miserie is mogen aanmeren op Sicilië, maar dat er niemand van boord en aan land mag komen… Want die ‘Verrijkers’ zouden de second nadien als in de lucht opgelost zijn. Onzichtbaar in het landschap. Maar ze zitten wel in onze aderen…

    Waar ze van ‘migranten’ een paar kilometer verder transmigranten zouden geworden zijn. Onderweg naar nergens.. Altijd goed gevoed, goed gekleed, van moskee naar moskee onderweg, maar altijd bereikbaar voor eventiele instructies via hun gratis gekregen draagbare mini radio-installatie, ook wel een ‘smart phone’ genoemd, om ‘contact te houden’ met het thuisland…

    Goê bezog, dat wel.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    21-08-2018, 15:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5090

    *

     Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Net zoals vorig stukje (Nr 5089) over de Scheiding der Lage Landen, leest U hieronder een bijdrage uit Doorbraak. En ook hier kunnen er niet veel woorden meer weggelaten of aan toegevoegd worden. De analyse is spreekwoordelijk ten gerieve van deze tijd en dus ‘up to date’.. Waarmee ik maar bedoel, dat niemand het nog heeft over Het Land ‘dat overloopt van melk en honing’, en eeuwenlang uitsluitend aan het Godsvolk toebehoorde. Nu heet dat land Palestina, behoort het toe aan de Palestijnen en worden de Joden er beschouwd als indringers. IsraPeln dat is bj monde van de 12 Stammen van het Volk van Koning David. Wat de authentieke Bijbelse waarheid is.

    Bij mij komt het ’n beetje over, alsof het Graafschap Vlaanderen zogezegd altijd een deel is geweest van het unitaire Coburgia. Wat niet alleen naast de kwestie is, maar totaal uit de tricolore lucht gegrepen.

    M.a.w. men neemt met de Waarheid een ferm loopje, om toch maar de islammerij niets in de weg te leggen?

    Geraak daar maar wijs uit!!!!

    Zionisme, Judaïsme, Semitisme, Jodendom: zet er lieft overal het voorzetsel ‘anti’ voor, en je snapt perfect wat ik bedoel…

    Soms toch begrijp ik mezelf niet meer. In voorkomend geval moet er dringend werk worden, gemaakt om het woord ‘Dhimini’ verder uit te diepen.Want het hoort onlosmakelijk bij de N.W.IO., de Nieuwe Wereld Orde.

    **

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    VANUIT EUROPA PALESTINA ‘BEVRIJDEN’

    Het zionisme is een Europese creatie

    16 augustus 2018    Eddy Daniels

    *

    Europa is erin geslaagd zijn ‘Judenfrage’ naar de Arabische wereld te exporteren. Vandaag denken sommigen dat zij helden zijn als zij de Palestijnen met alle zonden van Israël beladen.

    Hoe de ‘Endlösung’ tot stand kwam

    *

    Het blijft vervelend om steeds hetzelfde te moeten uit te leggen aan mensen die hun dossier niet goed kennen. Zo weer Hans Knoop die – in strijd met Othman al-Hammouchi – stelt dat Anti-zionisme wel antisemitisme is. Eerst dit: zoals hij zegt dat hij Mia Doornaert niet wil verdedigen (die trouwens ‘mans’ genoeg is om zichzelf te verdedigen), zo wil ik Hammouchi niet verdedigen. Hij gebruikt standaard-propaganda die ik al las in een brochure van El Fatah omstreeks 1970 (bij ons uitgegeven door de Derde Wereld Beweging), en voegt daar weinig aan toe. Het verbluft mij echter hoe rabiate verdedigers van het zionisme die argumenten niet eens kennen, en ook niet weten te weerleggen. Ook zij hangen vast in de standaard-propaganda.

    Antizionistische lokale Joden

    Eerste punt: Knoop daagt Hammouchi uit om aan te tonen waar Herzl ooit geschreven zou hebben dat de Joden hun Arabische knechten ‘ongemerkt over de grens moesten zetten nadat ze eerst hadden geholpen om de moerassen droog te leggen en slangen uit te roeien’. Ik weet waar hij dat kan vinden: Herzl, Gesammelte Zionistische Werke, II, 1934, p. 98, 108-109.

    ??????

    Omdat ze principieel tegen een Joodse staat gekant waren, want dat was voor hen het werk van de messias

    ????????

    Tweede punt: ‘Het zionisme is niets meer of minder dan de Joodse nationale bevrijdingsbeweging.’ Pardon. Het zionisme is nooit begonnen in het gebied dat zogezegd diende bevrijd te worden. De uiterst beperkte Joodse bevolking die in Palestina aanwezig was omstreeks 1881 (voor de eerste moderne Joodse kolonisering begon, gefinancierd door Edmond de Rotschild van de Franse tak van die familie) bestond uit vrome chassidim die zeer wantrouwig tot vijandig waren tegenover die nieuwkomers. Enerzijds omdat ze (terecht) vreesden dat die de vredige verhouding met de Arabische buren zouden verstoren; anderzijds omdat ze principieel tegen een Joodse staat gekant waren, want dat was voor hen het werk van de messias.

    ??????

    Vlaanderen

    Het zionisme ontstond in de Oekraïne na de pogroms van 1881 (die aangemoedigd werden door tsaar Alexander III en zijn geheime politie de Ochrana). Het werd overgenomen door de Oostenrijkse journalist Theodor Herzl die in Frankrijk het Proces Dreyfus had bijgewoond (1894). De bevrijding diende dus eigenlijk plaats te vinden in Europa. In Palestina viel er op dat moment niets te bevrijden, want de Joden werden er op dat moment niet lastig gevallen, ze leefden er (net als de christenen) in een dhimmi-statuut. Dat was relatief mild, wat bewezen wordt door het feit dat de overgrote meerderheid van de christenen na 1948 voor een alliantie met de moslims koos, tegen Israël.

    Vergelijkbaar met de Pilgrim Fathers

    Het zionisme was geen bevrijdingsbeweging maar een koloniseringsbeweging van een bedreigde groep, vergelijkbaar met die van de dissidente protestanten, de Pilgrim Fathers, in 1620 naar Amerika. De zionisten hoopten een toevlucht te vinden in een mythisch vaderland, waar zelfs hun voorouders meestal nooit geleefd hadden (de diaspora omvatte bij het begin van onze tijdrekening al meer Joden dan in het land zelf woonden). Je zou hen ook kunnen vergelijken met de Hollandse Boeren die naar Zuid-Afrika trokken.

    ???????

    Derde punt: ‘Sedert de helft van de negentiende eeuw (dus ver voor het zionisme) had Jeruzalem al een Joodse meerderheid’, schrijft Knoop. Het ging om te beginnen niet alleen om Jeruzalem, waar er inderdaad om religieuze redenen een verhoudingsgewijze sterke aanwezigheid was van orthodoxe Joden. De stad was economisch echter onleefbaar en voor zionisten niet aantrekkelijk. Tachtig procent van de aanwezige Joden waren armoezaaiers die leefden van aalmoezen uit de diaspora, het chalukkah-systeem: zij baden voor de gemeenten waaruit zij voortgekomen waren.

    Jeruzalem, een vuile stad van bedelaars vol bedrog en hebzucht

     

    De zionisten ergerden zich daaraan, Chaim Weizmann noemde hen ‘vermoeiend volk’. Hij verfoeide Jeruzalem, een vuile stad van bedelaars vol bedrog en hebzucht. De orthodoxen van hun kant beklaagden zich bij de Britten dat zij door de zionisten gediscrimineerd werden (Tom Segev, One Palestine Complete, p. 27, 69-71). De nieuwe immigranten waren nijver, veelal seculier en vestigden zich bij voorkeur in het dynamische Haifa en in zijn afsplitsing, Tel Aviv. Met een minderheid in landbouwkolonies (kibbutzim) in Galilea die naar buiten uit evenwel als propaganda-instrument gebruikt werden.

    Een nationaal tehuis is geen staat

     

    De Balfour Declaration spreekt nergens van een Joodse staat, maar van een ‘national home’

    ??????

    Knoop: ‘Joden kregen (in de Balfour Declaration) het recht tot vestiging in en stichting van een eigen staat in geheel Palestina (…). Die verdragen zijn door de Volkerenbond geratificeerd en tot op de dag van vandaag van kracht.’ De Balfour Declaration spreekt nergens van een Joodse staat, maar van een ‘national home’ en met de beperking ‘that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine’.

     

    Die verklaring aan lord Lionel Walter Rothschild (van de Britse tak) dateert van 2 november 1917. De Britse troepen kregen Jeruzalem maar onder controle vanaf 9 december 1917, tot dan bleef het Turks gebied. Lord Balfour deed dus een toezegging over een gebied waar hij nog niets over te zeggen had, zelfs niet volgens oorlogsrecht. Deze Declaration werd wel bevestigd door het verdrag van San Remo (1920), maar met behoud van de beperkende bepaling voor de autochtone bevolking en de volkenrechtelijk niet eens bestaande term ‘national home’. De term ‘staat’ werd zeer bewust vermeden.

     

    Vanaf het allereerste moment werd deze verklaring bovendien door de Arabieren bestreden op basis van de stellingen van de Amerikaanse president Woodrow Wilson omtrent het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren. De Arabieren werden door het arrogante Europa evenwel als quantité negligeable behandeld, met als gevolg dat er vanaf 1920 zware rellen uitbraken in het gebied zelf (Neba Musa revolte).

    De economische basis daarvan was dat de zionisten stelselmatig land kochten van afwezige landeigenaren, dat gewoonterechtelijk bewerkt werd door Palestijnse boeren. Die werden vervolgens verdreven. Daar kwam religieuze agitatie bovenop als zouden de Joden de islamitische heiligdommen willen vernietigen.

    Sinistere mufti al-Husseini

    Voor het gehele land schat Klaus Smelik in 1880 een aanwezigheid van 500.000 Arabieren en 30.000 pre-zionistische Joden (p. 76). Een normale dichtheid voor die tijd en regio. De Jewish Virtual Library geeft het getal op van 246.300 moslims in 1800 tijdens een Turkse census, 22.800 christenen en 24.000 joden. Tijdens een Britse census in 1922 zijn die cijfers respectievelijk aangegroeid tot 591.000 moslims, 82.400 christenen en 84.000 joden.

    De bewering van Hans Knoop dat er geen Holocaust zou zijn geweest als Israël eerder had bestaan, is grotesk

    Dat de Arabieren zich niet steeds als lieverdjes gedroegen, zal ik niet ontkennen; en dat de verhoudingen van 1920 tot 1947 meer dan gecompliceerd waren met een sinistere figuur als mufti Amin al-Husseini die met Hitler de Endlösung ging bespreken, zal ik niet betwisten. Maar de bewering van Hans Knoop dat er geen Holocaust zou zijn geweest als Israël eerder had bestaan, is grotesk.

    Het grootste probleem voor het zionisme in de jaren twintig was Joden te vinden die bereid waren in Palestina te komen leven. Pas in de jaren dertig, toen Hitler begon huis te houden, werd die bereidheid groter, al kozen vele migranten toch nog voor de VS als ze de kans kregen (wat ook het geval was geweest met de Russische Joden die wegtrokken omwille van de pogroms eind negentiende eeuw). Daarbij kwam nog de gênante omstandigheid dat nogal wat zionistische leiders bezorgd waren dat te veel oude of zieke mensen zouden overkomen, zij hadden fitte jonge krachten nodig. Of mensen met geld.

    Aan het infuus van de diaspora

    De aanwezigheid van Israël is het perfecte excuus voor de Arabische despoten om niet in eigen hart te kijken.

    Wel kan hen nagegeven worden dat zij daarna een erg performante staat uitbouwden, met intern een democratie; terwijl de Arabische buren dictaturen opbouwden die vierkant draaien en niet eens voor hun eigen bevolking kunnen zorgen. De aanwezigheid van Israël is het perfecte excuus voor de Arabische despoten om niet in eigen hart te kijken, alle schuld buiten zich te projecten (in het imperialisme) en zich te wentelen in een corrupt slachtoffercomplex.

    Neem morgen de financiële injecties vanuit de diaspora (en de VS) weg en de kans is groot dat ook Israël onleefbaar wordt. Als de kruisvaarder-staten in de dertiende eeuw, die twee eeuwen lang stand hielden omdat de Arabieren liever oorlog maakten onder elkaar. Maar uiteindelijk doodbloedden toen Europa het beu werd om soldaten en pelgrims (met geld) naar ginder te sturen.

    Ondertussen lopen er bij ons veel helden rond die Israël tot de laatste Jood willen verdedigen, zolang zij het zelf maar niet moeten doen. Velen zelfs met een dubbel paspoort op zak.

    *

     

    **

     

    *

     

     

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Het ‘zionisme’: is dat soms niet het ‘Sionisme’? Want in onze voorvaderlijke abdijen en kloosters hebben wij toch altijd de psalm aldus horen zingen van ‘Lauda Sion, Salvatorem’… Of mag dat ook al niet meer? Zou het kunnen dat de heilige berg van die naam ook al aan de moderne tijd zou aangepast geworden geweest zijn? Zou Paus Franciscus daar voor iets tussen zitten?

    https://www.youtube.com/watch?v=buHUfNt-7Hw

    *

    Het zal wel aan mij liggen te moeten oneens zijn met wat DOORBRAAK verspreidt. Over de Zaak Dreyfus, bijvoorbeeld. Lees eerst wat ervan is op

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Dreyfusaffaire

    •  

    Want inderdaad, samen met Emile Zola, de beroemde Franse schrijver zou ik kunnen zeggen (en mee even verkeerd zijn…)

    Jeruzalem, een vuile stad van bedelaars vol bedrog en hebzucht.

    Heb ik dat goed gelezen? Of had ik, zoals de schrijver Danneels, de verkeerde bril op?

    Jeruzalem stond in die dagen, zoals trouwens al veel honderden jaren, onder een geduchte moslim-meerderheid, waar Joodse mensen een kleine minderheid bij waren. Islmmerij, luiheid en vuilnis gaan inderdaad meestal hand in hand. Joden daarentegen zijn     in principe arm, maar proper.

    En om terug te keren op de Zaak Dreyfus, die man was dus een Frans-Joodse officier die ten onrechte beschuldigd werd van spionage. En tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld werd, die hij op Duivelseiland moest uitzitten.

    Eenzelfde verhaal maar dan duizendmaal erger, deed zich voor in Duitsland, na Den Groten Oorlog van ’14-‘18. Niettegenstaande hun moedig voorbeeldig gedrag van hen als officier aan het Westelijk Front, werden zij allemaal on-eervol uit het leger gezet. Omdat zij van Joods bloed waren.

    Ja Ja, moest er toen n Joodse Staat zijn geweest, dan zouden die zekerlijk daarvoor opgekomen zijn, en niet voor het volk dat hen enkele jaren kater had willenuitroeien in de ‘finale oplossing’.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker



    21-08-2018, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5089

     

    Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Hier volgt, en dat voor een maandagmorgen, een lang verhaal over vallen en opstaan.

    In feite gaat het om een kleingeestige discussie over kleine details van ons Voorvaderlijk Geloof. Maar de tijd heelt alle wonden. Als in onze dagen de felle vijandschap tussen ‘Roomsen’ en andersgezinden zo goed als verdwenen is, wat houdt ons dan tegen om de banden weer aan te halen? Niet door middel van een hersenloze discussie over koningen en koninginnen, maar door deel te willen uitmaken aan een Vrije Samenleving waar de twee volkeren zichzelf in terugvinden.

    Al-bij-al is meteen mijn persoonlijk archief over de Vrije Herenigde Lage Landen bij deze weer goed gestoffeerd.

    Komt daarbij dat wij de naam ‘Farnse’ onbedachtzaam vlot zijn tegen het lijf gelopen in Italië zelf, in de streek die bulkte van de ‘Heelijkheden’ van de Familie Farnèse. Alle dorpen in de wijde omgeving hadden, naast de vele typische dorpskernen, ook bezienswaardige burchten van de Farnèses.

    Wij leefden daar meer dan 15 jaar om zo te zeggen, aan de oevers van het Lago di Bolsena, onder de kantelen van de Burcht waar Margaretha van Parma (1522-1586) de gewezen Landvoogdes van onze Nederlanden de rest van haar dagen was komen slijten, als tweede echtgenote van een der invloedrijkste Farnèses uit die tijd. Dit meer, met daar midden-in, het Pauselijk eiland Bisentena, was in de vroege Middeleeuwen, het vaakantie- en toevluchtsoord der Pausen en hun hele hofhouding. Tot Philipps De Schone (dezelfde van 1302) er in 1309 zich mee bemoeide en lobbyde voor Avignon.

    Heb ik op deze blog al meerdere keer uit de doeken gedaan. Want die voorname Dame in kwestie was de dochter van Keizer Karel V, verwekt in de bossen van Nukerke bij Oudenaarde in 1521-22. Het ventje was toen…21 jaar. Het viel van zijn paard, recht in de armen van die Nukerkse thuisweversdochter. Die daarvan zwanger raakte. Kareltje had betere manieren dan Albert II van Sexen Coburgia en bekommeerde zich ten volle zowel om de moeder als om de baby. De moeder gaf hij onderdak bij een klooster, en de dochter nam hij mee naar Parma waar ze een opvoeding genoot eigen aan haar stand….

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Margaretha_van_Parma

    *

    Ik heb het dus wel degelijk over Margaretha, opgevoed door de Nonnen van Parma, die na haar ‘job’ in Mechelen als Vertegenwoordigster van Filips II, zoon van Karel V, van op de schoolbanken in Italië leefde, om er te huwen op 14-jaroge leeftijd met Alessando di Medici, de broer van Lorenzo di Medici uit Fiorentina (Firenze), die het jaar daarop tijdens een plechtige dank-mis in de wereldberoemde koepel-dom, door opstandelingen werd vermoord. Zij bracht, na haar tweede verstandns-huwelijk met de Farn!se-clan, haar dagen door in die vroegere prachtige Etrusken-streek. Daar waar ooit die woeste Romeinse legerbenden van nà Roomulus en Remus, hen tafel- en omgangsmanieren leerden. Die Etrusken waren fijne mensen, die van de plaatselijke ijzerertsen de hardste en scherpste zwaarden voor hen smeedden die hen onoverwinnelijk maakten. Het is de streek waar de Oude Antieke Grieken, die voorbij voeren onderweg naar De Zuilen van Hercules, over schreven, dat in de bergen van de Monte Volsiniï de vuren nooit doofden maar dag en nacht brandden…

    In onze jaren daar (2002-2017), was haar kasteel bewoond door een échte Prins die voor ons, Vlamingen, gaarne elk bezoekje toeliet. Zelfs tot in zijn privé. De overal aanwezige Vlaamse wandtapijten, meestal uit Oudenaarde, te zien aan de uilenbril als merkteken op de achterkant, waren uniek, evenals de vele schilderen van de vroegere Dame des Huizes, zelfs in Pauselijk gezelschap. Voortgaande op die afbeeldingen uit diverse gezichtshoeken, moet onze Landvoogdes een prachtvrouw van formaat zijn geweest…

    En die Alexander Farnèse uit onze leerboeken ’Vaderlandse Geschiedenis’ was haar enige zoon.

    Weer een ader buiten huwelijkse zoon van Keizer Karel was Don Juan van Oostenrijk, de halfbroer van Philips II, zoon van, die de Turken bij Lepanto (Golf van Patras, Ionische Zee) op 7 Oktober 1571 samen met hun oorlogsvloot, in de man hakte.

    Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Lepanto#De_slag

     

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

     

    DE DAG DAT DE NEDERLANDEN WERDEN GESPLITST

    *

    De Spaanse scheepsbrug over de Schelde. foto: ©Wikicommons

    Vooruitblikken in het verleden

    13 augustus 2018    Paul Cordy

    *

    Onze belangrijkste grens, die tussen Nederland en Vlaanderen, is zo een militaire grens.

    Hoe worden grenzen getrokken? In Europa gebeurde dat vaak met wapengekletter. Het gros van de demarcaties op ons continent zijn het gevolg van een militair conflict. Hetzij rechtstreeks omdat ze als het ware de frontlijn volgen, hetzij onrechtstreeks waarbij een verdrag dat een conflict afsluit nieuwe lijnen op de kaart tekent. Of die grenzen dan ook echt uitgroeien tot harde scheidingslijnen? Dat valt op het moment zelf soms moeilijk te zeggen. Onze belangrijkste grens, die tussen Nederland en Vlaanderen, is zo een militaire grens, grotendeels gevormd op basis van de militaire status quo, op het einde van de Tachtigjarige Oorlog in 1648. Dát er een splitsing kwam in de Nederlanden stond echter al vast toen op 17 augustus 1585 de Spaanse troepen Antwerpen terug in handen kregen. Dat die splitsing zo definitief zou zijn, daar hielden toen wellicht maar weinigen rekening mee.

    *

    En toen groeide Antwerpen uit tot de hoofdstad van de Nederlandse opstand

    Antwerpen was toen net zoals nu de belangrijkste stad in onze contreien. Met meer dan 100.000 inwoners was de stad ook opmerkelijk groot, ten noorden van de Alpen was enkel Parijs groter. Antwerpen was toen net zoals nu ook hét politieke centrum. Die politieke rol was deels een gevolg van de Spaanse furie in 1576, waarbij muitende Spaanse troepen een slachting hadden aangericht in de Scheldestad. Als gevolg hiervan kreeg men gedaan dat de Spaanse troepen uit de stad werden teruggetrokken en Antwerpen een garnizoen kreeg dat uitsluitend uit Antwerpse troepen bestond. Daardoor viel de stad volledig onder de controle van de opstandelingen tegen het Spaans gezag. Er kwam in 1577 een nieuw bestuur, het begin van de calvinistische republiek in Antwerpen. Een jaar later verplaatste de vergadering van de Staten-Generaal zich van Brussel naar Antwerpen.

     

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Plakkaat_van_Verlatinghe

    *

    Met het toetreden tot de Unie van Utrecht op 29 juli 1579 en het Plakkaat van Verlatinghe in 1581 groeide Antwerpen uit tot de hoofdstad van de Nederlandse opstand. Toen Alexander Farnese in 1582 aan zijn herovering van de Nederlanden begon was Antwerpen meteen één van de belangrijkste militaire doelen.

    De stad omsingeld

    Het beleg van Antwerpen begon in juli 1584. Omdat een frontale aanval zinloos was, koos Farnese voor een omsingeling, insluiting en vervolgens uithongering van de stad. Het kostte de Spaanse troepen enkele maanden om de omsingeling te voltooien, daarbij geholpen door een gebrekkige militaire leiding in Antwerpen én het feit dat de Antwerpenaren niet bereid waren geweest in voldoende voedselvoorraden te investeren. Het sluitstuk van de omsingeling werd de beruchte scheepsbrug die vanaf februari 1585 de laatste doorgang via de Schelde afsloot. Vanuit Antwerpen ondernam men nog een poging om met twee schepen de brug te rammen en op te blazen. Het opzet mislukte, maar de twee schepen gaven wel hun naam aan de Fortuyn-straat en de Goede Hoop-straat in Antwerpen. Het is niet zeker of alle bewoners van die straten weten of hun straat genoemd is naar een mislukte ontzettingspoging van de stad waarbij de schepen met veel ‘collateral damage’ uiteindelijk enkel zichzelf tot zinken brachten. Ook een ontzettingspoging mislukte, waarna er voor Antwerpen niets anders overbleef dan zich over te geven.

     

    Een ware exodus van de elite uit Antwerpen

    *

    De overgave verliep relatief vreedzaam, waarbij men de protestanten de mogelijkheid gaf de stad die opnieuw uitsluitend katholiek werd te verlaten, in zoverre ze dat voordien al niet hadden gedaan. Wat volgde was een ware exodus van de elite uit Antwerpen. Van de meer dan 100.000 inwoners bleven er nog slechts 40.000 over. De rest vertrok naar Duitsland, Engeland of verder weg, maar uiteraard vooral naar de noordelijke Nederlanden, samen met een massa kapitaal, technische kennis en handelscontacten. Overigens vertrokken niet alleen de protestanten. Nederland bouwde er zijn Gouden Eeuw op, Antwerpen keek, na een aanvankelijke heropleving, later aan tegen een geleidelijk verval, tot de ommekeer in de 19de eeuw.

     

    Een tijdelijke scheiding wordt definitief

    *

    De streek rond Antwerpen had zwaar te lijden gehad onder de oorlog. Het Noorden ondernam nog enkele pogingen om de stad terug in handen te krijgen, maar tevergeefs. Men hoopte in het noorden nog lang op een hereniging met de zuidelijke Nederlanden, niet in het minst de mensen die op de loop waren gegaan en graag waren teruggekeerd. Velen dachten immers dat de vlucht maar tijdelijk was. Toen in 1609 het Twaalfjarig Bestand inging en de contacten tussen Noord en Zuid terug konden worden hersteld waren de verwachtingen dan ook groot. In Antwerpen werd letterlijk feest gevierd met het vooruitzicht op een normalisering van de situatie. Logisch, want de streek rond Antwerpen had zwaar te lijden gehad onder de oorlog. Maar ook het vooruitzicht om eindelijk familie en vrienden weer te zien, om terug post te kunnen doorsturen of naar het noorden te reizen werden verwelkomd. De mensen die naar het noorden waren gevlucht zakten massaal af voor een bezoekje aan Antwerpen. Maar al gauw volgde de ontnuchtering. De 24 jaar fysieke scheiding hadden ook voor een scheiding in de hoofden gezorgd. Het beeld dat men van elkaar had klopte niet meer. Men verwachtte geloofsgenoten te ontmoeten in de veronderstelling dat de heersende godsdienst niet door de meerderheid van de bevolking gedragen werd. Overtuigde protestanten uit het noorden moesten echter vaststellen dat de katholieke kerk niet alleen de macht maar ook de harten terug had veroverd. Katholieken uit het zuiden merkten dat het protestantisme definitief voet aan de grond had gekregen in het noorden en de opstand er kon rekenen op de steun van zowat iedereen. Gooi daar nog het getouwtrek over de vrije vaart op de Schelde bovenop en een bestand dat de contacten tussen beide landsdelen moest herstellen leidde tot hevige ruzies en disputen.

     

    De Nederlanden bleken gedoemd om met een al dan niet poreuze grens te blijven zitten.

    Een scheiding die voor vele tijdgenoten wellicht maar tijdelijk leek, was daarmee enkele decennia later tot een harde grens uitgegroeid, waarbij onoverbrugbare religieuze geschillen de hoofdrol speelden, geschillen die meer dan drie eeuwen later opnieuw een rol zouden spelen bij het mislukken van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlanden bleken gedoemd om met een al dan niet poreuze grens te blijven zitten. Wat restte was het verlangen naar een Groot-Nederlandse realiteit, onder welke vorm ook, waarbij Vlaanderen en Nederland elkaar zouden terugvinden. Dat idee om Noord en Zuid op basis van de taal te herenigen is overigens niet zo nieuw, en is geen louter romantisch hersenspinsel. Reeds in 1635 werden er ernstige plannen gesmeed om de zuidelijke Nederlanden te verdelen tussen de Nederlandse republiek en Frankrijk. Het verdrag van Parijs voorzag, op voorstel van Richelieu een in een opdeling grotendeels op taalbasis, waarbij overigens een groot deel van het graafschap Vlaanderen verloren zou zijn gegaan. De daaropvolgende militaire campagne besliste er anders over.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    Veel valt hier niet meer aan toe te voegen. Al zou ik nog uren kunnen doorgaan met die boreling Kareltje, die later Keizer werd van ‘Een Rijk waar de zon nooit onderging’, waarover Louis Paul Boon ooit schreef, dat hij in Gent, in het Patershol, tussen de pis en de kak ter wereld kwam. Omdat zijn Mamaatje toen juist op het potje zat, waar ze de baby moest uit opvissen. Dat was in 1500 en Amerika was het jaar daarvoor ‘ontdekt’.

    Goed othouden! Op 21 jarige leeftijd was die ooit te paard met vrienden op zwier §voor de jacht, werd gezegd) in de bossen van Nukerke, toen hij van zijn paard viel, pardoes in de armen van die Oudenaardse Schone. Toen die later daarvan zwanger van de slag bleekte zijn, deed Jongeheer Karel dat helemaal anders dan President Mitterand van Frankrijk. Of nog mooier, helemaal anders dan Albert II van Sexen Coburgia. Het Mamaatje plaatste hij in een klooster (heb ik al gezegd) , en het dochtertje besteedde hij uit aan de Nonnen van Parma…

    Ja Ja, wie lang leeft kan veel meemaken..

    *

    PS

    Moest U nog tijd hebben, bezoek dan even De Pot van Olen. Dit verhaal bewijst alleen maar dat Humor van alle tijden is…

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Pot_met_drie_oren

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    20-08-2018, 14:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5088

    Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.

    (Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)

    *

    Er komt weer leven in De Brusselse Brouwerij van fluitjesbier. Benieuwd hoe andere vedetten, zoals Verhofstadt, daarop zullen reageren. Nog meer smoelentrekkerij en armengewiek, want kijk, tegen de Waarheid kunnen die charlatans niet op.

    Want: wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet.

    Wellcome home, dear Mister Farage. We really did miss you!

    **

    *

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Nigel Farage hernieuwt strijd voor harde Brexit: ‘Ik ben terug’

    Gisteren 18/8 om 16:38 door tbo | Bron: BELGA

    Foto: BELGAIMAGE

    *

    Nigel Farage, het vroegere boegbeeld van de eurosceptische partij Ukip, is benoemd tot vicevoorzitter van de Brexit-beweging Leave Means Leave. Hij is vastberaden om de strijd voor een harde Brexit te hernieuwen, zei Farage zaterdag.

    In The Daily Telegraph zei Farage dat hij het plan van premier Theresa May wil dwarsbomen. Zij wil met haar voorstel nauwe commerciële banden met de EU behouden, maar dat is volgens Farage ‘frauduleus’.

    Het plan van May is een ‘laf verraad’ en zal het Verenigd Koninkrijk verhinderen om ‘de controle over de grenzen, de visrechten te hernemen’ of ‘om op mondiaal niveau handel te drijven’, oordeelt Farage.

    Farage zal actief deelnemen aan de volgende campagne van Leave Means Leave. Er zijn bijeenkomsten en een bustour doorheen het Verenigd Koninkrijk gepland.

    ‘Tijdens de afgelopen maanden, en vooral sinds het verraad van Chequers (de residentie van de premier waar de Britse visie op de brexit op punt werd gezet, nvdr.) hebben talrijke mensen me op straat aangesproken om me te vragen wanneer ik terugkeer’, legde hij uit. ‘Ik ben terug.’

    Kort na het referendum op 23 juni 2016, toen voor een Brits vertrek uit de EU werd gestemd, stapte hij op als voorzitter van Ukip. Hij meende toen zijn politiek doel te hebben behaald.

    Het plan van Chequers, voorgesteld in juli, voorziet in de oprichting van een vrijhandelszone voor goederen en landbouwproducten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Ook voorziet het plan dat de reglementering van Londen en Brussel in die domeinen op één lijn blijft. Brussel wees het plan al af. Ook namen twee zwaargewichten in de Britse regering ontslag omdat ze het plan te zwak vonden: minister van Brexit David Davis en minister van Buitenlandse Zaken

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het is met een wrang gevoel dat ik schrijf ’Splendid Isolation’ want dat is al ’n hele tijd voltooid verleden tijd. Beter zou het zijn van nu te spreken van ‘The Common Isolation’ want de helft van de wereld is er ondertussen binnen gestroomd. En niet met veel vertoon via Hastings, zoals Willem de Veroveraar deed n 1066, maar dievelings als verstekelingen in scheepsruimen of in trucks. Dear Old Engeland immers is altijd in gedachten hun moederland geweest

    Wie hierin een of ander gelijkenis denkt terug te vinden met de ondergang van het Romeinse Rijk, well, die zou wel eens gelijk kunnen krijgen.…

    Dat is niet alleen zeer pijnlijk voor de Engelsen zelf, maar het gevaar bestaat dat van daar uit, de aan de gang zijnde invasie van het Vasteland een feit wordt.

    Of Lord Farage het tij kan doen keren? Ik geloof het niet. Al zal het wel zò zijn geweest, dat toen Willem de Veroveraar met zijn strijdmachtje het Kanaal overstak, er ook niet veel publiek was dat in zijn kansen geloofde.

    Churchill in 1940 stond toch praktisch ook helemaal alleen om Hitler de pas af te snijden! Wat er ook van zij, een Trezebees als Theresa May bakt er so wie so niks van. Veel geblaat maar weinig wol.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker





    20-08-2018, 03:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!