MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1497 - ONS LAND TUSSEN DE LAEKENS VAN TWEE H- HANSWORSTEN

    .

    1497 - ONS LAND TUSSEN DE LAEKENS VAN TWEE  H- HANSWORSTEN

    .

    De twee rug-ridders

     

    Even voor ze in intieme kring, aan de slag gaan……

    .

    Sssst! Die van rechts is nog niet zoals men zegt, uit de kast gekomen. Dat hij, net als Ludwig II van Beieren, die halve gare van Schloss Neuwandstein, ’s nacht met zijn adellijk vriendje (Thomas d'Ansembourg) gedrogeerd in de maneklare nacht gaat spelvaren op de vijvers van Laeken, is niet bewezen en mag derhalve alleen maar op een eeuwig zwijgen voortverteld worden. Van die Ludwig weten we het zeker, want hij werd op zekere morgen dood teruggevonden….. De Waalse journalist echter,(Fréderic Debotsu, zie Wikipedia)) die over de niet zo normale prinselijke ‘gevoelns’ en over de vier in vitro verwekte kinderen, ‘n boek heeft geschreven, staat genoteerd in het balboekje van een Calabtrese Camora schone, relatie van de koningin-moeder. Er wordt echter nog getwijfeld over een doorgeknipte remleiding, een verdwaalde kogel of een dodelijke alpinisten-val.

    Maar na een intiem en geheim gehouden gesprek ten paleize tussen de twee adellijke betrokkenen en de journalist, werd overeengekomen geen proces wegens laster en eerroof te voeren, maar om integendeel de journalist te adelen voor het brengen van deze lastige boodschap.  Paola staat daar dus mooi te blinken met haar molentjes.

    Zijne Nieuwbakken Majesteit echter zal, eenmaal Koning, het contract van zijn Mamaatje moeten breken, wat niet abnormaal is voor een Coburger. Deborsu, let op Uw saeck! De Nieuwe Sire zal op een later nog overeen te komen dag, de voorkeur geven aan een ongelukkige val. Want over Julien Lahaut blijft men mar schrijven, alhoewel de man achteraf nooit nog iets heeft laten van zich horen. De overgrootvader, die de kogel kreeg in het bed van de echtgenote van een legergeneraal die hem, de koning, daar op het nachtelijk uur had aangetroffen, kwam officieel om bij een eenzame nachtelijke klimpartij in Marche-les-Dames. Door, eenmaal dood, dood van de rotsen te vallen. Toen hij gevonden werd, had hij zelfs zijn bril en zijn kepie nog op, wat de identificatie aanzienlijk vergemakkelijkte. Verder onderzoek naar de juiste doodsoorzaak werd niet nodig geacht : de man was toch al dood. Over zo’n perfecte dode, geen slecht woord mer.

    Ook in Küssnacht (Zwitserland) schijnt er stront aan de kogel te zijn geweest, die de grootmoeder Astrid had gedood. Allez, toch volgens het hotel-personeel waar het koppel na een flinke echtelijke ruzie die morgen was vertrokken. Ja Jan bij de Coburgers zit een ongelijk altijd in een klein (kogel)gaatje.

    *

    Hieronder vindt U een kleine opsomming van hoeveel de Goedheilig Man, de Bisschop van Smyrna, op het einde van iedere maand in alle discretie in de schoentjes van elke Coburger komt leggen.

    De Dikke van Diksia kwam op een middag (donderdag laatst?) in het Journaal vertellen ‘nadien ’s avonds niet meer herhaald) hoe de ‘dotatie’ voor de 3 dutskes van kinderen van Albert Second was tot stand gekomen. Het was, zei deze Grote Staatsman, een vergissing geweest, veroorzaakt door de zwakte van hem en de overige regeringsleiders, bij de onvoorziene dood van de Gelukzalige Bouduin, Roi des Belges, die nacht in Motril (Spanje). Zijn broer, de flierefluiter Albert wilde zich wel opofferen om de Kroon over te nemen en aldus het Land van zijn Vader te redden, maar kijk kijk, de voorwaarde hem opgelegd door zijn Italiaanse grabbelnicht, was : levenslang een onbezorgd einde van elke maand voor zijn 3 koters. Delfine Boël was toen al wel een tijdje uit de bloemkool, maar nog altijd onbekend en dus onbekend door het Volk en dus ook door de Dikke van Diksia.

    Dat arme kind moest dus zelf voor de boterham zorgen; net zoals de andere half-Coburgertjes die elders in het land ook alleen zijn moeten groot groeien.

    JaJa, Eendracht maakt Macht!

    .

    Ter zake :

    De eksters van Laken

     

    Vanaf 25 oktober 2019, leeftijd dat ze 18 jaar zal worden, zal Prinses Elisabeth 683.560 à 691.000 euro/jaar + maandloon van 8.583 euro ontvangen. Nog één die nooit zal moeten werken! Hoelang gaan we dat blijven slikken? En hier volgt de rest van de eksters:

    Koning Filip: 10,5 à 10,7 miljoen euro/jaar

    Koning Albert II: 743.000 euro/jaar (kosten) + maandloon van 8.600 euro

    Koningin Fabiola: 341.000 à 345.000 euro/jaar + maandloon van 4.500 euro

    Prins Laurent: 211.600 à 213.900 euro/jaar + maandloon van 4.500 euro

    Prinses Astrid: 211.600 à 213.900 euro/jaar) + maandloon van 4.500 euro

     

    .

    Naast stelen, kunnen eksters meestal ook goed liegen. Volgens onze onovertroffen Premier Ministre, zal de Sire en zijn Madame altijd verder ‘à la disposition’ blijven van de Nation. De Sire zelf daarentegen in zijn afscheids-speech, vertelt dat hij en zijn Madame zich ‘discreet’ zullen terugtrekken. Voilà, weer een echte Tsjeven-streek : enerzijds, anderzijds…..

    Zij, de vertrekkenden, weten immers dat hunne Fiston rijp is van hart en van geest om deze protocollaire functie op zich te nemen.

    De Sire beweert dat hij de koning moet zijn van alle Belgen, waarbij hij gemakshalve vergeet dat hij en de zijnen de eersten zijn om een behoorlijk deel der Vlamingen in een schutkring af te zonderen om hen te behandelen als schurftige honden. Wat eigenlijk niet eens zo erg is, want de liefde is wederkerig en zal niet onder stoelen of tafels worden weggestopt. Ergo : wij zouden de Coburgers kunnen knuffelen tot de dood er op volgt!

    *

    Slot bemerking : in 1945, rond de Koningskwestie van Leopold III, wilden de Franscouillons, net als in Italië, de Republiek uitroepen. De domme Vlamingen echter waren Leopold III dankbaar voor de capitulatie in Mei ’40, die in West Vlaanderen duizenden samengetroepte vluchtelingen het leven had gered. De Tsjeven vonden toen in de jonge Bouduin het Ei van Colombus. Hij grabbelde van zijn 15de met zijn mooie bevallige stiefmoeder Liliane Baels en bleek dus uit het goede Coburger-hout te zijn gesneden om het land te leiden.

    De Coburgers zouden de Vlamingen dus iets meer dankbaarheid kunnen betonen. Want zonder die domme Vlamingen, hadden ze het al meer dan 60 jaar kunnen afbollen, terug naar hun kinderboerderij in Saksen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    21-07-2013, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1496 - LEO VINDEVOGEL DOOR DE REPRESSIE EN KAREL COBURGER IN KOELEN BLOEDE VERMOORD

    .

    Zondag 21 juli

    Zon 5u54-21u43

    H Brigitta van Zweden

    .

    1496 - LEO VINDEVOGEL DOOR DE REPRESSIE EN KAREL COBURGER IN KOELEN BLOEDE VERMOORD

    .

    Zelfs Google draait vandaag mee in het koninklijk circus

     

    Poenscheppers onder elkaar, hé!

    .

    Als straks na de gloriol de troon weer misschien voor jaren zal bezet zijn en de realiteit van de massa-immigratie zijn rechten zal hernomen hebben, ergens als de vet betaalde kleur-parlesanters weer aan het ‘be-stieren’ zijn geslagen, ergens in september dus, hebben wij Vlamingen een datum uit 1945 te herdenken (21/9) waarop Leo Vindevogel door 11 Rijkswachtkogels moest sterven. Elkendeen zou zeggen : “Hij rustte in vrede”, maar zolang de schandelijke belgische staat nog bestaat, kan noch hij noch om het even welke Vlaming in vrede leven of in vrede sterven.

    *

    Iedere week staan in ’t Pallieterke tientallen artikels die elk op zich het weekblad onmisbaar maken voor elke Vlaming die kan lezen en schrijven. Af en toe staan er van die uitschieters in, die het zelfs bijna onbetaalbaar maken, danig zijn ze precieus. Het zijn pareltjes van fijn geslepen diamanten die de repressie levendig houden en die het waard maken om meegedragen te worden tot Het Uur der Vergelding geslagen heeft.

    *

    Juist, Ma, ik heb het inderdaad nog van U geleerd. Alhoewel danig uit de mode spreekt het boekdelen : “God borgt, maar schedt niet kwijt”. Dat gezegde werd mij ingelepeld samen met de fluitjespap waarmee je je gezin moest zien te laten overleven, in die droeve oorlogsjaren toen je er ineens alleen voor stond.

    Als Vlaming staan we morgen, 21 juli, op het punt om de 7de Sex en Coburger op rij op de troon te moeten dulden, maar Ma, ons geduld is op. Weet U nog, Ma, dat wij toen leerden zingen van ‘als ik groot en sterk zal wezen, zal ik op zijn kl*ten slaan”. Voor zo’n onbetamelijke woorden vlogen we toen zonder eten naar bed. Maar heden ten dage is dergelijke vocabulaire zelfs op TV schering en inslag, en  zelfs moesten we nu de daad bij het woord voegen, zou je daarboven onze Pa zien knikken, en zou je niet anders kunnen dan ons gelijk geven. Och Ma, we zullen niemand kwaad doen, alleen maar een beetje laten boeten…. Zo’n 1.000 keer meer dan onze Pa heeft afgezien, toen hij op 39-jarige leeftijd op zijn sterfbed met kapotte longen alleen nog maar kon knikken, dat hij inderdaad doodging. Zaterdag 20 maart 1943, kwart voor vier.

     

     

    .

    Ter zake :

    Leo Vindevogel - eerlang een biografie

    *

    De naam Leo Vindevogel zal onze lezers vertrouwd in de oren klinken. In de loop van het bestaan van ons weekblad werd al herhaaldelijk aandacht besteed aan deze katholiek-flamingante volksvertegenwoordiger uit de Vlaamse Ardennen en oorlogsburgemeester van Ronse.

    Doordat hij weigerde naar Duitsland te vluchten, kwam zijn proces in geen tijd voor de repressierechtbanken. Een proces dat meer weg had van een Sovjet-showproces uit de jaren dertig van vorige eeuw dan van een eerlijk proces. Ondanks een tegenstrijdig vonnis, levenslang voor de krijgsraad en de doodstraf voor het krijgshof, werd hij op 25 september 1945 geëxecuteerd. Vindevogel was de enige volksvertegenwoordiger ooit die op last van Belgische instanties gefusilleerd werd. Samen met de processen tegen Irma Laplasse en August Borms, was het proces tegen Vindevogel één van de meest tot de verbeelding sprekende uit de repressieperiode.

    Over hem werden er honderden artikels en een handvol licentiaatsverhandelingen geschreven. Een allesomvattende

    historische biografie ontbrak evenwel. Die leemte zal nu gevuld worden door de biografie die Pieter Jan Verstraete geschreven heeft. Eerder publiceerde hij al omvangrijke biografieën, van Odiel Spruytte, Reimond Tollenaere en Hendrik Jozef Elias. Voor zijn Vindevogelbiografie kon Verstraete gebruik maken van een aantal nieuw ontdekte bronnen, zoals het zogenaamd verdwenen oorlogsarchief

    van de stad Ronse. Het boekwerk zal op de symbolische

    datum van 25 september 2013 in de lokalen van de Christen Volksbond (Zonnestraat) in Ronse – een bij uitstek historische site – voorgesteld worden. De biografie telt 700 bladzijden, is geïllustreerd en zal gebonden en genaaid met stofwikkel uitgegeven worden.

    Tot midden september bedraagt de voorintekenprijs 34 euro, daarna 48 euro. Iedere intekenaar krijgt begin september een uitnodiging voor de voorstelling. Bestellen kan door 34 euro (+7,50 euro verzendingskosten) te storten op rekeningnummer BE64 4627 2867 9152 van Pieter Jan Verstraete, 8500 Kortrijk.

    Iedereen die naar de voorstelling komt, of het boek wenst af te halen op de Vlaamse Ruilbeurs in Nijlen op 20 oktober (tussen 9 uur en 15.30 uur), hoeft uiteraard geen verzendingskosten te betalen. Van zodra het boek verschenen is, zal het op deze bladzijde uitvoerig besproken worden. KVC

    .

    Lezers van ’t Pallieterke hebben deze boodschap verleden week kunnen lezen in hun lijfblad.

    Ik kon niet vroeger reageren, omwille van mijn emoties, telkens de naam Vindevogel valt. Pas veel later heb ik begrepen, waarom ons Moeder die 21ste  september 1945 als een Mater Dolorosa voor de icoon van de Maagd Maria achteraan in ons kerkje stilletjes zat te schreien. De Pastoor kwam troostend naast haar zitten, en ik hoorde hem zeggen, dat ze samen voor onze Pa zouden bidden. Toen werd ik de kerk uitgestuurd, want ik was zojuist benoemd’ tot misdienaar met recht om elke dag, na het Lof, in de Pastorie, een dikke witte boterham te krijgen met rabarber-confituur, nadat ik een half uurtje onkruid had getrokken, samen met Marie, de pastoorsmeid.

    De juiste relatie van ons familie met Vindevogel is mij nooit onthuld, maar ik vermoed dat ze te zien heeft met de oorlogsburgemeester van onze eigen gemeente, een in-brave ondernemer die toen op een haar na hetzelfde lot als Vindevogel heeft moeten ondergaan.

    *

    Het mag duidelijk zijn, dat ik hierboven met hart en ziel reclame heb gemakt voor het boek van Pieter Jan Verstraete.

    Geschreven door AABEE via Digitalia


    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    21-07-2013, 09:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1394 – IS ER VOLGENS U NOG STEEDS TIJD VOOR SPITSVONDIGHEDEN, JOHAN SANCTORUM?

    .

    Zaterdag 20 juli

    Zon 5u53-21u45

    H Margaretha van Antiochiës

    Margriet houdt haar water niet

    .

    1394 – IS ER VOLGENS U NOG STEEDS TIJD VOOR SPITSVONDIGHEDEN, JOHAN SANCTORUM?

    .

    De Engelenburcht, eigenlijk het mausoleum van Keizer Hadrianus,

     

    Met bovenop de Aartsengel Michaël die het zwaard terug in de schede steekt. Werk (1752) van Gentenaar Pïeter Antoon Verschaffelt.(*)

    .

    Voor wie in Italië als toerist langs komt, of meer nog voor wie er dagdagelijks leeft, wordt de Geschiedenis al gauw een open boek. De inkt van vorige blog, mijn schriftelijk en dus duidelijk standpunt flagrant tegen-in de stelling van deze gevierde en bewonderde journalist die Johan Sactorum nog altijd is, was amper droog en op het Internet gezwierd, of daar ging de bel met onderstaand telegram, direct van het hoofdkwartier. Niet neuten, klonk het, kiezen : eieren of jong! Zelfs mijn 3 Duitse Herders, op een rijtje met de koppen naast elkaar dicht bij ’t Baasje, vanwege het donderweer in de lucht, keken mij verwijtend aan.  “Heeft Baasje wel goed genoeg uitgekeken?” schenen ze mij te zeggen. En “waar trekt dat nu op om oude knarren als de Engelenburcht in Rome erbij te betrekken”? Waar is het verband tussen het Antieke Rome en de achterlijke Islam? Wel, schattekes, ik zocht naar uiterlijke tekenen van meer dan 500 jaar achterlijkheid voor de Kerkelijken, en zo kwam ik terecht bij dat Romeins mausoleum aan de boorden van de Tiber, die mits een beetje aanpassingen,  symbool kan staan voor de ridderlijke stoerheid voor de Leer der Christelijkheid. Dat kunt U alleen maar begrijpen, nadat Uw nietigheid neus aan neus heeft gestaan met deze rots van grootsheid. Het stoere stenen ding staat er trouwens lang van voor de geboorte van Mô de Kinderverkrachter, namelijk van 135-139 na Christus. De Gentse beeldhouwer Pieter Antoon Verschafflelt (*)  mocht dit 5de en voorlopig laatste exemplaar van de Aartsengel Michaël leveren, de 4 overige ‘versleten’ zijnde door de tand des tijds. Gent was toen nog niet socialistisch bestuurd en Marx, de hippe leidsman, zat trouwens ten ook nog in moeders bloemkool.

    *

    De Aartsengel Michael, bovenop de Engelenburcht steekt, zoals U bij nader toezien kunt bemerken, ook in 1752 het zwaard terug in de schede. Korte tijd voordien immers waren de Turken schandelijk verjaagd voor de poorten  van Wenen (1683) en de Islammerij was voor jaren gedoemd zijn wonden te likken.

    Reiziger, gedenk deze gebeurtenissen als U in Rome voor de Engelenburcht staat. Want  er is, sedert 1683 voor de poorten van Wenen, eens te meer een periode aangebroken waar de Islam denkt zijn wonden voldoende gelikt te hebben.  Volgens de toenmalige Paus (die van de eerste Aartsengel-met-zwaard) was de Pest toen (590) overwonnen. Islam is nog erger dan de pest en de cholera samen en dus moeten wij nu even praten. Want.

    De tijd dringt om de handen in elkaar te slaan. De ‘gerlaïciseerden’ hebben inderdaad weinig ervaring met de strijd op leven en dood met de Islam, dus zijn ze minder goed geplaatst dan de Kerkelijken om deze vijand openlijk en efficiënt aan te pakken. Desnoods lijfelijk, als de democratische middelen, zoals nu stilaan blijkt, uitgeput zijn. ‘Gelaïciseerden’ hebben meer ervaring in bla-bla in een op voorhand verloren debat met Muzelmannen om ‘compromissen’ te sluiten. Cfr inderdaad Theo Van Gogh : die wilde er ook over praten, kijk eens aan! In de strijd op leven en dood, die ons opgedrongen wordt en waarvan de uitslag blijkbaar op voorhand vaststaat (zie hieronder) geeft men zich niet, à la De Wever, op voorhand bloot. Op het slagveld van man-tegen-man gaat her er om, wie als eerste slaat of als eerste geslagen wordt. De rest is niets meer dan de echo van een achteraf verzonnen verhaal.

    Of is het niet zò, dat wij Vlamingen, dag-in-dag-uit slaag krijgen juist door al die bla-bla?! We zijn zelfs zo dom, hun hoofdkwartieren, waar ze zogezegd samenkomen om te bidden in het koeterwaals, te bekostigen en te onderhouden, tot het betalen toe voor de rook uit hun schouwen. Dat is geen naïviteit meer, maar medeplichtigheid die we vooral de Tsjeven moeten aanrekenen.

    Voortgaande op wat die Engelse hokus pocus vertelt, is het zelfs te laat om de democratische Wetten toe te passen. Want iedere Moslim keurt die moord op die ongewapende Engelse soldaat die in vredestijd in de rug door 2 man werd aangevallen en afgemaakt, in zijn hart goed en verheft de moordenaars tot martelaren voor Allah. Stel U eenzelfde scenario voor einde de jaren “30, moest een Belgisch soldaat op die manier in eigen land zijn afgemaakt door Duitsers… Dan was de volgende dag Berlijn van de aardbodem geveegd door een van die geriefelijke atoombommetjes, moesten die al uitgevonden geweest zijn.

    De Aartsengel Michael moet dringend zijn zwaard weer uit de schede trekken, om er op los te kloppen. Wie weet, is het geen hoog tijd, om een nieuwe Aartsengel Michaël te bestellen voor op de Engelenburcht. Een die met getrokken zwaard de lucht doorklieft in die ene taal die Muzelmannen begrijpen.

    *

    Wat als er nu iets ondernomen moest worden tegen Mekka? Iets om, 1.000 jaar na de Kruistochten, dat werk eindelijk eens voor altijd af te maken?

    Ach neen! Het Nazi-dom was tenminste een netjes afgelijnde ideologie, weliswaar uitgerust met vele tentakels, maar allemaal van bescheiden afmetingen. De Islam daarentegen is een poliep met alleen maar vangarmen en een kop in de vorm van een halve maan, met dikke groene gif-ogen onder een tulband. Die tentakels groeien, naarmate ze worden afgekapt, dubbel zo snel en dubbel zo dik, terug aan. Omdat ze gevoed worden door mensenbloed.

    *

    Hallo, Johan, bent U nog daar? U kunt misschien eens in de literatuur het verhaal van de meer burgerlijke Sint Joris en de Draak herbekijken? Voor mijn part neemt U zelfs contact met de Aartsengel  Michel, die van hierboven, die in dezelfde ploeg heeft gereden. Enfin, de Kerkelijke Geschiedenis staat bol van dergelijke verhalen, dus zal er wel iets van aan zijn.

    *

    En dan is er nog iets, beste Johan. Een man van Uw eruditie zal toch wel weten, dat de Muzelmannen doorheen de Geschiedenis als de dood zijn voor het teken der Kruisridders : ze vallen zelfs, in onze tijd, de Rode Kruiswagens aan die hun eigen gekwetsten van de slagvelden afvoeren. We mogen ze dat niet kwalijk nemen, dat is hun koeltoer, zeggen ons de media.

    Het zou dus een goede zaak zijn, om voortaan naast de Zwarte Leeuw op Gouden veld, op gelijke hoogte, het Kruis der Tempeliers te plaatsen. In navolging van een Christus-oud gezegde, dat volgens BDW als volgt zou luiden; “In hoc signis vinces”. Ik moet het U trouwens niet zeggen, dat ‘onze’ Leeuw precies via de Kruistochten bij ons is gekomen?! Hoe zouden wij anders ooit van Koning Nobel hebben gehoord?

    *

    Weet U, als ik dit allemaal op die manier neerschrijf, klinkt er absoluut geen oneigenlijke triomf door mijn woorden. Al moet ik toegeven, niet bekend te zijn met historische uitspraken van Vrijzinnigen in de strijd tegen de Muzelmannen.

    *

    Nog een klein detail uit de verhalen die onder Muzelmannen de ronde doen. Bij de verovering van Jeruzalem door de Graaf van Vlaanderen op 15 Juli 1099 vermelden ze tandenknarsend maar met ontzag in hun ogen,  dat het Muzelbloed tot kniehoogte in de straten van Jeruzalem stond. Zoiets wordt in hun herinnering bewaard, omdat het strookt met hun eigen manier van denken…..

    .

    Ter zake :

    Sharia zal ook in België gelden”

    www.vlaamsbelang.org “Ook in België zal op een dag de sharia gelden.”

    *

    Anjem Choudary, de Britse leider van sharia4Uk en de mentor van Fouad Belkacem, laat er in een interview met Humo geen twijfel over bestaan dat ons land binnen afzienbare tijd zal verworden tot een islamitische staat.

     Het gesprek met Choudary levert een onthullende kijk in het brein en de denkwereld van de steeds groter wordende groep van sharia-adepten. Zo rechtvaardigt de man zonder verpinken de barbaarse moord op de Britse soldaat Lee Rigby. Rigby werd op 22 mei in London aangereden door twee islamisten en vervolgens gruwelijk bewerkt met messen en een hakbijl. “Geen enkele moslim zal zeggen dat Lee een onschuldige was. Of je hem daarvoor moet vermoorden, hangt af van de individuele inschatting van de moslim.” Eerder verklaarde Choudary in een druk bijgewoond vrijdaggebed in Walthamstow dat ‘Rugby zal branden in de hel’ en dat ‘de daders martelaars van Allah zijn.’

    Radicale islam is mediaterm

     Maar ook over het islamitisch imperialisme is Choudary schrikbarend eerlijk. “Tegen 2050 zal Groot-Brittannië een islamitisch land zijn. Op een dag zal de sharia overal gelden, ook in België.” Niet onterecht haalt Choudary daarvoor de snel groeiende moslimbevolking aan die als gevolg van hogere geboortecijfers en immigratie de Europese bevolking in snel tempo tot een minderheid herleidt.

     In een interview in Knack vorig jaar veegde Choudary (terecht) ook de term ‘radicale islam’ van tafel. “De radicale islam is een mediaterm en bestaat niet: er is alleen de islam” (Knack, 20 juni 2012). Inderdaad, de islam is een fundamentalistische veroveringsgodsdienst. En elkeen die zich moslim noemt en als dusdanig de koran belijdt vormt per definitie een gevaar voor onze meest essentiële waarden en grondrechten.

     Een ding is alvast positief: het is goed dat Choudary ons nog eens met de neus op de feiten drukt. Voor het te laat is.

    .

    Alle gekheid op een stokje : de Sharia-adepten weten drommels maar al te goed dat ze ongestraft de democratie mogen uitdagen. Het is een wetenschap  die ze iedere dag, wereldwijd mogen opdoen. Dat die uitdagingen subversief zijn, ja ergens zelfs, onwettelijk ontgaat iedereen. Andere wetten laten primeren boven de wetten van het eigen land : dat toelaten is gewoon zelf-destructie met voorbedaachten rade en is wetens en willens medeplichtig zijn aan de grootste genocide ooit..

    Een Overheid die dat toelaat, moet worden weggestemd en voor de Volkerenrechtbank gebracht. Op 25 Mei 2014 kunnen we allemaal daarvan de jury vormen voor die Rechtbank. Dat kost niet eens 5 minuten politieke moed’, maar slechts 5 seconden. Als tenminste de verkiezingen niet weer eens vervalst worden…..

     

    (*- Beeldhouwer Pieter Antoon Verschafdfelt : zie Wikipedia.

     

    chreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    20-07-2013, 12:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1493 - OVER EEN GELACÏCEERDE SAMENLEVING ZOALS DE ONZE

    .

    Vrijdag 19 juli

    Zon 5u51-21u46

    H Arseen

     

    1493 - OVER EEN GELACÏCEERDE SAMENLEVING ZOALS DE ONZE

    .

    Sedert de ‘Verlichting’ weten we beter

     

    Hoe we van onze tegenstrevers moeten af geraken…..

    .

    Vandaag, de zoveelste tropische dag op rij, fris uit de frigo, een herkauwstukje over de Antwerpse Brokkendoos van ’t Kiel. Zoals altijd heeft Johan Sanctorum gelijk met wat hij kwijt wil op het forum van ‘Visionair België. Als een van de vele ether-vervuilende bloggers die door de Meester met een scheef oog bezien woedt, veroorlooft ondergetekende twee nietige opmerkingetjes te formuleren.

    1° Moet dat nu écht, een titel die het accent verlegt naar België, een constructie die 500 jaar achter loopt op de realiteit?  

    2° Johan legt ergens wel de juiste vinger op de juiste plekjes, maar hij wil (filosofisch bedoeld) Beëlzebub, de 2de in bevel, bestrijden met Lucifer, de opperduivel, door de ideaal gelaïciseerde maatschappij in te zetten tegen de Islam. Wie de Islam wil bestrijden door in te zetten op een Christelijk Avodland, zou 500 jaar achter lopen. Echt ies voor Nageltjes zonder koppen! Wel, Johan, met zo’n vrienden heeft niemand nog vijanden nodig.

    *

    Volgens mij (maar wie ben ik?) loopt Johan hier tegen de grenzen van zijn eigen waandenken. De Verlichting is een affaire die 300 jaar geleden de vernietiging van het Christelijk Avondland heeft ingezet, maar er gelukkig genoeg (?) niet in geslaagd is iets anders in de plaats te stellen. Dat Christelijk ’gedoe’ is grotendeels blijven voortleven in ibs collectief bewustzijn, terwijl de principes van Voltaire & C° in de praktijk onuitvoerbaar gebleken zijn. Vrihheid Gelijkheid en Broederlijkheid regenereerden het Communisme, het Communisme regenereerde het Nationaal Socialisme en het Fascisme, en sedertdien zijn we geen dag zonder oorlog gebleven. Want overal in de wereld loert het Rode Gevaar, om de macht te grijpen.

    *

    Maar laat U eerst meevoeren op de begeestering van Johan Santorum. Hij is het waard. Ikzelf zal helemaal onderaan nog een kleine ‘piep’ geven, vooraleer ik als een kleine muis zal vertrappeld worden onder de voetzolen van al die bestweters, die God, en zeker Zijn Gebod, afwijzen.

    .

    Ter zake :

     

    vermoeden van de dubbele waarheid.

     

    “Creatopia”: wanneer het licht uitgaat in een tolerantiecultuur

     

    Blokkendoos. Even samenvatten voor wie pas terugkeert van de planeet Mars: zowat een maand geleden werd een 23-jarige kleuterjuf van De Blokkendoos, een schooltje in de Antwerpse migrantenwijk het Kiel, van kindermisbruik beschuldigd. Sommige kinderen zouden zich thuis bizar gedragen hebben en spraken over “intieme spelletjes”. Er ontstond enorme heisa aan de schoolpoorten, waar vooral moslims zich niet onbetuigd lieten, omwille van deze “obsceniteiten” die tegen hun cultuur indruisen. Maar het gerecht vond geen spoor van dat zogenaamd kindermisbruik. Wel bleek dat het protest aangestuurd was door een paar heethoofden van Sharia4Belgium.

    Nu de juf blijkt vrijuit te gaan en het geheel berust op vanuit bedenkelijke milieus aangepookte hysterie, zou men denken dat de school vierkant achter de leerkracht zou staan, en de ouders even herinnert aan de missie van het gemeenschapsonderwijs in een gelaïciseerde samenleving als de onze. Niet dus: de school ging overhaast dicht, de juf in kwestie keert in september niet terug. “Overgeplaatst” op haar eigen verzoek, zegt Frank Noten, directeur van het Antwerpse stadsonderwijs. Ja, dat zal wel. De school verandert zelfs van naam, en wordt nu Creatopia, kwestie van elke herinnering aan het incident uit te wissen. Dat was al lang zo afgesproken, zegt diezelfde Noten, tegelijk topambtenaar, een soort communicatie-adviseur à la Noël Slangen, en tussendoor ook nog zaakvoerder van een hotelketen.

    Geen zinnig mens trapt in dat soort Orwelliaanse machinaties: het Antwerpse stadsbestuur is gewoon plat op zijn buik gegaan voor de intimidatie van een stel oproerkraaiers, die de genomen maatregelen als een schuldbekentenis zullen interpreteren. De leerkracht in kwestie en de schooldirectrice komen zelfs niet in beeld en zijn spoorloos, ondergedoken naar het schijnt, maar allicht ook een spreekverbod opgelegd omdat ze, doodgefrustreerd en ontmoedigd, wel eens politiek “foute” uitspraken zouden kunnen doen. Je zult maar zo’n kleuterjuf zijn, en voor de rest van je tijd bekeken worden als “die van de Blokkendoos met dat verhaal over kindermisbruik”.

     Praatbarak en pretcultuur

    Andermaal schijnt in deze kwestie de democratische rechtstaat op haar eigen grenzen te botsen. Het gaat om de vrijheidparadox in een liberale samenleving (dit woord uiteraard in de filosofische betekenis), waar menig cultuurfilosoof al mee worstelde: wat doe je met bewegingen en ideologieën die de vrijheid van mening willen afschaffen? Ze verbieden, en de eigen mooie principes even opzij zetten? Of ze toelaten, en diezelfde principes laten uithollen?

    Met de opmars van de salafistische islam in Europa kraakt ons pluralistische cultuurmodel in al zijn voegen. De multicultuur zit in de Europese genen, jawel, maar dit lijkt meer op een virale aanval die heel het immuunsysteem ontwricht.

    Het feit dat er niet krachtdadig gereageerd wordt door de inrichtende macht van die kleuterschool, maar dat men integendeel met “praatsessies” de fanatici wil masseren, bewijst in welk stadium dat cultuurrelativisme al is terecht gekomen. Daar is een lang proces van mentale degradatie aan vooraf gegaan, waardoor zoiets als het gezond verstand het helemaal laat afweten.

    Zo wordt de islam de ultieme uitdager van onze Westerse moderniteit. Goed dus dat hij er is, zo weten we wat er op het spel staat…

    Al decennia lang is onze gemediatiseerde democratie verworden tot een hysterische praatbarak, een société du spectacle (Guy Debord, 1967) waarin het simulacre (Jean Baudrillard, 1981) regeert, het gerucht, en het gerucht-over-het-gerucht. Ik citeer hier twee filosofen met een respectabele ouderdom, die in tempore non suspectu de interne zwakte van onze communicatiemaatschappij al bestudeerden.

    Ze legden de vinger op de kern van het probleem: we hebben geen empirisch instinct meer, daarom kan men ons alles wijsmaken. De televisie heeft ons kritisch apparaat drastisch beschadigd, het internet maakt het werk af. We leven in een zelfvoldane pretcultuur van meninkjes, talkshows en blogs, die allemaal een mediagestuurde waan-van-de-dag achterna lopen.  Iedereen scharrelt en kletst maar raak, ook en vooral de politieke klasse.

    Zo iets moet ontsporen, en wel op het moment dat één, in planetaire termen denkende sekte ons met de neus op de feiten drukt: vrijheid is niet risicoloos, en niet alle contradicties binnen een samenleving kunnen gladgestreken worden met praatsessies en wisselende uithangborden.

     De islam als uitdager

     

    FreedomIk klink nu even dramatisch en cultuurpessimistisch, maar dit soort frontale aanvallen op onze democratie heeft in evolutionaire termen wel zijn nut, al was het maar om de decadentie ervan bloot te leggen en mensen wakker te schudden.

    De cultuuroorlog, die eigenlijk niemand wil, is toch al een hele tijd bezig. Met elke moskee vergroot het moslimfundamentalisme zijn impact, mentaal én ruimtelijk. De overheid doet niets, integendeel, ze subsidieert de sharia-predikende imams in plaats van resoluut te gaan voor een onderwijssysteem dat het Westers pluralisme, de rechtstaat en de lekenmaatschappij uitdraagt. Af en toe gaat het bomalarm af in onze praatbarakken, maar daarna doen we weer rustig verder tot het volgende relletje.

    Toch valt te verwachten dat de publieke opinie zelf, net via de Blokkendoos-incidenten, zal inzien dat de politiek-correcte bijziendheid niet deugt. Er zal dus moeten gekozen worden, democratie wordt weer een halszaak, en dat is misschien wel een heilzame therapeutische fase.

    Mijn stelling is deze: ofwel overleeft de Westerse cultuur deze aanval van massareligieus fanatisme, en dan zal ze er sterker uit komen, ofwel gaat ze ten onder, en dan verdient ze ook niet beter. Een Spengleriaanse visie dus: het is pompen of verzuipen.

    Wie echter denkt dat we een Christelijk Avondland moeten verdedigen, loopt vijfhonderd jaar achter. Het gaat nu om het conflict tussen de “Traité sur la Tolérance”  (1763) van Voltaire en de sharia. Vrijzinnig-links stelt zich daarin veel te laks en inconsequent op: de kerken lopen leeg, maar elk gehucht moet zo nodig zijn gesubsidieerde moskee. Men struikelt over de Jezus-karikaturen en de blasfemische films, maar de profeet Mohammed mag niet afgebeeld worden, teneinde de “moslimgemeenschap niet voor het hoofd te stoten”. Terwijl dat nu juist wél moet gebeuren, kwestie van de lijnen duidelijk uit te zetten.

    Ik erger me blauw aan dat gebrek aan vitalisme en cultuurbewuste strijdbaarheid. Alleen een consequent en onverkort verdedigen van de Verlichtingscultuur, gebaseerd op de principes van de kritische rede en het vrij onderzoek, kan een dam opwerpen tegen het redeloos fanatisme. Er moet in dat opzicht zelfs niet “gepraat” worden met de uitdagers.

    Zo wordt de islam de ultieme uitdager van onze Westerse moderniteit. Goed dus dat hij er is, zo weten we wat er op het spel staat. Het optreden van iconische vrijbuiters en kamikazepiloten zoals Theo Van Gogh, Salmon Rushdie, en Ayaan Hirsi Ali is belangrijk maar niet voldoende. De reconquista moet van onderuit en massaal komen. Een vuist maken dus, jawel. Vooraleer we onze handjes laten afkappen.

    .

    Kijk, natuurlijk is het Oude Avondland willen redden van de Islam, door beroep te doen op de Kerk van Rome, een naïeve vergissing. Want die Kerk is sedert 1789, om te overleven, deel gaan uitmaken van de Moderne Moraal. Resultaat : na 300 jaar zijn de kerken leeggelopen en stromen week na week, de festival-weiden vol. Satan bestaat wel niet, maar we zien wel zijn werken.

    Nooit gehoord van Mozes en het Gouden Kalf, waarop hij de stenen tafelen stuksloeg?

    Denkt U ook maar één ogenblik dat dat soort georganiseerde en duur betaalde vermakelijkheden’, muziek alcohol, seks, drugs, nog zullen bestaan onder de Sharia?

    *

    Jongleren als een clown met de 3 knuppels van de Verlichting heeft ongeveer dezelfde realiteitswaarde als jongleren met de 3 goddelijke personen in één God. Beide disciplines zijn inderdaad niet meer van onze tijd.

    Wat wel van onze tijd is, is zoveel mogelijk oude waarden uit het verleden op te frissen, omdat ons Volk onbewust misschien, ernaar op zoek is. Niet om zoveel mooie woorden te vervallen in eng nationalisme, mar om gewapend te zijn tegen stilzwijgende bezetting door een fanatieke ideologie. Die wacht alleen op een teken van Mekka om te vuur (auto’s op straat) en te zwaard (zoals de man met de hakbijl in Londen) de Bevolking te terroriseren.

    Tenslotte gaat het in de Kerk om een stelsel dat meer dan 2.000 jaar lang – met vallen en opstaan - zijn nut heeft bewezen, en dat daarenboven meteen dat Avodland doorheen de Middeleeuwen via de Abdijen en de Kloosters de Beschaving heeft bijgebracht. Wie ‘Kerk van het Avondland’ zegt, zegt ‘cultuur’. Zegt ‘wetenschap’. Zegt ‘kennis’. Dat alles, gestuurd door slechts 10 Wetten, die wij, Christelijken, overal ter wereld, de 10 Geboden Gods noemen.

    De Moniteur Belge heeft er, voor ons land alleen, per jaar ongeveer 100.000 bladzijden voor nodig. Hij is dan ook de uitgave van een ‘seculiere’ samenleving, waar de Kerk voor geen Jota mag tussenbeide komen.

    *

    Dus, Johan, dan maar Hugo Schiltz achterna : ‘Leve België’?

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    19-07-2013, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1491 - HAND IN HAND MET DE BEULEN VAN DOLF-MET- DE-SNOR WAS DAT COLLABORATIE ?

    ..

    Donderdag 18 juli

    Zon 5u50-21u47

    H Frederik van Utrecht

    .

    1491 - HAND IN HAND MET DE BEULEN VAN DOLF-MET- DE-SNOR WAS DAT COLLABORATIE  ?

    .

    Leon Degrelle, Obersturmbannführer van het Waals SS-Legioen :

    .


    Die wist het antwoord! Want hij was de zoon die Hitler had gewild!

    .

    Toevallig een stukje tegen het lijf gelopen over de collaboratie bij onze Zuiderburen. Impossible mais vrai! En laat dat nu juist de grote vaderlanders zijn, die zo gaarne als voorbeeld genomen worden door Belgen van beneden de armoegres, om ons, Vlamingen, aan die zwarte bladzijden uit het verleden te herinneren. De VNV-ers die zich ‘misdroegen’, hadden tenminste het excuus dat ze dat niet deden om plat materialistische redenen, maar als reactie omdat ze altijd als 2de rangs burgers behandeld werden.

    Ik laat U eerst de video zien, en nodig U daarna uit om heel aandachtig het artikel te lezen. ’n Goede raad : ‘Fasten seat belts’, want het zou best kunnen dat U, net als ik, van Uw stoel valt!

    Ter zake :

    http://youtu.be/2bMPUHon6qI

    Hebt u zich ook al afgevraagd waarom sommige briljante mensen de nazi’s steunden?

    *

    In het Canadese televisieprogramma ‘Tout le monde en parle’ was een tijd geleden de Franse auteur Alexandre Jardin te gast. Die schreef in 2011 het boek ‘Des gens très bien’, waarin hij de betrokkenheid van zijn familie bij de monsterdaden van het Vichy-regime tegenover de Joden beschrijft.

    17 juni 1942

    Jardin is de kleinzoon van Jean Jardin, die directeur van het kabinet Laval was in voornoemd regime. Jardin stelde zich vragen bij de rol van zijn grootvader in 1942. In de razzia bij het Vélodrome d’Hiver (bekend als la rafle du ‘Vel d’Hiv’) werden toen massa’s joden gearresteerd. 7.000 Franse politiemannen en gendarmes - geen Duitsers - zouden op 17 juli van dat jaar zo’n 13.000 joden hebben gearresteerd, waaronder 4.000 kinderen. Minder dan 100 onder hen en geen enkel kind overleefden de deportatie.

    Het boek was zeer controversieel en deed de gemoederen vaak hoog oplopen omdat het een bladzijde in de Franse geschiedenis openbaar maakt die tot nu amper besproken is. Jardin werd door geen enkel Frans televisieprogramma uitgenodigd om er over zijn boek te praten.

    Onderstaand fragment van het interview is het bekijken meer dan waard omdat het een goed beeld geeft van de krampachtige manier waarop Frankrijk met zijn oorlogsverleden blijft omgaan.

    ‘Ik zie dat we in Frankrijk gewend zijn grote rechtszaken te organiseren om monsters en kwaadaardigen te berechten, maar dat we 70 jaar na het einde van de oorlog nog altijd niet klaar zijn om over onze grootouders te praten,’ aldus Alexandre Jardin.

    ‘Mijn grootvader was een held in de familie. Het voorwoord in het boek dat mijn vader over hem had geschreven ('La bête à bon Dieu', 1980) was van de hand van niemand minder dan president François Mitterrand. Toen ik begon onderzoek te doen naar 'al die andere prachtige familieleden' ontdekte ik dat hun verleden een ware nachtmerrie was.’

    ‘Om deel te nemen aan de vreselijkste zaken hoef je geen monster zijn. Er zijn niet zo veel gekken en perverten. Er zijn niet veel mensen in staat om een kind vast te grijpen en het in een oven te gooien.  Dus om een staatsantisemitsime te organiseren ben je ook verplicht het sjieke volk achter je ideeën te krijgen. En om dat te doen moet je hun moraal bewerken. Staatsmisdaden vinden altijd hun oorsprong in de moraal. Het is altijd hetzelfde. Toen Bush heeft beslist dat er een As van het Kwade en een as van het Goede was, waren bombardementen niet meer veraf. Eens men in de politiek met grote dosissen moraal begint te jongleren, wordt het bijna altijd gevaarlijk. Dat is voor mij de les van mijn grootvader.'

    'De vrienden van mijn ouders en mijn grootouders - mensen die doorgingen voor ‘des gens très bien’ - bleken criminelen. Mensen die bedrijven stalen van de joden. Mensen die appartementen stalen van joden. Het waren geen monsters, maar eens de goeden in een maatschappij zich achter de slechten scharen... dat is het einde van een samenleving.'

    'Ik ben er van overtuigd dat mijn grootvader dacht dat hij goed deed. Dat is wat zo schokkend is. De soevereiniteit van Frankrijk stond boven alles. Deze mensen zouden alles doen om die soevereiniteit - die hen heilig was - te beschermen. Als daarvoor een gans volk moest worden uitgemoord, dan was dat maar zo. Pas op, antisemiet zijn in dat tijdperk was de regel, niet de uitzondering. Het was een sociale norm. Wie het niet was, was verdacht. Ook de Verenigde Staten hebben zich niet geroerd om Duitse joden te verwelkomen.’

    Alexandre Jardin vond de sporen van betrokkenheid van zijn grootvader in de jodenvervolging in de oorlogsarchieven van Berlijn, niet de Franse. In eigen land had Jean Jardin alle sporen kunnen uitwissen, in Duitsland niet. Jardin zou tot 1947 in ballingschap leven om daarna opnieuw een politieke rol in Frankrijk op te nemen. Hij overleed in 1976.

    In onderstaande video het fragment waarin Jardin zijn boek bespreekt. Vanaf minuut 14.30 een Franse anti-joodse propagandafilm die de tijdsgeest verduidelijkt

    http://www.express.be/content/ .

    .

    Ik heb lang getwijfeld, de gele makeerstift tussen de vingers geklemd. Maar naarmate het lugubere van het verhaal doordrong, zag ik er het spook van de actualiteit achter opdoemen. De heersende klasse van ‘goeden’ achter de nieuwe As van het Kwaad, de Islam, en niet alleen de Joodse, maar ook de andere minderheden, dus ook de Vlaamse, zullen opgepakt en vernietigd worden. En dat, niet alleen om hun bankrekeningen, hun ondernemingen, hun appartementen, en naar goede Moslim-gewoonten, ook hun vrouwen te stelen, maar ook om de gezondste exemplaren als slaven of seiks slavinnen te verkopen. De massa zal bijeengedreven worden om ergens voor goed uit het zicht te verdwijnen.

    Alles is inderdaad al eens gebeurd, en de grootste misdadigers gingen, zoals U ziet, achteraf vrij-uit. Meer zelfs, ook bij ons kwamen ze, door hun relaties, vrij vlug weer terug op hun pootjes.

    De maatschappij moet, sedert de EU SSR, maakbaar zijn, en wie niet past in het plaatje, wordt na eerst monddood te zijn gemaakt (door een ’cordon sanitaire’ om maar iets te noemen) achteraf gewoon in het vuur gegooid of op de brandstapel gezet.

    Dat van die brandstapel was de specialiteit van die andere Philips, de zoon van Keizer Karel V, bijgenaamd Philips II de Verschrikkelijke, die met alle middelen de Vlamingen bleef vervolgen omdat ze samen met de Noordelijke Nederlanden, een afzonderlijke republiek wilden vormen, los van Spanje. Het zijn 3 begrippen die ook in onze dagen te denken geven. Via Fabiola is er de band met Spanje, via Philips de Taaie zijn we weer behept met een kwaadaardig karakter als Vorst, en zonder de Belgische dwangbuis waren wij Vlamingen al lang weer herenigd met de Noordelijke Provinciën.

    *

    Er komen dus langs de 4 windstreken onweerswolken over ons. De Islam, het hernieuwde Franstalig imperialisme, de minderheden-vervolging, maar vooral de depotisme van de nieuwe koning.

    *

    Een 3-trapsraket onder het Koningshuis zou 3 van de 4 onweerswolken kunnen naar de achterkant van de maan schieten, met de 4de, de Islam, rekenen we wel zelf af. Misschien dat er voor die raket zaken te doen zijn met Poetin. Als we hem in ruik eens Bruxellabad moesten presenteren, het hart van de Europese Gemeenschap.

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    .

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info





    18-07-2013, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1490 - NIEMAND IS TE OUD OM TE LEREN

    Woensdag 17 juli

    Zon 5u49-21u48

    H Fredegand

    .

    1490 - NIEMAND IS TE OUD OM TE LEREN

    .

    De Bijbel : na vandaag meer dan ooit overtuigd,

     

    Dat de Koran niets meer is dan een wreedaardig stationsromannetje….

    .

    Hieronder vindt U een wonderbaarlijke zeer persoonlijke benadering van wat de Bijbel werkelijk is. Maar eerst, kwestie van de tegenstelling met de Muzel-Bijbel nog wat aan te scherpen, een greep uit de actualiteit. In Nigeria worden namelijk massa’s schoolkinderen vermoord omdat ze door onderwijs te volgen, dreigen verloren te gaan voor de massa van analfabeten die daar aan de macht zijn. Allez, de Muzelman-versie van arm en om houden, die zo lang op ons, Vlamingen werd toegepast.

    Het zal je kind maar wezen! Huiver en lees mee :

    Boko Haram. De islamistische groepering zegt dat ze leraren voor de ogen van de leerlingen zal doden. Abubakar Shakau, de leider van de Nigeriaanse islamistische groep Boko Haram, heeft opgeroepen om nog meer scholen aan te vallen. ‘Wij zullen leraren die een westerse opleiding geven, doden voor de ogen van hun leerlingen, aan wie we zullen vertellen dat ze de Koran moeten bestuderen’, zegt Shakau in een video. Deze maand heeft Boko Haram al vier scholen aangevallen. Op 6 juli vielen de terroristen de slaapzalen van een school aan en staken ze in brand. De studenten die wilden ontsnappen, werden neergeschoten. 46 studenten kwamen om, meer dan 300 klaslokalen zijn afgebrand.De naam Boko Haram betekent ‘westerse opvoeding is heiligschennis’. Om het geweld te vermijden, zijn honderden families op de vlucht geslagen. http://www.standaard.be/cnt/dmf20130715_00659898

    *

    Hewel, nu weett ik ineens waarom Mr Pastoor en al die andere geleerde Proffen die ons hebben klaar gestoomd voor het leven, niet wilden dat iedereen zomaar de Bijbel mocht lezen. Zelfs met de meest gekuiste versie viel er nog goed op te letten, want voor men het wist, was men weg met een Protestantse Dominus Vobiscus-exemplaar zonder ‘Imprimtur’ en dus afkomstig van de duivel zelf.

    Wel, op rijpere leeftijd gekomen, geef ik de voorkeur aan onderstaande wijsheden. Die komt trouwens het best overeen met mijn persoonlijke voorkeur. Ik vraag me zelfs af, of Darwin, in al zijn Wijsheid, ooit weet had van dat Hebreeuws woord voor God : El Shaddai.

    Het is werkelijk wonderbaarlijk, hoe de natuur zelf vroeg of laat tot het Godsbesef leidt, want de meeste mensen op aarde hebben het binnen gekregen met de moedermelk. Heb dat wel min of meer altijd gedacht, daar niet van, maar bewijzen, tot op de dag van vandaag, heb ik nooit gevonden…..

    http://www.express.be/joker/nl/platdujour/5-zaken-die-u-niet-wist-over-de-bijbel/117753.htm

    *

    De dag dat dit Godsbesef zou doordringen in de politiek, vrees ik dat dit het einde betekent voor al de staatsdragende kleurpartijen van het land, want eindelijk zullen de Groenen, als Partij die opkomt voor de Reachten van Moeder Natuur, hun mantra gevonden hebben, hun grote voorbeeld : Maria, de jeugdige Moeder Gods in de Hebreewse betekenis van het woord. Het zit er zelfs dik in, dat de Hebreewse taal een verplicht vak zal worden op school!

    Een mens is dikwijls ziende blind, hé!!!!!!!!

    .

    Ter zake :

     

    5 zaken die u niet wist over de Bijbel

    Joker > Plat du jour

    4017x gelezen

    17 jul 2013

    *

    De Bijbel is overal. Hij geeft ons leven vorm, van Mozart over Michelangelo tot zelfs in de televisieserie Lost. Marge Simpson citeert uit de Bijbel en ook Barack Obama doet dat. Ironisch genoeg beheerst de Bijbel het leven van miljarden mensen en toch heeft het boek voor velen nog een aantal geheimen:

    1. De Bijbel is geen boek

    Waarschijnlijk bezit u een exemplaar in boekvorm, maar de Bijbel is geen boek. Het is een verzameling boeken, waarvan de naam afgeleid is van het Griekse ta biblia, wat ‘de boeken' betekent. De Bijbel is een verzameling verhalen, liedjes, poëzie, rituelen en geboden die over honderden jaren werden verzameld. De Bijbel bevat zoveel teksten dat de Latijnse vertaler Sint Jerom er de naam bibliotheca of bibliotheek aan gaf; waarschijnlijk de beste vertaling.

     

    2. Er zijn 7 verschillende scheppingsverhalen

    Ondanks eeuwenlange discussies over het scheppingsverhaal, bestaat hét scheppingsverhaal niet. Het meest bekend is waarschijnlijk dat van het boek Genesis, waarin God na de sterren en het heelal uiteindelijk de mens creëert. Maar in het tweede hoofdstuk van Genesis staat een heel andere versie. God begint daar met de schepping van de mens en pas dan de planten en dieren. Maar omdat geen enkel dier beantwoordt aan het beeld van de mens, schept God dan de man en de vrouw. Psalm 104 en Job 38 hebben nog andere scheppingsverhalen. Verder heeft psalm 74 het over monsters aan het begin van de schepping. In het boek Spreuken 8 daagt dan plots een goddelijke gezant op die beweert er al te zijn geweest nog voor God met de schepping begon.

    3.  De God van Borsten

    De Bijbel gebruikt verschillende namen voor God, met Elohim (Hebreeuws) en Theos (Grieks) als meest bekende. In christelijke vertalingen worden die namen vermeld als Almachtige God, maar in het Hebreeuws heet God ook El Shaddai, en dat betekent twee borsten. In het boek Genesis wordt deze naam vaak gebruikt in verband met vruchtbaarheidsaangelegenheden. ‘Moge de God van de twee borsten je zegenen, je vruchtbaar maken en zorgen dat je je vermenigvuldigt.'

    4. De bijbel handelt niet enkel over God

    Twee boeken spreken niet eens over God. Het boek Esther vertelt het verhaal van de joodse overleving en Het Lied der Liederen (ook bekend als het Lied van Salomon) is een verzameling erotische liefdespoëzie.

     

    5. De vier evangelies vertonen sterke verschillen

    De vier evangelies zijn niet alleen verschillend; op sommige vlakken zijn ze ronduit tegenstrijdig. Het kerstverhaal varieert of ontbreekt; alle noemen  verschillende getuigen die het lege graf van Jezus ontdekken en er zijn ook twee versies van de dood van Judas.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    17-07-2013, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1489 - NIEUWS OVER DE SHARIA SISTERS EN THE SISTERS4SHARIA

    .

    1489 - NIEUWS OVER DE SHARIA SISTERS EN THE SISTERS4SHARIA

    .

    Dame (?) Sharia Sister

     

    ooit komt op ‘t Kiel (als er geen verzet komt) een bronzen beeld waarvan U hier het prototype gepresenteerd krijgt.

    Moeders For Sharia.

    .

     

    Voor wie gedacht had dat het nu wel stilletjes zou koelen zonder blazen, rond De Trukkendoos, het Sharia-stadsschooltje op ’t Kiel, wel die is er aan voor de moeite. Komkommertijd en dus is voor de serieuze gazetten elke bladvulling meer dan welkom, zelfs al moesten ze hun moeder verkopen. Anders zijn de mensen altijd verplicht te kiezen tussen ofwel doping en de Ronde, ofwel tussen doping en de Ronde. Of over de Koningskwestie Oud & Nieuw, en de exacte schrijfwijze van Dobbele Flop de Taaie.

    De debiel had eigenlijk bedoeld dat hij ‘un dur’ zou zijn, eenmaal op de troon waar hij het Vlaams Belang te vuur en te zwaard zou bestrijden. Maar ‘Nedderlaans’ onmachtig, wist hij niet zo direct de juiste vertaling van ‘un dur’ (‘n harde) en tierde hij dan maar Urbi et Orbi dat hij ’n Taaie zou zijn….

    Iemand met zoveel zelfkennis moeten we dus blijvend respecteren en hem den Volke bekend houden als Dobbele  Flop de Taaie.

    *

    Men zal er dus alles aan doen, om de geest terug in de fles te krijgen door de fles een andere naam te geven, namelijk de ‘Creatopia’. Geen Blokkenschool, maar een Utopiai-school. Waarschijnlijk in aanwezigheid van Hare Hoogheid Koningin Mattil van Hoedghem en van nog Iets. De Islamisten hebben hun kracht getoond, de oefening is gelukt. Maar het is te vroeg om nu al heel de stad tot oproer te brengen. Ze zijn nog niet sterk genoeg en hebben alleen willen testen hoever ze te ver konden gaan. Het wordt dus een stille terugtocht, om bij de volgende gelegenheid des te harder te kunnen toeslaan. Geef aan die furies elk ’n kapmes, en de straten staan vol bloed!

    *

    En Het Eigen Volk? Wel, net zoals de boer doe voort ploege, die ploegen voort. Zonder omzien. Wel was volgens het Canvas-katje zonder handschoenen, de schooldirectie van die door de Roden uitgeleefde stad, die Antwerpen met zijn wereldhaven toch is, de mening toegedaan, dat de lessen seksologie voor 3 tot 5-jarigen samen met de Islam-gelovigen diende te worden herzien. Anatomische verschillen zijn taboe bij de Islam. Omdat sommige van onze Westerse begrippen een klein beetje haaks staan op de niet bestaande normen en waarden van  de Islam. Maar de Algemeen Directeur sprak zo stil en zo snel, alsof hij overtuigd was met eigen poten en niet die 2 Juffen aan die kinderbilletjes te hebben gezeten.

    *

    Enkele jaren terug was er in Italië ook zo’n Moslim-kakmadam, die het kruisbeeld weg wilde uit de klas waar haar oogappel leerde lezen en schrijven. Europa had zelfs geoordeeld dat zulks haar ‘mensenrecht’ was. Maar slecht bekwam het haar, want ze werd door de overige mamaatjes bij de haren weggesleept van bij de schoolpoort. De media moeide er zich mee, zo positief mogelijk, en binnen de kortste keren stond heel het land in rep en roer : overal eiste men dat de kruisbeelden niet verwijderd zouden, maar integendeel overal terug zouden komen, tot in de Rechtszalen toe, waar ze al eens met de stille trom uit verwijderd waren. De nieuwe kruisbeelden  waren daarbij overal dubbel zo groot als vroeger. En toen hadden de Islamisten het begrepen.

    Maar Berlusconi-land is niet hetzelfde als Di Jeanetto-land, waar zelfs de o zo Christelijke Volkspartij na maanden en maanden onderhandelen, met alles zal instemmen, op voorwaarde dat hun kopstukken aan de macht mogen blijven.

    *

    Zo zou de Blokkenschool per 1 september moeten openen onder de naam Brokkenschool, omdat daar onderwezen wordt, niet volgens de Sharia, maar volgens de eigen sanitaire wetten, zodat daar dagelijks brokken komen van de Islamkoppen.

    .

    Ter zake :

    Klaagster De Blokkendoos lid van Sharia Sisters

    06:26 Kiel (2020) Nadat Mejdoubi, de moeder die als eerste aan de alarmbel trok in het verhaal van vermeend kindermisbruik in de Kielse school De Blokkendoos, was lid van Sharia Sisters. Dat is een organisatie die parallel liep met Sharia4Belgium. Zij stapte als eerste het politiebureau op het Kiel binnen om een klacht in te dienen tegen een leerkracht van de kleuterschool van haar vierjarig zoontje.

    “Sisters4Sharia was een vrouwenorganisatie die werd aangestuurd vanuit Sharia4Belgium”, vertelt een gerechtelijke bron. “Ze bestond voor een deel uit vrouwen van leden van Sharia4Belgium, maar er waren ook andere vrouwen bij. Ze kregen elke woensdag les in hetzelfde lokaal in de Dambruggestraat als waar Sharia4Belgium haar bijeenkomsten organiseerde. "Het is duidelijk dat het om een bijzonder extremistisch clubje gaat.”

    Gecoördineerd?

    Dat de hysterie rond de vermeende feiten in De Blokkendoos gecoördineerd werd vanuit een of andere organisatie, is niet bewezen. “Wat er in De Blokkendoos gebeurd is, past wel perfect in de strategie die Sharia4Belgium in het verleden heeft toegepast”, zegt de bron bij het gerecht.

    “We zagen hetzelfe fenomeen als bij het niqab-incident in Molenbeek vorig jaar. Een aantal extremisten probeerde het probleem met De Blokkendoos toen te gebruiken om de rest van de gemeenschap op te zetten tegen alles wat niet-moslim was.”

    Alhoewel aan de schoolpoort van De Blokkendoos luid werd geprotesteerd, sloeg de vonk niet over naar de rest van de Antwerpse moslimgemeenschap. De oproerkraaiers zijn niet geslaagd in hun opzet. En dat is vooral de verdienste van de moslimgemeenschap zelf.”

    Najat Mejdoubi houdt vol dat haar kind wel degelijk is aangerand en wil niet antwoorden op de vragen over het lidmaatschap bij Sisters4Sharia.

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    16-07-2013, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1488 - OVER EEN ‘DONKERE’ NEGERIN EN EEN HOND IN EEN KEGELSPEL

    Dinsdag 16 juli 2013

    Hooimaand

    Zon 5u48-21u49

    Maria van de berg Karmel

    .

    1488 - OVER EEN ‘DONKERE’ NEGERIN EN EEN HOND IN EEN KEGELSPEL

    .

    Mevrouw Kyenge, medicijnman-oogarts,

     

    Hier afgebeeld zonder tribale attributen.

    .

    Leest U gerust hieronder het artikel uit DM over de Congolese oerang-oetanvrouw, die van uit de brousse in de Italiaanse politiek verzeild is geraakt. Ze is daar, in tegenstelling met ons Maggie die ook haar uiterlijk niet mee heeft, kop van jut geworden, omdat ze alle of toch zoveel mogelijk ‘donkere’ mensen uit Donker Afrika naar Het Land van de Glimlach wil halen.

    Begrijpelijk van uit haar standpunt, want zij is belanghebbend onderwerp, terwijl de gewone Italiaanse belastingbetaler, lijdend voorwerp is.

    Dat is, in een notedop, de kern van de massa-immigratie, die stilaan de wereld in tegengestelde richting doet draaien.

    Ter zake :

    Eerste donkere Italiaanse minister vergeleken met aap

    "Ik hou van dieren - beren en wolven, zoals iedereen weet - maar als ik de foto's van Kyenge zie, moet ik meteen denken aan de gelijkenissen met een orang-oetan." Met deze opmerking werd de eerste donkere minister van Italië, Cecile Kyenge, afgelopen weekend opnieuw het slachtoffer van racisme. 

    De Italiaanse senator Roberto Calderoli heeft zich de woede van premier Enrico Letta op de hals gehaald. Calderoli van de anti-immigratiepartij Lega Nord deed zijn racistische uitspraak afgelopen weekend op een partijbijeenkomst. Daarnaast zei hij ook dat Kyenge illegale immigranten aanmoedigt naar Italië te komen. Ze kon volgens hem maar beter 'in haar eigen land minister worden'. Een storm van kritiek volgde, Letta noemde de uitlating van Calderoli 'onacceptabel'.

    Grap

    Calderoli zei later dat de opmerking als grap was bedoeld en dat het niet zijn bedoeling was om Kyenge te beledigen. Gisteravond liet de senator weten met Kyenge gebeld te hebben om zijn excuses aan te bieden. Kyenge wilde niet reageren op de opmerkingen. Kyenge woont sinds 1983 in Italië. Ze is geboren in Congo, maar verhuisde om medicijnen te gaan studeren. De oogarts woont samen met haar Italiaanse man en twee kinderen in Mòdena. De Italiaanse premier Enrico Letta wees haar in april aan als minister van Integratie.

    'Tribale wetten'

    Het is niet de eerste keer dat Kyenge te maken krijgt met racisme. Sinds ze politiek actief is, is ze meerdere keren beledigd en bedreigd, voornamelijk door politici van Lega Nord. Zo suggereerde Europees parlementslid Mario Borghezio dat Kyenge Italië 'tribale wetten uit haar geboorteland' wilde opleggen.

    Een andere lokale politicus van de Lega Nord is eerder geschorst omdat hij op Facebook had gezegd dat Kyenge verkracht zou moeten worden zodat 'ze begrijpt wat slachtoffers van wrede misdaden voelen'. En ook op neofascistische websites wordt Kyenge regelmatig uitgemaakt voor 'Congolese aap, Zulu en zwarte anti-Italiaan'. .

    Niet geliefd

    Kyenge maakte zichzelf niet geliefd bij Lega Nord. Op de dag van haar aantreden als minister liet ze weten dat het haar topprioriteit was om het voor in Italië geboren kinderen van immigranten gemakkelijker te maken een Italiaans paspoort te krijgen. Een punt dat al jaren een struikelblok is in de Italiaanse regering.

    In tegenstelling tot andere Europese landen als Frankrijk, Duitsland, Groot- Brittannië en Nederland, waar tweede en derde generatie immigranten in de regering zitten, is Italië op dit gebied een relatieve nieuwkomer.

    Immigratiegolf

    Italië maakte in de jaren tachtig de eerste immigratiegolf mee met migranten uit Oost-Europa en Afrika. De afgelopen twee decennia is het aantal immigranten exponentieel toegenomen, en daarmee ook het anti-immigrant sentiment in het land.

    Uit onderzoek van statistiekenbureau Istat blijkt dat Italianen immigranten beschuldigen van de gewelddadige criminaliteit in het land. In 1990 bestond de Italiaanse bevolking voor 2 procent uit buitenlanders, momenteel staat dat cijfer op 7,5 procent.

    Lega Nord

    Italianen hebben al lange tijd een racistische houding, zegt de Italiaanse socioloog Michele Sorice tegen de National Post. "Maar ze bleven verborgen totdat xenofobe politieke retoriek 'legitiem' werd toen Lega Nord in de jaren 90 werd opgericht." De Lega Nord heeft de vermeende vreemdelingenhaat altijd ontkent en zegt dat het alleen de belangen van de Italianen wil beschermen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    16-07-2013, 16:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1487 - INTERVIEW MARC GRAMMENS HERSCHREVEN

    .

    1487 - INTERVIEW MARC GRAMMENS HERSCHREVEN

    .

    De ene leeuw is de andere niet

     

    En zo is Marc Grammens ook een sieraad voor zijn Volk.

    .

    Ja, U leest het goed! Het interview, dat verscheen in Het laatste Pdf-Magazine van het Vlaams Belang (zie vlaamsberlang.org), verscheen daar spijtig genoeg in een zodanig kleine letter, dat het onmogelijk om lezen was. Het vergde dus heel wat kunstgreen op Pdf-niveau, om er iets van te kunnen maken. Maar het resultaat viel eerst niet mee. Het was een woord-voor-woord tekst, met telkens na ieder woord een andere lijn. Onleesbaar dus. Bladzijden lang. Ja, dat zijn zo de ‘loeten’ die computers zich af en toe kunnen permitteren.. 

    Zo kwam het, dat in mij, na een halve bladzijde tekst verbeteren, voelde als de Meester zelf, die bij mij ten huize aan het schrijven was geslagen… De ronkende harmonieuze volzinnen rolden op het scherm, niet dank zijn mijn vingertoppen, maar dank zij die van mijn held. Niet eens de neiging gevoeld ook maar één komma te veranderen. Iemand die het geluk geniet om het meesterwerk van een Oude Vlaamse Meester te mogen restaureren, heeft toch ook niet de pretentie er ook maar één haartje aan te ‘verbeteren’!? Klein, met monikken-geduld en met enorm veel schrijfgenot kwamen de volzinnen weer tot leven, zoals de Meester ze in dat verre vaderland van mij ze gedicht had.

    Kijk, dacht ik, gelukkig met die ontdekking : zo ook moet ik voortaan de teksten van Geert Wilders telkens ‘her-schrijven’, woord voor woord, vooraleer ik iets van hem overneem op mijn blog.

    *

    Opgepast! Het is niet zo, dat ik mij wegens dat ‘ongeloof’ van de Meester, ook gelukkig moet voelen. Doordenkend op die teneur, ziek ik mijn en ook zijn Vlaamse land in een zeer nabije toekomst bezaaid met de spitse punten van minaretten als opgerichte roeden, speurend naar vrouwelijk wild om te bespringen, op al die plaatsen waar sedert mensengeheugenis een kerktoren tussen het groen der bomen naar de hemel wees.

    Daar waar het Christendom met opzet of door onnadenkendheid vernietigd werd en het land doet vervallen tot een cultuurloze woestenij, groeit immers vanzelf de splijtzwam van de wilde woestijncultuur. Een ‘neutraal volk’ bestaat niet, heeft nog nooit bestaan, en zal ook nooit bestaan.

    *

    Ja ik weet ook dat elke beschaving vroeg o laat zichzelf vernietigt. Voor iemand die dagelijks leeft tussen de ruïnes van de oude Romeinse Beschaving, moet daar geen  tekeningetje bij. Zaak is dus te leren uit de fouten van een ander.

    Een van die grootste fouten waren de onderlinge vetes en daardoor het verlies van geloof in zichzelf. Met zaken als Spartacus en de Slavenopstand tot gevolg.

    Keizer Hadrianus (76 na Chr) had in Tivoli bouwwerken en tuinen die heden  ten dage nog altijd gelden als voorbeelden voor bouwmeesters en tuinarchitecten. In Rome bouwde hij o.a. het wereldberoemde Pantheon.

    Grootheid en verval : het ligt zo dicht bij elkaar. En waar de cement van tussen de grondvesten wegrot, stort het sterkste bouwwerk in. De Leer van de Zachtmoedige is al 2.000 jaar het bindmiddel van onze Westerse Beschaving, die begon bij de Oude Grieken en de Oude Romeinen : niemand heeft het recht om die te laten doodbloeden in onze dagen. De vijand weet waar hij ons kan raken : kerken laten wegrotten om ze meteen te vervangen door moskeeën. Het begint met hoofddoeken en drugs, en het eindigt met Kalasjnikovs overal in de straten.

    .

    Ter zake :

    Hij leerde de knepen van het vak als buitenlandcorrespondent in Groot-Brittannië. In Vlaanderen

    schreef hij helemaal alleen zijn ‘Journaal’ bij elkaar. Zijn kritische kijk op de binnen- en buitenlandse politiek, zijn rake stijl en zijn ongeëvenaarde dossierkennis maakten van ‘Journaal’ een opinieblad buiten categorie. Een blad waar duizenden Vlamingen keer op keer naar uitkeken en dat duidelijk een leemte vulde in de grijze eenheidsworst van de Vlaamse media. Maar Mark Grammens is intussen 80 geworden en na 25 jaar legt hij – moe maar voldaan - zijn scherpe pen aan de kant. Wij konden hem nog strikken voor een interview.

    U bent de zoon van de bekende taalactivist en politicus Flor Grammens en groeide op in een Vlaams nest. Heeft dat van u de flamingant gemaakt die we kennen? Of was het eerder de naoorlogse repressie? Een repressie waar u zelf als kind het slachtoffer van werd?

    De beide hebben mij zeker beïnvloed: de familiale achtergrond én de repressie. Maar ten derde en vooral: de groeiende overtuiging dat de toekomst van Vlaanderen in zelfbestuur ligt. Ik herinner mij nog goed hoe ik in 1961, na vijf jaar verblijf in Londen als perscorrespondent, terugkwam in Vlaanderen en tijdelijk bij mijn moeder in Leuven verbleef. We vroegen ons toen af: maar kunnen de Vlamingen dat zomaar dulden, een Vlaamse stad waar iedereen Frans spreekt om de Franstalige studenten plezier te doen? Enige jaren later werd het tijd voor ‘Leuven Vlaams’.

    Die repressie heeft diepe wonden geslagen, ook persoonlijk. U betoogt vaak dat de repressie een onherstelbare kloof heeft geschapen tussen de Vlamingen en het Belgische regime. Historicus Marc Reynebeau en andere opiniemakers houden echter vol dat die “anti-Vlaamse repressie” fictie is, niet meer dan een hardnekkige en politiek geïnspireerde mythe…

    Je mag Reynebeau nooit geloven. Ik woonde bij de ‘bevrijding’ in Oudergem (Brussel) en praat nu niet als ‘historicus’ maar vanuit mijn eigen ervaring. Oudergem zat vol Rexisten (aanhangers van de Franstalige collaboratiebeweging van Leon Degrelle, red.). Dat was algemeen bekend, maar de enigen die bij de bevrijding vervolgd werden, waren Vlamingen, Vlaamsgezinden. In winkels en op de tram werden wij, schoolknapen (ik nam dagelijks tram 25 naar het Sint-Jan-Berchmanscollege), uitgescholden voor ‘salle boches’ en zelfs geslagen omdat we Nederlands spraken. Ik heb het meegemaakt.

    Nu we het toch over de repressie hebben. In de marge van de berichten over ‘Vlaamse’ moslimjongeren die naar Syrië trokken om er mee te gaan vechten tegen Assad, viel de vergelijking met de Vlaamse Oostfronters, vrijwilligers die in WOII naar Rusland trokken om het communisme te bestrijden. Wat vindt u van die vergelijking?

    ‘Le ridicule ne tue pas.’ Er is één groot en levensbelangrijk verschil. Onder de eersten die terugkwamen van het Oostfront werden er na de bevrijding enkelen gefusilleerd. Dat zal geen enkele moslim overkomen…

    Daarmee zijn we aanbeland bij de journalistiek. U hebt in

    ‘Journaal’ altijd fel geageerd tegen de manier waarop het Vlaams Blok en later het Vlaams Belang door de vaderlandse pers werden bejegend en aangepakt. ‘DDR-praktijken’, schreef u. Waarom kan u zich daar zo boos over maken?

    Omdat het zo gemakkelijk en oneerlijk is, en een volwassen pers onwaardig. Kijk, het is heel normaal en verdient zelfs aanbeveling dat politieke partijen openlijk zeggen met welke partijen ze na de verkiezingen eventueel een coalitie zullen sluiten, en met welke partijen ze dat in geen geval zullen doen. Dat is informatie waar de kiezer recht op heeft. Maar de pers mag daar niet aan meedoen. Een pers die een ‘cordon’ opwerpt tegen één of meerdere partijen, bestempelt zichzelf als ongeloofwaardig. Ze valt uit haar rol.

    U was het zelf niet altijd eens met het Vlaams Be lang en stak uw kritiek ook niet onder stoelen of banken. Vooral onze aanpak van het vreemdelingenvraagstuk of -probleem kreeg meermaals forse tegenwind. Waarom eigenlijk?

    Ik begreep en begrijp nog steeds zeer goed dat het vreemdelingenvraagstuk voor problemen zorgt, maar ik vond dat het Vlaams Blok/Vlaams Belang zich kwetsbaar opstelde door de indruk te wekken dat dit haar hoofdthema was. Hierdoor zorgde de partij er misschien zelf voor dat niet langer het Vlaamse independentisme (het onafhankelijkheidsstreven) de agenda beheerste, maar iets wat men dan gemakkelijk ‘racisme’ is gaan noemen. Wat dan is uitgemond in de politieke correctheid van het ‘anti-racisme’. Ik heb nooit begrepen waarom het Vlaams Belang niet (vaker) uitpakte met de verklaring van Mme Lizin, toen burgemeester van Hoei, een tijdlang PS-ondervoorzitter en zelfs voorzitter van de Senaat. Lizin zei dat immigratie aangemoedigd moest worden “om de demografische meerderheid van de Vlamingen te neutraliseren.” Kortom, ik had liever gezien dat het Vlaams Belang de Belgische exploitatie van de massa-immigratie hekelde dan de perceptie te creëren of te voeden dat men eenvoudig gezegd ‘tegen de vreemdelingen’ was.

    Langs de andere kant bleef u er ook op hameren dat niet het zogenaamde ‘racisme’ maar ons onversneden separatisme aan de basis lag van het beruchte cordon sanitaire, van het politieke proces en de veroordeling van het Vlaams Blok. Blijft u daar nog altijd bij?

    Jazeker, daar blijf ik bij. Meer dan ooit zelfs, nu iedereen merkt dat het ‘cordon’ zich stilaan ook lijkt uit te strekken tot de N-VA die men moeilijk van ‘racisme’ zal kunnen beschuldigen. Men wil de Vlaamse independentistische partijen verbannen, dat is alles.

    U noemt het samenleven met moslims in Vlaanderen en België een hels probleem, “hét maatschappelijk probleem van de volgende generatie.” Dat is alvast niet ónze schuld. Wat hebben de machthebbers fout gedaan en is er nog ee Er is altijd, voor alles, een weg terug. Niets is eeuwigdurend of eeuwig geldend. Ik herinner er soms aan dat bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Algerije meer dan een miljoen Fransen het land werden uitgezet. De overgrote meerderheid daarvan was in Algerije geboren en had nooit een ander vaderland gekend. Het kán dus, maar daarmee bedoel ik niet dat het hier tot de mogelijkheden behoort of zou moeten behoren.

    U schreef ooit dat u - zelfs als ‘linkse flamingant’ - een stem voor het (rechtse) Vlaams Blok/ Vlaams Belang kon aanbevelen omdat het de snelste weg was naar Vlaamse onafhankelijkheid en de ontbinding van België…

    Ja, en zo schreef ik ook ooit dat Vlamingen die in Brussel voor Franstalige lijsten konden stemmen, als ze niets beters vonden, maar op de communisten van de ‘Parti des Travailleurs’ (de Franstalige tegenhanger van Amada, nu PvdA) moesten stemmen. Want als die machtig werden, zou Vlaanderen zeker resoluut weigeren om met hen scheep te gaan. Zodat de zelfstandigheid weer wat dichterbij kwam. Grapje natuurlijk,

    maar het is zo. Is er in het kleine Vlaanderen wel ruimte voor twee Vlaams-nationale partijen?

    Natuurlijk, net zoals er links- en rechtshandigen zijn. De N-VA heeft een stuk publiek van het Vlaams Belang ingepikt, maar heeft ook gerekruteerd in de groep mensen die nooit voor het Vlaams Belang zouden stemmen. Dat mag niet vergeten worden. Maar het omgekeerde is ook waar. Het Vlaams Belang trekt kiezers aan die de N-VA wat te braaf vinden en zet thema’s op de politieke agenda die andere partijen verwaarlozen.

    In Vlaanderen wordt met veel belangstelling en sympathie gekeken naar de politieke ontwikkelingen in Schotland en Catalonië. Schotten en Catalanen lijken resoluut te gaan voor volledige autonomie of onafhankelijkheid. Het autonomiestreven krijgt in Schotland en Catalonië brede

    steun, van links tot rechts. Waarom is dat niet mogelijk in Vlaanderen?

    De situatie is niet identiek. In België leidt het Vlaamse zelfbestuur naar de volledige ontmanteling van de staat. In Spanje en Groot-Brittannië gaat het om de afsplitsing van relatief kleine gedeelten van de staat, die voorts blijft bestaan. Dat is niet hetzelfde.

    Goed, maar waarom zweert de linkerzijde hier nog altijd bij een tot op de draad versleten België?

    Het socialisme heeft hier resoluut voor België gekozen, omdat het daarin dankzij de Franstalige Parti Socialiste verzekerd blijft van deelname aan de macht.

    In een (min of meer) zelfstandig Vlaanderen verliest het die zekerheid. Het dreigt dan zelfs voor heel lange In een (min of meer) zelfstandig Vlaanderen verliest het die zekerheid. Het dreigt dan zelfs voor heel lange tijd verwijderd te blijven van de macht. Dus kiezen de socialisten voor België, gedreven door hetzelfde simpele eigenbelang als de Saksen-Coburgs. Dat heeft volstrekt niets meer te maken met ideologie, maar uitsluitend met persoonlijk gewin en groepsbelang.

    De verkiezingen van 2014 worden wel eens ‘de moeder van alle verkiezingen’ genoemd. Gelooft u dat we naar een ultiem kantelmoment gaan en dat we afstevenen op een fundamentele breuk in het land?

    Ik zou het willen, maar…

    Misschien loopt het allemaal af met een sisser, net zoals na de vorige verkiezingen? In plaats van ‘verandering’ hebben we toen Elio Di Rupo gekregen…

    Ja, ik vrees dat het feest nog niet direct zal doorgaan. Er wordt vaak gezegd dat een stem voor het Vlaams Belang een verloren stem is en dat de partij aan de kant staat. Maar de participatiestrategie van de N-VA heeft ook nog niet veel opgeleverd. Was het geen strategische inschattingsfout om in de logica van Belgische onderhandelingen te stappen?

    Daar ben ik het mee eens. Ik schrok me rot toen De Wever op de avond van de verkiezingen (juni 2010) het eerste-ministerschap aan Di Rupo aanbood. Ik dacht toen: is die zo grenzeloos naïef? Dan krijg je via verkiezingen een beetje macht, en dan geef je ze direct prijs, gratis en voor niets. Ongelooflijk, maar helaas waar gebeurd. Ik vermoed dat De Wever dacht dat hij op die manier Di Rupo tot plooibaarheid zou dwingen, maar zo steken Walen niet in elkaar. Zij beschouwen Vlaamse giften als zaken die hen rechtmatig toekomen.

    De geschiedenis leert dat Vlaanderen altijd de dupe is van communautaire onderhandelingen…

    Dat zou men op de duur inderdaad gaan denken.

    Het ontbreekt Vlamingen aan revolutionaire logica. Daarmee bedoel ik het volgende: wat ze nastreven (zelfbestuur) is in de Belgische context een ‘revolutie’. Maar in de praktijk gedragen ze zich niet als mensen die een revolutionaire verandering nastreven en daar alle consequenties van aanvaarden en doorzien.

    Sommigen zeggen dat België vanzelf zal ‘verdampen’ (binnen de Europese Unie). Zo gemakkelijk zal het wellicht niet gaan. Vlaanderen zal het zélf moeten doen. En u bent wat dat betreft nogal pessimistisch. U voorspelt dat het niet zonder slag of stoot zal gaan… Inderdaad. Ik probeer de Vlamingen al lang duidelijk te maken, zonder hen de schrik op het lijf te jagen, dat er misschien slachtoffers zullen vallen. Hoe of wanneer, dat weet ik niet. Maar ik weet wél dat België er alles aan zal doen om het Vlaamse zelfbeschikkingsrecht te smoren. Letterlijk alles. Zoals Louis Tobback ooit uitschreeuwde dat het Vlaams Belang met alle middelen bestreden moest worden, en nadien beklemtoonde dat hij wel degelijk álle middelen had bedoeld, zonder iets uit te sluiten. België zal, als het er op aan komt, zijn laarzen vegen aan de mensenrechten. Van ‘verdampen’ zal er nooit sprake zijn, dat is een illusie. Zoals het ook een illusie is te denken dat een revolutionaire doelstelling met verkiezingen of andere brave democratische middelen kan worden doorgevoerd…

    U stopt met ‘Journaal’. Op uw leeftijd hebt u natuurlijk het volste recht om het wat kalmer aan te doen, maar vreest u het ‘zwarte gat’ van het pensioen niet?

    Dank u wel. Maar van een ‘zwart gat’ is geen sprake, gelukkig. Alleen de stress en de deadlines vallen weg. En dat is een geruststellende gedachte.

    Vlaanderen zal uw kritische stem en uw scherpe pen missen. We hopen dat u - samen met uw vrouw - nog lang mag genieten van uw ‘oude dag’.

    Opgetekend door Ludo Leen

    BIO MARK GRAMMENS

    Geboren te Ronse op 25 april 1933

    Gewezen correspondent in Londen voor Het Volk en Trouw (Nl.) Gewezen redacteur van De Vlaamse Linie, De Nieuwe en ’t Pallieterke

    Oprichter van ‘Journaal’, een 14-daagse nieuwsbrief Eerste nummer: 5 mei 1988 Laatste nummer: 25 april 2013

    .

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    15-07-2013, 13:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1486 - OVER HET FLIPFLOPPEN OM IN HETZELFDE DUBBEL VEL ALS DE TSJEVEN TE GERAKEN

    .

    Maandag 15 juli

    Zon 5u46-21u50

    H Bonaventura

    .

    1486 - OVER HET FLIPFLOPPEN OM IN HETZELFDE DUBBEL VEL ALS DE TSJEVEN TE GERAKEN

    .

    Het Belgisch vehikel,

     



    Dat nu precies 100 jaar geleden uit circulatie had moeten verdwijnen

    .

    Het was de neef van de Duitse Keizer Willem II, ook een Coburger, die in 1914 de Vlamingen herinnerde aan 1302, zodat ze goed en fel zouden vechten om Coburgland aan de Coburgers te laten. Na de oorlog, beloofde hij hen, zouden ze, met 50 jaar vertraging, dan eindelijk dezelfde rechten krijgen als de Franstaligen. We weten allemaal dat zulks woorden in de wind waren, want gelijk met de eerste kogels bleek algauw dat de Vlamingen gewoon kanonnenvlees waren die geminacht en bespuwd werden door hun Franstalige officieren.

    Na de oorlog werden zelfs de graven van de doden geschonden, terwijl de levenden ofwel verbannen, ofwel voor jaren achter tralies werden gezet. Zo dat de  kramikkele carrosserie van ‘Het Schip van Staat’ in beweging kon blijven.

    20 jaar later wilden de Duitsers revanche nemen voor het schandalig Verdrag van Versailles, en weer werd beroep gedaan op de Vlamingen om dat te verhinderen. Maar ‘Le Roi Félon’, een Coburger met wat eergevoel in zijn laarzen, doorkruiste de plannen van zijn medestanders, en capituleerde, in de vaste overtuiging dat de oorlog op die manier voorbij zou zijn. Waarin hij zich deerlijk vergiste, en hem dan ook na de oorlog zijn troon koste. Jaren later publiceerde de treurende weduwe dan uit wraak het ‘Politiek Testament’ van haar held, dat voordien nooit in de openbaarheid had mogen komen. Daarin staat, dat als men de troon der Coburgers slechts zal kunnen behouden, als de Vlamingen eindelijk recht wordt gedaan, tegen-in het Waals socialisme.

    *

    Ziezo. Dat is er uit. En nu over naar de nieuwe chauffeur van dat Belgisch autowrak. Het rijdt  ongelofelijk maar waar. Vooraan twee vierkante wielen met tot op de draad versleten banden, links de PS/SP, en rechts de Tsjevenbond. Achteraan in het midden, met beide handen, de volle last torsend van het vehikel,  de graatmagere afgebeulde Bart De Wever, die strompelend en kreunend de opgecommandeerde vaart probeert te volgen, terwijl de onderdelen en brokstukken hem om de oren vliegen.

    Op zin netvliezen gebrand, en begeleid door een tergende telkens terugkerende echo, ziet hij de droom van een Vlaamse Redder des Vaderlands ineenkrimpen, onder het hoongelach van zijn Vlaamse vrienden, die hem hadden voorgesteld om samen coalitie te vormen voor een vrij en zelfstandige republiek. Een modern voertuig, met alles erop en eraan.

    Had hij immers niet gehoopt der Tsjeven Hoogmoed in persoon, te verslaan als Minister-President? Dezelfde parvenu die hij nu, Frans taterend, naast de stuurman met Italiaanse roots, aan het stuur ziet zitten! Hij weet drommels goed, dat het vehikel geen motor meer heeft, maar in beweging wordt gehouden door het zweet van (weeral) al die noest werkende Vlamingen, en  hij lacht wrang, zoals alleen een verslagen en vertrapte volksheld wrang kan lachen.

    Langs de kant van de al jaren verwaarloosde weg, die trouwens aaneen houdt van de putten en  de barsten, staan schoolkinderen met vlaggetjes te zwaaien. Zonder te kijken weet hij dat het zwart-geel-rode lapjes stof zijn, met hier en daar een gestyleerde leeuwenkop die meer weg heeft van een verdord vijgenblad dan van de kop van een brullende koning der dieren.

    *

    Bart lacht, want Bart is gelukkig. Hij heeft altijd geweten, niet tegen de verantwoordelijkheid te zijn opgewassen. Hij wil wel, maar kan niet. Hem bekruipt hetzelfde gevoel als na zijn nooit verwachte verkiezingsoverwinning in 2010, waarvoor hij trouwens voor altijd in het hart van elke rechtgeaarde Vlaming zal bewaard worden. Maar dan herinnert hij zich weer, binnen het uur de macht te hebben overgedragen aan die Italiaanse homo, om zich nadien content te stellen met ergens een of andere burgemeesters-sjerp van een trouwens door de Roden uitgeleefde stad. En net als Judas, weende hij bitter.

    *

    Golven van politieke correctheid, strak in ’t gelid, de ene al geweldiger dan de andere, beuken op ons Vlaams bewustzijn. De Leuvense Alma Mater reikt voortaan ‘Masters’ uit in de Islamologie.  Dagelijks moeten wij ons meer en meer laten treiteren door de symbolen van onze onderdrukking, de islam-kllederdracht. Met duivels genoegen wordt ons dat voorgesteld als een ‘verrijking’. En nergens gromt de opstand. Als in Amerika een burgerwacht, aangevallen door een gedrogeerd neger(zeer)jong door de volksjury wordt vrijgesproken van moord, omdat hij handelde uit wettelijke zelfverdediging, dan wordt dat door de TV helemaal anders ingekleurd, en wordt dit niemendaletje hier uitgesponnen gedurende meer dan 10 minuten…. Ach ja, dat kleine negertje van amper 16 jaar was ocharme ongewapend en de rest telt niet. Geen dossierkennis, geen feitenmateriaal, zoals bij die kinderjuf in de Blokkendoos. Schuldig want beschuldigd.

    Ach ja, een vehikel, dat al meer dan 100 jaar op de schroothoop hoort, verspreidt al lang geen geur van heiligheid meer…. Onder de pletwals daarmee, om alles ineens te herleiden tot een klomp oud roest metaal met velletjes en beentjes van de laatste Coburg-kater..

    .

    Ter zake :

    Wil d echte Niveaan nu rechtstaan?

    “Vandaag moeten ambtenaren in de ene gemeente neutraal zijn en in de andere niet. Als men in de gemeenten dan ook nog eens het ene jaar wel het neutraliteitsprincipe aanhoudt en het andere jaar weer niet dan is het einde zoek. Er moet dus een algemene richtlijn komen.” N-VA ondervoorzitter Ben Weyts en kamerlid Siegfried Bracke lieten in de pers geen onduidelijkheid bestaan over hun standpunt in het hoofddoekendebat. Maar schijn bedriegt.

    Wie te veel pirouetteert, verliest vroeg of laat zijn evenwicht. Het is een bedenking die minister van Binnenlands bestuur, Geert Bourgeois zich tijdens het hoofddoekendebat ongetwijfeld moet gemaakt hebben. Enkele weken nadat hij op een vraag van Joris Van Hauthem een algemene neutraliteitsrichtlijn voor loketambtenaren had afgewezen - en zelfs decretaal onmogelijk had verklaard – pleitten zijn eigen partijkopstukken voor de invoering ervan. Zo verklaarde

    de Gentse N-VA-coryfee Siegfried Bracke, naar aanleiding van de Gentse opheffing van het hoofddoekenverbod dat er een algemeen verbod moest komen op religieuze, politieke of filosofische symbolen voor loketfuncties. “Het geflipflop

    moet stoppen,” klonk het.

    “Er verandert niets ”

    Toen in het Vlaams Parlement Filip Dewinter minister Bourgeois confronteerde met de uitspraken van zijn eigen partijkopstukken en hem vroeg of hij - als bevoegd minister - ook de daad bij het woord zou voegen, antwoordde deze - zonder schaamrood op de wangen - verbaasd te zijn door de vraag.

    “Het is niet omdat ‘een partij’ (de zijne dus, red) een voorstel lanceert dat de Vlaamse regering haar beleid opeens moet aanpassen. Tenzij ik me vergis, heeft de regering geen nieuw standpunt ingenomen. Er verandert bijgevolg niets,” aldus Bourgeois.

    Om de N-VA-fractie alsnog de kans te geven haar eigen woorden in daden om te zetten, diende de Vlaams Belang-fractie een voorstel tot algemene richtlijn in. Niet verlegen

    om een tsjevenstreek meer of minder verklaarde N-VA-fractieleider Matthias Diependaele echter dit niet goed te kunnen keuren aangezien dit niet vermeld stond in het Vlaams regeerakkoord. “In de Kamer zullen we het neutraliteitsprincipe goedkeuren, want daar zitten we in de oppositie. Op het Vlaams niveau hebben we echter loyaliteitsverplichting ten aanzien van onze coalitiepartners en stemmen we tegen,” aldus Diependaele.

    Hoeveel pijnlijker kan een spreidstand zijn?

    Flipfloppen

    In zijn geheel eigen stijl vroeg Filip Dewinter of de echte N-VA nu wil opstaan. “In de kranten verkoopt uw partij veel geblaat, maar waar u aan de knoppen zit, is er geen wol te bespeuren. Het is de N-VA op zijn best. De kracht van verandering begint hoe langer hoe meer op de kracht van de huichelarij te lijken.” Ook fractievoorzitter Joris Van Hauthem reageerde verontwaardigd bij zoveel hypocrisie.

    “De N-VA levert op dit ogenblik de enige minister die hier wat aan kan doen. En net die laat weten dat hij niets onderneemt. Het is duidelijk dat de N-VA een graantje wil meepikken van de commotie omtrent de hoofddoekenkwestie, maar daar niet de consequenties aan wil verbinden. Van flipfloppen gesproken.”

     

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    …

     





    15-07-2013, 11:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!