MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500812 – IN ONS EIGEN LAND LEVEN DE FRANCOFONIANEN ALS GOD IN FRANKRIJK OP ONZE KOSTEN

    .

    ZATERDAG 5 FEBRUARI 2022

    *

    In Francofonia, wordt op kosten van de Modale Vlaming…..

    … geleefd llijk God in Frankrijjk….

    *

    500812 – IN ONS EIGEN LAND LEVEN DE FRANCOFONIANEN ALS GOD IN FRANKRIJK OP ONZE KOSTEN

    *

    I N H O U D

    De Vlaamse Onafhankelijkheid valt best te vergelijken met de wereldvermaarde Processie van Echternach. Één stap voorwaarts, en drie achteruit…

    Moet U straks Mag niette Kan niette bezig horen. Is er dan echt niemand die dat stuk pretetie op zijn plaats kan zetten? Een goede positie voor hem zou bijvoorbeeld zijn- na zijn stempelgeld zoals iedereen daar - : achter een klein bureatje voor WC-Madame te spelen die instaat voor de ontvangsten en verder alleen maar toekijkt…

    En als er dan al eens iemand in Vlaanderen de stem verheft en haar op de tanden heeft, dan is nog, de rug recht, dan is het nig een Import-Vlaminge, lijk Zuhal Demir. Zoals deze persoon, mochten er honderdtallen ineens overekomen om één Blok te vormen met het Vlaams Belang samen met BDW, als Partij.

     

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    ZWARTEPIETEN AAN DE SCHELDE (2)

    *

    Ik kom nog even terug op het gepalaver over de Pfos/Pfas. Het is eigenlijk niets anders dan een excuus om niet over de echte problemen te moeten beslissen: de energieprijzen, de kernuitstap, het klimaat, de pensioenen, corona, de financiële hervorming enz. Allemaal zaken die zo op de lange baan worden geschoven.

    Dat 3M in de States al veroordeeld werd voor vervuiling, zegt niets over wat hier is gebeurd. Als de Europese drinkwater richtlijn niet werd/wordt overschreden, is er geen reden om het bedrijf daarvoor te veroordelen, zeker niet zolang er niet één klacht over gekomen is vanwege de bevolking. Er is inderdaad een strenger advies vanwege Europa, maar zolang dat niet in een wettelijke regeling is omgezet, stelt dat niets voor. Als we alle adviezen van de club van Ursula en Timmerfrans ernstig zouden nemen, kunnen we er beter mee ophouden.

    Het wordt een hoogseizoen voor de aanhangers van het principe ‘If you can’t convince them, confuse them’. Na een corona beleid, waar bijna niemand kop noch staart aan krijgt, is het de beurt aan de problemen met de energiekosten waar zo stilaan hetzelfde aan het gebeuren is. Wie snapt het nog? Dit gaat dan wel om problemen die ons allen dagelijks aanbelangen. En niet om mensen te moeten ontraden eigen groenten en eieren van de eigen kippen te eten, terwijl ze dat al bijna 20 jaar hebben gedaan zonder ook maar één noemenswaardige klacht.

    Tenslotte was het Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, die in 2017 de vervuiling aankaartte en die straks het kind van de rekening dreigt te worden.

    04 februari 2022 20:36

    *

    . HOGER DAN VERWACHTE DUITSE INFLATIE VERSTERKT DRUK OP ECB

    **

    ECB-voorzitster Christine Lagarde. ©Bloomberg

    *

    De Duitse inflatie is in januari veel minder gedaald dan verwacht. Dat verhoogt de speculatie dat de Europese Centrale Bank (ECB) nog dit jaar de rente zal verhogen.

    De Duitse inflatie is, gemeten volgens de Europese definitie, in januari teruggevallen naar 5,1 procent, tegenover 5,7 procent in december. Dat is vooral te danken aan het verdwijnen van de impact van de tijdelijke Duitse btw-verlaging in de tweede helft van 2020.

    Toch zijn de Duitse inflatiecijfers een tegenvaller. Economen hadden een daling van de Duitse inflatie naar 4,3 procent voorspeld.

    'De verwachting dat het verdwijnen van het btw-effect en een kleinere impact van de energieprijzen de inflatie substantieel zouden doen dalen, bleek verkeerd', zeggen economen van Deutsche Bank.

    "De verwachting dat de inflatie substantieel zou dalen bleek verkeerd. "

    Deutsche Bank

     

    Carsten Brzeski, het hoofd macro-economie van ING, zit op dezelfde golflengte. 'Het beeld dat blijft, is nog steeds een van hoge inflatiecijfers. De impact van de btw-verlaging wordt vervangen door hogere energieprijzen en het doorsijpelen ervan in de prijs van andere producten. De doorrekening van hogere energie- en producentenprijzen in de consumptieprijzen is nog lang niet voorbij.'

    Hogere inflatieprognose

    Deutsche Bank verhoogt zijn prognose van de gemiddelde inflatie in 2022 van 2,9 naar 4,2 procent. 'Het hardnekkige tekort aan materialen en de ontwrichting van de aanvoer zullen slechts geleidelijk verminderen.'

    Brzeski is wat minder somber, hoewel ook hij pas rond het einde van de zomer een sterke daling van de inflatie verwacht. Hij voorspelt voor 2022 een gemiddelde inflatie in Duitsland van 3,5 procent.

    "Ook de inflatie in de eurozone als geheel zal wellicht hoger zijn dan voorzien. "

    De hoger dan verwachte inflatie in Duitsland, Spanje en België zal bijna zeker tot gevolg hebben dat ook de inflatie in de hele eurozone hoger uitvalt dan voorzien. Dat is slecht nieuws voor de ECB. Economen voorspelden voor de publicatie van de Duitse cijfers dat de inflatie in de eurozone in januari daalt naar 4,3 procent, tegenover 5 procent in december.

    Renteverhoging

    De geldmarkt verwacht nu dat de ECB dit jaar minstens twee keer de rente zal verhogen. Daardoor steeg de Duitse tienjaarsrente weer boven nul.

    "Een strakker monetair beleid zal de containers uit Azië niet sneller in Europa doen toekomen of de energieprijzen doen dalen. "

    Carsten Brzeski

    Hoofd macro-economie ING

     

    Brzeski merkt op dat de ECB op korte termijn de rente niet kan verhogen. 'De oorzaak van de hoge inflatie zijn nog steeds problemen aan de aanbodzijde en niet de vraag. Een strakker monetair beleid zal de containers van Azië niet sneller in Europa doen toekomen of de energieprijzen doen dalen.'

    Tot nu was de boodschap van de ECB dat een renteverhoging in 2022 'erg onwaarschijnlijk' is. 'De ECB mag niet overhaast de overgang maken van geduld naar paniek', onderstreept Brzeski.

    Wouter Vervenne

    1. 31 januari 2022 18:14

     

    MAGNETTE HAALT ARTIKEL ‘138’ NOG EENS VAN STAL

    foto: ©Reporters

    *

    PS-voorzitter wil pad verder effenen naar federalisme met vier

    *

     

    Terwijl de ministers van Institutionele Hervormingen, Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR), zich opwarmen om 2,1 miljoen euro over de balk van een volstrekt nutteloze en volkomen overbodige ‘burgerbevraging’ over de staatshervorming te gooien, zijn daarover, zoals Pieter Bauwens zaterdag schreef, langs alle kanten denk oefeningen bezig.

    In een daarvan heeft PS-voorzitter Paul Magnette onlangs inkijk gegeven. Van zijn off-the-record-gesprek met Wetstraatjournalisten zijn sporen te vinden in een Belga-bericht over de parlementaire commissie die de staatshervorming evalueert, dat sinds vrijdag op de Knack-website staat. De Tijd zinspeelde er zaterdag op in een stukje onder de kop ‘Franstalig België bereidt staatshervorming voor’.

    Spitstechnologie

    In de denkoefening van Magnette speelt grondwetsartikel 138 de hoofdrol. Het artikel is een schoolvoorbeeld van constitutionele spitstechnologie, met het aloude dilemma tussen tweeledig en drieledig federalisme als achtgrond.

    Over ‘138’ kan een stevige juridische verhandeling worden geschreven. Wij doen een poging het verhaal (zo) eenvoudig (mogelijk) te houden.

    Twee- of drieledig?

    Het is een gangbare opvatting dat de Vlamingen België zien als een staat met in hoofdzaak twee (volks)gemeenschappen, terwijl het voor de Franstaligen een staat is met vooral drie gewesten. Die opvatting is niet verkeerd, maar miskent dat de spanning tussen twee- en drieledigheid ook in Francofonië leeft.

    Al op de Waalse Congressen van 1945 en 1946 hebben de wallinganten er hartstochtelijk over gediscussieerd. Voor de voorstanders van tweeledigheid bestond er alleen maar een Waalse en een Vlaamse nationaliteit, en moesten de Brusselaars kiezen voor een van beide. De verdedigers van drieledigheid kantten zich tegen elke inmenging van de 700.000 Bruxellois in de zaken van Wallonië.

    Compromis van 1970

    Het dilemma is bij de eerste staatshervorming (1970) opgelost door in de grondwet te schrijven, dat België uit zowel twee gemeenschappen als drie gewesten bestaat (we maken abstractie van de kleine Duitstalige gemeenschap).

    Tien jaar later werd het ‘compromis van 1970’ versterkt en aangescherpt. Bij de tweede staatshervorming werden het Vlaamse en het Waalse Gewest daadwerkelijk opgericht, en werd beslist de persoonsgebonden beleidsmateries exclusief aan de gemeenschappen en de grondgebonden aangelegenheden exclusief aan de gewesten toe te wijzen.

    Bres in gewestflank

    Tegelijk sloegen de Vlamingen een bres in de gewestflank van het compromis. In lijn met ‘hun’ tweeledigheidsmodel, beslisten ze dat de Vlaamse Gemeenschap alle bevoegdheden van het Vlaamse Gewest uitoefent. Dat werd mogelijk door een toevoeging aan grondwetsartikel 59bis (die bij de herschikking en hernummering van de grondwet in 1994 het aparte artikel 137 is geworden).

    Sinds 1980 bestaat het Vlaamse Gewest enkel nog in rechte en op papier. In feite is het uitgewist en gefuseerd met de Vlaamse Gemeenschap, kortweg Vlaanderen

    Voor alle duidelijkheid: om binnen de lijnen van de grondwet te blijven, gebeurt enkel de uitoefening van de gewestbevoegdheden door de Vlaamse Gemeenschap. In de praktijk zijn de bevoegdheden zelf overgedragen. Sinds 1980 bestaat het Vlaamse Gewest enkel nog in rechte en op papier. In feite is het uitgewist en gefuseerd met de Vlaamse Gemeenschap, kortweg Vlaanderen.

    Collignon & co

    Francofonië had de mogelijkheid hetzelfde te doen, maar deed het niet. Liberalen en christendemocraten stonden niet afkerig van een ‘fusie’ van het Waalse Gewest met de Franse Gemeenschap, maar de Waalse regionalisten in de PS wilden daar niet van horen. Meer zelfs: nadat in 1989 ook het Brusselse Gewest daadwerkelijk was opgericht, trokken ze ten aanval.

    Nu de Bruxellois hun eigen gewest hadden, zeiden regionalisten als Robert Collignon, José Happart, Jean-Maurice Dehousse en Jean-Claude van Cauwenberghe, is de Franse Gemeenschap overbodig geworden. Ze wilden dat de gemeenschapsbevoegdheden toegewezen werden aan het Waalse en het Brusselse Gewest. Niet- of minder regionalistische Walen als PS-voorzitter Guy Spitaels en Brusselaars als Philippe Moureaux wilden de Franse Gemeenschap behouden als band en teken van solidariteit tussen Walen en Bruxellois.

    Vergelijk van Ans

    De strijd in de PS werd op 8 februari 1991 beslecht op een congres van de Waalse federaties in Ans. De regionalisten aanvaardden, onder druk van de partijtop, een vergelijk: de Franse Gemeenschap mag blijven bestaan, maar moet bevoegdheden afstaan aan het Waalse en het Brusselse Gewest.

    Van de financiële armlastigheid van de Franse Gemeenschap maakten de regionalisten gebruik om bij de vierde staatshervorming (1993) uitvoering te geven aan het vergelijk van Ans.

    Hoewel de Franse Gemeenschap in 1988 extra geld had gekregen, zat ze wegens haar duur onderwijs alweer in slechte papieren. De belastingen kon ze niet verhogen, want de gemeenschappen hebben, anders dan de gewesten, geen fiscale bevoegdheid. En na vijf jaar alweer de bedelhand uitsteken naar Vlaanderen, ging de Franstaligen te ver.

    59quinquies

    Ze losten het probleem op door in 1993 in de grondwet een nieuw artikel te laten opnemen. Aanvankelijk was het nummer 59quinquies, sinds de herschikking van de grondwet in 1994 is het artikel 138.

    In dat artikel staat dat het Waalse Gewest en de Cocof bevoegdheden van de Franse Gemeenschap kunnen uitoefenen. Net het omgekeerde dus van wat in artikel 137 staat en van wat in Vlaanderen gebeurt.

    Ter herinnering: de Cocof is de Commission communautaire française, de Franse Gemeenschapscommissie in Brussel. In feite is het de Franse taalgroep in het Brussels parlement en in de Brusselse regering, met andere woorden: de Franstalige flank van het Brusselse Gewest. Omdat het ook een Vlaamse flank heeft, kunnen bevoegdheden van de Franse Gemeenschap niet aan het Brusselse Gewest als dusdanig overgedragen worden en wordt de spitstechnologische omweg van de Cocof gevolgd.

    Nog een bres

    Nog in 1993 werd van artikel 138 gebruik gemaakt om een stapel bevoegdheden van de Franse Gemeenschap over te hevelen naar het Waalse Gewest en de Cocof: sportinfrastructuur, sociale promotie, beroepsomscholing, aspecten van het gezondheids-, gezins- en ouderenbeleid, leerlingenvervoer.

     

    Wat heeft dat met de financiële armlastigheid van de Franse Gemeenschap te maken, vraagt u zich af. Wel, van de begrotingsmiddelen voor die bevoegdheden werd maar 80% overgedragen. De Franse Gemeenschap mocht er dus een vijfde van in eigen zak houden en zat daarmee wat ruimer in de financiële kleren.

    Zo was een tweede bres geslagen in het ‘compromis van 1970’, deze keer in de gemeenschapsflank. Een deel van de Franse Gemeenschap was uitgewist en gefuseerd met eensdeels het Waalse Gewest en anderdeels, via de Cocof, het Brusselse Gewest.

    Kinderbijslag

    Bij de zesde en jongste staatshervorming, die van 2014, is artikel 138 weer van stal gehaald. De Franse Gemeenschap kreeg toen, zoals Vlaanderen, bijkomende bevoegdheden, maar die werden meteen overgedragen aan eensdeels het Waalse Gewest en anderdeels het Brusselse Gewest.

    Nieuw en opmerkelijk was, dat het in dat laatste geval niet enkel via de Cocof gebeurde, maar ook via de GGC. Om dat mogelijk te maken, was in de grondwet het nieuwe spitstechnologische artikel 135bis ingelast (waar we hier, om het eenvoudig te houden, niet nader op ingaan).

    Ter herinnering: de GGC is de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de optelsom van de Cocof en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Met andere woorden: de GGC is identiek aan het Brussels parlement en de Brusselse regering, en dus identiek aan het Brusselse Gewest.

    Onder meer de kinderbijslag, zonder de minste twijfel een zuiver persoonsgebonden aangelegenheid, is sinds 2014 een bevoegdheid van het Waalse Gewest én, via de GGC, van het Brusselse Gewest.

     

    Op die manier is bij de zesde staatshervorming alweer een bres, en zelfs een heel grote bres, in het ‘compromis van 1970’ geslagen. Op die manier wordt het onderscheid tussen gemeenschap en gewest, het ‘ei van Columbus’ van het Belgische federalisme, geleidelijk gesloopt, ten nadele van de gemeenschap en ten voordele van het gewest.

    Vierledigheid

    Laten we terugkeren naar de denkoefening van Paul Magnette.

    Uit wat in de pers is verschenen, valt af te leiden dat hij, zoals in 1993, de financiële ademnood van de Franse Gemeenschap wil aangrijpen om artikel 138 ten derde male van stal te halen. Magnette stelt voor opnieuw bevoegdheden van de Franse Gemeenschap over te hevelen naar het Waals Gewest en, via de Cocof, het Brusselse Gewest. Opnieuw zou slechts een deel van de corresponderende begrotingsmiddelen worden overgedragen. Daardoor zou de Franse Gemeenschap er financieel iets beter voor staan en iets minder demandeur zijn wanneer in 2024 met de Vlamingen onderhandeld moet worden over de herziening van de Financieringswet.

    Wat Magnette beoogt, is meer dan een financiële operatie. Hij wil er opnieuw het Waalse Gewest en, via de Cocof, het Brusselse Gewest mee versterken. Door dat te doen, effent hij verder het pad naar een federaal België met vier deelstaten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en Ostbelgien (de Duitstalige Gemeenschap die al een stevige stapel gewestbevoegdheden heeft). Door dat te doen, dringt hij la Belgique à quatre entités steeds meer aan de Vlamingen op.

    Quid DéFI?

    Het vierledig model, dat het ‘compromis van 1970’ tussen twee- en drieledigheid helemaal wegveegt, is al dominant in het zuiden des lands. In Vlaanderen zijn de – of toch al heel wat – liberalen, groenen en socialisten ervoor gevallen. ‘Quid CD&V? Quidquidquid N-VA’, vroeg De Tijd zich zaterdag trefzeker af.

    In de Franse Gemeenschap en het Waalse Gewest zijn dat MR en Ecolo, in de Cocof Ecolo en DéFI. Stapt die laatste partij mee?

    Maar ook: quid DéFI? Want helemaal is het broodje van Magnette nog niet gebakken. Om ‘138’ in werking te stellen, moet hij zijn regeringspartners mee krijgen. In de Franse Gemeenschap en het Waalse Gewest zijn dat MR en Ecolo, in de Cocof Ecolo en DéFI. Stapt die laatste partij mee?

     

    Haar voorzitter, François De Smet, zei zondag aan RTL-TVi dat hij niet overtuigd is van het viergewestenmodel en dat hij daarentegen de Franse Gemeenschap wil versterken. De Smet sprak van een dubbel federalisme: één met de Vlamingen en één tussen Walen en Brusselaars.

    Wordt dus vervolgd – en door Doorbraak opgevolgd.

    Mark Deweerdt

    04/02/2022

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    Mevrouw Demir staat in ieder geval de gewone burger bij: baat het niet, zo schaadt het niet.

    In ieder geval zijn dit voor de eerstvolgende Stembussen goede vooruitzichten. De ene regering smijt met belastinggeld – weeral om de Waalse Groenen te plezieren – en de andere probeert de burger te beschermen…

    -

    En dan weer het haat-liefde verhaal over de OOSTERWEEL….

    Lantis BAM

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Oosterweelverbinding

    **

    Het gaat niet goed, maar daarover wort er niet gecommuniceerd.

    Te veel zand tussen de raderen?

    -

    En dan is er nog ‘Netbeheerder’ FLUVIUS.

    Is puur een zaak van rug-dekkende postjes-melkerij. Waarvan de resterende profijtjes weeral richting Le Moulin Rouge vlinderen…

    Gewoon mee met de rest ‘naturaliseren’, eenmaal Vlaanderen onafhankelijk is heworden, en daarmee doef.

    -

    Het IMF, weeral zo’n geldverslindende bemoeial, met Chrstine La Champètre als Oppergod…. Die blijt thans over te gaan over

    geduld naar paniek…

    Als de rente verhoogt, boer let dan op Uw ganzen…

    -

    Magniette en zijn doelstellingen dus: als een kattemoe op zoek naar zoveel mogelijk jongen, vanwege, laten we het zo stellen, met die vele honderdduizenden nieuwkomers, de kindertoeslag voor elk bijkomend jong…

    *

    Digithalys

    05-02-2022, 10:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500811 – DE ZUIDRRBUUR FRANKRIJK IS EBLOOEDZUIGGEND NIET TE VEEZADIGEN KUIPDIER DAT AL VELE EEUWEN LANG VMAANDEN TEGEN ZICH AANSCHURKT EN LEEG ZUIGT.

    .

    4 FEBRUARI 2022

    *

    500811 – DE ZUIDRRBUUR FRANKRIJK IS EBLOOEDZUIGGEND NIET TE VEEZADIGEN KUIPDIER DAT AL VELE EEUWEN LANG VMAANDEN TEGEN ZICH AANSCHURKT EN LEEG ZUIGT.

    **

    I N H O U D

    De derde rubriek van deze bijdrage van vandaag, is gebaseeerd op DOORBRAAK, de herinngering aan Vlaanderens Gloriejaren tijdens de Bouergodische Periode. Die is grosso modo te situeren van kort, noi ja   ‘kort’,  na de Gulden
    Sporenslag tot de Tijd van Keizer Ka  rel V die, zoals U weet, in Gent in Het Patershol werd geboren in 1530. Hij was de Heerser, die na de Ontdekking door Christoffel Colombus van Amerika, in wiens Rijk de zon nooit onderging.

    En precies over die machrtige persoonlijkheid, schreef wijlen Louis Paul Boon,

    de alaarheilige van Progrrrrssief Groen-Rood Vlaanderen, dat die daar ter wereld kwam, midden de nacht, tussen de pis en de kak van zijn Moetje, ee, zekere Joanna de Waanzinnigge. Die echter wel in de marge erfprinses was

    Van de Spaa    nse Troon, als verre nazate van ALBRECHT & ISABELLA, die de Moren en de Islammerij voorgoed uit het Iberisch Schiereiland hadden verdreven, tijdens de later zo geheten Reconquista….

    Deze kiezige vuillak heb ik van dat ene boek nooot meer dan de eerste bladzijde gelezen.

    De beeldengroep van ‘’zijn’ Jan de Lichte, de ooi terechtgestelde dievenbende die na het overlijden van Boon nergens terecht kon, heeft dus met ere een standplaats gevonden voor de Atnwerpsse Rechtbnk. Als illustratie van ‘soort zoekt soort’??????

    De wrange ondertoon in de titel hierboven vindt trouwens zijn oorsprong in een aande soort gelijkaardige schuinsmarcheerderij sls die vban Jan De Lichte, schuinsmarcheerderij die elke Vlaming tot op de dag van vandaag van in de wieg tot in het graf het bloed van onder de nagels perst…

    Bedoeld is ELECTRABEL, onderdaandeel van EDF (

    Electricité de France). Wie deze woorden in de mond neemt, betaaly ziic met de dag blauwer en blauwer aan verlichting en verwaarming.

    Bij Doorbtaak zult U lezen, hoe hier ooit, nog voor 1789, de Fransen binnenvielen en de Leuivensde Alma Maater gewoon onteigenden en te eigen bate ontmantelden. Tijd dus voor de (Nieuwe) Vlaamse Regering pù de Franssen van eenzelfde laken ’n broek te geven? Van Electrabel gewoon Elmectravlam maken en Klaar is Kees.

    Baas in Eigen Buik, of niet ssoms? Wedden dat onze energie+-factuur de dag nadien nog slechtzs 10% zal kosten? BTW & Accijnzen innegrepen….

    @DoorbraakBe

    Feb 3

    Uit een Europees onderzoek besteld door onder meer Vlaams Belang blijkt dat een meerderheid negatief staat tegenover het huidige migratiebeleid.

    *

    @chrisjanssens

    *

    Elke dag opnieuw wordt bewezen dat een regering met fanatieke groenen en socialisten tot verarming, vervuiling en uiteindelijk stilstand leidt

    *

    "We betalen de hoogste belastingen van de wereld en in ruil hebben we één van de hoogste energiefacturen van Europa. Laten we dat vooral niet vergeten!!!!!

    *

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    ZWARTEPIETEN AAN DE SCHELDE

    *

    Na een zoveelste studie door de Vlaamse Milieumaatschappij i.v.m. de Pfos/Pfas affaire, is die tot de conclusie gekomen dat op 836 analyses, met drie stalen per meetplek, er geen enkel staal de norm van de Europese Drinkwaterrichtlijn overschreed. Er is wel een advies van het Europees Voedselagentschap dat nog strenger is, maar dat is maar een advies. Daarmee wordt bevestigd wat ik reeds schreef in mijn blog van 17.06.2021 (‘Absurdistan aan de Schelde’), dat er inderdaad een zekere vervuiling was, maar niet erg genoeg om de bewoners van Zwijndrecht en omstreken te verbieden hun zelf gekweekte groenten en de eieren van hun eigen kippen te eten, zoals ze al bijna 20 jaar deden, Twintig jaar nadat men met het storten van de Pfos in de 3M fabriek was gestopt, moet er in de regio Antwerpen nog altijd een eerste geval van gezondheidsklacht binnen komen.

    Niettegenstaande dat alles gaat men maandag a.s. er weer over debatteren in de daarvoor opgerichte Onderzoekscommissie. Het heeft steeds meer weg van een bezigheidstherapie, wat schaduwboksen en het typisch Belgische Zwartepieten. Gelukkig land dat geen andere problemen kent!

    ---

    En dan nog iets voor de cijferaars: dinsdag, met O.L.V. Lichtmis, was het 02.02.2022. Daarmee ben ik wel te laat, maar er komt deze maand nog zo’n dag: 22.02.2022.

     

    LOON- EN HR-SPECIALIST SD WORX OP ZOEK NAAR PARTNER

    Kobe Verdonck, de CEO van SD Worx. ©Tim Dirven

    *

    De Belgische hr-dienstverlener SD Worx gaat op zoek naar een kapitaalkrachtige externe partner. Dat vernam De Tijd. Het doel: verse middelen binnenhalen om uit te groeien tot het Europese nummer een.

     

    Volgens onze informatie heeft de hr-groep de banken Morgan Stanley en Belfius gemandateerd om op zoek te gaan naar die partner. Dat proces zit nog in een heel pril stadium. Het is de bedoeling de betrokken partij binnen te loodsen via een kapitaalverhoging en zo vers geld op te halen.

    De partner zal hoogstens 25 procent min één aandeel van de hr-groep in handen krijgen. SD Worx wil zijn onafhankelijkheid behouden. Een beursgang om die middelen binnen te halen is geen optie, al wordt die piste op de lange termijn niet uitgesloten. SD Worx is nu in handen van twee stichtingen. Via de topholding WorxInvest bezitten die alle aandelen van de hr-groep.

    De essentie

    De hr-dienstverlener SD Worx gaat op zoek naar een externe partner om zijn Europese ambities te ondersteunen.

    De betrokken partij heeft zicht op maximaal 25 procent min één aandeel. SD Worx wil zijn zelfstandige koers voortzetten. De groep groeide de afgelopen jaren fors, op eigen kracht en via tal van overnames. Ze is nu het nummer twee in Europa en mikt op het Europese marktleiderschap.

     

    SD Worx bevestigt in algemene termen dat een zoektocht is gelanceerd. 'De afgelopen vijf jaar zijn we zeer sterk gegroeid, zowel op eigen kracht als via overnames', luidt het. 'Om de toekomstige groeistrategie te blijven ondersteunen onderzoeken we de meest geschikte opties qua kapitaalstructuur, zonder af te wijken van onze zelfstandige koers.' Lees: er staat een minderheidsbelang te koop.

    Michael Sephiha

     

    *

    ‘ZONDER FRANSE REVOLUTIE WAREN LEUVENSE COLLEGES WERELDPATRIMONIUM

    **

    De KULeuven had de allures van Oxford of Cambridge gehad, mochten de Fransen in 1796 de universiteit niet hebben opgeheven. In zijn nieuw boek Leuven en zijn colleges geeft professor Edward De Maesschalck ons meer inzicht de rijke geschiedenis van studentenleven en -onderkomen, bouwkundig erfgoed en andere onderbelicht gebleven aspecten van het universitaire leven in Leuven. Luc Pauwels sprak met hem.

     

    De term ‘college’ duidt vaak katholieke scholen voor middelbaar onderwijs aan. Of een lesuur, een hoorcollege. Voor alle duidelijkheid: daarover gaat het hier niet. Wat zijn de colleges in Leuven waarover u het hebt, eerst in uw doctoraatsthesis, nu in uw nieuw boek?

    ‘De term college voor een gebouw vind je terug in alle oude universiteiten. Het wijst altijd op een internaat voor studenten die dikwijls ook van een beurs mochten genieten. In Parijs en Oxford werd in de colleges ook lesgegeven, maar in Leuven was dat meestal niet het geval. De leslokalen waren vanaf de stichting van de universiteit (1425) gevestigd in de oude Lakenhalle en voor de jongste studenten in de vier pedagogieën (Varken, Lelie, Valk en Burcht) en in de Vicus (vandaag Museum M).’

    BELGA

    Edward De Maesschalck

    Oorlog met Frankrijk

    Wanneer en hoe werd de universiteit in Leuven gesticht?

    ‘De Universiteit van Leuven werd officieel door de paus gesticht in 1425, maar wel op aanvraag van de stad Leuven en van de Brabantse hertog. De Bourgondische vorsten wilden een eigen universiteit binnen hun gebied, omdat ze toen in oorlog waren met Frankrijk. Ze wilden niet dat toekomstige prelaten en ambtenaren in Parijs – dus bij de vijand – gingen studeren. Omdat de Lage Landen dichtbevolkt waren, werd het een groot succes. Leuven werd met twee- tot drieduizend studenten een van de grootste universiteiten van Noord-Europa.’

    Welke beroemdheden studeerden en/of doceerden aan de Leuvense universiteit voor de Franse revolutie?

    ‘Aanvankelijk studeerden nagenoeg alle wetenschappers, theologen, ambtenaren en juristen van de Nederlanden in Leuven. Denk maar aan Mercator, Vesalius, Dodoens, tot en met Filips-Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje. In 1559 werd door de Spaanse koning Filips II de universiteit van Dowaai (Frans-Vlaanderen) gesticht, waar sindsdien vele Franstaligen naartoe gingen. En in 1575 stichtte Willem van Oranje de universiteit van Leiden, bestemd voor de opleiding van calvinistische predikanten. Daarmee was het monopolie van Leuven in de Lage Landen gebroken.’

    Wereldpatrimonium

    Zonder de Franse Revolutie, lees ik, was Leuven een collegestad geworden met de allure van Oxford en Cambridge. Hoe ziet u dat?

    ‘Toen Leuven door de Franse bezetter in 1796 werd opgeheven, waren er nog meer dan veertig colleges in de stad, wat uitzonderlijk veel was. Oxford had er toen maar een goede twintig. Hadden de Leuvense colleges verder kunnen doorgroeien in de negentiende eeuw, waren ze nu wereld patrimonium, maar de meeste werden verkocht aan particulieren en afgebroken of bestemd voor andere doeleinden, waardoor een verdere groei werd afgeremd.’

    Wat waren de motieven van de college stichters?

     

    ‘In eerste instantie wilden de collegestichters minder bemiddelde verwanten en streekgenoten een veilig onderkomen bezorgen en hun kosten helpen bestrijden, maar er was ook wel enige ijdelheid mee gemoeid. De colleges bleven immers altijd met de naam van de stichter verbonden, zoals het College Van Daele (1569). Tot op vandaag vragen toeristen wie die Van Daele eigenlijk was (een Antwerpse geestelijke uit een zeer bemiddelde familie) en dat was vast ook wel de bedoeling van de stichters.’

    Middeleeuwen

    Hoe ging je in die tijd ‘op kot’, hoe vond je logies?

    In Leuven zag de universitaire overheid graag dat de studenten in een college terecht kwamen, zodat ze ‘s nachts niet door de straten zouden dwalen

     

    ‘In Leuven zag de universitaire overheid graag dat de studenten in een college terechtkwamen, zodat ze ‘s nachts niet door de straten zouden dwalen. Maar een verplichting is het nooit geweest. Heel wat professoren hielden immers zelf studenten en dat was een mooie bijverdienste. Na hun dood zetten hun weduwen deze taak verder. En ook vele Leuvense burgers ontvingen studenten op kot. Ook gehuurde gemeenschapshuizen voor studenten uit een bepaalde streek bestonden al sinds de middeleeuwen.’

    Colleges hadden een president en een heuse hiërarchie? Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

    ‘Om de goederen van het college te beheren, te voorzien in het onderhoud van de gebouwen en bovenal om de tucht in het college te handhaven, werd door de stichters een president aangesteld, die dikwijls voor het leven werd benoemd. Naast hem was er geregeld nog een rentmeester die de inkomsten en uitgaven moest beheren, een procurator die zorgde voor grote aankopen en een of meer keukenmeiden en klusjesmannen om het dagelijks leven zo aangenaam mogelijk te maken.’

    Kunt u ons iets vertellen over vrouwen als weldoeners van colleges? Wat waren hun motieven?

    ‘Na de stichting en een eerste bloeiperiode wilden de colleges wel eens verarmen, vooral onder invloed van de inflatie. Dikwijls werden financiële tekorten opgevangen door nieuwe beurzenstichters en weldoeners, meestal vroegere kostgangers die het in het leven hadden gemaakt. Vrouwen hebben nooit colleges gesticht, maar wel heel wat beurzen voor jongens uit hun familie of geboortestreek. Dikwijls stichtten ze tegelijkertijd ook beurzen voor meisjes, die dan terechtkonden in de Leuvense begijnhoven.’

    Vieruurtje

    Wat was de dagorde in de pedagogieën op een weekdag?

    ‘In de pedagogieën werd dus lesgegeven in de Artes (vooral Latijnse grammatica, logica en fysica). De dagorde die bekend bleef, gold in eerste instantie voor studenten die logeerden in de pedagogie, maar dat was maar een fractie van het geheel. Heel wat studenten logeerden in colleges of op kot en kwamen dus van buiten. Voor hen golden dus de bepalingen over opstaan, slapengaan en maaltijden niet.’

    ‘De inwonende studenten stonden rond vijf uur op en begonnen de dag met gebed en studie. Om half zeven gingen ze naar de eerste les (ongeveer een uur), dan naar de mis, waarna ze mochten ontbijten. Rond negen uur begon weer studie, waarna om half elf een tweede les volgde. De middagmaaltijd vond plaats vanaf half twaalf, gevolgd door studie en een derde les om half twee. Daarna volgde studie en een vieruurtje (inderdaad om vier uur). De laatste les van de dag begon om half vijf. Rond half zes ging de poort van de pedagogie dicht, was er tijd voor studie, waarna de avondmaaltijd volgde om half zeven. Om acht uur ’s avonds hadden de studenten nog tijd voor een uur studie en om negen uur was het bedtijd.’

     

    Hoe kwamen de colleges aan hun einde?

    ‘Toen de Fransen de Nederlanden binnenvielen en in 1795 ook aanhechtten, gold voortaan de Franse wetgeving, waarin geen plaats meer was voor de traditionele universiteiten. In Brussel werd een Franse hogeschool opgericht (École centrale), waarna de Leuvense universiteit in 1797 werd afgeschaft. Meteen werden ook alle bezittingen van de universiteit, waaronder de colleges, aangeslagen en te gelde gemaakt. De opbrengst ging naar de hogeschool in Brussel en later naar de hogescholen in Parijs.’

     

    ‘In het kader daarvan werden de colleges eerst verhuurd en ten slotte verkocht, tenzij de staat ze wilde gebruiken voor allerhande doeleinden, zoals een school, een rechtbank, een hospitaal, een kazerne, een werkplaats of als instelling voor ouden van dagen. Het zijn die publieke gebouwen die het meestal hebben gered tot op vandaag, zoals het H. Geestcollege, het Pauscollege of het Van Daelecollege.’

    Luc Pauwels

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    **

    Tefos: een uit de kluiten gewassen maar duim gezogen horrorverhaal? Bedoeld als dekmantel voor allerlei overheid malversaties?

    Is er soms een link met het ARCO Dossier en Kris Peeters, de mislukte Antwerpenaar, want al even duister en vuil en geheel geschikt om te lijden… U weet wel nog hoe de zielen der verdoemden er zullen uitzien?

    De aanslepende optimalisatie van de verkeerssituatie rondom de Antwerpse Metropool? De economische schade daardoor voor de Antwerpse Haven?

    Is dit geen sabotage door een of meerdere Anti-Vlaamse Partijen uit de Franse Taalrol?

    Wanneer vernemen we eindelijk iets over een of andere Parlementaire Onderzoeks Commissie? Of wordt dat zo iets als het Onderzoek naar de Bende van Nijvel? Zou er enig verband bestaan tussen die twee zaken?

    Of moeten we eerder gaan nadenken over een bepaald soort ‘lobbyisten’ die in dienst van ‘n Tefos: een uit de duim gezogen horror-verhaal als dekmantel boot allerlei overheid malversaties?

     

    Vreemde Mogenehder veel geld voor veil hebben om onze welbeepaalde knappe poliititici de tongen en de handen te smeren?

    Al gedacht aan de geheme meest intieme bed-afspraken, overbekend in dat miileu, waar dat soort zaken schering en inslag zijn?

    Hallo WITSE: er is werk aan de winkel!!!!!

    Er is toch nooit geen verband tussen die twee? Door een porno-ster de baaed samen met de portemonnee geschoren worden, om zoende vrije INSLAG te krijgen?

    Wat enorm veel zou verklaren. Bij voorbeeld voor wat betreft de stijgende levensduurte voor een normaal gezzin dat niet van vreemde origine is..

    *

     

     

    *

     

    Digithalys

    04-02-2022, 18:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500810 – BLAFFENDE HONDEN BIJTEN NIET TEZNIJ DE ENE DE ANDERE NEN POOT UITDRAAIT

    .

    DONDERDAG 3 FEBRUARI 2022

    *

    De Bidsprinkhaan

    Joe Biden van de Democ rats.

     

    500810 – BLAFFENDE HONDEN BIJTEN NIET TEZNIJ DE ENE DE ANDERE NEN POOT UITDRAAIT

    *

    I N H O U D

    Viktor Orban (Hongarije) op de koffie bij de Poet. Als dat i.v.m. de dreigden situatie in Die Joekrien, geen goed nieiws is. Want dIe is ’n goede vriened van de Tsehisch-Slovaakse Vredesmaker Vaclav Klaus, die op zijn beurt dan weer de beste vriend is van onze bloedeigen Gerolf Annemans.

    Zoiets schept toch banden, of soms niet?

    **

    Sleeping Joe daarentegen probeert ondertussen zijn reputatie alle mogelijke eer aan te doen, door ’n paar militairen meer naar Europa te sturen.

    Allez, het is vandaag niet allemaal kommer en kwel. Toch niet op wereldvlak. Erger is het gesteld met de toevloed in eigen land bij de vele Vedsel Banken, waar onze eigen mensen – meestal Franstalingen- proberen te overleven door bij de Voedselbanken voedselrestjes bijeen te gaan bedelen. Volgens de BRT deze morgen vroeg zijn dat er nu al ’n kleine 200.000. Per dag of per jaar?

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE CRYPTO CRASH

    *

    In mijn blog van 19.05.2021, dus al een tijdje geleden, schreef ik dat volgens mij de bitcoin een nieuw piramidespel was waarbij men feitelijk gebakken lucht kocht zonder enige garantie. Ik schreef die blog n.a.v. de beslissing van Elon Musk om zijn Tesla’s ook te verkopen voor bitcoins. Diezelfde Musk kwam daar later echter op terug, wat niet belette dat de markt voor cryptomunten bleef bloeien, ondanks het feit dat er ook nu nog steeds geen waarborg is voor de waarde ervan, waardoor die soms meer lijkt op het verkopen van gebakken lucht.

    Dat laatste bleek nog eens uit een recente waarschuwing van de financiële waakhond in eigen land, de FSMA, die meldde dat de Bitcoin einde 2021 crashte en op één maand tijd 44% van zijn waarde verloor. De hele cryptomarkt zakte wereldwijd ruim 1.000 miljard dollar in waarde .

    I.v.m. bovenstaande verwijs ik ook naar het nieuwste boek* ter zake van Johan Van Overtveldt, in een vorig leven nog hoofdredacteur van Trends en in de regering Michel zelfs federaal minister zonder Financiën. Hij waarschuwt daarin o.m. dat zelfs de problemen van de eurozone blijven bestaan zolang de monetaire unie niet is ingebed in een politieke unie en dat er in de hele geschiedenis niet één monetaire unie is blijven bestaan zonder politieke unie. Als zelfs de euro niet 100% gewaarborgd kan blijven, hoe zouden die cryptomunten, gebaseerd op gebakken lucht, dat dan wél kunnen?

    -

    *‘The mystic hand. How central banks shaped the 21st century global economy’ is Van Overtveldts tiende boek en werd, denk ik, in het Engels geschreven doordat hij sinds de laatste verkiezingen in het Europarlement zetelt en daar in verhouding meer van zijn boeken zal kwijt raken.


    BELGISCHE BEDRIJVEN HALEN HOOGSTE WINSTMARGES OOIT

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    De brutowinstmarges van Belgische bedrijven zitten sinds 2015 stevig in de lift. Dat leren cijfers van de Nationale Bank. Achterliggend woedt een debat over een gebrek aan concurrentie.

    De winstmarges van bedrijven zitten wereldwijd al enkele decennia in stijgende lijn. Economen linken dat fenomeen aan een gebrek aan concurrentie, met almaar machtigere bedrijven die de kleintjes uitschakelen en ongestraft hun prijzen kunnen optrekken. Met als gevolg dat we mogelijk onnodig veel betalen voor onze aankopen en dat een groeiend deel van de gecreëerde welvaart naar de aandeelhouders van bedrijven vloeit in plaats van naar de werknemers.

    Recordmarges roepen vragen op over concurrentie in België

    Het is opmerkelijk dat die tendens in België veel meer uitgesproken is dan in de rest van Europa. Dat leert de evolutie van de margevoet die de Nationale Bank publiceert. Die geeft een beeld van de gemiddelde brutowinstmarge van alle niet-financiële bedrijven in een economie. Concreet gaat het om wat een gemiddeld bedrijf overhoudt nadat het zijn personeel en al zijn aankopen heeft betaald (inclusief netto indirecte belastingen zoals btw), plus eventuele subsidies die het ontvangt.

    Kris Van Hamme Wouter Vervenne

    OVER HET ZELFBESCHIKKINGSRECHT VAN VOLKEREN

     

    **

    In een recent advies, gepubliceerd bij Doorbraak, analyseert professor Matthias Storme (KULeuven) het probleem van het zelfbeschikkingsrecht van volkeren in relatie tot Europa. Hij wijst erop dat dit concept niet onder de bevoegdheid van de Europese Unie valt.

    Onafhankelijkheid

    Volkeren binnen de Europese Unie die onafhankelijkheid of althans meer autonomie nastreven, zijn soms geneigd een beroep te doen op de Europese instellingen om hen te steunen en in te grijpen in conflicten tussen lidstaten. Dit is echter een gevaarlijke weg.

    Dit zijn zaken waarin de Unie niet bevoegd is en dat ook niet moet worden. Het is niet aan de Unie om te beslissen wie het recht op zelfbeschikking heeft of wie bevoegd is om een belangenconflict binnen een lidstaat, bijvoorbeeld tussen een federale regering en de gefedereerde entiteiten, te beheren. Laten we niet afdwalen. Wat wij van de Unie mogen verwachten, is dat zij de autonomie van de volkeren en gebieden eerbiedigt die heerst in hun verhouding tot de lidstaten.

    Dekolonisatie

    In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog rees het vraagstuk van de dekolonisatie. De Verenigde Naties (VN) werden het belangrijkste forum hiervoor. Met haar resoluties legde de Algemene Vergadering de grondslagen voor een nieuwe internationale orde die beantwoordt aan de aspiraties van de dekoloniserende volkeren.

    Wat het zelfbeschikkingsrecht van volkeren betreft, is de codificerende tekst de ‘Verklaring inzake de beginselen van het internationaal recht betreffende vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking tussen staten in overeenstemming met het Handvest van de Verenigde Naties’. In dit document worden de grote lijnen van een VN-doctrine uitgezet:

    – Art. 1: ‘Krachtens het beginsel van gelijke rechten en zelfbeschikking van volkeren, neergelegd in het Handvest van de Verenigde Naties, hebben alle volkeren het recht in volledige vrijheid en zonder inmenging van buitenaf hun politieke status te bepalen en hun economische, sociale en culturele ontwikkeling na te streven, en is het de plicht van iedere Staat dit recht te eerbiedigen overeenkomstig de bepalingen van het Handvest.’

     

    – Art. 2: ‘De oprichting van een soevereine en onafhankelijke staat, de vrije associatie of integratie met een onafhankelijke staat, of het verwerven van enige andere door een volk in vrijheid gekozen politieke status, zijn middelen voor dat volk om zijn zelfbeschikkingsrecht uit te oefenen.’

     

    De vrije keuze van het volk is dus geheel open. Het volk kan kiezen voor staatssoevereiniteit, deel gaan uitmaken van een geheel of zelfs een oorspronkelijke status verwerven.

    Zuiver internationaal recht

    Dit is zuiver internationaal recht. Het is nog steeds nodig te definiëren wat een volk precies is. In zijn boek ‘Les Flamands’, geschreven in 1973, spreekt Manu Ruys over een volk in beweging, een natie in wording.

     

    Met de vaststelling van een taalgrens en de verwerving van culturele autonomie is de definitie van Manu Ruys zeer juist: de Vlamingen onderscheiden zich duidelijk door hun grondgebied, hun taal en hun cultuur. Zij zijn verenigd door een collectief gevoel van saamhorigheid. In zijn essay ‘La Belgique défi’, gepubliceerd in 1961, vergelijkt François Perin het Vlaamse volk met een collectief met een soort eeuwige ziel. Hetzelfde kan worden gezegd van de Catalaanse bevolking, wiens recht op zelfbeschikking eenvoudigweg is geschonden door de Spaanse centrale regering in Madrid.

    Conflict tussen legitimiteiten

    Matthias Storme vatte het goed samen: Het is een conflict tussen verschillende legitimiteiten en dus verschillende rechts ordes. Als Catalonië de onafhankelijkheid uitroept, handelt het natuurlijk in strijd met de Spaanse grondwet. Maar dat is niet het echte probleem.

    Deze handelwijze kan volkomen in overeenstemming zijn met de Catalaanse grondwet. Zo is er sprake van een conflict tussen twee grondwetten en een kwestie van de verhouding tussen twee legitimiteiten. Daarbij kan de ene niet louter ondergeschikt zijn aan de andere.

    Interne geschillen

    De Europese Unie heeft niet het recht tussenbeide te komen in een intern geschil van een lidstaat. Het is aan de lidstaat om dit te regelen.

    In het geval van Spanje is het op zijn minst paradoxaal om Catalonië een speciale status toe te kennen en het vervolgens het recht te ontzeggen om zijn democratische legitimiteit in zijn eigen parlement uit te oefenen.

     

    Met een absolute meerderheid voor onafhankelijkheid heeft dit Parlement slechts gedaan waarvoor het in het leven is geroepen.

    Ontkenning van democratie

    Voor Alfred-Maurice de Zayas, hoogleraar internationaal recht en onafhankelijk deskundige bij de Verenigde Naties, is dit duidelijk een ontkenning van de democratie. Een volk het recht ontzeggen zich uit te spreken over het proces van zelfbeschikking, de wettigheid van een referendum ontkennen, geweld gebruiken om te voorkomen dat een referendum wordt gehouden, en als straf de beperkte autonomie van een volk nietig verklaren, vormt een schending van artikel 1 van het Internationaal Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten (ECOSOC).

    Vergeet niet dat de onafhankelijkheidsverklaring van het Catalaanse parlement dateert van vóór de Spaanse senaat artikel 155 van de grondwet toepaste, waarbij de regio onder curatele werd gesteld. Tegen de tijd dat de senaat zich uitspreekt, bestaat de regio Catalonië niet meer. Het is een soevereine staat geworden, vrij van de Spaanse grondwet en wetten. Het kan nu alleen beslissen over zijn interne organisatie, inclusief het houden van nieuwe verkiezingen.

    Het zelfbeschikkingsrecht van volkeren lijkt de VN echter alleen aan te gaan als het gaat om voormalige Europese koloniën. Zij heeft meer belangstelling voor ‘Nieuw Caledonië’ of ‘Mayotte’ dan voor de Tibetaanse en Koerdische volkeren. En Sébastien Lecornu, de Franse minister van Overzeese Gebiedsdelen, erkent dat de archipel volgens de VN deel uitmaakt van een lijst van gebiedsdelen die nog moeten worden gedekoloniseerd.

    Jules Gheude

    Dankbaar Vlaanderen zegt: “Dikke merci, Tinne!”

    2 februari 2022 De Redactie

    Heeft u het gehoord, beste lezer? De federale regering verlaagt de btw op elektriciteit en geeft elk gezin een energiepremie van maar liefst 100 euro. Niet te verwonderen dat er nu nog overal feesten, fuiven, party’s en bals bezig zijn om de grote gulheid van minister Tinne Van der Straeten passend en vooral dankbaar te vieren.

    **

    Wat een topwijf, die Tinne Van der Straeten. De minister van Energie moet met de vlag van Groen zwaaien in de federale regering. Zag u haar al bezig? Wij ook niet. Wij dachten eerlijk gezegd dat ze al maandenlang out was door covid-Alpha, covid-Bèta, covid-Gamma, covid-Delta en nu weer covid-Omikron. Of dat ze een afspraak had bij de tandarts. Of bij de opticien.

    Niets van aan: Tinne was – heel slim – rustig haar moment de gloire aan het voorbereiden. En dat is er nu. En wat een gloriemoment is het geworden, beste lezer! In één klap is Tinne dé topvrouw van deze Vivaldi-regering geworden. Zeg niet: de regering De Croo, maar zeg: de regering Van der Straeten.

    Tijdens een nachtelijke vergader marathon heeft Tinne alle andere federale ministers het nakijken gegeven. Zij – en zij alleen, want dat vernemen we uit zeer betrouwbare bron – heeft gezorgd voor die energie premie. We krijgen allemaal 100 euro. Honderd ballen! Astemblieft! Toen dinsdagmorgen dat nieuws bekend raakte, werd het snel duidelijk dat Vlamingen nog weten wat grote en oprechte dankbaarheid betekent. Toeterende auto’s in de straten. In kleuterklassen gingen juffen en kinderen spontaan allemaal Tinne’s tekenen. Spreekkoren op speelplaatsen van colleges én athenea: “Merci, Tinne. Merci, Tinne. Merci. Merci.” Op Twitter is #VlaanderendanktTinne nu al de meest gebruikte hashtag sinds #jesuistscheldt. Mochten er morgen verkiezingen zijn: Tinne wordt de tweede vrouwelijke premier van België. Wellicht spreken wij ook uit uw naam, beste lezer, wanneer we hier stellen dat wij nu al weten naar wie onze stem zal uitgaan in 2024.

    Tinne, dankjewel. Vlaanderen staat diep, heel diep, bij u in het krijt. Een hele generatie Vlamingen kan nu getuigen over de enorm daadkrachtige ingreep die u als minister van Energie heeft gerealiseerd. Dankzij uw doortastende manier om aan politiek te doen, begrijpen wij wat ‘warmte’ écht betekent. Nogmaals, en het kan niet genoeg herhaald worden: merci, Tinne.

     

    Maria Kilowatt & Reddy Telkes

     CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wijze les uit deze bijdrage is en blijft, dat geldsystemen en muntstelsels zonder overkoepelend politiek systeem en Staatsstructuur, zijn als wolkenkrabbers gebouwd op gebakken lucht…

    Een betere toekomst voorspelling voor het uiteindelijk lot van de Euro bestaat er niet.

    En dat is dan het eindresultaat van dat jaren durend politiek gezwoeg, gesakker en gezaag van aile bandiete-bende vormende Politieke Geniën die ons al jaren lang als lammeren ter slachtbank voeren.

    Willen, en er vorstelijk voor betaald worden, en niet kunnen….

    -

    Nauw daarbij aansluitend, zo niet het uitgangspunt ervan is, dat Blauw Bestuur in alle Landen gelijk mag gesteld worden met criminele huisjesmelkerij.

    De ‘Liberals’ overal ter wereld waar die dank zij de steun van de Socialisten en de Groenen, met loze beloften aan de Macht zijn geraakt, gedragen zich als ordinaire criminele HUISJESMEMLERS.

    Zij bouwen dus, met het uitsluitend doel van zelfverrijking, wolkenkrabbers in Europa, gebaseerd op gebakken lucht…

    Maar het Moment van de Waarheid nadert snel.

    -

    Welke Vlaamse Partij neemt hierover het initiatief om dringend de eerstkomende Verkiezingen meteen te lanceren?

    De herrie rond het regeringswerk inzake de losgeschoten eelectriciteits & gas rekeningen heeft de massa er rijp voor gemaakt.

    Op WTV hoorden we gisteren minutenlang de klaagzang van de Burgervader van KUURNE bij Kortrijk, die namens zijjn vele collega’s publiekelijk kwam verkondogen dat zij err genoeg van hadden. Dat zij eer de brui wilden aan geven omdat zij al dat officieel gesukkel strontezat waren.

    Enne, zeer clever vanwege Close, de Burgemeester van Brussel, die voortaan straatgeweld en vernielzucht in de ‘openbaar   re ruimte’ strafbaar wil stellen. Een soort stadium-verbod, net zoals voor voetbal hooligans.

    Ach, een ‘Land’ met maar liefst A   CHT regeringen dat tot aan de nek in de schulden steekt: daar moet het toch goed zijn om in te leven….

    En wie dat niet gelooft, maken ze wel wat anders wijs…

    *

    Digithalys





    04-02-2022, 06:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500809 – AVE CESRE, IMPERATORE: MORITIRI TE SALITANT

    .

    DINSDAG 1 FEBRUARI 2022

    *

    *

    500809 – AVE CESRE, IMPERATORE: MORITIRI TE SALITANT

    *

    I N H O U D

    Dank zij Collega Guvaal komen we vandaag terug in Italië waar het ooit allemaal begon. We komen daar terug, eigenlijk via de nederlaag van Draghi, hret toekomdtig Europees Genie Aller Tijen. En dat leidt ons als vanzelf van A naar B, zijnde mensen die om de meest uiteenlopende redenen elkaar de kop willen inslaan. Er is dus niks nieuws onder de zon.

    Al verhogen de pensioenen in April nog maar eens: het leven zelf van de gewone sterveling wordt, dank zij de geldzucht van de Groten der Aarde, gewoon  onbetaalbaar. Inex-verhoging zeg ik? Ja Ja, maar daar de ‘Bewoners’ van Zorgcentra geen faveurkes, niks niente nada meer kunnen krijgen van Crootje, omdat ide niet meer thuis wonen, draaien die Zorgcentra wel op voor die exorbitante gas & stroomprijzen. Gevollg: voor elke Bewoner een maandelijkse prijsverhoging van 3 à 4 Euro. Ad vitam eternam??????

    Straks - op 14 Februari - kunnen we dan maar in afwachting, nu de ellendige pestillentie zo goed als achter de kiezen zit, met ontbloot aangezicht als voorheen VALENIJN gaan vieren…

    ****

    Morgen 3 Februari is het O.L.Vrouw Lichtmis. May God bless America.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    SUPER SERGIO

    *

    In tegenstelling tot wat algemeen verwacht werd, is ‘Super Mario’ Draghi er niet in geslaagd de verkiezing voor het presidentschap van Italië te winnen. Toen er na zeven stemrondes nog steeds geen winnaar uit de bus kwam, werd de zittende president, de socialist Sergio Mattarella (80!), opnieuw verkozen voor een termijn van zeven jaar. Als hij die uit kan doen, zal hij een ‘Super Sergio’ van 87 zijn. Voor zover bekend zal Draghi dus waarschijnlijk eerste minister blijven, hetgeen al bij al de wens was van de meeste Italiaanse partijen, die vinden dat hij en niemand anders bekwaam genoeg is om zijn succesvol beleid verder te zetten. Dat was ook de mening van ‘bunga bunga’ Berlusconi - ondertussen ook de 80 voorbij - die met zijn ‘Forza Italia’ nog altijd meetelt in de Italiaanse politiek.

    De functie van president is in Italië in de eerste plaats ceremonieel, maar hij kan wel het parlement ontbinden en een nieuwe premier benoemen. Het is in de eerste plaats de premier die de politiek van de regering bepaalt.

    ---

    En nu we toch met Italië bezig zijn en na de reacties over de componist Vivaldi en zijn ‘Quattro stagioni’, nog dit:

    Op een gegeven ogenblik was men Vivaldi , de ‘rode priester’, zo goed als vergeten. Tot er een abdij in de buurt van Turijn bij een bank een lening aanvroeg voor renovatie. Als borg voor die lening gaven de monniken hun bibliotheek, waarin het complete werk van de componist bleek te staan, dat in jaren niet meer gespeeld was.

    Er bestaat ook nog een werk van Joseph Haydn dat ‘die vier Jahreszeiten’ heet, al is dat meer een oratorium, dat ik ooit heb meegemaakt. Joseph Haydn kan men volgens mij best in één adem vernoemen met Bach, Mozart en Beethoven. Aan de laatste twee heeft hij nog les gegeven

    *

    AMBTENAREN HEBBEN ZICHT OP VIERDE LOONSVERHOGING IN MINDER DAN JAAR TIJD

    **

    In sommige sectoren worden de lonen eenmaal per jaar aan de index aangepast. In andere sectoren is dat maandelijks of een keer per kwartaal. ©Bloomberg

    *

    Het federaal Planbureau gaat ervan uit dat ook in april de spilindex wordt overschreden. Dat betekent dat de uitkeringen en de ambtenarenweddes opnieuw omhoog gaan.

    Het federaal Planbureau verwacht dat de spilindex, de index die meet hoe duur het leven voor gezinnen wordt, ook in april overschreden wordt. Dat blijkt uit zijn vooruitzichten. Als dat effectief gebeurt, is dat de vierde keer in amper negen maanden tijd. Ook in augustus, december en februari werd de spilindex overschreden. Volgens het Planbureau zal het daarna wel tot 2024 duren voor er een nieuwe overschrijding volgt.

     

    De maand na zo'n overschrijding worden de sociale uitkeringen en de pensioenen met 2 procent verhoogd om ze aan te passen aan de gestegen levensduurte. Nog een maand later volgen de weddes van het overheidspersoneel. De lonen in de privésector volgen met wat vertraging. In sommige sectoren worden de lonen eenmaal per jaar aan de index aangepast. In andere sectoren is dat maandelijks of een keer per kwartaal.

    Floor Eelbode

    JOE BIDEN DEELT MEE DAT HIJ TROEPEN NAAR OEKRAÏNE ZAL STUREN

    ….met de handen in de broekzakken…….

    foto: ©Belga/AFP

    *

    Asselman en Neyskens: ‘Weinig kans op Amerikaanse interventie in Oekraïne’

    *

    Nu Rusland aan de grenzen van Oekraïne en bijgevolg Europa staat staan de zenuwen strak gespannen op het wereldtoneel. Ook de rol van de Verenigde Staten is hieruit niet weg te denken. Hoe wordt er in de VS naar de situatie in Oekraïne gekeken? En hoe zit het met de politieke benoeming van een nieuwe opperrechter in het Hooggerechtshof? Amerika kenners Roan Asselman en David Neyskens geven in deze aflevering van Doorbraak Radio hun analyse van de Amerikaanse politiek.

    De Verenigde Staten en Oekraïne, een zoveelste debacle?

    De Verenigde Staten is sterk betrokken bij de situatie in Oekraïne. Het debacle in Afghanistan vertoont gelijkenissen met wat er nu in Oekraïne gebeurt, zegt Neyskens. ‘De Verenigde Staten zit met een geloofwaardigheidsprobleem wat internationale politiek betreft.’ In een eerdere aflevering van Doorbraak Radio was er reeds gezegd dat de situatie in Afghanistan het merk Amerika schade heeft toegebracht. Vandaag zien we daar de effecten van en kunnen we ons de vraag stellen of het met Trump aan het roer ooit zo ver zou gekomen zijn, zegt Neyskens. Poetin bracht honderduizenden troepen samen aan de grens met Oekraïne en Biden gaf vervolgens op een persconferentie quasi groen licht aan Rusland om het land binnen te vallen. Net zoals tijdens de terugtrekking uit Afghanistan hebben Biden zijn medewerkers zijn uitspraak moeten nuanceren.

     

    Het is interessant om te kijken naar wat er intern bij de Republikeinen gebeurt. De situatie in Oekraïne legt een schisma bloot binnen de Republikeinse partij, vindt Neyskens. Enerzijds zijn er de Republikeinen die nog niet genezen zijn van het neoconservatisme uit de Bush-jaren en een grote rol weggelegd zien voor de VS op het wereldtoneel, anderzijds zijn er de Trump-getrouwen die de belangen van de VS zelf op de eerste plek willen zetten en voor wie de gebeurtenissen in Oekraïne geen prioriteit zijn.

    De afhankelijkheid van Europa

     

    Het conflict Oekraïne-Rusland toont aan dat de EU enorm afhankelijk is van Amerikaanse militaire hulp, zegt Asselman. ‘Poetin heeft ambities in de Russische grensgebieden en het wordt tijd dat de EU stopt met te hard te rekenen op een land dat gekenmerkt wordt door non-interventie.’ De VS ligt op een ander continent en heeft geen banden meer met de oude wereld. Sinds de Monroe doctrine heerst er bij ieder conflict een debat over wat de VS gaat doen met haar economische en militaire macht. Plooit de VS zich terug op haar eigen grenzen of komen ze toch militair tussen? Deze vraag rijst bij ieder conflict opnieuw. Opvallend is dat ondanks het zwakke presidentschap van Biden Rusland enkel een deal wilt sluiten met de VS over de NAVO-uitbreiding in Oekraïne, vindt Neyskens. De VS gaat dan wel troepen sturen naar Oost-Europa maar in een oorlog hebben ze allerminst zin. Zelfs indien Rusland Oekraïne effectief binnenvalt zal de VS niet vergaand ingrijpen, denkt Asselman. Amerikanen zijn oorlogsmoe, het zou voor Biden dus geen slimme zet zijn een nieuw front te openen.

    Eerste zwarte vrouw als opperrechter

    Stephen Breyer, de progressieve rechter van het Hooggerechtshof, gaat met pensioen. Biden bevestigt zijn eerdere belofte om voor het eerst een zwarte vrouw te benoemen in de functie van opperrechter. Hij deed deze belofte tijdens de voorverkiezingen nadat hij absoluut moest winnen in South-Carolina om de Democratische nominatie in de wacht te slepen. De benoeming van een nieuwe opperrechter kan nog moeilijk worden want er zal steun moeten komen van minstens één Republikein. Vroeger waren die benoemingen geen probleem maar vandaag is de verhouding in de Senaat in evenwicht en kan de vicepresident dat gelijk breken. De vraag is of de vicepresident dat in dit geval grondwettelijk gezien ook kan doen. Dat is een politieke beslissing. Een andere optie was vicepresident Kamala Harris zelf nomineren voor de functie van opperrechter. Dat had een oplossing kunnen zijn want Harris is niet populair en een blok aan het been van Biden, zegt Neyskens. Maar ondertussen is het al duidelijk dat zij het niet zal worden.

    Polarisatie over de Voting rights

    Alle wegen leiden naar Trump. Door de corona pandemie werden er allerlei extra maatregelen genomen tijdens de verkiezingen van 2020 die volgens Republikeinen niet altijd even wettig zijn. In sommige staten liggen er nu Republikeinse voorstellen op tafel om de regels rond het uitbrengen van een stem strenger te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld over welk identiteitsbewijs kiezers moeten voorleggen om hun stem uit te brengen. Democraten zijn hier niet mee opgezet en Biden schuift nu een federale overname van het kiesproces naar voor, zegt Asselman. ‘Dat zou betekeken dat de identiteitsbewijzen afgezwakt worden in alle staten. ’In de praktijk betekent dat iemand zelfs een energiefactuur zou kunnen meenemen als identiteitsbewijs. Het punt is dat dit een bevoegdheid is van de afzonderlijke staten maar dat Biden dit nu op federaal niveau wil verankeren. Wanneer het gaat over polarisatie kan er dus ook naar Biden gewezen worden, vindt Asselman.

    David Geens

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Italia stabiliseert zich dus voorlopig weer. Allez, toch voor die paar maanden voor er weer heugelijke verkiezingen komen Silvio Berlusconi, aan +80 jaar en obieuw Kandidaat, kan dus straks voor de tweede keer een leuk glaasje 300 jaar oude wijn gaan permitteren, samen met de Poet, in een oud kasteel ergens op de Krim. Zoals die twee enkele jaren geleden samen deden om de her-aansluijng met Moedertje Rusland te vieren.

    Is ook leuk te lezen over die

    Abdij in Turijn waar Vivaldi na honderden jaren werd terug uitgevonden. Want zo had Crootje, onderweg naar zijn Italiaanse Porno Ster meteen een nieuwe VIVALDI Vier Seizoenen Regering gevonden….

    -

    Ook Groot Nieuws is, dat Die Joekrien volgens de BRT ineens de grens van Europa is geworden. Boris Johnson (goed hé dat die is kunnen blijven!) ontmoet daar morgen – per video conferentie? - de Poet, die op het punt zou staan om te doen waarvoor hij gekomen is, tot andere gedachten te brengen….

    Vladimir en Boris: twee handen op dezelfde Russische buik?

    Ja, en dan: ook aangenaam verrast dat er de VS ongerustheid heeerst omdat Den Donald inzake Oekraïne nog altijd buiten spel staat?

    -

    Mij komt het in DOORBRAAK RADIO ook ongeloofwaardig over dat na het debacle van Sleeping Joe in Afghanistan met de Taliban, het voor de VS weinig waarschijnlokl is dat ze daar nog zon hebben in een neiwue avontuur in vernd let Oekraïne….

    We wisten het al sedert Van Den Vos Reinaerde, dat een beer met de maag vol goesting, zelfs zijn muil om honing te kunnen likken uit gespleten op de grond luggende boomstam die op toeklappen staat, het niet kan laten zijn tong daartussen te wringen. Met alle gevolgen van dien….

    *

     

    *

     

    Digithalys

    02-02-2022, 11:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500808 – DE WERELD IS OM ZEEP EN ER GEBEUREN RARE DINGEN

    .

    ZONDAG 30 JANUARI 2022

    *

    *

    500808 – DE WERELD IS OM ZEEP EN ER GEBEUREN RARE DINGEN

     *

    I N H O U D

    Gelukkig is het, sedert de Schepping, niet de eerste keer en waarschijnlik ook niet laatse keer.

    Er zijn al zoveel beschavingen die elkaar opgeolgd hebben, dat we de herinnering daaraan meestal al la,g zijn kwijtgeraakt. Wie herinnert er zich nog de Babyloniërs, de Feniciërs, de Parten, de Meden of de Perzen? Zelfs het huiveringwekkend verhaal van de ingestorte Toren van Babael wordt niet eens meer ernsitig genomen. Get symbool geldy zllrrn nog als beeldspraak.

    Eerst groeien welbepaalde volksstammen met een eigen leefomgeving uit tot volkeren, elk elk met een eigen taal. Waarna dezen allemaal onderling elkaars leefwereld willen veroveren en onderwerpen.

    Bescavigen, zoals die der Farao’s stonden zelfs op een of andere manier in verbinding met de Kosmos. Daarvan is de structuur der pyramiden van Cheops het eeuwenoude bewijs, omdat ze tot op de centimeter na de kopij zijn van verre sterrenstels.

    En dan komen we bij Adam en Eva – of waren ze daar al voorbij? - het Jodemdom, later de Her Jezus Christus, die het met Zijn goddelijke roepiong zowat 2.000 jaar uitthoudt, om vervolgens, reeds 623 jaar later ondermijnd door de woestijnrovr Mohamed, stilaan uit de markt wordt getrapt via de Kalashnikov en de in lompen gehulde medemensen die louter als zoontjes fabrieken geduld worden.

    Wat niet belet, dat aan de andere kant der planeet een nog veel oudere spleetogen-beschaving zich in de plaays heeft gewurmd van Dovjry Imprtium, dat amprt brdyonf bzn 1917 tot 1989, maar in die korter tijd wel de hele wereld van aanschijn kon veranderen. Het Derde Rijk daar tussenin was intussen ook niets meeer geweest dan een voetnota in de Geschiedenis, zij het dan een der bloedigdte aller tijden.

    -

    En nu we ogenschijnlijk die rode doelijke Chinese longpest overeefd hebben, gaan de menselijke spierballen weer aan het rollen. Deze keer tussen Oost en West, zelfs tot ver voorbij Venus en Mars.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Justitie ?

    *

    Er gebeurt in dit land de laatste tijd nogal wat op gerechtelijk gebied. De inkt over het proces van Julie Van Espen - – vermoord door iemand die in de gevangenis had moeten zitten, maar vrij rondliep omdat hij tegen een eerste veroordeling (voor verkrachting), in beroep was gegaan – of een tweede wraakroepende zaak – die van de kleine Dean - meldde zich aan. Daar ging het om iemand die wél in de gevangenis had gezeten – 10 jaar zelfs - maar geen dag eerder vrij kwam, omdat er geen verzachtende omstandigheden waren waarbij hij een kleuter had mishandeld met de dood tot gevolg. Met als waarschijnlijk resultaat de dood van een tweede kleuter.

    Ik vraag me af wat men straks zal denken aan te vangen met dat individu dat nu waarschijnlijk reeds twee kleuters op zijn geweten heeft. Hem ooit een tweede keer vrijlaten, met of zonder supervisie is geen optie meer. Hem dan maar levenslang vasthouden op kosten van de belastingbetaler?

    Ondertussen is er de zaak in Peer, waar een knaap van amper 12 jaar een politieagent tot tweemaal toe met een mes in de rug stak. Voorlopig geen naam bekend, zelfs geen voornaam, zoals gebruikelijk is. Alleen dat zijn oudere broer van 17 al bij de politie bekend stond voor een gewapende overval en dat de knaap van 12 het mes die dag gekregen had van een meisje van 13. Waarom loopt zo’n kind rond met een mes dat wel groter lijkt dan een zakmes, want de agent werd geraakt tot in een van zijn longen. En om welke reden gaf ze dat mes aan die knaap? Ook daarover is nog steeds geen enkele verklaring gegeven.

    We hebben er allemaal het raden naar, maar ons geloof in gerecht en rechtvaardigheid in dit land heeft wel een flinke deuk gekregen.

    *

    1.600 VOOR ZEVENDE CORONABETOGING

    **

    De zevende coronabetoging kende een kleinere opkomst dan gewoonlijk.

    Vandaag om 16:55

    *

    Er daagden volgens de Brusselse politie 1.600 deelnemers op voor de zevende betoging tegen de corona maatregelen van de regering. De manifestanten eisten het ontslag van de federale regering. Incidenten waren er niet.

    Voor de zevende maal op twee maanden tijd zijn mensen door Brussel getrokken in een betoging tegen de corona maatregelen. Volgens de Brusselse politie telde die betoging ongeveer 1.600 deelnemers, een stuk minder dan de 5.000 tot 50.000 die deelnamen aan de eerdere betogingen. De manifestatie liep van het Noord-Station naar het Atomium op de Heizel.

    Ditmaal schoof de betoging, die uitgaat van Belgium United For Freedom, een nieuwe eis naar voren: de afzetting van de regering. Volgens de organisatoren is het na de betogingen van de afgelopen weken immers duidelijk dat de regering niet naar hun verzuchtingen wil luisteren. Daarom hebben ze ook een petitie opgestart om gehoord te worden in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

    'We moeten ons verenigen om onze vrijheid te heroveren', sprak Sarkis Simonjan, organisator van de betoging, de menigte toe. 'Het gaat niet meer om de verdeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, het gaat niet meer om het virus. Wat ons nu bedreigt, is de veralgemeende controle van alle burgers op deze planeet, via de QR-code, via onze bankkaarten, of via het 5G-netwerk.'

    Simonjan wees er ook op dat een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Spanje, en Tsjechië hun corona maatregelen al hebben opgeheven, in tegenstelling tot België. 'We zeggen niet dat er geen epidemie is, maar we moeten die epidemie wel relativeren', klonk het nog.

    Onzin

    Eerder op de dag had minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM Nieuws nog gezegd dat hij het niet kunnen vindt dat er zoveel 'leugens en onzin' worden verteld op de coronabetogingen.

    ISLAMITISCHE STAAT VALT GEVANGENIS IN SYRIË AAN

    Zicht op Al Hassakeh in Syrië, met Armeense kerk.

    foto: ©Wiki

    *

    Keren IS-strijders terug naar België?

    Analyse - 30/01/2022

    *

    Een 200-tal gewapende strijders van de extremistische Islamitische Staat (IS) hebben een gevangenis in Al Hasakeh, in het door Koerden gedomineerde noordoosten van Syrië, aangevallen met de bedoeling gevangen IS-militanten en hun families te bevrijden.

    Al Hasakeh is zowel de naam van een stad als een provincie waar de (hoofdzakelijk Koerdische) Syrian Democratic Forces (SDF) de plak zwaaien. De Koerden zijn grotendeels autonoom in het gebied, het regime van president Bashar al Assad heeft er geen voet aan de grond.

    Chaotische dagen

    Het waren chaotische dagen, waarbij gevechten ontstonden tussen IS en SDF, het SDF uiteindelijk grotendeels de controle heeft kunnen heroveren (de gevechten zijn echter nog niet volledig beëindigd), maar waarbij IS-militanten zijn kunnen ontsnappen, kinderen door IS als levend schild werden gebruikt, en gijzelaars werden genomen.

    Bij de gevechten werd de stad Al Hasakeh afgesloten, en zo maar eventjes 45.000 inwoners hebben tijdelijk moeten opkrassen. Het SDF werd ondersteund door Amerikaanse militairen die luchtaanvallen uitvoerden en Bradley-tanks gebruikten. Schattingen over het aantal slachtoffers van de gevechten lopen zoals te verwachten viel uiteen, maar het zou hier gaan over meer dan 200 doden. Waaronder minstens 150 IS-terroristen, en minstens 50 Koerdische strijders, en bijna tien burgers.

    Ongeveer 200 IS-militanten gebruikten wagens met explosief materiaal om de gevangenis te kunnen aanvallen, alsook zelfmoordterroristen.

    Ongeveer 200 IS-militanten gebruikten wagens met explosief materiaal om de gevangenis te kunnen aanvallen, alsook zelfmoordterroristen. In de stad Al Hasakeh zelf werden slapende cellen geactiveerd. De voorbereidingen op deze aanval zouden zes maanden in beslag hebben genomen. En het is in ieder geval de meest drastische actie van IS sedert de Islamitische Staat in 2019 werd verslaan. Nauwelijks een paar uur na de bestorming van de gevangenis vielen IS-terroristen een legerplaats aan een beetje ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, waarbij 11 soldaten sneuvelden.

    Héél wat ellende

    De naam van de gevangenis die werd aangevallen is ‘Al Sina’a’, ook al noemen sommigen het de Gherwan-gevangenis. In die gevangenis zitten 3.500 IS-strijders. De meeste van die gevangenen werden opgepikt in de strijd in 2019 rond de stad Baghouz aan de Iraakse grens. Dat was een belangrijke fase in de strijd tegen IS.

    Maar naast die gevangenis zijn er nog de kampen met buitenlandse en binnenlandse IS-strijders, weduwen en kinderen (vaak daar geboren, of in het land geboren sedert 2011, het begin van de burgeroorlog). In die kampen heerst heel wat ellende, ze zijn broeihaarden voor nieuwe extremisten. En er worden al eens kinderen opgepakt om er kindsoldaten van te maken.

    En de meeste van die kinderen hebben afgelopen jaren geen onderwijs genoten, behalve religieuze indoctrinatie.

    En, niet te vergeten, er heerst momenteel een bitter koude winter in de streek. De bekendste kampen zijn Al Hol en Al Roj. Daar leven ongeveer 60.000 mensen, waarvan 40.000 kinderen. Zo maar eventjes 60 verschillende nationaliteiten zijn daar aanwezig. Eens de kinderen tieners worden, worden ze overgeheveld van de kampen naar de gevangenis. En de meeste van die kinderen hebben afgelopen jaren geen onderwijs genoten, behalve religieuze indoctrinatie.

    Kalifaat

    IS bezette ooit grote porties van Syrië en Irak, en vestigde daar een zogenaamd kalifaat, maar in 2019 werd IS verslaan door een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten. Daarmee is het probleem echter niet opgelost, want er zijn nog steeds slapende IS-cellen, en de soennitische extremistische beweging is nu ook aanwezig in diverse Afrikaanse en Aziatische landen.

    Toen het kalifaat in 2019 ineenstortte werden massa’s IS-militanten, hun families en kinderen, waaronder veel buitenlanders, in kampen gestopt bewaakt door het SDF. Het SDF beweert echter dat ze die overvolle kampen niet langer kan managen, en vraagt dat buitenlandse landen, waaronder België, hun onderdanen terug laten keren naar hun land, om daar dan berecht te worden. Maar dat gebeurt maar met mondjesmaat.

    De Koerden voelen zich ook in de steek gelaten omdat onder president Donald Trump het aantal Amerikaanse troepen in de regio sterk werd gereduceerd, wat bovendien Turkije de gelegenheid bood om een lange strook Syrië aan de grens met Turkije te bezetten. Syrië is dan weer van mening dat de resterende Amerikaanse militairen, en ook overigens de Turken, een bezettingsmogendheid zijn die Syrië zo snel mogelijk moeten verlaten.

    Vier opties

    Uiteindelijk zijn er vier opties wat betreft de kampen met IS-strijders van Belgische en andere nationaliteiten. We laten ze gewoon zitten in de kampen in Syrisch Koerdistan; de SDF levert de militanten uit aan de Syrische autoriteiten; ze worden berecht door een internationaal tribunaal; België en die vele andere landen laten de militanten terugkeren naar het land waarvan de nationaliteit hebben.

    In de kampen in Syrië blijven is geen optie, want door de talrijke geboortes in die kampen groeit de kampbevolking elke dag, en er gaat een moment komen dat het SDF de kampen niet meer kunnen managen, gevangenen zullen ontsnappen, of de Koerden laten er een aantal ontsnappen, zodat er helemaal geen controle meer is op de extremisten en hun families.

    De kampbewoners laten berechten door de Syrische overheid willen westerse politici niet, omdat de kans op een eerlijk proces nihil is, en er flink gemarteld wordt in de Syrische gevangenissen. Bovendien wil het regime van Bashar al Assad ze enkel berechten indien ze eerst de controle bekomt over het Syrisch-Koerdisch gebied. De internationale gemeenschap raakt het niet eens over de oprichting van een internationaal tribunaal, en zelfs al was men het wel eens, dan komen er nog eindeloze discussies over de precieze bevoegdheden van dat tribunaal, de samenstelling en financiering ervan, de start van de werkzaamheden.

    Onschuldig?

    Rest dus de optie dat alle landen, waaronder België, hun onderdanen die in de Syrische kampen zitten (vaak weduwen en kinderen van IS-strijders) terug naar België laten komen. Een vaak gebruikt argument daarbij is dat die kinderen er niet aan kunnen doen dat ze in die kampen of in Syrië zijn geboren, ze dus onschuldig zijn, en dat ze nog langer in die kampen laten blijven ook een risico inhoudt op radicalisering.

    Maar met deze optie zijn er ook problemen: hoe ga je vanuit België bewijzen dat die mensen iets mispeuterd hebben in Syrië, terwijl België geen ambassade meer heeft in Damascus, en onderzoek op het terrein zo goed als onmogelijk is? Hoe ga je er voor zorgen dat Belgische IS-weduwen, na een vermoedelijke gevangenisstraf in ons land, geen aanslagen gaan plegen in België? Wat doe je met de kinderen van IS-strijders in België, terwijl hun moeder in de gevangenis zit? Allemaal naar pleeg gezinnen? Welke garantie heb je dat eventuele deradicaliseringsprogramma’s succes zullen hebben? Veel vragen. En geen duidelijke antwoorden van de Belgische federale regering.

    Irak heeft sedert mei 2021 een 450 Iraakse families die in Syrisch Koerdistan gevangen zaten terug opgenomen in het land, het SDF zou graag hebben dat andere landen dat voorbeeld zouden volgen. Er zijn er ondertussen al een paar teruggekeerd naar België.

    Vreselijke burgeroorlog

    Sedert 2011 heeft er in Syrië, in de context van de zogenaamde Arabische Lente, een vreselijke burgeroorlog gewoed. Met aan de ene kant het bloedige regime van Al Assad, en aan de andere kant radicaal-islamitische militanten gesteund door onder meer Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Wat veel buitenlandse geradicaliseerde moslims heeft aangetrokken naar het slagveld.

    Tussen die twee fronten zaten de gematigde Syriërs geprangd die uiteindelijk in 2011 op straat waren gekomen voor meer democratie. Bashar Al Assad heeft ondertussen terug de controle bekomen over ruwweg 2/3 van Syrië, maar niet over het Koerdisch gebied in het noordoosten, de door Turkije bezette ‘veiligheidszone’, en een paar gebieden rond het noordelijke Idlib.

    Het land is kapotgeschoten, Al Assad grotendeels geïsoleerd en de Amerikanen sanctioneren het regime. Van een heropbouw van het vernielde land is nog steeds geen sprake. De relaties tussen het Syrische regime en het Koerdisch gebied zijn veel beter dan vaak wordt gedacht. In ruil voor autonomie leggen de Koerden Assad geen strobreed in de weg. Doordat de Koerden Assad niet lastigvallen kan het Syrische leger zich concentreren op de zones in het noorden die nog in handen zijn van rebellen.

    Lieven Van Mele

     *

    *

    Column

    Quarantaine carrousel van overheid verbrijzelt brave mensen tussen haar kiezen

    **

    28 januari 2022

    Wat we al uitputtend schreven wordt eindelijk bevestigd: de absurditeit van de quarantaine carrousel draagt niet bij aan een realistische benadering van de corona problematiek. Gezonde mensen zitten thuis uit pure verveling hun kelder te schilderen, terwijl op de achtergrond hun door de school afgewezen kinderen intellectuele kennis en sociale vaardigheden zien verdampen. Een mentale melaatsheid kenmerkt het beleid. Alsof de Zwarte Pest ons elk moment kan treffen neemt een zichzelf opjagende overheid de ene disproportionele maatregel na de andere. Intussen gaan de Omikroncijfers lustig door het dak. Zelfs diehard-experts zetten de poort van hun wetenschappelijke bunker op een kier voor een portie gezond verstand. Nu de verstarde kwebbel politici nog.

    Journaliste Julie Colpaert van VTM kreeg gedaan wat geen enkele overlegclub kon of wilde doen: een helder overzicht maken van wie er nu eigenlijk op die Intensieve Zorg ligt. Blijkt dat de klinieken terug mensen te zien krijgen met ‘normale’ aandoeningen. Van breuken tot hartfalen, van kanker tot een koortslip. Zelfs voor bevallingen houdt men zich niet langer in. Heeft men dan toevallig omikron – zoals inmiddels zowat iedereen – dan belandt men op de dure COVID-afdeling. Ja, zo kunnen wij het ook. De Morgen berichtte dat de druk op de zorg vandaag voornamelijk wordt veroorzaakt door uitgevallen personeel. Het is besmet of zit neus peuterend op het thuisfront heldhaftig het crècheloze kroost op te vangen. Op VRT NWS stond een brief van Lobke Gielkens die ze als wanhopige moeder richtte aan minister Vandenbroucke. Half Vlaanderen herkende zich erin, maar Meester Frank, hij ploegt voort.

    Lockdown schade

    Bedrijven zien met afgrijzen de productie sputteren. Openbaar vervoer rijdt blijkbaar niet vanzelf. De frieten raken op bij de McDonald’s! Bejaarden eten blikvoer en mogen met niet-ververste pampers al blij zijn dat ze dankzij corona hun reukzin hebben verloren. In Nederland wordt bang de voorspelde lockdown schade gemeten. De eerste berekeningen brengen meteen miljarden euro’s verlies in kaart. In Oekraïne worstelt men met reële dreigingen. In België trilt men snotterend voor een verkoudheid.

    Vrijheid als gunst past best bij de anti-kapitalistische voorzitter van Vooruit.

    En wat brabbelt Conner, het mateke van Vandenbroucke? Hij is enkel solidair met gevaccineerde broeders. De rest mag voor hem stikken. Een variant op het Eigen Volk Eerst? Op Doorbraak Radio stelden Bart Maddens en Pieter Bauwens dat Rousseau met diens visie op vaccinatie verplichting ‘in de buurt komt van een Chinees puntensysteem’.

    Vrijheid als gunst past best bij de antikapitalistische voorzitter van Vooruit. Met zijn onbetaalbare shirts en zijn wulpse sympathie voor het dorre Anti Fascistisch Front zal hij wellicht slechts een schamele dosis solidariteit kunnen opbrengen voor de getroffen Brusselaars na de coole zegetocht van Antifa van afgelopen zondag. Conner foetert liever op de zogenaamd rechtse extremisten die hij overal ontwaart. De betogers ijverden enkel voor een open debat over de vrijheid om een realistisch gezondheids beleid te voeren, ver weg van de paniek.

    Gerard Van Clapdorp

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En zo draait de wereld door, met steeds minder getater over onze vrijheis beperkende voorzorgsmaatregelen van wege een soort regering die zelf niet meer weet van welk hout pijlen maken. Edn dan maar, als uit de losse pols, de ene ‘barometer’ na de andere lanceert om indruk te maken. Allemaal weggegooid belastinggeld.

    Amerika, en dus ook wij, zien ons verplicht een toontje lager te zingen, want de Poet is tijdelijk aan de beurt om de dans te leiden. Troepen verschuiven en zo…

    Enfin, we zien wel.

    *

     

    Digithalys

    01-02-2022, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!