MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500556 BLACK LIVES MATTEREN NIET, ZE BATTEREN EN SLAAN WINKELRUITEN STUK OM TE STELEN ALS DE RAVEN

    .

    ZONDAG 14 MAART 2021

    *

    SAMMY MAHDI, de Held van de Dag

    *

     

    500556 BLACK LIVES MATTEREN NIET, ZE BATTEREN EN SLAAN WINKELRUITEN STUK OM TE STELEN ALS DE RAVEN

     

    INHOUD

    *

    DE FORTEN VAN HET OUDE PRINSBISDOM LUIK HIELDEN 4 DAGEN STND TEGEN DE NAZI’S MAAR DAT IS HEDEN TEN DAGE OUWE LULKOEK.

    *

    *

    HONDSCHOTE

    *

          Vlaamse Heuvels

    Inwoners (1 jan. 2011)     4.091

    Locatie van de gemeente in de Franse Westhoek

     

    Hondschote (officieel: Hondschoote) is een gemeente in het Franse departement Nord, in Frans-Vlaanderen en de Franse Westhoek. De uitspraak in het Frans klinkt tegenwoordig ongeveer als onsjot of ons kot.

    Etymologie

    De plaats werd voor het eerst vermeld in 1069, als Hondescote. Het zou afgeleid kunnen zijn van een persoonsnaam met achtervoegsel schot (aan beide zijden door moerassen omgeven land).

    Geschiedenis

    In de middeleeuwen maakte het deel uit van het graafschap Vlaanderen en vervolgens van de Bourgondische en Spaanse Nederlanden. In de 16e eeuw wHondschote bekend om zijn textielindustrie. Vooral saai (lichte, gekeperde wollen stof) werd hier gemaakt en bewerkt. De stad en zijn wevers vormden het zwaartepunt van de calvinistische rebellie die in de jaren 1560 uitbrak in het Westkwartier. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog koos Hondschote na de Spaanse Furies (1572) de zijde van de opstandelingen.

    Van 1528 tot 1569 steeg de productie van 28.000 tot 90.000 stuks. In 1562 werd de saaihalle en in 1570 de lakenhalle geopend.

    In 1582 werd Hondschote door de Spaanse troepen, onder leiding van de Hertog van Anjou, ingenomen en voor een deel verwoest. Veel textielbewerkers en ook textielbaronnen trokken toen naar Antwerpen en naar Leiden. Men onderhandelde met het stadsbestuur van Leiden (tot dan toe een van de grootste concurrenten) om als groep naar Leiden te komen. In 1585 werd ook Antwerpen door de Spanjaarden ingenomen (Val van Antwerpen) en trokken de Hondschotenaren die zich in Antwerpen hadden gevestigd alsnog naar Leiden. Ook pottenbakkers trokken naar Leiden en introduceerden daar de nieuwe pottenbakkersconste tot Leyden.

     

    Hondschote werd in 1668 bij de vrede van Aken door Frankrijk geannexeerd. Ook toen trokken een aantal saaiwevers naar Brugge. In 1764 werd in de stad geen sayen-douck meer vervaardigd en de saaihalle werd in 1773 opgeheven. Hondschote is bekend van de Slag bij Hondschote, die hier in 1793 werd geleverd tussen soldaten van de jonge Franse republiek en een in Vlaanderen verzamelde strijdmacht, bestaande uit Britse, Hannoveriaanse en Oostenrijkse troepen. De geallieerden werden verslagen en het voortbestaan van de Franse Republiek was gered.

    Jacob Peyt, een volksmenner uit de 14e eeuw, zou in Hondschote geboren zijn.


     http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DRIES & VRIENDEN

    In mijn blog van 28 februari (‘Creatieve incompetentie’) schreef ik al dat Annelies Verlinden werd teruggefloten door haar ex-collega’s advocaten, toen ze dacht Dries Van Langenhove te moeten laten vervolgen omdat hij naar Parijs was getrokken om daar een rechtse betoging te gaan bijwonen en dat zelfs De Standaard, niet bepaald nog een rechtse krant te noemen, het met die ex-collega’s eens was. In zijn hoedanigheid van parlementslid kon die reis voor Van Langenhove nl wél essentieel zijn.

    Nu, wie een hond wil slaan, vindt allicht een stok en die vond men door te vragen de parlementaire onschendbaarheid van Dries op te heffen, nu op beschuldiging van aanzetten tot haat en het bezit van een ‘wapen’ (nota bene: een pepperspray spuitbus). Of het zover zal komen is niet zeker, want Dries zegt zich niet te zullen verzetten tegen het opheffen van zijn parlementaire onschendbaarheid. Het wordt voor hem dé gelegenheid om eens een openbare politieke tribune te hebben, waar hij noch het VB – op wiens lijst hij verkozen werd als onafhankelijke - normaal de kans toe krijgen, Met zijn vlot sprekerstalent is het niet denkbeeldig dat Van Langenhove daar wel eens brandhout zou maken van dit zieltogende België. Iets wat hem waarschijnlijk niet zal gegund worden.

    ---

    Ondertussen hebben ze, na Brussel, ook in Luik – waar ze al e.e.a. gewend zijn - eens kunnen ‘genieten’ van de weldaden van Black Lives Matter.


    *

    IS DE TECH-DIP DE VOORBODE VAN EEN STORM OF EEN KOOPKANS?

     

    Serge Mampaey

    13 maart 2021 19:33

    *

    Tal van technologie aandelen zijn gevoelig gecorrigeerd en gaan als jojo’s hevig op en neer. Dreigt een verdere verkoop-golf, of moet u eerder uitkijken om bij stevige dips te kopen?

    De met technologie bedrijven volgestouwde Amerikaanse beursindex Nasdaq Composite ging begin deze week in correctie modus. De index sloot maandag ruim 10 procent onder zijn piek van 12 februari, wat de beurs-handboekjes als een correctie definiëren. Sommige individuele aandelen doken zelfs in een berenmarkt, een terugval van meer dan 20 procent sinds de top. Het gaat om populaire namen op Wall Street, zoals de maker van elektrische auto’s Tesla, de videodienst Zoom of het databedrijf Palantir. Ook dichter bij huis doken bekende bedrijven als de Nederlandse chipmachine- bouwer ASMI of de Belgische specialist in chips voor de auto sector Melexis ruim een vijfde onder hun recente piekkoersen.

    "In de tech-sector moet je een onderscheid maken tussen big tech en de ‘hot stocks’. "

    Wim Levi

    Analist ValueScan

     

    Dat stemmingen op de beurs razendsnel kunnen wijzigen, bleek de volgende dag. De Nasdaq-index herstelde dinsdag prompt 3,7 procent, de beste dag sinds begin november. De FANG+-index met de mega tech-bedrijven spurtte zelfs 6,4 procent hoger. Tesla zette met een klim van 19,6 procent zijn beste beursdag sinds februari vorig jaar neer. Sindsdien herstelden de koersen nog meer.

    De remonte werd ingezet door een ommekeer op de obligatiemarkt. De Amerikaanse langetermijn-rente is in enkele dagen tien basispunten gezakt tot 1,49 procent. Eerder was een rente klim verantwoordelijk voor de correctie van de tech-aandelen. Het rendement op tienjarig Amerikaans staatspapier prijkt nog altijd 58 basispunten hoger dan op Nieuwjaar.

    Technologie bedrijven zijn erg gevoelig aan de rente omdat hun waardering grotendeels stoelt op toekomstige winsten. Hoe meer de winsten in de toekomst liggen, hoe groter de rente een hoofd-rol krijgt in het waarderings model van een aandeel. Bij een nul-rente is 10 euro over vijf jaar evenveel waard als nu. Dat verandert als u daar risicoloos centen mee kan verdienen via staats-obligaties. En dat verandert voor een bedrijf als het veel meer moet ophoesten om geld te lenen.

    Voor wie een beetje vakjargon lust: de rentevoet is de bepalende factor in het WACC-model, een waardering gestoeld op de Weighted Average Cost of Capital. De kapitaal kosten - het gewogen gemiddelde van de kostprijs op het eigen en vreemd vermogen - spelen daarin een cruciale rol. Puilaetco rekende uit dat als de rente klimt van 1 naar 1,5 procent, de winsten van over 30 jaar nu 26 procent minder waard zijn.

    Dividend-aandelen

    De hogere rente weegt niet alleen op de technologie aandelen. Hoe meer staatsobligaties opbrengen, hoe minder aantrekkelijk dividend aandelen worden. Dat verklaart waarom nutsbedrijven, vastgoed, de gezondsheids-sector, supermarkten, voedings fabrikanten of makers van broodnodige consumenten goederen het al weken veel slechter doen dan de markt. Ze genereren vaste cashflows en dividenden. Ze hebben een defensief profiel, maar zullen minder groeien als de economie volop heropent.

    Cyclische sectoren en banken prijken bovenaan op de ranglijst. Ze beschikken over de grootste winst hefboom als de economie opleeft. De banken profiteren daarnaast van de hogere rente-spread, het verschil tussen de korte- en langetermijn rente. Omdat ze kredieten geven op de lange termijn met de deposito’s die ze op de korte termijn vergoeden, stijgt hun winstmarge naarmate het verschil tussen beide groter wordt. De Europese banken wonnen dit jaar al 20 procent.

    "Een zeepbel zoals in 2000 zie ik niet. De waarderingen zijn lang niet zo hoog en de bedrijven zijn veel gezonder. "

    Vincent Juvyns

    Strateeg JPMorgan Asset Management

    *

    SAMMY MAHDI: ‘IK VOER GEEN DISCUSSIES À LA ETIENNE VERMEERSCH’

    *

    Staatssecretaris voor asiel en migratie streng voor Europese asielbeleid

    Interview - 13/03/2021 Christophe Degreef - Leestijd 14 minuten

    *

    Met de zaak-Malika El Aroud en de affaire-Bashirtash heeft Staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Mahdi (CD&V) twee praktijk voorbeelden die aantonen hoe moeilijk zijn rol als politicus op dat departement is. Daarnaast krabben er vele gelukszoekers aan de Europese buitengrenzen, wachten ze in Zeebrugge op een niet goed afgesloten container en blijft migratie voor een groot deel van de Belgische bevolking maar zeer moeilijk te slikken. ‘Er worden in Europa te veel filosofische discussies gehouden. Ik wil overtuigen op basis van zakelijke cijfers. België neemt al een groot deel van de Europese solidariteit op zich.’

    Juridisch vacuüm

    Het interview met Sammy Mahdi (1988) begint een half uur later dan voorzien. Hij heeft een onderhoud met de Marokkaanse ambassadeur, onder andere over het juridische doodlopende straatje rond de islamitische internet activiste en terreur propagandiste Malika El Aroud. Eerder op de dag heeft Mahdi ook met de ambassadeur van Slovakije gesproken, over de herverdeling van asielzoekers binnen de Europese Unie, en heeft hij zich in het parlement moeten verdedigen tegen beschuldigingen een uiterst gevoelig dossier te hebben gelekt.

    De moeilijkheid rond Malika El Aroud is dat ze in een juridisch vacuüm vertoeft, en daardoor niet gedwongen kan worden het grondgebied te verlaten. Ze heeft hier immers geen rechten meer die vasthangen aan een Belgisch paspoort, want haar Belgische nationaliteit is afgenomen, en Marokko – waar ze nog staatsburger is, zonder geldig paspoort, echter – treuzelt met nieuwe documenten.

    U bent nu politiek verantwoordelijk voor een situatie die in 2012 ontstond toen de voorwaarden voor nationaliteits afname werden versoepeld onder uw voorganger Annemie Turtelboom, toen de N-VA als oppositiepartij ook meestemde met enkele meerderheidspartijen voor versoepeling van de nationaliteits afname. Het enige dat u kan doen om zulke zaken in de toekomst te vermijden, is voorstellen om nationaliteits afname opnieuw moeilijker maken…

    Sammy Mahdi: ‘Alleen de nationaliteit afnemen is inderdaad niet erg nuttig als er geen repatriëring op kan volgen. Ik denk dat we gewoonweg veel betere terugkeer akkoorden moeten sluiten met landen als Marokko. De zaak-El Aroud is een gemiste kans, net zoals het terugkeer akkoord dat tijdens de vorige legislatuur met Marokko is gesloten.’

    het is mijn taak om te proberen nieuwe en betere relaties op te bouwen met zo’n landen

    ‘Dat akkoord handelde alleen over een betere identificatie van personen, en zorgde niet noodzakelijk voor meer repatriëringen. Het akkoord was ook van tijdelijke aard. Maar goed, het is mijn taak om te proberen nieuwe en betere relaties op te bouwen met zo’n landen. Relaties zoals Marokko heeft opgebouwd met Frankrijk en Spanje, die wel resultaten opleveren.’

    Dichter bij huis: in Zeebrugge vertoeven opnieuw veel transmigranten in de buurt van de haven. Allen willen ze naar het Verenigd Koninkrijk, omdat ze daar zonder veel problemen aan werk geraken zonder papieren. De Zeebruggenaren zien met lede ogen aan hoe sommige van die transmigranten voor overlast en criminaliteit zorgen. Nu willen ze nog op wettelijke manieren dat probleem aanpakken, maar er organiseren zich al burger-comités. Die situatie is gevaarlijk en kan tot openlijke conflicten leiden. Hoe wil u dat aanpakken?

    ‘Op Belgisch niveau moeten we duidelijk een onderscheid maken tussen personen die hier recht hebben op asiel, en zij die dat niet hebben, en die we moeten terugsturen naar het land van herkomst. Maar er zijn in Zeebrugge natuurlijk veel mensen die geen recht op asiel hebben, vaak Noord-Afrikanen. Ons beleid is dat zij die de openbare orde verstoren, prioritair zullen worden teruggestuurd.’

    Voor een transmigrant is tijdelijk opgesloten zitten met eten en warm water geen straf.

    ‘Iedere illegale transmigrant opsluiten is geen optie. Vroeger werd die tactiek vaak toegepast, los van het feit of mensen praktisch te repatriëren zijn of niet. Die tactiek bestond erin om vele migranten enkele dagen vast te houden, dan weer los te laten, om hen vervolgens na een week opnieuw op te pakken. Men dacht dat zulks ontradend zou werken. Maar dat doet het natuurlijk niet. Voor een transmigrant is tijdelijk opgesloten zitten met eten en warm water geen straf. Het resulteerde ook niet in minder transmigranten.’

    Focus op openbare orde

    ‘Het is voor ons als overheid ook niet bijster slim om gesloten centra vol te steken met mensen die we niet terugsturen, want dan is er algauw geen plaats meer voor diegene die we wel willen terugsturen. Daarom leg ik de focus op openbare orde: wie over de schreef gaat, die repatriëren we prioritair.’

    ‘Maar dan komen we aan de zoektocht naar structurele oplossingen, en die speelt natuurlijk op het Europese niveau. Onze huidige Europese manier van werken is failliet. Al sinds 2015. We moeten de buitengrenzen nu maar eens echt versterken. Al aan de buitengrenzen moeten we kunnen determineren of iemand vlucht voor geweld en recht heeft op asiel, of louter vlucht uit economische overwegingen. Het logische gevolg van een Europees beleid is natuurlijk dat sommige Europese landen meer asielzoekers moeten opnemen.’

    omdat men met weinig empathie een filosofische discussie voert over solidariteit en verantwoordelijkheid

     

    ‘Ik heb begrip voor de historische context die speelt in de Visegrád-landen. Men is daar bang van quota die van bovenaf worden opgelegd. Ik ben ook de laatste om zo’n onderhandeling met een ambassadeur van een Centraal-Europees land in te gaan met de droge mededeling dat het zoveel asielzoekers moet opnemen, einde discussie. Vandaag is er op Europees niveau net een blokkering omdat men met weinig empathie een filosofische discussie voert over solidariteit en verantwoordelijkheid, maar ook niet meer. Dat moet anders.’

    Op basis van cijfers

    ‘Ik wil landen als Slovakije duidelijk maken dat we allemaal moeten meewerken aan een oplossing voor het asiel- en migratiebeleid. In 2020 waren er 460.000 mensen die in de Europese Unie asiel hebben aangevraagd. Daarvan hebben er 32% asiel gekregen. Zij die geen asiel krijgen, dolen dan nog een tijdje binnen Europa rond om het elders nog eens te proberen. Zij kunnen echter aan de Europese buitengrens al te horen krijgen dat ze terug moeten. Dat kan toch niet moeilijk zijn?’

     

    ‘Daarnaast moeten we op basis van een simulatie echter wel kunnen praten over een verdeling van de 32% mensen die wel recht hebben op asiel, op basis van cijfers. Welke lidstaat kan welk aantal opnemen? Landen als België nemen al een zeer groot deel van die verantwoordelijkheid.’

    Met ‘filosofische discussies’ geeft een land natuurlijk aan wat het wil, en waar het naartoe wil. Daar is doorgaans weinig oog voor. Kijken we naar België, dan stellen we vast dat er sinds 2015 jaarlijks 50.000 mensen bijkomen in België, grotendeels door migratie. Sinds het symbolische Merkeljaar 2015 is er dus een stad als Gent bijgekomen in onze samenleving. Bent u bereid om te zeggen dat er grenzen zijn aan de opnamecapaciteit van een klein, dichtbevolkt land als België? Want als u praat over migratiequota voor andere landen, dan is het ook eerlijk om een bovengrens in gedachten te hebben van wat onze eigen samenleving aankan.

     

    ‘Op basis van studies van het VBO en Unizo blijkt dat we nood hebben aan arbeidskrachten. De vraag is dan: hoe kunnen we hen legaal hier krijgen? Er is een wereldwijde vraag naar talentvolle werknemers. We moeten kijken naar de juiste knelpuntberoepen om onze economie en onze welvaart te beschermen.’

    Op dat soort arbeidsmigratie zijn we veel te streng geweest.

    ‘Vergis u niet: onze samenleving heeft de juiste, gecontroleerde migratie nodig om een sterke economie te hebben. In dat kader is ook studiemigratie van belang, daar zetten we momenteel Europese studierichtlijnen om, zodat mensen hier kunnen komen studeren. In het verleden was dat een groot knelpunt in ons land. Mensen die hier studeerden, en na hun studies niet direct een job vonden, moesten direct terug naar hun land van herkomst. Dat is niet erg slim, want zo jaag je talent weg. Ik heb in mijn mailbox nog veel berichten zitten van ingenieurs uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland die me schrijven: “Was deze wetgeving er in mijn studietijd geweest, dan was ik graag in België gebleven.” Op dat soort arbeidsmigratie zijn we veel te streng geweest.’

     

    Wat zijn de jobs die we het meest nodig hebben, en alleen door migratie kunnen invullen?

     

    ‘U kan die vraag beter stellen aan de werkgeversorganisaties. Zij weten goed waar de knelpunten liggen. We weten ook allemaal dat we jaarlijks nood hebben aan vele seizoensarbeiders, die hier kortstondig in de land- en tuinbouw komen werken. Vorig jaar hebben enkele asielzoekers dat werk ook gedaan, omdat er door de coronacrisis weinig mensen uit Oost-Europa konden komen.’

    Inzetten op competentieverwerving

    ‘Voor zij die hier kortstondig verblijven is inzetten op taalverwerving niet zo belangrijk, maar inzetten op competentieverwerving wel. Zo hebben mensen de kans om hier vaardigheden te leren die hen helpen in hun potentiële carrière, of die hen helpen in hun thuisland. Ook daar wil ik op inzetten: circulaire migratie van mensen die hier ofwel gestudeerd hebben, ofwel hier bepaalde kennis hebben opgedaan tijdens hun asielprocedure, hier werkervaring hebben opgedaan. Dat wil ik alleszins bespreken met enkele landen waarmee we het moeilijk hebben bij het terugsturen van mensen. Ik wil hen er zo van overtuigen dat ze na enkele jaren beter geschoolde of meer competente mensen terugkrijgen van ons.’

    Maar wat is de bovengrens van migratie voor u? We kunnen gezien onze schaarse oppervlakte en middelen niet blijven elke vijf jaar steden als Gent bij creëren. Niet alle 50.000 jaarlijkse inwijkelingen blijven hier langdurig. Maar in 2012 bedroeg de Belgische bevolking 11 miljoen mensen, en in 2020 zijn dat er al 500.000 meer. Tenzij we van dit land een stadsstaat maken, is zoiets onhoudbaar.

    ‘Het is moeilijk om een concreet beeld te krijgen van de actuele instroom. We zijn sterk afhankelijk van wat elders in de wereld gebeurt. Oorlogen kunnen we niet voorspellen, en er zullen nog mensen zijn die op zoek zijn naar internationale bescherming. Die instroom kunnen we beter op Europees niveau aanpakken dan alleen op Belgisch niveau.’

    Wetgeving vaak tegenstrijdig

    ‘Vandaag is er gewoon geen duidelijkheid, want migratiebeslissingen worden gewoonweg arbitrair genomen. Mensen komen de Europese Unie binnen, en de ene wil naar Duistland, de andere naar België. In België is op minder dan tien jaar tijd de migratiewetgeving meer dan 40 keer aangepast, en is de wetgeving vaak tegenstrijdig, wat in ellenlange procedures resulteert. Dat is niet goed voor de staat, en dat is niet goed voor de asielzoeker.’

     

    Deze problemen zijn echt alleen op het Europese niveau op te lossen

     

    ‘Daar komen dan nog eens de Dublinregels bij waardoor asielzoekers “winkelen” in verschillende Europese landen, zodat ze de facto nooit uit de Europese Unie kunnen worden gezet. Deze problemen zijn echt alleen op het Europese niveau op te lossen, alleen zo kunnen we duidelijkheid scheppen, voor alle Europese samenlevingen.’

     

    ‘Over maximale inwonersaantallen wil ik geen uitspraken doen. Ik wil geen gesprekken à la Etienne Vermeersch voeren, met alle respect voor de man. Dat zou ons te ver leiden.’

    Met welk Belgisch migratie quotum gaat u dan naar Europese onderhandelingen?

    ‘België is de voorbije jaren altijd bijzonder solidair geweest in het opnemen van vluchtelingen op Europees niveau. Je wint echter niets als je naar de onderhandelingstafel stapt met een vast quotum waar je niet van af wil wijken. Je lost de crisis pas op als je sommige lidstaten eerlijk kan meegeven welke impact bepaalde migratie-aantallen kunnen hebben, als je de discussie zakelijk voert, met andere woorden.’

    Met de gekende gevolgen tijdens de Tweede Wereldoorlog

    ‘Een bovengrens plakken is natuurlijk ook onwenselijk, omdat – ook al worden we tijdelijk geconfronteerd met een lage instroom – we nooit weten wat morgen zal brengen. Als er morgen oorlog uitbreekt in Duitsland, dan is de kans reëel dat we Duitse oorlogsvluchtelingen zullen opnemen. Kleven we er een absoluut getal op, dan doet me dat terugdenken aan waar ik in mijn beleidsverklaring al op gewezen heb: de conferentie van Evian in 1938, die zich moest buigen over het lot van de Joodse gemeenschap. 32 landen kwamen daar op vraag van de Amerikaanse president Roosevelt samen om quota toe te wijzen. Oplossing na tien dagen vergaderen: geen enkel land was bereid om zich aan quota te binden, met de gekende gevolgen voor de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.’

     

    de verplichting om mensen die vluchten voor oorlog op te nemen

    ‘We hebben de verplichting om mensen die vluchten voor oorlog op te nemen, zo eenvoudig is het. Ook buurlanden van landen in oorlog hebben die verplichting, trouwens.’

    U hebt gelijk als u zegt dat de geopolitieke toekomst onzeker is. Zolang we deelnemen aan internationale missies in Syrië en Libië, bestaat er een morele verplichting om vluchtelingen uit die landen op te nemen. Maar we zouden ons natuurlijk minder militair kunnen mengen in aangelegenheden in het Midden-Oosten of Noord-Afrika…

     

    ‘Dat is een belangrijk debat, inderdaad. Voor Syrië hebben we natuurlijk een internationale verplichting binnen de NAVO om te strijden tegen landen die de internationale rechtsregels niet respecteren en oorlog voeren tegen hun bevolking. De gevolgen van militaire interventies zijn potentieel echter zeer zwaar. Kijk maar naar Libië: vóór 2011 migreerden mensen uit Subsahariaans Afrika naar Libië om er te werken, en reisden ze niet door naar Europa. We hebben verzuimd om Libië na de dood van Moammar al-Qadhafi mee herop te bouwen.’

     

    Wat betreft de affaire-Saeed Bashirtash, de man van federaal N-VA-parlementslid Darya Safai: hebt u aan De Morgen bevestigd dat er een rapport van de Veiligheid van de Staat (VSSE) was, ook al zijn de geruchten over het mercantiel helpen door Bashirtash van Iraanse vluchtelingen om hen aan een humanitair visum te helpen, niet bewezen in het VSSE-rapport?

    ‘Ik kan niet ingaan op de bronnen van De Morgen. Ik wil alleen duidelijk maken dat ik geen nota van de VSSE heb gelekt. Ik vind het bijzonder teleurstellend dat de voorzitter van N-VA insinueert dat dat wel zo is. Ik had van Bart De Wever niet verwacht dat hij zoiets zou doen.’

    Dat heb ik tot vervelens toe herhaald.

    ‘In mijn commentaar aan De Morgen heb ik ook duidelijk gezegd dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Dat heb ik tot vervelens toe herhaald. Ook heb ik mijn partijgenoten duidelijk meegegeven dat ze niet moesten reageren op berichtgeving. Iedereen is echt onschuldig tot het tegendeel is bewezen.’

    Spionage-oorlog

    Maar hebt u aan De Morgen bevestigd dat het rapport bestond? Indien wel, dan was dat voor de krant waarschijnlijk de trigger om er een artikel aan te wijden… Er hangt potentieel veel van dat rapport af. Mogelijk legt het immers mee bloot hoe de spionage-oorlog die Iran in Europa voert tegenover dissidente groeperingen werkt, en hoe ons land onder druk wordt gezet om de Iraanse diplomaat Assadollah Assadi – die hier veroordeeld werd tot 20 jaar cel wegens het beramen van een aanslag op Iraanse dissidente groeperingen – uit te leveren in ruil voor de in Iran ter dood veroordeelde VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali. De inzet is met andere woorden zo zwaar dat u misschien beter gewoon had gezwegen?

    ‘Dat zijn zaken die niet door de Dienst Vreemdelingenzaken onderzocht kunnen worden. Die informatie valt niet onder zijn bevoegdheid. Daarom heb ik het rapport dan ook aan het Federale parket overgemaakt. Weet wel dat ik niet alle dagen zo’n rapport op mijn bureau krijg. Zoals de Staatsveiligheid ook meegedeeld heeft aan de pers. Het was met andere woorden mijn plicht om dit te melden aan het Federale parket. Ik kan alleen maar hopen dat het parket zo snel mogelijk duidelijkheid verschaft. Ik zie niet goed in wat ik te winnen zou hebben met zulke dossiers te lekken. Verder wens ik niet deel te nemen aan politieke spelletjes.’

     

    ‘Ik ben echter wel blij dat alle kamerleden en ook Peter De Roover van N-VA hebben bevestigd dat de beslissing om het dossier door te spelen aan het parket, de juiste was.’

     

    Wat hebt u concreet aan de journalist van De Morgen gezegd?

     

    ‘Dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Met welke bewoording ik wat heb gezegd, dat wil ik in het parlement gerust bespreken.’

     

    ‘Het is in eenieders belang om de geruchten te onderzoeken. Iedereen heeft nu de plicht om niet verder te speculeren, of karaktermoorden te plegen. Ik moet echter vaststellen dat er op sociale media niet aan die plicht wordt voldaan.’

    Christophe Degreef

    *

      

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ooit werd er in volle oorlog (‘14-‘18, een met bloed geschreven boodschap terug gevonden tussen de ruïnes van de stuk geschoten kerk in Merkem.

    HIER ONS BLOED

    WANNEER ONS RECHT???

     De ‘daders’ werden opgespoord, voor de Krijsraad gebracht en naar het strafkamp Auvergne, ergens ver in Frankrijk afgevoerd.

     

    Precies dezelfde beschuldiging die ondergetetekende te horen kreeg, toen in 1955 bij een kamer-inspectie in het Opleiidingskamp voor KRO’s van Everberg (!) een Pallieterke in mijn kastje werd gevonden. Gevolg: weggestuurd in afwachting ‘naar Duitsland te vliegen’…

    -

    MEMENtO HOMO.

    Hoog tijd dus om de rollen om te draaien. Ten einde niet helemaal leeggeplunderd onder de voet te worden gelopen. Eerst door de Francofonie, sedert kort overgenomen door de islammerij.

    -

    Sedert mijn humaniora ‘55 had ik inderdaad mijn Frans klinkende voornaam (André) veranderd in Dries. Tot mij dat in Everberg uiterst kwalijk werd ge,nomen, alhoewel mijn Eerwaarde Heren Leraren van het College daar monkelend hadden mee ingestemd…

    -

    De tijden zijn dus rijp om (met wettelijke middelen) ’s Lands bestuur over te nemen door bekwame lieden die het goed menen met het eigen volk eerst.

    *Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST






    14-03-2021, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500555 -COBURGER WEEKOVERZICHT ZUCHTEND ONDER HET AANTAL NULLEN

    .

    ZATERDAG 13 MAART 2021

    *

     

    500555 -COBURGER WEEKOVERZICHT ZUCHTEND ONDER HET AANTAL NULLEN

     

    HOUD

    *

    DEZE BIJDRAGE HEEFT ALS DOEL DE MENSEN AAN TE ZETTEN OM WAT HARDER TE WERKEN ZODAT MEN IN GIOSSELIES WAT LANGER IN ’T CAFé KAN BLIJVEN PLAKKEN

    *

    *

    ZO CLOOT MEN FREDERIK

    *

    FRANCOFONE

    LEEGMELKERIJ

    EURO

    7.000.000.000 PERJAAR…

    *

    *

    donderdag, 11 maart 2021 /

    *

    Gepubliceerd in Nieuws - Actualisatie studie KUL toont stijging miljardentransfers aan: “Nood aan publiek debat!”

    De welvaarts-overdrachten van Vlaanderen naar Wallonië overschrijden weldra het gigantische bedrag van 7 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit een recente door het Vlaams Belang opgevraagde actualisatie van een in 2017 opgeleverde transferstudie. De cijfers van de actualisatie zijn echter nog niet gepubliceerd, hoewel ze nochtans interessant voer zijn voor verdere actie en debat. Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens ondervroeg minister-president Jan Jambon (N-VA) hierover. Op zijn vraag liet Jambon weten dat hij hoopte een nieuwe transfer update te kunnen publiceren tegen de zomer, waarna het debat kan worden gevoerd.

     

    In 2017 werden de resultaten bekendgemaakt van een studie van de KU Leuven over de miljardentransfers naar Wallonië. Die kwam na veelvuldig aandringen van het Vlaams Belang tot stand in opdracht van de vorige Vlaamse regering. Eind 2020 is er op basis van dat rapport een tweede actualisatie gebeurd, waaruit bleek dat het transferbedrag van Vlaanderen naar Wallonië blijft toenemen en weldra het bedrag van 7 miljard euro per jaar overschrijdt. Volgens de studie bedroegen die transfers vanuit Vlaanderen in 2019 6,8 miljard euro, namen die in 2020 verder toe tot 6,9 miljard euro en zullen die volgens de prognose in 2021 verder oplopen tot meer dan 7 miljard euro en in 2022 tot 7,2 miljard euro.

     

    Het Vlaams Belang besluit op basis van de resultaten van de actualisatie dat in 2020 per Vlaming maar liefst 1.076 euro overgeheveld werd naar Wallonië. “Sommige andere studies brengen ook de interesten op de staatsschuld mee in rekening, en die maken melding van nog veel hogere transferbedragen”, reageert Janssens. Een tweede conclusie van het Vlaams Belang is dat volgens deze tweede update de transfers richting Wallonië, uitgedrukt in percentage van het bruto binnenlands product, stagneren. In de toekomst zien we zelfs een tendens naar een stijging ervan.

    “Jaarlijks wordt 7 miljard euro overgeheveld naar Wallonië, maar bij de andere partijen was er amper bereidheid om hierover te debatteren”

    Volgens het Vlaams Belang moet de analyse van de update het voorwerp zijn van een publiek debat en moet de update dus ook vrij consulteerbaar zijn voor iedereen. “We kunnen als Vlaamse natie toch niet jaarlijks een welvaartsoverdracht van 7 miljard euro toestaan zonder dat daarover van gedachten wordt gewisseld?”, vervolgt Janssens. “Helaas was er hiertoe de voorbije jaren weinig bereidheid bij de meeste partijen, om niet te zeggen dat een debat totaal afwezig was. Dat publieke debat moet nu echt wel gevoerd worden om zo actie te ondernemen om te komen tot een afbouw van dit forse Vlaamse welvaartsverlies.”

     

    Janssens wees de minister ook op de opvallende stijging van de transfers in de sociale zekerheid: “Ondanks de stijgende instroom voor de pensioenlasten naar Vlaanderen is er toch een significante stijging van de financiering van transfers via de sociale zekerheid. Het is belangrijk is om inzage te krijgen in de onderliggende stromen. Daarover zijn voorlopig geen gegevens terug te vinden in de actualisatie.” Hij vroeg de minister-president dan ook om aan de administratie te vragen om de onderliggende stromen mee in rekening te nemen bij de volgende actualisatie, en daar cijfers over te publiceren.

     

    De minister-president antwoordde het parlementslid dat beslist werd om de analyse niet te publiceren wegens dataproblemen en het gebrek aan verwerking van de impact van de crisis. Hij kondigde wel een nieuwe update aan tegen de zomer waarover het Vlaams Parlement dan “desgevallend kan debatteren”. De minister-president bevestigde dat “de transfers op zijn minst transparanter moeten met meer aandacht voor responsabilisering”, maar wees erop dat de transfermechanismen op federaal niveau worden beslist.

     

    Het Vlaams Belang dringt bij de Vlaamse regering – toch de veronderstelde belangenbehartiger van onze Vlaamse natie – desalniettemin aan op een actievere druk om de transfers af te bouwen. “Want zoveel welvaartsverlies kan Vlaanderen zich – zeker in budgettair moeilijke tijden – niet veroorloven”, besluit Janssens. “Er moet gecommuniceerd worden met de bevolking over die gedwongen Vlaamse welvaartsoverdracht, om dan op basis van het debat dat daarover gevoerd wordt, uiteindelijk tot een afbouw van de transfers te komen.”

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Natuurlijk wordt er over deze criminele ROOFBOUW officieel nergens ‘gecommuniceerd’. Hebben is hebben en krijgen is de kunst. Een spreekwoord dat alom gekend is in de Vlaanders, maar die alleen in iemands bereik komt als men Frans kent. Frans of het woordje ‘zakkelorum’ in de politieke betekenis van het woord..

    Wat niet weet, niet deert. ’n Systeem dat al sedert 1830 door de meerderheid van dit Kloteland geduld wordt. Op voowaarde dat de zittende Elite maar gesmeerd blijft. Zolang er genoeg gesmeerd wordt, blijft het kadukke karretje lopen.

    Reken bij al dat vele geld nog de grote helft van de 20 miljard rente op de Staatsschuld, en je komt op jaarlijks circa 20

    Milliard Euro. Dat is dan gerekend bovenop de lonen en wedden in Overheids-jobkens die aanhoudend uitgevonden worden om de Francofonen zoet te houden..

    Dit totaal bedrag aan transfers even uitrekenen in X 40,3399 en je valt omver onder de tonnen zware papierwinkel van Noord naar Zuid..

    -

    Het is een manier als ’n ander oom te bedrijpen hoe de nieuwe Amerikaanse Droom President met triljoenen dollars smijjt…

    -

    Ach, ogge mô leut êt….

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    13-03-2021, 18:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500553 - HOE VOLKSWOEDE GECRIMINALISEERD WORDT

    .

    ZATERDAG 13 MAART 2021

    *

    *

    500553 - HOE VOLKSWOEDE GECRIMINALISEERD WORDT

     

    INHOUD

    *

    HOE WOREN BIJ PENALTY’S GOALS GEMAAKT? DOOR DE KEEPER OP HET VERKEERDE BEEN TE ZETTEN.

    *

    *

    MAG JE NOG VRAGEN OP WIE DE BABY LIJKT? OVER FAKE RACISME GESPROKEN…

    *

    *

    10 maart 2021 Gerard Van Clapdorp

    *

    Ja, we keken naar Oprah, al weet je dat bij haar alles minutieus is voorbereid, dat het scenario pure rekenkunde richting kassa-kassa rent en dat elke bevestiging dat er op voorhand niets is afgesproken, een oer-leugen is.

    **

    Oprah voederde beetje bij beetje het Markle-monstertje de gif-korrels die het Britse Koninklijk Instituut slik problemen moesten bezorgen. Actrice Meghan verkocht haar show voor sommigen bij de VRT zo overtuigend dat er meteen na de uitzending reclame werd gemaakt voor de Zelfmoordlijn, want wie zou er niet de wil tot leven verliezen na dit gesprek? Wij alvast wel.

    De gezwollen lippen van de ex-prinses spuwden hekserij-vervloekingen bedekt met een mierzoet bovenlaagje. Ja, ze had de Queen nog gebeld over de gezondheidstoestand van Prins Philip. Zo is ‘ons Meghan’ wel. ‘Ze hebben mijn bescherming afgepakt’, galmde ze mistroostig naar Oprah die niet alleen een rare bril droeg, maar het er wel erg dik oplegde dat rijke negerinnen wel nog steeds een arme stamboom in hun dure tuin hebben staan. Intussen werd niet echt duidelijk waartegen Meghan beschermd moest worden. Tegen de pers? Als Hollywood creatuur kende ze het klappen van de zweep toch? Inmiddels is uitgekomen dat diverse van haar personeelsleden op het Paleis de depressie in zijn geduikeld na haar bulderend diva-pestgedrag. Dit haalde het scenario net niet.

    Meghan moest Harry eens vergezellen naar een liefdadigheids concert net op de avond dat ze hem had toevertrouwd haar eigen leven te willen nemen door al dat onheil op het Paleis. Wel bijzonder verantwoordelijk allemaal naar haar foetus toe die ze het beschermen blijkbaar dan niet waard vond. Dankzij zijn moeder complex wist Harry er alles van. ‘Goh, die arme mensen’, leek Oprah te denken met een zielige blik die we haar nog al hadden zien produceren. Aangezien Harry zelf niet in staat is om zijn vrouw te beschermen en daar een leger lijfwachten voor nodig heeft, moest hij wel gaan werken voor Netflix. Begrijpelijk. Wij gaan tenslotte ook maar werken om onze body guards te betalen. Als je het ons vraagt heeft Harry eerder bescherming tegen zijn madame nodig.

    De kille omgang met elkaar en de staalharde discipline verklaarde Harry door de onderliggende angst voor het imago van de familie in de pers. Zijn prinses had echter gehunkerd naar een ander sprookje. Tot overmaat van ramp had ‘een hooggeplaatst’ familielid aan Harry tussen neus en lippen (oei!) geïnformeerd of die kleine Archie eerder licht dan wel donker van tint zou zijn. Heisa! Komaan zeg, die persoon had toch niet gevraagd met hoeveel strepen het zebrakind de wereld zou kommen binnenhuppelen? Het is toch gebruikelijk om de verplichte vraagjes te stellen à la ‘Blauwe of bruine ogen? Veel of weinig haar? Hoeveel weegt het wicht? Wiens gelaatstrekken schijnen door?

    Sinds Boris Johnson na een ontgoochelende start de vaccinaties aaneen rijgt heeft Labour een probleem met politieke overbodigheid. Geweldig dus om een goedkope racisme-rel uit te melken. Hoe racistisch zijn de Windsors? Wie moet er aftreden? De walging van het Britse publiek is maximaal over zoveel hypocrisie. Desondanks sleurt men voor de Europese camera’s een tros ‘gekwetsten’ bijeen om steevast het non-debat aan te zwengelen. Iedereen weet hoe de Queen, Charles en William het zeer diverse Gemenebest in hun hart dragen. Aan multiculturele aandacht geen gebrek. ‘Een kwestie van wraakzucht en marketing positie’, lichtte royalty-kenner Jo De Poorter terecht toe. Oprah plakt nu alles aaneen wat maar uit te zenden valt van dit Nürnberg tribunaal.

    Hoe racistisch zijn Aziaten, Afrikanen en Indiërs wel niet met hun drang naar verblekings middelen? Daarover gaat het nooit. De media met hun gebalk over ‘serieuze aantijgingen’ volgen slaafs de psycho-blabla van Hare Bi-raciale Laagheid die zoveel aandacht van haar ‘belaagde’ papa moest ontberen. Op de frontpagina van Het Laatste Nieuws schrijft men zonder aanhalingstekens dat de SCHULDIGE noch Elisabeth noch Philip is. Het verdict is gevallen: iemand is schuldig aan racisme. Daarom moeten we bij ‘tScheldt dit gebeuren wel hekelen. Het wordt ronduit vervelend. In Amerika gooit men de inspirerende jeugdboeken van Dokter Seuss uit de les-catalogus omdat op een tekening een Chinees met stokjes eet en een Afrikaan een strooien rokje draagt. De knecht die later Meghans kinderen moet voorlezen zal zijn best moeten doen. Iemand uit het Gemenebest dan maar bestellen?

    ***

    In het Wereldverbeteringsgesticht ‘tScheldt zijn nog stoelen aan de tafel vrij. Neem een abonnement en kom samen met ons elke ochtend spek met eieren eten.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Oerwoud mentaliteit vzn de primitiefste soort of blind egoisme, wie zal het zeggen? Dit verhaal hangt ijzersterk vast aan de Britse Kroon der Windsors, eigenlijk de Saxen Coburg Gotha’s, die al eeuwen niet meer van onze tijd zijn.

    Elke traditie is nobel, maar er zijn grenzen.

    ‘Les erxtrèmes se touchent’…

    De (verlopen?) hoogste adel ter wereld, in het echt door middel van hechte huwelijksbanden verbonden met een pretentieuze nakomelinge van de Slavernij.. Daar moeten vodden van komen… Hetzij bij de Zwartjes, hetzij bij de Blanke Heersers.

    -

    Vanzelfsprekend is dit van hetzelfde soort koren als het graan dat in 1789 de Franse Revolutie deed ontstaan. ’n Mondig geworden onmondige massa, in de lenden ge-spoord door Menners die vooral hun eigen gloriol betrachten. En die door miljoenen doden niet van hun doel kunnen worden weerhouden.

    Zie Napoleon Bonaparte… Het Corsicaans soldaatje die het van NIETS tot IETS heeft gebracht en waar wij allemaal nog steeds de nare gevolgen van dragen.

    Is de Code Napoleon o.a. niet nog steeds het fundament fvan onze Rechtspleging?

    -

    Hadden onze verre voorouders toch ook al die 5G gehad. Zelfs met een 2G had de wereld er al lang anders en veel beter uit gezien…

    Wedden dat de islammerij dan niet eens had kunnen wortel schieten?

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    13-03-2021, 16:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500554 - ZATERDAAGSE BLOEKLONTERS OOK IN ONZE OPENBARE LEEFGEMEENSCHAP

    .

    ZATERDAG 13 MAART 2021

    *

    *

     500554 - ZATERDAAGSE BLOEKLONTERS OOK IN ONZE OPENBARE LEEFGEMEENSCHAP

     

    INHOUD

    *

    PERSMUSKIETEN ONTMASKERD MAAR BIJLANGE NOG NIET STIL GELEGD WANT IS DEZE OCERHEID ZELF DIE TEERT OP FAILLIET KREDIET

    *

    *

    HOUTSKERKE

    Houtkerque

    Frans-Vlaanderen

    is een gemeente in Frans-Vlaanderen, in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen tegen de Schreve, in het midden van het Houtland. Zij grenst aan de gemeenten Oostkapel, Roesbrugge-Haringe, Watou, Steenvoorde, Winnezele, Herzele en Bambeke. De rivier de IJzer stroomt ook langs Houtkerke.

    Geschiedenis

    Het dorp, gelegen in het graafschap Vlaanderen, werd in 1049 al genoemd als Holtkerka. In de periode van de 15e tot de 18e eeuw behoorde het toe aan de graven van Horne(s). Dit uit zich in het gemeentewapen.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    WIN FOR LIFE!

    *

    Het federaal monitorings comité, dat de financiën i.v.m. de begroting in de gaten houdt, waarschuwt voor het feit dat het federaal begrotingstekort in 2020 liefst vier miljard meer bedroeg dan was gepland. Dat dit veel met corona te maken heeft is duidelijk, maar eveneens dat het stilaan tijd wordt dat er eens aan gesleuteld wordt en niet alleen aan wat met corona te maken heeft.

    Zo bestaat er al jaren een subsidie voor de eerste aanwerving bij bedrijven. Geen slecht idee, tot de regering Michel in 2016 besloot, in het kader van de taxshift, die subsidie niet langer te beperken in de tijd en de ondernemers een volledige RSZ-vrijstelling te geven zodat die voor de eerste werknemer nooit nog RSZ-bijdragen moesten betalen, ‘ongeacht de hoogte van het loon’. Als steuntje in de rug voor een goede start kan dat tellen, al bleek die hoogte soms wel erg hoog. In een specifiek geval kreeg een eerste werknemer ergens een bruto maandloon van (ga even zitten) drie miljoen euro! Op die manier gaan er zo miljoenen van de Sociale Zekerheid naar die maandlonen. In ‘Visie’, het blad van de CM en Beweging Net van 11 maart jl noemt men het ‘Win for Life’!

    Het Rekenhof heeft daar nu een vernietigend rapport over geschreven en berekend dat die subsidie in 2020 al voor 472 miljoen minder staatsinkomsten heeft gezorgd. Men verwacht dat dit cijfer tegen 2024 wel eens het miljard zou bereiken. Met de momenteel aantrekkende rente en het hopelijk bedwingen van corona zou het wel eens een bitter ontwaken kunnen worden

    ---

    En dan nog dit:

    Gisteren liet de gewestregering weten dat Vlaanderen zal worden ingedeeld in 17 regio’s (doet zo’n beetje denken aan de vroegere 17 provincies, maar daar zat dan heel Nederland bij). Zodra daarover meer nieuws is, kom ik er nog op terug. Ik hoop alleen maar dat er aan efficiëntie en kostenbeheer gedacht is en dat men er weer geen niveau gaat bij creëren zonder er een af te schaffen. Het is hier zo al ingewikkeld genoeg.

    *

    TOPBEDRIJVEN PUSHEN VOOR EXIT PENNINCKX BIJ KV MECHELEN

    *

    De cruciale sponsors Mercedes-Benz, Afas, Artoos Group en vooral de hoofd- en shirt sponsor Telenet dreigen met vertrek als Penninckx aan boord blijft. ©BELGAIMAGE

    michael sephiha

    Dries Bervoet

    Vandaag om 01:00

    *

    De gevallen topman van de failliete modegroep FNG voert een hevige strijd om de controle over de traditieclub.

    Bij de voetbalclub KV Mechelen wordt zware druk gezet om eigenaar en gevallen ondernemer Dieter Penninckx uit de club te duwen. Dat Penninckx - nog altijd eigenaar van 71 procent van de aandelen - onlangs door de rest van de aandeelhouders uit de raad van bestuur is gestemd, heeft te maken met de zware druk die belangrijke sponsors sinds vorig jaar op KV Mechelen (KVM) zetten. Ze willen Penninckx weg omdat hij in verdenking is gesteld voor onder meer valsheid in geschrifte bij zijn failliete bedrijf FNG Group, de ex-moeder boven de schoenen-keten Brantano.

    De cruciale sponsors Mercedes-Benz, Afas, Artoos Group en vooral de hoofd- en shirtsponsor Telenet dreigen met vertrek als Penninckx aan boord blijft. KVM en Telenet vormen in Mechelen al jaren een commerciële Siamese tweeling. Telenet is niet alleen sponsor, maar investeert ook in de jeugdwerking en heeft een overeenkomst met de club over het gebruik van de kantoren in het stadion en de parking. Sinds begin dit seizoen zit Telenet ook als toezichthouder in de raad van bestuur van KVM.

    "De cruciale sponsors Mercedes-Benz, Afas, Artoos Group en vooral de hoofd- en shirtsponsor Telenet dreigen met vertrek als Penninckx aan boord blijft. "

    In een reactie laat Telenet weten dat ‘de positie van Penninckx als voorzitter en bestuurder niet langer wenselijk was’. Volgens onze info is de kous daarmee niet af. Alle sponsors, ook Telenet, zouden erop aandringen dat Penninckx zijn belang verkoopt. Die stuurt aan op een juridisch gevecht over de controle van de club.

    De huisbankier Belfius zette door de perikelen over Penninckx de samenwerking met KVM eenzijdig stop. De club onderhandelt met enkele kleinere banken om rekeningen te openen. Bij de grootbanken klonk een njet, een euvel waar ook andere clubs onder lijden. Veel clubs hebben sinds het gerechtelijk onderzoek naar fraude en witwassen een paria-status bij de banken. Belfius is een van de schuldeisers van FNG.

    Een FNG-aandeelhouder, de bekende investeerder Jos Sluys, bevestigt voor het eerst aan De Tijd dat hij ook leningen gaf aan KVM. Hij deed eind 2020 mee aan een her-financiering. Die omvat 7 miljoen euro schulden op tien jaar en 2 miljoen euro op vijf jaar.

    Pieter Bauwens

    OPNIEUW GEVAL VAN TITELFRAUDE IN DE MORGEN?

    *

    Een pervers spel met de journalistiek????

    -

    De Morgen 

    Op 4 maart kopte De Morgen: ‘Opnieuw geval van visafraude? Staatsveiligheid waarschuwt voor geruchten rond echtgenoot Darya Safai’. Een politiek dodelijke kop, zelfs met dat alibi-vraagteken.

    Deze week ging Bart De Wever in de clinch met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. Discussiepunt was wie lekte over het dossier tegen Saeed Bashirtash, de man van N-VA-politica Darya Safai.

     

    Uiteindelijk is de vraag wie lekte irrelevant en nooit te bewijzen. Maar hoe De Morgen hier aan activistische journalistiek doet, bleef onderbelicht.

    Sammy loop niet zo gebogen

    Dat Darya Safai en Sammy Mahdi in dezelfde kieskring opkomen, maakte het dossier politiek explosief. Dat had de staatssecretaris moeten beseffen. Hij had haar beter eerst eens uitgenodigd op zijn kabinet voor een gesprek onder vier ogen. Daarna kon hij het dossier nog overmaken aan het parket. Hij zou zo zijn job met groot staatsmanschap hebben volbracht. Nu heeft ook zijn imago een deuk gekregen in de politieke modder-catch.

    Interessanter is het om ons te buigen over De Morgen. Die kopte op 4 maart ‘Opnieuw geval van visafraude? Staatsveiligheid waarschuwt voor geruchten rond echtgenoot Darya Safai’. Een politiek dodelijke kop, zelfs met dat alibi-vraagteken. Visafraude en N-VA, dat kennen we. Dat wordt versterkt door een beroep te doen op de autoriteit van de staatsveiligheid.

    Titel als enige info

    De titel zet de framing. Die titel is ook alles wat de niet-abonnee te zien krijgt. En dat is het eerste kwalijke punt. De titel dekt de lading niet en een vraagteken is weinig om je achter te verschuilen. Het is wat Peter De Roover hier vroeger op Doorbraak ‘titelfraude’ noemde. Een titel die het tegenovergestelde beweert dan wat in het artikel geschreven staat. U moet dan wel lezen tot het einde.

    officieel is de journalist in orde

    In de inleiding staat al ‘Bashirtash ontkent alles’. Dus officieel is de journalist in orde. Maar wie gelooft dat? Zit de gevangenis niet vol onschuldigen die onterecht veroordeeld zijn?

    Visafraude bis

    Naar het artikel dan. De eerste paragraaf verhaalt dat de staatssecretaris klacht heeft ingediend bij het parket omdat Saeed Bashirtash zich misschien schuldig zou kunnen gemaakt hebben aan ‘visafraude’. Hij zou zich volgens geruchten volgens De Morgen hebben laten betalen om Iraniërs aan een humanitair visum te helpen. In paragraaf twee een citaat van het kabinet van Mahdi. Daarna de grond van de zaak.

    Er zijn zes families van in totaal veertien Iraniërs die asiel aanvragen via een humanitair visum. Bij elk van hen is Bashirtash de — noodzakelijke — contact persoon. DVZ keurt die allemaal goed. De goedkeuring van twaalf andere personen, met Bashirtash als contact persoon, staat in wacht, in afwachting van het onderzoek.

    Zoek de fraude

    We zijn aan paragraaf vier, een levens schets van Bashirtash. Met in de volgende paragraaf ook de politieke carrière van zijn vrouw Safai, Kamerlid van de N-VA sinds 2019. In paragraaf zes komt er een beschuldiging door een — bij naam genoemde — Iraanse dissident in Turkije. De volgende paragraaf zegt dat Bashirtash die humanitaire visa uitdeelt uit politiek opportunisme. ‘Over geld werd nooit gesproken’. Huh?

    We zitten al in de achtste paragraaf. Daar lezen we de aanklacht van ‘moeilijk verifieerbare profielen uit de Iraanse gemeenschap’. Maar hun beschuldigingen worden wel meegegeven. De volgende tekstblok legt uit wat humanitaire visa zijn. Paragraaf tien gaat daarop voort, met een Iraans voorbeeld. Om bij de les te blijven.

    Ah, wederwoord

    In paragraaf elf komt de kat op de koord, tijd voor wederwoord. ‘Darya Safai valt uit de lucht’. Haar man bevestigt dat. Hij bevestigt dat hij Iraanse dissidenten in contact brengt met een Belgische advocaat en dat hij nooit zelf mensen heeft benaderd. In een volgende paragraaf ontkent hij dat hij die mensen laat overkomen om een netwerk uit te bouwen. Over de kritiek van de dissident in Turkije ‘Er zijn 39.000 Iraanse vluchtelingen in Turkije, zelfs als ik er honderd help, zullen er 38.900 ontevreden zijn. Ik ben geen agentschap voor visum aanvragen.’ Wat blijft er over van die beschuldigingen?

     Kucam, de Mechelse N-VA’er die veroordeeld is omdat hij zich liet betalen om mensen op een lijst voor humanitaire visa te zetten

     Het wederwoord wordt onderbroken door paragraaf dertien. Die legt de link met de zaak Kucam, de Mechelse N-VA’er die veroordeeld is omdat hij zich liet betalen om mensen op een lijst voor humanitaire visa te zetten. ‘Zijn veroordeling was een zware klap voor het bestuurs imago van N-VA’. Uiteraard valt ook de naam Theo Francken.

    Zoek de fraude bis

    Paragraaf veertien: opmerkelijk, Bashirtash hielp zijn landgenoten ‘net op het moment dat justitie zich eind 2020 over de zaak-Kucam boog’. Er moet iets fout zijn! En dan komt de anticlimax: Bashirtash betaalde zelf de dossierkosten van de humanitaire visa, 363 euro. Ook de consultaties voor de advocaat heeft hij zelf betaald. Twee personen hebben hem dat terugbetaald (van de veertien). Waar is de fraude?

    Om zeker te zijn van de juiste sfeer, zoekt de laatste paragraaf nog eens de parallel met de zaak Kucam.

    Activistische journalistiek

    Nu vraag ik u, beste lezer, wat rechtvaardigt de beschuldiging van visafraude? (Inclusief onnozel vraagteken). Ach, zo pervers opgesteld is het dat De Morgen zal zeggen dat het allemaal klopt. Het artikel biedt woord en wederwoord. De elementen à décharge staan helemaal achteraan. Ze worden afgewisseld met beschuldigende sfeermakerij rond de bewezen visafraude van Kucam.

    De journalist heeft hier bewust essentiële info achtergehouden

    Enkele dagen later komt Safai met haar verdediging. De journalist van DM had contact met een Iraniër in de VS die hem waarschuwde dat de geruchtenmolen kan opgezet zijn door de Iraanse geheime dienst. Die info zit in het artikel als ‘moeilijk verifieerbare profielen uit de Iraanse gemeenschap in ballingschap’. Dat is intellectueel oneerlijk. De journalist heeft hier bewust essentiële info achtergehouden. Het is een pervers spel met de journalistiek.

    Staatsveiligheid fluit De Morgen terug

    Hoe tendentieus de berichtgeving van DM was, blijkt ook uit het feit dat de staatsveiligheid de noodzaak voelde om het nieuws te nuanceren. Ze leggen er zelfs uit hoe zo een nota tot stand komt.

    Wat we hier meemaken is geen ernstige kwalitatieve journalistiek meer. Dat is activisme. Dit is net wat door mainstream media wordt verweten aan de online media. Dat Bart Eeckhout enkel dagen later in zijn ‘Standpunt’ alles nog eens verdedigde alsof het enkel over feiten ging, is heel collegiaal. Maar hij zou beter moeten weten.

    Niet alleen

    Het was trouwens niet de eerste keer dat DM dat doet. Je kan net dezelfde analyse maken over het artikel dat Sihame El Kaouakibi haar miserie te danken heeft aan haar ambitie om burgemeester van Antwerpen te willen worden. Lees: de N-VA wou haar als lastige tegenstrever weg.

    hoe journalisten van mainstream media zich op sleeptouw laten nemen door hun activisme en de journalistieke objectiviteit perverteren tot schijn

    Dr. Joseph Goebbels

    Achterna?

    *

    Nieuw is dat natuurlijk allemaal niet. N-VA ervaart hier hoe de media al decennia omgaat met het Vlaams Belang. Ook daar is blijkbaar alles toegestaan. Het artikel over Bashirtash kan in de cursussen van docenten journalistiek. Als voorbeeld van hoe journalisten van mainstream media zich op sleeptouw laten nemen door hun activisme en de journalistieke objectiviteit perverteren tot schijn. Met een schijn-tegenwoord, ver genoeg verstopt en een titel die tegengesteld is aan de inhoud.

    -

    En dan verwonderd zijn dat het vertrouwen in de journalistiek en politiek daalt.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het zit er dus aan te komen. In Hitler-Duitsland ws er eerst de Brand van de Rijkdag (S.A.-werk?), in onze tijd hebben we de Brand van de Notre Dame (Parijs- zie schim op het dak). Ook toen was er de Propaganda Staffel en de (opklim’ in de hierarchie van zelfs de grootste domkop, als die maar Jeil Hitler luid genoeg kon brullen.

    Dezelfde symptomen, zegt U? – en er klinkt twijfel in Uw stem.

    Hebben jullie dan niet bemerkt hoe elkle andere mening dan de hunne, gediaboliseerd wordt? Denk er eve over na, hoe en wanneer het Vlaams Belang in de penbaarheid gebracht wotdt. Is één woord salmen te vatten de voortgezette repressie.

    -

    Een gunstige wind blies gisteren onderstaande bedenkingen bij mij binnen. Bedenkelijk! Waarom lezen we zoiets niet in De Schandaard of Het Nieuwblad?

          Bangelijke cijferkes.....

    Hierbij een tabel met de bevolking van BELGIË per gemeente...

    Met alle respect maar wanneer we even de % mensen van VREEMDE AFKOMST bekijken....

    dan staan we verstomd ....voor bv.

    VORST ..........................69,2 % van vreemde afkomst

    SCHAARBEEK..............83,6 % ....................................

    SINT GILLES.................92,0 % ...................................

    ST JOOST TEN NODE...96,6 % .................................... ( DAAR ZITTEN ZE WERKELIJK IN NOOD !!! )

    -

    maar het is pas het begin.....de INVOER en de PRODUCTIE gaat verder door !!!!

    binnen een 10 tal jaar mogen we deze lijsten zelfs niet meer bekijken !

    Zie bijlage : Dit is geen immigratie meer maar een INVASIE !!!!!

    *

    Wat het word?

    Dat hangt helemaal van die + ZES MIO van ons af en van ons eigen persoonlijk stemgedrag straks in 2024 of misschien heel wat vroeger, als dit Kloteland ondertussen de boeken zou neerleggen… Je weet maar nooit.

    -

    Hoop doet leven, zong Will Tura op een of andere koninklijke begrafenis. Toen was dat nog de mode. Nu ztten dergelijke Hovaaridgheidsbekleders zich nog alleen in bewering als er ergens gender---doden vallen. Om die te eren en tot navolging aan te sporen.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    13-03-2021, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500551 - VOORZICHTIGE KRITIEK OP ’N EEN MEI WERKLOZE MAAR BETAALDE ARBEIDSDAG

    .

    DONDERDAG 11 MAART 2021

    *

    *

    500551 - VOORZICHTIGE KRITIEK OP ’N EEN MEI WERKLOZE MAAR BETAALDE ARBEIDSDAG

     

    INHOUD

    *

    WE MOETEN ALLEMAAL DENKEN LIL ZIEDER OF ZE SLOAN UP NUZZE MULLE

    *

    HOE EEN SOCIALISTISCHE TROELA MEENT ‘1 MEI’ TE MOGEN GIJZELEN VOOR EIGEN GEBRUIK…

    *

    6 maart 2021 Tibeert

    *

    Rode onweerswolken boven de – mogelijke – heropening van de geteisterde horeca in Vlaanderen. Caroline Copers, algemeen secretaris van het ABVV zegt weliswaar dat het goed is ‘dat er perspectief is voor de sector en zij die er in werken’. Maar, en nu komt ie, de oneliner van het jaar 2021: ‘Wij laten 1 mei niet kapen’.

    **

    De katholieken hebben eeuwenlang de zondag als de dag des heren geclaimd. De moslims het vrijdagavond gebed. Bij zoverre dat in grote delen van Parijs het aperitief-uur op vrijdag onmogelijk wordt gemaakt door biddende beminde gelovigen die zich verzetten tegen het tappen van een biertje of het nuttigen van een plakje varkensworst binnen een straal van 5 kilometer.

    Aan deze eeuwenoude, middeleeuwse riedels voegt de naar eigen zeggen progressieve socialistische vakbond een strofe toe. ‘Wij laten 1 mei niet kapen’. Want, heet het, 1 mei is het Feest van de Arbeid. En niet van de horeca! Vreemd. Zeer vreemd. Uitgerekend een sector waarin iedereen die poten en oren heeft – dixit ex-minister van Werk en stamboeksocialiste Monica De Coninck – aan de slag kan. Een deeltijdse, soms voltijdse (flex)baan die voor heel veel studenten, minder hoog opgeleiden, huisvrouwen, 58-plussers, suf gesolliciteerde werkzoekenden en ambitieuze talenten het verschil maakt tussen doffe armoede en zakgeld. Om beter van te leven. De huur en de LEZ-boete te betalen. De groen gekleurde energierekening. Plopsaland met de kinderen. Uitgerekend die kwetsbare horeca sector wordt door rooie passionara Copers op een hooghartige, arrogante wijze de levieten gelezen. Eén mei is van ons! Eigen volk eerst, onze mensen. Het Feest van de Arbeid is het feest van de vakbonds- en partij-apparatsjiks, de speechende matekes, de vrijgestelde délégués, beschermde havenarbeiders, vast benoemde ambtenaren, rode hesjes in velerlei comités en raden van bestuur. Maar niet van jullie, horeca-klootjesvolk en net niet bankroete horecaondernemers!

    Juul Kabas

    We hebben er het raden naar waar mevrouw Caroline Copers – CC, zoals in Cellules Communistes Combattantes – de voorbije jaren 1 mei heeft gevierd. Meteen na de ontbinding van de elk jaar dunner wordende stoet naar een select restaurant in Brugge, Gent of Oostende? Hasselt kan natuurlijk ook. Al valt er in de stad van wijlen Steve ‘God’ Stevaert andermaal weinig te vieren. De top van het Limburgse socialistische ziekenfonds ‘De Voorzorg’ is opgepakt wegens ernstige vermoedens van malversaties en zelfverrijking bij de verkoop van vastgoed. Misschien is Caroline Copers wel in Luik uitgenodigd. Goeie restaurants, vaste rooie PS-klandizie en Brunello van ’t vat! Of in Brussel. In een theehuis weliswaar. Want veel hard werkende geuzedrinkers telt de PS in de eens zo bruisende Belgische hoofdstad niet meer.

    -

    En wij van ’tScheldt? Wij leggen ons oor te luisteren bij het volk. In onze favoriete cafés en bruine kroegen in ons geliefde Antwerpen. Waar nog voor de stoet voor de middag is vertrokken ’t Zijn zotten die werken van Juul Kabas door de boxen knalt. André Hazes, Christoff, Luc Steeno: een polonaise van rooie hesjes, de schuimende halve liters hoog in lucht. Geeft er ons nog ene! Zeven Duvels van ’t schap! Ne witte Martini voor die van ons! Wij kijken gretiger dan ooit uit naar horecafeestdag 1 mei 2021. Wij zullen ons oor plichtsbewust te luisteren leggen. En pittige oneliners noteren die het programma ABVV/SP.A-Vooruit, FGTB/PS, PTB/Partij van de Arbeid nooit hebben gehaald. En nooit zullen halen. Wat het volk hardop denkt, leest u in ‘tScheldt. In ’tScheldt alleen.

    *

    Illustratie: Caroline Copers

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Es geht alles vorüber

    Es geht alles vorbei….

    *

    Ook het toch o zo menselijke Christendom heeft immers op zijn beurt de Inquisitie en de brandstapels gekend, maar uiteindelijk triomfeerde het Goede op het Slechte. Alhoewel tegenwoordig genot en oppervlakkigheid als distels opschieten die de ganse oogst bederven.

    Niet te vergeten: Gods molen draait langzaam, maar hij maalt zeker.

    Zo is het socialisme, de zachtere vorm van het wrede bolsjewisme, op zich niet per definitie slecht is. Maar de goede kanten ervan zijn tot hiertoe alleen de onderwater-opening van de fuik waarin de Leiders hun macht trachten op te vangen. Macht die ze meteen en uitsluitend ten eigen bate aanwenden.. Zoals sommige Pastoors vroeger ook deden. Meneer de Baron hield ze arm, Meneer Pastoor hield ze dom…

    -

    Maar hoe is het in ’s hemelsnaam mogelijk dat mensen zich nog altijd laten vangen? Erger dan bij de
    Allah-iesten. De Leiders moeten toch zelf inzien dat ze slechts overschotjes zijn geworden?

    Idem dito met de Blauwen. Om nog maar ter zwijgen van de Kadodders. Allemaal rest-partijtjes die samen één gerote pastei proberen te bakken onder de veelkleurige vlag der Vier Seizoenen….

    Met ZEVENEN in één bad: daar komen trubbels van.

    --

    Niets is gemakkelijker dan andermans geld uitgeven, want er blijft altijd wat aan de vingers plakken. Vooral het vooruitzicht om straks aan kant te worden gestemd, doet wonderen. Zie de truiljoenen Dollars van Biden in de USA. Zie de zaaiers-arm van Bart Somers die de Euro’s laat vliegen om de gender-gestoorden langs zijne kant te krijgen.

    Maar niet alleen in Mechelen gaan we er op voorut. Ook in Oostende, vroeger Rood, nu Blauw. Net als in Kortrijk, ten andere al langer agressieve Blauwe Vesting, verbrandt men tot 2.700 mensen per jaar, eenmaal die dood en dus nutteloos zijn geworden.

    De stiel nog geleerd bij Hitler? Edele metalen naar de Schatkist, de as als meststof op de velden, en roet de lucht in… Tja, de roet.

    Wie let daar nu op? Die roetdeeltjes vallen wel vanzelf neer, zelfs binst de nacht, als iedereen slaapt.

    Wedden dat Groen/Ecolo ook dàt kan uitleggen, als zijnde goed voor het milieu. Aan de vele arme wormen in de grond en hun voedsel wordt niet gedacht. Alle oppervlakten gaan potdicht, ook de landbouwgronden door al dat zwaar materieel. En zo komt men tot de klaaglitanie dat de ondergrond te droog is en er overal water tekort is…

    Neen hoor, d’er is geen water tekort. Het zit alleen allemaal al lang weer in zee…

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    12-03-2021, 05:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500552 NIET VERSLEUTELD VRIJDAG BERICHT WANT GEEN MAFIOSI ALS LEZERS

    .

    VRIJDAG 12 MAART 2021

    *

    .

    500552 NIET VERSLEUTELD VRIJDAG BERICHT WANT GEEN MAFIOSI ALS LEZERS

     

    INHOUD

    HITLER SAMEN MET CHURCHILL BESCHIKTEN OVER DE ENIGMA CODEX. NET ALS HEDEN TEN DAGE DE GNGSTERS EN DE FLIKKEN. MAAR DAT MOCHT NIET UITKOMEN WANT DAN WAS HET GEEN GEHEIM MEER

    *

    REKSPOEDE

    *

    Vlaamse Heuvels

    Cultuurregio  Frans-Vlaanderen

    Landstreek   Franse Westhoek. Landschap    Houtland

    Inwoners (1 jan. 2011)     1.930

    Rekspoede (officieel: Rexpoëde) is een gemeente in de Franse Westhoek in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen in de streek het Blootland, niet ver van De Schreve. Rekspoede grenst aan de gemeenten Killem, Oostkappel, Bambeke, Westkappel en Warrem.

    Naam

    Rekspoede werd al in 1107 vermeld onder de naam Rexpouda, Rikespold en Rikespoud, afkomstig van het Germaanse Rikis Bothia. In de Flandria Illustrata van Sanderus van 1650 werd het dorpje Rexpoele genoemd. Op de kaarten en schilderijen van de kasselrijen Sint-Winoksbergen en Veurne wordt Respoue genoemd. Precies zoals het dorp nu nog wordt genoemd in het Vlaams. Officieel heet het nu in het Frans Rexpoëde met en een trema, hoewel deze niet wordt uitgesproken.

    Geschiedenis

    In de naloop van de religieuze spanningen en de verwoestingen van de Beeldenstorm hebben de geuzen op 25 januari 1567 de pastoor, de vicarus en de koster van het dorp vermoord. Tijdens de Franse Revolutie vonden er in Rekspoede eveneens kleine schermutselingen plaats in de periode 1791 tot 1793. In 1793 vonden er ook twee belangrijke veldslagen plaats in en rond Rekspoede die kaderen in de Eerste Coalitieoorlog. Op 21 augustus bezetten de Engels-Hannoverse troepen van maarschalk Heinrich Wilhelm von Freytag het dorpje teneinde het versterkte stadje Sint-Winoksbergen in te nemen. Deze slag werd verloren door de Franse Republiekijnen (ook Sanskullotten genoemd) die zwaar in de minderheid waren. Op 6 en 7 september van hetzelfde jaar werd het dorp in de context van de Slag bij Hondschote weer ingenomen door de Fransen en werden maarschalk von Freytag en prins Adolphus, de zevende zoon van koning George III van Engeland, zelfs voor een moment door de Fransen gevangen gezet in Rekspoede, maar zij werden weer bevrijd.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BRUSSELS DUBBELE FILE

    *

    Alsof men in Brussel nog geen problemen genoeg zou hebben, komt er nog eentje bij. Buiten het fileleed op de in- en uitvalswegen van de stad, riskeert men er ook steeds meer file op het Internet. Volgens telecomregulator BIPT zal mobiel surfen in Brussel een probleem worden. E.e.a. heeft te maken met de installatie van het 5G-netwerk. Door onenigheid tussen de gewesten zal daarover pas volgend jaar een beslissing vallen (net zoals dat verhaal over de kerncentrales in de paarsgroen+ regering). Voor Brussel blijkt dit te laat te zijn daar de ‘hoofdstad van Europa’ andere stralingsnormen hanteert dan Vlaanderen en Wallonië. Als er nieuwe frequenties of een nieuwe technologie als de 5G dient te worden bijgestoken, worden in Vlaanderen en Wallonië de tellers op nul gezet, maar in Brussel wordt cumulatief gemeten, wat betekent dat er steeds meer bij op het net komt te staan. Als gevolg daarvan kan surfen en mailen op de 4G in Brussel nu al een probleem vormen en dreigt het net daar straks zelfs te zullen terugvallen op 3G, waardoor het er i.pl.v. sneller nóg trager zal verlopen. Het laden van een website zal er dan minutenlang kunnen duren en soms zelfs afgebroken worden.

    Kortom, in Brussel draaien ze de klok terug. De tijd dat Brussel een bruisende stad was, zoals het liedje ging, lijkt al lang voorbij.

    *

    EUROPA KRIJGT OOK IN TWEEDE KWARTAAL FORS MINDER ASTRAZENECA-VACCINS

    *

    Ben Serrure

    11 maart 2021 22:24

    *

    Het farmabedrijf AstraZeneca zal ook in het tweede kwartaal zijn beloftes niet kunnen inlossen als het op vaccinleveringen aan de EU aankomt. Het bedrijf verwacht minder dan de helft van wat gepland was te kunnen leveren, vernam De Tijd.

     

    AstraZeneca meldde het slechte nieuws donderdag aan de Europese Unie en de lidstaten. Ook de Belgische regering kreeg een telefoontje en een mail met slecht nieuws. Daarin stelt AstraZeneca ook de verwachtingen voor het tweede kwartaal neerwaarts bij.

    Waar Europa rekende op 180 miljoen dosissen van het vaccin van AstraZeneca, denkt het bedrijf er nu maar 70 miljoen te kunnen leveren. Over heel het eerste halfjaar zou daarmee het cijfer op 100 miljoen dosissen uitkomen, zo'n 40 procent van wat initieel gepland was.

    40%

    van oorspronkelijke beloftes

    Europa krijgt in het eerste halfjaar maar 40 procent van de AstraZeneca-vaccins waar het op hoopte.

    AstraZeneca kampt in Europa met aanslepende productieproblemen. Maar het bedrijf hoopte die klap voor Europa in het tweede kwartaal goed te maken door vaccins in te voeren vanuit het internationale productienetwerk. AstraZeneca produceert onder andere in de VS en India vaccins. Ongeveer de helft van wat het bedrijf in het tweede kwartaal aan Europa wou leveren, zou van daaruit worden ingevoerd.

    Export restricties

     

    Maar dat plan valt in het water. AstraZeneca verwijst naar de exportrest ricties die in veel landen zijn ingevoerd voor vaccins, in het internationale opbod aan vaccin-nationalisme.

    Dat leidt niet alleen tot een tik in het tweede kwartaal, ook in het eerste kwartaal zullen tien miljoen minder vaccins dan gepland worden geleverd. Daarmee denkt AstraZeneca dat de teller voor het eerste kwartaal op 30 miljoen zal afklokken, 10 miljoen minder dan de al fors terug geschroefde oorspronkelijke verwachting.

    Stroef

    Die tik zal de komende twee weken al voelbaar zijn in de leveringen. Hoe de leverschema's voor april en later eruitzien, moet nog duidelijk worden. Vooral in april rekent België nog hard op leveringen van AstraZeneca om aan zijn vooropgestelde planning vast te kunnen houden. Al kan een vroeger dan verwachte levering van vaccins van Johnson & Johnson daar mogelijk enige soelaas brengen.

    Voor Europa is het de zoveelste klap in een stroef lopende vaccinatie campagne. Veel lidstaten zetten vooraf zwaar in op het vaccin van AstraZeneca als hoeksteen van hun vaccinatie campagne, omdat het aan koelkasttemperatuur bewaard kan worden, wat de distributie vereenvoudigt in vergelijking met de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Maar met slechts 40 procent van de beoogde dosissen, loopt dat plan in de soep.

    Voor AstraZeneca is het de zoveelste pr-nachtmerrie op korte tijd. Niet alleen is het bedrijf al in in een bitter dispuut verwikkeld met Europa rond de gemiste leveringen in het eerste kwartaal, vandaag legden enkele Europese landen ook hun vaccinaties met het AZ-vaccin stil om mogelijke bijwerkingen te onderzoeken.

     

    *

    20 JAAR POLITIEHERVORMING: HET SCHIP ZINKT

    *

    *

    Leidde de hervorming wel tot verbetering?

    *

    Analyse - 11/03/2021 Alain Vannieuwenburg

    *

    In 2001 en 2002 werd een hervorming van het politieapparaat doorgevoerd. Onmiddellijke oorzaak was de zogeheten zaak-Dutroux. De politici — onder druk van de bevolking — stelden dat het gebrek aan samenwerking tussen politie, gerechtelijke politie en rijkswacht ervoor had gezorgd dat het verkeerd was gelopen. De integratie van de bestaande diensten was onvermijdelijk. In de wandelgangen had men het ook al eens over een afrekening met de rijkswacht.

    Het was niet de eerste keer dat men pleitte voor een reorganisatie. In de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw kwam alles in een stroomversnelling. In 1988 oordeelde een parlementaire onderzoekscommissie, de zogeheten Bendecommissie, dat het mank liep. Er was sprake van wantrouwen, rivaliteit, overlapping, gebrek aan collegialiteit en een tekort aan coördinatie tussen de politiediensten en de magistratuur.

    Eerste evaluaties

    Tien jaar na deze hervorming werd een eerste algemene evaluatie mogelijk. De samenwerking tussen de politiediensten leek verbeterd. De invoering van uniforme data bestanden betekende een stap vooruit. De rekrutering en opleiding waren voor verbetering vatbaar. Problematisch was het toestoppen van taken allerhande aan de politie: de kerntaken kwamen in het gedrang.

    Na de aanslagen in Brussel en Zaventem en zeker na rellen in Brussel werd het aanslepende dossier over de fusie van de Brusselse politiezones opgediept: een oud zeer. Dit zorgde ervoor dat onder anderen professor Herman Matthijs (2017) het nuttig vond om de knelpunten te inventariseren. Er waren te veel tussenkomende partijen: 19 burgemeesters, korpschefs van diverse zones, diverse politie colleges en politieraden, een Brusselse regering, een gouverneur, adjuncten en diverse federale ministers. Die hadden allemaal iets te maken met het Brussels veiligheidsbeleid. Ook was er een gebrek aan planning. De commando structuur moest beter. De samenwerking met andere zones liep mank. Er waren rekruterings problemen en demotivatie ingevolge het eerder lakse bestraffings beleid.

    wat als men de gemeenten zou fusioneren?

    Delicaat bleek het doorknippen van de band tussen politie en gemeente. Alles onder het niveau van het Gewest brengen was onverteerbaar (want machtsverlies) voor bepaalde Brusselse mandatarissen. Het zou ook de doos van Pandora openen: wat als men de gemeenten zou fusioneren?

    Rapport Comité P en KPMG

    Matthijs was niet mals. ‘De politie hervorming heeft een mega onoverzichtelijke en niet werkbare structuur gecreëerd, die op zijn minst heel veel geld heeft gekost aan de begrotingen.’ Ook een rapport van het Comité P onderstreepte het gebrek aan slagkracht: de politiezones over heel België hebben problemen met politie versterking. De werking van de Brusselse politiezones baarde zorgen. Bij onaangekondigde evenementen is snel reageren moeilijk. Het rapport sprak van een gebrek aan middelen en training.

    Korte tijd nadien werd het audit rapport van KPMG, een internationale accountants- en advies organisatie, bekendgemaakt. KPMG merkte op dat de eigenlijke selectie en rekrutering mank liepen. Vacatures raakten moeilijk ingevuld. Toenmalig minister Jambon maakte fondsen vrij, maar niet alle functies raakten ingevuld. Meer nog: de nieuwe rekruten waren niet steeds de meest geschikte.

    Om het personeels tekort op te vangen boorde men de privatiseringspiste aan

    Wat later maakte de toenmalige politiebaas bekend dat er capaciteits problemen waren bij de weg-, spoorweg- en de scheepvaartpolitie. Dit resulteerde in operationele problemen. Men meldde ook praktische problemen (bijvoorbeeld problemen bij de aankoop van nieuwe voertuigen). Om het personeelstekort op te vangen boorde men de privatiseringspiste aan. Outsourcing (bijvoorbeeld onthaal-functies) bleek bespreekbaar.

    Onderzoekers van de Katholieke Universiteit te Leuven bekeken de situatie van de politie functionaris (federaal/lokaal) nader. Doel: de werkdruk in kaart brengen. De onderzoekers stelden een malaise vast. Men had het over stress, zelfmoord gedachten, uitputting, verhoogde kans op een burn-out, het ontbreken van voldoening, gebrek aan enthousiasme en absenteïsme. In een reactie erkende de bevoegde minister de rekruterings- en opleidings problemen. Het sanctioneren van (verbaal/fysiek) geweld jegens politiefunctionarissen en hulpverleners kwam ook ter sprake.

    De Belgische geïntegreerde politie anno 2021 — een zinkend schip?

    De inspanningen resulteerden blijkbaar niet in een significante verbetering. De Gentse professor Jelle Janssens (hoofddocent strafrecht en criminologie) windt er geen doekjes om: ‘De politie is een zinkend schip.’ In bepaalde kleinere zones, dixit de hoogleraar die onderzoek voert naar de (re)organisatie van politiezones, heeft men problemen met de aanwezigheid op het terrein. De burger kan niet langer op de minimale basiszorg rekenen. Het wordt tijd voor schaalvergroting, effectieve en efficiënte leiding, aandacht voor nieuwe vormen van criminaliteit en het aantrekken van geschikt, gespecialiseerd personeel.

    Volgens Janssens, die zijn visie op 21 januari via een webinar in Menen verduidelijkte, is er geen visie bij politici omtrent de werking van de politie. Hij had onder andere ook voor de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en binnen een professioneel netwerk van politie functionarissen in Limburg zijn visie verduidelijkt.

    Er is weinig animo voor een schaalvergroting van de politiezones. Sommige politici verschuilen zich onder meer achter het argument van de ‘afstand’ tussen de burger en de politie. Janssens weerlegt dit. Er zijn vooreerst begrotings technische voordelen voor de gemeenten. Er is een veranderend dreigingsbeeld (terrorisme, radicalisering, ondermijnende criminaliteit) met een toename van het aantal opdrachten en de nood aan specialisatie. Ten slotte is er de toegenomen digitalisering (cybercriminaliteit). Hij noteert ook dat de capaciteit en de middelen onder druk staan. Dit alles heeft zeker een impact op de werkings mogelijkheden van de lokale politie.

    Men dreigt niet te kunnen anticiperen op de veranderde noden inzake veiligheidszorg

     

    Uit zijn gegevens verzameling blijkt effectief dat de basis politie-zorg onder druk staat (te veel opdrachten, problemen met permanentie, nauwelijks nog ruimte voor lokale criminaliteits onderzoeken). Er is dus nood aan vorming en specialisering (terrorisme, intra familiaal geweld, nieuwe drugs…). Men dreigt niet te kunnen anticiperen op de veranderde noden inzake veiligheidszorg.

    Inconvenient truth

    Hoewel niet alle zones over dezelfde kam kunnen worden geschoren (bepaalde zones krijgen bijvoorbeeld meer geld toegestopt) is de ‘inconvenient truth’ dat het schip dreigt te zinken. Er moet dus dringend werk worden gemaakt van een nieuwe organisatie structuur en -cultuur. Er zijn, dixit Janssens, ten onrechte aarzelingen bij politici en burgemeesters. De redenen voor deze aarzeling zijn, zoals hiervoor gesteld, terug te vinden in het doorknippen van de lokale verankering van de politie (controleverlies), de vrees voor de financiële gevolgen (meerkost) en het ontbreken van een algemene visie op veiligheid (burgemeesters vertrouwen te veel op politie).

    De middelen zijn schaars, de uitdagingen velerlei

    Men moet echter prioriteiten stellen. Daarvoor moet men ook de allocatie van financiële middelen durven te herzien. De door huidig Vlaams minister van Financiën en Begroting opgezette ‘Vlaamse brede heroverweging’, een efficiëntie-oefening waarbij de uitgaven onder de loep worden gelegd, kan een goede denkpiste zijn. Prioriteiten moeten worden herschikt. De middelen zijn schaars, de uitdagingen velerlei. Gemeenten moeten zich laten doorlichten. Men moet de moed hebben bijvoorbeeld bepaalde uitgaven, premies, toelagen en subsidies te herbekijken.

    Veiligheid heeft een prijs.

    Alain Vannieuwenburg

    Alain Vannieuwenburg is ethicus en doctor in de interdisciplinaire studie van het recht.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Op den boerenbuiten is het een alledaags gezegde, dat zelfs het kleinste kind meteen begrijpt. Uitleg hoeft er niet bij. Stadsmensen echter die soms niet eens weten van waar de melk komt, uit de buik van de koe namelijk, zullen misschien even moeten nadenken. Is er soms enig oorzakelijk verband tussen melk en boter? Zie Wikipedia, de Alles Weter.

    De boer kan niet alles hebben, veel boter en een lekker vette maarte…..

    *

    Datzzlfde spreekwoord namelijk geldt ook voor onze na-oorlogse Verlcihte Grote Verstanden van politici. Niet zoveel mogelijk boter, maar zo gigantisch mogelijk veel ‘nieuwelingen’ aanlokken, dat de spoeling niet alleen veel te dun wordt, maar compleet droog staat.

    Kortom, er is geen geld – en zelfs geen de minste inspiratie - meer noch voor de eigen veiligheid, noch voor de Zorg voor het krom gewerkte Eigen Volk. Teveel ‘leefloners’, teveel leeglopers, teveel gender-verkeerden, teveel profiteurs.

    Allemaal bedacht en uitgevoerd door de eigen ‘Elite’ die er vanzelfsprekend, er vooral zelf door beter wordt.

    Andere meningen, zegt U? Leven in een democratie? Andere meningen worden stapsgewijze buiten de Wet gesteld.

    Eerst uitgesloten, gebroodroofd en doodgezwegen, of achter tralies in een ‘Cordon Saniaire’ gespuwd…

    Het is één kakofonie van eigen willetjes, allemaal van ondergaande scheepjes van partijtjes. of moeten we misschien terug naar ‘Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer’?

    Vlaamse mensen, open Uw ogen, voor de Islammerij ze sluit.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    12-03-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500550 - ENIGMA DONDERDAG EN NOG HEEL WAT MEER

    .

    DONDERDAG 11 MAART 2021

    *

    *

    500550 - ENIGMA   DONDERDAG EN NOG HEEL WAT MEER

     

    INHOUD

    *

    DE POST CORONA TIJDEN ZITTEN ER AAN TE KOMEN. ALLES WORDT WEER NORMAAL, MAAR VOORAL VEEL DUURDER.

    *

    &

    *

    Al is het niet erg in de mode van te vasten, toch houdt meester Calpaert aan ’t principe dat er op Asdag niet gesneukeld en zeker niet gesmoord wordt.   Zijn drie gasten hebben het daar lastig mee en achter de vieren trekken ze naar de mansarde om in den duik enige sigaretjes te paffen. Gebuur Karel komt thuis en zit cirkeltjes rook uit het dakvenster van de Calpaerts komen. Hij slaat alarm en verwittigt de meester dat er lijk entwadde veust onder de pannen. Meester stormt naar boven en ruikt van op afstand wat er gaande is. De zoontjes zijn op heterdaad betrapt en vrezen voor de gevolgen. Aan den oudsten vraagt vader: ”waarom heb je gesmoord?” - “Vader, ‘k heb vergeten dat het Aswoensdag was.” Voor nummer twee komt dezelfde vraag. “Vader, ‘k heb eigenlijk vergeten da’k op Asdag niet mocht smoren.” Voor de jongsten is de vraag: “en wat hebt gij vergeten?” – “Euh, ik vergat het dakvenster toe te doen!”

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    EINDE VAN DE NUL-RENTE?

    Nieuws is er de laatste dagen meer dan genoeg. Denk maar aan wat er in Myanmar, het vroegere Birma, gebeurt (op de RTL gebruiken ze nog altijd de oude benaming), hoe het Europees parlement gezwicht is voor de Spaanse inquisitie in de zaak Puigdemont, hoe de vaccin chaos voortduurt, de drug trafiek in Antwerpen een serieuze opdoffer heeft gekregen en hoe de LGBTQI- wereld emotioneel reageert op de mogelijke homo moord in Beveren.

    Toch is er nog iets anders dat onze aandacht zou mogen, trekken en waaraan de media, buiten De Tijd dan, tot nu toe weinig of geen aandacht aan besteed hebben. België kan nl (voorlopig?) niet meer gratis lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Voor de eerste keer sinds juni 2020 is de Belgische lange termijnrente van de staatsobligaties weer boven nul gestegen, o.m. als gevolg van verbeterde groei vooruitzichten. Dat betekent dat een land als België   geen geld meer krijgt om te lenen, maar ervoor zal moeten betalen zoals dat vóór corona het geval was, ook al stelt dat momenteel bijna niets voor. Met een overheidsschuld die ondertussen is opgelopen tot zo’n 500 miljard euro zullen er straks weer keuzes moeten gemaakt worden tot besparingen of belastingen. Komt daar nog bij dat de olieprijs weer naar recordhoogtes is gaan stijgen (boven de 70 dollar per vat) door een (mislukte) drone-aanslag op de grootse petroleumhaven van Saoedi-Arabië. ‘Ver van mijn bed’, zou men denken, maar de prijzen bij ons aan de pomp zijn weer serieus aan het stijgen en het zal nog even duren vóór we met zijn allen elektrisch zullen kunnen rijden.

    Kortom, de kans bestaat dat het weer business as usual zal worden met onze samenleving. Hoe leuk dat vooruitzicht is, valt nog af te wachten. Dat het ons een aardige cent zal kosten, staat nu al vast. Vergeet voorlopig maar de beloften i.v.m. de pensioenen en het klimaat. Om nog te zwijgen over de corona compensaties.

    ---

    En dan nog dit:

    Er was ook dat interview van rosse Harry en zijn Meghan bij Oprah Winfrey. In tegenstelling tot de miljoenen kijkers die zich daaraan vergaapt hebben, heb ik daar niet naar gekeken. Voor mij mogen ze die koningshuizen allemaal afdanken. Het is niet meer van deze tijd dat men staatshoofd wordt omdat men toevallig in het juiste bed geboren is. Het stinkt trouwens niet alleen aan het Britse Hof, maar ook in Spanje waar de ‘redder van het vaderland’, Juan Carlos, dat vaderland is ontvlucht, maar nog zorgt voor schandalen door o.m. zijn dochters te laten overvliegen naar zijn vrijwillig ballingsoord in het Midden-Oosten om daar gevaccineerd te worden tegen corona, allemaal op kosten van de Spaanse belastingbetaler, En bij ons hebben we ook nog die Albert II, die niet onbesproken is. Afschaffen die handel!

     En zeggen dat onze nationale VRT 60.000 euro heeft neergeteld om dat interview in exclusiviteit te krijgen. Geld van de belastingbetaler voor nieuws dat thuis hoort bij cafézenders en in ‘de boekskens’.

     *

    ELEKTRONISCH BETALEN MOET IN ELKE WINKEL KUNNEN

    Dieter Dujardin

    Vandaag om 01:00

    *

    Als het van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) afhangt, kunt u in elke winkel elektronisch betalen. Dat staat in zijn actieplan voor fraudebestrijding, dat binnenkort wordt voorgelegd aan de regering.

    ‘Elektronisch betalen fors uitbreiden’: die vrij vage doelstelling formuleerde de Vivaldi-coalitie vorig jaar nog in haar regeerakkoord. Het college voor de strijd tegen fiscale en sociale fraude dat Van Peteghem in de ambtenarij heeft geïnstalleerd, maakt dat nu concreet.

    "Het voorstel komt erop neer minstens één vorm van elektronisch betalen verplicht te maken. Welke vorm? Dat bepaalt de handelaar. "

    ‘Zonder de mogelijkheid om cash te betalen uit te sluiten, komt het voorstel erop neer minstens één vorm van elektronisch betalen verplicht te maken in de hele economie. Welke vorm? Dat bepaalt de handelaar. Maar de consument moet wel het recht hebben elektronisch te betalen als hij geen cash verkiest’, zegt de minister van Financiën.

    Het elektronisch betalen kende door de coronacrisis vorig jaar een forse opstoot: Bancontact registreerde 1,65 miljard verrichtingen met de bankkaart of Payconiq, 10 procent meer dan in 2019. Vooral mobiel betalen via de smartphone zit in de lift met 125 miljoen verrichtingen in 2020, 88 procent meer dan het jaar voordien.

    Toch loopt België nog altijd achter op de buurlanden. ‘In Nederland gebeurt nog maar 34 procent van het aantal verrichtingen in cash, in België is dat 58 procent’, zegt Van Peteghem.

    De volgende werf: bouwwerven

    Fiscus, sociale inspectie en gerecht nauwer laten samenwerken is de essentie van het actieplan waarmee minister van Financiën Vincent Van Peteghem meer inkomsten uit fraude bestrijding wil halen. Op de planning: monitoring van grote bouwwerven.

    Hoeveel handelszaken geen elektronische betalingsmogelijkheden aanbieden, is niet bekend. ‘Maar het spreekt voor zich dat het verminderd gebruik van cash bepaalde sectoren minder fraudegevoelig kan maken. De OESO en de Europese Commissie gaan er op basis van het bruto binnenlands product van uit dat België jaarlijks 3,6 miljard euro btw-inkomsten misloopt’, zegt de minister.

    Van Peteghem en het college van topambtenaren willen met de druk op cash een gelijkaardig effect creëren als bij de invoering van de witte kassa in de horeca. De aangegeven omzet van de restaurants is sindsdien veel meer gestegen dan die van de cafés, waar de witte kassa niet verplicht werd.

    De zelfstandigen organisatie Unizo is niet tegen de verplichting elektronisch betalen te aanvaarden, maar waarschuwt dat ons land nog een tandje moet bijsteken om tot een efficiënter betaalsysteem te komen.

    "Het verplichten van bankkaar tterminals willen we niet, want dat is een achterhaalde en veel te dure technologie. "

    Lieven Cloots

    Unizo

    ‘Als dit voorstel erin slaagt digitale betaalvormen gebaseerd op overschrijving, zoals Payconiq, massaal ingang te laten vinden, dan zijn wij voor’, zegt Lieven Cloots van Unizo. ‘Maar we zijn bang dat dat verschuift naar het verplichten van bankkaartterminals, als Payconiq niet genoeg ingeburgerd geraakt. En dat willen we niet, want dat is een achterhaalde en veel te dure technologie.’

    ‘Een transactie via Payconiq kost de handelaar 6 eurocent. Voor de bankkaart is dat 12 tot 16 eurocent, aankoop of huur en onderhoud van de betaalterminal niet inbegrepen.’

    Van Peteghem is zich bewust van de impact. ‘Uiteraard zal dat in een traject gebeuren, met het nodige overleg en met ondersteuning van die activiteiten waar heel veel kleine betalingen mee gepaard gaan.’

    Zijn voorstel moet nog groen licht krijgen in de regering.

    België

    Liberale voorzitters on tour: 'Georges-Louis loopt voorop, maar we voeren dezelfde strijd'

    Bij het begin van hun ronde van België roemen de partijvoorzitters Georges-Louis Bouchez en Egbert Lachaert de verdiensten van 175 jaar liberalisme. Toch zitten hun partijen door de coronacrisis gewrongen. 'We moeten maatregelen nemen die tegen onze natuur ingaan.'

    6 van 100 Nog meer interessants voor u

       1KBC heeft interesse in gegevens van digitale elektriciteitsmeter

       2Sky ECC, een Enigma-kraak vanuit Antwerpen

       3Ook misdaadtelefoon gebruikt in politiekantoor

       4Elektronisch betalen moet in elke winkel kunnen

       5Frères splitsen familiale groep in twee gelijke delen

    *

    NEDERLAND ANALYSEERT TURKSE ISLAMISERING

    *

    Een gelekte nota van de NCTV zet de Nederlandse politiek aan het denken.

    Essay - 05/03/2021 Pinar Akbas - Leestijd 9 minuten

    *

    In Nederland is een maand voor de verkiezingen een confidentiële, interne nota van de Nationaal Coördinator Terrorisme bestrijding en Veiligheid, NCTV, in handen van de pers geraakt. Gelekte nota’s zijn de spannendste en meest informatieve nota’s die er bestaan. Ze zijn voor interpretatie vatbaar en met verschillende scenario’s in het achterhoofd zoek je naar de redenen waarom een nota werd gelekt naar de pers.

    Grapperhaus

    Minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, die ook politicus is van de CDA, schreef een brief naar de Tweede Kamerleden, die uiteraard vragen hadden hierover. De minister verzekerde dat het nog geen definitief rapport is, eerder een conceptnota die roteert binnen de verschillende departementen om van gedachten te wisselen. Hij betreurt het ten zeerste, zegt hij, dat de nota op straat is komen te liggen. Maar de analyse is zeer herkenbaar en brengt niets nieuws onder de zon. Het rapport behandelt de sluimerende islamisering in Nederland in de Turkse gemeenschap onder invloed van de Turkse president Erdogan. Ze schrijft over het reële gevaar voor radicalisering, terrorisme, het ultra-nationalisme en de islamisering. En dat allemaal komende vanuit Turkse hoek.

    Maar waarom nu pas, vraagt een mens zich af.

    De auteurs van de 30 pagina’s tellende analyse zijn niet zuinig met begrippen zoals islamiserings strategie en salafisme en schrijven over de antiwesterse retoriek van Erdogan. Zo stellen de analisten dat een deel van de Turkse gemeenschap gevoelig is aan die retoriek. Niet te verwonderen eigenlijk omdat Erdogan het merendeel van zijn stemmen haalt bij de Europese Turken. Ook stellen ze vast dat het Turks gemeenschapsleven in Nederland zeer nauw betrokken is met de Turkse politiek. Het gevaar van de radicalisering, het ultra nationalisme en de islamisering is zodanig aanwezig en zichtbaar dat men hierover een grondige analyse wil voeren. Maar waarom nu pas, vraagt een mens zich af.

    Precedenten

    Hoeveel rode vlaggen heeft men nodig om tot het besef te komen dat er een gevaar sluimert in de Turkse diaspora in West-Europa? Hoeveel boeken moet men nog schrijven, hoeveel artikels moet men nog publiceren en hoeveel getuigenissen moet men nog horen om de invloed van het Erdogan-regime en de politieke islam eindelijk te erkennen? Anti-democratische groeperingen groeien meer en meer en organiseren zich beter door de lakse houding van de politici en hun gedoogbeleid. Opposanten van het Erdogan-regime worden niet enkel geviseerd in Turkije. In Nederland zijn Klikturken actief die andersdenkenden aangeven bij de Turkse overheid. Herinner u de zaak van Ebru Umar, een Nederlandse columniste die zich vaak kritisch uitlaat als het gaat over Turkije en de islamisering.

    Het is niet de eerste keer dat er een diplomatieke rel ontstaat tussen Nederland en Turkije.

    In 2016 werd zij in Turkije gearresteerd omdat ze kritische tweets had verstuurd over Erdogan. Die informatie werd dan netjes doorgespeeld naar de Turkse overheid door Turkse Nederlanders die sympathiseren met het gedachtegoed van Erdogan. Het is niet de eerste keer dat er een diplomatieke rel ontstaat tussen Nederland en Turkije. Het jaar daarop werd een bezoek van een Turkse minister geweigerd die naar aanleiding van een Turks referendum naar Rotterdam zou komen. Daarop ging een andere Turkse minister die zich op dat moment in Duitsland bevond naar Rotterdam om de Turkse menigte toe te spreken. Ook die minister werd netjes de deur gewezen en door een politiekonvooi tot over de Duitse grens begeleid.

    Antiwesterse retoriek

    De diplomatieke rellen hebben enkel maar de antiwesterse retoriek van Erdogan gevoed die het Westen sinds jaar en dag beschuldigt van racisme en discriminatie. Hij profileert zich op die manier als de leider van de moslims wereldwijd. Dat de Oeigoeren in Turkije de slaap niet meer kunnen vatten omwille van een mogelijke uitlevering aan China in ruil voor coronavaccins is natuurlijk de grootste blinde vlek onder de Turkse Erdogan-adepten in Europa. Het is crimineel om nog op Erdogan te stemmen. Maar de islamofoben, dat zijn de Europeanen volgens Erdogan en zijn aanhang.

    Makke schapen

    Wat zegt het rapport (dat eigenlijk geen rapport is maar een concept nota) verder nog? Men spreekt over een ideologische verschuiving in het islamitisch landschap in Turkije die ook zijn invloed heeft in Nederland. Niet onlogisch eigenlijk, als je weet dat Erdogan telkens een oogje sluit voor alles wat naar radicalisering neigt en dit zelfs aanmoedigt: Milli Görüs, de Turkse Moslimbroeders, de ultranationalisten. Het is eveneens ook opmerkelijk dat het ultra nationalisme tegenwoordig hand in hand gaat met het islamisme. De Grijze Wolven (extreemrechts en nationalistisch georiënteerd) zijn nu de makke schapen die kuddegewijs alle grillen van Erdogan doorstaan in de hoop de kiesdrempel te overleven tijdens de volgende verkiezingen in Turkije, de moeder der verkiezingen.

    Ook de digitalisering komt als factor naar voor in de analyse van de NCTV.

    In 2023 zal de republiek Turkije honderd jaar bestaan. NCTV begrijpt eindelijk de beweegredenen en de ambitie van Erdogan. Zal de republiek standhouden in 2023 of zal het gemiddelde Turks gezin ontwaken in een land dat het geflirt met de sharia eindelijk heeft bezegeld met een huwelijk in de vorm van een islamitische staat? Ook de digitalisering komt als factor naar voor in de analyse van de NCTV. Die maakt dat de kloof tussen radicale imams in Turkije en de Turkse gemeenschap in Nederland kleiner wordt. Het Turks verenigingsleven opereert efficiënt in Nederland en de politieke islam van Ankara bereikt op die manier alle leden van de Turkse diaspora in Nederland.

    Déjà-vu

    Ook zou men nauwe banden onderhouden met de Turkse politieke partijen en ik kon het niet nalaten om een lange zucht te slaken: niet van opluchting maar door een dèja entendu, dèja vu-gevoel. Vooral Turks Nederlandse jongeren zouden meer en meer het salafisme opzoeken. Anti-westerse en anti-semitische boodschappen zouden via Facebookberichten verspreiding vinden. De verheerlijking van het jihadisme en het martelaarschap zou dagelijkse kost zijn onder die jongeren.

    Maar gelukkig hebben we al een conceptnota die die rode vlaggen netjes heeft geklasseerd. Radicalisering gebeurt actief en is alomtegenwoordig, maar Nederland reageert voorzichtig om een diplomatieke escalatie te voorkomen. De auteurs van het rapport zijn zich er gelukkig wel van bewust dat als men de buitenlandse religieuze inmenging verder gedoogt, de Nederlandse democratie onder druk komt te staan.

    Steun aan de jihad

    Verder brengt het rapport de terroristische aanslag in 2019 op een tram in Utrecht in verband met de islamiserings strategie van Erdogan. De tramschutter zou gelieerd zijn aan de Kaplan-beweging: gevaarlijk, radicaal en religieus. Zo heeft Erdogan zijn religieuze gekken graag. De Kaplan-beweging werd jaren geleden in Duitsland verboden, terwijl ze op dit moment nog vrij kan opereren in Nederland.

    Er heerst een soort van missie- en zendings drang in Turkije

    Daarnaast volgt een beschrijving hoe Erdogan in Turkije aan de macht is gekomen, door te infiltreren in sterke overheids organen die het seculiere karakter van het land bewaakten. Ook toont de analyse aan hoe Erdogan verschillende religieuze ideologieën in Turkije vrijheid gaf om te opereren waardoor ze meer sympathisanten aantrokken. Er heerst een soort van missie- en zendingsdrang in Turkije maar ook in Europa met als doel: de oprichting van één theocratie met de sharia als bestuursvorm.

    In 2015 berichtte de beroemde hoofdredacteur en journalist van de Turkse krant Cumhuriyet, Can Dündar, over steun aan bepaalde jihadistische groeperingen in Syrië vanuit Turkije in de vorm van wapens. Hij is samen met zijn gezin weggevlucht naar Duitsland en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 jaar in Turkije omdat Erdogan en persvrijheid niet samengaan. En ook die informatie hebben de analisten opgenomen in hun analyse zonder de naam van Dündar te noemen.

    Wat is het doel van dit rapport?

    Het besluit is dat de opkomst van het Turks salafisme de Nederlandse democratie onder druk gaat zetten en een gevaar vormt voor de Nederlandse samenleving. Het zou kunnen dat Turken onderling ideologisch zouden clashen met elkaar, maar dat zou ook een probleem kunnen vormen tussen Turkse Nederlanders en autochtone Nederlanders. Turks ultra nationalisme in combinatie met de politieke islam zou de nationale veiligheid van Nederland kunnen destabiliseren. Al bij al schrijft het rapport niks nieuws. De vraag is hoe de politiek dit verder gaat behandelen en waarvoor het moet dienen. Vanuit Ankara is alvast weinig reactie gekomen. Het lijkt me dat ook Turkije niet onder de indruk is van een rapport waarin staat wat Turkse journalisten en opposanten al jaren schreeuwen.

    Tweede Kamerlid en politica voor VVD, Dilan Yesilgöz-Zegerius had verschillende vragen die ze in een schriftelijke nota heeft bezorgd aan het kabinet van Grapperhaus. Op haar Twitter-tijdlijn maakte ze enkele bedenkingen over het rapport: ‘Als deze analyse klopt is ze zorgelijk, maar de elementen zijn helaas niet nieuw. Het is de reden dat de VVD terroristische groeperingen verbiedt, weekend scholen wil aanpakken, geldstromen uit onvrije landen wil verbieden en die salafistische invloed zo verder wil beperken. Want daar is in ons land geen plek voor.’

    De relatie met Turkije is belangrijk, maar we hebben in het verleden vaker laten zien dat onze eigen nationale veiligheid voor gaat.

    ‘Het is een gevaar voor onze nationale veiligheid, vergiftigt onze kinderen en is een magneet voor geld en beïnvloeding vanuit Turkije. De relatie met Turkije is belangrijk, maar we hebben in het verleden vaker laten zien dat onze eigen nationale veiligheid voor gaat. We hebben vaker ruzie gemaakt en als het moet, doen we het weer. Ik heb veel vragen en wil onder meer van het kabinet weten of de Kaplan-groep ook in ons land verboden kan worden.’

    Een kwestie van moed

    Minister Grapperhaus hoopt tegen de zomer van dit jaar een definitieve analyse te kunnen presenteren over de ontwikkelingen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland. De vraag is wat er gaat gebeuren na de Tweede Kamer-verkiezingen in maart. Yesilgöz-Zegerius is alvast strijdvaardig en duldt geen gedoogbeleid meer. Nederland is wakker geworden van een diepe winterslaap, zo blijkt. Een gedegen doorlichting van de Turkse gemeenschap in België mag dan ook niet te lang op zich laten wachten, want ook hier is die buitenlandse inmenging reëel en niet zonder gevaar.

    Als we willen verhinderen dat de propaganda machine van Erdogan in 2023 het Belgisch grondgebied bereikt, dan moeten we nu in actie schieten. Minister Van Quickenborne wacht een moeilijke taak om onze democratie en samenleving te beschermen. Daarbij zal een moedige, kordate aanpak tegen de anti westerse retoriek van Erdogan en het Turks salafisme op termijn een investering zijn in de werkelijke integratie van de Turkse gemeenschap in België.

    Pinar Akbas

    Pinar Akbas (1980) uit Hasselt is een verpleegkundige van opleiding. Een Vlaamse Turkse, actief in de politiek en met een mening over integratie, participatie, gelijke kansen en gender.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Veel woorden moeten er aan de Turkse, de Marokkaanse, enz enz, Zaak nit besteed worden. Zij die wind gezaaid hebben, de Linxen, moeten nu maar de storm tot bedaren brengen. Liefst door de exodus op gang te brengen. Waarbij zij zelf best zouden voorgaan om de weg te tonen.

    Erdogan zal hen met veel liefde de kop afslaan. Want herrieschoppers kan die missen als de pest.

    ‘Vesting Europa‘ wordt inderdaad door de oprichters ervan zelf naar de vernietiging geleid. Het Derde Reich, zij het voorlopig heel wat minder bloeddorstig, achterna.

    Met deze vastbesloten gedachte in het achterhoofd helemaal naar voor geschoven, zouden onze Penneridders die het goed menen - bestaan die nog wel? En zijn ze op vrije voeten – er beter aan doen een soort 10de Kruistocht te prediken.

    Niet ‘Weg met ons’,

    maar ‘Weg met hen’. Want in plaats van zich als ‘Gasten’ is men zich als Overwinnaars gaan gedragen. Net FELD-GENDERMEN in burger waarvan de straten vol lopen, onderweg naar het Vrijdag Gebed…

    -

    Waar, vooral in deze Corona Tijden, die dingen plaats vinden, vraagt U zich af?

    Zeker niet in onze LEGE kerken, waar men vroeger, rechtstaande of geknield op ’n bidstoel, pleegde de Vespers en Het Lof te zingen. Neen, neen, die vreemde achterdoeners zitten met de kop tegen de grond, en het achterste omhoog, zo open en bloot mogelijk naar Allah toe.

    Christenen gebruiken daarbij wierook, maar Islammerds hebben genoeg aan hun eigen uitlaatgassen.

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST



    11-03-2021, 15:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500549 –MIDWEEK-DAG IN VOLLE SPERRGEBIET

    .

    WOENSDAG 10 MAART 2021

    *

    WTV 106 jarige Godelieve. IEPER Via  Google

    .

    500549 –MIDWEEK-DAG IN VOLLE SPERRGEBIET

     

    INHOUD

    GENDER-WERKERS NET ALS CRIMINELEN KOMEN HANDEN TE KORT. DAARVOOR DE GEWELDIGE INTERESSE VOOR ANDERS GEKLEURDE MEDEMENSEN.

    *


    *

    Zo tussen de regenvlagen door, profiteert Katrientje ervan om heur commissies te doen. Aan de bakkerij komt ze Lena tegen met een zonnebril op. “Wat scheelt er met joen ogen?” is de vrage van Katrientje.   Lena zet de bril af en toont een ferme blauw oge.   “Wien heeft joen da gelapt?” informeert Katrientje. “Mijne vent,” is ’t antwoord. “Oei ‘k dacht dat hij voor veertien dagen voor zaken naar Amerika was.” “Spijtig genoeg, dat peinsde ik ook!”

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    SERVICE, HET WERK IN DE SCHADUW

    Ik kom even terug op mijn blog van gisteren over de bestelling bij DAF-trucks voor het Belgisch leger, waarbij ik stelde dat een bestelling van 879 voertuigen geen uitzondering was. Buiten de 1.300 voertuigen door het Portugese Primo Divo, blijkt er ook reeds in 2016 zo’n mega order te zijn geweest vanwege het Spaanse Primafrio, zoals gemeld in de reactie van lezer Erik, waarvan er reeds een eerste serie van 400 is afgeleverd en de rest zal worden afgeleverd vóór eind 2023.

    Allemaal dus goed nieuws voor DAF-Trucks en voor de enkele duizenden Vlamingen die bij het bedrijf werken, zowel in het eigen Oevel/Westerlo als in het Nederlandse Eindhoven. Ik ben nog altijd blij dat ik zo’n 33 jaar bij dat bedrijf heb kunnen werken, waarvan de laatste 22 bij International Truck Service (ITS). Wat DAF’s service zo uniek maakte, was dat ze maar op één nummer bereikbaar was, maar dan voor iedereen over heel Europa en dat we niet werkten met een call center buiten de fabriek, maar in de fabriek zelf, met naast ons de afdelingen Service en Onderdelen, waarop we steeds konden terugvallen en die allemaal ook een 24 uursservice hadden, 7 dagen op 7, net zoals wij.

    ‘Service, het werk in de schaduw’ was de titel die ik had voorbestemd voor mijn memoires, maar daarvan is niets in huis gekomen en ondertussen zijn de systemen van digitalisatie en automatisering zodanig geëvolueerd dat ze niet meer vergelijkbaar zijn met ons werk van vóór de eeuwwisseling.

    ---

    Dat DAF in de jaren 1990 in de problemen was geraakt – een vraag van lezer Rob - had verschillende oorzaken. De eerste was dat het Britse Leyland had overgenomen en naar de Beurs was gestapt op een moment dat het vrachtverkeer (nog) niet in de lift zat. Ik herinner me nog de titel van een artikel van toen uit de Gazet Van Antwerpen: ‘DAF voor een korte rit’. Men geloofde niet in een expansie van het vrachtverkeer.

    De tweede reden was dat men maar productie was blijven draaien, ongeacht de verkoop. Op een gegeven ogenblik stonden de parkeerplaatsen vol met duizenden niet verkochte voertuigen.

    Na de doorstart werd de oude productie aan dumpingprijzen verkocht en werd er een reeds geplande nieuwe generatie voertuigen aangeboden die pas geproduceerd werd nadat ze verkocht was. Rond dezelfde tijd kwam het concept ‘just in time’ vanuit Japan naar hier overgewaaid, waardoor men de voorraden kon beperken en het vrachtvervoer een enorme uitbreiding kende. Het tegenovergestelde van wat men verwacht had. Het resultaat kan men nog steeds zien op onze wegen.

     

    *

    *

    VAKBONDEN PLANNEN ACTIES EN BEDRIJFS STAKINGEN OP 29 MAART

    *

    De vakbonden overwegen op maandag 29 maart acties en stakingen in de bedrijven te organiseren omdat het overleg over hogere lonen is mislukt. De liberale vakbond ACLVB twijfelt nog over haar deelname.

    Met de opheffing van de onschendbaarheid van Carles Puigdemont opent het Europees Parlement de weg naar zijn politieke gevangenschap. Dat voelt erg ongemakkelijk aan."

    Le Pain Quotidien sluit ruim helft Belgische vestigingen tijdelijk

    De Brusselse bakkerij keten Le Pain Quotidien ziet zich door de corona crisis genoodzaakt 13 vestingen in ons land alvast tijdelijk te sluiten.

    -

    Farma & Biotech

    Nieuwe biotech speler uit Gent imponeert Amerikaanse investeerders

    The next big thing is geland in de Gentse biotech vallei. Agomab is amper vier jaar oud, maakt gebruik van technologie van Argenx en haalt nu 74 miljoen dollar op. ‘Het gaat heel snel.’

    België opmerkelijk

    Financiën verkoopt Ferrari en McLaren per opbod

    Voor de wagens liepen al boden van respectievelijk 35.000 en 70.000 euro binnen.

    Markten Live

    Belegger straft somber Bpost hard af

    Na de publicatie van de jaarresultaten dinsdag krijgt de beurskoers van Bpost woensdagochtend een stevige tik. De Belgische postbode is nu voor het eerst sinds de beursgang in 2013 minder waard dan de Nederlandse rivaal PostNL.

    België

    Brussel wint geschil met Vlaanderen over stadsprojecten op school

    Het Grondwettelijk Hof oordeelt dat Brussel wel degelijke pleintjes en sporthallen van Vlaamse scholen mag opknappen en ter beschikking stellen van de Brusselaar.

    Recent nieuws

    Europa interview

    Ursula von der Leyen: ‘Ik ben het beu de zondebok te zijn’

    "Geneeskunde en logistiek zijn twee verschillende metiers"

    -

    De bank-verzekeraar KBC is een van de acht bedrijven die interesse heeft om de gegevens van de digitale stroom- en gasmeters van Fluvius te kunnen inzien. Energiebedrijven staan te trappelen om met die data nieuwe producten en diensten op maat te ontwikkelen.

    -

    Kraak misdaad telefoons Sky ECC mijlpaal voor Belgisch gerecht

    Met de grootste gerechtelijk actie ooit in ons land, gericht tegen criminelen met misdaad-telefoons van Sky ECC, heeft het Belgische gerecht een mokerslag toegebracht aan de georganiseerde misdaad. Het onderzoek toont vooral aan voor welke hoog technologische uitdaging de politie staat in de 21ste eeuw.

    België

    'Serieuze berg corona-steun onterecht toegekend'

    Het gerecht voert in verschillende arrondissementen onderzoeken naar flagrante fraudes en misbruiken met corona steun. ‘Ik denk dat een serieuze berg geld aan corona steun ten onrechte is toegekend’, zegt Danny Meirsschaut, de voorzitter van de raad van arbeids auditeurs van ons land.

    De weg naar vaccinatie

    5,4% van de Belgen kreeg eerste prik

    3,0% volledig gevaccineerden (op 8 maart 2021)

    *

    HET INTERVIEW SLOEG IN ALS EEN BOM’

    Mijn oren tuiten er nog van

    Acta Sanctorum - 10/03/2021 Johan Sanctorum - Leestijd 3 minuten

    *

    Een hele tijd weigerde ik hardnekkig te klikken op nieuwsberichten over Harry en Meghan, het prinselijk koppel dat de deur van Buckingham Palace achter zich had dicht gegooid. Het leek me eerder iets voor de tabloids en onze boekskens. Maar ik moet mijn onverschilligheid bijstellen, mede dankzij het uitstekende artikel van Harry De Paepe: dit is wereldnieuws, beste mensen.

    Stel u maar eens voor, en ik vat samen voor wie al die tijd op Mars heeft vertoefd: prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Diana Spencer, is getrouwd met (halfbloed) actrice Meghan Markle. Ze vonden hun draai niet zo bij de Windsors, besloten vorig jaar het koningshuis vaarwel te zeggen en gingen in ballingschap naar het exclusieve Santa Barbara, nabij Los Angeles.

    In dat optrekje van twaalf miljoen euro, met negen slaapkamers, zestien badkamers, een bibliotheek, sportschool, tennisveld en gameroom, komt de in de VS iconische sensatie journaliste Oprah Winfrey een interview van het koppel afnemen. Onderwerp: het ‘racisme’ van de Britse royals. Gezien Meghans moeder zwart is, heeft hun kindje Archie een kwartje Afro-bloed, en daar zou binnen de koninklijke familie ‘iemand’ (we komen niet te weten wie) een opmerking over gemaakt hebben.

    Naar het schijnt heeft de VRT 60.000 euro betaald voor de uitzendrechten in Vlaanderen, en liet daarmee commerciële zenders als VTM kansloos achter zich

    Je gelooft het niet: vier uur aan een stuk mekkeren de gevluchte prins en de hertogin (die titel kreeg ze cadeau op hun huwelijk) over het onrecht dat hun is aangedaan, het racisme in de media ook rond haar figuur, de wanhoop, het verdriet, de zelfmoordplannen (!) van Meghan, die als een volleerde actrice échte tranen produceert. Naar het schijnt heeft de VRT 60.000 euro betaald voor de uitzendrechten in Vlaanderen, en liet daarmee commerciële zenders als VTM kansloos achter zich.

    Woke celebrities

     

    Voor alle duidelijkheid: dit is goed uitgekiende marketing. Het echtpaar wil zich in de media lanceren als hoofdfiguren én producers van programma’s rond familie, kinderen, tolerantie en antiracisme (uiteraard). Zeg maar de Pfaffs en de Planckaerts, maar dan met zes nullen erachter. Meghan tekende al een meerjarencontract bij Netflix, goed voor 100 miljoen dollar.

    Met het forse trekpaard Oprah Winfrey van voor, slagen ze erin politieke correctheid te vermarkten en daarin heel het media-universum te betrekken

     

    Het is dus kassa bij deze verschoppelingen. Met het forse trekpaard Oprah Winfrey van voor, slagen ze erin politieke correctheid te vermarkten en daarin heel het media-universum te betrekken. Dat is geniaal bedacht: wokeness binnen het celebrity gebeuren. Komaan zeg, wie huilt niet van woede, alleen al bij de gedachte dat ‘iemand’ een opmerking zou hebben gemaakt over de huidskleur van dat kindje. Waar is de tijd dat ze met enige consternatie naar mijn flaporen keken op familie bijeenkomsten, had ik toen maar Oprah gebeld.

    De levenslange familiesoap gaat dit keer niet alleen meer over rijkdom en glitter, maar ook over mensen met de juiste kijk op de maatschappij en de wereld, in tegenstelling tot de verzuurde mummies die Buckingham Palace bevolken. Geruchten dat de hertogin/drama queen haar personeel als uitschot behandelde, doen even niet ter zake. Evenmin het feit dat het koppel zich inzet voor het klimaat én het ganse jaar door in een privéjet rondtoert.

    ‘Het interview sloeg in als een bom’ lezen we nu overal. Mijn trommelvliezen tuiten er nog van. Vijftien jaar na de dood van mediafilosoof Jean Baudrillard en zijn theorie van het simulacre, het verschijnen van ‘Flat Earth News’ (Nick Davies) ongeveer even lang geleden, en mijn eigen bescheiden bijdragen inzake media kritiek, blijven gebakken luchtbommen ontploffen, ook in de zogenaamde kwaliteits media.

    Misschien ligt het aan de ongelooflijke corona moeheid op deze aardkloot, dat de wedervaren van Harry en Meghan wereldnieuws werden. Een verhaal op tijd en stond, dat moet kunnen. Zo lang u maar niet denkt de mainstream pers kwalitatief ook maar één millimeter boven de sensatiepers uitstijgt. Onze publieke omroep legt de lat, andermaal.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Brol, in alle maten en gewichten, zal er atijd zijn. Liefst tegen zoveel mogelijk geld. Liefst uiteraard met andermans geld. En zo Openbaar mogelijk. Tot de kijker erbij in slaap sukkelt.

    Dat dan daarbij zelfs edel bloed aan te pas komt: dat kennen we reeds sinds Sneeuwwitje en haar wakker kussende Prins.

    -

    Een kudde onnozele schapen heeft er niets an. Vooral niet als de gedisciplineerde schepershond achter tralies zit, in quarantaine moet of zucht onder een ‘Cordon Saniaire’…

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    10-03-2021, 15:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500548 - DINSDAG: DE WEEK GOED BEGONNEN, IS HALF GEWONNEN

     

    .

    DINSDAG 9 MAART 2021

    *

    **.

    500548 - DINSDAG: DE WEEK GOED BEGONNEN, IS HALF GEWONNEN

    *

    INHOUD

    *

    TERWIJL IN DIT KLOTELAND EINDELIJK DE BEROEPS- MISDAAD WXORDT AANEPAKT, OPENT ZICH LANGZAAM MAAR ZEKER DE TWEEDE NAZI HEL. SPANJE EN DE EUSSR GEVEN DE TOON AAN.

    *

    *

    *  &  *

    *

    Bertje de fakteur, op zijn velo en verblind door de regen, rijdt bots op de flik.”Hé, stommerik, zijn er bij de post nog veel zo’n onnozelaars lijk gij? – “Nog drie”, zegt Bertje, “al de anderen zijn flik geworden!”

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DAF-TRUCKS VOOR BELGISCH LEGER

    n mijn blog van 7 januari (‘De Lage Landen business’) meldde ik reeds dat DAF Trucks een bestelling van 879 trucks zou krijgen van het Belgische leger. 100% zeker was dat toen nog niet daar een concurrent daartegen bezwaar aantekende bij de Raad van State. Die klacht werd ondertussen afgewezen en de verkoop gaat dus door. Voor DAF Trucks en voor de werkgelegenheid in Nederland én Vlaanderen een goede zaak.

    Een bestelling van 879 vrachtwagens is niet niks, maar is geen uitzondering. Primo Divo, een groot transportbedrijf uit Portugal bestelde vorig jaar bij DAF nog 1.300 trucks, corona of geen corona. Het vrachtvervoer lag in 2020 niet stil. DAF-Trucks, dat in 1995 nog failliet ging, maar een doorstart kon maken*, floreert. Bij deze bestelling moet zelfs geen tandje worden bijgestoken. Mocht men de 879 militaire vrachtwagens achter elkaar produceren, dan was het bedrijf daar nu op anderhalve week mee klaar. In werkelijkheid zullen de voertuigen geproduceerd worden vanaf 2022, waarbij het laatste in 2025 van de eind-montageband zal lopen. Een nieuwigheid daarbij is dat de extra versterkte chassis zullen gemaakt worden bij Tatra in Tsjechië, een vrachtwagenproducent gespecialiseerd in zware terreinwagens, die daarvoor bekend werd tijdens de Parijs-Dakar rally’s. De cabines zullen uit de fabriek in Oevel/Westerlo komen en de motoren uit de fabriek in Eindhoven, waar men nu ook al motoren maakt voor Paccar, het Amerikaans moederbedrijf..

    *

    Die doorstart na het faillissement werd gefinancierd door de Nederlandse staat en de Vlaamse regering. Toen drie jaar later DAF-Trucks werd opgekocht door het Amerikaanse Paccar, kregen zowel Nederland als Vlaanderen daarvoor driemaal het bedrag terug dat ze in de doorstart geïnvesteerd hadden. Volgens mij nooit eerder gebeurd.

    *

    CVC EN VINDEVOGEL KOPEN FRANSE GENEESMIDDELEN-REUS

    *

    Yvan Vindevogel slaat samen met CVC een grote slag op de markt van de voorschrif-tvrije geneesmiddelen. ©Kristof Vadino

    Michael Sephiha

    Vandaag om 12:23

    -

    Het investeringsfonds CVC en de West-Vlaamse ondernemer Yvan Vindevogel kopen Cooper-Vemedia. Ze waarderen de Franse producent van voorschrift vrije geneesmiddelen op meer dan 2 miljard euro. Dat vernam De Tijd. Voor Vindevogel is het een terugkeer naar de wortels van zijn familiaal imperium.

    Het Franse investeringsfonds Charterhouse zette in de herfst van vorig jaar Cooper-Vemedia - ook bekend als Alpha Health Group - te koop. De deal had ook een Belgische link. De farmaondernemer Yvan Vindevogel bezat toen 10 procent van het bedrijf.

    CVC en Vindevogel halen de groep binnen. Ze waarderen de gegeerde Franse bruid bij de overname (schulden inbegrepen) op meer dan 2 miljard euro. Het duo gaf onder meer PAI het nakijken. Ook Charterhouse investeert nog een stukje mee in de nieuwe constructie boven de producent van voorschriftvrije geneesmiddelen.

    Bij de twee kopers was niemand bereikbaar voor commentaar.

    Blarenpleisters

    CVC en Yvan Vindevogel zijn geen onbekenden voor mekaar, integendeel. Ze boden enkele jaren geleden al samen op het blarenpleister-merk Compeed, maar moesten toen de duimen leggen tegen het Franse HRA Pharma, een bedrijf uit de portefeuille van het investeringsfonds Astorg.

    500 miljoen omzet

    Cooper-Vemedia is goed voor een omzet van zo'n half miljard euro en een bruto bedrijfswinst (ebitda) van 150 miljoen.

    Cooper-Vemedia is, onder meer via overnames, uitgegroeid tot een Europese groep, met onder meer producten als Valdispert (tegen stress en slapeloosheid), Excilor (behandeling van schimmelnagels), Audispray (oorhygiëne), Oenobiol (huidverzorging), Baccide (ontsmettende handgels) en Cystiberry (tegen blaasonstekingen) in zijn portefeuille.

    De Franse groep, die haar producten naar meer dan 60 landen exporteert, is goed voor een omzet van zowat 500 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 150 miljoen. Ze is onder meer de nummer vier op de Franse markt, marktleider in Nederland en heeft een sterke positie in Italië en Portugal. Het nieuwe eigenaarsduo is zinnens het Europese platform van Cooper-Vemedia te internationaliseren en ook in China en de Verenigde Staten actief te worden.

    Wortels

    Voor Vindevogel is de deal een terugkeer naar de wortels van zijn familiaal imperium. Zijn belang in de Franse groep vindt zijn oorsprong in 2002. Hij kocht toen een Nederlandse divisie van Solvay en legde de hand op Valdispert, een natuurlijk middel tegen stress en slapeloosheid. Dat was het startschot van een reeks overnames en van Vemedia.

    Om een turbo te zetten op de groei haalde hij eerst de investeerder Indufin aan boord en vervolgens het private-equitybedrijf IK. Die deal waardeerde zijn Vemedia in 2012 op 145 miljoen euro. Enkele jaren later verkocht IK zijn meerderheidsbelang voor 375 miljoen euro aan Charterhouse Capital. Vindevogel bleef als minderheids aandeelhouder aan boord.

    Cocktails

    Cooper-Vemedia is niet het enige project van Vindevogel. Via zijn Damier-groep is hij een van de referentie aandeelhouders van het onlineplatform voor vitaminen en cosmetica Vision Healthcare. In mei vorig jaar stapte het Amerikaanse investeringsfonds Avista aan boord van het platform, net als de ondernemer-investeerder Filip Balcaen. Met een prijskaartje van 305 miljoen euro was het, in volle eerste corona lockdown, een van de grootste Belgische deal in maanden.

    Vindevogel is ook eigenaar van het Damier-hotel in Kortrijk en van de Kortrijkse cocktailbar Sprezza. Hij heeft ook belangen in het gin-merk Copperhead en in The Ark, dat een ‘Tomorrowland op zee’ organiseert. Voorts bezit hij een kwart van Zoute Events, de organisator van de oldtimerrally Zoute Grand Prix.

    WERKLOOSHEIDS REGELING ALS HEILIGE GRAAL

    uc Nijs

    -

    Wopke Hoekstra, lijsttrekker van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is de pineut een slordige week voor de Nederlandse parlements- verkiezingen. Aanleiding is het feit dat uit de doorrekeningen van het CDA verkiezingsprogramma door het Centraal Planbureau (CPB), die op 1 maart bekend raakten, blijkt dat het CDA voorstander is van het terugbrengen van de werkloosheidsvergoedingen (WW-regeling) van 2 naar 1 jaar. Tijdens die periode heb je nu recht op 70% van je laatste salaris (met een bepaalde bovengrens). Daarna val je terug op de ziektewet of de bijstand. Zaak is dus binnen die twee jaar weer aan de slag te raken.

    alle zonden van Sodom en Gomorra

     Die periode moet, volgens het CDA, naar één jaar. Daar het voorstel uit de koker kwam van Wopke Hoestra zelf, een oud Mc Kinsey partner, kreeg hij alle zonden van Sodom en Gomorra over zich heen. Lekker handig zo vlak voor de verkiezingen. De media samengevat zou het een duivels idee zijn dat alleen maar kon ontstaan uit het deels gelobotomiseerde brein van een technocratische hufter die niet weet wat het is om werkloos te zijn. Niets nieuws uit de media gierput, maar wel een gemiste kans, want de reductie van 2 naar 1 jaar was maar één element uit een breder plan, met enkele belangrijke aandachtspunten voor het Belgische model terzake.

    Legitimering van een werkloosheidsstelsel

    Iedereen begrijpt dat ieder werkloosheidsstelsel, ongeacht in welke vorm, gebouwd is op het principe van het collectiviseren van een ontslagrisico, door middel van het betalen van een bijdragepremie. Het is dus een soort van vangnet waar je op kan rekenen voor de periode dat je ‘in transitie’ bent naar iets anders. In België valt de werkloosheidsuitkering onder de vervanginkomsten, waarvan het woord alleen al doet vermoeden dat de uitkering bedoeld is voor langer dan de periode van transitie.

    Hoever rijkt de solidariteitsgedachte op dit punt?

    Hier is al een eerste breuklijn zichtbaar. Dient een werkloosheids stelsel om mensen op structurele basis te voorzien van een vervanginkomen of om te voorzien in een vangnet tijdelijk van aard? Hoever rijkt de solidariteits gedachte op dit punt? Zeker als de werkloosheids vergoeding vaak (zeker wanneer samengeteld met andere sociale uitkeringen zoals kindergelden etc.) in de buurt komt van of zelfs het markt-conforme inkomen van een bepaald deel van de beroepsbevolking overstijgt. Iets waar ik nog even op terugkom.

    Een element in een breder begeleidend systeem

    De redenering van het CDA is als volgt: je reduceert de termijn van 2 naar 1 jaar, je verhoogt de uitkering in die periode (dus hoger dan de bestaande 75% waar je 2 jaar recht op hebt) en je zorgt voor een begeleiding die maakt dat werklozen binnen dat jaar weer aan de slag zijn. De begeleiding is zo intens (en toch ook gefinancierd uit gemeenschapsgeld) dat mensen binnen dat jaar gegarandeerd weer een baan hebben. Dat zal niet noodzakelijk op hetzelfde niveau of tegen hetzelfde oude loon zijn, maar als je wil winnen moet je wel aan het spel meedoen.

    een wederzijdse resultaats verbintenis

    Het CDA voorstel heeft veel weg van het Deense systeem waar een werkloze contractueel met de overheid overeenkomt dat beide partijen er alles aan zullen doen om het betreffende individu terug aan de slag te krijgen. Het is als het ware een wederzijdse resultaats verbintenis die in de praktijk de nodig vruchten heeft afgeleverd. Klinkt niet bepaald als een kille neo-liberale armoede machine waar door sommige media voor versleten werd. De termijn is één jaar (in het voorstel) omdat je nu eenmaal niet meer nodig hebt als overbrugging.

    Als onze Belgische werkloosheids-cijfers en statistieken iets tonen, is het wel dat een werkloosheids systeem zonder gedefinieerd eindpunt dat op de ene of de andere manier de bedoeling heeft mensen terug in het zadel te hijsen alleen maar kan eindigen in een eindeloze slakkengang. Meer nog, levenslange werkloosheid en zelfs intergenerationale werkloosheid zijn de resultaten die we observeren in ….. bepaalde delen van ons land. Politici die mensen een leven lang in de werkloosheid gunnen hebben uiteindelijk ‘niets’ voor die mensen gedaan of betekend. Of toch ‘niets’ dat structureel waarde heeft.

    Financiering en negatieve loonkloof

    De tot één jaar gereduceerde ww (om bij het CDA voorstel te blijven) gecombineerd met een intensievere begeleiding (met resultaatsverbintenis) zou zo maar eens meer kunnen kosten dan de twee jaar uitkering zoals die nu bestaan. Het is dus geen kwestie van budgetten fijnknijpen. Maar de vraag naar de financiering is legitiem. Ook daar zijn antwoorden voor, inclusief voor de kwestie van de negatieve loonkloof tussen uitkeringen en salarissen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

     waardoor we in een cyclische beweging terechtkomen

    Een verhoging van het wettelijk minimumloon wordt steevast naar voren geschoven als een oplossing. Het is er evenwel een met vele gebreken. Ze drukt namelijk de vraag naar arbeid in het lagere segment uit de markt, waardoor we in een cyclische beweging terechtkomen door het steeds herintegreren van dezelfde groep (vaak laaggeschoolde) mensen.

    Negatieve loonkloof anders aanpakken

     

    Daarom ben ik zelf een voorstander van het (inmiddels goed gedocumenteerde) idee om het probleem van de negatieve loonkloof anders aan te pakken, namelijk aan de onderkant van het belastingsysteem. Ons belastingsysteem is aan de onderkant erg hard, met een jaarlijkse belastingvrije som (basisbedrag) van nauwelijks 8.990 Euro (aangiftejaar 2021). In België hebben we bij de kleine inkomens lage brutosalarissen van 2.000 Euro per maand. Zowel de belastingvrije bedragen als de belasting schalen moeten hoger. Om te vermijden dat degenen het niet nodig hebben onterecht meeprofiteren kan je de verhoging limiteren tot jaarsalarissen met een bepaald maximumbedrag.

    België zou er wel bij varen zo’n werkloosheidsuitkerings systeem ook te overwegen. Je kan wat vrijkomt uit nu onbeperkte uitkeringen gebruiken om het verlies in belastinginkomsten aan de basis op te vangen. De werknemer heeft een aanzienlijk hoger inkomen (deels door zelfresponsabilisering) dan het ww-inkomen zonder dat er een hoger wettelijk minimumloon nodig is dat de vraag naar laaggeschoolde arbeid uit de markt drukt.

    Luc Nijs

    Luc Nijs is de bestuursvoorzitter en CEO van investerings maatschappij The Talitha Group en doceerde o.a. ‘Internationale kapitaalmarkten’ en ‘Bedrijfsfinanciering en -waardering’ aan de universiteiten van Leiden, Riga en Madrid. Hij is de auteur van een reeks boeken inzake internationale financiën, kapitaalmarkten, schaduw bankieren en aanverwante onderwerpen.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Uit mijn jeugdjaren is een versje van Hieronymus Van Alphen mij bijgebleven. Namelijk

    ’t Zijn dfroeve tijden

    als het oorlog wordt.

    Als men mensen slacht lijk beesten….

    -

    Wat het EU-Parement in Bruxellabad nu beslist heeft aangaande de Spaanse Vrijheids Beweging is identiek aan de beginjaren van Het Hitler Regime in het toenmalige Duitsland.. Ok toen waren de vooruitzichten effenaf hoddelijk.

    Het mondde echter uit in een volkerenmoord all over the world.

    Toen, in diezelfde jaren, beleefden we in dit ons eigen kloteland het verhaal van Leo Vindevogel (Ronse), die geen vogels maar de dood door de kogel vond omwille van zijn inzet voor Het Eigen Volk Eerst.

    -

    Diens verhaal moet een nare droom betekenen voor Dries Vanlangenhove die quasi dagelijks door De Morgen op het schavot wordt gezet.

    Het Spaanse graan heeft de storm doorstaan…

    Andersdenkenden die zich niet zo maar neerleggen bij de Linxe dwingelandij??

    WEG MET HEN. KRUISIG ZE. Hun bloed kome over ons en over onze kinderen…

    *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST






    09-03-2021, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500547 - DE ZON KREEG ’N DAG, DE MAAN OOK MAAR WANNEER WORDT HT STERRENDAG?

    .

    MAANDAG 8 MAART 2021

     500547 - DE ZON KREEG      ’N DAG, DE MAAN OOK MAAR WANNEER WORDT HT STERRENDAG?

     

    INHOUD

    *

    NEEN, ’N STERRENDAG WORDT HET NIET, MAAR WEL EEN INTERNATIONALE VFROUWENDAG

    WAT OP HETZELMFDE NEERKOMYT…

    *

       &

    *

    Nandje is gelukkig. Zo’n hemels weertje en een dag congé. Hij trekt met zijn dochtertje naar Planckendael. Het meisje kijkt geïnteresseerd naar de gorilla. Dat beest heeft rare manieren. Het krijgt een apenootje, steekt dat eerst in zijn achterwerk en pas daarna eet hij het op. Vader en dochter hun herte keert bij dat schouwspel. Toch proberen ze met een tweede nootje. Opnieuw zelfde ritueel. Op dat moment komt een bewaker voorbij en Nandje merkt op: ”Die gorilla is zeker debiel. Hij vindt niet beter dan een apenootje eerst in zijn achterwerkt te steken en pas dan op te eten.” – “Integendeel,” lacht de bewaker, “’t is een bijzonder intelligent exemplaar met een perfecte memorie. Verleden week smeet een voorbijganger een grote eierpruim in zijn kooi en de steen wilde achteraf niet schuiven. Sedertdien probeert hij iedere keer of dat er passage genoeg is!”


    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE WAALSE PUINHOOP

    Recentelijk verscheen er een rapport van het ‘Conseil économique, social et environnemental de Wallonie’, een soort collectief van werkgevers en vakbonden, over de economische geschiedenis van hun regio tussen 1945 en 2020. Daarin wordt bevestigd dat, ondanks alle zgz ‘Marshallplannen, Wallonië geplaagd blijft door grote armoede, een gebrekkige opleiding van de werkkrachten en een ontwrichte arbeidsmarkt.

    Bovengenoemd Conseil neemt in dat rapport ook akte van de overgangs financiering, voorzien in de zesde staatshervorming, waarbij vanaf 2025 de transfers vanuit Vlaanderen jaarlijks met 10% zullen worden afgebouwd. Het akkoord over die staatshervorming werd mede ondertekend door de PS, nog altijd de grootste partij in Wallonië, in ruil voor het premierschap van Elio Di Rupo. Daar zou ze nog wel eens spijt van kunnen krijgen.

    Hopelijk voor Wallonië zullen tegen die tijd alle nog bijkomende tekorten die o.m. zijn ontstaan door de steunmaatregelen i.v.m. corona min of meer zijn weggewerkt. Hoe hoger die corona factuur, hoe groter de hypotheek zal worden.

    Wat die conseil denkt eraan te doen, is voorlopig nog niet geweten en dat voorspelt weinig goeds.

    ---

    En dan nog dit:

    Onderaan mijn blog van 1 dezer (‘Senelle nader uitgelegd’) schreef ik nog dat, volgens Dr Marc Noppen, CEO van het UZ-ziekenhuis van Brussel, aan het huidige vaccintempo het tot september 2024 zal duren vóٕór 70% van de Belgische bevolking zal gevaccineerd zijn.

    Het Amerikaanse mediabedrijf Bloomberg, eigendom van de vroegere gelijknamige burgemeester van New-York, berekende op zijn beurt dat we aan het tempo van januari pas binnen drie jaar de immuniteitsgrens zullen bereiken.

    Straks moeten we nog hopen dat Dr Noppen gelijk krijgt...

     

    BRENT-OLIE STIJGT BOVEN 70 DOLLAR

    *

    De olie terminals en -raffinaderijen in Ras Tanura. ©REUTERS

    Bart Haeck

    Vandaag om 06:53

    -

    Een drone- en raket-aanval op een van de meest beschermde oliehavens ter wereld stuurt de olieprijs naar het hoogste peil in meer dan een jaar.

    Het tijdperk van goedkope olie blijkt dan toch niet eeuwig te duren. In Londen stijgt de prijs voor een vat ruwe Brent-olie maandag voor het eerst sinds januari 2020 boven de 70 dollar, nadat een oliesite in Saoedi-Arabië werd aangevallen.

    Houthi-rebellen uit Jemen stuurden zondag vanop zee een aanvals-drone naar de Ras Tanura oliehaven Er werden ook raketten afgevuurd. De Ras Tanura-haven wordt gebruikt door Aramco om olie te exporteren.

    Saoedi-Arabië kon de aanval onderscheppen. Het zegt dat niemand gewond werd en de uitvoer niet werd gehinderd. De terminal is in staat 7 procent van de wereldproductie uit te voeren en geldt als één van de best beschermde oliesites ter wereld.

    Saoedi-Arabië vecht sinds 2015 in Jemen een conflict uit tegen Houthi-rebellen, die de steun krijgen van Iran. Daarbij werd al eerder een Saoedische olie-installatie geraakt. De Verenigde Staten steunden zes jaar lang Saoedi-Arabië in het conflict, maar trokken zich sinds het aantreden van president Joe Biden terug.

    De aanval - en de vrees dat er nog volgen - stuurt de olieprijs voor het eerst sinds januari 2020 boven de 70 dollar. De zakenbank Goldman Sachs vermoedt dat de Brent-prijs na de zomer richting 80 dollar kan gaan, naarmate de vraag in tandem met een heropening van de economie herstelt.

    Het contrast met een jaar geleden is groot. In april tuimelde de prijs voor een vat Brent-olie nog tot 20 dollar, terwijl door een gebrek aan opslagcapaciteit de prijs voor een vat Amerikaanse olie zelfs onder nul zakte. Dit toen een Saoedische prijzenoorlog samenviel met een bij de start van de pandemie imploderende vraag.

    Intussen heeft het OPEC-kartel de prijs- en productie discipline herwonnen en herstelt de vraag naar ruwe olie geleidelijk.

     

    *

    SAMIRA AZABAR: ‘MOSLIMS STEMMEN NIET ZOZEER OM RELIGIEUZE REDENEN’

    d Geens

    De moslim gemeenschap wordt in het dominante discours vaak afgebeeld als een monolithische groep. Als er en hechte gemeenschap die dezelfde interesses en politieke belangen nastreeft. Binnen haar omgeving zag Samira Azabar echter juist een rijke diversiteit aan stemmen en deelname aan het politieke gegeven. Om deze reden is ze begonnen aan een studie omtrent de politieke keuzes die moslims maken en hun stemgedrag. In deze aflevering van Doorbraak Radio gaat de doctoraats studente politieke wetenschappen aan de UA dieper in op haar lopende onderzoek.

    Meer dan het stemgedrag

    Aan de ene kant ziet Azabar in de moslim gemeenschap heel geëngageerde mensen. Zij nemen deel aan het politieke en maatschappelijke leven. Anderzijds zijn er mensen die zeer wantrouwig staan tegenover de politiek en de regering in het algemeen. ‘Dit triggerde mij om te onderzoeken in welke mate die participatie het één of het ander is.’ Hiervoor kijkt ze naar het electorale — het stemgedrag, de politieke deelname en het waarom ervan — zegt Azabar, maar ook naar het non-electorale — zoals activisme en engagementen. Dit hele spectrum wordt bestudeerd in het lopende onderzoek.

    Het dominante discours is dat moslims niet participeren aan de samenleving in België. ‘Daarom wilde ik kijken hoe dat electoraal en in bredere zin ook op het vlak van activisme juist zit.’ Ze wil weten wat moslims motiveert om zich te verdiepen in bepaalde issues of materies. Waar ze in de huidige context voor strijden, zegt Azabar. ‘Van daaruit ging ik op onderzoek.’ Aan de hand van surveys en een exitpoll bij de lokale verkiezingen heeft ze eerst het stemgedrag van moslims onderzocht. ‘Maar dat beantwoordt nog niet de waaromvraag. En dat is juist de kern van het onderzoek.’

    De moslim stemt links

    Uit de exitpoll van Azabar blijkt dat moslims eerder links stemmen. ‘Dat is een vaststelling die al een aantal jaren in onderzoek naar boven komt in heel Europa.’ Het idee is vaak dat mensen die religieus zijn, veeleer vertrekken vanuit dat religieuze kader, zegt Azabar. ‘Religie bepaalt alles, stellen onderzoekers vaak.’ Om dit te onderzoeken heeft Azabar over heel België korte interviews afgenomen over het moslim stemgedrag. ‘Daaruit bleek dat de redenen om op een bepaalde partij te stemmen, daarin niet zo verschilden van de meerderheid.’ Ze stemmen ook omdat ze zich identificeren met een bepaalde partij. Of omdat ze bepaalde issues op tafel willen zien. Het religieuze standpunt is veel minder van belang dan eerder aangenomen, zegt Azabar.

    heel die waarden politiek speelt veel minder een rol voor moslims dan eerder aangenomen.

    Moslims worden in dat opzicht veeleer gedreven door thema’s die linkse partijen aanvoeren. ‘Zoals sociale zekerheid, anti discriminatie, werk-omstandigheden en armoede.’ Dit komt doordat mensen met een migratie-achtergrond of van moslim origine vooral in de lagere lagen van onze samenleving zitten, zegt Azabar. ‘Je ziet hier heel het idee van de issue-politiek. Maar ook de kandidaten spelen een rol.’ Moslims stemmen vaker op moslim kandidaten, zegt Azabar. En die zijn toevallig meer aanwezig bij linkse partijen. Daardoor gaan hun stemmen vaker in die richting. Dit terwijl er verwacht wordt dat er een aantal conservatieve religieuze gegevens meespelen, zegt Azabar. Deze zouden hen meer richting rechts drijven, normaal gezien. ‘Maar heel die waarden politiek speelt veel minder een rol voor moslims dan eerder aangenomen.’

    Het activisme in de moslim gemeenschap

    Er is een zeer grote diversiteit binnen de gemeenschap. Zowel op het vlak van hun actieve deelname aan de politiek als in bredere zin aan de maatschappij. ‘Zo vonden we in verschillende West-Europese landen enkele factoren die bijdragen aan het activisme.’ Daarin is religie wel één van de grootste drivers om deel te nemen aan het politieke gegeven en de samenleving, zegt Azabar. ‘Zeer gelovigen zijn meer geneigd om te participeren aan vrijwilligers werk of een bijdrage te leveren.’ Daarin is het moskee gegeven ook zeer belangrijk. De collectieve moskee gemeenschap zou mensen ook effectief doen bewegen, zegt Azabar.

    Daarnaast is er ook het gegeven van discriminatie in de samenleving. ‘We zien dat moslims die algemene of persoonlijke discriminatie meemaken, minder geneigd zijn om te participeren.’ Maar structurele vormen van discriminatie door instellingen of op de arbeidsmarkt zijn een andere gegeven, zegt Azabar. ‘Dan zien we dat ze juist méér geneigd zijn tot activisme.’ Om een doelgerichte verbetering in de samenleving te bewerkstelligen voor de moslim gemeenschap. Daar zie je vooral die gemeenschappelijke factor, zegt Azabar. ‘Moslims willen ook een beter leven. Voor zichzelf en voor hun kinderen. Meer gelijkheid, vrijheid en betere sociale interacties.’ Dat zijn bij hen incentives om te participeren aan de maatschappij.

    Moslims willen juist meer kijken naar hoe we kunnen samenleven

    De media hebben het vaak over de polarisering in de maatschappij. Het wij-zij-denken. ‘Gelukkig wordt dit als een gevaar gezien.’ Binnen de moslim gemeenschap is er uiteraard ook polarisatie, maar dit zijn heel kleine groepen volgens Azabar. ‘Het is vooral het idee uitgesloten te worden waarin ze verandering willen brengen.’ Dit heeft een effect op hun dagdagelijkse leven. ‘Moslims willen juist meer kijken naar hoe we kunnen samenleven en elkaar die vrijheid geven.’

    Redacteur: Pieter-Jan Volkaert

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wat LINX echt van de samenleving wil maken, is heden ten dage best te zien in de Limburg. In de dossiers bij het Parket.

    Wat gij, Hiilde Claes, dochter van?

    Ikke, ikke en de rest kan stikke.

    Mooie woorden, dat wel. Mooie woorden in overvloed. Zie Olio du Poepo, de voorbeeld

    -immigrant. Die het zelfs gelukt iis de scepter te grijpen om te heersen als de elfendertigste Keizer Nero. Een Nero van en uit het volk die het vooral – in een vreemde taal - goed kan uitleggen….

    En wij, de meerderheid der Vlamingen in dit Kloteland?

    ’s Maul halten’. Kennen we gewapenderhand nog van de voorlopig laatste 2 Duitse bezettingen waarvan we vooral van de AVONDKLOK het genegen hebben haar terug te zien opduiken….

    *

    *Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    *






    08-03-2021, 14:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!