MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5311

     

     Het gaapt natuurlijk als eenoverbakhuis op het platte van de platte boerenbuiten, dat, vooraleer er geld kan worden uitgegeven, er eerst moet verdiend en dus gewerkt worden. Geld groeit niet aan de bomen. Wat voor een doorsnee Franstalige Belg natuurlijk klinkklare onzin is. Bij hen regent het maanna al decennialang uit de vaderlandse hemel. Is de rode strijdkreet dan niet echt, dat het geld moet gehaald worden waar het zit? Namelijk bij die stommekloten uit het Noorden des Lands die ervoor gewerkt tot ze erbij neervielen. Ach ja, die Franse hautaine en heerszuchtige eigendunk van zichzelf, omdat zij die Frans kennen (ç) automatisch denken te behoren tot de echte blzuwbloedige elite… Dat is een denkwereld van vele eeuwen terug, toen het Frans nog een wereldtaal was (wegens de met veel wapengekletter verworven macht, en niet het dialect van de Parijse onderwereld.

     **

    *

    Spitalleke, Spitalleke, wist U dan niet dat men bij ons dat spreekwoord heeft uitgevonden, dat men met geld de boter koopt.

    **

    *

    Wat Spitaels met boter had, was, zo blijkt achteraf, dat de Francofonen ervan uitgaan in dit apenland met hun gat in de boter te zijn gevallenn.

    **

    *

    Vlamingen zijn zo week als een pakje boter

    **

    https://doorbraak.be/vlamingen-zijn-zo-week-als-een-pakje-boter/

    Gezouten boter

    foto: ©Marc Vanfraechem

    22 NOVEMBER 2019 Drieu Godefridi

    *

    Wie herinnert zich niet de bekende kreet van Guy Spitaels, grote manitou destijds van de Waalse socialisten, toen die aan het adres van de Vlamingen stoer liet weten: ‘Nee, heren Vlamingen, in Walen sla je geen deuk als in een pakje boter!’

    Welnu, je kunt enkel erkennen dat Spitaels gelijk had.

    Vijftig jaar is het al dat de Walen hun economische autonomie hebben opgeëist – want iedereen mag dat wel vergeten zijn, maar regionalisering van de economie was een Waalse eis, meer bepaald een Waalse socialistische eis – en al vijftig jaar is de Walen alles mislukt.

    **

    *

     Догнать и перегнать! riep Stalin

     

    Догнать и перегнать! riep Stalin onvermoeibaar, inhalen en voorbijstreven die Westerse kapitalistische economieën! En net zo herhaalt al vijftig jaar de Waalse ‘elite’ met haar eigen ‘dognat i peregnat’ dat ze de Vlaamse economie zullen inhalen en voorbijsteken.

     

    Bitter is de waarheid: na vijftig jaar inhalen hebben de Walen helemaal niets ingehaald. De achterstand is juist groter geworden, en als al er werd ‘ingehaald en voorbijgestreefd’, dan waren het de Centraal-Europese landen die Wallonië voorbijstreefden, al doemden die op uit het communistische niets van 1989.

    **

     

    *

    In één woord: socialisme marcheert niet.

    Dit gezegd, zou men zich kunnen voorstellen dat de Vlamingen, veruit de meerderheid in België, het op den duur beu zouden zijn geraakt om zich te laten uitschelden, zich racisten en egoïsten te laten noemen, en uit de hoogte behandeld te worden door de zogenaamde

    elite van ‘Wallo-Brux’.

    Men had zich kunnen voorstellen dat Vlaanderen zijn eigen succesvolle recepten aan de rest van het land had opgelegd, waar nodig door de macht van het getal en volkomen in overeenstemming met de grondwet – federale wetten worden bij gewone meerderheid aangenomen, zonder op taalgroepen acht te slaan, zegt artikel 53.

     

    Niets daarvan. Vandaag wordt België geregeerd door een ‘meerderheid’ van 38 zetels op 150, sinds een mediocre Waalse eerste minister besloot om – via zijn steun voor het funeste Marrakeshpact – het belang van zijn eigen Europese carrière op te dringen aan een Vlaamse bevolking waarvan een overweldigende meerderheid tegen dat pact was gekant, daarbij de N-VA wegwerkend die niet enkel veruit de grootste partij van Vlaanderen was en is, maar van het land.

    Een jaar lang nu al, is er niet één dossier – ethisch, economisch, budgettair, wat migratie of ecologie betreft – waarin niet dat onwaarschijnlijke, ultra-minoritaire samenraapsel dat als regering doorgaat, keuzes maakt die, zoals alle peilingen zeggen door een verpletterende meerderheid van de Vlamingen verworpen worden.

     

    Dus inderdaad, de Vlamingen zijn in de meerderheid, doen het economisch briljant, zijn ondernemend en kleurrijk, de Vlaamse steden zijn de mooiste en bloeiendste van Noord-Europa en het Vlaamse onderwijs is duizend keer beter dan het neocommunistische programma dat in de ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ geldt: dat is allemaal waar.

    Maar politiek gesproken, in 2019 evengoed als in 1970, kun je in de Vlamingen een deuk slaan als in een pakje boter.

    vertaling

    Marc Vanfraechem

    DRIEU GODEFRIDI

    Als ze maar Frans kunnen spreken en chi-chi verkopen, zelfs als ze van geen hout meer pijlen kunnen maken, achten die Fransosen en Wallo/Brorkselaars zich nog altijd de Seugneurs van Stad en Land. Dat is vooral zo sedert Napoleon de Hele Grote, Hitlers grote voorbeeld als wereldveroveraar, die niet alleen altijd maar meer van van alles wilden ‘veroveren’, Stad en Land, maar vooral de eigen domme pretentie tot ongekende hoogten wilde opvoeren. Tot ze in het zand beten. Met de (exacte) reputatie dat Hitler ’n monster is geweest, maar zijn Franse tegenhanger een onvergetelijke historische Held.

    **

    *

    Waarlijk, Angelina de Verschrikkelijke en Emaniele Macaroni, samen met nog vele Dômme Invaliden, zijn hun waardige opvolgers. Die hebben het werk van hun criminele voorgangers vervolledigd: Sie haben das geschafft. Met alle gevolgen vandien.

    Even opletten. Dat de Franse taal doorheen de Geschiedenis bij ons in De Lage Landen, zo breed verspreid was, is wel ‘b beetje historisch gegroeid. Ooit was het rijke Vlaanderen zeer dicht betrokken bij de Franse Kroon. Zie Diederik van den Elzas en Godfried van Bouillon (Boonen). De Eerste Kruistocht in 1096 werd niet geleid door de Franse koning, maar door de Graaf van Vlaanderen, die later de Koning van Jeruzalem werd genoemd. In die feodale tijden was de Graaf van Vlaanderen een der grootste ‘Leenheren’ maar ook als familielid ‘Raadsman’ van het Franse Koningshuis onder het Huis van Valois. Maar naarmate De Lage Landen, dank zij de werklust en hun aangeboren ondernemingszin weelderiger werden, groeide de Franse hebzucht. Historici spreken liever van ‘imperialisme’. Dat is een geleerder woord voor het buikgevoel dat vooral eigen is aan dieven en moordenaars.

    **

    *

    En dan ineens waren we 200 jaar later. De achterkleinkinderen van die van de Groeningekouter leefden nog. Bij de lange winteravonden vertelden ze er over bij het haardvuur. Het gezegend jaar Onzes Heren 1302, toen onze overgrootvaders… Deze opstand was inderdaad eerder de sociale revolte der Ambachten en Neringen, waarvan men later, om het Belgicisme en de Vaderlandse gevoelens der Vlamingen aan te wakkeren.

     

    Verkeerd begrepen romantisme? Mn voeten, Gérard! De Leeuw van Vlaanderen door Hendrik Conscience, de man die ‘zijn volk leerde lezen’ was een opdracht van Leopold I van Sexen Coburg Gotha… En het betaalde nog goed ook!

    Maar allez, we spreken er niet mer over. Want ook de Vlamingen kenden reedds enkele jaren later hun eigen Waterloo, bien avant la lettre. Heb ik hier al neergeschreven! Daar was namelijk in 1383 nabij Westrozebeke (tussen Ieper en Hooglede, met wat verder Het Land van Belofte: mijn geboortestreek (**), waar de Vallingen het onderspit moesten delven.

    De ware feitenzijn, dat enkele jaren na 1302, in samenwerking met de (Franse) Hertogen van Bourgondië, beide ‘Deelstaten’, het Graafschap der Lage Landen zowel als het Hertogdom Bouirgondië sterker en weelderiger waren geworden dan het Koningshuis der Valois in Parijs. Volgens de kroniekschrijvers waren Gent en zelfs Brugge toen groter en vooral rijker dan Parijs. Die moesten nadien echter de zeilen strijken voor de Spaanse Habsburgers onder Keizer Karel V. Een in 1500 in Het Patershol geboren Gentenaar…. Die was de zoon van Johanna de Zwakzinnige (sic), erfgename van de Spaanse Troon. Volgens L.P. Boon (niet mijn beste vriend) werd de boreling door zijn moeder opgevist van tussen de pis en de kak…

    **

    *

    Ja Ja, als ‘adolescent’ dwaalde die veel door de bossen van Nukereke (Oudenaarde) waar hij o.a. leerde fluitspelen en vogelen. Margrietje Van de Ghinste, zijn bastaardkind met een weversdochter, de latere Margaretha van Parma, was daar het resultaat van. De huwde,eenmaal ex-landvoogdes der Nederlanden geworden, eerst met de later vermoorde Alexander di Meduci, broer van, uit Firenze, en, weduwe geworden, hertrouwde die met de Hertog van Farnèse, de vader van de latere Alexander Farnèse, die op zijjn beurt Landvoogd der Nederlanden werd. Toen begin voor Vlaanderen de eeuwenlange martelgang.. De ene bezetting volgde op de andere. De ene al bloeddorstiger dan de andere. Spanje, Oostenrijk, Frankrijk…

    *

    Dat weversdochtertje uit Nukerke doet mij aan onze Bart denken. Wat een mooie familieband. Toen wij, tot 3 jaar terug, gedurende 16 jaar in Midden-Italië woonden (Lago di Bolsene) waren we regelmatige bezoekers van het arendsnest, de burcht waar ze haar leven sleet. We zagen er de mooiste schilderijen van de Stad Antwerpen. En van haar. Het was een zeer mooie vrouw. Keizer Karel had een goedesmaak! Zie ‘De Pot van Olen’…

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Pot_met_drie_oren

    *

    Vraag Waarom laten onze Hoog Geschoolde ’Historici’ dit soort politieke hoogvliegers onbesproken? Uit schaamte? Uit onwetendheid? Uit gewoonte? Uit diplomatie? Of omdat ze meer begaan zijn met hun eigen glorie?

    En neen, we krijgen wel nooit een of andere spannende serie op TV over deze Gouden Eeuwen. In Francofonia (met uitzondering van Het Prinsbisdom Luik?)zouden er trouwens meteen straatprotesten komen.

    Tenzij er vooraf duchtig zou afgedokt worden…

    Maar ja, Vlaanderen heeft geen Domedes Invalides. Het heeft alleen maar invaliden. Tot in de ziel gekwetsten. Dank zij luyden als die Spitaals.  En neen, we ‘sloan nie up nulder mulle’ zoals de Gentse Roden van vandaag. We ziijn geciviliseerde lui.

    **

    *

    (**) … Westrozebeke: moet U toch eens komen zien. De streek is er, sedert mijn jeugdjaren, dank zij de Roeselaarse Fruit & Groenten Veiling, (maar vooral dank zij durf en wekijver) nijver en weelderig door geworden. Neen, geen vlasteelt meer, al lang niet meer, maar glasteelt De blauwe hemel straalt niet alleen hoog in de lucht, maar hij lacht U tegen, waar men daar gaat langs Vlaamse wegen….

    *

    Zondag 24 November 2019

    24-11-2019, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5310

     Slecht nieuws voor Jef Vermassen & C°.

    **

    *

    En er is meer. Want er ligt nog dat mensonterend 2de Blauw wetsvoorstel op tafel:

    “het beëindigen van het leven voor dementerenden”

    **

    Dokter De Block (*)

    *

    Dat elimineren van alle nutteloos ongeboren leven kan ons, eenmaal bevrijd uit de moedersschot, bij leven en welzijn, persoonlijk niet meer raken. Daar is het immers te laat en veel te omslachtig voor. Blijft alleen nog de bekommernis voor het nageslacht. Geslacht en ongeslacht. We zijn er nu eenmaal en er komen geen nijp- snij- of verlostangen meer bij te pas. Hiervoor zijn we veilig, zo lang als ‘anderen’ van het niveau van

    **

    Zaan Zak De Klucht,

    zoon van, daar niet anders over denken. Zo van ‘een spuitje voor alle mismaakten en ‘nutteloze eters’. De woorden van Dr Jopseh Goebbels himself. Remenber? Van uit de Verzirguingshyuzen kwal dan de brief, dat de ge;liefde Zoon, Dochter, Vader, Moeder (schrappen wat niet past) aan de gevolgen van een hartaderbreuk was overleden.Het dode lichaam van de Geliefde is ter beschikking.

    *

    O die vrijgevochten Liberalen toch! Allemaal Kleine Goebbelsen!

    Euthanasie, een programmapunt dat zo komt uit het origineel van (Nazi-) Duitsland.

    **

    *

    En dan is er nog dat andere.

    Fundamenteel zijn deze Slinxe, Schotse en Scheve plannen gelijklopend aan de Leer van De Profeet: ‘doodt alles en iedereen die ge zelf als ‘Ongelovige’ beschouwt. Iets waarvan men wel onderling van mening kan verschillen. In amoureuze zaken bijvoorbeeld…

    **

    *

    (*) Dokter Magdie De Block: een blok aan eenieders been… En zelf zo met het blote oog te zien, absoluut geen nutteloze eter.

    Of is haar echte naam gewoon ‘De Vergeten Eed van Hippocrates?.

    ISLAM = BARBARISME

    *

    BekijkHIERde video!

    Even er aan herinneren, dat bloed-rode Popol Mag Niks zich de naad (alleen de naad?) uit de broek werkt, om, samen met Fluppe de Laatste, de Vlamingen een Paars-Groene pad in de korf te zetten? Zal de Coene Rode Ridder op tijd komen?

    Vooral benieuwd of de boot van De Goede Sint op 6 December tijdig zal binnenlopen, om die korf dicht te klappen.

    **

    *

    Coene Ridder of niet, zelfs voor dat kontfederalisme-van-m’n-gat is het eeuwen en eeuwen te laat. Stel U even voor dat die ACHT regeringen die dat Belzoekske van Nikske rijk is, gewoon verder blijven bestaan alsof er niets aan de hand is! Allemaal + de vriendjes in de jabinetten dikkelijk betaald op kosten van de Vlaams sprekende Jan-met-de-Pet en zijn Lisa. In Francofonia namelijk draagt men niet bij, men eet en drinkt er gewoon mede. Zoals de Oude Belgen ook al deden: ze (in de propere versie) zaten aan er dronken mede. Ergens anders aanzitten mag niet. Toch niet in het openbaar.

    *

    “Meine Meinung nach” voor geval men ALLE TWEE uit alle macht bij die sacrosante en alleen zaligmakende UNITÉ wil blijven, dan zou de hele Francofone poppenkast gewoon onder Vlaamse curatele moeten gesteld worden. Inzake ‘Begroting’ en ‘Begrotingscontrole’ (zie volgend blogje) zou dat zelfs niet alleen de goedkeuring meedragen van de EUSSR-Groten, maar de Vlaamse spreekwoordelijke welvaart Zonder Vrees zou alsdan de hele wereld kunnen inspireren.

    *

    Komt mij daarbij ineens nog iets anders voor de geest.

    Die alles hun tijd lang overlevende verpestende Pakbonden toch! De ergste en de onbetamelijkste van de hele wereld! Als Slinx, Schots en Scheef zo zot is van hun Grote Voorgangers (Marx, Mao e.a.) waar de Pakbonden gewoon VERBOTEN waren: waarom zij die bij on s allemaal al lang nog niet opgepakt?

    Zelfs Nazi-Duitsland onder Hitler lukte het vanaf 1929 de economie te doen heropleven tot nooit geziene hoogten. Dat was onder de dictatuur van de NSDAP, de Nationaal Socialistische Duitse Arbeider Partij. Veel arbeid, goede lonen, kinderbijsllag, betaald verlof; wagen voor het volk; maar geen Vakbonden!

    **

    *

    Zaterdag 23 November 2019

     

    23-11-2019, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5308

    Hieronder leest U van de hand van enen groten stouterik wiens naam ik niet zal vernoemen, die de goede reputatie van de Grote Meneer & Reichsführer Adolf Hitler in diskrediet wil brengen. En neen, die deed dat niet in besloten kring, maar in het openbaar. Volgens de TV een uitzending om duimen en vingers van af te likken. Er waren er zelfs bij, die andermans zolen likten.

    Schande! Driewerf schande!

    Historisch: de Reichstag Speech van Bart Somers

    14 november 2019 Ben De Zwijger

    **

    *

    https://outlook.live.com/owa/?path=/mail/inbox/rp

    Brussel, 13 november 2019: In het parlement hield Bart Somers, vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen een historische speech.

    Wegens het belang van deze speech, geven wij de speech integraal weer:

     

    Bart Somers:

     

    “De volkeren der aarde zullen dra erkennen dat het Vlaanderen onder leiding van mijn partij geen vijandschap wenst met de buitenlanden. Het binnenland is het probleem. Vandaag zal ik andermaal profetisch zijn. Als die 850.000 Vlamingen die in deze Reichstag vertegenwoordigd worden door de verwerpelijke fractie aan mijn rechterzijde, erin zouden slagen om de immigratie naar Vlaanderen te stoppen, dan zal het resultaat geen Arabificatie van Vlaanderen zijn, en dus de overwinning van deze Vlamingen, maar zal het juist leiden tot het einde van hun miserabele clubje in dit eerbiedwaardige parlement.”

     

    (pauzeert)

     

    “Voorwaar ik zeg U, we moeten deze fractie van 850.000 Vlamingen NU stoppen. We moeten regels uitvaardigen die er toe leiden dat zij verdwijnen uit Vlaanderen. Hun plaats kan dan van rechtswege ingenomen worden door vluchtelingen, asielzoekers en migranten, vooral dan economische migranten.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

     

    “Voorwaar ik zeg U, de bevolking is gerechtigd zich vanaf NU te keren tegen ieder individu dat zichzelf Vlaming noemt, een Vlaamse vlag zwaait, zijn kind een Vlaamse naam geeft, of met zijn ogen draait als er op het staatsnieuws gezegd wordt dat terroristen en hun kinderen terug naar België moeten worden gebracht.”

     

    (pauzeert)

     

    ” Voorwaar ik zeg U, het is tijd om restaurants die balletjes in tomatensaus serveren te sluiten, het is tijd om vitrines van winkels waar louter in het Vlaams bediend wordt te bekogelen met roze waterverf, tenzij ze ook de lang verwachte vertaling van de naam van hun winkel in het Arabisch naast hun eigen naam plaatsen, het is tijd om de kleur blank in het straatbeeld te verbieden, minstens elke blanke te voorzien van een ster op de borst mocht de blanke zich verhullen in een dikke winterjas en diep over het voorhoofd getrokken wintermuts.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

     

    “Voorwaar ik zeg U, het is tijd om afscheid te nemen van wielerwedstrijden op de baan wegens te wit en te zweterig. Ik zeg U dat de cyclocross wel mag blijven bestaan als er maar veel modder op het parcours ligt en de renners zwart over de streep komen.”

     

    (pauzeert)

     

    “Voorwaar ik zeg U dat wij onverdroten verdergaan met het sluiten van bejaardencentra waar de meerderheid van de ouders en grootouders van deze 850.000 valse Vlamingen zich bevinden. Ik zeg U luid en duidelijk: de boeken uit hun boekenkast moeten NIET naar de kringloopwinkel. Breng ze met mijn groeten en toestemming naar de vuurtjes van de nieuw aangekomenen in het Brusselse Maximiliaanpark in afwachting van hun nieuwe woning in de leeggekomen bejaardencentra.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

    “Beste vrienden en symphatisanten, vandaag is de dag aangebroken dat wij beginnen met de deportatie van 850.000 slecht geplaatste Vlamingen!”

     

    (kippenvel moment)

     

    Antwoord van groot deel parlement:

    “Heil Bart”, “Heil Bart”, “Heil Bart”

     

    Noot: overeenkomsten met de beroemde speech van het grote idool van de familie Somers, dhr A. Hitler, op 30 januari 1939, in de Reichstag berusten niet op toeval.

    Mijn zakken zijn vol! Vol van de gelachen tranen voor zoveel naïviteit doe daarvoor meer dan € 22.000 per maand opstrijkt. Om daarmee zijn eigen afstamming ongelofelijk belachelijk te maken. Gaat daarmee naar den oorlog!

    Maar wat wilt U? Het vat kan maar geven wat het inhoudt.

    **

    *

     

    Vrijdag 22 November 2019

     

    22-11-2019, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5309

    Voor de trouwe lezer van dit blogje zal het misschien bekend overkomen Zuid & Noord in één adem te horen vernoemen. Dit heet dan de Vrije Herenigde Nederlanden. Deel uitmakend van een V.E.: Verenigd Europa.

    Al de rest is larie en apekoool. De Lage Landen byder See kunnen best voort zonder die EUSSR!!!!

     

    En… wie weet? Met de blik op deze kaart…

    **

    *

    vraag ik mij af: dat daar helemaal boven rechts, dat gezellige oeroude Rusland der Tsaren, dat is toch vanouds een wezenlijk deel van onze Beschaving?

    Ja; natuurlijk, als we even abstractie maken van dat barbaarse communisme/spcialisme dat de ganse wereld bedoelde te verknechten. En daarbij grotendeel in gelukt is ook. Inclusief Het Vaticaan, naar thans meer en meer blijkt.

    Vandaar de hang om meer en meer te weten over ons gezamenlijk verleden. Over oude banden die na de Franse Revolutie en de verkeerd begrepen modernisatie geweldig hebben afgezien…

    Zo is het, bij de gratie van de jeugdige schrijver & conferencier Bart Van Loo (°1973) dat ik de lijn der Geschiedenis weer heb kunnen opvissen. Daarbij was Wikipedia mij zeer gunstig om de hiaten te vervolledigen die mijn gehoor gemist hadden. Al die namen! Al die data! Franse beroemde koningen, die na 1302 veel te vlug hun lesje vergeten waren. Graven van Vlaanderen die vanaf de jaren 1383 (Slag bij Westrozebeke en Franse revanche voor Groeninge) zoete broodjes bakten bij de Hertogen van Bourgondië en omgekeerd. Dyon, de Hospice de Beaune, de Pommard, Nuits St Georges, etc, etc…. Er werd Brigge, Gent, Ieper, handel gedreven tot in Sebastopol en Novgorod in het uiterste puntje van Siberië.

    Vooral als Van Loo, deze woordkunstenaar doorheen de Franse Geschiedenis minutieus de Vlaamse Gouden Sporen tot in het kleinste detail reconstrueert. En weer tot leven btrngt…

    Van onze Lage Landen beleefde het Calvinistisch geworden Noorden de Gouden Tijd in de 17de Eeuw. Maar het Roomse zuidelijker gelegen Vlaanderen was ondertussen wingewest geworden voor Rome en de Spanjaarden. Voorbij de gouden jaren 1383-1477, die de schrijver  de inspiratie brachten om Bourgondisch Vlaanderen te promoveren tot wereldleiders. Werkzamer en weelderiger dan Parijs en Londen samen. Waar zelfs onder meer Kral de Stoute (° 1433), Graaf van Vlaanderen een nieuwe Kruistocht probeerde op de been te brengen om Constantinopel, gevallen in n 1453, op de Turken te heroveren. Het duurde tot hij in 1477 bij Nancy (Lorraine) sneuvelde. In de strijd om nog meer grondgebied. Van hem zei men toen al, dat in zijn Rijk de zon nooit onderging. Het waren de Hoogdagen voor Brugge, Gent Ieper, Kortrijk, ja zelfs Poperinge….

    Hier wordt uitdrukkelijk en met aandrang verwezen naar

    **

    https://menen.bibliotheek.be/catalogus/bart-van-loo/de-bourgondiers-aartsvaders-van-de-lage-landen/boek/library-marc-vlacc_10197787

    *

    Het boek is nog maar pas in 2019 verschenen. U moet het gelezen hebben. Meer nog, het mag in geen enkele Vlaamse huiskamer ontbreken. Want het is de (vergeten) deur naar de toekomst…Ja, zelfs, nu de Religie noch Parijs geen rol meer spelen, de kortste weg naar de Herenigde Vrije Nederlanden.

    Sid Lukkassen

    Clownen of niet clownen, dat is de vraag…

    Het leven lacht je niet toe: het leven lacht je uit

    **

    https://doorbraak.be/clownen-of-niet-clownen-dat-is-de-vraag/

    *

    Gisteren, 21 NOVEMBER 2019

    Clown

    foto: ©Wiimedia Commons

    *

    Het is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’

     

    Laten we nog eens stilstaan bij de film Joker, die onlangs uitkwam. De film toont de ontbinding van de sociale orde – in het leven van Joker ontbreken hogere doelen die hem kunnen verheffen of inspireren. Er is geen enkele overkoepelende aspiratie waar hij zich aan kan optrekken of zijn identiteit op een positieve manier mee kan verbinden. Het is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’: de film toont een winner takes all maatschappij waarin de lagere klassen weinig waardering voor hun werk ontvangen – ze worden behandeld als inwisselbare tandwieltjes. Mensen die kampen met depressies of andere geestelijke ziektes kunnen al helemáál nergens een relevante, constructieve rol vervullen.

    Clownen in het Avondland

    In Avondland en Identiteit (2015) beschreef ondergetekende dit als volgt:

     

    ‘Al hebben we er niets aan, we zijn graag even het centrum van de aandacht – in onze vluchtige, narcistische maatschappij lijkt dat het hoogst bereikbare. Denk aan een vissersboot met emmers vol krabben die over elkaar omhoog proberen te klimmen. Als u wilt weten waarom mannen elkaar ‘voor de lol’ afzeiken en vrouwen kattig zijn, is dit het antwoord: de afwezigheid van een sociale ordening of een gedeelde moraal in het licht waarvan het leven zin heeft. Onze samenleving is niet verenigd in een grootse droom, een overkoepelend ideaal of een langetermijndoelstelling. De maatschappijleden beconcurreren elkaar met morele mooidoenerij (ik sponsor de natuur, straatkinderen, bedreigde diersoorten), sociale status (ik ben bevriend met de eigenaar van die hippe uitgaansgelegenheid) en prestigieuze speeltjes (ik heb een Google Glass).’ (blz. 50-51)

     

    In Joker wordt dit alles gepersonifieerd door acteur Robert de Niro. Hij neemt de rol op zich van de beroepsmatige afzeiker, de talkshow-host die binnenloopt als anderen zich in zijn show voor schut zetten. Hij verpersoonlijkt het Hollywoodeske policor-elitarisme van een gezapige, gevestigde jetset-showbusiness laag die alleen met ironie naar de werkende klasse kan kijken.

     

    Het enige positieve wat hieruit opdoemt, is chaos. Het positieve doel van de Joker is chaos, want chaos is zo eerlijk als een loterij: een herstart die nieuwe kansen voortbrengt. Waar de gevestigde orde wegvalt, verliezen de ‘fat cats’ hun privileges en openen zich frisse wegen.

    brexit

    Voordat we tot conclusies kunnen overgaan moeten er voorbeelden de revue passeren: die maken het maatschappelijke absurdisme invoelbaar. Deze ervaringen zijn essentieel om het tijdsbeeld van deze grote clownshow neer te zetten.

    Winnie de Poeh

    geen goed woord opbrengen voor Disney

    De eerste geschiedenis betreft – opnieuw – mijn oude tekenleraar. Toen ik tekenles volgde op de bovenbouw Havo, bracht iemand op een dag Winnie de Poeh ter sprake. De tekenleraar kreeg een woede-uitbarsting. Het was absoluut abominabel en schandalig hoe het commerciële Disney de oorspronkelijke artistieke creatie had opgekocht en vervolgens ‘versimpeld en verkracht’! De visie van de authentieke kunstenaar was platgewalst door de geldzucht van het grootbedrijf. De beste man kon duidelijk geen goed woord opbrengen voor Disney.

     

    Anderhalf jaar later keerde ik terug als ondersteunende kracht met een bijbaan op dezelfde school. De tekenleraar gaf nu les aan een onderbouwklas waarmee letterlijk geen land te bezeilen was. Het regende propjes en tekenmaterialen suisden door de klas – iedereen deed maar wat. De docent probeerde uit te leggen dat de leerlingen een sprookjesdoolhof moesten tekenen maar kon zich nauwelijks verstaanbaar maken. Er was geen spoor van coherentie in de situatie aan te treffen. Ik las de wanhoop in de groeven van zijn gezicht. Toen richtte hij zich op en riep de klas in: ‘En als je dan niks kunt verzinnen, dan teken je maar iets na van Disney.’

    Het voelde alsof er een held van zijn sokkel viel. Ik sprak hem naderhand voorzichtig aan en vroeg aftastend of hij over Disney van mening was veranderd. Er straalde een afgematte, uitgebluste indruk van hem af. ‘Tsja Sid. Op een zeker moment ben je oud – je hebt je strijd gestreden, je bent moegestreden. Dan is het tijd om je idealen over te dragen aan een jongere en meer principiële generatie.’ Bedremmeld en vernederd voegde hij hieraan toe: ‘Ik heb laatst voor mijn jongste zoon nog speelgoed van Disney gekocht…’

    Mevrouw Klazien

    Voorts komen we op mevrouw Klazien. Dat was al helemaal een wrang avontuur. Vanuit de volksuniversiteit werd ondergetekende naar haar doorverwezen om samen een cursus op te zetten over filosofie en literatuur. Het begin was al wat raar – ze kon niet bellen omdat haar telefoon was afgesloten. Ik moest persoonlijk op bezoek. Uiteindelijk vond ik ruimte op de ochtend van een Paasdag.

    Zij is eigenlijk de draagster van onze cultuur

    Daar aangekomen bleek dat deze dame op leeftijd woonde in een ijskoud huis: ze had Nederlands gestudeerd en wist alles van de vaderlandse literatuur, maar werkte daarna bij een radiokanaal dat was wegbezuinigd. Zij is eigenlijk de draagster van onze cultuur, schoot het door me heen – één van de laatsten die weet wie Vondel was en de dichter Poot. Toch leefde ze in abjecte armoede.

    Net als voor de telefoonverbinding was er geen geld voor verwarming. Ik dronk thee van brandnetels uit de tuin waarin haartjes ronddreven die ze zelf niet zag. Haar dagen bracht ze door met een dik boek vol kleurplaten. Toen ik die avond aan de Chinees zat met mijn ouders wist ik dat zij alleen zat, met Pasen in een koud huis. Een half jaar later zat ik met de VVD-scoutingscommissie om tafel in Den Haag – steeds spookte het beeld van mevrouw Klazien door mijn hoofd. Een welgestelde bovenlaag die de cultuur aanneemt als vaststaand gegeven zonder te beseffen wat daar allemaal onder zit.

    Absurdisme

    Dit absurdisme in de onderbouw is doorgedrongen tot de bovenbouw – of misschien is het omgekeerd gegaan, zoals een blik op brexit en de Europese Unie suggereert. Officieel kan, volgens de statuten, de Europese Commissie pas starten als alle Eurocommissarissen zijn benoemd. Het wachten is nu op de Britten, die nog niemand hebben voorgedragen en dat volgens de officiële regeringsverklaring ook niet voornemens zijn. Ursula von der Leyen wist geen beter antwoord op dit dilemma te verzinnen dan: ‘We antwoorden niet op hypothetische vragen.’ Brexit blijft voor de bestuurlijke klasse vooralsnog een hypothese.

    Er staat een artikel in de herinnering dat de leegheid van de hedendaagse politieke partijen bekritiseert. Neem nu de inhoudsloze verkiezingsspot die Nederland gelijkstelt aan een vaas die wordt getaxeerd in het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. Partijen doen steeds minder moeite om hun ideologische leegheid te verbergen. Sommigen houden geen ‘congressen’ meer maar ‘festivals’, met ‘cabaret’ – andere partijen komen niet verder dan verkiezingsspotjes waarin mensen elkaar ‘goede morgen!’ wensen. Deliberatie, het politieke overtuigingsproces gebaseerd op inspraak en intellectuele arbeid, is vervangen door een ‘volksvermaak’, wat tegelijk neerbuigend is naar het volk. Je straalt uit dat de ideeën op zijn en dat alles al in ‘kannen en kruiken’ is, als je zoiets doet.

    Afgetrapte cliniclown

    Maar wie denkt dat we de bodem daarmee hebben bereikt, komt bedrogen uit! We zouden bijna denken dat alle absurditeit wel is verteld en dat er geen voorbeelden meer te vinden zijn… Toen kwam D66-leider Rob Jetten plots in beeld op een partijcongres:

    ‘Intussen kunnen de leden in Breda met zijn kartonnen tweelingbroer op de foto en wordt er in de centrale hal een half uur uitgetrokken voor ‘Koken met Rob’. Daarin maakt Jetten met zijn rug naar het publiek een gerecht klaar met courgette en avocado.’

     

    En toen viel dit dus uit de lucht: een filmpje op het medium TikTok waarin VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zich presenteert als ‘afgetrapte cliniclown’, aldus DDS.

    De essentie van deze voorbeelden is tegelijk de essentie van de westerse cultuur vandaag: alles aan het Westen dat niet-clownesk is, wordt gepresenteerd als tóch clownesk – alles wat niet clownesk wil zijn wordt neergezet als ‘nazi’. We zien het ook aan deze uitvoering van Papageno uit Die Zauberflöte van Mozart en Schikaneder. Het werk moet worden uitgevoerd in malle pakjes, ironiserend en ridicuul. Want een masculiene energie die zich onapologetisch en ongefilterd openbaart, past uiteraard niet binnen een postmoderne cultuur die enkel via spot en scherts de eigen bronnen kan verstaan. Ooit liet Thierry Baudet aanwezigen op een bijeenkomst luisteren naar klassieke muziek: videobeelden toonden hoe dit voor de bezoekers moeilijk te verdragen was – de onderliggende insteek was namelijk niet ironisch.

    Bindmiddel

    Enkel ‘nieuwe verbindingen’ mogen

     

    Het cement in de samenleving is weg: de verschillende werelden vloeien niet in elkaar over maar ‘springen’ in elkaar over, zonder aanloop. Die verspringing is de voeding van het absurdisme. De opvolgende wereld heeft niets gemeen met de wereld waarin je je thans bevindt: dit verweesd-zijn maakt dat mensen op zoek gaan naar binding, naar hun wortels en identiteit. Dit zoekproces is bedreigend voor de postmoderne kosmopolieten die de wereld uitsluitend ironisch kunnen bezien: ‘binding’ zoeken mag wel, maar niet met de eigen cultuur en gemeenschap. Enkel ‘nieuwe verbindingen’ mogen – het liefst met het ‘onbekende’ – hoe meer exotisch en niet-Westers, hoe ‘ongevaarlijker’. Want dat is beter dan het eigene. Volg je die weg dan eindig je als eenzame clown – het leven lacht je niet toe, het leven lacht je uit.

     

    In dit alles klinken echo’s van het marxisme door: het marxisme ontwikkelde theorieën over de verhouding tussen de onderbouw en bovenbouw – vandaag zien we dat het clownen in beide maatschappelijke lagen hoogtij viert. Noch de libertaire, noch de socialistische profetieën zijn bewaarheid: de synthese is een even clowneske als atomistische toestand – het leven valt uiteen in fragmenten die wegdrijven op een zee van desillusie en absurdisme.

     

    Dit artikel was – voor zover de auteur het nu kan voorzien – het laatste deel in de miniserie over het leven in een grote clownshow. Lees ook deel 1 | 2 | 3 | 4 | 5. Een wezenskenmerk van clownesk absurdisme is echter dat het zich niet laat voorzien…

     

    Op 25 november geeft ondergetekende een lezing voor KVHV over dit onderwerp op de Universiteit van Antwerpen, Rodestraat 14 om 20:00 uur.

    Oef! Even uitblazen.

    Ondertussen over naar volgerde bedenking.

    Het is een oud gezegde, dat wie zijn verleden niet kent, ook geentoekomst heeft. Zo zou onze Beschaving niet zijn wat ze geworden is, zonder kennis van de Oudheid, vooral de Grieken, de Romeinen, het Christendom en de Verlichting.. De schoonheidsfoutjes ervan moeten we er maar bijnemen.

    Enne, a ropost: vooral de woorden van Julius Cesat niet vergeten. Dat wij, in onze landen toen al de dappersten aller Galliërs waren… Wat hieronder niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet…

    **

    *

    Vrijdag 22 November 2019

     

    22-11-2019, 12:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5307

     Hieronder een dubbele versie van hetzelfde verhaal. De hedendaagse meer dan hopeloze situatie van ons o zo dierbaar België, het Heilig Land der Vaadren..

    **

    *

    Eerste verhaal: de visie van de technocraten onder de kranten (De Tijd).

    **

    *

    ‘Technocraten’! U weet wel, dat is de soort Verlichte Grote Verstanden zoals Joachim Coens, bij de Tsjeven, de eerste in rang voor de Sinterklaasbenoeming, dat ziet. Stel U even voor. Sedert heel, heel lang geleden, uit de tijd dat de dieren nog spraken, ’n slimme Voorzitter bij de Tsjeven. Te mooi om war te zijn! Zelfs al moest het lukken: het is veel te weinig en vooral het is veel te laat. Zowel de partij als geheel het zijn kapot geplunderd.

    Enfin, dat waar De Tijd zich mee bezig houdt, is niet mijn ding. Morgen of overmorgen krijt U van mij (via Doorbraak) de Noorderling Sid Lukassen opgediend. Alvast deze link om de lezer zich ’n beetje te kunnen inleven..

     

    https://www.liberales.be/teksten/2018/5/24/waarom-links-niet-meer-kan-innoveren-sid-lukkassen

    **

    *

    De tweede benadering is deze van GUVAAL, de collega die er zijn specialiteit van heeft gemaajt om de juiste puntjes overal op de juisste i te plaatsen.

    Veel leesgenot.

     

    België zakt steeds dieper in budgettair moeras

    **

    https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/belgie-zakt-steeds-dieper-in-budgettair-moeras/10183452.html

    Premier Sophie Wilmès (MR). ©Photo News

    *

    Kris Van Haver En Dieter Dujardin

    Vandaag om 01:01

     

    De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort.

     

    De risicoanalyse die de Europese Commissie woensdag voorlegt, spreekt van ‘een significante afwijking’ van de Belgische begroting van dit en volgend jaar, vernam De Tijd. Zonder bijsturing komt ons land in mei onvermijdelijk op het Europese strafbankje.

     

    België vertoeft met zijn begroting al enkele jaren in het gezelschap van de zogenaamde Club Med-landen uit het zuiden van Europa. Ook woensdag zal de Commissie het verdict vellen dat ons land het risico loopt dat de begrotingscijfers niet stroken met de Europese afspraken. De stijging van het tekort is alarmerend: van 0,7 procent van het bruto binnenlands product in 2017 gaat het naar 1,7 procent dit jaar en naar 2,3 procent in 2020. Die 2,3 procent- 11 miljard euro - is meteen het hoogste tekort van de eurozone en elf keer meer dan de regering in april beloofde aan Europa.

    Ontbreken van saneringen

     

    De Commissie valt vooral over het ontbreken van echte saneringen in het budget. België moet elk jaar 0,6 procent aan structurele maatregelen voorleggen, maar de structurele balans verslechtert in 2020, zelfs met 0,3 procent. Bovendien stijgen de overheidsuitgaven in 2020 met 4,7 procent, terwijl Europa de toename op 1,6 procent begrenst. Dat houdt in dat het overheidsbeslag de pan uit rijst, net op een moment dat de kosten voor de vergrijzing ook oplopen.

    TIP

     

    De rode vlag van Europa heeft geen directe gevolgen. De Europese Commissie loopt op haar laatste benen en beseft ook dat een regering in lopende zaken weinig vermag. De echte test volgt in de lente. Dan beslist de nieuwe Europees commissaris voor Begroting Paolo Gentiloni op basis van de definitieve cijfers voor 2019 of België op het strafbankje moet. Dit jaar ontsnapten we nipt dankzij de aantrekkende groei.

    Twijfel of sancties volgen

    Of straks echte sancties volgen, is zeer de vraag. De verschillende Belgische overheden speculeren op een versoepeling van de Europese begrotingspolitiek voor investeringen. Het Brussels Gewest neemt daar nu al een voorschot op door 500 miljoen euro aan investeringen buiten een begroting van nog geen 6 miljard te duwen.

     

    Ook informateur Paul Magnette (PS) ging al met Gentiloni praten over wat de komende jaren budgettair mogelijk is. Het algemene gevoel bij de federaal onderhandelaars is dat het onhaalbaar is elk jaar 0,6 procent verbetering te realiseren. De PS wil met enkele sociale trofeeën uitpakken, terwijl Open VLD geen nieuwe belastingen wil slikken. Een begrotingsevenwicht in 2024 wordt daardoor de facto onhaalbaar.

    .Gevraagd: werknemers, geen jobs.

     

    Wie herinnert zich niet de eerste prioriteit van onze Charel toen hij nog nationaal was: 'Jobs, jobs, jobs!'. Dat blijkt ondertussen een holle slogan te zijn geworden, zoals we zopas nog hebben kunnen meemaken bij De Lijn. Onze regionale busmaatschappij vindt nl niet genoeg nieuwe werknemers. Bij nader toezien, blijkt dat niet eens een uitzondering te zijn, want hetzelfde gebeurt in het onderwijs, in de zorgsector, in de woonzorgcentra. De politie heeft volk te kort en hetzelfde gaat zich voor doen in het leger, waar er niet genoeg vervangers komen voor de militairen die met pensioen gaan.

     

    Ondertussen worden tienduizenden betaald om niet te werken, via vervroegde pensioneringen, loopbaanonfderbrekingen, leeflonen en nog van die stelsels. E.e.a. is het gevolg van de babyboom na WO II die ervoor zorgde dat er tegen het einde van vorige eeuw een teveel was aan werkzoekenden, niet alleen door de aangroei van de jongere bevolking, maar ook doordat steeds meer vrouwen in het arbeidscircuit kwamen. Dat de situatie nu omgekeerd is - steeds minder jongeren en steeds meer gepensioneerden - heeft men stilaan wel ontdekt, maar men doet er niets aan. In tegendeel zelfs, er zijn nog steeds partijen die vinden dat we minder moeten werken en vroeger met pensioen moeten kunnen gaan. Niet de werkgelegenheid, maar het tekort aan arbeidskrachten is nu echter het probleem. Dat de staat ondertussen met een staatsschuld zit die na de Italiaanse de grootste van Europa is, blijkt niemand te verontrusten. Tout va très brien, madame la Marquise!

    *

    Het Brussels gewest heeft een begrotingstekort van € een half miljard, Vlaanderen en Wallonië zo'n € 350.000 en de Franse Gemeenschap liefst meer dan 700.000

    *

    *

    Mij moet het in de eerste plaats van het hart dat er ‘geregeerd’ wordt precies alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Regeren in Lopende Zaken, dat wil alleen zeggen, de boel draaiende houden. Niks meer. Is heon het werk van de ‘klerken’ in de kabinetten, want de Bazen zijn vleugellam. Wegens onderling gekibbel. Date vooral geen bokkensprongen maken zoals de zwangerschap nog meer maniipuleren. Nog meer verhakkelde baby lichaampjes in de ziekenhuiscontainers met menselijke afval.

    Wat ’n ierkeerde conclusie! Want ieder versneden ongeboren leven wordt immers 10-voudig vervangen door import? Daar zijn zelfs geen kosten meer aan, want meestal volgroeid en in de juiste richting grootgebracht.

    **

    *

    Onbegrijpelijk ook dat de parlementaire wedden (€22.000 per maand en per stuk) gewoon doorlopen. En dat al die kabinetten doorbetaald worden om met hun vingers te zitten spelen. Of om papiertjes te verleggen.

    *

    En nu ruim ik de baan voor de opstekende noorderwind van Nr 5309…

    **

    *

     

    Donderdag 21 November 2019

     

    21-11-2019, 12:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5306

    Straks heten de overlevende blanke ‘ongelovigen’ allemaal Mao, Karl of Dolf.. Voor de overige, onafgezien de kleur, MMustafa, Barack of Joseph…

    **

    *

    Immers, eenmaal de wereld herschapen en her-bevolkt is, zal dat kunstgewrocht louter om te delen zijn. Geen namaak, maar zuiver en alleen een nieuw origineel. Met de zegen van Allah en/of die van Marx. We worden allemaal broeders, zo zingen we!

    **

    *

    De Europese Hymne heeft het inderdaad alleen over mannen. Niet over zusters of zo. Want vrouwen en islammerij, die gaan niet samen…

    Parijs vier jaar na “Bataclan”: honderden demonstreren tegen de islamisering van Frankrijk

    ***

    *

    (Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

    *

    In Parijs demonstreerden zondag middag 17/11/19 honderden jonge mensen tegen de islamisering van Frankrijk en de daarmee gepaard gaande toename van religieus gemotiveerd geweld.

    **

    niet is, kan nog komen….

    *

    Het is vier jaar geleden dat fanatieke moslims honderden mensen in de Parijse club “Bataclan” op gruwelijke wijze hebben afgeslacht. Slechts één, hoewel eentje die heel veel opzien baarde, van de gevallen van Allahu Akbar-terreur, die ook Frankrijk sinds jaren teistert.

    We zullen nooit vergeten en nooit vergeven. Daarom zijn we zondag de straat opfe gaan en onze stem te verheffen tegen het islamisme in Parijs”, aldus een deelnemer aan de huidige demonstratie in Parijs. En een ander: “In de afgelopen jaren zijn meer dan 300 mensen gestorven aan de gevolgen van islamistisch terrorisme. Meer dan 1000 gewonden, honderden gezinnen uiteen gescheurd. Deze marteling moet stoppen!”

    Op Twitter kun je nu de eerste beelden van de demonstratie onder de hashtag #ManifStopIslamisme zien, waaraan honderden, vooral jonge mensen deelnemen.

    “Olélé olala tegen de sharia-wet”

    “Olélé olala tegen de sharia-wet zullen we er altijd zijn”, “Dit is Parijs en niet Algerije” zijn de kreten die steeds opnieuw gehoord worden.

    Op 10 november had al een grote demonstratie in Parijs tegen “Islamofobie” plaatsgevonden, waaraan duidelijk meer mensen zouden hebben deelgenomen.

    Bron:

    https://philosophia-perennis.com

     

    En toch lezen we enige hoop. in dit artikel Want het protest komt van de jeugd. En wie de jeugd bezit, bezit de toekomst.

    **

    *

    Persoonlijk moet het mij ook eens van het hart: am die misdaden van de islammerij: ooit van die kant al eens ’n woord van spijt gehoord?

    Spijt zeker niet. Wel applaus. Al wordt dat dopr de Media zoveel mogelijk dood gezwegen. Uit eerlijke schaamte?

    Alleen op sommige persoonlijke onderduik-media verschijnen er beelden van opgetogen voddenmadams, juichende jongelui en verkapte of gemaskerde mannenfiguren. Foei! Is ‘not done’. Is alleen voor onderling gebruik onder ingewijden. Immers…

    Over het werk, de harde gevolgen, de bloedige resultaten van de Koran wordt niet gecommuniceerd. Want, zo zegt in mensenwoorden Allah zelf, de ver-islamisering is het werk van de Almachtige ‘God’. En daar wordt niet mee gelachen.. Of ‘k lap U ’n contraventie aan Uw been…

    **

    *

    Tenslotte… Als U het mij vraagt (maar dat vraagt mij niemand Toch niet dat ik het weet):geef mij dan maar de God der Christenen. Die vemoordt niemand. Al lang niet meer. Integendeel. Hijzelf in hoogst eigen persoon werd aan het kruis geklonken tot de dood erop volgde…

    De 3de dag, met Pasen, verrees die. Als bewijs van de Eeuwigheid. Alle eer en lof in Zijn Naam.

    **

    *

    Mar ja, het verstand komt niet voor de jaren. En komt het ervoor, lijk bij de kwaliteit van dit soort EUSSR-Führers, het is er maar naar.

    **

    *

    Woensdag 20 November 2019

    21-11-2019, 06:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5305

     Zelf zou ik het eerder zien als iemand die ‘even voor het slapengaan’ zijn eigen zichzelf de zwarte piet toespeelt. Ja, met deze hoop kan ik leven!

    **

    *

    “Het gaat allemaal veel te traag en met te weinig inbreng van de bevolking.”

    Dit zijn de profetische woorden die hijzelf, tweede generatie uit Irak, Maghdi de Verlosser, buchstabiert op https://vilvoorde.cdenv.be/wie-is-wie/onze-mensen/sammy-mahdi/...

    *

    De man, nu al der Tsjeven ‘jongerenvoorzitter’: zonder belang dat die daar al is geraakt. Allah’s wegen zijn wonderbaar. Langzaam maar zeker naar de top. Helemaal in lijn van wat ‘Brussel’ wil, zoals betoond in onderstaand artikel. Doodgewoon onze zeer humaan gegroeide en bijna perfecte Beschaving ‘overnemen’. Om er overal ‘no go’ zones van te maken… Zeg nu zelf: Vilvoorde, Stad van

    **

    *

    wijlen het schatrijk geboerd maar fundamenteel boer gebleven Brabants Trekpaard,

    de bij uitstek Pjeerden-vretende stad, dat is toch de dichtst mogelijke conglomeratie aanleunend bij le très Grand Broeksèl? En is dat verfranste Broeksèl niet de mini kopij van Parijs, de Lichtstad…’n Stad van weliswaar vergane glorie, in vergelijking met onze steden in de Bourgondisch-Vlaamse 15-16de Eeuw.

    **

    *

    De bijna 200 jaar durende jaren, waar (tot. 4 Januari 1477 nabij Nancy in dee Lorraine. Ja, ’t is juist: Geschiedenis is mijn dda) de bomen tot hoger dan de hemel groeiden.

    En toen wed het Mei, en iedere vogel legde ’n ei.

    **

    *

    En is inderdaad Broeksèl, de bij de gratie van de (nieuwe) Duitse arrogantie als camouflage voor een nieuw Führer Haupstquartier gebombardeerde EUSSR-Hoofdstad, niet het Hoofd en de Voeten van de allesomvattende Nieuwe Wereld Orde?

    Hitler, pf liever die doorschoten halve schedel van hem springt bijna een meter hoog in de archiefkast in het Kremlin. Deutschland über Alles. Of niet soms?

    **

    *

    En wij, de gewone bevolking Fr/Vl & Arabisch van dit klote Avondland?

    Om het met de woorden van Het Evangelie te zegen: vooral de FR/Vl schaapjes worden met touiwtjes van uit Ryad, naar de slachtbank geleid en ze doen hun mond niet open.

    Brussel levert het Joods-Christelijke Europa uit aan de islam

    **

    *

    **

    *

    by The Balkans Chronicles.

    De Koran draagt moslims op de islam op te leggen aan de hele wereld. De islamieten klopten herhaaldelijk met bodemloos militair geweld aan de poorten van Europa. Er zijn in het verleden beroemde veldslagen gevochten om de buitenmuren van Europa overeind te houden en om de Europees Joods-Christelijke leefwijze en beschaving te behouden. Maar, ook nu is de behoefte aan een Europees fort zichtbaar nodig. De islamitische jihad verloopt inderdaad via de weg van het terrorisme en het geweld, maar ook en vooral via de weg van immigratie en demografie. Talloze moslims hebben nu het continent overspoeld. Met als doel Europa te koloniseren en er een soort “Eurabië” van te maken…

    **

    *

    „Allah zal de islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd! De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken,” zei de Libische dictator Gaddafi. En ik denk dat tot 2050 zijn we een complete moslimstaat, misschien al eerder…

    Ge-organiseerd in een Europese Unie (EUSSR) is Europa meer dan ooit in de ban van het marktdenken. In dit Europa staat markt-denken boven identiteit, politiek en cultuur. Aan begrippen als beschavingen, identiteit, cultuur en geschiedenis van onze beschaving, hebben hedendaagse EUSSR-leiders geen boodschap. Vanuit diezelfde a-culturele gedachte, redeneert de directeur van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, wanneer hij zegt dat de economische groei alleen kan slagen en de gevolgen van de ‘vergrijzing’ alleen gestopt kunnen worden als we zo veel mogelijk mensen van buiten Europa binnenhalen. Dus de op stapel staande explosieve bevolkingsgroei, zou goed zijn voor meer immigratie naar Europa, en dat is goed voor de economie. Maar, deze communistische EU-elite wilde alleen migranten uit islamitische landen, omdat de Joodse-Christelijke cultuur vernietigd moet worden (al duizenden Joden verlaten West-Europa). Alleen al in Nederland telt de islamitische ‘beschaving’ thans meer dan een miljoen zielen (de bevolking in Turkije groeide van 13 miljoen 75 jaar geleden naar 70 miljoen nu). En de massa-immigratie bereikt jaar op jaar een triest record en zal de komende jaren alleen nog maar verder exploderen…

    Deze massa-immigratie heeft enorme gevolgen voor alle facetten van onze samenleving. Het is economisch gezien een ramp, het tast de kwaliteit van ons onderwijs aan, vergroot de onveiligheid op straat, leidt tot een uittocht uit onze steden, verdrijft Joden (en homo’s) en spoelt decennia vrouwenemancipatie door de wc. Kritiek op islam, maar ook onderzoek naar de kosten van de massa-immigratie en überhaupt het debat over de botsing van culturen wordt gefrustreerd. De triomf van links in West-Europa heeft de uiteindelijke triomf van de islam gemaakt. West-Europa is zeer snel aan het islamiseren. Moslims integreren niet in onze westerse democratische rechtsstaat, omdat ze onze manier van leven ‘onrein’ vinden. De democratische rechtsstaat wordt als een afgodendienst gezien, omdat mensen zich als wetgever opstellen, terwijl Allah in hun ogen de enige wetgever is. De islam kent ook geen scheiding tussen Kerk en Staat…

    **

    *

    Het was Pim Fortuyn die zei dat de islam de grootste bedreiging is voor de wereldvrede. ’De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving. Bijna geen conflict ter wereld waar de islam geen prominente rol speelt. Terreur en doodslag zijn de normale methoden om andersdenkenden tot inkeer te brengen. Wie zich het islamitische geloof niet door de strot laat wringen, wacht de onvermijdelijke doodslag. We moeten het land op slot doen en de hier aanwezigen in een recordtempo gedwongen laten integreren. Niet integreren betekent vertrekken. Een hoofddoek is een teken van onderdrukking van de vrouw. Een “geloof” dat vrouwen verplicht een hoofddoek te dragen ondermijnt de keuzevrijheid van de vrouw en onderdrukt haar eigen wil. Dit zorgt ervoor dat moslimvrouwen niet kunnen emanciperen, omdat zij zelf niet mogen kiezen. We moeten staan voor de emancipatie van al die onderdrukte vrouwen.

    Want zij zijn het bezit van de mannen en niets meer dan dat. Zij mogen niets, terwijl de mannen alles mogen, tot en met vreemdgaan. Het liefst met zo’n blonde Hollandse vrouw, die in hun opinie dan wel een hoer is van de bovenste plank,’ zei Fortuyn…

    De multiculturele spanningen in West-Europa zullen alleen maar toenemen. De aard van de islam heeft heel weinig verschilt van verfoeilijke en totalitaire ideologieën zoals het nationaalsocialisme en het communisme. Wie niet voldoet aan de leer wordt getrakteerd op zweepslagen, onthoofding of andere vormen van marteling of executie. En wat voor Europa laten wij onze kinderen en kleinkinderen na? Een continent waarop in de toekomst in bepaalde gebieden de sharia wordt ingevoerd?.. Het is de hoogste tijd om de gemaakte fouten te herstellen. Dat betekent een ander beleid op het gebied van immigratie en islam. Alleen door de islam-immigratie te stoppen kunnen we onze samenleving dé-islamiseren en de hier-verblijvende moslims voor de “aanpassen of terugkeren” –keuze te plaatsen, kunnen we ervoor zorgen dat Europa op termijn van enkele decennia niet ten prooi valt aan de islam, die niet te hervormen is, omdat deze ideologie is verankerd in de Koran, die eeuwig en onveranderlijk is. Iets wat volmaakt is, kan niet veranderen…En Wilders wil nu een NEXIT!.. Ik ook!


    Na lezing, volhardt in de boosheid en ondertekent..

    Ja, want ik neem er dan maar de verdenking bij, een ‘vuile racist’ te zijn. Allez, toch volgens de thans voorgeschreven politieke correctheid.

    Maar, zoals Bredero liet noteren: het kan verkeren.

    En nog iets.

    Toppunt van sadisme: het is de Slinxe Kerk die vanwege al teveel vreemde luizen, de achterlopers onder ons wil ovehalen met de door de BijbelseKerk voorgeschreven Christelijke Naastenliefde. En dat, terwijl wereldwijd de Christellijke zo geheten Hovaardigheidsbekleders in alle talen zwijgen als (nu reeds bij voorbaat) vermoord.

    **

    http://www.golfbrekers.be/mondialisering-van-sinterklaas-en-zijn-beste-vriend/#respond

    *

    Dinsdag 19 November 2019



    20-11-2019, 09:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5304

    *

    Dries Van Langenhove heeft in zijn korte carrière als weggeschopte Gentse hoogstudent in de Advocaterij, een meer dan perfecte start gemaakt in de Nationale Politiek. Die naambekendheid dankt hij niet de koekoek, maar zijn idealisme voor de nakende Vlaamse Ontvoogding.

    **

    *

    War zal ik zeggen? Als een schertsfiguur, Burgemeester voor de Tsjeven in ergens een immigratie-gatvan Groot Brussel, hoofdpersonage in een kinder-animatie serie als Kabouter Plop uit ‘n ‘Melkhuisje’ in Fantasialand, de uitgestoken hand van Tom TVG obstinaat blijft weigeren? Ja, wie zou er dan best tussen twee agenten opgeleid kunnen worden? Zelfs al is hij nog niet eens verkozen tot Voorzitter aller Voorzitters!

    **

    *

    Plopper plopper de plop (want bij de Tsjeven vloekt men niet. Toch niet in het openbaar), geef hem liever ne ferme klop op z’n kop…

    *

    Maar goed. ’n Schertspartij verdient inderdaad ’n scherts voorzitter… Enerzijds zo het lijf, anderzijds zo de kop.

    *

    De om-volking, inclusief de stads-ontblanking is blijkbaar in de eindfase getreden. De messen worden gewed. We hoeven daarvoor alleen even onze aandacht af te wenden van de Rode Duivels, en/of de stads-veldcross competoties, de allerlaatste nieuwigheid van het motto ‘Brood en Spelen’. Dat, terwijl de gehele Geschiedenis al 1400 jaar de facto bewijst, dat eenmaal de moslim-invasie in een te veroveren gebied rond de 10% schommelt, de poppetjes dan aan het dansen gaan. Er is, met of zonder de Brexit, hiervoor deze keer gene Winston Churchill om voor bloed, zweet en tranen te waarschuwen. Trouwens…‘Herr Hitler’ hield het enerzijds maar 12 jaar vol (1933-1945), waarvan slechts de laatste ZES des duivels waren. Tussen 1933 en 1939 was die anderzijds het zoveelste ‘wereldwonder’ dat de ganse wereld de Duitsers benijdde. Mo met Ham triomfeert, buiten een negental Kruistochten, al 1400 jaar onafgebroken. Hij owrdt daarbij zelfs voortdurend stinkend rijker.

    En het betert er niet op. Zie de huidige Lagere schoolbevolking in de Koekestad aan de Scheldestroom: 12 op de 15 kinderen zijn ‘van vreemde origine’. met minstens twee OF drie Nationalieiten… Wordt gefluisterd… Maar het wordt in de media gezegd zonder enige emotie. Integendeel. Met heel veel bewondering.

    Heeft TVG dan niet het gelijk aan zijn kant, als hij het Genie der Kempische Karpaten, in casu de min-of-meer dol gedraaide Antwerpse Führer: niet alleen diens stilstand verwijt hij hem, maar zelfs zijn achteruitgang in de Vlaamse ontvoogdingsstrijd.


    Links front wil nog meer immigratie

    **

     

    www.vlaamsbelang.org/links-front-wil-nog-meer-immigratie/

    *

    Resolutie is slag in gezicht van grote meerderheid Vlamingen.

    Dries Van Langenhove: “Het uitzicht op vestiging in België zal potentiële migranten alleen maar aanmoedigen hun lot in handen te leggen van gewetenloze mensensmokkelaars”

    Uitgerekend de dag waarop nog maar eens bevestigd wordt dat dit land volop in een nieuwe asielcrisis zit, keurde een coalitie van Franstalige partijen, aangevuld door Groen, sp.a, PVDA en… CD&V in de bevoegde Kamercommissie een resolutie goed die alleen zal leiden tot nóg meer immigratie.

    Volgens Kamerlid Dries Van Langenhove is het zonneklaar dat het door de verzamelde linkerzijde gewenste verdeelmechanisme zal zorgen voor een nieuw aanzuigeffect. “Het uitzicht op een kansrijke vestiging in Duitsland, Frankrijk of België zal potentiële migranten immers alleen maar aanmoedigen hun lot in handen te leggen van gewetenloze mensensmokkelaars en de oversteek te wagen”, klinkt het.

    Specifiek vanuit de Belgische optiek moet daar nog aan toegevoegd worden dat dit land al sinds drie jaar geconfronteerd wordt met een permanente en ronduit onrustwekkende stijging van het aantal asielaanvragen. Goed voor een stijging met bijna 50 procent in nauwelijks drie jaar tijd.

    De Belgische asielstatistieken tonen volgens het Vlaams Belang aan dat dit land meer dan ooit een bijzonder aantrekkelijk asiel- en immigratieland is. “De resolutie van de linkerzijde – waartoe ondertussen onmiskenbaar ook CD&V behoort – die stelt dat België een fair deel van de geredde migranten en vluchtelingen moet opvangen, is dan ook niet alleen overbodig, maar zelfs ronduit misplaatst. Ze is bovendien een slag in het gezicht van de grote meerderheid van de Vlamingen die haar buik meer dan vol heeft van de massa-immigratie en dat bij de jongste verkiezingen op een uiterst democratische manier duidelijk heeft gemaakt”, aldus Van Langenhove.

    In plaats van mee te stappen in een systeem dat de illegale immigratie naar onze contreien nog zal aanmoedigen en vergroten moet volgens Van Langenhove eindelijk en dringend werk gemaakt worden van maatregelen die de instroom verkleinen en de uitstroom vergroten.


    De ACHT regeringen die dit ‘Apenland’ rijk is zijn allemaal, van de eerste tot de laatste, rijp voor de psychiatrie.

    Hoe kan men dit ontkennen of iets anders beweren? Er is niet alleen van hoog tot laag de wijd verspreide graaizucht, er is vooral de schrijnende armoede van de eigen oorspronkelijke bevolking die zich in leven probeert te houden met de kruimels die van de immigratie-tafels vallen.

    Slecht één voorbeeld. Eigen ervaringen. De wachttijd voor elk doktersbezoek. Huisarts of Ziekenhuis. Die maaanden kan duren.

    Een wachttijd die Jan-met-de-Pet en zijn Lisa best kunnen gebruiken door midderwijl het Eindige voor het Oneindige te ruilen. Op voorwaarde dat de begrafenisceremonie tijdig gereserveerd werd. Want ook daar is het dringen geblazen… Ooit was er een tijd waar de gewone ambachtsman werkte voor zijn dagelijks brood in het zweet zijns aanschijns. Nu zitten de meesten in de internationale begrafenis-bizzines…

    Dit gezegd zijnde, is het hoog tijd dat vreemde herkomstigen levend gerepatrieerd worden, wat de ellenlange wachttijden voor buitenlands lijken-transport alleen maar zou verlichten. Anuna zou hiervoor zelfs een gat in de lucht springen. Vanwege de klimaatverlichting.

    Kortom, back to the roots zou voor iedereen het beste zijn. Vooral als in het voorbijgaan zoveel mogelijk van onze ‘Regeerders’ zouden kunnen meegezonden worden. In de woestijn of in de brousse zouden ze, in het voordeel van de plaatselijke bevolking, op hun plaats zijn. Een ‘Reconquista’, die in Spanje bijna 8 eeuwen heeft gekost, in eigen Vlaamse Stijl zoals in de Bourgondische Tijd….

    Wat ’n natuurlijke ontlasting, zou ik zo zeggen….

    **

    *

    Maandag 18 November 2019

    18-11-2019, 07:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5203

    **

    *

    (*)(woorden uit de gloriedagen van Den Cleynen Eyskens)

    Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. ‘n Waarheid als een weide vol koeien! Het is een grootvaderlijke uitdrukking van alle tijden. Maar wat erger is, is dat in voorkomend geval van omkoperij, is dat het gaat om ons bloedeigen brood dat ons dievelings ontfutseld wordt.

    De kosten voor de aan-huis-bestelling komen dus niet ten laste van de uitgevers, maar van de modale ‘Belastingbetalers’…Wat een ander woord is voor… diefstal. Wie soep kookt, moet zelf de groenten betalen…Dat zou in dit geval de kwaliteit van de soep heel wat verbeteren

    FEDERAAL DE SLUIS WAGENWIJD OPEN OM DE MEDIA-CONGLOMERATEN TE VOORZIEN VAN OVERHEIDSGELD

    ***

    *

    https://doorbraak.be/geen-geld-meer-voor-onafhankelijke-journalistiek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek. Wij van DOORBRAAK weten nog 120 miljoen liggen.

    *

    14 NOVEMBER 2019

    **

    *

    Benjamin Dalle,

    (°1982 Brigge)

    Vlaams minister van Media

    *

    Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de media-conglomeraten te voorzien van overheidsgeld.

    Dalende budgetten

    In Vlaanderen ontplooit zich een felle maatschappelijke discussie rond het cultuur- en mediabudget. De Vlaamse regering oogst bijzonder veel boosheid door besparingen. Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) doet het totale cultuurbudget van 518 miljoen euro per jaar dalen naar 508 miljoen euro. Tien miljoen minder dan vorig jaar.

     Hetzelfde verhaal voor de journalistiek. Zonder enig overleg besliste de nieuwe minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) om het pas in 2018 opgerichte Vlaams Journalistiek Fonds, en ook de Medi-academie af te schaffen. Via het fonds kregen kleine online initiatieven project-steun: een variabele pot van ongeveer een 500.000 euro was beschikbaar. Voortaan bestaat er enkel nog het Fonds Pascal Decroos, dat met heel beperkte middelen steun aan onderzoeksjournalistiek geeft.

     

    Daarmee zet de Vlaamse regering het mes in haar streven naar meer innovatie en meer kwaliteit in de Vlaamse media. Van belachelijk weinig overheidsinvestering valt het terug op zo goed als niets meer.

    Federale vetpotten

    Het woord ‘belachelijk’ is gepast als je de besparingen vergelijkt met de sommen belastinggeld die ingezet worden om een andere staatssteun richting media wel in stand te houden. Want tegenover die enkele honderdduizenden (nu geschrapte) euro’s van de Vlaamse regering voor o,line prjecten, staat liefst 120 miljoen euro per jaar aan staatssteun waarvan enkele mediaconglomeraten profiteren via Bpost. Het beursgenoteerde bedrijf krijgt van de federale overheid elk jaar deze gigantische som (twaalf keer de totale besparing op cultuur!) om kranten en weekbladen tijdig te bussen.

     Het geheel baadt in een wolk van onfris gebrek aan transparantie.

    et contract dat afgesloten werd tussen federale overheid, Bpost en de mediagroepen, wordt als bedrijfsgeheim beschouwd en dus niet vrijgegeven. Hoeveel geld er indirect doorstroomt naar mediagroepen is dus zelfs niet publiek. Slechts een handvol grote, oude industriële spelers profiteert: DPG Media, Mediahuis, Roularta, Rossel en IMP. Kwatongen beweren dat zeker die laatsten wel eens over kop zouden gaan, als de overheid de royale kraan overheidsgeld dichtdraait.

     Concurrentievervalsing

    de term ‘blanco cheque’ lijkt wel uitgevonden om deze toestand te beschrijven

     Het is wel duidelijk dat papieren media en in het bijzonder de grote mediaconcerns op die manier van een gigantisch marktvoordeel genieten. Jaarlijks pompt de overheid miljoenen in een technologie die niet duurzaam is. En mogelijks nog kwalijker: de voorwaarden om van deze steun te genieten zijn niet van (journalistiek) kwalitatieve aard, maar van kwantitatieve. Hoe meer abonnementen van kranten en tijdschriften een uitgever heeft, hoe meer steun hij krijgt. Er is geen enkele garantie op banen voor journalisten, geen garantie op diepgravend en inhoudelijk werk, geen zekerheid om bestaande titels te houden: de term ‘blanco cheque’ lijkt wel uitgevonden om deze toestand te beschrijven.

     

    Wij pleiten er dan ook voor om op basis van transparante, journalistieke criteria en heldere procedures deze staatssteun te heroriënteren zodat de journalistiek in het algemeen, en de kleinere, onafhankelijke, spelers in het bijzonder, er op een gelijkwaardige manier gebruik van kunnen maken. Gezien de grootteorde van deze bedragen, zou het nuttig zijn de discussie meteen open te breken en de vraag te stellen of de conglomeraten met deze 120 miljoen euro beloond moeten worden, dan wel of het geld niet beter besteed zou worden aan journalistiek, maar ook aan podia, kunst, en cultuur in het algemeen.

    **

    *


    Bij Macaroni in La Douce Franse zijn er de Gele Hasjes. Ongenoegen alom. Bij ons, zijn het, zo te zien aan de stemmen (97%) voor TVG (*) de Zwarte Leeuwtjes op Geluw Veld. Die staan voor de Vooruitgang. Inderdaad, want Rode of Groene Hasjes staan, alhoewel anders bedoeld, gewoon voor de afbraak.

    **

    *

    (*) TVG, Tom Van Grrieken,. Is niet hetzelfde als TGV, al roept het wel de indruk op van dezelfde Hoge Snelheid en dezelfde kortste verbinding tussen twee punten…Dat is namelijk de Rechte Lijn, weg van de ondergang naar de voorspoed.

    *

     Schone schijn ontmaskerd: particratie in België

    **

    *

    Bij aankoop van het nieuwe #particratieboek Schone Schijn van Vuye & Wouters (€22,95), ontvangt u het #Brusselboek Vlaanderen Voltooid van dezelfde auteurs, tegen de uitzonderlijke actieprijs van €12,55 -- geldig tot en met 15 januari 2020.

    Eind november verschijnt het langverwachte boek over de particratie in België. Wie anders dan Hendrik Vuye en Veerle Wouters zijn beter geplaatst om hierover een analyse te maken?

    Ze steunen daarbij vanzelfsprekend op hun persoonlijke ervaringen als Kamerlid, maar ook op een uitgebreid onderzoek.

    Hoe beslist de partijtop?

    Wie zijn die beslissers?

    Is er overleg binnen de partijen?

    Waarom stemmen we en wie verkiezen we?

    Waarom zijn parlementsleden en ministers zo afhankelijk van de partij?

    Hoe versterken de media de particratie?

    Wat is het lot van politieke rebellen?

    België is geen democratie maar een particratie. De instellingen vervullen de hen staatsrechtelijk toegewezen taken niet: het parlement controleert de regering niet, de regeringen regeren niet maar kibbelen wel, onafhankelijke instellingen zitten volgestouwd met partijcreaturen. Een tiental personen nemen alle beslissingen, zonder dat ze ook maar aan iemand verantwoording afleggen.

    En de particratie werkt niet meer. Het begrotingstekort is monumentaal, er worden al decennialang geen grote akkoorden meer gesloten en op uitdagingen als migratie krijgen we geen vat. De particratie is een inefficiënt systeem dat onze welvaart bedreigt.

    Dit 'particratieboek' is een ontnuchterende reis door de instellingen van een land waar zoveel slechts ... schone schijn is.

    U kan het boek reeds hier in voorverkoop bestellen — tijdelijk met gratis verzending!

    Ofwel haalt u uw voordeel door hier de bundel

    Schone Schijn + Vlaanderen voltooid (de Brusselvisie) van dezelfde auteurs samen te bestellen tegen de actieprijs van 35,50€!

    Deze actie is geldig tot half januari 2020!

    Een relevant eindejaarscadeau!

    *

    Zondag 17 November 2019

     

    18-11-2019, 03:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!