MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    19-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.132 - HET DAGELIJKS NIEUWS FRANCOFOINA IS DAPPER O?NDERWEG OM KLEIN CHINA TE WORDEN

     

    229 - DOORBRAAK

                        

     *

    ZONDAG 19 APRIL 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    In vroeger tijden was er, voor zaken zoals hieroner opgelijst, sprake van ‘op de rooster leggen’. Letterlijk dan. Een rooster is een soort metalen rasterrwerk, met daaronder lekker smeulend houtskool-vuur. De menselijke vorm van BBQ, als U wilt. Wedden dat er in ieder geval voldoende mondmaskers voor de toeschouwers zouden zijn geweest? De slachtoffers, Who cares! Toen ook al.

    -

    Pertinente vragen, dat wel; Maar antwoorden of Gerechtelijke Onderzoeken? Wat pesde wel? De gedachte alleen al is landverraad.

    ‘Ne touche pas à mon pôte’

     

    Of al die dingen heel even misschien pm ordinaire corruptie zouden gaan ? Ma non, iedereen doet het lijk de katjes. Politekers van die soort en katten krabben en scharrelen als om prijs, en hopla, op naar de volgende statiie….En naar het volgnde muisje om mee te spelen.

    Resultaat? Poezen, net als die soort politiekers, liijken propere beestjes te zijn.

    -

    Bewijs van het tegendeel? Tja, het wordt wachten, niet op Godot, maar op Salvini, de Gezalfde, de Redder. Helemaal van de Overkant der Alpen, uit Italië. Daar kemen we immers van over ouds de voorbeelden van. Voorbeelden die sedert de Franse Revolutie, heel intelligent vooral verdrongen worden door varianen van het CCP-Virus….

    *

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (93)

    https://doorbraak.be/gilbert-van-schoonbeke-een-hedendaagse-ondernemer-uit-de-16de-eeuw/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Charles Michel, niveau van onbekwaamheid al eventjes bereikt

    foto: ©Reporters

    *

    13/04/2020 Dominique Laridon - Leestijd 8 minuten 7

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Wie heeft uw verkiezingscampagne betaald?

     (Aan Hans Kluge van de WHO, die in Knack lovend is voor de Belgische aanpak: ‘De no-nonsense aanpak van Maggie De Block. Ik zie dat graag’. Op de site van De Block kan je ondertussen lezen dat Hans Kluge de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie werd na een verkiezingscampagne met ‘de steun van de FOD Buitenlandse Zaken, de FOD Volksgezondheid, het Riziv en de bevoegde ministers Didier Reynders en Maggie De Block’. Geen wonder dat Kluge Maggie zo graag ziet…)

     

    Hoe dankbaar mogen we zijn voor de vele verkavelingen?

     (Aan de Vlaamse bouwmeester, die al jaren zeurt dat we allemaal kleiner en compacter moeten gaan wonen. Stel je voor dat niemand nu een eigen tuin had. Stel je voor dat we allemaal opgesloten zouden zitten in een stedelijk appartementje. Hoeveel meer huiselijk geweld en psychoses zouden er zijn in het ideale Vlaanderen van mijnheer de bouwmeester? Leve de lintbebouwing, leve de fermette met gazon.)

     

    Wie wordt de volgende gouverneur van Limburg?

     (Aan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), die steeds meer kritiek krijgt. Beke is een miscast als minister — en binnenkort moet de Vlaamse Regering een nieuwe gouverneur aanduiden voor Limburg. Sommige christendemocraten zouden het gouverneurschap een ‘elegante exit’ vinden voor Beke. Waarmee vooral bevestigd wordt dat christendemocraten niet altijd gespecialiseerd zijn in elegantie.)

     

    Welke rekeningen hebben jullie te vereffenen met Wouter Beke?

     (Aan de christelijke zuil, die de zorg en de sector van de woonzorgcentra nog altijd domineert. Uitgerekend vanuit dat christelijke werkveld wordt de christendemocratische voogdijminister nu zwaar onder vuur genomen. Er valt Wouter Beke inderdaad veel te verwijten, maar je kan je ook niet van de indruk ontdoen dat Beweging.net bezig is aan een wraakoefening. Onder het voorzitterschap van de eerder rechtse katholiek Beke verloor het ACW steeds meer invloed binnen CD&V.)

     

    Wat baten Belgische evenwichten tegen het coronavirus?

     (Aan premier Wilmès, die 10 experts laat zoeken naar exitscenario’s. Het werd veel te weinig benoemd, maar de hele werkgroep is doordesemd van Belgische evenwichten. Uiteraard evenveel Franstaligen als Vlamingen, want pariteit moet altijd en overal gehandhaafd worden. En de aloude machtspartijen krijgen allemaal een verbindingsofficier: Mathias Dewatripont voor de PS, Pierre Wunsch voor de MR, Inge Bernaerts als link met de CD&V, … Corona krijgt la Belgique à papa niet kapot.)

     

    Hoe genees je het godcomplex van een viroloog?

     (Aan al wie nog vat heeft op Marc Van Ranst. Vergeet zijn politieke overtuiging en zijn obsessief Twitter-gedrag: het échte probleem van Van Ranst is zijn ego. Uit dit Humo-interview bijvoorbeeld komt een man naar voor die oprecht gelooft dat hij met zijn media optredens het verschil maakt tussen chaos en stabiliteit. Iemand die ook zijn eigen geschiedenis schaamteloos herschrijft: Van Ranst doet nu alsof hij de ernst van de situatie ‘net na Nieuwjaar’ al doorzag. Als dat soort leugens niet doorprikt worden, dan waant men zich al snel onaantastbaar.)

     

    Wat maakt Van Ranst zoveel interessanter dan andere wetenschappers?

     (Aan journalist Robin Broos, die een idool gevonden heeft: ‘Wie Marc Van Ranst niet wil erkennen als nationale held is onze ziekenzorg niet waard’. Die beate bewondering is overal. Niet zozeer voor Steven Van Gucht of Erika Vlieghe – allebei ‘hoger geplaatst’. Maar heel specifiek voor Marc Van Ranst. Nochtans de enige viroloog die het zelfs in virustijden niet kan nalaten om op Twitter (en voor de goeie verstaander ook in menig interview) zijn partijpolitieke oorlog verder te zetten.)

     

    Hoe groen zijn de groene recepten?

     (Aan gelijk welke groene politicus, nu gebleken is dat de lucht tijdens de lockdown níet gezonder wordt: ‘De lucht is op sommige dagen ongezonder dan vóór de lockdown’. Het autoverkeer is meer dan gehalveerd, maar onder andere het vele thuiswerk jaagt de concentratie van fijnstof de lucht in. Dit leren we dus alvast uit de lockdown: het autoverkeer met draconische maatregelen aan banden leggen levert niet echt spectaculaire winst op. Benieuwd hoeveel groene politici die conclusie op hun bord krijgen.)

     

    Wanneer hebben jullie het buitenland ontdekt?

     (Aan de journalisten die pas vorige week begonnen te beseffen dat België barslecht bezig is. Nu pas wordt vergeleken met andere landen, kijkt men ernstig naar welke maatregelen genomen werden in het buitenland en leest men eens een analyse van een internationale expert. Veel te lang hebben onze media alleen maar geluisterd naar dezelfde Belgische stemmen. Journalisten die altijd neerkijken op Vlaamse ‘navelstaarders’ zaten zelf wekenlang vast onder hun kerktoren.)

     

    Hoe komt het dat Griekenland niet harder getroffen is?

     (Aan Maarten Rabaey van De Morgen, voor wie besparingen de échte kwaal zijn: ‘Het is echt geen toeval dat Italië en Spanje nu de twee zwaarst getroffen Covid-19-landen zijn. Zonder harde besparingen in ruil voor Europese begrotingssteun was de Italiaanse en Spaanse gezondheidszorg véél beter in staat geweest om deze pandemie het hoofd te bieden’. Toen Rabaey dat schreef, waren er in Griekenland minder dan 100 coronadoden. België, een land met een uitgebreide gezondheidszorg, staat bovenaan de internationale ranglijsten. Dat krijg je dus, als activisten te lui zijn om even verder na te denken.)

     

    Wat weet u over het ‘Peter Principle’?

     (Aan Europees ‘president’ Charles Michel, die in Knack ronduit afgemaakt wordt: ‘Het ontbreekt hem aan natuurlijke autoriteit en maturiteit. Niemand luistert als Charles Michel iets zegt’. Onze ex-premier heeft het niveau van zijn onbekwaamheid al eventjes bereikt.)

     

    Hoe kan je nog vermijden dat Salvini aan de macht komt?

     (Aan Europakenner Steven Van Hecke, die Italië te hulp wil schieten: ‘Als je nu de Italianen aan hun lot overlaat, onderhandel je over twee jaar met Salvini als Italiaans premier. Bonne chance’. Of een politieke wetenschapper zich zo expliciet moet afzetten tegen een buitenlands politicus is een vraag die weldenkend Vlaanderen zich al lang niet meer stelt. Maar stel dat je Salvini wil vermijden: moet je dan niet vooral pleiten voor een migratiestop? Veel waarnemers doen nu alsof na corona alle andere problemen verdwenen zullen zijn. Valse hoop.)

     

    Moesten mondmaskers plaats maken voor vluchtelingen?

     (Aan Maggie De Block, die in Het Laatste Nieuws nog eens terugkomt op de vernietiging van de strategische voorraad mondmaskers: ‘Luister, die stock was vervallen’. De interviewer verwijst naar de getuigenis van de adjudant die verantwoordelijk was voor de noodvoorraad en die onder meer zei: ‘In 2015 besliste de overheid dat het Rode Kruis een deel van de gebouwen zou benutten om vluchtelingen op te vangen en materiaal te stockeren. Het viel me op dat we toen net moesten plaatsmaken’. Moesten de mondmaskers echt plaats maken voor vluchtelingen? De vraag is misschien te pijnlijk om te stellen.)

    *

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Nu het probleem met de stofmaskers dank zij de Waalse fabriek in Fleurus binnen afzienbare tijd zal opgelost zijn, komt het afgrijselijk tekort aan mattenkloppers pijnlijk over.

    Ongelofelijk hoeveel stinkende vuiligheid van jaren her er zou bovenkomen.

    Dat Rode Kruis verhaal.

    Opruimen en niet vervangen van ‘vervallen’ levensreddende medische zaken, om de vrijgekomen ruimtes vol te stoppen met … nieuwe kiezers. Zou het Moederhuis van het Rode Kruis in Génève hiervan weten?

    Het wordt vast een bloedstollend verhaal. Een sterk vermagerde Maggie op het bankje (!) tijdens Neurenberg II, beschuldigd, lijk Herman Göring, van misdaden tegen de mensheid…Vooral dan misdaden tegen haar eigen Vlaamse volk..

    Wèg de joviale goedlachse rrondborstigheid en de drugverslavingbij ‘der Dickke’, Stellvertreter des Führers De historische beelden tonen duidelijk de fel vermagerde nieuwe ware mens, als een wrak van zichzelve.

    Göring ontsnapte aan de strop door zelfmoord de nacht voordien, Maar voelt een van ziojn miljoenen slachtoffers werldaar eter van?

    -

    Moraal van het verhaal. En om in de medische sfeer te blijven…

    Voorkomen is beter dan genezen. Vlaanderen op eigen poten en vooral zorgen dat voor de CCP–Pormotoren en hun na-lopers zelfs het luchtruim wordt afgesloten.

     

     





    19-04-2020, 18:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.132 - HET DAGELIJKS NIEUWS FRANCOFOINA IS DAPPER O?NDERWEG OM KLEIN CHINA TE WORDEN

    132 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZONDAG 19 APRIL 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    Onze DDR

     …De Waalse deelregering heeft bij het bedrijf (waarvan het mede-eigenar is voor 50%) Deltrian International uit Fleurus een bestelling geplaatst om 2,3 miljoen mondmaskers per maand te produceren../.. herstal, Francochamps, Fleuris…/… Als het aan Magnette (SP) en Nollet (Ecolo) ligt, krijgt Wallonië straks een geleide, marxistische planeconomie met totale staatssturing…/..

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan

    *

    SPEAKERS CORNER

     Ps & ECOLO, Magnjette & Nollet gedea         gen zich op politiek vlak de facto niet alleen als Mao in China, hun uiteindelijk doel is door middel van een soort CCP-virus op hun beurt de Macht te grijpen. Zie die Chinese Alibaba-succursale in Wallonië die er als de kippen bij was om zich als verdeler-producent van mondmaskers te profileren. Hoe wisten die met stelllige zekerheid dat er een pandemie op komst was?

    Voorlopig echter hebben daar die Staats-investeringen het gewone belgicistiche doel dat de Vlamingen al bijn a 200 jaar het bloed van onder de nagels kost.

    Die ‘investeringen’ gebeuren, niet om daar winsten van op te strijken, maar om die dingen in leven te kunnen houden. Door er jaarlijks miljarden Vlaams belastinggeld in te stoppen..

    Da’s dan eerder weer al een ongemakkelijke kant van de waaehid van deze pandemie. Bij de gewone Vlaming die alm eens graag ’n pintje drinkt, gaan n u eindelijk de ogen open.

    Bepaalde bederijven die wèl winsten opleveren (wat hun voornaamste doel is) zijn primo niet in Wallonië gevestigd en secundo gezegde winsten gaan in exclusiviteit naar EDF, Electricité de France. Zie Electrabel en nog zoveel andere, grootbanken bijvoorbeeld. Anders gezegd, de vitale hefbomen die het Land de nodige zuursrof moeten geven…

    Maar ja, de parodie van Madame la Marquise is niet voor niets van Franse oorsprong.

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Het is haast een eeuwigheid geleden dat U hier regelmatig kon lezen over een soort van Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden. Maar daarvoor moete, net als voor een goed huwelijk, met twee zijn die uit vrije wil willen samenhoren. Het kan natuurlijk ook anders. Zie Andorra. Zie Lichtenstein. Zie Monaco. Zie wie weet iik nog allemaal, her en der verspreid in Europa. Zie vooral het welvarende Zwitserland. Klein veilig én dapper.

    -

    Al zou het veiligste zijn, aan te qluiten bij Het Verenigd Koninjrijk, dat zich nu al (opnieuw) bevrijd heeft van de NAZI-EUSSR klauwen.

    *

    Maar hoe deze pandemie ook afloopt, bij leven en welzijn moet en zal Vlaanderen daarna op eigen benen moeten staan. Anders gaan de boeken voor altijd toe. En wordt er, zoals in Frans-Vlaanderen na de annexatie door Parijs (1713), op de muren van onze scholen gekalkt ‘Defendu de parler le flamand’. Is na te zien bij Google.

     

     



    19-04-2020, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.64 - TSCHELDT EN DE POST CORONA OPMERKING DE AVEVE WEG ERMEE

    64 - TSCHELDT EN DE POST CORONA OPMERKING

    Zaterdag 18 april 2020

    *

    JOHANNES DE DOORLOPER NEEMT GEEN MASKER VOOR DE MOND

    *

    ‘Naaien is nu een burgerplicht’ +++ Moet ik toch eens lezen, denkt Johannes De Doorloper spontaan +++ Blijkt het om een welgemeende oproep met zijn allen mondmaskers te vervaardigen te gaan +++

    ‘Criminaliteit in Antwerpen is met 40 procent gedaald’ +++ Mooi meegenomen, denkt elk weldenkend mens +++ Helaas: het aantal oproepen voor intra familiaal geweld is met meer dan een kwart gestegen +++ Wat is het ergste? +++ Een haveloze sloeber die met een familieblik Cara gaat lopen of een vrouw, een kind, een man die in de klappen deelt? +++

    Veel ouders die zich grote zorgen maken over een verloren corona-studiejaar en welke kant het met hun studerende kinderen op moet, doen hun voordeel met het advies van Jan Peumans +++ U kent hem nog? +++ Limburgse, lijzige, slimme kabouter met geiten sik die voorzitter van het Vlaams Parlement is mogen worden +++ Liever eerste burger van Vlaanderen dan tegendraadse stoorzender in een Vlaamse regering, moeten ze bij de N-VA hebben gedacht en bedisseld +++ Waar heeft Peumans spijt van? +++ ‘Dat ik Pol & Soc gestudeerd heb. Dat is geen studie, dat is bezigheidstherapie. Dat was een grote stommiteit, ik had geschiedenis moeten kiezen.’ +++ Net als zijn voorzitter Bart De Wever +++

    Door de overkill aan corona-nieuws, sijpelt veel nieuws door de afvoerbak van de vergetelheid +++ Bij een terreuraanslag in Romans-sur-Isére in het Franse departement Drôme heeft een Soedanese asielzoeker van 33 twee argeloze bezoekers van een kranten- annex sigarettenwinkel met een mes omgebracht +++ Onder het luidkeels roepen van de bekende supporterskreet ‘Allahu akbar’ (‘God is groot’) liep hij vervolgens een nabijgelegen slagerij binnen alwaar hij een klant neerstak +++ Of ze in die slagerij schaap dan wel varkensribbetjes verkochten, werd niet meegedeeld +++

    In Vlaanderen wordt nog nauwelijks naar de Franse televisie gekeken +++ De nieuwsbulletins van TF1 zijn nochtans leerrijk en niet zelden een ‘eyeopener’ +++ In de Parijse banlieu Saint-Denis – de Heilige Denijs – werden politiepatrouilles die moeten toezien op het respecteren van ‘social distancing’ en het verbod op samenscholing met een ongeziene brutaliteit en agressie weggepest door rondhangende jongelui die de Franse (grond)wetten niet langer wensen te respecteren +++ Meerdere buitenwijken van Parijs en andere grote Franse steden zijn voor de politie en zelfs voor sociale werkers met de beste bedoelingen ‘no-go areas’ geworden, buurten waar behalve het eigen volk niemand nog welkom is +++

     

    Even terzijde: in de kathedraal van Saint-Denis bevindt zich het graf van Karel Martel, onze vroede voorvader die anno 732 de oprukkende islamitische legers tot staan bracht +++ De één zijn dood, is de ander zijn brood +++

     

    Bezuiden Napels ziet de Italiaanse maffia de kans schoon om nog meer mensen in armoede aan zich te binden +++ Woekerrentes, bijklussen voor de drugsmaffia, prostitutie: het gaat van toch al kwaad naar nog veel erger +++ Vreemd dat Salvini & Co of de paus daar nooit worden op aangesproken +++ Nog vreemder is dat Italië in het noorden van Europa de status van geweldig land, lekker eten, de betere olijven en de prachtigste, gerestaureerde, met smaak aangeklede kastelen en landerijen geniet +++ Voor die laatste categorie tweede verblijvers is een doortocht als Europees commissaris of fractievoorzitter van de liberalen aangewezen +++ Een waardebon van Zuhal Demir zal niet volstaan +++

     

    Voor de honderdduizendste keer hangt Brussels Airlines weer aan de bel bij de Belgische overheid +++ Mogen wij 200 miljoen euro van u, belastingbetaler? +++ Stop met vliegen van Brussel naar Valencia à 39 euro! +++ Is het u ook opgevallen? +++ Wanneer de economie draait als een toerelier, kan de overheid niet bescheiden genoeg zijn +++ Wanneer corona roet in de omzet- en winstcijfers gooit, weet de overheid niet waar eerst de ergst bloedende wonden te stelpen +++

     

    Onze landbouwers zijn dringend op zoek naar duizenden helpende handen om te oogsten +++ Behalve uit het buitenland dienen zeer weinigen zich aan +++ Zou het toch waar zijn dat het nettoverschil tussen een regulier wit loon en een werkloosheidsuitkering plus corona-toeslag te klein is om aan de slag te gaan? +++ Kunnen we straks weer zagen en zeiken over vreemdelingen en illegalen die ons werk afpakken +++ Jongelui aller landen: nu we toch op een zomer zonder festivals afstevenen, pluk Vlaamse asperges, appels, hopscheuten, peren, witlof, tomaten, sperziebonen, sla, aardappelen en spinazie +++ En spaar uw centen voor een spetterende festivalzomer in het allereerste jaar van het Post-Corona-tijdperk: 2021!

     

    NASCJRIFT

    Van Thempsche smeekt er dus om, om getemd te worden. Of eerder ontvriend. Mooi woord, dat wel. Maar of het ook zo mooi zal eindigen voor al die geranten-slaven van hem, valt nog te bezien. Hem in ieder geval niet; Die staat daar hemelhoog boven, ver boden het klootjesvolk dart zich nu staat te pletter te werken en meteen de haat op de hals haalt van alle soortgenoten-zelfstandigen.

    Minister Goffin ‘MR) deed het met de Marc Hanen, Van Tmemsche doet het met zijn lijfeigen slaven.

    Dank zij Corona: Kassa! kassa! Kassa!

    *

    Ja, en dan nog iets over de naamgeving van de aan de gang zijnde pandemie. Corona is niet het goede woord naar het schijnt Fwd-19 zou beter zijn. Maar waarom niet van de eerste keer het juiste woord? Deze al te toevallige wereldwijde ‘killer’ is de CCP, de Chinese Communistische Partij. Tout court. Punt aan de lijn. Maar de mouwen opgestroopt!

    Men spreek toch ook niet van een mes-of een –pistool moord? Men zoekt de dader, om die te bestraffen zoals het hoort. Het mes of dat pistool is bijzaak.

    Dat de zaak iet of wat gevoeliger ligt, zegt U? Ja, en dan? Want als men eindelijk de remedie zal gevonden hebben om dat mes, of die pistool (lees dat virus) te neutraliseren, dan gaan toch de daders nog altijd vrij-uit?

    Werk aan de winkel. Deze keer voor de (lange) Grote Baas van de PVDA. Een mooie kans om zichzelf, net als Clovis, onsterfelijk te maken. Keer de kar. En verband wat ge aanbeden hebt, maar aanbidt wat ge verbrand hebt.

    Waar hebben we dat nog gehoord, o God van Clothildis…. Als Ge hem de overwinning geeft, zou hij zich bekeren…

    De hele wereld kijkt – ademloos - toe…. In Hoc Signo Vinces: we hebben het ooit al meegemaakt

     

     



    18-04-2020, 18:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.228 – DOORBRAAK HOE DE RUG EEN FUCK UNIEF WERD

     

    228 - DOORBRAAK

                                 

    Zaterdag 18 April 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Ja, dat is zo. Als NIET komt tot IET, dan kent Iet zichzelve niet.

    E, ja, zowel deze inleiding als de bijdrage van Doorbraak hieronder gaan over de ooit Vervlaamste Rijjks Universiteit van Gent. Niet te geloven…

    *

    Nog waar ook. Heel in de verte daar oets over gehoord op de Rode Staatszenders. Ma  a dat ging toch om racistische rellen vanwege het optreden van de Gentse Politie?! Betrokken op non-actief gezet? Toc in ieder geval met behoud van wedde en anciënniteit?!

    Nachtlawaai? Buren stoornis? Inbreuken op het op-hok advies van Fat Maggie? De politie uitmaken voor rotte vis, enz, dat mag dus allemaal niet meer?

    Enfin, we weten dat de Rode Broederschap de ongeëvenaarde Meesters in zijn om hun eigen wereldverwoestende slechte eigenschappen hun tegenstanders voor de voeten te werpen. Liefst met zoveel mogelijk lawaai en geweld daarbij als mogelijk. Sieg Heil en Gestapo, dat zijn nu toch twee begrippen uit hun eigen varkens stal?

    FREDERIK MAAKT KENNIS MET DE AGENTEN

    https://doorbraak.be/fuck-u-gent/

    **

    Fuck U Gent!

    De Gentse politie als lesmateriaal voor pretentieuze linkse academici van de UGent

    foto: ©screenshot

    .

    Verslag - 13/04/2020 Jean-Pierre Rondas - Leestijd 7 minuten

    *

    Een van de elementairste communicatiewetten luidt dat je te allen tijde alert moet zijn voor ‘openstaande microfoons’ van alle soorten. Ik veronderstel toch dat de professor en de assistent in de communicatiewetenschappen aan de UGent dit aan hun studenten tijdens het allereerste semester leren, en dat ze dit aanschouwelijk maken met het lesmateriaal dat rijkelijk voorhanden is op de sociale media, toch hun specialiteit.

     

    En dan overkwam het henzelf. In het begin dacht ik dat ze het expres hadden gedaan. Ik verklaar me nader.

    Geluidshinder en ophokplicht

     

    De twintig minuten van de politie-interventie kan men op alle sociale media raadplegen. Dat ging nu eens viraler dan een virus. Om halftwee ’s nachts waren de agenten opgeroepen voor burengerucht in een appartementsgebouw. En dus controleren ze op burengerucht. Ze worden binnengelaten door de bewoner van het appartement. Hij is assistent K, maar hij is niet alleen. Voor de laptop zit de daar-niet-wonende-professor F. In coronatijden is dat niet de bedoeling. En die prof weigert daarenboven zijn identiteitskaart te tonen. De flikken kunnen niet anders dan drie overtredingen constateren, maar de academici proberen hen te overschreeuwen en vooral minachtend te intimideren. Die flikken deden hun werk correct. Daar hoeft geen Comité P meer aan te pas te komen.

     

    En dus roepen ze Sieg Heil

    Hoe weten we dit allemaal? Wel, zoals ik al zei, de ‘micro’ van prof en assistent stond nog open, in dit geval een nachtelijke livestream voor een honderdtal Gentse studenten die gedurende de hele interventie is blijven openstaan. En die twee hebben tijdens de politie- interventie dat spul bewust laten openstaan omdat hun instinct hen vertelde dat dit nu eens het gedroomde lesmateriaal was om aan te tonen dat we niet alleen in een politiestaat leven, maar ook, in crescendo, in het fascistische België, de DDR (met de Gentse politie als Stasi) en Nazi-Duitsland. En dus roepen ze Sieg Heil. Dat vinden de flikken niet fijn, en dan halen prof en assistent eventjes bakzeil. Om nadien, overtuigd van hun heilige gelijk, even verstokt door te gaan als voorheen.

    De beste livestream sinds jaren

     

    Nooit had ik gedacht dat ze zo stupide konden zijn. Vandaar dat ik, eventjes maar, vermoedde dat ze expres nachtlawaai gemaakt hadden met hun livestream. Weet je wel, we maken expres lawaai, buren bellen politie, politie komt, theorie van coronapolitiestaat bewezen, succes verzekerd bij joelende studenten. Maar neen, het is veel stommer dan dat. Een van de agenten vraagt verbaasd wat die luide boem-boem-muziek met die lessen te maken heeft (de raakste opmerking van de hele seance). Dan mompelen de academici iets in de zin van dat ze op die manier de aandacht van de studenten gaande houden.

    De trieste waarheid is dat deze academici in het Verzet staan. Automatisch, spontaan, vanzelf kijken ze bij de binnenkomst van de agenten in de camera en leveren ze, voor een geleefstroomd studentenpubliek, commentaar op het gedrag van de agenten. Eindelijk hebben ze het fascistische karakter van de politiestaat op heterdaad betrapt! De ene discussieert met de flikken, de andere becommentarieert de situatie. ‘Best wel grappig’, zegt de ene. ‘Een fantastische ervaring!’ zegt de andere. Maar toch ook ‘extreem pijnlijk!’ En zo gaat dat door.

     

    Terwijl ze nog geen idee hebben over het stuk waarin zijzelf aan het spelen zijn, noch over wat hen boven het hoofd hangt. En wanneer de agenten voor de tweede keer weg zijn jubelen ze: ‘dit is de beste livestream sinds jaren’, net alsof hen het leukste lesmateriaal in de schoot was geworpen… Dit is wat men tragikomisch zou noemen, als het niet zo pijnlijk duidelijk zou maken waar deze blagen eigenlijk voor staan.

    Meer dan een mening!

     

    Ik zie een commentaar passeren van iemand die oppert dat deze academici toch ook recht hebben op hun eigen mening. De vraag is, of wat zij uitkraamden en waarmee ze de politie (een onderbetaald en gevaarlijk beroep) ook beledigden, zomaar een meningetje is. Neen dus, want zij gebruiken het incident met de politie coram publico als adstructie om hun stelling over de fascistische politiestaat kracht bij te zetten.

     

    Zij presenteren hun overtuiging als wetenschap. Daarenboven is die ‘mening’ van zeer twijfelachtig allooi. Wat is dat toch met dat simpelste aller simplismen, deze reductie van om het even welke uiting van wet en orde tot fascisme? In 68 scandeerden ze Gestapo, Gestapo naar de Gentse politie. Vandaag roepen ze Sieg Heil.

    Waarom krijgt dat (door Zizek uitgespuwde) pseudo-links maar geen genoeg van het fasciseren van andere meningen en andere mensen? Terwijl zijzelf van het othering een wetenschappelijk, pardon, een studie-onderwerp proberen te maken? Is het in laatste instantie daarop dat deze mensen gedoctoreerd zijn, ook al ging dat doctoraat over wat anders, bijvoorbeeld het boeiende onderwerp van het gamen? En vanwaar die afstotelijke linkse pretentie, die minachting tegenover het gewone volk waar het ‘links’ toch allemaal om begonnen was?

    Taalverlamming

     

    Waarbij ik verheugd constateer dat die flikken als het erop aankomt, in hetzelfde Gentse regiolect als de academici, beter ter tale zijn dan hun intellectuele ‘meerderen’. Vindt u ook niet dat deze geleerden niet uit hun woorden komen? Ooit had Rudy Kousbroek het in Le Monde over de taalverlamming, de ankylose verbale waaraan Nederlandstalige universitairen lijden. Gedurende deze twintig minuten hanteren deze mannen welgeteld drie registers. Het eerste is het stamelen. Waar Amerikanen voortdurend stoplappen als ‘you know’ gebruiken, wordt dat in Vlaanderen ‘gewoon’. Twintig keer. Gewoon fascistisch, weet je wel. Ten tweede, als ze dan eens welgevormde zinnen produceren, gaat het om voorgekauwde frasen uit de linkse terminologie. En ten derde gebruiken ze de uitlachmodus. Vooral tegen, jawel, het gewone volk.

    Het venijn zit in deze staart:

     

    Wat de meesten onder u zullen gemist hebben, zijn de laatste paar minuten van het hele videodrama. Flikken weg, en daar worden onze wetenschappers plots opgebeld. Sommigen denken dat er een student aan de lijn is (maar dan wel een hele mature), terwijl ik eerder dacht aan iemand die vanuit de UGent de livestreaming monitort.

     

    Ik geef het gesprek verkort en niet letterlijk weer.

     

    Stem (onderdanig, maar toch wat ongerust): Alle bewondering voor deze livestream, K en F, maar er zit voor het moment veel volk mee te kijken, mensen die geen student zijn. Volk dat we niet onder controle hebben. Jullie zijn goed bezig, we zijn blij met deze beste live ooit, maar pas toch wat op….

    Prof: We gaan nu eens niet oppassen! Dat is nu heel de point! Dit is wel de samenleving waarin we leven hé, fascisme is hier de regel! (Prof herbegint de hele discussie die hij met de flikken gevoerd heeft).

    Stem: OK, K en F, OK, maar er zijn nu wel rechtse trollen aan het meeluisteren (Met andere woorden, wie niet in het Verzet staat is een rechtse trol).

    Prof: Als die fascisten hier staan, gaan wij niet plooien.

    Stem (geeft het op): OK, ik heb gedaan wat ik kon doen.

    Stem voegt nog iets toe in de zin van …‘t is voor de UGent.

    Antwoordt de assistent K in een laatste, grinnikende repliek: Fuck U Gent…

     

    Dat hebben ze inderdaad op hun geweten: de UGent is grondig fucked up.

     

    Iemand met verantwoordelijkheid, een verantwoordelijke dus, en een betere communicatiewetenschapper, heeft onze twee helden schijnbaar tot andere gedachten gebracht en voor hen een excuus geformuleerd dat zo uit het excuusboekje afgeschreven is.

     

    Iemand die beseft wie zich allemaal terecht door die scene geaffronteerd voelt. Staat in De Standaard. Aan al die mensen dus excuses: gekwetsten, collega’s, studenten, en ‘iedereen die zich inzet om deze desastreuze corona-epidemie onder controle te krijgen’. Aan alle indirect beledigden dus. Behalve aan diegenen die direct, van persoon tot persoon, voor nazi’s werden uitgescholden: de flikken.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Och, het is een oud zeer. Het geldt voor heel de Schise, Scheven en Slinxe onwerkelijkheid van emle dag. Vroeger noemde men ze ‘anarchisten’. Van de soort die de jonge mooie Keizerin Sissi omver staken.. Maar de meestbekende uitspraak is van Getnse origine.

    Het geeft mij persoonlijk de gelegenheid om, net als de Staatszenders, aan de herhaling te doen van de samenvattende herhaling, van de herhaling van een vroeger Algemeern, Overzicht met live-stream verslag van een of meerdere collega’s ter plaatse die kort samenvatten waarover het gaat.

    Ooit was die spreuk van dat sloan enz, zelfs een verkiezings slogan in heel vlaanderen. Maar allez, zeg, dat was tocj goed bedoeld!

     

    “Penst lijkt’ wulder of we sloan up nulder mulle”.

     

    Het klinkt brutaal, en dat was/is het in werkelijkheid ook. Letterlijk en figuurlijk. Maar ’t is de ziel der Rode Broeders. Lijk den H. Augustinis zei: mest en is geen heiligheid, maar ‘t is de ziel der landbouw.

    Heb ik hier ook al dikwijls gezegd… Alhoewel er in deze Conona Tijden wel niet veel mest zal rond gereden worden. Mest niet, nee, maar progressieve waanideeën, die wel.

    *

    Al is er daar teenover dat anndere voorval. 1971-1972. Spandoek aan de zijgevel van de Vooruit, waar nu nog altijd de slogan projkt uit de tijd van Emile Vander Velde (1894) ‘Proletariërs Aler Landen, Verenigt U’.

    Tekst op het reuzengrote spandoek daaronder…’tegen het socialisme’…

    *

    Ondergetekende persoonlijk meegemaakt, van op de (met goed uitzicht) naastliggende Vrijdagmarkt waarop het Arteelde Standbeeld. Handgeklap en Hoera-geroep alom. Maar, naar later bleek, ging dat slechts om een uit de hnd gelopen studentegrap. Iets in de zin van die meegesluedz stadnsvanken, waarop de Politie afkwam; Tot bleek dat die dine nagemaakte eigendom van die studenten waren…

    Toen kon er og gelachten worden. Nu lacht men er Groen….

      

     

     



    18-04-2020, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.131 - HET DAGELIJKS NIEUWS ELK FIJN APENLAND VERDINET WEL TOT 24 FIN E REGERINGEN. ZO KAN DE SCHULD GEMAKKELIJK TOT TWEE JAAR TOE OP ELKAAR VERSCHOVZEN WORDEN

    131 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 18 april 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    *

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    DE NATIONALE ONVEILIGHEIDSRAAD

     

    … nationale veiligheidsraad van woensdag is een beschamende vertoning geworden…./… En dat gebeurt dan door een comité samengesteld uit onze eerste vrouwelijke premier en vijf (5!) minister-presidenten…/..

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

             SPEAKERS CORNER

     Vijf excellente Excellenties, allez, da valt nog best mee. De voertaal zal wel die van Marianne zijn geweest. Vandaar. Veel geblaat en geen grammetje wol.

    O, U vraagt naar het aantal cabinettards, diensthoofden, secrettarissen, enz, die daarbij betrokken worden?

    Da’s gewoon een vraag ingegeven door insubordinatie. Ondermijning van het Gezag. Het vaderland is in nood en dus moet iedereen met de billen bloot. Vrouwelijk schoon eerst en mest….

    En ja, het is allemaal begonnen met het Duivels Pact (Marrakesh). Regering Sjieke Sjarel valt, maar de Vlamingen worden, net als Mateo Salvina in Italië, koud bij den bok gezet. Geen Nieuwe Verkiezingen zoals in de Grondwet voorzien, maar gekonkelfoes à la Sofia Loren. Borst vooruit, buik ingetrokken, of zijde gij geen soldaat-milicien geweest onder het commando van ’n dikke sergeant-majoor?

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Ja, en dan moet er mij toch nog iets van het hart. Die ‘Deel Regering’ van ons, bijeen geklutst op het Hoogste Niveau, lijk kiekens verzameld in een bijgebouwtje. Geen ‘Halfrond’, met verheven ‘Spreekgestoelte’,

    krioelend van in livrei geklede ‘Kamerdienaars’ maar een verhoogje met zandsrenen boten venster-dorpelss als achtergrond. Ja, ja doa me wel, want Sjieke Sjarel gaat ondertussen, zonder accood, mozsemens aleen naar NY. Om daar aan de goede kant van de Geschiedenis te staan. Door zowle Gods Werk als de Natuur te verbeteren richting een tweede Toren van Babel. Wat hem en zijn partijtje geen windeieren heeft opgeleverd. Verre van. ’n Extra dikke pree, 50 man personeel + 5 gepantserde limousines met chauffeur. Judas verdiende daaraan heel wat minder. Maar, noblesse oblige, sais-tu?

    Waar het genie daarenboven de tijd haalt om ook thuis nog kindjes te maken, de duivel mag het weten want zelf weet hij het niet. ’t Zal wel aan de wind liggen, zeker? Want die dient ook om Groene Stroom te maken die er niet is.

    In laatste instantie nog dit berichtje ontvangen van Brussels vrienden..

    Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… corona werkt niet alleen op de longen maar ook op het brein. Dat is de voorzichtige conclusie die we moeten trekken na het communiqué dat minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin(MR) gisteren-avond uitstuurde.

    Zonder dat de bevolking hiervan op de hoogte was heeft onze minister van Buitenlandse Zaken een deal gesloten met Marokko die zegt dat Marokkanen met een dubbel paspoort zich niet moeten houden aan het geldende reisverbod in Marokko, noch het geldende reisverbod in België.

    Terwijl het alle Belgen verboden is niet-essentiële verplaatsingen te maken, mogen Marokkanen de komende dagen massaal vanuit Marokko naar België reizen.                Reeds meer dan 1500 Marokkanen hebben aangegeven de komende dagen naar België te willen komen. De reden waarom deze Marokkanen naar België mogen reizen staat gedefinieerd als ‘sociale reden‘. Durf dus als Vlaming vooral niet naar Uw tweede woonst aan de kust gaan, of durf niet naar Uw vriendin in Nederland rijden… het kost U 250 euro boete, direct te betalen.

    Maar als U Marokkaan bent en van Marokko komt, is er geen enkel probleem. U mag naar Uw tweede woning in België reizen, Uw vrienden in België bezoeken, U doet maar…            Voordat U ons beschuldigt van een zekere vooringenomenheid… we citeren gewoon het officiële communiqué van Uw minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin(MR) dd 13 april 2020.

    **

     

     

     

     

    18-04-2020, 16:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. - TSCHELDT EN DEN AVEVE ALS ER NA DE CORONA DODEN OOK BOERENBONDWINKELS SNEUVELEN TJA WAT DOE JE ER AAN

    63 - TSCHELDT EN DEN AVEVE

    Vrijdag 17 april 2020µ

    *

    PIET BARON VANTHEMSCHE VRAAGT FACEBOOKVRIENDEN ‘TSCHELDT TE ONTVRIENDEN…

    *

    11 april 2020 Faustus

    *

    Piet Vanthemsche is de co-voorzitter van een crisis-cel die de economische gevolgen van corona moet bevechten. Hij bevecht niet alleen de economische impact maar ook ‘tScheldt.


    In een aandoenlijke Facebookpost van 10 april 2020 speelt hij een calimero-rol die hem eigenlijk totaal niet ligt. “Kijk eens hoe stout die stoute jongens van dat stoute ‘tScheldt wel niet zijn, want ze schrijven stoute dingen over mij”, jeremieert de ex-baas van de Boerenbond.

     

    Piet Vanthemsche vergeet daarbij lichtjes dat hij de man is die momenteel een bloedbad veroorzaakt onder de tuincentra in België. Dat zou op zich begrijpbaar zijn, want het is coronamiserie voor iedereen…. wel, toch niet echt, het zijn immers gouden tijden voor een klein groepje tuincentra, namelijk die van AVEVE.

     

    Piet Vanthemsche weet als geen ander dat je pas écht geld kan verdienen als je een monopolie-positie hebt, dat is Boerenbondkennis vanuit het verleden, en die monopolie positie heeft hij vanuit zijn economische coronacrisis-cel gegund aan zijn vrienden van AVEVE, een volle dochter van… de Boerenbond.

    Het naïeve Facebookdagboek dat hij bijhoudt en alleen deelt met gelijkgestemde CD&V-ers is een uiting van een sluwe wolf in schapenvacht. Vorige week riep Vanthemsche nog op om bedrijven die woekerwinsten maken op sociale media te rapporteren en aan de schandpaal te nagelen. Dat is dan ook exact wat ‘tScheldt deed, de AVEVE’s maken nu woekerwinsten. Maar de boodschap is hem blijkbaar slecht bevallen, want nu roept hij op om ‘tScheldt te ontvrienden.

     

    Het klinkt allemaal een beetje als de oude venijnige pastoor op zijn kansel die zijn parochianen oproept om iedereen die niet gelooft uit te sluiten.

     

    Het klopt dat ‘tScheldt vorige week de linken heeft blootgelegd tussen Vanthemsche, AVEVE en de vreemde beslissing alleen de AVEVE’s toe te laten open te gaan. Wij zullen daarvoor nooit door de koning tot baron verheven worden (Vanthemsche wel). Maar er is geen enkele ‘gazet’ die het aandurfde om deze scheeftrekking aan te kaarten, omdat hun journalisten dan gewoonweg geweigerd worden op de eerstvolgende coronacrisis persconferentie.

    De tuincentra vragen gewoon gelijkheid van behandeling en gerechtigheid. Als de overheid oordeelt dat AVEVE een voedingswinkel is laat AVEVE dan voeding verkopen maar geen plantgoed, want dat is wat AVEVE nu in eerste instantie verkoopt, honderdduizenden planten per dag. Als AVEVE een tuincentrum is, wat ze zelf zeggen dat ze zijn, laat dan ook de andere tuincentra open gaan. De échte tuincentra hebben trouwens de ruimte om de bezoekers op ruime afstand van elkaar te laten winkelen, de AVEVE’s zijn zo klein dat iedereen er nu opeengepakt plantjes staat te kiezen.

    **

    De bizarre Facebookpost van Piet Vanthemsche waarin hij ten aanval trekt tegen ‘tScheldt

     

    Beste alle vrienden,

     

    We gaan het paasweekend in, een vreemd weekend, zonder de zee, zonder kleinkinderen die zondag paaseitjes komen zoeken. Ik mis ze erg, net zoals jullie. Dat hebben we nog nooit meegemaakt, maar we maken er een alternatief feest van. Met de instrumenten die de sociale media ons bieden. Gelukkig dat ze er zijn.

    Maar de sociale media hebben ook hun nadelen, de bagger die je over je heen krijgt bedoel ik. Zo word ik al een week door het slijk gehaald als een soort “maffiabaas” (sic) die er enkel op uit is om de boerenbond en aveve te bevoordelen. Door anonieme websites zoals ‘t scheldt en de rijkste belgen. Artikels van laag allooi, die dan als “satire” geponeerd worden en die plagiëren uit interviews van tien jaar geleden. Ik kan en zal het verdragen, maar dat toont ook de donkere kant van onze sociale communicatie. Ik oefen mijn opdracht uit in volle integriteit , onafhankelijkheid en eerlijkheid. Maar het doet ook iets met een mens om zo besmeurd te worden. Ik vraag zeker geen medelijden, ik kan er tegen. Maar wat ik jullie wil vragen, verzet je tegen dergelijke onzin. Ontvriend mensen die ze verspreiden.

     

    Ondertussen gaan de epidemie, de verpleegster en het lam wolletje onverstoorbaar verder. De epidemie is hardnekkig, we zullen nog een harde strijd moeten leveren om ze te verslaan. Met veel inventiviteit, bereid zijn om onder ogen te zien waar we mis waren en wendbaar om ons aan te passen. Ik zie nu in de media iedereen schieten op wat er mis gaat en in crisissen gaat er altijd heel veel mis. Maar je maakt soms beter een fout dan niets te doen. Na de dioxinecrisis was er een parlementaire onderzoekscommissie. Ik heb daar gezegd: “ moest je iedereen aan de kant zetten die niets gedaan heeft en iedereen die fouten gemaakt heeft, er zou niemand meer overschieten”. Ik verkies de mensen die hun nek uitsteken en daarbij soms fouten maken, aan de andere categorie heb je helemaal niks. Respect voor de eerste categorie.

     

    Vandaag geen smeuïge anekdote. Mijn hoofd staat er niet naar. Dat is voor morgen.

     

    Geniet allemaal van het paasweekend in het nieuwe normaal. #allensamen

    **

    De CD&V-ers in de hoogste machts-structuren vandaag doen het trouwens allemaal bijzonder slecht. Vriend en collega Wouter Beke heeft van de woonzorgcentra slagvelden gemaakt. Hij wordt daarbij omringd door een pak lakeien die hij meenam uit de Wetstraat, allemaal mensen die hem dienden als voorzitter van de CD&V, en die nu in het Vlaams ministerie van Welzijn een Volksgezondheid blijk geven van hun totale incompetentie. Bij de CD&V resulteerde deze incompetentie in de ene verkiezingsnederlaag na de andere, vandaag kost deze incompetentie…. mensenlevens.

    Dus, pardon our French, mijnheer Vanthemsche, Uw beleid creëert ongelijkheid, in vergelijking met mijnheer Beke hebben we U nog met fluwelen handschoenen aangepakt. Als U ‘gelijkheid’ creëert zal U van ‘tScheldt nooit iets horen. Verbied de AVEVE’s planten te verkopen, of laat de andere tuincentra open gaan. Zo eenvoudig is het.

    En ‘satire’ mijnheer Vanthemsche is niet wat U denkt dat satire is. Omdat U zo slim bent zeggen we het in het Engels: satire = ‘shaming individuals or government into improvement’…

                    

    NASCJRIFT

    *

    De ex Boerenbond Big Boss, de BBB van den A      VEVE sloot aijn tweet af (zie hierboven) met de vertaling van ‘Tous Ensemble’, zijnde ‘Allen Samen’ maar doet dat met ’n klein geniepig Magnetje daarbij. Hij sluit dus wie hem niet aanstaat, gewoon uit. In zijn plaats zou ik dus gekwetterd hebben ‘samen met zij die mij willen’. Daarin is Mafniette dus ietske duidelijker ‘en aucun cas avec la NVA’.

    De BBB van de AVEVE zegt: nooit met mensen die mij en mijn portemonnee niet aanbidden’.

    Ja, dat is zo met die pandemie, nu, na de doden, ook de maskers beginnen te vallen.

    Maar wacht eens, Oom Adi zei het nog beter. ‘Arbeit macht Frei’…

    Wat zou due spreuk, in de leuke geknde arcade in sleedijzeren letters, mooi staan boven de ingang van elke AVEVE. Kom binnen, kom binnen, de vertoning gaat beginnen.

    De omzet? Als een kogel door de kerk nek.

    *

    CS

    Slecht nieuws dus voor de betrokken aandeelhouders, maar ook voor de plantgoed-leveranciers die daar leverden. Vergeven? Ja. Vergeten? Nooit.

     

     






    17-04-2020, 19:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.227 – DOORBRAAK HOEVEEL DODEN MOETEN ER NOG VALLEN VOOR DE VLAMING ZELFREDZAAM WIL LEVEN

    227 - DOORBRAAK

                              

    *

    Vrijdag 17 april 2020µ

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Dit is de eerrste dodelijke noodkreet die de buitenwereld bereikt, over ‘rest-groepen’ of ‘voltooide levens’. En het valt niet eens op, dat het weer eens de Vlaamse intelligentsia is die het voortouw neemt.

    Want neen, in Boekzele zijn er andere katjes te geselen. De maand-weddes, bijvoorbeeld of die niet beter bij het begin van de maand ipv op het einde zouden kunnen binnen gerijfd worden.

    Dat van die wel zeer speciale bezorgheden is de tweede vbaststelling. De eerste is dat die Vlaamse intelligentsia zich tot hiertoe door de zelfverklaarde Elite in de hoek heeft laten dringen. Uit eigenbelang?

    Het Vlaams Bealng werd vanaf het begin kordaat overal uitgesloten. De PS wil ‘en aucun cas’ regeren met de NVA. Wat dus neerkomt dat zij en zij alleen zichzelf bekwaam achten om dit apenland te regeren. De reden ligt natuurlijk aan hun door onbekwaamheid of luiheid altijd lege portemonnee. Die ze op die manier dievelings en achrer de rug van de Vlaamse kiezers eindeloos kunnen bijvullen.

    Vandaar mijn bedenking, dat calamiteiten ook hun gode kant hebben. Ook de spreekwoordelijke Lamme Goedzak begint het door te hebben.

    Spijtig dat deze vaststelling er slechts komt na het zo goed als vaststaand tevergeefs levenseinde van zoveel sukkelaars. Om nog maar te zwijgen over zij die voor hen hun gezondheid, ja zelfs hun eigen leven riskeerden.

    -

    U las deze woorden die uit de mond kwamen van zelf een 15/15 invalide, die thuis ‘zijjn plan trekt’, en daarvoor maandelijks zo’n €160 als aalmoes wordt toe geschoven….

    MENSEN MET EEN HANDICAP

    https://doorbraak.be/mensen-met-een-handicap-en-hun-begeleiders-verdienen-beter/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Het zorgpersoneel in voorzieningen voor gehandicaptenzorg doet wat het kan, maar het kan zich niet aan social distancing houden

     

    foto: ©Judita Tamošiūnaitė / Pexels

    *

    Mensen met een handicap en hun begeleiders verdienen beter

    17/04/2020 Andre Cornille - Leestijd 5 minuten

    *

    Blijkbaar dringt het bij de overheid, de media en bij de publieke opinie maar moeizaam door dat mensen met een handicap in een voorziening voor gehandicaptenzorg niet beter af zijn dan oudere mensen in een woonzorgcentrum.

     

    Eerst ging alle aandacht uitsluitend naar de ziekenhuizen sinds kort ook naar de woonzorgcentra. Mensen met een handicap behoren blijkbaar tot een ‘restgroep’ waar weinigen van wakker liggen. Dat ook daar het virus hard kan toeslaan met zware gevolgen wordt zwaar onderschat. In de voorzieningen gehandicaptenzorg leeft de vrees voor een uitbraak zoals we die nu meemaken in de ouderenzorg. In een kwart van de voorzieningen zijn er al bewoners besmet.

    Vooral mensen met een verstandelijke handicap lopen gevaar.

     

    Aan mensen met een verstandelijke handicap kan al naargelang hun ontwikkelingsniveau moeilijk of onmogelijk uitgelegd worden wat er aan de hand is. Probeer aan een volwassene met een verstandelijke ontwikkeling van een peuter maar eens uit te leggen dat knuffelen nu uit den boze is. Dat hij afstand moet houden van de andere leefgroep bewoners. Dat hij niet naar huis kan. Of dat zijn ouders niet op bezoek mogen komen. Dat hij niet naar de manège of het zwembad kan. En dat dit allemaal de schuld is van een heel besmettelijk virus.

     

    Dit gaat niet lukken. Je kan dus niet verwachten dat zij hun gedrag gaan aanpassen aan deze uitzonderlijke omstandigheden. Deze vaststelling maakt dat deze mensen extra kwetsbaar zijn. Omdat zij niet beter weten, brengen zij ongewild hun gezondheid in gevaar.

    Aan hun lot overgelaten

     

    Dan zou je toch mogen verwachten dat men alles in het werk zou stellen om deze kwetsbare mensen extra te beschermen? Voorzieningen voor gehandicaptenzorg vallen onder dezelfde beschermende maatregelen als de woonzorgcentra. Ook zij zijn in lockdown gegaan. Helaas weten we sinds kort wat deze lockdown waard is. Wat is een quarantaine waard als je niet eens weet of de bewoners en hun opvoeders/opvoedsters (dat zijn diegenen die voor hen zorgen) besmet of coronavrij zijn?

    Hoe kan je anderhalve meter afstand houden als je mensen moet wassen, kleden, helpen bij het eten, bij toiletbezoek…?

    Het zorgpersoneel in voorzieningen voor gehandicaptenzorg doet wat het kan, maar het kan zich niet aan social distancing houden. Heel wat bewoners zijn dermate zorgbehoevend dat zij voor haast alles begeleiding nodig hebben. Hoe kan je anderhalve meter afstand houden als je mensen moet wassen, kleden, helpen bij het eten, bij toiletbezoek…?

    Van overheidswege moeten voorzieningen voor gehandicaptenzorg niet veel verwachten. Geen testkits, geen beschermende kledij, geen mondmaskers, geen medisch materieel. Ze moeten zélf voor alles zorgen. Wat er is, werd van overal bijeengesprokkeld (zoals schorten die in beenhouwerijen gebruikt worden). Voorzieningen kunnen aanvragen indienen bij de overheid, maar ze hebben geen enkele garantie dat er iets zal worden geleverd.

    Wat te denken van het feit dat zorgverleners in voorzieningen voor gehandicaptenzorg niet getest worden om uit te maken of ze al dan niet drager van het coronavirus Covid-19 zijn? Is dat geen absolute voorwaarde om de leefgroepen coronavrij te houden. De overheid blijft hier zwaar in gebreke.

    Een zware emotionele belasting

     

    Door de lockdown zijn voorzieningen voor gehandicaptenzorg veranderd in gesloten gemeenschappen, waarbinnen de verschillende leefgroepen ook nog eens van elkaar gescheiden functioneren. Alleen het zorgpersoneel heeft toegang tot een leefgroep. Niemand anders komt er in.

    Zij verzorgen hun bewoners alsof het hun eigen kinderen zijn

    Als er toch een besmetting wordt binnengebracht kan dat alleen maar via het zorgpersoneel gebeuren. Dat is het laatste wat die mensen willen. Zij verzorgen hun bewoners alsof het hun eigen kinderen zijn. Hun werk moeten doen met in het achterhoofd de akelige gedachte zelf besmet te zijn, en het virus door te geven aan een bewoner, moet op emotioneel vlak een bijzonder moeilijke opgave zijn.

    In voorzieningen voor gehandicaptenzorg werken ook ‘helden’

     

    Via allerlei acties in de media wordt het personeel in ziekenhuizen en bejaardenvoorzieningen al dan niet letterlijk in de bloemetjes gezet. Waarom krijgen mensen die zich dag in dag uit in vaak moeilijke omstandigheden inzetten om mensen met een handicap een menswaardig leven te bieden niet datzelfde respect en diezelfde erkenning?

    Hun job valt zowel fysisch als psychisch niet te onderschatten. In de gehandicaptenzorg is het immers gebruikelijk dat opvoeders/opvoedsters slechts maximum een driekwart betrekking aangeboden krijgen. Directies weten uit ervaring dat hun job zo zwaar is dat ze niet vol te houden is. Deze toestand sleept al jaren aan alsof het een normale gang van zaken is.

    Een voorziening voor gehandicaptenzorg is geen ziekenhuis

     

    Voorzieningen proberen een quarantaine-ruimte in te richten om besmette bewoners te isoleren. Maar het personeel is niet opgeleid om zieken op te vangen. En al zeker niet om mensen besmet door een gevaarlijk virus op efficiënte wijze te verzorgen. De door de overheid gesubsidieerde personeels-omkadering van dergelijke voorzieningen voorziet nauwelijks medisch personeel.

    Ziekenhuis-opname van mensen met een verstandelijke handicap is geen optie

     

    Een verstandelijk gehandicapte volwassene met een ontwikkelingsniveau van een peuter op een afdeling intensieve zorgen onderbrengen is niet alleen niet wenselijk, maar ook compleet onhaalbaar. Hij kan op geen enkele manier voorbereid worden op wat hem te wachten staat. En als hij in zijn vertrouwde leefgroep niet eens toelaat dat de opvoedster een klever op een wondje aanbrengt, wat zou hij dan doen als men hem wil beademen?

    En wat met kunstmatige coma?

    Het is een vaststaand feit dat dit voor mensen met een verstandelijke handicap af te raden valt omdat het risico groot is op bijkomende hersen-beschadiging.

    Conclusie: men moet ervoor zorgen dat mensen met een handicap in het algemeen en met een verstandelijke handicap in het bijzonder niet besmet geraken zodat hen alle verdere ellende bespaard blijft en hun leven niet in gevaar komt. Maar dan moet de overheid dringend werk maken van een efficiënte bescherming van deze doelgroep. Want die is er vandaag niet.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    De produndis clamavi ad te Domine zongen onze ouders en voorouders, toen er nog priesters waren om ze te begeleiden. Die zijn er niet meer, dus moeten we wel onszelf redden. En dat gebeert niet (herhaling van de zoveelste herhaling) door biddend en smekend voor de eigen poorten te blijven staan.

    Zoveel geduld als het Godsvolk hebben we nu ook niet, die op hun klaroenen blazend, tot zeven keer toe omheen de muren van Jericho liepen om deze te doen vallen.

    Vlaamse intelligentsia, waar wachten jullie op? Tot het geluk vanzelf jullie in de schoot valt?

    Neem een voorbeeld aan de ‘Regering in Ballingschap’ die tijdens de Bezeettng het Land regeerde vanuit het veilig gewaande Londen. Na de Brexit biedt jullie dat de kans van jullie leven. Roep van daar uit de Vlaamse Onafhankelijkheid uit.

     

    Bij Uw thuiskomst zullen op alle transen de Leeuwen dansen. Remenber D-Day en de Normandische stranden: heel de wereld stond hen op te wachten om hen toe te juichen.

    **

    *

    Och God, laat dat alles toch geen droom blijven. Binnen 16 jaar word ik er honderd en ik zou niet graag varen lijk Mozes. Die zag namelijk slechts van heel uit de verte, van op de berg Tabor, het Beloode Land, dat ocerliep van melk van honing….

    PCD.i. Post Corona, daar waar er vroeger stond Post Scruptum…

    Vervang in de laatste zon het woord Tabpr door KEMMELBERG en je hebt de dader….

     

     





    17-04-2020, 17:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET DAGELIJKS NIEUWS CALAMITEITEN ZIJN OPPOORTINITEITEN – HET IS NOOIT ANDERS GEWEEST

    130 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 17 april 2020µ



    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    VAN RECESSIE NAAR DEPRESSIE ?

     

    … …. …. …..

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

    *

    Eerst de naakte feiten

    Het gaat helemaal niet goed. Integendeel Het gaat slecht Heel slecht. Deze pandemie doodt niet aleen mense, maar ze doodt zelfs hele regeringen. Enfin, regeringen…

    Daar is nochtans in dit apenland geen gebrek aan. Dat is een deel van de naakte waarheid. Vandaar ht besluit. Best uit te drukken in oude volkswijsheid.

    Loontje komt om zijn boontje. Ha, maar Bartje lust geen bruine bonen Zie Anne De Vries jaren geleden. De oplossing op z’n Bels ziet er simpel uit. De verantwoordleijken in een andere pluchen zetel, en oude gloriën komen in hun plaats. Maar wie krijgt uiteindelijk de schep bruine boenen op tafel voor zijn neus gekwakt? Niet de Vreemde Meesters in ’t Land, met hun knechtjes, maar Jan–met-de-pet-en-zijn-Lisa. En waar wonen die? In het land van Maas en Waal. De Lage Landen van den IJzer over de Leie en de Schelde, tot tegen de Taal- Armoede en Pretentioe grenzen.…

    ‘Schuimen zoudt ge, en lastig zweten zo ‘k U zonder wete liet…Van de mare zoidt bezwijken, Blesse en Baai, stille fraai’ - Dit is, heel toepasselijk, een vers uit Kerkhofblommen van G. Gezelle, maardeze onheilsboodschap stond hier al op deze blog, weken geleden Met andere woorden, dat wel.

    Het is toch eenieders gewoon gezond verstand, is ‘t it? .

    In plaats van in vroeger jaren, lijk de slimme boer, te zaaien naar de zak, is die zak nu zo leeg als ’n lege zak maar leeg kan zijn. En die zak zal, in zo’n apenland, nooit meer opgevuld kunnen rakenn.

    Wedden dat de dieven nog vrij-uit willen gaan op de koop toe? Ze beoelden ommers alles zo goed. Niet uit eigenbelang, zeker niet, maar gewoon in het belang van, ja, van wie of van wat: daar zijn ze nog altijd niet aan uit. Geen consensus maar wel ’n dikke pree. Alles op niveau immers staat hoog genoeg en dus boven de Wet die ze zelf hebben gemaakt.

     

    Vroeger boog de Vlaming het hoofd, zweeg en werkte nog wat harder. Zie Cyriel Buyse en Het Gezin van Paemel. Klein dérail: in illz tempore werd dat stuk wekenlang in Parijs, en met succes, opgevoerd.

    De oplossing?

    Die ligt gewoon voor de hand. Die loopt ons zelfs voor de voeten. Gewoon bukken en oprapen.

    Omdat de aanval altijd de beste verdediging is. Daar hoeft geen consesus over te bestaan. Als de Vlamingen nu eens zonder verdere tierlantijntjes via Tinternet de hele wereld kond zouden doen, dat ze voortaan hun eigen boontjes zullen doppen. Meesters in eigen Land zullen zijn. No Belgium at all. Finito la Comedia.

    Het Zou niet eens ’n verrassing zijn!

    Want ons Volk is vanouds wereldwijd gekend als noeste werkers en handige commerçanten. We kennen onze stiel en we kunnen onszelf goed verkopen. We verkondigen aan wie het horen wil, dat onze D5 oneindig veel beter is dan zowel de Amerikaanse als de Chinese G5.

    Even ons gehegen opfrissen. Dromen, Denken. Durven. Doen & Deure doen.

    -

    Jaja, ons vroegere motje, dat Ingetje Vervotje… Blie van joen were te ziene. Enne, weet den Ief daarvan?

    Bestuurservaring, kennis van de Marseilleise, in ploeg met de Opkomende Generatie Nieuwe Vlamingen….Die zijn te vinden in de twee tot hiertoe door het Establishment weggedrukte Vlaamse Partijen VB + NVA. Die vormen dan de Vlaams Bekang Alliantie….

    De wind in de zeilen en wie ons (en zijn centen) lief heeft, volge ons.

     

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    ***

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Kijk: waarom het moeilijk maken, als het gemakkelijk veel beter kan?

    De Vlaming is van nature uit vlot in talen. Is in priinipe doorheen de eeuwen de vriend van de Angel Saksische Wereld, volet zicjh één met de rest van de Nederlanden, vaak het beste deel ervan. Deelt de hang naar Kunst en Wetenschap die de Mens verheft boven de dieren. Leeft in goede verstandhouding met de Germaanse buren (bijna taal-vrwant). Hebben ooit zaken met wederzijdse welvaart gedaan tot in de Oeral.

    De familie Francesco in Assisi, vader en zoon, jwamen ierdere winter naar onze Landen om er het fijste laken op te kopen. Ze werden er rijk van, tot Zoon-Lief de totle armoe en het Eewig Leven verkoos. De Zaligmaker achterna.

    Wat hij trouwens ook bekocht met zijn jong leven.

     

    En last but not least, we blijven historisch bekend als de Veroveraars van Jeruzalem (1096) wat een gedroomde uitgangsposotoe is tegenover het Godsvolk.

    Enig nadeel? De opgedrongen Franse chi-chi die tot op de huidige dag als een stoip rond onze nek hangt.

    Waarop nog gewacht? Tot het weer al eens te laat is?









    17-04-2020, 15:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.226 – DOORBRAAK DE STUPTREKKINFEN V N EEN VEROORDEELDE TEGEN NATIIRLIJKE ARTIFICIËLE CONSTRUCTIR

    226 - DOORBRAAK

                            

    16 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ht corona Virus is erger dan eerst gedacht. Het tast, na verllop van tijdn ook et verstand aan an al wie Macht beweert te hebben in dit land.

    Algemeen Besluit: ieder trekt zijn plan. Elk naar eigen Godsvrucht en Vermogen.

    Vroefer luiodde dat,… ‘en God zal ’t U lonen’….Nu doet de Overheid dat. Metons eigen geld dat overschiet na ruime zelfbediening…

    Wie zei daar ooit weer, dat de wereld WIL bedrogen worden? Elders misschien minder,. Maar zeker bij de Vlamingen.

     

    REGERING ORGANISEERT CHAOS

    https://doorbraak.be/crisis-politiek-veiligheidsraad/

    *

    Wie kan Wouter Beke of deze politieke generatie nog redden?

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    De onmacht van de onkunde

     

    Standpunt - 16/04/2020 Pieter Bauwens - Leestijd 5 minuten

    *

    De grote beslissingen van de langverwachte Veiligheidsraad zijn met een sisser afgelopen. Dit land kampt met een gezondheidscrisis, een economische crisis, een systeemcrisis en een crisis van de politiek en de politici. Bij elk van die crises volgt de rekening.

    Veiligheidsraad

    Gisteren zat iedereen te wachten op de uitkomst van e grote vergadering van de veiligheidsraad. Inclusief persconferentie live op tv, en journalisten op de stoep. De Veiligheidsraad is de plaats waar de regeringsleiders van dit land en de experts samen de grote beslissingen nemen in de coronacrisis. De grote verwachtingen werden niet ingelost. In plaats van duidelijkheid schiep deze vergadering nog meer verwarring.

     

    We moeten tot het besluit komen dat deze politici het niet kunnen. Wat we graag weten, weten we nog niet. Zomerkampen, vakanties, het heropenen van de scholen, het hernemen van het werk? Na de langverwachte vergadering hebben we nog geen antwoorden op het of en hoe van deze vragen van velen.

     

    Meer dan waarschijnlijk zijn politici en experten het onderling niet eens

    Het kan natuurlijk dat de verantwoordelijken over drie weken toegeven ‘dat ze niets communiceerden omdat er geen draagvlak voor was’. Meer dan waarschijnlijk zijn politici en experten het onderling niet eens. Meer dan waarschijnlijk zijn de politici het onderling ook nog eens oneens.

    Doe-het-zelf

    Wat is wel beslist? Dat de ‘Doe-het-zelfwinkels en tuincentra zullen opnieuw kunnen openen, onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. De veiligheidsafstanden zullen moeten worden gerespecteerd.’ Als we de bouw niet kunnen verplichten, dan maar de doe-het-zelf-winkels. Een dringend noodzakelijke maatregel.

     

    Welke lobbygroep heeft hier een slag thuisgehaald?

    De vraag is dan waarom kerkdiensten niet mogen hervat worden onder dezelfde voorwaarden. Of waarom andere winkels niet open mogen ‘onder dezelfde voorwaarden’. Welke lobbygroep heeft hier een slag thuisgehaald?

    WZC

    Volgende grote besluit: ‘We staan ook toe dat bewoners van residentiële voorzieningen – d.w.z. rust- en verzorgingstehuizen of centra voor personen met een beperking – bezoek mogen krijgen van een vooraf aangeduid persoon. Voorwaarde is wel dat de persoon in kwestie de afgelopen twee weken geen symptomen van de ziekte heeft vertoond. Het moet ook altijd dezelfde persoon zijn. De residentiële voorzieningen zullen deze bezoeken zelf kunnen organiseren. Deze regels zullen ook van toepassing zijn voor mensen die geïsoleerd leven en die zich niet kunnen verplaatsen.’

    Amper enkele uren later blijkt dat die maatregel genomen is zonder overleg met de veel geplaagde sector van de woon-zorgcentra. Sterker nog, amper enkele uren na de mededeling van premier Sophie Wilmès (MR) na de Veiligheidsraad, meldt Vlaams minister van zorg Wouter Beke (CD&V) dat die maatregel best on hold wordt gezet.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Risthuis-bewoners worden dus van ambtswege gelijk gesteld met gevangen gezette criminelen, meestal ‘Nieuwkomers’…. Achteraf voorlopig ‘on hold’ gezet zoals nadien gecommuniceerd. Bron: als naar gewoonte, dat Beek-geval.

    Beeksla, zei Gezelle; maar hij beoelde.. zeeksla…

    …waterafdrijvend, dat wel…

    *

    Kijk, en dan wodd ik woest. Ons Taznte Nonneke (Tante Monneeke?), klein maar dapper, 93 jaar, is al geruilme tijd in St Jozef (Brugge). Gisteren de familie daar (ongevraagd) een foto van binnen, ‘met de beste groeten’…

    Da’s niks ‘on hild’, maar om er iets van weg te slikken.

    Grote Zus is wat ‘vergeetachtig’ geworden, maar ze was en is nog alrijd het pronkstuk van de familie. Waar het in de goeie oouwe tijd ’n hele eer was, kort na de Bevrijding, dat iemand in ’t Klooser ging en daar verder kon studeren. Ze heeft later jarenlang voor ons Ma gezorgd en haar voor en na schooltijd gaan gezelschap houden in dat naastliggend Bejaareden Tehuis in Oudenburg.

    En ja, het mens is nog altijd iet of wat baas-achtig, maar tegenover He Verpleeg zo onderdanig als ’n kind…

    En kijk, ze stelt het dus, alles in acht genomen, goed. En daar heeft ncoh God noch klein Pierke iers mee te zien, maar de vele dienstbare e engeltjes die daar de dienst verzekeren. Komen die toch iedere dag getrouw naar hun ‘werk’, nadat ze eerst hun vluegetjes hebben opgehangen in de kleedkamers…

    Oud en op de sukkel? Één adres. Sint Jozef in Brugghe… Reserveren gewenst. Verboden toegang voor hoernalisten.

     

     

     



    16-04-2020, 20:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.225 - DOORBRAAK STRK VERVUILEND GAS UIT ABDURDISTAN DUUR BETALEN OM ONZE ELECTRICTEIT X 50 DUURDER TE MAKEN

    225 - DOORBRAAK

                              

    *

    Donderdag 16 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     De     Groene Goden onder leiding vn de Gentse Termontie willen tegen 2050 klimaat-neutraal zijn om dat met ‘Greyday’ op 31 december te vieren. ‘Greyday’ is de dag waarop de ‘herbruikbare’ energie op is.

    Doorbraak breekt hieronder de lans daarover. Al zullen dat straks wel hele bossen lansen worden want in ieder geval is de discussie hier nopens het einde van het begin en hoelijk feen storm in een glas wa     ter.

    **

    Van Azerbeidjan over Turkije

    naar Europa

    *

    De Trans Adriatic Pipeline (TAP): het vervuilende aardgas komt dus niet langer van bij de Vlad, maar helemaal van de andere kant. Van bij de islammerij-vriendjes uit Absurdistan….

    Wie zijn die ‘Groene’ superrijken, die willen profiteren van deze op wereldschaal massale oplichting? Wie zijn de orkestmeesters en onder welke dekmantel hebben die hier dde Macht veroverd? Almacy, wete gij da nie? Vindt hen en U hebt de daders van deze wurgmoordenaars van onze welvaart.

    DE KERNCENTRALE VAN DOEL. CO2-NEUTRAAL, MAAR TOCH OP DE SCHOP VOOR GASCENTRALES?

    https://doorbraak.be/nucleaire-bom-onder-vivaldi-coalitie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    CO2

     

    foto: ©Reporters / QUINET

    *

    Nucleaire bom onder Vivaldi-coalitie

    Kerncentrales of gascentrales? Groene stroomcertificaten of belastingvrije elektriciteitsfactuur?

    Commentaar - 16/04/2020 Ignace Vandewalle - Leestijd 5 minuten

    *

    De zogenaamde exiteers van de Groep van Experts belast met de Exit-Strategie, afgekort GEES, moet ons land voorbereiden op de uitstap van de lockdown. Deze wetenschappelijke experten beslisten dat we de kerncentrales moeten openhouden omdat we, door de schaarste op de wereldmarkt als gevolg van de coronacrisis, het niet zullen redden met hernieuwbare energie. De GEES legt zo een nucleaire bom onder de groene zoden van een eventuele Vivaldiregering. De vraag van één miljoen is of Groen en Ecolo in een regering zullen stappen, die de kerncentrales openhoudt en enkel symbolische stappen zet richting energietransitie.

    Onze elektriciteitsfactuur is een groene belastingbrief

    Het standpunt van GEES is terecht, want mochten we vandaag ons land enkel met duurzame energie voorzien, dan gaat elk jaar op 5 februari het licht uit. Nochtans hebben de politici vanuit hun groene gedachtebubbel onze energiefactuur sinds 2007 meer dan verdubbeld door een groene belasting om hernieuwbare energie financieel te ondersteunen. Zo werd onze elektriciteitsfactuur een groene belastingbrief.

    In eerdere artikels Subsidies en verslavings-syndromen (2018) en Groenestroomcertificaten: ‘Belastingen voor het volk, een gouden grabbelton voor superrijke groene industriëlen’ (2019) schetste ik al uitvoerig de windfall profits voor de rijke energieboeren en de asociale effecten van de groenestroomcertificaten.

     

    geen erg, want ook voor elke watt van deze negatieve verkoop krijgen ze groenestroomcertificaten

    Het is niet realistisch om nog veel windmolens en zonnepanelen te plaatsen, omwille van de intermittentie van deze energiebronnen. Intermittentie betekent letterlijk onderbreking, en slaat hier op het feit dat de energieproductie niet constant is. Zonnepanelen hebben ‘s nachts en bij bewolkt weer dal-uren en windmolens pieken dan weer bij storm. In periodes van veel zon en wind, zoals de afgelopen weken, resulteert dat in een overproductie en in een negatieve verkoop van energie. De energieproducenten moeten dan betalen aan bedrijven om hun energie te verbruiken anders wordt het netwerk overbelast. Maar, geen erg, want ook voor elke watt van deze negatieve verkoop krijgen ze groenestroomcertificaten, die wij met z’n allen via onze elektriciteitsfactuur betalen.

    Afschaffing van groenestroomcertificaten?

    Nagenoeg alle economisten en sociologen zijn het erover eens dat post corona een vrijwaring van de koopkracht primordiaal is. De progressieve elite, Groenen voorop, wordt verscheurd tussen een sociaal beleid en een ecologisch beleid. Het zijn vaker elkaars tegenpolen dan elkaars metgezellen. Dat bleek reeds uit het debat omtrent de lage-emissiezones, de kilometerheffing en de bedrijfswagens. Ook in dit debat moeten we ons de vraag stellen of we om sociale redenen de doorrekening van de groenestroomcertificaten en andere milieuheffingen niet moeten schrappen of tijdelijk opschorten.

    Het schrappen van de doorrekening van milieuheffingen op de elektriciteitsfacturen zou een daling betekenen van ongeveer 40% van onze elektriciteitsfactuur. Voor een gemiddeld gezin is dat al snel een besparing van 450 euro, voor bedrijven een veelvoud. Deze operatie zou quasi driemaal effectiever zijn dan de verlaging op de elektriciteitsfactuur van de BTW van 21% naar 6%. De toekenning van de groenestroomcertificaten aan particulieren zou ten laste van de begroting moeten vallen. De toekenning aan energieproducenten zou ad hoc herbekeken moeten worden omwille van technologische vooruitgang in de sector, waardoor het nut van subsidies wegvalt.

    Greyday op oudejaar

    De groene goden willen tegen 2050 klimaatneutraal zijn en greyday op 31 december vieren. Greyday is de dag waarop de herbruikbare energie op is. In een onveranderde situatie, rekening houdend met de degressie op Vlaams niveau, zou dergelijke uitbouw van duurzame energie betekenen dat onze elektriciteitsfactuur tegen 2050 nog eens vervijfvoudigd wordt en wellicht 75% belastingen zou omvatten.

     

    Ecologisten willen daarnaast kerncentrales vervangen door gascentrales die meer CO2 uitstoten en ongezonder zijn voor onze kinderen. Dit staat diametraal tegenover de uitspraken van EU-Commissaris Frans Timmermans: ‘We willen zo pragmatisch mogelijk zijn bij de Europese Commissie, maar de focus is: hoe worden we duurzaam? Gas is dat niet, steenkool evenmin.’ (De Tijd, 2 feb. 2020). Waarom pleiten klimaatdronken Belgische politici dan om CO2- neutralere kerncentrales te vervangen door vervuilende gascentrales?

    Trans Adriatic Pipeline (TAP)

    De reden vinden we terug bij de investeringen door Fluxys in een nieuwe gaspijpleiding. Het gasbedrijf Fluxys is voor 77% in handen van Publigas da op zijn beurt in handen is van een rist Vlaamse, Brusselse en Waalse gemeenten. Sinds 2013 investeert Fluxys in de aanleg van de Trans Adriatic Pipeline (TAP), een nieuwe pijplijn die gas vanuit Azerbeidjan, via Turkije, Griekenland en Italië naar West-Europa wil importeren.

     

    Daniël Termont, de voormalige burgemeester van Gent, is via zijn voorzitterschap van Publigas bestuurder, voorzitter van de raad van bestuur en ondervoorzitter van het strategisch comité van Fluxys. Hij trad aan in mei 1998 en zijn huidig mandaat loopt af in mei 2021. Als groene socialist stond de voormalige burgemeester van Gent bekend als de man die zijn stad klimaatneutraal wou maken tegen 2050. Maar zoals vaak met socialisten moet je niet luisteren naar hun woorden maar kijken naar hun daden. Want als voorzitter van de raad van bestuur van Fluxys besliste hij om zwaar te investeren in TAP, een nieuwe gaspijplijn, die per jaar 20 miljard m3 aardgas naar Europa wil pompen.

    CO2 of Euro?

    En plots, als bij wonder, beslissen de Belgische politici dat gascentrales bouwen dé klimaatoplossing is

     

    TAP zal naar schatting zes miljard euro kosten en wordt onder meer gefinancierd door de Europese Investeringsbank. Hoewel geen exacte cijfers terug te vinden zijn investeerde Fluxys naar verluidt 200 miljoen euro en kreeg daarvoor 19% van de TAP-aandelen in handen. TAP zal normaliter dit jaar operationeel worden, en als het rendabel wil zijn moet het gedurende vijftig jaar veel gas aan Europa kunnen leveren. En plots, als bij wonder, beslissen de Belgische politici dat gascentrales bouwen dé klimaatoplossing is. Dat heeft niets met een groene reflex te maken maar met een euroreflex.

    Als de steden en gemeenten na het debacle met de gemeentelijke holding (2008) niet nogmaals miljoenen euro’s willen verliezen, dan moeten ze hun klimaatmasker opzetten en hypocriet niet duurzame gascentrales steunen. Gascentrales die volgens Frans Timmermans, de peetvader van de Europese Green Deal, geen onderdeel kunnen uitmaken van een groen en duurzaam Europa.

     

    Net als in The Wizard of Oz moet je in de Belgische politiek achter het gordijn kijken om de misleiding te achterhalen, of zoals het nu populair klinkt, fake news bloot te leggen.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Een nieuwe pijplijn die gas vanuit Azerbeidjan, via Turkije, Griekenland en Italië naar West-Europa wil in-pomprrij. De moederfirma? U kreeg de naam. Werk aan de winkel voor de Staatsvuiligheid? De handlangers bij ons? De eigen Verlcihte Grote Verstanden die deenken tot de ‘Elite’ te behoren omdat ze via alelrlei Slinxe sluikwegen aan de Macht zijn geraakt; Vl/W.bx. Kortom: le petit Belge, voetmatjes van de Franse Beau Monde, Meesters-Boven-God.

     

    De Plaatselijke stroman & ‘Algemene Leiding’? De Getnse breed-lacherige breedsmoel kikker die als tijdverdrijf ’s nachts op de Kalandenberg illegaal ‘zoekt’ naar het verdwenen paneel van De Rechtvaardige Rechters..

    Een persoonlijk voorgevoel voor de nakende afrekening? Want het spreekwoord zegt toch, dat de dief altijd voort terugkeert naar de plaats der misdaad..

    Het is een vreemd verhaal, bijna identiek aan wat die andere grote socialaist uit Mons bij het begin van zin carrière is overkomen. Die was met 2 zee jonge ‘vriendjes’ aan het vissen langs een verlaten trekweg.. De later ontslagen politiemensen zagen echter binnen in de auto twee afgezakte broeken en een higende begeleider. Doek! Verkeerde impressie… Geen olie op het vuur van Olio di Poeppo…

    Maar Stout Rogeetje?! Daar geraakt men bij ‘de vriendjes’ niet oer uitgtepraat. Foei hoor, Monseigneur, en daarvoor nog veel geld betalen aan de neefjes ook. How did he dare.

      

     





    16-04-2020, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.63 – E.J. BRON HOMOSEKSUEEL VOORBEELD GEDRAG VERTOON JE BETER BIJ ONS DAN IN DE ISLAMMERIJ LANDEN

    63 – E.J. BRON

    *

    Donderdag 16 april 2020

    *

    STEENTIJD-STRAFFEN WAARMEE HOMOSEKSUELEN IN 40 VAN DE 57 ISLAMITISCHE LANDEN VERVOLGD WORDEN

    https://ejbron.wordpress.com/2020/04/15/11-steentijd-straffen-waarmee-homoseksuelen-in-40-van-de-57-islamitische-landen-vervolgd-worden/#more-236313

    **

    (Door: “FritzFeed”)

    *

    In niet minder dan 40 van de 57 islamitische landen bestaan wetten die homoseksualiteit bestraffen en vervolgen. Natuurlijk: je kunt een land en bewoners niet gelijkstellen, maar de met de wetgeving verbonden vooroordelen zijn in de desbetreffende bevolkingen wijdverbreid.

    Paradoxaal genoeg zijn het dezelfde landen, waarvan de inwoners door linkse delen van de LGTB-Community hier het meest smachtend verwelkomd worden. Terwijl hetgeen er in het kader van de islamisering op hen afkomt vaak gruwelijk en gewelddadig is. Maar laten we beginnen met de “minder erge” straffen:

     

    1. Geldstraffen:

    Wie er als homoseksueel in islamitische landen met geldboetes vanaf komt, die heeft nog geluk. In Algerije bedraagt de boete tot 10.000 Dinar (± € 75,-), in Marokko is dit daarentegen tot 1200 Dirham (± € 110,-). Dat komt overeen met een vierde deel respectievelijk de helft van het gemiddelde inkomen.

    2. Gevangenis:

    De klassieker en “Evergreen” onder de bestraffingen voor homoseksuelen in islamitische landen. Hier is alles te krijgen tussen enkele dagen tot aan levenslang. Een solide gemiddelde ligt bij 3 tot 10 jaar.

    3. Dwangarbeid:

    Als bonus bij de gevangenisstraf komt vaak nog dwangarbeid. Bijvoorbeeld in Bangladesh.

    4. Stokslagen:

    Ontmaskerde homoseksuelen, bijvoorbeeld in Maleisië, worden met verschillende dikke stokken gepijnigd. Kneuzingen en huidwonden zijn de consequentie.

    5. Zweepslagen:

    Ook deze primitieve soort van bestraffing is een echte klassieker als het erom gaat homoseksuelen in menig islamitisch land te vervolgen. De foltering wordt meestal regelrecht geënsceneerd door een geïnteresseerde mensenmenigte. De gevolgen zijn gapende bloedende wonden, die later grote littekens worden. Niet zelden eindigen zulke excessen zelfs dodelijk. Bijzonder populair is de variant “100 zweepslagen”, verkrijgbaar bijvoorbeeld in Indonesië, op de Malediven, in Jemen en in Saoedi-Arabië.

    6. Doodschieten:

    Een mens vermoorden met een kop-schot, omdat hij homoseksueel is? Voor een geciviliseerd begrip klinkt dat beestachtig. Afgemeten aan hetgeen er in de volgende punten nog volgt, zou menigeen graag willen dat men hem “alleen maar” zou doodschieten.

    7. Ophanging:

    Dat het snel gaat, kun je van ophanging niet echt beweren. Want anders dan bij de galg, zoals men die in het Westen nog kent, is het ophangen in islamitische landen, waar dit gepraktiseerd wordt, vaak een martelend langzaam proces. Terwijl in het oude Europa een val vanaf grote hoogte een snelle dood tot gevolg had door nek-breuk, is dat in islamitische landen vaak zelfs omgekeerd. De veroordeelde wordt niet zelden langzaam aan de strop naar boven getrokken en daarbij net zo lang gewurgd tot hij wanhopig rochelend stikt.

    8. Onthoofding:

    Het klinkt als uit een vreselijke horrorfilm: met een zwaard of een reusachtige machete slaat de beul het hoofd af van de voor hem knielende delinquent. Vooral Saoedi-Arabië haalt steeds opnieuw het nieuws wanneer het op deze grove wijze homoseksuelen terechtstelt.

    9. Van het dak gooien:

    Door de terreur militie “Islamitische Staat” werd het in de jaren-2010 een regelrechte mode om homoseksuelen ondersteboven van daken af te gooien. Geïnspireerd door brutale propagandavideo´s heeft deze bijzonder mens-verachtende straf zich relatief wijd verbreid. Het krasse: vaak overleeft iemand zijn val, maar beneden wacht al een opgehitste menigte toeschouwers op hem.

    10. Lynchen:

    Terwijl bij alle voornoemde straffen in ieder geval nog gedaan wordt alsof hier nog zoiets als een rechtssysteem achter zou zitten, ziet de lynch-meute daar volledig van af. Wanneer homoseksuelen ontmaskerd worden, moeten ze er in veel islamitische landen op rekenen gewoon gelyncht te worden. Vrienden en buren vallen dan over hen heen. Het kan ook gebeuren dat de eigen broers en zussen een eer-moord plegen – in de regel door doodsteken. Landen zoals Afghanistan leggen voor zulke “eer-moorden” minder strenge straffen op. Maar ook bij het lynchen doet de vooruitgang zijn intrede: iemand richt gegarandeerd zijn smartphone erop en filmt hun laatste minuten.

    12. Stenigen:

    De onbetwiste koningin onder de onmenselijke en in één woord beestachtige straffen: de steniging. In Nigeria bijvoorbeeld kunnen homoseksuelen hierop rekenen. Ze worden tot aan de borst ingegraven in de grond. Daarna komt er een woedende meute die net zo lang stenen op hen gooit tot hun hoofd volledig vermorzeld is. De steniging staat bekend als bijzonder langzaam, bijzonder pijnlijk en extreem brutaal.

     

    NASCJRIFT

    *

    Weer al eens dat archie-slecht karakter van mij! Sorry mensen. Maar mag ik even?

    Waarom toch weeral die bedenking gemaakt, dat veel van die vreemde snuiters naar onze Gedoogzame Gewesten afzakken, omdat die hier gemakkelijker hun broek kunnen laten mee-afzakken? Hier lopen ze geen gevaar voor hun leven en welzijn. Integendeel, dat welzijn van hen wordt tot in de puntjes vertroeteld. Zelfs al is de bodem van de Staatskas al vele jaren bereikt.. Méér nog, doe bodem is niets meer dan …’n bodemloos gat.

    Maar als ze met velen genoeg zullen zijn, is hun toekomst voor altijd veilig. Want als lijk worden ze toch iin het land van herkimst herbegraven. Nog veiliger zijn ze door bij de volgende (verplichte) verkiezingen op hun Meesters en dus voor onze ondergang te stemmen.

    De oplossing, vraagt U? De door pantsers begeleide exodus is daar een van. Zelfs de meest… menslievende.

    In dit apenland bestaan er gelukkig, sinds de onzalige repressie-tijden, zoals U weet, geen standrechtelijke execustes meer. Eerst moest wel de kruim van de Vlaamse intelligentsia er aan geloven. Zogezegd wegens on-vaderlands gederag. Hadden die allemaal toch maar Leopold geheten.









    16-04-2020, 11:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.224 – DOORBRAAK VAN NAZIBEEST WERD SARTRE ALS VANZELF DE GROTE SLINXE WONDERBOY

    224 - DOORBRAAK

                                   

    *

    Donderdag 16 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Doorbraak hield zich zo’n beetje onledig met (had het lef om) vergane Slinxe ‘Godheden’ door te lichten. Door de mangel te halen? Al dat binnen zitten, niewaar… En naar de Rusthuizen lopen, da magnie van de Regering Wilmès II. De grootste van die gevallen helden, mij vel bekend of daar zo omtrent, dat wel. Het is Zaan Pol Sartre, de existentialist tot in de kist!!!

    Op een deftig Bisschppelijk College daar veel over gehoord? Toch wel. Wij hadden het voorrecht dat de beste uittreksels uit LA Nausée ons voorgelezen werden in klas. Nee hoor. Als die Franse lessen dan toch moesten, dan liever Baudelaire of Lamartine… ‘j’aime le son du cor, le soir au fond des bois…

    Of Lettres de mon Moilin… maar dat existentialisme  Het verderf straalde er van af. Dan nog liever iedere dag naar de Mis. Het leven was ons veel te lief….

    DE SCHRIJVER DIE ONGELIJK HAD

    *

    https://doorbraak.be/jean-paul-sartre-veertig-jaar-na-zijn-dood/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / DPA

    *

    Sartre (m.) met Klaus Croissant (l.), advocaat van de RAF, en Daniel Cohn-Bendit (r.), 4 december 1974. Na een bezoek aan RAF-terorrist Andreas Baader beschuldigde Sartre in de persconferentie West-Duitsland van foltering en eiste hij een internationaal comité ter verdediging van de anarchistische RAF.

    Jean-Paul Sartre, veertig jaar na zijn dood

    Portret - 15/04/2020 Koen Dillen - Leestijd 7 minuten

     

     

    Wat blijft er over van Jean-Paul Sartre (1905-15 april 1980), veertig jaar na zijn overlijden? Weinig, heel weinig. Er valt weinig lovenswaardig over de man en zijn oeuvre te vertellen. Sartre was geen origineel filosoof — zijn uit het oeuvre van Martin Heidegger gedistilleerd existentialisme is hopeloos gedateerd en gescleroseerd tot een curiosum voor de faculteit wijsbegeerte. Sartre was geen groot romancier — wie kan nog, zonder te gapen van verveling La Nausée en Les Chemins de la liberté lezen dat zoveel generaties scholieren als verplichte lectuur op hun bord kregen? Politiek heeft hij zich, op een criminele wijze, over de hele lijn vergist. Als journalist ten slotte was Sartre een sectair en onverdraagzaam fanaticus — getuige daarvan zijn excommunicatie van Albert Camus en zijn breuk met Raymond Aron.

     

    de laatste stuiptrekking van het marxistisch leergezag

     

    Neen, dat deze man decennia lang doorging als dé iconische intellectueel van het naoorlogse Frankrijk, kan je anno 2020 enkel nog verklaren door het intellectueel terrorisme waarmee de linkerzijde in de tweede helft van de twintigste eeuw haar dominantie vestigde. Geen Franse schrijver na Victor Hugo zag zo veel honderdduizenden mensen op straat komen bij zijn begrafenis als Jean-Paul Sartre op 19 april 1980. Symbolisch mag je die collectieve rouw vandaag zien als de laatste stuiptrekking van het marxistisch leergezag. Een jaar later zou de socialist François Mitterrand aan de macht komen. Vanaf dan ging het alleen maar bergaf voor links.

    ‘Jood noch vrijmetselaar’

     

    Sartre is vanaf 1943, na Stalingrad, actief beginnen schrijven voor de clandestiene Lettres françaises en verdiende daarmee in de ogen van zijn tijdgenoten zijn sporen als verzetsstrijder. Was hij dat ook echt? In werkelijkheid heeft Sartre in oktober 1941 geprofiteerd van de antisemitische rassenwetten van het collaborerende Vichyregime, toen hij voor zijn benoeming als leraar aan een college in Caen een verklaring op eer aflegde dat hij noch Jood, noch vrijmetselaar was. Die post werd voor hem ingenomen door Henri Dreyfus-Le Foyer, maar die mocht als Jood niet langer lesgeven.

    Sacha Guitry vloog na de Bevrijding in de gevangenis omdat hij exact hetzelfde had gedaan.

    Ik heb er hier op Doorbaak enkele dagen geleden nog aan herinnerd dat Sartre voor de opvoering van de première van zijn toneelstukken Les Mouches en Huis Clos in 1943 en 1944 de toestemming van de Duitse censuur kreeg en dat er bij die première Wehrmachtofficieren op de eerste rij zaten. Sacha Guitry vloog na de Bevrijding in de gevangenis omdat hij exact hetzelfde had gedaan. Sartre zou tijdens de naoorlogse zuiveringen als voorzitter van het ‘Comité national des écrivains’ bepalen wie nog mocht publiceren in Frankrijk.

    Verzetsstrijder?

    Maar er is meer. In haar memoires schreef Simone de Beauvoir, levenspartner van Sartre — ook al hadden de twee een ‘open relatie’ waarbij ze elkaar totale seksuele vrijheid gunden — dat Sartre in maart 1941 ontsnapte uit Duitse krijgsgevangenschap en nooit publiceerde in de collaborerende pers. De auteur van Les Mains Sales moest later zelf toegeven dat dit gelogen was.

    Sartre werd vervroegd vrijgelaten uit krijgsgevangenschap na tussenkomst van de fascistische schrijver en collaborateur Drieu La Rochelle, ontdekten de historici Jean-Robert en Gilles Ragache. Drieu, die zelfmoord pleegde in 1945, was tijdens de bezetting hoofdredacteur van La Nouvelle Revue française van uitgeverij Gallimard. Hij hield ook andere schrijvers, zoals zijn vrienden André Malraux en Louis Aragon, de hand boven het hoofd.

     

    En nooit geschreven in de collaborerende pers? Wat dan te denken van Sartres in memoriam voor de antisemiet Jean Giraudoux die zich voor de oorlog zo lovend uitliet over Adolf Hitler? Het stuk verscheen op 5 februari 1944 in het collaborerende weekblad Comœdia. Is het daarom dat hij na de oorlog zou schrijven: ‘Jamais nous n’avons été aussi libres que sous l’occupation allemande.’ (‘Nooit waren we vrijer dan tijdens de Duitse bezetting.’)?

    Paus van de naoorlogse letteren

    De existentialist Sartre bedoelde daarmee de keuzevrijheid van de schrijver, maar in het licht van zijn eigen beperkt engagement, hebben de woorden een toch wel ironische bijklank. Neen, de Amerikaan Alan Riding heeft gelijk in zijn onovertroffen cultuurgeschiedenis van de Duitse bezetting in Frankrijk, And the Show Went On: Cultural Life in Nazi-Occupied Paris: ‘Sartre himself was certainly never a collaborator, but his image as a résistant was burnished rather late in the day.’ Collaboreren deed hij niet echt, maar zijn imago van verzetsstrijder werd pas laat opgepoetst.

    Na de oorlog zou hij daar wel van profiteren, schrijft Riding nog: ‘Although his involvement in the intellectual resistance had been minimal, after the liberation he had suddenly appeared as the chronicler of France’s calvary.’ (‘Hoewel zijn deelname aan het intellectuele verzet minimaal geweest was, verscheen hij na de bevrijding opeens als kroniekschrijver van Frankrijks calvarie.’)

    Inderdaad, en de paus van de naoorlogse letteren zou er angstvallig over waken dat niemand zijn intellectueel leiderschap kon betwisten. Dat leiderschap vestigde hij in 1945 definitief als hoofdredacteur van het tijdschrift Les temps modernes waar ook Raymond Aron, Albert Camus, Claude Lanzmann en Maurice Merleau-Ponty aan meewerkten.

    ‘Elke anticommunist is een hond’

    Aron, die met Sartre studeerde aan de mythische Ecole normale supérieure (ENS) in Parijs, en Camus, die hij had leren kennen tijdens de oorlog, werden door de onverdraagzame Sartre al snel geëxcommuniceerd wegens hun anticommunisme. ‘Elke anticommunist is een hond’, meende Sartre die vond dat de Franse intellectuelen moesten zwijgen toen de waarheid over de concentratiekampen in de Sovjet-Unie boven kwam. Want, ‘il ne faut pas désespérér Billancourt’, schreef hij. In Boulogne-Billancourt waren de Renault-fabrieken gevestigd. Wie de misdaden tegen de mensheid van het communisme aankaart, drukt de hoop van de arbeiders op revolutie de kop in, oordeelde Sartre.

    Wie het niet met hem eens was, werd verketterd. Raymond Aron? ‘Un con et un imbécile.’ De Gaulle? ‘Een reactionaire pooier, een stuk str…, een pretentieuze blaaskaak, een monster, een echte smeerlap, een varken.’ (‘Un maquereau réac’, ‘Une merde’, ‘Un crétin pompeux’, ‘Un monstre’, ‘un foutu salaud’, ‘un porc’.) Ook collega-schrijver André Malraux is een ‘varken’ en diens geschriften ‘une merde’ Zijn eigen moeder beschuldigde hij dan weer van verraad, schrijft Michel Onfray, omdat ze na de dood van haar man hertrouwde met een gaullist.

    Vergist over de hele lijn

    Sartre heeft zich zijn leven lang vergist, over heel de lijn. Na de Sovjetunie werden het China van Mao en Cuba het nieuw aards paradijs. In Duitsland hemelde hij de terroristische Rote Armee Fraktion (RAF) op omdat ze ‘geen enkel onschuldig slachtoffer maakten’ (sic). Ik vraag me ook af wat zijn bewonderaars zouden zeggen, mochten ze zijn pathologische homofobie kennen.

    Kan men om te besluiten enige sympathie hebben voor de mens Sartre in wiens oeuvre alleen Les Mots en Les Mains sales de tand des tijds zullen doorstaan? Sartre zocht de publiciteit niet op, wat in deze post-moderne tijden van media-exhibitionisme opmerkelijk mag heten. Hij weigerde de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gewezen privé secretaris Jean Cau, die de linkerzijde al vroeg de rug zou toekeren om een rijk geschakeerde oeuvre als romancier en polemist te scheppen, spreekt in zijn herinneringen Croquis de mémoire met veel schroom over zijn vroege mentor. Sartre moet een warme persoonlijkheid voor zijn medewerkers en vrienden zijn geweest. Maar is dat voldoende om een positief beeld van de schrijver op te hangen?

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zijn loopbaan als ‘schrijjver’ begon dus pas nà Stalingrad. M.a.w. hij had eerst de kat uit de bom gekeken… Geen existentialist, maar eerder ’n zaktivisst. En met dat Beauvoirke naast hem nog eerder nen grotere egoïst dan sadist.

    Wat veel zegt over zijn aanhang, waaronder nog altijd onze Staatszenders. Want als het druppelt in Parijs, stortvlaagt het in Broekzele. Et Macron, tous ensemble.

    Daarin zijn het achterdoeners van de Vlamingen, die het in Franzoos al lang geleden voorzeggen, dat Pluis est en Vous ook voor hen kon helpen om vooruit tte komen in het leven.…..

    -

    Ach Cher P!re Lachaise, waarom hebde gij U het lot van diene sukkelaar niet wa beter aangetrokken? Montparnasse als Eeuge Verdoemenisis toch maar zo en zo. Of gaf dat Beauvoirke nog maar eens de doorslag? Met de Moulin Rouge en zo…

       

     



    16-04-2020, 11:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.129 - HET DAGELIJKS NIEUWS AMERIKAANSE VERKIEZINGEN, CORONA TWEEDE UITBRAAK

    129 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 16 april 2020


    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    DE CORONA VERKIEZING

     

    … Na Bernie Sanders…/…. Die (Corona heussa) iq daar nauwelijks begonnen en zal er logischerwijze later eindigen, misschien wel ergens in het najaar, in de aanloop naar de (Presidents-) verkiezingen van begin november.../…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     SPEAKERS CORNER

     O Ja, wete ’t al? Immanovitsj Mohbama staat, zo groot als die is, helemaal achter zijn vroegere secondant, de Biddende You Weeral die scheve informatie van onze Staatszenders. En dat virus, waar diene Trump toch zo werinig voor doet!

    Hebben die toch aan één ding wel nieet gedacht, zeker. Want als de door hen vermelde doden in verhouding tot de totale bevolking zou komen, dan ligt het sterftecijfer in dit ons o zo goed bestuurde land tot 30 x hoger. Och; zo dom zijn ze bij de VRT nu ook weer niet. Maar dat te camoufleren, dat hebben ze niet kunnen laten liggen.

     

    O gruwel, Trump doet het dus beter dan zijzelf en hun Slinx democ rat-vriendjes in het Parlement.

    Hoe het in dee VS afloopt? Hangt af van de mate waarin de Chinese Communistische Partij, in het voordeel van Biddende You, een tweede relance van het virus lanceert….Zo’n klein verloren gevlogen drooneke met een paar capsullekes aan boord: ze zouden niet durven, zeker…

    Als den Donald dan maar zijn vingers van de knoppen kan houden. Want dat zou wel eens ook onzen besten dag niet kunnen worden.

    En zeggen dat de Joodse Duittser Heinrich Karl Marx toch nog zo gene verkeerde is gweest. Allez, toch volg,ns df Rode VRT weg ermee

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     

    Wat ik nu ga zeggen, klinkt voor velen wel ’n beetje ouderwets, en dat zal het dan ook wel zijn. Tegenwoordig zijn de mensen zodanig slim geworden, tegenover vroeger, dat ‘overleveringen niets meer meer zijn dan verzinsels. Om de mensen dom te houden…

    Of er achter die symbolische voorstellingen, misschien enige grond van waarheid in steekt? Who cares.

    Welnu, wij hebben gleerd op school (n enthuis) dat duvels in feite ‘gevallen’ engells waren. Een beetje zoals homoseksuelen diep in hun binnenste ook geen slechte mensen zijn. Over dat onderwerp, maar dan in de Arabische Wereld, volgt straks nog ’n    nder verhaal. Al denk ik eerder, dat Rudy Vranckx beter zou geplaatst zijn om hierover een schattige repottge, heet van de naald, te maken.

    -

    Jaja, Cherubijnen en Serafijnen, Roodkapjes of Sneeuwwitjes: ze zijn noot tastbaar geweest, maar toch weten kleine meisjes dat ze moeten oppassen in het donker bos, en hebben alle schhonmoeders-koninginnen het voor altijd bedorven in ons collectief geheugen.

    Als ik dan elders lees over de kwalijke lichamelijke gewoonten v den Mao de Top-Chinees met de Chinese kleine meisjes, dan keert mijn maag.

    Maar allez, van de doden verder niets dan goed. Of hun Geesten er nu uitzien als fladderende vleermuizen of als tierelierende sijsjes: ons raken kunnen ze toch niet meer…

    *

     

     

     

    16-04-2020, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.223 – DOORBRAAK IN DIT LAND WORDT TOTALE ONBEKWAAMHEID VERGOED MET TOTALE ALMACHT

    223 – DOORBRAAK

                                     

              Woensdag 15 april 2020

    *

    DOOR ONZE PRIVACY-OBSESSIE VAART DE OVERHEID BLIND. EN DAT KOST GELD DAT ER NIET IS.

    https://doorbraak.be/ook-in-coronatijden-rustig-ademhalen-bij-het-uitdelen-van-geld/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    PRIVACY

    foto: ©Mauro Sbicego / Unspa

    *

    Ook in coronatijden: rustig ademhalen bij het uitdelen van geld

    Commentaar - 15/04/2020 Frederic Depauw - Leestijd 4 minuten

    *

    Wie geef je als overheid welke financiële steun in deze bijzondere tijden? Dat is vooreerst een politieke vraag. Politiek niet in de zin van partijpolitiek, maar in de zin van beleidskeuzes maken. Over één ding zal iedereen het eens zijn; eenmaal die keuze gemaakt is, moet de uitvoering daarvan zo efficiënt mogelijk gebeuren. De schaarse middelen moeten terecht komen bij hen die het echt nodig hebben. Dat is volgens mij nu helemaal niet het geval.

    Soorten belastingen en subsidies

    Het uitdelen van overheidsgeld is het omgekeerde van het innen van belastingen. Naast progressieve, degressieve en proportionele belastingen bestaan er ook regressieve belastingen. Dat zijn belastingen die bestaan uit een vast bedrag voor iedereen. Ze werken dus omgekeerd herverdelend, omdat ze voor de ‘kleine man’ een grotere hap uit zijn budget betekenen. Het bekendste recente voorbeeld was de Turteltaks (een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting). De forfaitaire provinciebelasting en de vaste bijdrage voor het ophalen van het huisvuil zijn andere voorbeelden.

    Wanneer de overheid geld uitdeelt in de vorm van een premie, een subsidie of een belastingkorting, kan ze dat dus ook op deze vier manieren doen. Vaak wordt er gekozen voor een vast bedrag voor iedereen, een soort regressieve subsidie.

    Kinderloze kassierster betaalt mee kindergeld CEO

     

    Het bekendste voorbeeld is het kindergeld (basisbedrag). Elke ouder krijgt een identiek bedrag, ongeacht inkomen of vermogen. Je kan dit zien als een herverdeling van de hele bevolking naar de mensen met kinderen — die later de pensioenen moeten betalen. Feit blijft dat de kinderloze kassierster die halftijds werkt meebetaalt aan het kindergeld van de CEO van een Bel20-bedrijf. Werken met een vast bedrag voor iedereen heeft steeds het nadeel dat een deel van je subsidiebudget terecht komt bij mensen die het helemaal niet nodig hebben. Aan de andere kant is het maar een druppel op een hete plaat voor hen die het echt nodig hebben.

    Dat is schieten met een kanon op een virus.

    Dat dreigt nu ook te gebeuren met de Vlaamse corona-energiepremie van € 202,68 (wie verzint dit bedrag?) die toegekend wordt aan iedereen die tijdelijk werkloos wordt. Dat is schieten met een kanon op een virus. Het zijn uitzonderlijke tijden en door de hijgerige berichtgeving zag de Vlaamse regering zich misschien verplicht om ‘iets’ te doen. Maar wat is er mis met te zeggen: ‘Beste Vlamingen, geef ons een paar dagen om doordachte, doelgerichte maatregelen uit te werken.’

    Privacy-obsessie

     Bij het uitwerken van zo’n fijnmazige maatregelen heeft elke overheid in dit land een enorme handicap. Ze kan zich namelijk enkel baseren op de administratieve, juridische situatie van een persoon, maar heeft geen flauw idee van zijn werkelijke economische situatie. Dit komt enerzijds door een enorme versnippering van diensten en het dus niet centraliseren bij één dienst van alle (fiscale) gegevens. Maar anderzijds en vooral door onze invulling van het begrip privacy. Die obsessie voor privacy is geen fataliteit maar een keuze.

    Privacy is echter een gelaagd begrip. De overheid hoeft inderdaad niet te weten welke tijdschriften ik lees. Of van welke hobbyclubs ik lid ben, welke mijn favoriete websites zijn. Maar als ik als burger een claim leg op die overheid door aanspraak te maken op een premie, subsidie of ander fiscaal douceurtje, moet ik dan niet bereid zijn om mijn financiële privacy op te geven? Is het echt zo’n drama dat de Vlaamse overheid, alvorens mij blindelings de corona-energiepremie toe te kennen, kan nagaan hoeveel spaargeld ik heb? Hoeveel mijn partner verdient? Welke sommen ik recent geërfd heb, hoeveel huurinkomsten ik heb? Of mijn werkgever het loonverlies bijpast? Dit blindvaren door de overheid kost handenvol geld. Geld dat al op was.

    Naar een nieuw fiscaal en sociaal pact

    Het voordeel van deze coronacrisis is misschien dat de oefening van het hertekenen van onze totaal uitgeleefde fiscale en sociale koterij sneller begint. Dat we dus eerder van een totaal nieuw blad kunnen beginnen. Een nieuw fiscaal en sociaal pact, waarin de overheid achterdocht inruilt voor vertrouwen. En waarin de belastingbetaler wat meer burgerzin aan de dag legt.

     

    Over burgerzin gesproken, de Vlaamse regering heeft met deze corona-energiepremie een unieke kans gemist om deze wat aan te scherpen. Stel dat deze premie niet automatisch zou worden toegekend maar enkel na een verklaring op eer dat men ze echt nodig heeft. Tel uit je winst!

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    An de resuttaten beoordeelt men de ambachtsman.

    Niet tevreden, geld terug.

    Maar ja, in een abnormaal land gelden nu eenmaal abnormale gewoonten.

    Wanneer begot komt men er toch eens uit? Of moeten we weer eens, net als 1302, alles zelf doen?

       

     



    15-04-2020, 19:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.222 – DOORBRAAK WEERSKANTEN HET KANAAL IS EEN BEKEND VERHAAL

    222 - DOORBRAAK

                                         

    *


    Woensdag 15 april 2020
    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Corona-tijden zijn heroïsche tijden. Op de Staatszender hoorden we daarjuist dat iedereen toch ooit eens moet sterven. En neen, sterven doet men niet    als generale repetitie maar als slot accoord.. Hoopgevend, als U het me vraagt.

    Is het dan te verwonderen, dat zaken van bijna 1.000 jaar geldeden ineens weer tot leven komen?

    *

    Grafsteen van Willem de Veroveraar in Caen, overgenomen van Wikipedia. Een aanrader: lees daar eerst wat er in dat oude verhaal voor onze gezamenlijke toekomst steekt, als broedervolk aan de twee kanten van het Kanaal. We shall meet again. Dob’t know when or where. We shall overcome.

    -

    Ooit was ik, (waren wij) eerder toevallig, op trektocht van Dover tot helemaal la,hs de Zuidkiust van Engeland tot een ’s Lands End op de uiterste Westelijke kliffen van Cornwall. Daar waar De Nuewe Wereld begint. Onverwachts bleken we op een verlate zomeravond in Hastings te zijn om er te overnachen. Met onze voeten in het mulle zand van een eindeloze inham waar de zee tot zeer diep lanndinwaarts drong. Het was er eenzaam en verlaten en alleen de ruisende golfslag verrried enig leven. Het zei ons bitter weining. Te veel vervuld van het heden. En van al dat links rijden.

    Pas veel later kwam de herinnering terig en het was net alsof we ons van veel vroeger die plek herinnerden. Het was precies alsof we daar nog geweest waren. We hoorden zelfs de meeuwen boven ons hoofd die er zeker die avond niet meer waren…

    Hallucinaties of doorgegeven vergeten herinneringen va verre voorouders? Alles ka,. Niets moet.

    Misschien voer voor zielepoten of voor romantici. Of zelfs voor mensen die iot aangeboren sympathie zoeken naar onmogelijke stanverbanden… Ik en wet’t nie.

    DE TWEE KANTEN VAN HET KANAAAL

    **

    https://doorbraak.be/radio/harry-de-paepe-de-twee-kanten-van-het-kanaal-deel-1/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    In de eerste aflevering van Doorbraak Boekencast hoort u auteur Harry de Paepe aan de slag met zijn boek ‘De twee kanten van het kanaal’. Dit is het eerste deel van een driedelige podcast over zijn boek.

     

    In dit eerste deel horen we hoe Caesar Brittannië binnenviel, hoe er een apart Gallo-Brits ‘Empire’ ontstond en hoe in de vroege middeleeuwen de ‘Flemings’ Willem de Veroveraar hielpen bij zijn verovering van Engeland.

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Tja, net zoals in 1035-1087 Willem de Normanidiëier ’n weekeindje in Hastings wilde dcoorbrengen, zo kwamen wij daar ergens begin de jaren ‘9o eerder toevallig terecht in ….. Zie hoger…. Een diepe inham, ’n gat zoals langs onze Vlaamse kust er zoveel zijn (geweest)

    *

    https://anchor.fm/doorbraak-boekencast/episodes/Harry-De-Paepe-De-twee-kanten-van-het-kanaal---deel-1-ecp36a/a-a1ucf93

    Enne, o ja, vergeet Wikipedia niet. U zult versteld staan ocver wat U allemaal NIET wist en toch zo welbekend is.

    A prpost, I wist toch dat Herr Hitler ooit ’n verstokte Anglofiel is geweest? Weer ’n illustratie hoe ‘les extrêmes se touchent’.

     

     

     






    15-04-2020, 18:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.221 – DOORBRAAK INLEDING TOT EEN VERVOLGVERHAAL OP EGMONT, HOORNE & WILLEM VAN ORANJE

    221 - DOORBRAAK

                                     

        *

    Woensdag 15 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Buiten hier en daar ’n verstandig woord, leest U hieronder meestal ouwe lulkoek die eer vooral op uit is om… vooral niets fundamentels te veranderen. En ja, zo kan men er mee doorgaan tot het einde der tijden.

    ’t En is nie goe, ’t kàn nooit goe, dus propberen we het ne keer anders. Met de Kaap op goede Hoop.

    *

    De nooit ontdekte Vliegende Hollander achterna.

    *AT VLAANDEREN (NIET) LOS

    https://doorbraak.be/brussel-laat-vlaanderen-niet-los-brusselmodel/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

     Het Brusselmodel van de franskiljonse partij FDF (nu Défi) in de verkiezingen van 1974.

     

    Afgelopen weken publiceerde de krant De Tijd samen met L’Echo een reeks gesprekken met influencers uit Vlaanderen en Franstalig België. Met politici, juristen, journalisten, ondernemers… werd in het historisch zwaar beladen kader van Hertoginnedal gezocht naar ‘uitwegen voor dit gestrande land’, zoals de kop luidde van het slotstuk, afgelopen weekend.

     

    Op basis van die Noord-Zuidgesprekken doet de zakenkrant zes concrete aanbevelingen om uit de langlopende lethargie te geraken. De gesprekken waren gestart nog voor er van de coronacrisis sprake was. Het doel was te zoeken naar overeenkomsten om België een toekomst te bieden.

     

    een nieuwe grondwet die België opdeelt in vier gewesten met Brussel als volwaardig vierde gewest

     

    Staatkundig stelt de krant voor: ‘schrijf een nieuwe grondwet die België opdeelt in vier gewesten met Brussel als volwaardig vierde gewest.’ Dat idee van Philippe Destatte (Institut Jules Destrée), dat in Vlaanderen eerder al geopperd werd door Johan Vande Lanotte en in Brussel door de tweetalige filosoof Philippe van Parys ‘krijgt bijval’ bij het Tijd-panel. Daarbij sneuvelt de Franse Gemeenschap, net als de provincies.

    Welk model voor Brussel?

     

    De vraag is dan hoe je van Brussel zomaar een heus derde gewest maakt. En waar en hoe je de Vlamingen daarin een plaats geeft. Want in politiek Vlaanderen — bij de Vlaams-nationalisten en de niet-nationalisten — lijkt het alsof die deelstaat Brussel niet wil loslaten, of minstens de Vlamingen die daar wonen.

     

    Historicus Harry Van Velthoven nam de nieuwe Brussel-modellen nog maar net onder de loep. In het jongste nummer van Wetenschappelijke tijdingen — het historisch vaktijdschrift over de geschiedenis van de Vlaamse beweging — bestudeert hij achtereenvolgens de evolutie van taal en identiteit in het hoofdstedelijke gewest, het model-Van Parijs en het V&W-model. Dat laatste is de ‘oplossing’ voor Brussel, zoals Hendrik Vuye en Veerle Wouters dat uitgebreid uitwerkten in hun boek Voltooid Vlaanderen. Van Velthoven schuift in zijn synthese een eigen model naar voor.

    Taal en identiteit

     

    Veel aandacht besteedt de minzame historicus aan de evolutie van taal en identiteit in Brussel. Hoeveel Vlamingen en Franstaligen wonen er in Brussel? Naar welke scholen sturen ze hun kinderen en waarom? Voelen ze zich Vlaming, Waal, Brusselaar, Belg…? Hij vergelijkt cijfers door de jaren heen, zoals het een historicus betaamt, zich daarbij baserende op de vierde Brusselse Taalbarometer. En dan krijg je toch een ander beeld van Brussel.

     

    Vlaanderen laat Brussel niet los? Alvast de Brusselse Vlamingen of Vlaamse Brusselaars — over die naamgeving werd de hele jaren 60-70 gediscussieerd — lijken Vlaanderen te hebben losgelaten. En geen van de 19 gemeenten is nog een oasis francophone zoals het FDF Elsene (Ixelles) toen noemde. Het aandeel Arabisch/Berber/Turks en Engels is daarom op korte tijd enorm toegenomen. Alvast één reden waarom filosoof Van Parijs van Engels de derde officiële taal wil maken van Brussel (en België).

     

    Het huidige model is niet meer werkbaar

     

    Met die cijfers in het achterhoofd én de dit land in het slop draaiende zesde staatshervorming, is het logisch te zoeken naar een oplossing voor Brussel. Het huidige model is niet meer werkbaar. Zowel Van Parijs als Vuye & Wouters komen tot die vaststelling. Maar hoe geef je Brussel in de toekomst vorm?

    Ressentiment

    Voor Van Parijs is het eenvoudig. Maak van Brussel een volwaardig gewest (net als de huidige Duitse Gemeenschap overigens), schaf de in Brussel actieve Franse en Vlaamse gemeenschap af met hun eigen én gezamenlijke commissies. Punt. Zo creëer je vier Gewest-Gemeenschappen, die elk een eigen patriottisme zullen ontwikkelen wat dan — volgens Van Parys — het ‘Belgische patriottisme ondersteunen’ zou.

    BrusselPolis

    Daarbij plaatst Van Velthoven enkele interessante historische bedenkingen, waarbij het hem opvalt dat een progressief filosoof als Van Parys gebeten is door ressentiment. Net als de flaminganten die dat dikwijls worden aangewreven door pakweg progressieve filosofen en andere ambachtslieden. Van Velthoven zalf en slaat tegelijk. ‘Het is een goed geschreven, heldere en samenhangende analyse, maar ze kan niet verhullen dat vanuit aloude Franstalige standpunten vertrokken wordt.’ Het ‘ontbreekt’ immers ‘aan een ernstige historische contextualisering die verduidelijkt waarom de taalsituatie in Brussel zo gegroeid is en waarom gedurende anderhalve eeuw de kans werd gemist om er de meertalige hoofdstad van België te maken.’

    ‘Verbeulemansing’

    Dat heeft te maken met de wijze waarop Van Parijs ‘de verfransing verklaart’. Hij vergeet immers dat het een ‘Franstalige politieke en ideologische keuze’ was om België (in de jaren 30) niet volledig tweetalig te maken. De ‘Waalse beweging’ was daar resoluut tegen. Omgekeerd was het Franstalige establishment evenzeer gekeerd tegen tweetaligheid van het steeds groeiende Brussel.

    Van Parijs spreekt in zijn boek over een bottum-up mechanisme. Wat in de Vlaamse beweging ooit de ‘verbeulemansing van Brussel heette’, was immers een bewuste keuze van Vlamingen om ‘erbij te horen’ en te klimmen op de sociale en professionele ladder. Van Velthoven, die al zijn hele professionele leven als historicus Brussel bestudeert, noteert: ‘Het miskent de wijze waarop een Franstalige Brusselse elite, top-down, alles in het werk heeft gesteld om dit proces insitutioneel te bevorderen.’ Hij voegt er scherp aan toe: ‘Het negeert decennialang wetenschappelijk onderzoek. Ook de nog steeds voortdurende ontduiking van taalwetten in Brussel is blijkbaar niet erg relevant’ voor Van Parys. Die trekt immers ‘oude Franstalige angsten en bezweringen tot vandaag door,’ vervolgt de historicus.

    ‘Kolonisering’

    Dat lijkt een angst voor ‘kolonisering’ door de Vlaamse Gemeenschap van vandaag, een angst waar het FDF (vandaag DéFi) uit geboren is en waar die partij tot op vandaag nog steeds op teert. Bij Van Parijs komt die terug in ‘light’ versie, stelt Van Velthoven vast. ‘Met name de inplanting van een succesrijk Nederlandstalig onderwijsnet en de taalkundige bekering van niet-Nederlandstaligen, de soft power, als een gevolg van de vrije schoolkeuze’. Die laatste hebben de Franstaligen trouwens al in de jaren 30 afgedwongen: ‘la liberté du père de famille’. Nu het marktdenken niet langer in het voordeel van de Franstaligen speelt, ‘wordt het geproblematiseerd,’ stelt Van Velthoven.

     

    Lees verder onder de afbeelding.

    BrusselReporters

     

    Prof. Harry Van Velthoven: Philippe Van Parijs wil Brussel en Wallonie geografisch met elkaar verbinden; ‘het Franstalig Plan B bij een eventuele splitsing van België’.

    Brussel zonder Vlaanderen

     

    Van Parijs ziet in zijn boek Vlaanderen liever uit Brussel verdwijnen. Het Brussels Hoofdstedelijke Gewest zou dan een ‘normaal’ gewest worden. Geen negentien gemeenten, noch zes politiezones. Met drietalig onderwijs (Frans-Engels-Nederlands) en meertalige lijsten, zonder ‘concurrerende “stammen” en electorale apartheid’. En liefst nog uitgebreid met de zes Vlaamse faciliteitengemeenten rond Brussel. Van Velthoven merkt fijntjes op dat in het verhaal van Van Parijs daarmee Brussel en Wallonië geografisch met elkaar verbonden geraken, ‘het Franstalige Plan B bij een eventuele splitsing van België’.

    V&W

     

    Veel Vlaamse partijen, politici of denktanks hebben geen ‘concrete en haalbare plannen’ voor Brussel. Dat bracht de onafhankelijke V-Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters er vorig jaar toe een ‘Brusselboek’ te schrijven. Daarin slagen ze, volgens Van Velthoven, ‘goed (…) om het juridisch-institutioneel kluwen te ontwarren en inzichtelijk in kaart te brengen’. Met veel aandacht voor de geschiedenis van Brussel, zijn verfransing en vergewestelijking en een analyse van onmogelijke en onwaarschijnlijke modellen voor Brussel in een toekomstig België.

     

    de band tussen Vlaanderen en de “Brusselse Vlamingen” te versterken en institutioneel opnieuw te verankeren

     

    Van Velthoven noemt het V&W-model ‘asymmetrisch’. Kort: ‘Daar de Franstaligen in 1993 de symmetrie van de Brusselse instellingen hebben verbroken, geeft dat de Vlamingen evenzeer het recht om zelfstandig een eigen asymmetrische visie uit te bouwen.’ V&W willen het gemeenschapsmodel in Brussel bestendigen, als hoofdstad van België en van zowel de Franse als de Vlaamse Gemeenschap. Dat doen ze ‘door de band tussen Vlaanderen en de “Brusselse Vlamingen” te versterken en institutioneel opnieuw te verankeren.’

     

    Eén of twee Vlaams-Brusselse ministers zouden in dat model lid worden van de Vlaamse regering — momenteel is er dat verplicht één, nu in de figuur van Benjamin Dalle (CD&V). De eerste zes Vlaamse gekozenen van het Brusselse parlement zouden dan ook zetelen in het Vlaams Parlement. ‘Op die manier wordt Vlaanderen betrokken bij de Brusselse Vlaamse Gemeenschapscommissie en zo ook bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie aan wie de kinderbijslag werd toevertrouwd’ (in de zesde staatshervorming). ‘Dat geldt eveneens voor een verdere defederalisering van de sociale zekerheid.’

    Vlaanderen aan de Brusselse tafel

     

    In dit model verandert er voor de Franstaligen niets, maar ‘aan Vlaamse kant zit Vlaanderen dan mee aan tafel’. ‘Dat verhoogt de representativiteit en de democratische legitimiteit van de Vlaamse Brusselaars.’ Vuye en Wouters leggen het initiatief om de Franse Gemeenschap te behouden of af te schaffen, volledig bij de Franstaligen. Eerder richtten ze ook op eigen initiatief de Fédération Wallonie-Bruxelles op, dus dat moet wel lukken. Al zetten de beide oud-Kamerleden daarmee ook de deur open voor een gewest-gemeenschap langs Franstalige kant. Waarbij Wallonië definitief de Brusselse deur sluit. Iets waar in Wallonië steeds vaker om wordt geroepen, klassiek vooral in socialistische kringen, maar vandaag ook in de MR.

    Brusselmodel Karl Drabbe | Doorbraak.be

     

    Dan zit je wel nog met de taalwetgeving, waar het de voorbije decennia van kwaad naar erger ging. Het leidde ooit tot het ontslag van Volksunie-staatssecretaris Vic Anciaux. Die stelt vandaag vast dat Brussel de taalwetgeving resoluut naast zich neerlegt. Ook daarvoor toveren Vuye en Wouters een oplossing uit de Vlaamse hoed. De hiervoor gecreëerde vicegouverneur (vandaag Jozef Ostyn, oud-medewerker van CD&V-minister Brigitte Grouwels) zou de bevoegdheid krijgen tot vernietiging van maatregelen die een loopje nemen met de taalwet.

    Nieuw model voor Brussel

     

    Van Velthoven is het ermee eens dat het Belgisch model dringend moet herzien worden. Maar in de ‘botsende’ scenario’s van V&W en Philippe Van Parys ziet hij geen soelaas. De historicus schuift enkele principes naar voor die volgens hem wel kunnen werken.

     

    ‘België zou kunnen evolueren in de richting van vier deelstaten, met in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest het behoud van de Nederlandstalige infrastructuur en financiering door Vlaanderen.’ Daarin voorziet hij de mogelijkheid van samenwerkingsakkoorden inzake onderwijs en cultuur tussen Brussel en de Vlaamse, resp. Franse Gemeenschap. Tweetalige lijsten zijn geen must voor de historicus, omdat het verleden leert dat het een enorme gok is. ‘Men kan zich afvragen hoe efficiënt en waterdicht eventuele waarborgen kunnen zijn, hoe een “Nederlandstalige” Brusselse elite de verdere band met Vlaanderen ziet en hoe een gelaagde identificatie evolueert.’ Want uit de analyses van taal en identiteit in de Brusselse Taalbarometer blijkt dat er een Brusselse en zelfs Vlaanderen-onvriendelijke identiteit ontstaat bij de Nederlandstalige hoofdstedelingen.


    -NA GESCHRIJFSEL

    *

    Een en al bewondering voor de moed van V & W. Die lopen zelfs op het scherp van het zwaaard van Damocles. Één stap verder, zolang Vlaanderen de defintieve stap niet heeft gezet, en ze staan terecht voor hoogverraad. Kunnen ze Hierboven lekker (maar zonder hoofd) kaart spelen met Egmont & Hoorne….

    -

    Remener? Drie vrienden. Willem van Oaranje, Graaf Egmint en Graaf Hoorne? Later kregen die twee ’n standbeeld, Willem van Oranje werd Koning der Nederlanden….

       

     

     

    15-04-2020, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.128 - HET DAGELIJKS NIEUWS RODE VERGEET-MIJ-NIETJES UIT BETERE TIJDEN TOEN OOK AL OP ONZE KOSTEN

    128 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 15 april 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

      

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    ONLY IN BELGIUM

    …(naast de uitverkoop an brol) Wij zijn, zeker in Europa, nog het enige land met een index…/… We zijn het enige land in Europa dat zijn Rijkswacht heeft afgeschaft…./…We zijn het enige land waar de werkloosheidsuitkeringen niet beperkt zijn in de tijd…./… We zijn het enige land in Europa waar nog stemplicht bestaat

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    *

    SPEAKERS CORNER

     Een oplettend man, onze vriend, om precies nu deze rare toestanden te belichten.

    Tot Ridder ‘geslagen’ worden hiervoor evhter zal er wel niet inzitten….Hoogstens een voetnoot in het Historisch Verslag der Vlaamse Zelfbevrijding….

    -

    Al die al vele jaren verdoken geplande Slinxe arrangementen! Allemaal, na veel uitvluchten, ‘uitvindsels’ om…’postjes’ bij te maken die er anders niet zouden zijn.. Postjes voor de vienedjes, maar kostjes voor de belastingbetaler…

    -

    Inex? Die is vooral goed voor Francofonia. Loon-accoorden immers gelden nationaal. Wat wil zeggen dat waar normaal door zijn inzet de hardwerkende Vlaming recht zou op hebben, gratis en voor niks moet gedeeld en afgeroomd worden met de luierende Waalse nietsnut.

    Jaha, w.w.m.b.: l’union fait la farce…

    -

    Index, geen Rijkswacht meer, stempelgeld à gogo… allemaal met vooral die ene grote achtergrond : Vlaams manna uitstrooien over Fancofonia. Met als bijoomened voordeel voor de daders: betere verkiezingsuitslagen.Maar; hou het stil, de gepluimde kiekens mogen het niet weten. Vandaar de….stemplicht. Stem Links: altijd prijs. Hebben is hebben, en krijgen is de kunst.

    Pourvu que ça dure!!!!


     *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *esneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Toch wel een ongemaakkelijk neven-effect van al de commotie rondom de voklmachten-staatsgreep regering van de Blauwe Kamervoorzitter.

    Eerst is er de aandacht voor de recentste Slinxe manupulatie: de hervolking van het Oude Avfodnalnd samen met de isialamisering ervan. D     t men hierbij het vuur bij de lont brnegt, stoort hen nuiet. Daar wordt later wel ’n Chinese Rode mouw aangepast.

    Vervolgens zijn er de reeds bekend geworden ‘meevallertjes’ waarvoor de pandemie als dekmantel dient… Die beklemtonen vooral de voorheen minder opvallende ‘scheve sprongen’ die pas vandaag belicht worden.

    Ook ben ik blij voor de aandacht dat iemand uit de verre Kempen het probleem van onze in West-Vlaanderen nijpend tekort aan werkkrachten durft te belichten. Ze worden opgevangen door… grensatbeiders die soms van bijna 100 Km diep in Frankrijk komen… Daar waar Wallonia op amper 10 Km afstand ligt en verbonden worddt door autosnelwegen. En krioelt daar van de vruchteloos ‘werkzoekenden’ die allemaal van ‘mede’ houden, leven van de krijg en graag solidair zijn

    -

    Om over na te denken en dus niet nogmaals vier jaar te wachten tot de volgende verkiezingen. Om dan weer in hetzelfde straatje uit te komen…

    Één seconde moed in de Kamers en het Lot is gekeerd.

     

     

     

     

    15-04-2020, 17:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2220 – DOORBRAAK DE VOLMACHT DIEVEN ROLLEN OVER STRAAT. EEN STILSTAANDE ANALYSE ZONDER POTTENBREKERIJ

    2220 - DOORBRAAK

    *

    Maandag 13 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     De hoogste tenoren van het belgicistich mannenkoor komen hieronder aan het woord. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Elk met hun eigen woorden, maar ze zeggen twee keer hetzelfde. In ons Belziekse vban nikske loopt alles als naar gewoonte. Tout va bien, Madame la Maruise…

    Maar een goed verstaander snapt aml eens wat nu precies niet de bedoeling is geweest. Zo bijvoorbeeld hoe men in het zuiden leeft op kap van het Noorden, en dat iedereen zoiets heel normaal vindt. Lees: grotere publieke sector in Wallonië…

    Geen overtal aan productieve lonen, wel aan meelopers-lonen in de publieke sector. Heel den dag papierpkes verleggen op ’n lekker warm bureautje… Meer hoeft niet om per einde maand een koninjlijk salaris op te trekken. Ach ja, die ‘postjes’ ook, niewaar…

    RIK VAN CAUWELAERT: ‘WAALS ENTHOUSIASME VOOR DEZE REGERING IS VOLLEDIG WEGGEËBD’

    *

    Dagelijks GrapjeSOPHIE WILMES EN MAGGIE DE BLOCK VERLIEZEN BEIDEN STEUN IN WALLONIË

    *

    https://doorbraak.be/radio/rik-van-cauwelaert-waals-enthousiasme-voor-deze-regering-volledig-weggeebd/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters

    14/04/2020 David Geens - Leestijd 2 minuten 2

    *

    Zoals met alles in België tekenen zich ook met het coronavirus regionale verschillen af tussen Wallonië en Vlaanderen. Ten eerste vanwege verschillen in de gezondheidszorg. ‘Grote ziekenhuizen krijgen er meer aandacht, met als gevolg dat de situatie in de Waalse woonzorgcentra erger is dan in Vlaanderen,’ besluiten onze gesprekspartners Rik Van Cauwelaert en Alain Mouton.

     

    Zachter aankomen dan in het noorden van het land

     

    Maar ook de Waalse economie staat er anders voor dan de Vlaamse. Door de verschillende economische structuur en de veel grotere publieke sector, zal de crisis er waarschijnlijk zachter aankomen dan in het noorden van het land. Bovendien zullen economische hotspots als de Luikse luchthaven nog belangrijker worden. Daar staat tegenover dat, hoewel Vlaanderen door een economische crisis vaak harder getroffen wordt, het nadien ook sneller weer de draad oppikt en krachtiger herstelt.

     

    Nu de Franse president Macron heeft aangekondigd dat in Frankrijk de maatregelen volgehouden worden tot 11 mei, is er ook aan Franstalige kant geen aanzet tot een exit-strategie. Mouton en Van Cauwelaert zijn dan ook zeer verontrust dat we op nog geen enkele manier bezig zijn met een manier om uit deze crisis te raken.

     

    Totaal niet onder de indruk van deze regering

    Intussen smelt het enthousiasme voor de huidige regering als sneeuw voor de zon. Rik Van Cauwelaert is totaal niet onder de indruk en vraagt zich af waarom deze regering zelfs volmachten nodig had. Alain Mouton vraagt zich dan weer af welke richting men nu eigenlijk uit wil.

     

    Ook het enthousiasme aan Waalse kant is volledig weggeëbd. De totale aversie tussen Magnette en Bouchez is alleen nog maar gegroeid. ‘Zeggen dat er nog een sterk draagvlak voor deze regering is aan Waalse kant, is sterk overdreven,’ aldus Van Cauwelaert. Mouton: ‘Het tous ensemble-gevoel is door het narcistische zelf van Bouchez volledig weg.’

    aanzwellende kritiek op Maggie De Block

     

    Opvallend is de aanzwellende kritiek op Maggie De Block. Die wordt vooral georkestreerd vanuit de Waalse vakbondskringen en mutualiteiten. De MR neemt diens verdediging niet op zich, wat veel zegt over de band tussen MR en Open Vld. Het weinige langetermijn-denken dat valt te ontwaren aan Waalse kant richt zich vooral op het in (Franstalige) handen krijgen van de portefeuille Sociale Zaken.

    https://anchor.fm/doorbraak/episodes/Rik-Van-Cauwelaert-Waals-enthousiasme-voor-deze-regering-volledig-weggebd-ecp2gg/a-a1ucar5

    Luister hierboven naar het volledig interview. Omdat Alain Mouton (Trends) noodgedwongen telefonisch moest deelnemen aan de podcast is de geluidskwaliteit iets minder. De redactie verontschuldigt zich hiervoor.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    En dan komt – netjes omzwachteld zoals het hoort voor tweeslachtigen – het oude belgicistisch kwaad naar boven. Wat Macron afscheidt, is puur lik-mijn-lipje voor heel ‘t Belziekse.

    -

    M.a.w. Francofonia danst na bijna 200 jaar nog altijd naar de pijpen van Napoleon die het loodje legde in Waterloo. Men draagt er beneden de Taal- Armoe & Prete,ntiegrens nog net geen sansculotten, maar men gedraagt er zich toch rnaar.

    -

    Daarom hebben wij, als Lage Landers; de steun nodig van al onze stamgenoten, van de Somme tot Friesland, om weerwerk te bieden.

    Corona Tijden zijn durvers tijden. Doen wij het niet, dan doen anderen het met ons.

       

     







    14-04-2020, 20:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.219 – DOORBRAAK ISLAM (ZEER) JONGEREN ALS STRAATMEUBILAIR STAAN VOOR ONZE VERNIETITGING. WAQT DOEN WE ER AAN?

    219 - DOORBRAAK

    *

    Dinsdag 14 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    De bedenker van wat vop;lgt is misschien wel een integer man, maar hij lijdt zeer uitdrukkelijk aan de Bruximatose. De Bruisel Ziekte. Is ongeneeslijk maar niet overdraagbaar naar de gewione geboren en gztogen Vlaming.

    Het is een besmetting dfie van jongsaf met de paplepel wordt ingegeven. De symptomen? We zorgen ervoor dat alles verkeerd loopt en als we met de gebroken potten zitten, beklagen we onszelf…

    En dan wordt er maar naar Abitaleb (Roordam) verwezen, waar de onderwerping al een heel stuk verder is doorgedrongen. Zodanig zelfs dat de man zelfs hoofd van de Politie is kunnen worden…

    En wte wie, net als in 1830, het kind van de rekening zou moeten zijn?

    Maar deze keer zal dat gene waar zijn! Non bis in idem, NdD!!!!


    PAASKLOKKEN BOVEN MIJN TUIN

    https://doorbraak.be/paasklokken-boven-mijn-tuin/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    14/04/2020 Luckas Vander Taelen - Leestijd 6 minuten

    *

    Anderlecht

    foto: ©Reporters

    *

    Op Paaszondag hingen er geen klokken in de lucht boven Vorst, maar helikopters. Hun geluid bracht me onaangename herinneringen terug aan de aanslagen van vier jaar geleden, of later aan de arrestatie van Abdeslam. Nu bekijkt politie hoog boven onze hoofden wat er gebeurt in Anderlecht, niet ver van hier. Daar heeft Adil, een jongen van 19, zich vrijdagnacht te pletter gereden met zijn moto, nadat hij van een corona-controle was weggevlucht. Het hele weekend was het er bijzonder onrustig.

    La police tue

     

    Ik volg de gebeurtenissen op de sociale media. In deze dagen van quarantaine zijn alle beelden die ik er zie hallucinant. Grote groepen jongeren wanen zich immuun voor het virus, klitten samen en gaan de confrontatie aan met oprukkende politie in gevechtskledij. Er is tot een betoging opgeroepen, maar heel snel ontaardt die in rellen. Niet verwonderlijk, want ondanks de indrukwekkende oproepen tot kalmte van Adils familie en waardige imams, loopt Twitter over van berichten over ‘de moordende politie’. ‘La police tue encore’ bericht ‘La Gauche Anticapitaliste’. Wat verder bidt iemand dat de poorten van het paradijs wijd open moeten gaan voor Adil en dat de wraak van Allah groot zal zijn.

    De links-rechtspolarisering verloopt voorspelbaar en zonder nuance. Volgens de enen is Adil een brave jongen die niets te verwijten valt en zelfs aan voorbeeldig vrijwilligswerk deed. Anderen citeren dan politiebronnen volgens welke Adil en zijn broers al vaak in aanraking waren gekomen met het gerecht voor feiten gaande van wapenbezit tot verkrachting. Onder meer staatssecretaris Pascal Smet en de advocaat van de familie verklaren snel dat het politie-optreden onderzocht moest worden. Daar komen meteen reacties van extreemrechts tegenover, die vinden dat alles eenvoudiger zou zijn als de politie met scherp zou schieten of de doodstraf weer zou worden ingevoerd.

    Kwik en Flupke

    In Anderlecht stromen vrijdag en zaterdag jongeren toe van over heel Brussel, minder dan een derde zou van de gemeente zelf afkomstig zijn. En heel velen zijn minderjarig.

     

    een geperverteerde versie van Kwik en Flupke

     

    Ik bekijk enkele keren de beelden waar een losgeslagen bende een combi in de prak slaat. De gemiddelde leeftijd ligt hier duidelijk heel laag. Dit zijn geen zwartgeklede casseurs zoals die ik die gewelddadig bezig zag bij betogingen van gele hesjes. Ze doen me eerder denken aan een riedel op hol geslagen jonge honden die blaffend rond hun prooi dansen. Ze slaan maar wat onhandig op de auto, breken de ramen. Dan proberen ze de auto te doen kantelen. Maar zelfs met zijn twintigen slagen ze er niet in. Ze lijken een beetje op een geperverteerde versie van Kwik en Flupke. Eén heeft tot zijn verbazing een dienstwapen bemachtigd en schiet ermee in de lucht. Een iets oudere man stuurt de jongeren met opgeheven vinger weg. Het lijkt alsof ze hem kennen, want ze stuiven meteen alle richtingen uit.

    Ze weten dat ze gefilmd worden, doen dat natuurlijk ook zelf. Hun filmpjes zijn de trofeeën waarmee ze later zullen pronken. Dat ze gearresteerd worden, kan ze niet schelen, integendeel: het is een van de weinige onderscheidingen die ze ooit zullen krijgen, waarmee ze denken aan de middelmatigheid van hun bestaan uit te stijgen. Tegen de negatieve kracht van die beelden staat niets. Geen vermaning, geen moraliserend verhaal. Ze zijn deel van een verloren jeugd, die ontdaan is van elke positieve, opbouwende referentie waaraan jonge mensen zoveel behoefte hebben. Afwezige vaders, die hun zoons niets te zeggen hebben; moeders die hun zoons niets willen zeggen. Zelfs voor de dragers van de godsdienst, de imams, hebben ze geen respect: eerder luisteren ze naar de virtuele valse predikers van een godsdienst van haat.

    La Haine

    Haat, een woord dat Brusselse jongeren met een allochtone achtergrond te gemakkelijk in de mond nemen. ‘On a tous la haine,’ vertelt een jongere aan een straathoekwerker die samenvat wat er allemaal fout loopt: alles. Haat tegenover de wereld, maar ook tegenover zichzelf. Hun gevoel van eigenwaarde bestaat niet. Een allesoverheersend slachtoffergevoel dat iedereen tegen hen is, dat alles toch fout loopt, wat ze ook proberen. Een falend onderwijs, in miserabele omstandigheden. De Franse gemeenschap laat al jaren onaanvaardbare toestanden toe in scholen in Molenbeek en Anderlecht die in de rijkere gemeenten ondenkbaar zijn. Hier zijn ‘les écoles poubelles’ de norm. Probeer maar eens in een klas zonder vensters met een totaal uitgebluste leraar te geloven dat je jezelf kan overstijgen. Plus est en vous? Alvast niet hier…

     

    Opvoeding die naam waardig is verdwenen en vervangen door de dagelijkse rommel uit de smartphone

     

    Dat is de realiteit voor de outcasts: ze bouwen geen kennis op van het stimulerende, het opbouwende. Opvoeding die naam waardig is verdwenen en vervangen door de dagelijkse rommel uit de smartphone. Ze worden door de leegte opgeslorpt; de bodem is al lang weggeslagen van onder hun voeten. Hun enige rolmodellen zijn andere losers wier slechte voorbeeld zij cultiveren. Hun gevoel van uitzichtloosheid over hun bestaan en hun onmacht kunnen ze enkel van zich afzetten door als blinde punks herrie te schoppen en de symbolen van het systeem aan te vallen met primitieve middelen: met stenen de politie bekogelen, met een stuk rommel de ruiten van een combi inslaan. En dan wegvluchten, tot een volgende confrontatie.

    De empathie van de knuppel

    Zij staan tegen een al even onmondige groep overbeschermde agenten die alleen al door hun verschijning een levende provocatie zijn en niet meer weten dat empathie soms beter werkt dan een knuppel. Ik zag drie dagen geleden hoe een patrouille een jonge vader en zijn zoontje betrapt had op een bank in een park. In geen tijd kwamen drie combi’s met loeiende sirenes ter versterking en stonden agenten met kogelvrije vesten bij de versteende vader en een verbaasd kijkend jongetje. Dat soort overkill zegt veel over het gebrek aan vorming bij de ordediensten, die geen andere methodes lijken te kennen dan het strikt volgen van de orders van het boekje. Misschien had enige soepelheid vrijdagavond Adil kunnen overtuigen niet hals over kop weg te spurten.

     

    En dat die ordediensten soms last hebben van enige racistische reflexen, mag men niet onder de mat blijven vegen, hoezeer men dat voorspelbare argument als excuus voor baldadig gedrag ook afwijst. Op Twitter getuigt de nicht van de verongelukte Adil op een heel geloofwaardige manier dat zij zonder enige reden omringd werd door agenten toen zij haar medeleven aan de familie wou betuigen. ‘Bande de bougnoules’ werd de rouwende familieleden toegeroepen.

    Champetter 15

     

    Het vervelende is dat Brussel er maar niet in slaagt om problemen aan te pakken die al jaren sluimeren en regelmatig exploderen. Voor een deel is die impasse te wijten aan de ideologische tegenstellingen waarbij de partijen op hun tegengestelde posities kamperen: blind geloof in repressie als oplossing tegenover het excuus van sociale achterstand. Het resultaat van deze patstelling is dat er uiteindelijk al jaren niets gebeurt…

    Nochtans is het niet zo moeilijk de al bij al kleine groep herrieschoppers te isoleren en die een strikte begeleiding op te leggen, zoals in Rotterdam met succes wordt toegepast. Hier gebeurt dit nauwelijks, zodat die minderheid ongestraft kan doorgaan met het pervers inspireren en rekruteren van anderen. Ook de politie blijft het moeilijk hebben om aan een andere aanpak denken. Niet dat we terug moeten naar de tijd van champetter 15, maar een doordachte nabijheidspolitiek levert op termijn meer op dan nerveuze robocops.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Heel zoetjes het zootje de deur uitwerken, en, net als bij de Noorderburen, zal Kees dan ook daarmee klaar zijn m met die vervelende Brusseleirs. Iedere minuut uitstel is tijdverlies. Want de vlammen slaan almaar hoger uit.

    De tijd voor refextie is al een paar generaties voorbij.

    Nood breekt Wet. Het werd ons, in ions nadeel, al voorgetoond.

       

     

     

    14-04-2020, 18:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.127 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE VOLMACHT MISDADEN ZIJN NIET MEER MIS TE VERSTAAN

    127 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 14 april 2020



    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    DE SPER- EN KOOPJESPERIODE

    … ….. …..   …..

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    SPEAKERS CORNER

    Ja, dat stokpaardje van de Wiebelende Banaan Peeters van in den tijd, wete nog? Koopjes periode voor onverkochte overschotjes, de   absurde ‘spertijd’ daarvoor… Ja, kijk, daarom ook zijn de bananen zo krom, omdat, moesten die recht zijn de mensen zouden denken dat het stokken zijn. Stokken dienen om te slaan en Krske wilde zeker niet geslagen worden. No way. En die uitzonderlijke rechte houding van hem heeft hem inderdaad geen wineieren opgeleverd, geen wind- maar echte EURO-eieren.

    We zijn dus nog altijd niet van hem af. De man blijft onns geld kosten. Veel grlf.

    Ook ik als buitenjongen heb samen met de vriendjes elk zo’n zelfgemaakt stokpaartje gehad. Aan knoestige stukken, bijna dubbel zo lang als de ruiter, was er bij de boeren geen gebrek.

    Door daar een kort dwarsstuk aan de binden, het ding tussen de benen te nemen, kon je gemakkelijk De Witte van Zichem naqspelen. Dan kon je met dat t ros vol ongeduld staan trappellen en zelfs over brede grachten springen Als je hem als ruiter, maar goed vastgeknepen hield tussen de knieën. De vijand ruimde het veld van zodra hij ons ng aar hoorde ankomen.

    De moeders ten andere waren daar archie teen wegens de vele kapotte kniëen en de vele gescheurde (korte) broekspijpen. Haaden die toen maar geweten, dat stikpaardjes later zelfs konden leiden tot Eurocraatie na het ontspringen van het ARCO ACW-schndaal. Thans Beweging.Net

    Al ziet het er naar uit, dat dit koopjes- schndaal heel wat langer zal meegaan dan ons eigen zelf gemaakt ros van afvalhout.

    *

    En dat brengt mij van het ene stokpaardje op het andere. De vroegere Nazies hadden het over ‘on-nutte eters’. De huiduige over ‘voltooide levens’. Een andere manier van spreken over afgedankte paarden. Gewoon vrandhout van maken.

     

     

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Deze volmacht-regring is identiek als deze uit 1932 van ‘Herr Hitler’: de gelegenheid maakt den dief.

    Het eerste dat uitlekt is da     t illegale pas aangespelde mee-ëters voortaan direct aan het werk mogen. ‘Om de ,noodlijdende bedrijven bij te springen’. Het tweede dat uitlekt, ia dat Marokkanen à volonté per vliegtuig worden ‘terug gehaald’ omdat die hier voor ‘hun werk’ nodig zijn’.

    Nooit geen twee zonder drie.

    Maar het derde is het ergste, omdat het de eigen (oudere) bevolking stigmatiseert door hen als ‘voltooide levens’ a&f ter schilderen. Die, inzake de schaarse geneesmiddelen, best aan hun lot mogen overgelaten worden.

    Oom Adi dan, die was veel genadiger. Z’n beste vriend van de SA liet hij opsluiten, met als gezelschap één pistool met daarin één kogel. D rest van wat hem niet aanstond, maakte hij Vrij door Arbeid.

    Rode Terreur doet het dan weer anders. Zonder vragen te stellen, wereldrond: direct to he point of no return.

    Welk meesterwerk zou William Shakespeare, die ook ‘n Vlaming schijnt te zijn geweest, hierover in elkaar frutselen? ‘To be’ kennen we al

    -

    Tot zover (voor hen) het goede nieuws. De ‘slachtoffers’ dienen dus de tijd die hen nog rest, goed te gebruiken. Niet om biddend en smekend voor de eigen poorten te blijven staan, maar om deze hardhandig terug te nemen.

    *

    *

     

     

     

    14-04-2020, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.62 – NAGELTJES MASSA HYSTERIE LEIDT TOT DICTATUUR. GEVEN WE ONS DAAR WEL REKENSCHAO VAN

    62 - NAGELTJES

    *

    Maandag 13 april 2020

    *

    MASSAHYSTERIE EN COVID-19

    *

    Geplaatst op 13/04/2020 door Lucky 9

    http://nageltjes.be/wp/

    *

    Een persoon die besmet wordt door massahysterie is per definitie hysterisch en kan niet meer logisch nadenken. Hierdoor verkiest hij of zij de “pensée unique” van de massahysterie te verdedigen en elk kritisch argument dat de mantra van de massahysterie ontkracht of tegenspreekt wordt door hen afgedaan als onwaar zelfs al moet daarvoor de formele logica met de voeten getreden worden.

    De persoon die besmet is met hysterie is dermate gehypnotiseerd dat hij enorm fanatiek is en er zelfs niet voor terug deinst om geweld te gebruiken om zijn eigen ongelijk kracht bij te zetten.

    Er zijn in principe twee soorten van massahysterie. Een die spontaan ontstaat en nadien gerecupereerd wordt door een ideologie of mensen met een eigen politieke agenda.

     

    Deze soort van massahysterie is in de loop van de geschiedenis van de mensheid waargenomen bij elke revolutie of opstand tegen het gezag van de voordien gevestigde orde. Dit was waarneembaar bij de Amerikaanse revolutie waarbij de Tea-party in Boston uitgroeide tot een gewapende opstand tegen de Engelse koning en zijn bezettingstroepen en vervolgens aanleiding gaf tot de formulering van de onafhankelijkheidsverklaring. Iets gelijkaardigs speelde zich dertien jaar later af in Frankrijk waar deze revolutie uitmondde in het schrikbewind en dictatuur van Robespierre.

    Een tweede soort van massahysterie is die niet spontaan ontstaat maar kunstmatig opgewekt wordt door bepaalde politieke krachten met een fanatieke agenda. Dit kon men waarnemen tijdens de communistische opstand in Rusland, bij de machtsgreep van de nationaal-socialisten in Duitsland die hun antisemitisme ongebreideld in de praktijk brachten, bij het maoïsme in China en, kort geleden bij de klimaat-hysterie die een fictieve opwarming van het klimaat wou toeschrijven aan de productie van CO2 een totaal ongevaarlijk gas dat bovendien noodzakelijk is voor de groei van alle planten en bomen op onze planeet. Toen voldoende wetenschappelijke kritiek werd geformuleerd doofde deze massa-hysterie even snel uit als ze gekomen was. De politieke agenda van rood-groen door het opwekken van een massapsychose was mislukt.

    En vandaag worden we allemaal geconfronteerd met een kunstmatig verwekte wereldwijde massahysterie rondom een griep-virus dat eerst Corona werd genoemd maar toen bleek dat dit een geregistreerde merknaam was van een bier door AB-Inbev gebrouwd in Mexico, door de Wereldgezondheidsorganisatie omgedoopt werd tot Covid-19.

    Het is vanzelfsprekend dat iets wat kunstmatig opgewekt is van nature frauduleus is. Deze fraude is gemakkelijk waar te nemen door de vervalsingen van statistieken, het angstvallig verzwijgen van het bestaan van een efficiënt geneesmiddel tegen het virus, de censuur op kritische meningen op de sociale media. Om er maar enkele te noemen. Wie de creatie van deze massahysterie als eerste bedacht zal later uitgezocht worden door historici. Er zijn aanwijzingen in de richting van de communistische leider van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, maar ook in de richting van machtige Europese leiders als de Fransman Macron en de Duitse Merkel. Ook voor de Belgische premier Wilmès kwam de massahysterie o wonder als een fantastisch geschenk uit de lucht vallen.

    Bij middel van suggestie en de inductie van anticipatieve angst, dat is angst die vóórloopt op de feiten en waarvan de noodzaak door niets bewezen is, werd een minderheidsregering van ‘lopende zaken’ plots een regering met speciale volmachten niettegenstaande de totale onbekwaamheid van haar leden klaar en duidelijk bewezen is door de echte feiten, niet door vervalste statistieken en berichtgevingen.

    De economische gevolgen van de onnodige en ondemocratische lockdown of sperperiode zijn gigantisch. Er weer zullen de Vlamingen als grootste netto-betaler dienen om de gigantische financiële put van de covid-19 hysterie te vullen.

    Even ernstig zijn de mentale gevolgen voor hen die zich door deze massa-hysterie hebben laten leiden. Eens geïnfecteerd door een massa-hysterie verliest men alle weerbaarheid voor de volgende. Wat met de klimaathysterie niet gelukt is zal bij een groot niet zo intelligent deel van de bevolking blijven heersen in hun weerloze hersenen. Men kan die vanaf nu wijsmaken wat men wil. Bij voorbeeld dat België een democratie zou zijn. Of dat het voortbestaan van België noodzakelijk is voor de Vlamingen. Allemaal onwaar natuurlijk maar met de hulp van de hoofdstroom media en hun hypnotiserende staatspropaganda is de Belgische particratie de facto geruisloos een dictatuur geworden. Met geldboetes op verplaatsingen en heuse klik-lijnen.

    Zo is naast de geringe impact op de lichamelijke gezondheid de massahysterie inzake covid-19 uitgegroeid tot een echte aanslag op de mentale gezondheid en ook op de vrijheid van miljoenen Vlamingen. Met de collaboratie van een handvol verraders en een totaal onbekwame regering die onder leiding van een Vlamingenhaatster volmachten misbruikt om het voor allochtoon gespuis nog gemakkelijker te maken de veiligheid van Vlamingen in het gedrang te brengen.

     

    Wij worden niet meer door onze politici vertegenwoordigd. Erger nog allerlei experten van twijfelachtig allooi en eenzijdige media doen alsof ze aan de kant van het volk staan, maar in realiteit beperken ze onze vrijheid. De rede en het evenwicht is zoek. Velen zitten op dit moment al financieel aan de grond. De hete adem van een dictatuur is al duidelijk waarneembaar en zelfs de particratie werd buiten spel gezet. Het gebrek aan voorzienigheid van onze Belgische politici aan de macht komt nu grotesk aan het licht. Ze waren op totaal niets voorbereid.

    Er is al enorm veel schade aangericht en het valt te vrezen dat de politieke elite ook uit deze crisis niets zal leren. De overheid gelooft niet in de wijsheid van de burger. Weinigen zeggen nog wat ze denken. Velen hebben het opgegeven. Leve de censuur en de indoctrinatie, die draaien op volle toeren! Zelf verantwoordelijkheid nemen en je lot niet door anderen laten bepalen wordt meer dan ooit noodzakelijk. In een democratie neem je je leven in eigen hand! Er is maar één reactie mogelijk: WIJ ZIJN HET VOLK! Scheer U weg, misdadig Belgisch politiek gespuis of hang aan de galg! Dit is een waarschuwing, het volk aanvaardt geen opgedrongen massahysterie.

    image_pdfimage_print

    Facebook - TwitterShare

    Denk na ! Voor iemand anders in uw plaats denkt en handelt.

    Geplaatst op 13/04/2020 door a. griffon

    Hypothetisch geval:

     

    Stel dat er moet beslist worden wie er moet gered worden, wie in het laatste intensive care bed mag en aan het laatste beademingstoestel ? :Je vader/moeder of grootvader/grootmoeder van 80 die gans hun leven hebben gewerkt. Die belastingen betaalden betaald en goed waren voor hun eigen volk : hun familie, vrienden en buren? Of een asielzoeker of een illegaal van 25 of 30 jaar die hier pas toekwam of werd binnengevlogen en nog nooit een cent belastingen betaalde. (en die ons volk wellicht zelfs veracht) ?

     

    Wie zou u kiezen? Wie zouden de leidinggevende artsen en eventueel de rechters kiezen?

     

    Wat staat er in de opgestelde protocols/richtlijnen die gestuurd aan de artsen? Wie hield de pen vast en wie stuurde de pen van diegenen die die richtlijnen schreef? En wat zou u er kunnen aan veranderen?

     

    Het is nooit korter bij geweest dan nu. Denk er dus maar vlug over na, en zeker wanneer u morgen weer in het stemhokje staat.

    Ja, ik weet het. Moeilijke en directe taal en vragen. Als u daar niet tegen kunt, dan verwijs ik naar de politici en de woordvoerders die iedere instelling heeft, en die graag wollig vertellen wat u wilt horen.

    https://www.msn.com/nl-be/nieuws/coronavirus/vlaamse-dokteres-%e2%80%9coudere-mensen-worden-sneller-dan-ooit-opgegeven%e2%80%9d/ar-BB12dtVa?ocid=sf

    Vlaamse dokteres: “Oudere mensen worden sneller dan ooit opgegeven”

    Koen De Nef: 6 dagen geleden Artsen woest om laksheid: ‘U bent gewaarschuwd’ Smet: ‘Rellen in Anderlecht is teken van vertrouwensbreuk’ © Belga

    Een dokteres heeft in een Facebookbericht haar ervaring gedeeld van de afgelopen weken. Daarin benadrukt ze de harde realiteit bij oudere coronapatiënten. “Zij die opgroeiden in de nasleep van de oorlog, worden nu geofferd om alle overlevingskansen te geven aan zij die nooit oorlog kenden”, klinkt het.

    Momenteel liggen er 1.257 mensen op intensieve zorg. Daarmee is nu iets meer dan de helft van de beschikbare ic-bedden (2.293) bezet. Er is dus nog een grote marge, al is dat voor een stuk te wijten aan het feit dat oudere coronapatiënten met weinig overlevingskansen snel worden opgegeven.

    Andere geneeskunde

     Dat is althans de vaststelling van Leentje Janssen, dokteres in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. In een Facebookbericht beschrijft ze de dubieuze gang van zaken. “Onze intensieve zorgen liggen ‘bijna’ vol. Er is nog marge. We doen het goed. En ik maak me stilletjes de bedenking over wat we hier vandaag wederom gedaan en gezien hebben. De enige reden waarom de intensieve zorgen niet vol liggen, is omdat we aan heel andere geneeskunde zijn gaan doen. Ouderen, van diverse medische achtergrond, die zich momenteel presenteren met een plots verslechterende toestand, worden sneller dan ooit afgewogen naar hun ‘waarde’, ‘prognose’, ‘benefit’ en ‘outcome’.”

    Ouderen opofferen

     “Waar we vroeger onze gevorderde hoogstaande geneeskunde ten volle (en soms met de nodige therapeutische hardnekkigheid) botvierden om ook de meest kanslozen alle kansen te geven, wordt daar nu heel principieel een lijn getrokken. Hoewel iedereen slachtoffer is van deze crisis, zijn het toch vooral de ouderen die hier sneuvelen. Zij die opgroeiden in de nasleep van de oorlog, worden nu geofferd om alle overlevingskansen te geven aan zij die nooit oorlog kenden”, klinkt het.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Voor wie het nog niet wist: het is een hele eer om af en toe te kunnen terugvallen op deze collega’s om er een pint goed bloed op te doen.

    Net als Guvaal, bekleden die, sinds het wegvallen van
    Angeltjes, een ereplaats in mijn persoonlijke Galerij der Groten.

    Enne, net als bij de betreurde Angeltjes, zitten we niet altijd op een en dezelfde golflengte. Maar dan is de schok der ideeën die telkens nieuw licht brengt.

    En ja, ‘tt is waar: iedere wijze uil is ooit ’n uilskuiken geweest. Als we maar onszelf blijven.

    mijnheer Tedros_Adhanom Ghebreyesus is niemand minder dan de Führer van de WHO, de zoveelste Grote Roerganger die niemand (buiten de partij-cenakels) ooit heeft gekozen.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Tedros_Adhanom_Ghebreyesus

    Voor de gelegenheid, zonder tulband

         

     

     

    13-04-2020, 20:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.218 - CORONA STRAF VAN GOD OF EERDER EEN ONAANGEKONDIGDE OORLOGSMISDAAD VAN DE RODE GARDE

    218 - CORONA STRAF VAN GOD

    *

    Maandag 13 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ja, wijlen Maarten Luther en onze Keizer Karel V zijn nooit de beste maatjes geweest. Neen, het ging niet om de 1ste of om de 3de van de Drie G’s, maar om de 2dfe, de G van… Geld. En dan weten we meteen welke kant we moeten op kijken. En daar zijn wij Vlamingen, tot op de dag van vandaag (gezien de Scheiding der Nederlanden) de grootste slachtoffers van.

    -

    De overheid ziet men (bij deze ‘Gereformeerden’) als gezag ingesteld door God: Deze ‘Overheid’ is Gods dienaar, u ten goede’ (Romeinen 13)…. Dergelijke houding leidde destijds tot verzet tegen de Duitse Bezetting? Chapeau!!!!

    Wij als Vlaming hebben geleerd dat elk Gezag van God komt, wat ongeveer hetzelfde is. Maar ‘kronen’ die op de eigen kop worden gezet, zijn geen gezag, maar de aanfluiting ervan.

    -

    Erger is het, wanneer in onze eigen landen de kerkklokken nu al overstemd zijn door het schreeuwen van de muezzin in de vele landsvreemde minaretten. Is wraakroepend, bijna even wraakroepend als de medeplichtige mediastilte daar omtrent.

    Laat daar tenminste traditioneel de Grote Voorjaars Kuis beginnen.

    *IRUS EEN STRAF VAN GOD?

    https://doorbraak.be/is-het-coronavirus-een-straf-van-god/

    Nederlandse Protestanten in traditionele klederdracht

    foto: ©Reporters

    Gezag van de Bijbel zeer sterk voor protestanten in Nederland

    Essay - 13/04/2020 Wouter Roorda - Leestijd 7 minuten

     

     

    Is het ontstaan en de verspreiding van het coronavirus een straf van God? In veel protestantse kerken in de Nederlandse ‘Bible-belt’ is men daarvan overtuigd.

     

    Grofweg kun je in Nederland drie soorten protestanten onderscheiden. De meest rekkelijke (en grootste) groep vind je bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dan zijn er de Orthodoxen, waarvan de kerkgenootschappen van oudsher de achterban vormen van de ChristenUnie (CU). En tenslotte de Bevindelijken. Hiertoe behoren kerkgenootschappen als de Gereformeerde Gemeenten, Hersteld Hervormden, Oudgereformeerden en diverse afsplitsingen die in de loop der tijd zijn ontstaan. Deze gelovigen worden politiek gerepresenteerd door de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Het gaat om een half miljoen mensen, die vooral wonen in een strook die loopt van Zeeland via het midden van het land naar de omgeving van Zwolle, de zogenaamde Nederlandse Biblebelt.

    Relatief gesloten gemeenschappen

     

    In bevindelijke kringen wordt sterk gehecht aan het gezag van de Bijbel: ‘Het onfeilbaar Woord van God met exclusieve, absolute en universele zeggingskracht’, zoals helder verwoord op Wikipedia.

     

    Hoewel bevindelijk-gereformeerden vooral verkeren in verbanden binnen hun eigen zuil en veelal te vinden zijn op het platteland in relatief gesloten gemeenschappen, wil dit niet zeggend dat zij zich bewust isoleren. Ook niet dat zij, zoals de Amish, moderne uitvindingen niet accepteren. Integendeel, zo runden de uit bevindelijke kring afkomstige gebroeders Baan jarenlang een groot softwarebedrijf. De moeite met televisie bijvoorbeeld komt vooral door de inhoud van de programma’s, niet door het medium op zich.

     

    In bijzondere omstandigheden, zoals nu, heeft de overheid bijzondere bevoegdheden

     

    De overheid ziet men als gezag ingesteld door God: ‘Zij is Gods dienares, u ten goede’ (Romeinen 13). In bijzondere omstandigheden, zoals nu, heeft de overheid bijzondere bevoegdheden, die dan ook nauwgezet worden opgevolgd. Dit betekent niet dat men alles maar over zich laat heenkomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam er zo steeds meer verzet vanuit bevindelijke kring tegen de Duitse bezetter.

    Vaccinatie

    Een minderheid van de bevindelijken wijst vaccinatie af, waardoor in dorpen met relatief veel bevindelijk-gereformeerden de afgelopen decennia een aantal keren de in Nederland vrijwel verdwenen ziekte polio is uitgebroken en ook mazelen en bof. Vaccineren wil niet zeggen dat medische behandelingen worden geweigerd, zeker niet als deze levensreddend zijn. Ook zijn relatief veel mensen uit bevindelijke kerken werkzaam in medische beroepen.

    De betrekkelijk kleine groep die vaccinatie weigert, ziet het eigen leven als iets wat in Gods hand is. Vaccineren is dan een blijk van wantrouwen tegenover God. Er geldt echter ook dat je jezelf en anderen niet moedwillig in gevaar mag brengen, wat voor de meesten de doorslag geeft om zich wel te laten inenten. De in bevindelijke kring gehanteerde belijdenisgeschriften als de Heidelbergse Catechismus, waaraan een groot gezag wordt toegekend, noemen ziekte iets wat ons niet bij toeval overkomt.

    Loon van de zonde

    Binnen het protestantisme (maar niet alleen daar) worden ziekte en dood gezien als ‘loon’ van de zonde: Met de zondeval zijn ook ziekte en dood in de wereld gekomen. Het gaat voor de meesten dan niet om een persoonlijk loon, maar iets wat de wereld in het algemeen treft.

    Hij schrijft dat corona een straf van God is voor de zonde van de mensen en plaatst het virus daarmee in een Oudtestamentische context

    In bevindelijke kring gaat men echter een stap verder. Daar ziet men ziekte ook als een middel in Gods hand. Een brief van dominee Agteresch van de Gereformeerde Gemeente Werkendam aan de kinderen van zijn gemeente zorgde voor veel ophef toen die in handen viel van De Telegraaf. Hij schrijft dat corona een straf van God is voor de zonde van de mensen en plaatst het virus daarmee in een Oudtestamentische context waarin een toornige God onheil op de mensen afstuurt om ze tot bekering te dwingen. Een in het Algemeen Dagblad opgevoerde pedagoog sprak er schande van, daarmee het culturele isolement onderstrepend waarin de bevindelijke zuil steeds meer komt te staan.

    Bekering

    Gebruikelijker is echter de visie die andere bevindelijke predikanten deze dagen verwoorden. Ook zij leggen een verband tussen het sturen van een ziekte en zonde, maar betrekken dit op het individu en op persoonlijke zonden.

    Een andere mogelijkheid die in bevindelijke kring veel wordt genoemd, is dat het virus een aanwijzing is dat de Eindtijd is begonnen. De Bijbel noemt besmettelijke ziekten expliciet als een van de tekenen hiervan.

    De remedie vanuit bevindelijk-gereformeerd perspectief ligt voor de hand: bekering. De oproep hiertoe kwam het Reformatorisch Dagblad op hoon te staan, evenals die van het houden van een bidstond. De krant schreef: ‘In de negentiende eeuw, tijdens heftige uitbraken van cholera, riepen predikanten hun hoorders op om te doen wat God sprak tot Salomo (2 Kronieken 7:13,14). Als God ziekte zendt, moeten ze zich verootmoedigen, bidden, Gods aangezicht zoeken en zich bekeren. Als het volk dat zal doen, ‘zo zal Ik uit de hemel horen en hun zonden vergeven en hun land genezen.’

    Megakerken

    Zo vraagt men zich in bevindelijke kring af: ‘Als men alleen weet van een God van liefde en niet meer van Gods toorn over de zonde en Zijn rechtvaardige straffen, dan is men wel ver afgedwaald van hetgeen ons in de Bijbel wordt voorgehouden. Dan heeft men inmiddels een heel ander Godsbeeld dan de christelijke kerk vanouds heeft gehad.’

     

    een link gesuggereerd met de diensten die in megakerken in deze plaatsen worden gehouden

    Aanvankelijk berichtten diverse media dat het coronavirus de Biblebelt zwaar getroffen had en werd een link gesuggereerd met de diensten die in megakerken in deze plaatsen worden gehouden. Het feit dat in sommige gemeenten met een relatief grote bevindelijk-gereformeerde populatie veel coronagevallen werden geconstateerd, bleek echter niets te maken te hebben met het te lang door laten gaan van kerkdiensten en het bezoeken daarvan.

    Verzet tegen uitzonderingspositie

    Alle protestantse kerken hebben zich volgens onderzoek van het Reformatorisch Dagblad strikt gehouden aan de door de overheid uitgevaardigde maatregelen, waarbij vanaf 12 maart bijeenkomsten van meer dan 100 personen verboden waren en vanaf 23 maart alle samenkomsten, met uitzondering van religieuze tot 30 personen. In seculiere kring is er tegen deze uitzonderingspositie van kerken op grond van de grondwettelijke godsdienstvrijheid veel verzet.

    Tussen 12 maart en 23 maart organiseerden sommige gemeenten nog steeds diensten in kleinere groepen van minder dan 100 personen, aangezien zij de regels van de overheid als zodanig interpreteerden. In Staphorst leidde dit tot grote ophef. Inmiddels zijn veel kerkdiensten online te volgen, waarbij in de kerk zelf alleen de dominee, een aantal kerkenraadsleden, de organist en de technische mensen aanwezig zijn.

    Islamitisch verzet

    Islamitische kringen volgen de situatie in de kerken met argusogen. Naar aanleiding van een besmetting na een samenkomst in een verzorgingstehuis in Sommelsdijk riep burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op om alle kerkdiensten te verbieden. Een bewoonster van 107 jaar herstelde, maar verschillende andere bewoners overleden. Dat deze besmetting al voor 12 maart had plaats gevonden vertelde Aboutaleb er niet bij.

    een tweet de wereld in waarin hij het doorgaan van kerkdiensten in Oldebroek hekelde

     

    Ook had hij het niet over de Turkse bruiloft met 500 gasten die na die datum in Den Haag door de politie moest worden opgebroken. Het Haagse raadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid Arnoud van Doorn stuurde een tweet de wereld in waarin hij het doorgaan van kerkdiensten in Oldebroek hekelde, terwijl het om een bericht van twee weken eerder ging en de diensten in die vorm al lang waren gestaakt.

    Islamitische organisaties zijn alert als het gaat om het aan de kaak stellen van (vermeende) (voor)rechten van christelijke kerken. Het is al gelukt om de islamitische gebedsoproep gelijk te stellen aan het luiden van de kerkklokken. Om iedereen een hart onder de riem te steken klonk die oproep op vrijdag 3 april bij verschillende moskeeën extra luid. Voor sommigen zal het eerder angstaanjagend dan bemoedigend zijn geweest.

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Corona is niet in de eerste plaats een directe straf van God (die de mens heeft geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis) maar veeleer en zelfs uitsluitend het werk van de Rode CCP. De Chinese Communistische Partij.

    *

    En dan maar onderling aan het vitten gaan…’If you cnn0t’ beat them, confuse them’

    13-04-2020, 18:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.217 – DOORBRAAK RECHTS DIE NOG LANG BLIJFT STILZITTEN VERKIJKT ZIJN KANS

    217 - DOORBRAAK

    *

    Maandag 13 april 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Wat na deze pandemie? Ik vrees met grote vreze namelijk dat een stem binnen 4 jaar op Vlaams Belang of N-VA alleen niet zal volstaan.

    Want de geluiden in de ondergaande Media worder almaar door scherper. Net als op het front. Geen losse flodders meer, maar scherp.

     

     

    1984 KOMT DOOR DE CORONACRISIS WEL ERG DICHTBIJ.

    https://doorbraak.be/1984-staat-voor-de-deur/

    1984 corona totalitair overheid

    foto: ©Pixabay

    *

    1984 STAAT VOOR DE DEUR

    *

    Grote Broer-complex bij overheid in coronacrisis

    *

    11/04/2020 Luc Nijs - Leestijd 11 minuten

     

    *

    De private markt moet blijkbaar volledig de rats-modee in gereden worden. Solidariteit is éénzijdig, schreeuwerig en onvoorwaardelijk. De overheid als ‘be all and end all’ van het publieke en private leven. 1984 is aanstaande, en we gaan er niet blij van worden. Ik zie zes krachtlijnen.

    Dictatoriale neigingen van een minderheidskabinet

     

    De volksgezondheid blijkt wat waard. Tot zelfs de totale verarming van de maatschappij. Desnoods manu militari afgedwongen, zelfs als dat GAS-boetes oplevert zonder juridisch draagvlak. De manier waarop mensen als De Block, De Crem en consoorten hun eigen mandaat invullen, zegt iets over de dictatoriale inborst van de huidige generatie politici.

    Wie geen leider is, of inhoudelijk sterk, is niet meer dan een tafelspringertje. Die doen al wat nodig is om gehoord te worden. En ze dwingen dat af op manieren die hun positie niet legitimeert. Alle beperkingen op dat punt moeten wijken voor het zelf gedefinieerde ‘algemeen belang’. Daarvan zijn natuurlijk ‘zij alleen’ de ultieme representatie. Zij bepalen de validiteit van wetenschappelijke kennis, de rol van de economie, de sinterklaas strooisels etc. Maar vooral valideren ze hun eigen keuzes als de enige juiste. Alle bewegingen van het maatschappelijke leven culmineren in de legitimiteits-overstijgende persoon van een crisispoliticus in volmacht-tijden. Dat men faalt in de route die gevolgd moet worden — mondkapjes, testen, testmateriaal, woonzorgcentra — is allemaal verkeerd begrepen ‘excellentie’. De WHO vindt het allemaal prima, maar is zelf bron van veel wanbeleid, en eigenlijk een institutioneel doorslagje van de overheid.

    Verantwoording en vertrouwen

    De zieligheid van de soeverein in deze tijden piekt. Iedereen neemt de best mogelijke maatregelen, al zijn die alle verschillend, zowel inhoudelijk als temporeel. Zo ook de exitstrategie. Echte verantwoording komt er wellicht nooit. De uitwerking van alternatieven valt niet te bewijzen. En alle schade, hoe groot ook, zal als noodzakelijke gevolgschade worden weg ge-argumenteerd. Iedereen is nerveus en dan gaat er wel eens wat fout… maar niemand is van slechte wil! Daar moet je het dan maar mee doen.

    Falende middelmatigheid is de norm.

    Nochtans is ‘output legitimiteit’ even belangrijk, zo niet belangrijker dan ‘input legitimiteit’. Helaas is die in België al uiterst wankel. Falende middelmatigheid is de norm. De rekening wordt toch doorgeschoven. Al wijzigt de overheid haar mening in deze crisis nog 10 keer: Het was de best mogelijke route, gelet op feiten en omstandigheden en voortschrijdend inzicht. Verantwoording is onwenselijk, en het vertrouwen van de burger niet nodig. Dat hebben we al zo vaak beschaamd en er gebeurt toch niets.

    Als we de trias politica dan toch zo belangrijk vinden, zou een inhoudelijke afrekening wel wat explicieter mogen. Ik vrees namelijk dat een stem binnen 4 jaar op Vlaams Belang of N-VA alleen niet zal volstaan.

    De media als schoothondje

    Ik vraag me af waar die huidige generatie journalisten wordt opgeleid. Of welke eindredacteur de hele dag in de nek van die mensen loopt te hijgen dat het allemaal wat linkser mag. Dat ze geen weerspiegeling zijn van de maatschappij is jammer. Maar dat hun standpunt door velen wordt gezien als maatschappelijk leidend is ronduit gevaarlijk. ‘Simulacra’ zijn enorm problematisch daar ze inactiviteit en zelfs illusies opleveren. De media is grotendeels verworden tot het schoothondje van ‘de macht’, of beter, van het bestaande institutioneel-elitaire publieke domein.

    Als we als hoog opgeleide maatschappij niet in staat zijn inhoudelijk verweer te bieden tegen een structureel falende overheid en tegen media die het publiek functioneren niet deconstrueren, maar louter de macht en het systeem bevestigen, dan kunnen we beter de universiteiten afschaffen. Die hebben dan niets bijgedragen aan het ’verlichtingsdenken’, of in ieder geval aan de implementatie ervan.

     

    De media schaffen zichzelf wel af.

    De media schaffen zichzelf wel af. Dat gebeurt vanzelf als je nieuws vooral als een verkoopbaar product bekijkt. Het merendeel van wat wordt aangeboden kwalificeert sowieso niet meer als info of nieuws. Zelfs niet als je bereid bent de discussie te voeren over de vraag of nieuws/info ooit helemaal objectief kan worden geleverd.

    Monetair beleid ten voordele van een 1984-overheid

     

    Het mag kosten wat het kost, en wij bepalen wel hoe dat geld verdeeld moet worden. Buiten het feit dat bepaalde essentiële faciliteiten zoals nood-kredieten nog altijd niet actief zijn, is straks de vraag wie die financiële puinhoop gaat opruimen. Het zal niet de werknemer zijn, want de tewerkstelling zal slijmerig traag weer op gang komen. De economische heropleving zal slechts zeer gradueel vanuit een erg diepe krater kruipen. En bedrijven houden de vinger op de knip totdat men effectief een terugkerende vraag ervaart. We spreken dan over jaren. Maar dat doet er niet toe. We doen alles wat nodig is, klinkt het dan in navolging van Mario Draghi. De 1984-overheid redeneert namelijk als volgt: Ik kan hier alleen maar bij winnen, ten koste van de maatschappij die ik vertegenwoordig.

     

    Diezelfde overheid denkt: De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente laag — zodat ik goedkoop kan lenen — en koopt waardepapier waar ze kan. Inflatie is er niet, want de deflatoire tendenzen (economische inactiviteit, demografische effecten, schuldniveau’s) zijn te groot. Tenzij ik belastingen ga heffen, maar dat is voor later. Liever nog zouden we het volgende zien. We zouden als landen geld kunnen ophalen in de markt, maar dan beslissen de financiers mee over ons economisch en begrotingsbeleid. We schrijven dus liever in op de balans van de ECB met SDR (special drawing rights of bijzondere trekkingsrechten). Op basis daarvan geeft de ECB nieuw geld uit. Die kunnen nadien worden weggestreept. Of de ECB kan, al dan niet eenzijdig, beslissen om die geldhoeveelheid terug te laten krimpen. Een andere route is het uitgeven van eeuwigdurende obligaties (door nationale overheden) die de ECB dan opkoopt.

    Overheid of armoede

     

    In beide gevallen heeft de overheid er geen last van. Die kan sinterklaas spelen. De SDR kwalificeren niet als (overheids)schuld — hooguit als een schuld aan zichzelf. Bij het wegstrepen leidt dat misschien tot hogere inflatie, maar die heeft ze sowieso niet aan een touwtje. Als anderzijds de ECB de geldhoeveelheid doet krimpen, dan zakken de prijzen van activa. Dat levert dan weer een verzwakte private markt op, die makkelijker te domineren is. De grens tussen budgettair en monetair beleid verdwijnt in het aangezicht van een woekerende overheid. Monetaire financiering van de begroting en overheidsuitgaven in het algemeen zijn dé natte droom van iedere 1984-overheid. Het VK geeft momenteel het lichtende voorbeeld. Quantitative easing (QE, kwantitatieve versoepeling) was enkel maar liquiditeitssteun, dit is het echte werk. Weg met die disciplinerende obligatiemarkt. Zelfs media-coryfee Paul De Grauwe is er voor te vinden. Kan je nagaan.

    Overheidsfalen kan je oneindig wegpoetsen achter technocratisch monetair beleid.

    Technocratisch monetair beleid en 1984 gaan, misschien in tegenstelling tot wat men op het eerste zicht zou denken, perfect samen. Je kan van lockdown naar lockdown waarbij je de economische cohesie volledig uitkleedt, zonder direct effect. Overheidsfalen kan je oneindig wegpoetsen achter technocratisch monetair beleid. Het eindpunt daarvan is niet noodzakelijk een monetaire implosie (dat kan evenwel). We komen vooral terecht op een structureel lager plateau van economische activiteit en vooruitgang. Dat betekent een publiek-institutioneel-ingesloten passiviteit. ‘Overheid’ of ‘armoede’ is dan de enige keuze voor de maatschappelijke dynamiek. Niet veroorzaakt door een natuurwet, maar als gevolg van expliciete institutionele en ideologische keuzes.

    De exit commissie

    Ik nam kennis, zoals u, van de exit commissie die ons uit deze ellende moet verlossen. Die gaat er naar eigen zeggen de tijd voor nemen en heel gefaseerd werken. Het economische belang is niet wat primeert. Dat mag niet verbazen. 9 van de 10 commissieleden slepen zich al hun hele professionele bestaan voort op publiek geld. Ze hebben er blijkbaar geen enkel benul van waar hun salaris vandaan komt. Mensen als Geert Noels en Ivan Van de Cloot, die zich als media-economen wel vaker in het debat mengen, werden geweerd. Daar zijn ze waarschijnlijk maar beter blij mee. Maar bovenal zouden zij te veel de vinger op de ontelbare pijnlijke plekken leggen. Deze exitcommissie – en ons hele politieke systeem – heeft last van wat Adam Tooze in de laatste London Review of Books adequaat beschrijft als het ‘gebrek aan leiderschap op het adequate niveau van de crisis die bedwongen moet worden’.

    Er was allerhande kritiek, bijvoorbeeld dat de commissie niet divers genoeg was. Er was blijkbaar geen pedagoge en geen vertegenwoordiging van het middenveld en van de werkgevers en werknemers. Dan was er weer te weinig jong volk, en ga zo maar door. Je moet uiteraard niet de ambitie hebben om écht een verschil te maken. Dan pas je natuurlijk niet in het profiel van zo’n commissie. Daarom mijn voorstel: Vraag Myriam, uit de HLN-serie Overspel in tijden van corona. Die slaagde erin tijdens haar laatste rendez-vous met haar minnaar voor de lockdown op zijn minst 10 orgasmes binnen te harken. Die zit nu toch troosteloos thuis bij haar man en wist blijkbaar toch iets voor elkaar te krijgen. Dat is winst.

    die exit gaat een nog grotere puinhoop worden dan hoe we deze ellende in gesukkeld zijn

    Hoe dan ook, die exit gaat een nog grotere puinhoop worden dan hoe we deze ellende in gesukkeld zijn. Alles valt namelijk te beargumenteren in de spagaat tussen volksgezondheid en economische belangen. Niemand is verantwoordelijk. En de strategie van het ‘pompend remmen’ die de Nederlanders toepassen, is de ideale cocktail voor puur wanbeleid à la belge. Niemand durft te beslissen of verantwoordelijkheid te nemen, en de media zullen ex-post iedere mogelijke uitkomst simpelweg legitimeren.

    De maatschappij kan het niet schelen

     

    Wie een goed functionerende parlementaire democratie wil, heeft naast faire regels en bekwame mensen ook een geëngageerde maatschappij nodig. Die hebben we niet. We hebben een maatschappij die in overgrote mate afhankelijk is van de overheid qua (vervang)inkomen. Zelfs voor de crisis was dat al zo. De rest van de maatschappij is vooral te druk met zichzelf, met Netflix en Facebook en wat nog. Op heldere momenten laten ze zich na een bezoekje aan het containerpark opnieuw in coma rijden door Ter Zake, de Afspraak of desnoods het VTM-nieuws. En dat zonder enige vorm van verweer, ondanks de eindeloze reeks idioterieën die je er dagelijks te verwerken krijgt. Dan ben je als maatschappij dus niet meer te helpen. En maakt het dus niet uit wat voor publiek bestel we hebben, zolang de geldkraan maar open blijft staan. En ondertussen klappen we iedere avond als collectief stress-reductieritueel.

     

    De weg naar 1984 is duidelijk, de weg eruit allesbehalve

    Het heeft er alle schijn van dat ‘1984’ nu echt wel in aantocht is. De crisis na crisis, die alle bestaande problemen uitvergroot, zal leiden tot een technocratisch-marxistische putsch in alle maatschappelijke domeinen. De gemiddelde apparatsjik ziet daarin nu reeds de manifestatie van zijn eigen ideologie, zonder ook maar iets van waarde toe te voegen. Het is zo omdat ik het zeg. Amen! Let wel: De weg naar 1984 is duidelijk, de weg eruit allesbehalve. Laten we zorgen dat we het ons niet uitgebreid gaan beklagen, althans voor wie het überhaupt nog wat kan schelen.

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zoals die bezig zjnn inderdaad. De media schaffen zichzelf wel af.

    Llijfsbehoud is er wel tussen het gewone volk, de klavier- en panne-slaven, maar de stem in hun oren laat hen geen andere keus. Want Gottekes toch, als het dan toch àndersd wordt, dan keren die wel tijdig hun kar en nemen nieuwe werkslaven in deinst. De oude zijn dan rijp, lijk het gebeurde bij GVA, toen dee Kanaaalduiker het daar voor het zegen kreeg, voor het gekkenhuis.

    *

    Als anderzijds de ECB de geldhoeveelheid doet krimpen, dan zakken de prijzen van onze activa….

    M.a.w.. Pinoccio in ’t groot.

     

     





    13-04-2020, 16:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 126 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE POST CORONA TIJDEN WORDEN ARME TODEN TENZIJ RECHTS DE STUURKNUOOEL OVERNEEMT

    126 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 13 april 20204

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    NIENTE

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/ .

    *

    DE POST-CORONA RECESSIE

    …ESF…. Europees Steun Fonds…./… de voorzitter van de eurogroep, de Italiaan Mario Centeno…/…. Die eurobonds – obligaties, zeg maar…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie van de hand van de Meester. Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

     SPEAKERS CORNER

     

    Alle Menschen werdden Bruder, ze leven uit één en dezelfde (lege) portemonnee en e slapen in hetzelfde bed bij elkaars vrouw. Goed en erg orogoneel gevonden in dit Beethoven & Corona J         aar.

    ….

    Nog zoiets as Mozarts Don Giovanni. Van een vuile droom naar de Bühne, en nu van de BIne naar de raliteit. En dat, helemaal in de lijn van de verdoemernis, onder de kundige leiding van… een Italiaan.Mario Mario Centeno, Marius de Centenbijter…

    -

    Jajaja, het Christendom en meteen de ganse Westerse Beschaving kwamen ooit uit dat door God gezegend land, dank zij het Europees Steun Fonds zal de totale her ver-oerwouding onder leding van de Centenbijtern ook van daar komen. Net zolas een slang in haar eigen staart bijt om er gif in te spuiten..

    -

    Maar een verwittigd man is er twee waard. Het volstaat in dat ‘Fonds’, de Beëlzebubs te vervangen door…. Serafijnen. En dat soort Leiders is te vinden in elke Nationalistische Partij van elk land. Geen scharrel-handen maar Christelijke Broederhanden. Zie De Harp van Sint Franciscus van Felix Timmermans…

    -

    Tja, wat willen (vooral de Waalse) Marxisten dan eigenlijk wwel? De hemel op aarde, zaols Magnjette dat onlngas, in al zijn wijsheid verorepenvbaarde op TV? Maar, als er geen God bestaat, hoe zou er dan een Hemel kunnen bestaan?

    Ons Ma heeft nog altijd gelijk. Wie niet werkt, moet ook niet eten. En voor zoiets simpels, is er zelfs geen EU nodig. Het zit, sedert de Zondeval, in de mensheid zelf ingebakken: Uw brood verdienen in het zweet Uws aanschijns en niet door op de kap van Uw medemensen te willen gaan leven..

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    Als er al Nieuws zou zijn, zit het ondergesneeuwdeonder de propagandiscushe leugentaal

    *

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE

    *

    En dan lees ik, zelf in de mij welgevallige Nieuwe Media, dat de Vlaming die deze pandemine overleeft, voor de verrscheurende keuze zal staan om te kiezen voor de P.V.D.A. of voor HET EIGEN VOLK EERST.

    Enerzijds is dat goed, nu al algemeen te bekklemtonen dat de kleuren-graaiers die vele generaties ver ons land naar de haaien hebben geregeerd door het in handen der Slinxe Elite te spelen, dood en begraben zijn. Maar anderzijds als enige oplossing ofwel Marx ofwel het eigen Volk te kiezen.

    -

    Ook al is het juist, dat de mens toch tegen ’n lolleke moet kunnen, maar deze keus vrijelijk te durven vooropstellen, is even goed een brug te ver, om zoals Mevr. Slimmeniek Sneeppe (Loppem) met reden tegenwierp dat abnormaliteit op zedelijk gebied voortaan best de norm zou zijn.

    -

    Op het slagveld namelijk, waar er met scherp geschoten wordt, daagt men de goden niet uit.

    *

     

     

     

    13-04-2020, 16:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!