MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.675 BRUKSÈL HERTEKEND MET VRAAG OVER CRIMI’S

     

     

    donderdag 1 maart 2012

     

    675 BRUKSÈL HERTEKEND MET VRAAG OVER CRIMI’S

     

     

      

    Heibel rond alternatieve kaart Brussel

     

    BRUSSEL - Een ietwat alternatieve kaart van Brussel van de hand van de Brusselse afdeling van Open VLD verhit de gemoederen in de hoofdstad. Vooral PS en FDF reageren bijzonder heftig. Dat meldt Brusselnieuws.be

    Open VLD Brussel pakt in zijn verkiezingsfolder uit met een bijzonder kaart van Brussel. Met namen als Urban Emirdag, Casa of Casablanca, Gay Brussels en Quartier Flamand wordt het centrum van Brussel in verschillende wijken ingedeeld. Matonge krijgt de naam Vibe-City, terwijl het gebied rond de VRT en de RTFB werden ingekleurd als Hollywood aan de Zenne.

    Molenbeek staat op de kaart als 'casa of Casablanca', Schaarbeek als 'Little Turkistan', en de omgeving rond het station Brussel-Zuid (Anderlecht en Sint-Gillis) als 'Galiciëtown'.

    Niet iedereen lijkt de kaart echter te kunnen smaken. PS en FDF halen termen als racisme, nationalisme en homofobie uit de kast. FDF-voorzitter Olivier Maingain omschrijft de kaart als een nationalistische uitwas. Zijn gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe wordt op de kaart gezet als FDF-enclave.

    Volgens Maingain kent Open VLD (en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen) de hoofdstad niet, want de die bestaat volgens hem niet uit ghetto's, maar uit mixculturen. De FDF-voorzitter stelt ook dat de kaart negeert dat Brussel hoofdzakelijk Franstalig is.

    De Jetse schepen Merry Hermanus (PS) is "diep geschokt" door de kaart. Hij neemt de woorden stigmatisering, homofobie en racisme in de mond om de kaart te beschrijven.

    Moureaux ziet het probleem niet

    Open VLD minimaliseert de kaart. "Het was maar een grapje", zegt Khadija Zamouri (Open VLD) die samen met partijgenote Ann Brusseel op de folder staat. "Humor kan de stad niet redden, maar helpt wel altijd, dat staat er naast het kaartje. Ik wil ook een kosmopolitische stad. Maar niemand kan toch ontkennen dat er in Molenbeek veel mensen met Marokkaanse roots rondlopen?," luidt het op Brusselnieuws.be.

    De Brusselse Open VLD neemt de kritiek vanuit FDF-hoek alvast niet serieus. "Die is enkel ingegeven uit hun lezing dat de diversiteit van Brussel als kosmopolitische stad een ontkenning zou zijn van hun gedroomd homogeen Franstalige stad."

    PS-coryfee Philippe Moureaux, de burgemeester van Molenbeek ('casa of Casablanca') spreekt in De Morgen zijn sympathie uit voor de kaart. "De kaart getuigt niet altijd van goede smaak, maar ze heeft duidelijk een humoristische inslag. Je moet dit met een dikke korrel zout nemen. Dit is geen grote crisis waard."

    Bekijk de kaart in groter formaat

    ************************

    Van de 11.182 gedetineerden die op 15 november 2011 in een Belgische strafinrichting verbleven waren er 4.957 (44 procent) vreemdelingen. De aanwezigheid van niet-Belgen is het grootst in gevangenissen in Brussel (63 procent), gevolgd door deze in Vlaanderen (44 procent) en Wallonië (38 procent). In 2010 werden onderdanen van meer dan 130 landen opgesloten in Belgische gevangenissen.

    De meest voorkomende landen van herkomst waren Marokko (10,7 procent), Algerije (5,4 procent), Roemenië (2,2 procent), Frankrijk (2,1 procent), Nederlands (1,9 procent), Italië (1,7 procent) en Turkije (1,7 procent).

    Over de nieuwe belgen, de vreemdelingenkinderen, de haatbelgen is uiteraard niets geweten.  Wij ramen het misdadig zootje samen op ruim 75%.  Plus een ongekend aantal  criminelen die niet vastzitten wegens plaatsgebrek, procedurefouten en andere dommige kemelstreken van justitie.

    Deze toestanden zijn het gevolg van de jarenlange taboepolitiek inzake vreemdelingen en de compleet waanzinnige "och arme"  houding van justitie inzake criminaliteit.  Wie buiten de lijnen loopt, moet in deze ruwe maatschappij hard aangepakt worden.  Wij, de bewuste burgers, zijn geen hardvochtige mensen, maar de omstandigheden ons opgedrongen door een stelletje zachtzinnige onbekwame idioten, nopen ons tot deze stellingname.

    Ray (Angeltjes)

    *************************

    Diagonaal herlezen

     

    Best mogelijk dat de in de maat denkende meute hoernalisten dit epistel met die kaart van Bruksèl als ‘alternatief’ of ‘humoristisch’ bestempelt : wat men er ook van denkt, de kaart is realistisch. Veel erger als dat Johan Verminnen jaren geleden zong, dat om vacantie te nemen in verre exotische landen, hij niet eens verder dan zijn eigen straat diende te reizen. Inderdaad, aan een troubadour wordt het niet eens kwalijk genomen dat hij – al lachende - een drol op hun dorpel lei : men vond het gewoon grappig, want niemand die er aan dacht dat die drol vroeg of laat zou dienen opgeruimd te worden….. Nu is het zo ver….

    Daarom heb ik er dat tweede artikel, ook alternatief, zij het heel wat minder humoristisch (maar even realistisch), maar bij over genomen. Onze goede vriend Ray, gewend een koe een koe te noemen, herleidt de gevangenen-populatie tot circa 3.000 ‘Oude Belgen’ op een totaal van een goede 11.000 stuks. Daar gelaten, dat meteen bewezen is, dat ‘misdaad niet loont’ een voorbij gestreefde uitdrukking is, kan ik er nog aan toevoegen, dat een nog groter getal criminelen op vrije voeten loopt. Omdat ofwel de politie hen niet vindt of niet zoekt, ofwel omdat de Jugepee een weeral ‘alternatieve werkstraf’ voorzag, ofwel omdat ze de cel in serie zijn kunnen ontvluchten om te verdwijnen in de wijde wereld, lees in de Brusselse onderwereld…..

    Dat criminaliteit, groot of klein, en communicerend vat is met de wilde en ongebreidelde immigratie, is de logica zelf. Het zijn niet de beste elementen die hun land ontvluchten om het bij ons te proberen. Werken kunnen ze niet, of ze doen het niet graag, maar dat mag voor de Grote Geesten geen belet zijn : als maar het juiste bolletje kunnen kleuren…

    Kijk, als een boer in zijn tarweveld een paar distels ontwaart, vindt hij dat niet zo erg : hij heeft al voor heter vuren gestaan. Maar als hij op de duur alleen nog distels ziet, precies omdat ze hem last bezorgen, dan denkt die boer als ‘goed huisvader’ te moeten handelen.

    ‘Opsporing Verzocht’ Stel U dat koppel voor, man (50) en vrouw (35) in Heerenveen (?), rustige buurt, die avond om 19u30 TV-kijkend. Als de bel gaat, doet de man nietsvermoedend open en wordt meteen door 3 donker getinte jonge snaken van max. 15 jaar tegen de grond geslagen. Ook zo de vrouw. Geld! Moeten ze hebben. De twee lossen alles wat er in huis is, maar dat blijkt onvoldoende, en dus wordt overgegaan tot drastischer middelen. Gedurende een vol uur wordt de man verwond (gemartels), vooral in het gezicht, met zijn eigen batterij-boor als marteltuig. Al die tijd staat de auto van de daders met draaiende motor en brandende lichten op de oprit… Niemand heeft iets gezien, niemand iets gehoord. De daders zijn…voortvluchtig.

    Het zou ieder van ons iedere dag kunnen overkomen, en och Gottekens toch, het zal alleen een streepje meer betekenen op de misdaad-statistiek….. Tenzij het zelfverdedigingsrecht wordt gestemd dat zal moeten  gelden zowel voor personen als voor goederen.

    Waar dat goed voor is? Kijk : in de Far West weet een bandidos als hij ergens binnenvalt met verkeerde bedoelingen, dat hij zekerlijk zal onthaald worden op een paar warme welkomst-schoten. Beroeps-inbrekers zal dat niet tegenhouden, maar wel de vele amateurs. Laten wij dus met z’n allen de cowboy-taal leren : eerst schieten, en dan vragen stellen…..

    Weet U : ‘La peur du Gendarme’…. Dàt moet terugkeren in onze samenleving ! Dat begint met een defecte fietsbel of een kapot achterlicht : van in de wieg moet geleerd worden dat het niet kan, omdat het niet mag.

    **************************

    Noodgedwongen moet ik besluiten met iets totaal anders. Wegens een sterfgeval, moeten wij dringend afzakken naar Coburg-land. Deze blog zal dus voor enkele dagen onbemand blijven…. Ik zeg het graag : U kunt er maar blij om zijn….

    We hebben wel een goede reisverzekering, maar voor alle zekerheid gaat onze Nero (Duitse Herder, 50 Kgr, 5 jaar oud, kleine leeuw zowel van kleurenschakering als van moed, met aangeboren achterdocht jegens ieder levend wezen dat hem of ons met slechte bedoelingen benadert) mee op de achterbank : we willen hem dringend laten kennis maken met de voor mens en dier noodzakelijke stopplaatsen onderweg : de reis gaat over maar liefst 1500 Km….

    Wist U….

    Wist U dat binnenkort geen enkele vreemdeling nog naar zijn thuisland zal mogen overgebracht worden om daar begraven te worden? Ze moeten allemaal in België gecremeerd worden, want ’t Crevitske heeft dringend die as nodig om in het asfalt van onze wegen te mengen. Zodat die niet meer werkt…..

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     





    01-03-2012, 17:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.64 HET VENIJNIGSTE VENTJE VAN EUROPA

    donderdag 1 maart 2012

     

    64 HET VENIJNIGSTE VENTJE VAN EUROPA

     

     

     

    Wij wisten al langer wie het venijnigste ventje van Vlaanderen, van Laag-België dus, was, maar ondertussen weet heel normaal denkend Europa dat ook : het is het sluikharig subsidie-vretend mini-monstertje uit O! driewerf schande! de Stad van Jacob Van Artevelde. Om hem verder Pietje-de-Leugenaar te noemen is er geen bezwaar, maar hem  blijven omschrijven als ‘Pinocchio’ wegens de aangehouden leugentaal en de immer uitlengende neus, is teveel eer voor hem. Want Pinocchio tenslotte was een lieve kindervriend en niet meer dan een illusie. Deze is levensecht! Aan zijn reukorgaan is trouwens niets opvallends. Kenmerkend voor dit loense individu is eerder zijn vals gebit. Konijnentand zou hem dus beter staan, maar konijntjes worden daarmee dan weer oneer aangedaan, omdat zij geassocieerd worden met knuffeldiertjes. Blijft over : Jaws, de koudbloedige geniepige onderwater-haai met wijd opengesperde  kaken vol tanden als scherpe messen, happend naar alle kleurrijke kleine visjes die dartelend hun onschuldig vissenbestaan demonstreren rond zijn valse kop.

    VRHFSDT dus, de grijze haai met de naam vol harde medeklinkers, zonder ook maar één spoortje van zachtheid, de toverknol die op het scherm de slaap van onze kleine kinderen komt stelen.

     

    En uitgerekend Jaws, haatdragend als hij is, mag openlijk jagen op de Hongaarse vis…. De Loge, waarvan hij een zweer vol pus schijnt te zijn, is een geheim genootschap, die als een haaienlijf in de diepzee huist, en slechts naar boven komt om de tanden te zetten in een smakelijk hapje….

    ********************

     

    EU-sancties tegen Hongarije

    Posted on 26 februari 2012 by E.J. Bron

     

    Hongarije komt onder druk te staan. Deze keer zijn het niet de financiële markten. De EU neemt plotseling aanstoot aan het financiële beleid van het land. Op grond van niet voldoende duurzame hervormingen dient er een half miljard aan subsidies te worden achtergehouden. Hongarije zou de eerste staat zijn, die nadrukkelijk vermaand wordt. Aan wie de EU de rode kaart laat zien, is niet duidelijk: aan Viktor Orbán of inderdaad aan zijn begroting?

     

    Rode schuldenbergen belasten de Hongaren

    De destijds regerende socialistische regering van Hongarije heeft voor een enorme schuldenberg gezorgd. In periodes van goede conjunctuur kon dit nog enigszins verborgen worden. Maar de financiële crisis bracht de misstanden aan het licht. De regering van Viktor Orbán probeerde greep te krijgen op de schuldencrisis. Daarbij moest ze gebruik maken van impopulaire methodes. De grondwet werd veranderd, de onafhankelijkheid van de centrale bank werd beperkt. Banken moeten behoorlijk betalen. De regering van Hongarije laat haar tanden zien. Dat schijnt zich nu te wreken. “De Hongaarse regering zou hebben moeten besluiten tot de lang verwachte hervormingen om haar enorme tekort te verminderen i.p.v. grondwetswijzigingen door het parlement te jagen”, tierde Guy Verhofstadt, de fractiechef van de Liberalen in het Europese Parlement. “We hopen, dat de Europese Commissie dezelfde vastberadenheid aan de dag legt als zij onderzoek doet naar de mogelijke overtreding van gemeenschappelijke Europese waarden en hiertegen optreedt”, voegde de bekende criticus van Orbán er aan toe.

     

    Griekser dan Griekenland?

    EU-commissaris van Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn wil sancties opleggen vanwege de notoire schuldenpolitiek van het land. Sinds zijn toetreding tot de EU heeft Hongarije zich niet gehouden aan de Maastricht-normen m.b.t. zijn jaarlijkse nieuwe schuld. Het tekort lag ieder jaar boven de toegestane 3% van het BNP. Tot nu toe schijnt dat voor weinig woede te hebben gezorgd. Nu is Brussel van plan een voorbeeld te stellen. Mocht de Hongaarse regering niet onmiddellijk bezuinigingsmaatregelen invoeren, dan zouden er 495 miljoen euro uit het hulpfonds worden bevroren. Daarmee zou Hongarije het eerste land zijn, dat op grond van zijn begrotingspolitiek bestraft wordt. Griekenland werd tot nu toe echter nooit met serieuze consequenties geconfronteerd: het land kwam met smerige trucs in de eurozone door zijn cijfers veel mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid waren. De bekende investeringsbank Goldman Sachs zou de Griekse regering daarbij geholpen hebben. Dit alles bleef ongestraft, integendeel: Er werden nog eens 130 miljard dollar naar Athene overgemaakt. Daarbij werden er ook door de Griekse regering nauwelijks ambitieuze bezuinigingsmaatregelen ingevoerd. Zelfs de geduldige Minister van Financiën van Duitsland, Wolfgang Schäuble, werd hier woedend over.  De miljarden stromen desondanks onverminderd door.

     

    De andere kant van de medaille

    Van Hongarije gaat echter geen gevaar uit voor het voortbestaan van de Europese monetaire unie. Het land is per slot van rekening zelfs geen lid van dit verbond. Wellicht is de budgettaire hofhouding van Orbán en zijn regering niet zozeer de steen des aanstoots, maar diens zelfbewuste optreden tegenover de EU

    **********************

    Diagonaal herlezen

    Och, ik weet niet wie het eerst kopje onder gaat : Jaws en tutti quanti als fluweelzitters, of geheel de zetel-zitterij in Bruksèl. Het kan zelfs dat de Unie eerstdaags, nadat de zandstorm geldstorm is gaan liggen, uit haar as herrijst om er eindelijk uitsluitend te zijn voor de Europeanen. Want de Europese Unie, geleid door de maoïst Barbarosso en de Tjevekensdief Van Rampaai, alias de Natte Dweil, onder de auspiciën van de vroegere Ost-Führerin Merkel,  zoals we die nu kennen, is overwoeked door de aanbidders van het goddeloos communisme en wordt aldus bestuurd. Niet voor het welzijn van de burgers, maar voor het welzijn van een opper-klas elite die zich  op gelijke hoogte beweegt als nog altijd de Russissche Nomenclatura.

     

    *****************

    Hongaarse Opstand

    De Hongaarse Opstand was een massale volksopstand die duurde van 23 oktober tot 10 november 1956. De opstand ontstond spontaan en was gericht tegen het stalinistische bewind in de Volksrepubliek Hongarije.

    Aanloop

    De opstand begon als een vreedzame betoging van enkele duizenden studenten van de Technische universiteit van Boedapest, die hun solidariteit wilden betonen met de inwoners van het Poolse Poznan, waar een bloedige opstand in juni was neergeslagen. Aanvankelijk werden (voorzichtige) leuzen geroepen over steun aan de Poolse betogers maar naarmate de sfeer grimmiger werd werden directe anti-Sovjetleuzen geroepen zoals "Russen naar Rusland" en "Imre Nagy aan de macht". Ondertussen hadden tienduizenden inwoners van Boedapest zich spontaan aangesloten bij de studenten, die richting het parlement liepen.

    Vlaggen met het staatswapen werden neergehaald en het embleem van de volksrepubliek werd eruit geknipt. De gehate rode sterren op officiële gebouwen werden neergehaald.

    Op het centrale Heldenplein in Boedapest werd het standbeeld van Stalin omvergehaald. Partijleider Ernő Gerő hield op de radio een toespraak die de vlam in de pan deed slaan, en van de betoging een revolutie maakte. Gerő noemde de betogers volksvijanden die er enkel op uit waren om de "macht van de arbeidersklasse te ondergraven" en "de banden tussen onze partij en de roemrijke Sovjet-Unie te verbreken".

    Kort daarop werd er voor het eerst geschoten in Boedapest. Het leger begon aan de opstandelingen wapens uit te delen. Betogers koelden hun woede op kazernes waar leden van de gehate ÁVH (Államvédelmi Hatóság, de geheime politie) waren gelegerd. Door gevechten met de opstandelingen werden de aanwezige Sovjet-troepen gedwongen zich tot buiten Boedapest terug te trekken.

    Aftreden regering

    De regering riep de Sovjet-Unie te hulp. Op 24 oktober vielen betogers echter het parlement binnen en dit dwong de regering af te treden. Ernő Gerő en András Hegedűs, op dat moment premier, vluchtten naar de Sovjet-Unie. Imre Nagy werd de nieuwe premier. De opstand leek eind oktober, begin november zelfs te slagen: de nieuwe regering trad uit het Warschaupact en kondigde een neutrale status aan om de Sovjet-Unie geen gezichtsverlies te bezorgen en niet het gevoel te geven dat ze bedreigd zou worden. Intussen werden ook de gevangenissen bestormd en gevangenen, onder wie kardinaal József Mindszenty bevrijd. Van 28 oktober tot 4 november werd er ook niet gevochten.

    Russische inval op 4 november

    De leiding van de Sovjet-Unie kon echter een neutraal en een potentieel op het Westen gericht vijandig land aan de Sovjetgrens niet gebruiken. Als eerste maatregel werd op 3 november een Hongaarse delegatie onder leiding van minister van Defensie Pál Maléter, die kwam onderhandelen, gearresteerd. Een dag later, op 4 november 1956, vielen troepen van het Warschaupact het land binnen, en sloegen de opstand, die 13 dagen geduurd had, neer. De licht bewapende opstandelingen konden niet op tegen de Sovjets die maar liefst 17 zwaarbewapende divisies inzetten. Boedapest werd omsingeld en de tanks reden de straten binnen. Hongaren trachtten ze met Molotovcocktails tegen te houden, terwijl de radio steeds indringender het Westen om hulp vroeg. Bij de gevechten kwamen naar schatting vijfentwintighonderd Hongaarse burgers om het leven. Het aantal doden aan de zijde van de Sovjet-Unie wordt geschat op bijna achthonderd.

    Internationale reacties

    Op internationaal niveau waren de reactie op de inval van de Sovjet-Unie heftig, maar uiteindelijk weinig doortastend. Er waren wereldwijd protesten in hoofdsteden. De Amerikaanse president Dwight Eisenhower durfde zich niet in het conflict te mengen uit angst voor een escalatie van het conflict dat zou kunnen leiden tot een oorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Hongarije behoorde immers onbetwist tot de officieus door de Verenigde Staten erkende invloedssfeer van de Sovjet-Unie, en grensde bovendien aan dit land. Men vermoedde dat de Sovjet-Unie daarom militaire assistentie aan de opstand niet zou accepteren, en wellicht hard zou terugslaan.

    Een andere belemmerende factor was de inval in Egypte en bezetting van het Suezkanaal door Israël, Groot-Brittannië en Frankrijk. Deels werd de aandacht van het Hongaarse conflict afgeleid, deels ontnam het de betrokken naties het morele gezag om de Sovjet-inval in felle bewoordingen te veroordelen, en eventueel actie te ondernemen.

    Tijdens de opstand maakte Radio Free Europe (RFE) de Hongaarse bevolking op om zich te verzetten. RFE was een door het westen ondersteund radiostation die zich richtte op de bevolking van de satellietstaten van de Sovjet-Unie. Achteraf kreeg het station de kritiek dat zij de indruk hadden gegeven dat de NAVO of de Verenigde Naties Hongarije te hulp zouden komen, en dat daarom de opstandelingen bleven doorvechten.

    Gevolgen

    De opstand kostte duizenden het leven en meer dan 150.000 Hongaren sloegen op de vlucht. Premier Nagy vluchtte naar de Joegoslavische ambassade. Toen hij deze wilde verlaten werd hij echter gevangengenomen. Na een proces werd hij in juni 1958 geëxecuteerd. Kardinaal József Mindszenty vluchtte naar de Amerikaanse ambassade. Hij zou daar vijftien jaar verblijven. In Hongarije zelf werden ruim dertienduizend mensen gevangengezet. Daarvan zijn er naar schatting 350 geëxecuteerd.

    De nieuwe regering was een repressief communistisch regime onder leiding van János Kádár. Later werd dit iets verlicht ("Goulash-communisme"), maar de Hongaren zouden altijd een wrok tegen hem blijven houden. In 1989 moest hij dan ook het veld ruimen.

    Spijtbetuiging

    In december 1991 bood de Sovjet-Unie officieel haar excuses aan voor de inval. Dit deed zij in de preambule van het verdrag dat leidde tot de ontmanteling van de Sovjet-Unie. De Russische president Boris Jeltsin zou de excuses herhalen in een toespraak voor het Hongaarse parlement eind 1992.

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

     

    Nog even meegegeven, dat Turkije bevallen is van een massa-spektakel-film vol bloed en geweld. ‘Ben Hur’ en ‘Spartacus’ zijn klein bier, in vergelijking.  Onderwerp : De Val van Constantinopel in 1483. Het geheel zou zeer agressief overkomen, en is één grote verheerlijking van het Turkendom en de gewelddadige Muzelmannerij, in een wild verhaal hoe de stand vanaf dan Istambul werd.

    In de Westerse versie van het verhaal, staat deze fatale datum voor het verlies van Klein Azië en de onuitwisbare herinnering aan de Stad van de H.Constantijn. Sedertdien bestond het Roomse Rijk alleen nog als geamputeerd van de Oostelijke tak….

    Dat Turkije de zoveelste verjaardag van deze gebeurtenis aangrijpt om zichzelf te verheerlijken, is dan ook niets meer dan een provocatie. Vooral als we Erdogan bezig horen, die precies als twee druppels water, gelijkt op de toenmalige haatbaarden.

    Mogen wij hopen, dat deze film, zodra hij op de buis of op het Witte Doek verschijnt, de ‘Bestuurlijke Elite’ bij ons al doen nadenken?  

    Dat men ‘De Langst Dag’ met succes verfilmt, is begrijpelijk : daar stonden wij aan de kant van de Overwinnaars. De Kruistochten kunnen wij niet met evenveel succes verfilmen : de tere zieltjes van de Muzelmannen zouden kunnen gekwetst worden. Maar ons het verlies van Constantinopel thans door de neus boren : hoe durven ze!

    JaJa, het is waar : de stad werd toen ‘gered’ voor de Muzelmannerij, maar of dat een verrijking mag genoemd worden? En dat is niet alleen cultureel bedoeld, maar ook geo-strategisch, want gelegen aan de Bosforus, de Poort naar Azië.

    Moest Marco Polo na het sluiten van de Bosforus nogmaals naar Cgina willen reizen (ten titel van voorbeeld!) : hoe zou dat dan moeten gaan, denkt U? Anders gezegd : de Turkies hebben toen voor tenminste 600 jaar de stop op de flessenhals gezet voor onze handel met China en al de andere Rijken uit het Oosten…

    Wat zeg ik? Iedere oorlog is, au fond, een oorlog om economische motieven. Wie economie zegt, zegt geld….Daarmee is de cirkel rond : als de Turkies de oorlog verheerlijken, is dat alleen met de bedoeling er zelf beter van te worden. Hier en nu! En lelijkaards als Jaws doen daar dapper aan mee, tegenin hun eigen land.

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    01-03-2012, 10:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.673 AYAN HIRSI ALI DE ISLAM EN IK

     

     

    dinsdag 28 februari 2012

     

    673 AYAN HIRSI ALI DE ISLAM EN IK

     

     

     

    Bijna de helft van de schoolbevolking spreekt thuis geen Nederlands. Dergelijke kop in de gazetten in de jaren ’40-’45 ware voldoende geweest voor revolutie en die zou er in de eerste plaats gekomen zijn dank zij de  Overheid. Wan toen heette het, dat men ons nooit ‘een morzel grond zou ontvreemden’ en wie het anders zei, was een vuige landverrader.

    Zou het ook niet veel duidelijker zijn, als de gazetten schreven, dat wij op het punt staan dat vreemden zullen meester worden van het land?

    En juist dat is het verschil tussen een invasie op de punt van bajonetten, en een invasie met de ingebusselde moedermelk voorop. Maar het blijft een invasie en zelfs een invasie met inzet van semi-militaire middelen (olie).

    OJa : er is nog een klein onbeduidend verschil. Enfin : onbeduidend voor de man in de straat. Bij de eerste soort invasie wordt de bestaande elite gewipt (zo hebben we geleerd uit praktische waarnemingen) maar bij de tweede soort, wordt de invasie in stand gehouden en gepropageerd juist door de Elite, en wordt er gehoopt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, op verderzetting van de bevoorrechte posities. Hulp voor wederhulp, zogezegd. Dat bewijst alleen maar dat gezegde Elite niets heeft geleerd uit het verleden. Overal ter wereld waar deze totalitaire theocratie aan het bewind is, bestaat geen andere Elite dan die van de Haatbaarden : daar kent men geen ‘Scheiding van Kerk en Staat’, want de Staat dat is de Kerk, en omgekeerd. De ergste vijanden daar zijn de ‘ongelovigen’, de ‘anders gelovigen’, de Joden en de Christenen. Homo’s gaan zekerlijk een onzeker bestaan tegemoet.

    Wat die totalitaire theocratie wel nodig heeft, dat zijn domme krachten die gewillig in het gareel lopen, en de economen en wetenschappers van wie de producite-processen en de know-how kan afgepakt worden. De rest is afval.

    Hoe die industrie er achteraf uitziet, zien we aan het niet meer bestaande spoorverkeer in Congo, dat na de kolonisatie in handen kwam van de Congolezen zelf.

    Tenslotte is er nog de half-wilde afkomst bij de Muzelmannerij : hun ideaal samenlevingsmodel is gebaseerd op een 1400 jaar oude woestijn-gemeenschap met wel heel speciale overlevingstechnieken. Tussen wilde dieren en wilde stammen. Het is dezelfde tijd-scharnier als bij ons, 1400 jaar geleden : het antieke Romeinse Rijk was amper verslagen, en onze voorvaderen leefden toen nog uiterst gezellig van jacht en visvangst.

     

    Gelukkig zijn wij er intussen heel wat op vooruit gegaan.

     

    *********************

     

    Ayaan Hirsi Ali: “Europa is niet onoverwinnelijk”

    Posted on by E.J. Bron

     

    Ayaan Hirsi Ali heeft in de “Schweizer Monat”, juli/augustus 2011, een interview (niet online) gegeven met als titel “De vijanden van de open samenleving”. Daarin vreest ze, dat Europa zichzelf overschat. Hieronder een samenvatting:

    Hirsi Ali

    …Dat is mijn kritiek op Europese samenlevingen: Europeanen zijn zich er te weinig van bewust, dat de vrijheid bevochten moest worden en nog steeds bevochten moet worden. Zelfgenoegzaamheid en onverschilligheid domineren. Hier bestaat het gevoel onoverwinnelijk te zijn – alsof er hier in Europa niets ergs zou kunnen gebeuren of verkeerd zou kunnen gaan. In Europa leven 700 miljoen mensen. Ter vergelijking: In de islamitische landen leven 1,7 miljard mensen. Europa is een minderheid. Ongeacht dit feit beschouwen de Europeanen hun burgerlijke vrijheden als vanzelfsprekend, nemen deze als een vaststaand feit aan en vergeten: wat gegeven werd, kan ook weer worden afgepakt.

    Monat

    U schetst een somber beeld. Het feit, dat we hier zo´n gesprek voeren en uw kritiek op de politieke islam kunnen publiceren, toont toch aan, dat de correctiemechanismen van de open samenleving functioneren…

    Hirsi Ali

    …maar deze worden ook gebruikt door diegenen, die deze soort samenleving in twijfel trekken. Karl Popper sprak van “de vijanden van de open samenleving”. De vijand is tegenwoordig aanwezig in de vorm van een totalitaire doctrine: Islamitisch totalitarisme, politieke islam, radicale islam – noemt u het fenomeen zoals u wilt. Europa is de ideale voedingsbodem voor het nieuwe totalitarisme. Paradoxaal genoeg maken het verworvenheden van een open samenleving zoals vrijheid van meningsuiting en vrijheid van verzameling de extremisten gemakkelijk om vrijheidsvijandige boodschappen van geweld en onderdrukking te verbreiden. Ze gebruiken de retoriek van de vrijheid om diezelfde vrijheid af te schaffen. Ik ken de Jihad-literatuur en de publicaties van de Moslimbroederschap. Ze boezemen me angst in.

    Monat

    Voor de meeste Europeanen klinken deze boodschappen absurd. Wie moeten ze bereiken?

    Hirsi Ali

    De islamisten hebben het op een duidelijke doelgroep voorzien: thuisloze immigranten, mensen in gevangenissen, dwepers. En de Europeanen kijken toe. Ik zie geen concurrerend verhaal, waarmee de Europeanen deze mensen confronteren. Ik vraag me af: zijn de Europeanen hun geschiedenis vergeten? In 1945, na het einde van het nationaalsocialisme, riepen de Europeanen talrijke instellingen in het leven om nieuwe vormen van totalitarisme te verhinderen. Ze veranderden het onderwijswezen en voerden informatiecampagnes. En nu? Met betrekking tot de radicale islam gebeurt er niets van datzelfde. Men kijkt liever weg.

     

    Monat

    U staat erom bekend de islam heftig te bekritiseren. Niet iedereen deelt uw inschatting van de situatie

    Hirsi Ali

    Dat verwacht ik ook niet. Wat ik verwacht, is een open debat over het nieuwe totalitarisme – niet alleen maar een academische discussie. De beslissende vraag is immers: Wat is ons de vrijheid in Europa eigenlijk waard? Vergeljikt u de instelling van de Oost-Europeanen eens met die van de West-Europeanen. Wat oudere Oost-Europeanen zijn veel hartstochtelijker als het om vrijheid gaat, omdat zij het socialisme aan den lijve hebben ondervonden. Omgekeerd staat het socialisme bij veel West-Europese intellectuelen en politici nog altijd hoog aangeschreven. Zo is het ook met de islam. Wie hem niet echt heeft leren kennen, begrijpt hem niet.

    Monat

    “Totalitarisme” is een groot woord. En tegelijkertijd eentje dat interpretatie behoeft. In hoeverre precies heeft de radicale islam totalitaire trekken?

    Hirsi Ali

    Zijn doel is de oprichting van een totalitaire islamitische staat, van een wereldkalifaat met de islamitische religie als bron van de wetgeving.

    Monat

    Wilt u daarmee zeggen, dat iedereen, die zich tot de islam bekeert, streven naar zo´n theocratisch regime?

    Hirsi Ali

    Nee. Maar ik beschouw de door veel Europeanen, die niet op de hoogte zijn van de situatie, overgenomen scheiding tussen de vele goede moslims en de weinige kwade islamisten als fout. Wat ik zeg, is: de islam als politieke ideologie bezit duidelijk totalitaire trekken, in de zin van Karl Popper een collectivistische ideologie, waarvoor het individu als zodanig geen waarde, geen waardigheid heeft. Dat zouden we ons moeten realiseren.

    Bron:

    http://michael-mannheimer.info/2012/02/22/ayaan-hirsi-ali-europa-ist-nicht-unbesiegbar/

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron (www.ejbron

    ************************

     

    Waarom de moslimmigranten nooit meer naar huis zullen gaan

    Al diegenen, die denken, dat ze met bepaalde wetten of programma´s, met behulp waarvan ze de moslims naar hun geboortelanden zouden kunnen terug katapulteren, moeten de realiteit onder ogen zien. Ze dromen namelijk alleen maar theoretische dromen. Noch geld, noch bepalingen, noch de dreiging met geweld zal hiervoor voldoende zijn.

    Men dient zich er goed van bewust te zijn, dat deze migranten, voordat ze hier naartoe komen, al meerdere malen hun leven geriskeerd hebben. En ze hebben alle eigendom van hun familie ingezet om hier naartoe te kunnen komen. Ook hebben ze de wetten van meerdere landen overtreden.

    Wat doet zo´n mens, wanneer een Duitse beambte hem dreigt met wapengeweld en wil uitzetten? Misschien laat hij zich nu nog als individu uitzetten, alleen om twee maanden later ergens in Zwitserland, Frankrijk of Denemarken op te duiken. Maar hij zal zich niet door de wapens van Duitse ambtenaren laten afschrikken, want hij heeft ook al de wapens van de Tunesische, Marokkaanse of Turkse beambten getrotseerd. En hij heeft misschien geriskeerd om opgepakt en in elkaar geslagen te worden door de Roemeense politie. En hij heeft misschien geriskeerd om met een zielverkoper in de Middellandse Zee te verdrinken.

    Ze zullen als massa Europa niet meer vrijwillig verlaten. Als men ze hun gang laat gaan, zullen ze net zo lang komen totdat Europa er net zo uitziet als nu Noord-Afrika. En als men de wapens tegen ze opneemt, zullen ze van hun kant de wapens opnemen en bloed laten vloeien. En als het zo ver is, zullen ze ook sterven. Maar als massa zullen deze immigranten alleen maar terugkeren als men eerst gehakt van ze maakt. We willen hier geen recept en geen aanbevelingen schrijven. We willen alleen maar de vastberadenheid van de migranten uit de islamitische landen duidelijk maken. De allochtone Europeanen moeten eindelijk begrijpen welke druk er in de landen van herkomst, aan de bron van de migratie, heerst.

    Men kan hen er net zomin toe bewegen vrijwillig terug te keren (als massa) als dat men een stop op een vulkaan kan zetten; net zomin als men de lucht in een lekke band kan terugstoppen; of dat men het water weer kan terugstoppen in de kraan. Men moet de kraan dichtdraaien en het water van de keukenvloer dweilen. Maar terugstoppen in de kraan gaat niet!

    Waarom dat zo is, kunnen we misschien duidelijk maken aan de hand van het voorbeeld Egypte:

    Egypte was al in de Oudheid de graanschuur van het Romeinse rijk. In haar duizenden jaren geschiedenis was Egypte rijk en kon alle mensen voeden. Hun aantal was echter in al die jaren constant op ongeveer 3 miljoen blijven staan.

     

    Nu hebben de Europeanen, te beginnen met de koloniale tijd, hen steeds meer technische en geneeskundige mogelijkheden gegeven. En de moslims maken gebruik van beide om zich te vermenigvuldigen. Ongeveer tachtig jaar geleden hadden de Egyptenaren zich al vermeerderd naar 15 miljoen en dat was al teveel. Maar sindsdien hebben ze zich de afgelopen decennia verveelvoudigd – officieel tot 80 miljoen, maar onofficieel zijn het er waarschijnlijk meer. Nu zegt de onoplettende Europeaan: Geen probleem, Egypte is een groot land, met een veel grotere oppervlakte dan Duitsland. Dat is echter niet zo. Het meeste gebied van Egypte is onbruikbare woestijn. Het bewoonbare – en tegelijkertijd landbouwkundig bruikbare gebied – is kleiner dan Baden-Württemberg en Beieren:

    Zoals eerder gezegd, bestaat ongeveer 96% van Egypte uit woestijn, woestijn en nogmaals woestijn. Slechts ongeveer 4% van het totale oppervlak is voor mensen bewoonbaar en bruikbaar. Dit gebied vinden we rondom Alexandrië vanaf de Middellandse Zeekust via Cairo, de volledige Nijldelta en langs de hele vruchtbare Nijl tot aan het Nasser-stuwmeer aan de grens met Soedan.

    Bron

    Totale oppervlakte volgens Wikipedia: 1.001.449 km² – hiervan bruikbaar voor de mens ongeveer 50.000 km² (ter vergelijking: Oostenrijk 83.878,99 km² met 8 miljoen inwoners).

    Dus leven er meer dan 80 miljoen jonge, agressieve, hongerige moslimmannen samengeperst op een klein oppervlak, dat steeds meer grond aan de landbouw onttrekt, omdat de mensen daar hun woningen bouwen. Tegelijkertijd vindt daar een “verwoestijning” plaats. De enige bestendige economische basis van de Egyptische bevolking, de landbouw, wordt systematisch vernietigd en verliest terrein, bij een gelijktijdig toenemende behoefte.

    Nu krijg je langzaam een idee van de druk, die er op deze mannen rust, die voor niets deugen en niets kunnen, behalve dat ze moslims zijn. Behalve landbouw was  daar de afgelopen 40 jaar de noemenswaardige bron van inkomsten door het toerisme. Maar zelfs mijn meest islamofiele goedmenschenvrienden, die anders altijd graag op vakantie naar Egypte gingen, hebben nu een ander islamitische land opgezocht. De andere inkomstenbron is het Suezkanaal. Of dat voldoende is om 80 miljoen mensen, die dicht op elkaar op dit kleine oppervlak geperst leven, te voeden?

    Als een mens eenmaal ontsnapt uit dit land, gaat hij er vrijwillig nooit meer naar terug, hoogstens voor twee weken als toerist.

    Dat is met de andere islamitische landen net zo. Ik heb heel vaak zulke artikelen gelezen van de Turken, dat Turkse academici naar hun geboorteland zouden terugkeren. En ze schrijven dan ook wat aantallen op – zonder echter deze aantallen geloofwaardig te bewijzen.

    In mijn vroegere beroep had ik vaak gesprekken met mensen van verschillende nationaliteiten die weer naar huis terugkeerden. En ook nu hoor ik steeds opnieuw, dat een Griek, een ex-Joegoslaaf, een Rus, een Engelsman of een Hongaar naar zijn geboorteland terugkeert. Dat doen ze. Maar die Turken, van wie ik ooit gehoord had, dat ze zouden terugkeren naar huis, zijn nu nog steeds in Duitsland. Ook de academici. Ook diegenen, die succes hebben.

    Dat is het geval met absoluut alle islamitische landen. Ze hebben zich de afgelopen decennia dusdanig vermenigvuldigd, ze hebben hun economische bronnen dusdanig uitgeput, meestal alles op de landbouw gezet, of hoogstens op toerisme, op olie en andere economische takken, dat er voor hen geen toekomst meer is in hun landen van herkomst. De onlusten, die daar nu overal uitbreken, zijn de voorbodes van de definitieve economische ineenstorting, veroorzaakt door de demografische groei. Schuld daaraan is de islam.

    Zo zou men eens moeten nadenken over de concepten, die men puur theoretisch bedenkt, hoe men in de toekomst de islamitische migranten ertoe wil bewegen terug te keren.

    Ze zullen braaf knikken, alle terugkeerpremies opstrijken, want ze weten hoe ze dienen om te gaan met zulke projecten en zulke dromerige Duitse ideeën. Daarna laten ze zich door hun corrupte islamitische broeders en zusters, die alle autoriteiten hier al hebben ondermijnd, nieuwe verblijfsvergunningen uitschrijven. Maar daadwerkelijk weggaan, dat zullen ze niet. Dat lukt met geen enkele methode van het humanisme of van de christelijke naastenliefde. Voor humanistische idealen was nog in de jaren-60 en de jaren-70 plaats in deze wereld. Intussen is de situatie dusdanig vergiftigd, dat alleen nog de grootste naïevelingen kunnen geloven in het overleven van het humanisme. Het is slechts een kwestie van tijd, misschien zelfs maanden of dagen, voordat het losbarst, tot we allemaal roofdieren worden. De vraag blijft alleen, wie dan de Tyrannosaurus Rex wordt, wie de Predator en wie de Brachyosaurus

    Bron:

    http://www.kybeline.com/2012/02/27/warum-die-muslimmigranten-nie-wieder-nach-hause-gehen-werden/#more-31993

    Auteur: Kybeline

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron (www.ejbron.wordpress

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    28-02-2012, 13:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.672 THEODORE DALRYMPLE BIJ LEVEN EN WELZIJN

    zondag 26 februari 2012

    672 THEODORE DALRYMPLE BIJ LEVEN EN WELZIJN

     

     

    *****************

    De Europese ineenstorting

    Een Belgische journaliste die mij onlangs interviewde over de Europese schuldencrisis, vroeg mij of ik geloofde in het Europese project. Ik antwoordde dat ik haar vraag zou beantwoorden, als zij me kon vertellen wat het Europese project eigenlijk inhoudt. Door het onthullen van mijn twijfels bleek haar dat ik leed aan die vreemde geestesziekte, bekend als Euroscepticisme, een aandoening die is samengesteld uit een lage intelligentie en een agressieve vreemdelingenhaat. De lage intelligentie blijkt uit de kijk van de patiënt op de Europese instellingen als een luilekkerland voor een transnationale nomenclatuur, in plaats van het te beschouwen als een nieuwe, vrijgevige, vrijgevochten soort van postnationale identiteit. De vreemdelingenhaat manifesteert zich als een geheim verlangen naar conflict en oorlog, waarbij verondersteld wordt dat de Europese Unie en haar voorgangers de laatste 65 jaar de garantie waren voor de afwezigheid en de vermijding van oorlog.

    De journaliste vroeg of ik dacht dat nationalisme gevaarlijk was. De vraag impliceert een keus tussen de Europese Unie en fascisme: dat alles, wat stond tussen ons en de opkomst van nieuwe Mussolini’s, Franco’s en Hitlers, gelegen was in de gratis lunches van senior technocraten. Ik antwoordde dat er gevaarlijke vormen van nationalisme bestonden, natuurlijk, maar dat onder de huidige omstandigheden het supranationalisme, zoals het zich vertegenwoordigd zag, veruit het grootste gevaar was. Niet alleen was zo’n supranationalisme ondemocratisch, want er was geen vraag naar of gevoel voor onder de bevolking, maar het loopt juist het risico een vorm van nationalisme op te roepen, waartegen het oorspronkelijk als bolwerk was opgetrokken.

    Verder heeft het uiteenvallen van een supranationaal staatsbestel nogal de neiging rommelig te verlopen, zoals de geschiedenis heeft laten zien.

     

    Ik was niet helemaal eerlijk door te zeggen dat niemand mij kon vertellen wat het Europese project is. José Manuel Barroso, ooit een hartstochtelijke, Portugese, maoïstische studentenleider, werd een onnatuurlijk saaie voorzitter van de Europese Commissie – misschien niet zo’n grote verandering, wanneer men bedenkt, dat veel revolutionairen verworden tot gefrustreerde bureaucraten – na ooit de beest te hebben uitgehangen. Op dezelfde vraag als van de journaliste antwoordde Barroso: “Soms vergelijk ik de Europese Unie  graag met de organisatie van een verzameling wereldrijken.” Hij haastte zich eraan toe te voegen dat de EU geen traditioneel imperium is. Maar het is zeker het geval dat Europa als imperium, groot, rijk en machtig, de gevoelens van frustratie kan verzachten van een politieke klasse die, vergeleken met zijn voorgangers, een veel kleinere rol heeft geërfd en niet meer regeert over echte wereldrijken, vele malen groter dan hun eigen land.

    Nadenkend over de situatie in het kleine België zou een vorm van twijfel in de geesten van de meest fervente gelovigen in het Europese project moeten doen ontstaan. België bestaat, sinds het in 1830 in elkaar werd geflanst, maar is er al die tijd niet in geslaagd een duurzame nationale identiteit te creëren. De reden dat het België meer dan 500 dagen kostte om een regering te vormen, is, omdat het land verdeeld is in twee bevolkingsgroepen, met een politiek die niet met elkaar in overeenstemming te brengen is. België is tweetalig, maar toch zie je geen Nederlands woord in Wallonië en geen woord Frans in Vlaanderen. Alleen in de hoofdstad, Brussel, vindt men (soms) een concessie aan de tweetaligheid (het Duitstalig deel Eupen-Malmedy is te klein om in deze discussie een rol te spelen).

     

    Historische en economische factoren verdiepen de verdeeldheid tussen de twee landsdelen. Door de verschuiving van het economische zwaartepunt naar Vlaanderen begon een proces van afdrachten van betalingen aan Wallonië. Dergelijke betalingen bevorderen zelden de goodwill tussen bevolkingsgroepen. Wrok komt vaak voor, zowel bij de donoren als bij de ontvangende partij, die zich in allerlei mentale bochten moet wringen om haar afhankelijkheid weg te redeneren. Met verschillende belangen en verschillende politieke standpunten zijn noch de Vlaamse partijen, noch de Waalse socialisten sterk genoeg gebleken om door middel van een regering hun wil aan het hele land op te leggen. De Walen willen hogere belastingen om de huidige voorzieningen te kunnen handhaven. De Vlamingen willen lagere belastingen en lagere uitgaven om groei op langere termijn te bevorderen. Het resultaat is een patstelling. Wallonië en Vlaanderen zijn als een getrouwd stel, dat niet meer kan samenleven, maar tegelijkertijd vinden dat een scheiding onmogelijk is vanwege onenigheid over de alimentatie.

    Het toeval wil dat het hoofdkantoor van de EU in Brussel is gevestigd. Toch geven de politieke problemen van België de Europese unionisten niet te denken en als ze even pauzeren om na te denken, komen ze tot een merkwaardige conclusie: dat datgene, wat in bijna twee eeuwen niet heeft gefunctioneerd in een klein gebied met slechts twee populaties, in een paar jaar zal gaan werken in een veel groter gebied met een veelheid aan bevolkingsgroepen. De gedachte dat de desbetreffende landen heel verschillend zijn. Niet een beetje, maar radicaal, in cultuur, taal, geschiedenis, tradities en economieën, komt bij de unionisten niet op. De term “Europees” is niet zonder betekenis, maar welke inhoud de term ook mag hebben, het is niet voldoende voor de vorming van een levensvatbaar staatsbestel.

     

    De schuldencrisis heeft de verschillen in nationaal karakter laten zien, precies van dat soort dat een hechter verbond zowel moeilijk als gevaarlijk maakt. Juist deze poging een Unie af te dwingen, ligt aan de basis van de crisis, want als Griekenland en Ierland, om twee voorbeelden aan de twee geografische uiteinden van het continent te nemen, niet in staat waren geweest euro’s te lenen, in de foute veronderstelling dat deelname aan de eurozone hun staatsschulden garandeerde, is het onwaarschijnlijk dat ze in de huidige situatie verwikkeld zouden zijn geraakt. De Ierse en Griekse situaties, ondanks de aanzienlijke onderlinge verschillen, vormen een schoolvoorbeeld voor de Eurosceptici.

    Ierland bloeide op, tot ongeveer het jaar 2000, met een indrukwekkende economische groei, gebaseerd op een gemakkelijke toegang tot de grootste markt ter wereld, een laag tarief van de vennootschapsbelasting, kolossale buitenlandse investeringen en een jonge, goed opgeleide bevolking. Vanaf de komst van de euro sloeg de waanzin toe en beleefde Ierland een boom en zadelde zichzelf op met een enorme schuldenlast door miljarden goedkoop te lenen van Europese banken. In een paar jaar veranderde Ierland van een land van eeuwenoude armoede en ontbering in één van de rijkste landen in de wereld, totdat de banken- en hypotheekcrisis de bubbel deed barsten en de economie leek in te storten. Ongeveer vijf procent van zijn bevolking vluchtte in de emigratie, altijd al het Ierse veiligheidsventiel. Maar het meest interessante deel van het verhaal is de wijze waarop de Ieren op de crisis reageerden. Toen de crisis toesloeg, leken de meeste mensen te begrijpen dat de zeven vette jaren, waar iedereen van had geprofiteerd, wel moesten worden gevolgd door zeven magere jaren. De bevolking zocht geen zondebokken, maar nam wel de eerste gelegenheid te baat om de Fianna Fail weg te stemmen. De houding van de Ieren geeft het land een grote kans op een snel herstel.

     

    Griekenland was een andere zaak. De overheid, leunend op de op de euro gebaseerde kredietwaardigheid, leende gewoon om de publieke sector te versterken. Toen deze anders geconstrueerde piramide instortte, werd het hoofddoel van de bevolking elke verandering af te weren. Dat wil zeggen, er voor te zorgen dat men meer bleef ontvangen dan men verdiende en dat men meer bleef consumeren dan men produceerde. Jazeker, de regering was corrupt; ja, de buitenlandse banken hadden op onverantwoorde wijze leningen verstrekt. Maar wisten de Grieken echt niet dat belastingontduiking de gangbare praktijk was en zeker niet alleen bij de elite? Dat een groot deel van de werkgelegenheid in de publieke sector nep was, dat de pensioenvoorzieningen superieur waren aan die in Duitsland? En dat hun politieke en bestuurlijke klasse bestond uit leugenaars en bedriegers? Om de Duitsers meteen met het nazi-sterotyp om de oren slaan toen de subsidies werden verminderd, was een handige manier om niet aan zelfonderzoek te hoeven doen.

    Natuurlijk, de Duitsers, of in ieder geval de Duitse politieke klasse, waren niet onberispelijk. Ze hebben, samen met de andere Europese leiders, de economische realiteit genegeerd in het creëren van een gemeenschappelijke munt, precies zoals ze dachten de sociale werkelijkheid te kunnen negeren in het doordrukken van een politieke unie. Het leek hen niet te deren dat de Duitse bevolking, zoals veel andere Europeanen, niets van de euro moest hebben, en dat het presenteren van een wetsvoorstel (ter introductie van de euro) gevaarlijk zou kunnen worden als de onvermijdelijke problemen zich zouden voordoen.

    Een tijd lang lijkt de euro Duitse belangen te dienen, omdat het landen in staat stelt Duitse producten te kopen, die ze zich anders niet zouden hebben kunnen veroorloven. Ondertussen verlaagde Duitsland, met een vastbeslotenheid die andere landen niet toonden, de loonbelasting en stegen de lonen nauwelijks op een voordien gelegd fundament van een krachtige industrie. Men bezuinigde en Duitsland werd het China van Europa. Nu is het probleem wat te doen met het handelsoverschot, dat groter is dan de tekorten op de handelsbalans van Frankrijk, Italië en Spanje samen.

    De Europeanen hebben zichzelf klemgezet. Indien de schulden van de Europese landen worden gespreid, kan er maar één land zijn dat daarbij de regels bepaalt en dat zal niet Frankrijk zijn, dat worstelt met een groot tekort op de handelsbalans en met grote schulden. De beroemde historicus John Robert Seeley schreef, dat het “British Empire” ontstond “in een moment van geestelijke afwezigheid.” Zo zou het ook kunnen gaan met de Duitse hegemonie in Europa.

     

    Maar het is twijfelachtig of begrijpelijke eisen van Duitsland elders in Europa tot vreugde leiden, waar de economische en sociale gevolgen pijnlijk zijn. Zelfs in Ierland hoor je gemopper over de wijze waarop de onafhankelijkheid werd afgestaan aan “de Duitsers,” zoals alle Europese technocraten nu worden genoemd. In Duitsland zelf zal de oplossing, om de schulden te verminderen door het bijdrukken van euro’s, waarschijnlijk niet populair zijn, omdat hun leiders aan een sceptische bevolking hebben beloofd, toen de invoering van een gezamenlijke munt ter discussie stond, dat aanvaarding ervan nooit zou betekenen dat men zou moeten opkomen voor de schulden van andere landen. En, om voor de hand liggende redenen, een ontevreden Duitse bevolking is niet geruststellend voor de rest van Europa.

    Het alternatief voor een spreiding van de schulden lijkt het uiteenvallen van de eurozone. Dit zou een langdurige recessie tot gevolg kunnen hebben, met landen die gedwongen worden de eurozone te verlaten, met catastrofale gevolgen voor het bankwezen.

    Geen wonder dat de Duitse bondskanselier niet tot een besluit lijkt te kunnen komen. Zoals elke politicus wil ze een pijnloze oplossing voor het probleem. Ze wil landen niet nodeloos onder druk zetten, maar ze wil ook niet verantwoordelijk zijn voor een ongebreidelde inflatie of voor het uiteenvallen van de eurozone. Wat ze ook beslist, het zal de liefde voor Duitsland in Europa niet doen toenemen.

    Kortom, de ongeremde bestedingen van veel Europese regeringen, die hele bevolkingsgroepen beloonden met onverdiende voordelen ten koste van komende generaties, heeft – samen met een megalomane maniakale muntunie – niet alleen een economische, maar ook een sociale, politieke en zelfs een beschavingscrisis opgeleverd. De Europese Unie, die verondersteld werd een einde aan alle oorlogen op het continent te maken, heeft tegenstellingen doen opleven die kunnen eindigen in regelrechte oorlog. En het Europese project staat te kijk, wat een weldenkend mens altijd al had kunnen zien wat het werkelijk was: als iets dat vergelijkbaar is met een enorm, post-Tito Joegoslavië.

    Nieuw boek van Theodore Dalrymple – The Vichy Syndrome: Why European Intellectuals surrender to Barbarism

    Bron:

    http://www.city-journal.org/2012/22_1_otbie-european-debt-crisis.html

    Auteur: Theodore Dalrymple

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Profeten, orakels, voorzienigheid en waarzeggerij zijn aan mij niet zo erg besteed. Van heel hun toekomstvisie is alleen bekend wat toevallig is uitgekomen. Van de rest, het overgrote deel, spreekt men niet. Zo kan ik het ook! Waarin ik wel geloof, is in de kracht van samenvallende toevalligheden. Noem dat AUB geen Goddelijke Voorzienigheid : God zou er wel mee zijn al die pietluttigheden van zo nabij te volgen! Maar moesten wij met z’n allen de E.U. op hetzelfde ogenblik naar de verdoemenis wensen (deze wens is ook al ’n soort voorspelling!), ik ben er vast van overtuigd dat het dan ook meteen zo gebeurt. Precies alsof we het voorspeld hadden…. Dat zou kunnen lukken, omdat de Nomenclatura er een knoeiboeltje van heeft gemaakt.Maar voor hetzelfde geld stuurt de Nato ons, e kern van de voorspellers-uitlokkers, vliegtuigen en tanks op onze nek.

    Waar ik ook in geloof, is in de krachten van de natuur, zelfs in deze waarvan we nog altijd niet het minste benul hebben dat ze bestaan of hoe ze werken, en die er nochtans zijn. Ook de studie van het verleden kan doorgaan als inzicht in de toekomst : in het verleden zijn er altijd volksverhuizingen geweest : waarom zouden wij ons druk maken om de toetreding van Turkije tot de EU? Laat ons liever overleggen hoe wij die Erdogan in het zand kunnen doen bijten. Zodat WIJ Turkije kunnen gaan bezetten om daar het volk de beschaving te brengen!  

    In de Lage Landen met onze rug tegen de zee, zijn wij daarvan het levend bewijs. Zo ook de Ieren en de Schotten, die dus nog ietwat verder zijn kunnen vluchten voor de Teutonen….Zo zijn er altijd volkeren geweest die overwonnen werden. Dat is onvoldoende uitgediept, want op die manier zien we de eeuwigdurende cyclussen niet van vallen en van opstaan. Mooi hedendaags voorbeeld : ongemerkt is ‘den smerigen Duits’ van na de Bevrijding weer Heer en Meester van Europa aan het worden….

    Of, als ons een betrouwbare spiegel wordt voorgehouden, zoals het Genesis :de Zeven Dagen van de Bijbel, geloven we dat niet omdat het te simplistisch wordt voorgesteld …. Of had U liever iets gelezen in technische termen, over ‘evolutie’ en kosmische krachten, over  oerknallen in de onmetelijke ruimte, een soort ooggetuigen-verslag van een reporter ter plaatse over de achtergrond hoe op zeker ogenblik Iets of Iemand het licht van de zon (als bij toeval) op de aarde liet schijnen? Over – het ontstaan van bewoonbare droge gedeelten die boven de wereldzeeën kwamen uitstaken – ietwat meer details als van een Jahweh die de wateren scheidde van het land. Ook in deze tweede periode ging het over duizenden ja zelfs miljoenen jaren, en de Bijbel doet er slechts twee dagen over?! Niet geloofwaardig, toch! Darwin flanste hierover ingewikkelde theorieën in elkaar, precies alsof hij overal was bij gewest, maar over het verschil tussen de dieren en de mensen : daar was hij nog niet over uit. Gevaarlijk onderwerp ook, hé! Want dan zou  er uitleg moeten gegeven worden over de ziel (geest) van de mens, waardoor de mens deelachtig wordt aan het Eeuwige. De menselijke Geest markeert herinneringen van vele duizenden jaren geleden : geen hond en geen kat die nog weten wie hun ouders waren :  zij hebben alleen de instincten van hun soort. Heeft de mens ook, maar daar bovenop hun ‘verstand’….

    De Homo Sapiens : toch een rechtoplopende geleerde aap? Liever niet, wat mij betreft! Maar iedereen is vrij daarover het zijne te denken….

     

    Kijk : zo worden voorspellingen gemaakt. Door diep in Uzelf te kijken. En te weten dat het koren altijd zal groeien op ranke stengels die wiegen in de wind, en niet direct te rapen ligt op de schabben van de supermarkt….

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    28-02-2012, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.671 VLAAMS BELFORT EN SLIM RECHTS NATIONAAL

    maandag 27 februari 2012

    671 VLAAMS BELFORT EN SLIM RECHTS NATIONAAL

     

     

    ….eerst door Di Rupo en nu door mij…..

    *******************

    De Oud-Voorzitter van het Vlaams Blok/Vlaams Belang is (zie hieronder) bevallen van volgende uitspraak :

    Er is ruimte voor een behoorlijk, niet nodeloos dom en shoquerend rechts nationalisme

    Daarmee bedoelde de nog altijd door verdriet gebroken zwakkeling waarschijnlijk zijn vroegere strijdmakkers, inzonderheid de kopmannen Annemans en DeWinter. Nochtans weet hij zeer goed de chronologie te schetsen in de loopbaan van zijn overleden scharrel Morel (*) : opgang gevolgd door ondergang. Niet : opgang gevolgd door jammerlijk veel te vroeg overlijden.

    Van ‘dom zijn’ gesproken!

    Wat houdt hem eigenlijk tegen om in de armen van de afgewezen minnaar van zijn scharrel te vliegen? Die stond ons in de Antwerpse kathedraal allemaal zand in de ogen te strooien over ‘blijf in de harten tronen als de hoogste koningin’ : tot schrijens toe, om dan Van Hecke, zijn rivaal zowel in de liefde (ongeweten) als in de politiek (alom bekend), in de armen te vallen, met de woorden  ‘Frank, gij zijt ne grote’…Emotionele waarde : evenwaardig aan een klassiek Grieks drama : heldin gestorven, aanbidders worden broeders…..

    De Naamloze Vennootschap A(verechtsen) kan gerust nog wat volk gebruiken! Aan kazakdraaiers en kontkeerders geen gebrek.

     

    *********************

     

    Belfortploeg komt op, Vanhecke & Ceder roepen Vlaamsnationaal Congres samen

    Posted on 25 februari 2012 by RechtsActueel

    In Gent werd gisteren het boek over het leven van Marie-Rose Morel voorgesteld door oud-VB-voorzitter Frank Vanhecke en mede-auteur Koen Dillen, zoon van Karel Dillen.  Zowat 100 personen woonden de voordracht bij.  Zowel voordien als daarna viel politiek nieuws te rapen. 

    De Gentse Belfortploeg rond Francis Van den Eynde, die uit het VB werd gezet, neemt op eigen kracht deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober als Vl. Belf., Vlaams Belfort.  Frank Vanhecke en Jurgen Ceder, senator en voormalig hoofd van de juridische dienst van het VB, roepen bovendien een ‘Vlaamsnationaal congres’ samen in juni in Brussel.  ‘Daar moet bekeken worden welke toekomst er is voor het rechtse nationalisme’, zo klonk het. 

    Francis Van den Eynde kondigde de deelname van ‘Vlaams Belfort’ zelf kort aan.  Hij voegde eraan toe, dat hij consequent wil blijven met zichzelf en dus de lijst duwt, en niet trekt; als hij zou verkozen worden, zal hij bovendien zichzelf laten opvolgen.  ‘Ik heb steeds gezegd dat ik op mijn 65e zou stoppen met een mandaat en dat zal ik dus doen’, zo klonk het.

    Daarna sprak Frank Vanhecke over het leven van Marie-Rose Morel zoals het ook in het boek beschreven staat: haar succes in de zakenwereld, haar opgang en ondergang binnen het VB, en tenslotte haar strijd tegen haar ziekte.  Het was de eerste keer dat Vanhecke hierover voor een publiek sprak.  Na zijn uiteenzetting vonden opnieuw vele boeken een koper.

    Het politieke deel van de toespraak was kort.  ‘Marie-Rose Morel heeft ons gezegd:  mijn strijd is gestreden, maar jullie kunnen nog vechten.  Dat was bedoeld voor de slachtoffers van kanker en hun familie, en dat is zeker terecht.  Maar we moeten ook vechten voor het respect voor haar nagedachtenis, zoals met dit boek.  En we moeten ook vechten voor de toekomst van het rechtse nationalisme.  In de handen van diegenen, die het nu in handen hebben, kunnen we het niet laten.  Er is ruimte voor een behoorlijk, niet nodeloos dom en shoquerend rechts nationalisme.  Daarom roepen we in juni in het Brusselse een Vlaamsnationaal Congres bijeen.’

    In diverse partijhoofdkwartieren zal dat bericht ongetwijfeld voor belangstelling zorgen.  Bij de laatste verkiezingen waaraan Vanhecke deelnam was hij goed voor meer dan 160.000 voorkeurstemmen.

    http://rechtsactueel.wordpress.com/author/redactiereact/

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Na gisteren en de 7de Dag mag het duidelijk zijn welke krachten er aan het werk zijn in de Naamloze Vennootschap A(verechts). Nonkeltje voert er, namens de Partij het hoge woord. Pas de vorige keer werd hij er als ‘verruimer’ bijgehaald en hij heeft het dus al ver geschopt. Of zou dat ver schoppen gekomen zijn door de steun van de Loge? Is de partij geïnfiltreerd door de Loge? Het is algemeen geweten, dat Vrijmetselaars, om het even in welke situatie zij terechtkomen, altijd voort blijven vrij metselen. M.a.w. het blijven altijd, overal en in de eerste plaats…Loge-broeders. Zonder God noch gebod. En tot in de kist bloed-verbonden met Parijs…

    In scheepvaart-termen zou dat luiden : de brug is overgenomen door een-ogige kapers en de Vlaams-Nationalistische vlag in top blijft alleen hangen tot er een directe aanleiding komt om deze door de Fransdolle driekleur te vervangen. Een wijziging aan et hoofd van Het Hof/La Cour is al voldoende. Dan zal men zich ineens de leuze ‘L’Union fait la Force’ herinneren, maar dan in ’t Vloms en er zal omgeroepen worden in de luidsprekers, dat de Vlaamse strijd gestreden èn gewonnen is. De Geitenboer zei het al : men is op de grenzen van het federalisme gestoten, en het is dus voortaan : samenwerken met de Franscouillons, of de chaos. BDW, intussen ietwat tot zijn ware proporties terug gebracht, zal na-apen wat  Nonkeltje en de Loge zeggen, dat België op die manier verdampt is, en dat wij nu ressorteren onder Europese vlag met meer sterretjes dan ooit in de beste vermicelli.

    Waarna het Hoofdkwartier gezamenlijk als uit één mond, Hugo Schiltz, de Stichter achterna, zal uitroepen ‘Leve België’.

    U moet toch toegeven dat zoiets veel slimmer is, en vooral als eervol Belgisch Nationalisme veel meer respect afdwingt dan het in bloed gedrenkt en met zweet bevochten Vlaams Nationalisme?! Wat zeg ik? Belgisch Nationalisme? Mis Piet! Bedoeld is : Europees Nationalisme onder de Halve Maan…..

    Als signaal naar de buitenwereld kan dan misschien op het geel van de tricolore voor eeuwig en altijd een Manneke Pis afgebeeld worden?

     

    (*) Als de eerste de beste Casanova in het geheim lopen te flikflooien met een gehuwde vrouw, geheel deze romance jarenlang in alle toonaarden afliegen, om amper een paar weken na haar dood voor de camera’s de naakte (!) waarheid om te roepen : kent die man dan geen greintje schaamte meer? Niet alleen is hij sedertdien een ordinaire zeteldief met bijhorende riante vergoeding, maar hij heeft in de strijd jarenlang zijn medestrijders op dat punt voor de aap gehouden. Hoe kan hij dan nog ook maar één greintje respect proberen af te dwingen? Hij is en blijft een ordinaire duitenpakker, een aartsleugenaar en een lijkenpikker!

    Arme Roosie, in de dood nog zo bedrogen (en belogen!) te worden!

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     





    27-02-2012, 16:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.670 IN DE BRANDING VAN LAMPEDUSA

     

    zondag 26 februari 2012

     

    670 IN DE BRANDING VAN LAMPEDUSA


     

     Invasie, D-Day N°Elfendertig….

    ************************************

     

    Europese Gerechtshof dwingt het Italiaanse volk om Afrikaanse veroveraars het land binnen te laten

    Posted on 25 februari 2012 by E.J. Bron

     

    Omdat Italië de schuldenval werd ingedreven en Berlusconi uit alle macht werd verjaagd en afgezet, kan de Europese dictatuurregering Italië nu dwingen om, tegen de nationale belangen in, de Afrikaanse veroveraars zonder verzet het land binnen te laten. Dat is de wil van Brussel en deze wordt door het “Europese hof van de mensenrechten” aan Italië bevolen:

    Door de kustwacht opgepakt en naar Libië teruggebracht: 24 Afrikaanse vluchtelingen dienden een aanklacht in tegen deze behandeling. Nu deed het Europese hof voor de mensenrechten een richtinggevende uitspraak.

    Met de repatriëringactie zou Italië deze mensen hebben blootgesteld aan het gevaar van onmenselijke behandeling in Libië, wordt er in het vonnis van het Europese hof voor de mensenrechten donderdag gezegd. 24 mensen uit Eritrea en Somalië hadden een aanklacht ingediend. Ze waren in 2009 op volle zee ten zuiden van het Italiaanse eiland Lampedusa door de kustwacht opgepakt en naar Libië teruggebracht.

    14 van de klagers hebben in Libië van de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR) de vluchtelingenstatus gekregen. Door de onlusten van de revolutie is het contact met hen echter afgebroken. De advocaten hebben op dit moment slechts contact met 6 klagers. Vier van hen wonen in Benin, Malta en Zwitserland, eentje in een vluchtelingenkamp in Tunesië en een ander werd in Italië als vluchteling erkend.

    Welnu, dat zijn geen mensenrechten! Dat zijn bezettingsrechten van de Afrikanen tegen de mensenrechten van de Italianen.

    Een mensenrecht is iets anders. Dit is racistisch nazirecht voor Afrikanen, voor moslims.

    Advocaten en rechters, die zulke uitspraken doen, overtreden zelf al onze meest heilige mensenrechten en horen in de beklaagdenbank van ons gerechtshof voor mensenrechten te zitten.

    Bron:

    http://www.kybeline.com/2012/02/24/europaisches-gerichtsvolk-zwingt-das-italienische-volk-afrikanische-eroberer-ins-land-zu-lassen/#more-31901

    Auteur: Kybeline

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

     

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Onze regime-pers doet er het zwijgen toe, over hoe het verder afloopt in Libië, na het regime Khadafi. De berichten die doorsijpelen bewijzen echter dat er van ‘democratie’ niets in huis komt. Maar alles van ‘muzelmannerij’ en diergelijke.

    Vermits het daar nu goed om leven moet zijn, waarom gaan al die vluchtelingen dan niet terug? Water gratis en benzine bijna-gratis, dat is nu wel voorbij, net zoals het verplicht (gratis) onderwijs voor jongens en meisjes : het leven is er onmogelijk duur geworden en de Muzelmannerij is er zo niet voor warm te lopen dat de kleine Eva’s te slimme volwassen Eva’s worden. De aangekondigde ‘Arabische Lente’ is al overgegaan in een Arabische Winter met als een der eerste gevolgen, dat de Christelijke minderheden, die onder Khadafi een relatief rustig bestaan kenden, nu voor de keuze staan : onderduiken of vluchten. Waarlijk een gevoelige vooruitgang ten opzichte van de vroegere tirannieke onderdrukking.

    Nu nog een fris opstandje van de soemnieten tegen de sjiëieten (of omgekeerd)  en het wordt weer druk rond Allah en zijn voor ieder 72 magische maagden hierboven.

    Enne, niet te vergeten : Italië was goed af met Khadafi, in het wederzijds zaken doen en zo. Maar of het met Mario Monti, de nieuwe Leider die schatplichtig is aan het Amerikaanse Grootkapitaal van Goldmann Sachs, wordt dat misschien wel even anders. Allez, waar zijn nu die gedreven ‘hoernalisten’ die daar het Zionisme, dat de wereld wil beheersen, willen in ontdekken? Goldmann Sachs : de Joodse Ebenezer Scrooge uit Charles Dickens : reeds onze goede vriend Adolf Hitler had er reeds voor gewaarschuwd! Het is een socialistisch ideaal, dat we met z’n allen alle Joden haten! Het was trouwens de reden waarvoor hij ze allemaal in de oven wilde hebben : eenmaal geroosterd waren die onschadelijk.

    Echt waar : niemand hoeft specialist te zijn in de materie : al aandachtig gelet op de naam Goldman Sachs? Uitgeweken Duitse Joden zin het! Nog nooit gelet op hun neuzen?

    Wacht eens, mensen : wat is men ons weer aan het opsolferen? Terzake die de tentakels van de Joodse reuzen-poliep breed uitsmeert?!

    Wanneer zegt U weer dat de boer moet letten op zijn ganzen? U gaat de brave V°RT-loebassen toch niet gaan vergelijken met een vos?

     

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     





    27-02-2012, 13:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.669 ZO KLOOT MEN FREDERIK MET VREEMDELINGEN

    zondag 26 februari 2012

    669 ZO KLOOT MEN FREDERIK MET VREEMDELINGEN

    Ceci n’est pas une Pipe

     

    Dit is geen tang op een varken,

    En al zeker geen allochtoon op een SPA-Kiezerslijst….

    ****************************

     

     

    In Antwerpen op ‘t t Schoon Verdiep waant men zich sterk genoeg, om de exacte cijfers van de de allochtonen-bevolking officieel op straat te gooien….Door dit als doodnormaal af te schilderen, wil men het doen voorkomen alsof het feit zelf ook doodnormaal is…. Het tijdstip is goed gekozen : de verkiezingen zitten als een soort Noorderlicht klaar achter de kim, de weerglans speelt al in de koppen, maar de juiste consequentie van het verhaal is dezelfde als van een kanonschot : het afvuren is klein bier vergeleken bij de inslag….

    En toch klinkt het bijna als een triomfbericht van het OKW (Obercommando der Wehrmacht), dat er die oorlogsnacht, terwijl de wereld sliep, weer zoveel bruto register-ton scheepsvracht van de vijand naar de kabeljauwkelder werd gezonden. Dergelijke berichten waren uiteraard bedoeld om het moreel van het thuisfront aufzucricken. En niet zozeer om te stoefen met de maritieme ongemakken van de bijna verslagen vijand. De vuurkracht van de eigen Kriegsmarine diende bewierookt te worden, in de hoop dat DeWinter Churchill, de vechtjas, wat meer op zijn woorden zou letten. Zouden de SS-ers van den Dolf als Duitse Nationaal Socialisten misschien toch nog iets meer klasse gehad hebben dan de Antwerpse socialistische Roodgardisten van Patrick Janssens & C°? Dat is hoogst twijfelachtig : de Kriegsmarine zou nooit eigen landgenoten hebben willen torpederen, zoals Janssens en de Tjeven in Antwerpen willen doen.

    Hallo!? Het Socialistisch Europees reveil zou in aantocht zijn, zo wordt beweerd (en vooral gehoopt) : François Hollande in Parijs, Di Rupo in Bruksèl en de Janssens in Anvers : maakt plaats, de kopstukken van de verworpenen der aarde zijn onderweg naar de vette vleespotten! Daar de ruggen van de eigen ‘verworpenen’ niet meer volstaan om naar omhoog te klimmen, want veranderd van kamp,  zijn massaal nieuwe ladingen verworpenen aangevoerd. Le jour de gloire est arrivé, zou de Geitenboer zeggen! !

    ********************

    Aantal niet-Belgische kiezers verdubbelt in Antwerpen

    07:23 Dit jaar is een derde van de Antwerpse kiesgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen van vreemde afkomst, bijna 140.000 sinjoren. Meer dan de helft onder hen, bijna 75.000, zijn niet-Belgen met stemrecht. De rest zijn Belgen van vreemde origine die onder de stemplicht vallen. Dat schrijft De Standaard.

    Volgens deze cijfers, afkomstig van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) konden nooit eerder zoveel 'vreemdelingen' aan de verkiezingen deelnemen. Het aantal vreemdelingen met stemrecht verdubbelde in vergelijking met zes jaar geleden, zowat 40.000 onder hen zijn afkomstig uit niet-EU-landen.

    Uitbreiding Europese Unie

    De sterke toename is een gevolg van de uitbreiding van de Europese Unie met onder meer Roemenië en Hongarije en een toename van de Poolse gemeenschap. EU-burgers krijgen meteen stemrecht. Mensen uit niet-EU-landen moeten minstens vijf jaar in de stad verblijven.

    De niet-Belgen met stemrecht krijgen binnenkort een infofolder en een formulier in de bus waarmee ze zich kunnen registreren. Enkel geregistreerde kiezers worden uitgenodigd om te stemmen. Daarmee wordt het aantal Antwerpenaren van vreemde afkomst dat daadwerkelijk gaat stemmen, geschat op zo'n 70.000.

    Bron GVA

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Is het U ook opgevallen dat er in dit uit de GVA overgenomen artikel geen plaats meer is voor vreemdelingen, maar voor ‘vreemdelingen’? Daarmee laat men doorschemeren, dat het hoog tijd is dat iedereen beseft, dat deze mensen al lang niet meer zijn wat ze wèl altijd zullen zijn en zullen blijven : ongewenst voor de meerderheid der brave Vlamingen. Tetter-konten à la Almaci zijn daarop geen uitzonderingen : een beetje gënant om zeggen, maar het mens staat op het begrip ‘Koekestad’ als een tang op een varken. Mooie cartoon, vindt U niet? De goed in het vlees zittende Almaci schrijlings op een varken onderweg naar Het Schoon Verdiep’ : onderschrift : “Ceci n’est pas une pipe : dit is geen Varken met Tang, maar varken met lange snuit, want ’t vertelselke is uit’…..”….

    Ach, ze zijn zo lief, Meneer!

    Al even subtiel wordt aangehaald, dat die hoge cijfers (dubbel zoveel vreemde kiezers als de vorige keer) vooral komen door de ons toch niet zò vreemde katholieke Polen en Bulgaren, in feite cultuur-gezellen, die al die rechten en plichten zomaar door ‘Europa’ in de schoot worden geworpen. Dezelfde scheve argumentatie dus om ons tezelfdertijd de Turkse of Noord-Afrikaanse Muzel-fans door de strot te rammen. Het is dezelfde argumentatie als die van Freya-la-Gantoise die de troeven gebruikt die men sedert het begin der tijden hanteert achter de gekleurde vitrines in het Schipperskwartier.

    Zelfs in de veronderstelling dat de verkiezingen in Antwerpen deze keer en volgende keren eerlijk zullen verlopen (!), kan men zich de vraag stellen : is dit nu het einde? Is dit wat wij hebben gewild? En, indien niet : wat kunnen wij er aan doen? Is de brave Vlaming nu slachtoffer, of is hij mede-dader?

     

    PS

    Vraagske aan de Pettriek : mogen vreemdelingen, al-dan-niet dubbele paspoorters, die in de gevangenis zitten of er zouden moeten inzitten, ook stemmen? Zijn hen niet alle (de twee) burgerrechten afgenomen? Op die 70.000 niet-Vlamingen die uiteindelijk door de mazen zijn geglipt : zijn dat 10%, 20% of meer?

    Waarom waart U dat vergeten te specifiëren? En, (nogmaals PS) zullen er agenten van de Staatsvuiligheid aan de stemburelen staan, om daar bepaalde losvliegende vogeltjes op te pakken? Hun namen zijn toch bekend? Men hoeft ze, bij aankomst in het kieslokaal, alleen maar op te pakken en mee te voeren.

    Ach Ja! Ik weet het al : als de bedoelde personen (criminelen, groot en klein, of de terreur-verdachten) zouden opgepakt worden, voor ze kunnen kiezen, is al de moeite voor niks geweest….

     

    STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

     

     

     

     

     

     

     





    27-02-2012, 12:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!