MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    21-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5264

    .

    *

     Weer het oude liedje: het Duits zeer Nationaal en zeer Socialistisch regime van weleer heeft zichzelf, taaier dan ooit, weer heruitgevonden. Het zat in de persoon van wat tegenwoordig de Europese Unie wordt genoemd. Voorlopig ontbreekt alleen nog de goede vertrouwde

    **

    Swastika

    van Hitlers glorievol teloorgegane Derde Rijk. Maar dat komt nog wel. Even geduld. Niet dringen. Dat ding

    komt nog wel. Traag Maar zeker. Er wordt aan gewerkt.

    **

    *

    Eerst moet de haat, volgens wijlen de jonge J.F. Kenney, volledig geluwd zijn, vooraleer de ganse wereld de haat jegens Hem, het grootste genie aller tijden. Die man, die later President van Amerika zou worden, was dan ook een Scciaal Democraat, zoals de Roden daar in Amerika genoemd worden.

    Waarschijnlijk verschijnt dat berucht geworden rüneteken eerst in een aangepaste versie. Met draaiende bewegende Halve Maantjes bijvoorbeeld. Die er uitzien als kinder-draaimolentjes in ‘frisihe fröliche Kriegsfarben.

    *

    Over geo-politiek.

    Eerst kwamen, (na Panoleon de Corsicaan en zijn Sansculotten, daarna kwam Willem van Pruisen, die hen de stiel leerden) de Duitse Socialisten met veel kanonnengebrul en mitrailleer geknetter; onze landen binnenwandelen. Te vuur en te zwaard. Net wilden of opgejaagde koppensnellers die niets liever wensten dan te sneuvelen. Geen van al deze oorloogbegimes, noch Franse, noch Duitse overleefden de voorstelling: De hemelse vrede daalde daarna maar weer neer. In al die bloedlanden bleef de vlam echter vunzen onder de asse. Tot in onze dagen.

    Toen zochten en vonden zij in de woestijnlanden andere en nieuwere bondgenoten waarmee ze de landen onzer Voorvaderen vol pompten met kontheffers uit alle ‘s Allahs landen. Ha jaa, dan gedurenden al die nutteloze oorlogen (1789-1989: van de Franse Revolutie tot De Val van Het IJzeren Gordijn) verloor de bloem der eigen mannelijke jeugd, het leven op ‘het veld van eer’ en diende dus te worden aangevuld met invoer-vervanging.

    **

    *

    Toen, na de Brexit, nadat de Britten uit het zaakje werden gezet, vielen zij elkaar in de armen, de Germanen en de Latijnen. Bijna dagelijks zien we ze samen verschijnen op het scherm. Om elkaar te knuffelen. Haast als in een tedere omhelzing: Merkel en Macroni. Angelina, als Reichsführerin, steeds in vuurrood Hitler jasje..

    **

    *

    De zoektocht naar ‘Lebensraum’ kan geen toeval zijn. Voor de nieuwe ‘vijand’ is ook al gezorgd: het ouwe trouwe Tsarenrijk moet er deze keer aan geloven. Derde keer, goede keer. Geen middelen worden gespaard. De Nato, versterkt door de democ-rats uit de machtige USA wapenlobby, rommelt aan de Russische grenzen. Ze rommelen meer dan ooit en ze doen dat intenser en grondiger dan Bonaparte of Hitler.

    Zowel in het Hoge Noorden als in ‘Dhie Joekrien’ wordt het vuurtje stoken druk beoefend. Het mag dan ook niet verwonderen, dat Trump, de erfvijand van de Democ-rats, ook vijand Nr Één is van de slippendragers van al wat Marx georiënteerd is bij ons in Europa.

    **

    *

    PS

    Een mens mag toch eens lachen, nietwaar? Zelfs al is het groen.

    von der Leyens krankzinnige geldvernietigingsplannen!

    Geplaatst op 18 juli 2019     door E.J. Bron

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2019/07/18/von-der-leyens-krankzinnige-geldvernietigingsplannen/#more-216789

    **

    *

    EU-werklozen-herverzekering: € 30 miljard. Europees Sociaal Fonds Plus: € 101 miljard. “Duurzaam Europa”: € 1000 miljard. EU-energietransitie: € 38 miljard. EU-garantie kinderarmoede: € 50 miljard. EU-Frontex: € 35 miljard.

    **

    Ursula von der Leyen

    *

    komt ons duur te staan. Om haar verkiezing te garanderen, deed ze aan links van het midden peperdure beloftes. In de eerste 100 dagen van haar ambtsperiode wil ze de weg vrijmaken voor een uniform EU-minimumloon. Dat zou Duitse bedrijven 30% extra kosten bezorgen. Bovendien dient er een tientallen miljarden kostende ingesteld te worden. EU-werklozen-herverzekering. Daar komen nog eens € 50 miljard bij voor een EU-garantie tegen kinderarmoede.

    **

    *

    Ook dient er een “Europees Sociaal Fonds Plus” gerealiseerd te worden. Dit zou voor de jaren 2012 tot 2027 uitgerust worden met € 101 miljard. Daar komen geplande investeringen ter hoogte van € 1 biljoen bij voor een “duurzaam Europa”. Daarbij vergeleken lijken de € 38 miljard voor de de Europese klap bij de energietransitie bijna de veel geciteerde peanuts. Hoe laag de uitbreiding van de grensbewakers van Frontex op het prioriteitenlijstje van von der Leyen staat, wordt duidelijk gemaakt door de € 35 miljard die daar voor vrijgemaakt worden.

     

    Na de binnenlandse politieke echecs en alle schandalen heeft Ursula von der Leyen nu een warm plekje gevonden. Haar Europa wordt nog socialistischer en groener dan dat van Jean-Claude Juncker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de helft van de Eurocommissarissen in het vervolg vrouwen moeten zijn. Ursula von der Leyen is niet onze voorzitter van de Europese Commissie, wat hier al heel duidelijk gemaakt wordt door Prof. Dr. Jörg Meuthen:

    Eén ding is zeker: onze AfD-delegatie in het Europees Parlement zal u naar beste kunnen tegenstand bieden!

     

    Bron:

    www.facebook.com

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com)

     Europese lonen gelijk schakelen! Is dat niet een beetje laat? Moest dat niet een van de eerste

    **

    Tien Geboden

    *

    zijn geweest van de EU zovele jaren terug? Hoe kan er nu ’n sterke economische eenheidsmarkt tot stand komen als men nalaat om het eerste van een meest noodzakelijke der fundamenten te voorzien. Met als resultaat a.a dat de arbeidskosten in Coburgia de hoogste ter wereld zijn.

    Lonen op hetzelfde niveau brengen… Wil dat niet zeggen dat er lonen zijn die moeten verhogen en andere die moeten verlagen? Hallo; Olio di Poeppo!!!!!

    **

    *

    Had men trouwens bij de basis, namelijk bij Het Verdrag van Rome (1948) maar een meer ervaren rot in de economie erbij gehad, zoals den Trump in de USA. ’t Ware een dollarcent van tweekeer niemendalle geweest.

    En ja, dat komt ervan als men zich beperkt tot alleen maar de Verlichte Grote Verstanden der Socialisten. Vooral als dat er zijn van het kaliber van het genre van

    **

    Paul Henri Spaak.

    *

    Gegarandeerd dat het dan spaak loopt! De naam alleen al! Zoals nu weer met…

    **

    *

    Dat is eerder de naam van een paard; zij het een dermate prachtig stuk merrie om er fier op te zijn. Een prijsbeest!

    De moeder van een talrijk prachtig en welstellend gezin, dat model zou kunnen staan voor ’n vervolg op de am even adellijke Familie von Trapp. Maar een Familie von Trapp die het deze keer niet aftrapt naar de eeuwige Amerikaanse roem, maar moedig het eigen Algemeen Belang blijft dienen. Zij het aan de verkeerde kant, namelijk de kant van.. de Sociaal Democraten lijk die meestermakers heden ten dage worden genoemd.

    Waar ieder lid van de graai-politiek de mr,d toch kunnen brengen! Moeder aan de Haard? Vergeet het!

    Integendeel. Weer een voorbeeldig gezin dat, tuk op eeuwige roem, zich vergooit aan…

    **

    Schone Schijn.

    *

    PS

    Nog over ‘des Mädchen Märkel… Ze treedt niet alleen op onder een valse naam, maar in de DDR-tijden was zij actief als een der leidende figuren in de StaSi, de Staats Sicherheitsdienst. Zeg maar de erfopvolger va de Gestapo, de Geheime Staats Polizei.

    Het zal U maar overkomen!

    **

    *

     

    Zondag 21 Juli 2019



    21-07-2019, 10:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    19-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5263

    .

    De CVP? Wat is daar nu nog goed voor, buiten de ‘CD&V Jongeren’ die lak hebben aan hun eigen oude overjaarse krokodillen.

    **

    *

    Vergeten we niet: wie de jeugd heeft, bezit de toekomst. Het échte regeringswerk is voor ’t naaste jaar. Al zou ik persoonlijk liever speken over ’t jaar Blok, het jaar waarin de uilen preken.

    Als eenmaal op alle niveaus de generatie der graaiers zal opgeruimd zijn, pas dan zullen we vooruit kunnen. Enne, o ja, ook op gelet dat de hierboven opgesomde voorkeurlanden overwegend Christelijk zijn gebleven? Ketters zullen dus de builen met de blutsen moeten nemen!**

    *

    *

    Italiaans parket gaat in beroep tegen vrijlating van kapitein “Sea-Watch 3”

    *

    Geplaatst op 17 juli 2019     door E.J. Bron

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2019/07/17/italiaans-parket-gaat-in-beroep-tegen-vrijlating-van-kapitein-sea-watch-3/#more-216741

    **

    *

    Het Italiaanse parket heeft beroep aangetekend tegen de opheffing van het huisarrest van

    **

    Carola Rackete).

    *

    Dat melden Italiaanse media vandaag en het nieuws wordt ook bevestigd door haar advocaat. Rackete is de kapitein van

    **

    de “Sea-Watch 3”,

    *

    een Duits ‘reddingsschip’ voor migranten.

    HLN Be.

    De openbare aanklagers van Agrigento (Sicilië) hebben het beroep ingediend bij het Hof van Cassatie, de belangrijkste beroepsinstantie in Italië. Vandaag was de laatste dag waarop de vrijlating van de Duitse kapitein nog kon worden aangevochten.

    De 31-jarige Rackete kwam in het vizier van het gerecht nadat ze op 29 juni veertig migranten naar het eiland Lampedusa bracht, hoewel haar verboden werd de territoriale wateren van Italië binnen te varen. Bij het naderen van de haven kwam haar schip bovendien in aanvaring met een politieboot. De kapitein zegt dat ze uit noodzaak handelde, omdat ze vreesde dat migranten overboord zouden springen.

     

    Rackete werd aanvankelijk onder huisarrest geplaatst, maar dat werd op 2 juli door een onderzoeksrechter opgeheven. Er loopt wel nog altijd een onderzoek tegen haar wegens onder andere medewerking aan illegale immigratie. Morgen zal Rackete ondervraagd worden in

    **

    Agrigento

    *

    **on:

    www.hln.be

    **

     En zeggen dat de sloerie ondertussen door Macroni de Legion d’Honneur, werd verleend, de hoogste Franse onderscheiding. Die geit is trouwens ’n volbloed Duitse, en dus zal Merkel daar wel voor iets tussen zitten. Germaanse Übermenschen die 200% de Franse flierefluiters de baas spelen: de natte droom van Den Dolf Zaliger…

    **

    *

    Vrijdag 19 Juli 2019

     

    19-07-2019, 07:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    18-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5262

     De afbeelding van de Gentse Klokke Roeland; vroeger terug te vinden in een verloren stukje pelpose op het Emile Braunplein in Gent, is na een dozijn vernederingen in de loop der jaren, met beide voeten uit het Belfort op de begane grond geraakt.

    *

    De eerste versie dateert uit 1314, had een diameter van twee meter en was maar liefst twee meter dertig (2m30!) hoog. Het gewicht van deze bevallige dame was meer dan vijf ton! En in 1314 plaatsten ze zo’n klokje in een toren. Een sterk staaltje als je het mij vraagt.

    De klok was de stormklok van Gent, die de stedelingen waarschuwde voor onheil zoals brand of een aankomende vijand. Maar ook bij hoog bezoek of bij terechtstellingen weerklonk ze over de daken van de middeleeuwse stad.

    Gent was, toendertijd, lang geleden, toen er nog geen Socialisten bestonden maar alleen zelfstandige rijke steden bezaten die allemaal een beiaard. Gent, Brugge, Kortrijk, Ieper, Dendermonde…. Die bezongen van de morgen tot de avond wereldwijd de lof van het nijvere, werkzame Vlaanderen.

    **

    *

    In 1659 beslist het stadsbestuur dan ook om een grotere beiaard te laten plaatsen. Niemand minder dan de gebroeders Hemony werden hiervoor aangesproken, dé referentie voor het gieten van klokken in die tijd.

    Die gebarsten Triumphante, of beter Roeland II, staat nu stil te wezen in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk. Maar niet voor lang meer, de klok werd immers al in 2003 met succes hersteld in Asten (NL) en wacht nu vol ongeduld tot ze terug naar boven mag. Maar dat is pas voorzien op paaszondag 2008. Er moet immers ook nog een zusje bijkomen: Mathilde, die het zware werk voor haar rekening zal nemen. Roeland wordt dan een gewone speelklok en Mathilde onze stormklok. En dat wordt eveneens een dame met een maatje meer, ze zal maar liefst tien ton wegen!

    Meer info kan u hier lezen op de website van de Stad Gent.

    *

    Tot zover Wikipedia. Of wat had U gedacht? Zo slim ben ik nu ook niet… Al herinner ik mij uit mijn vele LUISTERBOEKEN dat er oorlogen zijn geweest met vele schandelijke opeisingen. Klokken werden door de bezetters, echte Socilisten, zowel de Fransen als de Duitschers, uit de kerktorens geroofd en hersmolten tot ….. kanonnen.

    ***

    Van… Dikke Mathilde, maar  

    Dikke Bertha… 

    *

    • DOORAAK.be
    • ‘T SCHELDT

    Bent U er nog altijd niet toe gekomen, om persoonlijk (gratis) op een of andere manier contact op te nemen met dit onuitputtelijk nieuwmedium dat U van alles piekfijn op de hoogte houdt van wat door de officiële kontlikkers verzwegen/verdraaid wordt.

    *

    Enne ja, voor ik het vergeet. In de nog altijd op Vlaams grondgebied gelegen enclave Broeksèl-Hooffstad van de nog altijd zich voortslepende EU-Naziestaat, zijn de Verkiezingen eindelijk rond. Roder dan Rood, want versterkt met Groen. De postjes zijn verdeeld onder de vrienden-graaiers. Hierover van mijnentwege geen woord. De slippendragers van de traditionele media zullen er immers overvol van staan. Triomf alom. Beiaarden hebben afgedaan.

    *

    DE VERF BLADDERT VAN DE WETSTRAAT (EN POLITICI ZIEN HET NIET!?)

    14 juli 2019 Frits Van Roobais

    **

    https://www.tscheldt.be/de-verf-bladdert-van-de-wetstraat-en-politici-zien-het-niet/

    **

    *

    Ligt de Wetstraat in Brussel? Of in het hart van de Weimarrepubliek? Zelden zat het politieke bedrijf zo op zijn zelfgenoegzame kont als vandaag. De door riante inkomens en extra inkomsten verwende politici zien het zelf niet meer. Vastgezogen in de narcistische modder van de Wetstraatbubbel hebben ze niet eens in de gaten dat het volk mort. Het volk heeft gelijk zich af te wenden van een politieke kaste die haar kerntaken schromelijk – schandelijk – verwaarloost. En niet verder piest dan uitsluitend en zelfvoldaan met zichzelf in de weer te zijn.

    *

    De verkiezingen van 26 mei 2019 hebben in de Wetstraat een uppercut uitgedeeld die nog lang niet is verteerd. De drie traditionele families – christendemocraten, socialisten en liberalen – deden het nooit slechter. Groen bakte er niets van. De N-VA verloor pluimen. Vlaams Belang zit opnieuw in de lift. De communisten zitten weer in het halfrond. Een normaal mens denkt: tijd voor een grondige bezinning. Niks van. Business as usual! Postjes, centen, inkomens, halftijdse postjes, interim-postjes, nutteloze senaatspostjes, gecoöpteerde postjes. En een drukte van belang omtrent Bloedgeile Lynn en Ladderzatte Kris. Wanneer Filip Dewinter (VB) spreekt een bordje in de lucht houden: ‘Niet in onze naam’. Puberaal, infantiel, zinloos, hooguit een omgekeerd effect sorterend dan het door de PvdA beoogde doel. Begrijpt die vetgemeste en verwende kaste niet dat er urgentere problemen op de plank liggen dan hun beroerde en door ons loodzwaar gesubsidieerde theatervoorstellingen?

     

    Van put naar prut

     

    Misschien leest u dit stukje op reis. Misschien hebt u tijdens uw welverdiende vakantie een trein genomen in Zwitserland. Of een fiets gehuurd in Kopenhagen. U bent met uw gezin op de achterbank langs perfect geasfalteerde biljartlakens door Duitsland gegleden. In Zeeland of Friesland heeft u met de kinderen een bootje gehuurd of lange wandelingen in de natuur gemaakt. En straks, zodra u de grens met uw vaderland België bent overgestoken, zult u zich afvragen of er iets aan uw salariswagen scheelt. Boenke, boenke, boenk: van de ene met prut gerepareerde put naar de andere. Afgeschafte treinen. Lege bussen van De Lijn waarop te lezen staat: ‘Mijn collega pikt u op’. Wanneer? Infoborden zijn kapot, als ze ooit al zouden hebben gefunctioneerd.

     

    Zwaksten in de kou

     

    Het wordt de hoogste tijd dat onze regeringen, parlementen, administraties en andere waterhoofden land en volk weer dienen in plaats van aan te schuiven in de zelfbedieningszaak met de langste naam ter wereld. Federale Regering, Kamer, Senaat, Vlaams Parlement, Waals Parlement, Franstalige Gemeenschapsregering, Brussels Gewest, provincies, steden en gemeenten.

     

    Ondertussen wachten duizenden medeburgers met een beperking op hun Persoonlijk Assistentie-budget. Weten ouders zich geen raad met de psychisch-emotionele verwarring en twijfel van hun kinderen. Groeit op de onderwijsvloer de onvrede en onmacht omtrent de bemoeienissen van koepels en caloten. Brokkelt onze infrastructuur zienderogen af. Zitten de gevangenissen tjokvol. Woekert het multiculturele drama verder. Houden de belastingen zich onledig met uw restaurantbonnetje en twintig kilometer woon-werk verkeer. De erven Albert Frère betalen ondertussen geen rotte bal op de 6 miljard van hun vader. Is de sociale zekerheid helemaal niet klaar om de vragen van singles, co-housers en nieuw samengestelde gezinnen passend te beantwoorden.

     

    Wijntje en Trijntje

     

    U denkt dat Wetstraat omtrent dit alles bij hoogdringendheid een crisisberaad bijeenroept? Aan de restauranttafels van Brussel 1000 worden de koppen en de roemers Bourgogne tegen mekaar getikt. Wie gaan we coöpteren in de Senaat? Wie wordt de nieuwe voorzitter van de partij? Wie wordt minister? Wie mag staatssecretaris zijn? Wie heeft wat getweet? Wat gaan wij re tweeten? Wie mag naar Ter Zake? Wie zit er zondag in De Zevende Dag?

     

    U moest zich doodschamen, verkozenen des volks. Allemaal.

    *

    Frits Van Robaais

      Over ‘snelwegen’ gesproken. Jaren lang zijn wij regelmatig onderweg geweest tussen hier en Midden Italië, waar we toen woonden, stukken beter dan het eigen Geboorteland dat zucht onder vreemde heersers en ander ingevoerd gekleurd gespuis.

    **

    *

    Het beste bewijs voor deze wel zeer persoonlijke stelling is (de laatste jaren) het stijgend succes van de ‘extreem rechtse’

    **

    Matteo Salvini,

    die met vaste hand de mensensmokkel richting Europa met harde hand heeft stil gelegd. Zo dat er ook geen drenkelingen meer voorkomen!

    Het mag U dan ook niet verwonderen, dat er op het Internet foto’s van hem voorkomen, met de rozenkrans tussen de vingers….

    **

    *

    Samengevat: de tocht ging telkens over 1.450 Km, heen en 1.450 Km terug. De autosnelwegen waren ofwel goed (Frankrijk: duur), beter (Zwitserland: duurder) en best (Italië: duurst). Te meer daar, vooral in Italië die honderden kilometerlange droom-wegen over altijd maar hogere bergen en diepere dalen gingen. Zacht zoevend, open lucht en korte of lange bergtunnels, sneeuw, regen, zonneschijn, hoog in de wolken of laag langs stroom en rivier. Italia, my love!

    Waar op de A1 (Luzern-Napoli) de berglandschappen met besneeuwde Alpen toppen zich broederlijk aaneen rijgden, afgewisseld met in donkergroen verborgen kilometer lange industrie-terreinen die er als paddestoelen uit de grond rijzen. Grootsteden als Milano, Fiorentina, Bologna, Módena, Roma[p1] , etc, etc, waren we telkens voorbij voor we het wisten.

    Arrivederci,, ‘Italia de mio amore’…

    **

    *

    Zo gauw wij de allerliefste bodem ter wereld, namelijk de vaderlandse, onder de wielen kregen, was het voor alle inzittenden, zelfs de hond achterin, driedubbel oppassen geblazen. Zo goed als lege snelwegen in Wallonia, met soms wel 10 of 15 Km lange stukken, afgezet voor ‘wegeniswerken’ die er ooit gingen plaats vinden, waar er over de gehele afstand geen kat te zien was. Beperkte snelheid onder voortdurende camea-bewaking, dat wel. U weet namelijk maar nooit dat een uit zijn dutje gewekte bulldoer-bestuurder de weg zou oversteken.

    **

    *

    Dan in de omgeving ofwel van Broeksèl of van Antwerpen: stilstaand snelverkeer. Vervolgens tot het Kortrijkse: bumper rijden. Niet tussen middernacht en

    04 uur in de morgen…. Dan is iedereen heel alleen op de wereld…

    **

    -*

    Donderdag 18 Juli 2019

     

    18-07-2019, 06:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5261

    .

      DOORAAK.be

    Bent U er nog altijd niet toe gekomen, om persoonlijk (gratis) op een of andere manier contact op te nemen met dit onuitputtelijk nieuwmedium dat U van alles piekfijn op de hoogte houdt van wat door de officiële kontlikkers verzwegen/verdraaid wordt.

    • Aandacht AUB. Verwar de hierna besproken kunstschilder P. Bekaert niet met Sjarel-de-Verschrikkelijke, Dubbele Premier op de twee hoogst mogelijke schavotten. Fiere vader in een nieuwsamengesteld gezin. De superman dir vooral niet onder doet voor de 3 hieronder schitterend besproken huisdieren. He trio zou voor hem kunnen doorgaan. ‘Hem’ heeft niet slechts 3 dieren, maar zowat het hele dierenriem, wat zeg ik, de hele sterrenconstellatie als voorgeslacht. Sjarel is zelfs beter dan Charlie Ch!

     

    Enfin, wat ik wil zeggen, is dat ie dat soort universum met heel zijn wezen uitstraalt.

    … met ranzig randje…

    *

    DRIE ABSURDE VERHALEN, MA NON TROPPO

    Socrates et cetera 10

    **

    *

    https://doorbraak.be/drie-absurde-verhalen-ma-non-troppo/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    16 JULI 2019 Guido Lauwaert

    **

    *

    Zoveel is zeker: de regering is geen regering van Lopende Zaken. Het is een regering van Stilstaande Zaken.

    **

    *

    Met als gevolg dat het Socrates et cetera aan inspiratie ontbreekt. Maar niet getreurd. In zijn literair magazijn is voldoende voorraad om de continuïteit van deze column te garanderen. Onder meer korte verhalen die hij in een gekkenhuis schreef. Ze zouden hem helpen zichzelf weer te vinden, zei de psychiater. Wat gebeurde. Hij schreef ze en werd weer de man die hij altijd geweest was. Over de kwaliteit valt niet te twisten.

    **

    *

    Transformatie

    De schilder P. Bekaert had zin een schilderij te maken. Hij ging naar zijn atelier, zette een maagdelijk doek op de ezel, nam palet en penseel in de hand en schilderde een ezel. Eenmaal klaar ging hij op kroegentocht.

    De volgende dag trok hij naar zijn atelier met wortelen om de ezel te voederen.

    Tot zijn verbazing was de ezel een pony geworden. Het ligt aan de verf, dacht hij. Al kan het zijn dat het doek niet goed is geprepareerd.

    Enfin, hij stuurde het doek in voor de Prijs Jonge Europese Schilderkunst. De internationale jury vond het raadselachtig. Ze kwamen er niet uit of het een ezel, een pony dan wel een geschoren schaap was.

     

    Zoveel meningen als er stemmen waren.

     

    Het schilderij werd bekroond. De pers was niet eendrachtig in zijn oordeel. Zoveel meningen als er stemmen waren. Wat de waarde van het schilderij ten goede kwam. Het werd op een veiling voor een bedrag met zes nullen afgeklopt en verworven door het artistiek comité van het Universitair Ziekenhuis. Een klusjesman in vaste dienst kreeg de opdracht het op te hangen in het kantoor van de hoofdchirurg van de net vernieuwde afdeling Geslachtschirurgie.

     

    De hoofdchirurg was zeer vereerd en vond het passend. Waar kon het beter hangen dan op de afdeling waar voortdurend patiënten kwamen die niet wisten of ze een ezel dan wel een pony of een geschoren schaap waren? Zelf twijfelde hij nooit. Hij was een dierenliefhebber zonder onderscheid van rang of ras, gewicht of formaat.

    **

    *

    HET CONTRACT

    De auteur is op weg naar huis. Hij komt van zijn uitgever die hem heeft medegedeeld dat zijn verzameling absurde verhalen niet zal worden uitgegeven. Het genre is niet in de mode. Onderweg vindt hij in een berm een revolver. Dit kan geen toeval zijn, denkt hij. Hij neemt de revolver, zet die aan zijn hoofd en haalt de trekker over. Klak! De revolver blijkt niet geladen. De auteur gaat terug naar de uitgever. In diens bureau houdt hij de uitgever onder schot. ‘Een contract,’ zegt hij. ‘In tweevoud! En wel meteen, of ik haal de trekker over.’

     

    Met een ongeladen revolver bereik je meer dan met een geladen manuscript

     

    De uitgever haalt een contract in tweevoud te voorschijn, vult de stippellijnen in, signeert ze en schuift ze de richting uit van de auteur. Met de revolver in de linkerhand op de uitgever gericht, tekent de auteur met de rechterhand beide contracten en steekt een exemplaar op zak. Een glimlach verschijnt op zijn gezicht. ‘Met een ongeladen revolver bereik je meer dan met een geladen manuscript,’ zegt hij, de revolver naar zijn hoofd brengend. Hij haalt de trekker over. Bang!

    **

    *

    oPRUIMING

    Een man liet alle deuren van zijn huis openstaan in de hoop dat dieven met zijn spullen aan de haal gingen. De goedkoopste manier, dacht hij, om de rotzooi waar ik op uitgekeken ben kwijt raak. Hij vertrok op vrijdagmiddag en kwam terug op zondagavond. Niets bleek verdwenen.

     

    Hij verhuisde naar een buurt waar vaak ingebroken werd. Hij liet alle ramen en deuren openstaan en zette de radio keihard. De muziek moest dieven lokken. Hij vertrok. Na drie dagen keerde hij weer. Alles stond op zijn plaats, de radio gaf van katoen.

     

    Hij nam een tas, propte er wat spullen in. Aan het raam hing hij een affiche met het opschrift ‘ALLES GRATIS! — WIE EERST HAALT, BEST MAALT!’

     

    Hij vertrok met een gerust gemoed.

     

    Na een maand kwam hij thuis. Geen haarspeld was verdwenen, evenmin als zijn oldtimer die in de garage met open poort stond te blinken, sleutel op het slot.

     

    Hij dacht, is het nu werkelijk zulke rommel dat zelfs geen dief er profijt in ziet.

    Hij belde een kringloopwinkel en vroeg om zijn rommel op te halen. De uitbater beloofde dat de volgende dag een ploeg langs zou komen.

     

    Elders las ik bij collega’s dat ie dereen recht heeft op een persoonlijk eigen geslacht. Wat dus, volgens mij, niet alleen een Mensenrecht is, maar ook een Planten- en Beestenrecht.

    **

    *

    Zintuigelijk waar te nemen objecten daarentegen, zoals rotsen zijn daarvan uitgesloten. Een baksteen bijvoorbeeld is sexe-loos: dat weet zelfs de grootste sex-maniak.

     

    Gelukkig maar voor onze Spoeddiensten! Want ’n accident de parcours is vlug gebeurd! Vooral met al die festivals en de openbare zedenschennissen langs de openbare weg.

    **

    *

    Geslacht of ongeslacht, that’s the question!

    **

    *

    Dinsdag 16 Juli 2019

     

    17-07-2019, 08:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5261


    • DOORAAK.be

    Bent U er nog altijd niet toe gekomen, om persoonlijk (gratis) op een of andere manier contact op te nemen met dit onuitputtelijk nieuwmedium dat U van alles piekfijn op de hoogte houdt van wat door de officiële kontlikkers verzwegen/verdraaid wordt.

    • Aandacht AUB. Verwar de hierna besproken kunstschilder P. Bekaert niet met Sjarel-de-Verschrikkelijke, Dubbele Premier op de twee hoogst mogelijke schavotten. Fiere vader in een nieuwsamengesteld gezin. De superman dir vooral niet onder doet voor de 3 hieronder schitterend besproken huisdieren. He trio zou voor hem kunnen doorgaan. ‘Hem’ heeft niet slechts 3 dieren, maar zowat het hele dierenriem, wat zeg ik, de hele sterrenconstellatie als voorgeslacht. Sjarel is zelfs beter dan Charlie Ch!

     

    Enfin, wat ik wil zeggen, is dat ie dat soort universum met heel zijn wezen uitstraalt.

    **

    ... maar met 'n ranzig randje...

    *

    DRIE ABSURDE VERHALEN, MA NON TROPPO

    Socrates et cetera 10

    **

    *

    https://doorbraak.be/drie-absurde-verhalen-ma-non-troppo/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    16 JULI 2019 Guido Lauwaert

    **

    *

    Zoveel is zeker: de regering is geen regering van Lopende Zaken. Het is een regering van Stilstaande Zaken.

    **

    *

    Met als gevolg dat het Socrates et cetera aan inspiratie ontbreekt. Maar niet getreurd. In zijn literair magazijn is voldoende voorraad om de continuïteit van deze column te garanderen. Onder meer korte verhalen die hij in een gekkenhuis schreef. Ze zouden hem helpen zichzelf weer te vinden, zei de psychiater. Wat gebeurde. Hij schreef ze en werd weer de man die hij altijd geweest was. Over de kwaliteit valt niet te twisten.

    **

    *

    Transformatie

    De schilder P. Bekaert had zin een schilderij te maken. Hij ging naar zijn atelier, zette een maagdelijk doek op de ezel, nam palet en penseel in de hand en schilderde een ezel. Eenmaal klaar ging hij op kroegentocht.

    De volgende dag trok hij naar zijn atelier met wortelen om de ezel te voederen.

    Tot zijn verbazing was de ezel een pony geworden. Het ligt aan de verf, dacht hij. Al kan het zijn dat het doek niet goed is geprepareerd.

    Enfin, hij stuurde het doek in voor de Prijs Jonge Europese Schilderkunst. De internationale jury vond het raadselachtig. Ze kwamen er niet uit of het een ezel, een pony dan wel een geschoren schaap was.

     

    Zoveel meningen als er stemmen waren.

     

    Het schilderij werd bekroond. De pers was niet eendrachtig in zijn oordeel. Zoveel meningen als er stemmen waren. Wat de waarde van het schilderij ten goede kwam. Het werd op een veiling voor een bedrag met zes nullen afgeklopt en verworven door het artistiek comité van het Universitair Ziekenhuis. Een klusjesman in vaste dienst kreeg de opdracht het op te hangen in het kantoor van de hoofdchirurg van de net vernieuwde afdeling Geslachtschirurgie.

     

    De hoofdchirurg was zeer vereerd en vond het passend. Waar kon het beter hangen dan op de afdeling waar voortdurend patiënten kwamen die niet wisten of ze een ezel dan wel een pony of een geschoren schaap waren? Zelf twijfelde hij nooit. Hij was een dierenliefhebber zonder onderscheid van rang of ras, gewicht of formaat.

    **

     

    *

     

    HET CONTRACT

    De auteur is op weg naar huis. Hij komt van zijn uitgever die hem heeft medegedeeld dat zijn verzameling absurde verhalen niet zal worden uitgegeven. Het genre is niet in de mode. Onderweg vindt hij in een berm een revolver. Dit kan geen toeval zijn, denkt hij. Hij neemt de revolver, zet die aan zijn hoofd en haalt de trekker over. Klak! De revolver blijkt niet geladen. De auteur gaat terug naar de uitgever. In diens bureau houdt hij de uitgever onder schot. ‘Een contract,’ zegt hij. ‘In tweevoud! En wel meteen, of ik haal de trekker over.’

     

    Met een ongeladen revolver bereik je meer dan met een geladen manuscript

     

    De uitgever haalt een contract in tweevoud te voorschijn, vult de stippellijnen in, signeert ze en schuift ze de richting uit van de auteur. Met de revolver in de linkerhand op de uitgever gericht, tekent de auteur met de rechterhand beide contracten en steekt een exemplaar op zak. Een glimlach verschijnt op zijn gezicht. ‘Met een ongeladen revolver bereik je meer dan met een geladen manuscript,’ zegt hij, de revolver naar zijn hoofd brengend. Hij haalt de trekker over. Bang!

    **

     

    *

     

    oPRUIMING

    Een man liet alle deuren van zijn huis openstaan in de hoop dat dieven met zijn spullen aan de haal gingen. De goedkoopste manier, dacht hij, om de rotzooi waar ik op uitgekeken ben kwijt raak. Hij vertrok op vrijdagmiddag en kwam terug op zondagavond. Niets bleek verdwenen.

     

    Hij verhuisde naar een buurt waar vaak ingebroken werd. Hij liet alle ramen en deuren openstaan en zette de radio keihard. De muziek moest dieven lokken. Hij vertrok. Na drie dagen keerde hij weer. Alles stond op zijn plaats, de radio gaf van katoen.

     

    Hij nam een tas, propte er wat spullen in. Aan het raam hing hij een affiche met het opschrift ‘ALLES GRATIS! — WIE EERST HAALT, BEST MAALT!’

     

    Hij vertrok met een gerust gemoed.

     

    Na een maand kwam hij thuis. Geen haarspeld was verdwenen, evenmin als zijn oldtimer die in de garage met open poort stond te blinken, sleutel op het slot.

     

    Hij dacht, is het nu werkelijk zulke rommel dat zelfs geen dief er profijt in ziet.

    Hij belde een kringloopwinkel en vroeg om zijn rommel op te halen. De uitbater beloofde dat de volgende dag een ploeg langs zou komen.

    *

    **

     

    *

     

    oPRUIMING

    *

     

     

    *

    Elders las ik bij collega’s dat iedereen recht heeft op een persoonlijk eigen geslacht. Wat dus, volgens mij, niet alleen een Mensenrecht is, maar ook een Planten- en Beestenrecht.

    **

    *

    Zintuigelijk waar te nemen objecten daarentegen, zoals rotsen zijn daarvan uitgesloten. Een baksteen bijvoorbeeld is sexe-loos: dat weet zelfs de grootste sex-maniak.

     

    Gelukkig maar voor onze Spoeddiensten! Want ’n accident de parcours is vlug gebeurd! Vooral met al die festivals en de openbare zedenschennissen langs de openbare weg.

    **

    *

    Geslacht of ongeslacht, that’s the question!

    **

    *

    Dinsdag 16 Juli 2019

     

    *

     



















    17-07-2019, 06:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5259

    Nu Sjarel Michel Premier Par Naissance eindelijk zijn taalgebrabbel internationaal, ja zelfs mondiaal kan uitdragen, zal die zijn Walenlandje met alle mogelijke, onmogelijke, ja zelfs criminele middelen trachten te bevoordeligen. Het aangewezen middel hiervoor zijn subsidies. Veel subsidies. Subsidies tot in het oneindige. Want daar leeft men van in Wallo/Brux.

    **

    *

    Het zal als manna uit de Europese hemel dauwen! Zal ook beter zijn voor het milieu dan al die vervuilde zuurstof. Om zodoende, van het grootste luiaardsland ter wereld waar de gebraden Vlaamse kiekens hen zó maar in de open mond vlogen, te her-smeden tot het grootste luiaardsland van het Heelal.

    En dt danken we NIET de koekoek, maar Karl Marx, de Joods Belse Duitser die het aards geluk en de absolute vrede uit de hemel heeft geplukt.

    La France, last minute Déparrtement des Ardennes, is er, dank zij La Märkelina en Emanuele Macroni, klaar voor om het middelpunt te worden van de Westerse Wereld.

    **

    *

    Wijlen Léon Degrelle, Hitleriaan van geboorte, had dat nog moeten meemaken!

    De tijd is gekomen!!!!

    **

    Le Tombeau du Géant

    *

    Van die Waalse boer(en) geen eieren

    28 februari 2019 Suskewiet

    **

    *https://www.tscheldt.be/van-die-waalse-boeren-geen-eieren/

    *

    De liefde voor het klimaat van de marxistische PTB en de socialistische PS in het zuiden van Belgiëland, is even meewarig, aandoenlijk als leugenachtig.

    **

    *

    De PTB – zuidelijke falanx van de Partij Van De Arbeid – wil dat er een Klimaatinvesteringsbank wordt opgestart om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen. Hallo volksmenners

    **

    Hedebouw en Mertens?

    Het Chinese industriële arbeidersparadijs dat Grote Roerganger Mao in een milieucatastrofe zonder voorgaande heeft achtergelaten, is goed voor de grootste CO2-uitstoot in de hele wereld! Komt overeen met de uitstoot van Europa, Rusland, Afrika en Oceanië samen. Op naar de volgende dikke-truien-dag en beate bedevaart naar de verborgen grot van de Heilige Maagd Anuna.

    **

    *

    Asbest en dode zalm

    Wanneer rabiate en fundamentalistische communisten over het milieu prediken, lenen wij hier op de redactie graag nog eens ‘Lenins Laatste Adem’ uit het archief van ons florissante persbedrijf. Halfweg de jaren negentig vorige eeuw geschreven door David Remnick van The Washington Post. Remnick beschrijft wat iedereen die wel eens een (ex)-communistisch land heeft bezocht meteen in de smiezen heeft: milieu en volksgezondheid waren niet de prioritaire bekommernissen van de voorbeeldigste leerlingen van Marx, Engels, Lenin en Stalin. Een bedje van dode zalm bedekte vervuilde rivieren. Onbewoonde woontorens gebouwd met minderwaardig beton en hoogwaardig asbest. Doodzieke kindertjes. Kapot gezopen en doorrookte zestigers. De vloek van het communisme vat Remnick na eindeloze omzwervingen door het vergeten Rusland waar slechts weinigen komen treffend samen: ‘Het verval, de arrogantie, de opzettelijke onwetendheid en het zelfbedrog’.

    **

    *

    Vals sermoen

    Bij het valse sermoen van de PTB kon Elio Di Rupo natuurlijk niet achterblijven. Het ingewikkeldst geknoopte zijden rode strikje van de PS stelt voor dat bedrijven 5 procent van hun winst vrijwillig in een publiek-privaat klimaatfonds storten. Had dat godverdomme Albert Frère zaliger gevraagd! Wier nazaten nauwelijks een eurocent erfbelasting hebben betaald op de miljarden die vader/opa baron Belge op slinkse wijze uit de tanende Waalse industrie heeft gestolen en weggesluisd. Of aan FN Herstal: de enige wapenfabriek ter wereld die in handen is van overheid & socialisten.

    Vlaanderen stort al een eeuwigheid miljarden in een bodemloze Waalse put. Enige merkbare verbetering van het socio-economische klimaat ware wenselijk. De ecologische en verpauperde puinzooi op de as van het oude staal- en steenkolenbekken zal in kringen van kandidaat-investeerders weinig vertrouwen wekken om 5 procent van hun winst te pompen in een publiek-privaat ‘klimaatfonds’. In Vlaanderen zeker niet. Vlamingen weten maar al te goed hoe het met de privaat-publieke samenwerking in het door hen zo geliefde zuiden van het land is gesteld.

    Sociale huisvestingsmaatschappijenen intercommunales, energie vehikels, ziekenhuizen of media bedrijven: waar de PS ook in zee gaat met andermans of publiek geld worden alleen de PS en haar slaven en lakeien er zelf rijker van. Anderman is zijn geld kwijt. Met een stok de welgevulde konten van onze koeien en zeugen naar de eigen stal drijvend: van die Waalse boer(en) geen eieren.

    **

    **

    Dat het kan verkeren, wist de oude Bredero ook al. Laat die stomme Vlaamse Lamme Goedzakken dus geen ijdele hoop koesteren dat hun zweet, bloed en tranen niet lang meer (ten bate van de sacrosante ‘unité’) naar ‘Het Zuiden des Lands’ zullen afgetapt worden. De Negende Symfonie van Beethoven is een mooi stukje klassieke muziek. Maar schone liedjes duren gewoonlijk niet lang.

    **

    *

    Straks staat niet één van de ACHT Coburger ‘Regeringen’ meer overeind. Is er geen Coburgia meer. En valt de Hoofdstad ervan in Russische of Chinese handen. Stuikt (voor de elfendertigste keer) Festung Europa ten gronde. En bengelen de gewezen ‘Verlichte Grote Verstanden’ aan de hoogste nog overeind gebleven bomen.

    **

    Hill 60.

    Slagveld ’14-’18 bij Ieper

    *

    Maar laten we het zeggen zoals het is. Als Sjarel de Verschrikkelijke, zelf maar ten dele slaagt in zijn missie, valt er een zware last van de schouders van de modale Vlaming. Want dan kunnen onze nationale Waalse ex-landgenoten zich gaan laven aan heel wat grotere geldbronnen dan aan die verdomde ‘transfers’ van Vlaanderen naar Wallonië. Dan zal, net als Léon Degrelle dat deed tijdens WO II, salen met alle de Frans sprekende upperclass; de Coburger vetpotten liefst inruilen voor die van de Europese Nazistaat Natiestaat.

    Geen transfers meer, geen Coburgia meer, geen profiteurs meer: Waar gaan we dàt schrijven?!!! Wie of wat staat er dan nog in de weg om Vlaanderens vlucht ‘in de vaart der volkeren’ tegen te houden?

    **

    *

    PS

    Wat voor de drommel heeft Sjarel Premier dat wat Olio di Poeppo niet heeft?

    *

    Dinsdag 16 Juli 2019

    16-07-2019, 15:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5258


     

    Deze keer gaat deze bijdrage over iets waarover onze ‘media’ (als met reden) zwijgen als vermoord. Want over ‘omvolking’ wordt nu eenmaal niet gesproken en al zeker niet geschreven. Het wachten op de waarheid zal dus nog duren tot er een 5de ‘Macht’ na de 4de (DePers) op de markt komt.

    Wanneer die er komt, àls die er ooit komt, hangt alleen af van de verbreking van het Coburger absolutisme dat Vlaanderen al sedert 1830 jaar als een vampier leegzuigt.

    **

    *

    IndonesiPe dus, een eerder onbekend land in Azië, het Verre Oosten. Een land met als landstaal het …. Bahasa Indonesia. Hoofdstad Djakarta, de stad die vooral, dank zij Max Havelaar (Multatuli) in onze Nederlandse literatuur bekend is. Och, U weet wel: Saïdja’s vader had een buffel….

    **

    *

    Religie:  islam (ca. 86%), christendom 10%, hindoeïsme 3%, boeddhisme 1% e.a.

    Inwoners    260.580.739 (2017), na, in 1970 slechts 237.641.326.

    Laat AUB, in verband met het Hitleriaans begrip ‘omvolking’ en ‘islamisering’ deze cijfers goed tot U doordringen. De uitdrukking ‘kweken als konijnen’ is hier dus goed op haar plaats…

    Hoorde ik daarnet op Klara dat Trump nog maar eens via Twitter schandaal heeft getrapt. Hij raadt namelijk vier vrouwelijke ‘Democratische’ ‘Nieuwe’ Amerikaanse politici aan om maar beter nbaar hun eigen land terug te keren. Als dat zo verder gaat, gaat die man als straf écht nog eens her verkozen worden!

    *

    Indonesië dus. Motto:    Eenheid in diversiteit en bestaat uit een archipel van 14.572 eilanden. is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking,[5] hoewel de islam geen staatsreligie is. Europese machten bevochten elkaar om de handelsmonopolies in de specerijenhandel tijdens de tijd van de ontdekkingsreizigers. Nadat de Nederlandse maatschappij VOC ongeveer 150 jaar mede de dienst uit maakte op de archipel werd het land uiteindelijk gedurende 147 jaar een Nederlandse kolonie. Indonesië verklaarde zich onafhankelijk na de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is de geschiedenis van het land turbulent geweest en wordt ze gekenmerkt door natuurrampen, corruptie, afscheidingsbewegingen, democratisering en snelle economische veranderingen.

    **

    *

    PS

    Voor die zovele fijne details over dat (heerlijk) land, hoeft U niet mij, maar Wikipedia te danken….

    DE ISLAM IS IN DE KERN INTOLERANT

    28 JUNI 2019

    **

    *

    https://doorbraak.be/de-islam-is-in-de-kern-intolerant/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    ‘De intolerantie van de islam wordt met de jaren groter in plaats van te verminderen’. Zo luidt de titel van de open brief van Erik Bruyland aan het adres van Hilde Sabbe.

    **

    Hilde Sabbe.

    Over Hilde Sabbe kunnen we kort zijn. Zij noemde mijn goede vriend

    **

    Benno Barnard

    een ‘dramaqueen’ omdat hij ophef maakte over het feit dat moslimfundamentalisten gelieerd aan Sharia4Belgium met geweld een lezing van hem op de Universiteit Antwerpen waren komen verstoren. In een reactie op Sabbe schreef taalvirtuoos Barnard het volgende:

     

    ‘Hilde Sabbe is een middelbare nymfomane, die haar hoekje in de krant gewoonlijk vult met haar bed-avonturen, ook al voor ze haar echtgenoot had laten vallen als een drol in de wc-pot. Maar toen de zonen van de woestijn mij onder het aanroepen van hun maansikkel bedreigden, schreef mevrouw Sabbe in haar krant dat ik “een drama queen” was. Inmiddels hebben de volgelingen van de ongeletterde bedoeïen in Amsterdam twee hervormingsgezinde moslims aangevallen – en vandaag werd bekend dat bij een van hen thuis een Kalasjnikov is gevonden. Niet komt het in Hilde Sabbe op mij alsnog haar verontschuldigingen aan te bieden. Geen sprankje vuur – geest, intelligentie, zwier, fatsoen, beschaving – in deze berg reuzel, behalve het vuur dat geilheid heet.’

     

    Invoering sharia in Atjeh

    Bruyland begint zijn open brief met de ‘hoop’ dat Sabbe hem niet zal verdenken van ‘anti-moslimgevoelens’ of ‘islamofobie’. Hij leeft immers ‘al dertig jaar mee’ met zijn ‘pleegzoon en zijn gezin in Indonesië’. Over Indonesië, dat hij allicht goed kent, vertelt Bruyland een verhaal dat ik ook in mijn boek Voor Vrijheid dus tegen islamisering heb aangehaald en helaas eenvoudig is samen te vatten als: Indonesië wordt islamitischer, Indonesië islamiseert, en dus neemt de intolerantie er toe.

     

    In een artikel getiteld Invoering sharia in Atjeh is voorbeeld voor heel Indonesië wordt het volgende beschreven:

    Tazar vindt dat heel Indonesië in een islamitische staat met islamitische wetgeving moet veranderen

     

    ‘Vanuit Atjeh verspreidt de sharia over Indonesië. Meer dan 113 regio’s, een vijfde van het land, kopiëren deels de Atjese sharia blijkt uit een recent rapport van Human Rights Watch. (…) De geestelijke leider Zainal Tazar uit Padang bevestigt dat er gesprekken in het lokale parlement worden gevoerd over de sharia. (…) Tazar vindt dat heel Indonesië in een islamitische staat met islamitische wetgeving moet veranderen.’

    11 juli

    ‘Allahu akbar’

    Als op steeds meer plekken in het van oudsher als ‘gematigd moslimland’ omschreven Indonesië de sharia wordt ingevoerd, met onder andere de verplichte hoofddoek en een verbod op een strakke spijkerbroek, stokslagen voor homoseksuelen, shariapolitie, een verbod op alcohol en gokken en discriminatie van christenen, dan is dat een schoolvoorbeeld van islamisering.

     

    In dat verband stelde Andrew Johnston van Christian Solidarity Worldwide: ‘De sluiting van zo veel kerken in Aceh [Atjeh], voortdurende aanvallen op kerken in West-Java, de vervolging van de Ahmadiyya gemeenschap en het bestraffen van de atheïst Alexander An laat de toenemende religieuze intolerantie in Indonesië zien.’ In de Indonesische stad Yogyakarta, duizenden kilometers van Atjeh vandaan, zijn homoseksuelen niet meer veilig omdat het Front Jihad Islam en het Forum Umat Islam de oorlog hebben verklaard aan alles wat niet-hetero is. Islamitische knokploegen gaan de straten op: ‘Zij hebben vlaggen, groene en zwarte, met Arabische tekens erop. Ze schreeuwen “Allahu Akbar” en schelden ons uit en zwaaien met kettingen’, aldus een van de slachtoffers. Muhammad Fuad van het Forum Umat Islam stelt dat homo’s volgens religieuze richtlijnen verbrand dienen te worden of ‘in het diepste ravijn gestort’.

     

    Islamisering uit angst of machtsbehoud

    dat LGBT’s een sluipend kwaad zijn en ‘erger dan een kernoorlog’

     

    En de Indonesische regering? De Indonesische minister van Defensie Ryamizard Ryacudu zegt nu zelf dat LGBT’s een sluipend kwaad zijn en ‘erger dan een kernoorlog’. Tientallen homoseksuelen werden ontslagen en van de Indonesische televisie gehaald. Shadi Hamid, auteur van het boek Islamic Exceptionalism, wijst er inderdaad op dat ‘in Indonesië de meeste shariawetgeving is doorgevoerd door de seculiere Golkar partij’. Zo gaat het in de islamitische wereld vaak en het is een zeer belangrijk mechanisme: uit angst of machtsbehoud plooien overheden en regimes, die zelf niet per se islamfundamentalistisch zijn, voor de islamitische druk, intimidatie, dreigementen en/of terreur van moslimfundamentalisten.

     

    In mijn boek citeer ik de Algerijnse schrijver Boualem Sansal, die stelt: ‘In Algerije hebben de islamisten gewonnen. De strijd is gestreden, ze hebben de wapens neergelegd en gedemobiliseerd. Ze zijn met het geweer in de armen naar de onderhandelingstafel gekomen en hebben hun eisen gedicteerd. Ze hebben gekregen wat ze wilden: moskeeën te kust en te keur, meerdere ministeries, zetels in Kamer en Senaat, maar bovenal het volk. Zij hebben de samenleving gekregen, terwijl de regering zelf zich teruggetrokken heeft in een handvol bourgeois buurten. Het echte centrum van de macht hebben ze niet in handen, al de rest wel.’

     

    Denkfout

    Maar zo feitelijk en veelzeggend Bruylands beschrijving van de islamisering van Indonesië is, zo tragisch en fout is helaas zijn conclusie. Hij schrijft immers: ‘Van dichtbij heb ik dus persoonlijk de evolutie meegemaakt in het grootste moslimland ter wereld, van een uiterst verdraagzame (ik zou haast zeggen ‘Verlichte’) islam tot een almaar toenemende intolerantie.’

     

    Dit is een denkfout: in Indonesië (of elders) is er nooit een ‘Verlichte’ islam geweest. Wel is de oorspronkelijke, vrij sterke Indonesisch-Javaanse cultuur er goed bewaard gebleven, waardoor de islam er lange tijd eerder oppervlakkig aanwezig was en slechts in geringe mate is doorgedrongen in de Indonesische samenleving en volksaard.

     

    Islamisering is wereldwijd fenomeen

    Islamisering doet zich niet alleen voor in Indonesië, het is een wereldwijd fenomeen dat plaatsvindt in Afrika, Azië, Europa en Amerika. Overal eigenlijk waar een substantieel percentage van de bevolking moslim is, wordt de samenleving vroeg of laat geconfronteerd met islamisering. Het is ook een denkfout om dit louter te wijten aan de invloed van islamitische landen als Saoedi-Arabië of Turkije: islamisering, het islamitischer maken en worden van volkeren, culturen, samenlevingen, beschavingen, behoort simpelweg tot de kernopdracht van de islam. ‘Islam’ betekent ‘onderwerping’; de geschiedenis van de islam is daarvan één langgerekt bewijs en de bronnen van de islam getuigen hiervan en geven moslims daartoe de opdracht.

     

    De regio die wij vandaag als ‘de islamitische wereld’ bestempelen, wordt al 14 eeuwen gekenmerkt door golfbewegingen van re- en de-islamisering, wat doorgaans letterlijk gepaard gaat met bloed, zweet en tranen. De ongemakkelijke waarheid is dat, wanneer de islamisering ergens een bepaald niveau heeft kunnen bereiken, de geest uit de fles is en de betreffende samenleving gedoemd is om in een (schier) eindeloze golfbeweging van re- en de-islamisering te belanden.

     

    ‘Salafisme’

    de bronnen en kernopdracht van de islam ziet Bruyland kennelijk niet

     

    Maar de bronnen en kernopdracht van de islam ziet Bruyland kennelijk niet, want hij heeft het over ‘conservatieve, reactionaire salafistische krachten die zijn overgewaaid uit Saudi-Arabië, Jemen en Pakistan’, waarvan hij beweert dat ze ‘totaal vreemd zijn aan de ware islam’. Nochtans is het zogenaamde ‘salafisme’ gewoon (een terugkeer naar) de zuivere islam. Volgens historica en islamexperte Machteld Allan zitten het zogenaamde ‘salafisme’ en ‘jihadisme’ in de islam besloten, en worden die termen vaak aangewend om de islamitische leer/bronnen te verschonen.

     

    Arabiste Anne-Marie Delcambre stelt terecht dat er geen tolerante en vredelievende of verlichte versie van de islam bestaat. Zij noemt dat ‘een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien’. In drie zinnen vat Delcambre het subliem samen: ‘Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei. Er is geen goede en slechte islam, zoals er ook geen gematigde islam bestaat. Gematigde moslims bestaan wel, dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen.’ Over die zogenaamde ‘ware islam’ heeft Hans Teeuwen overigens een briljante video gelanceerd die ik iedereen aanraad te bekijken.

     Het is nota bene een van de invloedrijkste Indonesische islamgeestelijken, Yahya Cholil Staquf, die heeft gezegd dat ‘westerse politici moeten stoppen met te doen alsof extremisme en terrorisme niks met de islam te maken hebben’. Cholil Staquf: ‘Radicale islamitische bewegingen zijn niets nieuws. Ze verschenen telkens opnieuw in onze eigen geschiedenis in Indonesië. Het Westen moet ophouden elke discussie over deze kwesties toe te schrijven aan “islamofobie”.’ Cholil Staquf vertelt dat sommige van zijn westerse vrienden ‘islamofoob’ zijn en dat hij hen begrijpt, en hij concludeert dat het Westen ‘moslims niet kan dwingen een gematigde interpretatie van de islam te aanvaarden’.

     

    Bovendien stelt Cholil Staquf dat ‘in de traditionele islam de relatie tussen moslims en niet-moslims, tussen moslims en de staat en tussen moslims en het heersende wetssysteem van de samenleving waar ze wonen, problematisch zijn.’ Want ‘volgens de klassieke [islamitische] traditie is de relatie tussen moslims en niet-moslims er een van segregatie en vijandschap’, aldus Cholil Staquf, die concludeert dat de orthodoxe islamitische traditie over het wereldomvattende kalifaat en de sharia conflicteert met seculiere natiestaten en de democratische rechtsstaat.

     

    Middel versus doel

    Zo weigerde Al-Azhar jihad-bewegingen zoals Islamitische Staat te veroordelen voor ketterij

     

    Al even erg is echter het feit dat Bruyland kritiekloos de islamitische ‘universiteit’ Al-Azhar in Caïro aanhaalt. Zijn kleindochter liep school bij een afdeling van Al-Azhar in Jakarta, en dus is ze volgens hem ‘uiteraard moslima’ – hoewel ze weigert een hoofddoek te dragen. Bruyland noemt Al-Azhar terecht ‘het Vaticaan van het Soennisme’, maar vergeet er bij te zeggen dat, hoewel ze zich tegenwoordig soms gematigd probeert voor te doen, Al-Azhar in de kern islamfundamentalistisch is. Zo weigerde Al-Azhar jihad-bewegingen zoals Islamitische Staat te veroordelen voor ketterij, wat ook logisch is omdat ‘Islamitische Staat in niets strijdig is met de islam’, zoals arabist en islamoloog Halim El Madkouri overtuigend heeft aangetoond.

     

    Uiteindelijk kan Al-Azhar, uit politiek-strategische overwegingen, louter afstand nemen van het middel of de strategie (onthoofdingen, massamoorden, terreur), maar niet van het streef- of einddoel: de invoering van de islamitische wet of sharia, het kalifaat. Het gezaghebbende Al-Azhar heeft ook het inhumane, totalitaire en compleet verwerpelijke sharia-handboek Reliance of the Traveller gecertificeerd (waarin onder andere steniging voor overspel en voor sodomie wordt gepropageerd).

     

    Bruyland besluit zijn open brief aan Sabbe met: ‘Natuurlijk, op (lange) termijn … misschien gaat het ooit wel de goede kant op, maar zoals Keynes zei: “In the long run we are all dead”.’ Het zou sneller de goede kant op kúnnen gaan mochten mensen zoals Bruyland eindelijk eens onder ogen (durven te) zien wat de bekende filosoof en religiecriticus Sam Harris zo treffend stelt: ‘Het probleem met het islamitisch fundamentalisme zijn de fundamenten van de islam.’

    sam van rooy

    **

    Ieder ‘redelijk Schepsel Gods’ heeft het recht een eigen mening te hebben. Deze vaststelling is tenslotte het resultaat van de vele eeuwen beschaving, zoals wij die tot hiertoe gekend hebben.

    Verkeerd dus, afgevoerd en vervangen door nieuwe niet eens bestaande rassen.

    **

    *

    Gisteren, Kaattors Zwieët in Parijs, naast onze onnavolgbare Premier in Lopende Zaken Michel I, ook de allernieuwste uitgevonden wapen-explosie gezien? Alleen de onnavolgbare Fors Navalle ontbrak met klank. Maar dat was alleen te wijten aan het feit dat er aan echt varen voorlopig niet te denken valt op de o zo beroemde Sjamps Eelyzés, wat in het diepste geheim een vijfjarenplan van de onnavolgbare President Macaroni schijnt te zijn.

    Allez, in de lucht hangende, precies dezelfde dreigende sfeer die terug te vinden is net vòór WO II. Het met ede dag dieper wegzinkende Franse Rijk dat de vuistjes balt om de vijand (Raletten Specialist Tsaar Poetin?) uit te dagen.

    Ja Ja, “peace in our days’: do you remember….Toen schreven we begin 1939 en een jaar later op 10 Mei ’40 was het zo ver.

    **

    *

    En zo kom iik, via de omweg van het (latere) Germaanse imperialisme, dat in feite de directe opvolger is van de veroveringszucht van het Franse imperialisme van na de Franse Revolutie (1789) en Napoleon (1815). Imperialisme kost bij definitie altijd vooral veel zweet, veel bloed en veel tranen. Het is zo goed als synoniem van intolerantie dat daar gewoonlijk het gevolg van is.

    Zo kom ik (in de hoop te kunnen bijdragen aan de reputatie van Benno Barbard tot de wereldwijde intolerantie van de islammerij, het hoofdonderwerp van onderliggende bijdrage.

    Voor wat betreft de eeuwenlang durende traag maar zekere quasi totale islamisering van Indonesië, laat ik de eer aan Wikipedia. Want het is, ja, een Geschiedenis zonder Einde. Een Geschiedenis die ook voor onze Beschaving is weggelegd. Voor zover die nog geen feit is.

    Post Scriptum.

    De CVP Jongeren komen in opstand? Isschien kunnen ze aansluiten bij ‘Schild en Vrienden’ van Dries Vanlangenhove? Voor ons twee vliegen in één klap. Vlaanderen in de kortste keren onafhankelijk én de Islammerij terug naar af.

    May God bless America.

    **

    *

    Maandag 15 Juli 2019




    15-07-2019, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!