MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500483 – DE LINKXEN VOEREN VNDAAG VIA DE NAVO TEGENOVER OEKRAÏNE PRECIES HETZELFDE UIT ALS HITLER IN 1938 DEED MET DANZIG

    ZATERDAG 5 MAART 2022

    *

    Zich geen oren laten aannaaien

    *

    500483 – DE LINKXEN VOEREN VNDAAG VIA DE NAVO TEGENOVER OEKRAÏNE PRECIES HETZELFDE UIT ALS HITLER IN 1938 DEED MET DANZIG

     *

     I N H O U D

    Wereldoorlog III is vandaag, na precies 9 dagen, net zoals ongveer de vorige, beland in een soot van ‘Sitzlrieg’. Na de Boem-Boem, de Bla-Bla.

    De BLIZKRIEG is, kort daarop, meestal dan ook het loghisch gevolg v

    ban al dat geblaat & gedaas.

    In de voorlpig laatste wereldramdspeelde men alleen nog maar met (doelijk) vuur. Heden ten dage speelt men met kernwapens, zijnde het ‘Wunderwzffe’ waar naartoe de Nazi’s juist de greep tekort kjwamen…

    Opperatie’ Paperclip’, you know? Zie Wiki…..

    Vroeger was het Hirishima & Nagasaki die als eersten de bolwassing wisten te ondergaan. Nu eerst het Kremin met een soort prpefbaloinnetje, en vervolgensWashinton DC met een daverdeden klap naar de Eeiwgheid?

    DE Hemel beschere ons!

    Of wordt het, als naar gewoonte, het Europees Avodland dat opnieuw onder de voet zal worden gelopen?

    Met Gods hulp, nog wat tijdwinst, zodat we straks de Verkiezinen van 2024 halen, zowel in Amerika als ijn dit, ons eigen Kloteland? Wedden dat een paar uur nadien den Donald samen met ee Vlad, in gezelscha^van Orban, het gles heffen ergens in de Krim, net zoals Silvio Berluisconi dat inerdertijd deed met de Poet? Vandaag noemt iedereen dat de ‘anexatie’ van de Krim door Rusland, maar de hitorische feiten zijn wel, dat de Bewoners van de Deelstaat Krim toen kozen eerst voor de onafhanjekijkheid, en pas daarna voor de samenwerking met Rusland….

    Kijk, al vliegt de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    WARFARE FOR DUMMIES

    *

    Ondertussen blijkt de grootmacht Rusland er nog steeds niet in geslaagd te zijn het buurlandje Oekraïne klein te krijgen. Dictator Poetin heeft zich lelijk misrekend op de weerbaarheid van de Oekraïners en zijn leger was er evenmin op voorbereid. Het activeren van zijn nucleaire bewapening heeft nog meer chaos teweeg gebracht en een treffen op een kerncentrale – de grootste in Europa - is voorlopig nog goed afgelopen.

    Ook in Rusland zelf groeit de tegenstand tegen de oorlog in het algemeen en Poetin in het bijzonder. Er loopt een petitie om die oorlog te stoppen die al meer dan een miljoen handtekeningen heeft verzameld en dit allemaal in een land waar de officiële media monddood zijn gemaakt en al enkele duizenden betogers meteen werden opgepakt.

    De vraag is maar hoe men van zo’n dictator vanaf geraakt zonder er een andere in de plaats te krijgen of er geweld voor zal moeten gebruiken. Feit is in elk geval dat Poetin en zijn jaknikkers zich deerlijk hebben misrekend in Oekraïne én in het Westen dat eindelijk is wakker geschoten. De NATO-landen vechten niet mee, sturen echter wel wapens en helpen de vluchtelingen op allerlei gebied. Finland en Zweden, voorlopig nog onafhankelijk, zullen waarschijnlijk toetreden tot de alliantie en waren al aanwezig op de laatste NATO-vergaderingen. Duitsland heeft zijn Ostpolitik opgegeven en gaat 100 miljard euro extra investeren in zijn leger.

    Allerlei grote internationale bedrijven stoppen hun activiteiten in Rusland en Russen worden geweerd in de meest uiteenlopende sportactiviteiten. De banken zijn grotendeels lam gelegd, de roebel is niet veel meer waard nadat zo’n 15 miljard ervan van de banken is afgehaald. Ondertussen heeft de aannemer van de gaspijplijn Nordstream 2 de boeken neergelegd en iedereen die erbij betrokken was ontslagen.

    Voor de rest is het afwachten wat het wordt met de uitvoer van olie en gas. Dat gaat het Westen ook flink wat kosten, maar – in tegenstelling tot wat gebeurde na de annexatie van de Krim - en doordat de sancties nu veel zwaarder zijn, is men in het Westen bereid de gevolgen ervan te dragen.

    En dat alles wegens de nukken van de eenzame man aan die ellenlange ovale tafel daar in het Kremlin, die nog altijd denkt geschiedenis te moeten schrijven door te verwijzen naar WO II en het nazisme erbij te betrekken. Dat alles terwijl de president van Oekraïne een jood is en Poetin met zijn oorlogen in Georgië en de Donbas, en het virtueel annexeren van Wit-Rusland zelf eerder aan Hitler doet denken.

     

    Ha Ha, ‘das ist also des Pudels Kern‘… De Regeringsleider in die Joekrien, Volodymyr Zelensky, gewezen volksgeliefde TV-acteur (!!!!!)is dus een Jood.

    Alhooel, wel of niet Jood, goede vooruitzichten voor Urbanus van Anus om bij ons ooit Francken Theo als Minister-President op te volgen.

    Dat deze man daar in Oekraïne Jood is? Et alors?

    Mij zeker niet gelaten, want onze Westerse Beschaving heeft veel zo niet alles te danken aan dat geniale en in doorsnee zeer bemiddeld volk. Dat zelfs boogt op een jaartelling ver voorbij de 5.000 jaar, daar waar wij nog niet eens aan de helft daarvan en al haast opgebrand zijn. Overweldigd door een onbeschaafde woestijuncultuur, drugs, seks en woke nieuwslichterij….

    Toch moet ik over dit alles even nadenken… D

    Diene Karl Marx, de iotvinder van het Commidodmer, xzd yooch ook ne Jood. En dat deed bij mij de lamp aan… Tot er mij ’n licht opging…

    Toch nooit ’n verband met…

    **

    Diene ellendeling; , diene andere excentrieke oorlogsstoker, ene zekere Georges SOROS, een Hongaarse Jood van origine, geboren Bolsjevist tot in de kist, maar sedert de wereldwijde economische crisis van 1987, door allerlei scheve bokkensprongen stinkend rijk en daarenboven Amerikaan is geworden…

    Had het kunnen weten. Want had op dze blog reeds verschillende malen over hem mijn verachting uitgesproken. En daar succes mee behaald, want nagel op de kop. Hoe hij, jammer voor hem, korte tijd geleden veilig voor zijn rihr, persoontje, van uit de VS, een Hongaanrse Opstand tegen de EU probeerde te forceren door op zijn kosten duizenden ‘infiltranten’ naar daar te sturen, die onrusten en wrijvingen tegen Victor Orban dienden te organiseren. Eenmaal ter plaatse, kozen die echter waar voor hun geld, of hielden zich dus (voorlopig?)gedeisd.

    Tijd brengt raad? Dus ook voor criminelen. Zodat de Regime Media er dan ook het zwingen toe deden. Bart Zeeckhoit van DM op kop, die dan ook haast zijn to,nd diende af te bijten. Alhoewel. In afwachting is de cirque in Oekraïne begonnen. Orban zelf, net als Polen trouwens, worden door de EU (geprobeerd) in de rug en via de portemonnee aan te vallen.

    Wat? In die landen, net als in de EU, geen seks op straat in open lucht, en de aan de EU-brol ondergeschiktheid boven de eigen Nationanle Wetten? Op eigen benen staan, dat is niet meer van onze tijd!

    Ja, en dan over de Poet, de VRIJELIJK VERKOZEN ‘DICTATOR’ VLADIMIR POETIN, eenstemmig voor het leven benoemd door het Russisch Parlement, de Doema. Deze man weliswaar geen doetje zijnde, on het Kremlin aan de ene kant van de de Geschiedenis maar ook aan de 9 meter lange ovale tafel, met aan de andere kant een schertsfiguur als de kleie niet van gestalte lang uitgevallen zijnde Emmanuel, de ‘Van God-Gezondene’ – Macron….

    Goed of juist nefast voor de er aankomende President Veerkiezingen in Frankrijk? Martien La Plume van Le Front National (of heeft U liever Éric Zemmour) die zich daarbij in de handen zaten te wrijven…

     

    Neem me vooral niet kwalijk (ook mensen als de Poet zijn niet mijn gene…. Heb liever Louis de Funès) maar iemand die in zijn vrije tijd en   in bloot bovenlijf in als poolijs koud water doodkalm staat te vissen in storm en ontij, is volgens mij niet te vergelijken met bvb onze eigen dikke weldoorvoede EU-potentanten die op one kosten leven van de krijg en van de bla-bla-bla en de Boem-Boel-Boem. Zie de Pronoi Premier, het Genie van Brakel.

    De Poet moet anderzijds op een of andere manier wel een goed karakter hebben, om dat soort EU-Canalle Collega’s, Zelfs niet nadat deze met een atoom-vergelding beginnen te dreigen, om deze niet in één keer omver te blazen. Gelukkig maar voor de wereldvrede. Ook en vooral in onze Gewesten.

    Het Rode China en nog een paar andere schurkenstaten, kijken met belangstelling toe. Who is next? Satan of zijn moer?

    Wie heeft het grootste bakkes?

    (Get) Digitalia

     

     

    GEROLF ANNEMANS: ‘ALS DE NAVO VREDE WIL, MOET ZE OEKRAÏNE VERRADEN’

    foto: ©Belga Image - Dirk Waem

    *

    Europees parlementslid Gerolf Annemans (VB) onthield zich bij stemming over resolutie Oekraïne

    *

    Interview - 05/03/2022 Christophe Degreef

    *

    ‘Ik misprijs autocraten als Poetin, en ik steun de Oekraïnse soevereiniteit volledig. Maar met oorlogstaal en Europese toetredings beloftes zal men Oekraïne niet uit Russische handen houden. Bovendien dreigt men Polen en Hongarije in gevaar te brengen.’

    Aan het woord is Europees parlementslid Gerolf Annemans (Identiteit&Democratie – Vlaams Belang). Hij was een van de weinige verkozenen die zich onthield bij de resolutie over steun aan Oekraïne.

    Annemans was niet de enige Vlaming die zich onthield toen het Europees parlement stemde over Resolutie 2022/2564. Naast de overige leden van zijn fractie, onthield ook de PVDA zich. In totaal onthielden zich maar 26 leden van de 626. 13 stemden tegen. Een emotionele speech van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky deed de assemblee bijna unaniem de Russische inval veroordelen.

    De houding van Vlaams Belang in deze wordt door velen als problematisch gezien, door enkelingen zelfs geassocieerd met ‘Poetinvriendelijkheid’. Dat ontkent Annemans met klem. ‘Ik onthoud me van dit soort oorlogszuchtige retoriek. Oekraïne is een soeverein land, dat geholpen moet worden. Maar ik lust de toevoegingen aan de resolutie niet, die onder meer Oekraïne versneld lidmaatschap van de EU beloven. In een conflict als dit, met een tegenstander als Rusland, is het beter om aan te dringen op dé-escalatie.’

    Vredescongres

    Wat bedoelt u concreet met dé-escalatie?

    Gerolf Annemans: ‘Als de Europese elite in een vlaag van zinsverbijstering eenzijdig oproept om Oekraïne per direct lid te maken van de Europese Unie, dan is dat voor mij een zuiver geval van escalatie. Dat applaus moment in het Europees parlement na de speech van de Oekraïense president Zelensky was hallucinant en verdoofde alle redelijkheid, hoezeer ik Oekraïne ook wil steunen als soevereine natie. Ik wilde daartegen een statement maken door me te onthouden over dat lidmaatschap-per-direct. Dat is voor mij al een eerste stap tot dé-escalatie.’

    Het is dan niet opportuun om als Europees parlement olie op het vuur te gooien. Want zo wordt Europa een actor en geen bemiddelaar

    ‘Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen en alle andere eurofielen beseffen het misschien niet volledig, maar we beleven gevaarlijke historische momenten. Vladimir Poetin is een gevaarlijke autocraat die er niet voor terugdeinst nucleaire wapens te gebruiken. Het is dan niet opportuun om als Europees parlement olie op het vuur te gooien. Want zo wordt Europa een actor en geen bemiddelaar. Daar komt nog eens bij dat de Europese instellingen nagenoeg iedere crisis sowieso gebruiken om meer macht naar zich toe te trekken. Dat gebeurt nu dus ook, men wil in alle rapte een gigantisch groot en complex land als Oekraïne laten toetreden.’

    ‘Ik vind het in deze situatie dus meer aangewezen om te pleiten voor vrede dan de oorlogs sentimenten en straffe verklaringen verder aan te wakkeren. Vredesbesprekingen moeten alle kans krijgen en er zijn embryonale vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne op dit moment. Maar die besprekingen tussen twee oorlogvoerende landen volstaan niet, dus zouden de Europese Unie, Rusland en de VS onmiddellijk een vredescongres moeten organiseren. Dat is een tweede concrete stap naar dé-escalatie.’

    Rusland is nu wel de directe agressor, ook al is de opbouw naar het conflict het voorbije decennium aangewakkerd door zowel de NAVO als Rusland, als we eerlijk zijn.

    ‘Dat is zo, en als nationalist doet het me pijn dat een soevereine natie onder de voet wordt gelopen. Het geo-politieke geheugen is echter kort. De Europese Unie heeft enkele jaren geleden een associatie verdrag met Oekraïne afgesloten. Dat verdrag moet een unie lidmaatschap voorbereiden. Die controversiële poging tot gebiedsuitbreiding richting Rusland is nergens aan de Europese bevolkingen voorgelegd, behalve in Nederland, waar een meerderheid dan ook nog eens tegen stemde. Met die mening is niets gedaan.’

    ‘Eerder werd de Krim-crisis (Oekraïens schiereiland dat sinds 2014 door Rusland wordt bezet, red.) ook al mee veroorzaakt doordat de Europese Unie zich te actief met de toenmalige Oekraïense politiek inliet. Na de Brexit van 2016 had men kunnen hopen dat de Europese leiders zich zouden bezinnen over al te federatieve of uitbreidende gedachten, zeker als een grote lidstaat als het Verenigd Koninkrijk de unie verliet. Toen al werden de kiemen gelegd voor meer Europese oorlogs retoriek, want de Britten mochten zeker niet begrepen worden in hun soevereiniteits-streven. Men heeft het gaspedaal steeds verder ingeduwd, zonder omkijken.’

    Het Europese project begint aan de waanzin te grenzen. En dat is jammer, want in de kern is het goed

    ‘Tijdens de covid-crisis is de waanzin nog verder versneld en is men in versneld tempo geld beginnen bijdrukken om de crisis aan te pakken. Nu wil men het volksgezondheidsbeleid zelfs verregaand federaliseren. In 2014 nog verklaarden velen Guy Verhofstadt gek toen hij Eurobonds voorstelde (waarmee de schulden van de eurozone gefinancierd kunnen worden door de uitgave van obligaties los van de schuld- en begrotingsdiscipline van individuele lidstaten, red.). want Eurobonds zouden immers te ver gaan. En wat is er sindsdien gebeurd? Er zijn Eurobonds gekomen. De Europese Unie doet rechtstreeks aan schuld opbouw, beschikt over fiscale bevoegdheden, en zet zo de toon voor beleid. Gelijktijdig zijn er straf mechanismen opgebouwd voor lidstaten die niet in de pas lopen, zogenaamd onder de rule of law. Zoals ik al zei: de Europese Unie maakt misbruik van grote crises om on-democratisch verder te groeien. Het Europese project begint aan de waanzin te grenzen. En dat is jammer, want in de kern is het goed.’

    ‘Men probeert mijn onthouding voor deze resolutie altijd in een kwaad daglicht te stellen, alsof ik een vriend van Vladimir Poetin zou zijn, of anti-Europa. Niets is minder waar. Ik ben een kritisch voorstander van de NAVO als verdedigings macht, pro goede relaties met de Verenigde Staten, en pro een sterk Europa van naties. Ik misprijs autocraten als Poetin, net zoals ik Moammar Khadhaffi misprees. Maar met dit soort resoluties maken we het een autocraat als Poetin veel te gemakkelijk om alsnog zijn zin door te duwen, en radicaliseren we hem verder.’

    ‘Laten we eerst vredesbesprekingen mogelijk maken, en de Oekraïense soevereiniteit proberen herstellen. Als Poetin zich teruggetrokken heeft, dan kunnen we het uitgebreid over zijn kwalijke kanten hebben. Maar nu leidt hij een atoom-macht die is overgegaan tot actie. We moeten diplomatisch genoeg zijn om naar een compromis te streven dat de wapens doet zwijgen. Dat is ook in ons Westerse belang, zeer zeker.’

    Polen en Hongarije

    Denkt u dat Vladimir Poetin een rationeel-militair plan uitvoert? Rationeler zou geweest zijn als hij zich tot het oosten van Oekraïne had beperkt, waar veel Russen wonen. Nu probeert hij steeds meer grondgebied in te nemen van een gigantisch groot land. Een miljoenenstad als Kiev bezetten is ook voor Rusland militair gezien een loodzware klus. Het lijkt erop dat Poetin bijgevolg in de irrationaliteit is terechtgekomen, en ook in Rusland zelf geïsoleerd is geraakt. Is het niet naïef om te denken dat vrede met iemand die in zo’n tunnel zit, mogelijk is?

    ‘Net daarom dat er eerst een staakt-het-vuren moet komen. Pas als de wapens zwijgen, komt er ruimte vrij voor echte vredesbesprekingen. Niemand heeft nu adequate inzichten over de strategische plannen van het Russische leger, alles is ‘fog of war’. We hebben ons allemaal laten verrassen door Rusland. Al denk ik ook dat we onderschat hebben hoe de Europese buitenland politiek met betrekking tot Oekraïne Poetin geradicaliseerd heeft. Kennelijk hebben we ons daar ook vergist. Dat zijn geen wilde theorieën.’

    Met veel doortastendheid is de voorbije jaren enorm veel geld vrijgemaakt om Oekraïne te verwesteren, om het tot de Europese- en NAVO-invloedssfeer te bekeren

    ‘Met veel doortastendheid is de voorbije jaren enorm veel geld vrijgemaakt om Oekraïne te verwesteren, om het tot de Europese- en NAVO-invloedssfeer te bekeren. Vorige maand nog heeft de Europese Unie 1,2 miljard euro geschonken aan de Oekraïense nationale bank, dat heb ik als Europees parlementslid zelf gezien. Blijkbaar interpreteren Russen dit soort zaken als een inlijving en vinden ze dat die evolutie enkel nog met geweld gestopt kan worden.’

    ‘De scherven liggen nu echter op tafel. We kunnen niet zomaar terug. We onderhandelen al meer dan tien jaar met tal van Balkanlanden over toetreding tot de EU. Volgens de huidige linkse meerderheid in het Europees Parlement zouden Polen en Hongarije in feite ook niet kunnen blijven. Vorige week stond ik nog in Warschau als waarnemer van het parlement. Men dreigde toen nog om de Polen te straffen met een Europese inquisitie en hun subsidies stop te zetten. In dat licht is het zeer dom om de Oekraïners nu plots voor te houden dat zij op een drafje lid kunnen worden van de unie. Georgië en Moldavië staan nu ook klaar om snel lid te worden.’

    ‘Dat heeft repercussies voor hoe landen als Polen en Hongarije naar het Europese project zullen kijken. Tot vorige week werden zij dus gestraft omdat zij Polen en Hongarije willen blijven. Nu plots hebben we Polen en Hongarije nodig. En mogen landen die lang niet zo democratisch en Westers zijn, zoals Georgië, Oekraïne en Moldavië er gauw bij. Onderschat niet hoe in Oost-Europa wordt gekeken naar het Westen.’

    Ondanks dat verraad van ons, vertrouwen Polen en Hongarije ons meer dan de Russen

    ‘Na de Tweede Wereldoorlog hebben we landen als Polen en Hongarije overgeleverd aan bijna 50 jaar communisme, en dat speelt nu nog erg mee. Ondanks dat verraad van ons, vertrouwen Polen en Hongarije ons meer dan de Russen. Dat Polen en Hongarije lid zijn geworden van de EU en van de NAVO, is door de Russen ook zonder probleem aanvaard. Historisch gezien maakten zij dan wel deel uit van de communistische sfeer, maar niet van de Sovjetunie. Rusland begreep daarom die integratie van die landen in het Westen, want de Russen kennen hun geschiedenis en ze kennen de weerzin die in die landen tegen het communisme en tegen de Russen bestaat. Het had voor de Russen geen zin Polen en Hongarije tot de Russische sfeer te rekenen omdat het Warschaupact landen waren.’

    Ge-opolitiek is een complexe aangelegenheid, daarom ook dat diplomatie pas loont mits een visie en veel geduld

    ‘Voor Oekraïne is dat helemaal anders. Het land maakte rechtstreeks deel uit van de Sovjetunie, en is dus in die Russische geschiedschrijving opgenomen, compleet met het wereldbeeld van de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog, en de moeilijke periode na het communisme. Geo-politiek is een complexe aangelegenheid, daarom ook dat diplomatie pas loont mits een visie en veel geduld. Maar van een diplomatieke houding die oog heeft voor de verzuchtingen van de Russen, en tegelijkertijd de geschiedenis en eigenheid van Oost-Europa erkent, is nu niet veel sprake.’

    ‘Me onthouden van al te agressieve verklaringen tegenover Rusland en Oekraïne stimuleren in zijn ontwikkeling van hieruit, zal voor mij in het licht van de geschiedenis belangrijker zijn dan meedoen met de oorlogsretoriek. Daar ben ik van overtuigd.’

    Neutrale bufferstaat

    Oekraïne is natuurlijk een soeverein land, en twee machtsblokken dingen naar haar hand. Is het eerlijk om de Oekraïners als een neutrale bufferstaat te houden, een staat die nooit mag toetreden tot de EU en de NAVO? Als een meerderheid van Oekraïners dat zelf eerder wil?

     

    ‘Als een neutrale bufferzone kan bestaan, dan verdient ze natuurlijk om niet onderhevig te zijn aan hegemonie, noch van de Russen, noch van de NAVO-EU. De EU wou natuurlijk Oekraïne ‘kopen’ en heeft nagelaten voorzichtiger te zijn. Zelfs toen het Russische leger aan de Oekraïense grens stond en Poetin vroeg dat Oekraïne nooit lid zou worden van de NAVO, weigerde Europa rekening te houden met die eis. Psychologisch gezien zijn wij voor de Russen betrokken partij, geen bemiddelaar meer, omdat we niet wilden garanderen dat Oekraïne een neutrale staat zou blijven. Vredespogingen zullen dus minstens rekening moeten houden met het ritme van de Russen en met de hulp van een neutralere bemiddelaar.’

    Ik wil gewoon dat het geweld stopt, dat de brokken kunnen gelijmd worden. De Russen én de Europese Unie hebben hier schuld aan

    ‘Het is niet aan mij om te zeggen of Oekraïne op de langere termijn altijd een neutrale bufferzone moet blijven. Dat is een complexe diplomatieke kwestie, die we met de nodige terughoudendheid moeten benaderen. Ik wil gewoon dat het geweld stopt, dat de brokken kunnen gelijmd worden. De Russen én de Europese Unie hebben hier schuld aan. De feiten zijn wat ze zijn. En nu moet de situatie ontzenuwd worden. Of is de NAVO soms van plan ‘boots on the ground’ te brengen in Oekraïne?’

    ‘Vergis u niet: net als in 1945 met Oost-Europa is gebeurd, gaat de NAVO Oekraïne moeten verraden als ze vrede wil. Dat is de directe consequentie van een conflict met Rusland om Oekraïne. Terwijl inmiddels de kans bestaat dat de Russen uiteindelijk tot aan de NAVO-grens in Polen zullen staan. De tijd van de bufferstaat is voorbij.’

    Amerikaanse agenda

    U kent Oost-Europa goed. Polen en Hongarije grenzen nu aan een atoom-macht, terwijl ze binnen Europa gestraft worden omdat ze zichzelf willen zijn. Wat betekent dit nieuwe paradigma voor deze landen?

    ‘Polen is gewoonweg meer geïnteresseerd in de NAVO dan in de Europese Unie. Men heeft in Polen de jongste jaren al te veel ondervonden dat de unie vijandig staat tegenover Pools zijn. Voor Polen en Hongarije is EU-lidmaatschap een bijkomstig gevolg van het NAVO-lidmaatschap. De Amerikanen zien natuurlijk ook NAVO-lidmaatschap en EU-lidmaatschap als hetzelfde, zo getuige ook hun pogingen om de druk op te voeren op de EU om Turkije erbij te nemen.’

    ‘Ik vrees dat de huidige Europese Oekraïne-agenda, een puur Amerikaanse agenda is. Het gaat om de NAVO in de eerste plaats. Door Oekraïne nu een snel lidmaatschap van de EU te beloven, geven de Europese landen te kennen dat zij eigenlijk geen buitenlands beleid hebben. Zeker nu ook Duitsland – als Centraal-Europese macht traditioneel gematigder tegenover Rusland – zich afkeert van Rusland.’

    Polen, Hongarije en de Baltische staten willen wel beschermd worden tegen Rusland, maar willen niet verdwijnen in een Europese federale staat

    In het Duitse regeerakkoord van vorig jaar, staat letterlijk: de Europese Unie moet een Europese bondsstaat worden. Nota bene tegen de wil van een groeiend deel van de Europese bevolking. Polen, Hongarije en de Baltische staten willen wel beschermd worden tegen Rusland, maar willen niet verdwijnen in een Europese federale staat. Daarvoor staan zij te veel op hun identiteit. Zij hebben de NAVO in de eerste plaats nodig om hun militaire veiligheid te garanderen, en niet om de Europese samenwerking te bevorderen. Zij ontdekken nu dat dit Europese beleid de Russen tot op enkele honderden kilometers van Warschau brengt.’

    Op die manier hebben ze natuurlijk een uitstekende hefboom om binnen de Europese Unie een vriendelijker beleid voor Oost-Europa af te dwingen…

    ‘Dat is zo. Zeker Polen zal nu duidelijk laten merken dat het dringender dingen te doen heeft dan luisteren naar Europese oekazes. Polen heeft baat bij bescherming tegen Rusland, bij vrij handels verkeer binnen de Europese Unie, maar niet bij bemoeienis in hun interne keuken. Hun nieuwe positie aan de frontlinie zullen ze zeker uitspelen. Het politieke zwaartepunt verschuift binnen Europa daardoor mogelijk naar het centrum en het oosten. Ik hoop dat men nu in de unie wél begint na te denken over die zaken. Want zoals ik eerder zei: men heeft dat niet willen inzien toen de Britten vertrokken zijn.’

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Stilaan komt de échte waarheid boven drijven. Die verduivelde Annemans toch! In plaatys van te doen zoals de rest: zwijgen als vermoord! In weerwil van de samenzweerderige stilte in de Regime Media: de Waarheid heeft haar rechten.

    De Europese Super Commidi   nten van Slinxen huize die miljarden van ONS belastinggeld zo maar weg schenken aan een Deelstaat van buurland Rusland met als voornaamste doel daar onruist te stoken ten einde het land zelf in te palmen….

    Waarlijk een diabolisch opstel zonder voorgaande, die dan nog, als klap op de vuurpijl, achter onze rug en zonder ond medewten gebeurde.

    Ooit ,og geleerd bij Hitler?

    -

    Oorlog, of oorlogsdreiging: wie is in die tussentijd de pineut?

    Zie de onmenselijk stijgende levensduurte bij ons en elders in Euroa, die wel vlug zal meebrengen dat de opgefokte kunstmatige Naastenliefde voor de gevluchte Oekraïnse oorlog- slachtoffers rap zal afkoelen.

    Om zich tenslotte te keren tegen het Navo-Nazistisch Eu-Übercommandoo in… het Washington der Démoc Rats.

    In deze Hoop wil ik leven en sterven.

    *

     

    Digithalys

    ADDENDUM

    **

    Waar we als vrije burgers in een onvrij land RECHT op hebben…

    Als eerste op de hoogte zijn van het laatste Vlaams Belang nieuws? Dat kan met de Vlaams Belang app! Download nu en doorbreek zélf de censuur.

     

    Vrijheid van meningsuiting is het hoogste goed in onze maatschappij. Vrijheid van meningsuiting is een voorwaarde voor democratie, en omgekeerd. Spijtig genoeg ligt die onder vuur. Terwijl de traditionele media bepaalde meningen en waarheden vermijden, spannen ook de grote sociale media bedrijven de duimschroeven aan en worden meer en meer uitlatingen gecensureerd.

    Om rechtstreeks en onverbloemd met de kiezer te kunnen blijven communiceren, lanceerde het Vlaams Belang dan ook deze app. Als u deze app installeert, zal u als eerste op de hoogte zijn van al onze initiatieven, evenementen en nieuwtjes omtrent onze partij.

    Aarzel dan ook niet langer en doorbreek zelf de censuur door deze app nu te installeren!

    06-03-2022, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. BETAALD AAAN DE FRANSTALIGEN GAAN DIE NU STRAKS VERVANGEN WORDEN DOOR DE TURKEN?

     .

    VRIJDAG 4 MAART 2022

    Van de gelegenheid gebrrik maken

    *

    500482 – NA ONS HAAST 200 JAAR BVLUW TE HEBBEN                             BETAALD AAAN DE FRANSTALIGEN GAAN DIE NU STRAKS VERVANGEN WORDEN DOOR DE TURKEN?   

    *

    Sammy Mahdi (CD&V)

    Snor & kepie zijn weggelaten anders zou de gelijkenis veel te treffend zijn geweest

    *

    Tom Van Grieken@tomvangrieken·

    Heeft u ook genoeg van nieuws over rellende "jongeren" of "verwarde mannen" die aanslagen plegen?

    Breek dan zélf de censuur en download de VB-app! Ontdek het via    of de App Store/Google Play .

    I N H O U D

    Dat ongelukken ook altijd opportunuitueten met zich meebrengen, is blijkbaar in Turkije ook een gekend spreekwoord. Zie ‘tSceldt hieronder in die sotternij ( dat spot-atikrel) over ‘PLAATS VRIJ’, het door deze Imprt Turks-Vlaamse Mi,i Ster der Tjeven over de oopen armen voor vluchtelingen, zowel die uit Die Joekrien als als doe uit diens islamitischethuuslanden. De soort met een mini kromzwaardje in de broek. Of onder de kleren.
    M.a.w. de gelegehehd schept ook nu weer de diefde dief. Hopelijk zullen de eerder zeldzaam geworden Tjeven onder de gewone Vlamingen hierop het juiste antwoord vinden bij de volgnde vekiezingen….

    -

    Correctie op voorgaand stuikje Nr 500.481, waar U over het geschiednismakend ‘veldtochtje van Poetin in Oekraïne kon lezen

    een opmärkelike wel zeer langzame haast…

    Het woord ‘opMärkelijk iv ‘opmerkelijk’ kwam daar niet toevllig terecht. Maar als satire op de overeenkomst tussen zowel het gedrag van ons Angelieneke als van Poetin zelf: tonen dat die alle twee nu eenmaal doen wat ze zelf willen en niet wat de wereld en de logoca va hen verachten. Gelukkig zijn we af van das Mädchen, terwijl de Poet van een heel wat ander kaliber is dan deze gewezen SS DDR-ster. Maar wees gerust ‘ ‘Das Schafen wir’ doenwe heus wel zelf.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE WAALSE RELANCE

    *

    In deze rubriek heb ik al enkele keren gesuggereerd dat, mochten we nog eens een staatshervorming krijgen, het de laatste zou moeten zijn. Die zullen we nodig hebben om alvast een eerste stap te zetten naar de splitsing van het huidige België en een definitief einde te maken aan de transfers die Vlaanderen alleen maar armer maken.

    Dat laatste werd nog eens bevestigd in het laatste nummer van ‘Onaf’, het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB), waarin herinnerd wordt aan een uitspraak van federaal staatssecretaris voor Relance, Thomas Dermine (PS) in De Afspraak van 15 januari. Daarin zei de man dat Wallonië, om haar achterstand t.o.v. Vlaanderen in te halen, een economische groei zou moeten hebben die 2% hoger ligt dan de Vlaamse en dit gedurende 20 jaar. Dat wordt een Mission impossible, zoals iedereen dat wel zal snappen. Hetzelfde geldt trouwens voor de 80% werkzaamheidsgraad. Die haalt Wallonië nooit.

    Ondertussen gaat het Waalse potverteren wel verder, worden de Waalse kiezers alles en nog wat beloofd i.v.m. het verhogen van de pensioenen, uitkeringen voor wie zelf ontslag neemt, gratis openbaar vervoer en nog van dat moois. Allemaal met geld van een overheid die door Vlaanderen wordt onderhouden.

    De redenen waarom Vlaanderen daar nog steeds weinig of niets tegen kan doen, is het gevolg van een grondwettelijke vergrendeling (‘serail’ in technische termen) uit 1970 waarbij toen CVP, BSP en PVV de Vlaamse demografische meerderheid hebben verkwanseld voor een kunstmatige Belgische eenheid.

    Vlaanderen beschikt in het federale parlement over een ruime meerderheid om het tij te keren, maar dezelfde partijen, ondertussen uit schaamte van naam veranderd, vertikken het nog steeds te doen. Of wachten ze tot ook Vlaanderen – zoals Wallonië – een schuldgraad heeft van 200% van het Bruto Regionaal Product (BRP) ?

     Nee hoor, voor Vriend Guvaal zou er, als het van de EUSSR Natiestaat afhangt, ook geen plaats geweest zijn om ergens in Rusland GOUD te behalen op een of andere olympishe   wereld- discipline. Dat GOUD heeft die nochtans dubbel en dik verdiend door, midden de Corona- & de Russiche binnenalndse perikelen in het Zuiden van dat onmetelijk hroot land, de publieke aandacht te trekken op de nu al 52 jaar durende BLOEDZUIGENDE LEEGMEMELKERIJ van Vlaanderen dor het unitaire FRANCOFONE België, waaraan maar geen einde schijnt te zullen komen.

    En dat danken wij niet de KOEKOEK, maar de Hemelse Zegen van de heden ten dage ten ondergaande KLEuRARTIJEN. CVP, Sossen, VLD, Ecologisten en ander zakkkenvullende ratatoeeille die in de peilingen vandaag hopelijk voorgoed onder de kiesdrempel dreigen te verdwijnen.

    Of die ooit voor een of andere Aardse Rechter zullen verscjinen om verantwoordiong af te leggen, is eerder ee vraag voor De Slimste Mens ter Wereld. Of onderwerp van gesprek bij DE AFSPRAAK….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    BREAKING NEWS

    **

    **

    De akelige waarheid achter de Plekvrij-campagne van Sammy Mahdi

    **

    2 maart 2022 BV

    Videospeler

    Profeet Sammy Mahdi spaart kosten noch moeite om zijn nieuwe status als Gulle Weldoener en Import-Jezus wijd en zijd te verspreiden. Hij beweert dat honderden gemeentes hem lieten weten dat duizenden gezinnen hun woning willen openstellen voor de arme dutskes uit Oekraïne die dankzij Guy Verhofstadt in een oorlog zijn beland.

    We belden de Vlaamse Overheid om onze redactie-kelder ter beschikking te stellen.

    Het duurde 2 dagen vooraleer iemand de telefoon opnam.

    “Dag Madamme van de Vlaamse Overheid. Wij hebben een plekvrij voor die arme dutskes die dankzij Verhofstadt hun huis kwijt zijn in Oekraïne…”

    “Heu… en waarom stoort U ons daarmee?”

    “U bent toch de overheid achter “Plekvrij?”

    “Plekwat?”

    “Plekvrij?”

    “Mijnheer, wij zijn allemaal proper gewassen en onze kantoren ook. Als U niet oppast rapporteren we U voor smaad en vragen we U op te laten pakken voor een cursus Wederopvoeding!

    “Verschoning Madamme we dachten dat U op de hoogte was van Plekvrij…”

    “Nu doet U het weer, stop deze akelige belaging. Als er iets vuil en gewassen moet worden is het de Federale Overheid. Ga die maar pesten”.

     

    We belden naar de Federale Overheid.

     

    Na 3 dagen vonden we een telefoonnummer op het internet. Na 5 dagen nam iemand de telefoon op.

     

    “Dag Madamme, we bellen voor #Plekvrij…”

     “أنالاأفهمك” (Ik versta U niet)

     “Wat zegt U?????”

     “أنالاأفهمك” (Ik versta U niet)

     

    “Madamme, ik bel toch met de Federale Overheid in Belgie, niet?”

     “أنتمتصلبشكلخاطئ. اتصلبالحكومةالاتحاديةفيبلجيكا” (U bent verkeerd verbonden. U belt met de Federale Overheid van België)

     

    Moegetergd en weer een wijsheid rijker belden we terug naar de Vlaamse Overheid.

     

    Na 3 dagen werd de telefoon opgenomen.

     

    “Zeg Madamme van de Vlaamse Overheid. We geraken niet binnen bij de Federale Overheid….”

     “أنالاأفهمك” (Ik versta U niet)

     “Wat zegt U?????”

     “أنالاأفهمك” (Ik versta U niet)

     

    “Madamme, ik bel toch met de Vlaamse Overheid, niet?”

    “أنتمتصلبشكلخاطئ. أنتتسميالحكومةالفلمنكية” (U bent verkeerd verbonden. U belt met de Vlaamse Overheid)

     

    En alzo beste lezers weet U ook weer waar het naar toe gaat met dit land dat zich alleen openstelt voor Oekraïners in het hoofd van Sammy Mahdi.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    &

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Neen, het is niet wat U denkt: ondergetekende is nergens partij-lid van. Nog niet.

    Maar ‘de vuren branden’ en de tijd dringt.

    Als er al één groot verschil is tussen Vlamingen en OekrainiPers, dan is het hun geduld. Eenn beduld dat eerder neigt naar lankmoedidigheid à la Lzmme Goedzak. De Oekraïen is al eeuwenlabg niet alleen de Graanschuur can europa, het is ook het ‘bescgherlmland’ van Moedertje Rusland. Net zpams Wij, Vlamingen, onder de tirannieke beschermhand lecven van Frankrijk. Beide mogendheden doen dat vooral NIET uit Chuistelijke Naastenliefde, maar uit piir egoïstisch eigenbelang. En Bruxellabad volgt. Steeds meer en meer gestolen boter bij de gestolen vis. Wat heden ten dage wil zeggen, voor de man i de straat en zijn Lisa, steeds hogere tellers op de bezinepompen en op de stroomfacturen. War begot hebben wij te maken met dat soort ‘oorlog’ in dar verre Russisch deelgebied?

    En dat allemaal in hoofdzaak om de Hogere Genïen van de Europese Führer Elite à la Louis Michel en weelderig rijke oude dag te geven zonder werken.

    *

    Digithalys

    *

    ADDENDUM

    **

    Waar we als vrije burgers in een onvrij land RECHT op hebben…

    Als eerste op de hoogte zijn van het laatste Vlaams Belang nieuws? Dat kan met de Vlaams Belang app! Download nu en doorbreek zélf de censuur.

     

    Vrijheid van meningsuiting is het hoogste goed in onze maatschappij. Vrijheid van meningsuiting is een voorwaarde voor democratie, en omgekeerd. Spijtig genoeg ligt die onder vuur. Terwijl de traditionele media bepaalde meningen en waarheden vermijden, spannen ook de grote sociale media bedrijven de duimschroeven aan en worden meer en meer uitlatingen gecensureerd.

    Om rechtstreeks en onverbloemd met de kiezer te kunnen blijven communiceren, lanceerde het Vlaams Belang dan ook deze app. Als u deze app installeert, zal u als eerste op de hoogte zijn van al onze initiatieven, evenementen en nieuwtjes omtrent onze partij.

    Aarzel dan ook niet langer en doorbreek zelf de censuur door deze app nu

     

     *

    05-03-2022, 15:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500481 – OVER TELKENS WEER ANDERE ‘DIRE LANDEN PUNTEN’ WAAR HET MENSENBLOED BIJJ BEKEN STROOMT

    *

    DONDERDAG 3 MAART 2022

    *

    500481 – OVER TELKENS WEER ANDERE ‘DIRE LANDEN PUNTEN’ WAAR HET MENSENBLOED BIJJ BEKEN STROOMT

    *

    I N H O U D

    De ene oolrog is de andere niet. Maar toch….

    Dus nog maar eens een kinderversje boverhalen uit mijn veere la   ng verleden kindertijd.

    Ja, ’t zijn droeve tijden alsl het oorlog wordt,

    als men mensen slacht lijk beesten

    Als het mensenbloed bij beken stroomt..

    *

    Het is hoogst waarschijnlijk een overbekende oeroude inspiratie van de legendarische dichter Hieronymus Van Alphen (1746-1803). Maar na al die jaren moielijk te achterhalen.

    Voor Google, de modeernist bij uitstek, zijnde de usurpator van Lernaut & Hauspie ( Ieper), een brug te ver om toegang te verlenen tot het oeuvre van een sinds lang ter ziele gegane verre voorvader. De Alpen? Ja, daar wippen ze zo over, hoe hoger hoe liever, daarvoor zijn het Amerikhanen. Maar aan César (L&H) geven wat aan Césare toekomt, daar dénken ze nog niet aan. Allez, ik wil maar zeggen, dat de wereldbeheersende SPRAAKTECHNOLOGIE een Vlaamsee uitvingingis ern dat altijd zal bliven. Het is L&H die voor het eerst de menselijke stem gedigitaliseerd heeft en dus aan de basis ligt van alle toepassingen daarvan.

    Cristoffel Columbus & Portugal wezen dus gewaarschuwd. Vroeg of laat zuklt U op £Goolge lezen dat de Amerikanen zichzekf ontdekt hebben en daardoor het,recht ehbben om de werld te domineren.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE MILJARDEN VAN POETIN & CO

    *

    Door de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende blokkering door het Westen van het internationaal Swift-betalingssysteem zitten de Russische banken en wie er mee samenwerken, in nauwe schoentjes.

    Gabriel Zucman, een Franse econoom die bekend staat om zijn onderzoek naar belastingparadijzen voor zowel bedrijven als particulieren, heeft er een boek over geschreven: ‘The Hidden Wealth of Nations: The Scourge of Tax Havens’ uit 2015. Daaruit is o.m. gebleken dat een groot deel van de handelsoverschotten, die Rusland jarenlang accumuleerde – vermoedelijk op buitenlandse rekeningen of in vastgoed in Londen en New-York – niet meer is terug te vinden. The New-York Times, toch zomaar niet de eerste de beste krant, schat het persoonlijk vermogen van Poetin alleen al op zo’n honderd miljard dollar (100.000.000.000, mocht ge het omrekenen naar onze oude Befkes dan werd het zo’n 3.000.000.000.000 Bfr!).

    Zo’n zaken zal de gewone Rus in de straat nooit officieel te weten komen. Evenmin zoals hij tegenwoordig iets zinnigs hoort of ziet van wat Poetins leger in Oekraïne precies uitspookt*. De Russische media spreken alleen over ‘speciale operaties’ en mogen de termen ‘oorlog, agressie en invasie’ niet gebruiken. Wie het toch doet, riskeert opgepakt te worden. Eind februari waren dat er al bijna 6.000, meestal op protestmeetings, maar ook zij die individueel hun ongenoegen lieten blijken.

    Geweldig land, dat van Poetin. Het grootste van de hele wereld! Jammer genoeg alleen qua oppervlakte...

    ---

    *Volgens een artikel van Sylvie Van Ginneken in De Standaard van dinsdag 1 maart, kan Poetin bij de invasie in Oekraïne rekenen op meer dan 10.000 Tsjetsjenen, die voor het overgrote deel wel moslims zullen zijn, om mee oorlog te voeren tegen een land waarvan de bevolking – net zoals in Rusland zelf trouwens - overwegend orthodox-christelijk is. Toeval, zeker?

    HERGÉ OFTE GEORGES REMI (1907-1983)

    *

    3 maart. Net binnen: Hergé, zelfverklaard ‘synthetische Belg’, overleden

    Vandaag - 03/03/2022 Luc Pauwels --

    -

    Elk jaar   Op Bali Dag van de Stilte (Nyepi). Dit hindoe-feest op het Indonesische eiland Bali vindt jaarlijks plaats op de nieuwjaarsdag van de Balinese maankalender. Het is gebruikelijk de dag ervoor juist veel lawaai te maken, met bijvoorbeeld bamboe kanonnen en potten en pannen. Maar op de ‘Dag van de Stilte’ wordt er niet in gemotoriseerde voertuigen gereden, wordt er geen water gekookt en wordt er in plaats daarvan gemediteerd en gevast. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en de lichten blijven uit. Verder wordt de toegang tot het eiland ontzegd en kan men het dus niet bezoeken per vliegtuig of boot.

    2013   Overlijden van de Vlaamse sport commentator en verslaggever Rik de Saedeleer (89). Hij was de nestor van de televisie-journalistiek in Vlaanderen en één van de bekendste medewerkers die de Vlaamse televisie ooit heeft gehad. Hij was ook populair in Nederland dankzij zijn humor en enthousiasme. Na het WK van 1998 ging hij met pensioen, maar in 2008 maakte hij een kortstondige comeback op VT4. Hij voetbalde zelf van 1939 tot 1954 bij Racing Mechelen.

    1983   Overlijden in Sint-Lambrechts-Woluwe van de striptekenaar Hergé ofte Georges Remi met zijn ware naam (75), vader van stripheld Kuifje. Zijn vader was een Waal, zijn moeder een Vlaamse en hij werd geboren in Brussel, wat hem later doet zeggen: ‘Ik ben een synthetische Belg’. Een andere mooie uitspraak van Hergé: ‘Les plus belles aventures sont intérieures’. De eerste avonturen van Kuifje verschenen op 10 januari 1929.

    Van de 23 albums waarin deze jonge reporter de aardbol rondreist om het onrecht te bestrijden, zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Het zijn de avonturen van Kuifje die Remi’s naam hebben gevestigd als grondlegger van de hedendaagse Europese strip. Zijn ‘klare lijn’ – een heldere tekentechniek waarbij geen arceringen worden gebruikt – is een begrip. En ook zijn research was ongeëvenaard. Met de dood van Remi ging Kuifje op pensioen. Zijn albums worden nog steeds herdrukt.

    1960   Geboorte in Haarlem (Noord-Holland) van Tosca Niterink, veelzijdige actrice, presentatrice, regisseuse, schrijfster en columniste. Spraakmakende columns in o.a. de VARA gids, Het Parool en NRC Handelsblad.

    vandaag

    Corry Brokken (1932-2016)

    1957   Het tweede Eurovisiesongfestival, in Frankfurt am Main, wordt gewonnen door Corry Brokken (1932-2016) met het liedje ‘Net als toen’.

    1945   Per vergissing bombarderen 61 Britse vliegtuigen de Haagse woonwijk Bezuidenhout. Er vallen 550 doden, meer dan 250 zwaargewonden en meer dan 12.000 mensen raken dakloos. In totaal worden 67.000 kilo aan brisantbommen uitgeworpen boven de Haagse wijk.

    1928   Overlijden in Den Haag van de Nederlandse schilder Jan Toorop (69), belangrijkste Nederlandse kunstschilder van het symbolisme. Na zijn opleiding in Amsterdam vervolmaakt hij zich aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Hij maakt kennis met de letterkundigen Emile Verhaeren en Maurice Maeterlinck en de toen al beroemde schilders James Ensor en Fernand Khnopff. In Machelen deelt hij een tijdlang een atelier met de symbolistische schilder William Degouve de Nuncques. Toorop werd geëerd met talrijke straatnamen en een monument in Den Haag. Hij is de vader van de kunstschilderes en lithografe Charley Toorop (1891-1955).

    1922   De Franstalige Brusselaar en socialistische minister Emile Vandervelde verklaart in de Kamer van volksvertegenwoordigers: ‘De (Vlaamse) activisten handelden niet uit baatzucht maar uit idealisme’.

    vandaag

    Julius Mac Leod_(1857-1919)

    1919   Overlijden in Gent van Julius Mac Leod, hoogleraar plantkunde aan de Rijksuniversiteit Gent. Deze Vlaamse liberaal met Schotse roots, tevens prominente wetenschapper met internationale faam, ontpopt zich als onvermoeibare strijder voor de vernederlandsing van het onderwijs in Vlaanderen. De Vlaamse Beweging moet volgens hem een intellectuele en sociale beweging zijn waarin volksontwikkeling en vernederlandsing van wetenschap en onderwijs centraal staan. Hij ziet in dat de intellectuele achterstand van Vlaanderen ook zijn sociale en economische achterstand veroorzaakt. Al bij het begin van de Eerste Wereldoorlog vlucht hij naar Engeland en zet zijn wetenschappelijk werk voort aan de Victoria University in Manchester. Alhoewel hij zich nooit heeft ingelaten met het activisme worden na de oorlog zijn bezittingen in België, waaronder zijn bibliotheek, geplunderd en vernield. Te veel voor hem: enkele weken later overlijdt hij aan een griep.

    1918   Publicatie van het eerste nummer van De Vlam, weekblad van de Brusselse socialistische activisten in Brussel. Hoofdredacteur was Steven Prenau, lid van de Raad van Vlaanderen, bijgestaan door Hendrik Tanrez, de ware leider van het activistische socialisme in Brussel.

    1917   De activistische Raad van Vlaanderen stuurt een afvaardiging naar Berlijn, bestaande uit Pieter L. Tack, August Borms, Jozef van den Broeck, Emile Dumon, Jacob Lambrichts, Emiel ver Hees en Telesphorus Vernieuwe, naar Berlijn. Ze worden ontvangen door rijkskanselier Theobald von Bethmann-Hollweg. Deze bevestigt dat nog tijdens de bezetting de volledige bestuurlijke autonomie van Vlaanderen moet worden verwezenlijkt, maar doet geen verdere toezeggingen.

    1915     Het eerste nummer van Onze Taal verschijnt, het ‘Weekblaadje voor de Vlaamssprekende krijgsgevangenen’ in het krijgsgevangenenkamp in Göttingen. Van 3 maart 1915 tot 28 september 1918 verschijnen 162 nummers. Opvallend is hoe de toon evolueert van Belgisch- naar Vlaamsgezind en op het einde radicaal activistisch.

    1878     Bulgarije herwint zijn autonomie als zelfstandig vorstendom binnen het Ottomaanse Rijk. Dertig jaar later zal het een volledig onafhankelijk koninkrijk worden.

    1875     In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.

    vandaag

    Multatuli door Hans Bayens (1987)

    1820     Geboorte in Amsterdam van Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker, schrijver en moralist. Hij was koloniaal ambtenaar in Nederlands-Indië (Indonesië). Hij schreef o.m. Max Havelaar, De eerloze, Minnebrieven, Geschiedenis van Woutertje Pieterse. In 2002 werd Max Havelaar door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde uitgeroepen tot ‘belangrijkste Nederlandstalige letterkundige werk aller tijden’. Hij inspireerde de feministische beweging, vooral in Duitsland. Hij was de eerste Nederlander in de geschiedenis die na zijn dood werd gecremeerd in plaats van begraven, in 1887.

    1616     Overlijden in Highgate, Londen, van de plantenkundige Mathias de Lobel (Lobelius), geboren in Rijsel (Frans-Vlaanderen) in 1538. Als stadsgeneesheer van Middelburg trad hij in dienst van Willem van Oranje als lijfarts.

    1577     Paus Gregorius XIII creëert één nieuwe kardinaal, de latere landvoogd van de Zuidelijke Nederlanden aartshertog Albrecht van Oostenrijk. Een kwestie van controle.

    1568   Op bevel van de Raad van Beroerten, opgericht door de Spaanse bezetter onder leiding van Alva, worden op deze rouwdag in de Nederlanden 500 mensen aangehouden. De rechters waren Spanjaarden en streng katholieke landgenoten. De Raad velde duizenden doodsvonnissen en kreeg daardoor snel de bijnaam Bloedraad.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    In de Oekraïne dus, in weervil van de oorlog, geen tweede Tsjeenibyl deze keer. Een tweede kernramp is vermeden dank zij de Poet, die de kerncentrale aan de Zwarte Zee onbeschadigd in handen wist te krijgen.

    De Poet, da’s toch ne lapsmrer, hé!!!! Een beetje heel naïee lapsmeer zelf.

    Wat deenken icer bvb zijn ‘oorlogsinzeet’?

    Brave ‘orthodoxe’ Russische militairen inzetten die met een opmärkelike wel zeer langzame haast een broedervolk dienen te overweldigen…. Zouden ze bij de VRT maa

    re vooral bij de overige Regime Media daar al eens over nagedacht hebben? Nadneken? Zij?

    In plaats van altijd maar hun wensen voor waarheid te verkondingen? Donderdag luidde het dat er al minstens 4.000.000 Oekraïniers het land waren uiitgevlucht. Vandaag, vrijdag, vroeg in de morgen, waren dat er ineens maar 1.000.000 meer, met veel kans dat het er binnenkort wel minstens 4.000.000 zouden kunnen zijn.

    -

    Vandaar de 3.00 pas ingezette islammers uit Tsjetsjenië weer eens een andere Russische ‘Deelstaat’ uit dat onmetelijk groot Rusland, waar afstanden van geen belang zijn. Commentaar terzake zullen we wellicht nooit krijgen van onze bloedeigen Tsjeven Minister Sammy Mahdi.

    Maar onderwijl horen we wel van Erdogan, hoe binnen 9 maand de buiken van de vrouwen daae in dat nieiwe land, met nakomelingen zullen overspoelen…

    Ach ja, de ene zijn dood is de andere zijn brood.

    Maar daarover straks meer in ‘TSCGGELDT….

    *

     Digithalys

    04-03-2022, 15:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500480 – VOOR HET CHRISTELIJK OEKRAÏNE IS DE VEERTIG DAGEN DURENDE VASTENTIJD REEDS INGEG AAN. MAAR NA DE KRUIISIGING VOOLGT OOK DAAR DE WEDEROPSTANDING….

    *

    WOENSDAG 2 MAART 2022

    Voor wie onbekend is met de

    Voorvaderlijke Christelijke Tradities van onze Westerse Cultuur, wordt verwezen naar WIKIPEDIA…

    *

    *

    500480 – VOOR HET CHRISTELIJK OEKRAÏNE IS DE VEERTIG DAGEN DURENDE VASTENTIJD REEDS INGEG      AAN. MAAR NA DE KRUIISIGING VOOLGT OOK DAAR DE WEDEROPSTANDING….

    ***

    I N H O U D

    Het tot ont-christelijkheid aangezette Westen, onder het ‘Gezag’ van een woke Blauw-Linxke zwijmelende nep-democratie, legt vooral de nadruk op de o zo verdorven slechte Poetin. Ze slaan er naar als een blinde naar ’n ei. Daarin ijverijg vooragegaan of bijgestaan door de zolenlikkers van de met zware subusidies al vele jaren uitgekchte Media.

    De harde realiteit? Die wordt overal te lande vervangen door hun diabolische wensdroom. Een wensdroom voor gebiedsuitbreing naar het Oosten, naar de maat van Adlof Hitler die toendertijd de wereld pm zeep hielp.

    Poetiin, hoe verwerpelijk ook in onze ogen, doet niet meer dan op de eigen wrede manier d belangen van Moedertje Rusland dienen. Den boel bijeen houden van wat nog rest van het Sovjet Imperium. Al moet het gezegd, dat het Oekraïnse volk terzake dienend als wingewestmeer moed aa dee dag legt dan wijzelf; de Vlamingen. Om ons eindelijk los te werken uit de moordende stiefmoedelijke tanden van de Franse leegzuigerij roof- zn plunder politiek.

    Maar voor deze zeer tijdelijkze nog almachtige Europese Unie zal er wel nooit bvb tot een gedeelte ‘naturalisatie’ koùen van Electricité de Frace, dat Vlaams zweet in Vlaamse heden en op onze bankrekening houdt. Of drievoudigewoerkerwinsten voor Qatar voor vervang-leveringen per tankschip van vloeibaar gas verbiedt.

    Wat denken bvb over GROENE ‘wind-e,ergie’- als die er al eens bij hoge uitzonderin g doorkomt – die zonder Staat- Sibsdies niet eens kan draaien?

    Gelukkig kennen we dit jaar een zachte winter, zoniet zouden de mensen, net als in Oekraïe, van hongr op straat liggen doodvriezen. Uitzondering gemaakt naturlijk voor de vreemde andersgelovige ‘Nieuiwkomeers’, die geriefelijk van hun ‘Leefloon’ genietend, in hun voorlopîg ter brschhkking grstelde sociale woningen…

    En o ja, voor ik het vergeet: zo gauw er in Het Nieuws ‘de snee eraf is’ van ‘Die Joekrien’, zal het gezeur over Corona wel weer gauw en tot vervelens toe weer aan de orde van de dag zijn….

    Och, z.ei ooit de bekende Nederlandse schrijver Gdfried Bomans ‘Agge mô leut êt’

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    KIEV WAS ER VÓÓR MOSKOU

    *

    Yuval Noach Hariri is een joods historicus en futuroloog, die wereldwijd bekend werd met zijn boek ‘Homo sapiens’ over het ontstaan van ons mensdom en de twee “vervolgen” daarop. Ik kreeg het boek twee jaar geleden bij mijn 80ste verjaardag en heb het in één adem uitgelezen. Het maakt sindsdien de ronde van de familie. Warm aanbevolen!

    Hariri is niet de eerste de beste. Twee jaar geleden slaagde hij erin om het Antwerpse Sportpaleis te laten vollopen voor een van zijn voordrachten. Bart De Wever, zelf ook historicus, liet toen een gemeenteraad naar een andere datum verplaatsen omdat hij het niet wou missen. Van respect gesproken.

    In een artikel in de Britse Gardian schrijft Hariri dat Poetin de oorlog in Oekraïne nu al verloren heeft. Diens bewering dat Oekraïne geen echte natie is en de Oekraïners geen echt volk, is een van zijn vele leugens i.v.m. deze zaak. Oekraïne is een natie met meer dan duizend jaar geschiedenis en Kiev was al een metropool toen Moskou amper een dorp was. Poetin zal veldslagen winnen, maar niet deze oorlog, zegt Hariri. De Oekraïners hebben de hele wereld getoond dat ze een volk én een natie zijn en niet meer willen leven onder het juk van het Russische Rijk.

    RUSSIA TODAY ZIT NIET MEER OP DE KABEL BIJ TELENET.

    FOTO: ©RT

    *

    Slechterik Poetin en de parade der westerse hypocrisie

    Gisteren iedereen viroloog, vandaag iedereen geo-strateeg

    Acta Sanctorum - 02/03/2022 Johan Sanctorum

    *

    Zoveel onenigheid en twist het coronavirus veroorzaakt rond vaccins, pasjes, avondklokken en dergelijke, met zoveel unanimiteit wordt van Tokio over Brussel tot Washington de inval van Poetin in Oekraïne veroordeeld. Een warme sympathiegolf welt op uit de volksbuik, zeker ook in Vlaanderen. Mensen die kamers ter beschikking stellen van vluchtelingen, eten gaan brengen naar de Pools-Oekraïense grens, werkelijk iedereen is solidair en vervloekt de tiran uit het Kremlin. Uitgezonderd het ondertussen bekende Vlaamse hoefijzer: een handvol stalinisten, heden bekend als PVDA, naast Filip De Winter, fan van het eerste uur, en zijn acoliet Frank Creyelman. Historisch verloren gelopen Poet-infantielen.

    Oekraïense poetsvrouwen zijn gegeerder dan ooit. ‘Ik zou ze geen eten willen geven, het aantal Belgen dat het opvangen van een Oekraïense vrouw in eigen huis om allerhande redenen wel ziet zitten’, aldus Theo Francken, die er wellicht nog iets anders mee bedoelt dan een poetshulp. Dat doet deugd, zo’n eensgezindheid, we hadden dat nodig. Niet zozeer een afkeer van de Russen, want die zijn naar het schijnt niet zo opgetogen met de veldtocht van hun president tegen het Slavische broedervolk. En zelfs binnen de troepen die de klus moeten klaren is het moraal onder nul. Neen, de gestoorde Vladimir is het probleem. We hopen dat hij van die rode knop afblijft. Ondertussen knappert het vuur van ons goed geweten gezellig en speelt staatssecretaris Sammy Mahdy (CD&V) zelfs voor herbergier.

    Het Churchill-effect

    Het valt op dat nogal wat politici deze Oekraïnecrisis niet alleen als een tragedie maar ook als een opportuniteit opvatten om hun eigen imago op te vijzelen. Hier is waarachtig leiderschap gevraagd! U zult het krijgen, zij het vooral met woorden. Laat ons slechts een paar groten van het wereld toneel de revue passeren, om het niet over het gepiep van Alexander De Croo te hoeven hebben.

    Joe Biden: ‘Rusland zal de gevolgen dragen, Poetin wordt een paria op het wereldtoneel!’, maakt de VS-president zich sterk. De populariteit van Biden staat sinds begin februari op een absoluut dieptepunt, zes op de tien Amerikanen kunnen zich in zijn beleid niet vinden. In zo’n geval komt een nieuwe boeman goed van pas. Noteer dat Rusland aan de achterkant tegen Amerika grenst, weinig mensen weten dat, de Beringstraat zat altijd juist in de plooi van de atlas.

    JohnsonBelga / AFP / Stefan Rousseau

    Maar door zichzelf nu als een nieuwe Winston Churchill te verkopen, een vastberaden oorlogs-premier, probeert Johnson het schandaal te verdrinken

    Boris Johnson heeft als een der eerste Westerse leiders Vladimir Poetin uitgekafferd en zware sancties aangekondigd, met veel woorden van lof voor het dappere Oekraïne en zijn leider Volodymyr Zelensky. Hij stond tot voor kort zwaar onder druk omwille van het party gate schandaal (lockdownfeestjes die in zijn ambtswoning doorgingen). Maar door zichzelf nu als een nieuwe Winston Churchill te verkopen, een vastberaden oorlogspremier, probeert Johnson het schandaal te verdrinken. Best mogelijk dat hij zijn slag thuis haalt, al raakt Boris qua leiderschap nog niet aan de enkels van zijn groot historisch voorbeeld.

    Imago opvijzelen

    Het valt op dat nogal wat politici deze Oekraïnecrisis niet alleen als een tragedie maar ook als een opportuniteit opvatten om hun eigen imago op te vijzelen.

    Emmanuel Macron werpt zich op als dé diplomaat in het conflict, zie de historische foto van een wel zeer lang uitgerekte tafel waar hij tegenover president Poetin zat. Belt nog regelmatig met zijn Russische ambtsgenoot. In april zijn het Franse presidentsverkiezingen, dit is gratis prime time reclametijd voor Macron. Temeer omdat zijn tegenstanders op rechts, Marine Le Pen én Eric Zemmour, iets te veel geflikflooid hebben met Poetin. Vladimir kan, raar maar waar, Macron een nieuwe ambtstermijn bezorgen.

    Ursula von der Leyen, het meest hilarische voorbeeld van profileringsdrang, houden we voor het laatst. Had, als zwakke EU-voorzitter compleet gefaald in de corona-aanpak, al een imagoprobleem. Na de ontbrekende stoel in Ankara (sofa gate) alleen nog voer voor grappen. Ze wil Oekraïne per direct lid te maken van de EU, via een speciale procedure, en sprak een soort oorlogsverklaring tegen Poetin uit (‘Hij moet de gevolgen van zijn daden dragen!’). Klare taal. In wiens naam de voorzitter van de Europese Commissie dat deed, is niet duidelijk. Waarom, wel: haar adviseurs deden haar de vlucht vooruit kiezen. Stop met lachen, we hebben een nieuwe Jeanne d’Arc in huis.

    De keuze van Benjamin

    Deze truc is zo oud als de straat, en Poetin past hem ook zelf toe: creëer een externe vijand en werp je op als de commander-in-chief, de man of vrouw (liefst gezeten) die met vaste hand de troepen leidt. Geen tijd meer voor gebeuzel of klein-democratische preoccupaties. Doortastendheid is wat telt, de eenheid van commando is cruciaal.

    Zo te zien horen Poetin, Biden, Johnson en Von der Leyen allemaal tot hetzelfde clubje van opportunisten die tot de oorlog oproepen om interne kritiek te smoren

    Dus was en is Oekraïne één groot alibi in een logica die sowieso bol staat van de leugens. Zo ontstaan oorlogen gewoon en knetteren ze verder. Als machthebbers echt van geen hout pijlen meer weten maken, is het tijd voor een stevig vijandbeeld. Zo te zien horen Poetin, Biden, Johnson en Von der Leyen allemaal tot hetzelfde clubje van opportunisten die tot de oorlog oproepen om interne kritiek te smoren.

    Als wakkere burgers moeten we dan uitkijken dat we toch niet weer belazerd worden en in een corona-bis-scenario terechtkomen waar het systeem de vrijheden even op hold zet. In dat opzicht is het voornemen van Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) het volgen waard: hij wil de uitzendingen van de Russische staatszender Russia Today in Vlaanderen schrappen uit het zender aanbod, wegens té partijdig.

    En de VRT dan?

    Het zal wel zijn. Iedereen weet dat Russia Today Poetins propagandazender is, en dat je daar niet moet zijn voor onpartijdige berichtgeving. Maar het komt Benjamin Dalle niet toe om te bepalen wat goed is voor ons en welke zenders we mogen bekijken. De VRT stelt zich overigens ook af en toe aan als een activistische propaganda zender, schrap die dan ook maar. En als het over Oekraïne gaat is de Nederlandse NOS veel interessanter, zowel wat de gebeurtenissen op het terrein betreft als de achtergronden.

    Dat een piepjonge blaag van een media minister aan oorlogscensuur doet, wettigt het bangelijk vermoeden dat ook deze crisis door politici kan worden gebruikt om een eigen Pravda (letterlijk: ‘Waarheid’) ofte pensé unique door te duwen, en om misschien in een volgende fase ook na te gaan of we wel vaderlandslievend genoeg uit de hoek komen. A la guerre comme à la guerre. Ik mag er niet aan denken, weg met dit soort Poetineske probeersels. Mensen moeten zelf een oordeel kunnen vormen en bronnen naar waarde schatten.

    Tiens, moet Belgian Cat Emma Meeseman, ster-speelster bij de Russische topclub Jekaterinenburg, zich vanuit haar morele bevlogenheid ook niet eens een paar vragen beginnen stellen? Over bij bombardementen gedode kinderen en zo, nog een andere categorie dan een journalist die een paar foute moppen tapt. Politiek en sport gescheiden houden? Daar denken Poetin en Gazprom wel anders over.

    Als Vlaams republikein ben ik onvoorwaardelijk solidair met volkeren die autonomie nastreven. Hypocrisie is echter een hardnekkig gif, en politici zijn over ’t algemeen te wantrouwen. Overal.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    ***

    O krinkelende winkelende waterding

    Met ’t zware kabotseke aan

    Hoe geerne zie’k u toch al schrijven over “’t wxaterke gaan…

    *

    Na lezing van Givaal en van Johan Sactorum hierboven: niets aan toe te voegen of op afte bieden. Hoef af: Zelf zou ik dat niet eens kunnen!

    Francken Theo moet, rood van schaamte, die in zijn schelp zijn gekropen…. Goed sluiten en sleutel over de schouder zo ver mogelijk wegsmijten!

    -

    Buiten dat Gezelle versken dat alles naar zijn eenvoudigste vorm terugstuurt: niets op aan te merken.

    Want wij allen ook Poetin, zijn we van stof en as en zullen we ten gepasten tijde tot stof en as terugkeren…

    Daar helpt geen Lievemoederen aan…

    *

     

    Digithalys

    03-03-2022, 10:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500479 – NU BLIJKT FE NIEUWE VLAAMSE ARROGANTIE OFWEL HELEMAAL ONDER DE DRUGS OFWEL ‘RIJP VOOR BEERNBEM’

    *

    DINSDAG 1 MAART 2022

    *

    500479 – NU BLIJKT FE NIEUWE VLAAMSE ARROGANTIE OFWEL HELEMAAL ONDER DE DRUGS OFWEL ‘RIJP VOOR BEERNBEM

    *

    I N H O U D

     

     Ach, tot mijn diepste leedwezen moet ik weeral eens in herhaling vallen ùet een tot op de draad versleten oude schoen.

    Het is weliswaareeen niet zeer Christelijk begrip uit de Antieke Oudheid, maar het is en blijft een waarheid als een koe, dat de Goden eerst verdwazen zij die ze willen vernietigen.

    Vandaag bestaat die verwazing het eerst bij de Publieke Opinie – op invstigatie van de door bepaalde Blauw-Linkxe woke aanhagers-drugverslaafden bij de ons opgedrongen ‘Overheid’? – in het omdraaien van de feiten, het van plaats verwisselen van oorzaken en gevolgen.

    En truuk zo oud als de straat…. Nee, Meester: hij is het eerst begonnen!

    Klaar en duidelijk gezegd: deze ONZE Europese Unie ontpopt zich inderdaad meer en meer als de reïncarnatie van een Nieuw Derde Rijk, dat ijveert voor gebiedsuitbreiding, meer LEbENSRAUM en een alles overheersend soort nieuiw Gross Deutschland Europa. ‘Die Joekrien’ in de mond van de Bidsprinkhaan is de beoogde eeste buit. Net zoals den Dolf, Onzaliger Gedaachtenis, als eerste buit buurland Oostenrijk ‘annexeeerde’. Maar die deed dat vredevol, wat later, onder druk van ‘andere meningen’ niet meer het geval werd. Zie ‘Datzig’ dat toen in hoofdzaak door ‘Volkl-Duitsers’ werd bevolkt en die schreeuwden om een ‘Cporiodor’ als verbinding met het Moedermand. Wordt gezegd & even rap vedraaid.

    Die Joekrien is vooral sedert Joe Biden van de democ ratten in de VS in de belangselling gekomen. Om het zich reeds aankondigende débacle in Afghanustan te verdioezelen? Een duvlese maar blijkbaar achteraf gzeien, een veel te doorzichtihtbaar afleidingsmanieuver…

    Laten we dus als nuchtere Vlamingen goed de ogen open houden, voor de insijpelendeEU-waanzin ze sluit.

    Gisteren reeds begon het al in een hoofdaretikel bij Doorbraak. Een tijdschruift dat bekend staat voor zijn rechtlijnigheid en gezond verstand, vooral inzake de meest evidente Vlaamse stadndpunten om eindelijk orde te krijgen in dit Kloteland.

    Francken Theo, Vlaams Minister-President, met God-nog-aan-toe FRONTAAL de steun van Doorbraak in de rug, een SCHRIJFFOUT, toch nooit ‘n DENKFOUT owel eerder een opzettelijke leugen als volksmisleding in deze in-triesige bloedige oorlogstijd tussen Rusland en een van diens sateliet- staen, Oekraïne.

    Of, staat hiernavolgend van de hand van voormelde Mini Ster NIET zwart-op-wit dat ‘Die Joekrien’ Lid is van de Navo?

    Of ben ik het die ze ziet vliegen?

    Scrijven in geleerde boeken dat dat land, net als wij dat zijn, Lid is van de Navo, is een pertinente duivelse LEUGEN. Ge kunt den dag van vandaag opnieuw Uw eigen ogen niet geloven!!!!!!

    Daarmee verliest de NV-A onder deze Leiding bij ondergetekende niet alleen het laatste restje geloofwaardogheid die het nog overhad. Benieuwd naar de eerstevolgende peeilingen….

    Onze geneiale flink van de tongriem gesneden Half-Premier begrijpt wel maar half-en-half West-Vlaams, dus ‘rijp zijn voor Beerem’ zal voor hem wel Koeteraals zijn en blijven.

    En daar laat ik het voorlopig bij. Want als er geen rechtzeetting komt bij Doorbraak, word ik per kerende – op mijn zielezaligheid - Steunend Lid van het Vlaams Belang. In ’n poging hem, samen met TVG, onder de voet te lopen. Al moet ik daarvoor eerst op ’n trapladder gaan staan.

    ‘Heb Uw vijanden lief’, zegt de Heer…. Maar dit gaat God Almachtig àl te ver.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    MAD VLAD (VERVOLGVERHAAL)

    *

    Bij deze wil ik me bij mijn lezers verontschuldigen voor het feit dat ik al bijna de derde dag op rij over hetzelfde onderwerp – Oekraïne – schrijf, maar er gebeurt voor de rest bijna niets anders waarover momenteel te discussiëren valt. Het is overal Oekraïne en nog eens Oekraïne. Al de rest lijkt bijzaak, wat het misschien ook is. Toch kan men zich afvragen wat men straks in dit land zal beslissen over andere zaken die er ook toe doen. Denk maar aan de beslissing over de kernuitstap die uiterlijk op 18 dezer zou moeten genomen worden.

    ---

    Als Poetin met zijn inval in Oekraïne iets bereikt heeft, dan is het dat hij de samenwerking binnen de NATO en de EU heeft versterkt. Zelfs Duitsland, dat sinds de val van de Sovjet-Unie een soort vergoelijkingspolitiek t.o.v. Rusland heeft gevoerd – denk maar aan Willy Brandt, Gerard Schröder én Merkel – heeft daar een einde aan gemaakt. Dat niettegenstaande het land daarvoor een hoge prijs zou kunnen betalen. De Nordstream 2 gaspijpleiding blijft dicht en lijkt geen toekomst meer te hebben zolang Poetin blijft doordrammen.

    Volgens Poetin is Rusland Oekraïne binnengevallen om dat land te ‘ont-Nazi-ën’. Kan men grotere onzin vertellen, driekwart eeuw na WO II ? Om dat te verwezenlijken heeft hij een paar honderdduizend soldaten enkele maanden langs de Oekraïense grenzen gestationeerd en de hele tijd verteld dat ze ‘maar’ oefeningen deden. Dat hij het land niet eerder binnenviel was om China haar Olympische Winterspelen te kunnen laten doorgaan.

    Had Poetin alleen de Donbas ingenomen met zijn zgz ‘vredestroepen’ was hij er misschien nog mee weggekomen, want tussen die regio en de rest van Oekraïne zou het toch niet meer goed zijn gekomen, Maar de man – president voor het leven - lijkt gek van glorie en heeft van de reconstructie van de Sovjet Unie zijn levenswerk gemaakt. ????????????? Het lijkt wel of hij aan e.o.a. fobie lijdt, als men hem ziet zitten aan die ellenlange ovale tafel, ver weg van zijn gesprekspartners, niet alleen Macron en Scholz, maar ook zijn eigen veiligheidsraad die 20 meter verderop zat (en die hij nog serieus beledigde). Het lijkt wel alsof hij bang is e.o.a. besmetting op te lopen.

    Het is te vrezen dat Oekraïne maar één stap verder zal zijn dan wat gebeurd is in Georgië, Moldavië en de Krim. Daarna komen de Baltische staten aan de beurt, de buurlanden van Kaliningrad, het vroegere Koningsbergen (‘Königsberg’ in het Duits), dat de Russen als oorlogsbuit kregen na WO II en waarvoor hij dan weer wel een excuus zal vinden om zich ook daar bedreigd en ingesloten te voelen. Misschien heeft hij daar dan een ‘corridor’ nodig, net zoals der Adolf destijds.

     

    DE SPEELTIJD IS VOORBIJ

    **

     

    **

    Vrije Tribune - 28/02/2022 Theo

    *

    Russische Buratino raketlanceerder.

    foto: ©Wiki

    *

    Si vis pacem, para bellum. ‘Als je vrede wil, bereid je dan voor op oorlog.’

    Europese asielcrisis in 2015, jihadi-terreur aanslagen in Europa, wereldwijde corona pandemie, het inflatie-spook en nu oorlog … deze opeenvolging van crisissen in Europa in een tijdsbestek van amper 7 jaar is ongezien.

    Controle-verlies

    Er verschuift iets fundamenteels, iets dieper liggends, maar veel mensen kunnen er zo moeilijk hun vinger op leggen. Ik benoem het als een algemeen gevoel van controle-verlies. Verlies van controle over uw werk, uw pensioen, uw spaargeld, uw huishoudbudget, uw veiligheid, uw wijk en buurt, uw gezondheid, uw waarden en tradities… Dit gevoel van controle-verlies maakt de Europese bevolking onrustig en electoraal opstandig.

    Huiswerk maken

    Voor mij is de hoofd oorzaak voor dit controle-verlies nochtans even zichtbaar als een kloppende slagader op de pols: Europa vergat haar huiswerk te doen. Het Vrije (Europese) Westen werd vadsig en lui na de val van de Berlijnse Muur in 1989. We hebben toch gewonnen, nietwaar. We lieten onze dekking zakken en krijgen nu de ene pandoering na de andere.

    De pamper staat

    Een hele generatie Europese post-koude oorlog leiders heeft boter op het hoofd. De links-liberale doctrine van consumentisme, globalisering en hyperindividuele mensenrechten blijkt in plaats van solide grond, eerder een door de vingers glippende hand zand. De ongeziene Westerse welvaart-creatie werd aangewend om te investeren in zachte veiligheid: de sociale zekerheid. De welvaarts staat werd zo een pamper-staat, waar het verschil tussen werken en niet werken stilaan onvoelbaar is. De ongebreidelde massa migratie – het nec plus ultra van de links-liberale doctrine – verpauperde daarenboven onze Europese steden. De vervreemding en angst namen hand over hand toe. Terwijl de investeringen gingen naar de uitbouw van de Europese instellingen of ‘het klimaat’, verdween de veiligheids cultuur. Investeringen in harde veiligheid waren decennialang taboe.

    De krekel

    Het ‘post-koude oorlogse’ België was zowat de emanatie van deze krekelhouding. Elke dag feest terwijl defensie kapot werd bespaard. Het voeden van de sociale zekerheid was voor ‘leiders’ als Dehaene, Di Rupo en Verhofstadt de Heilige Graal om elk compromis te fiksen. Onze ‘goede kant van de geschiedenis’-media kirde in een cocktail van plezier en onwetendheid vrolijk mee. Zes bric-à-brac staatshervormingen brachten de federale balans uit evenwicht. Het resultaat van al deze compromissen à la Belge: een overgefinancierde sociale zekerheid en onvolkomen bevoegde deelstaten, met de federale autoriteits departementen (defensie, binnenlandse zaken (en vreemdelingenzaken), buitenlandse zaken, justitie en financiën) op water en brood. Dit crash-dieet voor de veiligheids departementen betalen we nu cash. We kunnen ??????????????? NAVO-partnerland Oekraïne niet eens helpen aan wapens zonder in ons eigen restvlees te snijden. Zo diep zijn we door het ijs gezakt.

    Reset

    De speeltijd is voorbij. Time is up. Tijd voor een reset. Op vlak van leiderschap, de organisatie van de democratie, veiligheid, activering. migratie, energie-onafhankelijkheid, defensie… we moeten keuzes maken.

    Het Vrije Westen moet terug weerbaar worden. En dat betekent: opofferingen. Door iedereen.

    Het boek Navo, hersendood of klaar voor de toekomst? door Theo Francken is te koop bij Doorbraak Boeken.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    …… NAVO-partnerland Oekraïne…..

    *

    Delirium Tremens op beperkt individueel vlak, of de tekenen van een al te vroege ouderdoms-dementie? Invloed van drugs of hoogmoedswaanzin?

    Al kan het natuurlijk ook zijn, dat dienen App wat meer weet over wat er leeft en bekokstoofd wordt in bepaalde ‘Hogere Regionen’…. Anders gezegd: Wijlen Chamerlain & Daladier hebben in 1939 ook blijkbaar meer gezegd dan ze kwijt willden…

    Vrede in onze dagen’: do you remember?

    **

    Hitler had ne kletsekop

    Mussolini blaasd’ hem op

    En Daladier,

    Die speeld‘ er voetbal mee…

    *

    Een kinderwijsje uit het begin der oorlogsjaren ’40, dat we als straatbhen gels zongen onderweg naar de Lagere Jongensschool…

    -

    Aleen spijtig dat het alllemaal zoveel bloed, zweet en tranen heeft gekost. ‘Peace in our Days’: ja ja, zot zijn doet geen zeer.

    -

    Och, ze komen er wel uit zonder Francken Theo. Ja, als het er op aan komt, liefst zonder de hele bataclan die woke-zotte drugverslaafde NV-A aan de Top.

    *

    Ja, en dan kwam om 19 uur op de TV, via het mombakkes van Zuster Ursula, die daarvoor speciaal naar New York, naar de Hoogste Raad van de Europese Commissie (sic!) was getogen, de verlossende mededeling dat de EU Oekraïne als LID had aan gesteld.

    Zo maar.

    Zelfs Merlijn-de-Toveaar had er het nakijken naar!!!!

    Diene Poet, da’s toch n’ vuile smeerlap, nietwaar! Zo maar met geweld een EU-lidmaatscjapsland aanvallen!

    Als dat niet schreeuwt om wraak. Veel wraak. Met vooral veel zweet; veel bloed en veel tranen….

    -

    En wat horen we de volgene dag bij de Octend. Dat de Nacht raad heeft gebracnt want dat Oekraïne achter onze rug en in den donkeren, reeds Lid is geworden van de NAVO….

    -

    Geen wonder dus dat we vanaag, Dinsdag 1 Maart; Carnaval voor de boeg hebben….

    Na vandaag weten we dus met z’n alen, dat het spreekwoord van ‘Zot zijn doet geen zeer’ niet meer van onze tijd is. We zullen er binnen ‘n paar uren, dagen of weken wel meer over leren.

    Als peuter hoorde ik Duitse Stuka’s met brullende motoren en huilende sirenes dood en vernieling zaaien in onze dorpen. Als bejaarde zullen dat zeker andere tuigen zijn. Met oneindig veel grotere vernietigingskracht. De wereld, en vooral de Haat, staat ,iet stil. Want wie de Navo aanvalt, wat zeg ik, wie de EU aanvalt, die moet van de aardbodem weggetoverd worden.

    Arme Poetin…

    **

    Ja, dat is nu eenmaal zo als de wereld niet meer RECHTS maar tegenin het Goddelijk Gebod, naar LINKS is begnnen draaien.

    *

     

    Digithalys

    01-03-2022, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRENZEN BESCHERMT, OF DE BIDSPRINKHAAN EN DE NAVO (WIJ DUS DIE OEKRAPINE WILLEN ANNEXEREN?

    -

    MAANDAG 28 FEBRUARI 2022

    *

    *

    Theo Francken MP

    @FranckenTheo

    *

    Het regeerakkoord is duidelijk: maximale betrokkenheid van de voltallige Kamer bij de ontplooiing van onze troepen in het buitenland.

    Onze fractie vraagt een bijeenkomst van de Kamercommissies Defensie en Buitenlandse Zaken.

    Agenda: troepen ontplooiing en steun aan Oekraïne.

    Filip Dewinter

    @FDW_VB

    De legalisering van drugs leidt tot de normalisering en banalisering van drugs met als gevolg dat de indruk ontstaat dat alles kan en alles mag. Een overheid die drugs produceert en verkoopt, is ronduit immoreel en onverantwoordelijk

    *

    Vlaams Belang

    @vlbelang

    *

    "De hoorzittingen over de verplichte vaccinatie zijn nog niet eens afgerond of minister van Volksgezondheid Vandenbroucke drukt zijn visie al door. Meer minachting voor het verkozen parlement kan de niet-verkozen minister niet tonen.

    500478 – WIE IS NU EIGENLIJK DE LAPSMEER: DE POET DIE ZIJN EIGEN GRENZEN BESCHERMT, OF DE BIDSPRINKHAAN EN DE NAVO (WIJ DUS DIE OEKRAPINE WILLEN ANNEXEREN?

    *

    I N H O U D

    Het onderduuims vunzen en stoken tegen de Poet is al jarenlang bezig. Dat weten we allemmaal. Sedert het verdwijnnen an Trump en de show van de democ rat Joe Biden, alias de Bidsprinkhaab?

    Uireraard zijn de Oekoeaïniers de slaafse onderdanigheid en de leegmemlerij door Moskou stinkend beu. Een evolitie die vooral versneld is door de digitale snelheid waarmede slechte maren de wereld rond gestuurd worden.

    Nog even terugkomen op de gelijkenissen met Vlaanderen tegenover de uitzuigerij door Frankrijk, die nu al meer dan 1.000 jaar aan de gang is. Maar wij als Vlamingen, zijn misschien wat geoefender Uilenspieels dan die Oekraniïrs in het verre veel koudere Oosten.

    Maar wij zween ook. Lammeren ons arm om de drugs- eb champagnewrreld in Parijs tee laten ovrleven.

    Denk alleen nog maar aan de exorbtante gestegen prijzen en de obetaalbare reekeningen van elektriciteit en verwarming.. Daar waar over het jaar 2021 er maar liest 5 miljard winst van Enel naar Electricité de France vloeit.

    En dis niet al. De Waalse ‘Deelregering’, zijnde de officiële uitbatrr van het failliete FN Herstal, boekt nu al reeds miljoenen winsten met de (onverhoopte?) wapen export van duiznden verouderde geweren en mitrailleurs aan het zieltogende Oioekraïnse leger… Overjaarse munitie tegen Russische tanks.

    Maar in het Westen zo lees ik zelfs bij Doorbraak, is de tanker gekeerd. De Poet is n’n gemenen lapsmeer. Door de druk van de Regime Pers wordt het hek naar de wind gehangen.

    Heeft altijd succes bij de meelopers, die op die manier denken van hun frustraties te kunnen bevrijd worden.

    Maar’ de wereld draait door.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    MAD VLAD (2)

    *

    Zaterdagavond laat heeft de E.U. dan toch beslist, samen met de US, de UK en Canada, Rusland uit te sluiten van het internationaal SWIFT-betalingssysteem, waarover ik het al had in mijn blog van 23 dezer (‘Een tweede Danzig?’).

    Dat die beslissing zo lang op zich heeft laten wachten, had zijn redenen. Daardoor kan Rusland nl wel afgesloten worden van het internationaal betalingssysteem, maar zal er ook schade zijn voor westerse bedrijven die met Rusland nog zaken doen.

    Swift is een vennootschap van en voor liefst 11.000 banken wereldwijd, waarmee ze hun onderlinge betalingen regelen. Het is a.h.w. een financiële telecommaatschappij. De hoofdzetel is gevestigd in het Waals-Brabantse Terhulpen, net over de taalgrens en telde eind vorig jaar 3.300 werknemers die jaarlijks zo’n 42 miljoen geëncrypteerde financiële berichten verwerkten.

    Om een idee te geven welke schade Rusland daarbij kan lijden, verwijst men naar Iran dat het reeds meemaakte en daardoor de helft van de inkomsten uit zijn olie-export en 30% van zijn buitenlandse handel verloor. Een financiële atoombom als het ware. Voor Rusland dreigt nu iets dergelijks.

    ---

    En dan nog dit. De afspraken die destijds inderdaad met Rusland gemaakt zijn over de niet-uitbreiding van de NATO naar het oosten, waren informeel, niet op papier gezet en zeker niet ondertekend, zoals dat hoort bij internationale verdragen. Politiek gesproken zijn die dan ook waardeloos. Wij zouden ons hier bv ook niet houden aan informele beloftes die Vande Lanotte over zijn Zilverfonds en Verhofstadt in zijn Burgermanifesten destijds gedaan hebben, zelfs al stond er toen al wél iets van op papier.      

    De NATO is een defensieve organisatie die nog nooit een land heeft aangevallen. Iets dat men van het Rusland van Poetin niet kan zeggen. Vraag het maar eens in Georgië, Moldavië, Tsjetsjenië, de Krim of bv in Syrië waar de Russen ongediscrimineerd scholen en hospitalen bombardeerden, juist zoals men dat nu doet met burgerdoelen in Oekraïne.

     

    Ik kan best begrijpen dat Oost-Europese landen, die na WO II zo’n 50 jaar onder de Russische sovjetbezetting hebben moeten leven, dat geen tweede keer willen meemaken.

    ---

    Tenslotte nog dit: gisteren waren er in 44 Russische steden protestbetogingen tegen de oorlog in Oekraïne. De meeste van die betogers worden hardhandig aangepakt en/of opgepakt. Vraag is maar hoe dat ook daar verder gaat evolueren nu die gek in het Kremlin ook al dreigt om nucleaire wapens in te zetten...

     

    OEKRAÏNERS STERVEN OMDAT WIJ HEN IN DE STEEK LATEN

    *

    België Bananenrepubliek

    Satire - 27/02/2022 Jasmijn Walldorf

     

     

    Poetin is de nieuwe Hitler. De dictator wil zijn Russische rijk uitbreiden en wie gelooft dat zijn annexatie honger over zal zijn na Oekraïne vergist zich. Biden, Macron en Scholz zetten daar de kracht van de diplomatie tegenover en net dat is hun zwakte. Ze lieten vier puntjes op hun hand tekenen en lanceren de hashtags #nietOekraïnepesten en #megejost. Ze zullen net als Chamberlain en Daladier, met hun Verdag van Munchen, van een kale reis thuis thuiskomen. Hitler trad destijds het Verdag van Munchen sneller met de voeten dan Chamberlain terug in Groot-Britannië was. Poetin is niet anders. Hij is geen man van woorden en beloftes, maar een man van daden, harde daden.

    Poetin is de nieuwe Hilter

    De Westerse woke-presidenten met fluwelen tongen lieten Poetin jaren aan een stuk begaan en bouwden zo aan zijn zelfverzekerde houding. Toen Rusland vlucht MH17 uit de lucht schoot en 298 mensen het leven lieten, werd lauwtjes gereageerd. Toen hij de Krim brutaal annexeerde was er een redundantie van tandeloze woorden en werden tijdelijke sancties opgelegd die de Russen en hun bedrijven geopolitiek ostraceerden, maar de politieke ziel van Poetin niet raakten.

    Dandy De Croo wisselde van onderbroek en plastron en liet Poetin ongemoeid in zijn cyberoorlog

    Toen hij contraspionnen en politieke tegenstanders zoals Aleksandr Litvinenko, Aleksej Navalny en Sergej Skripal en zijn dochter Joelia tot in het Verenigd Koninkrijk vergiftigde met polonium en novitsjok-zenuwgas, weerklonk er hoogstens wat geroezemoes. Toen zijn clickfarms democratische verkiezingen versjteerden en manipuleerden om Russische medestanders aan de macht te helpen, was de stilte oorverdovend. Hij legde maanden aan een stuk de computers en het netwerk van ons leger plat. Dandy De Croo wisselde van onderbroek en plastron en liet Poetin ongemoeid in zijn cyberoorlog.

    Groene gasverslaving

    Iedereen weet dat de economische sancties ons nu reeds als een boemerang in het aangezicht ontploffen en mocht Poetin de gaskraan dichtdraaien, grijpt hij ons bij de keel en valt onze ganse economie in duigen. Poetin heeft het Westen bij de keel en dat hebben wij te danken aan het sluiten van onze kerncentrales en steenkoolcentrales. Het lijkt erop dat wij een keuze hebben: de CO2 uitstoot verlagen of communistische overheersing van een Russische dictator. Dankuwel Greta, Anuna, Tinne en Meyrem. Als jullie op 18 maart door jullie gasverslaving en kernenergiehaat koppig blijven in het ondersteunen van Rusland, dan hoop ik maar één ding, een ongeziene gele hesjes woede die elk groen electoraal blaadje afrukt.

    Tandeloze laffe flutpolitici

    Donderdag werd in het parlement een laf discours van politieke masturbatie en zelfverheerlijkende pseudo-empathie te berde gebracht. Alle politieke partijen pleiten voor harde economische sancties en het sturen van keukens, helmen en andere belachelijk materiaal. Iets wat trouwens onmogelijk was omdat de luchthavens reeds lang waren platgebombardeerd. Tegen de tijd, dat we met een colonne vrachtwagens in Oekraïne geraken, staan de Russen al lang aan de Oostgrens van de NAVO.

    Onze Belgische vertegenwoordigers mogen tranen in de ogen laten opwellen met hun vals empathietheater, het helpt de Oekraïners niet.

    Onze Belgische vertegenwoordigers mogen tranen in de ogen laten opwellen met hun vals empathietheater, het helpt de Oekraïners niet. Geen enkel politieke partij pleitte voor een actie die ook maar één Oekraïens leven kan redden. Beste verkozenen van dit land, slaap zacht in jullie pluchen zetels met jullie overvloedige maandwedde. De Oekraïers kunnen zich niet verwarmen met het deken van jullie schijnvertoning van medeleven. Jullie laf gedrag en woordenkermis weerklinkt tot in Moskou, waar men vodkazuipend de kogels voor de arme Oekraïners oppoetst.

    Hand in eigen boezem

     

    Voor we de vinger wijzen naar om het even wie, moeten onze zwakke westerse leiders de hand in eigen boezem steken. Een dictator bestrijd je niet met een exegetisch woordencircus of met het pathetisch opleggen van economische sancties zonder échte waarde. Een kretologie van pseudo-empathische tweets en egostrelende speeches houdt Poetin niet wakker.

     

    Shame on you, westerse prutsleiders met speeches en showpersconferenties.

     

    Economische sancties schaden ons meer dan de Russen en ebben dan ook snel weg éénmaal de camera’s een ander doelwit ontdekten. Binnen maximaal veertien dagen reikt het Russische rijk terug tot aan de grenzen van de NAVO. Het vrije democratische Oekraïne betaalt de prijs van de haveloze tekortkoming van Westers kloekmoedigheid. De Oekraïners sterven omdat wij hen in de steek lieten. Shame on you, westerse prutsleiders met speeches en showpersconferenties.

    Dit was niet op de afbraak:

    Der garnaalvissers van Koksijde willen hun garnaalkroket terug van Tommelein.

       Jan Jambon heeft een krokusakkoord met vergeet-me-nietjes. De bouwstop en de stikstofstop zijn een in de tijd vooruitgeschoven oplossing voor volgende regeringen.

       Wouter Beke sleurt zijn partij onder de kiesdrempel. Hij is politieke dood enkel beseft hij het nog niet.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En zie, na die verse onderbroek bij het Mirakel van Brakel, kunnen die arme sukkelaars ineens overal binnen, zonder asiel-aanvraag.

    Mooi, hé. En vooral zeer uitnodigend, want Vlaanderen is als het Beloofde Land, dat overloopt van melk en honing.

     

    Gefundes Fressen als er straks een vloot Irakezen of Oestrogenen of-weet-ik-veel naar hier afzakken. Vooral voor deze laatsen, is ‘Lammen mô Slimmens

    staan onze grenzen en vooral onze zakken wijd open..

    Maar voor de Kalashnikovs en de Kromzwaarden zullen we tocch nog even moeten wachteen. Klassiek gesproken, komen die as boven als hun aantal tot tegen de 25% stijgt.

    Vraag. Zullen we nog tijjdig de Verkiezingen van 2024 halen? Zowel hier als in de Verenigde Staten van Ameroka?

    En dat, terwijl de week nog moet beginnen!

    *

     

    Digithalys

    28-02-2022, 16:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!