MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32 - TSCHELDT * DE RABBI EN DE MOSSAD:

    750

    32 - TSCHELDT *

    DE RABBI EN DE MOSSAD:

    *

    *

    Waarom de Mossad Jorg Haider vermoordde

    **

     

    **

    Moishe Friedman

    *

    “Nomen est Omen”,

    zegden de Romeinen, en als je Rabbi Moishe Friedman ontmoet weet je dat ze gelijk hadden. Met zijn fonkelende pretogen en zijn warme handdruk straalt deze mens gewoon vrede uit. En toch heeft deze Friedman een harde en duidelijke boodschap: als rabbijn en insider is hij veel te weten gekomen over onder meer geheime operaties van de Mossad in Europa...

    Al jaren is Moishe Friedman actief in de inter-religieuze dialoog en zet hij zich in voor het samenbrengen van gemeenschappen. In het kader daarvan nam hij deel aan internationale conferenties en congressen, ook in de Arabische wereld en tevens in Iran.

     

    En toch heeft deze Friedman een harde en duidelijke boodschap: als Rabbijn en insider is hij veel te weten gekomen over onder meer geheime operaties van de Mossad in Europa. Operaties tegen rechts-nationalisten, die hij in meerdere, goed gedocumenteerde publicaties uit de doeken doet. Hetgeen hem niet in dank werd afgenomen.

    Interview met ‘tScheldt

     

    ‘tScheldt had het voorrecht de Rabbi hierover aan de pols te voelen.

     

    “Ik ben in New York geboren”, steekt hij in perfect Nederlands van wal. “Mijn vader kwam uit een rabbijnenfamilie uit Oostenrijk. Ikzelf studeerde in Londen en Zwitserland en werd later Opperrabbijn in Wenen. Ik trouwde met een vrouw die ook uit een rabbijnenfamilie kwam en we hebben samen acht kinderen. Een van mijn dochters “Rezi” was laatst nog kandidate voor CD&V”, monkelt hij.

     

    Rabbi Friedman is religieus maar ook vrijdenker. Met de joodse bijbel en Thorascholen loopt hij niet hoog op. Voor hem zouden zijn geloofsgenoten ook beter in het Engels, Nederlands en wiskunde opgeleid kunnen worden. Met de socialist Pascal Smet voerde hij een juridische strijd bij het Grondwettelijk Hof tegen het chassidisch privaat onderwijs, met succes. Verder is hij als rabbi tegen het onverdoofd slachten van dieren. Een stelling die kan tellen.

     

    Tussen neus en lippen laat hij ook nog eens weten dat geen enkele joodse tekst verwijst naar een verplichte terugkeer van zijn geloofsgenoten naar Israël.

    Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa

     

    Als Opperrabbijn in Wenen kwam hij in contact met vele hooggeplaatste persoonlijkheden. Daardoor geraakte hij op de hoogte van de geheime operaties van de Mossad in Europa. Zijn stelling is dat het zogenaamde verkeers-ongeval van de Oostenrijkse politicus Jörg Haider opgezet spel was van deze dienst.

    “Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa”, nu te koop

     

    Haider zou vermoord zijn door de Mossad omdat hij teveel wist. Jarenlang gebruikte de Mossad Haider als tussenpersoon met de radicale Arabische wereld. Haider had immers goede contacten met Moeammar Kadhafi, Saddam Houssein en verder Bashar al-Assad. Zo was Haider een persoonlijke vriend van Saif al-Islam al-Qadhafi, de zoon van de Libische leider Kadhafi. Pikant detail: Haider wou de dag nadat hij werd vermoord afreizen naar Bagdad om er zijn contacten en contracten met de Iraakse overheid -na de dood van Saddam- verder te zetten.

    Een reden om hem definitief uit te schakelen?

    Meer nog, ook de aanslagen op Pim Fortuyn en Theo Van Gogh zouden door de Mossad zijn gepleegd. Ook de verijdelde aanslag op Filip Dewinter in Antwerpen op 14 april 2015 zou hun werk zijn geweest. Volgens Friedman is ook Marine Le Pen ter dood veroordeeld. Onder geen beding wil de Mossad dat rechts-nationalistische leiders in Europa verantwoordelijkheid zouden dragen.

     

    De rabbi zet het uitgebreid uiteen in verschillende publicaties. Ze lezen als de beste polar. Maar daardoor moest hij zijn Opperrabijnschap in Wenen wel opgeven. Doch de rabbi geeft niet op. Vanuit Antwerpen blijft hij zijn controversiële boodschap verder verkondigen.

    Boek te koop

     

    Het boek van Rabbi Friedman is bij hem te koop. Een aanrader voor onze lezers van ‘tScheldt.

    Contacteer de rabbi gerust via oberrabbiner.friedman(at)gmail.com. Leesplezier verzekerd…

     

    Het boek “Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa” is nu te koop aan €18.

    *

     

    Dit was wel even slikken.

    Maar één ding ontgaat mij toch. Haider moest er aan, omdat hij de vriend was van de Islam. Al de anderen, Pim Fortuyn op kop, moest er aan omdat ze té rechts waren….

    Is Heer Friedman dan iet of wat van de wijs?

    Ik denk het wel. Hoe anders zou zijn eigen lieve dochter dan bij de Tsjeven opkomen?

    Ik denk er het mijne over. Precies alsof de Mossad redenen genoeg heeft om dit soort ‘Openbaringen’ van dan nog de eigen mensen, niet te willen voorkomen.

    *

    Sensatie, of Super Intelligentie: wie zal jet zeggen?

    *










    09-02-2020, 10:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56- - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT * HET DIKKE MERKEL-WIJF UITGEMERGELD???

    761

    56- - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    HET DIKKE MERKEL-WIJF UITGEMERGELD???

    *

    Zondag 9 februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Rechts in opmars

    *

    …. Grote heisa in de Duitse deelstaat Thüringen in het vroegere DDR, waar tot aan de laatste verkiezingen een linkse meerderheid regeerde (de ex-communisten van ‘Die Linkse’, de socialisten van de SPD en de groenen)…..

    **

    … zette veel kwaad bloed in het Berlijnse hoofdkwartier van de christendemocraten, waar het al langer rommelt….

    *-*-*-*-

    … Merkel die haar plaats als voorzitter van de partij reeds heeft afgestaan aan een dame met de onmogelijke naam Annegret Kramp-Karrenbauer

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    ZATERDAG 8 FEBR 2020

    -     De storm CIARA wordt zondagmiddag verwacht. Het is vooral de windkracht die ons zorgen moet baren, nl. 130 km/u. De kuststeden zijn voorbereid, maar ook in ’t binnenland is men gewaarschuwd. Daar zijn preventief bossen en parken gesloten.

    En moest het minder zijn dan voorspeld: men is er toch goed mee in ’t Nieuws gekomen…

    -     In Frankrijk zijn 5 Chinezen, die deze week zijn gearriveerd, aan de voet van de Mont Blanc besmet met het coronavirus. Wereldwijd zijn het er reeds 35.000.

    Intussen wordt (eindelijk) intensief gezocht naar een remedie tegen het virus. Nu heeft men in de KUL gevonden, dat het virus tegen Ebola, ook het coronavirus zou stoppen. In Amerika wordt het reeds toegepast.

    Al zou het natuurlijk best mogelijk zijn, dat dergelijke intensieve labo-testen al weken aan de gang zijn, maar dat onze Hoernallisten hunne frank pas nu gevallen is. Tja, je kan niet alles hebben. Veel boter en ’n flinke meid. Links moeten zijn en daarbij nog clever ook…

    **

    *

    -     Arno heeft pancreaskanker, volgende week wordt hij geopereerd.

     

    -     Iedereen droomt van de zomer, van vakantie. In (het van gelukzoekers vergeven) Hasselt heeft een unieke (zwaar gesubsidieerde) ‘vakantiebeurs’ plaats: nl. voor mensen met een beperkt budget. Zoals leef-loners???

    **

    *

    -     De Thaise soldaat die het vuur opende in Korat. (Thailand): een militair doodt eerst zijn commandant, daarna nog enkele soldaten, steelt een jeep en gaat dan de stad in, nl. in een winkelcentrum en doodt er in totaal 20 personen.

    -     Trump ontslaat 2 medewerkers die in het empeachment-proces de kant kozen van zijn belagers tegen hem hebben getuigd; nl. de Oekraïense adviseur en de ambassadeur bij EU. Maar de zoon van Joe Biden gaat wel vrijuit…

    PS

    Zondagmorgen om 06 uur wordt omgeroepen dat de Thaise politie de man heeft afgeknald. Al die heisa om en beetje poen, schijnt het.

    -     Momenteel zijn er verkiezingen in Ierland. De rechtse president denkt nu beter te scoren na de Brexit.

    PS

    Op zondag mogen 06 uur wordt uitgezonden dat de uitslagen op zich zullen laten wachten. Enfin, dat is de Linkse uitleg.

    Ziet er dus NIET GOED uit voor hen….

    -     De sprinkhanenplaag in Oost-Afrika. Oorzaak is de klimaatverandering. In 3 maand tijd zijn er 20 x meer.

    Ach ja, als het niet de schuld is van extreem-rechts, dan zal het wel de opwarming van de aarde zijn…

    **

    *

    -     Afbeeldingsresultaat voor mollen. De rest van dit weekend moeten we de mollen tellen. Zoek ze maar op in de grond!

    Toch maar een opgelet voor extreem-rechts en voor de opwarming van de aarde, want dààr ligt de echte reden van die plaag.

    -     Wout van Aert neemt zijn eerste cross-zege na zijn horror-crash in de Tour de France.

    D’Horror-Crash’: toch knappe koppen, die Hoernalisten.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

     Met het uur wordt het stilaan duidelijk voor iedereen: 75 jaar na de gewapende nederlaag van de Socialistische Opperklasse en 31 jaar na de Val van de Muur, keert de wereld opnieuw zich eindelijk ten goede. Al is die ‘Wende’ eigenlijk ingezet met Trump in Amerika.

    Het tij is definitief gekeerd. Net zoals vandaag en morgen de Verloren Kost van De Groene Energie door de aangekondigde storm wordt uitgeschakeld…

    Vandaar de aanhoudende woede en frustratie van zij gaan…. ondergaan in hun eigen drek.

    *

    Wedden dat de klassieke veranderaars van kamp, profiteurs à fond die ze altijd al geweest zijn, zich nu al klaar maken om aan te sluiten bij de winnaars?

    Want gij Bart Stommelein van aan ’t Zèèèètje? Kaartjesknipper gaat worden bij TVG?

    *

     

     

     

     

    09-02-2020, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - TSCHELDT OVER EEN LINKSE ZEUR

    1251

    31 - TSCHELDT

    OVER EEN LINKSE ZEUR

    **

    https://www.tscheldt.be/rutten-en-haar-onblusbare-goesting/

    *

    HIJ IS TOCH ‘DIE’ BAS HEIJNE?

    **

    *

    Bas Heijne schrijft een boek … en hij weet nog steeds niet hoe dat moet!

    *

    Heijne is een linkse zeur voor wie alles wat rechts is, smaakt naar zuur. Was columnist, essayist van het Nederlandse NRC tot hij in 2018 al te voorbarig dacht iets méér te vertellen te hebben, de NRC verliet en zich, zo was toch de bedoeling, permanent in Parijs vestigde om langere essays op het godsvolk los te laten.

    **

    Sindsdien schrijft hij voor De Standaard (sic!) en verdeelt hij zijn tijd tussen z’n appartement in Parijs en zijn huis aan de Amsterdamse grachtengordel. Dit laatste omdat zijn muzikale “vriend” toch af en toe ook in Nederland een concert moet geven.

    Nu hebben wij niks tegen rijken, zelfs niet tegen superrijken! Wie wél trouwens, buiten dan de staat, achternagezeten door een stelletje allochtone armoezaaiers? Maar ze moeten hun geld wel verdienen met noeste arbeid, hetzij met het hoofd, hetzij met een koppel kloeke handen. Daarenboven moeten die mediatieke en gesubsidieerde plutocraten niet beginnen om, vanuit hun met klatergoud gebiesde paleizen in Parijs of Amsterdam, voor te schrijven wat en hoe wij moeten denken en vooral niet hoe wij moeten stemmen! En daar ligt de “meutte” van Bassie gebonden.

     

    Bas is van joodse origine en belijdend homo. Dat deert ons, echt waar, voor geen meter … ware het natuurlijk niet dat met het lidmaatschap van deze “doelgroepen” op zak, de loodzware bronzen poorten van alle hemelen tegelijk zich spontaan openen en het “manna” in klimaathysterische hoeveelheden naar beneden tuimelt: dichter bij de “subsidiekraan” geraakt niemand! Tenzij dan misschien die eenzame Noord-Afrikaan die kan lezen en schrijven en helemaal alleen wordt opgevoerd als asymmetrische negatie van alle angstvallig juiste “vooroordelen” die hardnekkig aan zijn soortgenoten blijven kleven.

     

    In februari verschijnt het nieuwe boek van Bas. Mens/Onmens is de titel en telt amper 128 blz. Wie last heeft van zijn darmen en iets langer dan gebruikelijk in het kleinste kamertje toeft, heeft het op één dag uit. Of je er echter slimmer van wordt, is maar de vraag. Maar eerst dient het boekje nog aan de man gebracht te worden. Bevriende schrijvers moeten in De Standaard geen dure publiciteitsruimte kopen, maar krijgen gratis reclame in de vorm van een bladzijden lang interview, waarin de journalist van dienst het kritische centrum in z’n hersenen op miraculeuze weet uit te schakelen en waarin de schrijver een synthese geeft van z’n geestesworp, zodat ook dat niet meer moet gelezen worden. Scheelt ‘m toch een slok op de borrel! In DS Weekblad van 18 januari was het van dattum! Harlekijn Bassie mocht vanop zijn Parijse troon even “ouwehoeren” over zijn te boek gestelde inzichten, en Adriaan – lees: de normaal functionerende sterveling – zal het alweer geweten hebben.

    15 april 2019. Bassie ziet de Notre-Dame branden. Parijs is in de rouw; “een emotie die hij”, naar eigen zeggen, “nog niet kende.” Op de terugweg ziet hij gelukkig op terrasjes het glas weerom de hoogte ingaan. Of dit allochtone vreugdevuren betrof, is niet meteen duidelijk. Wel is duidelijk dat deze linkse “veranderingswaanzinnige” (niks mag voor links blijven zoals het is) haast op religieuze wijze ziet dat het goed is. Als Dries Van Langenhove (waar zelfs ondergetekende niks mee heeft!) hierin de metafoor ziet voor de ondergang van de westerse christelijke wereld, wordt hij gelijk door de schrijver bij de “nationaalpopulisten” geklasseerd. Wat een vondst, Bassie, daar waren we zelf nooit opgekomen! Voor Heijne is dit voorbeeld het waarmerk van de huidige tweespalt: waarheid en identiteit. De linkse kerk zal de waarheid voor zich opeisen; de identiteit is voor de rest. Iemand die zichzelf, buiten de grenzen van z’n egoïstische ik, inschrijft in een samen-leving, een vaderland, een traditie, een cultuur, een religie … is identitair en dus een onverbeterlijke emotionele kluns, een prutser, een schaap, een ezel. Zij die, van de weeromstuit, plat op de buik gaan voor de frauduleuze cijfertjes van de klimaatmaffia (bv. IPCC: Intergovernmental Panel on Climat Change), moeten de waarheid wel bezitten.

     

    En daar heeft deze brave man één jaar en drie dagen, met zicht op de Eiffeltoren, moeten over denken? Geen wonder dat hij voor De Standaard schrijft – de Vlaamse krant die altijd verlegen zit om bruikbare kopij en haar kolommen dan maar vult met grotesk wereldvreemde schrijfsels van linkse vuurspuwers allerlei (zelfs Rik Torfs hield het niet meer uit!)!

     

    De tweespalt ziet hij ook opduiken bij de gele hesjes, waarvoor de steun, dixit Bassie toch, zienderogen afneemt omwille van de islamo- en homofobie en het antisemitisme; reden ook waarom deze linkse vlegel resoluut blijft kiezen voor de liberale democratie (sic?). Stellig, de aanhoudende instroom van even analfabetische als identitaire moslims zal de homohaat en het antisemitisme vast en zeker overwinnen (sarcasme-alarm). Daar zijn wij allemaal van overtuigd, Bas! Overigens, vindt die intellectuele brok nu echt dat de steun voor de gele hesjes afneemt? Dat bewijst dan toch enkel dat zijn Parijs kasteel het moet stellen zonder ramen. Hij ziet nog niet eens de duizenden en duizenden die wekelijks over heel Frankrijk de straat optrekken tegen de onwelvoeglijke elite, waarvan Bassie natuurlijk deel uit maakt. Ze houden het trouwens al een poosje langer vol dan de heilige Anuna en haar 40 dwazen die nog steeds denken impact te hebben. Een blik op de verkiezingsresultaten van 26 mei 2019 vertelt andere dingen; maar ja, statistieken leer je nog steeds op school lezen, toch?

     

    Hoe bestrijd je nu de vijanden van de liberale democratie? Niet met feiten, volgens Bas, maar met emotie. “Reason is a slave to the passion”, is het citaat van de Schotse filosoof David Hume dat zijn baarlijke onzin een vernuftig patina moet geven. Links moet het onnadenkend klootjesvolk terug een wervend verhaal geven. Wie zal het anders doen? “Willen we echt weer naar meneer pastoor luisteren?”, vraagt hij zich hardop af. Nee Bassie, jij luistert ondertussen veel liever naar een paar ongeschoolde snotapen die smartelijk boven hun gewicht boksen en die vanwege hun redeloosheid door de elite naar de hand kunnen gezet worden. Niet dan? Echt Bas, denk nu toch eens na!

     

    Wat we vooral van dit interview moeten onthouden, is dat linkse Bas niet heeft gedacht over het “inhoudelijke” feilen van links, maar veeleer heeft gezocht naar bijkomende propagandamiddelen om versleten en uitgewoonde ideeën weer aan de man te brengen. Propaganda? Bah, zó jaren ’30, Bassie … Links weet van geen hout pijlen meer te maken en schakelt gelijk over op demagogie en propaganda. “Mateke op z’n gympies” zal in de wolkskes zijn met het boekske! Wat wij vooral onthouden is dat het zuur, de zeur heeft bereikt.

    **

    NASCHRIFT

    *

    Heel kort. Dit artikel werd overgenomen omdat het vooral DeSchandaard betreft. Met een warme oproep om voortaan zoveel mogelijk … des schande te ontlopen om centjes te verspillen aan dergelijke gedrukte nonssens.

    Mij is vooral die heerlijke vondst opgevallen van National Populisten. Het is wel ’n goeie die ’t zegt! Bekend in die middens, Bassie, U, als Jood?

    U bent ’n schande voor heel Uw eigen Volk.

    Ja, en wat ik zeggen wilde, over die brand in de Notre Dame = ok die schim in de dakgoot gezien, even voor ergens op het dak, de brand uitbrak? Hey, en Bassie liep daar die avond toevallig rond?

    **

    *

    Het doet mij denken aan De Brand van de Rijksdag, in Berlijn op 27/2/1933… Na te lezen op Wikipedia… Marinus van der Lubbe was ‘de dader’, nen vuilen… communist. Allez, zo wordt toch beweerd….

                    

     

     

    09-02-2020, 04:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 – DOORBRAAK MERKEL: TESTAMENTAR

    1186

    95 – DOORBRAAK MERKEL: TESTAMENTAR UITVOERDER VAN HTLERS NALATENSCHAP?

    *

    Zaterdag 8 Februari 2020

     

    Merkel doet koppen rollen in eigen partij

    **

    *

    https://doorbraak.be/merkel-doet-koppen-rollen-in-eigen-partij/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    'Rechts' verscheurt Duitse christen democratie

    *

    8 februari 2020

    *

     'Onvergeeflijk!': Met dit ene machtwoord, vanuit het verre Zuid-Afrika verkondigd, zette Bondskanselier Angela Merkel de bakens uit voor de omgang van haar partij, de CDU, met de 'gebeurtenissen' in Thüringen. De feiten zijn gekend: op woensdag 5 februari hadden de christendemocraten (CDU), de liberalen (FDP) en de Alternative für Deutschland (AfD) in een geheime stemming de liberaal Thomas Kemmerich tot minister-president van die Oost-Duitse deelstaat gekozen. Naziverleden

    De vertegenwoordigers van de linkse partijen Die Linke, SPD en Bündnis 90/Die Grünen…

    waren onmiddellijk woedend opgesprongen omdat een centrumrechtse politicus zich met de stemmen van de ‘fascisten’ van de AfD in het zadel had laten hijsen. Bodo Ramelow, de kandidaat van Die Linke, haalde er zelfs het naziverleden bij: op Twitter plaatste hij naast de foto van oppositielid Björn Höcke (AfD) die Kemmerich feliciteert er een die toont hoe rijkskanselier Adolf Hitler (NSDAP) op de ‘Dag van Potsdam‘ het hoofd buigt voor de hoogbejaarde conservatieve rijkspresident Paul von Hindenburg.

    **

    *

    Die beelden werden gretig overgenomen door Guy Verhofstadt, een ‘misselijkmakende Hitler-vergelijking’ zoals Jelte Wiersma, EU-correspondent van Elsevier Weekblad, schrijft.

    Zure overwinning

     

    De steun van de fractie van Höcke voor een kandidaat van Die Mitte (centrumrechts) geldt als een ‘dambreuk’, het slaan van een gat in de brandmuur die alle andere partijen tegenover de AfD hebben opgetrokken. Verzwarende omstandigheid is dat Höcke algemeen beschouwd wordt als een van de meest extreemrechtse mensen bij de AfD. De partij-centrales van FDP en CDU in Berlijn hadden zich niet erg ingespannen om dit scenario te verhinderen, de interne reacties waren zelfs verdeeld, en dat brak de voorzitters van beide partijen zuur op. Links Duitsland eiste bij monde van bijvoorbeeld Malu Dreyer (SPD), ministerpresidente van Rheinland-Pfalz, dat ‘de strijdbare democraten in CDU-nationaal en FDP-nationaal kleur bekennen, als ze geen marionetten in de hand van de AfD willen zijn.’ Pas een dag later reisden de voorzitters van de centrumrechtse partijen naar Erfurt, de hoofdstad van Thüringen, af: Christian Lindner (FDP) om Kemmerich tot ontslag te nopen, Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) om de plaatselijke CDU de idee van nieuwe verkiezingen aan te praten.

    Rangen sluiten tegen rechts

     

    Die blamage moeten de CDU en de FDP nu compenseren door des te harder op te treden tegen eenieder die zich niet vanaf het begin negatief had uitgesproken over de verkiezing van Kemmerich met de stemmen niet alleen uit eigen rangen, maar ook – en dat was natuurlijk de ‘taaboebreuk’ – die van de AfD.

     

    Er gaan nu koppen rollen van die christendemocraten

     

    Het Merkel-woord dat het gebeuren in Thüringen ‘rückgängig‘ (ongedaan) zou moeten gemaakt worden, is in feite een oproep tot het sluiten van de rangen tegen ‘rechts’ (in Duitsland synoniem met extreemrechts). Er gaan nu koppen rollen van die christendemocraten die die boodschap niet begrepen hebben. De eerste die zijn biezen mag pakken, is Christian Hirte (°1976), de regerings commissaris voor Oost-Duitsland (‘auf Deutsch’: der Ostbeauftragte der Bundesregierung). Op twitter had hij Kemmerich gefeliciteerd: ‘Deine Wahl als Kandidat der Mitte zeigt noch einmal, dass die Thüringer Rot-Rot-Grün abgewählt haben. Viel Erfolg für diese schwierige Aufgabe zum Wohle des Freistaats.‘ (‘Jouw verkiezing als kandidaat van het centrum toont nogmaals aan dat de mensen van Thüringen Rood-Rood-Groen weggestemd hebben. Veel succes bij deze moeilijke taak voor het welzijn van de Vrijstaat’).

    Rollende koppen

     

    SPD, Grüne en Die Linke eisten stante pede het ontslag van Hirte. Dat hij het gezamenlijke stemgedrag van CDU, FDP en AfD als iets ten gunste van die Mitte had bestempeld, zou immers betekenen dat de rechts-radicalen tot het centrum worden gerekend. Het duurde niet lang vooraleer Merkel hem verzocht ontslag te nemen, niet alleen als ‘Ostbeauftragter‘, maar ook als staatssecretaris. De vraag is nu wat er gaat gebeuren met de Beierse christendemocrate Dorothee Bär (°1978), Staatsministerin (CSU) voor Digitalisering. Ook zij had Kemmerich op Twitter gelukgewenst, maar de tweet daarna verwijderd, geschrokken als ze was van de vele vijandige reacties.

     

    moorden aan de Muur

     

    De volgende die het vizier komen, zijn de leden van de WerteUnion, een vereniging van conservatieve christendemocraten. Ook haar bestuur had er haar opluchting over uitgesproken dat Kemmerich gekozen was en niet Bodo Ramelow, de kandidaat van Die Linke, de opvolgster van de SED, de vroegere leidende partij van de DDR, of – in de taal van de WerteUnion – de Mauermörderpartei, de partij die verantwoordelijk was voor het ‘moorden aan de Muur‘ (de SED had de grenswachters het bevel gegeven te schieten op mensen die uit de DDR probeerden te vluchten; nvdr). Alexander Misch, voorzitter van de WerteUnion, verdedigde haar opstelling in de ‘zaak Kemmerich’ als volgt: ‘Wij hebben niet samen met een fascist gekozen (bedoeld is Höcke; nvdr), maar de CDU heeft dat gedaan waarvoor ze ook opgekomen is. Ze heeft een kandidaat van het centrum gekozen en nu eenmaal niet een van de politieke randen (bedoeld is van extreemlinks en extreemrechts – red.).’

    Schokgolf door CDU

     

    Ruprecht Polenz, gewezen secretaris-generaal van de CDU, is daarmee niet opgezet en droomt luidop van een ontbinding van de WerteUnion. Ook Christian Bäumler, nationaal vicevoorzitter van de Christlich Demokratische Arbeitnehmerschaft (CDA) (christendemocratische arbeidersbeweging) vindt dat de WerteUnion als ‘AfD-Hilfstruppe‘ (hulptroepen van de AfD) niets te zoeken heeft binnen de CDU. Daarop reageerde Misch als volgt: ‘Ein linker Ministerpräsident ist Herrn Bäumler also lieber als einer von der FDP. Es ist eine Schande, dass solche Positionen in der Partei Adenauers und Kohls heute unverhohlen vertreten werden. Mit dieser Meinung verprellt Herr Bäumler [nicht nur] die Opfer der SED-Diktatur‘ (‘Een linkse ministerpresident is de heer Bäumler dus liever dan een van de FDP. Het is een schande dat zulke posities vandaag de dag onverholen vertegenwoordigd worden in de partij van Adenauer en Kohl. Met deze mening ergert de heer Bäumler de slachtoffers van de SED-dictatuur’).

     Dirk Rochtus

    *

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Midddernood’ komt….

    *

    Het grote woord dat van de EU de EUSSR heeft gemaakt, is gevallen. De Sovjet ‘Muur Moordenaars’.. zitten daar achter

    *

    En weer is daar, typisch voor de Socialisten, de omgekeerde argumentatie. De daders die zich wringen in de rol van slachtoffers die de gevolgen dragen, en de slachtoffers als daders aanwijzen. Een slechte gewoonte bij al wat Slinxs Schots en Scheef is op deze wereld. Satansgebroed in de genen.

    Of liever: we weten nu duidelijk uit welke hoek dat soort kop-aan-staart redering komt. Het is dus weer de onderkant van datzelfde ‘Reich’ dat onder een nieuwe gedaante, probeert zich meester te maken van Duitsland, van Europa en van de ganse wereld.

    Het is inderdaad moeilijk om te aanvaarden, dat Adolf Hitler op 30 April 1945 zichzelf voorgoed voor de kop heeft geschoten. Want door dat gaatje in de schedel die Poetin onlangs heeft vrijgegeven, kan het niet anders of diens geest is daarna blijven rondspoken. Ja Ja, Merkel en de DDR. Heb het altijd gezegd.

    *

       

     

     


    09-02-2020, 04:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74 - DOORBRAAK IN OORLOGEN KLINKT ER GEEN HOORNGESCHAL

    2600

    74 - DOORBRAAK

    IN OORLOGEN KLINKT ER GEEN   HOORNGESCHAL

    Dinsdag 21Januari 2020

     

    MIJMERING

    JAGEN

    JACHT IS GEEN OORLOG

    *

    https://doorbraak.be/het-bestaan-begrijpen-ga-jagen/

    **

    foto: ©Derek Malou

    *

    Het bestaan begrijpen? Ga jagen

    21 januari 2020

    *

     John Croughs, die onlangs op deze website een bijdrage schreef over het psychologisch gemoed van de jager, houdt van wandelen in de natuur. Naar eigen zeggen omdat het helpt zijn ‘gedachten spinsels’ op een rijtje te zetten. Misschien had Croughs, die ik overigens niet ken, beter een extra ommetje gelopen, alvorens zijn tekst op te sturen.

     

    In zijn bijdrage stelt hij nochtans een interessante vraag: waarom jaagt de jager? Wat vormt zijn ‘werkelijke motivatie’ om voor dag en dauw op te staan, in het donker plaats te nemen op een krap zittend stoeltje, en soms urenlang roerloos te wachten tot een dier passeert?

    Helaas neemt de auteur zijn eigen vraag niet ernstig. Jagen in zijn ogen komt namelijk neer op ‘een beetje soldaatje spelen voor volwassen, of voor mensen die niet echt ten oorlog durven trekken, waar de opgejaagde kan terugschieten’.

     

    Ik vind de vergelijking naast oppervlakkig vooral grotesk, omdat ten eerste in een oorlog de complete vernietiging van de vijand voorop staat. In een oorlog komen ten tweede grenzen onder druk te staan. En in een oorlog wordt ten derde de moraal tijdelijk opgeschort, en met de moraal een cruciaal deel van de mens. Jagen, indien weidelijk en wettelijk uitgevoerd, beoogt op alle vlakken net het tegenovergestelde.

    Geen vijandschap

    Ten eerste staat niet de vernietiging, maar daarentegen de bloei van een soort bij de jacht voorop. Vandaar bijvoorbeeld de rigoureuze selectie bij reeën, om de populaties op sterkte te houden. Overigens, een jager beschouwt een dier nooit als een vijand, want dat behelst een politieke daad zoals Carl Schmitt die definieert: wie beschouw ik als vriend, wie als opponent?

     

    Die opdeling gaat echter niet op bij wild; achter hun donkere blik blijkt de totale afwezigheid van een dergelijke overweging. Een dier kan een mens beschouwen als een gevaar, maar nooit als een door haat verteerde partij, en vice versa. Zelfs de razernij en de wraakgevoelens van kapitein Achab jegens Moby-Dick, de magische witte walvis die zijn been afbeet in het bekendste jachtverhaal op zee, oversteeg de pijn van het verlies van zijn ledemaat: ‘Op de witte bult van de walvis stapelde Achab de som van alle verzamelde woede en haat die door zijn hele geslacht sinds Adam is gevoeld’.

    Grenzen gesteld

     

    Ten tweede moet tijdens een jacht een deelnemer de regels van het huis volgen, regels die grenzen stellen. Enerzijds omdat elk moment de Vlaamse Natuurinspectie aan de horizon kan opdoemen; en wie tegen de lamp loopt kan zijn jachtverlof verliezen. Anderzijds omdat de jachtgroepen hun legitimiteit halen uit het opleggen van interne codes. Die codes worden aan het begin van een partij duidelijk aangegeven en op het einde van de dag gevolgd door reprimandes en boetes bij fouten.

     

    Die regels gelden niet een beetje, maar absoluut. Ze bakenen de ruimte af waarbinnen de jacht zich mag ontplooien. Dat geeft orde en structuur, in schril contrast met de uitdijende chaos van een oorlog.

    Morele grens bewaken

     

    Ten slotte, in het hart van de jacht ligt de moraal. Een jager beslist eigenhandig over leven en dood. Hij, en niemand anders, haalt de trekker over. Hij, en niemand anders, moet zijn daad weten te rechtvaardigen ten opzichte van zichzelf, ten opzichte van de groep waarin hij jaagt, en ten opzichte van het gestrekte exemplaar. Hij kan zich niet verschuilen achter een bevel van hogerhand; hij draagt de volle verantwoordelijkheid voor het schot — ook en vooral als het misloopt.

     

    Externe omstandigheden kunnen en mogen niet als excuus dienen. Daarom dat een jager, zich volledig bewust van zijn mechanische overmacht en het potentieel verwoestend karakter ervan, vaker niet dan wel schiet — ondenkbaar in een oorlogssituatie.

     

    José Ortega y Gasset, een Spaanse filosoof, schreef over die ‘beperking’ bijna een eeuw geleden het volgende: ‘Juist naarmate het wapen steeds efficiënter werd, legde de mens zich meer beperkingen tegenover het dier op, om dit speling te geven, om wild en jager niet op te ongelijk niveau te brengen, alsof de overschrijding van een bepaalde grens in die betrekking het wezenlijk karakter van het jagen zou tenietdoen en het in louter slachting en vernietiging zou veranderen.’

     

    Anders gezegd: de moraal — geconcretiseerd in praktische stelregels zoals: enkel schieten bij perfect bladschot; geen leidende zeug viseren; vermijd doublées — waakt over die grens. Vanuit consideratie met het wild, dat moet kunnen ontsnappen. Maar evengoed ter bescherming van de menselijke waardigheid: de ware jagersethiek waarschuwt tegen het exces — de onstilbare honger naar prooien — en tegen een mogelijk zelfverlies — het volledig opgaan in de onstuimige, verslavende lust tot schieten. Een oorlog teert op die gevoelens.

    Adrenalinekick

     

    Maar het citaat over oorlog terzijde geschoven, vind ik een andere uitspraak van Croughs veel problematischer. Zeker voor een bijdrage die zogezegd peilt naar de ziel van de jager. Namelijk: ‘Ik denk niet dat er veel jagers zijn die liever zonder geweer het jachtterrein intrekken om te gaan vaststellen dat het in hun gebied snor zit met het faunarijke evenwicht. Ook dat zouden ze kunnen doen met hun paracommandopakje aan, verrekijker rond de hals, walkie talkie in de aanslag en kruipend van struik tot boom.’

     

    Vanwaar mijn ergernis? Croughs mist totaal het punt — meer specifiek: hét punt. De essentie. Evident trekt een jager met een wapen de natuur in, omdat jagen in zijn meest elementaire vorm over oogsten gaat. Over vergaren. Over verwerven. Jagen is een grijpende beweging.

     

    Krijgt de jager een adrenalinekick door het schieten? Allicht. De zenuwen gieren door zijn lijf als een potentiële buit voor het vizier verschijnt. En het jagerslatijn kent zelfs de term ‘bokkenkoorts’ — de bibberende ontlading na een voltreffer, alsof het lichaam zindert op het veranderende ritme van de kosmos. Maar het doden blijft een middel, een methodiek om aan voedsel te raken.

    Oogstgedachte

     

    Het doel is namelijk: vlees — vlees in zijn meest pure vorm bemachtigen of veiligstellen, en dat kan enkel via het sterven van een dier.

     

    Daarvoor wordt in de eerste plaats naar de natuur gekeken, waar wild in de letterlijke betekenis van het woord wild mag zijn: in vrijheid levend, ongetemd en zondevrij (in de zin van: niet het resultaat van een commercieel gerichte aanpak, maar een spontane uitbarsting van biologische en seizoensmatige driften).

     

    Maar in het huidige tijdsgewricht, met zijn vaak abstracte relatie tot voedsel en de herkomst ervan, is de oogstgedachte verworden tot een rariteit. Een anachronisme. Zeggen dat een jager zijn vlees op eigen verdienste uit het bos of de weide haalt, klinkt bijna revolutionair in sommige middens.

    Rebellie

     

    Maar als dat het gemoed is, dan lijkt iedere jachtpartij op een daad van rebellie — rebellie tegen de vervreemding en de vervlakking van de moderniteit. Rebellie tegen de onzichtbaarheid van de dood in de samenleving. Rebellie tegen het uit handen geven van de verantwoordelijkheid wat eten betreft. Rebellie tegen een simpele maar vergeten waarheid: de mens staat niet naast, niet boven, niet onder maar middenin de natuur, en sterven en oogsten horen tot het wezen van ieder zijn. Of dat nu een fijne gedachte is of niet.

     

    Waarom dan zou een jager zijn activiteiten opgeven? Waarom zou hij vergooien wat hem ten diepste verbindt met het leven zelf? Waarom zou hij de band doorknippen met een cultus waarin zoveel intuïtieve kennis verborgen ligt, en die het beperkte begrip van het bestaan opentrekt? (Met een knipoog naar de Duitse filosoof Martin Heidegger: die helpt tegen de zijnsvergetelheid.)

     

    foto: ©Derek Malou

    Het bestaan begrijpen? Ga jagen

    21 januari 2020 Maarten Goethals

     

     

    John Croughs, die onlangs op deze website een bijdrage schreef over het psychologisch gemoed van de jager, houdt van wandelen in de natuur. Naar eigen zeggen omdat het helpt zijn ‘gedachtenspinsels’ op een rijtje te zetten. Misschien had Croughs, die ik overigens niet ken, beter een extra ommetje gelopen, alvorens zijn tekst op te sturen.

     

    In zijn bijdrage stelt hij nochtans een interessante vraag: waarom jaagt de jager? Wat vormt zijn ‘werkelijke motivatie’ om voor dag en dauw op te staan, in het donker plaats te nemen op een krap zittend stoeltje, en soms urenlang roerloos te wachten tot een dier passeert?

     

    Helaas neemt de auteur zijn eigen vraag niet ernstig. Jagen in zijn ogen komt namelijk neer op ‘een beetje soldaatje spelen voor volwassen, of voor mensen die niet echt ten oorlog durven trekken, waar de opgejaagde kan terugschieten’.

     

    Ik vind de vergelijking naast oppervlakkig vooral grotesk, omdat ten eerste in een oorlog de complete vernietiging van de vijand voorop staat. In een oorlog komen ten tweede grenzen onder druk te staan. En in een oorlog wordt ten derde de moraal tijdelijk opgeschort, en met de moraal een cruciaal deel van de mens. Jagen, indien weidelijk en wettelijk uitgevoerd, beoogt op alle vlakken net het tegenovergestelde.

    Geen vijandschap

     

    Ten eerste staat niet de vernietiging, maar daarentegen de bloei van een soort bij de jacht voorop. Vandaar bijvoorbeeld de rigoureuze selectie bij reeën, om de populaties op sterkte te houden. Overigens, een jager beschouwt een dier nooit als een vijand, want dat behelst een politieke daad zoals Carl Schmitt die definieert: wie beschouw ik als vriend, wie als opponent?

     

    Die opdeling gaat echter niet op bij wild; achter hun donkere blik blijkt de totale afwezigheid van een dergelijke overweging. Een dier kan een mens beschouwen als een gevaar, maar nooit als een door haat verteerde partij, en vice versa. Zelfs de razernij en de wraakgevoelens van kapitein Achab jegens Moby-Dick, de magische witte walvis die zijn been afbeet in het bekendste jachtverhaal op zee, oversteeg de pijn van het verlies van zijn ledemaat: ‘Op de witte bult van de walvis stapelde Achab de som van alle verzamelde woede en haat die door zijn hele geslacht sinds Adam is gevoeld’.

    Grenzen gesteld

     

    Ten tweede moet tijdens een jacht een deelnemer de regels van het huis volgen, regels die grenzen stellen. Enerzijds omdat elk moment de Vlaamse Natuurinspectie aan de horizon kan opdoemen; en wie tegen de lamp loopt kan zijn jachtverlof verliezen. Anderzijds omdat de jachtgroepen hun legitimiteit halen uit het opleggen van interne codes. Die codes worden aan het begin van een partij duidelijk aangegeven en op het einde van de dag gevolgd door reprimandes en boetes bij fouten.

     

    Die regels gelden niet een beetje, maar absoluut. Ze bakenen de ruimte af waarbinnen de jacht zich mag ontplooien. Dat geeft orde en structuur, in schril contrast met de uitdijende chaos van een oorlog.

    Morele grens bewaken

     

    Ten slotte, in het hart van de jacht ligt de moraal. Een jager beslist eigenhandig over leven en dood. Hij, en niemand anders, haalt de trekker over. Hij, en niemand anders, moet zijn daad weten te rechtvaardigen ten opzichte van zichzelf, ten opzichte van de groep waarin hij jaagt, en ten opzichte van het gestrekte exemplaar. Hij kan zich niet verschuilen achter een bevel van hogerhand; hij draagt de volle verantwoordelijkheid voor het schot — ook en vooral als het misloopt.

     

    Externe omstandigheden kunnen en mogen niet als excuus dienen. Daarom dat een jager, zich volledig bewust van zijn mechanische overmacht en het potentieel verwoestend karakter ervan, vaker niet dan wel schiet — ondenkbaar in een oorlogssituatie.

     

    José Ortega y Gasset, een Spaanse filosoof, schreef over die ‘beperking’ bijna een eeuw geleden het volgende: ‘Juist naarmate het wapen steeds efficiënter werd, legde de mens zich meer beperkingen tegenover het dier op, om dit speling te geven, om wild en jager niet op te ongelijk niveau te brengen, alsof de overschrijding van een bepaalde grens in die betrekking het wezenlijk karakter van het jagen zou tenietdoen en het in louter slachting en vernietiging zou veranderen.’

     

    Anders gezegd: de moraal — geconcretiseerd in praktische stelregels zoals: enkel schieten bij perfect bladschot; geen leidende zeug viseren; vermijd doublées — waakt over die grens. Vanuit consideratie met het wild, dat moet kunnen ontsnappen. Maar evengoed ter bescherming van de menselijke waardigheid: de ware jagersethiek waarschuwt tegen het exces — de onstilbare honger naar prooien — en tegen een mogelijk zelfverlies — het volledig opgaan in de onstuimige, verslavende lust tot schieten. Een oorlog teert op die gevoelens.

    Adrenalinekick

     

    Maar het citaat over oorlog terzijde geschoven, vind ik een andere uitspraak van Croughs veel problematischer. Zeker voor een bijdrage die zogezegd peilt naar de ziel van de jager. Namelijk: ‘Ik denk niet dat er veel jagers zijn die liever zonder geweer het jachtterrein intrekken om te gaan vaststellen dat het in hun gebied snor zit met het faunarijke evenwicht. Ook dat zouden ze kunnen doen met hun paracommandopakje aan, verrekijker rond de hals, walkie talkie in de aanslag en kruipend van struik tot boom.’

     

    Vanwaar mijn ergernis? Croughs mist totaal het punt — meer specifiek: hét punt. De essentie. Evident trekt een jager met een wapen de natuur in, omdat jagen in zijn meest elementaire vorm over oogsten gaat. Over vergaren. Over verwerven. Jagen is een grijpende beweging.

     

    Krijgt de jager een adrenalinekick door het schieten? Allicht. De zenuwen gieren door zijn lijf als een potentiële buit voor het vizier verschijnt. En het jagerslatijn kent zelfs de term ‘bokkenkoorts’ — de bibberende ontlading na een voltreffer, alsof het lichaam zindert op het veranderende ritme van de kosmos. Maar het doden blijft een middel, een methodiek om aan voedsel te raken.

    Oogstgedachte

     

    Het doel is namelijk: vlees — vlees in zijn meest pure vorm bemachtigen of veiligstellen, en dat kan enkel via het sterven van een dier.

     

    Daarvoor wordt in de eerste plaats naar de natuur gekeken, waar wild in de letterlijke betekenis van het woord wild mag zijn: in vrijheid levend, ongetemd en zondevrij (in de zin van: niet het resultaat van een commercieel gerichte aanpak, maar een spontane uitbarsting van biologische en seizoensmatige driften).

     

    Maar in het huidige tijdsgewricht, met zijn vaak abstracte relatie tot voedsel en de herkomst ervan, is de oogstgedachte verworden tot een rariteit. Een anachronisme. Zeggen dat een jager zijn vlees op eigen verdienste uit het bos of de weide haalt, klinkt bijna revolutionair in sommige middens.

    Rebellie

     

    Maar als dat het gemoed is, dan lijkt iedere jachtpartij op een daad van rebellie — rebellie tegen de vervreemding en de vervlakking van de moderniteit. Rebellie tegen de onzichtbaarheid van de dood in de samenleving. Rebellie tegen het uit handen geven van de verantwoordelijkheid wat eten betreft. Rebellie tegen een simpele maar vergeten waarheid: de mens staat niet naast, niet boven, niet onder maar middenin de natuur, en sterven en oogsten horen tot het wezen van ieder zijn. Of dat nu een fijne gedachte is of niet.

     

    Waarom dan zou een jager zijn activiteiten opgeven? Waarom zou hij vergooien wat hem ten diepste verbindt met het leven zelf? Waarom zou hij de band doorknippen met een cultus waarin zoveel intuïtieve kennis verborgen ligt, en die het beperkte begrip van het bestaan opentrekt? (Met een knipoog naar de Duitse filosoof Martin Heidegger: die helpt tegen de zijnsvergetelheid.)

    Maarten Goethals


    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Midddernood’ komt….

    *

    Ondergetekende zal wel niet alleen zijn om bij bovenstaande lectuur zich ’n heel klein beetje op bekend terrein te gevoelen. Alleen al bij het vergelijken van jagers met… politiekers van de slach die wij al bijna 200 jaar meemaken.

    En dan heb ik nog, bij het uittikken van deze woorden, zoveel mogelijk mijn goed hart laten spreken.

    Want in die zin vind ik het spijtig, dat het opgejaagde en tot op het vel afgestroopte wild, niet kan terugschieten…


     

     

     


    08-02-2020, 17:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.55 - UIT DE ROSSE BUURT VAN HET CENTRAAL STATION, MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    624

    55 - UIT DE ROSSE BUURT VAN HET CENTRAAL STATION, MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    ZATERDAG 8 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Geens of Godot ?

    *

    … een federale afspiegelingsregering…..

    *

    Och, in een tropisch oerwoud groeit er veel hout, maar zelfs dàt zal nooit volstaan om er in Coburgia de juiste pijlen van te maken. Gemakkelijker en zelfs beter de hele santekraam met wortel en tak in pellets te draaien, dan kunnen de Zwartjes daar er nog hun voetjes aan warmen…

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     


    VRIJDAG 7 FEBR. 2020

     

    -     De Chinese dokter Li die de klokkenluider was van het coronavirus, is overleden. De politie berispte hem, maar nu krijgt de overheid via de soc. media enorm veel kritiek op hun houding.

    -     België en Congo zullen samen proberen de slaapziekte uit te roeien. In Lubumbashi heeft de premier Wilmès het Belgisch consulaat terug heropend.

    -     Het humaan papilloma virus (HPV) is een veel voorkomende virale infectie bij seksueel actieve mensen. Gezondheidszorg zou graag de jeugd van het Eerste Middelbaar inenten tegen het HPV-virus (we moeten er toch op tijd bij zijn hé). Het is besmettelijk en wordt overgedragen via seksueel contact.

    -     Op een cruise-schip zitten nu nog 3500 personen vast daar er 61 mensen besmet zijn met het corona-virus.

    -     Slechts 50% van de 65+ -sers zijn ingeënt tegen de griep. Moet beter kunnen en eenvoudiger!

    -     Knelpunt-beroepen vermeerderen: dit jaar zijn er 21 bijgekomen, totaal 188 zoals patissier, onderwijzer, chocolatier, …

    Crevits: de VDAB moet de werkgevers vragen welke de kwaliteiten zijn die zij nodig hebben voor hun bedrijf. In Vlaanderen zijn vooral technische geschoolde arbeiders nodig. Maar velen zijn bang van het harde werk. Daarom moet de werkloosheidsuitkering eindig zijn.

    -     2019 was een goed jaar voor de pensioen fondsen.

    -   1000 leerlingen betogen voor het klimaat, georganiseerd door (Youth for Climate’.

    -   De Mia’s waren verrassend: de Brusselse Angèle kreeg er 5, Willy Sommers kreeg zijn 1ste, Arno kreeg een ‘life time award’, Niels Destadsbader kreeg er 2 …

    -     De App TIK TOK, om kleine filmpjes van max 15 sec. op de soc. media te plaatsen, wordt misbruikt om te pesten.

    -     Oostkust van Australië wordt nu ook getroffen door felle regen, met als gevolg overstromingen. Maar er zijn nog altijd bosbranden.

    -     Het gebied van de Grote Meren, vecht tegen hoge golven.

    -     Er heerst een grote vleermuizenplaag midden in het stadje Ingham (Australië).

    -     Asiel- en Gelukzoekers lopen vast aan de Hongaarse grens, vooral Syriërs. In Syrië woeden nog altijd gevechten: Assad + Russen tegen de Jihadisten (+ Turken) die de rebellen steunen. Zeker 0.5 miljoen mensen op de vlucht.

    -     Soap in IOWA: Piet Buttegieg 26.2%, Verbrande Sanders 26.1%

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Natuurlijk is er dit weekeind enig nieuws van geen enkel front. Buiten dat virus, het klimaat en de Mia’s. Ander brood ,noch andere spelen zijn niet gewenst. De tijden zijn veel te ernstig. Dus bijt men bij de Hoernalistiek liever de tanden stuk.

    Het is dadde, of mist spuiten. Tenzij den Donal nog maar eens het Nieuws haalt. Of er iets nieuws te melden valt over de vergeefs gestorven Tine Nys. moord met voorbedachten rade. Want als baby had zij immers reeds moeten geaborteerd worden.

    Al had dat arme kind beter carrière gemaakt bij de Zusters Claryssen, waar ze zelfs de kaap van de 110 jaar had kunnen halen.

    Maar ach, wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil.

    **

     

     

     

    08-02-2020, 16:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.54 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT * GEENS!!!!! OPSPORING VERZOCHT!!!!!!!!!

    989

    54 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    GEENS!!!!!

    OPSPORING VERZOCHT!!!!!!!!!

    VRIJDAG 7 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    DE DOMMOCRATEN

    *

    …. Dat de democraten er toch mee doorgingen, was een blunder van formaat…..

    *-*-*-*

    ….. Het Waals Parlement heeft unaniem een motie aangenomen tegen het handelsakkoord tussen de E.U. en de Mercosur-landen (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay)…..

    *

    Ja, inderdaad. Die twee gaan meestal samen: armoede en pretentie. Ze zijn meestal in één woord samen te vatten. Afgang.

    Er staat af-, en geen stoel-gang. Alhoewel dat ivm met de Ps geen enkele verschil uitmaakt. En de gewone Waalse Mens, die zit er maar mee.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

     

     

    DONDERDAG 6 FEBR.2020

    *

    -     Afbeeldingsresultaat voor Trump News HET EMPEACHMENT-PROCES: het is gedaan! De uitslag is zoals verwacht werd: TRUMP is ONSCHULDIG! De senaat spreekt hem over de hele lijn VRIJ… Er is geen sprake van machtsmisbruik. De reporter van dienst in de USA, den Bjorn van de VRT, kon het bijna niet uit zijn strot krijgen. Trump daarentegen triomfeerde: de Democ.Rats. (DR) zijn corrupt, leugenaars. Niks valt hem te verwijten. Fier als een gieter toont hij de frontpagina van de Washington Post: “acquired!”

    Over Pelosi zegt hij dat ze corrupt is en een ‘horribel’ mens. Het is voor hem een feest, een viering: we gingen door een hel gedurende 3j, en dat omdat we niks verkeerd deden.

    En Pelosi, ja wat zei zij? Natuurlijk, dat zij juist waren, en den Trump weet dat. Nu zullen we een politieke stilstand hebben en in de toekomst zal samenwerken onmogelijk worden; “It’s all out war”, waren haar woorden. En onze reporter vond dat VS nu stond voor Verdeelde Staten van Amerika.

    En wat de staat IOWA betrof, daarover zei de voorzitter van DR: ‘het is een echte knoeiboel!’.

    -     Antwerpen heeft een geslaagde operatie achter de rug nl. in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een Albanese drugsbende, dat gecoördineerd werd vanuit Antwerpen, werd donderdag ochtend een reeks van veertien huiszoekingen uitgevoerd. Dat gebeurde op verscheidene plekken in België, waaronder Antwerpen. Negen verdachten werden gearresteerd. De hoofdverdachte werd opgepakt in Berchem. Terzelfdertijd liep er ook een actie in 10-tallen andere landen ivm een drugsnetwerk. De drugs kwamen A binnen ia zee-containers en werden dan verspreid over Europe.

    **

    *

    -     Afbeeldings-resultaat voor Magnette’s persconferentie PS: Magniette wil een doorlichting van de Tax-Shift. Deze moest een verlaging van belasting zijn voor de gewone werknemers en bedrijven. Maar dat is zeer negatief geweest voor de begroting. Er zijn enerzijds wel 316.000 jobs bij, maar de economie is minder gegroeid dan in andere landen. We moeten de winsten van de grote vermogens meer belasten zodat we de pensioenen van gewone mensen kunnen verhogen.

    NVA wil daarentegen meer jobs!

    -     Jongeren hebben tegenwoordig minder vervuilender stoffen in hun lichaam dan 5j geleden (bv. lood). Maar nieuwe stoffen werden er teruggevonden waarvan we de gevolgen nog niet kennen, oorzaak is de industrie.

    -     De Chinese buurt in Antw. wordt gemeden door de Aziaten zelf. Onbegrijpelijk!

    *

     -     De TGV van Milaan naar Bologna is ontspoord in Lodi aan 300 km/u: 2 doden.

    -     Jerusalem: 12 Israëlische soldaten gewond na het aanrijden door een Palestijn.

    -     In deelstaat Thüringen neemt de premier zijn functie niet op.

    De liberaal Thomas Kemmerich

    stond onder druk omdat hij woensdag met de steun van extreemrechts verkozen geraakt was.

    -     Wilmès in Congo: we zullen de Congolese Regering helpen bij hun hervormingen en de politieke banden terug aanhalen.

    Kirk Douglas

    --Douglas, dé artiest uit Hollywood is op 103j leeftijd overleden. Hij was de zoon van een Russische immigrant en speelde o.a. in Spartacus.

    Niels Destadsbader

    -Vanavond worden de MIA’s uitgereikt op de Heizel. De belangrijkste muziek prijzen van ons land. 1/3 zingt in het Nederlands, waaronder Niels Destadsbader die de prijs krijgt voor beste solo-zanger.

    -     ‘Mobile School’ krijgt een 0.5 miljoen € van Google. ‘Mobile School’ (www.mobileschool.org) is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Zij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

    - Machtsstrijd binnen de VLD ivm het voorzitterschap. Tommelein ontgoocheld daar Quickie hem niet meer steunt!

    Raymond van het Groenewoud

    -70j is die geworden. Met zijn hese stem en zijn ‘rrrrrr’ kwam hij in 1980 in Brugge wonen, nadat hij zijn jeugd versleet in de Schaarbeek.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ach, dat met Trump was te verwachten. Hoge bomen vanen nu eenmaal veel wind. Maar hoge bomen die de Triomf van de Wil belichamen, ja, die zijn eerder zeldzaam. Keizer Augustus van het Klassieke Romeinse Rijk was er zo ene. Zelfs na +2.000 jaar is er nog altijd ’n hele maand van 31 dagen naar hem genoemd.

    En neen, ondergetekende verlustigt zich niet in de afgang van alles wat er leeft en zich beweegt onder de Taal- en Armoe-grens. Maar het moet nu maar eens uit zijn met de Barmhartige Samaritaan te moeten blijven spelen. Er zit daar volk genoeg om de eigen raddraaiers als galeiboeven te doen… rondjes draaien zoals in Iowa…

    Moest ik over METAAL spreken, dan zou ik zeggen, geen voorkeur te hebben voor slap en plooibaar aluminium (dat nochtans ook zijn gaven heeft); noch voor zelfs het sterkste IJZER, dat met de tijd vergaat. Geef mij maar pure INOX. Van de soort waar zelfs de scherpste nagels van Het Kwaad nog geen schrammeke kunnen in maken…

    En inderdaad, de ware Wereldleiders van tegenwoordig, zijn net als inox, dat soort edelmetaal waaronder de ganse wereld zich veilig kan voelen.


    **

     

     

     

     

    07-02-2020, 19:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT * GEENS = NIETS OF NOG MINDER

    1326

    53 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    GEENS = NIETS OF NOG MINDER

    *

    DONDERDAG 6 FEBRUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    DE SUPERIEURE FRANSE TAAL...

    *

    …. la Fédération ‘Wallonië-Bruxelles’, alsof de Vlamingen in Brussel niets meer te zoeken hebben….

    *-**-*-

    …. nadat hun minister-President, Pierre-Yves Jeholet (MR….

    *-*-*-*-*

    …. (± 70%) voor het Engels als 2de taal, de zgn ‘lingua franca’,…

    *

    Op die manier is het zelfs niet eens meer de vraag waard, wat het verschil wel zou zijn tussen (aangeboren) DOMHEID en Frans IMPERIALISME.

    Een betere vraag zou dus zijn, wat is het verschil tussen Napoléon Bonaparte en Adolf Hitler? Beiden waren toch echte bloedhonden die miljoenen slachtoffers op hun geweten hebben? Erg zelfs! Hitler kreeg nooit een internationaal soort eeuwigdurend gedenkteken tegen zich gericht: de Leeuw van Waterloo…

    **

    *

    Geen ‘Francité, maar ‘Stupidité’…zou een betere benadering zijn.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

     

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    WOENSDAG 5 FEBRUARI ‘20

    -     Trump hield vandaag zijn ‘State of the Union’: de toespraak tot de Natie. De Republikeinen scandeerden: “nog 4 j!” naar hem. Hij benadrukte dat het in Amerika beter ging dan ooit zoals: aantal strijdkrachten terug hersteld, grote economische groei, minder armoede, meer werk-gelegenheid..… Indien er nu verkiezingen zouden zijn, was hij zeker terug President.

    Pelosi daarentegen zei dat die speech manifest vol leugens zat.

    En over liegen weet zij als Top Democ Rat, er alles van.

    De democ.rats beleefden in IOWA een ongeziene afgang: Buttegieg, de jongste, haalde de beste resultaten van allen. Zei hij zelf.

    -     Pharmareus GSK, het grootste privé-bedrijf in Wallonië met 9000 werknemers, moet noodzakelijkwijze ‘herstructureren’. Daardoor komen 720 jobs ‘op de helling’ te staan.

    Anders gezegd: de zoveelste slachting van wat er nog overbleef van de nu al magere tewerkstelling. Niet jun eigen schuld, hoor! Zeer duidelijk de schuld van het verre ‘moederbedrijf’ (India) dat was gaan foefelen…

    Maar geen nood: de PS plost dat wel op.

    Wij, Lamme goedzakken, weten zelfs al hoe…

    -     Beveren Dwaas-tunnel: nu reeds 2 doden. “De Tunnel-dosering” (= waarbij men 1 rijbaan afsluit bij druk verkeer) was wel degelijk actief. Het onderzoek loopt…

    De politie volgt meerdere sporen.

    -     De West-Vlaming, Ph. Soubry, die besmet is met het CV, vreest nu voor zijn vrouw die nog in China is. Zijn Patroon (in Gullegem) denkt vlg week de situatie ter plaatse te hernemen.

    Koppige doordrijvers, die West-Vlamingen, hé.

    -     Chinese ambassade heeft lovende woorden voor hoe wij die crisis aanpakken.

    Volgens den TeeVee waren dat niet ‘wij’, maar ‘de Belgen’. Zouden die Hoernalisten soms besmet zijn met het Voltaire Pelosi-syndroom?

    -     Première Wilmès is samen met Croo-tje en Crembo op ‘officiële missie’ in Congo; voor lopende zaken???

    -     Turkije: 2 opeenvolgende sneeuwlawines hebben zeker 35 mensen gedood. In Istanbul heeft een vliegtuig gecrasht op ’t vliegveld: geen doden. oorzaak: de regen???

    -   ‘Greyday’ = de 1e dag van het jaar dat we terugvallen op grijze energie, was vandaag. Slechts 35 dagen kunnen we leven met groene energie. Eén van de oorzaken is dat we ons te weinig inzetten om minder energie te gebruiken (denk aan de bedrijfswagen, zelfs voor mensen die amper 5 km van hun werk wonen???). Wallonië ‘doet het beter’ op dat vlak (ha ja, want ze hebben praktisch geen bedrijven!).

    -     Deurwaarders bij de ministers: nl. de advocaat van de 10 IS-kinderen die ‘moeten’ gerepatrieerd worden, wil op die manier druk uitoefenen op hun terugkeer. Ze kregen 6 weken de tijd, en die is ruimschoots overschreden zodat ze nu al aan een dwangsom liggen van 500.000€

    -     De nieuwe Eindtermen in het Secundair Onderwijs zorgt voor heel wat extra werk bij de leerkrachten. Nu is er in sommige scholen een nieuw vak bijgekomen nl. ‘Mens en Samenleving’. Dit gaat natuurlijk ten koste van andere, meestal, hoofdvakken zoals Nederlands, of wiskunde…

    -     Google Maps: iemand heeft een ‘virtuele file’ veroorzaakt door gewoon in een verlaten straat met een kar met 99 smartphones te wandelen op straat!

    -     4de kandidaat voor het voorzitterschap bij de VLD: Stefaan Nuyttens.

    -     WTV: ‘OFF SIDE’ is een nieuwe West-Vlaamse talk-show op hun zender. Deze wordt uitgezonden de maandag om 9 en om 12u. Ook een heel stuk sport zal het o.a. bevatten + een speciale gast.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Terugkomend op de eenvoudige vraag naar de actuele échte ‘Linga Franca’ deze toch even situeren in de Jongste Geschiedenis

    Inderdaad. Na 1815 wilden de Volkeren van gans Europa dat de Franse veroveringsdrang ten koste van hun buren zou stoppen. In de Frans/Duitse oorlog van 1870, waar het de facto in hoofdzaak om het terugeisen van door La Douce France voorheen geroofd grondgebied (Elzas, Lotharingen, twee zeer rijke gebieden) terug ‘Heim ins Reich’ te brengen.

    Denk daarbij aan de meest Zuidelijke Nederlanden, die in 1713 ook van Vlaanderen werden weggeroofd, en die iedereen sedertdien tegen heug- en meug ‘Frans-Vlaanderen’ is beginnen noemen. In Parijs wordt dan weer gesproken van ‘Le Nord’, of ‘Le Pas de Calais’. Want welke crimineel blijft achteraf zich houden aan wat was voor diens misdaad?

    *

    Zo zijn de taal ervaringen bijna lachwekkend, om zelfs heden ten dage in een van die weg-en-weer vliegende landsdelen op doorreis te zijn. Iedereen spreekt de twee talen gewoon door elkaar. Spreekt men iemand aan in ’t Fransoos, dan antwoordt die in hun perfectste Duits…

    Stel U maar het doorsnee familie-verhaal van daar voor: Grootvader moest zijn Frans uniform eerst ruilen voor ’n Feldgrau, daarna na 4 jaar dat Feldgrau voor de Franse snit. Om ongeveer 30 jaar later (1939-1945) hetzelfde te beleven met Vader. Eerst, zo wordt verteld, als overtuigd ‘Patriot’, daarna ineens (meestal graag tot zeer graag) overtuigd Nazi….

    Het mag U dus niet verwonderen, in Oradour-sur-Glane, waar de Duitse SS Pantzer Divisie ‘Das Reich’ (10 Juni 1944) op onschuldige Franse burgers de meest gruwelijke slachting aller tijden uitvoerde, in hoofdzaak het werk was van… Elzassers. Dat staat letterlijk in de daar ter plaatse verkochte brochures…

    En mens moet zich inderdaad afvragen hoe het Germaanse Volk, bij definitie een der meest ontwikkelde, kunstzinnige en inventieve volkeren er wereld, tot dergelijke barbarij kon komen. Tenzij men er het… Socialisme bij betrekt. Maar dat mag niet gezegd, ja zelfs niet eens gedacht worden. Daarom spreekt men van ‘de Nazi’s, en niet van de NaSossen.

    Precies door de verdwenen gewaande ‘nationale gevoelens’ die na de Brexit bij de Francofonie terug uit hun verdoving ontwaakten, dreigen die vroegere absurde toestanden terug te komen. Uiteraard staan de Britten, met Nigel Farage op kop, dan ineens aan de andere kant. Aan de goede kant van de geschiedenis, op in de Vaart der Volkeren onder leiding van het machtige Amerika.

    Eh bien, voilà, en daar is meteen des Pidels Kern. Trump is ne slechterik en tot niets goeds in staat. Dat kunnen alleen de Soscialisten, die zich nu overal ter wereld deze keer geen Nazi’zs, maar sociaal Democraten zijn beginnen noemen.

    Gewoon niet luisteren naar woorden, maar kijken naar daden is dus de boodschap.

    En o, wat moet dat geknoei in Iowa vernederend zijn voor hun aanhang.

    Tot slot nog dit. Er op gelet dat de aan de gang zijnde grootse NAVO-leger Oefeningn deze keer niet tegen Poetin zijn gericht, maar, met uiterste voorzichtigheid, meer naar het Zuid-Oosten, vanwaar de dreiging komt?

    En ja van onder de bescherming der Amerikaans-Britse Vlag moeten wij ons inderdaad, net als na de Bevrijding van 1944, beter voelen dan onder de geschifte (niet ‘Geschaffte’) vlag van Merkel, de vroegere DDR-functionaris.

    Zelfs onze in het Gentse Patershol geboren bloedeigen Keizer Karel V, in wiens Rijk de zon nooit onderging, wist het al: om de Vrede te bewaren moet men de oorlog voorbereiden.

    Tenslotte: wie zei daar ooit weer, dat Frankrijk een prachtig land was….voor verlofgangers?

     *

     

    *

     

    07-02-2020, 09:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 – DOORBRAAK * TÜRINGEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS

    972

    94 – DOORBRAAK

    *

    TÜRINGEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS

    *

    WOENSDAG 5 Februari 2020

    *

    VERKIEZING MINISTER-PRESIDENT THÜRINGEN

    **

    *

     protesteert tegen Kemmerich

    foto: ©Reporters / DPA

    Dambreuk in het Duitse Thüringen

    *

    https://doorbraak.be/dambreuk-in-het-duitse-thuringen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Nieuwe minister-president in geheime verkiezing met stemmen van AfD gekozen

    *

    5 februari 2020 - Leestijd 4 minuten

     

    Is het cordon sanitaire tegen de – nu eens als rechts-populistisch, dan weer als extreemrechts bestempelde – Alternative für Deutschland (AfD) in Duitsland nog vlugger doorbroken dan het pendant van wat er in Vlaanderen tegenover Vlaams Belang (VB) bestaat? En te bedenken dat AfD pas sinds 2015 van eurokritisch naar rechts van het burgerlijke centrum is uitgezwenkt en dus heel wat jonger is dan het VB.

    TEN VAL GEBRACHT

    complete verrassing

     

    Met ‘burgerlijk’ wordt in Duitsland centrumrechts of ‘fatsoenlijk rechts’ bedoeld, waar de term rechts er eigenlijk tot synoniem van extreemrechts is uitgegroeid. ‘Burgerlijk’, dat zijn de christendemocraten (CDU en CSU) en de liberalen (FDP), en laat het nu net de CDU en de FDP zijn die woensdag, met de stemmen van de AfD, de liberaal Thomas Kemmerich tot minister-president van de Oost-Duitse deelstaat Thüringen hebben gekozen. Een complete verrassing, want iedereen ging ervan uit dat Bodo Ramelow, de gewezen minister-president en kandidaat van de links-radicale Die Linke, tenslotte in de derde ronde de meerderheid van 46 op 90 zetels zou behalen. Een dambreuk ook omdat de AfD, waarvan de Thüringer vleugel onder Björn Höcke als extreemrechts geldt, zich tevreden op de borst kan kloppen als de partij die mee het rood-rood-groene project (Linke, sociaaldemocratische SPD en Bündnis90/Grüne) ten val brengt.

    Risico’s

     

    geen denken aan om met de AfD in zee te gaan!

     

    Thüringen zit al sinds de deelstaatverkiezingen van 27 oktober 2019 in een impasse. Hoewel Die Linke toen 31% haalde, hadden haar coalitiepartners SPD en Groenen zoveel klappen gekregen dat de vorming van een rood-rood-groene meerderheids-regering niet meer mogelijk was. De drie linkse partijen hadden samen 42 van de 90 zetels in de Landtag, het deelstaatparlement. CDU viel terug op 21,8%, de FDP sprong met luttele 73 stemmen over de kiesdrempel van 5% en de AfD werd de op één na sterkste partij met 23,4 %. Met 48 zetels hadden die drie partijen puur rekenkundig een meerderheidsregering kunnen vormen. CDU-nationaal gaf vanuit Berlijn het signaal: geen denken aan om met de AfD in zee te gaan! Uiteindelijk hadden Linke, SPD en Grüne afgelopen dinsdag een coalitieakkoord voor een minderheidsregering gesloten. Dat hield twee risico’s in: het is ongezien naar Duitse politieke maatstaven én de minister-president moest toen nog worden gekozen.

    Arena

     

    De FDP besloot haar fractievoorzitter Thomas Kemmerich de arena in te sturen

     

    Zoals gezegd, iedereen ging ervan uit dat Ramelow (Linke) uiteindelijk zou gekozen worden, zij het in de derde ronde. De AfD had vanaf de eerste ronde een eigen kandidaat naar voren geschoven, de partijloze Christoph Kindervater. Ze wist dat de CDU onder geen beding Die Linke zou ondersteunen; die partij is als opvolgster van de SED, de gewezen communistische staatspartij van de DDR, de christendemocraten nog altijd een doorn in het oog. Maar terwijl Ramelow in de eerste en tweede ronde respectievelijk 43 en 44 stemmen behaalde, kwam Kindervater slechts op 25 en 22, de rest waren onthoudingen. Voor de derde ronde waren spontane kandidatuur-stellingen mogelijk. De FDP besloot haar fractievoorzitter Thomas Kemmerich de arena in te sturen indien de AfD aan haar eigen mannetje vasthield. Kindervater kreeg in de derde ronde geen enkele stem, Ramelow 44 en Kemmerich 45 bij 1 onthouding. De AfD stemde dus gesloten voor de burgerlijke kandidaat, samen met CDU en FDP.

    Brandmuren

     

    Zijn uitspraak dat hij zich afgrenst van de AfD werd op hoongelach onthaald

     

    Het politieke Duitsland staat nu op zijn kop. De FDP krijgt de wind van voren. Op de sociale media duiken tegen de FDP gerichte slogans op als ‘lieber regieren mit den Faschisten als nicht regieren‘. Die afkeer uitte ook Susanne Hennig, de voorzitster van de Linke-fractie, door Kemmerich de voor de felicitatie bedoelde bloementuil voor de voeten te gooien. De rede die de nieuwe minister-president woensdagnamiddag afstak, werd voortdurend onderbroken. Zijn uitspraak dat hij zich afgrenst van de AfD werd op hoongelach onthaald door de afgevaardigden van de linkse partijen. Op de persconferentie verklaarde Kemmerich bestürzt (ontsteld) te zijn door zovele tirades en moordd-reigingen die volgden op zijn verkiezing. Hoe moet het nu verder? Kemmerich stak als FDP-politicus de hand voor coalitievorming uit naar CDU, SPD en Grüne. Met hem als minister-president blijven naar eigen zeggen de brandmuren tegenover de AfD bestaan, is er geen coalitie mogelijk met de ‘twee extremen’, zijnde AfD en Linke. Bij voorbaat is een meerderheidsregering onder Kemmerich rekenkundig dus niet mogelijk. Voor steun aan een minderheidsregering is het vertrouwen in het gepolariseerde klimaat zoek.

    Dirk Rochtus

    Susanne Hennig

    *

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    *

    Hierboven kon U een werkstukje genieten dat dateert, zoals aangeduid van Woensdag 5 februari. U las er zeer uitdrukkelijk dat ‘Berlijn’, d.i Merkel, deze Regering, tot stand gekomen via de AfDn verbood en dat deze dus niet doorging.

    En hoe luidt de interpretatie van de dag nadien in onze ‘Media’, de VRT op kop? Dat de Minister-President, na uitdrukkelijk protest van de Groenen, de handschoen in de ring diende te werpen.

    Liegen is inderdaad nogmaals het wezenskenmerk van de Slinxen, de Schotsen en de Scheven.

    Zie Nancy Pelozi in de USA, die tiert dat de speech van Trump bij het einde van die schandalige afzettingspoging, vol leugens stond….

    Ja Ja, ook drugs-criminelen die zich betrapt voelen, maken rare sprongen… Zouden die in Antwerpen, met die ‘Verborgen Ruimten achter hun dashboarden, dat soms van de Democ Rats geleerd hebben? Langs buiten zien dergelijke voertuigen er 100% normaal uit, maar Ho, dat is maar de indruk van een uitdruk. We rollen U terwijl ge erbij staat.

    *

     

     




    07-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.93 – DOORBRAAK * GOD IS DOOD VERKLAARD. DUS IS ER OOK GEEN 5DE GEBOD MEER.

    93 – DOORBRAAK

    *

    GOD IS DOOD VERKLAARD. DUS IS ER OOK GEEN 5DE GEBOD MEER.

    *

    *

    Woensdag 5 Februari 2020

     

    VRIJSPRAAK GEEFT VRIJBRIEF VOOR EUTHANASIE

    https://doorbraak.be/vrijspraak-geeft-vrijbrief-voor-euthanasie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    foto: ©Reporters/Laetizia Bazzoni

    *

    Na het euthanasieproces

    5 februari 2020

    *

    Euthanasie is en blijft het doden van iemand anders, op diens verzoek, om hem of haar uit een ‘ondraaglijk lijden’ te verlossen. Onder bepaalde voorwaarden is dat toegestaan. Zijn die zorgvuldigheidscriteria niet nageleefd, dan is het eigenlijk doodslag, moord of vergiftiging. Vandaar dat de twijfels over de correcte naleving van de euthanasiewet bij de levensbeëindiging van Tine Nys hebben geleid tot een assisen-proces. Dat er vragen te stellen waren bij haar euthanasie, mag duidelijk zijn, maar waren er alleen vormvoorwaarden geschonden of toch ook grondvoorwaarden? Was Nys wel of niet uitbehandeld?

    Geen weg terug

     

    De jury volgde de verdediging dat aan de grondvoorwaarden was voldaan en er alleen ‘procedurele onregelmatigheden’ waren. Ze verleende de drie artsen vrijspraak op basis van onduidelijkheden in de euthanasiewet en redelijke twijfel in het geval van de uitvoerende arts. Het ongepaste applaus na het verdict en het onthaal van de dokters in de media als helden, geeft aan dat dit proces uiteindelijk geen afschrik-effect zal hebben om nog euthanasie uit te voeren, maar net een vrijbrief wordt om de euthanasiewet verder op te trekken. De euthanasie-lobby en de loge hoeven niet te vrezen dat ‘het levenswerk’ van filosoof Etienne Vermeersch – een jaar geleden overleden na euthanasie – bedreigd is. Er is geen weg terug, er zullen alleen verdere uitbreidingen van de wet volgen.

    Autocontrole?

     

    Het vonnis toont aan hoezeer de geesten de voorbije twintig jaar zijn gerijpt en euthanasie iets vanzelfsprekends is geworden. De publieke opinie is vakkundig bewerkt in de richting van het aanvaarden van de ‘goede dood’ als opperste barmhartigheid, teken van onze humane beschaving. Meester Jef Vermassen staafde dat in zijn slotpleidooi door naar de Barmhartige Samaritaan en pater Damiaan te verwijzen. Tiens, de Samaritaan verzorgde toch de lijdende en gaf hem in goede handen voor verdere zorg en Damiaan offerde toch zijn leven op uit zorg voor de melaatsen?

     

    Geen van beiden beëindigde iemands leven. Hen inroepen als patronen van euthanasie: een Umwertung aller Werten.

     

    de euthanasiewet faalt

     

    Wat het Proces-Nys duidelijk maakt, is dat de euthanasie--wet faalt – het is een ‘onduidelijke, onzorgvuldige en subjectieve wet’, besloot

    **

    CD&V-Kamerlid Els Van Hoof.

    *

    Dat de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie (FCEE) en de Orde der Artsen falen – niet-transparante en camouflerende auto-controle. Dat de psychiatrie faalt – wisselende en te late diagnoses, onderlinge tegenspraak, geen gepaste behandelingen. Dat de zorgsector faalt – te lange wachtlijsten, te weinig zorgaanbod, te duur. Dat justitie en politiek falen – door de boot van een grondige evaluatie van de wet en de FCEE af te houden. Dat de samenleving faalt – in het omgaan met kwetsbare mensen, met lijden en dood.

    Loopgraven oorlog

     

    En de kerk die het leven en de menselijke waardigheid van het begin tot het einde verdedigt, wordt verdacht gemaakt. Zij oefende zogezegd druk uit op het openbaar Ministerie om tot vervolging over te gaan. Maar ‘nooit nog zal een pastoor in onze plaats beslissen,’ zo beklemtoont schrijver Tom Naegels. Daar is volgens hem weinig kans toe, gezien ‘de schaarse katholieken die dit land nog telt’. Gelukkig liggen tweeduizend jaar duistere Middeleeuwen achter ons en is de Benelux voorloper in gelegaliseerde euthanasie. Vreemd toch dat de rest van de wereld niet snel volgt en ocharme wie voor mei ’68 leefde…

     

    Wie nog vragen stelt bij de euthanasie-praktijk, kijkt maar beter uit. Zo viel meester Walter Van Steenbrugge tijdens het proces het gezin Lemmens-Cools aan. Ongeziene intimidatie. Ja, filosoof Willem Lemmens uit al langer terechte bedenkingen. Mag dat nog als academicus? Ja, zijn echtgenote Kathleen Cools is anker van Terzake dat in 2016 de zussen Nys hun verhaal liet doen. Mag zij straks nog programma’s presenteren waarin euthanasie of Kerk en Geloof ter sprake komen? Ja, hun zoon Hendrik Lemmens werkt op het kantoor van de gewraakte advocaat.

    **

    Fernand Keuleneer.

     

    ‘Et alors’? Telkens weer wordt met zulke uithalen een grondige evaluatie en een sereen debat onmogelijk gemaakt. Er is weinig hoop dat die er op korte termijn wel komen. Iedereen zit alweer in de loopgraven.

    Emmanuel Van Lierde

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…“ even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    *

    … “Geen van beiden beëindigde iemands leven. Hen inroepen als patronen van euthanasie: een Umwertung aller Werten”…

    *-*-*-*

    …. “Maar ‘nooit nog zal een pastoor in onze plaats beslissen,’ zo beklemtoont schrijver Tom Naegels. Daar is volgens hem weinig kans toe, gezien ‘de schaarse katholieken die dit land nog telt’….

    Och, ze doen maar. Hoe sneller deze bollebozen elkaar uitmoorden, des te sneller de lucht weer zal kunnen gezuiverd worden.

    Aan de Normale Mens van vlees en bloed wordt er sedert de Verlichting, alleen nog maar Verduistering aangeboden. Het Licht zelf moet ieder Redelijk Schepsel Gods dus maar voor zichzelf uitzoeken.

    Voor de zelf benoemde Linkse Elite, mag voor mijn part Meester Walter Van Steenezelbrugge staan. Tenzij het altijd nog erger kan, en Tommen als Nagels de spijker in eigen hersenen slaan.

    *

    Wel vinden wij, de Getrouwen, het ongelofelijk STOM dat … terzake… de Kerk zelf ongelofelijk STOM blijft.

    Er komt zelfs niet eens…’n zucht.

    *

    Mij benieuwt het, om hoe dan ook het verschil uitgelegd te krijgen tussen dit en de gaskamers, die alleen werkhuizen in het groot waren van wat thans in het klein gebeurt.

    Als er al een verschil zou kunnen bestaan, dan is het in het tijdsverloop. Want wat nog niet is, zit er aan te komen. Met reuzensprongen.

    Het gebeente van Wijlen Dr. Jozeph Goebbels, onzaliger gedachtenis, moet liggen sidderen van genot, drijvend op de toppen der vlammen van het hellevuur.

    Niemand heeft het recht om een menselijk leven te nemen. Zelfs niet het eigen. Want doden is een contradictie in terminis. Hadden ze dan maar nooit hoeven geboren te worden. Daar heeft ook niemand om gevraagd. En toch is het zo.

    *

     

       

     

     

    05-02-2020, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5354 - HERMAN BRUSSELBEEST OM TER MEEST

    712

     Neen, dit is geen verruiging. Al ’n hele tijd word ik gestoord op mijn mail-adres met ongewenste intimiteiten vanwege ’n zekere ZITA, mij verder onbekend, die te oordelen naar de KOPPEN die worden meegestuurd, in die stationsbuurt thuishoort. Och, denk ik dan: iedereen moet leven. Dus waarom niet? Mij stoort het niet. Één vingerknip, en de kust is weer vrij.

    Wat meer is: de tijd en de kosten die aan mij worden besteed, kunnen elders dus geen kwaad meer…

    Maar als voorbeeld hoe die wereld over zichzelf denkt, is deze inlichting wel van grote waarde… M’as-tu vu?, da’s niet alleen in Knock-le-Sel.

    Ze doen dus maar rustig verder. Tot hun subsidies op zekere dag zullen wegvallen…. Dan ‘valt’ niet alleen ‘Antwerpen’, maar ook ‘Brussel’…

     Herman Brusselmans heeft geen kinderen, maar zijn 34 jaar jongere vriendin heeft wél een kinderwens.


    *

    In Humo vertelt de populaire schrijver hoe hij daarmee omgaat.

     

    Met zijn nieuwe roman ‘Bloed spuwen naar de hematoloog’ breidt Herman Brusselmans zijn al opmerkelijke oeuvre van meer dan 80 boeken weer uit. Kinderen heeft de 62-jarige schrijver dan weer niet, al kan daar verandering in komen als het van zijn Nederlandse vriendin Lena afhangt.

    Onhandige vader.

     

    De 28-jarige brunette heeft een duidelijke kinderwens en wil dat het liefst met hem. “Lena is daar heel resoluut in: ze wil niet zomaar een kind, ze wil een kind met míj. En ze heeft me beloofd dat ik 100 word. Er zijn wel wat drempels. We hebben hier maar één slaapkamer, bijvoorbeeld. Ik zou moeten verhuizen, en daar heb ik weinig zin in. En ik zou misschien ook een wat onhandige vader zijn: het type dat een ambulance belt zodra z’n kindje overgeeft”, vertelt hij in Humo.

    Benepen angst.

     

    Brusselmans sluit een eventueel kind dus niet uit, al vormen zijn angsten nog de grootste hindernis. “Ik ben ervan overtuigd dat ik een goeie vader zou zijn. Er zit genoeg liefde in mij om er zeker van te zijn dat ik zo’n kindje erg graag zou zien. Om te weten dat het het góéd zou hebben bij ons. En ook hier geldt: ik ben niet bang van de grote dingen. Wel van de alledaagse: dat dat kind van tafel zou vallen.”

     

    “Ik zie overal gevaar. Lena en ik hebben nu een hondje, Aquí. Ik wandel met hem het blokje om, maar Lena gaat ermee naar het park, en laat hem daar kilometers rennen. Rijdt er onderweg een tram voorbij, dan denk ik: daar zal ons hondje onder lopen. Terwijl Lena denkt: ons hondje is slim genoeg om op het voetpad te blijven. Dat is het fundamentele verschil tussen ons. Ik ben bang, zij niet. Ik zie het gevaar, Lena de kans. Soms word ik heel kwaad op mezelf door die benepen angst. Ik vecht er al een heel leven tegen. Niet iedere tram rijdt je omver, niet elke bus stort in een ravijn, niet elk vliegtuig valt uit de lucht. Ik wéét dat, maar ik geloof het niet”, besluit hij.

    Lees ook: Vriendin van Herman Brusselmans: “Geen anticonceptie, en nog nooit zwanger geworden”.

    Het bericht: ‘Zo reageert Herman Brusselmans op de kinderwens van zijn vriendin’ verscheen eerst op Metro.

     

     

    Eigenlijk zijn dat al veel te veel woorden voor wel ’n soort speciale kinderverkrachter. Die met zijn ‘ervaringen’ niet alleen het beleg van zijn boterham verdient, maar die boterham zelf ook nog.

    Wat velen denken?

    Ach, Ons Heer moet van elk Zijn getal hebben. Vroeger kon men voor zoiets te biechten gaan, maar nu bijna niemand meer wat dat woord wil zeggen…

    Sodoma & Gomora…. Ja Ja, maar die werden door een of andere nucleaire reactie van de aardbodem weggeveegd. Dus waarom daarover nog gezeverd?

    *

     

     

     

     

    05-02-2020, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5353 - NOG MAAR EENS OVR DE BAND MET ‘DE NOORDELIJKE NEDERLANDEN’

    559

    Dat de Noorderburen altijd een rondje voor zijn bij Het Zuiden, moge blijken uit hun Gouden 17de Eeuw, waar Vlaanderen onder Spaans Bewind gedwongen werd de kant van de slavernij (en de Roomsheid) te kiezen.

    Het moet gezegd: de gemijterde ‘Herders’ van ‘de kudde’ kusten liever de zolen van de bezetters dan hun Volk te leiden. Uitzondering gemaakt dan van de ‘Onderpaster van te Lande’ die leefde op de adem van Het gewone Volk dat naar Vrijheid smachtte.

    Wat gij, Brugse Mgr Henricus Lamiroy (1883-1952) die in mijn vroege College Jaren in ’t Geestelijk St. Vincentiuscollege te Ieper op de speelplaats ’n speech kwam afdonderen, voor 9/10de in Fransoos waar wij geen snars van snapten….

    **

    *

      Wwat was Nederland mooi en wat geven we het uit handen

    https://www.youtube.com/watch?v=yDKRy_xcTh4

    **

    Geert Wilders:

    “We kunnen het tij nog keren. Onze grenzen sluiten voor de massa-immigratie, gelukzoekers en de islam. Nederland weer voor de Nederlanders, weer van ons! Dat kan met een stem op de PVV!’’

     

    NL 3feb20 Klik op de foto om de video te bekijken.

     

    Wilders en Graus doen aangifte tegen dieren mishandelaars slachthuis IJsselstein.

     

    Vorig week publiceerde RTL Nieuws geheime opnamen van varkens die gruwelijk mishandeld werden in een Nederlands slachthuis(*). PVV-Kamerleden Wilders en Graus walgen van die beelden en zijn woedend. Daarom deden zij maandag ochtend aangifte wegens dierenmishandeling, zoals vastgelegd in de Wet Dieren.

     

    Wilders: ‘‘Ik ben woedend over wat ik gezien heb. Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft.’’ Dion Graus vult aan: ‘‘Als dieren-ambassadeur maak ik mij al mijn hele leven hard voor rechten van dieren en ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenis-straffen voor de daders’’.

     

    Lees het artikel op de website van de Telegraaf

    https://www.youtube.com/watch?v=P1M454S62s0

    *

    VIDEO Geert Wilders en Dion Graus doen aangifte tegen dierenmishandelaars slachthuis

     

    Geert Wilders: ‘‘Samen met collega Dion Graus aangifte gedaan tegen walgelijke dierenmishandelaars van het slachthuis IJselstein en de dierenartsen van het NVWA die meededen. Daders moeten keihard worden gestraft en dit soort slachthuizen moeten worden gesloten.’’

     

    Wie geen hart heeft voor de dieren, heeft geen hart voor de mensen. Is toch niet moeilijk om onthouden. Wat meer is, het is de menselijke natuur zelf.

    De mens staat boven de dieren, en toch blijft de wereld zich het Mensdom noemen, maar spreekt wel van het Dierenrijk.

    Hoe hypocriet kan ne mens toch zijn… Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden…

     

     

     

     

    05-02-2020, 10:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT * GEEN NIEUWS VAN GEENS….

    871

    52 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    GEEN NIEUWS VAN GEENS….

    WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Het OESO-verslag

    *

    …. Kortom, volgens de OESO is België een land dat niet werkt en waar niet genoeg gewerkt wordt….

    *

    Is dat ‘Verslag’ wel in de juiste TAAL geschreven? Want ik geloof niet dat de Verlichte Grote Verstanden van de ‘Kleurpartijen’ die begrijpen.

    Wie oren heeft om te horen, dat hij dus hore. Kiezers zijn we met z’n alle goed wakker?

    Enne… wete nog wie er ooit voor de OESO ZELFS NAAR Parijs ging om er te ‘werken’? Juist, Yves Il Terminatore, de Promus Interpartes van het Iepers St. Vincentius-College. Echt een schande om ook daar gestudeerd te hebben!!!

    *-*-*-*-*-

    …. een sterk staaltje van politieke wanhoop….

    *

    Er is een alternatief. De Flipper zou best het zekere voor het onzekere nemen en zijn boeltje pakken, terug naar het land van herkomst…

                         

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

     

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    DINSDAG 4 FEBRUARI                ‘20

    *

    -     De Beveren-Waas-tunnel is praktisch de ganse dag afgesloten geweest wegens een spectaculair ongeval. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen en deze op zijn beurt op nog 2 bussen ervoor.

    Balans: 1 dode, 5 zeer zwaar gekwetsten en 60 gewonden.

    Jaarlijks zijn daar 20-30 van dergelijke ‘ongevallen’. Geen werken? Dan maar de naam wijzigen in Beveren-Dwaas-tunnel

    -     Een West-Vlaming die gerepatrieerd werd met het CV verblijft hij in St. Pieters-Ziekenhuis. Er wordt beweerd dat China bewust de informatie ivm het virus heeft achtergehouden. Een arts die het wou bekendmaken werd gevangen gezet.

    Ach, zo’n Post-Communistisch China is toch iets om van te dromen…

    -     ‘Henegouwen’: een ‘onbekende’ bacterie heeft doden geëist.

    -     Elke maand gebeuren er 700 identiteitsfraude-zaken. Op een of andere manier (bv. sollicitatie via mail…), via soc. media meestal, vraagt men beetje bij beetje meer gegevens over je, tot ze alles kunnen doen zoals: leningen afsluiten op je naam, bankrekeningen openen, kredietkaarten aanvragen,….

    -     4600 Vlaamse rusthuis-bedden zijn leeg!! De vraag is: waar, want in West-Vlaanderen moet men nog jaren wachten voor men in een rusthuis geraakt en men moet dan nog beginnend dement zijn (bv. Waregem), en ook voor WZC is er hier nog steeds een wachtlijst…

    Och! Wat werken al die ‘Overheidesdiensten’ van de Verlichte Grote Verstanden van deze ‘Kleurpartijen’ toch goed.

    -     Alle tabaksreclame is verboden vanaf 2021.

    -     345.000€ wordt toegekend voor cultuurprogramma’s in de scholen.

    Besteding vooral om de ‘nieuwkomers’ mee te trekken? Wedden?!!!!

    -     De huidscanner van Barco (Kortrijk) wordt nu ook gevraagd in Amerika.

    -     Zwarte tandpasta die nu een hip is bij jongeren, is zeer slecht voor de tanden, waarschuwen tandartsen. Ze nemen het glazuur weg, dat is de beschermende laag van onze tanden. De zwarte ‘pasta’ is nog 1000x slechter, want is grover van korrel.

    Waarom probeert men het niet met gedroogde paardenmest? Al eens goed gekeken naar dat soort gebitten?

     

    -     Democ.Rats hebben in Iowa een grote ‘afgang’ gemaakt. Wie van de 11 is er de beste??? Dat is nog niet duidelijk, daar een bepaalde ‘app’ niet werkte om de resultaten te verwerken.

    Trump: ‘niks ‘werkt’ zoals in de tijd toen zij regeerden!’

    Greet Dekeyser geraakt niet meer uit haar woorden: een echte knoeiboel is het, was het enige dat ze nog kon stamelen.

    -     Kenia: 14 kinderen vertrappeld bij het verlaten van hun school.

    -     Gr. Hertogdom Luxemburg moet vechten tegen overstromingen.

    -     Borsato scheidt na 21j huwelijk (hield wel al enige tijd een minnares op na)

    -     17 jaar en reeds helikopter-piloot in Knokke

    -     De omgekeerde postzegel van Dendermonde is minimum 125.000€ waard. Het is precies 100j geleden dat deze gedrukt werd op 50 exemplaren. De fout was dat er 2 doorgangen waren van het papier, en dat er ene verkeerd lag!

    -     Kim Clijsters oefent met de meiden van de Fed Cup mee in Kortrijk, maar neemt niet deel aan de matchen.

    -     West-Vlaanderen geeft 1 miljoen euro aan bedrijven die gevoelig zijn voor de Brexit met name deze in textiel en groenten.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Memento homo…

    Het is wel bijlage nog geen Pasen, maar het kan geen kwaad er aan te denken ‘Heden ik, morgen gij’….

     

    Neen, niet dat ik hierbij aan het Hiernamaals denk; Verre van. Integendeel zelfs. Met bloemen kroont de vrouw haar man, de bruid haar bruidegom…

    En vrij en blij, is Vlaanderenland nu weer. Men ‘strooie palm’ en kruiden uit, bij klank en zang….

    Allé, kom, we hebben met z’n allen toch gezien wat er in Iowa gebeurd is?

    En da’s, voor wie over twee gezonde ellebogen beschikt, zeker geen verrassing.

    Het ziet er dus goed uit. Als zelfs al de OESO dezelfde soort bedenkingen vrijgeeft.

    *

    Maar berenvellen kunnen slechts op de markt gebracht worden, nadat Bruintje, in casu het Roodje, het vel is afgestroopt. Aanvang van deze operatie: in het kieshokje. Liefst nog vandaag of morgen. Want, Bart, in Mei? Daar leggen alle vogelen ’n ei. Vlamigen zijn geen kiekens, maar Leeuwen!!!!

    **

     

     

     

     

    05-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91 - DOORBRAAK TRISTAN EN ISOLDE

    91 - DOORBRAAK

    TRISTAN EN ISOLDE

    *

    Mandag 3 Februari 2020

    *

     

    POLITIEK CORRECTE SPROOKJES BEROVEN KINDEREN VAN HET ECHTE LEVEN

    WANT ECHTE VERHALEN BEREIDEN KINDEREN VOOR OP HET COMPLEXE LEVEN

    *

    https://doorbraak.be/poco-sprookjes-beroven-kinderen-van-het-echte-leven/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    2 februari 2020 Leestijd 13 minuten

    **

    *

     

    sprookjes

    Tristan en Isolde, still van de gelijknamige film uit 2006 van Kevin Reynolds.

     

    Oude mythes leren ons nog steeds iets over de huidige samenleving, hoe postmodern we ook zijn geworden. In tegenstelling tot de meeste moderne verhalen, want die hebben al te vaak helemaal niets meer te vertellen. Vooral onze kinderen krijgen hierdoor hun dagelijkse dosis aan zeemzoete, politiek correcte pseudoverhaaltjes voorgeschoteld, in flitsende beelden en met een voorspelbare verhaalstructuur.

    Het is onze plicht te leren van deze oude mythes, en terug echte verhaaltjes te vertellen aan onze kinderen. Anders bereiden we hen niet meer voor op het echte leven, maar maken we een klagende generatie sneeuwvlokjes die worstelen met elk aspect van hun identiteit – gender, seksuele voorkeur…

    Middeleeuwse romantiek

     

    ‘bevrijd van het verleden’

     

    Tristan en Isolde was een van de eerste grote romantische mythen uit de middeleeuwen, en kondigde een aardverschuiving in het denken aan – een aardverschuiving waarvan we vandaag nog steeds de naschokken voelen, hoe ‘bevrijd van het verleden’ sommigen ook denken te zijn. Deze mythe bevat zeer herkenbare situaties. Om deze analyse te starten volg ik de jungiaanse analyse van Tristan en Isolde van Robert A. Johnson in zijn meesterwerk Wij – de psychologie van de romantische liefde. Die werk ik dan verder uit, om te komen tot een analyse van de hedendaagse politieke polarisatie en de neergang van het kinderverhaal.

     

    De mythe van Tristan en Isolde had zijn oorsprong in de middeleeuwen, volgens Wikipedia zelfs in de vroege middeleeuwen – toen er verschillende versies ontstonden van dit allereerste grote romantische verhaal. Zo schreef de Franse literatuurhistoricus Joseph Bédier een van de meest interessante versies in het moderne Frans, omdat die dicht bij de oorspronkelijke versie bleef. De wortels van ons romantisch denken liggen dus zeer diep. De takken van de romantische boom bloeien nog steeds, hoewel niet alle vruchten even eetbaar zijn.

    Het verhaal

     

    voor dat wonderlijke mirakel is geen toverdrank nodig

     

    Het verhaal zelf is redelijk bekend. Isolde is een prinses die trouwt met koning Marc, maar dan al verliefd is op Tristan. Dat gebeurt omdat ze samen per ongeluk de liefdesdrank drinken die bedoeld was voor Marc en Isolde. De voordien trouwe, dappere en ambitieuze Tristan wordt plots iemand die enkel nog leeft voor zijn geliefde. Tristan en Isolde veranderen zo radicaal, dat het lijkt op een betovering. Elke goede waarnemer weet wel dat hevige verliefdheid gepaard gaat met enorme veranderingen in het doen en laten van een persoon. Niets is nog als voorheen, en voor dat wonderlijke mirakel is geen toverdrank nodig, wel een man, een vrouw, opspelende hormonen en een hoog liefdesideaal.

     

    Eerst beperken Tristan en Isolde hun ontmoetingen nog tot geheime afspraken. Daarna vluchten ze om jarenlang in een bos te leven. Dan komt Isolde terug bij de koning en Tristan wordt een balling. Vooral in die laatste fase toont Isolde zich onredelijk jaloers, want hoewel ze als koningin een leven heeft met koning Marc, verbiedt ze Tristan om zelf een leven uit te bouwen. De grote liefde tussen Tristan en Isolde maakt echter dat in geen van de fasen in hun leven ze een reëel bestaan kunnen uitbouwen. Ondanks, of eigenlijk net dankzij, hun sterke allesoverheersende gevoelens tegenover elkaar, mislukken al hun pogingen om een gewoon leven uit te bouwen. Ook niet in de bossen, want hun doen en laten in afzondering beperkte zich tot elkaar en het hoogst noodzakelijke. Na veel vijven en zessen sterft Tristan in de veronderstelling dat Isolde hem vergeten is, terwijl ze net nabij is. En dan sterft Isolde van verdriet, op het lijk van Tristan – zoals de regels van de dramatiek het voorschrijven.

    Het ondraaglijke romantische keurslijf

     

    Veel moderne verhalen zijn hier gewoon een variant van, zowel de liefdesverhalen met een slecht als met een goed einde. Bij die laatste hebben ze eigenlijk het slechte einde weggeknipt, omdat de verteller de romantische leugen zelf is beginnen te geloven. De vraag is echter hoe we die mythe moeten interpreteren. En daar vinden we ten minste twee radicaal verschillende antwoorden.

     

    vandaag uiteraard nog maar moeilijk verdedigen

     

    De hedendaagse interpretatie loopt vaak als volgt: de middeleeuwse maatschappelijke structuur hield Tristan en Isolde tegen om hun liefde ten volle te beleven. De maatschappij verbood Tristan te trouwen met Isolde. De maatschappij verbood Isolde te scheiden van koning Marc. De maatschappij gaf koning Marc de macht Tristan te verbannen. De maatschappelijke structuur, zoals het instituut ‘koning’, was radicaal verkeerd. Enzovoort. Bepaalde maatschappelijke regelingen uit die tijd kunnen we op de dag van vandaag uiteraard nog maar moeilijk verdedigen.

     

    Maar toch blijft deze lezing eenzijdig. Was Isolde niet buitengewoon jaloers op Tristan? Ook Tristan loog tegen de gewone vrouw waarmee hij uiteindelijk trouwde, maar nooit seks mee had. Tristan zondigt hier tegen de oude wijsheid pacta sunt servanda: men houdt zich aan zijn gegeven woord. Een goede lezing van het verhaal wijst op een diepe complexiteit: een onbelemmerde romantiek vereist de afbraak van de gehele oude, bestaande, morele orde. De mythe bekritiseert namelijk ook Tristan en Isolde zelf. Hun liefde is voor hen zo belangrijk dat al het andere ervoor moet wijken: een normaal leven, vriendschap, trouw, wijsheid, goedheid.

     

    Robert A. Johnson besluit dan ook in zijn boek met de volgende woorden: ‘De romantische liefde duurt slechts zolang de partners in hun zelfgebouwde luchtkasteel verblijven, zolang het geld nog niet op is, zolang hun opwindende sprookje standhoudt. ’Dat slaat niet enkel op het luchtkasteel dat sommigen construeren rond ‘romantische liefde’, maar ook rond bijvoorbeeld een zelfverzonnen genderidentiteit, het geslacht X bijvoorbeeld. Op Facebook kan je bijvoorbeeld kiezen tussen naar verluidt 56 genderidentiteiten.

    Twee interpretaties

     

    de politieke polarisering tussen progressief en conservatief

     

    Zo ontstaan er twee radicaal verschillende interpretaties van Tristan en Isolde, en deze verschillen werpen een interessant licht op de politieke polarisering tussen progressief en conservatief. De progressief is aanhanger van het eerste idee: Tristan en Isolde mochten van de toenmalige maatschappij hun liefde niet ten volle uiten. Alle problemen zijn net dat: problemen van de maatschappij. De maatschappij vertrappelt individuele wensen. De rijke en de machtige structureert de maatschappij om de arme en de machteloze nog beter te vertrappelen – zoals veel marxistische analyses gaan.

     

    De conservatief gaat hier helemaal niet mee akkoord. Volgens hem zijn maatschappelijke problemen dubbele problemen. Enerzijds zijn er de problemen tussen individuen: de verantwoordelijkheid om een oplossing te vinden ligt finaal bij die individuen. De maatschappij kan hooguit wat faciliteren. Inderdaad, indien Isolde zich wat minder jaloers had getoond naar Tristan, had die laatste misschien wel een leven kunnen opbouwen (zelfs de hevigste verliefdheid kwijnt uiteindelijk weg). Anderzijds erkennen conservatieven wel dat de structuur van de maatschappij en de regels van de sociale orde misschien niet helemaal zijn afgestemd op bepaalde terechte behoeften van de mens. Conservatieven willen de maatschappelijke structuur namelijk levend houden, en dat wil net zeggen dat de sociale orde onderhevig mag zijn aan evolutie – maar geen revolutie.

     

    Elke wijziging aan de sociale orde zou echter niet enkel problemen oplossen, maar kan er ook nieuwe creëren. Zelfs in een veel vrijere maatschappij (zoals de moderne) blijft er nog de nietsontziende jaloezie tussen Tristan en Isolde, de nietsontziende aandacht voor enkel die verliefdheid, het immense ego van de verliefden, niet in de reële wereld maar in een onbestaand romantisch universum. Tristan en Isolde begonnen hun liefde eigenlijk geheel toevallig, zelfs door een toverdrank. Het is twijfelachtig dat ze zonder een dergelijke verblinding, als echte Tristans en Isoldes van vlees en bloed, elkaar even hoog zouden vergoddelijken.

    De progressieve identiteitspolitiek

     

    Ze zouden van elkaar moeten accepteren dat ze niet zo perfect zijn als in hun visioenen. En laat nu het thema van het niet accepteren van de gang van zaken – een ongewenste partner, een ongewenste zwangerschap, een ongewenst geslacht, een ongewenst langzame dood, om er maar enkele te noemen – net het onderwerp bij uitstek zijn van de huidige identiteitskwestie waar vooral veel progressieven enorm belang aan hechten. Dat ontslaat uiteraard een conservatief niet van om zelf hierop een liefdevol en gedegen antwoord te verzinnen.

     

    een situatie die voordien totaal genegeerd werd

     

    Men kan aannemen dat in het tijdperk voor Tristan en Isolde de romantische liefde nog geen rol speelde in de samenleving – alle uitingen ervan werden voordien onderdrukt. Het plots opduiken van deze nieuwe behoefte schiep een situatie die voordien totaal genegeerd werd. Mocht de toenmalige ridderlijke samenleving zich volledig op deze nieuwe behoefte hebben toegelegd, zou er al snel een enorme chaos zijn ontstaan. Ze zou toen zeker geen maatschappij gecreëerd hebben van peis en vree en liefde. En ook vandaag niet.

    Echte verhalen vertellen

     

    Klassieke mythes en sprookjes, zelfs die met goede afloop, proberen vaak moeilijke waarheden over te brengen. Sneeuwwitje bijvoorbeeld brengt de boodschap dat ze nood heeft aan een prins om haar uit haar naïef, braaf leventje te wekken en in het echte, gelaagde, ook spirituele leven te stappen – en dus dat Sneeuwwitje anderen nodig heeft om haar balans te vinden. Let erop dat de schoonheid van Sneeuwwitje in de eerste plaats in haar zorgzaamheid zit – het helpen van de zeven dwergen bijvoorbeeld – en haar uiterlijke schoonheid (waarop de schoonmoeder – koningin – heks jaloers is) maar bijzaak blijft.

     

    Sneeuwwitje is dus niet het romantische verhaal dat men er vandaag van maakt

     

    Daarin contrasteert ze met de romantische Isolde die niet veel aardse activiteiten heeft. Sneeuwwitje is dus niet het romantische verhaal dat men er vandaag van maakt. Jordan Peterson maakt overigens een gelijkaardige analyse van het sprookje van de schone slaapster.

    De moeilijkheden die zo eigen zijn aan mythes en ook sprookjes zijn vaak zo goed als verdwenen in de meeste postmoderne verhaaltjes. Dat zie je het duidelijkst bij de verhalen die aan onze kinderen worden verteld: het kleine heksje is niet meer monsterlijk, maar schattig, en zoekt haar echte ‘ik’. Onveranderlijk ziet het happy end eruit dat iedereen haar dan ook werkelijk accepteert zoals ze is. Geen wonder dat de jongeren die in steeds toenemende mate enkel aan dit soort postmoderne verhaaltjes worden blootgesteld, het zoeken naar die eigen identiteit hun belangrijkste doelstelling wanen.

    Andere dingen interessant dan de popcorn-romantiek

     

    dat zelfs de meeste geëmancipeerde vrouwen wel een liefhebbende man kunnen gebruiken

     

    Zelfs Disney, groot geworden met het brengen van gelaagde sprookjes, toonde met het veelgeprezen Frozen aan dat het de politiek correcte meute belangrijker vindt dan een veelzeggend verhaal. Radicale feministen bijvoorbeeld ontkennen dat zelfs de meeste geëmancipeerde vrouwen wel een liefhebbende man kunnen gebruiken om hun leven voller te maken (gesteld dat het niet om lesbiennes gaat, maar dus nog steeds de grote meerderheid) – of tenminste dat ze beter ook luisteren naar hun interne mannelijke animo. Net zoals mannen overigens ook vrouwelijkheid in hun leven kunnen gebruiken – zoals Tristan aan het begin van de mythe een mannelijke man was die zijn neus ophaalde voor elke hint van vrouwelijkheid. Vandaar ook vinden de hoofdpersonages van het nieuwerwetse Frozen enkel maar ‘zichzelf’ – dat heeft misschien enige waarde maar is eerlijk gezegd toch niet zo super interessant.

     

    De wereld is complex. Als je dan makke verhaaltjes begint te vertellen aan je kinderen, bereid je ze er niet op voor. Je hebt verhalen nodig die over iets gaan, en die zich niet beperken tot moralistische aanmoedigingen zoals ‘wees lief voor elkaar’. Een echt verhaal gaat om een hoofdpersonage dat in een impasse zit, en waarvoor moeilijk een bevredigende oplossing gevonden wordt – niet omdat de heks of de wolf zo slecht is, maar omdat de impasse existentieel is, diep is, en waarbij die heksen en wolven enkel dienen om het crisismoment tastbaar te tonen.

     

    In vergelijking met de postmoderne neigingen van het gros van de hedendaagse vertelsels zijn klassieke sprookjes, andere oude mythes en oudere verhalen een onontbeerlijke bron van wijsheid. Zelfs als kinderen-luisteraars enkel maar onbewust iets van die wijsheid opsteken, bijvoorbeeld dat je niet zomaar op de voorstellen van vreemden (de wolf) moet ingaan. Zo bereid je ze ook voor om als ze ouder zijn andere dingen interessant te gaan vinden dan de popcorn-romantiek van Hollywood of van Studio

    Rob Lemeire

    *

           








    04-02-2020, 05:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.51 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    958

     

    51 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    Dinsdag 4 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Kadodder politiek

    *

    …. Niets. Niente. Nothing. Rien de Knots. ….

    *

    In plaats van ‘kadodder’ las ik eerst ‘kakamodder’. Alhoewel zulks zekerlijk niet de stijl is van deze voorname en bedachtzame vriend. Van Het Westen ‘nichts neuers’ dus.

    Heb ik dat juist gehoord, dat de Heer Bouchez er aan zou denken van naam te veranderen? Het zou Touché worden. Maar als Waal kan ie de kosten voor de wijziging op de Burgerlijke Stand niet aan. Idem dito voor Mag Niette, die, willens nillens, Kan Niete zou moeten worden.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    MAANDAG 3 februari 2020

     

    -     9 Belgen in quarantaine (is ‘quarante’ niet 40d???) voor 14d.

    -     BDW: als er tegen mei geen zicht is op nieuwe regering, ja… dan zal er een nieuwe verkiezing moeten komen. De bevolking moet geraadpleegd worden!

    Het Paleis heeft een verrassende zet gedaan, het is hun eigen inspiratie.

    -     VTM zendt vandaag vanuit centrum Antw., net naast het Centraal Station. Ze hokken daar samen met zo’n 400 andere hoernalisten van TV, radio en media: zoals Dag Allemaal, De Morgen, HLN, Humo, …

    -     1 op 10 Gemeenten verhogen hun gemeentebelastingen. Allé we hebben dat niet gehoord toen ze allen hun begroting voorstelden op WTV.

    -     Maasmechelen: jongen van 18j krijgt van zijn vader de vraag of hij stamcellen wilt afstaan, daar hij leukemie heeft. De jongen heeft zijn vader pas 1 keer gezien als hij 10j was. Hij staat het toe.

    -   Mechelen: CG-Powers is failliet. Zij maakten grote transformatoren voor boordplatforms en windmolenparken op zee. Dit is een gevolg van de fraude d*ie het moederbedrijf pleegde

    **

    *

     in India. +400 mensen werkloos. ’n En nog een kans voor ’t Somerke om populairder te worden. Ze werkten nu maar 1 week op de vijf! Dat ’s erg hé, maar ze hadden het niet zien aankomen…

    -     Banken vragen fors meer bij mensen die niet digitaal kunnen werken. De dupe zijn de ouderen.

    -     Terroristen-proces tegen de aanslagen in Brussel wordt uitsluitend in het Frans gevoerd. Et pour les Flamands la même chose…

    **

    *

    -     Er ligt een rouwregister voor de 2 honden die stierven bij een botsing in Knokke. Wat mogen we nog verwachten?

    **

    *

    -     NAVO-oefening: de grootste in 25j in Europa. 37.000 Amerikanen ontschepen in Antwerpen. Ze willen zien hoe snel ze overal in Europa kunnen klaarstaan bij eventueel gevaar-terroristische daad?? Het begin van de Reconquista?

    - Wie neemt het op tegen TRUMP in de verkiezingen? Nog 11 kandidaten bij de Democ. Rats.

    **

    *

    - Air Canada maakt noodlanding in Madrid: delen van het landingsgestel waren in de motor beland. Er moesten verschillende rondjes gevlogen worden om de kerosine zoveel mogelijk te verbruiken.

    - Italia: 13 personen opgepakt voor BTW-fraude: ze zouden 100 miljoen aan BTW ontdoken hebben. Een connectie met de maffia?

    - Roemenië + Sardinië: volop zomer, temperaturen lopen op tot 27°C.

    **

    *

    - de Film ‘1917’ heeft in Gr. Br. 7 BAFTA’s behaald o.a. voor beste film en beste regisseur. De voorzitter van de Bafta’s is Prins William.

    - ‘Messi’ van de koers is Remco Evenpoel. Hij won de Ronde van St. Juan. Hij speechte in ’t Spaans, en is nu een echte held in Argentinië.

    - Thibau Nijs is wereldkampioen bij de junioren

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Vandaag geen ondertitel uit Genesis meer. Het zou Dag VIJF zijn geworden, de voorlaatste. En de rest weten we al. De Mens, Gods evenbeeld, zal verder leven, maar dezen Belgiek is veel te ZIEK om de morgen nog te halen.

    Waar blijven nu al die Jan’s: m’n Kluuten met al hun verantwoordelijkheid? Heren VR, Willy Cl. de Terminator, Lange Kris de Femelaar, enz, enz, enz

    Ach, ze gaan de weg op van alle Democ. Rats, naar AF. Misschien zijn ze zelfs al op de vlucht. Of hebben daartoe reeds de nodige voorzieningen getroffen. Over kapitalen enzo.

    Het zit er natuurlijk ook in, dat bepaalde kazakdraaiers (Kwikkie het Kiek, Klein Somerke of Lange Zwiebel Stommelein nogmaals van kant keren. Om terug ’s Gulden Vriend’ te staan roepen. Men weet maar nooit. Voor 30 Zilverlingen zijn er, bij de Democ. Rats, Judassen in overvloed. Zie Jo Biden Junior in Kiev…

    Benieuwd of er reeds verdere plannen zouden gemaakt zijn voor de ‘renovatie’ van de vroegere royale luxe-panden waar ‘wetten gesmeed werden en de hoerderij er schering en inslag was.

    *

    NASCHRIFT

    *

    Zelf kan ik me de tijd niet meer herinneren dat ondergetekende (na bvb Louis Delentdecker) nog respect heb gevoeld voor het Schrijversvak. Geen JOERALISTEN zijn het, maar HOERNALISTEN.

    En kijk, ze gedragen zich naar de soort. In plaatst van elk apart hun ‘beroep uit te oefenen achter glas en rode of groene lichtjes, hokken ze nu samen in een en dezelfde Rosse Buurt. Klassiek zelfs, in de buurt van het Station. Waar het wemelt van de liefhebbers.

    De uitzondering bevestigt de regel. Al zou het mij niet verwonderen, dat zelfs Kerk & Leven de verhuis in overweging neemt. Want aan de vruchten kent men den boom.

     

    PS:

    Dat vironaal Chinees dingen is voor de letter-hoererij letterlijk een geschenk van God. Blad- en schermvulling ad libitum. Zelfs geen tijd meer voor de Al Goor-mythe van ‘Het Klimaat’.

    Maar ondertussen lekken de cijfers toch door over het pandomenium van de ‘Gezinshereniging’. Per jaar méér dan 50.000.

    **

    *

    Ach Egidius waer bistu gebleven. Mi lanct na di gheselle mijn. Du coors die doot du liets mi tleven

     

     

     

     

    04-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73 - OORBRAAK WAT HEBBEN JIHADISTEN VOOR OP OOSTFRONTERS?

    73 - OORBRAAK

    WAT HEBBEN JIHADISTEN VOOR OP OOSTFRONTERS?

    Dinsdag 21Januari 2020

    *

    ANALYSE, MULTICULTUUR & SAMENLEVEN, POLITIEK

    *

    https://doorbraak.be/jihadisten-zijn-geen-rechtsonderhorigen-als-anderen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    **

    foto: ©screenshot REACnROLL

    *

    Jihadisten zijn geen rechtsonderhorigen als anderen

    Leestijd 8 inuten

    *

    Vrijdag 17 januari had de Franse advocaat Régis de Castelnau alweer een interessante beschouwing op REACnROLL. Hij neemt een gewaagd standpunt in, dat velen evenwel binnensmonds al beaamd zullen hebben. Mijn indruk is dat diegenen die hem wensen tegen te spreken best vroeg kunnen opstaan.

     

    Ik heb de tekst niet eerst uitgeschreven, maar direct vertaald, soms wat parafraserend, en ook zijn er uitweidingen weggelaten. De lezer vindt de betreffende klankfragmenten hier, maar de volledige commentaar van Castelnau is te vinden bij deze link:

    Les djihadistes français ne sont pas des justiciables comme les autres

    De kwestie is delicaat. We leven in een rechtsstaat, in een democratie die ontegenzeglijk wordt aangevallen en zeer verdeeld is. En die staat zit met een zeer grote uitdaging, namelijk die moslimreligie van een groot aantal van onze landgenoten, met de moorddadige uitwassen die we vandaag kennen. We zouden onze principes en onze rechtsstaat willen vasthouden als leidraad en daarnaar handelen. Recht moet geschieden: het zijn overtredingen, delicten, misdaden enzovoort.

    Falend apparaat

    Het probleem is dat onze rechtsmiddelen – waaraan ik gehecht ben als aan mijn oogappel – dat die ongeschikt zijn voor de werkelijkheid van deze oorlog. Want een oorlog is het, een asymmetrische oorlog zo u wil, maar een oorlog, met mensen die wapens dragen, oorlogswapens, die moorddadig gedrag vertonen, als soldaten in dienst van een zaak, en die bovendien ons land zelf aanvallen. Anders gezegd, zij proberen het te destabiliseren, te verzwakken, pijn te doen. Tot nader order heet zoiets oorlog, en bij de meest driftigen is de uitgesproken doelstelling om in Frankrijk de oemma en het kalifaat te vestigen.

     

    Ik denk dat sommigen niet graag zullen horen wat ik vertel, maar dan is er toch het CCIF met hun leider Marwan Muhammad destijds die zei: ‘Niemand kan ons de hoop ontnemen om de sharia in Frankrijk in te voeren, eens we in de meerderheid zijn.’* Bon, dat is een excellente manier om het ‘vivre ensemble’ te bevorderen.

     

    Er is een echte tegenstrijdigheid tussen onze juridische voorzieningen, die slaan op een gestabiliseerde, democratische samenleving – ook al is daar onrust en zijn er spanningen – en de agressie waar wij het voorwerp van zijn, want de voorzieningen en wapens waarover wij beschikken zijn niet berekend voor wat er op het spel staat.

    Habeas corpus

    Het probleem met mensen van wie men weet dat ze geradicaliseerd zijn, waarvan men weet dat ze tot de daad kunnen overgaan, de ‘verwarden’, de ‘solitaire wolven’ enzovoort, het probleem daarmee is dat vandaag het habeas corpus dat normalerwijze geldt in ons land, totaal in tegenstrijd is met de noodzaak te voorkomen dat men radicaliseert en tot daden overgaat die pure oorlogsdaden zijn.

     

    Evengoed heb ik polemieken gehad betreffende diegenen die in het Midden-Oosten gevangen zitten en Frankrijk dus hadden verlaten en verworpen om naar daar te gaan, en die vandaag zeggen – ik meen dat het de man is die onlangs vrijgelaten werd – ‘Ha, maar ik heb niets misdaan …ik was daar verkeersagent’. Misschien kan men eens ophouden met iedereen voor de gek te houden, hè. Hij heeft zijn land verworpen en heeft zich ginds dan aan afschuwelijkheden overgegeven, want wie ook die daar is geweest weet heel goed wat er aan de hand was, en heeft zeker en vast gruwelijkheden bijgewoond, als hij er al niet aan heeft deelgenomen.

     

    Dus als er in bepaalde landen mensen zijn aangehouden voor wandaden en misdaden, en zij daar vastzitten en de juridische sancties ondergaan die in die landen voorzien zijn, dan mag men in geen geval daarin tussenkomen. Men kan een advocaat ter beschikking stellen, men kan zorgen voor contact met de familie en zo meer, maar in de werking zelf van die procedures hoort men niet tussen te komen. Terwijl ik dan vaststel dat die campagne voor terugkeer, voor een recht op terugkeer van deze criminelen deels al vruchten heeft afgeworpen, want ik meen dat Erdoğan, de Turken die hen vasthielden en daarover onderhandeld hebben, maar al te blij waren ze ons in de maag te splitsen en hen niet het lot te laten ondergaan dat ze in oorlogsomstandigheden, laten we dat niet vergeten, verdienden.

     

    Wat ik bedoel is dat onze eigen categorieën hierbij hanteren – onze troetelbehandeling zoals men zegt – en deze toepassen op situaties die tot de zuivere barbarij behoren, dat vind ik toch een beetje ongewoon, des te meer omdat wij met die onverenigbaarheid zitten: we kunnen de problemen niet aanpakken zoals het hoort.

     

    Het spijt me, maar in een oorlog hebben de krijgsgevangenen geen recht op het habeas corpus. Er zijn Conventies van Genève waarover lang is onderhandeld en die een bepaald aantal zaken voorzien en gerespecteerd worden – niet helemaal in bijvoorbeeld Guantánamo – maar in elk geval gaat het niet om het normale recht, wil ik zeggen. En dan zal men mij zeggen, ja maar nu bent u bezig burgers uit te stoten uit de universele categorie van de Franse burgers en van de vreemdelingen die regulier in Frankrijk wonen en onder de wetten van dit land vallen. U maakt er een aparte categorie van. En dan antwoord ik: ja, want zij hebben de wapens tegen ons opgenomen. Men kan hen niet …dat maakt hen niet tot rechtsonderhorigen zoals de anderen.

    Administratieve aanhouding

    Kijk, ik besef dat ik heel wat kritiek zal mogen horen over dit standpunt, maar ik denk dat we de dingen onder ogen moeten zien. Wat ik heb vastgesteld is dat men wetten maakt –rond veiligheid en wat al niet – en dat die als bij toeval ieders vrijheden beknotten en diegenen die vastbesloten zijn oorlog met ons te voeren niet al te zeer hinderen. In plaats daarvan zou ik wel te vinden zijn voor rechtsmiddelen, beperkt in de tijd en niet enkel bij noodtoestand of belegering, nee nee, om dus bijvoorbeeld de administratieve aanhouding in te voeren. Dat die dan onder de verantwoordelijkheid van een rechter zou vallen, na een procedure, waarom niet tenslotte?

     

    Maar als je iemand onder aanhoudingsmandaat plaatst dan val je onder de Conventies, onder het Europees Hof der Mensenrechten, onder dit en onder dat, nabijheid van de familie enzovoort. Nee, welnee, men moet ze samenbrengen want hoe gaat het vandaag? Het is toch wel sterk dat onze gevangenissen, waar je een grote moslimpopulatie hebt – om sociale redenen hé, want het zijn gewoonlijk de meest kansarme groepen – en die daar in die gevangenissen geëxploiteerd wordt door de salafisten. Dat is zo klaar als wat. En omdat men geen middelen voorziet om dat te controleren omdat het moeilijk is, en ook omdat men gekneld zit in normen die daartoe ongeschikt zijn.

    Apatriden

     

    Ah ja, maar madame Taubira – die zich daar geen bal van aantrekt hè – is vertrokken met de woorden: ik ben tegen de vervallenverklaring van de nationaliteit. En waarom dan? Zij hebben besloten ons te beoorlogen! Ah, ho! we mogen geen staatlozen creëren! Wel het spijt me, maar dan moeten wij die conventie opzeggen.

    We hebben toch een specifiek probleem hier bij ons: namelijk dat wij een sterke moslimgroep hebben, die over alle rechten beschikt, en waarvan het overgrote deel in dit land leeft en rust wenst en in het algemeen een afschuw heeft van die lui. Maar er zijn gaten, en sociale mechanismen die maken dat ze potentieel een jachtprooi worden voor hun vijanden. En diegenen die van kamp veranderen, diegenen die hun land verraden, diegenen die hun natie verraden, die hebben hier niet langer hun plaats, of het moest zijn in de grachten van Vincennes** voor de meest schuldigen onder hen.

     

    Ik heb dus een wat militaire kijk op de zaak, en de vraag die men daarbij dan stelt is dan: Kan men een helemaal burgerlijk systeem laten bestaan naast een militair systeem? Wel, dat weet ik niet.

     

    ___________

     

    * Een product van de moslimbroeders. ‘Islamofobie is geen opinie, het is een delict,’ zeggen deze gematigden in hun manifest. De uitspraak van Marwan Muhammad mocht eens voorgelegd worden aan diegenen die het begrip omvolking (≈ remplacement) graag willen weglachen.

     

    ** Toespeling op de executie van de hertog van Enghien in 1804.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

    Marc Vanfraechem

    *

    *

     

     



    04-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5352 - EEN GOEDE BUUR IS BETER DAN EEN VERRE VRIEND

    1228

    *

    VOORSCHRIFT

    **

    https://www.dbnl.org/overdbnl/

    *

    Wat alleen terzake in mijn voordeel speelt, is mijn toenemende slechtziendheid. E-Books zijn niet voor mij. Maar geen nood. Daar zijn de Luisterboeken van de Braille Liga. En die laten zich beluisteren zelfs in Uw slaap…. Niet eens de leesbril meer nodig.

    Als kennismaking kan onderstaande ‘Maand Brochure’ tellen voor tien. Oude Meesters ook, maar vooral onze bloedeigen onvolprezen Grootmeester Guido Gezelle dermate horen prijzen, doet deugd aan ons jeugdig hertje.

    We schenken gerust nog ’n tweede borrel in!

    Nieuwsbrief

    3 februari 2020

    **

    *

    WILLEM DIRCKSZOON HOOFT (1594-1658)

    was tien jaar lang een van de regenten van de eerste schouwburg van de Nederlanden: die aan de Keizersgracht in Amsterdam, geopend in 1638. Daarvoor schreef hij kluchten, die opgevoerd werden op de planken van de Amsterdamse rederijkerskamers. Twee van deze kluchten verschijnen deze maand in DBNL: een derde druk van Jan Saly (oorspronkelijk uit 1622) en een eerste van Styve Piet (1628). In Jan Saly maken we kennis met Jan die, zoals de titel wellicht al doet vermoeden, niet veel klaarspeelt in het leven. Hij wordt gekoppeld aan een vrouw die hem onder zijn ogen structureel bedriegt met de man van wie ze zegt dat hij haar voogd is, maar Jan heeft niets door. Styve Piet is dan een stuk doortastender: hij loopt gewoon weg met zijn Aeltje wanneer haar ouders hun relatie verbieden. Van de twee kluchten was Styve Piet het succesvolst: tot in 1682 werd deze nog gespeeld in de schouwburg.

    Een andere toneelschrijver, Abraham Kemp (ca. 1600-1656), schreef als lid van de Gorinchemse rederijkerskamer het treurspel Droeff-eyndich-spel van de moordt van sultan Osman (1623). De auteur verwerkte in zijn drama de toenmalige Ottomaanse actualiteit: in 1622 vermoordden de Janitsaren sultan Osman II nadat hij zijn eigen eliteleger (de Janitsaren) de schuld had gegeven van de mislukte inname van Polen. Kemp schetste Osman af als een tiran en rechtvaardigde de opstand van de Janitsaren. Het drama werd in 1639 opgevoerd in de Amsterdamse schouwburg, een jaar na de opening.

    De DBNL brengt deze maand de eerste druk online.

    *    

    Toneelschrijver Willem de Baudous, van wie geboorte- en sterftejaar onzeker zijn, schreef in 1618 Tragedie ofte treur-spel, van Edipes en Antigone over het klassieke verhaal van Oedipus en zijn dochter Antigone, oorspronkelijk geschreven door Sophocles. De Baudous publiceerde het drama kort nadat hij uit de Zuidelijke Nederlanden in Amsterdam was neergestreken. De 1ste Druk van dit toneelstuk staat nu online.

    *

    Verder online deze maand onder andere de roman De Droomers van Maurits Wagenvoort over outcasts in het Parijs van het fin de siècle, de brochure De Liefde in het vrouwenleven voorheen en thans van Cornélie Huygens en een nieuwe jaargang van De Hollandsche Lelie met tips over wat te doen wanneer je 'tanden los voelen' (hint: er komt kamelenhaar bij kijken).

    Lees verder

    Parels uit de DBNL

    Guido Gezelle (1830-1899) wordt wel de grootmeester van de Vlaamse poëzie genoemd. Zelfs nu nog kennen heel wat Vlamingen zinnen uit het hoofd uit gedichten als ‘het schrijverke’ en ‘dien avond en die rooze’. ‘De Tachtigers’ roemden Gezelle als de pure en zuivere Vlaamsche dichter bij uitstek en ook later zouden belangrijke Vlaamse schrijvers als Paul van Ostaijen vol lof over de poëzie van Gezelle spreken. Deze maand lanceerde Openbare Bibliotheek Brugge nog de website gezelle.be, waarop duizenden documenten omtrent Gezelle – brieven, poëzie-handschriften, enzovoorts – tot leven komen. Dat Gezelles werk van historisch belang is, staat buiten kijf.

    De bekende Vlaamse priester-dichter kende echter niet altijd deze populariteit. Gezelle debuteerde als dichter in een literair landschap waarin proza en literatuur nog vaak gezien werden als belangrijke stenen in de opbouw van de Belgische ‘natie’. Een België dat in het begin van Gezelles dichterscarrière nog geen dertig jaar bestond. Dichters waren boodschappers van taalkundige, politieke, religieuze of idealistische ideeën, welke binnen één stijl geformuleerd moesten worden. Ook al kende Gezelle als onderwijzer deze regels en tradities goed, toch week hij er in zijn eigen poëzie van af. In vroege bundels - zoals in xxxiii kleengedichtjes (1860) en Gedichten, gezangen en gebeden (1862) – zien we een dichter aan het werk die graag experimenteert en loskomt van de classicistische traditie. Als vrij dichter schrijft hij overtuigend in het Vlaams, een taal die volgens hem natuurlijk en dynamisch is. Nochtans vinden critici het niet gepast om over religie – een wederkerend thema voor de katholieke priester-dichter – te schrijven in de volkstaal. Daarnaast breekt Gezelle met het traditionele vers door te experimenteren met verstechniek en vorm. Hiervoor laat hij zich inspireren door nieuwe versvormen zoals het vrije vers, Bijbelse poëzie en het proza-gedicht.

    Gezelle kijkt ook naar de wereldliteratuur voor ideeën, denk aan Hebreeuwse en Arabische poëzie. Ook in zijn tweede dichterlijke periode (1880 – 1899) zet Gezelle in op experiment en innovatie, zeker op vlak van syntax, interpunctie en strofe-bouw.

    En toch lukt het Gezelle niet om volledig te breken met de traditie en roept hij zichzelf in zijn gedichten tot orde door zich soms toch te plooien naar traditionele poëticale regels en wetten. Zo vertoont zijn vroege werk een zekere dualiteit tussen het ongeremde experiment en de geremde twijfel: kan een menselijk dichter uitdrukking geven aan de poëzie, die volgens Gezelle altijd voortkwam uit het sacrale? Daarnaast schrijft Gezelle tijdens zijn leven ook regelmatig gelegenheidsgedichten. In deze gedichten wordt het poëtische experiment ondergeschikt aan de boodschap. Als we nu terugkijken op zijn dichterschap, zien we een schrijver die zich bevindt tussen de traditie en de vernieuwing.

     

    Gezelle is met andere woorden een complexe schrijver met vele gezichten en vele talenten. Zo schreef hij niet enkel poëzie, maar was hij bijvoorbeeld ook journalist en prozaschrijver. Een dichter die (her)lezing meer dan waard is. Een ware parel in de DBNL is dan ook ‘Poëzie en Proza’, een verzameld werk uit 2002, waarin je de evolutie, dualiteit en diversiteit van Gezelles werk zelf kunt ontdekken.

    Guido Gezelle, Poëzie en Proza (eds. An De Vos en Piet Couttenier). Bert Bakker, Amsterdam 2002

    Priester-Dichter Gezelle als Journalist in de authentieke zin van het woord in de jaren 1850-1899 mogen herbeleven, moet een balsem zijn voor het hart. Meer dan 100 jaar later voeren de Vlamingen nog altijd dezelfde hopeloze (?) strijd voor Vrijheid en voor Recht. Zowel de grond in Kortrijk als in Brugge, waar dat Genie destijds ook over wandelde, is nog altijd verkocht aan ‘Vreemde Meesters’.

    De zegeklokken hangen wel nog steeds in onze torens, maar ze blijven stil en stom. Erger, zelfs de kerkklokken die Gezelle nog zo dikwijls heeft horen tampen, zijn zo goed als stil gevallen. Want ze ‘storen’ de ‘Nieuwkomers’ in hun gevoelens.

    Maar… de boer, hij ploegde voort. Hoop op den Oogst, O Vlaanderenland. Want nog nooit zo dicht bij de Zege geweest. De Nieuwe Jan Breydel en Pieter Deconinck staan klaar om de Leiding te nemen. In Francofonia sidderen de leden, alleen al bij het horen van hun naam.

    Waar wachten wij/zij op?

     

     

     







    03-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.51 VTIMMEKE SLIMMEKE * GENESIS 4de DAG: ‘FIAT LUX’. DAT HET LICHT WORDE. WAT GIJ, GEENS?

    1067

    51 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    GENESIS 4de DAG: ‘FIAT LUX’. DAT HET LICHT WORDE. WAT GIJ, GEENS?

    *

    Maandag 3 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    UIT ONVERWACHTE HOEK

    *

    …. de weekeindkrant van De Standaard Philippe Destatte, directeur van het Instituut Jules Destrée*, een onafhankelijke denktank die het Waalse overheidsbeleid analyseert…

    *-*-*-

    …. In het artikel herinnert hij er ook aan dat de Walen nu al met de bibber op het lijf zitten als vanaf 2025 de transfers zullen worden afgebouwd, zoals overeengekomen bij de zesde staatshervorming. En dan is daar nog niet bij wat hij ‘de interpersoonlijke transfers via de Sociale Zekerheid’ noemt, die hij op jaarlijks zeven miljard euro schat..

    *-*-*-*

    …. Destatte pleit voor een confederaal België met vier evenwaardige regio’s: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Oostkantons….

    *-*-*-*

    …. Jules Destrée was een doctor in de Rechten en socialistisch politicus, die bekend bleef door een passage in zijn brief aan de toenmalige koning Albert I waarin hij schreef : ‘Sire, il n’y a pas des Belges’ en hij reeds in 1912…

    *

    Ruim HONDERD JAAR na de Rotsduikelaar probeert de minderheid in dit Apenland de Vlaamse meerderheid in de luren te leggen. Waarbij de vroegere AVV-VVK Krant, De Schandaard dus, haantje de voorste speelt.

    Maar deze keer is het spel àl te doorzichtig. Net als voor de neus van een hond, houdt men het spek voor zijn bek. 3 ‘volwaardige Gewesten’ tegen dat éne Vlaamse Gewest…

    Zelfs de bedenkers van historische schertsfiguren zoals Charlie Chaplin zouden zoiets niet aangedurfd hebben.

    **

    *

    Maar wat nog veel erger is, dat uit deze ‘Biecht’ duidelijk is geworden, dat de berekening door het Vlaams Belang van ‘de transfers’ van Noord naar Zuid in het verleden minstens 18 miljard per jaar bedroegen. Rekenen ze nu zelf uit. Eerst, jaren gelden al, de ULL, die op 10-12 miljard kwamen zonder de RSZ-verdoezeling. Als De Francofonen die nu zelf INSCHATTEN op zowat 7 miljard, dan zijn die van het VB nog zeer voorzichtig geweest.

    Met daar bovenop, de bezettingsgraad van ‘Overheids-Postjes’ die ¾ door Francofonen zijn ingenomen.

    Moet er nog zand zijn?

    Het besluit is derhalve simpel: trek de deuren van het Parlement dicht en gooi de sleutel weg. Rien ne va plus. Les jeux sont faits.

    En daar is ’t Gat van den Timmerman.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    RADIO KLARA

    ZONDAG 2 EBRUARI 2020 (12U)

    *

    - Maar liefst 18 transmigranten (Iran, Irak) ‘gered’ uit koelwagen in Antwerpse Haven. Stilstand & dus geen overtocht wegens quarantaine…

    *-*-*-*

    -Politie-wagen zware klap. Aanrijding door andere wagen bij interventie. 2 politiehonden dood

    *-*-*

    - In de vroege uurtjes: dode op rotonde. Dader gevlucht. Politie volgt spoor.

    -*-*-**

    -Coens blijft zeker van de uitslag . W & Vl samen komen er wel uit. De KOH geraakt er wel aan uit. De Flipper strompelt reeds naar de vacante Troon, onwetend dat deze nu al gereserveerd is voor De Ruwaard van Vlaanderen, Straffe Hendrik.

    *-*-*-*

    -CV-repatriëring duurt voort. Even geduld daar in Neder-Over-Heembeek, waar het getrainde team hen vol ongeduld opwacht. De gerepatrieerden zijn allerlei nationaliteiten. Befast staat paraat. - in Heidelberg & x besmette Duitsers reeds in observatie.

    **-*

    - Bom 25 Kgr onschadelijk te maken gezien… ontploffingsgevaar.

    *-*-**

    - Sport. Sport.

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    2 FEBR. 20

    *

    -     Coronavirus: rond 20.30 zullen de Belgen met een bus in Melsbroek arriveren. Daar zullen ze in een hangar in tenten voorlopig ondergebracht worden en wat te eten krijgen en een kleine check-up. Daarna gaan ze naar het militair ziekenhuis. Allen in quarantaine, buschauffeur ook?

    **

    vrm nieuw ?????

    *

    -     De VTM (om Vlaamser te worden?) verhuist morgen van Vilvoorde naar het centrum van Antwerpen. Joepie voor de files!! Bonte van Vilvoorde juicht niet! Geen chique volk, buiten criminelen, meer in zijn stad.

    -     Abdeslam wordt in een assisenzaak als mededader voor de aanslagen in Bx berecht. Goeie publiciteit voor zijn zaak, nietwaar? Hij wordt beticht van lid van een terreurgroep + heeft trouw gezworen aan IS.

    -     London : ‘man’ steekt 2 pers. met een mes neer; de politie schiet hem dood. Het wordt beschouwt als een terroristische daad. Case closed.

    -     Gent ( Bevrijdingslaan) steekt ‘een vrouw’ een man neer. Politie arresteert haar. Je zou voor minder! Case not closed.

    -     8000 studenten, hebben als ‘zelfstandige’ een eigen klein bedrijfje. Als ze minder dan 6.648€ verdienen, moeten ze geen sociale bijdragen betalen. Ze moeten tussen de 18- en 25j zijn. Goed initiatief, maar bulkend van de misbruiken. Is niet te controleren.

    -     In ‘de politie-zone’ van Knokke was er een botsing. Twee politiehonden dood : de ene was een drugshond, de andere een patroulliehond.

    -     In Brux. zijn reeds 71 PV’s opgemaakt wegens het gebruik van alcohol op straat in ’t centrum.

    -     In Namen rijdt een Pick-up in een huis. Schijnt daar ’n slechte gewoonte te zijn, meer dan vermeldenswaardig.

    *

    -     Theo Francken wil strengere regels ivm de ‘gezinshereniging’. Vooral de personen die uit Syrië en Irak komen, en die geen persoonlijk gevaar lopen. Ten minste 2j wachten bij tijdelijke, maar jammer genoeg wordt dat tijdelijk verblijf meestal omgezet naar definitief. Nu 50000 per jaar. We zouden beter eens kijken en het voorbeeld nemen van onze buurlanden: Duitsland, Nederland… Dat is zeker een punt bij de regeringsvorming.

    -     Koen Geens moet NVA en PS trachten te verzoenen. Vuur in water veranderen zou gemakkelijker zijn.

    -     Oost-Afrika lijdt onder een sprinkhanenplaag, vooral Kenia. Erg, hé… Als die ook maar niet ‘overkomen’….

    **

    *

    -     Ryeka in Kroatië is culturele hoofdstad van de EU samen met Galway (Ierland).

    -     ‘Magritte’-Prix voor Veerle Baetens als beste actrice in de film ‘Duelle’; de film haalde nog 8 andere ‘nominaties’ binnen.

    -     Nederlander. Vanderpoel is voor de 3de keer wereldkampioen in ‘t veldrijden. Hij was na 1 ronde reeds solo gaan rijden. Tom Aerts is 3de , Wout van Aert is 4de .

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Verder doen we er hier voor de rest van de dag liever het zwijgen aan toe. Als zelfs de voormannen van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie al beginnen pootjes geven! Niet alleen géén verstand maar ook géén Geweten en al zeker géén de minste Memorie…

    Kortom, alles is Gééns en Umsonzt.

     

     





    03-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!