MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELLE MARTIN



    Michele Martin, Cerberus, de Hellehond

     

    Onmiddellijk na de feiten, ongemaquileerd….

    ***

    Martin.

    Dit stukje gaat over een zekere Martin, de triestige hoofdfiguur van de laatste dag. Ik bedoel natuurlijk niet de goedheilig man, die kleine miesjes gelukkig maakt zonder ze op te eten, lijk Blauwbaard Marc Dutrouw. Niet de Heilige St Martinus dus, maar het loeder dat als moeder geroofde meisjes van honger en dorst liet omkomen. Ze was meer bekommerd voor  de lege wijflessen in haar keukenkelder, dan voor het gevangen ‘wild’ van haar man. Precies het tegenovergestelde dus van wat een zorgzame moeder doet.

    Ze kon niet anders, ze deed het uit liefde voor ‘son mari’, die anders dreigde haar in het kolenhok te zwieren. Kon ze terug voor de klas gaan staan, met een kurkdroge job from 9 to 5. Had ze (achteraf gezien) heel zeker beter gedaan, zelfs al moest ze daarvoor direct het geestelijk habijt hebben aangetrokken. Want deze Martin is een vat dat overliep van liefde, inbegrepen voor haar honden. Haar dilemma was, dat ze ‘son mari’ dan heel die tijd moest overlaten aan die kleine mormeltjes, die hij naar hartelust kon vernieuwen en vervangen. Ze volgde dus haar hart en versteende daardoor de hartens van alle andere mensen….

    Van de Rechtbank kreeg ze voor haar deel in de zaak van de ontvoerde meisjes, slechts 30 jaar. Wat neerkomt op iets meer dan een jaar per kind. Geen doodstraf, want dat ware te barbaars geweest…De rekening is rap gemaakt want de Belgische Staat is mild voor misdadigers, waarschijnlijk uit voorzichtigheid voor  de eigen Elite : U weet wel, de vooruitziendheid is de moeder van de Voorlopige Invrijheidstelling. Politiekers zijn ook maar mensen.

    En zo tuimel de Katholieke Kerk ten tweeden male in de valstrik der Linxen…. Deze keer niet als mededader (pedofilie) maar als Behoeders van hun Christelijke vergevingsgezindheid. U weet wel ; de naakten kleden, de dorstigen laven, de zieken verzorgen, de gevangenen verlossen. Allemaal een beetje archaïsch en al lang niet mee ge-updated. Bijvoorbeeld : de 7 Werken van Barmhartigheid zouden dienen heruitgegeven te worden door het CGKR, want daar is men diervriendelijker voor Mosimmers dan voor Rooms Katholieken. Allez, ik wil zeggen, voorlopig toch. Al geloof ik niet, dat Muzel-griezels zullen toekomen met maar 7 Werken van Barmhartigheid. Zo voor de vuist geredeneerd, zou daar nog moeten bijkomen : geef ons heden iedere dag een flik om af te kloppen, zorg dat onze speciale handel in verboden producten goed draait, stuur ons regelmatig een paar grieten om uit te proberen, zorg dat wij onze uitkering niet voor een kleinigheidverliezen, enz.

    Maar het ging over Martin en de Zusters Clarissen. Niet Martin of de Zusters moeten gekruisigd worden, maar de Belgische Justitie. Die en die alleen is verantwoordelijk dat gestrafte misdadigers vroegtijdig kunnen vrij komen. Waarbij ze meten met 2 maten en 2 gewichten, zoals altijd. Horion en Dutroux zullen wel nooit vrijkomen, en dat hebben zij in hoofdzaak te danken aan..het journaille. De doodstraf is wel afgeschaft, maar sommige lijken mogen levend begraven worden… Het is de Staat die dergelijke wetten maakt en die dergelijke wetten in stand houdt. Martin, net zoals iedere crimineel, heeft het recht zich op de Wet te beroepen. Dura lex, sed lex, zou DeWever zeggen, en hij heeft gelijk. Het is de verdomde plicht voor de hoernalisten, om de massa te wijzen dat de Wet er is om te worden toegepast. Martin treft terzake geen enkele schuld, e,n al zeker niet de Nonnetjes, die gewoon de rol van Barmhartige Samaritaan spelen, omdat hun goed hart hen dat ingeeft, en zoals hun goddelijke Meester hen dat heeft voorgedaan. Stenigen, zoals de Muzel-griezels doen, is inderdaad geen optie, maar een prettige bijgedachte…..

    Voor Leonard had het kunnen volstaan, met ‘No comment’ te antwoorden. Of, eerder in zijn eigen stijl : dat is gewoon een vorm van emanente rechtvaardigheid. De bal lag meteen in hun kamp, en ze zouden daar gestaan hebben, met hun molentjes….

    ***

    Haar verbannen naar Patagonië, waar ze als kluizenaar tussen de dieren kan leven in het bos? Voor één dag levensmiddelen laten en de coördinaten weggooien. Eerst voorleggen aan Vader Marchal. Als ’t goed is voor hem, zal ’t wel goed zijn voor iedereen.

    ***

    Haar misschien in een en dezelfde cel stoppen als ‘son mari’ en deze dagelijks ter beschikking stellen van het publiek, laten we zeggen tijdens de werkuren van de cipiers, die de cel (op wielen) gewoon buitenrijden, voor de gevangenispoort. Die twee genieten dan iedere dag een beetje verse vrijheidslucht, en het publiek kan zich meteen afreageren. Een soortr ‘smitobollo’ met rotte eieren en rotte tomaten : 5 voor 1 Euro. Altijd prijs. Opbrengst voor een goed doel.

    Maar of zelfs dat de woede van de ouders zou stillen, of hun verdriet verlichten? Ik vrees ervoor.

    ***

    Waarom toch heeft men het systeem van de ‘vergeetputten’ afgeschaft wegens te middeleeuws? Ze waren efficiënt, arbeidbesparend en goedkoop, een formule die met de overbevolking, het bestuderen waard is…. Misschien met kijkgat voor erge gevallen zoals dit duivelskoppel,?

    Weet U, er moet een einde komen aan de vaudeville. De kat kan niet eeuwig blijven spelen met de muis….

     

    11-08-2012, 18:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.888 DE PRAATSTOEL VAN PERFESSER ETIENNE VERMEERSCH S.J.

    A.D. zaterdag 11 augustus 2012

    888 DE PRAATSTOEL VAN PERFESSER ETIENNE VERMEERSCH  S.J.



    Als wriemelende mieren : de Apocalyps aan de voeten van Vermeersch

     

    Als een God in ’t diepst van zijn gedachten…

    ***

     

    De man behoort niet tot mijn vriendenkring. Integendeel, hij behoort tot mijn meest intieme vijanden. Zowel het ene als het ander zal de man zelf wel worst wezen. En dat is wat ik hem toewens : in een worst te veranderen.

     

     

     

     

    Kroniekje over : de Kamp der Titanen. Eerst was de Perdfesser aan het woord in Knack, dan http://martienpennings.wordpress.com/2012/07/ die daar op af ging met de vlammenwerper, waarop de Perfesser dan weer moest reageren. Het stond bij EJ. Blog, veel te breed en veel te lang, en vooral, eigen aan alle Linxen, grotendeels naast de kwestie. Niet dat in de strijd op leven en dood in Palestina, het Joodse volk alle gelijk van de wereld heeft, maar is dat wel nodig? Als ik de eigendommen van mijn grootouders terug wil van de dief, en de Rechtbank kijkt zedig de andere kant op, dan zijn alle middelen goed. Mis poes, zegt de Perfesser, als ge te lang wacht, dan blijft het gestolen goed de eigendom van de dief.

    Ik geef toe : dat is de beste manier om de vrede in huis te halen, gesteld uiteraard dat de bestolene een lam zou zijn, en geen leeuw….

    De repliek van de Perfesser (veel te lang) doet mij denken aan die andere truuk van de Linxen in een debat : de realiteit verdrinken in woorden. Het doet mij nog meer denken aan de boer die met de beste bedoelingen stalmest uitspreidt op zijn veld, omdat hij geleerd heeft dat geteerde stalmest een uitstekende natuurlijke meststof is. Maar als de stalmest per ‘excès de zèle’ te dik wordt aangebracht, verstikt die de bodem en meteen de ontkieming….

    Allz : volg mij. Hier een paar uittreksels….

    ***

     

     

    Als ik vandaag van iemand iets steel, mag die dat uiteraard een onrechtmatige daad noemen en zijn eigendom met alle wettelijke middelen terugeisen. Als ik intussen naar het buitenland gevlucht ben, kunnen zijn kinderen dat eventueel na mijn dood van zijn erfgenamen terugeisen. Maar stel dat na vijf generaties onze achter-achterkleinkinderen elkaar ontmoeten, bestaat er dan nog een wettelijk of zelfs een moreel recht om dat goed terug te eisen? Ik vrees van niet; en, in elk geval na tien generaties, heeft zo’n eis geen enkele zin meer. Niet alleen om wettelijke of praktische redenen, maar ook omdat de notie ‘nakomeling’ niet meer echt toepasselijk is. De afstammelingen van beide partijen hebben na tien generaties slechts een minieme fractie van het genetisch materiaal met de stamvaders gemeen en ook socio-cultureel kunnen ze verregaand geëvolueerd zijn.

     

    Over volkeren en groepen kan men een analoge bedenking maken. In de 17de eeuw heeft Lodewijk XIV Frans-Vlaanderen bij Frankrijk ingelijfd. Dat was, tegenover de bewoners, een onrechtmatige daad en de latere verfransing ervan, was dit eveneens. Geeft dit aan België of Vlaanderen het recht dit gebied nu terug te eisen? Uiteraard niet.

    …/…

    Stel nu dat men tot norm verheft dat groepen van mensen waarvan de voorouders ongetwijfeld afkomstig zijn uit een ander gebied, het onbeperkt recht hebben om zich terug in dat gebied te vestigen, dan blijkt onmiddellijk dat zo’n universeel principe tot onhoudbare toestanden zou leiden

    …/…

    Ik moet het herhalen: een ethische beoordeling van handelingen van individuen en groepen moet binnen een redelijke tijdspanne beschouwd worden; bvb maximum vijf generaties. Niemand kan nu nog een deel van de Mexicanen verwijten dat hun voorouders mensenoffers brachten en binnen drie generaties zal men de Duitsers ook de Shoah niet meer kunnen verwijten.

    …/…

    Denk aan het voorbeeld van Hebron: sommigen willen hun leven en dat van hun kinderen op het spel zetten om daar te blijven wonen. Nota bene bij het graf van Abraham, Izaäk en Jacob, mythische figuren die nagenoeg zeker nooit bestaan hebben (dit zal wel als een antisemitische, islamofobe en christianofobe uitspraak beschouwd worden, maar dan moet dat maar).

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : awel nonde miljarde : zoude nu niet beginnen vloeken? En dat durft zich dan Vlaams Nationalist te noemen! Natuurlijk moeten wij Vlamingen niet gewapenderhand gaan heroveren wat de Franse koning amper 300 jaar geleden geroofd heeft.. Maar  via de onderhandelingstafel moeten de Frans-Vlamingen samen met ons, zich in een referendum kunnen uitspreken over de hereniging. De tijden zijn er bijna rijp voor : wie zou er nu niet willen aansluiten bij een economisch welvarende regio? Er kan zelfs altijd geruild worden : Zij La Wallonie, wij Le Nord-Pas-de-Calais….De zekerheid, samen met het buikgevoel van na al die jaren Vlaming gebleven te zijn, zal zwaarder wegen dan als Fransman altijd tweederangsburger voor Parijs te zijn gebleven…. Leg Uw oor maar eens te luisteren, net over ‘De Schreve’….

    Niet voor niets nam Duitsland Elza en Lotharingen terug, na mei ’40, en werd ons land samengevoegd met Noord Frankrijk tot de zone Belgien-Nord Frankreich….onder het militair gezag van von Falkenhausen, de vriend van Laeken….

    Vermeersch negeert dus het gevoel van verbondenheid dat in ieder volk leeft onafgezien van kunstmatige grenzen. De Lage Landen, de Nederlanden us.  Hij negeert eveneens het feit, dat de overwinnaar telkenst de elite van de overwonnenen vervangt door eigen volk. Mooiste voorbeeld dicht bij ons : Vlaanderen werd na 1830 volgepropt door een Francofone elite, met de bedoeling de kolonisatie door te drijven tot in de laagste regionen. Net hetzelfde als er gebeurde in Frans Vlaanderen…. En meteen de reden is van het verzet moest daar een einde aan gesteld worden…. De onstaat b. leeft al jaren, gevoed door het infuus van de Francofone overheersing!

    Ook de factor ‘tijd’ wordt misbruikt door Vermeersch, die toch een erudiet mens is. De historici leren ons, dat we de gebeurtenissen uit het verledenmoeten relativeren, ttz situeren in hun tijdsverband. De mensenoffers van de Azteken zijn te situeren in een bepaalde periode, niet nu. De ‘shoa’ idem. Wat niet wegneemt dat beide begrippen een zee van onrecht beslaan.

    Beter ware het geweest te zeggen, dat godsdienstwaanzin de Azteken heeft gedreven, met als voetnota, dat zulks van alle tijden is. Maar de link naar het heden is glad ijs voor een Linxe ex Jezuiet….Islammerij en socialisme zijn tenslotte de collega’s of de opvolgers van de Inquisitie.

    Hoe oorlog tot onmenselijkheid leidt, hoeft niet te worden uitgelegd. Maar hoe een beschaafd volk als de Duitsers de oorlog systematisch heeft misbruikt, mag m.i. nooit vergeten worden. Dat de wreedheden toenamen, naarmate de oorlogskansen verliepen, is in zoverre te begrijpen (niet goed te keuren), dat het voor de Duitse Elite een kwestie werd van leven of dood. Zij waren dus gaarne bereid te vechten totterdood (van anderen), als ze er, naar goede socialistische principes,  maar zelf beter van werden.

    En dat, Mijne dierbaren is iets wat U nimmer bij Vermeersch zult lezen : socialisme, in wezen een goddelijke ideologie, is des duivels. Ze is dat, geworden omdat de mens in se een egoïstisch monster is. Maar als ik daarover begin, eindig ik altijd bij de Zachtmoedige. En die eindigde aan het kruis.

    ***

    De Perfesser springt in zijn enthousiasme over een veel te hoge horde : zelfs de Aartsvaders zijn een historische fictie. Koning David en Koning Salomon zijn personen die alleen in de verbeelding der Joden hebben geleefd. Vermeersch kan het weten, want hij heeft vele gouden medailles geraapt als theoloog S.J. – Sedert hij is ‘uitgetreden’ slaat hij dus alles kapot, niets uitgezonderd. De Tempel van Salomon, ook in de Romeinse geschriften, zal er dus vanzelf gekomen zijn….

    ***

    Nu pas begin ik te begrijpen waarom iemand zijn levenspartner van kant maakt. Bedrog, in de meewerkende of in de lijdende vorm, wreekt zich altijd. Daarom ook is het Internationaal Socialisme en de Muzelarij, beiden gebaseerd op bedrog, gedoemd om te verdwijnen. Misschien duurt het tot Het Einde der Tijden, tot de aarde open splijt en de 4 Engelen van de Apocalyps met felle bazuinstoten de doden opwekken. Ik zou dan niet graag in de plaats zijn van Vermeersch, met niks omhanden om zijn schamelheid te bedekken,  niet eens een Leeuwenvlag.

     

     

    11-08-2012, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.887 SISSEN MAG NIET MEER. MANNEKEN PIS VREEST VOOR ZIN TOEKKOMST

    A.D. vrijdag 10 augustus 2012

    887 SISSEN MAG NIET MEER. MANNEKEN PIS VREEST VOOR ZIN TOEKKOMST

     

    Op één letter na...
     

    straks veroden in Brussel


    ***

    Deze keer zijn we, met dank aan Sofie Peeters, met het sissen op vrouwen, de Amsterdammers te snel af geweest. Ons Sofietje heeft het hek van de dam geblazen en onze Noorderburen, nu het daar ligt,  laten er geen gras over groeien. Zo maar ineens hebben ze hetzelfde probleem van dat sissen vastgesteld, en ze gaan er subito presto iets aan doen. Met ’lokvrouwen’! Gedaan met ongestraft sissen naar vrouwen. Meisjes en vrouwen mogen niet meer besist of befloten worden.

    Omdat er maar één letter stamverband is met zijn eigen afkomst, vreest Manneken Pis in Brussel voor zijn toekomst. Wan t van ’t een komt rap ’t ander, en dan staat ge daar, met Uw handen in het haar!

     
    Kroniekje over :

    Amsterdamse VVD wil verbod op sissen naar vrouwen

    vrijdag 10 augustus 2012 10:35 el—ELSEVIER

    ***

    De VVD in Amsterdam wil sissen, schelden en provocerend gedrag jegens vrouwen in de hoofdstad strafbaar stellen. De partij verwacht dat een meerderheid van de gemeenteraad het voorstel zal steunen.

    Sissen naar vrouwen moet worden aangepakt, vindt de VVD

    Noord-Afrikaanse jongens

    De Belgische filmstudente Sofie Peeters zorgde onlangs voor ophef met de documentaire Femme de la Rue. Daarin is te zien hoe vrouwen in Brussel op straat worden nageroepen, uitgescholden, betast en bespuugd door overwegend Noord-Afrikaanse jongens.

    Dat zegt VVD-fractieleider Robert Flos vrijdag tegen elsevier.nl. Flos vraagt burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) om een onderzoek naar specifiek op vrouwen gerichte initimidaties in de openbare ruimte. Ook moet worden uitgezocht in welke wijken de problematiek speelt.

    Allochtonen

    De VVD denkt dat de schuldigen vooral moeten worden gezocht in allochtone hoek, maar Flos wijst erop dat ook 'witte bouwvakkers' zich aan sissen bezondigen.

    Wat de liberalen betreft wordt om een verbod op verbale intimidatie opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

    Omdat PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch onlangs een vergelijkbare oproep deed, verwacht Flos steun van de PvdA voor zijn voorstel. Daarmee zou er een meerderheid zijn in de Amsterdamse raad.

    Lokvrouwen

    Voor de handhaving van een verbod sluit Flos de inzet van 'lokvrouwen' niet uit. 'Maar eerst moeten we in kaart brengen hoe wijdverbreid het probleem precies is. Als stad moeten we een statement afgeven dat dit gedrag onacceptabel is.'

     

    De VVD vindt een verbod op sissen - omdat vrouwen zich 'gekwetst' kunnen voelen - niet in strijd met de vrijheid van meningsuiting. 'Daar gaat dit niet over. De VVD staat voor veiligheid. Beledigingen en intimidatie pikken wij niet.'

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : in naam van alle Noord Afrikaanse fauna en flora, moet ik protesteren tegen het stigmatiseren va een van de aldaar levende specimen, de homo erectus Africanus. Handen thuis houden, tot daar, maar ogen in de zakken moeten steken : dat gaat hun voortplantingsorganen te boven!

    Vooral voor Mo Slimmers tijdens de Rammadam zijn de verlokkingen bijna niet te weerstaan : ze moeten zich ‘onthouden’ tot de duisternis over de aarde is neder gedaald. Maar dan zijn al die grieten al lang ergens binnen gevlucht, of ze zitten thuis, op hun nagels te bijten. Waar alleen de moor of het fornuis naar hen fluit…..

    Nee hoor! Als dat nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn! Als er tussen de blanken niets te beleven valt voor de pikzwarten, de gebronsden of de gebruinden, waarom zouden ze dan nog blijven? In donker Afrika bestaan er geen sis-of fluitverboden. De Mannekens Pis lopen daar zelfs vrij in ’t wild. Men mag er zelfs op geiten en schapen fluiten zoveel men wil, en zich vrijpostig gedragen : niemand zal gechoqueerd zijn voor wat wij hier ‘openbare zedenschennis’ zouden noemen. Zich oraal vergrijpen aan vrouwen is in die Prachtlanden trouwens quasi onbegonnen werk : wat er onder die tentzeilen zit, kan evengoed een honderdjarige zijn of een bakvis. Fluitjesmelk dus.

    Wie wel de pineut van het hele sis-verhaal dreigt te worden, dat zijn de metsers hoog op hun stellingen. Zij dreigen het voorrecht dat even oud is als dat andere oudste beroep ter wereld, belaagd te zien door ‘lokvogels’. Iedereen weet toch, dat het nafluiten een eerbetoon was? Met korte of lange bewonderende fluitjes drukten zij hun respect uit voor het vrouwelijk schoon, dat zich maar al te graag liet uitfluiten. Anders waren die daar niet speciaal langs gelopen. Maar handtastelijk in het bijzijn van al die vrienden? Een klein kind weet toch dat moeder-de-vrouw in de kortste keren hen thuis zou opwachten met de deegrol?! Maar de poco’s hebben weer een (dun) boompje om zich achter te verschuilen : hun beschermelingen, de Allah-zonen, doen gewoon zoals de metsers al jaren doen…. Misschien hebben ze het zelfs daar geleerd….Niets ernstigs dus, al moet de overlast toch een beetje getemperd worden……

    Zou dat een vorm zijn van het nieuws naar zijn hand zetten…..

    ***

    (*) VVD : VVD dat zijn de Nederlandse Blauwe Geschelpten, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Wie in de oprisping van de Heer FLOS een verkiezings-manoeuvre ziet, is een vuige populist. De Heer Flos ontkent dat hij meesurft op de golven van de actualiteit : hij handelt alleen om zijn vrouwelijke kiezers te behagen, zodat niet hij hen, maar zij hem bewonderend dienen na te fluiten.

     

    Hier moeten wij de gaven als filmmaker van Leopold III (op gevorderde leeftijd) in Donker Afrika even in het klare trekken. Om duizelig te worden van al die clos ups zonder cups. Zou Leopold III dan ook gefloten of gesist hebbe? Of is het bij een wetenschappelijke benadering gebleven, die vanzelfsprekend onverfimd is gebleven? 

     

     

    10-08-2012, 18:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.886 BELGIUM 4 ALLAH : MAG NIET VLOEKEN IN DE KERK

    886 BELGIUM 4 ALLAH : MAG NIET VLOEKEN IN DE KERK



     

     

    We zijn nooit te oud om te leren! Hieronder vindt U een stukje, waarin we kennis kunnen maken met een nieuwe (gesubsidieerde?) speler op het discriminatie-veld : Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. We heten deze nieuweling hartelijk welkom, en stellen ons, als mannelijk lid van de samenleving, spontaan onder zijn Hoge Bescherming. Misschien wel dat de K. Boudewijn Stichting ons op die manier zal willen sponsoren?

     

    Kroniekje over :

    Nieuwe klacht tegen Sharia4Belgium

    vrijdag 10 augustus 2012, 08u36

    Bron: belga

    ***

    Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dient een een klacht in tegen de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. Aanleiding is de videoboodschap op Youtube waarin een woordvoerder van de beweging de maakster van de reportage "Femme de la rue" een "prostituee" noemt.

    Het Instituut  ontving de voorbije weken verschillende klachten die protesteren tegen "de ernstige uitlatingen aan het adres van vrouwen", die op de videoboodschap te zien zijn.

    Volgens het Instituut zet de video van Sharia4Belgium aan tot discriminatie, haat, geweld en segregatie jegens een groep, namelijk vrouwen. Daarom dient het klacht in op basis van de Wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen

    "De toename van het aantal klachten de voorbije dagen, zowel op het Instituut als op sociale netwerken, toont ons dat onze maatschappij dergelijke uitlatingen en daden die uitgaan van de superioriteit van het ene geslacht op het andere, krachtig veroordeelt," aldus Michel Pasteel, directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : er schijnen zo’n 600.000 vreemdelingen in het land B. te leven, met misschien wel evenveel illegalen daarnaast, waarvan 50% vrouwen : de nieuweling zal zijn werk hebben! Als Moeder-de-Muzelma op haar strepen wil staan : ziehier een nuttige tip. Zij, in de Moskee-ten, mogen niet bij hun eigen mannen komen, en vice versa. Kom maar eens zien in de Christelijke Gebedsdiensten! Iedereen zit er naast iedereen : discrminatie-loos. En dat mag van de Pastoor!

    Niet dat ik aandring om zich te bekeren, ik wil alleen maar zeggen dat er veel anti-discriminatiewerk aan de winkel is!

    ***

    Ach lieve (vreemde) Moslima-ma : nog niet zo lang geleden mochten Uw zusters, de katholieken ook niet blootshoofd in onze bedekuizen komen!  Zelfs niet om een kaarsje te branden. Waren ook verboden : blote schouders, blote armen, blote benen. Alles diende zedig bedekt te worden, inzonderheid de Bergachtige Gebieden, om nergens en bij niemand ‘zondige begeerten op te roepen’.  De vrouwen en onze lieven zaten dan ook links van de middengang, de mannen rechts. Scheiding der machten dus, zoals in elke normale democratie. Eerst mochten de jongedames ook niet op de Univ, later wel. Met mondjesmaat. En ze dienden in groep vooraan te zitten in de aula’s, weeral met het oog op het vermijden van hoogtevrees bij hun mannelijke collega’s.

    In minder dan 25 jaar is dat alles over boord gegooid…..En nu gij!

     

     

    10-08-2012, 12:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.886 PRIMITIEVE GEBRUIKEN KOSTEN ONS HANDENVOL GELD

    A.D. vrijdag 10 augustus 2012

    886 PRIMITIEVE GEBRUIKEN KOSTEN ONS HANDENVOL GELD

     

    Verboden verkeersbord in het land B.

     

    Die kansarmen moeten toch ook kunnen leven…

    *** 

     

    There is something rotten in the state of Danmark….

    Shakespeare sloeg de nagel op de kop, maar het is veel erger dan hij toen kon  vermoeden! Er is niet alleen ‘something rotten in the state of Danmerk, maar over ‘the whole continent’.

    Gewoon oppervlakkig onderstaand artikel lezen, en U weet waarom.

     

    ***

     

    Kroniekje over :

    Rituele besnijdenis in opmars in België

     

    Het aantal rituele besnijdenissen in ons land is de afgelopen vijf jaar toegenomen. De ziekteverzekering (Riziv) kwam vorig jaar tussenbeide voor 25.286 besnijdenissen, goed voor een totale kost van 2,476 miljoen euro. Dat schrijft Le Soir. .

     

    In 2006 kwam het Riziv voor 19.853 ingrepen tussen. Dat geeft een toename van 21 procent tegenover de 25.286 ingrepen in 2011.

     

    De afgelopen 25 jaar zou één op de drie jongens geboren in België besneden geworden zijn. Er zijn evenwel geen statistieken over de reden van besnijdenis: medische, religieuze of persoonlijke reden. Le Soir bevroeg echter verschillende Waalse en Brusselse ziekenhuizen. Daaruit blijkt dat 80 tot 90 procent van de ingrepen omwille van religieuze of culturele redenen gebeurd.

    Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat de omstandigheden waarin de ingreep uitgevoerd wordt, het belangrijkst zijn. De artsen herinneren eraan dat het "niet om een noodzakelijke ingreep" gaat en dat "geen enkele chirurgische ingreep ongevaarlijk is".

    Bron De Morgen

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : wie besneden wordt, is die ziek of invalide? Waarom komt de Rijksdienst voor Ziekte en Invaliditeit dan tussen voor dergelijke nutteloze ingrepen?

    Goed, er zijn bijna 20.000 legale ingrepen. Met evenvele illegale daar naast? Brengen wij die vreemdelingen op die manier onze beschaving bij? Of dringen zij ons de hunne op? Is ‘herstellen van een maagdenvlies’ ook een ziekte? En toch ortdt alles door de ‘Ziekenkas’ terugbetaald…. Uitlegt van Perfesser Marleen Temmerman (SP) : dat ‘herstel’ is nodig voor de ‘eer’ van het meisje. Besluit : zonder eer in het huwelijksbootje stappen is ook een ziekte….

    Me dunkt ik hoor Meneer de Jugepee een dief vrijspreken, omdat die gewoon zelf een bepaalde sociale misgroei had rechtgezet, door te pikken bij iemand die dat geld had dat de dief mankeerde….

    ***

    En dan is men verwonderd, dat de boeven geen respect meer hebben voor onze politiemensen… Maar O wee, als U zo’n boefje, met zijn hand in Uw portemonnee, hebt kunnen overmeesteren : hij zal U aanklagen voor vrijheidsberoving en misschien wel voor schending van de privacy…

     

     

    10-08-2012, 12:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.884 I HAD A DREAM : IT WAS A NIGHTMARE

    A.D. vrijdag 10 augustus 2012

    884 I HAD A DREAM : IT WAS A NIGHTMARE

     

    In Muzelmannij-termen : de tweede fase

     

    Dicht bij de voltooiïng.

    ***

     

     

    I had a dream, zo wist Martin Luther King in zijn beroemde preek, en zijn stem trilde van ingehouden triomf over het visioen in zijn hoofd. Ook de Franse wetenschapper hier onder had/heeft een droom, maar hij beschrijft die met de woorden van de werkelijkheid.

    De etterende wonde is de tegennatuurlijke gedwongen ‘integratie’, en de vinger, niet op de wonde, maar in de wonde, is dat te durven zeggen….

     

    ***

    Kroniekje over :

     

     

    De Derde Wereldoorlog volgens een Franse socioloog

    08 augustus 2012

    Een column door Frank Creyelman

    ***

    © 2004 - 2012 Vlaams Belang - Afdeling Mechelen Het zat al enkele jaren in mijn archief, het interview met de Franse socioloog Guillaume Faye over de grote rellen met allochtonen in de Franse banlieus. Naar aanleiding van de rellen in Brussel en de aanvallen op politieagenten in Mechelen vond ik het de moeite waard om het u even onder de aandacht te brengen.

    Volgens Faye staat Europa immers aan de rand van de derde wereldoorlog. De toenmalige rellen in Frankrijk en vandaag in Brussel, Antwerpen of Mechelen zijn niet meer dan een voorsmaakje, een opwarmer. Het wordt een etnische burgeroorlog, waarvan het front van Europa over het Midden-Oosten tot Azië zal reiken. Frankrijk en België liggen in het brandpunt. Dat is in een notendop de onheilspellende boodschap van Faye in Menzo.

    Faye voorspelt een bloedige cocktail van stadsguerrilla, razzia's, terrorisme en zelfs verwoestende nucleaire aanslagen. Vroeger werden de waarschuwingen van Faye weggewuifd , maar sinds de rellen wordt er met aandacht naar hem geluisterd. Hoe zeker is Faye van zijn catastrofe-scenario? "Net zo zeker als van het feit dat iemand die spookrijdt op de autosnelweg vroeg of laat een frontale botsing zal hebben. Het exacte moment is moeilijk te voorspellen, maar dat het gebeurt is zeker."

    Het verhaal dat de Franse rellen het gevolg zouden zijn van sociaal-economische kansarmoede of maatschappelijke uitsluiting wordt door Faye weggelachen. "Immigranten krijgen ruime steun en hulp. Ik zou zelfs durven zeggen dat een clandestiene immigrant vandaag medisch beter beschermd is dan een autochtoon. De Polen, Italianen, Portugezen en Spanjaarden die in de jaren dertig en veertig naar Frankrijk kwamen, werden niet geholpen, in geen enkel opzicht. Nochtans zijn daar nooit rellen mee geweest. Immigranten zijn nog nooit zoveel geholpen als vandaag de dag."

    Faye steekt niet onder stoelen of banken dat de massieve aanwezigheid van de islam een "enorm probleem" is, net als de "onmogelijkheid om grote groepen nieuwkomers op een fatsoenlijke manier te integreren". En misschien doet al die hulp van de overheid er ook geen goed aan. "Het is iets wat eigen is aan de Maghrebijnse en islamitische denkwijze, een buitengewoon eigenaardig sentiment, maar men moet er wel rekening mee houden. Men veracht degene door wie men geholpen wordt, want door hen te helpen verneder je ze eigenlijk, in hun denkwijze. Hoe meer je ze betuttelt, hoe erger de reactie zal zijn." Het is misschien een wijze les voor de politiek, niet alleen in Frankrijk, maar ook bij ons.

    Mensen die al last hebben van 'islamofobie' of gewoon slaapproblemen kunnen dit beter niet lezen. Maar voor wie wil weten wat er mogelijk op ons afkomt, zetten we de belangrijkste uitspraken van Faye even op een rijtje.

     

    DE DERDE WERELDOORLOG VOLGENS GUILLAUME FAYE

     

    Integratie is gedoemd te mislukken

     

    "Generaal De Gaulle zei: om een Kir te maken heb je witte wijn en Cassis nodig. Als je er teveel Cassis bijvoegt is het geen Kir meer. Wat hij bedoelde is: je kunt slechts beperkte groepen integreren."

     

    "Op dit ogenblik vormen niet-Franse bevolkingsgroepen in Seine-Saint-Denis en andere plaatsen in Ile de Franse, maar ook in Roubaix en vele andere grote steden in Frankrijk, de meerderheid. En meerderheidsgroepen kun je niet integreren."

    Etnische burgeroorlog

    "Deze evolutie zal er finaal toe leiden dat de verzorgingsstaat in elkaar klapt."

    "De rellen die we nu meegemaakt hebben, zijn maar de prelude van een echte catastrofe die naar mijn gevoel rond 2010 zal losbarsten. De Canadese Wright-foundation in Vancouver heeft de datum waarop etnische conflicten uitbreken die de vorm van een burgeroorlog zullen aannemen, voorspeld in de vork 2007-2010."

    Het discriminatie-verhaal is een mythe

    "Altijd gaat men de oorzaken in het sociaal-economische zoeken. Dat is niet alleen een marxistische manier van denken maar vooral: ze klopt niet."

    "Het is grote onzin om te beweren dat de allochtonen in de banlieues aan hun lot worden overgelaten. Het omgekeerde is waar. Clichy-sous-Bois, waar de rellen zijn begonnen, krijgt op zijn eentje bijna de helft van de gelden die bedoeld zijn om 'moeilijke' steden te helpen. Ik heb stellig de indruk dat de aanstokers van de rellen gewoon op een aanleiding wachtten, die ze dan vonden in de dood van twee allochtonen die in een elektriciteitscabine waren gekropen."

    100.000 euro per migrant

    "Economist en professor Loland, ooit winnaar van de Franse prijs economie en een uiterst betrouwbare bron, meent dat de kost van alles wat direct of indirect met immigratie te maken heeft op 36 miljard euro (!) per jaar (!) moet geschat worden. Dat is 80% van het deficit (tekort) van de Franse staat, of 13,5% van de jaarlijkse uitgaven of 3,5 keer het gat in de sociale zekerheid. Let wel, het is niet Le Pen die dat zegt, maar een gerespecteerd wetenschapper. Hij schat de kost van elke migrant die de grens oversteekt op 100.000 euro."

    Islamitische veroveringstocht

    "Het gaat (bij de rellen) volgens mij veel meer om een revolte dan om criminelen die hun wijk politievrij willen houden. Men zou dus moeten weten waarom men precies heeft gerevolteerd."

    Menzo: De Unie van Islamitische Organisaties heeft het geweld wel veroordeeld.

    "Men vergeet dikwijls dat de islam in wezen een hypocriete godsdienst is. In de koran staat dat men onder bepaalde omstandigheden mag liegen, bijvoorbeeld als je je in een zwakke positie bevindt, of als je de zaak van de islam ermee vooruithelpt. Ik acht het dus niet uitgesloten dat men zich naar de buitenwereld distantieert, maar intern aanspoort. Dat heeft ook Dominique De Villepin gezegd overigens. Het gaat hier natuurlijk niet over alle imams of de islam als geheel, maar zeker is dat er zijn die bezig zijn met een veroveringstocht de Dar-Al-Harb."

    Drie stadia

    "In de islam telt men drie stadia: de Dar-Al-Suhl, de nog niet veroverde gebieden. De Dar-Al-Harb, dat is het stadium van de verovering. En de Dar-Al-Islam, het moment waarop de niet-gelovigen onderworpen zijn. In Egypte verschijnt elk jaar een islamitisch woordenboek. In de editie van dit jaar zijn Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk aangeduid als gebieden die in het stadium van de Dar-Al-Harb zijn. Dat is de situatie waarin we ons bevinden."

    Veelbetekenend

    "Het is voor het eerst dat er openbare gebouwen in brand zijn gestoken: politiekantoren, scholen enzomeer. Dat wordt geminimaliseerd maar het is zeer betekenisvol."

    Ongecontroleerde immigratie loopt fout af

    "Eén van de oorzaken is ongetwijfeld dat we ongebreidelde en ongecontroleerde immigratie toelaten."

    "Hoe kun je verwachten dat dat goed gaat? Zelfs met de gigantische hoeveelheid middelen en mensen die de staat investeert onder de vorm van toelagen, medische verzorging, onderwijs, speciale programma's en noem maar op kun je dat niet verwachten."

    "Japan is net zo rijk als wij, maar telt bijzonder weinig immigranten. In Japan hoef je dan ook niet te rekenen op ook maar enige tegemoetkoming. In Frankrijk daarentegen zal binnen tien jaar het aantal jongeren van allochtone herkomst verdubbeld zijn. Integratie helpt dan niet meer. De politieke klasse geeft er zich hoegenaamd geen rekenschap van dat dit uitmondt in een catastrofe." "Een Braziliaan is geen Rus. Alleen politici schijnen dat niet te weten."

    Criminaliteit en de oorzaken

    Van 1989 tot 1998 steeg de criminaliteit door minderjarigen met 176% en het aantal veroordelingen is van 1994 tot 1998 verdriedubbeld tot 45.000. Volgens Faye ligt de oorzaak niet bij werkloosheid of laksheid van de ouders.

    "Er zijn twee oorzaken die er samen voor zorgen dat de criminaliteit stijgt. De eerste is de sociale heterogeniteit. Alle landen met een heterogeen samengestelde bevolking hebben last van criminaliteit. De twee landen met de laagste criminaliteitscijfers ter wereld zijn tevens de landen met de meest homogene bevolkingsgroepen: Japan en Costa Rica. Aristoteles zei al dat een maatschappij maar democratisch en harmonieus kan zijn als ze homogeen is. Zo niet wordt het een tirannie."

    "De tweede oorzaak is de laksheid van het apparaat dat de orde moet handhaven: politie en justitie. In Tunesië is er een huizenhoge werkloosheid maar de criminaliteit is er bijzonder laag, omdat politie en justitie hard optreden. In Saoedi-Arabië kunt u zonder problemen uw autosleutels en uw portefeuille op het dak van uw auto laten liggen, want wie het in zijn hoofd haalt om uw portefeuille en auto te stelen, riskeert zijn hand kwijt te geraken. Hier echter staan de allochtonen tegenover een staat die, sedert de revolte van (mei) 1968,alle repressie afwijst."

    Voor wie er aan denkt om op de traditionele partijen te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. slaap rustig verder;

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : wereldoorlog of niet, spookrijder of niet, het is altijd en overal nuttig zo ’n beetje onder het schedeldak van de tegenpartij te kunnen kijken. Als die voor zichzelf een bepaalde theorie aanhoudt, is het voorzichtig daarmee rekening te houden.

    "In de islam telt men drie stadia: de Dar-Al-Suhl, de nog niet veroverde gebieden. De Dar-Al-Harb, dat is het stadium van de verovering. En de Dar-Al-Islam, het moment waarop de niet-gelovigen onderworpen zijn. In Egypte verschijnt elk jaar een islamitisch woordenboek. In de editie van dit jaar zijn Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk aangeduid als gebieden die in het stadium van de Dar-Al-Harb zijn. Dat is de situatie (het stadium van de verovering) waarin we ons bevinden."

    Voor onze Grote Geesten is dit natuurlijk klinkklare onzin : ze zijn er zeker van die onzin uit de hoofden van de Muzel-griezels te kunnen praten, op dezelfde manier als er afgerekend werd met het Christendom. Dus staan de allochtonen tegenover een Overheid die, sedert de revolte van (mei) 1968,alle repressie afwijst. U weet wel : ‘het is verboden te verbieden’, en ‘criminaliteit is een vorm van sociale herverdeling’…. En dus wordt er verder lustig onrust gezaaid zodat de maatschappij alle stabiliteit verliest. Simpel gesteld : de mensen durven niet meer buiten komen na zonsondergang.

    Stel U voor dat in de Pauselijke Encycliek ‘Rerum Novarum’ volgende passage was voorgekomen, uiteraard aangepast aan de eigen religie.

    In de koran Bijbel staat dat men onder bepaalde omstandigheden mag liegen, bijvoorbeeld als je je in een zwakke positie bevindt, of als je de zaak van de islam Christelijke Leer ermee vooruithelpt

    Als het Eigen Volk dat had gezegd, dan was het ‘onverwijld’ tegen de muur geplakt. Nu vreemden dat als een wezenlijk deel van hun ‘religie’ voorstaan, gaat men er achteloos aan voorbij. De ‘Opwarming van de Aarde’ is inderdaad een veel ongevaarlijker onderwerp…

    Het is te laat de put gevuld als het kalf verdronken is. Niemand beter dan Polum kan dat verwoorden : zie http://blog.seniorennet.be/polkun/   

     

    … de "conservatieve minister Nikos Dendias. Die is blijkbaar wakker geschud door de neo-nazisten van " de gouden dageraad".  Die man is plots tot de ontdekking gekomen dat de moeltikoel de grieken de keel dicht nijpt.  Het is, zegt de brave inborst, een nog groter probleem dan de economische toestand met dewelke griekenland kampt. Er zal dus verder jacht worden gemaakt op illegalen . Als bekentenis kan dat tellen. De gouden dageraad-boys zijn daar blijkbaar niet de enige neonazi's …/… Zo zie je maar dat eerst  het land volledig moet leeggevreten worden aleer de pottelikkers, waar ook in de eu,  tot het besef komen dat de multikul een totale mislukking is. Tot het besef misschien wel, maat tot zulke bekentenis...! Bovendien moeten die "democraten" in hun eigen beurs (stemmen) worden getast aleer wakker te worden. Pas dàn schieten ze in aktie en worden de pampers vervangen door schietgeweren. In het geval van griekenland rijkelijk laat. Beter laat dan nooit natuurlijk. Of onze poco's ooit wakker geschud worden is zéér de vraag. Laat ons hopen, een beetje vroeger dan de Grieken

    Ik lees vandaag verder met stijgende verbazing, dat in Griekenland de jacht op illegalen is ingezet. Ze worden opgepakt met bosjes. Om vervolgens weer losgelaten te worden, zoals bij ons in Oostende?

     

    België verzamelt al jaren aan een stuk de Gouden Medaille voor de hoogste belastingsdruk ter wereld, dat is geweten. Om de moelticoelti te steunen overweegt de Vlinder Regering, naar het voorbeeld van Duitsland, daar boven op een soort ‘Kirchensteuer’ in te voeren. Maar anders dan in Duitsland, zal men geen voorkeur mogen aanstippen op het aangifte-formulier, daar de opbrengst integraal besproken is. In de middens van de Muzel-griezels wordt deze belasting uitgelegd als de eerste stap van de ‘dhimitude’, de belasting die ongelovige honden moeten betalen om in leven te mogen blijven.

     

     

    10-08-2012, 11:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.883 ZO HADDEN DE HOERNALISTEN OOK WAT OM HANDEN

    A.D. donderdag 9 augustus 2012

    883 ZO HADDEN DE HOERNALISTEN  OOK WAT OM HANDEN



    Wie het schoentje vestje past

     

    Trekke het aan….

    ***

     

    Verslaggevers in ondergoed, een oogst aan kartonnen en blikken medailles, neen hier volgt geen Olympisch Verslag naar Nederlandse maatstaven. Lieven Van Gils in Londen staat al dagen lang voor de camera’s in zijn (zwart) onderlijfje, een uitgeteld drankorgel wordt naar huis gestuurd. Niet vanwege dat zat-zijn, maar omwille dat er foto’s van in de krant waren gekomen. Ach waarom heeft men die jongen geen troostprijs gegeven, in de vorm van een kartonnen medaille, dat ware tenminste ludiek geweest. Nu oogst men wat in dat ‘Belgian House’ gezaaid werd en heeft men niet anders gekund dan met een kanon op een mug te schieten.

    Arme ‘baanwielrenner’ die nu de onsterfelijkheid is binnengetreden, heel zeker anders dan verwacht. Moest ik U zijn, beste Gijs, ik hing de velo aan de wilgen, en zocht ander werk. In Timboektoe bijvoorbeeld.

     

     

     

    Kroniekje over :

    Het is niet omdat we er voorlopig niet te veel van gebakken hebben op de Spelen, dat we onze frustraties nu moeten uitwerken op een 20-jarige

    OPINIE − 09/08/12, 07u11

    ***.

     

    Baanwielrenner Gijs Van Hoecke is niet meteen voor het geluk geboren. Hij reed om te beginnen geen platte prijs tijdens het omnium-baanwielrennen. Bovendien had hij niet in de gaten dat een paparazzi-fotograaf van de Britse schandaalkrant The Mirror hem in het vizier had toen hij in -zoals dat heet - kennelijke toestand uit een Londense discotheek kwam gestrompeld. Uit de foto's blijkt overigens duidelijk dat Van Hoecke op dat ogenblik helemaal niets meer in de gaten had.

     

    Het leedvermaak van The Mirror is trouwens een beetje ongepast. De Britten mogen dan al een fabelachtige medaille-oogst hebben binnengehaald, dat neemt niet weg dat het nog altijd de Europese natie bij uitstek blijft waar comazuipen het meest voorkomt.

    De reacties waren voorspelbaar, en in een mum van tijd stroomden de fora van de sociale media vol met kritiek, zeker omdat het "allemaal met ons belastinggeld" gebeurde.

    Natuurlijk konden de heren van het BOIC niet achterblijven: de jonge wielrenner werd prompt op de eerste Eurostar richting België gezet, en ook zijn ploegmaten lieten onmiddellijk weten dat zij op het bewuste moment in geen mijlen van de bewuste discotheek waren geweest. Hoe moedig toch.

    En hoe hypocriet. Mochten de heren van het BOIC met evenveel daadkracht en beslistheid de voorbereidingscampagne voor deze Olympische Spelen hebben begeleid, misschien hadden we dan nu een paar medailles meer. Misschien zit daar wel de onderliggende psychologie: Van Hoecke wordt het waarschijnlijk nog niet eens zozeer kwalijk genomen dat hij de bloemetjes heeft buitengezet, wel dat hij dat durfde zonder iets noemenswaardig gepresteerd te hebben.

    Vergelijk het met Tom Boonen: die mag zich wel af en toe van witte lijn vergissen, zolang hij het daaropvolgende jaar maar opnieuw een paar klassiekers wint, wordt hem dat prompt vergeven. Maar een jonge kerel, die in voorbereiding voor de Spelen maandenlang als een monnik geleefd heeft, en die dan, als decompressie en om zijn slechte prestatie even te vergeten, een nachtje op de lappen gaat, wordt meteen aan de schandpaal genageld.

    Het is niet omdat we er voorlopig niet al te veel van gebakken hebben op de Spelen, dat we nu al onze frustraties daarover moeten uitwerken op een twintigjarige die na maandenlange onthouding van een paar pinten of cocktails onderuit ging.

    Beter dan verontwaardiging is relativering. Een collega twitterde gisteren: "Als straks ook nog uitlekt dat hij wakker werd tussen twee Oezbeekse kogelstootsters, zal Gijs Van Hoecke mijn grootste idool ooit zijn." That's the spirit.

    Yves Desmet

    Politiek commentator v/d DM

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Smetje van ’t Gazetje! Zou die dat van ‘zich vergissen van witte lijn’ alleen gevonden hebben? Of zou hij die inspiratie proefondervindelijk opgedaan hebben?

    Over de tweeling Borlé geen woord. Die hebben nochtans ook niets gepresteerd. Maar die kunnen het, net als alle Sansculotten, goed uitleggen. Gijs zweeg en stak zijn kop onder te tapkraan en liet zijn hart gewoon vollopen : weg sponsoring, weg subsidies, en waarschijnlijk: weg lief. Voortaan weer den boer op als voorheen, met eetzak en drinkpul. Londen, dat zal voor altijd een nare herinnering blijven….

    ***

    De menselijke kant van de zaak? Ach, die Lieven Van Gils vond het niet de moeite. Er kon zelfs geen woordje deernis af. Eigen schuld, dikke bult. Straks bij de champagne waren er wel andere katjes te geselen! The London Holiday loopt inderdaad bijna ten einde. De Helden zijn moe….

     

    09-08-2012, 18:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.882 KROATIE IN DE RODE SCHIJNWERPERS

    A.D. donderdag 9 augustus 2012

    882 KROATIE IN DE RODE SCHIJNWERPERS

     

    De vlag van Kroatië :



    Zij hebben het geflikt, zelfs zonder Leeuw!

    ***

     

    Het verhaal hoe het Yougoslavië van Maarschalk Tito in mijn hoofd verweven is met Tjechoslowakije, zodat Albaniê,Montenegro, Servië, Kosovo, Macedonië, enz in onze dagen het nieuws beheerst, gaat mijn petje zeerhoog teboven. De essentie van al die dingen dateert uit de tijd dat mijn dagen tekort waren om al mijn beroepsbezigheden de baas te kunnen. Hoe zou ik dan tijd gevonden hebben om mijn neus in andermans zaken te steken? Toen viel het begrip ‘Moslim’ in die verhalen zowat altijd tussen de plooien van het nieuws. Er was ook geen Internet! Ach wat : het waren ‘nationalisten’ van de ene of van de andere kant… Meer viel er niet te onthouden. Ik zal nog veel moeten leren om de verloren tijd in te halen!

    ***

    Kroniekje over : hieronder een sterk staaltje van Vuil-Lynxe verslaggeving die voetje-bij-voetje ontaardt in ruige geschiedenis-vervalsing. Als er veel te verhullen valt, schrijven ze lange artikels. Of : hoe een fles wijn ofwel half leeg kan zijn, ofwel half vol. Hier echter wordt een volle fles wijn (de zelfstandigheid, meer of min, van al die volkeren) zo maar in het gootgat gekieperd en vervangen door gekleurd water.

    Waar de gewenste redenering mislukt, wordt bok Lynx altijd een kunstgreep toegepast “anderzijds moet worden gezegd”….: eens in het verhaal vast staat dat ook hun vriendjes evengoed attrociteiten hebben gepleegd, wordt Milosevic ten tonele gevoerd. Dan moet wel gesproken worden over zijn veroordeling door het Internationaal Hof van Den Haag…. waar bleek dat die nog een groter massa-moordenaar is geweest dan de anderen. Maar dat wordt niet gezegd, toch niet met zoveel woorden.

    Karl va den Broeck (wat is dat toch met die Lynxe hoernalisten, altijd met namen uit de onderste regionen van de menselijke anatomie…) heeft, om onderstaand artikel te schrijven, lang en hard zijn klavier moeten mishandelen. Is altijd zo met een advocaat die de misdadigheid onder veel woorden moet goedpleiten. Een pleidooi over de waarheid is altijd zeer kort. Is U dat nog nooit opgevallen? Mocht U daaraan twijfelen : zie in fondo.

     

    ***

    De onafhankelijkheidsstrijd van de Kroaten was een voorbeeld voor het Vlaams Blok

    OPINIE − 08/08/12, 08u35

    ***

    Volgens Filip Dewinter heeft het Vlaams Blok de Kroaten nooit militair gesteund tijdens de oorlog, meldt Karl van den Broeck, chef Boeken van De Morgen. Hij volgde het Vlaams Blok voor deze krant tussen 1991 en 1997. .

    De ontwapende Serviërs waren toen geen partij meer voor het Kroatische leger dat onder meer door extreem rechtse huurlingen uit West-Europa werd gesteund Tussen 1991 en 1996 ben ik vijf maal in Kroatië geweest. Met de jongeren van Vlaams Belang stuurden we containers met hulpgoederen en medicijnen. We waren ook de eerste politieke fractie in België die de onafhankelijkheid erkende. Maar militaire steun? Nooit."

    Dat liet Filip Dewinter gisteren aan De Standaard weten nadat er heisa was ontstaan over een tweet waarin hij zei "een beetje jaloers" te zijn op de Kroaten die op 5 augustus het einde van hun onafhankelijkheidsoorlog vierden. Hij liet ook een bericht na over generaal Ante Gotovina : "een Kroatische held, oorlogsmisdadiger voor anderen".

    Gotovina werd in 2011 door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag veroordeeld wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Hij leidde het offensief in de Krajina, een streek in Kroatië waar vooral Serviërs woonden en verdreef tijdens de zogenaamde Operatie Storm meer dan 90.000 etnische Serviërs. Het was de eerste 'etnische zuivering' in de Joegoslavische oorlog.

    Dat Filip Dewinter sympathie betuigt aan dit offensief, en aan Gotovina, ligt volledig in de lijn van de koers die de partij al sinds 1992 vaart. Alleen gebeurde dat vroeger met iets minder scrupules.

    De steun van het Vlaams Blok aan de Kroaten, en vooral aan de meest extremistische groepen binnen het Kroatische leger, is goed gedocumenteerd in een aantal standaardwerken over de partij (Wat het Vlaams Blok verzwijgt van Marc Spruyt uit 2000 en vooral Het Vlaams Blok van Hugo Gijsels uit 1992) en werd in die bewuste jaren door een aantal journalisten - onder wie ondergetekende - op de voet gevolgd.

    Huurlingen ronselen

    Dat het Vlaams Blok geen militaire steun gaf aan de Kroaten is voer voor discussie. Op 8 april 1992 publiceerde Jörgen Oosterwaal (toen nog Wetstraatjournalist bij De Morgen) een interview met Jan Huybrechts, op dat moment voorzitter van de Vlaams Blok Jongeren. Die verklaarde dat acht Vlamingen aan Kroatische zijde hadden deelgenomen aan de gevechten in ex-Joegoslavië. Volgens hem stuurde het Vlaams Belang jonge Vlamingen door naar Nederland om zich daar als vrijwilliger te kunnen aanbieden voor de Kroatische zaak. Huybrechts verwees naar de Nederlands-Kroatische Werkgemeenschap van Douwe van der Bos, een ex-lijsttrekker van de Centrumdemocraten, die via De Telegraaf openlijk huurlingen ronselde.

    Huybrechts zei ook dat hij Van der Bos in Zagreb had ontmoet. Van der Bos vocht in het Kroatische Bevrijdingsleger (HOS), de paramilitaire vleugel van de extreem rechtse HSP (Kroatische Partij voor het Recht) die al in september 1992 door president Tudjman verboden werd.

    Twee dagen later, op 10 april 1992, is Douwe van der Bos te gast in het Antwerpse hoofdkwartier van het Vlaams Blok. Op een 'Kroatië-Avond' toont hij - in aanwezigheid van toenmalig Vlaams Blok-senator Wim Verreycken en Filip Dewinter - een video waarin hij en zijn huurlingen in actie te zien zijn. Tijdens die avond, waarop ondergetekende aanwezig was, konden "geïnteresseerden" hun naam opgeven om "meer informatie" te krijgen.

    De beruchte Kroatië-avond in Antwerpen was aanvankelijk een organisatie van het Vlaams Blok. Omdat Het Nieuwsblad diezelfde ochtend ruchtbaarheid had gegeven aan het initiatief, werd plots Voorpost naar voren geschoven als organisator. Deze organisatie ontstond uit het puin van de als privémilitie veroordeelde Vlaamse Militanten Orde. Van der Bos was lid van Voorpost-Nederland.

    Aan Het Nieuwsblad ontkende Huybrechts toen dat het Vlaams Blok huurlingen ronselde voor Kroatië. Maar De Morgen ontving nooit een recht van antwoord op het artikel dat op 8 april verscheen en waarin de VBJ-voorzitter zich veel genuanceerder had getoond. Huurlingen ronselen voor een vreemde mogendheid is verboden in België. Dat verklaarde ongetwijfeld de voorzichtigheid van het Vlaams Blok.

    Eenzijdige dwang

    Het Vlaams Blok had ook een eigen hulporganisatie 'Hulpcomité Kroatië: volk in nood'. Dat zamelde hulpgoederen in via Voorpost-kopstukken Luc Vermeulen en John Spinnewyn.

    In die periode organiseert het Vlaams Blok ook vormingsavonden over Kroatië. Daarin prijst Karim Van Overmeire de brochure Kroatië, de schaduwkant van Douwe van der Bos aan.

    Begin 1992 wordt het Vlaams Blok uitgenodigd door de Kroatische regering en het is bij die gelegenheid dat Wim Verreycken, Filip Dewinter en Francis Van den Eynde poseren voor een tank. De foto wordt in het partijblad afgedrukt.

    De onafhankelijkheidsstrijd van de Kroaten was een voorbeeld voor het Vlaams Blok en, afgaande op de tweet van Dewinter, is dat nog steeds het geval.

    Tijdens een zomeruniversiteit, in 1995, schrijven de VB-Jongeren dat die cursussen een goede gelegenheid zijn om de VBJ-kaderleden extra te motiveren "voor de strijd die op het thuisfront wacht: de strijd voor een onafhankelijk en Vlaams Vlaanderen."

    Ook Jurgen Ceder laat zich niet onbetuigd. In 1996, hij is dan al senator, wordt hij als waarnemer naar de verkiezingen in Bosnië-Herzegovina gestuurd. In het partijblad van het Vlaams Blok pleit hij voor de opsplitsing van het land in drie mono-etnische staten: "Het is de taak van Europa er mee op te houden de Bosnische volkeren te dwingen tot een ongewild samenleven in één staat. Het is de taak van Europa om de vreedzame opsplitsing van Bosnië te organiseren, zo veel mogelijk door onderhandelingen, waar nodig met eenzijdige dwang. Als Europese volksnationalisten kunnen wij niet enthousiast zijn over het bestaan van een islamitische staat in Europa, maar te vrezen valt dat het onvermijdbaar is. Het is duidelijk dat de Bosnische Kroaten en Serviërs af willen van de 'eenheidsstaat' Bosnië- Herzegovina en zich willen verenigen met respectievelijk de republiek Kroatië van Tudjman en het Groot-Servië van Milosevic. Het zelfbeschikkingsrecht der volkeren geeft hen ook dat recht."

    De oplossing is dus een etnische zuivering zoals die in 1995 door de Kroaten "met eenzijdige dwang" werd doorgevoerd in de Krajina. "De bevolking van de enclaves moet worden gerelokaliseerd. Deze laatste oplossing lijkt drastisch maar is toch te verkiezen boven de mogelijke alternatieven", schreef Ceder.

    Pikant detail

    Een pikant detail. Het Belgische leger was tussen 1992 en 1995 actief in de Krajina, het gebied dat door generaal Gotovina werd 'gezuiverd'. Vier jaar lang hielpen Belgische blauwhelmen met de ontwapening van Servische milities en probeerden ze wederzijds begrip tussen Kroaten en Serviërs te bevorderen. Ze kregen daarvoor veel lof van de Verenigde Naties. Volgens de toenmalige stafchef Herteleer was de Krajina het enige gebied in ex-Joegoslavië waar uiteindelijk een multiculturele samenleving tot stand zou kunnen worden gebracht. "En daar wil België bij betrokken zijn", zei hij in augustus 1995, vlak voor het Kroatische offensief.

     

    De VN-vredesmacht heeft echter ongewild bijgedragen tot de etnische zuivering, door de Serviërs in het gebied te ontwapenen. Die waren dan geen partij meer voor het Kroatische leger... dat onder meer door extreem rechtse huurlingen uit West-Europa werd gesteund.

    Filip Dewinter verdedigde zich gisteren tegenover De Standaard: "Mensen zoeken te veel achter mijn tweets. Ik hou helemaal geen apologie voor geweld. Ik praat de vele doden en gewonden ook niet goed. Maar anderzijds: wie ben ik? De context was toen compleet anders."

    Dat laatste klopt: het Vlaams Blok was toen nog een openlijk racistische partij. Ze werd daar nadien niet voor niets voor veroordeeld. Het minste wat men kan concluderen uit deze Twitter-rel is dat Filip Dewinter stiekem toch nog een beetje heimwee heeft naar die tijd. .

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik zal kort zijn : waar er gehakt wordt, vallen er spaanders. De vrijheid wordt nooit verkregen, ze wordt bevochten.

    Toegepast op Vlaanderen : 181 jaar parlasanten zonder naar de wapens te grijpen : dat is het eerste en enige record voor het  Guiness Book of Records, Gouden Editie, lederen band, verguld op snee.

    Politiek (in een normale democratie) is de kunst van het geven en nemen. Laten we dan strijden om eerst een normale democratie te worden, waar 6,5 miljoen burgers niet ondergeschikt moeten blijven aan 3,5 miljoen Sansculotten. Zoals Elio di Jeanetto het ooit eens perfect onder woorden bracht : “Si cela un jour se produiserait, ce sera la fin du pays.”

    Begrijpelijk dat brouckventjes de status quo verkiezen….

    Om daarbij  geen doden te maken, moeten wij gewoon de grendels van de Schatkist aan de kant der ‘Uitgaven’ in handen krijgen. Als de Sansculotten zien dat ze daar niet meer binnen geraken, veranderen ze op slag van hoogmoedige Seigneurs in kruiperige bedelaars. En dan zien we wel. Moet dat nu echt nog duren tot 2014!?




    ***

     

    De strijd van het Vlaams Belang doet mij denken aan een boksmatch tussen twee beroepsboksers, van ongelijke klasse. De Belgische titelverdediger mag vechten van op een tabouretje terwijl de omstanders buiten de ring mogen kloppen of voetje zetten bij de challenger. De meesten onder hen (de Sansculotten) zouden die liever zien vechten, de armen op de rug gebonden, ipv te laten optreden vastgebonden in een cordon santaire.

     

    09-08-2012, 17:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.881 HET GAAT EEN GANG IN FRANCORCHAMPS, ONS GELD

    A.D. woensdag 8 augustus 2012

    881 HET GAAT EEN GANG IN FRANCORCHAMPS, ONS GELD

     

     

     

    ‘t Pallieterke is voor iedereen, met of tegen zijn goesting, het levend geweten van ons volk. En meteen het algemeen geheugen. Vandaar dat de Po-Co Elite het liever kwijt dan rijk is. Om een volk dom en gewillig te houden, moeten er immers 2 dingen gelijktijdig gebeuren : het verleden compleet doen vergeten, en Brood & Spelen in de plaats zetten. Niet bijster origineel, maar wel gevaarlijk!

     

     Kroniekje over :

    De toekomst van Francorchamps

    De kogel is door de kerk. De grote formule 1-prijs van Francorchamps zal zeker tot 2015 blijven plaatsvinden, tot opluchting voor veel horecazaken in de streek. De voorbije jaren deed het gerucht de ronde dat de autowedstrijd niet langer jaarlijks georganiseerd zou worden. Optie was een tweejaarlijkse activiteit, in een beurtrol met de Franse GP formule 1, maar een definitieve schrapping was niet uitgesloten.

    Het formule 1-circuit heeft het voorbije jaar een veel internationaler karakter gekregen. Meer bepaald in Azië vinden meer wedstrijden voor die bolides plaats. Singapore, China, Maleisië, Bahrein en Qatar leggen ettelijke miljoenen op tafel om een wedstrijd te mogen organiseren. En dat is het probleem van Francorchamps. Jaarlijks moet er 29 miljoen dollar worden neergeteld, omgerekend 22 miljoen euro, om de race te mogen organiseren. Dat is steevast een moeilijke opdracht voor de armlastige organisatoren. De Waalse regering moet regelmatig met miljoenen bijspringen om dat bedrag te kunnen ophoesten. Vandaar dat de Waalse regering met formule 1-baas Bernie Ecclestone wou onderhandelen om dat totaalbedrag te verlagen. Daar wou Ecclestone niet van weten. Hij dreigde met het opdoeken van de wedstrijd. Op een bepaald moment was er zelfs sprake van dat de zakenman Gerard Lopez, eigenaar van de renstal Lotus-Renault, het circuit zou opkopen en er miljoenen wou insteken om het te laten overleven. Maar dan zou de Waalse regering het niet meer als een uithangbord van de regio kunnen gebruiken.

    De Waalse regering ging uiteindelijk overstag. Er is een principieel akkoord bereikt om de wedstrijd nog tot 2015 jaarlijks te doen plaatsvinden. De Waalse regering moet geld blijven ophoesten, 5 tot 6 miljoen euro per jaar. Geld dat bij de Waalse belastingbetaler gezocht moet worden. Daar stellen heel wat Waalse politici zich vragen bij. Niet enkel vanuit de MR-oppositie, ook bij coalitiegenoot Ecolo. Alle details van de deal tussen de regering-Demotte en Ecclestone zijn nog niet duidelijk. Men vreest dat er een paar financiële lijken uit de kast gaan vallen. Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt heeft verklaard dat de kosten van het circuit na verloop van tijd omlaag moeten, maar het blijft onduidelijk hoe dat zal gebeuren. De oppositie is niet overtuigd door de belofte dat de bijdrage van de regering aan het circuit na verloop van tijd zal afnemen.

    Er bestaat in Waalse politieke kringen al jaren wantrouwen ten overstaan van de formule 1-bonzen. Voor een deel heeft dat te maken met het feit dat Ecclestone de eigenaars van de circuits tegen elkaar uitspeelt. Francorchamps ligt op minder dan 100 kilometer van de legendarische Nürburgring. Ecclestone kan altijd dreigen definitief naar Duitsland te verhuizen als niet nog meer geld op tafel wordt gegooid.

    Tweede element is het onvermogen van de Waalse politici, waar de formule 1-miljardairs optimaal misbruik van maken. Tien jaar geleden zag het er zeer slecht uit voor de Grote Prijs van België, omdat tabaksreclame verboden werd. Uiteindelijk werd die in 2003 en 2004 toch weer toegelaten, via een regeling die bepaalde dat er drie dagen per jaar - de duur van het formule 1-circus - een uitzondering op die wet werd mogelijk gemaakt.

    Het strafste was het verhaal van toenmalig senator Jean-Marie Happart (PS), broer van de voormalige Voerense bendeleider José Happart. Hij was vorig decennium een tijd vicevoorzitter van de vereniging ter promotie van het circuit van Francorchamps. In die tijd was de financiële situatie al even belabberd als vandaag. Het faillissement was nabij, bleek in 2005. Zou de Grote Prijs nog kunnen plaatsvinden? Toen bleek dat het contract met formule 1-baas Ecclestone stipuleerde dat, indien de wedstrijd niet meer kon plaatsvinden, de Waalse regering tot 2010 per jaar 14 miljoen euro moest betalen. Het contract was mee ondertekend door Jean-Marie Happart. Hij verklaarde dat hij het document niet volledig had gelezen, aangezien een deel in het Engels was opgesteld. Happart werd de risee van heel Wallonië. Tot vandaag is men die zeer gênante situatie in Namen niet vergeten.

    Picard

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : een bolide die uit de bocht gaat is een pak spektakel. Maar het hele circuit dat uit de bocht gaat : jongens, daar gaat veel volk komen naar kijken! Gedaan ook met het reclame maken voor tabakswaren, de 3-4 dagen dat de Anti Tabakwet geschorst wordt voor de duur van de wedstrijden.

    Maar niet getreurd : er zijn nog veel andere gebieden waarop de Belgische wetten niet gelden voor de Sansculotten…. Neem nu de ‘numerus clausus’ in de medische sector : al meer dan 10 jaar dode letter  in WalloBrux, waar er ‘over-consumptie’ bestaat, en bij ons, waar de Wet wel in al zijn gestrengheid wordt toegepast, het medisch beroep dus tot een knelpunt-beroep is verworden.

    En dan zijn de Sansculotten in hun keu gebeten, als de regio al eens vergeleken wordt met Griekenland, wegens bvb het overtal aan ambtenaren die meestal niet eens op het werk verschijnen. Waar er duizenden pensioenen werden uitbetaald aan lang overleden personen. Waar er dikwijls meer steuntrekkende gehandicapten voorkomen dan er inwoners  zijn. Waar beroeps-criminelen, in of uit de bajes, stempelgeld trekken + eventueel kiendjesgeld voor hun 14 kinderen, waar van 7 bij hun moeder in den vreemde, 4 in Malonne (!) bij zijn derde vrouw en 3 in Etterbeek bij de tweede vrouw, die moet rondkomen met een ‘leefloon’ van het OCMW.

    Solidariteit is een mooi woord. Voor hen die krijgen. Maar in België is het diefstal! Omdat er geen einde aan komt. En omdat de Sansculotten het als een ‘verworven recht’ zijn gaan verdedigen.

    ***

    Bij het herlezen van dit stukje, vastgesteld dat ik veel te hard ben geweest. Voor de Grieken dan. Die hebben niet alleen hun beschaving voor op de Sansculotten (niet alleen de Antieke), maar vooral hun godsdienst. Het moet U zijn opgevallen, dat Griekenland haast altijd in één adem wordt genoemd met ‘Grieks Orthodox…. Griekenland is inderdaad al 1400 jaar de borstwering waartegen de golven van de Muzelmannerij zijn te pletter geslagen…. De Turken haten de Grieken, en dat is om meer dan één reden.

     

     

    08-08-2012, 18:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.880 DE DIENST MET LEONARD GAAT NIET DOOR

    AD dinsdag 7 augustus 2012

    880 DE DIENST MET LEONARD GAAT NIET DOOR

     

    In Ans bij Luik, war alles er nieuw uitziet

     

    Wordt er gerouwd om de dood van hun zuipschuit

    ***

    Mijn excuses om iedereen op het verkeerde been te hebben gezet : de deal met Leonard om een kerkelijke dienst op te zetten voor zuipschuit Daerden is mislukt : geen alcoholische dranken in de kerk! Vandaar de Nationaal Socialistische BBQ direct na een (korte ) ceremonie in het funerarium in Luik. Meer zeg ik niet, want het zijn per slot van rekening niet mijn zaken.

    Ik denk dat ze hem verbranden, om zeker te zijn dat hij nooit meer terugkomt. Schol!

     

    Kroniekje over : een klein voorschot op de vele tranen met tuiten die nog zullen volgen. De zuipschuit wordt liefdevol gesitueerd tussen een notoire maffia-baas (André Cools, de Meester van Flemalle) en  een zekere , Stéphane Moreau, zijn “pulin’, tot hiertoe weinig besproken, maar zoals nu blijkt de gedoodverfde opvolger van de Zuipschuit. Bij de Waalse Sossen heeft iedere haan een ‘poulin’ : zou dat soms iets met pedodinges te maken kunnen hebben?

    ***

    Socialisme de Papa' is definitief dood

    PS-kopstuk Michel Daerden neemt 'un certain socialisme' mee in het graf, stelt Alain Gerlache, mediawatcher bij RTBF. Hij schrijft regelmatig opiniebijdragen voor De Morgen. .

    ***

    In de Luikse PS-federatie kan geen enkele leider zich nog op de stijl van de gouden jaren van de Luikse arbeidersbeweging beroepenLos van bepaalde excessen, die deel uitmaakten van een figuur die een mediavedette was geworden maar die niet altijd strookten met de socialistische waarden die wij verdedigen, benadrukt SETCa-Liège dat deze arbeiderszoon zijn afkomst altijd trouw gebleven is." De Luikse afdeling van de BBTK-vakbond sprak in haar persbericht plechtstatige, maar klare taal.

    Het eerbetoon weerspiegelt duidelijk zowel de contradicties als het oprechte socialistische engagement van Michel Daerden. De man die, toen hij in de politiek stapte, afscheid moest nemen van zijn sportwagen, om niet langer een Porsche-socialist te worden genoemd, heeft altijd hetzelfde principe toegepast: "Vergeet nooit waar je vandaan komt".

    Michel Daerden begon zijn politieke loopbaan in het kielzog van André Cools. Tot aan zijn moord, die in de duisterste kringen van het Luikse socialisme werd bekokstoofd, was Cools de onstuimige en populaire leider van de Luikse socialisten. De 'Meester van Flemalle', zijn gemeente, werd in de jaren '70 en '80 vicepremier, voorzitter van de PS en Waals minister, maar hield de band met de arbeidersklasse waaruit hij voortkwam altijd in stand.

    Bazen en clans

    Michel Daerden, die zelf de 'Koning van Ans' werd genoemd, cultiveerde eveneens die natuurlijke symbiose met de Luikse arbeiders- en volkswereld. Dat stelde hem in staat om alle mediapolemieken te doorstaan en alle politieke stormen te overleven. Althans tot enkele maanden geleden, toen hij door zijn eigen geestelijke zoon (Stéphane Moreau, nvdr) als burgemeester aan de kant werd gezet en geen minister meer mocht worden. Politiek was hij dus al dood. Natuurlijk hoopte hij in de volgende gemeenteraadsverkiezingen wraak te nemen. Het heeft niet mogen zijn.

    Los van het heengaan van een mens, is er ook het overlijden van het socialisme de Papa, in alle betekenissen van de uitdrukking, een mix van paternalisme, pragmatisme en een affectieve band met de arbeiders, waarin het schouderklopje voor de kameraad aan de toog van het Maison du Peuple veel belangrijker was dan vernietigende speeches over de rol van de Europese Commissie in de eurocrisis.

    Zelfs in de Luikse PS-federatie, waar de poging om een schijn van eendracht op te houden dreigt uit te lopen in een nieuwe oorlog van de bazen en de clans, kan geen enkele leider zich nog op de stijl van de gouden jaren van de Luikse arbeidersbeweging beroepen. Die tijd is voorbij, zoals de Luikse staalindustrie verdwijnt.

    Nieuwe definitie

    Elders in Wallonië zien we dezelfde evolutie. De traditionele kopstukken van het socialisme hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie intellectuelen - perfect gesymboliseerd door coming man Paul Magnette - die vooral bezig zijn met het zoeken van een nieuwe definitie van Links in het tijdperk van de mondialisering. In Brussel moeten nieuwe stedelijke militanten en trendy vrijwilligers opboksen tegen de problemen van de multiculturele stad van de 21ste eeuw, problemen die niets gemeen hebben met de inzet van de stakingen van 1960.

    Vandaag is er slechts één man die de verschillende stromingen binnen de PS kan samenbrengen: Elio Di Rupo. Met zijn kansarme afkomst, zijn sociale opgang en zijn vermogen om traditie en transgressie met elkaar te combineren - een talent dat hij heel zijn loopbaan lang heeft gedemonstreerd - vertegenwoordigt hij een halve eeuw van veranderingen in de Parti Socialiste.

    De man of vrouw die hem zal opvolgen, zal het nog veel moeilijker hebben om die verzoenende rol te spelen.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : is dit ‘in memoriam’  voor de zuipschuit, alleen, of is het bijna een in memorium voor de ganse PS. Wat van nu voort op de voorgrond treedt, zijn Jeanetten (ongevaarlijk, want die zetten zich niet voort) en flamboyante loverboys stijl Magnette. Ook die zijn ongevaarlijk, want op de vuist gaan, zoals hun voorgangers deden om gelijk te halen, zit er niet meer in. De kaviaar-socialisten afkomstig uit de lagere klasse, hebben hun tijd gehad. En met hen, gaat het Waalse socialisme de dieperik in.

    Vergeef me deze hoopvolle taal : ik draaf een beetje door op de elan van Alain Gerlache, die weent om zoveel bloemen in de knop gebroken…. Mag ik hem wijzen, voor zover hij dat nog niet zou weten, wat in Noorwegen het land van het gecondenseerd socialisme, gebeurt?  Stilaan gaat men daar in een hogere versnelling, om op gelijke hoogte te komen et de wetten van Allah. Om binnenkort, eenmaal op kruissnelheid, het roer over te geven?

    ***

    Maar of dat Andra Behring Breivik uit zijn vergeetput zal halen? Misschien, eerst binnen 100 jaar, als het Noorse volk een held à la Willem Tell zal kunnen gebruiken…. Gesteld dat het tegen dan van onder de voetzool  der Allachzonen zal onderuit geraakt zijn.

     

     

    07-08-2012, 17:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.879 DE SCHANDAARD IS NOG DOORTRAPTER DAN JE DENKT

    A.D. dinsdag 7 augustus 2012

    879 DE SCHANDAARD IS NOG DOORTRAPTER DAN JE DENKT

     



    ***

    Ergens bij de vrienden (Lucky9 bij Ray van Angeltjes) stond vandaag te lezen dat Sofie Peeters nu maar beter kan zwijgen. ‘Tais-toi, et sois belle’ stond er. Erg hé!

    ***

    Kroniekje over : het zoveelste vervolgverhaal van Cools de Sidder-aal in Terzake. Daar werd de bal reeds op de stip gelegd : U wilde toch niet een groep allochtonen stigmatiseren?! Nu krijgen we in De Schandaard de moderne versie van Sneeuwwitje en de boze heks. Sneeuwwitje heeft haar beste kleedje aangetrokken en spijkert met haar straat-ervaringen in Bruxelabad de vieze vulgaire Allahzonen tegen de muur. Hun fanatieke maar zwaar criminele maten (*) spinnen daarop garen uit de mediabelangstelling om, naar Muzelgewoonte, de zaken om te draaien.

    Holala, denkt de boze heks : ik offreer het argeloze journalistje in spe een flink honorarium voor een interview, maar ik laat haar zeggen wat ik wil. En zo komt de vergiftigde appel niet uit het mandje van de boze heks, maar uit het rozenmondje van het lieve Sneeuwwitje. Denkt De Schandaard….

    Voilà. De Gazet der Gazetten heeft het weer eens geflikt. Wat eventueel tot een storm tegen het Establishment had kunnen uitgroeien, heeft De Schandaard onschadelijk gemaakt. Zelfs het Duizend Staartje (Milquette in ’t Wallon) is uit de wind gezet met die dwaze boete van 20 Euro per keer. Zo stom als dat groot was. Voor dezelfde som konden de Allahzonen wel 5 x bij de echte hoeren kunnen gaan!

    ***

    Soit belle et tais-toi

    In DS laat ze optekenen "De discussie over de oorzaken van het seksisme wordt ook gekaapt door extremisten. Sharia4Belgium is zich gaan moeien en het Vlaams Belang. En in Nederland ook de PVV, de partij van Geert Wilders.…/…

    Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat DS haar woorden vervalst, want dat zou deze krant niet durven.

    Lucky9

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ik had gaarne gans het besproken artikel ui DS gebracht, maar in hun on line editie was het niet te vinden. Achterwege gelaten uit schaamte? De DS krijgt van mij al jaren geen frank meer (jaja, het is al zo lang geleden) dus de papieren editie is slechts voor rijkaards, die op die manier met hun zweet Vlaanderens schande in leven houden….

    Volgens mij heeft ons Sofietje goed werk geleverd. Misschien wel onbedoeld : ze was alleen op jacht op een goed resultaat voor haar thesis. Neemt niet weg dat ze misschien wel een tornado heeft ontketend, die ze zelf niet meer kan terugdraaien. Tornado’s hebben namelijk de eigenschap lange tijd te blijven hangen in de hogere luchtlagen, voor ze neerdalen met een alles verwoestende kracht.

    Kort en goed en in ’t Vlaams gezegd : het hoge woord is eruit. De kogel is door de kerk. Dat smaakt naar de trog. Om nog.

    En ja, de beelden passen wonderwel bij zowel Geert Wilders als bij het Vlaams Belang. Maar die zijn bekwaam genoeg om geen toevallig beroep te moeten doen op een lief snuitje, om hun boodschap uit te dragen.

    En dat, beste vrienden,n is de manier waarop wij De Schandaard, en trouwens het hele zootje,  moeten benaderen : in een veld vol adders, op onze hoede zijn, altijd klaar om hun duivelse test-balonnetjes te doorprikken.

    ***

     

    (*) Maten, is het meervoud van ‘maat’, kameraad. Nu er op de zeedijk in Oostende pratende vuilbakken staan met ‘HaHa, Mertcie maatje’ op z’n Oostends, zal dat woord rap ver-internationaliseerd worden. Is nogal wat anders dan ‘Papier hier’ van Holle Bolle Gijs in De Efteling…..Daar moet ge eerst betalen om binnen te mogen, en in Oostende is’t van de voor niet!!

     

    Ik denk dat in het Brusselse, en daar niet alleen!, veel stafvergaderingen gehouden worden, zelfs met de Bazen van de Allahzonen er bij, over wat er nu moet gebeuren. Ze zien natuurlijk beter dan wij het verband met de aanvallen op de politie en het aanzwelend vandalisme. Somers heeft in Mechelen de kat de bel aangebonden : camera-bewaking van de binnenrijdende voertuigen, camera’s uitpiepend uit de vestzak bij bij elke flik, camera’s in de straten : in de oorlog die de Allah-zonen tegen ons hadden ingezet, zijn dit evenveel rake salvo’s die ze niet onbestraft kunnen laten voorbijgaan. Komt dan die trut in Bruxelabad hun liefste pleziertje bederven…

    Maar wacht eens : altijd meer onrust verwekken in de steden : is dat niet een volgende stap naar een Europese soort Arabische Lente?

     

    07-08-2012, 16:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.878 EEN HOLLADSE COLLEGA KOMT ROND MET DE SCHAAL

    A.D. maandag 6 augustus 2012

    878 EEN HOLLADSE COLLEGA KOMT ROND MET DE SCHAAL

     



    OVERGENOMEN TEKST

    ***

     

    En zo denkt ook de overheid. De burger is voor haar kennelijk een onuitputtelijke bron die wel op commando ophoest wat er wordt verlangd. Keuzes zijn er niet. Maar wie maar 200 Euro krijgt kan er geen 300 betalen en dus lezen we keer op keer dat er steeds meer Nederlanders in de problemen komen. Want de normale kosten lopen wel door en jaarlijks omhoog. En als er dan ook nog een crisis is en er structureel zich een dip in je inkomsten nestelt zonder dat je fysiek in staat bent om de situatie zelf te verbeteren, dan heb je een probleem. Dan rest slechts de keuze: Ga ik me als een slaaf aan die overheid uitleveren en aan het uitkeringsinfuus? Of ga ik met mijn toch al gehavende lichaam maar steeds minder vreten en uiteindelijk maar hopen op een kentering die me er even door sleept tot de kracht er weer is.

    U zult zich afvragen waar dit over gaat. Dit gaat over één van de reageerders op de Amsterdam Post en op de site van E.J. Bron. Een zeer gewaardeerd persoon die al weken op zijn laatste schreden vocht om zijn eigen broek op te houden en tot overmaat van ramp op de valreep de Man met de Hamer tegen kwam  om hem fysiek te vellen. Dat dit voor die persoon er even kneiterhard inhakt snapt u en snappen E.J. Bron en ik. Maar dat snapt de huisbaas niet. En de verplichte verzekeraar niet. En ieder ander uitmelkbedrijf niet, waar je wél van afhankelijk bent maar die je nog slechts als een nummer op een acceptgiro ziet en die enkel goed is om te betalen. Deze persoon zit in de positie dat die lichamelijk even is uitgerangeerd maar ook financieel. Die heeft Time Out nodig. Geestelijke rust. En onze hulp. Zodat de rekeningen deze maand worden betaald en het liefst ook nog die van de volgende maand, zodat onze reageerder de kans heeft om zich te herstellen en er als strijdmakker straks weer vol tegenaan te kunnen.

    Uit privacyoverwegingen gaan we niet vermelden om wie het precies gaat. Zowel E.J. Bron als ik kennen deze reageerder persoonlijk als een uiterst integer en betrouwbaar persoon en weten dat dit ernst is, urgent is en voor onze zaak noodzakelijk gezien de inzet welke deze heeft betoond in het verleden.

    Fuck de overheid! Fuck de bloedzuigers! Dit varkentje gaan we samen wel even wassen toch? Doet u mee?

    Al is het maar 5 Euro. Met 500 is er al een wereld van verschil en hebben we buiten alle instanties en bemoeials om het heft in eigen handen genomen en iemand regelrecht uit de stront getrokken met zijn allen! We laten op beide sites het uiteindelijke resultaat zien!

    U kunt onze medestrijder helpen door te doneren op rekening 335195032 t.n.v. E.J. Bron o.v.v. “medestrijder“.

    BIC = RABONL2U

    IBAN = NL36RABO0335195032

    Niet rechtstreeks naar diegene om wie het gaat. Dit om de anonimiteit te waarborgen. Wij zorgen er voor dat het geld bij deze persoon wordt afgeleverd.

    E.J. Bron

     

    Bedenking : hier op deze wordt zoveel overgenomen van E.J. BRON, dat het een plezier is om eens iets te kunnen terugdoen. Wij hebben al ons goed hart laten spreken, en’gedoneerd’. U toch ook?

     

    06-08-2012, 19:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.876 VTM KLEURT JE DAG ROZE

    A.D. maandag 6 augustus 2012

    876 VTM KLEURT JE DAG ROZE

     


    ***

    Ik zeg het niet graag (wens niemand ongelukkig te maken) maar hier, in landelijk Centraal Italia, stikken we van de warmte. Al weken aan een stuk duurt die tropische hitte, ’s middags oplopend tot een stuk boven de 40°. Van de regen (zoals bij jullie) wordt men misschien mistroostig en moedeloos, maar van de hitte zou het overkoken beginnen. Buitenshuis vindt men alleen maar toeristen. De inlandsen hier zijn wel slimmer…..Moed houden, straks zijn de straten en de stranden weer geveegd….

     

    Kroniekje over : een nietszeggend onderwerp, te beschrijven met zonder woorden, even veelzeggend en zelfs veelzeggender dan hierboven in beeld. Met dank aan Bert Murath van ‘tSCHELDT voor de inspiratie en de  tekening.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het on line satirisch weekblad ‘tSCHELDT, is Antwwerpser dan de stroom zelf. (Zie Google) Het wordt U per E-mail doorgestuurd voor minder dan een pint gerstenat. Het is onbegonnen werk een van de vele rubrieken te bestoefen, ze zijn allemaal om ter best. En wat meer is : het is een blad voor mensen met een slecht karakter en een heel slecht (klein) hartje. ‘TSCHELDT geraakt zeker nooit verkocht bij iemand van de traditionele kleurpartijen, hoogstens en bij uitzondering door een verloren gelopen Niveaan.

    ***

     

    ‘TSCHELDT is zijn geld meer dan waard, alleen al voor de wekelijkse boekbesprekingen. Er zijn mensen die zeggen dat ‘tSCHELDT een rioolkrantje is, maar dat zeggen ze ook van ’t Pallieterke. Zo’n oordeel zegt meer over de oordeler dan over de geoordeelde….

     

     

    06-08-2012, 17:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.875 D”AERD’IN EN DAN DE BLOMMEN. KERKKHOFBLOMMEN

    A.D. maandag 6 augustus 2012

    875 D”AERD’IN EN DAN DE BLOMMEN. KERKKHOFBLOMMEN

     

    Jacky Plafond, de Zatte Fles, geklopt op de meer…

     

    Wij zullen hem nooit (kunnen) vergeten….

    ***

    Hij blies in Fréjus, de badplaats der Oude Romeinen, zijn laatste adem uit en deze keer heeft de stuwdam, anders dan in 1959, stand gehouden. De vloedgolf van lofbetuigingen zal dus spoedig opgedroogd zijn.

    Vraag : gaat de Super Socialist Michel Daerden nu d’aard in, in een wijnfles of direct in een wijnkist? Of begraaft men hem, lijk de Fararo’s dat deden met hun rijkdom, in zijn Porche Cabriolet?

     

     

    Kroniekje over : de ontboezemingen in de media over het heengaan van een der dikste steunpilaren in de Vlinderregering van Di Jeanetto….

    ***

    Krantencommentatoren over Michel Daerden (62): politicus en showman

    Bron: belga.be

     

    Bijna alle kranten hebben in hun commentaarstukken aandacht voor het overlijden van gewezen minister van Pensioenen Michel Daerden gisteren in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Fréjus. Daerden wordt in de Vlaamse kranten geroemd als intellectueel en cijferwonder, maar ook herinnerd als notoir alcoholgebruiker. 

    Socialisme heeft voor Michel Daerden nooit gerijmd op miserabilisme. Als anderen er beter van worden, van dat socialisme, waarom mocht hij er zelf dan ook niet beter van worden?

    En dus reed hij per Porsche cabrio. Op benzine, sancerre en pomerol. Papa is dood. Wallonië blijft verweesd achter."

     

    Hugo Camps"Existentieel timide"

    In De Morgen schrijft Hugo Camps in zijn column dat weinig politici in Vlaanderen zo gedemoniseerd zijn als Michel Daerden. "Maar toch, Daerden was echt niet de geclassificeerde schlemiel die de - vooral Vlaamse - beeldvorming ervan gemaakt had. Ik zeg zonder schroom: Michel was een intellectueel. Cijferfetisjist zelfs."

    Het enige probleem van Daerden volgens Camps: hij wou geliefd zijn. "Daar deed hij alles voor, tot veren in de kont toe. Populist avant la lettre, maar wel met een rood hart. Tattoo van het charter van Quaregnon. Ofschoon zelf Porscherijder, het historische ouvriërisme als bodem van de ziel. Daerden had een spraakgebrek. En dus dacht iedereen dat hij altijd dronken was. Hij was ook existentieel timide: zonder glaasje niet de straat op. (...) Hij zal in onze grijze-muizendemocratie gemist worden. En niet alleen als clown." .

    Zonder zijn onwaarschijnlijke fratsen en mits hij zijn liefde voor de fles in bedwang had kunnen houden, was hij ongetwijfeld tot het exclusieve kransje rond Elio Di Rupo blijven behoren

    Maar "zijn esbattementen, al dan niet in beschonken toestand, werden door de jongere generatie steeds minder gesmaakt", aldus Castre (GVA)l. "Als minister van Pensioenen bakte hij er niks van en wat hij zei was onverstaanbaar gebral. Bovendien raakten hij en zijn zoon Frédéric verwikkeld in een gerechtelijk onderzoek naar belangenvermenging. (...) Helemaal uitgerangeerd werd de flamboyante Daerden evenwel niet. Als troostprijs voor zijn afscheid van de federale en regionale politieke scène werd hij topman van 'W Fin', een nieuwe nv gecreëerd door de Luikse intercommunale Tecteo. Of was het vooral om hem tevreden te houden?" .

    Le Soir"Populair en talentvol"

    "Slachtoffer van het beeld dat hij zelf creëerde", zo vat Le Soir het samen. De krant wijst op de ambivalentie van Daerden: een intelligent man die de cijfers beheerste zoals weinig anderen, een populair en joviaal man, die zich weinig zorgen maakte over zijn drankgebruik. "Er moet gezegd dat het de laatste tijd niet zijn politieke handelen was dat hem media-aandacht opleverde", aldus de krant.

    Het politieke dier dat hij was moest zich verzoenen met de showman die hij werd. Na zijn dood blijven die twee gezichten van de Luikenaar overeind

    Wij, de pers in zijn quasi totaliteit, hebben hier ten volle misbruik van gemaakt. Wij hebben ongetwijfeld gefaald in onze taak als critici en observatoren van de politiek, door uiteindelijk enkel te tonen wat ons aan het lachen bracht

    La Dernière Heure" De tweede dood van papa"

    La Dernière Heure meent dat de media verantwoordelijk zijn voor het begin van de "Daerdenmania". "Wij, de pers in zijn quasi totaliteit, hebben hier ten volle misbruik van gemaakt. Hij was de goede klant, diegene die garant stond voor het succes van een artikel of een interview (...). Wij hebben ongetwijfeld gefaald in onze taak als critici en observatoren van de politiek, door uiteindelijk enkel te tonen wat ons aan het lachen bracht."

    "De tweede dood van papa", menen de kranten van de groep SudPresse. Volgens hen had Daerden zijn laatste woord in de politiek nog niet gezegd. "Hij wilde een tweede kans. Hij wilde triomferen bij de gemeenteraadsverkiezingen om al zij die hem te snel politiek begraven hadden een lesje te leren." .

    ***

    Post Scriptum (red) : mochr U Staatsambtenaar zijn , of, god-betere-het, zelfs Minister van Staat, en U valt in coma, al of niet in een mondaine bedplaats aan de Franse Zurenkust, zorg dan dat Uw familieleden weten dat U de Eerste dag van volgende maand moet halen. Dat is namelijk Saint Touche, waar de staatspensioenen worden uitbetaald. Deze wijze raadgeving kan desnoods voor iedere gepensioneerde, enfin, voor zijn nabestaanden, goed van pas komen.

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : het beroep van Revisor en Accountant is in feite, op het honorarium en nog een paar kleinigheidjes na, hetzelfde. Ik heb altijd een plaatsvervangende schaamte gevoeld, telkens de naam Daerden, vader of zoon, viel. Die naam stond symbool voor gesjoemel en gesjacher van het zuiverste karaat. Met telkens de vinger op de wonde. Applo voor de ideologie als communicerend vat van profitariaat. Steve Stevaert kon er niet aan tippen! Zo zat was die nu ook weer niet. Maar Allez! Buiten dat, niets dan goed van de doden! De man krijgt nu heel zeker een Staatsbegrafenis, waarbij de hele reutemeteut van de Vlinderregering Di Jeanetto zal aanwezig zijn. Misschien zelfs dat de Sire (of het zeuneke) in persoon een krokodillentraan zullen komen plengen aan de baar.

    Nu vraag ik mij toch af, of Leonard, de hoogste in graad, want het zal toch wel Leonard zijn die de Dienst zal leiden : Sansculotten Grote Geesten begraven toch elkaar, of Leonard dus, met wijwater zal kwispelen, of met champagne.

    ***

    In paradisum….

     

    ***

    In paradisum, te ducant te angeli : ten paradijze begeleiden U de engelen. Zeulend met kratten champagne tot bij de troon van de Allerhoogste, waar het zuipen en schransen gewoon kan doorgaan?….

    Zeg me niet dat Michel Daerden (volgens het gebruik van de Socialisten in Duitsland, op hun gevangenen voor het eerst en masse toegepast tijdens de oorlogsjaren), zo maar de oven zal ingaan zonder een van de duurste kerkelijke diensten ter wereld. Onze Grote Geesten, waarvan Daerden toch een der Geestigsten was, hebben volgens hun eigen doctrine, recht op de duurste zorgen, tijdens maar ook na hun dood. Elke Grote Geest-Socialist staat voor één grote alles omvattende levens-les voor hun volgelingen : de kortste weg naar rijkdom gaat via…het socialisme!

    ***

    Het populisme van Daerden is/was wel een ander soort populisme dat dat bedoeld door Bertje Bibber! Want populisme is net als cholesterol : er is goede cholesterol en er is slechte cholesterol! Aan U de keuze!

     

     

    06-08-2012, 17:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!